Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

352 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2022-12-16Kincseket rejt a József Attila Könyvtár Médiatára. Múltunk eseményei mindenki számára visszanézhetők (7.)Szirmai György a helyi televízió régi híranyagai közül válogat. A sorozat 7. része
2022-12-00Múltunk eseményei mindenki számára visszanézhetők (8.). Kincseket rejt a József Attila Könyvtár MédiatáraÉrdekességek a József Attila Könyvtár Médiatárából, a sorozat utolsó része. QR-kódos leolvasást követően megnézhető az 1997-es Mikulás-híradó; 1994-es szilveszteri adás; műsorvezető-kereső akció 1998-ból és az 1990-es szilveszteri művészeti magazin.
2022-10-00Múltunk eseményei mindenki számára visszanézhetők (6.). Kincseket rejt a József Attila Könyvtár MédiatáraÉrdekességek a József Attila Könyvtár Médiatárából. QR-kódos leolvasást követően megnézhető egy 1989-es október 23-i ünnepség, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola diákjainak 1956-os műsora és a Paletta című kulturális magazin karácsonyi adása.
2022-09-00Múltunk eseményei mindenki számára visszanézhetők (5.). Kincseket rejt a József Attila Könyvtár MédiatáraÉrdekességek a József Attila Könyvtár Médiatárából. QR-kódos leolvasást követően megnézhető egy riport Lukácsházi Győző tubaművésszel; Kertész Viktória riportja Koltai Róbert és Pogány Judit színészekkel; valamint Kertész Viktória riportja Kiss Tibor zenésszel.
2022-08-00Múltunk eseményei mindenki számára visszanézhetők (4.). Kincseket rejt a József Attila Könyvtár MédiatáraÉrdekességek a József Attila Könyvtár Médiatárából. QR-kódos leolvasást követően megnézhető Mlinkó Gabriella és Stossek Mátyás riportjai a Dunai Vasmű alsóörsi üdülőjéről; Bródi Emília riportja Gurisatti Lilláról a Gyermekszoba című műsorban és Szüts Ildikó riportja az iskolakezdés előtti bevásárlásról 1986-ból.
2022-07-00Múltunk eseményei mindenki számára visszanézhetők (3.). Kincseket rejt a József Attila Könyvtár MédiatáraÉrdekességek a József Attila Könyvtár Médiatárából. QR-kódos leolvasást követően megnézhető Pekarek János interjúja Szilágyi János műsorvezetővel, Kertész Viktória beszélgetése Hofi Géza humoristával és Fodor Endre riportja Fábry Sándor humoristával.
2022-06-03Valódi kincseket rejt a József Attila Könyvtár Médiatára (2.)Szirmai György a dunaújvárosi József Attila Könyvtár Médiatárának anyagából szemezget
2022-05-00Múltunk eseményei mindenki számára visszanézhetők (2.). Kincseket rejt a József Attila Könyvtár MédiatáraÉrdekességek a József Attila Könyvtár Médiatárából. QR-kódos leolvasást követően megnézhető az acélgyártás 40 éves évfordulójára készített összeállítás, a Kicsi hengerész készítése és felvétel az első Bringatúráról. A Médiatár is bekerült a helyi értékek közé.
2022-04-00Múltunk eseményei mindenki számára visszanézhetők. Kincseket rejt a József Attila Könyvtár MédiatáraA József Attila Könyvtár Médiatárának bemutatása. Ismertető a hazai helyi televízió hőskoráról és a Dunaújvárosi Televízió kezdeteiről. QR-kódos leolvasást követően megtekinthető egy Borovszky Ambrussal, a vasmű legendás vezérigazgatójával készült interjú.
2021-10-09Volt egyszer egy tévé, volt egyszer egy újvárosBeszámoló a József Attila Könyvtárban megrendezett Időutazás - A Dunaújvárosi Televízió bemutatja... című előadásról. "„Mai ésszel visszagondolva hihetetlen, de tényleg így volt: zabáltak minket az emberek” – foglalta össze tömören és őszintén a helyi televíziózás első, kezdeti éveit a csatorna akkori főszerkesztője, Eördögh Bertalan, aki mellett Bíró Béla, Jakab Klára, Kertész Viktória, Szirmai György, Szűts Ildikó, Vukovics Árpád emlékezett a hőskorra."
2021-09-30Időutazás, mese és várostörténetA József Attila Könyvtár is csatlakozik az országos könyvtári napokhoz, így október 4–10. között különféle ingyenes előadásokkal várják a látogatókat.
2019-02-14Tele van műsorötletekkel, energiával: felvétel indul!A közelmúltban változás történt a dunaújvárosi D+Tv élén. Főszerkesztőként Horányi Beáta vette át a televízió szakmai irányítását, amely az országban helyi tévéként egyetlenként sugároz full HD minőségben adást.
2018-07-30Már elkezdték feldolgozni a régi televízió archívumátMár nem sok idő kell hozzá, hogy tallózhassunk a Dunaújvárosi Városi Televízió (DTV) 1985–2004 közötti felvételeinek archívumában. A József Attila Könyvtár munkatársai legalábbis ezen munkálkodnak.
2017-10-20Digitális térkép mutatja a beruházásokat. Dunaújváros támogatja Székesfehérvárt az EKF-pályázatonKözgyűlés: intézmények felújításáról, internetes térkép létrehozásáról, és több nagyberuházás előkészítéséről is határoztak a képviselők az októberi közgyűlésen. A József Attila Könyvtárnak 2,5 millió forintot biztosítanak informatikai fejlesztésre, ezáltal a régi városi televízió digitalizált archívumát fogadhatja, tárolhatja, és elérhetővé válna.
2017-06-08Elismerték a munkájukat. A köz biztonságáértVéget ért a közbiztonsági hónap. A rendezvénysorozat záróakkordjaként elismerő okleveleket és értékes tárgyjutalmakat (karórákat) adtak át június 7-én, szerdán hálából a legjobbak egész éves munkájáért. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság részéről az elismerést Fekete Mihály rendőr alezredes, a Dunaújvárosi Vízirendészeti Rendőrörs részéről Béres Ferenc rendőr őrmester, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Kirendeltségének részéről Beke Krisztina adminisztrátor, Dunaújváros Hivatásos Tűzoltóparancsnoksága részéről Vódli Györgyné adminisztrátor, a Létesítményi Tűzoltóságok VÉD-SZ részéről Dömötör Tamás létesítményi tűzoltó, Fodor Sándor létesítményi tűzoltó, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet részéről Balázs Péter bv. dandártábornok, a Dunaújvárosi Mentőállomás részéről Szabó Csaba mentőápoló, a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi szervezetének részéről Geistné Erdélyi Júlia adminisztrátor vehette át az elismerést. A civil szférában, a bűnmegelőzésért, illetve közbiztonságért végzett tevékenységének elismeréséért, a dicsérő oklevelet és a tárgyjutalmat dr. Máté Ágnes, Juhász Attila, Gyöngyösi Péter. A polgárőrségek részéről Salpauerné Varga Éva, a Pannon Polgárőrség polgárőre, Tőke Imre, a Táborállási Polgárőrség polgárőre, Major Attila, a Városvédő Polgárőrség polgárőre, Lovasi Jenő, a DUPENT Polgárőrség polgárőre, a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület részéről Méninger János elnök, a Dunaújvárosi Honvéd Civil Klub részéről Mészáros Gábor nyugalmazott honvéd százados a díjazott.
2016-10-21Digitalizálják a filmeket (kishír)A Dunaújvárosi Városi Televízió archívumának (1985-2004) digitalizására meghirdetett közbeszerzés nyertese nettó 17,85 millió forintért végzi majd el. (teljes szöveg)
2015-12-21Felújítás, támogatásNegyvenkét témakörben döntött a közgyűlés az idei év utolsó ülésén.
2015-02-24A DTV-archívumA Dunaújvárosi Városi Televízió (DTV) 1985-2004 közötti felvételeinek archívumát jelenleg a József Attila Könyvtárban őrzik. 2014 augusztusában Grábics Gábor a CornerTrade Kft. tulajdonosa adományként az önkormányzatra ruházta, annak jogaival együtt. Most az önkormányzatnak kell döntenie további sorsáról.
2013-02-01Komatál-2012Az Info Dunaújváros, a Dunaújváros című közéleti lap és a Dunaújvárosi Televízió közös karácsonyi segélyakciójáról.
2012-08-01Csak a pince bővíthetőNem lehet téliesíteni a Corner Café teraszát, ezért a pinceszinten a konyha bővítését tervezik. A vendéglátóegység és az önkormányzat között 2010-ben kötött megállapodása (a Corner Café tulajdonában lévő DTV archívum jelentős részét átadja az önkormányzatnak) lejárt.
2012-03-22Közéletünk hírmondójaTribolt Lajos, a Fejér Megyei Hírlap újságírója március 21-én Penna Regia Díjat kapott. 1978-ban kezdte újságírói pályafutását a Dunai Vasmű szerkesztőségében, a nyolcvanas évek elején átkerült a Dunaújvárosi Hírlaphoz, és az ő nevéhez is fűződik a Dunaújvárosi Városi Televízió megalapítása, ahol 1984-től felelős szerkesztő 1989 nyaráig.
2011-11-09Televízió: élőben a főiskoláról"Ünnepélyes keretek között, közös tájékoztatón rajtolt a városi televízió első élő adása a főiskoláról a közelmúltban."
2011-11-05Kapcsoltam: itt az élő adásA Dunaújvárosi Főiskola stúdiójából sugározhat élő adást a városi televízió.
2011-11-02Városi TV: csapó!A pénteki sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitóval újabb mérföldkövéhez érkezik az önkormányzati médiakoncepció gyakorlatba ültetése.
2011-03-14A helyi médiabirodalom alapköveiKözgyűlési döntés alapján a két helyi tévé (Dunaújvárosi Városi Televízió és a DSTV) összeolvad, a Média Duna Invest Kft. műsorkészítő lesz, önállóan nem tart fenn csatornát. A kft. ügyvezetője Stossek Mátyás helyett Varga Richárd lesz.
2011-03-04Helyi média: költséghatékonyanÚj városi médiakoncepció alapján. Interjú Varga Richárddal, a koncepció elkészítőjével.
2010-06-25Média-fronton együtt a főiskolávalA város és a Dunaújvárosi Főiskola média-együttműködés tervezetéről.
2010-06-23Archívum ide, terasz odaA DTV archívuma - több mint ötezer kazetta - 1984-től 2004-ig tartalmazzák a város tulajdonképpeni történetét. Az archívum a megállapodások alapján a József Attila Könyvtárba kerül.
2010-06-14A városé lett az archívumBeszámoló a közgyűlésről: élményfürdő (kép), szakvélemény készül a város és a Dunaújvárosi Főiskola együttműködéséről egy új konstrukcióban üzemeltetett helyi rádió és televízióról, a Corner kávézó bővítheti a teraszt így a DTV archívuma a városé lesz, amelyet a József Attila Könyvtárban helyeznek el, háziorvosi körzetek, a város tagként csatlakozik a Közép-Európai Önkormányzati és Területfejlesztési Szövetséghez.
2010-04-14Egyelőre nem lesz meg a tv-archívumÖsszeült a gazdasági bizottság.
2010-03-17Sokféle támogatásról döntött a testület41 napirendi pontot vitatott meg a közgyűlés. Drágulnak az önkormányzati lakások és üzletek bérleti díjai.
