Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

281 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2022-07-29Épül-szépül a 8-as választókörzet is; beszámoló a fejlesztésekről.Megújult járdaszakaszok, zárt kutyafuttató – folyamatosan fejlődik dr. Székely Károly dunaújvárosi önkormányzati képviselő körzete is. A lakossági igényeknek megfelelően a "kellemeset a hasznossal" elv érvényesült a beruházások során.
2022-04-29Több száz négyzetméteren történik járdafelújítás a 8-as körzetben.A megfelelő időjárás beköszöntével elkezdődtek Dunaújváros rendezettségét elősegítő munkálatok. Hamarosan elkezdik a Lajos király körút 19-21. hrsz előtti járda felújítását, a közelmúltban adták át a munkaterületet.
2020-12-04Több helyszínen fásítottak. Több helyszínen fásítottak a városbanDunaújvárosban a Dózsa II. városrészben a Margaréta Tagóvoda melletti területen, a Kertvárosban a Diófa utca sarkán, Óvárosban pedig a '48-as emlékműnél helyeztek el egy-egy facsemetét a DVG. Zrt. munkatársai. A zöldítés mellett a környék megszépítése és a közösségépítés is a meghatározott célok között szerepelt a kezdeményezésben.
2020-10-2210 tonna lom a kertvárosból2020. október 10-én Dunaújvárosban a Kertvárosban két helyen, összesen 10 tonna lom gyűlt össze
2020-10-09Több városrész is megtisztulhatottTengernyi elektromos és háztartási hulladéktól szabadulhattak meg a Béke II. városrész lakói 2020. október 3-án, hiszen a fém és elektromos hulladékgyűjtés akciója mellett a lomtalanítás konténerei is megtelhettek.
2020-07-10Faültetéstől a fogorvosi megelőzésigTöbb fajsúlyos kérdésről is egyeztetett a 8. körzet bejárásán Pintér Tamás polgármester és Székely Károly képviselő a napokban.
2020-06-30Az új üzemvezető - megérkezik Mr. Computer a hengerműbePárizsi diáklázadások, prágai tavasz, új gazdasági mechanizmus, a 44 órás munkahét bevezetése, mexikói olimpiai játékok – mozgalmas, meghatározó év volt 1968. Rendszeresen jelentkező várostörténeti Múltidéző lapszemlénk során e legendás esztendő néhány fontos pillanatát elevenítjük fel. Rendhagyó módon több tételben.
2020-06-26Kilencven fecske. Kilencven fecske találhat új otthonraFecske "lakótelepet" hoztak létre a DVG. Zrt. munkatársai a Baracsi úti arborétumban. A tervek szerint további két "telepet" alakítanak ki a jövőben, így összesen kilencven fecskecsalád találhat új otthont a környezetbarát közegben.
2019-10-18Új játszótér a kicsiknekTovább szépült a Kertváros, a Lorántffy iskola mellett építettek kis játszóteret. Megvalósulása a Magyar Mentőszolgálat Alapítványnak köszönhető.
2019-10-11Játszótér, lépcsősor, és kupakgyűjtő. Sztankovics László faültetést is szervez a lakókkal közösenEgy új játszóteret építettek a Hengerész utcában, szombaton pedig egy másikat is átadnak a Kertvárosban.
2019-09-18Új körzeti megbízottak dolgoznak két területenA Dunaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén a Kertváros, valamint a Vasúti városrészekben 2019. augusztus 1-i hatállyal változás történt a területen szolgálatot ellátó körzeti megbízottak személyét, valamint működési területeiket illetően.
2019-07-05Fejlesztésekről döntöttek. Rendkívüli közgyűlést tartottak a képviselőkNyolc további kertvárosi lakást biztosítanak a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány számára. Többletkiadások az uszodafelújításnál, augusztus 15-re módosult a beruházás határideje, s 40 millió forintot biztosítanak a többletkiadásokra. A kézilabdacsarnok felújítás alatti időszakra építeni kell egy mobil csarnokot, pályázatot indít az önkormányzat.
2019-04-12Segítség az újrakezdéshezNyolc elhagyott önkormányzati bérlakást újított fel a Kertvárosban a Magyar Mentőszolgálat Közalapítvány.
2019-04-12Kertvárosi sikertörténet a lakások felújításávalDunaújváros nyolc, használaton kívüli, Kalamár utcai lakást adott át a Magyar Mentőszolgálat Alapítványnak. Pribil Sándor, az alapítvány elnöke mutatta meg a még felújítás alatt álló lakásokat Cserna Gábor polgármesternek és Sztankovics László önkormányzati képviselőnek.
2019-04-00A Kertváros nem ChicagoKilenc, a Kertvárosban található, használaton kívüli lakást újított fel a Magyar Mentőszolgálat Közalapítvány, amelyeknek használatát olyan helyi otthon nélküliek kapják ideiglenes használatra, akik munkával rendelkeznek. Nyilatkozik Sztankovics László, a körzet képviselője; Cserna Gábor polgármester és Pribil Sándor, a Magyar Mentőszolgálat Közalapítvány elnöke.
2018-09-11Befejeződött a vezetékjavítás. Kijavították a csőtöréstBefejeződött a törött ivóvízvezeték javítása a Baracsi úton, már a munkaárok betemetése és a környék helyreállítása zajlik.
2018-08-00Sztankovics László: Fiatalos, lendületes városrészértA Béke városrész és a Kertváros önkormányzati képviselője, Sztankovics László számol be a körzetében végrehajtott fejlesztésekről és a jövő feladatairól.
2018-02-19Minket szolgálnak. A rendőri szakma csúcsát jelentiHatározottan jó benyomásokat szereztünk a város újonnan kinevezett rendőrségi körzeti megbízottjairól. Február 16-án a közgyűlés nyilvánossága előtt mutatkoztak be.
2018-02-01Körzeteink megbízottai. A rendőrkapitány körzeti megbízottakat nevezett kiNyolc új körzeti megbízott rendőrt mutattak be a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon január 31-én, szerdán kora délután.
2018-01-13Gasztroséta - a kertvárosi aranyhordóbaGasztrosétánk következő állomása az 1969 júliusában, a Kohász Étterem fióküzleteként megnyílt Aranyhordó kisvendéglő, mai nevén Aranyhordó Étterem és Pálinkaház.
2017-11-20Biztonságunk érdekében (képaláírás)Folyamatos városunkban a térfigyelő kamerarendszer bővítése. Ottjártunkkor a kertvárosi és a technikumi városrész közötti átjárónál dolgoztak a szakemberek. Az Akácfa utca 4. és 6. között elhelyezett térfigyelő kameráról Sztankovics László, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, ez is a közbiztonság erősítését szolgálja. Bízik abban, ezeknek az eszközöknek fontos szerepük lesz nemcsak az esetleges bűncselekmények felderítésében, hanem visszatartó erő is lesz egyben. (teljes szöveg)
2017-09-02Riasztókat szerelnek. Riasztók az ablakonJavában zajlik az a biztonsági program, amelyet még tavaly kezdett el a város önkormányzata, ablak- és ajtóriasztókat felszereltetve olyan földszinti lakásokban, amilyeneket előszeretettel törtek fel a bűnözők. A program a belvárosban kezdődött, most a Római városrészben, a Béke városrészben, az Óvárosban, a Kertvárosban folytatódik.
