Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

1741 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2019-10-28Egy srác, aki előbb énekelt, mint beszélt, aztán hazajött...Amikor egy nő és egy férfi a zene által találja meg közös kiteljesedéseik forrását, az bizony többletjelentéssel bír. Olyannal, mint amikor egy jazztrombitás nem pusztán önmagáért improvizál, hanem hallgatósága örömére is. Az együttrezgés és életigenlés közös érintettsége pedig meghatároz. Pontosan ilyen meghatározottság lehetett Mészáros Krisztina és Futó Gábor találkozása is. Volt benne zene, egymásra hangoltság és kölcsönös érdeklődés.
2019-08-03Dunaújvárosiak Tusványoson - mert bizonyosan "Egy a tábor!"Mindig öröm és várakozás, amikor magyar csoport érkezik Tusványosra, és részt vesznek a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor egy-egy beszélgetésében – érdeklődésüknek megfelelően, szabadon.
2019-07-27Középpontban a családpoltika. Középpontban a helyhatósági választások, a családpolitikaA Bálványosi Szabadegyetem és Diáktáborban az egyik elhunyt alapítóról, Lőrincz Csabáról elnevezett sátorban két egymást követő program is érdekfeszítőnek bizonyult, hiszen a gazdasági diskurzust az októberi helyhatósági választásról tartott beszélgetés követte.
2019-07-25Ilyenkor az ember szíve mindig kicsit felemelkedik, ami erőt adHivatalosan július 25-én, szerdán megnyitja „kapuit” Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor. A „nulladik napon” még javában hatalmas eső áztatta a területet, de ez nem tántorítja el a vendégeket. Jönnek és izgalommal várják a programokat. A tusványosi eseményekre egy maroknyi dunaújvárosi csapat is elutazott.
2019-07-20Tusványos jelmondata: Egy a tábor! Egy a tábor! - ez idén Tusványos jelmondataPalkovics Katalin neve méltán ismert számunkra, a dunaújvárosi vállalkozások lehetőségei, fejlődési irányai miatt is üdvözli a Tsuványosra induló dunaújvárosi csapatot.
2019-05-18Nagy az EP-választás tétjeTöbben az épületen kívül rekedtek abból a közel 300 emberből, akik eljöttek prof. dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter országjárása keretében a Campus étteremben tartott lakossági fórumra május 17-én, amit egy sajtótájékoztató előzött meg.
2019-05-03Európa és hazánk jövője a tétCserna Gábor, a Fidesz dunaújvárosi szervezetének elnöke május 2-i sajtótájékoztatójának elején hangsúlyozta: EP-választásoknak ilyen nagy tétje még nem volt, mint ennek a mostaninak.
2019-04-10Magyarnak maradni, keresztény értékrendbenA Fidesz dunaújvárosi elnöke, Cserna Gábor április 9-én tartott sajtótájékoztatóját.
2019-04-09EP-választás - nyitottakA „Munkások és dolgozók kizsákmányolása” címmel rendeztek rendhagyó sajtótájékoztatót az MSZP dunaújvárosi szervezetének vezetői április 8-án, hétfőn délután a Római városrészben.
2019-04-04A Munkácsy-díjas művész életeHárom teremben, bekamerázva, külső ablakrácsokkal ellátott helyiségekben, közel száz vendég jelenlétében adták át Kunmadarason a Birkás István Emlékmúzeumot március 30-án, szombaton. A tizenegy képet, s néhány objektet tartalmazó állandó tárlatot Birkás Erzsébet rendezte be a Kunmadarasi Honismereti Egyesület tagjaival közösen.
2019-04-01Birkás-emlékmúzeum avatásMűvészbarátok, etnográfusok és dunaújvárosiak is részt vettek Kunmadarason március 30-án, szombaton Birkás István Munkácsy-díjas festőművész emlékmúzeumának avatásán.
2019-03-27Álláspontok Európa jövőjérőlEurópa jövőjével, valamint a 2019-es EP-választást is érintve rendeztek Bécsben konferenciát a Nemzetközi Páneurópai Unió társszervezetei februárban. Ezen részt vett dr. Csiszér Annamária főiskolai docens (DUE), a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék vezetője, a Magyar Páneurópa Unió elnökségi tagja
2019-03-19Dunaújváros zászlaja jó helyre, időbe érkezett SzékelyföldreCserna Gábor, Dunaújváros MJV polgármestere Dunaújváros város zászlaját egy magyar zászló kíséretében küldte el Székelyudvarhely számára, a március 15-i városi ünnepségükre, amelyet Pecsét István és Pálinkás István együtt vitt el Székelyudvarhelyre.
2019-03-16Nemzeti ünnepen ErdélybenÉppen időre, a székelyudvarhelyi március 15-i ünnepekre érkezett meg Dunaújváros MJV önkormányzatának városi zászlója, valamint egy magyar nemzeti lobogó, amit Cserna Gábor polgármester levelének átadásával tettünk teljessé.
2019-02-22Helyiérték-mérőn városunkban. Helyiérték-mérőn városunkbanAz eredeti projektet tavaly október végéig, kicsivel az ígért határ­idő előtt sikerült befejeznie a Ferrobeton Zrt.-nek, ám a megrendelő képviselője újabb feladattal bízta meg őket a Budapesten épülő Puskás Ferenc Stadionnal kapcsolatban. Ezt szívesen vállalták is – tájékoztatta lapunkat Vass Zoltán a társaság vezérigazgatója.
2018-12-06Terike néni kilencvenévesen is adott vért, mert szükség volt rá„Meghűlt bennem a vér!” – jut eszünkbe a népi mondás akkor, amikor elborzadunk, vagy épp csak meglepődünk valamin vagy valamitől. Különös módon, de a vér szerepel Kosztolányi Dezső tíz legszebb magyar listázott szavai közt is. Ez még egyáltalán nem jutott eszembe, amikor megkerestem Maza Jánosnét, Terike nénit, aki idén nyáron töltötte be 90. életévét.
2018-11-29Jurák Kata és Stoffán György osztotta meg izgalmas nézeteitTanulságos és rendkívül érdekes esemény zajlott szombaton este Rácalmáson, a Jankovich-kúria rendezvénytermében, ahol újabb baráti pódiumbeszélgetésnek lehetett tanúja a lelkes hallgatóság. A rendezvénysorozatnak, amely az Egy férfi, egy nő címet viseli, második estje is családias légkörben, izgalmas témákat feszegetve zajlott.
2018-09-07Terápiás szobát avathatnak a MórábanHamarosan Snoezelen-terápiás szobát avathatnak a Mórában. Tóth Imrét kérdeztük.
2018-09-01"Rendszerhiba", anyagszeretet, Lázár Ervin meséivel karöltveMelkovics Ágnes alig van túl „Rendszerhiba” című, idén készült mesterszakos diplomamunkáján, amit a héten a FISE Galériában állított ki, azonnal szembesülnie kellett a pályakezdés hétköznapjaival.
2018-08-21A fejlődés motorja lehet. A térség fejlődésének motorja lehet Iváncsa - avatásokIránykijelölő, valóban ünnepi és nyomós hangütéseket tartalmazó falunapokat tartottak Iváncsán, ahol a díszvendég, dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos ünnepi beszédét is erre fűzte fel a településen kettős helyszínavató tiszteletére.
2018-08-18Birkás-emlékkiállítás (képaláírás)Jeles és népes társaság körében nyílt meg Birkás István Munkácsy-díjas festőművész tárlata Székesfehérvárott augusztus 17-én a Pelikán Galériában. A művész kortárs barátai - Dunaújvárosból és Székesfehérvárról is - megtisztelték az életmű-emléktárlatot, többek között Ujházi Péter, Szentes Ottokár, Végvári Beatrix, Szegedi Csaba. A kiállítást megnyitó Kertész László művészettörténész és a kortársak reflexiói későbbi lapunkban olvasható majd. (teljes szöveg)
2018-08-18Teremtő és megtartó üzentekBeszélgetés Kovács István görögkatolikus parókussal az államalapítás ünnepén.
2018-07-28Innovatív a légkörMennyire tekinthető innovatívnak az, hogy a Dunaújvárosi Egyetem egyik tanszékvezetője is részt vesz például az „okosvárosok” panelbeszélgetéseken. Erre a kérdésre a jelenlévő dr. Csiszér Annamária, a DUE kommunikációs tanszékvezetője válaszolt:
2018-07-21Gépben ülve free jazzA nagy szeretetnek örvendő Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok is a múlt hét végi repülőnapi bemutatóját követően, tele szeretettel a többször is tapssal jutalmazott közönség körében.
2018-05-25Pünkösdi gyémántlakodalomKét gyermek, kilenc unoka, hetven év, pünkösd. Kálmán Rozália és Nagy István vasárnap tartották gyémántesküvőjüket Rácalmáson, ahol eredetileg is összeházasodtak római katolikus szertartás szerint, 1948 pünkösdjén. István július 2-án lesz 92 esztendős, Rozália novemberben 90 éves.
2018-05-25Fontos, hogy fejlődjenek a szakosztályok, a honi birkózásAlig voltunk túl a dunaújvárosi Gurics György Birkózó Centrum átalakítása 2. ütemének ünnepélyes átadásán, Komáromi Tibor olimpiai ezüstérmes, háromszoros világ- és Európa-bajnok birkózó (Magyar Birkózó Szövetség szakmai alelnöke) részvételével, máris Mezőfalván beszélgetett a gyerekekkel. Az első alkalommal ugyan nem tudott maradni hosszabb ideig, gondolatait mégis szívesen osztotta meg velünk.
2018-05-09Ha voltak is kezdetben ígéretes, szép álmok, szembejött a valóságA migráció gazdasági hatásai címmel tartott előadást Janik Szabolcs, a Migráció­kutató Intézet kutatója a Dunaújvárosi Egyetem Társadalomtudományi Intézetében ahova dr. Csiszér Annamária, a Kommunikáció- és Médiatudományi tanszék vezetőjének meghívására érkezett, az angol nyelvű képzésben részt vevő, többnyire kínai, kazah és finn hallgatók által alkotott csoport vendég előadójaként.
2018-03-26Áldozat nélkül nincs győzelem. Áldozat nélkül nincs győzelem, áldozat nélkül nincs feltámadásBalog Zoltán (kép), az emberi erőforrások minisztere dr. Galambos Dénesnek, térségünk országgyűlési képviselőjének meghívására tartott fórumot a közelmúltban Dunaújvárosban.
2018-03-16Főhajtás vidéken is. A közös cselekvés ereje. Egy forradalom hősies története. A bátrak tisztelete. A márciusi ifjak példája nyománDunaújváros és környékén is méltón emlékeztek meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről a nemzeti ünnepen.
2018-03-14Soha ekkora tétje nem volt még választásnak, mint áprilisban leszLakossági fórumot tartottak március 13-án Adonyban a művelődési házban, amelynek dr. Galambos Dénes volt a házigazdája.
2018-02-23Bemutatkozott a jelöltLakossági fórumot tartott városunkban Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke február 22-én. A fórum apropója a közelgő választás volt, így elsősorban Mezei Zsoltot (kép), az MSZP, a Párbeszéd és a Szolidaritás által támogatott DK-s jelöltet ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.
2018-02-13Gazdafórum volt Adonyban az agrárkamara elnökévelA kormány agráriummal kapcsolatos eredményeit mutatta be február 12-én, hétfőn az Adonyban rendezett gazdafórum előadója, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, akit dr. Galambos Dénes, a térség országgyűlési képviselője hívott meg.
2018-02-13Iváncsa meghatározó települése a térségnekA körzet országgyűlési képviselője, dr. Galambos Dénes szerint Iváncsa több szempontból is fontos és meghatározó fókusztelepülése a térségnek, amelyet a kormány által is támogatott fejlesztések bizonyítanak.
2018-01-29Identitás és értékek. Identitás, hazaszeretet, értékek„Hogy felnőttem-e hozzá, vagy nem, nem tudom megállapítani, de nehezen szólok a megtiszteltetéstől” – mondta lapunknak Szabó Zsolt Róbert (kép) a Pro Cultura Intercisae egyik idei díjasa, akinek az átvételkor azzal is szembesülnie kellett, hogy édesapja hat évvel ezelőtt vehette át az elismerést.
2018-01-05A Szent Korona mint Főnix-korona identitásképző erő volt, s lehetne ma isNegyven éve jött haza Magyarországra a Szent Korona. Hogy a dátumoknak, esetünkben 1978. január 6-ának, a hozzá kapcsolódó eltelt időnek milyen jelentése van, arról Berta Tibort (kép) kérdeztük, aki az Időkód című kutatási programjából a harmadik kötet megírásán dolgozik.
2017-12-27A kolbásztöltés összetartó ereje és a hiányzó vb-éremPálinkás István interjúja Gurisatti Gyula paralimpikon, világbajnok búvárúszó és horgásszal.
2017-12-20A burokban született emberiségDr. Ferencz Orsolya (kép), az ELTE Űrkutató Csoport tudományos főmunkatársa Dunaújvárosban tartott intenzív és impulzív előadást űrről, Földről, űrviharokról, kutatási irányokról.
2017-12-20Egyedülálló esélyt tartogat számukra a hazai rendezésMagyarország ad majd otthont a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) egyik tornájának. Ezért a székesfehérvári helyszín, a First Field lesz egyben megyei, országos és nemzetközi fókuszban is. A prezentáció alatt Bachrathy Kornél (kép), a MAFSZ főtitkára, illetve a Dunaújváros Gorillaz Amerikai Futball Sportegyesület elnöke ugyan tudta, hogy egyedüli pályázók, mégis érezte a súlyát mondandójuknak.
2017-12-18István gyógyultan tér haza Kínából. István gyógyultan tér haza szombaton KínábólGyógyultan tér haza Pecsét István Kínából (ezt igazolják legfrissebb leletei), aki itthoni számítás szerint december 23-án érkezik a Liszt Ferenc Repülőtérre.
