Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

280 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-10-13A mellrák ellen – Csikós Árpád tárlata a Bartók Kamaraszínház galériájábanA dokumentarizmus, a prevenciós misszió és a művészet találkozik a mellrákkal diagnosztizált és műtött, valamint esetenként az orvosi ellenjavallattal szemben gyermeket vállaló nők képeit bemutató tárlaton – Csikós Árpád fotóművész képei a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban.
2023-03-22Évszakok színes csodája a Bartók aulagalériájábanHétfőn délután nyílt meg a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulagalériájában Berzai Zsuzsanna festőművész Színek és évszakok című kiállítása. A természet csodái – több mint ötven tételben.
2023-02-25Alkotásokon keresztül mutatták meg magukat"Hosszú szünet után ismét tárlatnyitóra gyűltek össze az érdeklődők a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza előcsarnokában, ugyanis Mesterek és tanítványok címmel nyílt kiállítás csütörtökön este az aulagalériában, amelynek keretében bemutatkoztak a Pentelei Waldorf Általános Iskola tanárai és diákjai alkotásaikon keresztül."
2022-12-05Csodás természet (képaláírás)A Mezőföld Természetfotó Egyesület éves kiállítását nyitották meg december 2-án, pénteken a Bartók színház aulájában. Tizenkét tagjuk, különleges természetfotói alkotják a tárlat anyagát.
2022-11-10Egy extrém világ képei a vásznon. Különös, extrém világ leképeződéseiA kiállítás címe nem valószínű, hogy mély nyomot hagy bárkiben is – Balogh Dorottya ugyanis nem adott címet a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulagalériájában nyílt tárlatának –, de hogy az emlékeiben sokáig élni fog, az biztos.
2022-10-21"LeKÉPezéseink" - csoportos bemutató a BartókbanA dunaújvárosi Panoráma Fotó Egyesület LeKÉPzéseink című gyűjteménye látható a Bartók Kamaraszínház Aula Galériájában.
2022-10-13Megnyílt elöttünk a PanorámaA Panoráma Fotó Egyesület tagságának nyílt tárlata október 11-én, kedden este a Bartók aulagalériájában LeKÉPezéseink címmel.
2022-09-08Szórjad szét kincseidetSzeptember 6-án, kedden este pedig szép számmal gyülekeztek a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Aulagalériájában az érdeklődők, hogy fejet hajtsanak Kosztolányi György művész emléke előtt, és megcsodálják az ugyancsak szép számmal kiállított munkáit.
2022-09-07Képei emlékeznek (képaláírás)A közelmúltban elhunyt Kosztolányi György festőművész emléke előtt tiszteleg az a kiállítás, ami szeptember 6-án nyílt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulagalériájában. (nem teljes szöveg)
2022-08-24Kosztolányi emléktárlata szerveződik a Bartókban. Kosztolányi-emlékkiállítás nyílik a BartókbanA nulladik pályáról indult, mégis szép utat bejárt, nagy mester volt. Aki nemcsak művészetével, hanem a szakköreivel, nevelő munkájával is maradandót alkotott. A Bartók aulagalériájában szeptember 6-án 17 órakor nyíló kiállítás Kosztolányi Györgynek (kép) állít emléket az életműve bemutatásával.
2022-06-25Megtanítják nézni a színházatElindítani bármit is – nagyon nehéz. Nemcsak egy színdarabot – ahogy erről Molnár Ferenc tájékoztatja a nézőt a Játék a kastélyban nyitányában, és közben persze ezzel frappánsan el is indítja a színpadi eseményeket –, de egy próbafolyamatot, egy évadot, egy előadást, egy fesztivált sem egyszerű, még akkor sem, ha az egy „mikro” fesztivál. Az egyhetes MIKRO Fesztiválról szóló beszámolóba sem könnyű belekezdeni – vallja Csadi Zoltán, a Bartók Színház művészeti vezetője, a MIKRO Fesztivál válogatójának rendhagyó visszatekintésében.
2022-06-10Hét nap alatt tíz előadás, Mikroszínpad-avató, színészportrék - itt a MIKRO FesztiválÜnneplésre méltó események sorával kezdődött el a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza munkatársai által hirdetett Mikro Fesztivál. Mindamellett, hogy megnyílt a kulturális intézmény harmadik előadó helyisége, Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus kiállítását, és Mácsai Pál Kossuth-díjas színművész előadását is megtekinthették az érdeklődők.
2022-05-06Szép gálát időzített a tánc világnapjára a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti iskola. Wesley-Da Capo: szép siker a világnaponA tánc világnapja alkalmából szerveztek nagyszabású gálát a dunaújvárosi Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és tanulói a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. A rendezvény részeként három táncszakág növendékei és a képzőművész-tanoncok is megmutathatták tehetségüket.
2022-04-06Kiállítást nyitottak (képaláírás)Évszakok címmel nyílt kiállítás április 5-én, kedden a Bartók-színház aulájában, ahol Nógrádi Katalin festőművész és 16 tanítványa állította ki festményeit. A megnyitón Nógrádi Katalin elmondta, soha nem késő elkezdeni a festészetet, akinek e gondolat motoszkál a fejében, annak biztosan tehetsége is van hozzá, csak megfelelően kell azt előcsalogatni. Héger Ádám, a Széchenyi-gimnázium tanulója, Dévai Nagy Katalin előadóművész és Poór Péter énekes műsora színesítette a megnyitót. (teljes szöveg)
2022-03-10Fontos Részletek a Bartók-aulában. Akinek a fény a munkája és egyben a hobbija isMárcius 8-án nyílt meg György-Selmeczi Mercédesz első önálló fotókiállítása a Bartók aulagalériájában Részletek címmel.
2022-02-10Ezúttal Tarifa környékéről mesél a Füredi-bédekkerIsmét útra kelt Füredi Tamás grafikus, festőművész. A dél-spanyolországi Tarifán és környékén szerzett élményeiről mesél játékosan temperával készült alkotásain a Bartók aulagaléria kiállításán.
2022-02-09Úti képek Tarifáról (képaláírás)"Kedden délután nyílt meg Füredi Tamás rácalmási és dunaújvárosi kötődéssel bíró festő, grafikusművész Retour Malaga fia Tarfia című kiállítása a Bartók-színház aulagalériájában." (nem teljes szöveg)
2021-12-17Kiváló élménykirándulást nyújt a helyi fotósközösség új tárlataKiállítás nyílt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában a Mezőföld Természetfotó Egyesület tagjainak fotóiból.
2021-12-16Feltáruló csodavilág"December 15-én mutatkozott be az 1989-ben alakult Mezőföld Természetfotó Egyesület fotósainak hagyományos, évi összegző kiállítása a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulagalériájában. Dr. Almási István, dr. Somorácz Áron, dr. Somorácz György, Fabó Ferenc, Fabóné Bíró Ágnes, Farkas Sándor, Frigyer Sylvia, Hollósi Zoltán, Klép Sándor, Kovács Sándor, Krizák István, valamint Szilágyi András bravúros természetfotóit Szántó Péter, az önkormányzat kulturális bizottságának elnöke és Mészáros János plébános méltatta a megnyitón."
2021-11-26Simon Tamás a Bartók galériájábanNovember 23-án mutatkozott be a Bartók Aula Galériájában a dunaújvárosi grafikusművész Simon Tamás Brush Effect című kiállítása.
2021-11-04Tőkés Imola alkotásai a Bartók aulájában"A múlt héten nyílt meg a Bartók aulában Tőkés Imola kiállítása, amely november végéig várja a látogatókat. Az alkotó magáról így ír: „Egyaránt érintett vagyok a képzőművészet és a mozgásművészet világában. A művészeti ágak közötti átjárhatóság kérdése mélyen foglalkoztat, különösen e két művészeti ág keverhetőségének hogyanja inspirál alkotásra."
2021-04-06Hiányzó közösségi találkozások. Folyamatos alkalmazkodási kényszerben a művészeti életElmaradt, hónapról hónapra csúsztatott kiállítások, rendezvények és szinte folyamatos újratervezés jellemezte a helyi és az országos képzőművészeti élet elmúlt egy évét. A kiállítóhelyek folyamatosan próbálkoznak az online térben is kapcsolatot találni és azt fenntartani a közönséggel, ám a személyes találkozásokat és kiállítás-megnyitókat mindez aligha helyettesítheti hosszabb távon.
2020-10-22A panteista derű képei. A panteista derű virágos világa eléKuruczné Gál Kriszta Vadvirágok és szelídek című fotótárlatát egy hónapon át, 2020. október 14-től november derekáig láthatják az Aula Galéria vendégei a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban.
