Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

211 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-03-00Farsangi vándorkiállítás2024. februárjában első alkalommal került megrendezésre négy település óvodáinak részvételével (Nagyvenyim, Baracs, Iváncsa, Perkáta) farsang témában a gyermekek munkáinak kiállítása.
2023-12-01A Fidesznek a párt az első, Dunaújváros csak a másodikSzemelvények a Hankook városunk mellé településéről, illetve az iváncsai beruházás hátteréről
2023-03-17Iváncsa szerint: nekünk nem jár pénz. Szerintünk meg igen!2023. március 16-án ülésezett Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése. A képviselő testület mindösszesen 54 napirendi pontban hozott határozatot, köztük számos fajsúlyos kérdésben.
2023-03-13Nem tarthat igényt a pénzre. Döntött az AlkotmánybíróságDunaújváros Önkormányzata nem tarthat igényt a különleges gazdasági övezet iparűzési adójára. Az Alkotmánybíróság kimondta, hogy Dunaújváros nem sérelmezheti, hogy nem kap helyi adót sem az iváncsai akkumulátorgyár, sem a rácalmási Hankook gyár után.
2023-02-17Állástájékoztatók az SK On szervezésébenA dél-koreai cégcsoport épülő iváncsai akkumulátorgyára 2022 nyarán kezdte meg a toborzást, mostanra pedig már elérték a félezredik belépőt is. A cég a tervek szerint év végére mintegy 2500 főt foglalkoztat majd, és ez a szám tovább növekszik a termelés első éveiben. Annak érdekében, hogy minél többen értesülhessenek az SK On nyitott pozícióiról, a cég nagy hangsúlyt fektet a rendszeres állástájékoztatókra.
2023-01-20Veszélyes üzem Iváncsán - több tragédia árnyékolja a gyárépítést. Tragikus építkezésEgy éven belül immár a harmadik tragikus munkahelyi baleset történt a napokban az iváncsai akkumulátorgyár építkezésén. A tragédiák közvetve egy másik veszélyre, a környezetvédelmi, baleset-megelőzési, katasztrófavédelmi szempontokra is figyelmeztetnek.
2022-10-01Jogi alapot nélkülözött a város követelése. Új megyei rendőrkapitány és fejlesztések a térségbenTizennégy napirendi pontot tárgyalt a Fejér Megyei Közgyűlés a szeptember 29-i ülésén. A közgyűlés másik kiemelt témája a különleges gazdasági övezethez kapcsolódó előterjesztés volt.
2022-01-19A főigazgató lett a jelölt. Egyhangúlag dr. Mészáros Lajosra szavaztakA Fidesz–KDNP Fejér megyei 4-es választókerület országgyűlési képviselőjének dr. Mészáros Lajost, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatóját jelölte az országos választmánynak az április 3-án tartandó parlamenti választáson történő indulásra. A január 17-én este Iváncsán tartott választókerületi ülésen nagy létszámban vettek részt a választókerület szavazásra jogosult tagjai.
2021-12-15Nem is szdhetnek a területről adót"A dunaújvárosi városvezetés szerint Iváncsa és Rácalmás a Duna mente – Fejér megye különleges gazdasági övezet létrehozásáról a kormánnyal Dunaújváros „háta mögött egyeztetett”, s „kibújtak” a korábban megkötött szerződés alól, ami magába foglalta az iparűzési adó megosztását is."
2021-10-12A fejlődő térségért"2021. október 11-én, hétfőn Fejér megyébe látogatott Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő dr. Molnár Krisztiánnak, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének meghívására. A kormányszóvivő asszony három település – Iváncsa, Kulcs és Nagyvenyim – közelmúltban megvalósult, illetve folyamatban lévő fejlesztéseit tekintette meg látogatása során."
2021-10-00A hónap műtárgya - Bronzkori vincseszter? Rovátkolt agancsbalta Iváncsáról2021. október - Az iváncsai tárgyon a vágások némileg eltérő jellege azt sejteti, hogy ezeket több lépésben alakították ki, ráadásul nem is túl mélyek. A tárgy miután baltaként kiszolgált, akár mnemotechnikai segédeszköz is lehetett. A legkorábbi leletek, amelyeken hasonló jellegű, nem túl mély, nem túl széles bevágások vannak, az őskőkorból származnak. A rovátkák pontos szerepéről vita folyik, de a legtöbb kutató véleménye szerint valamiképpen a számokkal, számolással állnak összefüggésben.
2021-09-17Hamarosan már termelnekA Yaris Kabin egy török vállalat, amely mezőgazdasági gépekhez gyárt alkatrészeket, ennek egyik telephelye pedig Iváncsán épül. A folyamatok olyannyira jól állnak, hogy már az első gyáregységek elkészültek, jelenleg pedig a gépek beállítása és a próbaüzemmód zajlik.
2021-09-09Civilek adtak civileknek hasznos adományokatA Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány több, a térségünkben tevékenykedő civil és egyházi közösségnek adományt adott át Adonyban.
2021-08-07Fontos témákat karoltak felTámogatási szerződést kötött az SK Innovation három, Iváncsán működő civil szervezettel. A megállapodás értelmében a település ipari parkjában beruházó dél-koreai cég két év alatt összesen 15 millió forintot adományoz helyi közösségeknek.
2021-07-23Megyei különleges gazdasági övezet2021. július 22-én aláírták a Duna mente – Fejér megye különleges gazdasági övezetéről szóló megállapodást Iváncsa és Rácalmás vezetésével, amelyet örömmel nyugtázott Kulcs és Adony polgármestere is, hiszen az együttműködésből olyan fejlesztési lehetőségek adódnak, amelyek a településeken élők érdekeit szolgálják.
2021-07-23"Pitiáner politikai bosszú a város ellen" Különleges övezet – két közgyűlés előttDunaújváros Közgyűlése állásfoglalást fogadott el 2021. július 15-i nyílt ülésén a Városházán, a Fejér Megyei Közgyűlés is tárgyalt a Duna mente – Fejér különleges gazdasági övezetről. A székesfehérvári tanácskozáson Szabó Zsolt alpolgármester nem kapott szót, de Kálló Gergely országgyűlési képviselő felszólalt.
