Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

466 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-12-01Ételt osztottak, ami minden napra igényelhetőA Szociális Konyha 2023. májusában indította el szolgáltatását Dunaújvárosban, aki pedig regisztrál és igényli, minden nap egy tál meleg ételt vihet haza. Novemberig nagyjából ezren éltek ezzel a lehetőséggel, de ez a szám napi ötezer főre, illetve adagra is bővíthető. Ezért szervezett ételosztást a Rajta, Újváros! Egyesület a Kultik Mozi előtti téren 2023. november 25-én. Aznapra 300 adag ételt, egészen pontosan babgulyást ígértek és azt, hogy a helyszínre érkezők minden információt megkaphatnak erről a szolgáltatásról és regisztrálhatnak is.
2023-10-20Továbbra is igény van a szociális konyhára, bővítik a szolgáltatástDunaújvárosban 2023. május óta vehető igénybe a szociális konyha szolgáltatása. Aki igényli, naponta egytál meleg ételt vihet haza, vagy fogyaszthat el az ételosztó ponton. Hétfőtől a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges regisztrációt már megtehetik a Béke városrészi Civilházban is.
2023-08-18Az ételpazarlás ellen, beindult a muncholás Dunaújvárosban isA Munch egy még viszonylag új fogalom hazánkban, de nem annyira, hogy ne lenne jelen már Dunaújvárosban is. Az önkormányzat elkötelezett a környezettudatos megoldások mellett, éppen ezért Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester nem csak használja, hanem szívesen vállalkozott ennek bemutatására is. A "Munch" összegyűjti azokat az élelmiszerboltokat, kiszolgálóhelyeket, amelyek szeretnének tenni az ételpazarlás ellen, és az aznap el nem adott élelmiszereket kedvezményes áron kínálják a vevőknek.
2023-07-21Nyáron is szociális szolgáltatások sorával jelentkezik az önkormányzat2023. nyarán több szociális szolgáltatással segíti a családokat a dunaújvárosi önkormányzat.
2023-06-30Kilenc halaszthatatlan téma szerepelt a rendkívüli közgyűlés napirendjénKilenc napirendi pont megtárgyalására rendkívüli közgyűlést hívott össze 2023. 06. 29-ére Pintér Tamás, dunaújváros polgármestere. A rendkívüliség indoka, hogy több, határidős kérdésben vált szükségessé a közgyűlés állásfoglalása.
2023-06-23A nyári időszakra is szociális szolgáltatásokkal készül az önkormányzatTájékoztató a dunaújvárosi önkormányzat 2023. nyári szociális szolgáltatásairól
2023-05-19Több mint ötven témában döntött a közgyűlés csütörtökön.Ünnepi eseménnyel kezdődött a dunaújvárosi közgyűlés, majd több mint ötven napirendi pont várt Dunaújváros képviselő-testületére a Városházán 2023. május 18-án.
2023-04-21Közgyűlésen a rendezvények, szúnyoggyérítés, új testvérváros is leszPintér Tamás, Dunaújváros polgármestere átadta az idei évi Dunaújváros Közbiztonságáért díjakat, majd rövid szünet után megkezdte munkáját a 2023. április 20-ai közgyűlés. A tervezetthez képest három témát levett napirendjéről a testület és felvett négyet, amit sürgőséggel kellett megtárgyalni. Módosította a testület a taxis díjszabásokról szóló rendeletet, döntöttek a képviselők a közétkeztetési szolgáltatói áremelés elfogadásáról, módosították az önkormányzat gazdálkodásának rendjéről szóló rendeletet, valamint döntöttek a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) költségvetési előirányzatainak átcsoportosításáról is. Új testvérvárosunk lesz. A spanyol Sueca Önkormányzata megkereste városunkat azzal a céllal, hogy a két önkormányzat közötti testvérvárosi kapcsolatot létesítsenek. Közgyűlésünk elfogadta a felkérést, ami elsősorban a kulturális élet, illetve a sport-turizmus területén jelenthet majd kapcsolatot.
2023-02-02Megkönnyítik az idősek és a családtagok napjaiA Rácalmási Szociális Központ hiánypótló szolgáltatást vezetett be az elmúlt hetekben. Ugyanis a család- és gyermekjóléti szolgálat és a szociális étkeztetés mellett a házi segítségnyújtás is elérhető már az idős, beteg emberek számára a településen.
2023-01-03Nagyon bőséges volt a jótékony adományozás a településen az elmúlt év utolsó napjaibanTöbb mint tízéves hagyomány a településen, hogy az ünnepek alatt sem hagyják magukra azokat az embereket, akik a legnehezebb körülmények között töltik napjaikat. 2022-es év utolsó péntekén, a sportpálya bejárata mellett és a Fehérakác étterem gazdasági bejáratánál. Elsőként Fekete Editet a Baracsi Egymásért Baráti Egyesület vezetőjét kérdeztük.
2022-12-16Városvezetőink ételt osztottak: kétszáz adag tarhonyáshús rászorulóknakPintér Tamás, Dunaújváros polgármestere és Barta Endre, humán alpolgármester 200 adag készételt osztott ki rászorulóknak 2022. december 10-én.
2022-09-23A rendkívüli közgyűlésen is a Dunaferr volt a témaEredetileg kilenc téma szerepelt a csütörtöki (2022. 09. 22.) rendkívüli közgyűlés napirendjén. A legfajsúlyosabb a Dunaferr körül kialakult helyzet, hiszen városvezetésünk közgyűlési határozat formájában kívánta javaslatait megfogalmazni, amit Magyarország kormányának címez.
2022-01-26Közgyűlési döntések társadalmi kérdésekbenHáziorvosi körzetek sorsáról, gyermekétkeztetésről, közbeszerzési eljárás ehednyéről.
2022-01-24Szívet melengető volt. Jótékonyság akció volt, egy angyalsereggel"Szívünket melengette a dunaföldvári máltások szeretetvendégségnek elnevezett étel- és ajándék­osztása. Ezúttal a rászorulók kiszolgálásában Lipták Tamás meghívására világhírű segítők, a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület játékosai is részt vettek."
2022-01-21A nyílt ülésen 26, míg zárt ajtók mögött 2 tételről döntött a közgyűlés. A választási bizottságról is határoztak.Megtartották 2022. első közgyűlését a dunaújvárosi képviselők január 20-án délelőtt. A testület összesen 28 napirendi pontról döntött a Városháza C szárnyának Közgyűlési termében
2022-01-20Közgyűlés2022. január 20.
2022-01-03Mindig jókor jön a segítség - már évtizedes hagyomány az étel osztása a rászorulóknakÉvtizedes hagyomány Baracson, hogy a nehéz anyagi helyzetben élők karácsony előtt és az új évben is élelmiszer-támogatáshoz jutnak. Társadalmi összefogással főztek a rászorulóknak. Az ünnepek előtt és után sem maradt éhen senki a szociális ételosztásnak köszönhetően Baracson.
2021-12-27Halászlé, káposzta, vitaminok. Halászlét, káposztát, vitamint ajándékoztakA városvédők, az önkormányzat és a sportegyesület jótékonysági adománya karácsonyra. A Rácalmási Városvédő Egyesület kezdeményezte az összefogást a múlt évben, és ahogyan Steiner Lajos egyesületi elnöktől megtudtuk, idén is 100 adag halászlét főztek december 23-án.
2021-12-23Egy Boldog Délutánon. Sokan segítenek sokaknak"A korábbi évek hagyományát követve szerdán ismét megtartotta a rászorulókat segítő karácsonyi ételosztását a Boldog Délután. A civil közösség december hónapban eredményesen gyűjtött tartós élelmiszert a nehéz helyzetben lévő családok számára."
2021-12-09Folytatódott a jótékonysági akcióSzalai Attila, a Tájoló Bisztró tulajdonosának jótékonysági kezdeményezéséről. Szalai Attila kedden a helyi mentőszolgálat dolgozóinak szállított ki 14 adag melegételt, szerdán pedig a Máltai Szeretetszolgálat helyi támogató szolgálatához.
2021-12-08Felajánlás a hálánk jeléül. Gondoskodással is lehet köszönetet mondani nekikSzalai Attila, a Tájoló Bisztró tulajdonosának jótékonysági kezdeményezéséről. Rendszeres adományozásról van szó: a felajánlók olyan szervezeteket segíthetnek meleg étellel, amelyeknek dolgozói értünk végzik áldásos munkájukat, például a mentőket, vagy a szociális ágazat képviselőit.
2021-12-03Idén is sokat segítenek"Az elmúlt években számos jótékonysági akciót szervezett sikeresen a Boldog Délután civil közössége. A következő hetek terveiről a Boldog Délután alapítóját, főszervezőjét, Bartalos Norbertet kérdeztük."
2021-12-00A hónap műtárgya - Étkezési zsetonok és a közétkeztetés kialakulása Sztálinvárosban. A malomudvartól az üzemi konyhákig…2021. december - 1950-es évek elején Dunapentelén, majd a későbbi Sztálinvárosban indult meg először a közüzemi étkezés, és mint ilyen, az országban előzmények nélkülinek számított. A zseton nagyjából 4 cm átmérőjű, kerek, bronzból készült érme, közepén vörös csillaggal, alatta beütött sorszámmal, szélén körben Dunai Vasmű Élelmezési Vállalat felirattal.
2021-11-23A rácalmásiak döntősök a szakácsvetélkedőnLezárult a Köz­étkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) 2021–2022-es elődöntő szakasza, kiderült, melyik 12 csapat jutott tovább, és vehet részt a tavaszi döntőben a Sirha-kiállításon. Köztük van a rácalmási Eurest alakulata is.
2021-11-19Több mint negyven témában szavaztak a közgyűlés nyílt és zárt ülésénNyílt üléssel folytatta a munkát a dunaújvárosi képviselő-testület. Mintegy 40 napirendi pontról szavaztak a Városháza „C” szárnyának közgyűlési termében 2021. november 18-án. Az eseményen átadták a Szociális Munkáért – Dunaújváros díjat is Bölcskei Anna Máriának a Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthona intézményvezetőjének
2021-11-10A cél: jól működő jelzőrendszer kialakításaKulcson 2022. január 1-től az önkormányzat fogja ellátni az eddigi társulásban végzett szociális feladatokat. "A szolgáltatások helyszíne a Nap Háza és Hold Udvara elnevezésű közösségi ház lesz. Az ingatlanban az idősek nappali ellátása mellett a házi segítségnyújtás, a szociális étkeztetés, a család- és a gyermekjóléti szolgáltatás is helyet kap. Az intézmény élére a közelmúltban Adorjánné Bozsódi Irént nevezték ki. Vele beszélgettünk kinevezése kapcsán."
2021-10-26Kétszáz adag meleg ételt osztottak kiÉtelosztás. A Boldog Délután csapata cigánypecsenyével, gyümölccsel és teával kínálta a rászorulókat október 22-én a mozi előtti téren.
2021-05-00Életet szolgáló ételek. Minőség és megújulás a Vaskohász ÉtterembenIsmertető az ISD Dunaferrben működő Vaskohász Étteremről, amely megújuláson ment keresztül. Nyilatkozik Szabó György konyhafőnök; Erős Péter szakács; Gotthárdné Antal Dominika pultos és Vitéz Nikolett futár, konyhai kisegítő.
2021-02-19Elfogadták a város költségvetését a tanácskozáson. Elfogadták Dunaújváros 2021-es költségvetésétKözel 70 napirendet tárgyaltak meg a képviselők, a polgármester meghívására megtartott 2021. február 11-i és 18-i képviselői tanácskozáson. A veszélyhelyzet miatt továbbra sem lehet rendes közgyűlést tartani. A képviselők egyebek mellett döntöttek az új távhő rendeletről, az önkormányzati intézmények felújításáról, valamint építési engedély megszerzéséről a Lánczos Kornél utcába tervezett járdához, továbbá a Batsányi úti felnőtt játszótér mellett megvalósítandó ivókút tervezéséről. Döntés született az idei szünidei gyermekétkeztetés megvalósításáról.
2020-09-18Szünidei étkeztetés - ősszel is, télen isTételes tájékoztatót adott közzé a város hivatalos honlapján Dunaújváros önkormányzata a 2020-as őszi-téli szünidei étkeztetésről.
2020-07-00Újabb lépések Újarcú településközpontunk és a gyermekekbe befektető, családbarát település kiteljesedése felé…Vargáné Kaiser katalin, Nagyvenyim polgármester asszonyának beszámolója a 2020-ban zajló fejlesztésekről
2020-04-27Így gondoskodnak. Továbbra is segít a város!A Dunaújvárosi Önkormányzat a koronavírus járvány alatt az idősekről és a fogyatékkal élőkről gondoskodik étkeztetéssel, bevásárlással és gyógyszerkiváltással
2020-04-00Ebéd az időseknekTájékoztató az idősebb dunaújvárosi polgárok étkeztetéséről a koronavírus okozta járványhelyzet idején.
