Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

502 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2022-08-30A szakképzésben mindenki megtalálja a saját maga helyétHamarosan kezdődik az új tanév, annak feladatairól és a szakképzés átalakulásnak eddigi tapasztalatairól kérdeztük Pocsainé Varga Veronikát, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatóját.
2022-07-27Ő lett a Bánki új igazgatójaJúlius elsejétől új igazgatója lett a DUE Bánki Donát Technikumban. Bartal Orsolya, a Dunaújvárosi Egyetem Társadalomtudományi Intézetétől pályázta meg, s nyerte el az intézmény vezetését.
2022-07-26A Dunaújvárosi Egyetemen a hallgató nem egy Neptun-kódA Dunaújvárosi Egyetem Szenátusa 2022. május 17-i ülésén 11 igen szavazattal támogatta Dr. András István habilitált főiskolai tanár rektori pályázatát. A Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány kuratóriuma 2022. május 24-i ülésén a jelenlévők egyhangúlag döntöttek és újabb négy évre bizalmat szavaztak a jelenlegi rektornak. Dr. András István immáron harmadik ciklusát kezdheti meg rektorként, miután július 1-jei hatállyal kinevezte a köztársasági elnök.
2022-07-08Élünk, s meghalunk. "Aki a múltját nem becsüli, a jövőjét nem érdemli"Nemzetközi temetkezési konferenciát rendeztek hazánkban, amelyen részt vett Palkovics Katalin is, a Magyar Temetkezési Szolgáltatók Országos Szakegyesületének elnökeként.
2022-02-12In Memoriam Szabó László (1966-2022)Elhunyt Szabó László operatőr, médiamunkatárs.
2022-02-03Egyetemi tudásközpont... az atomenergia vonzásában"A Dunaújvárosi Egyetem a Paks II. projekt egyik tudásközpontja lesz, ezen az úton már jó pár éve elindultak. Dr. András István úgy fogalmazott, hogy az alapítványi működésnél az 1.0 modellváltás már lezajlott. Most van folyamatban a 2.0 verzió. A formai átállást követő tartalmi változásoknak van most az idejük. Ez a képzés, a humánerőforrás és szervezeti kultúra fejlesztését, s az ezekhez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztését jelenti." András István Leszno város tiszteletbeli nagykövete lett.
2021-09-22Az elmúlást még mindig tabutémaként kezeljükBeszélgetés Palkovics Katalin, a Magyar Temetkezési Szolgáltatók Szakegyesületének elnökével.
2021-02-12Dr. Mészáros Lajos vezeti a kórházat. Továbbra is dr. Mészáros Lajos a Pantaleon kórház vezetőjeKásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere december közepén intézményvezetői kinevezéseket adott át a hazai klinikai központok, a budapesti centrumkórházak és a megyei kórházak igazgatói részére. A január 1-től érvényes kinevezés szerint a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet intézményvezetője továbbra is dr. Mészáros Lajos.
2020-06-18Készül a jövő havi megnyitásra a Dózsa moziA tervek szerint jövő hónap közepén hivatalosan is megnyithatja kapuit a Dózsa mozi, azaz a Kultik Dunaújváros Dózsa Mozicentrum. A nagyteremben azonban még javában csavarozzák a székeket, szerelik a vásznat, az új hangtechnikát, átalakítanak, így még csak tervben van a nyitás.
2020-06-15Hitelfelvétal a járvány ideje alatt. "Hiteles" helyi önkormányzat - Eltűnt pénzek nyomában 1.A koronavírus-járvány miatti helyzet különleges jogokkal ruházta fel az önkormányzatokat, így a dunaújvárosit is. Közel kétmilliárd forintnyi hitelfelvételi szerződés aláírására adott magának felhatalmazást nagy valószínűséggel a rendkívüli időszakban Pintér Tamás polgármester.
2020-05-11Hibás és hiányos a mozitender. Hibás és hiányos a kiírásHamarosan elkészül a Dózsa mozi felújított épülete, s lezárul az üzemeltetésére kiírt meghívásos pályázat is. Az önkormányzat szóvivője az egyetlen pályázó nevét ugyan nem árulta el, de úgy véltük, hogy Verasztó Sándor és Szalai Attila, az üzemeltető Mozicentrum Kft. fő tulajdonosai folytatni szeretnék a munkát.
2020-04-28Idősek otthona és a betegek ellátása. Huszonnégy órában az idős emberek védelméértA lakóink többsége már nehezen viseli, hogy nem találkozhat a hozzátartozóival. Még azok is érzik, hogy megváltoztak a dolgok, akik nincsenek olyan állapotban. A hozzátartozók is szeretnének már a szeretteik közelében lenni – mondja Bölcskei Anna, az ESZI Idősek Otthona igazgatója, jelezve azt, hogy a járvány az egészségügyi vészhelyzet mellett mennyire nehézzé teszi az otthonokban lakók életét, s milyen sokrétű feladatot ró az ott dolgozókra a látogatási tilalom.
2020-04-24Végig azzal hitegették őket, hogy megmarad a munkájukMiközben közel egymilliárd, azaz 1.000.000.000 forintos média-finanszírozást pályáztat az önkormányzat, közvetlenül vagy közvetve érintett önkormányzati állások szűntek meg az egyik napról a másikra. A DVG vendéglátó ágazatának dolgozói kerültek áprilisban utcára.
2020-03-07Oszkár díj a nagyinak. Katika büszke lehet: családja Oszkár Díjat adományozott nekiInterjú Businé Jászay Katalin, négyunokás nagymamával, aki csodálatos tortái és kézzel készített ajándékai miatt családja Oszkár Díjjal jutalmazta és kikiáltotta a világ legjobb nagymamájának.
2020-01-00Az igazi könyvtárosFekete Györgyi személyes hangvételű írása Tóth Jánosnéról, aki 2020-ban kapta meg a Pro Cultura Intercisae Díjat.
2019-10-11Mögöttünk a kormányA kabinet támogatja , hogy Dunaújváros elektromobilitási mintarégió legyen.
2019-09-13Beszámoló mindenféle bűzös dolgokról. Vaklárma volt a szennyvíztisztítónálSajtóbejárás a Dunaújvárosi Szennyvíztisztító Kft. telephelyén.
2019-08-23Gyorsan intézkedett a polgármester. A szennyvíztisztító telepet felújítottuk és újítjukA szennyvíztisztító telep felújításának ütemezéséről nyilatkozik Markóth Béla a Polgármesteri Hivatal városüzemeltetés és beruházási osztályvezetője.
2019-08-16Miért szeretne polgármester lenni?Interjú Cserna Gáborral.
2019-07-26Óvoda, parkolók és Jutka mamaTechnikumi séta a polgármesterrel.
2019-07-19Körzeti bejárás a Dózsa II városrészbenMegújult az iskola, az óvoda, megoldást keresnek a szelektívek körüli helyzetre.
2019-06-07Megújuló háziorvosi rendelők. Már javában dolgoznak a munkások az Alkotás utcábanKözel két hónapjuk van a kivitelezőknek arra, hogy újjá, korszerűvé, energiatakarékossá varázsolják.
2019-06-07Hárommilliárdos fejlesztés. Megkezdődött a csatornázás az Északi városrészbenElső szakaszban a Somogyi József, Búzavirág, Akácos, Mályva utcákat érinti a csatorna építése.A teljes beruházásnak 2020. október közepéig kell elkészülnie.
2019-05-23Egymilliárd a Vasmű út felújítására. Közel egymilliárdból újul meg a Vasmű útDunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata saját forrásból felújította a Vasmű út–Dózsa György út kereszteződése és a Kossuth Lajos utca közötti szakaszt. A kormány jelentős összegű – közel egymilliárd forintos! – támogatásával a munka folytatódhat, a Vasmű úton a Kossuth Lajos utca–Építők út közötti szakaszon teljes szélességben megújul az aszfaltburkolat – számol be az új beruházásról Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere.
2019-05-17Milliárdok szolgálják a gyógyítástFejlesztések a Szent Pantaleon Kórházban az állam és az önkormányzat támogatásával.
2019-05-10Közel egymilliárdot költenek a Vasmű útraKormányzati forrásból folytatódik a város főútjának teljes rekonstrukciója.
2019-04-26Szebbnél szebb pillanatok. Cserna Gábor polgármester hirdette meg a fotópályázatotCserna Gábor polgármester a Facebook közösségi felületén egy fotópályázatot hirdetett, . Ennek díjátadóját tartották csütörtökön a közgyűlési teremben. A legtöbb szavazatot, valamint a szakmai zsűri kiemelt elismerését Holczer Tibor, Kovács Tibor és Sárvári Regina kapta.
2019-04-18Online fogadóórát tartott a polgármesterTöbb mint ötven kérdést tettek fel a városlakók Cserna Gábornak.
2019-04-18Egy példaértékű kezdeményezés. Abbahagyta az ivást és lakáshoz jutottNyolc lelakott, tönkretett, kifosztott egyszobás lakást adott át az önkormányzata Magyar Mentőszolgálat Közalapítványnak, hogy felújítás után kijelölje azokat a lakókat, akiknek egy időre átmeneti otthonra van szükségük.
2019-04-12Segítség az újrakezdéshezNyolc elhagyott önkormányzati bérlakást újított fel a Kertvárosban a Magyar Mentőszolgálat Közalapítvány.
2019-04-12Marco és az orosz balett. A tizennégy éves fiú megvalósítja az álmaitGetta-Giuriato Marco Giuseppe alsó tagozatban a Móricz iskolába járt, jelenleg Szentpétervárott tanul a Vaganova Balettakadémia hallgatójaként. 10 évesen már Budapesten lakott, mert felvételt nyert a Magyar Táncművészeti Egyetemre. Riport.
2019-03-16Fejlesztések a kórházban. E-mail-ben is kérhetnek időpontot a betegekA szakrendelésekre bejelentkezés újabb lehetőségéről, a pályázati forrásokból hamarosan kezdődő fejlesztésekről, egy jótékony célú felajánlásról.
2019-03-16Olimpiára mentek a tornászainkHazánk tornász válogatottját kizárólag dunaújvárosiak képviselik a speciális világjátékokon. A sportolók Latinovics Lilla (Móra) és Juhász Szebasztián (régi Mórás). Edzőjük Salamonné Szabó Éva. Interjú az edzőnővel.
2019-02-22Panni és Rebeka önkéntes segítők. Két diák jótékonysági akciója a Dózsa-iskolábanA Dózsa iskola két hatodik B osztályos tanulója Gergő Panni és Vörös Rebeka úgy döntött, hogy karácsonyra ajándékot vásárolnak az alsóbb osztályoknak.
2019-02-15Marcsi néni a tündérkönyvtáros. Törökné Antal Mária három hete vehette át a Pro Cultura Intercisae DíjatA József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárosa a gyerekek javaslata alapján 2017-ben kapta meg a "Tündérkönyvtáros" címet, az önkormányzat ez év elején Pro Cultura Intercisae Díjjal ismerte el munkáját. Interjú.
2019-02-01Előbb van a vetés és aztán jön az aratásDorogi Kinga az ételdoboz és a róka. Hamarosan egy éve, hogy egy civil szervezet felállított egy ételdobozt a Klub Hotel hátsó udvarában. Kinga felügyeli.
2018-12-21A jövő városát építjük! Kerékpárutak, rendezvényközpont és a vasútállomásBeszélgetés Cserna Gábor polgármesterrel a fejlesztésekről, beruházásokról.
2018-12-21Több ezer gyerek születésénél segítettDr. Bazsa Sándor osztályvezető főorvos közel harminc éve érkezett Dunaújvárosba.
2018-12-07Rózsa Márta Ilona szeretetből főz. Amikor a szakács mosolyogRózsa Márta Ilona szakácsnő már 35 éve főz. A Mezőföld étterem volt az első munkahelye. Pályakép.
2018-11-23Aki virágokból köt harmóniát. Bödök Ibolya beleházasodott a vállalkozásbaPortré az Ibolya Virágszalon tulajdonosáról.
2018-11-16Akinek a neve Szivárványfényt jelent. Szőke Gereltuja apai ágon mongol, anyai ágon magyar származásúHároméves korától Dunaújvárosban él, jelenleg pénztáros, közgazdász végzettsége van.
2018-11-09Zöldséges kert az erkélyen. Böle Éva a saját lakásának erkélyén hozott létre egy mini gazdaságotBöle Éva - aki pedagógus volt, majd kereskedett, aztán fodrász lett - most egy dunaújvárosi panellakás negyedik emeleti erkélyén termeszt zöldséget.
2018-11-00Az eltemetett múltFekete Györgyi személyes hangvételű visszaemlékezése édesapja 1956-os történeteire.
2018-11-00A kis lépések birodalmaBeszélgetés Alpekné Major Valériával, a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény igazgatójával a sajátos nevelési igényű gyermekerekről és az iskola működéséről.
2018-10-26A radartól az uszodán át a kézis csarnokig. Cserna Gábor polgármester számolt be a városban zajló nagyobb volumenű fejlesztésekrőlCserna Gábor polgármester beszámolója a városban zajló beruházásokról
2018-10-19Patkó István és a dömperesek. Egy történet az életről, munkáról, városépítésről és 1956-rólFekete Györgyi interjúja Patkó Istvánnal
2018-10-12A villanyszerelés mestere lett a sípmester. Viszokai László nem akasztotta szögre a játékvezetői egyenruhát semInterjú Viszokai László nemzetközi futballbíróval, aki a villanyszerelés mestere oklevelet vette át 2018. októberében.
