Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

685 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-02-16Közel negyven alkotó műveit vonultatja fel a Dunaújvárosi TárlatDunaújvárosi Tárlat címmel nyílt kiállítás 2024. február 9-én, délután a Kortárs Művészeti Intézetben, ahol közel 40 a városban és a térségben élő, illetve a városhoz kötődő képző- és iparművész munkái mutatkoztak be.
2024-02-02"Kulturális híd" – a SKICC Csoport tábori tárlata nyílt a könyvtárbanA tervek szerint hosszabb távú együttműködés első állomása az a tárlat, amely Dunaújvárosban a József Attila Könyvtár emeleti előterében nyílt; a nyári táborhoz hasonlóan a kiállítást is Kosztolányi György és Pats József emlékének ajánlották a SKICC Csoport tagjai.
2023-01-21Városi értékeink (képaláírás)Sétálgatva a városban láthatunk olyan alkotásokat, amelyeknél sem az alkotót, sem a művet nem ismerjük pontosan. A Vasmű úti Őspatika előtt 2021 nyarán avatták fel a város egyik köztéri alkotását, amelyet Móder Rezső, Munkácsy-díjas szobrászművész tervei alapján Nemes Ferenc képzőművész formázott meg. A szobor alapanyaga a korábbi platánsor e helyen álló fájának törzséből készült, az alkotás mementó, a fasor emléke. Az alkotás annak bizonysága is, hogy a művészek összefognak egy alkotás létrehozásában, Móder Rezső szobrászművész ugyanis csak korlátozottan tudja használni a kezét, ami megnehezíti a munkát e művészeti ágban. Így többen fogtak össze a megvalósítás érdekében: Móder mellett Nemes Ferenc fafaragó, Rohonczi ROHO István, Molnár Janó János fafaragó, Nyitrai Mihály fafaragó. (teljes szöve) forrás: JAKD
2022-07-22Tudományos kép a XI. Groteszk TriennálénMóder Rezső Munkácsy-díjas alkotó 2020-ban készült Tudományos kép című alkotása is látható a XI. Groteszk Triennálé kiállításán, amely a Műcsarnokban augusztus 28-ig, Kaposváron a Vaszary Képtárban pedig szeptember 16. és október 16. között várja a közönséget.
2022-06-25Városi értékeink (képaláírás)Móder Rezső (1954–) Munkácsy-díjas festőművész (majd szobrász, grafikus és performer), a Guruló kozmosz című objektje az 1989-es nemzetközi acélszobrászati alkotótelepen készült. Az erős szélben halk, kolompoló hangot adnak ki a szobor egymáshoz ütődő mobil részei. A Kozmosz-sorozat egyik eleme spirálcsőből és acéllemezből készült, s a művészettörténészek ekként fogalmaznak városunk művészéről: Móder egyedülálló, 5D-s művészetében egyszerre van jelen a negyedik (idő) és az ötödik (hang) dimenzió, illetve a tárgylétrehozás és a közreműködés lehetősége is (mobilkoncertek, zeneművek). Konstrukciói kozmikus jelképek hordozói és a jövő zenéjének autentikus hévvel megfogalmazott eszközei, miközben lírai tisztelgések is az eltűnt munkásosztály, Dunaújváros építői előtt. A szobrot a felső Duna-parti sétányon állították fel 1989-ben. (teljes szöveg)
2022-01-18Elkészült a csatornahálózat, felmondott DVCSH-szerződésMozgalmas év volt 2021, amelyre a járványhelyzet alaposan rányomta bélyegét. A Dunaújvárosi Hírlap négy részesre tervezett összeállításában a mögöttünk hagyott esztendő legfontosabb eseményeire pillantanak vissza. Második negyedév. A belügyminisztériumi nyilvántartó adatai szerint 2021 elején már csak 43 692 fő volt Dunaújváros lakossága.
2021-10-08A találkozás tere lett a megyei őszi tárlatÜnnepélyes keretek között, díjátadóval nyílt meg a Fejér Megyei Őszi Tárlat szalonkiállítása az Uitz Teremben 2021. október 1-én.
2021-09-20Mindent Móderről (képaláírás)A Kortárs Művészeti Intézet egy átfogó kiállítás keretében mutatta be Móder Rezső meghatározó munkásságát. A Lebegő ellenállások esszenciáját Zsinka Gabriella mutatta be. (teljes szöveg)
2021-08-27Rendkívüli közgyűlést tartottak csütörtökönRendkívüli közgyűlés tartottak augusztus 26-án. Beszámoló.
2021-08-27Nyílt üléssel folytatódott a közgyűlések sora. 25 napirendről döntöttek a képviselőkRendkívüli nyílt üléssel folytatta munkáját Dunaújváros önkormányzata. A közgyűlést a Városháza "C" szárnyában tartották 2021. augusztus 26-án, csütörtökön délelőtt 9 órától.
2021-08-00Móder univerzuma a KMI-ben. Jeles születésnapokBeszélgetés Móder Rezső képzőművésszel, akinek 2021. július végén zárult retrospektív kiállítása a Kortárs Művészeti Intézetben.
2021-06-28Múzeumok Éjszakája: két helyszínen, színvonalasan. A kőtár ezúttal kimaradt, ám így is remek volt ez az éjjelA múzeumok éjszakája elnevezésű országos kulturális programot először 1999-ben rendezték meg Magyarországon. Június 26-án, szombaton Dunaújvárosban is lehetőség nyílt arra, hogy múzeumi sétákat tegyünk. A Kortárs Művészeti Intézet és az Intercisa Múzeum is több érdekes programmal várta a látogatókat.
2021-06-25Új szobor foglalta el méltó helyét a Vasmű úti Őspatika előttÜnnepélyes keretek között avatták fel Dunaújvárosban a Vasmű úti Őspatika előtt a város új, fából készült szobrát 2021. június 23-án. A köztéri alkotás számos dunaújvárosi művész közös munkájának gyümölcse. A szoboravató ünnepségen Mezei Zsolt alpolgármester, illetve Rohonczi István festő- szobrászművész mondott beszédet.
2021-06-24Új szabadtéri alkotásJúnius 23-ám, szerdán dél­előtt a Vasmű úti Őspatika előtt ünnepélyesen avatták fel a város új köztéri alkotását, amelyet Móder Rezső korábbi tervei alapján Nemes Ferenc képzőművész formázott meg. A faszobor alapanyaga a korábbi platánsor e helyen álló platánfájának törzséből készült.
2021-06-18Új köztéri alkotás a Vasmű útonÚj köztéri képzőművészeti alkotással gazdagodott a város. Június 17-én, csütörtökön reggel állították fel Nemes Ferenc szobrászművész Móder Rezső tervei alapján készült alkotását a Vasmű úton, az Őspatika előtt.
2021-06-18Móder Rezső életműtárlata látható a kortárs intézetben. ICA-D: a "móderek" nagy gyűjteményeLebegő ellenállások címmel nyílt meg Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész kiállítása a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézetben (ICA): a retrospektív tárlat az intézet összes termeiben, több mint száz alkotással eleveníti fel az évtizeden át ívelő pálya fontos állomásait. 2021. június 11-től július végéig látható
2021-06-14Egy sokdimenziós alkotó köszöntése. "Módernek bérelt helye van a jövő múzeumában"Lebegő ellenállások, avagy válogatás a Móder-univerzum legjavából. Június 11-én, pénteken este mutatkozott be a Munkácsy-díjas Móder Rezső nagyszabású, a gazdag és sokrétű életmű egészét átfogó kiállítása a Kortárs Művészeti Intézetben.
2021-06-12Lokális heavy metálJúnius 11-én, pénteken este Lebegő ellenállások címmel mutatkozott be a Kortárs Művészeti Intézetben Móder Rezső retrospektív kiállítása. A megnyitón az intézmény részéről Deák Nóra igazgató, és tárlat kurátora, Zsinka Gabriella köszöntötte az érdeklődőket, majd Suplicz Márton slammer Móder Rezső objekt verseire is építő előadását hallhatták a jelenlévők.
2021-06-00Nagyszabású Móder-kiállításA Kortárs Művészeti Intézetben Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész "Legebegő ellenállások" című kiállítása nyílt meg.
2021-03-05A "kissgabiizmus" üzenete - pályatársak emlékeiA Dunaújvárosi Hírlap korábban beszámolt róla, hogy február végén tragikus hirtelenséggel elhunyt a dunaújvárosi képzőművészeti élet megbecsült alakja, Kiss Ervin Gábor. Pályatársai pár gondolattal emlékeznek.
2020-10-09"JEL"-es zeneünnep. Világnapi muzsika – és a "JEL" avatásaRemek programsorozattal, a növendékek formációinak koncertje mellett több dunaújvárosi művész közös kompozíciójának avatásával ünnepelték a zene világnapját a dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskolánál 2020. október 1-én.
2020-10-02Egy új "Jel" a zeneiskolának. A Jel üzenete - szoboravatás és emlékezés a zenei világnaponOktóber 1-jén, csütörtökön a zene világnapján ismét köztéri muzsikával ünnepelt a Sándor Frigyes Zeneiskola, amely ezúttal újabb köztéri alkotással gazdagodott. A Jel című szoborcsoport Móder Rezső tervei alapján készült, és Rohonczi István, Molnár János, Nemes Ferenc és Nyitrai Mihály képzőművészek közös munkája.
2020-09-07Public art - Jó irányba kezelni a veszteségetSzoborkompozíció készül az egykor az Őspatika előtt állt platánfa törzséből, ágaiból Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész tervei alapján. Az alkotás jelentőségéről Zsinka Gabriella művészettörténész beszélt.
2020-09-05Helyi alkotók elismerése. Belátások - díjátadó és finisszázs a KortársbanSzámos jó és remek alkotásnak adott helyet a kétévente jelentkező kollektív dunaújvárosi tárlat az elmúlt hónapokban a Kortárs Művészeti Intézetben. A Belátások címmel jelentkező gyűjtemény az aktuális szűkös keretek között is szolgálta a korábban megfogalmazott célt: látleletet adni az éppen aktuális „újvárosi” művészeti szcénáról. Szeptember 5-én, pénteken este a szakavatott zsűri mondhatta el véleményét a Belátások terméséről.
2020-09-00Művészek elismeréseA Kortárs Művészeti Intézetben átadták a Belátások című, dunaújvárosi képző- és iparművészek munkáiból álló kiállítás díjait. Dunaújváros Önkormányzatának díját Keserue Zsolt vehette át, a Dunaújvárosi Művészetért Alapítvány alkotói díját Móder Rezső kapta meg, míg a "Legígéretesebb fiatal alkotó" díját Csiki Emese érdemelte ki.
2020-08-21Mementó készül a platánból. Mementót állítanakÁprilis közepére tehető, amikor a DVG Zrt. munkatársai kivágták a Vasmű úti egykor emblematikus platánsor egyik utolsó fáját. Rohonczi ROHO István képzőművész társaival nem tudott belenyugodni, hogy nyom nélkül eltűnik a városkép ezen meghatározó része, és szerettek volna emléket állítani neki.
2020-08-21Emlékmű lesz a Vasmű úti platánokbólA Vasmű úti platánsor emlékét őrzik majd meg azok a fák, amelyekből műalkotást készít Móder Rezső, Rohonczi István, Nyitrai Mihály, Molnár János és Nemes Ferenc. Az elkészült művek várhatóan az ősszel kerülnek majd ki a közterületekre. A többes szám pedig valós, hiszen bár eredetileg csak a Vasmű úti őspatika elé terveztek egy emlékfát, ám – mint az erről tartott sajtótájékoztatón bejelentették – még egy helyszínnel bővül majd a „kiállítótér”.
2020-08-13Platánokból köztéri alkotásokLegutóbb április közepén foglalkoztunk azzal a kezdeményezéssel, amelynek célja, hogy új köztéri alkotások készüljenek a Vasmű úti egykori platánsor fáit felhasználva. Az utóbbi hónapok a tervezéssel teltek, a munka pedig már el is kezdődött kedden a DVG Zrt. Papírgyári úti telephelyén.
2020-07-20Helyi alkotók kollektív tárlata - nem csak dunaújvárosi lakcímkártyával rendelkezőknekHosszú hónapok kényszerszünete után július 17-án, pénteken este ismét kiállításmegnyitóra várta közönségét a Kortárs Művészeti Intézet.
2020-07-03Emlékek árnyai. Emlékek árnyéka, árnyékok emlékeEmléket állítanak a Vasmű úti platánoknak, Móder Rezső tervei nyomán közösen készítenek egy nagy közös fafaragást, amely a főutca fasorának hagyatékát őrzi majd meg. A nagyszabású tervekről Rohonczi István ROHO mesél, a munkálatok 2020. augusztusban kezdődhetnek.
2020-06-13"Számítok egyáltalán még valamit". Tudósok(k)nak ismét csak tudományosanMi van a Móderrel? Ha összefutok régi ismerősökkel, úgy általában ez a második-harmadik kérdés. Jelentjük: Móder Rezső jól van.
2020-04-14Emlékmű készül az egyik platánbólA napokban a DVG Zrt. munkatársai kivágták az egykori, emblematikus Vasmű úti platánsor egyik utolsó fáját, amelyről korábban azt írtuk, a helyi művészek által megmunkált csonk egyfajta mementóként az említett platánsornak állít majd emléket.
2019-11-00A Vasmű és a város születéséről. Történetek a hőskorbólIsmertető a Kóbor Etelka szerkesztésében elkészült Mesél a város című kötetről. Nyilatkozik a szerkesztő. Részletek a könyvből.
2019-07-00Vasszobrász a VasasnaponMóder Rezső, Munkácsy-díjas képzőművész is részt vett a XLII. Vasas- és Kohásznapon, ahol hangszerként is funkcionáló mobil fémszobraiból állított ki néhányat. Nyilatkozik Szekeres Béla és Szekeres-Balogh Emese (Öko-Ferr Kft.) valamint Simics Antal (ISD Power).
2019-05-24Szuper-Portré: Móder Rezső: mindig vannak elképzeléseim"Mi van vele manapság?" Beszélgetés Móder Rezső képzőművésszel.
2019-05-24Mesél a város - bemutatóA József Attila Könyvtárban május 23-án mutatták be Kóbor Etelka: Mesél a város című könyvét.
2019-01-28ÚjPartos tárlat nyílt a faluházban. Az ÚjPart alkotóközössége a kulcsi faluházbanLelkes túracsapattá vált az utóbbi években a dunaújvárosi és a térségi alkotókat egybegyűjtő közösség, az ÚjPart Egyesület, amely nyári (alkotó)táborozott már – akár több ízben is – Baracson, Rác­almáson, Móron, a múlt év hőségriasztásokkal telített augusztusában pedig egy kulcsi invitálásnak tett eleget.
2019-01-00Alkotói különdíjMóder Rezső Munkácsy-díjas mobilszobrász-fémzeneszerző, festőművész 2018. december 31-én alkotói különdíjat nyert a kiskőrösi Petőfi Szülőház Múzeum képző- és iparművészeti pályázatán.
2018-12-00Móder Rezső a Gyártó Egység lakatosüzemében (képaláírás)Az elmúlt hetekben a Gyártó Egység lakatosüzemében készültek Móder Rezső képzőművész legújabb munkái , "acélköltészetének" új darabjai. A szoborhangszerek és a köztéri ülőalkalmatosságként is funkcióba helyezhető szoborpadok a magyar kultúrtörténet emblematikus alakjainak, Kodálynak, Bartóknak, Kassák Lajosnak és Moholy-Nagy Lászlónak állítanak emléket, akik egyébként visszatérő szereplői Móder műveinek. (nem teljes szöveg)
2018-11-28Acélos értékeink. Jövőre ismét üzemel az acélszobrász alkotótelepÖtvözet címmel, három alkotóval tavaly közel két évtizednyi szünetjel után tért vissza a nemzetközi hírű Dunaújvárosi Acélszobrász Alkotótelep. A Duna-parti szoborpark munkáit is gondozó Dunaferr-Art Dunaújváros Alapítvány képviselői egy november 27-i bejárás keretében közölték, jövőre is sikerül megrendezni az alkotótelepet, és folytatódik a kültéri gyűjtemény felújítása is.
