Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

230 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-05-03Példás pályát díjaztak: idén Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgáraDunaújváros 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.
2023-01-06Megérdemelt jutalom. Díjazták a legjobb sportolókatA dunaújvárosi sportolók 2022-ben is szép eredményeket értek el. Gratulációjukat kifejezve a város vezetői díjazták őket a Városháza „C” szárnyában.
2022-12-17Olyan ez, minthogy az ég kék színű, a fű pedig zöldA 2022-es esztendőben legeredményesebben szerepelt dunaújvárosi sportolókat köszöntötte, és díjazta a város önkormányzata december 15-én, csütörtök délután a polgármesteri hivatal C-szárnyában.
2022-01-25Kiváló tavalyi eredmények: van kikre büszkének lenniAz előző évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó dunaújvárosi sportolókat és edzőiket díjazták november 24-én a városházán. A díjazottak részletes névsora a cikkben.
2022-01-07Gurisatti Gyula egy nehéz éve. Nem keres kifogást, és előrenéz GyuszkóNehéz éve volt a tavalyi Gurisatti Gyulának. Mondhatnánk, semmi sem úgy sikerült, ahogy azt eltervezte. A sportolóval értékeltük a 2021-es esztendejét.
2021-10-01Olimpián és világbajnokságon öregbítették Dunaújváros hírnevét sportolóink.A tokiói olimpián és paralimpián, illetve a koppenhágai kajak-kenu világbajnokságon remekül szereplő dunaújvárosi sportolókat és edzőiket köszöntötte Pintér Tamás polgármester, valamint Barta Endre alpolgármester 2021. szeptember 28-án a Városházán.
2021-10-00Irány Tokió! Hajrá Magyarok, hajrá Újtelep!A 2021-es rendezett Tokiói Olimpián részt vett dunaújvárosi sportolók bemutatása, különös tekintettel az újtelepi résztvevőkre.
2021-09-29Köszönet a város olimpikonjainak!Dunaújváros önkormányzata is köszöntötte a tokiói olimpia és paralimpia résztvevőit és felkészítőiket. A dunaújvárosi női pólót négy kiváló játékos – Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Magyari Alda, Szilágyi Dorottya – képviselte. Kovács Zsófia tornász és edzője, Trenka János is kiválóan teljesített. Csakúgy, mint a többszörös paralimpikon, Gurisatti Gyula.
2021-09-06Gurisatti Gyula huszonnegyedik hellyel zártA magyar paralimpiai sport aranycsapatának nevezte a tokióit a szövetség elnöke, Szabó László. Gurisatti Gyula a negyedik paralimpiáján vett részt.
2021-09-03Nem tudja, mi lehetett a gond"Nem találja a Gyulát, kinek itt kellene lenni." A magyar válogatott korelnökének nem sikerült a döntőbe jutás a sportpisztolyosok 25 méteres számában, ahol huszonhetedik lett.
2021-09-01Pozitívan várja a folytatástA dunaújvárosi paralimpikon, Gurisatti Gyula augusztus 31-én megkezdte szereplését a tokiói játékokon, elsőként a 10 méteres légpisztoly alapversenyében volt érdekelt, ahol végül nem jutott be a fináléba. A folytatásban szeptember 2-án lesz ismét jelenése, akkor a 25 méteres sportpisztolyban.
2021-09-00A megtet út tiszteletet parancsol. Tokió után, Párizs előttÖsszefoglaló a Tokiói Olimpián és Paralimpián részt vett dunaújvárosi versenyzők szerepléséről: Kovács Zsófia (torna), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Magyari Alda és Szilágyi Dorottya (vízilabdázók) és Gurisatti Gyula paralimpikon (lövészet).
2021-08-27Nyílt üléssel folytatódott a közgyűlések sora. 25 napirendről döntöttek a képviselőkRendkívüli nyílt üléssel folytatta munkáját Dunaújváros önkormányzata. A közgyűlést a Városháza "C" szárnyában tartották 2021. augusztus 26-án, csütörtökön délelőtt 9 órától.
2021-08-21Gurisatti a negyedik előttA dunaújvárosi sportlövő, a korábbi négyszeres búvár­úszó-világbajnok, Gurisatti Gyula a negyedik paralimpiájára készül. Peking, London és Rió után Tokióban bizonyíthat. Interjú a sportolóval.
2021-08-19Már negyedik olimpiájára indul Gurisatti Gyula. Gurisatti Gyula becsülettel felkészült az olimpiáraÉlete negyedik paralimpiájára készül Dunaújváros kiváló sportlövője, Gurisatti Gyula, aki Peking, London és Rio de Janeiro után ezúttal Tokióban vághat neki az ötkarikás játékok küzdelmeinek. A kiváló sportember három számban indul az olimpián, melyre rengeteget készült
2021-08-12Gurisatti Gyuláék letették esküjüket"Augusztus 11-én ünnepélyes keretek között letette az esküt az augusztus 24-én Tokióban kezdődő paralimpián szereplő magyar csapat, köztük a sportlövő Gurisatti Gyula, akit lánya, az olimpiai bronzérmes Gréta méltatott a színpadra lépés előtt."
2021-08-09Ki az, aki nem sír, amikor a lánya olimpiai érmesBeszélgetés Gurisatti Gyulával, lánya Gurisatti Gréta vízilabdázó olimpiai bronzérméről, meccsekről, olimpiáról.
2021-07-10Apa és lánya is ott lesz az olimpián (képaláírás)Gurisatti Grétáért és Gurisatti Gyuláért is szoríthatnak majd a magyar szurkolók a hamarosan kezdődő tokiói olimpián. A család álma, vágya volt – mint arról lapunknak is számos alkalommal nyilatkozott Gréta –, hogy egyszer az olimpián együtt versenyezzen apa és lánya. A szakemberek szerint Bíró Attila vízilabda-válogatottja talán még az amerikaiakat is megszorongathatja majd a döntőben. Édesapja, Gurisatti Gyula paraolimpikon az utolsó pillanatokban szerzett kvótát, és immáron a negyedik olimpiájára készülhet a sportlövő. (teljes szöveg)
2020-12-02Nem csak pisztollyal tud jól bánni, a pecabottal isGurisatti Gyula nemcsak pisztolylövésekkel tud pontosan durrogtatni, hanem a pecabotot is időben tudja kirántani a folyóból.
2020-05-06Gurisatti Gyula célja nem változott: irány az olimpia!A teljes újratervezés időszakát éli a hazai parasport is, Gurisatti Gyula sportlövő célja továbbra is a 2021-es tokiói játékok.
2020-03-09Búvárok: gyümölcsöző, közös szakmai munkaHorváth László interjúja Gurisatti Gyulával a Búvársuli és a DVCSH ­UBSE egyesülési folyamatáról, a tervekről, elképzelésekről.
2020-03-07Nagyköveti feladat után újabb kihívásokFebruár 22-én, immáron harmadik alkalommal rendezték meg a Magyar Parasport Napját. A köznevelési intézményeket is megszólító országos programsorozat nagykövete volt a válogatott vízilabdázó Gurisatti Gréta, valamint édesapja Gurisatti Gyula, aki több érzékenyítő előadást is tartott diákoknak többek között a szalkszentmártoni általános iskolában is. Interjú Gurisatti Gyulával.
2020-02-22Célra tarts! - Gurisatti Gyula inspiráló előadása (képaláírás)Gurisatti Gyula február 21-én pénteken délelőtt a szalkszentmártoni Petőfi Sándor Általános Iskolában tartott bemutató foglalkozást diákoknak.