2018-10-05Joe, aki falra festi Dunaújvárost. A BeatKOHO frontembere és a graffitiInterjú Joó László, a BeatKOHO együttes alapítófrontemberrel, aki egyúttal tetoválómester és graffitis
2018-10-00Apám földjeiFekete Györgyi személyes hangvételű visszaemlékezése édesapja dunapentelei földbirtokaira.
2018-09-21A világ a fényképezőgép objektívén át. Akiknek szenvedélyük lett a fotózásFekete Györgyi cikke öt dunaújvárosi hobbi fotósról (Bánvölgyi Sára, Temesi László, Kovácsné Danó Viktória, Szalainé Bernadett, Dobozi Gábor), akiknek 2018 októberében a Sándor Frigyes Zeneiskolában nyílik kiállítása
2018-09-07Dubai Péter a kulisszák mögött. Gyermekkora óta a színház a második otthonaInterjú Dubai Péter, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza művészeti titkárával.
2018-08-31Izsák Máté a kijáró képviselő. Butik sori anzixIzsák Máté személyesen ellenőrizte a Dózsa György úti (Butik sor), a lakosság által felvetett problémák orvoslását
2018-08-17Még egy esélyt kapott az élettől. Horváth Éva Viktória mindig mosolyog2012.06.20. ezt a dátumot tetováltatta a tarkójára Horváth Éva Viktória. Ahogy mondja, ez az újjászületésének napja.
2018-08-10Zeleszkó Margitka és az átfésült múlt. Egy fodrászcsalád történeteInterjú Zeleszkó Ferencné Margit, fodrásszal.
2018-08-03Sanyi és a Cinema Paradiso. Kutasi Sándor gyerekkora óta mozigépészként dolgozik a DózábanA Dózsa mozi nélkülözhetetlen mindenese, aki tizennégy éves kora óta mozigépészkedik és bábáskodik az intézmény felett. Hivatásról, szorgalomról, családról beszélgettünk Kutasi Sándorral
2018-07-13Munka a börtönben és a börtönö kívül. Amivel mindenki jól járMédia napot tartottak a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben.
2018-07-13Az akarat és a boldogság mindennapjai. Szatmári Ádám támogatottból támogató lettA Szatmári család harca a mindennapi boldogságért tizenegy éve kezdődött. Ádám ötéves volt, amikor az óvodai státuszvizsgálatnál a védőnő javasolt egy kivizsgálást. Látszólag rutinvizsgálatnak tűnt, az eredménye azonban átírta egész addigi életüket. Kiderült, hogy Ádám beteg, Duchenneszindrómája van, amely egy genetikai betegség, és az izomsejtek fokozatos pusztulásával jár.A történetüket megismerte Petrás Gábor és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, és így született meg a segítésükre az Akarat Ereje Kupa. Ez a barátság olyan erős lett, hogy a város amatőr labdarúgói személyes kötelezettségüknek tekintik, hogy minden évben valami élményhez juttassák az azóta már középiskolássá cseperedett fiatalembert.
2018-06-22Barbi, a vakság és a delfinek. Összefogással költözhetett nagyanyja lakásábaInterjú (két év után újra) Jovárny Barbarával.
2018-06-15Boór jani bácsi embersége. Költő lakikaz idősek otthonábanAz idősek otthona 3. emeletén él Boór János Dunaújvárosért Díjas pedagógus, rádió-amatőr, fotóművész, amatőr képzőművész, költő és újságíró. Interjú.
2018-06-01Olyan mint egy jó velencei tükör. Keresztes Kamilla műkörmös, pedikűrös, műszempillás és testtetoválóPortré Keresztes Kamilláról.
2018-05-25Írországból hazatért az egész család. Nehéz élete volt, de mindig megállta a helyétFeketéné Bódi Ildikó 42 éves, a Tourinform irodában dolgozik. Portré.
2018-05-18Tehetségek a porondon. Engyal Klaudia és a strandkézilabdaA tehetségnapon Engyel Klaudia és a strandkézilabdások mutatkoztak be. Klaudia a Rudas végzős sport tagozatos diákja.
2018-05-11Miklánné Jolika és a Görbe utcai rózsák. A Vasmű úton szembejött vele az igaziPortré Miklán Imréné Jolikáról. 80 éves, 3 éve jött be a férjével a városba, néhány apja volt a férjének a temetése, ő gondozza a Görbe utca 1/a előtt kiskertet.
2018-05-04A fagylaltmester titka. Fekete prémium francia csokoládé rózsasziruppalNagy László már három évtizede végzi a cukrász mesterséget. beszélgetés a Marcipán cukrászda tulajdonosával. Ő irányítja Dunaföldváron és Dunaújvárosban a 27 fős személyzetet, a fagylatot is ő maga készíti.
2018-04-20Akiknek több tucat főnökük van. Erdőssy-nővérek a szakmáról és a szeretetrőlTestvérek. Látszólag teljesen különböző személyiségek. Erdőssy Ágnes női ruhakészítő, határozott személyiség. Erdőssy Erika kozmetikus, csendesebb, visszahúzódóbb. Riport.
2018-04-13Julika a Ház fedélzetmestere. Akinek a munkaruhájához jár a mosoly isFrigyer Istvánné, Julika több mint húsz esztendeje a Munkásművelődési Központ dolgozója. Hosszú éveken keresztül takarítónőként dolgozott, majd az utóbbi időben a gondnoki feladatokat látja el.
2018-04-06Egy hétévtizedes házasság titkai. Jóban-rosszban egymáshoz tartozniA Partizer házaspár legutóbbi 90. születésnapján 34 családtagjukkal ültek egy asztalnál. Portré.
2018-03-23Menekülés az egyedüllét elől. A táncklubban rájuk talált a szerelemOrosz Júliára és Erdélyi Tamásra hetven év felett talált rá a szerelem. A Dunaújvárosi Magányosok Klubjában találtak egymásra.
2018-03-09Villanyszereléstől az ipari elektronikáig. Hálót adott a gyerekeinek, nem csak halatInterjú Molnár Jánossal, aki a Molker Kft., az Amper 99 Kft., és az Amper Metál Kft. tulajdonosa.
2018-03-02Nem szabad áldozattá válni. Kovács Pálné és a Mindannyian Mások Vagyunk EgyesületInterjú Kovács Pálné, Ancsával, akinek gyermeke sérült, felnőttként is gyerek marad. Ancsa hozta létre húsz évvel ezelőtt segítő szervezetként a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesületet.
2018-02-09A quality a minőség garanciája. Az Év vállalkozása díjat nyerte el a cégBeszélgetés a Quality Dunaújváros Kft. ügyvezető igazgatójával, Nyakacska Zsolttal az autószervizről.
2018-02-02Autópálya, autóút és vasútA kormány döntött az M8-as Gyorsforgalmi út előkészítéséről, mely az M7-es autópálya és a 710-es főút új csomópontjától a dunaújvárosi Pentele-hídig, onnan Kecskemétig húzódik majd. Felújításra kerül a Budapest - Pusztaszabolcs és Dunaújváros - Paks vasúti vonalhálózat is.
2017-12-22Hihetetlen erőt adnak a fiatalok. A segítőkészség motiválja a polgármestertAz év vége apropóján interjú készült Cserna Gábor polgármesterrel.
2017-10-13A kézilabdacsarnoktól a vasműigDr. Dorkota Lajos Dunaújvárosért lobbizik.
2017-08-03A csantavéri magyarokA közelmúltban a Pentele lány focicsapat a szerbiai Csantavérre látogatott, arra a barátságos kupameccsre, amelyet a falunapok tiszteletére rendeztek, s ahová meghívták a testvértelepüléseiket is, így a magyar Akasztót is.
2015-09-04Közeleg az őszköszöntő vigalom idejeKovács Rózsa, a Munkásművelődési Központ új igazgatója beszámol az őszi programokról és a felújítási tervekről.
2015-05-29Gyémántos Parázs varázsA Magyar Marketing Szövetség szakmai elismerését szerezte meg a Parázs-Varázs Családi hétvégével városunk, gyémánt díjjal és védjeggyel jutalmazták.
2015-03-27Legyen más a szenvedélyed!A Legyen más a szenvedélyed roadshownak a Dunaújvárosi Főiskola adott otthont.
2015-03-27A hónap diákjai a városházánSzerdán Gombos István alpolgármester fogadta a sikeres és tehetséges diákokat. Névsor
2015-03-20Kelendő a magas minőségű acéltermékGlattfelder Béla államtitkár sajtótájékoztatón számolt be a Dunaferrnél történt látogatás tapasztalatairól.
2015-03-13Térfigyelő kamerák és a balesetmegelőzésHamarosan két munkaállomáson figyelik és irányítják szükség szerint a kamerák működését. A rendőrség gépjármű flottája a napokban két új autóval gyarapodott.
2015-01-16Fantasztikus esteFelejthetetlen estével köszöntötte az új évet a Sándor Frigyes Zeneiskola és a gálát szervező Szonáta Zeneművészeti Alapítványa. Az iskola diákjai és tanárai léptek fel, majd az est második feléében Orosz Zoltán és Horváth Kornél zenészek.
2014-11-07Felelevenítik a klubszínházi estéketFennállásának 40. évfordulója alkalmából ünnepi programsorozattal készült a Munkásművelődési Központ.
2014-10-10Megújul a Dózsa városrész óvodájaA Margaréta óvoda felújításának története.
2014-09-05Szakmát és munkahelyet is ad a népfőiskolaCsapatépítő rendezvényt tartottak a Dunamenti Regionális Népfőiskola újtelepi épületében.
2014-08-15Karbantartás lesz a meleghengerműbenVéget ért a meghirdetett önkéntes dolgozói távozási program, 47 dolgozó élt ezzel a lehetőséggel. Folytatják a kiszervezést. Augusztus 1-től a tűzoltóság teljes állománya átkerült a VÉDSZ Kft. -hez.
2014-08-08Kilábalt a város az adóságcsapdábólCserna Gábor polgármester számvetése .
2014-08-01A régit is beépítik az újbaAugusztus végéig befejeződik a Városháza tér funkcióbővítő revitalizációja, azaz készen lesz a C-szárny, a játszótér, a dísztér, s a még folyamatban lévő építkezések.
2014-07-25Aszfaltozzák a körforgótA korábban meglévő 40 parkolót - ezek az új Vasmű úti házak előtt és a gyógyszertárnál helyezkedne el - felújították, s me..ettük még újabb 189-et is kialakítanak. A Városháza tér heteken belül dísztérré válik.
2014-07-11Rövidesen elkészül a körforgalom...a hónap végére. A Városháza tér felújításáról.
2014-06-06Úszó és sakkozó lett a legjobbCserna Gábor polgármester csütörtökön fogadta a hónap diákjait.
2014-05-16Fanyalgás helyett inkább cselekedni kellCserna Gábor polgármester válaszolt Pintér Attila (MSZP) képviselő megjegyzésére, miszerint ünnepi beszédét kampánybeszédnek minősítette.
2014-05-16Stratégiai partnerség a vasművelMájus 15-én Cserna Gábor bemutatta Evgeny Tankhilevichnek dr. Galambos Dénest, közel egy órán keresztül zajlott a megbeszélés. Ezt sajtótájékoztató követte.
2014-05-09Polgármesteri látogatás a tűzoltólaktanyábanAz egyik helyen tűzoltó mini házi múzeum fejlődik, a másik helyen az erdei tornapálya elemei várják a felújítást. Maga az épület berendezései rendkívül rossz állapotban vannak.
2014-05-02A diákok is sokat dolgoztakA Római városrészi rehabilitáció keretében a Zöld Római városrész program második állomása egy hulladékgyűjtési akció volt.
2014-05-02Edzőtáborból díjátadóraA hónap diákjai: könyvjutalmat kapott Molnár Máté (Arany János Általános Iskola), a Hónap diákja Kovács Zsófia tornász (Vasvári Pál Általános Iskola), elismerésben részesült még a Dózsa iskolából Rehák Ádám, a Szilágyi iskolából Rostási Ádám, a Gárdonyi iskolából Varga Bence, a Rudas iskolából Szárszó Bence...
2014-04-25Két dunaújvárosi tanuló aranyérmet szerzettA A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2014-ben hetedik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Az idén hegesztő és géplakatos szakmában a Dunaferr középiskolásai, Szarka Zoltán és Fáki Axel Csaba nyakába kerülhetett az aranyérem.
2014-04-25Két és félmilliárd forintos beruházásÚj keverőgépet és üzemcsarnokot adtak át a Hankooknál.
2014-04-04Harmincötmilliós segítség az alapellátásnakA szociális alapellátásában dolgozókat segíti az a program, amelyre közel 35 millió forintot nyert városunk az Új Széchenyi Terv keretén belül.
2014-03-28Virágba borulnak a város tereiA Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. virágba öltözteti a várost.
2014-03-28Dunaújvárosban fejlődik a gazdaságMintegy 1000 üres álláshelyet kínáltak a főiskola Campus arénájában megtartott foglalkoztatási és állásbörzén.
