Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

696 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-02-00Utak, amik összekötnekA sorozat a Vállalkozók Rácalmásért Egyesülete tagjai. Ebben a részben Molnár Mihályt, a Duna-Via Kft. alapítója és vezetője mutatkozik be.
2024-01-00Közösségépítés, újításokkalA sorozat a Vállalkozók Rácalmásért Egyesülete tagjait mutatja be. Ebben a részben Németh István mutatkozik be, aki kezdetektől részt vesz az egyesület elnökségének munkájában.
2023-11-00Időtálló épületek, megvalósított álmokA sorozat a Vállalkozók Rácalmásért Egyesülete tagjait mutatja be. Ebben a részben Nagy Gábor kőművesmester, egyéni vállalkozó, az egyesület alapító tagja mutatkozik be.
2022-10-12Megtérülő szigetelés. Több szempontból is kedvező a szigetelésbe fektetni a pénztNapjainkban a korábbiaknál is nagyobb jelentősége van az ingatlanok szigetelésének, hiszen ezzel csökkenthetők a rezsiköltségek. A drasztikusan megemelkedett energia­árak kihívás elé állítják az építőipari szektor szereplőit is. Egyes építőanyag-gyártók idén még kvótákat is bevezettek. A nehéz helyzet ellenére az ÉPDUKER a folyamatosan bővülő beszállítói kapcsolatoknak köszönhetően nagy árukészlettel szolgálja ki a vevői igényeket. Mindezekről Kiss Tamással, a dunaújvárosi építőanyag-kereskedés vezetőjével beszélgettünk.
2022-10-08Szakmai segítséget nyújtanak. Gyakorlatban megmutatni az új innovációkat és a fejlesztéseketAz építőiparban nagyon fontos az új technológiák, technikák és alapanyagok megismerése. Főleg, ha ezt „élesben” próbálhatják ki a szakemberek, így első kézből szerezhetnek gyakorlati tapasztalatokat. Arról nem is beszélve, hogy ezekkel a módszerekkel a munkaerőhiány is enyhíthető.
2021-10-01Mesterlevelek átadásaA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében 2021. szeptember 29-én a Campus étteremben megtartott mesteravató ünnepségen tizenegy frissen vizsgázott kőművesmester-jelölt vehette át a mesterlevelét.
2021-06-09Aki épít, bízik a jövőben. "Aki épít, az bízik a jövőben"A minőség elkötelezettje az élet minden területén, a munkájában és a privát szférában egyaránt. Grabarics Gábor a családjuk nevét viselő építőipari vállalatcsoport résztulajdonosa és irányítója.
2021-06-04Folyamatosan fejleszt az ÉPDUFERR Zrt.A cégcsoport történetének egyik legnagyobb fejlesztési programját kezdte el még 2020-ban az ÉPDUFERR Zrt. A részleteket Palkovics Milán, a cégcsoport igazgatósági elnöke, tulajdonos, valamint Furda Roland műszaki osztályvezető-helyettes összegezte.
2021-03-18A városépítő 26-os: minden a munkáját dicséri e településenFolytatjuk a „Volt egyszer egy...” munkacímű múltidéző sorozatunkat. Ezúttal a 26. számú Állami Építőipari Vállalat történetét vesszük górcső alá. Azaz inkább szemezgetünk abból, hiszen a vállalat teljes történetét egy cikkben összefoglalni lehetetlen, így a mérföldkövek megemlítésére vagyunk kénytelenek szorítkozni.
2021-02-05ÉPDUKER: mindent az építők kedvére!Az Épduferr Zrt-hez tartozó cég bemutatása
2020-10-20Folytatódik a székház építéseLátványos mélyépítési munkát végeznek a Grabarics szakemberei a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Visegrádi utcai telephelyén.
2020-06-19Vírus helyzet után a gazdaság. A legjobb időszak a beruházásraA vírushelyzetről szóló körképünkben a Ferrobeton Zrt. vezérigazgatójától, Vass Zoltántól megtudtuk, az elmúlt hónapot visszaesés nélkül élték túl.
2020-05-19Többmilliárdos beruházásokat kivitelezhet a Grabarics csoportA koronavírus-járvány az építőipart nem érintette olyan drasztikusan, mint más ágazatokat, ahol akár közel nullára esett vissza a forgalom, illetve a megrendelések állománya. A dunaújvárosi illetőségű Grabarics Építőipari Kft. ebben az időszakban is számos komoly, több milliárd forintos beruházás kivitelezésén dolgozik fővállalkozóként vagy konzorciumi partnerként.
2019-08-14Ingatlankörkép - előny az eladónál. Drasztikusan nőttek az ingatlanárak - és a tendencia folytatódhatAz utóbbi egy évben drasztikusan emelkedtek a lakás­árak Dunaújvárosban és a piaci előrejelzések szerint e tendencia a közeljövőben is folytatódni fog.
2019-04-00Eljött a saját ingatlanfejlesztés ideje. Új célokat, új fejlesztési irányokat tűzött maga elé a Grabarics CsoportInterjú Karacs Lászlóval, a Grabarics Építőipari Kft. ügyvezető igazgatójával.
2019-03-20Lépést tartani az építőipari kereslet növekvő igényévelGrabarics Gábor a család nevét viselő cég vezetőjeként is mindenben a minőséget, az igényességet keresi.
2019-03-12Ennek a beruházásnak sokan örülnek Dunaújvárosban"Egykori rendelőintézetből épített modern járási hivatalt a Grabarics Kft., a Renalpin Kft. és a Pont Plan Kft. konzorciuma, a feszes határidőt és egy nem várt körülményt is sikeresen kezelve. A közel kétmilliárdos fejlesztésről Plank Antal, projektvezetőt kérdeztük."
2019-02-22Helyiérték-mérőn városunkban. Helyiérték-mérőn városunkbanAz eredeti projektet tavaly október végéig, kicsivel az ígért határ­idő előtt sikerült befejeznie a Ferrobeton Zrt.-nek, ám a megrendelő képviselője újabb feladattal bízta meg őket a Budapesten épülő Puskás Ferenc Stadionnal kapcsolatban. Ezt szívesen vállalták is – tájékoztatta lapunkat Vass Zoltán a társaság vezérigazgatója.
2019-02-00Négyesfogat a Grabarics élén II. Professzionális vezetési struktúra - négyfős kabinet - segíti a növekedéstJelentős szervezeti átalakításon ment keresztül a Grabarics Építőipari Kft. Interjú az Operatív Osztály vezetőjével, Gréczi Milánnal.
2018-12-00Négyesfogat a Grabarics élén I. Professzionális vezetési struktúra - négyfős kabinet - segíti a növekedéstJelentős szervezeti átalakításon ment keresztül a Grabarics Építőipari Kft. Interjú a Vállalkozási Osztály vezetőjével, Vagyóczki Istvánnal.
2018-10-00Negyedszázad az építőiparban. Alapításának 25. évfordulóját ünnepelte a Grabarics Építőipari Kft.Interjú Grabarics Gáborral, a 25 éves Grabarics Építőipari Kft. alapító cégtulajdonosával.
2018-06-26A legjobbnak lenni. Nem a legnagyobbak, hanem a legjobbak akarnak lenni az építőiparbanNem könnyű interjút készíteni vele. No nem azért, mintha nem lenne készséges, hanem azért, mert ő inkább a tettek embere. A ma középvállalatként működő Grabarics Építőipari Kft. negyedszázada alakult. Egyik tulajdonosával és egyben a cég vezetőjével, Grabarics Gáborral (kép) beszélgettünk.
2018-04-24Toronydaruk forgalmazásával is erősít hazánkban a GrabaricsÚj szereplő jelent meg a hazai darupiacon: a nemzetközi viszonylatban már bejáratott spanyol SAEZ. A gyártót hazánkban a Dunaújvárosban is ismert Grabarics Építőipari Kft. képviseli; a cég nemcsak értékesíti az eszközöket a jövőben, de bér-daruparkot is kiépít – számolt be a Magyar Építők szakportál.
2017-10-00Bátor lépésekre van szükség. Az építőipari fellendülés újabb veszélyeket hordozInterjú Grabarics Gáborral, a Grabarics Építőipari Zrt. cégtulajdonosával az építőipar helyzetéről.
2017-04-13Főként a kkv-knakk segítA városi kamara rendezvényén két, a hazai építőipart, építtetőket aktuálisan érintő témáról volt előadás a múlt héten. Egyiken a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) aktualitásairól, a másikban az építésügyi jogszabályváltozásokról volt szó.
2017-03-27Egy hazai családi vállalkozásAz építőipar vállalkozói szempontból mindig is nehéz terület volt, ma is az. Abban helytállni az építőipari segédanyagok szegmensében is komoly feladat. a dunaföldvári Márton Zoltánnal (kép), a Kemi-ker Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.
2017-03-00Szeretne új lakást a belvárosban?A Grabarics Építőipari Kft. egy már meglévő, háromemeletes panelházra teljes értékű szint ráépítésével új lakások építését tervezi a Jászai Mari téren.
2016-12-09Kétszáz szakértő részvételévelTöbb,mint három éve működik a Magyar Kereskedelmi és és Iparkamara mellett a Teljesítményigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ), amelynek létrehozását az építőiparban tapasztalható, egyes becslések szerint több száz milliárd forint nagyságrendű, ki nem fizetett tartozás kezelése tette szükségessé.
2016-04-21Új jogi keretek közöttÚj jogi keretek között az építőipar címmel rendezett tájékoztató fórumot a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara.
2016-04-08A CSOK átformálja a lakáspiacotA Családi Otthonteremtési Kedvezmény és a lakásépítés, lakáspiac helyzete Dunaújvárosban. Az Épduferr cégcsoport, a Kine Bau Kft. dunaújvárosi tapasztalatairól.
2016-02-15Hatodszorra isFebruár 13-án a hatodik volt a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett bálok sorában, ahol átadták az Áv Vállalkozása díjakat is: Cukép Kft., Corner Trade Kft., Ferrobeton zrt. Beszámoló.
2015-12-18Mindent dokumentálni!A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában tartott előadást Csermely Gábor, a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv vezetőhelyettese.
2015-09-25Gyenge rajt után erős évük voltA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara jelentős partnere, a város meghatározó építőipari cége, a Ferrobeton Zrt. idei évet a változás és az eredményesség jellemzi. Beszélgetés Vass Zoltán vezérigazgatóval.
2015-09-23Hasznos tanácsok, újító megoldásokSzeptember 22-én építőipari nyílt napot rendeztek Dunaújvárosban.
2015-04-00PalkovicsokBeszélgetés Palkovics Milánnal családról, vállalkozásról.
2015-03-18Fejlődés lépésről lépésreA Major Földmunkák Kft., nagyvenyimi telephelyű cég bemutatása.
2014-06-00Itthon dolgoznakInterjú Dráviczki Mártonnal, a Renalpin Kft. tulajdonos-ügyvezetőjével.
2014-04-11Minél ismertebbé kell vállniBeszélgetés a Grabarics Építőipari Kft. cégvezetőjével, Grabarics Gáborral.
2013-11-01Miért éppen Grabarics?A Grabarics Építőipari Kft. munkáiról. Interjú Grabarics Gáborral.
2013-10-03A hatóság mindent láthatA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara előadást rendezett az elektronikus építési napló bevezetésének segítésére. Az elődó Kozári Mihály, a Fejér Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatala szakértője.
2013-08-02Hatékony gátat szab a lánctartozásnakA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara előadást szervezett az építőiparban dolgozó felelős műszaki vezetők, ellenőrök számára.
2013-06-28Sikerek a válság idejénA Ferrobeton Zrt. szállítja a felcsúti és a Fradi-pálya vasbetonszerkezeteit. A cég munkájáról.
2012-10-09Hiányzó szakemberek (1.)A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara újra körkérdést intézett tagjaihoz: milyen szakemberek hiánya okoz gondot működésükben, mely területeken terveznek bővítést, milyen a megítélése ma a szakképzésnek? A válaszadók: Hankook Tire gyára, Ferrobeton Zrt., Dunasin Kft., Baurex-T Kft.
2012-06-15Sikerrel zárult a megmérettetésA közlekedéstudományi intézet június 5-i auditja az ISD Dunaferrnél az építőipari salakokról.
