Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

145 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2022-06-03Ifjú szakemberek az élvonalban. Fiatal szakemberek a hazai és vendéglátás élvonalábanA Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében idén 15. alkalommal került megrendezésre 2022. április 25–27. között Budapesten a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny. A dunaújvárosi kamara által szervezett területi elődöntőkre idén is jelentős számú érdeklődő részére biztosíthatták az írásbelin történő részvételt: összesen 5 iskolából, 21 szakmában, 129 jelentkező volt, ebből 124-en vettek részt az írásbeli megmérettetésen. Az előválogató versenyekre 18 tanuló jutott tovább, közülük 5 versenyző (2 iskolából) a döntőben is megmutathatta tudását.
2021-05-07A munkavállalók szemszögébőlA Ferrobeton szakszervezetének vezetőivel beszélgettünk arról, milyen a dolgozók megítélése a cégről, milyen munkahelynek tartják, milyen lehetőségeket biztosít számukra?
2021-05-05A kreatív úszóház megépítése élettereink újraértelmezése isIsmét egy innovatív fejlesztésben vesz részt a Ferrobeton Zrt., ezúttal úszó házak alépítményének kísérleti megvalósításával bízta meg a Marinus Homes Kft. egy uniós pályázat keretén belül. Már a kivitelezési szakaszban vannak.
2021-05-04Acélbetétes helyett szénszálas betonelemekA vasbetont kiváltó előre gyártott betonelemek gyártási technológiáján dolgozik az Uvaterv Zrt., a dunaújvárosi Ferrobeton Zrt., valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. A projekt második szakaszáról számolt be az MTI a konzorciumvezető Uvaterv Zrt. közlése alapján.
2020-07-22A víztől hódíthatnak el hasznos építési telkeketLezárta kutatásfejlesztési projektjét az Amitis Mérnöki Kft., a Ferrobeton Zrt. és az FM Projekt Kft. alkotta konzorcium, amely 899,56 millió forint európai uniós támogatás segítségével a Széchenyi 2020 program keretében zajlott az elmúlt pár évben, „Moduláris jellegű úszómű technológia kutatása és fejlesztése” elnevezéssel. A záró eseményt július 21-én délelőtt tartották a Ferrobeton dunaújvárosi telephelyén.
2020-06-19Vírus helyzet után a gazdaság. A legjobb időszak a beruházásraA vírushelyzetről szóló körképünkben a Ferrobeton Zrt. vezérigazgatójától, Vass Zoltántól megtudtuk, az elmúlt hónapot visszaesés nélkül élték túl.
2020-05-20Házak, villák épülhetnek erre a forradalmian új platformraVízfelületen úszó vasbeton szerkezetekből álló rendszer fejlesztésén és kialakításán dolgozik az Amitis Mérnöki Kft., a Ferrobeton Zrt. és az FM Projekt Kft. konzorciuma; a „vízből nyert telekre” könnyűszerkezetes építmény húzható fel. A több mint 1,5 milliárd forintos projekthez 906 milliós támogatást nyertek – tette közzé három éve az MTI.
2019-12-05Úszik a betonhajó. Betonhajó úszik az öbölben, egyenesen a nemzetközi hír feléEgy nagyon furcsa hajó van kikötve a kavicsbánya melletti Duna-szakaszon. Engedélye szerint ez egy hajózási kísérlet. Furcsa, merthogy betonból van.
2019-12-00Innováció, rugalmasság, gyorsaság. Több mint fél évszázada nyújt teljes megoldásokat a Ferrobeton Zrt.Ismertető a Ferrobeton Zrt. tevékenységéről.
2019-12-00A Fejér megyei top 100+400 cég a nettó árbevétel alapjánFejér megye 500 - legtöbb nettó árbevételt realizáló vállalatának felsorolása.
2019-02-22Helyiérték-mérőn városunkban. Helyiérték-mérőn városunkbanAz eredeti projektet tavaly október végéig, kicsivel az ígért határ­idő előtt sikerült befejeznie a Ferrobeton Zrt.-nek, ám a megrendelő képviselője újabb feladattal bízta meg őket a Budapesten épülő Puskás Ferenc Stadionnal kapcsolatban. Ezt szívesen vállalták is – tájékoztatta lapunkat Vass Zoltán a társaság vezérigazgatója.
2019-02-00A Ferrobeton a dolgozóira építInterjú Vass Zoltánnal, a Ferrobeton Zrt. vezérigazgatójával a cég helyzetéről, 2018-as eredményeiről.
2018-04-30Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2018-02-00A Ferrobeton a jövőnek építInterjú Vass Zoltánnal, a Ferrobeton Zrt. vezérigazgatójával a cég 2017-es eredményeiről.