2020-04-00Segítenek az időseknek, elesetteknek, a törődésre szorulóknakRácalmás Város Önkormányzata, Schrick István polgármester bízta meg a Rácalmási Gondozóhálózat és a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szakembereit a szociális gondoskodás feladatainak ellátásával. A koronavírus-járvány idején ez kiemelten fontos és speciális munkavégzést jelent.
2020-03-20Intézkedések a kialakult veszélyhelyzet miattA veszélyhelyzet miatt Nagykarácsony Község Önkormányzatánál és a Kisapostagi Közös Önkormányzati Hivatal Nagykarácsonyi Kirendeltségén korlátozott ügyfélfogadást vezettek be 2020. március 17. (kedd) napjától. Egyéb intézkedések a cikkben.
2020-03-19A városi idősek napi étkeztetése. Ha kéri, házhoz viszikMedgyesi Miklós Dunaújváros sajtószóvivője elmondta, hogy városvezetés a szerdai (2020.03.18.) ülésén a hetven évesnél idősebb dunaújvárosi polgárok étkeztetésének megszervezéséről és lebonyolításáról döntött
2020-03-18Rácalmáson szintén komoly védelmi terv van a megelőzésreSchrick István Rácalmás polgármestere is meghozta a koronavírus járvánnyal kapcsolatban a megfelelő védelmi intézkedéseket a településen. A Manóvár Óvoda és Bölcsőde 2020. március 17. napjától az országos veszélyhelyzet fennállásáig zárva tart.
2020-03-18Baracson is bezárt az óvoda és a faluházVárai Róbert Baracs polgármestere is bezáratta határozatlan időre a közintézményeket a koronavírus járvány terjedése miatt
2020-03-17A közétkeztetés már váltott, a vendéglátók még reménykednekInterjú Horváth Attilával, a Campus étterem ügyvezetőjével a koronavírus járvány miatt a közétkeztetésben és vendéglátásban beállt változásokról
2020-03-17A környező települések így védekeznek a vírussal szembenÖsszefoglaló Dunaföldvár és Daruszentmiklós önkormányzatainak megelőző intézkedéseiről a koronavírus járvány miatt
2020-03-00Intézkedések a koronavírus-járvány miattÖsszefoglaló a rácalmási önkormányzat és intézmények koronavírus-járvány miatti intézkedéseiről
2020-02-00Rácalmásiak különdíjasok lettek az országos közétkeztetési versenyben2020. február 6-án a Sirha Budapest kiállítás versenyhelyszínén mérte össze tudását a "Közétkeztetése Szakácsverseny (KÖSZ) 2019-2020" 12 döntős csapata. Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) különdíját a Hankook konyháját ellátó Eurest Rácalmás csapata vehette át.
2019-11-00Megkezdődhet az óvodai étkeztetés-fejlesztés is!Nagyvenyim önkormányzata 24 millió forint támogatást nyert 2019. őszén az óvodai étkeztetés fejlesztésének támogatására
2019-11-00Minőségi közétkeztetés: rácalmásiak a döntőbenAz Eurest Rácalmás dolgozói (Jónás Norbert, Fábián Erika, Grabecz Zsófia) az országos Közétkeztetési Szakácsversenyen a legjobb tizenkét csapat között tizedikként a döntőbe jutott
2019-04-25Barátságos, színes étkezdében jobban esik a párizsis zsömle isSiposné Kiss Szilviával és Sipos Viktorral beszélgettem, akik – közel két éve – a dunaföldvári Eszterlánc Óvoda, Bölcsőde és Konyha elnevezésű intézmény konyhájának működéséért felelősek.
2018-11-02Folytatódó felújítás. Megújul az idősek otthona. Egyre többen veszik igénybe a kedvezményes étkeztetéstPályázati forrásból újult meg az idősek otthona Batsányi úti telephelye. A Magyar úti telephelyen még dolgoznak a szakemberek, főleg energetikai felújítást végeznek.
2018-08-31Felújítás, étkeztetés, téli rezsicsökkentésA megvalósult fejlesztésekről és aktuális kérdésekről tartott sajtótájékoztatót csütörtökön (2018. 08. 30.) Cserna Gábor polgármester
2018-08-10Többen vehetik igénybe. Nagy segítség az időseknekEgy jogszabályi változásnak köszönhetően bővült a szociális étkeztetésre jogosultak száma, így azok is igénybe vehetik az Egyesített Szociális Intézmény szolgáltatását, akik eddig ezt nem tehették meg.
2018-06-00Megnyitott a Vaskohász Étterem. Helyben fogyasztás és kiszállítás2018. június 11-én újra kinyitott az ISD Dunaferr igazgatósági étkezdéje, új nevén a Vaskohász Étterem. A megújult étterem jelenleg tálalókonyhaként működik, de a háttérben elindult egy teljesen új főzőkonyha kialakítása is. Rövidesen megnyit a megújult igazgatósági büfé is.
2018-06-00Városunk a vakációzókértBeszélgetés Cserna Gábor polgármesterrel a dunaújvárosi gyerekek 2018-as nyaralásáról, nyári étkezéséről.
2018-06-00Együnk biztonságosan!Dr. Szlávik Ferenc osztályvezető, járási főállatorvos, a Dunaújvárosi Járási Hivatal - Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály vezetője nyilatkozik a biztonságos étkezésről.
2018-06-00A hónap műtárgya - Ételhordó fazék2017. július - Az ételhordóban az aratóknak szállítottak ételt - Dunapentelén például főzeléket, húst, gombócot és a főzőlevéből készült levest, bablevest, krumplis- és grízes tésztát, paprikás kalácsot. A tárgyat Hájas Andrásnétól 1987-ben vásárolta meg a múzeum akkori néprajzosa, Sergő Erzsébet.
2018-02-16új parkolóhelyeket terveznek. Elfogadták a város költségvetésétKözgyűlés: átadták a Dunaújváros Sportjáért díjakat; idei költségvetés elfogadása; idén is biztosítják a szünidei gyermekétkeztetést a hátrányos helyzetű iskolásoknak, óvodásoknak, bölcsődéseknek; keresik az új parkolóhelyeket; a Petőfi általános iskola energetikai felújításához 32 millió forint kiegészítést biztosít az önkormányzat; a Vasvári iskola felújításához kiegészítésként 5 millió forintot biztosít az önkormányzat; a Zengő-Bongó Bölcsődében akadálymentes rámpa kialakítására 9,4, millió forintot biztosítanak a DVG Zrt-nek. A Dunaferr SE úszószakosztálya 2 millió forint támogatást kap az idei Arany Üst megrendezésére, a Dunaújvárosi Triatlon SE számára 5 millió forintot biztosítanak a július első vasárnapján megrendezésre kerülő Aquarius Triatlon fél- és negyedtávú triatlon verseny megszervezésére.
2018-01-27Újabb iskolafelújítás. Kezdőhet a tervezési szakaszA helyi buszközlekedés, a Modern városok program és a Dózsa iskola energetikai felújítása is téma volt a január 25-i közgyűlésen.
2017-11-24Egésuzséges és finomn. Cukor, só és minden, mi jóA Hungarest közétkeztetésért felelős szakemberei már második alkalommal tartottak konferenciát a Városházán.
2017-10-06Tekerd Jobbra! Nyolcmillió forintot bicikliztek összeA tavalyi év sikerén felbuzdulva a Hankook Tire Magyarország Kft. idén nyáron is megszervezte a "Tekerd jobbra!" elnevezésű programját. Nyolcmillió forint adománnyal támogatják ez alapján a Gyermekétkeztetési Alapítványt (1,5 millió) és Mosoly Alapítványt (6,5 millió).
2017-08-23Már számoljuk a napokat. A tankönyveket már megkaptákA Móricz Zsigmond Általános Iskolában augusztus 22-én már átvehették a tankönyveket, s befizették az ebédet.
2017-08-12Terítéken a közétkeztetés. Terítéken újra a közétkeztetésNem szűnt meg a szociális étkeztetés, csak más lett a szolgáltató - írtuk korábbi cikkünkben a baracsi helyzetről. A képviselők döntését azonban az idősek közül sokan sérelmezték, mondván, a fejük felett, megkérdezésük nélkül szavaztak a községen kívüli vállalkozásra.
2017-07-29Nem szűnt meg a szociális étkeztetés, csak més a szolgáltatóViharfellegek gyülekeznek a szociális közétkeztetés felett Baracson. Bosszankodnak az idősek. Őket senki nem kérdezte meg. Felháborítónak tartják a képviselők döntését, és tiltakoznak! Azt mondják: augusztus 10-én a képviselő-testület ülésén is hangot adnak majd véleményüknek.
2017-07-21Iskolakezdési támogatás az önkormányzattól. A nyári szünetben kétszáz rászoruló gyermeknek biztosítanak étkezést200 gyermeknek biztosít az önkormányzat ingyenes étkezést a nyáron, és 15 ezer forint iskolakezdési támogatást nyújtanak az első osztályos dunaújvárosi diákok szüleinek.
2017-03-16Közgyűlés2017. március 16.
2017-02-00A Nagyvenyimi Nefelejcs Óvoda hírei. A mindennapi mese jótékony hatása. Egészséges táplálkozás- Jámbor Viktória, a Nagyvenyimi Nefelejcs Óvoda óvodapedagógusának írása a mese jótékony hatásáról - Knódel Györgyné, a Nagyvenyimi Nefelejcs Óvoda óvodapedagógusának írása az egészséges táplálkozásról
2016-09-27Ötvenöt témában döntöttekA közgyűlés rendeletet alkotott a legutóbbi ülésén a helyi népszavazás kezdeményezéséhez szükséges választópolgárok számáról. Elfogadták az önkormányzat első félévi pénzügyi beszámolóját, aktualizálták az idei költségvetési rendeletet. Rendőrkutya helyett dologi kiadásokra költheti a kapitányság a nyáron megítélt 600 ezer forint támogatást. A Római városrészi körzeti megbízott irodáját áthelyezik. A közgyűlés elfogadta a helyi Integrált Területi Program, az építési szabályzat, valamint a településrendezési eszközök módosítását, meghozta a sportlétesítmények fejlesztésére, illetve a volt vidámparki telekalakításhoz szükséges döntéseket. A város részt vesz a Jedlik Ányos Terv elektromos töltőállomás alapprogram pályázatán. Az önkormányzat átvállalja az Innopark területrendezési költségeit, majd jóváhagyta az Intercisa Múzeum SZMSZ-ét és a 7 éves továbbképzési tervét, nem volt ellenvetés a Bartók Kamaraszínház létszámmódosítása ellen sem. Egyetértettek a Dunaújvárosi Óvoda logopédus igényével. Az önkormányzat csatlakozik a Bursa Hungarica ösztöndíj pályázathoz. Döntöttek a 16. sz. felnőtt háziorvosi körzet helyettesítő orvosáról és más egészségügyi témakörökről. A Hajléktalanok Átmeneti Otthonában új szolgáltató gondoskodik az étkeztetésről. Az önkormányzat árajánlatot kér a tévés archívum digitalizására, valamint a hivatal internetes honlapjának üzemeltetésére.
2016-09-00Nagyvenyim kitüntetettjei 2016A jeles ünnepek alkalmával hagyomány Nagyvenyimen, hogy a településért sokat dolgozó emberek munkásságát megköszönje a közösség. Az idei rendezvényen egy díszpolgári címet és négy Nagyvenyim Köz-szolgálatáért kitüntetést vehettek át az arra érdemesek. Díszpolgár Dibusz Sándorné. Nagyvenyim Köz-szolgálatáért kitüntetésben részesült Szeberényi Gáborné, Segesdi Józsefné, László Tiborné, Szloboda Istvánné.
2016-09-00A Kosssuth Lajos Általános Iskola hírei. Megkezdődött az új tanév. Nyári táborok (képes összefoglaló)Fűtéskorszerűsítés, új étterem, új tanterem várta szeptemberben az iskolásokat. Képes összefoglaló a napközis és a nyári táborról Balatonakalin.
2016-06-24Ingyen ebéd egész nyáron. Kétszázötven gyermek részére kérték a támogatástTöbb mint hétmillió forintot biztosít az önkormányzat a hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetésére a nyáron.
2016-06-18Meleg ételt kapnak a nyári szünidő alattAz önkormányzat ezen a nyáron is gondoskodik a rászoruló gyermekekről: az ingyenes étkeztetésről tájékoztatta a média képviselőit Lőrinczi Konrád (kép) a Fidesz-irodán.
2016-06-17Nyári szünet előtti utolsó. Mert feladat van bővenNyári szünet előtti utolsó ülését tartotta a közgyűlés június 16-án. Ötvenhét témakörben döntöttek. Ünnepélyes pillanatokkal kezdődött a közgyűlés, az újonnan megválasztott képviselő Lassingleitner Fruzsina (kép) vette át megbízólevelét. Főbb témák: lőtér üzemeltetése, Modern Városok Program fejlesztési tételei, közbiztonság helyzete Dunaújvárosban, ingyenes étkeztetés.