2017-06-30Hatezer riasztót szerelnek fel. Kertváros, Béke városrész, Óváros, új Vasmű útHárom millió forint önkormányzati támogatásból újabb hatezer darab ablakra szerelhető riasztót oszt ki a rendőrség és a polgárőrség ingyenesen.
2017-04-15A nap fotója - elszállítva (képaláírás)Illegális szemétlerakó helyről adtunk hírt az április 13-i Dunaújvárosi Hírlapban: A szelektív gyűjtő mellett hatalmas szemétkupacot fényképeztünk le, hűtőszekrénytől kezdve bútorokig, számítógépig, törmelékig. Április 13-án rend lett: két nagy konténerben vitték el az illegális szeméthalmot a DVG Zrt. munkatársai. (teljes szöveg)
2017-04-13Illegális szemétlerakó a szelektív gyűjtőnélHatalmas szeméthalmaz éktelenkedik a kertvárosi szelektív hulladékgyűjtő sziget mellett.
2017-03-17Hasznosítási terv készül az élményfürdőrőlKözgyűlés: Elkészítették az élményfürdő hasznosításáról szóló fejlesztési és üzemeltetési koncepciót. A Juharos étterem a DVG Zrt. tulajdonában van, a közelmúltban egy korszerű konyhát alakítottak ki, ahol ételkiszállításokat tudnak teljesíteni. A tervek szerint egy vendégteret alakítanak ki, ahol már helyben fogyasztásra is lehetőség lenne. Újabb riasztók, mintegy 3600 db beszerelésére kalkuláltak.
2016-08-11Jelentősebb útfelújításJelentősebb útfelújítás kezdődött napokkal ezelőtt az Erdősoron, illetve annak Diófa utcai kereszteződésében.
2015-10-30Téli munkálatokhozA Festők Boltja szaküzlet bemutatása.
2015-02-05Félméteres járda a lakásnálTársasházi gondok a Kertvárosban.
2014-12-17Költözik a parókiaA Kertvárosból a Pentele városrészbe, a Temető utca 1-be (a római katolikus plébánia helyére) költözik a görög katolikus parókia. A terveik szerint idővel templomot is építenek. Beszélgetés Kovács István parókussal.
2014-09-23Dunaújváros MJV Településfejlesztési KoncepciójaA közgyűlés 2014. június 19-én elfogadta Dunaújváros Megyei Jogú Város Településfejlesztési Koncepcióját. Tartalma: városrészi szintű helyzetelemzések, városrészek története, helyzete, lakossága, kor és képzettség szerinti megoszlása, iparterületek, zöldterületek, a Duna-parti részek jellemzése, története. Foglalkoztatottsági és szociális mutatók. 2001-es és 2011-es adatok. A város jövőképe, tervek, célok.
2014-09-23Dunaújváros MJV Integrált Településfejlesztési StratégiájaA közgyűlés 2014. szeptember 23-án elfogadta Dunaújváros Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiáját. A városrészek funkcionális elemzése, városrészi szintű célok bemutatása, akciótervek.
2014-02-14Az utakat és a járdákat is javítjákÚtjavítási munkálatokat végeznek a Kertvárosban. Sztankovics László tájékoztatója.
2012-09-25Árokásás utáni esetGázvezeték-korszerűsítés a Kertvárosban és a Béke városrészben.
2012-09-22Felújítják a parókiátFelújítják a Faktor Tanműhely végzős diákjai a "Gondviselés" Görög Katolikus Alapítvány parókiáját a Kertváros Kőris utcában.
2012-04-17Odafigyelnek a lakókraA városrészi körzeti megbízottak rendőrök munkájáról. Dunaújvárosban már hét városrésznek van saját rendőre. Kép Hegedűs Lászlóról.
2011-10-26Mindent a körzet lakóiértInterjú Sztankovics Lászlóval, a 8-as számú egyéni választókörzet képviselőjével. Mi történt az elmúlt három hónap alatt, milyen tervei vannak.
2011-07-06MegszólíthatóBeszélgetés Sztankovics Lászlóval, a 8-as választókerület új képviselőjével.
2011-06-29Kertvárosi rehabilitációA Kertváros szociális városrrehabilitációjának tervei már elkészültek, az év második felében várható a pályázati kiírás.
2011-06-22Újra helyzetben?Az év második felében születhet döntés az Integrált Városfejlesztési Stratégia megvalósításáról.
2011-06-17Sikeres takarításA Cigány Kisebbségi Önkormányzat, a Városgazdálkodók Alapítvány, és a Dunanett Kft. közreműködésével megvalósuló közmunka-programban takarítottak és lomtalanítottak a Kertvárosban és a Béke I. városrészben.
2011-05-07A civil erő2004-től kezdve a városüzemeltetési, környezetvédelmi és turisztikai bizottság külsős tagja, 2005 óta társasház-kezelő Sztankovics László.
2010-09-01A mi rendőrünkA kertvárosiak régi óhaja teljesült, ismét működik a körzeti megbízotti iroda. Körzeti megbízott Schelbauer István rendőr zászlós. Interjú.
2010-08-30130 állami lakást adnak át szeptemberben és októberbenAz L-épületek mögötti új házakban és a Kertvárosban 130 lakást adnak át.
2010-07-28A boldogság fokmérőjeAndics József Dunaújváros néhány pontján úgynevezett smile-táblácskákat (kép) állított fel.
2010-07-22Városi rehab': indul!Közel négymilliárd forintból újulhat meg a városközpont, az Irodaház és a Kertváros, ha Dunaújváros nyer a szociális városrehabilitációs pályázaton. Beszélgetés a tervekről és a lehetőségekről Gáspár Lászlóval, a projekt lebonyolító cég első emberével.
2010-06-16Hatékony közbiztonságA Dunaújváros és Térsége Közbiztonsági Rendezvénysorozat része volt a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság sajtótájékoztatója, amelyet június 15-én tartottak a kapitányság előadótermében.
2010-06-16Két új körzeti megbízottA Kertvárosban (Schelbauer István) és a Béke városrészben (Reinicz Gábor) két új körzeti megbízott ügyel a rendre, a közbiztonságra.
2009-11-28Félmilliárd városfejlesztésreA megyei jogú városok között 12 milliárd forintot osztanak fel egy pályázat keretében, Dunaújváros ebből ötszázmillió forintot szerezhet. A pénzből jutna a Kertváros, a Dózsa II, a Római városrész megújítására és a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium felújítására is.
2009-04-01Fél évszázada kezdték építeniKertváros.
2008-10-08Kertváros: határidőre megújult gázvezeték-
2008-09-03Gázvezeték? Cseréljük!Kertvárosi helyzetkép.
2008-07-02Fogadókészség? Az van!Beszámoló Tóth László (Kertváros, Béke I. városrész) képviselő fogadóórájáról.
2008-06-25Körzeti és fekvőrendőrKertváros.
2008-06-11Jellemző, de mégsem az...A Béke I. városrész, és a Kertváros bemutatása.
2008-06-11Elhanyagoltból élhetővéA Béke I. városrész és a Kertváros, azaz a 12-es választókörzet képviselője Tóth László.
2007-09-08Iskolából kollégiumRövid beszámoló a főiskola új kollégiumának építkezéséről (a volt József Attila Általános Iskola átépítéséről).
2007-06-11Városrészi mulatságok hétvégéjeBeszámoló a Római városrészben és a Kertvárosban megrendezett városrészi napokról.
2006-11-15Hatalmas gödrök, kupacokGázvezeték-rekonstrukció a Kertvárosban.
