Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

662 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2021-05-21Összellenzéki kiállás. Összellenzéki kiállás – éppen DunaújvárosbanDunaújváros ostrom alatt című eseményt a Városháza közgyűlési termében rendezték 2021. május 18-án. Az eddig példátlan össz-ellenzéki kiállás résztvevője vendéglátóként Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere, valamint Kálló Gergely, Fejér megye 4-es számú választókerület országgyűlési képviselője volt. Részt vett a demonstratív megmozduláson Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, Jakab Péter, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, Budapest főpolgármestere, Keresztes László Lóránt, a Lehet Más a Politika társelnöke, Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, Hódmezővásárhely polgármestere, Orosz Anna, a Momentum alelnöke, Újbuda alpolgármestere, valamint Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt társelnöke. Meghívottként volt jelen a tájékoztatón Oláh István, Perkáta ügyvivő polgármestere, valamint Szabó Tamás, Ercsi polgármestere is.
2019-09-27Külön-külön gyengék, együtt meg hiteltelenekAz októberi önkormányzati választások kapcsán többször is írtunk már arról, hogy nincs teljes ellenzéki összefogás.
2019-08-30Döntött a HVB. Minden fideszes jelöltet számításba vettekA FIDESZ- KDNP a polgármesteri és valamennyi választókerületi képviselőjének jelölését leadta. 1-es: Gombos István, 2-es Lőrinczi Konrád, 3-as: Vass Ádám, 4-es: Lassingleitner Fruzsina, 5-ös: Izsák Máté, 6-os: Iván László, 7-es: Nagy Zoltánné, 8-as: Sztankovics László, 9-es: Palkovics Katalin, 10-es Mészáros László. Polgármesterjelölt: Cserna Gábor. Össz-ellenzéki jelölt: Pintér Tamás.
2019-06-07Pintér Tamás minden posztot elvállalJobbikos képviselő lett az ellenzék jelöltje (az MSZP nélkül).
2019-05-22Újhelyi újra ÚjvárosbanÚjhelyi István, a Magyar Szocialista Párt európai parlamenti képviselője, a párt alelnöke volt a helyi szervezet vendége, aki Pintér Attilával, az MSZP dunaújvárosi szervezete elnökével tartott közös sajtótájékoztatót május 21-én, kedden a Piac téren.
2019-05-20MSZP-P: az európai minimálbért!Az európai parlamenti választásokra készülve a Hankook dunaújvárosi gyárának szomszédságában tartottak sajtótájékoztatót az MSZP és a Párbeszéd politikusai.
2019-05-17KampányfinisbenA Váci utcai kisposta előtt tartott sajtótájékoztatót Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője és Pintér Attila, a párt helyi elnöke hétfőn.
2019-05-14A kampány finisében politikusok járják a vidéketA Római körúti kisposta előtt tartott sajtótájékoztatót Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője és Pintér Attila, a párt helyi szervezetének elnöke május 13-án, hétfőn.
2019-05-10Tordai Bence (Párbeszéd) hazudottSajtótájékoztatót tartott az MSZP a mozi előtti téren, amelyen részt vett Pintér Attila, a párt helyi elnöke, Szanyi Tibor, a párt EP-képviselője és Gúr Nándor , az MSZP Munkás Tagozatának vezetője.
2019-05-09Sátrat vertek a mozi előttAz európai uniós parlamenti választásra készülve a Magyar Szocialista Párt (MSZP) ezúttal városunkban, a mozi előtti téren felállított kampánysátornál tartott sajtótájékoztatót, ahol Szanyi Tibor és Pintér Attila várta az érdeklősőket.
2019-04-12KampányindítóA Párbeszéd Magyarországért és a Magyar Szocialista Párt közös listát indít az európai parlamenti választásokon. A kampány részeként városunkban járt dr. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és Komjáthi Imre, a párt alelnöke.
2019-04-10MSZP-s nem a Jobbikra....A tisztánlátás kedvéért címmel tartott sajtótájékoztatót Pintér Attila, az MSZP helyi elnöke, amelyen reagálni kívánt városunk polgármestere korábban azonos címmel kiadott közleményére.
2019-04-09EP-választás - nyitottakA „Munkások és dolgozók kizsákmányolása” címmel rendeztek rendhagyó sajtótájékoztatót az MSZP dunaújvárosi szervezetének vezetői április 8-án, hétfőn délután a Római városrészben.
2018-04-06MSZP-PM pártszövetségKampányzáró sajtótájékoztatót tartott Pintér Attila és Szabó Zsolt.
2018-04-06A változás szövetsége egyéniben és listánPintér Attila a Magyar Szocialista Párt és Szabó Zsol a Párbeszéd Magyarország helyi elnöke közös sajtótájékoztatót tartott április 5-én.
2018-03-29MSZP-PM: Tízpontos programSajtótájékoztatót tartott Pintér Attila, az MSZP helyi szervezetének elnöke.
2018-03-21A munkavállalókat érintő kérdésekrőlAz MSZP helyi szervezete nem indít egyéni jelöltet, helyben Mezei Zsolt, a Demokratikus Koalíció elnöke a demokratikus baloldal képviselőjelöltje az április 8-án tartandó választásokon.
2018-03-02Mezei Zsolt "igazi melós". Demokratikus KoalícióFebruár 22-én lakossági fórumot tartott városunkban Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. A fórum apropója a közelgő választás volt, így elsősorban Mezei Zsoltot, az MSZP, a Párbeszéd és a Szolidaritás által támogatott DK-s jelöltjét ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.
2018-02-23Bemutatkozott a jelöltLakossági fórumot tartott városunkban Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke február 22-én. A fórum apropója a közelgő választás volt, így elsősorban Mezei Zsoltot (kép), az MSZP, a Párbeszéd és a Szolidaritás által támogatott DK-s jelöltet ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.
2018-02-16VéleménySajtótájékoztatót tartott Mezei Zsolt, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt, valamint a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselőjelöltje múlt csütörtökön.
2018-02-05Eltemették dr. Kálmán Andrást (képaláírás)Február 2-án, pénteken kísérték utolsó útjára dr. Kálmán Andrást, Dunaújváros egykori polgármesterét, az MSZP volt országgyűlési képviselőjét. A volt városvezető 68 évesen, váratlanul hunyt el. (teljes szöveg)
2018-02-01Elhunyt dr. Kálmán AndrásDr. Kálmán András 1999-2010 között ő volt a város polgármestere. Nekrológ.
2018-02-00Dr. Kálmán András 1949-2018Elhunyt dr. Kálmán András, Dunaújváros volt polgármestere, aki 1973 és 1999 között különböző felelős beosztásokban látta el a DUNAFERR és a vállalatcsoporthoz tartó társaságok jogi képviseletét.
2018-01-26A biztonság az első. Eddig nem találtak szabálytalanságotSzepesi Attila gazdasági ügyekért felelős alpolgármester elmondta, körülbelül másfél éve semmilyen probléma nem volt az éjszakai közlekedésben...
2018-01-26Fejlesztésekről tárgyalt a testület. Letették az eskütA politikai vitákkal tűzdelt január 25-i, csütörtöki közgyűlésen több mint ötven határozati javaslatról döntöttek a képviselők. A közgyűlés első napirendi pontjaként megválasztotta Fe­jér megye 04. számú Ország­gyűlési Egyéni Választókerületi Bizottsága (OEVB) tagjait és póttagjait. Az OEVB elnöke dr. Bakos Károly lett, helyettese dr. Hanák Tamás, a testület tagjává választották dr. Balogh Edinát, valamint két póttagot is dr. Eszenyi Zoltán és dr. Borbás Péter személyében. Pintér Attila (MSZP) azt firtatta, hogy a Modern városok program keretében megvalósuló beruházásokat (például: vidámpark, Szalki-szigeti fejlesztések, új multifunkciós csarnok) milyen forrásból kívánja hosszú távon üzemeltetni az önkormányzat.
2018-01-19Mezei Zsolt a jelölt. Szabó Zsolt mégsem indulA dunaújvárosi választókerületben az MSZP, a DK, és a Párbeszéd szövetségben indul, és jelöltjük Mezei János Zsolt lesz.
2018-01-19Mezei Zsolt is jelöltMezei Zsolt, a DK helyi szervezetének elnöke országgyűlési képviselő-jelöltként fog indulni a választáson.
2017-12-22Márciusi ülés. MSZP, DK, PárbeszédA három párt helyi vezetői közös sajtótájékoztatón szólaltak fel az ellen a közgyűlési határozat ellen, melynek értelmében nem tartanak márciusban közgyülést.
2017-12-22Oktatás, egészségügy, városüzemeltetés. Magyar Szocialista PártÉvértékelő sajtótájékoztatót tartott Pintér Attila, az MSZP helyi szervezetének elnöke.
2017-12-20A város üzemeltetésérőlA helyi MSZP elnöke, Pintér Attila úgy ítélte meg a város helyzetét, hogy "jelentős elmaradások vannak".
2017-12-19Három párt közös sajtótájékoztatójaEgy jövő évi közgyűlés tervezett elmaradása miatt rendeztek sajtótájékoztatót baloldali ellenzéki pártok.
2017-11-10DK-s jelölt lesz? Még nincs megállapodásKözös sajtótájékoztatót tartott kedden Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője és Pintér Attila, a párt helyi elnöke.
2017-11-08Elvesztegetett évek...A választási felkészülés részeként fórumot és sajtótájékoztatót rendezett az MSZP a városban november 7-én délután.
2017-08-04Visszatérő élmény. A zöld rendelő sorsa is eldőltSzámos, régóta húzódó városi ügyre került pont az augusztus 3-i, csütörtöki közgyűlésen. Élményfürdőtől az Zöld rendelőig.
2017-01-19Elkeseredett vízharc Dunaújvárosért"Dunaújvárosban két hétig probléma volt a vízellátással és ezzel együtt a távfűtéssel is. A botrány nem csak abból adódott, hogy a bosszús lakosok kiakadtak a szolgáltatás hibái miatt, hanem abból is, hogy a városvezetés és a szolgáltató cég látványos, hangos csatát vívtak egymással a nyilvánosság előtt, pedig a szolgáltató cég többségi tulajdonosa maga az önkormányzat."
