Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

180 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-03-22Mindig a lakók érdekeit kell képviselni!A Dózsa II. városrészben folytatódott Pintér Tamás polgármester városrészeket, választókörzeteket felkereső sorozata. Ezúttal Gyöngyössy Csabával, az 5-ös választókerület képviselőjelöltjével találkozott. A beszélgetésbe pedig becsatlakozott Mezei Zsolt alpolgármester is.
2024-03-01Kis lépések a város életében, nagyok az emberekébenAki ismeri Mezei Zsolt alpolgármestert, az tudhatja, láthatja, hogy folyamatos és rendszeres közösségifelület-használó. Ha ott érkezik bármilyen jellegű felvetés, bejelentés, akkor amilyen gyorsan csak lehet, orvosolja, megoldja.
2023-01-20A rendezett és tiszta Belváros a cél.Látványos, nagy beruházásokra a tavalyi esztendőben nem került sor, csak kisebb fejlesztésekre és arra, hogy tiszta és rendezett körülmények között tudjunk élni. Erről is beszélt 2022-es esztendőre való visszatekintésében Raduka Zsuzsanna, az 5-ös választókerület önkormányzati képviselője.
2022-10-07Közel hatvan tonna lomtól szabadult meg eddig a város az őszi időszakban2022. október 1-jén Dunaújvárosban a Dózsa városrész négy helyszínén adhatták le a lomjaikat a városlakók. A szokott módon itt is minden helyszínen lehetőség volt az elektronikai hulladékok elhelyezésére is. A lomtalanítás eredménye? 24 tonna feleslegessé vált tárgy, lapra szerelt bútor, használhatatlan ruhanemű.
2022-06-20Egész napos városrészi program volt. Városrészi nap volt a Dózsában: a Digitál és a Gypsy Kings Experience szédületes koncertet adottVárosrészi napot tartottak június 18-án a Dózsa városrészben az önkormányzat és a Resti étterem szervezésében a Dunaferr iskola, a Vasmű út és az OMV benzinkút közötti területen.
2021-09-10Rendkívüli számok jellemezik a lomtalanítást.Folytatódott a dunaújvárosi önkormányzat lomtalanítási akciója. A Dózsa városrész lakói összesen 33 tonna felesleges háztartási és elektronikai hulladéktól szabadultak meg 2021. szeptember 4-én., adta hírül a város weboldala.
2021-07-16Sajtótájékoztató az optikai kábeltelepítési munkálatokról. Rendkívüli sajtótájékoztató a kábeltelepítési munkálatokrólTöbb panasz is érkezett a lakosság részéről az optikai kábelhálózat fejlesztése nyomán kialakult állapotokról városszerte. A fejlemények kapcsán rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Technikum városrészben Szabó Zsolt alpolgármester.
2021-01-15Új parkolókat alakítottak ki a Lilla közbenA dunaújvárosi Dózsa II. városrészben a Margaréta Óvoda mellett, új parkolóhelyeket alakítottak ki
2020-12-04Több helyszínen fásítottak. Több helyszínen fásítottak a városbanDunaújvárosban a Dózsa II. városrészben a Margaréta Tagóvoda melletti területen, a Kertvárosban a Diófa utca sarkán, Óvárosban pedig a '48-as emlékműnél helyeztek el egy-egy facsemetét a DVG. Zrt. munkatársai. A zöldítés mellett a környék megszépítése és a közösségépítés is a meghatározott célok között szerepelt a kezdeményezésben.
2020-11-13Folytatódik a lomtalanítás376 köbméter, azaz 22 tonna lom gyűlt össze az önkormányzat által meghirdetett legutóbbi lomtalanítási akcióban, amely a dunaújvárosi Dózsa városrészben volt.
2020-11-06A szépség ott rejtőzik az apróságokbanRaduka Zsuzsanna közbenjárására Páhi Péter dunaújvárosi képzőművész alkotása díszíti a dunaújvárosi Margaréta Óvoda kerítését és a mellette lévő trafóházat
2020-09-18Margaréta Tagóvoda: megszépült a mosdóA dunaújvárosi Dózsa II. városrészben található Margaréta tagóvodában az egyik kisgyermek édesapja, Nagy Erik azzal a szándékkal fordult Dunaújváros önkormányzatához, hogy amennyiben biztosítják az alapanyagokat, cége, az Aqua-Pipe Therm Kft. felújítja az év(tized)ek alatt meglehetősen leromlott állapotban levő mosdót a földszinti foglalkoztató helyiség mellett. Az önkormányzat pedig partnernek bizonyult mindebben, árulta el az helyszínen Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester
2019-10-12Ismét kupakszívEzúttal a Lilla köznél, a Margaréta tagóvoda mellett helyeztek el kupakgyűjtő szívecskét.
2019-09-27Hagyományteremtés a Dózsa II-benVárosrészi napot szervezett Izsák Máté, a körzet fideszes önkormányzati képviselője.
2019-09-23Városrészi nap volt mindenki számára. Hagyományteremtés a Dózsa II. piknikjénVárosrészi nap volt a Dózsa II városrészben szeptember 21-én. A Corso étterem előtti parkos részen buliztak a környék lakói.
2019-09-17Térköves járda lesz a Köztársaság úton. Dózsa II piknik lesz szombatonNagy erőkkel dolgoznak a szakemberek a Köztársaság úton lévő járda felújításán.
