Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

136 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-11-10Újra működik a gombavizsgáló!A dunaújvárosi gombavizsgáló új helyszínen, a Papírgyári úton, a GESZ telephelyén, a Vásásártér mellett várja a gombagyűjtőket. Bár kicsit furcsa ősz van, de csapadékból most sincs hiány. Ha pedig esik, a gombának nem kell kétszer mondani. A gombászás szerelmesei pedig bőven találnak erdei gombákat a városon kívül.
2023-08-18Az ételpazarlás ellen, beindult a muncholás Dunaújvárosban isA Munch egy még viszonylag új fogalom hazánkban, de nem annyira, hogy ne lenne jelen már Dunaújvárosban is. Az önkormányzat elkötelezett a környezettudatos megoldások mellett, éppen ezért Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester nem csak használja, hanem szívesen vállalkozott ennek bemutatására is. A "Munch" összegyűjti azokat az élelmiszerboltokat, kiszolgálóhelyeket, amelyek szeretnének tenni az ételpazarlás ellen, és az aznap el nem adott élelmiszereket kedvezményes áron kínálják a vevőknek.
2022-09-30Új adományprogram bontott zászlót - élelmiszer gyűjtőpont működtetésére szövetkeztek. Összefogással – a rászorulóknakA dunaújvárosi Roma Kisebbségi Önkormányzat kezdeményezésére, több szociális szervezet, illetve civilszervezet aktív közreműködésével napokon belül megkezdi tevékenységét a város új adománygyűjtő programja. A tervek szerint a rászorulók számára elsősorban tartós élelmiszereket gyűjtenek majd.
2022-08-00A saját kenyér íze. Közösségfomáló kovászsuliIsmertető a kenyérsütésről. Nyilatkozik Kovács Anikó, a Dunaferr Acélmű karbantartási osztályvezetője, aki baracsi Kovász Suli egyik alapítója és Szemenyei Gabriella, a Kokszoló anyaggazdálkodási valamint megbízott pénzügyi és számviteli osztályvezetője, aki pedig az újtelepi kovásziskolába jár.
2022-01-14A "Ne etesd a szemetest!" elvét vallja az ÉtelMentő mozgalom városunkban élő közössége. Sokakon segít az ÉtelMentő közösségeEgyre-másra szervezi sikeres karitatív közösségi akcióit, és a zászlóbontás óta már az ezres taglétszám-álomhatárt ostromolja az ÉtelMentő Dunaújváros közössége. Interjú Szabó Tímeával a közösség vezetőjével.
2021-10-27Nem szűnt meg, csak átalakultSzabó László kertészmérnök, gombaszakellenőr – aki mellékállásban továbbra is vizsgálja a gombákat.
2021-09-28Vegán összezöldülés: egyszer volt, s lesz isDunaújváros első alkalommal adott otthont a Magyar Vegán Összezöldülésnek. Az alsó Duna-parton sorakoztak a vegán finomságok, megkóstolhattuk a marinált tofut, ízletes zöldség­krémet, chia mag pudingot, ínycsiklandó, házi készítésű lekvárokkal, matchateás süteményt, kókuszgolyót. Az esemény főszervezőjével, Tóth Ilonával beszélgettünk.
2021-09-09Gabonaár, és a mi kis kiadásainkMárkli János, a Pentele Mezőgazdasági Zrt. ügyvezetője elmondta, elkerülhetetlen, hogy a pék- és a húsáruknak ne emelkedjen meg az ára a közeljövőben.
2021-07-02Zöldkredenc, a csomagolásmentes boltInterjú Mészáros Henriettel, a Zöldkredenc csomagolásmentes bolt vezetőjével
2020-12-04Adományok az ünnepre. Már püspöki elismeréssel gyűjtenek2020-ban is megszervezi karácsonyi élelmiszeradomány-gyűjtő akcióját a dunaújvárosi Pentele Katolikus Caritas Alapítvány. Mindkét templomban karácsonyig várják a közösség segítségét – immár püspöki kitüntetés birtokában!
