Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

417 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-02-18A működés stabilizálása a prioritás. Ígéretes együttműködésre van kilátás a Liberty-velÍgéretes együttműködésre van kilátás a Dunaferr Zrt. esetében az angol Liberty Steel- lel. Az acélipari cég vezetői egy interjúban elmondták: szakértői csapatot küldtek a Dunaferr-rel való bérgyártással kapcsolatos tárgyalásra, és az újraindítás érdekében. – szemlézte társlapunk, a Magyar Nemzet a vg.hu-t.
2023-02-17Régóta vártunk erre. Újra termel a DunaferrHosszú évek után nyitott kapukkal várták a sajtó munkatársait a Dunaferr főkapujánál: február 16-án rövid sajtótájékoztatóval egybekötött gyárbejáráson tekinthették meg a meghívottak a 2-es számú nagyolvasztót és a hideghengerművet munka közben.
2022-07-15Generációk a HideghengerműbenKaszás Éva cikke az ISD Dunaferr Hideghengerműről és az ott dolgozókról. Interjú
2022-06-00Generációk a Hideghengerműben. Karbantartás szakaszos üzemmód mellettIsmertető az ISD Dunaferr Hideghengerművéről. Nyilatkozik Hekele Csaba üzemviteli és karbantartásvezető; Bugyik Benjamin és Duchai László diagnosztikai mérnök.
2022-04-00Bodahelyi Tibor 1958-2022Elhunyt Bodahelyi Tibor, az ISD Dunaferr Hideghengerművének volt szakembere. Nekrológ.
2022-03-00Alkalmazott kutatóként a gyárban. Kollégák, akiktől tanulni is lehetPortré dr. Mucsi Andrásról, az ISD Dunaferr szakértőjéről, aki meleg-, valamint a hideghengerelés területén a gyártástechnológia optimalizálásával, gyártmányfejlesztéssel, technológiai hibák okainak feltárásával foglalkozik.
2022-01-003+1 kérdés Kemény Józsefhez. Kérdezz-felelek sportlegendáinkkalInterjú Kemény Józseffel, a dunaújvárosi kézilabdázás legendás alakjával, aki jelenleg az ISD Dunaferr Hideghengermű pácolóüzemében dolgozik.
2021-12-17Ami fontos, de szemmel nem láthatóMár nem az alkalmazott technológiáról, a berendezésekről beszélgetünk Ruff Istvánnal, a Hideghengermű pácolóüzemének vezetőjével, mint korábban, a majd tíz éve készült riport alkalmával. Azóta megszokottá vált a zárt rendszerű, sósavas pácolási technológia, amelynek célja, hogy az előző fázisban képződött felületi revétől megtisztítsák a hidegen hengerelt termékeket.
2021-11-00Egy péntek délelőtt a pácolósoron. Ami szemmel nem láthatóIsmertető az ISD Dunaferr Hideghengerművének pácolóüzeméről. Nyilatkozik Ruff István üzemvezető; Szulik Ferenc művezető; Dallos Zoltán kormányos; Dallos Dániel daruvezető; Markoticsné Pulai Katalin tekercsraktáros; Végh József kormányos és Tari Ferenc regeneráló gépkezelő.
2021-10-08Szép gyártörténeti pillanatképek (szeptember)Akárhányszor fellapozza az ember, mindig tartogat érdekességeket a vállalat alapításának ötvenéves jubileumára, 2000-ben kiadott Dunaferr Dunai Vasmű Krónika. Az ikonikus kiadványból most olyan eseményeket válogattunk öt évtized történéseit áttekintve, amelyek a szeptemberhez kapcsolódnak.
2021-08-00A természet csodái. A Dunaferr Magazin fotópályázataÖsszeállítás a Dunaferr Magazin fotópályázatára beküldött képekből, köztük Farkas László fotója a Hideghengermű csarnokáról.
2021-07-23Gyártörténeti pillanatképek (2) (június)2000-ben kiadott Dunaferr Dunai Vasmű Krónikából olyan eseményeket idéző képek válogatása, amelyek a június hónaphoz kapcsolódnak.
2021-07-16Gyártörténeti pillanatképek (június)2000-ben kiadott Dunaferr Dunai Vasmű Krónikából olyan eseményeket idéző képek, amelyek a június hónaphoz kapcsolódnak.
2021-06-00Gyártörténeti pillanatképek. Hónapról hónapra - júniusKépes összefoglaló a gyár történetéről a 2000-ben kiadott Dunaferr Dunai Vasmű Krónika alapján.
2021-04-16Gyár- és várostörténeti pillanatképekKépválogatás a Dunaferr Dunai Vasmű Krónika című kiadványból
2021-04-00"Lélekben sem szabad megöregedni, ez a titok...". Portrévázlat dr. Kováts MiklósrólInterjú dr. Kováts Miklóssal, nyugalmazott kohómérnökkel, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagjával.
2021-01-15Mindhárom irányítási rendszer tanúsítása rendben van2020. november 9-13 között tartó audit keretében történt meg az ISD Dunaferr Zrt. és az ISD Power Kft. irányítási rendszerének az érvényben lévő szabványok szerinti újbóli felülvizsgálata
2021-01-00Embert próbáló év volt, sok nehézséggel. 2020 a gyárvezetők szemévelTörténetének egyik legnehezebb évét élte át 2020-ban az ISD Dunaferr. A gyártóművek vezetői értékelik az elmúlt esztendőt. Nyilatkozik Cseh Ferenc (Nagyolvasztómű), Gyerák Tamás (Acélmű), Lontai Attila (Meleghengermű), Kopasz László (Hideghengermű), Kozma Gyula (Lemezalakítómű), Bucsi Tamás (Fémbevonómű), László Ferenc (Gyártó Egység) és Ősz László (Szállítómű).
2020-12-11A teremtés is fontos, nem csak a technológiaInterjú Tóth Edittel, A Dragon Steel SE elnökével
2020-06-00Baleset nélkül egész éven át. Mindekit hazavárnak!2019 az ISD Dunaferr Zrt. egy munkavédelmi ösztönzőprogramot indított el. Ennek keretében számos üzemben sikerült a balesetmentes működést megvalósítani a kihívás hónapjai alatt. Nyilatkozik Sűrű János, a Hideghengermű hengersor-hőkezelő üzemének vezetője; Fáczán János, a Meleghengermű kemenceüzemének vezetője; Dani László, a Gyártó Egység lakatosüzemének vezetője; Eszenyi András, karbantartás-előkészítő; László Tibor üzemvezető-helyettes és Tóth Kálmán, az Acélmű daruüzemének vezetője.
2020-06-00Idén egy időszakra összpontosulnak a nagyjavítások. Jól halad az előkészítésFinanszírozási és termelési-szervezési okok miatt a tervek szerint 2020-ban július végétől augusztus közepéig, egy időszakban valósulnak meg az éves nagyjavítási munkálatok. Nyilatkozik László Ferenc, megbízott karbantartási igazgató, a Gyártó Egység vezetője.
2020-03-00Szirmot bontott a kikeleti bangita (képaláírás)Az utóbbi hetekben látványosan feléledt a természet, ezernyi arcában megmutatva, hogy visszavonhatatlanul itt a tavasz! Szirmot bontott a Hideghengermű csarnokának közelében álló kikeleti bangita is. (nem taljes szöveg)
2020-02-28Tehetség, szaktudás, kreativitásAz ISD Dunaferr Zrt. négy fiatal mérnöke, dr. Mucsi András az I. fokozatát, Angeli Tamás a II. fokozatát, Fóty Nikolett és Nagy Balázs III. fokozatát nyerte el a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés az Acélipar Fiatal Innovatív Mérnöke Díj elnyerésére kiírt pályázatán
2020-02-00Minőségi lemezek sorozatgyártásban az autóipar számára. Elkötelezett mérnökök a HideghengerműbenAz ISD Dunaferr Hideghengerművében a BorgWarner autóipari beszállítócég számára készítenek hasított szalagokat. Nyilatkozik Kopasz László gyárvezető; Földi József technológiai osztályvezető és Ruff István, a Hideghengermű pácolóüzemének vezetője.
2019-11-00A Folyamattámogatási Alprojekt eredményei (2.). Közös megoldások, pozitív hozzáállássalAz ISD Dunaferr Gépjárműipari Projektjének keretében működő Folyamattámogatási Alprojekt eredményeiről szakmai napon számoltak be a projekt érintett vezetői, szakemberei 2019. szeptember 19-én. Nyilatkozik Nagy János Norbert, a Hideghengermű üzemmérnöke; Kertész Ágnes, az RMS és HR Igazgatóság szakértője és Fodor Rita, a minőségügyi főosztály szakértője.
2019-10-00A Folyamattámogatási Alprojekt eredményei (1.). Közös munka, hatékonyabb kommunikációAz ISD Dunaferr Gépjárműipari Projektjének keretében működő Folyamattámogatási Alprojekt eredményeiről szakmai napon számoltak be a projekt érintett vezetői, szakemberei 2019. szeptember 19-én. Nyilatkozik Bucsi László, a Hideghengermű szakértője; Simon Norbert, a hengersor és hőkezelő üzem üzemmérnöke és Simon Csaba, a pácolóüzem üzemmérnöke.
2019-09-00Nyári karbantartások a műveknél. A biztonságos üzemmenetért.Az ISD Dunaferr több gyártóművénél is elvégeztek karbantartásokat, felújításokat 2019 nyarán. Nyilatkoznak: Lontai Attila (gyárvezető, Meleghengermű), Zombori Zalán (üzemviteli és karbantartásvezető, Hideghengermű), Ősz László (gyárvezető, Szállítómű) és Kozma Gyula (gyárvezető, Lemezalakítómű)
2019-09-00Befejeződött a teljes tartálypark cseréje. Még tart a próbaüzem2019 nyarának elején látványos daruzási manőverekkel emelték a helyükre az ISD Dunaferr Hideghengerművének savregeneráló üzemében azt az utolsó három darab, 150 köbméteres speciális savtároló tartályt, amelyek beépítésével teljessé vált a tartálypark és befejeződött a tartálycsere-program. Nyilatkozik Zombori Zoltán, a Hideghengermű üzemviteli és karbantartásvezetője.
2019-07-00Szalay Géza 1929-2019Elhunyt Szalay Géza, a Dunaferr volt termelési főmérnöke. Nekrológ.
2019-06-00Helyükre kerültek az új savtárolók. Befejeződött a teljes tartálypark cseréje a Hideghengerműben2019. május 24-én megtörtént az ISD Dunaferr Hideghengerművének savregeneráló üzemében újabb 3 darab, 150 köbméteres speciális savtároló tartály beépítése. Nyilatkozik Zombori Zoltán üzemviteli és karbantartásvezető.