2017-12-15Ferrobeton: tervezhetőbben tudták élni a hétköznapjaikatAz első olyan éven van túl a Ferrobeton Zrt., amikor is tervezhetőbben tudták élni hétköznapjaikat mind kapacitásaikat, mind pedig erőforrásaikat tekintve úgy a termelőegység dolgozói, mint termelésért felelős vezetők – nyilatkozta lapunknak Vass Zoltán (kép) vezérigazgató, aki nem titkolta azt sem, hogy a jó 2017-es évindulásnak feltétele volt az előző év ugyancsak jó zárása.
2017-10-14Felértékelődik a térség. Felértékelődik Dunaújváros és térsége a fejlesztésekkelA város és a térség jövőjét nagymértékben befolyásoló fejlesztésekről beszélgettünk dr. Dorkota Lajossal (kép), a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökével, Dunaújváros díszpolgárával.
2017-06-24Úszó park a Dunán. Úszó szigetet terveznek!Új távlatokat nyithat az építészetben, ha megvalósul egy nagyszabású, újvárosi kötődésű terv. A dunaújvárosi központú Ferrobeton Zrt. és az Amitis Mérnöki Kft. valamint az FM Projekt Kft. konzorciumot alakított.
2017-03-31Műszaki bravúr. Vízen úszó vasbeton-szerkezetekEgymilliárd forint támogatást nyert egy vízfelületen úszó, vasbeton-szerkezetekből álló rendszer fejlesztésére és kialakítására az Amitis Mérnöki Kft., a Ferrobeton Zrt., és az FM Preojekt Kft. konzorciuma.
2017-03-27A vízen úszó vasbetonVízfelületen úszó vasbetonszerkezetekből álló rendszer fejlesztésén és kialakításán dolgozik az Amitis Mérnöki Kft. , a Ferrobeton Zrt. és az FM Projekt Kft. konzorciuma. A "vízből nyert telekre" könnyűszerkezetes építmény húzható fel.
2017-01-25A nagy fagy okozta gondok. Működés a nagy hidegbenAz időjárási körülményekhez terv szerint alkalmazkodva dolgoznak a város két, hidegnek kitett üzemében, a Ferrobeton Zrt. vasbetongyárában, illetve a vasmű kikötőjében, az ISD Portolan Kft.-nél.
2016-12-16Eredményes esztendő utánDecember 14-én, szerdán este a Pintes Pincében tartott évzáró ünnepséget a Dunaferr Sportegyesület férfi röplabdacsapata. A legjobbnak ítéltek: Hatvany Zsolt és Gebhardt Áron (felnőtt játékosok; kép), Gebhardt Norbert (junior játékos), Bohnicsek Szilveszter (ifjúsági játékos), Móró Ákos (serdülő játékos), Tomanóczy Tibor (edző). A Hild József Szakközépiskola két diákja Móró Ákos és Hartyányi Gergő megkapta a Fejér megye jó tanulója - jó sportolója díjat, Szűcs Ákos pedig Fejér Megye Sportjáért díjban részesült.
2016-12-09Az ipar és a nagyvállalkozások túlsúlya látszikFontos adatokat lehet megtudni a Dunaújváros gazdaságáról a Pannon Lapok Társasága közelmúltban kiadott Top 100+300 - Fejér megye gazdasági értéktára című kiadványból.
2016-12-00Házak, hidak, gerendák. A Ferrobeton jövőt építBeszélgetés Dubróvszky Gáborral, a Ferrobeton Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettesével a vállalat helyzetéről.
2016-10-00Munkát és lehetőséget620 millió forintot fordítanak arra az elkövetkezendő négy esztendőben, hogy városunkban és térségében csökkenjen a munkanélküliség. Többek között erről szól a "DUNA-MUNKA-TOP Helyi foglalkoztatási együttműködés Dunaújváros és járási területén" című program. Nyilatkozik Cserna Gábor polgármester; dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő; Majorné Angyal Erzsébet, a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője; Hosszú János a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Vass Zoltán, a Ferrobeton Zrt. vezérigazgatója.
2016-09-30Jobban ellenáll a terhelésnekSzeptember 29-én elkezdték a Dózsa mozi előtti buszmegálló burkolását, méghozzá előre legyártott vasbeton elemekkel.
2016-09-22Komoly lehetőség. Közös együttműködésselAz önkormányzat és a Fejér Megyei Kormányhivatal közös szervezésében a foglalkoztatási együttműködéseket célzó projekt indul.
2016-09-09A gazdasági helyiértékekértVass Zoltán (kép), az ipari, Horváth Attila (kép), a kereskedelmi és Fülöp Ilona (kép), a kézműves tagozat megválasztott elnökei hosszabb kamarai múlttal rendelkeznek, területük jó ismerői, őket az előző ciklusról, az új időszak feladatairól kérdeztük.