2020-10-16Életigenlés vadvirágokkal. Vadvirággal mesélt életigenlésVadvirágok és szelídek címmel nyílt Kuruczné Gál Krisztina fotókiállítás október 14-én, szerdán délután a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Aulagalériájában.
2020-09-18Elmaradt az aukció. Az elmaradt jótékony árverés margójáraCsodás összeállítást láthatott a közönség a közelmúltban a Bartók Kamaraszínházban – a Jószolgálati Otthon Közalapítvány művészetterápiás műhelyében készült alkotásokat az Aula Galéria mutatta be, elsöprő sikerrel.
2020-09-04Boldog születésnapot, "Jószoli"!Fennállásának 30. évfordulóját ünnepli a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon Közalapítvány – a születésnapra színes, gazdag programsorozattal készültek, amely 2020. augusztus 28-tól szeptember 4-ig tartott
2020-03-16Sétáltunk egyet az Edó-firkák között a Bartók galériájábanDunaújvárosban mindössze egy hétig volt látható a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házának galériájában Edó kiállítása. Interjú az alkotóval.
2020-03-16A helyi értékközösségek meghatározó erejévelA 30 éves dunaújvárosi Mezőföld Természetfotó Egyesületnek nyílt tárlata A mi világunk 2020 címmel a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában 2020. március 13-án.
2020-03-14A vadvilág képekenA mi világunk 2020 címmel nyílt tárlat pénteken a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában a 30 éves Mezőföld Természetfotó Egyesület tagjainak (dr. Almási István, dr. Somorácz Áron, dr. Somo­rácz György, dr. Szendrőy István, Fabó Ferenc, Fabóné Bíró Ágnes, Farkas Sándor, Frigyer Szilvia, Hollósi Zoltán, Klép Sándor, Kovács Jenő, Kovács Sándor, Krizák István, Oroszi Zoltán, Rónai Gábor, Szi­lágyi András) fotográfiáiból. A kiállítást dr. Almási István, az egyesület elnöke nyitotta meg.
2020-03-05Figyelemre méltó firkák a Bartókban. Edó figyelemre méltó firkái a Bartók aulában2020. március 3-án, kedden délután mutatkozott be Balogh Edit, Edó önálló kiállítása Edó-firkák címmel a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aula galériájában.
2020-03-04Húszéves évfordulót ünnepeltek. A premier után megemlékeztek a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház múltjárólA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza legutóbbi bemutatója egyben tisztelgés is a 20 éves táncszínházi tagozat előtt. Az évforduló alkalmából kiállítást is rendeztek a táncszínházi tagozat bemutatóinak plakátjaiból az intézmény aulájában.
2020-02-12Élmények színekben. Élmények, impulzusok pazar színekbe öntvePinke Miklós festőművész Impressziók című önálló kiállítása nyílt meg február 11-én délután a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulagalériájában.
2020-01-24Kiállítás. Rendhagyó ünnep volt a BartókbanKiállítással és a Gyerekrablás a Palánk utcában című darab próbájának megtekintésével is készültek többek között a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza munkatársai a magyar kultúra napja alkalmából 2020. január 22-én.
2020-01-23Állhatatos kitartássalAhogy négy esztendővel ezelőtt is, kedden újra Kelemen Marián Éva festőművész nyitotta meg a Kácsor Tünde festményeiből nyílt kiállítást a Bartók aulagalériájában.
2020-01-22Másodszor is kiállíthatottAz idősebbeknek a Sándor Pál által 1967-ben rendezett magyar film, a Bohóc a falon juthatott eszébe a Bartók aulagalériájában január 21-én délután nyílt festménykiállítás kapcsán, ugyanis a kiállított képek jó része valamiféle bohócábrázolás Kácsor Tünde festőművész részéről. A tárlatot Rohonczi ROHO István nyitotta meg, és Kelemen Marián Éva festőművész ajánlotta a megjelentek figyelmébe.
2019-12-12Nyulak, rókák, őzek életképei. Gyerekkorától fogva lenyűgőzi a vadvilág Klép sándor fotóstKlép Sándor természetfotóiból nyílt kiállítás a Bartók kamaraszínház galériájában december 10-én este.
2019-12-11Vadak, testközelből (képaláírás)Klép Sándor természetfotós képeiből nyílt kiállítás december 10-én este a Bartók kamaraszínház galériájában. A tárlatot dr. Somorácz György, a Mezőföld Természetfotó Klub vezetőségi tagja nyitotta meg bemutatva az alkotó pályáját és azt, honnan ered természetszeretete. (teljes szöveg)
2019-10-08"Szebbítsd hát a világod, szívvel szeretettel"A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában október 3-án, csütörtökön este újabb kiállításmegnyitón vehettek részt az érdeklődők. Ezúttal dr. Garbacz Katalin festményeit tekinthettük meg.
2019-09-13Minden festmény egyben egy vers is. "Mindig szabad alkotóként tekintettem magamra"Szeptember 12-én, csütörtökön Szabadi Katalin festőművész kiállításával nyitott a Bartók Aula Galéria őszi szezonja. A megnyitón a Széchenyi István Gimnázium kamarakórusa lépett fel, majd házigazdaként Őze Áron mutatta be a képzőművészt.
2019-05-15Éri Jenő, aki végre hazatért. Egy visszabitangolt alkotó munkái a Bartók aulábanMájus 9-én mutatkozott be a Bartók aulagalériájában Éri Jenő grafikus-festő friss és ropogós önálló kiállítása, részben Bartók zenéjére hangolva.
2019-04-23A mai magyar piktúra egyik eredeti egyéniségeA közelmúltban nyílt meg és még két héten át látogatható a Bartók színház népszerű aulagalériájában az országosan ismert és elismert, Székesfehérváron élő és alkotó Revák István festőművész egyéni kiállítása.
2019-04-15Különös képi világ (képaláírás)A székesfehérvári Revák István festőművész képeiből nyílt kiállítás április 11-én, csütörtökön délután a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulagalériában. A tárlatot Gáspár Aladár festőművész nyitotta meg, a megnyitón közreműködött Németh Petra. A tárlat ebben a hónapban várja a látogatókat. (teljes szöveg)
2019-03-18Izgalmas stoppos körutazásra hív a Füredi TravelMárcius 13-án, szerdán nyílt meg Füredi Tamás grafikusművész Travel Posters című kiállítása a Bartók aulában.
2019-02-02Pillanatok a természetbőlFabó Ferenc és Fabóné Bíró Ágnes Pillanatok a természetből című közös természetfotó-kiállítása tekinthető meg a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulagalériájában.
2019-02-01Tavaszváró hangulatot idéznek a szépségek (képaláírás)Fabó Ferenc és Fabóné Bíró Ágnes Pillanatok a természetből című közös természetfotó-kiállítása tekinthető meg január 31. óta a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulagalériájában. A tárlatot Schuster Lóránt nyitotta meg, közreműködött Telekiné Rábai Melinda zenetanár és Pálfalvi János előadóművész. Az alkotók a Mezőföld Természetfotó Klub tagjai, fotóik rendszeresen szerepelnek kiállításokon.
2019-01-11Mesébe illő figurák, emelkedett szellemAhogyan korábban már hírt adtunk róla, a Bartók aulagalériájában egy ritkán látható kiállítás nyílt néhai Pálfalvi János és P. Csasztka Ilona grafikusművészek munkáiból.
2019-01-09Finoman, halkan, egyszerűen alkotni. Páros tárlat idézi az elmúlt időketKét olyan alkotó – néhai Pálfalvi János és P. Csasztka Ilona grafikusművészek – tárlatát nyitották meg január 8-án a Bartók Aulagalériában, akiknek a munkáit az elmúlt bő húsz esztendőben biztosan nem láthatta senki ebben a városban.
2019-01-02Csomák Lászlóné Cserzsi művészi szintre emeli a hobbitAz elmúlt év utolsó kiállítása a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Aulagalériájában a Szabadszállásról érkezett Csomák Lászlóné Cserzsi (kép): Textillanások – 3D képek című tárlata volt, amelyen az alkotó egy különleges technikával készült szobrokat, domborműveket, képeket állított ki.