2019-04-00Műszaki átadás2019 áprilisának elején megtörtént az ISD Dunaferrben telepített vészhelyzeti szirénarendszer műszaki átadása, amelynek keretében szirénapróbákra került sor. Április 4-én délelőtt előbb a Hideghengermű csarnokába telepített, délben pedig a kültéri szirénák voltak hallhatóak pár másodperc időtartamra.
2019-02-00Legfontosabb események 2018-ban. Így látták a gyárvezetőkAz ISD Dunaferr gyártóműveinek vezetői tekintenek vissza a 2018-as évre, s ismertetik a 2019-es év terveit. Nyilatkozik Cseh Ferenc (Nagyolvasztómű), Gyerák Tamás (Acélmű), Lontai Attila (Meleghengermű), Kopasz László (Hideghengermű), Bucsi Tamás (Fémbevonómű), Kozma Gyula (Lemezalakítómű) és Bükki Miklós (gyárvezető-helyettes, Szállítómű).
2019-02-00Folyamatszemléletű közös gondolkodás. A cél az anyagáramlás problémamentes biztosításaA tekercslogisztikai folyamat hatékony működését akadályozó problémák megoldására törekszik az a szakmai csapat, amely a közelmúltban alakult meg az ISD Dunaferr Gépjárműipari Projekt keretein belül meleg- és hideghengerműs szakemberekből. Nyilatkozik Simon Norbert, a Meleghengermű hengersori üzemvezetője, Blanka Katalin meleghengerműi főellenőr és Moharos Andrea hideghengerműi főellenőr, valamint Simon Csaba pácolói üzemmérnök.
2019-01-00Folyamattámogatási mintaprogramok a Gépjárműipari Projektben. A veszteségcsökkentésre fókuszálunk!Az ISD Dunaferr Gépjárműipari Projektjének keretén belül folyamattámogatási mintaprogram indult el a Hideghengermű Georg-hasítósorán és a Gyártó Egység mechanikaüzemében. Nyilatkozik Zombori Zalán, a Hideghengermű üzemviteli és karbantartás vezetője.
2018-12-00Fókuszban a folyamattámogatás. A pácolói termelés hatékonyságnövelése a célLEAN-oktatáson vettek részt az ISD Dunaferr alsó szintű vezetői 2018 novemberében. Nyilatkozik Tál István tanácsadó, Zombori Zalán üzemviteli és karbantartásvezető és dr. Bucsi László, a Hideghengermű gazdasági vezetője.
2018-11-00Újabb két savtartály érkezett a Hideghengerműbe. Jövőre folytatódik és le is zárul a fejlesztés2018. szeptember 27-én, csütörtökön érkezett meg az ISD Dunaferr Zrt. területére két darab új, 150 köbméter térfogatú speciális savtároló tartály, amelyek a Hideghengerműben kerülnek beüzemelésre.
2018-11-00Folytatódott a LEAN-oktatás az ISD Dunaferrben (képaláírás)A hatékonyabban működő szervezet elérésének útján tett újabb lépést a vállalat: az elmúlt héten folytatódott a Gépjárműipari Projekt humánerőforrás-fejlesztési struktúrájához illeszkedő LEAN-oktatás. Ezúttal mintegy negyven alsóbb szintű vezető vett részt az interaktív képzésen. (nem teljes szöveg)
2018-09-00Új projektek a hengerművek készáruraktárában. Napi kétszáz kamiont is megraknakIsmertetés az ISD Dunaferr Hideg- és Meleghengerművének termékforgalmazásáról, kiszállításáról. Nyilatkozik Szalai Róbert, termékforgalmazási főosztályvezető; Kósa Fehér József üzemvezető és Kovács Imre, üzemvezető-helyettes.
2018-08-00Tartálycserék a savregenerálón, csévélődob-csere a dresszírozón. Nagyjavítás a HideghengerműbenAz ISD Dunaferr Hideghengerművében az év során több alkalommal is vannak rendszeres karbantartási időszakok, de a nagyjavítások „csúcsszezonja” hagyományosan a július-augusztus, mondta el lapunknak Zombori Zoltán üzemviteli és karbantartás vezető. A munkálatok ütemezése a Meleghengermű leállásához igazodik, hiszen ilyen módon kezelhető gazdaságosan az alapanyaghiány.
2018-03-00Utazz, hogy találkozz önmagaddal! Akit rabul ejtett Svájc varázsaBeszélgetés Mankovics Lászlóval, az ISD Dunaferr Hideghengermű munkavállalójával, akinek Svájc, a beteljesült álom címmel jelent meg könyve.
2018-02-00Ilyen volt 2017 - tagszervezeti szemmelA Dunaferr Ifjúsági Szervezet tagszervezeteinek titkárai számolnak be a 2017-es esztendőről és a 2018-as tervekről. Nyilatkozik Kácser Zsoltán (Irányítás tagszervezet), Kocsis Andrea (Hideghengermű tagszervezet) és Tőke Andor (Acélmű tagszervezet).
2017-11-00Hosszabb élettartamot remélnek az üzembe állított tartályoktól. Helyükön a Hideghengermű új savtárolóiEredményesen befejeződött az ISD Dunaferr Hideghengerműben a savtartályok ütemezett cseréjének 2017-re tervezett szakasza. Nyilatkozik Zombori Zoltán üzemviteli- és karbantartásvezető.
2017-10-00Látványos művelet volt a kiemelés. Megvalósulási szakaszban a savtartályok cseréje2017. szeptember 15-én, a régi savtartályok egyikének kiemelésével megkezdődött az idei év októberére tervezett savtartály-csere az ISD Dunaferr Hideghengermű savregeneráló berendezés tartályparkjában. Nyilatkozik Zombori Zoltán üzemviteli és karbantartásvezető.
2017-09-29Műszaki felkészítés a megbízható termelés érdekébenA nyári, kora őszi időszak többnyire a nagyjavítások ideje az ISD Dunaferr Zrt. egységeinél, ilyenkor zajlik az év közben rendkívüli terhelésnek kitett gyártóberendezések leállítása, átvizsgálása és a következő időszak termelési célkitűzéseire történő felkészítése.
2017-09-00Műszaki biztosítás a következő időszak termeléséhez. Jelentős zökkenők nélkül zajlottak le a nagyjavításokKörkép az ISD Dunaferrben 2017 nyarán megvalósult karbantartási, nagyjavítási munkálatokról. Nyilatkozik Kozma Gyula, a Lemezalakítómű gyárvezetője; Zombori Zoltán, a Hideghengermű üzemviteli és karbantartás vezetője; Major Ervin, az Acélmű üzemviteli és karbantartás vezetője és Fehér Gyula, a Meleghengermű üzemviteli és karbantartás vezetője.
2017-08-00Balesetmentes napok számlálója. Sikeres pályázatokat díjaztakA munkavédelmi tudatosság fejlesztése, valamint a munkabalesetek, sérülések számának csökkentése érdekében az ISD Dunaferr Biztonsági és Védelmi Igazgatósága pályázati felhívást tett közzé a vállalat munkavállalói részére olyan eszköz elkészítésére, mely hatékonyan és jól láthatóan jelzi a művek, nagyobb közösségek részére azt, hogy az adott területen hány napja nem történt munkabaleset. Három táblát készítettek a kiírásnak megfelelően: Szállítómű; Hideghengermű pácoló üzem és Meleghengermű hengerelőkészítő üzem.
2017-07-28Szerkezetlakatos, hegesztő, gépi forgácsoló. A jó lakatosra mindig nagy szükség vanNovák Sándor igazi szaki, aki szakmai életútja során rengeteg tapasztalattal, tudással vérteződött fel.
2017-06-00A klubnap témái: kokszhűtés és pácolás. Idényt zárt a helyi kohászegyesületBeszámoló az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE) Vaskohászati Szakosztály dunaújvárosi szervezetének klubnapjáról, amelyet 2017. május 25-én tartottak. A program keretében Liszonyi Zoltán (ISD Kokszoló Kft.) és Ruff István (ISD Dunaferr Hideghengermű) szakmai előadását hallgathatta meg az értő közönség.
2017-05-00Biztonsági hónap a hengerművekben. Gyakorlatok, előadások, filmvetítésBeszámoló az ISD Dunaferr Meleg- és Hideghengerművében 2017 áprilisában tartott biztonsági hónapról. Mindkét gyártóműben változatos programok sora várta az érdeklődőket.
2017-04-00Közösséget teremt a vízisport. Versenyzőből sportvezetőPortré dr. Bucsi Lászlóról, az ISD Dunaferr Hideghengerművének üzemgazdasági vezetőjéről, aki korábban versenyszerűen kenuzott.
2017-02-24Sikeres fejlesztések történtekAz ISD Dunaferr Zrt. gyártóműveiben a mindennapos termelési feladatok ellátása mellett műszaki fejlesztések, beruházások megvalósítására is sor került 2016-ban. A gyárvezetőket az elmúlt esztendő eseményeinek rövid összegzésére kértük.
2017-02-00Több jelentős fejlesztés is megvalósult. Így látták a gyárvezetőkAz ISD Dunaferr gyárvezetőinek értékelője a 2016-os évről. Nyilatkozik Cseh Ferenc, Nagyolvasztómű; Gyerák Tamás, Acélmű; Lontai Attila, Meleghengermű, Kopasz László, Hideghengermű; Kozma Gyula, Lemezalakítómű és Bucsi Tamás, Fémbevonómű.
2017-01-27Nagyjavítás a HideghengerműbenA tavalyi év novemberében végezték el az 1760-as reverzáló hengerállvány nagyjavítását a Hideghengerműben. A munkálatok kapcsán ismét bizonyította létjogosultságát a gyártóműben üzemelő online diagnosztikai rendszer.
2017-01-00Nagyjavítás a Hideghengerműben. Hasznos volt az online diagnosztika2016 novemberében végezték el az 1760-as reverzáló hengerállvány nagyjavítását az ISD Dunaferr Hideghengerművében. Nyilatkozik Zombori Zoltán üzemviteli és karbantartásvezető.
2017-01-00Termelés és kiszállítás 2016-ban. Számok és tényekAz ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. 2016-os termelési és kiszállítási teljesítményének bemutatása.
2016-11-00Sokat tettek a városért. Kiváló kollégáinkat díjazták2016. október 23-án adták át a Dunaújvárosért Díjat. Két dunaferres kötődésű szakember is átvehette a város legrangosabb elismerését: dr. Tiszamarti Sámuel, a vállalat korábbi üzemegészségügyi főorvosa és Tóth Imre, az ISD Dunaferr Zrt. Hideghengermű hőkezelő üzemének műszakvezetője.