2020-02-15Gurisatti Gyula és Gréta a nagykövet. Nagykövetei az idei parasport napjánakA szervezők idén az ország összes önkormányzatát megszólították, hogy emlékezzenek meg minél több helyen települési szinten is a magyar parasport napjáról, amelynek rendezvényeit jövő pénteken és szombaton tartják. 2020-ban a dunaújvárosi válogatott víziladázó Gurisatti Gréta és édesapja, Gyula – aki világbajnok búvárúszó volt, majd balesete után lett paralimpikon sportlövő – lesz az események arca.
2019-12-18Országos és nemzetközi sikereknek örülhettünkA hagyományokat követve a város önkormányzata december 17-én, kedden délelőtt díjazta a közelmúltban kiemelkedő eredményt elért dunaújvárosi sportolókat.
2019-10-00Akiknek "otthona" az uszodaÁtadták a felújított Fabó Éva Sportuszodát. Nyilatkozik Bene Vera, a Dunaferr SE úszószakosztályának vezetőedzője; Gurisatti Gyula, a DVCSH Uszonyos Búvár SE szakosztályvezetője; Takács Krisztián, a Dunaferr SE-ben nevelkedett úszó és Mihók Attila, a Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics OB I-es női vízilabdacsapat vezetőedzője.
2019-06-00Tájolnak és vízihokiznakBeszélgetés városunk két búvárúszó klubjának vezetőivel, Gurisatt Gyulával (DVCSH UBSE) és testvérével, Gurisatti Róberttel (Búvársuli SE) a sportegyesületek helyzetéről.
2019-04-05Képeken elevenedik meg a dunaújvárosi sporttörténelemDunaújváros sportéletének legemlékezetesebb pillanataiból összeállított album bemutatóját tartották a József Attila Könyvtárban.
2019-03-29Képes múlt idézés a város sportéletébőlHa fellapozzuk a Képek Dunaújváros sportéletéből című hiánypótló kiadványt, akkor azt olvashatjuk, hogy Dunaújváros közösségi életének mindig is szerves részét képezte a sport. Ezzel a megállapítással nem is vitatkozhatunk. Az önkormányzat támogatásával készült könyv díszbemutatóján a József Attila Könyvtárban tartották március 28-án.
2018-12-21Kiemelkedő sportsikereket értek elAz önkormányzat jutalmazta a város hírnevét öregbítő helyi sportolókat.
2018-12-19Köszönet jár városunk legjobb sportolóinak! A város sportkultúrájának legjobbjaitDecember 18-án, kedden a városháza C szárnyának dísztermében Izsák Máté, az önkormányzat sportért felelős bizottsági elnöke köszöntötte a város legjobb sportolóit.
2018-12-08Eredmények és a jövő kihívásai. "Szép lenne Grétával közösen menni az olimpiai játékokra"Kissé morbid a hasonlat, amikor kiváló bajnokunk, sportlövőnk, Gurisatti Gyula úgy határozza meg a versenyző magatartását, hogy „agyhalottként kell tartani a fegyvert, és elkapni azt a pillanatot, amikor a pisztoly a tízesre szegeződik”. Hamar megállapodtunk: mondjunk inkább robotszituációt, amikor a külső körülményeket nem vesszük figyelembe versenyzés közben.
2018-11-00Tűrnek, de tudják, van értelmeElkezdődött a Fabó Éva Sportuszoda felújítása, ezért több sportegyesületnek és sok amatőr sportolónak más megoldás után kell néznie, ha úszni, vízilabdázni vagy búvárkodni szeretne. Nyilatkozik Gurisatti Gyula (DVCSH UBSE vezetője); Gurisatti Róbert (Buvársuli Sportegyesület vezetője); Lackné Miklós Hajnalka (Lack Bianka serdülő korosztályú úszó édesanyja); Koszi Ferenc (DFVE elnöke); Parrag Miklós (amatőr úszó) és Holló István (a vízifejelő-csapat tagja).
2018-09-15"Édesanyám gyermekkori álma volt, hogy nevelőszülővé váljon"Egy szerető családi közegben boldog gyermek-, illetve kamaszkort élhetnek meg, s később teljes értékű felnőtté válhatnak. Saját családjában tapasztaltakról Gurisatti Gyulával beszélgettünk.
2018-08-23Ép ember lábak nélkülPortré Gurisatti Gyuláról, aki 1999-ben bekövetkezett balesete után a búvárúszás helyett a sportlövészetben és a horgászatban ért el kiemelkedő eredményeket.
2018-08-14"Idomított" halakkal is versenyeztek - pletykáltákGurisatti Gyulát, akit nem csak a lövészetben, de horgászatban is bajnokként tisztelünk, rossz hírbe hozták a riválisai. Az egész parton sűrű szemhunyorítások közben azt suttogták, hogy idomított halakat hozott, s miután a kifogás után visszadobta azokat a vízbe, újból a horgára vetették magukat…
2018-05-16A dél-koreai világbajnokság után. A kvótaszerzés a legfőbb célA közelmúltban véget ért a sportlövő világbajnokság Dél-Koreában. A magyar sportolóknak ezúttal nem sikerült a korai kvótaszerzés a tokiói nyári paralimpiai játékokra. A vb-t követően Gurisatti Gyulával (kép) beszélgettünk.
2018-03-23Vicc az élet! Bohóc mikrofonnalInterjú Gurisatti Grétával, a Dunaújváros és a magyar válogatott vízilabdázójával. Gurisatti Gréta kedvenc filmje; véleménye az olvasásról.
2018-02-24Gurisatti kitüntetéseFebruár 22-én tartják meg minden évben a magyar parasport napját. Ebben az évben a dunaújvárosi Gurisatti Gyula (kép) sportlövész és szintén parasportoló női sportlövész, Dávid Krisztina kapott kitüntető emlékérmet.
2017-12-27A kolbásztöltés összetartó ereje és a hiányzó vb-éremPálinkás István interjúja Gurisatti Gyula paralimpikon, világbajnok búvárúszó és horgásszal.
2017-12-19Eredményes sportolók jutalmazása. Az önkormányzat elismeréseAz eredményes dunaújvárosi sportolókat és trénereiket jutalmazták december 18-án, hétfőn délelőtt a városházán. Izsák Máté, az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke az önkormányzat rendelete alapján idén az alábbi sportolók és edzők tevékenységét jutalmazta. Hajdu Jonatán, Slihoczki Ádám, Kiss Balázs és edzőjük, Molnár Gergely (Dunaferr SE kajak-kenu). Kardos Róbert és edzője Kiss Károly (Dunaferr SE birkózás). Selmeci Levente és edzője, Kovács József (Dunaferr SE úszás). Kovács Zsófia és edzője, Trenka János, valamint Jakab Noémi, Miklós Dorina, Halász Réka Szimonetta és edzőik Badics Réka, Török Dániel (Dunaferr SE torna). Gurisatti Gyula paralimpikon sportlövő és edzője Karácsony Gyula.
2017-09-00Családi hagyomány és a sport szeretetePortré Gurisatti Gyuláról, aki az 1999-es sportbalesete után a búvárúszás helyett a horgászatot és a sportlövészetet választotta. Emellett búváredzőként gyerekeket tanít feleségével. A családról.
