József Attila Könyvtár - Helytörténeti Adatbázis | Keresés | Horváth Attila/vendéglátás
55 db találat
Dátum | Cím | Leírás |
---|---|---|
2022-11-18 | Két komoly ütés három éven belül. Három esztendőn belül két komoly ütést is kaptak | Az elmúlt három évben két komoly ütést is kapott a hazai a vendéglátást. A több hullámban támadó koronavírus-járvány után jelenleg a drasztikusan megemelkedett energiaárak és az infláció jelentenek komoly kihívást az ágazat szereplőinek. Sorozatunkban helyi és térségi vállalkozásokat kérdezünk, miként próbálnak megbirkózni az egyre sokasodó feladványokkal. |
2022-10-08 | Büntetők egymillióért | Budapesten rendezik meg az országos tizenegyesrúgó országos bajnokság döntőjét, a 128-as táblára a helyi és környékbeli selejtezőkről többen is bekerültek. |
2022-08-06 | Az elmúlt hetven esztendő kötelez, de mit hoz a jövő? | Még 2007-ben hozták létre a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes Alapítványt azzal a céllal, hogy segítsék a néptáncoscsapatot. Azonban az újjáépítéshez, a fejlődéshez egyedüli támogatóként kevés a civil szervezet. |
2022-08-02 | Szakácsok hiányában nem tud több étterem sem kinyitni | Szakácsgondokkal küzd egész Magyarország. A Balatonon és több vidéki városban nem tudtak kinyitni éttermek, mert nem találtak szakácsot. Az ügy kapcsán azt is körüljártuk, hogy Dunaújvárosban mi a helyzet. |
2022-01-05 | A padbol biztató jövő előtt áll. Fantasztikus játék, ami sok-sok örömöt ad, felszabadulttá tesz | Horváth Attilával, a Padbol Hungary ügyvezetőjével és társtulajdonosával, a sportág egyik hazai apostolával beszélgettünk. |
2021-09-07 | Már kupát is rendeztek padbolban | Sikeres volt az I. Amatőr Padbol Kupa Budapesten, ahol dunaújvárosi versenyzők is szerepeltek és az első helyen végeztek. |
2021-06-19 | Csoda lenne a ponszerzés | Futball-lázban ég az ország, hiszen a magyar válogatott és Budapest mint társházigazda részvételével zajlik az Európa-bajnokság, ahol ma 15 órától a mieink Franciaországot fogadják a Puskás Arénában. Összeállításunkban arra kértünk dunaújvárosi szurkolókat, szakmabeli és más sportágak edzőit, mondják el véleményüket az eddig látottakról, mit várnak szombaton, illetve szerintük kik az Eb favoritjai. |
2021-05-10 | Milyen lesz az idei esküvői szezon? Mikor kezdődik és vajon milyen lesz idén az esküvői szezon? | Sokan úgy hiszik, május az esküvők hónapja, de az biztos, hogy a családi rendezvényeken közreműködő szolgáltatók szerint általában ebben a hónapban kezdődik az esküvői szezon, ami egészen szeptemberig tart. Idén kicsit később fog kezdődni, hiszen a kormány lakodalmakra vonatkozó tilalmai feloldását az ötmillió koronavírus elleni védőoltás eléréséhez köti. |
2021-03-11 | A túlélés esélye most a kiszállítás. A helyi vendéglátók is nagyon várják a mihamarabbi nyitást | A járványhelyzet és annak megfékezésére hozott intézkedések miatt szinte bénító hullámvasútra kényszerült a hazai vendéglátás egésze az elmúlt tizenkét hónapban. A lapunk által megkérdezett helyi szereplők továbbra is bíznak abban, húsvét után talán, ha csak részlegesen is, de nyithatnak. |
2020-12-31 | Derűsebb új esztendőt! Szinte mindent átírt a 2020-as esztendő | Forster Péter, a piaci Húsáruház vezetője lapunknak elmondta, a járványhelyzet miatt közel 10-20 százalékkal csökkent a forgalom, a vasmű helyzetének bizonytalanságát is megérezték, ám bíznak abban, hogy a 2021-es esztendő már más lesz. |