2016-09-00Felelősségteljes karbantartás a termelés biztonságáért. Saját erőből, sokszor "furfanggal"Beszámoló az ISD Dunaferr gyártóműveiben eltervezett és végrehajtott karbantartási munkálatokról. Nyilatkozik Lontai Attila (Meleghengermű), Lukácsi István (Acélmű), Zombori Zoltán József (Hideghengermű), Bucsi Tamás (Fémbevonómű), Danicska Sándor (Szállítómű) és Kozma Gyula (Lemezalakítómű).
2016-07-06A műszaki kultúra előrevivőiAz országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE) Vaskohászati Szakosztály helyi szervezete június 30-án megtartott klubnapján publikációkért járó több alkotói nívódíj és tanácsosi cím talált gazdára. A Dunaferr Tanácsosi címet Varjas Péter kapta. Szakmai Publikációért Nívódíj I. fokozatában részesült dr. Harcsik Béla és dr. Móger Róbert. A nívódíj II. fokozatát dr. Horváth Ákos és Antal Árpád, III. fokozatát Illés Péter és Kürtösi Ernő kapta.
2016-06-00Higiénikusabb környezetben tisztálkodhatnakFelújítás után ismét a dolgozók rendelkezésére áll az ISD Dunaferr két hengerműve között található, II. számú jóléti emeleti nagy öltöző és fürdő.
2016-05-00Biztonsági hónap a hengerművekben. Közösen szervezeték a programokat2016 áprilisában közösen tartotta meg biztonsági hónapját az ISD Dunaferr Zrt. Meleghengerműve és Hideghengerműve. A gyártóművek biztonsági szakemberei, Zsurbej Zsoltné és Wenszky Attila hasznos, változatos programokkal töltötték meg a rendezvénysorozatot.
2016-04-29Új tartályok álltak üzembeA savregenerálói tartályparkban két berendezés cseréjét végezték el a Hideghengerműben.
2016-04-00Tartálycserék a Hideghengerműben. A kilencből most három az újAz ISD Dunaferr Hideghengermű kilenc savregenerálói tartálya közül kettőt kicseréltek. A 150 köbméteres, 13 méter magas, 6,5 tonnás, kétrétegű speciális tartályok Lengyelországból érkeztek.
2016-02-0050 éves az ISD Dunaferr Zrt. hideghengerműve II. részMérő Péter és Varga Ottó, az ISD Dunaferr két kohómérnöke ismertetik tanulmányukban az ISD Dunaferr Zrt. hHdeghengerművének történetét. A második és a harmadik részben a rendszerváltástól napjainkig tárgyalják a Hideghengermű történetét. Az utolsó fejezetben egy rövid összefoglalás található.
2016-01-0050 éves az ISD Dunaferr Zrt. hideghengerműve I. részMérő Péter és Varga Ottó, az ISD Dunaferr két kohómérnöke ismertetik tanulmányukban az ISD Dunaferr Zrt. hideghengerművének történetét. Az első részben az indulástól a rendszerváltásig terjedő időszakot vizsgálják.
2015-10-29Ünnepség és díjátadás1965. július 4-én ünnepélyes keretek között üzembe helyezték a Hideghengerművet. Ebből a jubileumi ünnepséget október 2-án rendezték meg. Az évfordulóhoz kapcsolódva új elismerést alapítottak Hideghengermű-díj elnevezéssel, amelyet nyolc ember kapott meg: Bodahelyi Tibor, Bodó Mariann Erzsébet, Ditrich Attiláné, Józan Tibor, Kun Szilvia, Molnár Zoltán, Nagy Ferenc, Szuilik Ferenc.
2015-10-12Idén ötven éves a hideghengerműOrszágos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztály Dunaújvárosi Szervezete október 8-án szakmai előadásokkal emlékezett a Dunai Vasmű hideghengerlésének ötvenéves múltjára.
2015-10-00Ötven esztendeje üzemel a Hideghengermű1965. július 4-én üzembe helyezték üzembe a Dunai Vasmű Hideghengerművét. A 50 éves jubileumi ünnepséget 2015. október 2-án rendezték meg. Az évfordulóhoz kapcsolódva új elismerést alapítottak Hideghengermű-díj elnevezéssel, amelyet nyolc ember kapott meg: Bodahelyi Tibor, Bodó Mariann Erzsébet, Ditrich Attiláné, Józan Tibor, Kun Szilvia, Molnár Zoltán, Nagy Ferenc, Szuilik Ferenc. Korabeli beszámoló az avatási ünnepségről. Böröndi István volt Hideghengerműs művezető visszaemlékezése.
2015-10-00Folyamatos technológiai és szakmai fejlődésOrszágos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztály Dunaújvárosi Szervezete 2015. október 8-án szakmai előadásokkal emlékezett a Dunai Vasmű hideghengerlésének ötvenéves múltjára.
2015-09-00Ötvenöt esztendeje szolgál az "ENSZ-épület"Ismertető az ISD Dunaferr Dunai Vasmű hengerművek üzemvezetőségi épületéről, közkeletű nevén az ENSZ-épületről. A tervező, Wágner László portréja.
2015-07-00Pozitív változásokat hozott a 6S programA 6S munkavédelmi programmal kapcsolatos tapasztalatok. A program pozitív hatásairól nyilatkozik Nagy Sándor, az Acélmű üzemvezetője; Mihaldinecz László, a Meleghengermű üzemvezetője; Zombori Zoltán, a Hideghengermű üzemfenntartási és karbantartási vezetője és Kovacsik Tamás, a Szállítómű üzemvezetője.
2015-03-27A legfontosabb történések II.Visszatekintés, évértékelés a Hideghengermű, a Lemezalakítómű, a Fémbevonómű és a Szállítómű gyárvezetőitől.
2015-03-00A vasmű operatőrszemmelVasműs gyárlátogatáson vett részt Szentkuti Tamás operatőr. A filmes szakember Nagyolvasztóművet és a Hideghengerművet látogatta meg. Szentkuti Tamás portréja.
2015-02-00Az ISD Dunaferr Zrt. termelési és kiszállítási teljesítménye 2014-benBeszámoló az ISD Dunaferr Zrt. 2014-es évéről. A legfontosabb történések: a vállalat 2014 augusztusától újra visszatért a kétkohós üzemmódhoz, az év végén pedig folytatódott a Meleghengermű korszerűsítése.
2015-02-00Buli van!Beszámoló az ISD Dunaferr több gyáregységének év végi illetve év eleji rendezvényéről.
2015-02-00A tavalyi év legfontosabb történései II.Az ISD Dunaferr gyárvezetőinek beszámolója a 2014-es évről. Nyilatkozik Kopasz László (Hideghengermű), Kozma Gyula (Lemezátalakítómű), Bucsi Tamás (Fémbevonómű) és Danicska Sándor (Szállítómű).
2015-01-00Az év első dunaújvárosi újszülöttjeDunaújváros első újszülöttje Botos Eszter, aki január elsején 10 óra előtt látta meg a napvilágot. Beszélgetés a szülőkkel.
2014-11-00Ipari égőket és tüzelési rendszereket fejlesztenekBaskír-magyar szakmai együttműködés. Sikeresen működnek a Hideghengermű hőkezelő üzemében beépített, új típusú injektoros, földgáztüzelésű égők.
2014-11-00Egy kis ipartörténelem: Felületbevonó-mű telepítésének koncepciója a Dunai Vasműben 1965-benEgy "Alapkoncepció" nevű elképzelés ismertetése, amely valószínűleg egy 1965-ös előterjesztés melléklete. A dokumentum végső soron egy II. számú Hideghengermű telepítését tervezi.
2013-10-01Új megoldásokat kíván a növekvő termelésSoha nem látott termelési csúcs a Hideghengerműben.Interjú Kopasz Lászó gyárvezetővel, a termékkibocsátás növelését lehetővé tevő körülményekről és a szükséges intézkedésekről.
2013-09-01Felkészülni az újabb kihívásokraNagyjavítás a hideghengerműben.
2013-04-01Folyamatosan működik az új, sósavas pácolóKorszerű üzem a két hengermű között.
2013-03-01Az ónozói lemezgyártás rövid története a Dunai VasműbenRövid történeti áttekintés.
2013-02-21Sztrájkolók és megegyezők"A Dunaferr két nagy szakszervezete, a Vasas és az Ifjúsági szervezi a határozatlan időre szóló, általános munkabeszüntetést. A sztrájk oka, hogy február 15-ig nem sikerült aláírni az idei bérmegállapodást. A sztrájkba egyelőre a meleg- és a hideghengermű dolgozóit, illetve a gyár szállítóművének egy részét vonták be a szakszervezetek."
2012-11-29Acélipari témák a Tudomány HeténA Borovszky-év jegyében november 16-án, pénteken rendezett negyedik konferenciáján, a korszerű hideghengerlési technológiákat választotta témájának az OMBKE dunaújvárosi szervezete.
2012-09-03Nagyjavítások a gyártóüzemekbenNagyjavítások az ISD Dunaferr Zrt. üzemeiben: meleg-, hideghengermű, lemezalakító.
2012-09-01A hideghengermű története (III. rész)Új fejezet kezdődött a hideghengermű történetében 2006-tól napjainkig.
2012-08-24A hideghengerműben is elvégezték a nagyjavítástA pácoló és a savregeneráló újult meg.
2012-06-01A hideghengermű története (II. rész)Új gazdasági környezet, új vállalati kultúra, az önállóság előnyei és nehézségei.
2012-04-14A hengerészeké volt az általános sztrájk24 órás leállás, sztrájk bérharc miatt az ISD Dunaferr Zrt.-ben. A bérharc tárgya a 13. és a 14. havi fizetés. A sztrájkban 320 fő vett részt.lőri
2012-04-13Sztrájk a bérmegállapodásértBérharc. "Huszonnégy órás általános sztrájk kezdődött április 12-én 14 órakor az ISD Dunaferr Zrt. hideg-és meleghengerművében és a Lőrinci Hengerműben: 800-900 dolgozó vesz részt a sztrájkban. A vasasok szervezte munkabeszüntetéshez csatlakozott az ifjúsági szervezet is."
2012-03-13Egy éve adták át a Neo Industries helyi üzemétInterjú az eltelt időszak tapasztalatairól Michal Fedor-al, a Neo Slovak ügyvezető igazgatóját, valamint Kopasz Lászlóval, a hideghengermű gyárvezetőjével.
2012-03-06Az indulás a tervek szerint alakultEgy éve, 2011 márciusában adták át a Neo Industries dunaújvárosi üzemét a hideghengerműben. Interjú.