2016-12-16Semittevés, botrányAz MSZP saját jótékonysági akciókat szervezett, segíti a rászorulókat és kritizálja a városvezetést. Pintér Attila képviselő sajtótájékoztatót tartott.
2016-06-16Elvannak magukban"Tehetetlenek és sértettek: így jellemzik a dunaújvárosi baloldalt a választóik. A szimpatizánsok úgy látják, hogy a gyilkossági ügybe keveredett fideszes képviselő lemondásával esély nyílt a június 5-i időközi önkormányzati választáson egy baloldali győzelemhez: csak össze kellett volna fogni a Fidesz demokratikus ellenzékének."
2016-06-07A város új képviselője. Voksok, tények, vélemények. Meggyőző fölénnyel nyerte megLassingleitner Fruzsina (kép), a FIDESZ képviselőjelöltje nyerte a június 5-i időközi választást. Amint arra számítani lehetett országos médiafigyelmet vonzott a helyi időközi választás, amely több - főként ellenzéki - szereplő szerint túlmutatott az üresen maradt képviselőhelyről döntő voksoláson. Az alábbi összegzésünkben a pártok vezetőinek gyorsértékelésén túl a részletes adatokat is szemlézhetik olvasóink.
2016-06-03A hiteles jelöltSelyem József az MSZP dunaújvárosi képviselőjelöltje és Mesterházy Attila a párt országgyűlési képviselője tartott fórumot a Váci utcában június 2-án.
2016-05-28Kampány és gyűlésKampány a Római városrészi üzletsoron: egy ötvenméteres járdaszakaszon három párt is kampányolt egymás mellett a június 5-i időközi képviselőválasztásra.
2016-05-21A leghitelesebb jelöltSajtótájékoztatót tartott május 20-án Pintér Attila, asz MSZP dunaújvárosi elnöke és Selyem József (kép), a párt 4-es választókörzetben induló képviselőjelöltje az Erkel kert előtt.
2016-05-20Az MSZP jelöltje Selyem JózsefMegkezdte az utcai kampányolást az MSZP helyi szervezete a június 5-i időközi választásra.
2016-05-20Időközi választás lesz június 5-én a 4-es számú egyéni választókörzetbenA képviselők bemutatkozója.
2016-05-19Bemutatkoznak a jelöltekA helyi választási bizottság június 5-re írta ki az időközi önkormányzati képviselőválasztást Dunaújváros 04-es egyéni választókerületében megüresedett képviselői mandátumra. Jelöltek: Orha Zoltán, Gebei Bálint, Selyem József, Balogh Péter, Barta Endre, dr. Huszti Zsolt, Pappné Grabant Ilona, Harsányi Péter, Lassingleitner Fruzsina.
2016-05-14MSZP: nyilvános vitaBeszámoló az MSZP Római városrészben megtartott sajtótájékoztatójáról.
2016-05-13Az MSZP jelöltje Selyem JózsefKampányolás a Váci utcai kisposta előtt.
2016-05-07Matolcsyról is szó voltKitelepültek a szocialisták május 6-án, pénteken a Római városrészbe, ahol reggel sajtótájékoztatót is rendeztek.
2016-04-29Leadott ajánlásokAlapvetően és általában elégedetlenek az emberek, hangzott el az MSZP sajtótájékoztatóján. A képviselőjelölt Selyem József.
2016-04-22Nyolc jelölt jelentkezett. Időközi választás június 5-énNyolc jelölt kíván indulni a június 5-i időközi választáson a 4-es számú választókörzetben. Lassingleitner Fruzsina (Fidesz), Selyem József (MSZP), Huszti Zsolt (DK), Barta Endre (Jobbik), Pappné Grabant Ilona (PM), Orha Zoltán (független), Balogh Péter (Magyar Munkáspárt), Gebei Bálint (független).
2016-04-15Mérföldkő lesz az időközi választásAz MSZP helyi szervezete szerint mérföldkő lesz a mostani időközi választás. Az MSZP jelöltje Selyem József.
2016-04-15Talpalásra készülnekDolgos, talpalós kampányra készülünk – mondta Selyem József, a dunaújvárosi 4. körzetben rendezendő időközi választás szocialista jelöltje pártja csütörtöki sajtótájékoztatóján.
2016-03-25Selyem József az MSZP jelöltjeA Magyar Szocialista Párt helyi szervezetének jelöltje a június 5-i időközi választáson Selyem József.
2016-03-25MSZP: önálló jelöltA Magyar Szocialista Párt helyi szervezetének taggyűlése döntött úgy, hogy a pártnak önállóan kell megméretnie magát a június 5-i időközi képviselőválasztáson. Képviselőjelöltjük Selyem József.
2016-02-26Visszahívták a bizottságokból Gál RolandotValamennyi bizottságból, tanácsnoki és felügyelő bizottsági tisztségéből visszahívta Gál Roland képviselőt és helyére új bizottsági tagokat választott a közgyűlés.: a szociális, egészségügyi és lakásügyi bizottságba Iván Lászlót (Fidesz), az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságba Pintér Attilát (MSZP-DK-Együtt), az új közbiztonsági tanácsnoknak Lőrinczi Konrádot (Fidesz), a Dunaújvárosi Főiskola-Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia NKft. felügyelő bizottságának tagjának Hingyi László (Fidesz) választották. Gál Roland képviselői tagsága megmaradt.
2016-01-19Pecsét István javára"Nem csak országos, de világméretű Pecsét István segítségére született akció!"
2015-12-19MSZP: sok még a tennivaló nálunkÉvértékelő sajtótájékoztatót tartott a helyi MSZP.
2015-11-27Mit gondolnak az Európára zúduló migránsáradatrólA város közgyűlésében helyet foglaló pártok helyi vezetői nyilatkoznak: Cserna Gábor, Mezei Zsolt, Pintér Attila, Pintér Tamás, Szabó Zsolt.
2015-10-03Szépkorúakért éremDunaújvárosból ötödikként vehette át a Magyar Szocialista Párt Nyugdíjas Tagozatának Szépkorúakért Emlékérmét október 2-án Budapesten a párt székházában Szilágyi Mária.
2015-02-27Az ellenzék a költségvetésrőlPintér Attila, az MSZP helyi szervezetének elnöke szerint az egyetlen pozitívum, hogy határidőre elkészült.
2015-02-25Pénzhiány a városbanFelül kellene vizsgálni a város által vállalt feladatokat, mert mindegyikre nem elég a pénz, így az MSZP. A szocialisták szerint a Fidesz átverte a választópolgárokat. Beszámoló Pintér Attila, az MSZP helyi elnökének sajtótájékoztatójáról.
2014-12-20Kockázatosak a 2015-ös bevételek!Évzáró sajtótájékoztatóján az MSZP helyi elnöke, Pintér Attila a jövő évi költségvetés tervezetét kritizálta.
2014-10-14Kompenzációs lista: leosztás utánÖnkormányzati választások. Három jelölőszervezet négy politikusa: Beszterczei Zsolt (MSZP-DK-Együtt), Szabó Zsolt (PM), Pintér Tamás (Jobbik), Pintér Attila (MSZP-DK-Együtt) került be a helyi közgyűlésbe a kompenzációs listáról.
2014-10-14Elsöprő fölénnyelAz október 12-i önkormányzati választások nem hivatalos eredménye szerint Dunaújváros polgármestere újra Cserna Gábor (szavazatok 45,34%-a). A közgyűlés kilenc tagja a Fideszből, a tizedik pedig Tóth Kálmán szocialista képviselő lesz.
2014-10-14Valamennyi szavazat fontosDunaújváros tizenegy választott helyéből tízet a Fidesz-KDNP jelöltjei szereztek meg. Választási adatok. Dunaújváros polgármestere Cserna Gábor.
2014-10-13Meggyőző Fidesz-többségBeszámoló az október 12-i dunaújvárosi önkormányzati választásokról. A városháza C-szárnyának aulájában pedig nemzetiségi választás volt. Nem hivbatalos adatok szerint Cserna Gábor lett a polgármester. Részvételi adatok, a közgyűlés tagjainak névsora.
2014-10-13EU-képviseletBeszámoló a Szövetség Dunaújvárosért választás előtti, október 11-i sajtótájékoztatójáról.
2014-10-10Baloldali kampányzáróProgramjukat ismertették.
2014-10-07A városok polgármestereiA polgármesterjelöltek bemutatkozása: Pintér Tamás, Szabó Zsolt, Pintér Attila, Cserna Gábor, Orha Zoltán. Rácalmás: Schrick István, Simonovits Csaba.
2014-10-03A láthatatlan hősök társadalmáról szóltVálasztási aktivistáik részére szervezett fórumot október 2-án a Szövetség Dunaújvárosért a Munkásművelődési Központban.
2014-10-03Utak, kerékpárutak, buszközlekedésProgramját ismertette a baloldali szövetség polgármesterjelöltje Pintér Attila.
2014-10-01VárosüzemeltetésrőlA városüzemeltetéssel kapcsolatos kifogásaikat és terveiket ismertette a Szövetség Dunaújvárosért sajtótájékoztatóján.
2014-09-26Többletámogatásit biztosítanánakAz oktatás, a kultúra és a civil szféra kapcsán fejtette ki programját az MSZP-DK-Együtt pártszövetség.
2014-09-26A "terepről" jöttek beEzúttal az oktatási és a kulturális program volt a téma az MSZP, a DK és az Együtt, azaz a Szövetség Dunaújvárosért sajtótájékoztatóján.
2014-09-19Támogatás rászorultsági alaponPintér Attila a szociális juttatásokról. Sajtótájékoztató.
2014-09-19A szegedi példa erejeHivatalosan, ajánlott levélben is kihívta polgármester - jelölti vitára Cserna Gábort Pintér Attila.
