Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

98 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-03-08Virág, kedves szó, ölelés – jelképesen minden hölgyet köszöntöttekNőnapi ünnepséget szervezett a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesülete a Római városrészi Civilházban. Az ünnepségre meghívást kapott Pintér Tamás polgármester és Motyovszki Mátyás, a körzet képviselője is. Így a két politikus együtt köszöntötte az egyesület hölgy tagjait.
2023-10-20Továbbra is igény van a szociális konyhára, bővítik a szolgáltatástDunaújvárosban 2023. május óta vehető igénybe a szociális konyha szolgáltatása. Aki igényli, naponta egytál meleg ételt vihet haza, vagy fogyaszthat el az ételosztó ponton. Hétfőtől a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges regisztrációt már megtehetik a Béke városrészi Civilházban is.
2023-10-13Mulattak és köszöntöttek – az EPI egyesület dupla ünnepe a Civil HázbanRemek közösség, remek mulatság, sőt, mulatságok: egy füst alatt rendezte szüreti mulatságát és a szépkorú tagok idősek világnapi köszöntését a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesülete. Az eseménynek a Római városrészi Civil Háza adott otthont 2023. október 7-én
2023-04-14Húsvéti hangulat a Civil HázbanHúsvét alkalmából jó hangulatú rendezvényt szervezett a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesülete. Az eseménynek, találkozásnak a Római körúti Civil Ház adott otthont.
2023-03-31Szűrés, tájékoztatás, egészség: Duna Plazma Roadshow a Civil Házban2023. 03. 24-én Dunaújvárosban a Duna Plazma kitelepült a Római körúti Civil Házba
2022-12-16Advent harmadik vasárnapján a CivilházbanDunaújvárosban a Római városrészben élők a 2022-es év adventjének minden hétvégéjén tartottak rendezvényt. A harmadik vasárnapon a Civilházban ünnepeltek.
2022-05-20Macitárlat a civilházban - különleges gyűjtemény 800 darabja látható a sorozatnyitón. Jótékony maciözön kiállítás nyílt a CivilházbanMinden, ami Maci címmel nyílt jótékonysági tárlat a Római körúti Civil Házban. A bemutató részeként nyolcszáz plüssmacit tekinthetnek meg az érdeklődők – az ingyenes rendezvény támogatói pedig a Rudas Alapítvány nagyszabású projektjét segíthetik.
2022-03-04lakossági megkeresések, megoldások és fejlesztések a Római városrészbenAz elmúlt időszakban több, a dunaújvárosiak számára jó hírről számolt be Motyovszki Mátyás, a 3-as számú választókörzet önkormányzati képviselője. Folytatódik a járdafelújítás a Fáy 1-3. előtt, illetve két helyen is egyszerűbb lesz a mozgáskorlátozottak közlekedése a korábbinál.
2021-11-12A demencia súlyos titkairól – mindenkinekKomoly, ráadásul egyre többeket érintő témával ért véget a Római körúti Civil Ház egészségőr sorozata: a demencia titkairól dr. Havas Szonja, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház osztályvezető főorvosa beszélt a szépszámú érdeklődőnek.
2021-10-08Nagyszabású programsorozatot hirdettek a Római körúti Ciil Ház munkatársai.„Októberi Egészségmegőrző Hónapot” hirdettek a dunaújvárosi Római körúti Civil Ház munkatársai, amelynek részeként az érdeklődők előadásokat hallhatnak, illetve szűrővizsgálatokon vehetnek részt. Az intézmény első programjára 2021. október 6-án került sor, amelyen Kálló Gergely országgyűlési képviselő is köszöntötte a megjelenteket.
2021-10-08Örömmel találkoznak, jó közösséget alkotnakA pandémia tilalmai után egymást érik a közösségi események a Római városrészi Civil Házban: összejövetelt szervezett 2021. október 6-án a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesülete is.
