Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

656 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-01-20Dr. Székely Károly: bizalommal keresnek az emberekLámpatestek cseréje, járdafelújítás, autóelszállítás, valamint egy új kutyafuttató. Ismert problémákat és beruházásokat idézett fel 2022-es évértékelőjében Dr. Székely Károly a dunaújvárosi 8-as körzet önkormányzati képviselője.
2023-01-20"Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"Tóth Kálmán a dunaújvárosi 9-es választókerület önkormányzati képviselője a 2022-es esztendőre visszatekintve azt tartja nagyon fontosnak, hogy a Rajta Újváros! Egyesület képviselői elérhetőek és választási ígéreteiket lépésről-lépésre hajtják végre.
2022-12-02Pintér Tamás minden követ megmozgat: tárgyalt a 8-as posta újranyitásárólA Magyar Posta vezetője tájékoztatta az ország 210 településének polgármesterét, hogy takarékossági okok miatt bezárnak 366 hivatalt az országban. Köztük a Dunaújváros 8-ast, azaz a Spar áruházban lévőt, a Béke városrésziek postáját. 
2022-11-04A 8-as posta felkerült a feketelistára, de kérjük a döntés felülvizsgálatát. Spórolnak, hát bezárják a postákatA Magyar Posta az ország 210 településén ideiglenesen bezárja 366 postahivatalát. Az intézkedés egy dunaújvárosi postát is érint.
2022-10-28Jó hír a gazdiknak, jó hely a kutyáknak: új kutyafuttató épült a városban.Újabb zárt kutyafuttatónak örülhetnek a dunaújvárosi kutyások. A gazdik és a négylábúak néhány nappal ezelőtt vehették birtokba a futtatót, mely a Hengerész utca és a Béke körút által határolt zöldterületen található.
2022-10-28Felújított járdaszakasz a BékébenDunaújvárosban az utak, a járdák felújítására sok helyen szükség van. Most a Béke városrészben, a Szabadság út 50-es háztömbben élők örülhetnek, hiszen előttük, egy nagyobb szakaszon készült el a járdafelújítása.
2022-10-28Egy járdaszakasz megújult a Hajnal utcábanVadonatúj aszfalt réteget kapott Dunaújvárosban a Hajnal utca legelején lévő járdaszakasz. Nem nagy felületről van szó, de a rendelkezésre álló forrásokat kell felhasználni.
2022-07-29Épül-szépül a 8-as választókörzet is; beszámoló a fejlesztésekről.Megújult járdaszakaszok, zárt kutyafuttató – folyamatosan fejlődik dr. Székely Károly dunaújvárosi önkormányzati képviselő körzete is. A lakossági igényeknek megfelelően a "kellemeset a hasznossal" elv érvényesült a beruházások során.
2022-06-14Könyvtári délután a játszótérnél. Mondókákkal, papírszínházi előadásokkal és kézműves-foglalkozással várták a fiatalokatEgy családi délutánra hívta az érdeklődőket, elsősorban a Béke városrészben élőket a József Attila Könyvtár június 13-án délután, a Napsugár tagóvoda és az ottani játszótér közötti területre.
2022-06-10Cél a biztonság: felhasználóknak szóló bemutató és rollerezés a polgármesterel.Rendkívüli közlekedésbiztonsági bevetés helyszíne volt Dunaújvárosban a Március 15. téri KRESZ-park: sikerrel rendezték a Rollerezz a polgármesterrel! című akciót, ahol a rollerek biztonságos és szakszerű használatán volt a fő hangsúly.
2022-05-06Kiderül milyen rajzok színesítik a közműalagutak szellőzőitA Dunaújvárosi Közbiztonsági Alapítvány munkatársai április 29-ig általános- és középiskolás diákoktól várták azokat a kreatív alkotásokat, amelyek Dunaújváros közműalagútjainak szellőzőit díszítik majd a Béke városrészben – a pályázat lezárult, május 10-én, kedden kiderül mely alkotások lettek a befutók.
2022-04-29Több száz négyzetméteren történik járdafelújítás a 8-as körzetben.A megfelelő időjárás beköszöntével elkezdődtek Dunaújváros rendezettségét elősegítő munkálatok. Hamarosan elkezdik a Lajos király körút 19-21. hrsz előtti járda felújítását, a közelmúltban adták át a munkaterületet.
2022-04-14A Béke városrész gyerekszemmel (kishír)A József Attila Könyvtár Béke fiókkönyvtára rajzpályázatot hirdet a Béke városrészben élő általános iskolás gyerekeknek Béke városrész – ma és holnap címmel. (nem teljes szöveg)
2022-03-04A Béke városrész szebbé tétele a célA Dunaújvárosi Közbiztonsági Alapítvány munkatársai alkotói pályázatot hirdetnek általános és középiskolás diákok részére. A beérkező alkotásokat a Széchenyi István Gimnáziumban értékelik, illetve állítják ki, a győztes alkotások Dunaújváros közterületeire is kikerülnek.
2022-01-22Újranyit a kultikus Karát a Békében2021 februárjától viszonylag hosszú bezárást követően új tulajdonossal, új lendülettel nyitott újra a Béke városrész kultikus ABC-je, a Karát még az év novemberében.
2021-08-06Kényszerű táblapótlás a Béke városrészi KRESZ-parkban. Ismét pótolták a táblákat a KRESZ-parkbanSajnos nemcsak a gyerekek első közlekedési tudnivalói, de a rongálások is jellemzik a dunaújvárosi Béke városrészi KRESZ-parkot – az eltűnt, eltört közlekedési táblákat 2021. 07. 30-án pótolták a mini útvonalon.
2021-06-25Nyit a város, és ezzel együtt nyitnak a Civil Házak isNyitnak a civil házak címmel tartott tájékoztatót Pintér Tamás dunaújvárosi polgármester, Tóth Kálmán és Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselőkkel közösen a volt APEH irodában, a Római körúton. A Béke városrészben 10 év után Utassy Éva képviselő kezdeményezésére kapják vissza a szervezetek a Civil Házat.
2021-05-21Sikeres lomtalanítás a Béke II. városrészben.Sikeresen folytatódik a társasházak lomtalanítása Dunaújvárosban, ezúttal a Béke II. városrészben szabadulhattak meg a lakók a kidobásra ítélt használati tárgyaiktól. A lomoknak kihelyezett konténerek mellett, továbbra is elérhető az elektromos hulladék tároló is.
2021-04-30Az új járda mellé vérszilvafát telepítettek a Békében. Tavaszi faültatés és felújítás: fókuszban a Béke városrészTovább szépült a dunaújvárosi Béke városrész. A megújult járdák mellett az önkormányzat megrendelésére a DVG Zrt. munkatársai és a képviselők hat darab Vérszilvafát ültettek az Arany János Általános Iskola és a KRESZ-park közötti területre.
2021-04-23Két járdaszakasz újult meg a Béke városrészben2021. márciusban fogtak hozzá Dunaújvárosban az Arany János Általános Iskola, és a KRESZ-park közötti járdaszakaszok felújításához. A munkálatoknak májusra kellett volna elkészülni, azonban már április második felére sikerült átadni. Az érintett terület három önkormányzati körzet határán helyezkedik el, így Orosz Csaba, Székely Károly és Tóth Kálmán közösen járták be a területet, ahol komoly fejlesztésekre lenne szükség.
2021-04-16Elvonások után: górcső alatt a város adóbevételei. Górcső alatt Dunaújváros adóbevételeiA helyi adóbevételek elvétele nehéz helyzetbe hozza Dunaújvárost. Pintér Tamás, Kálló Gergely és Szabó Zsolt tájékoztatója adatokkal.
2021-03-19Két járdaszakasz újul meg a Béke városrász szívében.Dunaújvárosban, a Béke városrészben két járdaszakasz (az Arany János Általános Iskola és a KRESZ-park között) felújítását kezdték meg
2021-03-18Vizsgálják a halál okátA közösségi médiában többen írtak március 17-én reggel és délelőtt arról, hogy a Szabadság utca mögött, a cirkuszdomb tetejénél rendőrök, rendőrségi helyszínelők dolgoznak, mert állítólag egy holttestet találtak.
2020-10-16Legutóbb 20 tonna lomtól szabadult meg Dunaújváros2020. október 10-én a Béke I és III. városrészben 2 helyszínen szabadulhattak meg a városlakók a kidobásra szánt tárgyaiktól
2020-10-16Menü Kuckó a BékébenInterjú Vizsy Attilával, a Menü Kuckó tulajdonosával
2020-10-09Több városrész is megtisztulhatottTengernyi elektromos és háztartási hulladéktól szabadulhattak meg a Béke II. városrész lakói 2020. október 3-án, hiszen a fém és elektromos hulladékgyűjtés akciója mellett a lomtalanítás konténerei is megtelhettek.
2020-08-19Tömegek várakoztak az orvos rendeléséreA Március 15-i téri orvosi rendelő előtt tömegek várakoztak.
2020-08-01Elégséges a város tisztasága? Mások helyett ás és söpörEgy olvasónk telefonon kereste meg a Hírlapot azzal kapcsolatban, hogy nagyobb hangot lehetne adni a város tisztaságával kapcsolatos problémáknak az újság hasábjain. Felvettük vele a kapcsolatot, kimentünk a helyszínre, és meghallgattuk a témával kapcsolatos észrevételeit.
2020-07-14Szépen formázta, alakította a ház előtti sövénytCsodálatosan alakított sövény a Béke városrészben, illetve fogalmazhatunk úgy is: önkéntes munka az igényes, szép lakókörnyezetért.
2020-07-10Faültetéstől a fogorvosi megelőzésigTöbb fajsúlyos kérdésről is egyeztetett a 8. körzet bejárásán Pintér Tamás polgármester és Székely Károly képviselő a napokban.
2020-07-09Városles a hetedikrőlMunkatársaink a napokban a Béke városrészben található „Solanova házban” jártak, és ha már ott voltak, készítettek néhány felvételt a tetőteraszról.
2020-03-0613-as a nyerő!Tóth Kálmán a dunaújvárosi Béke városrész és Újtelep önkormányzati képviselője tájékoztatott a menetrend változásról és a 13-as busz visszaállításáról
2020-02-28A víznyomás csökkenése várhatóA vízhálózat karbantartását végzi a DVCSH a dunaújvárosi Béke városrészi KAF vízvezetéken
2020-02-04Újraindul a 13-as helyi járatos buszHosszú idő után újra elindul a 13-as busz, a Béke városrészi lakók ennek köszönhetően kerülőút nélkül is hazajuthatnak a belvárosból.
2019-10-11Együtt tették rendbe a zöldterületetKözösségi munkára hívta a Béke városrészieket Palkovics Katalin a 9-es számú választókörzet fideszes képviselőjelöltje.
2019-10-11Megújuló, élhetőbbé váló környezetünkA közelmúltban írtam arról, hogy Sztankovics László a Béke városrész egy részének és a Kertvárosnak is az önkormányzati képviselője. Ezúttal a Béke I. városrészben, a Lajos király körúton értük őt utol, ahol épp a DVG Zrt. munkatársai rendezték, szépítették a területet
2019-10-07Közös rér, közös érdekKarbantartást végeztek a Dobó István utca és a Mátyás király körút által határolt zöldterületen a DVG. Zrt munkatársai.
2019-09-27Bejezték a rendelő felújítását. Működik a rendelőA nyár végén kezdődött el az Alkotás utca 7. szám alatti orvosi rendelő felújítása. Az immár modern, korszerű helyiségben újra folyik a beteg­ellátás.
2019-09-20A Béke II. városrész születését ünnepeltékNegyven évvel ezelőtt kezdődött el a Béke II. városrész építése. A legelső házak lakói pedig ennek örömére egy családias hangulatú piknikkel ünnepelték az évfordulót.
2019-09-20Jótékonyság, tiszta szívből (képaláírás)„Újabb kupakgyűjtő szívet helyeztek el a Béke II városrészben, a Március 15. téren, a KRESZ-park Arany János iskola felőli oldalán”, tájékoztatta lapunkat Sztankovics László, a 8-as számú választókörzet önkormányzati képviselője. A gyerekek és szüleik is nagyon várták már ezt a gyűjtőpontot, mert eddig gyakorlatilag külön-külön gyűjtötték a városrész iskolásai, óvodásai a kupakokat, amelyek majd jótékonysági célokat szolgálnak. (teljes szöveg)
2019-09-20Szép helyen gyógyulhatunkA Megyei Jogú Város Önkormányzata három különböző városrészben található, összesen 15 orvosi rendelőnek helyet adó ingatlan és a hozzájuk tartozó különböző funkciójú terek infrastrukturális fejlesztésére és felújítására 196,74 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című felhíváson.
2019-09-16Hagyomány legyen a piknik, ezt szeretnék. Jó ötlet volt, jól szórakoztakNegyven éve kezdődött meg Dunaújvárosban a Béke II városrész építése. Egykori, mostani és örökös lakók emlékeztek meg a születésnapról szeptember 14-én, szombaton a Tavasz utca 1. és 3. valamint a Hajnal utca 1. és 2. közötti parkos területen. Négy épület lakói szántak egymásra egy délutánt.
2019-09-13Jól megfért egymás mellett a malterosvödör és a játszótérSzeptember 14- én, szombaton 15 órától a Tavasz utca 1. és 3., valamint a Hajnal utca 1. és 2. előtt egy emlékezésre jönnek össze az itt élők, hiszen ezek voltak az első Béke városrészi lakóépületek, tudtuk meg Sztankovics Lászlótól, a terület önkormányzati képviselőjétől.
2019-09-06Harmadszor is nagy sikerVárosrészi Napot tartottak a Békében.