2017-12-15Ferrobeton: tervezhetőbben tudták élni a hétköznapjaikatAz első olyan éven van túl a Ferrobeton Zrt., amikor is tervezhetőbben tudták élni hétköznapjaikat mind kapacitásaikat, mind pedig erőforrásaikat tekintve úgy a termelőegység dolgozói, mint termelésért felelős vezetők – nyilatkozta lapunknak Vass Zoltán (kép) vezérigazgató, aki nem titkolta azt sem, hogy a jó 2017-es évindulásnak feltétele volt az előző év ugyancsak jó zárása.
2017-12-06Vasvillától az ezüst villáig tart az asztalunkra kerülő élelem útjaKülönleges és méltó keretek között zajlott december 5-én, kedden Kulcson a XVI. Fejér Megyei Állatorvosi Emléknap.
2017-12-06Páratlan a mosolya, kedvessége, tettvágyaMucsi Sándorné Magdika egyébként éppen 1966-ban, tizenkilenc évesen kezdte meg működését a Dunai Vasmű Néptáncegyüttesében. S hogy mennyire elkötelezettje az azóta (nekik is köszönhetően, egyébként!) táncházmozgalommá ért ügynek, ezt már személyesen ő mesélte
2017-11-30Amikor alig maradtak fiúk - mégis jó úton a VasasHónapok óta folyik a készülés. Évek óta tudják, hogy a jubileumi összejövetel mindent és mindenkit megemel. Ünnep lesz, amit emlékezetessé kell tenni. Mindenki számára, hiszen a hazai folk- és néptánc térképén hatvanöt éve szerepelnek. A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes 65. jubileuma pedig több szempontból is különlegesnek számít.
2017-11-29Sztálinváros polgára voltam - összegző tárlatra készülnekNagyon elismerően szóltak a Sztálinváros polgára voltam című projekt keretében Dunaújvárosban rendezett konferenciáról – számolt be a közelmúltban Brassóból hazaérkezett dr. Csiszér Annamária, a DUE Társadalomtudományi Intézet főiskolai tanársegédje.
2017-11-15Magyarország biztonsága a tétZsúfolásig telt teremben várták és hallgatták végig a nemzeti konzultáció dunaújvárosi meghívottját, Csizi Péter országgyűlési képviselőt, aki amellett, hogy Fidelitas alapító tagja, jelenleg a Magyar Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának is tagja.
2017-11-13Duna-motívumok a magyar irodalomban és filmművészetbenA Duna a magyar irodalomban gyakran visszatérő motívum, a Tisza mellett a haza jelképévé vált, a magyar történelem és sors tanújává. Szalatnai Rezső szerint is „a magyar értelem és élet tengelye”, ez a folyam „köt minket össze a világgal, mint egy óriás országút” fogalmazott a Dunaújvárosi Egyetemen rendezett tanácskozáson Kelemen Erzsébet, idézve A Duna költői antológia előszavát.
2017-11-06Duna-motívumok. Duna-motívumok a magyar irodalomban, filmművészetbenAz irodalmi-kulturális lap megalakulásakor jogos igényként merült fel a november 7-én, kedden délelőtt 11 órától megrendezésre kerülő konferencia, aminek témája éppen a Duna, az Írországban élő Kabdebó Tamás Danubius Danubia című folyamregényéről véve az ötletet.
2017-11-04Túlzottan nagy titikok nincsenekSzerencsés egybeesésnek nevezte dr. Kövér László (kép), az Országgyűlés elnöke Ercsibe érkezésekor azt, hogy jelenléte szinkronban van a nemzeti konzultációval. Dr. Galambos Dénes (kép), a 4-es számú választókerület országgyűlési képviselője találkozásukkor külön örömét fejezte ki, hogy dr. Kövér László házelnök a Polgári esték keretében Ercsibe látogatva emelte a nemzeti konzultációs időszak tekintélyét
2017-11-02István: "Gyógyult vagyok!"Pecsét István gyógyultan utazik haza - sokan várják!Pecsét István (kép) gyógyultan tér haza Kínából. A kínai gyógykezelés eredménye képen tünetmentes.
2017-10-30Fák, bokrok és virágokEgy évvel ezelőtt is szívügyének tekintette Mészáros László (kép) a DVG Zrt. Erdészeti- és parkfenntartási ágazatvezetője a Baracsi úti arborétum közkedveltté tételét a fiatalok körében.
2017-10-27Merítettek a múltból. Élő elbeszélésekkel merítettek a múltbólAz egyetemen folytatódott a Dunaferr délutáni látogatását megelőzően a tanácskozás a „Sztálinváros polgára voltam” uniós program keretében október 26-án, csütörtökön.
2017-10-26Sztálinváros polgára voltamMegkezdte munkáját október 25-én a Dunaújvárosi Egyetemen az az öt ország részvételével zajló nemzetközi konferencia, amelyre Románia, Albánia, Lengyelország, Bulgária és hazánk Sztálinváros-kutatói is megérkeztek.
2017-10-25Egy fiatal Gorilla az élvonalbanEgyszerre két komoly ügyben is örömét fejezte ki Bachrathy Kornél, a MAFSZ főtitkára, akit egyebek közt arról faggattunk, hol tart ma a Dunaújvárosi Gorillaz amerikaifutball-csapata?
2017-10-21Évtizedek óta kopog a néptáncos cipőjeMolnárné Miklán Jolán (kép) a dunaföldvári székhelyű Levendula Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője. Nagycsapatot nem vezet, ám a kicsikkel való foglalkozást máig szívesen végzi.
2017-10-20"Sztálinváros polgára voltam" - nálunk zárulUtolsó állomásához érkezett az az öt ország részvételével zajló nemeztközi konferenciasorozat, amelyben Románia, Albánia, Lengyelország, Bulgária és hazánk egykor volt sztálinvárosi képviselete van jelen.
2017-10-17"Atombiztos" követelményekA nyáron a Paksi Atomerőmű üzemelő négy blokkjával kapcsolatos feladatokkal foglalkozott többnyire prof. dr. Trampus Péter (kép).
2017-10-07Várna után Dunaújvárosban találkoznak októberbenEurópai projekt keretében öt város képviselői dolgoznak egy kollektív vándortárlat létrehozásán. A legutóbbi találkozó Bulgáriában volt - mondta el dr. Csiszér Annamária, a Dunaújvárosi Egyetem tanársegédje.
2017-10-07A perfüm is párlat mégse pálinka!A kistermelő Rajcsányi Artúrral (kép), aki 2014-től hivatalosan is forgalmazhatja a pálinkát, arról beszélgetünk, vajon mi a véleménye arról, hogy jót tett-e Erzsébet királyné köszvényének a rozmaringos aqua vitae,amivel kezelték!?
2017-09-30A Vasas? A mindent jelentette! A hagyomány megőriz...A Vasas Néptáncegyüttes tagjai a hét végén (2017.09.30) a 65 éves gálára készülnek az MMK-ban.
2017-09-29Beszélnek a számok? - helyi szerző könyvébőlPárkapcsolati tőke! – emlegetik a szomszéd kávéházi asztalnál, eközben Burány Andrással (kép) megállapítjuk, hogy a mi asztalunkon kilenc tárgy van, s igazából faggatni sem kell őt a továbbiakban, noha nem mellékesen a közelmúltban megjelent könyvéről beszél.
2017-09-20Mindenkit bevonva lehet hasznos a fenntarthatóságSzeptember 20-án délelőtt kilenckor a Dunaújvárosi Egyetem nagyelőadójában kezdődő előadás-sorozatban hallhatnak a többi közt az Árammal négy keréken, Informatika a jövő járműveiben vagy a Mobilitás és környezetvédelem, illetve Naperőművek témakörökben. Dr. Szabó Istvánt (kép) arról faggattuk, ez hogyan fűzi össze hétköznapjainkat, miként van hatással életünkre?
2017-09-16Vicai világbajnok Rudasos gyökerekkelKét év múlva Szardínián, Cagliari városában rendezik majd az Intersteno kongresszus keretében a gyorsíró, gépíró és szövegszerkesztő világbajnokságot, amelynek idei berlini parádéján többszörös magyar siker született. A dunaújvárosi származású Vicai Erika (kép) világbajnok lett.
2017-09-15Testvéri együttműködés fogalmazódik Katowiceből?Szeptember közepén Albániában, Tiranában folytatódik a Sztálinváros polgára voltam című kutató-feltáró tanácskozás, tájékoztatta lapunkat dr. Csiszér Annamária, aki Katowicét követően ezen a fórumon is részt vesz a Dunaújvárosi Egyetem képviseletében.
2017-09-05Sztálinvárosok az EU-banTörténelmi dokumentumok, levéltári adatok, élők elbeszélt történetei, s persze a szovjet totalitárius rendszer propagandája is kiváló források a "Sztálinváros polgára voltam" elnevezésű európai projektben való hasznos és építő tevékenységnek,melynek a Dunaújvárosi Egyetem munkatársai is tagjai. Brassót követően most egy hetet töltöttek Katowicében a kutatók Albániából, Romániából, Bulgáriából és Magyarországról.
2017-08-19Aki Isten kezét nem engedi elNagy István (kép) és Kálmán Rozália Margit (kép) jövőre ünnepli 70. házassági évfordulóját. A rácalmási születésű, sokak Pista bácsija júliusban töltötte be 91. évét.
2017-07-28PisztrángmanufaktúraKét szorgalmas erdélyi férdiember, Abos Sándor és Szabó Zoltán maguk alakították ki pisztrángneveldéjüket, sokak megelégedésére.
2017-07-26Magyarország európai szereplővé váltAz elmúlt hét végén befejeződött a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor. Ezúttal Boros Bánk Levente, Kósa Lajos és Lomnici Zoltán gondolatait idézzük fel.
2017-07-24Változó világunkban a biztonság is felértékelődikTöbb biztonságpolitikai fórumon jelentek meg szakértők, elemzők arról beszélgetve, hogy mi várható majd akkor, ha tételesen az EU képes is lesz megszűntetni az illegális bevándorlást. Pálinkás István beszámolója.
2017-07-20Barangolás a párhuzamos igazságok nyomábanA párhuzamos igazságok nyomában jártunk. Két pillanatra sikerült szóra bírni dr. Rátz-Illés Máriát, a Csíkszentsimon székhelyű Csíki Sörmanufaktúra marketingigazgatóját. Az egyik pillanattól a másikig ugyanis újabb gyárlátogató csoport érkezett, majd a következő pillanatban Tusványosra kellett mennie, hiszen a nyári egyetemet is támogatják, jelen vannak.
2017-07-18Tudnádfürdő és Bálványos: azaz TusványosPálinkás István (kép) évek óta szinte hazajár Tusnádfürdőre. Ebben az évben lapunkban és annak online változatában, a duol.hu-n olvashatják az erdélyi településről küldött tudósításait, interjúit.
2017-04-00Páhi Péter - portré helyettPálinkás István interjúja Páhi Péterrel. Kép: Páhi Péter: Anyarászok 2012 (50x50cm) és Yoda 2005 (20x30cm)
2017-03-23A humor nem tűnhet elŐze Áron , a Bartók színház igazgatója, a darab főszereplője beszél a Rák Jóska, dán királyfi c darabjukról.
2017-03-16Korszerű kézilabdacsrnoka lesz DunaújvárosnakA dunaújvárosi kézilabdacsarnok fejlesztésének előkészítésére is megbízást kapott a DVN Zrt.
2017-03-09Sorozatos sírrombolás a pentelei kistemetőbenTavaly 39 sírt tettek tönkre, most hétvégén hármat.
2017-03-09Szerelemről szól a sikeres musicalrevűMárcius 10-én debütál a Bartók Kamaraszínház I love You... de jó vagy, légy más című musicalrevű.
2017-03-03Megszépül a bölcsőde udvaraTavaly ősszel kapott megbízást a DVG Zrt. az önkormányzattól arra, hogy tervezze meg a Zengő-Bengó Bölcsőde új kerítését a hozzá tartozó térburkolattól, a terasz átalakításával együtt.
2017-03-02Gábor még mindig az egyik legjobbJakab Gábor asztalitenisz-versenyző (apostagi származású) tavaly a Dunaújvárosi Főiskola asztalitenisz-szakosztályának utánpótlás-vezetőedzőjeként dolgozott. Megnyerték az NB II-t, lett utánpótlás-nevelés, de a folytatáshoz nem sikerült pénzt szerezni. Pedig, emiatt jött haza Németországból.
2017-03-02Útirajzok Petőfivel Csadi Zoltán tolmácsolásábanPetőfi Sándor Úti levelek Kerényi Frigyeshez című művéből szerkesztett előadást Csadi Zoltán.
2017-02-16Farsangi menű: kacsa és fánk. Gyakorlat teszi a mestert - ez igaz a konyhában isKelemen Zsolt harminc évvel ezelőtt, a Csillagban kezdte a szakmát. Kilenc éve mestervizsgázott, a főzést hivatásának tekinti.
2017-02-16Határokon átívelő gasztrofesztivál. Zenéből, ételből és italból is a legjobbakat kínáljákNegyedszázados történelmet írt Gárdai György a Gasztroblues Fesztivállal.
2017-02-16Nyertes képek a Széchenyi gimnáziumbanA Jézus élete nevet viselő vándorkiállításhoz kapcsolódott a pályázat. Közel 700 alkotás érkezett a művészeti pályázatra.
2017-02-09Száguld a jégen. Keegan álma a magyar válogatottKeegan Dancereau, a Dunaújvárosi Acélbikák játékosa. Portré.
2017-02-09Trampus professzor komoly munkát végez. A szakember szerint a paksi atomerőmű tovább működhetInterjú Dr. Trampus Péterrel, a Dunaújvárosi Egyetem professzorával a paksi atomerőműről.
2017-02-09Képek egy rendező lelkéből. Szívesen fogadja az építő kritikát Smuk ImreSmuk Imre, aki több évtizeden keresztül rendezőként dolgozott a Bartók Kamaraszínházban, manapság szívesen tölti az idejét festéssel.