2021-08-19Baba-mama börze igazolta a Civil Házban a közösség erejét múlt szombaton. Baba-mama börze – a civil közösség erejeBarta Endre és Motyovszki Mátyás dunaújvárosi önkormányzati képviselők támogatásával zajlott le 2021. augusztus 14-én, szombat délelőtt az első baba-mama börze a Római körúti Civil Házban. Már korán reggel számos érdeklődő látogatott ki a vásárra, ahol újszülött kortól egészen 10 éves korig lehetett válogatni a ruhák, játékok, babaholmik és kézműves termékek között.
2019-04-00Egy ház civileknekIsmertető a római városrészben található Civilházról és az abban működő Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületéről. Nyilatkozik Szilágyi Ferenc, az egyesület vezetője; Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő és Bács Jenőné Anna néni.
2017-12-14Ruszinok összejöveteleSzokásos évi közmeghallgatását rendezte meg a dunaújvárosi Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat december 13-án a Római körúti Civil Házban.
2016-08-30Közösségi pont nyílt. Hely a civileknekÚj közösségi térrel - Közösségi (Szolgáltató) Pont - gazdagodott a Római városrész. Augusztus 30-án, hétfő délután birtokba vették a "Pont"-ot a civilek.
2014-09-26A "terepről" jöttek beEzúttal az oktatási és a kulturális program volt a téma az MSZP, a DK és az Együtt, azaz a Szövetség Dunaújvárosért sajtótájékoztatóján.
2011-09-07Egyesített védőnői szolgálatEz év januárjátől a védőnői szolgálat az Egészségmegőrzési Központ irányítása alá került.Június elején birtokba vehették a felújított Civil Házat.
2011-06-28Védőnői központbanHivatalosan július elsejétől működik új helyen - a Martinovics utcai civil házban - a város csecsemő- és ifjúságvédelmi szolgálata.
2011-03-30Pályázat, támogatás, fejlesztésMárcius 17-i közgyűlés: a kórház sikeresen elnyert egy TIOP pályázatot központi műtőblokk kiépítésére, a Martinovics utcai volt Civil Házat a védőnői tanácsadó szolgálat használja majd.
2011-03-17Nem veszik megKözgyűlési témák: táborállási ingatlanok, védőnői tanácsadó szolgálat a Civilek Házában, kórház járóbeteg ellátás, ingatlanfedezet az Erste Banknál.
2011-01-03Új helyen folytatják a civilekA közgyűlés döntése értelmében átköltöztették a civil szervezeteket a Munkásművelődési Központba. Ezzel bezárt a Civilek Háza.
2010-12-02Költözik a Civilház"December 30-ával bezár a dunaújvárosi Civilház, és az itt működő szervezeteket a Munkásművelődési Központban (MMK) helyezik el jövő évtől." Beszélgetés Szántó Péterrel, az MMK vezetőjével.
2010-11-19Bázishely lesz az MMK"A civilek december 31-ig jelezhetik, elfogadják-e azt a helyiséget, amelyet eddigi telephelyük helyett ajánl fel nekik a város az MMK-ban."
2010-11-18Nem kell a rendelőKözgyűlési előzetes: Az önkormányzat 439,5 millió forintért nem veszi meg a Zöld Rendelőt. Költöznie kell jelenlegi helyéről - Munkásművelődési Központba - a Civilek Háza Közalapítványnak és a hozzá kapcsolódó egyesületeknek, valamint az Ifjúsági, Információs és Tanácsadó Irodának is. A védőnői szolgálat pedig az Egészségmegőrzési Központba költözne.
2010-11-17Több bizottság is tárgyalt a közgyűlést megelőzőenÁtköltöztetnék a civil szervezeteket az MMK-ba.
2010-10-27Tart még a festék!Tőkési Imre (festő-mázoló-tapétázó) referencia és gyakorlati tudás megszerzéseként önkéntes alapon kifestette a Civil Házat.. Interjú.
2010-06-23Esélyegyenlőtlenség a hétköznapokbanEsélyekről, esélyegyenlőtlenségről, tapasztalatokról tartott fórumot a székesfehérvári Esélyek Házából dr. Kóródi Balázs ügyvéd, az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) jogásza.
