Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

55 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2022-11-18Két komoly ütés három éven belül. Három esztendőn belül két komoly ütést is kaptakAz elmúlt három évben két komoly ütést is kapott a hazai a vendéglátást. A több hullámban támadó koronavírus-járvány után jelenleg a drasztikusan megemelkedett energiaárak és az infláció jelentenek komoly kihívást az ágazat szereplőinek. Sorozatunkban helyi és térségi vállalkozásokat kérdezünk, miként próbálnak megbirkózni az egyre sokasodó feladványokkal.
2022-10-08Büntetők egymillióértBudapesten rendezik meg az országos tizenegyesrúgó országos bajnokság döntőjét, a 128-as táblára a helyi és környékbeli selejtezőkről többen is bekerültek.
2022-08-06Az elmúlt hetven esztendő kötelez, de mit hoz a jövő?Még 2007-ben hozták létre a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes Alapítványt azzal a céllal, hogy segítsék a néptáncoscsapatot. Azonban az újjáépítéshez, a fejlődéshez egyedüli támogatóként kevés a civil szervezet.
2022-08-02Szakácsok hiányában nem tud több étterem sem kinyitniSzakácsgondokkal küzd egész Magyarország. A Balatonon és több vidéki városban nem tudtak kinyitni éttermek, mert nem találtak szakácsot. Az ügy kapcsán azt is körüljártuk, hogy Dunaújvárosban mi a helyzet.
2022-01-05A padbol biztató jövő előtt áll. Fantasztikus játék, ami sok-sok örömöt ad, felszabadulttá teszHorváth Attilával, a Padbol Hungary ügyvezetőjével és társtulajdonosával, a sportág egyik hazai apostolával beszélgettünk.
2021-09-07Már kupát is rendeztek padbolbanSikeres volt az I. Amatőr Padbol Kupa Budapesten, ahol dunaújvárosi versenyzők is szerepeltek és az első helyen végeztek.
2021-06-19Csoda lenne a ponszerzésFutball-lázban ég az ország, hiszen a magyar válogatott és Budapest mint társházigazda részvételével zajlik az Európa-bajnokság, ahol ma 15 órától a mieink Franciaországot fogadják a Puskás Arénában. Összeállításunkban arra kértünk dunaújvárosi szurkolókat, szakmabeli és más sportágak edzőit, mondják el véleményüket az eddig látottakról, mit várnak szombaton, illetve szerintük kik az Eb favoritjai.
2021-05-10Milyen lesz az idei esküvői szezon? Mikor kezdődik és vajon milyen lesz idén az esküvői szezon?Sokan úgy hiszik, május az esküvők hónapja, de az biztos, hogy a családi rendezvényeken közreműködő szolgáltatók szerint általában ebben a hónapban kezdődik az esküvői szezon, ami egészen szeptemberig tart. Idén kicsit később fog kezdődni, hiszen a kormány lakodalmakra vonatkozó tilalmai feloldását az ötmillió koronavírus elleni védőoltás eléréséhez köti.
2021-03-11A túlélés esélye most a kiszállítás. A helyi vendéglátók is nagyon várják a mihamarabbi nyitástA járványhelyzet és annak megfékezésére hozott intézkedések miatt szinte bénító hullámvasútra kényszerült a hazai vendéglátás egésze az elmúlt tizenkét hónapban. A lapunk által megkérdezett helyi szereplők továbbra is bíznak abban, húsvét után talán, ha csak részlegesen is, de nyithatnak.
2020-12-31Derűsebb új esztendőt! Szinte mindent átírt a 2020-as esztendőForster Péter, a piaci Hús­áruház vezetője lapunknak elmondta, a járványhelyzet miatt közel 10-20 százalékkal csökkent a forgalom, a vasmű helyzetének bizonytalanságát is megérezték, ám bíznak abban, hogy a 2021-es esztendő már más lesz.