2014-03-28Távolugró bajnok lett a legjobbCserna Gábor átadta a "Hónap diákja" emléklapot: Éliás Melinda, Turcsán Fruzsina, Rajcsányi Máté, Kállai Soma, Horváth Nikoletta, Dobos Áron, Huszár Liliána, Kis Alex, valamint a Gárdonyi általános iskola Írisz népdaléneklő csoportja kapta. A "Hónap Diákja" oklevelet Endrész Klaudia, a Vasvári iskola tanulója kapta..
2014-03-28Erősödik a közösségA "Szociális Információs Szolgálat, családi és közösségi kohézió erősítése" című rendezvénysorozat "A Római városrész szociális célú város rehabilitációja" projekt keretében valósul meg. A nyitórendezvényt március 25-én tartották meg, melynek jelenleg a József Attila Könyvtár ad otthont.
2014-03-21Nyár végére befejeződhet a belváros felújításaA felújítás 2013 szeptemberében kezdődött el, 1,8 milliárd forint uniós támogatással.
2014-03-14Szavak helyett a tettekben hiszCserna Gábor visszatekint a parlamenti munkájára.
2014-03-01A hónap diákjai a polgármesternélKratzmajer Ákos és Boros Viktor lettek a hónap diákjai.
2014-01-31Az új szárny már próbaüzemen vanEgyelőre még üres az épület, a falakból kikukucskáló kábelvégek a műszereket, a berendezéseket várják. Az épületet felépítették – jelentette ki a szerdai sajtó nyilvános eseményen Pók Tibor projektmenedzser.
2014-01-24A hónap legjobbjai a polgármesternélA lap szándékai szerint minden hónapban bemutatja milyen kimagasló általános és középiskolai eredmények születtek.
2014-01-10Égből pottyant MikulásTöbb mint ötszáz csomag készült a gyerekeknek, majd együtt megnézték az Égből pottyant Mikulás című filmet a Dózsa moziban.
2013-12-20Átalakulóban a városképÚj külsőt kap a Városháza tér és a Római városrész.
2013-11-08Önfeledt tánc kerekesszékben az átadási ünnepságenAz Országos Mentőszolgálat mellett nyolcvan kisebb közhasznú szervezetnek nyújt jelentős támogatást gumiabroncsok formájában a Hankook Magyarország Kft. Az adomány összértéke megközelítőleg 25 millió forint.
2013-03-28Nem ócska kis Kabaré!A Bartók Kamaraszínház színpadra vitte Joe Masteroff-John Kander-Fredd Ebb Kabaré című musicaljét. Kritika
2013-02-14Pláza helyett itt a mozi!Az ország egyik legkorszerűbb mozijává vált filmszínházunk az új vetítőgéppel, amely 4K minőségű képet biztosít.
2013-02-14Csehov árnyékában nem csokis sajtA Bartók Kamaraszínház új bemutatójáról, a Csehov-adaptációról. Dömötör Tamás vitte színre Csehov Sirályát.
2012-11-29Reggeli a polgármesternélSajtóreggelit tartott Cserna Gábor polgármester és Dorkota Lajos Fejér megye kormánymegbízottja. A kórház új műtőblokkja, a Városközpont kialakítása, a Szalki-sziget fejlesztése, a Római városrész rehabilitációja, a Vidám Park területén kialakítandó sportpályák, a város likvidhelyzete volt a téma.
2012-10-18Már most több környező településről jelezték az ötlet hasznosságátÜnnepélyesen megnyitották a Ház-táji Dunaújvárosi Kézművesek Boltját. A DVG Vagyonkezelő ZRT kereskedelmi üzletága által működtetett Tan ABC egyik felében élelmiszerbolt található, másik része a ház-táji bolt lett. Ajándék, dísz- és használati tárgyak találhatók itt.
2006-03-21Újból eladják a Dunaferrt?Pletykák és titkok. A Dunaferr Zrt. ukrán tulajdonosa egyértelműen cáfolta a hírt.
2006-02-14A munkások végső érve és a poshadt kenyérSztrájk volt szerdán a Dunaferrnél. A Kollektív Szerződés szerint minden év január 31-ig meg kell állapodni az aktuális bérről és szociális juttatásokról. Az idén ez határidőig nem történt meg.
2006-02-14Sztrájk utánMég szerdai nap leültek a munkáltató és a munkavállaló képviselői tárgyalni a Dunaferrnél, s abban állapodtak meg, hogy a tárgyalásokat február 15-ig meghosszabbítják, ezzel együtt a tárgyalások ideje alatt a jogszabályok szerint nem sztrájkolnak.
2006-01-24Osztódással is társultakAdonyi Többcélú Fejlesztési Társulás két mikrotársulást hozott létre, amely a szociális területekért felel: ezen a házi segítségnyújtást, a gyermekjóléti szolgáltatásokat és a jelzőrendszeri segítségnyújtásokat kell érteni. Ez utóbbi a vidéken élő idős emberek "vészjelzőrendszere" lesz majd.
2005-12-13Hajléktalanok az utcánLátogatás a dunaújvárosi hajléktalanok között.
2005-12-06Bezár a ruhagyár - 240 ember munka nélkülMára már megint fellebezhetlen tény, hogy bezár a ruhagyár, s menni kell az ott dolgozóknak. Munkaerő-koordinációs bizottság kezdte meg munkáját az elbocsátott ruhagyári munkások ügyében.
2005-11-08Demonstráltak meg nem isA miniszterelnőki látogatás, nagygyűlés idején (a gumigyári beruházás bejelentésekor) az ellenzék (Fidesz, LÉSZ, DJE, Dunaújvárosi Civil Szövetség) a Bartók mögött tüntetett. Az ellenzék a gyárat délre akarja.
2005-11-08Savanyú a szőlő?Nagyon sok ember több mint másfél éve dolgozik azon, hogy az északi iparterület alkalmas legyen vállalkozások fogadására. Délen nincs önkormányzati tulajdonban lévő terület. Ott nincs kiépítve az infrastruktúra sem - mondta a polgármester az újságírói kérdésekre.
2005-06-21Vasasnap - ukrán zászlók alattA tulajdonos fontosnak tartja a hagyományokat.
2005-05-24Továbbgyűrűzik a "kórház-ügy"A Szent Pantaleon Kórház átvilágítása nyomán kialakult helyzetről rendkívüli sajtótájékoztatót tartott pénteken a polgármester .
2005-05-10"Keményen fogunk dolgozni és követelni fogunk"A Dunaferr új vezérigazgatója, Sushil Trikha nyilatkozik.
2005-05-03Koltai, a díszpolgárKoltai Róbert lett idén Dunaújváros Díszpolgára.
2005-03-22Érvénytelen a népszavazás - marad minden a régibenDunaújváros lakosságának 37,18 %-a járult az urnákhoz.
2005-03-16Igaz ünnepeket, tavaszt és szabadságot!Ünnep az egység szellemében - elkülönülve.
2005-03-16Tollat ragadott az építészElismerés a helytörténeti kutatónak.Őri Zoltán kapta idén a Dunaújváros Aranytoll-díjat.
2005-03-16Pomázi Csaba szerint a kérdés, ki termel olcsóbban hőtA népszavazásnak nem lesz hatása a gázmotorokra, a gázmotorok építése törvényes - nyilatkozta Pomázi Csaba.
2005-01-25Ide nekünk a részvényeket is!A jegyzés első körben sikerült. Nagy volt a részvényjegyzési kedv a Dunaferr Rt dolgozói körében.
2005-01-25Táncszínház helyett SzögiRácz Attila (jelenlegi vezető) és Szögi Csaba pályázott a Dunaújváros i Táncszínház művészeti vezetői posztjára. Szögi Csaba nyerte a pályázatot. A kinevezés február 1-jétől öt évre szól.
2005-01-18Semmi sem az, aminek látszik...A Bartók Kamaraszínház Iskolaszínházának új darabja a Vízkereszt vag amit akartok.
2005-01-11Ösztöndíj tehetséges, de...A Jótevő Alapítvány az idén is pályázatot hírdet kiemelkedően tehetséges, de hátrányos helyzetű fiataloknak.
2004-12-21Ballada a szeretetrőlA rácalmási gyermekotthon megszűnés előtt áll.
2004-12-07A bibliai megahősöktől az ablakokigAz evangélikus templomban Fuggert J. Ferenc képei láthatók.
2004-11-03Zöldpolitika - pártképviseletA Zöld Demokraták Szövetsége állt a gázmotoros erőmű elleni ügy élére. Annak idején a Duna Kör folytatásaként megalapították a Zöld Alternatív szervezetet, majd ennek az útódja lett a Zöld Demokraták Szövetsége.
2004-09-28Kerekes székkel a tv-stúdióban27-én volt a DTV és az M2 közös távoktatási programjának 1. része. A műsor dunaújvárosi vezetője Nyerkiné Alabert Zsuzsa volt. Az itteni tanulók Bogó Lászlóné és a fia, Balázs.
2004-01-27Rejtélyek és titkok a DalibanA közelmúltban nyílt meg (Farkas Mihály festőművész lányának) Farkas Évának a tárlata a Dali Art Caféban.
2004-01-27Aranyló vitézBemutatta a Dunaújváros Táncszínháza legújabb produkcióját, az Aranyvitézt.
2003-12-10A városi részvények sorsáról az új tulajdonos döntD-Ég 68% részvénycsomag, Radiátorüzem, Dunaferr iskola és műhelyek sorsáról. A Déli ipartelep 28 hektárjáról sincs döntés.
2003-11-25Ki ad el bennünket és kinek?Befektetők a finisben.
2003-11-11Megszüntetnék, eladnák, átalakítanákSajtótájékoztatón ismertette stabilizációs programját a Dunaújváros Jövőjéért Egyesület. A program egyféle ellenprogramként jelenik meg a Szekeres György által vezetett önkormányzati munkacsoport húsz pontos racionalizálási elképzeléseivel szemben.Költségjavító intézkedési csomagjuk nagy része a DVG Rt társaságainak egy részét eladná. A DJE képviselője szerint a legfőbb baj oka a DVG Rt, éppen ezért gondolták, hogy a vagyonkezelői funkció megszüntetésével jelentős források takaríthatók meg.
2003-10-14Vőlegények jelentkeztekNégyen Vasmű kérőben. ukrán, orosz, angol-indiai, brazil kérők.
2003-09-16A Dunaferr privatizáció előttA kivitelezők szorításábam. Még nem tudni mennyi részt adnak el. A szakszervezet elégedetlen.
2003-09-09Túlélték - mindannyianPálhalmán, a 6. túlélő versenyen indultak a dunaújvárosi mentősök is, harmadikok lettek.
2003-08-26Sör, fagyi himnusszal3 kép az aug. 20-i városi programokból.
2003-07-08Ringben a Vasműért a "multik"
2003-07-03Kinek éri meg a Dunaferr privatizációja és miként
2003-06-24Oroszlánok és kölykökA Lions Klub dunaújvárosi szervezetének tagjai látogattak el a rácalmási otthon lakóihoz főzéssel, közös vacsorával egybekötött beszélgetésre.
2003-05-20Sikeres kokszolói beruházásA folytatás a sikeres privatizáció függvénye
2003-05-06Aki szolgált évtizedeken keresztülNics János, a város hajdani országgyűlési képviselője az idén megkapta Dunaújváros Díszpolgára címet.
2003-04-29Szántó Péter könnyei. Ismét tánc három napon átÁpr. 25-27-én volt a magyar táncbajnokság az MMK rendezésében.
2003-02-25Két év múlva lesz hidunk, három év múlva utunkA kormány döntött az úthálózat fejlesztéséről s ez alapján két év múlva, vagyis 2005-ben már állnia kell a dunaújvárosi hídnak, s három év múlva késznek kell lennie a hatos gyorsforgalmi útnak.
2003-02-11Akik megfizették a tanulópénzt... Civil ház - civakodás utánA Civil Ház alapítványi formában működik, és egy kuratórium működteti majd. A kuratórium a házban lakó szervezetek képviselőiből tevődik össze, eezel szeretnék garantálni, hogy valóban konszenzussal működjön az épület.
2003-01-28A kormány határozott a Dunaferrről és a város jövőjérőlKálmán András polgármester beszámolója.
2002-12-17Népek zenéi Baraka módraBeszélgetés a Baraka Világzenekarról annak vezetőjével, Koszi Ferenccel.
2002-12-17Koripálya -ingyen, mindenkinekTársadalmi összefogással ingyenes kivilágított jégpályát adtak át a közelmúltban a város fiataljainak a Fészek éterem mögötti területen.
2002-11-22Por a vízbenMeghalt Bergmann Jenő nyomdász.
2002-08-27Kenyeret és a hit erejét nyújtják
2002-08-27Filmforgatás kilőve?Bernáth Zsolt , a Cruel filmegyesület rendezője beszél nehézségeikről. Az új filmjük lehet hogy nem készül el.
2002-08-16Hónig Péter a változásról, a lemondásról a példamutatásról
2002-08-13Kész az MSZP jelölt-listája. Nők és fiatalok előnyben
2002-08-09Közvélemény-kutatás Dunaújváros 2002. VI.részAmivel elégedettek vagyunk.Elégedettség a különböző területekkel. Intézmények fontossága.
