Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

31 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2018-02-21Szilánkok: versek, esszék, aforizmák egyetlen esténA Dunaújvárosi Kulturális Egyesület és a városi József Attila Könyvtár rendezte meg csurdu Balogh Márta könyvbemutatóját február 19-én, hétfőn este a könyvtár előadótermében.
2018-02-20Szilánkokról a könyvtárban (képaláírás)A Dunaújvárosi Kulturális Egyesület szervezésében február 19-én, hétfőn este a József Attila könyvtár emeleti előadótermében mutatták be Balogh Márta tavaly megjelent, Szilánkok című kötetét, amely Páli Zsuzsanna Zsibi emléke előtt tiszteleg. (teljes szöveg)
2016-03-14A tizedik, jubileumi évbenMárcius 9-én az Intercisa Múzeumban tartotta jubileumi tisztújító közgyűlését a Dunaújvárosi Kulturális Egyesület. A szervezet új elnökének Kozma Erzsébetet választották.
2015-08-00Aranka nyert és nyaraltBeszámoló Kővágó Zoltánné Aranka nyaralásáról, amit a "Városunk hétköznapi hősei" című pályázaton nyert.
2015-02-00Aranka mosolygott, figyelmes volt és győzőttA Dunaújváros Info által meghirdetett "Városunk hétköznapi hősei" pályázaton Kővári Zoltánné, Aranka, a Dunaújvárosi Kulturális Egyesület jelöltje diadalmaskodott. A győztes portréja.
2014-12-00Városunk hétköznapi hősei...Az InfoDunaújváros versenyt hirdet a város hétköznapi hőseit keresve. Négy jelölt bemutatása: Czuppon Éva, Halászné Sipos Mária, Kővári Zoltánné és Mártonné Nagy Erika.
2012-11-13Kreatív PalettaA Dunaújvárosi Kulturális Egyesület közösen a Dunaújvárosi Főiskola andragógia szakos hallgatóival november 15-én útjára indítja a Paletta Kulturális Szabadegyetem előadássorozatot.
2012-11-09Paletta Kulturális SzabadegyetemA Dunaújvárosi Kulturális Egyesület a DF andragógus hallgatóival közösen 2012. november 15-én, délután 4 órai kezdettel indította útjára a Paletta Kulturális Szabadegyetemet.
2012-06-04Időutazás Boróval, hozzá Guráblival"A „HÍD” Egyesület Marketing Klubja, a DF Gazdálkodástudományi Intézete, valamint a Dunaújvárosi Kulturális Egyesület közös rendezvényeként május 30-án Miskolczi Miklós íróval, városunk díszpolgárával, egyúttal „városunk hírvivőjével” — miként a programot címkézték a szervezők — találkozhattak az olvasók."
2012-04-16Cimborák a mozibanA Dózsa Mozicentrumban található Civil Közösségi Téren a Dunaújvárosi Kulturális Egyesület rendezvénysorozata keretében, a Könyvtárosok Világnapjához kapcsolódóan bemutatkozott a József Attila Könyvtárban működő Cimbora Klub. Beszámoló a Cimbora klub kihelyezett, nyilvános foglalkozásáról.
2011-11-04Magunknak csináljuk a kultúrát...Tisztújító közgyűlés a Dunaújvárosi Kulturális Egyesületnél.
2011-03-04Levéltár és enciklopédia a városnakA Dunaújvárosi Kulturális Egyesület (DKE) terveiről.
2010-05-28Az ifjúság a rendszerváltás óta háttérbe szorultA Dunaújvárosi Kulturális Egyesület a viselkedéskultúra javításáért is síkra száll.
2008-11-10Szobrok a dzsungelbenBeszámoló a Dunaújvárosi Kulturális Egyesület közgyűléséről, ahol szó esett az Intercisa Múzeum régészeti ásatásairól, kultúra és civilekkapcsolatáról a kistérség településein.
2008-07-01A kultúra katalizátor lehetA kistérségi civil szervezetek, egyesületek összefogása jött létre, amelynek célja hogy segítsék a közös kulturális tevékenységek szervezésében, pályázatok indulásában.
