Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

369 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2022-06-03Ifjú szakemberek az élvonalban. Fiatal szakemberek a hazai és vendéglátás élvonalábanA Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében idén 15. alkalommal került megrendezésre 2022. április 25–27. között Budapesten a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny. A dunaújvárosi kamara által szervezett területi elődöntőkre idén is jelentős számú érdeklődő részére biztosíthatták az írásbelin történő részvételt: összesen 5 iskolából, 21 szakmában, 129 jelentkező volt, ebből 124-en vettek részt az írásbeli megmérettetésen. Az előválogató versenyekre 18 tanuló jutott tovább, közülük 5 versenyző (2 iskolából) a döntőben is megmutathatta tudását.
2022-03-04Több diák is továbbjutott a verseny középdöntéjébeTöbb dunaújvárosi intézmény diákja is továbbjutott az ország legrangosabb szakmai tanulmányi versenyének középdöntőjébe.
2022-01-21Kárász Anna Dunaújvárosba is elhozta az olimpiai aranyatMozgalmas év volt 2021, amelyre a járványhelyzet alaposan rányomta bélyegét. A Dunaújvárosi Hírlap négy részesre tervezett összeállításában a mögöttünk hagyott esztendő legfontosabb eseményeire pillantanak vissza. A harmadik negyedév.
2021-10-25Felkészítő diákoknak a munkába állás előttEgy új együttműködés részeként a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola ötvenöt diákja szakmai képzésen vett részt. A közös projekt kezdeményezője az ÁFEOSZ-COOP szövetség, amely elsődlegesen a kereskedelmi ágazat munkahelyi témaköreiben tájékoztatja a fiatalokat.
2021-08-27Szakképzésért díj az igazgatónak"Ma délelőtt Vácon rendezte meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium a 2020 és 2021. évi Szakképzésért díjak, valamint a Miniszteri Elismerő Oklevelek átadó ünnepségét. Az idei esztendőben Szakképzésért díjat kapott Kolics Gábor, a Dunaújvárosi SZC Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola igazgatója. A 2020. évi elismerését pedig most vehette át Kincses Tibor, a Kereskedelmi iskola korábbi igazgatóhelyettese."
2021-07-13Az iskolák eddigi igazgatói kaptak ismét bizalmatKözleményben tájékoztatta lapunkat a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója, Pocsainé Varga Veronika arról, hogy a sikeres pályázatok alapján négy középiskola élén is a korábbi vezetők folytathatják a munkát.
2021-05-27Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2021-03-25Négy iskolában lejár a megbízás (kishír)A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal pályázatot hirdet a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum négy iskolájának intézményvezetői posztjára. (nem teljes szöveg)
2020-08-24Olvadó falatok, szemkápráztató és mennyei kézműves remekekHárom generáció egy-egy tagja ült asztalhoz, hogy közösen örüljenek Dunaújváros egyik kézműves cukrászdája és termékei növekvő népszerűségének. A Derkovits utca 14. szám alatti beszélgetés résztvevői – László Krisztina, ifjabb és idősebb Szabó Gyula – a folytonosságot képviselik a város gasztronómiai kultúrájában. Szeretjük őket, miként a finom süteményeket. Íme, néhány recept a sikerhez vezető úton.
2020-08-14Ingyen kap tankönyvet 1,2 millió iskolás. Ingyentankönyv-programSzeptembertől minden általános és középiskolás ingyen kapja a tankönyveket. A Petőfi Sándor Általános Iskolában augusztus 5-én vették át a csomagokat, és mint azt Rideg István, az iskola igazgatója elmondta, hiánytalanul megkapták a könyveket a mintegy 430 diákjuk számára. Magyar András, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola igazgatója elmondta, ez nagy könnyebbséget jelent, sokat számít mind az iskolának, mind pedig a szülőknek. A vidéki iskolák közül a kulcsi Fekete István Általános Iskola és AMI tankönyvei már augusztus 4-én megérkeztek.
2020-07-16Szakképzésért díj 2020 nyertese: Kincses TiborKincses Tibor (kép) a szakképzésben nyújtott magas színvonalú munkájának elismeréseként dr. Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől vehette át a Szakképzésért díjat.
2020-03-00Szakmák sztárjai. Újra országos versenyre készülünkAz írásbeli elődöntőt követően huszonkét dunaújvárosi tanuló jutott a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny előválogatójába.
2020-02-28A fiatalok is tudják: Nőnek lenni jó! (képaláírás)Nőnek lenni jó! Ez a kijelentés gyakorta elhangzik azokon a pódiumbeszélgetéseken, amelyeknek ötletgazdája, moderátora Szente Tünde szociológus, aki közismert nőket faggat sikereikről, mindennapjaikról, arról, hogyan élik meg nőiségüket. Ezúttal a DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Centrum tanétterme adott helyszínt a beszélgetésnek, ám a megkérdezett korosztály is a helyhez igazodott, ezúttal a junior vonalat fejtették fel, tegnap (2020.02.27., csütörtök) Képünkön Varga Dorka (b), valamint egy fiatal pedagógus, Szabó Réka (j)). (teljes szöveg)
2020-02-21Diákvér-programA Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete fiatal véradókat toborzó Diákvér-program elnevezésű akciójával rendszeresen látogatja a középiskolákat
2020-01-31Szakmai verseny: elődöntők utánAz Innovációs és Technológiai Minisztérium a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) közösen hirdette meg idén is a szakmai versenyeket. A területi kereskedelmi és iparkamarák szervezésében január 6-a és 22-e között tartották meg az elődöntőket.
2020-01-23Lábtoll-labda: a harmadik nyílt verseny voltA 2019-ben életre hívott dunaújvárosi nyílt lábtoll-labda versenyt harmadik alkalommal rendezte meg a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség és az MPRINT Dekorációs és Grafikai Stúdió támogatásával január 18-án a Gárdonyi iskola tornatermében.
2019-12-14Rudas fiúk elsőségeA két címvédő sikerével ért véget a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség által életre hívott, középiskolásoknak szóló Centrum kupa első fordulója.
2019-11-22Harmadik helyAz "A" kategóriás kézilabda diákolimpián a Kereskedelmi középiskola csapata a harmadik helyen végzett.
2019-11-02Lábas, fűszer, szappan, búraA siófoki Krúdy Szakgimnázium és Szakközépiskola az őszi időszakban tartja a Krúdy-napok névre keresztelt rendezvénysorozatát, melyen szerephez jutnak az ország legrátermettebb kereskedő tanulói is. A Kereskedelmi iskola ezúttal is látványosan szerepelt.
2019-11-00Szakmák játékos oldalaA nagyvenyimi általános iskola két nyolcadikos csapata vett rész a dunaújvárosi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola által rendezett szakmaismereti játékos vetélkedőn
2019-08-02Főzni szeretünk, mert jó! Sütünk-főzünk, szenvedünk, okoskodunk a konyhábanA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum évek óta szervez felnőttképzéseket. E téren élen jár a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola, ahol hat OKJ-s képzés, felnőttoktatás folyik. Egyik legnépszerűbb a szakácsképzés, ezúttal az ő munkájukkal ismerkedünk.
2019-08-00Felnőttek az iskolapadbanBeszélgetés a felnőttképzés helyzetéről Magyar Andrással, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola igazgatójával. Nyilatkozik Uitz Vilmos mérnök, aki felnőttoktatás keretén belül tanul szakácsnak.
2019-06-14Akikre teljes joggal büszkék lehetünk az idénA 2018/19-es tanév második félévében a tanulásban és a sportban kiemelkedő eredményeket elérő fiatalokat köszöntötte Cserna Gábor polgármester. Többeket balatoni üdüléssel külön is jutalmazott.
2019-06-00Akikre büszkék vagyunkA 2018-19-as tanév második félévének sportban, tanulmányi versenyen kiemelkedő eredményeket elérő diákok bemutatása.
2019-05-20A sportra, az egészséges életmódra nevelés részeMájus 17-én, pénteken rendezték meg a Dunaújvárosi Egyetem Campus Arénájában a Suli Foci Kupa, illetve Centrum Kupa kispályás labdarúgótornák szuperdöntőit.
2019-05-09Tavaszi gasztrokaland a kereskedelmibenA vidéki vendéglátóipari szakközépiskolák gyűltek össze a dunaújvárosi kereskedelmi és vendéglátóipari középiskolában amely helyet adott a Tavaszi gasztrokaland nevű versenynek, melynek a témája a street food volt.
2019-05-08Ezúttal nem szereztek érmeket az újvárosiakA Fejér megyei lábtoll-labda diákolimpiáról ebben a tanévben már tizenegy dunaújvárosi tanuló jutott be az április 11-én Kisteleken rendezett országos döntőbe.
2019-05-06Két nap, amikor ballagot a vén diákBúcsúztak az alma matertől a végzős diákok. A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum (DSZC) tagintézményei közül a DSZC Bánki Donát Szakgimnázium a és Szakközépiskolája, a DSZC Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája mindkét telephelyén, a DSZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma, a DSZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma, a DSZC Hild József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája, valamint a Rosti Pál Gimnázium és Általános Iskola, a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium valamint a Pannon Oktatási Központ ünnepélyesen elbúcsúztatta tanulóit.
2019-05-03Ballagó diákok napjai következnek. Megkezdődtek a diákok legmeghatóbb napjaiEbben az esztendőben a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum (DSZC) Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája nyitotta meg a diákbúcsúztatások sorát május 2-án.
2019-04-30Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2019-04-25Mindenmki kipróbálhatta magátA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum mind a hét intézménye megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt az országos Szakmák Éjszakája rendezvényhez kapcsolódva.
2019-04-18Mesterségek mustrája. Ilyen volt a IV. Szakmák ÉjszakájaIdén is megrendezték a Szakmák Éjszakája elnevezésű pályaválasztó rendezvényt.
2019-04-18Camembert-es szarvasburger snidlinges lazackorong utcárólA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája immár 3. alkalommal rendezte meg április 17-én délelőtt a Tavaszi gasztrokaland elnevezésű gasztronómiai versenyét, amin 3 fős csapatok versenyeztek szakács, cukrász, pincér összeállításban. Az alaptéma a street food volt.
2019-04-17A szakma sztárjai, a jövő építőiA Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőseinek rendezett ünnepséget a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara.
2019-04-15Széles jövőkép a tág palettánKözel négy órája volt a szülőknek és a pályaválasztás előtt álló gyerekeknek végigjárni a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum szakképző iskoláinak összes helyszínét április 12-én, pénteken este a szakmák éjszakája elnevezésű pályaorientációs rendezvényen Dunaújvárosban.
2019-04-13Több mint száz programA legnagyobb magyar pályaorientációs rendezvényhez idén is csatlakozott a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum 7 tagintézménye. Április 12-én 18 és 22 óra között 8 helyszínen 105-féle programmal várták a pályaválasztó diákokat és szüleiket a centrum szakképző iskolái.
2019-04-05Az első félév legjobbjaiKiváló diákokat jutalmazott a polgármester.