2020-12-04Élelmiszerbank: ismét sikeres gyűjtőakcióDunaújváros is csatlakozott a Magyar Élelmiszerbank Egyesület kezdeményezéséhez, amely során több nagyáruházban is tartós élelmiszereket gyűjtöttek a rászorulóknak 2020. november 27-től 29-ig. A négy gyűjtőponton beérkezett felajánlásokat karácsony előtt osztják majd ki a helyi szervezetek a családoknak.
2020-12-04Minden fronton bevetésre készekA Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete a véradások szervezésén kívül több más fontos tevékenységből is kiveszi a részét. Az elmúlt időszak feladatait Feth Katalin, a szervezet vezetője összegezte
2020-06-26Tartós élelmiszerrel támogat a HankookA Hankook Tire is csatlakozott ahhoz az összefogáshoz, amely révén rászoruló családok jutnak élelmiszercsomaghoz városunkban.
2020-04-00Segítség imával és adományokkalA dunaújvárosi római katolikus egyházközség és a Pentele Katolikus Caritas Alapítvány segélyakciói a koronavírus okozta járványhelyzet idején.
2019-12-13Segíteni a rászorulókat: ez volt a cél"Idén sem maradt el a Pentele Katolikus Caritas Alapítvány adomány-gyűjtő akciója, amelyről Megulesz Gabriellával, az Alapítvány kuratóriumának elnökével, a dunaújvárosi Caritas csoport vezetőjével beszélgettünk."
2019-12-00A városvédők karácsonyi ajándékaA Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület 2019. decemberében tartós élelmiszereket adományozott a rácalmási Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnak azzal a céllal, hogy a rászoruló családok között szétosszák
2019-11-00Kovász SuliKovásznevelő és kenyérsütő rendezvény Újtelepen. Előadó Kovács Anikó, a baracsi Kovász Suli megalapítója
2019-10-18A kenyér világnapja. A gárdonyisok is péknek álltakVárosunkban többek közt a Gárdonyi iskolában süthettek a diákok saját kenyeret. A város több iskolájában különleges programmal készült a Széchenyi pékség. Az iskola aulájába költöztek és bemutatták a diákoknak a pékség működését, munkájukat.
2018-10-19Kenyérbe sütött tanítás. Kis pékek nagy napja a MóriczbanKedden (2018.10.16.) volt a kenyér világnapja, melyet rendhagyó módon ünnepeltek meg a Móricz Zsigmond Általános Iskolában a Széchenyi pékség munkatársai a gyerekek bevonásával
2018-10-00Városvédők segítségnyújtása (képaláírás)A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület - ez évben (2018) már másodszor - alap élelmiszerekből álló csomagot adott át a helyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnak. Az adományt Vass Erika családsegítő vette át Pallos Lászlótól és Bodnár Sándor elnöktől (teljes szöveg)
2018-08-24Előttünk a múltRendhagyó kiállítás nyílt a dunaújvárosi Munkásművelődési Központban: Szőgyényi Sándor vándorkiállítása látogatható 2018. szeptember elejéig.
2018-06-00Együnk biztonságosan!Dr. Szlávik Ferenc osztályvezető, járási főállatorvos, a Dunaújvárosi Járási Hivatal - Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály vezetője nyilatkozik a biztonságos étkezésről.
2018-02-00Városvédők segítsége a rászorultaknakA Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület február elején több ezer forint értékben vásárolt tartós élelmiszert. Az élelmiszer egy részét az önkormányzat által a rácalmási orvosi rendelő mellé kihelyezett "Enni adok"dobozba, a nagyobb részét pedig a helyi Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnak adták.
2018-01-00Ételadományokat várnak a gyűjtőládák!Ételadomány-gyűjtő ládákat helyezett ki 2017. decemberében az önkormányzat Rácalmás több pontján. Most adományokat várnak
2018-01-00Városvédők az adventenA Rácalmási Városvédők hurkával, kolbásszal és forralt borral várták a rácalmásiakat a Rácalmásiak karácsonyán a Jankovich-kúriában
2017-12-28Ajándék időseknek, nagycsaládosoknakKözel másfél millió forint gyűlt össze a kulcsi a "A jövő kulcsa" Egyesület által szervezett jótékonysági bálon (2017. decemer(?)) . Egy részéből az időseket és a nagycsaládosokat támogatták, a másik részt többek között egy defibrillátor vásárlására és az iskola fejlesztésének támogatására szeretnék fordítani.