2006-11-13Szerencse, hogy nem lett nagy bajA Kertvárosban megsérült egy gázvezeték, a területet lezárták. Beszámoló.
2006-11-11Nem volt gáz(os)Egy gázvezeték meghibásodásodott a Baracsi út és a Nyárfa utca kereszteződésénél. A környéket lezárták a gázszolgáltatás is szünetelt.
2006-08-31Egy független kertvárosiHosszú János független képviselőjelöltként indul a választáson. A Kertváros problémáinak megoldását vállalja fel. Beszélgetés.
2006-06-26Nem kell mosó!A Csillagdombon és környékén lakók tiltakoznak az ellen, hogy autókozmetikai szalon épüljön lakóhelyükön. A beadványt eddig 98 lakó támogatta aláírásával.
2006-05-30Országos intézmény, új versenytársA kertvárosi óvoda helyén a múlt héten nyitotta meg kapuit a Pannon Oktatási Központ Általános és Szakképző Iskola kis ünnepség keretében.
2005-12-06Keresik a kirakóvásár helyétA gazdasági bizottsági ülésről. Vidámparkban vagy az M6-os mellett legyen a dunaújvárosi országos kirakodóvásár helyszíne? A mostani ideiglenes helyszín engedélye ugyanis lejárt. Támogatta a testület a köztemető beterjesztett középtávú tervét, a temetkezés és a temetők rendjéről szóló helyi rendelet módosítását, a jövő évtől alkalmazandó díjtételeket. A kormány negyedszerre kedvezően bírálta el az önkormányzat pályázatát, s jóváhagyott 425 millió forint összegű támogatást a kertvárosi volt általánios iskola középiskolai kollégiummá való átalakításához. Hosszabb fogászati ügyelet.
2005-10-15Garázs, kontra - garázsA Béke körúti garázsok eladásáról.
2005-08-23A kertvárosi óvoda helyén. Új iskola, felnőtteknekA Humán-Pszicho 2002. Oktatási és Szolgáltató Kht. működteti a Pannon Integrációs Általános és Szakképző Iskolát, mely megkapta az önkormányzattól 5 évre a Kőris utcai óvodaépület használati jogát. Hátrányos helyzetű emberek, fiatalok számára (nem elítélteknek!) akik nem tettek alapműveltségi vizsgát, illetve nincs piacképes szakmájuk, képesítésük.
2005-07-14Új bérlő, a támadások kereszttüzébenA Kőris utcai óvoda bérlőinek (Humán-Pszicho 2002. Kht.) elképzelései nem tetszenek a kertvárosiaknak, mert elterjedt, hogy börtönviseltek számára nyílik majd iskola. De az új iskolában felzárkoztató, felnőttoktatás folyik majd.
2005-07-07Ifjúsági klub lenne az ErdősoronA Dunaújváros Ifjúságáért Közalapítvány egy klubhelyiséget szeretne kialakítnai az Erdősor 37. szám alatti épület földszintján.
2005-04-26Kezdődik a kollégium-felújításDágul az iskolai étkezés szeptembertől.. Idén július közepén megkezdődika Dózsa György úti - középső - kollégiumi épület felújítása. Átszervezik az óvodai ágazatot. Megszűnik a 2-es óvoda, 14-es óvoda augusztus 15-dikével. Az üressé vált óvodaépületek közül az egyiket a Bartók használja próbateremnek, díszletraktárnak, a másiknak valószínüleg a Kereskedelmi és Iparkamara lesz a bérlője. A tervezt szerint megszűnik a kertvárosi Kőris utcai óvodai egység is, mely a Aprók Háza óvodai egységbe kerül.
2005-04-15Kőris utca: sarokpontA Kőris utcai óvoda bezárásával többen nem értenek egyet. Beszámoló az oktatási bizottság üléséről.
2004-07-13Köztisztaság - a köz hasznaKözhasznú munkások a Kertváros tisztaságáért. A megyei és a helyi munkaügyi központ vezetői tartottak bejárást - Hosszú János képviselő vezetésével - a Kertvárosban, ahol a közhasznú foglalkoztatás eredményeit nézték meg. A közhasznú munkások napi hét órányi munkáját a munkaügyi központ fizeti.
2003-12-18Kertvárosi árnyakA Kertváros helyzetéről.
2003-11-04Igazi kertváros is lehetne
2003-09-29Városrészek, ha összejönnekBeszámoló a Kertváros, Béke városrész és az Újtelep városrész közös városrészi napjáról. Kép.
2003-04-29Ha nyerünk, kollégium lesz a KertvárosbanA HÁZ PLUSSZ Kft. a napokban készült el a bezárt, kertvárosi József Attila Általános Iskola épületének kollégiummá alakítási tervével, amit leszállított az önkormányzatnak. Az oktatási miniszter címzett támogatásokra kiírt pályázaton kíván pénzt szerezni hozzá.
2003-01-27Csak baromfit tarthatnakDöntést hozott a közgyűlés. Újtelepen és a város más, régebben épült családi házas övezeteiben 3 év türelmi idő után csak kisállat, baromfi lesz tartható, sertés nem. Az új városnegyedekben tiltott minden haszonállat tartása, míg Óvárosban jóval kevésbé korlátozottak az állattartás feltételei.
2002-10-07Palackoztunk, palackozunkMost még csak ismerkedik a város a szelektív hulladékgyűjtéssel, de jövőre már lehet általánossá fog válni ez a hulladékgyűjtési forma. A Dunanett Kft. októberben minden hétvégén konténereket helyez el a Kertvárosban és a Béke városrészben.
2002-09-30Három városrész ünnepeltSzeptember 28-án Béke-Kertváros-Újtelep városrészi napot tartottak a Március 15. téren.
2001-11-27Pláza a Barátság iskola helyénA közgyűlés úgy döntött, hogy az Aranytű szakmunkásképző iskola veheti birtokba a kertvárosi bölcsőde épületét, míg a volt Barátság iskola ingatlanát eladja a Pláza csoportnak.
2001-10-16Születésnap a Kőris utcábanA Kőris utcai óvoda 35 éves. lett. A születésnapi rendezvénysorozatról.
2001-10-08Egy hétig tart a születésnap35 éves a kertvárosi Kőris utcai óvoda. A programokról.
2000-11-17Átláthatóbb lenne a város: A Kertvárosról készült digitálisBeszélgetés a Kertvárosról készített digitális térkép hasznosságáról és szükségességéről a Kertvárosért Egyesület egyik tagjával, Éberhardt Bélával.
2000-11-07Feltérképezték a kertvárost: Digitális rétegeken a városrész
2000-07-28Térkép már van, de nem digitális: Nyugdíjas erdőmérnök készíÉberhardt Béla a Kertvárosért Egyesülettel szövetkezve, a helyi földmérők segítségével a Kertváros digitális alaptérképét készíti 2 társával, Radó Dezső nyugalmazott kertészmérnökkel és Zabó Péter számítástechnikussal együtt.
2000-05-27Bezárás előtt - utolsó gyereknapUtoljára ünnepeltek a kertvárosi nyolcas számú bölcsőde gyermekei a gondozónőkkel. Az intézményracionalizálási program keretében aug. 1-én bezár a bölcsőde. Az épületet az önkormányzat a vagyonkezelő rt. révén hasznosítja.
2000-02-17Változó irányok a KertvárosbanElkészítették a Nyárfa utca és környéke forgalomtechnikai vizsgálatát.