2016-09-06Bizalom újratöltve. Bizalom évekre újratöltveÚjraválasztották - újabb négyéves időtartamra - a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, Králik Gyulát. Az eddigi vezetés iránti bizalom az egész tisztújítást meghatározta. A tagozatok megválasztották a tagozati elnököket is. Az iparié Vass Zoltán maradt, ahogy a kereskedelmi tagozat élén is maradt Horváth Attila az elnök. A kézműves tagozat elnöke Fülöp Ilona lett, alelnök Kis Attila, az elnökség tagja még dr. Kováts Miklós és Tarány Gábor. A küldöttgyűlésen részt vett dr. Parragh László is.
2016-08-26Új tornapálya. Közösségi összefogásEdzőpálya épül a Széchenyi gimnázium udvarán közösségi összefogásból.
2016-02-19Az Év VállalkozásaiA Cukép Kft., a Corner Trade Kft. és a Ferrobeton Zrt. kapta meg az Év Vállalkozása díjat városunkban. A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara immár hatodik alkalommal szervezte meg a Vállalkozók Bálját, ahol átadták a díjakat.
2016-02-15Hatodszorra isFebruár 13-án a hatodik volt a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett bálok sorában, ahol átadták az Áv Vállalkozása díjakat is: Cukép Kft., Corner Trade Kft., Ferrobeton zrt. Beszámoló.
2016-02-00A CSOK-ra is készül a FerrobetonBeszélgetés a Vass Zoltánnal, a Ferrobeton Zrt. vezérigazgatójával a cég helyzetéről és jövőjéről.
2015-12-18Éves számvetés, kitekintésselÉves számvetés Králik Gyulától, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől.
2015-10-22A látókört szélesítiA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tevékenysége keretében idén ősszel háromszázhatvan 7. és 8. osztályos gyerek vett részt üzemlátogatásokon.
2015-10-21Határzár, gazdaságA határzár okozta lehetséges gazdasági következményekről kérdeztük meg a nagyvállalatok képviselőit: ISD Dunaferr Zrt., Hankook Tire Magyarország Kft., Ferrobeton zrt.
2015-09-25Gyenge rajt után erős évük voltA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara jelentős partnere, a város meghatározó építőipari cége, a Ferrobeton Zrt. idei évet a változás és az eredményesség jellemzi. Beszélgetés Vass Zoltán vezérigazgatóval.
2015-08-28Hidak, gyárak, csarnokok, stadionokA Lafarge francia és a Holcim svájci cementipari konszern egyesült az év első felében. A Holcim Magyarország többségi tulajdonát megvásárolta a Ferrobeton Zrt.
2015-04-30Különleges találkozó a FerrobetonnálAz OMBKE szakmai programja a Ferrobeton Zrt. dunaújvárosi gyárában.
2015-01-06Díj, építkezésértA Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Emlékplakettjét a múlt év végén, az évzáró elnökségi ülésen a Ferrobeton volt vezetője, Juhász Péter vehette át.
2014-12-15Top 100-ban a nagyokElső alkalommal jelentette meg a Fejér megye gazdasági értéktára TOP 100+100 kiadványt a Pannon Lapok Társasága. Dunaújváros gazdasága, vállalkozásai a kiadvány alapján: 2. ISD Dunaferr Zrt., 3. Hankook, 9. Hamburger Hungária, 11. Dutrade1, 12. ISD Kokszoló Kft., 14. Dunafin, 39. Ferrobeton, 97. Momert Zrt.
2014-04-11Készülnek a paksi erőműbővítésreA Ferrobeton Zrt. speciális, sugárelnyelő beton gyártásába együttműködik a műszaki egyetemmel. Beszélgetés Vass Zoltán vezérigazgatóval.
2013-11-27StadionépítőkA Ferrobeton Zrt. szállítja a Fradi-pálya és a Felcsút FC és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia stadionjának főbb szerkezeteit.
2013-10-10Forgalommal tesztelikMegújul a Ferrobeton előtti buszmegálló, amelynek építésénél új technológiát próbálnak ki.
2013-06-28Sikerek a válság idejénA Ferrobeton Zrt. szállítja a felcsúti és a Fradi-pálya vasbetonszerkezeteit. A cég munkájáról.
2013-05-07Az új Fradi-pálya a miénk!A budapesti Ferencváros FC új stadionjának szerkezetét a Ferrobeton Zrt. szállítja majd.
2012-11-13Változások a Dunaferr SE-nélA Dunaferr SE elnöksége október 25-től a röplabda szakosztály elnökének Vass Zoltánt, a Ferrobeton Zrt. vezérigazgatóját nevezte ki. November 12-től a kajak-kenu szakosztály elnöke Pető Zsolt, az Euroshow Kft. tulajdonosa.
