Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

474 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-11-10Keresd a fekete dobozt!Megnyílt Dunaújváros legújabb pizzériája. A Full House pizzéria a Béke városrészben, az Arany János iskola bejáratával szemben található különálló kis épületben várja vendégeit.
2023-09-01Tikkasztó kánikulában is komoly buli lett a Resti Utcabál a Vasmű úton múlt szombatonA tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén (2023.) is megrendezték a Resti Bisztró munkatársai a Resti Családi Napot, utcabállal egybekötve. Az egésznapos rendezvényen kicsiket és nagyokat színes programok vártak, este pedig koncertek szórakoztatták a látogatókat.
2023-02-03Kihívásoktól a lehetőségeken át az eredményekig - évnyitó beszélgetés a polgármesterrelPintér Tamás, Dunaújváros polgármestere értékeli a 2022-es évet.
2022-12-16Megnyílt a dunaújvárosi KFC étterem – 34 embernek adnak munkát2022. december 15-én megnyílt a KFC étterem Dunaújvárosban a külső parkcenternél
2022-11-04Terítéken a dunaújvárosi éttermek - a szó szoros értelmében.A dunaújvárosi Csibész Csibefaloda helyzetét bemutató összeállításunk alkalmával már szóba került a Teríték Újváros gyűjtőnévvel ellátott kezdeményezés. Ez valójában egy olyan szolgáltatás, amelyet a koronavírus-járvány kezdetén hívott életre Abonyi Tamás, Veres-Kovács Tibor és Szabó Ferenc – azóta folyamatosan fejlődött, bővült. Ennek részleteiről számoltak be az előbb említettek.
2022-10-21Rég nem látott áremelkedéssel dacolnak az emberek, és persze a vendéglátó egységek is. A tét és a cél a túlélés, mindenki dacolna az áremelkedésekkelMintha csak a koronavírus legsúlyosabb időszakában lennénk: ismét éttermek, vendéglátóegységek jövője került veszélybe a rezsi és alapanyagárak növekedése miatt. Most következő összeállításunkban a Resti Étterem és a Dunagyöngye Halászcsárda helyzetét ismerhettük meg.
2022-08-12Teltházas rendezvénnyel startolt a Flame Bisztro, egy remek közösségi teret ígérnek nekünk. Gyöngyszem született2022. augusztus 5-én teltházas rendezvény részeként nyitotta meg újra az éttermét a Remix, Flame Bistro néven.
2022-08-04A Vigadó - DunaújvárosRövid ismertető A Vigadó étteremről.
2022-07-22Augusztus elején nyit a megújult "Remix"Dunaújvárosban a "Remix" nyitásának előzményeiről és részleteiről Arnold Miklós a DVG Zrt. szolgáltatási ágazatvezetője és Herku Zsolt üzemeltető számolt be a közelmúltban. A tájékoztató kezdetén az ágazatvezető felidézte, hosszú és sokak munkájának köszönhetően készült el az épület (és környéke) felújítása.
2022-06-03Kiváló programnak ígérkezik a Resti Családi Nap június 18-ánBarta Endre sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a Resti Csalái Nap számos kiváló programmal várja a látogatókat 2022. június 18-án Dunaújvárosban. Az új Vasmű úti zárt kutyafuttató (és környéke) kiváló helyszínt biztosít az ehhez hasonló rendezvényekhez. Barta Endre ennek apropóján kiemelte, nagyon várták már, hogy pandémiás időszakot követően megszervezhessék ezt a programot: ahogy régen, úgy most is élettel telhet meg a terület.
2022-02-09Melyek a város és a környék törzshelyei? A Fapad is a belváros egyik kedvelt törzshelye volt egykor"Egykori és mai a törzsvendégektől telt házas vendéglátóhelyeket bemutató sorozatunk első állomásaként, sajnos már csak az emlékeim nyomán, de a Kiscsillag sörözőbe lépek be."
2021-12-09Folytatódott a jótékonysági akcióSzalai Attila, a Tájoló Bisztró tulajdonosának jótékonysági kezdeményezéséről. Szalai Attila kedden a helyi mentőszolgálat dolgozóinak szállított ki 14 adag melegételt, szerdán pedig a Máltai Szeretetszolgálat helyi támogató szolgálatához.
2021-12-08Felajánlás a hálánk jeléül. Gondoskodással is lehet köszönetet mondani nekikSzalai Attila, a Tájoló Bisztró tulajdonosának jótékonysági kezdeményezéséről. Rendszeres adományozásról van szó: a felajánlók olyan szervezeteket segíthetnek meleg étellel, amelyeknek dolgozói értünk végzik áldásos munkájukat, például a mentőket, vagy a szociális ágazat képviselőit.
2021-12-08Igényes zeneesztétikai szalon DunaújvárosbanZene, ötfogásos vacsora, kötetlen beszélgetés a zenéről, méltó környezetben. Lukács Anna Dunaújvárosban mutatja be Maesthetic zeneesztétikai szalonját.
2021-09-18Gasztronómia és zenélésA dunaújvárosi Mikus Edvard huszonöt éves, fiatal kora ellenére már kalandos életet tudhat maga mögött. A gasztronómia és a zene terén mozog. Dolgozott a Gellért Szállodában szakácsként, és több koncerten is túljutott zenekarával, az Edvard Exclusivval.
2021-08-28GasztrokalandozásokBíró Lajossal a kisapostagi Dunai Gyöngy Yachtkikötő és Bárka Vendéglőben találkoztunk, ahol barátaival együtt Dráviczki Márton vendégei voltak.
2021-05-00Életet szolgáló ételek. Minőség és megújulás a Vaskohász ÉtterembenIsmertető az ISD Dunaferrben működő Vaskohász Étteremről, amely megújuláson ment keresztül. Nyilatkozik Szabó György konyhafőnök; Erős Péter szakács; Gotthárdné Antal Dominika pultos és Vitéz Nikolett futár, konyhai kisegítő.
2020-11-27Közösségi kezdeményezés a "helyekért"Felhívással fordult Dunaújváros konyhabűvész közösségéhez a Terítéken Dunaújváros és környéke facebook felületen a Teríték Újváros oldal csapata. Az a cél, hogy ételrendeléssel extra esélyt kapjanak a város és a térség kedvenc helyei a vírus veszélyhelyzet nyomán kialakult fenyegetés időszakában.
2020-11-06Hétfőn nyit a Menü Kuckó!2020. november 9-én nyit a dunaújvárosi Március 15. téren egy új vendéglátó helyiség, de már nov. 6-tól várják a megrendeléseket
2020-06-26Immár élő ízorgia. Nagy találkozás, nagy siker így is, úgy is2020. június 20-án a Terítéken Dunaújváros és környéke facebook csoport tagjai megrendezték a dunaújvárosi Csibész Csibefalodában az I. Teritékenes Találkozót és a bevételt az Útkeresés Segítő Szolgálatnak ajánlotta fel
2020-06-00Megszületett Rácalmás tökéletes, igazi olasz pizzájaA rácalmási Jankovich Hotel fejlesztései
2020-04-00Vaskohász Étterem: csak elvitel és kiszállítás2020. március 23-tól visszavonásig - a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt - az ISD Dunaferr Zrt. Igazgatósági épületében működő Vaskohász Étterem nincs lehetőség a helyben fogyasztásra, étel csak kiszállításra kérhető.
2020-02-21Mi, retró kedvelő dunaújvárosiak: a Bisztro (első) aranykoraNyulasi Zsolt cikke a Mi, retro kedvelő dunaújvárosiak elnevezésű facebook csoportban most Ferter István által a Bisztróról feltett képpel kapcsolatos
2019-10-00Nagy siker volt a SVÉT 11.0. Stílusosra sikeredett a vidéki éttermiségBeszélgetés Szabó Attilával, a Jankovich Kúria Wellness Hotel igazgatójával a Stílusos Vidéki Éttermiség Találkozójáról (SVÉT 11.0), amely rendezvénynek 2019-ben Rácalmás adott otthont.
2019-09-00Stílusos Vidéki Étterme Találkozó (SVÉT) Rácalmáson2019. szeptember 6-7-én a Jankovich Kúria Wellness Hotel és Étterem adott otthont 17 vidéki étterem közös rendezvényének
2019-08-00SVÉT 11.0 - Rácalmás. Stílusos Vidéki Éttermiség: 17 vidéki étterem, 17 világnézet, 17 kreatív séf, 1 küldetésInterjú Szabó Attilával, a Jankovich Kúria Wellness Hotel igazgatójával a Stílusos Vidéki Éttermiség Találkozójáról (SVÉT 11.0), amely Rácalmáson kerül megrendezésre 2019-ben.
2019-06-00Minkenkit vár a Vaskohász Étterem. Kulturált környezetben gazdag ételkínálat2019. június 11-én újra megnyitott az ISD Dunaferr igazgatósági épületében a felújított Vaskohász Étterem. A rövid megnyitó ünnepségre hivatalos vendégek után ebédidőben már minden érdeklődő "tesztelhette" a megújult vendéglátóegység kínálatát.
2019-05-00Megújult étterem várja a vendégeket az Igazgatóság épületében. Korszerű konyhatechnológiával készülnek a finom ételekKözel három hónapos üzemszünet után rövidesen újra megnyílik az ISD Dunaferr igazgatósági épület földszintjén található Vaskohász Étterem. Nyilatkozik Csapó Szilvia eszközgazdálkodási igazgatóhelyettes; Bocz András, a Dunaferr Labor Kft. ügyvezetője és Szabó György üzletvezető.
2018-11-30Új fényben ragyog a Juharos. Nagyrendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz a felújított étteremTeljes egészében felújították a Juharos Étterem vendégterét és a hozzá tartozó parkot.
2018-09-06Dunaújvárosi étterem a legjobbak közöttA dunaújvárosi Kiskohász Vendéglő 2018-ban elnyerte a Magyar Turizmus Díjat, melyet a Szállodák és Vendéglátóhelyek Európai Szövetsége is elismer, így a vendéglő használhatja a European Hospitality Quality jelzést is.
2018-09-01A legkiválóbb éttermek egyike lett a KiskohászEgy jól működő vállalkozást csak teljes erőbedobással és szívvel-lélekkel lehet csinálni. Kiváló példa erre a dunaújvárosi Kiskohász Vendéglő, hiszen a magas szintű szolgáltatást immár a szakma legnagyobbjai is elismerték.
2018-08-31Nívós díjat kapott a Kiskohász étterem (képaláírás)Kivívta a szakma elismerését a Kiskohász étterem. A Magyar Turizmus Minőségi Díját a Magyar Turisztikai Ügynökség 2006 óta ítéli oda a szigorú szakmai szempontok alapján az arra érdemesnek ítélt éttermeknek és szállodáknak. Fennállásuk óta első alkalommal a Kiskohász étterem is pályázott a díjra, és a térségben először megkapták a nívós elismerést. Ennek értékét tovább növeli, hogy az első alkalommal pályázó éttermek közül országos viszonylatban is csak a Kiskohász érdemelte ki a Magyar Turizmus Minőségi Díját. Az augusztus 30-i, budapesti díjátadó ünnepségen készült fényképen Horváth Attila, a Kiskohász étterem tulajdonosa veszi át az oklevelet dr. Gajda Tibor turisztikai fejlesztési vezérigazgató-helyettestől. (teljes szöveg)
2018-07-23Nagy esemény volt. Negyven éve nagy eseménynek számított a Vár Étterem átadásaNégy évtizeddel ezelőtt a Dunaújvárosi Hírlap is hírt adott a nagy eseményről, a dunaföldvári Vár Étterem megnyitásáról.
2018-06-00Megnyitott a Vaskohász Étterem. Helyben fogyasztás és kiszállítás2018. június 11-én újra kinyitott az ISD Dunaferr igazgatósági étkezdéje, új nevén a Vaskohász Étterem. A megújult étterem jelenleg tálalókonyhaként működik, de a háttérben elindult egy teljesen új főzőkonyha kialakítása is. Rövidesen megnyit a megújult igazgatósági büfé is.