2002-08-06Közvélemény-kutatás Dunaújváros 2002. V.részPártpreferenciák az önkormányzati választásokon
2002-08-02Közvélemény-kutatás Dunaújváros 2002. IV.részPártok és pártpreferenciák.
2002-07-30Közvélemény-kutatás Dunaújváros 2002.III.részIsmert és népszerű politikusok. A polgármester és az önkormányzati képviselők népszerűségéről felmérés.
2002-07-26Közvélemény-kutatás Dunaújváros 2002.II.részÍgy vélekedünk a hatalomról és bizalomról.
2002-07-23Közvélemény-kutatás Dunaújváros 2002. I.részÍgy vélekedünk a tájékoztatásról és a tájékozódásról.
2002-07-02Hónig Péter nem csapatot hoz, csapatot építAz új vezérigazgató elképzelései.
2002-04-09Dr. Kálmán András már parlamenti képviselőNem lesz Dunaújvárosban második forduló. Dr. Kálmán András, Dunaújváros országgyűlési képviselője, polgármestere, 50,8 százalékos szavazati aránnyal már vasárnap bejutott a Parlamentbe. A Dunaújvárosi Televízió még vasárnap este interjút kért tőle.
2002-03-26Csurka István a MIÉP-nagygyűlésenA C-szárny színháztermében tartották pénteken a MIÉP kampány gyűlését. A vendég a párt elnöke, Csurka István volt.
2002-03-19Aranytoll Díj 2002. Kitüntették kollégánkatAz önkormányzat Aranytoll Díját Fábos Zsolt, a Dunaújvárosi Televízió felelős szerkesztője, a 7közlap munkatársa kapta.
2002-03-05Uj lakó az ipari parkban. Mile-zöld a zöldövezetbenPénteken avatták fel a Mile Kft - villamosipari termékeket árusító - raktáráruházát az ipari parkban.
2002-01-22Média-házasság "dunaujvaros pont hu"A "Dunaujvaros.hu" együttműködik a Dunaújvárosi Televízióval és a 7közlappal. Ez közös szerkesztőséget jelent. A Dunaujvaros.hu Dunaújváros Megyei Jogú Város hivatalos internetes honlapja.
2001-12-11Városalapítók perben és haragban. Avagy ki az úr az egyesüleA Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága ítélkezett a városalapító egyesület ügyében, hogy ki az elnöke a szervezetnek. Az ítélet szerint Kozma Erzsébet (a volt alelnök) nem jogszerűen lett elnök.
2001-11-16Ványadt bácsiA Radnóti Színház Bartók-beli Ványa bácsi előadásáról.
2001-10-19Árulók és szentek. Aki könyvet írt az igazságrólZecher Jánosról, aki részt vett az 1956-os dunapentelei eseményekben, majd több könyve is megjelent e témában. Idén márc. 15-én megkapta a fejér Megye Díszpolgára címet munkássága elismeréseként.
2001-10-16Pásztoros, cigányos, betyáros ál-vadromantikaAz átépített színház első bemutatójáról A peleskei nótáriusról.
2001-10-09A Triumph a' la DunaújvárosOkt. 5-én ünnepélyesen is felavatták a Triumph-gyárat. (A gyár már egy ideje üzemel.)
2001-08-03Ha leválna Pentele... Magasabb díjak, új okmányok
2001-07-24Létezik-e Kiss András-ügy?Pók Ferenc alpolgármester a Kiss András-ügyről nyilatkozik.
2001-06-12Huszonnyolcadikként Mankovicsék örülnekA Gazdasági Minisztériummal kötött támogatási szerződés keretében 28 lakást vásárolhatott az önkormányzat. Az idén 198-an várnak önkormányzati bérlakásra. Az idén a program révén már 46 család juthatott fedél alá. A megüresedés miatt évente csupán 10-12 lakás kiutalásával számolhat az önkormányzat. A lakásügyi bizottság a város lakásügyi koncepciójának a kidolgozásánál tart. Az egyik ilyen tervezet a "Fecskeház" program, amely a fiataloknak nyújthatna első lakást (négyemeletes lakóházak tetejének beépítése).
2001-05-22Helyi tévések hatmillió néző képviseletébenA Dunaferr széplaki öüdülője adott helyet a helyi Televíziók Egyesületének Országos Tanácskozásának.
2001-05-08Rövidesen kész a Vasmű stratégiája. Hangsúly a továbbfeld..A csapat még formálódik.
2001-05-04Vitéz Bátor; Mese magunknak, a megtörténhető csodákrólA Dunaújváros Táncszínháza mesejátékáról, mely előadásnak a bevétele a kórház gyermekosztályára kerül.
2001-04-27"A munkavállalók nagykövetének kell lenni."Beszélgetés dr. András Istvánnal a Dunaferr személyügyi vezérigazgató helyettesével.
2001-04-03" füvet még nem vágtátok le"Tóth László nem búcsúzik a METAB-tól.
2000-12-12Félévszázados a pálhalmai börtön: Elítéltek ideiglenes lakheEmlékparkot avat a Pálhalmai Országos Büntetésvégrehajtási Intézet dec. 15-én, pénteken délelőtt a Pálhalmai Kastélyparkban.
2000-12-05A DTV megőrízte a frekvenciát és bővítheti műsoridejétA Dunaújvárosi Televízió elnyerte a frekvencia-használatára kiírt pályázatot. A hét minden napján, 24 órán keresztül a 33. csatornán, továbbra is a DTV sugározhatja a műsorait. Uj műsorstruktúra. Ezzel Dunaújváros 5 esztendőre törvényesen is megőrízte a televíziós frekvencia feletti jogosultságát.
2000-12-05A lakodalmas zenész emlékezik és cd-t ad ki: Dalba öntött szBóka János cd-t ad ki. A hangfelvétel dunaújvárosi stúdió munkája, a borítót Pats József dújv-i festőművész készítette.
2000-11-28"Ha egy város nem fejlődik, akkor meghal": Dr. Kálmán AndrásDr. Kálmán András polgármester nyilatkozata a városgazdálkodásról, a városfejlesztés szükségességéről.
2000-10-27Béke kellenen: Már nem vagyunk sokanBodnár Géza, tartalékos százados, az 56-os vitézi rend helyi elnöke Honvédelemért II. osztályú kitüntető címet kapott.
2000-10-27Mi azt hittük, hogy miénk az ország... Rendhagyó beszéd hősöRendhagyó beszélgetés hősökről és árulókról Zecher Jánossal, a Pofosz szervezet tagjával..
2000-10-03Három és fél megye híradója: Tegnaptól a DTV műsoránUj hírműsorral jelentkezik tegnaptól a Dunaújvárosi Televízió. A Pannon Híradó három és fél megye életéről tudósít. A kezdeményezésben részt vesznek a Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megye sugárzó televíziói, de csatlakozott a kísérleti hírműsorhoz Százhalombatta Érddel.
2000-08-29Általában jó polgármesternek lenni: Dr. Kálmán András a poliBeszélgetés dr. Kálmán András polg.mestterrel a politika lejáratódásáról, a kiserdőről, a sportról.
2000-08-15Berci bácsi hadifogságban kezdte: A békét faragja fába a hajKárolyi Albert hobbijáról: félévszázada a fafaragásnak hódol.
2000-08-15Szól a rádió...A Penta Rádióról beszélgetés Dr. Kadocs Pál főszerkesztővel. Szoros a kapcsolat a rádió és a Dunaújvárosi Főiskola között.
2000-07-21Tizenöt év óta először - lakások önkormányzati támogatással28 család elfoglalhatta a hét elején az Akácfa utcai szociális otthonból kialakított önkormányzati lakásokat.
2000-07-11Két dudás egy csárdában? Szabálytalan városalapítókA Városalapító Egyesület vitás ügye: Kozma Erzsébet Város születik c. könyvét az egyesület adta be önkormányzati pályázatra. A támogatásra kapott pénzzel, az egyik vezetőségi tag, Arany Ferenc szerint a szerző nem tud elszámolni.
2000-07-04Egy szép könyv magunkról: Három éven át írta százötven emberMegjelent a Dunaferr Dunai Vasmű krónika c. könyv.
2000-06-16Hannover Expo - Magyarország-Dunaújváros-DunaferrAz Expo területén épült magyar pavilonról, a Dunaferr napról.
2000-06-09Hogy van, dr. Kovács Pál? Nem maradtak egyedülKovács Pál (volt polgármesterünk) javuló egészségi állapotáról.
2000-06-09Leányálmok: A 24-es szoba lakói
2000-05-23Menesztik Kercsót?Ugy hírlik, hogy néhány szülő erőteljes nyomást gyakorol a Dunaferr Sportegyesület vezetőire, hogy Kercsó Árpádot, aki a serdülők jégkorong edzője, menesszék. A vád, hogy túl durva a gyerekekhez.
2000-04-28A sikerdíjról, a vagyonkezelésről és tízezer emberrőlHorváth István elnök-vezérigazgató nyilatkozata.
2000-04-18Egy dokumentumfilm tanulságaA Dunaújvárosi Városi TV Beszél a múlt - a bűnös város? címmel zártkörű próbavetítésen mutatta be a több mint egy órás filmjét - a városról. A film létrehozását támogatta az Országos Rádiós és televíziós Testület, ill. a Történelmi Film Alapítvány. Nyilvános vetítés májusban.
2000-04-04Dr. Dorkota Lajos szerint: A parlamentben futballoznak, itt
2000-03-10A jegybank és a Dunaferr elnöke megbeszélése.Horváth István elnök-vezérigazgató és Surányi György megbeszélése A Dunaferrnél.
2000-03-07Dr. Kálmán András a közös ügyeinkrőlA polgármester a Tesco-ügyről nyilatkozik. "Sokakat zavar, hogy ebben a városban végre elkezdődött valami".
2000-03-07Ora helyett világpiac: Momert - egy hazai sikervállalkozás
2000-02-11Továbbszerveződő hidasokA HID Egyesület a közelmúltban döntött arról, hogy különböző klubokat alapít, s ezekbe tömöríti azokat akik közügyként élik meg városunk és környékének jelenét és jövőjét. A klubok sorában szerepel: értelmiségi, üzletemberek, polgármesterek, humánszakemberek, művészeti.
2000-01-25Dunaújváros nem lehet OzdDorkota Lajos Fideszes országgyűlési képviselőnk parlamentbeli tapasztalatairól, az orszá és városunk jelenéről, jövőjéről.
1999-11-16Készül a vállatcsoport privatizációs koncepciója.Kormány elé kerül a Dunaferr privatizációs szerződése és szerkezetátalakítási koncepciója.
1999-11-02Emlék Borovszky Ambrusnak: A holt szobor életre keltBronzba öntötték Cyránski Mária Borovszky-portréját. Tegnap óta a Dunaferr Dunai Vasmű aulájában áll. A szobor keletkezéséről.
1998-02-26A szemét ügy III.
1997-03-01A bosszúTörténet Rudnyánszky báróról.
1997-02-15PróbatételTörténet Rudnyánszky báróról.
1996-07-05Szakmunkásképzőből szakközépiskolaKurzust tartanak a főiskolán a szakmunkásképzőben tanító tanároknak,a szakmunkás oktatás megújításáról.
1996-06-28Ültessünk fát!A Magyar Vas-és Acélipari Egyesülés munkagazdasági bizottságának dunaújvárosi kihelyezettülésén oktatási helyzetünkről tárgyaltak.
1996-06-28ÖsszekapcsolódtunkBeszélgetés a Dunatel vezérigazgatójával.
1995-12-22Hangok az asztal alól
1995-09-29Szolgál és védJenei Gyula, 36 éves, rendőralezredes. 1995.szept. 16-tól Dunaújváros rendőrkapitánya.Interjú.
1991-12-23A szeretet ugyanazHircziné Kecskés Rózsa, az Értelmi Fogyatékosok Napközi otthonának vezetője beszél munkájukról.
1991-12-17Ünneprontó kukacoskodásA Széchenyi Gimn. csapata részt vett a tv-ben rendezett Széchenyi öröksége c. vetélkedőn.Véleményük a versenyről. Helyezés.
1991-11-22Más nem vállaltaLévai Éva lett a megbízott igazgatója az Egészségkultúra Házának.
1991-11-22"Illegális"polgárőrökPrincz István,a polgárőrség vezetője nyilatkozik.
1991-11-22Modorosság nélkülInterjú Nyikos Árpád tanulóval.
1991-11-19Legyetek jók, ha tudtokRiport egy ifj. klub viszontagságairól.
1991-11-19Profik, a táncbanBeszámoló az 1991. nov.16-án a Mező I. Ált.Isk. -ban megrendezett standard és latin-amerikai táncok versenyéről.
1991-11-19Dob a szájbanPinger Tamás, Ásványi Tamás tanuló bemutatása.
1991-11-12Orfeumi hangulatAz orfeum újjáélesztése a Művész presszóban a Dunaföldvári Játékszin segitségével.
1991-11-12Ahogy a vonatok járnakBeszélgetés Gyarmati Imre Zoltán és Kőszegi Pál gimnazista bemutatása.
1991-11-05Nem a darab : a játékBeszámoló a Kamaraszínház Forgószínpad c. előadásáról.