2019-09-06A Béke városrész képviselőjének nem térkép e táj...Ahogy a Béke városrészi napon Cserna Gábor, Dunaújváros MJV polgármestere is említette, ez a körzet városunk legfiatalabb része. És nemcsak ennek alapítása, hanem az itt lakók korfája miatt is. Sztankovics László ennek a területnek, a 8. számú választókörzetnek az önkormányzati képviselője, aki a következő ciklusban is folytatni szeretné a megkezdett munkát.
2019-09-05Három városrész rendelői újulnak megNagy léptékű felújítások kezdődtek meg Dunaújváros három városrészének orvosi rendelőiben a közelmúltban. Emiatt a praxisok ideiglenesen új helyre költöznek az átalakítási munkálatok idejére.
2019-09-04A Béke városrésziek nyárbúcsúztatója. Remek családi napjuk volt a Béke városrészieknekAhogy korábban már beszámoltunk szép számú érdeklődő, többségükben a környék családjai érkeztek Dunaújváros legfiatalabb városrészébe, együtt búcsúztatni a nyarat. A rendezvényt Cserna Gábor polgármester nyitotta meg.
2019-09-02A nyarat búcsúztatták. Programokkal búcsúzott a nyártól a Béke városrészNyárbúcsúztató, őszköszöntő volt szeptember 1-jén a Béke városrészben. A Március 15. téren harmadszor rendezték meg a városrészi napot.
2019-08-16Megnyugtató válasz. nyílt fogadóórát tartottak a Béke városrészbenPalkovics Katalin, Sztankovics László, Mészáros László
2019-08-15Rendhagyó lakossági fogadóóra: valós megoldásokkal...A rendhagyó nyílt fogadóóra ezúttal városunk 9. választókörzetében folytatódott. A rögtönzött fórumon az érintett közösség lakóival együtt – ezúttal is – részt vett városunk polgármestere, Cserna Gábor.
2019-08-14A rendhagyó fogadóórák folytatódnak (képaláírás)A rendhagyó fogadóórák folytatódnak .Ezúttal városunk 8. választókerületének (vk) önkormányzati képviselője, Sztankovics László (b4), illetve a 9. és 10. vk. a Fidesz–KDNP képviselőjelöltjei, Palkovics Katalin (j3) és Mészáros László (b5) találkoztak a körzetek lakóival. Az önkormányzat részéről az esemény aktív résztvevője volt, mint ahogy más esetekben is, városunk polgármestere, Cserna Gábor (j2)
2019-07-25Összefogás kell a rongálások megelőzéséreA napokban ismét arról kaptunk hírt, hogy a közlekedési táblákat eszement alakok megrongálták. A negyvenéves parkot tavaly újították fel a „Kösz Hankook” jótékonysági programja és a város önkormányzata támogatásának köszönhetően. A Március 15-e téren elkészült parkot elsősorban a környező óvodák és iskolák használják, itt ismerkednek meg a gyerekek a KRESZ alapjaival.
2019-06-26Tündérország épült a dísznövényekből (képaláírás)Ebben az évben is meghirdeti Dunaújváros MJV Önkormányzata a "Virágos Dunaújvárosért 2019" című szépítése versenyt. A pályázatokat nyolc kategóriában augusztus 5-ig lehet benyűjtani. A képünkön lévő dísznövényekből álló kert a Béke városrész lakóinak szemét gyönyörködteti. (nem teljes szöveg)
2019-06-15Csőtörésből hosszas munkálatok. A Béke városrészt látja el ez a vezetékEgy „egyszerű” csőtöréssel indult május végén, amikor lényegében a város vízellátása kiesett a melegvíz-szolgáltatásból egy fél napra. Aztán kiderült, komoly a baj.
2019-06-07Megújuló háziorvosi rendelők. Már javában dolgoznak a munkások az Alkotás utcábanKözel két hónapjuk van a kivitelezőknek arra, hogy újjá, korszerűvé, energiatakarékossá varázsolják.
2019-06-05Néhány héten belül egy felújított, korszerű arculatot kap az Alkotás utcai orvosi rendelőA nyár és az ősz folyamán három dunaújvárosi rendelőt is felújítanak, erre közel 150 millió forintos költségkeret áll a kivitelezők rendelkezésére, egy-egy felújítás között pedig két hónap telik majd el.
2019-06-00ÖKO-nap volt a Béke városrészben 2019. március 23-án2019. március 23-án 8-13 óra között , a Béke városrész négy pontján kihelyezett konténerekben 26,7 tonna elektromos hulladék gyűlt össze a Városvédők Újtelepért Egyesület által szervezett ÖKO-napon.
2019-05-31Új játszótér épülhet a Békében. Az alapítványok tevékenységét is támogatja az önkormányzatSoron kívül ülésezett Dunaújváros önkormányzatának közgyűlése május 30-án délelőtt. Az utólag napirendre tűzött témakörrel együtt – ami az uszoda belső medencéihez tartozó gépészeti rendszer felújítása – összesen ötvenhárom témakörben döntöttek a képviselők.
2019-05-28Megkezdték a feltárást (képaláírás)A szakági egyeztetések után május 27-én megkezdték a feltárási, javítási munkálatokat a csőtörés nyomán a DVCSH szakemberei az Esze Tamás utcában. A sérült, elöregedett 400-as vezeték a Béke városrészt táplálja, a meghibásodás nagyságát jól jellemzi, hogy óránként több tonna víz elfolyt, amíg kizárták ezt a szakaszt. A városi melegvíz-ellátást biztosítani tudják.
2019-04-08Barbár suhancok jártak a KRESZ-parkban. Megrongálták a városi KRESZ-parkotA Béke városrészi KRESZ-park a gyerekek és a szülők kedvelt találkozóhelye. Öt hónappal ezelőtt újították fel, és adták át a legkisebbek legnagyobb örömére. Barbár suhancok azonban nem így gondolták, mára megrongálták, tönkretették.
2019-03-29Ökonap a Békében. Szemétszedési akciót tartottak két városrészben isEgy napon át környezetvédelmi akciót bonyolított le a Városvédők Újtelepért Egyesület.
2019-03-25Tonnaszám gyűlt a hulladékBéke városrészi ökonapot hirdetett a Városvédők Újtelepért Egyesület március 23-án, szombaton délelőttre a dunaújvárosi E-Elektra Zrt.-vel összefogva, hogy összegyűjtsék a feleslegessé vált műszaki hulladékot.
2018-12-21A jövő városát építjük! Kerékpárutak, rendezvényközpont és a vasútállomásBeszélgetés Cserna Gábor polgármesterrel a fejlesztésekről, beruházásokról.
2018-11-22Új KRESZ-pályát adtak át (képaláírás)A KÖSZ, Hankook!, azaz a Közösségi Összefogás a Szebbért elnevezésű programnak köszönhetően felújították a KRESZ-parkot a Béke városrészben. A munkálatokból számos önkéntes is kivette a részét, így az óvódások boldogan vehették birtokba a megújult pályát, ahol a játék mellett a közlekedési szabályokat is elsajátíthatják. (teljes szöveg)
2018-11-16Közlekedj okosan! Átadták a felújított KRESZ-parkot a Béke városrészbenA Hankook önkéntes programjával felújították a Március 15. téren lévő KRESZ-parkot. Szerdán átadási ünnepséget tartottak.
2018-11-15KRESZ-pálya avatás a Béke városrészben. Kész a KRESZ-parkIsmét használható a KRESZ-park a Béke városrészben: november 14-én volt az átadás!
2018-11-15Fejlesztések képviselői keretbőlÁtadták a Békében a Tavasz utca páros oldalának járdáját november 14-én: a városlakók ezentúl vadonatúj, térkövezett gyalogjárót használhatnak a keleti és az északi házsor előtt.
2018-11-08Elkészült a közlekedési parkunk. Felújították a KRESZ-parkotA nyolcvanas években társadalmi munkával létesített parkot most felújították, a „Kösz, Hankook!” program és az önkormányzat támogatásával. A közlekedési útvonalak új aszfaltborítást kaptak, vadonatúj, méretarányosan kicsinyített közlekedési táblákat helyeztek ki a megfelelő helyekre.
2018-10-05Felújítások városszerte. Városszépítés szinte mindenüttAz önkormányzat megrendelésére a városban több helyen is járdákat, utakat újítanak fel, valamint parkolóhelyeket alakítanak ki a DVG Zrt. szakemberei
2018-09-21Traburg találka (kishír)Régi kelet-német autócsodák sorakoztak egymás mellett múlt szombaton (2018.09.15.) a (dunaújvárosi) Béke körúti nagyáruház parkolójában: immár nyolcadik alkalommal rendezték meg városunkban a Trabant-Wartburg találkozót, melyet felvonulással kötöttek össze. (teljes szöveg)
2018-09-14KRESZ-parkban gyakorolhatnak. Életszerű helyzetekben gyakorolhatnak az ifjakMegvannak a szükséges engedélyek a közműszolgáltatóktól, készen állnak a tervek: ezek szerint szeptember 17-én, hétfőn elkerítik a munkaterületet a közlekedőktől, és megkezdik a Béke városrészi Március 15. ligetben álló, régi KRESZ-park felújítását.
2018-09-11Befejeződött a vezetékjavítás. Kijavították a csőtöréstBefejeződött a törött ivóvízvezeték javítása a Baracsi úton, már a munkaárok betemetése és a környék helyreállítása zajlik.
2018-09-07Városrészi Nap. közösségépítés a BékébenKépes beszámoló a Március 15. téren 2018. szeptember 2-án tartott rendezvényről
2018-09-06Városrészi nap másodszor is!Rengeteg programmal várta az érdeklődőket a Béke városrészben a Március 15. téren a 2. városrészi nap
2018-09-03Különleges nap volt a Béke városrészben. Közösségben az összefogásNyárbúcsúztató városrészi napra várták szeptember 2-án a Békében élőket, a sokszínű kulturális programon több százan vettek részt.
2018-08-27Házilag lehet gluténmentesíteni?A Széchenyi pékség hamarosan megnyitja a gluténmentes termékeket előállító üzemét a Béke városrészben.
2018-08-00Sztankovics László: Fiatalos, lendületes városrészértA Béke városrész és a Kertváros önkormányzati képviselője, Sztankovics László számol be a körzetében végrehajtott fejlesztésekről és a jövő feladatairól.
2018-07-20Újabb elektromos töltőállomás (képaláírás)Újabb elektromos mentőállomást adtak át a városban. Ezúttal a Béke városrészben, a Szabadság út és a Béke körút közötti nagy parkolóban, a Fáklya utcai kereszteződéshez közel telepítette az ener­giaszolgáltató E.ON Zrt. A töltőoszlopok telepítési programját a Nemzetgazdasági Minisztérium indította el. (teljes szöveg)
2018-07-13Elszaporodtak a rágcsálók?Barta Endre önkormányzati képviselő elmondta, hogy sok lakó kereste meg az utóbbi hetekben az elszaporodott rágcsálók miatt.
2018-07-05Megújul a KRESZ-pálya a Béke városrészben. Közlekedési park készülHarmadik alkalommal indítja el a KÖSZ, Hankook!, azaz a Közösségi Összefogás a Szebbért elnevezésű programot a rácalmási gumigyár, amelynek idei célja, hogy megújítsák a KRESZ-pályát az óvodás és iskolás gyermekek számára a Március 15. téri parkban.
2018-06-22Béke városrészi közösségi pont (kishír)Hingyi László és Sztankovics László képviselők javaslatára a közgyűlés elhatározta, hogy Béke városrészi Közösségi ponttá alakítja a Szabadság út 30. földszintjén található 79 négyzetméteres helyiséget. (teljes szöveg)
2018-06-22Takarítják a szegélytA város folyamatos takarítása ezekben a napokban a Béke városrészben az útszegélyek rendbehozásával folytatódik.
2018-06-00Csatornától a KRESZ-pályáigAz Északi városrész önkormányzati képviselője, Hingyi László számol be a körzetében végrehajtott fejlesztésekről és a jövő feladatairól.
2018-04-30Tavaszi takarítás egy nyári napon. Közösségi takarítás a Lajos király körútonKözösségi takarításra várták a könyékbelieket április 28-án, szombaton délelőtt a Béke városrészben, a Lajos király körúton.
2018-03-27Húsvéti nyulak és hímes tojások a csomópontban. Húsvéti dekoráció a körforgalombanA Pannon Oktatási Központ dekoráció- és rajzszakkörének diákjai színes tojásokkal díszítik fel a Béke városrész előtti körforgalmi csomópont fáit. Az apró díszeken túl hatalmas hímes tojások és vidáman mosolygó húsvéti nyulak is kerültek a POK-osok által már évek óta gondozott zöldterületre.
2018-03-17Sokan gondozzák a virágoskerteketA Béke városrészben járva is felfigyelhetünk a panelépületek előtt kialakított kis virágoskertekre, amelyek szebbé, otthonosabbá teszik a városrészt.
2018-02-19Minket szolgálnak. A rendőri szakma csúcsát jelentiHatározottan jó benyomásokat szereztünk a város újonnan kinevezett rendőrségi körzeti megbízottjairól. Február 16-án a közgyűlés nyilvánossága előtt mutatkoztak be.
2018-02-01Körzeteink megbízottai. A rendőrkapitány körzeti megbízottakat nevezett kiNyolc új körzeti megbízott rendőrt mutattak be a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon január 31-én, szerdán kora délután.