1999-12-13Harminchatan belevágtak...Negyven éve annak, hogy az első épületek átadásával megszületett a Kertváros.
1999-07-23A tulajdonosok újítják majd felA Kertvárosban lévő egykori szociális otthonból fiatal házasok társasháza lesz.
1998-11-26Köszönik, igazán jól vannakNovember 3-án költöztek a lakók a kertvárosi, régi szociális otthonból a Dunasori Idősek Otthonába.
1998-03-05Július közepén új helyére költözhet...Július közepén új helyére költözhet a szociális otthon, a Dunasorra, a volt papírgyári munkásszálló helyén átalakított épületbe.
1998-01-20Körzeti iroda lesz a kútnálÚj körzeti megbízotti iroda kezdi meg működését az Aral kútnál. Jövő héttől fogadják a Kertváros és a Béke városrész polgárait.
1997-09-12Örökbefogadott fákA város 19 óvodája örökbe fogad egy-egy fát a városban. Nyitra Mihály fafaragó készítette kopjafákkal jelölik ezeket. 1. örökbefogadás tegnap volt a Kertvárosban.
1997-06-16A Kádár-völgy, a város szíveLakossági fórumot rendeztek a kertvárosiaknak és a techniumiaknak a Kádár-völgy környezeti állapotáról a Dunaújvárosi Környezetvédő Egyesület kezdeményezésére.
1996-11-20Egy hétig harmincévesekJövő héten ünnepli fennállásának 30. évfordulóját a kertvárosi Kőris utcai óvoda. Az ünnepségsorozatról.
1996-09-24Új egyesület a KertvárosértA közelmúltban alakult a Kertvárosért Egyesület:elsősorban a városrészben élőknek, élőkkel kíván programokat szervezni.
1996-01-13Talán majd nem kell szégyenkeznünkAz kertvárosi Akácfa utcai szociális otthon állapotáról, a szociális bizottság javaslatot terjeszt a közgyűlés elé az otthon rendezésére (dunasori papíripari szálló).
1995-10-17Ajándék egy kolostorbólA kórház 25 speciális ágyat, ágybetétet, a Jószolgálati Otthon s a kertvárosi szociális otthon kádliftet, a hajléktalanok szállása paplanokat, konyhai edényeket kapott a németországi Lork szociális otthonától.
1994-06-25Kinek is az érdeke?Fórum : Béke I-II. és a kertvárosi rendelők sorsa.Megoldásként felmerült, hogy a Béke II.-t kibővítik.
1994-01-05Pénzt adtunk visszaA Barátság városrészi szociális otthon (a volt BVM munkásszállója) továbbépítését elodázta a közgyűlés. Kép a kertvárosi szociális otthon épületéről.
1991-04-30Szállóból otthonA kormány pályázatot hirdetett a szociális férőhelyek bővítésének támogatására. Dunaújváros 15 milliót pályázott meg a szociális otthon helyzetének javítására. A BVM volt munkásszállóját alakítanák át szociális otthonná.
1989-10-17Az engedély már lejárt. Lehet egy kocsmával kevesebb?A dunaújvárosi Arany Hordó és a "Kishordó" helyzetéről. Az aranyhordó vendéglő iskola felőli végében negyedosztályú italmérőhelyet alakítottak ki, így jött létre a Kishordó. 1 fotó: az ABC melletti italozásról.
1989-02-10Aki sokat markol... Vita a népfront megújulásárólHétfőn délután a PIV iskolájában gyűlt össze a kertvárosi népfrontkörzet aktíva-csoportja. A HNF mozgalom megmaradása mellet voksoltak.
1988-07-26Szociális? Otthon?Nagyon komor kép a dunaújvárosi szociális otthonról. Akit "látogatóba" hoztak. Ki az úr a háznál? Heten két szobában. Az új nővér visszafordult.
1988-05-10Otthon a fiataloknak. Ház épül a kertvárosi garázsok helyénNégylakásos "fiatalok házát" épít a Dunaújvárosi Víz és Csatornaművek.
1988-03-29Két szobában tizenketten. Új szociális otthon kelleneA jelenlegi helyzet az öregek szociális otthonában.. Zsúfoltság.
1987-10-06Emelet az ikerházakraKertvárosiak kérték. A városrész lakosságát foglalkoztató gondokról.
1987-04-28Esés, saját névenTigrisék a Kertvárosban. Cross-motorosok a városban!
1986-07-18Függőfolyosós "örökség". Egyenlőre nincs ok az aggodalomra.A kertvárosi "Cs" lakások folyosóinak egyre romlik az állapota. Féykép
1984-11-27Esélyes utcákA kőburkolat-nélküli kertvárosi utcákról
1983-10-07A kertváros és a Béke városrész gondjai. Menütől a menetrendigVárosfejlesztési gondok
1982-10-19Lehet benne 1+4 félszobaNagyvenyimi mintaház a Kertvárosban. A Széna soron kerül felállításra. Az új lakóháztípus ismertetése.
1981-10-16Kiszélesítik a Dózsa György utat. Zsákutca lesz az Erdő sorNégysávossá bővítik. Kertvárosi változások.
1981-09-29Jelentős sikerek és bosszantó kis hibák. Egészsgünkről volt szóEgészségügyi aktivaülés volt a kórházi rendelőintézeti, bölcsődei, szociális otthoni és a KÖJÁL-os dolgozóknak.
1981-01-23Egy városrész gondjaA fejlődő Béke városrész és a Kertváros gondjairól tanácskoztak a népfrontosok.
1981-01-20Délután az iskolábanA kertvárosi József Attila Általános Iskolában folyó délutáni foglalkozásokról. A délutáni napközibe a gyermekek 60%-a jár. Kép: Iskolai citerazenekar próbál
1980-10-31Körzeti népfrontgyűlésekKertváros, Ságvári városrész, Óváros. Beszámoló a választó gyűlésekről.
1980-10-24Megújult a könyvtárÁtalakították a kertvárosi fiókkönyvtárat, amely a Kertváros és a Béke városrész olvasási igényeit hivatott ellátni.
1980-02-05Interpellációk nyomábanDrága szemétszállításról a Kertvárosban. Utcaelnevezésről.
1979-08-28Peremváros?Marad és mégis változik. A Kertváros és a Béke városrész helyzetéről és jövőjéről.
1979-08-07Új utak a Kertvárosban (kishír)A Kertváros peremén kerül sor az utak korszerűsítésére. (nem teljes szöveg)
1979-02-02Ülést tartott a városi tanácsElfogadták a városfejlesztési tervet. Összevonták a városban működő szociális intézményeket Egyesitett Szociális Intézmény néven. Módositották a tanács szervezeti szabályzatát, mert Kisapostag városkörnyékiközség lett.
1979-01-26Dunaújváros... túl a Kádár-völgyönA Kertvárosról. Térkép a városrészről.
1979-01-19PótszilveszterRiport a kertvárosi szeretetotthon lakóiról.
1978-10-13Kertvárosi szemlélődésA városrész jellemzése. Némi elhanyagoltság. Kilazult lépcsőfokok. Hulladékok az utcán. Többet várnak a lakók. Környezetvédelem.
1978-07-07Nem látványos dolog, de...A Munkásművelődési Központ népművelőinek és a központi könyvtár könyvtárosainak gondoskodása a szociális otthon lakóinak művelődési igényeiről. Az eddig végzett munka. A jövő tervei.