2018-11-13Nemzetközi RezsőnkHagyományos és egyben nemzetközi Rezső-napra várta munkásságának kedvedlőit Móder Rezső Munkácsy-díjas alkotó a Kultúr köz 3. szám alatt található összművészeti kultúrtérben. Ezúttal is remek móka volt.
2018-11-08Móder Rezső a vasműben alkot. Villanyszerelőből képzőművészJól ismerik Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművészt a vasműben. Valamikor ott dolgozott szakmunkásként, majd később onnan ment a Képzőművészeti Egyetemre, ahol 1982-ben kapott diplomát
2018-11-00Könnyed acélszobrok és nehézzenePortré Móder Rezső képzőművészről. Móder Rezső és az ISD Dunaferr kapcsolata.
2018-10-00Móder Rezső újra a gyárban. Acélszobrok készülnekMóder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész megállapodott az ISD Dunaferr Zrt. vezetésével, így tizenhat év után újra dolgozhat a gyárban. Munkáihoz kap anyagot, és ahogy a termelés engedi, a kivitelezésekhez technikai, technológiai segítséget is.
2018-09-27Kísérleti zenei kalandozás vizuális iránytűvelMóder Rezső Munkácsy-díjas alkotó – népes művészbaráti társaságával kiegészülve – már évtizedek óta építgeti valóban underground koncertsorozatát, amelynek műfaji beskatulyázásra ezúttal sem vállalkoznánk, hiszen a kísérleti zenék mellett hagyományosnak mondható zenész és zenekari formációk is remekül megférnek e rendre megújuló vállalkozásban.
2018-08-24Koncert szobrokkal, hangszerekkel (képaláírás)Mivel az eső korábban elmosta, augusztus 23-án újra próbálkoztat az ÚjPart Egyesület által szevezett Random Spectral Walks koncerttel. A Móder Zenélő Szoborpark és Múzeumban megrendezett koncert részvevői - Móder Rezső, Dóra Attila, és Baráth Bálint - kompozíciókból építettek egy zenei világot, amely az összművészeti irányzatok fontosságára hívja fel a figyelmet. (nem teljes szöveg)
2018-08-177ségek között. Idén az uraké a főszerepTavaly (2017) nyár végén az Újpart egyesület hölgy tagjai állították ki alkotásaikat a KMI termében, ez alkalommal azonban fordult a kocka és az urak mutatják be műveiket.
2018-08-15Kétségek a művészetbenTavaly nyáron hét művész, akkor hét hölgy nyitott hasonló kiállítást, akkor minden alkotó műve egy napot kapott a Kortárs Művészeti Intézet kiállítótermében, most viszont egy időben állít ki az idén kiválasztott hét veterán művész úr.
2018-08-14Kiállítás hét művésszel7ségek között címmel nyílt képzőművészeti kiállítás a Kortárs Művészeti intézetben augusztus 13-án.
2018-08-10ÚjPart: kulcsi tábori napok. Kikötött Kulcson az ÚjPart ladikjaEgy héten át tartott mozgalmas, alkotó jellegű összetartást és edzőtábort az újvárosi és helyi kötődésű művészeket tömörítő ÚjPart Egyesület Kulcson. A népes tagságból ezúttal a Medvegy Zsuzsa, Rohonczi Istvánné, Rohonczi ROHO István, Móder Rezső, Várnai Gyula, Ihász János, Kosztolányi György, Simon Tamás, Éri Jenő, Kiss Ervin Gábor, Páhi Péter, Páhi Noémi összetételű csapat munkálkodott a Nap Háza – Hold Udvara közösségi tereiben.
2018-08-03Alkotótábor Kulcson. Újpartosok táborfoglalása KulcsonAz ÚjPart Egyesület művészcsapata augusztus 1-től Kulcson a Nap Háza – Hold Udvara néven ismert intézményben táborozik.
2018-06-18A DUDIK-on él a vetítővászon isEgy fesztivál jó esetben nemcsak buli és tánc, hanem valamilyen formában megjelenik a művészet is ilyenkor. A DUDIK-ot fényfestéssel színesítették a helyi képzőművészek.
2018-05-28Képzőművészet egy galéria szemszögéből. Pleidell Jánostól Cseh Tamáson ét Páhi PéterigDunaújváros képzőművészeti körképe egy magángyűjteményben címmel az Ordas-galéria gyűjteményes tematikus kiállításának megnyitóján vehettek részt az érdeklődők május 24-én, csütörtökön.
2018-05-09Pentelei Molnár Jánosra emlékeztek. Koszorúzás: városunk hírességére emlékeztünkHagyománnyá vált, hogy minden év május 8-án megemlékezünk a dunapentelei születésű képzőművészünkről egykori szülői házának kiskertjében. Pentelei Molnár János 140 esztendős volna, de alkotásai örök életűek.
2018-04-13Helyi művészek seregszemléjeA város szinte minden jelentős képző- és iparművészének alkotása szerepel a Kortárs Művészeti Intézet múlt pénteken Kilátások címmel nyílt kiállításán. Dunaújváros önkormányzatának díját Nemes Ferenc kapta, a Dunaújvárosi Művészetért Alapítvány Melkovics Tamást díjazta.
2018-01-23Elhunyt Birkás István. Birkás István emlékeElhunyt Birkás István Munkácsy-díjas alkotó, a dunaújvárosi művészélet meghatározó, országos színtéren is ismert és elismert alakja.
2018-01-19Szobrok, dobok, szaxofon. Alternatív hangszersimogatóA Kortárs Művészeti Intézetben legutóbb a XIII. Acélszobrász Alkotótelep három művészének kiállítását tekinthették meg az érdeklődők. Az Ötvözet című tárlat zárórendezvényén Móder Rezső, Dóra Attila, Szekeres István és Baráth Bálint mutattak be egy különleges koncertet.
2018-01-13Hangötvözettel zártakA 17 év után újra jelentkező Acélszobrász Alkotótelep Ötvözet című kiállítását január 12-én, pénteken este Móder Rezső képzőművész, Dóra Attila, Szekeres István zenészek és Baráth Bálint zeneszerző alkalmi kvartettjének fémes koncertje zárta a Kortárs Művészeti Intézetben.
2017-12-11Műalkotást a fa alá!December 8-án, pénteken este nyílt meg hagyományteremtő jelleggel az ÚjPart Egyesület műtárgyvására a Kortárs Művészeti Intézetben.
2017-11-13Ünnepelt az E-MűteremgalériaImmáron a 25. sorszámmal ellátott alternatív képzőművészeti kiállítását ünnepelhette november 12-én, vasárnap délután a Móder Rezső (kép) Munkácsy-díjas alkotó által alapított és vezetett E-Műteremgaléria.
2017-09-25Móder SzekszárdonSzeptember 16-án nyílt meg a szekszárdi Művészetek Házában a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) Képzőművészeti Tagozatának meghívásos festészeti kiállítása Boron innen, boron túl címmel. Az ünnepélyes megnyitón a MAOE díját vehette át Móder Rezső (kép) dunaújvárosi művész, aki fémzenekoncertet is adott a megnyitón.
2017-08-15Móder, Várnai és Páhi közös tárlata a tópartonDunaújvárosi és kulcsi képzőművészek kiállítása látható A Szabadművelődés Házában Székesfehérváron. A megnyitón egyedi hangulatú performansz követelt magának figyelmet.
2017-07-31Skicc a Velencei-tónálMaratoni alkotótáborral válaszolt a kihívásokra a dunaújvárosi Skicc Művészeti Egyesület, amelynek tagjai a hét végén a velencei ütős fesztiválon is ott voltak.
2017-07-07Pentelei gondolatokA DUE-ART képzőművészeti műhely hét éve működik Móder Rezső, Munkácsy-díjas mobilszobrász, festő és tanár vezetésével. A műhely 35. kiállítása múlt vasárnap nyílt meg az evangélikus templom gyülekezési termében.
2017-07-03Az egyetem művészeti műhelyeElsősorban Penteléről készült képekkel jelentkezik július 20-ig látható kiállításán a DUE-ART Műhely, mely 35. alkalommal július 2-án délben nyílt az evangélikus templomban.
2017-06-20Munkácsy-díjasokkal tették színesebbéNem csak hangzásban nyújtott élményt a DUDIK fesztivál, hanem a látványban is a különleges kínálatra törekedtek.
2017-06-17Csantavéri látogatásMa már huszonkilenc éves hagyománynak megfelelően ez évben is dunaújvárosi küldöttség látogatott a vajdasági Csantavérre, a háromnapos csantavéri falunapra.
2017-06-09Négy napig buliznak. Négy napon át dübörög a DUDIKA Parázs Varázs után, a Rockmaraton előtt sem marad nagy rendezvény nélkül a város, jelentette be Cserna Gábor polgármester június 8-án, csütörtökön.
2017-06-01Két hét múlva kezdődik a fesztivál. Teljes mellszélességgel a DUDIK fesztivál mellettIdén már kilencedik alkalommal rendezi meg a Dunaújvárosi Egyetem hallgatói önkormányzata, Dunaújváros segítségével és támogatásával a DUDIK fesztivált.
2017-05-31A salgótarjáni első: Móder Rezső sikere. A tarjáni tárlat díjaAz Emberi Erőforrások Minisztériuma fődíját Móder Rezső (kép) dunaújvárosi képzőművész vehette a közelmúltban a 34. salgótarjáni tavaszi tárlaton. Részletes jelentés.
2017-05-19Tavaszi fesztivál, zenélő szoborpark (kis hír)Százhúsz művész munkáiból nyílt meg a Miskolci Országos Grafikai Triennálé. A kiállítók között van Móder Rezső is, akinek három nagy lithográfia-szita nyomata szerepel. Móder a Pesterzsébeti Tavaszi Tárlat megnyitóján egy díjat is átvehetett. (nem teljes szöveg)
2017-04-28Eltávozott barátainkról24. kiadásával jelentkezett a város minden ízében alternatív és valóban underground kiállítótere, az óvárosi E-Műteremgaléria. Móder és a pályatársai emlékezete régi kollégákról.
2017-04-24Móder alkotása a Tavaszi TárlatonA Budapesti Nemzetközi Tavaszi Fesztiválhoz kapcsolódóan április 21-én, pénteken délután nyílt meg a Honvéd Kulturális Központ udvarán található Stefánia Szoborparkban a Tavaszi Tárlat, amely több mint harminc neves szobrászművész, köztük a dunaújvárosi Móder Rezső (kép) munkáit vonultatja fel.
2017-04-15Csak jókedvből érdemesMóder Rezső dunaújvárosi képzőművész alkotását is felvonultató kiállításért utaztunk egy szentendrei kultúrkocsmáig. A Pótkulcs teraszán pedig belefutottunk ef Zámbó Istvánba (kép). Bizottságtól bizottságig.
2017-04-11A szentendrei MóderrőlA közelmúltban egy napfényes tárlatjárásra voltunk hivatalosak egy szentendrei beltérbe.
2017-04-03Az Art Műhely tárlata az Öreghegyen (képaláírás)Székesfehérváron az Öreghegyi Közösségi Házban megnyílt az a tárlat, amelyen a Dunaújvárosi Egyetem Art Műhelyéhez tartozó alkotók munkái láthatók. A műhely vezetője Móder Rezső, Munkácsy-díjas képzőművész, aki a megnyitón performansszal érzékeltette: úgy érzi, a művészetet ma semmibe veszik. (teljes szöveg)
2017-03-31Pótkulcs (képaláírás)A Pótkulcs néven futó vendéglátóhely és művészeti bázison jelenleg is látható az Antihangszer című kollektív tárlat, amelyen számos neves alkotó munkáival - köztük a dunaújvárosi Móder Rezsővel is - találkozhatnak a látogatók. Lapunk munkatársainak a kulturális tér egyik emblematikus szereplője ef Zámbó István festő tartott alternatív tárlatvezetést. (teljes szöveg)
2017-03-08Tudományosan (képaláírás)Móder Rezső Munkácsy-díjas festőművész munkáiból nyílt kiállítás Tudományos festmények címmel március 6-án a Dunaújvárosi Egyetem P épületében. A tárlat mindössze március17-ig látogatható minden nap reggel nyolctól este nyolcig, ugyanis március 31-én már Székesfehérvárott, a DUE - ART műhely munkáiból nyíló kiállításon szerepel alkotásaival a művész. (teljes szöveg)
2017-02-13Éjjel-nappal a kultúráért. Mozgalmas hétvégePezsgő élet folyt a hét végén az Munkásművelődési Központban a Kultúrházak éjjel-nappal című rendezvénysorozatán.
2017-02-04Falán a miniszter mercédeszeA dunaújvárosi Matula Péter (kép) már jó ideje Svédországban él. Sokat jár Magyarországra, mert úgy döntött, támogatja a kortárs képzőművészeket, és hirdeti a Bibliát. E kettő találkozása volt a Jézus élete kiállítás a Bartókban.
2017-02-00Művészeti erőfeszítések, túlélt szervezeti formák. Gondolatok a Fejér Megyei TárlatrólÁprilis végén (2017.04.27) megnyílt a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézetben a kétévenként tartott Fejér Megyei Tárlat. Megnyitotta Deák Nóra a tárlat kurátora. Díjjazottak a cikk végén.
2016-12-12A Határtalan SkiccImmáron hagyományos évzáró és egyben összegző kiállítását és vásárát mutatta be december 9-én, pénteken este a Skicc Művészeti Egyesület a Klub Hotel galériájában.
2016-11-17Húszéves Móder szoborparkjaMóder Rezső országos, nemzetközi tárlatok mellett a Dunaújváros Egyetem rendezvényein is rendszeresen szerepel alkotásaival.
2016-10-20MIAZÁBRA itt, Újvárosban?Országos, sőt némi lokálpatrióta érzülettel megemelve: nemzetközi színtéren is jegyzett a dunaújvárosi kortárs művészeti szcéna. Hogy merre is tart a helyi, illetve a városhoz kötődő alkotótársadalom, az kiderül október 21-én, pénteken a Kortárs Művészeti Intézetben.
2016-10-03Ostorpattogtatás, tánc, muzsika. Látványos felvonulássalPentelei hagyományok szerint díszes felvonulással és mulatsággal ünnepelték az őszi betakarítás végét, a szőlőtermést és az új bort október elsején, szombaton.
2016-09-23Angyalok, démonok, festményekVarga Melinda és Zsuppon Orsolya festményei Angyalok és démonok címmel látható az Iparkamara folyosógalériájában.
2016-09-09Velence után, Földvár előttA Skicc Művészeti Egyesület számára már el is kezdődött az őszi nagy kiállításszezon. Tárlatjelentésektől a helykeresésig - mozgalmas hónapok előtt az alkotógárda.
2016-08-25A nap fotója - NapfelkelteNapfelkelte a felső Duna-partról a szoborparkban Móder Rezső szobránál.
2016-08-24Az összetartozást szimbolizáljaHagyományt teremtettünk, és ezt őrizni kell - mondta köszöntőjében Várai Róbert polgármester a szoborparkban tartott ünnepélyes avatáson Baracson augusztus 19-én.
2016-08-19Az idő múlása meglegyinti az embert. Az egy éve elhunyt Farkas Mihálynak állítottak emléketA Baracsi Fafaragó tábor résztvevői kopjafát állítottak az egy éve elhunyt Farkas Mihály képzőművész sírjához a kisapostagi temetőben.
2016-08-19Végeztek a fafaragók Baracson. Végeztek a fafaragókVéget ért augusztus 18-án, csütörtökön a képzőművészeti tábor Baracson. Ezzel egy hároméves projekt is lezárult, a parkban áll már az összes kopjafa.
2016-08-19Kiállítás és zeneKülönleges kiállítás várta a művészetkedvelőket augusztus 17-én, szerda délután hat órakor a Baracsi Faluház kistermében.