2017-11-24Akadálymentes rendelő. Segítik a Gagarin téri árkád felújításátA legutolsó közgyűlésen a jövő évre is megszavazták az önkormányzat fenntartásában lévő intézmények havi ötezer forintos béren kívüli juttatását (672 dolgozó), a 14. számú fogorvosi körzet rendelőjébe egy akadálymentesítést biztosító mobil eszközt vásárol az önkormányzat, a Gagarin téri árkád felújítására 500 ezer forintot biztosítanak
2017-09-08A Béke városrész napjaEzrek gyűltek össze az első alkalommal megrendezett Béke városrészi napra múlt szombaton a Március 15. téren, ahol koncertek, játszóház, légvárak, trambulinok, happy-busz és sok finomság várta a gyerekeket és szüleiket.
2017-09-04Elbúcsúztatták a nyarat. Városrészi nap a BékébenVárosrészi napra invitáltak minden érdeklődőt szeptember 2-án, szombaton 10 órától a Béke városrészbe, a Március 15. térre, ahol színes programok, koncertek várták a családokat.
2017-09-02Riasztókat szerelnek. Riasztók az ablakonJavában zajlik az a biztonsági program, amelyet még tavaly kezdett el a város önkormányzata, ablak- és ajtóriasztókat felszereltetve olyan földszinti lakásokban, amilyeneket előszeretettel törtek fel a bűnözők. A program a belvárosban kezdődött, most a Római városrészben, a Béke városrészben, az Óvárosban, a Kertvárosban folytatódik.
2017-09-01Béke városrészi ünnepnap. Béke városrészi ünnep: épülő, szépülő környezetEgy városrész akkor élhető, ha az emberek szívesen látogatják intézményeit, közösségi tereit. Ha felnőtt és fiatal egyaránt megtalálja a neki megfelelő szabadidős tevékenységet.
2017-09-00Elintézte a képviselőAz egyéni képviselők 2017-es első félévi beszámolója a kerületüket érintő beruházásokról, változásokról. Nyilatkozik Cserni Béla, Gombos István, Hingyi László, Iván László, Izsák Máté, Lassingleitner Fruzsina, Lőrinczi Konrád, Nagy Zoltánné és Sztankovics László.
2017-07-01Teljesen megújul a bölcsi. Kívül-belül megújul a Makk MarciNyár végére teljesen megújul a város egyik legnagyobb bölcsődéje, a Béke városrészi Makk Marci bölcsőde.
2017-06-30Vihar után (képaláírás)A hőhullámot június 28-án este is egy komoly vihar váltotta. A szélorkán látványos gallyazást végzett a képünkön is látható fán, aLajos király körúton a Béke városrészben. (teljes szöveg)
2017-06-30Hatezer riasztót szerelnek fel. Kertváros, Béke városrész, Óváros, új Vasmű útHárom millió forint önkormányzati támogatásból újabb hatezer darab ablakra szerelhető riasztót oszt ki a rendőrség és a polgárőrség ingyenesen.
2017-06-24El kellett bontaniA Március 15. téri játszótérről június 23-án, pénteken 2 darab játékeszközt el kellett bontatnia az önkormányzatnak.
2017-06-23Szocialista csodajárgányokMúlt szombaton a Béke városrészben, az Interspar előtt tartották a Dunaújváros Steel Cars által szervezett Trabant - Wartburg találkozót.
2017-06-06Két keréken. Fő a biztonságIgazi motoros napra várták az érdeklődőket június 3-án, szombaton a Béke körúti nagyáruház parkolójában. A kétkerekű csodák mellett kiemelt figyelmet kapott a vezetéstechnika és közlekedésbiztonság is.
2017-06-02RendvédelemFegyverbemutató, retro tűzoltó- és rendőrautók, mentőkutyák, és sok más érdekes program várt minden érdeklődőt múlt pénteken a Rendvédelmi Napon, amelyet a Közbiztonsági rendezvénysorozat részeként szerveztek meg a mozi előtti téren.
2017-06-02kiköltöztették a Makk Marci bölcsődét. Háromszáz millió forintból teljesen megújul az intézményMinden bútort kipakoltak a Makk Marci bölcsődéből, csütörtökön pedig átadták a terepet a kivitelezőnek.
2017-04-07Háromszázmillió forint az óvodákraKét óvoda felújítására 280 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat, a Technikum városrészi Aprók Háza és a Béke városrészi Napsugár Tagóvoda vár felújításra.
2017-03-17Hasznosítási terv készül az élményfürdőrőlKözgyűlés: Elkészítették az élményfürdő hasznosításáról szóló fejlesztési és üzemeltetési koncepciót. A Juharos étterem a DVG Zrt. tulajdonában van, a közelmúltban egy korszerű konyhát alakítottak ki, ahol ételkiszállításokat tudnak teljesíteni. A tervek szerint egy vendégteret alakítanak ki, ahol már helyben fogyasztásra is lehetőség lenne. Újabb riasztók, mintegy 3600 db beszerelésére kalkuláltak.
2017-02-10Vízvezetékcsövek (képaláírás)Lezárták az egyik sávot a Baracsi út és a Munkás utca kereszteződésénél a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft. szakemberei. Ezzel egyidőben harminc kilométeres sebességkorlátozást is elrendeltek az érintett útszakaszon. Vízvezetéket javítanak (teljes szöveg)
2016-12-21Fenyőfások hideg napjaiIdén eddig elmaradt a nagy roham a fenyőárusoknál: vagy később jön ez, vagy kevesebb fa áll majd.
2016-12-19Rendbe hoznák az orvosi rendelőtMéricskéltek, fotóztak, mérlegeltek önkéntesek december 16-án, pénteken a 11. számú, Alkotás utcai rendelőben. Önerőből fel szeretnék újítani.
2016-12-13Megújuló Makk Marci bölcsődeKözel háromszázmillió forintból újulhat meg a közeljövőben a város egyik legnagyobb bölcsődéje, a Makk Marci.
2016-10-21Gyémántdiplomás! Vendég volt - de milyen!Gulyás Ferencné (kép) hatvan évvel ezelőtt kapta meg óvónői diplomáját. Ami már gyémánt diploma.
2016-10-14Szüreti mulatság (kis hír)A Béke városrészi Bóbita óvodában szüreti mulatságot tartottak. (nem teljes szöveg)
2016-10-07Sima és akadálymentes járdaTérköves borítást kapott a Szabadság út.
2016-10-06"Pofon Partit" rendeztekA Fanatic Force Küzdősport Sportegyesület a Dunai Ökölvívó Sportegyesület Békevárosrészi termében rendezett október 1-jén, szombaton "Pofon partit".
2016-09-30Új fogorvos (kis hír)A 14. számú fogorvosi körzetnek új orvosa van, és megváltozott a rendelés helye és ideje. Az új orvos dr. Krizsán Gábor, aki a Hold utca 1-ben rendel. (nem teljes szöveg)
2016-09-29Térkövesen járhatnak a BékébenÚjabb térköves járdaszakasz készült el a Béke városrészben. A munkálatokról a körzet önkormányzati képviselője, Hingyi László tájékoztatott.
2016-09-28Földkábelek cseréje. Másfél kilométernyi vezetéket cserélnekHamarosan befejeződnek Dunaújvárosban az E.ON beruházásában végzett rekonstrukciós munkák, amelynek keretében a város két pontján végzik a közvilágítási hálózat rekonstrukcióját.
2016-09-19Veterán autósok (képaláírás)Ismét megrendezték a veterán autók és motorkerékpárok találkozóját a Béke városrészi nagyáruház parkolójában. A Dunamenti Járműtörténeti Baráti Kör szervezésében ugyan a szokottnál kevesebb gép érkezett, ám azok is képesek voltak kielégíteni a közönség technika iránti nosztalgiaigényét. A legszebb autó egy VW Karmann Ghia lett, a legszebb motorkerékpár címet egy Pannónia P10-es érdemelte ki. (teljes szöveg)
2016-09-15Rekonstrukció. Földkábeleket cserél a szolgáltatóFöldkábeleket cserél a szolgáltató a városban - utána pedig helyreállítja a feltúrt helyeket.
2016-09-08Nehogy megbotoljunk. Megújítják a járdaburkolatot két városrészben is az ősszelJárdafelújítás évtizedek után: most a Szabadság út és a Weiner körút van soron. Tavalyelőtt kezdődött a hosszú távra tervezett járdarekonstrukció a Béke városrészben.
2016-09-02Vezetékeket is kicserélnekA biztonságos távfűtés érdekében cserélnek alkatrészeket a Béke körút, Mátyás király út mellett.
2016-02-13Szét társasházi történetSzokatlan kísérletbe fogott egy társasház 25 éve kiváltak korábbi lakásszövetkezetükből. A Március 15. tér 1-2. társasház története.
2016-02-10Százszorszép-múltHarminc éves a Béke városrészi Százszorszép óvoda.
2016-02-04Ajándék az élettőlJakab Gáborné negyven éven keresztül dolgozott védőnőként a Béke városrészben. A pályán eltöltött 40 év után ment nyugdíjba. Interjú.
2016-01-21Magyar iparvárosok I.: Sztálinváros - Dunaújváros"Bár Magyarországot nem szokás a klasszikus ipari országok közé sorolni, mégis szép számmal akadnak olyan településeink, régióink, amelyek hosszú - több évtizedes, vagy akár évszázados - ipari múltra tekintenek vissza. Első állomásunk Dunaújváros - az egykori Sztálinváros - amely létrejöttét is az 1945 után beindult intenzív iparosításnak köszönheti."
2015-12-18Százszorszép karácsonyKarácsonyi ünnepség a Béke városrészi Százszorszép Óvodában.
2015-10-03Az óvodásoké a pálya!Játékkal, focival vették birtokba a gyerekek a Pajtás utcai óvoda udvarán létrehozott műfüves ovi-foci pályát október 2-án. A Százszorszép óvoda is műfüves pályát kapott.
2015-08-22Úthelyreállítás, járdaépítés"Az ünnep előtti napon megnyitották a Temető utcát a közlekedők előtt – már nem kell kerülni, ha a temetőbe mennek! A Békében folytatódik a járdaépítési program. Hingyi László, a 10-es számú körzet önkormányzati képviselője két beruházásról is beszámolt lapunknak az ünnepek előtt."
2015-07-15Máltai központA Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjának önkéntesei a Lajos király körúton kaptak helyet.
2015-05-12Százszorszépülni fogTovább szépül a Százszorszép óvodai egység a Béke városrészben: új, korszerű fürdőszobával és műfüves pálya is lesz.
2015-04-17Nyílt napon mutatkozott be a Százszorszép óvodaA Béke városrészi parkolóban az ovisok néptáncoltak, de kézműveskedésre is volt lehetőség.
2015-04-13Közelebb jött az ovi a szülőkhözRemek időben rendezte meg első alkalommal vidám hangulatú bemutatkozó napját a Béke városrészben, az Interspar áruház parkolójában a Százszorszép óvoda.
2015-02-20Buszok, döntésekAz újtelepi, Béke városrészi, pentelei lakosok is sok változtatást kértek a tömegközlekedésben. Beszélgetés Hingyi László, önkormányzati képviselővel.
2015-02-20Járjon sűrűbben a 22-esHárom alternatív javaslatot dolgozott ki Újtelep és a Béke városrész buszjárataival kapcsolatban a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KNYKK)
2015-02-18Helyi közlekedés vitasorozat (2.)Beszámoló a helyi buszközlekedés fórumsorozat második állomásáról, a február 17-én az Arany János Általános Iskolában megrendezett fórumról.
2015-02-17Fórum a buszokrólAz újtelepi, pentelei, Béke városrészi autóbusz-közlekedés átalakításról tartottak lakossági fórumot. Beszámoló.
2015-02-13Biztonságosabb átkelésKésmárky Péter gyalogosátkelő jelzőtáblákat ajándékozott, amiket a Béke városrészben állítottak fel.
2014-11-28Ahány utas, annyi menetrend?Két lakossági fórumot hirdetett Tóth Kálmán önkormányzati képviselő az újtelepi és a béke városrészi lakóknak a buszközlekedésről.
2014-11-27Újabb fórum a buszrólÚjra közönségfórumot rendeztek, most az Arany János Általános Iskolában.
2014-11-12Márton napján...A Márton-napi szokások a gyerekeknek is fontosak: ők őrzik az évszázados hagyományokat. Márton napi hagyományos felvonulás a Béke városrészben.
2014-11-03Megújuló járdákA Béke városrészi felújításokról.
2014-10-10A Béke városrészi Bóbita tagóvoda... (képaláírás)A Béke városrészi Bóbita tagóvoda kerítését a DVG Zrt. közmunkaprogramjában résztvevő szakemberek csiszolták... A Napsugár tagóvoda kerítését pedig a BV fogvatartottjai, valamint az intézmény karbantartói festették le (nem teljes szöveg)
2014-10-07Plusz fényerővelFejlesztések a Béke városrészi Hold utcában.
2014-10-04Arany iskola: fejlődésHárom kerekesszékkel is használható, ötszázalékos lejtésű rámpát építettek az Arany János Általános Iskolához.
2014-09-26Nem kell már utazni az orvosi ellátásértMár csak az utolsó simitások vannak hátra a Gábor Áron utca 2/A szám alatti önkormányzati helyiség orvosi rendelővé alakításából. A körzet háziorvosa, dr. Szabó Ignác jelenleg még a Béke városrészben rendel, és a közeljövőben megnyíló orvosi rendelőbe fog költözni.
2014-09-23Dunaújváros MJV Településfejlesztési KoncepciójaA közgyűlés 2014. június 19-én elfogadta Dunaújváros Megyei Jogú Város Településfejlesztési Koncepcióját. Tartalma: városrészi szintű helyzetelemzések, városrészek története, helyzete, lakossága, kor és képzettség szerinti megoszlása, iparterületek, zöldterületek, a Duna-parti részek jellemzése, története. Foglalkoztatottsági és szociális mutatók. 2001-es és 2011-es adatok. A város jövőképe, tervek, célok.