2019-03-30A legjobb diákokat köszöntötték. Ezek a fiatalok a város jövőjét is jelentik majdKözel fél év után ismét mozgalmas díjátadó ünnepségre került sor március 29-én, pénteken délelőtt a városháza C szárnyában, ahol a város tehetséges, az utóbbi hetekben, hónapokban komoly térségi, országos és nemzetközi szintű versenyeken értek el figyelemre méltó eredményeket.
2019-03-00Sikerszériában a "Keri"A DSZC Kereskedelmi és Vendéglátó Középiskola diákjainak sikereit ismerteti Magyarné Pocsai Henriett oktatási igazgatóhelyettes.
2019-02-28Tizenhatan a legjobbak közöttA Dunaújvárosi Szakképzési Centrumhoz tartozó középiskolákból összesen tizenhat tanuló került be a szakma kiváló tanulója, valamint az országos szakmai tanulmányi verseny döntőjébe.
2019-02-22Labdazsonglőr Kerós csajok. A szuperkupa döntő volt a tét a második fordulóbanA fiúknál a rudasosok, a lányoknál a Kereskedelmi diákjai nyertek a Centrum Kupa második fordulójában.
2019-02-21A Kereskedelmi, valamint a Rudas sikere a fordulóbanA Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség nagy sikerrel rendezte meg az I. Centrum Kupa második fordulóját február 18-án, hétfőn a sportcsarnokban, amelyen a helyi és környékbeli középiskolák lány- és fiú­csapatai vettek részt.
2019-02-00Akikre büszkék vagyunkA 2018-19-as tanév első félévének sportban, tanulmányi versenyen kiemelkedő eredményeket elérő diákok bemutatása.
2018-12-17A megemlékezés és a búcsúzás pillanataiA szalagavató ünnepségek szokásos forgatókönyvétől eltérően egy- perces néma felállással kezdődött a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szak­középiskolája szalagtűzője. Nemrégiben tragikus hirtelenséggel elhunyt társuk, Falusi Gergő emlékének áldoztak.
2018-12-12Nem kell bajlódni a halászlével és a süteménnyelMagyar András, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrun Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatója elmondta, a vendéglátós diákok is emelt műszakban vannak az ünnep közeledtével. A céges gyakorlatok egy részét is ilyenkor tudják le, a duális képzésnek ez egy fontos alappillére.
2018-11-16SzakképzésIdén is megrendezték a Dunaújvárosi Szakképzés Napját. Mindez a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumnak és hét tagintézményének volt köszönhető.
2018-11-02A Kero ászaiSiófokon rendezték meg a Krúdy-versenyt, a kereskedő és vendéglátós diákok országos versenyét.Hir Szimonetta és Lajos Bettina különdíjban részesültek Lajos Bettinát választották meg 2018 Fiatal Cukrászának Szűrös Csenge és Fábián Martin elnyerte "A legautentikusabb reneszánsz díszasztal" címet. A dunaújvárosi iskola megérdemelten nyerte el az első helyet.
2018-10-31Sütöttek, főztek és díszítettek. Reneszánsz lakoma profin újragondolvaOktóber 25-én Siófokon rendezték meg a Krúdy-versenyt, a kereskedő és vendéglátós diákok országos versenyét, ahol remekeltek a Kereskedelmi iskola növendékei.
2018-09-22Végig szoros volt a verseny állásaA Centrumban a Család versenyén végig nagyon hasonló pontszámok váltakoztak az első három fantomkép avatarja alatt, de a soron következő többi osztály sem maradt le nagyon az élbolyból.
2018-08-00Mi is az a lábtoll?A lábtoll-labda nevű sportág ismertetése. Nyilatkozik Kohán Árpádné, aki meghonosította a sportágat a Gárdonyi Géza Általános Iskolában.
2018-06-23A gyerekek szereteteAz Emberi Erőforrások Minisztériuma és Dunaújváros Megyei Jogú Város vezetése is kitüntette Kundakker Ferencnét (kép), aki aktívan tevékenykedik a pedagógusi pálya számos területén.
2018-05-25A drogfilm ismét hat. A film nézőinek többsége már próbált valamilyen drogotA Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával készült rövid dokumentumfilm hatása nem maradt el. A film talán a negyedik vetítésén, május 24-én, csütörtökön délelőtt a kereskedelmi középiskolában aratta eddigi legnagyobb sikerét, annak ellenére, hogy a technika itt csúfolta meg legjobban az alkotókat: a hangosítás minősíthetetlen volt.
2018-05-14Fél évszázados nosztalgiaÖtven körüli létszámmal kezdtek a „keróban”, de csak a kemény mag jutott el a cél­egyenesig. Ezek a hölgyek még most is felszabadult beszélgetésbe elegyednek, ha összegyűlik a csapat.
2018-05-07Ballagási ünnepség a Városháza téren. A város főterén búcsúztak el a kereskedelmisek az iskolájuktólA város főterén köszöntötték a Dunaújvárosi Szakképzései Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája végzőseit május 5-én, szombaton délelőtt. A díszasztalnál helyet foglalt Cserna Gábor polgármester, Csapó Gábor, a DSZC főigazgatója, Magyar András, az iskola igazgatója és Kincses Tibor, Csike László, Magyarné Pocsai Henriett, Poór Veronika igazgatóhelyettesek.
2018-04-30Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2018-04-20Barangolás a Szakmák ÉjszakájánFrizura, smink, kísérletek, gasztronómiai bemutató is várta az érdeklődőket a Szakmák éjszakáján.
2018-04-16Szakmák éjszakája. Pórázon vezetett fiúk, boncolás és robotokVárosszerte ​zajlottak április 13-án, péntek este a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum tagintézményeiben a Szalmák Éjszakája rendezvényei. ​A Centrum 7 tagintézményben 12 helyszínen több mint száz programot kínált.
2018-04-16Megvan a véglegesA külképviseleti szavazatokat Dunaújvárosban a 21-es számú szavazókörben (Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola, Dunaújváros, Kossuth Lajos utca 10/a) fogadták. Ezeket és az átjelentkezettek szavazatait a 21-es szavazókör szavazatszámláló bizottsága számlálta 2018. április 14-én, szombaton 13 órától késő estig a Városháza 7. emeleti irodájában a választási bizottság felügyelete alatt.
2018-04-12Testközelből a szakmák. Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum minden tagintézménye várja az érdeklődőket a szakmák éjszakája estéjén, 2018. április 13-án 18 órától 22 óráig, amikor 1 csodálatos éjszakán 7 tagintézményük 12 helyszínen 117 féle programot kínál.
2018-04-06Remekelt a GárdonyiMárcius 24-én a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola adott otthont a lábtollazók Fejér megyei diákolimpiájának.
2018-04-00Ünnepi asztalra valóA DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola szakács- és cukrásztanulóinak húsvéti receptjei: Baconbe tekert nyúlgerinc grillezett édesköménnyel, céklapürével és kelkáposzta chipssel és Kávés sajttorta. A menü a tavaszi szakács- és cukrászversenyen is szerepelt.
2018-03-29Gasztrokaland a KereskedelmibenMásodik alkalommal szervezte meg a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola a Tavaszi Gasztrokaland elnevezésű versenyét.
2018-03-16gasztrokaland. Nyulat főztek a fiatalokIdén második alkalommal szervezte meg a Tavaszi Gasztrokaland elnevezésű versenyt a Kereskedelmi iskola.
2018-03-10Ízes élet - gasztrokaland tehetséges fiatalokkal. Mit kíván a nyúl - ízes életMárcius 9-én, pénteken immáron másodszor jelentkezett a Kereskedelmi középiskola Gasztrokaland címmel meghirdetett szakmai versenye, amely ezúttal remek színvonalú versengést és eredményeket hozott. Az ifjú séfek ezúttal egy „nyulas” feladványt kaptak.
2018-03-03Szakképzős sikerekA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum diákjai ismét sokfelé mérettetik meg magukat.
2018-02-20A siker kapujában járnak ezek a fiatalokA Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ebben az évben is megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve ezt az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSzTV).
2018-02-00Akikre büszkék vagyunk...A 2017-18-as tanév első félévének sportban, tanulmányi versenyen kiemelkedő eredményeket elérő diákok bemutatása.
2018-01-27Józanul vágták le a disznót. Megrendezték az első józan disznótort PentelénMegrendezték az I. Pentelei Józan Disznótort január 26-én, pénteken az Intercisa Múzeum közreműködésével a Magyar Református Egyház Újváros Drogambulanciájának udvarán, a Petőfi utcai posta mellett.
2018-01-25Óriási fejlesztések. Sosem látott fejlesztésekLátványosan eredményes évet zártak 2017-ben a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumban.
2017-12-18A város alapítóinak évzáró összejöveteleHagyományosan remek hangulatú batyus bállal búcsúztatták az esztendőt Dunaújváros Alapítóinak Egyesületében: idén december 15-ére, péntekre esett esett a programokban gazdag rendezvény.
2017-12-09Végzősök köszöntése a kereskedelmiben. Végzősök köszöntése a sportcsarnokbanSzalagtűző ünnepségen köszöntötték december 8-án, pénteken este a kereskedelmi középiskola végzőseit. Útravaló, zene, tánc és könnyek.
2017-12-07Nílt nap a "Keriben"A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola nyílt napot tartott advent első hétvégéjén.
2017-12-04Kitárt ajtókkal vártakDecember 2-án, szombaton délelőtt a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája nyílt napot tartott.
2017-12-00A "Kerósok" ünnepi asztalaA Kereskedelmi középiskola tanulói által készített karácsonyi menü.
2017-11-28Gasztronómiai utazásA Kereskedelmi iskola idén ötödik alkalommal rendezte meg a 7-8. osztályosok műveltségi-ügyességi versenyét. A városból és a környékről érkezett 13 csapatot a gyakorlati képzőhelyen, a Centrum Tanétteremben látták vendégül. A vendéglátásról 9.-es cukrászok és szakácsok gondoskodtak.
2017-11-11Tömeget mozgatott meg. Tömeget mozgatott meg az első Szakképzés NapjaA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum hagyományteremtő szándékkal november 10-én, pénteken rendezte meg először a Dunaújvárosi Szakképzés Napját. A sikerből ítélve lesz ebből hagyomány.
2017-11-08Az egész várost várják. Az egész várost várják a szakképzés napjáraKözös sajtótájékoztatón jelentették be a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum iskolái, hogy megrendezik hagyományteremtő szándékkal a dunaújvárosi szakképzés napját.
2017-11-06Hungarikum csomagolásA nagy múltra visszatekintő siófoki Krúdy-versenyre látogattak el a kereskedelmi iskola tizedikes eladói, akik a 10 csapatból álló mezőnyben mutatták be azokat a csomagolási technikákat, amiket az elmúlt év során sajátítottak el.
2017-11-00Márton-napi libaságok a KeróbólErős István, a Dunaújvárosi SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola szakoktatója mutat be egy libából készült menüsort. Magyar András, az intézmény igazgatója mutatja be a jó szakács ismérveit.