2016-08-15Fejfát állítottak a barátokAz egy hete Baracs községben működő fafaragó tábor nem egyszerű képzőművészeti tábor. A résztvevőknek mindig van egy gesztusa. Ezúttal egykori alkotótársuk, Farkas Mihály emlékének állítottak kopjafát.
2016-08-15Skicc a pincébenA Skicc Művészeti Egyesület idei alkotótáborának munkáiból nyílt kiállítás Budapesten a Pinceszín Galériában a múlt héten. A kiállítók között ott van Móder Rezső, Pats József és Pats Dániel.
2016-08-10Rönkfába álmodott szimbólumokHa már a második alkalommal népesül be nyári szünidő idején a baracsi Kossuth Lajos Általános Iskola udvara alkotó művészek sátraival, akkor talán beszélhetünk hagyományról is. Augusztus 8-tól két héten át fafaragó művésztelepnek ad otthont az iskola udvara. Rohonczi ROHO István beszélt röviden a tábor céljairól.
2016-07-25Sokan zarándokoltakSzent Pantaleon emlékére rendeztek zarándoklatot július 23-án, amelyet egy görög katolikus megemlékezés követett. Dr. Mudra László (kép), a Dunaújvárosi Görög Katolikus Egyházközösség világi elnöke is részt vett a megemlékezésen.
2016-06-21Móder Rezső A Tudósokkknak tudományosan kiállítása (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula galéria: Móder Rezső Tudósokkknak tudományosan kiállításciklus újabb tárlata látható (teljes szöveg)
2016-06-17Móder-tárlat (kis hír)Rohonczi István képzőművész nyitotta meg Móder Rezső, Tudósoknak Tudományosan című kiállítását a Bartók aulájában. (nem teljes szöveg)
2016-06-16Tudós megfejtésekAugusztus végéig látogatható a friss Móder Rezső (kép) kiállítás a Bartók Aula Galériában.
2016-06-13Fényfestők éjeiA négynapos DUDIK fesztivál számtalan stílusban kínált zenei programokat a hétvégén. Ám nem csak muzsikával szolgálta a kultúrára éhes fesztiváljárókat, a koncertek alatt sötétedés után különféle művészeti projektek is futottak, többek között a két Munkácsy-díjas képzőművész, Várnai Gyula és Móder Rezső, valamint Páki Péter (kép) megvalósításában. (teljes szöveg)
2016-06-13Móder Rezső kiállítása (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: Móder Rezső A Tudósokkknak tudományosan kiállításciklus újabb tárlata látható (teljes szöveg)
2016-06-09Móderista megfejtések. Móder tudósaiTudós-sorozatának újabb, felkavaró darabjával jelentkezett Móder Rezső (kép) Munkácsy-díjas alkotó a Bartók Aula Galériájában június 8-án.
2016-04-05Móder Rezső a VAS/MŰ című kiállíáson (képaláírás)A VAS/MŰ című kiállításhoz kapcsolódóan összművészeti hangszínfestésre várták az érdeklődőket április 3-ána Kortárs Művészeti Intézetben. Móder Rezső (kép), Baráth Bálint és Horváth Tamás varázsolt a közönségnek (nem teljes szöveg)
2016-03-04Tanóra tízpercben"Hadd beszéljek egy kicsit a problémás köztéri szobrainkról."
2015-12-11Gombos és Móder RákoshegyenAz V. Magyar Fémművészeti Kiállításon láthatók Móder Rezső és Gombos István alkotásai.
2015-12-10Újvárosiak is őrölnek a MalombanA Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) 2015-ös Harmónia című kiállításán szerepelnek Gáspár Aladár, Friedrich Ferenc, Móder Rezső és Rozsnyai Sándor alkotásai is.
2015-11-28Őszi tárlat: művészek svédasztalaA 80 megyei alkotó kiállítása december 13-ig látható a Csók István Képtár kiállító tereiben. Őszi tárlat, csoportos kiállítás, több évtizedes hagyománya van. Két évente felváltva Dunaújvárosban és Székesfehérváron rendezik meg a kiállítást. Kép: ifj. Koffán Károly: Kozmosz I.
2015-11-19KamarakiállításA Dunaújvárosi Főiskola C-épületében nyílt kiállítás a "Hét műalkotása" címmel a DF-Art Műhely tagjainak alkotásaiból.
2015-11-13PerformanszAlternatív avantgarde fesztiválnak és kiállításnak adott otthont Rezső névnap alkalmából Móder Rezső Kultúr közi E-műteremgalériája és Zenélő Szoborpark Múzeuma.
2015-11-10Novemberi Melankólia (kishír)Móder Rezső E-Műteremgalériájában november 7-én nyílt kiállítás Melankólia címmel, és gyűjtéssel jelentkezett Pats József vezette Skicc Művészeti Egyesület.
2015-11-09Móder zenélő Szoborpark (képaláírás)Acélzenei koncertek, performanszok, kiállításmegnyitók várták az érdeklődőket szombaton az E-Műteremgalériában és a Móder Zenélő Szoborparkban (teljes szöveg)
2015-11-05Nehéz zenékHagyomány, hogy Móder Rezső dunaújvárosi alkotó összművészeti programmal ünnepli névnapját november 7-én az E-Műteremgalériában és a Móder Zenélő Szoborparkban.
2015-11-00Ihász János több kiállításon is bemutatkozikA rácalmási szobrászművész, Ihász János alkotásait több kiállításon is láthattuk: Kortárs Művészeti Intézet és Móder Rezső E-Műteremgaléria. Ihász János portréja.
2015-10-22TárlatlesenA DF-Art Műhely 28. kiállításáról, amelyet a Kamara Galériában rendeztek meg.
2015-10-19Műhely a Kamara Galériában28. kollektív kiállításával jelentkezett a DF-Art Műhely - ezúttal a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Kamara Galériájában.
2015-10-14Négy nap kiállításaiOktóber 16-án Ajka Tárlaton szerepelnek Kiss Ervin Gábor, Bánhelyi Károly, Móder Rezső, Rozsnyai Sándor munkái. Október 17én és 18-án az E-Műteremgalériában Farkas Mihály, Füredi Tamás, Kiss Ervin Gábor, Móder Rezső közös kiállítása. 28. kollektív tárlat DF-Art Műhely.
2015-09-10Móderrel is ünnepelnekMóder Rezső munkája is látható a fennállásának 25. évét ünneplő Erdős Renée Ház kiállításán.
2015-08-21Hely az OrionbanVéget ért a kéthetes fafaragó tábor Baracson. Az elkészült műveket Baracs falunapján adták át a lakóknak, a település névadójának mellszobrával egyetemben.
2015-08-12Baracs vezérnek parkja, szobra leszVégéhez közeledik a baracsi alkotótábor, amelynek résztvevői monumentális faszobrokat faragnak. Tábori beszámoló.
2015-08-03Művészeti tábor Baracson (képaláírás)Megkezdődött a kéthetes fafaragó képzőművészeti tábor a község iskolájának udvarán. Tizenhét óriási tölgyfa rönkből faragnak honfoglaláskori jelképekkel díszített oszlopokat a dunaújvárosi és városkörnyéki művészek. (nem teljes szöveg)
2015-08-03Vezérnek készülA baracsi kéthetes művésztábor célja, hogy Baracs (Borocs?) vezér szobránál honfoglaláskori jelképekkel faragott fatörzseket állítsanak fel.
2015-07-31Tábor a csónakházbanKilenc országból érkeztek fiatal alkotók a Skicc művészeti egyesület nemzetközi alkotótáborába.
2015-07-17Móder Rezső alkotásai őrzik a főiskola bejáratát (kis hír)A Dunaújvárosi Főiskolán immár öt éve működő DF-Art Műhely tagjainak, Varga Melinda, Környei-Zuppon Orsolya, Szalainé Detti, Varga-Mosolygó Ildikó, Huang Xixi, Bővíz András legújabb munkáiból látható kiállítás a főiskola "C" épületének portáján. (nem teljes szöveg)
2015-07-06Móka Módernél (képalíárás)Móder Rezső Munkácsy-díjas művészünk tanyáján, azaz a Kultúr köz 3. szám alatt található Szoborparkban és az E-Műteremgalériában mindig történik valami. Szombaton este ismerősök, barátok, alkotótársak találkoztak egy kis összművészeti szabadegyetem erejéig. Kép: Zajzon Dorina, Kosztolányi Györgyné, Ivacs István a galéria előtti teraszon (teljes szöveg)
2015-07-03Az önkormányzat a kultúra mecénásaRendkívüli közgyűlésen döntöttek a kulturális tevékenységek támogatására kiírt pályázatokról. Az alapítványiak közül nyertek: Jószolgálati Otthon Közalapítvány, Vasas Táncegyüttes, Arany János Általános Iskola, Szonáta Zeneművészeti Alapítvány, Újpart Dunaújváros Képző- és Iparművészek Egyesülete, Móder Rezső E-műteremgalériája. A többi támogatáshoz nem kell közgyűlési döntés, polgármesteri, bizottsági döntés elég hozzá.
2015-06-26Mustangon jött a vakációA Vakáció-szimulátor nevű kiállításról - a Kortárs Művészeti Intézetben.
2015-06-18Pentele a képzőművészetben kiállítás (képaláírás)Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Kamara Galéria: Móder és a DF-Nemzetközi Art Műhely XXV. kiállítása Pentele a képzőművészetben címmel. Megtekinthető július 9-ig (teljes szöveg)
2015-06-12Felkapcsolták a DUDIK-csillártHalott Pénz, Wellhello, fesztiválszámtan és a kortárs vizuális utazások. Megkezdődött a 7. DUDIK Fesztivál. (Kép az első oldalon is).
2015-06-12KépzőművészetA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Kamara Galéria: Móder és a DF-Nemzetközi Art Műhely XXV. kiállítása nyílt meg Pentele a képzőművészetben címmel. Megtekinthető július 9-ig
2015-06-08Pentele művészeteA Pentele Nap keretében megnyílt a Kamara Galériában a Pentele a képzőművészetben című kiállítás, amelyen a DF Nemzetközi Art Műhely tagjainak alkotásai láthatók.
2015-05-14Itt és mostBirkás István és Móder Rezső munkái is a Műcsarnok Itt és most című kiállításán.
2015-04-22Aranyat kaptak a Móder-tanítványokA Fejér Megyei Diáknapokon a Rosti Pál Gimnázium is képviseltette magát. Tánctagozatosaink (Bálint Judit és Kálmán Károly felkészítésével) egy show tánc és egy hip-hop koreográfiát mutattak be, melyekkel ezüst és bronz minősítést szereztek.
2015-03-30Pentele felfedezéseÓvárosi alkotói portya a szabadiskolával. Közös alkotásra és Pentele felfedezésére invitálta tanítványait, barátait szombaton Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész.
2015-03-28Alkotói szabadiskola PentelénSzabadtéri rajzolásra, festésre hív a Móder Rezső vezette DF Art Műhely. Indulás március 28-án a Zenélő Szoborparkból.
2015-03-21In memoriam Farkas Mihály"Szent István király beszélget Farkas Misivel".
2015-03-20Emléktárlat (kishír)A közelmúltban elhunyt festőművészre, Farkas Mihályra emlékeztek a műkedvelők, művésztársak a Kör című kiállítással. Rajta kívül még Kiss Ervin Gábor, Móder Rezső és Rozsnyai Sándor fotóművészek képei kerültek ki a kamara folyosógalériájára. A tárlatot április 9-ig lehet megtekinteni a kamara nyitva-tartási idejében. (teljes szöveg)
2015-03-17Tavaszi zsongásA Dunaújvárosi Főiskola A-épületének Átriumában Tavaszi zsongás címmel kiállítás látható. A kiállítók névsora.
2015-03-14Elemerengtek a régi időkön a rostisokAlapításának 50. évfordulóját ünnepelte a Rosti iskola. Beszámoló az ünnepi rendezvényről.
2015-03-14Tavaszi zsongás és a Kör emlékezéseTavaszi zsongás címmel kiállítás nyílit március 12-én a DF Art Műhely alkotásaiból. Március 13-án pedig a Kör csoport a Kamara Galériában kiállítással emlékezik Farkas Mihály festőművészre.
2015-03-12Rosti-hét és jubileumi gálaA Dunaújvárosi Rosti Pál Gimnázium Általános és Szakképző Iskola jubileumi programsorozattal ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Elkezdődött a Rosti-hét.
2015-02-03Művészeti életünk utánpótlásaA Dunaújvárosi Főiskola "A"-épület Átriumának bemutatása. A közoktatás, sportesemények, rendezvények, kiállítások, konferenciák helyszíne.
2014-12-23Téli tárlatok a DF Art MűhelytőlDecember 19-én két kiállításmegnyitóval is várta az érdeklődőket az évről évre egyre karakteresebb arcot mutató főiskolai alkotóműhely, a DF-Art.
2014-11-08Megasztráok a Kultúr közbenMóder Rezső közösségi fémzenéléssel ünnepelte névnapját a Móder Szoborparkban.
2014-11-04Móder: három tárlatKiállítás Kecskeméten, Ajkán és Szentendrén, ahol Móder Rezső alkotásai és szerepelnek.
2014-10-31Sátáni fekete kiscicák nézelődnek... és akkor "sokkk" baj lett...Híres Disznóölés Pentelén - avagy háromszor jött ki a mentő.
2014-09-08Malom: LabirintusA szeptember 7-én, a szentendrei MűvészetMalomban nyílt kiállításon Móder Rezső és Gáspár Aladár alkotásai is szerepelnek.
2014-08-30Móder válogatás a Cifra palotábanSzeptember 2-án a kecskeméti Cifra palotában kiállítás nyílik Móder Rezső alkotásaiból.
2014-08-29Móder-tárlat KecskemétenA Kecskméti Képtár rendezésével a Dán Intézetben Kalmás Pál kecskeméti szobrászművész mellett a másik kiállító Móder Rezső.
2014-08-23Tárlatzáró este (képaláírás)Kiss Ervin Gábor Lábadozó kékek, Móder Rezső ErőtérEtűdök és Nemes Ferenc haladék című kiállításának zárását rendezték augusztus 22-én a Kortárs Művészeti Intézetben. A bográcsozással egybekötött eseménnyel a három művész közös performanszot is előadott. (teljes szöveg)
2014-08-18Nemes, Kiss, MóderAugusztus 22-ig várja a látogatókat Nemes Ferenc, Kiss Ervin Gábor és Móder Rezső egy-egy önálló kiállítása a Kortárs Művészeti Intézetben.
2014-08-08Három művéz három terembenHármas kiállítás nyílt a Kortárs Művészeti Intézetben. Kiss Ervin Gábor Lábadozó kékek, Móder Rezső Erőterek Etűdök, Nemes Ferenc "haladék" című tárlata.
2014-08-04KépaláírásKortárs Művészeti Intézet: Kiss Ervin: Lábadozó képek, Móder Rezső: Erőtér etűdök és Nemes Ferenc: "haladék" címmel látható kiállítás. A képen Móder Rezső kiállításmegnyitója látható (teljes szöveg)
2014-08-02Nemes, Kiss, MóderKomoly érdeklődés mellett mutatkozott be Nemes Ferenc, Kiss Ervin Gábor és Móder Rezső egyéni kiállítása augusztus elsején a Kortárs Művészeti Intézetben.
2014-07-31Pénteki hármasHárom kiváló helyi alkotó kiállításával - Kiss Ervin Gábor (kép), Móder Rezső, Nemes Ferenc - indítja nyári-őszi sorozatát augusztus elsején a Kortárs Művészeti Intézet.
2014-07-29A hármak: Kiss, Móder, NemesHárom kiváló helyi alkotó kiállításával - Kiss Ervin Gábor, Móder Rezső (kép), Nemes Ferenc - indítja nyári-őszi sorozatát augusztus elsején a Kortárs Művészeti Intézet.
2014-07-25Etűdbe rendezett erőterekMóder Rezső új kiállításra készül, a Kortárs Művészeti Intézet felkérésére az utóbbi egy év terméséből válogat, helyi művészekkel közös tárlatra készül. Kiss Ervin Gábor mellett Nemes Ferenc lesz a kiállítótárs.