2014-09-23Dunaújváros MJV Integrált Településfejlesztési StratégiájaA közgyűlés 2014. szeptember 23-án elfogadta Dunaújváros Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiáját. A városrészek funkcionális elemzése, városrészi szintű célok bemutatása, akciótervek.
2014-09-12Palme köz: bejárásGyorsan romlik egy sajátos helyzetű társasház állapota a Béke városrészben.
2014-09-00Kertek a házak közöttZöldség, gyümölcs, virág.
2014-08-30Százszorszép meseSzerény ünnepség keretében átadták a Százszorszép óvodai egység két megújult fürdőszobáját.
2014-08-26Nyári nagytakarításA Béke városrészi Százszorszép óvodában.
2014-08-16Velünk élő történelemFotók Dunaújváros múltjából és jelenéből egy képen. Bali Attila fotógyűjteményének felhasználásával Holczer Tibor készítette a montírozott anyagot.
2014-07-16Eladták a családi szállótAz ISD Dunaferr Zrt. eladta az 1988-ban, a Béke városrészben felépült 2-4 emeletes, tetőtér beépítéses sorházat, a vasmű családi szállóját.
2014-06-06Jobbikos gyereknapA Jobbik helyi szervezete gyermeknapot szervezett vasárnap a Béke városrészben.
2014-06-02A gyerekek kedvéért: újra!Gyereknapi rendezvények Dunaújvárosban.
2013-11-30Kisfákat ültettekFacsemetéket ültettek a Béke városrészben.
2013-10-10Virágos kert az élet...A Pannon Oktatási Központ tizedikesei és tizenegyedikesei gyomláltak a Béke városrésznél lévő körforgalmi csomópontban.
2013-07-11Az örökbefogadás gondosságaMegszépíti a Béke városrész előtt található körforgalmi csomópontot, a Pannon Oktatási Központ.
2013-06-11Vezetékcsere júniusbanFolyamatosan korszerűsíti gázvezeték-hálózatát az E.ON Dél-Dunántúli Gázhálózati Zrt. a Béke városrészben.
2013-06-05Gázvezetékcsere a BékébenAz E.ON folytatja tervszerű hálózatkorszerűsítési munkálatait: a Béke-városrész úgynevezett C-területén, a Mátyás király út kezdeténél.
2013-05-02Gondozzák, szépítikA Pannon Oktatási Központ kilencedikes és tizedikes diákjai önkéntes alapon vállalták azt a közösségi munkát. A Béke városrész előtti körforgalmi csomópont virágágyását rakták rendbe.
2013-04-30Biztosak lehetünk?Beszámoló a Béke városrészben megrendezett biztonsági fórumról
2013-04-22Tetőkert a jövő?Lapostetős panelházak beépítése. Kép a Béke városrészben beépített, tetején fűvel beültetett házról.
2013-02-04Eszükben sem volt kiírtaniA Béke városrészben lévő Hajnal utca közepén lévő zöldterületen kezdtek dolgozni a parkfenntartók. "...nem irtják, hanem ifjítják tavasz előtt a bokrokat, és a lakó kérésére érintetlenül hagynak zöldfoltokat a madaraknak."
2013-01-31Közgyűlési napirendekAz év első közgyűlését tartották január 24-én. Új járatot indítanak a Béke városrészbe. A "Védőháló a Dunaújvárosi Díjhátralékosokért" Alapítvány támogatását felemelte 20 millió forintra az önkormányzat. Határoztak a mozi új vetítőgépének üzemeltetési konstrukciójáról. Felújítják a jégcsarnokot. Az önkormányzat bruttó 17,3 millió forintban maximalizálta a felújítási feladatokat. Pályázatot adott be az önkormányzat a Magyar úti régi Malom megvásárlására.
2013-01-28Másképp járnak a buszokAz utasok észrevételei és a két tavalyi városrészi fórum után átalakították a városi autóbusz menetrendet. Február elsején életbe lépő változásokról.
2012-12-20Javulni fog az autóbusz-közlekedésMáris pozitív a Béke városrész tömegközlekedésének javítása érdekében szervezett két lakossági fórum mérlege.
2012-12-13Taps a volánosoknakDecember 12-én újabb fórumot rendeztek a Béke városrészben a dunaújvárosi buszközlekedés megoldására. A döntést a közgyűlés hozza meg.
2012-11-29Fórum a Béke városrész buszközlekedésérőlPanaszzuhatag másfél órán át.A négy elvett buszjárat áldatlan állapotot teremtett.
2012-11-23Kemény kritikákkal illetett menetrendekLakossági fórum Dunaújváros buszközlekedéséről. Beszámoló az Béke városrészi Arany János Általános Iskolában megrendezett fórumról, amelyet Hingyi László, Sztankovics László, Tóth Kálmán közgyűlési képviselők hívtak össze.
2012-11-19A betonelemeket le kellett gyártaniBéke városrészben a Szabadság és Dobó István utcákat összekötő, vízelvezető árkokat is fedő lépcsősort és járdát elkezdték javítani. Az önkormányzat időben foglalkozott az üggyel, a betonelemek legyártását kellett megvárni.
2012-11-15Elkezdték a javítást!Elkezdték a javítást a balesetveszélyes lépcsőnél, a Béke városrészben a Szabadság és Dobó István utcákat összekötő, vízelvezető árkokat fedő lépcső és járda javítását.
2012-10-19Buszos fórum is leszA közgyűlés főbb témái: Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr Zrt. vezérigazgatója visszavonta a nyolcszáz fős elbocsátási javaslatát; a Római körúti garázsbolt; a mindennapos testnevelési óra; a Béke városrészi buszközlekedés.
2012-09-25Árokásás utáni esetGázvezeték-korszerűsítés a Kertvárosban és a Béke városrészben.
2012-09-13Kevés reggel a negyvenesA Jobbik helyi szervezete mintegy ezer támogató aláírással kezdeményezi a buszmenetrend módosítását. A Béke városrészben kevés a 40-es számú járat, szeretnék a 11-es járat visszaállítását.
2012-09-11Buszjárat: ezer aláírásAláírásaikkal tiltakoznak a Béke városrészben élők a jelenlegi buszos menetrend ellen, és annak módosítását kérik.
2012-09-05Megerősítették a zebrátA Béke városrészben is sárga figyelemfelkeltő felfestett jelzést kapott a Lajos király körút és az Interspar áruház közötti zebra.
2012-08-25Gázos karbantartások...Gázvezeték rekonstrukciós munkálatokat kezdődtek a Béke városrészben.
2012-06-27Gáz van - de lesz is!Folyamatosan korszerűsíti vezetékhálózatát az E.ON Dél-Dunántúli Gázhálózati Zrt. Jelenleg a Béke-városrészi vezetékhálózat karbantartásának II. üteme van soron.
2012-04-17Odafigyelnek a lakókraA városrészi körzeti megbízottak rendőrök munkájáról. Dunaújvárosban már hét városrésznek van saját rendőre. Kép Hegedűs Lászlóról.
2012-03-0130 éves a Béke városrész iskolájaAz Arany János Általános Iskola 30. jubileumáról. Programok, tervek.
2011-11-08Rekord mennyiség"Alighanem rekord született a kivételesen vasárnap délelőtt lezajlott Szemétkommandó-bevetésen - elképesztő állapotok a Hengerész utca mellett..." Kép a csapatról.
2011-10-26Irén, az intézményBeszélgetés Miholics Istvánnéval, a Béke városrészi Irén elnevezésű zöldséges kisbolt tulajdonosával.
2011-10-26Földmunkák, szünetekkelAz E.ON korszerűsíti dunaújvárosi gázhálózatát. Munkálatok a Béke városrészben.
2011-10-15Bekerítik a játszóteretA Szabadság út 42-44. háznál található játszóteret elkerítik.
2011-10-05Nem bírják cérnávalA lakók azt szeretnék, ha megszüntetnék a Szabadság úti játszóteret. Felmerült a lehetőség, hogy átkerül a Kádár völgy oldalára., ahol régen is volt játszótér.
2011-09-07Vendégei egyben barátaiBeszélgetés a Béke városrészi pizzéria tulajdonosával, Francis Rodney Ward, azaz Frenkkel.
2011-07-06MegszólíthatóBeszélgetés Sztankovics Lászlóval, a 8-as választókerület új képviselőjével.
2011-07-06A bolt - ami inkább klub!"Egy hatalmas, egy nagy és két közepes üzlet közelében működteti valóban minimális méretű boltját a Béke-városrészben Nemes Zsuzsa. Nyolc éve. Érdeklődtünk, hogyan csinálja?"
2011-06-17Sikeres takarításA Cigány Kisebbségi Önkormányzat, a Városgazdálkodók Alapítvány, és a Dunanett Kft. közreműködésével megvalósuló közmunka-programban takarítottak és lomtalanítottak a Kertvárosban és a Béke I. városrészben.
2011-06-02Vasúttisztításra fel!A dunaújvárosi Szemétkommandó tovább szépítik a város zöldterületeit, közterületeit.
2011-05-30Jobbik: gyermeknap a Béke városrészbenGyermeknapot szervezett a Jobbik Magyarországért Mozgalom dunaújvárosi szervezete a Béke városrészben.
2011-05-11Második ligetünk arculata"A Földes Ferenc liget - Március 15. tér zöldfelülete a város második legnagyobb ligete a Petőfi liget után. A két zöldterület gondjai hasonlók..."
2011-05-11Munkanélküliből: virágosBeszélgetés a Béke városrészi Frézia virágbolt tulajdonosával, Nagy Mátyásné Marikával.
2011-01-05Zenés találka kicsiknekMár a Béke városrészi Csecsemőtanácsadóban is megrendezik a Zenebölcsi foglalkozást. Beszélgetés Méhes Dóra pedagógussal.
2010-10-22Az első láncszem DunaújvárosbanGold Horse Trade üzletlánc első üzletét a városban nyitotta.
2010-10-20Pince, kifolyó nélkülEsővíz-elvezetési problémák a Béke városrészi Tavasz utca 6-8. számú társasházánál.
2010-10-01Folytatódik a Zöld Föld programTakarítás a Béke városrészben az Euroshow kezdeményezésére.
2010-07-21Egy körút képei utánBejárás a Béke II. városrész körzetében, a városrész önkormányzati képviselőjével Tóth Kálmánnal. Beszámoló.
2010-06-16Hatékony közbiztonságA Dunaújváros és Térsége Közbiztonsági Rendezvénysorozat része volt a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság sajtótájékoztatója, amelyet június 15-én tartottak a kapitányság előadótermében.
2010-06-16Két új körzeti megbízottA Kertvárosban (Schelbauer István) és a Béke városrészben (Reinicz Gábor) két új körzeti megbízott ügyel a rendre, a közbiztonságra.
2010-05-05Egyszerű, igényesA Dunaújvárosi Lakóközösségekért Alapítvány pályázatán harmadik helyen végzett a Béke városrészi Szabadság út 5. számú lépcsőház. Beszélgetés a közös képviselővel, Schneider Lászlóval.
2010-03-19Tanétteremmé lettÁtadták március 18-án a Kolibri Tanéttermet a Béke városrészben. Az ADU szakiskola és a Proviant-Kiss Kft. közös vállalkozása a szakács és felszolgáló tanulók képzésére szolgál.
2010-03-11Drága tanulópénzParkolási problémák a Béke városrészben.
2010-01-13Makk Marci: a miénk!Beszélgetés a Makk Marci Bölcsőde vezetőjével.
2009-12-02Egy újabb parkoló viszontagságairól"Egy parkolónak sokan örülnek - de nem mindig, mindenki. A Tavasz utca 15-nél létesült parkírozónak sem. Kinek van igaza a régi ügyben?"
2009-11-20Mindkét oldalon megállhatnakParkolás a Béke városrészi Fáklya utcában.
2009-11-13Életet lehelne az elfeledett déli parkba mindkét nagy pártKözgyűlés: déli ipari park megvalósítása, támogatás a Béke városrészi és Újtelepi rendőrségi körzet felújítására, hátrányos helyzetű családok gyermekinek.
2009-11-09Kocsik az ablak alattÚj parkoló épül a Béke városrészben, ami sok lakónak nem tetszik. Tóth Kálmán, a körzet képviselője szerint térfigyelő kamera is kellene a Tavasz utcai nagy parkolóba.
2009-10-14Uniós játszótér: konzerválás?"Egymillió forintért újították fel a Március 15. ligeti, uniós szabványnak is megfelelő játszóteret. Amely nagyon népszerű - és ezért rendkívüli igénybevételeknek van kitéve."
2009-10-14Az ő kedvence másBeszélgetés Jakó Tamással, a Jakó Cukrászda tulajdonosával.
2009-10-14Nagyobb telejsítményű, megbízhatóbbA Március 15. ligetben új, föld feletti tűzcsapokat állított fel a Dunaújvárosi Víz, Csatorna és Hőszolgáltató Kft.
2009-10-07CBA áruház a Békében?Eredmények, tennivalók a Béke városrészben. Beszélgetés Tóth László képviselővel.
2009-08-19Köszi, köszi!A Közösség Szíve (Köszi) néven futó adományozási programnak köszönhetően egy újabb, játékra nagyon is alkalmas tért újítottak fel a városban melyet augusztus 13-án ünnepélyes keretek között adtak át a Március 15. téren.
2009-08-14Röviden azt jelenti: KÖSZI a játszóteretÚj, felújított játszóteret avattak fel a Március 15. téren.
2009-08-05Városi tetőterasz, Solanova-módraEgy kép a Solanova ház tetőteraszáról.
2009-07-15"Újvárosi hangok", azaz...Béke városrészi New City Sound hangszerüzlet bemutatása. Beszélgetés az egyik boltvezetővel, Janó Mihállyal, aki a Neck Sprain zenekar tagja.