2021-07-16Állásfoglalás - a gazdasági övezetről is. A gazdasági övezetről is állást foglaltakA nyári szünet előtti utolsó nyílt ülés helyszíne volt a dunaújvárosi Városháza közgyűlési terme 2021. 07. 15-én – az eredetileg tervezett 29 tételes napirend bővült, hiszen két témát (a térfigyelő kamerákkal és egy területhasznosítással kapcsolatos pontot) levettek a napirendről, de négy újabb, sürgősséggel tárgyalandó téma került a képviselők elé.
2021-07-16A Nagy Kiemelt Gazdasági Övezet SvindliNyulasi Zsolt cikke a kormány által kialakított különleges gazdasági övezetekről és ezek Dunaújváros gazdaságára gyakorolt hatásáról
2021-07-05Elkészült és folyamatban lévő munkák. Térségfejlesztési szemleDömötör Csaba parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes tett látogatást a közelmúltban Iváncsán és Adonyban. Dr. Molnár Krisztián megyei közgyűlési elnök, valamint Molnár Tibor és Ronyecz Péter polgármesterek kíséretében megtekintettek néhány elkészült és folyamatban lévő beruházást a két településen, valamint arról is tárgyaltak, hogy milyen felújításokat terveznek még.
2021-06-25"... vállalhatatlan a tervezet, és a város elleni bosszúhadjárat fontos eleme..." Közgyűlés: gyászpercek után fontos frontokA járványügyi korlátozások enyhítésének köszönhetően mintegy 50 napirendi pontról szavazott a dunaújvárosi képviselő-testület az év első rendes közgyűlésén a Városháza „C” szárnyában, 2021. június 24-én délelőtt 9 órától.
2021-06-17Többször bizalmat szavazott a vállalatAz SK Innovation nevű koreai óriásvállalat Magyarország Keleti Nyitás stratégiájának egyértelmű sikertörténete, hiszen a világ egyik legnagyobb elektromos akkumulátorgyártó vállalatcsoportja immáron többször is Magyarországnak szavazott bizalmat
2021-05-21Szoci indítvány a különleges gazdaság övezetA hét eleji összellenzéki dunaújvárosi „májusi felvonulás” után a Kormányinfón is téma volt az, hogy miért van szükség a módosításra, amely értelmében különleges ipari övezetté alakítanák Dunaújvárost és környékét, és így több milliárd forintos ipartűzési adótól eshet el város.
2021-05-19Különleges gazdasági övezet. Különleges gazdasági övezet a megyénkbenKülönleges gazdasági övezet jöhet létre Fejér megyében címmel tartott sajtótájékoztatót május 18-án, kedden délelőtt dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökeként és Molnár Tibor Iváncsa polgármestere az Iváncsai Ipari Park területén.
2021-05-14Bosszantó a zaj és a szálló porAz utóbbi napok meglehetősen eseménydúsan teltek Iváncsán. Előbb a közelben lévő ipari parkból érkező szokatlan hangzavar miatt, majd az onnan a település felé szálló por mennyisége okán panaszkodtak a lakók.
2021-04-15Ősszelkezdődhet az építkezés Iváncsán. Engedélyeztetik az SK iváncsai üzemét, ősszel indul a beruházásMegkezdődött a dél-koreai SK Battery Hungary Kft. által Iváncsán tervezett akkumulátorgyár első üteme építésének környezetvédelmi hatósági engedélyezése – tette közzé a Fejér Megyei Kormányhivatal.
2021-02-02Ingatlanpiaci fellendülés is várható a térségünkbenSzijjártó Péter pár napja jelentette be, hogy újabb elektromosautó-akkumulátorgyárat fog építeni ezúttal Iváncsa mellett a dél-koreai SK Innovation, amelynek már van két gyára Komáromban. A hatalmas, 681 milliárdos beruházás nemcsak 2500 munkahelyet fog teremteni, hanem a környék ingatlanpiacát is fel fogja lendíteni.
2021-01-30Ilyen még nem volt! Közel 700 milliárd forint értékű óriásberuházás érkezik hozzánkMagyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházását valósítja meg az SK Innovation a Fejér megyei Iváncsán. A dél-koreai vállalat 681 milliárd forintos fejlesztéssel új akkumulátor-gyárat épít, ezzel 2500 embernek ad majd közvetlenül munkát – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter január 29-i, pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
2020-09-21Gyorsan és szakszerűen. A gyorsaság és a szakszerűség jellemezteCserbenhagyásos gázolás történt a közelmúltban Iváncsán, ám a hathatós rendőri munkának köszönhetően a bejelentés után körülbelül másfél órával el is kapták a feltételezett elkövetőt.
2020-05-06Százötven új munkahely létesül Iváncsán. Új munkahelyeket teremtMagyarország megerősödve kerülhet ki a koronavírus-járvány okozta válságból a munkahelyteremtő beruházásoknak köszönhetően – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, Yaris Kabinnak az iváncsai ipari parkban megvalósuló beruházását bejelentő sajtótájékoztatón.
2020-04-09Tragédia a 6-oson (képaláírás)Halálos baleset történt kedden a 6-os számú főút 45-ös kilométerszelvényében, Iváncsa térségében, ahol egy Opel, valamint egy Volkswagen ütközött össze. A balesetben az Opel utasa, egy 51 éves ercsi férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
2020-03-11Minden településen elmaradhatnak az ünnepi programok...A koronavírus fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ajánlását elfogadva a városban és több vidéki településen is elmaradnak 2020-ban a március 15-i nemzeti ünnephez kapcsolódó megemlékezések.
2020-02-18Tettre kész nyugdíjasok baráti együttműködése. Tettre kész nyugdíjasok küldöttsége vizitáltAz elmúlt hét végén a Kulcson megrendezett kolbásztöltő versenyen társszervezőként közreműködő Vidám Emberek Közösségét és egyben a rendezvényt is meglátogatták a Nyugdíjasok Iváncsai Szervezete nevű társaság küldöttsége.
2020-02-12Nyugdíjasok jótékony találkozója. Kedvesen invitálnak a nyugdíjasklubokTizenegy nyugdíjasklub és szervezet találkozott a közelmúltban Iváncsán. A rendkívüli találkozó életre hívásával az volt a cél, hogy a tapasztalattal rendelkező civil szervezeti vezetők szeretnének szomszédjaikkal együttműködni és segíteni egymás munkáját.