2018-03-10Kereste a kihívásokat, elnyerte a megbízástKalmár Attiláné Mónika (kép) a vendéglátással még szinte gyermekként jegyezte el magát. Szülei mezőgazdasági és ipari területen dolgoznak, de még a rokonságában sem volt senki vendéglátós.
2018-02-26Mindig megújuló, és mégis örökSorozatunk legújabb részében sétánk állandó vezetőjével, Szabó Gyulával együtt megérkezünk a város első olyan étterméhez, amelyik ma is eredeti funkciója szerint működik. Vendéglátónk Kovács János üzletvezető, akit városszerte Csokiként ismernek, és akinek pályája mentén szóba kerül a Kohász étterem és a Hangulat presszó is.
2018-02-03Gasztroséta az egykori Arany Csillag Szálloda és Étterem környékénGasztrosétánk következő állomásaként elhaladunk az egykori Arany Csillag Szálloda és Étterem épülete mellett. Nem másért, csupán azért, hogy a szomszédban található Corner Hotel és Kávéház egyik tulajdonosával, szakmai vezetőjével, Grábics Gáborral emlékezzünk a város egykori rangos vendéglátóipari egységéről.
2018-02-00A Bugaci leves titkaBába Attila, a Corso Étterem vezetője nyilatkozik az általuk készített, országszerte híres bugaci levesről.
2018-01-13Gasztroséta - a kertvárosi aranyhordóbaGasztrosétánk következő állomása az 1969 júliusában, a Kohász Étterem fióküzleteként megnyílt Aranyhordó kisvendéglő, mai nevén Aranyhordó Étterem és Pálinkaház.
2017-12-28Gasztroséta - az újvárosi Corsón. Akkortájt felülről, központilag szabályozottan egyforma étlapok, egyforma árak voltakA dunaújvárosi Corso Ételbár története
2017-12-00Mi, DUNAÚJVÁROSIAK II. XXI. századi helytörténetírásA Mi, DUNAÚJVÁROSIAK Facebook-csoport bejegyzései alapján elkészült a második közösségi portrékötet, így már az elsővel együtt összesen kétszázötven arra érdemes személynek állítottak emléket, közöttük szép számmal a vasműhöz kötődőknek. Beszámoló a Béke étteremben tartott könyvbemutatóról.
2017-12-00Határtalan szerelemBeszélgetés Dur Nikolettával, aki férjével, Hakannal együtt vezeti az Isztanbul török gyorséttermet.
2017-07-10Drámai öngyilkosságDrámaian vetett véget az életének egy fiatalember július 9-én, vasárnap a kora esti órákban Dunaújvárosban egy gyros étteremben.
2017-02-00A rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsőde hírei. Nyitott hét volt. Finom volt az ebéd (képaláírás). Szelektíven gyűjtjük a papírt, műanyagot (képaláírás). Bábszínházban jártunk (képaláírás)- 2017 január 30. és február 3. között nyitott hetet tartottunk óvodánkban. Minden nap egy-egy csoport lehetőséget biztosított az érdeklődők számára a csoport életébe való betekintésre. Reméljük, hogy sok kedves élménnyel gazdagodva távoztak óvodánkból. (teljes szöveg) - Köszönjük szépen Kuczkáné Szöllősi Olgának, a Kiskakas vendéglő tulajdonosának, hogy két óvodai csoportnak és kísérőiknek kedvezményes áron ebédet biztosított (teljes szöveg) - Intézményünk szelektíven gyűjti a papírt és a műanyagot. (nem teljes szöveg) - A Cica és a Katica csoport Szalóki Ági Gingalló című előadását tekintette meg Budapesten a bábszínházban. Nagy élmény volt gyermeknek, felnőttnek egyaránt. (teljes szöveg)
2016-08-00Ahol kézzel készítik még a tortilla lapot is...Beszélgetés Farkas Ferenccel, a Yankee Food-Farkas Faloda tulajdonosával.
2016-07-02Csak pozitív tapasztalatokHorváth Attila (kép), a dunaújvárosi Kiskohász és Campus étterem vezetője a helyszínen szurkolta végig a magyar válogatott csoportmérkőzéseit. A franciaországi napok még mindig nagyon élénkek.
2016-06-22Életre szóló élményt kaptakNemzeti mezbe öltözött magyar rendőrökkel is erősített a magyar szurkolótábor a június 18-i csoportmeccsre, az összecsapáson dr. Mák Attila adonyi őrsparancsnok, Horváth István adonyi őrsparancsnok helyettes, Fridrich Ferenc rácalmási és Fridrich Tamás kulcsi körzeti megbízott közösen szurkolt. A helyszínen találkoztak a dunaújvárosi Horváth Attilával és Horváth Lucával (kép)
2016-06-20A profi vendéglátósNemrégiben lépett fel a Kiskohász étterem teraszán a szakmában Ritmo néven ismert Németh Zsolt gitáros (kép), aki a Csík zenekarral is állt már egy színpadon.
2016-06-17Hagyományteremtő vendéglátóÁprilisban adták át elsőként a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara által alapított Dunaújváros Kézművességéért Díjakat, az egyik díjazott András Sándor (kép) volt, aki a helyi vendéglátás egyik meghatározó, hagyományteremtő személyisége.
2016-06-15Győztes magyar szurkolókHorváth Attila (kép) a Campus és a Kiskohász Éttermek vezetője és Szekszárdi László (kép) az Aranyhordó Étterem vezetője egy baráti társasággal a helyszínen szurkoltak a magyar csapatnak.
2016-05-31Egy leendő prírmás. A hegedű és a rossz szellemekRáduly Attila, akit sokan a dunaújvárosi halászcsárda prímásaként ismernek és Rabóczky Krisztián "története".
2016-05-31Gyakorlati próbaMegkezdődtek a gyakorlati vizsgák a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskola tanulói számára a Fészek tanétteremben.
2016-05-10A terített asztalA Barátságos Húsbolt, a Corso Étterem és Söröző, a Jakó Cukrászda és a rácalmási Beugró Vendéglő rövid bemutatása.
2016-04-27Díj életutak elismerésülÉves rendes küldöttgyűlését tartotta a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, a tavalyi munka, gazdálkodás értékelése, az idei tervek elfogadása előtt átadták (elsőként) a Dunaújváros Kézművességéért Díjat. A díjazottak: András Sándor, Mikus Ferenc (posztumusz), Ármos Bálint.
2016-04-12Költői menüsorA Kiskohász Vendéglő a magyar költészet napja alkalmából irodalmárok, költők menüit kínálta. A menüt verses-zenés összeállítással Farkas Erik színművész fűszerezte.
2016-04-08Ízes költői menüsorA Költészet napja alkalmából a Kiskohász Vendéglő külön menüvel és egy kis rendezvénnyel készül. A verses összeállítást Farkas Erik színész szolgáltatja.
2016-04-08Az igényesség a védjegyükké váltA Corner Trade Kft. idén elnyerte Dunaújvárosban az Év Vállalkozása díjat. A cég bemutatása.
2016-04-00Aki beleszületett a vendéglátásba...Beszélgetés Grábics Gáborral, a Corner Trade Kft. ügyvezetőjével, aki az Év Vállalkozása díjat vehette át 2016-ban középvállalkozás kategóriában.
2016-03-16Szűcs Antal Gábor és Horváth János latin duója (képaláírás)Szűcs Antal Gábor és Horváth János latin duója lépett fel utólagos nőnapi műsorával hétfő este a Béke étteremben, elsöprő sikerrel (teljes szöveg)
2016-02-01Esküvőkiállítás (képaláírás)Családi kupaktanács a szombati esküvő kiállítááson (nem teljes szöveg)
2016-02-01Hogy minden tökéletes legyen!Beszámoló a Campus étteremben megrendezett esküvőkiállításról.
2016-02-00Nem csak a tulajdonos változottHorváth Attila, a Kiskohász Vendéglő új tulajdonosa ismerteti a változtatásokat a megújult étteremben.
2016-01-30A "nagy nap" jegyébenNegyedik alkalommal rendeznek esküvő kiállítást a Campus étteremben.
2016-01-25Eksüvő kiállítás voltEsküvő szakkiállítást rendeztek az Aranyhordó étteremben.
2016-01-20Belekóstoltak (képaláírás)Tiringer Mihály kedves olvasónk rendszeres résztvevője a borvacsorának. Ezúttal is egy teltházas szlovák borkóstoló vendége volt a Házi Sárkány Étteremben. (teljes szöveg)
2016-01-20Szombat: Esküvő kiállításEsküvő kiállítást rendez az Aranyhordó Étterem és Pálinkaház.
2016-01-00Közösségi könyv2015. december 17-én a Béke Étteremben tartották a Mi, DUNAÚJVÁROSIAK című kötet bemutatóját, amelynek szerkesztője Miskolci Miklós. Vértes János újságíró véleménye a könyvről.
2015-12-31Irány a Kiskohász!Horváth Attila, a Campus Étterem vezetője 1981 óta dolgozik a vendéglátásban. 2016. január elsejétől tulajdonosként irányítja a Kiskohász Éttermet. Beszélgetés Horváth Attilával.
2015-12-29A terített asztalnálA Campus étterem és az Aranyhordó étterem bemutatása.
2015-12-28VárostörténetekA Béke étterem történetéből. "Kevesen tudják, hogy a Béke étterem születését és létét az erőteljesen szovjetbarát Hawlett Johnson nevű Canterbury érseknek köszönheti."
2015-12-28Segítettek az angyalnak...Karácsony táján sok műsorral, rendezvénnyel, s főképp: finom étellel szolgálnak a hajléktalanoknak is.
2015-12-21Felújítás, támogatásNegyvenkét témakörben döntött a közgyűlés az idei év utolsó ülésén.
2015-12-21Emlékállító könyvNapvilágot látott a Mi, Dunaújvárosiak című kötet. Egyedülálló kötettel gyarapodott a Dunaújvárost, a dunaújvárosiakat megörökítő alkotások sora. Ezúttal, Miskolczi Miklós segítségével tulajdonképpen önmagukat ajándékozták meg a városlakók.
2015-12-18Idényzáró hazai pályánA Dunaferr SE férfi röplabda-szakosztálya december 16-án tartotta meg évzáró rendezvényét.
2015-12-18Megújuló vendéglátásForster Zoltán szakács bemutatása.
2015-12-03Eredményes évet zártakNovember 27-én a Campus étteremben tartotta évzáró ünnepségét a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.
2015-12-01Volt egyszer egy kenyérgyár (képaláírás)A hagyományoknak megfelelően idén novemberben is múltidéző találkozóra gyűltek össze az egykori Sütőipari Vállalat - kenyérgyár - dolgozói a Corso Étteremben, ahol közösen elevenítették fel az együtt töltött dolgos éveket, évtizedeket (teljes szöveg)
2015-11-30Városunk teraszai a téli napokbanBelvárosi éttermek és kávézók készülnek arra, hogy vendégeik télen is élvezhessék teraszaikat.
2015-11-24Kiváló ajánlatok soraA Homonnay Kulcs és Gravír, a rácalmási Beugró vendéglő, a Flamingó Cukrászda és Gólyafészek Étterem rövid bemutatása.
2015-11-14Libatoros vígság (képaláírás)Márton napi vigasság volt a dunaújvárosi Házisárkány étteremben pénteken este. A libator magyar hagyományoknak megfelelően arról (is) szólt, hogy aki ezen alkalommal jóllakik, az később sem fog éhezni. Reméljük, ez igaz... Képünkön középen Egei Március (teljes szöveg)
2015-10-27Kedvezmények soraA KEMI-KER Kft., a rácalmási Beugró Vendéglő, a Zöldkert Áruház rövid bemutatása.
2015-10-17Mindent kipróbálJégkorongozott, remek szakács és még a zenével is foglalkozik. Beszélgetés Nagy Zoltánnal (Krella).
2015-09-29GasztrokalandozásokA rácalmási Beugró Vendéglő, a Campus Étterem és az Aranyhordó étterem rövid bemutatása.