2017-02-02A zene ötven árnyalataKolisnychenko Inna káprázatos zongorajátékkal, Kurina Laura pedig remek csellókísérettel készült az MMK-ban megtartott zongoraestre.
2017-02-02Földi László: Ez nem migránshelyzet, hanem invázióRácalmási könyvbemutatója alkalmából személyesen válaszolt a migrációval kapcsolatosben felmerült kérdésekre Földi László titkosszolgálati szakértő.
2017-02-00"Peace on Earth!" Békét a világnak Várnai GyulátólPálinkás István írása Várnai Gyuláról a Velencei Biennálé Magyar Pavilonjában kiállított művei apropóján
2017-01-30Felelőtlenség nem kimondaniFelelőtlenség nem kimondani: háborúban állunk. Földi László egykori hírszerző tartott nagysikerű előadást Rácalmáson január 27-én.
2017-01-26Tim Ries ismét nálunk járt. Tim Ries: Magyarország a második otthonomA jazz egyik legkiválóbb magyar formációja, az East Gipsy Band egy világklasszissal, Tim Riesszel lépet fel a dunaújvárosi Művész Klubban.
2017-01-26Pro Cultura Intercisae díjakat adtak átA magyar kultúra napján az önkormányzat idei kitüntetettjei: Németh Györgyné a Vasmű úti Őspatika pénztárosa volt, most a Pentele Nyugdíjas Klub vezetője. és Markovics Sándor, a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, megalapítója a Nemzetközi Fúvósok és Mazsorettek dunaújvárosi rendezvénysorozatának.
2017-01-20Ha rendbe jön a mája, visszautazik Kínába. Pecsét István nem adja fel a küzdelmetFebruár 2-án lesz nagykontroll Budapesten.
2017-01-19Jézus élete a színházbanLebilincselő hatást gyakorolnak a látogatóra Aknay János, ef Zámbó István, valamint Tábori Csaba művei a Jézus életének 21 állomását felidéző tárlaton, amelynek kurátora Rohonczi István képzőművész. A vándorkiállításnak a Bartók Kamaraszínház adott otthont.
2017-01-19Lélekfestészet: Birkás István 70.Birkás István 70. születésnapjához kötődő életmű-kiállítás született a Kortárs Művészeti Intézetben.
2017-01-12Díjnyertes a Szalki-szigetA város Szalki-szigete magabiztos fölénnyel győzött a december végén zárult 2016 Év Dunai Szigete szavazáson. Éberhardt Béla nyugdíjas erdőmérnök könyve decemberben jelent a szigetről, A mi Szalki-szigetünk címmel. Interjú vele.
2017-01-12Daisy, a szolgálatkész rendőrkutyaSzolgáltba állt Ercsiben a decemberben sikeres vizsgát tett német juhász társával, Gergely Dávid örmester járőrvezetővel.
2017-01-10Életveszélyes küldetésen Hankusz KálmánHankusz Kálmán dunaújvárosi fotós az elmúlt hétvégén utazott el a Bengáli-öböl egyik szigetére, hogy megismerje azt a népcsoportot, amelyet eddig még senkinek sem sikerült.
2017-01-00Dunai Limes - egy dunaújvárosi (irodalmi és kulturális) laplehetőségPálinkás István és Péntek Imre bevezetője a Dunai Limes 2017. 1. mutatványszámához
2017-01-00Tábori Csabáról, közelesen. Több, mint Tíz csapáson által, avagy a festő, az időhámozóPálinkás István portréja Tábori Csaba képzőművészről
2016-12-22Kiss Tibiék új dallal érkeznek. Karácsony Quimby módraA Quimby idén karácsonykor is fellép Dunaújvárosban, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, december 26-án.
2016-12-22Nagy Ervin büszke származásáraNagy Ervin színművész is részese volt a karácsonyi jótékonysági estnek. Interjú a művésszel.
2016-12-15Karácsonyfasétány a város közepén. Tanárokés diákok közösen díszítették a sétánytKarácsonyfasétánnyá alakult a Kortárs Művészeti Intézet Vasmű úti parkja, ahová 15 oktatási intézmény saját kezűleg feldíszített fáját állították fel.
2016-12-15Kercsó a halhatatlanok közöttA dunaújvárosi hajdani jégkorongcsapatról emlékezik Kercsó Árpád, aki vezetőedzőjük volt.
2016-12-15Bulath Anita sosem adja fel!Portré Bulath Anitáról, a DKKA kézilabdázójáról, aki újrakezdte.
2016-12-08Soma elárulta a tökéletes halászlé titkátPortré Somogyi András masszőrről, aki a gasztronómiában is járatos.
2016-12-08Mindenki Magdikája eléri, amit akarPortré Radnai Józsefnéről, aki negyven éven keresztül dolgozott a Vasműben.
2016-12-01Őze Áron az embert látja az ügyek mögött. Az embernek kijelölt útja vanInterjú Őze Áronnal, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatójával.
2016-12-01Kovács Zsófival számolni kellA dunaújvárosi tornász olimpikonról.
2016-11-25Sajnos begyulladt Pecsét István májaHazautazott Kínából Pecsét István, mert transzplantált májának az állapota a további beavatkozásokat gátolja.
2016-11-24Pecsét István nem adja fel. Folytonos küzdelem a rák ellenA napokban a Kínából hazaérkező Pecsét István állapotáról édesapja, id. Pecsét István nyilatkozik.
2016-11-24Szőnyegbiztos utánpótlás az újvárosi birkózóknálInterjú Mátyás Gáborral, a Dunaferr SE ügyvezető igazgatójával, a birkózószakosztály szakmai igazgatójával. (Idén bronzérmes lett a finnországi veterán VB-n.
2016-11-24Csonttörő-dicséret a DÖSE-nekNagy "Csonttörő" János is részt vett a Dunai Ökölvívó Sportegyesület bokszgáláján, a mit a Dunaújvárosi Egyetem Sportcentrumában rendeztek.
2016-11-17Adnak, hogy sportolhassanak!Az Adománykuckóról.
2016-11-10Hatéves korától a hoki az élete. A jégen is küzdeni kellA Galac elleni tétmeccsen korcsolyázott ötszázadik alkalommal a jégre Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák kapitánya (balszélső), aki az előző szezon végén jött haza, és ma már teljes gőzzel hajt a bikákkal a legjobb eredményért.
2016-11-10A zenélés nem munka, hanem játkA Művész Jazz Klubban lépett fel a közelmúltban Norbert Marius ( Győri Kiss Norbert).
2016-11-09A ludaskásától a ludas táligSzabó György dunaújvárosi séf, aki a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola tanulóit is oktatja.
2016-11-04Pecsét István nem adja fel a küzdelmet. Nem kell félbeszakítani a gyógykezelést a kínai klinikánStabilizálták az állapotát, s betegségéhez viszonyítva jól érzi magát Pecsét István.
2016-11-03Zoltán gyerekkora óta kötődik a futballhozPortré Zemankó Zoltánról, aki a Dunaferr iskola oktatási igazgatóhelyettese lett, mellette pedig továbbra is a dunaújvárosi futsal operatív vezetőjeként dolgozik.
2016-11-03Ünnepelni, fejet hajtani kötelességünkA Bartók Kamaraszínház új, 1956-ról szóló darabjáról, az Igazságtalanságról.
2016-10-27Római kori leletre bukkantak! Szenzációs felfedezés!Római kori feliratos és domborműves kőemlékek kerültek felszínre a Duna medréből Dunaújvárosnál. Nagy kiterjedésű kő-fa szerkezet víz alatti maradványainál búvárok végeztek felderítő merüléseket dr. Tóth J. Attila búvárrégész vezetésével.
2016-10-27Boki csak egy van!Radulovics Bojana kivételes egyéniség, magyar, olimpiai, vb-, Eb-gólkirálynő, legjobb magyar játékos. A DKKA szakmai vezetőjeként ma már arra törekszik, hogy legyenek követői, mert volna mit megismételniük a magyar női kézilabdasportban.
2016-10-14Kubai hangulat a MűvészbenSikert hozott az Elsa Valle Afrocando dunaújvárosi fellépése.
2016-10-07Leleplezték Sándor Frigyes szobrát. Új közösségi tér jött létre a zeneiskola mellettA Sándor Frigyes Zeneiskola előtt létrehozott köztéren leleplezték az intézmény névadójának szobrát. A mellszobor alkotója Rohonczi István.
2016-10-07Megújul a buszmegálló a mozinál. Már az aszfaltozás következikAz önkormányzat megrendelésére felújítja a DVG. Zrt a Dózsa mozi előtti buszmegállót.
2016-10-07Érmebörzén adták-vették a kincseket. A fémkeresős "régészeket" nem engedik maguk közéHatalmas érdeklődés mellett rendezte meg a Vasvári iskolában a Berán Lajos Éremgyűjtők Egyesülete a numizmatikai börzét.
2016-09-23Gurisatti Gyula már Tokióra készül. Példásan szerepeltek a paralimpikonokHarmadik paralimpiájáról tért haza Gurisatti Gyula sportlövő. Interjú.
2016-09-09Pecsét István nem adja fel. Jótékonysági est a Guangzhoui OperaházbanJótékonysági estet rendeztek a kínaiak Pecsét István javára, a kint élő magyarokkal karöltve.
2016-09-02Miska huszár a tízen túliak társaságábanA Miska huszár mellett a rácalmási alkotótérben több szobrot is készített itt a tíz év alatt Rohonczi István. Most Szent Pantaleon szobor-szökőkút készül a dunaújvárosi kórháznak.
2016-08-26A dunaújvárosi erdők őre. Virágos, zöldellő városért dolgozikÚj főerdésze van városunknak, a DVG Zrt. Erdészeti-- és parkfenntartási ágazatának vezetője Mészáros László.
2016-08-19Keresi stílusát az ifjú tehetségRestaurátor szeretne lenni Vasi Lili, akinek első kiállítása nyílt meg csütörtökön a kamara folyosógalériájában.
2016-08-19Az idő múlása meglegyinti az embert. Az egy éve elhunyt Farkas Mihálynak állítottak emléketA Baracsi Fafaragó tábor résztvevői kopjafát állítottak az egy éve elhunyt Farkas Mihály képzőművész sírjához a kisapostagi temetőben.
2016-08-05Pecsét István mája jól bírta az új beavatkozást a kínai Fuda KözpontbanMegkezdték Pecsét István NK-terápiáját a Kínai FUDA központban.
2016-08-05Gitárcsillagok a színpadon. A Művész jazzklubjának eddigi legsikeresebb estjeHatalmas tömeg előtt lépett fel a Művész Kávézó teraszán a Babos-László-Tátrai hármas.
2016-07-22Sugárkezelés után kemoterápia. Fehérvérsejtekkel is harcolnak a rák ellenA tervezettnél több időt marad Kínában, a Fuda Tumorközpontban Pecsét István, meghosszabbították az ott tartózkodását egy újabb kezelés miatt.
2016-07-15Nagy segítség a kisbuszos utaztatás. A klub napidíja mindössze háromszáz forintAz önkormányzat rendeletmódosítása értelmében, aki júliustól igénybe veszi a Magyar úti idősek otthona klubjának szolgáltatásait, az igénybe veheti a kisbuszos szállítást is, továbbá a napidíj magába foglalja a reggelit is.
2016-07-15Gurisatti keményen készül a paralimpiára. A nyaralás alatt sem pihenhet igazánGurisatti Gyula sportpisztolylövészetben már szeptemberben kvalifikálta magát a riói paralimpiára.
2016-07-08Szobor készül Sándor frigyesről. Emléket állítanak a zeneiskola névadójánakA tervek alapján a mellszobrot a zeneiskola mellett állítják ki, és hozzá átalakítják a teret, ahol az iskolahetek alkalmával a zenekarok tartják a szabadtéri koncerteket. Az alkotást Rohonczi István készíti.
2016-07-08Több a diplomás végzős. A nyelvvizsga program eredményeMintegy háromszáz végzős vehette át diplomáját a Dunaújvárosi Egyetemen.
2016-07-08Ólommellényben a kínai kezelés után. Pecsét Istvánnak ideiglenes szálláshelyre lesz szüksége hazatérte utánA sikeres műtétet követően jód-titán kapszulákat kapott Pecsét István.
2016-07-08A francia kocsik szerelmesei a kempingben. Egy jó Renault nem igényel mást, csak tankolástAz ország minden szegletéből érkeztek vendégek, márkarajongók a Liberté francia autós találkozóra a kempingbe.
2016-07-01Harmincnyolc év becsület és tisztesség. Horváth Tibor utódja már nyolc éve dolgozik mellettenyugállományba vonult a DVG Zrt. erdészeti és parkfenntartási ágazatvezetője, Horváth Tibor. Pályakép. Utódja Mészáros László.
2016-07-01Virágot egy mosolyért. Aki szerencsés volt, csokorra lelhetettTöbb mint hatvan virágcsokrot rejtett el Bordás Gabriella, a Fleron virágüzlet vezetője a város forgalmasabb helyeire A Virágot egy mosolyért elnevezésű kezdeményezés keretében.
2016-07-01Vakáció a szőnyegen. Kétvállas tábor a birkózó centrumbanVéget ért a kéthetes birkózótábor, amelyen Tombor István edző és kollégái játékos tréninget tartottak a gyerekeknek. A közel félszáz résztvevő, jobbára mezőfalvi gyermek volt.
2016-07-01Sikerült a műtét. Pecsét István lábadozikA többórás beavatkozás során minden jól ment, másnap már ki is került az intenzívről.
2016-07-01A házi szappanytól az arczkenőcsig. A paraszti tisztálkodás történeteSzeptemberig tartó kiállítás nyílt az Intercisa Múzeumban.
2016-06-24Már Kínában vizsgálják Istvánt. Pénteken konzultálnak a gyógykezelésrőlSzerencsésen megérkezett Pecsét István hétfőn Kínába, ahol azonnal megkezdték a gyógykezeléshez szükséges vizsgálatokat.
2016-06-24Szabadstrand, büfé, napernyő és vizibicikli. Vízimentő figyel a fürdőzők biztonságáraKiváló vízminősítést kapott a Szalki-sziget szabadstrandja.