2017-12-27Díjnyertes halászlé, karácsonyra2017. december 23-án Kulcson halászléfőző versenyt rendeztek. Az előző évi győztes a rászorulóknak szánt 80-100 adagot készíti el.
2017-12-00Ételadományokat lehet beletenni a ládába. Segítsünk a rászorulókon!Ételadomány-gyűjtő ládákat helyezett ki a rácalmási önkormányzat a rászorulók megsegítésére.
2017-12-00A városvédők adventi felajánlásaA Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület 70 üveg narancsos tök ivólevet adományozott a rácalmási Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnak, ezzel járulva hozzá a családok ünnepi készülődéséhez. (2017. december)
2017-11-22Élelmiszer-vásárlással közvetlenül segíthetIdén ismét élelmiszer-adományokat gyűjt a katolikus karitász karácsonyra a rászorulóknak. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében november 24. és 26. között országos adventi élelmiszergyűjtést tartanak. Idén már hatodszor vesznek részt a programban, és bevonták a Rudas iskola diákjait is a közösségi szolgálat keretében.
2017-06-22Az "új" kenyér napja. Mától már itt az "új" kenyérJúnius 22-től számos új kenyér lesz a boltok, sütödék, pékségek polcain. A tavaly decemberben elfogadott szabálymódosítás szerint kedvelt kenyereink többsége is változik. A sótartalom csökken, a rosttartalom nő.
2017-04-18Nagyböjti élelmiszergyűjtésA dunaújvárosi római katolikus plébánia minden évben csatlakozik a Magyar Püspöki Kar nagyböjti és adventi felhívásához. Baracson is évek óta összefognak az emberek, hogy a segítségre szorulókat támogassák.
2017-03-25Csak madárra veszélyesDr. Szlávik Ferenc főállatorvos, a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatala Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának vezetője lapunk kérdésére elmondta, hogy a madárinfluenza előfordult Magyarországon, elsősorban Bács-Kiskun megyében.
2016-08-26Szezonális ellenőrzésekA nyár kiemelten fontos időszak élelmiszer-biztonsági szempontból, tájékoztatott dr. Szlávik Ferenc, a Dunaújvárosi Járási Hivatal Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Osztály vezetője.
2016-06-09Szabó László, a város egyik gombaszakértője (képaláírás)Szabó László, a város egyik gombaszakértője néhány csiperke társaságában. A piacon minden reggel működik a szakértői gombavizsgáló iroda , ahol mindenki bemutathatja az általa gyűjtött gombákat. (nem teljes szöveg)
2016-05-31Mindennapi vásárlásA Barátságos Húsbolt, a Boro Pékség, a Váci ABC, és a 2-B-S Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Kft. rövid bemutatása.
2016-05-10A terített asztalA Barátságos Húsbolt, a Corso Étterem és Söröző, a Jakó Cukrászda és a rácalmási Beugró Vendéglő rövid bemutatása.
2016-04-00Segítsünk együtt a kenyér erejével!Bemutatták Dunaújváros kenyerét. A város kenyere egy 75 dkg-s, szalaggal díszített különleges burgonyakenyér. A 230 forintos eladási árból 50 forintot negyedévente mindig más szervezet vagy egyesület kap. Elsőként a Jószolgálati Otthon lesz a kedvezményezett.
2016-03-24Dunaújváros kenyereMárcius 23-án, szerdán hivatalosan is bejelentették: elkészült Dunaújváros kenyere, péntektől kereshetik a polcokon. Minden kenyér után 50 forintot jó cél érdekében ajánlott fel a pékség, elsőként a Jószolgálati Otthon Közalapítványnak.
2016-03-18Dunaújváros kenyere (kishír)Dunaújváros Kenyere, húsvét után már kapható lesz. Egy burgonyás alapú kenyér, szalaggal és városcímerrel. Az eladások egy részét jó ügyek, intézmények támogatására ajánlják fel.
