Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

70 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-03-00Így telt az első negyedév a művelődési házban és a könyvtárbanA nagyvenyimi Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár képes beszámolója a 2024-es év első negyedévéről.
2022-10-22Hét év után ismét VÁR-estnek adott otthont a könyvtárHét év után tért vissza a székesfehérvári Vörösmarty Társaság irodalmi és közéleti folyóirata, a VÁR különítménye október 20-án, csütörtökön a József Attila Könyvtárba.
2022-10-14Irodalmi estre vár a könyvtár (kishír)A székesfehérvári Vörösmarty Társaság által szerkesztett VÁR című irodalmi és közéleti folyóirat estjére vár minden érdeklődőt október 20-án, csütörtökön, 17 órakor a József Attila Könyvtár. Vendégek: Bobory Zoltán költő, a VÁR főszerkesztője és Pásztor Bertalan tanár, Aranybulla-díjas író. Az esten elhangzó verseket, prózákat, szövegrészleteket Bobory Zoltán, Kiss Kálmán, az Írisz Versszínpad tagjainak – Bardocz Éva, Barna József, Jánoki Anna, ifj. Pál­falvi János – tolmácsolásában hallhatjuk. A moderátor Szente Tünde. (teljes szöveg)
2022-09-06Középpontban a vers és a zene az irodalmi piknikenMintha tudták volna előre az alapi VIII. Irodalmi Piknik szervezői, hogy az időjárás is a kegyeibe fogadja őket, és a kellemes napsütéssel párosított, ám kánikulamentes közeget is hozzáadja a tökéletes hangulathoz. Ezzel összeállt a tökéletes recept, a gyönyörűen felújított, száz esztendőnél is idősebb, vertfalú parasztház udvarán gyümölcsöt majszolva az irodalom gyöngyszemeit hallgatni nyug­ágyban, padon, sámlin – kinek mi jut – hasonló érdeklődésű baráti társaságban, majd az estét adomázva zárni fatányéros parasztvacsorával.
2021-07-30Lezajlott a 7. Alapi Irodalmi Piknik - jó hangulatban.Az Írisz Irodalmi Színpad Társulata és az Alapi Alkotóház kollektívája közreműködésével immár 7. alkalommal rendezték meg az Alapi Irodalmi Pikniket.
2021-07-28A múszák kiköltöztek a diófa aláÉvről évre egy-egy alkalommal arra csábítja irodalomkedvelő barátait a Munkásművelődési Központ Pro Cultura Intercisae-díjas Írisz irodalmi színpad társulata, hogy hagyják maguk mögött a város zaját, és egy piknik erejéig látogassanak el a közeli település, Alap alkotóházába. A központi téma idén a város 70. évfordulója volt.
2020-03-13Emlékest a könyvtárban2020. március 6-án a dunaújvárosi József Attila Könyvtárban Kemény Dezső emlékestet tartottak
2019-01-11Mesébe illő figurák, emelkedett szellemAhogyan korábban már hírt adtunk róla, a Bartók aulagalériájában egy ritkán látható kiállítás nyílt néhai Pálfalvi János és P. Csasztka Ilona grafikusművészek munkáiból.
2018-08-02Szabad a vers, a próza és az énekMinden évben egy alkalommal piknikre hívja irodalomkedvelő barátait a Pro Cultura Intercisae díjas Írisz Irodalmi Színpad társulata a közeli Alap alkotóházába.
2018-05-17Álmokat látni jöttek, többet is kaptak: verset, zenétA címben leírt volt a tervük azoknak a meghívottaknak és érdeklődőknek a Béke étteremben, akik ellátogattak Pásztor Mária legújabb műveinek bemutatására. Szerencsés napjuk volt. A remélt élményt megkapták, és még valamit: egy emelkedett hangulatú eseményen való közös találkozót a művésszel, szép dalokkal és versekkel.