2016-06-24Négyszer annyi. Több egyetemi jelentkezőKedvező előjelekkel indulhat a következő tanév a Dunaújvárosi Egyetemen a duális képzéseket illetően. megkétszerezték a vállalati partnerek számát. A jelentkezők száma megnégyszereződött.
2016-06-24Zene nélékül nincs élet. Az akkordszóló átiratával győzte meg a zsűritA Művész jazzklubjának legutóbbi fellépője Balog Roland volt, aki a Los Angeles-i Six String Theory gitárversenyen első helyezést ért el.
2016-06-24A városlakók bizalmáért dolgoznak. A legfontosabb a vagyon elleni bűncselekmények visszaszorításaA kapitányság eddigi munkáját, irányvonalát képviseli hivatásában Suszter Tamás, aki február elején vehette át vezetői kinevezését a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság élére.
2016-06-03Kutatás, kiállítás, előadás. Évkönyvet adott ki az Intercisa MúzeumAz Intercisa Múzeum első, 2016-os évkönyvéről.
2016-05-27Megkezdődhet a kínai kezelésJúnius 8-án fogadják a kínai kórházban Pecsét Istvánt, és június 12-én megkezdik a gyógykezelését.
2016-05-20A nyár végéig megújúl az Építők útjaMegkezdték az Építők útja felújításának első ütemét. Átmenetileg megváltozik a forgalmi rend és a buszok útvonala.
2016-05-20Tusják emlékéreA Tusják János Emlékversenyen több mint száz veterán birkózó vett részt.
2016-05-13Egy hónap a nyitásigA szezonra készül a szabadstrand és a kemping.
2016-05-13Négyezer kilométer elektromos autóvalSikeresen hazatértek a Dunaújvárosi Egyetem pilótái az E-Tour Europe nemzetközi autóversenyről.
2016-05-13Egy hónap a nyitásigKészül a szezonra a szabadstrand és a kemping.
2016-05-13Pünkösdkor évforduló ünnepelnekHúsz éve szolgálja az evangélikusokat a templomuk.
2016-05-13A Lurkó a HEPP-jükMásodszor vesz részt a Lurkó Fesztiválon a Bartók színház társulata Csíkszeredában. Idén két előadással, a Kövek a zsebben és a HEPP című cirkuszi bohócjátékkal.
2016-05-06A vidéki műszaki értelmiségiek képzése. Együttműködés a Kodolányi János FőiskolávalAz egyetem tovább bővíti a gyakorlatorientált képzési lehetőségeit, Orosházán is megvalósítanak egy, már bevált képzési modellt.
2016-05-06Kitüntették Pálinkás Esztert és Pocsai MáriátA Sándor Frigyes Napok zárásaként tanárok koncerteztek a zeneiskola kamaratermében. Átadták a Sándor Frigyes Díjakat is. Idén Pocsai Mária és Pálinkás Eszter vehette át az elismerést.
2016-04-29Világörökség lehetne. A limes magyarorstági szakaszát kutatjákA római kori limes világörökségi pályázatának ügyében járt városunkban dr. Visy Zsolt professzor, miniszteri biztos.
2016-04-29"Anya nélkül sír a kaptár"Három évvel ezelőtt kilenc méhcsaláddal kezdte a méhészkedést Csányi Róbert Perkátán. Ma már harminc családja van. Portré.
2016-04-29Apró fogások, ravasz technikákMátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke, maga is veterán birkózó. Beszélgetés a sportágról.
2016-04-15Határtalan kirándulásOlyan tanulmányi kirándulásokat is támogat a kormány, amellyel határon túli, magyarlakta településekre látogathatnak a diákok. Ilyen pályázatot nyert most a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola.
2016-04-08A korlát védi a közlekedőket. Innovációs Díjjal ismerték el a DAK fejlesztésétÜtközés, kisodródás esetén még az autóbuszt is vissza tudja vezetni az útra a DAK Acélszerkezeti Kft. által kifejlesztett korlátrendszer, amiért a helyi vállalat kiérdemelte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díját.
2016-04-08Pezsgő zenei élet a városbanA Művész Presszóban a múlt pénteken az Egri 50-es alkalmi társulás adott koncertet.
2016-04-01Vallástörténeti előadásAz iszlám és a migránshelyzet közti kapcsolódási lehetőségeket vizsgálta Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója szerdai előadásában.
2016-03-25Erdősítenek a főútvonal mellettAz Erdők Nemzetközi Napján kezdték meg a fatelepítést a DVG Zrt. szakemberei városunkban.
2016-03-25Múzeum a Duna-partonA Kortárs Művészeti Intézetben megnyílt Vas-mű című kiállításhoz két kísérőrendezvényt is szerveztek: kerekasztal beszélgetést Keserue Zsolt moderálásával, Kaszás Tamás képzőművész tárlatvezetést tartott a szoborparkban.
2016-03-18Ksplasztikák, modellek, tervek és rajzokAz önkormányzat támogatásával valósult meg a Vas/mű elnevezésű, az Acélszobrász Alkotótelep és Szoborpark négy évtizedét felölelő kiállítás a Kortárs Művészeti Intézetben.
2016-03-18A kommunista terror lengyel áldozataiPénteken nyílt meg az Intercisa Múzeumban a a Katyn című tárlat. A megnyitóról.
2016-03-11Kiállítás idézi fel a kommunista vérengzéstKatyn címmel 17 órakor nyílik az idei első időszaki kiállítás az Intercisa Múzeumban.
2016-03-04Az egyetem minden korosztály előtt nyitva állElismerő oklevelet kaptak a Nyitott Egyetem első félévében résztvevők, akik a műszaki tudományterületről hallhattak érdekességeket. A második félévben az Informatikai Intézet által gondozott tantárgyak kerülnek majd fókuszba.
2016-03-04Attila jurtáját tervezik a Duna-partraLovasbemutatók, ősmagyar jurták helyszíne is lehet városunk a Kurultaj elnevezésű hagyományőrző program részeként.
2016-03-04Ilyés László bekeretezi az emlékeketPortré Ilyés László képkeretezőről.
2016-02-26Átfestik a zebrákatVárosszerte felújítják az önkormányzat megrendelésére az útburkolati jeleket, a kiemelt forgalmi csomópontokban lévő gyalogátkelőhelyeken, mellyel láthatóbb, fényesebb és tartósabb lesz a jelzés.
2016-02-26Jól hasznosítható tudás. Stratégiai célokat fogalmaznak meg az egyetemekA hallgatói lemorzsolódás csökkentése érdekében ülésezett egy munkacsoport a Dunaújvárosi Egyetemen.
2016-02-26Több mint egy napig tart a felolvasásHuszonöt órán keresztül olvasnak folyamatosan Wass Albert műveiből február 26-án.
2016-02-26Kercsó Árpád a hoki halhatatlanjai közöttKercsó Árpád bekerült a hazai hoki halhatatlanjai közé. A Dunaferr legendás edzője türelmetlenül várja a márciusi meccset.
2016-02-19Jótékony Bohóc. Monodráma és árverésA Bohóc című monodrámát adta elő Váry Károly a Dunaújvárosi Egyetem jótékonysági rendezvényén. A szervezők Pecsét István gyógykezeléséhez kívántak hozzájárulni az este bevételével.
2016-02-19Jó szakmával biztos jövőTavaly szeptemberben kilenc szakmában és az érettségi előkészítőben összesen 292, a most induló keresztfélévben pedig 108 diák kezdi meg tanulmányait a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumban. Beszélgetés Őszi Attilával, a centrum főigazgatójával.
2016-02-19Bepillantás a kukucskálók világábaKét egymástól nagyon eltérő profilú kiállítással nyitották az idei évadot a Kortárs Művészeti Intézetben.Az egyik Martinkó Márk fotókiállítása, a másik Karácsonyi László Hakni című tárlata. Az erotika és az irónia jól megfér egymás mellett.
2016-02-12Mirandolina az 1910-es évekbenPremierre készül a Bartók Kamaraszínház. Goldoni: Mirandolina című klasszikus vígjátékát próbálják a február 19-i bemutatóra.
2016-02-05Együttműködő világpolgárokra van szükség. Angol nyelvű könyv a Föld védelmérőlDr. Szabó István, a Dunaújvárosi Egyetem docense a fenntarthatóságról írt könyvet.
2016-02-05Tanít és írBánki Éva írónő volt a Vendége a Kortárs Művészeti Intézetben rendezett Utószó elnevezésű rendezvénynek.
2016-01-22Gáspár Aladár verses képeskönyve. Utazni szerető emberAz Úton címet viselő, Gáspár Aladár festőművész alkotásait és verseit tartalmazó könyv Dunaújváros és Székesfehérvár önkormányzatának támogatásával jelent meg. Szerdán a Kortárs Művészeti Intézetben mutatták be.
2016-01-22Tervezhető életpálya. Nyílt nap és duális képzésProgramdús és ötletes beiskolázási kampányba fogott a január elsejétől Dunaújvárosi Egyetemként működő városi felsőoktatási intézmény.
2016-01-15Jövő héten cserélik a parkettátKarácsony előtt betették az ablakokat, a jövő héten a parkettát fogják felújítani a Munkásművelődési Központban. A munkálatokra az önkormányzat biztosítja a forrást, a kivitelezéssel a DVG Zrt-t bízták meg.
2016-01-08Idei tervekGyermektánc-fesztivál, retro vetélkedő időseknek - többek között ezek is szerepelnek a Munkásművelődési Központ idei programtervei között.
2015-12-11Gurisatti Lilla ismét az Év sportolójaA Magyar Búvárúszó Szövetség junior lányok kategóriában az Év sportolója elismerést adta Gurisatti Lillának
2015-11-20A szakoktatásban a duálisd képzésé a jövőBudai Gábor, a Dunaújvárosi Főiskola tanársegédje a munkaerőpiac átalakulását kívánja disszertációjában rögzíteni Dunaújvárosra vonatkozóan 1993-tól napjainkig.
2015-11-20Minden madárnak kell fészekKaszás Tamás, Dunaújváros egyik kortárs művésze Esterházy Művészeti Díjat kapott.
2015-11-06Megújult a Vasmű úti sportpályaAz utolsó simításokat végzi a sportpályán a DVG Zrt., az önkormányzat rendelte meg a munkát.
2015-11-06A jó szakmunkás a siker kovácsaA MÁV és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Bánki Donát tagintézményének stratégiai együttműködése nyomán a korábbinál több szakmát oktatnak majd.
2015-11-06Nyolc éve mentik az utcán kóborló állatokatHivatalosan is egyesületté vált a Street Dog Állatvédő Egyesület.
2015-10-30Felújítják a mosdókat az óvodákbanTeljesen megújul a vizesblokk a Kincskereső és a Katica tagóvodákban.
2015-10-30Tim Ries és a jazzA Művész Jazz Klubban október 23-án az East Gipsy Band lépett fel Tim Riessel, a Rolling Stones együttes állandó szaxofonosával.
2015-10-30Megérkeztek Tito ereklyéiFegyveres kísérettel szállították szerdán a szerb-magyar határtól az Intercisa Múzeumba azt a Jugoszlávia Történelmi Múzeumból érkező kiállítási anyagot, amiket Joszip Broz Tito kapott ajándékba koronás főktől.
2015-10-24Az ikonná vált képA száz éve született Pleidell János alkotásaiból a Bartók színház aulájában tárlat látható.
2015-10-09Újra hajózható lesz az öbölKimerik az augusztusi özönvíz hordalékát.
2015-10-09Két Oláh és egy cseh játszott BágyivalA hétvégén a Bágyi Balázs New Quartet lépett fel a Művész presszóban.
2015-10-03Járjunk nyitott szemmel, vegyük észre a kincseket!Fedezd fel az erdőt az erdészekkel! Ezzel a jelmondattal zajlik az Erdők Hete szerte az országban, amit 1997-ben indítottak útjára. Városunk országosan is elismert zöld takaróval rendelkező település, évtizedes munka szakszerű és tudatos erdőgazdálkodásának eredményeként jegyzett. Beszélgetés Éberhardt Béla nyugdíjas erdőmérnökkel.
2015-10-02A Szalki-szigeten erdőt telepítenekA szigeten jelenleg 13 hektár folyamatos erdőfelújítás zajlik.
2015-10-02Utánpótlás a vasútnakTájékoztató látogatást tett a főiskolán Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója. A lehetséges együttműködés volt a téma, hogy a főiskola és a Bánki egy speciális képzéssel hogyan tudná az állami társaság stratégiai céljait, igényeit támogatni.
2015-09-25Ahol a szülők a nebulókTöbb klubot is indított szeptemberben az Egészségmegőrzési Központ annak érdekében, hogy támogassák a családokat a gyermeknevelésben: Kismama-Kispapa klub, Szülők iskolája.
2015-09-25Kell a jó szakmunkásBiztosított a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumhoz tartozó hét oktatási intézmény költségvetése, megkezdődött a szakmai megújulás. Beszélgetés a centrum főigazgatójával, Őszi Attilával.
2015-09-25Őszi mulatság a Zengő-Bongó bölcsődébenAz évkezdés alkalmából rendezték a programot.
2015-09-25Sejtelmességbe burkolózó képekÚjabb kiállítás nyílt a Kamara Galériában. Baráth Adél képeit takinthetik meg a látogatók október 15-ig.
2015-09-25A szellemi közösség mindvégig megmaradtJubileumot ünnepeltek a Kortárs Művészeti Intézetben pénteken. Az Újpart Egyesület tizedik születésnapjának alkalmából Helyben vagyunk címmel kiállítást rendeztek.
2015-09-18Félpályás forgalom a hídonAz öütemtervnek megfelelően zajlik a Százlábú híd felújítása.
2015-09-11Egy fedél alatt a gólyák és a középiskolásokRendhagyó évnyitó ünnepséget tartott a Dunaújvárosi Főiskola.