2012-06-01Ha Grabarics, itthon vagyunk...A Grabarics Építőipari Kft-ről, átadták a továbbfejlesztett dunaújvárosi telephelyet.
2012-05-31Ha Grabarics, itthon vagyunk...A Grabarics Építőipari Kft-ről, átadták a továbbfejlesztett dunaújvárosi telephelyet.
2012-05-07Válasz a kihívásokra250 millió forintból, európai uniós támogatás felhasználásával fejlesztette dunaújvárosi telephelyét a Grabarics Kft., amelynek átadási ünnepségét május 4-én tartották.
2012-05-04Acélszerkezeti üzemet avatnak (kishír)A Grabarics Építőipari Kft.-nél befejeződött a telephely bővítése: a cég új acélszerkezeti üzemet épített a Papírgyári úton lévő telephelyén. A beruházás avatása (2012.) május 4-én, azaz ma délelőtt 11 órakor lesz, a köszöntők és az ünnepélyes szalagátvágás után lehetőség lesz az új üzem megtekintésére is. (teljes szöveg)
2011-12-01Jó befektetés a tanulóképzésSikeres vállalkozók: Horváth József építőipari vállalkozó és vállalkozásának bemutatása.
2011-11-28Munka van, lesz"Év vége közeledtével tájékozódunk a helybéli cégeknél: milyen eredményre számítanak 2011-ben, hogyan telt el az évük, milyenek a kilátásaik a jövő esztendőre?" A válaszadó: Grabarics Kft.
2011-11-10Hiányszakmák, helyi igényekA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara körkérdése a városi vállalkozásokhoz: milyen szakmában mutatkoznak létszámigények, milyen képzést hiányolnak a térségben, vállalnak-e szerepet a fiatalok gyakorlati képzésében. Akik válaszoltak: Momert Zrt., ISD Dunaferr Zrt., Ferrobeton Zrt., Triumph, Meiser Ferroste Kft., Amper 99 Kft., Csúcs-Ép Kft., ...stb.
2011-10-27Elúszott a fizetésük is?Az Úttörő utcai ház felújításán dolgozó munkások nem kapták meg a bérüket, mert az alvállalkozó eltűnt. A fővállalkozó Sztankovics László.
2011-10-03Telephely-bővítőA Grabarics Kft. több mint 200 milliós üzemfejlesztés végéhez közeledik.
2011-05-06Jelentős előnyt nyújt az építettetőknekThierry Clark Díj (tervezési díj), és Innovációs Díj a Ferrobeton Zrt.-nek egy új hídgerenda kifejlesztéséért. Interjú a cég műszaki vezérigazgató-helyettesével, Dubróvszky Gáborral.
2010-12-17VárosképformálókA helyi Térműhely Építészeti Kft. (vezetője Rombauer Gábor) és a Dunaújvárosi Főiskola kapta meg a legrangosabb hazai építőipari elismerést, az Építőipari Nívódíjat rehabilitáció kategóriában.
2010-12-11Nívódíjas campusépítésA helyi Térműhely Építészeti Kft. (vezetője Rombauer Gábor) és a Dunaújvárosi Főiskola kapta meg a legrangosabb hazai építőipari elismerést, az Építőipari Nívódíjat rehabilitáció kategóriában.
2010-11-24A szakmák elismertségéért"Dunaújvárosi cégeket kérdeztünk meg arról, hogy miként oldják meg a szakember-utánpótlást, milyen problémát jelent ez számukra." Cégek: ISD Dunaferr Zrt., Hankook Kft., Hamburger Hungária Kft., Grabarics Építőipari Kft., DVCSH, Molnár Acélszerkezet-gyártó és Kivitelező Zrt, Ferrobeton Zrt.
2010-11-09Egy hét tudomány"A Dunaújvárosi Főiskola vezetése ebben az évben immáron nyolcadik alkalommal rendezi meg a Tudomány Hete című konferenciasorozatot." Átadták a Dunaújvárosi Kistérségi Innovációs Tanács emlékplakettjeit: Rombauer Gábor (vállalkozói kategória), Tápai Ádám (diák), Bíró Éva (intézményi szekció), különdíj: Juhász Máté.
2010-09-23Négy csillag a nevüknél!A bécsi Cosmo Fashion szálloda építkezésénél ott lesz a Grabarics Építőipari Kft. is. A dunaújvárosi cég határon túli terejszkedéseként jött létre a testvércég: Grabarics Bau GmbH.
2010-07-07Hazánkban egyetlen van belőle, DunaújvárosbanCsúcstechnológiát képvisel, teherbírása 350 tonna, az új daru a Dunagép Zrt. tulajdona.
2010-07-05A válság is jó lehet valamireBeszélgetés Grabarics Gáborral, a Grabarics Kft. ügyvezetőjével.
2010-06-17Elképesztő, mennyit fogyaszt egy épület!Építési szakemberek számára szervezett továbbképzés sorozat. Beszámoló a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában (DKIK) dr. Szakács György okleveles építőmérnök, energetikai előadásáról.
2008-08-01Grabarics-a magyar építőipar élmezőnyébenInterjú Grabarics Gáborral.
2007-10-26M6-Épker: velünk alkudozhat!Az M6-Épker Kft. bemutatása.
2007-10-25Műszaki hagyományok, régi tervekHárom magánszemély és a 26-osÁÉV hozták létre 1993-ban a Fejérduna-Ép Kft. Időközben a 26-os ÁÉV felszámolásra került 1997-ben.A Fejérduna -Ép Kft étvette a 26-os szakembereit...
2007-05-15A harmadik betongyárMajd egy éve megtelepült Dunaújváros ipari parkjában a multinacionális Holcim cég mobil betongyára, amely bérelt területen üzemel.Április második felébenhivatalosan is felavatták itteni üzemüket, amely óánként 60 köbméter betont képes előállítani.
2006-06-29Ítélet számlagyár-ügybenBefejeződött a bírósági eljárás a pécsi számlagyárként elhíresült bűnügyben. Pécsi vállalkozók 1996 és 2001 között húsz céget hoztak létre, amelyek többnyire építőipari számlákkal kereskedtek. A fiktív számlákat befogadó vállalkozások töbsége dunaújvárosi volt. Dunaújvárosi gyanúsítottak közül felmentettek: Sipos Ottó, Tamás Béla, Berényi László, ifj. Jurik István. Konrád Tamás öt év hat hónap, Paréj Sándor öt év, börtönbüntetést kapott.
2006-06-12Együtt az építőkJúnius 10-én megrendezték az Építők Napját a Duna-parton. A rendezvényt a Dunaújvárosi Építők Konzorcium szervezte.
2006-05-03A legnagyobbak soraFejér megye legsikeresebb vállalkozásaközül 2004-ben huszonkettő Dunaújvárosban működött. Az árbevételi rangsorban: 2. Ferrobeton, 3. Grabarics Építőipari Kft. A Dunaferr Zrt. és társaságai közül tizenkettő előkelő helyen szerepel a TOP 100-ban.
2006-03-24Védjegyük: GrabaricsA dunaújvárosi építőiparban érdekelt cégek (Ferrobeton Zrt., Fejérduna-Ép Kft., Pont Plan Építőipari Kft., Dunagép Zrt., Grabarics Építőipari Kft.) konzorciumot hoztak létre. Ismertető a Grabarics Kft-ről.
2005-04-06A legígéretesebb iparág is igényli a Dunaferr termékeitAz április 5-én megyílt 24. Construma nemzetközi építőipari kiállításon a Dunaferr RT. tagvállalatai közül többen szerepelnek termékeikkel.
2005-01-18Idén 50 kilométernyi hídgerenda kell!A Ferrobetonnál 8 gyártósoron 120-140 munkás fog hídgerendát gyártani a hónap végétől, kifejezetten az M6-os autópálya építéséhez.
2003-11-11Üzem 800 emberrel. Utat,hidat építenek városi cégekkel?A fővárosi székhelyű 3H Consulting Kft., mint szakmai befektető a DVG Rt-vel stratégiai befektető konzorciumot hoz létre, amely a város munkaerő kínálatára és szakmai összetételére alapozva versenyképes termékekkel kíván a beruházói piacon részesedést szerezni. Tulajdonképpen két társaság létrehozása a cél. Egyik a térség nagy infrastrukturális beruházásaiból venné ki a részét acélszerkezet-gyártó, hídgyártó-szerelő, útépítő, betonelem-gyártó kapacitással, továbbá kohósalak alapanyaggal is. A másik társaság külföldi technológiára alapozva egy egyedi épületeket gyártó és szerelő cég lenne. Ez a külföldi cég magyarországi leányvállalata lenne, amely új technológiát hoz a térségbe a házépítés, kivitelezés tekintetében.
2003-11-04Uniós mérce az építőiaprban isA Kereskedelmi és Iparkamra rendezvényén Tordai Péter (Építési Vállalkozók Országos Szövetségének munkatársa) tartott előadást.
2003-10-07Kényyelem, szín, formaA fa-Forma Kft rendszeresen részt vesz a Dunaújvárosi Expo rendezvényein.Az idei Őszi vásár egyik legnagyobb kiállítója beszél kínálatukról.
2001-01-03Az építőipar fellendülése választékbővítést eredményezA Beton Plusz Kft rövid gyorsmérlege: "mérsékelt év".
2000-09-27Ismét termel a TVGA Dunaferr Acélszerkezeti Kft.-vel is szerződést kötött a Thyssen Hünnebeck cég.
2000-05-26Jó napot! Mi újság? Botond GáborInterjú Botond Gáborral. 1996-ig a 26-os Állami Építőipari Vállalat igazgatója, majd néhány munkatársával új céget alapított Fejérduna-Ép Építőipari Kft-t, ahol jelenleg igazgató. Feladataikról.
1999-04-07Védett házak, terek DunaújvárosbanHelyi rendelet a város építészeti értékeinek védelméről.
1998-03-28Födémpanel DunaújvárosbólA hagyományosnál könnyebb, de lényegesen nagyobb teherbírású, magasabb betonszilárdságú, méretre vágható födémpanelek készítésére alkalmas gyárat létesített Dunaújvárosban a Ferrobeton Rt.
1996-04-06Éles a piaci harc a helyi betongyárak...A Betontransz Kft megrendeléseiről, megrendelőiről. A kft a 26-os ÁÉV betongyárából alakult meg.
1995-12-16"A Dunai Vasmű városa" Együtt írjuk a város történetétAz önállosodó városi beruházásokról.
1992-06-18A követelményrendszer változott meg.1992.jan. 1-től RT-ként működik a 26 sz. ÁÉV. Az épitők napján Linka Antal a váll. vezérigazgatója nyilatkozott a vállalat jövőjéről.
1991-11-22Sipka a lapos tetőkreA Lambda Építőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft a dújv-i 26-os Állami Építőipari Vállalat szakembereivel eljárást dolgozott ki: a lapos tetejű panelházakra sátortetőt építenek.A megvalósítást jövőre Dújv-ban kezdik.
1991-11-15Mammutok fogyókúránA városban működő épitőip. vállalatok helyzetéről.
1991-06-07Igazgató kerestetikA Ferrobeton Dunaújvárosi Beton- és Vasbetonelemgyártó Vállalat igazgatóválasztásáról.
1991-03-08Perben áll a LigaA 373. cikkben ismertetett esetről.
1991-03-06A Liga jogi eseteiA váll. mt.-a beadványban kérte a VT 1990. máj. eleji ülésének jogszerűségéről. Közben elbocsájtották a mt. elnökét és egyik tisztség- viselőjét. A Liga az esetet bírúság elé viszi.
1991-02-05Cél: talpon maradniA 26-os ÁÉV jövője, átalakulása.
1990-11-27Béremelés mindenkinekÚj vezérigazgató a 26-os ÁÉV élén. A vállalati tanács a pályázók közül Linka Antalt szavazta meg új vezérigazgatónak. Beszélgetés Linka Antallal.
1990-11-23Önállóság - elnapolvaBéremelés a BVM-ben.
1990-10-26"Nincs szó puccsról"A 26-os ÁÉV vállalati tanácsa 1990. szeptember 28-i ülésén leváltotta Baranya Sándor vezérigazgatót. Vélemények.