2012-11-09Kamara: nemzetközi szín, térKapcsolat- és üzletépítő vendégjáráson vett részt Szerbiában a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, és részt vett a Nova Pazova városában rendezett Regionális Vásáron is.
2012-10-09Hiányzó szakemberek (1.)A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara újra körkérdést intézett tagjaihoz: milyen szakemberek hiánya okoz gondot működésükben, mely területeken terveznek bővítést, milyen a megítélése ma a szakképzésnek? A válaszadók: Hankook Tire gyára, Ferrobeton Zrt., Dunasin Kft., Baurex-T Kft.
2012-10-01Betonbiztos alapokonInterjú Vass Zoltánnal, a Ferrobeton Zrt. vezérigazgatójával.
2012-05-30Újabb HÍD nálunk?Beszámoló a HÍD Egyesület évi közgyűléséről. A „HÍD” Dunaújváros és Környéke Egyesület 2011. évi díjait, emlékplakettjét kapta: dr. Bognár László, Juhász Péter, dr. Sándor Péter, Urbán László.
2012-04-27DunaPolis: a reálszféra térségi összefogásaVersenyképessé, vonzóvá kell válni. Beszámoló a második alkalommal megrendezett gazdaságfejlesztési konferenciáról.
2011-12-05Lenyelték a keserű pirulát, alkalmazkodtak a válsághozA helyi vállalkozások idei eredményeit, jövő évi várakozásait bemutató sorozat következő "vendége" a Ferrobeton Zrt. Beszélgetés Vass Zoltán (kép) vezérigazgatóval.
2011-11-10Hiányszakmák, helyi igényekA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara körkérdése a városi vállalkozásokhoz: milyen szakmában mutatkoznak létszámigények, milyen képzést hiányolnak a térségben, vállalnak-e szerepet a fiatalok gyakorlati képzésében. Akik válaszoltak: Momert Zrt., ISD Dunaferr Zrt., Ferrobeton Zrt., Triumph, Meiser Ferroste Kft., Amper 99 Kft., Csúcs-Ép Kft., ...stb.
2011-09-21Terjeszkednek!Beszélgetés Juhász Péterrel, a Ferrobeton Zrt. leköszönő igazgatójával. Utódja Vass Zoltán lesz.
2011-05-06Jelentős előnyt nyújt az építettetőknekThierry Clark Díj (tervezési díj), és Innovációs Díj a Ferrobeton Zrt.-nek egy új hídgerenda kifejlesztéséért. Interjú a cég műszaki vezérigazgató-helyettesével, Dubróvszky Gáborral.
2011-04-27Életveszélyes sérülésFerrobeton Zrt. telephelyén életveszélyesen megsérült az a munkás.
2011-04-02Díjnyertes a hídgerendájuk"A Ferrobeton Zrt. kapta idén a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal (az egykori Magyar Szabadalmi Hivatal) Innovációs Díját az FI-150-es hídgerenda-család kifejlesztéséért." Beszélgetés Juhász Péter vezérigazgatóval.
2011-03-31Ferrobeton: innovációs díjA Ferrobeton zrt. nyerte el az idén a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal Innovációs Díját.
2011-02-04Adottságok, sikerek"Decemberben alakult a Közép-Duna Gazdaságfejlesztési Platform Dunaújvárosban - amihez máris húsz jelentkező társulna a városból és környékéről. De talán még fontosabb, hogy tegnap és ma megrendezték első konferenciájukat, DANUWIN 2011 címmel." Beszámoló.
2011-01-28Iparfejlesztési stratégiaA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére létrejött Közép-Duna Térségi Gazdaságfejlesztési Platform. A kamara és a Dunaújvárosi Főiskola integrált térségi gazdaságfejlesztési, innovációs konferenciát rendez 2011. február 3-4-én. Beszélgetés dr. Jenei Istvánnal, a szervező cég igazgatójával.
2011-01-07A városi kamara gesztorálásvalA nagy foglalkoztatók együttműködése
2010-12-22A siker ígéretévelPlatformot alakítottak a város legnagyobb foglalkoztatói, Közép-Duna Térségi Gazdaságfejlesztési Platform néven, 2010.12.10-én. A megállapodás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara gesztorálásával jött létre, aláírója még az önkormányzat mellett: a Dunaújvárosi Főiskola, az ISD Dunaferr Zrt., a Hankook Tire Magyarország Kft., a Hamburger Hungária Kft., a Ferrobeton Zrt. Beszámoló az együttműködés aláírásáról.
2010-12-21Fontosabb szerepBeszélgetés Králik Gyulával (ISD Dunaferr Zrt. műszaki fejlesztési igazgatója) a közelmúltban megalakult Közép-Duna Térségi Gazdaságfejlesztési Platformról.
