József Attila Könyvtár - Helytörténeti Adatbázis | Keresés | Magyar Hírlap Online

34 db találat
Dátum downCímLeírás
2014-09-01Mesterségem címere: QuimbyBeszélgetés a Quimby zenekar tagjaival.
2013-08-22Átvállalná a Dunaferr adósságát a kormányA Dunaferr mintegy 150 milliárd forintos tartozásának jelentős részét vállalná át a magyar állam, értesült az MTI Hírcentrum. A Dunaferr felvásárlásáról szóló döntés azután született, hogy az acélipari cég 1500 fős létszámleépítést jelentett be. A Dunaferr megkapta az NGM vételi ajánlatát, amelyre hamarosan válaszolnak. A Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés (MVAE) álláspontja szerint a társaságot meg kell menteni, a kialakult helyzetben szükséges az állami beavatkozás.
2013-08-21Még a héten vételi ajánlatot tesz az állam a DunaferreTárgyalásokat kezdeményezett a magyar kormány képviseletében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Dunaferr Zrt. megvásárlásáról - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel. A cég megkapta a nemzetgazdasági miniszter hivatalos megkeresését. A Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) üdvözli a kormány szándékát a Dunaferr visszavásárlására. - See more at: http://www.magyarhirlap.hu/meg-a-heten-veteli-ajanlatot-tesz-az-allam-a-dunaferre#sthash.nodGe5k2.dpuf
2012-01-05Sherlock és Watson Dunaújvárosban„Ha egy magyar gyerek megnéz egy hollywoodi ifjúsági filmet, mondjuk egy Harry Potter-epizódot, hiá­ba nyűgözi le a mozi, csak részben tud azonosulni a szereplőkkel, hiszen azok olyan kulturális térben szocializálódtak, amely az ő világától nagyon távol esik, a mi filmünk azonban egy, a magyar kiskamaszok számára ismerős, biztonságot adó miliőben játszódik – mondja Bernáth Zsolt, az új ifjúsági film, a Sherlock Holmes nevében rendezője.
2011-07-02Kikötőfejlesztés összefogássalÚj lendületet adhat a dunai kikötők fejlesztése a Duna melletti, délkelet-európai, közepes nagyságú váro­sok és közvetlen térségeik fejlődésének. A programban Magyarországot Dunaújváros képviseli.
2009-05-03Kálmán őrzi Kóka titkaitA fideszesek felszólítanák Dunaújváros MSZP-s polgármesterét, országgyűlési képviselőt a lemondásra
2009-04-23Dunaújváros: forr a levegő a DunaferrnélEzer ember munkaviszonya szűnik meg rövidesen a Dunaferrnél. Dorkota Lajos, Dunaújváros fideszes országgyűlési képviselője lapunknak azt mondta, ilyet az ukrán kézben lévő vasmű nem tehetne meg. Ám a magyar kormány nem az emberek, hanem a befektetők érdekét nézi. Szerinte a kialakult helyzetért a kormányt és Hónig Péter jelenlegi energiaügyi minisztert is komoly felelősség terheli. Ha a Fidesz kormányra kerül, nem marad el a felelősségre vonás.
2007-09-30Négymilliárdot keresnek a dunaújvárosi polgármesterenDunaújvárosban élményfürdő épül, de a beruházáshoz nincs építési engedély, vízbázis, a parkoló építéséhez használati jog. Szeptember 30-án át kellett volna adni a fürdőt, de nem készült el.
2007-09-25Újabb szabálysértés a HankooknálIsmét munkaügyi szabálytalanságon kapták az ellenőrök a Dunaújváros közelében működő Hankook gumiabroncsgyártót. A dél-koreai befektető a nyolcmilliós bírság kiszabása után most, nem jogerősen, 16 milliós büntetést kapott. A gazdasági tárca szerint azonban mindez nem akadályozza meg a vállalatot abban, hogy hozzájusson az állami támogatásokhoz.
2007-09-24A dunaújvárosi fürdő építése több hónapot csúszikA világon egyedül Dunaújvárosban hirdettek gyorsított közbeszerzési eljárást fürdő megvalósítására.
2007-09-24A dunaújvárosi fürdő építése több hónapot csúszikHáromszáz napja kezdődött meg a dunaújvárosi élményfürdő építése, de ezzel le is telt az építkezés határideje. A leendő lízingbe vevő, a város vagyongazdálkodó cége, a DVG Zrt. kezdeményezésére helyszíni bejárás volt tegnap. A kivitelezővel és az ÁNTSZ munkatársaival közösen megállapíthatták, hogy több hónapos csúszásban van a munka.