2012-03-02Évértékelések az ISD Dunaferrnél és tagvállalatainálNyolcszázezer tonna a megcélzott volumen. Interjú Kopasz Lászlóval, a hideghengermű gyárvezetőjével.
2012-03-01A hideghengermű történeteI. rész: Az előkészítés és a tervezés időszaka
2011-11-29Októberi csúcs a hideghengerműbenISd Dunaferr hideghengermű. Minden idők legjobb termelési eredménye a 73 ezer 645 tonnás kibocsátás.
2011-11-16Októberben ismét csúcsot döntött a hideghengerműMinden idők legjobb termelési eredményeit produkálta október hónapban az ISD Dunaferr Zrt. hideghengerműve. Ezzel megdőlt a korábbi júniusban felállított gyártóművi rekord is.
2011-11-11Októberben ismét csúcsot döntött a hideghengerműEz a teljesítmény "benne van" a gyártósorban.
2011-10-14Egy fiatal gyárvezetőA 2010-es év menedzsere: Kopasz László
2011-10-07A cél a megelőzés és a munkabiztonság megerősítéseVezérigazgatói ellenőrzés a Meleg-és Hideghengerműben.
2011-09-07Többlépcsős nagyjavítás a hideghengerműbenBeszámoló az aktualitásokról.
2011-09-02Többlépcsős nagyjavítás a hideghengerműbenKarbantartások szezonja.
2011-07-19Abszolút hidegrekordRekord minden termékcsoportban. Minden idők legjobb termelési eredményeit produkálta (61 ezer 171 tonnát termelt) júniusban a hideghengermű.
2011-07-15Csúcsdöntő június a hideghengerműbenAbszolút rekord a 61 ezer 171 tonna.
2011-04-15A krómréteg vastagsága üzleti titokSzerencsésen találkozott a NEO Industries bővítési terve az ISD Dunaferr igényeivel.
2011-03-29A Neo cég üzleti titka a krómréteg vastagságaA hideghengermű új üzeméről, a Neo Industries LLC által épített, 2,1 millió euró értékű hengerkrómozó és elektroeróziós hengerérdesítő üzemről.
2011-03-29Kedvező változásokat hozottÉvértékelők az ISD Dunaferr Zrt. üzemeinél: meleghengermű (Lontai Attila), hideghengermű (Kopasz László), lemezalakító-mű(Kozma Gyula), fémbevonómű (Bucsi Tamás).
2011-03-18Az ISD Dunaferr növekedésének részeseiAmerikai beruházást adtak át a hideghengerműben. A Neo Industries LLC 2.1 millió eurós beruházásáról. Átadták
2011-03-16Jól teljesítenek az új berendezésekHideghengerműi évértékelés. Kopasz László gyárvezető nyilatkozik
2011-03-16A Neo hungary Kft. bejelentette az új, 2.1 millió euró értékű üzemének beindításátAz ISD Dunaferr Zrt. március 11-én jelentette be az üzem befejezését Dunaújvárosban.
2011-03-12Üzemkész az új üzemrész"Átadták tegnap az ISD Dunaferr Zrt. hideghengerművében az amerikai HEICO cégcsoporthoz tartozó Neo Industries LLC által épített, 2,1 millió euró értékű hengerkrómozó és elektroeróziós hengerelőkészítő üzemet."
2011-03-11Jól teljesítenek az új berendezésekInterjú Kopasz Lászlóval, a hideghengermű gyárvezetőjével. (évértékelés:2010)
2011-03-112,1 millió eurós beruházást valósított meg a Neo Industries a DunaferrnélA Neo Industries LLC 2,1 millió eurós költséggel hengerkrómozó és elektroeróziós henger-előkészítő üzemet valósított meg az ISD Dunaferr Zrt. Hideghengerművében; az üzemet pénteken avatták fel ünnepélyesen a két cég vezetőinek jelenlétében.
2011-03-02Expressz javítás saját kivitelezésbenGyors, hatékony, egyben példamutató megoldással szolgáltak a hideghengermű szakemberei a Georg-hasító a közelmúltban történt, súlyos üzemzavarának elhárítása során.
2011-03-01Nem vártak ölbe tett kézzelÜzemzavar a Georg-hasítósoron és gyors, költséghatékony hibaelhárítás a hideghengerműben.
2011-02-04Precíz háttérmunka segítette a főprojekt megvalósításátA Dunaferrben zajló stratégiai beruházásokról. Varga Ottó projektigazgató tájékoztatása.
2011-01-28Az ördög megbújuk a részletekbenBeszélgetés Varga Ottóval, a Dunaferr Zrt. területén zajló stratégiai beruházásokról.
2010-09-28Nagyjavítások szezonja a vasműbenA teljes vertikumra kiterjedő nagyjavítási munkálatok zajlanak az ISD Dunaferr Zrt. termelőegységeiben.
2010-09-10Véghajrá a meleghengerműbenA hideghengerműben hétfőn indult újra a pácoló.
2010-08-27Nagyjavítások szezonjaA munkaterületen van, aki él és mozog.
2010-06-25Átadták a törzsgárda-elismeréseketTörzsgárda-elismerést kaptak: a névsor üzemenként a cikkben olvasható.
2010-06-25Már tudják, melyik a legtisztább üzemA munkavédelem teljes területét átfogó programok.
2010-06-18Ez egy nyári gyári fiesztaÉvről évre megrendezik Dunaújvárosban a Vasas- és Kohásznapot. 1976-ban a hideghengermű kikészítőüzemének a dolgozói voltak az úttörők.
2010-06-04Minden területre egyformán figyelni kellElkezdődött a munkavédelmi hónap a meleghengerműben.
2010-03-17Normalizálódott a termelési helyzetaz ISD Dunaferr Zrt. termelőegységeinél. Helyzetkép a kokszolóról, nagyolvasztóműről, hideghengerműről.
2010-03-02Kiegyensúlyozott évet várnak"Normalizálódott a termelési helyzet az ISD Dunaferr-csoport gyártóműveiben."
2010-02-26Idén rekorddöntésre készül a hideghengermű.A tavalyi a harmadik legjobb év volt. Interjú Kopasz Lászlóval, a hideghengermű gyárvezetőjével.
2009-11-20Kiváló dolgozók a hideghengerműben.A kitüntetettek névsora.
2009-11-13Meleg-és Hideghengerműves témák a klubnapon.Újra keresett az egykor Kassán gyártott csúszásmentes lemez.
2009-09-18Szakadatlan változásoknak, kihívásoknak kell megfelelniElkötelezett vezető a Hideghengermű élén. Az új termelési és műszaki vezető Kopasz László.
2009-09-01Az ISD Dunaferr villamos ellátóhálózatának fejlesztése (2008-2009)A cikk áttekinti a Dunaferrnél 2006-ban elindított technológiai fejlesztések kapcsán, a villamos energiaellátó hálózaton szükségessé vált fejlesztéseket, bővítéseket.
2009-08-07A hengerműszintű optimalizációk most zajlanak-termelésfelfutásTeljesítménytesztek a megvalósult hideghengerműi beruházásoknál. Interjú Nyikes Csaba gyárvezetővel.
2009-07-31Saját fejlesztésű termelési programÚj hengergazdálkodási modul a hideghengerműben. A modult az SAP R/3 rendszerben hozták létre.
2009-04-10Így látják a dolgozókHogyan hatnak ránk a válság következményei? Interjú Dr. Bucsi Lászlóval a Hideghengermű gazdasági vezetőjével, és Keő Zoltánnal a Hideghengermű hengersorüzemi csoportvezetőjével.
2009-02-18Gondot fordít a biztonságraJanuár 29-én sugárvédelmi gyakorlatot hajtottak végre a konverter közelében található sugárkapunál. Január 30-án a Dunaferr tűzoltósága tartott helyismereti foglalkozást a hideghengermű pácolóüzemének területén.
2009-02-06Összevont tűzoltó helyismereti foglalkozásA Hideghengermű alaposabb megismerése volt a cél
2008-12-05Soha ennyi beruházás nem valósult meg mint az idénA gazdasági válság átírhatja a beruházások további ütemezését, de a végcél nem változhat
2008-08-29Folyamatos fejlesztések 2010-igJelenleg a meleghengerműben koncentrálódnak a munkálatok.
2008-07-04Kulcsemberek a hideghengerműi beruházásbanA termelés felfuttatása a soron következő feladat. Fontos feladatokat látott el a beruházás koordinálásában a projektigazgatóság öt témavezetője: Lantai Miklós, Zombori Zoltán, Hekele Csaba, Pulay Ferenc, Timkó Barnabás. Interjúk.
2008-06-27Közös siker a végeredményHideghengerműi beruházás.
2008-06-20Fejlesztés, tovább!Június 18-án felavatták az ISd Dunaferr Zrt. hideghengerművének új, korszerű berendezését. Az ünnepségen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is részt vett.
2008-06-20Megszolgált elismerésVarga Ottó projektigazgató munkája elismeréseként Borovszky-díjat kapott.
2008-06-20Kapacitásnövelés, minőségjavulás, környezetvédelemÁtadták a hideghengerműi beruházás első ütemét. Az avatási ünnepség díszvendége Gyurcsány Ferenc volt.
2008-06-19Avatás a hengerműbenFelavatták június 18-án az ISD Dunaferr Zrt. hideghengerművének új és korszerű (hengerállvány) berendezését. (hibajavítás: Dunaújvárosi Hírlap 208.06.20. 4. oldal: Nyikes Anna szerepelt a fényképen c.).
2008-06-18Hidegen melegszik be a DunaferrAz átépített hideghengerműben a termelés megduplázására készülnek.
2008-06-06Eredményes termelés a beruházásokkal párhuzamosanMotivációs erő az elvárásoknak megfelelően. A 2008-as év egész eddigi időszakát a termelési volumen dinamikus növekedése jellemzi. Interjú a számadatok hátteréről.
2008-05-30Industria-az ipar napjaVevőtalálkozót rendezett az ISD Dunaferr Zrt,, a magyar ipar legjelentősebb szakkiállításán, az Industrián. Beszámoló
2008-05-19Megújuló acélipar a fenntartható fejlődés tükrébenNemzetközi konferenciát rendezett az ISD Dunaferr. A konferencia fő célkitűzése volt, hogy az ISD csoport tagvállalatainál dolgozó műszaki értelmiség szellemi kapacitásait koncentrálva kialakítsa egy közös, mindegyik tagvállalat számára gyümölcsöző szakmai együttgondolkodás keretfeltételeit.
2008-05-19Eredményes évet zárt az ISD Dunaferr 2007-benA mintegy 280 Mrd Ft konszolidált árbevétel mellett elért 40,5 Mrd Ft eredmény a cégcsoport fennállásának legjobb árbevétel-arányos adózás előtti eredménye. További adatok a cikkben.