2018-04-17A dunaújvárosi Írisz Versszínpad mutatkozott be DunaföldváronA dunaújvárosi Írisz Versszínpad tagjai – Bardocz Éva, Kollárné Jánoki Anna, Barna József és ifj. Pálfalvi János – szerepeltek a Rátkay László Irodalmi Kávéház költészetnapi rendezvényén Dunaföldváron.
2018-03-21Kószálni hívlakMárcius 12-én mutatta be a Pro Cultura Intercisae-díjas Írisz Versszínpad Társulata a „Kószálni hívlak” címmel megjelent legújabb hangoskönyvét.
2018-02-27Irodalmi teadélután (képaláírás)Hagyományos, havonta jelentkező, népszerű irodalmi-lírai délutánját tartotta február 26-án, hétfőn a Munkásművelődési Központban a Pro Cultura Intercisae Díjjal kitüntetett Írisz Versszínpad. Képünkön Barna József és ifjú Pálfalvi János látható vers bemutatása közben. (teljes szöveg)
2018-01-23Versek a költészet napján (képaláírás)Ünnepi teadélutánt tartott január 22-én délután az Írisz versszínpad a Munkásművelődési Központban. Bár a szokásuk szerint a hónap utolsó hétfőjén gyűlnek össze egy kis verselésre, a magyar kultúra napja alkalmából előrehozták a rendezvényt. Képünkön ifj. Pálfalvi János. (teljes szöveg)
2017-11-29Vers és színház - kultúra két frontonKét helyszínen is előadás zajlott november 27-én, hétfőn este a Munkásművelődési Központban. Kultúra két fronton. Amíg a földszinti színházteremben a versek és rímek szerelmesei, az Irisz versszínpad tagjai aprósüteménnyel és üdítőkkel megtámogatott teadélutánján szórakoztak, addig az emeleti színházteremben az Esztrád Színház előadásán kacaghattak a vendégek.
2017-11-29Verselők (képaláírás)Az Írisz Versszínpad tagjai hosszú-hosszú évek óta rendszeresen összegyűlnek a Munkásművelődési Központban, hogy kedvenc verseikkel szórakoztassák közönségüket és persze önmagukat is. Minden hónap utolsó hétfőjén színpadra állnak, így most is. Képünkön ifj. Pálfalvi János versel. (teljes szöveg)
2017-10-31Őszi versek (képaláírás)Október 30-án, hétfőn délután a Pro Cultura Intercisae-díjas Írisz Versklub hagyományos irodalmi teadélutánja várta a líra szerelmeseit a Munkásművelődési Központ színháztermében, ahol többek között Barna József (képünkön) által előadott versműveket is meghallgathatták az érdeklődők. (teljes szöveg)
2017-10-24Behajót volt-e Demi Moore, a díva?A Munkásművelődési Központnak is bejött a retró hívószó, október 20-án, pénteken immár harmadik alkalommal rendezték meg Retró vetélkedőjüket, egyre növekvő sikerrel.
2017-09-26Egy újabb versszínpadi este (képaláírás)A Dunaújvárosi Írisz Versszínpad szeptember 25-i összejövetele is nagy sikert aratott, régi és új versek felolvasásával, elemzésével, megbeszélésével. Képünkön Kollárné Jánoki Anna. (teljes szöveg)
2017-07-26Irodalmi pikniken az Írisz Versszínpad (képaláírás)A Munkásművelődési központban működő Írisz Versszínpad idén is megtartotta Irodalmi Piknikét alapon az Alkotóházban. A július 21-én, pénteken délután 5 órakor kezdődő, a vidéki élet ihlette vidám előadásukat követően, a Szabad a vers és a próza programban mások mellett Miskolczi Miklós író is a "pódiumra" lépett. Az idei piknik újdonságnak számított Romhányi Attila csillagászati bemutatója és előadása révén, amely a fényszennyezés nemkívánatos hatásairól szólt, az egyébként fényszennyezés-mentes faluszéli porta tágas udvarán. Képünkön az alapi Alkotóház Irodalmi Piknikének idei résztvevői. (teljes szöveg)
2017-06-27Verselők (képaláírás)Hagyományos irodalmi teadélutánjával jelentkezett június 26-án az Írisz Versszínpad a Munkásművelődési Központban. Képünkön Kollárné Jánoki Anna előadás közben. (teljes szöveg)
2017-06-12Vidám penteleiek. Pentele-nap: díjkiosztó és bál!Hagyományosan jól sikerült napot szervezett a Pentele Baráti Kör a városrész klubjában június 10-én, szombaton délután.