1978-03-10Útépítés a KertvárosbanA Hársfa és a Nyárfa, valamint a Szénasoron szilárd burkolatú utat építenek.
1978-02-24Az élők feladataA Családi Ünnepeket Szervező iroda feladata, különös tekintettel a szociális otthonban elhalt öregekre.
1978-02-10A szocialista gondoskodás jelene és jövője.Ülést tartott a városi tanács végrehajtóbizottsága. Szociális ellátás a városban és a járásban. A szociális otthon működése és gondjai. Mielőbb megoldandó és távlati feladatok
1978-02-07Tények és vélemények egy minden gyanú fölött álló szociális otthon ügyébenA Hazafias Népfront vizsgálatának visszhangja
1977-10-11Emléktábla-avatás (képaláírás)A Dunai Vasmű Központi karbantartó gyárrészleg új KISZ-szervezete Rudas László nevét vette fel. Részt vettek a kertvárosi Rudas László utcában Rudas László emléktáblájának leleplezésén, amely Friedrich Ferenc alkotása.
1977-04-2625 évvel ezelőtt épült fel városunkban az első bölcsődő (kishír)Az évforduló alkalmával a kertvárosi 8. számú, Makarenkó téri bölcsőde KISZ-alapszervezete kiállítást rendezett, amely 1952-től napjainkig bemutatja a városi bölcsődék történetét, fejlődését. A kiállítást, amely május 9-ig tart nyitva, hétfőn délután dr. Schabert Ferenc, városi főorvos nyitotta meg. (teljes szöveg)
1976-12-03Város városrészenként. I.A város nyolc területi(1.:Belső városrész és a hozzá csatlakozó Barátság városrész, a Duna sori terület és az L-épületek, 2.:Ságvári, 3:Római, 4.: Kertváros, 5:Óváros és Újtelep, 6.:Zöldövezet, 7.: Ipari területek, 8.: Külterületek) felosztása. A KSH 1975. évi kiadványának elemzése.
1976-11-19Erősödik a Vöröskereszt lakóhelyi tevékenységeA Vöröskereszt helyi vezetősége úgy döntött, hogy a Kertvárosban és a Barátság városrészben lakóhelyi szervezeteket alakít.
1976-10-29Pártmunkásokfóruma. Az elbeszélgetések tapasztalataiA tagkönyvcserével kapcsolatos elbeszélgetésekről. Nyilatkoznak a párttagok a papírgyár, a kertvárosi területi, a fehérneműgyár, az acélmű, az óragyár, stb. pártmunkásai.
1976-07-16Akihez ritkán jönnek látogatókA kertvárosi városrészben lévő szociális otthon bemutatása.
1975-08-02Közös pénzből uszoda. Együtt tervez a gyár és a tanácsA Munkásművelődési Központról, mely tavaly készült el. 1977 tavaszán készül el a fedett versenyuszoda. A közelmúltban adták át a szociális otthont.
1975-04-29Épült társadalmi összefogással (képaláírás)A szociális otthon, Munkásművelődési Központ, tornacsarnok, óvodák és bölcsődék a Castrumban, MHSZ fedett lőállású lőtere, sportrepülő-iskola Kisapostagon, alsóőrsi úttörőtábor, a Dunai szabad-strand öltözője, műjégpálya. (nem teljes szöveg)
1975-03-11Hozzászólás az északnyugati városrész rendezési tervéhezKertváros és a vasútállomás közötti rész rendezési terve
1975-02-28Tűnő világA tanács nyilvántartása szerint Dunaújváros területén még harminchat tanya van és 142-en élnek benne.
1975-02-15Fényesebb lesz a Kertváros (kishír)Az Erdősor nyugati végén "fénygombákat" helyeztek el. (nem teljes szöveg)
1975-02-04Tervtanács a Baracsi úti városrész részletes rendezési tervérőlTerület: az építők sporttelepe és a Dózsa György út közötti terület, valamint a Betonépítő Vállalat telephelye és környékének felhasználása.
1975-01-07Új házsor a Kertvárosban (képaláírás)A Beton-és Vasbetonipari Művek dunaújvárosi gyára dolgozói számára tizenhat lakás épült a Kertvárosban vállalati támogatással. A többszintes, kényelmes, jól felszerelt lakásokba megkezdték a beköltözést. (teljes szöveg)
1974-12-31Épült 1974-ben I.Képek az újonnan átadott épületekről.
1974-11-29Ma munkahely-maholnap iskola (képaláírás)A 26-os Állami Építőipari Vállalat 3-as számú főépítészvezetőségének munkásai a kertvárosi völgyben építik-szerelik a leendő papíripari iskola háromszintes épületét. Jelenleg univázszerkezetből MB-80-as toronydaruval a diákotthon épületrész munkálatait végzik, és a tervek szerint ez az épületrész még ebben az évben tető alá kerül. (teljes szöveg)
1974-11-22A Szociális Otthon működése a tanács vb napirendjén1971-ben hozták létre a városi szociális otthont a Kertvárosban (Akácfa u. 2.) 30 ember, 1975-ben már 140 ember számára lesz hely.
1974-08-30Hat "Cs" lakóházban mégis lesz gázfűtésEzekben a háztömbökben a lakóknak nem kell megvenniük a téli tüzelőt.
1973-11-16Folytatódik a Kertváros gázvezetékhálózatának az építéseBeszélgetés Béri imrévl, a Déldunántúli Gázgyártó és Szolgáltató Vállalat műszaki ellenőrével.
1973-09-18Ünnepélyes keretek közt átadták...... a castrumi és kertvárosi óvodákat.
1973-06-19Kertváros új utcája (képaláírás)A Kertvárosban épül a kétemeletes, 16 lakásos panelépület. (nem teljes szöveg)
1973-05-04Lakberendezési osztály nyílik a kertvárosi ABC-benA Dunaújvárosi Munkásszövetkezet kezdeményezéséről.
1973-04-17Gumi - minden mennyiségbenGumiáru szaküzletet rendezett be a kertvárosi ABC-áruház raktárában a dunaújvárosi munkásszövetkezet.
1973-04-13Kinevezték a szociális otthon vezetőjét (kishír)A kertvárosi szociális otthon vezetője: Zsigó Józsefné.
1972-12-221972-ben elkészült-átadtákKépriport az évben átadásra került létesítményekről.
1972-12-16Társadalmi összefogással négy-ötszörösére bővítik a dunaújvárosi...Bővítik az Akácfa utcai szociális otthont.
1972-12-01Iskola-otthonok a KertvárosbanIskola-otthonos tanítási forma a József Attila Általános Iskolában.
1972-11-28Tíz napja nyílt, máris népszerű (képaláírás)A kertvárosi fiókkönyvtár rövid bemutatása.
1972-11-17Négyezer kötetes klubkönyvtárat avattak...Csütörtökön volt az avatás. Kialakítását a Beton- és Vasbetonipari Művek szocialista brigádjai segítették társadalmi munkában.
1972-11-17Megnyílt a kertvárosi fiókkönyvtárRövid beszámoló az átadásról.
1972-11-14Kertvárosi változásokEgy fiókkönyvtár megnyitása elé. 1972. november 16-án nyílik. Az egykori Maradékbolt helyiségében.
1972-10-24Társasház épül a Kertvárosban (képaláírás)Két társasház is épül a Kertvárosban, a Nyírfa utcában. A tervek szerint jövőre készülnek el. (nem teljes szöveg)
1972-09-19Fiatalok az öregekértBővítik az ideiglenes szociális otthont. A tanács tervei szerint öregek házát alakítanának ki a Siklós út 1-ben.