2010-12-18Együttműködés a fejlesztésértA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére a város, és a térség legnagyobb foglalkoztatói, az Iparkamara és az önkormányzat együttműködési megállapodást írt alá Közép-Duna Térségi Gazdaságfejlesztési Platform néven december 10-én.
2010-12-11Új kifejezés: Közép-Duna térség"Megalakították a Közép-Duna Térségi Gazdaságfejlesztési Platformot tegnap délelőtt a dunaújvárosi Városházán. A jogi személyiség nélküli szervezet alapító résztvevői: a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Dunaújvárosi Főiskola, az ISD Dunaferr Zrt., a Hankook Tire Magyarország Kft., a Hamburger Hungária Kft., a Ferrobeton Zrt."
2010-11-24A szakmák elismertségéért"Dunaújvárosi cégeket kérdeztünk meg arról, hogy miként oldják meg a szakember-utánpótlást, milyen problémát jelent ez számukra." Cégek: ISD Dunaferr Zrt., Hankook Kft., Hamburger Hungária Kft., Grabarics Építőipari Kft., DVCSH, Molnár Acélszerkezet-gyártó és Kivitelező Zrt, Ferrobeton Zrt.
2010-11-20A legnagyobbak az árbanListát állított össze Magyarország ötszáz legnagyobb árbevételű cégéről a heti HVG. Helyezések: 38. ISD Dunaferr Zrt. (192018 millió); 115. Dunapack Zrt. (64 069 millió forint); 149. Hankook Tire Magyarország Kft. (48 069 millió); 188. ISD Power Kft. (37 274 millió); 262. a Dutrade Zrt. (26 434 millió); 297. Dunafin Kft. (23 515 millió); 328. ISD Kokszoló Kft. (21 114 millió); 447. a Ferrobeton 15620 millió forint).
2009-06-24A központ viszonlyag szerencsés"Hírek szerint elbocsátások lesznek a Ferrobeton helyi gyáránál: ezt a cég vezetői cáfolják - hozzátéve, hogy a jövő kiszámíthatatlan. A hazai gyárak központja itt van - szerencsére..." Interjú Juhász Péterrel, a Ferrobeton Zrt. vezérigazgatójával, a jelenlegi és a jövőbeni helyzetről.
2009-06-16Vasbetonra alapoznakFelröppent a hír, hogy nagy elbocsátások várhatók a Ferrobeton Zrt. dunaújvárosi gyárában. A hír nem igaz, nem elsz csoportos létszámleépítés a betonelemgyárban.
2009-05-27Pálya épül, gőzerővel"Több száz ember, gépkezelők, szakmunkások, műszaki irányítók dolgoznak az M6-os autópálya Dunaújváros és Szekszárd közötti szakaszán. Az átadási határidőig - 2010. március 31." Beszélgetés Halmos Balázs autópálya-mérnökkel.
2007-03-05Szerkezetgyártásban elsőkA Ferrobeton zrt. karriertörténete. Beszélgetés Szőke Bélával, a cég vezérigazgató-helyettesével.
2007-01-17Halálos baleset a telepenA Ferrobeton Rt. Papírgyár úti telepén egy mozgó daru hegesztési munkálatok közben falhoz szorított egy fiatal dunaújvárosi férfit.
2006-05-03A legnagyobbak soraFejér megye legsikeresebb vállalkozásaközül 2004-ben huszonkettő Dunaújvárosban működött. Az árbevételi rangsorban: 2. Ferrobeton, 3. Grabarics Építőipari Kft. A Dunaferr Zrt. és társaságai közül tizenkettő előkelő helyen szerepel a TOP 100-ban.
2006-03-24Védjegyük: GrabaricsA dunaújvárosi építőiparban érdekelt cégek (Ferrobeton Zrt., Fejérduna-Ép Kft., Pont Plan Építőipari Kft., Dunagép Zrt., Grabarics Építőipari Kft.) konzorciumot hoztak létre. Ismertető a Grabarics Kft-ről.
2005-01-18Idén 50 kilométernyi hídgerenda kell!A Ferrobetonnál 8 gyártósoron 120-140 munkás fog hídgerendát gyártani a hónap végétől, kifejezetten az M6-os autópálya építéséhez.
2004-01-26Munkát ad félezer embernekMilyen év elé néz a Ferrobeton Rt.?
2003-01-16Két szovjet bombát és egy magyar gránátot találtakA Ferrobeton Rt. területén három éles lőszert találtak.
2002-12-13Egy gyár sikertörténete. Ferrobeton elemek Londonba BrüsszelA HID Dunaújváros és Környéke Egyesület Üzletemberek Klubja dec. 11-én a Ferrobeton Rt-vel ismerkedett meg.