2009-06-13Biztonságos legyen a BékeKözgyűlés: A közgyűlésen újragondolták az Év rendőre, az Év tűzoltója díjak adományozásáról szóló rendeletet: a jövőben Dunaújváros Közbiztonságáért díjat vehetnek majd át a jutalmazottak. Körzeti megbízottakat kap a Béke városrész. Az irodaház működési költségeire 15 millió forintot szavaztak meg.
2009-06-10A kedvenc és étvágya"Csak annyi biztos, hogy a pesterzsébeti srác hatodik osztályos általános iskolás korában egy este azzal állított haza: ő márpedig állatorvos lesz, punktum." Dr. Marcheschi Tivadar, a Béke körúti állatorvos 1993 óta dolgozik Dunaújvárosban. Beszélgetés a szakmáról, a munkáról és az állatokról.
2009-05-13Ha nincs is ünnep25 éves a Béke-városrészi Közösségi Klub. A klub bemutatása.
2009-05-13Fiókkönyvtár mindenkinekA Béke városrészben működő Béke Fiókkönyvtár bemutatása.
2009-04-01A csapat együtt...A Béke I. városrészi Solanova ház.
2009-03-27Béke-beli tervek s a való...A Béke-városrészi Földes Ferenc-liget tervezett átalakításáról.
2009-01-21Nullától száz évesig!A Március 15. téren új bolt nyílt, ahol fajátékokat, fejlesztő játékokat árulnak. Madár Mariann, a játékbolt tulajdonosa szombatonként bemutatót is rendez az érdeklődőknek.
2009-01-07Liget marad, de szebb!Elkészülte az első tervek a Béke városrészi Március 15-e tér pihenő- és kultúrparkká alakítására. A tervekről.
2008-12-22Övék itt a tér, s övék leszA Március 15. tér átalakításáról szóló rajzpályázat díjazottjai.
2008-12-17Március 15-e tér, rajzokonAz Arany János Általános Iskolában meghirdetett rajzversenyre több mint száz alkotás érkezett. A pályázattémája Március 15-e tér átalakítása volt.
2008-11-27Több parkoló, biztonságos járdaHarminc új parkoló építését tervezik a Lajos király körúton.
2008-09-25Közelebb tálalnakAz Egyesített Szociális Intézmény új tálaló konyhával bővítette a városi hálózatot.
2008-07-23NyúldombtalanulA Béke városrészi Fáklya utca mögötti egykor szánkózódombot elbontották.
2008-07-09Jövő nyárra lehet készA Március 15. tér lehetne a Petőfi Művészeti Liget társhelyszíne. A Béke II. városrészbe zenepavilont, zenei programokat terveznek.
2008-07-02Fogadókészség? Az van!Beszámoló Tóth László (Kertváros, Béke I. városrész) képviselő fogadóórájáról.
2008-06-11Jellemző, de mégsem az...A Béke I. városrész, és a Kertváros bemutatása.
2008-06-11Elhanyagoltból élhetővéA Béke I. városrész és a Kertváros, azaz a 12-es választókörzet képviselője Tóth László.
2008-05-09Saját rendőrt akar a Béke városrészKözgyűlés.
2008-05-07Már ez is lassan harminc...A Béke városrész bemutatása.
2008-05-07Sok a gyerek és sok a parkBéke városrész. A 13. számú választókerület önkormányzati képviselője 2002 óta Tóth Kálmán.
2008-05-07Az utcabútorok itt megújulnak?Felújítják, és újra üzembe helyezik a Béke városrészben álló digitális köztéri órát, amely Friedrich Ferenc szobrászművész alkotása.
2008-04-29Megújulhat az orvosi rendelő a Békében-
2008-04-02Új lakások, szolgáltatásokÚjtelep és a Béke városrész északi részének, a 14-es választókerület képviselője dr. Dorkota Lajos.
2008-01-23"Békés" séta, hóolvadás utánBéke városrész.
2007-11-03Normalizálódó helyzetA Béke városrészi garázsokat lezárták, a hajléktalanok így új helyet kerestek maguknak. A szemetet elszállították, és a patkányok száma is csökkent.
2007-10-30Játszani is engedd...A Római városrészben két helyen (Martinovics utcában és a Fáy András úton) és a Béke városrészben (Szabadság úton) új játszótereket építenek.
2007-10-09Túl közel vannakA Csillagdombi Lakópark első épülete mellé újabb épületet építenek. A Bagolyvár lakói panaszkodnak az építkezés miatt.
2007-10-05Lőtér: felfüggesztveFolytatódik a rendőrségi vzsgálat a Lajos király körúti lakásba becsapódott lövedék ügyében. A nyomozás végéig felfüggesztették a lőtér működését.
2007-10-04Ismét golyó az ablakbanA Lajos király körút Solanova házának egyik ablakába ismét becsapódott egy golyó. A lakás a lőtér közelében van, de nem derült ki, hogy honnan lőhették ki.
2007-08-04Meleg megy majd rajtaA Béke városrészi Mátyás király útnál már építik a Verebély úti gázmotoros erőmű csatlakozó vezetékét. Várhatóan az őszi fűtésiszeonra elkészül.
2007-07-20Vita pár köbméter homokrólVita egy homokozóról a Palme közben.
2007-06-30Naumenkóval egyeztetA közgyűlésen történt: Dunaföldvár és Solt is a Szent Pantaleon Kórházhoz szeretne tartozni; játszóterek építéséenk támogatása Szabadság utca, Fáy András utca; speciális gyógytorna; elfogadták a Többcélú Kistérségi Társulással kötendő megállapodást is; Stadion Kft. és a hődíjtámogatás kérdésében egyeztetések folynak.
2007-06-29A Béke városrészt is kamerák figyelnékA dunaújvárosi térfigyelő rendszer bővítési tervében Római és a Béke városrész mellet az Óváros is szerepel.
2007-06-26Nincstelen garázsvárosaDunaújvárosban több hajléktalan is a Béke városrészi garázssoron él.
2007-06-20Ami ritkán kihaltA Béke városrész részletes bemutatása, története, építése stb.
2007-06-07Lesz hely az autóknakNemsokára elkészül a Béke II. városrészi új parkoló, amelyre az önkormányzat nyolcmillió forintot biztosított.
2007-05-15Ovi-fasort telepítettekA madarak és fák napja alkalmából a Dunaújvárosi Óvoda 27 difát ültetett a Béke városrészi Földes Ferenc ligetben.
2007-05-15DiófaligetOvi-fasor született a városi óvodák kezdeményezésére a madarak és fák napján. A gyerekek játékkal ünnepeltek a Béke városrészi Földes Ferenc ligetben.
2007-05-14Luxus a panelbanA Solanova-ház (Lajos király körút 10-12.) egyedülállóvá vált Európában. A fűtési és melegvíz-költségek jelentősen csökkentek (adatok). Az épületről.
2007-05-11Építenek egy új parkolótA Fáklya utcában új parkolót építenek, amely egy régi játszótér helyén épülne.
2007-05-08Újból be kell adni a pályázatotMegtorpant a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Rendszer kialakítása, leghamarabb 2010-re lesz teljes a lánc. Az uniós Kohéziós Alap támogatását nem nyerték el, ezért újabb pályázatot kell benyújtani. A tervek szerint (Dunanett Kft.)a Béke városrészben és a Papírgyári úton is lesz még egy-egy hulladékudvar, a zöld hulladék komposztálására alkalmas telep és egy hulladékkezelő-mű is megépül 2008-ig.
2007-05-05Meleg víz nélkülDunaújvárosban egyszerre tíz helyen volt csőtörés.
2007-03-27Ez a ház mindenkit figyel!A Lajos király körúti Solanova-projektről.
2007-02-13Ovisok vetélkedtek a sportdélelőttönAz Arany János Általános Iskolában játékos sportdélelőttöt rendeztek a Béke városrész óvodásainak.
2006-12-12Új buszjáratHétfőtől jár a 28-as jelzésű járat munkanapokon a Béke városrész és az ipari park között a műszakváltások idején.
2006-11-07Publikációk a Solanova-házrólTapasztalatok a különlegesen hőszigetelt kísérleti épülettel kapcsolatosan.
2006-10-16Őszi séta a BékevárosbanBéke városrész.
2006-09-22Kisebb teljesítményigény, alacsonyabb árÓlcsóbb a távfűtés a Béke városrészben, kedvezmények nélkül is.
2006-09-14Negyedével olcsóbb a távfűtési alapdíjJelentős mértékben csökkent a fűtési- és melegvíz alapdíja egy Béke városrészi fogyasztói közösségnek. Nem légköbméterben, hanem teljesítménydíjas formában fizetnek. Részletes leírása.
2006-07-14Közös megegyezés a célA Hajnal utcában lakossági fórumot tartottak. A téma újabb parkolók építése.
2006-06-20A kórházi beszámolóra 21 igen!Közgyűlési beszámoló: módosították a szociális segélyekről szóló helyi rendeletet elfogadták a kórház múlt évi tevékenységéről szóló beszámolót új közterület jött létre a Béke III. városrészben Patak köz elnevezéssel helyi televíziós műsorszolgáltatásra vonatkozó közbeszerzési pályázat kiírásáról döntöttek a mentőállomásMagyarországon elsőként akar egy mobil ultrahangos diagnosztikai készüléket vásárolni, a kögyzűlés megszavazta a támogatást
2005-12-06A Nappal (is) fűtött házA Béke városrészi Solanova lakóház (korszerűsítési projekt) ünnepélyes átadása december másodikán, pénteken volt.
2005-12-05Energiatakarékos lakóépületekSolanova-projekt keretében elkészült a Lajos király körút 10-12. házak felújítása.
2005-12-03Elkészült a Solanova-házA Lajos király körút 10-12. szám alat ünnepélyesen is átadták (december 2.) a Solanova-projekt keretében felújított házakat.
2005-11-29Már kész: Solanova mintaházBefejeződött a Béke városrészben lLajos király körút 10-12. szám alatti, 42 lakásos panelépület felújítása, amelyet a Solanova nemzetközi energiatakarékossági projekt keretében végeztek.
2005-11-15Mi legyen a posta és a húsbolt helyén?Helyiségek jövőjéről a gazdasági bizottság: Vasmű úti húsbolt: pályázat útján döntenek, Béke városrészi posta: egy háziorvos kívánja megvásárolni.
2005-10-20Panelcsoda a panelrengetegbenA Lajos király körút 10-12-es épületnél, a Solanova-mintaprojekt keretében felújított ház nemsokára elkészül. Beszámoló a projektről, az építkezésről.
2005-10-18Ingyenes könyvtári beiratkozásAz Országos Könyvtári Napok keretében október 17-től 22-ig a József Attila Könyvtárban s fiókkönyvtáraiban ingyenes a beiratkozás, nem kell késedelmi díjat fizetni...
2005-10-15Garázs, kontra - garázsA Béke körúti garázsok eladásáról.
2005-08-15Lecsópartival egybekötött születésnapi mulatságA Béke városrészi klub több mint húsz éve működik. A születésnapi ünnepségről.
2005-08-13Természetesen - anyatejjelAz Anyatej Világnapja alkalmával a Béke városrészben, a Pálhalmán és az Óvárosban élő kisgyermekes édesanyákat köszöntötték a védőnők és a gyermekorvosok.
2005-07-12Két utcában egyszerre kezdték el az útfelújítástMegkezdődött a Weiner Tibor körút és a Dobó István utca nagyfelület javítása.
2005-05-03Családiasan és békésenA Béke városrészi Közösségi Klub anyák napi ünnepséget tartott.
2005-04-20Belebuknak a Solanovába(?)A Lajos király körúti 10-12. épületek felújítását már tavaly megkezdték a Solanova projekt keretében. Most viszont nincs pénz a projekt folytatásához.
2005-03-23Vásár: megint költözni kell!A Dunaújvárosi Főiskola április közepén elkezdi a közpark kialakítását a piac és a Dózsa György út közötti területen. Így a piacról hamarosan menniük kell az árusoknak. A közgyűlés döntésétől függ, hol lesz az újabb vásártér. Egyik lehetséges terület a Béke városrészi parkoló.
2005-02-08Felújították a klubhelyiségetA Béke városrészi közösségi klubot felújították.
2004-10-12Vásártér: marad a piacA legújabb vásártéri ötlettel sem értett egyet a közgyűlés. A városrendezési tervet nem módosítják, a Béke városrészben nem elsz vásártér. A vásár vasárnaponként marad a paic helyén.
2004-10-08Hárommillióval kárpótolták?Közgyűlés. Nem lesz vásártér a Béke városrésznél. A rövid parkolási zónarendszer tárgyalását decemberre halasztották. Elfogadta a közgyűlés a költségvetési megszorításokkal kapcsolatos intézkedéseket, a jövő évi büdzsé irányelveit.
2004-09-21Rövid hírekA Március 15. téren (Béke városrész) adtak át újabb európai uniós színvonalú játszóteret.
2004-09-16Temetőfejlesztés: halasztvaA gazdasági bizottság ülésén történt: A Béke városrész rendezési tervének módosítását nem támogatták elsősorba naygai okok miatt; a temető fejlesztése is elhalasztva.
2004-09-16Évente egy nagy játszótér épülA Petőfi ligeti után a Béke városrészben is átadtak egy új játszóteret. Jövőre a Római városrészben tervezik. Beszámoló a játszóterek építéséről, tervekről.
2004-09-15Játékbirodalom épültA Petőfi ligetben elkészült új játszótér után szeptember 14-én átadták a város legújabb játszóterét a Béke városrészben. Jövőre a Római városrészben szeretnének egy hasonló teret építeni.