2014-09-12Ciklusértékelés a baloldaltólPintér Attila az MSZP-DK-Együtt szövetség polgármesterjelöltje értékelte a most záruló önkormányzati ciklust. "A 2006 és 2010 közötti ciklusban a Fideszes többség 2,2 milliárdról 17,5 milliárd forintra növelte a város adósságállományát."
2014-09-12Baloldaliak értékeléseBeszámoló Pintér Attila (MSZP-DK-Együtt) polgármesterjelölt szeptember 11-i sajtótájékoztatójáról.
2014-09-09Sorsolással döntöttekA helyi választási bizottság sorsolással döntötte el, hogy a polgármester- illetve a képviselőjelöltek, valamint a nemzetiségi jelöltek milyen sorrendben kerüljenek fel a szavazólapra. Polgármesterjelöltek és a választási körzetek képviselőjelöltjeinek névsora.
2014-09-05Nyilvános vitára hívta Csernát PintérNyilvános vitára hívta Cserna Gábort Pintér Attila, az MSZP, a DK, az Együtt polgármesterjelöltje.
2014-09-02Három jelöltről döntöttekHárom polgármester-jelöltje már biztosan van Dunaújvárosnak: Cserna Gábor, Pintér Tamás, Pintér Attila. A helyi választási bizottság döntött a nyilvántartásba vételükről.
2014-07-25Pintér Attila a baloldal polgármesterjelöltjeAz MSZP-DK-Együtt képviselő-jelöltjei: Csősz Annamária, Mezeiné Kalász Henrietta, Budavári Sándorné, Dr. Huszti Zsolt, Dr. Kálmán András, Kismoni László, Magyar András, Gere János, Tóth Kálmán, Utassy Éva.
2014-07-24A "Szövetség Dunaújvárosért"...Szövetség Dunaújvárosért elnevezéssel az MSZP, a Demokratikus Koalíció és az Együtt - A Korszakváltók Pártja új politikai együttműködést alakítottak. Polgármesterjelöltjük: Pintér Attila. Képviselőjelöltek: Kálmán András, Kismoni László, Magyar András, Tóth Kálmán, Kalász Henrietta, Budavári Sándorné, Huszti Zsolt, Utassy Éva.
2014-07-21Elnökségi tag lettMagyar Andrást, az MSZP dunaújvárosi szervezetének alelnökét az országos szervezet elnökségi tagjává választották a párt július 19-i kongresszusán.
2014-05-27Fidesz-KDNP siker az EP-választásonA május 25-én megrendezett Európa Parlamenti választáson Dunaújvárosban a választásra jogosultak 28,98%-a szavazott. A szavazást a Fidesz-KDNP nyerte 43,5-kal, Jobbik 15,09%, MSZP 13,65%, DK 13,62%, Együtt-PM 8,21%, LMP 4,69%, A Haza Nem Eladó Párt 0,74%, Seres Mária Szövetségesei 0,5%. A pártok nyilatkozatai.
2014-05-23Társakra lenne szükségKampánykörútja során városunkba is ellátogatott Mesterházi Attila, az MSZP pártelnöke. Baloldali többségű Európai Parlamentet szeretnének.
2014-05-20Mesterházy körútjaAz Európa Parlamenti választások miatt kampánykörútján, Dunaújvárosban járt Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.
2014-05-16Fanyalgás helyett inkább cselekedni kellCserna Gábor polgármester válaszolt Pintér Attila (MSZP) képviselő megjegyzésére, miszerint ünnepi beszédét kampánybeszédnek minősítette.
2014-05-14Múlt helyett a jelenA Fidesz után Cserna Gábor polgármesterként is reagált Pintér Attila sajtóközleményére, amelyben az MSZP helyi elnöke bírálta az ünnepi közgyűlésen elhangzottakat.
2014-05-09Értékelhetetlen éveket emlegetnekPintér Attila, az MSZP helyi szervezetének elnöke sajtótájékoztató keretében reagált Cserna Gábor polgármester múlt heti, az ünnepi közgyűlésen elhangzott beszédére.
2014-05-08Kampány az ünnepenPintér Attila, az MSZP dunaújvárosi elnöke sajtótájékoztatót tartott május 7-én, ahol az ünnepi közgyűlésen elhangzott polgármesteri értékelésre reagált.
2014-04-04Nagy Zoltánné: Tiszta a lelkiismeretemAz MSZP helyi szervezetének múlt héten tartott sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált a Védőháló a Dunaújvárosi Díjhátralékosokért Alapítvány kuratóriuma. Kivizsgálják az alapítványt ért vádakat.
2014-04-04Szanyi Tibor: győzünk!Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja a Dózsa Mozicentrum előtti téren választási rendezvényen vett részt.
2014-04-02Átlépték a korlátot?Pintér Attila, az MSZP helyi szervezetének elnöke reagált Cserna Gábor sajtótájékoztatóján elhangzottakra, Magyar András kampányáról.
2014-04-01Undorító, szánalmasVálasztás 2014. Cserna Gábor bírálta Magyar András kampányát.
2014-04-01Elszomorító háttérmunkaA Védőháló a Dunaújvárosi Díjhátralékosokért Alapítvány titkárát, Nagy Zoltánnét vádolja választási visszaéléssel az MSZP. Sajtótájékoztatót rendeztek a Városházán a Védőháló Alapítvány ügyében az érintettek részvételével.
2014-04-00Országgyűlési választás 2014-dr. Galambos Dénes a képviselőnkRácalmáson dr. Galambos Dénes 889 szavazattal zárta a választásokat. Második helyezett: Pintér Tamás, harmadik: Magyar András.
2014-03-28Kivonultak az ülésről"A szocialisták után Szabó Zsolt is bejelentette, hogy nem vesz részt az ülésen – kivonultak. Ezt követően a közgyűlés tíz perc alatt döntött tizenhárom témakörben."
2014-03-28Védőháló, vagy más?A Védőháló a Dunaújvárosi Díjhátralékosokért Alapítvány titkárát, Nagy Zoltánnét vádolja választási visszaéléssel az MSZP.
2014-03-28MSZP: a Fideszben félnek a kérdésektőlVálasztás 2014. Beszámoló az MSZP sajtótájékoztatójáról.
2014-03-21A Kormányváltó erő jelöltjeAz MSZP, a DK, az Együtt, a PM és Liberálisok közös indulója: Magyar András.
2014-03-17Jóváhagyott szavazólapTizennégy jelölt indul a dunaújvárosi körzetben. Szabó Sándor (Közösség a Társadalmi Igazságosságért), Dedecsik Ferenc (Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt), Szántó Gábor (Nemzeti Érdekért Párt), Orha Zoltán Béla (Szociáldemokraták Magyar Polgárjogi Pártja), Szarvas Dénes (Új Magyarország Párt), Filus Györgyi (Szövetségben Együtt Magyarországért), Pintér Tamás (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Szalai Balázs (Sportos és Egészséges Magyarországért Párt), Hermann Henrik (Seres Mária Szövetségesei), Subecz Tamás (EGYÜTT 2014), Dr. Galambos Dénes (FIDESZ, KDNP), Magyar András Tamás (MSZP, EGYÜTT, DK, PM, MLP), Szeibert Márton (Aquila Párt), Illéssy István (Lehet Más a Politika).
2014-03-14Mit tudsz a milliókról?A hét elején Mesterházy Attila, az MSZP pártelnöke, a baloldali Összefogás miniszterelnök-jelöltje érkezett városunkba, gyűlést tartott a mozi nagytermében.
2014-03-14"Sem elfutni, sem elmenekülni nem tud"Mesterházy Attilát nem csupán szimpatizánsai várták a Dózsa téren, hanem Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke és fideszes aktivisták is.
2014-03-11A Kormányváltás városi rendezvényeiA Dózsa Mozicentrumban rendezte kampánygyűlését a Kormányváltás, azaz a korábbi Összefogás tömörülés.
2014-03-08Tizennégyen jelöltekŐk indulhatnak az április 6-i országgyűlési képviselő választáson: Szabó Sándor (Közösség a Társadalmi Igazságosságért), Dedecsik Ferenc (Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt), Szántó Gábor (Nemzeti Érdekért Párt), Orha Zoltán Béla (Szociáldemokraták Magyar Polgárjogi Pártja), Szarvas Dénes (Új Magyarország Párt), Filus Györgyi (Szövetségben Együtt Magyarországért), Pintér Tamás (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Szalai Balázs (Sportos és Egészséges Magyarországért Párt), Hermann Henrik (Seres Mária Szövetségesei), Subecz Tamás (EGYÜTT 2014), Dr. Galambos Dénes (FIDESZ, KDNP), Magyar András Tamás (MSZP, EGYÜTT, DK, PM, MLP), Szeibert Márton (Aquila Párt), Illéssy István (Lehet Más a Politika).
2014-03-07Tizennégy jelölt indul a választásonŐk indulhatnak az április 6-i országgyűlési képviselő választáson: Szabó Sándor (Közösség a Társadalmi Igazságosságért), Dedecsik Ferenc (Független Kisgazdapárt), Szántó Gábor (Nemzeti Érdekért Párt), Orha Zoltán Béla (Szocáldemokraták), Szarvas Dénes (Új Magyarország Párt), Filus Györgyi (Szövetségben Együtt Magyarországért), Pintér Tamás (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Szalai Balázs (Sportos és Egészséges Magyarországért Párt), Hermann Henrik (Seres Mária Szövetségesei), Subecz Tamás (EGYÜTT 2014), Dr. Galambos Dénes (FIDESZ, KDNP), Magyar András Tamás (MSZP, EGYÜTT, DK, PM, MLP), Szeibert Márton (Aquila Párt), Illéssy István (Lehet Más a Politika) Dedecsik Ferenc, Pintér Tamás, Szalai Balázs, Dr. Galambos Dénes, Magyar András, Szeibert Márton bemutatkozója.
2014-03-07Az MSZP a városi költségvetésrőlAmilyen egy város költségvetése, olyan a város vezetése.- hangsúlyozta Pintér Attila, az MSZP helyi szervezetének elnöke sajtótájékoztatóján.