2017-08-24A világbajnok szerepelt a megyei csapatban!Kellemes témabőséggel várhatja a beszélgetőpartnereit Gurisatti Gyula (kép). A különböző sportágakban elért kimagasló eredményei és a köznapi életéből vett példaértékű üzenetei, kiváló lehetőséget adhatnak a csevegésre. Ezúttal is érdekes témát ajánlott: a horgászatot.
2017-08-14Kemény verseny volt. Hazai győzelem a fiataloknálRangos horgászversenynek biztosított impozáns helyszínt a kikötői öböl augusztus 12-én, szombaton délelőtt. Apropóját az ötven évvel ezelőtt városunkban megrendezett Édesvízi Sporthorgász Világbajnokság adta.
2017-06-13Horgászaban lett világbajnok. Gurisatti világbajnok!Újabb világbajnoki címmel gazdagodott városunk: Gurisatti Gyula (kép) Szerbiában horgászatban szerezte!
2017-05-16Gurisatti Gyula nem csak hangosat, pontosan lőttSzép sikert ért el a magyar paralimpiai sportlövő válogatott az elmúlt napokban. Hannoverben a világkupán szerepeltek a magyar sportlövők. Tizenegy évvel ezelőtt szereztek bronzérmet, és most az aranyérem igencsak dicséretes.
2017-05-12Aranyat lőttekA paralimpiai sportlövő magyar válogatott Hannoverben versenyzett az ottani világkupán.
2017-03-04Évkezdés ezüsttel. Működik a könyökA decemberi könyökműtéte után Gurisatti Gyula már ott tart, hogy a sok-sok edzést követően elindult az év első világkupáján, ahol ezüstérmet szerzett.
2017-02-08Teniszkönyök elfelejtveNincs miért szépíteni: a riói paralimpia kudarc volt Gurisatti Gyula számára. Évekig dolgozott azért, hogy a világversenyen egy számban legalább döntőbe kerülhessen.
2016-12-23Fejleszteni fogják a dunaújvárosi lőteretÉv végi hangulat uralkodott a dunaújvárosi lövészek családjában is. December 16-án tartották meg az idei év értékelését, az év ünnepélyes zárását, és természetesen a díjátadás is megtörtént. Díjat kapott: Gazda Gábor, Alföldi József, Keményfi László, Szűcs László, Gurisatti Gyula, Dénes András. Az elismeréseket Méninger János adta át.
2016-12-20Elismert teljesítmények. Dunaújváros büszkeségeiA közgyűlés rendelete alapján december 19-én, hétfőn délelőtt azokat a sportolókat és edzőiket köszöntötték és jutalmazták a városházán, akik kiemelkedő eredményeket értek el az idei év során. Elismerést kapott: Hajdu Jonatán, Némedi Konrád, Slihoczki Ádám, edzőjük Molnár Gergely; Kovács Zsófia, Jakab Noémi, edzőjük Trenka János és Joó Gabriella; Halász Dóra, edzője Badics Réka és Török Dániel; Vincze Ákos, Rozs Viktória, Vincze Áron, edzőjük Halász Tibor; Gurisatti Gyula és felkészítője Karácsony Gyula.
2016-10-00Gyuszkó, Edina és a paralimpiaBeszélgetés Gurisatti Gyula sportlövővel és feleségével, Gurisattiné Nagy Edinával. Gyula a riói olimpián 12. helyen végzett 10 méteres légpisztolyban, a 25 méteres sportpisztolyban a 18. helyet, míg a hatvanlövéses szabadpisztolyban a 21. helyet szerezte meg.
2016-09-23Gurisatti Gyula már Tokióra készül. Példásan szerepeltek a paralimpikonokHarmadik paralimpiájáról tért haza Gurisatti Gyula sportlövő. Interjú.
2016-09-17Gurisatti Gyula köszöniGurisatti Gyula, a dunaújvárosi sportlövő három számban indult a riói paralimpián. Lánya, Gurisatti Gréta válogatott vízilabdázó tette közre az alábbi levelet, amit édesapjától kapott.
2016-09-16Két körrel maradt le a döntőrőlVéget ért a paralimpia Gurisatti Gyula számára.
2016-09-15Ismét nem sikerült (képaláírás)A dunaújvárosi sportlövő, Gurisatti Gyula szeptember 14-én a riói paralimpián a huszonegyedik lett az ötven méteres sportpisztoly számban. Ezzel befejeződött számára a verseny. Korábban egy tizenkettedik és egy tizennyolcadik helyet szerzett a sportoló. (teljes szöveg)
2016-09-12Nem jutott döntőbe. Még van esély az álom eléréséreSzeptember 11-én, vasárnap magyar idő szerint a koraesti órákban ismét fegyvert fogott Gurisatti Gyula sportlövő a riói paralimpián.
2016-09-10Hajszálon múlott... (képaláírás)Szeptember 9-én hajszálon múlott Gurisatti Gyula döntőbe jutása. Rendkívül kevéssel, kettő körrel maradt le a fináléról, tizenkettedik lett. A paralimpiai lövészeten szeptember 11-én (sportpisztoly) és 14-én (szabadpisztoly kategóriában) javíthat (teljes szöveg)
2016-09-03Utazás a paralimpiára. "nekem is sikerülhet"Gurisatti Gyula (kép) sportlövővel szeptember 3-án hajnalban elrepült a gép, és az átszállást is beleszámítva, holnap reggel megérkezik Rióba, a paralimpiára.
2016-09-02Gurisatti Gyuláért is szoríthatunk. Három turnusban utaznak a riói paralimpiáraLetették az esküt a magyar paralimpiai csapat tagjai, akik szeptember 7. és 18. között képviselik hazánkat Rio de Janeiróban.
2016-07-18A döntőről álmodikGurisatti Gyula (kép) közel egy éve már "megváltotta" magának a riói repülőjegyet. Ugyanis megszerezte a kvalifikációt a paralimpiára sportlövészet ágban. Tehát azóta komoly munkát tervezett és végzett edzőjével Karácsony Gyulával.
2016-07-15Gurisatti keményen készül a paralimpiára. A nyaralás alatt sem pihenhet igazánGurisatti Gyula sportpisztolylövészetben már szeptemberben kvalifikálta magát a riói paralimpiára.
2016-06-00Dunaújvárosi sportolók a rioi olimpián. Körkép az ötkarikás játékok tükrébenA XXXI. Nyári Olimpiai Játékokon részt vevő dunaújvárosiak bemutatása: Hajdu Jonatán (kajak-kenu), Takács Krisztián (úszás), Kasó Orsolya és Garda Krisztina (vízilabda), Kovács Zsófia (torna). A paralimpián induló Gurisatti Gyula nyilatkozata.
2016-04-00Aki nem adja fel...Beszélgetés a paralimpiára készülő Gurisatti Gyulával. A sportlövő a a döntőbe kerülést tűzte ki célul magának.
2016-02-10Országos bajnokGurisatti Gyula Százhalombattán versenyzett a mozgáskorlátozottak légfegyveres országos bajnokságon, ahol magyar bajnoki címet szerzett.
2016-02-09Csípésveszély RióbanBrazíliában eddig már ötezren betegedtek meg a Zika-vírustól, amely robbanásszerűen terjed. Pár hónappal az olimpia előtt ezek nem túl biztató hírek. Ugyanis a fertőzést terjesztő szúnyogok csípése után fellépő tünetek komoly hatással lehetnek a sportolók teljesítményére is. Gurisatti Gyula és Takács Krisztián is igyekszik minden óvintézkedésre felkészülni.