2010-06-07Százhetven önkéntes segítettAz Önkéntesek Napján az idősek otthonába, az Munkásművelődési Központba, a Civilház udvarára, a népfőiskola épületébe és a Csillagvirág Óvodába várták a segítőket. Beszámoló.
2010-05-21Kéz a kézben, egymásértA Parázs-Varázs fesztivál trásprogramjaként idén is megrendezik a Fogadj el, fogadd el esélyegyenlőségi napot. A programról.
2010-05-12Lakossági tájékoztatóA Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület lakossági tájékoztatót tart ezentúl havonta a Civilek Házában.
2010-02-17Fórumot szervezett a JobbikLakossági fórumot tartott a Jobbik Magyaroroszágért Mozgalom dunaújvárosi szervezete február 11-én a Civilek Házában.
2010-02-03Esélyeink fórumán"Az egyenlő esélyekről, a társadalmi közgondolkodás formálásáról, az esélyegyenlőség, mint problémakör közigazgatási vetületeiről esett szó a Civilházban tegnap tartott fórumon."
2010-01-27Nem lesz költözködésA jelenlegi állapot szerint a Civilek Ház nem költözik a Munkásművelődési Központba.
2009-11-13Szűkebben a gyűlölettel!"A Dunaferr tartozik az önkormányzatnak, a DVCSH tartozik a Dunaferrnek, a DVCSH-nak tartozik mindenki. A város - a DVG Zrt. - oldja meg a tartozáscsomót." Adósságok, tartozások, közületek díjhátralékai...
2009-09-11Játékszínház a Civil HázbanBeszélgetés Csanálosiné Füves Ildikóval és Milka Juliannával, akik Dunaújvárosban Játékszínházat indítottak el.
2009-06-02Fogadd el, fogadj el: debütáló lépések"A városunkban először bemutatkozó Fogadd el, fogadj el névre keresztelt rendezvény létrejöttéhez a Civilek Háza által gondozott sikeres pályázat teremtett lehetőséget a Kézenfogva Alapítvány támogatásával." Az eseményt az alsó Duna-parton rendezték meg a Parázs Varázs fesztivál keretében..
2009-04-15Körzeti megbízott a RómaibanA Római városrészben április 17-én átadják a körzeti megbízott rendőr irodáját a Civilek Háza elkülönített részében. A városban rövidesen több hasonló oiroda nyílik és mintegy másfél tucat térfigyelő kamerát helyezek el a frekventált pontokon.
2008-12-10Civilek a Civilek háza környezetéértHárom civil szervezet közös pályázaton nyert pénzt a Civilek Háza külső környezetének rendbetételére. A munkák egy részével elkészültek, amiről a rendezvényekre látogatók meg is győződhetnek, a munkát tavasszal folytatják.
2008-11-05Ne legyen politikai céltábla!Gere János a Civil Érdekegyeztető Tanács elnökeként nem korrekt dologként értékeli a Civil Ház körüli polémiát, történteket. A Civil Ház régi vezetőjét is kérték, számoljon be a végzett munkáról, és a régi kuratórium működésére is ráláttak.
2008-11-05Civil Ház: örömmel használjákGombos István, a Civil Szövetség vezetője civil koordinátorként azt szeretné, ha akárcsak a civil szervezeteket, a Civil Házat is hagynák dolgozni.
2008-09-24Ki mit tud? MEOSZ módraA Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége az az országos döntőt is Dunaújvárosban tartotta a Civilek Házában, szeptember 19-én. Eredmények.
2008-09-24Folytatódnak a felújítások: épül, szépül a Civilek HázaAz üzemeltető, Sztankovics László beszámolója.
2008-09-19Támogatókra lenne szükségÁrvaházakba indulnak segíteni. Interjú az Életrevaló Gyermekmisszió Szolgálat vezetőjével, Szenczy Tiborral.
