Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

683 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2021-08-19Dunaújváros mesél: Vasváros a Duna partjánÚjabb remek riporttal örvendeztette meg a városépítés kezdetei iránt érdeklődőket a DunaújvárosMesélPontHu blog. A Vasváros a Duna partján című összegzés a Vasmű "hőskorába" enged bepillantást
2021-07-16Gyártörténeti pillanatképek (június)2000-ben kiadott Dunaferr Dunai Vasmű Krónikából olyan eseményeket idéző képek, amelyek a június hónaphoz kapcsolódnak.
2021-06-00Gyártörténeti pillanatképek. Hónapról hónapra - júniusKépes összefoglaló a gyár történetéről a 2000-ben kiadott Dunaferr Dunai Vasmű Krónika alapján.
2021-04-23Gyártörténeti pillanatképekAkárhányszor fellapozza az ember, mindig tartogat érdekességeket a vállalat alapításának ötvenéves jubileumára, 2000-ben kiadott Dunaferr Dunai Vasmű Krónika. Szemelvények
2020-09-04Torokzárcserét végeztek a II. kohónálGigantikus méretű, csaknem öt méter átmérőjű, kilencven tonnás kúprendszer zárja le a Nagyolvasztóműben a kohókat, úgy ötven-hatvan méter magasságban. A torokzáró szerkezet cseréje rendszeres időközönként aktuális nagyberuházás az ISD DUNAFERR Zrt.-nél.
2020-01-10Készül a II. kohó torokzárszerkezeteA gyártás helyszínén, Ukrajnában jártak a vasműs szakemberek.
2019-03-00Hatvanöt éves a nyersvasgyártás a DUNAFERR-ben. OMBKE klubnap2019. február 28-án rendezte az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület helyi csoportja a nyersvasgyártás jubileumának szánt klubnapját. Előadást tartott Pap Zoltán kohó üzemvezető.
2017-01-00Ez történt 2016-ban. Jelentős beruházásokBeszámoló az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. 2016-os évéről.
2016-08-05Rendezvények a kohóátépítés öröméreLátványos össznépi szabadtéri rendezvénnyel és magas rangú vendégek részvételével megtartott ünnepélyes avatással is köszöntötte az ISD Dunaferr a kettes számú nagyolvasztó sikeres átépítését július 25-én. Mellékletünkben az emlékezetes eseményekre tekintünk vissza.
2016-08-05Ismét termel a kettes kohóFolyamatosan hírt adtunk a kettes kohó átépítésének eseményeiről. Cseh Ferenctől, a Nagyolvasztómű gyárvezetőjétől ezúttal az átadást megelőző folyamatok összefoglalását kértük .
2016-08-05Arcok az ünnepségrőlSokan voltak a Vasmű téren július 15-én délután, hogy együtt köszöntsék a sikeresen átépített kettes számú nagyolvasztó indulását.
2016-08-00Újra teljes kapacitással üzemel a Nagyolvasztómű. Kecsegtető üzleti lehetőségek a Dunaferr előtt2016. július 25-én került sor az ISD Dunaferr Zrt. Nagyolvasztómű átépített II. számú kohójának hivatalos átadási ünnepségére. A rendezvényen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter; Sergey Gorkov, az orosz Vnyesekonombank elnöke; Tállai András államtitkár, dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energia- és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, dr. Galambos Dénes, a térség országgyűlési képviselője, Cserna Gábor polgármester és Evgeny Tankhilevich cégvezető. Beszélgetés Cseh Ferenccel, a Nagyolvasztómű gyárvezetőjével.
2016-08-00A nagyolvasztó és "az ötödik égtáj"Beszámoló az ISD Dunaferr Zrt. felújított II-es számú nagyolvasztójának átadó ünnepségéről. Beszédet mondott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Jevgenyij Tankilevics cégvezető. Beszélgetés Cserna Gábor polgármesterrel Dunaújváros és a Vasmű helyzetéről.
2016-07-29Erős ipar, erős ország. A Dunaferrnek egyre nagyobb beszállítói szerepe van az autóiparbanA felújítási munkálatok után hivatalosan is felavatták a II-es kohót, a Dunaferr teljes kapacitással üzemel.
2016-07-29Sajtóközlemény. A Jobbik üdvözli a kohófelújítástWgy sajtóközleményben mondta el a Jobbik helyi szervezete pártjának álláspontját a hazai acélgyártással kapcsolatban.
2016-07-26A kohászat honi fellegvára. Felavatták a II-es nagyolvasztótSzijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részvételével avatták fel július 25-én az ISD Dunaferr Zrt. átépített II. nagyolvasztóját.
2016-07-22Üzemel a II-es kohóA II-es kohó sikeres átépítése és üzembe helyezése alkalmából ünnepséget szervezett az ISD Dunaferr Zrt.
2016-07-22Újra üzemel a II-es kohó. Erős ipar, erős országHivatalosan is felavatták a II-es számú nagyolvasztót, így a vasmű teljes kapacitással üzemelhet.
2016-07-16Hagyományteremtő módon. Kohóünnep, díjátadássalJúlius 15-én, pénteken hagyományteremtő módon új helyszínen, a Vasmű téren nagy családi program várta a vasműs családokat a "II. számú nagyolvasztó indító ünnepségen". Elismerések, pazar program, tűzijáték. A Borovszky-díjat idén Cseh Ferenc ()kép, a Nagyolvasztómű gyárvezetője érdemelte ki. Egyetemi oktatói és tudományos pályafutásának elismeréséül az ISD Dunaferr Zrt-ért díjat dr. Farkas Ottó professor emeritus vehette át. Az ISD Dunaferr Társaságcsoport Kiváló dolgozója kitüntetésben részesült Miklós István kohómester. Az ISD Dunaferr Zrt. Kiváló Dolgozója elismerést kapott a nagyolvasztótól: Titz Imre termelésvezető, Mérges László üzemvezető, Nagy Gábor főolvasztár, Garbacz Gábor csőszerelő. Nagyolvasztómű Elismerő oklevelét vehette át Fekete Gábor lakatos hegesztő. Elismerő oklevélben részesült az energiaellátó rendszer modernizálásáért az ISD Power Kft két dolgozója: Nagy Attila és Bak Tibor.
2016-07-15HagyományteremtésJúlius 15-én a Vasmű előtti téren az ISD Dunaferr megrendezi a "II. számú nagyolvasztó indító ünnepségét".
2016-07-14Kohóindító ünnepségJúlius 17-én rendezi meg a Vasmű előtti főtéren az ISD Dunaferr a II. számú nagyolvasztóindító ünnepséget.
2016-07-00A II-es kohó indításának ünnepe. Sikeresen zárult a nagyberuházásBeszámoló az ISD Dunaferr által rendezett, a II-es kohó indításának tiszteletére életre hívott ünnepi rendezvényről. Cseh Ferenc, a Nagyolvasztómű gyárvezetője vehette át a Borovszky-díjat. Az ISD Dunaferr Zrt.-ért Díjat dr. Farkas Ottó, a Miskolci Egyetem professor emeritusa kapta. Az ISD Dunaferr Társaságcsoport Kiváló dolgozója kitüntetésben részesült Miklós István kohómester. Az ISD Dunaferr Zrt. Kiváló Dolgozója elismerést kapott a nagyolvasztótól: Titz Imre termelésvezető, Mérges László üzemvezető, Nagy Gábor főolvasztár, Garbacz Gábor csőszerelő. Nagyolvasztómű Elismerő oklevelét vehette át Fekete Gábor lakatos hegesztő. Elismerő oklevélben részesült az energiaellátó rendszer modernizálásáért az ISD Power Kft két dolgozója: Nagy Attila és Bak Tibor.Nyilatkozik: Mérges László és Nagy Gábor kitüntetettek ; Fásy Ádám, a Zeneexpressz tulajdonosa, műsorvezetője ; Oros Pál, a rendezvény résztvevője, és Dombóvári Péter kohómester.
2016-07-00Befejeződött a kohófelújítás. Ismét termel a II-es kohóCseh Ferenc, az ISD Dunaferr Nagyolvasztóművének gyárvezetője számol be a II-es számú kohó felújításának utolsó lépéseiről.
2016-06-23Kohóra hangolva. Ha él a gyár, él a városInterjú dr. Sevcsik Mónika RMS és HR igazgatóval (kép), és Cseh Ferenccel (kép), a nagyolvasztó gyárvezetőjével az acélipar jelenlegi helyzetéről és a II. sz. kohó átépítési munkálatairól.
2016-06-00A munka sűrűjében járnak a kohófelújításonCseh Ferenc, az ISD Dunaferr Nagyolvasztóművének gyárvezetője számol be a II-es számú kohó felújításáról.
2016-05-27Ütemezetten halad a kohófelújításÜtemezetten halad a II. számú kohó átépítése. A munkálatok nem okoznak fennakadást a termelésben.
2016-05-00Új szakaszba lépett a kohófelújítás. Ütem szerint halad a kivitelezésMegkezdődtek az ISD Dunaferrben a II-es kohó érdemi építési munkálatai. Nyilatkozik Cseh Ferenc, a Nagyolvasztómű gyárvezetője, Pap Zoltán, a kohóüzem vezetője és Mérges László gépészeti üzemvezető.
2016-05-00Biztos kezekben a kohó "szíve"Beszélgetés Ing. Oliver Kabossal, aki az ISD Dunaferr kohófelújítását végző cég, a szlovákiai Termostav-Mraz s.r.o. vállalat építésvezetője. A cég már ötödik alkalommal dolgozik az ISD Dunaferrben, a szakember szerint a kohó élettartama meg fogja haladni a 10 évet.
2016-04-29Itt a szlovák kivitelezőBeszámoló a II-es számú nagyolvasztó építési munkálatairól.
2016-04-00Elindultak a központi munkálatok. Megérkezett a szlovák kivitelezőCseh Ferenc, az ISD Dunaferr Nagyolvasztóművének gyárvezetője számol be a II-es számú nagyolvasztó bontási és építési folyamatairól. 2016. április 18-án megkezdték a központi kivitelezési munkálatokat.
2016-03-00Még bontanak, de már építenek is. Minden területen jól halad a munkaCseh Ferenc, az ISD Dunaferr Nagyolvasztómű gyárvezetője számol be a II-es számú nagyolvasztó bontásáról, majd az azt követő építési munkálatokról.
2016-02-26Áldozatok a jövő érdekébenA munkabéke megőrzése alapvető jelentőségű a Dunaferrnél. Beszélgetés Evgeny Tankhilevich cégvezetővel a 2015-ös évről és az idei év várható történéseiről, terveiről.
2016-02-26Jól halad a II-es kohó bontásaA II-es számú nagyolvasztó bontási munkálatairól. Több szakterület munkavállalói dolgoznak egyszerre a területen.
2016-02-10Vasban Magyarország másodikKedvezőtlen ár- és önköltségi viszonyok, súlyos piacvesztés fenyegeti az ISD Dunaferr Zrt.-t.