2015-09-21Harmincöt évvel ezelőtt kezdődöttA Münnich Ferenc Gimnáziumban 1980-ban végzett "matfiz" tagozatos 4. a osztálytalálkozóját rendezték meg a Corsó étteremben, szeptember 19-én.
2015-09-14Étrend: egészségünk alapjaMinden hónap első csütörtökén életmód klub a dunaújvárosi Klub Hotel - Házi Sárkány Étteremben. A klubról.
2015-09-11Ünnepel a Topo!20 éves a Topo. A belvárosi Topo Pizzéria és Étterem két évvel ezelőtt, a tulajdonosváltással újjáalakult. Az új tulajdonos Szili György, az étterem séfje Forster Zoltán, aki 2010-ben elnyerte a Fault&Millau "Az év felfedezettje"-díját.
2015-09-03Jó ebdédhez szól a nótaImmár második éve júniustól szeptember végéig élő zene szól a vasárnapi ebédhez a dunaföldvári Vár Étterem teraszán: Látó Imre prímás és Jónás Béla cimbalomművész játszik a szép számú vendégseregnek
2015-07-14Nyári finom fogásokA rácalmási Beugró étterem, a Campus Étterem, a 2006. december 15-én nyílt Grill Express Étterem rövid bemutatása. Kép a Corso Söröző és Étteremről is.
2015-07-00Jankovich Kúria HotelA rácalmási Jankovich Kúria Hotel bemutatása.
2015-07-00Klub Hotel-a megújulás jegyébenA megújult Klub Hotel bemutatása. A hotel elérhetőségei.
2015-06-25Meleg ebéd nyárra, tanszer őszreVárosi támogatások: 300 gyermek ingyenes, nyári étkeztetése, tízezer forint beiskolázási támogatást az első osztályosok szülei kérhetik, rászorultsági alapon.
2015-06-19Fejlődés: csakis több lábra állvaA Campus éttermet üzemeltető cég, a Gasztro-Life Kft. 2008-ban alakult, ügyvezető igazgatója Horváth Attila. A cég bemutatása.
2015-06-17Közösségi ügy lett Barbara segítése!Jovány Barbara részére többen gyűjtést indítottak, támogatták: "Jobb adni, mint kapni!" csoport, Campus étterem, Magyar Mentőszolgálat Alapítvány.
2015-06-13Harapnivaló csibefalatokAz Interspar áruházban két éve nyitották meg a Csibész Csibefaloda éttermet. Az étterem bemutatása.
2015-05-19Irány a cukrászda!A Jakó Cukrászda, a Flamingó Cukrászda, a mezőfalvi Nádor Cukrászda, a Beugró Vendégló rövid bemutatása.
2015-05-08Városfejlesztési irányokRendkívüli közgyűlés május 7-én. Több mint 300 rászoruló tanuló kap ebédet nyáron a közgyűlés döntése értelmében. Elkészült és elfogadták a Dunaújváros Integrált Területi Programja.
2015-05-06Enni, inni, ejtőzni egyetVendéglátási körkép Dunaújvárosban.
2015-04-30Negyven éve ballagtakNegyven évvel ezelőtt érettségiztek a Münnich Ferenc Gimnáziumban azok a diákok, akik osztálytalálkozóra gyűltek össze a múlt héten.
2015-04-20A csütörtöki csülkös pacal törvényeAnna Pecsenyesütője, a városban közkedvelt vendéglátóhely bemutatása.
2015-04-14Borest a Házi SárkánybanBorestet rendezett a Klub Hotel Házi Sárkány Étterme.
2015-04-07Tavaszi finom falatokA rácalmási Beugró Vendéglő, a Grill Express, a Corso rövid bemutatása.
2015-03-28Gyorsvéradók (képaláírás)Különleges helyszínt választott a Vöröskereszt dunaújvárosi szervezete csütörtöki véradásának: ezúttal a Mc'Donalds gyorsétteremben rendezték be állomásukat. (nem telje sszöveg)
2015-03-24Borkóstoló (képaláírás)A Borháló Dunaújváros múlt héten, a Boldogság Világnapján a Kiskohász Étteremben megtartotta első borvacsoráját. (nem teljes szöveg)
2015-03-04Megújult a Menü ÉtteremMegújult az ISD Dunaferr igazgatósági épületében található Menü Étterem.
2015-03-02Tenni, segíteni akarnakFebruár 27-én a Béke Étteremeben megalakult a TEA, a Tenni Akarunk Civil Egyesület. Segíteni akarnak a rászorulókon. Az egyesület 20 fővel alakult meg, elnöke Czuczor Zsolt.
2015-02-19Torkos csütörtökIdén tizedik alkalommal rendezi meg a Turizmus Zrt. a torkos csütörtököt. Dunaújvárosból is több étterem, cukrászda csatlakozott az országos kezdeményezéshez.
2015-02-10Ideje torkoskodniAz Őspiaci Hartai Pecsenyesütő, az Aranyhordó Étterem, a Corso Söröző Étterem, a Beugró Vendégló rövid bemutatása.
2015-02-02Ami jó a vendégnekA belvárosi Corner Café bemutatása, amely szinte a kezdetektől kínál déli menüt, ma már délutánit is.
2015-01-23Új gasztronómiai rovat indulFebruártól heti étterem-, és menüajánló a Dunaújvárosi Hírlap hasábjain.
2014-12-30A terített asztalnálAz Aranyhordó Étterem, a Gólyafészek Étterem, a Jakó Cukrászda, a Flamingó cukrászda és a rácalmási Beugró Étterem rövid bemutatása.
2014-12-23Szálka nélkülKarácsonyi halételek. A Dunagyöngye Halászcsárda és a Szalka halszaküzlet tapasztalatairól.
2014-12-13A muzsika mindig segítBeszélgetés a Dunagyöngye Halászcsárda cigányprímásával, Ráduly Attilával a megváltozott világról, a mulatásról, a szeretetről, és hűséges társáról, a felmenőitől örökölt hegedűről.
2014-12-12Halászlét a Halászcsárdából..!Beszélgetés a Dunagyöngye Halászcsárda vezetőjével.
2014-12-09Év végi halászlénkÚjra lesz hagyományos halászlévásár a Dunagyöngye Halászcsárdában. A séf, Halász Gábor több mint 35 éve főz a halászcsárdában.
2014-12-03Vendéglátós sikerA siófoki szakiskola huszonharmadik alkalommal rendezte meg névadója tiszteletére a Krúdy Napokat, és annak keretében a hagyományos országos gasztronómiai versenyt. A dunaújvárosi pincérek második, a szakácsok a harmadik helyen végeztek.
2014-11-18Legyen a vendégünk!Az Aranyhordó Étterem és Pálinkaház és a Corso étterem rövid bemutatása.
2014-11-10Kenyeres találkozóAz egykori kenyérgyár dolgozói összetartó kollektíva. Idén újra találkoztak a Corso étteremben november 8-án.
2014-11-07Szállodai fejlesztésekA Klub Hotel új wellness részleggel, étteremmel és konyhával, felfrissített étlappal, és kinti terasszal bővítették.
2014-10-09Nyolcvanévesek találkozója volt (képaláírás)Tizenötödik alkalommal szervezte meg a Római Városrészi Nyugdíjas Klub a város nyugdíjas egyesületeiben tag nyolcvanévesek találkozóját. A főiskola Campus Éttermében október 8-án. (nem teljes szöveg)
2014-08-16Velünk élő történelemFotók Dunaújváros múltjából és jelenéből egy képen. Bali Attila fotógyűjteményének felhasználásával Holczer Tibor készítette a montírozott anyagot.
2014-08-09Velünk élő történelemFotók Dunaújváros múltjából és jelenéből egy képen. Bali Attila fotógyűjteményének felhasználásával Holczer Tibor készítette a montírozott anyagot.
2014-07-08Ide megérni betérniA Gólyafészek étterem és az Aranyhordó Étterem rövid bemutatása.
2014-07-08Koncertek megemlékezésselSvéd-magyar nosztalgiafellépés a Béke étteremben. Július 5-én közös koncertet adott a Delta Rock Band és a svéd The Roulettes zenekar.
2014-07-05Magyar-svéd rockrangadóJúlius 5-én közös koncertet ad a Béke étteremben a Delta Rock Band (kép) és a svéd The Roulettes zenekar.
2014-07-03Svéd-magyar zenekari rangadóKözös koncertet ad a Delta Rock Band és a svédországi The Roulettes Rhythm zenekar.
2014-06-17Ajánlatok éhség ellenA Grill Express, az Őspiaci Harta Pecsenyesütő, és a Corso rövid bemutatása.
2014-05-19Huszonöt évvel ezelőttA legendás elnök, Szabó Gyula hívó szavára gyűltek össze a DM, vagyis a Dunaújvárosi Munkásszövetkezetesek dolgozói. Május 17-én a Béke étteremben találkoztak és nosztalgiáztak az egykori kollégák.
2014-05-16Gyakorlat pályakezdőknekAz Aranyhordó Étterem és Pálinkaház évek óta részt vesz a tanulók gyakorlati képzésében.
2014-05-10Májusi dallamokMájus 9-én a Gourmand Kávézóban lépett fel Kelemen Angelik és Dorogi Ákos.
2014-04-28Vendéglátás Dunaújvárosban és környékénDunaújvárosi vendéglátó egységek, kávézók, bárak, cukrászdák, borozók. Kistérségi vendéglátó egységek.
2014-04-23GalambtalanításokA Korányi Sándor utca 1. számú ház: a Gourmand fölötti erkélyek galambtalanítása. Élvefogó csapdával gyűjtik össze a galambokat a belvárosban.
2014-03-31Egy békétlen történetLakógyűlés a Római városrészben, a téma: Castellum Pub.
2014-03-14Galambbajok"A belvárosi galambok ismét hallattak magukról: most a Korányi Sándor utca 1-ben keserítik az életet."
2014-03-13Egy legendás vendéglátósBeszélgetés Szabó Gyulával.
2014-03-06Torkos csütörtökDunaújvárosból eddig tíz étterem és cukrászda csatlakozott az országos kezdeményezéshez.
2014-02-25Átszabják a DunátÁtépítik a Duna éttermet.
2014-02-20Az év helyi vállalkozásaiA Vállalkozók Bálján a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara először adta át az Év Dunaújvárosi Vállalkozása Díjakat: Horváth Attila (Gasztro-Life), Szabados Károly késkészítő, és Lee Sang II (Hankook Tire). A díjazottak bemutatása.
2014-02-11Ne maradjunk éhesen!A Grill Express Étterem, az Őspiaci Harta Pecsenyesütő és a Corso Söröző és Étterem bemutatása.
2014-01-16A Jankovicz Kúria sikereA Gault&Millau étteremkalauz magyar éttermeket és szállodákat is értékelt a 2014. évi kiadásában. A rangsorba a rácalmási Jankovich Kúria étterme is bekerült a legjobbak közé.
2013-12-20Ragaszkodnak a hagyományhozBeszélgetés Varga Gyöngyivel, a Dunagyöngye Halászcsárda egyik tulajdonosával.
2013-11-19A gáznélküli házA Korányi Sándor utca 1. számú lakóházában és a Gourmand étteremben elzárták a gázt. A ház gázrendszerét 5-12 millió forint közötti összegből lehetne helyreállítani. Az étterem a gázfőcsapra csatlakozott ott elindult a szolgáltatás.
2013-11-15Ezt jól kifőzték!A Fészek Tanétterem tanulói megcsillantották tehetségüket a Mirbest Ifjúsági Szakácsolimpián: lenyűgözték ételeikkel a közönséget. A csapat: Madzag Anett, Kövics Viktória, Bertók Bernadett negyedik helyezést rét el.
2013-11-14Látványosság, különlegesség, karácsonyfaluNovember 15-én megnyílik a nagykarácsonyi Mikulás fesztivál. A művelődési házban szintén pénteken megnyitják a Kultúrház Éttermet.
2013-11-09Böjt előtti eszem-iszom, vigadalomLibalakoma Márton napon. Főszakácsok, étteremvezetők az ünnepi fogásokról, Dunaújvárosban.