2016-02-03Fehéredett az ágazatukBeszélgetés Becker Róberttel, az adonyi húsüzem ügyvezető igazgatójával.
2016-01-12Filmvetítés a tej és tejtermékek hasznosságáról (képaláírás)Frank Gábor, a Petőfi Sándor Általános Iskola 4. b osztályosainak tart filmvetítésekkel kísért előadást a tej és tejtermékek hasznosságáról, érdekességeikről. A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centruma és a Magyar Tej Terméktanács közös szervezésében száz magyar iskolát érint az akció. (nem teljes szöveg)
2016-01-12Ami tej, és a miénkSzáz iskolát járnak végig szakemberek a tejet népszerűsíteni. A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centruma és a Magyar Tej Terméktanács közös szervezésében Dunaújvárosba is eljutottak, a Petőfi Sándor Általános Iskolába és a Gárdonyi Géza Általános Iskolába is tartottak előadást.
2015-09-15Finomságok olcsóbbanA Váci ABC rövid bemutatása.
2015-07-21Mindennapi betevőA Barátságos Húsbolt és a Boro Pékség rövid bemutatása.
2015-06-12A gyermekeknek tálalt ételeket ellenőrzikA Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal május első hetében Dunaújvárosban vizsgálta a járás területén működő óvodai közétkeztető konyhák ételeit. A leveseket átlag felettinek, a második fogásokat összességében a menüket átlagosnak ítélték meg.
2015-05-13Kertexpó: adonyi sikerekJól szerepelt az Adonyhús Kft. az áprilisi székesfehérvári mezőgazdasági kertexpón.
2015-05-12Frisset és finomat!A Barátságos Húsbolt, a Boro Pékség rövid bemutatása.
2015-05-11Kézművesek KulcsonNagy siker volt az első kulcsi kézműves-vásár, amelynek központjában a biotermékek, háztáji alkotások álltak!
2015-05-07Kézműves vásár lesz!Hagyományteremtő szándékkal kézműves vásárt rendeznek Kulcson május 10-én.A vásár egyik szervezője Siba Brigitta és Ambrus Péter.
2015-03-03Mindennapi betevőA Barátságos Húsbolt, a Boro pékség, a Váci ABC, az Őspiaci Hartai Pecsenyesütő rövid ismertetése.
2015-01-00Gasztroélmény, jótékony céllalA hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó Életrevaló Gyermekmisszió által létrehozott Életrevaló Öko Farm és termékeinek bemutatása. A cég termékei között szerepel a Kohász Krémnek nevezett chili szósz is.
2014-12-23Ahová megéri betérniA Barátságos Húsbolt, a Boro Pékség, a Váci ABC rövid bemutatása.
2014-11-21Ahány böllér, annyi fortélyVisszanézés a régi disznóvágásokra a november 29-i kolbászfesztivál apropóján.
2014-11-14Ízlés dolga a vágóhídi bikavérInterjú Molnár József hentessel, aki jelenleg a Béke I. városrészben található üzletben dolgozik. Annak idején hetven disznót is vágott egy szezonban.
2014-10-15Ilonka néni boltjaNegyven éve 1974. október 15-én nyitották meg a Római élelmiszerüzletét, a Váci Mihály utcában.
2014-09-08Mindent új életükre tettekDunaújvárosból indult a közös életük, ma már a Baranya megyei Gyűrűfűn működtetik Tündérmajor biogazdaságukat. Szalóki Zsuzsa és párja, Kulcsár András történetét ismerhetik meg.
2014-08-22Hálós parenyica és próbaevőkKézműves családi vállalkozás,Sibáné Pintér Brigitta sajtkészítő. Interjú.
2014-07-11Gluténmentes sütés-főzésA 4. Lisztérzékenyek Országos Találkozóját városunkban rendezték meg, a Duna-parti szabadidőparkban.
2014-07-07Támasz és tanácsadásOrszágos találkozót szervezett Dunaújvárosba a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete és a Dunaújvárosi Lisztérzékenyek Csoportja. Beszámoló a július 6-i Duna-parti rendezvényről.