2004-09-14Solanova start - konferenciávalSzuper energiatakarékos ház a Békében.
2004-05-18SOLANOVA és CONCERTOA CONCERTO program kezdeményezője látogatott a múlt héten Dunaújvárosba, hogy megismerkedjen a SOLANOVA program helyszínével a Béke városrészben. A program a lakóházak szuper-energiatakarékos ki-és átalakításával foglalkozik.
2004-05-14Példaértékű panelfelújítás a SolanovaUniós támogatással újítják fel a Béke 1. városrészben a Lajos király körút egyik épületét. A Solanova program egyre népszerűbb, a felújítás után az épület példa értékű lesz az egész unióban. Az újítási program helyszínén járt Jean-Marie Bemtgen professzor a Budapesti Műszaki Egyetem delegációjával.
2004-04-17képaláírásKép a Béke városrészben már két éve működő kézműves szakkör húsvéti összejöveteléről.
2004-03-04Hajnalban újraindult a fűtésAz Esze Tamás utcában a városrészt ellátó csővezetéken lyuk keletkezett, ezért a Béke városrészben nem volt fűtés és meleg víz.
2003-10-14A nyuszi köszöni, jól vanA DVCSH a Solanova pályázat keretében a Béke városrészben a panel épületet vastag hungarocellel szigetelik, a tetőre napozóterasz kerül növényekkel. Kísérleti jelleggel. A lakók is beszálltak a költségekbe.
2003-09-30Tegnap elbontották a város első őrzött magánparkolójátAz ott lakók nem szerették, a vállalkozónak nem érte meg.
2003-09-29Városrészek, ha összejönnekBeszámoló a Kertváros, Béke városrész és az Újtelep városrész közös városrészi napjáról. Kép.
2003-09-03Két új játszótérrel gazdagodik a városA Petőfi ligetben hamarosan felújítják a játszóteret, a Béke városrészben pedig új gyerekparkot építenek.
2003-07-08Szubjektív tudósítás az óvoda-ügyrőlA közgyűlés az A variánsot fogadta el, azaz 24 álláshely szűnik meg augusztus végéig, köztük technikai stábot érintő munkaviszony is.
2003-05-06Újabb Lorántffy támogatás-kérelemA Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola közgyűlési döntéssel átvehette és tanműhelyként használhatja a Béke I.városrészben levő Százszorszép óvoda egyik üressé vált szárnyát. Újabb kérelmükben 3 millió forint támogatást kérnek a négy új tanmühely-terem berendezéséhez...
2003-03-27Integráció - racionalizáció?!Csoportokat szüntetnek meg, vagy bezárnak egy Béke városrészi óvodát. Az oktatási bizottságnak nehéz kérdésben kell döntenie.
2003-03-04Két posta helyett egy az IntersparbanA Béke városrészi és a kertvárosi posta nem szűnik meg, hanem átköltözik az Interspar épületébe.
2003-02-26Napenergia panelekA világon a legkorszerűbb panelépületté válik a felújítás után a Lajos király körút 10-12. számú hétemeletes ház. Európai uniós támogatással újítják fel a háztömböt.
2002-10-15Ujszülöttek Parkja a Béke-városrészbenAz Ujszülöttek Parkjában minden évben, október második szombatján fát ültethetnek gyermekeik, unokáik születése alkalmából a családok. Az első ünnepen 51 facsemetét ültettek el az Arany János és a Kőrösi iskolák előtti téren. A fák "megvásárlásából" összegyűlt százötezer forintot dr. Baráth Károly szülész-nőgyógyász nyújtotta át a kórház újszülött osztálya vezetőjének, dr. Bazsa Sándornak.
2002-10-14Pártok, eseményekOktóber 12-én megrendezték a Városlakók Napját Dunaújvárosban.
2002-10-07Palackoztunk, palackozunkMost még csak ismerkedik a város a szelektív hulladékgyűjtéssel, de jövőre már lehet általánossá fog válni ez a hulladékgyűjtési forma. A Dunanett Kft. októberben minden hétvégén konténereket helyez el a Kertvárosban és a Béke városrészben.
2002-09-30Három városrész ünnepeltSzeptember 28-án Béke-Kertváros-Újtelep városrészi napot tartottak a Március 15. téren.
2002-05-24Külön marad a két békevárosi iskolaA közgyűlés hatálytalanította korábbi határozatát, így megmaradhat az Arany és a Kőrösi ált. iskola gazdasági önállósága.
2002-01-18"Hullatja levelét az idő vén fája" címmel hirdetett rajzpályRajzpálzázatot hirdetett a Béke városrészi Fiókkönyvtár. Az alkotásokból készült kiállítás megnyitója jan. 22-én lesz az Arany János Általános Iskolában.
2000-03-29Egyesület a Béke városértMegalakult a "Béke városrészért" Egyesület. Cél: közösségüknek megfelelően alakítani a városrendezési, fejlesztési, környezetvédelmi, szabadidős stratégiát, véleményezni a mostani gyakorlatot. Egyesületi elnök: Suha Zoltán.
1998-01-20Körzeti iroda lesz a kútnálÚj körzeti megbízotti iroda kezdi meg működését az Aral kútnál. Jövő héttől fogadják a Kertváros és a Béke városrész polgárait.
1997-05-29Új járat a Béke városrészbeA helyi és távolsági autóbusz-közlekedésben beálló változásokról. 12-es számú új járat a Békében.
1997-02-12Új buszjárat indulJúniustól 12-es (új) buszjáratot indít a Volán a Békéből.
1996-09-28Lakossági kezdeményezés után:végállomás...Elkészült a Béke városrészben a 14-es busz új végállomása, 30 méterrel távolabb az érintett lakóépületektől.
1996-06-14Húsz éve vártak arra, hogy legyen...Ebben a hónapban 4000 telefon bekapcsolását tervezi a Dunatel, elsősorban a Béke és a Castrum városrészekben.
1995-10-04Tagtoborzó járőrözésA Béke legaktívabb lakói megalakították a Béke polgárőrséget. Ápr-ban bejegyezték. Megbeszélés a féléves munkáról.
1995-08-02Még csak zajt sem csinál...A Béke II. városrészben levő rendelőintézet klímaberendezéséről, mely sok vihart kavar.
1995-05-19Bezárnak egy bölcsődétSzept. 1-jével bezár a Béke I.-ben a 9-es bölcsőde, megszűnik a bölcsődei Gamesz, helyette a Bölcsődék Igazgatósága jön létre.
1995-01-31Nem a rendőri munka kritikájaTegnap megalakult a Béke Polgárőrség, amely a Béke városrészben fog tevékenykedni.
1994-11-25Kinek szünet, kinek vég. Várhatóan emelkedik a buszjegyek áraUtolsó hivatalos ülését tartotta jelenlegi fennállásában a városgazdálkodási bizottság szerdán.
1994-10-04Örökzöldek a lankán800 csemete fenyőt ültettek ki a Béke II. mögötti lankára.
1994-09-07A megszokott biztosabb(?)Lakossági fórum: a Béke városrészi rendelők ügyében. Döntés nem született.
1994-06-25Kinek is az érdeke?Fórum : Béke I-II. és a kertvárosi rendelők sorsa.Megoldásként felmerült, hogy a Béke II.-t kibővítik.
1994-06-23Egy monopólium végeÚj rendelet alapján lehetőség van a Béke ligetben állandó mutatványos tevékenység végzésére. Ez nagy konkurenciát jelent a Vidám Parknak.
1994-05-31Kopogtatni nem érdemesA Béke II. több rendelője orvos nélkül maradt. Őszre ígérik a rendezést.
1994-03-31Jééé, ez tényleg...Tegnap nyílt meg a Békében a legújabb diszkont áruház, a Jééé.
1994-02-23Diszkont leszRövidesen átalakítják a Béke városrészi Csemegét, s az országos Csemege diszkont-lánc egyik tagjaként fog működni.
1992-05-05A ferde a szabályosA Béke városrészben az Építők sportpályájánál 5 pavilon építésére adtak engedélyt. Két pavilon felépítése után derült ki az első építkező szabálytalankodása.
1991-09-03TámfalvitaA Béke városrészi támfal-vita ismertetése. Támfalak emelésével kiskertek alakíthatók ki. Az alsó utcabeliek tiltakoznak.
1991-05-24Legyen, vagy ne legyen.Pavilon-ügy és kontra. Béke városrészi lakossági fórum a tervezett butiksorral kapcsolatban. Többnyire ellenzik, nem érzik szükségesnek.
1990-04-03FelhívásA Dunaújvárosi Városi Tanács VB Terv és Beruházási Osztály vállalkozót keres 10 sorház és közműveinek építésére.
1990-03-13Legalább megpróbálták. Gazdák a város szélénA Béke városrészben 1989. októberében egy környezetépítő és környezetszéíptő egyesület alalkult. Burián Imre nyilatkozik az elképzelésekről.
1990-02-13Orvosválasztás után. Új rend február 16-tólRendelésváltozás.
1990-01-05Kell a felüljáróElkészült a vasutasok újévi ajándéka - a dunaújvárosi magasperon.
1989-10-27Garázsokat épít a Béke városrészben az ÉPINVEST.A fotón az épülő garázssor.
1989-09-01NEB - vizsgálatot kértek. Békétlenség a Béke városrészi iskolákban.A NEB szerdai (aug.30-i) üléséről. NEB-vizsgálat az iskolák személyi-tárgyi feltételeinek felmérésére.
1989-08-29A lakó legyen türelmes. Csak a prospektus gyönyörű.A teraszházak helyzetéről. A fotón a teraszházak.
1989-07-21Két új alapszervezet. Irány a lakóterület.Július 12-én alakult meg a Béke II. városrészi pártalapszervezet. Július 13-án a Római városrészi MSZMP területi alapszervezet alakult meg. Tisztségviselők lettek Lackner Ferenc, Radványi Gábor és Pálmer János.
1989-07-04Reklám is kellene. A város legjobb étterme (IX.)A Béke városrészi Sirály étterem a zsűritől 150 pontot kapott. Konyhája jó, a felszolgálás lehetne sokkal figyelmesebb, tisztább. Az étterem reklámja is lehetne jobb.
1989-06-09Magán ABC a Béke városrészben. A tanács ad területet.A garzonház és a Mezőföld közötti területre tervezett üzletről.
1989-06-06Kegytárgybolt nyílt a Béke városrészi Auróra utcában.Fénykép a bolt árukínálatáról.
1989-04-28Iskolák a város szélén. Átmeneti állapot?Az Arany János- és a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola helyzetéről. 50%-kal több gyerek; pedagógushiány; közös udvar és tornaterem...
1989-04-21Már az útról tárgyalnak. Elkészül a naposparti lakótelep.Az ETHOSZ lakótelep építésének helyzetéről.
1989-02-24képaláírásA Béke városrészben a 26-os a domborzati viszonyokhoz illeszkedő teraszos házakat épített, a BVM pedig ún. félkész házakból épített egy utcahossznyit.
1989-01-27Városunkban az első olyan lapostetős épület a Béke I. városrész bölcsődéje,...Az ismétlődő beázást oly módón szüntetik meg, hogy magastetőt építenek a régi fölé.
1989-01-06Eddig összesen harminc lakás készült el a szilvási teraszházakban...Fénykép a 26-os ÁÉV teraszházairól.
1988-12-02Telefon, park, garázs. Mi foglalkoztatja a Béke városrészieket?A Béke városrész orvoslandó kérdéseiről.
1988-10-28Ki lesz a gazda? Garázs és vita van, szövetkezet nincsA Béke városrészi garázsok ügyéről; a Munkás Lakásszövetkezet kilépett az "üzletből".
1988-07-15Tennivaló pedig lenneA Béke városrész fejlesztési problémái.
1988-05-24Új csatornán a városi tv. Műholdas műsor a Római és Béke városrészbenRészletes tájékoztatás.
1988-03-04Mennyit veszít az ÉPINVESZT? "Garázsfészek", avagy az áfa áraBéke városrész garázssor költségvetési és építési problémái.
1988-01-15Mitől szép?Egy dunaújvárosi építészházaspár dunaújvárosi alkotásairól. Fénykép és szöveg. A Batsányi utcai nyugdíjasház és Béke városrészi családi szállás épületeinek fényképe.
1987-12-08KépaláírásÁtadás előtt áll a Béke városrészi garázsváros első üteme. Az ÉPINVEST csütörtökön 16 órakor a 26-os ÁÉV társalgójában tájékoztatja a leendő tulajdonosokat a garázsok üzemeltetésének feltételeiről. (nem teljes szöveg)
1987-12-08KépaláírásA Béke városrészben, a vasmű családi szállásának közelében építi a 26-os ÁÉV - magánszemélyekből álló építőközösség megbízásából - azt a kilenc lakóházat, amelyet félkészen a jövő év májusában adnak át a megrendelőknek. (teljes szöveg)
1987-11-13KépaláírásA 26-os ÁÉV saját beruházásában készülő teraszházak első épületei csak a következő év tavaszára készülhetnek el leghamarabb. Az anyagbeszerzés nehézségei miatt kellett átütemezni az építőknek a munkát. (teljes szöveg)
1987-10-30KépaláírásHáromszáz garázst épít az ÉPINVEST a Béke városrészben. A BVM dunaújvárosi gyárában készülő gépkocsitárolókból még az idén százötvenet átadnak a megrendelőknek. (teljes szöveg)
1987-10-30Kőrösi-nap (kishír)Tavaly vette fel Kőrösi Csoma Sándor nevét a volt Béke városrészi II. számú általános iskola. rövid programismertető.