1990-10-03Amúgy elégedettek veleFelmentették a 26. ÁÉV vezérigazgatóját. Beszélgetés Dukai Pállal, a vállalati tanács elnőkével és Linka Antallal, az új megbízott vezetővel.
1990-08-10Jó gazda módjáraA 26-os ÁÉV egyik egysége 1987-től önelszámoló egységként dolgozik. Tevékenységi körük, szolgáltatásaik, terveik.
1990-07-10Eladják a latanyátA 26. sz. Állami Építőipari Vállalat két négyszáz férőhelyes munkásszállóját foglalta el eddig a Magyar Honvédség helyi építőalakulata. A honvédség létszámcsökkentése miatt az egyik épület már az idén augusztusban, a másik pedig jövő március elején szabaddá válik. Tervek.
1990-06-12Nem "csinált ünnep" Építők köszöntéseBeszámoló a 26-os ÁÉV építők napja ünnepségről. Vállalati nívódíjat és törzsgárda jutalmakat adtak át.
1990-06-08Szakítópróba. Kérelem, 715 aláírássalA BVM helyi gyára önállósodni szeretne, osztrák megrendelésre új termékkel lépnek a paicra.
1990-05-08Isteni színjáték a DUVÉV-nálA második felvonás.
1990-04-13Perben (?), haragbanMunkástanács kontra vállalat. Párbeszéd a városépítő vállalat és a megbízott igazgató között.
1990-03-09Nem igaz a csőd...mindenki tartozik mindenkinekA 26-os Állami Építőipari Vállalat helyzetéről.
1990-03-06Béremelés, átszervezésA tervezettnél több a nyereség az építőknél. A 26-os ÁÉV helyzetéről.
1990-02-16Svéd tőkéstársÁtalakuló közgyűlést tartott a Komplex Építőipari Kisszövetkezet. Kerek Sándor elnök tájékoztatója.
1990-02-09Mit épít az építőiparA város két építőipari vállalatának lehetőségeiről, munkáiról.
1990-01-30Kft.-k, vezérigazgató, érdekvédelmi tanácsTöbb témában döntött még a múlt év végén a 26-os ÁÉV vállalati tanácsa: a kft.-k megalakulásáról, vezérigazgatói, ill. két vezérigazgatóhelyettesi cím használatáról. Elfogadták a vállalat új szervezeti és működési szabályzatát...megszervezik a munkavállalók érdekvédelmi tanácsát.
1989-11-28Egyelőre négy tételben. Japán módszerrel a minőség javításáért.A BVM dunaújvárosi gyáráról.
1989-11-21Szakszervezet, kontra szakszervezet. A függetlenség jegyében.Független szakszervezet alakult okt. végén a 26-os építőipari vállalatnál.
1989-11-17Nyereséges kisszövetkezet. Olcsó építőanyagot árul.Az Isoplus kisszövetkezet helyzetéről.
1989-11-15Átalakult a 26-os ÁÉV1988-ban megerősödött az építőipari vállalat,átszervezték. Egyenjogú partnerekké váltak a különböző termelő egységei, az irányító appa- rátus, amely. júl. 1-től szolgáltatóként végzi a gazdálkodással kapcsolatos teendőket.
1989-11-10Sztrájk volt? Az üzemvezető nem érti az embereket.A munkaszerződések körüli bizonytalanságok az ÁÉV-nél.
1989-10-27Megéri? Nem éri meg? Vásár után, vásárlás előtt.A 26-os ÁÉV helyzetéről, termékeinek értékesítéséről.
1989-10-24A terv: titok. Mit őrölnek a malomban?A 26-os építőipari vállalat szerkezetátalakítási programjába illeszkedik más nem építőipari tevékenység.
1989-09-22Érdek az érvekbenA 26-os ÁÉV-nál a fiatalok érdekvédelmi csoportjáról nyilatkozik Rajnai János vszb-titkár és ifj. Deimel János az ifjúsági csoport képviselője.
1989-08-22Ingyen nyaralhatnakA 26-os építőipari vállalat dolgozói az igények miatt a balatonfüredi üdülőjükben egyhetes turnusokban nyaralhatnak.
1989-08-08Volt egy kudarc. A bizonytalanság bizalmatlanságot szül.A 26-os ÁÉV mai helyzetéről.
1989-07-18Mit terveznek a tervezők. Megélnek egymás mellett.A budapesti székhelyű 9 vidéki irodával rendelkező TÉR és Forma Építéstervező és Vállalkozó Kisszövetkezet Dunaújvárosi irodáját hozta létre Páli Zsuzsa, Rombauer Gábor és Juhász Péter belsőépítész. Páli és Rombauer nevéhez fűződik a Mező iskola, a Batsányi utcai Öregek Napközi Otthona, a Béke városrészi családi szállás és a Juharos étterem tervezése. + A Dunaújvárosi Tervezőiroda helyzetéről. Páli Zsuzsa és Rombauer Gábor elköszönt az irodától.
1989-06-16Új szakszervezeti csoportok alakultak a 26-os építőipari vállalatnál...Érdekeik védelmére megalakult a főépítésvezetők és helyetteseik, vmint a központvezetők és szakmenedzserek csoportja.
1989-06-12Beruházók, tervezők, vállalkozók!A 26. ÁÉV Acélszerkezetgyártó önálló üzemének hirdetése különféle munkafolyamatok elvégzésére.
1989-05-09Portré fénykép nélkül. Új igazgató a DUDÉV-nél.Szolnoky Károly a Dunaújvárosi Városépítő Vállalat igazgatója lett május elsejétől. Interjú Sz.K-lyal.
1989-04-18Az építőknél. Új szervezet az ezredfordulóig.A 26-os ÁÉV helyzetéről.
1989-02-24képaláírásA Béke városrészben a 26-os a domborzati viszonyokhoz illeszkedő teraszos házakat épített, a BVM pedig ún. félkész házakból épített egy utcahossznyit.
1989-02-07Drágult az anyagár, csökkent a termékár. Nehéz éve volt a BVM-nek.A BVM dunaújvárosi gyáráról. Adatok és fénykép.
1989-02-07Nincs kereslet, nem épül a ház. DUVÉV lehetőségek.A DUVÉV eredményeiről. Egy fénykép.
1989-01-31Építeni pedig kell. Semmit nem kapni a piacon.Baranya Sándor az ÁÉV igazgatója nyilatkozik a dunaújvárosi 26-os építőipari vállalat mai helyzetéről, jövőjéről. Fénykép Baranya Sándorról.
1989-01-12A dunaújvárosi építők idei terveiA 26-os Építőip. Váll. ez évi munkafeladatairól.
1988-11-01A biztos bizonytalanságDunaújvárosban az alkalmi munka helyzetéről.
1988-10-28Ki a hullámvölgyből. Munka, minőség - és a bérA DUVÉV mai helyzetéről nyilatkozik Mézes Lakos igazgató.
1988-10-10Nagyüzemeink a negyedik negyedév előttA 26-os ÁÉV és a Dunaújvárosi papíripari Vállalat eddigi tervteljesítéséről.
1988-10-08A 26-os ÁÉV eredményes exportja: "Megvetettük lábunkat a pia
1988-09-15Szélárnyékban az elemgyárKokas Antal, a BVM Dunaújvárosi Gyárának igazgatója nyilatkozik a gyár helyzetéről, lehetőségeiről.
1988-09-09Helyi ellenőrzésA dújv-i BVM vezetősége átfogó intézkedéssorozatot határozott el a belső ellenőrzésekre.
1988-08-20Dunaújváros - KazahA 26-os ÁÉV részt vesz a Kazah sivatag délnyugati részén épülő kőolaj és gázipari komlexum munkáiban. Tengizben az év első felében mintegy kétszázan dolgoztak a 26-os megbízásából.
1988-06-13Az építőket köszöntöttékHorváth József és Deimel Gyula Munka Érdemrend bronz fokozatot kapott.
1988-03-29Versenyben az építők. Brigádok és nyereségBrigádvezetői tanácskozás a 26-os vállalatnál. Eredmények és tervek.
1988-03-29Már kötelező a jótállásA 26-os vállalat eredményeiről és teveiről.
1988-03-18Építők a kibontakozásértA 26-os vállalat 1987. évi eredményeiről. Adatok.
1988-03-04Mennyit veszít az ÉPINVESZT? "Garázsfészek", avagy az áfa áraBéke városrész garázssor költségvetési és építési problémái.
1988-01-26Ha rajtam múlna... (2.) Két-három év kellSzűcs László, a Dunaújvárosi Városépítő Vállalat lakatosa nyilatkozik a tennivalóról az előbbre lépés érdekében. Fénykép: Sz. L.
1988-01-05Isztl Antal "ajánlólevele". A hogyan a lényegesEgy kíváló kőműves-csoportvezető életének bemutatása. Kép.
1987-12-28Dermesztett gipszház, forró sikerrelFiókban fekvő találmányt elevenítettek fe a26-os ÁÉV szakemberei. Gipszből, betonból ésvasból készítenek lakóházat.
1987-12-1122 millió (kishír)A DUDÉV kollektívája 22 millió forint nyereséget ér el az év végéig. Ez az eredmény közel egymillió forinttal több, mint amit tavaly elkönyvelhettek. (teljes szöveg)
1987-12-01Kíválók és kalandorokKeveset tudni a kisszövetkezetekről. Részletes elemzés.
1987-08-28Felvételre jelentkezem... Vonakodó, válogató vállalatok (1.)A város munkaerőhelyzetéről.
1987-07-14Intercisa KupaHúsz építőipari vállalat sportvetélkedője - köztük két külföldi. Eredmények.
1987-07-10Nehéz félév utánFélévi terveiket nem teljesen teljesítették, de jobbak a kilátások a második félévre. Építők és papírgyártók.
1987-06-16Ma is van mit ünnepelniA 26-os vállalat ünnepségéről és a kitüntetett építők névsora.
1987-06-16A sorrend a fontosNagy Alajos építési művezető életrajza abból az alkalomból, hogy az Építők Napja alkalmával kitüntetésben részesült.
1987-02-17Mit csinál most?Megkérdeztük dr. Kerek Andrást, az ÉPINVEST igazgatóját, a városi tanács tervező irodájának egykori főmérnökét.
1986-12-16A vártnál gyorsabban. Szanálás után.A 26-os vállalat eredményeiről. Adatok.
1986-10-09Födémpanel, hétvégi ház, garázsA dunaújvárosi vasbetongyár termékeiről. Termelési adatok.
1986-09-16"Mint a derült égből..." Vették a kalapot s elmentek.hat műszaki ember távozása a DUVÉV-től
1986-09-16Mégegyszer a "balhéról". Nem olyan nagy /?/ szabálytalanság...A 26-os vállalatnál történt szabálytalanságról.
1986-09-12Valami lebegett a szemük előtt. Ki viszi el a balhét?Pénzügyi szabálytalanságok a 26-os vállalatnál. Zsoldos László művezető
1986-07-25Saját erőből. Szép múlt, krízis, bíztató jövő.A 26-os vállalat helyzetéről Baranya Sándor igazgató. Fénykép
1986-07-15Prémium és/vagy levél. Gazdálkodj okosan!A 26-os vállalat első félévi termelési eredményei, a második félév kilátásai. Baranyi Sándor, a vállalat igazgatójának nyilatkozata. Fénykép
1986-07-01Húsz kommunarszki és húsz helyi főiskolás észvételével ismét megkezdődöt a munka a már hagyományos Druzsba - Barátság építőtáborban... (kishír)26-os Állami Ép. Váll. 3-as főépítésvezetőségen dolgoznak.
1986-06-10Kitüntetett építőkAz építők napja alkalmával kitüntetettek névsora.
1986-04-25Piacra termelni. Már nem válogatni, keresni kell.A 26-os vállalatnál 11%-ról 60%-ra nőtt a nem saját célra végzett termelés aránya.
1986-03-26Kísérleti családi ház dermesztett betonbólA 26-os vállalat építi a Pentele városrészben.Az újítás értékelése és leírása.
1986-02-21Számadás a sikerről. Sikerült összefogni az erőket az építőknélBaranya Sándor, a 26. Sz. Állami Építőipari Vállalat igazgatójának beszámolója.
1986-01-07A terv még változhatA Beton- és Vasbetonipari Művek 1986-os terveiről.