2007-09-16Felújításra szorul az új dunaújvárosi hídSzakértők szerint a nemrég avatott dunaújvárosi Duna-hidat nem lett volna szabad átadni a forgalomnak. Az sem zárható ki, hogy felújítás miatt előbb-utóbb teljesen vagy részlegesen kénytelenek lesznek lezárni az átkelőt.
2007-09-15Hankook-üzem: tiltott város DunaújvárosnálA Hankook példátlan mértékű állami támogatással építette fel gyárát Dunaújváros határában. A munkások szerint azonban az üzemben semmibe veszik a magyar munkaügyi törvényeket.
2007-06-26Termelés és magyarázkodás DunaújvárosbanLegördült az első gumiabroncs a gyártószalagokról a Hankook dunaújvárosi üzemében. A gyár 131 milliárd forintos ráfordítással létesült. A dél-koreai vállalat által lehívható állami támogatás munkavállalónként eléri a 13,5 millió forintot, ami egyesek szerint azért is aggályos, mert az üzemben külföldi munkaerőt is foglalkoztatnak.
2007-06-25A dunaújvárosi gumigyárban külföldiek is dolgozhatnakNincs akadálya annak, hogy a Hankook külföldi munkavállalókat foglalkoztasson. A cég és az állam közötti megállapodást nem hozzák nyilvánosságra.
2007-06-24A Hankook-építkezés megosztja KulcsotA Hankook gumigyár a Dunaújváros melletti Kulcson építene lakóparkot koreai vendégmunkásainak. A történet, azonkívül, hogy a cég húszmilliárd forintos állami támogatást kapott a több ezer új munkahely miatt, megosztja a kulcsi polgárokat. Van, aki népszavazást kezdeményez, hogy megakadályozza a vendégmunkások betelepítését, mások meg ettől várják a csodát.
2007-04-05Az ellenzék szerint kimeríti a hűtlen kezelés gyanúját a város földvásárlásaA Hankook gumigyár dunaújvárosi beruházása kapcsán kitört nyilatkozatháborút jogi útra terelte a helyhatósági választáson Dunaújvárosban többséget szerző polgári frakció. Dorkota Lajos fideszes alpolgármestert a konfliktusról kérdeztük.
2007-03-06Lemondásra szólították fel Dunaújváros polgármesterétNyílt levélben lemondásra szólította fel Dunaújváros polgármesterét a Fidesz helyi szervezete és a Civil Választási Szövetség.
2006-09-03Erősödő jobboldal a szocialista fellegvárbanA szocialisták egyik legstabilabb városának, "vörös bástyának" tekintik kormánypárti oldalon Dunaújvárost. Egy MSZP-s képviselő szerint "ha itt nem győznek, akkor sehol sem". A Fidesz a közgyűlési többséget célozza meg.
2004-10-04Dunaújvárosi huzavonaAz állam után Dunaújváros önkormányzata is szeretne megválni a Dunaferrben meglévő tulajdonrészétől. Csakhogy míg az állam 80 százalékos részvénycsomagjáért 444 millió forintot kért, addig a város 15 százalékos pakettjéért ennek tízszeresére, négymilliárd forintra tartana igényt. A vasmű új tulajdonosának, az ukrán–svájci Donbassz-Duferco konzorciumnak a vezetőit állítólag felháborította az önkormányzati ajánlat.
2003-11-10Az acélváros betonhídjaAcélszerkezetek gyártására, út- és hídépítésre, illetve lakásépítésre jött létre nemrég két dunaújvárosi társulás. Közös tulajdonosukat, a Dunaújvárosi Stratégiai Konzorciumot (DSK) az önkormányzat városgazdálkodási cége és a Harsányi család 3H Consulting Kft.-je alapította, de hamarosan hazai és külföldi befektetőkkel is bővül a tulajdonosi kör.
2003-06-06A Fidesz tiltakozik a dunaújvárosi Lenin-szobor miattDunaújvárosban ismét áll a Lenin szobor. Múlt szombaton a kora reggeli órákban közterületre helyezték Lenin szobrát. A Fidesz Magyar Polgári Szövetség Dunaújvárosi Szervezete döbbenten fogadta a hírt és sajtónyilatkozatban tiltakozott ellene.
2002-02-24A Dunaferr kő helyett iratokat kérA Dunaferr Acélművek Kft. időszakosan leállította a Mészkő és Dolomit (MD) Kft. alapanyag-beszállításait a dunaújvárosi vasműbe - értesült a Magyar Hírlap. Az állami mamutcég szerda óta sem dolomitot, sem kohászati, sem konverter mészkövet nem vesz át ugyanis az Orbán Győző első számú konkurensének számító MD Kft.-től.
2002-01-23Versenyre kész a dunaújvárosi erőműA kialakítás előtt álló dunaújvárosi ipari parkokba települő jövőbeni fogyasztók energiaellátásával kíván részt venni a jövőre induló árampiaci versenyben a magyar-amerikai tulajdonú EMA-Power Kft.