2014-05-12A sajtból való álmokBeszélgetés Sibáné Pintér Brigitta dunaújvárosi sajtkészítővel.
2013-09-20Venyimi kiállító BudapestenA 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon részt vett Csizmadia György, nagyvenyimi vállalkozó, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a váli Botész Szövetkezet vezetője.
2013-07-01Minőségi fagyi helyi vállalkozótólInterjú Sándor Péterrel, a kézműs fagylaltokat készítő cég ügyvezetőjével.
2013-01-22Városi látkép2013. január 8-tól bezárt a Barátság városrészi élelmiszer áruház, az egykori 50-es ABC.
2012-11-27Tőkehústól a disznósajtigAz Adony-Hús Kft. bemutatása. A cég ügyvezetője Szász Károly.
1995-02-06Holnap nyit az 50-es ABCFelújította a tulajdonos Dunaker Rt. a Barátság városrészben az ABC-t.
1987-12-18Új pékség ÚjtelepenA Rákóczi utcában, egy régi családi ház helyén.
1987-11-17Lesz elégA város téli ellátásának kilátásai.
1987-10-30Az a huncut mozgóárus...Gyártani fognak császármorzsát is a Dunaújvárosi Sütőipari Vállalat ercsi üzemében.
1987-10-13Az ellátás javításáértA Füszért gondjai és tervei-
1987-09-18Mi kerül a pultra?A kiskereskedelem áruellátásáról. Adatok.
1987-07-1055 féle burgonyaA Vörös Csillag Termelőszövetkezetben végzett burgonyatermesztési kísérletekről.
1987-05-22Fagylaltverseny, gombócháborúA lakosság díjazza. Ellenőrzik a minőséget is. Százféle receptből. A városi fagylaltokról. (Csillag Presszó, Gourmand, Mazsi, Olasz fagylalt-szalon)
1987-03-20Friss, ropogósÚjfajta termékkel rukkolt ki ismét a Sütőipai Vállalat Dunaújvárosi Üzeme: Dabasi rozskenyér.
1982-07-20Mezőfalván jó, Rácalmáson rosszA tej- és tejtermékek kínálatát vizsgálta a járási hivatal.
1982-06-25Korpás kifli és búzacsírás zsemleA Dunaújvárosi Sütőipari Vállalat újdonságainak bemutatása.
1982-04-27Lehetne több, olcsóbb zöldség és gyümölcsHogyan vállalhatna a Vörös Csillag Termelőszövetkezet nagyobb szerepet a város zöldség- és gyümölcs-ellátásában?
1982-01-12Farintól szép a zsemleSéta a Kenyérgyár zsemleformázó gépsorán. Aki kalauzol Gere Sándor üzemvezető-helyettes.
1980-10-10A lakosság jobb ellátásáértAnkét az élelmiszer boltok kenyér ellátottságáról.
1980-08-15Nagy érdeklődés a vasmű termékei irántAz Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron a vasmű is képviselteti magát.
1980-08-01Maszektól való...A Zöldért és a kistermelők eredményes együttműködéséről.
1980-05-09Tejbaj...?Tejfogyasztás / termelés Dunaújvárosban, és a Tejüzemben.
1980-03-11Gazdálkodó közösségekké értek a munkásszövetkezet szakcsoportjaiKiváló eredmények a Dunaújvárosi Munkásszövetkezet mezőgazdasági, kistermelő szakcsoportjainál. Eredmények a sertés, baromfi, nyúltenyésztő csoportoknál. Adatok.
1980-01-22Burgonya-"üzem"A nagyvenyimi burgonyatárolóról.
1979-12-11Mit eszünk, iszunk és mit ajándékozunk?Karácsonyi előzetes a város üzleteiből.
1979-07-27Biztonságban a jövő évi kenyérKilencszáz vagonnyi búzát kapott az aratásból a malom.
1979-01-26Gondja is volt, eredmánye is lett az elmúlt esztendőnekA Dunaújvárosi Munkásszövetkezet, a Dunavidéki Vendéglátó Vállalat és a Dunaker 1978. évi tevékenységéről, részletes számadatok, összehasonlítás az 1977. éviekkel.