2020-11-27 | Padbol, ami minden érdeklődőt meghósított Magyarországon is | Ebben a játékrendszerben ugyan még csak tizenkét éve járatják a labdát, de már Magyarországon is kialakult a bázisa. A kezdettől átütő sikerei nyomán a benne részt vevők országos hálózattá alakulhatnak. A dunaújvárosi Horváth Attilával, a játék egyik hazai „apostolával”, a Patbol Hungary licenc társtulajdonosával beszélgettünk. |
2020-11-18 | Elfogytak a korábbi tartalékok. "Ha voltak is tartalékok, mára már szinte teljesen elfogytak" | Az üzemi étkezdéken kívül egy héttel ezelőtt ismét bezártak éttermek, amelyek újfent kiszállításra rendezkedtek be, illetve elviteles rendszerben szolgálják ki a vendégeiket. |
2020-09-11 | Erősödő együttműködés a helyi vállalatok között | Az ipari, kereskedelmi és kézműves tagozat elnökei már több ciklust töltöttek ebben a pozícióban, az elmúlt időszak értékelését, terveik ismertetését kértük tőlük. |
2020-05-25 | Újranyitás: a vendégek kezdenek visszatérni. A törzsvendégek már elkezdtek visszaülni a régi asztalaikhoz | Ha óvatosan is, de lassan kezd visszatérni az élet a helyi vendéglátóhelyeknél, így a Campus étteremnél is, amely az elmúlt hónapokban is kiemelt figyelmet fordított időskorú törzsvendégei kiszolgálására. |
2020-03-26 | Van, ahol nullára csökkent | A gazdaság több területén hozott intézkedést a magyar kormány, megpróbálva megmenteni a cégeket, a vállalkozásokat a koronavírus által okozott károktól. Az egyik terület a vendéglátás. Körülnéztünk Dunaújvárosban, hogy ezen a vonalon, mik a tapasztalatok. Erről kérdeztük a város vállalkozóit. |
2020-03-17 | A közétkeztetés már váltott, a vendéglátók még reménykednek | Interjú Horváth Attilával, a Campus étterem ügyvezetőjével a koronavírus járvány miatt a közétkeztetésben és vendéglátásban beállt változásokról |
2020-02-05 | Irigyelt csillagok áldozatokkal. Ezek a séfek művészek, szeretik a kihívást, hajszolják a díjakat | A dunaújvárosi éttermek közül eddig a legnagyobb elismerést a Kiskohász kapta 2018-ban, amikor övé lett a Magyar Turizmus Minőségi Díja. Ez a 2017. évi pályázat eredménye volt. Akkor az országban összesen hat étterem érdemelte ki ezt az elismerést. |
2020-01-20 | A laza eleganciától a vagány őrületig. A lágy elegancia a vagány őrületig már minden belefér | A Campus étteremben január 18-án, szombaton tartott esküvőkiállítás és bemutató ebből adott ízelítőt, a szakma profi képviselői által. A háziasszonyi teendőket az Ibolya virág szalont is képviselő Palkovics Katalin látta el Horváth Attilának, a Campus ügyvezetőjének az oldalán. |
2019-11-15 | Elismerés egy nehéz hivatásnak. Elismerés egy nehéz hivatás szakembereinek | November 13-án, szerdán délután ünnepelték a szociális munka napját a Bartók kamaraszínházban. Az ágazat dolgozói gálaműsorral készültek, az előadások után pedig díjazták az év legkiválóbbnak tartott szakembereit. 2019-ben Pásztor Anna Máriának, Bencze-Szlanka Ágnesnek, Bóka Erikának és Vizin Helgának ítélték oda a Szociális munka díjat. Horváth Attila a Soós Erzsébet-díjat kapta önzetlen támogató munkájáért. |
2019-08-29 | Megtiszteltetés minden pillanat, amikor ilyen társakkal játszhat | Amikor a dunaújvárosi gasztronómia-válogatott kezdő tizenegyét kellene felállítani, abban mindenképpen helyet kapna Horváth Attila, aki sok éve meghatározó szerepet tölt be a helyi vendéglátásban. |