2016-03-18Szociális diákétkeztetés (kishír)Az önkormányzat megoldotta a szociális diákétkeztetést a tavaszi szünetre.
2016-03-16Ünnepi ételosztásA Boldog Délután elnevezésű civil kezdeményezés ismét ételt osztott a rászorultaknak március 14-én, a Dózsa Mozicentrum előtti téren.
2016-01-22Elutasítják a kötelező kvótátAz önkormányzat határozatot hozott: elutasítja a kötelező betelepítési kvótát – döntött a közgyűlés a január 21-i évindító ülésén. Kérték támogassa a lakosság Pecsét István gyógykezelését. Főbb témák: közvilágítás, fiatalok elvándorlása, DPASE anyagi problémája, hátrányos helyzetű diákok szünidei étkeztetése.
2016-01-04Ismét ételt osztottakSzáz adag meleg ételt főztek a rászorulóknak Baracson.
2016-01-02Ismét segített!Szilveszterkor is dolgozott a Segíts az Angyalnak! jótékonysági akció csapata. Ezúttal is ételt osztottak a helyi hajléktalanszállón.
2015-12-28Három esztendeje: Boldog DélutánokKarácsony előtt, december 23-án ismét ételosztással várta a rászorulókat a Boldog Délután csapata.
2015-12-28Segítettek az angyalnak...Karácsony táján sok műsorral, rendezvénnyel, s főképp: finom étellel szolgálnak a hajléktalanoknak is.
2015-12-24A karácsonyi meleg étel...100 adag elsőrangú, csülkös babgulyást főztek az időseknek. Meleg ételt osztottak december 23-án Baracson az Öregek Napközi Otthonában.
2015-12-19Ételosztás a ligetbenMajd ezer adag székelykáposztát osztottak ki a város három pontján december 18-án A Jobb adni, mint kapni elnevezésű civil csoport tagjai.
2015-11-02Ajándékokat adnakEgyesületté vált és átalakítja működését a Jobb adni, mint kapni-csoport. A maguk termelte élelmiszert fogják megfőzni a rászorulóknak. A csoport október 31-én újra ételt osztott.
2015-10-26Egy tál gulyás a belvárosbanOktóber 23-án ismét akcióba lendült a "Boldog Délután" névre hallgató közösségi kezdeményezés. Ételosztás a belvárosban.
2015-10-16Ingyenes étkeztetésA közgyűlés döntése alapján a jövő évben az önkormányzat fenntartásában lévő intézmények dolgozói Erzsébet-utalványt kapnak (nettó ötezer forint/hó/fő). Dunaújváros csatlakozott a többi megyei jogú városhoz, s megszavazta az 5 millió forintot a kárpátaljai magyar falvak megsegítésére. Gurisatti Gyula részére is - aki olimpiai kvalifikációt szerzett - megszavazták a képviselők a havi 250 ezer forint támogatást a felkészüléshez.az
2015-09-26Önzetlen felajánlásIsmét ételosztással kedveskedett a rászorulóknak a Boldog Délután névre hallgató önkéntes civil szerveződés, amely ezúttal egy aranyfokozatú támogatóval is gyarapodott. Soós Istvánné Erzsike néni 100 ezer forinttal támogatta az ételosztást.
2015-08-03Megint csak jobb volt adni, mint kapni!Újra elfogyott mind a hatszáz adag étel a Jobb adni, mint kapni! csoport ebédosztásán.
2015-06-26Tízezer forint iskolakezdési támogatásHáromszáz gyermek étkeztetésére nyert támogatást a város.Iskolakezdési támogatást is igényelhetnek az első osztályt kezdő gyermekek szülei.
2015-06-25Meleg ebéd nyárra, tanszer őszreVárosi támogatások: 300 gyermek ingyenes, nyári étkeztetése, tízezer forint beiskolázási támogatást az első osztályosok szülei kérhetik, rászorultsági alapon.
2015-06-19Politikusi csörtékBeszámoló a június 18-i közgyűlésről. Főbb témák: kátyúkérdés, stadion beruházás, utcanévváltozások, közbeszerzések, nyári diákétkeztetés. A Dunaújvárosi Óvoda vezetője Gyenes Józsefné lesz. A Dunaújvárosi Partvédelmi Vállalat beleolvad a Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt.-be. A kézilabda akadémia 30 millió forint tagi kölcsönt kap.
2015-06-12A gyermekeknek tálalt ételeket ellenőrzikA Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal május első hetében Dunaújvárosban vizsgálta a járás területén működő óvodai közétkeztető konyhák ételeit. A leveseket átlag felettinek, a második fogásokat összességében a menüket átlagosnak ítélték meg.
2015-06-01Nehézsorsú gyerekekértNegyedszer alakította közösségi térré a Petőfi ligetet a Jobb adni, mint kapni! civil önkéntes csoport. Ételt, játékot osztottak.
2015-05-30Háromszáz adag ételt szolgáltak felHáromszáz adag meleg ételt osztott ki május 29 a nélkülözőknek a Boldog Délután civil kezdeményezés.
2015-05-29Gyereknapon is jobb adniA Jobb adni, mint kapni csoport gyereknap alkalmából újabb összejövetelt tervez a Petőfi ligetbe. Ételosztás, ajándékosztás, gyereknapi rendezvények.
2015-05-29Népkonyhát nyitna a roma önkormányzatKözfoglalkoztatottak főzhetnéneka dunaújvárosi népkonyhán, ami a nincstelenek számára biztosítana naponta meleg ételt - állítja Hosszú János, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.
2015-05-22A város ifjúságáért elköttelezett emberekKét kiváló szakember, Dobráné Szabó Márta és Szloboda Lajos vehette át a „Dunaújváros Ifjúságáért”-díjat. Közgyűlés: a rászoruló gyerekek kapnak meleg ételt nyáron, a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola átköltözik a Dunaújvárosi Főiskola épületébe, szeméttelep gondok.
2015-05-08Hálás tekintetek és jóllakott vendégekÖtszáz adag meleg ételt osztottak ki május 7-én a rászorulóknak a Petőfi ligetben, a DPASE, Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, Dunaferr DF Renalpin - közös összefogása révén.
2015-05-08Városfejlesztési irányokRendkívüli közgyűlés május 7-én. Több mint 300 rászoruló tanuló kap ebédet nyáron a közgyűlés döntése értelmében. Elkészült és elfogadták a Dunaújváros Integrált Területi Programja.
2015-05-07Rendkívüli közgyűlés2015. május 7.
2015-05-06Ételosztás a ligetbenHárom sportszervezet - DPASE, Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, Dunaferr DF Renalpin - közös összefogása révén ötszáz adag ételt osztanak ki a rászorulóknak május 7-én egytől a Petőfi ligetben.
2015-05-02Az adócsökkentés éveGondoskodik a város a gyerekek nyári étkeztetéséről. A kormány benyújtotta a parlament elé a jövő évi költségvetés tervezetét. Adócsökkentés, családtámogatás, nyári diákétkeztetés. Ezekről beszélt Cserna Gábor a polgármesteri sajtótájékoztatóján.
2015-04-24Fontos a foglalkoztatásBeszámoló az április 23-i közgyűlésről: a Triumph-ra két vevő is jelentkezett; diákétkeztetés; hulladéklerakó.
2015-04-23Közgyűlés2015. április 23. A határozatok mellékletei (szerződések, tervezetek, tájékoztatók, módosító iratok, üzleti jelentések, beszámolók, közhasznúsági jelentés) megtekinthetők a nyomtatott dokumentumban 2020. április 23-ig.
2015-04-04Szeretetebéd a ligetbenA Tenni Akarunk (TEA) civil csoport tagjai jóvoltából 600 adag ebéd és ruhák, játékok találtak gazdát április 2-án a Petőfi ligetben.
2015-04-04Úrhatnám kisistenek életeEbédosztás a Petőfi ligetben. A Tenni akarunk civil közösség ingyenes ebédosztásán beszélgetünk Iványi Gábor lelkésszel, ahol ő is beáll kenyeret osztani.
2015-03-06Ingyenes lesz az ebédA kormány átvállalja a kórházak adósságát, így a Szent Pantaleonét is. A kórház önállósága megmarad. Ingyenes lesz az ebéd a hármadik évtől kötelezően óvodába beíratott gyerekeknek. Elköltözik a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola a lelakott épületéből a Dunaújvárosi Főiskola PPP-s szárnyába. Beszámoló a helyi Fidesz-elnök sajtótájékoztatójáról.
2015-03-06Néhány tétel a mérlegbőlTovábbi adatok Dunaújváros költségvetéséről. Gyermekétkeztetésre jóval több idén.
2015-03-04Megújult a Menü ÉtteremMegújult az ISD Dunaferr igazgatósági épületében található Menü Étterem.
2015-02-28Egyre többen állnak sorbanFebruár 27-én negyedik alkalommal jelentkezett a Boldog délután önkéntes csapata, meleg ételt osztottak a belvárosban. A segítők tavasszal folytatják az akciót.
2015-02-27Paprikáskrumplit főztekA jobb adni mint kapni szólást zászlajára tűző csoport újabb ételosztást szervezett kedden a Petőfi-ligetben.
2015-02-25Híradás tizenegy percrőlIsmét meleg ételt osztottak a Petőfi-ligetben február 24-én. Háromszáz adag ételt főzött a Jobb adni, mint kapni csoport.
2015-02-202015/02 (II.20.) önkormányzati rendelet2015/02 (II.20.) önkormányzati rendelet Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól.
2015-01-28Meleg ebéd a ligetbenBalázs Zoltán turisztikai előadó és mintegy kétszáz társának jóvoltából január 27-éna Petőfi ligetben ételosztást szervezett.
2014-12-11Közmeghallgatás2014. december 11.
2014-11-27Közgyűlés2014. november 27.
2014-10-00Közétkeztetési kérdezz-felelekDunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése az önkormányzat által fenntartott köznevelési intézményekben a Gazdasági Ellátó Szervezetet (GESZ) bízta meg a közétkeztetési feladatok elvégzésére. Interjú Farkasné Vörös Magdolnával, a GESZ igazgatójával.
2014-09-23Rendkívüli közgyűlés2014. szeptember 23.
2014-07-18Mindennap meleg étel a gyerekeknekAz önkormányzat idén is meleg ételt ad a rászoruló gyerekeknek a nyári szünidőben. Állami támogatásból több mint 200 gyerek részesül ebben, a Gyermekjóléti Szolgálat szervezésében.
2014-07-17Pucolva, szeletelve, filézveHalfogyasztási szokások Dunaújvárosban. Beszélgetés ifj. Szalka Józseffel, a Piactéri Szalka Halszaküzlet vezetőjével.
2014-06-19Közgyűlés2014. június 19.
2014-04-24Több mint egymilliárdTöbb mint egymilliárd forint támogatást - közlekedésre, étkeztetésre, üzemeltetésre - kapott az önkormányzat a Belügyminisztériumtól.
2014-04-24Közgyűlés2014. április 24.
2014-02-25Átszabják a DunátÁtépítik a Duna éttermet.
2013-12-23Meleg ételt osztottak ebédreKarácsony előtt Magyar András és Pintér Attila saját költségén, magánemberként vendégelte meg a hátrányos helyzetűeket.
2013-11-25Dráguló étkeztetésEmelkednek a közétkeztetés térítési díjai.
2013-11-18Nem mindegy, mi van a tányérbanA pusztaszabolcsi önkormányzat támogatásával kiszállítják az ebédet az óvodába is.
2013-07-20Szezonzáró tájékoztatóAz MSZP dunaújvárosi szervezetének képviselői, Selyem József és Pintér Attila sajtótájékoztatón mondták el véleményüket néhány városi és politikai témáról (költségvetés, iskolai, óvodai étkeztetés stb.).
2013-07-16Nyári meleg étel és táboroztatásA szociális nyári gyermekétkeztetésről és a napközis táborról tartott sajtótájékoztatót a Fidesz helyi szervezete hétfőn. A városban 162 gyermek jut így meleg ételhez.
2013-07-10Borzalmas a gyerekek kosztja!?"A szülők és a gyerekek szerint borzalmas az óvodai és az iskolai koszt."
2013-07-06A mindennapi ételükA város támogatja a napközis tábor étkezési költségeit.
2013-05-24Lesz napközis tábor a nyáron (kishír)"A város a tavalyival azonos 2,7 millió forint keretet biztosított a napközis táborra, amelynek vezetésére ezúttal is Dobra Lászlót, a Gárdonyi iskola igazgatóját kérik fel, a gyerekek étkeztetését pedig a DVG Zrt.-n keresztül oldják meg."
2013-04-01Vendégváró igazgatósági étteremHosszú szünet után újra nyitva a megújult igazgatósági étterem, átadás: 2013. április 2.