2013-10-29Ismét a legjobbak közöttA neves francia Gault&Millau étteremkalauz 2013-ban is a világ legjobb éttermei közé sorolja a Jankovich Kúria éttermét, amelynek séfje Forster Zoltán (kép).
2013-08-26Bandi és az olajos keszegVincze András télen a jégcsarnok büféjét működteti, nyáron 1982 óta Balatonszemesen található András büfét. Az országos hírű büfé, a Balaton 2013 című kötet halsütők kategóriájának legjobbja lett.
2013-08-24Ötvenéves lett a GuriÖtven éve nyílt meg a Gourmand Kávéház. Beszélgetés a jelenlegi tulajdonos-üzletvezetővel, Azariné Juhász Irénnel.
2013-07-15A legjobb balatoni halsütő nyomában: András büfé, Balatonszemes"András büféje messze van mindentől, de olyan keszeget, süllőt és hekket kapsz, hogy újra és újra elzarándokolsz ide. Van retró dizájn, szép panoráma, és minőségi borokból is kérheted a fröccsöt." A dunaújvárosi Vincze András télen a jégcsarnok büféjét működteti.
2013-07-13Dunának gyöngye...A Dunaújvárosi Hírlap online kiadásában az olvasó szavazatok szerint a város legjobb vendéglátóipari egysége a Dunagyöngye Halászcsárda. Az étteremről.
2013-07-10Győzött a Halászcsárda (kishír)A Dunaújvárosi Hírlap online kiadásában az olvasó szavazatok szerint a város legjobb vendéglátóipari egysége a Halászcsárda. 2. Alibi Pizzéria és Kávéház, 3. Grill Étterem.
2013-06-14Levonul az árhullámLevonult az árhullám és már több mint egy métert apadt a Duna a Fejér megyei szakszán.
2013-05-08Volt Skálások találkozójaHarminc éve nyílt meg Dunaújvárosban a Munkásszövetkezet Skála áruháza. Az évforduló alkalmából május 11-én a Béke étteremben rendeznek találkozót.
2013-04-05Hegesztéssel lezárvaA Remix és a Juharos Étterem helyzete is szóba került a múlt heti közgyűlésen. A Remix megmaradt értékeinek védelmében lehegesztik a nyílászárókat.
2013-04-01Vendégváró igazgatósági étteremHosszú szünet után újra nyitva a megújult igazgatósági étterem, átadás: 2013. április 2.
2013-03-19A Kiscsillag más repertoárLovassy András, a Kiscsillag zenekar frontembere szombati koncertjük előtt adott interjút a Dunaújvárosi Hírlapnak. "Hiszen a Kiscsillag zenekar első koncertje a néhai Kiscsillag sörözőben volt!"
2013-03-16Lovassy, valamint a KiscsillagA Dózsa Mozicentrum klubjában ad koncertet a Kiscsillag zenekar. " Lovassy és a Kispál, akik köztudottan pécsiek, fővárosi koncertjeikről hazafelé tartva rendszeresen útbaejtették Dunaújvárost, abban is a Kiscsillag néven ismert szórakozóhelyet."
2013-02-16A szalag avatásaHagyományosan a Duna Étteremben rendezte szalagavató bálját február 15-én az ADU Vállalkozói Szakközép- és Szakiskola, Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola és Gimnázium Dunaújvárosi Tanintézmény.
2013-02-01Egy torkos csütörtökTorkos Csütörtök, tapasztalatok Dunaújvárosban és a városkörnyéken.
2013-01-31Ma (még) torkoskodhatunkA Magyar Turizmus Zrt. idén január 31-re hirdette meg a Farsangi Torkos Csütörtök akciót, amelyben több dunaújvárosi étterem és cukrászda is benevezett.
2012-12-24Ismét Segíts az Angyalnak!Folytatódik a Segíts az Angyalnak! segélyakció. Az akciót 15 évvel ezelőtt szervezte meg Bakonyi Ferenc (kép) vállalkozó. Idén nem sörcsapolás lesz, hanem hajléktalanoknak főznek és visznek meleg ebédet adományokból, december 26-án a Kandó Kálmán téri hajléktalanellátó intézményben.
2012-09-18Színház a menzánA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza prózai tagozatának művészei a Fiatalság, bolondság című zenés játékból adtak elő néhány részletet szeptember 17-én a Campus Étteremben, és a Duna Étteremben.
2012-08-24Megújult a GourmandSzemet gyönyörködtető "Oázis" a Belvárosban. Interjú Azariné Juhász Irén üzletvezetővel.
2012-06-22Konyha, művészetA francia Gault&Millau gasztronómiai szervezet az év felfedezettjének választotta Forster Zoltán rácalmási séfet. A séf bemutatása.
2012-06-04Az ISD Dunaferr legvonzóbb hölgyei, 2012Hagyományos ízek, bor-és pálinkakóstolók. A versenyt szponzoráló Aranyhordó Étterem bemutatása.
2012-05-25Az ISD Dunaferr legvonzóbb hölgyei, 2012A versenyt szponzoráló Kiskohász étterem bemutatása.
2012-05-11Megújult a kokszolói büféAz ISD Kokszoló Kft. igazgatósági épületének földszintjén.
2012-02-24Torkosan is éhesen?Egyre kevesebb helyi étterem csatlakozik a Torkos Csütörtök országos programhoz. Helyzetkép: Gólyafészek Étterem és Fogadó, Jankovich Kúria Hotel és Étterem, Corner Kávézó.
2012-02-03A prímás állást keresMegszűnt az állandó zenekar a Dunagyöngye Halászcsárdában. Beszélgetés a prímással, Ráduly Attilával.
2012-01-23Az ország egyetlen szerb-horvát bálja!A dunaújvárosi Szerb-Horvát Egyesület a 35. közös bálját rendezte meg január 21-én a Duna Étteremben.
2011-12-28Miért nem volt Quimby?A Béke étteremnek csak kétszáztíz főre volt engedély, mégis hatszáz fős bulit szerveztek. Végül a koncert előtt két órával kellett lefújni a karácsonyi bulit.
2011-11-30Egy nem mindennapi zenész különleges koncertjeSzombaton a Bora-Borában tartották Mészáros Melinda tangóharmonika koncertjét.
2011-11-16Tudatosan vezetővé válniSikeres vállalkozók: Horváth Attila, a Campus étterem vezetője. A Campus étterem honlapja.
2011-11-09Kívül-belül megújulnak"Nem felújításon, hanem teljes átépítésen megy keresztül a Gourmand Kávéház, kívül és belül egyaránt."
2011-09-14A Canterbury érsek bejövetele: Béke!2011. augusztus 20-án ünnepelte hatvanadik születésnapját a bútorboltnak készült Béke Étterem, amely jelenleg Heaven Club néven működik, de mindenkinek csak "Béke" marad. A jeles alkalomból emléktábla-avatással egybekötve mutatták be Miskolczi Miklós Babgulyás, ezüstkanállal című kötetét.
2011-09-08Babgulyásos, ezüstkanalas ünnep"Nagyszerű ünneppel, új kötettel és emléktábla-avatással tisztelgett a városi vendéglátás kezdetei előtt a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara." Könyvbemutató: Miskolczi Miklós Babgulyás, ezüstkanállal c., és emléktábla avatás a Béke étteremnél.
2011-09-07Vendégei egyben barátaiBeszélgetés a Béke városrészi pizzéria tulajdonosával, Francis Rodney Ward, azaz Frenkkel.
2011-09-06Mint egy falat kenyér!Beszámoló Miskolczi Miklós Babgulyás, ezüstkanállal c. könyvének bemutatójáról és a Béke étterem falán elhelyezett emléktábla avató ünnepségről.
2011-09-06A Fészek ma is óv, véd..."A tanétterem étterme pillanatnyilag zárva tart, s majd csak az üzemeltetőváltással járó engedélyeztetési eljárások végeztével nyithat újra. Addig a diákok egymás közt okulnak."
2011-09-02Könyvbemutató és emléktáblaavatásKönyvbemutató: Miskolczi Miklós új könyve Dunaújváros vendéglátásának történetét mutatja be, címe: Babgulyás, ezüstkanállal. Szeptember 5-én a könyvbemutató után emléktáblát is avatnak (Béke étterem falán) a városban legendássá vált vendéglátósok neveivel.
2011-09-02Az üzemi vendéglátás bölcsőjeTörténetek a sztálinvárosi, dunaújvárosi vendéglátásból. Interjú Miskolczi Miklós Babgulyás ezüstkanállal című új könyve kapcsán.
2011-09-01Babgulyás, ezüstkanál és MiskolcziMiskolczi Miklós a hamarosan megjelenő „Babgulyás, ezüstkanállal” című kötetben Sztálin- és Dunaújváros vendéglátás-történetét dolgozta fel. Interjú.
2011-08-26A Kohász étteremtől a CampusigHorváth Attila, a Campus étterem vezetője a vendéglátásról.
2011-07-23Tudnak valami újatHalászléfőzésben ezentúl a dunaújvárosi Fészek Tanétterem diákjainak és tanárainak közreműködésével készült 7500 adag számít világrekordnak.
2011-06-14Kis haszon, nagy költségA dunaújvárosi vendéglátás jelenlegi helyzetéről. Beszélgetés: Grábics Gábor (Corner), Horváth Gáspár (Topo Pizzéria).
2011-06-11Hrabal őfelsége pincére volt...Elhunyt Mikus Ferenc, a Pintes Pince alapító tulajdonosa.
2011-06-03Remek ízek, kellemes környezet, kedvező árakA Kiskohász étteremről.
2011-04-23Nyolcvan éves lett a "főnök úr"Beszélgetés Szabó Gyulával, aki 1964-ben a Dunaújvárosi Munkásszövetkezet elnöke lett, és elnöksége alatt számos étterem nyílt meg Dunaújvárosban: Corsó, a Castellum, a HBH Söröző, Kohász Étterem.
2011-03-11Éttermi csalogatóTorkoskodás Dunaújvárosban is. A tapasztalatokról: Corner Cafe, Halászcsárda.
2011-03-11A város patináns éttermeA Kiskohász múltja, jelene és jövője. Interjú Horváth Zsolttal, az étterem ügyvezetőjével.
2011-02-16A mi könyveink!A közelmúltban több könyv is megjelent, ami kisebb-nagyobb részben Dunaújvárossal foglalkozik: Treiber Ottó: Szélben, viharban, a Dunaújvárosi Főiskola jubileumi évkönyve, MMK - Fejezetek Dunaújváros művelődéstörténetéből. Előkészületben: Miskolczi Miklós: "Babgulyás, ezüst kanállal (munkacím), Asztalos Andrásné által összeállított album Dunaújvárosban 1950 és 2010 között kiadott érmékről.
2011-02-16Egy érdekes történetEgy érdekes történet. Kép az Ady-Léda szobor mögötti vendéglátóipari kerthelyiségről.
2011-02-05Miért nem lettem órás?!Beszélgetés Bogó László szakáccsal, aki negyvenöt éve dolgozik a pályán, számos étterem konyhafőnöke volt és most ünnepelte hatvanadik születésnapját.
2011-01-15Hőspincérek, kocsmasztorikMiskolczi Miklós könyvet ír a dunaújvárosi vendéglátás történetéből. A könyv munkacíme: Babgulyás, ezüst kanállal... Beszélgetés a szerzővel.
2010-12-04Elhidegült a viszony"Jogerősen lezárult a DVCSH pere a Kiscsillag Étterem tulajdonosával. A lehegesztett fűtéscsövek ellenére egymilliós tartozást követelt a szolgáltató, hiába."
2010-10-28Mézédes bronzérem"Csiri Klaudia, a Fészek Tanétterem végzős tanulója harmadik helyezést ért el a Cukrászok Országos Ipartestülete által rendezett megmérettetésen." Interjú.
2010-09-03Tudunk-e mulatni?Beszélgetés Ráduly Attila (kép) prímással, a Dunagyöngye Halászcsárda zenészével.
2010-08-03Utolsó vacsora a BisztróbanAugusztus elsejével bezárt a Bisztró söröző éttermi részlege.