1985-12-27Nyereséges a 26. Építőipari Vállalat
1985-06-18Kitüntetett építők.Építők napja alkalmából kapták a kitüntetéseket. Névsor.
1985-06-14Mindennapos vélemények ünnep előtt. Építőnek maradni.Javuló eredményekről nyilatkoznak a dolgozók: Botka Árpád asztalos, Gál Sándor főbizalmi, Pinke István targoncavezető, Hurubán Imre esztergályos, Mittelholcz Sándor kőműves.
1985-05-24A kárát később láthatják. Véget ért egy szakközépiskolaAz Építőipari Szakközép Iskola kihelyezett, esti tagozatának megszűnéséről.
1985-01-22A régi, megbízható hírnévért1983-ban veszteséggel, alaphiánnyal zárta azévet a 26-os gyár.Szanálási eljárás lefolyta-tását kérték. Interjú az azóta eltelt időszakról Baranya Sándorral, aki 1984. dec.15-től a váll. igazgatója.
1984-12-2130 éves a betonelemgyárTermelési és történeti adatok a Beton és Vasbetonipari Művekről. A jubileumi kiállításról készült fénykép.
1984-12-21Harmincéves az elemgyár. A többség törzsgárdatag.Adatok a gyár történetéből. Fénykép az ünnepségről
1984-12-14Gyárunk / a Beton- és vasbetonipari Művek dunaújvárosi gyára...A gyár tevékenységének, szolgáltatásainak bemutatása. Képek. Reklám
1984-12-07Gazdaságosabb termelés, jobb piackutatásA BVM 1983-as 13 milliós nyeresége után most 85 milliós nyereséggel számolnak.
1984-11-30Építeni pedig kell. Középfokú képzés gondjaiA szakmunkásképzés helyzetéről
1984-11-16"Szeretnék itt maradni." A miniszteri biztos egy éve.Barany Sándor, a 26-os vállalat kormánybiztosának nyilatkozata. Kép: B. S.
1984-11-02Kísérlet a Szilágyi Erzsébet utcában. Kulcsrakész félkész ház.Lakásépítés
1984-10-26A párttagok felelőssége is. Ahol a vezetők példát mutatnak.A párt ellenőrző szerepéről tárgyalt a 26-os ÁÉV pártbizottsága
1984-10-18Konténerházak Dunaújvárosból: A stabilizálódás jeleiA 26-os ÁÉV újabb konténerben szállítható épületek gyártását kezdi meg annak érdekében, hogy építőipari termékgyártó kapacitását lekösse és jól értékesíthet, piacképes termékkel álljon elő, és gyorsítsa a kölcsönök visszatérítését.
1984-09-14ABC, óvoda, nyugdíjasház. Az idén még 197 lakás.A 26-os vállalat sikeres első félévről.
1984-09-14Tízmillióért egy autót. Gázvezeték spirálcsőből.Nagy Lajos művezetőnek, a 26-os vállalat kíváló újítójának újítói tevékenységéről. Kép: Nagy Lajos munkaértekezletet tart.
1984-08-14Felajánlások a betongyárban. Kongresszusi munkaverseny.Beton és Vasbeton Ip. Művek munkaverseny felajánlásai.
1984-08-10Az építők is csatlakoztak. Kongresszusi munkaverseny.A 26-os ÁÉV felszabadulási munkaverseny vállalásai.
1984-07-31Nem lelkesedett mindenki. Önállóan gazdálkodó egységek.A 26-os vállalat gazdálkodó egységeinek növekvő önállóságáról
1984-07-13Többször álmodtam ilyet. Tiltják, tűrik, támogatják.A vállalati sport támogatása a 26-os vállalatnál. Anyagi nehézségek.
1984-07-10Tervek, hét évre. Társadalmi vitára készül a "huszonhatos"Baranya Sándor nyilatkozata
1984-07-06/Vissza/ pillantás az első félévreA MOM, a BVM, a hengermű, a 26-os vállalat, a fésűsfonoda első félévi termelési eredményei.
1984-07-03Eredményes félévet zárt a 26. épitőváll...Eredményes félévet zárt a 26. ÁÉV, állapitottameg a vállalati pártbizottság.
1984-06-22Saját tervezésű ajtók gyártását kezdte...Saját tervezésű ajtók gyártását kezdte meg Dújv-ban a 26-os ÁÉV.
1984-06-12Építők köszöntése. Ünnepségek, sport, szórakozásRiport, szövegben és képekben az ünnepségről. Az Építők napjáról
1984-06-12Kitüntetett építőkAz építők napja alkalmával kitüntetett építők névsora
1984-06-08A csőd anatómiájaA 26-os ÁÉV csődjének elemzésa. A talpraállás lehetőségeiről.
1984-06-08Építők napja.Program A Duna-parti csónakház lesz a színhelye a 26-os Állami Építőipari Vállalat szombati juniálisának.
1984-06-07Talpra áll a 26-os ÁÉV1983. novemberében kezdődött a szanálási eljárása gyárban. Megállapították, ugyanakkor azt, hogy szükség van a továbbiakban is a gyárra. 7 évre szóló intézkedési terv készült.
1984-04-10Teljesítményhez a béreket. Új formák, új szabályok.Az érdekeltségi rendszer javítására tett intézkedések a 26-os vállalatnál.
1984-03-20Szabad a gazda - egy millióig. Szervezeti változások a 26-osnál.A szanálási biztos, Baranya Sándor nyilatkozata.
1984-03-06Gyorsan "kifosztották". Lemezradiátor a nyitás napján sem volt.Riport a dunaújvárosi építőanyag-áruház megnyitási ünnepségéről
1984-02-17Sokfélét, haszonnal. Kereskedni tanulnak az építők.Általános gazdasági jellemzés. Tervek, eredmények. Kép: Az asztalosüzem.
1984-02-10Ha nem megy - mehet. Lássuk, mit tudsz? - mondta a brigádvezetőA 26-os vállalatnál az alkalmazás előtt a brigádvezetők vizsgálják a szakmai felkészültséget és a hozzáállást.
1984-02-07Lehetne máskor is? 14 millió forint újításokból.Az újítások eredményei és gondjai a 26-os vállalatnál
1984-02-03Egy év alatt hat év táppénz. A baleset oka...Az üzemi balesetek helyzete a 26-os vállalatnál. Adatok. Elemzés. Okok
1984-01-17Ismét dunaújvárosi panelből építkezünk. ... A Béke városrészi Munkásőr utcában magasodó ház elemei már a BVM dunaújvárosi gyárában készültek. ...Kép az épülő házról.
1983-12-03Átütemezett kölcsönvisszafizetésA 26-os ÁÉV szanálásáról.
1983-09-07képaláírásÚjszerű, az országban még nem sok helyen alkalmazott padlófűtést szerelnek fel a készülő 16 tantermes BVM Tip iskolánál.
1983-06-15Mindig lakásokon dolgoztamSzél István kőműves portréja, akit az építők napja alkalmából Kiváló Munkáért tüntették ki. 30 éve dolgozik Dunaújvárosban.
1983-06-14Vidám építők napjaBeszámoló az ünnepségről. Az ez alkalommal kitüntetettek névsora
1983-05-27Több E-gerenda DunaújvárosbólEbben az évben 335 ezer folyóméterrel több E-gerendát gyártanak a BVM dunaújvárosi gyárában, mint tavaly, így összesen egymillió hétszázezer folyómétert kell gyártaniuk.
1983-02-15Az épülő kokszolónálA december végi szabadság után újra épül a Dunai Vasmű új kokszolóműve.
1983-01-19Dunaújváros. Vízügyi építőkA vállalat 1982. évi tervteljesítéséről.
1983-01-11Betonelemek DunaújvárosbólA BVM Dunaújvárosi Betongyárának fontos termékei a BVM-TIP elnevezésű építési rendszer betonelemei.
1983-01-11Nincs oka a pesszimizmusraAz 1983. évi terv az építők pb napirendjén. A 26. Építőipari Vállalat 1983-ra vonatkozó tervei.
1982-11-05Korona a diplomamunkánAz Építőipari Tudományos Egyesület pályázatán négy helyi főiskolás is díjat kapott. Portréjuk.
1982-11-02Jövőre bérszínvonal leszTermelés és bérgazdálkodás az építőknél.
1982-10-29Beton is kell a házhozHogyan segítik a nagyüzemek a kislakásépítők betonnal való ellátását?
1982-10-15Német fiatalok tapasztalatcseréje DunaújvárosbanA BLK és a BVM együttműködésének keretében a laussigi gyár 7 vasbetonkészítő tanulója az Ottó Thiele üzemi iskola igazgatóhelyettesének kíséretében a dújv-i gyár vendége volt.
1982-09-10Tíz esztendő gyökereiTíz esztendeje hozták létre Dunaújvárosban a Vízügyi Építő Vállalat dunaújvárosi főépítésvezetősségét.
1982-09-10Építők-döntés előttTermelési és pénzügyi válság.
1982-08-28Fejünk fölött a tetőA Beton és vasbetonipari Művek dunaújvárosi gyárának termelési főmérnöke, Szabó Kálmán nyilatkozik a gyár termelési eredményeiről. Tervek.
1982-08-24Dominóházak, konténerben-exportraA 26-os vállalat szállítja Nigériába.
1982-07-31Bezárt a táborVéget ért a 8. barátság építőtábor, amelyen kommunarszki és dunaújvárosi főiskolások együtt dolgoztak a 26-os ÁÉV különböző munkahelyein, négy héten át.
1982-07-30Nehéz félév után az építőkElkészült a 26-os Állami Építőipari Vállalat féléves mérlegbeszámolója.
1982-07-02A tartózkodás okai-az okok magyarázataA pluszmunkákat vállalók szervezettebb foglalkoztatására van szükség. Egyéb munkaszervezési kérdések.
1982-06-29Köszöntő tíz évvel a nyugdíj utánA Munka Érdemrend arany fokozatával kitüntetett Nagy Sándort ünnepelték hetvenedik születésnapja alkalmával.
1982-06-22Tehát nemcsak panelbőlÚj építési módszerek a BVM-TIP szerkezettel. A Béke városrészben próbálják ki.
1982-06-18Változott a munkarendAz új munkaidőről a 26-os vállalatnál.
1982-06-15Építők napi ünnepségekKitüntetettek névsora.
1982-04-16Pro Urbe-t kaptakSárai János, a darus, Bondor Vincéné, a gépkezelő. Portrék.
1982-03-26A válasz: több igen és kevés nemKérdés a párt-vb-n: lehetne-e újra dunaújvárosi panel Dunaújvárosban? Lehetőségek, tervek.
1982-02-26Romlott a hatékonyságMegyei tükör az építőiparról.
1982-02-09Például Pakson24 távfűtés lakást építenek a paksi KISZ-fiatalok. 114 négyzetméteres lakások dunaújvárosi panelból.
1982-01-22Van és mégsincsAz 1980-ban megszüntetett házgyár továbbra is termel - vidékre. Szakvélemények szerint ha felújítják az elavult gyártóelemeket ismét tudna szabvány-elemeket adni.
1982-01-15Ezerrel több a borítékbanBértömeggazdálkodás az építőknél.
1981-12-08Ök is a piacról élnekA 26. ÁÉV tervei 1982-re.
1981-11-27A munka helybe megyA 26-os ÁÉV több ipari szövetkezettel áll kapcsolatban, amelyek előállítják számukra a különféle vasszerkezeteket, asztalosipari termékeket.
1981-11-06Több feladat - bővülő járműparkkalAz ÉPFU dújv-i kirendeltsége a 26-os ÁÉV géptelepére költözött. Az építők fuvarfeladataiknak és járműparkjuknak jelentős részét is átadják.
1981-10-27Ifjúsági parlament az elemgyárban. Tennivalók, három évreA BVM dunaújvárosi gyárában. Eredmények, tennivalók az ifjúsági politikában.
1981-10-20Elföldelt sikerek. Jeltelen jubileum1972. jan-ban érkezett Dújv-ba a Vízügyi Építő Vállalat Losonczi Imre vezette főépítésvezetősége. Rövid történet. Tarajossy Sándor vezető nyilatkozata. Kép: A székház.
1981-10-06Költözik a telephelyMegépült a 26-os ÁÉV központi telephelyének újabb létesítménye, ahová a vállalat gépesített építésvezetősége költözik.