2018-12-12Textillanások (képaláírás)Az év utolsó tárlata Csomák Lászlóné Cserzsi Textillanások 3D képek kiállítása nyílt december 11-én a Bartók aulájában. A megnyitót Németh Petra megragadó éneke tette emlékezetessé. (teljes szöveg)
2018-11-08A Világválasztó, alapforma és transzcendens a képenNovemberben újabb kiállítással, igencsak impozáns festményekkel várja a látogatókat a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulagalériája. Császár Mónika Ilona festőművész Világválasztó című tárlatával.
2018-10-12Egy művész, két műfajA Pro Cultura Intercisae Díjjal kitüntetett Gáspár Aladár kiállítása látható a színház aulájában
2018-10-06Gáspár Aladár a BartókbanA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában október 4-én, csütörtökön délután megnyílott, Vissza –habár előre című idei tárlata is valóságos művészeti fesztivállá változott: előbb a festő verseiről hangzott el értő beszélgetés, felolvasással színesítve, majd a tárlatmegnyitón nemcsak egy ismert művészeti író, Kozák Csaba mondta el gondolatait a képekről, az alkotó keserédes játékairól idővel, anyaggal, formával, hanem gitár- és énekszó is üdítette a jelenlévőket.
2018-10-05Gáspár Aladár alkotásaibólEgy hónapig látható a Bartók Kamaraszínházban Gáspár Aladár festőművész Vissza - Habár Előre című kiállítása, melyet október 4-én nyitottak meg.
2018-09-14Újra rátalált az alkotásvágy. Dr. Barna Erzsébet festőművész képeiből nyílt kiállítás a Bartók aulájábanDr. Barna Erzsébet festőművész képeiből nyílt kiállítás a Bartók aulájában
2018-09-12A lélek képei. Újra merni ébren is álmodniRégi vágya vált valóra dr. Barna Erzsébetnek legújabb kiállításával, melyet a Bartók kamaraszínház galériájában tekinthetnek meg.
2018-09-08Néhány termékeny év gyümölcsei (képaláírás)Szeptember 7-én este nyílt meg dr. Barna Erzsébet festő kiállítása a Bartók Kamaraszínház galériájában. Az alkotásokat a hónap végéig tekinthetik meg a műkedvelő érdeklődők. (teljes szöveg)
2018-09-01A vakáció termése a gimibenA Széchenyi István Gimnázium mozgalmas gólyatáborában helyet engedtek az alkotó fantáziának. Mint arról számos kiadásunkban beszámoltunk, mozgalmas napokon vannak túl a Széchenyi István Gimnázium gólyatáborának résztvevői. A kétnapos túrán több kiváló próbát álltak ki a leendő gimnazisták, akik közül páran a Széchenyi gimnázium új kifestőjén fáradoztak:
2018-05-28Képzőművészet egy galéria szemszögéből. Pleidell Jánostól Cseh Tamáson ét Páhi PéterigDunaújváros képzőművészeti körképe egy magángyűjteményben címmel az Ordas-galéria gyűjteményes tematikus kiállításának megnyitóján vehettek részt az érdeklődők május 24-én, csütörtökön.
2018-05-25Gyűjteményes tárlat (képaláírás)Dunaújváros Képzőművészeti Körképe egy magángyűjteményben. Ezzel a címmel nyílt tárlat május 25-én a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulagalériájában Ordas István műgyűjtő, mecénás saját gyűjteményéből. Képünkön Rohonczi Roho István kurátor és Ordas István, Palotás József szobra mellett. (teljes szöveg)
2018-04-20Játékosság. A valóság, ahogy a házaspár látjaEgy művész házaspár érkezett Dunaújvárosba - Büki Zsuzsanna és Szentes Ottokár - azzal a céllal, hogy a sajátos absztrakt világukat osszák meg a Bartók színházba látogató érdeklődőkkel.
2018-04-19Képzőművész pár absztrakt kiállításaA Sárkeresztesen élő Büki Zsuzsanna-Szentes Ottokár (kép) művészházaspár tárlata nyílt április 18-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulagalériájában.
2018-04-03Harmonikus diszharmóniaBaráth Adél (kép) fiatal grafikus és festőművész. Aktuális, Idegenség című kiállításának a Bartók Kamaraszínház galériája adott helyet. A március 28-i nyitóünnepségen Csadi Zoltán színművész előadá- sában hallhattuk Adél haikuit, Baráth P. Bálint zeneszerző, zongoraművész pedig saját, hangulatában a képek üzenetéhez illő szerzeményeit játszotta el.
2018-02-21Azt csinálhatja, amit szeretVárnai Gyula Munkácsy-díjas képzőművész és lánya, a Bécsben, az iparművészeti egyetemen divattervezés és vizuális kultúra szakon végzett Várnai Ágnes (kép) kiállítása látható a Bartók Aulagalériájában. A pályakezdő fiatallal a megnyitó után beszélgettünk.
2018-02-16Apa és lánya tárlaton a két alkotó Várnai. ZI-ZI bolygó a Bartók aulájábanGenerációs kiállítás, Várnai Gyula Munkácsy-díjas képzőművész és lánya, Várnai Ágnes ZI-ZI című tárlata nyílt február 15-én a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulagalériájában.
2018-02-15Generációs tárlat (képaláírás)A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulagalériájának tematikája ebben a félévben a Dunaújvárosban és környékén él képzőművész-dinasztiák bemutatása. A sorozat második tárlata, Várnai Gyula és lánya, Várnai Ágnes ZI-ZI című kiállítása február 14-én délután nyílt meg a Quintia zenekar közreműködésével. (teljes szöveg)
2018-02-14Science fiction (képaláírás)A Munkácsy-díjas dunaújvárosi képzőművész, Várnai Gyula és lánya, Várnai Ágnes műveiből nyílik kiállítás február 14-én délután 17 órakor a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában. A tárlatot megnyitja a kurátor, Rohonczi István ROHO képzőművész, a műsorról a Quintia zenekar gondoskodik majd. (teljes szöveg)
2018-01-15Apa és fia természetfotói - a felfedezés élményévelEgy rendhagyónak is mondható kiállítással folytatódott január 11-én, csütörtökön a Bartók aulagalériájának kiállítássorozata.
2017-12-15Hangok és színek elegyeA hajdúságból érkezett tanárnőnek, Szepesi Ibolyának bARTók nyomán hangok és színek címmel nyílt kiállítása a színházban.
2017-12-02Adni tudunk szívvel, szeretettel. Tizenhatodik alkalommal is összefogtak a jó ügyértTizenhatodik alkalommal és mintegy százharminc vendéggel rendezte meg jótékonysági bálját a Fidesz helyi szervezete december 1-én azért, hogy karácsonykor támogathassa az arra érdemeseket és a rászorulókat.
2017-11-24Titkos képek tárlata. Kurucz Zsófia ismét megmutatja tehetségétA Bartók színház aulájában Kurucz Zsófia tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők (ez a harmadik kiállítása városunkban).
2017-11-20Nem én vagyok - ez Kurucz Zsófia kiállításaNem én vagyok – ezt a címet kapta Kurucz Zsófia (kép) immáron harmadik kiállítása a Kontroll csoport jól ismert dalcíme után. A Bartók aulájában megtekinthetők a képek.
2017-10-2450,7 év munkái. 50,7 év grafikai éskonceptuális munkáiNemes Ferenc szobrászművész nem túl gyakran állít ki, nem „nyomulós” művész. Éppen ezért fontos a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában nyílt életmű-kiállítása.
2017-10-20Visszatekintő (képaláírás)A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában nyitotta meg október 19-én Nemes Ferenc képzőművész 50,7 év grafikai és konceptuális munkái című kiállítását Kozák Csaba művészeti író. (teljes szöveg)
2017-10-19Tárlat 50,7 év munkáiból (képaláírás)Október 19-én délután 17 órakor nyílik a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában Nemes Ferenc képzőművész kiállítása 50,7 év grafikai és konceptuális munkái címmel. A tárlatot megnyitják Kozák Csaba művészeti író, kurátora, rendezője Rohonczi ROHO István. (teljes szövg)
2017-09-26Az elfelejtett művészPentele és Újváros művészeti öröksége számos érdekességet rejt, e halmazból is kiemelkedik Galla Endre, aki gyermekéveit töltötte Pentelén. Eddig még soha nem látott munkáiból nyílt tárlat a Bartók aulában.
2017-09-20Galla munkáiból. Egy hiánypótló kiállításKomoly hely- és kultúrtörténeti értékekkel is bír a Bartók aula galériájának szeptember 21-én, csütörtökön nyíló őszi szezonnyitó kiállítása, amely a Dunapenteléhez számos szállal kötődő neves festőművész, Galla Endre eddig rejtve maradt munkáit is felvonultatja.