2010-07-21Bisztró: ennyi voltMegszűnik augusztustól elsejétől a Bisztró étterem része. Beszélgetés Kovács Györggyel, a Bisztró vezetőjével, és Horváth Attilával, az Aranyhordó egyik vezetőjével.
2010-07-21A menü lett a fő csapásiárny?A Corso étteremről.
2010-03-19Tanétteremmé lettÁtadták március 18-án a Kolibri Tanéttermet a Béke városrészben. Az ADU szakiskola és a Proviant-Kiss Kft. közös vállalkozása a szakács és felszolgáló tanulók képzésére szolgál.
2010-03-06Hastáji forintokMennyibe kerül egy ebéd Dunaújvárosban? Hol ebédelnek az emberek? Körkép.
2010-02-19Retúr hasutazás féláronBeszámoló a Torkos Csütörtök mozgalom helyi tapasztalatairól.
2009-12-11Gasztronómia felsőfokon.Mikus Ferenc 1982-ben fedezte fel a közel 100 éves pincét a Baracsi úton. 1983 tavaszán a városban elsőként egy pinceétterem tulajdonosa lett.
2009-11-16Egy menza lehet jó is?!A Dunaújvárosi Főiskola megújult menzájának bemutatása. Az új menzát 2008. december 10-én a Campus-ünnepen adták át.
2009-11-11Krúdy kisvendéglője Pentelén?Ujbányi Rezső séf tervei szerint egy amolyan Krúdy-féle, óbudai, hangulatos kisvendéglőt szertne nyitni Dunaújvárosban.
2009-10-29Ez egy tuti jó AlibiA Római városrész Alibi pizzéria, étterem bemutatása.
2009-10-22Rég dédelgetett álmom vált valóraBeszélgetés Újbányi Rezsővel, aki sok év után tért vissza szülővárosába, ahol hagyományos, magyaros vendéglőt szeretne nyitni.
2009-10-16Tájékoztató a melegétkeztetésről.Tájékoztató az igazgatósági, illetve a kokszolói konyhák, valamint a büfék működésében bekövetkező változásokról.
2009-08-22Fogyókúrán a vendéglátásA dunaújvárosi vendéglátás jelenlegi helyzetéről.
2009-08-15Falatnyi SzardíniaA nagykarácsonyi pizzéria és tulajdonosainak bemutatása.
2009-07-30Folyami étteremA Kisapostagi Bárka étterem bemutatása.
2009-06-09Szeptemberre tálalnakElkészült a Dunaújvárosi Főiskola étterme, de az elhúzódó engedélyek miatt még nem nyit ki a nagyközönség számára. "A menza jelenleg csak alkalmi rendezvényekre nyit ki, a nagyközönség, valamint a diákság a tanévnyitóval párhuzamosan, szeptembertől veheti birtokba a menzát." - mondta Nyerges Mihály.
2009-06-04Ötven szoba elég"A Jankovich Kúria Hotel és Étterem új épületszárnyát ünnepélyes keretek között mutatta be a Varga Béla cégvezető a község elöljáróinak. A tervek között szerepelt egy négyszázötven négyzetméteres welness-részlegnek a kialakítása is."
2009-05-15Mindennapi ebédünkSzakemberek szerint kevesebb, mint felére esett vissza az ebédjegy-előfizetés Dunaújvárosban, amióta ISD Dunaferr Zrt. megszüntette a hozzájárulását. Interjú az Aranyhordó étterem vezetőjével, Horváth Attilával és Azariné Juhász Irénnel, a Gourmand kávézó vezetőjével.
2009-04-24A hét embere: Jelinek TiborSzeretek alkotni a konyhában - beszélgetés Jelinek Tiborral, a Lille Venn és a Lille Döner étterem tulajdonosával.
2009-04-10A kis éttermek varázsaHárom éves az Alibi Pizzéria Kávéház és Grill Étterem. Az étterem bemutatása, beszélgetés Kernács Pál tulajdonossal.
2009-02-18A "corsoikrek" egyikeBeszélgetés Bába Attilával a Corso Étterem és Söröző egyik felszolgálójával.
2009-01-23Életem legszebb tíz éve a HangulatbanBeszélgetés Kovács János, Csoki zenész-vendéglátóssal.
2009-01-03Újfajta társasági létet kínálBeszélgetés Varga Szabó Lóránttal, aki a rácalmási Jankovich Kúria Hotel & Étterem tulajdonosa.
2008-10-17Gyertyafényes ételcsodák a Lille VennbenA Lille Venn étterem bemutatása.
2008-02-08GasztrocirkálásBeszámoló az országos gasztronómiai "rendezványről", a Torkos Csütörtökről.
2007-03-21Egykor húsbolt volt, most étterem lesz?!A volt Vasmű úti húsbolt helyén lehetséges, hogy étterem lesz. A pályázati kiírásra négy jelölt jelentkezett. A legtöbbet az M&M Maxim Kft. ajánlotta az üzletért. További pályázók: Boro Pékség Bt., Erla Exim Kft., Interferro Kft.
2007-03-19méDIÁKA Dunaújvárosi Főiskola Déri János Kommunikációs Intézete hallgatóinak írásai. Témák: a pályakezdők elhelyezkedésének nehézségei, a főiskola éttermének bezárása, a Béke téri tekepálya bezárása.
2007-03-03A tervek ma még titkosakA Dunaújvárosi Főiskola átépítése miatt március 1-jétől bezár a főiskola étterme, újat építenek helyette. Az étterem tulajdonosa - Faragó Ferenc - a Lorántffy szakközépiskolában működő éttermét fogja tovább vezetni.
1998-12-00Olasz konyha magyar módraA Derkovits utcai Da Tibor Pizzériáról.
1996-02-14Ha bezár a Radar étterem...Ápr. 3-val megszűnik a Radar étterem bérlőjének bérleti szerződése. Az új bérlőről tárgyalás lesz. A közétkeztetés rövidesen gond lesz a Papírgyári út környékén.
1992-07-14Hidegretett hidegkonyhaA Dunavidéki Kft. radari és hidegkonyhájának nagy volt a vesztesége, ezért vállalkozásba adták a jelenlegi vezetőnek. Kiderült, hogy ő sem tud jelenleg többet fizetni a dolgozóknak, sőt több munkát kell követelnie. Ezt a dolgozók nem vállalták, viszont a vállalatnál már felmondtak.
1989-07-04Reklám is kellene. A város legjobb étterme (IX.)A Béke városrészi Sirály étterem a zsűritől 150 pontot kapott. Konyhája jó, a felszolgálás lehetne sokkal figyelmesebb, tisztább. Az étterem reklámja is lehetne jobb.
1987-10-16Ízlett amit főztekAz Arany Csillag Szálló személyzete, valamint a Halászcsárda népi zenekara képviselte hazánkat Leningrádban, a magyar napok során.
1987-09-18Bezár az Öreg HalászA szabadstrandon a Dunaújvárosi Víz- és Csatornaművek tulajdonában lévő, a Hungár Hotelsz üzemelésében volt csárda bezárásáról, annak megszüntetéséről, jövőjéről írt tájékoztatás.
1987-08-14Nem a haszon (miatt) fontosA közétkeztetés helyzetéről.
1987-07-03Megvitatva, elfogadvaElfogadták a Kohász Étterem pinceborozó jellegű különtermének tervét.
1987-06-26Hangulatos lesz-ha leszBoltíves pinceborozó a terasz alatt, föld alatti különterem a Kohász Étteremben?
1987-04-10Jó étvágyat, de hol?A közétkeztetés nehézségei. Túlterhelt éttermek.
1987-03-17KépaláírásTíz nap alatt alakították át a Kiscsillagot sörözővé, étteremmé és diszkóbárrá. Az Arany Csillag Szálloda felújított sörözője ezután (változatlan árakkal) szebb berendezéssel, színvonalasabb kiszolgálással várja vendégeit napközben - és egy héten négyszer éjszaka is. A szálloda bárjában ezután megszűnik a diszkó, ott a halkabb zene kedvelőit várják. Az átalakított Kiscsillag sörözőt tegnap nyitották meg. (teljes szöveg)
1987-01-23Jó színvonalú közétkeztetésA közétkeztetésről tárgyalt a pártbizottság.
1986-07-26Hogy mulat - egy halászcsárda?A dunaújvárosi halászcsárda falát Vankóné Dudás Juli alkotásai díszítik. Az eredeti festmények állapotáról.
1982-11-05Búcsú a bisztrótól1982. december 26-án bezár a bisztró, a Dózsa György út és a Táncsics Mihály utca sarkán lévő talponálló. Helyén a tervek szerint egy másodosztályú önkiszolgáló étterem és söröző nyílik.
1982-07-09Néha zaciba is járnakAz Aranyhordó, a Pentele bisztró és a Dunavidéki Vendéglátó Vállalat vezetői a szerződéses üzemeltetési formák eddigi eredményeiről.
1982-06-25Nem örülnek a vendégekA vendéglátó egységek közművelődési lehetőségeiről.
1982-06-22Az év végére elkészül (képaláírás)A régi víztorony mellett épül és a tervek szerint év végére elkészül a Víz-és Csatornaművek 150 személyes étterme, valamint a vállalat oktatóterme. Utóbbi - egyebek között munkavédelmi és szakmai előadások, különféle brigádrendezvények, ünnepségek színhelye lesz. (teljes szöveg)
1982-06-04Eltelt 24 évOrbán Sándorné, a főiskola állami díjjal kitüntetett konyhai dolgozók brigádvezetőjének emlékezései munkájáról, nyugdíjba vonulása alkalmával.
1982-02-01Megnyílt a Mezőföld étterem.1982. február 1-én megnyílt Dunaújváros új étterme, a Béke II. városrészben.
1982-01-26Elkészült a Mezőföld étteremFebruár elsején nyílik, a Béke városrészben.
1981-10-01Megnyílt a Radari étterem.Felújítás után ismét kinyitott a Radar.
1981-07-03Diszkó, kontra diszkóA Panoráma vendéglő és a Bartók Bartók Művelődési Központ diszkórendezvényeinek versengéséről. Illetékesek nyilatkozatai. Elemzés. Kép: Táncoló fiatalok.
1981-03-20Senki többet? Harmadszor...Riport a Dunavidéki Vendéglátó Vállalat versenytárgyalásáról. Árverésre bocsájtották a zamárdi Part bisztrót, a dunaújvárosi Vigadó éttermet. A tulajdonba vétel árai, az új tulajdonosok neve és terveik. Kép. A Vigadó belseje. A bárpult.
1980-11-11Megnyílt a VéndiákA Dunavidéki Vendéglátó Vállalat büféje, eszpresszója a Szórád Márton úton, az épülő Skála áruház mellett.
1980-10-01Milyen a dunaújvárosi......munkahelyi és diákétkeztetés?
1980-08-12Új étterem MezőfalvánAugusztus 20-ra elkészül a nagyközség új, Zöldfa elnevezésű étterme.
1980-07-15KépaláírásHáromhetes felújítás után újra üzemel az Arany Csillag Szálloda első osztályú éttermének konyhája. (nem teljes szöveg)
1980-06-17Új étterem BaracsonBaracs központjában, a Béke termelőszövetkezet irodaépületének földszintjén korszerű éttermet és presszót nyitott a Dunavidéki Vendéglátó Vállalat.
1980-05-30Újjászületett az étteremTeljesen felújították, s több hónapos zárva tartás után megnyílt az irodaházi étterem.
1980-02-22Túl a város határánTársadalmi összefogással épül a nagyvenyimi 200 adagos konyha és étterem.
1980-01-22Étterem NagyvenyimenA Dunaújvárosi Munkásszövetkezet új étterem építését kezdte meg a községben.
1980-01-18Vendégségben a vendéglátóknálRiport a Dunavidéki Vendéglátó Vállalat munkájáról. Eredmények,tervek.
1979-10-01A Duna Étterem átépítés után.Az étterem helyzete, és lehetőségei a jövőben.
1979-09-18"Konyhakész" a Duna étteremFelújítás után, egyelőre csak vasműsöknek....