2016-02-00Jól halad a II-es kohó bontása. Sokan dolgoznak egyszerre a területenCseh Ferenc, a Nagyolvasztómű gyárvezetőjének beszámolója a II-es kohó bontásáról.
2016-02-00Fénykép az ISD Dunaferr KohójárólNémeth Zsolt fényképe az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. Kohójáról.
2016-02-00Áldozatokat kell hozni a jövő érdekében. Nehéz helyzetben, de stabilan működik a gyárA többi európai acélgyártóhoz hasonlóan nehéz időszakot él át az ISD Dunaferr társaságcsoport is. Beszélgetés Evgeny Tankhilevich cégvezetővel.
2016-01-29Terv szerint halad a bontásA megfelelő előkészítés után, a vonatkozó technológiai utasítás előírásai szerint zajlott a II. számú nagyolvasztó leállítása az ISD Dunaferr Zrt.-nél.
2016-01-00Rendben megtörtént a II-es kohó leállításaA megfelelő előkészítés után, a vonatkozó technológiai utasítás előírásai szerint zajlott a II. számú nagyolvasztó leállítása az ISD Dunaferr Zrt.-nél, s megkezdődött a kohó bontása.
2015-11-26Előre menekülne a DunaferrÚjabb fejlesztés és további költségcsökkentés a vasműben. Az idén ismét pozitív eredménnyel zárja az évet az ISD Dunaferr Zrt., a várhatóan 4,5 millárd forintos adózás előtti eredmény a két évvel ezelőtt indított reorganizációs terv megvalósításának köszönhető – hangsúlyozta szerdai sajtótájékoztatóján Jevgenyij Tankilevics cégvezető.
2015-08-00Kovács József 1950-2015Elhunyt Kovács József, a Dunai Vasmű volt Kohó üzemvezetője, temelésvezető-helyettes.
2015-08-00Nem zörög a haraszt... Avagy egy visszavont javaslat krónikájaBeszámoló az ISD Dunaferr Érdekegyeztető Tanácsának 2015. július 21-i üléséről, és a 2017. július 28-án tartott szakszervezeti együttes ülésről. A megbeszélések fő témája a II. kohó felújítása volt.
2015-03-06Bérek és a II-es kohó felújításaA bérmegállapodásról.
2015-03-05Vasmű: megállapodtak!Befejeződtek a tárgyalások és aláírták a szerződést az ISD Dunaferr Zrt. vezetői és a szakszervezetek képviselői. Kölcsönös engedmények és áldozatok, három évre szóló megállapodás, kohófelújítás, béremelés.
2015-02-06Ezer új munkahely a HankooknálDr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő sajtótájékoztatója. Ingyenes a Pentele-híd, a Szent Pantaleon Kórház gazdaságosabb működésére törekvés, a Dunaferrnél maradjon a kétkohós üzemmód, megkezdődtek a bértárgyalások, a Hankook 3300 főre emelte dolgozóinak számát.
2015-02-05Útdíj, kórház, vasműDr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón beszélt az útdíjról, az ISD Dunaferr Zrt.-t, a Szent Pantaleon Kórházat érintő kérdésekről.
2015-02-00Az ISD Dunaferr Zrt. termelési és kiszállítási teljesítménye 2014-benBeszámoló az ISD Dunaferr Zrt. 2014-es évéről. A legfontosabb történések: a vállalat 2014 augusztusától újra visszatért a kétkohós üzemmódhoz, az év végén pedig folytatódott a Meleghengermű korszerűsítése.
2015-02-00A tavalyi év legfontosabb történései I.Az ISD Dunaferr gyárvezetőinek beszámolója a 2014-es évről. Nyilatkozik Cseh Ferenc (Nagyolvasztómű), Gyerák Tamás (Acélmű) és Lontai Attila (Meleghengermű).
2014-12-31Válogatás 2014-bőlVálogatás 2014 második három hónapjának dunaújvárosi eseményeiből.
2014-12-19Dunaújvárosban történt 2014-benVisszatekintő röviden.
2014-12-08A szakszervezetek kohófelújítás utánA vasmű helyzetéről és kilátásairól december 15-én munkásgyűlést rendeznek a dolgozóknak. "Szóban már megszületett az egyezség arról, hogy jövő évtől visszaállítják a kiharcolt jogokat..."
2014-11-13Tűzvarázslók az I-es kohóbólBeszélgetés Michel János fotóművésszel. Egyik alkotása lett a hónap képe a National Geographic világlapnál.
2014-10-31Ismét termel az I-es nagyolvasztóBeszélgetés pap Zoltán, kohó üzemvezetővel.
2014-10-00Felújítás után ismét termel az I-es nagyolvasztóA kohó újraindítása a tervezett augusztus 20-ai határidőre megtörtént: augusztus 19-én reggel 8 órakor a kohó ismételten termelni kezdett.
2014-09-26Próbaüzem az I-es kohónálAz I. számú kohó újraindítása augusztus 18-án kezdődött el. A jelenleg is zajló próbaüzem során a berendezés már elérte a pillanatnyilag lehetséges maximális termelési szintet.
2014-09-12További felújítást tervez a vasműMegfelelően működik az 1-es kohó, október elején adják át ünnepélyesen.
2014-09-09Munkások kereshetnek a kohóhozSzervezik az ISD Dunaferr Zrt. I. számú nagyolvasztójának átadási ünnepségét. A próbaüzem még tart. A nagyolvasztóhoz új munkásokat is keresnek.
2014-08-29Felfűtik a kohótHalaska Gábor: Felfűtik a kohót címel cikk jelent meg a Figyelő legutóbbi száméban. "Az ukrajnai termeléscsökkenés és a világpiaci konjunktúra nagy lehetőséget ad a Dunaferr nyereségességének helyreállítására."
2014-08-19Indulhat a kohóAugusztus 19-én az előzetes ütemtervnek megfelelően megkezdődik az I. számú kohó üzembe helyezése.
2014-08-14Próbaüzem a kohónál (képaláírás)A város és a vasmű vezetői az egyes kohó üzembe helyezéséről is egyeztettek. Augusztus 18-án indul a próbaüzem (teljes szöveg)
2014-08-14Kohó próbaüzemHamarosan üzemszerűen fog termelni az egyes számú kohó. A próbaüzem augusztus 18-án kezdődik. Stratégiai kérdésekről egyeztetett a város és a vasmű.
2014-08-07Fel a kohóra...Vasmű: alapanyag finanszírozás kormányzati közreműködéssel? Továbbra sincs béke Ukrajna keleti régiójában. Mindez jelentősen befolyásolhatja az ISD Korporáció tevékenységét. A Dunaferr nagyolvasztóinak alapanyag ellátása kulcskérdéssé vált.
2014-08-00Finisben a kohó-felújításA felújítás jelenlegi állásáról nyilatkozik dr. Mezőközy András, az ISD Dunaferr HR-igazgatója.
2014-07-00Stratégiai fontosságú beruházás (kishír)Kohóátépítés, a megfelelő ütemben. (nem teljes szöveg)
2014-06-27Milliárdos fejlesztésekAz 1-es kohó felújítása után a meleg hengerműben is fejlesztéseket tervez az ISD Dunaferr Zrt.
2014-06-25VersenyképesekAz ISD Dunaferr Zrt. és a dunaújvárosi önkormányzat együttműködése.
2014-06-21Közös célért dolgozvaA kormánynak komoly szándéka, hogy a Dunaferr tevékenysége fennmaradjon. "Az idei Vasas- és Kohásznap adta az apropót arra, hogy Evgeny Tankhilevich cégvezetővel számot vessünk az ISD Dunaferr jelenlegi helyzetével, és egyúttal összegezzük a közeljövő feladatait is." Interjú.
2014-05-30Ötven éve érettségiztekA Dunaújvárosi Főiskolán május 24-én találkoztak az akkori Kerpely Antal Kohóipari Technikumban ötven évvel ezelőtt végzett tanulók.
2014-05-16Fontos lépésre készülnekAz ISD Dunaferr zrt. stratégiai megállapodást köthet a magyar kormánnyal. A stratégiai megállapodás előkészítéséről is szó esett május 15-én, a Cserna Gábor, dr. Galambos Dénes és Evgeny Tankhilevich cégvezető közötti tárgyaláson.
2014-05-00Megkezdődött a kohóátépítésAz átépítési munkálatok május 16-án megkezdődtek.
2014-04-25Megkezdődik a kohófelújításMegkezdődhet az ISD Dunaferr Zrt. I. kohójának felújítása, miután a cégvezetés és a szlovák Termostav-Mráz képviselői aláírták az erre vonatkozó fővállalkozói szerződést.
2014-04-19Aláírták, elkezdődikÁprilis 18-án aláírták a kohófelújításról szóló fővállalkozói szerződést, a tervek szerint június 3-án elkezdődik a munka. Az átépítést a kassai székhelyű Termostav-Mráz s.r.o. cég végzi.
2014-04-19Finom (?) jelzésekMucsi Zoltán, a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke a sajtóból értesült a vasmű I. kohójának átépítéséről szóló szerződés aláírásáról.
2014-04-18Kohó: szerződés, aláírás előttA tervek szerint április 18-án aláírják az ISD Dunaferr Zrt. I-es számú nagyolvasztójának újjáépítéséhez szükséges utolsó szerződést is.
2014-04-05Forrongó indulatokA HVG hetilap legújabb száma Vitéz F. Ibolya írását közli az ISD Dunaferr-ről, Vasálarc címmel.
2014-04-05VasálarcAz ISD Dunaferr Zrt. jelenlegi helyzetéről. "Orosz-ukrán front nyílt Dunaferr-ügyben is, ahol a létszámleépítés után most kiszervezéssel folytatódik a karcsúsítás."
2014-03-26HíresztelésekAz érdekvédők összehívták az Érdekegyeztető Tanácsot március 25-én az ISD Dunaferr Zrt.-ben. A cég vezetői tartják magukat az eddigi megállapodásokhoz, a híresztelésekkel ellentétben újabb elbocsátást nem terveznek.
2014-03-20Karbonblokk már van!Az I. kohó átépítése még nem kezdődött meg, de alkatrészek, anyagok már érkeznek.
2014-03-07A vasmű fejlesztéséről és a stadion felújításáról tárgyal a kormányOrbán Viktor pénteki látogatásakor egyeztettek a térségünket érintő kérdésekről
2014-02-28Jószerencsét, kohász!Hatvan éves az újvárosi kohászat: 1954. február 28-án avatták fel az első kohót. AZ évforduló alkalmából emlékülést rendezett az OMBKE helyi csoportja. Beszámoló.
2014-02-28Szólítson csak minket uraknak!Beszélgetés Márkus Lászlóval, a kohó egykori gyáregységvezetőjével.
2014-02-21Ünnepélyes csapolásHatvan évvel ezelőtt február 28-án adták át az I-es számú nagyolvasztót. Az ünnepélyes csapoláson jelen volt Rákosi Mátyás, a Magyar Dolgozók Pártja első titkára. Dr. Hanák János visszaemlékezése.sztálin v
2014-02-14Rendeződik a vasmű további sorsaNyár végére elkészül a kohó felújítása. Bíztató eredmények több területen is.