2010-03-13Fedett terasz a téren, avagy egy engedélyügyA DTV archívuma és a Corner Cafe terasza. A döntés egyelőre az Kulturális Örökségvédelmi Hivatal kezében van.
2010-03-11Egy teraszért cserébeA DTV archívuma, a több mint ötezer adathordozóból álló anyag a könyvtárba kerül, a tulajdonos pedig a jelenlegi városi tévét is működtető Média-Invest Kft lesz.
2010-03-04Múltunk képei"Kis szerencsével heteken belül megoldódhat az egykor városi tulajdonban működött Dunaújvárosi Televízió hang- és képarchívumának ügye." Az archívum jelenleg Grábits Gábor tulajdonában van. "Ha létrejön a szerződés az önkormányzattal, akkor az 5516 adathordozót tartalmazó archívumot átadjuk a városi könyvtárnak."
2010-01-23Veszteségkezelés - ismételni akarnakVeszteséges a városi tévét működtető Média Duna Invest Kft.
2010-01-21Vége a sportcélú támogatásoknak"A gazdasági válság miatt a város szabályozni kívánja a többségében önkormányzati tulajdonú vállalatok támogatási gyakorlatát. A határozat szerint: a társaságok... a továbbiakban sportcélú támogatást nem nyújthatnak."
2010-01-06Komoly a kétely: kinek kell a DTV?Olvasói levél (Dr. Kováts Patrícia) a Dunaújvárosi Városi Televízióról (DTV).
2009-10-16Elfogadhatatlan költségvetési elvekKözgyűlési témákról: költségvetés, támogatások, a Corner kávézó fedett terasza, a DTV archívuma.
2009-06-17Közvélemény-kutatásról szavaztakDr. Dorkota Lajos alpolgármester kezdeményezésére közvélemény-kutatást végeznek majd a a lakosság körében Dunaferr Zrt.-vel való kapcsolatról. Ennek elvégzésére ajánlatokat kérnek több cégtől. A képviselőknek nem sikerült megválasztaniuk a városi tv-t működtető Média Invest Kft. ügyvezető igazgatóját. de megszavazták, hogy a cég felügyelőbizottsága vizsgálja meg a kft. anyagi helyzetét. Szeptembertől új igazgatója lesz a Dózsa általános iskolának: Tóth Györgyné, és a Gárdonyi általános iskolának: Tóthné Hoboth Mária. Ajövőben a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat minen évben egy civil is megkaphatja a két rendős és egy tűzoltó mellett.
2009-03-12Tető alá hozott ügyekAz ISD Dunaferr 200 millió forinttal támogatja az önkormányzatot, amelynek kifizetését októberre halasztaná. A város négy részletben kérné a pénz kifizetését. További javaslatok a közgyűlésen: DTV, szennyvíztisztítás...
2009-02-13Megveszik a helyi tévétA közgyűlés elfogadta azt a javaslatot, ami szerint a helyi televíziót százszázalékos önkormányzati tulajdonú társaság üzemeltetné a jövőben.
2008-11-29Ügyészségi levél ment a hivatalnakVizsgálja az ügyészség, hogy milyen körülmények között vásárolták meg a városi tévé (DTV) berendezéseit.
2008-10-31Rákosi Mátyás szellemeKözgyűlés: európai uniós pályázat, amelyen a város 1 millió euróhoz juthatna - amiből megépülhetne az új kikötő és a hozzá tartozó logisztikai centrum. A dunaújvárosi tévé (DTV) száz százalékban önkormányzati tulajdonú lesz.
2008-10-15Milyen a jó helyi televVÍZIO?A legilletékesebbeket kérdezték: a nézőket.
2008-10-02Az vessen rájuk követDunaújvárosi Televízió, hogyan tovább? Beszélgetés Fodor Endrével, a DTV korábbi főszerkesztőjével.
2008-09-12DTV: nem jelent Dorkota-tévétA Dunaújvárosi Televízió technikai eszközeit megvásárolta a Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt.
2008-08-06Kamerákat vittek el a DSTV-ből a betörőkJúlius 24-én, csütörtök reggel derült ki, hogy az éjjel betörők jártak az épületben. Egy percre sem állt le az adás.
2008-07-30Televíziótlanul...A Dunaújvárosi Televíziónak még mindig nem dőlt el a sorsa. A dolgozók visszadátumozott felmondólevelet kaptak.
2008-06-21Közgyűlés: több témát elnapoltak képviselőinkKözgyűlési beszámoló (DTV, kötvénykibocsátás).
2008-06-09Egy kis műsorszünet?!Dunaújvárosi Televízió. Dunaújváros megszüntette a Duna-Mix Televíziós Kft-vel 2006. október12-én megkötött helyi televíziós műsorszolgáltatási szerződést.
2008-05-28A szokásos: patthelyzetDunaújvárosi Televízió. Hogyan tovább?
2008-05-28Kertész Viktória kalácsaiA Dunaújvárosból indultak sorozatban Kertész Viktória, a DTV egykori műsorvezetője mesél magáról, pályájáról.
2008-05-27DTV: nem lesz műsorkészítésHatározatlan időre felfüggesztik a műsorkészítést.
2008-05-26Szekeres: nem!Közgyűlés: Dunaújvárosi Televízió (DTV).
2008-05-22Pénz, kötvényekből, sok pénz, televízióraAz egykor felszámolt Dunaújvárosi Televízió utódjáért százmillió forintot fizetne a város. A közgyűlés témáiról.
2008-05-14Késik a kötvénykibocsátás?Három kérdés dr. Dorkota Lajos alpolgármesterhez. A kötvénykibocsátásról, a televízió megvásárlásáról, a szabadstrandról.
2008-05-05Tévé: újra városi lesz a privatizált médium?Dunaújvárosi Televízió sorsáról, lehetőségekről.
2008-04-29Az igazi műsort nem ők csináljákA Dunaújvárosi Televízió munkatársai úgy döntöttek, hogy amíg nem kapják meg járandóságaikat a műsorkészítő cégektől, addig nem készítenek szerkesztett műsort.
2008-03-31Tévé: Szekeres eladná, a város megvásárolná?A Dunaújvárosi Televízió eladásáról.
2008-03-26Tévés tánclépésekÚjra önkormányzati kézben működhet a Dunaújvárosi Televízió.
2008-02-28Tévészékház, cserébeA Partvédelmi Vállalat telkének jelentős részére vevő lenne a Pomázi Csaba érdekeltségébe tartozó Energott Kft., cserébe a Kodály úti tévészékház épületét, illetve 25 millió forint plusz áfa összeget fizetnének a városnak.
2008-02-16Nincs szívesség - nincs ingyen irodaKözgyűlés: a DTV archívuma, a privát vasműs parkoló ügye, megszűnik Csongor György (nyugállományba vonult önkormányzati referens) szívességi irodahasználata a hivatalban.
2007-12-06Hívták vagy nem jött?Az elsőfokú bíróság a Duna-Mix Kft. kontra helyi önkormányzat ügyében döntött. Beszámoló az ügyről.
2007-11-10Börleszk, avagy harc a tv-archívumértMegvan a DTV archívuma. Jelenlegi tulajdonosa a Corner Trade Kft. (Grábics Gábor, Pinczési István tulajdonosok).
2007-11-09Itt az archívum..., de hol is?Közgyűlés: a DTV archívumát nem találják.
2007-11-08Volt, nincs archívum!Hol van a Dunaújvárosi Városi Televízió archívuma?
2007-11-03Városi televízió: lesz archívuma?Hamarosan lezárulhat a Dunaújvárosi Televízió archívumának a sorsa, jogilag az önkormányzathoz kerülnek. A végleges helyük még bizonytalan.
2007-10-30Televízió - kinek, mikor, melyik?Újabb olvasói levél a DTV történetéhez.
2007-10-20DTV - na de melyik is?Olvasói levél Bernáth Zsolt "Volt egy tévé" című írására.
2007-10-13A nincs/van televízióA Dunaújvárosi Televízió jelenlegi helyzetéről. A helyi televízió története.
2007-10-10Volt egy tévéA Dunaújvárosi Televízióról.
2007-06-28DTV vagy DS TV?A közgyűlés dönt, hogy ki fogja tudósítani az üléseket.
2007-06-08Közgyűlési gyorstalpaló szerkesztési elvekbőlA DS Televízió és a DTV is közvetíti a helyi közgyűlést.
2007-03-03A fogorvosoké lehet a vizitdíjKözgyűlési tudósítás. Főbb témák: önkormányzati bérlakások felújítsása, Realrecht kft., Civilek Háza Közalapítvány módosítása (az elnök Gere János lett), Dunaújvárosi Televízió nem kapott támogatást, a beszedett vizitdíjat a körzetekben helyettesítő fogászok kapják meg.
2007-01-24Stabil költségvetési év?!Az idei költségvetés várható hatása a kulturális intézményekre (Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, Munkásművelődési Központ, Intercisa Múzeum, Dunaújvárosi Televízió). A kulturális és oktatási iroda költségvetése a tavalyi 127 millióról, 75 millió forintra csökkenne.
2007-01-19Alkusznak a DTV-s archívumraKözgyűlés. A városi televízió archívum anyagának eladásáról.
2007-01-17Mennyit ér az archívumA felszámoló biztos felajánlotta megvételre az önkormányzatnak a Dunaújvárosi Televízió 5500 kazettán tárolt - 30 év - hang- és képanyagát. A árosi vezetés egyetért abban, hogy meg kell vásárolni, de eltérőek a vélemények az anyag vételáráról.
2006-11-22Tízmilliót kapnakA munkaügyi pert nyert négy volt Dunaújvárosi Televízió dolgozóinak a bíróságon megítélt összegnek a hetven százalékát - közös megegyezés alapján -kifizeti az önkormányzat. Beszámoló az ügyről.
2006-10-13Új irányt vett a városi tévéVáltozások a Dunaújvárosi Televízió vezetésében. Beszélgetés az új főszerkesztővel, Fodor Endrével.
2006-10-10Hazádnak rendületlenülTörténelmi, honismereti vetélkedő diákoknak. A Hét Nap szerkesztősége és a Dunaújvárosi Televízió a Honvédelmi Minisztérium támogatásával 10 fordulós vetélkedő...
2006-09-09A DTV volt dolgozói várhatnak pénzükreMég mindig nem zárult le a DTV munkaügyi pert nyert dolgozóinak ügye. A négy dolgozónak mintegy 20 millió forintot ítéltek meg, de a felszámolás alatt álló DTV nem tudta kifizetni. Részletes leírás az ügy jelenlegi helyzetéről.
2006-07-18Húszmillió - elnapolvaA Dunaújvárosi Városi Televízió négy dolgozójának, a munkaügyi perek során megítélt 20 millió forint kifizetéséről nem született döntés. A közgyűlés szeptemberre napolta a döntést.
2006-07-07Fizethet a városA Dunaújvárosi Televízió munkaügyi pereiben öt dolgozónak 19 millió 870 ezer forint kifizetését ítélte meg a bíróság. Az önkormányzatnak kellene megfizetni ezt az összeget, de nincs olyan jogcím, ami alapján kifizetné.
2006-06-03DTV-nagymonológKözgyűlés: a Dunaújvárosi Városi TV munkaügyi pereiről, a volt József Attila Általános Iskolából 2008. júliusára kollégium lesz, címzetes igazgató címet kaptak: Székelyi Sándor, Pallos László, Bognár Nándor, Jankó Árpád leköszönő igazgatók.