2000-05-0645 év a vasbeton-előregyártás élvonalában1955.jan. 1-én alakult meg a Ferrobeton RT jogelődje 1963-ban hasonló vállalatok összevonásával jött létre az ÉM Betonelemgyártó Vállalat 1968-tól mint Beton- és Vasbetonipari Művek működött tovább. Ennek a vállalatcsoportnak a legnagyobb gyára volt a dújv-i. 1991-től a gyár Ferrobeton néven önálló lesz 1993.jan. részvénytársasággá alakul 1994.dec. a Ferrobeton Rt állami tulajdonból kivásárlás útján magánszemélyeké lesz
2000-01-10Bér: átlagosak az emelésekBér: átlagosak az emelések
1999-09-18Versenyben - vezetőként1994. óta magántulajdonú cég. Tevékenységükről.
1999-05-05Jól időzített beruházással alkalmazkodtak a vevőkhözMúlt évi tervteljesítés a Ferrobetonnál.
1999-03-20Látványos építkezésAz Aikawa üzemcsarnokának alapozását a Fejér-Duna Kft végezte, a csarnok vasbetonszerkezetének gyártását és összeszerelési munkáit a Ferrobeton Rt nyerte el. Márc.31-ig készülnek el.
1999-01-06Nemsokára a fizetésekről tárgyalnakA Dunaferr Rt-ben és a papírgyárban hamarosan megkezdődnek a bértárgyalások. A Dunaferrnél a munkáltató és a szakszervezet álláspontja merőben különbözik. A papíripari szakszervezet 16 %-os bérfejlesztést k1ván elérni. Amunkáltatók mindkét helyen magasnak találják ezt a növelési mértéket. A Ferrobeton és aMOMERT áprilisban emel bért.
1998-06-04Új gépek pályázati pénzbőlA megyei decentralizált szakképzési alaprészre beérkezett pályázatok támogatásáról. A városból az iskolák közül a Bánki, a Hild, a Dunaferr, a Kereskedelmi kaptak támogatást, a gazdálkodók közül a Ferrobeton.
1998-04-23Nagydíjas termék ÚjvárosbólNagydíjas lett a Construma Nemzetközi Építőipari Szakkiállításon a Ferrobeton új, nagy szilárdságú FF jelű födémcsaládja.
1998-04-18Nagydíj után ökörsütésA Construma építőipari szakkiállítás tavaszi bemutatóján a dújv-i födémpanel elnyerte a kiállítás nagydíját.
1998-04-17Dunaújvárosi panelekFödémpanelek készítésére alkalmas gyárat létesített Dújv-ban a Ferrobeton Rt.
1998-03-28Födémpanel DunaújvárosbólA hagyományosnál könnyebb, de lényegesen nagyobb teherbírású, magasabb betonszilárdságú, méretre vágható födémpanelek készítésére alkalmas gyárat létesített Dunaújvárosban a Ferrobeton Rt.
1998-03-24Gyártósort avatnakKorszerű födémgyártási technológiát alkalmaz mostantól a Ferrobeton. A technológia próbaüzeme folyik, avatás márc.25. - hazánkban újdonságnak számító nagy szilárdságú betont állítanak elő Dújv-ban.
1997-12-12Ferrobeton: termékváltásGyakorlatilag most ért véget a Ferrobeton privatizációja. Újfajta födémpanellel bővítik termékeiket jövőre.
1997-07-16Jelentős kérdések napirend előtt,...Közgyűlés.
1997-05-22Bértárgyalás volt a Ferrobetonnál19 %-kal kell év végéig növelni a dolgozók alapfizetését és mozgóbérét együttvéve.
1997-04-29A családi házat építőkre nem építhet...Ferrobeton közgyűlés: 96-os mérleg, idei tervek.
1997-04-10Szakvásárra építő építőiparKedden nyílt a Kőbányai Vásárközpontban a Construma nemzetközi építőipari bemutató, melyen részt vesz a Ferrobeton.
1997-01-25Uj igényekre épít az éítőanyag-gyártóA Ferrobeton múlt évi eredményeiről.
1996-02-01A Ferrobeton vásárolta..a tüzéptelepetA múlt évi teljesítményről. Megvásárolta a múlt év végén a tüzép-telepet. Az idei évet 12%-os alap-béremeléssel kezdte az rt.
1996-01-20Többnyire nincs még megállapodásA bértárgyalásokról.
1995-09-12Vásári képekMomert, Ferrobeton, Beton-Plusz kft.
1995-09-11"Honi" kiállítók a BNV-nDújv. fogyasztásicikk-piacát 6 kiállító képviselte a BNV-n.