2008-04-21Nem fizettek pénzt: kedvezményt ígértekAz Európai Bizottság vizsgálatot indított a Donbass/Duferco csoporthoz tartozó Dunaferr részére nyújtott állami támogatás miatt. Nem kapott állami támogatást a vasmű a hideghengerműi építkezésre viszont, ha az elkészül, akkor a munkahelyteremtés miatt adókedvezményt vehetnek igénybe.
2008-03-28A terveknek megfelelően halad a munkaA "felöltöztetett" hideghengerállvány már beüzemelés alatt.
2008-03-14Látványos beszállításokFejlesztések a hideghengerműben.
2008-03-01Léptékváltás az ISD Dunaferr hideghengerművébenA hengermű rövid története, termelési eredmények az alapítástól napjainkig.
2008-02-26Vízen érkezett az állványA Dunaferr hideghengerművének új pácolósorához tartozó hegesztőberendezés állványa vízi úton érkezett a városba.
2008-02-01A kiemelkedő eredmények éve voltAz ISD Dunaferr Zrt. 2007 évi termelésének alakulása.
2008-02-01Stratégiai fejlesztések a hidegvonalonKulcsterületek: tekercslogisztika, pácoló, hengerállvány. Interjú Nyikes Csaba gyárvezetővel, a technológiai fejlesztésekről, és a termelésről.
2008-01-18"A hideghengerlés egy csapatjáték..."Beszélgetés az év mendezserével, Nyikes Csabával.
2008-01-01Hideghengerműi fejlesztésekA kapacitások növelése, a gyártandó termékek minőségének emelése, és a feldolgozottsági fok növelése a cél.
2007-11-30Kiemelt helyzetben az ISD DunaferrInterjú Valerij Naumneko vezérigazgatóval, a társaságcsoport első tíz hónapjáról.
2007-10-29Célkeresztben a kapacitásbővítésVasműs fejlesztésekről az OMBKE klubnapján. Napirenden az ISD Dunaferr Zrt. fejlesztési stratégiájának egyes kérdései.
2007-09-14Hárommillió feléBeszélgetés Lukács Péterrel, az ISD Dunaferr Zrt. stratégiai műszaki projektek vezérigazgató-helyettesével a fejlesztések aktuális helyzetéről.
2007-09-14Hárommilliós kapacitás 2009 tavaszáraMind több fejlesztés és a megvalósítás fázisába. Interjú Lukács Péterrel, a stratégai műszaki projektek vezérigazgató-helyettesével.
2007-08-17Rekord a HideghengerműbenKiugró eredmények teljes kapacitással. Minden idők rekordtermelése. Az eredményekről, a tervezett fejlesztésekről beszél Kopasz László, műszaki és termelési igazgatóhelyettes.
2007-08-17Állami kitüntetés az egykori igazgatóhelyettesnek"Büszke vagyok, hogy részt vehettem a munkában. " A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét adományozták Dr. Schmidt Tibornak, a Dunai Vasmű egykori igazgatóhelyettesének.
2007-07-20Kelendőek a hidegtermékekCsúcsok nem csak a termelésben. A Hideghengermű kereskedelmi szervezetének munkatársai a Dunaferr Zrt. kereskedelmi igazgatóságának irányítása alatt dolgoznak. Interjú Rózsa Ferenc értékesítési igazgatóval.
2007-07-06Befejeződött a tagvállalatok jogi integrációja"Fordulóponthoz érkezett a Dunaferr átalakítása. Cél a modernebb nagyvállalati sturktúra kialakítása.
2007-05-25Stációk (I.)Dr. Mudra László-portré.
2007-05-04Fejlesztések a hideghengerműbenBeszélgetés Nyikes Csaba ügyvezető igazgatóval.
2007-05-04Jövő tavasszal állnak üzembeBeszélgetés Varga Ottó, projektigazgatóval, a hidegnhengerművet érintő műszaki fejlesztések helyzetéről.
2007-04-27Csúcsra járat a DunaferrA Hankookhoz hasonló méretű, csaknem félmilliárd eurós beruházást hajtott végre a privatizáció óta az ISD Dunaferr Zrt., ahol hamarosan befejeződik a hideghengermű rekonstrukciója.
2007-03-30Integrációs projekt.A beolvadások gazdasági magyarázata.
2007-03-20Verseny a piacértAz elmúlt évben az acéltermékek iránt megnövekdett a kereslet a nemzetközi piacokon. Ez kedvezően hatott a Dunaferr számára; a lapostermékek felhasználása (az elmúlt négy év növekedésii ütemét meghaladva) 2006-ban közel 11 százalákkal bővült.
2006-12-01Díj szakembereknekA Dunaferr Kiváló Szakembere Díj 2006. Első helyezés: Varga István és Markó Zsolt (DWA Hideghengermű Kft.); második helyezés: Illés Péter, Kemeléné Halasi Mónika, Polányi Tamás (Dunaferr, meleghengermű), harmadik helyezés: Vajer Pál, Illés Péter, Kemeléné, Halasi Mónika, Farkas Mihály (DBK-Kokszoló).
2006-06-16Áttörés negyven év után a hideghengerműbenInnovativ eljárással jelentős minőségjavítás.
2006-02-10Leendő hengerészek tanulnak a Humán IntézetbenÖt év után először ismét acélhengerész-képzés folyik a vasműben.
2006-02-03Mire kifényesedik a lemezA tekercs útja a Hideghengerműben.
2006-02-01A jövő utja: teljesítménynövelés a hideghengerműbenTizenöt évnyi fejlesztés az acéliparban.
2006-01-27A rekordok évét zárta a DWA Kft.Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a hideghengermű.
2005-11-25Rekordos hónapokTermelési csúcsokat értek el szeptember és október hónapban a nagyolvasztó, az acélmű, a meleghengermű és a hideghengermű üzemben.
2005-11-18Két jó hónap egymás utánKiemelkedő teljesítméányek a meleg és a hideghengerműben.
2004-10-26Légi fényképek és "Tájékozódási Pont"Tíz éve lesz jövőre, hogy megalakult a "HÍD" Dunaújváros és Környéke Egyesület. A megvalósulás stádiumába érkezett az egyesület egyik igen fontos célja, nevezetesen a Duna átjárhatóságát szolgáló itteni Duna-híd megépítése.
2003-11-11A legkiválóbb hazai termékekMagyar Minőség Háza-díjat kapott a Dunaferr két termékcsaládja.
2001-12-20Jól tudunk együtt dolgozni.Kettős ügyvezetés a hideghengerműben. Nagy György és Franz Hinterkörner a két kft ügyvezető igazgató.
2001-11-15Két kft. jejöltjeiKét Kft, a Hideghengermű és a Központi Beszerzés jelöltjei
2000-11-18Vegyianyag-feldolgozóba szállt be a Kör-te.....és a dunaújvárosi Hideghengermű. Második üzletét kötötte meg a környezetvédelmi cég a Dunaferrel.
2000-06-23Elődök és utódok. Domonkos TíborDomonkos Tibor vall életéről, Dunaferres munkájáról.
2000-06-15Harmincöt éves a hideghengermű.2000jún. 10én ünnepelte 35. születésnapját a hideghengermű.
2000-06-15A hideghengermű történeteA most megjeleny kiadványról.
2000-06-13Hideghengermű: 35 esztendőHárommilliomodik tonna acéllemez elkészült. Átadták az új kamionterminált.
2000-06-09Hideghengermű DWA.A Dunaferr DWA létrejötte, története, gazdálkodása.
2000-06-0135 éves a hideghengerműTanulmánykötet jelent meg a DWA hideghengermű tevékenységéről, nehézségeiről, sikereiről és szakmai napot tartottak a jubileum alkalmából.
1999-12-09Környezetvédelem önismerettelBeszélgetés Dr Varga Lajossal a DWA ügyvezető igazgatójával.
1998-09-02Stádium; Üzemavató1998. szeptember elsején a Hideghengerműben új szalaghasító és csomagolósort avattak, amely a DWA termékeinek kedvezőbb értékesítését teszi lehetővé.
1995-08-05Együtt írjuk a város történetétKépek: augusztus 20-i ünnep, Szánoczki József hegesztő a hideghengerműből - 1966 júliusa, öltözői csendélet, 1961. május 12
1995-07-14Elsőnek kapták meg az ISO 9001-et30 éves a Hideghengermű. Beszámoló az ünnepi eseményekről.
1995-07-0730 éves a HideghengerműDr Horváth Ákosssal,Szűcs Lajossal,Dömötör Zsolttal, Szentandrássy Zsolttal,Kovács Károllyal a30 éves hideghengerműről,munkájukról,életükről beszélgettek.
1992-01-02Osztrák acélipari érdekeltség...Szándéknyilatkozatot irtak alá az osztrák Voest-Alpin és a magyar Dunaferr képviselői egy vegyesvállalat létrehozásáról.
1991-11-12Fele-fele alaponEgyezség született a Dunai Vasmű és a Voest Al-pine AG között, egy a hideghengerműre épülő vegyes vállalat megalapitásáról.A tulajdonosi arány 50-50 % lesz az osztrák és a magyar fél között.Megállapodtak a szükséges fejlesztésekben amelyek a minőségi termék előállításához szükségesek.
1991-11-07A huszonkettedik nap...Terv szerint halad a pácolósor rekonstrukciója.
1991-10-21A negyvenkettedik naponKéthetes csúszás a pácoló átadásában.
1991-10-10Rekonstrukció a pácolóbanÖtvennapos rekonstrukcióra áll le ahideghengermű pácolósora.
1991-08-14Üzemek nehéz helyzetbenA megrendelések elmaradása miatt fontolgatják a hideghengerműben a folyamatos termelésről a háromműszakos termelésre áttérést, igy nem kell dolgozókat elbocsájtani.
1991-06-08Budapest-Bécs két óraA Dunaferr-Voest Alpin vegyesvállalatlétrehozása esetén a Bécs-Budapest vasuti pálya korszerűsitésére is sort kell keríteni, az utazási idő lerövidítése érdekében
1991-05-30Európa szinvonalú hideghengerműTárgyalások folynak az osztrák Voest Alpin céggel, hogy a hideghengerművet osztrák-magyar vegyesvállalattá fejlesszék. A Dv a hideghengerművet, az osztrák fél pedig tőkével száll be az üzletbe.
1990-00-00A Dunai Vasmű hideghengerművének rekonstrukciós fejlesztéseRekonstrukció előtt a hideghengermű.
1989-10-20Gyáron belül próbálják elkészíteni a D.V. hideghengerművének felújításához szükséges tartalékgépeket.A fotón: szovjet szakemberekkel együtt készül a kétezer wattos főhajtómotor.