2016-01-08Segítség a riói úthozÜnnepélyes keretek között, az Adventi Forgatag rendezvényén vehetett át egy-egy autót a riói olimpiára kvalifikációt szerzett két dunaújvárosi sportoló, Takács Krisztián és Gurisatti Gyula, amelyet a nyári játékok kezdetéig használhatnak.
2016-01-08A város hálás a kiváló teljesítményekértÖt dunaújvárosi sportolót és három felkészítő edzőt részesített jutalomban az önkormányzat az év végén. Elismerésben részesült Vass András, Hajdu Jonatán, Molnár Gergely, Takács Krisztián, Balog Gábor, Kovács József, Gurisatti Gyula, Karácsony Gyula.
2015-12-23Megbecsült sportolókDecember 22-én a polgármesteri hivatal dísztermében jutalmazták meg azokat a dunaújvárosi sportolókat és felkészítő edzőiket, akik jelentős sportsikereket értek el valamelyik olimpiai sportágban.
2015-12-21Autóval RióigAz Adventi Forgatag keretében december 19-én a riói olimpiára készülő sportoló Takács Krisztián és Gurisatti Gyula vehetett át ünnepélyesen egy-egy új autót.
2015-12-11Gyémántfokozatú támogatóvá váltunk20 millió forintos támogatás az olimpiára készülő sportolóknak. Példaértékű az a támogatás, amit Dunaújváros önkormányzata az olimpiára készülő sportoló felkészülését támogató Rio Klubnak nyújt.
2015-11-06GyémántfokozatCserna Gábor, Dunaújváros polgármestere tartott sajtótájékoztatót november 5-én. A téma a 2016-os riói nyári olimpiai játékok volt. Dunaújváros tagja lesz - egyetlen településként a Rió Klub - A magyar sport hősökért szervezetnek, méghozzá Gyémántfokozatú támogatóként. Dunaújváros 40 millió forinttal támogatja majd a klubot.
2015-11-00Krisztián koprodukcióban készül az olimpiáraHavonta 250 000 Forint támogatásban részesíti Dunaújváros önkormányzata a riói olimpián részt vevő helyi sportolókat. Beszélgetés Takács Krisztián gyorsúszóval.
2015-10-17Tiszta vizet - a strandraOktóber 15-i közgyűlésről. Főbb témák: a magaspartból kinyert víz, szabadstrand vízminősége, vízpótlása; fenntartói és munkáltatói döntésen alapuló illetményrészek kivezetése; önkormányzati intézmények dolgozóinak jövő évi béren kívüli juttatásáról; felkészülés az olimpiára Gurisatti Gyula támogatása; kárpátaljai magyar falvak támogatása.
2015-10-16Ingyenes étkeztetésA közgyűlés döntése alapján a jövő évben az önkormányzat fenntartásában lévő intézmények dolgozói Erzsébet-utalványt kapnak (nettó ötezer forint/hó/fő). Dunaújváros csatlakozott a többi megyei jogú városhoz, s megszavazta az 5 millió forintot a kárpátaljai magyar falvak megsegítésére. Gurisatti Gyula részére is - aki olimpiai kvalifikációt szerzett - megszavazták a képviselők a havi 250 ezer forint támogatást a felkészüléshez.az
2015-09-23Egy álom teljesültGurisatti Gyula sportlövő a Sydneyben megrendezett Világkupán megszerezte az olimpiai kvótát.
2015-08-26Gurisatti Lilla négy aranyérem utánGurisatti Lilla számára nagyon fontos volt ez a nyár. Utolsó éves juniorként szerepelhetett a magyar junior válogatottban a junior búvárúszók Európa-bajnokságán, és ugyancsak a csehországi Liberecben vízbe merült a csoportos számban a felnőtt magyar válogatott tagjaként is. Interjú.
2015-06-29Gurisatti az olimpiai részvételért harcolGurisatti Gyula készül az eszéki lövészversenyre, ahol megszerezheti az olimpiai induláshoz szükséges kvótát.
2015-06-24Versenyek tavakban, uszodábanA DVCSH UBSE búvárúszóinak kupákon, országos bajnokságokon, nemzetközi versenyeken elért eredményeik és a további versenyek az idei versenyszezonban. Beszélgetés a szakosztályvezetővel, Gurisatti Gyulával.
2015-03-00Az akaraterő jókedvű bajnokaInterjú Gurisatti Gyula sportolóval.
2015-02-20Gurisatti Gyula három aranyat sepert beHárom aranyérmet szerzett Gurisatti Gyula Ausztriában, a Pannon Profi lövészversenyen. A döntő mindhárom lövészetét ő nyerte.
2014-12-20Sport, csillagok, gála!A Sportcsillagok gáláján Gurisatti Lilla (1.) és Gurisatti Gyula (2.) is díjat kapott.
2014-09-29Horgászvezetők viadalaHorgászversenyt rendeztek szeptember 27-én Adonyban, amelyen részt vett Gurisatti Gyula is.
2014-09-09Mesés történet a víz alattA VI. junior és a XXIV. tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon Gurisatti Lilla felnőtt mezőnyben is Európa-bajnok lett, két aranyérmet és egy ezüstérmet nyert. Berekméri Dóra egy arany- és egy ezüstérmet nyert. Beszélgetés Gurisatti Lillával.
2014-08-22Olasz keszegek bánták (kishír)Gurisatti Gyula Rómában a Mozgáskorlátozottak Horgász Világbajnokságán világbajnok lett.
2014-06-17Felnő az új búvárnemzedék160 taggal dolgozik tovább a DVCSH UBSE. Beszélgetés Gurisatti Gyula szakosztályvezetővel.
2014-05-22A kárászok döntöttekOrszágos bajnokságot rendeztek a Mária-csatornán a magyar mozgáskorlátozott horgászoknak, ahol Gurisatti Gyula bajnok lett és az augusztusi római világbajnokságon versenyezhet.
2014-05-14Világkupán lett harmadik (kishír)Gurisatti Gyula az elmúlt hétvégén Lengyelországban, Stettinben versenyzett a mozgáskorlátozott sportlövők Világkupáján, ahol a harmadik helyen végzett.
2014-04-04Lelassult a fegyverA mozgáskorlátozott sportolók is megkezdték az idei versenysorozatukat. A Stoke Mandevillban megrendezett világkupán Gurisatti Gyula a hetedik helyen végzett.
2013-12-20"Sokszor el sem fértünk az ünnepi asztalnál"Beszélgetés a dunaújvárosi Gurisatti családdal, ahol a szülők, a három saját gyermek mellett nevelőszülőséget is vállaltak.
2013-07-09Második lett Gurisatti (kishír)Az Angliában megrendezett Világ Kupán Gurisatti Gyula sportlövő a ezüstérmet nyert.
2013-06-20Szívből ajánlott, szívhez szóló tárlat"Jövő szerdáig látható a Tesco előterében az a különleges kiállítás, amely Londoni Paralimpián készült díjnyertes fotókat mutatja be."
2013-04-11Melyik sportot válasszam?A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége és az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet április 13-án immár ötödik alkalommal rendezi meg a MERI Sportnapot, ahol ott lesz a dunaújvárosi Gurisatti Gyula paralimpikon sportlövő is. Beszélgetés a sportolóval.
2013-02-19Búvárúszás: mi lesz?A dunaújvárosi búvárúszás helyzetéről. Beszélgetés Gurisatti Gyulával, a DVCSH UBSE vezetőedzőjével.