2020-02-05Dobogós helyen végezne a két csapat a bajnokság végéreFebruár 2-án, vasárnap elkezdődött a megyei labdarúgó-együttesek számára a téli műfüves bajnokság. A Mezőfalva a bajnoki kupával ünnepelné százéves fennállását, a Baracs pedig tovább építkezik a jövő érdekében – a Dunaújvárosban rendezett felkészülési mérkőzések alkalmából kérdeztünk csapatvezetőt és edzőket.
2020-02-00Február 16-án választunkIsmertető a 2020. február 16-ára kitűzött időközi országgyűlési választásról. A választókörzet településeinek és a jelöltek névsora.
2020-01-22Ha nem lépünk, leszakadunk. A vidéken élők akaratát vinné Molnár Tibor a parlamentbe„Nincs idő! Nincs mire várni! Ha most nem lépünk, véglegesen leszakadunk!” Ezt mondta Molnár Tibor független képviselőjelölt, amikor arról kérdeztük: miért indul a február 16-i időközi országgyűlésiképviselő-választáson.
2020-01-17Megújult a rendelő. A kívül-belül megújult orvosi rendelőt átadtákJanuár 16-án, csütörtökön ünnepélyes keretek között adták át a közel húszmillió forintból felújított orvosi rendelőt Iváncsán.
2020-01-17Tisztelik a gyermekorvos hatcsaládos édesapátA település gyermekorvosa, dr. Khalil Nadir maga is nagycsaládos ember, hiszen hat gyermek boldog édesapja.
2020-01-15Életüket teljessé teszi a sok gyerek. Nagycsaládos találkozó„Jó volt, sokat tanultunk egymástól!” – vélekedett az iváncsai polgármester, Molnár Tibor a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) január 11-én megrendezett aldunai régió rendezvényéről. Az iváncsai eseményen a település faluházában a NOE hatvan önkéntesének adtak át kimagasló tevékenységéért elismerést.
2020-01-08A Fidesz Molnár Tibort támogatja. Egy közülünk - az Ivancsán élő Molnár Tibort támogatja a Fidesz az időközi választásonMolnár Tibor független képviselőjelöltet támogatja a Fidesz a Fejér megye 04-es választókörzetében február 16-ra kitűzött országgyűlési választáson – jelentették be a témában tartott sajtótájékoztatón Iváncsán, január 7-én, kedden.
2020-01-06Iváncsa polgármestere is ringbe száll DunaújvárosbanHét polgármester teljes támogatását élvezi Molnár Tibor, Iváncsa vezetője, aki független jelöltként vesz részt a dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson.
2019-10-09Folyamatosan újulnak meg a belterületi utakDr. Galambos Dénes, Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosa lapunknak elmondta, a közel 1 milliárd forintból megvalósult beruházás a kormány határozata szerint a települési önkormányzatok 2019. évi feladatainak támogatása címén valósulhatott meg.
2019-08-02Pályáztak: a kicsik nagy napjai. Orvosi rendelők felújítására, eszközök beszerzésére is jutottA Miniszterelnökség a napokban közzétette a Magyar Falu Program két újabb pályázatának eredményét. A nyertesek között van és orvosi rendelő felújítására, illetve építésére kapott pályázati pénzt Előszállás (20 millió forint), Iváncsa (20 millió), Nagykarácsony (30 millió) és Kisapostag (14 millió).
2019-07-12A közösségi összefogás növelésére használják felFebruár végén hirdette meg a kormány a Magyar Falu Program keretében az első két pályázati felhívást, amely közösségi terek fejlesztésére és helyi identitástudat erősítésére adott lehetőséget a kistelepülések önkormányzatai, valamint az egyházközösségek számára.
2019-07-04Az első iváncsai aranyballagás: meghatódvaA Dr. Fejérpataky László Általános Iskolában is lezajlott a tanévzáró ünnepély és a ballagás június 22-én – számol be az eseményről Balhegy Gabriella Katalin intézményvezető.
2019-06-11Vén Diák juniorA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete. Dunaújváros és környékének ballagó általános iskolai osztályainak fényképe.
2019-03-28Angol nyelvű feliratok készülnekAz iváncsai általános iskolásai felajánlották, hogy elkészítik a Szent Panteleon Kórház irányítótáblájának angol nyelvű feliratait.
2019-02-12Téli kiütés: számos gárda komoly erőt mutatottAz elmúlt hét végén befejeződtek a 2019. évi Téli Műfüves Kupa csoport küzdelmei. Ezen a hét végén pedig már a helyosztókat rendezik.
2018-12-18A család nagy értékDr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos Ercsi, majd Iváncsa karácsonyi ünnepi rendezvényén is részt vett az elmúlt hét végén.
2018-08-31Piac épült Iváncsán, amely akár rendezvénytér is lehetAz augusztus 20-ai nemzeti ünnep előtt, a falunapon adták át a frissen elkészült épületet Iváncsán, amely elsősorban a piacnak, a helyi őstermelőknek szolgál helyszínül.
2018-08-24Térségi fejlesztések. kiállás a nemzetért, a közösségértMúlt hét vasárnap (2018. 08. 19.) Falunapot tartottak Iváncsán. Ekkor adták át a 130 millió forintból megépített műfüves futballpályát és a megújult piaci épületet.
2018-08-21A fejlődés motorja lehet. A térség fejlődésének motorja lehet Iváncsa - avatásokIránykijelölő, valóban ünnepi és nyomós hangütéseket tartalmazó falunapokat tartottak Iváncsán, ahol a díszvendég, dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos ünnepi beszédét is erre fűzte fel a településen kettős helyszínavató tiszteletére.
2018-06-06Több mint harminc pont különbséggel a tabella élénA megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság 30. fordulója hozott némi izgalmat: délen eldőlt a harmadik hely sorsa, valamint a kiesők kiléte is véglegessé vált. Eredmények a cikkben.
2018-04-07Hat órakor nyitnak a szavazkörökOrszággyűlési képviselőket választunk vasárnap: április 8-án reggel hat órakor nyitnak a szavazókörök, ahol a választójogosultak 19 óráig adhatják le szavazatukat. Mintegy 7,9 millió, magyarországi lakóhellyel rendelkező választásra jogosultat várnak az urnákhoz.