1979-01-23A város éléskamrájábanRiport a ZÖLDÉRT v. dolgozóinak munkájáról.
1978-12-15Az ünnepi áruellátásrólKevés a rizs és a banán - bőven van édesség, hal, baromfi.
1978-11-17Több tartósított tej és kenyérVasárnaponként, és ünnepnaponként a Napsugár-, és a Hóvirág presszókban, valamint a Táncsics Mihály utcai bisztróban is lehet tejet és kenyeret venni.
1978-08-25Kié a gond? Kié a haszon?A zöldség és a gyümölcsellátás helyzetéről. A felvásárlás hibáiról. Nyilatkoznak a termelők és a felvásárló vállalatok. Az egy kiló ringló csak ürügy...
1978-05-16A ZÖLDÉRT az ellátás javításáértZöldség, gyümölcs, burgonya. A korábban MÉK-nek hívott vállalat, új névvel, de változatlan szolgáltatással működik tovább.
1978-04-21Zöldség, gyümölcs...A város várható zöldség- és gyümölcsellátásáról. Bőség után szükség? Megismételni hetvenhetet. Jó kilátások. A kistermelők csak a kevésbé szépet kínálják eladásra.
1978-03-14Nem vártak utasításraPéldául az Arany Csillag...Gourmand, Kiscsillag.
1977-12-13Zárszámadás előtt a téeszbenTerméseredmények. Beruházások állása.
1977-12-13Az áruellátás és a kereskedelem-politika a városi párt vb napirendjénMég mindig sok a hiánycikk. Szakaszos árú ellátás - folyamatos igény. Bővíteni a választékot.
1977-12-02Küldöttgyűlést tartott a munkásszövetkezetSzabó Gyula elnök beszámolója az eredményekről. Ötször annyi zöldség - gyümölcs, mint tavaly.
1977-11-01Mennyi tej kell Dunaújvárosnak?Bővül a tejüzem, de...
1977-07-26Fagylalt-bemutatóA "nagykövetné" sikere. A Hungarohotels dunaújvárosi cukrászmestereinek készítményeiből (9 fajta) összesen 367 adagot adtak el. A legnépszerűbb a "Nagykövetné serleg": málnafagylalt, őszibarack-befőtt, tört mandula és tejszínhab. Ára: 16 forint 90 fillér.
1977-05-31Ülést tartott a Fejér megyei TanácsA közművelődés és a sport hosszútávú terve. Települési szerepkörök-közművelődési szintek. Testedzés és tömegsport. Minden megtermelt zöldséget, gyümölcsöt fel kell vásárolni.
1977-03-25Kenyér, konténer, higiénia. Rakoncák, rakoncások, rakoncátlanokDunaújvárosban bevezették a konténeres kenyérszállítást. Ennek előnyeiről számol be a cikk.
1975-09-26Beszélgetés a burgonyáskenyérről?Miért lett olcsóbb? A városi Sütőipari Vállalat kétféle, új kenyér gyártását kezdte meg nemrég: rozsláng-, és burgonyáskenyér.
1975-09-12Mi van a hűtőpultban?Nő a mélyhűtött áruk forgalma. Hogy könnyebb legyen az otthoni műszak
1975-05-23Új élelmiszerárusító pavilon az óvárosi Vadvirág utcában (kishír)Új élelmiszerárusító pavilont nyitott a munkásszövetkezet az óvárosi Vadvirág utcában május 21-én.
1974-01-22A kínálat megfelelő, az üzletekben mégis sokszor hiánycikk...Látogatás a Tejüzem raktárában és a boltokban.
1974-01-11A csomagolás varázsa (képaláírás)A Tejüzemben vajadagoló gépet állítottak munkába. (nem teljes szöveg)
1974-01-04Praktikus újítás a tejüzembenNylonzacskó helyett alufólia.
1972-12-19A jövő év közepére elkészül a FÜSZÉRT Új telephelyeAz új telephely mintegy 18 millió forintos költséggel fog megépülni.
1972-12-08Hogy legyen az ünnepekre (képaláírás)Országszerte népszerű a dunaújvárosi kenyérgyárban készített omlós linzer. (nem teljes szöveg)
1972-12-01Délutánra már nincs választékA kenyér és péksütemény ellátásról.