2012-09-14"Nem keresek kifogásokat, a végére elfogytam..."Gurisatti Gyula, aki a XIV. Nyári Paralimpiai Játékokon három számban is lőállásba állt. A sportoló értékeli szereplését.
2012-09-07Gurisatti újból lőttBefejezte szereplését Gurisatti Gyula sportlövő a londoni paralimpián, ahol három számban vett részt.
2012-09-07A fő szám következikParalimpia: elmaradtak a döntők.
2012-09-06Dobogós álmok a lőállásbanLondonban, a Paralimpiai játékokon Dunaújvárost képviseli Gurisatti Gyula sportlövő. Interjú az indulás előtt.
2012-09-04Gurisatti tizennyolcadikGurisatti Gyula a londoni paralimpián második számában a 18. helyen végzett.
2012-09-01Amatőr szinten, profi gondolkodássalInterjú Gurisatti Gyulával, a paralimpia kapcsán.
2012-08-31Minden körülmény adott a jó szerepléshezA XIV. Nyári Paralimpiai Játékokon Dunaújvárosból Gurisatti Gyula vesz részt.
2012-08-24Gurisatti Gyula három számban szerepel a paralimpián"Igyekszem csak a feladatomra koncentrálni." Interjú.
2012-08-02Három számbanGurisatti Gyula, dunaújvárosi sportlövő gőzerővel készül a paralimpiára.
2012-06-25Gurisatti Gyula letette az eskütGurisatti Gyula letette az olimpiai esküt, aki a londoni paralimpián három sportpisztolyos számban is indulni fog.
2012-03-06Nyitrán nyert Gurisatti GyulaGurisatti Gyula a Nyitrán megrendezett mozgássérültek sportlövő bajnokságán az első helyen végzett.
2012-02-03Gurisatti már készül a londoni játékokraBeszélgetés Gurisatti Gyula sportlövővel.
2012-01-20Négyen is díjat kaptakNagyszerű évet zártak a dunaújvárosi búvárok
2012-01-17Tájékozódási búvárok djíaiA 2011. évi sikereket és eredményeket értékelte a Magyar Búvár Szakszövetség. Gurisatti Lilla és Bognár Roland a junior kategóriában az év legjobb tájékozódási búvárúszói, Gurisatti Gyula, az év legjobb utánpótlás-edzője. A felnőtt tájbúvárok közül Bognár Bernadett lett a legjobb.
2012-01-05Három kitüntető cím átadása2011 legjobb búvárúszója Bognár Bernadett, ifjúsági csoportban Bognár Roland, Gurisatti Lilla. Az év utánpótlás-edzője Gurisatti Gyula.
2011-11-18Egy álom most teljesültGurisatti Gyula sportlövő az IPC Világkupán a második helyen végzett, így megszerezte az indulás jogát a londoni paralimpiára.
2011-09-28Világbajnokok a bányatóban2011. szeptemberben (23-24 vagy 24-25?) kétnapos világkupát rendezett Dunaújváros uszonyos és búvárúszó egyesülete a szalkszentmártoni bányatónál. Egyéniben harmadik lett Berekméri Dóra. A fiúk csapatversenyén hazánk válogatottja lett az első, amelyben az Amphora Klubos Balázs Péter mellett a DVCSH-UBSE színeiben László Dezső, Bognár Roland, Berekméri István szerepelt. A lányok csapatban a dobogó harmadik helyére álltak: Berekméri Dóra, Bognár Bernadett, Debreczeni Hajnalka és Gurisatti Lilla.
2011-09-21Berlin: teljes sikerBefejeződött Berlinben a tájékozódási búvárúszók junior Európa-bajnoksága és a felnőttek világbajnoksága. Az Eb-n Gurisatti Lilla három aranyérmet, egy ezüstérmet nyert. További részletes eredmények a cikkben.
2011-09-12A ranglista élénGurisatti Gyula sportlövőként megnyerte a a légpisztoly hatvan lövéses számban a Világkupát.
2011-09-03Betörők jártak a városi lőtérenA betörés nyomán több százezres kár érte a korábbi kiváló búvárúszót, Gurisatti Gyulát.
2011-05-19Törökországból két ezüstéremGurisatti Gyula, paralimpikon lövész, Törökországban és Spanyolországban versenyzett.
2010-10-07Sikeres esztendő végeBeszélgetés Gurisatti Gyulával a németországi sportlövő Világkupáról, helyezésekről, további terveiről.
2010-07-28Csalódást okozó vbBeszélgetés Gurisatti Gyulával a sportlövész versenyein való szereplésekről, eredményekről.
2010-06-11Már az EB-re készülGurisatti Gyula felkészüléséről.
2010-06-01KépaláírásGurisatti Gyula a németországi kerekesszékes sportlövő viadalon egy arany- és egy bronzérmet nyert.
2010-05-06Ezüstérem a VilágkupárólA törökországi Antalyában rendezték meg a légpisztolyosok paralimpiai Világkupájának második futamát, ahol Gurisatti Gyula ezüstérmet nyert. A légpisztolyos számban ő vezeti a ranglistát.
2010-04-17Rendőrkézre adták a térfigyelő rendszertKözgyűlés: Dunaújváros és Nagyvenyim csatornázási tárulásáról, DVCSH csapadékvízelveztési számlája a városnak, októbertől a Dunaújvárosi Rendőrkapitánysághoz kerül a térfigyelő rendszer. Támogatások: röplabda-szakosztály 3 millió, asztaliteniszezők 1 millió, Gurisatti Gyula 500 ezer, Arany Üst 500 ezer, Egy Darab Gyepért 250 ezer forint.
2009-12-18Kettős győzelemmelGurisatti Gyula két aranyérmet nyert a csehországi nagydíjon.
2009-11-25Egy héten át ünnepel a BánkiNegyven éves a Bánki Donát Gumnázium és Szakközépiskola. (Kép a 6. oldalon is).
2009-10-19Ők nem is sportolók?Gurisatti Gyula összeoglalója a városi sportkoncepcióról.
2009-09-25Páratlan siker AlicantébanKét számban is világkupát nyert Gurisatti Gyula.
2009-09-23Gurisatti: paralimpiai csúcs!Fantasztikus sikerrel zárt a sportlövő Gurisatti Gyula a spanyolországi világkupán. Az Alicantéban rendezett versenyen mindhárom számában kimagasló eredményt ért el, hiszen két számban világkupagyőztes lett, míg a harmadikban ezüstérmet szerzett.
2009-09-22Három világkupa-éremGurisatti Gyula két arany- és egy ezüstérmet szerzett az alicantei sportlövő Világkupa-versenyen.
2009-06-03Gurisatti legnagyobb sikereGurisatti Gyula paralimpikon Németországban és Franciaországban világkupán versenyzett a magyar mozgássérült-válogatott tagjaként. 1 világkupa győzelem s egy második hely és egy 5. hely a világkupákon.
2009-04-10Két érem a VilágkupárólGurisatti Gyula két ezüstérmet szerzett a lengyelországi VII. Polish Open Cup 2009 lövész ranglistaversenyen.
2009-03-02A maximumra törekszikGurisatti Gyula Dunaújváros Sportjáért Díjat kapott. Beszélgetés a sportolóval.