2014-03-05Koncepció, jövőkép nélkülA város idei költségvetése koncepciótlan, jövőkép nélküli, silány -– hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amit Pintér Attila, az MSZP helyi elnöke és Magyar András, az MSZP-Együtt PM-DK-MLP országgyűlési képviselőjelöltje tartott kedden.
2014-02-22Szerintünk megbukottSajtótájékoztatót rendezett a Magyar András, a helyi MSZP elnöke, képviselőjelölt és dr. Ujhelyi István, az országgyűlés alelnöke, majd lakossági fórumot tartott.
2014-02-22Munkások mondják el munkásoknakPrivát történelem (3.) - széljegyzetek a rendszervál(tozta)tás évéhez.
2014-02-14Hírek Ellenzik az atomerőmű bővítésétEgymillió címmel sajtótájékoztatót tartott Szabó Zsolt, a Párbeszéd Magyarországért helyi vezetője, valamint Magyar András, az MSZP helyi szervezetének alelnöke, a baloldali összefogás országgyűlési képviselő-jelöltje.
2014-02-14A Fidesz kiáll Paks mellettA Gyurcsány-koalíció totálisan komolytalan Paks ügyben címmel közleményben reagált a PM sajtótájékoztatóján elhangzottakra:
2014-02-14Pártközleményt adtak kiaz MSZP közleménye a Fidesz reagálással kapcsolatban, melyet Bajnai Gordon látogatására tettek.
2014-02-14KommünikéReagált az Összefogás Dunaújvárosi Szervezeteinek sajtónyilatkozatára a Fidesz helyi szervezete.
2014-02-14Döntés suttyombanA paksi atomerőmű bővítése miatt tiltakoztak. A Városháza téren rendezett rövid sajtótájékoztatót február 13-án az Összefogás (MSZP-Együtt-PM).
2014-02-07Zártkörű fórum a vállalkozóknakBajnai Gordon, az Együtt-PM választási szövetség vezetője vendégeskedett ezen a héten az MSZP helyi szervezetének irodájában. Sajtótájékoztatót tartott Magyar Andrással, a baloldali összefogás Fejér megye 4-es számú választókerületi országgyűlési képviselőjével.
2014-02-07Fidesz: Dunaújváros nem kér a korrupt Gyurcsány-koalícióbólDunaújváros nem kér a korrupt Gyurcsány-koalícióból és a megszorításaikból! címmel közleményben reagált Bajnai Gordon sajtótájékoztatóján elhangzottakra.
2014-02-05Bajnai: ha munka van, minden vanBajnai Gordon, az Együtt elnöke és Magyar András, az Összefogás tömörülés képviselőjelöltje közösen tájékoztatta a sajtót.
2013-12-23Meleg ételt osztottak ebédreKarácsony előtt Magyar András és Pintér Attila saját költségén, magánemberként vendégelte meg a hátrányos helyzetűeket.
2013-12-21A költségvetésről, adatok nélkülVárospolitikai kérdésekkel foglalkozott Pintér Attila, az MSZP helyi szervezetének elnöke a pénteki sajtótájékoztatón, amelyen Magyar András képviselőjelölt is részt vett.
2013-12-14MSZP-s jelöltek FejérbenA Magyar Király Szállóban december 13-án bemutatták a Magyar Szocialista Párt hivatalos megyei jelöltjeit. Dunaújvárosban Magyar András az MSZP képviselőjelöltje.
2013-11-29Közgyűlési utórezgésAz MSZP sajtótájékoztatót tartott:szerintük a városvezetés fejlesztési elképzelései semmilyen koncepciót nem tartalmaznak és szórják a pénzt.
2013-11-28Százmilliók lapátolásaBeszámoló Pintér Attila (MSZP) sajtótájékoztatójáról.
2013-11-01Magyar András a szocialista képviselő-jelöltSajtótájékoztatót tartottak az MSZP Fészek Klubjában, amelyen bemutatkozott az Együtt-PM és az MSZP közös, 4-es számú választókörzetben induló képviselő jelölteje, Magyar András.
2013-10-26Szabadság és munka rendszereKözös képviselőjelöltje - Magyar András - van az Együtt-PM-nek és az MSZP-nek.
2013-10-24A Jobbik a vasműs létszámleépítésről"A Jobbik szerint az MSZP tönkretette, a Fidesz cserbenhagyta a várost a vasművel együtt."
2013-10-09Időseiket köszöntötték ők isNyugdíjas tagjait köszöntötte az MSZP helyi szervezete. Balatoni Vilmosnét (kép) az MSZP Országos Nyugdíjas Tagozata a Szépkorúakért Érdeméremmel tüntette ki.
2013-10-03Együtt fognak indulniKözös jelölttel indul a 2014-es választáson az Együtt-PM és az MSZP. Az Együtt akciózott nálunk szerdán.
2013-09-20Feljelentést tesz a Dunaferr miatt a JobbikA Jobbik feljelentést nyújt be a legfőbb ügyészhez ismeretlen tettes ellen hanyag, illetve hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt, az ellenzéki párt szerint ugyanis a Dunaferr Dunai Vasmű Rt. részvényeit a privatizáció során áron alul értékesítették.
2013-09-18Segítsék a Dunaferrt!A kormány a közelmúltban jelentette be, hogy a tárgyalások idejére felfüggesztik az ISD Dunaferr Zrt. dolgozóinak elbocsátását. Korengedményes nyugdíjazást is ajánl az MSZP.
2013-08-17Dunaferr: egyeztetni akarnak"Az MSZP dunaújvárosi szervezete háromoldalú egyeztetéseket követel a kormány, az önkormányzat és a tulajdonosok részvételével az ISD Dunaferr Zrt. -nél bejelentett 1500 fős elbocsátás miatt.
2013-08-17A tulajdonos: nyers!Közös sajtótájékoztatót tartott az MSZP, és a Demokratikus Koalíció az ISD Dunafer Zrt.-ben történt leépítésekről.
2013-08-16Kormányintézkedést követel az MSZP a dunaújvárosi leépítések miattA Magyar Szocialista Párt dunaújvárosi szervezete háromoldalú egyeztetéseket követel a kormány, az önkormányzat és a tulajdonosok részvételével az ISD Dunaferr Zrt.-nél bejelentett 1500 fős elbocsátás miatt.
2013-07-20Szezonzáró tájékoztatóAz MSZP dunaújvárosi szervezetének képviselői, Selyem József és Pintér Attila sajtótájékoztatón mondták el véleményüket néhány városi és politikai témáról (költségvetés, iskolai, óvodai étkeztetés stb.).
2013-07-02Nem kellett volna eladniSajtóközleményben reagált Cserna Gábor polgármester Pintér Attila (MSZP) és Szabó Zsolt (Együtt-PM) múlt pénteki sajtótájékoztatóján az ISD Dunaferr Zrt.-vel kapcsolatban elhangzottakra.
2013-06-29Közösen szólalnak fel...Pintér Attila az MSZP részéről, Szabó Zsolt pedig a Párbeszéd Magyarországért párt képviseletében tartott közös sajtótájékoztatót, ahol javasolták a városi munkaügyi kerekasztal létrehozását.
2013-06-14Válasz egy levélreCserna Gábor válaszleve dr. Kálmán András Remélem, reménykedem című levelére (Dunaújvárosi Hírlap, 2013.06.10., 4.o.).
2013-05-18Városlakók közös ügye"A Fidesz-Magyar Polgári Párt dunaújvárosi szervezete sajtótájékoztatóval reagált pénteken délután az MSZP, valamint az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség csütörtöki megnyilatkozásaira." Fő téma az ISD Dunaferr Zrt. sorsa.
2013-05-17Növekszik a feszültség"Egyeztetett sajtótájékoztatókat rendeztek csütörtökön az MSZP, illetve a Párbeszéd Magyarországért-Együtt 2014 választási szövetség politikusai Dunaújvárosban. A közös téma a vasmű sorsa volt."
2013-02-01Elkezdődött az MSZP-felkészülés2014-es választás és aktualitások címmel sajtótájékoztatót rendeztek a szocialisták az MSZP 2014-es választási felkészüléséről, Horváth András országgyűlési képviselő, megyei elnök, Pintér Attila városi elnök és Magyar András városi alelnök.
2013-01-29Feloszlató fordulatról és uszító kampányrólAz uszító plakátok. Cserna Gábor az MSZP plakát-kampányáról, beszámoló a sajtótájékoztatóról.
2012-12-21Év végén, kötetlenül"A szocialisták nézetei a városi költségvetésről."
2012-09-28Vasmű: a kormánynak lépnie kell!"Az Orbán-kormány is felelős az ISD Dunaferr-ben történő elbocsátásokért. Központi intézkedésekre lenne szükség - hangzott el az MSZP sajtótájékoztatóján."
2012-09-05MSZP: mentsék meg a Lőrinci Hengerművet!"A Dunaferr-csoporthoz tartozó Lőrinci Hengermű bezárása ellen, és az ott dolgozók munkahelyének megmaradásáért demonstráltak tegnap az MSZP politikusai és helyiek az üzem bejárata előtt."
2012-07-16Jutkamama kampányol"A helyi Fidesz precíz számítása, az ellenzék és ezen belül a baloldal szétforgácsolódása, a szavazók kiábrándultsága az oka annak, hogy idén már a második időközi választáson győz a kormánypárti jelölt Dunaújvárosban."
2012-07-04Elfogadják az eredménytRendben és szabályosan lezajlott július elsején a Technikum városrészi 7-es választókörzetben az időközi önkormányzati választás. Végeredmény: Nagy Zoltánné (Fidesz) 295 szavazat, Magyar András (MSZP) 283, Kozma Erzsébet (független) 110, Csóka Bernát (Jobbik) 56, Czuczor Zsolt (DK) 41, Szilágyi Miklós (független) 36, Gergely Ákos (LMP) 14 szavazat.