2017-06-12Elhagyatva, elárvulva, feledveTematikus fotókiállítás nyílt Zsedrovits Enikő munkáiból Úgyhagyott címmel a Bartók aulagalériájában az elmúlt héten. Az alkotó első önálló bemutatója egész nyáron át várja a látogatókat.
2017-06-09A mi fotós lányunk"Úgyhagyott" ezzel a címmel nyílt fotókiállítás június 9-én, csütörtökön a Bartók aulájában Zsedrovits Enikő munkáiból.
2017-06-08ÚgyhagyottJúnius 8-án, csütörtökön mutatkozik be a Dunaújvárosi Hirlap tehetséges fotós munkatársának első tematikus kiállítása a Bartók színház aulájában. Előhang és meghívó!
2017-05-12Aranyos képek (kis hír)Az Arany általános iskola rajztagozatos alsósainak több mint száz képéből nyílt kiállítás a Bartók színház aulájában. (nem teljes szöveg)
2017-05-05Aranyosok a Bartókban (képaláírás)A fennállásának 35. évfordulóját ünneplő Arany János Általános Iskola rajztagozatának tehetséges diákjainak munkáiból nyílt kiállítás május 4-én a Bartók Kamaraszínház aulájában. A diákok műsort is adtak. (teljes szöveg)
2017-04-27Rajzokon a biztonság (képaláírás)A Biztonságos közlekedés gyerekszemmel című gyermekrajz-pályázatra beérkezett rajzokból nyílt kiállítás április 25-én, kedden a Bartók kamaraszínház aulájában. A tárlaton, amely jövő hét keddig látogatható, az összes beérkezett pályamunkát közszemlére tették. Helyezéseket nem osztott a zsűri, mindenki nyertes volt. (teljes szöveg)
2017-04-21Hivatás, hobbi. Muzsikáló orvosok országos találkozójaDr. Elek Attila és Doma Sándor közös képzőművészeti kiállításával kezdődött április 20-án a Bartók színház aulájában az április 23-ig tartó XXVI. Orvos Muzsikus Találkozó.
2017-03-14Bartók Aula Galéria (képaláírás)A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Aula Galériájában Kiss Anna Betekintés című kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők. (teljes szöveg)
2017-03-13Kiss Anna - kétszer. A felgombolyított emlékezetKét friss tárlattal is jelentkezett a napokban Kiss Anna képzőművész. Szerencsénkre az egyik a Bartók aulagalériájában látogatható.
2017-03-10Zsúfolt lesz a tárlatjáratA kiállításszervezők szépen összefésülték a március 10-re szánt programfüzetüket. A Kortársban Balla Attila és Kurucz Zsófia, a Bartók aulában pedig Kiss Anna munkái várják az érdeklődőket. A jó hír, hogy a tárlatjáraton is érvényben lesz az ütemes menetrend.
2017-03-09Bartók Aula Galéria (képaláírás)Bár csak március 10-én, pénteken lesz a megnyitóceremónia, március 8-án délután már a falakon rendezték a Bartók aulájában Kiss Anna Betekintés című kiállítási anyagát. (teljes szöveg)
2017-02-16Bartók Aula Galéria (képaláírás)BArtók Kamaraszínház aulagaléria: Smuk Imre A Spontán realizmus című kiállítása látható. (teljes szöveg)
2017-02-09Örömből készültJoggal beemelt múltidézéssel is nyitott február 8-án Smuk Imre Spontán realizmus című önálló festménykiállítása korábbi több évtizedes állomáshelyén, a Bartók aulában.
2017-02-07Egy kis realizmus (képaláírás)Smuk Imre, aki korábban évtizedeken át volt a Bartók színház művészeti vezetője, ismét visszatér régi munkahelyére, ezúttal is kiváló festményeivel. A Spontán realizmus címet viselő tárlat február 8-án, szerdán 17 órakor mutatkozik be a Bartók aulagalériában. (képaláírás)
2017-02-04Falán a miniszter mercédeszeA dunaújvárosi Matula Péter (kép) már jó ideje Svédországban él. Sokat jár Magyarországra, mert úgy döntött, támogatja a kortárs képzőművészeket, és hirdeti a Bibliát. E kettő találkozása volt a Jézus élete kiállítás a Bartókban.
2017-02-02Jézus élete - ma tárlatzárásNagyszabású gálaműsorral búcsúzik február 2-án, csütörtökön a három jeles művész munkáit bemutató Jézus élete című kiállítás a Bartók Kamaraszínházban.
2017-02-01Gálával búcsúzikNagyszabású gálaműsorral búcsúzik február 2-án, csütörtökön a három jeles művész munkáit felvonultató Jézus élete című kiállítás a Bartók Kamaraszínházban.
2017-01-23Eat Gipsy Band koncert Tim Ries társaságában (képaláírás)A legendás Rolling Stones zenekar egyik neves szólistájával, Tim Ries-szel a soraiban lépett fel január 20-án, pénteken a Bartók aulájában, a Művész Kávézó jazz koncertsorozatának keretében az East Gipsy Band. (teljes szöveg)
2017-01-16Személyes BibliaábrázolásokRitkán tapasztalható akkora érdeklődés kiállításmegnyitón, mint ami a Jézus élete festménykiállítás nyitóeseményén volt tapasztalható január 12-én.
2017-01-13Képekkel telt meg az aulaFajsúlyához mérten impozáns megnyitóval tárta ki kapuit a nagyközönség előtt január 12-én a Jézus élete címet viselő festménykiállítás.
2016-12-29Bartók Aula Galéria (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: Kelemen Marián Éva önálló kiállítása látható az év végéig (teljes szöveg)
2016-12-15Bartók Aula Galéria (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: Kelemen Marián Éva önálló kiállítása látható az év végéig. (teljes szöveg)
2016-12-02A várakozás heteiben. A boldogság kereséseVárakozás címmel december 1-én este mutatkozott be Kelemen Marián Éva (kép) új önálló kiállítása a Bartók aulagalériában.
2016-12-01Közel a természethez (kishír)A napokban nyílt meg Kelemen Marián Éva festménykiállítása a Bartók aulájában. (nem teljes szöveg)
2016-12-00Három mester - egy mecénás. Jézus élete2017. január 12-én nyitják meg a Bartók Kamaraszínházban a Jézus élete című kiállítást. Aknay János, ef Zámbó István, és Tábori Csaba festőművészek alkotásai 21 bibliai témát dolgoznak fel.
2016-11-24Rajzmesékről. Már a rajzkiállítást építikSokan sokat tesznek a november 26-i, szombati jótékonysági gála sikeréért. November 23-án, szerdán a zsűrin volt a döntés terhe.
2016-11-10Oláh Dezső. a hazajáró. Bartókkal a BartókbanAz elmúlt heti Művész Jazz Club koncertjének fajsúlyát jól szemlélteti, hogy ezúttal ismét a Bartók auláját vették kölcsön, bízva abban, hogy az Oláh Dezső Trió és az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje megtölti a teret.
2016-11-07Nyugodtan, lassan, szépenÚjabb havi adagjával jelentkezett a város egyik leglátogatottabb kiállítóhelye, a Bartók Kamaraszínház aulagalériája. Horinka Attila (kép) kiállítását Rohonczi ROHO István (kép) nyitotta meg.
2016-10-21Bartók Kamaraszínház Aula Galéria (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: Brindza László festő Fényben tündöklő című kiállítása látható október végéig. (teljes szöveg)
2016-10-07A szabómester tárlataFényben tündöklő címmel nyílt meg október 6-án, csütörtökön este a Bartók aulában Brindza László festő friss és ropogós kiállítása. Smuk Imre köszöntötte a közönséget.
2016-10-06Brindza László munkáiBrindza László munkáiból nyílik kiállítás október 6-án,csütörtök délután a Bartók aulában.
2016-09-09KitárulkozásÖrömmel tudtuk meg Őze Áron igazgató felvezetőjéből, hogy a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában folytatódik a társművészetek felkarolása. Farkas Virág Csilla kiállítása nyílt a Bartók Aula Galériában.
2016-08-30Vasi Lili festőművész kiállítása (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: Vasi Lili festőművész "4 Év-szak" című kiállítása látogatható (teljes szöveg)
2016-06-21Móder Rezső A Tudósokkknak tudományosan kiállítása (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula galéria: Móder Rezső Tudósokkknak tudományosan kiállításciklus újabb tárlata látható (teljes szöveg)
2016-06-16Tudós megfejtésekAugusztus végéig látogatható a friss Móder Rezső (kép) kiállítás a Bartók Aula Galériában.