2015-09-11KözösségépítésKözösségépítő tartalmakkal kívánja erősíteni és megújítani tevékenységét a Munkásművelődési Központ. A kisközösségek erősítésére fordítja erőforrásainak egy részét. Ennek egyik állomása az, hogy támogatják a Szellemi Emberi Baráti Kör (SZEM) kezdeményezését. a Pentele Szakrális Szabadegyetemet.
2015-09-04Egyedi hangonA Balázs Elemér Group negyedszázados jubileumi fellépésén tapsolhattak az érdeklődők a Művész teraszán.
2015-09-02Új helyén a Bánki - országos modell-érték az iskolák együttműködéseElfoglalta új helyét a Dunaújvárosi Főiskola épületrészében a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola. Az intézmény közel 500 tanulójának visszajelzése alapján igazán pozitívak az első élmények. Gyöngyössy Csaba iskolaigazgató egyéves megbízással, egy valóban racionális és komoly együttműködésen alapuló döntés és iskolakezdés első napjain van túl az intézménnyel.
2015-08-28Hidak, gyárak, csarnokok, stadionokA Lafarge francia és a Holcim svájci cementipari konszern egyesült az év első felében. A Holcim Magyarország többségi tulajdonát megvásárolta a Ferrobeton Zrt.
2015-08-21Három fajsúlyos művész alkotásaiBeszélgetés Tábori Csaba képzőművésszel művészetéről.
2015-08-21Hely az OrionbanVéget ért a kéthetes fafaragó tábor Baracson. Az elkészült műveket Baracs falunapján adták át a lakóknak, a település névadójának mellszobrával egyetemben.
2015-08-07Minden gyűrődést ki fognak javítaniTöbb ütemben végzik az Aranyvölgyi út gyűrődéseinek, kátyúinak javítását.
2015-08-07Bernáth-novellaÚj könyve jelent meg a dunaújvárosi író-filmrendezőnek, Bernáth Zsoltnak. A plafonlakók válaszolnak című mű kisnovellák és egy kisregény gyűjteménye.
2015-08-07Isten hozta, esperes úr!Új plébánosa van augusztus 1-től a Dunaújvárosi római katolikus egyházközségnek, Baltási Nándor. Riport.
2015-07-31Jazz a teraszonBeszélgetés Elek István szaxofonossal, aki a Művész Presszó teraszán lépett fel a Balogh Gyula kvartettel.
2015-07-31Tábor a csónakházbanKilenc országból érkeztek fiatal alkotók a Skicc művészeti egyesület nemzetközi alkotótáborába.
2015-07-24Felújítják a közgyűlési termetBeázott és megvetemedett.
2015-07-24Dr. Bakos Károly büszke városépítőA 92 éves dr. Bakos Károly ügyvéd még mai is praktizál, emellett a helyi választási bizottság elnöke is.
2015-07-24Segíts magadon, és Isten is megsegítA hagyományőrző görög-katolikus lovas táborban Kovács István görög katolikus parókus vezetésével egy hetet tölthettek a fiatalok Újsolton a hittantáborban. A székesfehérvári, százhalombattai, dunaújvárosi anyukák és apukák közreműködésével szervezték meg.
2015-07-17A ceruza vezeti a kezetA százhalombattai képzőművészeti egyesület közös alkotótábort tart a Skicc művészeti egyesülettel városunkban.
2015-07-17A Művészbe jó visszatérniOláh Kálmán adott jazz koncertet a Művész teraszán. Interjú.
2015-07-17Leszállás után remeghet a pilótaA harmadik Baracs-Kisapostag Repülőnap vendége volt Veres Zoltán műrepülő világrekorder.
2015-07-10Felújítják a Weiner körúti járdákatA szakemberek felmérték a Weiner körút 9-15. közötti külső járdaszakaszt. Százmillió forint a rendbetételre.
2015-07-10Hangradarral térképezik fel az öböl medrétA Horgásztanyáig nyúló öböl medrét térképezték fel kedden reggel szonárral.
2015-07-06Országos Cimborák - először Dunaújvárosban együttElső alkalommal rendezték meg Dunaújvárosban az országos Cimbora tábort. A Balatonalmádiból hozott tradíciókból építkező tábort ezúttal az Nemzeti Kulturális Alap és a városi József Attila Könyvtár jóvoltából a teljesen megújult Szalki-szigeti Kempingben tartják.
2015-06-26Hiányolta a világhálótPortré Csányi Tamásról, a Dunaújvárosi Főiskola közgazdász oktatójáról.
2015-06-26Mustangon jött a vakációA Vakáció-szimulátor nevű kiállításról - a Kortárs Művészeti Intézetben.
2015-06-19Tudásparkot hoznak létreMeghatározó szereplőjévé válik az Echotech Nonprofit Zrt. a térség vállalkozásai számára, amely egy uniós pályázat által hoz létre innovációs központot. Kitűnő lehetőség nyílik az Echotech és a Dunaújvárosi Főiskola aktív együttműködésével a pályázatokra való felkészülésben.
2015-06-16Átalakul a szakképzés - Több mint négyezer diák a centrumbanA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatói posztját Őszi Attila, a Lorántffy iskola igazgatója töltheti be. A múlt héten találkozott Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkárral. Beszélgetés a főigazgatóval.
2015-06-12Vakáció-szimulátor a Kortárs Művészeti IntézetbenÉvszakhoz illő tematikájú csoportos tárlat volt a Kortárs Művészeti Intézetben.
2015-06-12Nyári Gyula (1953. július 25. - 2015. június 05.)Nekrológ a pedagógusról, iskolaigazgatóról.
2015-06-05Akadálymentes az óvoda bejárataA Béke városrészi Százszorszép Tagóvodában négy teraszajtót cseréltek ki, valamint akadálymentesítették a bejáratot.
2015-06-05Egy városépítő emlékeiA most 80 éves Háder László története.
2015-05-29Népkonyhát nyitna a roma önkormányzatKözfoglalkoztatottak főzhetnéneka dunaújvárosi népkonyhán, ami a nincstelenek számára biztosítana naponta meleg ételt - állítja Hosszú János, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.
2015-05-22Várnai Gyula rejtélyes világaAz Intercisa Múzeumban nyílt Láthatatlan városok címmel kiállítása Várnai Gyulának. Interjú a művésszel.
2015-05-22Fazekas Anita a döntőbenOrszágos rajzpályázat döntőjébe került Fazekas Anita, a Dózsa iskola 4. osztályos tanulója, aki a Wesley-Da Capo növendékeként vett részt az Emberi Erőforrások Minisztérium által meghirdetett és támogatott VI. Országos Festészetversenyen.
2015-05-22Az ifjúságért dolgoznakIdén a Dunaújváros Ifjúságáért díjat Dobráné Szabó Márta, a Dunaújvárosi Bölcsődék igazgatónője és Szloboda Lajos testnevelő tanár kapta. Pályaképek.
2015-05-15Megszépült a múzeum épületeAz utolsó simításokat végzik a DVG Zrt. szakemberei az Intercisa Múzeum épületén, amely kapcsolódik a Városháza tér megújulásához.
2015-05-15Magyar világsztárokat várnak a nyárraA Művész terasz nyári zenei programelőzetese.
2015-05-15A vállalati hálózatoktól a nők helyzetéigÖtödik alkalommal rendezték meg ezen a héten a Tehetségnapot a Dunaújvárosi Főiskolán.
2015-05-15Eljön a pillanat, amikor zene lesz a zörejA Kortárs Művészeti Intézetben a legutóbbi kortárs zenei koncertje volt a Trigger - avagy utazás a kopoNYÁK körül.
2015-05-08Szép időt fogtak ki a pecásokMár hivatalosan is Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület névvel hirdettek győzteseket május elsején a Duna-parton rendezett Mészáros Kálmán horgász-emlékversenyen.
2015-04-30Ruhabörze a főiskolások adományábólA Jószolgálati Otthon lakóinak adományozták azokat a ruhákat, amiket a Dunaújvárosi Főiskola hallgatói és oktatói gyűjtöttek össze.
2015-04-30Miska Pákozdon teljesít majd szolgálatotRohonczi István képzőművész Rácalmáson Vlaszák Mihály ötlete nyomán dolgozik a Guinness-rekordra esélyes Miska huszár-szobron.
2015-04-30A Bánki egy fedél alá kerül a főiskolávalSzeptember 1-ét célozták meg az iskolaköltözésre a Bánki szakközépiskola és a főiskola vezetői.
2015-04-24Szezonkezdés a szigetenZajlanak a terepgondozási munkák, Újabb három tűzrakó helyet alakítanak ki...
2015-04-24A zene erejeA Móricz Zsigmond Általános Iskola immár huszadik alkalommal rendezte meg jótékonysági pedagóguskoncertjét a kórház gyermekosztálya javára, amelynek fővédnöke Gombos István alpolgármester volt
2015-04-17Javítják a Petőfi iskola hídjátA DVG Zrt. nyerte el a munkát. Megújul a térvilágítás is.
2015-04-17Pontytelepítés a pecások öröméreBeszélgetés Somfai Rezsővel, a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnökével.
2015-04-17Ahol a szerelem, ott édes az életA Bartók színházban április 16-án volt az Anconai szerelmesek bemutatója.
2015-04-10Alkotások hat országbólA dunaújvárosi Skicc Művészeti Egyesület tavaly nyáron rendezett nemzetközi alkotótábori anyagából látható kiállítás egy hónapig a fővárosban.
2015-04-10A kortárs művész létének bizonyítékaiA Kortárs Művészeti Intézetben állították ki Duliskovich Bazil alkotásait A lét bizonyítékai című tárlaton.
2015-04-03Sétány lesz a garázssor helyénAz Intercisa Múzeum felújításáról.
2015-04-03Gyárvásárló a láthatáron?A Triump menedzsment igyekszik vevőt találni a gyárra. A tárgyalások jól haladnak, de egyéb részletet nem árultak el. A létszámcsökkentés nyomán a gyár áttér az egyműszakos munkarendere. Ha nem találnak a gyárra vevőt, akkor a Body Fashion Kft. az év végén befejezi magyarországi működését.
2015-04-03Lányos kapocs múlt és jelen közöttStory-telling/történetmesélés a címe annak a kiállításnak, amit Kiss Anna műveiből láthatnak az érdeklődők az Intercisa Múzeumban.
2015-04-03Főleg swinget játszik a Bopcorn-quartetA Művészben hónapok óta zajló jazzkoncertsorozat legutóbbi koncertjét a Bopcorn-quartet adta, dobosuk a dunaújvárosi kötődésű Berdisz Tamás.
2015-04-03Minden adott a birkózás fejlődéséhezSokan voltak a Gurics György Birkózócentrum avatásán a volt Kőrösi általános iskolában.
2015-03-27Az utánpótlás-nevelés a legfontosabbMátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke szerint egyre több dunaújvárosi fiatal szerepel jól a szőnyegen. Az új Gurics György Birkózócentrumot március 27-én adják át ünnepélyes keretek között a volt Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola épületében.
2015-03-20Keményebb vasból a magasságkorlátozóA Kallós Dezső utca teherforgalma túl nagy, a folyamatos súlyterhelés miatt az épületek süllyedni, a falak repedni kezdtek. Keményebb anyagból készült magasságkorlátozót helyeztek el, ami megakadályozza a három és fél tonnásnál nagyobb gépjárművek közlekedését itt.
2015-03-20Indul a duális képzésDr. Háry András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterbiztosa a Dunaújvárosi Főiskolára látogatott, a duális képzési program keretében. Dunaújvárosban hat szakkal indul ez a képzési forma (a hallgatók közel annyi időt töltenek el a vállalatoknál, mint az iskolában).
2015-03-13Egyre több állat élőhelye szűnik megTermészetbarátok fotóiból nyílt kiállítás a Kortárs Művészeti Intézetben.
2015-03-06Ötvanhat törvényt tárgyalnak tavasszalA törvényalkotási bizottságban dolgozik júniustól dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő.
2015-03-06Pontosítanák a törvénytA Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája a Dunaújvárosi Főiskolán tartotta közgyűlését. A felsőoktatási törvényt pontosítanák.
2015-03-06Farkas Mihály emlékéreHatvanhárom éves korában hunyt el a festőművész március 1-jén.
2015-03-01„Bevalló” nekrológ63 éves korában elhunyt Farkas Mihály, festőművész.
2015-02-27Erre jön az európai bicikli útMegalakult a Dunaújvárosi Kerékpárosok Egyesülete.
2015-02-20Kényszerpályán a Zaphir!Tavaly októberben alakult a dunaújvárosi Zaphir rockbanda. Alapítója: Bánkuti Zsolt. Tagok: (külső forrás: Facebook.) Miokovics Csaba, Fügedi Attila, Megyes Imre, Hári Attila, Losinski Andrew.
2015-02-20Gurisatti Gyula három aranyat sepert beHárom aranyérmet szerzett Gurisatti Gyula Ausztriában, a Pannon Profi lövészversenyen. A döntő mindhárom lövészetét ő nyerte.
2015-02-13Biztos tudás, biztos munkahelyA Dunaújvárosi Főiskolán bekövetkezett változások nyomán érkezett vissza jelzésekre is reagált a rektor a diplomakiosztó ünnepségen. A főiskola folytatni kívánja eddigi erős kutatási tevékenységét és az Alkalmazott Tudományok Egyeteme címet szeretné kiérdemelni.
2015-02-13Mérhető a diák teljesítményeIsmét tapasztalatcserére gyűltek össze a pedagógusok. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Dunaújvárosi Tankerülete és a Dunaújvárosi Főiskola együttműködésének részeként újfajta diagnosztikai mérésről tartottak továbbképzést.
2015-02-13Felszabadult, kortalan zenei játékA Művész presszóban a Bende Zsolt Trió lépett fel.
2015-02-13Ha jól megy a munka, csak a labda pattogBeszélgetés dr. Hanák Tamással, a Móricz iskolában edző Dunaújvárosi Asztalitenisz Sportegyesület elnökével.
2015-02-06Élő fába nem köt beleMárcius közepéig látható az Intercisa Múzeumban Csepeli István népi iparművész faragásainak kiállítása.