2018-12-04 | A lelkesedést nem kell tanulniuk a kicsiknek. Nagy gólok, kis cípőben - véget ér az idei Ovifoci | Decemner 3-án, hétfőn délelőtt a városi sportcsarnokban rendezték az idei Ovifoci-Bajnokság zárófordulóját – 14 örökmozgó csapat részvételével. Futballünnep érmekkel, kupákkal, Mikulással. |
2018-11-29 | A vendéglétás legjobbjai közt számontartva | Dunaújvárosban még egyetlen vendéglátóipari egység sem érdemelte ki a Magyar Turizmus Minőségi díját a Kiskohász étterem előtt. A nívós elismeréshez Cserna Gábor is gratulált. |
2018-10-29 | Mindig előrelépni - bevonni a fiatalokat | Ez lehet az egyik titkos hitvallása Petrás Gábornak, akit eddig a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség titkáraként és az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóság kispályás-bizottságának tagjaként süvegeltünk. |
2018-10-00 | Győzelem a legfiatalabb szakáccsal | Beszélgetés Horváth Attilával, a Kiskohász Vendéglő tulajdonosával. Az étterem megkapta a Magyar Turizmus Zrt. Minőségi Díját. |
2018-09-07 | Rangos díjat kapott a Kiskohász Vendéglő | A dunaújvárosi Kiskohász Vendéglő is megkapta a 2017-es évre a Magyar Turizmus Minőségi Díjat |
2018-09-06 | Dunaújvárosi étterem a legjobbak között | A dunaújvárosi Kiskohász Vendéglő 2018-ban elnyerte a Magyar Turizmus Díjat, melyet a Szállodák és Vendéglátóhelyek Európai Szövetsége is elismer, így a vendéglő használhatja a European Hospitality Quality jelzést is. |
2018-09-01 | A legkiválóbb éttermek egyike lett a Kiskohász | Egy jól működő vállalkozást csak teljes erőbedobással és szívvel-lélekkel lehet csinálni. Kiváló példa erre a dunaújvárosi Kiskohász Vendéglő, hiszen a magas szintű szolgáltatást immár a szakma legnagyobbjai is elismerték. |
2018-08-31 | Nívós díjat kapott a Kiskohász étterem (képaláírás) | Kivívta a szakma elismerését a Kiskohász étterem. A Magyar Turizmus Minőségi Díját a Magyar Turisztikai Ügynökség 2006 óta ítéli oda a szigorú szakmai szempontok alapján az arra érdemesnek ítélt éttermeknek és szállodáknak. Fennállásuk óta első alkalommal a Kiskohász étterem is pályázott a díjra, és a térségben először megkapták a nívós elismerést. Ennek értékét tovább növeli, hogy az első alkalommal pályázó éttermek közül országos viszonylatban is csak a Kiskohász érdemelte ki a Magyar Turizmus Minőségi Díját. Az augusztus 30-i, budapesti díjátadó ünnepségen készült fényképen Horváth Attila, a Kiskohász étterem tulajdonosa veszi át az oklevelet dr. Gajda Tibor turisztikai fejlesztési vezérigazgató-helyettestől. (teljes szöveg) |
2018-06-14 | Segítünk a sportfogadónak: vb-szonda az első kezdőrúgás előtt | Oroszországban Európához közeli 11 város 12 stadionjában játsszák az idei labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit. Az esélyekről és reményekről kérdeztünk ismert dunaújvárosiakat. |
2018-06-12 | Egy kiváló jótékonysági focigála, amelyen ott lesz Dárdai Pál is | Dárdai Pál és csapata 2018. június 16-án szombaton lép pályára a Dunaújváros Stadionban. Az ellenfelek az egykori Kohász és Dunaferr csapat játékosai lesznek, akik egy jó ügyért fociznak 17.00 órától a stadionban. A jótékonysági cél pedig Horváth Péter gyógykezelésének elősegítése. |