2017-10-00Séfek séfei a KeróbólSzép sikereket értek el a Kereskedelmi iskola egykori tanulói: Mikus Edvárd a TV2 Séfek séfe című műsorában remekelt, míg Daulszky-Kovács Péter sikerrel vett részt a Magyar Bocuse d'Or Akadémia zsűrije által meghirdetett nemzetközi verseny hazai előválogatóján. Nyilatkozik Edvárd és Péter egykori osztályfőnöke, Istók-Csépányi Viktor és Farkasné Horváth Csilla.
2017-06-30Dagasztógép, sutők és új sokkolóNagy értékű, modern konyhatechnikai berendezések érkeztek a kereskedelmi iskola Centrum Tanéttermébe.
2017-06-01Lábtoll-labda: egyre jobb eredményekZánkán rendezték meg május 18-19-én a III-IV. korcsoport lábtoll-labda diákolimpia döntőjét. Az eseményen részt vettek a sportág dunaújvárosi képviselői is.
2017-06-00A félév diákjaiA 2016/17-es tanév második felének legsikeresebb tanulóinak bemutatása.
2017-05-18Menetelnek a rekord felallítása felé. Már "csak" kilenc nap van hátraMár túl van az első napon az újraélesztési rekordkísérlet, már átfordult a számláló, és már "csak" egyszámjegyű a hátralévő napok száma.
2017-05-11Történelem (képaláírás)Bakos Lehel a Kereskedelmi középiskolában bontotta fel a történelem érettségi feladatsorát. (teljes szöveg)
2017-05-05Végzős napokon. Hétfőtől már érettségin kell bizonyítaniuk a diákoknakSzázak búcsúztatták május 4-én délután a kereskedelmi középiskola végzőseit. Hétfőtől már érettségi.
2017-04-29Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2017-04-27Éjszak(m)ai műszakMásodik alkalommal rendezték meg országszerte a Szakmák Éjszakája elnevezésű rendezvényt. A Dunaújvárosi Szakképzési centrumhoz tartozó hét intézményben.
2017-04-24Szakmák éjszakája. A gumibottól a csokiszökőkútigA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum mind a hét tagintézménye igyekezett a legtöbbet bemutatni szakképzési kínálatából április 21-én, pénteken 18 órától 22 óráig.
2017-04-07A Szakma Sztár Fesztivál helyi döntőseiA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum négy tagintézményének 12 végzős tanulója is döntőbe jutott az ország legnagyobb szakmai versenyén. Nevek.
2017-04-05Ezüstöt nyert RolandMárcius végén Kiskunfélegyházán rendezték meg a tollaslabda diákolimpia országos döntőjét. Tizenkét dunaújvárosi is érdekelt volt a versenyben.
2017-04-04Megküzdenek a szakma OscarjáértÁprilis 3-án, hétfő délelőtt sajtónyilvános eseményen találkozott Csapó Gábor főigazgató a SZKT és az OSZTV döntőjébe bejutott diákokkal.
2017-03-31Tavasz Gasztrokalalnd. Kacsamáj és borjú a menűsorbanElső alkalommal rendezte meg Tavaszi Gasztrokaland elnevezésű gasztronómiai versenyét a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola.
2017-03-25Gasztokaland. Gasztrokalandra hívták őketHagyományteremtő gasztronómiai versenyt rendeztek március 24-én a Centrum Tanétteremben.
2017-03-21Eljutottak egészen a Szakma Sztár döntőigA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum iskolái közül többen is döntőbe jutottak. A Dunaferres fiúk mellett Bálint Brigitta (kép), a kereskedelmi iskola tanulója is bizonyított az elő- és középdöntők során.
2017-03-20Szakmájuk sztárjai lehetnek majd. Sikerek, kudarcokA Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjét "X. Szakma Sztár Fesztivál" elnevezéssel rendezik április 24-26-a között Budapesten. A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum iskoláiból már többen bejutottak a döntőbe. A Dunaferr iskolából Dani Gergő (hegesztő), Deák Arnold (hegesztő), Bordács Martin (ipari gépész), Szűcs Krisztián (ipari gépész) és Tompai Mátyás (ipari gépész) és Végh Attila (automatikai technikus) már döntőbe jutott, valamint Bálint Brigitta a kereskedelmi iskola végzős kereskedő tanulója is bebizonyította az elő- és középdöntők során, hogy ott a helye a legjobbak között.
2017-03-11Iskolai versenyek sikereiA Szakma Kiváló Tanulója Verseny fináléja felé menetelnek a Kereskedelmi iskola diákjai. Az országos megmérettetésre négy kereskedőtanuló a középdöntőbe jutott.
2017-03-10Megmutatták a tudásukat (kishír)A Dunaújvárosi Egyetem támogatásával második alkalommal rendezett angol nyelvi versenyt a Bánki Donát Gimnázium és Szakgimnázium. (nem teljes szöveg)
2017-03-08Feladatok angol nyelvenKözösen rendezett angol nyelvi vetélkedőt a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma, valamint a Dunaújvárosi Egyetem március 7-én délután.
2017-03-03Nyolcvankét millió forint. Bútorok és informatikai eszközökMintegy nyolcvankét millió forint értékű informatikai és tárgyi eszköz fejlesztésére nyílt lehetőség év elején a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum intézményeiben.
2017-02-08Ne váljunk áldozattá!Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete a szokott helyen: a kereskedelmi középiskola egyik termében rendezte februári összejövetelét - két fő témában.
2017-02-04Városüzemeltetés és szolgáltatásBeszélgetés Mádai Balázzsal, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatójával a cég jelenlegi munkáiról, az elmúlt időszak változásairól. A Partvédelmi Vállalat feladatai átkerültek a DVG Zrt-hez. A Juharos Étteremben modern, jól felszerelt konyhát alakított ki. Az eddig használt Fészek Tanéttermet a kereskedelmi iskola használja tanműhelyként.
2017-02-00Az iskolák kiválóságaiDunaújváros oktatási intézményeinek legsikeresebb tanulóinak bemutatása.
2016-12-19A tanulószerződésekrőlSzakmai fórumot és workshopot tartott a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara a tanári kar számára a Kereskedelmi és Vendéglátó iskolában a közelmúltban.
2016-12-10Az első szalagtűzőn. A szalagot viselni megtiszteltetésElsőként a város egyik legendás középfokú oktatási intézményénél, a Kereskedelmiben kaptak búcsúztató szalagot a végzős diákok december 9-én a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.
2016-12-09Egy pillantás a kulisszák mögé. Európai Szakképzési HétA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum és tagintézményei is csatlakoztak ahhoz az uniós kezdeményezéshez, mely során az iskolák színes programokkal mutathatták be különböző képzéseiket.
2016-12-05Szakmai nap a KeribenMinden diákjuk gyorsan el tud helyezkedni: ez volt a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola nyílt napjának egyik legvonzóbb mondata december 3-án, szombaton.
2016-11-25Vendégségben (kishír)Vendéglátással kapcsolatos játékos, ügyességi és műveltségi vetélkedőre várták az általános iskolák hetedik és nyolcadik osztályos tanulóit a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai és tanárai a Fészek Tanétteremben. (nem teljes szöveg)
2016-11-19Vendégül látták őket (képaláírás)A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és szakközépiskolája negyedik alkalommal látta vendégül a városi és városkörnyék iskolák 7-8, osztályos csapatait, hogy egy műveltségi-ügyességi vetélkedőn mérhessék össze tudásukat a Fészek Tanétteremben. Almás Nikolett, Kovács Johanna, Molnár Dominik és Kovács Balázs várják a kilencedikes cukrászok és szakácsok kínálatát. (teljes szöveg)
2016-11-16Véradás a kereskedelmibenEgész délutános véradást tartottak november 15-én a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája épületében.
2016-11-09A ludaskásától a ludas táligSzabó György dunaújvárosi séf, aki a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola tanulóit is oktatja.
2016-09-02A jó szakmáértA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola udvarán is összegyűltek szeptember elsején az ünneplőbe öltözött diákok, hogy a tanári karral közösen megnyissák a tanévet.
2016-08-26Érettségi és két szakma. Érettségi mellé két szakmaSzakközépiskolák helyett szakgimnáziumok lesznek ősztől, ahol a kilencedikesek már négy év alatt megszerzik az érettségit és szakmát is kapnak, így aki nem akar továbbtanulni, az is el tud helyezkedni a munkaerőpiacon. A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese, Péli András tájékoztatott a változásokról.
2016-08-00Dunaújvárosi Szakképzési CentrumA 2016. szeptember 1-jén, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum keretein belül induló képzések felsorolása.
2016-07-02Igazgatói kinevezések. Váltás a szakképzési centrum élénA fenntartó minisztérium meghozta döntését a helyi szakképzési intézmények vezetői posztjairól. Egy év után távozik a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum éléről Őszi Attila (kép). A Rudas Közgazdasági Szakközépiskolát Szemenyei István, Kereskeldelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolát Magyar András, a Lorrántffy Zsuzsanna Szakközépiskolát Pocsainé Varga Veronika, a Hild József Szakközépiskolát Kolics Gábor, Dunaferr Szakközépiskolát Csapó Gábor irányítja. Gyöngyössy Csaba pályázatát nem támogatták, így a Bánki Donát Szakközépiskolát Schön Beatrix irányítja az elkövetkező egy évben.
2016-06-17Az év tanáraAz országos tanulmányi levelezőversenyeket szervező Hebe.hu által meghirdetett Év tanára 2016. felhíváson a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola tanára, Deák Katalin is elismerésben részesült.
2016-06-00Dunaújvárosi SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolája és SzakiskolájaA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolája és Szakiskolájának bemutatása. A képzési kínálat, a közösségi élet és a külföldi kapcsolatok ismertetése.
2016-05-31Gyakorlati próbaMegkezdődtek a gyakorlati vizsgák a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskola tanulói számára a Fészek tanétteremben.
2016-05-05Érettség történelmileg tekintveA harmadik nap a történelemé volt az érettségi vizsgák sorozatában. Két rövid és egy hosszú kérdés!
2016-04-30Reményteli búcsúkBallagási életképek a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum középiskoláiból.
2016-04-29Nem is bolond (képaláírás)Bolondballagás a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában. (nem teljes szöveg)
2016-04-28Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2016-04-27Kiemelkedett a GárdonyiÁprilis 1-3. között megrendezett tollaslabda diákolimpia döntőjében a Danubius KSE szakosztályt tizenhét játékos képviselte. Részletes eredmények a cikkben.
2016-04-18Szakmák éjszakája: gazdag volt a kínálat167 szakma mutatkozott be a Szakmák éjszakáján a város hat szakképző intézményében.
2016-04-16A szakmák éjjelénA Dunaújváros összes szakképző intézménye különlegességekkel várta az érdeklődőket a szakmák éjjelén.
2016-04-13Pályaválasztási csemegékNagyon érdekes szakmai bemutatókban lehet részük a nyolcadikosoknak, szüleiknek, a versenyképes szakmát kereső fiatal felnőtteknek a Szakmák Éjszakáján.