2015-02-06Elérkezett a múzeum átalakításának idejeCsaknem egymilliárd forint múzeumi célú állami támogatásról döntött a közelmúltban az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Ebből az összegből kap az Intercisa Múzeum - működési célokra. A múzeum állandó várostörténeti kiállítását felújítják.
2015-02-06A maszkmesternek nincsenek rémálmaiBeszélgetés Miokovics Csabával, aki a Cruel World Team maszkmestere volt. A szakmáról, amellyel már felhagyott.
2015-02-06Brüsszelben él a legendás tornászA dunaújvárosi Óvári Éva azpálinkás is 1976-os montreali olimpián vett részt a magyar csapat legfiatalabb tagjaként.
2015-01-30Zsinka István az éterben barangolEgy dunaújvárosi rádióamatőr kalandjai.
2015-01-30A Mami osztozik örömben, bánatbanMami, vagyis Kőszegi Károlyné lett az egyik idei Pro Cultura Intercisae díjas. A Vasas Táncegyüttes kelléktárosa, az MMK gondnoka.
2015-01-23Javítják a külső medence világítását2015. január 13-tól december 31-ig a DVG Zrt. végzi a Fabó Éva Sportuszoda üzemeltetését.
2015-01-23Triplával haladni, duplával kiszállniA Munkásművelődési Központban darts klubot alapítottak Körmendi Mihály és Kertész Péter kezdeményezése alapján.
2015-01-23A jazz nem kocsmarádióA Sallay Trió lépett fel a Művész presszóban, a péntek esti jazz esten.
2015-01-23A Gorillák megcélozták a döntőtÁprilisban kezdődik a szezon az amerikai fociban, júniusban már döntő lesz.
2015-01-16Kerékpáros fórumA rendőrkapitányságon tartották a fórumot, ahol minden meghívott érintett elmondhatta véleményét, javaslatát a városunkat érintő Nemzeti Kerékpáros Koncepcióhoz való csatlakozásról, illetve fejlesztésről.
2015-01-09Ha van ötlet, gyorsan születnek a dalokBeszélgető est volt a Bartókban A Quimby zenekar frontemberével, Kiss Tiborral, és édesapjával Kiss Kálmánnal. Beszélgetés Kiss Tiborral.
2015-01-09Készül a második kötet2014. december 25-én Szabó Zsolt Róbert a Facebook internetes közösségi oldalon létrehozta a nyilvános csoportot, A Dunapenteleiek Klubját. Céljuk kultúra- s hagyományőrzés. Készül Szabó Tamás Pentele 1000 éve című könyvének második résuze.
2014-12-19"Ne féljetek!"A görög-katolikus egyházközség elköltözött a Temető utcába.
2014-12-12Kérik a 22-estFórum a temetői buszjáratról.
2014-12-12Öt szervezet működteti a főiskolátEgyenesbe fordult az intézmény, nem tartozik senkinek.
2014-12-12A barátság üzeneteAz Intercisa Múzeumban nyílt Poznan - Budapest 1956 című tárlatról.
2014-12-12Berta Ákos itt van otthon igazánBerta Ákos jégkorongozó jelenleg a debreceni csapat tagja, de 8 évesen Kercsó Árpád javaslatára kezdett jégkorongozni, s 14 évesen került el a városból.
2014-12-05Bemutatkozott az új államtitkárA Dunaújvárosi Főiskola kancellárjának Mészáros Virágot nevezték ki.
2014-12-05Kék madarak a dobogónA Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola moderntánc tanszakos csoportja a XII. Klauzál Kupa Országos Amatőr Táncversenyen első helyezést ért ela gyerek korcsoportban látványtánc-formációjával.
2014-12-05A világrengető szabadságharc emlékeiAz Intercisa Múzeumban dokumentum kiállítás nyílt a budapesti és a poznani 1956-os tüntetésekről, forradalomról.
2014-12-05Vaddisznóhajtás a Sudár-erdőbenA közel 7535 hektáron gazdálkodó Dunaújvárosi Kohász Vadásztársaság 1951-ben alakult.
2014-11-28A szlalom igazi művészeti szalonDunaújvárosi Szlalom elnevezéssel képző- és iparművészeti tárlat nyílt a Kortársban. A Dunaújvárosi Vegyeskar előadása fogllalta keretbe az ünnepséget.
2014-11-21Egy este három helyen volt koncertPénteken este három koncert is volt a városban.A Művész Kávézóban Kész Petra és a New City Jazz volt a fellépő, az MMK-ban a Kelemen Angelika and the Blues Elves formáció, a Kortársban Waszlavik Petőfi Gazember Sámán László és Nemes András lépett fel.
2014-11-14A hallgató nem Neptun-kódA Dunaújvárosi Főiskola idén is megrendezte a Tudományos Hetet.
2014-11-14Ízlés dolga a vágóhídi bikavérInterjú Molnár József hentessel, aki jelenleg a Béke I. városrészben található üzletben dolgozik. Annak idején hetven disznót is vágott egy szezonban.
2014-11-14Agócsék és a mikroszkópA háromdimenziós ultrahangos mikroszkóp kifejlesztésével több helyen is sikert aratott a Dunaújvárosi Főiskola projektje, ami a magyarországi innovációs versenyen első helyezést ért el éppúgy, mint a külön kategóriában.
2014-11-14Perdültek, fordultak a rakott szoknyákA Bartók színház nagytermében tartották meg a Vasas Nosztalgia Néptáncfesztivált.
2014-11-07A világháló a legnagyobb közösségi térDr. Balázs László, a Dunaújvárosi Főiskola tanszékvezető főiskola docensének közelmúltban megjelent könyve ebben és ehhez kíván segítséget nyújtani Érzelmi intelligencia a szervezetben és a képzésben címmel.
2014-10-31Mikó Judit szakmai tanácsadóA közérdekű munka megszervezése is Mikó Judit egyik feladata a Dunaújvárosi Járási Hivatal Munkaügyi Kirendeltségén.
2014-10-31Hanák János új alkatrészt fejlesztett kiA közelmúltban aranydiplomát vehetett át dr. Hanák János.
2014-10-24A medvének persze mozgása vanSzalay Péter kortárs képzőművész kiállítása a Kortársban.Interjú a művésszel.
2014-10-24Hétmilliárd forint adósságtörlesztésreA "Fókuszban a tudományos műhelymunka" címmel harmadik alkalommal rendezték meg az országos TDK fórumot. A rendezvény házigazdája a Dunaújvárosi Főiskola volt.
2014-10-17Szemfényvesztés helyett világlátásElőadást tartott a világhírű magyar professzor, dr. Nagy Zoltán, a Magyar Tudományos Akadémia doktora a kórházban rendezett találkozón.
2014-10-10Szabó doktor a Technikumban rendelÁtadták a Gábor Áron utca 2/a szám alatt az új orvosi rendelőt kedden délelőtt.
2014-09-26Nem kell már utazni az orvosi ellátásértMár csak az utolsó simitások vannak hátra a Gábor Áron utca 2/A szám alatti önkormányzati helyiség orvosi rendelővé alakításából. A körzet háziorvosa, dr. Szabó Ignác jelenleg még a Béke városrészben rendel, és a közeljövőben megnyíló orvosi rendelőbe fog költözni.
2014-09-26Jókedv, vidámságVárosrészi napot tartott Nagy Zoltánné, 7-es számú választókörzet képviselője a környék lakóinak a Hild iskolában.
2014-09-19Igen, a Detti megcsinálja!Beszélgetés Ferling Bernadettel, a DKKA kézilabdázójával.
2014-09-12Több mint ötszáz elsőéves hallgatóKooperatív-duális képzés, négy új tantárgy bevezetése.
2014-09-12A számok a város fejlődését bizonyítjákLakossági fórumot tartott Bayer Zsolt.
2014-08-29"Szívügyem, Diófa utca!"Nekrológ dr. Wittmann Károlyról.
2014-08-29"Apa is megkönnyezte a csillagot"Csillag gyakorlatban Gurisatti Lilla a Tájékozódási Búvárúszó Európa-bajnokságon aranyérmet nyert.
2014-08-22Az államalapítás ünnepénBeszámoló a Szalki-szigeti augusztálisról.
2014-08-22A képzést és a trmelést tartják szem előttA DVG Zrt. közel 220 fős létszámmal dolgozik, három éve nyereségesek.
2014-08-08A zsiráfnak nem kell magaslesBeszélgetés Nemes Ferenccel, kiállítása kapcsán.
2014-08-01Zsindelytető kapott a közösségi térKiépítették a villamoshálózatot a kempingben.
2014-08-01A tábor képeoi Zsámbékra költöznekLezárul a Skicc alkotótábor.
2014-08-01Repültek a sárkányok a vízenA Magyar Kajak-Kenu Szövetsége a DVSC Sárkányhajó szakosztállyal együtt szervezte meg a magyar bajnokság soron következő fordulóját a Szalki-szigeten.
2014-08-01Néha a futsalisták is lógnak a szerenA dunaújvárosi futsalisták tesztelték a Duna-parton, a Madárlessel szemben felépített sportpályát.
2014-08-01Épül a futballstadionA közbeszerzést a DVG Zrt. végzi a stadion felújítási munkákra vonatkozóan. jelenleg a parkoló felújítását végzik.
2014-07-25Új burkolatot kap a járda...a Barátság úton. Hétmillió forint jut minden körzetre.
2014-07-25Felkavart állóvízA főiskola csónakházában, művészeti alkotótáborban alkotó dr. György István Csaba, Borgó felidézi a régi dunaújvárosi alkotótáborokat, csoportokat.
2014-07-18Elhagyatott rendelő a város szívébenA magántulajdonban lévő volt zöld SZTK épületében rendet tenne az önkormányzat, de a tulajdonosok nem hagyják. Jelenleg a patkány írtás valósulhatott csak meg.
2014-07-18A dunaújvárosi Wittmann fiúkPortré Dr. Wittmann Károly nyugdíjas kardiológus családjáról. Fia, István a II. sz. Belgyógyászati Klinika és Nephrologiai Centrum, Pécsi Tudományegyetem., Általános Orvostudományi Karán vezető.
2014-07-18Ötszáz folyamkilométert ellenőriznekA Dunaújvárosi Vízirendészeti Rendőrörs munkájáról.
2014-07-18Szilvia, a kismamák támaszaSzigeti Szilvia a Szent Pantaleon Kórház rendelőintézetében védőnő, a közelmúltban vehette át a járási vezető védőnők javaslata alapján a Kiváló Védőnői díjat.
2014-07-18Napernyő, nyugalom, ihletNemzetközi alkotótábor indult pénteken városunkban a Dunaújvárosi Főiskola csónakházában.
2014-07-11Szeptemberre készül el az első ütemÚj vásárteret építenek a Dunaferr egykori kertészetének területén.
2014-07-11Aratók a város határábanTöbb mint 2000tonna őszi árpát tárolnak a betakarítást követően a Pentele Mezőgazdasági Zrt.-nél. Az idei termésről.
2014-07-11Kivénhedt versenyló legel a Lenin-fej mellettA Százhalombattai Szike Művészeti Egyesület több mint húsz taggal vett részt a SKICC Egyesület által szervezett nyári alkotótábori munkában.
2014-07-04Hetvenmillió forint a járdák felújításáraA DVG Zrt. közbeszerzési pályázatot írt ki a járda építéséhez szükséges anyagbeszerzésre. Helyi vállalkozók végzik majd a munkát.
2014-07-04Diplomával intettek búcsútTanévzáró ünnepséget tartottak a Dunaújvárosi Főiskolán.
2014-07-04A duális képzés a jövő útjaA Dunaújvárosi Főiskoláért díjat dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal elnöke vehette át.
2014-07-04Nem csak a pálcikafigurák tornáznakA Duna parti madárlessel átellenben lévő, a közelmúltban tíz bázissal megépített sportpályát egyre többen ismerik meg a városban. Hasonló jellegeű mint az erdei tornapálya volt.
2014-07-04Épül, szépül a Szalki-szigeti kempingJelenleg a faházak belső berendezése van folyamatban.
2014-06-27Csónak az árok tetejénA Kortárs Művészeti Intézet rendezvényeiről a Múzeumok Éjszakáján.
2014-06-27Hatvan éves a Bartók színházÉvadzáró ünnepséget rendeztek a Bartókban. Lapis Erika színésznő Teátrista díjat kapott, Csadi Zoltán a Bartók társulati díját vehette át, Siegrist Cecília kellékes, asszisztens a Kulissza díjat kapta meg.
2014-06-27Kasó Tibor nem unatkozik: olvas, zenét szerez, énekelKasó Tibor idén megnyerte a hetedik alkalommal megrendezett Internet Vers Fesztivált.
2014-06-27Nem sikerült leváltani az alpolgármestertInterjú Győri Mátéval, Ercsi alpolgármesterével.
2014-06-20Új játszóteret terveznekAz Eötvös utca - Deák utca között lévő játszóteret újítják fel új játékszerekkel. Új háziorvosi körzetet alakítanak ki a Gábor Áron utca 2/a földszintjén. Így visszakerül dr. Szabó Ignác háziorvos (kardiológus) a Béke városrészből.
2014-06-20Leletek, értékek, ereklyékOrszágos éremgyűjtő találkozónak ad otthont városunk. Berán Lajos művész és magánember címmel Paddi Attila éremgyűjtő kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők július 31-ig az Intercisa Múzeumban. A tárlat megnyitása alkalmával tartották meg az országos éremgyűjtő konferenciát, a XXVI. Hóman Bálint Numizmatikai Nyári Egyetemet.
2014-06-20Addig ütötte a vasat, amíg zene lett belőleHatvanéves Móder Rezső. Portré.
2014-06-13Ünnepségen köszöntötték a pedagógusokatDunaújváros Érdemes Pedagógusa Díjat kapott: Nagy Klára, Juhászné Nagy Marianna. Dunaújváros Oktatásügyéért díjat kapott: Szupricsné Szabó Magdolna Mária, Tóthné Véner Éva, Csibri Istvánné, Palack Edit Klára, Hevesi Árpádné. Pedagógus Életpályáért Emlékérmet kapott: Szabó Józsefné, Ivacs Júlia, Maradáné Králl Edit, Szabóné Kiss Ilona, Farkas Katalin.