2016-06-13Móder Rezső kiállítása (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: Móder Rezső A Tudósokkknak tudományosan kiállításciklus újabb tárlata látható (teljes szöveg)
2016-06-09Móderista megfejtések. Móder tudósaiTudós-sorozatának újabb, felkavaró darabjával jelentkezett Móder Rezső (kép) Munkácsy-díjas alkotó a Bartók Aula Galériájában június 8-án.
2016-06-02Az én színházam című kiállítás (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula galéria: Kácsor Tünde Az én színházam című kiállítása tekinthető meg június 4-ig. (teljes szöveg)
2016-05-06Kácsor Tünde Az én színházam kiállítása (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula galéria: Kácsor Tünde Az én színházam című kiállítása látható (teljes szöveg)
2016-05-05Tünde teátruma (képaláírás)Május4-én, szerdán este mutatkozott be Kácsor Tünde (képünkön) Az én színházam címmel jelentkező önálló kiállítása a Bartók Aula Galériában. A tárlat június 4-ig várja az érdeklődőket. (teljes szöveg)
2016-04-05Egy adagnyi önámításHertelendy Amanda, a Széchenyi István Gimnázium volt tanulójának kiállítása. "Ez az egész egy önámítás" című kiállítást Rohonczi ROHO István ajánlotta a közönségnek.
2016-04-05Hertelendy Amanda kiállítás (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula galéria: Ez az egész egy ÖNÁMÍTÁS - címmel látható Hertelendy Amanda animációs tervező kiállítása (teljes szöveg)
2016-03-11Sors és jelkép - Erdélyi festészet címmel (képaláírás)Sors és jelkép - Erdélyi festészet címmel csütörtökön este nyílt meg Takács Péter műgyűjtő által válogatott kiállítás a Bartók aulában, ahol a múlt század 34 erdélyi alkotójának 34 kiváló munkája látható (teljes szöveg)
2016-03-10Erdélyi gyűjteményTakács Péter az erdélyi festészet múlt századi mestereinek alkotásait gyűjti. E tekintélyes gyűjtemény egy része mától a Bartók Aula Galériában.
2016-02-25Nemes Károly kiállítása (képaláírás)Bartók Aula Galéria: Nemes Károly álarckészítő kiállítása látható az aulában (teljes szöveg)
2016-02-25Maszk-látogatók (képaláírás)Nekik talán ijesztő lehet, mégsem látszott rémület a Pajtás utcai óvodások arcán, amikor meglátogatták a Bartók Kamaraszínház kiállítását a velencei karneváli maszkokról (teljes szöveg)
2016-02-16Nemes Károly kiállítása (képaláírás)Bartók Aula Galéria: Nemes Károly velencei álarckészítő kiállítása látható február 29-ig (teljes szöveg)
2016-01-08Egy hónapig BorgóJónevű grafikus kiállítása nyílt meg január 7-én a Bartók Aula Galériájában. A Borgó művésznéven alkotó művész - György István Csaba - tárlatát Rohonczi ROHO István nyitotta meg.
2016-01-07A háborgó Borgó!Borgó, azaz dr. György István Csaba alkotásaiból nyílik kiállítás január 7-én a Bartók Aula Galériában.
2015-12-03Cim Corbisier emlékkiállítás (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: Kim Corbisier emlékkiállítása látható december végéig (teljes szöveg)
2015-12-02Fájó hiányjelek (képaláírás)Idén lenne harmincéves a fiatalon, tragikus körülmények között elhunyt Dunaújvárosból indult festőművész, Kim Corbisier. A fővárosban országos hírnevet szerzett alkotó hagyatékából válogatott alkotásokból nyílt kiállítás december elsején a Bartók Aula Galériában, ahol egykori tanára Rohonczi ROHO István elevenítette fel Kim életútját és pályafutását. (teljes szöveg)
2015-11-19Füves képek című kiállítás (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula Galériájában látható Kelemen Marián Éva Füves képek című kiállítása (teljes szöveg)
2015-11-13Füves képek című kiállítás (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: Kelemen Marián Éva: Füves képek című kiállítása látható (teljes szöveg)
2015-11-03Tavasz az őszbenFüves képek címmel november 2-án mutatkozott be Kelemen Marián Éva új kiállítása a Bartók Aula Galériájában. Beszámoló a kiállításmegnyitóról.
2015-11-02Zöld színekkel teli formákNovember 2-án a Bartók Aula Galériában Füves képek címmel új kiállítással jelentkezik Kelemen Marián Éva. Az alkotóval a friss tárlat anyagáról, a kérgezés okozta vízhólyagokról és Dürerről is beszélgettünk.
2015-10-29Zöld füvekKelemen Marián Éva alkotásaiból nyílik kiállítás november 2-án a Bartók Aula Galériában.
2015-10-09Pleidell '100 kiállítás (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: Pleidell '100 címmel látható kiállítás (teljes szöveg)
2015-10-03Száz éve születettA száz éve született Pleidell János festőművészre emlékezik a Bartók Aula Galéria első őszi kiállítása: Pleidell '100! Beszámoló az emlékkiállításról.
2015-10-01EmlékezőPleidell 100 címmel nyílik emlékkiállítás október 2-án a Bartók Aula Galériában.
2015-09-29Száz éve született Pleidell János100 éve született Pleidell János festőművész. Október 2-án Pleidell 100 címmel kiállítás nyílik a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2015-05-27N. Csathó Gizella mesevilág kiállítása (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: N. Csathó Gizella mesevilága látható. Válogatás a látványterveiből és a festményeiből (teljes szöveg)
2015-05-13N. Csathó Gizella mesevilág kiállítása (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: N. Csathó Gizella mesevilága látható - rajzfilmes látványtervek, festmények (teljes szöveg)
2015-05-06N. Csathó Gizella mesevilág kiállítása (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: N. Csathó Gizella mesevilága látható - rajzfilmes látványtervek, festmények (teljes szöveg)
2015-05-05Egy rajzfilmes életútN. Csathó Gizella látványtervező, rajzfilmes munkásságát bemutató kiállítás nyílt május 4-én a Bartók Aula Galériájában.
2015-04-08Pál Zoltán kiállítása (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula Galéria_ pál Zoltán festményeinek kiállítása látható április végéig (teljes szöveg)
2015-04-07A polihisztor képeibőlÁprilis elsejére időzítették a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza vezetői az Aula Galéria legújabb kiállításának megnyitóját. Pál Zoltán Attila a Szeretném magam megmutatni elnevezésű pályázaton kapott jogot önálló tárlatra. A kiállítást a barát és mentor, Gáspár Aladár nyitotta meg.
2015-03-30Pál Zoltán festményei (kishír)Április elsején kiállítás nyílik a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában Pál Zoltán festőművész alkotásaiból.
2015-03-25Lélektől lélekig (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: Szórád Mónika grafikusművész Lélektől lélekig című kiállítása a hónap végéig látható (teljes szöveg)
2015-03-03Szórád Mónika kiállítása (kishír)Lélektől lélekig címmel Szórád Mónika grafikusművész kiállítása március 3-től a Bartók Aula Galériában.
2015-03-03Szórád Mónika kiállítása (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: Szórád Mónika grafikusművész Lélektől lélekig című kiállítása látható a hónap végéig (teljes szöveg)
2015-02-19Társulat a frontvonalonSzínészkatonák, fogolyprimadonnák című tárlat a Bartók Aula Galériában.
2015-02-04Színház a frontonSzínháztörténeti kiállítás. Színészkatonák és fogolyprimadonnák a Bartók Aula Galériában.
2015-02-04Kiállítás a Bartók Aula Galériában (képaláírás)Színészkatonák, fogolyprimadonnák - Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet vándorkiállítása a hónap végéig tekinthető meg (teljes szöveg)
2015-01-28Favi Farkas Virág Csilla kiállítása (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: favi Farkas Virág Csilla Árnyékvilág - fotógrafikai kiállítása (teljes szöveg)
2015-01-21Favi Farkas Virág Csilla kiállítása (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: favi Farkas Virág Csilla Árnyékvilág - fotógrafikai kiállítása (teljes szöveg)
2015-01-12Farkas Virág Csilla kiállítása (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: Farkas Virág Csilla Árnyékvilág című fotógrafikai kiállítása látható január végéig (teljes szöveg)
2015-01-07ÁrnyékvilágokEgy tehetséges fiatal alkotó, Farkas Virág Csilla önálló kiállítással mutatkozott be a Bartók Aula Galériában. A kiállítás január 6-án Rohonczi ROHO István ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.