2008-09-10Nagy házalakítás előttCivilek Háza felújításra vár.
2008-07-19Igazi szeretetet adtak...Véget ért a Biblia Szól Gyülekezet Életrevaló Gyermekfesztivál elnevezésű programsorozata a Civilek Házában.
2008-07-18Életrevaló apróságok a Civilek HázábanÉletrevaló Gyermekfesztivál elnevezésű programsorozat a Civilek Házában.
2008-07-09Gyermekfesztivál a Civilek HázábanAz egyházak és a vallási felekezetek is készülnek az EFOTT-ra, és a tervek szerint egy ökomenikus zenei sátrat is fel fognak állítani a Szalki-szigeten. Ezzel párhuzamosan július 17-től 19-ig háromnapos germekfesztivált rendeznek a Civilek Házában.
2008-06-02Rómaiak szombati találkozójaKözösségépítő napot tartottak a Római városrészben.
2008-04-09Ki mit tud? csak győztesekkelA Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége Ifjúsági Tagozata által meghírdetett Ki mit tud? regionális elődöntőjét április 5-én tartották a Civilek Házában.
2008-03-06Véglegesítették Sztankovics László megbízatásátFelpezsdült az élet a Civilek Házában.
2008-02-13A Civil Ház kapuja mindenki előtt nyitva áll!A tapasztalatokról és a 2008-as év programjairól beszél Gere János, a Civilek Háza Közalapítvány kuratóriumának elnöke.
2008-02-06A Civilek HázaKép az épületről és Sztankovics lászlóról, Gere Jánosról.
2008-02-01BrigádhangulatGyűlést tartottak a Civilek Házában, téma: a ház működtetése és a civil szervezetek jövője. Beszámoló.
2008-01-17Csak a civileken múlikSztankovics Lászlóval, a Civil Ház új üzemeltetésvezetője. A közalapítvány fejlesztési terveiről, lehetőségeiről.
2007-12-19Új fejezetet nyitott a Civilek Háza AlapítványSajtótájékoztót tartott 2007. december 12-én a Civilek Háza Alapítvány. Az eseményen bemutatkozott az új kuratórium, és elmondták, hogy új alapokra helyezték a szervezet működését.
2007-10-13Porondon a Civil HázKözgyűlés: Civil Ház és a közalapítvány működéséről; elfogadták a Kandó Kálmán téren épülő intermodális központ megvalósíthatósági tanulmányát; a Rudas szakközépiskola nem indíthatja el új képzéseit; a Rosti gimnáziumban jövő tanévtől lesz táncoktatás és gimnáziumi képzés sportorientációval.
2007-07-16Nincs béke, s lassan már Civil Ház sincs...Győri Mihály, a Civil Ház gondnoka hamisnak és sértőnek találta Gombos István képviselő állításait.
2007-07-12Stadion: vékony jégenBeszámoló a rendkívüli közgyűlésről. Főbb témák: az önkormányzatnak jelképes összegért sem kell a Stadion Kft., Civil Ház Közalapítvány, a dunaföldváriak igénybe vehetik a kórház szolgáltatásait az ellátási terület szélesítése miatt, a DVCSH árbevétel kiesése, Jószolgálati Otthon.
2007-06-19A forrásokról és a kiadásokrólA költségvetést módosító tényezőkről: uszodai külső medence javítása, Civilek Háza Közalapítvány, városüzemeltetés...
2007-06-11Szili: ritka a pozitív példaSzili Katalin (az országgyűlés elnöke) a Civil Ház vendége volt.
2007-04-27Adtak pénzt az uszodánakKözgyűlés, főbb témák: Civil Ház Alapítvány, névtelen árok, megszavazták a támogatást az uszoda külső medencéjének javítására, napközis tábor.
2007-04-26A Civil Ház kurátoraiA Civil Ház Alapítvány ügye még mindig nem rendeződött, a cégbíróság nem fogja bejegyezni az új összetételű kuratóriumot.