2020-11-27Padbol, ami minden érdeklődőt meghósított Magyarországon isEbben a játékrendszerben ugyan még csak tizenkét éve járatják a labdát, de már Magyarországon is kialakult a bázisa. A kezdettől átütő sikerei nyomán a benne részt vevők országos hálózattá alakulhatnak. A dunaújvárosi Horváth Attilával, a játék egyik hazai „apostolával”, a Patbol Hungary licenc társtulajdonosával beszélgettünk.
2020-11-18Elfogytak a korábbi tartalékok. "Ha voltak is tartalékok, mára már szinte teljesen elfogytak"Az üzemi étkezdéken kívül egy héttel ezelőtt ismét bezártak éttermek, amelyek újfent kiszállításra rendezkedtek be, illetve elviteles rendszerben szolgálják ki a vendégeiket.
2020-09-11Erősödő együttműködés a helyi vállalatok közöttAz ipari, kereskedelmi és kézműves tagozat elnökei már több ciklust töltöttek ebben a pozícióban, az elmúlt időszak értékelését, terveik ismertetését kértük tőlük.
2020-05-25Újranyitás: a vendégek kezdenek visszatérni. A törzsvendégek már elkezdtek visszaülni a régi asztalaikhozHa óvatosan is, de lassan kezd visszatérni az élet a helyi vendéglátóhelyeknél, így a Campus étteremnél is, amely az elmúlt hónapokban is kiemelt figyelmet fordított időskorú törzsvendégei kiszolgálására.
2020-03-26Van, ahol nullára csökkentA gazdaság több területén hozott intézkedést a magyar kormány, megpróbálva megmenteni a cégeket, a vállalkozásokat a koronavírus által okozott károktól. Az egyik terület a vendéglátás. Körülnéztünk Dunaújvárosban, hogy ezen a vonalon, mik a tapasztalatok. Erről kérdeztük a város vállalkozóit.
2020-03-17A közétkeztetés már váltott, a vendéglátók még reménykednekInterjú Horváth Attilával, a Campus étterem ügyvezetőjével a koronavírus járvány miatt a közétkeztetésben és vendéglátásban beállt változásokról
2020-02-05Irigyelt csillagok áldozatokkal. Ezek a séfek művészek, szeretik a kihívást, hajszolják a díjakatA dunaújvárosi éttermek közül eddig a legnagyobb elismerést a Kiskohász kapta 2018-ban, amikor övé lett a Magyar Turizmus Minőségi Díja. Ez a 2017. évi pályázat eredménye volt. Akkor az országban összesen hat étterem érdemelte ki ezt az elismerést.
2020-01-20A laza eleganciától a vagány őrületig. A lágy elegancia a vagány őrületig már minden beleférA Campus étteremben január 18-án, szombaton tartott esküvőkiállítás és bemutató ebből adott ízelítőt, a szakma profi képviselői által. A háziasszonyi teendőket az Ibolya virág szalont is képviselő Palkovics Katalin látta el Horváth Attilának, a Campus ügyvezetőjének az oldalán.
2019-11-15Elismerés egy nehéz hivatásnak. Elismerés egy nehéz hivatás szakembereinekNovember 13-án, szerdán délután ünnepelték a szociális munka napját a Bartók kamaraszínházban. Az ágazat dolgozói gálaműsorral készültek, az előadások után pedig díjazták az év legkiválóbbnak tartott szakembereit. 2019-ben Pásztor Anna Máriának, Bencze-Szlanka Ágnesnek, Bóka Erikának és Vizin Helgának ítélték oda a Szociális munka díjat. Horváth Attila a Soós Erzsébet-díjat kapta önzetlen támogató munkájáért.
2019-08-29Megtiszteltetés minden pillanat, amikor ilyen társakkal játszhatAmikor a dunaújvárosi gasztronómia-válogatott kezdő tizenegyét kellene felállítani, abban mindenképpen helyet kapna Horváth Attila, aki sok éve meghatározó szerepet tölt be a helyi vendéglátásban.