2019-09-05Három városrész rendelői újulnak megNagy léptékű felújítások kezdődtek meg Dunaújváros három városrészének orvosi rendelőiben a közelmúltban. Emiatt a praxisok ideiglenesen új helyre költöznek az átalakítási munkálatok idejére.
2019-08-30A Dózsa II-ben is megújul az orvosi rendelőElkészült a Római városrészi orvosi rendelő felújítása és megkezdik a Derkovits utcai rendelő felújítását is. Emiatt több praxis ideiglenes helyre költözik.
2019-08-30Szeptembertől költözik számos városi rendelőNagy léptékű felújítások kezdődtek meg Dunaújváros három városrészének orvosi rendelőiben a közelmúltban. Emiatt a praxisok ideiglenesen új helyre költöznek az átalakítási munkálatok idejére.
2019-07-23Felújításról, pályázatról esett szó a Dózsa II városrészi bejáráson„Ha már itt vagyunk a moziban, sétáljunk egyet” – fordult Cserna Gábor polgármester Izsák Máté képviselőhöz, s a sétáljunk egyet felszólítás alatt pedig azt értette, hogy a Dózsa mozi felújításának szemrevételezése után kíváncsi arra is, hogy mi és hogy történik a képviselő körzetében.
2019-07-19Körzeti bejárás a Dózsa II városrészbenMegújult az iskola, az óvoda, megoldást keresnek a szelektívek körüli helyzetre.
2019-02-23Csak a járdán volt hely (képaláírás)Sajátos formáját választotta a parkolásnak egy autó február 21-én, csütörtökön, a déli órákban a Dózsa II városrészben. Mivel a Corso étterem előtti parkoló megtelt, a járdát teljes terjedelmében elfoglalva keresztben állt meg, és várakozott, alaposan megnehezítve a gyalogosok dolgát. (teljes szöveg)
2018-07-13Elszaporodtak a rágcsálók?Barta Endre önkormányzati képviselő elmondta, hogy sok lakó kereste meg az utóbbi hetekben az elszaporodott rágcsálók miatt.
2016-01-21Magyar iparvárosok I.: Sztálinváros - Dunaújváros"Bár Magyarországot nem szokás a klasszikus ipari országok közé sorolni, mégis szép számmal akadnak olyan településeink, régióink, amelyek hosszú - több évtizedes, vagy akár évszázados - ipari múltra tekintenek vissza. Első állomásunk Dunaújváros - az egykori Sztálinváros - amely létrejöttét is az 1945 után beindult intenzív iparosításnak köszönheti."
2015-02-00Polgármester úr, milyen évünk lesz?Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere a 2015-ös év feladatait ismerteti.
2015-01-30Milliárdos beruházások várhatókA mostani, hétéves uniós költségvetési ciklusban a megyei jogú városik mintegy 390 milliárd forint forrást használhatnak fel településfejlesztési célokra. Folytatnák a belváros megújulását a Városháza tértől a Barátság városrész felé. A Dózsa II. városrészben a Római városrészhez hasonló beruházást valósítanának meg...
2014-10-10Megújul a Dózsa városrész óvodájaA Margaréta óvoda felújításának története.
2014-08-22Járdák, parkolók, zebrákCserna Gábor polgármester és Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester sajtótájékoztatót tartott parkoló és járdaépítésről, valamint Dózsa iskola kereszteződésének jelzőlámpássá alakításáról.
2014-07-18Több parkoló, szebb környezetBefejeződött a Derkovits utcai nagyparkoló építése.
2014-06-06Több autó fér el a felújított parkolóbanFelújítják a Derkovits utcai nagy parkolót.
2014-04-15Közös virágoskert a panelház tövébenKözös virágoskertet alakítottak ki a Derkovits utca 12-nél.
2011-10-06Problémák úton-útfélen"A Gorkij, Dózsa, Szórád által határolt udvarban parkolási gondok vannak. A Domanovszky teret pedig roncstemetőnek nézik egyesek."
2011-09-06Egy hónap őrségEgy hónap alatt kétszázhatvan bejelentést tettek az augusztus elsejétől működő dunaújvárosi városőrség tagjai. A legtöbb probléma a Római és a Dózsa városrészben adódik. Beszámoló a Rendezett Dunaújváros elnevezésű programról.
2009-11-28Félmilliárd városfejlesztésreA megyei jogú városok között 12 milliárd forintot osztanak fel egy pályázat keretében, Dunaújváros ebből ötszázmillió forintot szerezhet. A pénzből jutna a Kertváros, a Dózsa II, a Római városrész megújítására és a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium felújítására is.
2009-04-24A hét embere: Jelinek TiborSzeretek alkotni a konyhában - beszélgetés Jelinek Tiborral, a Lille Venn és a Lille Döner étterem tulajdonosával.
2009-03-31Az ágy, amely gyógyír a sebeikreA Dózsa városrészben lévő Ceragem központ bezár, mert tulajdonosa nem tudja továbbra is fizetni a költségeket. A "betegek" a polgármestertől várnak segítséget.
2009-02-18A "corsoikrek" egyikeBeszélgetés Bába Attilával a Corso Étterem és Söröző egyik felszolgálójával.
2008-03-12Egyre közelebb a belvároshozA Dózsa II. városrész bemutatása.
2008-03-12Legfőbb gond a parkolásA 6-os számú választókörzet (Dózsa II. városrész) képviselője, Cserna Gábor.
2007-05-05Meleg víz nélkülDunaújvárosban egyszerre tíz helyen volt csőtörés.