2013-03-01Nem lesz gond ma az ivóvízellátássalKözgyűlési összefoglaló.Dunaújváros Sportjáért díjat kapott: Árva Sándor Csaba (posztumusz), Takács Krisztián úszó. Főbb témák: költségvetés, Dunaújváros 17-18 milliárd forintnyi adósságának nem 40, hanem 65 százalékát vállalta át a kormány, így közel 11 milliárd forint tartozástól mentesült az önkormányzat; a közétkeztetést a Zalagast Zrt. végzi; március elsején nem lesz vízellátási probléma, ha el is zárja a DRV Zrt. a vezetéket.
2012-12-20Közgyűlés: karácsonyi hangulat, díjátadás, döntésekA Dunaújváros Egészségügyéért díjat idén Schrammerné Gál Zita, a kórház humánerőforrás gazdálkodási osztályvezetője kapta. A bölcsődei térítés 10%-kal emelkedik. Együttműködés a Schalbert szigetért. Megmarad városunk filmszínháza. Életmentő készülék az uszodának. A városé lesz a vízvezeték- és csatornahálózat.
2012-10-05FogyasztóbarátA Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság idén tavasszal meghirdette a Fogyasztóbarát Tanúsítvány pályázatot, ahol a dunaújvárosi büféket és főzőkonyhát üzemeltető PINXIT 2003 Kft. a hazai elkötelezettségű vállalkozás kategóriában nyerte el a tanúsítványt.
2012-09-24Szendvics.comA Szendvics.com, az üzleti vendéglátó honlapja.
2012-09-21Hitellel segít az állam?Közgyűlési beszámoló. Nem hozzák nyilvánosságra a város gazdálkodásáról készült szakértői véleményt. Dr. Dorkota Lajos tárgyalt a napokban a miniszterelnökkel a Dunaferr sorsáról, és állami fejlesztési hitel lehetősége is felmerült. Miért menesztették Budavári árpád rendőrfőkapitányt? Tartozás miatt az iskolakonyhákat üzemeltető Hungast Kft. szeptember 7-én felmondással megszüntette az önkormányzattal kötött szerződését.
2012-09-01A "szendvicsgyáros" titkaInterjú a szendvics.com igazgatójával, Palkovics Miklóssal.
2012-08-01Szociális nyári gyermekétkeztetésAdatok, statisztikák.
2012-07-19Aranygaluska az AranybanÖtleteket, észrevételeket, véleményeket gyűjt az Arany János Általános Iskola és az intézmény étkeztetését biztosító HunGast Kft.
2012-07-10Negyven gyerek ebédjét fizetik (kishír)A nyári szociális gyermekétkeztetésre közel egymillió forintot költ Rácalmás. Pályázaton 832 ezer forintot nyertek erre a célra.
2012-06-01"Jutkamama kukac frímél pont hu"Szilasi Sándorné és Nagy Zoltánné.
2012-05-11Megújult a kokszolói büféAz ISD Kokszoló Kft. igazgatósági épületének földszintjén.
2012-01-31Bővítenék a népkonyhát"Napi hatszáz adag ételt osztanak a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány tavaly nyílt népkonyháján, ám sajnos az igény egyre nő. A környező településeket is bevonva a közeljövőben már ezer adag ételt is oszthatnának a rászorulóknak."
2011-12-27Meleg étel a tányérbanAz ünnepek alatt kétszáznegyven adag meleg ételt osztottak ki a hajléktalanoknak a "Segíts az angyalnak!" jótékonysági est bevételéből.
2011-12-21Az év utolsó közgyűléseDecember 15: jövő évtől az óvodai, iskola étkeztetés 25%-kos áfával növelt díját 27%-ra emelik, a DVG Zrt-vel köt 93 millió forintos keretszerződést, , az Egyesített Szociális Intézmény és Árpádházi Szent Erzsébet Idősek Otthonai intézményt emeltről, alap szintűre minősítette a közgyűlés, 4 évre szóló együttműködési megállapodást hagytak jóvá a Fejér Megyei Múzeumok Igazgatóságával, kinevezések zárt ülésen.
2011-12-08Célba ért adomány!Több heti várakozás után az Aprók Háza Óvoda megkapta a Gizi néni által felajánlott baracklekvárokat.
2011-11-29Naná, hogy ott leszünk!Az óvodások talán már e héten ehetik Gizi néni által felajánlott sárgabaracklekvárokat.
2011-11-21Morva veréb, magyar borA "Chef Europe" program keretében egy napig cseh mesterszakács, Jozef Holub főzőtt a Szent Pantaleon Kórház éttermében.
2011-11-15Őstermelői lekvárt az óvodásainknak!Gizi néni lekvárja az óvodásoknak. "Az óvodásoknak felajánlott baracklekvár-projekt nem halt el, sőt: a hivatalok elismerésre méltó segítségével úton van a dicsőséges megvalósítás felé!"
2011-10-27Népkonyhát nyitnakÚj szolgáltatásokkal bővül a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány november elsejétől: népkonyha és szociális étkeztetés.
2011-10-19Gizi néni ajándékaGizi néni 30 üvegnyi házi lekvárt ajándékozna dunaújvárosi óvodásoknak. Kép az Aprók Háza Óvoda Szivárvány csoportjáról.
2011-09-20Tálalnak a népkonyhánNovemberben indul a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány akciója, több mint háromszáz adag egytálételt tálalnak majd a Papírgyári úton. Beszélgetés Pribil Sándorral, az alapítvány elnökével.
2011-09-03Két nap ebéd nélkülAdminisztrációs okok miatt nem jutott húsz diáknak ebéd az összevont Petőfi Sándor Általános Iskolában és Gárdonyi Géza Általános Iskolában a tanévkezdés első két napján.
2011-09-02Az üzemi vendéglátás bölcsőjeTörténetek a sztálinvárosi, dunaújvárosi vendéglátásból. Interjú Miskolczi Miklós Babgulyás ezüstkanállal című új könyve kapcsán.
2011-08-09Gyerekeknek gyűjtenekSzilasi Sándor önkormányzati képviselő a hátrányos helyzetű gyerekek iskolai étkeztetésére szervez gyűjtést.
2011-07-02Ebéd a kórházban: lesz!Az intézmény három hónapra szóló új szerződést kötött a kórház konyháját üzemeltető Eurest Kft-vel.
2011-07-01Három újabb hónapKözbeszerzési eljárás keretében választják ki a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet konyhájának üzemeltetőjét.
2011-05-19Menüreform: tálalvaA Szent Pantaleon Kórházban vendégeskedett, főzött és tálalt személyesen, Buday Péter mesterszakács.
2011-03-30Rendkívüli ülésMárcius 24-i rendkívüli közgyűlés témáiból: az Alba Volán tavalyi évre vonatkozó veszteségének kiegyenlítéséről, tarifaemelésről, a bölcsődei gyermekétkeztetés díja 30%-kal nő, a kórház 100 millió forint visszatérítendő támogatást kap, a Családi hétvégére 8 millió forintot szavaztak meg, megszavazták a Ságvári fiókkönyvtár bezárását, május elsejétől a Média Duna InvestKft.-t bízták meg a város honlapjának üzemeltetésével.
2011-03-25A maximális ötven helyettA bölcsődei étkezési térítési díjak harminc százalékos emeléséről is döntött a közgyűlés.
2011-03-21Nem érkezett meg a fizetés"Késnek az iskolai konyhákon dolgozó asszonyok fizetései, miközben az önkormányzatnak több tízmilliós - még le nem járt - tartozása áll fenn az üzemeltető céggel szemben."
2010-10-30Amikor az álmok beteljesülnek...Beszámoló a ciklusnyitó közgyűlésről: buszmenetrend, konyhák üzemeltetése, Kézilabda Akadémia Kft., balesetveszélyes intézmények helyreállítása, szennyvíztisztító kft. átvilágítása, élményfürdő lízingszerződése.
2010-10-19Máshol kapják az ebédet"A zöld rendelő bezárása óta három helyszínen kapják meg az ebédet a szociálisan rászorulók. Az átmeneti helyzetnek hamarosan vége..." Az új konyha a Dózsa György út és a Szórád Márton út kereszteződése (a volt Szendvicsbár helyén).
2010-09-23Eszi, nem eszi..."A Hungast Kft. vállalta az önkormányzattal kötött szerződés aláírásával, hogy egy év alatt 130 millió forintot költ az iskolakonyhákra." Korszerűsít és az igényeknek megfelelően alakítják az étlapot. Ebédárak.
2010-08-21Mentőöv a városi kórháznakBeszámoló a rendkívüli közgyűlésről: drágul az óvodai és az iskolai menza, a képviselők megvehetik szolgálati laptopjaikat, rendezik a mozi tartozását, a kórház négyszázmilliós gyorssegélyt kapott.
2010-07-23Gyerekétkeztetés, nyáron"Ezerháromszáz rászoruló gyermekből - egy idén életbe lépett kormányrendelet miatt - csak kétszázhatvanan jogosultak a napi egyszeri meleg ételre a nyári szünet idején." Dunaújvárosi vonatkozások.
2010-03-06Hastáji forintokMennyibe kerül egy ebéd Dunaújvárosban? Hol ebédelnek az emberek? Körkép.
2009-12-18Ezrek konyhájaElkészült a Szent Pantaleon Kórház felújított főzőkonyhája, a beruházás 150 millió forintba került.
2009-11-16Egy menza lehet jó is?!A Dunaújvárosi Főiskola megújult menzájának bemutatása. Az új menzát 2008. december 10-én a Campus-ünnepen adták át.
2009-11-11Négy ebéd fizet!Gyurina László, a Dunapack Zrt. igazgatója lemondott a Dunaújvárosért Díj kitüntetéssel járó pénzjutalomról, és azt a Béke-városrészi Arany János Általános Iskolának ajánlotta fel, hogy abból rászoruló és szorgalmas diákok étkezését fizessék.
2009-10-30Jobbító szándékú véleménynyílvánításA melegétkeztetéssel kapcsolatos kérdőívek értékelése.
2009-10-16Tájékoztató a melegétkeztetésről.Tájékoztató az igazgatósági, illetve a kokszolói konyhák, valamint a büfék működésében bekövetkező változásokról.
2009-06-25Drágulhat a buszozás, a gyermekétkeztetés"Közel hét százalékkal emelkedhet július elsejétől a tarifa az Alba Volán járatain. Az emelésre az adóváltozások miatt van szükség - indokolnak."
2009-06-09Szeptemberre tálalnakElkészült a Dunaújvárosi Főiskola étterme, de az elhúzódó engedélyek miatt még nem nyit ki a nagyközönség számára. "A menza jelenleg csak alkalmi rendezvényekre nyit ki, a nagyközönség, valamint a diákság a tanévnyitóval párhuzamosan, szeptembertől veheti birtokba a menzát." - mondta Nyerges Mihály.
2009-05-15Mindennapi ebédünkSzakemberek szerint kevesebb, mint felére esett vissza az ebédjegy-előfizetés Dunaújvárosban, amióta ISD Dunaferr Zrt. megszüntette a hozzájárulását. Interjú az Aranyhordó étterem vezetőjével, Horváth Attilával és Azariné Juhász Irénnel, a Gourmand kávézó vezetőjével.
2009-05-15Megállt az élet a konyhákonKözgyűlés: az iskolakonyhák helyzetéről, a Rudas és a Hild szakközépiskola konyháján kívül egyetlen intézmény konyháját sem korszerűsítették évek óta.
2009-05-08A kifli helyett: szociális ebédetEgyre többen igényelnek Dunaújvárosban úgynevezett szociális étkeztetést. A kedvezményeket már többmint ötszáz fő vette eddig igénybe.
2009-03-24A hiányzó láncszemVárhatóan májusban nyílik meg a Dunaújvárosi Főiskola újjáépített menzája. A menza átadásával lezárul a főiskola fejlesztésének közel tízmilliárdos fejezete. Beszélgetés Pintér Zsolttal, a főiskola beruházási koordinátorával.
2009-01-29A panaszból hepiend lettIvusza Tamás nyolcvanezer forintnyi megmaradt ebédjegyét ajánlotta fel. Az utalványok beváltásával napi negyven adag meleg ételt osztanak szét az Oltalomház nappali melegedőjében.
2008-12-10Itt elvették, ott megadtákDecember elsejétől életbe lépett a vasműben a kollektív szerzdősé módosítása, amelyben különféle megszorítások szerepelnek. Az ebédjegyet nem támogatják, de több lehetőség is kínálkozik a kedvezményes étkeztetésre.
2008-11-29Szociális ebéd nyugdíjasoknakA városi Egyesített Szociális Intézmény és azÁrpádházi Szent Erzsébet Időeskotthonának vezetője, Plich Zoltánné a szociális étkeztetés lehetőségeit kínálja a nyugdíjasoknak.
2008-11-21Kisnyugdíjasok bajbanA vasmű nem támogatja tovább a gyár dolgozóinak és nyugdíjasainak ebédjegyét.
2008-11-15Egy zacskónyi étel: segítség, ajándékA Magyar Mentőszolgálat Alapítvány "Nem csak a madarak éheznek" elnevezésű akciójáról.
2008-08-29Már a jövőt építikMár építik a Dunaújvárosi Főiskola sportcsarnokát és az új menza épületét.