1989-10-13Fejlesztések a vasműben. Számítógép szabályozza.A Dunai Vasmű helyzetéről.
1989-02-25Ez itt kérem világszinvonalA hideghengermüben is jelentős fejlesztéstörtént a meleghengermü rekonstrukciójával egyidőben.
1988-07-01Tegnapi információnk szerint mintegy kétezer tonnával teljesítte túl az első féléves tervét a vasmű hedeghengerműve,.....Szöveg, fénykép, adatok.
1988-06-09Miért mentek el az emberek?Több jó hengerész szakember ment el a hideghengerműből fizetési problémák miatt.
1988-04-15Egyszerű vagy nagyszerű. Lehet, hogy hihetetlen, de nem lehetetlenTermelési sikerek és tervek a vasmű hideghengerművében. A vezetők nyilatkozata.
1987-07-31KépaláírásA negyven-ötvenezer főt foglalkoztató osztrák kohászati vállalat, a VOEST vezérigazgató-helyettese, prof. Ludvig von Bofdandy vezetésével nyolctagú delegáció látogatott kedden a Dunai Vasműbe. (nem teljes szöveg)
1986-04-15Súlyos üzemi baleset.A D. V. hideghengerművében Antal Károlyné, a kikészítőüzem 47 éves kezelőjét súlyos, életveszélyes baleset érte. Két nam múlva belehalt sérüléseibe.
1986-01-25BekövetkezettLeállt az ónozó. Gazdaságtalan az ónozott lemez gyártása.
1985-06-28Ünnepel a hengerműA meleghengerműben 25, a hideghengerműben 20 éve kezdődött a termelés.
1984-08-14"... akkor is ott lennénk...". Jól teszi, aki így teszi.Egy szocialista brigád művelődési tevékenységéről.
1984-06-15Versenyfutás, mankóval. Nemcsak a bizalom tért visszaA hideghengermű termelési eredményei.
1984-05-18A hétmilliomodikA 20. évforulóját ünneplő hideghengerműben a napokban gyártották le a hétmilliomodik tonna hidegen hengerelt acélt. Kép: A hétmilliomodik tábla.
1984-02-03Brigádportré, háttérben kisvállalkozással. Valamit valamiértA hideghengermű forgácsoló műhelyében.
1982-12-21Hungarokorr-díjas vasműs termékJobb korrózióvédelem -milliós haszon.
1982-08-27Hengerel az üzemvezetőKrónikus munkaerőhiány a hideg- és meleghengerműben. Nyilatkoznak a vezetők. Megoldási lehetőségek.
1981-09-22Elveszett a varázs. Hová lettek a hengerészek?A hideghengermű munkaerőhiányáról. Több nyilatkozat.
1981-04-10Munkavédelem a hengerdébenUjítások, műszaki fejlesztések a zajártalom csökkentésére a Dunai Vasmű Hideghengerműjében.
1981-03-31Uj IkarusA vasmű hideghengerművében dolgozó brigádok gyártják a szfvári Ikarus-buszok oldalfalának lemezeit.
1981-03-17HangcsapdaEgy fontos munkavédelmi berendezésről, a hideghengerműben.
1981-03-10Ria néniDonaberger Dezsőné, a hideghengermű targoncásának kiváló termelői és társadalmi munkájának elismeréséül a Munka Érdemrend ezüst fokozatával tüntették ki. Vázlatos életrajz. Kép: D. R-né.
1981-02-13Régen várt találkozásA DV és az MTA Műszaki Fizikai Kutatóintézetének fizikusai, mérnökei új berendezést találtak fel, a "MAGNIFESZ"-t, amely a lemez szabad szemmel nem látható hibáit láthatóvá teszi.
1981-02-06Egy szabadalom története. Tíz év után...Dr. Hanák János és Petrucz Györgynek a dinamólemezek hegesztésével kapcsolatos találmányának huzavonái. Csak 10 év után sikerült szabadalommá elismertetni. Kép: a két feltaláló.
1980-11-27A hengerészek optimistákOktóber hónapban kiemelkedő volt a hideghengerműteljesítménye. Anyagminőség és ellátás a sikertitka. A hengerészek bizakodnak, hogy év végéigmég túl is teljesíthetik a terveiket.
1980-08-29Számítógépes termelésirányítás?A jelenlegi R 40-es és R 22-es számitógépeket jövőre a nagyobb kapacitásu R 35-ös géppel váltják fel a hideghengerműben.
1980-08-29Számítógépes termelésirányításR 35-ös számítógép váltja fel az eddigieket a hideghengerműben. A számitógép segítségével történő termelésirányítás mellett a szállitás irányításában is segít.
1980-07-27A jövőre készülveA hideghengerműben bekövetkező fejlesztésekről,távolabbi elképzelésekről.
1980-06-13Jubiláló hengerművekTörténeti áttekintés.
1980-06-06Jubileumi kiállítás (kishír)A húsz éves meleghengermű és a 15 éves hideghengermű történetéről. (nem teljes szöveg)
1980-05-12Az olajmegtakarításértA hideghengerműben fontos az évről évre dráguló olaj tervszerű, takarékos felhasználása. Év végére óvatos becslés 6-8 millió forintmegtakarítást eredményezhet.
1980-02-08Fiatal párttitkárokHárom fiatal párttitkár, Németh István, Kocsa László és Somogyi György portréja.
1980-00-00A hengerelésA Meleg és Hideghengermű története, termelése, fejlesztése.
1979-07-12Számítógép a termelésbenSámítógépes termékkövetés /TEK/ rendszer, elsőként a Hideghengerműben.
1978-08-15A számítógép az üzemekbenA Dunai Vasmű hideghengerművében már számítógép végzi a hivatalos termelési jelentések összeállítását is.
1978-08-01"Hát partizánkodtunk! Gyűrhető lemezt is?Brigádmunkáról, termelési eredményekről, újításrokról.
1978-07-29A művezető gondjaiTakács Sándor művezető beszél munkájáról, családjáról, a vezetők felelőségéről
1978-07-28Új kapocs a két hengermű közöttA vasmű meleghengerművének rekonstrukciójával összefüggésben kezdődött meg a hideg-és a meleghengermű közötti új tekercsátadó lánc építése.
1978-06-27Teljesítette féléves tervét a hideghengerműJúnius 24-én, hat nappal a félév befejezése előtt teljesítette féléves tervét a Hideghengermű.
1978-06-13Hengerelés, tudomány, hengereléstudomány....Világviszonylatban is jelentős hengerlési újítás született a vasműben. Lemezfeszültségek ellenőrzése, elhárítása.
1978-05-07Hengerész - ez a mi rangunk!A Hideghengermű Kossuth brigádja, 1965-ben alakult. A 18 tagu brigád patronálja a rácalmási gyermekothont. Elnyerték az Ágazat Kiváló Brigádja címet
1978-02-07Sorozatos tévedések hengerügyben1978 január 9-én 2 platós vagont rendeltek a hideghengerműhöz. Sorozatos hibák. A kár kétmillió forint.Szigorú felelősségre vonás. Mint a címzés nélküli levél.
1978-01-12Töretlenül folytatjuk a jubileumi munkavesenytMunkásgyűlés a hideghengerműben
1977-12-06Importkiváltó keverékek.A Dunai Vasmű hideghengerművében bevezetett -importot kizáró-újításokról.
1977-10-25Tóth László "pünkösdi királysága."Beszélgetés Tóth Lászlóval, aki a "Fiatalok a vezetés gyakorlatában" mozgalom keretében három napig a hengermű vezetője volt.
1977-08-12Tanácskoztak a vasmű hengerművek gyárrészlegének szocialista brigádvezetői"Nem búcsúzunk a karbantartóktól..."
1977-07-01Hengerész-tapasztalatcsere DunaújvárosbanSalgótarjánból jöttek tapaszatalatcserére hengerészek a Hideghengerműbe
1977-06-12Számítógépes termeléstervezés a hideghengerműbenElső ízben használnak számítástechnikát a termeléstervezéshez.
1976-10-29Szocialista szerződés: Dunai Vasmű --Hajdúsági IparművekA hideghengermű finoman hengerelt lemezeit használják fel a Hajdúsági Iparművekben. Legendásan jó kapcsolat a két üzem között.
1976-06-26Dunai VasműA Dunai Vamű bemutatása, termelési eredmények, adatok.
1975-11-07Miért halmozódnak a lemezkészletek?Meg kell szilárdítani az anyaggazdálkodás, a termelés fegyelmét
1975-10-21"Ha gép búg, zenél a fűrész".A hideghengermű kikészítő üzem Szamuely Tiborról elnevezett KISZ-alapszervezeténej kezdeményezésére kommunista műszakot tartottak vasárnap a hengerműs dolgozók.
1975-10-17Egy üzem rangjáért szabadidőbenElőhengerészek konferenciája
1975-07-04Meleg szavak a hideghengerműrőlDunai Vasmű Hideghengermű júl. 4-én ónnepli fennállásának tíz éves jubileumát.
1975-06-03Tízéves a hideghengermű10évvel ezelőtt, 1965.június 4-én kezdte meg termelését a Hideghengermű.
1975-05-27Körültekintőbb készletgazdálkodássalÉvente ötvenmillió forintot takarítanak meg a hideghengermű hengercsiszolói.
1975-04-11Daruszerelés (képaláírás)Ismét bővül eggyel a Dunai Vasmű hatalmas daruparkja. (nem teljes szöveg)
1974-11-06Teljesítette vállalását a vasmű Zsukov brigádjaSzázezer forint az uszoda építésére
1974-06-07Túlteljesítette májusi tervét a Dunai Vasmű1600 tonnával több nyersvas, 3500tonnával több hidegen hengerelt lemez.
1974-03-15Felmérték a Dunai Vasmű berendezéseinek kihasználtságátBeruházások mellett: jobb gépkihasználást.
1973-08-10A második félév kezdetén.Körkép a Dunai Vasműből.
1973-05-18Összevonták a hengerművek karbantartó egységeitÖsszevonták a hengerművek karbantartó egységeit.
1973-03-12Továbbra is gond az importanyag ellátásA hengermű kűzd legjobban az importanyag hiányával.
1972-11-24Két millió tonna finomlemezt termelt a hideghengermű"Erkölcsi beruházás" - több mint 15 milliárdos haszonnal.
1972-09-27Tonnák és emberekNehéz tartani a tervet, nőkkel és sok betegállománnyal.
1972-09-19Kinevezték a Dunai Vasmű második, a hengerművek első női művezetőjétA hideghengermű új művezetője: Laczkó Józsefné
1972-09-01Növelték a hengerlés sebességétA Dunai Vasmű hengerműve évi 5-6 százalékkalnöveli termelését. anélkül, hogy beruházna. A hálódiagram alkalmazásával érik el jószervezőkészzégüket, termelésük emelkedését.