2014-07-23Éljen augusztus leseje is!Három kiváló helyi alkotó - Kiss Ervin Gábor (kép), Móder Rezső, Nemes Ferenc - kiállításával indítja nyári-őszi sorozatát augusztus elsején a Kortárs Művészeti Intézet.
2014-07-07Móder: mennyi, hatvan?A közelmúltban ünnepelte/élte túl hatvanadik születésnapját Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész. A rutinszerű élet(mód)interjú helyett három jeles pályatárs - Várnai Gyula, Birkás István, Friedrich Ferenc - boncolgatta a múlt és jövendőt.
2014-06-20Addig ütötte a vasat, amíg zene lett belőleHatvanéves Móder Rezső. Portré.
2014-06-16Móder: hatvan évHatvanadik születésnapját ünnepelte Móder Rezső Munkácsy-díjas, dunaújvárosi művész.
2014-06-16Kapocs a művészetek irányábaA DUDIK elsősorban zenei fesztivál idén a művészetek felé is nyitott. A művészeti programokról.
2014-06-11Kulturális programsáv a szigetenAz idei DUDIK művészeti ajánlata: árnyjáték, installációk, személyre szabott színház.
2014-05-15Móder RezsőMóder Rezső Munkácsy-díjas szobrász, festőművész vall magáról.
2014-04-11Dobozban a világKívül-belül címmel a Magyar Festők Társasága dobozkiállítást szervezett Budapesten, a Vízivárosi Galériában. Birkás István és Móder Rezső két-két alkotása szerepel az április 2-23 között megtekinthető kiállításon.
2014-03-08Időzenetengelyek (képaláírás)Móder Rezső, dunaújvárosi festőművész, mobilszobrász, performernek Időzenetengelyek címmel nyílt kiállítása Székesfehérváron a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Házában. A kiállítást április 6-ig tekinthetik meg az érdeklődők. (teljes szöveg)
2014-02-19Súlyos kérdésekAvagy mi történik egy szoborparkkal, ha magára marad? A dunaújvárosi Acélszobrász Alkotótelepről.
2014-02-14A művészek régi álma valóra váltMegalakult a dunaújvárárosi Hatok Társasága. Tavaly alakult meg a csoport hat fővel. A Dunaújvárosi Hatok Festőművészek Társaságának tagja lett Birkás István, Farkas Mihály, Kiss Ervin Gábor, Rozsnyai Sándor és Várnai Gyula, és Móder Rezső.
2014-02-11Bejelentkezett a HatokA „Hatok” névvel új művészeti társulás alakult a közelmúltban. A tagok: Várnai Gyula, Rozsnyai Sándor, Birkás István, Kiss Ervin Gábor, Farkas Mihály, Móder Rezső. Terveik: tárlatok, kiállítások, modern képtár alapítása.
2014-02-01Fehéren feketévelBudapesti kiállításokon - a Nádor Galériában és a Nemzeti Táncszínház Galériájában - vesz részt Móder Rezső.
2014-01-09A Móder-jelenség"A sztálinvárossy acélbika megvadul a friss kávé illatától." "Sokat hallottam már Móder Rezsőről, de most végre láthattam a műveit is...” Egyebek között ezt a bejegyzést is olvashatjuk azon a kiállításon amely székesfehérvári A Szabadművelődés Házában látható."
2013-12-12Salgótarjántól SzékesfehérvárigAz ország két, egymástól távoleső pontján közel egyidőben állított ki Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész. Kiállítás Salgótarjánban és Székesfehérváron.
2013-11-22Régi új hírek a '60-as évekbőlBeszámoló az Éjszakai Átszálló összművészeti fesztiválról.
2013-11-21Móder FehérváronIdőtérgörbület - avagy Attila király és Szent István király megvadulnak a friss kávé illatától is címmel Székesfehérváron kiállítás nyílik Móder Rezső munkáiból.
2013-11-09A nagy lehallgató este"A Nagy Lehallgató Lehallgatók Lehallgatója" címmel rendezett összművészeti dzsemborit Móder Rezső, a Móder Zenélő Szoborparkban.
2013-11-07Sztálinvárossy nehézzenékNovember 8-án őszi fémzene-koncertet rendeznek a Móder Zenélő Szoborparkban.
2013-10-28Ajkáról jelentjük: Móder Rezső és díjaAlkotói díjjal ismerték el október 25-én nyílt Ajka Tárlaton Móder Rezsőt.
2013-09-28Móder Rezső: Tudósokkknak TudományGolubov Gábor újra korongozik, objektvers, sírvers, 2013.09.02.
2013-09-13Esztergomtól a zeneiskoláigNégy dunaújvárosi alkotó kiállítása Dunaújvárosban és Budapesten: Birkás István, Tábori Csaba, Rohonczi ROHO István, Móder Rezső.
2013-09-07Aula Galéria: szeptemberi tárlatA Dunaújvárosi Főiskola Aula Galériája is megkezdi a munkát ebben a tanévben, amelyet Móder rezső irányít.
2013-08-07Tizenegy évszázadA Thousand Years of Art in Hungary című angol nyelvű kiadvány több dunaújvárosi bejegyzést is tartalma. A könyvben szerepel Móder Rezső egy munkája és a helyi evangélikus templom is.
2013-07-15Követségi vizit a parkbanGyuricza Gábor, a brazíliavárosi magyar nagykövetség konzuli osztályán dolgozó szakember, Lamidi Ajayi Kutemi nigériai attasé, és Reisch György korábbi dunaújvárosi lelkész látogatott el Móder Rezső szoborparkjába és E-Műteremgalériájába.
2013-05-06Majális a Kultúr közbenHétéves a galéria. Tárlatzáró majálison zárta tavaszi hadjáratát az E-Műteremgaléria, a Kultúr köz 3. szám alatt.
2013-05-03Majális a Kultúr közbenA tavaszi szezont lezáró kiállítás nyílik május 4-én az E-Műteremgalériában.
2013-05-03Egy helyre kerültek a legnagyobb díjak!Többéves kihagyás után idén május elsején ismét megrendezték Dunaújvárosban az Öböl Kupa 2013. horgászversenyt.
2013-04-30Horgászverseny lesz az öbölbenÖt évi szünet után újra ismét megrendezik a kikötői öbölben az Öböl Kupát, a helyi horgászversenyt. Beszélgetés Mag Gábor szervezővel. "Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész jóvoltából a legnagyobb hal horogra akasztója a művész úr egy alkotásával gazdagabban mehet haza a versenyről."
2013-04-04KépaláírásDunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara: Móder és a DF-Art Műhely tárlatát tekinthetik meg a látogatók. (teljes szöveg)
2013-03-18Misszió a Kultúr közbenMárcius 14-én huszonöt helyi alkotó munkáiból megnyílt az E-Műteremgaléria 14. soros kiállítása.
2013-03-14Kokárda és acélzeneA Kultúr köz 3. alatt található E-Műteremgaléria március 14-én szezonnyitó. Első vendég a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola. Este pedig a14. alternatív tárlata nyílik meg, dunaújvárosi és a városhoz kötődő képző- és iparművészek ritkán látható alkotásaival.
2013-03-11Kamarába költözött a főiskolai műhelyMárcius9-én, a Kamara Galériában nyílt kiállítás a Dunaújvárosi Főiskola Art-műhelyének alkotásaiból.
2013-03-09Műhely varázsaMárcius 8-án nyílt kiállítás a Dunaújvárosi Főiskola Art-műhelyének alkotásaiból a Kamara Galériában.
2013-03-08Tizenegyek kiállításaNőnap alkalmából tizenegy képzőművész, a Dunaújvárosi Főiskola Art-műhelyének hölgy tagjainak munkáiból nyílt kiállítás március 7-én a Dunaújvárosi Főiskola A-épületében.
2013-01-09Helyi szerzőkDunaújvárosi szerzők műveivel jelent meg a Pannon Tükör című irodalmi folyóirat. A szerzők: Kálnay Adél, Pásztor Bertalan, Kiss Kálmán, Szemere Brigitta, Bujáki Lívia, Móder Rezső, Boór János. A lap bemutatója február 7-én lesz a Kortárs Művészeti Intézetben.
2012-12-11Képaláírás"E"-Műteremgaléria: Móder Rezső gyűjteményéből Erőtéridőben címmel látható kiállítás (teljes szöveg)
2012-12-06Kamara: kollektív tárlat – bemutatóvalKollektív Tárlat a Kamara Galériában, az idei kiállítók alkotásaiból.
2012-11-20Hulladéknak nézték(?)Móder Rezső zenélő szoborparkjából több szobortartozékot is elloptak.
2012-11-16Örök téma, a szexKiállítás a Kamara Galériában, Szeksz léghajó címmel.
2012-11-10Felszállt a kamara léghajójaA Kamara Galériában nyílt kollektív tárlat "Szekszléghajó" címmel. A kiállítók névsor a cikkben.
2012-08-29Így látják az alkotók!Kép Móder Rezső, az Újpart Egyesület táborában készült alkotásáról.
2012-08-22A művészek élete csupa tréfa?Augusztus 21-én lezárult az Újpart Egyesület és Kortárs Művészeti Intézet közös belvárosi alkotótábora. Beszámoló az Alkotó Napok elnevezésű nyílt műhelymunkáról és eredményeiről. Kép Móder Rezsőről, Kosztolányi Györgyről és Rohonczi ROHO Istvánról és alkotásaikról.
2012-07-11Szobrászok biennáléja (kishír)Szentendrén megnyílt a II. Szobrászati Biennálé, ahol Nemes Ferenc és Móder Rezső alkotásai is láthatók.
2012-06-16Erő, tér, idő - avagy a Móder-hatásfokMúzeumok Éjszakája Móder Rezső E-műteremgalériájában is.
2012-04-20Grafikai lapok a Kassák GalériábanA Kassák Galériában nyílt kiállítás Simon Tamás (kép) rajzaiból Grafikai Lapok címmel. A kiállítást Rozsnyai Sándor ajánlotta az érdeklődőknek.
2012-04-01Kép-sarokMóder Rezső portréja.
2012-03-13Bemutatkozik a DF-Art MűhelyA főiskola nagy múltú főépületének második emeleti aulájában nyílott meg minap a Rajzkompozíciók című kiállításról.
2012-03-02Harmincak helyeA Móder Rezső irányítása alatt működő DF-Art Műhely tagjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Dunaújvárosi Főiskolán.
2012-03-01Ünneppárti közösség a mechanikásoké és az öntödésekéAz ISD Dunaferr Zrt. Karbantartási Igazgatóságának gyártóegysége méltóképpen ünnepelte 2011-ben a mechanika-, öntöde- és kovácsüzem létrehozásának hatvanéves jubileumát. Az ünnepségek résztvevői megkapták a Móder Rezső Munkácsy-díjas dunaújvárosi képzőművész által erre az alkalomra tervezett emlékérmeket és emléklapokat.
2012-02-15Még tart a dunaaújvárosi művészek alternatív tárlataMóder Rezső szervezőmunkájának köszönhetően alkotótelepén, az E-Műterem Galériában a magyar kultúra napja tiszteletére nyílt meg a helyi alkotók összefogásával megvalósuló 10. kortárs kiállítás.
2012-02-10Alternatív tárlatVendégváró E-Műterem Galéria.
2012-01-23Kultúrnap a Kultúr közbenMóder Rezsőnél, a Kultúr köz 3-ban rendhagyó kultúrünnepet rendeztek. Kiállítás és performansz.
2011-12-21Performance a disznótorrólRendhagyó, közös alkotásra invitálta képzőművész barátait és tanítványait Móder Rezső. A Pentelei Disznótor Performance névre keresztelt rajzos projekt teremtett alkalmat arra, hogy papíron is megelevenedjen a máig kedvelt vidéki hagyomány forgataga. Az alkotások a főiskola Átrium Galériájában tekinthető meg.
2011-12-07Kiállítások a főiskolánA Hét műalkotása programsorozat keretében újabb kiállítás nyílt a Dunaújvárosi Főiskola "A" épületében. Hat képzőművész alkotásai láthatók: Móder Rezső, Tábori Csaba, Várnai Gyula, Rohonczi Roho István, Kiss Gábor Ervin, Holhos Tamás.
2011-11-28Kettős nyitány a DF-enKiállítások a Dunaújvárosi Főiskolán: a Hét Műalkotása sorozatban a Nőt akarok című, és a Skicc művészeti egyesület tárlata.
2011-11-23Jubileumi rajzpályázatA Lorántffy szakközépiskola idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját. Ebből az alkalomból rajzpályázatot hirdettek a megyében. A beküldött műveket Móder Rezső képzőművész és Kiss Anna festőművész zsűrízte s a jutalmakat is ők adták át.
2011-11-11Acélzenész a zeneiskolábanZene a festészetben címmel nyílt meg Móder Rezső Munkácsy-díjas alkotó kiállítása a Sándor Frigyes Zeneiskolában.
2011-11-11Emlékérmek, emléklapok a jubileumraMóder Rezső legújabb vasműs megbízatásáról.
2011-11-04Akik a városért dolgoztakDunaújvárosért Díj Tóth Lászlónak, Lóki Richárdnak, Móder Rezsőnek
2011-11-02Rajzzal fejezi ki magát a festő- és szobrászművész"Dunaújvárosért" díjban részesült Móder Rezső, Munkácsy-díjas festő- és szobrászművész, akit a lakásából átalakított Műterem Galériában látogatott meg az újságíró.
2011-10-29A hét képeMóder Rezsőről.
2011-10-26Közgyűlés és díjátadó a VárosházánKiosztották a "Dunaújvárosért" díjakat. Díjazottak: Móder Rezső, Lóki Richárd, Tóth László, posztumusz díjat kapott.
2011-10-25A fémzenészMóder Rezső Dunaújvárosért Díjat kapott. Beszélgetés a díjazottal.
2011-10-24Koszorúk a kopjafánálOktóberi 23-i megemlékezések Dunaújvárosban. Dunaújvárosért Díjat kapott: Tóth László (posztumusz), Lóki Richárd, Móder Rezső.
2011-10-24ÜnnepConcerto ötvenhatraOktóber 23-i megemlékezések Dunaújvárosban. Dunaújvárosért Díjat kapott: Tóth László (posztumusz), Lóki Richárd, Móder Rezső.
2011-10-23"Dunaújvárosért" Díj – 2011Dunaújvárosért Díj 2011: Lóki Richárd, Móder Rezső és Tóth László (posztumusz). A díjazottak méltatása.
2011-10-18Asszonyt a házhoz...Nőt akarok címmel nyílik kiállítás Holhos Tamás (kép), Kiss Gábor, Móder Rezső, Rohonczi ROHO István, Tábori Csaba és Várnai Gyula alkotásaiból a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Kamara Galériájában.
2011-10-15Jubiláló zenélő szoborparkTizenöt éves alapítását ünnepelte tegnap Pentelén Móder Rezső Zenélő Szoborparkja.
2011-10-12Kalapácsot kézbe, jubilál a szoborpark!Tizenöt éves Móder Rezső Zenélő Szoborparkja.
2011-10-11Nőt akarnak a művészekNőt akarok címmel nyílik kiállítás Holhos Tamás, Kiss Gábor, Móder Rezső, Rohonczi ROHO István, Tábori Csaba és Várnai Gyula alkotásaiból október 14-én, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Kamara Galériájában.
2011-09-21Jubileum előtt áll a Zenélő SzoborparkOktóberben lesz tizenöt éves Móder Rezső Zenélő Szoborparkja. Az elmúlt tizenöt év alatt tizenhétezren látták.
2011-07-01Képzőművészeti műhely a főiskolánMóder Rezső vezetésével.
2011-05-25Csantavéren a penteleiekÉvtizedes baráti és családi kapcsolatok fűzik össze Pentelét és Csantavért. Egy kis baráti küldöttség a közelmúltban a vajdasági kistelepülésen járt. Felvetették egy esetleges testvérvárosi kapcsolat kialakításának lehetőségét is.