1972-09-05Tovább bővítik a szociális otthontA Kertvárosban, az Akácfa utca 2-ben.
1972-07-25A Kertvárosban megszüntett maradékbolt helyén...(kishír)Klubkönyvtár nyílik. (nem teljes szöveg)
1972-03-17Akadozik a szemétszállításKertvárosi gondok.
1972-03-07Új fények Dunaújvárosban (kishír)1972-ben négy millió forintnyi beruházással fejlesztik a város energiaellátását és a közvilágítást is.
1971-11-02A szociális otthon első napjaiA kertvárosi szociális otthon létrejöttének körülményei. 27 lakója élete.
1971-10-26Sokak emberségeA kertvárosi szociális otthonról. 1970 novemberében a városi tanács ülésén döntés született arról, hogy a kertvárosi Akácfa utca 2-ben ötven személyes ideiglenes szociális otthont kell létrehozni.
1971-10-26Garázs-város (képaláírás, kishír)A vasmű tűzálló anyaggyári kapujánál hét épületcsoportban 45 garázs és autójavító-fényező műhely épül. Nagyobb méretű építkezés folyik a Kenyérgyár úton, a Jéggyárnál. Itt 156 garázs kerül fedél alá, a Kertvárosban, a Széna-soron pedig hat garázs épül.
1971-10-15Új szociális otthon (kishír)A vasmű és az Országos Szakipari Vállalat 13 szocialista brigádja társadalmi munkában vállalta, hogy az egyik kertvárosi lakóház első emeletét szociális otthonná alakítja. Az otthon elkészült. Harminc egyedülálló öreg már be is költözött. Ünnepélyes átadás: 1971. október 18-án, hétfőn, délután 14 órakor lesz. (teljes szöveg)
1971-10-01Épül a gázvezetékGyors ütemben folyik a kertvárosi földgázvezeték építése. Az építkezés jelenlegi állásáról.
1971-08-17Elárulja, hol vette?Olcsó áruk boltja a Kertvárosban. Interjú Dóra Árpádné boltvezetővel.
1971-07-27Még az idén 125 lakás kap gázt a KervárosbanEgyenlőre úgy tűnik, társadalmi munka nélkül megoldható a gázfektetés.
1971-06-22Épül a gáz-gerincvezetéka Kertvárosban.
1971-04-30Bővítik a kertvárost125 egyszobás, 146 kétszobás, 227 háromszobás lakás épül a Kertvárosban.
1971-01-08Hároméves földgázprogram (kishír)Folytatódik a földgázprogram. (nem teljes szöveg)
1970-12-08Gyalogjárda az Újállomásig (képaláírás, kishír)A Hídépítő Vállalat dolgozói az elmúlt héten kezdték el egy gyalogjáró építését az Újállomás felé vezető út kertvárosi oldalán. Az új járda 1971. első felére készül el. (teljes szöveg)
1970-10-13Ma reggel nyolckor nyit a kertvárosi posta (kishír)Kész az új postahivatal. (nem teljes szöveg)
1970-05-01Postahívatal nyílik a Kertvárosban (kishír)Ez lesz a hatodik számú dunaújvárosi postahivatal. Az idén továbbfejlődik a városi távbeszélő-hálózat is. 1970-ben 400 vonalas bővítésére kerül sor. A IV. ötéves terv első három évében pedig további 2000 telefonállomást szerelnek fel Dunaújvárosban. (teljes szöveg)
1969-12-30Épült 1969-benA Kallós Dezső utcában az Ö-épületek. Kertvárosi szolgáltatóközpont, castrumi ABC. Dózsa György úti ABC, új középiskola. (nem teljes szöveg)
1969-12-30Épült 1969-benA Dózsa György úti toronyházak mögötti kilencven férőhelyes bölcsőde, és a kertvárosi bölcsőde. Bútorraktár. A Ingatlankezelő Vállalat újállomási garázsa. (nem teljes szöveg)
1969-12-19Fórum a Kertvárosban 2.Lesz-e játszótér a Kertvárosban? Miért ilyen a világítás? Lehetséges-e a Kertvárosban disznót hizlalni?
1969-12-16Fórum a Kertvárosban 1.A városrésszel kapcsolatos lakossági kérdések. Miét ott épül, mikor épül a szociális otthon?
1969-12-16Konty a divatCsúcsforgalomra számít a Vegyesipari Vállalat kertvárosi fodrászata.
1969-12-12Kertvárosi örömökA kertvárosi új szolgáltatóközpont megváltoztatja az ott élők életét.
1969-12-05Szombaton nyitják meg a kertvárosi ABC áruházat (kishír)Az áruház félmillió forint értékű áruval nyit.
1969-12-02Megnyílt a kertvárosi orvosi rendelő (kishír)1969. december elsején.
1969-11-25Átadták Dunaújváros nyolcadik bölcsődéjétA kertvárosi bölcsőde.
1969-11-18Négy új létesítmény Kertvárosban (kishír)Az új kertvárosi szolgáltató-és üzletházról.
1969-11-14Átadás előtt a kertvárosi üzletházMár a berendezéseknél tartanak a Kertváros központjában épült üzlet-és szolgáltatóház gazdái.
1969-11-12Négy új létesítmény KertvárosbanSzolgáltató- és üzletház, orvosi rendelő, bölcsőde.
1969-11-04PeremvárosLeírás, kép a Kertvárosról.
1969-10-28Elkészült a lépcsőA kertvárosi völgyben. A lépcső 132 méter hosszú, és 11 méter magas. A lépcső mellé egy-egy méter széles parksávot telepítenek.
1969-09-23Hol tartunk?A város fejlesztésének harmadik ötéves tervéről.
1969-07-29Szeptember 30-án átadják a kertvárosi szolgáltató házatABC áruház, körzeti orvosi rendelő, patyolatfiók, cipészrészleg, fodrászüzlet.
1969-07-18Bölcsőde, óvodaVárosrészek, leendő óvodáik, bölcsődéink.
1969-07-15Ízléses, hangulatos vendéglővel gazdagodott a KertvárosBeruházási költség: 2 millió 200 ezer forint, és 300 ezer forintba került a belső berendezés.
1969-06-13Épül az átjáró (kishír)A Ságvári városrész és a Kertváros közötti területen, a völgyön keresztül. A tervek szerint 1969. 09.30-ra készül el.
1969-05-30A jó bornak is kell a cégérAz épülő Aranyhordó borpincéje iránt már most nagy az érdeklődés, hiszen ilyen, pince jellegű borozó eddig még nem volt a városban.
1969-05-23Krúdynak tetszeneAz Aranyhordó feltételezett jövőjéről. Az étterem kinézete.
1969-05-16Kertvárosi jelentésBefejezéséhez közelednek a beruházások: az Aranyhordó Kisvendéglő május végére elkészül, az ABC-áruház és a bölcsőde befejezési határidejét is előbbre hozták.
1969-05-06A város pereménA kertvárosi iskola József Attila nevét vette fel.
1969-04-15Megvalósul a Kertváros útépítési programja (kishír)Kép a városrészről.
1969-04-09Jól halad az építkezésA tervek szerint két hónap múlva elkészül az Aranyhordó kisvendéglő.
1969-03-14Városfejlesztés, 1969Közlekedés - szolgáltatás - helyiipar. Épül az AKÖV telephely. Városrészi igények kielégítése a cél. Új műhely, telep és garázs.