2016-04-13Csináld meg!Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg! - e három jelmondattal csábítja az intézmény képzései iránt érdeklődő fiatalokat, diákokat a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola.
2016-03-21Másodszor diákfociztakA II. Városi Diákkupának adott otthont március 18-án a Dunaújváros Sportcsarnok. Részletes eredmények a cikkben. (Helyesbítés: Kovács Ádám a legjobb, Dunaújvárosi Hírlap, 2016.03.24., 9.o.)
2016-03-19Előítéletek helyettA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola érettségi előtt álló diákjaihoz érkezett Köves Slomó vezető rabbi. Beszámoló.
2016-03-18A történelemA Kereskedelmi iskola érettségi előtt álló diákjaihoz érkezett Köves Slomó vezető rabbi, aki az ifjúságvédelem, az antiszemitizmus, a mindennapi zsidóság témakörében tartott előadást az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség által szervezett előadássorozat keretében.
2016-03-18A rabbi látogatása (képaláírás)Köves Somló, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség alapítója, vezetője, az óbudai zsinagóga rabbija tartott előadást tegnap a magyarországi zsidóság történetéről és kultúrájáról a Kereskedelmi középiskolában (teljes szöveg)
2016-02-23Pecsét István javáraVolt középiskolája, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola folytatja a gyűjtést Pecsét István javára, amíg a kitűzött összeg össze nem gyűlik!
2016-02-23Tizenkilencen jutottak továbbAz országos szakmai versenyek - Szakma Kiváló Tanulója Verseny, Országos Szakmai Tanulmányi Verseny - elődöntőiből tizenkilenc Dunaújvárosban tanuló fiatal jutott a második fordulóba, amelyet majd a döntő követ.
2016-02-13Városunk alapítói (képaláírás)A Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete rendszeresen tart klubdélutánt a Kereskedelmi iskolában, ahova rendszerint előadókat időseket foglalkoztató témákban. Képünkön Tóth Jánosné és Ragó Imréné, az egyesület február 11-én megtartott rendezvényén készült (teljes szöveg)
2015-12-19Feltűzték a szalagotBeszámoló a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolások szalagavató ünnepségéről.
2015-12-14Az alapítók alapítóiBeszámoló a Dunaújváros Alapítóinak Egyesületének évzáró rendezvényéről.
2015-12-03Nyílt napok (képaláírás)A Széchenyi gimnázium, valamint a Kereskedelmi szakközép- és szakiskola nyílt napon mutatta be képzéseit az érdeklődőknek. (nem teljes szöveg)
2015-12-00Dunaújvárosi Szakképzési CentrumA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum bemutatása. Felhívás a nyolcadikos tanulók számára, a képzési kínálat ismertetése.
2015-11-27KépzésismertetőA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolája és Szakiskolája nyílt napra várja az indítandó képzései iránt érdeklődőket. Az iskola újraéleszti a hentes szakot.
2015-11-27Pályaválasztás előtt (kis hír)Műveltségi-ügyességi versenyen pillanthattak be a város és a kistérség nyolcadikos diákjai a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola kulisszái mögé. (nem teljes szöveg)
2015-08-29Szövetséges kerestetik"A legendás tanáróriások egyike – így jellemezték lapunk kollégái, pályatársai Apáti-Nagy Andrásnét, a Kereskedelmi középiskola meghatározó pedagógusát, aki több mint négy évtizedes kiemelkedő munkásságáért a közelmúltban vehette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét. A soros becsöngetés előtt beszélgettünk."
2015-08-28LovagkeresztA Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Apáti-Nagy Andrásné, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskola egyik alapítója.
2015-08-26Közelgő tanévkezdetA korábban rendelt tankönyvek döntő többsége már már megérkezett az oktatási intézményekhez.
2015-08-25Miniszteri díj az iskolánakAz Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, Balog Zoltán elismerő oklevéllel jutalmazta a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola közösségét kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréseként. Apáti-Nagy Andrásné, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola tanára a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át augusztus 20-a alkalmából.
2015-06-15DUNAÚJVÁROSI SZAKKÉPZÉSI CENTRUMAlapító okirat kelte: 2015.06.15. Rövid neve: Dunaújvárosi SZC, főigazgatója Őszi Attila. A szakképzési centrumhoz tartozó iskolák listája, neve.
2015-05-16Ádámok és ÉvákMájus 15-én mutatkozott be az Ádámok és Évák harmadik előadása, Weöres Sándor Holdbeli csónakos című darabját diákok állították színpadra a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Az előadás főrendezőjével az utolsó próbák egyikén beszélgettünk.
2015-04-30Ballagók napjaÁprilis 29-én búcsúztak el iskolájuktól a Kereskedelmi középiskola diákjai.
2015-04-29Vénd DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2015-03-24Kisbiológusok: eredménysorolóMárcius 21-én 23. alkalommal találkoztak és versengtek a város és a környék tehetséges kisbiológusai a Széchenyi István Gimnáziumban. Részletes eredmények a cikkben.
2015-03-02Kicsik-nagyok, fiúk-lányok futballoztakA dunaújvárosi diákönkormányzat február 27-én első alkalommal rendezte meg a városi diákolimpiai labdarúgó-tornát.
2014-12-13Felelősek lesznek tetteikértBeszámoló a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskola végzősei szalagavató ünnepségéről.
2014-11-24Mindent a Kereskedelmi iskolárólNovember 21-én nyílt napot rendeztek a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában.
2014-11-14Szakmai vetélkedő lehet majd belőleMásodszor rendeztek az általános iskolai hetedik-nyolcadik osztályosoknak szóló játékos, ügyességi, műveltségi vetélkedőt a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában november 13-án.
2014-11-00"A vendég mindenek felett"Portré Szabó Gyuláról, aki Dunaújvárosért Díjat kapott.
2014-10-20A diákpolgármesterOktóber 17-én megtartotta őszi első ülését a Városi Diákönkormányzat. Polgármester Vida Zoltán, alpolgármesterek: Csizmadia Alexandra, Fekete Sára.
2014-05-19Ádámok és ÉvákSzámos remek epizóddal és szereplőkkel újrázott a térségi középiskolák diákszínjátszó gálája a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Május 15-én második alkalommal rendezték meg Ádámok és Évák címmel az országos diákszínjátszó mozgalom dunaújvárosi programját. A díjazottak névsora a cikkben.
2014-05-08Átléptek a történelmenTörténelmi írásbeli érettségi a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában.
2014-04-30Esőverte búcsúA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában április 29-én rendezték meg a ballagási ünnepséget.
2014-04-28Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2014-03-28Diákkonferencia22. alkalommal rendezték meg a Kisbiológusok Találkozóját a Széchenyi István Gimnáziumban. Részletes eredmények a cikkben.
2014-03-22Lehet, irodalmár, de szakács akar lenni!Varga Krisztina Viktória, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola diákja a Gyulán megrendezett helyesírási versenyen 6. helyen végzett.
2014-03-12Már így is szép sikerTizenegyen a döntőben. Ismét szépen teljesítettek a városban tanuló diákok, négy iskolából kilenc szakmában jutottak az országos döntőbe.
2013-12-18Iskolák bemutatkozásaA Dózsa Mozicentrumban megkezdődött a dunaújvárosi középiskolák bemutatkozó programsorozata. December 17-én a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola mutatkozott be.
2013-12-05Nem titkolt cél: orientálásMűveltségi és ügyességi versenyt rendeztek a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában, az általános iskolások számára.
2013-11-25Képzési kóstolóPályaválasztási napot rendeztek november 23-án a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában.
2013-09-01Hankookosokkal megszépült szobák, szertárak és kerítésekA Hankook önkénteseinek közhasznú munkáiról.
2013-05-04Újabb korszakhatár jött elBallagási körkép a város középiskoláiban.
2013-05-02Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2013-03-20Németül, angolul - szépenA Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola idén is megrendezte az angol és a német nyelvi szépkiejtési versenyt általános és középiskolások számára. Részletes eredmények a cikkben.
2013-03-07Nyelvi versenyen remekeltekMárcius 5-én, a székesfehérvári Belvárosi I. István Középiskolában rendezték meg a „Szép Magyar Beszéd” országos verseny megyei fordulóját. Juhász Rebeka (kép), a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola diákja az első, Csomor Evelin a harmadik helyen végzett.
2013-02-07TanteremszínházDrámapedagógiai foglalkozást tartott a Szputnyik Hajózási Társaság február 6-án a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában. Beszámoló a rendhagyó óráról.
2013-02-06Szputnyik a tanterembenA Bodó Viktor vezette Szputnyik Hajózási Társaság drámapedagógiai foglalkozást tart február 6-án a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában.
2012-07-06Magyar Andrást jelölték ki (kishír)A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola igazgatói pályázata eredménytelen volt. A közgyűlés Magyar Andrást bízta meg az iskola vezetésével 2013. június 31-ig.
2012-06-06Harmincöt osztály leszA most befejeződött tanévben 40, 2012/2013-as tanévben már csak 35 középiskolai és gimnáziumi osztály indul Dunaújvárosban.
2012-05-03Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete, az érettségiző osztályok csoportképeivel.
2012-04-13Iskolaigazgatói kinevezésekrőlA Móra Ferenc Általános Iskola, EGYMI, Logopédiai Intézet és Nevelési Tanácsadó Intézet igazgatója: Alpekné Major Valéria. Az Arany János Általános Iskola igazgatója Garai Zsuzsanna. A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskola igazgatójának megbízására kiírt pályázat - Magyar András Tamás pályázó várhatóan megbízott igazgatóként folytathatja. A Rosti Pál Gimnázium és Szakképző Iskola igazgatója Gaálné Benedek Gyöngyi. A Dózsa György Általános Iskolát Tóth Györgyné, a Petőfi Sándor Általános Iskolát továbbra is Rideg István vezeti.
2012-03-12A Rudas nyerte a nőnapi tornátNőnapon már a tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a városi középiskolás lányok részére kiírt teremlabdarúgó Bánki Kupát.
2012-02-22Sikerszakmák a kereskedelmibenA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola 1990 óta működik önálló iskolaként városunkban.
2012-01-20Személyi változások előttHét dunaújvárosi oktatási intézmény lére keresnek igazgatót: Széchenyi István Gimnázium, Rosti Pál Gimnázium, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola, Arany János Általános Iskola, Móra Ferenc Általános Iskola Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Logopédiai Intézet és Nevelési Tanácsadó Intézet, Petőfi Sándor Általános Iskola.
2011-12-13Majdnem nyertek - sőt!A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola tanulói egy országos szakmai versenyen sikeresen szerepeltek. Szekeres Beatrix és Juhász Katalin (kép) pincér tanulók második helyen végeztek.
2011-10-05Nem egyszerű az átszervezésA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola önkormányzati fenntartásúvá vált 2011. augusztus 30-tól.