2011-04-15Emlékek és üzenetekMóder Rezső a Kamara Galériában.
2011-04-13Kamarai Móder-tengelyMóder Rezső alkotásaiból nyílt kiállítás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamra galériájában.
2010-12-15KépversregényDecember 17-én mutatják be Móder Rezső verseslötetét Objektversek - Kommunikáció (válogatás 1983-2010) címmel. A kötetről.
2010-12-01Alternatív tárlat Móder-módraDecember 20-ig látható az E-Műteremgalériában a dunaújvárosi képzőművészek alternatív tárlata. Kiállítók: Kiss Gábor Ervin, Páhi Péter, Rohonczi Sándor, Rozsnyai Sándor, Ihász János, R. Kelemen Éva, Bánhelyi Károly, Szabó Zsolt, Prosek Zoltán, Nemes Ferenc, Galgóczy György, Gombos István, Gerzson Pál, Várnai Gyula, Vecsey Csaba.
2010-09-30Móder-tárlat - októberigMóder Rezső alkotásaiból nyílt kiállítás Keresztmetszet címmel a Hild-kollégiumában.
2010-07-15ÁrvízsegélyAz árvízkárosultak megsegítésére Móder Rezső Párizs című (kép) krétarajzát ajánlotta fel licitálásra.
2010-04-07Egykori tanítványok tárlataA Rosti Pál Gimnázium jubileumi kiállítás rendezett a Városháza "C" szárnyának földszinti aulájában. A március 31-én nyílt kiállításon az iskolában végzett művészek alkotásait tekinthetik meg április 11-ig az érdeklődők. A kiállító művészek: Farkas MIhály, Kiss Ervin Gábor, Móder Rezső, Rozsnyai Sándor, Várnai Gyula.
2010-03-27Jubileumi rostis kiállítás (kishír)Volt tanítványainak alkotásaiból rendez jubileumi kiállítást a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola 2010. március 31 és április 11. között a dunaújvárosi Városháza C szárnyában.
2010-03-24Mert minden kommunikálKommunikáció-kommunikáció címmel kiállítás nyílt a Dunaújvárosi Főiskola Déri János Kommunikációs Intézetében március 11-én. Beszélgetés a két kiállítóval: Móder Rezsővel és Csikós Árpáddal.
2009-12-18Maradandót szeretek alkotniBeszélgetés Móder Rezső képzőművésszel.
2009-09-18ART-Indrustriel Futuro 2009Az iparhoz kötődő modern művészet az MMK-ban.
2009-06-05InvitálóIdén tavasszal a hetedik tárlat állt össze az "E"-Műteremgalériában dunaújvárosi képzőművések munkáiból. A kiállítás címe: Lendületben
2009-05-13Lendületet adó tárlatLendületben címmel megnyílt a 7. tematikus kortárs kiállítás április 29-én: azE-Műtertemgaléria három termében 25 dunaújvárosi képzőművész alternatív tárlata látható.
2009-04-15Látkép egy meztelen hátonBeszélgetés Móder Rezsővel, a műtermében.
2009-03-02Móder viadanásítvaA Viadana Kamarakórus "képvers" csoportja színpadi játékba ágyazta Móder Rezső kiáltványait. Beszámoló az előadásról.
2009-02-18Móder képköltészeti alkotásaiMóder Rezső a "Tudósokknak tudományosan" című kiállításán, a Kortárs Művészeti Intézetben a képköltészeti alkotásait mutatja be.
2009-02-03Vasvárosban vajlegyekMóder Rezső Tudósokknak tudományosan című kiállításáról (Kortárs Művészeti Intézet).
2009-02-02Szabadidő: "tudósokknak"Szabadidős terek címmel Isabella Hollauf fotói, míg Móder Rezső alkotásai Tudósokknak tudományosan címmel a Kortárs MűvészetiIntézetben láthatóak.
2009-01-29Kortárs intézet: az ihlető városSzabadidős terek címmel Isabella Hollauf, majd Móder Rezső Munkácsy-díjas alkotónk Tudósokknak tudományosan című tárlata a Kortárs Művészeti Intézetben.
2008-11-24Kortárs túra DunaszerdahelyenA dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria kiállításán Dunaújvárost Móder Rezső képviselte.
2008-11-11Szobrászok SzerdahelyenDunaszerdahelyen a Kortárs Magyar Galériában kiállítás nyílik a Magyar Szobrász Társaság alkotásaiból. A tárlaton Móder Rezső munkái is szerepelnek.
2008-10-22Üzemben a Móder-művekRendhagyó tárlatot rendeztek a Kultúr közben, az "E" Műteremgalériában a Magyar Festészet Napja alkalmából.
2008-09-19Három alkotó a biennálénKecskeméten a IV. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálén Móder Rezső, Ihász János és Farkas Mihály alkotásait is kiállítják.
2008-09-18Vaskalapács MiskolconMóder Rezső és Rácz Attila Cicero meghívást kapott a VII.. Montmartre Művészeti Fesztiválra, Miskolcra.
2008-09-08Móder szobrai MiskolconMóder Rezső munkáiból kiállítás nyílik a miskolci Művészetek Házában.
2008-07-16Országos képzőművészeti sikereinkMóder Rezső munkái szerepelnek Pécsett, a Magyar Kinetikus Művészet című csoportos kiállításon.
2008-06-20Önlakásfoglaló galériájaPermanens alkotótábor, kiállítás a Kultúr köz 3-ban, az "E" Műteremgalériában.
2008-06-20Dunaújszentendre?Várnai Gyula írása.
2008-06-18Egy cseppet sem mechanikus narancsAz 5. Montmartre-kiállítás a Kultúr közben.
2008-03-18Tanít a főiskolán és kiállításokat rendezBeszélgetés Móder Rezsővel.
2008-03-17Nemes - a főiskolánNemes Ferenc dunaföldvári avantgarde képzőművész alkotása látható a Dunaújvárosi Főiskolán, A hét műtárgya című sorozat keretében.
2008-03-13Átfogó - tárlat SzombatehelyenSzombathelyen (március 21-én) kiállítás nyílik a dunaújvárosi Újpart művészeti egyesület és az Írókéz Kft. rendezésében.
2008-02-19Kortárs továbbképző a DF-en"A hét műalkotása" néven új, minigaléria indult a Dunaújvárosi Főiskola "A" épületének kávézójában.
2007-11-12Egy kiállítás margójáraFejér megyei őszi tárlat (Szent István Király Múzeum, Székesfehérvár 2007. november 17—december 22.). Keserue Zsolt és Móder Rezső egy-egy alkotása a cikkben.
2007-11-07A város művésze, a művész városaMóder Rezső Munkácsy-díjas festőművész, szobrász, "fémzenész" a sorozat következő alanya. Tervei, folyamatban levő munkái.
2007-10-24A magyar festészet napja városunkbanOktóber 18-án, a magyar festészet napján nyílott Móder Rezsőnek tárlata az "E" Műterem galériájában. Móder olajfestményeit október 17-től a Hild szakközépiskola kollégiumának galériájában tekinthetik meg az érdeklődők.
2007-10-20Magányos ünnepA magyar festészet napján Móder Rezső "E" Műteremgalériájában kiállítás nyílt az ünnep tiszteletére.
2007-10-03Múzeumi kilátásokKaposfüreden az Acél-, alumínium-, bronzszobrász-rajz című kiállításon Cyránski Mária, Friedrich Ferenc és Móder Rezső alkotásai is szerepelnek.
2007-08-23Móder: "védjegye az őrületnek"Harminc újvárosi és társági alkotó műveiből nyílt tárlat az "E"-Műteremgalériában, a Kultúr közben Móder Rezsőnél, Kenyér a művészetben - A művész(et) kenyere címmel.
2007-08-14Móder-tárlatok két helyszínenDunaszerdahelyen és Budapesten a B. L Teremben és parkjában a II. Szabadtéri Szobor című kiállításon Móder Rezső alkotásai is láthatók.
2007-07-11Nagy művek - méretre isA Szombathelyi Képtárban "Nagy művek" címmelnyílt kiállítás. A kiállítás dunaújvárosi résztvevője: Móder Rezső. A szentedrei Mágia című kiállításon pedig Fischer József, Friedrich Ferenc, Ihász János és Móder Rezső alkotásai is szerepelnek.
2007-07-10Méret, minőség: SzombathelyA Szombathelyi Képtárban nyíló kiállításon szerepel Móder Rezső alkotása is.
2007-06-14Móder bá' vezetA dunaújvárosi Cimbora Klub vendégségbe hívta a balatonalmádi cimborákat. A közös programok egyike Móder Rezső szoborparkjában volt. Beszámoló.
2007-06-13Csongrádon állítanak kiKör 2007. Csongrád címmel nyílik kiállítás dunaújvárosi képzőművészek alkotásaiból.
2007-06-12Cimborák: örökség, vigasságA dunaújvárosi cimboráknál vendégeskedett a balatonalmádi Cimbora klub. Beszámoló a programokról.
2007-05-30Pentelei fémzeneA Szórád Márton Általános Iskola jubileumi programsorozatában a diákok Móder Rezső szoborparkjában jártak.
2007-04-17Politika helyett reálisan nézveMóder Rezső nyilatkozata Szántó Péter lemondásáról, a kulturális bizottság munkájáról.
2007-04-17Aura és életműKortárs események Móder-művekkel.
2007-03-22Tovább vándorolnak a művészkönyvekSzombathelyen, a Médium Galériában nyílt kiállítás a Magyar Művészkönyvalkotók Társaság tagjainak műveiből. A tárlaton Móder Rezső és Várnai Gyula alkotásai is szerepelnek.
2007-03-12Ha könyvet alkot a művészZalaegerszegen, a Gönczi Galériában nyílt kiállítás "Sosem volt könyvek" címmel. A tárlaton Móder Rezső és Várnai Gyula alkotásai is szerepelnek.
2007-03-05Móder, Várnai: művészkönyvekZalaegerszegen a Magyar Művészkönyv-alkotók Társasága "Sosem volt könyvek" címmel tárlatot rendezett. A tárlaton Móder Rezső és Várnai Gyula alkotásai is szerepelnek.
2007-02-23Ötdimenziós acélköltészet.Móder Rezső és a "Móderek".
2007-01-08A kulturális élet tavalyi eseményeiA 2006-osév legfontosabb városi és megyei kulturális eseményei (1. rész). Kronológia: január-június.
2007-01-05Elismerés az alkotói elméknek.Sokan pályáztak az Alkotói Nívódíjra. Átadták a Dunaferr Alkotói Alapítvány nívódíjait. a díjazottak nevei a cikkben találhatóak.
2006-12-22Móder: karácsonyi koncert a mozinálKép.
2006-11-28Rajzbiennálé SalgótarjánbanAz Országos Rajzbiennálén Móder Rezső alkotásai is szerepelnek.
2006-11-22Jó kezekben a kalaposmester szép hagyatékaSzékesfehérváron kiállítás nyílt a Smohay-díj birtokosainakmunkáiból. Dunaújvárost képviselte: Móder Rezső, Szegedi Csaba, Tábori Csaba, Várnai Gyula.
2006-11-21SÉTASajtó és tanulás. A Lorántffy és a Hild középiskola diákjainak írásai. Csecskedi Ágnes (Hild): Emberi művészet c. írása Móder Rezső rajzóráiról.
2006-11-15Huszonöt éves az alapítványSzékesfehérváron a CsókIstván Képtárban a 25 éves Smohay Alapítvány jubileuma alkalmából kiállítás nyílik Smohay-ösztöndíjasok alkotásaiból. Dunaújvárost: Móder Rezső, Tábori Csaba és Várnai Gyula képviseli.
2006-11-10Holnaptól Dunaszerdahelyen isA Kortárs Magyar Galériában rendez nagy kiállítást a Magyar Szobrász Társaság. Dunaújvárost ifj. Koffán Károly, Móder Rezső és Orbán Sándor képviseli.
2006-10-30Középiskolások zenéltek a parkbanMóder Rezső Zenélő Szoborpark.
2006-10-20Dunaújvárosi alkotók a fővárosbanVránai Gyula, ifj. Koffán Károly, Móder Rezső, Orbán Sándor dunaújvárosi képzőművészek alkotásai láthatóak Budapesten az ünnepek alatt.
2006-10-11Dunaújváros a MűcsarnokbanIfj. Koffán Károly, Móder Rezső és Orbán Sándor alkotásai láthatók a Műcsarnokban rendezett "Az út 1956 - 2006" című kiállításon.
2006-10-05Kortárs Művészeti Hetek EgerbenA művészeti hetek programsorozaton szerepel kiállításával Móder Rezső is.
2006-09-07Arc-állások a ZikkuratbanArc-állások címmel nyílik kiállítás Budapesten a Zikkurat Galériában. A kiállításra Móder Rezsőt is meghívták, aki acélzene-koncertet ad a közönségnek.
2006-08-21Protokoll nélkül megnyitvaBeszámoló Móder Rezső saját "E"- Műteremgaléria megnyitójáról és a kiállításról.
2006-08-18Mindenkié "E" MűteremMóder Rezső saját ingatlanát átalakítva, új kiállítótermet nyitott meg "E" Műteremgaléria elnevezéssel. Az első kiállítás is megnyílt "Szellemi híd" címmel. Beszélgetés Móder Rezsővel.
2006-07-20Szobrok és kisplasztikák EsztergombanSzobrok és kisplasztikák 2006 címmel nyílik kiállítás (július 21.) a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának Lipót Teraszán. Dunaújvárosi képviseli: Friedrich Ferenc, Móder Rezső, Nemes Ferenc, Ráth Géber Attila.
2006-07-18Szobrok, szabad térenBudapesten az Erdős Renée Ház udvarán szabadtéri szoborkiállítás nyílt, melyen Móder Rezső is szerepel egy alkotásával.
2006-06-23Fa kisszobrok, szobrászrajzokBudapesten az Erdős Renée Házban a Laborcz Ferenc Szobászműhely Alapítvány gondozásában megrendezték a IV. Fa Kisszobor és Szobrászrajz Biennálét, ahol Móder Rezső is részt vesz két szobrával (Konstrukció I-II.).
2006-06-21Kortárs tárlat - egy éven átBalatonfüreden a Magyar Fordítóházbankortárs képzőművészeti gyűjteményt állítanak ki, amely egy éven keresztül látogatható. A kiállítók között szerepel Móder Rezső is szerepel.
2006-05-23Szobrászok - zajlik az élet- Új szoborpark nyílt Veszprémben Európa Szoborpark néven. A parkban Móder Rezső és Nemes Ferenc alkotásai is láthatóak. - A IV. Nemzetközi Művészkönyv kiállításon Móder Rezső és Várnai Gyula alkotásai szerepeltek. - Budapesten a Faktúra - tapintásélmény a festészetben elnevezésű kiállításon Móder Rezső két táblaképe látható.
2006-05-17Móder, Palotás a Plein-ArtonA 8. Plein-Art Kortárs Művészeti Fesztiválon Móder Rezső és Palotás József alkotásai is szerepelnek.
2006-03-28Oktatásra több tízmilliárd!Közgyűlés: helyi rendeletek módosítása: a lakások bérletéről, a temetőkről. tanácsadó testület 4 iskolában: Rudas, Hild, Dunaferr, Lorántffy elkészült az újabb közoktatási, feladatellátási, intézményhálózat-működtetési és fejlesztési terv újabb felülvizsgálata. A A közgyűlés 150 000 forinttal támogatta Móder Rezső párizsi útját. A képzőművész Párizsban részt vett egy kiállításon és acélzenei koncerten.
2006-03-03Móder PárizsbanMóder mobilszobrai a Bartók év kapcsán Párizsban.
2006-02-27Móder-koncert PárizsbanMóder Rezső képzőművész is részt vesz a Bartók-év tiszteletére rendezett eseménysorozaton a párizsi Magyar Intézetben március 7-én. A koncert címe: Hommage á Bartók - Magyar kortárs képzőművészet és zene Páriszban.