2006-04-21Ők voltak a 2005-ös év legjobbjaiA közgyűlés eseményeiről: gázmotoros fűőerőmű, a városi szennyvíztisztító meghibásodása, DTV Kht dolgozóinak kártérírtése. Díjátadás: Az év rendőre díj: Nagy Zoltán és Fellegi Tamás. Az év tűzoltója díj: Fehérvári Ferenc.
2006-04-21A helyi tévék jövőjérőlTörvény után -törvény előtt.
2006-04-21DunatimeA helyi tv Dunaferrel foglalkozó adása.
2006-04-07Telek: képviselőknek még nyolcezerért semA közgyűlésen történt, támák: áradás (kép), árvízi védekezés, a szennyvíztisztító meghibásodása, a pert nyert volt tévés dolgozók kifizetése, telkek értékesítése (Újtelep, ipari park).
2006-03-24Elmarasztalták a városi tévétA városi tévé felszámolását kérte a cégbíróságnál, a kérelmet már másodszor adták vissza hiánypótlásra. A 2003-ban elbocsátott három emberrel szemben is jogsértően járt el a városi tévé. Az ítélet: vagyoni kártérítés és az elmaradt munkabérek kifizetése.
2006-03-14Közgyűlési kampánymeccsekMódosította a közgyűlés a helyi lakásrendelet néhány ponmtját, s jóváhagyta az SZMSZ módosítását. A dunaújvárosi óvoda hálózatának tavalyi átszervezése miatt átdolgozták a nevelési programot, melyet elfogadtak. Jóváhagyták a város bűnmegelőzési koncepcióját. Beszámolt tavalyi működéséről az Innopark Kht. Vita: Dorkota Lajos szerint a kht nem teljesíti az elvárt célokat. Helyi rendelet a luxusadóról. Az eddigi számítások szerint városunkban nincs luxusadó által érintett ingatlan. Módosította a közgyűlés a Közszolgálat Üdültetéséért Közalapítvání y alapító okiratát.
2006-03-10Hová tűnt a DTV-vagyon?Beszámoló a közgyűlésről.
2006-03-08Fizetni fognak, ha...?Négy embernek mondtak fel vitatott körülmények között 2002 végén, 2003elején a Dunaújvárosi Televízió Kht-nál (DTV Kht.). Mindannyian a munkaügyi bírósághoz fordultak. A DTV Kht. még nem fizette ki a jogerősen megítélt kértérítést egy dolgozójának - a másik három esetben pedig márciusban dönt a bíróság. A polgámester szerint a dönté a közgyűlésé. Részletse beszámoló az ügyről.
2006-01-13Évkezdet- kérdészáporralBeszámoló a közgyűlésről (2006.01.12.). Táma: önkormányzati bérlakások, DTV Kht., Hankook gumiabroncsgyár.
2005-11-08Meredélyi elvtárs aggódikDunaújvárosi Városi Televízió.
2005-10-28Vívócsarnok: felülvizsgálják a szerződést?A vívócsarok területén épülő beruházásnak 2005. október 1-jével el kellett volna kezdődnie. Végelszámolás helyett felszámolás vár a DTV Kht-ra, ha nem fizeti ki a munkaügyi perekben megítélt összegeket.
2005-10-18Sms-ben mondtak fel a városi televíziónálJogszerűtlenül mondott fel a DTV kht. négy volt dolgozójának - ezt állapította meg egy jogerős és három elsőfokon született ítélet. Koczka Kata, Csapóné Bálint Eszter és Kaszás Éva is pert nyert elsőfokon.
2005-10-14Bólintottak a buszjegy áráraA közgyűlésen történt: Emeli a Volán a viteldíjakat, a közgyűlés elfogadta a javaslatot. Október 15-től a buszon váltott jegy ára 150 Ft, a bérlet 3250 Ft, a nyugdíjas és diákbérlet 1060 Ft lesz. Dr. Sipos János írásban lemondott tisztségéről október 31-től. A DTV kht. ügyben Sarok Edit másodfokon is megnyerte a pert. A polgármester szerint a lakossági távhődíjakra nem lehet hatással a gázárkompenzáció.
2005-10-04Dunaújvárosi Televízió - két csatornán is (kishír)Minden nap 17 órától az S10-es képújságcsatornán látható az aktuális műsor, majd 19 órától a Dunaújvárosi Televízió szokásos csatornáján.
2005-09-21Új műsor, új szereplők?Duna-Hír Kft. Szeptember 21-től újra kezdődik a városi televízió műsora. A Kodály utcai stúdiót még építik.
2005-09-21November elejéig dönteni kellNovember elején jár le a dunaújvárosi 33. frekvenciára benyújtott pályázatok elbírálásának határideje. Az Országos Rádió és Televízió Testületnek (ORTT) tehát döntenie kell: a Duna-Hír Kft. vagy a Duna-Mix Kft. Konzorcium pályázatát találják megfelelőbbnek?
2005-09-20Szerdától ismét DTVA Hét Nap kiadóvállalata megnyerte a Dunaújváros közszolgálati televíziós műsorkészítésére kiírt közbeszerzési pályázatot. Szerdától lesz ismét helyi televíziós műsor városunkban.
2005-09-08Hamarosna indul az új tévé?!Szeptember végén indul az új helyi tévé.
2005-08-23A Duna-Hír Kft. "tévézhet"A Hétnap című hetilapot kiadó társaság, a Duna-Hír Kft. nyerte meg a televíziós műsorok közvetítésére kiírt pályázatot.
2005-08-18A Janita-Média kérné a legkevesebbetA városi tévére pályázó cégekről.
2005-08-17Tévé: döntés hétfőnA városi televízióra pályázó cégekről.
2005-08-16Városi tévé: hárman pályáztakA városi tévé működtetésére három pályázat érkezett. A pályázók: HÍRMIXTV Bt., JanitaMédia Bt., Duna-Hír Kft.
2005-08-06Meghívásos pályázatot írtak ki a városi tévéreDunaújvárosi Városi Televízió.
2005-07-05Átépítések, átalakítások városszerteTörványmódosításhoz igazodva át kell szervezni Dunaújváros védőnői szolgálatát. A főiskola ezen a nyáron újíttatja és északi irányban kissé kibővíti a Lorántffy középiskola Kádár völgyben lévő sportpályáját. A megállapodás szerint ezért fele-fele arányban fogják használni.A Pentelei Molnár János alapítvány és az önkormányzat megállapodást köt a városrész kulturális értékeinek megőrzésére. A héttagú kuratórium elnöke dr. Radnai Éva. Az új országos szabályozás miatt a a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolát elválasztanák a gyakorlati oktatóhelyektől, így í Fészek Szakképző Kft. működteti a jövőben a tanéttermet és a tanboltot. A 2. számú óvoda épületében alakítana ki próbatermet és díszletraktárt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza.
2005-07-01Helyén maradt a kórház főigazgatójaA közgyűlésen történt. Továbbra is dr. Máté-Kasza László a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója. 2006-os költségvetés elkészítésekor forrásokat kellmajd elkülöníteni a kéményfelújítási programra. Kampányvádak a Pentelei Molnár János magánalapítvánnyal szemben. 2005. július 1-jétől megindul a végelszámolási eljárás a Dunaújvárosi Városi Televíziónál. Az önkormányzat egy 2,2 hektáros erdőtelepítés költségét a Dunaújvárosi Motorsport Egyesületre hárítja át.
2005-07-01Tévés frekvencia gazdát keresKiírták a pályázatot a dunaújvárosi tévé üresen maradt sávjára.
2005-06-28Foci után Andics tévézikAndics József "kiszállt" a dunaújvárosi futballból - most a helyi televíziózásban lát lehetőséget. Információk szerint pályázatot kíván benyújtani a dunaújvárosi 33-as televíziós csatorna birtoklására.
2005-06-22DTV: végelszámolás és újra pályázatA Dunaújvárosi Városi TV jogutód nélküli megszüntetéséről tárgyalnak, valamint az ORTT pályázatával párhuzamosan helyben is műsorkészítésre és közvetítésre keres pályázót az önkormányzat.
2005-06-21Közgyűlés tévé nélkülVégelszámolás a tévénél. Startra kész pentelei fejlesztések. Két Penny Market épül. Baracs, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony községek kezdeményezték többcélú kistérségi társulás létrhozását városunk bevonásával és Dunaújváros székhellyel.Az öt település által létrehozandó jogi önállósággal rendelkező Dunaújvárosi Kistérség Többcélú Kistérségi Társulása jelenleg több mint 61 ezer lakosra terjed ki. A Hild kollégiuma felújításáig átköltözik a Dunaferr Hotel Szállóba., 2006 júniusáig. = technikai dolgozó vált feleslegessé..
2005-06-20Első fokon pert vesztett a DTV Kht. - fizetnie kell!Ítéletet hírdettek első fokon a DTV Kht. ellen indított, Sarok Edit munkajogi perében. A kht-nak fizetnie kell, és őt terheli az a végkielégítés is, amely a cég megszűnése miatt állás nélkül maradó munkavállalóknak jár.
2005-06-17A tehetetlenség lett a tévé veszteA Dunaújvárosi Városi TV-ről.
2005-06-16A temetetlen halott még élA Dunaújvárosi Városi Televízó (DTV)megszűnt, a stúdióból július 4-ig ki kell költözniük. A DTV-ről, utolsó napjairól, jelenlegi helyzetéről.
2005-06-07Ezentúl csak hétfőnként lesz műsor a DTV-benA képviselőtestület úgy döntött, hogy felszámolja a Dunaújvárosi Televízió számára műsorokat gyártó DTV Kht-t. A DTV ezentúl csak hétfőnként ad műsort. Júliusban ki kell költözniük.
2005-06-07A csütörtöki közgyűlés döntéseiEmelt ellátási díjak a szociális szférában. Amit az ÁNTSZ kifogásolt. Beszámoló. Megszűnő DTV Kht. Pályázatot ír ki az önkormányzat a lakóépületek energiatakarékos felújítására kétharmados lakossági önrész vállalásával.
2005-06-03Felszámolják a DTV-t, fellobogózzák a várostA közgyűlésen történt. A Dunaújvárosi Városi TV Kht. felszámolják; a közgyűlés nem vonta vissza elvi engedélyét a gázmotoros erőművek létesítésére;
2005-06-01DTV és gázmotorok, különös egybeesésBeszámoló a Dunaújváros Jövőjéért Egyesület sajtótájékoztatójáról, ahol a fő téma: gázmotoros erőművek, és a DTV.
2005-05-31DTV: Pomázi cége pályázottA Pomázi Csaba érdekeltségébe tartozó Energott Kft. és az ugyanazon a címen bejegyzett Energo-Haus Kft. pályázott koncorciumban a DTV Kht. működtetésére.
2005-05-24DTV: egy pályázat érkezettPályázaton keresett az önkormányzat befektetőt, a Dunaújvárosi Városi Televízió (DTV) működtetésére. Eddig egy pályázat érkezett. Összefoglaló írás a DTV-ről.
2005-05-10Koós nem felelt meg az MSZP-seknekKoós János nem léphet Almási Zsolt helyébe, a Dunaújvárosi Városi Televízió Kht. vezetői posztjára. A DTV további sorsáról.
2005-05-03Arra van pénz, amiről döntés születikAlmási Zsolt, az SZDSZ helyi szervezetének ügyvivője úgy döntött: a városi tv pályázati úton történő értékesítése, s az ehhez tartozó pályázati kiírásról szóló döntés megszületése miatt lemond a DTV Kht. felügyelőbizottságában betöltött posztjáról.
