Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

55 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-03-28Széchenyi 70: pazar gála és "Nagy Találkozás" volt a jubileumi hétvégénTöbb százan, jobbára az intézmény padjait egykor koptató "örökdiákok" tették tiszteletüket a Széchenyi István Gimnázium alapítása 70. évfordulóját ünneplő egész napos eseményen szombaton. A jubileumi eseménysorozat már pénteken egy gálával kezdődött a Bartók színháztermében.
2022-12-07Kárász Anna bejelentette a visszavonulásátBejelentette visszavonulását Kárász Anna, az MVM Szeged Vízisport Egyesület olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozója.
2022-08-26Pentele Egyesület: köszöntők, díjak, szép műsor az államalapítás ünnepén a klubházban. Szent István ünnepét ülték Pentelén is.Több évtizedes hagyomány, hogy a Pentele Egyesület augusztus 19-én rendezi meg a városrész Szent István Napi ünnepségét. 2022-ben sem volt másképp, itt került sor az új kenyér megáldására, megszegésére, illetve szintén a hagyományoknak megfelelően átadták a 2022. évi pentelei elismeréseket is. Az ünnepség aratóbállal zárult.
2022-08-22Aratóbállal zárult a pentelei program. Aratóünnep és díjátadó az óvárosi klubházbanDr. Baráth Károly és Kárász Anna vehette át idén a Pro Pentele díjat, és elismerő oklevéllel méltatták Terekiné Rendes Éva Penteléért végzett munkásságát is.
2022-01-21Kárász Anna Dunaújvárosba is elhozta az olimpiai aranyatMozgalmas év volt 2021, amelyre a járványhelyzet alaposan rányomta bélyegét. A Dunaújvárosi Hírlap négy részesre tervezett összeállításában a mögöttünk hagyott esztendő legfontosabb eseményeire pillantanak vissza. A harmadik negyedév.
2022-01-08Az év legjobbjai lettek. A női vízilabdázóké lett az Év csapata-elismerés a gálaestenAz Év sportolója gálán a csapatsportok között a női vízilabdázóké lett az Év csapata elismerés, tagjai között három dunaújvárosi játékossal: Szilágyi Dorottya, Gurisatti Gréta és Garda Krisztina. Az egyéni sportágak csapatversenyét az olimpiai bajnok női kajak négyes nyerte, amelynek tagja volt az első dunaújvárosi születésű ötkarikás bajnok Kárász Anna.
2021-12-29Jelöltek lettek a női pólósaink is az első három közöttA Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 64. alkalommal kiírt Év sportolója-szavazásán szerepel a dunaújvárosi női vízilabdacsapat több játékosa és a dunaújvárosi nevelésű kajakos Kárász anna is.
2021-10-21Kárász nevét is kőbe vésték (kishír)A dunaújvárosi születésű olimpiai aranyérmes kajakos, Kárász Anna neve is felkerült az Olimpia parkban az Olimpikonok és Paralimpikonok Falára Budapesten.
2021-10-00Irány Tokió! Hajrá Magyarok, hajrá Újtelep!A 2021-es rendezett Tokiói Olimpián részt vett dunaújvárosi sportolók bemutatása, különös tekintettel az újtelepi résztvevőkre.
2021-09-15Kárász örökös bajnok lettA Magyar Kajak-Kenu Szövetségi fővárosi székházában bensőséges ünnepség keretében hétfőn került fel újabb négy név a sportág halhatatlanjainak márványtáblájára. Köztük volt a Tokióban olimpiai aranyérmet szerzett, dunaújvárosi születésű és nevelésű Kárász Anna.
2021-08-12Anna és az ő aranyaKárász Anna a Dunaferr SE neveltje az első dunaújvárosi születésű olimpiai bajnok. A vasárnap befejeződött tokiói játékokon a nők mezőnyében az 500 méteres kajak négyesben lett aranyérmes.
2021-08-09Kárász Anna olimpiai bajnok a négyessel!A dunaújvárosi nevelésű Kárász Anna olimpiai bajnok lett kajak négyesben.
2021-08-03Kárász Anna bemutatkozott, Lőrincz a finálébanA dunaújvárosi nevelésű Kárász Anna olimpiai szerepléséről.