2007-04-18Veszélyes lépcsőkA Szórád Márton útról a Dózsa II városrészbe levezető lépcső veszélyes, felújítását hamarpsan megkezdik. Az Aranyvölgyi út-Baracsi út kereszteződéséhez levezető lépcsősor is nagyon rossz állapotban van.
2007-02-21HarangcsendesítésA Dózsa II. városrész lakóinak (akik részt vettek a perben) javára ítélt a megyei bíróság a Krisztus Király Templom harangszava ügyében. A harangozás hangerejét a zajrendelet szerint be kell tartania a plébániának.
2005-05-24A legutóbbi közgyűlés döntéseiŐsztől 14-gyel kevesebb osztály indul az általános iskolákban. A Dunaújvárosi Főiskola a volt fésűsfonoda épületében egy korszerű, könyvtárként is működő "forrásközpontot" alakít ki 100 fő részére. A fejlesztés idén az 1. félévben elkezdődik. Kimondta a közgyűlés a DTV intézmény megszüntetését június 30-ával. Több mint 50 dunaújvárosi lakos kezdeményezésére az Apáczai Cs. J. utca nyugati felét - ahová a katolikus főtemplom nyílik átnevezik II. János Pál pápáról.(A teret eddig Ikarusz térnek nevezték). A kórház ügyének megoldására 3 tagú vizsgálóbizottságot hoztak létre, mely a szünet előtti utolsó ill. a szünet utáni első közgyűlésre terjeszti be javaslatait. Ugyanis a kórház szervezeti (közhasznú társasággá való) átalakítását tűzte ki célul a közgyűlés.
2003-11-04Fiatalos divat, a régi gondossággalA 14 éve működő Komáromi Ruhaház új üzletet nyit a Dózsa Gy. u. 26 alatt. Míg a régi üzlet a közép- és idősebb korosztály üzlete, az új a fiataloknak kínál árút.
1995-05-27Barátság Liget és stadion helyett. Együtt írjuk a város történetét!A jelenlegi Dózsa II. városrész helyén Barátság Ligetet, és stadiont terveztek.
1995-05-06A stadionért dolgoztak. Együtt írjuk a város történetétEgy régi Kohász drukker emlékei.
1991-05-03Mindenkinek üzlet az üzlet.Főszerepre készül a "mellék" út. A "kis"Dózsa György út üzleteiről, távlati fejlesztéséről.
1990-02-27A kishal megeszi a nagyhalat? Könyvet vegyenek.Drucker Tibor a Téka Könyvértékesítő, Könyvtárellátó és Könyvkiadó Vállalat igazgatója nyilatkozik a könyvkereskedelemről, a dunaújvárosi Téka könyvesbolt lehetőségeiről.
1990-02-20Eredményesen működő Derkovits utcai Téka könyvesboltot...A könyvesbolt ünnepélyes átadása, megnyitója.
1990-02-16A könyvesbolt neve: PenteleA Derkovits utcai könyvesbolt névadó ünnepségéről. (február 22.)
1989-11-10Új könyvesbolt. Téka-kötetek.A Derkovits utca 5. szám alatt új könyvesbolt nyílt.
1989-10-17Többen még gondolkodnak. Mszp-alapszervezet alakult.A Dózsa városrészben okt. 12-én MSZP alapszervezet alakult.
1989-07-18Jött, akit érdekelt. A következő lépés: választási program.9 hete félszáz MSZMP-tag beszlgetésével kezdődött annak a Dózsa városrészi politikai klubnak a munkája, amelyből 2 hete megalakult a városrészi alapszervezet. A városban először szervezték meg a városrészi kommunisták pártértekezletét. Varga István nyilatkozik a városrészi pártszervezet titkára.
1989-07-11Városrészi pártértekezlet. Lakótelepi alapszervezet a Dózsa városrészben.23 fős lakótelepi alapszervezet alakult a Dózsa városrészben, melynek 3 tagú ideiglenes vezetőséget választottak. Kongresszusi küldöttjeik: Sárközi György, Kapás Zsolt, Varga István, Szekeres György, szavazati joggal rendelkező küldöttnek választották meg dr. Szamosi Györgyöt. A pártértekezlet időpontja júl. 13. 17 óra, helye a Dózsa Gy.Á.I.
1987-09-18Mi kerül a pultra?A kiskereskedelem áruellátásáról. Adatok.
1987-04-17Megnyugtató válaszokA Hazafias Népfront IV-es körzetének, a Dózsa II. városrész lakóinak felgyülemlett gondjairól tárgyalt a körzet lakossága. Gondok és válasz a kérdésekre.
1987-03-31KépaláírásNévadó ünnepséget tartott csütörtök délután a Dózsa II. városrészi általános iskola, amelyet ezentúl Dózsa György Általános Iskolának nevezhetünk. (nem teljes szöveg)
1987-03-24Nevet kap az iskola (kishír)A Dózsa II. városrészi iskola felveszi a Dózsa György nevet. Fodor Sándor szobrászművész Dózsa Györgyről készült portréját avatják fel az ünnepségen.
1987-01-06Harminc év képekbenFényképek és rövid leírások Dunaújváros utolsó 30 évéről.
1986-01-10Nevenincs iskolák. Majd ha kiérdemeltékAz utóbbi években épült új iskolák miért nem kaptak nevet? Felsorolás. Elemzés.