2014-02-14A kohót tekinti gyökereinekFarkas László vállalkozó pályája a nagyolvasztók mellett kezdődött, habár onnan távol sodorta az élet, érzelmileg soha sem szakadt el a dunaújvárosi kohóktól. A nyersvasgyártás jubileuma apropóul szolgált egy nem mindennapi beszélgetéshez.
2014-02-08Megmaradhat a mai létszám a vasműbenAz orosz Vnyeskonombank nem az ISD Dunaferr Zrt. eladásában, hanem a cég hosszú távú működtetésében érdekelt. Az egyes kohó felújításával megmaradhat a jelenlegi létszám.
2014-02-07Elkészül a kohó!Sikeres tárgyalások az ISD Dunaferr Zrt. fő tulajdonosaival. Nem adják el és bejelentették, hogy az I. számúú nagyolvasztót felújítják. A tervek szerint augusztus 20-ra üzembehelyezik.
2014-02-07Nyár végéig felújítják a kohótKedvező eredménnyel zárult a kormány és az orosz Vnyesekonombank közötti tegnapi tárgyalás.
2014-01-31Amit az elődök felépítettek...A nyersvasgyártás 60 éve (II.). A Pentelei fennsíkon hatvan évvel ezelőtt kezdődött meg a nyersvasgyártás. Az I. számú nagyolvasztót 1954. február 28-án adták át, a II. számú kohó 1957. november 17-án kezdte meg működését. Beszélgetés Tóth László, nyugdíjas gyárvezetővel.
2014-01-20Esztendeje áll a kohó...Legfrissebb információink szerint 2014. első félévében helyezik üzembe az I. számú nagyolvasztót. "Ha elmarad az I. számú nagyolvasztó átépítése, akkor a II. számú kohónak sincs jövője."
2013-12-28Mi lesz a vasmű sorsa?A vasműben dolgozók helyzetéről, a cég kilátásairól nyilatkozott a Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezeti Szövetség helyi vezetője, Mucsi Zoltán.
2013-09-20Vasmű: hogyan tovább?Beszámoló a szeptember 19-én, a vasműben megtartott munkásgyűlésről. Szakszervezeti javaslatok és a cégvezető beszámolója.
2013-09-19Dolgozók százai várták a Dunaferr-főnökötAz ISD Dunaferr Zrt. cégvezetője a szakszervezetek által szervezett csütörtöki munkásgyűlésen tájékoztatta a munkavállalókat a vállalatcsoport jelenlegi helyzetéről Dunaújvárosban. A korábban leállított 1-es számú kohó átépítésének előkészítése zajlik, és várhatóan jövő tavasszal üzembe tudják helyezni - mondta Evgeny Tankhilevich a több száz résztvevő előtt. A nagyolvasztó mellett kisebb fejlesztéseket szeretnének befejezni a meleg- és a hideghengerműben, valamint a kokszolónál.
2013-08-26Vasmű: tárgyalás-sokk!Ezen a héten tárgyalások kezdődhetnek a magyar kormány és az ISD Dunaferr Zrt. képviselői között a cég megvásárlásáról.
2013-08-16Vasműs jövendő"Jelentős változások előtt áll a vasmű. Nyolcszázkilencven ember elbocsátását már bejelentették."
2013-08-13Átszervezés indulA korábbi tulajdonosi tervek értelmében rövidesen elkezdődik a létszám-optimalizáció az ISD Dunaferr Zrt.-nél. A folyékony fázisra épülő felépítés a jövőben is megmarad.
2013-08-02Fontos kérdésekAz ISD Dunaferr vezetése a szakszervezetek kezdeményezésére csütörtökön találkozott az érdekképviseleti szervezetek képviselőivel. Mucsi Zoltán, a Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezeti elnökének beszámolója.
2013-08-01A jövő héten érkeznek a vasmű tulajdonosaiDr. Dorkota Lajos, a Magyar Energia Hivatal Elnöke találkozott az ISD Dunaferr Zrt. vezetőjével, Evgeny Tankhilevic-csel.
2013-07-01Robbantási műveletsor a Nagyolvasztóműben"Az I-es kohó bontási munkálatainak kiemelt mozzanata volt az a műveletsor, amelynek során az úgynevezett meredvényt (nyersvas és salak keverékének kihűlt olvadéka) robbantással aprították fel."
2013-06-17Döntöttek: lesz kohóátépítésA június 15-én megrendezett Vasasnapon, az ISD Dunaferr Zrt. vezetője, Jevgenyij Tankilevics bejelentette, hogy megkezdődhet az I-es kohó átépítése, felújítása.
2013-06-17Acélos beruházás DunaújvárosbanA héten megkezdődik még az év elején leállított egyes számú kohó felújítása az ISD Dunaferr Zrt.-nél – jelentette be a vállalatcsoport vezetője szombaton, Dunaújvárosban, a 37. Vasas- és Kohásznapon. Jevgenyij Tankhilevics az MTI tudósítása szerint hangsúlyozta, hogy a régóta várt beruházás garantálja az úgynevezett folyékony fázis jövőbeni működését.
2013-06-14Vasmű: hiányos napirendAz ISD Dunaferr Zrt. június 14-i közgyűlésén mégsem lesz napirendi pont az az idei év üzleti terve és az I-es kohó újjáépítéséről sem.
2013-06-01Közgyűlés a vasműben"Június 14-én délelőtt tíz órára hívta össze az ISD Dunaferr Zrt. éves közgyűlését Dunaújvárosba Andrej Sapelin, a cég igazgatóságának elnöke."
2013-05-29Kohófelújítás: csak ígéret?Dunaferr: Késlekedik a fontos döntésekkel a vasmű igazgatósága.
2013-05-25Vasműs beruházások állásáról...A várost és környékét mostanában leginkább érdeklő gazdasági kérdés, hogy mi lesz a Dunaferr fejlesztésével? Beszélgetés dr. Lukács Péterrel, az ISD Dunaferr Zrt. stratégiai műszaki vezérigazgató-helyettesével.
2013-05-17Növekszik a feszültség"Egyeztetett sajtótájékoztatókat rendeztek csütörtökön az MSZP, illetve a Párbeszéd Magyarországért-Együtt 2014 választási szövetség politikusai Dunaújvárosban. A közös téma a vasmű sorsa volt."
2013-05-15Csak kérdések vannakDr. Dorkota Lajos kormánymegbízott, dunaújvárosi országgyűlési képviselőnek sincsen újabb híre a kohóátépítésről. Egy sms-ben értesítették a vasmű vezetői, hogy szeretnének találkozni és együttműködni vele.
2013-05-14A kohóról még nem tudni"Szakmailag érdemben nem véleményezhető ez a vasmű központi üzemi tanácsának véleménye a cég új szervezeti felépítésének tervezetéről. A kohóról még mindig nincs hír."
2013-05-07Mindenki igazgatóit szeretne!A május 6-i héten esedékes az ISD Dunaferr Zrt. igazgatóságának hírek szerint budapesti ülése, amelyen dönthetnek az I. nagyolvasztó (kohó) újjáépítéséről.
2013-04-19Meddig lesz még magyar korhászat?"Még egyszer a vasműről, a kohófelújításról, a város és a régió jövőjéről."
2013-04-17Radikális módszerekBeszámoló a vasműs nagygyűlés után rendezett sajtótájékoztatóról, ahol Cserna Gábor polgármester ígéretet tett, arról hogy pozitív döntésnek kell születnie a kohó átépítéséről.
2013-03-21Kohó, átépítés, kérdésekMég nincs döntés az ISD Dunaferr Zrt. I-es kohójának átépítéséről. A tulajdonos esetleg felülvizsgálhatja azt a szándékát, hogy átépíti az I. kohót Dunaújvárosban, a közelmúltban lezajlott sztrájk miatt, különös tekintettel arra, hogy a vasmű évek óta veszteséges.
2013-02-01Bontják a kohót (kishír)Ütemesen zajló munkálatok. (nem teljes szöveg)
2013-01-30Tárgyalás lesz, de emelés...?Az ISD Dunaferr Zrt-ben érdekképviseleti szervezetei, a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség, és a Dunaferr Ifjúsági Szövetség közös levélben nyújtotta be feltételeit a napokban a vasmű cégvezetőjének, Evgeny Tankhilevich-nek. (Havilappá alakult a Dunaferr magazin).
2013-01-24Szokatlanul hosszú felújítás a tervekben"Az előre eltervezett módon január 22-ére leállították az I-es számú nagyolvasztót (köznyelven: kohót) az ISD Dunaferr Zrt-ben... Az I-es kohót az MTI információi szerint 2006-ban építették át legutóbb, akkor 48 nap alatt végeztek vele. Május 31-ig 130 nap telik el január 22-től."
2013-01-23A vasmű leállította az I. kohót!Az előzetes tervek szerint felújítás miatt január 22-ére leállították az I-es számú nagyolvasztót (I. kohót) az ISD Dunaferr Zrt-ben.
2012-10-05Kisebb üzemzavar a kohónál"Szerda este, 23 óra 10 perckor az ISD Dunaferr Zrt. I-es számú nagyolvasztó aknáján egy korábban meghibásodott hűtőlap helyén a kohópáncél kirepedt. – tájékoztatott a történtekről Cseh Ferenc, az ISD Dunaferr Zrt. Nagyolvasztóművének gyárvezetője."
2010-09-28Nagyjavítások szezonja a vasműbenA teljes vertikumra kiterjedő nagyjavítási munkálatok zajlanak az ISD Dunaferr Zrt. termelőegységeiben.
2010-03-01Az I.sz. kohó torokzáró berendezésének cseréje az ISD Dunaferr Zrt. nagyolvasztóművénélA karbantartási műveletre utoljára 2009 novemberében került sor.
2009-02-01Környezetvédelmi beruházások az ISD Dunaferr Zrt. nagyolvasztóműnél.A gyárrészleg több mint egy évtizede indította el környezetvédelmi programját, amellyel jelentős légszennyezés csökkenést sikerült elérni.
2007-01-0050 éves az ércdarabolás Dunaújvárosban.50 év a nyersvasgyártás szolgálatában. Az Ércdarabosító 1956 őszétől üzemel. Történeti áttekintés.
2006-09-29Problémamentes első napokÜzemszerűen működik az I-es kohó. Eredmények az átépített nagyolvasztó üzembe helyezését követően. Beszélgetés Cseh Ferenc gyárvezető-helyettessel.
2006-09-08Újra termel az I-es kohó10 milliós euróval felújitott, modernizálódott I. kohó.
2006-09-05Újra termel a kohóÖtven nap után: ünnepélyes csapolás.
2006-09-05Ismét csapolnakNegyvennyolc napi felújítás után újraindult az I. nagyolvasztó. Beszámoló az átépítésről és az avatási ünnepségről.
2006-09-04Megújult az egyesElkészültek a I-es nagyolvasztó felújításával.
2006-09-01Az I. számú nagyolvasztó átépítése dunaferres szemmelVégéhez közeledik a nagy rekonstrukció.