1981-10-02Gondoskodás az építőmunkásokról. Dunaújváros felsőfokú társközpontA Fejér megyei Tanács a 26-os ÁÉV szociálpolitikáját tűzte napirendre.
1981-09-29Felkészülés az ötnaposra. Január 1-től: 42 óraA 26-os ÁÉV 1982. jan.1-től tér át a heti ötnapos munkarendre. Intézkedési tervet dolgoztak ki.
1981-09-25Pakstól PécsigPakson az atomerőmű melegvíz csatornáját építi a 26. ÁÉV, s a pécsi hőerőmű berendezéseinek felújításán dolgozik.
1981-09-23Program a munkaidő csökkentésére1982. jan. 1-től akarják bevezetni az ötnaposmunkahetet a 26-os ÁÉV-nél.
1981-09-11Miniszteri szemle az építőknélAz Építésügyi és Városfejl. Min. dr. Ábrahám Kálmán miniszter vezetésével kihelyezett miniszteri értekezletet tartott kedden a 26-osnál.
1981-06-12BázisA 26.sz .ÁÉV ipartelepet létesített a Papírgyári úton.
1981-05-16képaláírásDunaújvárosban, a Béke városrészben épül az új, 100 személyes Clasp-rendszerű bölcsőde, a26. ÁÉV 3. sz.főépítésvezetőségének kivitelezé-sében.
1981-05-07Svéd licenc alapján gyártanak a Beton- és Vasbetonipari MűveA Betonn -s vasbetonipari Művek dújv-i gyárában gyártják a Strang-betonelemeket. Ezek növelt törőszilárdságúak és az új típusú BVM-Tip épületszerkezeteknél alkalmazhatók. (teljes szöveg)
1981-04-24Az építők eredményeiA 26-os ÁÉV első negyedévi tervteljesítéséről.
1981-02-24Kommunista műszakokA 26-osok a múlt szombaton kommunista műszakot tartottak az SZKP XXVI. kongresszusának tiszteletére. A vízmű távfűtési karbantartó részlege szintén kommunista műszakot tart.
1981-02-17Kommunista műszak a VIZÉP-nélAz SZKP kongresszusának tiszteletére kommunista műszak a VIZÉP-nél. A kokszolómű építésénél a VIZÉP építi az új hűtőtornyot. A határidő 1981. június 30. A Pollack Mihály szocialista brigád vállalta a határidő előrehozatalát fél évvel. Az új kokszoló építésénél. Kép: A szerelők
1981-02-13Helytálltak az építőkAz építők 1980-ra 1 milliárd 718 millió forintos saját építési-szerelési tervet irányoztak elő,melyet mintegy 12 millióval teljesítettek túl.
1981-02-06Jelentős feladatokAz építők pártbizottsága megvitatta az V. ötéves tervidőszak cselekvési programja végrehajtásának főbb tapasztalatait, a VI. ötéves terv vállalati tervkoncepcióit.
1981-02-06Tanácskozott az építők pártbizottsága. Jelentős feladatokGazdasági és politikai eredmények. Az ötéves terv célkitűzései.
1981-01-27Pártnap az építőknél. Fejlődés, a gondok ellenéreA 26-os vállalat eredményeiről és terveiről. Kép: A pártnap elnöksége.
1981-01-23"Ha hívnak, újra jövünk"A homokmégyi Aranykalász Tsz mintegy félszáz termelőszövetkezeti munkása dolgozik a 26-osokkal a kórház új épületszárnyának építésénél.
1981-01-2126-os ÁÉV: Atomerőmű, gyárak, lakótelepekA 26-os ÁÉV múlt évi eredményeiről.
1980-12-30Építeni...a 26-os ÁÉV tervteljesítéséről.
1980-12-19Folytatjuk tovább...Ez évben a 26-os ÁÉV 604 lakás átadását vette tervbe, amit teljesíteni is tudnak dec. végéig.
1980-12-19Öt esztendő képekbenA 26-os ÁÉV V. ötéves tervének teljesítéséről.
1980-11-28képaláírásSzereli a Skála áruház vázszerkezetét a 26-osÁÉV.
1980-10-24Az építőipari szolgáltatások helyzetérőlKülönösen az IKVV tevékenységét bírálták. Ajánlások, tervek.
1980-10-14ÉTE-taggyűlésTájékoztatás a gyűlésről. Építőipari Tudományos Egyesület.
1980-10-07Óriáskémény PaksonA 26-os Vállalat építi a paksi erőmű 100 méteres kéményét.
1980-09-09Dunaújvárosi építők SzázhalombattánA 26-os vállalat százhalombattai tevékenységéről. Öt év alatt 825 lakás.
1980-09-02A nehézségek ellenére eredményes munkaAz építők gazdasági munkája a városi párt-vb napirendjén.
1980-07-29Építőipari utánpótlásBővül a szakmunkásképzés. Új épületszárnnyal bővül a 340-es Építőipari Szakmunkásképző Intézet Dózsa György út 35.sz. alatti épülete az 1980-81-es tanévre.
1980-07-08Dunaújvárosi építőtábor1980. június 22-től július 6-ig tartott a dunaújvárosi építőtábor első turnusa, ahol a Szolnok megyéből érkezett diákok dolgoztak a 26. ÁÉV-nél.
1980-06-24" ... jó lenne még építeni..."Lambert Lajos, a 26-os Állami Építőipari Vállalat nyugdíjas építésvezetője az életéről mesél.
1980-05-30KépaláírásAz új betonacélüzem megmunkáló gépeinek bemutatója volt a napokban. (nem teljes szöveg)
1980-05-13Sár a cipőn...A 26-os ÁÉV Jedlik Ányos brigádjáról.
1980-04-15Javuló termelékenységJó negyedévet zárt a 26-os ÁÉV.
1980-03-14Dunaújvárosiak építikA dunaújvárosi építők építették a paksi atomerőműhöz szükséges hajózható csatornát és vízkivételi berendezést.
1980-02-12A jövőben-még jobbanA párttagok küldöttei értékelték a XI. kongresszus óta végzett munkát, állást foglaltak a XII. pártkongresszus irányelveivel kapcsolatban.
1980-02-05Az építőipar és az új gazdasági szabályozókA 26-os vállalat gazdasági igazgatóhelyettese,Linka Antal nyilatkozik a vállalat munkájáról.
1980-01-16Dunaújvárosban, a Gagarin téren...Dunaújvárosban, a Gagarin téren megkezdődött egyszázszemélyes óvoda építése.
1980-01-04Építők az év végén, év elejénSzabó Mihály, a vállalat igazgatója beszámol a tervteljesitésről, az 1980. év feladatairól.
1979-11-20Előtérben a szervezettségMűszaki konferencia az építőknél. Tervek, eredmények. Részletes tájékoztatás.
1979-11-16Bejárók és szállólakókPárt-vb a 26-os ÁÉV-nél. A vállalat szociálistámogatásairól, a bejárók és szállólakók helyzetéről.
1979-11-16"A hirnév kötelez"Kongresszusi munkaversenyben az ácsok. A 26-os vállalatbrigádjainak munkaverseny-sikereiről.
1979-09-21Öntapadó falburkolat, bepattintható csőA 26-os ÁÉV 15 éves fejlesztési programja.
1979-09-21Hétszázharminc nap után újra itthonNedeczky János kőmíves visszaemlékezése Uszti-Ilimszkben töltött idejéről. Több kitüntetést kapott az ott végzett munkájáért.
1979-08-17Kongresszusi munkafelajánlás az építőknélBeszámoló a brigádvezető értekezletről.
1979-08-17A jövő építőiRészletes tájékoztatás a 26. Állami Építőipari Vállalat munkájáról. Eredmények, tervek. Képriport a különféle munkaterületekről.
1979-08-07Műszaki konferencia az építőknélRészletes ismertetés a tervteljesítésről.
1979-07-29A jövő körvonalaiA 26-os ÁÉV eredményei és a 15 éves fejlesztési program.
1979-07-13Félév az építőknélA 26-os váéllalat első félévi eredményei, feladatai a következő időszakra, tervek, fejlesztés. Kép: Közműalagút a Béke városrészben
1979-06-12Építők napja '79A péntek délután (jún. 8.) rendezett építők napja rendezvényeiről
1979-06-01Megéri a fáradozást? Beszélgetés a dunaújvárosi gyár oktatóiA vasbetonelemgyárban folyó szakmunkásképzésről nyilatkoznak az oktatók. Kiváló oktatói munkát végeznek a Kuminka fivérek.
1979-05-08Létszám helyett háttériparA 26-os vállalat korszerűsíti gépparkját és megteremti saját háttériparát
1979-05-04És a múlt...A Sztálinvárosi Magasépítőipari Technikum 25 éve végzett hallgatóinak visszaemlékezése.
1979-04-27Utazás 32 millióértA dújv-i 26-os ÁÉV 1100 dolgozója utazik napontavagy hetente munkába a különböző építkezésekre.A vállalat 1978-ban 32 millió forintot fordította dolgozói utaztatására.
1979-04-27A pálya íve26. sz. Állami Építőipari Vállalat. "Elindul" egy vállalat. A kétszázmilliótól a másfél milliárdig. A sikerek továbbra is köteleznek. Alkotókedv, szakmai tudás.
1979-04-13Három nagyvállalat első negyedévi munkájaDunai Vasmű, Papírgyár, 26. Építőipari Vállalat.
1979-03-09Nehezebb feltételek között, eredményes politikai munkaA városi pártbizottság vezetőinek munkalátogatása az építőknél.
1979-02-02"Az épitőipar reneszánszát éljük"Engl Tibor főosztályvezető nyilatkozik az Átszervezés lényegéről - a 26-os vállalatnál. uj, a vállalkozási osztály. Mi tette szükségessé? Mit várnak az átszervezéstől?
1979-01-09Két nagyvállalat a "mérleg" serpenyőjébenA 26.-os Állami Építőipari Vállalat és a Papíripari Vállalat eredményes évet zárt 1978-ban.
1978-12-15Felújítják az ASTEBÁT. Gyors ütemben folynak a munkákNov. 8-án elkezdődött a dunaújvárosi BVM-ben az ASTEBA hálóhegesztőgép felújítása. A tervek szerint dec. 18-án elkészülnek a felújítással.
1978-12-12Rekonstrukció és tervteljesítés. Az épületelemgyár decemberbA Beton- és vasbetonipari Művek dunaújvárosi gyárában folyó munkáról, eredményeiről, gondokról, tervekről.
1978-12-01Húsz éve alakultak az első építős szocialista brigádokAz első brigádvezetők névsora. 1958 november 22-én tartott tanácskozáson alakultak meg.
1978-12-01Tervpályázat új kövérházak kialakításáraA városi tanács és az ÉTE pályázatáról
1978-10-20Trnavai látogatásNyolctagú küldöttség képviselte a 26-os vállalatot a Trnavai építők húszéves jubileumának ünnepségén.
1978-10-10Hatvannyolc új otthonértA lakásépítés helyzete. A 26-os vállalat tervei, illetve tervlemaradása.
1978-10-06A jövő évi cselekvési program fő irányelveiről és a nőpolitikai határozat végrehajtásáról tárgyalt az építők pártbizottságaAz irányelvek ismertetése.
1978-09-29Nyolcvan új lakásA Béke városrészben újabb 80 lakást adott át a 26. ÁÉV. Itt már 206 új lakás várja a családokat. (teljes szöveg)
1978-09-08Tovább bővítették a gyártástechnológiákat1978. első félévének jelentős üzem- és munkaszervezési intézkedései a dunaújvárosi BVM-ben.
1978-09-01SzondaA Beton- és Vasbetonipari Művek dunaújvárosi gyárában történt súlyos munkafegyelmi ügy története - jegyzőkönyvi kivonatokban. A cikk felveti a sértett és a kollektíva felelősségét is.
1978-08-22A személyzeti munkában a jelölt kiválasztása csak az első lépésBeszélgetés Engl Tiborral, a 26. Áll. Építőipari Vállalat személyzeti és oktatási főosztályának vezetőjével. A személyzeti munka elvi és gyakorlati kérdéseiről. Munkahelyi környezet. Szakmai továbbképzés. Káderek kiválasztása. Vezetőcserékről. A vezetéstudomány elsajátításáról.