1995-09-02KiállítanakA szept.8-17 közötti Öszi BNV-n kiállít: A Du- naferr Rt, Beton-Plusz Kft, Hodop Bt, MOMERT.
1995-05-03Bérmunkások BaranyábólBeszámoló a múlt évről: 50%-al nővelte termelését a gyár. Az idei első negyedév nyereséges, 20 bérmunkás.
1995-04-26Ferrobeton a ConstrumánA Ferrobeton részt vesz a tegnap kezdődött építőipari szakkiállításon.
1995-02-10Fuvaroztatók fórumaFuvaroztatási fórumot tartott tegnap Dújv.-ban a MÁV Rt. pécsi üzletigazgatósága és az osztrák vasút árufuvarozási képviselete. A Ferrobeton panasza a pontatlan szállítás.
1994-12-24Kifizették az ÁVÜ-tA Ferrobeton Rt. magántulajdonná vált, amely majd kibővül 209 munkavállalóval.
1994-12-17Túl a milliárdonFél év alatt majd 5O%-al nőtt a gyár termelésiértéke (máj.-ban vette át egy váll. csoportprivatizáció keretében) . 30 %-os bérfejlesztés.
1994-09-19Négy kiállító a városbólA BNV-n 4 dújv.-i cég vett részt, tapasztalataikról, részvételük okáról.
1994-09-13Téglák a fal(ak)banA Ferrobeton munkáiról, helyzetük stabil.
1994-08-13Új termék a hídgerenda (csgy)Új termékként bevezették a hídgerendák gyártását. Az üzem teljes kapacitással dolgozik, vállalják egyedi termékek elkészítését is.
1994-07-28Előtérben a tömegsportA Ferrobeton SE leadta asztaliteniszezőit a Lindének s a tömegsportra koncentrál, az Építők tekézői (NB I.) önállósodtak így a természetjáró- és a tömegsportszakoszt. maradt.
1994-05-24Megújult a "vezérkar"A lízingtársaság az ügyvezetői teendőkkel Juhász Pétert bízta meg. Interjú.
1994-05-19A lízingelők diktálnakA 7 tagú lízingtársaság (mely elnyerte az állami tulajdonrészt) jóváhagyta a dolgozói részjegyzést.
1994-05-05Az építkezőkértA Ferrobeton részt vesz a Kőbányai Vásárvárosban kedden megnyitott kiállításon és szakvásáron.
1994-04-12Közgyűlés előttAláírták a Ferrobetonnál a privatizációs szerződést.
1994-03-19Ferrobeton-lízingA 7 tagú lízingtársaság között vannak a gyár mostani vezetői is. A piaci helyzet pozitívan alakult. 24%-os bérfejl.
1994-03-11Lízingelik a FerrobetontA Ferrobetont egy 7 tagból álló lízingtársaság nyerte el.
1994-03-10Mentőövre számíthat a DunaferrA Ferrobeton egy héttagú lízingközösség tulaj-donába kerül. A Dunaferr reorganizációs tervével foglalkozott az ÁV Rt.
1994-03-03Betonba ágyazvaA dolgozók által jegyzett részvényeket még nem hagyta jóvá a cégbíróság.
1994-02-22Kié lesz a Ferrobeton?Az ÁVÜ vizsgálja a két céget, mely lízingelni kívánja az Rt-t. A cégbíróság még nem adta áldását a dolgozók által megejtett részvényjegyzésre.
1994-01-08Lízingelni akarjákA Ferobeton állami tulajdonrészére 2 pályamunkát fogadtak el. Mindkettő lízingkonstrukcióval kí- ván tulajdonos lenni.
1994-01-01A minőségbiztosítás gyakorlata a FERROBETON RT.-nél
1993-11-12Mennyi a dolgozóké?Pályázat a Ferrobeton Dunaújvárosi Beton- és Vasbetonelem-gyártó Rt. állami tulajdonrészének megvásárlására, a dolgozóknak 5o millió Ft jegyezhető tőkét kínált fel az ÁVÜ.
1993-10-15Támogatás a szakképzésreA megyei Munkaügyi Tanács elosztotta a Szakképzési Alapot.
1993-09-17Fontos a jelenlétA 3 cég képviseli a várost az idei BNV-n. A cégek képviselőivel az eddigi mérlegről.
1993-04-09A hír fele igaz...Az a hír kapott szárnyra a Ferrobetonnál, hogy 40 embert elbocsátanak. Azonban csak" létszámkarbantartást", átcsoportosítást terveznek.
1993-04-02Volt egyszer egy házgyárRészvénytársasággá alakította a dújv-i Ferrobeton Vállalatot 1993. jan.1-i visszamenőleges hatállyal az ÁVÜ. Megtartották az alakuló ülést.