1979-07-17ÉtteremfelújításTeljesen felújítják a több mint tizenöt éve üzemelő Duna éttermet.
1979-06-29Válaszol az Arany CsillagAz 1979. június 15-én megjelent hírlap cikkére - Dunaújváros közegészségügyi helyzetéről - reagál az Arany Csillag Szálloda, mivel igencsak elmarasztaló kritikát kapott.
1979-06-01Mobil terasz-újításból.Fedett teraszt helyeztek el az Otthon étterem előtt...
1979-06-01Vevőszámlálás.Forgalmi adatok a melegkonyhás egységekből.
1979-04-20MegnyiltAz új Ezerjó bisztró a Tüzép úton, közel a vasútállomáshoz. (teljes szöveg)
1979-04-13Bisztró nyílik a Tüzép úton"Ezerjó" bisztró.
1979-03-16Hétfőn reggel kilenc órakor nyit... (kishír)Az újjáalakított Kiscsillag étterem-söröző. (nem teljes szöveg)
1979-02-09Rangos kitüntetésben részesült az AranyhordóElismerő oklevél és Védnöki Tábla.
1978-09-12Tulajdonképpen ez történt: Új éttermet kapott a város lakosságaAz Építők útján lévő Otthon étterem felújításáról. Dunavidéki Vendéglátó Vállalat önkiszolgáló étterme. Krizer László, az étterem üzletvezetője nyilatkozik.
1978-08-01Bővítik az Otthont (kishír)Tároló és kiszolgáló, újabb WC és konyharésszel bővül az Otthon étterem. (nem teljes szöveg)
1978-08-01Profilbővülés az Otthon étteremben.A cél a színvonal emelkedése. Interjú Barányi Albert értékesítési osztályvezetővel.
1978-07-14Szebb lett a Gourmand (kishír)Új berendezésekkel gyarapodott a presszó. (nem teljes szöveg)
1978-06-23Hol szórakozzanak a fiatalok?Györök Ferencné, a Panoráma vendéglő üzletvezetője, Medvegy Zsuzsanna, a BBMK igazgatóhelyettese, Grábits Gábor, a Strand ételbár üzletvezetője és Dókus László a városi tanács ellátásfelügyeleti osztályának csoportvezetője ad a címbeli kérdésre választ.
1978-06-01Régi épület-új tartalommal.Az Otthon étterem felújítása (1977. december 17-május 8) 5-5.5 millió forintba került.
1978-05-30Éttermet avattak-szabadtéri színpadot építenek DunaföldváronÉtterem a "Török Torony" mellett. További tervek a toronnyal.
1978-05-12Új éttermet kapott a város lakosságaTulajdonképpen ez történt. Séta a felújított Otthon Étteremben.
1978-05-09Megnyílt az Otthon étteremA felújítás mintegy négymillió forintba került.
1978-04-11Megnyílt az új horgászbüfé (kishír)Hatszázezer forint költséggel egész éven át üzemeltethető büfépavilont létesített a munkásszövetkezet a horgásztanya mellett. Az új, egy-kétféle meleg ételt is kiszolgáló vendéglátóegységet ma adták át rendeltetésének. (teljes szöveg)
1978-03-21Nők a vendéglátásbanRiport az 1963-ban átadott Duna étteremben dolgozók munkájáról. Nyilatkozók: Sipőcz Jánosné üzletvezető, Ferenc Zoltánné vezető szakács, Kiss Magdolna "fehérmosogató". "Naponta hétezer edényt mosogatok..."
1978-03-14Nem vártak utasításraPéldául az Arany Csillag...Gourmand, Kiscsillag.
1977-12-09Új étterem helyett felújításAz Otthon éttermet, a város leglátogatottabb munkahelyi éttermét újítják fel. 1978. február a megnyitás napja.
1977-09-01Néhány gondolat......a munkahelyi éttermek dolgozóinak átlagbérét bemutató táblázathoz. A táblázat a cikkben megtalálható.
1977-08-16A közétkeztetés mai és holnapi gondjaiÁldozatkész vállalatok, és ingyen étkeztetők. A közétkeztetés dunaújvárosi sajátosságai. Az összefogás elmaradt. Hosszabb lesz a sor.
1977-08-12Átalakították a Gourmand presszót (kishír)Az átalakítás rövid ismertetése.
1977-08-05Mérlegen városunk kereskedelmeDunaújvárosban tanácskozott a Fejér megyei Tanács Kereskedelmi és Szolgáltatási Bizottsága. Új üzletek, növekvő forgalom. A további hálózatfejlesztésről. Vendéglátás-fedett piac.
1977-07-15Jöjjön a Kohászba...Pacal, birkapörkölt, körmösbableves és társaik. Mazagran és mexikói kávé. Délután öttől: grúz teázóbár. Zónaételek a teraszon is. Vendégcsalogató!
1977-07-08Átépítés.Átépítés-egy hét alatt. A Kohász étterem átalakításáról.
1977-07-08Átépítés-egy hét alatt.A Kohász étterem átépítéséről.
1977-07-01Átépítés-egy hét alatt.Összefoglaló a Kohász étterem rekonstrukciójáról.
1977-06-17Munkásportré: A szakácsnőHajdú Gáborné, az Otthon étterem szakácsnője mutatja be munkahelyét.
1977-06-01Határidő előtt megnyitották az Ikarus-konyhát.Három hónappal hamarabb sikerült elindítani az éttermet.
1977-05-24A Napsugár presszó Önt is várja!Legyen a vendégünk! Vendégcsalogató!
1977-03-00Háziverseny1977. február 17-én rendezte meg a Dunavidéki Vendéglátó Vállalat az ifjú szakmunkások vállalati versenyét. A győzelmet Kohász Étterem csapata szerezte meg, a második helyen Béke Étterem, míg harmadik helyen a Vigadó Étterem végzett.
1977-02-18A jövő héten nyit a Radar étteremA Dunai Vasmű 800 ezer forintot adott az üzemi konyhák korszerűsítéséére, amelyből a Radarra 200 ezer forint jutott.
1977-01-14Vendéglátás a munkásszövetkezetnélMit várhat a Márka Szalontól? Ételbár a Castrum városrészben. Ajánljuk az újjávarázsolt Sörkertet.
1977-01-04A Vigadó premierjeA felújított Vigadó bemutatása.
1977-00-00A Munkásszövetkezet új üzletei a Dózsa II-ben.Ady Endre Könyv-és Hírlapbolt, Csemege, Gála cipőbolt, Corso Ételbár, Divatház.
1976-11-19A korszerű táplálkozás jegyébenA Dunavidéki Vendéglátó Vállalat és a Dunaújvárosi Gasztronómiai Társaság november 17-én ételbemutatót tartott a Béke étteremben. Kép: Gyura Jánosné sajtfalatkákat készít
1976-11-19Karácsonyra elkészül a Vigadó felújításaA felújítás közel egymillió forint értékű.
1976-08-17Legtöbb az OtthonbólA legtöbb városi ebédjéről az Otthon étterem gondoskodik, naponta több mint 2400-an étkeznek ott. Második helyen a Duna étterem szerepel. A legkevesebben a Pentele bisztróban ("Dulás") esznek.
1976-08-06Öreg falak közt ízletes falatokAz Otthon étterem rövid története.
1976-07-13Megnyílt a Strand ételbárJúlius 8-án, a szabadstrand mellett.
1976-07-09Akár fürdőruhában is beülhetünkMegnyitott az ételbár a szabadstrandon.
1976-05-21Ételbár a szabadstrandonA 156 négyzetméteres területen lesz az önkiszolgáló "fogyasztótér" és ezen kívül lesz egy 373 négyzetméteres fedett terasz is.
1976-04-23Megnyílt a Castellum ételbárA Castrum városrészben.
1976-04-16Próbaüzem a Castellum ÉtelbárbanElkészült a Castrum városrész első meleg ételt készítő vendéglátó egysége, a Castellum ételbár.
1976-02-03Új éttermek, korszerű konyhák1980-ra százezer adag étel!
1975-09-02Ebédek, futószalagonA papírgyár új éttermének bemutatása.
1975-08-26Fejér megye legmodernebb éttermeHétfőtől üzemel a hullámpapírgyár étterme.
1975-05-06Kiváló szálloda és étterem (kishír)Kiváló szálloda és étterem lett a Hotel Arany Csillag.
1975-03-07Épül a körbüfé utódja (kishír)A Dunavidéki Vendéglátó Vállalat a városi stranddal egyidős kivénhedt körbüfét lebontotta. A körbüfé helyén a strandidény kezdetére megépül az a könnyűszerkezetes pavilon, amiben az eddigi szolgáltatásokon túl meleg ételeket is árusítanak majd. (teljes szöveg)
1974-12-01Ételbár a Munkásművelődési Otthonban.1974. szeptember végén nyitott meg.
1974-09-17Új büfé (képaláírás)Új büfé nyílik az állomási Füszért-teleppel szemben. A ma nyitó büfét a Dunavidéki Vendéglátó Vállalat karbantartó részlegének dolgozói a helyszínen állították össze az előre elkészített faelemekből. Az új büfé a Füszért, a tüzép, a bútorraktár dolgozóinak hozza közelebb a frissítő italokat, a péksütemény, a felvágottat. (teljes szöveg)
1974-09-01Nyári üzletek Dunaújvárosban.Beszámoló az idényüzletek helyzetéről.
1974-04-12Környezetszépítés (képaláírás)A dunaújvárosi halászcsárda megkopott kerítését a napokban a vállalat dolgozói kicserélték, és jelenleg új, díszes fakerítés szépíti a környezetet. A halászcsárda dolgozói pedig társadalmi munkával parkosítást és virágültetést végeztek - bízva a tavasz életető melegében. (teljes szöveg)
1974-04-02Javaslat egy új étterem helykijelöléséreA tervek szerint 1978-79-ben az Újállomás mellett, a külső közüzemi tömbben dolgozók számára. A javaslat szerint azonban inkább a 6-os út mellé kéne felépíteni, hiszen így az erre utazók is ki tudnák használni az étkezőhelyet.
1974-03-22Az üzemi étkeztetés helyzete városunkbanAz üzemétkeztetésről.Tervek: bővíteni kell a Vigadó éttermi és konyhai kapacitását, az Otthon étterem helyébe egy 1000 adagos konyha építése, a strand területén söröző építése, az Újállomás mellett, a külső közüzemi tömbben dolgozók ellátására, egy új ezeradagos konyha és étterem építése.
1974-03-05Menü cukorbetegeknekA Dunavidéki Vendéglátó Vállalat kezdeményezése. Ha lesz elég jelentkező, március 18-tól bevezetik a Béke étteremben a diétás menü kiszolgálását.
1974-01-01Terveink-céljaink.Beszámoló az 1974. év terveiről, feladatairól.
1973-07-01Pentele vendéglátása.Dunapentele története a vendéglátás tükrében.
1973-06-01IX. Nyári Úttörő Olimpia: Dunaújváros: 1973.A Vállalat foglalkozik a résztvevők ellátásával...
1972-12-29Terven felül felújították a Kohász éttermet (kishír)A felújítás rövid összefoglalója.
1972-11-24Felújították a kokszolói konyhát (képaláírás)Az idén újította fel a Dunai Vasmű a kokszolói konyhát. A Dunavidéki Vendéglátó Vállalat egyidejűleg modernizálta a konyha berendezéseit és az étterem bútorzatát is újra cserélte. A napokban befejeződött az épület külső felújítása is. Az új vakolat kívülről is tetszetőssé teszi a kokszoló éttermét. (teljes szöveg)
1972-10-10Értékelték a munkahelyi éttermek féléves versenyétElső lett a műszaki főiskola konyhája.
1972-10-0110éves a 13.sz. Konyha."Városunk Műszaki Főiskolája ez évben ünnepli fennállásának 10. évfordulóját..."
1972-08-29A Horgásztanya mellett büfét nyitott...(kishír)A dunaújvárosi munkásszövetkezet. (nem teljes szöveg)
1972-07-18Milyen az ellátás színvonala a Duna étteremben?Többen panaszolták, hogy rossz az ellátás színvonala.