2011-09-24Jövedelemarányos díjakKözgyűlési döntések: szociális ellátások térítési díjairól, pályázatot írtak ki az Arany, a Dózsa, a Móra, a Petôfi, a Kereskedelmi, a Rosti és a Széchenyi igazgatói állására, módosították a város rendezési tervét, a költségvetést.
2011-09-09Így döntöttekA közgyűlés 72 millió 861 ezer forint főösszeggel jóváhagyta a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola idei költségvetési-tervét. Az iskolatej támogatás miatt módosítják a törzskönyvet.
2011-09-09Elkezdődött a suliMegkezdődött a tanév a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában is. Beszélgetés az igazgatóval, Magyar Andrással.
2011-09-06A Fészek ma is óv, véd..."A tanétterem étterme pillanatnyilag zárva tart, s majd csak az üzemeltetőváltással járó engedélyeztetési eljárások végeztével nyithat újra. Addig a diákok egymás közt okulnak."
2011-09-01Becsengettek az iskolákban"Feszes és szűkös költségvetési évvel számolnak a dunaújvárosi általános- és középiskolák vezetői." Az idei tanévben több mint kilencezer diák kezdte meg tanulmányait a város iskoláiban. Statisztikai adatok iskolánként.
2011-08-24Helyzetkép becsöngetés előttÁltalános és középiskolai körkép Dunaújvárosban az intézmények integrációja után.
2011-07-22Nincs veszélyben a szakképzés!Cserna Gábor polgármester szerint, nincs veszélyben a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola tanulóinak szakképzési szerződése.
2011-07-21Tanszerek, mint vagyonDér Zsuzsanna, a Jövő Oktatásért Alapítvány kuratóriumának elnöke nyílt levelében válaszolt kritikusainak.
2011-07-15Amit eddig hoztak, azt őszig elviszik?A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola szülői szervezet szerint az iskolát korábban működtető Jövő Oktatásáért Alapítvány minden vagyontárgyat amit a tíz év alatt beszerzett most elviszi.
2011-07-08Jogászt kap az igazgatóHivatali jogász segíti majd a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola igazgatójának - Magyar Andrásnak - munkáját.
2011-07-01Elismerések a Kereskedelmi KözépiskolánakMolnárné Dóczi Mária, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola igazgatója a Nemzeti Erőforrás Minisztérium elismerő oklevelet, Tóth Istvánné (kép) a minisztérium Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott.
2011-05-12ÁtalakításokrólA közgyűlés május 12-én dönt a város általános iskoláinak átszervezéséről. Több intézmény működésében új korszak kezdődik el 2011. szeptemberétől. 2011. augusztus elsejei hatállyal az Arany János Általános Iskola megszünteti a Kőrösi Csoma Sándor Egységet. A Szórád Márton Általános Iskolát végleg bezárják.
2011-04-29Néma, gyors döntésekBeszámoló a az április 28-i közgyűlésről. Tóth László alpolgármester halála miatt, több témakört, napirendi pontot is elnapoltak. Elfogadta a város 2010. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló rendeletet, népi ülnököket választottak, megszavazták a Vasvári Pál Általános Iskola nyertes pályázatának előfinanszírozását, elfogadták a kötvénycsomagról szóló szerződést. A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola vezetője Magyar András lett.
2011-04-28Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek, amelyben a végzős osztályok fotója látható.
2011-04-16Kérelmek egész sorát bírálta el a közgyűlésA közgyűlésen történt: új aljegyző: dr. Orbán Zsuzsanna, önkormányzati bérlakások - lakbéremelés, sportpálya eladása, Vidám Park, uszoda felújítása, támogatások elosztása, Kézilabda Akadémia.
2011-04-13Alapítványtól az önkormányzathozA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola szülői szervezete, valamint az intézmény pedagógusai által szervezett április 12-i fórumon eldőlt, hogy az iskola önkormányzati működtetésű, önálló középiskola lesz.
2011-04-12Hogyan lesz tovább, Keri?Nyílt fórumot rendeznek a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola jövőjéről. 2011 augusztusától az iskola nem alapítványú fenntartású lesz, hanem önkormányzati.
2011-01-27Pontvadászat - felvételi körképFelvételi körkép Dunaújváros középiskoláiban.
2010-12-17NapirendenKözgyűlési döntések: Dr. Radnai Éva átadja a praxist helyette 2011. február elsejétől dr. Tóth Viktória veszi át a 7-es háziorvosi körzetet; a nem önkormányzati fenntartású középiskolákat fenntartóknak fizetniük kell a kollégiumi ellátásért; szemétszállítási díj emelése 2,5 százalékkal.
2010-11-20Ünneplő iskolaHúsz éve, 1990 őszén megalakult az önálló Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola Dunaújvárosban. Beszélgetés Molnárné Dóczi Mária (kép) iskolavezetővel.
2010-10-28Mézédes bronzérem"Csiri Klaudia, a Fészek Tanétterem végzős tanulója harmadik helyezést ért el a Cukrászok Országos Ipartestülete által rendezett megmérettetésen." Interjú.
2010-10-07Sokan állhattak dobogóra"Remekeltek az országos diákolimpia 2009/2010-es szezonjában a dunaújvárosi fiatal sportolók. Folytatjuk a Városházán köszöntöttek névsorát."
2010-08-26Irány az iskolapad!Szakmunkásképzési lehetőségek Dunaújvárosban.
2010-05-04Diáksporttalálkozó, remek hangulatban"A Rudas Közgazdasági Szakközépiskola fennállásának 35. évfordulója alkalmából sporttalálkozót rendezett a Hild kollégium sportudvarán."
2010-04-13Halálos szúrás az iskola előttÁprilis 12-én halálra késeltek egy fiatal diákot a Táncsics Mihály utca és a Bercsényi utca kereszteződésében.
2009-05-14Kiváló tanulók...Az első tízben végzett a Szakma Kiváló Tanulója versenyen a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakiskola Fészek Tanéttermének három végzőse: Kertész-Farkas Regina, Bilinszki Anett, Nádasdi Katalin.
2009-03-01Újra búcsúznunk kell...Elhunyt Ráczné Joó Márta, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola volt igazgatónője.
2009-02-25Ráczné Joó Márta (1944-2009)Elhunyt Ráczné Joó Márta, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola volt igazgatónője.
2008-10-15Szerződésbontás a szerződés lejárta előtt három évvelA z önkormányzat viszavenné a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolát önkormányzati irányítás alá. Ezért a közgyűlés a 2011-ben lejáró tízéves megállapodást megszűntnek nyilvánítjotta.
2008-10-10Fészek - ezer fő sorsáról határoztakA Jövő Oktatásért Alapítvány és a Fészek Szakképző Kft. működteti a kereskedelmi iskolát, a tanboltjait és a tanéttermet az önkormányzattal kötött közoktatási megállapodás keretében. A közgyűlés felmondta ezt a megállapodást 2011. augusztustól.
2008-07-02Búcsú a tanévzárónA Kereskedelmi és Vendéglátóipari szakközépiskola tanárai Pedagógus Szolgálatért Emlékérmet kapott: Ádám Sándorné, Kovács Mária, Szabó Tiborné, Apátiné Meretei Judit.
2008-06-14Lakatos Norbert felszabadultBeszélgetés Lakatos Norberttel, aki a Szakma Kiváló Tanulója versenyen kilencedik helyen végzett.
2008-06-07Kitüntetési misztikumMolnárné Dóczi Mária (Kereskedelmi és Vendéglátóipari szakközépiskola) Teleki Blanka-díjat kapott. Beszélgetés a díjazottal.
2008-06-06Pedagógusnap: Teleki-díjasokTeleki Blanka-díjat kapott Molnárné Dóczi Mária és Kálnay Adél.
2008-05-02Máris bizonyított, pályája kezdeténA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában köszöntötték a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjének legeredményesebb (5. hely) dunaújvárosi versenyzőjét, Kirilla Anitát.
2007-12-22A Rosti-hét versenyeiRosti Pál éeléből rendezett vetélkedő eredménye: 1. Széchenyi gimnázium, 2. Dunaferr szaközépiskola, 3. Rosti Pál Gimnázium. A megyei természettudományi verseny eredményei. Általános iskolásoknál: 1. Szent István Iskola, Adny, 2. székesfehérvri iskola, 3. Széchenyi István Gimnázium. A középiskolásoknál: 1. Rosti Pál Gimnázium, 2. Kereskedelmi és Vendéglátóipari szakközépiskola, 3. Széchenyi István Gimnázium.
2007-04-03Németből kiválóRozsnyai Patrícia, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola diákja első helyezést ért el a városi német nyelvi szépkiejtési versenyen.
2007-03-17Törvényességi ellenőrzésTörvényességi ellenőrzést kezdeményeznének az alapítványi formában működtetett Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolával szemben.
2007-03-12A szakma legjobb tanulóiA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola diákjai országos versenyeken vettek részt. A Farsang Kupán (szakma kiváló tanulója címért) Zarándok Roland és Csizmadia Péter arany minősítést kapott; Juhász Adrienn a 4. helyen végzett.
2007-02-21Valentin-napi angol versenyKilencedik alkalommal rendezte meg a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola a Fészek Szakképző Kft-vel közösen a Valentin-napi játékos angol nyelvi versenyt. Helyezések: 1. Széchenyi István Gimnázium, 2. Hild József Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, 3. Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola csapata.
2007-01-20A legjobb "magyarosok"A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában magyar nyelvi versenyt rendeztek. 1. Czeglédi László (Szórád), 2. Szekeres Dénes (Nagykarácsony), 3. Lengyel Andrea (Gárdonyi).
2006-10-31Kereskedelmis diákok szakmai sikereDíjakkal tértek haza a siófoki országos kereskedelmi- és vendéglátóversenyről. Eredmények.
2006-09-30Polgármestert választottak - a diákokA diákok új polgármestere Vörös Krisztián, helyettesei Völcsei Alexandra és Fazekas Vivien.
2006-04-14Szakmai siker végzős tanulókéntBeszélgetés Csepi Edinával (Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskola), aki ötödik helyen végzett a Szakma Kiváló Tanulója versenyen.
2006-03-21Díjeső a KereskedelmibenOrszágos szintű gasztronómiaia verseny részvevői voltak nem először a Kereskedelmi és Vendéglátóiupari Szakközépiskola és Szakiskola tanulói. Idén a két arany és két ezüst díj mellett a vándorkupát is elhozta az iskola.
2006-03-07Gasztronómiából ők a legjobbakA Fészek Szakképző Kft. és a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakiskola diákjai szerepeltek a legeredményesebben a tatai országos gasztronómiai versenyen. Mürkl Melinda (pincér), Kósa Tímea (cukrász) aranyérmet, Csoknyai Zoltán (pincér), Pinke Regina (szakács) ezüstérmet nyert.
2006-02-14A Dunaferr nyerte a kupátA városi középiskolás fiúknak rendezett amatőr kézilabda kupát a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola csapata nyerte meg. Második lett a Kereskedelmi és Vendéglátóipari szakközépiskola, és harmadik a Bánki Donát Gimnázium csapata.