2005-05-03A helyi tv kábelen kaphatóA Dunaújvárosi Televízió sugárzási engedélye tegnap lejárt. Az újabb pályázat elbírálásáig nincs jogosultsága senkinek sem sugárzó televíziót üzemeltetni a térségben. A Dunaúj városi Városi Televízió a hónap végéig működik. Az átmeneti időszakban lehetősége van rá, hogy az eddig megszokott helyi televíziós kábelen hozzáférhessen a város lakossága a hírekhez, információkhoz.
2005-04-30Lejár az engedély - csak kábelen lesz fogható a DTVDunaújvárosi Városi Televízió.
2005-04-26Sok döntés, kevés csatározásÁtadták Az év tűzoltója és Az év rendőre díjat. Nyilvános elismerésben részesítették Csonka Katalin 14 éves diáklányt, aki elsősegélyt nyújtott egy életveszélyes állapotba jutott nőnek. Zárszámadás tavalyról. A gyermekjóléti szolgálat múlt évi munkájáról beszámoló. A kórház új felügyelő tanácsa. ADTV Kht. gazdasági helyzetét és a megoldás lehetőségét kínáló alternatívákról. Döntött a közgyűlés a pályázott kulturális egyesületek és alapítványok támogatásáról. Városrészek és egy köz új neve: Barackos, Dombai-dülő, farkas-dülő, Pipacs-köz. Újabb 5 évre kinevezték Gyöngyőssy csabát a Bánki Donát Gimnázium igazgatójának, Kolics Gábort a Hild József Szakközépiskola igazgatójának, Hubacsekné Nagy Emiliát a város óvodahálózatának vezetőjévé.
2005-04-23A részvényeladásból törleszthették volna a hiteltA közgyűlésen történt. A következő öt évre megbízatást kapott Hubacsekné Nagy Emília az óvodai ágazat vezetője, Gyöngyössy Csaba a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója, Kolics Gábor a Hild József Szakközépiskola igazgatója. A motorcsónak versenyek megrendezéséhez kért 8 millió forintos támogatást elutasította a közgyűlési többség.
2005-04-22DTV: befektető... kerestetikA közgyűlésen történt. Átadták az "Év rendőre" díjat: Fekete Mihály és Halász Miklós (kép); az "Év tűzoltója" díjat: Czehmeiszter Mihály (kép) kapta. A Dunaújvárosi Városi Televízió befektetőt keres.
2005-04-20A DTV ellen még nyomoz a rendőrségDunaújvárosi Televízió.
2005-04-19Akár meg is szűnhet a DTVAz ügyészség bizonyítékok és bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást a Dunaújvárosi Televízióval kapcsolatos ügyekben. A tévé frekvencia engédélye lejárt és újból pedig nem kaptákmeg az engedélyt. Mi lesz a sorsa a helyi tévének? Megoldások.
2005-04-19Válság, végelszámolás vagy megújulás?Egy biztos, májuban a tv adót kikapcsolják. Lejár a sugárzási engedély. A nagyarányú támogatáselvonás lehetetlenné teszi a működést. Mi lehet megoldás?
2005-04-08Kórház: megint nő az adósság...Beszámoló a közgyűlésről. Témák: a DTV Kht. pénzügyi helyzete, iskolai létszámhiány, a kórház pénzügyi helyzete.
2005-03-01Rövid közgyűlés - szövegáradattalA testület március 16-i hatállyal most módosította a parkolásra vonatkozó helyi rendeletet. A korlátozott időtartalomra szóló parkolók száma 272. A Dunaújvárosi Táncszínház új neve Dunaújvárosi Bartók Táncszínház lett. Az önkormányzati bérlakások lakbére átlagosan 10 %-kal emelkedik április 1-jétől.
2005-02-26Felszámolják a DTV-tA közgyűlésen történt. Módosította a közgyűlés a talajterhelési díjjal kapcsolatos rendeleteket. A termesztő telep eladását zárt ülésen rendezték. A Dunaújvárosi Városi TV kettősségét megszüntetik az intézmény felszámolásával.
2005-02-22Tévé: hogyan legyen tovább!?A Dunaújvárosi Televízió Kht. jövőjéről a közgyűlésen döntenek a képviselők. A kérdés: továbbra is önkormányzati tulajdonú marad-e a tévé, vagy más megoldást keresenek a működtetésre?
2005-02-12Döntöttek: egy bölcsivel kevesebbKözgyűlésen történt. A Dunaújvárosi Vagyonkezelő Rt. leányvállalatai beolvadnak a vagyonkezelő rt-be. Bezárják a Napfény bölcsődét.
2005-02-07Pályáztatják a Dunaújvárosi Televízó frekvenciáját2005 májusában lejár a helyi televízió műsorszolgáltatási engedélye, ezért az ORTT pályázatot ír ki. A helyi tévé hosszabbítási kérelmét elutasították.
2005-01-31Kamatmentes kölcsönt kaptak az átmeneti időreVisszatérítendő kamatmentes támogatásból működhet a Modern Művészetért Közalapítvány, a DTV Kht. és a sport-közalapítvány addig, amíg meg nem kapja a 200 millió forintból a rájuk eső részt.
2004-12-14Új vezető a DTV Intézmény élénA Dunaújvárosi Televízió Intézmény élére Klein andrás Miklóst javasolják az eddigi vezető Rózsa Sándorné helyett. Az intézmény nem marad önálló gazdálkodású, a könyvelési feladtai a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza intézményhez kerülnek majd jövőre.
2004-12-09Ingatlaneladás, átszervezésJövőre négy óvodát és egy bölcsődét (Napfény Bölcsőde) tervez bezárni az önkormányzat és ingatlanok eladásából több mint 800 milliós bevételt remélnek. A megszűntetések és átszervezések következményeként állsáhelyek szűnnek meg. A cikkben részletesen szerepleek az ingatlanok és áraik, és az intézmények átszervezésé.
2004-12-07Karácsony a Dunaújvárosi TelevízióvalÉlő karácsonyi műsorral jelentkezik idén is a Dunaújvárosi Televízió dec. 19-én este.
2004-11-19Részvényről zárt ülésenBeszámoló a közgyűlésen történtekről.
2004-11-18Eladó a Vasmű KlubA gazdasági bizottság ülésén történt. A Dunaferr Rt. felkínálta megvételre az önkormányzatnak a Vasmű Klubot, ahol most a Dunaújvárosi Városi TV működik. A DTV Kht. ügyvezetője támogatja a vásárlási szándékot, de az önkormányzat nem szándékozik megvenni az ingatlant.
2004-09-28Kerekes székkel a tv-stúdióban27-én volt a DTV és az M2 közös távoktatási programjának 1. része. A műsor dunaújvárosi vezetője Nyerkiné Alabert Zsuzsa volt. Az itteni tanulók Bogó Lászlóné és a fia, Balázs.
2004-09-25A gyanú azért megmaradtKét év után még mindig nyomoznak az udvarügyben. Sikkasztással és a számviteli rend megsértésével továbbra is gyanúsított Cs. Fekete Györgyi.
2004-09-07Válaszd a tudást!Új műsorral jelentkezik a Dunaújvárosi Televízió is a Magyar Televízióban szept. 20-tól minden hétfőn, úgynevezett távoktatási műsorral, a Magyar Televízió kettes csatornáján. A felnőtt korosztálynak szól, számítástechnikai alapismereteket, alapfokú angolt sajátíthatnak el.
2004-09-01Udvar-ügy: újra, vagyis tovább nyomoznakAz ügyészség továbbnyomozásra visszadta az udvar-ügyet (Dunaújvárosi Városi TV, Duna-Tükör Kft.) a megyei rendőrfőkapitányság vizsgálati osztályának.
2004-06-29Színházi közvetítés a Dunaújvárosi TelevízióbanA Dunaújvárosi Televízió július 5-én, hétfőn felvételről levetíti a Dunaújváros Táncszínháza Vitéz Bátor c. mesejátékát.
2004-06-18Vádemelés udvar-ügybenA Fejér Megyei Rendőrfőkapitányság vádemelési javaslattal továbbadta a Duna-Tükör Kft-vel kapcsolatos udvar-ügyben keletkezett iratokat a Fejér Megyei Ügyészségnek. Cs. Fekete Györgyit sikkasztással és a számviteli rend megsértésével, Markovics Évát pedig szintén a számviteli rend megsértésével vádolják.
2004-06-08A városfejlődés új lépcsőfokaiEgyüttműködés a Donbassal. Esély hajózási központra. Régi-új testvérvárosunk: Alcsevszk. Részvények és tanműhely. Új főtér és stúdió.
2004-06-04Telephelyét veszi meg a DunanettA közgyűlésen történt. A Dunaferr középiskola igazgatója még két évig Pallos László. A Móricz iskola igazgatója még két évig Jankó Árpád. A Rudas szakközépiskola igazgatója még öt évig Kondor László. Értékesítik a Dunanett - DVG tulajdonban lévő - Budai Nagy Antal úti telephelyét. A vevő az önkormányzati tulajdonú Dunanett Kft.
2004-06-02Hosszú közgyűlés, sok-sok döntésVárosi főteret kínál a főiskola. Átszervezik az óvodai ágazatot. Iskolai változások. Lesz új mentőállomásunk. A DVG Rt átdolgozza a cég stratégiáját, és új tervet készít. A város 600 millió Ft kölcsönt vesz fela CIB Bank Rt-től. A közgyűlés megszüntette a Dózsa Mozicentrumot, mint költségvetési szervet jún. 30-i hatállyal. Állásfoglalások a DTV Kht-ről. Az ÚJPART 1 millió Ft támogatást kapott. Alsóörsi üdülősors.
2004-06-02Feljelentették és felmentését kértékBeszélgetés Cs. fekete Györgyivel, az ellene folyó "háborúról2.
2004-05-29Nem mondtak fel a DTV ügyvezetőjénkA DTV ügyvezetőjét Cs. Fekete Györgyit továbbra is posztján hagyta a közgyűlési többséget alkotó koalíció.
2004-05-25Napirenden a DTV Kht. - hibás gyakorlat, nemcsak a DTV-nélAz önkormányzat egy független könyvvizsgáló céget bízott meg, hogy átvilágítsa a DTV Kht. gazdálkodását.A kért anyag elkészült.
2004-05-20Azonnali hatállyal mentsék fel!A pénzügyi bizottság után a gazdasági bizottság is azt javasolja a közgyűlésnek: azonnali hatállyal mondja fel Cs. Fekete Györgyi szerződését.
2004-04-27Amiről a közgyűlés nem tárgyaltA TDV Kht-val kapcsolatos döntést a gazdasági bizottság azért halasztotta el, mert a vizsgálati anyag ellentmondásokat tartalmazott.
2004-04-20A Berlusconi-jelenség itthonInterjú Cs. Fekete Györgyivel, a DTV főszerkesztőjével, arról, hogy a dunaújvárosi Fidesz-MPSZ szervezet "kirekesztőnek" minősítette a DTV műsorpolitikáját.
2004-04-14Fidesz: a vizsgálatokról tájékoztattakA DVG Rt. és a DTV Kht. volt a téma a sajtótájékoztatójukon.
2004-04-13Hibák: kinek a készülékében?Majdnem öt és félmillió forintos adóhiány, eltérő bevallási és számviteli adatok, nem megfelelő főkönyvi kimutatások, szabálytalan számlarendszer...- az önkormányzati tulajdonú DTV Kht-nál végzett pénzügyi ellenőrzés megállapításai.