2008-07-23Szociális alapú gyermekétkeztetésKözel háromszáz gyermek vehet részt Dunaújvárosban a szociális alapú nyári étkeztetési akcióban.
2008-06-10Fejlődő egyetemváros2008 végére egy modern diákmenzával és egy komplett szabadidőközponttal gyarapdohat a Dunaújvárosi Főiskola. A beruházásokról.
2007-12-14A betegek asztala - uzsonnára is jutDunaújvárosban, a Szent Pantaleon Kórházba is bevezetik a délutáni uzsonnázást.
2007-03-03A tervek ma még titkosakA Dunaújvárosi Főiskola átépítése miatt március 1-jétől bezár a főiskola étterme, újat építenek helyette. Az étterem tulajdonosa - Faragó Ferenc - a Lorántffy szakközépiskolában működő éttermét fogja tovább vezetni.
2006-09-12Nem javult, de nem is romlott a helyzetJúnius 1. és augusztus 31. közötti időszakban több mint 5 millió forint értékben szabott ki bírságot a dunaújvárosi ÁNTSZ. Az ellenőrzésekről.
2006-05-23Nagyon szigorúan veszikA megyei fogyasztóvédelmi főfelügyelőség ellenőrizte az iskolai büféekt Dunaújvárosban is.
2005-06-14Nem tiltás kell, hanem bő választékMi lesz az iskolai büfék sorsa, ha lesz tiltó lista?
2005-05-10A csütörtöki közgyűlés döntéseiHivatali informatikai stratégia: a célok között szerepel az uniós ajánlásnak is megfelelő e-önkormányzat létrehozása. Második ütemben kiépítendő a Szolgáltató Önkormányzati Portál, amely a hivatali ügyintézésekhez nyújt előzetes tájékoztatást és letölthető ürlapokkal, nyomtatványokkal segíti a hivatalhoz fordulót. Harmadik lépcső az egyablakos online ügyintézés lehetősége lesz. Beszámolt a DVG Rt tavalyi munkájáról.
2005-05-07Kakas Antal "elköszönt"Közgyűlésen történt: Az iskolai étkeztetés ára 7,4 százalékkal növekszik. Elfogadták a hivatal első negyedéves pénzügyi tervét.
2005-04-26Kezdődik a kollégium-felújításDágul az iskolai étkezés szeptembertől.. Idén július közepén megkezdődika Dózsa György úti - középső - kollégiumi épület felújítása. Átszervezik az óvodai ágazatot. Megszűnik a 2-es óvoda, 14-es óvoda augusztus 15-dikével. Az üressé vált óvodaépületek közül az egyiket a Bartók használja próbateremnek, díszletraktárnak, a másiknak valószínüleg a Kereskedelmi és Iparkamara lesz a bérlője. A tervezt szerint megszűnik a kertvárosi Kőris utcai óvodai egység is, mely a Aprók Háza óvodai egységbe kerül.
2004-12-17Ellenőrzik a konyhákat12 vendéglátó egység szervezett ellenőrzése
2004-09-03Iskolatej akció - "átprogramozva"Az iskolatej-program nem kezdődik el a tanév elejétől, hanem majd csak október 11-től, mert a finanszírozáis feltételek megváltoztak, kilenc forinttal csökkent az adagonkénti állami támogatás.
2004-07-22Tucatnyi felmentettTizenöt állását vesztett technikai dolgozó tölti felmondási idejét augusztustól. Az intézményeket, közalkalmazottakat érintő átszervezés következő fejezete az óvodai, bölcsődei konyhák jövő év elejétől tervezett vállalkozásba adása lesz. E döntés az óvodai ágazatban összesen 59, a bölcsődéknél 23 fő további foglalkoztatását érintheti valamiylen módon.
2004-06-23Majd' nyolcvan embert érint a konyhák kiszervezése2004. december 31-től vállalkozásb adják az óvodai és a bölcsődei konyhákat. Az átalakulás az óvodák esetében 59, a bölcsődéknél 20 embert érint.
2004-06-08A csütörtöki közgyűlés döntéseiIngatlanért pénz a DVG Rt.-nek. Gyermekétkeztetési változások. Lesz 7 kiutalható lakás. Megyei Minőségi Díj '04. A megyei kereskedelmi és iparkamara meghírdette a 2004. évi "Megyei Minőségi Díj-at. Városunk félmillió forinttal járul hozzá.
2004-06-03Kifőzték: ezentúl nem főznek!Mi lesz a bölcsődei főzőkonyhák sorsa? Húszmilliós megtakarítást érhetnek el, ha ezentúl veszik az ebedét.
2004-01-21Áfa-változás - áremelésAz Egyesített Szociális Intézmény és a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat az étkezést biztosító cég áremelése miatt többletfinanszírozást kér élelmezési költségeinek biztosítására.
2004-01-19Térítési díjtól az adóelőkészítésig. Döntött a közgyűlésAz önkormányzati intézmények élelmezési normáiról, térítési díjairól. Két helyi adónemre vonatkozó koncepciót dolgoznak ki.
2003-10-16Könnyen lehet, hogy bezárnakA hónap végén az Irodaházban működő étterem bezár.
2003-10-08Az étel minősége romlott, mennyisége is kevesebbAz Egyesített Szociális Intézményben és a Hajléktalanok Átmeneti Otthonában emelkednek a különféle ellátások térítési díjai.
2003-09-09Olcsóbb lett az iskolai étkezésHerdlicska Márton szerződés lejárt az iskolai konyhák üzemeltetésére. Az új pályázaton a Kereskedelmi és Vendéglátó Középiskola nyert. Áraik 15%-kal olcsóbbak. A Bánkiban jövő évtől megindul az ipari informatikai technikusképzés. Az önrész 10%, ebből 500 000 forintot áll az iskola, 1 milliót az önkormányzat. Az iparűzési adó idén 35 millió forintot tesz ki.
2003-09-05Mostantól kevesebbet fizet a szülő a diákétkeztetésértA diákétkeztetésben üzemeltetőváltás történt. A Herdlicska Kft-t felváltotta a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola.
2003-07-11Szeptembertől más főz a városi iskolakonyhákonLejárt az iskolai étkeztetésért felelős Herdicska Kft. szerződése.
2003-05-27Iskolakonyhák értékeléseA közgyűlés elfogadta a jelentést az iskolakonyhákról, mely öszességében jónak minősítette a tanulók étkeztetését.
2003-05-20Változatos az étrend, de...Az iskolai étkeztetés értékelése. Kép az első oldalon.
2003-03-18Az élelmezés az ápolás részeAz Eurest Étteremüzemeltető Kft üzemelteti a kórház konyháját. Mióta átvették a konyhát a forgalom megkétszereződött.
2003-02-20Mostanában ízlik...Beszélgetés Kerekes Judittal a szociális étkeztetés minőségéről.
2003-02-18ESZI - NEM ESZI...A szolgáltatóváltás (Eureszt Étterem Kft.) óta romlott a szociális közétkeztetés, kevés és ehetetlen mondják a gondozottak. 82 tiltakozó aláírást gyűjtöttek eddig. Az önkormányzat és az üzemeltető illetékesei szerint nem jogosak a kritikák.
2003-02-06Elégedett az üzemi étkezde kinálatával?A Sport ételbár kinálatából.
2003-01-31Uj berendezések, finomabb ételekA Komplex Kft üzemelteti a kokszolói, igazgatósági konyhát, és a Sport ételbárt, valamint a hozzájuk tartozó büféket.
2002-11-22Nem lesz ovipalacsinta. Ételbemutató az Aprók HázábanA 8-as óvoda kostolóval egybekötött ételbemutatót tartott a szülőknek.(Mindegyik dunaújvárosi óvodában önálló főzőkonyha van.)
2002-02-07nem csak főzni szeretnének.A Komplex Kft.-nél az étkezdékTervek az üzemétkezés javítására.
2002-01-31Izlik-e az üzemi koszt?Az üzemi konyhákról.
2001-10-18Kitálalni tovább nem érdemesMegszünnek a város több pontján kialakított tálalók, ha az önkormányzat és a vállalkozó nem tud megegyezni. Az ételkiadókat ezer ember használja naponta. A Proviant-Kiss Kft által üzemeltetett tálalókonyhák veszteségesek, ezért ha a feltételek nem változnak meg november elsejével - első lépcsőben kettőt - a Szórád Márton útit és a Kolibrit bezárják.
2001-02-10Kevés pénzből, elavult gépekkel finomat főznekA kórház konyhája, azaz az élelmezés is válságos helyzetbe került. A konyha privatizációjára kiírt pályázatot megismétlik.
2000-10-12Húsadagba vágó kérdésekFelmérés a Dunaferrnél az üzemi étkezésről, étkezési szokásokról.
2000-09-14Még egyszer az üzemi étkezésrőlOlvasói vélemények az üzemétkeésről, a húsáremelések kapcsán. ld. még ugyanitt Tisztelt Szerkesztőség, és Közvéleménykutatás az üzemi étkeztetésről.
2000-09-07Teritéken az üzemi étkeztetésMenyhártné Zsiros Mária hozzászólása a közétkeztetési vitához, az áremelésekhez.
2000-08-31Áremelés előtt?Panaszok az üzemi étkezdékre.
2000-08-24Húsáremelés - csökkentett ebédadagokBurkolt áremelés a vasmű étkezdéiben. 10 dkg hús helyett csak 8 dkg hóst adnak és elmaradt a savanyúság az ebéd mellől. Az üzemi konyhák év közben nem emelhetnek árakat.
1999-11-15Szombat a diéta jegyébenA táplálékérzékeny gyerekek diétájával kapcsolatos rendezvény szülői programjáról. A szülők klub alakítását kezdeményezték.
1999-11-13Tizenhét éve főznek máskéntAz országban másodikként a dújv-i 4. sz.óvoda vállalta fel 1982-ben a lisztérzékeny gyerekek közétkeztetését. A Magyar Táplálékallergiai Egyesülettel az elmúlt évben vették fel a kapcsolatot, s az ő felkérésükre nov. 12-én országos szakmai napot rendeztek.
1999-11-13Szakmai napot rendeztek a gyermekkori ételallergiárólSzakmai napot tartott a 4-es óvoda a diétás ellátást vállaló óvodák számára.
1999-11-05Országos konferencia diétázó ovisokrólA 4 - 14-es óvoda kiemelten foglalkozik a (táplálékallergiás, lisztérzékeny, tejcukorérzékeny) diétázó óvodások szakszerű ellátásával. Csatlakoztak a Magyar Táplálékallergia Munkaközösség-Egyesület által szervezett "Integrált óvodai ellátás" programhoz is. Nov. 12-13-án országos szakmai fórumot szerveznek.
1999-03-10Egyre több az étel-allergiás24 éve a 14-es óvodában külön főznek az étel- allergiásokra. Ma már a 4-es óvoda is csatlakozott.
1998-12-05Már nem közalakalmazottakMegszüntette az iskolakonyhákon dolgozóközalkalmazottak munkaszerződését a dújv-i önk. 4 millió 251 Ft végkielégítés, mely a jövő évi költségvetésben 9,8 millió megtakarítást jelent.
1998-11-12Vagy jegy, vagy utalványVisszaélések az ebédjegyekkel.
1998-11-04Étterem helyett sportcentrumNov. 28-tól megszűnik a közétkeztetés a Radar étteremben. Az új tulajdonos, a Reál Fitt Kft terve szerint a jövő év végén egy sportcentrum, egy pizzéria, egy salátabár nyílna itt.
1998-10-29A Dunavidéki Kereskedelmi...A Radar étterem utolsó üzemelési napja, nov. 27. Az új tulajdonos pizzériát és sportcentrumot kíván a konyha és éttrem helyén létrehozni.
1998-09-22A váltás hatásait elemezveAz önkormányzatnak csökkenteni kell a diákétkeztetés térítési díjait. 185 Ft helyett 169 Ft lesz a napidíj.
1998-09-04"Szó szerint csúcsidőt kellett futni"Interjú Herdlicska Márton bp-i vállalkozóval,aki a város iskoláinak működtetését végzi. A nehéz kezdetről.
1998-09-02Három fogás az iskolásoknakBeindult az iskolai étkeztetés.
1998-08-27Iskol(akonyh)ás kérdések: ki, mit...Az iskolakonyhák még mindig nem állnak készen az indulásra.
1998-08-19Kifogástalanok a konyhákFokozottan ellenőrzik a Dunaferr konyháit az ÁNTSZ szakemberei. Hiányosságot eddig nem tapasztaltak.
1998-08-14A szerződést aláírták, de lesz-e ebéd?Szerdán aláírta a szerződést az önk. és Herdlicska Márton bp-i vállalkozó az iskolák konyháinak üzemeltetésére.
1998-07-17A puding próbája - a főzésA középiskolás igazgatók munkaközössége levélben tájékoztatta az önkormányzatot, hogy ők mindenféleképpen helyi vállalkozóval szeretnék megoldani a közétkeztetést.A Dunaferr iskola konyhavezetője szerint tőlük akart megszabadulni az önkormányzat.