2006-02-21Meglepetés-szobor a bankettenMóder Rezső bankettet rendezett a segítségükért, a munkatársainak, barátainak.
2006-02-11Dijazottak, vasműs múlttalPro cultura intercisae díjazottak. Móder Rezső és Friedrich Ferenc díjazottak vasműs múlttal rendelkeznek.
2006-02-02A gyár az ő PárizsaBeszélgetés Móder Rezsővel, aki idén Pro Cultura Intarcisae-díjat kapott.
2006-01-24Kulturális díjesőA Magyar Kultúra Napján átadták az idei Pro Cultura Intercisae-díjakat. Díjazottak: Friedrich Ferenc, Móder Rezső, Kortárs Művészeti Intézet.
2006-01-24Amikor kultúra ünnepli a kultúrátFriedrich Ferenc, Móder Rezső és a Kortárs Művészeti Intézet kapta a Pro Cultura Intercisae díjat. Portrék.
2006-01-23Koncert, premierA Magyar Kultúra Napján az evangélikus templomban átadták a Pro Cultura Intercisae-dajakat. Díjazottak: Kortárs Művészeti Intézet, Friedrich Ferenc és Móder Rezső.
2006-01-21Acélváros költőjeP. Szabó Ernő könyve Móder Rezsőről.
2006-00-00Hangváltozatok acélbólKönyvszemle. Ötdimenziós acélköltészet (Móder Rezső-kismonográfia).
2005-12-20Új könyv Móder RezsőrőlÜnnepélyeas könyvbemutató a Kortáras Művésazeti Intézetben. A Dorottya Könyvek sorozatában megjelent Móder - Ötdimenziós acélköltészet című kötet.
2005-11-23Büszkék büszkeségeinek tárlataA Dunaferr Szakközépiskola villamos tagozatában iskolai tárlat nyílt "Akikre büszkék vagyunk" címmel, az egykori tanulók alkotásaiból: Kiss Gábor Ervin, Balla Attila, Tóth Kálmán, Móder Rezső, Ihász János, Nagy Miklós, Rozsnyai Sándor, Rohonczi István, Rácz Attila, Farkas Mihály.
2005-09-23Kultúra a köznek a Kultúr közbenMóder Zenélő Szoborpark Múzeuma.
2005-08-30"Pro Pentele"A Pentelkéért Alapítvány Pro Pentele díját dr. Kelemen Gyula főiskolai docens, Móder Rezső s posztumusz díját a képzőművész édesanyja Jovanovics Mihályné kapta. Dr. Kelemen Gyula helytörténeti kutatómunkájával és a kovácsműhely múzeummá alakításával érdemelte ki a díjat. Móder Rezső és édesanyja a Móder Zenélő Szoborpark Múzeum létrehozásáért valamint a művész Pentele művészeti életében végzett munkájáért. A díjat Szabó Tamás pentelei lakos alapította 1992-ben.
2005-08-22Pentele őrzi a hagyománytAz augusztus 20-i ünepségen átadták a "pro Pentele"-díjat. Díjazottak: Kelemen Gyula és Móder Rezső (kép).
2005-07-15Kő kisszobor- és rajzbiennáléA fővárosi Erdős Renée Házban a IV. Kő Kisszobor- és Szobrászrajz-biennálén Móder Rezső alkotásai is szerepelnek.
2005-06-11A híd alatt breakelőknek...Beszélgetés Móder Rezsővel.
2005-06-00SzoborhangszerelőMóder Rezső a Dorottya Galériában. A 25. Budapesti Tavaszi Fesztiválon gyűjteményes tárlata nyílt.
2005-05-19Móder mindenhol jelen vanDunaújvárosból Gáspár Aladár, Móder Rezső, Rozsnyai Sándor, Orbán Sándor, valamint a Duna Art Csoport (amelynek tagjai Móderen és Rozsnyain kívül Ihász János és Nagy Miklós) mutatkozik be alkotásaival Székesfehérváron a Pelikán Galériában. Május 21-én „Mai Magyar Kortárs Szobrászat“ címmel Szentendrén kiállítás nyílik, ahol Dunaújvárost és a megyét Móder Rezső képviseli. Festményeivel még részt vesz a Salgótarjáni Tavaszi Fesztiválon, és Budapesten Plein Art 7. kortárs kiállításon is.
2005-04-25Móder-kismonográfia látott napvilágotMóder Rezső Ernst Múzeum Dorottya Galériájában megrendezett kiállításhoz kapcsolódva megjelent április 20-án a Dorottya könyvek 4. kötete, amely Móder Rezső életművét bemutató kismonográfia.
2005-04-13Móder-mű a tatabányai Kortárs Galéria emléktárlatánAz In Memoriam József Attila című kiállítás keretében.
2005-04-01Móder Győrben is ütősA VI. Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál megnyitó koncertjét adja Móder Rezső és az Instrumentum Acélszoborzene Ütőegyüttes.
2005-03-24Móder kalandozásai a belvárosbanKépes (részletes) beszámoló Móder Rezső Budapesten megnyílt kiállításáról, amely a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik nyitóeseménye volt.
2005-03-22Keresztény ikonográfiákIhász János és Móder Rezső alkotásai is szerepelnek a II. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálén, a Kecskeméti Képtárban.
2005-03-17Rostis hetek kiállításaA Jubileumi Rosti Napok keretei közt nyílt kiállítás a képzőművésszé lett egykori diákok alkotásaiból március 14-én, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában. A kiállítók névsorát Farkas Mihály, Kiss Ervin Gábor, Lipics Vilmos, Móder Rezső, Prainer Iván, Rozsnyai Sándor, Várnai Gyula.
2005-03-16Heten egy iskolából40 éves a Rosti, 10 éve vette fel Rosti Pál nevét. Az ünnepi rendezvényekről. A Bartók adott otthont a régi növendékek (Farkas Mihály, Kis Ervin Gábor, Lipics Vilmos, Móder Rezső, Várnai Gyula) képzőművészeti kiállításának. Kis Kálmán ajánlotta a napokban megjelent Rosti évkönyvet.
2005-03-1625 év - 25 mű - 25 hang....Ezzel a címmel látható Móder Rezső jubileumi kiállítása a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében az Ernst Múzeum Dorottya Galériájában március 22-től április 23-ig.
2005-03-09Móder Rezső a Budapesti Tavaszi FesztiválonMóder Rezső alkotási láthatók: Budapesti Tavaszi Fesztiválon, az Ernst Múzeum Dorottya Galériájában (03.22.) nyíló 25 év - 25 mű - 25 hang című kiállításon. A kiállításra jelenik meg a Dorottya könyvek negyedik kötete, amely Móder Rezső életművét bemutató kismonográfia lesz.
2005-02-19Móder tétel lett...Rendhagyó tanóra helye volt Móder Rezső Zenélő Szoborparkja az óvárosban. Az idén bevezetett kétszintű érettségi irodalom tételsorában van egy szabadon választható regionális kultúra témakör, és az iskola tanárai úgy gondolták, hogy Móder Rezső acélszobrász életrajza, pályaképe, munkássága kerüljön be a tételek közé.
2005-01-07FMK - azok a '80-as évek: kiállítás a KOGART-házbanJanuár 11-én kiállítás nyílik a fővárosi KOGART Házban, ahol Móder Rezső is szerepel munkáival.
2004-12-14Acélgyári család egy veszprémi tárlatonA veszprémi Művészetek Háza Csikász Galériában megnyílt a Magyar Groteszk című kiállítás. A kiállításon Móder Rezső, Acélgyári család a Duna parton című munkájával szerepel.
2004-12-06Faragások: ez nem szépművészet...Veszélyben érzi létét a Kortárs Művészeti Intézet, de a kulturális bizottság elnöke bizakodik. Beszélgetés dr. Petrányi Zsolttal, az intézet vezetőjével és Szántó Péterrel, a kulturális bizottság elnökével. A cikkben megtalálható "A KMI nyílt levele" is és négy képzőművészünk hozzászólása: Birkás István, Móder Rezső, Palotás József, Várnai Gyula.
2004-11-25Móder Rezső a megye díját kapta a rajzbiennálénA Salgótarjánban rendezett XII. Országos Rajbiennálén Borsod-Abaúj Zemplén megye önkormányzatának díját kapta Móder Rezső Munkácsy-díjas dunaújvárosi képzőművész. A biennálén Orbán Sándor alkotásai is szerepeltek.
2004-11-08Szoborparki indián nyár - Móder-ősbemutatókkalBeszámoló a Móder Szoborparkban megrendzett alternatív zenei programról.
2004-10-12Móder Rezső kapta a NKÖM elismerésétMóder Rezső kapta meg a Nemzeti Kultúrális Örökség Minisztériumának díját, a Földönkívüli kávézás egy városépítővel (Édesanyámank) című alkotásáért.
2004-09-21Móder Rezső és Duna Art kiállításokA Magyar Szobrász Társaság jubileumi kiállítást szervezett Tizedik címmel a Székesfehérvári Képtárban. 5 dunaújvárosi művész képviselte a várost: Ráth Géber Attila, Fischer József, Móder Rezső, Ihász János, Nemes Ferenc.
2004-09-07Kör - 2004Csaknem harminc évvel ezelőtt ifj. Koffán Károly tanítványai kiállítást rendeztek a főiskola aulájában, most az évfordulón a Kortárs Művészeti Intézetben teszik ezt.
2004-09-07Rosti Pál-napok - málnaszörpös "nehézzene"A Rosti Pál Gimnázium és Szakközépiskola tanulói immár nyolcadik alkalommal látogattak el Móder Rezső zenélő szoborparkjába.
2004-07-06A Duna-Art már fesztiválképesA Móder-Ihász-Rozsnyai alkotta művészcsoport első közös munkája Cézanne: A nagy fürdőzők c. olajfestményének megvalósítása köracélszerkezetekből. A csoport nyitott, művészeket, művészetkedvelőket szívesen látnak.
2004-06-07Megnyílt a tavaszi tárlatA Mozaik Művészeti Fesztivál keretében a KMI-ben megnyílt a Tavaszi Tárlat. Fejér megye közgyűlésének díját Móder Rezső, Dunaújváros önkormányzatának díját Kaszás Tamás és Dunaújváros Művészetéért Alapítvány elismerését Lipics Vilmos kapta.
2004-06-02Móder a múltbólMóder Rezső első munkáiból nyílt kiállítás a múzeumban május 27-én a '70 évek művészete címmel.
2004-06-01Móder: Vissza a jövőbeKépes beszámoló Móder Rezső önálló kiállításáról, az Intercisa Múzeumban.
2004-05-28Móder Rezső "új arca" a múzeumbanAz Intercisa Múzeumban megnylt Móder Rezső önálló kiállítása "'70-es évek művészete" címmel.
2004-05-04Szoborkiállítás, és ami maradt - BudapestenBudapesten heteken át közéleti személyek adták le azokat atáárgyakat amiket nem vinnének magukkal az Unióba. A fővárosi önkormányzat felkérésére, többek között Móder Rezső is felkérték, készítsenek ezekből a tárgyakból installációkat, műalkotásokat. Ezeket az alkotásokat a csatlakozási ünnepségek rendhagyó nyitányaként mutatták be.
2004-05-03Szobrot kaptak az ünnepreA Dunaújvárosi Partvédelmi Vállalat a majális keretében szoboravatást tartott. Móder Rezső egyik alkotását adományozta a cégnek.
2004-04-28Móder kiállítás VeresegyházonAz Anyám Fekete Rózsa Közhasznú Alapítvány nemzetközi vers- és prózamondó találkozót szervez április 29-május 2-ig Veresegyházon. Az esemény betétprogramja Móder Rezső Ötdimenziós művészet című kiállítása.
2004-04-27Vegyeskar: a minősítést a hallgatóság adta...A Dunaújvárosi Vegyeskar minősítő hangversenye múlt szombaton volt. Móder Rezső képzőművész acélos zenéje tarkította a koncertet.
2004-04-16képaláírásKép Móder Rezső Zenélő szoborparkjáról.
2004-04-16Móder és Orbán is a kiállítók közöttA Budapesten nyíló magyar képzőművészek kiállításán szereple Móder Rezső és Orbán Sándor munkája is.
2004-04-14Egyesültek a dunaújvárosi képzőművészekÁprilis 2-án 16 dunaújvárosi képzőművész közös akaratával létrejött az ÚJPART Dunaújvárosi Képzőművészek Egyesülete. Tagjai: Horváth Tibor, Birkás Istán, Palotás József, Gáspár Aladár, Wisloczki Helga, Orbán Sándor, Mészáros Edit, Cyránski Mária, ifj. Koffán Károly, Móder Rezső, Ráthgéber Attila, Rohonczi István, Rozsnyai Sándor, Rajcsányi Artúr, Kiss Ervin Gábor, Várnai Gyula, Medvegy Zsuzsanna.
2004-04-09Móder is kiállít DunaszerdahelyenA szlovákiai Dunaszerdahelyen megrendezett kiálításon Móder Rezső alkotásai is szerepelnek.
2004-04-08Újvárosi művészek, egyesüljetek!A Kortárs Művészeti Intézet rendezvénysorazatának: a Fórum - a művészet nyilvánossága, következményeként megalakult a dunaújvárosi művészek egyesülete: ÚJPART Dunaújvárosi Képzőművészek Társasága Egyesület. (a 17 tag neve a cikkben).
2004-03-31Párizs-Budapest: határok és határesetekBudapesten a Párizs-Budapest: határok és határesetek címmel nyílt kiállításon szerepelnek: Móder Rezső, Friedrich Ferenc és Nemes Ferenc alkotásai is.
2004-03-30Kohl János és Móder Rezső alkotásai láthatók a Rosti Pál Gima Rosti gimnázium első emeleti galériájában
2004-03-25Kohl és Móder közös kiállításaKolh János és Móder Rezső közös kamarakiállítása nyílt meg a Rosti Pál Gimnáziumban.
2004-03-23Több kiállításon is láthatók dunaújvárosi művészek alkotásaiA kecskeméti Városháza udvarán a Szabad-tér elnevezésű tárlaton, amely ápr. 4-éig látható Móder rezső és Palotás József képviseli városunkat. A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Nemzetközi Művészkönyv kiállításon, a Vízivárosi Galériában Móder Rezső képviseli a várost.
2004-03-16Három alkotó Dunaújvárosból - a BalatonrólBudapesten a Nádor Galériában kiállítás nyílt Balaton - Pelso - Plattensee címmel. A kiállításon Orbán Sándor, Gáspár Aladár és Móder Rezső alkotásai is szerepelnek.
2004-02-03Kőkapui Nemzetközi Művésztelep és Európa -Szoborpark kiállítFejér megyét Móder Rezső és Nemes Ferenc képviseli alkotásaival.
2004-01-28Móder és Nemes munkái Miskolcon isMóder és Nemes munkái Miskolcon is.
2004-01-22A kultúrában történt (III.)Móder Rezső országos közéleti művész kiegészítő összeállítása.
2003-12-09Friedrich, Móder, NemesFriedrich Ferenc, Móder Rezső és Nemes Ferenc képzőművészek alkotásai szerepelnek Párizsban egy kortárs kiállításon.
2003-12-02COLOR címmel nyílt kiállítás a szlovákiai Komárom Limes GaléA Komárom Limes Galériában a Magyar Szobrász Társaság közel 40 mai magyar kortárs szobrászművész alkotásait mutatja be. Láthatók Móder Rezső Munkácsy-díjas mobilszobrász zenélő acélszobrai is.
2003-10-07Móder alkotások három újabb helyszínenAz Európa Szoborpark állandó kiállításán Móder Rezső is szerepel. Jelen van alkotásaival Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, az Őszi betekerítás c. országos szoborkiállításon. A Nádor Galériában látható képzőművészeti kiállításon is látható mobilszobra a kerék c. tárlaton.
2003-10-01Európa-szoborpark KőkapunKőkapun az Európa-szoborpark nyílt, ahol Móder Rezső munkái is láthatók.
2003-09-26Móder Rezső alkotásai PárizsbanA kollektív kiállítás október 13-ig tart nyitva.