2012-07-02Nyert a FideszJúlius elsején időközi önkormányzati választásokat rendeztek a 7. választókörzetben. A körzet képviselője Nagy Zoltánné lett. Részletes választási eredmények a cikkben.
2012-06-30Az ellenzék esélyeiSajtótájékoztatót tartott a helyi MSZP a július elsejei időközi önkormányzati választások előtt. A képviselőjelölt Magyar András. Beszámoló.
2012-06-28Heten a hetesben"Július elsején vasárnap, időközi önkormányzati képviselőválasztás lesz a hetes körzetben, a Technikumban hét jelölt indul harcba a voksokért, a győzelemért." Csóka Bernát (Jobbik), Czuczor Zsolt (Demokratikus Koalíció), Gergely Ákos (LMP), Kozma Erzsébet (független), Magyar András (MSZP), Nagy Zoltánné (Fidesz) Szilágyi Miklós (független).
2012-06-20Balos ajánlat az országnakA Munkásművelődési Központban rendezett fórumot a Magyar Szocialista Párt dunaújvárosi szervezete, amelyen felszólalt Mesterházy Attila pártelnök is.
2012-06-19Szavazólap-minta: ellenvetés nélkülIdőközi önkormányzati választás lesz július elsején a 10-es választókörzetben. A képviselőjelöltek névsor a cikkben.
2012-06-14Heten indulnak a 7-es választókörzetbenIdőközi választás lesz július elsején Szilasi Sándor Fideszes képviselő halála miatt. Az MSZP jelöltje Magyar András, A Demokratikus Koalíció jelöltje Czuczor Zsolt, a Fidesz jelöltje Nagy Zoltánné, A Jobbik jelöltje: Csóka Bernát, az LMP jelöltje Gergely Ákos,függetlenként induló jelölt Szilágyi Miklós és Kozma Erzsébet. Portrék.
2012-06-06Immár hivatalosan: négy újabb indulóJúlius elsején időközi önkormányzati választások a 7-es számú választókörzetben. A képviselőjelöltek: Gergely Ákos (LMP), Magyar András (MSZP), Nagy Zoltánné (Fidesz), Czuczor Zsolt (Demokratikus Koalíció), Csóka Bernát (Jobbik), Kozma Erzsébet független jelölt.
2012-06-05Bizonytalan nyugdíjjövőMagyar András (helyi MSZP képviselőjelöltje) vendége volt Korózs Lajos a Bajnai-kormány volt államtitkára.
2012-05-23"Erős" jelöltjükben bíznak a szocialistákIdőközi választások Dunaújvárosban a 7-es választókörzetben. Az MSZP képviselőjelöltje Magyar András (kép).
2012-05-14Hingyi László a befutóA május 13-án megrendezett időközi önkormányzati választáson Hingyi László (Fidesz) 275 szavazattal lett a befutó, a 10-es választókörzet képviselője.
2012-05-12Választási időkMájus 13-án időközi önkormányzati választás lesz a 10-es választókörzetben. Az MSZP képviselőjelöltje Gombos György.
2012-05-09Vasárnap voksolásMájus 13-án vasárnap időközi önkormányzati képviselő választás a dunaújvárosi 10-es számú egyéni választókörzetben.
2012-05-05Győzelemre készülnekGyőzelemre készül az időközi választáson a helyi MSZP jelöltje, Gombos György.
2012-04-28Két hét múlva időközi...Május 13-án időközi önkormányzati választás lesz a 10-es körzetben. A jelöltek: Csikós Árpád, Hingyi László, Tassó Zoltán, Czinkon Zoltán, Gombos György.
2012-04-05Három indulót már regisztráltakIdőközi önkormányzati választás Dunaújvárosban. Három párt helyi szervezete leadta az összegyűjtött kopogtató cédulákat: Jobbik Magyarországért Mozgalom, Lehet Más a Politika, MSZP.
2012-04-05Pintér maradt az elnökIdőközi önkormányzati választás Dunaújvárosban. Az MSZP képviselőjelöltje Gombos György. Pintér Attila az MSZP megyei alelnökének választották, a helyi alelnökök Selyem József kongresszusi küldött és Magyar András.
2012-04-05Április 13-ig gyűjthetik az ajánlószelvényeketA város közgyűlését alkotó négy párt bemutatja az időközi választáson indítani kívánt jelöltjét: Hingyi László (Fidesz), Tassó Zoltán (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Gombos György (MSZP), Czinkon Zoltán (LMP).
2012-03-30Új jelöltet állít az MSZPA 10-es körzetben időközi képviselőválasztás lesz május 13-án. Az MSZP helyi szervezete Somfai Gábor helyett új jelöltet állított Gombos György személyében (kép).
2012-03-24Ismeri a körzetetIdőközi választás május 13-án Dunaújvárosban. Az MSZP képviselőjelöltje Somfai Tamás (kép).
2011-12-23Szigorúan egymás köztA helyi MSZP szociáldemokrata platformja és a Technikumi Baráti Kör Egyesület vendége volt Ecsődi László (szocialista párti országgyűlési képviselőt (1994-2010), a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció (DK) politikusa. Beszámoló.
2011-12-21Értékelés, reggelinélBeszámoló az MSZP helyi szervezetének sajtótájékoztatójáról.
2011-10-21A koldusok országa, nagy elégedetlenségDunaújvárosban járt dr. Balogh András, az MSZP elnökhelyettese.
2011-07-14Kismoni Lászlót felmentették"A közgyűlés felmentette Kismoni Lászlót a városüzemeltetési, környezetvédelmi és turisztikai bizottság elnöki tisztségéből július 13-tól, és Sztankovics Lászlót bízta meg e bizottság elnöki teendőinek ellátásával." Nyilatkozatok: Pintér Attila, Cserni Béla.
2011-07-05Magabiztos Fidesz-fölényIdőközi választás Dunaújvárosban. " Sztankovics László magabiztos győzelmével a Fidesz Magyar Polgári Szövetség megtartotta a 8-as választókörzetet."
2011-07-04Sztankovics László lett a befutóA július 3-i időközi választáson a Fidesz jelöltje, Sztankovics László 413 szavazattal nyert.
2011-07-01Vasárnap időközi választásIdőközi választás július 3-án a Kertváros, a Béke városrész és az Újtelep egy részét is magában foglaló nyolcas számú dunaújvárosi választókörzetben. Jelöltek: Horváth Tamás (LMP), Mudra József (független), Pochner László (független), Sáfrány Katalin (MSZP), Simon Csaba (Jobbik), Sztankovics László (Fidesz).
2011-06-24MSZP: rossz irány"Volt miniszterrel együtt ajánlotta a helyi szocialista vezetés a szavazók figyelmébe jelöltjét, Sáfrány Katalint a jövő vasárnapi, időközi választásra." A vendég Hiller István volt.
2011-06-06Korózs volt a vendégAz MSZP helyi szervezetének nyugdíjas tagozata Korózs Lajost hívta meg legutóbbi fórumára a Fészek Klubba.
2011-05-30MSZP: leadták az ajánlótAz ajánlószelvények leadásával hivatalosan is jelölt lett Sáfrány Katalin a július 3-i dunaújvárosi időközi önkormányzati választáson.
2011-05-27Így sokáig nem maradhatKismoni László szocialista képviselő meghívására Dunaújvárosba (Rácalmásra) látogatott Dr. Kolláth György (közigazgatási és alkotmányjogász). Beszámoló a fórumról.
2011-05-17Sáfrány Katalin lesz a szocilaisták jelöltjeAz időközi választáson Sáfrány Katalint indítja a július 3-i időközi önkormányzati választásokon az MSZP dunaújvárosi szervezete.
2011-04-06Higgadt párbeszédet kérnekSajtótájékoztatót tartott Pintér Attila, az MSZP helyi szervezetének elnöke, amelyen az elmúlt időszakot értékelte. Vendége volt Horváth András országgyűlési képviselő, az MSZP Fejér Megyei Szervezetének elnöke.
2011-04-02Terítéken a helyi és az országos politika"A helyi és az országos politika is terítékre került az MSZP pénteki sajtótájékoztatóján, amelyet Horváth András országgyűlési képviselő és Pintér Attila helyi elnök tartott." Beszámoló.
2011-03-09Választás: MSZP értékelésVálasztási értékelés a Fészek Klubban. Az önkormányzati időközi választást Tóth Kálmán (MSZP) nyerte meg.
2011-03-09Hivatalos végeredményNem érkezett fellebbezés az önkormányzati időközi választással kapcsolatban. Tóth Kálmán jogerősen nyert 397 szavazattal.
2011-03-09Pirosba borult a 9-es számú választási körzetA vasárnapi időközi választáson a névjegyzékben szereplő 4603 választásra jogosult állampolgár közül összesen 888-an vettek részt a voksoláson A legtöbb szavazatot Tóth Kálmán kapta, 397-et.
2011-03-08Jelzésértékű választás?"4603 választópolgárt vártak a vasárnapi szavazásra, végül 888 érvényes voks alapján dőlt el, hogy a fideszes dr. Dorkota Lajos helyére az MSZP színeiben induló Tóth Kálmán került."
2011-03-07Tóth Kálmáné a legtöbb szavazatÖnkormányzati időközi választás (március 6.) Dunaújvárosban. A 9-es körzet képviselője Tóth Kálmán (MSZP) lett. Adatok a cikkben.
2011-03-04Vasárnap választunk!Új önkormányzati képviselőt választanak március 6-án a kilences kerületben élők, a polgárok négy jelöltre: Gergely Ákos (LMP), Lebics Edit (Jobbik), dr. Ragó Pál (Fidesz), Tóth Kálmán (MSZP) voksolhatnak.
2011-03-03PlatformvéleményekAz MSZP legújabb, Gyurcsány Ferenc vezette paltformja szervezett fórumot Dunaújvárosban. Vendég: Molnár Csaba korábbi kancelláriaminiszter.
2011-03-02"Igazi képviselet!"Önkormányzati időközi választás. A helyi MSZP vendége volt Mesterházy Attila, az MSZP elnöke. Beszámoló sajtótájékoztatóról.