2006-08-25A kettes kohón a termelés terheÁllandó készültségben az organizációs terv szerint.
2006-08-25Átépül az I-es kohóA nyersvasgyártással számolnak a hosszú távú stratégiában.
2006-08-18Nincs két egyforma kohóArcok a kohóátépítésről.
2006-08-11Több társaság is dolgozik a kohóátépítésenRendkivüli esemény nélkül zajlik a kohóátépítés.
2006-08-07Bontás és építésA Dunaferr I. nagyolvasztójának átépítése terv szerint halad. Beszámoló az építkezésről.
2006-08-04Terv szerint haladnak"Medve" nélkül sikerült a lecsapolás. A kohóátépítésen.
2006-07-28Nagy tapasztalatú cég végzi a kohóátépítéstÁtvette a területet a fővállalkozó, az Uraldomnaremont.
2006-07-21Újabb évek a kohónakElkezdődött az idei év legjelentősebb beruházása az I-es számú nagyolvasztó rekonstrukciója. Az átépítés ötven napig tart.
2006-07-21Elkezdődött a kohóátépítés50 napra tervezik a rekonstrukciót.
2006-07-18Elkezdődött a kohó felújításaMa délután elkezdődött az 1-es kohó felújítása( nem átépítése, amiről korábban volt szó). Indulása várhatóan szeptember 10-én lesz.
2006-06-22Néhány hét, és kezdődik az átépítésA Hűtőlapok állapotától függ a rekonstrukció időtartama.
2006-06-16Kohászok vagyunkFontos, hogy a dolgozók ismerjék azt, merre tart a Dunaferr társaságcsoport
2006-04-21Idén ismét kohóátépítésNegyvenöt napra áll majd le az I-es Nagyolvasztó
2006-01-27Kohóátépítésre készülnek a nagyolvasztóműben.Termelési rekordok tavaly összel.
2005-12-23Szerődés a kohóátépítésrőlAz I. számú nagyolvasztómű átépítéséről írt alá megállapodást a Dunaferr és a Hungaro-Invest 2000 Kft.
2005-12-21Jól befűtötték!Végéhez közeledik a vasmű III. kokszolóblokkjának felújítása.
2005-12-06Jövőjére átépítik a kohótLétrejött a megállapodás az I. sz. nagyolvasztó átépítéséről a Dunaferr Rt. és a Hungaro-Invest 2000 Kft. között. A beruházás értéke mintegy 2,5 milliárd forint.
2005-12-05Átépítik a kohótJövőre átépítik a Dunaferr Rt. I. számú nagyolvasztóját. A felújítás 2,5 milliárd forint értékű, és 2006. októberében kezdődik el.
2005-12-02Jövőre kezdődik a kohóátépítésÚjabb 5-6 évvel hosszabítják meg élettartamát.
2005-11-25Rekordos hónapokTermelési csúcsokat értek el szeptember és október hónapban a nagyolvasztó, az acélmű, a meleghengermű és a hideghengermű üzemben.
2005-10-21A kínai nyitás nem csak propagandaA kisebb városokban, még megbámulják az idegent. A kohóátépítéshez megrendelt tűzálló bélésanyagokért utazott a magyar csapat Kínába..
2005-09-02Mindenkire szükség voltNagyjavítás a Nagyolvasztóműben. Az elvégzett munkáról.
2005-08-05Tervszerűen ütemezett karbantartásInterjú Wlliam Ernst termlési vezérigazgató-helyettessel.
2005-06-24Munkavédelmi mozaikMunkavédelmi ellenőzés ereményei
2005-05-20A nagyolvasztó, hátulnézetbőlAhol a vasércből nyersvas lesz.
2005-04-08A vasérc útjaVasba morzsolt hegyek.
2004-02-27Ötvenéves a vasműben a nyersvasgyártásKépek az Ötvenéves Kohóról.
2004-02-13Ötvenéves a vsműben a nyersvasgyártás 1. r.Visszaemlékezés az 50 évvel ezelötti avatásra.
2003-10-31Elsőnek a kohászatban állapodtak megLétrejött az Ágazati Párbeszéd Bizottság,szociálpolitikai intézkedések az ágazat érdekében.
2003-07-25Véget ért a nagyjavítás a kohónA gépészeti egységek felújítása, torokzárcsere.
2003-01-31Lalák úr és a világlátásMinden kohóátépítésnél jelen van Lalák András állványozó, már nyugdíjas.
2002-07-20Remekeltek a nagyolvasztósokGyors és sikeres volt a kohó karbantartása.
2002-02-21Történet tetővelCsörge József aki 45 éve dolgozik a vasműben.
2001-10-31Hitel a kohóátépítésre3,8 milliárd forint értékű hitel a kohóátépítésre a CIB és MFB bankoktól.
2001-08-16Végig kitartott a lelkesedés, az erőBeszélgetés a kohó átépítés résztvevőivel.
2001-08-09Tíz évre építették64 nap alatt készült a II. kohó nagyjavítása.
2001-08-09Kinevelődött egy tehetséges csapatFiatal csapat vett részt a kohó átépítésében.
2001-08-03Dunaferr: átadták a megújult kohótA kohórekonstrukció tíz évre szól, alacsonyabb költséggel és a tervezett idő előtt végeztek a felújítással.
2001-08-00Kohó(át)építés DunaújvárosbanA Dunaferr II.számú kohójának átépítéséről.
2001-07-05Tíz évre készül az új kohóAz uj kohó 10 évre készül. Csökken a légszennyezés és a vízfelhasználás.
2001-06-28Közös munka - közös sikerA II. kohó átépítése.
2001-06-21Minden kohó másA kohó átépítésben résztvevők.
2001-06-14Évi 1,3 millió tonna nyersvasat gyárt a nagyolvasztóműHetvennapos átépítés előtt a II. nagyolvasztó
2001-06-07Május. 31-től kohóátépítés. Láttuk a medvét
2001-05-31A kohóátépítés az év beruházása95-üta nem volt a II. nagyolvasztó átépitve. Az idei év legnagyobb beruházása lesz. Az átépítés több ezer embert foglalkoztat.
2001-04-12Tíz évre tervezik az új kohű élettartamát70 napig szünetel a termelés a II. Kohó nagyolvasztójának átépítése miatt. 10 évre tervezik az új kohó üzemelését
2001-01-24Bevált az új kohó129 az átlagos adagszám az átépítés óta a Dunaferrnél.
2000-11-14Újabb beruházás a környezetértA kistérségek is beszállnak a szennyvíztisztitó építésébe. Fővállalkozó a Dunaferr Meleghengermű és Kohó.
2000-10-19Tisztább lett a városlevegőjeA Dunaferr mindkét kohójánál működik az elszívó berendezés
2000-10-12Mindkét kohón működik a porelszívásEgymilliárd forintos beruházás. Augusztus első felétől működik a porelszívás.
2000-05-23Elődök és utódok. Meiszter JánosMeiszter János, a kohászatról, a városról, életéről.
2000-03-05ÁtépítikA tervek szerint június 4-én leállítják a dunaújvárosi II-es nagyolvasztót, és megkezdődik az átépítése.
1998-12-11A Linde-cég hozza a berendezéseket. Kilencven százalékos hatékonyságÚj oxigéngyár Dunaújvárosban. Elkészült a nagyolvasztói öntőcsarnok porelszívója.
1998-12-00Kékebb ég Dunaújváros felettKözel egymilliárd forint értékű beruházást - a Dunaferr Rt, nagyolvasztóművének porelszívó és leválasztó berendezését adták át november 26-án.
1998-07-23Torokzár-csere a II-es ...Az 1995-ben átépített nagyolvasztó jelentősrekonstrukciója, a torokzár-csere. Fényképesbeszámoló.
1998-07-23Látványos szakaszához érkezet...Látványos szakaszban a II. sz. nagyolvasztó öntőcsarnokánakporelszívó-berendezésének építkezése.
1997-09-23Porleválasztó 800 millióértDunaújváros levegőjének tisztaságát elsősorban a porszennyezés veszélyezteti. A Dunaferr környezetvédelmi programjában szereplő beruházás a kohónál lévő öntőcsarnok pormentesítését biztosítja.
1997-08-05Dunaferr-kohó devizahitelbőlAz acélmű nagyolvasztóműjének a felújításárakötöttek szerződést a Dunaferr, az OTP és a CIBbank. 3. milliárd forint hitelről szól aszerződés.
1997-08-05A Dunaferr túlteljesíti a vagyonkezeléstHárommilliárdos hitel a kohó átépítésére.
1997-07-17Az üzemeltetőké a főszerepAz I. sz. Nagyolvasztó 60 napos felújitása júl.9-én ünnepi csapolással befejeződött.
1997-05-13Nagyolvasztó átépítése ...A Dunaferrnél máj. 2-án megkezdett beruházásról.
1997-05-08Leállt a kohó1997. máj. 2-án leállt az I. nagyolvasztó. 70nap alatt nemcsak felújitani, de modernizálni is kell az üzemet.
1997-05-06Kohóátépítés DunaújvárosbanA kohó kiürítésével, lehűtésével és a kohótest bélésének, falazatának bontásával megkezdődött a Dunaferr I. számú nagyolvasztójának terv szerinti átépítése.
1997-04-24Kohóátépítés elött1997 május 5-én kezdik a kohó átépítését. Az Acélművek kft és a tőbbi társaság is ősszehangolt tervezéssel, tőbblettermeléssel biztositja a szükséges nyersanyagot
1996-09-13Kohóhoz kötött jövő40 éves fennállását ünnepelte az Acélművek kft Ércelőkészitő és Ércdarabosító részlege. Kiváló dolgozói kitüntetéseket és jutalmakat kaptak ay átalagon felüli teljesítményt nyújtók.
1996-08-30Nagyolvasztó ércelőkészítőrőlAcélmúvek Nagyolvasztómű Ércelőkész1tő üzeméről= A falánk nagyolvasztó miattuk nem éhezett /L. A. = Dferr, 96.aug.30.7-8p. A legolcsóbb nyersvasat zsugorítmányból gyártják / D. M. = Dferr, 96. aug. 30. 18. p.
1996-02-16Formába kell hozni a kohótAnagyolvasztóműi üzemzavarról (95.01.26.),okairól,következményeiről.
1995-12-01Folytatni a megkezdett fejlesztéseketAz Acélművek Kft Nagyolvasztómű Ércelőkészítő Darabosító Üzemének munkájáról/rövid történeti visszatekintéssel/ beszél Loy Árpád üzemvezető.
1995-11-17A megfelelő kohóvezetés közös érdekAz Acélművek Kft Nagyolvasztómű Kohó üzemének vezetőjével Kovács Józseffel készült az interjú,a két kohó üzemeltetéséről, eredményeikről,terveikről...
1995-11-17"Elértem amit akartam"Interjú Gulyás Pállal a kohó főgázkezelőjével munkájáról, életéről...
1995-11-17"A pódiumon a kétkezi meló győz"Az Acélművek Kft kohójánál dolgozó legfiatalabb/29 éves/ főolvasztárral Müller Ferenccel készült interjú.95-ben : "Kíváló Dolgozó" kitüntetést kapott.Pályakép.