2018-02-13Iváncsa meghatározó települése a térségnekA körzet országgyűlési képviselője, dr. Galambos Dénes szerint Iváncsa több szempontból is fontos és meghatározó fókusztelepülése a térségnek, amelyet a kormány által is támogatott fejlesztések bizonyítanak.
2018-01-10Egy személyes ballagás voltA visszatekintésben elsősorban a közösségi események követeltek maguknak helyet a város környékéről. 2. 2017. 04-06.
2018-01-10Már számolnak az iváncsai csapattalDomján Attila (kép), az NB III-as Iváncsa KSE labdarúgócsapatának mestere megismételné a gárda remek őszi teljesítményét.
2018-01-09Visszatekintő a város környékére. A nemzetiségi hagyományA visszatekintésben elsősorban a közösségi események követeltek maguknak helyet a város környékéről. 1. 2017. 01-03.
2017-10-20Digitális térkép mutatja a beruházásokat. Dunaújváros támogatja Székesfehérvárt az EKF-pályázatonKözgyűlés: intézmények felújításáról, internetes térkép létrehozásáról, és több nagyberuházás előkészítéséről is határoztak a képviselők az októberi közgyűlésen. A József Attila Könyvtárnak 2,5 millió forintot biztosítanak informatikai fejlesztésre, ezáltal a régi városi televízió digitalizált archívumát fogadhatja, tárolhatja, és elérhetővé válna.
2017-10-09Idősek találkozója IváncsánHét kistérségi település kilenc nyugdíjas-egyesülete gyűlt össze immár huszonötödik alkalommal az iváncsai faluházban október 7-én, szombaton, hogy egy jó hangulatú délután keretében együtt ünnepeljék az idősek világnapját.
2017-06-27Egy új és egy eddigiIdőközi választást tartottak június 25-én, vasárnap Iváncsán. Új polgármestert választottak Molnár Tibor (kép) személyében.
2017-06-23Több mint másfél milliárd forintos beruházás. Gyümölcsöket hűtenek, osztályoznak és csomagolnakEgy új gyümölcsös hűtőház épült 1,8 milliárd forintból Iváncsán. Kedden adták át.
2017-06-21Átadták az új hűtőházat. Új hűtőházat adtak átIváncsa határában avattak hűtőházat június 20-án, kedden délelőtt. Az ünnepi aktus után szakmai előadások hangzottak el.
2017-06-07Délen csak a kizártak búcsúznakA Fejér megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság záró fordulójában a Csákvár II megmenekült a kieséstől, viszont a Videoton Baráti Kör kiengedett a végére.
2017-06-06Bajnok lett az Iváncsa csapata!A megyei I. osztályú bajnokság 30., befejező fordulóját rendezték. A bajnoki címet korábban megszerezte Iváncsa. Eredmények a cikkben.
2017-05-24Siekr a kistérségi borversenyenA zsűri idén is elégedett volt a kistérségi borversenyen a borok minőségével: töretlen a fejlődés a borkezelésben. Iváncsán rendezte meg május 6-án 23. Kistérségi Borversenyét a Duna menti Szent Orbán Borrend, Adony.
2017-03-03Mérgezés gyanújával. Tizenhét gyereket vittek kórházbaTizenhét általános iskolai gyermek került kórházba március 2-án, csütörtökön reggel, miután klórgázmérgezés miatt rosszul lettek az iváncsai uszodában.
2017-02-11A másokért élt életJakab Erika (kép) Iváncsán született. Idevalók az ősei is. Nagyszülei iváncsai földművesek voltak, édesapja már többre vitte, vasutas lett.
2017-02-00A hónap műtárgya - Bronzkori koponyamaszk Iváncsáról2017. február - Az arccal felfelé fekvő koponyamaszk a nagyrévi kultúra településének egyik hulladékkal feltöltött gödréből származik. Az arckoponya széle nem töredezett, hanem lesimított. Nem szétdúlt sírból származó töredékkel van tehát dolgunk, hanem gondosan feldolgozott műtárggyal. Feltűnő, hogy a felső állkapocs valamennyi foga hiányzott.
2016-12-23Iváncsára kerültek a cipősdobozokElszállították a Dunaújvárosi Egyetem Cipősdoboz-adománygyűjtésének eredményeként összegyűlt ajándékokat szerdán este.
2016-11-11Téli szemlét tartottak. Kétezer tonna sóvalAz előírásoknak megfelelően idén is megtartották az M6-os sztrádát az Érdi-tető és Dunaújváros között üzemeltető Duna Intertoll Zrt. telephelyén a téli hóértekezlettel egybekötött gépszemlét.
2016-08-11Sorsolás a két kupábanA Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér megyei igazgatóságán elkészítették a Magyar Kupa és a Fejér Megyei Kupa harmadik fordulójának a sorsolását.
2016-06-23Halálos baleset történt IváncsánálHalálos baleset történt június 22-én reggel a 6-os számú főúton a 48-as kilométerszelvényben az iváncsai bekötőútnál, ahol egy személyautó ütközött motorkerékpárral.
2016-06-22Tíz éve adták át a sztrádát2006. június 11-én helyezték forgalomba az M6-os autópálya első szakaszát, amely az Érdi-tető és Dunaújváros között épült meg PPP-konstrukcióban. Június 21-én az iváncsai mérnökségen rendeztek ünnepséget a jubileum alkalmából.
2016-06-21Marad a megye egyAz NB III-as osztályozón az Iváncsa nem tudott átlépni saját árnyékán, így továbbra is marad a megye egyben.
2016-06-06Triplázott az Iváncsa gárdájaA megyei I. osztályú bajnokság 30. fordulóját rendezték a hétvégén. Öt hazai mellett két idegenbeli siker, és egy pontosztozkodás született a záró napon. A Mezőfalva együttese nyolcadik lett.
2016-02-01A hónap műtárgya - Bronzkori csuklóvédő Iváncsáról2016. február - Bronzkori csuklóvédő Iváncsáról.
2015-11-07Téli gépszemle voltGépszemle és hóértekezlet az M6-os és az M8-as autópályát üzemeltető iváncsai Duna Intertoll Zrt.-nél.