1991-11-05A föld megőrizteBeszámoló az Intercisa múzeumban láthatóBrigetio kiállításról.
1991-10-29Meghalni a színpadonBeszámoló a dunaújvárosban rendezett országos amatőr divattánc-bajnokságról.
1991-10-25Adományok egy könyvtárértA könyvtár fölössé vált könyveiből a Kölcsey Alapítvány felhívására kb. 15 ezer kötet könyvet küldött Kolozsvárra, egy magyar nyelvűkönyvtár kialakításához. Interjú.
1991-10-22Hazudj inkább, kedvesemA Kaposvári Csiky Gergely színház előadásáról.Alfonso Pso :Hazudj inkább, kedvesem
1991-10-15A ház dolgaiRiport az Egészségkultúra Háza körül kialakult helyzetről.Bizalmatlanság, gondok.
1991-10-15MostohagyerekekRiport az Arabasque táncegyüttesről.
1991-10-04Csakazértse taktikázzunkRiport az Uitz Terem sorsáról.Az önk. tul.-át a Modern Művászetárt Alapítvány műkődtetésébe szeretnék adni.
1991-10-04Ez a Szpirosz lusta ember...Beszélgetés a két művésszel készülő kiállításuk alkalmából. Vallomások.
1991-10-01Terni segíteneTerni küldöttség látogatása városunkban.Beszámoló.
1991-09-27Egy rendhagyó kiállítás {is}Beszámoló az Arany János Ált. Isk. nyári, zebegényi táborában készült gyermekrajzaiból, melyeta tagozatosok készítettek.
1991-09-24"Távirányított" főiskolaRiport a helyi főiskola terveiről, az anyaintézmény /Miskolc/ tiltakozásáról.
1991-08-23Az Ezüst Hold árnyékaRiport az Ezüst Hold nevű borozó körüli bonyodalmakról. Nagyvenyimen /engedélyezés, hangoskodás,tiltakozás/
1991-08-16Régi idők mozijaA Dózsa Filmszínház helyzetéről,lehetőségeiről.Interjú Kleinhaus Imrével, a mozivezetőjével.
1991-08-16Kábelen jőn a győnyőrCikk a KábelKom tevékenységérúl, dunaújvárosi terveiről. Pl. Vegyesvállalat a kébelcsatornaműkődtetésére, házimozi. Amerika kft.
1991-08-16KárpótolvaRiport, személyes visszaemlékezések. Interjúalanyok :Nagy Antal, Szakadár László, VörösSándorné. Hadifogság miatti kárpótlás.
1991-08-09Itt volt Dali...A Modern Művészetért Alapítvány helyzete,terveik. számlaszám MNB 292-8888 36642.
1991-08-02Ki, kinek árt?Interju Simon Ervinnel, aki lemondott az MOSZalelnökségéről. Okok.Simon Ervin a Dunaferr Mt elnöke.
1991-08-02Tábor- tánclépésekkelRiport a Hantoson rendezett XVII. Dunamenti Táncostáborról.
1991-07-30Csak a törvény biztosInterjú dr. Dorkota Lajos, alpolgármesterrel az önkormányzat tul.-ba kerülő int.-kről.Vitás kérdések a korábbi megyei szervezetben mükődő int.-knél. pl. mozi, múzeum stb.
1991-07-23Változatok a főiskolánBeszélgetés dr. Fercsik János ig.helyettessel a főiskola jövőjéről, a változásokról.
1991-07-19Jupiter,villámokkalRiport az öreghegyi ásatásokról.Rómaikori és XI.századi magyar sírok.
1991-07-16A történelem ujjlenyomataBeszámoló az Intercisa Múzeum régészetikiállításáról.
1991-07-12PartvonalonRiport a végzős főiskolásokkal.
1991-07-05A nyújtónak gödröt ástakA kivonult szovjet csapatok üres laktanyáját ahelyi főiskola kapja meg. Látogatás, a helyszínfelmérése.
1991-07-02Eljátszották a demokráciátRiport a mezőfalvi iskolaigazgató-választásról. A képviselőtestület nem nevezte ki a tantestület által megválasztott igazgatót.
1991-06-25Apró (?) pontatlanságBeszámoló és kritika a Ruhaviseletek a régiKínában c. kiállításról.= A Hírlap 1991. jún.25. 5.l.
1991-06-21Talán divatba jön a múltBaszélgetés dr. Bóna Istvánnal, a múzeum volt igazgatójával Dunapentele történetét feldolgozó könyvének megjelenése alkalmából.Életéről,Intercisáról, Dunapenteléről.
1991-06-18Flash és FantáziaBeszámoló és kritika a jún. 16-i bemutatóról.
1991-06-18Százezrek beszélikRiport a Szórád Márton általános iskolában tevékenykedő eszperanto szakkörről, melynek vezetője Balogh Márta.
1991-06-14Napszám vagy jutalom?A Ságvári Endre általános iskolában azl99l.évi pedadógusnapon kevés jutalmat kaptak a nevelők[500-1000 Ft]. Méltánytalannak érezve,levelet írtak a szerkesztőségnek. A cikk az okokat keresve megszólaltaja az igazgatót, az oktatási bizottság vezetőjét és a műv. oszt.vezet.
1991-05-28Akikben elromlott a tökéletes.Riport a speciális gondozást igénylőkről. Fogyatékosok Napközi Otthona és a Móra Ferenc Általános Iskola működéséről.
1991-05-21Ki "tartsa el" az MMK-t? : Jövőre már nemcsak a béremelés lesz a gondA kulturális bizottság kibővített üléséről. Kérdéses, hogy a kft-kre szakadt DV vállalja-e a későbbiekben az MMK fenntartását, s hogy a szétszakadó vasas szakszervezet hozzá tud-e járulni a működtetéshez?
1991-05-21Útkeresés.Riport a családsegítő központ jövőjéről, az önkormányzattal való kapcsolatáról.
1991-05-14Egyedül a rendelet biztosA népjóléti miniszter rendelkezett az országos tisztifőorvosi hálózat létrehozásáról. Városunknak előreláthatólag csak ősszel lesz tisztifőorvosa.
1991-05-07Játék-szabadon.Bakfisok rosszlányszerepben. A Ruda Szakközépiskola Sziti színpadáról.
1991-04-30Ki nevet a végén?A Bakony Füszért Piac téri bevásárlóközpontot nyitott. Emiatt a helyi üzletek bojkottálják a füszértet.
1991-04-23Adjunk esélytA városi címerpályázatról.
1991-04-16Testbeszéd az életük : Tánc és bajnokság, két napon átA városunkban rendezett Divattánc Európa-bajnokság és Kupa (ápr 13-14-ig) eseményeiről. Szervező: MMK. A Flash 1. helyzést ért el nagycsoportos showtánc-kategóriában
1991-04-12Ez egy családi(as) hely : Tea minden szombatonAz MMK Öt órai tea című rendezvénysorozatáról
1991-03-22városcímerA mostani címer bírálata és a leendő változatok.= Címerünk a jövő szimbóluma./F. Gy. =AH 91. márc.22.5.p. A címerpályázat buktatóiról. = Adjunk esélyt / f.gy. = AH 91.ápr.23. A pályázatot Harsányi László és Vári Ágnes munkája nyerte. = A város címere? = AH. 91.máj.7. 5.p. Elfogadta a közgyűlés a pályamunkát. A címer rajza és leírása. = Van már két alpolgármester =AH 91.máj.17.
1991-03-22Ki fizeti a Házat? : Nem szabad lemondani rólaA Munkásművelődési Központ helyzetéről
1991-03-05Szövetkezet helyett kft.Nem át,- csak megmentik?
1991-02-19MozibajA mozi helyzetéről. Veszteséges.
1991-02-12Álomjó szentivánéjiAz Iskolaszínház Shakespeare Szentivánéji álom c. drámájának előadásáról.
1991-02-01Felszálltak a verebekEgy mezőfalvi önkormányzati képviselő lemondásának története.
1991-01-25Segít a PersonalÚj munkaközvetítő kezdte meg működését.
1991-01-15A Flash együttes a Paradicsomba megy III.Az útibeszámoló 3. része
1991-01-11A Flash együttes a Paradicsomba megy II.Az utibeszámoló 2. része
1991-01-08A Flash együttes a Paradicsomba megy I.Háromrészes útibeszámoló a táncegyüttes nyugat-európai körútjáról. I. rész
1990-11-30Portré - sok zenévelPortré Székely Istvánról, aki 30 éve vezeti a Dunaújvárosi Központi Énekkart.
1990-11-23ElégtételA város első sebészfőorvosának, Pátkay Józsefnek emléktábláját avatták fel a kórházban.
1990-10-30Műkedvelők a börtönbenA Pantaleon Kulturális Egyesület a sándorházi börtönben szervezett amatőr színjátszóegyüttest. Beszámoló az előadásukról.
1990-10-26Divat és táncBeszámoló az 1990. okt. 22-23-án városunkban tartott Országos Divattáncversenyről. Szervező: Munkásművelődési Központ. Helyezések.
1990-10-19A venyimi jegyzőPalágyi József életútja.
1990-10-09Arabesque a színpadon: Magasabb osztályba léphetAz 1990. okt. 6-i előadás kritikája. Ez volt az újjálakult együttes első önálló műsora
1990-10-02Táncolj, újra, Arabesque! : Egyszer fent, máskor lentBeszélgetés az együttes vezetőjével, Szilágyi Jánossal, a tervekről, gondokról.
1990-09-28Emlékmű magunknakFölállították az 1848-as forradalom és az 1849-es szabadságharc pentelei nemzetőreinek emlékművét. Avatás okt. 6. Alkotó: Palotás József.
1990-09-11Könyedség és pillanat. Manfred Adolf akvarelljeiManfred Adolf akvarellfestő kiállíásáról. A kiállítás okt. 5-ig tekinthető meg az MMK folyosógalériájában
1990-09-07Bogumil, és a "bünszövetkezet" : Kitüntették, de pereskedik.Kiváló feltaláló kitüntetést kapott. Pereskedés a Bogumil Kisszövetkezettel / hamisítják a teákat/.
1990-07-31Hangya-bolyNémeth István a szövetkezet ellenőrző bizottságának elnöke nyilatkozik a Hangyaszövetkezetről.
1990-07-06Alalpítvány a jövőértKedden, július 6-án írta alá dr. Szabó Ferenc, a Dunai vasmű igazgatója, dr. Artinger István, a Budapesti Műszaki Egyetem gépészmérnöki karának dékánja és dr. Gábor Bertalan a dunaújvárosi főiskola főigazgatója az együttműködési szerződést a Dunaferr Egyetem Alapítványról és a dunaújvárosi egyetemi képzésről.
1990-07-03Vendégek és vendéglők. Mire kinyitnának, be is csukhatnak?A Dunavidéki Vendéglátó Vállalat helyzetéről. Mindenki bizonytalan-, Nem jobb, mint az előző-, Lesznek-e vendégek?
1990-06-26Nem volt vastaps. "Félrelépett" a FlashA Flash jún. 22-i előadásáról.
1990-06-26Pincéből a múzeumbaÉrtékes "gobelin-lelet" az Arany Csillagban. Matussné dr. Lendvai Márta, a múzeum igazgatónője, 100 000 ft-ért átvette az Arany Csillag Szállodától Pekári István gobelinszőnyegét - amit az Intercisa Múzeumban fognak látni a látogatók.
1990-06-22Az orvos győzött és csomagolDr. Tittel Andor adonyi körzeti orvost a Székesfehérvári Munkaügyi Bíróság döntése alapján 15 napon belül vissza kell helyezni állásába. Az orvos azonban nem foglalja el újra hivatalát.
1990-06-19Alapítvány a jövőértDr. Szabó Ferenc a DV vezérigazgatója és dr.Artinger István a Bp-i Műszaki Egyetem gépészmérnöki karának dékánja és dr. Gábor Bertalan a dújv-i főiskola főigazgatója együttműködési szerződést írt alá a Dunaferr Egyetem Alapítványról és a dújvi egyetemi képzésről.
1990-06-19Adonyban a helyzet változatlanAz adonyi körzeti orvosok problémájáról.
1990-06-15Balett-háborúKicsi termek, kemény csaták. A gyakorlótermekről, a belattoktatás jövőjéről.
1990-06-15Újról, másról, máskéntA hagyományos Gimnáziumi Híradó szokatlan tartalommal jelentkezett, mégpedig a Széchenyi Istvánra emlékező kiadványával. A kiadvány bemutatása.
1990-06-12Nem csak alapfokonA rossz idő miatt a pedagógus-sétát az MDF irodájában tartották meg. Részletek az MDF oktatási programjáról. A város kulturális és oktatási helyzetéről.
1990-06-12Szól(na) a rádió. Frekvecia még nincs - kft. már vanSpringer-ügy, a helyi televízió körüli botrányról. Megalakult a Dunaújvárosi Rádió és Tömegkommunikációs Kft., ügyvezetője Taródi Tamás és Szabó Ferenc.
1990-06-12Erkölcsi alapokonDunaújvárosban megalakult a Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezet. Elnök: Mohai Lajos.
1990-06-08Mi kerül a központba?Dunaújvárosvárosközpontjának és kulturális központjának kialakításáról.