2014-06-13Népszerű a plázsMádai Balázs, a DVG. Zrt. elnök-vezérigazgatója nyilatkozik a kemping-szabadstrand fejlesztéseiről.
2014-06-06Trianon dacára is egyben maradt a nemzetMéltóan ünnepelték meg a Nemzeti Összetartozás Napját az evangélikus templomban.
2014-06-06Bimbó nem szereti a bóvlitEgy dunaújvárosi főszurkolóról, aki ott van minden dunaújvárosi sportmeccsen.
2014-05-30Szombattól szabad a strandolásMájus 31-én nyit a szabadstrand.
2014-05-30Nagyon népszerű lett a madárlesTöbb hónapos tervezés sikere az alsó Duna-parton felállított Madárles, játszótér sportpálya.
2014-05-23Spartathlonra készül a doktorDr. Szabó Zoltán a kórház belgyógyász főorvosa kilenc éve fut. Jelenleg ultraBalaton versenyre készül, s ezzel a versennyel lehet kvalifikációt szerezni a Spartathlonra. Athénból Spártába futna - 246 kilométer a táv, 36 óra a szintidő.
2014-05-16Keleti nyitás, nyugati barátságLakossági fórumra érkezett városunkba Szíjjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár.
2014-05-16Elvárjuk, hogy tiszteljék a magyarokatSzíjjártó Péter államtitkár mellett Gál Kinga, a Fidesz-KDNP EP-képviselőjelöltje is részt vett a városunkban rendezett lakossági fórumon.
2014-05-16Második SzüretA Kortárs Művészeti Intézet Szüret elnevezésű művészeti programjáról beszél Farkas Bogi, az ötletgazda, a szervező.
2014-05-16Hamarosan megkezdődik a strandszezonJó a vízminőség a Szalki-szigeten.
2014-05-09Kétezer virág a város utcáinHetek óta parkrendezési munkálatokat végeznek a Vasmű út egyes részein, ami az önkormányzat megrendelésére, szakemberek irányításával történik.
2014-05-09Új életre kel a parkBeszélgetés Bús Józseffel, a Vidám Park utolsó igazgatójával.
2014-05-09Kötet 25 évrőlPálinkás István írása Csúri Ákos Honfoglalók albérletben című riportkötetéről, amelyben egy rész Dunaújvárosról szól.
2014-05-09A díszpolgári rész a jövőnek szólInterjú dr. Izsák Gyulával, városunk legújabb díszpolgárával.
2014-05-02A vidéki emberek is nagyon értékesekBeszélgetés dr. Galambos Dénessel, országgyűlési képviselőnkkel.
2014-04-25Tornapályát és mászóvárat is terveznekA madárles mellé , a tervezés szerint tornapálya, nyilvános illemhely is kerül majd.
2014-04-18A legfontosabb a vasmű ügyeInterjú Dr. Galambos Dénessel, akit országgyűlési képviselőnek választottak.
2014-04-18Pillantás Dunaújváros sportmúltjábaAz Intercisa Múzeum sporttörténeti kiállításáról.
2014-04-11Egy nemzedék sporttörténeteMegnyílt az Intercisa Múzeumban a város sporttörténetéből szemezgető kiállítás, amely júniusig tekinthető meg.
2014-04-04Megvan a kivitelezőLakossági fórumot tartottak a Petőfi iskolában a Római városrész szociális célú városrehabilitációjáról. Az 1,2 milliárd forint összegű beruházásról a projekt vezetője, Sági Péter, a DVN Zrt. vezérigazgatója beszélt.
2014-03-28Mestermunkák egy magángyűjteménybenParczel József féltve őrzött magángyűjteményét, valamint Aranyos Sándor fegyverkovács saját készítésű tőreit, késeit az Intercisa Múzeumban tekinthetik meg az érdeklődők.
2014-03-21Európai gyújtópont volt a forradalomA dunaújvárosi március 15-imegemlékezésekről.
2014-03-21Bajnoki merülésBúvár válogatott kerettag lett Jancsovics Dániel.
2014-03-14Országos zenekari versenyre készülnekVárosunk művészeti iskolája, a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola, az Oktatási Hivatal felkérésére, 2014. április 25-27 között rendezi meg a VIII. Országos Zenekari Versenyt.
2014-03-14Ez már aztán retró a javábólTechnológiatörténeti kiállítás nyílt Bús Csaba gyűjteményéből a főiskolán.
2014-03-07Megfejtette a titkotÚjabb könyve jelent meg Berta Tibornak a szent koronáról Jézuspasszport címmel. A szerzővel beszélget Pálinkás István.
2014-03-07Nehéz mindent összehangolniPremierre készülnek a Bartók táncosai, a Magyar táncok - Bolero a napokban kerül bemutatásra.
2014-03-07Aranyérmet szereztek első alkalommalA Veszprémben megrendezett Connector Táncfesztiválon a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola tanulói.
2014-03-07Könnyen ment a beilleszkedésCassie Wyckoff,az amerikai származású lány jelenleg a DFVE vízilabdacsapatának egyik kapusa.
2014-03-01Hét jelöltet vettek nyilvántartásbaMárcius 3-ig gyűjthetik a támogatói aláírásokat.A listára került Sziebert Márton (Aquila Párt), Dedecsik Ferenc (FKGP) és Illéssy István (LMP)
2014-02-14Nincs miért várni a fejlesztésselInterjú dr. Szántó Jenővel, a Dunaújvárosi Főiskola docensével Paks ügyben.
2014-02-14Diplomaosztó a főiskolánA diplomaátadó ünnepségen az ünnepség keretében a Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa a Dunaújvárosi Főiskola Tiszteletbeli Polgára címet adományozta Lee Sang Il-nek, a dunaújvárosi Hankook gyár ügyvezetőjének. A Dunaújvárosi Főiskoláért Díjat dr. Galambos Dénes kormánymegbízott vehette át.
2014-02-14A művészek régi álma valóra váltMegalakult a dunaújvárárosi Hatok Társasága. Tavaly alakult meg a csoport hat fővel. A Dunaújvárosi Hatok Festőművészek Társaságának tagja lett Birkás István, Farkas Mihály, Kiss Ervin Gábor, Rozsnyai Sándor és Várnai Gyula, és Móder Rezső.
2014-02-07A magyar családok érdeke a legfontosabbNémeth Szilárd, a kormány rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának vezetője tartott fórumot Dunaújvárosban, a Dózsa moziban január 30-án. A teltházas eseményen a rezsicsökkentés megvédése volt a téma.
2014-02-07Többet kéne gyűjtenünk szelektívenBeszélgetés Farkas Attilával, a Dunanett Kft. környezetvédelmi vezetőjével.
2014-02-07Ismét Lilla az év sportolójaA Magyar Búvár Szakszövetség döntése alapján 2013-ban junior leány kategóriában Gurisatti Lilla tájékozódási búvárúszó lány lett kategóriájában az év sportolója.
2014-02-07Nem csak a mezőségi táncot ropjaBeszélgetés a Pro Cultura Intercisae-díjas Suplicz Mihállyal.
2014-01-31Egyszer minden káoszból rend leszInterjú a Pro Cultura Intercisae-díj egyik idei díjazottjával, Kiss Ervin Gáborral.
2014-01-31Ki énekel ősszel?Horváth Péter a Dunaújvárosi Egyesített Kórus vezetője név szerint megköszönte a segítőknek, hogy eljuthattak a Carnegie Hallba. Új feladat a franciaországi meghívásra felkészülés.
2014-01-24Jelentős szerepe az értelmiség utánpótlásábanNyílt nap a főiskolán a beiskolázási kampány részeként.
2014-01-24Koncerttel a Carnegie HallbanSikerrel zárult a Dunaújvárosi Egyesített Kórus New York-i fellépése.
2014-01-17A kulisszák mögöttHamarosan újra nyit a Művész presszó az átalakítás után.
2014-01-10Stabil költségvetés születhet az idei évbenCserna Gábor, Dunaújváros polgármestere évértékelő sajtótájékoztatón vette sorra, mik történtek 2013-ban városunkban.
2014-01-10A film kedvéért még esőt is csináltakFebruár 15-én lesz a Dózsa moziban Bernáth Zsolt új filmjének, az Aurának a bemutatója. Műfaja sci-fi. Már a bemutató előtt meghívták a produkciót Stockholmba, Görögországba, Belgiumba, Brazíliába. Beszélgetés az alkotóval a filmről.
2014-01-10Hazalátogatott a válogatott pólósBeszélgetés Szűcs Gabival.
2013-12-20"Sokszor el sem fértünk az ünnepi asztalnál"Beszélgetés a dunaújvárosi Gurisatti családdal, ahol a szülők, a három saját gyermek mellett nevelőszülőséget is vállaltak.
2013-12-20Keményvonalas küzdősportVilágbajnoki harmadik helyezett lett a közelmúltban Haklik Szabolcs, aki a Szilágyi iskolában tanítja karate csoportját (5-58 éves korig) az egyik különleges harcművészeti ágban, az Ashihara-ban.
2013-12-13Egy városi főépítész csak urbanista lehetInterjú a Fejér Megyei Príma-különdíjas Szabó Imrével.
2013-12-13A színek kimondhatatlan vidékeiKaizler Gitta tárlata nyílt meg az evangélikus templomban, advent második vasárnapján.
2013-12-06Startra készen a hókotrókA hó-eltakarítási és síkosság-mentesítési feladatokat hosszú idő után újra száz százalékban a DVG Zrt. fogja végezni.
2013-12-06A pentelei kitelepítettekre emlékeztekA Pentelei Baráti Kör tagjai minden évben megemlékeznek az 1950-es években kitelepítettekre. Idén november 30-án gyújtottak mécsest.
2013-11-29A napokban száznál is több fát ültettek el a városbanA mozi és a posta közötti területen, a Béke városrészi Lajos király körút melletti területen is fásítottak.
2013-11-29"Az a nemzet, ami nem imeri a múltját, annak jövője sem lesz"Elfogadta és megerősítette az Emberi Erőforrások Minisztériuma Farkas Lajos, (hetekkel ezelőtt Dunaújváros önkormányzata által is támogatott) pályázatát az Intercisa Múzeum vezetésére.
2013-11-22Beleadják a szívüketA Nemzeti Tehetség Program keretében összejövetelre invitálták kortársaikat a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola hallgatói.
2013-11-15Tűzifát osztottak a rászorultaknakAz egykori vidámpark területén kivágott fákat 12 család kapta.
2013-11-15Közönségdíjas menüsorElső ízben rendezték meg Kecskeméten október végén a Mirbest Ifjúsági Szakácsolimpiát, ahol egész Dunántúlról a dunaújvárosi Fészek Tanétterem növendékei képviselték a szakmát - közönségdíjasonként tértek haza.
2013-11-08Intézményi tanácsok alakultak a tankerületbenAz elmúlt hetekben a Dunaújvárosi Tankerületben is felálltak az Intézményi Tanácsok.
2013-11-08Dolgoznak a pályákonDolgoznak az egykori Vidám Park területén folyó sportberuházáson. Az első ütemben a földterület megtisztítása, s a kiszolgáló létesítmények megépítése zajlik.
2013-11-01Ragó Pállal a realitásokrólBeszélgetés a Dunaújváros MJV Koordinációs és Városfejlesztési Ügyekért felelős alpolgármesterével a folyamatban lévő városfejlesztési feladatokról.
2013-11-01A sokszínűség: nyitottság és értékteremtésKét hete több Dunaújvárosban élő nemzetiségi kulturális csoport lépett fel a Dózsa mozi előtti téren.
2013-11-01Kínai nyitásFelsőoktatási intézményi egyeztetésekről számolt be a közelmúltban Kínában járt Virág László, az Ecotech Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a távol-keleti együttműködés lehetőségét kutatva.
2013-10-25Egy kiállítási megnyitó felhangjaiA Fejér Megyei Őszi Tárlatról, ahol Várnai Gyula a Dunaújváros MJV díját vehette át.
2013-10-04Két és félmillió polgár akarataBánki Erik Európa Parlamenti képviselő Dunaújvárosban köszönte meg a helyieknek a rezsicsökkentést támogató ívek aláírását. A lakossági fórum után beszélgetett a képviselővel Pálinkás István.
2013-10-04Energiaárak és a Dunaferr ügyeKét és fél hónapja vette át az Energetikai Hivatal vezetését Dorkota Lajos. Interjú.
2013-05-23Radulovics Bojana, BokiFair play-életmű díjat kapott.
2013-05-23Dunaújváros rendőrkapitánya szerint jó úton jár NagyvenyimPályázati pénzből és önerőből adtak át egy hete Nagyvenyimen tíz darab térfigyelő kamerát, s annak a központnak a technikai bázisát, amely felelős a biztonságos és hatékony védőberendezés működéséért.
2013-05-23Judo-szemle fegyelmezettenVáradi János, a Dunaújvárosi Judo Klubnak az elnöke elégedett volt a múlt hétvégén a Dunaújvárosi Főiskola sportcentrumában rendezett találkozóval. A megjelent 10 egyesület 268 versenyzője meghívásos alapon vett részt a találkozón.
2013-05-23A Kemping átépítése tervszerűen halad - önerőbőlJúnius elsejével 2 új faházat szeretnének megnyitni, ahol szállást biztosíthatnának.
2013-03-14Szövetkeznek, hogy megmaradjanak a fejlődésbenSomfai Rudolf 2012 szeptemberében lett a Dunaferr Horgászegyesület elnöke, mely 20-25 éve nem fejlődött. Már országos visszhangja van a két hete, Rácalmáson megalakult társulás iránt. A négy horgászegyesület(Dunaferr HE, Adony, Kulcs, Rácalmás) létrejöttével megalakult a KÖDHESZ (Közép-Dunántúli Horgászegyesületek Szövetsége.