1998-07-15Egy pesti fog etetniA város iskolakonyháinak üzemeltetésére kiírt pályázatot Herdlicska Márton bp-i vállalkozó nyerte.
1998-01-10Eladó Dunaújvárosban.....a "Vasmű étterem"
1997-09-11Pályáztatják a konyhai beszállítókatSzept. 1-től 5 %-kal emelkedtek az okt-i intézményekben az étkezési nyersanyag norma árak. Az árakról, az ellátásról.
1997-08-12Mindennapi ebédünkA városban és Baracson is a Dunaferr a legnagyobb megrendelő.
1997-01-17Megújult a kokszolói..A kokszolói konyha 1996. dec. 10-től megújulva várja előfizetőit.
1996-10-04Másképp tálalják az ebédetSzept. 21-én nyit az új üzemeltetésű igazgatósági és kokszolói konyha
1996-09-03Ismét drágább az étkezési díjAz étkezési díjakról.
1996-07-31Kifőzték, hogy ezután más főziA Dunaferr felbontotta a Dunavidéki Kft-vel üzemétkeztetésre kötött szerződést. A kft a radari étteremben fogadja a vendégeket.
1996-03-22Vállalják az étkeztetésüketA városban évek óta a 4 és 14-es számú óvodában főznek a diabétesben és a lisztérzékenységben szenvedő gyerekeknek. Az intézmény felvállalja a hasonló bajban szenvedő iskolások étkeztetését is.
1996-03-18Ha április, drágul az étkezésIsmét emelkedik a menza térítési díja. 7-8000-re tehető azoknak a gyerekeknek a száma akik támogatást kapnak az önk-tól. Adatok.
1996-03-08Bezáratták a vendéglőt - rövidesen nyílik egy másikÁtmenetileg nincs közétkeztetés. =- rövidesen.../Cs.Gy. = AH 96. márc.8.3.p.
1996-02-20Az alapítvány támogatná a helyi...A Gyermekétkeztetési Alapítvány a megyék vállalkozóinak, cégeinek adományaiból támogatja a rászoruló gyerekek intézményen belüli étkeztetését. Pályázni kell rá.
1996-01-29A közétkeztetés mellett koncertek,...3 éve a Mobil Vendéglátó Kft vette át a Főiskolaétterem üzemeltetését: az ebédeltetés mellett péntek esti koncertek, szombati rendezvények.
1996-01-08Még nem emelik a díjakatA menza árakról.
1995-12-29Uj üzemeltetője van...(kis hír)December 1-től új üzemeltetője van a Lorántffy kollégium konyhájának: Jankovits Tihamér és Kállai Áron vállalkozó.
1995-12-27Feljelentést tett az ÁNTSZMegérkezett a feljelentés a Dújv-i Rendőrkapitányságra az ÁNTSZ-tól az okt. 13-i ételmérgezéssel kapcsolatban a Menza Bt ellen.
1995-12-19A szalmonella fertőzés még nem...59 személy még mindig fertőző, akik a Menza Bt konyhájáról kapták az ételfertőzést.
1995-12-06Egy lemásolható receptA Duna éttermet üzemeltető Proviant Kiss Kft. közétkeztetésével egyaránt elégedettek az intézmények.
1995-10-18Ujabb szalmonellafertőzöttek...A Menza Bt. főzőkonyháján készített ételektőlfertőződött betegek száma tegnap 183-ra nőtt.
1995-10-17Bármikor lehet járványA Lorántffy-menzája okozta szalmonellafertőzésről.
1995-10-14Tömeges ételfertőzésA Lorántffy isk. konyhájának működését felfüggesztette a tisztiorvos tömeges ételfertőzés miatt.= Tömeges ételfertőzés /Csongor György=AH 95. okt.14.1.p. Kényszerhétvége a Lorántffy- , a Rudas- ,340-es kollégiumban az ételfertőzés miatt. =Kényszerhétvége három kollégiumban / Csongor György = AH 95. okt.16.1.p. A tisztiorvosi szolg. vizsgálatának eredménye a Lorántffy konyháján (a Menza Bt. működteti)történt ételfertőzésről. = Eddig 118 mintapozitív /cs.Gy.=AH 95. okt.17.1.p. A tisztiorvosi szolg.- megtéve a rendőrségen a bűnvádi feljelentést a Menza Bt ellen - a maga részéről lezárta az ügyet. = A fertőzés ügyefolytatódik. /(cs) = AH 95. okt.19.1.p.
1995-10-01Támad a szalmonella DunaújvárosbanA múlt héten kezdődött szalmonellafertőzésben eddig 118 középiskolás betegedett meg Dújv-ban a Menza Bt konyháján főzött ételektől.
1995-09-01Főzni folytonos finisben...A Dunaferrnél folyó közétkeztetésről.Vélemények.
1994-12-02Mi rotyog a fazékban? (II.)A Dunaferr üzemi konyháiról. (II.)
1994-11-25Mi rotyog a fazékban? (I.)A Dunaferr üzemi konyháiról. /I./
1994-10-13Nem volt elég a nyárArról, hogy miért nincs kész még mindig a Dózsa konyhája.
1994-08-11Iskola - augusztusbanA Dózsa konyhája, mely ellátná a gimn. és a József A. ált. isk. diákjait, nem készül el az évkezdésre.
1993-12-08Elkészült a melegítőkonyha és az étterem a Kőrösiben (kishír)Elkészült a melegítőkonyha és az étterem a Kőrösiben.
1993-11-26ÉletbűvészekBezárt a Mezőföld. Az Arany isk. iskolakonyhája elkészült, a Kőrösié még nem.
1993-11-04Melegítőkonyhás éttermet adtak át az Arany iskolában (kishír)Melegítőkonyhás éttermet adtak át az Arany iskolában.
1993-10-19Elmúlt egy év - új menüHelyzetkép az iskolai étkeztetésről.
1993-03-23"ELtálaltuk" az ételtA Petőfi Ált. Iskola gyermekétkeztetési gondjairól.
1993-01-12Ki nyeli le az áfát?A gyermekétkeztetésről az élelmiszerek "áfásí-tása" kapcsán.
1992-10-30Asztalhoz (kéne) ülniAz Arany J. iskola és a Kőrösi iskola ultimátumot kapott a Mezőföld étterem vezetőjétől. Amennyiben nem írják alá a szerződésmódosítást, akkor nov-től nem főz az étterem a diákoknak.
1992-06-19Ki főz a gyerekekneki?Két képviselő a dújv.-i közgyűlésen felvetette, hogy a váll.-ok pályáztatása nélkül készülnek az iskolai konyhák bérleti szerződései. Erről nyilatkozik dr. Tóth István jegyző.
1992-04-10Ki főz a diákoknak1992. szept.-től az önk. tulajdonában levő épületekben és konyhai felszerelésekkel, a pályázatokon nyert magánszemélyek biztosítják a diákétkeztetést.
1992-02-11Majd a képviselők kisütikA diákétkeztetésről.
1991-08-06Nyugdijasok ebédjeA DVV fedezi nyugdijasai ebédköltségének a felét. Az üzemi étkeztetés helyzete.
1990-09-13Nincs központ - nincs veszteségA Dunavidéki Vendéglátó Váll. nem vállalja tovább a Papíripari Váll. üzemi étkeztetését.
1990-05-22A privatizáció lesz a kegyelemdöfésAz üzemi étkeztetés helyzetéről, a konyhák dolgozóinak jövőjéről.
1990-04-06"Zsebből" ebédlők. Vendégre éhezik a vendéglátóA közétkeztetés helyzetéről.
1988-06-03Kávéház és orfeumAz éttermi és közétkeztetési szolgáltatáson túl szórakoztatási és közművelődési feladatokat is vállal az újonnan nyitó Béke étterem.
1988-03-04Elkészült a kórház konyhája. Szerdán átadják, áprilistól főznekAz elég sok zökkenővel végzett munka befejezéséről.
1988-02-26Mindenki ráfizet(?) Ebéd? Mint a kutya vacsorája...Az iskolai közétkeztetéről.Csökkenő létszám.
1988-01-26Tervez a vendéglátó. Megadjuk az árátA Dunavidéki Vendéglátó Vállalat múlt évi eredményei és a jövő tervei. Adatok. A közétkeztetésről.
1987-09-18Ők főzték, mi eszünkNehézségek a kórházi konyha bővítésénél. A kórházi konyha kálváriája.
1987-08-14Nem a haszon (miatt) fontosA közétkeztetés helyzetéről.
1987-08-12Jó színvonalon, minden igénytA közétkeztetés helyzetéről. Eredmények.
1987-05-08Felét fizeti a vasmű...Fele -fele arányban fizeti május 4-től az üzemétkeztetés térítési díját a vasmű és az étkeztetést igénylő dolgozók.
1987-04-10Jó étvágyat, de hol?A közétkeztetés nehézségei. Túlterhelt éttermek.
1987-01-23Jó színvonalú közétkeztetésA közétkeztetésről tárgyalt a pártbizottság.
1987-01-20Jó, hogy észre sem veszikÚj konyhára van szüksége a kórháznak. Felépüléséig a papírgyári konyha ad ebédet a betegeknek. A nehézségekről.
1986-10-07Úgy, mint otthon? Csak ami a fogunkra való.Az iskolai étkeztetésről. Fénykép.
1985-12-20"Nekünk ez üzlet" Lehet gazdaságos isAz üzemi étkeztetésről. Nyilatkozik a Dunavidéki Vendéglátó Vállalat. Kép.
1985-08-26Diákétkeztetés DunaújvárosbanAdatok.
1985-01-08Éhező /?/ gyerekek. Ráharapni a témára.Az iskolás gyermekek táplálkozási problémái.
1984-07-13Eszi, nem eszi. A nyersanyagnorma diktál.Riport a közétkeztetésről.
1984-03-30Nem szeretik a vitamint. Nehéz az iskolatá(nyér)A gyermekétkeztetés helyzetéről tárgyalt szerdai ülésén a városi NEB. Adatok.
1983-11-0150 fillér és 1 forint helyett: 70 fillér. Jobb /is/ lesz az ebéd?A felemelt közétkeztetési díjakról nyilatkoznak az illetékesek: Halász József vendéglátó, Polacsek János vasmű szakzervezet, Lőrincz Sándor papírgyár szakszervezet.
1983-09-02Nem kértek 68 ezer ebédet. Hol esznek a diákok?Miért csökkent a közétkeztetésben résztvevők száma?
1983-08-09Népi ellenőrök az iskolai konyhákban. A helyzet változatlanElemző tájékoztatás. Sok kifogás
1983-03-18A diákok fele nem az iskolában eszik. Ebédidő: 11 percA Dunavidéki Vendéglátó Vállalat közétkeztetési eredményeit tárgyalta a város végrehajtó bizottsága /tanács!/. Adatok. Hangsúly a gyermek, ill. a diákétkeztetésen.
1983-02-11Tíz tonna hús minden héten (Képaláírás)Hét tonna sertés- és három tonna marhahúst bontanak itt hetente, a Dunavidéki Vendéglátó Vállalat 402. számú húsüzemében. Innen látják el szeletelt vagy apróra vágott hússal, belsőségekkel és hentesáruval a város összes büféjét és üzemi konyháját, az óvodákat és a bölcsődéket is. Képünkön Kvárik József és Somogyi Tibor szeletelik a húst. (teljes szöveg)
1983-01-04Bezárt a BisztróÖnkiszolgáló étterem lesz. A Dunavidéki Vendéglátó Vállalat kezelésében működő Bisztró átszervezéséről
1982-06-08Fröccsre, kávéra nemA Duna Cipőgyárban megszüntették a hozzájárulásos ebédtérítést, mert sokan visszaéltek vele.
1982-04-011000 adagos étterem DunaújvárosbanA Béke városrészben épült Mezőföld étterem bemutatása. A Dunavidéki Vendéglátó V. új üzeme.
1982-03-19Ezeradagos konyha, étterem...Adatok, fotó az épületről.
1982-03-12Izlik? Nem ízlik? ...Az üzemi konyhák kihasználtságáról.
1982-01-12Hatról az ötre, előreEmelték az előfizetéses ebédek nyersanyagnormáját.
1981-12-15Kisgyerekek nagykanállalMiért étkeznek a gyerekek az üzemi étkezdékben?
1981-10-16Szebb és korszerűbb lett a Radar étterem a négyhónapos felújítás eredményekéntOkt. 19-én nyílik. Kép: Az étterem egy részlete.
1981-10-13Egészségesek lesznekDújv-ban a kórház fertőző osztályán foglalkoznak a lisztérzékenység diagnosztizálásával, és betegek gondozásával. Okt. elejétől megszervezték a lisztérzékeny gyerekek óvodai és iskolai ellátását: a város egyik központi óvodája vállalta.