2006-01-17Szintfelmérés nyilvánosanA Kereskedelmi és Iparkamara nyilvános, szakmai szintfelmérő vizsgát szervezett a Fészek tanétteremben. A vizsgán a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola végzős diákjai vesznek részt.
2005-11-22A kereskedők ünnepeÜnnepi héttel készült a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola az önállóvá válásának 15. születésnapjára.
2005-11-15Kereskedelmi iskola, országos verseny, sikerEgy aranyérem, egy bronz és egy különdíj - ezzel a mérleggel dicsekedhet a Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskola az október végén, Siófokon megrendezett Országos Szakmai Versenyen.
2005-09-21Leendő eladók boltjaSzeptember 20-án ünnepélyes keretek között adták át a Fantázis Divat névre keresztelt oktató helyet. Az újképzési helyen a jövő ruházati kereskedői életszerű körülmények között sajátíthatják el a gyakorlati ismereteket.
2005-07-05Átépítések, átalakítások városszerteTörványmódosításhoz igazodva át kell szervezni Dunaújváros védőnői szolgálatát. A főiskola ezen a nyáron újíttatja és északi irányban kissé kibővíti a Lorántffy középiskola Kádár völgyben lévő sportpályáját. A megállapodás szerint ezért fele-fele arányban fogják használni.A Pentelei Molnár János alapítvány és az önkormányzat megállapodást köt a városrész kulturális értékeinek megőrzésére. A héttagú kuratórium elnöke dr. Radnai Éva. Az új országos szabályozás miatt a a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolát elválasztanák a gyakorlati oktatóhelyektől, így í Fészek Szakképző Kft. működteti a jövőben a tanéttermet és a tanboltot. A 2. számú óvoda épületében alakítana ki próbatermet és díszletraktárt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza.
2005-06-28Vajon felülkerekedik-e a józan ész?Ki fogja támogatni a kereskedelmi és vendéglátó szakiskola képzését? A gazdasági bizottság nem tárgyalta a kereskedelmi iskola ügyét.
2005-06-28Önkormányzati döntések nagyheteTárgyalt is meg nem is a gazdasági bizottság. Határozatképtelenség miatt nem születhetett állásfoglalás a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola új feltételek közötti működéséről.Beszámolt a bizottságnak a Dunaújvárosi Partvédelmi Vállalat múlt évi tevékenységéről. Nem foglalt állást a DTV Kht-re vonatkozó korábbi közgyűlési határozat hatályon kívül helyezéséről és a végelszámolás kezdő időpontjától. A kórház adósság-konszolidációs szerződésének azt a módosítását támogatta a gazdasági bizottság - miszerint a kezességvállalási szerződés lejárati ideje két évvel meghosszabbodik. Támogatta a bizottság, hogy a gyermeklétszám- és tanulócsoport csökkenés miatt szeptembertől megszünjön 20 álláshely a város általános iskoláiban.
2005-06-24Fészek - a jövő oktatásáértA kereskedelmi és vendéglátóipari iskolában a gyakorlati képzést a jövőben a nemrégen alapított Fészek Kft. végezné. A kft. alapítói: Jövő Oktatásért Alapítvány, Dér Zsuzsanna, Horváth Attila, Ráczné Joó Márta. A kérdésben a közgyűlés dönt.
2005-05-18Újabb tudorok születtek...A harmadik Fejér Megye Ifjú Tudora versenyen első helyen végeztt Támadó Tímea (Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola) "A titokzatos szépséghormon" című előadásával; második helyen végzett Simon Károly (Rosti Pál Gimnázium) a paintball versenyzésről szóló előadásával.
2005-05-10A Bánki nyert terembenA Bánki iskola és a városi sportiroda közösen rendezte meg a múlt héten a középiskolás fiú teremlabdarúgó-bajnokságot. Eredmény: 1. Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola, 2. Rudas László Közgazdasági Szakközépiskola, 3. Hild József Építőipari Szakközépiskola.
2005-05-10A csütörtöki közgyűlés döntéseiHivatali informatikai stratégia: a célok között szerepel az uniós ajánlásnak is megfelelő e-önkormányzat létrehozása. Második ütemben kiépítendő a Szolgáltató Önkormányzati Portál, amely a hivatali ügyintézésekhez nyújt előzetes tájékoztatást és letölthető ürlapokkal, nyomtatványokkal segíti a hivatalhoz fordulót. Harmadik lépcső az egyablakos online ügyintézés lehetősége lesz. Beszámolt a DVG Rt tavalyi munkájáról.
2005-02-28Új főiskola lesz Újvárosban?Negyedik éve működteti a Jövő Oktatásáért Alapítvány a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolát. Terveik szerint főiskolát is alapítanak Dunaújvárosban. A tervek szerint 2008-ban kezdődhetne az oktatás a vendéglátóipari főiskolán.
2005-02-23Arattak keriseinkA Kereskedelmi szakközépiskola tanulói részt vettek a Farsang Kupán. Eredmények: Pincér kategória: 2. Baksa Nikolett, Sebestyén Gergely. Cukrász kategóriában: 2. Horváth Kinga, Tóth Nikolett. Szakács kategóriában: 3. Balogh Gábor.
2004-12-20Környezetvédelemből vetélkedtekA Rosti Pál Gimnázium Magyarország Nemzeti Parkjai, valamint Dunaújváros természete-és környezetvédelme címmel városi vetélkedőt rendezett. Helyezések: általnos iskolák közül: 1. Gárdonyi iskola csapata, 2. Széchenyi gimnázium csapata, 3. Gárdonyi iskola csapata. Középiskolák közül: 1. Kereskedelmi iskola csapata, 2. Széchenyi gimnázium csapata, 3. Kereskedelmi iskola csapata.
2004-11-23Szintvizsgán mutatták meg tudásukat a Kereskedelmi és VendégSzintvizsgán mutatták meg tudásukat a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola végzős diákjai. Új kezdeményezés.
2004-11-11Kitűnően szerepeltek a kerisekOktóber végén a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola diákjai részt vettek Siófokon a Krúdy Gyula Emlékversenyen. (részletes eredmények a cikkben).
2004-10-22Az életmentő kisdiákA közgyűlésen történt: Elismerést és több ajándékot is kapott Steimetz Milán, aki augusztusban megmentette egy férfi életét a szabadstrandon. A Zöld Rendelő Társasház ügyében a vitatott kérdéseket sikerült tisztázni így rövid időn belül sor kerülhet az adás-vételi folyamat végére. A közgyűlésnek érvényes döntése van a József Attila iskolára vonatkozóan, hogy kollégiummá alakítják. A Barátság iskola eladása továbbra is cél. Döntöttek a Szalki-sziget hasznosítási programjával kapcsolatosan arról, hogy megállapodást kötnek a befektetésszervező és tanácsadó Danielle Kft-vel a hasznosításra. A testület támogatta, hogy a Hild szakközépiskola, a Rosti gimnázium és a Lorántffy szakközépiskola új szakokat indítson jövőre. A Kereskedelmi iskolát működtető Jövő Oktatásért Alapítvány a tanulólétszám-keret megemelését kérte,és 930-ról 1035 főre engedték növekedni a tanulók számát.
2004-09-28A Dunaferr privatizáció megkérdőjeleződhetTárgyalnak a város vasműs részvényeiről. A kistemető közterület. A TESCO elállt korábbi ajánlatától (emlékperk létesítés a kistemetőben, így a városnak más módon kell az adósságot felé törleszteni. Erre megkezdték a tárgyalásokat. A kistemető jogilag lezárt temető, és így közterület. A városüzemeltetési irod intézi a rendbentartását. A város tervezi a kistemető emlékparkká alakítását, mikor jut arra pénz. Térségi szakképző központ, melyben részt vesz az önkormányzat, a főiskola, s néhány iskola. Pályázat térfigyelésre, vidámparkra.
2004-06-10Három évtizede a gyerekekértBeszélgetés Apátiné Meretei Judittal (Kereskedelmi szakközépiskola pedagógusa), aki a Fejér Megyei Pedagógiai Szakmai és Szakszolgáltató Intézettől megkapta a Gróf Klebelsberg Kunó Emlékérmet.
2004-04-07Bizonyítvánnyal jutalmaztákA Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjében Hazai Csilla ruházati szakmában (Keresekedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola) a hetedi helyen végzett. Hazai Csilla az eredményéért szakmunkásbizonyítványt kapott.
2004-04-03Újabb kereskedelmis sikerekAz nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Reál Gasztronóm Kupán részt vettek a dunaújvárosi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola tanulói.
2004-03-02Eredményes kereskedelmisekA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola idén is részt vett a "Farsang Kupán", amelyet az Olimpia évének szellemében szerveztek meg Tatán. Az iskola két aranyérmet, két ezüstérmet és két bronzérmet nyert.
2004-02-16Angolból mérték össze tudásukatA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola idén is megtartotta a Valentin-napi angol nyelvi vetélkedőjét.
2004-01-09Kirívó szabálytalanságot nem találtak a KerinélA Kereskedelmi és Vendéglátóipari középiskolában vizsgálatot végeztek, a szakértői vélemény szerint kirívó hiányosságokat nem állapítottak meg az intézmény működtetésével kapcsolatban. A feltárt hiányosságok bepótlására pedig pótlási időt kapott az iskola.
2003-12-04Fenntartói jelenlét híján a kérdésözönt napoltákBeszámoló az oktatási bizottság üléséről.
2003-10-24Diózserbó, füstölt harcsás rétes rákkal - no és KrúdyA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola tanulói, október 16-án rendezett Krúdy gasztronómiai versenyen második helyezést értek el.
2003-09-20Törvényességi ellenőrzést tartanak a Keriben (is)...A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskolát törvényességi ellenőrzése alá vonta a megyei önkormányzat főjegyzője. Kiderül, hogy történt-e jogsértés az alapítványi iskolában a pedagógusok elbocsátásával kapcsolatban.
2003-09-16Jogilag helytálló, etikailag vitathatóTíz dolgozó távozott a nyár folyamán a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolából - ki így, ki úgy...
2003-09-09Végül is hány tanár ment el a "Keriből"?Az igazgató három elbocsátottra emlékezett.
2003-09-05Mostantól kevesebbet fizet a szülő a diákétkeztetésértA diákétkeztetésben üzemeltetőváltás történt. A Herdlicska Kft-t felváltotta a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola.
2002-09-27Különdíjas gulyások a keri diákjaitólSzeptemberben Szolnokon megrendezték az idei gulyásfesztivált, ahol részt vett a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakköyép és Szakiskola csapata is.
2002-09-13Jól főztek a kereskedelmi iskola tanulóiA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola három csapattal vett részt a szeptember 7-én megrendezett Szolnoki Gulyásfőző Fesztiválon. Az iskola diákjai a zsűri különdíját nyerték el.
2002-05-31A legodaadóbb pedagógusokKlebelsberg Kunó Emlékérmet kapott: Ádám Sándorné (Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközéisk. padagógusa) és Meggyes László (a baracsi Széchenyi Zsigmond Ált. Isk. pedagógusa).