2018-12-04A lelkesedést nem kell tanulniuk a kicsiknek. Nagy gólok, kis cípőben - véget ér az idei OvifociDecemner 3-án, hétfőn délelőtt a városi sportcsarnokban rendezték az idei Ovifoci-Bajnokság zárófordulóját – 14 örökmozgó csapat részvételével. Futballünnep érmekkel, kupákkal, Mikulással.
2018-11-29A vendéglétás legjobbjai közt számontartvaDunaújvárosban még egyetlen vendéglátóipari egység sem érdemelte ki a Magyar Turizmus Minőségi díját a Kiskohász étterem előtt. A nívós elismeréshez Cserna Gábor is gratulált.
2018-10-29Mindig előrelépni - bevonni a fiatalokatEz lehet az egyik titkos hitvallása Petrás Gábornak, akit eddig a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség titkáraként és az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóság kispályás-bizottságának tagjaként süvegeltünk.
2018-10-00Győzelem a legfiatalabb szakáccsalBeszélgetés Horváth Attilával, a Kiskohász Vendéglő tulajdonosával. Az étterem megkapta a Magyar Turizmus Zrt. Minőségi Díját.
2018-09-07Rangos díjat kapott a Kiskohász VendéglőA dunaújvárosi Kiskohász Vendéglő is megkapta a 2017-es évre a Magyar Turizmus Minőségi Díjat
2018-09-06Dunaújvárosi étterem a legjobbak közöttA dunaújvárosi Kiskohász Vendéglő 2018-ban elnyerte a Magyar Turizmus Díjat, melyet a Szállodák és Vendéglátóhelyek Európai Szövetsége is elismer, így a vendéglő használhatja a European Hospitality Quality jelzést is.
2018-09-01A legkiválóbb éttermek egyike lett a KiskohászEgy jól működő vállalkozást csak teljes erőbedobással és szívvel-lélekkel lehet csinálni. Kiváló példa erre a dunaújvárosi Kiskohász Vendéglő, hiszen a magas szintű szolgáltatást immár a szakma legnagyobbjai is elismerték.
2018-08-31Nívós díjat kapott a Kiskohász étterem (képaláírás)Kivívta a szakma elismerését a Kiskohász étterem. A Magyar Turizmus Minőségi Díját a Magyar Turisztikai Ügynökség 2006 óta ítéli oda a szigorú szakmai szempontok alapján az arra érdemesnek ítélt éttermeknek és szállodáknak. Fennállásuk óta első alkalommal a Kiskohász étterem is pályázott a díjra, és a térségben először megkapták a nívós elismerést. Ennek értékét tovább növeli, hogy az első alkalommal pályázó éttermek közül országos viszonylatban is csak a Kiskohász érdemelte ki a Magyar Turizmus Minőségi Díját. Az augusztus 30-i, budapesti díjátadó ünnepségen készült fényképen Horváth Attila, a Kiskohász étterem tulajdonosa veszi át az oklevelet dr. Gajda Tibor turisztikai fejlesztési vezérigazgató-helyettestől. (teljes szöveg)
2018-06-14Segítünk a sportfogadónak: vb-szonda az első kezdőrúgás előttOroszországban Európához közeli 11 város 12 stadionjában játsszák az idei labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit. Az esélyekről és reményekről kérdeztünk ismert dunaújvárosiakat.
2018-06-12Egy kiváló jótékonysági focigála, amelyen ott lesz Dárdai Pál isDárdai Pál és csapata 2018. június 16-án szombaton lép pályára a Dunaújváros Stadionban. Az ellenfelek az egykori Kohász és Dunaferr csapat játékosai lesznek, akik egy jó ügyért fociznak 17.00 órától a stadionban. A jótékonysági cél pedig Horváth Péter gyógykezelésének elősegítése.