1969-03-04Tető alatt van a kertvárosi üzletház (kishír)A bolt, SZTK-rendelő és szolgáltató egység befejezésének határideje: 1969 augusztus vége.
1969-02-11Tervszerűen épülnek a középületek és az utakA Kertvárosból jelentjük. Ebben az évben elkészül az Aranyhordó, az ABC áruház, készülnek új utak, nyolc tantermes iskola és bölcsőde.
1969-01-24Városfejlesztés 1969A harmadik ötéves tervidőszakban vagyunk. Lakásépítés, üzlet, iskola.
1969-01-24Régi kívánságuk teljesül a kertvárosi lakóknakMég az idén átadják az új ABC áruházat.
1968-12-30Épült 1968-banA kertvárosi általános iskola, a Barátság úti orvosi rendelő és posta, a vasmű út végén felépült a szövetkezeti sörkert.
1968-12-30Három bölcsődeA jövő évi országos költségvetés alapján városunkban három bölcsőde felépítését tervezik: a 26-os Vállalat a Kertvárosban 60, a Ságvári városrészben 40, a Dózsa Gy. úti lakótömben 60 gyermek részére.
1968-11-22Panasz a KertvárosbólA kertvárosi utak helyzetéről.
1968-10-28Bemutatjuk a kertvárosi általános iskolátKellemes környezetben a gyönyörő, modern új iskola.
1968-10-25Az új kertvárosi iskolaKép az elkészült iskoláról
1968-09-27Bemutatjuk a kertvárosi általános iskolátA nyolctantermes iskola helyi tervezője Baranyai Ferenc.
1968-09-10Bölcsőde, üzletház, étteremKertváros: az óvoda mellett épül egy 40 személyes bölcsőde. A Makarenko téren egy két részből álló ABC, melynek A szárnyába egy önkiszolgáló üzletet, B szárnyába orvosi rendelőt, fodrászatot, cipészetet, patyolat átvevő helyet terveznek. A Dózsa György út és az Erdősor között épül fel az "Aranyhordó" étterem.
1968-09-03Jó tanulást!Tanévnyitó az iskolákban. Iskolaavatás: kertvárosi általános iskola.
1968-08-27Épülő iskolákKépriport az épülő kertvárosi iskoláról, és a ságvári városrészben épülő új szakközépiskoláról.
1968-08-23Új tanév előttAz iskolák mennyi új tanulónak nyújtanak otthont, milyen lehetőséget kínálnak, milyen feltételeket szabnak?
1968-07-16Kertváros3200 lakossal számolnak a Kertvárosban. Jelenleg 614 lakás van és 2150 lakos. Önálló bölcsődére, óvodára, iskolára, üzletekre vágynak.
1968-07-05A nagy melegben is jól halad a munka az építkezésekenAugusztusban 120 lakás beköltözhető. Őszre kész a kertvárosi iskola. Sok a baleset.
1968-05-24Épülnek az iskolákKépriport az épülő kertvárosi nyolctantermes általános iskoláról, és a Ságvári városrészi szakközépiskoláról.
1968-05-17Az új tanévre elkészül a kertvárosi iskolaA kertvárosi háromszárnyas iskola építése a vége felé közeledik.
1968-03-12Városfejlesztés, 1968Művelődésügy - egészségügy.
1968-03-12A Kertvárost a Ságvári városrésztől elválasztó völgyben többféle építkezés folyik (kishír)Az építkezések összefoglalása.
1968-01-26Szeptemberre elkészülA Barátság városrészi orvosi rendelő, és a kertvárosi nyolctantermes iskola. (Képek)
1967-12-01Kertvárosi üzletközpontA kertvárosi üzletközpont makettje.
1967-11-28Növekszik a kertváros (kishír)Jelenleg 104, 7 négyzetméter, 614 lakás van. 2100 fő él ott.
1967-11-17Kertvárosi 8+1Megkezdték a kertvárosi általános iskola építését.
1967-10-13Épül a kertvárosi iskolaA nyolc-tantermes iskola építése jelenleg az alapozásnál tart.
1967-01-06Uj postahivatal DunaújvárosbanA Ságvári városrész és a Kertváros lakói részére a decemberben átadott új üzletház épületében most postahivatal nyílt.
1966-12-23Az 1967. esztendő új létesítmányeiKét új iskola:szakközépiskola a Ságvári II. városrészben, a Bercsényi és a Szórád Márton utak sarkán. Általános iskola a Kertvárosban: a nyolc tantermes iskolát az Erdősor, a Baracsi út és a Dózsa György út határolja. Dózsa György úti üzletsor: Az út páros oldalán. Gyorsforgalmi kereszteződés.
1966-11-04Fél éve induló akció15 kertvárosi (Erdősor utca) KISZ-lakás sorsáról. Nehézségek felsorolása.
1966-09-16A második 5 éves tervben épültGorkij téri, Barátság úti, Újtelepi általános iskolák. Gimnázium és a MÜM Iparitanuló Intézete. Barátság úti óvoda, és az óvárosi óvoda, Római városrészi óvoda, és a Kertvárosi óvoda. Adatok a tanulókról.
1966-09-06Átadták a kertvárosi óvodát730 ezer forintos költséggel épült.
1966-08-0284 lakásA Dózsa György úti lakótelepen újabb lakásokat adtak át. A Kertvárosban is 24 új lakást adtak át.
1966-07-12Túl a völgyönKét és félezer ember lakik a Kertvárosban.
1966-04-01Völgyre nyúló ablakokA Kertvárosról.
1966-01-28Tetszik? Nem tetszik?Új KISZ-lakás építési tervek készülnek.
1966-01-21Tetszik? Nem tetszeik?Új KISZ-lakás építési tervek készülnek. A tervek szerint ez a sorház a kertvárosi Erdősor utca és a Dózsa György út közötti részen épülhetne meg. Kép.
1965-08-17Megkezdték a kertvárosi lakásépítkezés második szakaszának kivitelezésétÚjabb 148 lakásból álló szakasz építését kezdték meg.
1965-04-27Szombati séta a Cs- lakásoknálAz idén 674 lakást adnak át, újabb 148 lakás a kertvárosban épül.
1965-02-02Fiatalok lakótelepeMásodszor indul a KISZ- lakásépítő akció
1965-01-26Radartól a KertvárosigÚj lakáscím a radari után: Kertváros.
1965-01-26Negyvennyolc új lakást már birtokukba vettek az új tulajdonosok a KertvárosbanRövidesen átadásra kerül 41 szövetkezeti lakás a Dózsa György úti lakótelepen is.
1965-01-12Rövidesen költöznek a kertvárosi lakásokbaMegtörtént a kertvárosi első 48 lakás műszaki átadása.
1964-12-08Szemleúton a KertvárosbanVölgy választja le a várostestről a Kertvárost, mégsem külön település.
1964-11-10Újabb fiókkönyvtár a városban (kishír)November 6-tól a kertvárosi lakók könyvellátását is önálló fiókkönyvtárral biztosítja a Városi Könyvtár.
1964-11-07A jövő évi községfejlesztésről tárgyalt a Városi Tanács Végrehajtó BizottságaAz utak és hidak karbantartására 1964-ben mintegy 300 ezer forintot fordítottak.
1964-11-03Híradás a KertvárosbólA Kertvárosban eddig 132 félkomfortos lakást raktak össze.