2015-07-29A Mezőfalva nehéz küzdelme2014/15-ös megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság statisztikái sok érdekességgel.
2015-07-27Visszaidézve a régmúltatAugusztus elsején harmadszorra is megrendezik az Iváncsai Arató Felvonulást, amelyet most is egy bállal zárnak.
2015-07-23Adatok, érdekességekA megyei I. osztályú labdarúgó-bajnoksággal kapcsolatos adatok, érdekességek.
2015-07-22Harmincféle eredmény születettMérlegen a megyei I. osztály, adatok, érdekességek az I. osztályú labdarúgó bajnokságból.
2015-07-09Biztossá vált a költözésSajtótájékoztatón ismertette az elmúlt fél év munkáját szerdán dr. Galambos Dénes, országgyűlési képviselő, ahol beszámolt arról is, hogy a bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola az új tanévet a Dunaújvárosi Főiskola épületében kezdi meg.
2015-07-01Légi és földi bevetésselMásodik hetébe lépett a központi szúnyoggyérítés, amely érinti a dunaújvárosi térséget is, ahol július elsején kezdődik a munka. Dunaújvárosban a légi kémiai gyérítést 1000 hektáron végzik
2015-06-11Mezőfalvi siker a záró fordulóbanA Viszló Trans U21-es labdarúgó-bajnokság befejeződött.
2015-06-08Három csapat búcsúzik idénA Viszló Trans megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában eldőlt, hogy mely csapatok lettek dobogósok, és kiesők. 1. Iváncsa (kép), 4. DPASE II, 14. Mezőfalva.
2015-03-23Ez most egy igen nagy falatMég az évben elindulhat az óvoda és a faluház akadálymentesítése és a piac is új helyre költözhet - Tatár Szilviával, Iváncsa polgármesterével beszélgettünk az idei tervekről.
2015-03-17A folyó vonzásábanAz iváncsai Duna-ág. Beszélgetés az Adony és Környéke Horgászegyesület két tagjával.
2015-03-07Helyesen is írnak!Az Arany János Általános Iskolában rendezték meg március 6-án a megyei, Szemere Gyula helyesírási verseny területi fordulóját.
2015-02-18A mi folyónk érdekébenErősödik a Duna Településszövetség: várhatóan hamarosan sok új falu és város lesz tagja a szervezetnek.
2015-01-20Igen tudós elme voltDr. Fejérpataky László bemutatása. Az iváncsai általános iskola 1998-ban vette fel a nevét.
2014-12-29Bölcsődét szeretnénekPiac, bölcsőde, lift a faluházba - ezek az iváncsai önkormányzat fejlesztési tervei a ciklus elején. Kép: Tatár Szilvia polgármester.
2014-12-03Meséltek és meséltekA nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola huszadik alkalommal rendezte meg az általános iskolások mesemondó versenyét.
2014-06-10Veretlen maradt tavasszal a bajnok"A Road Masters I. osztályú labdarúgó bajnokság 30. fordulójában az Iváncsa együttese közönségszórakoztató játékkal ünnepelte aranyérmét."
2014-06-06Megyei döntősök kupájaA Dunaújvárosi Labdarúgó Stadion adott otthont a megyei osztályban szereplő legjobb labdarúgó csapatok döntőjének szerdán. A DPASE szervezte. A döntőt Iváncsa csapata nyerte.
2014-06-05Hosszabbításban győzött az IváncsaDunaújvárosban rendezték meg a Magyar Kupa Fejér megyei selejtezőjének helyosztóit.
2014-05-19Bajnoki címet ünnepelt az IváncsaA Road Masters I. osztályú megyei labdarúgó bajnokság vége előtt három körrel már bajnok az Iváncsa csapata.
2014-05-17Aranyos médiafalókA közelmúltban rendezték meg a Fejér Megyei Hírlap szerkesztőségében a Ladik, azaz a Lapot a diákoknak program megyei döntőjét, ahol az iváncsai Super Girls (kép) a harmadik helyen végzett.
2014-05-13A díjátadás a Szent Orbán napon leszMegrendezték Iváncsán a XXI. Kistérségi Borversenyt.
2014-04-28Vendéglátás Dunaújvárosban és környékénDunaújvárosi vendéglátó egységek, kávézók, bárak, cukrászdák, borozók. Kistérségi vendéglátó egységek.
2014-04-08Nincs nyitott kérdésFejér megye 4-es számú választókerületében dr. galambos Dénes (Fidesz-KDNP) nyert. A választási eredményekről.
2014-03-22Iváncsára utazik a DPASE IIÖsszefoglaló cikk a Fejér megyei labdarúgó-bajnokság első és másodosztályának állásáról.
2014-03-14Ismét úszhatnakA Nemzeti Sportközpont üzemelteti a néhány nappal ezelőtt újranyitott iváncsai tanuszodát.
2014-03-12Ismét a gyerekeké!Újra üzemel az iváncsai tanuszoda, amely november óta zárva tartott a finanszírozási viták miatt.
2014-02-15Négy város is van a járásbanA Dunaújvárosi Járás települései, adatok. A járás népessége: 91854 fő.
2014-01-31Az uszoda a sportközpontnálAz iváncsai kistérségi uszodát átveszi a Nemzeti Sportközpont.
2014-01-21Új szabályok, fontos változásokA köztársasági elnök által április 6-ára kitűzött országgyűlési választások szabályai jelentősen eltérnek a korábbiaktól. Alább összegyűjtöttük, hogy mi az, ami változik. Dunaújvároshoz nyolc település tartozik.
2014-01-21Életpályamodell - óvodaA minősítésre való felkészülésről tartott előadást Kundakker Ferencné, a regionális pedagógiai intézet szakértője Adonyban.
2014-01-14Tanuszodai tanulságokPénzügyi okok miatt még mindig zárva van az iváncsai kistérségi tanuszoda.
2014-01-07Gál a rangsor élénMérlegen a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság. Szerényebb terméssel jelentkeztek az ősszel a gólvadászok a Road Masters megyei I. osztályban. Az iváncsai Gál Dániel (kép) a góllövőlista élén.