1972-05-27A hideghengermű beszélő számaiTermelési adatok.
1972-05-09Korszerűsítések a hidegnengerműbenA fejlesztésekről.
1972-02-05Egy hír és egy riportGYES-en lévő kismamák találkoztak a hideghengerműben. Továbbképzésüket, szakmatanulásukat szervezik az üzemben
1972-01-21Egyenletesen fejlődött a termelés a hideghengerműbenTermelési tanácskozás a vasműben.
1971-09-10Aranykoszorús brigádok 1.Összetartanak, jól teljesítenek, a pártéletben is kifogástalanul működnek. A hideghengermű Kossuth brigádja.
1971-07-13Hosszú vágtaJó ütemben dolgoznak a hengerművek. Kiegyenlítődött termelés.
1970-07-07Ötéves a hideghengerműKettős jubileum, a hideghengermű öt, a meleghengermű 10 éves.
1970-07-03Új szervezeti felépítés a hengerművekbenKözös gyárrészlegvezető és közös főmérnök irányítja a termelést.
1970-03-06Egymillió tonna finomlemezMennyi is az egymillió tonna lemez? 305 ezer IKARUSZ busznak megfelelő.
1969-05-27Kiállításunk a BNV-nA Dunai Vasmű pavilonjában .
1969-05-10Hengerek és emberekJó kollektíva, jó eredmények a vasmű Hideghengerművében. Beszélgetés Borovszky Amrussal.
1969-01-24A vasmű legújabb termékeÓnozott lemezből színes falvédő.
1969-01-14Képes hírekMegnyílt az óvárosi iskolával szemben a Sütőipari Vállalat új boltja. Sor került a hideghengerműben a két hengerállvány emulziós rendszerének a rekonstrukciójára.
1969-01-10Üzeméről nyilatkozik a hideghengermű főmérnökKollektív munka, technikai fejlesztés, technológiai fegyelem.
1968-08-02A leckeHideghengermű, hengersor-üzem.
1968-03-12Nyers Rezső elvtárs látogatása Dunaújvárosban és ...Nyers Rezső elvtárs látogatása Dunaújvárosban
1967-12-08Egy milliárd forintnál több nyereségJól fizet a Vasmű.
1967-11-10Novemberre teljesítette éves tervét a hideghengermű150 ezer hidegen hengerelt lemez nov. 7-e tiszteletére.
1967-08-17Elkészült az első 120 tonna hazai ónozott lemezOsztrák megrendelésre.
1967-08-15Üzemel a tűziónozóA hideghengermű Ónozóüzemében.
1967-07-12Ki dolgozzon a mosógépen?Lesz új hengersor.
1967-06-13Öt hónap mérlege a Vasműben1.8 százalékos többlet.
1967-05-27A hideghengermű segédüzeme: a védőgázüzemBemutatás.
1967-04-12Tudosítás három beruházásrólÉpül a radiátorgyár, a hideghengermű és az oxigénüzem.
1967-03-15Megyénk és a III. ötéves tervA III. ötéves terv megvalósítandó tervei a városban.
1967-03-07Új üzemek épülnek a VasműbenHideghengermű tűziónozó üzeme, oxigénüzem főcsarnok, a radiátorüzem átépítése
1967-02-01Dunai Vasmű Hideghengerműve. DunaújvárosRövid műszaki leirás az épülő hideghengerműről. Adatokkal. Az építkezés kezdete, 1960.
1967-01-06Három új lemezfajtaA hideghengerműben befejeződtek a kísérleti gyártások.
1967-01-06Milliárdos gyárrészlegA Hideghengerműről.
1966-10-25Üzem a sarokbanA spirálüzem alig tudja produkálni a minőséget.
1966-08-14A dunaújvárosi hideghengerműbenRészletes, elemző írás a hideghengerműről.
1966-07-26Híd nélkül?Új bérrendszer a Dunai Vasműben. Öt hónapos tapsztalat.
1966-03-18Extra csomagolásCsomagolósor a hideghengerműben. Géppel szebben, jobban megy.
1966-02-04A hideghengerműben jártunk90 ezer tonnás próbatétel új gyártmányokkal és sok műszaki feladattal. Ami már csak emlék. Amit a Vasmű vár. Ami a hideghengerműn múlik. Ami még a feltételekhez tartozik.
1966-01-04A Vasmű fejlődése az elmúlt évbenA júliusban átadott hideghengerművel a Vasmű építésének első szakasza lezárult.
1965-12-14A Vasmű ötéves fejlesztéseA beruházási főosztályvezető nyilatkozata. A földgáz bevezetése. Oxigéngyár és palacktöltő. A hideghengermű fejlesztése. Elektroacélgyártás és a folyamatos öntőmű.
1965-11-16Röviden a hideghengerműrőlA gépek szerelése folyik.
1965-10-30Több mint 90 millió forint az adósságA lemaradás még behozható.
1965-10-12Programszerűen termel a hideghengerműAz első negyedév termelése egyenletes.
1965-09-14Minőség, gazdaságosságVélemények a kéthónapos hideghengerműről.
1965-08-19375 tonna finomlemez-terven felülA hat hete üzemelő hideghengermű eredményei.
1965-07-20Óriások árnyékábanKisgépek és alkotóik a hideghengerműben.
1965-07-18Kitüntették a Hideghengermű építőitAz épitőipar kiváló dolgozója: Léhner János, több kitüntetés az építőknek.
1965-07-06Ünnepélyesen felavatták a Dunai Vasmű HideghengerművétKádásr János ünnepi beszéde.
1965-07-06"Mindenki dolgozzék teljes erejével a közös feladatainkért"Ünnepélyesen felavatták a Vasmű Hideghengerművét. Az ünnepi beszédet Kádár János mondta. Képek.
1965-07-06Kitüntették a Hideghengermű építésében a legjobb ...A kitüntetettek névsora.
1965-07-04Ma avatják a dunaújvárosi hideghengerművetRészletes elemzés, adatok a hideghengerműről. A hengermű fontosságáról.
1965-07-04A Dunai Vasmű hideghengerműveA Hideghengermű bemutatása.
1965-07-02Hideghengermű 1959-1965A gyár története.
1965-06-29"Külkereskedelmünk jelentősen megnövekszik a hideghengermű termelésének felfutásával..."A Vasmű műszaki igazgatójának (Répási Gellért) nyilatkozata.
1965-06-25A Dunai Vasmű hideghengerműve avatásának időpontja: 1965.07.04.Az avatási ünnepség rövid programja.
1965-06-18Amit tudni illik a hideghengerműrőlAlapterülete: 70 ezer négyzetméter, jelenleg (1965 júniusa) négyszáz dolgozója van.
1965-06-16Üzemi próba mindenütt a dunaújvárosi hideghengerműbenEzer tonnányi lemez már elkészült a hideghengerműben a műszaki próbák alatt.
1965-06-16Próbaüzem a dunaújvárosi hideghengerműbenEgy hónappal a határidő előtt a hideghengerműben
1965-06-08Útnak indult az első három vagon hidegen hengerelt lemezSzöveges és képes riport.
1965-06-011 hónappal a határidő előttPróbaüzemelésre kész a hideghengermű.
1965-05-28Hideghengermű, 1965 májusIndulás előtti szemlén.
1965-05-14Véghajrá a hideghengerműbenKépes és szöveges beszámoló az építkezés állásáról.
1965-05-01Látogatás a hideghengerműbenTermelési adatról tájékoztat Inokai János a DV beruházási főmérnöke.
1965-04-06Az ünnepre elkészült az első néhány hidegen hengerelt lemeztPróbaszerelés a középső csarnokban.
1965-03-19Napirenden a jövőHárom hónappal indulás előtt. Költözik a spirálcső üzem.- Milyen lesz a jövő?
1965-03-16Pillanatkép a jelenrőlHárom hónappal indulás előtt. Üzemel a pácoló sor, irányváltó.
1965-03-12Hideghengermű - külföldiek szemévelHárom hónappal indulás előtt.
1965-03-12Üzemel a pácolósorMásodik hete üzemel a hideghengermű első nagy önálló egysége.
1965-02-26Szerelők önmagukrólNégy hónappal az indulás előtt a hideghengerműben.
1965-02-23Hárman a hengerműről.Az épülő hideghengerműről nyilatkozik a beruházó, a gyárrészlegvezető, a pártvezetőségi tag.
1965-02-09Huszonnégy hideghengerműi dolgozó üzemi gyakorlatra megy..Az épülő hideghengermű szakmunkásai lesznek azok a szakmunkások, akik a Szovjetunióba utaznak gyakorlatra.
1965-01-26Az 1965-ös esztendő a stabilizálás éveSzámos beruházás befejeződik - Mikó László főmérnök nyilatkozik.
1964-12-18Megkezdték a hideghengermű pácoló üzem gépeinek próbaforgatásátJanuárban a gépegységek komplex bejáratását kezdték meg.
1964-11-27Próbaforgatások, szakmunkásképzés, tartalékalkatrész biztosítás az épülő hideghengerműbenAz építkezés állásáról.
1964-11-20Miniszteri értekezlet a hideghengermű építésérőlA tervezett üzembehelyezési határidő bitosítható.
1964-10-23Próbaüzemel a zárt-profilhajlító sorA hideghengerműben.
1964-10-16250 nappal az üzembe helyezés előttA szerelőké a fő szerep a hideghengermű építésénél.
1964-10-02Sikeresen szigetelt csőgyártási kísérletek a VasműbenA hideghengerműben gyártott spirálcsöveket korrózióálló szigeteléssel látják el.
1964-09-04Szerelik a hengerművek olajregeneráló állomásátAz ÉM Csőszerelő Vállalat dolgozói szerelik a meleg-és hideghengermű közös kenőolajtartó és regeneráló állomását.
1964-06-30Egy évvel az "óriás" üzembe helyezése előttBefejeződtek a gépszállítások. Építési csúcs-létszámhiány a Hideghengerműnél. Az üzemnek 1965. június 30-án kell megkezdeni a termelést.
1964-06-26Egy évvel az "óriás" üzembe helyezése előttBefejeződtek a gépszállítások. Építési csúcs - létszámhiánnyal a hideghengerműnél.
1964-05-26A Vasdmű új készterméke: a nyitott idomacélA Vasmű épülő hideghengerművének harmadik egysége, a nyitott profilhajlító hengersor szombaton megkezdte a próbaüzemelést.
1964-05-22Próbaüzemel a hajlító gépsorCsütörtökön, 21-én kezdte.
1964-05-19Átszervezés után egy évvel.Állandóan javul a hengermű termelése.