1964-08-18Kinek sürgős?...A több mint tíz éve felépült ideiglenes szállás-lakások életveszélyessé váltak. A lakáskérdést hivatott részben megoldani a Kertvárosban épülő hét "CS" jelű ház.
1964-08-11Kertvárosi hétköznapKilencven állami és száznegyven OTP lakás, egy ideiglenes bolt, egy autóbuszmegálló és egy postaláda. Ez ma a Kertváros (1964. augusztus)
1964-07-17Alapozzák a kertvárosi lakásokatA téli partomlás sürgőssé tette a radari és a délivárosi családok lakásgondjainak megoldását. Megszületett a terv, a Kertvárosban kell felépíteni az új lakótelepet. A CS/5 jelű épület alapjait már elkezdték.
1964-06-09170 félkomfortos lakás épül a Kertvárosban az ideiglenes családi szálláson lakók részéreA lakások építését egészen a barakktáborok végleges felszámolásáig fokozatosan tovább folytatják.
1964-05-12Lakás - 20 ezer forinttal olcsóbbanTető alatt van a Kertvárosban az első két KISZ lakás.
1964-02-21Elkészült a társadalmi munka idei terveMárcius első napjaiban kezdődik. Egy óra - egy bélyeg. 300 ezer órára lesz szükség.
1963-12-31Egy lap az óév krónikájábólSok minden épült az idén: az építkezések, elkészült intézmények.
1963-12-28Tíz új falunak megfelelő családi ház épült a felszabadulás után járásunkbanBesnyőn ma már a 600-at is meghaladja a házak száma. Nagykarácsonyban 420 új porta hirdeti a fejlődést. Új község lett Beloiannisz, ahol 419 otthont építettek. A Járási Tanács szerint a felszabadulás óta 5600 kertes ház épült a járásban. Városunkban a városalapítás óta Újtelepen és a Kertvárosban az új házak száma eléri a 460-at.
1963-12-28Egy-az új sportlétesítmények közülA Tanács már 1961-ben kijelölte az Építők végleges sportpályájának helyét a Kertváros és az Újállomás közötti területen. Csak a tereprendezéssel haladtak. A tervek szerint a pálya 2 millió forintba kerülne.
1963-10-01Az idei lakásépítkezések helyzetérőlHány lakás készül el az idén? A Kertvárosban 90 lakás parlagon. A hétvégén kulcsátadás az L-ben. Idén összesen 429 állami és szövetkezeti lakás kerül átadásra.
1963-08-11Dunaújváros villanegyedébenA kertvárosi Makarenkó téri 11 ház, s a Radnótiúti kétszintes sorlakások hamarosan elkészülnek.
1963-07-30Átadás előtt a kertvárosi OTP házakA Radnóti úton, és a Makarenkó téren. (Kép, alaprajz)
1963-07-26Fény és árnyék a KervárosbanEmeletes házak és virágos kertek, családi házak a Kertvárosban.
1963-06-2936 lakást adtak át az építők36 lakást adtak át a kertvárosban. Az év folya- mán a dújv-i építők 473 lakást építenek.
1963-03-19Lakásépítő fiatalok12 fiatal 3 egyemeletes KISZ házat épít a Kertvárosban.
1963-02-15A Városi Tanács az idén 369 ezer társadalmi munkaóra feltételeit biztosítjaKülön bizottság alakul a távfűtési munkák szervezésére a Ságvári városrészben. A másik fontos objektum a fedett piac környékének rendezése, a hajóállomás közművesítése, a Duna-part Szalki szigeti rendezése, a Kertváros közművesítése, sportlétesítmények és a Vidám Park építése.
1963-02-01Hol végezhetünk társadalmi munkát?A Ságvári városrészben távfűtés csőfektetés, fedett piac, hajóállomás, kemping, kertváros, Barátság városrész - kijelölt feladatok.
1962-11-02Hetente nyolc középblokkos lakás épül a KertvárosbanEzeknek az épületeknek nem lesz pincéjük, hanem a földszinten képeznek ki tüzelőtároló helyiségeket, a lakásokba pedig cserépkályhát építenek be.
1962-09-14Fényképezőgéppel a városi építkezésekenAlapozzák a Kertváros előtti négyemeletes épületeket. Magasodik a Szalki-szigeten a kikötő épülete is.
1961-11-17Jövőre négylakásos ikerházat építtet az OTP.A Kertvárosban, és a Vidám Parkkal szemben lévő területen épülő házakban 32 közművesített lakás lesz.
1961-10-03Több mint száz öröklakást épített az OTP Sztálinvárosban.A tanács a Kertvárosban 100 db házhelyet adott át az OTP-nek.
1961-09-15Kísérleti mélyfúrásokat kezdtek városunkban.Az Országos Vízkutató és Fúró Vállalat szakemberei az Újállomás felé vezető út mentén, a Kenyérgyár mögött telepedtek le, ahol is kísérleti mélyfúrást végeznek, termálvíz után kutatva.
1961-04-18Tizenöt család új otthonra találtSzövetkezeti lakások, a házakhoz 90, illetve 150 négyszögöles telek is járul.
1960-05-10Új háztulajdonosok közöttAz Újállomás és a város közötti Kertváros lakóival beszélget az újságíró.
1960-03-04Tizenöt családi ház épül a kertvárosbanTársasház építkezés ebben az évben nem lesz
1960-01-09A sztálinvárosi kertváros családi házaiba beköltöztek (kishír)Az első lakók beköltöztek.
1959-06-23Harminchat családi ház épül egyelőre az Újállomás előtti térenAz Újállomás és a Technikum között kezdik az építkezést.
1958-05-09Kertváros (kishír)A városi tanács rendeletben szabályozta a Déliváros környékén létesítendő kertváros építését.
Városképek, képzőművészeti alkotásokDunaújvárosi kikötő 2-6. kocka, Szöllőssy Enikő: Folyamat 9-16, 27-28, Gulyás Gyula: Csoport 19-26, Kóka Ferenc: Dunaújváros A könyvtár felnőtt részlegében)31-38, Bodnár Zoltán: Csokonai: Dorottya 39-40, E. Tóth Ila: Olvasó nő 41-42, Birkás István: Nadapi ősmasszívum, Nadapi est, Növények 45-48,Sándorfalvi Sándor: Az 1945. évi földosztás 49-50, Szegedi Zoltán: Ásatás 51-52, Házsor 53-54, Kádár György: Sztrájkőrség 55-56, P. Csasztka Ilona: Várakozás 59-60, Pálfalvi HJános: Furcsa emlék 61-62, Szabó Zoltán: Egzekució 63-64, Birkás István: ES-03, ES-04 65-66,Pálfalvi János: Versolvasó nő 67-68, Birkás István: Hegylánc II. 69-70, Mustó János: Ballada 71-74, Mustó János: Csendélet 75-76,Dózsa II. városrészi 16 tantermes iskola 10-17, Béke városrészi építkezések, épületek 24-59, Kertvárosi lakóépületek, háttérben a Béke városrész 18-23, Makarenko emléktáblája a kertvárosi Makarenko utcában, a bölcsőde falán 60-61, Somogyi József:Aratók 62-69, 76-79, Friedrich Ferenc: Kapcsolatok 70-75.
Szerelik a félkomfortos lakásokat a KertvárosbanHét épületben 168 lakás készül.
Dunaújváros Megyei Jogú Város óvodái 2003.Kiadvány Dunaújváros Megyei Jogú Város óvodáiról. Az óvodák bemutatása.