2018-05-09A Vasas Táncegyüttesről tárgyaltak (képaláírás)Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú város polgármestere a városházán, a polgármesteri irodájában fogadta Horváth Attilát, a dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes Alapítvány elnökét, valamint Orgovány Zoltánt, az alapítvány kuratóriumi tagját, kapcsolattartóját. (nem teljes szöveg)
2018-04-19Gasztronómiai élmények tárházaKülönleges gasztronómiai élményekben volt része az újdonságok iránt fogékony éttermi társaságnak a Kiskohász vendéglő Maurer borvacsoráján.
2018-03-24Kohász étteremből Kiskohász VendéglőAz egykori Ságvári, ma Technikum városrész vendéglátóipari egységét 1961. november 9-én nyitották meg, legalábbis erre következtethetünk a korabeli tudósításból. Sorozatunk újabb részében arra is fény derül, miként lett a Kohászból Kiskohász.
2018-02-22Szerényen, de most is a legjobbak között szerepelveHorváth Attilát (kép) leginkább nem a focipályáról, hanem a vendéglátásból ismerjük, ennek ellenére rangos újvárosi futballisták hívták a Ferencváros elleni gálamérkőzésre, amit a Carissa Kupán rendeztek meg.
2018-02-12Megadják a módját a menyegzőnek. Amikor az ifjú pár kimondja egymásnak a boldogító igentA város egyik népszerű esküvői helyszínén, a Campus étteremben vonultatták fel a szakemberek mindazokat a szolgáltatásokat, különlegességeket, amelyek szükségeltetnek ahhoz, hogy a házasságkötés valóban az élet párját ritkító pillanata, mulatsága legyen. Népes vendégsereg volt az esküvőkiállításon február 10-én.
2017-11-02Vendéglátás (képaláírás)Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere a városházán lévő irodájában fogadta Horváth Attilát, a vendéglátás meghatározó helyi személyiségét, akivel a szakmáját érintő aktuális kérdésekről beszélgetett a város első embere. (teljes szöveg)
2017-08-00Felszolgálási díj: lehet jobb a kötelező?A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara 2017. augusztus 3-ra szervez egyeztető megbeszélést székházukba a helyi vendéglátó cégek képviselői számára a kormány kötelező szervizdíj bevezetésével kapcsolatos terveihez kialakítandó közös álláspont érdekében. A témáról Horváth Attila, a városi kamara kereskedelmi tagozatának elnöke nyilatkozik.
2017-07-31Horgászok és halászléfőzők fesztiválja. Családi fesztivál lettA második ilyen is nagyon jól sikerült: július 29-én, szombaton újra horgász- és halászléfőző verseny volt a Szalki-szigeten.
2017-04-20Harmadszor is Kohász. Sportban és gasztronómiában is jártas Horváth AttilaHorváth Attila három évtizede dolgozik a dunaújvárosi vendéglátásban. Volt pincér, üzletvezető, gyakorlati oktató, napjainkban pedig két étterem szakmai munkáját irányítja. Vállalkozóként a kórház, a Vasas Táncegyüttes és több sportcsapat támogatója.
2016-12-31Dunaújvárosi siker az öregfiúktornánMeghívásos öregfiúktornán vett részt december 29-én, csütörtökön a dunaújvárosi Campus elnevezésű kispályás labdarúgócsapat.
2016-12-09Emelkedőben. Azért még nem nagykanállalTúl van a válság okozta a sokkon a vendéglátás. A helyben dolgozó tapasztalt szakemberek is bizakodóak.
2016-12-08Angyalvárás idejénA hagyományokhoz híven december 15-én ismét várja az adományozókat a város egyik legnépszerűbb jótékonysági akciója: Segíts te is az Angyalnak! A város két ismert vállalkozója, Bakonyi Ferenc és Horváth Attila mindenkit arra biztat, vegyen részt a hajléktalanokat segítő csapoláson.