2002-01-18Nincs egyezség az áremelésről a Dunaferr és az MD közöttVárhatóan nem egyezik meg a Dunaferr Acélművek Kft. és a Mészkő és Dolomit Kft. (MD) január 31-éig. Ez az árakra s a beszállítandó mészkőre egyaránt vonatkozik. Amennyiben nem fogadja el a dunaújvárosi társaság a szerződésben szereplő polgárdi mészkövet, az MD részvénytársasága végelszámolása várható, ami háromszáz embert érint.
2001-11-22Budapestre költözik a motorcsónak Forma-1Elköltözik Dunaújvárosból a Magyar Nagydíj, jelentette be Nicolo di San Germano, a motorcsónak Forma-1 sorozat jogtulajdonosa, s a jövő évtől Budapesten, a Parlament előtti Duna-szakaszon rendezik a futamot.
2001-10-06Díszelőadással nyílik meg a megszépült dunaújvárosi teátrumOktóber 13-án, szombaton díszelőadással nyitja meg kapuját Thália istennő megszépült dunaújvárosi otthona, a Bartók Kamaraszínház: a Soproni Petőfi Színházzal közös produkcióban A peleskei nótárius című Gaál József-darabot tekintheti meg a közönség, Mikó István főszereplésével, Valló Péter rendezésében. A színházavatóval egy időben Gyémánt László festőművész színészportréiból nyílik kiállítás a dunaújvárosi teátrumban.
2001-09-10Dunaferr: két és fél ezer a létszámfelesleg?A Dunaferrt 1996-2000 között a rövid távú érdekek lökdösték előre, jelentős értékvesztés következett be, a cégcsoport erején felüli szociális terheket hordozott - jelentette ki tegnap Dunaújvárosban, a gazdasági bizottság Dunaferrt vizsgáló albizottságának kihelyezett ülésén Tóth László vezérigazgató.
2001-08-28Szélerőművet avattak KulcsonEgy falu áramigényét elégíti ki a Dunaújváros szomszédságában tegnap felavatott szélerőmű. A kétszázmillió forintos kulcsi áramgyár megépítéséhez az állam is hozzájárult: a költségek 40 százalékát vállalta magára.
2001-07-17Orbán Győző cége több dolomitot szállíthatÖt évre kötött szerződést a Dunaferr Acélművek Kft. a Mészkő és Dolomit Kft.-vel.
2001-06-27A Dunaferr lekésheti kohászati központtá válásátEgyelőre bizonytalan, hogy a Dunaferr egyik cégénél elindított privatizáció a kohászvállalat magánosításának kezdetét jelenti-e. A korábban az állami szerepvállalás növeléséről tett nyilatkozatok ugyanakkor megakadályozhatják, hogy a dunaújvárosi cég a térség kohászati központjává váljon.
2001-06-01Egyeztettek a dunaferresek a volt dolomitbeszállítóvalEgyelőre nem kötött megállapodást a Dunaferr Acélművek Kft. a Mészkő és Dolomit (MD) Kft.-vel. A két cég képviselői tegnap ültek először tárgyalóasztalhoz azóta, hogy perrel fenyegető vita alakult ki közöttük, miután a dunaújvárosiak új beszállítót találtak az MD helyett, egy, a miniszterelnök édesapjának érdekeltségébe
2001-05-25Magyarázatot vár a Dunaferrtől a hoppon maradt társaság200 millió forint értékű az a megrendelés, amelyet a miniszterelnök édesapja többségi tulajdonában lévő Dolomit Kőbányászati Kft. a Dunaferr Acélművek Kft.-től kapott. Ennyiért viszik ugyanis Gántról Dunaújvárosra a 100 ezer tonna dolomitot a Dunaferrnek. A korábbi beszállító, a Mészkő és Dolomit Kft., amely pályázati úton nyerte el annak idején a beszállítást, a lapunk birtokában lévő levél tanúsága szerint továbbra sem nyugszik bele abba, hogy hoppon maradt.
2001-05-21A Dunaferr szállítója lett az Orbán-bányacégAz év második felétől a miniszterelnök édesapja, Orbán Győző érdekeltségébe tartozó Dolomit Kft.-től szerzi be a Dunaferr Acélművek Kft. a kohászatban nélkülözhetetlen segédanyagot, a dolomitot. Emiatt a korábbi szállító, a Mészkő és Dolomit (MD) Kft. azt fontolgatja, hogy jogi útra tereli az ügyet. A cég vezetői szerint ugyanis a dunaújvárosiak megszegték az érvényben lévő szerződésüket. Az acélművek ugyanakkor határozottan cáfolta ezt.