1990-06-05Művészetet - gazdaságosanVárosunkban rendezték meg máj. 31-jún.1-én a művészeti alkotótelepek országos tanácskozását.
1990-06-05Egy lehetőség: eszperantoA Magyar Eszperanto Szövetség kongresszusán részt vett Balogh Márta, aki a megyei szervezet oktatási felelőse.
1990-05-29Nyolc év emberöltő. "Olyanokat támogatott, akik nálánál nagyobbra nőttek"Barsi Dénes író nyolc évet élt Dunaújvárosban. A Barsi Dénes Baráti Kör ünnepélyes keretek között avatta fel - május 24-én - az író mellszobrát, amely az MMK előtt található. A szobrot Fodor Sándor készítette. Barsi Dénes posztumusz Pro Urbe díjat kapott.
1990-05-29Milyen a Te városod?A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában mutatták be a városi gyermekrajzpályázat alkotásait.
1990-05-25A magnó a bizonyítékAlbert Ignatyenko, ukrán parafenomén estje a Bartók Béla Művelődési Központban. Interjú a mágussal.
1990-05-22A demokratizmus játékaiIgazgatóválasztásról - a Ságvári általános iskolában.
1990-05-18Ki fizeti a révészt? Milliós ötletA Domanovszky képtár sorsáról. Ki lesz a fenntartó? Jelenlegi fenntartója a Városi Tanács.
1990-05-15Rákosi túlélte önmagátHajdu Zoltán történész tartott előadást az Intercisa Múzeumban.
1990-05-15Szükség van rá, csak máskéntA TIT városi szervezetének helyzetéről, lehetőségeiről.
1990-05-08Bringáztunk hatodszor isMájus 5-én hatodszor szervezték meg a bringatúrát városunk és Mezőfalva között.
1990-05-08Az élet tere, a tér életeElvitték a Lenin-szobrot, üresen maradt a tér. Szakértők a tér jövőjéről, ötletek, javaslatok.
1990-05-04Ha összeverődnek a gyermektenyerek... Virágoznak a vadvirágokSiposs Zoltán és Szegedi László kettőse alkotja a Vadvirág country-együttest. Próbahelyet kaptak az MMK-ban, cserébe a művelődési ház rendezvényein "ledolgozzák" a bérleti díjat.
1990-05-04Táncolj tovább, Flash!Hegedűs Sándor, a Flash tánccsoport vezetője nyilatkozik önmagáról, a svájci világversenyről, a csoportról.
1990-04-27Mahikari, az igazi fény. A szertartás szabályait pontosan beAz MMK-ban a MEGVÉD által szervezett programról. Petroff Mária, a mahikari hirdetője nyilatkozik. Kép: P. M. munka közben
1990-04-27A betegek érdekébenBefejeződött a diabetes-kongresszus. 500 hazai, 50 külföldi szaktekintély vett részt a Magyar Diabetes Társaság X. kongresszusán városunkban.
1990-04-24Mérlegen: a városi művelődés"Hogy ismét lábra kaphasson a költőszíni játékmesterség..." A közműv. intézmények gazdálkodását nehezíti, hogy nem esik egybe a gazdálkodási év és a tartalmi időszak. Nehéz jövedelmezően tervezni, majdnem lehetetlen. A BBMK programjai jók, de nem fedezik a ráfordításokat. Az Uitz-terem veszteséges. És jövőre?
1990-04-20Álló csaták. Fel, fel vitézek...Horváth Béla (a Bánki Donát iskola tanára) alkotásaiból nyílik kiállítás az Intercisa Múzeumban.
1990-04-13Egy lépéssel az önkormányzat felé. Szó-VáltásbanIváncsáról és a Szó-Váltás c. helyi lapjukról.
1990-04-03Hazajött egy művész. Formák bűvöletében1990 márc 30-tól láthatók Szegedi Zsolt kerámiái az MMK - Mező Imre Isk. folyosó-galériájában. Interjú Sz. Zs.-vel. Fénykép róla...
1990-03-30Nem csak Szent Pantaleon segíthetA VIM 1990 februárjában Pantaleon Kulturális Egyesületté alakult. A tevékenységükről.
1990-03-23BiografikákA BBMK aulájában "Biografika" címmel megnyílt Bárándy István fotókiállítása. A kiállításról.
1990-03-20Más volt ez az ünnepBeszámoló a március 15-i ünnepségről.
1990-03-20Földönjáró álmokA Móra Ferenc Általános Iskola névadó ünnepségéről.
1990-03-13Mondták a magukét. Ami nincs a programbanA képviselőjelölt-népművelő fórumról ... (márc. 10.) + AB-44 /a meghívottak névsora/
1990-03-13Galériák a Vasmű útonA beépített előterű Uitz Terem, a múzeum és a két Vasmű út közötti zöldterületen felépítendő épület együttes - álom - "alkotóhá-kiállítóterem"...jövőjéről. Beszélgetés Páli Zsuzsával, a város főépítészével.
1990-03-13Legalább megpróbálták. Gazdák a város szélénA Béke városrészben 1989. októberében egy környezetépítő és környezetszéíptő egyesület alalkult. Burián Imre nyilatkozik az elképzelésekről.
1990-03-12Szoboravatás, emlékműsorFesztivál a Móra Ferenc Általános Iskolában.
1990-03-09Gyógyítás tornával. Hátrányban a falusi gyerekekBeszélgetés dr. Szamosi Györgynével, a város egyetlen gyógytestnevelőjével.
1990-03-09Ez (még) zárkózott ügyEgy film a helyi politikai maffiáról. "Egy zárkózott ügy" Zsigmond Dezső és Erdélyi János dokumnetumfilmje.
1990-02-27A segítséga fontos. Nagygyűlés - kis érdeklődéssel.A magyar cigányok Demokratikus Szövetsége rendezett nagygyűlést febr. 22-én városunkban. A közel 400 tagból mintegy másfél tucat vett csak részt. A néhány hónapos mozgalom tevékenységéről és céljairól.
1990-02-27Támogatás a lakbérekhez. Először postán kapják a jogosultak.Közel tízezer lakost érint a városunkban a febr. 1-i lakbéremelés. Közülük négyezren jogosultak a régi és az új lakbér közötti különbség visszatérítésére.
1990-02-20Virágot (is) a városnakA Városszépítő- és Védő Egyesület idei terveiről.
1990-02-16Lemondott az igazgatónőLemondott a perkátai iskola igazgatónője, Nyikomné Bereznai Zsuzsanna. Nyilatkozat.
1990-02-06Akvarellek az MMK-ban. A nyugtalan ember próbálkozásaiBüki Attila akvarelljeiről... / festő, költő, újságíró/. Kiállítása az MMK - Mező Imre Iskola folyosó galériájában. Fotó egy tájképről
1990-02-02A reklám reklámjaVárosképünkről....a hírdető eszközök állapotáról...új megoldásopk a reklámozásra...
1989-12-29Tájékozódni a zavarosban. Füttyentés az edzőnek.A búvrúszók helyzetéről. A fotón: Ifj. Urbán Gyula edző.
1989-12-22Arcok a homálybanKépes riport az erdélyiek karácsonyáról és dunaújvárosi életéről.
1989-12-19Folytatás nem?/következikA Zsolnai módszerrel tanítók örömeiről és gondjairól. Rossz az is, hogy a gyerekek elakadnak az ötödik osztályba lépve, mert onnantól a hagyományos óraszervezés szerint kapják a tananyagot. A folyamatos fejlődés így nem biztosított. 1 fotó
1989-12-12A szeretet áldozatai. Thomas Bernhard darabja a stúdiószínpadon.A BBMK stúdiószínpadán Thomas Bernhard osztrák szerző Ritter, Dene és Voss c. darabját mutatták be. Dene: Egri Kati, Ritter:Takács Kati, Ludwig: Kozák András. A fotón jelenet a darabból.
1989-12-08Úszókból öttusázók. Jövőre nyeregbe szállnak.Komáromi Lászlóról, a volt úszóedzőről, jelenlegi testnevelő tanárról és terveiről. Fotó K. L-ról.
1989-12-08A bolond, aki úgymaradt. Kiszolgáltatottak és szánandók.Schwajda György Ballada a 301-es parcella bolondjáról c. dráma bemutatása a BBMK-ban. Rövid elemzés. Rendezte Taub János.
1989-12-05Színész-szerepben. Feleslegesek, elégedetlenek és gyötrődnek.Thomas Bernhard osztrák szerző Ritter, Dene és Voss c. drámáját próbálják a BBMK stúdiótermében. A színészekről, a darabról. A fotón: jelenet a darabból.
1989-12-01Azé a föld, aki megveszi? Csak egy biztos: a bizonytalanság.Kinek a tulajdonába kerüljenek a földek. A helyi tsz felajánlotta, hogy megveszi a tulajdonosoktól az általa kezelt földeket. 1 fotó.
1989-11-28Veszedelmes viszályok. Az orvos jogorvoslatért kiált...Az adonyi körzeti orvosok viszályáról. A fotón: Dr. Glashütter Csaba, Dr. Tittel Andor.
1989-11-14Pillanatok üzenete. Köszöntő - fotókiállításokkalA Nimród fotóklub pályázatára beküldött alkotásokból összeállított tárlatról - a BBMK-ban található. Képek. Az MMK Könyvtár előterében aktfotók láthatók.
1989-11-14A gyönyör vádlója. "Átgépelés után magánkiadásra"Balázs Sándor 67 éves dunaújvárosi nyugdíjasról, akinek több könyve kéziratban elkészült, hirdetéssel keres mecénást. Fotó B. S-ról.
1989-11-10Költözés, gondokkal. Nincs rá garanciaAz MMK helyzetéről. Jövőre középiskola lesz az MMK-ban? Szántó Péter, az MMK ig. h. nyilatkozik.
1989-11-10A média és a politika. Televíziósok tanácskozása.Városunkban tartotta közgyűlését csütörtökön a Helyi Televíziók Egyesülete. A közgyűlésen részt vett Pozsgai Imre államminiszter is. 1 fotó.
1989-11-07Egy este László Gyulával. A történész nem válhat a politika kiszolgálójává.László Gyula régészprofesszor Uitz Termi előadásáról. Interjú L. Gy-val.
1989-10-31A lélek játékai. Füttykoncert, tapsvihar - és tánc, tánc ...A dunaújvárosi Országos Divattánc-bajnokságról. Kép: A Flash akrobatikus tánccsoport Kánkán c. produkciójának egyik jelenete.
1989-10-31Bogumil könyvet írBalogh Gyula Bogumilról a dunaújvárosi feltalálóról. Fotó B. Gy-ról.
1989-10-27Csinált városok, valós gondok. Emberhez méltó lakhely.Komlón, az életmódkonferencián városunkat hattagú küldöttség képviselte. Az egészségügyi feladatok és a környezetvédelem fontosságát tárgyaló szekcióülésen felszólalt dr. Kovács Pál, a helyi városi tanács egészségügyi osztályának vezetője is, aki beszélt környezetünk káros hatásairól, a lakosság testi-lelki állapotáról.
1989-10-17Most már semmi sem kötelező. Sem mókus, sem fa.A Vasvári Pál Á. I-ban megszűnt az Úttörőcsapat és helyette diákönkormányzat van. 1 fotó.
1989-09-22Az emlékműAz 1848-as emlékmű tervezetéről. Jelképek. Palotás József a készítő fotója. A tervezet megtekinthető a Pentele városrészi pártház épületében.
1989-09-19Kitörés1989 szeptemberében alakult meg városunkban a Kitörés nevű új politikai szervezet. Az újságírónő kételyeit fogalmazza meg a szervezet hosszútávú programját és működését illetően.
1989-09-12Nem gázsiért dolgoznak. "Jutalomút" FinnországbaAz Arabesque együttesről nyilatkozik Bálint Judit, az együttes művészeti vezetője. Kép: Az együttes próba közben.
1989-09-12Eltalálta a ritmust. Atlétából lett táncos.Kovács Norbertről a Flash akrobatikus tánccsoport tagjáról, aki diszkótánc kategóriában kiváló. Meghívást kapott az Európa Kupára Franciaországba. Fotó K. N-ről.
1989-08-04Még áll a ház. májusban nem koszorúztak.Pentelei Molnár János szülőházának szomorú sorsáról. Fotó a házról.
1989-08-01A többpróbázás bajnoka. Edzések távirányítással.Kurucz Gáborról a nyolcpróbás atlétáról, aki négyszeres serdülő magyar bajnok, a DAC atlétája.
1989-07-21Választhat a diák. Menüváltozás a főiskolán.Tantárgyváltozások a főiskolán. Kötelező és választható tárgyak: közgazdaságtan, újkori történelem stb.
1989-07-11Sámson lesz a csodacsapat. Bogumil a fociért.Bogumil a városi kispályás focira áldoz. A kispályás bajnokság egyik jó helyezét elért csapata Sámson néven fog játszani,az ő anyagi támogatásával. A Pro Urbe díjas feltaláló az egészségügyért is tesz, egy reumaosztály felszerelését szeretné támogatni. 1 fotó.