1985-03-05Nemcsak a per folyik. Igazgató - felmosóronggyal.A Dózsa városrészi és a Castrum városrész új iskoláinak beázási gondjairól.
1984-03-27Pannóavatás. Egy óvoda szebb lesz.A Dózsa II. városrészi 21-es sz. óvoda Móder Rezső festőművész alkotásával gazdagodik. /márc. 27-én avatják./
1983-02-04KépaláírásMunka- és védőruházati cikkeket árusító boltot nyitott kedden a Dunaker a Dózsa II. városrészben, a játéküzlet helyén. A 3 milliós árukészletből 467 ezer forintért vásároltak az első napon. (teljes szöveg)
1983-01-28Rendet tenni a ház körülTanácskozás a Dózsa II. városrész lakóinak problémáiról, javaslataikról a városrész fejlődése érdekében.
1982-11-30Látványos szakaszához érkezett a Munkásművelődési Központ szomszédságában épülő tizenhat tantermes iskola. ...Fénykép és szöveg
1982-07-16Vörösmarty lesz a neveA város három új - Dózsa II., Római II. (kék) és a Béke városrészi I. sz. - és egy régebbi - a Barátság városrészi - általános iskolájának lehetséges neveiről.
1982-01-22Bővítik a telefonhálózatotKomócsin ligeti, a Dózsa II. városrészi, a Táncsics Mihály utcai, a Bocskai utcai hálózat bővítéséről. Jövőre pedig a Béke városrész B-területén.
1981-07-10Autósboltot nyitott a Szórád Márton út 44. alatt, a tízemeletes győri panelházak egyikének földszintjén az AFIT IV. számú Autójavító Vállalata. ...Kép: Üzlet-belső.
1980-07-08KondícióteremA Dózsa II. városrészben, a Derkovits utca 3. számú ház alagsorában, az IKVGV dolgozói számára.
1980-02-29Költözik egy óvodaIdeiglenesen két műszak a Dózsa II. általános iskolában, a castrumi óvodák felújítása miatt.
1980-01-22Nemcsak gyermekmegőrző!A Dózsa II. városrész új iskolájának napközis munkájáról.
1979-12-11KépaláírásAz idei iskolakezdésre elkészült a Dózsa II. városrész kék iskolája, a tornatermet kivéve. A múlt héten befejeződtek a tornaterem építésének és berendezésének munkálatai is, s birtokukba vehették az iskola tanulói a képünkön látható 586 négyzetméter alapterületű tornatermet. Igaz, a hibajegyzék szerint maradt még az építőknek pótolnivalójuk, de ettől mg tornászhatnak a gyerekek. (tejes szöveg)
1979-12-11KépaláírásMár megszokta a szem a látványt: a Dózsa II. városrész utcáiról, üzletsorairól a Római városrész magasba nyújtózó házaira pillanthatunk. Így együtt, akár a testvérek, a fiatalabb lakótelep üdvözlete az idősebbnek. (teljes szöveg)
1979-10-31Elkészült. De...A Dózsa II. városrészben épülő, ill. épült új iskola építési hibáiról
1979-10-01Dózsa II. városrész.19.sz.konyha. A Dunavidéki Vendéglátó Vállalat szerepe a város gyarapításában.
1979-09-07Ünnepélyesen falavatták Dunaújváros új általános iskolájátA Dózsa II. városrészben. 1979. szeptember 4-én 16 tantermes. Igazgató: Győr Zsuzsa.
1979-09-07IskolaköszöntőA Dózsa II. városrész új iskolájának köszöntése.
1979-09-04Jó munkát, jó tanulást!Interjú Győr Zsuzsával, a "kék iskola" - Dózsa II. városrész általános iskolájának igazgatójával.
1979-08-31Csengőszó előtt (képaláírás)A Dózsa II. városrészben felépült általános iskolában néhány nap múlva kezdetét veszi a tanítás. Az új épületben azonban akad még tennivaló: díszítésre várnak a csupasz falak, takarításra a folyosók, berendezésre a szertárak. (nem teljes szöveg)
1979-07-03Ez így nincs készHelyzetjelentés a Dózsa II. városrész új általános iskolájának építéséről.
1979-06-29A múlt nem elégÁltalános szociográfiai tájékoztatás.
1979-05-22Iskolaprogram '79-80Ki jár majd az új iskolába? Csak délelőtt lesz tanítás. Másfél ezer gyerek cserél iskolát! A helyzet csak a Dózsa II. városrész új iskolájának elkészültével javulhat.
1979-05-15KépaláírásAz ablakon kitekintve ilyennek látják a Dózsa II. városrész lakói az épülő 16 tantermes iskolát. A 26-os ÁÉV 3. sz. főépítésvezetőségének dolgozói mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tantermi szárny június 30-ra elkészüljön. (teljes szöveg)
1979-01-26Lesz- e őszre új iskolánk?A Dózsa II. városrészben épülő 16 tantermes iskola épület építése feszített ütemben folyik, más területről is ideirányítottak munkaerőt, hogy a lemaradást behozzák.
1978-12-05Üzletek sajátos szerepkörbenDunaújvárosban működő két Bizományi Áruház tevékenységéről, eredményeiről.
1978-12-01Reflektorfényben az iskolaépítés (képaláírás)A Dózsa II. városrészben épülő, valamint a Castrum városrészben épülő általános iskolák építésének jelenlegi állásáról. (nem teljes szöveg)
1978-11-14Tervrajzokon a harmadik felépítendő iskolaA jelenleg folyó iskolaépítésről és a Béke városrészi harmadik iskolának az elkészült tervéről. Az építést 1980-ban kezdik meg.
