Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

75 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-02-16Szépülnek a parkok, felújítják a padokatA koratavaszi, ám nagyon is tavaszias időjárásban a GESZ gépjárművei, emberei és eszközei a héten teljes kapacitással kezdtek dolgozni a város parkos, erdős területeinek felújításán. A következő hetekben megszépülnek a parkok.
2024-02-09Helyben is sok kikapcsolódási lehetőséget ad a TechnikumDunaújvárosban a Római városrész és Táborállás után a Technikumban folytatta a képviselővel közös bejárást Pintér Tamás polgármester. Mezei Zsolt, a körzet képviselője beszámolt az elmúlt évek eredményeiről és felvázolta a jövőre vonatkozó terveit is.
2023-12-08Újabb játszótér születik, ezúttal a BocskainMár látványos szakaszába lépett Dunaújvárosban, a Kádár-völgy felső szakaszán, a Bocskai utca mögötti játszótér építése. Hogy pontosan milyen lesz a tér és milyen a környezete, azt Szabó Zsolt és Mezei Zsolt képviselők mondták el a terület bejárásakor.
2023-06-30Kicsik és nagyok barátkozhattak a természettel a Baracsi úti ArborétumbanA dunaújvárosi önkormányzat, a GESZ és a Duna-Ipoly Nemzeti Park szakemberei, valamint a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány idén is megrendezték természetvédelmi nyílt napjukat a Baracsi úti Arborétumban. A kilátogatók több állomáson át ismerkedhettek a természet kincseivel. A zöld sziget kincsei.
2022-10-14Zöldövezet a Technikum városrész szélén, a panelházak szomszédságában. Szépül és egyre élhetőbb a Kádár-völgyAz idei évre (2022.) befejeződtek Dunaújvárosban a Kádár-völgy felső sétányát érintő felújítási munkálatok. Napelemes lámpákat telepítettek a parkba, illetve a lépcsősorra. Új padokat tettek le, a régieket pedig felújították. A sétány nagyobbik részét apró kövekkel szórták le. Az elkészült munkákról Mezei Zsolt a terület önkormányzati képviselője számolt be.
2022-10-07Folyamatosan szorgos kezek gondoskodnak a Baracsi úti Arborétumról. Épül-szépül a Kádár-völgy kincseA város közepén valóságos ékszerdoboznak számít a Baracsi úti Arborétum, amelyet Orosz Csaba önkormányzati képviselő szívügyének tekint, és önkéntes közösségekkel együtt szépítget.
2021-04-09Megújul a 7. számú választókörzet. Tavaszi megújulás a TechnikumbanA dunaújvárosi Technikum városrészben várható apróbb fejlesztéseket és a tavaszi munkálatokat tekintette át Mezei Zsolt alpolgármester, a 7. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A helyszíni szemlére a Városüzemeltetési Osztály két szakembere is elkísérte.
2019-10-25Faültetésből jeles. A Dózsa iskola diákjai is csatlakoztak az akcióhozCsatlakoztak a 10 millió fa elnevezésű országos kezdeményezéshez, melynek keretein belül két nap alatt 40 fát ültettek a diákok a Kádár völgyben.
2017-12-29Miért Kádár-völgy a neve? A Kádár-völgy nevének eredeteVárosunk egyik kedvelt sport-, pihenő-, sétálóhelye a Kádár-völgy, amely egy itt lakó családról kapta nevét.
2017-12-23Egy kitelepített család karácsonyaA Pentelén köztiszteletben álló Kádár család tulajdonában volt a közismert Kádár-völgy (neve is a családtól ered) több mint egy évszázadon keresztül. Mint sok, jómódú pentelei és magyar családdal együtt, őket is kitelepítették 1950. november havában.
2017-09-30Koralltelep (képaláírás)A körülbelül három centiméteres korallgombát a Baracsi úti arborétumban fedezte fel Holczer Tibor fotóriporter. A gombák a gyepszinten élnek - gyönyörűek (teljes szöveg)
2017-09-28Szemetet szedtek a lorántffysokA dunaújvárosi Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulói és pedagógusai is csatlakoztak a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért kezdeményezéshez.