2004-04-09A film forog továbbA közgyűlésen történt: Elkészült a DTV pénzügyi átvilágításának anyaga. Dunaújvárosi Vagyonkezelő Rt. Az önkormányzati bérlakás nem adható el a bérlők feje fölül. Dunaferr privatiáció.
2004-04-06A szépség eredményeBeszélgetés az elmúlt évben - a DTV szervezésében - megrendezett szépségverseny 3 helyezettjével: Horváth Zitával, Truckenbrod Évával, Kazár Zsófiával.
2004-03-24Márciusban befejeződik a vizsgálatA DTV Kht. ügyében várhatóan márciusban befejeződik a vizsgálat.
2004-03-23Új tagok a DTV felügyeő-bizottságbanA DTV Kht-nak két új felügyelő-bizottsági tagja van: Almási Zsolt és Kenyeres László.
2004-02-27Döntöttek: eladják a bérlakásokatBeszámoló a közgyűlésről.
2004-02-26Jogilag sem támadható az "állva maradt" pályázóA mozi üzemeltetésére kiírt pályázatban, egy pályázó maradt csak versenyben: Nivo XXI Bt., Vento Bt., Kutasi Sándor féle trió.
2004-01-30Napirendként kht., külön: tévéBeszámoló a közgyűlésen történtekről.
2004-01-28"Hiteles, kiegyensúlyozott tájékoztatás" - DTV Kht.A DTV Kht. és az önkormányzat 2001. január 15-i dátummal kommunikációs együttműködési megállapodást kötött. A helyi televízió arra az évre 1 millió 667 ezer forint támogatást kapott, a felek megállapodtak, hogy az együttműködés 2005. május elsejéig szól.
2004-01-16Az új adókra még visszatérnek...Beszámoló a közgyűlésen történtekről.
2004-01-13Pro Urbe a Civitate 2003A Dunaújvárosi televízió és a 7közlap átadta a Pro Urbe a Civitate díjakat. Kultúra kategóriában: emléklap: ifj. Pálfalvi János, Rovó Istvánné díj: Pats József Közélet kategóriában: emléklap: Kónya Gáborné, dr. Kemény János díj: Szilágyi Miklós Esélyegyenlőség kategóriában: emléklap: Kovács Pálné, Ódorné Juhász Márta díj: Szente Csabáné Sport kategóriában: emléklap: ifj. Gurisatti Gyula, Katona Ferenc díj: Limperger István Gazdaság kategóriában: emléklap: Jakó Tamás, Széchenyi Pékség, díj: Lebics Edit
2003-12-16Karácsonyi ünnepi műsor a DTV-ben!Dec. 19-én, pénteken karácsonyi műsorral kedveskedik a Dunaújvárosi Televízió. A műsor keretében gyűjti össze a felajánlott édességet és gyümölcsöket a hajléktalanoknak. A Duna-folt Műhely tagjai öt takarót készítettek, amelyeket elárvereznek, hogy segítsenek a rászorulókon.
2003-10-14Tájékoztatást nem adhatnakA folyamatban lévő ügyekről (udvar-ügy, szennyvíztisztító, Duna-Tükör Kft.) nem adhatnak tájékoztatsát a nyomozás eredményéről, mert az eljárások sikerét veszélyeztetné az ügyészség.
2003-10-07A hatóságok útvesztőjébenA DTV-t és a szennyvíztisztítót érintő ügyekben Papp Károly (rendőrfőkapitány) egy levélben adott tájékoztatást a polgármester kérésére.
2003-10-02Egy év után: még mindig ügyekA Duna-Tükör Kft-t és a Szennyvíztisztító Kft-t érintő ügyekben közel egy éve folyik a nyomozás. Érdemi előrelépés még nem történt, a hatóság nyomozati érdekekre hivatkozva elzárkózik a tájékoztatástól.
2003-09-16Új kiállító teremmel lett gazdagabb a városAz "A" Csoport - TV galéria megnyitójáról.
2003-09-12Az "A" Csoport Egyesület üzenete, és annak értékeiA Sajtóház aulájában ünnepélyesen felavatták a TV-Galériát, az "A" Csoport Művészeti Egyesület és a DTV közös galériáját.
2003-09-09A megnyitón az ORTT elnöke is jelen leszÚj galéria nyílik a városban "A" Csoport - TV galéria néven. Avatás szept. 10. Ez alkalommal megváltozik a Dunaújvárosi Televízió arculata is. A kiállító teremnek a tv-stúdió előcsarnoka ad helyet. Az "A" Csoport IV. Alkotótáborának munkáiból nyílik a Galéria. Havonta, másfél havonta mutatnak be új munkákat a galériában. Az "A" Csoport közös tervei a DTV-vel: az alkotótáborban megpróbálkoztak a filmkészítéssel, s reményeik szerint a DTV közli majd ezeket az alkotásokat.
2003-07-17Fizetni kell - döntöttek másodfokonMásodfokon is határozat született, ami helybenhagyta az elsőfokú döntést, a DTV Kht-nak, mint munkáltatónak meg kell fizetnie a 380 ezer forintos munkaügyi bírságot.
2003-06-03Elnök a DTV-nélHajdú István, az ORTT elnöke bejelentkezett a Dunaújvárosi Televízióhoz. A látogatásra napokon belül sor kerül.
2003-05-27Televíziós sorozat az uniós csatlakozás jegyébenÖtödik alkalommal jelentkezik a Dunaújvárosi Televízióban az Európai Unióval foglalkozó kerekasztal-beszélgetés. A csütörtökönkénti fórumokon szakértők bevonásával, különböző témákban tájékoztatják az érdeklődőket és az érintetteket a csatalkozás adta lehetőségekről, a tudnivalókról.
2003-05-09Viták a becsületrőlA közgyűlés témái: laptop, a piac 135 millió forintért kelt el, a József Attila domborművet áthelyezik a könyvtárba.
2003-05-07Munkaügyi bíróság előtt a DTV-ügySzékesfehérváron május 6-án kezdte tárgyalni a Munkaügyi Bíróság Kaszás Éva, a DTV Kht. volt dolgozójának ügyét, aki keresetében elmaradt járandóságokat és kártérítést is követel.
2003-04-25A Fidesz a DTV Kht. ügyeirőlCikk a dunaújvárosi tévéről.
2003-04-23A vizsgálat lezárult - felejtsük el?Beszélgetés Cs. fekete Györgyivel a DTV ügyeiről. A DTV Kht. néhány volt dolgozója: Csapóné Balázs Eszter, Sarok Edit, Koczka Katalin és Nagyné Kaszás Éva terjedelmes beadvánnyal fordult a munkaügyi felügyelőséghez. A vizsgálat nem talált hiányosságot a szabadságolások, illetőleg a magánnyugdíj-pénztáraknak történt befizetések ügyében sem. Négy pontban marasztalták el a DTV-t.
2003-04-17A DTV-re 380 ezer forint bírságot szabtak kiA munkaügyi felügyelőség több szabálytalanságra is fényt derített.
2003-04-16Elmarasztalták a DTV Kht. ügyvezetőjét, aki fellebbezhetCikk a dunaújvárosi tévéről
2003-04-11Az iktatókönyvben nincs nyoma a módosításnakTovább folytatódik a Dunaújvárosi Városi TV Kht. ügy.
2003-04-05Nem nyilatkoznak, nyomoznakA tavaly kirobbant udvarügyben még mindig tart az eljárás.
2003-04-01A héten véget ér a DTV-s munkaügyi vizsgálatCikk a városi tévéről
2003-03-25Igaz, hogy a napokban, de fizettek a KISOSZ-nakA DTV Kht. március 17-én készpénzes utalványon fizette mg a Kereskedők Fejér Megyei Szervezetének az üzletrész árát - áll a kht. ügyvezetőjének a polgármesterhez írt levelében.
2003-03-18Ma is kérdés: kié az üzletrész?Több képviselő szerint törvénytelenül szavazott a közgyűlés a DTV Kht. Duna-Tükörben birtokolt üzletrészének eladásakor.
2003-03-14Újabb befektetők érdeklődnekA közgyűlésen történt.
2003-03-11Eladó Duna-Tükör-üzletrészMár jelentkezett vevő a DTV Kht. Duna-Tükör Kft-ben birtokolt egymillió forint névértékű üzletrészére. A vevő még nem kapott választ a kft. felügyelőbizottságától.
2003-03-10Elkészült a jelentés a DTV munkaügyi vizsgálatárólA DTV Kht-nál végzett munkajogi ellenőrzés elkészült. A vizsgálatról készült jelentés szerint a szerződéses szabályozás nem felel meg a törvényi és alapítói okirati feltételeknek. A munkáltatói döntésekhez közgyűlési jóváhagyás kellett volna.
2003-02-07Döntöttek: Cs. Fekete Györgyi maradCs. Fekete Györgyit nem mentették fel a DTV ügyvezetése alól.
2003-02-05Szárnyra kapott, fals információkA DTV igazgatójával, Cs. Fekete Györgyivel kapcsolatban fals hírek kaptak szárnyra. A közgyűlésen ismét újabb indítványt adtak be laptop-ügyben.
2003-02-04Meddig tűrik az önkényuralmat?A DTV négy volt dolgozója sajtótájékoztatót tartott február 3-án.
2003-02-04Jöttek- vittekLefoglalták a DTV Kht. és a Duna-Tükör Kft. elmúlt kétesztendős gazdálkodásának anyagát, ismeretlen tettes ellen tett feljelentés kapcsán a sárbogárdi kapitányság nyomozói.
2003-01-31Lefoglalták a tévé irataitA DTV Kht. gazdálkodásával, működésével kapcsolatos összes iratot lefoglalta a Sárbogárdi Rendőrkapitányság. A rendkívüli közgyűlésen döntenek Cs. Fekete Györgyi visszahívásáról, vagy új ügyvezető megválasztásáról.
2003-01-24Egy megbízás nem a pecséttől jogszerűA DTV Kht-vel összefüggésében Bata János könyvizsgálót is hírbe hozták az ügyeket boncolgatók. Beszélgetés Bata János, könyvizsgálóval.
2003-01-23A DTV sorsa "megpecsételődött"A könyvvizsgáló és a tévé közötti megbízási szerződést hamisnak tartják.
2003-01-21A közgyűlésen történtA közgyűlés megszavazta 3 intézmény kiválását az energetikai kis-kincstári rendszerből. A kiválás oka, hogy az önálló elszámolás kedvezőbb adózási elszámolást tesz lehetővé. Ebből az okból kell előnyösebb elszámolási rendszert kialakítani az Ovodai Gamesznél és a Bölcsődék Igazgatóságánál. Teljes körű pénzügyi és jogi ellenőrzést végeztet a 2001. és 2002. évekre vonatkozóan az önkormányzat.
2003-01-15Fekete hétfő a bizottságbanA munkaügyi felügyelősségnek is számos vizsgálnivalója lenne a DTV Kht-nál, amelynek ügyvezetőjét, Cs. Fekete Györgyitoirathamisítás, TB-visszaélés, fiktív számlázás gyanúja miatt is vallathatná a hatóság a rendelkezésre álló dokumnetumok, beszámolók tanúsága szerint.
2003-01-14Súlyos visszáságok a DTV-nélA pénzügyi bizottság ülésen felmerült a kérdés: A Dunaújvárosi Városi Televízió Kht. működésével kapcsolatban létezik-e olyan terület, amelyet a törvényeknek megfelelően kezelt az ügyvezetés? A pénzügyi bizottság Cs. Fekete Györgyi azonnali felfüggesztését kezdeményei.