1987-10-20KépaláírásA Béke városrészben, a vasmű családi szállása közelében 85-106 négyzetméter alapterületű, korszerű, csoportos családi házakat épít a 26-os Állami Építőipari Vállalat. Az első kilenc házat egy építőközösség finanszírozza, további tizenkilencnek az építtetője pedig az OTP lesz. (teljes szöveg)
1987-10-02A kereskedőkön nem múlikAdatok a kereskedelmi közellátásról.
1987-09-18Mi kerül a pultra?A kiskereskedelem áruellátásáról. Adatok.
1987-09-11Dunaújváros is nevezett.Környezetszépítő tervek. Dunaújváros is benevezett az MTV által kiírt pályázatra, melynek címe: Szebb, emberibb környezetért. A városi pályázat ismertetése. Érdekesség: Béke-liget kialakítása a Béke városrész és az Újtelep között.
1987-09-04Százötven még az idénMegkezdődött a garázsépítés a Béke városrészben.
1987-07-31Egy gyerek nem akadályA Béke városrészben építteti a Dunai Vasmű azt a lakóházat, amelyben 64 egyszobás garzonlakás készül. Az előzetes tervek szerint a műszaki átadást november végére tervezik.
1987-07-31KépaláírásMég ebben az évben átadják a 26-os Építőipari Vállalat dolgozói a béke városrészben épülő négyszintes házakat. (nem teljes szöveg)
1987-06-30Egy "huszas" a beugróA Béke városrészi garázsok terveiről. Mégis földszintes garázsok lesznek.
1987-06-19Emeletes garázsok? (kishír)Fórum az építésről. A Béke városrészben emeletes garázsok lesznek? (nem teljes szöveg)
1987-06-05Versenyfutás, középiskoláértÚj helyszín: Kommunarszk városrész. Az új iskolatelepítés lényege. Villamosipari szakközépiskola. Elképzelés az új dolgozók iskolája új elhelyezéséről.
1987-05-29Közösség (is) lesz?Az első családi szállásról a Béke városrészben. Műszaki átadására a tervek szerint 1987. november 30-án kerül sor.
1987-05-08Kecsegtető kísérlet.A Béke városrészi Arany János Általános Iskolában tevékenykedő iskolai tanács sikeres munkájáról.
1987-05-08Huszonnyolc telek (kishír)Dunaújváros, Béke városrész. Építési telket ad tartós használatba a városi tanács. Feltételek. Árak. (nem teljes szöveg)
1987-04-28"Fantasztikus" ötletekBéke városrészi közlekedési nehézségek. Busszal, a Béke városrészből.
1987-04-28KépaláírásIdén másfél millió forintot költ faültetésre a tanács: nagyobbrészt az aszály következtében kipusztult fákat pótolják, de új fasorokat is telepítenek a Béke városrészben.
1987-03-03Fűrészné Kanász Ilona dunaújvárosi naív festő képeiből rendeznek kiállítást március 5-11 között a Béke II. városrészi közösségi klubban. ...Fűrészné Kanász Ilona kiállításáról.
1987-02-17Bemenjünk az erdőbe?Rövid időn belül dönt a városi tanács: hol épüljön városunk új szakközépiskolája? Ideális hely nincs? A vasmű-igazgatóság mellé... A Béke városrészben... Akadályok: Dönteni kell.
1987-01-27Lesz garázsváros?A Béke városrészben lakó gépkocsi-tulajdonosokat érintő elképzelésekről: 650 garázs a béke körút vonalában. (nem teljes szöveg)
1987-01-09KépaláírásA 26-os Építőipari Vállalat dolgozóinak november 30-ig kell elkészíteniük a Béke városrészben épülő családi szállás lakásait. A Dunai Vasmű fiatal házaspárok részére átmeneti megoldásként a végleges lakás kiutalásáig biztosít itt otthont az albérlet helyett. (teljes szöveg)
1987-01-06Harminc év képekbenFényképek és rövid leírások Dunaújváros utolsó 30 évéről.
1986-12-02Valakinek cselekednie kéne. Valamit hoz a víz.A Béke városrész csatornázási gondjai. Vízszennyeződés a patakban. Fénykép
1986-11-18"Névadó" az iskolában. Szobor, zászló, portré.Az I. számú Általános Iskola Kőrösi Csoma Sándor nevét vette fel. Ebből az alkalomból leplezték le Palotás József szobrászművész alkotását Kőrösi Csoma Sándorról. Egy Olajfestményt is kapott az iskola, névadójának portréját.
1986-11-11Panelházak helyett. 132 tetőteres lakásA béke városrész Békekörút és a vasútállomás közötti terület beépítési terveiről.
1986-10-24Városszépítés, kérdőjelekkel. Hatvan teraszház.Alapozzák a teraszházakat a Kommunarszk városrész délnyugati lejtőjén. Fénykép, szöveg
1986-10-17Névadó. Szobor az aulában.Kőrösi Csoma Sándor nevét veszi fel a Béke városrészi I. számú Általános Iskola. Ekkor avatják fel a névadó mellszobrát. Nov. 14-én.
1986-09-16" Szilvás"- teraszházak.Lakásépítési újdonságról, amely az Újtelep és a Béke városrész között épül.
1986-06-17Inkább utazzon, mint unatkozzon. Előnyök és hátrányok.Óvodai helyzet Dunaújvárosban. Riport. Fénykép. Kényszermegoldás. A Béke városrészi óvodák túlzsúfoltak. A belvárosi intézményekbe osztják el a többletet.
1986-05-27Híd a völgy felett? Látványos és hasznos megoldás.Hogyan oldják meg a távfűtő vezetékpárt a Béke városrészből a Kommunarszk városrészbe való átvezetését.
1986-03-25Városképjavító építkezések DunaújvárosbanA Béke városrészben 2 családiházas övezetet alakítanak ki, az OTP beruházásában pedig szintekben eltolt, tetőtérbeépítéses láncházakat építenek, továbbá 2-3 szintes garzonházakat telepítenek.
1986-02-07Lesz rajztagozat is. Megkérdeztük...A Béke városrész Arany János Általános Iskolában. Krasznai Endre igazgató nyilatkozik.
1986-01-10Nevenincs iskolák. Majd ha kiérdemeltékAz utóbbi években épült új iskolák miért nem kaptak nevet? Felsorolás. Elemzés.
1986-01-031985-ben épültA Béke városrészi százszemélyes óvoda. Garzonház a Béke városrészben. Családi házak a Páskom utcában. Fényképek.
1986-01-01Könyvtárról könyvtárra.Béke Városrészi Iskolák Könyvtára és Közművelődési Fiókkönyvtár Dunaújváros.
1985-12-17Folytatódik a fásítási program a Béke városrészben...Fénykép.
1985-12-10Elkészült a Csemege Kereskedelmi Vállalat második dunaújvárosi üzlete, a Béke városrészben. ....A képen az üzlet belseje.
1985-10-25Pihenőpark lesz a völgyben. Cirkusz és védőerdőA Béke II. városrész és a Technikum városrész közötti terület parkosításáról.
1985-10-15Vállalatok is jelentkezhetnek. Panellakás és családi házA Béke városrész C területén épülő lakóházakról.
1985-09-10Háztartási-vegyiárú üzletet nyitott... A Béke városrészben a Dunaújvárosi Munkásszövetkezet.Kép. Az üzletet a Munkásszövetkezet nyitotta.
1985-08-30Gyermekeket fogad hétfőtől a Béke II. városrész új óvodája. ...Kép és szöveg.
1985-08-01Röviden (kishír)A Vállalat életéből.
1985-05-31Villany, gáz, távfűtés. Vita az új városrész energiaellátásáról.A vita ismertetése. Fénykép.
1985-03-01Tanácsülésen a városfejlesztésről. Lesz fedett piac.Kép: A Béke városrészben épülő Csemege ABC épüléséről készült fénykép.
1984-12-29Gyarapodtunk '84-ben is.Képes és szöveges riport az 1984. évi gyarapodásainkról. A D. V. épülő kokszoló blokkja. Öregek napközi otthona. A D. V. salakfeldolgozó üzeme. Szalki-szigeti gabonasiló. Az új Mező Imre Általános Iskola. Lakóházak a Béke városrészben.
1984-12-11Új út épül.A Béke városrészt és az Újtelepet összekötő út építéséről. A tervek szerint jövő év nov. 30-ig megindul itt a forgalom
1984-11-30Száz férőhelyes óvoda építését kezdték meg a Béke II. városrészben. ...Jövő szeptemberre lesz kész. Fénykép az építkezésről.
1984-10-23Tábortűz és pónilovak. Béke városrészi napok.Beszámoló a városrészi napok programjáról.
1984-10-23Nevet kapott. Arany János Általános IskolaBéke város
1984-10-19A kollégák dörzsölik a tenyerüket. Névadó ürügyén.Az új Béke városrészi áltlános iskola Arany János nevét veszi fel hétfőn, okt. 22-én. A névadás körülményeiről.
1984-10-16Lakótelepi klub. Várják a Béke városrészieket.Megalakult a lakótelepi közösségi klub. Béke városrész Szabadság u. 30. Program.
1984-10-09Ismét helyben gyártott panelekből épülnek városunk lakásai. ...Kép: egy lakóház a Béke városrészben
1984-10-02Új takarékszövetkzetA Mezőség Takarékszövetkezet: a Béke városrészben megnyitja második dunaújvárosi kirendeltségét.
1984-08-31A város gyarapodásáról. Nem látványos, de...Megalapozó fejlesztések. Gyarapodó Béke városrész. Társadalmi munkával is. Kép: épülő ABC-áruház
1984-08-24Elkészültek az építők a Béke városrészi garzonház összeszerelésével.Kép az összeszerelt házról.
1984-08-24Patika a Béke városrészben. Még az idén elkészülAz Auróra utcai tízemeletes épületben.
1984-06-19Vízvezeték épül a Baracsi út Békevárosrész felé vezető felső szakaszán. ...Kép: Árokásás
1984-06-08Népfrontklubot is nyitnak a Béke városrész VIII. körzeti pártalapszervezet helyiégébenA klub tervezett programjáról. (Kishír)
1984-05-29Mit ígér a Volán? Új buszjáratok a Béke városrészben.Adatok az új járatokról.
1984-02-28A lehető legjobb. Kislakások dunaújvárosi panelből.Összeszerelték az építők a Béke városrészben az első panelházat, amelynek az elemei a BVM dunaújvárosi gyárából kerültek ki. Részletes leírás és fénykép
1984-02-24Vasműs "lakótelep" születik. Díj a legjobbaknakA Béke városrész és az Újtelep közötti terület beépítési tervéről hírdetett pályázatot a Vasmű KISZ-bizottsága. Kép: Korényi András átveszi a Lakóterv tervéért kapott 75 ezer forint díjat.
1984-02-14Új rendelő a Béke városrészben. Váltotak a körzethatárokHétfőn kezdődik benne a gyógyító munka. Az új körzethatárok listája
1984-02-07Szervezők szervezet nélkül. Lakóterületi aktívacsoport.A Béke városrész közművelődési helyzetéről. Kis lépésekkel. Az elképzelések találkoztak. Nyertesek a lakók
1984-02-03Óvoda a Béke városrészben. Jövőre már kész isSzázszemélyes lesz. Ha már nem lesz rá szükség, átalakítják klubkönyvtárrá
1984-01-17Ég-e még a szalmaláng. Vannak dömpingnapok.A Béke II. városrész sportklubjának válságáról. "Ha valaki hivna..." "Babráljuk a kulcsot..." "Kikapok otthon..."
1984-01-17Ismét dunaújvárosi panelből építkezünk. ... A Béke városrészi Munkásőr utcában magasodó ház elemei már a BVM dunaújvárosi gyárában készültek. ...Kép az épülő házról.
1984-01-10Másért is lehet menni. Kötelesség és lehetőség.A Béke városrész közművelődési lehetőségeiről. Rendezvények, kiállítások, könyvtár. Kép. Fotókiállítás.
1983-12-02Sportklubot adtak át tegnap délután a Béke II. városrészben. Az Április 4. liget 3-4. sz. lépcsőházak pincéjében...Kép: Klub-belső
1983-11-29Klubtörténet három felvonásban. Pénzük volt.Három dunaújvárosi közösség szervezési nehézségeiről
1983-10-18Vasmű-lakótelep épül. Százötvenen jelentkeztekA Béke városrészi VI/D terület beépítése. A D. V. támogatásával.
1983-10-07A kertváros és a Béke városrész gondjai. Menütől a menetrendigVárosfejlesztési gondok
1983-09-02Milyen legyen a Kommunarszk városrész? Készül a tervA tervekről. A Béke városrész és Újtelep által határolt 33 hektár terület lesz a Kommunarszk városrész
1983-08-30Az OTP többféle hitelt is ad. Lakások, vevőre várvaA Béke városrész Auróra-utcai lakásainak sorsa. Nyilatkozik az OTP vezetője.
1983-08-26Két egymás mellett álló garzonház épül a Béke városrész "C" területén...... 167 garzonlakás... átadására terv szerint a jövő év októberében kerül sor. Kép: Az építkezés
1983-08-05Elkészültek az Auróra utcai négyemeletes házak...Kép aláírás
1983-07-05Lányok, tányért hozzatok. "Gyertek, itt a kulcs!"A Szabadság út 32. sz. házban működő KISZ-klub bemutatása. Kép: A kondícionáló terem
1983-07-01Ismét ovibuszA Béke városrészi óvodások utaztatásáról.
1983-06-03Víz, kézi vezérléssel. Mi sem tudtuk kideríteniA Béke I. városrész felső emeleteiben akadozik a vízellátás. Az okok kutatása. Nyilatkozatok.