2017-03-28Verses délután (képaláírás)Az Írisz versszínpad tagjai rendszeresen várják az irodalom és a költészet iránt rajongókat és irodalombarátokat a Munkásművelődési Központ színháztermébe minden hétfőn délután. Így volt ez március 27-én, hétfőn is, egy költeményekben dús teadélutánt tartottak a verselők. (teljes szöveg)
2017-02-28Verssel és teával (képaláírás)Minden hónap utolsó hétfőjén forró teával és szebbnél szebb költemények felolvasásával, szavalásával szórakoztatják egymást és a közönséget az Írisz Versszínpad tagjai a Munkásművelődési Központ földszinti színháztermében. Február 27-én is összegyűltek a versbarátok. Képünkön Barna József (balra) és ifj. Pálfalvi János (jobbra) a teadélutánon.
2016-08-22Pentele köszönete. Pentele: megtartva a hagyományokatEzúttal is szép és tartalmas estével ünnepelt Pentele városrész aktív civil közössége augusztus 19-én, pénteken. A Pentele Napon adták át a városrész idei legfontosabb közösségi kulturális elismeréseit, amelyet Bölcsföldi Ferenc, Juhász Istvánné, Fehérvári Mihályné és Matlag Attila vehetett át a Pentele Klubházban.
2016-07-18A csillagos ég alattHarmadik alkalommal települt ki az Írisz Versszínpad egy egész napra az Alapi Alkotóházba július 15-én, pénteken.
2016-06-28Írisz lírai teája (képaláírás)Havi rendes verses találkozójára várta közönségét az Írisz Versszínpad június 24-én. Képünkön ifj. Pálfalvi János és Kollárné Jánoki Anna az Munkásművelődési Központ színháztermében. (teljes szöveg)
2016-01-26Friss Pro Cultura Intercisae díjasként (képaláírás)Friss Pro Cultura Intercisae díjasként tartotta idei első verses teadélutánját hétfőn az Írisz Versszínpad. Képünkön Bardocz Éva az Írisz csapatának tagja (teljes szöveg)
2016-01-25Díj a kultúra a napjánA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában adták át január 22-én a Pro Cultura Intercisae díjat. A díjazott: Írisz Versszínpad lett: Bardocz Éva, Barna József, Ifj. Pálfalvi János, Kollárné Jánoki Anna.
2016-01-25Az Írisz Versszínpad Pro Cultura díjasA Munkásművelődési Központ Írisz Versszínpada - Bardocz Éva, Barna József, Ifj. Pálfalvi János, Kollárné Jánoki Anna - hat éve alakult. A díjazottak méltatása.
2016-01-23A magyar kultúra ünnepnapjánAz ünnepség keretében a huszadik alkalommal adták át a Pro Cultura Intercisae díjat. A díjazott az Írisz Versszínpad együttese volt: Bardocz Éva, Barna József, Ifj. Pálfalvi János, Kollárné Jánoki Anna. A műsort a Trio a lá Kodály formáció adta.
2015-12-22Írisz Versszínpad (képaláírás)Évzáró találkozóját tartotta hétfő délután a Munkásművelődési Központban az Írisz Versszínpad közössége. Képünkön ifj. Pálfalvi János előadás közben (teljes szöveg)
2015-12-15Kortárs szerzők menüje"Irodalmi csemegékből kapott ízelítőt az, aki elfogadta a meghívást a VÁR Irodalmi és Közéleti folyóirat köré szerveződött estre a József Attila Könyvtárba."