2014-01-03Az Iváncsáé az őszA Fejér megyei I. osztályú futballbajnokság állása szerint a vezető helyen az Iváncsa csapata áll.
2013-12-06Bezárt a kistérségi tanuszodaPénzhiány miatt bezárták az iváncsai tanuszodát.
2013-11-25Az Iváncsa az őszi elsőA Road Masters megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 15., utolsó őszi fordulóját rendezték, az első helyet az Iváncsa érte el.
2013-11-05M6: már téli üzemmódbanHóértékezlettel egybekötött gépszemlét tartottak tegnap Iváncsán, az M6-os autópályát Érdi-tető és Dunaújváros között üzemeltető társaság bázisán.
2013-10-29Négy településAz Adonyi Szociális Intézményfenntartó Társulás október elsejétől létrehozta és felügyeli az Adonyi Szociális Központot.
2013-10-29Busszal jönnekAz iváncsai uszodának várhatóan a KLIK - Klebelsberg Intézményfenntartó Központ lesz a tulajdonosa.
2013-10-21Már gyerekként is tanítónak készültBencze László Iváncsán élő nyugalmazott tanár aranydiplomát kapott.
2013-05-28Dunaújvárosi fölény a három nemzetenA dunaújvárosi sportiskola Iváncsán rendezte meg a Három Nemzet Versenye harmadik fordulóját. Az úszóverseny részletes eredményei a cikkben.
2013-05-27Már nem annyira fontosakA kormány több cégtől, köztük a KEREX Iváncsa Tanuszoda Szolgáltató Kft.-től megvonta a stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezet minősítést.
2013-05-24A legelső fecskeAz iváncsai ipari park első cége, a teljesen magyar tulajdonú MasterPrint Jelöléstechnikai Mérnöki és Tanácsadó Kft., már javában végzi a telephely kialakítását.
2013-05-17Három nemzet versenye (kishír)Május 17-én és 18-án az iváncsai uszodában rendezi meg a Dunaferr-DVSI szakosztálya a három nemzet részvételével zajló utánpótlás verseny záró felvonását.
2013-03-11Foltosak és tűzöttekA nagyvenyimi Aranykezű Öltögetők Klub tagjai foltvarró találkozót rendeztek szombaton a Kossuth Lajos Általános Iskolában. "Mezőfalváról, Sárbogárdról, Dunaföldvárról, Dunaújvárosból, Rácalmásról, Ercsiből, Százhalombattáról, Iváncsáról, és most először Mázáról is eljöttek vendégségbe - újságolja Berczeli Istvánné, a házigazda klub vezetője."
2013-02-25Önkéntesek nyomában"Az önkéntes munka az érettségire készülőknek is kapóra jön." A Sziron'Art Közhasznú Egyesület által működtetett Mezőföldi Önkéntes Pont Adonyban és Iváncsán is keresi az önkénteseket.
2013-01-10Az érem elérhető célkitűzés lehetBeszélgetés Balogh Zoltánnal, az iváncsai labdarúgók edzőjével.
2013-01-04Az uszoda már az államéÁllami kézbe került az iváncsai kistérségi uszoda. Csütörtökön ideiglenesen a helyi önkormányzat használatába adták. "A létesítményt három hónapig a Dunaújvárosban sportlétesítményeket üzemeltető debreceni Kft.üzemelteti majd."
2012-12-28Fenyőfaünnep volt Iváncsán egy heteDecember 21-én fenyőfa ünnepélyt tartottak Iváncsán.
2012-12-17Sárkányok a medencébenAz iváncsai tanuszodában sárkányhajó versenyt rendeznek. Képek a tanuszodáról.
2012-12-11Sokan sokkal tartoznakFejér megye nyolcvanöt településének van adóssága, összesen több mint ötvenmilliárd forint értékben. A kistelepülések adósságállományát még az idén átvállalja a kormány. Adósságok és adósságállományok Dunaújvárosban és a városkörnyéki településeken (részletese a cikkben).
2012-11-19Új határidő a szennyvíz-rákötésreIváncsán a DRV Zrt. 2012. december 12-ig meghosszabbította a szennyvízhálózatra történő rákötési akcióját.
2012-11-02Lesz kirendeltségBeszélgetés Ronyecz Péterrel, Adony polgármesterével, a január elsején bekövetkezendő közigazgatási változásokról.
2012-10-09Remek szereplés a brnói versenyenA Dunaújvárosi Városi Sportiskola úszói és az iváncsai általános iskola nyolc úszója is részt vett a brnói nemzetközi úszóversenyen. Részletes eredmények a cikkben.
2012-08-15Kilenc járás lesz januártól2013. január elsejétől Dunaújvárosi Járási Hivatal, székhelye: Dunaújváros. A járáshoz tartozó települések: Adony, Baracs, Beloiannisz, Besnyő, Daruszentmiklós, Dunaújváros, Előszállás, Iváncsa, Kisapostag, Kulcs, Mezőfalva, Nagykarácsony, Nagyvenyim, Perkáta, Pusztaszabolcs, Rácalmás.
2012-07-12Iváncsa volt a legtámadóbbA Road Master megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság legutóbbi szezonjának értékelése. A bajnokságban szerepelt az Iváncsa csapata is.
2012-04-23Másodfokú ítélet az uszoda ügyébenAz iváncsai tanuszoda ügyében meghozták az ítéletet. A kistérség településeinek fizetniük kell.
2012-03-19Gyorsítják a vonalakat, a régiek nem bírjákBefejeződött a Pusztaszabolcs-Székesfehérvár vasúti mellékvonal felújítása.
2012-02-20Most kell rákötni a csatornáraDíjszabások Iváncsán és Pusztaszabolcson.
2012-01-23Nem akarnak olyan messze menniLakossági fórumon tiltakoztak az iváncsaiak az ellen, hogy az új járás miatt Martonvásáron kell ügyeiket intézni.
2012-01-23Új cég érkezik a falubaIváncsán létesít új telephelyet a MasterPrint Jelöléstechnika Mérnöki Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság.
2012-01-19Az érdekes adatok statisztikájaA megyei első osztályú labdarúgó bajnokság őszi szezonjának eredményei. A táblázatban szerepel Iváncsa, Baracs.