2016-07-18Viharkárok napja (képaláírás)Azért nyom nélkül ez a július 16-i vihar sem vonult el fölöttünk. A város egyik, ha nem a legszebb részén, a Kádár-völgyben, a Technikum és a Béke városrész között talált rá fotósunk erre a megcsonkult fára. Olyan, mintha minket csonkított volna meg az időjárás (teljes szöveg)
2015-12-04Juharcsemetéket ültettek el24 őshonos fát, tatár és korai juhart ültettek el a Kádár-völgyben.
2015-07-28Javulnak a körülményekA Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség sportcentrumot szeretne a Kádár-völgyben. A szövetség vezetői egyeztettek a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium új igazgatójával, Pocsainé Varga Veronikával.
2015-06-18Városalapítók az arborétumbanMásodszor látogattak el a Dunaújváros Alapítóinak Egyesület tagjai a Kádár-völgyi arborétumba. Beszámoló a klubnapról.
2015-05-22NagyatakarításKitakarították a Kádár-völgyet önkéntesek a hét végén. Ötödik alkalommal rendezték meg a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű szemétszedési akciót.
2014-09-26Tető alá húzódhatnak a kirándulókEgy pavilont építettek a Kádár-völgyben, hogy ha esik az eső, a kirándulók védett helyre húzódhassanak.
2013-11-29MikuláslesenA Dunaújvárosi Óvoda Szivárvány Egysége november 28-án ellátogatott a Kádár-völgyi arborétumba.
2013-10-11Már a gyalogosokéÚjra használhatják a gyalogosok a felújított Kádár-völgyi lépcsőt.
2013-10-11Megújult asa Kádár-völgyi lépcsősorA munkák elvégzésével a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt-t bízták meg augusztus közepén.
2013-10-04Ellopták az új korlátokatPlusz beruházásként a Kádár-völgyi két lépcső mellett az összekötő járda is megújul.
2013-09-26Szárad a betonHamarosan befejeződik a Kádár-völgy lépcsősorának felújítása. "Farkas Attila és Shwalm Géza dolgozik szerdán délelőtt a Kádár-völgyben található lépcsősornál, amit a DVG Zrt. újít fel." (nem teljes szöveg)
2013-09-17Épül a lépcsősor (képaláírás)Nyeste Balázs és Petrik András dolgozik a Kádár-völgyi lépcsősornál, aminek teljes felújítását a hónap elején kezdték el, és a tervek szerint szeptember végére be is fejezik. (teljes szöveg)
2013-09-06Sokan várták felújításátNagyon rossz állapotban volt már a Kádár-völgyi lépcsősor, felújítják, közel négymillió forint értékben.
2013-05-25Tűzrakási módiA Kádár-völgyi arborétum pihenőhelyen diákok tették rendbe a tűzrakó helyeket a tűzoltók segítségével.
2012-12-01Kincs a szemünk előtt...Interjú Horváth Tibor erdésszel, a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. Erdészeti és Parkfenntartó ágazat vezetőjével.
2012-09-28KépaláírásA Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola kollégiuma mellett a Kádár-völgybe vezető lépcsősor balesetveszélyes. (nem teljes szöveg)
2011-10-11A belvárost mentesítikDunaújvárosi Szemétkommandó újabb akciójáról.
2011-10-05Nem bírják cérnávalA lakók azt szeretnék, ha megszüntetnék a Szabadság úti játszóteret. Felmerült a lehetőség, hogy átkerül a Kádár völgy oldalára., ahol régen is volt játszótér.
2011-04-27Az ovisoknak is fontos a húsvétA Szivárvány óvoda pedagógusai ismét egy színes programot állítottak össze a gyerekeknek. A Mikulás-les után hagyományteremtő szándékkal most egy húsvéti kavalkádra vitték be az apróságokat a Kádár-völgyi arborétumba.
2011-04-02Erdőmentő kezdetekDunaújvárosi Hírlap Erdőmentő sorozata. Egyetlen kérdésről beszélgettünk: mennyi és milyen erdőnk van a városban? Az első fórum résztvevői: "Éberhardt Béla nyugdíjas erdőmérnök, Kaszás Éva újságíró, Wachter Hella kertészmérnök, Wachter János gombász, Horváth Tibor erdész, Rohonczi ROHO István képzőművész, fafaragó, Szabó László, az önkormányzat zöldterületi felelőse."
2010-08-04Nem Hűvös-, de Kádár-völgyi!Hosszú évek óta tudatosan és fokozatosan fejlesztik a Baracsi úti arborétumot a Kádár-völgy irányába.