1995-08-31Elkelt az urkuti mangánAz Acélművek Kft vette meg az urkuti mangántelepet, így biztosítja kohója részére a mangánt.
1995-04-21Termel a kohóBefejeződött a II-es kohó átépítése.
1995-04-14Hétfőn csapolhatnakA szlovák-magyar együttműködés eredményeként elkészült a nagyolvasztó felújítása.
1995-03-31A bontás befejeződöttBeszámoló a kohóátépítésről.
1995-03-24KohóátépítésBeszámoló a II-es kohói átépítésről.
1995-03-17KohóátépítésA kohóátépítés folyamatáról...
1995-03-17Példátlan és stratégiai fontosságúA kohóátépítéssel egyidejűleg egyszerre több, a termelés szempontjából stratégiai fontosságú helyen is megindultak a nagyjavítások.
1994-01-27Uj gyárvezető a nagyolvasztóműnél1994. jan. 1-től Rokszin Zoltán került a nagyolvasztó élére. Bemutatkozó interjú.
1990-10-12Hétfőn délelőtt nyomáspróba..Finisben az I. kohó átépítése. 870 millióforintos munkálatok után, nyomáspróba.
1990-10-01Befűtötték a 2. kohótMagyar-szovjet vállalkozásban a harmadik ország piacain kívánják a nyersvasat értékesíteni.
1990-08-27Időben sikerült...Aug. 22-én befejeződött a bontás, kezdődhet azépités, az I. kohó felújításánál. 280 szovjet munkás vesz részt a munkálatokban.
1990-08-12Átépítésre le kell állitani a...Súlyos üzemzavar miatt előbb kell elkezdeni az I. kohó átépítését.
1990-05-12Átépítik az I. sz. kohótA szovjet "Tyazspromexport cég végzi az I. kohó rekonstrukciójának a javát. A falazóanyagot is a szovjet fél szállítja majd.
1990-03-12A sebezhető pontokA felújitott II és I. kohó a biztonságosüzemelés miatt a karbantartók állandórészvételét igényli.
1989-11-14Üzemel a vasmű 2-es kohója1989. nov. 12-én vasárnap délelőtt csapolták azelső adag nyersvasat a felújított kemencében. Azátépítés 100 napig tartott. Nov. utolsó napjaira1500-1600 tonna nyersvas készül 1 nap alatt akohóban.
1989-11-11Világszinvonalú technika...Határidő előtt átadták az ujjáépített II. kohót.Az átépítő csoport legjobbjait kitüntették.
1989-11-07Kohóátadás3 md forint értékű beruházás legkorszerűbbegysége a számítógépes szabályozórendszer. Finnszakemberek voltak a kivitelezők és a szerelők. Fotó a 2-es kohó műszerházábam.
1989-11-07Elkészült a kohó. Egy híján 100 nap alatt.A szovjet magyar együttműködés folytatódik. Tervek. A fotón a kohó külső képe.
1989-11-04Befejeződőtt a kohórekonstrukcióHatáridő előtt, fejezték be a 2. sz kohórekonstrukcióját. Miután 1981. jan. 1-tőlrészvénytársasággá kivánják alakitani akombinátot, a feleslegessé vált munkások részéreúj üzemeket kell építeni.
1989-11-02Siker- és kudarcstratégiákA szakember véleménye a kohászatotDunaújvárosba kellene koncentrálni, 900000 és lmillió tonna között.
1989-09-25Az 51. naponÉletkép az 51 napja tartó kohófelújításról.
1989-08-28Bontás utánFolyamatos beszámoló a II. kohó átépítéséről. Most a bontás folyik.
1989-08-18A kohóátépítés 18. napjaBefejeződött a nagyolvasztó lebontása. A szovjetszakemberek éjjel, nappal dolgoznak a kohón,hogy nov. 7-re elkészüljön.
1989-08-10A nyolcadik naponA II. kohó átépítésénél 650 szovjet munkás dolgozik. Jó csapatmunka a tervek tartása a jellemző.
1989-08-04Bontják a kohót. Százkét nap alatt megújul.A II-es kohóról. Fénykép a bontásról.
1989-07-27Tartani a tervetA II. kohó átépítésének kész tervei vannak.Párhuzamosan a darabosító üzem négyhetes javítása is folyik. Feszített tempóra,csapatmunkára lesz szükség.
1989-07-12Állami-díjas megoldásJúl.30-tól nov.7-ig leáll a II. kohó. Ezután új világszinvonalú kohó kezdi majd megműködését. Az átépítést Állami-díjas szovjet cég végzi majd.
1989-06-19Kohóátépítés a Dunai Vasműben104 napos felújitási időt szabtak a II. kohó átépítésére. Adatok, fénykép.
1989-06-13Hamarabb lesz kész. Átépítés a II-es kohónál.1989. július 30-án áll le a II-es kohó, terv szerint 104 napig tart az átépítése, novmber 7-én csapolni fognak. Költsége 2,6 md Ft. Az OMFB műszaki fejlesztésként fogadta el a kohó automatizálását, így a beruházásnak 26%-át fizeti a DV.
1989-05-18Kulcsra kész. Nagyolvasztó-átépítés120 napra leáll a 2. Kohó, átépítés miatt. Az új berendezések a Szovjetúnióból és Finnországból érkeznek.
1989-05-12Július 30-án áll le a II-es kohó89 jul 30-án leáll a II. kohó. A rekonstrukcióta szovjet Tyázspromexport cég végzi. A cégigéretet tett a gyors munkára.
1989-05-01A szovjet alap és a finn számitástechnikaA II. kohó átépítése során a berendezésekátéítése szovjet cég feladata, aszámitástechnikai berendezéseket Finnországból szállitják.
1989-05-01Kohókorszerűsítés DunaújvárosbanA Dunai Vasmű 2. sz. nagyolvasztójának átépítésimunkáinak terveiről.
1989-03-23Saját "ércbánya" a vasműbenFeldolgozzák a Dunai Vasmű salakját.
1989-03-11A kohó neve: PetőfiAz I. kohó építésének jubileumáról emlékeztek adolgozók. 1952-ben kezdődött az alapozás, és 1954-ben már nyersvasat csapoltak. A kohót Petőfiről nevezték el.
1989-03-03Hangját nem hallottuk, csak elbűvölve néztük...Visszaemlékezés 1954. február 28-ra, az első nyersvascsapolásra. 3 fénykép.
1988-12-06A Kohászati Gyárépítő Vállalat...Fénykép:Munka a kohónál. A kohói léghevítők közül az elmúlt években már hármat átépítettek. Most a negyedik szerelésén dolgoznak, amit június végére kell elkészíteniük.
1988-06-19A HétIndiából importált vasérc gazdasági jellemzői.
1988-02-12A vasmű erőművének kéményei tegnap reggel... fekete füsttel jeleztékA környezetszennyezéséről.
1987-12-03Kedvező folyamatok a ...A kohászat helyzete 1986-87-ben . A Dunai Vasmű programterve, 1990-ig.
1987-12-01A Magyar Vas és Acélipari...Sajtótájékoztató a jó minőségü pelletfelhasználásáról és gazdaságosságáról
1987-11-07Szovjet fővállalkozásban építikSzovjet fővállalkozásban építik át a DunaiVasmű kohóját, a Nikex Külkereskedelmi Vállalat megállapodása értelmében.
1987-11-03Most ugye másképp lesz?lírai hangvételű írás Dunai Vasmű II. számú átépített kohójáról.
1987-10-16A jövő század kohójaA kettes kohó korszerűsítési felújításáról. Másfél milliárd a kettesre.
1987-10-02Érkezik a pelletMangaloréből és Koperból.
1987-09-25Dönteni kell, de gyorsan.A dunaújvárosi vaskohászok problémái a pelet alkalmazásáról.
1987-08-25Bevált a pelletA tőkés importból vásárolt vasérc kedvező adatai.
1987-02-24A bizonyítás lehetősége.Kocsa László kereskedelmi igazgató nyilatkozata a dúsított vasérc felhasználásának jelentőségéről. Zsugorított vasérc Indiából, Svédországból.
1986-12-09"Eltünt" tonnák. Milliók nyomában. (III)A Dunai Vasműt sújtó, hibás mérésből származó nagy károkról. Esetek. Példák
1986-12-05Miért sok a sok. Milliók nyomában (II)A vasműbe befutó szállítmányok mérlegelésének fontosságáról. Példák. Adatok a veszteségekről. A megszigorításokról.
1986-12-02"Fogyókúrás" vagonok. Milliók nyomában (I)A hibás és elhanyagolt mérések miatt többmilliós kár éri a vasművet.
1986-10-11MúltunkbólAz első csapolás története.
1986-01-14Halálos baleset a vasműben. ... Ráugrott a feszítővasraA kettes kohónál. Hajmási Lajos 53 éves lakatos
1985-07-05Hétfőn csapolhatnak. Kész a kohóAz áprilisban kezdett nagyjavítás befejezéséről. Fénykép.
1985-06-21Új hőszigetelt salak-blokkot...A Dunai Vasmű kohósalak üzemében hőszigeteltsalak-blokkokat gyártanak. az új termék kétszerolyan jó, mint a hagyományos.
1985-03-01Nincs mit egymás szemére vetni. Átadás: ősztöl tavaszigA halna-üzem bejáratási gondjai. Sok a hiba. Fénykép.
1984-12-13Vasárnap délután befejezte évi tervét a sztálinvárosi...500 tonnával túlteljesítette tervét a kohó
1984-11-30Kokszkór - rosszkorKevés a koksz, hiánya akadályozza a vastermelést. Adatok. Elemzés.
1984-02-28A kohó jövője, a jövő kohójaA kohászat jövőjéről, különös tekintettel a D. V.-re. Új kohászati elsárásoról.
1984-00-00Harmincéves a nyersvasgyártás a Dunai Vasműben1954. február 28-óta eltellt időszak a Kohó történetében.
1983-12-13Tűzben edződveKazinczi Alfréd a Dunai Vasmű olvasztáránakhőstettéről, kivételes bátorságáról, amit a dec.6-i tűzesetnél mutatott.
1983-12-06Esti krónika: Mint ahogy említettük...Helyszini riport a kettes kohónál történt üzemibalesetről. Adatok.
1983-11-18Kedden vagy szerdán csapolnak. A 70 nap bűvöletébenA II-es kohó átépítéséről. Szöveg és képek. Nyilatkoznak az illetékesek.
1983-10-12Hosszú tervezés, rövid építésRiport a II. kohó átépítéséről, szöveggel és képekben.
1983-09-17Huszonöt év a kohónálLehoczki József, a kohóüzem vezetőjének portréja.
1983-09-13Csatlakoztak a versenyfelhíváshoz. Ma kezdődik a kohóátépítésA II-es kohó átépítésének feladattervéről
1983-08-16Üzemzavar a kohónál.Megoldás: az átépítés. I. sz. Kohó.