1989-07-07Sport és romantika. Táborozók a kisapostagi repülőtéren.Az MHSZ és a Megyei Úttörőelnökség honvédelmi táborát 10 éve vezeti az iváncsai Ősz Imréné testnevelőtanár. A repülőklub különösen sokat segített a tábor megszervezésében. A szaktáborban repülőmodelleket készítenek, a laktanyába látogatnak, közlekedési és vízijártassági versenyt szerveznek... 1 fotó.
1989-06-30Tisztáldozat. "Nem az a kérdés, hogy jó ember volt-e vagy rossz."Dr. Bányai Béla főorvos személyét illetően megoszlanak a vélemények. Követett el szabálytalanságokat, de az alapvető hiba, hogy beosztottaival nem találta meg a hangot. Néhány hete dr. Rácz Margit a korábbi helyettese az osztályvezető főorvos.
1989-06-27Megbízatása lejárt..."A szakma országosan elismert képviselője"1985-től vezette dr. Bányai Béla a város pszichiátriai osztályát. Idén közös megegyezéssel nem hosszabbították meg vezetői megbízatását. A főorvos az interjúban felsorolja sérelmeit, vezetői ellehetetlenülésének állomásait. Az intézményben továbbra is feszült a légkör, a nővérekkel való kapcsolata sem rendezett... A cikk 1. része. 1 fotó a pszichiátria folyosójáról.
1989-06-23Ki veri fel az árakat? Üzletvezetők, kontra vállalat.A dunaújvárosi vendéglátóhelyek vezetői egyesületet hoztak létre érdekeik védelmére és csatlakoztak a Vállalkozók Országos Szövetségéhez is, mert szerintük a Dunavidéki Vendéglátó irreálisan magas átalánydíjat követel tőlük akkor is, ha nincs forgalom. Az üzletvezetők szerint nekik kell eltartaniuk egy nagy apparátust. A hosszú távra szóló szerződések személyesebbé tennék a vendéglátást. 1 fotó.
1989-06-23Lehetőségeket kell kitalálni. A mezítlábas népművelő nem csügged...Újabb szabadidő-szervező iroda nyílt a Vasmű úton a korábbiak eredménytelensége után. Neve: Ez is-az is, vezetője Buda Nándor. A korábbi, 3 évig működő Diszki iroda vezetője volt, most újból megpróbálja. A helyi művészeti intézmények nem igénylik a vele való együttműködést. 1 fotó B.N-ről.
1989-06-20TáncvarázsAz MMK nyári programja volt a 28 fős FLASH tánccsoport 1989. június 17-18-i jól sikerült műsora az MMK udvarán. Művészeti vezető Hegedűs Sándor, asszisztens Rozman Ildikó. Az előadás legjobb táncszáma a kánkán volt.
1989-06-13Más névadó kellene? Feliratok a szobortalapzaton.Münnich Ferenc személyiségét az utóbbi időben több bírálat érte, ennek ellenére az iskola nem változtat nevet Székelyi Sándor igazgató szerint. Az iskolát eredményei minősítik, nincs politikai tartalma annak, ha azt mondják rólunk, hogy Münniches. 1 fénykép.
1989-06-09Kedélyes és ironikus mosoly. Ti adtok nevet, ViktóriaAz alkotótábor 2 szobrászáról, Galántai Györgyről és Frits Vanen holland acélszobrászról. 2 fénykép az alkotókról és G.Gy. Jövő-bejárat c. alkotásáról. IX: Acélszobrász Alkotótelep.
1989-06-06A városi tévék jövője. A szabad vállalkozásra kell alapozni.A négynapos találkozón közel 40 közösségi televízió vett részt. Május 30. - június 2. között rendezték. A szerdai és csütörtöki programról. 2 fénykép.
1989-06-02Nagy család, nagy gond. "Csak magunkra számíthatunk."A NOE kulcsi csoportvezetője nyilatkozik a nagycsaládosok helyzetéről. 1 fénykép.
1989-05-26Az őszinteség nem gond. Elkezdődötta kérdezőbiztosok felkészítése.A helyi - városi és városkörnyéki - társadalmat vizsgálja az a felmérés, amelyet a Társadalomtudományi Intézet végeztet az MSZMP városi bizottságának felkérésére. A Dunaújváros és vidéke, ma a holnapért program megvalósítását elősegítő reprezentatív közvéleménykutatás irányítója Bőhm Antal szociológus. Fénykép B. A-ról és a vele készített interjú.
1989-05-23Még gyakorolni kell. Demisz-fórum, félsikerrelKapás Zsolt nyilatkozik a Demisz helyzetéről.
1989-05-19Megújul (?) a felsőoktatás. Pénz nincs, de elképzelések vannak.Dr. Gábor Bertalan a dunaújvárosi műszaki főiskolai kar főigazgaztója nyilatkozik a műszaki képzés helyzetéről. Sürgető szükség van a műszaki és közgazdasági képzés, oktatás fejlesztésére.
1989-05-16Úttörők, új utakon? Értetlenség és érdektelenség.A május 11-i úttörővezetői tanácskozásró. Városi értekezlet az úttörőmozgalom helyzetéről.
1989-05-16A munka szabályai. Ha próba, akkor dolgozni kell.A Flash művészeti vezetője Hegedűs Sándor nyilatkozik az együttes helyzetéről. 1 fénykép.
1989-05-12"Nemcsak magunk miatt". Ha sztrájk, zárjuk be az iskolát!A mezőfalvi pedagógussztrájk előzményeiről és hatásáról, a csatlakozó iskolákról. Nyilatkozók. 1 fénykép.
1989-05-12Eredményekre várva. Van víz, lapát is , hát akkor...?A kajak- , kenu szakosztály helyzetéről. Hubikné Tarján Éva a szakosztály vezető edzője nyilatkozik. Versenyzők, eredmények. A fényképen: kajakozók és kenusok készülődnek az edzéshez.
1989-05-09Pórul járt bringázók. Kárpótlás jövőre.Ötödik alkalommal álltak rajthoz a bringázók 1989. május 6-án, akiket az eső sem tudott más belátásra bírni. Balogh Gyula Bogumil a túra főszponzora. Díjak + 4 fénykép.
1989-05-09Teleptervek. Dunaferr Art Alapítvány.Tegnap kezdték meg munkájukat a IX. acélszobrász alkotótelep résztvevői. Névsor. Bognár Ferenc tanácselnökhelyettes az alkotótelep munkájáról, eredményeiről, az alapítványról, a jövőről.
1989-05-05Érembe vert szépség. Pengő fémek, filléres kincsek.Kiállítás az Intercisa Múzeumban - Berán Lajosnak a századelő kiemelkedő magyar éremművészének alkotásaiból. A megnyitó alkalmával Rádóczy Gyula kandidátus a Magyar Numizmatikai Társaság főtitkára beszélt az éremgyűjtés és a művészet kapcsolatáról. Fényképek: Dr. R.Gy., a Berán-érem.
1989-04-28Iskolák a város szélén. Átmeneti állapot?Az Arany János- és a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola helyzetéről. 50%-kal több gyerek; pedagógushiány; közös udvar és tornaterem...
1989-04-28Kulcs a lábtörlő alatt? Nincs igény nagy ötletekre.Az 1982-ben nyílt Domanovszky-képtárról. (Komócsin ligeti kiállítóteremről). Drága örökség-, Kétségbeesett próbálkozások-, Lakat az ajtón...
1989-04-25Varázsát vesztett mozgalom. Holló a pajzson.Az 1989/1990-es évre készült programjavaslatról, melyet Szántó Péter az MMK igazgatóhelyettese állított össze. A megyei úttörőelnökség is elfogadta.
1989-04-14Megkeresni a gyökereket. Tanulmány a pentelei iskola történetéről.Matussné dr. Lendvai Márta az Intercisa Múzeum igazgatója nyilatkozik a helytörténeti gyűjtőmunkáról, a pentelei iskola történetének anyagáról, a várostörténeti tudományos munkák jövőjéről.
1989-04-11Hétvége, családoknak. Támogatókat keres az MMKMedvegy Zsuzsa nyilatkozik a "Családi hétvége" programjáról és további "sorsáról". Kép.
1989-03-31Nevettetni és megjavítani. A fösvény a Bartókban.A dunaföldvári Játékszínnek és Gór Nagy Mária Színitanodájának közös produkciójáról a Fösvényről. A fényképen: jelenet a darabból.
1989-03-31Megvalósítható ötleteket. Összegzés szeptemberben.A városi pártbizottsági munkaprogram közoktatási munkacsoportjának beszámolójáról.
1989-03-24ÜnnepváróKocsóné Szakos Viktória a dunaújvárosi kézműiparos vall a tojásfestés művészetéről. Fényképek: róla, két gyermekéről és a megfestett tojásokról.
1989-03-21Helyet keres a TIT. Minden olajozottan működik.Fülekiné Gracza Csilla az új TIT-titkár nyilatkozik. Fénykép F-né G.Cs-ról.
1989-03-10Nyelvtanulás - alapfokon. Jószándékból nincs hiány.Miért nem tudnak oroszul? Lehetőség az átképzpsre. Remények. Az orosz szakos tanárok nyilatkoznak. Általános iskolai orosz szakos képzés.
1989-03-03Könyv(tár) varázs és video.Becsalogatni, megtartani a közönsTapasztalatok az MMK gyermekkönyvtárában. Péter Éva csoportvezető nyilatkozik.
1989-02-28Nyolc év óta egyedül. Vélemények a szendvicsről.Új műszaki felsőoktatási képzési rendszerről, a szendvicsről, amelyet idáig a dunaújvárosi főiskolán vezettek be. Tapasztalatok.
1989-02-28Szép az önállóság, de... "Nem mindig érzem jól magam".Interjú Nagy Lászlóval, a városi tv vezetőjével. Fénykép N.L-ról.
1989-02-24Nők több tételben. Festő, vagy tanár?Az MMK-Mező Imre iskola folyosógalériájában található kiállításról, amelyet Rohonczi István művésztanár festményeiből állítottak össze. Rohonczi István nyilatkozik pályájáról. Fénykép R. I-ról és egyik alkotásáról.
1989-02-14Becsalni és adni valamit. A háznak is hasznot hozAz MMK közhasznú tanfolyamairól (szövőtanfolyam, kézi- és gépikötő tanfolyam, szabás-varrás t.). Gyorsíróként végezhetnek a TIT tanfolyamán. Nyilatkoznak a szervezők és a résztvevők. Kép: Egy hölgy, a maga varrta ruhában, és a közönség.
1989-02-14Beírás vagy csokoládé...Tanítható a tanulás?A Rudas László Szakmunkásképző És Szakközépiskolában ez év első felétől minden első osztályban tanítják a Studium Generálét, az önismeretet, a folyamatos és önálló tanulás módszertanát. A módszerről.
1989-02-03Eddig ér a takaró. Kevesebb helyiség, kisebb apparátus.Kapás Zsolt a városi KISZ-bizottság titkára és Klamerusz Mária városi úttörőelnök nyilatkozik az ifjúsági mozgalom működési és gazdálkodási feltételeiről. A megyei KISZ-bizottság költségvetése. Mire elég a kevés pénz?
1989-01-27Urak sportja? Légy mindig méltó az igaz vadász névreKépes riport a Kohász Vadásztársaságról. Hat fényképpel.
1989-01-24Mi van veled, Varga DóraInterjú Varga Dórával. Fénykép.
1989-01-20Ellen-szolgáltatásA könyvtár ingyenes. - Mindenkié.
1989-01-20Elképzelések, korlátokKapás Zsolt a KISZ Városi Bizottságának titkára nyilatkozik a KISZ helyzetéről, jövőjéről a KISZ-kongresszus után.
1989-01-20A vonalak nem hazudnak. "Nagy árat kellett fizetnem."Egresi Zsuzsa vallomása önmagáról, munkájáról. Fénykép E.Zs-ról.
1989-01-17A főiskolát biztos nem. Mit vesz meg a hitelbank?A Magyar Hitelbank Rt dunaújvárosi fiókjának vezetője nyilatkozik a fiók tevékenyégéről.
1989-01-17Évtizedek a sportért. "Végre horgászni fogok".Lencsés József, a városi ifjúsági és sportosztály vezetőjének pályaképe. Interjú, fénykép.
1989-01-13Nem könnyű választani. Helyben tanuljon tovább a gyerek...A középiskolai oktatás lehetőségeiről. Az általános iskolát végzettekről, az 1989-es tanév oktatási feltételeiről. Adatok.
1989-01-06Borítékolt lehetőségek. Csak nálunk nem lehet tájházat csinálni?"Dunaújvárosnak csak jövője van, múltra nincs szüksége" - idézet egy volt vezetőtől. A Múzeum, a városszépítő- és védő egyesület terveiről, a tájház gondolatáról, lehetőségeiről. Egy fénykép egy bontásra váró régi házról.
1988-12-30Most éppen hajat növeszt. Bogumil nem Róbert bácsi.Balogh Gyula feltaláló nyilatkozik munkájáról és terveiről. Fénykép róla.
1988-12-20Az Arabesqe öröksége.Az együttes új produkciója. Fénykép.
1988-11-25Tükrök és cserepekVélemények az amatőr színjátszásról - jelenéről, jövőjéről -, együttesekről, a Pont színjátszó csoportról.