2003-09-09Hírnév, reklám, értékrendBeszélgetés Móder Rezső, dunaújvárosi képzőművésszel.
2003-08-22Művészeti alkotások a gyárbanÉrdemes lenne egy katalógust iadni a vasműben található képzőművészeti alkotásokról.
2003-08-19Zemplénben a hazaiakMóder Rezső alkotásai láthatók: V. Bajai Művészeti Napokon, a XII. Zempléni Művészeti Napokon és az Európa Szoborparkban.
2003-07-01Móder Rezső Munkácsy-díjas szobrász -festőművész...Acélszobor és festmény kiállítása látható a Sugovics-parti ifjúsági Tábor területén. Július 13-ig látogatható.
2003-06-20Móder egyszere több helyen...Móder Rezső munkái több kiállításon is szerepelnek: az Ipolyságban a felújított zsinagógában, XIV. Országos Érembiennálén Sopronban.
2003-05-09Móder-művek több tárlatonNem telhet el nyár kiállítás, szimpózium és munka nélkül
2003-05-06Kortárs művészetMóder Rezső képviselte Fejér megyét a Nemzetközi Budapesti Könyvfesztiválon, a Művészkönyv Alkotók Társaságának kiállításán a Kongresszusi Központban. Időgörbület - Kozmosz zene címmel 2 másik képzőművész társaságában állít ki Móder a komáromi Limes Galériában.
2003-04-11Költészet napi beszélgetésKiss Kálmán versei, Móder Rezső verse, Hutvágner Éva verse, Pálinkás István verse.
2003-03-18Móder-művek KecskemétenMárcius 17-én nyílt kiállítás Kecskeméten "Szabad tér" 2003 címmel. A kiállításon szerepel Móder Rezső zenélő mobilszobra.
2003-03-11Három alkotó városunkbólA XVIII. Országos Kisplasztikai Biennálén Pécsett kiállították Móder Rezső (Zenélő Mobil II.), Fischer József (Égi nász), Ráth-Géber Attila (Alvó angyal) alkotásait.
2003-01-17Móder-művek egy szekszárdi tárlatonMóder Rezső művei szerepelnek Szekszárdon a Művészetek Házában nyílt kiállításon.
2002-12-21Mű-tárOrbán Sándor felhívása olvasható a dunaújvárosi művészekhez, amelyben a Dunaújvárosi Művészek Társaságának létrehozásához kéri a segítséget. Kép egyes művészek alkotásairól: Móder Rezső, Ráth-Géber Attila, Gombos István, Ifj. Koffán Károly, Ihász János.
2002-12-17KultúrfókuszA Kortárs Művészeti Intézetben, a Dunaújvárosi Művészek Tárlatán elhangzott nyitóbeszéd (Fehérvári Tamás, esztétától) teljes szövege. A cikkben Móder Rezső kiáltványa is olvasható.
2002-12-14Helyi alkotók bemutatkozásaA Kortárs Művészeti Intézetben megnyílt a Dunaújvárosi Művészek Tárlata. A tárlaton átadták a legjobb műveknek járó díjakat. Díjazott művészek: Ráth-Géber Attila, Lipics Vilmos, Páhi Péter, Móder Rezső.
2002-12-12Aki nem enged elveibőlOrbán Sándor és Móder Rezső alkotásai szerepelnek a XI. Országos Rajzbiennálén.
2002-11-22Indíttatások és kontextusok címmel - tárlat!Megnyílt Budapesten az Indíttatások és kontextusok tárlat, ahol Móder Rezső alkotása is szerepel.
2002-11-07Festészeti triennálé - SzekszárdMóder Rezső és Orbán Sándor egy-egy festménye szerepel a III. Szekszárdi Festészeti Biennálén.
2002-10-15Hidak, új hangzásvilágaAz Esztergomban rendezett V. Országos Pasztell Biennálén Móder Rezső művei is szerepeltek.
2002-10-09Mindegy, milyen anyagbólAz országos Faszobrászati Biennálén, Nagyatádon szerepelnek Móder Rezső munkái.
2002-10-08Emlékkoncert a szoborparkbanMóder Zenélő Szoborpark Műzeumában Kemény Dezső emlékére nagyszabású koncert lesz, Kemény Dezső utazik a vonaton címmel.Az október 4-i emlékkoncert folytatása lesz. Móder Rezső a 8. Országos Faszobrászati Kiállításon, Nagyatádon a HM Kaszó Erdőgazdaság Rt. díját kapta.
2002-09-27Szobrászaink munkái SalgótarjánbanA salgótarjáni szabadtéri szoborkiállításon látható: Móder Rezső, Palotás József és Fischer József szobrai.
2002-09-27Zenélő mobil SalgótarjánbanOrszágos szabadtéri szoborkiállítás nyílt szept. 20-án Salgótarjánban. Dunaújvárost Fischer József szobrász-kovácsmester, Palotás József szobrászművész, Móder Rezső Munkácsy-díjas mobilszobrász képviseli.
2002-09-17Színek érdekes geometriájaRozsnyai Sándor kiállítását Móder Rezső rendezte meg az MMK Folyosógalériájában. A rendezésre az alkotó kérte fel.
2002-08-30Móder Győrben. Performance a képtárbanMóder Rezső és Galgóczí György és Varga Amár László képzőművészek közös kiállításuk alkalmából performance-ra és beszélgetésre invitálja a közönséget aug. 30-án a győri Városi Művészeti Múzeum Képtárába.
2002-08-29Kiállítás Balatonfüreden, SzegedenBalatonfüreden, Roskó Gábor nyári tárlatán Móder Rezső művei is láthatók. Szegeden az Olasz Kulturális Intézetben megrendezett kiállításon Móder Rezső és Rozsnyai Sándor festményei is szerepelnek.
2002-08-16Móder Győrben és BalatonfüredenA Nemzetközi Győri Nyári Kulturális Fesztivál keretében szept. 1-ig tekinthető meg többek között Móder Rezső alkotásainak is helyet adó kiállítás a Városi Művészeti Múzeumban. A balatonfüredi Magyar Fordítóházban is szerepelnek a Kortárs Képzőművészeti Kiállításon Móder alkotásai.
2002-08-13Ikonográfiai biennálén a kereszt és kereszténységOrbán Sándor, Móder Rezső és Ihász János képviselte Dunaújvárost a kecskeméti Kereszt és keresztre feszítés című tárlaton.
2002-08-13Ikonográfiai biennálé KecskemétenA Kecskeméti Képtárban szept. 15-ig látható az I. Kortárs keresztény Ikonográfiai Biennálé. Két dunaújvárosi résztvevője van: Orbán Sándor és Móder Rezső.
2002-06-25KultúrfókuszGyőrött látható Móder Rezső, Galgóczy György és Varga-Amár László kiállítása.
2002-06-21Móder "konstrukciói" BudapestenA Szekszárdi Művészetek Házában "Twendenciák" címmel nyílt kiállítás, az országos tárlaton Móder Rezső XXIII. századi zene c. olajfestménye is szerepel. Az Erdős Renée Házban látható júl. 7-ig a II. Fa Kisszobor és Szobrászrajz Biennálé, ahol Móder Konstrukció c. faszobor sorozata szerepel.
2002-06-11Fa kisszobrok, szobrászrajzokMásodszor nyílt meg Budapesten az Erdős Renée Házban a Fa kisszobor- és szobrászrajz-biennálét, ahol Móder Rezső munkáit is kiállítják.
2002-06-07Mindenki "vasba verve"Június 6-án Dózsa mozi előtti téren, Móder Rezső és Dunaújváros Táncszínházának a tagjai koncertet adtak.
2002-05-31Magma-feszt nyitó!Május 30-án megkezdődött Dunaújvárosban a négy napos Magma fesztivál.
2002-05-28KultúrfókuszA Kaposvárott megrendezett V. Országos Groteszk képző-, iparmóvészeti és fotópályázaton Módre Rezső díjat kapott a Magyar Szobrász Társaságtól.
2002-05-24A Magma-feszt a főpróbaMóder Rezső legközelebb Kaposváron, a "Félkész katasztrófák" című tárlaton szerepel alkotásaival.
2002-05-13Móder nagy dobásra "gyúr"Móder Rezső a Magma Fesztiválra tervezi főpróbáját, egy ötdimenziós szoborpark terve.
2002-04-24A világhírnév felé: ketten!A Magyar Szobrász Társaság soros kiállításán dunaújvárosi művészek is szerepeltek: Móder Rezső, Friedrich Ferenc és Fisher Sándor.
2002-04-09A franciaák szeretik a magyART,...Magyar művészek Franciaországban - 1920-2000 címmel április 12-én kiállítás nyílik Angers városában az nyolcvan év magyar alkotásaiból. A kiállításon Móder rezső képviseli városunkat többek között Victor Vasarely, Kassák Lajos, Czóbel Béla műveinek társaságában.
2002-04-02KULTÚRFÓKUSZMóder Rezső újabb szoborhangszert készített a Tavaszi Fesztivál programjának keretében. A szobor Budapesten a Moszkva térnél látható.
2002-03-26Csengő-bongó bevezetésből idea. Szoborzene a Millenáris ParkA Budapesti Tavaszi Fesztiválon - mely március 16-án nyitott - Móder új, ötdimenziós, négy méter magas acélszobor hangszerekkel képviseli Dunaújvárost.
2002-02-11KULTÚRFÓKUSZMóder Rezső írása.
2001-12-19Jubileumi kiállítás a paksi KéptárbanKortárs magyar képzőművészek munkáiból rendeztek kiállítást a fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Paksi Képtárban. Hat dunaújvárosi alkotó munkái is láthatók: Friedrich Ferenc, Keserue Zsolt, Várnai Gyula, Móder Rezső, Nemes Ferenc, Rohonczi István.
2001-12-12Kiállítás és lemezvariációkMóder Rezső 12 képe látható a Rosti gimnáziumban.
2001-12-07Látványos olvasnivalókMóder Rezső objekt-versekkel díszített szekrénykönyveit láthatja a közönség A könyv műalkotás című kiállításon a kaposvári Rippl-Rónai Múzeumban november végén. Az "Olvasás éve" keretében nyílt meg az országos tárlat, amelyen Móder egyedüli dunaújvárosi alkotóként szerepel.
2001-11-30Kaposvári könyvkiállítás nyílt SomogybanA könyv műalkotás címmel nyílt kiállítás szerdán a Somogy Megyei Múzeumok Igazgatóságának rendezésében Kaposvárott, a Rippl-Rónai Múzeumban. Azországos kiállításon Móder rezső két Szekrény-könyve szerepel.
2001-11-09Táncosok jöttek - Lenin nem!November 7-én zenei találkozót szervezett Móder Rezső a Dunaújvárosi Táncszínházzal szoborbarkjában.
2001-10-19Acélemberek a Móder-parkban október 23-ánOkt. 23-án az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére "Acélemberek" címmel performance látható Móder szoborparkjában.
2001-10-13Ötéves a szoborparkMóder Rezső magánmúzeumában saját művein kívül 17 jelentős kortárs alkotó munkái találhatók meg. Egy héten keresztül tart a születésnap megünneplése.
2001-09-25Művészeink az országbanBudapesten, a Palme házban a IV. Állami Művészeti díjazottak kiállításának ünnepi megnyitóján Móder Rezső újabb zeneművei csendültek fel. A Magyarok bejövetele c. háromtételes mű zenélő mobilon és szoborhangszereken szólalt meg. A meghívott művészek között Szerepel Műder mellett Várnai Gyula is. Rohonczi István kiállítása tegnap nyílt meg a székesfehérvári Fejér Megyei Művelődési Központban. A megnyitón Pálinkás István ajánlotta az alkotásokat a nézők figyelmébe.
2001-09-19Acélkoncert a fővárosbanMóder Rezső műveit is kiállítják Budapesten az Állami Művészeti Díjazottak Kiállításán.
2001-09-14IV. Állami Művészeti díjasokBudapesten az Állami Művészeti díjasok kiállításán részt vesz Móder Rezső és Várnai Gyula művei.
2001-09-11Móder Rezső kamaratárlataBudapesten a Táltos utcában Bartók az acélgyárban címmel nyílt kamarakiállítása Móder Rezsőnek.
2001-08-17Már a tizedik? Még csak a tizedik!A Zempléni Művészeti Napok keretében Tolcsván, az Ös Kaján Vendéglő udvarán Móder 5 nagy zenélő-mobil acélszerkezete látható aug. 17-26. között. A fesztivál hetedik napján, pénteken látható és hallható a Mobilzene koncert, amelyen Móder is előadja saját szerzeményét XXI_II. századi zene címmel.
2001-08-07Fény és árnyék címmel nyílt kiállítás ...A kecskeméti Cifrapalotában szept. 9-ig látható kiállításon szerepel Kohl János: Világok találkozása, Köztes terek I., Móder Rezső: Szent István király beszélget az acélgyárban, Rozsnyai Sándor: Kisváros Bajorban c. festménye.
2001-08-02Fény és árnyék, némi kontraszt a CifrapalotábanKecskeméten a Cifrapalotában egy országos festészeti kiállításon Móder Rezső, Kohl János és Rozsnyai Sándor alkotásait is kiállítják.
2001-07-20A látható világ - A megfestett város. Barangolás VeszprémbenA Veszprémi Országos Millenniumi Képzőművészeti Tárlat és Fesztivál keretében a Vár utcai Tűztorony udvarán egyedüli dunaújvárosi alkotás Móder Rezső mobilszobrász-festőművész kompozíciója. A zenélő udvart Móder ötdimenziós zenélő acélszobor-szerkezeteiből alakították ki. Szept. 2-ig látogatható.
2001-07-10Móder nyáron sem pihen. Kiállítások vidékszerte
2001-07-05Angoll akvarell magyarulMóder Rezső munkáit kiállítják Hódmezővásárhelyen, az Angol Akvarell Magyar Ecsettel című kiállításon.
2001-07-03A legújabb Móder-képekMóder Rezső új festményéről.
2001-05-19A TSO díjazott művészeiA Duna a képzőművészetben a címe a legújabb tárlatnak a Kortárs Művészeti Intézetben. A techinikai Sport Olimpiai Alapítvány támogatásával rendezték meg a kiállítást. A kiállítókat díjazták is: 1. Nemes Ferenc Egypartú folyam c., 2. Móder Rezső Kozmikus élet kialakulása - első vízizene találkozója az ős-Dunánál c., 3. Rohonczi István A víz folyása c.
2001-04-30Móder újra a fővárosban, a Pataky Galériában (is)Móder Rezső két kiállításon is szerepelt a munkáival, a Pataky Galériában és a Godo Galériában.
2001-04-06Ketten jutottak be a tárlatraMóder Rezső és Fischer József rácalmási kovácsmester munkái szerepelnek Pécsett az országos kisplasztikai biennálén.
2001-04-05Édesanyjának ajánlott díjBeszélgetés a Munkácsy-díjas Móder Rezsővel.
2001-04-03Angol akvarell, magyar ecsettelA Magyar Vízfestők Társasága az Ujpest Galériában rendezett tárlatot, melyen Móder Rezső két munkája is szerepel.
2001-03-16Munkácsy-díjasainkMóder Rezső és Várnai Gyula márc. 14-én Munkácsy-díjat vettek át az Iparművészeti Múzeumban.
2001-03-05Művészek DunaújvárosbólBudapesten a Műcsarnokban, Szobrászaton innen és túl című tárlaton Móder Rezső, Friedrich Ferenc, Nemes Ferenc, Palotás József, Fischer József munkái is láthatók, április 1-jéig.
2001-02-23Időzenetengelyek, vasgyár és kozmoszMóder Rezső művészetéről, röviden Európa c. festményéről.
2001-02-02Nem veszik fel a kesztyűt: Móder egyedül maradhatMóder Rezső Művészeti kiáltványáról.
2001-01-30Művészeti kiáltvány, avagy...A budapesti Műcsarnokban, a Feketén fehéren című országos grafikai tárlaton (január 23 - február 18-ig) Móder Rezső művei is szerepeltek. Móder Rezső még egy kiálltványt is elhelyezett egyik képe mellett.