2011-02-19A szavazólapot ellenőrzi a bizottságMegkezdődött a március hatodikára kiírt időközi képviselőválasztás előkészítése.
2011-02-09Négyen szállnak ringbeA március 6-i időközi helyhatósági választáson. Jelöltek: Dr. Ragó Pál (Fidesz), Tőth Kálmán ( MSZP), Lebics Edit (Jobbik), Gergely Ákos (LMP).
2011-02-05Leadták a kopogtatócédulákatIdőközi önkormányzati választás. Négy párt adta le a kopogtatócéduláit. Képviselőjelöltek: dr. Ragó Pál (Fidesz), Tóth Kálmán (MSZP), Lebics Edit (Jobbik), Gergely Ákos (LMP).
2011-02-02MSZP: hivatalosan is Tóth Kálmán a jelöltTóth Kálmánt (kép) indítja az MSZP a helyi időközi önkormányzati választáson.
2011-01-29Ülésezett a választási bizottságKét párt jelöltjét nyilvántartásba vette a Helyi Választási Bizottság. Fidesz-MPSZ részéről dr. Ragó Pált, az MSZP részéről Tóth Kálmánt.
2011-01-27Két párt már leadta az ajánlószelvényeket"A Fidesz és az MSZP már leadta, az LMP és a Jobbik pedig várhatóan napokon belül leadja ajánlószelvényeit a dunaújvárosi időközi önkormányzati választásokra."
2010-11-10MSZP: katasztrofális költségvetési helyzet"Dunaújváros költségvetése katasztrofális állapotban van a szocialisták szerint. Pintér Attila válságkezelő programot és társadalmi vitát szorgalmaz." Beszámoló a sajtótájékoztatóról.
2010-10-15Bírálja az MSZP Cserna beszédétBírálta Cserna Gábor első beszédét az MSZP. Beszélgetés Pintér Attilával, az MSZP képviselőjével.
2010-10-13A polgármester programjaDunaújváros önkormányzatának összetétele: polgármester Cserna Gábor, Cserni Béla, dr. Dorkota Lajos, Gál Roland, Gombos István, Izsák Máté, Kiss András, Lőrinczi Konrád, Szilasi Sándor, Tóth László, Kismoni László, Pintér Attila, Selyem József, Pintér Tamás, Szabó Zsolt.
2010-10-12Átadás-átvételA leköszönő polgármester - dr. Kálmán András - hivatalosan is átadta irodáját Cserna Gábor megválasztott polgármesternek szeptember 11-én.
2010-10-08Nem számolják újraElutasították a Fidesz fellebbezését, nem számolják újra Dunaújváros 6-os körzetében leadott szavazatokat. A képviselő Kismoni László (MSZP) lett.
2010-10-07Ellenőriztetik a voksokat?"A Fidesz helyi szervezete fellebbezett a 6-os számú egyéni választókerület képviselőválasztásának eredményét megállapító Helyi Választási Bizottság határozata ellen." Kismoni László (MSZP) nyolc szavazattal nyert dr. Ragó Pál (Fidesz) ellen.
2010-10-06Az MSZP-nek meg kell újulniaAz önkormányzati választáson elszenvedett vereség után Pintér Attila, az MSZP polgármesterjelöltje szerint elkerülhetetlen a szocialista párt megújulása.
2010-10-06Önkormányzati választás 2010- DunaújvárosÖsszesítés a helyhatósági választás után a jelöltek eredményeiről.
2010-10-06Fellebezés: minimális különbségA Fidesz megfellebbezte a választási eredményt a 6-os körzetre vonatkozóan.
2010-10-05Narancssárgába öltözött a városÖnkormányzati választás Dunaújvárosban. Az egyéni választókerületek eredményei, jegyzőkönyvi adatok. A város polgármestere Cserna Gábor (Fidesz) lett.
2010-10-04Választás után: sülve, főveÖnkormányzati választás. Képviselők körzetek szerint: 1. Gombos István, 2. Lőrinczi Konrád, 3. Cserni Béla, 4. Gál Roland, 5. Izsák Máté, 6. Kismoni László (MSZP), 7. Szilasi Sándor, 8. Tóth László, 9. dr. Dorkota Lajos, 10. Kiss András.
2010-10-01Ki kell használni a helyi adottságokatBeszámoló Pintér Attila (MSZP) polgármesterjelölt sajtótájékoztatójáról.
2010-10-01A polgármester-választás megyei eredményeiA megye mind a 108 településén érvényes és eredményes volt a 2010. 10.03-án tartott önkormányzati választás. Eredmények. Az új megyei közgyűlés összetétele.
2010-09-29Önkormányzati választások 2010 - DunaújvárosAz összesített polgármesteri és képviselői jelöltek listája.
2010-09-29Körzetek, polgármesterjelöltekPintér Attila (MSZP) és Pochner László (független) polgármesterjelöltek bemutatása.
2010-09-28Tíz körzet, negyvenhárom jelöltDunaújváros 7-es, 8-as, 9-es, 10-es számú választókerület képviselőjelöltjeinek rövid (képes) bemutatkozása.
2010-09-27Tíz körzet, negyvenhárom jelöltDunaújváros 1-es, 2-es, 3-es, 4-es, 5-ös, 6-os számú választókerület képviselőjelöltjeinek rövid (képes) bemutatkozása.
2010-09-21Hogyan oldják meg a város problémáit?Pintér Attila, a szocialisták polgármesterjelöltje nyilvános vitára hívta ki Dunaújváros másik két polgármesterjelöltjét.
2010-09-15Dr. Kovács Pálra emlékeztekHalálának 10. évfordulója alkalmából megemlékezést tartott az MSZP helyi szervezete szeptember 8-án a Köztemetőben.
2010-09-08Fókuszban az élményfürdőSajtótájékoztatót tartott a szocialista párt nevében Pintér Attila. A fő téma az élményfürdő volt, amnely augusztus 27-től zárva tart.
2010-09-01Leadták a kopogtatótAz MSZP dunaújvárosi szervezetének jelöltjei leadták a szükséges számú ajánlószelvényeket. Az MSZP helyi szervezetének polgármester-jelöltje Pintér Attila (kép).
2010-08-25Pártok és jelöltjeikTáblázat a pártok polgármesterjelöltjeiről és képviselőjelöltjeikről.
2010-07-28A szocialisták jelöltjeiAz MSZP önkormányzati képviselőjelöltjei: Nagy Szilárd (1-es), Rohonczi Sándor (2-es), Nagy Gábor (3-as körzet), Selyem József (4-es), Magyar András (5-ös), Kismoni László (6-os), Kecskés Rózsa (7-es) és Tóth Kálmán (10-es), Sáfrány Kata (8-as), Brodmann László (9-es).
2010-07-07Szocialista munkálatokSajtótájékoztatót tartott az MSZP dunaújvárosi szervezete június 29-én az elmúlt időszak jelentősebb eseményeiről.
2010-06-30Tisztújítás az MSZP-nélSajtótájékoztatón mutatták be az MSZP dunaújvárosi szervezetének új alelnökeit. A szervezet elnöke dr. Pintér Attila, dr. Kálmán András pedig tiszteletbeli elnök lett. Alelnök: Selyem József és Magyar András. További tagok névsora a cikkben.
2010-06-18Egybeforrt a város és a gyárDr. Kálmán András a város és a gyár kapcsolatáról, a hőskorról, a közösséggé válásról.
2010-05-01Választás 2010A 13 Fejér megyei mandátumból 11-et a FIDESZ-KDNP szerzett meg. Fejér megye választókerületeinek eredménye.
2010-04-28Győzött a polgári oldalAz országgyűlési választások második fordulóján dr. Dorkota Lajos (Fidesz-KDNP) 9592 szavazatot, 54,88 százalékot, dr. Kálmán András (MSZP) 5371 szavazatot, Pintér Tamás (Jobbik) 2512 szavazatot kapott.
2010-04-28Dorkota Lajos köszöni a dunaújvárosiaknak!Dr. Dorkota Lajos a szavazatok 54,88 százalékát érte el a második fordulón.
2010-04-26Fideszes esti fiesztaBeszámoló az országgyűlési választások 2. fordulójáról. Dr. Dorkota Lajos 54,89%, dr. Kálmán András 30,74%, Pintér Tamás 14,37%.
2010-04-22Szükséges a kontrollKérdés: Miért rájuk szavazzunk? Válaszol dr. Kálmán András (MSZP).
2010-04-21A második helyrőlBeszélgetés dr. Kálmán András szocialista országgyűlési képviselővel (és jelölt) a második választási fordulóról, az esélyekről.
2010-04-20Második fordulóban, három jelöltAz országgyűlési választások második fordulójában három jelöltre lehet szavazni: dr. Dorkota Lajos (Fidesz), dr. Kálmán András (MSZP) és Pintér Tamás (Jobbik).
2010-04-14Választás 2010Dunaújvárosban lesz második forduló, dr Dorkota Lajos (Fidesz) vezet 42,12 %-kal. Dr. Kálmán András (MSZP) a szavazatok 23,93%-át szerezte meg, Pintér Tamás (Jobbik) 15,03%-ot.
2010-04-13Dorkotánál van az előnyVálasztás 2010. Az országgyűlési választás eredményei Dunaújvárosban az első forduló után. Dr. Dorkota Lajos 42,15%, dr. Kálmán András 23,93%, Pintér Tamás 15,03%, dr. Kiss Endre 11,54%, dr. Skaliczky Andrea 3,85%, Szaksz Ferenc 3,83%.
2010-04-13Egy nehéz nap ájszakája utánOrszággyűlési választások 2010. Fejér megye és a 3-as számú dunaújvárosi választókerület eredményei.
2010-04-13Minden településen a Fidesz jelöltje nyertFejér megye 4-es számú választókörzetében is a Fidesz jelöltje - Szilasy György - nyert. Ezzel Ecsődi László és az MSZP uralma négy választási ciklus után megdőlt.