2008-06-13Gazdag kulturális örökségCivil szervezetek együttműködése a kistérség kultúrájáért. \'A civilszervezetek és a kultúra kapcsolata\' a kistérség településeinek kulturális életét összegző írás, a civilekkel, és a polgármesterekkel folytatott beszélgetések alapján.
2008-02-08Korának elismert művésze voltFelújítás előtt áll a Domanovszky-freskó. Az alkotást utoljára 1990-ben restaurálták. Műleírás.
2008-02-04Fogadjuk örökbe!A dunaújvárosi szoborpark jövője bizonytalan. Beszámoló az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület dunaújvárosi szervezetének klubnapjáról.
2007-12-17Beljebb a Martinász szoborral!Beszámoló a Dunaújvárosi Kulturális Egyesület közgyűléséről. Főbb témák: a városstratégiai terv kultúrára vonatkozó részei, a kulturális koncepció, a Dunaferr főbejáratát díszítő Domanovszky-freskó restaurálása, a Martinász szobor méltó elhelyezése.
2007-07-11Hedonista reneszánsz - kérdések és tényekDunajváros városstratégiai terve, a kultúra szepontjából (Dunaújvárosi Kulturális Egyesület).
2007-03-20ProgramegyeztetőkA Négy Évszak Fesztiváliroda munkájáról, a másfél éves működésük tapasztalatairól.
2007-02-20Van még mit emelni a nívónA Dunaújvárosi Kulturális Egyesület tevékenységéről.
2007-02-06Erősödik a zene képviseleteHárom zewnei, egy színházi, egy képzőművészeti, egy nyugdíjas-egyesület, valamint a kezdeményező Dunaújvárosi Kulturális Egyesület létrehozta a Dunaújvárosi Közművelődési Tanácsot (DKT). Februártól működik.
2007-01-09Hiányos a műalkotások jegyzékeA Dunaújvárosi Kulturális Egyesület december 7-i közgyűléséről.
2006-10-10Mi volt? Mi van? Mi legyen?A kultúráért egyesültek teendői. A Dunaújvárosi Kulturális Egyesület szeretné újjáéleszteni a Dunaújvárosi Közművelődési Tanácsot.
2005-10-14PénztelenülBeszámoló az önkormányzat kulturális bizottságának üléséről, fórumáról, ahova a város kulturális életének szereplőit is várták.
2005-09-27Megalakult a Dunaújvárosi Kulturális EgyesületSzeptember 21-én a Munkásművelődési Központban a kultúra társadalmasításáért tenni akarók egyesületté szerveződtek.Az ötlet Szögi Csabától származott (a Dunaújváros Táncszínháza vezetője), aki a kulturális rendezvények összehangolatlanságát tapasztalta. Ennek kiküszöbölésére fesztiváiroda létrehozását szorgalmazta. Az egyesület nyitott. Az elnök Klein András Miklós lett, elnökségi tagok: Knódel Mária, Szente Tünde, Balogh Zoltán. A Felügyelő Bizottság elnöke Borsos Bea, tag Matussné dr. Lendvai Márta, Kiss Krisztina. A Négy Évszak Fesztiváliroda létrehozásáról is szavaztak, Gulácsi Zoltán vezeti, s egyúttal az egyesület titkári teendőit is ellátja.
2005-09-26Egyesület a térség kultúrájáértSzeptember 21-én megalakult a Dunaújvárosi Kulturális Egyesület a Munkásművelődési Központban. Beszámoló.
2005-09-23Megalakult a Dunaújvárosi Kulturális Egyesület2005. szeptember 21-én. A szervezet elnöke Klein András Miklós.
Dunaújvárosi Kulturális EgyesületAz egyesület története, tevékenységei. (Készült: 2012 márciusában).
Tiszta.eu - Tisztalap, tisztacivil, tisztakultúra, tisztamozi, tisztasportA dunaújvárosi civil élet honlapja, bemutatása, megismertetése. "Egyszerű a céljában, ami nem más, mint a civil élet azon részének bemutatása, amely nem a "Civil álarc" mögé bújt politika, hanem a hétköznapi emberek mindennapi ügyeivel foglalkozó gondolatok, tevékenységek, önkéntes szervezetek bemutatása."