2021-06-17Hajdu Jonatán olimpiai tartalék lettA Magyar Kajak-Kenu Szövetség Elnöksége elfogadta Hüttner Csaba szövetségi kapitány javaslatait, amelyeket korábban az MKKSZ versenysport bizottsága is támogatott, így kialakult az olimpiára utazó, tizenhét tagú gyorsasági kajak-kenu csapat összetétele. A csapat tagja lett a dunaújvárosi születésű és nevelésű Kárász Anna, aki K-1 200 méteren és az ötszázas négyesben, Kozák Danuta, Csipes Tamara és Bodonyi Dóra mellett kapott helyet. Azonban Hajdu és Fekete mégiscsak készülhet, legalábbis az olimpia kezdetéig, ugyanis az elnökség Hüttner Csaba javaslata alapján elfogadta a technikai tartalékok keretét is.
2018-05-19Két Dunaferr-egység evez a döntőbenA rekordmezőnyt felvonultató kajak-kenu világkupa május 18-i, pénteki versenynapján bemutatkoztak a Dunaferr SE versenyzői is, méghozzá kiválóan, hiszen a Hajdu Jonatánnal és Slihoczki Ádámmal felálló páros is bejutott a mai döntőbe.
2016-02-18A dánokkal OrlandóbanOrlandóban edzőtáborozik a tavaly az év legjobb női kajakosának választott, dunaújvárosi, Dunaferr SE nevelésű Kárász Anna, aki edzőjével, Kovács Lászlóval, valamint a dán válogatott tagjaival végzi az edzéseket.
2015-12-12Kárász az év női kajakosaA Magyar Kajak-Kenu Szövetség a RaM Colosseumban megtartotta évzáró gálavacsoráját december 10-én, amelyen átadták a 2015-ös esztendő legjobb versenyzőinek járó díjakat. Az év női kajakosa a dunaújvárosi születésű Kárász Anna lett.
2015-10-14Elégedett kapitányA Dunaferr SE kajak-kenu szakosztály csónakház első felújítási ütemének átadóján Dunaújvárosban járt Storcz Botond felnőtt szövetségi kapitány, aki interjút is adott.
2015-09-04Az olimpia helyszínén"A múlt hétvégi felnőtt kajak-kenu országos bajnokság után nem sokat pihenhetett a Dunaferr SE ifjú tehetsége, Hajdu Jonatán, aki a magyar csapattal Brazíliába utazott, ahol péntektől az előolimpián szerepelnek. A 19 éves Hajdu óriási bravúrral C-1 200 méteren a milánói vb-n szerzett ötkarikás kvótát." A dunaújvárosi születésű Kárász Anna (kép) is a csapat tagja.
2015-07-20Hajdu egy hajónyit vert a mezőnyreAz első világbajnoki válogató után július 18-án a másodikon is nagy fölénnyel nyert a kenu egyesek kétszáz méteres távján Hajdu Jonatán a Dunaferr SE versenyzője, ami azt jelenti, hogy ő lehet ott a milánói világbajnokságon.
2015-07-18Kárász Anna, a trónfosztóJúlius 16-án kezdődött Szolnokon a második kajak-kenu világbajnoki válogatóverseny, amely sok számban pontot tehet az utazók névsorára. A viadalon ott vannak a Dunaferr SE sportolói is: Hajdu Jonatán, Vass András, Kiss Balázs. A dunaújvárosi születésű és Dunaferr nevelésű Kárász Anna pedig nem talált legyőzőre.
2015-06-16Három magyar aranyéremA magyar csapat június 15-én három aranyérmet szerzett az azerbajdzsáni I. Európa Játékokon. A dunaújvárosi kenus, Hajdu Jonatán döntőbe került. A dunaújvárosi nevelésű Kárász Anna aranyérmet nyert.
2015-05-18Eredményes szezonrajtA portugáliai kajak-kenu Világkupán Hajdu Jonatán, a Dunaferr SE kenusa a hetedik, a dunaújvárosi születésű Kárász Anna aranyérmet nyert.
2015-02-14Hajdu most másodikA Dunaferr SE-ben nevelkedett Kárász Anna kajakozó érdemelte ki 2014. legjobb utánpótláskorú sportolójának járó elismerést, amelyet a február 12-én megtartott XI. Héraklész Díjátadó Gálán adtak át. Hajdu Jonatán a második legeredményesebben szereplőnek járó díjat kapta.