2001-01-09Móder a száznegyven egyike: Ujabb millenniumi kiállítássorozA Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Műcsarnok közös millenniumi kiállítássorozatának 1. eseménye dec. 15- jan. 14-ig, Dialógus - festészet az ezredfordulón címmel fogadja a látogatókat. Móder Rezső "Bartók, Kodály, Kassák..." c. fesztmény is szerepel a kiállításon.
2000-12-13Birkás és Móder a Vigadóban: A Körképek című kiállításon kétA budapasti Vigadó Galériában rendezett Körképek c. tárlaton Birkás István és Móder Rezső képei is láthatók.
2000-11-22"Nekem a vasmű a Párizsom": Ady párizsi Bakonya után egy dunMóder Rezső dunaújvárosi festő- és szobrászművészt a Nemzeti Kulturális Minisztérium díjával tüntették ki a VI. Országos Szobrász-rajz Biennálén. Interjú a művésszel.
2000-11-21"Kalandozások és megtérések": Ismét fődíjas MóderA VI. Szobrászati Biennálé és Szimpozin c. kiállításon Fejér megyét Móder Rezső képviseli, aki megkapta a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Millenniumi Fődíját.
2000-11-03Kisgrafika és matricák: Két ezredvégi kiállításon szerepel MMóder Rezső képzőművész művei egyszerre két tárlaton is szerepelnek: a Magyar Grafikusművészek Szövetsége rendezésében a bp-i Vigadó Galériában a "Kisgrafika 2000" c. országos sokszorosított grafikai kiállításon és az ugyanitt látható Matricák 2000 c. nemzetközi kisméretű elektrografikai kiállításon. Ez a kiállítás hamarosan átköltözik a Magyar Szabadalmi Hivatal Konferenciatermébe, ahol "Váltó tér" címmel tovább él majd nov. 14-től.
2000-10-26Móder, a belvárosi művészNovember végéig tart Budapesten, a Nádor Galériában a Tér és Rajz c. kiállítás, melyen Móder Rezső is kiállít.
2000-10-20Immáron második alkalommal szerepel Móder Rezső szobrászművéImmáron második alkalommal szerepel Móder Rezső szobrászművész alkotása ( Bartók, Kodály, Kassák...) az Uj Művészet c. folyóirat borítólapján, a 10. számon.A tízéves jubileumra összeállított ünnepi számukat dísziti. A 6. oldalon található Friedrich Ferenc Viszony 2000 c. alkotása.
2000-10-12Lehetséges móderi ötven év: A zenélő szoborparkban a KultúrImmár ötödszörre rendezi meg szoborpark-fesztiválját Móder Rezső dújv-i képzőművész. A programról, melyben fellép a Dunaújváros Táncszínháza is.
2000-10-12Két berlini lap is közölt kritikáta szoborkiállításrólKét neve berlini lap (Berliner Zeitung, Tagerspiel) is részletes, terjedelmes kritikát közölt a budapesti városligeti tavon rendezett kortárs képzőművészeti kiállításról. A Berliner Zeitung írása a meghatározó alkotások közé sorolja Móder Rezső szökőkútként is funkcionáló zenélő szobrát.
2000-10-06Dunaújvárosi művészek szerte az országbanA 4. Országos Pasztell Biennálén, Esztergomban Móder Rezső és Nemes Ferenc képei is láthatók. A 7. Országos Faszobrászati Biennálén, Nagyatádon , részt vesz Ráthgéber Attila is. A Millenniumi Művészeti Fesztiválon, Szolnokon a meghívottak közöt van Birkás István, Móder Rezső, Várnai Gyula.
2000-09-26Akik beszélgetnek Szent István királlyal az acélgyárbanA IV. Országos Pasztell Biennálé (Esztergomban) alkotói között szerepel Móder Rezső és Nemes Ferenc.
2000-09-12Móder performace-ra készül: Koncert az ötdimenziós körülMóder Rezső közönségdíjas alkotása rövid időre hazakerült Dunaújvárosba. Elhelyezése nem megoldott. Móder Rezső szabadtéri fémzenei és énekkari koncertet szervez A XXI. századi művészet címmel a hónap végére, ahol ötdimenziós alkotását is hangszerként használja.
2000-09-09Négy név, négy irányzat kortárs díjazottjaiA tegnap megnyílt Dunaújvárosi kollektív képzőművészeti tárlat alkotói közül a dújv-i önkormányzat díját Rohonczi István, a megyei önkormányzatét Szegedi Csaba, a Dunaújvárosi Művészetért Alapítvány díját Móder Rezső, az "A" Csoport díját Várnai Gyula kapta.
2000-09-01Móder, a hosszútáv-szobrász: Az örökmozgó művészt olykor nevMóder Rezsőről, annak kapcsán, hogy a budapesti vizitárlaton közönségdíjas lett alkotása.
2000-09-01Budapesten marad az öt dimenziós Móder-műKép a városligeti tó vizén kiállított Móder alkotásról.
2000-08-31Móder Rezső a fővárosban kapott közönségdíjatA városligeti tavon rendezett szoborkiállítás közönségdíját Móder Rezső Bartók, Kodály, Kassák, Moholy-Nagy és Munkácsy beszélgetése Szent István királlyal az Acélgyárban c. kompozíciója nyerte. A főváros megvásárolja a művet.
2000-08-09Vízizene a városligeti tónálÚjabb performance-on vesz részt Móder Rezső aug. 12-én a Városligeti tó vizén az Instrumentum Acélszoborzene együttes tagjaként. Az együttes 1993-ban, Győrben alakult.
2000-07-13SzoborkoncertKét dunaújvárosi alkotó, Friedrich ferenc és Móder Rezső műveit is láthatja a sétáló és csónakázó közönség a fővárosban, a Városligeti tó vizén.
2000-07-03Ezredforduló izgalmakkalA Városligeti tavon rendezett képzőművészeti kiállításról. Kép Móder Rezső és Friedrich Ferenc kiállított alkotásáról. (Friedrich Ferenc Viszony 2000 című térrajza, Móder Rezső Bartók, Kodály, Kassák, Moholy-Nagy és Munkácsy beszélgetése Szent István királlyal az Acélgyárban)
2000-06-22Pannónia képei a BálványossalMóder Rezső dújv-i képzőművész is részt vesz a Magyar Festők Társasága tagjainak Pannónia 2000 című millenniumi bemutatóján az Újlipótvárosi Klub-Galériában.
2000-06-07Millenniumi tárlat a vízen: Két dunaújvárosi szobrászt hívtak meg a rangos-rendhagyó bemutatóraJúl. 2. és aug. 20. között Művészettel az új évezredbe címmel kortárs szoborkiállítást rendeznek Budapesten, a Városliget-tó vizén.Friedrich Ferenc és Móder Rezső is kiállít. A nagyszabású szoborkiállítás alkotásai, fotói, dokumentációi már most is megtekinthetők az Interneten, a www.lakeart.hu címen. ugyanerről: Ujvárosi alkotók művei Pesten = Dunaújvárosi Hírlap 2000. jún. 23.3.p.
2000-05-22Mint egy gondolat, folyam: Dunaújvárosi alkotók tárlata a Duna és a város kapcsolatárólDunaújvárosi alkotók tárlata a Duna és a város kapcsolatáról. Kritika.
2000-05-20Minisztériumi válasz a "Móder -sztorira"A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma reagál a Dunaújvárosi Hírlapban megjelent Az MM-díj és a Móder -sztori c. Pálinkás István glosszára, mely máj. 16-án jelent meg.
2000-04-28"MM"-díj - Módernek (is)Ma délután a fővárosi Godot Galériában rendhagyó kiállításmegnyitó, a szakmai közösség díját veheti át Móder mellett a másik két Munkácsy-nemdíjas alkotó Mayer Berta és Mezei Ottó.
2000-04-22Móder a művészkönyvvelA VII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál tegnap kezdődütt a Budapest Kongresszusi Központban. Kiállítást rendeztek a Magyar Művészkönyvalkotók Társasága tagjainak: itt állítják ki Móder Rezső műveit is.
2000-04-11PengetőA dunaújvárosi versbarátok lapja, költészetnapi különkiadása. Dunaújvárosi költők, verskedvelők versei.
2000-03-21A szakmai bírák javasolták, majd lemondtak Avagy hogyan nemMóder Rezső a szakmai bizottság szerint egyike lett volna a az idei Munkácsy-díjasoknak, a Kulturminisztérium azonban megváltoztatta a döntést.
2000-03-09Zengő acél: Zenélő Szoborpark - DunaújvárosMóder Rezső zenélő szoborparkjáról.
2000-03-08Art Budapest 2000: három dunaújvárosi alkotó állít kiA 3. Nemzetközi Művészeti Kiállításon Friedrich Ferenc, Móder Rezső és Palotás József alkotásai is megtalálhatók. (Budapesti Vásárlóközpontban)
2000-02-15A Dunaújváros Sportjáért díj átadásával egyidejűleg másik "ceremónia" is lezajlottMóder Rezső képzőművész a dújv-i birkózósport visszavonult nagy alakjainak - Komóczi Gábornak, Vadász Csabának, Kovács Tibornak, Valentényi Sándornak - értékes festményeket ajándékozott.
2000-02-01Színek és Schönberg: Móder Rezső - kultúr köz 3.Interjú Móder Rezsővel műtermében. Művészetéről, a meg nem értettségről.
2000-01-28Móder Rezső ötletei a városépítés ötvenedik évfordulójára
2000-01-18A város kortárs képzőművészeinek alkotásai láthatók három na...napon át a mozi galériájában.
2000-01-07Művészkönyvek: hazai bemutatóJan. 12-től a bp-i Goethe-intézetben is bemutatják a Magyar Művészkönyv-alkotók Társasága tagjainak műveit, ahol Móder Rezső könyvtárgyát is láthatják.
1999-11-19Arattak a dunaújvárosi művészekA megyei őszi tárlaton a Magyar Alkotóművészek Országos egyesületének díját kapta Várnai Gyula "Filofónia" c. installációja, Dunaújváros önkormányzatának díját kapta Friedrich Ferenc "Apám könyve" c. vas-acél kisplasztikája, a Dunaújvárosi Művészetért Alapítvány díját Móder Rezső "Szent István király és Attila király beszélgetnek a vasgyárban" c. munkája kapta.
1999-10-26"Színes rajz", Móder-képpelA fővárosi Nádor galériában Színes rajz címmel kiállít a Belvárosi Művészek Társasága a Budapesti Öszi Fesztivál keretében. Móder Rezső munkáit is láthatják az érdeklődők.
1999-10-20Művészkönyvek FrankfurtbanA Frankfurti Nemzetközi Könyvvásáron Móder Rezső Kozmoszkönyv c. objekttel szerepelt.
1999-09-29Zenélő vasakA halasi Közösségek Házában Móder Rezső zenélő szobrainak kiállítása nyílt. A kiállításról.
1999-08-27Zenélő vasak címmel nyílik újabb kiállítása Móder RezsőnekKiállítása nyílik Móder Rezsőnek a kiskunhalasi Közösségek Házában. Aug. 27-szept.27.
1999-08-04Szék-Mű - MóderrelOrszágos meghívásos Szék-Mű kiállítást szervezett a bp-i Belvárosi Művészek Társasága, amelyre meghívást kapott Móder Rezső.
1999-07-13"A magyar szobrászok jelentős része támogatja" Megnyílt aMegnyílt a XVI. Országos Kisplasztikai Biennálé Pécsen. Dújv-ból 4 képzőművész vesz részt: Gombos, Móder, Palotás, Ráthgéber.
1999-06-23"belvárosi" tárlat, MóderrelA Belvárosi Művészek Társasága Harmónia - Díszharmónia, Asszonancia- Disszonancia c. kiállitásán a Nádor galériában Móder Rezső is szerepel zenélő mobil plasztikákkal.
1999-05-28Dunaújvárosi művészek "vendégségben"A csepeli Munkásotthonban, a Galéria 21-ben egy hónapon át a dunaújvárosi Művészeti Egyesüleet "A" Csoportja 10 művészének kiállítása látható.
1999-05-19Szoborzene és örömtánc: Móder Rezső és barátai után Vasas-táncokMáj. 14-én a fővárosi Műcsarnokban mintegy 1 órás műsort adott Móder Rezső, és 2 koreográfiát mutatott be a Vasas Táncegyüttes.
1999-03-16"Art Budapest" - MóderrelBudapesten, a Tavaszi Fesztivál elő rendezvényeként nemzetközi művészeti vásárt rendeztek, melyen Móder Rezső is részt vesz munkáival.
1999-01-23Közösség és "esélyleesés"A Kortárs Művészeti Intézetben a 17. sz. óvoda ütőegyüttese adott koncertet, majd Móder Rezső és barátai újabb performance következett. A Közösség, közönség, művészet címmel kerekasztal beszélgetés következett, melyen részt vett Kálnay Adél is.
1999-01-15képKép Móder Rezső dújv-i képzőművész Sztálinvárosi Vízizene c. performanceról, mely kortárs intézetben.
1999-01-01Időzenetengelyek - a vasgyáron át a kozmosz feléElemzés Móder Rezső festményeiről és zenélő mobil szerkezeteiről.
1998-12-30MűemlékműMóder Rezső művészetéről, műveiről. Jelenleg 3 helyen állít ki Dújv-ban: a Kortárs Művészeti Múzeumban, a Kultúr közi szobaműterem galériában,a Zenélő Szoborpark Múzeumban.
1998-12-00Új kiállítások több dimenzióbanEgyéni olvasatú portré Móder Rezsőről.
1998-11-27"Agyonütöttem a festőköpenyemet"Móder Rezső vizuál-szocio-protesztje
1998-10-22FaszobrokNagyatádon, a 6. országos faszobrászati kiállításon a kiállítók között van Móder Rezső in. A kiállítás nov. 8-ig látható.
1998-10-21Belső rajzok kiállítása nyíltBelső rajz címmel országos minirajz-kiállítás nyílt a fővárosi Nádor galériában.Birkás István és Móder Rezső munkái is szerepelnek.
1998-09-19Művészet és topográfia találkozása ...Kritika a Kortárs Művészeti Intézetben rendezett dújv-i művészek kiállításáráról.
1998-07-04képaláírásMóder Rezső többször is vendége volt a Győri Művésztelepnek. Fejér megyéből eddig egyedüli-ként hagyta a városra több művét is, például a képen látható Bartók a vasgyárban c. zenélő mobil acélszobor sorozatot.
1998-06-12Jelenleg a fővárosban...Jelenleg a fővárosban, ősszel a venezuelai caracasban mutatják be azt a kiállítást, amelyen Móder Rezső műveit is láthatja a közönség.
1998-05-19Bartók és Kodály a vasgyárbanMóder Rezső kiállításáról, melyet a Francia Intézetben rendeztek.
1998-05-19Bartók és Kodály a vasgyárbanA budapesti Francia Intézetben az Izraelből visszatelepült Szilárd Klára, és Móder Rezső közös kiállítása látható.
1998-05-18Tárlat Móderrel a nyíregyházi galériábanNyíregyházán a Papírra redukálva c. kiállításon részt vesznek Móder Rezső papírkompozíciói is. Jún.10-ig.
1998-05-13Dunaújvárosi alkotók Budapesten...Móder Rezső kiállítása a bp-i Francia Intézetben jún. 2-ig. Birkás István kiállítása máj.16-tól Székesfehérváron, a Szent István Király Múzeumban jún. 14-ig. Mészáros Edit kiállítása máj. 16-án nyílik a székesfehérvári Öreghegyi Közösségi Házban.
1998-05-06Kollázs Pesten és SzekszárdonA Kollázs 98 c. tárlaton a Vigadó Galériában szerepel Móder Rezső Tudományos objekt c. munkája máj.17-ig. Aug. elejétől Szekszárdon, a Művészetek Házában állítják ki.
1998-04-11Móder Rezső: József Attila utazik..(képvers)Móder Rezső: József Attila utazik..(képvers)