2002-11-28Háromból két ügyben már nyomoznakBeszámoló a Vagyonkezelő Rt-vel összefügg "kazettaügy"-ről és a Dunaújvárosi Televízióval kapcsolatos "udvarügy"-ről.
2002-11-26Pro Urbe a Civitate 2002A Dunaújvárosi Televízió és a 7közlap megalapította, és a HID Dunaújváros és Környéke Egyesület védnökségével ebben az évben is átadta a Pro Urbe a Civitate díjat nov. 22-én gálaműsor keretében. Közélet kategóriában díj: Ladányi Béla emléklap: Györgyné Deutsch Beáta, Koszi Ferenc, Takács Antal, Kapás Zsolt Esélyegyenlőség kategóriában díj: Dr. Kovács Pálné emléklap: Kovács Pálné, Rácz Lászlóné, Dr. Bozsits Attila, Szilágyi Miklós Kultúra kategóriában díj: "A" Csoport emléklap: Dezső Éva, id. Pálfalvi János, MIKOROZTAZ görög táncegyüttes , Nyitrai Mihály Sport kategóriában díj: Takács Csaba emléklap: Katona Ferenc, Kelemen István, ifj. Gurisatti Gyula, Sáriné Kocsis Erzsébet Gazdaság kategóriában díj: Braun Ervin emléklap: Lebics Edit, Herdlicska Márton László, Dr. Tóth László, Urbán László
2002-11-20Csalás alapos gyanúja miatt nyomoz a rendőrségCsalás bűntett elkövetésének alapos gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság az "udvarügyben" (DTV Kht. udvara).
2002-11-19Az alpolgármesterek szerint a rendőrségen a sorA DTV Kht. felügyelőbizottságának működése teljesen ellehetetlenült, mert sorra lemondtak a tagok. A rendelkezésre álló iratok, kimutatások áttekintését követően Szekeres György nem feltételezi, hogy bármilyen visszaélés történt volna a DTV Kht-nál, vagy akár a Duna-Tükör Kft-nél. ("udvarügy")
2002-11-18Szándékos bojkott a belső vizsgálat ellen?Tovább szövevényesednek a szálak A DTV Kht-t is érintő, botrány ízű örténettel kapcsolatban, és tovább folytatódik a kazettaügy is. A kht. felügyelő bizottsága, lemondások sorozatát követően határozatképtelené vált.
2002-10-15Dunaújvárosi polgármester-jelöltek a DTV-ben II.i
2002-10-11Dunaújvárosi polgármester-jelöltek a DTV-benA dunaújvárosi televízióban közvetített polgármester-jelöltek bemutatkozó műsorának első része.
2002-10-08Egy este Dunaföldvárral. Vendég a háznál...Csütörtökön egész estés műsort ad a DTV Dunaföldvárról.
2002-09-06Megszűnt - mesél a film...Schmidt Józseg a Dunaújvárosi Városi Tv operatőre, a Magyar Film- és Videoszövetség pályázatán a Megszűnt című ötperces dokumentumfilm etűdjét a kategória a legígéretesebb alkotásának találta a szakmai zsűri.
2002-07-16Park 2002.- együtt a ligetértA Dunaújvárosi Televízió kérésére mozgalmat indítottak a városban. A program neve Park 2002. lett. Cél: minden évben újuljon meg egy-egy parkunk, a köz összefogásával. A polgármester a program élére állt, védnökséget vállalt felette.
2002-07-09Polgármesteri fórumLegutóbb a DTV hirdetett fórumot a Corner kávézóban, ahol a helyszínen válaszolt a polgármester a kéedésekre: Dunaferr, TESCO, Plaza, parkolás...
2002-07-09"Tízből, ha egynek lelkét emelted, TÖREKVŐ VOLTÁL"Befejeződött a Törekvő, a Dunaújvárosi Televízió Ki mit tud? műsora. Kategóriagyőztesek: Vers-próza: Kasó László Zene: a nagyvenyimi Aranydaru Népdalkör Egyéb: Vízmosta kövek együttes Közönségdíj: Für Valentina
2002-02-01Közel száz rajz érkezett a Dunaújvárosi Televízió GyerekkuckKözel száz rajz érkezett a Dunaújvárosi Televízió Gyerekkuckó c. műsorában meghirdetett Utazik a család c. pályázatra, melyet óvodásoknak hirdettek meg.
2002-01-22Média-házasság "dunaujvaros pont hu"A "Dunaujvaros.hu" együttműködik a Dunaújvárosi Televízióval és a 7közlappal. Ez közös szerkesztőséget jelent. A Dunaujvaros.hu Dunaújváros Megyei Jogú Város hivatalos internetes honlapja.
2002-01-04A médiumok háza tájárólBeszélgetés Cs. Fekete Györgyivel a Dunaújvárosi TV főszerkesztőjével és Balogh Tamással, az El-Do Rádió programigazgatójával a 2002-es év terveiről.
2001-09-21Idén is nyert a cameramanDeák Sándor, A Dunaújvárosi TV operatőre, a Televíziósok Fesztiválján a legjobb fotózásért legutóbb a szakma legnívósabb kitüntetését vehette át. Ezt az operatőri különdíjat hetven film közül ítélték oda neki. A film címe: Anno 1980..., ami egy malomról szól, és arról híres Európában, hogy három kereke van és működik.
2001-08-28Boldog győztes a kamera mögött. Nemzetközi mezőnyben is megáA DTV-s Deák Sándor operatőr a Kárpát-medencei Televíziós fesztiválon a legjobb fényképezésért járó díjat kapta.
2001-08-24D-Tévések Ungon-berken innen és...Kárpát-medencei televíziósA Dunaújvárosi Városi Televízió részt vesz a Kárpát-medencei Televíziós Fesztiválon. Mindhárom kategóriában indulnak.
2001-04-14Pannon Híradó a Közép-DunántúlonAz országban páratlan kísérlet kezdődött a közép-dunántúli régióban, ahol négy nagyváros, Tatabánya, Veszprém, Székesfehérvár és Dunaújváros helyi televíziója műsorcsere-szerződést kötött közös régiós híradó létrehozására. Százhalombatta is csatlakozott, s az öt helyi tévé heti öt napon át tíz-tizenkét perces hírműsort készít, Pannon Híradó címmel.
2001-04-10Ez nem áprilisi tréfa! Híradó-másképpenA Dunaújvárosi Televízió új műsorszerkezetéről.
2001-04-06Szombat-vasárnap is műsor; Keddtől DTV délután 5-től és reggA Dunaújvárosi Televízió kedden, ápr. 10-én elkezdi új műsorszolgáltatását. Keddtől kezdve már délután 5 órától elkezdődik az adás s este 11 óráig tart. Másnap az ismétlés reggel 8 órakor kezdődik és 14 óráig tart. Szombaton és vasárnap is lesz adás.
2001-03-16Aranytollal jutalmazott főszerkesztőAz Aranytoll-díjat Cs. Fekete Györgyi kapta ebben az évben.
2001-01-19Vágás alatt a \"Glória\"A Cruel World Team új filmjéről.
2001-01-16Gengszter-vígjáték készül: Ruszki, Muszped, Hevi, BambaA DTV Kht. és a Cruel World Team közös játékfilmjének utolsó simításait végzik. Beszélgetés Bernáth Zsolt rendezővel.
2001-01-12Tévés szabadság, mozgástér: Az ORTT "csont nélkül" fogadta elA dújv-i tévé és az ORTT ma írja alá a szerződést, amely 5 éven át biztosítja a kereteket egy másfajta működéshez. A működés részleteiről.
2001-01-12Dunaújvárosi játékfilm készülKallódó fiatalokról szól a DTV stúdiójában készülő játékfilm, amit először febr. 10-én tekinthet meg a dunaújvárosi közönség, majd a film részt vesz a Magyar Filmfesztiválon. A Magyar Mozgókép Alapítvány támogatását élvező "mozi" operatőre Szentkuti Tamás volt. (teljes hír)
2000-12-05A DTV megőrízte a frekvenciát és bővítheti műsoridejétA Dunaújvárosi Televízió elnyerte a frekvencia-használatára kiírt pályázatot. A hét minden napján, 24 órán keresztül a 33. csatornán, továbbra is a DTV sugározhatja a műsorait. Uj műsorstruktúra. Ezzel Dunaújváros 5 esztendőre törvényesen is megőrízte a televíziós frekvencia feletti jogosultságát.
2000-10-03Három és fél megye híradója: Tegnaptól a DTV műsoránUj hírműsorral jelentkezik tegnaptól a Dunaújvárosi Televízió. A Pannon Híradó három és fél megye életéről tudósít. A kezdeményezésben részt vesznek a Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megye sugárzó televíziói, de csatlakozott a kísérleti hírműsorhoz Százhalombatta Érddel.
2000-09-08Ismét dolgoznak az újvárosi filmesek: Kezdődik a "Glória" foIsmét dolgozik a Cruel World Team. A Dújv-i Televízió támogatásával készülő új játékfilm címe: Sohasevolt Glória. Szombaton kezdődik a felvétel. A történet 4 gengszter és 3 fiatal két napját meséli el szórakoztató, humoros stílusban. A sztori írója Kis-Szabó Márk. A film rendezője Bernáth Zsolt, operatőre Szentkúti Tamás, a látványtervező Miokovics Mátyás.Tervezett bemutató jövő februárban a Magyar Filmszemlén. A dújv-i közönség tavasszal ismerkedhet meg a filmmel.
2000-07-11Idén kezdődik a Glória: Forgatókönyvek az asztalfióknak (is)Beszélgetés Kis-Szabó Márk forgatókönyvíróval. "Hasfelmetszők" c. írását tavaly a Cruel World Team vitte sikerre. Nemrég a Dunaújvárosi Televízió megvásárolta a "Sohasevolt Glória" c. írását, melyből jövőre ha minden igaz játékfilm lesz.
2000-06-23Előkészületben a dunaújvárosi filmesek új vígjátéka: Zöld útA Magyar Mozgókép Közalapítvány is támogatja a dújv-i filmesek új vígjátékát, amely a Sohasevolt Glória munkacímet viseli. Írója Kis-Szabó Márk, aki a független filmes csapat előző, Hasfelmetszők c. filmjét is jegyezte. A film a Dunaújvárosi Rádió és Televíziós Kht. produkciójában készül Cs. Fekete Györgyi produceri irányítása alatt. Főbb alkotók: Bernáth Zsolt rendező, Szentkúti Tamás operatőr, Végh Zoltán vágó és zeneszerző továbbá Miokovics Mátyás látványtervező. Jelenleg a film előkészüéetei zajlanak, ősszel elkezdődhet a jelenetek felvétele. Bemutató a jövő nyáron.
2000-06-14Tehetségkutató versenyHang(erő)próba címmel fiatal szólóénekesek számára hirdet tehetségkutató versenyt 3 kategóriában a Dunaújvárosi Városi Televízió, valamint a Tér és Zene Bt: a zenei megmérettetésre augusztus közepéig lehet nevezni, a szervezők határon túli fiatalok jelentkezését is várják.
2000-05-23Diákok a kamera mögött: "Otthon csak én értek a kamerához!"Horváth Lajos, a DTV munkatársa szakkört vezet az Arany tanulóinak, melyen megismerteti őket a videokamera kezelésével.
2000-04-18Egy dokumentumfilm tanulságaA Dunaújvárosi Városi TV Beszél a múlt - a bűnös város? címmel zártkörű próbavetítésen mutatta be a több mint egy órás filmjét - a városról. A film létrehozását támogatta az Országos Rádiós és televíziós Testület, ill. a Történelmi Film Alapítvány. Nyilvános vetítés májusban.