1983-08-12Lehet öt nappal kevesebb. Szeptember az átépítésekéÁtépítik a kettes kohót, háromhetes nagyjavítás a tömörítőnél
1983-02-15Krízis? Válság?Kohászat, kérdőjelekkel. A kohászat általános válságáról, különös tekintettel a Dunai Vasműre. Elemzés
1982-11-26Beszámoló taggyűlés a kohónál. Nemcsak a gondokat látjákGáti Jánosnak, a gyáregység párttitkárának beszámolójából. Termelési eredmények. Nehézségek. Feladatok. Kép: A nagyolvasztónál...
1982-10-20Jubilált a 2. kohó
1982-10-19Csendes születésnap1957. október 18-én avatták a Dunai Vasmű kettes számú kohóját. Adatok a nyersvastermelésről.
1982-08-13Hová lettek az olvasztárok?Krónikus munkaerőhiányról nyilatkozik Márkus László gyáregységvezető és Aszalai László üzemvezető-helyettes.
1982-07-02Nem kell a sánta magyarázkodásLővei József a Dunai Vasmű kohászati gyárrészlegének szakszervezeti titkára. Rövid életrajz. Munkásmozgalmi tevékenységéről.
1982-06-01Kilyukadt a II-es kohóKiégett a II-es kohó 13-as fúvóformája.
1982-03-26A hulladék hulladékaSzokatlan gyorsasággal megtérül (II.) Második cikk a kohósalak hasznosításáról.
1981-12-01Kell a vasat gyártó emberA kohó termelési lemaradásának okairól.Létszámhiány a nagyolvasztónál. Bér problémák, karbantartási bajok, fluktuáció.
1981-11-12LépéshátránybanA nehéz munkakörülmények miatt a kohász szakma állandó munkaerőgondokkal küzd.
1981-09-12Első a kohászatEmelkedett az újítások után kifizetett díjak összege, nőtt az újításokból a vállalat haszna,csökkent viszont az újítások száma. A vasmű versenyében ismét első a kohászat., második a kokszvegyészet, harmadik az üzemfenntartás.
1981-06-17Cementet pótolA kohóban keletkező melléktermék a szemcsésgranulátum felhasználási lehetőségeiről
1981-03-27Tanácskoztak a kohászat újítóiA kohászatban 86 hasznosítható újítássalszámoltak, ebből 22 volt kalkulálható 667 ezerforint összeggel.
1981-03-03Huszonkét éves az I. kohó. A tízezeregyedik csapolásGömbös Ferenc főolvasztár emlékszik az első csapolásra. A 11.001-ik csapolást is ő végezte. Kép: Az I-es kohó
1981-02-27Kohász-riport az évforduló ...28 éve működik a nagyolvasztó -az évek folyamánbekövetkezett változásokról.
1980-12-30Tervteljesítés a vasműbenAdatok. Kép: Teljesítették a tervet a D. V. nagyolvasztójában
1980-11-12A 175. csapolás az átépítés ótaJól működnek a gépsorok a nagyjavítás óta a kohóban. Okt. 30-án már a 175. csapolástvégezték. Fotó.
1980-10-27Új berendezés a kohósalak...Új berendezés a kohósalak granulálására.
1980-10-12Befejeződött az I. kohó átépítése38,5 nap alatt befejeyődött az I. kohóátépítése, melyet 51 naposra terveztek. Jószervezéssel, nemzetközi munkásgárdával érték ela jó eredményt.
1980-10-07Csapolás az egyes kohónÖtven nap helyett 42 alatt befejezték az I-es kohó felújítását. Riport az első csapolásról.
1980-09-27További előnyJó ütemben halad az I. kohó rekonstrukciója. Menet közben új műszaki megoldásokat alkalmaznak a kivitelezők. Fotó
1980-09-26Amennyit bírunk...Riport az I-es kohó felújítási munkálatairól.
1980-09-12Minden nap számítJó ütemben halad az I. kohó átéítése. Várhatóanhatáridő előtt elkészül.
1980-09-1218 millió forint újításokból...18 millió forint értéket takarítottak meg azújításokkal a kohászatban.
1980-09-09Megújul a kohóAz egyes kohó nagyjavításáról szóló riport.
1980-08-27Már emelikA súlyosan sérült kohógáz tartály megjavításával végeztek. Az elfordult dugattyú visszaállitása történik. A teljes üzemkész állapot csak a III.negyedév végén várható.
1980-08-26Augusztus 28-tól átépítik az egyes kohótÖtven napra kialszik a tűz.
1980-08-08Kohóátépítés előttAz 1-es kohó nagyjavításának előkészületeiről.
1980-07-12Újra üzemel az I. kohó3 napos állás után ismét üzemel a I. sz kohó.
1980-07-04A vizsgálat még tart, a kohó működik.A jun. 29-én kilyukadt I-es kohót már megjavitották . Riport. Kép: Több mint kétszáz tonna nyersvas folyt el....
1980-07-01Üzemzavar a kohónál (kishír)1980. június 29-én este a vasmű 1. sz. kohója kilyukadt. 150 tonna nyersvas folyt el. Személyi sérülés nem történt.
1980-05-27Az elpárologtató hűtésrőlÚj elgőzölögtető hűtést vezettek be a kohónál. Ez energiamegtakarítással jár, az élettartamnövekedésével. Az eddigi berendezéseknél acsövek hamar tönkrementek.
1980-05-27Árváltozások hatása...A kohászati termékekárai emelkedtek. A faiparitermékek és a szinesfémek árai ugyancsakemelkedtek. A tervezett 800 milliós nyereség az árváltozások miatt 750 millióra módosul.
1980-04-01Kongresszusi hétSzöveges és képes beszámoló a kongresszusi hét munkaverseny-eredményeiről.
1980-01-18Ismét termel az I. kohóEgy üzemzavar tanulságai. A nagy hideg okozta hibásodást elhárították. Az eset körülményei.
1980-01-15Leállt az egyes kohóÜzemzavart okozott a hideg.
1980-00-00NyersvasgyártásA Kohó története, üzemei, a gyár fejlesztési terve.
1979-11-10Egy kohász vallomása1952 óta dolgoyik kohászként Keményfi György. Munkájáról, életéről vall.
1979-10-09A kohók felől...A kohók állapotáról, fejlesztéséről, szükségességéről.
1979-08-18Negyedszázada volt az ...Borovszky Ambrus visszaemlékezik a 25 évvel ezelőtt történt csapolásról.
1979-07-12Sikeres félév után a kohászat és kokszvegyészetTöbblettermelés, export növekedés, új termékek.
1979-03-13Sikeres kohójavításSzombaton már csapoltak a kettes kohóból.
1979-03-09Karbantartás a kettes "jegyében"Kedden leálltak, szombaton már csapolnak.
1979-03-02Jubileumi csapolás a huszonöt éves kohónál14 millió 256 ezer dunaújvárosi vas. Történeti áttekintés.
1979-03-01Történelem-mozaik. Huszonöt éves a dunaújvárosi nagyolvasztó
1979-02-28A Dunai Vasmű I. ...A 25 éves jubileumát ünneplő I.. sz. kohórólszóló tudósitásban az akkor már működő üzemek felsorolása: Acélmű két Martin-kemencéje, az erőmű és a tűzállótéglagyár
1979-02-27Hatalmas emberáradat indult a vasműhöz...25 éves az egyes kohó. Takács József főolvasztár, Szlobodnyik László ácsbrigádvezető, Horváth László kohómester visszaemlékezései.
1979-02-19Félelmetes dübörgéssel válaszol a kohó. Csendes jubileum...25 éves jubileumát ünnepli az I. Kohó
1979-01-20Kevesebb energiával. Dunai VasműJavították a kemencék hatásfokát, energiatakarékos technológiák.
1979-01-19Üzemzavar a II-es kohónálKilyukadt a II-es kohó egyik fúvószerelvénye.
1979-01-18Az első vas a Duna mellőlA Nagyolvasztómű története.
1979-01-03Ezerhatszáz fokonKépes riport a kohó dolgozóival. Képek a munka mozzanatairól.
1978-06-27IvánIvan Jefimovics Pocsekajlo kiváló szovjet kohómester. A magas-toroknyomású technológiát a kettes kohó rekonstrukciója után 1977 októberében ő vezette be és mutatta meg a vasműben dolgozó munkatársainak.
1978-00-00A Dunai Vasmű 2. sz. nagyolvasztójának átépítéseFontos korszerűsítések az átépítés mellett.
1977-11-29Visszaszámlálás. Acél nélkül nehéz.Pöstyéni Balázs nyilatkoik a nyersvas és az acélgyártás helyzetéről. Eredmények, nehézségek.
1977-10-27Új ruhában, régi formábanHúsz éves a kettes kohó
1977-10-18Újra termel a kettes kohóRiport a beinduló kohóról. Szakmunkások nyilatkozatai. Persze, a számítógép nem tévedett...
1977-10-16Tüzek tájainKépes beszámoló a Kohó átépítéséről.
1977-10-16Helyszini jelentés. Begyujtottunk.Az ujjáépített kohóban, megindult a termelés. Képek az újjáépítésről és Pataki Józsefről, a Kohó párttitkáráról.
1977-10-14Sajtótájékoztató és munkásgyűlés a Dunai Vasműben1977. október 12-én este újra begyújtották a megfiatalított kettes kohót. kép: A sajtó képviselői és a munkások. Befejeződött a kohóátépítés.
1977-10-11Felfűtés előtt (képaláírás)A felújított II-es kohó szárítása határidő előtt három nappal elkezdődött. (nem teljes szöveg)
1977-09-19Jó ütemben, bizakodó légkörben halad a kohóátépítésViták, jegyzőkönyvek helyett: kölcsönös megértés, segítség...
1977-09-12Cserbenhagyták a kohót?Egy brigád a nagyjavítás legintenzívebb idején vette ki a szabadságát.
1977-09-09Sztorik a verejték mögöttSzínes riport a II. sz. kohó átépítéséről
1977-08-30Tíznapos határidő-rövidítéssel 20 millió forint megtakarításJó ütemben halad a II-es Kohó átépítése.
1977-08-26"Menetrend szerint" (képaláírás)A kettes kohó átépítéséről. (nem teljes szöveg)
1977-08-16A kohóátépítés 15. napján (képaláírás)Rövid beszámoló az építkezésről.
1977-08-05Szovjet berendezéssel hasznosítják Dunaújvárosban a gőztA kohót elgözölögtető berendezéssel szerelik fel, mely óránkény 9 tonna gőzt termel. Ezt használják a város fűtésére majd.
1977-08-05A kohóátépítés harmadik napja (képaláírás)Fotóriport az építkezésről.
1977-08-02Elcsendesedett a vén óriásHűlő kohótest, forrósodó hangulat. Kezdetét vette a magyar kohászat legnagyobb szabású kohóátépítése.
1977-08-02"Soha jobbkor nem jöhettek volna..."Egy műszakot a kettes kohóért!
1977-07-26Csövek a magasbanAkik a kettes kohót átépítik.
1977-07-15Fővállalkozó: a KGYVAkik a kettes kohót átépítik.
1977-07-01Ami mindenkit érintKohóátépítés.