2018-05-09 | A Vasas Táncegyüttesről tárgyaltak (képaláírás) | Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú város polgármestere a városházán, a polgármesteri irodájában fogadta Horváth Attilát, a dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes Alapítvány elnökét, valamint Orgovány Zoltánt, az alapítvány kuratóriumi tagját, kapcsolattartóját. (nem teljes szöveg) |
2018-04-19 | Gasztronómiai élmények tárháza | Különleges gasztronómiai élményekben volt része az újdonságok iránt fogékony éttermi társaságnak a Kiskohász vendéglő Maurer borvacsoráján. |
2018-03-24 | Kohász étteremből Kiskohász Vendéglő | Az egykori Ságvári, ma Technikum városrész vendéglátóipari egységét 1961. november 9-én nyitották meg, legalábbis erre következtethetünk a korabeli tudósításból. Sorozatunk újabb részében arra is fény derül, miként lett a Kohászból Kiskohász. |
2018-02-22 | Szerényen, de most is a legjobbak között szerepelve | Horváth Attilát (kép) leginkább nem a focipályáról, hanem a vendéglátásból ismerjük, ennek ellenére rangos újvárosi futballisták hívták a Ferencváros elleni gálamérkőzésre, amit a Carissa Kupán rendeztek meg. |
2018-02-12 | Megadják a módját a menyegzőnek. Amikor az ifjú pár kimondja egymásnak a boldogító igent | A város egyik népszerű esküvői helyszínén, a Campus étteremben vonultatták fel a szakemberek mindazokat a szolgáltatásokat, különlegességeket, amelyek szükségeltetnek ahhoz, hogy a házasságkötés valóban az élet párját ritkító pillanata, mulatsága legyen. Népes vendégsereg volt az esküvőkiállításon február 10-én. |
2017-11-02 | Vendéglátás (képaláírás) | Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere a városházán lévő irodájában fogadta Horváth Attilát, a vendéglátás meghatározó helyi személyiségét, akivel a szakmáját érintő aktuális kérdésekről beszélgetett a város első embere. (teljes szöveg) |
2017-08-00 | Felszolgálási díj: lehet jobb a kötelező? | A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara 2017. augusztus 3-ra szervez egyeztető megbeszélést székházukba a helyi vendéglátó cégek képviselői számára a kormány kötelező szervizdíj bevezetésével kapcsolatos terveihez kialakítandó közös álláspont érdekében. A témáról Horváth Attila, a városi kamara kereskedelmi tagozatának elnöke nyilatkozik. |
2017-07-31 | Horgászok és halászléfőzők fesztiválja. Családi fesztivál lett | A második ilyen is nagyon jól sikerült: július 29-én, szombaton újra horgász- és halászléfőző verseny volt a Szalki-szigeten. |
2017-04-20 | Harmadszor is Kohász. Sportban és gasztronómiában is jártas Horváth Attila | Horváth Attila három évtizede dolgozik a dunaújvárosi vendéglátásban. Volt pincér, üzletvezető, gyakorlati oktató, napjainkban pedig két étterem szakmai munkáját irányítja. Vállalkozóként a kórház, a Vasas Táncegyüttes és több sportcsapat támogatója. |
2016-12-31 | Dunaújvárosi siker az öregfiúktornán | Meghívásos öregfiúktornán vett részt december 29-én, csütörtökön a dunaújvárosi Campus elnevezésű kispályás labdarúgócsapat. |
2016-12-09 | Emelkedőben. Azért még nem nagykanállal | Túl van a válság okozta a sokkon a vendéglátás. A helyben dolgozó tapasztalt szakemberek is bizakodóak. |
2016-12-08 | Angyalvárás idején | A hagyományokhoz híven december 15-én ismét várja az adományozókat a város egyik legnépszerűbb jótékonysági akciója: Segíts te is az Angyalnak! A város két ismert vállalkozója, Bakonyi Ferenc és Horváth Attila mindenkit arra biztat, vegyen részt a hajléktalanokat segítő csapoláson. |