2011-11-28Nem csak iparvárosi problémaDunaújvárosban két sóbarlang üzemel, a Tojásházban és az Esze Tamás utcában, és Iváncsán is működik egy. Kép a tojásházi Sókuckóról.
2011-11-21Téli mozdulatsorainkrólAz iváncsai tömegsportéletről.
2011-11-05Emelkedő forgalommalÉrtekezletet tartott Iváncsán az M6-os sztráda Érdi-tető-Dunaújváros szakasz üzemeltetője.
2011-08-06Negyedmilliárd forintból újult meg az iskolaSzép és korszerű lett az iváncsai Fejérpataky László Általános Iskola.
2011-07-23Nagy különbségű sikerekÖsszefoglaló statisztika a Fejér megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságról.
2011-07-22Mérséklődött az érdeklődésÖsszefoglaló statisztika a Fejér megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságról.
2011-07-21Egy csapat, amely történelmet írtÖsszefoglaló statisztika a Fejér megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságról.
2011-05-16Naphosszat vízbenTizenkét órás úszóversenyt rendeztek Iváncsán. Beszámoló.
2011-05-02Borúban, ám igen derűsenMajális rendezvények Dunaújváros környékén: Iváncsa, Kulcs, Baracs, Rácalmás, Nagyvenyim. Beszámoló.
2010-12-01Harmincéves az iváncsai óvodaHárom évtizedes működését ünnepelte 2010. november 12-én az iváncsai Mesepalota Művészeti Óvoda
2010-11-01Bemutatjuk az új polgármestereketSzabó Ferenc, Iváncsa polgármestere.
2010-10-01Önkormányzati választások 2010.24 település és polgármestere.
2010-08-07Kampánytéma lesz belőle?Fejér megye 4-es választókerülete Iváncsa. Beszámoló a sajtótájékoztatóról.
2010-07-30Peren kívüli egyezséget akarnakSomogyi Balázs, a 4-es választókerület, Perkáta jelenlegi polgármestere, illetve jelöltje bemutatta a képviselő és polgármester jelölteket.
2010-07-01Üzem épül Iváncsán"A Faluházban aláírták az orosz érdekeltségű DoorHan Group of Companies DoorHan Magyarország Kft. nevű cége és Iváncsa Község Önkormányzata közötti szerződést, melynek értelmében a DoorHan Iváncsa iparterületén üzemet létesít. A gyár jövőre épül meg."
2010-03-05Idénynyitó IváncsánAdony, Iváncsa, Nagyvenyim, Mezőfalva labdarúgócsapat edzőinek nyilatkozata.
2010-02-09Perelnek, nehogy befürödjenek"Az iváncsai testület bírósághoz fordult, s azt kéri tőle, kötelezzen három önkormányzatot a kistérségi uszodával kapcsolatos szerződés aláírására."
2009-12-11Községek az M6-os autópálya mentén.Iváncsa, Besnyő a fejlődés útján.
2009-03-01Felavatták a kistérségi tanuszodát Iváncsán.2009. március 14-én felavatták az Adonyi Kistérség Iváncsai Tanuszodáját.
2008-10-02Mentőöv az uszodánakAdonyi kistérség. Három település kiszállt a tanuszoda-programból.
2008-09-01A Kulturális Örökség Napjai...Összefoglaló a kistérségi programokról
2008-06-05Sztrádazsaruk a városbanA M6-os autópálya iváncsai alosztályának rendőrei besegítenek a munkába a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságnak.
2008-03-03Megskalpolt épületIdőjárás okozta károkról: Beloiannisz, Iváncsa.
2007-07-27Zsaruk 260 fölöttAz iváncsai autópálya-rendőrség munkájáról.
2007-06-04Új járőrautó, saját traffiÚj autót, és traffipaxot kapott a sztrádarendőrség Iváncsán.
2007-03-05A Mezőföld KupáértMezőfalván az U13-as korosztálynak labdarúgó-tornát rendeztek. Végeredmény: 1. Nagylók "A", 2. Iváncsa, 3. Mezőfalva "A", 4. Perkáta.
2007-03-01Sztrádarendőrök: jók a statisztikákBeszélgetés Gál Attila őrnaggyal, az autópályarendőrség iváncsai alosztályának vezetőjével, a tavalyi év statisztikai eredményeiről.
2006-08-23Műfüves pálya épült IváncsánIváncsa, műfüves futballpályát adtak át.
2006-08-10Nem fogadnak többet területen kívüli betegeketA kulcsi Adonyi Kistérségi Egészségügyi Központot csak a kulcsi, rácalmási, adonyi és iváncsai betegek vehetik igénybe térítésmentesen a járóbeteg-ellátást.
2006-07-26Az autópálya meghozta az első ipari befektetőtAz M6-os autópálya gazdaságélénkítő hatása már megfigyelhető. Előszerződést írt alá Iváncsa polgármestere - Molnár Tibor - és a Biotech Magyarország Kft. ügyvezetője Csontos Csilla. A vállalkozás Iváncsán építi fel 150-200 főt foglalkoztató, orosi implantátumokat gyártó üzemét és logisztikai bázisát.
2006-07-25Tovább bővül az otthonAz iváncsai emelt szintű idősek otthona telt házzal működik. Most új szárnnyal szeretnék bővíteni az intézményt, mert további igények jelentkeztek.
2006-07-07Korszerű technikával vigyázzák a sztrádátAz M6-os autópályán a rendet az Autópálya Rendőrség felügyeli. Alosztályuk székhelye Iváncsán található. Beszámoló a munkájukról.
2006-06-23Ők felelnek a sztrádáértA Duna Intertoll Zrt. (iváncsai székhelyű) üzemelteti a nemrégiben átadott M6-os autópályát. A cég az építettő M6 Duna Autópálya Koncessziós Zrt. üzemeltetési alvállalkózójaként látja el a feladatokat.
2006-04-13Kampány balról balraGyurcsány Ferenc és Kuncze Gábor Iváncsán is kampányolt.
2006-04-11A települések eredményeiAz országgyűlési választások első fordulójának egyéni és területi listás eredményei településenként.
2006-03-28Teljes készenlétben a leendő üzemeltetőBeszámoló az M6-os autópálya üzemeltetéséről.
2006-01-24Iváncsa vs. Adony a 4-es választókerületbenEcsődi László kihívója Rédli László.