1972-07-11A menü 11,90 DunaújvárosbanEgy új rendelet alapján árkedvezmény kötelessé váltak a menük. A városban kétféle menü készítésére kötelezték az éttermeket.
1972-06-09Ma nyílik a Pentele Bisztró1972. június 9-én adják át a Pentele Bisztrót. (Óváros, a régi Felszabadulás kisvendéglő helyén)
1972-04-25Épül a Pentele bisztróA Felszabadulás vendéglő helyén. A tervek szerint júliusban készül el.
1972-04-14Az új szállodai és éttermi árakrólVárosunkat a vendéglátás szerint a negyedik kategóriába sorolták, így az áremelkedés nálunk 13 százalékos.
1972-02-01Bemutatjuk egységeinket:Otthon étterem.
1972-01-28Önkiszolgáló étterem a BékébenA Béke étterem egy részét alakítják át erre a célra.
1972-01-11A Dunavidéki Vendéglátó Vállalat terveibőlÖnkiszolgálás a Béke étteremben. Tejbár nyílik a Bisztórban.
1972-01-04Az első nemzetközi szilveszteri est az Arany Csillagban (kishír)Gesztenyével töltött pulyka, káposztás malacsült...(nem teljes szöveg)
1972-01-04540-en szilvesztereztek az Arany Csillagban... (kishír)Adatok az estéről.
1971-12-14Ebéd-ételhodóbanA nagyüzemi étkezésről: Hétközben húszezren étkeznek az üzemi konyhán.
1971-11-30Bontják a "Dulást"Lebontják a Felszabadulás Éttermet. Új vendéglőt kap az Óváros.
1971-10-01Búcsú az Óvárosi KisvendéglőtőlHelyén, jövőre Pentele Bisztró névvel új éttermet nyit a Vendéglátó Vállalat.
1971-09-24Csendes lesz a Vigadó1971. szeptember 30-tól "csendes" vendéglővé válik a Vigadó, megszüntetik a zene-szolgáltatást. De nem maradunk zene nélkül! A Béke étteremben, és a Hangulat Eszpresszóban is szolgáltatnak zenét. A Hangulatban tartja meg próbajátékát Várkonyi András triója.
1971-09-24Lebontják az Óvárosi VendéglőtHelyére egy teljesen új, modern kőből-üvegből épített szórakozóhely kerül, amely a Pentele Bisztró nevet kapja majd.
1971-09-03Micsoda hangulat!Ma este nyílik a Hangulat Eszpresszó, melynek régi neve: Ifjúsági Eszpresszó. Az átalakított vendéglátó egység bemutatása.
1971-08-13Egy perc trópusi klímábanMunkakörülmények a Duna Étterem konyháján.
1971-08-03Tatarozzák az Otthon Éttermet (kishír)Röviden a felújításról.
1971-06-04Megnyílt a Baracsi Halászcsárda (képaláírás, kishír)A közelmúltban leégett Baracsi Halászcsárdát újjáépítették és a közkedvelt vendéglő június elsején megnyílt. A nyári melegben a halászcsárda kerthelyisége különösen sok vendéget vonz. (teljes szöveg)
1971-04-23Miért égett le a baracsi halászcsárda?Kompresszor hiba okozta a tűzet.
1971-04-13Megnyílt a Gourmand Presszó (kishír)Az újjávarázsolt presszó megnyitotta kapuit. (nem teljes szöveg)
1971-04-09Átalakították a Gourmand Presszót (kishír)Röviden az átalakításokról.
1971-04-01A Dunai Vasmű munkásellátási......ellenőrzéseinek megállapításaiból. Az üzemi konyhákat ellenőrizték...
1971-01-19Különlegesen ízletes ételek, családias hangulat az Aranyhordó VendéglőbenÚjabb magyar nóta vetélkedő-sorozat indul.
1971-01-01Ételek hazánk minden tájárólA Pentelei révész leves, az Öreghegyi jófalat és az Aranyhordó palacsinta receptje, eredetük.
1970-06-12A Dunavidéki Üzemi Vendéglátó Vállalat köszönti dolgozóit, és a 20 éves város lakóit, kedves vendégeitHúsz éves a dunaújvárosi üzemi vendéglátás.
1970-05-26Előszállás első eszpresszója (kishír)A mezőfalvai ÁFÉSZ eszpresszót létesít Előszálláson. Az építkezést megkezdték, egyelőre a kultúrház mellett, a leendő presszó helyén a tereprendezés folyik. Május 24-én, vasárnap a község egy hónapja alakult KISZ-szervezetének fiataljai társadalmi munkában megkezdték az épület alapozását. (tejes szöveg)
1970-04-17Hogy csinálják?A Vigadó-vendéglő rövid bemutatása.
1969-12-24Közétkeztetés a Kertvárosban (kishír)Az Üzemi Vendéglátó Vállalat 1970. január 1-től közétkeztetési lehetőséget biztosít az Aranyhordó Vendéglőben.
1969-12-02Héfőn nyílik a Béke étterem (kishír)Az újjávarázsolt étterem már 1200 személyt képes kiszolgálni.
1969-11-18Kedvelt a Szikra Bisztró (kishír)Tíz napja nyílt meg a bisztró.
1969-11-07Ma nyílik az Újtelepen a Szikra Bisztró (kishír)A vendéglő 300 ezer forintos költséggel épült. Kép.
1969-10-17KóstolóMég az idén megnyílik az Újtelepen a Szikra Bisztró.
1969-10-14Győzött a töltött palacsintaÍzes vetélkedő a Duna Étteremben!
1969-09-05Brazil és Amigó presszó, Szikra BiztróAz újtelepi Szikra Bisztró tetszetős faház lesz, melyet grill-konyhával látnak el. Új kávéfajták az Ifjúsági Eszpresszóban, és a Kohász Étterem Drink-bárjában.
1969-08-15Megnyílt a Halászcsárda1969. augusztus 13-án, szerdán, délelőtt, a Szalki-szigeten.
1969-07-22Szeptember végére készül el az ÜzletházAz Üzletház és a Béke étterem tatarozásáról.
1969-07-15Ízléses, hangulatos vendéglővel gazdagodott a KertvárosBeruházási költség: 2 millió 200 ezer forint, és 300 ezer forintba került a belső berendezés.
1969-07-11Az Aranyhordó Vendéglő felkészülve várja vendégeitAz étterem avatása.
1969-07-04Nyitás: július 12-énAz Aranyhordó 1969. július 12-én nyit meg. "Sok beszédnek híg a leve, jó vendégnek itt a helye, amit itt kap, nincsen párja, önt az Aranyhordó várja!"
1969-06-27Nyitás előttRövidesen kinyit az Aranyhordó. Vendégcsalogatás. Nyitástól-zárásig zene.
1969-06-24Befejeződött az Aranyhordó műszaki átadása... (kishír)Az étterem, presszó és borozó 1969. 07. 12-én nyílik.
1969-06-20Jó étvágyat!Az Aranyhordó étlapjáról.
1969-06-13Vendéglő lesz, nem étterem!Beszélgetés az Aranyhordó jövendő vezetőjével
1969-06-03Csütörtökön kezdőik az Aranyhordó műszaki átadásaA műszaki átadás előreláthatóan 10 napig tart.
1969-05-30A jó bornak is kell a cégérAz épülő Aranyhordó borpincéje iránt már most nagy az érdeklődés, hiszen ilyen, pince jellegű borozó eddig még nem volt a városban.
1969-05-23Krúdynak tetszeneAz Aranyhordó feltételezett jövőjéről. Az étterem kinézete.
1969-05-16Kertvárosi jelentésBefejezéséhez közelednek a beruházások: az Aranyhordó Kisvendéglő május végére elkészül, az ABC-áruház és a bölcsőde befejezési határidejét is előbbre hozták.
1969-05-16Takarékos bárKritika az Arany Csillagról.
1969-04-22Megnyílt az átalakított Béke presszó (kishír)Az áruválaszték hidegkonyhai készítményekkel bővült.
1969-04-09Jól halad az építkezésA tervek szerint két hónap múlva elkészül az Aranyhordó kisvendéglő.
1969-02-11Tervszerűen épülnek a középületek és az utakA Kertvárosból jelentjük. Ebben az évben elkészül az Aranyhordó, az ABC áruház, készülnek új utak, nyolc tantermes iskola és bölcsőde.
1969-02-07Bővítik a halászcsárdátZsúfolt a halászcsárda, bővítésre szorul.
1969-01-10Bővítik a Halászcsárdát (kishír)Bővül a konyhai rész, a tárolótár, és a vendégeknek is több helyük lesz.
1968-10-25A Sportbüfé jövőjeA MESZÖV új sörcsarnokot épített a Sportbüfé mellé. Mi lesz így a büfével?
1968-10-01ÉtelgyárA legnagyobb üzemi étkezdében az "Otthon"-ban.
1968-09-10Bölcsőde, üzletház, étteremKertváros: az óvoda mellett épül egy 40 személyes bölcsőde. A Makarenko téren egy két részből álló ABC, melynek A szárnyába egy önkiszolgáló üzletet, B szárnyába orvosi rendelőt, fodrászatot, cipészetet, patyolat átvevő helyet terveznek. A Dózsa György út és az Erdősor között épül fel az "Aranyhordó" étterem.
1968-08-02Egy esztendős az Autós presszó (kishír)A 6-os út északi elágazásánál.
1968-04-19A kulturáltabb vendéglátásrólBeszélgetés Szörényi Ferenccel a Dunavidéki Üzemi Vendéglátó Vállalat igazgatójával.
1967-08-08Megnyílt az éptők étterme (kishír)A Kenyérgyár út 1. szám alatti központi épületben.
1967-07-10A város kereskedelmi és vendéglátóipari helyzetéről számolt be a városi tanácsnak a végrehajtó bizottságA város áruellátásról, forgalomról.
1965-04-09Nyolcszázezer forint -felújításokraFelújítják a város vendéglátóipari egységeit. 1965. április 4-én megnyitották a Kohász Étterem Ady Endre utcai sörkertjét. Terv: a vidám Parkban repülő Eszpresszó létesítése.
1964-11-07November 23-tól üzemel a radari étteremAz újonnan megnyíló üzemi vendéglátó egység több mint 1500 vendéget lát majd el.
1964-10-06Megnyílt a Drink-bárAz elmúlt héten megnyílt a Kohász Étterem Drink-bárja. Országosan is az első ilyen jellegű szórakozóhely.
1964-08-25Mit kér és mit kap a Kedves Vendég?Szomorú tapasztalatok a város vendéglátó egységeiben.
1964-08-04Idegenforgalmunk technikai feltételeirőlMilyen lehetőségek vannak a vendégfogadásra? A városban egy A-kategóriájú szálloda van 160 férőhellyel. Jövőre talán megépül a Szalki szigeten a Camping. Az Arany Csillagról, a Vendéglátóipari Vállalatról
1964-07-07Mitől Gourmand a Gourmand?Kritika a vendéglátóegységről.
1964-06-26Átadás előtt a radari étterem és üzletház1964. június 23-án volt a műszaki átadás.
1964-03-10Bővítik a Duna ÉttermetAz étterem alig két éve épült fel a Vasmű bejáratánál. 46 négyzetméterrel növelik a konyhai részt.
1963-12-20Ma 10 órakor nyit az új Gourmand büfé (kishír)Új egységgel gazdagodik városunk. Az új büfé a Korányi Sándor utcában nyitott meg.
1963-08-06A fehér asztal gondjai a fehér asztal mellett.Nyári, esti szórakozási lehetőségek a városban.
1963-06-07Májusban naponta átlag ezer turista járt városunkbanDunaújvárosi emléktárgyakból kicsi a választék. A városfejlesztés távlati terveiben a Szalki szigeten camping létesítése, a Duna-parti turistaházaknál fedett éttermet, a városba vezető egyik útelágazásnál új benzinkutat és eszpresszót építenek.
1963-04-02Elméleti gyermek étteremElkészült az Otthon Étterem gyermek étterme.