2002-05-17Ókori kalandok a kertbenAz Intercisa Múzeumban megrendezték az Időtálló II. műveltségi és művelődéstörténeti vetélkedőt. A vetélkedő végeredménye: 1. Kereskedelmi iskola 2. Bánki és a Rudas iskola. Egyéniben: 1. György Olívia (Rosti), Török Bálint (Széchenyi), 2. Megyesi István (Bánki), 3. Haklik Szabolcs (Bánki).
2002-04-29Nyílt nap a kereskedelemA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola április 26-án először adott otthon a felnőttképzési fórumnak és nyílt napnak.
2002-04-02Mentességet kapott a vizsga alól, mert kiválóA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola tanulója, Aschenbrenner József a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen kimagasló teljesítményt nyújtott így mentesül a szakmunkásvizsga letélele alól.
2001-10-17Hatmillió forintot nyertek iskoláink drogprevencióraKözel hatmillió forintot nyertek dunaújvárosi iskolák egészségfejlesztési és drogmegelőzési tevékenységre. A programok szakmai megvelósítója az Egészségmegőrzési Központ.
2001-10-11Kerisek játékos avatása az iskolábanA kilencedikeseket avatják "Keris" diákokká okt. 11-én a KEVE-Teve Avató alkalmából.
2001-09-28Szlovák vendégekA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola a szlovák Sou Potravinarska nevű iskolát látja vendégül, egy hosszú távú együttmóködést szeretnének kialakítani.
2001-09-28Francia, osztrák és német után szlovák kapcsolatA pozsonyi Kereskedelmi és Élelmiszeripari Középiskola tanárai a dunaújvárosi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola vendégeként 2 napos látogatásra érkeztek.
2001-09-07Tanévnyitó után a város első alapítványi iskolájaKétéves előkészítő munka előzte meg azt az átalakulást, amely lehetővé tette, hogy a Jövő Oktatásáért Alapítvány működtetésében indíthatta az új tanévet új nevén a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép- és szakiskola.
2001-06-30Lesz kincstára az energiánakA közgyűlésen történt: a Civil Ház létrehozására vonaykozó indítványt elfogadták és támogatták 10 millió forinttal; a kereskedelmi iskola jelenlegi formában történő megszűnése is egyhangú döntés volt, az igazgatónő Ráczné Joó Márta; a Versbarátok Klubjának 100 ezer forintot szavaztak meg a"Vízmosta kövek" című CD és kazetta kiadásához.
2001-06-15Kereskedelmi iskola - alapítványkéntA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola fenntartói jogát megszavazta a közgyűlés az alapítványnak.
2001-04-13Tízéves a KeriA rendezvénysorozatról, mely 2 héten keresztül tart.
2001-02-07Két hétig áll a bál a KeribenA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola, éppen 10 éve vált ki a Rudas Szakközépiskolából. Két hetes (febr.12- ) jubileumi műsort rendeznek ebből az alkalomból. Az évforduló alkalmából az iskola évkönyvet is kiad.
2001-01-31Lerajzolták a látottakatA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola, a tavalyi látogatásuk viszonzásaként, a francia Region de Lorraine Academy Nancy-Metz diákjait és tanárait fogadták vendégül egy héten át.
2000-12-03A gall kakas a Fészekbe szállA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola dec. 7-én, azaz ma rendezi az immár hagyományosnak számító "Francia délután" elnevezésű programját.
2000-06-28Elismerték a kereskedelmitAz oktatási miniszter elismerő oklevelét kapta a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola.
2000-05-27Egy évet vár az alapítványA Jövő Oktatásáért Alapítvány visszavonja ajánlatát, és jövőre kívánja átvenni a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola fenntartói jogát.
2000-05-23Angol nyelven versengtekHárom fordulós angol nyelvi versenyt rendezett a Széchenyi gimnázium középiskolásoknak. A kilenc-tizedik évfolyamosok mezőnyében 1. lett Bocz Máté (Széchenyi), 2. Gyarmati Zoltán (Bánki) és Buza Krisztián (Széchenyi). A tizenegy - tizenkettedikeseknél 1. Virág Viktor (Kereskedelmi és Vendéglátó), 2. Juhász Péter (Rudas), 3. Keresztes Róbert (Bánki).
2000-05-13Kereskedelmi középiskola: most még kérdés, mehet-eA város aug. 1-jétől alapítványi formában kívánja működtetni a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskolát.A polgármester közlése szerint tulajdonátadásról szó sincs, csakis az alapítványi működtetésről.Az iskola dolgozói vegyes érzelmekkel fogadták a "váltás" hírét.
2000-03-14Dunaújvárosiak a Lorraini Európa-NapokonA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskolát Magyarországról egyedüliként meghívták az ápr. 1-8. között Franciaországban megrendezendő Lorraini Európa-Napokra.
1999-12-03Verssel, jelenettel, tánccal: Francia műsor - részben - franMár másodszor szervezett francia estet a kereskedelmi és vendéglátóipari iskola csütörtökön a Fészek Tanétteremben.
1999-10-30Középiskolák konferenciájaDunaújvárosban tartotta, idei 1. tanácskozását tegnap a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Középiskolák Országos Szövetsége.
1999-10-26Kolozsvári káposzta, lorenai lepényA francia diákok cserelátogatásáról.
1999-10-22A keri francia vendégei10 francia tanuló vendégeskedik az iskolában, akik hasonló képzésben vesznek részt otthon.
1999-10-05Magyar menüsor francia diákoknak: Kereskedelmi középiskola:Az ausztriai Deutschlandsberg iskola, majd a francia Boulay-Moselle képzőközpont küldöttsége érkezett az iskolába.
1999-09-03Jubileumi elismerésekAranydiplomát kapott Takács Julianna nyugdíjas pedagógus. Jubileumi elismerést kapott Ráczné Joó Márta(Keresk.), Horváth Dénes (Sándor Frigyes), Kondor László (Rudas).
1999-06-07Dicséret járt a döntő utánA fővárosi Talentum Oktatási Stúdió versenyén (ápr. vége) Molnár Attila történelemből dicséretet kapott.
1999-05-06Érettségi után, középfokon: Technikus- és szakképzés: szepteSzeptembertől 5 intézményben indul technikusképzés: Bánki, Dunaferr, Kereskedelmi, Lorántffy, Rudas.
1999-05-05Tornászokból akrobatákA diákolimpia sportakrobatika országos döntőjén az ált. iskolásoknál "B" kategóriában: 3. Pinke Viktória (Vasvári) "A" kategóriában: 1. Batha Viktória (Vasvári), 2. Rabi Andrea (Vasvári), 3. Jupján Katalin (Vasvári). Középiskolásoknál "B" kategóriában: 1. Balázsik Irén (Bánki), 2. Szilágyi Bernadett (Bánki), "A" kategóriában: 1. Egressy Orsolya (Kereskedelmi), 2. Prémusz Krisztina (Széchenyi), 3. Bodó Viktória (Rosti).
1999-03-23Tavaszi pezsgés - jeles napokkalA Hild iskola és a Keresk. és Vendéglátó isk. diáknapjairól.
1999-03-09Vendégül látták a francia vendég...A francia kisváros Boulay-Moselle szakiskola hét fős delegációja látogatott a múlt héten a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskolába.
1999-03-05"Kölcsönösen előnyös lesz"Boulay-Moselle Nevelési és Szakképzési Központjának vezetői jártak tegnap a Kereskedel-mi és Vendéglátó Középiskolában, hogy partnerintézményi kapcsolatot alakítsanak ki. Elsősorban diákcsre-programot terveznek.
1998-12-04A vendég: Saint NicolaA Kereskedelmi és Vendégl. Középiskola francia délutánjáról. Részt vettek Baracs és Perkáta franciaországi, és Iváncsa luxemburgi testvértelepülései, a városban franciát tanuló diákok.
1998-12-02Bronzérmes lett...Bronzérmes lett a "Mező Ferenc szellemi olimpia" megyei döntőjén a Keresk. és Vendégl. Középisk. csapata: Fogas Katalin, Mészáros Adrienn Vatai Olga.
1998-11-05Különdíj a kolbásznaprólA Békéscsabai Kolbászfesztiválon a vendéglátóipari középiskolásoknak versenyt rendeztek. A dújv-i Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola csapata különdíjat kapott.
1998-09-11"Ez egy ígéretes kapcsolat"Partnerintézményi delegáció érkezett Bad Kreuznachból a vendéglátó középiskolába.
1998-06-17"Él" a francia kapcsolat...Küldöttség utazik holnap Villejuifba: a Vasas Táncegyüttes, az őket kísérő Békés Banda, a múzeumot Pongrácz Zsuzsanna képviseli, s a Fészek Tanétterem 3 képviselője.
1998-03-27"C-vágányra" állt a kereskedelmi iskolaA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középisk. Sulinapjairól.
1998-02-21Dunaújvárosi gyerekek sikerei tanulmányi...Dunaújvárosi diákok sikerei tanulmányi versenyeken.
1998-02-13Verseny és süti Valentin előttAngol nyelvű vetélkedőt rendeztek a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskolában a város középiskolásainak.
1997-11-26Családias légkörbenA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola programjairól.
1997-10-28Nyílik a technikumi tanboltMa nyílik a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola új tanboltja a Technikumban.
1997-09-24Sport, kultúra, nyelvtanulás5 év jött létre a partnerintézményi kapcsolat a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középisk. és az osztrák Deutschlandsbergi Kereskedelmi Középiskola között. A kapcsolatról, az ünnepségről.
1997-06-21"Erőt és bizalmat kaptam..."Interjú Bende Lászlónéval aki tavasszal Gróf Klebersberg Kunó emlékérmet, a közelmúltban a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa kitüntetést vehette át.
1997-05-27Jó gazdasszonyok lettekAz országos gazdasszonyképző versenyen a Keresk.és Vendégl. Középisk. 2 tanulója ért el eredményt: 2. lett Mikulesz Andrea, 3. Boda Regina.
1997-03-25Vendéglátó(so)k KatalóniábanHazatértek a spanyolországi tanulmányútról a kereskedelmisek. Diákigazgató választásukról.
1997-03-13Magyar diákok tanulmányútja KatalóniábaSpanyolországba, Geronába indult tegnap a Keresk. és Vendéglátóipari Középisk. küldöttsége.
1997-03-11Klebelsberg-emlékérem hat pedagógusnakA Fejér Megyei Pedagógiai Szolgáltató Intézet által alapított Klebelsberg Kuno emlékérmet kapta Bende Lászzlóné.
1997-02-05Közös főzőcske A FészekbenGironából, az Escola d Hostaleria de Girona szakközépiskolából tanárok és diákok látogattak a keresk-i iskolába.
1997-02-03Diákokat fogadott a polgármesterA polg.mester fogadta Lieber Juditot és Vass Henriettát, akik az ausztriai testvérvárosban a Voest Alpine konyháján szakmai gyakorlaton vettek részt.