2013-02-28A párt új, a tag maradt - függetlenBeszélgetés Szabó Zsolt, Dunaújváros önkormányzati képviselővel, aki az LMP-ből átlépett , illetve alapítótagja volt a PMP-nek (Párbeszéd Magyarországért Párt).
2013-02-28Attilát is kötelezik a példák...Beszélgetés Pavuk Attilával, a DAB-Docler jégkorongcsapat játékosával, aki már 4 évesen edzeni kezdett Kercsó Árpáddal.
2013-02-14Rohonczi István tanár úr - hálózati emberPortré Rohonczi Istvánról.
2013-02-14A kölcsönös elismerés ünnepe voltA főiskolai diplomaátadó ünnepségről, beszélgetés dr. András István rektorral az aktualitásokról.
2013-02-14Született: 1956 októberébenPortré Várnai Gyuláról. Beszélgetés a képzőművésszel.
2013-01-3160 év margójára: életünk fája - virágzik!A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes 60 éves. Beszélgetés Szögi Csabával, az együttes vezetőjével, tagokkal...
2013-01-17Zökkenőmentes volt a Járási Hivatal indításaDr. Kovács Péter hivatalvezető beszámolója.
2013-01-1760 éves a Vasas NéptáncegyüttesKét jubileumi előadást tartanak a Bartók kamaraszínházban, január 25-én és 26-án.
2012-12-20Ízek, érzések - ÉLET!Karácsony előtti számadás, beszámoló Dr. Dorkota Lajossal, Fejér megye kormánymegbízottjával.
2012-12-20A DF rektora továbbra is eltökélt az értékközpontú irányításbanOlyan mértékű változás alatt áll a Dunaújvárosi Főiskola, ami szinkronban áll a felsőoktatás megújításával, a sokat emlegetett szerkezeti trend-váltással.
2012-12-20Kasó válogatott vízilabdás - kitartóKasó Orsolya a magyar női vízilabda válogatott kerettagja lett. Interjú.
2012-12-13Bánki Erik: Befejezzük a stadiontDunaújvárosba látogatott Bánki Erik a Fidesz Európai Parlamenti képviselője, az MLSZ elnökségi tagja.
2012-11-29Rugalmasabb, gyorsabb a kormányablakDunaújvárosban Bánki Erik EP képviselőt várják konzultációra.
2012-11-15Idén januártól a Hild Kollégium tornatermében küzdenekA K-I-es küzdősportot űző fiatalok a Hild Kollégiumban edzenek. Az egyik legutóbbi országos versenyen Sándor Péter lett magyar bajnok, a Bánki szakközépiskola 9. osztályos tanulója.
2012-11-138.000.000.000 forinttal csökken a város adósságaJelentette ki Dunaújvárosba látogatott Balog Zoltán, emberi erőforrások miniszter, ezzel a 18 milliárd forintos adósság júniustól csökkenni fog.
2012-10-18"Kitaláltik hogyan csináljunk magunknak helyet - kicsit rúgjuk fel a port!"Beszélgetés Kiss Tiborral.
2011-12-07Kányádiról, KányáditólA Dunaújvárosi Főiskola könyvtárában tartott Kányádi Sándor- találkozóról.
2010-12-24Se korábban, se későbbPálinkás István verse.
2009-02-00Vakolt vers; Dani Kopoulos; Az Utolsó KávéházbanVakolt vers Birkás István festőművésznek. Pálinkás István versei.
2004-01-19Az operettet kedveliSohonyai Éva cigánylány. Tevékenysége, fellépései példaértékűek számunkra.
2004-01-19Arcképvázlat. Pochner László képviselő
2004-01-19HazafeléBeszélgetés Kovács Katáng Ferenccel, az Oslóban élő költő, műfordító médiamérnökkel akinek számítógépes grafikái láthatók a Folyosógalérián.
2004-01-19"Etársak, én megmondtam!"Új bemutató volt a Bartókban. A Fekete tej c. előadást láthatták a nézők. A darabot a Bartók Kamaraszínház és a Katona József Színház közös produkciójában, Gothár Péter rendezésében láthatja a közönség.
2004-01-19"A szeretet jelenti a legtöbbet számunkra"
2004-01-12Norbi /h/arcaibólPortré Benkovics Norbertről, aki a Survivor túlélő show 2. helyezettje lett.
2004-01-12Nesztek, itt a Fekete tejetek!A Katona József Színház 10-én mutatta be a Bartókban a Fekete tej c. színművet.
2004-01-12Márpedig van(nak): Színházi csodák!Boda András és Knódel Mária Színházi csodák címmel könyvet írt a Bartók Kamaraszínház 50. évfordulójára. A város önkormányzata jelentette meg, a József Attila Könyvtár gondozásában.
2003-12-16Kint, bent - "mint lyukba bújt egérke...menekülsz"!Az "A" Csoport ezúttal Gombos István, Pats József, Prosek Zoltán alkotásait mutatta be december elsején a csoport nevével fémjelzett TV Galériában.
2003-12-09"Kit érdekel, ki mit mond!"Palotás József kamaratárlata a Nemzeti Színházban.
2003-12-09Fejér megye, Dunaújváros a Nemzeti SzínházbanA Dunaújváros Táncszínháza teljesítményéről - a Nemzeti Színházban.
2003-11-05Dnyeper, Duna - BalatonA Gulak Afenovszkij kirándulóhajó eddig a Dnyeperen szállította az utasokat, de a jövő szezonban már a Balatonon fog "dolgozni". A hajó a Dunán hajózott fel Dunaújvárosig, ahol a kikötő daruit használták a hajó áthelyezésére a Dutransz speciális, sokkerekű trélerére. Kép.
2003-10-16Absztrakt tárlat a KortársbanBeszámoló a Kortárs Művészeti Intézetben nyíló új kiállításról. Kép.
2003-10-15Levente: szabad egy táncraLevente Péter és Döbrentei Ildikó előadása a Bartóban. Kritika.
2003-10-14TestvérkiállításKalácska Ági és Kalácska Gábor kiállítása nyílt meg a TV Galériában. Beszámoló, képek.
2003-10-14Tizenkét dunaújvárosi alkotó munkája a tárlatonTizenkét dunaújvárosi fiatal munkája lesz látható a Fejér Megyei Őszi Tárlaton.
2003-10-13Egy meghúzódó könyvtárosBeszámoló a József Attila Könyvtár olvasótermében megtartott író-olvasó találkozóról, ahol a vendég Neményi László volt.
2003-10-10Tisztes színházi kezdésOktóber 1-jén a Madách Színház bemutatásában, a Sosem lehet tudni című darabot bemutatták a Bartók színpadán. Kritika. Kép.
2003-10-10Vannak még élhető utópiák?Beszélgetés - a Kortárs Művészeti Intézetben kiállító - Big Hope nevezetű alkotópáros egyik tagjával, Erhardt Miklóssal. Kép.
2003-10-07Párkány és balluszterBeszélgetés Szabó Imrével, Dunaújváros főépítészével a város építészeti értékeiről. Képek.
2003-10-07Jelenetek egy pad körül...Október 3-án a József Attila Könyvtár Laczy Zoltán Galériájában megnyílt Kozár Tivadar fotókiállítása.
2003-10-06Gimisek egymást köztAz idén 50 éves a Széchenyi István Gimnázium. Beszámoló a gimnázium jubileumi műsoráról. Képek.
2003-10-06Ötven év könyveKönyv jelent meg a Széchenyi István Gimnázium 50. születésnapja alkalmából.
2003-10-03Rotary Club-díj a felkészítésértBeszélgetés Trencséniné Berzai Zsuzsannával, a Széchenyi István Gimnázium pedagógusával. A tanárnő Rotary Club-díjat kapott.
2003-10-03Egy vállalható életút díjaOktóber 4-én nyílik Sopronban Birkás István képzőművész tárlata.
2003-10-03Élet a csuhéjbólAz Aprók Háza óvodában kiállítás nyílt Vajda Lászlóné óvodapedagógus munkáiból.
2003-10-02Zenevilág - egy napBeszámoló a Zene Világnapján megtartott zenei progarmokról.
2003-10-01A nyugdíj korántsem kikötődokkBeszélgetés Klein András Miklóssal.
2003-10-01Évszakok öltései, színei egy kézimunka-tárlatonAz MMK Folyosógalériájában megkezdődött az Idősek Világnapjának rendezvénysorozata. Kiállítás nyílt az idősek kézimunkáiból.
2003-10-01Európa-szoborpark KőkapunKőkapun az Európa-szoborpark nyílt, ahol Móder Rezső munkái is láthatók.
2003-09-30Nmezeti Színház - megyejárásElkészült Dunaújváros megyei jogú város Nemzeti Színház Megyejárás programjában való részvételéről szóló szándéknyilatkozat.
2003-09-30Apa a túlélés árnyékábanBeszélgetés Benkovics Ferenccel, fiáról Benkovics Norbertről, aki részt vett a Survivor, a sziget játékban. (kép az első oldalon is)
2003-09-26Szivárványország előttKálnay Adél Szivárványország című mesejátékát bemutatja a Bartók Kamaraszínház.
2003-09-26Móder Rezső alkotásai PárizsbanA kollektív kiállítás október 13-ig tart nyitva.
2003-09-26Kemény DezsőEgy éve hunyt el Kemény Dezső.
2003-09-25Úgy kellenek a Kabócák, mint gyereknek az énekHárom éve működik együtt az a formáció, ami Kabócák néven vált közismertté Dunaújvárosban. A csapatról.
2003-09-24Akik a "görcsön" segítenekA múlt héten városunkba érkezett Ryan Maher, amerikai angoltanár, aki itt fogja tanítani a diákokat. Amy Marie Yoder szintén amerikai tanár a Lorántffy és a Dunaferr iskolában tanít.
2003-09-24Addig, amíg ilyenek a szülőkSzeptember 23-án kiállítás nyílt az Arany János Általános Iskola tanulóinak, a nyári alkotótáborban készült képeikből.
2003-09-23CimborálunkHarmadik találkozójukra készülnek a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtárában a Cimbora Klub tagjai, akik az idén alakultak. A klub vezetői: Törökné Antal Mária és Kálnay Adél.
2003-09-23Pontos képek a hitéletrőlBeszélgetés Dr. Mudra Lászlóval, a görög katolikus egyház világi elnökével, az elmúlt év eseményeiről.
2003-09-22Pécsett mutatkozott be ICAA Kortárs Művészeti Intézet gyűjteményéből a múlt héten mutatták be a pécsi Hattyúházban az intézet válogatott kollekcióját.
2003-09-22Egy festő lelkes arcaiA Bartók aulájában nyílt kiállítás Kárpáti Éva festőművésznő alkotásaiból. Kritika.
2003-09-22Négy remek hétvégi tételrőlBeszámoló a Kulturális Örökség Napjinak eseménysorozatáról. Képek.
2003-09-20Új tárlat nyílt, és szólt a ViadanaA Viadana Kamarakórus évadnyitó koncertjével, valamint Kárpáti Éva festőművésznő tárlatával kezdődött szeptember 19-én a Kulturális Örökség Napja eseménysorozat. Az eseménysorozat programja.
2003-09-19Hogy van, Pleidell mester?Beszélgetés Pleidell János festőművésszel. Kép.
2003-09-19"Emeld fel fejedet, nemzetem!"Szeptember 18-án a Rosti Pál Gimnáziumban Szmodics László tanár úr meghívására jött és tartott három irodalomórát Dinnyés József.
2003-09-18"Életműkiállításra" készül - nem DunaújvárosbanBirkás István életmű kiállításra készül Sopronban.
2003-09-18Mozgásban - naplementévelCsepecz Ferenc fotókiállítása a Laczy Zoltán Galériában. Kép.
2003-09-18Nemzetközi díj egy versértJuhász Maxim Összefüggések című versével a Nemzetközi Írószövetség által meghírdetett Év verse pályázaton az ötödik helyezést érte el.
2003-09-17Sűrű napok a Rosti Pál Fotóklub keretébenA Magyar Fotográfia Napja óta - tárlat tárlat hátán.
2003-09-17Járt már itt, és visszavágyottBeszélgetés Ryan Maher, angolnyelv-tanárral, aki a Babilon nyelviskolában tanít.
2003-09-16"Szervező a lelke mindennek"Hivatalosan szeptember 19-én kezdődik a Bartók Kamaraszínházban a jubileumi évad. Az Iskolaszínház idén ünnepli 15 éves jubileumát.
2003-09-16Egy állatorvos BrazíliájábanBrazília bűvöletében címmel nyílt szeptember 15-én fotókiállítás az MMK Folyosógalériájában. Képek. Kritika.
2003-09-15Vitathatalanul fejlődnekAz "A" Csoport fiataljainak munkáiról. Kép.
2003-09-12Az "A" Csoport Egyesület üzenete, és annak értékeiA Sajtóház aulájában ünnepélyesen felavatták a TV-Galériát, az "A" Csoport Művészeti Egyesület és a DTV közös galériáját.
2003-09-12A korinthusiakhozMegnyílt az Intercisa Múzeumban Rohonczi István kiállítása. Kép.
2003-09-10Dunaújvárosi arcok, helyek kerülnek az objektívbeBeszélgetés Rajcsányi Artur fotóművésszel, aki a napokban tért haza Bonnból, ahol a Budapest Galéria jóvoltából tölthetett néhány hetet.
2003-09-10A születésnaphoz igazodik színházunk néhány programjaBeszélgetés Smuk Imrévél a színház idei évadjáról.
2003-09-09Hírnév, reklám, értékrendBeszélgetés Móder Rezső, dunaújvárosi képzőművésszel.
2003-09-09Dinnyés-klub alakultDinnyés-klub alakult Dunaújvárosban. A daltulajdonos rendszeresen fellép majd a Kortárs Művészeti Intézetben.
2003-09-08Egyébként: költözz falura!Beszámoló a Kortárs Művészeti Intézetben megnyílt Sopianae Center című, pécsi alkotóművészek kiállításáról.