1981-09-22Esznek, nem esznek? Otthon, vagy "feketén" ötezrenA 8779 ált. isk. diákból 2823-an napközisként, 1171-en menzásként étkezik. Az iskolák étkezési lehetőségeiről. A középiskolások háromnegyede ebédel diákétkeztetésben.
1981-07-14Emelik a közétkeztetés nyersanyagnormáitAz építőknél 15,77, a vasműben 11,31 forint lett.
1981-07-14Emelik a közétkeztetés nyersanyagnormáit. Az építőknél 15,77, a vasműben 11,31 forint.Indoklás.
1981-07-07KosztpénzA Dunavidéki Vendéglátó Vállalat gazdasági vezetése tárgyalt azokkal a vállalatokkal, amelyeknek a konyháját üzemelteti. A nyersanyagnormákról.
1980-12-23Ahol naponta nyolcvanötezer embernek...A DVV tevékenységi köréről, a szakembergárdáról, a gyermek-étkeztetésről, fejlesztési tervekről.
1980-12-23Dunavidéki vendéglátás. Ahol naponta nyolcvanötezer embernekAdatok. Kép: A Duna étterem
1980-10-14Mit, milyent, mennyiért?A közétkeztetésről tárgyalt a NEB.
1980-10-14Mit, milyent, mennyiért?A közétkeztetésről tárgyalt a NEB. A vizsgálatok részletes elemzése. Javaslatok.
1980-09-19Napi tizenhétezer vendégA Dunavidéki Vendéglátó Vállalat munkahelyi, ill. diákétkeztetési tevékenységéről.
1980-09-12KépaláírásHárommilió forintos költséggel új 200 személyes éttermet építtetett a dunaújvárosi műszaki főiskola. Az építési munkákat a Sárbogárdi Építőipari KTSZ végezte, határidőre. Az új tanévben már itt is étkezhetnek a főiskola dolgozói és hallgatói. (teljes szöveg)
1980-09-05Tíz napon át vizsgálják a városi közétkeztetéstA kérdés: a szervezett étkeztetés életformánkká vált?
1980-07-15Tizennégy millió adag ételt főztek meg és szolgáltak kiFélév a vendéglátóknál.
1980-07-11Új tanév, új étteremElkészült a főiskola új étterme, nyitás szeptemberben.
1980-06-20"... a két kezem munkája csak-csak meghozta..."Pahanov Győzőné, konyhai dolgozó pedagógusnapi kitüntetéséről.
1980-06-06Népi ellenőrök vizsgálták a napközisek helyzetétEredmények és hiányosságok.
1980-05-30Újjászületett az étteremTeljesen felújították, s több hónapos zárva tartás után megnyílt az irodaházi étterem.
1980-05-20Új étterem NagyvenyimenMa (1980. május 20.) adják át Nagyvenyim kétszáz adagos éttermét.
1980-04-29Szociálpolitika a vasműbenLakás, oktatás, szabadidő, sport. Lakás a vállalattól. Hova jár a gyerek? Orvosok a gyárban. Szervezett üdültetés. Kedvezményes ebéd. Korszerű munkásszállások. Menetjegy a gyártól. Oktatás, művelődés. Tömegsport, élsport.
1980-02-01Ebéd az iskolábanNem rózsás a helyzet. Zsúfoltság, zsúfoltság, de... Napközit mindenáron? Valamit valamiért! Mit hoz a jövő. Az általános iskolák gyermekétkeztetésének helyzetéről.
1980-01-18Vendégségben a vendéglátóknálRiport a Dunavidéki Vendéglátó Vállalat munkájáról. Eredmények,tervek.
1980-00-00Szociálpolitika a Dunai vasműbenMit kapnak a dolgozók a fizetési boritékon kívül?
1979-11-13Felújítás, takarékosanHarmincéves a munkahelyi vendéglátás. A Dunavidéki Vendéglátó Vállalat vázlatos története, fejlődése, a jövő tervei.
1979-09-27Mindennapi eledeleinkMilyen egy hétköznapi étlap menűválasztéka?
1979-09-18"Konyhakész" a Duna étteremFelújítás után, egyelőre csak vasműsöknek....
1979-06-15A közegészségügy helyzete a tanács vb napirendjénKJSZ Dunaújvárosban. Megfelelő körülmények. Aggasztó helyzet a járásban. A legpiszkosabb városrész. Nagyobb szigort.
1979-05-26Üzemi étkeztetés DunaújvárosbanA Dunaújvárosban felépülő iskolák üzemi étkeztetését a Dunavidéki Vendéglátó Vállalat fogja ellátni.
1979-04-24Konyha a sinenE hónap elején kezdték el a vasútállomáson lévő ebédlő átalakítását.
1978-10-13Fórum az üzemi étkeztetésrőlOktóber 11-én fórumot rendezett a Dunavidéki Vendéglátó Vállalat az üzemi étkeztetést igénybe vevő partnervállalatok, intézmények és iskolák képviselői számára. A vállalat munkájáról, az adagok mennyiségéről és minőségéről. Panaszok, elismerő szavak.
1978-06-16Napirenden a vendéglátás, a bölcsődei és a napközis ellátás, a D. Kohász sporttevékenységeCsökkent a Hungar Hotels szerepe Dunaújváros vendéglátásában. Kevés a 690 bölcsődei hely. Gyermekélelmezés és egyműszakos oktatás kapcsolata. Kiemelt sportegyesület lehet a DKSE.
1978-04-08Közétkeztetés - mesterfokon: Állami díjas brigádA dújv-i főiskola üzemi konyhájának állami díjjal kitüntetett brigádjáról.
1978-04-08Izek - felsőfokonA Mószaki Főiskolán működő November 7 brigádról képes riport, melyet Állami Díjjal tüntettek ki.
1978-03-31"Mi csak főzni és kínálni tudunk..."Bemutatjuk a November 7. brigádot. Riport a műszaki főiskola diákkollégiumának konyháján dolgozó szocialista brigádjáról. Életük, munkájuk. Képek: Ők, tizenhárman. Az ízesítés mindig a vezető szakács feladata.
1978-03-31A Papíripari Vállalat dunaújvárosi gyáraSokoldalú tájékoztatás a gyárról. Közös érdek a tanulás. Mindenütt nagyobb tudásra van szükség. Új ismeretek - műszaki fejlődés. Gondoskodás a papírgyár dolgozóiról. Képek: A szakmunkás iskola. A gyár emblémája. Papírgyártó gép. Munkásszálló. Étterem.
1978-02-14Szóvá tették az üzemi dolgozókLakáselosztás, sándorházi munkások közlekedése, sok a patkány a papírgyárban, szülőotthoni látogatás, a Dózsa II. városrészi gyermekorvosi rendelés, zsúfolt öltözők a papírgyárban. Az illetékesek válaszolnak. Nagy a zsúfoltság a radari és a Duna étteremben az Otthon étterem bezárása miatt.
1977-12-09Új étterem helyett felújításAz Otthon éttermet, a város leglátogatottabb munkahelyi éttermét újítják fel. 1978. február a megnyitás napja.
1977-08-16A közétkeztetés mai és holnapi gondjaiÁldozatkész vállalatok, és ingyen étkeztetők. A közétkeztetés dunaújvárosi sajátosságai. Az összefogás elmaradt. Hosszabb lesz a sor.
1977-05-13Szociális beruházások a Dunai VasműbenMegtervezett gondoskodás.
1977-02-22Nem megnyugtató az óvodák, bölcsődék ételszállítása.Panaszkodnak az óvodák és a bölcsődék vezetői hogy sok esetben későn érkezik az étel. Nincs kilátás a megnyugtató rendezésre
1977-02-18A jövő héten nyit a Radar étteremA Dunai Vasmű 800 ezer forintot adott az üzemi konyhák korszerűsítéséére, amelyből a Radarra 200 ezer forint jutott.
1976-11-19Javaslatok a közétkeztetés javítására.Milyen az ebéd? Veszteséges szolgáltatás. A 10-16 évesek kiszorulnak. Kilenc báziskonyha épül. Legyen gyermekétrend. A munkavégzés előfeltételei
1976-07-16Napirenden a közétkeztetés helyzeteÜlést tartott a tanács végrehajtó bizottsága. Eredmények, nehézségek, a fejlődés lehetőségei.
1976-06-22Nyár eleji tájékozódás. Mától a munkahelyi étkeztetésben isJónak ígérkezik a nyári ellátás
1976-05-23A fél város megebédelt!A dunaújvárosi közétkeztetés helyzete.
1976-02-03Új éttermek, korszerű konyhák1980-ra százezer adag étel!
1975-09-02Ebédek, futószalagonA papírgyár új éttermének bemutatása.
1975-08-26Fejér megye legmodernebb éttermeHétfőtől üzemel a hullámpapírgyár étterme.
1975-07-15Átadják az új papírgyári éttermet1975. július 15-én kerül sor az átadásra.
1975-07-08Szombaton és vasárnap is dolgoznak a papírgyár építőiJúlius 15-én átadják az étkezdét.
1975-06-03Egészségügy, kereskedelem, szolgáltatásHol tartunk? (7.) A kereskedelem dinamikusan fejlődött. Az országos átlagnál jobb a munkahelyi vendéglátás szervezettsége.
1975-01-10Az általános iskolai napközik élelmezését vizsgálták a népi ellenőrökNépi ellenőrök az iskolákban.
1975-01-03Bővült a vendégkör egy várossal és egy nagyközséggelA Dunavidéki Vendéglátó Vállalat 1975. január 1-től a dunaújvárosi tapasztalatok felhasználásával Kecskemét város és Pusztaszabolcs nagyközség közétkeztetési gondjait is magára vállalja.
1975-01-01Uj étterem a Papíripari Vállalat dunaújvárosi gyárábanA Dunavidéki Vendéglátó Vállalat üzemeltetésében megnyílt a papírgyár étterme.
1974-04-02Javaslat egy új étterem helykijelöléséreA tervek szerint 1978-79-ben az Újállomás mellett, a külső közüzemi tömbben dolgozók számára. A javaslat szerint azonban inkább a 6-os út mellé kéne felépíteni, hiszen így az erre utazók is ki tudnák használni az étkezőhelyet.
1974-03-22Az üzemi étkeztetés helyzete városunkbanAz üzemétkeztetésről.Tervek: bővíteni kell a Vigadó éttermi és konyhai kapacitását, az Otthon étterem helyébe egy 1000 adagos konyha építése, a strand területén söröző építése, az Újállomás mellett, a külső közüzemi tömbben dolgozók ellátására, egy új ezeradagos konyha és étterem építése.
1973-08-28Milyen az étlap gyermekintézményekben?NEB ellenőrök járták az ovikat, bölcsiket és a napközis tábort.
1973-05-2290 millió forint nyomábanSzociálpolitikai intézkedések.
1973-01-16Hér megyére főznekGyorsmérleg a Dunavidéki Vendéglátó Vállalat 1972. évi tevékenységéről és 1973. évi terveiről.
1972-11-24Felújították a kokszolói konyhát (képaláírás)Az idén újította fel a Dunai Vasmű a kokszolói konyhát. A Dunavidéki Vendéglátó Vállalat egyidejűleg modernizálta a konyha berendezéseit és az étterem bútorzatát is újra cserélte. A napokban befejeződött az épület külső felújítása is. Az új vakolat kívülről is tetszetőssé teszi a kokszoló éttermét. (teljes szöveg)
1972-10-10Értékelték a munkahelyi éttermek féléves versenyétElső lett a műszaki főiskola konyhája.
1972-09-27Húszéves a kokszolói konyhaA konyha 13 fős személyzete ünepel.
1972-07-18Milyen az ellátás színvonala a Duna étteremben?Többen panaszolták, hogy rossz az ellátás színvonala.
1972-02-12Az adagok - legyenek adagokFogyasztói ankét az Üzemi Vendéglátónál.
1972-02-04Az üzemi étkeztetés helyzetéről tanácskoztak a vendéglátók és partnereikBeszámolók, adatok az étkeztetésről.
1972-01-28Öt millió adag ételA Dunavidéki Vendéglátó Vállalat tavalyi összesítése.
1971-12-14Ebéd-ételhodóbanA nagyüzemi étkezésről: Hétközben húszezren étkeznek az üzemi konyhán.
1971-11-19Borítékon kívüli juttatásokPillantás a város építőiparára, szociálpolitikai szempontokból.
1971-10-26Évi 228 ezer forinttal javult a gyermekétkeztetésA gyermekétkeztetés helyzetéről.
1971-10-05Borítékon kívűlSzociális juttatások listája - mire költ a vasmű
1971-08-06Mindegy, hogy melyik kézből?Szociálpolitika a vállalatnál.
1971-02-19Két bába közt-ezer gyerekTarthatatlan állapotok a Ságvári iskola konyháján.
1970-11-27Vizsgálat az üzemétkeztetésrőlA NEB jelentése.
1970-06-20Húszéves a dunaújvárosi üzemi vendéglátásVisszatekintés.
1970-04-17A közétkeztetésről tárgyalt a városi tanács vbMennyiség, minőség, színvonal, munkaerőhelyzet a vendéglátásban.