2010-03-31Rozoga, balesetveszélyes lépcsősor helyett inkább egy inpozás híd a Kádár-völgy föléBalatoni János olvasói levele.
2010-01-13A 2009-es év legjeiAz év kezdeményezése:Hagyományteremtő városrészi nap a Kévekötő Hagyományőrző és Kulturális Egyesület rendezésében a Belvárosban. Az év eredményee: Tiszta a víz az öbölben. Az év győzelme: Minden körzetbena Fidesz nyert.Az év fejlesztései: Parkolók épültek. Az év tárncjátéka: Passió - stációk.Az év vendége: Bayer Zsolt. Az év beruházása: Tavaly felavatták az új papírgyárat. Az év mentése: Mert megérdemeljük. (a Kádár-völgyi arborétum). Az év csalódása: Nem szavazták meg.(az uszodai felújítást).
2009-12-02Lovardából arborétum önkormányzati segéllyelIparvárosunkban nélkülözhetetlen a zöldövezet, ami nyugodt, tiszta környezetet biztosít a kikapcsolódni vágyóknak. Már régóta dédelgetett ötlet, elképzelés volt egy arborétum létrehozása a Kádár-völgyben. Hivatalosan is megnyitották Dunaújváros egyik legszebb területét, ahol korábban lovarda működött.
2008-02-21Világítsák ki az utatA Kallós Dezső utca végén a Kádár-völgybe vezető lépcsőhöz közvilágítást szeretnének a lakók.
2007-10-24Arborétum: bővítési tervekA Baracsi úti arborétum továbbfejlesztéséről terv készült. Beszámoló a tervezetről.
2007-01-02Arborétum: bővíteni kell!A Kádár-völgyi arborétum bővítése elkészült a 2006-os év végére. A tervekben továbbifejlesztések szerepelnek.
2006-10-10Bővül az arborétumKétszeresére bővíti a Baracsi út melletti félhektáros arborétumot a városi erdészet. A későbbiekben a Kádár-völgy egész területét szeretnék bevonni az arborétum fejlesztésébe.
2003-04-01Bővült a védendő parkok köreA városképi szempontból védendő parkok közé felvette a közgyűlés az alábbiakat: Kistemető, kegyeleti park, Zsidó temető, Kádár-völgy - Béke liget, Aranyvölgy, Rácdomb.
2002-04-10Újra csábos az erdei tornapálya, a Kádár-völgyAz önkormányzat helyreállította az erdei tornapályát és a Kádár-völgyet.
1999-10-02Kádár-völgy: beépítés?A Kádár-völgy déli erdős része egyelőre "érintetlen" része a városnak. Egy befektetési cég jelentkezett hasznosítására. A közgyűlés dönt.
1987-08-07Védett városi fákA cikk jelzi, hogy " Dunaújvárosban egy, avárosnegyedek közé ékelődő liget, a Kádárvölgy védetté nyilvánítása van folyamaban.
1986-10-17Szebb és gondozottabb. Arborétum lesz.A Béke városrész és a Ságvári városrész között készülő, betonozott lépcsők építésével egyidőben megkezdték a kádárvölgyi tervezett arborétum kialakítását.
1985-10-25Pihenőpark lesz a völgyben. Cirkusz és védőerdőA Béke II. városrész és a Technikum városrész közötti terület parkosításáról.
1982-10-29Egyedülálló vonzerőHogyan válhatna ideális szabadidős környezetté a Kádár-völgy?
1982-06-29KépaláírásVisszakapta az IKVGV erdészete a Kádár-völgyben felvonulási épületnek használt házat és környékét. Átalakítás és tereprendezés után ősszel, majd tavasszal ültetik be arborétumnak ezt a területét is. (nem teljes szöveg)
1980-09-05KépaláírásA Dunai Vasmű megvásárolta a Lénárd-tanyát, ahol vendégházat építenek. (nem teljes szöveg)
1980-05-09Egy terület lehetőségeiBéke városrészi kihasználatlan területek, és tervek, ötletek.
1979-08-01Felújítások a Kádár-völgyben.Felújítják a sportpályát.
1979-03-02Gyarapodik a Béke városrészBeszámoló a városkép alakulásáról, valamint, a február 26-án nyílt 234 nm-es alapterületű önkiszolgáló élelmiszerboltról.