1978-08-22Egy év múlva évnyitó (képaláírás)A képünkön látható tizenhat tantermes iskola a Dózsa II. városrészben épül. Az új iskola egy év múlva, szeptemberben már készen várja a kisdiákokat. (nem teljes szöveg)
1978-07-28Az iskolaépítések gondjaiA Dózsa II. városrészben épülő 16 tantermes iskola és a Castrum városrészben épülő huszonnégy tantermes iskola határidő-gondjairól. Sürgető határidők, szállítások, visszaigazolások.
1978-07-14Még az elsők közöttA tervezés és a kivitelezés, a fenntartás nehézségei. Parkrongálók. A Dózsa II. városrész parkosításának visszásságairól. Parkok, játszóterek.
1978-07-07Az Ingatlankezelő és Városgazdálkodási Vállalat... (kishír)Parképítő csoportja tegnap délután közel négy és fél ezer négyzetméter területű parkot és játszóteret adott át a Dózsa II. városrészben. (teljes szöveg)
1978-06-27Zöld utat az iskolaépítésnekA Dózsa II. és a Római városrészben épülő 16 illetve, 24 tantermes iskolaépítés helyzetéről, eredményekről és gondokról. A két helyszín, akadályok építés közben. Sürgető határidők, összefogás és együttműködés.
1978-05-12Híradástechnikai szervíz nyílt a Dózsa II. városrészbenMunkásszövetkezet. Antennaszerelő és központi tv-antennaügyelet.
1978-05-09Épül az iskola (képaláírás)A Dózsa II. városrészben a Dunai Vasmű profiljaiból tizenhat tantermes iskola készül, amely A, B, C szárnyakra tagolódik. Az alapozással a 26-os Építőipari Vállalat munkásai végeztek. A héten kezdik a szerelést. Jelenleg ácsok, betonozók dolgoznak a helyszínen és ott vannak az "iskolások" is, a szakmunkásvizsgára készülő harmadéves építőipari tanulók. Képünkön: befejeződött az alapozás. (teljes szöveg)
1978-03-31Ma nyílik meg az új Bizományi ÁruházA szép új üzlet kétszer nagyobb a régi boltnál. A Dózsa II. városrészben, a Tanácsköztársaság úton. /Ságvári városrészben lévő bolt a jövőben bútor és lakberendezés eladásával foglalkozik./
1978-02-15Szövetkezeti áruház épül DunaújvárosbanHat szaküzletből álló, korszerű bevásárlóközpont készült el a Dózsa városrészben. Az ötödik ötéves terv legnagyobb dunaújvárosi kereskedelmi beruházásaként még az idén megkezdik a szövetkezeti áruház kivitelezését is. Az 1980-ban megnyíló, háromszintes áruház Dunaújváros legkorszerűbb és legnagyobb üzletháza lesz.
1978-02-10Divatház a Dózsa II. városrészben.A közelmúltban nyílt meg a Munkásszövetkezet legújabb üzlete: a Divatház. Elsősorban szezonjellegű ruházati cikkek árusítására ... Kép: Belső felvétel a Divatházról.
1978-01-20Városfejlesztés, oktatási és közművelődési kérdések a testület napirendjénPillantás a közeljövőbe. A városfejlesztés jelene. A szakmunkástanuló-képzés helyzete és feladatai városunkban. A közművelődés irányításának feladatai. A Béke városrész közművelődési intézményei; könyvtár, kultúrkombinát.
1978-01-10Új üzletet nyit a munkássszövetkezetA Dózsa II. városrészben nyílik meg a Fogyasztási és Beszerző Munkásszövetkezet üzlete. Az új bolt megkapja a Vasmű úton megszűnő Mini butik árukészletét.
1978-00-00Új üzleteink.A Dózsa II-ben a Divatház, a Műszaki bolt, a Castrumban a leértékelt fonal-bolt, a Horgász-tanyán a Horgászbisztró.
1977-12-30Elkészült 1977-ben (képaláírás)Több mint hatszáz lakás, orvosi rendelők, ételbár, különféle szaküzletek, élelmiszerbolt és szolgáltató létesítmények épületek meg a Dózsa II. városrészben. A városrész építése 1977-ben befejeződött, s megkezdődött ugyanebben az évben a lakásépítés a Béke városrészben. (teljes szöveg)
1977-12-23Új üzletek a Dózsa II. városrészben (kishír)A Derkovits utca 8. szám alatt: női fodrászat, a 3-as szám alatt pedig férfi fodrászat.
1977-11-29Megnyílt a Gála cipőbolt (képaláírás)A Munkásszövetkezet cipőboltját a Dózsa II. városrészben november 25-én nyitották. (nem teljes szöveg)
1977-11-25Új üzlet (kishír)A Dózsa II. városrészben, a Derkovits utcában nyílik meg a munkásszövetkezet új boltja, a cipő-és bőrdíszmű üzlet. (nem teljes szöveg)
1977-11-22Patyolat-átvevő és fodrászat nyílikKét patyolat-átvevő: a Martinovics utcában és a Dózsa II. városrészben. Fodrászüzlet a Dózsa II. városrészben.
1977-11-18Félezer szakembert várnak a város új egészségügyi és oktatási intézményeiTöbb új intézmény készül el a tervidőszak végéig. 565 dolgozóra lesz szükség. Áttérés az egy műszakos oktatásra. Az épülő intézmények felsorolása.