1977-05-27Folynak a kohóátépítés előkészületeiHatáridő: Minél hamarabb
1977-02-01Fúvókahegesztők (képaláírás)Új hegesztési eljárás, amivel lényegesen meghosszabbodik a forrószél-fuvókák élettartama. (nem teljes szöveg)
1977-01-26Ez már nem a régi kohászat!A kohászat 1976. évi eredményei.
1976-11-07Az első vasból emlékplaketteket öntöttek.Az első csapolás részletei. Az első vasból emlékplakettek lettek. Felirata: Sztálin Vasmű, 1951. nov. 7.
1976-11-06Kohó-köszöntőAz első csapolás 1951 nov. 7. Visszaemlékezés.
1976-11-03ÜnnepVisszaemlékezés az első csapolásra, 1951.nov. 7-ére
1976-10-12A főolvasztár - "... se vele, se nélküle"Interjú Takács Józseffel, kormánykitüntetésekkel többszörösen megbecsült főolvasztárral. Életrajz. Nosztalgikus visszaemlékezés az ötvenes évekre. Vélemény az utánpótlásról. A legendás hírű Partizán brigád tagja volt.
1976-07-07Kéményseprőkkel a martinkemence alattRiport a kemencetisztitókról
1976-06-29Uj berendezések a Dunai Vasműben.Fejlesztések a Dunai Vasműben.
1976-06-16Tovább "élnek" kohóinkSzovjet licence alapján akarják a kohók élettartamát növelni. Elgözölögtető hűtéssel és a tüzelőanyag megválásztásával is sokat lehet segíteni.
1976-06-12Kohóátépítés.A Petőfi Kohó átépítéséről.
1976-06-05Termel a felújított óriás kohóA ketteskohóminden jelentős részét felújították, és 1000 köbméteresre bővítették.
1976-05-25Vasárnap reggel elindultMájus 23-án újra csapolták a kijavított egyes kohót. Kép: A füstölgő kohótorony
1976-05-21Finis az egyes kohónálAz egyes kohó átépítése befejeződött. Csapolás: 22-én. Képek: hegesztők a kohón.
1976-05-19A nagykohó éltrajzából1955-ben 207 ezer tonna nyersvas,1975-ben 354 ezer tonna.
1976-05-14"... itt inkább mindenki megszakasztja magát..."Robbanás történt az 1-es kohónál. A munkások rendkívüli helytállásáról. Interjú Orosz Endrével, a kohászati gyárrészleg főmechanikusával. Kép: A felrobbant kohó.
1976-05-07Falazzák a kohótMegfeszített tempóban dolgoznak az I. kohó rekonstrukcióján.
1976-04-20Uj kohó születik.Uj kohó születik
1976-04-09A huszonnegyedik naponRiport az I-es kohó átépítésének huszonnegyedik napjáról. Képek: Szöllősy Sándor hegesztő munka közben. Forrószélvezeték helyrerakása.
1976-04-06Több mint 22 milliárd a kohászat fejlesztéséreKonverteres acélm- építésére készül a vasm-
1976-04-02Jó ütemben halad az egyes kohó átépítéseAz építkezés állásáról.
1976-03-26Gyorsjelentés a kohóátépítésrőlA jelenlegi állapotokról.
1976-03-21A Dunai VasműbenA kohó nagyjavítás után nagyobb teljesítménnyel fog dolgozni.
1976-03-19A kohóátépítés negyedik napjaAz átépítés jelenlegi állásáról.
1976-03-16Megkezdődött az I-es kohó átépítéseA legutobbi átépítés óta 17425 csapolás volt.
1976-03-16Leeresztették a "medvét"Megkezdődött az I. kohó átépítése.
1976-03-14Kilencszáz munkás kezd kéthónapos hajrába, hogy átépítsékAz átépített I. kohó nagyobb lesz mint a régi.
1976-03-11Bővítik a Vasmű I-es kohótKapacitásnövelés az I.-es kohónál.
1976-03-1012000 tonna nyersvassal többBefejezték a II. kohó nagyjavítását. 12 ezer tonna többletnyersvas termelés várható
1976-03-09A dunai Vasműben rekord idő alatt...Jó munkát végeztek a szerelők a Kohó karbantartásánál.
1976-03-09Angol hidegvérrelKohójavítás rekordidő alatt.
1976-03-05Javítják a kettes kohótA tervek szerint halad a javítás.
1976-03-04Kohójavítás a Dunai VasműbenElőbb II. sz., majd az I. sz. kohó nagyjavítására kell sort keríteni az idén.
1976-03-02Korszerű technológia-tíz nap megtakarításJavítják a kettes kohót.
1976-02-24II. kohó: javítás, I. kohó: átépítés. Nagy feladatok előtt a nagyolvasztóműAz I. nagyolvasztó átépítése március 15-én kezdődik.
1976-02-13Ahogy a kohászat kommunistái látják. Program a cselekvéshezHogyan látják feladataikat a párttagok a cselekvési program ismeretében. Dankó Miklós, Loy Árpád, Vlasits György, Rácz István, Fekete György, Annus Ferenc, Bárkányi Sándor nyilatkozata.
1976-01-27Hétévi szünet után ismét képeznek kohászokat DunaújvárosbanAz 1976/77 tanévre már lehet jelentkezni kohóolvasztár és acélgyártó szakra.
1975-10-21Tűz a kohónálOkt.19-én hajnalban a kettes kohónál tűz keletkezett.
1975-07-25Nőtt a termelés, de romlott a minőségHasznosan dolgozott a dunaújvárosi folyamatos acélöntőmű. A kohászat első féléve.
1975-04-04Százezer tonna fölött a kohászat és a melehengerműKongresszusi felajánlások eredménye. Rekord termelési adatok. A vasmű történetében először.
1975-03-12A "repülő csészealj" és társaiElőkészületek az I-es kohó térfogatbővítésére. Start hétfőn hajnalban.
1975-02-25Hétfőn leállt a II. kohóA magas toroknyomás főpróbája következik.
1975-01-28Az üzemi pártértekezletekről jelentjükBeszámoló a kohászati gyárrészleg és az üzemfenntartási gyárrészleg pártszervezeteinek tevékenységéről. Pataki József, Loy Árpád, Eszenyei Lajos, Sárai Szabó László párttitkárok. Hozzászólások.
1974-12-27A Vállalat Kiváló BrigádjaiA profilüzem II. Rákóczi Ferenc Szocialista Brigádja. A tűzálló gépészeti Petőfi Szocialista Brigád. A szerszámműhely Gagarin Szocialistab Brigádja. A Petőfi kohó November 7 Szocialista Brigádja . A radiátorüzem Münnich Ferenc Szocialista Brigádja.
1974-10-11Rövidesen befejeződik a II. számú kohó rekonstrukciójaHarmadmilliárd forint sorsa.
1974-04-27A Szakma Kiváló Brigádja. A Kohászati gyárrészleg Béke brigádja1960. január 1-én alakult a kohászati gyárrészleg Béke olvasztár szocialista brigádja, elsőként a technológiai részen.
1974-04-27A vállalat kiváló brigádjaiZója szocialista brigád: kohászati gyárrészleg, Madách Imre szocialista brigád: lemezfeldolgozó gyárrészleg, Április 4 szocialista brigád: Hengerművek, Dimitrov szocialista brigád: Energiagazdálkodó - és szolgáltató gyárrészleg, Egyetértés szocialista brigád: Üzemfenntartási gyárrészleg, Lőrinci Zója szocialista brigád.
1974-04-04Valljuk: A kohók fényénélInterjú Gál Lászlóval a II.kohó főolvasztárával.
1974-03-15Felmérték a Dunai Vasmű berendezéseinek kihasználtságátBeruházások mellett: jobb gépkihasználást.
1974-03-1220 éves a kohó gyáregységÜnnepség, kitüntetések.
1974-03-10Pálya vInterju Verbó Istvánnal a kohászati gyárrészleg vezetőjével.
1974-03-01A húsz év alatt: több mint tizmillió tonna nyersvas.Jubileumi csapolás az I-es nagyolvasztóban.
1974-02-28A kohóHúsz esztendős a 1. sz. kohó
1974-02-2720 éves a kohóVerbó István gyárrészlegvezető írása.
1974-02-27Kohászok emlékeznekNyersvasgyártásunk 20 éve. A tűz szerelmesei. A Szocialista Munka Üzeme.
1974-02-26Húszéves a nagyolvasztóműA kohó 1954 február 28-án készült el.
1974-02-26Televíziós élőriport Dunaújvárosból a kohó huszadik születésnapján (kishír)1974. február 28-án a MTV egyenes adásban sugározza a városban készült 50 perces riportot. (nem teljes szöveg)
1974-02-23ÉvfordulóHúsz éve 1954 febr. 28-án kezdte meg működését aDunai Vasmű I. sz. nagyolvasztója. Fotó az eseményről.
1974-02-12Kohászok világaA kohó világából.
1973-12-04Ezer szakemberből-precíz munkacsapat.Rekordidő alatt végezték el a II. kohó nagyjavítását.
1973-11-16Háromhetes előny a vasgyártásban.Csökkent a fajlagos kokszfelhasználás-javítani kell a minőséget.
1973-10-05A tűz nem allhat ki.Ágh József művezetővel beszéget az újságiró munkatársairól.
1973-09-04Mérleg: eredményes augusztus a Dunai Vasműben.Beszámoló a Dunai Vasmű teljesítményéről.
1973-08-10A második félév kezdetén.Körkép a Dunai Vasműből.
1973-07-27Termelési értekezlet az acélműben.Az első félév mérlege: a vártnál 68 millió forinttal több nyereség.
1973-07-20Csapolás három óránként.Naponta 200 tonnával több nyersvas.
1973-06-28A dunaújvárosi vasműben az ezer...Az átalakított kohóban terven felüli termelés.
1973-04-06Termelési rekord a kohónálA Dunai Vasmű kohó üzemében márciusban 4931 tonnával termeltek többet a tervezettnél. Még soha nem értek el ilyen jó eredményt.
1973-01-25Ventillátor és füldugó a kohászoknakTizmillió forint munkavédelmi eszközökre.
1973-01-17Hétszázmilliós beruházás a Dunai VasműbenKiemelt és kiegészítő beruházások a vasműben.
1972-12-12MHSZ kögyűlés a kohászokÉves közgyűlés, vélemények.
1972-12-10Ami a munkásportrékból kimaradtInterjúPintér Imre martinásszal.
1972-10-24Új léghevítőt adtak át a Dunai VasműbenAz ország legnagyobb léghevítőjét adták át a vasműben.
1972-10-17Tizenöt éve termel a II. sz. nagyolvasztóCsendes jubileum.
1972-08-18Az Ozdi Kohászati Üzemek Acélműve...Harc az egymillió tonna acélért.
1972-08-12Olvasztársiker DunaújvárosbanA két kohó dolgozói összesen 360 ezer tonna acél-nyersvasat olvasztottak.
1972-06-21Harminöt méter magas léghevítőUj léghevítő a Kohón.Fotó.