1964-05-19A nyitott profil hengersorrólA fejlődés újabb nagy eredménye
1964-04-14Elkérkezett a csúcsmunkák ideje a hideghengermű építésénélAz 560 méter hosszúságú csarnokban megkezdődtek a legfontosabb építési és szerelési munkák.
1964-03-24Munkájuk értéke: 12 millió forintKarhatalmisták a hideghengerműben.
1964-02-17A spirálcsőgyártásrólKezdődik a spirálcsőüzem felfuttatása.
1964-02-11Hogyan képezik a hideghengermű szakmunkásait?A készülő hengermű szakmunkás-ellátásáról.
1964-02-04Nagyító alatt: a hideghengermű építkezéseHogyan halad a munka, mi gátolja a határidők betartását?
1964-01-20Egy fiatal műhelyrőlHideghengermű forgácsoló műhelye
1964-01-17Hétfőn kezdték a hideghengermű harangkemencéinek tűzálló falazásátA hideghengerműben továbbhengerlés előtt a lemeztekercseket kettősfalú harang alakú kemencében fogják lágyítani.
1963-11-06Családi őrségváltás a vasműben.Nők kerülnek férjeik helyére, munkaerőátcsoportosítás. Igy oldódik meg a Hideghengermű létszámgondja.
1963-10-22A tervteljesítés alapja - jó munka a téli hónapokban.Fűtést, munkaerőt biztosítanak a hideghengermű téli építéséhez.
1963-10-04Napsugár a nnagycsarnokbanHogy áll a hideghengermű építése?
1963-09-27Létszámgondok a hideghengermű építésénélEgy év csúszás várható a munkaerőhiány miatt.
1963-09-10Tervmódosítás "menet közben"Terv-határidő módosításra kényszerültek ahideghengerműben.
1963-09-06Ausztria helyett DunaújvárosbanA hideghengerműben hasítják a lemeztekercseket.
1963-07-19A hideghengerműi daru eddigi hiteles történeteA három lépcsős építkezés.
1963-07-19A hideghengerműi daru eddigi hiteles történeteA harangkemencénél nemrég felszerelt 20/5 tonnás daruról van szó.
1963-07-18Megérkezett a spirálcsőhegesztő első része a hideghengerműbeA spirálüzem alkotórészei.
1963-07-12A 26-os Épitőipari Vállalat és a beruházásban résztvevőkSzocialista szerződést kötnek a hideghengermű építkezésének meggyorsítására.
1963-04-06Költözik a RostalemezgyárAz első 8 gép megérkezett.
1963-04-04Elkészűlt a dunaújvárosi lemezhasítósorA Hideghengermű hasítósoráról
1963-03-10Még mindig robbantásokkal segítik a földgépek munkáját.A hideghengermű építkezéséről.
1963-03-06Befejeződött a hasitó gépsor szerelése ...Minusz 10-15 fokban végezték a Hideghengermű hasitó gépsor szerelését.
1963-02-26Ötvenegy órás helytállás az épülő dunaújvárosi hideghengerműMinusz 9 fokban, éjjel nappal folyik a betonozás a hideghengermű csarnokának építésénél.
1963-02-22Az építés kétfrontos harcosaiA hideghengermű építése áll a hideg és a vízhiány miatt.
1963-01-28Hárítsuk el kis akadályokat is a hideghengermű építésénHatalmas az iram, a gépek legtöbbjét az idén be kell szerelni.
1963-01-25Robbantják a fagyott földet, elektromossággal érlelik...60-80 cm-re átfagyott földet kell megmunkásni a hdeghengermű építése közben.
1963-01-22Amig a gépek megmozdulnakSzocialista brigádmozgalom a hideghengerműben. A brigádok életéről.
1963-01-22Amíg a gépek megmozdulnakJó talajra talált a szocialista brigádmozgalom a hideghengermű gyárrészlegnél.
1962-12-21A tervező és a kivitelező vállalatok jobb együttműködésére van szükség a hideghengermű építésénélJobban össze kellene dolgozni az alvállalkozóknak
1962-12-18Üzembe helyezték a hideghengermű első gépsorátA végleges üzembe helyezésre a jövő év első hónapjában kerül sor.
1962-11-30Januárban üzembe helyezik a hideghengermű első gépegységétJó ütemben halad a Hideghengermű építése.
1962-11-13Rövidesen megkezdik a hideghengermű első gépeinek próbaforgatásátA csarnok 560 méter hosszú.
1962-10-30Télre fedett csarnok várja a Hideghengermű szerelőitTélen már fedett helyen dolgozhatnak a szerelők, nem lesznek az időjárás viszontagságainak kitéve.
1962-08-28Elkészűlt a Vasműben a meleg és hideghengerművet összekötő szállítószalag rendszerA két nagyüzemet-nagyrészt föld alatti alagútban-egy 104 és egy 774 méter hosszúságú szállító szalagrendszer köti össze.
1962-08-03Kis műhely, nagy feladatokKépek az Elektromos Szerelőipari Vállalat dunaújvárosi kirendeltségének munkájáról.
1962-07-31Épül a hideghengerműKép az építkezésről.
1962-06-22Elkészült a hideghengermű csarnokának vasvázaSzerdán beemelték az utolsó tetőtartó szerkezetet is.
1962-06-12Befejezéséhez közeledik a hideghengermű vasszerkezetének szereléseA Vasműben épül az ország legnagyobb üzemi épülete.
1962-03-01A Dunai Vasmű Hengerművének üzemvezetőségi épületA Hideghengermű tervrajza, műszaki adatai tervezői.
1962-02-20558 méter 950 darabból.Fénykép a hideghengermű keleti oldalfaláról.
1962-02-09Tizenhat vagon szovjet gép érkezett a Hideghengermű szereléséhez.Az épülő Hideghengermű gépeit két szovjet gépgyár szállítja.
1962-01-05A vasműből jelentikÉpül a hideghengermű! Szakmunkások versenye a Szakma ifjú mestere címért. A szulfát üzem termelése.
1962-00-00Lemez továbbfeldolgozás a Dunai VasműbenCsővezetékek, különböző vastagságú lemezek, spirálcsőgyártás, hidegalakítás.
1961-12-08Megkezdték a gépszerelést a hideghengerműben.Az ország legnagyobb vasszerkezetű üzemi csarnoka a Hideghengerműben.
1961-11-21Megkezdődött a hideghengermű első gépeinek technológiai szerelése.A hengermű 71 ezer négyzetméter alapterületű csarnokkal rendelkezik. A meleg és hideghengerművet a föld alatt összekötő úgynevezett konvejor alagútban kezdődött meg a szerelő munka.
1961-10-03A hideghengermű mielőbbi üzembeállítása elsőrendű népgazdasági érdek.Csergő János kohó- és gépipari miniszter nyilatkozata.
1961-08-29A Szovjetunió gyártja a hideghengermű gépeinek zömét.Vontatottan halad a vasszerkezeti szerelés.
1961-08-26Nyolcezer tonna súlyú gépet szállit a Szovjetunió a ...A Szovjetunióból érkeznek a gépek a leendő hideghengerműbe.
1961-03-16Több mint félkilóméter hosszú műhelyÉpül a hideghengermű.
1961-02-21Csaknem ötezer tonna vasanyag megtakarítás
1961-02-17Tizenhárom évgyűrűVisszaemlékezés, és az épülő hideghengermű.
1961-01-31Épül a hideghengerde a Dunai VasműbenAz épülő hideghengerműről
1960-12-23Az ország legnagyobb üzemi csarnoka lesz a hideghengerműAz 552 méter hosszúságú üzemi csarnok öt, egymással párhuzamos részből áll majd.
1960-10-04Megérkeztek az első szovjet gépekÖsszeszerelték a Hideghengermű első csarnokának vasvázát
1960-06-03A Szovjetúnió segítsége nyomán egy évvel előbb épül fel a HideghengerműÉpülhet a hideghengermű.
1960-03-25Épül a HideghengerműKépek az építkezésről
1959-09-04Megkezdték a hideghengermű földmunkáitAz idén az egyik 468 méter hosszú konveyor-csarnok oszlopalapjait készítik el.
1959-07-02Hideghengermű, 1959-1965A Hideghengermű építésének története. Kronológia.
1959-04-24Tervezik a Dunai Vasmű hideghengerművétA Hideghengermű makettje. Adatok az épülő létesítményről.
1958-04-25Rossz anyagellátás miatt akadozik a hengermű építése1960 végére fel kell épülnie a hideghengerműnek.
1957-12-31Serő jános kohó és gépipari miniszter nyilatkozikA Hideghengermű tervei.
1957-12-24Városunkbban egy teljesen korszerű hideghengermű épül1960-re kész a meleghengermű, utána indul a hideghengermű építés.
A Hideghengermű történeteA kormány 1957-ben hagyta jóvá a hideghengermű beruházási programját.Az alapozási munkák 1959-ben kezdődtek. Szovjet mintára a Gipromez volt a tervező-250 ezer tonnás teljesítménnyel számoltak.10 főhatóság vett részt a kivitelezésben. 1960-ban létrehozták a Hideghengermű gyárrészleget. A gyárrészleg segíti a tervezést és a kivitelezést. 1963-ban összevontás, majd 1964-ben ismét szétválasztották a Hideg és Meleghengerművet. 1965. júl. 4-én ünnepélyes avatás. Vezető: Szalay Géza. 1968-ra érte el a tervezett 250 ezer tonnát a termelés. 1973-75-ig egyedül itt alkalmazták a japántól átvett DH /Dolgozz Hibátlanul/ munkamódszert. Részlegei: Pácolóüzem Hengersor Hőkezelő üzem Üzemfenntartás -1977-ig Profilsor Spirálüzem /1971-től Lemezfeldolgozóhoz csatolták/ Onozó üzem /1985-től megszünt/ 1991-től a Meleghengerművel az Acélművek Kft része 1991 dec 31-től megalakul a Dunaferr Woest Alpin KFt.
A Dunai Vasmű acélművének, meleghengerművének...Gyárlátogatáson, könyvrészlet.
Arcok a gyárból. Hajnal Péter1965-ben a hideghengerműben kezdett dolgozni. 2003-ban ment nyugdíjba innen, művezetőként.
VasműSzociográfia. A Vasmű gyáregységei, munkafolyamatok és a munkások bemutatása.
2,1 millió eurós beruházás DunaújvárosbanA Neo Industries LLC 2,1 millió eurós költséggel hengerkrómozó és elektroeróziós henger-előkészítő üzemet valósított meg az ISD Dunaferr Zrt. Hideghengerművében; az üzemet pénteken avatták fel ünnepélyesen a két cég vezetőinek jelenlétében.