2005-12-27Társulási matekFejér megyei körkép. A településekhez kötődő társulásokról: Perkáta, Adony, Kulcs, Iváncsa, Pusztaszabolcs.
2005-12-09Luxus az emelt szintű ellátás?Iváncsa, Kulcs. Az emelt szintű idősek otthonának helyzetéről.
2005-11-03Találkoztak a kistérség foltvarróiDunaföldvár, Rácalmás, Mezőfalva, Nagyvenyim, Iváncsa és Dunaújváros foltvarrói találkoztak a nagyvenyimi művelődési házban.
2005-10-10Új kínai tervekAdonyi kistérség.
2005-07-29Régészeti ritkaságokIváncsa.-
2005-07-21Felújítják az általános iskolákat- Iváncsa. -
2005-07-16Régészszerencse: ritka leletekEgy ezüst hajkarikát (kép) és egy római kori oltárkövet (kép) találtak.
2005-07-12Két korszak leleteiKeszi Tamás, a Dunaújvárosi Intercisa Múzeum régésze vezetésével leletmentés folyik az iváncsai réten.
2005-05-10Borrendé alakulhatnakIváncsa. A faluházban rendezte meg 12. borversenyt az Adony Környéki Szent Orbán Szőlő- és Borbaráti Egyesület.
2005-04-13Megkezdődött a kavics kitermelése a Duna-partonIváncsa. A kibányászott kavicsot az M6-os autópálya építéséhez használhatnák.
2004-10-13"Milyen kicsi a világ..."Az Adonyi kistérség általános iskoláiba látogatott el a Comenius-hét keretében, a Perkátán tartózkodó külföldi tanár-diák delegációk.
2004-05-03Népünnepély volt az adonyi kitérségi, közös majálisAz adonyi kistérség közös majlist rendezett a perkátai kastélyparkban. A faluházban Helyünk Európában címmel konferenciát rendezetek. (beszámoló).
2004-01-12Iváncsa 2004-es tervei
2003-08-08Játékoskeretek - szakvezetői elvárásokDunaújváros kistérségeinek: Baracs, Iváncsa, Kisapostag labdarúgócsapatai.
2003-06-28Szép otthon az egyedül maradtaknakIváncsán átadták (jún. 27.) a régió időseinek otthonát.
2003-05-21Stadionavatóra utaztakBaracs, Perkáta és Iváncsak községekből járt delegáció a franciaországi Saint Maximinben. A magyar partnertelepüléseken élőkkel közösen avatták fel az új stadionjukat.
2003-03-24Központosítást, de csak mértékkelAz Iváncsán megrendezett fórumon a kistérség északi települései megtették az első lépést annak érdekében, hogy a jövőben hatékonyabban érvényesítsék érdekeiket. Nyolc község alakított önkormányzati szövetséget. Beszélgetés Schrik Istvánnal.
2003-03-24Más érdekekhez - más szövetségetAz Iváncsán tartott fórumon az északi települések (nyolc község) alakított önkormányzati szövetséget. Beszélgetés a szövetség elnökével Ronyecz Péterrel.
2003-02-21Hatan kiválnak a kistérségből?
2001-06-28Gázos pénz áll a házhozA város és a régiók megkapják a gázközmű beruházás után járó pénzösszeget, de nem augusztusabn, hanem szeptember 15-én, és így nagyobb összeget kapnak. (régiónként az összegek)
1993-12-10Cégalapítás. Tizenhét önkormányzat összefogásávalTegnap Adonyban ünnepélyesen aláírták a Becker-Duna Települési Kommunális Rt. alapító okiratát.
1990-08-03Waldorf-tábor IváncsánTapasztalatok. A dunaújvárosi résztvevők nyilatkoznak.
1990-06-15Tábor Iváncsán. Waldorf-pedagógia és még sok másAz Országos Biokultúra Egyesület és az iváncsai Életvédő Kör július 12-23. között Iváncsán Waldorf-pedagógia tábort szervez.
1990-04-13Egy lépéssel az önkormányzat felé. Szó-VáltásbanIváncsáról és a Szó-Váltás c. helyi lapjukról.
1989-11-24Gazdaiskola Iváncsán. Termelés, cégalapítás, vállalkozás.A klubkönyvtárban helyet kapó előadássorozatról és a tervekről.
1987-10-13Iváncsa múltja (kishír)Hétszáz évvel ezelőtt használták először Iváncsa nevét. (nem teljes szöveg)
1987-06-09Iváncsai kincsekMúltunk emlékei.
1980-04-18Az avarokDunaújváros területének rövid története (VII.)
1973-01-19Gyümölcsöző kapcsolatok a tanácsok és az egyesületek közöttkapcsolatfelmérés a járási, valamint a községi tanácsok és a sportegyesületek viszonyáról.
Harminc éves az iváncsai óvodaHárom évtizedes működését ünnepelte 2010. 11. 12-én a Mesepalota Művészeti Óvoda.
Parasztbirtokok Iváncsán a 19. század második felébenParasztbirtokok Iváncsán.
IváncsaIváncsa honlapja
Fejér megyei képeslap-gyűjteményA székesfehérvári Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár digitalizált Fejér megyei képeslap-gyűjteménye. Kereshető települések: Adony, Baracs, Dunaújváros, Előszállás, Iváncsa, Kisapostag, Kulcs, Mezőfalva, Nagyvenyim, Perkáta, Pusztaszabolcs, Rácalmás.
A magyarság fejfájaFejfák Fejér megyében. Képek Iváncsán található fejfákról.
A székesfehérvári magyar királyi "Szent István" 3. honvéd gyalogezred a második világháborúbanA 3. és a 33. gyalogezred hadműveletei, hétköznapjai, katonai ünnepségek. Králl István adonyi születésű szakaszvezető visszaemlékezései. A tisztikar Fejér megyei tagjainak életrajzi adatai: Fésűs Mátyás, Halmos Károly (Hercegfalva), Hodula József (Iváncsa). A 3. gyalogezred hősi halottjainak névsora. Adatok: név, rendfokozat, születési hely és idő, anyja neve, lakhely, halál helye, ideje, oka, eltemetés helye, sírhely/áttemetés, alakulat, kitüntetés.