1978-06-30Megyei pártbizottsági bejárás az építőknélA 26-os ÁÉV munkáját tanulmányozta a megyei pártbizottság titkára Závodni László. A házigazdákkal közösen megtárgyalták a lakásépítés, kórházépítés, kórházbővítés, iskolaépítés helyzetét.
1978-06-30Minőségi bérezés minden munkahelyen (kishír)A 26-os ÁÉV-nél is új bérezési formát, a minőségi bérezést vezettek be január 1-jével. (nem teljes szöveg)
1978-06-30Ami nincs benne a borítékban...A 26-os ÁÉV a szociálpolitikai tervek végrehajtását értékelte.
1978-06-23A nyolcezredik házgyári lakás (képaláírás)A Béke városrészben épül a Dunaújvárosi Tervező Iroda dokumentációja alapján, a betonelemgyár házgyárában készült elemekből a város nyolcezredik lakása, a 26-os ÁÉV kivitelezésében. (nem teljes szöveg)
1978-06-21Gépi adatfeldolgozás a tervezésbenA 26-os ÁÉV több területen használja fel a gépi adatfeldolgozást.
1978-06-16Magas műszaki színvonal és technológiai kultúraTermékszerkezet átalakítása érdekében új gyártósorokat építenek Dunaújvárosban a BVM-ben. Jelentős erőfeszítések szükségesek, hogy a gyár 1980. évi kötelezettségét a több mint 600 millió forintos termelési értéket teljesíteni tudja. A beruházás befejezése után új termékeket is állítnak majd elő.
1978-06-16A cél: olcsóbb lakás (képaláírás)A 26.sz. ÁÉV dolgozói megkezdték a 6 cm vastag vasbeton válaszfalak gyártását és szerelését. (nem teljes szöveg)
1978-06-06Augusztusra elkészül (képaláírás)Dunaújvárosba költözött a Vízügyi Építő Vállalat egyik főépítésvezetőssége. Hozzálátott a Papírgyári úton a húszmillió forintértékű végleges telephelyének építéséhez. (nem teljes szöveg)
1978-06-06Építők napján az építőkrőlÁtfogó ismertetés a 26. Állami Építőipari Vállalat tevékenységéről. Képek: Házgyári látkép. Új városrész születik /Béke városrész/; A fehérneműgyár új épülete; konverteres acélmű építése.
1978-06-06Bemutatjuk a Beton és Vasbetonipari Művek dunaújvárosi gyárátA gyár részletes bemutatása. Vázlatos gyártörténet napjainkig.
1978-05-26Dinamikus fejlődés, kiegyensúsolyozott gazdálkodás, jó irányító munkaAz építők cselekvési programja a városi párt vb napirendjén. Egy év alatt 10,8%-os volumennövekedés. Adósság nélkül zárni az évet. Szemmel tartják a cselekvési programot. A határidő nem lehet alku tárgya. Részletes adatok.
1978-05-23A minőségről - a betonelemgyárbanA meglévő hibák megszüntetéséről, lehetőségeiről. Szigorított MEO. Oknyomozás. Egy kis odafigyelés. Ahol évente 1100 lakás készül...
1978-05-19Hatvanhárom újítási javaslatot nyújtottak be április végéig (kishír)A 26-os Állami Építőipari Vállalat dolgozói. (nem teljes szöveg)
1978-05-16Tíz év a könnyű-acélszerkezetes építésbenRészletes beszámoló a 26-os vállalat építkezéseiről.
1978-04-18Hatékonyság és minőségKISZ küldöttgyűlés a papírgyárban és a 26. sz. Állami Építőipari Vállalatnál. Részletes beszámoló a gyűlésen elhangzottakról.
1978-04-11Milyenek a dunaújvárosi lakások?Riport a lakásépítés építési hibáiról. Nyilatkozik a lakó, a kivitelező. Kommentál az újságíró.
1978-04-02Megkezdték a dunaújvárosi kórház bővítésétA 26-os Állami Építőipari Vállalat mintegy 180 millió forintos költséggel, lift-shlaab rendszerrel 300 ágy befogadására alkalmas épületszárnyat épít.(teljes hír)
1978-03-14A vállalások és a vállalati célok jegyébenTanácskoztak az építők brigádvezetői. Tovább folytatódik a munkaverseny. Vállalati tervek és célok. Cselekvési program.
1978-02-24Újítsunk. Sikeres Újítómozgalom az építőknélA 26-os vállalatnál folyó élénk újítómozgalomról. Adatok, eredmények.
1978-02-01BetonozásDunaújvárosban a 26-os ÁÉV betongyáraévente 83 ezer köbméter betont állít elő. Jelenlegi legnagyobb "fogyasztójuk" a Dunai Vasműben épülő konverteres acélmű.
1978-01-20Volt egy brigád...Forgács János építőipari brigádjának dicsősége és hanyatlása. A hanyatlás története.
1978-01-17Újítók vetélkedőjeAz egy brigád, egy újítás mozgalom elmúlt évi eredményeit értékelték a napokban a 26-os Állami Építőipari Vállalatnál. ... első helyen a Gyuráki Pál vezette lejetos brigád végzett.
1978-01-13Szolgálat a pulpitusonÁcs Zoltán portréja, aki 1951-óta szervezi az építőipar szakmunkás-utánpótlását és 1952-óta népi ülnök. Szakmai és ülnöki tevékenységéről. Kép: Ács Zoltán
1978-01-08ÜzemrekonstrukcióA dújv-i Beton- és Vasbetonipari Művek 1975-ben kezdte meg az üzem rekonstrukcióját. Eddig 148,2 millió forintot használtak fel.Az 1978. évi rekonstrukció összege 78 millió forint.
1978-01-06Hol tart a rekonstrukció?A Beton- és Vasbetonipari Művek legnagyobb V. ötéves tervi beruházásának állásáról. Nagyobb terület - új üzemrészek. Elvileg - félidőben. A megújulás folyamatában. Korszerű lesz - de mikor?
1978-01-03792 lakás DunaújvárosbanA tervek szerint idén 792 lakást szerelnek össze a 26-os emberei, melynek elemei a helyi épületelemgyárban készülnek.
1977-12-13Mérkőzés az igényekkel. Kapacitásbővítő beruházások az építőknélTelephelyépítés és gépesítés. Építőmunkát megtakarító új technológia. Létszámhiány. Jövőre is lesz bőven építeni való.
1977-12-02Dunaújváros építészeti értékei. Építészetünk és perspektívánk IV.Balla Józsefnek, a Városi Tervező Iroda főmérnökének előadása városunk építőiparáról és építészetéről. Kivonatos ismertetés az MTESZ dunaújvárosi ülésén elhangzott előadásról. A városépítés szolgálatában az építőipar. A városépítés fő értékei. A Castrum városrész.
1977-12-02Amit elértem, nemcsak az én érdemem...Portrévázlat dr. Csaba Györgyről, a 26-os vállalat gazdasági igazgatójáról.
1977-11-29Új bérforma az építőknél. A kezdés: 1978. jan. 1-énMinőségi munkára ösztönző új bérezés. Szabályzat
1977-10-14A tömegpolitikai irányító munka az építőknélJó az információ. Nagy a munkásvándorlás. Politikai oktatás és a kádermunka terve öt évre szól. Felnőttoktatás. Kollektív döntések. Jó propaganda. Vitakörök. Elismerésre méltó, jó munka.
1977-09-13Miért szükséges középfokú építőipari képzésÖsszehasonlító táblázat a megyei építőipari vállalatok termelési értékével. Részletes indoklás a középfokú építőipari oktatás szükségességéről. Mi legyen a megoldás? Lesz-e, és mikor?
1977-09-02Dunaújvárosi ötletemberek: Ujítás minden méterenA dunaújvárosi 26-os Állami Építőipari Vállalat újítóiról. Az újítások száma, haszna, számszerű felsorolása.
1977-06-28Bemutatkozik a 26. Állmai Építőipari VállalatAz építőipar kezdete, és a folytatás.
1977-04-16Elegendő víz - hat hónappal korábban: Ercsi - Dunaújváros1972-ben kezdte meg tevékenységét Dunaújvárosban a Vízügyi Építő Vállalat. Feladatuk az Ercsi - Dunaújváros vezeték megépítése, befejezési határidő: 1978.dec.31. Az építkezés munkálatairól.
1977-03-01Építőnek lenni politikai küldetésA gazdasági helyzetről. Mit vár az ország az építőipartól? Bondor József miniszter előadása az építők pártnapján.
1977-03-01Építsünk házat! "Mi leszek, ha nagy leszek?"Az építőipari szakmunkásképzés gondjairól.
1976-10-28Rekonstrukciók a betonelemgyárbanA BVM az V. ötéves tervidőszakban csaknem 1,3 milliárd forintot fordít állóeszközeinek fejlesztésére, elsősorbana termelési szerkezet átalakítását segítő beruházásokra.
1976-08-13Elutaztak Uszty-Ilimszkbe az építő fiatalokA szibériai ipari centrum építéséhez - köztük tizenegy dunaújvárosi fiatallal. A dunaújvárosi fiatalok névsora.
1976-08-03Tervszerűbb és fegyelmezettebb munkávalTávlati cél: a kapacitás növelése.
1976-07-23"... a küszöböt, azt én csinálom meg..."Interjú Gölle Ferenccel, a 26-os Állami Ép. V. épületasztalosával, az Uszty-Ilimszkbe utazó magyar ifjúmunkások egyikével.
1976-07-20Tizenegy dunaújvárosi ifjúmunkás az Uszty-Ilimszkbe indulók közöttA világ egyik legnagyobb faipari komplexuma felépítéséhez, a Szojetunióba.
1976-07-08A 26-os építők lakásai: Előnyben a nagycsaládosokA 26-os ÁÉV-nél elkészült a dolgozók lakásépítésének támogatásáról szóló szabályzat. A szabályzatról.
1976-06-29A Beton- és Vasbetonipari Művek dunaújvárosi házpanel üzemeA BVM dunaújvárosi telepe 1964-ben kezdte meg a termelést. Az év végére várhatóan elkészül a 15 000. panel lakás.
1976-06-27Színes panelházak DunaújvárosbanUjfajta, sínes házgyári panelek gyártását kísérletezték ki.
1976-06-08Építők köszöntéseNagy ünnepségek és a kitüntetések átadása a 26-osoknál és az épületelemgyárban.
1976-06-04Az építők napja ünnepi programjaAz 5-én kezdődő ünnepség részletes programja.
1976-04-30Huszár István látogatása Fejér megyébenHuszár István, az MSZMP PB tagja, a Minisztertanács elnökhelyettese, az Országos Tervhivatal elnöke tegnap Dunaújvárosba látogatott. Ő adta át a 26-os ÁÉV-nek a Minisztertanács és a Szakszervezetek Országos Tanácsa Vörös Zázlaját.
1976-03-23KISZ-küldöttgyűlés az építőknél és a papírgyárban1973 jan. - 1976 jan. közötti időszak eredményeinek értékelése. A küldöttek megválasztása a városi KISZ értekezletre.
1976-02-25Házakhoz való1200 lakás készül el az idén a BVM dunaújvárosi elemgyárában. A panelek mellett jelentős tétel a gyártásban a vasbeton-gerenda készítés is. A különleges szelvényű - többnyire kislakásépítésnél használatos - gerendákból évről évre növeli termelését az elemgyár.
1976-02-25Házakhoz való1200 lakás készül el az idén a BVM dunaújvárosi elemgyárában. A panelek mellett jelentős tétel a gyártásban a vasbeton-gerenda készítés is. A különleges szelvényű - többnyire kislakásépítésnél használatos - gerendákból évről évre növeli termelését az elemgyár.
1976-02-19Ezerkétszáz lakás Dunaújvárosból: Falura isA BVM gyárának termeléséről.
1976-02-11Dunaújvárosi asztalosokA 26-os építők pipacstelepi asztalosüzeméről.
1976-01-23A hatékonyabb munka növeli az építési kapacitást isÜlést tartott az építők pártbizottsága. Megtárgyalták az V. ötéves terv időszakára és az 1976. esztendőre szóló cselekvési programját.