2015-11-30Vár-est a könyvtárban (kishír)A székesfehérvári Vár folyóirat előadása helyi szerzőkkel, előadókkal december 10-én a József Attila Könyvtárban.
2015-10-13Verses teadélutánÚjabb évadához érkezett az Írisz Versszínpad Társulata.
2015-07-23Alapi irodalmi piknikAz Írisz Versszínpad Társulatának vidékre kihelyezett összejöveteléről.
2015-05-21VersbarátságokA Versbarátok Klubjába érkezik május 22-én dalestjével a dunaújvárosi Kiss Melinda, és a Székesfehérváron élő Paál Lajos tanár, költő.
2015-04-07Íriszesek könnyed márciusaAz Írisz Versszínpadi Társulat márciusi rendezvényének múzsái a nők voltak, aktualitását az 1848/49-es forradalom és szabadságharc adta, s ha már olyan szépen összegyűltek, közönségükkel hangolódtak a Húsvétra.
2015-03-31Ezúttal is sokan adakoztakJótékonysági esttel próbált segíteni a nehéz helyzetbe került Bugyik családnak az Aranydaru Szállítómű Nyugdíjas Egyesület és a felhívásukhoz csatlakozó fellépők sokasága.
2015-02-27Diákok és színészek a Wass Albert estenMesés-zenés Wass Albert-estet rendeztek a Bartók színházban.Az Írisz Versszínpad, a Széchenyi gimnázium színjátszói, a Bartók színház művészei, valamint Illés Nóri, Kiss-Ughy Gréta, Rácz Ildikó, Rejtő Hajnalka előadásában.
2015-02-25Verssel, zenévelFőként Wass Albert életművéből szemezgettek február 23-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában rendezett zenés irodalmi est fellépői.
2015-02-20Zenés irodalmi est a BartókbanFebruár 23-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Ház aulájában mesés-zenés irodalmi estet rendeznek. Fellép az Írisz Versszínpad, a Széchenyi István Gimnázium színjátszói, a színház színművészei, és Nyerges Attila az Ismerős Arcok együttesből.
2015-02-06A Don-kanyar üzeneteIrodalmi esttel, könyvbemutatóval emlékeztek február 5-én az Inetrcisa Múzeumban a II. világháború során, a Don-kanyarban felmorzsolódott 2. magyar hadseregre.
2015-01-30Újévköszöntő irodalomTöretlenül folytatódnak az Írisz Versszínpad havi teadélutánjai az MMK színháztermében, új és régi arcokkal, változatlan társulattal, és telt házzal. Beszélgetés Pásztor Bertalannal, aki egy könyvbemutató rendezvényre készül a versszínpad társulatával.
2015-01-29Don-kanyari üzenetünkIrodalmi esten mutatják be a Don-kanyari hősöknek emléket állító Farkasszélben című kötetet február 5-én az Intercisa Múzeumban.
2014-12-03A kitelepítettek (képaláírás)Kedden emlékezett a Pentele Baráti Kör. Parádi György, a baráti kör tagja beszédet mondott a kitelepítettek emlékére tartott összejövetelen, verset mondtak az Írisz Versszínpad képviselői is, amelynek végén megkoszorúzták a Pentele Klubházon található emléktáblát. (teljes szöveg)
2014-11-12"Jutok majd"Beszámoló Bardocz Éva "Jutok majd" című önálló irodalmi estjéről.
2014-11-07Városi kultúrtörténetJutok majd címmel önálló esttel jelentkezett az MMK színpadán Bardócz Éva, aki költők verseit, jeles írók, színműírók idézeteit és monológokat elevenített meg.
2014-10-04Lombokon az ősz festi át a színeket...Beszámoló az Írisz Versszínpad irodalmi délutánjáról.
2014-07-26Alapi irodalmi piknikAz Írisz Versszínpad Társulata Irodalmi piknikre utazott az alapi Alkotóházba. A pikniken nemcsak a következő évadra készültek, hanem megünnepelték fennállásuk ötödik évfordulóját is.