1996-12-19Üdvözlet a győzőknek (III.)A Hírlap városismereti vetélkedőjének 2 abszolút győztesének bemutatása: nagyvenyimi ált. isk.7.oszt., Keresk. és Vend. Középisk. 3.c.oszt.
1996-12-18Üdvözlet a győzőknek (II.)A városismereti vetélkedő 3. helyezettjének és egyik 2. helyezettjének bemutatása: Móricz Á.I.7.b.oszt., Keresk. és Vend. Középisk. 3.v.oszt.
1996-12-17Üdvözlet a győzőknek (I.)A vároismereti vetélkedő 2 második helyezettjének bemutatása: Keresk. és Vend. Középisk. 2.v. oszt., 2.f.oszt.
1996-11-02Szilágyi-, Arany ált.isk.,Keresk.és Vendégl.A 3 iskola bemutatkozása.
1996-10-03képaláírás: Fészek tanétteremÜnnepélyesen megnyitották tegnap a Fészek tanéttermet.
1996-09-21Tanbolt a TechnikumbanA Technikumban a Félpénzes Kisáruház helyén újélelmiszer- és vegyiárú bolt nyílik még az idén. A Keresk. és a Vendégl. Középisk. tanboltja lesz.
1996-09-17Különlegességek a tanétterem étlapjánJelenleg a próbaüzemelés zajlik a Fészek Tanétteremben. A szolgáltatásokról.
1996-07-27Amit elvár a szakmaNyitás előtti hetek, készülődés a Fészak Tanétteremben.
1996-06-12Majdnem kész az Otthon étteremTegnap megtörtént az Otthon étterem műszaki átadása. A júl. 1-i nyitás még bizonytalan.
1996-05-17Gazdaasszonyok versenyeA gazdaasszonyképző verseny országos döntőjén Juhász Ágota a Keresk. és Vendéglátóip. Középisk. tanulója 3. lett.
1996-05-09Rövidesen kész az Otthon étteremAz Otthon étterem átalakítása rövidesen befejeződik. Előre láthatóan jún. elejétől fogadhatja a vendégeket a város vendéglátó, egyúttal oktatási intézménye.
1996-04-24Diákolimpián remekeltekAz Országos Középiskolák Diákolimpia döntőin a Kereskedelmi és Vendéglátói és a Bánki indult. Szabó Gabriella, Szabó Ferenc és Balázsik Irén eredményesen szerepelt. Részletes eredményeik.
1996-03-29Egyhetes sulibuli a kereskedelmibenAz iskolahét ma zárul. Programjairól.
1996-03-21Három diák felszabadultA Szakma Kiváló Tanulója Országos Versenyen Priskin Petra 7., Simon Edit 9., Kelemen Bernadett 6. lett.
1995-12-27Zenés gimnasztikaMegyei verseny zenés, csoportos gimnasztikában a Dózsa isk-ban. Ált. isk.:1.Dózsa, középisk.: 1.Kereskedelmi és Vendéglátóip.
1995-12-20Ajándékokkal, műsorralDec. 21. Karácsonyi ünnepség a Kereskedelmi és Vend. Középiskolában. Megajándékozzák a rászoruló tanulókat.
1995-11-18Olasz berendezések érkeznekAz Otthon étterem átalakítási munkálatairól (oktatókabinetté).
1995-11-07Az oktatás biztosított, a pereskedés...A Dunaker a tanboltot eladta a Duna-Plusz kft-nek, holott az önk.-nak elővásárlási joga lett volna. Pereskedés indul. Időközben a Keresk. és Vendéglátóip. Középisk.-nak a Duna-Plusz Kft is biztosított helyet.
1995-09-21Osztrák testvérintézmény diákjai...A Keresk. és Vendéglátóipari Középiskola meghívására az ausztriai Deutschlandsberg keresk.-i középiskolájából érkezett csoport (csereprogram).
1995-09-05Elkészül az oktatókabinetTegnaptól szünetel a közétkeztetés az Otthon étteremben. Újraindítás nov.-ben. Szept. 4-én átvette a Dújv-i Kereskedelmi és Vendéglátó Középiskola. Az átalakításról.
1995-07-27Eredménytelen pályázat az Otthon átépítéséreÚjabb pályázatot írnak ki az Otthon étterem átépítésére - oktatókabinetté.
1995-06-22Az IDÖ elismeréseA Keresk. és Vendégl. Középisk. Iskolai Diákönkormányzata megalapította az Év Pedagógusa díjat. Ráczné Joó Márta ig. kapta ez évben.
1995-06-10"Sokat követelek tőlük..."Interjú Ráczné Joó Mártával, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari középisk. igazgatójával, aki az önk.-tól a Dújv. Érdemes Pedagógusa Díjat kapta.
1995-05-08Verseny, sikerA II. Országos Gazdasszonyképző Versenydöntőjén Varga Anita (a Keresk. és Vend.Középisk. tanulója) 2. lett.
1995-05-04Jól vállalkoznak a diákok?A Keresk. és Vendégl. Középisk. vállalkozói-versenyen elért eredményeiről: 4. hely, legeredményesebb vidéki csapat, reklám-különdíj.
1994-12-22Meglepetés diákoknakKarácsonyi ünnepség s ajándék a keresk.-i szak- középiskola hátrányos helyzetű tanulóinak.
1994-11-01Nyelvet tanultak, "világot" láttakVisszaérkeztek a "németes" diákok.
1994-10-07A videofelvétel bizonyított95. jún. 30-ig megfelelő helyet kell kialakítania Keresk. isk. oktatókabinetjének, különben elvesztik a Phare-támogatással nyert 24 milliót.A városgazd. biz. ígéretet tett a megoldásra.
1994-08-31Megfontolt, gyors döntést remélnekMég mindig megoldatlan a Keresk. Vend. Szakközép és Szakmunk. képző oktatói kabinetjének kérdése.
1994-06-29Döntés még seholA vendéglátó oktatókabinet 3 lehetséges helyéről.
1994-05-27Kabinet-kérdésNincs megfelelő oktatókabinetje a Kersek.-i és Vendéglátóip.-i Szakközépiskolának.
1994-05-25Vándorserleg az iskolánakA gazdaasszony-képzésben legeredményesebb iskolának kijáró vándorserleget a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskola nyerte el. Interjú.
1994-05-10Ápolás, gondozásVöröskeresztes megyei verseny középiskolásoknak: 2. Kereskedelmi és Vendéglátó Középisk.
1994-04-01FelszabadultakA Keresk. és Vendéglátóip. Középisk. 4 diákja jó eredményt ért el a Szakma Kiváló Tanulója versenyen. Eredmények.
1993-11-23Buli a sulibanA Sulibuliról.
1993-11-17SulibuliMa kezdődött a Sulibuli a keresk. középiskolában
1993-10-12Világbanki program2 napos konferencia a Keresk. és Vend. Középisk.-ban. Cél: a világbanki program keretében indított osztály tapasztalatainak megvitatása, tantervkészítés.
1993-05-18Bővül a kínálatA 93-as tanévtől a Rudas után a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola is részt vesz a világbanki programban, a vendéglátás és idegenforgalom szakmacsoportban.
1992-12-18Könyvtár, ajándékbaA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola könyvtáráról.
1992-12-15Elkészült a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola új könyvtára (kishír)Elkészült a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola új könyvtára.
1992-04-07A szakma kiválóiAz Országos Szakma Kiváló Tanulója versenyen vettek részt Gyöngyösön a dújv.-i Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola tanulói. Helyezések.
1992-01-31Integrált osztályokA dunaújvárosi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola újfajta képzést indít.
1991-07-06Új világ - új találmányInterjú Ráczné Joó Mártával, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola ig.-val a kisérleti gazdasszonyképzésről.Fényképpel.
1991-02-15Ki lesz gazdasszony?Továbbképzés háztartás-gazdaságtanból. A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola új képzési formájáról.
1990-10-05Háztartás-gazdaságtan szakDújv-ban a Kereskedelmi és Vendéglátó Középiskolában tanácskoztak azoknak a középfokúszakképző intézeteknek a vezetői, amelyek új kísérleti tanterv alapján: mezőgazdasági kisárútermelő és háztartás-gazdaságtan szakot indítottak.
1990-09-04Kiválló partnerekkel.Haladóbb szemlélet. Beszélgetés Ráczné Joó Mártával, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola igazgatójával.
1990-07-13Még van mit tisztázniSzeptembertől kereskedelmi és vendéglátó középiskola kezdi meg munkáját a Széchenyi Gimnázium mellett, a volt Mező Imre iskolában.
1990-06-05Iskolaátalakítás. Vendéglátóipari képzésA régi Mező Imre Általánso Iskolát a 26-os ÁÉV 7, 5 millió forintért kereskedelmi és vendéglátóipari oktatási intézménnyé alakítja át szeptemberig.
1990-01-12Döntés a középiskoláról. Új tagozatok, tantárgyakSzeptembertől a régi Mező Imre iskola épületében kezdi meg a tanévet városunk Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskolája és Szakmunkásképző Intézete. Bűvül a Rudas képzési profilja: külkereskedelmi ügyintéző, valamint pénzügyi osztály indul.
1987-02-28Élelmiszer-tanboltot nyit Dunaújvárosban a Dunaker VállalatA jövőben itt képzik a kereskedelmi szakmunkásképző iskola tanulóit.
1981-09-01"Tanműhely" és Ifi ételbárSzakács, cukrász és felszolgáló tanulók gyakorló tanműhelye a Dózsa Gy. út kertvárosi szakaszán. A műhelyfoglalkozások után Ifi ételbárként működik az Aranyhordó szomszédságában.
1980-12-23Vendéglátóipari üzem épül...Vendéglátóipari üzem épül a Békében. A tervekszerint a jövő év júliásától már itt tanulnak a vendéglátósok, délutánonként pedig vendégeket fogad az étterem.
1979-07-03A középiskolák átszervezéseMegszüntetik a Rudas László Közgazdasági Szakiskolát, a Gyors- és Gépíró Iskolát, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakiskolát, a Középiskolai Kollégiumot. Új középfokú intézményt hoznak helyettük létre.
1977-04-29Kazinczy-éremBuruncz Csilla, a Dunaújvárosi és Kereskedelmi Vendéglátóipari Szakmunkásképző Iskola tanulója a szép magyar beszéd Kazinczy-verseny országos döntőjében Kazinczy-érmet nyert.
1974-12-03Iskola az árnyékbanA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakmunkásképző iskola bemutatása.
Kereskedelmi és Vendéglátóipari KözépiskolaAz iskola honlapja.
Vidéki építészeti kalauzDunaferr Szakközépiskola, kórház, evangfélikus templom,kikötőépület, Csillagház, Dózsa Filmszínház, 1. sz. rendelőintézet, Dunai Vasmű, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola
Halálos szúrás az iskola előttÁprilis 12-én halálra késeltek egy fiatal diákot a Táncsics Mihály utca és a Bercsényi utca kereszteződésében.
Képek a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és SzakiskolárólVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.