1975-12-19Jubileumi díszoklevelet kapott nyolc veterán építőBuczó Gyula, Demény József, Bánhidi István, Fazekas István, Hajdu László, Kolbeck István, Sihoczky István, Sztipkovics Kálmán.
1975-12-12Tizennégyezer család otthonaA dunaújvárosi panel karrierje.
1975-12-05A várossal együtt növekedve...A 26-os ÁÉV 25 évéről sok dátummal és régi építőmunkások képével összefoglaló cikk. Képek az építőmunkáról: a százhalombattai "olajváros", a vállalat paksi betongyára. Épül a papírgyár. Új házak a Vasmű úton.
1975-10-14Egységes, tagozatnélküli szakmunkásképzés az építőiparbanHúsz éve folyik Dunaújvárosban az építőipari szakmunkásképzés
1975-10-10Szakközépiskolát igényel a dunaújvárosi építőiparKözépszintű vezetőkből kevés van az építőiparban
1975-09-18Az ÉTE őszi programja
1975-07-25Újítási feladatterv a 26. Állami Építőipari VállalatnálAz építőipari igényeket csakis a termelékenység fokozásával lehet kielégíteni.
1975-07-01Fülöp Zsogmond munkásőr, a 26-os Építőipari Vállalat......törzsgárdatagja esztergályos, Dunaújváros alapítói közé tartozik. A városépítés 25. évfordulója alakalmából a "Munka Érdemrend" aranyfokozatával tüntették ki. (teljes szöveg)
1975-06-21Szociális létesítmény műszaki átadása kezdődött...A BVM Dunaújvárosi Gyára Pécsi Gyáregységének hirdi telepén mintegy 6 millió forint beruházással épült öltöző, fürdő és étkezde.
1975-06-10Lesz-e multilit futószalagonSzínespanelek előállítása.
1975-04-08Dunaújvárosiak építikMár külföldön is hódít a könnyűszerkezetes építkezés.
1975-03-25Gyár születik új városbanTörténeti áttekintés a BVM Dunaújvárosi Gyáráról.
1975-03-04Katonák DunaújvárosértA fegyver forgatása mellett a termelési munkában is helyt kell állni a besorozott katonáknak.
1975-01-31Húszéves az épületelemgyárHúsz esztendeje a Pipacstelepen kezdte működését az épületelemgyár.
1974-12-20Szocialista módon fejlődni csak a hármas jelszó jegyében lehetSzocialista brigádvezetők tanácskozása az építőknél. Több mint 200 szocialista brigád vezetője értékelte a kongresszusi munkaversenyt, értékelte a brigádok munkáját, kijelölte a feladatokat.
1974-12-06Csúcsformában a házgyár20%-al több lakás készül a tervezettnél.
1974-12-03Művezetők tanácskoztak az épületelemgyárbanMűvezetői tanácskozást tartottak az épületelemgyárban nov. 28-án, az üzemi demokráciáról.
1974-12-03Szovjet építési delegáció járt DunaújvárosbanRövid beszámoló.
1974-11-26Tizenkétezer házgyári lakás DunaújvárosbólA vasbetonipari művek dunaújvárosi nagyüzeme 10 és fél évvel ezelőtt kezdte meg a lakások nagyüzemi sorozatgyártását.
1974-11-21Tizenkétezer házgyári lakás DunaújvárosbólA BVM dunaújvárosi üzeme 10 és fél éve kezdte meg a lakások nagyüzemi sorozatgyártását. Azóta 12 000 lakás összeszereléséhez szükséges nagypanelt, konyha-fürdőszoba térelemet készítettek a gyárban. Az év utolsó negyedében a házgyáriak kongresszusi versenyében naponta 6-6,5 lakáshoz szükséges nagypanelt és térelemet gyártanak.
1974-11-16Otthont épít - otthont kínál a BVM dunaújvárosi Gyára
1974-11-12Az épületek karbantartásárólHétfőn háromnapos műszaki-gazdasági konferencia kezdődött Dunaújvárosban az épületfenntartással kapcsolatos időszerű gyakorlati kérdésekről.
1974-11-06Számvetés - év vége előttMűszaki konferencia volt nov. 1-én a 26. Építőipari Vállalatnál .
1974-10-29A fedett uszodáért és a vietnami iskolért szorgoskodnak az épületelemgyári munkásokTerveikről.
1974-10-01Könnyűszerkezetű iskola és óvoda épül Dunaújvárosbanhelyben gyártott könnyűszerkezetes építkezéssel készülnek új épületek a városban. 24 tantermes általános iskola a Castrumban ( a pincesori tízemeletes lakóház és a közgazdasági iskola között), a Dózsa II. városrészben pedig egy 200 személyes óvoda, valamint egy 16 tantermes általános iskola.
1974-09-27Kettős kontraszt. Beszélgetés építőművészekkelBeszélgetés az 1974. szept.16-17-én megrendezett építőipari szimpózium több, neves építőművésszel.
1974-09-24Törlesztik az adósságot az épületelemgyárbanA XI. pártkongresszus tiszteletére indított munkaversenyben az épületelemgyár lagfontosabb munkaverseny üzeme, a házgyár jócskán lemaradt. A lemaradás megszüntetésére hozott intézkedések.
1974-09-17Túlteljesítjük lakásépítési tervünketHétfőn kétnapos építőipari tudományos szimpozion kezdődött Dunaújvárosban. A konferencián részt vett Bondor József építésügyi és városfejlesztési miniszter, D. F. Novikov a szovjet nagykövetség gazdasági tanácsosa, Nyikolaj Ullasz a szovjet éptészszövetség titkára, Simor János építésügyi és városfejlesztési miniszterhelyettes.
1974-08-30Részleges rekonstrukció az épületelemgyárbanKorszerűsítés a Beton- és Vasbetonipari Művek dunaújvárosi gyárában.
1974-08-16Elkészültek az építők az ötezredik házgyári lakás szerelésév1964 júliusában kezdték városunkban szerelni a városban gyártott panelekből a lakásokat. Most elérkeztek az ötezredik előregyártott elemből épült ház összeszereléséhez.
1974-08-09Tervlemaradás az épületelemgyárbanA lemaradás okairól.
1974-08-09Építő brigádok a hullámpapírgyárnálJó ütemben dolgoznak a 26-os ÁÉV brigádjai a hullámpapírgyár építkezésén.
1974-08-06Műszaki konferencia a 26. Építőipari VállalatnálKritikus légkör - előremutató döntések.
1974-07-26Elkészült az építők féléves mérlegeJavuló eredmények a 26. Állami Építőipari Vállalatnál.
1974-07-05Fiatal építőmunkások a szocialista munkaverseny-mozgalombanKongresszusi felajánlásuk: másfélmillió forint értékű többletmunka
1974-06-28Országos feladatok megvalósításának részese a 26. sz. ÉpítőiÜzemtörténet
1974-06-11Kitüntetések -jutalmak -vidám hangulat az Építők napjánVidám hangulat az építők napján.
1974-05-07Kitüntetett újítók.A 26. ÉV-nál Kiváló újítü arany fokozat: Farkas János, Száraz László, hetényi Lajos, Nemes Imre. Ezüst fokozat: Hájas Bálint, Beszédes Deyső, Nagy Alajos.
1974-04-30Átadták a Kiváló Vállalat kitüntetést az építőknekBeszámoló az átadásról.
1974-04-22A következetesség gyümölcseFennállása óta legjobb évét zárta a 26-os ÁÉV. 1973-ban a dunaújvárosi építők 1023 lakást adtak át, százhússzal többet az előző évinél.
1974-03-08Dr. Szabó János minisztériumi államtitkár DunaújvárosbanDr Szabó János Építésügyi és Városfejlesztési minisztériumi államtitkár
1974-03-05Közel az egymilliárdhozE hónapban nyereségfizetés. Hogyan dolgoztak az építők 1973-ban?
1974-02-12Miért csökkent a lakásgyártás üteme az épületelemgyárban?Az első negyedévre tervezett 139 lakásból csak 77 készült el anyaghiány miatt
1973-12-29NIVÓ-díj a BCM építőinekÉpítészeti nívódíjat kapott a 26-os számú Állami Építőipari Vállalat.
1973-10-05"A vállalati belső ellenőrzés a vezetés önkontrollja"Építőipari vezetők országos tanácskozása Dunaújvárosban.
1973-09-07A szakma kiváló brigádja címet nyerte le az építők Sándor Zoltán ácsbrigádjaSzakma kiváló brigádja miniszteri kitüntetést kapott.
1973-08-07Korszerű gépeket korszerű szervezéssel üzemeltetni.Az építőiparban is megnőtt az idő rangja. Beszélgetés Dukai Pállal, a 26. Építőipari Vállalat munkatársával.
1973-02-28Kohósalakból készülA BVM gyárában - a téli szünet után - folytatják a kézi falazóblokkok gyártását. A falazóelemeket cementtel erősített kohósalakból préselik.
1973-01-23Dunaújvárosban 17 ezer érdekeltKiket érint városunkban az 1973. márc. 1-től esedékes béremelés?
1973-01-16Nyolcvan vizsgázóDecemberben közel nyolcvanan tettek biztonságtechnikai vizsgát a BVM dunaújvárosi gyárában. Az oktatásról.
1973-01-09Túlteljesítette 1972. évi tervét az épületelemgyárNegyvenmillió terven felül.
1973-01-05Gyárkorszerűsítés saját erőből, munkaerő-csökkentésselA Dunaújvárosi Épületelemgyár eddig kétszer nyerte el a SZOT vörös vándorzászlaját, és ötször tüntették ki a Szocialista munka gyára és az Élüzem címmel. Komplett lakásokat, födémgerendákat, mezőgazdasági vázszerkezeteket, iroda és öltözőelemeket és falazóblokkokat gyárt. 1964-ben indult meg a termelés, júliusban már kész elemeket szállítottak. Technológiakorszerűsítés: a mai elemből már 13 féle házat lehet összeállítani, s már tíz emeletesek is készülhetnek belőle. Az úgynevezett C-típusból gázrobbanásbiztos lakások készülnek.
1972-12-08Egymilliárd forintos tervet valósít meg 1973-ban a 26. Építőipari VállalatA súlypont: Dunaújváros. Utat tör a könnyűszerkezet. A munkaerő utánpótlás forrásai. Cél: a hatékonyabb gazdálkodás.
1972-11-23A lapát nyugdíjban23 éve telepítették a betongyár gépeit ide Angliából. Azóta történt felesztése, automatizálása alapvető változást hozott létre: jobb és több szerkezetű betont készítenek.
1972-11-22Üzemszervezés és újításHosszútávú újítási szabályzat a 26-os ÁÉV-nél.
1972-11-21Sorházak fiataloknakA BVM dunaújvárosi gyárában 8 lakásos, emeletes sorházakat épít előregyártott elemekből a Berkes Ferenc lakásépítő szövetkezet. A tervek szerint mintegy 100 lakás készül a dunaújvárosiak segítségével.
1972-10-31Az éves terv teljesítéséről, a várható nyereségrőlBeszélgetés az építők gazdasági igazgatóhelyettesével.
1972-10-24Másfél-két esztendő története1964-ben indult meg a dunaújvárosi házgyár termelése. 1969-ben tértek át a C típusra, 1971. őszén a C(x)-re. Az első típusból 2 fajta lakást lehetett építeni, a maiból 13 félét. 1970-ben belépett az új betonüzem a termelésbe.
1972-10-10Könnyűacélszerkezet az építők szemszögébőlA beruházás-szabályzó kormányhatározat után visszaesett a kereslet. A 26. ÁÉV-nél 1972. szeptember elseje óta már kizárólag könnyű acélszerkezetes építési móddal foglalkozó csoport is működik.
1972-09-29Túl a félezer lakásonA 26-os ÁÉV lakásépítéséről. Létrehozták a la- kásszerelő építésvezetőséget.Szept. közepéig 517 lakást szereltek össze.
1972-09-29Túl a félezer lakáson
1972-09-08Első lépés: a korszerű és hagyományos ellentmondásainak feloldásaAz üzem és munkaszervezés programja a 26. Építőipari Vállalatnál.
1972-09-01Az útirány: Szolnok, Pozsony
1972-08-27Ki a felelős? Építési ügyek a Köyponti Gazdasági DöntőbizottRepedések a 26. ÁÉV által épített - BVM panelekből - 196 lakásban.