2009-02-23"Dunaújváros Sportjáért" Díj 2009Gurisatti Gyula, Papp Zoltán és Ambruzs Mihály vehette át az elismerést
2009-02-18Dunaújváros Sportjáért díjasokA múlt hét csütörtökön adták át a Dunaújváros Sportjáért díjakat. Palotás József alkotását Gurisatti Gyula búvárúszó, Papp Zoltán tornászedző és Ambrus MIhály, a Dunaújvárosi Kohász férfi kézilabdacsapatának egykori intézője vehette át.
2009-02-13Sportemberek elismeréseDunaújváros Sportjáért díjazottak: Gurisatti Gyula, Ambruzs Mihály, Papp Zoltán.
2008-11-21Az egyesület új csúcsát érték elHuszonkét aranyérmet szereztek a búvárúszok az Országos Bajnokságról.
2008-10-22limpikonok az iskolások közöttKözönségtalálkozó volt a Petőfi általános iskolában. Vendégek: Ferling Bernadett, Primász Ágnes, Brávik Fruzsina, Gurisatti Gyula.
2008-10-01Csalódottan érkezettBeszélgetés Gurisatti Gyulával, aki a pekingi paralimpián lövészetben indult.
2008-10-01Egy sportember a világok határánA dunaújvárosi Gurisatti Gyula egyedül képviselte Fejér megyét a világ legnagyobb sportfesztiválján.
2008-09-19Négy év múlva sikerülhetGurisatti Gyula a paralimpián szerepelt.
2008-09-17London lehet a vágyak városaGurisatti Gyula pekingi paralimpiai játékokon nem tudta megmutatni az edzéseken és más versenyeken mutatott kiváló formáját.
2008-09-15Gurisatti befejezteGurisatti Gyula lövészetben indult a paralimpián (helyezései: 19., 24. 25.).
2008-09-02Gurisatti: irány Peking!Gurisatti Gyula lövészként vesz részt a pekingi paralimpián. Beszélgetés a sportolóval.
2008-08-01Speciális edzések és erősítés szerepel a programbanGurisatti Gyula már Pekingre készül
2008-07-07Az a fránya vállGurisatti Gyula Belgrádban, a lövészek Dél-európai Kupáján összetett harmadik helyen végzett.
2008-06-04Valóra vált életeHárom fegyvernemben is esélyes a paralimpián Gurisatti Gyula, a DVCSH UBSE vezetőedzője.
2007-09-26Gurisatti Gyula itt is ott isGurisatti Gyula a Mozgássérültek és Látássérültek Országos Bajnokságán horgászatban bajnoki címet szerzett. A Mozgáskorlátozottak Országos Bajnokságán lövészetben pedig mesterhármast ért el, mindhárom paralimpiai számot megnyerte.
2007-08-14Gurisatti Gyula már Pekingre gondolhatA Mozgáskorlátozottak Sportlövő Európa-bajnokságán a magyar csapat tagjaként Gurisatti Gyula bronzérmet nyert, így indulhat a pekingi olimpián.
2007-07-12Törököt fogna SuhlbanBeszélgetés Gurisatti Gyulával, aki a lengyelországi lövész világkupán arany- és bronzérmet nyert.
2007-04-20A Dürgő-család sikerei az emlékversenyenA közbiztonsági hónap keretében rendezték meg a Marton János Emlékversenyt a dunaújvárosi lőtéren. A csapatversenyben: 1. Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület, 2. Dunaújvárosi Civilek Csapata, 3. Pannon Polgárőrség. Első helyen: Néder Hajnalka, Dürgő Dávid, Gurisatti Gyula, második helyen: Dürgő Zoltán, Kőszegi Tamás, harmadik helyen: Király Hajnalka, Döme István végzett.
2006-10-03Gurisattié a kupaA közelmúltban lezajlott Mozgáskorlátozottak Lövész Országos Bajnokságán és az. I. Takács Károly Nemzetközi Versenyen is jó eredményeket ért Lemes Krisztián és Gurisatti Gyula.
2006-08-18Gurisatti Gyula kvótáiGurisatti Gyula részt vett a mozgássérülteknek rendezett lövészversenyeken: a padovai Világkupán és a svájci világbajnokságon is. Eredmények.
2006-06-14Új sikerek feléBeszélgetés Gurisatti Gyulával, aki sorozatos sikereket ér el sportlövészetben, és célja kijutni a pekingi paraolimpiára.
2006-04-25Gurisatti Gyula paralimpiai szintet lőttA 4. Nemzetközi Lengyel Kupán sikerült meglőnia a paralimpiai szintet, ezzel kvalifikálta magát a soron következő nagy világversenyekre.
2005-10-04Gurisatti két aranya ZvolenbenSzeptember 24-25-én rendezték meg a szlovákiai Zvolenben a szomszédos országok paraolimpiai találkozóján.
2005-09-27Öt aranyérem a mozgáskorlátozottak bajnokságánA Mozgáskorlátozottak Országos Bajnokságának I. fordulójában Székesfehérváron a dunaújvárosi lövészek 5 arany és 1 bronzérmet nyertek, s megnyerték a puska és a pisztoly csapatversenyt is. Arany: Gurisatti Gyula 2, Borbély Lajos 2, Lemes Krisztián 1. Bronz: Lemes Krisztián
2005-09-23Álma a paralimpián szerpelniGurisatti Gyula új sportágban. Lövészklub tagja.
2005-09-23Hat érmet lőttek összeA Dunaújvárosi Lövész Egyesület versenyzői a mozgáskorlátozottak országos bajnokságának első fordulójában öt aranyérmet és egy bronzérmet nyertek. A sportolók: Borbély Lajos, Gurisatti Gyula, Lemes Krisztián (kép).
2005-06-14Éremeső a mozgáskorlátozottak lövészbajnokságánNagykőrösön rendezték meg a Mozgáskorlátozottak Országos Lövészbajnokságát. Dunaújvárosi indulók: Gurisatti Gyula, Borbély Lajos, Lemes Krisztián. A csapat ezüstérmet nyert.
2005-06-04Remek bemutatkozás az országos bajnokságonA Mozgáskorlátozottak Országos Lövész Bajnokságán részt vett a márciusban megalakult dunaújvárosi szakosztály is (kép). Eredmények: Borbély Lajos két aranyérmet, Gurisatti Gyula aranyérmet és két ezüstérmet nyert. További eredmények a cikkben.
2005-02-17Elsült a kezük: remek sikerek a lövészklubnálBeszámoló a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület munkájáról, terveiről, a sportolók eredményeiről. Az egyesület új szakosztályt is alapított, ahol mozgáskorlátozottak számára biztosítanak versenyzési lehetőséget. A lehetőséggel élve Gurisatti Gyula már jogott szerzett a világbajnokságon való részvételre.
2004-04-30Egy könyv - egy élet, vagy talán ez már a második?Interjú Gurisatti Gyulával.
2003-05-07Csík Ferenc-díj GurisattinakA Magyar Köztársaság gyermek-, ifjúsági és sportminisztere Csík Ferenc-díjat adományozott Gurisatti Gyula búvárúszónak május 6-án. Beszélgetés a sportolóval.
2001-04-01Legenda helyettGurisatti Gyula négyszeres búvárúszó világ- és Európa-bajnok mellett a dunaújvárosi uszodában felrobbant egy lejárt nyomáspróbájú búvárpalack. Egyik lába szétroncsolódott, a másikat a kórházban amputálták. Azóta két év telt el.