2014-12-13Mese és valóság című kiállítás (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: Smuk Anita s Smuk Imre "Mese és valóság" címmel látható kiállítás december végéig (teljes szöveg)
2014-12-10Mese és valóság című kiállítás (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: Smuk Anita s Smuk Imre "Mese és valóság" című kiállítása látható (teljes szöveg)
2014-12-04Mese és valóság című kiállítás (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: Smuk Anita s Smuk Imre "Mese és valóság" című kiállítása látható (teljes szöveg)
2014-12-02Ketten együtt a harmadikonBüki Attila író nyitotta meg Smuk Anita és Smuk Imre közös „Mese és valóság” című kiállítását a Bartókban.
2014-10-09A kiválasztottakHuszonegy amatőr alkotó harmincöt munkája látható november végéig a Bartók Aula Galériájában. A "Szeretném magam megmutatni" című pályázati kiírásra érkezett alkotásokból. Egyéni tárlat keretében Farkas Virág és Pál Zoltán Attila mutatkozhat be.
2014-05-02Tárlat után, tervekkelMájus 4-én zárul Pintér Lajos "fehéren feketén SZÍN JÁTÉK" címmel kiállítása a Bartók Aula Galériában. Beszélgetés Pintér Lajossal.
2014-04-25KépaláírásBartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, Aula Galéria: Pintér Lajos kreatív alkotó fehéren-fekete SzínJáték című kiállítása látható május 4-ig (teljes szöveg)
2014-04-18KépaláírásBartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, Aula Galéria: Pintér Lajos kreatív alkotó fehéren-fekete SzínJáték című kiállítása látható (teljes szöveg)
2014-04-14KépaláírásBartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, Aula Galéria: Pintér Lajos kreatív alkotó fehéren-feketén SzínJáték című kiállítása látható (teljes szöveg)
2014-04-09KépaláírásBartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, Aula Galéria: Pintér Lajos kreatív alkotó fehéren-feketén SzínJáték című kiállítása látható május 4-ig. (teljes szöveg)
2014-04-07KépaláírásBartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, aula Galéria: Pintér Lajos kreatív alkotó fehéren-feketén SzínJáték című kiállítása látható május 4-ig. (teljes szöveg)
2014-03-31Pintér Lajos: Szín játék (kishír)Pintér Lajos kreatív alkotónak Fehéren-fekete, Szín játék címmel nyílik kiállítása a Bartók Aula Galériában április 3-án.
2014-03-21KépaláírásBartók Kamaraszínház és Művelődési Ház, Aula Galéria: 100 éve született Gobbi Hilda - kiállítás.
2014-03-18KépaláírásBartók Kamaraszínház és Művészetek háza, Aula Galéria: 100 éve született Gobbi Hilda - kiállítás (teljes szöveg)
2014-03-06KépaláírásBartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, Aula Galéria: 100 éve született Gobbi Hilda - kiállítás, Válogatás az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet anyagából. (teljes szöveg)
2014-02-12Festett lélekdarabkákA Lélekdarabkáim címet adta kiállításának Soós Zsuzsanna festőművész. A dunaújvárosi születésű, jelenleg Kulcson élő alkotó olajfestményeiből február elején nyílt tárlat a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Aula Galériájában.
2014-02-07KépaláírásSoós Zsuzsanna Lélekdarabkáim című kiállítás látható a Bartók Kamaraszínház az Aula Galériában. (teljes szöveg)
2014-02-05KépaláírásBartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, Aula Galéria: Soós Zsuzsanna Lélekdarabkáim. (teljes szöveg)
2014-02-04Képaláírás"Lélekdarabkáim címmel hétfőn este nyílt meg a Bartók Aula Galériában Soós Zsuzsanna képzőművész kiállítása, amelyet mestere, Nógrádi Katalin Art-díjas festőművész ajánlott az érdeklődők figyelmébe (teljes szöveg)
2013-12-05KépaláírásMakhult Gabriella grafikusművész papír és linómetszeteiből összeállított karácsonyról, királyokról, sárkányokról, madarakról, sivatagokról, erdőkről, és csillagokról szóló kiállítását láthatják az érdeklődők a Bartók Kamaraszínház aulájában a hónap végéig. (teljes szöveg)
2013-12-02Sárkányok meg királyok (kishír)Makhult Gabriella grafikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás december 2-án a Bartók Aula Galériában.
2013-11-27KépaláírásBKMH Aula Galéria: Könyv Kata festőművész Őszi párlat című kiállítása látható (teljes szöveg)
2013-11-07KépaláírásBartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, Aula Galéria: Könyv Kata festőművész Őszi párlat című kiállítása látható (teljes szöveg)
2013-11-06Egy Őszi párlat (képaláírás)Kedden nyílt meg a Bartók Kamaraszínház aulájában Könyv Kata festőművész őszi párlat című kiállítása. (nem teljes szöveg)
2013-11-05Könyv Kata kiállításaKönyv Kata festőművész Őszi Párlat című kiállítása mától látható a Bartók Kamaraszínházban, az Aula Galériában.
2013-10-11KépaláírásBartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, Aula Galéria: Kiss Ervin Gábor festőművész tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők (teljes szöveg).
2013-10-02Az időtlen térKiss Ervin Gábor alkotásaiból nyílt kiállítás a Bartók Aula Galériában "Az időtlen tér" címmel, október elsején. Kép: Knódel Mária, Nyulasi Zsolt, Kiss Ervin Gábor.
2013-06-19KépaláírásBKMH, Aula Galéria: Az Országos Büntetés Végrehajtási Intézet fogvatartottainak képzőművészeti tárlata látható június 28-ig (teljes szöveg).
2013-06-18Alkotások a rács mögül - tárlatlesenJúnius 20-án és 21-én a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza ad otthon az I. Országos Börtönszínházi Találkozónak. A találkozó felvezetéseként június 17-én a Bartók Aula Galériában kiállítás nyílt a fogvatartottak alkotásaiból. A kiállítást a mélykúti női börtön Kodály kórus (kép) műsora nyitotta meg.
2013-05-09Plakátvarázs (képaláírás)Nagy Tamás tervezőgrafikus művész munkáiból nyílt kiállítás tegnap a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában. (nem teljes szöveg)
2013-04-30KépaláírásBKMH, Aula Galéria: Gáspár Aladár festőművész "Kép-tárgyaim" című kiállítása látható.
2013-04-18KépaláírásBKMH Aula Galéria: Gáspár Aladár festőművész "Kép-tárgyaim" című kiállítása látható április végéig (teljes szöveg)
2013-04-11KépaláírásBartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, Aula Galéria: Gáspár Aladár festőművész "Kép-tárgyaim" című kiállítása látható (teljes szöveg)
2013-04-05Gáspár, a képépítőGáspár Aladár Kép-tárgyaim című kiállítás nyílt meg a Bartók Aula Galériában.
2013-04-04Két alkotó, két trálatÁprilis 4-én a Bartók Aula Galériában Gáspár Aladár, másnap pedig Éri Jenő alkotásaiból nyílik kiállítás a Kamara Galériában.
2013-03-28KépaláírásBartók Kamaraszínház és Művészetek Háza: Kelemen Marián Éva festőművész Lépteink nyoma című kiállítását tekinthetik meg az érdeklődő látogatók a hónap végéig. (teljes szöveg)
2013-03-11Nyomok a múlt képeihezKelemen Marián Éva, a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola művészeti képzésének vezetője, képzőművész, pedagógus alkotásaiból nyílt kiállítás a Bartók Aula Galériában.
2013-03-06Lépteink nyomaKelemen Marián Éva festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás március 6-án, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában.
2013-02-07KépaláírásBKMH: Az Ordas Galéria tárlata tekinthető meg február végéig. (teljes szöveg)
2013-02-06SzentendreiekEf Zámbó és társai, a Vajda Lajos Stúdió tagjai avantgarde műveiből nyílt tárlat a Bartók Aula Galériában, Ordas István gyűjteményéből.
2013-02-05Bemutat egy galériaAz Ordas Galéria (Ordas István műgyűjtő) gyűjteményéből nyílik február 5-én kiállítás a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában.