2014-07-04Ősszel újra verselnekAz Írisz Versszínpadról.
2014-05-28Lágy zsongással tavaszról meséltek...Beszámoló az Írisz Versszínpad május 26-án megrendezett teadélutánjáról.
2014-04-30A bolondos áprilisrólMinden hónap utolsó hétfőjén ötórai teára várja az Írisz Versszínpad társulata az irodalomkedvelőket az MMK Színháztermébe. Beszámoló a legutóbbi, április 28-i rendezvényükről.
2014-02-27Helyesen egy TeadélutánrólAz Írisz Versszínpad havi rendszerességgel rendezi meg a Teadélután elevezésű irodalmi programját. Kép: Bardocz Éva, a műsor egyik állandó fellépője.
2014-02-25Versbarátok köreVersbarátok Köre a Munkásművelődési Központban. Kép: Barna József Bardocz Éva, ifj. Pálfalvi János. (Helyesbítés: Helyesen egy Teadélutánról, Dunaújvárosi Hírlap, 2014.02.27., 4.o.:A rendezvény az Írisz Versszínpad Teadélutánja volt.)
2014-01-29Rímek, tea, délután - Írisz Versszínpad"Egy remek hangulatú irodalmi délutánnal nyitotta az idei esztendőt az Írisz Versszínpad. Képünkön a verselő közösség egyik jeles alakja Barna József. (teljes szöveg)
2013-11-27Verses délután (képaláírás)Az MMK versklubjának teadélutánján többen is szavaltak, köztük ifjabb Pálfalvi János is. A rendszeresen jelentkező klubdélutánon a már ismert klasszikus és kortárs költők versei mellett a résztvevők alkotásait is meghallgathatják a jelen lévők. (teljes szöveg)
2013-10-22Versek, szavalókÍrisz Versszínpad műsora a Munkásművelődési Központ színháztermében. Kép: ifj. Pálfalvi János, Bardocz Éva.
2013-10-11Emlékezés után - ünnep előttAz aradi vértanúkra a 48-as emlékműnél emlékeztek meg. Október 23-i ünnepi programelőzetes.
2012-11-03Versszínpadon az Írisz rímelőiAz Írisz Versszínpad tagjai: Jánoki Anna, Bardocz Éva, Barna József, Pálfalvi János (kép).
2012-11-01Dunaújvárosi írók, költők, képzőművészekPásztor Bertalan írása. Kép: Friedrich Ferenc: A nagy bagatell (2008 Korten acél)
2012-03-23Gyöngyszemek találtattakÍrisz a költészet világnapján
2011-10-14Őszi színek tobzódásaÉvadkezdés a Versszínpadon
2011-10-05Legyen minden nap a költészetéAz Írisz versszínpadról s verses teadélutánokról.
2011-05-06Múltja, jelene -zálog a jövőjénJubiláló város versben, prózában. "Az Írisz Versszínpad társulata az alapításának hatvanadik évét ünneplő Dunaújvárost "Múltja, jelene-zálog a jövőjén" című irodalmi összeállítással köszöntötte."
2011-04-15Hangos könyvKöltészetnapi bemutató. Az Írisz Versszínpad Költészet Napi műsoráról.
2011-04-12Jambus- és rímdömpingKöltészet napi programok: A Móricz Zsigmond Általános Iskola növendékei dallal, a nagyvenyimiek hosszas verseléssel, míg a városi Írisz versszínpad egy új, "Lélekig kitakartan" című cd-vel jelentkezett.
2011-04-08Költészet napi cédé az ÍrisztőlA Költészet napja alkalmából újabb (harmadik) CD jelenik meg az Írisz versszínpadnak "Lélekig kitakartam" címmel.
2011-03-18Állt a bál, a maszkabálBöjt előtti farsangolás a versszínpadosokkal. Az Írisz Versszínpadról.
2010-12-22Egy éves a versszínpadEgy éves fennállását karácsonyi műsorral ünnepelte az Írisz Versszínpad. A kezdetekről Bardocz Éva mesélt.