1992-12-29Díj a minőségértA dújv-i Ferrobeton immár másodízben nyerte el a Shiba-díjat, mely a garantáltan jó minőségű termékek elismerését jelenti.
1992-11-19Ferrobeton-sikerIparágában elsőként a dunaújvárosi Beton-és Vasbetonelemgyártó Vállalat kapta meg az EN 29001(ISO 9001) szabvány szerinti minőségtanusítást.
1992-10-09Csak kiválóan3 éve átfogó minőségbiztosítási rendszert vezetett be termékei fejlesztésénél és gyártási eljárásainál a Ferrobeton elemgyártó vállalat. Ezzel a tavaszi BNV szakkiállításán Kiváló Áruk Fóruma tanúsító védjegyet nyerte el, az elmúlt hónapban pedig a Det Norske Veritas minősítő cég diplomáját vehette át.
1992-09-29A minőség jogot jelentA Ferrobeton Váll. elnyerte, kiérdemelte az EN-29OOO jelzésű európai minőségbiztosítás használatának jogát, amely lehetővé teszi, hogy a gyár közreműködjön külföldi beruházásokban.
1992-06-26Az átalakulás "mámora"A Ferrobeton önprivatizációjáról, Varga Imre igazgatóval.
1992-04-03Szorít a határidőAz öncsőd bejelentésének határideje ápr. 8. Ennek kapcsán, néhány vállalatról.
1992-03-24Tartják a lépést1992. márc. 16-i ülésén a Ferrobeton jóváhagyta a vállalat idei éves tervét.
1992-02-04Rt. lesz a Ferrobeton1992-ben Rt-re kívánják alakítani a betongyárat.
1992-02-04Elkészült a tervA BVM Barátság úti munkásszállójának szociális otthonná történő átalakítását a Tér és Forma Kft végzi. A tervekről.
1992-01-17Betonos szándékRészvénytársasággá kívánják alakítani a Ferrobetont.
1992-01-07Az első év sikerültA Ferrobeton igazgatója, Varga Imre az idei kilátásokról.
1991-12-06Nem üres a kamara1991.szept. 30-án megalakult a Fejér Megyei Gazdasági Kamara. Az alapító váll., kft.-k között dunaújvárosiak is találhatók.A kamara alapszabálya szerint érdekfeltáró, érdekegyeztető, érdekképviseleti tevékenységet végez.
1991-09-03Diktál a piacHelyzetkép, tervek.
1991-06-18Elválik, szerencsét hoz-e1991. jún. 13-án új igazgatót választottak a Ferrobeton Dunaújvárosi Beton és Vasbetonelemgyártó Vállalatnál,Varga Imre személyében. Interju az új igazgatóval. = A Hírlap 1991. jún. 18. 3.l.
1991-06-07Igazgató kerestetikA Ferrobeton Dunaújvárosi Beton- és Vasbetonelemgyártó Vállalat igazgatóválasztásáról.
1991-05-10Milliókra pályázunkA végső szót a Parlament mondja ki. A BVM szálló szociális otthonná való átalakításáért, kórházi eszközök beszerzéséért, a Szórád Márton Általános Iskola rekonstrukciójáért pályázik városunk.
Dunaújváros legnagyobb vállalkozásaiDunaferr Vállalatcsoport - http://www.dunaferr.hu/ Neusiedler Rt Dunapack Rt - http://www.dunapack.hu/ Dunaújvárosi Cellulózgyár Kft Linde Gáz Magyarország Rt - http://www.linde.hu Tesco-Global Rt Invitel Távközlési Rt - http://www.invitel.hu Ferrobeton Rt - http://www.invitel.hu - http://www.ferrobeton.hu Aikawa Hungária Kft - http://www.aikawa.hu Dunaújvárosi Víz-Csatorna és Hőszolgáltató Kft - http://www.dvcsh.hu Spar Magyarország Kft - http://www.spar.hu Body Fashion Magyarország Kft H+H Dunaforg Kft http://www.dunaforg.hu/ MOMERT Rt - http://www.momert.hu/ Albadomu Maláta Bt - http://www.albadomu.hu Berwin Ruhagyár Rt - http://www.berwin.hu DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Rt - http://www.dvgrt.hu/ HBG-T Építőipari Kft Dunanett Kft http://www.dunanett.hu/ Dunagép Rt http://www.dunagep.hu/ Grabarics Kft http://www.grabarics.hu/
Ferrobeton Zrt.Ferrobeton Dunaújvárosi Beton -és Vasbetonelem Gyártó Zrt. A cég honlapja. Cégismertető. Hírek, események. Kapcsolattartás. Referenciák termékek.
Dunaújváros, az ország közepeBeszélgetés dr. Kálmán András polgármesterrel, a város fejlődéséről, fejlesztésekről, tervekről.