2001-03-06A GURISATTI-ESETB. Németh Zsolt, kriminológus rovatában Gurisatti Gyuláról.
2001-02-17Fölmerült a búvárúszóBemutatták a Fashion Caféban Bp-en a Fölmerülés című könyvet. A találkozó nagy sikert aratott.
2001-02-15Fölmerülés utánRiport Gurisatti Gyula búvárúszóval - balesetéről, jövőjéről.
2001-02-12Gurisatti-könyv a fővárosbanFebruár 16-án mutatják be Pálinkás István, Gurisatti Gyuláról szóló Fölmerülés című könyvét.
2000-12-22Egy nekünk való történet... Pálinkás István: FölmerülésPálinkás István Gurisatti Gyuláról írt riportkönyvéről.
2000-12-18Gurisatti Gyulát ismerik a városunkban. Az országbanSzombaton a Corner Caféban (Csillagházban van) mutatták be Pálinkás István Fölmerülés c. riportkönyvét, melyet Gurisatti Gyuláról írt, és a napokban jelent meg.
2000-12-15Gurisatti Gyula kettő van, én a fiatalabbat ismerem(?)Pálinkás István könyve bemutatójáról. Most jelent meg Gurisatti Gyuláról szóló riportkönyve.
2000-10-19Két órán át faggatták a világbajnokot a fiatalokAz Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda találkozót szervezett, melynek vendége Gurisatti Gyula volt.
2000-05-19"Nem azzal foglalkozom, ami megtörtént..." Felmerülés címmelFelmerülés címmel interjúkötetet tervez Pálinkás István Gurisatti Gyuláról. A kötet megjelenésének várható időpontja augusztus 20.
2000-01-31Üvegszálas műlábat kapott a dunaújvárosi búvárúszóMár autót vezet és bot nélkül lépeget Gurisatti Gyula.
1999-12-24"Az álmom, hogy tájolóval leúszok még egy pályát..."Hogyan változott meg az élete Gurisatti Gyulának a balesete után?
1999-11-30Gurisatti felkelt, jár és autót vezetGurisatti Gyula felépülése
1999-09-30Autót vezet a lábait vesztett dunaújvárosi búvárúszóBalesete óta először próbálkozik meg az úszással Gurisatti Gyula.
1999-07-27Gurisatti Gyula már edzéseket tartEgy hete ismét Gurisatti Gyula irányítja a két válogatott búvárúszó: Bódis Réka és Richlik Gábor edzéseit.
1999-07-23Gurisatti újra megtanult járniMunkába állt Gurisatti Gyula edző.
1999-07-20Bukó után nagy levegő: Kíváncsi vagyok, hogyan tudok vergődniA baleset utáni lábadozásról, tervek.
1999-06-19"Ne legyek kiszolgáltatott"Interjú Gurisatti Gyulával balesetéről, terveiről.
1999-06-10Pánsípkoncerttel segített: Szívesen jótékonykodik a "háromlaJótékony célú hangversenyt adott Szabó István Gurisatti Gyula javára.
1999-06-02Jótékony vásár és segélykoncertAz "A" Csoport kezdeményezésére kiállítást, jótékony célú vásárt rendeztek az uszodában Gurisatti Gyula javára. Az akció folytatódik komolyzenei segélykoncerttel.
1999-05-27Tárlat után vásár Gurisatti javáraA balesetet szenvedett Gurisatti Gyula javára rendhagyó kiállítást szervezett az "A" Csoport az uszodában. Pénteken vásár, a búvárúszó számlájára kerül az összeg.
1999-05-06Műlábbal is edzeni akar a búvárbajnokGurisatti Gyula búvárúszó, edző másfél héttel ezelőtt búvárpalack robbanás miatt elvesztette mindkét lábát. Alapítványt hoztak létre megsegítésére. Beszélgetés vele terveiről, a balesetről.
1999-05-03Segítsük Gyuszkó visszatérését!Az egyhete balesetet szenvedett világbajnok búvárúszó, Gurisatti Gyula megsegítésére a búvárúszó szövetség számlaszámot nyitott: 14100127-36690649-01000004.
1999-04-25Letépte a robbanás a világbajnok lábátGurisatti Gyula balesetéről. Műlábat kap....
1998-12-19Az év legjobb sportolói lettekA különböző sportági szakszövetségek kiválasztották az év legjobb sportolóit. Dújv-i díjazottak: Bedő Gabriella, Csollány Szilveszter Gurisatti Gyula, Siti Beáta, Thuróczy Endre.
1998-09-07Szép magyar búcsú a búvár-világbajnokságtólSzombaton a búvárúszó VB utolsó napján a Gurisatti Róbert, Balázs Péter, Kozlovszky Moklós, Gurisatti Gyula összetételű válogatott aranyatszerzett, Bedő Gabriella, Domonkos Noémi, Pernyei Réka és Balla Mónika alkotta csapat 2.lett.
1998-09-04Újabb két érem a tarsolybanA dunavarsányi búvárúszó VB 3. napján Gurisatti Gyula és Bedő Gabriella bronzot nyert.
1998-09-03Két világbajnoki nap, négy aranyérmet...A búvárúszó VB folytatásán Bedő és Gurisatti Gy.ismét aranyat nyert.
1998-09-02Két vébé-arany, három dunaújvárosi..A Rukkel-tavi búvárúszó VB-n Bedő, Pernyei,Gurisatti Gy. aranyat nyert.
1998-08-13Nyolc dunaújvárosi búvár a világbajnoki...Az Amphora Kupán és az OB-n is a Dunaferr tájékozódási búvárúszói nyerték a pontversenyt. Az OB-n 9 aranyat, 7 ezüstöt, 5 bronzot nyertek. Igy Bedő, Balla, Pernyei, a két Gurisatti,Kovács Bianka, Kozlovszky és Berekméri helyet kapott a világbajnoksára készülő keretben. Részletes eredmények.
1996-08-23Savanya ezúttal második lettCsütörtöki eredmények a búvár VB-n. Gurisatti 9.
1995-09-15Ujabb szép sikerek az EB-nA szlovákiai tájékozódási búvárúszó EB-n Gurisatti Gy. és Berekméri bronzérmet nyert. Az öregfiúk között Néder György 2. lett.
1995-09-13KépaláírásA pozsonyi tájékozódási EB-n a női monkban Bedő aranyat szerzett párban Barta Anikóval. Gurisatti Gyula és Róbert párban bronzérmes.
1994-09-15A körülmények áldozataiA lengyelországi tájékozódási búvárúszó VB-n Bedő aranyat, a két Gurisatti 1 bronzot nyert.
1994-09-07Bedő világbajnok!Lengyelo.-ban a tájékozódási búvárúszó VB-n a Monk versenyszámban Bedő-Katona aranyérmet, a Gurisatti testvérek bronzot nyertek.
1994-08-09Tíz egyéni aranyA tájékozódási búvárok az OB-n 10 aranyat nyertek.
1994-07-19AranyesőA Dunaferr Kupán 10 aranyat nyertek a dújv.-iak.
1994-07-07A Világ Kupa következikAz Amphora Kupán Gurisatti Gy. , Bedő Gabriella aranyérem, a csapatversenyben felnőtteknél s ifjúságiaknál arany.
1994-05-17Érmet szeretne a vb-rőlInterjú az "Év sportolója"-val.
1993-09-03Három búvár, három aranyA libereci kontinensviadalon a búvárúszók 3 aranyat nyertek.