1979-01-26Dunaújváros... túl a Kádár-völgyönA Kertvárosról. Térkép a városrészről.
1978-03-31Az ország iskolája (képaláírás)A Kádár-völgyben felépült papíripari szakmunkásképző iskola és kollégium jelentőségéről. (nem teljes szöveg)
1977-07-29Új diákotthon épül (képaláírás)Elkészült a Papírgyári Szakmunkásképző Intézet diákszállója a Kádár-völgy keleti oldalán. (nem teljes szöveg)
1976-09-07A technika gyors ütemű fejlődése elképzelhetetlen korszerű szakmunkásképzés nélkül1976.09.06-án felavatták a Papíripari Szakmunkás Képző iskolát. Képek: Tomcsányi Elemér, a papírgyár igazgatója avatóbeszédét tartja. Tanulók a tornateremben. Külső felvétel az iskoláról.
1976-06-18Új szakmunkásképző iskolát avathatunkSzeptemberre elkészül. Tudósítás a Kádár-völgyben épülő papíripari szakmunkásképző iskola építéséről. Hatvan millióba kerül.
1975-09-30A Castrumban és a Bocskai utcában már az utolsó házak épülnekA Castrum teljes felépültével kevés építésre alkalmas szabad hely maradt, ezért fokozatosan beépítik a "foghíjakat".
1975-07-18A Kádár-völgy két oldalánItt épül a papíripari Szakközépiskola és a hozzá kapcsolódó kollégium
1974-01-25Sportlétesítményekre, 1974-ben 115 ezer társadalmi munkaóraTervek: a Volán SC telephelye mellett labdarúgó-pálya, 2 kézilabda-pálya, öltözők. A Papír SK: a Kádár-völgyben, az iskolával és a kollégiummal párhuzamosan építkezne. Haladás sportkör: új röplabda-és teniszpálya, a 316. ITSK bitumenes kézilabda-és kosárlabda pályák építését kezdi meg 1974-ben.
1972-07-18Rendezik a Kádár-völgyetBefejezéséhez közeledik a Kádár-völgy feltöltésének első üteme.
1972-05-09Felavatták az erdei tornapályátAz 1600 méter hosszú pályaszakaszon 12 állomást létesítettek.
1972-05-05Tornapálya avató (kishír)A Kádár völgyben elkészült az ország negyedik, Dunaújváros első erdei tornapályája.
1971-08-03Öltözőbővítés, sporttelep építésBővíti szociális létesítményeit a Vegyesipari Vállalat, valamint vállalati sporttelep építését tervezik a Kádár-völgyben.
1971-07-23Sportpálya épül a Kádár-völgybenA Kallós Dezső út mögötti völgyben sportpálya épül.
1971-01-26Kötetlenül-a tervezett társadakmi munkárólBeszélgetés Soós Imrével, a városi pártbizottság ipari osztályvezetőjével. Látványos munka lesz a Kádár-völgyben a tömegsportpálya építés.
1970-05-05Szombaton nyit a strand!Hamarosan lesz termálvíz! Már csak a villamosenergia ellátását kell megoldani, és át is lehet vezetni a termálvizet a Kádár-völgyből.
1969-10-28Elkészült a lépcsőA kertvárosi völgyben. A lépcső 132 méter hosszú, és 11 méter magas. A lépcső mellé egy-egy méter széles parksávot telepítenek.
1969-02-11Költöznek a vállalatokKét év alatt kiépül a külső közüzemi tömb.
1968-05-17Negyedmillió facsemetét ültettek elA parkosítás és a pótlások helyei.
1968-03-12A Kertvárost a Ságvári városrésztől elválasztó völgyben többféle építkezés folyik (kishír)Az építkezések összefoglalása.
1966-07-12Túl a völgyönKét és félezer ember lakik a Kertvárosban.
1965-12-10Elkészült az 1966. évi társadalmi munkák terveKiemelt feladat: sportlétesítmények építése, valamint megkezdődik a Ságvári városrész melletti völgy kiképzése is.
Nyomot hagytak maguk utánHúsz éves a HÍD Egyesület Dunaújvárosi Marketing Klubja. Az évfordulót faültetéssel ünnepelték a Kádár-völgyben, november 16-án, ahol húsz plusz egy facsemetét ültettek el.
Kép a Kádár-völgyi lejárórólVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.