2007-03-06Új civilek, új kor?A dunaújvárosi Civilek Háza Alapítványnál bekövetkezett változásokról.
2007-03-03A fogorvosoké lehet a vizitdíjKözgyűlési tudósítás. Főbb témák: önkormányzati bérlakások felújítsása, Realrecht kft., Civilek Háza Közalapítvány módosítása (az elnök Gere János lett), Dunaújvárosi Televízió nem kapott támogatást, a beszedett vizitdíjat a körzetekben helyettesítő fogászok kapják meg.
2007-02-02Új civilek, a régiek helyettViták a Civil Ház, a Civilek Háza Közalapítvány körül. Beszámoló.
2007-01-22Civilek: nincs békességA Civil Ház alapítványának kuratóriumának tagjai az elnök (Katona Ferenc) leváltását javasolják. A polgármesteri hivatalban vizsgálják az alapítvány gazdálkodását.
2006-12-06Meddő vita a civilek házábanCivil Ház Közalapítvány. Milyen szervezetk működnek valójában a Civil Házban? Részletes beszámoló az alapítvány kuratóriumi üléséről.
2006-10-26Kint is, bent is!Problémák a Civil Háza körül.
2006-09-23Családias főzőversenyA Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat főzőversenyt, sakkversenyt rendezett a hajléktalanoknak. Beszámoló a programról.
2006-06-26Napsütéses júniálisJúniálist rendeztek a Civil Házban az Egészségkárosodottakért Alapítvány.
2005-10-04Rendhagyó főzőverseny a Civil HázbanMúlt pénteken nem mindennapi rendezvénynek adott otthont a Martinovics utcai Civil Ház. Ezen a napon a városban élő hajléktalanok vehették bírtokba az épületet.
2005-10-01Egy napig újra emberkéntDunaújvárosban élő hajléktalanok számára rendeztek egész napos programokat a Civilek Háza udvarában. A nyitott napot a Lions Klub a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal közösen szervezte meg. Beszámoló.
2005-06-06Rómaisok vidám szombatjaA Római városrészben negyedik alkalommal rendezték meg a "Vidám Szombat" elnevezésű programot a Civil Házban.
2005-01-25Értékfelmutatás és közérzetVárosmarketing terv volt a téma Civil Ház által szervezett rendezvénynek.
2005-01-20Városmarketing terv - szemléletváltásra van szükségBeszámoló a Civil Házban megtartott forumról, ahol az elkészült városmarketing-tervet vitatták meg a jelen lévők.
2004-10-02Egy nap a hajléktalanokért"Egy nap a hajléktalanokért" elnevezéssel szabadidős napot szervezett a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a Civil Házban. (beszámoló a programról).
2004-06-21Harmadszor jöttek összeAz Egészségkárosodott Emberekért Alapítvány június 19-én harmadik alkalommal rendezte meg az Egészségkárosodottak Napját a Civil Házban.
2004-06-07Római nap, civilbenJúnius 6-án Római városrészi napot tartottak a Civil Házban.
2004-03-08Otthon Segítünk Alapítvány "Olyan mint egy bölcs nagycsalád.Egy szolgálat, amely segít. Nem pénzért, nem becsvágyból, csupán szeretetből.Az önkéntes segítők munkájáról. Jelenleg 11-en vannak. A Civil Házon keresztül érhetők el.
2004-02-16Civil a pályánDunaújvárosban jelenleg 184 bejegyzett civil szervezet működik. A civilek összetartásával Katona Ferenc az önkormányzat civil referense foglalkozik. A Martinovics úti Civilek Házában 19 szrevezet kapott helyet. A házat tavaly július óta a Nagycsaládosok Dunaújvárosi Egyesülete üzemelteti. A Civilek Háza költségvetése csak az intézmény fenntartására elegendő.
2003-12-27Ha mentek is, elpályáztakA Városháza előtti téren készült jégpálya sorsa. Kép.