1977-11-11Elkészült a piros oviA Dózsa II. városrészben néhány nappal az avatás után nyilatkozik az új óvoda vezetője, Werth Antalné. "Összefogott értünk a város..."
1977-11-04Megnyílt a Corso-ételbárA Dózsa II. városrészben, november 2-án. Szabó Gyula, a Dunaújvárosi Fogyasztási és Beszerző Munkásszövetkezet igazgatója adta át.
1977-10-28Megnyílt az Ady Endre Könyv- és Hírlapbolt (képaláírás)Az Őszi Megyei Könyvhetek ünnepélyes megnyitásához kapcsolódva. A Dózsa II. városrészben. (nem teljes szöveg)
1977-10-25Az őszi könyvhetek megyei megnyitója városunkbanAz őszi könyvhetek megnyitója városunkban. A Munkásszövetkezet kezelésében a Dózsa II. városrészben megnyílik az Ady Endre könyv és hírlap bolt.
1977-10-14Könyv- és hírlapszakboltot nyit a munkásszövetkezetŐszi Megyei Könyvhetek ünnepségeiről. Ebből az alkalomból a Dózsa II. városrészben Ady Endre könyvesbolt nyílik
1977-10-04Két új üzletet nyitott a DunakerÜveg-és kerámia szakbolt nyílt a Vasmű úti edénybolt helyén, a Dózsa II. városrészben pedig új háztartási boltot nyitottak.
1977-09-09Új üzlet a Dózsa II. városrészben (képaláírás)Két hete nyílt meg a munkásszövetkezet csemege-jellegű boltja. (nem teljes szöveg)
1977-09-06Piros ovi (képaláírás)Tűzpiros óvodát építettek a Dózsa II. városrész kicsinyeinek. Szeptember végén birtokba vehetik a gyerekek. (nem teljes szöveg)
1977-08-26Októberben megkezdődhet a Béke városrész alapozásaÜlést tartott a városi tanács vb.
1977-08-26Elkészültek a Dózsa II. városrész orvosi rendelői (kishír)A Derkovits utcai lakóépület földszintjén elkészültek a rendelők. (nem teljes szöveg)
1977-08-12Hiányzik a plafon (képaláírás)Hogy áll a Dózsa II. városrész óvodájának építése?
1977-07-29GyermekruhákÚj üzlet a Dózsa II. városrészben. Megnyílik a a Dózsa II. városrészben a Dunaker gyermekruházati boltja.
1977-07-29Átadás előttKincsünk, a lakás. Átadások a Derkovits utcában.
1977-07-26Nem bútorvásár...(képaláírás)A Dózsa II. városrészben lévő kövérházaknál 1977. július 15-én volt az első kulcsátadás. (nem teljes szöveg)
1977-07-15Ezárják a Szórád Márton utat és a Táncsics Mihály utcátRövidesen megkezdődik a II-es hőközponttal szemben, a Szórád Márton út és a Táncsics Mihály utca közötti területen négy kövérház építése, amelynek földszintjén orvosi rendelők, Gelka-szerviz, presszó és néhány szaküzlet kap helyet. A forgalomelterelés a tervek szerint 1978 májusáig fog tartani.
1977-07-08Negyedszerre dolgoznak együtt (képaláírás)A kommunarszki és a városi főiskolások a Szórád Márton úti lakóházak alapozásán és a Dózsa II. városrész tizenhat tantermes általános iskolájának építésén dolgoznak együtt. (nem teljes szöveg)
1977-07-05Új bolt a Dózsa II. városrészben (képaláírás)A Derkovics Gyula utca 7-9.szám alatti élelmiszerüzletről. (nem teljes szöveg)
1977-05-10Új üzletek a Dózsa II. városrészbenKis alapterület, nagy választék. A Dunaker öt új üzletet adott át.
1977-05-06Tervek és gondok a városfejlesztésbenÜlést tartott a városi tanács. Az 1976-os év összegzése. Az 1977. évi városfejlesztési terv. Őszinte szó a gondokról. Köszönet a városépítést segítő társadalmi munkáért.
1977-05-06Termelési tanácskozás a Dunaker vállalatnálNyolc új üzlet a Dózsa II. városrészben.
1977-03-01KépaláírásA Dózsa II. városrész.
1977-02-10Uj városrész épült DunaújvárosbanA pártbizottság napirendjén a városfejlesztés volt.
1977-02-08A Dózsa II. városrészben...(kishír)Elkezdték a kétszáz férőhelyes óvoda építését. A tervek szerint 1977. október 7-ére el is készül. (nem teljes szöveg)
1977-01-07Feladatokkal teli évet kezdett a DUNAKERA karbantartó részleget meg kell erősíteni. Hálózatfejlesztés. A Dózsa II. városrész üzletnyitási tervezete.
1977-00-00A Munkásszövetkezet új üzletei a Dózsa II-ben.Ady Endre Könyv-és Hírlapbolt, Csemege, Gála cipőbolt, Corso Ételbár, Divatház.
1976-12-31Épült 1976-banFényképek: Dózsa II. városrész. AUTÓKER szakbolt. Papíripari Szakmunkásképző Iskola. Erőmű új kazánegysége. Ételbár a dunai szabad strandon.