1972-04-18Tévések a kohónál (képaláírás, kishír)A Műszakváltás című, az elmúlt hét csütörtökön sugárzott televíziós riportban többek között a Dunai Vasmű kohójának dolgozói is láthattuk. Képünk a kohászokat és az ugyancsak nagy munkában lévő stáb egy részét örökítette meg. (teljes szöveg)
1972-04-06Évi egymillió tonnás acélgyártási szinten dolgoznak a ...Dicséretes első félévi zárás a kohászatban.
1971-09-03Szerelik a négyes léghevítőtAz új léghevítő elkészülte után a többit is átépítik.
1971-07-30Hétfőtől szerelik a 4-es léghevítőt1974-ig átépítik a kohó léghevítőit. 100 millió forintos beruházás.
1971-07-10Lányok asszonyokA női dolgozók helyzetét vizsgálták a Kohászati Gyárrészlegben. A nők munkafegyelme, balesti statisztikája jobb mint a férfiaké. A munkabérük mégis kevesebb.
1971-02-27Hová lesz a bérmegtakarításA becsületes helytállást meg kell fizetni.
1970-12-05Arany a kemencébenKis mennyiségű aranyat tesznek a kemencébe töltendő nyersvasba. Igy lehet az elegy súlyát gyorsan kiszámítani.
1970-08-25Kisebb zökkenőkkel termel a II. kohóAz első csapolásra 1970. augusztus 20-án, reggel 8:40-kor került sor.
1970-08-20Elkészült hazánk első 1000 köbméteres kohójaElkészült az új 1000 négyzetméteres II. kohó.
1970-08-11Véghajrá a kohóátépítésnélAz átépítés 59. napján.
1970-08-07Veszélyben a nagyolvasztó mészkőellátásaNincs elegendő vagon a mészkő szállításhoz.
1970-07-21Több mint tíznapos előny a kohóátépítésnélMegkezdték a falazást.
1970-07-03Már csak 48 nap?Tervszerűen halad a kohóátépítés.
1970-06-26Kibontották a II. kohótÜzemzavar az I. kohón - csökken az acéltermés.
1970-06-19"Az ördög cimborái"A kohóátépítés 6. napján. Nemcsak átépítik, felépítik és bővítik is.
1970-06-12Megkezdték a II. kohó átépítésétA kezdő lépésekről.
1970-05-0175 nap alatt átépítik a II-es kohótA Kohó csaknem teljes lebontásra kerül az átépítés során.
1970-04-03Júniusban átépítik a II. kohótA csúcsidőben ezer ember dolgozik érte.
1970-03-20A vasmű kéthavi eredménye: 95,8 százalékTermelési eredmények a Dunai Vasműben január és február hónapban.
1970-02-01Varró lányok és a vaskohászokSzocialista szerződést kötött a FérfiFehérneműgyár dújv-i I-es alapszervezete és a DV kohászati gyárrészleg KISZ-alapszervezete.
1970-00-26Kibontották a II. kohótÜzemzavar az I. kohóban, csökken az acéltermelés.
1969-08-26Robbanás az I-es kohónNem tudni mi történt...
1969-06-03Begyújtották az I. kohótÁtépítési rekordidő 48 és fél nap. Lecsapolták az első vasat.
1969-05-30Szárítják a kohót (kishír)Befejezéséhez közeledik a kohóátépítés.
1969-05-09Folyik a kohó átépítése (kishír)Képekkel.
1969-05-06Lebontották az I-es kohótA kemenceépítők nagy erőfeszítéseket tesznek az ötven napos határidő betartására.
1969-04-15Megkezdték a vasmű I. nagyolvasztójának átépítésétÖt éves folyamatos üzemelés után áll le a kohó.
1969-04-09Bontják a hármas léghevítőtElkezdték az I-es kohó hármas léghevítőjének lebontását.
1969-03-14Kohóátépítés előttPróbafalazás, készülnek az acélállványok. Az I. kohó átépítése.
1968-04-27A cél: 1 millió tonna acélVándorzászló a vasműnek, kitüntetések a vasműben.
1967-12-22Négy egységvezető nyilatkozik.Vata László acélmű, Verbó István nagyolvasztómű, Bozsik Imre lemezfeldolgozó, Hajdú András hengermű vezetőinek nyilatkozata.
1967-10-12Újítók és újításokAz évb legjobb ötletei.
1967-08-04Három nappal hamarabb fejeződött be a 2-es kohó átépítéseUgyancsak befejezték az érctömöitő üzem javítását is.
1967-07-21Ütemterv szerint halad a 2-es kohó nagyjavításaAz átépítéssel a tervek szerint 1967. augusztus 8-10között készülnek el.
1967-07-14Megkezdték a 2. kohó átépítését...Az átépítést 25 naposra tervezik.
1967-06-30Csütörtök reggel csapolták a hatmilliomodik tonna nyersvasat a kohóban1953 óta, mióta termel a kohó.
1967-03-25A Központi Fizikai Kutató Intézet segítsége a dunaújvárosi kohászatnakAz NA-2 neutron generátort a Dunai Vasmű kohója hasznosítja a roncsolásmentes anyagvizsgálatnál.
1966-12-08Emberek és félautomatákIgy élnek a kohászok.
1966-08-30Péntek óta ismét termel a II-es kohóHárom nap kellett a javításhoz.
1966-07-05Bírkózás a nyersvassal"Át kell mosni a kohó gyomrát".
1966-06-14Kongresszusi verseny a VasműbenA DV Kohó Béke brigádjának munkaverseny sikerei. Bucsek Ferenc brigádvezető beszámolója.
1966-02-08Mi épül 1966-ban26-os Építőipari Vállalat főmérnöke nyilatkozik.
1965-11-303 újítás 150 ezer forintA Szabadság szocialista brigád 3 újítást adott be az idén.
1965-10-30Torokzár csere világszinvonalonSzerelési csúcs idő.
1965-10-30Több mint 90 millió forint az adósságA lemaradás még behozható.
1965-01-26Az 1965-ös esztendő a stabilizálás éveSzámos beruházás befejeződik - Mikó László főmérnök nyilatkozik.
1964-09-11Öt éve szállít acélnyersvasat a Vasmű JugoszláviánakAz év elejétől mostanáig 11 ezer tonna acélnyersvasat küldtek Jugoszláviába.
1964-06-30Helyzetkép a félév utolsó előtti munkanapjánA három "nagy" közül csak az acélmű nem teljesítette első féléves tervét.
1964-06-18A nagyolvasztó első, a hengermű harmadikÉrtékelték a kohászati üzemek közötti féléves városversenyt.
1964-05-05Május 2-án délelőtt csapoltak először az átépített Petőfi kohóból-
1964-05-04Május 1-én este csapoltak először az újjáépített Petőfi...Uj tűzálló falazatot kapoot a Petőfi Kohó. Öt évre garantálják az újjáépített kohó üzemkészségét.
1964-05-01Május 2-án délelőtt csapoltak először az átépített Petőfi koRekord idő alatt épitették át a petőfi Kohót.
1964-04-30Május 1 tiszteletére...Határidő előtt befejezik az I. kohó átépítését.
1964-04-17Versenyfutás a napokkalA kohó átépítésénél.
1964-03-17Hogyan halad az I-es Kohó átépítése?Nyilatkoznak az átépítést végző vállalatok, részlegek vezetői.
1964-03-13Ilyen lesz a Petőfi kohóAz átépített I-es kohó műszaki mutatói.
1964-03-10Hétfőn megkezdődött és 55 napig tart a Petőfi kohó átépítéseFolyik a "medve" lecsapolása és a kohó hűtése.
1964-02-28Jellemek kohója10 éves az I-es számú nagyolvasztó. Történet. Riport a régi olvasztárokkal. Gál Zsigmond, Kugelman Péter, Zakar László, Barta Ferenc emlékei. Képek.
1964-02-25Nemcsak megfiatalodik, modernebb is lesz a Petőfi kohóMárcius elején kezdődik és 55 napig tart az átépítés.
1964-02-17Történelmet írunk10éves a nagyolvasztó gyáregység
1964-01-28Két új gépÚj dugaszológép készül, a mechanikaüzem félautomata esztergagépet kapott.
1964-01-24A tízéves Petőfi-kohó átépítésére készül a gépészeti gyárrészlegFebruár végére elkészülnek.
1964-00-00A Dunai Vasmű helyzete a 20 éves hazai kohóipar fejlesztésébanA fejlesztés meghatáérozása, a tervezési lehetőségek.
1964-00-00A Dunai vasmű helyzete a 20 éves hazai kohóipar fejlesztésébenA fejlesztés irányának meghatározása, a tervezés lehetősége.
1963-12-28Karácsony a Vasmű melegüzemeibenA háromnapos pihenő alatt a vasműben.
1963-07-23Emelkedik e a termelékenység a nagyolvasztóbanBiztató eredmények - visszahúzó tényezők.
1963-07-19Jelentés az első félév termelési érték-terv teljesítéséről.97,9%-os termelési eredmény.
1963-07-09Napirenden a műszaki fejlesztésJobb minőségű áru-olcsóbban, gyorsabban.
1963-05-28Új berendezések nyomábanNem könnyű korszerűsíteni- de csak jól érdemes.
1963-05-21Első csapolás a II. kohónAz ötvenedik napon.
1963-05-19Vasárnap délután az átépített dunaújvárosi...Az átépített 2. kohó megkezdte üzemelését.
1963-05-14A II. kohóMa megkezdik a szárítást, szombaton üzemszerűen indulnak.
1963-05-03Május elsején a II. kohónál.Ünnep a szerelőknek. Az ember és a gép, közös küzdelmek.
1963-04-30Megkezdték a II. kohó belsejének falazásátAz évek alatt keletkezett "medvét" nagy nehézségek árán sikerült eltávolítani.
1963-04-23Behozható az ötnapos elcsúszásMásodik félidejébe lépett a II. kohó átépítése.
1963-04-12A nagykohó tövébenOlvasztárok, segítőik között.
1963-04-09Váratlan akadályok miatt két napos csúszás a II-es kohó átépítésénSzerda reggel jár le a bontás 9 napos határideje.
1963-04-06Az ünnep alatt is megállás nélkül folyt a kohó nagyjavításaTöbb mint 200 szerelő az ünnepek alatt is a nagyjavításon.
1963-04-02A II-es Kohó átépítésének első napjánKupolabontás
1963-04-01Tizenkétezerötszáz0tvenháromszor csapoltak vasat ...
1963-03-29Hétfőn kezdik el a II-es kohó átépítésétSikerül e 7 vállalat 1200 munkásának 90 nap alatt elvégezni a munkát?
1963-03-29Műszaki dokumentációs filmet készítenek a II-es kohó átépítésérőlA filmet a Vasmű fotósai készítik, műszaki szakemberek irányítása.
1963-03-12Csak részben teljesítették tervüket a Vasmű gyáregységeiA rendkívüli tél következményei az elmaradások.
1963-02-05Átépítés előtt a II. kohó.A szerelő vállalatok és karbantartók felkészültek a nagy munkára.