2014-08-29Érdekkörökről és tehetségekrőlSikerekről, a fiatalok lehetőségeiről, a világversenyek rendezése mögött húzódó érdekekről is beszélt lapunknak dr. Ábrahám Attila, a Magyar Kajak Kenu Szövetség főtitkára. Hajdu Jonatán és Kárász Anna is szóba került.
2014-07-22Kárász Anna "aranyboldogsága"A szegedi magyar ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságon a dunaújvárosi Kárász Anna két aranyérmet nyert.
2014-07-19Hajdu kétszeres vb győztes lehetDunaújvárosi kajak-kenusok esélyei a szegedi világbajnokságon. Kép: Kárász Anna.
2014-05-23Kajak-kenu Világkupán szerepelnekMájus 23-25-én Szegeden rendezik meg a kajak-kenu Világkupát, ahol a Dunaferr SE sportolói is indulnak. Beszélgetés a vezetőedzővel, Hubik Andrással.
2013-07-22A hétvégén Szegeden válogatóztakA Dunaferr SE kajak-kenu szakosztály sportolóinak a szegedi válogatóversenyen elért eredményei.
2013-06-17Kárász Anna Európa-bajnokA (dunaújvárosi) Kárász Anna, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa összeállítású női kajaknégyes aranyérmet szerzett június 15-én 500 méteren a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.
2013-06-17Az exújvárosi Benedek aranyérmei az Eb-nBenedek Dalma (kép), a Dunaferr SE volt kajakozónője, az Európa-bajnokságon szerb színekben indult és két aranyérmet nyert. Kárász Anna, dunaújvárosi születésű és nevelésű kajakos pedig pályafutása első felnőtt aranyérmét szerezte meg.
2013-06-04Kárász Anna utazik az Eb-re (kishír)Az Európa-bajnokságra utazó kajak-kenu válogatott tagja Kárász Anna.
2013-05-13Fejér megyei érmek SzegedenA május 10-12-ig, Szegeden megrendezett kajak-kenu Világkupán Devecseri Ádám és Vass András, a Dunaferr SE kenusai bronzérmet nyertek. A korábban dunaújvárosi színekben induló Kárász Anna (kép) aranyérmet, Sáfrán Mihály ezüstérmet nyert.
2012-08-21Hajduék második helyezéseAugusztus 17. és 19. között Szolnokon rendezték meg a felnőtt kajak-kenu országos bajnokságot, ahol a dunaújvárosi Kárász Anna két aranyérmet nyert, Hajdu Gergő (kép) kenus pedig ezüstérmet nyert.
2012-08-18Döntős szereplés az első naponAugusztus 17. és 19. között rendezték meg a kajak-kenu országos bajnokságot, ahol a dunaújvárosi Kárász Anna kajak négyesben aranyérmet nyert. Részletes eredmények a cikkben. Kép Vass Andrásról.
2011-07-18Négy érem a bajnokságrólSzolnokon rendezték meg a hétvégén a kajak-kenu országos bajnokságot. A Dunaferr SE-nek négy érem jutott. Kárász Anna (kép) arany-, ezüst- és bronzérmet nyert. Sáfrán Mihály kenu kettesben az első helyen végzett. További részletes eredmények a cikkben.
2011-05-09Kvótáért is eveztekVilágbajnoki válogató és tájékoztató kajak-kenu versenyt rendeztek Szegeden. Részletes eredmények a cikkben.
2010-01-20Belapátolták a sikertInterjú a Dunaferr Kajak-Kenu SE sportembereivel: Hubik András vezetőedzővel, Devecseri Gábor kenussal, Kárász Anna kajakossal.
2009-06-10Ádám: elsőre ezüstDevecseri Ádám, a Dunaferr SE kenusa ezüstérmet nyert a szegedi Világkupán. A Világkupa egyben a moszkvai ifi világbajnokság válogatója is volt, ahol Kárász Anna, a Dunaferr SE kajakosa két aranyérmet nyert. (Kép az első oldalon is).
2009-06-04Tehetségeket támogatnakA MOL Tehetségtámogató Program sport kategóriájában három dunaújvárosi sportolót is díjaztak: Kárász Anna (kajak), Gurisatti Gréta és Gurisatti Lilla (búvárúszás).