2010-04-11Két hét múlva ismételhetünk (?)Országgyűlési választás 2010. Hírösszefoglaló.
2010-04-09"Nem volt hiábavaló"Kampányzáró az MSZP-nél. Beszámoló.
2010-04-09Plakátháború: az LMP után az MSZP-t vette célba a JobbikAz MSZP jogszabályt sértett, mert leragasztotta a Jobbik szóróanyagait.
2010-04-09Most több jelölt indulA négy évvel ezelőtti parlamenti választások helyi eredményinek összefoglalója.
2010-04-08Egy város, egy körzetA 3-as számú választókerület képviselőjelöltjei újabb, a várost érintő, hat kérdésre válaszoltak.
2010-04-07Politikai nagyhét DunaújvárosbanRészletek a kampány finiséből.
2010-04-02Kampánybeszédek és végül szenvedélyKampánygyűlést rendezett a helyi MSZP a Pálhalmai Agrospeciál éttermében. Beszámoló.
2010-03-30Tó, folyó, szántóföldMegkérdeztük a jelölteket: Ecsődi László, az MSZP országgyűlési képviselője válaszolt.
2010-03-24Hat szervezet lett a befutóFejér megye 3-as számú választókerületében (Dunaújváros) a következő országgyűlési jelöltek indulhatnak: dr. Dorkota Lajos (Fidesz), dr. Kálmán András (MSZP), dr. Kiss Endre (LMP), Pintér Tamás (Jobbik) dr. Skaliczky Andrea (MDF-SZDSZ), Szaksz Ferenc (Civil Mozgalom).
2010-03-23Hatan mérhetik össze erejüketA hivatalos országgyűlési képviselőjelöltek: Pintér Tamás (Jobbik), dr. Kálmán András (MSZP), dr. Dorkota Lajos (Fidesz), dr. Skaliczky Andrea (MDF-SZDSZ), Szaksz Ferenc (CM), dr. Kiss Endre (LMP).
2010-03-20Jobbikos sortűz alatt az SZDSZAZ Lehet Más a Politika (LMP) és a Civil Mozgalom (CM) is leadta ajánlószelvényeit. A hivatalos országgyűlési képviselőjelöltek: Pintér Tamás (Jobbik), dr. Kálmán András (MSZP), dr. Dorkota Lajos (Fidesz), dr. Skaliczky Andrea (MDF-SZDSZ), Szaksz Ferenc (CM), dr. Kiss Endre (LMP).
2010-03-17Az ­­önkormányzat megemlékezéseAz önkormányzat ünnepsége fél 11-kor kezdődött. A Himnusz után a Széchenyi István Gimnázium diákjainak műsora következett, akik énekkel, tánccal és élő zenével elevenítették fel a történelmi eseményeket.
2010-03-06A Fidesz-jelölt lehet a harmadik a sorbanDunaújvárosban, Fejér megye 3. számú választókerületében a Jobbik (elfogadható 982 db) és az MSZP (elfogadható 944 db) leadta ajánlószelvényeit
2010-03-03A tisztánlátásért beszéljenek a tényekSajtótájékoztatót tartott az MSZP dunaújvárosi szervezete február 26-án. Kálmán András polgármester szerint szép eredményeket ért el a város.
2010-02-27Kálmán András értékeltBeszámoló dr. Kálmán András, az MSZP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatójáról.
2010-02-24MSZP: öndicséretVárosunkba érkezett dr. Molnár Csaba kancelláriaminiszter, aki dr. Kálmán András polgármesterrel lakossági fórumot tartott február 17-én.
2010-02-18A szocik is elkezdtékKampányfogadóórát tartott dr. Molnár Csaba kancelláriaminiszter és dr. Kálmán András Dunaújváros polgármestere. Beszámoló.
2010-02-17Gyűjtik az ajánlócédulákatFebruár 15-i információk szerint hatan gyűjtik az ajánlócédulákat: Dr. Dorkota Lajos (Fidesz-KDNP), Erdélyi Péter (független), Dr. Kálmán András (MSZP), Pintér Tamás (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Dr. Skaliczky Andrea (SZDSZ-MDF).
2010-02-09Egy elmaradt vita helyettElmaradt az országgyűlési képviselőjelölti vita dr. Kálmán András és dr. Dorkota Lajos között, mert hívatlan vednégként megjelent a Dunaújvárosi Hírlap.
2009-12-17Cipősdoboz-akció: újabb ajándékozókA Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz akciójához csatlakozott az MSZP helyi szervezete is.
2009-11-25Ki is intézi el a karácsonyi bért?!"Az MSZP szórólapja szerint biztos, hogy lesz. A szakszervezet szerint még tárgyalnak a kérdésről - privatizált bérügy." Karácsonyi bérkérdés az ISD Dunaferr Zrt-nél.
2009-10-21Miért felelős a képviselő?A kérdésre Pintér Attila (MSZP) gazdasági alpolgármester válaszol.
2009-10-07Tüntetésre készülnek a tervezett költségvetés ellenA jövő évi országos költségvetés fő számainak ismeretében összegezte a múlt héten sajtótájékoztatón a Fidesz helyi elnöke, Cserna Gábor és Tóth László elnökhelyettes, frakcióvezető, hogy mi vár ránk 2010-ben.
2009-09-30Politikai csaták nélküli kampányra számítanakAz MSZP helyi szervezete nevében Selyem József jelentette be, hogy az országgyűlési képviselő-választáson jelöltjük dr. Kálmán András, polgármesterjelöltjük a helyhatósági voksoláson Pintér Attila lesz. Erről egyhangúan döntött az összevont taggyűlés.
2009-09-24Kampánynyitány volt az MSZP-nél"Kálmán András csak országgyűlési képviselő-jelöltként indul jövőre, az MSZP helyi szervezete Pintér Attilát indítja polgármester-jelöltként."
2009-07-15Selyem József: Fordítva ültünk a lovonNagy várakozás előzte meg a Magyar Szocialista Párt nemrég tartott kongresszusát. Két dunaújvárosi küldött, Pintér Attila és Selyem József nyilatkozik az ott történtekről.
2009-07-08MSZP: Egy irányba a város érdekébenA város és az önkormányzat első félévét értékelendő a múlt héten sajtótájékoztatót tartottak a helyi szocialisták. Pintér Attila alpolgármester és Selyem József frakcióvezető fontosnak tartotta, hogy az önkormányzatban kialakult helyzetről és álláspontjukról kifejtsék véleményüket.
2009-07-08Ez már nem válságkezelés!A Fidesz helyi szervezetének vezetője, Cserna Gábor szerint az utóbbi hetekben kialakult helyzet már katasztrofális.
2009-07-01Elhangzott: politikai bigámia nem történt"A közgyűlés MSZP frakciójának vezetői sajtótájékoztatón értékelték az elmúlt időszakot. A két nagy párt közötti együttműködést hangsúlyozták, amely a város érdekét szolgálja." Beszámoló.
2009-06-26A CVSZ helyett az MSZP a partnerFeloszlott a Civil Választási Szervezet. Somogyi Györgyöt a gazdasági bizottság éléről Tóth László, a társadalmi kapcsolatok bizottságánakelnöki posztjáról pedig Kismoni László váltja. A DVG Zrt. új elnöke dr. Szabó József lett Koós János után.
2009-06-10Fidesz-győzelem minden körzetbenVasárnap az EP-választáson 13964-en vettek részt, azaz a választásra jogosultak 34 százaléka.
2009-06-10MSZP: Változtatni kellAz MSZP városi szervezetének képviselői – Pintér Attila alelnök és Selyem József frakcióvezető – sajtótájékoztatón értékelték az EP választási eredményeket.
2009-06-09Új időknek új dalai?!A Dunaújvárosban lezajlott Európa Parlamenti választás eredményei. Selyem József (MSZP), Pintér Attila (MSZP), Cserna Gábor (idesz), Szabó Barnabás (Jobbik) nyilatkozatai a szavazásról. Választási statisztika: Részvételi arány és a szavazatok megoszlása.
2009-05-20Cserna: folytatódik a káoszSajtótájékoztatón bírálták a Bajnai-kormány első csomagját.
2009-05-13Egy gordonka, tízmillió bőgőDr. Dorkota Lajos a Bajnai-programról, a Hankookról, a Dunaferről.
2009-05-11Dunaújváros nem bukott a Hankook-beruházáson - mondja KálmánDunaújváros szocialista polgármestere, Kálmán András szerint törvényesen, eredményesen és tisztességesen jártak el a Hankook beruházás ügyében. Erről az MSZP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón beszélt. Korábban a Magyar Nemzet írt a város megkárosításáról a telekeladásoknál.
2009-04-29Rajtunk spórolnak százmilliárdokatCserna Gábor és dr. Dorkota Lajos az új kormány programjáról. A Fidesz sajtótájékoztatót tartott.
2009-04-29A polgármester és a Hankook: becsületbeli ügy"Tisztességes eljárást, korrekt vizsgálatot szorgalmazott a "Hankook területvásárlási panamája" néven elhíresült ügyben dr. Kálmán András: a polgármester, aki az MSZP országgyűlési képviselőjeként is szereplője a közéletnek, megalapozatlan és kisszerű politikai támadásnak tartja az ellene felhozott vádakat."
2009-04-22Döbbenet és felháborodásDr. Dorkota Lajost elképesztette, hogy Hónig Péter miniszter lett. Tudomása szerint a Dunaferr vezetői és a szakszervezetek képviselői abban maradtak, hogy 300 embert elbocsátanak a gyárból, a maradtaknak pedig jelentősen csökkentik a bérét és a juttatásait.
2009-03-23Nem szabad lemutyizni!Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bejelentette a lemondását. Dr. Kálmán András és dr. Skaliczky Andrea véleménye a bejelentésről.
2009-03-13KancelláriamenetKiss Péter kancellária miniszter, a helyi MSZP szociáldemokrata tagozatának vendége volt. Beszámoló.
2009-03-04Megegyeztek a jövőértRendhagyó sajtótájékoztatón fejtette ki nézeteit a 2009-es költségvetéssel kapcsolatban az önkormányzat MSZP-frakciója.