1962-12-04Hidegkonyhai és cukrászati kiállítás a Béke étterembenMérsékelt az érdeklődés a kereskedelem részéről a hidegkonyhai termékek iránt.
1962-12-04Még egy változat a témára"Változatok egy témára" címmel jelent meg egy riport a Nők Lapjában a dunaújvárosi mopresszóról és telepresszóról.
1962-11-30Változások a vendéglátóipari helyiségek osztálybesorolásábanAz eddig másodosztályú Halászcsárdát, és a Béke éttermet harmadosztályúra minősítik. Január első napjaiban megszűnik a Vasmű étterem.
1962-11-30Intézkedés a Béke téri Utasellátó ügyébenAz Utasellátó Büféből mára "talponálló" vállt.
1962-10-12Elkészült az első dunaújvárosi filmhíradó (kishír)Az első híradót 1962 októberében mutatták be. A tartalom ismertetése.
1962-10-05Megnyílt a Duna ÉtteremAz új Duna étterem.
1962-10-02Felnőtt a gyermek étterem problémájaAz Otthon Étterem balszárnyán építik a menzát.
1962-09-28MopresszóA Béke étteremben hetente öt napig úgy ihatja a vendég a feketéjét, hogy közben filmet is néz.
1962-09-21Heti HíradóHeti Híradó lesz a címe annak a keskenyfilm-összeállításnak, melyet hetente készítenek el, és amely a városban történő legérdekesebb eseményeket dolgozza fel. Vetíteni a mopresszóban fogják.
1962-09-18Szeptember utolsó napjaiban nyílik az ezer személyes étteremÖnkiszolgáló jelleggel egyszerre négyszázan fognak tudni ebédelni az étteremben.
1962-09-14Elkészült az 1000 személyes étteremA Vasmű Béke téri kapujánál már készen áll az étterem.
1962-09-04Mopresszó a Béke ÉtterembenA vendégek az asztaloknál ülve nézhetik végig a kisfilmeket.
1962-08-10Befejezés előtt az 1000 személyes étteremA tervek szerint az új üzemi vendéglőt 1962. 08. 15-én adják át.
1962-08-03Kis műhely, nagy feladatokKépek az Elektromos Szerelőipari Vállalat dunaújvárosi kirendeltségének munkájáról.
1962-05-11Ki a ludas az 1000 személyes étterem építésének lemaradásábanAz építkezést még a múlt év tavaszán kezdték meg, s úgy volt, hogy a tél beállta előtt be is fejezik. Az építkezésről.
1962-05-08Új étteremA Vasmű Piac tér felőli bejáratánál 1000 személyes éttermet építenek a gyár dolgozóinak.
1962-05-03380 ezer forintos forgalom a két nap alatt városunk vendéglátó üzemeibenHatalmas forgalom volt a vendéglátásban.
1962-04-13Félmillió a cementeszsákokban.Egy gazdagon is szegény múzeum gondjai.
1962-03-06Megnyílt a Vasmű Igazgatóság új önkiszolgáló étterme.A héten az idei második önkiszolgáló étterem nyílt meg a városban. Az első a Ságvári iskola hétszáz diákja, a második a Vasmű igazgatóság épületében ezer dolgozó részére főz ebédet.
1961-11-25Gyermekétterem épül az Otthon étterem mellett.Befogadóképessége 150 személy. Előreláthatólag 1962. március 31-én adják át.
1961-11-03Megnyílt a Kohász Étterem.Másodosztályú vendéglátóipari egység 36 fős személyzet, 160 személy a befogadóképessége. Elsősorban esti vacsorázó és szórakozóhely. Tegnap (csütörtökön) nyílt.
1961-09-29Már a hatodik önkiszolgáló étterem működik városunkban (kishír)Ezekben az éttermekben naponta kb. 10 ezer ebédet fogyasztanak el. Az új egység az Erőműben működik.
1961-09-26Háromezer ebéd naponta.Képaláírásban: Az Otthon étterem az Üzemi Vendéglátó Vállalat legforgalmasabb egysége.
1961-09-22Megnyílt a Kiscsillag Étterem.Közel kilenc hónapig tartó átalakítási munkák után, szeptember 21-én megnyílt az Arany csillag szálloda új üzemegysége a Kiscsillag Étterem.
1961-09-12Október első napjaiban megnyílhat a Kohász Étterem.Az étterem III. osztályú étterem lesz, amelyet úgy építenek, hogy alkalmas legyen a közétkeztetés lebonyolítására is.
1961-07-28És hogyan tovább?Amíg a Ságvári városrész boltjainak műszaki átadásához eljutottunk.
1961-07-14Új szórakozóhely (kishír)Új szórakozóhellyel bővült a város. Megnyílik a Bartók Petőfi Ligetre néző oldalán, a Béke étterem táncos terasza.
1961-06-23A kánikula árnyoldalai.Tisztasági őrjáraton a közegészségügyi felügyelővel.
1961-06-09Megnyílt az irodaházi önkiszolgáló étterem.Ünnepélyes keretek között nyitották meg az átalakított éttermet.
1961-05-09Őrjárat az üzemi konyhákonMég ebben az évben önkiszolgáló lesz a ruhagyári és az épületelemgyári étterem.
1961-04-25Este a Felszabadulás Étteremben"Ez a kocsma nem méltó hely arra, hogy a legszentebb dologról, a felszabadulásról nevezzék el"
1961-04-25A Vendéglátóipari Vállalat dolgozóinak termelési értekezleteA kulturáltabb kiszolgálásról, a szakmai továbbképzésről, a vendégek magatartásáról.
1961-02-17A Tanács V.B.előttAz Üzemi Vendéglátó Vállalat
1961-01-31Új öröm-régi gondMegnyílt a Bisztró, de nem az lett, aminek szánták.
1961-01-24Új bisztró - étterem nyílt a Ságvári városrészbenA bisztró harmadosztályú besorolást kapott.
1960-11-11Bevált-e az önkiszolgálási rendszer?Az Otthon étteremben meg kell szüntetni a sorbaállást, és rendezni kell a gyermekek ebédeltetését.
1960-10-28A cukrászda, az étterem és a bisztró...Mikor fejezik be a vendéglátóipari üzemek építését a Ságvári negyedben?
1960-10-28Egyéves a Vigadó (kishír)A Vigadó Kisvendéglő 1960. november elsején ünnepli egyéves fennállását.
1960-10-18Egyéves jubileumára készül a Vigadó KisvendéglőEgyéves a Vigadó étterem.
1960-07-19Húszezer vendég négyezer gépkocsi a jubileumi ünnepségekenA Vendéglátóipari Vállalat forgalma 350 ezer forint volt.
1960-06-21Csúcsforgalom a strandon, a vendéglőben és a Vidám ParkbanSztálinvárosiak az utcán
1960-05-17A vendéglátóiparnak lépést kell tartania városunk...Az első vendéglátóipari egység 1950. nyárutóján nyílt meg a Radarban.
1959-11-03A dolgozók kulturáltabb szórakoztatásáértMegnyílt a Vigadó étterem.
1959-10-02Őrjárat az Üzemi Vendéglátó Vállalat büféibenZsúfoltság, kétes tisztaság, munkaidő kiesés
1959-08-28A vendéglátóiparbanAz állandó és rendszeres ellenőrzés a visszaélések és a hibás kalkulációk elleni küzdelem fő eszköze a vendéglátóiparban
1959-05-22Események képekbenMegkezdték az új kórház és a főtér mélyépítési munkáit, büfé nyílt a Béke tér és a Szórád út sarkán.
1959-05-04Nagy forgalmat bonyolított le a vendéglátóiparSok mozgó büfét, a Vidám Parkban lacikonyhát állítottak fel, és a Ságvári kilátónál megnyitották az új büfét. Két nap alatt 310 ezer forint forgalmat értek el.
1958-06-24Ötven esztendő a pincér pályánPortré Hankovszky Sándorról és Egyed Sándorról, a Béke étterem pincéreiről.
1958-03-18Új étteremAz Építők útján, a víztorony szomszédságában elkészült az új étterem, amely 300 fő étkeztetésére alkalmas.
1957-11-01Rózsahegyi Kálmán beszélHatalmas élmény a 84 éves Rózsahegyi Kálmán fellépése a Béke étteremben.
1957-10-08Egy félóra a sültek és köretek birodalmábanErdélyi ételbemutató az Arany Csillagban.
1957-08-306 éves a Béke étteremJó hangulatban műsorral köszöntötték a 6 éves béke éttermet.
1957-08-30A vendéglátóipar ellenőrzése megkezdődött SztálinvárosbanAz Arany Csillagban igen kimerítő vizsgálatot végeztek.
1957-08-23Egy "megtért" étteremA "Kossuthról" vagy ahogyan népszerűen nevezik a "Kockáról"
1957-08-23Jubilál a Béke étteremHatéves a Béke
1957-08-06Halászcsárda (kishír)A szigeti Halászcsárda augusztus 2-án ünnepelte egy éves évfordulóját.
1957-05-17"Mit parancsol kedves vendég?"Az újjáépített Béke étterem bemutatása.
1957-04-09Miért esett vissza az"Arany Csillag" forgalma?A minőség és mennyiség ellen van kifogás.
1956-09-22Miért késik a kokszolói konyha átépítéseAz okokról Jüger Tamás főmérnök helyettes nyilatkozik.
1956-01-17Szemle az elhanyagolt üzemi konyhákonAz üzemi konyhák állapotáról: Béke téri 1-es konyha, Kohókonyha, Kokszolói konyha
1955-12-13Egyéves az Arany Csillag (kishír)December 10-én ünnepelték a szálloda és étterem megnyitásának egyéves évfordulóját.
1955-05-24A közétkeztetés dolgozói nevébenA Közétkeztetési Vállalatról.
1954-12-07Ez is a miénkAz Arany Csillagról...
1954-11-30A ruha és az Arany Csillag étteremAz első nap máris összeütközésre került sor.
1954-09-21Hírek a város életéből 7. (kishír)A Vegyesipari Vállalat üzleteiről, a Városi Könyvtárról, és a Múzeumról, a Kertészeti Vállalatról.
1953-12-31Ez épült a tízmilló forintbólBüfé a vasútállomáson, Valódi otthonok, Új autóbusz-megálló, Átépített barakkok, Új étterem a Déli-városrészben, Mosdó és zuhanyzó helyiségek, Tanulóotthonok és tanműhelyek, Újjáépül a "József Attila"is, Vége a sárnak képek+szöveg
1953-07-21Éttermekké változnak az étkezőhelyiségekHáromszáz új mosdó a szállásokon, melyek legfeljebb hatszemélyesek lesznek
1951-11-00A középületek tervezésének fejlődése a Sztálin Vasmű városépítésének tükrébenKözépületek, közintézmények tervei, alaprajzai, építése Sztálinvárosban.
1951-05-01Május elsejére elkészül két étterem és a Szabadtéri SzínpadNapról napra szebb lesz épülő városunk.
Változatok egy témáraA Béke étteremben működő Mopresszo, azaz mozival kombinált kávézó várja a lakosságot. Pillanatkép a Hóvirág cukrászdából.
András SándorDunaújvárosi "vendéglátós". Rövid életrajz és interjú. A Corso Étterem és Söröző tulajdonosa.
Mikus Ferenc (1949-2011)Dunaújvárosi "vendéglátós". Rövid életrajz és interjú. A Pintes pince tulajdonosa.
Horváth AttilaDunaújvárosi "vendéglátós". Rövid életrajz és interjú. A Campus étterem bérlője-vezetője.
Horváth ZsoltDunaújvárosi "vendéglátós". Rövid életrajz és interjú. A Kiskohász Étterem ügyvezetője.
Bedő TiborDunaújvárosi "vendéglátós". Rövid életrajz és interjú. A Béke Étterem volt felszolgálója.
Grábics GáborDunaújvárosi "vendéglátós". Rövid életrajz és interjú. A Corner kávézó társtulajdonosa.
Martinkemencék árnyékában"Ezt a falut a városépítéssel teljesen el akarták törölni a föld színéről." Riportok, történetek Dunapenteléről, Sztálinvárosról és Dunaújvárosról.