1988-11-18"...nem mondhattam vidám dolgokat..."Igények és lehetőségek. Stark Antal művelődési államtitkár az 1989. év feladatairól, az oktatás és a kultúra fejlesztésének lehetőségeiről beszélt a közgazdasági szakközépiskolák, valamint a gép-és gyorsíró szakiskolák városunkban rendezett országos igazgatói értekezletén.
1988-11-11A kísérletezés szabadságaMMK - Mező Folyosógalériában kiállított műalkotásokról, a papírgyár művészetpártolásáról, alkotókról. Móder Rezső, Apatóczky Tibor, Acsa Szüts Imre, Csaba Iván, Farkas Mihály és Várnai Gyula. Kép: Részlet a kiállításról.
1988-10-28Indiánok az Uitz-banTörténelmi játszóház az Uitz-teremben. Bokor Zsuzsa nyilatkozik a játszóház megrendezésének feltételeiről.
1988-10-25Szabad a gazda... "Békétlenkedő" BékeklubBaloghné Kutasi Boglárka nyilatkozik az Ifjúsági Békeklub helyzetéről. Kapás Zsolt a városi KISZ titkára és Suha Zoltán, a vasmű szakszervezetének KISZ titkára is nyilatkozik.
1988-10-18Jelek, bábuk, madarak. Másként, máshonnan, ugyanarrólA Munkásművelődési Központ Mező Imre folyosógalériájában október 17-én megnyílt Rippl-Rónai József Stúdió kiállítása. Az alkotások között Pats József festménye is szerepel.
1988-10-14A sokadik kolonc. Fizessenek, hogy dolgozhassanak?Az úttörőmozgalom mai helyzetéről az egyes általános iskolákban. Pedagógusok nyilatkoznak.
1988-10-14Csak eggyel több feladat? "Világhírű együttest szeretnék"Szögi Csaba nyilatkozik munkájáról, terveiről.
1988-10-04Komor a helyzet a komolyzenébenBérlet van, közönség nincs. A dunaújvárosi hangversenyek helyzetéről a Bartók Béla Művelődési Központban.
1988-09-27A TIT tervez, az adó végez. Kevés a nyelvtanárA TIT programjainak helyzetéről.
1988-09-13Nemzeti értékeinkről van szó. megint csak a pénz...Az Intercisa Múzeum vezetői nyilatkoznak az intézmény gondjairól és lehetőségeiről.
1988-09-06Titkos, de mindenki tudjaA videózás lehetőségeiről, a Dózsa Filmszínházban működő videotékáról, a videómoziról.
1988-08-30Célok , gondok, lehetőségek.Az 1988/89-es tanév feladatairól, a város oktatási helyzetéről dr. Kácsor Ferenc a tanács művelődési osztályának vezetője nyilatkozik.
1988-08-26A Bartók nem akar ráfizetni. Egyetlen bukás is sok.A Bartók Béla Művelődési Központ helyzetéről.
1988-08-23Nyári pangás szabadtéren. "Érdektelenség miatt"Tóth Jánosné, az MMKK igazgatója nyilatkozik a nyári rendezvényekről.
1988-07-26Szociális? Otthon?Nagyon komor kép a dunaújvárosi szociális otthonról. Akit "látogatóba" hoztak. Ki az úr a háznál? Heten két szobában. Az új nővér visszafordult.
1988-07-19Sok zsűri között...A szobor fűrészre vár (?)Fodor Sándor, dunaújvárosi szobrászművész domborműve megvalósításának furcsa nehézségeiről.
1988-07-12Nemcsak játékA török szultán Sinatelepen. A Sinattelepen működő történelmi tábor programjáról.
1988-07-08A gyógyítás a fontosDr. Jávorka Ferenc osztályos főorvos életrajza. Kiváló orvos kitüntetésben részesült.
1987-10-23Mit terem a türelemA 26 éves dunaújvárosi Tábori Csaba grafikusművész élete és művészeti tevékenysége, tervei. Fénykép: Tábori Csaba: Biológiai fegyverek
1987-09-11Új utakon az iskolákTájékoztatás a változásokról. Az illetékesek nyilatkozatai
1987-09-11Katedrán, képesítés nélkülA képesítés nélküli pedagógusok helyzete.
1987-09-08Iskola a Vasmű úton. A rendelet nem elégA volt kisegítő iskola új nevet kapott: Általános Iskola és Speciális Szakiskola. Nyilatkozik az iskola igazgatója: Fenyvesi Lászlóné.
1987-08-07Finn fotósokKamera '73 - a névtelen tárlat. Fotókiállítás az MMK - Mező Imre iskola folyosógalériájában.
1987-08-04A vevőkért küzdeni kellA magánkézben lévő kiskereskedelmi boltok eredményeiről.
1987-08-04"Eltáncolt" táncosokAz Arabesque táncegyüttes megalakulásának furcsa és sokat vitatott körülményeiről.
1987-08-04Táborozó táncosokTizenharmadik alkalommal rendezik meg július 25 és augusztus 2. között a Duna menti táncostábort. Wünsch László, a tábor vezetője nyilatkozik a tábor mindennapjáról.
1987-07-31Itt járt Lajos királyA mohácsi csatába induló magyar sereg a Béke tér mai helyén tartotta pihenőjét. Ennek emlékét két méter magas oszlop és márványtábla örökítette meg. A Pentele Baráti Kör tervezi az emlékkő és tábla újbóli felállítását. Fénykép
1987-07-28Kinek tetszik, kinek nemAz acélszobrász alkotótelep alkotásainak elhelyezéséről, a katalógusról, a tábor résztvevőinek kiválasztásáról.
1987-07-28Acélszobrok a városnak. Kinek tetszik, kinek nem.A VIII. acélszobrász alkotótábor alkotásainak sorsáról. Bognár Ferenc tanácselnök-helyettes nyilatkozata. Fénykép egy alkotásról.
1987-07-21Érdekeset érdekesenA város idegenvezetőiről.
1987-07-10Jazz és akrobatikaAz MMK Arabesque táncegyüttesének bemutatkozó, nagy sikerű műsoráról.
1987-07-03Kígyók és táncosokÚj tánccsoport alakult: Arabesque .A programjáról Bálint Judit, a csoport művészeti vezetője nyilatkozik.
1987-06-30Összefogni!Gyógypedagógusok tanácskozása. Háromnapos tanácskozás Dunaújvárosban.
1987-06-26Kunok Perkátán?Kun település maradványaira bukkantak. Csont és cserépdarabok. Temető, templom maradványaira bukkantak. Az ásatásokat folytatják. Fülöp Gyula régész vezeti.
1987-06-23Vasasnapi mozaikokRiport a vasasnapról.
1987-06-16Vára is volt Adonynak.Adatok Adony történetéből. Lendvai Zoltán plébános és Iglódi István tanácselnök nyilatkozata.
1987-06-12Vastaps a hangversenyenA Móricz kórusa: az év kórusa. Jankó Árpád igazgató nyilatkozata. Tervek és eredmények.
1987-06-09Nyaralók, nyár(?) elején.Széplakon telt ház lesz.
1987-06-05Mónika útra készül. Nyelvek, zene, sakkEgy nagyon tehetséges dunaújvárosi kislány tervei. Stugner Mónika orosz nyelvi és sakkverseny győztes, Moszkvában és Kievben nyaral.
1987-06-05Valami jobbat, nagyszerűbbetEgy pedagógus portréjához. Varga Ferencné portréja.
1987-06-02A legszebb nap: gyermeknapMajális, mulatság, móka.
1987-05-26"Acélos" gondolatokA nyolcadik alkalommal rendezésre kerülő acélszobrász alkotótáborról nyilatkoznak. Vezető és az alkotók.
1987-05-22Kellemesen és hasznosanAz úttörőmozgalom a gyerekekért.
1987-05-01Játék, de komolyanAmatőr színjátszók találkozója, a Bartók Béla Művelődési Központban.
1987-04-24Elég a hivatástudat?A dunaújvárosi népművelők, Sasvári Edit, Oláh László, Knódel Mária, Tóth Jánosné és Benkő Éva nyilatkoznak a népművelői pályáról.
1987-04-24Jelenünk érdekébenÖnálló múzeumegyesületi tagozat alakult Dunaújvárosban.
1987-04-14Hely a gyerekeknekTóth Jánosné, az MMK igazgatója nyilatkozik az ifjúsági, illetve a gyermekfoglalkozások tervezetéről.
1987-04-10Jövőre az unokák is...Vélemények az Arany Üst-ről.
1987-03-24Zamenhof álma. Százéves az eszperantó.Az eszperantó nyelvtanulás dunaújvárosi eredményeiről.
1987-03-24Mit csinál most?Megkérdeztük Pásztor Bertalan tanárt.
1987-03-10Video az iskolábanA video felhasználásának lehetőségeiről és hasznáról. Az iskolák illetékeseinek nyilatkozata.
1987-03-03A gyomlálás nem csábít. A tanárúr is volt KISZ-es.A Münnich Ferenc Gimnáziumban folyó KISZ-tevékenységről nyilatkozik Székelyi Sándor igazgató-tanár. Fénykép
1987-02-27Mit csinál most?Megkérdeztük Keresztes László fővállalkozás-vezetőt.
1987-02-24"Nem voltunk szentek"Így született a KISZ. Azari Jánosné alapító KISZ-esek közül, emlékezik az eltelt 30 évre.
1987-02-24Mit csinál most?Megkérdeztük dr. Bereczki Zoltán főorvost, a kórház I. számú belgyógyászati osztályának vezető főorvosát.
1987-02-20Mit csinál most?Megkérdeztük Móder Rezsőt.
1987-02-17Mindenki maga döntPályák és pályaválasztók.
1987-02-17"Matematikus" a tévébenEgy tehetséges "matematikus" fiú sikerei az országos matematikai vetélkedőn. Szabó Dani, az ötödik bé-ből.
1987-02-13Csak az elrepült időLiszka Sándor harminc éve tagja a munkásőrségnek.
1987-02-10Az első órák utánFél lábbal már a katedrán. Még nem minden sikerül. Nem várt helyzetek. Az önállóság veszélyei.
1987-02-10Mit csinál most?A műszaki főiskola alakítástechnológiai tanszékének docense, dr. Tóth Tamás nyilatkozik munkájáról, eredményeiről.
1987-02-06Szolgálat szünidőbenA harminc éve munkásőr, dr. Sztankó János vázlatos életrajza.
1987-02-06Mit csinál most?Megkérdeztük dr. Fercsik Jánost.
1987-02-03Mit csinál most?Megkérdeztük Friedrich Ferenc szobrászművészt.
1987-01-27Mit csinál most?Megkérdeztük dr. Hanák Jánost.
1987-01-27Miért és hogyan?Kérdések a Domanovszky-képtárról.
1987-01-27Még a napra is emlékszikMolnár Mihály munkásőrről.
1987-01-23Mit csinál most?Megkérdeztük Farkas Mihály festőművészt.
1987-01-20MIt csinál most?Megkérdeztük Tábori Csaba grafikusművészt.
1987-01-16Megkérdeztük Birkás István festőművészt: Mit csinál most?Munkáiról. Kiállításairól. Terveiről. Fénykép: B. I.
1987-01-13Kovács István harminc éveKovács Istvánról, aki 30 éven keresztül volt a munkásőrség tagja.
1987-01-13Mit csinál most?Megkérdeztük Fodor Sándor szobrászt. Dunapentele, 1950. című alkotásáról.
1986-12-23A szomszédban jártunk. Nagykarácsonyban - karácson előtt.A község történeti bemutatása. Szöveg. Képek. Bölcs negyedikesek. Két vaskos napló. Hej, Sóhordó út... Kell valahol szórakozni. Minden egy helyen. A megye vége? Újságok és újságolvasók. Lakók nyilatkozatai.
1986-12-05A barátság fontos dolog. Már csak egy nagyobb tornaterem kelleneA Barátság úti Általános Iskola igazgatója nyilatkozik arról, hogy két nap múlva hivatalosan Barátság Általános Iskola nevet veszi fel. A 23 éves intézmény.
1986-12-02Kínos ügyek. Ha megmondom, hogy terhes vagyok...Nem szívesen alkalmaznak kismamákat az üzemekben. Panaszkodnak a kismamák
1986-11-18Eszakadás. A közösséghez alkalmazkodni kellA dunaújvárosi kollégisták életéről. Fénykép
1986-11-11Amatőrök műhelye. Kormányozni a tehetséget.A tizennégy éve működő Amatőr Műhelyt mutatja be vezetője: Birkás István festőművész. Fénykép.
1986-11-07Nemzetőrök, direktóriumi tagok otthona volt. Egyépület történeteA volt óvárosi tanácsház épületének története. Horváth György, az alapszervezet titkárának elmondása alapján.
1986-10-24Otthon helyett állandó lakhelye a munkásszálló.A munkásszálláson élők helyzetéről. Riport. Tanulmány. Interjúk.
1986-10-21Körzetesítés, előnyökkel és hátrányokkal. Gyerekeink fogai.Fénykép. Külön iskolafogászat nincs. A szakorvosok egy-egy délután tartanak iskolafogászati rendelést. Az iskolákat körzetesítették.
1986-09-23A gyerekek az illetékesek...Mészárosné Klamerusz Máriának, a városunk új úttörőelnökének rövid életrajza és tervei. Féynkép: M. K. M.