2009-05-19Letették a névjegyetSzolnokon az idei első kajak-kenu versenyen, a Sun Kupa felnőtt és ifjúsági rangsoroló viadalon Kárász Anna (kép az elsőoldalon) aranyérmet nyert, Devecseri Ádám pedig bekerült a Világkupára készülő felnőtt keretbe. További eredmények a cikkben.
2009-02-19Eddig töretlen fejlődésAusztráliában szerepeltek, megkapták a Héraklész díjat, az év utánpótlás-versenyzőjének választották a kajakos Kárász Annát, a kenus Vass Andrást és elismerték edzőjüket, Hubik Andrást is. Beszélgetés a sportolókkal és edzőjükkel.
2009-02-14Újabb elsimerés a dunaújvárosiaknakA Magyar Kajak-Kenu szövetség vezetése Budapesten köszöntötte (február 13-án) a sportág 2008-as legjobbjait. A Dunaferrből Kárász Anna (kajak) és Vass András (kenu) lett a legjobb, edzőjük Hubik András is elismerésben részesült.
2009-01-28Négy dunaújvárosi fiatalt díjaztak a Héraklész-gálánA díjazottakra az előző évi eredményességük alapján a szakszövetségek tesznek javaslatot. Négy dunaújvárosi érdemelte ki az elismerést: Magosi Bálint jégkorongozó, Borás Beatrix úszó, Kárász Anna és Vass András mindketten kajak-kenusok.( A képen Vass András)
2009-01-28Kárász Anna két érmet lapátolt össze AusztráliábanAz 5. Ausztrál Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon a Dunaferr SE versenyzője 1 aranyat, egy ezüstöt és egy negyedik helyezést szerzett.
2009-01-26Négy győztesünk vanBudapesten a Héraklész Gálán, az utánpótlás-korú versenyzők legjobbjainak rendezett ünnepségen húsz sportág ezerkilencszáz versenyzője között négy dunaújvárosi győztes is szerepelt. Bordás Beatrix (úszó), a Dunaferr SE kajakosa, Kárász Anna, a DAB. Docler jégkorongozója, Magosi Bálint, és a Dunaferr SE kenusa, Vass András lett a legjobb saját sportágában.
2009-01-17Kárász Anna aranyérmeAz Ausztrál Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon Kárász Anna, a Dunaferr SE kajakosa az ezüstérem (párosban) mellé aranyérmet is szerzett (négyesben).
2009-01-16Kárász Anna érmesAz Ausztrál Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon Kárász Anna, a Dunaferr SE kajakosa ezüstérmet nyert.
2009-01-13Túra a kenguruknálNégy dunaújvárosi sportoló: Kovács Dóra, Berta Blanka (vízilabda), Kárász Anna (kajak), Vass András (kenu) és Hubik András edző tagja lesz a magyar küldöttségnek az Ausztrál Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A megnyitón Kárász Anna viheti a zászlót.
2008-10-29Jó árfolyamú ifikA Magyar Kajak-Kenu Szövetség támogatója, az MKB Bank évente rangsorolja a versenyzőket a teljesítményük alapján. Az ifjúsági kategóriában női mezőnyben Kárász Anna, a kenusok között Vass András lett az első.
2008-09-30Kárász: ezüst- után aranyéremA kajak-kenu Olimpiai Reménységek Versenyén, amely egyben nyílt Európa-bajnokság is volt, Kárász Anna ezüst- és aranyémret szerzett.
2008-09-27Reménységek viadalaAz Olimpiaia Reménységek kajak-kenu versenyén Kárász Anna képviseli Dunaújvárost.
2008-07-23AranybányászainkBeszélgetés Kárász Annával és Vass Andrással, a Dunaferr SE két ifjúsági Európa-bajnok versenyzőjével.
2008-07-21Vass és Kárász Európa-bajnokA szegedi kajak-kenu utánpótlás Európa-bajnokságon Kárász Anna két aranyérmet, Vass András egy aranyérmet nyert.
Kárász Anna két érmet lapátolt össze AusztráliábanAz 5. Ausztrál Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon a Dunaferr SE versenyzője 1 aranyat, egy ezüstöt és egy negyedik helyezést szerzett.