1976-12-28Játék a betükkel - panelméretbenA városépítészet uniformizálódásának veszélyeiről, a Dózsa-városrész szürkeségéről
1976-12-07Új városrész, átadás előttLassan az utolsó panelek is a helyükre kerülnek Dunaújváros legújabb városrészében, a Dózsa II. negyedben. Kulcsátadás az új esztendő első heteiben. Kép: Az új városrész
1976-08-27Születőben a Dózsa II. városrészKép: Az elkészült házak
1976-08-03Szerelik a "pengeházakat"Kép: Dózsa II. városrész kész épületei. Az idén 348 lakást adnak át az építők.
1976-07-16Áruház, rendelőintézet, 320 lakásElkészült a Szórád Márton úti volt TÜZÉP-telep helyének építési terve. A Dózsa-Szórád-Esze-Táncsics út által határolt területen, a Dózsa út felöli részen kap helyet az új áruház, (3650 négyzetméter, két emelet) Az Esze T. utca felőli részen épül a Vasmű 4000 négyzetméteres szakorvosi rendelője, a két középület között tízemeletes házak lesznek. A házak földszintjén helyet kap: GELKA, körzeti rendelők. Határidő: 1978. vége.
1976-06-15Befejeződött a panelszerelés a Dózsa II. városrész 240 lakásánÁtadás augusztusban.
1976-06-11Épül a Dózsa II. városrészKép: A befejezéshez közeledő épülettömb.
1976-05-25Új óvoda épülMár az oldalpanelokat szerelik össze a Dózsa II. városrészben épülő óvodán.
1976-05-13Uj lakónegyed DunaújvárosbanAz eredetileg stadionnak szánt területen épül a Dózsa II. városrész. 650 összkomfortos lakást, s bölcsődét építenek.
1976-05-07Ülést tartott a városi tanács végrehajtó bizottságaDunaújváros V. ötéves tervét vitatta meg. A városfejlesztés legfontosabb célkitűzései.
1976-04-13FormabontásA Dózsa II. városrész elsőnek elkészült házának erkélyei szokatlan módon kerültek elrendezésre.
1976-03-19Dózsa II. városrész első házaAz első épületnek már a 8. emelete készül. Kép.
1975-12-12Megkezdődött a Dózsa II. városrész építéseAz Apáczai Csere János utca, a Vöröshadsereg útja, a Tanácsköztársaság út és a győri házak által határolt területre felvonultak az építők
1975-12-02Már épül az utolsó ház (képaláírás)A képünkön látható a Castrum városrészben épült utolsó lakóház. A panelszerelők a tizedik emeleti lakások összeállítása után ebből a városrészből végleg elvonulnak, s a jövő év elején megkezdik a Dózsa II. városrész építését.
1975-09-30A Castrumban és a Bocskai utcában már az utolsó házak épülnekA Castrum teljes felépültével kevés építésre alkalmas szabad hely maradt, ezért fokozatosan beépítik a "foghíjakat".
1975-09-26Az utolsó simítások (képaláírás)A Dózsa II. városrész építése még az idén elkezdődik. A földmunkákat már jórészt elvégezték. (teljes szöveg)
1975-07-01A 25 éves Dunaújváros szövetkezeti kereskedelmének távlatai.Dunaújváros az elmúlt 25 év alatt húsz-negyven kilométeres körzet kereskedelmi centrumává vált.
1975-01-21Tervtanulmány városunk jövőjérőlMit érdemes építeni a Vöröshadsereg út felső sarkában?
1974-12-13Színdinamikai városképtervezésDunaújvárosi ötlet - dunaújvárosi megvalósítás. Szint a városképbe!
1974-10-01Könnyűszerkezetű iskola és óvoda épül Dunaújvárosbanhelyben gyártott könnyűszerkezetes építkezéssel készülnek új épületek a városban. 24 tantermes általános iskola a Castrumban ( a pincesori tízemeletes lakóház és a közgazdasági iskola között), a Dózsa II. városrészben pedig egy 200 személyes óvoda, valamint egy 16 tantermes általános iskola.
1974-09-27Eggyel több bölcsődei pavilonA héten elkészült a Dózsa városrészben lévő VI. sz. bölcsőde új pavilonja. Az új épületszárnyat a héten adták át.
1973-11-02Módosították a Dózsa II. városrész beruházási programját.Dunaújvárosban nem építenek több egyszobás lakást.
1972-06-30Milyen irányban fejlődik a város?1976-ra várható az első szanálás. Három fő beépítési terület: Castrum, Dózsa II., Vöröshadsereg útja - Szórád Márton út és a DX út által bezárt háromszöge és a Vöröshadsereg út - DX út-Baracsi út által határolt szakasz. Lehetőségek, tervek, problémák.
1972-04-14Elfogadták a Dózsa II. városrész beépítési tervétA terv szerint 907 lakás épülne a Vöröshadsereg út, a Tanácsköztársaság útja, a Szórád Márton t és a DX út által határolt területen, a Barátság liget területén. Az épületek többsége 9-10 emeletes lesz. 100 férőhelyes óvodát, és tizenkét tantermes iskolát is terveznek.
1970-12-08Egész télen dolgoznak a városépítők1970: 489 lakás, 1971: 636 lakás.
1970-10-06Október 12-15 között megkezdődik a Dózsa György II. városrész első házának összeszereléseA tervek szerint még az idén hat házat szerelnek majd össze.