2013-01-25KépaláírásBKMH: "Téli szüret címmel a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola grafikus osztályának kiállítása (teljes szöveg)
2013-01-24KépaláírásBKMH: "Téli szüret címmel a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola grafikus osztályának kiállítása (teljes szöveg)
2013-01-21KépaláírásBKMH: "Téli szüret" címmel a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola grafikus osztályának kiállítása.
2013-01-08Kipakolt a Rudas: két tárlat, két helyszínenA Rudas Közgazdasági Szakközépiskola grafikus diákjainak nyílt kiállítás január 7-én Bartók Aula Galériában. Az iskolában öt éve foglalkoznak alkalmazott grafikus képzéssel. A kiállítás január 21-től az iskolában lesz látható. A kiállítást Gáspár Aladár nyitotta meg.
2012-12-05KépaláírásBartók Kamaraszínház és Művészetek Háza: "Szentek, mesefigurák és angyalok" - Filó Vera grafikus, illusztrátor kiállítása nemcsak gyerekeknek. (teljes szöveg)
2012-11-14KépaláírásBartók Kamaraszínház és Művészetek Háza: Győrfi András festőművész kiállítása látható november 29-ig. (teljes szöveg)
2012-10-06Párhuzamos megnyitók napjaKét kiállítás nyílt október 7-én Dunaújvárosban. Smuk Imre és leánya, Smuk Anita alkotásaiból nyílt kiállítás Akvarell-duó címmel a Bartók Aula Galériában. A Kamara Galériában pedig ifj. Koffán Károly mutatkozott be rajzaival.
2012-06-15Egy éjszaka, öt helyszínA június 16-án megrendezésre kerülő Múzeumok Éjszakája programsorozat dunaújvárosi rendezvényei.
2012-06-13Éjszakai csillagles, történelmi átöltözőDunaújváros is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozathoz. A június 16-i programokról.
2012-05-12Nagyon kicsi a világVetró András kézdivásárhelyi alkotó kiállítása nyílt meg május 11-én a Bartók Aula Galériában. A tárlatot dr. Dorkota Lajos ajánlotta az érdeklődőknek.
2012-04-20A manók bejöveteleBubutimár Éva alkotásaiból nyílt kiállítás április 13-án a Bartók Aula Galériában Sár és nő címmel.
2012-01-09Lélekforrás a BartókbanA Bartók színház Aula Galériájában nyílt meg Bondor Zsuzsa képzőművész önálló tűzzománc-kiállítása.
2011-09-14Megbújnak egy aulábanIII. Dunaújvárosi Fotóbiennálé. A Bartók Aula Galéria kiállításáról.
2011-06-14Bartók: fotók az aulábanAnalóg 2.1 címmel június 18-án nyílik kiállítás a Bartók színház aulájában. Ezen Rajcsányi Artúr, illetve Zátonyi Tibor képeit tekinthetik meg az érdeklődők.
2010-11-10Ismert arcok oldalnézetből"Sértegetések 50 képben" címmel Makay Sándor színművész színészkarikatúráiból nyílt kiállítás november 4-én a Bartók Kamaraszínház Aula Galériájában.
2010-05-05Tán­clépésekTánclépések címmel megjelent a Wünsch házaspár, azaz Tomcsányi Éva és Wünsch László könyve, amely nemcsak az életútjukat és a munkásságukat örökíti meg, hanem a dunaújvárosi táncélet hű krónikája is egyben. Az ünnepélyes könyvbemutatót a tánc világnapjának előestéjén, április 28-án tartották meg a Bartók Aula Galériában.
2010-04-07Varga György missziójaVarga György festőművész alkotásait március 25-től egy hónapon keresztül láthatják a Bartók Aula Galériában. A Szigetkötz festője missziójának tekinti a páratlan természeti érték megörökítését, szépségének megóvását.
2010-02-24Jelmezek álom és valóság határánJustin Júlia textilművész és jelmeztervező "Álom és valóság" címmel első alkalommal állította ki Dunaújvárosban az általa készített színpadi kosztümöket.A Bartók Aula Galériában látható tárlatot Sashalmi József, a Bartók Kamaraszínház társulatának tagja nyitotta meg február 20-án.
2009-12-16Darvas Iván vendégkiállításKülönleges kiállítás nyílt a Bartók Aula Galériában december 2-án. Darvas Iván számítógépes grafikái és Keleti Éva fotóművésznek a szinész óriásról készített fekete-fehér fényképei tekinthetők meg.
2009-12-14Grafikák, fotók, kötetekDarvas Iván emlékkiállítás nyílt a Bartók Aula Galériájában.
2009-05-29Tizenhat évnyi bluesA paksi Gastroblues Fesztiválon eddig készült fotókból nyílt kiállítás a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2009-01-15Sosem lehet megtudni?!A Bartók aulában "Sosem tudhatod..." és a Dunaújvárosi Főiskola A-épületében "A hét műalkotása" keretében nyílt kiállítás ROHO Rohonczi István munkáiból.
2009-01-10ROHO új kiállítása (kishír)"Sosem tudhatod" címmel Rohonczi István ROHO képzőművésznek, a Széchenyi István Gimnázium művész-tanárának nyílt kiállítása a Bartók Kamaraszínház Aula galériájában 2009. január 10-én.
2008-11-20Punkmanók a tündérkertbenGombor József alkotásaiból nyílt kiállítás a Bartók Aula Galériájában.
2008-10-28Két alkotó, két nézőpontKovács Tibor képei a Batók aulájában, Boross Lászlóné tájképei pedig a Kassák Galériában láthatók.
2008-04-11Fényeknek hordozóiMunkácsi Zsuzsa, Pentelei Kiss-Kovács Klári, Novák Edith és Kozák Éva közös kiállítása látható a Bartók Aula-galériájában.
2008-03-12Utazás álomföldreA Bartók Aula Galériájában Pállay-Kovács Szilvia grafikus-, festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás. Beszámoló.
2008-02-27Kárpátalja fotókon a Bartók-galériábanDr. Zseli József nagyvenyimi háziorvos fotóiból a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában nyílt kiállítás.
2008-02-01Tájképek Kárpátaljáról (kishír)Kárpátaljai tájképek címmel dr. Zseli József fényképeiből nyílik kiállítás a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház aulájában ma (2008.02.01) 18.30-kor. A képeket (2008.) február 29-ig láthatja a közönség
2008-01-11Színi képeslapokA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Aulagalériájában hazai és külföldi színházépületekről készült képeslapok kiállítása nyílt meg. A gyűjtemény Czajtányi Endre tulajdona.
2007-11-12Neo-furoshiki táskákHevér Lili textiltervező táskáiból nyílt kiállítás a Bartók Aulagalériában.
2007-04-10Lajoslepke és társaiA Bartók Aula Galériában Schneider Csilla Krisztina festményeiből nyílt kiállítás.
2007-02-07Ritmus és képekMegnyílt a Bartók Aulagalériában Éri János festőművész kiállítása. Beszámoló a megnyitóról, a kiállításról.
2006-12-20Hétköznapi szépség csendéletekbe öntveKelemen Marián Éva csendéleteiből nyílt kiállítás a Bartók Aula Galériában.
2006-11-09Színészportérk sora - korabeli képeslapokonA Bartók Aulagalériájában kiállítás nyílt Sebestyén Imre képeslapgyűjteményéből.
2006-10-18Felfedezéssel indult az aulaA Bartók Aula Galériájában nyílt meg Bodor Lilla Kata festőművész kiállítása. Beszámoló a kiállításról.
2006-09-15Fotók erről és arrólA Sándor Frigyes Zeneiskola Galériájában Viczay Lajos fotói, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Aulagalériájában pedig a "Bartók és a tánc" című fotókiállítás látható.
2006-02-14Hazatalálás mesés festményekkelA Bartók Aula Galériájában nyílt kiállítás Kucsera Zsuzsa festőművész alkotásaiból "Hazatalálás" címmel. Beszámoló a kiállításról.
2006-02-07Hazatalálás a BartókbanKucsera Zsuzsa festőművész tárlata látható az Aula Galériában. A festőművész a városban született, s itt járt általános iskolába.
2005-11-15Frappáns humor és öniróniaDebreczeny Zoltán festőművész kiállítása a Bartók Aula Galériában.
2005-11-08Utazás SzürreáliábaBeszámoló Debreczeny Zoltán festőművész, Bartók Kamaraszínház aulájában megnyílt kiállításáról.
2005-10-11Napfényes festőA kilencvenéves Pleidell János (kép) életmű-kiállítása a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Beszámoló.