2016-09-09 | A gazdasági helyiértékekért | Vass Zoltán (kép), az ipari, Horváth Attila (kép), a kereskedelmi és Fülöp Ilona (kép), a kézműves tagozat megválasztott elnökei hosszabb kamarai múlttal rendelkeznek, területük jó ismerői, őket az előző ciklusról, az új időszak feladatairól kérdeztük. |
2016-09-06 | Bizalom újratöltve. Bizalom évekre újratöltve | Újraválasztották - újabb négyéves időtartamra - a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, Králik Gyulát. Az eddigi vezetés iránti bizalom az egész tisztújítást meghatározta. A tagozatok megválasztották a tagozati elnököket is. Az iparié Vass Zoltán maradt, ahogy a kereskedelmi tagozat élén is maradt Horváth Attila az elnök. A kézműves tagozat elnöke Fülöp Ilona lett, alelnök Kis Attila, az elnökség tagja még dr. Kováts Miklós és Tarány Gábor. A küldöttgyűlésen részt vett dr. Parragh László is. |
2016-07-02 | Csak pozitív tapasztalatok | Horváth Attila (kép), a dunaújvárosi Kiskohász és Campus étterem vezetője a helyszínen szurkolta végig a magyar válogatott csoportmérkőzéseit. A franciaországi napok még mindig nagyon élénkek. |
2016-06-22 | Életre szóló élményt kaptak | Nemzeti mezbe öltözött magyar rendőrökkel is erősített a magyar szurkolótábor a június 18-i csoportmeccsre, az összecsapáson dr. Mák Attila adonyi őrsparancsnok, Horváth István adonyi őrsparancsnok helyettes, Fridrich Ferenc rácalmási és Fridrich Tamás kulcsi körzeti megbízott közösen szurkolt. A helyszínen találkoztak a dunaújvárosi Horváth Attilával és Horváth Lucával (kép) |
2016-06-15 | Győztes magyar szurkolók | Horváth Attila (kép) a Campus és a Kiskohász Éttermek vezetője és Szekszárdi László (kép) az Aranyhordó Étterem vezetője egy baráti társasággal a helyszínen szurkoltak a magyar csapatnak. |
2016-06-08 | Ismét belefognak, jól jártak vele | Egyre nő azon vállalkozások száma, amelyek már sikerrel zártak le egy, vagy akár több pályázati projektet. A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén az aktuális pályázatokkal kapcsolatban, kiemelten a gyakornoki programmal kapcsolatban hangzottak el tapasztalatok, vélemények. |
2016-02-00 | Nem csak a tulajdonos változott | Horváth Attila, a Kiskohász Vendéglő új tulajdonosa ismerteti a változtatásokat a megújult étteremben. |
2015-12-31 | Irány a Kiskohász! | Horváth Attila, a Campus Étterem vezetője 1981 óta dolgozik a vendéglátásban. 2016. január elsejétől tulajdonosként irányítja a Kiskohász Éttermet. Beszélgetés Horváth Attilával. |
2015-12-11 | Kiskohász: új utakon | Horváth Attila a jövő évtől tulajdonosként irányítja a Kiskohász Éttermet. Interjú. |
2015-06-19 | Fejlődés: csakis több lábra állva | A Campus éttermet üzemeltető cég, a Gasztro-Life Kft. 2008-ban alakult, ügyvezető igazgatója Horváth Attila. A cég bemutatása. |
2014-02-20 | Az év helyi vállalkozásai | A Vállalkozók Bálján a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara először adta át az Év Dunaújvárosi Vállalkozása Díjakat: Horváth Attila (Gasztro-Life), Szabados Károly késkészítő, és Lee Sang II (Hankook Tire). A díjazottak bemutatása. |
2014-02-17 | Hagyományos | A Vállalkozók Bálján a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara először adta át az Év Dunaújvárosi Vállalkozása Díjakat: Horváth Attila (Gasztro-Life), Szabados Károly késkészítő, és Lee Sang II (Hankook Tire). |
Horváth Attila | Dunaújvárosi "vendéglátós". Rövid életrajz és interjú. A Campus étterem bérlője-vezetője. |