2000-04-14Megyei televíziósok sikereA helyi televíziók fesztiválján a Dunaújvárosi Tv Kórogy c. filmje a Magyar Újságírók Országos Szövetségének díját kapta (Balla Tibor szerkesztő és Deák Sándor operatőr alkotása).
2000-00-00Hetven helyi televízió randevúja PécsenSzakembnerekből álló zsűri odaítélte a Helyi Érték Díjakat. A Dunaújvárosi TV-nek a háború sújtotta horvátországi Kórógyra kalauzoló filmje.
1999-11-30Három produkcióval is versenyben a magyar televíziós "OszkárDec. 1-3. között a Kamera Hungária Televíziós Műsorok Fesztiváljának döntőjén a DTV 3 munkája is szerepel, az egyik a Cruel World filmje: Hasfelmetszők.
1999-09-23Új, tágasabb stúdióbanA városi televízió nyáron a valamikori Vasmű klubba költözött.
1999-06-09Tévéstúdió a Vasmű Klubban...A DTV átköltözik a Vasmű Klubba. A költözés egybeesik a nyári adásszünettel. A felújítás munkáiról.
1999-03-01KözleményAz ORT pályázatán a DTV Beszél a múlt c. dokumentumfilmje 3 000 000 Ft-ot kapott.
1999-02-27KözleményAz ORT pályázatán a DTV népszerű tudományos filmje, az Intercisa 650 000 Ft-ot nyert.
1999-00-00Sajtóközpont a dunaújvárosi televízióbanA nemrégiben létrehozott sajtóházában nemcsak a megújult helyi televízió kapott helyet, hanem a stáb friss vállalkozása, a 7közlap nevű újság is.
1998-11-25Emlékeimet a városról nem az "ősz"...Országos találkozón vettek részt a helyi rádióknál és televízióknál dolgozó szakemberek hétvégén Gyopárosfürdőn a dújv-i Penta Rádió meghívására. Interjú az egyik előadóval, Hajdu Istvánnal arról, hogy milyen kapcsolat fűzi városunkhoz.
1998-09-28Átalakítják a "C" szárnyat?A polgármesteri hivatal " szárnya ideális lenne a DTV-nek. A tervekről. A döntést az önk. adja meg.
1998-07-04Tévéstúdió a C-szárnyban?A kult. bizottság az mellett foglalt állást,hogy a DTV új stúdiója a városháza "C" szárnyá-nak színházterméből legyen, egy konferenciateremmel együtt. Felmerült,hogy a DTV pályázzon napi 24 órás műsoridőre.
1998-05-21Kincstárban a város pénzeKözgyűlés: Tűzoltóság támogatása gépjárműfecskendő megpályázásához, átalakul a kollégiumi rendszer, városi szintű információs rendszer előkészítése, "kis kincstár" bevezetése, köz-hasznú társasággá alakul a helyi tévé, marad az intézmény is.
1998-04-09Zárt ülésen tárgyalták...Közgyűlés.
1998-04-03Városi tévé: döntésre várvaEgyüttes és zárt ülésen tárgyalta az önk. gazdasági, valamint kulturális, kisebbségi és vallásügyi bizottsága a DTV Kht alapdokumentumait.
1998-03-19"Az a cél, hogy nézhető is legyen..."Interjú Csanádiné Fekete Györgyivel, aki elnyerte az önk. pályázatán a DTV vezetését.
1998-02-26DTV-átalakulás:elképzelések és...A DTV átalakulási huzavonájáról. Nyolcan pályáztak az ügyvezető igazgatói posztra. A DTV helygondja sem oldódott még meg.
1997-08-30A túléléshez át kell(ene már) alakulni1991 óta húzódik a Dújv-i Televízió szervezeti átalakítása. Ha minden igaz, jan-tól már más szervezeti formában működik. A városi tévé gondjairól, jövőbeni elképzeléseiről Vukovics Árpád műszaki vezető beszél.
1997-07-11Beolvasnak a helyi tévékA közelmúltban tartotta közgyűlését a Helyi Televíziók Országos Egyesülete, melynek tagja a dújv-i tv is. Rögzítették, hogy az ORTT elhanyagolja a helyi műsorszolgálati szerződések megkötésével kapcsolatos törvényes kötelezettséget.
1997-07-05Egy év elég lesz az átalakításra?A Dunaújvárosi Televízió gazdasági társasággá alakulása még nem történt meg. Újabb határidő a tévéátalakítás koncepciójának elkészítésére: okt. 7.
1996-11-07Városi tévé: hét falu is tulajdonos leszAz önk. a környező településeket is be akarja vonni a DTV tulajdonosi körébe. A DTV jövőjéről tárgyaltak tegnap a polg. mesterek.
1996-11-04Biztos, hogy átalakul, kérdés - hogyanDec. 31-i határidővel átalakul a DTV: az önk. továbbra is működteti a városi tévét, de egy gazdasági társaság közreműködésével.
1996-03-14Sajtószab. Sajtószab? Sajtószab!A Magyar Sajtó Napja alkalmából a sajtószabadságról nyilatkoznak a helyi sajtó és médiák képviselői.
1995-12-16Vasárnap a városi tévévelJátékkal, számos programmal jelentkezik a DTV vasárnap .
1995-07-17Mi lesz veled, dunaújvárosi televízió?A vegetáló DTV-ről, a lehetőségekről: csatlakozni vmelyik orsz. hálózathoz v. társaságot létrehozni, akár közalapítványi formában. A kult. biz. javaslatot dolgoz ki.
1995-03-24Az idei Tantusz-díjasTantusz-díjat kapott Fiók Éva a városi tv munkatársa.Ez szakmai díj, mindíg az előző évi tevékenység a mérvadó.
1995-03-21Riporter, kigombolt kabátbanInterjú Fiók Évával a városi tévé szerkesztő-riporterével, aki elnyerte az Év Dunaújvárosi Újságírója címet.
1995-03-06Csökken a támogatásBokor Zsuzsa kult. titkár a költségvetésről (a tavalyihoz képest 3,4%-os elvonás).
1995-03-04Ha nagyanyámnak...A Helyi Televíziók Egyesületének konferenciájáról.
1995-02-09Tévét, de milyet?Interjú Szirmai Györggyel akit a közgyűlés a városi tévé vezetőjének választott.
1994-09-06Itt a Mezőföld TV!Tegnap óta sugároz a Mezőföld Televízió, a DTV égisze alatt létrehozott intézményről Stossek Mátyás főszerk. nyilatkozik. (A helyi műsor anyagát kiegészítik regionális témákkal is).
1994-04-20Kábeltévé FöldváronA lakosság nagy része igényt tart a kábeltelevíziós hálózatra. Paks és Dunaújváros adását kívánják átvenni. = 94. ápr.20.1
1994-02-05Tévék és rádiókA sugárzási kérelmekre 2 dújv.-i pályázó is megkapta a stúdióalapítási engedélyt: a DTV és a Dunatáj Kiadói Kft. Nem hivatalos értesülések szerint már az is eldőlt, hogy kik lesznek jogosultak rádióadót működtetni.
1993-12-16TV-jubileum10 éves a városi tévé. Vasárnap egész napos műsor archív felvételekkel.
1993-01-28Médiákról,törvénytelenülA médiatörvényről, a DTV helyzetéről, a helyi rádiózás lehetőségeiről szól a cikk.
1992-11-23Helyi tévézés - törvény nélkülA helyi televíziók vezetőinek részvételével rendeztek tanácskozást Dújv-ban.
1992-07-30Tizből hét dunaújvárosi néziA VT műsorának vizsgálata. A VT felkérésére 2 közvéleménykutató szervezet vizsgálta a helyi TV műsorainak nézettségét.
1990-10-24Japán vendég a dunaújvárosi tv-nélA japán Sasakawa Peace Foundadion (Sasakawa Bé- kealapítvány) képviselője hétfőn Dunaújvárosban járt, hogy megtekintse a kábeltelevíziós stúdiót
1990-06-12Szól(na) a rádió. Frekvecia még nincs - kft. már vanSpringer-ügy, a helyi televízió körüli botrányról. Megalakult a Dunaújvárosi Rádió és Tömegkommunikációs Kft., ügyvezetője Taródi Tamás és Szabó Ferenc.
1990-05-18Csak óvatosanBeszámoltatta a Dunaújvárosi Városi Televízió főszerkesztőjét a Makro-Vision Telekommunikációs Hálózatszervező Kft-vel kötött szerződéséről a városi tanács végrehajtó bizottsága.
1990-05-11Eladták a városi tévét?A helyi televízió és még 6-7 más városi tv csatlakozott a Makro-Vision Telekommunikációs Hálózatszervező Kft-hez. Reklámtevékenység, közhasznú információcsere szervezése, cseréje stb. a cél.
1990-04-27A mindennapi tévé fesztiválja. TelefaktumA Telefaktum fesztivál Miskolcról Dunaújvárosba költözött.
1990-03-20Ünnepekről - nehézkesenA DTV március 15-i műsorának kritikája.
1990-03-06Megrepedt a dióA városi tv csütörtöki adásának kritikája
1990-02-27Adás színfoltokkalA helyi tv február 22-i műsorának kritikája.
1990-02-20Városi tv. Dunaújváros, te szép(?)Kritika a február 8-i adásról.
1990-02-13Városi tv. Meggyónom: ez is tetszettKritika...
1990-02-09A Helyi Televíziók Országos Elnökségének......kedden tartott közgyűlésén - 1990. február 2-án - felmentették Nagy László, és helyébe kinevezték elnöknek Stossek Mátyást (DTV).
1990-01-30Városi tv. Szines és ritmusosKritika. Városi tv. Szines és ritmusos
1990-01-16A vezető már új. ...Városi tv.A jan. 11-i tv-adás kritikája.
1990-01-13Képújság napontaA hónap elejétől naponta jelentkezik adásával a DTV képújságja.
1990-01-12Igéretek helyettÚj stúdióvezetője van a közel 7 esztendeje működő városi televíziónak Stossek Mátyás személyében.
1990-01-05Hárman pályáztak. Új vezető a városi tv élénNagy László lemondott. A pályázók közül Stossek Mátyás dunaújvárosi újságírót, a Fejér Megyei Hírlap főmunkatárását nevezték ki.1990. jan. 1-től.
1990-01-03Lakásról, tévérőlKét kérdést tárgyalt a tanács vb: 1. lakásügyi kérdéseket, 2. a városi tévé új főszerkesztőjének személyét, Stossek Mátyást választották.
1989-12-15Vetélkedők, riportok. A kábeltelevízió a közlekedésbiztonságért.Minden hónap utolsó adásában 10-15 percet szánnak közlekedési tájékoztatásra.
1989-12-12Kórház a változás szélén. Városi tv.A december 7-i DTV adás kritikája.
1989-11-14A vállalkozásé a jövőRendkívüli közgyűlést tartott nov. 9-én a helyi tévék egyesülete, amely új tagot vett fel: a pécsi városi televíziót. Tagok száma: 29. Az anyagi helyzetük javítására kereskedelmi vállalkozásba fognak hamarosan.
1989-11-03Szerkesztő kerestetik. Lemondott a DTV vezetője.Nagy László a DTV vezetője lemondott és a Helyi Televíziók Egyesületének elnökévé nevezték ki. A Városi Tanács pályázatot hirdet a DTV vezetői tisztére.
1989-10-31Reklámok nélkül. Városi tv.Kritika a városi televízió műsoráról.