2003-12-23Jégpálya lesz két helyen isA Városháza téren és az Interspar parkolójában jégpálya készül a nagycsaládosok egyesülete és Civil Ház kezdeményezésére.
2003-12-15Sclerosis multiplex-klub alakult a Civil HázbanA Carpe diem Alapítvány (kulcsi székhelyű) égisze alatt megalakult a Sclerosis-multiplex klub december 13-án a Civil Házban.
2003-11-11A Buborékok Egyesülete szombaton rendezte meg a IV. Városi AA IV. Városi Asztmanapot a Civilházban rendezték.
2003-11-10Parlagfű helyett egészségMegrendezték a IV. Dunaújvárosi Asztma Napot, a Civil Házban.
2003-10-28Civil ház nyitott kapukkalA Nagycsaládosok Egyesülete összefogva más felnőttekkel megalapították az Ifjúságért Egyesületet.
2003-02-11Akik megfizették a tanulópénzt... Civil ház - civakodás utánA Civil Ház alapítványi formában működik, és egy kuratórium működteti majd. A kuratórium a házban lakó szervezetek képviselőiből tevődik össze, eezel szeretnék garantálni, hogy valóban konszenzussal működjön az épület.
2002-12-23Közalapítványként működikA Civil Ház közalapítványként fog működni jövőre.
2002-07-25Áthágható korlátok közöttDunaújvárosbna, a Civil Házban lakossági fórumot tartott a Dunaújvárosi Civil Szövetség és a Zöld Háromszög Mozgalom. A fórum témája: a mozgáskorlátozottak helyzete.
2002-06-10Nyugdíjasok felhőtlen juniálisa a Civil HázbanJúnius 9-én tartották az idei hónap első juniálisát a nyugdíjasoknak, a Civil Házban .
2002-02-15Költözhetnek a civilek. A Nemzetőrség koordinálÜnnepi esemény színhelye volt kedden a Martinovics utca 26-os házszámot viselő egykori óvoda. Kissé átalakítva és megújítva Civil Házként ezentúl a Dunaújvárosban működő civil szervezeteket szolgálja. Az egyik városunkban működő civil szervezetet, a Duna-menti Magyar Nemzetőrséget bízták meg a ház működtetésével.
2002-02-13Megnyílt a Civil HázMegnyílt a Civil Ház február 12-én.
2002-02-05"Civilben" Gombos IstvánnalA Civil Ház működtetésére egyetlen pályázat érkezett a Civil Szövetség részéről, amelyet érvényesnek, de eredménytelennek minősítettek. A Civil Ház ünnepélyes átadása február 14-én lesz. Beszélgetés a Civil Szövetség elnökével, Gombos Istvánnal.
2002-01-11Intézményi Ki mit (nem ) tud?A Munkásművelődési Központ kht-vé alakulása megkezdődött, de még nagzon képlékeny az átalakulás. Az ADU iskola és a Civil Ház sorsa is eldől.
2001-11-23Készülőben a civil ház. Rövidesen a civileké a pályaHamarosan birtokba vehetik a civil szervezetek az ún. civil házat, amely működésükhöz tárgyi feltételeket biztosít majd.
2001-11-02Kell-e nekünk civil ház?Felületesnek találta a kulturális bizottság a civil ház pályázati kiírását
2001-07-05Szállás! Sajnos...A Duna-parton lévő óvodába költözik a most megalakult Civil Ház. Tízmillióból felújítják a lepusztult épületet. -A városban kevés esemény van ezért turisztikailag nem vonzó, és a szálláshelyek sem biztosítottak.
2001-06-30Lesz kincstára az energiánakA közgyűlésen történt: a Civil Ház létrehozására vonaykozó indítványt elfogadták és támogatták 10 millió forinttal; a kereskedelmi iskola jelenlegi formában történő megszűnése is egyhangú döntés volt, az igazgatónő Ráczné Joó Márta; a Versbarátok Klubjának 100 ezer forintot szavaztak meg a"Vízmosta kövek" című CD és kazetta kiadásához.