1972-08-13Nemcsak munkaerő - ember is!A 26-os ÁÉV káderpolitikájáról beszél Hegedüs Lajos, aki 1950 óta foglalkozik a 26-os munkaerőgazdálkodásával.
1972-08-11Az első félévben 105-tel több lakást adott át az építőipari vállalatLakásügyi adatok.
1972-08-03Dunaújvárosiak PétenA 26-os ÁÉV a péti építkezésen.
1972-07-28Jó ütemben halad a lakásépítés Segédmunkásgondok a vállalatnálAz építők félévi eredményeiről nyilatkozik Simay Pál műszaki igazgatóhelyettes.
1972-07-18Meg kell oldanunkNincs elég megrendelése a dunaújvárosi épületelemgyárnak.
1972-06-16A munkásvédelem helyzete az építőknélKevesebb a baleset, de következményei súlyosabbak.
1972-06-14Bemutatkozik: a 26. sz. Állami Építőipari VállalatA 26.sz.ÁÉV 1957. jan. 1-én alakult meg. Székhelye Dunaújváros, előde a Dunamenti Magas és Mélyépítő Vállalat, amelynek építői 1950 kora tavaszán verték fel sátrukat, a pentelei fennsíkon. A fejlődésről.
1972-06-09Újítók elismerése (kishír)A 26-os ÁÉV újítóit jutalmazták. Névsor.
1972-06-06Első Kunszentmárton, második DunaújvárosAz első negyedévi munkaverseny eredményei. Második a Dunaújvárosi Épületelemgyár.
1972-06-06Kitüntetés (kishír)"Az építők napján az építésügyi és városfejlesztési miniszter az Építőipar Kiváló Dolgozója címmel tüntette ki Fási Lajost, a dunaújvárosi tervezőiroda igazgatóját. (teljes szöveg)
1972-05-31Házgyári panelek a családiház-építőknekA Betongyár a lakosság igényeinek megfelelő méretű panelokat is gyárt.
1972-05-23365 komplett lakás DunaújvárosbanAz épületelemgyár termelési tervéről.
1972-05-23Dunaújvárosi feladatok. Beszélgetés a főmérnökkelBoronkai László, az épületelemgyár főmérnöke nyilatkozik az 1972-es év feladatairól.
1972-05-14A 26-osok főépítésvezetője. A BCM építőiPortré Petkó Zoltánról.
1972-05-09Az épületelemgyárak első helyezettjeA dunaújvárosi épületelemgyár elnyete a "Szocialista Munka Gyára" és az "Élüzem" címet.
1972-04-26Újabb harminckilenc lakást adott át... (kishír)A 26 ÁÉV elnyerte a Kiváló címet. Ebben az évben 173 lakással készültek el.
1972-04-25Odaítélték a Szocialista munka gyára és az Élüzem címeketAz 1971. évi gyárak közti munkaversenyben a BVM dunaújvárosi gyára Szocialista munka gyára címet, valamint Élüzem címet,továbbá a gyárak közötti első helyezést érte el.
1972-03-17Eredményes évet zárt a dunaújvárosi beteonelemgyárTíz százalékkal nőtt a részesedés összege.
1972-03-06Korszerű módon, hatékonyabban, gyorsabbanAz építők eredményeiről Simay Pál műszaki igazgató-helyettes.
1972-03-03Betonkirály és hullámpapírA 26-os ÁÉV alapozza a hullámpapírüzemet.
1971-12-31Óévi körkép az 1971. évi munkárólTeljesítette idei tervét a vasmű. Tej - minden mennyiségben. 15 ezer tonna kenyér.
1971-12-07Könnyűszerkezetes építési módNagy a kereslet a könnyűszerkezetes építkezés iránt.
1971-12-03Megalakult Dunaújváros 17. sportköreToldi ITSK, a dunaújvárosi építőipari tanulók sportegyesülete.
1971-11-19Borítékon kívüli juttatásokPillantás a város építőiparára, szociálpolitikai szempontokból.
1971-11-16A 34-es szocialista építésvezetőségPillantás a város építőiparára (IV.)
1971-11-12Nyereségkilátások öt nagyüzembenA Papíripari Vállalat. Beton-és Vasbetonipari Művek. Vörös Október Férfiruhagyár. A fésűsfonoda. 26 Építőipari Vállalat.
1971-11-12BotocskáékPillantás a város építőiparába (III.)
1971-11-09A Sándor ácsbrigád bemutatkozikPillantás a város építőiparába (2.)
1971-11-05A Béke brigádPillantás a város építőiparába. (1.)
1971-10-15ALU-VILADRIT DunaújvárosbanÚj eljárás a Monopol Építőipari Szövetkezet dunaújvárosi telephelyén.
1971-10-14FényekA 26-os ÁÉV 1971. évi teljesítményéről.
1971-09-11Angela Davis brigádA 26-os ÁÉV egyik brigádja vette fel a nevet.
1971-08-13Kisgépesítés az építőiparbanAlapásától - kulcsátadásig 3 hónap?
1971-07-06"Nem egyetlen ember édreme!"Beszélgetés Horti József főépítésvezetővel a26-os ÁÉV első félévéről. Adatok.
1971-07-01A dunaújvárosi papírkombinát...A dunaújvárosi papírkombinát építését megkezdte a 26-os ÁÉV.
1971-06-22Építős műszakiak és közgazdászok országos tanácskozása városounkbanRövid programismertető.
1971-06-11A lakásépítés a fő célSimay Pál műszaki igazgatóhelyettes nyilatkozata az építők első félévéről.
1971-06-02Dunaújvárosban épül az új papírkombinátAz állam közel kétmilliárd forintot fordít a dújv-i papírkombinát felépítésére. A napokban kezdték meg a munkát a 26. ÁÉV dolgozói.
1971-06-01Dunaújváros fejlesztési céljainak megvalósítása elsősorban az építőkön múlikÉpítők Napja 71.
1971-05-03Elkészült az új irodaépület...Elkészült a dújv-i Fékon új irodaépülete. A 26-os ÁÉV munkája.
1971-04-29A legjobbak közül is kiválóakA tavalyi munkaverseny első helyezettje az 1-esszámú főépítésvezetőség. Beszélgetés Mózes Ti- bor főépítésvezetővel.
1971-04-27A házgyárban idén 1260 lakást készítenekNégy és fél lakást gyártanak naponta.
1971-04-20Kínban született minőségRossz hangulat a házgyárban. Szigorú a minőség-ellenőrzés, kevés a kereset.
1971-04-19Iskola VietnamnakA 26-os ÁÉV egyik brigádjának felajánlása.
1971-01-18Nyugdíjasok találkozójaA 26-os ÁÉV nyugdíjasainak találkozójáról.
1970-12-07A felszabadulási verseny eredményeAz építők jelentik.
1970-11-03Üzemi akadémiaA 26-os ÁÉV műszaki továbbképzéséről.
1970-09-18Előnyös társasházépítési akció...A tavalyi s az idei lakásépítésekről, átadások- ról.
1970-08-17Helytállnak a dunaújvárosi építőkKongresszusi termelési verseny.
1970-08-14Lakásárak-az építő szemévelDr. Csaba György, a 26.É.V. gazdasági igazgatója nyilatkozik az indokolt lakásáremelésekről.
1970-07-24Megszűnt a munkaerőhiány az építőknél80-100 négyzetméteres körzetből toboroztak munkaerőt.
1970-07-21Az I. félév a város nagyvállalatainálA város nagyvállalatai gyenge első félévet zártak.
1970-06-26Befejezés és kezdetCzeilinger Mihály és Fülöp Zsigmond portréja, akik megkapták az Építőipar Kiváló Dolgozója kitüntetést.
1970-06-12A 26. Építőipari Vállalat múltja, jelene, jövője1957. január 1-jén alakult 19 vállalatos, az ország 7 legnagyobb vállalata közt jegyzett 400 fős állandó dolgozói létszám.
1970-06-05Munkalehetőség kétszáz diák számáraA Dunai Vasmű nem, az építőipar fogad diákokat, idénymunkára.
1970-03-31Készül a város címereSzabó Dezső (a házgyár dolgozója) személyes emlékei a város építéséről, a házgyárról.
1970-03-20Termelési tanácskozások az építőknélA 26. Állami Építőipari Vállalatnál termelési tanácskozást tartottak, ahol átadták 114 brigádnak a szocialista címet.
1970-01-18Készülődés az évfordulóraA dújv-építők életéből: építkezéseikről, szoc. munkaverseny, ünnepvi vetélkedő az évfordulóra.
1969-12-24Az építők tervteljesítéséről...Dr. Csaba György nyilatkozik, a 26-os gazdasági igazgatóhelyettese. A termelés az előző évhez viszonyítva 50 millió forinttal emelkedett.
1969-11-25Házgyár - magyar tervek alapján - DunaújvárosbanDibai János, az épületelemgyár igazgatója tájékoztat az üzem életéről, termeléséről, a gyár újítómozgalmáról.
1969-11-25Hétszázmilliós tevet valósít meg jövőreA 26. Építőipari Vállalat. Tervek.
1969-10-28Tervszerűen, gazdaságosanHáromnegyed év mérlege az építőknél.
1969-09-16A termelékenység kórlapja a 26-os Építőipari VállalatnálKedvezőtlen termelési adatok.
1969-07-15Miért "menekülnek" a vasbetongyárból?60% körüli volt a munkaerőmozgás tavaly. Kevés a bér.
1969-05-30Az építőipari kapacitás bővítéséértA városban kisebb építőipari tevékenységet folytató szervek működéséről tárgyalt a tanács. Fejleszteni az IKVV.
1969-05-27Az Építőipari Tudományos Egyesület dunaújvárosi csoportjának alakuló gyűléseAlakulás, és vezetőségválasztás.
1969-05-27Diákok nyári munkájaAz építőipar a Vegyesipari Vállalat jelezte, hogy tömegesen tud diákokat foglalkoztatni.
1969-03-18Április 1-től csökkentett munkaidőben dolgoznak az építőkMinden szombat, versenyfutás az idővel. A téli munkarend.
1969-01-23Előre gyártott gépkocsigarázsok készülnek DunaújvárosbanA Vasbetonipari Művek dunaújvárosi házgyárában.
1969-01-17Birkózás az igényekkel1288 lakás, 2.5 millió méter gerenda, negyed millió négyzetméter vázszerkezet.
1968-10-25Négyezer lakás DunaújvárosbólSikeres a dunaújvárosi épületelemgyár nagypaneles építkezése.
1968-10-25A dunaújvárosi építők BudánA 26. ÉV építi az INTRASZMAS-házat. Több jelentős építkezést vezet Budán a 26. Építőipari Vállalat.
1968-10-21Dunaújvárosi felajánlás - a fővárosi lakásépítkezéshezA Beton és Vasbetonipari Művek dunaújvárosi gyára segíti a fővárosi lakásépítkezést. Évente kétszáz lakás. Már az idén félkész házak szállítása.
1968-10-18Új termékek a vasbetongyárbanBetongarázsok, új típusú panelházak - új termékek sorozatgyártása indul.
1968-08-07Felszerelt fürdőszoba, beépített konyhafal csomagolva,...Felszerelt fürdőszoba, beépített konyhafal csomagolva, házhoz szállítva. A Beton és Vasbetonipari Művek dunaújvárosi házgyára is készít ilyeneket.
1968-07-10Dunaújvárosban kiválóan gépesítették a falazóblokk rakodást
1968-07-01Hatásos műszaki, szervezési és bér...Hatásos műszaki, szervezési és bérintézkedések aDunaújvárosi Épületelemgyárnál.
1968-06-26Dunaújvárosban idén ünnepelték huszadszor az építők napjátA BVM ünnepi programjairól.
1968-06-09NDK-beli és csehszlovák testvérvállalatok küldöttségei...A 26.sz. építőipari vállalat dolgozói NDK-beli és csehszlovák testvérvállalatok küldöttségeinek részvételével ünnepelték az idén az építők napját.
1968-03-05Városfejlesztés 1968A szolgáltatások bővülése.
1968-02-21A dunaújvárosiak ráuntak a szélmalomharcraA BVM megkezdte a termékeihez szükséges szerelvények gyártását. 42 %-os megtakarítás.