2005-05-04képaláírásHagyatéka címmel Hevér Lili iparművész e.h., Gombos István ötvös-iparművész és Tábori Csaba festőművész közös kiállítása a Bartók aulájában, melyet Tódor János, az Árgus főszerkesztője nyitott meg.
2005-04-06Természet szülte bábukKépes beszámoló Giovanni Kornél, Bartók Kamaraszínház galériájában kiállított bábjairól.
2005-03-17Rostis hetek kiállításaA Jubileumi Rosti Napok keretei közt nyílt kiállítás a képzőművésszé lett egykori diákok alkotásaiból március 14-én, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában. A kiállítók névsorát Farkas Mihály, Kiss Ervin Gábor, Lipics Vilmos, Móder Rezső, Prainer Iván, Rozsnyai Sándor, Várnai Gyula.
2005-02-11Máger Ágnes földszínű látomásaiKépes beszámoló Máger Ágnes kiállításáról (Bartók Kamaraszínház Aulagaléria).
2005-02-07Festmények és grafikákKiállítás nyílt a Munkásművelődési Központ Folyosógalériájában Erwin Birnmeyer német festőművész "Képek Európából" címmel. A Bartók Aula Galériában pedig Máger Ágnes festményeiből és grafikáiból nyílt kiállítás.
2005-01-26A látványmágus érzései képekbenKépes beszámoló Wegenast Róbert "75 év" című kiállításáról. A kiállítást a Bartók Aula-galériában rendezték meg.
2005-01-21Téves úton jár az űrhajózó emberA Bartók Aula-galériában "75 év" címmel kiállítás nyílt Wegenast Róbert alkotásaiból. Beszélgetés a mesterrel.
2005-01-17A negyvenöt éves művész hetvenöt évének képeiKépes beszámoló Wegenast Róbert és Ilka Gábor a Bartók Aula-galériában megrendezett "75 év" című kiállításáról.
2004-12-09Tengeri csodák az üvegenPredag Spanjevic "Spanja", Szremszka Mitrovicai alkotó L'Amour en bleu című kiállítása nyílt meg a Bartók Kamaraszínház aulájában. Beszámoló a kiállítás megnyítóról, amiből egy egész szerb nemzetiségi est lett.
2004-10-12Csendélet és térélményRövid, képes beszámoló Ambrus Imre festőművész Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Aulagalériájában megnyílt kiállításáról.
2004-05-21Színészlegendák képemlékeJakab Csaba színművész méltató szavaival adták át a közönségnek Hajdu György Aranydiplomás, Életműdíjas fotográfus "Színészportrék" című kiállítását a bartók Kamaraszínház aulagalériájában.
2004-03-23Jól sikerült a jótékony műsorváltozásDunaújváros Táncszínháza a pénteken előadott Aranyvitéz c. táncmesejáték bevételét a Jószolgálati Otthon gondozottjainak javára ajánlotta fel. A jegyekből 102 ezer forint bevétel jött össze.
2004-03-22Schéner Mihály visszatért egy kiállítás erejéigIsmét Dunaújvárosba, a Bartók Kamaraszínházba látogatott Schéner Mihály Kossuth-díjas festőművész.
2004-02-23Népi motívumok ruhákonA Bartók színház aulájában Soós Margit népi iparművész ruha-munkái tekinthetők meg.
2004-02-17Divatban megmerítkezveSoós Margit iparművész ruhakiállítása a Bartók aulájában. A kiállításról. Kép.
2004-02-02Közös kiállítás a Dali kávézóbanKét fiatal, pályája elején álló művészjelölt kiállítása látható a Bartókban. Farkas Lilié az aulában, Farkas Éváé a színházi kávézó falán. Mindketten dunaújvárosi kötődésűek.
2004-01-29Két fiatal alkotó felfedezéseKiállítás nyílt a Bartók aulájában Hevér Lili bőrmunkáiból. Kiállítás nyílt a Dali Art Caféban Farkas Éva festményeiből.
2004-01-22Érték-hordozók kiállítása a magyar kultúra napjánA Bartók aulájában kiállítás nyílik Hevér Lili iparművész-hallgató munkáiból. Beszélgetés Hevér Lilivel. Kép.
2003-10-27Hangszerek, ruhák, képekA Bartók színház aulájában kiállítás nyílt, amely a dél-amerikai Andok hegységben élő népek kultúráját mutatja be.
2003-09-23Beszédes arcokA Kulturális Örökség Napjainak egyik rendezvénye Kárpáti Éva festőművész portréinak kiállítása a Bartók aulájában. Okt. 19-ig látható.
2003-09-22Egy festő lelkes arcaiA Bartók aulájában nyílt kiállítás Kárpáti Éva festőművésznő alkotásaiból. Kritika.
2003-05-29Ahol jazz a lelke mindennekKép Gyémánt László festőművész kiállításáról (Bartók aula).
2003-04-08Haraszty barátgyűjtő emberA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában kiállítás nyílt Haraszty István Kossuth-díjas szobrászművész alkotásaiból. Beszélgetés a művésszel. (kép az első oldalon is).
2003-04-08A szobrászművész, aki festő isHaraszty István szobrász és festőművész kiállítása a színház aulájában április végéig tekinthető meg.
2003-03-25Szereteik Koós Iván bábjaitA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában kiállítás látható Koós Iván báb- és díszlettervező munkáiból. Beszélgetés Koós Iván özvegyével.
2003-02-28Egy nagyon komoly könnyű műfaj - bábkészítésKiállítás nyílt Koós Iván bábjaiból a Bartók Kamaraszínház aulájában.
2003-02-12Velence: álmok, sóhajok, sóvárgás"Velencei maszkok" és velencei hangulat a Bartók-aulájában nyílt fotókiállításon. dr. Zseli József fotókiállítása.
2002-12-11Színházi plakátok az aulábanPócs Péter remek színházi plakátjaiból nyílt kiállítás a Bartók Kamaraszínház aulájában.
2002-11-11Szarkasztikus, öniróniára hajlamos bohócok a falonKiállítás nyílt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában Tahi Tóth László festményeiből.
2002-10-03KultúrfókuszA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában, Kis Péter fotókiállításának megnyitóján elhangzott beszéd.
2002-10-02képaláírásKis Péter színházunkban készült fotográfiáiból nyílt kiállítás október 1-jén a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2002-05-07Jelmeztervek tárlataParádi Gabriella, jelmeztervező kiállítása nyílt meg a Bartók Kamaraszínház aulájában.
2002-04-03KULTÚRFÓKUSZA Bartók aulájában kiállítás nyílt április 2-án, Koncz Zsuzsa fotóriporter munkáiból.
2002-03-26Tűz és vér - Filep-tárlat a BartókbanA Bartókban kiállítás nyílt Filep Sándor befejezetlen olajfestményéből. A festményt Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművész ajánlotta a látogatóknak.
2002-03-26Tűz és vérA Bartókban nyílt legújjabb kiállításról. A kiállításon Filep Sándor befejezetlen olajfestménye látható.
2002-03-07"Nőnapi" meglepi a BartókbanMárcius 8-án a Bartók aulájában nyílik Horgas Péter, díszlet-, jelmez- és látványtervező munkáiból. A kiállítást megnyitja Smuk Imre.
2002-02-07Egy agyonfotografált minőségi megközelítésKlotz Miklós fotóiból kiállítás a Bartók aulájában.
2002-01-10Szakma, becsület, hírnév...Tóth Ernő kiállítása nyílt meg a Bartók aulájában.
2002-01-08Álom és valóság közöttTóth Ernő munkáiból nyílt kiállítás a Bartók Kamarateremben, Álom-tér címmel.
2001-12-11Színpadi tervek - akvarellekkelA napokban nyílt aula-tárlat a Bartókban, ahol Smuk Imre díszletterveinek makettjét, néhány akvarelljét láthatják az érdeklődők.
2001-12-11Művészet a köbön. Smuk Imre halmozásaSmuk Imre díszletterveit, s akvarelljeit tekinthetik meg az érdeklődők A Bartók aulájában.
2001-10-31Arc, tér, képek - arctérképekA Bartók-ban hétfőn nyílt meg Szebeni András fotóművész fekete-fehér fotóinak kiállítása. A képeken színművészek, írók stb. portréi láthatók.
2001-10-15Belsők külső megnyilvánulásaGyémánt László festőművész tárlata nyílt meg szombaton a Bartók aulájában.
Ismert arcok oldalnézetből"Sértegetések 50 képben" címmel Makay Sándor színművész színészkarikatúráiból nyílt kiállítás november 4-én a Bartók Kamaraszínház Aula Galériájában.