1983-05-31Kiállítás pedagógusnapraA Béke városrész II. általános Iskolában. Gáspár Aladár, Golubov Gábor, P. Csasztka Ilona, Pálfalvi János, Pinczkerné Rápó Kornélia, Szegedi Zoltán műveit állítják ki.
1983-04-01A "Béke"Szociográfiai vázlat az épülő Béke városrészről. Kép: Távlati városkép
1983-03-25Új népfrontkörzet a Béke városrészbenAz alakuló űlésen megválasztott vezetőség névsora.
1983-03-18Nemcsak pénz kell hozzá. Az én házam, az én váram.Városépítészeti problémák a Béke városrészben és az Óvárosban. Kép: Két lakóház.
1983-03-01Könyvtár nyílik a Béke városrészben. Jöhetnek az olvasókA Béke II. Általános Iskolában nyílik. Kép: Könyvtár-belső. Adatok.
1983-02-22Elkészült a klubA város első lakóterületi KISZ-szervezetének nyílt klubja a Szabadság út 32-ben. A Béke városrészben alakult klub létrejöttének körülményeiről. Kép: Klub - belső
1983-01-07Nyertek az óvódásokBarlai Linda és Matuss Péter nyertek a Petőfi Sándor emlékére rendezett országos rajzversenyen.
1983-00-00Lakótelepi közösségek egy fiatal városrészbenA Béke városrészben működő Ságvári Endre KISZ-alapszervezet és ifjúsági klubról.
1982-12-31Elkészült 1982-benKépes és szöveges beszámoló az új kórházi szárny, a Béke városrészben épült új lakóház, a Béke városrészben épült II. Általános Isk. és a konverteres acélműről.
1982-12-07A Béke városrészben szombaton megrendezett sokadalom érdekes, látványos eseményekben bővelkedett. ...Szöveges és képes riport. 4. db. fénykép. Vásár. Játszóház. Haditechnikai bemutató. Bábszínház. Vetélkedő versenyek. A moderntáncegyüttes fellépése. Politikai casinó. A PONT együttes előadása. stb. A városi KISZ-bizottság kezdeményezte és szervezte a rendezvényt, a példa szándékával.
1982-11-19KépaláírásA Béke városrész második ABC-áruházát nyitotta meg tegnap reggel a Dunaújvárosi Kereskedelmi Vállalat. Az 560 négyzetméter alapterületű üzlet élelmiszerrel, tőkehússal, napi ruházati és iparcikkekkel látja el a városrész lakóit. (teljes szöveg)
1982-10-15Ebben az évben a tervek szerint négyszáz lakást építenek...Eddig 230 lakás készült el és 140-be költöztek be. A képen a Béke városrész egy hamarosan átadásra kerülő lakóháza látható. (képaláírás)
1982-10-05KépaláírásA berendezési tárgyakat szerelik a Béke II. városrész új szórakozóhelyén, amely a Mezőföld étteremmel szemben kapott helyet. A "Minipresszó" a Pilseni büféhez hasonló méretű és berendezésű lesz - a tervek szerint október közepén nyílik. (teljes szöveg)
1982-09-17Épületátalakítás a főpostánA Béke városrészben új posta (8.sz.) nyílik meg 1982. novemberében.
1982-09-14Újabb négy ház (kishír)Újabb négy lakóház építéséhez kezdtek hozzá a Béke városrészben, az Építők-pálya szomszédságában. A BD-18-15 jelű ötszintes épületek alapozását még az idén befejezik, s a panelszerelésre, valamint a 120 lakás átadására jövőre kerül sor. (teljes szöveg)
1982-08-27Iskolaavatás (képaláírás)Elkészült városunk legújabb oktatási intézménye, a Béke városrész 2. sz. Általános Iskolája. Ünnepélyes avatására - amely egyben az új iskola tanévnyitó ünnepélye is - ma délután 5 órai kezdettel kerül sor. (teljes szöveg)
1982-08-27Jöttek és berendezték az iskolátA Béke városrész új általános iskoláját a szülők és brigádok is segítenek berendezni.
1982-08-13Készülődés a tanévnyitóraAugusztus 30-tól új Alma Mater a Béke városrészben.
1982-07-16Vörösmarty lesz a neveA város három új - Dózsa II., Római II. (kék) és a Béke városrészi I. sz. - és egy régebbi - a Barátság városrészi - általános iskolájának lehetséges neveiről.
1982-07-13Kész lesz az iskolaHelyzetkép a Béke városrészből.
1982-06-29Négy hét munka-két hét pihenésKommunarszkból jött főiskolások együtt dolgoznak a Béke városrészi építkezéseken a dunaújvárosi főiskolásokkal.
1982-06-29KépaláírásElkészült a Béke városrészben Dunaújváros második legnagyobb, százszemélyes bölcsődéje. A CLA-P -szerkezetű gyermekintézményt másfél esztendő alatt készítette el a 26-os vállalat. Értéke 27 millió forint. Hétfőn megtörtént a város tizedik bölcsődéjének átadása, s július elsején csütörtökön már gyermekeket fogad az új intézmény is. (teljes szöveg)
1982-06-29KépaláírásNemcsak lakóházak, már garázsok is épülnek a Béke városrészben. A Béke körút mentén látott hozzá a vasutasok frissen alakult szövetkezete egy garázssor felépítéséhez. (teljes szöveg)
1982-06-22Tehát nemcsak panelbőlÚj építési módszerek a BVM-TIP szerkezettel. A Béke városrészben próbálják ki.
1982-06-18Milyen legyen a Kommunarszk városrész?A tavasszal meghirdetett pályázatra kilenc pályamunka érkezett. A bizottság megkezdte a munkák értékelését.
1982-06-18Leletmentés, ásatásAz Intercisa Múzeum tevékenységéről. Két ásatás: 1. Béke városrészben újabb avar sírok 2. Rácalmáson honfoglalás kori és bronzkori sírok.
1982-06-15A belső körút része leszA Sallai Imre utca folytatásában a Béke városrész belső körútjának újabb szakaszát betonozzák. Elkészültek az Építők sportpályájához és szociális épületéhez is új út vezet. Az útépítés a régi barakkok helyén fog folytatódni a Szabadság útig, összekötve a Béke városrész keleti és nyugati felét. (teljes szöveg)
1982-06-04Nemcsak KISZ-szervezetet alapítottak, hanem klubot is létre hoztak a Béke városrésben a Szabadság út 32 lakóiKép: A gyermekfoglalkoztató
1982-05-25KépaláírásEz már a második bölcsőde lesz a Béke városrészben. A júniusban elkészülő épületben 100 kisgyermek kap majd helyet. (teljes szöveg)
1982-05-21A látvány tetszetős (képaláírás)A Béke városrészi iskolaegyüttes elmaradt építéséről.
1982-05-21Magyarázat van, hivatal még nincsMiért késik a Béke városrészben a postahivatal megnyitása?
1982-05-18Felhívás a liftbenA Szabadság út 32. sz. ház lakói klubot szerveztek gyermekeik számára. A klub megalakulásának története. Programja. A klub neve: Ságvári klub
1982-05-14Tizenkét lakás gazdára várNegyven tanácsi OTP-lakás épült 1982-ben a Béke városrészben.
1982-04-20KépaláírásKultúrcikkboltot nyit ma a Béke városrészben a Dunaújvárosi Munkásszövetkezet. A Szabadság út egyik épületének földszintjén lévő 60 négyzetméter alapterületű üzletben elsősorban iskolaszereket és papírárukat tartanak, tekintettel az iskola közelségére, de árusítanak játékot, ajándékcikkeket is. A bolt megnyitásával tovább javul a városrész kereskedelmi ellátása. (teljes szöveg)
1982-03-30Acélcsavarok a löszfalbanA Kommunarszk városrészben folyó területrendezési munkákról.
1982-03-19326 új név szerepel a lakáskiutalási névjegyzékenLakásgazdálkodás, lakáskiutalás adatai. Gaál Endrénét, a Barátság Általános Iskola igazgatóhelyettesét április 1-i hatállyal kinevezte igazgatóvá. Krasznai Endrét kinevezte az új épülő Béke városrészi általános iskola igazgatójává. Döntöttek arról, hogy a Móricz Általános Iskola ezután kizárólag zenei tagozatos osztályokat indít.
1982-03-19Megnyílt (kishír)Tegnap délelőtt 9 órakor megnyílt a Béke városrész legújabb vendéglátó egysége, a Pilzeni büfé. (nem teljes szöveg)
1982-03-16Új büfé a Béke városrészbenPilzen Büfé néven új vendéglátóhelyet nyit a Béke városrészben a Szabadság utcában.
1982-03-09Uj gyermekintézménnyel gyarapodott...60 férőhelyes bölcsődét nyitnak meg hétfőn aBéke városrészben.
1982-03-05Bölcsődenyitás (kishír)Elkészült a Kommunarsz körúton a Béke városrész első, hatvanszemélyes bölcsődéje. (nem teljes szöveg)
1982-03-02Ez lesz a második (képaláírás)Újabb húsztantermes CLASP-szerkezetű általános iskola készül el tanévkezdésig a Béke városrészben. A képünkön látható épülő iskola tükörképe lesz a mellette lévő, 1980-ban átadott intézetnek. (teljes szöveg)
1982-02-23KépaláírásA Béke városrészben elkészült az első, kecskeméti panelekből összeszerelt tízemeletes, negyven lakást magában foglaló épület, amelynek a földszintjén orvosi rendelőket alakítanak ki az építők. A Béke városrészben a képen látható épületek váltják fel a korábban oda tervezett kövér házakat. (teljes szöveg)
1982-02-16Elkészült a IX. bölcsődeBéke városrészben a Kommunarszk körúton megnyílik a város kilencedik bölcsődéje.
1982-02-16Az igazi sikerKISZ-lakások épülnek a Béke városrészben. Sárközi György, a városi KISZ-bizottság titkára nyilatkozik a 25 éves évforduló alkalmával. Eredmények, feladatok.
1982-02-09Egyszer kellett csöngetniTerületi KISZ-alapszervezet és klub alakult a Béke városrészben, a Szabadság út 32. alatt a pincében. Nyilatkoznak az alapítók.
1982-02-02Megnyílt a Mezőföld étteremMár az első hét eredményei is mutatják, hogy szükség volt egy új étteremre.
1982-02-01Megnyílt a Mezőföld étterem.1982. február 1-én megnyílt Dunaújváros új étterme, a Béke II. városrészben.
1982-01-29Ennyit tud, mégis megélA Béke városrész hatvanszemélyes bölcsődéje még mindig nincs átadható állapotban.
1982-01-29Környezetszépítés a városszélenA Béke városrész tereprendezési munkálatairól.
1982-01-26Elkészült a Mezőföld étteremFebruár elsején nyílik, a Béke városrészben.
1982-01-19A lakásoknál későbbCsak 1984-85-ben lesz patika a Béke városrészben!
1982-01-08Szélvihar hozta a hidegetKörkép vihar után.
1982-01-05Az anyák maguk dönthetnekHetek múlva megnyílhat a Béke városrészben a 60 személyes bölcsőde, ezáltal megoldódhatnak a gyermek elhelyezése.
1981-12-29Gyarapodásunk forrásai. Gazdagabb újesztendőtAz 1982. év városfejlesztési tervei. Az egészségügy előbbre lép. Tovább épül a Béke városrész. Jobb feltételek a sportnak. Kezdés és folytatás.
1981-12-08Kisáruház a Béke városrészben. Megkétszerezi a forgalmátA Munkásszöv. 1985-ig szóló terveiről. Tervezett ütemben épül a Skála Dunaújváros Áruház, várhatóan 1983. áprilisában nyílik meg.
1981-12-01Sárga bölcsődeBefejezéshez közeledik a Béke városrész "sárga" bölcsőde építése. Műszaki átadás dec. 4-én.
1981-11-13Új utcanevekHámán Kató út lett a Béke körúttól nyugati irányba, a 26-os új telephelyéig vezető út. A Béke körúttal párhuzamos utca az Ifjú Gárda elnevezést kapta.
1981-11-13Női fodrászatot nyitott az elmúlt hónapokban a Béke városrészben a Vegyesipari VállalatKép: Üzlet-belső.
1981-10-20Új Zöldért boltA Béke városrészben.
1981-09-25Ez a busz - sulibuszA Béke városrészben rendszeres buszjárat az ottani általános iskolába járók részére. Kép: A sulibusz.
1981-09-15"Ez már a jövő óvodája"A Béke városrészben pénteken adták át a 200 személyes CLASP-rendszerű óvodát.
1981-09-01Szépségszalon szeptemberbenMegnyílt a Béke városrészben az új patyolatfelvevő hely. Szept. 15-én nyílik ugyanitt női fodrászat és kozmetika, cipőjavító részleg, okt. 1-én férfifodrászat. Szept. 15-én nyílik a Vasmű út végén a női fodrászat, kozmetika és testkultúra szalon.
1981-08-25Tervjavaslat. 86 garzonIsmertetés a Béke városrészben tervezett 86 garzon lakásról
1981-08-07Uj közművezeték épülForróvízvezeték épül a 2. sz. hőközpont és a Béke városrész között.
1981-07-31Játszókert a Béke városrészbenKép a játszókertről.
1981-07-26Hatodszor: Druzsba táborMagyar és szovjet főiskolások munkája a Béke városrészi építkezésen.
1981-07-24A tizedik bölcsődeA Béke városrészben. Kép: Az épület.
1981-07-21Változatosabb lakások. Kecskeméti panelbőlElkészült az első, Kecskeméten gyártott panelekből összeszerelt, 28 lakást magába foglaló épület a Béke városrészben. Kép: A lakóház.
1981-07-14Decemberben lesz a Béke városrészi száz férőhelyes bölcsőde műszaki átadásaKép: Az épület.