1972-11-28A város élelmiszeripari fejlesztésének távlataiA város élelmiszerrel való ellátását - a kenyéren kívül - máshonnan kell részben vagy egészében biztosítani.
1972-03-31Zöldségnézőben a Duna túloldalánHogyan lehetne bővíteni a piacot?
1972-02-22Mitől jobb a kenyér?A városban jobb ízű, foszlósabb kenyeret lehet kapni, mint Székesfehérváron.
1971-12-31Nem hoz nyereséget-mégis több kell belőleA lakosság zöldségellátásáról tanácskoztak a Fejér megyei MÉK vezetői.
1971-09-03A siker titka az óvárosi Vörös Csillag TermelőszövetkezetbenElsők a járásban. Új termény: a vöröshagyma.
1971-08-24Az élelmiszeripar jelene és jövője DunaújvárosbanÉlelmiszeripari beruházások a városban.
1971-08-03A város éléskamrájábanLátogatás a füszért dunaújvárosi telepén.
1971-06-11Csökken a piac forgalmaPedig több zöldségre, gyümölcsre lenne szükség.
1971-04-30Finom ízek mestereiA város neves cukrászai - Konti Matild, Takács László - beszélnek mesterségükről.
1971-03-26Helyiipar-mezőgazdaságÉlelmiszerellátás, tsz-ek, Vegyesipari Vállalat működése. Városfejlesztés, 1971-1975 (V.)
1971-02-05Téli tapasztalatok a piaconKisárutermelők vagy mezőgazdasági nagyüzemek?
1971-01-29Szabvány szerint sütik a kenyeretFebruár 1-től új címke a dunaújvárosi kenyéren.
1970-12-01Ahol mákkal mérik a térfogatotLátogatás a kenyérgyári laboratóriumban - legfontosabb a pontos térfogat mérés.
1970-10-30Télre készül a kereskedelemTüzelő van, kályha nincs. Élelmiszer lesz elég.
1970-10-30Ma még különlegességek-holnap köznapi ételekA vendéglátó napok margójára.
1970-09-11Kenyérgondok MezőfalvánAkadozó ellátás. Vissza kéne állítani a falu régi sütödéjét....!
1970-08-07Újdonság: a "Kohász-ropogós" (képaláírás, nem teljes szöveg)A Sütőipari Vállalat kenyérgyárában új készítmény próbaszériája kerül húszdekás csomagokba. A sajtos-köményes csemege csomagonként nyolcforintos árral kerül forgalomba, és már augusztus második felében kapható lesz. (nem teljes szöveg)
1970-07-03Öt év alatt 60 millió tojás NagyvenyimrőlÖtéves a Baromfiipari Országos Vállalat nagyvenyimi tojásgyára.
1970-07-03Zöldborsó exportra (kishír)Mezőföld "zöld aranyát", a borsót az idén nagy mennyiségben exportálták Mezőfalváról az NDK-ba, Csehszlovákiába, Ausztriába. (nem teljes szöveg)
1970-06-09SajtbemutatóA város lakossága alig fogyaszt tejterméket. Ennek fokozására rendeztek sajtbemutatót az Arany Csillagban.
1970-05-15A Csemege ABC titkaiMi a titka a Dózsa György úti ABC-nek? Interjú Laki László boltvezetővel.
1970-03-27Mit süt ki a sütőipar?Boby helyett Hobby - Ropogós Kohász - Tészta a malomba.
1970-03-20Elkészült a Vörös Csillag TSZ 1970. évi terveJól teleltek a kalászosok. Nincs belvízveszély. Friss zöldség és gyümölcs a városnak.
1962-08-03Több visszaélést leplezett le a népi ellenőrzés a város egyes húsboltjaibanA Járási és Városi Népi Ellenőrző Bizottság tapasztalatairól.
Kép a Béke városrész első boltjárólA fotó a Dunaújvárosi Hírlap 1979.02.21-i számában jelent meg. Válogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Kép a Barátság városrészi ABC-rőlVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.