1970-01-08Előfizetéses diáktízóraiSzeptembertől bevezették a dújv-i iskolákban az előfizetéses tízórait.
1969-12-24Közétkeztetés a Kertvárosban (kishír)Az Üzemi Vendéglátó Vállalat 1970. január 1-től közétkeztetési lehetőséget biztosít az Aranyhordó Vendéglőben.
1969-12-12Megnyílt a város legolcsóbb éttermeA Béke étteremben másodosztályú színvonalon harmadosztályú áron kínálnak közétkezési lehetőséget.
1969-12-12Jubileumi ünnepség a Béke étteremben20 éves az üzemi vendéglátás.
1969-09-26Előfizetéses iskolai tízóraiA Dunavidéki vendéglató szervezésében.
1969-04-29Lépést tartani a növekvő igényekkelA Dunavidéki Üzemi Vendéglátó Vállalat munkájáról. Kitüntették a vállalatot.
1969-03-28A csajkától a porcelántányérig20 éves az üzemi vendéglátás. Krizer László üzletvezető emlékezik.
1969-03-14Ahol 1600 személyre főznekLátogatás a Ságvári iskola konyhájában.
1969-02-2720 éves az üzemi vendéglátásSokat fejlődött az évek alatt.
1968-12-13Teritett asztal háromezer embernekNem kényes kisasszonyoknak való hely az üzemi konyha, mint munkahely.
1968-10-01ÉtelgyárA legnagyobb üzemi étkezdében az "Otthon"-ban.
1968-03-26A láthatatlan hadsereg168 fő, akik a háttérben dolgoznak a betegekért.
1967-12-22Mit kap a kedves vendég?A Dunavidéki Üzemi Vendéglátó Vállalattól?
1967-08-08Megnyílt az éptők étterme (kishír)A Kenyérgyár út 1. szám alatti központi épületben.
1967-07-28Mindenki konyhájaNem megfelelő munkakörülmények, mégis fejlődik az Üzemi Vendéglátó.
1967-07-10A város kereskedelmi és vendéglátóipari helyzetéről számolt be a városi tanácsnak a végrehajtó bizottságA város áruellátásról, forgalomról.
1966-04-22Tovább javult a városi közétkeztetés színvonalaA minőség és a választék kielégítő.
1965-03-12A közétkeztetés helyzetét tárgyalta meg a Városi Tanács Végrehajtó BizottságaA Dunavidéki Üzemi Vendéglátó Vállalat tevékenységéről. A város és az üzemek területén összesen tíz konyha működik.
1964-11-27Megnyílt a radari önkiszolgáló étteremHétfőn üzembe helyezték. A Dunavidéki Üzemi Vendéglátó Vállalat tartja fenn.
1964-11-07November 23-tól üzemel a radari étteremAz újonnan megnyíló üzemi vendéglátó egység több mint 1500 vendéget lát majd el.
1964-08-14Az 1964-65. iskolai év előkészítéséről tárgyalt a Városi Tanács VBAz új tanévre nem épül új iskola. 13 általános iskolai osztállyal 192 tanulócsoport kezdi meg a munkát.
1964-06-26Átadás előtt a radari étterem és üzletház1964. június 23-án volt a műszaki átadás.
1964-03-10Bővítik a Duna ÉttermetAz étterem alig két éve épült fel a Vasmű bejáratánál. 46 négyzetméterrel növelik a konyhai részt.
1963-12-20Emelkedik az üzemélelmezés forgalmaNaponta 3000 ebéddel több mint tavaly.
1963-11-29A la carteLehet e korszerűen táplálkozni az éttermeinkben?
1963-10-25Kétezer embernek főznekHogyan készül az étlap a Duna étteremben?
1963-08-06A város közétkeztetési helyzetérőlMit eszünk, hol és mennyiért?
1963-04-06Egy esztendő alatt kétmillió ebédTovább emelkedik a fogyasztás, nő a fogyasztók bizalma.
1963-04-02Elméleti gyermek étteremElkészült az Otthon Étterem gyermek étterme.
1963-03-01A Népi Ellenőrzési Bizottság előtt.A városi rendelőintézet és körzeti orvosi rendelők munkája, a gyermekélelmezés.
1963-01-18Az első "önkiszolgáló" Vállalat.Naponta 40 ezer adag étel 40 étteremben. Bevált az önkiszolgáló rendszer.
1963-01-15Egészségünkre váljék4 év a vendéglátásban és az üzemi konyhák történétében. 1962-ben 75 millió forintot fizettünk szórakozásainkért.
1962-11-30Változások a vendéglátóipari helyiségek osztálybesorolásábanAz eddig másodosztályú Halászcsárdát, és a Béke éttermet harmadosztályúra minősítik. Január első napjaiban megszűnik a Vasmű étterem.
1962-10-19Megnyílt az ötszázszemélyes diákétteremA gyermekétkeztetés egy helyre fókuszálása, a Ságvári iskolában.
1962-10-05Megnyílt a Duna ÉtteremAz új Duna étterem.
1962-10-02Felnőtt a gyermek étterem problémájaAz Otthon Étterem balszárnyán építik a menzát.
1962-09-18Szeptember utolsó napjaiban nyílik az ezer személyes étteremÖnkiszolgáló jelleggel egyszerre négyszázan fognak tudni ebédelni az étteremben.
1962-09-14Elkészült az 1000 személyes étteremA Vasmű Béke téri kapujánál már készen áll az étterem.
1962-08-10Befejezés előtt az 1000 személyes étteremA tervek szerint az új üzemi vendéglőt 1962. 08. 15-én adják át.
1962-05-11Ki a ludas az 1000 személyes étterem építésének lemaradásábanAz építkezést még a múlt év tavaszán kezdték meg, s úgy volt, hogy a tél beállta előtt be is fejezik. Az építkezésről.
1962-05-08Új étteremA Vasmű Piac tér felőli bejáratánál 1000 személyes éttermet építenek a gyár dolgozóinak.
1962-04-29Harmincezer munkás kultúrált étkeztetéséértMiniszteri dicséret az Üzemi Vendéglátónak.
1962-03-06Megnyílt a Vasmű Igazgatóság új önkiszolgáló étterme.A héten az idei második önkiszolgáló étterem nyílt meg a városban. Az első a Ságvári iskola hétszáz diákja, a második a Vasmű igazgatóság épületében ezer dolgozó részére főz ebédet.
1962-03-01Megnyílt Dunaújváros legszebb önkiszolgáló üzemi éttermeAz Igazgatóság épületében új önkiszolgáló étterem nyílt.
1961-12-14Befejezték az ország legnagyobb általános iskolájának az épíElkészült a Ságvári városnegyedben a 32 tantermes álatlános iskola.A napköziotthonos étkeztetés az új esztendőben indul meg az étteremben.
1961-11-26GyermekétteremAz Otthon étterem mellett külön gyermekéttermet építenek, tavasszal nyit.
1961-11-25Gyermekétterem épül az Otthon étterem mellett.Befogadóképessége 150 személy. Előreláthatólag 1962. március 31-én adják át.
1961-11-11Gyermekéttere épül DunaújvárosbanAz Otthon étterem mellett külön gyermekétkezdét építenek. Az építkezést a napokban kezdték el, megnyitására tavasszal kerül sor.
1961-09-29Már a hatodik önkiszolgáló étterem működik városunkban (kishír)Ezekben az éttermekben naponta kb. 10 ezer ebédet fogyasztanak el. Az új egység az Erőműben működik.
1961-09-26Háromezer ebéd naponta.Képaláírásban: Az Otthon étterem az Üzemi Vendéglátó Vállalat legforgalmasabb egysége.
1961-08-25A NEB megvizsgálta.Az üzemi konyhák munkáját.
1961-06-23A kánikula árnyoldalai.Tisztasági őrjáraton a közegészségügyi felügyelővel.
1961-06-03Mi épül a Béke téri kapunál?A Vasmű dolgozóinak új étterme
1961-05-09Őrjárat az üzemi konyhákonMég ebben az évben önkiszolgáló lesz a ruhagyári és az épületelemgyári étterem.
1961-02-24"Sztálinvárosért 1960"Társadalmi munkás jelvény az Üzemélelmezési Vállalatnál.
1961-02-17A Tanács V.B.előttAz Üzemi Vendéglátó Vállalat
1960-11-11Bevált-e az önkiszolgálási rendszer?Az Otthon étteremben meg kell szüntetni a sorbaállást, és rendezni kell a gyermekek ebédeltetését.
1960-10-14Új közétkeztetési forma, javuló kiszolgálás a Béke étterembenA minőség fejlesztéséről
1960-09-16A Városi Tanács VB előttA kereskedelem, a vendéglátóipar, az üzemélelmezés
1960-09-06Jól bevállt az első önkiszolgáló étterem15 perc alatt lezajlik az étkezés az új önkiszolgáló éttermünkben az Otthon étteremben.
1960-08-30Élüzem ünnepség az Üzemi Vendéglátó VállalatnálBeszámoló az ünnepségről
1960-05-13Kielégítő minőség, választék, diétás ételekRiportkörúton az Üzemélelmezés konyháin.
1960-05-13Kielégítő minőség, választék, diétás ételekRiportkörúton az Üzemi Vendéglátó Vállalat konyháin
1959-11-24800 személy részére főznek az öntődei konyhánKépek a konyháról
1959-10-30Miért szüneteltetik a vasárnapi étkezést az irodaházi étteremben?Vasárnap már nincs közétkeztetés az irodaházban.
1959-10-02Őrjárat az Üzemi Vendéglátó Vállalat büféibenZsúfoltság, kétes tisztaság, munkaidő kiesés
1959-09-22Termelési értekezlet az Üzemi Vendéglátó VállalatnálBevezetik a vacsorák házhozszállítását és a csoportos étkeztetést. Fokozni kell a felszolgáló személyzet szakmai továbbképzését. Meg kell gyorsítani az új hengerműi konyha építését!
1958-08-26A Tanács V.B.előttA közétkeztetés, közvilágítás, és a gyermekbűnözés
1958-03-18Új étteremAz Építők útján, a víztorony szomszédságában elkészült az új étterem, amely 300 fő étkeztetésére alkalmas.
1958-01-17A Vendéglátóipari Vállalat a délivárosi 108. sz. italboltban (kishír)Bevezetik a déli időben a közétkeztetést.
1958-01-07Sztálinváros első megyei vállalataA Fejérmegyei Üzemi vendéglátó Vállalat az esztendő első napjaiban alakult. A Sztálinvárosi Üzemélelmezési Vállalat ugyanis átvette a megye csaknem valamennyi gyára üzemi konyhájának az üzemeltetését. Neve ezután Fejérmegyei Üzemi Vendéglátó Vállalat. 27 üzemi konyhát tart fenn.
1957-11-15A tábori konyhától a villamos tűzhelyigLátogatás a vasmű konyháin.
1957-08-19Elkészült a kokszolói konyhaFelújítva, rendbe hozva várja a dolgozókat
1957-06-11Hogy ízlik az ebéd a vasmű konyháin?Nincs panasz a vasmű konyháira. Elegendő, jó minőségű étel kerül az asztalra.
1957-06-04A Városi Tanács fontos határozata a lakosság közellátási kérdéseibenEllátás, udvariasság, tisztaság ellenőrzése.
1957-05-01Ahol a május elsejei ünnepi ebéd készülLátogatás a vasmű konyháin Május 1-én.
1957-03-01Az Üzemélelmezési Vállalat igyekszik felszámolni a hiányosságokatFelszámolják a hiányosságokat.
1957-02-19A Tanács erélyesen felszámolja az Üzemélelmezési Vállalat hibáitA központban 14 fő dolgozik, akik 11 konyha és 14 büfé működését irányítják. A hibákról...
1956-01-17Szemle az elhanyagolt üzemi konyhákonAz üzemi konyhák állapotáról: Béke téri 1-es konyha, Kohókonyha, Kokszolói konyha
1955-10-07Arany Csillag Vállalat, Közétkeztetési Vállalat, Italbolt VállalatÁtszervezés a színvonalasabb kiszolgálás érdekében
1955-05-24A közétkeztetés dolgozói nevébenA Közétkeztetési Vállalatról.
1953-07-21Tovább javul békeműveink építőinek szociális ellátásaA szociális ellátottságról.
1953-06-07Több figyelmet a dolgozók étkeztetésérePanasz a kokszolói szabadkonyhára.
1952-05-27Megkaptuk a tányérokat - most ügyelni kell rá, hogy meg is maradjanakÚj tányérok és bögrék érkeztek a I-es főépítés vezetőség 27-es elosztóhelyére. Ötletek az Élelmezési Vállalat részére, hogy az új eszközök ne tűnjenek el.
Folytatódó felújítás. Megújul az idősek otthona. Egyre többen veszik igénybe a kedvezményes étkeztetéstPályázati forrásból újult meg az idősek otthona Batsányi úti telephelye. A Magyar úti telephelyen még dolgoznak a szakemberek, főleg energetikai felújítást végeznek.