2016-09-09A gazdasági helyiértékekértVass Zoltán (kép), az ipari, Horváth Attila (kép), a kereskedelmi és Fülöp Ilona (kép), a kézműves tagozat megválasztott elnökei hosszabb kamarai múlttal rendelkeznek, területük jó ismerői, őket az előző ciklusról, az új időszak feladatairól kérdeztük.
2016-09-06Bizalom újratöltve. Bizalom évekre újratöltveÚjraválasztották - újabb négyéves időtartamra - a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, Králik Gyulát. Az eddigi vezetés iránti bizalom az egész tisztújítást meghatározta. A tagozatok megválasztották a tagozati elnököket is. Az iparié Vass Zoltán maradt, ahogy a kereskedelmi tagozat élén is maradt Horváth Attila az elnök. A kézműves tagozat elnöke Fülöp Ilona lett, alelnök Kis Attila, az elnökség tagja még dr. Kováts Miklós és Tarány Gábor. A küldöttgyűlésen részt vett dr. Parragh László is.
2016-07-02Csak pozitív tapasztalatokHorváth Attila (kép), a dunaújvárosi Kiskohász és Campus étterem vezetője a helyszínen szurkolta végig a magyar válogatott csoportmérkőzéseit. A franciaországi napok még mindig nagyon élénkek.
2016-06-22Életre szóló élményt kaptakNemzeti mezbe öltözött magyar rendőrökkel is erősített a magyar szurkolótábor a június 18-i csoportmeccsre, az összecsapáson dr. Mák Attila adonyi őrsparancsnok, Horváth István adonyi őrsparancsnok helyettes, Fridrich Ferenc rácalmási és Fridrich Tamás kulcsi körzeti megbízott közösen szurkolt. A helyszínen találkoztak a dunaújvárosi Horváth Attilával és Horváth Lucával (kép)
2016-06-15Győztes magyar szurkolókHorváth Attila (kép) a Campus és a Kiskohász Éttermek vezetője és Szekszárdi László (kép) az Aranyhordó Étterem vezetője egy baráti társasággal a helyszínen szurkoltak a magyar csapatnak.
2016-06-08Ismét belefognak, jól jártak veleEgyre nő azon vállalkozások száma, amelyek már sikerrel zártak le egy, vagy akár több pályázati projektet. A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén az aktuális pályázatokkal kapcsolatban, kiemelten a gyakornoki programmal kapcsolatban hangzottak el tapasztalatok, vélemények.
2016-02-00Nem csak a tulajdonos változottHorváth Attila, a Kiskohász Vendéglő új tulajdonosa ismerteti a változtatásokat a megújult étteremben.
2015-12-31Irány a Kiskohász!Horváth Attila, a Campus Étterem vezetője 1981 óta dolgozik a vendéglátásban. 2016. január elsejétől tulajdonosként irányítja a Kiskohász Éttermet. Beszélgetés Horváth Attilával.
2015-12-11Kiskohász: új utakonHorváth Attila a jövő évtől tulajdonosként irányítja a Kiskohász Éttermet. Interjú.
2015-06-19Fejlődés: csakis több lábra állvaA Campus éttermet üzemeltető cég, a Gasztro-Life Kft. 2008-ban alakult, ügyvezető igazgatója Horváth Attila. A cég bemutatása.
2014-02-20Az év helyi vállalkozásaiA Vállalkozók Bálján a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara először adta át az Év Dunaújvárosi Vállalkozása Díjakat: Horváth Attila (Gasztro-Life), Szabados Károly késkészítő, és Lee Sang II (Hankook Tire). A díjazottak bemutatása.
2014-02-17HagyományosA Vállalkozók Bálján a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara először adta át az Év Dunaújvárosi Vállalkozása Díjakat: Horváth Attila (Gasztro-Life), Szabados Károly késkészítő, és Lee Sang II (Hankook Tire).
Horváth AttilaDunaújvárosi "vendéglátós". Rövid életrajz és interjú. A Campus étterem bérlője-vezetője.