1970-09-01KépaláírásMáris sok nézője akadt a városi tanács irodaépületének földszintjén kiállított Dózsa György II. városrész beépítési tervének. A szépen kivitelezett, áttekinthető makett azt mutatja, milyen lesz a város északi része 1975-ben. (teljes szöveg)
1970-08-28Közszemlére bocsátják a Dózsa György II. városrész tnulmánytervétA volt Barátság stadion helyén felépülő Dózsa György II. városrész makettjét, helyszínrajzát megtekinthetővé teszik a lakosság számára. A tervek rövid bemutatása.
1970-05-15Előzetes tanulmányterv a városi tanács végrehajtó bizottságának napirendjénSzületőben a Dózsa György II. városrész. Közszemlére teszik a beépítési tervet. Szerves kapcsolat a városrészek között.
1969-10-28Új bölcsőde a Dózsa György úti lakótelepen.Pénteken (október 24-én) átadták a 80 személyes óvodát.
1969-08-29Elkészült a bölcsődeA Dózsa városrész új büszkesége
1968-07-23Nyári szünet az óvodákban és a bölcsődékbenKarbantartások a zárások alatt. Hogyan oldják meg a gyerekek felügyeletét ezen idő alatt? Tervezik a Dózsa György úti lakótelep új, 8. sz. bölcsődéjét, melyet a tervek szerint 1969. március elsején adnak át.
1966-05-24Újabb lakások épülnekA Szórád Márton úton, a volt labdarúgó pályákon hozzákezdtek a D/24/a jelű, 56 lakásos épülettömb összeszereléséhez.
1965-12-03Új utcanevekről döntött a Városi Tanács Végrehajtó BizottságA Dózsa Gy. úti lakótelep, Ságvári II. városrész stb. új utcanevei.
1965-10-05Új iskola és két új orvosi rendelő nyílt a városunkbanÚjtelepi iskola.( Első tanítási nap:1965.10.01) Rendelő a Dózsa György úti lakótelepen és a Castrum városrészben.
1965-07-27Új városrész születik.A Dózsa II városrész beépítési terve. A 32 tantermes iskolától északra, a ma még beépítetlen puszta fennsíkra álmodták meg a tervezők a kb. 14 hektár területű új városrészt. 700 lakásban közel 2800 lakosnak lesz új otthona.
1964-11-07Megalakult a város harmadik lakásszövetkezete (kishír)Csütörtökön.
1964-10-02Megalakul a harmadik lakásszövetkezetA Gagarin és a Batsányi lakásszövetkezetnek összesen 643 tagja van. A Dózsa György úti városrész lakói októberben megalakítják szövetkezetüket.
1964-09-29Elkészült a Dózsa György úti panelház harmadik üteme (kishír)Az építkezésről.
1964-08-28Új lakóházak, önkiszolgálóbolt, óvoda tervein dolgoznak a Tervező IrodábanA Dózsa György úti lakótelepen.
1964-07-31Milyen lesz a Dózsa György úti lakótelepNagypaneles építkezés. A beépítési tervet Kapsza Miklós és Szabó József készítette.
1964-06-26Beemelték az első szobafal nagyságú elemet a Dózsa György úton1964. június 25-én a lakásépítkezés első előregyártott oldalfal eleme a helyére került.
1964-04-07A héten már közel 900 ember vesz részt a Szórád Márton úti távfűtésvezeték építésénA társadalmi munkában végzett építkezés részletezése.
1964-03-27Páratlan huzavona a páros oldalon - avagy előkészületekElőkészületek a Dózsa György úti lakótelep építésére. A nehézségek felsorolása.
1964-03-20A Szórád Márton út közeli és távoli jövőjérőlBeszélgetés dr. Weiner Tibor városi főépítésszel. A napokban bontották le a volt szűrőállomás barakkját. A helyén megindultak a földmunkák.
Városképek, képzőművészeti alkotásokDunaújvárosi kikötő 2-6. kocka, Szöllőssy Enikő: Folyamat 9-16, 27-28, Gulyás Gyula: Csoport 19-26, Kóka Ferenc: Dunaújváros A könyvtár felnőtt részlegében)31-38, Bodnár Zoltán: Csokonai: Dorottya 39-40, E. Tóth Ila: Olvasó nő 41-42, Birkás István: Nadapi ősmasszívum, Nadapi est, Növények 45-48,Sándorfalvi Sándor: Az 1945. évi földosztás 49-50, Szegedi Zoltán: Ásatás 51-52, Házsor 53-54, Kádár György: Sztrájkőrség 55-56, P. Csasztka Ilona: Várakozás 59-60, Pálfalvi HJános: Furcsa emlék 61-62, Szabó Zoltán: Egzekució 63-64, Birkás István: ES-03, ES-04 65-66,Pálfalvi János: Versolvasó nő 67-68, Birkás István: Hegylánc II. 69-70, Mustó János: Ballada 71-74, Mustó János: Csendélet 75-76,Dózsa II. városrészi 16 tantermes iskola 10-17, Béke városrészi építkezések, épületek 24-59, Kertvárosi lakóépületek, háttérben a Béke városrész 18-23, Makarenko emléktáblája a kertvárosi Makarenko utcában, a bölcsőde falán 60-61, Somogyi József:Aratók 62-69, 76-79, Friedrich Ferenc: Kapcsolatok 70-75.
Dózsa városrész (kép)Emeletes panelházak tövében parkoló autók a Dózsa városrészi lakótelepen
Dunaújváros Megyei Jogú Város óvodái 2003.Kiadvány Dunaújváros Megyei Jogú Város óvodáiról. Az óvodák bemutatása.