1989-10-24Vegyeskereskedés. Városi tv.Kereskedelmi jellegű adás a városi televízióban.
1989-10-17Ígéretes megoldások. Városi tv.Kritika a városi televízió műsoráról.
1989-10-03Visszafogottan. Városi tv.Kritika a műsorról.
1989-09-19Apró hibák. Városi televízió.A szept. 14-i kábeltelevíziós adás komoly bírálatot kapott az újságírótól. A riportereknek még az eddiginél is jobban kell artikulálniuk, figyelniük a mondathangsúlyra, jobban kell tisztelniük riportalanyukat. Hiányzott a műsorból Szirmai György magabiztos sportközvetítése.
1989-09-15Tévé(táv)irányítás? Mindenkit érdekel, mindenki beleszól(na).A városi tévé helyzetéről. 1 fotó.
1989-08-18A hallgatók is hívhatják. A városi tévé a rádióban.Aug. 22-én a Magyar Rádió Napközben c. adásában kapcsolni fogják a városi televízió stúdióját. A műsorban a környezetvédelemről fognak beszélgetni. A helyi tévé meghívott vendégei Áron József Kisapostag tanácselnöke és Horváth István a DV fejlesztési igazgatója lesznek. Az adásba telefonon bárki bekapcsolódhat.
1989-07-25Városi televízió. Minden jó, ha...A csütörtöki tv-adás kritikája
1989-07-11Vita és bemutatkozás. Városi tévé.A városi tévé fórumot biztosított bemutatkozáshoz és vitára a helyi szervezetek képviselőinek. A vitavezető Stossek Mátyás volt. Összefogott, felkészült volt az ellenzék, az MSZMP állta a kérdéseket.
1989-06-30Tévés egyesület. Bejegyezték a cégbíróságon.Helyi Televíziók Egyesülete alakult, székhelye Dunaújváros lett. 25 városi, helyi televízió érdekképviseleti szerve, melyek szakmai segítséget is adnak egymásnak, kiadványokat fognak megjelentetni. Tevékenységét a 3évenkét választott öttagú vezetőség irányítja.
1989-06-27Tv-egyesületA Fejér Megyei Cégbíróságon bejegyezték a Helyi Televíziók Egyesületét. Az önálló jogi személy-ként működő 25 városi televíziót tömörítő tár- sadalmi szervezetnek városunk biztosít székhe-lyet.
1989-06-27A technika ördöge. Városi tévé.A június 22-i DTV adást bírálja az újságíró. Sok volt a bosszantó technikai hiba, a beszélgetések még mindig feszesek. Nem sikerült az összeállítás Nagy Imre temetéséről, a városi tanács ülését másfél percbe zsúfolták bele... Több volt benne az aktuális eseményről való tudósítás, mint az eddigiekben.
1989-06-27Meddig ér a takaró? Néhány tárgyilagos megjegyzés a dunaújvárosi televízió működési gondjairól.1989. január 1. óta van a DTV a Városi Tanács kezelésében. Költségvetési tervük 6millió Ft, ebből 3,3milliót fedez a tanács. Ez csak az alaptevékenység ellátására elég. További vállalati támogatókat kell keresnie a tévének, sok mindent önerőből kell megoldaniuk. 30%-os bérfejlesztést javasoltak.
1989-06-13Optimista cikk helyett. Mi lesz veled városi televízió?A helyi tv körüli bizonytalanság évek óta tart, most kiegészült bérvitával, életveszélyesnek minősülő munkakörülményekkel. A városi tanács nem bizonyult jó fenntartónak, nincs elég pénze. A tv dolgozói követelik, hogy kezeljék megfelelő értékén a tv-t. 1 fénykép.
1989-06-09Műsor és türelem már nincs...Bizonytalan időre beszüntette műsorait a helyi tévé.
1989-06-09Műsor helyett vita. Még feltételek sincsenek.A DTV helyzetéről. Vita a működtetésről.
1989-06-02Megalakult a Helyi Televíziók EgyesMegalakult a helyi Televíziók Egyesülete. 25 városi, helyi televíziót tömörítő társadalmi szervezet, Dunaújváros székhellyel.
1989-05-16Vita - partnerek nélkül. Városi televízió.Kritika a városi televízió működéséről.
1989-04-25Egy kitüntetés háttere. Nem csak pénzből él az ember.Vukovics Árpád a városi televízió műszaki vezetője a közművelődésben végzett tevékenységéért a Szocialista Kultúráért kitüntetést kapta. Fénykép V.Á-ról. Rövid pályaképe 1979-től.
1989-04-19Nyilvánosság Dunaújvárosban...A nyilvánosságról volt szó a pártbizottság tegnapi ülésén. Részt vettek a helyi televízió és újság, üzemi lapok szerkesztői, munkatársai. Kérésére Eördögh Bertalant fölmentették a Dunaújvárosi Hírlap főszerkesztői tisztségébőlés D. Kiss Csabát nevezték ki.
1989-03-21A technika már profi. A városi tv műsoráról.A technika már profi.
1989-02-28Videotanfolyam kezdődik. KözépiskolásoknakFelhívás a tanfolyamra, amelyet az MMK Bódy Gábor filmklubja és a Dunaújvárosi Televízió szervez.
1989-02-28Szép az önállóság, de... "Nem mindig érzem jól magam".Interjú Nagy Lászlóval, a városi tv vezetőjével. Fénykép N.L-ról.
1988-09-30Január elsejétől önálló városi tévé. Öt év után megalapítva1989. január 1-jei hatállyal a Dunaújvárosi Városi Televízió önálló költségvetésű intézményként fog működni. Felügyeleti szerve a városi tanács végrehajtóbizottságának művelődési osztálya.
1988-09-30KépaláírásElső alkalommal közvetítette élőben - és rögzítette videókazettára - a tanácsülést a városi televízió stábja.
1988-09-06Tévés pályázatok - helybenA városi televízió pályázatának feltételeiről. A pályázat szól szerkesztőriporteri munkára, fotózásra és majdani riporterőrs tagságra gyermekek számára.
1988-07-08A té(vét)lenség magyarázataA dunaújvárosi kábeltévé hosszabb szünetének magyarázata.
1988-06-02Mire lehet jó a városi televízió?1983. végén kezdte a városi tv az adásait. 1988. jún-tól önálló intézmény, mindeddig a Bartók "szakköreként" működött.
1988-05-27Városi televízió - városi közéletA városi kábeltelevíziósok dújv-i találkozójának szakmai programjáról.
1988-03-30Tanácsi intézmény lesz a városi televízióNagy Lászlót bízták meg a felelős szerkesztői feladattal. ápr. 1-i hatállyal.
1988-02-03Önállósodik a városi televízió...Az MSZMP Dújv-i Végrehajtó Bizottsága tárgyalta és véleményezte a városi televízió és az üzemi lapok munkáját.
1987-12-15A készülékek fele színesDunaújváros lakosságának televízió ellátottságáról.
1987-09-18Kiadós (ki)adáshibaA városi kábeltelevízió adása hétfőn elmaradt. A kimaradás okairól. Új modulátor vétele a megoldás.
1987-09-11A helyi tévé jövőjeLesz-e (kell-e) mozicsatorna? Tervek és eredmények. Kilátások.
1987-09-09Tanácsfórumon tárgyalták: Századik tv-adás után a jövőrőlA dunaújvárosi kábeltévéről. A dújv-i televízió túl van a szxázadik adásnapon. 1985. márciusától kéthetenként, hétfőnként jelentkezik, saját, 6-os csatornán. A műsor jelenleg 20 000 lakásba jut el. Az irányító szervekről.
1987-05-19Mindenki a saját helyénA kábeltévések III. országos találkozója után.
1987-05-15Közakaratformáló erőKábeltévések III. országos találkozója.
1987-05-15Élő adásRiport a dunaújvárosi városi tévézésről. Munkatársak névsora.
1987-04-26Egy szerzőpáros feleMiskolczi Miklós és Szabó György által alkotott Nyolc évszak c. filmről, amelyet először Dunaújvárosban mutattak be a kábeltévén.
1987-02-13Riportok és riporterekA városi televízió riportereiről és riportjairól készült dicsérő és elmarasztaló kritika.
1987-01-16Akik tízezrek előtt beszélnek. Az első visszajelzés.Elemző tanulmány a dunaújvárosi kábeltévéről. Fénykép. Szép beszédről. Riporteri tevékenységről.
1987-00-00Testközelben egy médium avagy dunaújvárosi tapasztalatok a kábeltelevíziórólAz első kísérleti, legális adást 1983 decemberében láthatták a nézők. Hőskor, jelen, jövőkép.
1987-00-00A té(vé)tlenség magyarázataA legtöbb kudarc. Nem üzleti vállalkozás. Lesz önálló csatorna. Augusztusban újra. (Részlet a Dunaújvárosi Hírlap 1988. július 8-i számának írásából)
1987-00-00A helyi társadalom tükre? - Egy találkozó utóéleteDunaújvárosban május 23-27 között 4. alaklaommal randevúztak a kábeltelevíziós műsorkészítők. A találkozóról.
1987-00-00A kalózok korától az égiekig - dunaújvárosi betekintésA politikai felügyeletet az MSZMP Dunaújvárosi Városi Bizottsága gyakorolja, gazdaságilag és szervezetileg a városi tanácshoz, illetve a Bartók Béla Művelődési Központhoz tartozik.
1986-03-07AblakA DTV először szerepel a Magyar Televízió Ablak c. műsorában.
1986-01-17Mi legyen a műsorban? Javasolhat a nézőA dunaújvárosi televízió szerkesztőségének pályázati felhívása
1986-01-10Tévéműsor - hajnalbanAz országban egyelőre példa nélküli vállalkozása lesz hétfőn a városi televíziónak. Az esti időpont helyett reggel - 4.25 és 7.15 között - jelentkezik a zenés magazinműsorral, a Jó reggelt, Dunaújvárossal!
1985-12-20A vetélkedő - belülről. Élt az előadásA városi televízióban rendezett vetélkedőről. Fénykép.
1985-10-04Városi televízió. Személyi változásAz új főszerkesztő: Eördögh Bertalan, Kárpáti Gábor utóda.
1985-07-10A kábeltelevíziós műsorkészítők első országos találkozója...Kedden kezdődött Dunaújvárosban a kábeltelevíziós műsorkészítők országos találkozója, mely 3 napos. A kábeltelevíziózás hazánkban az elmúlt két évben indult fejlődésnek: jelenleg már 16 városban, 17 helyi tv-stúdió működik.
1985-07-09Országos kábeltévés-találkozó. Várospolitika képernyőnElkészült a városi televízió új stúdiója. Fénykép.
1985-03-08Először, de nem utoljára. Élő adásA dunaújvárosi kábeltévé adásáról. Első élő adás.
1985-03-01Kérdezhetnek a nézők is. A városi tv adásaAz elmúlt hónapok legfontosabb helyi eseményeiről és az idei városfejlesztési tervről lesz szó. A témához kapcsolódó kérdéseket 6 órától várják telefonon.
1985-01-11A politikai munka terve. A rendszeres tévéadás küszöbénA városi vb határozata a dunaújvárosi, helyi rendszeres tévéadásról. Vezető: Esztergomi Imre. Adatok. Tervezet.
1965-01-09Kábeltelevíziózás Dunaújvárosban; Pártfórumon tárgyaltákA helyi kábeltévés stáb kísérleti adásokban már vizsgázott. Most a rendszeres adás előkészítésén dolgoznak.