1992-12-01Kupát nyertGWC Kupát nyert a férfiak mezőnyében Gurisatti Gyula a Kecskeméten megrendezett uszonyos-és búvárúszó versenyen.
1992-07-07Gurisatti és Bedő a dobogónDunavarsányban volt a búvárúszók Világkupa versenye. Gurisatti aranyat nyert. Helyezések.
1990-09-04Éva világbajnokPárizs, tájékozódási búvárúszók EB-je: Gurisatti1 ezüst, Berekméri 1 ezüst. Róma, uszonyos és búvárúszó VB: Deássyné 400 méteren világbajnok.
1990-07-24Gurisatti és Bedő bajnokokA tájékozódási és búvárúszó felnőtt OB-n Bedő Gabriella 1 egyéni és 1 csapatbajnokságot nyert,Gurisatti Gyula 2 egyéni bajnokságot. További eredmények.
1990-07-24Gurisatti és Bedő bajnok. A vándordíjat is elnyertékAz 1990. évi tájékozódási és búvárúszó felnőtt országos bajnokság eredményei.
1990-02-02Három kérdés a triónakIfj. Gurisatti Gyula, Mucsi Zoltán és Deme Zsuzsa nyilatkozik az elmúlt évi teljesítményéről, civil életéről és idei terveiről.
1989-09-29Pro UrbePro Urbe kitüntetést adott át Varga Lajos tanácselnök Gurisattinak és Berekmérinek.
1989-09-29Pro UrbeA búvárúszó vb-n kiváló eredményt elért sportolókat Berekméri Istvánt és ifj.Gurisatti Gyulát tüntették ki Pro Urbe díjjal. Edzőjük Urbán Gyula. A csapat harmadik tagja Bedő Gabriella. A csapat 3. helyezést ért el. A díjakat Varga Lajos tanácselnök adta át. Fotó.
1989-09-22Van okuk az örömre. Aranyos ez a csapat.Gurisatti Gyulával, Berekméri Istvánnal, Bedő Gabriellával és edzőjükkel Urbán Gyulával készült az interjú. A könnyűbúvárklub versenyzőiről.
1989-09-15Ifj. Gurisatti Gyula csillaggyakorlatban aranyérmes. Dunaújvárosi világbajnokIfj. Gurisatti Gyuláról a Dunai Vasmű Könnyűbúvár Klub versenyzőjéről. Fotó G. Gy-ról.
1988-01-22Partra vetett búvárok. A Gurisatti-korszak folytatódik.A D. V. Könnyűbúvár szakosztályának válságáról. Gurisatti Gyula, a vezető edző lemondott. Új edző Gurisatti Gábor lett.
1987-04-28Verseny külföldönÁprilis 18-19. az MHSZ DV búvárúszói Liberecben nemzetközi uszonyos és búvárúszó versenyen vettek részt: Fabó 1 ezüst és 1 bronz, a 4x200 váltó és a 4x100 váltó ezüstöt nyert,Gyors Róbert 2 arany és 1 bronz, Gurisatti Gyula 1 ezüst és 3 bronz, a 4x200m fiú váltó bronz,a 4x100 m.-es váltó ezüst.
1986-07-22Hét országos csúcs. Hárman a világbajnoki keretbenUszonyos és búvárúszó országos bajnokságon kíválóan szerepelt dunaújvárosiak eredményei. Holhos Tamás, ifj. Gurisatti Gyula és Fabó Éva. Dunaújvárosban rendezték
1985-02-011984. legjobb sortolói, csapata, legnépszerűbb edzője. 4816 szavazat érkezettSerdülők: Ágh Norbert, Szabó Vera, Mucsi Zoltán. Ifjúsági és junior: Ágoston Zita, Valentényi Sándor, Horváth Attila. Felnőttek: Paprika Jenő, Vadász Csaba, Gyenese Ágnes. Legjobb csapat: A D. Kohász férfiröplabda-csapata. Edző: Gurisatti Gyula
1983-12-02Gurisatti /Gyula, ifj./ tízszerA Kecskeméten rendezett serdülő és ifjúsági uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon elért dunaújvárosi eredmények
1983-02-01Öt LEG - hat serleggelÁtadták a Dunaújvárosi Hírlap által meghirdetett, 1982-es év legjobb sportolói díjakat.
1982-10-1518 aranyérem KecskemétenA serdülő korosztályú és ifjúsági országos uszonyos és búvárúszók országos bajnokságán. A dunaújvárosiak eredményei.
1982-09-14Éremeső a vidékbajnokságonAz országos vidékbajnokságon gyermek, serdülő és ifjúsági versenyzőink sikeresen szerepeltek. 25 arany, 21 ezüst és 16 bronzérmet szereztek. A versenyzőink névsora. Részletes eredmények.
1982-01-22Magyar bajnokokAz MHSZ Dunai Vasmű Könnyűbúvár Klubjának versenyzői.
1981-11-17A felkészülés állomásaNov. 15. Tatabánya, Bányász Kupa országos gyermek, serdülő és ifjúsági uszonyos úszóverseny: az összetett csapatversenyt a dújv-iak nyerték. Fabó Éva 2 aranyat, Hermanovszky Erzsébet 2 ezüstöt, Gurisatti Gy. 2 aranyat, Gyenese Ágnes 1 ezüstöt, 1 bronzot, Légár György 1 ezüstöt, 1 bronzot nyert. A váltókban 2 ezüst, 2 arany.
1981-10-16Huszonkét győzelemOkt. 9-11. Kecskemét, serdülő ifj. uszonyos és búvárúszó OB: serdülőknél: Fabó Éva 5 arany, Gurisatti Gyula 5 arany, Somosi Ildikó 1 arany,a fiú és lányváltó 1-1 arany. Ifjúságiaknál: Hermanovszky E. 4 arany, Légár György 2 arany, lány és fiú váltó 1-1 arany.
1981-10-09Duna KupaOkt. 4.országos gyermek-serdülő uszonyos úszóverseny Dújv-ban: 1. a DV MHSZ Klub. Egyéniben: Németh Andrea 3 arany, Hermanovszky Erzsébet 2arany, Molnár Zoltán 1 arany, Gurisatti Gyula 3 arany, Fabó Éva 2 arany.
1981-09-18Tizenegy aranyérem. KönnyűbúvársportGyulán az 1981. évi országos ifjúsági vidékbajnokságon a dújv-i versenyzők 14 versenyszámból 11-et megnyertek. Fabó Éva 6 aranyat, Gurisatti Gyula 5 aranyat nyert.
Van okuk az örömre. Aranyos ez a csapat.Gurisatti Gyulával, Berekméri Istvánnal, Bedő Gabriellával és edzőjükkel Urbán Gyulával készült az interjú. A könnyűbúvárklub versenyzőiről.
Gurisatti Gyula honlapjaGurisatti Gyula búvárúszó, sportlövő, paralimpikon egyéni honlapja.
Sportolókat ünnepelt a közgyűlésFebruár 12-én ünnepélyes keretek közt átadták a Dunaújváros Sportjáért díjat Ambruzs Mihálynak, Gurisatti Gyulának, Papp Zoltánnak. Rövid életrajzok.
A halak közt is ficánkol a világbajnokRómában a Mozgáskorlátozottak Világbajnokságán sporthorgász világbajnok lett.
Képek Gurisatti Gyula búvárúszórólVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Dunaújváros híres sportolói a Ki kicsodábanKi kicsoda a magyar sportéletben. Adattár.