2009-03-04Pártok frontemberei az idei költségvetésrőlDr. Dorkota Lajos (Fidesz), Pintér Attila (MSZP)
2009-03-03Konvoj utáni helyzetA helyi MSZP szociáldemokrata tagozat konferencia sorozatának vendége volt Lendvai Ildikó, az MSZP országgyűlési csoportjának vezetője. Beszámoló.
2009-02-27A jelszó: megegyezésMSZP sajtótájékoztató: költségvetés.
2009-02-09Nyilatkoztak képviselőinkVagyonbevallás. Fejér megyei képviselők juttatási (Dér Zsuzsanna, Ecsődi László, Dorkota Lajos, Kálmán András).
2009-01-28Szocialista tisztújításTisztújítás a helyi MSZP-ben. A tagok névsora.
2008-05-07Sok a gyerek és sok a parkBéke városrész. A 13. számú választókerület önkormányzati képviselője 2002 óta Tóth Kálmán.
2008-04-23Lidó a Szalk-szigetenIsmét a közgyűlés előtt a Szalki-sziget rekonstrukciója.
2008-04-19Pályázati pénzek politikai lobbiból?A HVG (A fele nem tréfa c., 2008/16.szám) szerint a parlamenti képviselők "közel 40 százaléka többet keresett 2007-ben a Házon kívül tavaly, mint amennyit törvényhozói fizetéseként kapott". A cikk egy listát hoz, amelyen dr. Kálmán András, Dunaújváros polgármestere is szerepel.
2008-04-18Molotov-koktélok: Hum csak tanúkéntA Dunaújváros Jövőjéért Egyesület, egyik tagját, Hum Jánost tanúként hallgatták meg a Molotov-koktélos támadások ügyében. A Heti Világgazdaság (2008/16. szám) egyik írásában Hum János sérelmezte a cikknek a "fennakadt az ügyészségi hálón" című szófordulatát.
2008-04-09Közgyűlés: kocsmai hangnemA 9-es számú választókerület képviselője Parrag Viktória.
2008-04-02Az ellenzék cserbenhagyta a város sportját!Dorkota lajos rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte.
2008-04-02A politikai felelősség a szocialistákéInterjú dr. Dorkota Lajossal és Tóth Lászlóval a sportingatlanok ügyében kialakult helyzetről.
2008-03-29Sportszerűtlen politikusokKözgyűlés. A szocilaista képviselők nem szavazták meg a sportingatlanok üzemeltetésére kötendő szerződés javaslatát. A DVG Zrt-nek, mint üzemeltetőnek, április 1-jétől nincs új szerződése, így ettől a naptól a sportlétesítmények nem nyitnak ki.
2008-03-21Nagyívű segélyvágásBeszámoló az MSZP sajtótájékoztatójáról (fő téma a szociális támogatások változása).
2008-03-17Új ellenőrző testületA Munkásművelődési Központ Kht. felügyelőbizottság új tagjai: Pók Ferenc, Prosek Zoltán, Antal Lajos.
2008-03-11Díjfizetés: nem!A népszavazás eredménye és értékelése.
2008-03-05Tojással vették célbaA dunaújvárosi Szent Panataleon Kórházba látogatott el dr. Horváth Ágnes, egészségügyi miniszter.
2008-02-23Nem a tetteseket kapták elMolotov-koktélos támadások érték a szocialista országgyűlési képviselők házait.
2008-02-15Megsemmisítő a végzésA bíróság törvényellenesnek találta a helyi népszavazási kezdeményezést (galvániszap ügyben).
2008-02-09Politikai terror?!Több szocialista országgyűlési képviselő, köztük dr. Kálmán András és Dér Zsuzsanna otthonát is támadás érte.
2008-02-08Kockázatos évPintér Attila (MSZP) és Selyem József (MSZP) mondott pártvéleményt az idei városi költségvetésről.
2008-01-16Mit vár az idei esztendőtől?Akik válaszolnak: Dr. Dorkota Lajos (Fidesz, alpolgármester), Pintér Attila (MSZP, alpolgármester), Somogyi György (Civil Szövetség).
2007-12-19Kinek milyen éve volt?Akiket megkérdezteK: Dr. Dorkota Lajos (Fidesz, Pintér Attila (MSZP), Somogyi György Civil Válaztási Szövetség)
2007-12-07Igen a népszavazásraA közgyűlés elfogadta, hogy legyen helyi népszavazás a galvániszap-ügyben.
2007-11-14Folytatódó galvániszap-birkózásSzocialista "nem" a helyi népszavazásra környezetvédelmi ügyben
2007-10-31ÉvértékelésAz évértékelő sorozat dr. Kálmán András polgármester véleményével zárul.
2007-10-30Új baloldali platform alakult a városban isA Magyar Szocialista Párton belül Dunaújvárosban is megalakult a "Magyar Progresszív Társaság Platform" elnevezésű csoportosulás. A városi csoport elnöke: Marosi Sándor.
2007-10-18Kettős szerepbenGyurcsány Ferenc miniszterelnök úgynevezett tisztasági csomagjának egyik eleme, hogy a képviselők főállásúak legyenek, más tevékenységet ne végezzenek. Bicske, Dunaújváros és Székesfehérvár polgármesterei egyben képviselők is.
2007-10-10A nagy párbeszéd, I. részAz MSZP "A nagy párbeszéd" című rendezvénysorozatát Dunaújvárosban Lampert Mónika szociális és munkaügyi miniszter nyitotta meg.
2007-10-10A bal és a jobb külön koszorúzottVárosunkban immár hagyományosan a 48-as emlékműnél idéztük az aradi vértanúkat. Immár az is hagyomány, hogy külön -külön. (Képaláírá) A képaláírásban tévesen jelentek meg a koszorúzók neve.
2007-10-02Inkább a várossal kellene foglalkozniBeszámoló az MSZP sajtótájékoztatójáról. A helyi szocialisták példátlannak tartják a Fidesz közgyűlési kivonulását.
2007-07-24Hídavatás, fogadás - fórumA Pentele-híd átadása után Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP Dunaújvárosi Szervezete által rendezett fórumon vett részt, a Bartók színházban. Beszámoló.
2007-07-06Hankook és jószolgálatBeszámoló dr. Kálmán András sajtótájékoztatójáról. Témák: Kecskés Rózsa nem pályázik a Jószolgálati Otthon vezetői állására; Hankook.
2007-06-26Elindult a termelés a dunaújvárosi HankookbanMegkezdődött a termelés a Hankook 500 millió eurós beruházással épülő dunaújvárosi autóabroncs gyárában.
2007-06-18A Fidesz jelöltje tarolt a választásonAz időközi választáson, a 3-as választókerületben Lőrincz Konrád (Fidesz) lett a győztes. Választási eredmény: Lőrincz Konrád 331, Pók Ferenc 202, Polgár Tibor 37, Strausz Tamás 17 szavazatot kapott.
2007-06-14Négy jelöltből választhatnakA 3-as számú kerületben időközi választást tartanak Szántó Péter lemondása miatt.
2007-06-11Szili: ritka a pozitív példaSzili Katalin (az országgyűlés elnöke) a Civil Ház vendége volt.
2007-06-11Emberi oldalról közelítAz időközi önkormányzati választáson induló Pók Ferenc (MSZP) bemutatkozása.
2007-06-04Takarítás, mulatságBeszámoló a Római városrész napjáról.
2007-05-29Négy jelöltet regisztráltakA 3-as körzet időközi választásán négy jelölt indulhat: Lőrinczi Konrád (Fidesz), Pók Ferenc (MSZP), Strausz Tamás (SZDSZ) és Polgár Tibor (Zöld Demokraták).
2007-05-29Hankook: vita a titokrólA gazdasági tárca továbbra sem kívánja kiadni a Hankook dunaújvárosi gumigyárának létrehozásáról még 2005 októberében kötött támogatási szerződést.
2007-05-26Hivatalosan is jelöltA 3-as körzet időközi választásán három jelölt indulhat: Lőrinczi Konrád (Fidesz), Pók Ferenc (MSZP), Strausz Tamás (SZDSZ).
2007-05-19Ki kerül Szántó helyére?A lehetséges induló jelöltek: MSZP: Pók Ferenc, Fidesz: Lőrinczi Konrád, SZDSZ: Strausz Tamás.
2007-05-08Szolgálat, felelősségAz MSZP dunaújvárosi szervezetének sajtótájékoztatójáról. Főbb témák: tömegközlekedés, Volán áremelés, költségvetés.
2007-05-01Bűnügy vagy sikersztori?Fejezetek a dunaújvárosi Hankook-ügy történetéből
2007-04-24Többmilliárdos beruházás úszott elAz MSZP helyi szervezete két sajtótájékoztató is tartott: Tudatta, hogy Pók Ferencet, a harmadik ciklus humán alpolgármesterét indítja képviselőjelöltként a 3. számú választókerület időközi választásán. A Másik sajtótájékoztatón a városi költségvetés módosításáról és egy befektető elszalasztásáról fejtette ki a frakció álláspontját.
2007-04-20Miniszter- és pártelnöki viziten tegnap BaracsonGyurcsány Ferenc részt vett Baracson a szocialista párttagok rendezvényén. Beszámoló.
2007-04-19Pók Ferenc a jelöltAz MSZP Pók Ferencet indítja az időközi választáson. Azért lesz ismét választás, mert Szántó Péter lemondott mandátumáról.
2007-04-18Botránykeltésről beszél a helyi MSZPA szocialisták véleménye szerint a közgyűlési többség erőpolitizálása elijeszti a befektetőket Dunaújvárosból. Rohonczi Sándor példaként a az IKO tetőcserépgyár esetét említette meg a sajtótájékoztatón.
2007-04-17Selyem József nem, Pók Ferenc - talánAz MSZP helyi szervezete ma dönt a 3-as választókerületben induló személyről. Az már biztos, hogy Selyem József nem lesz a kévisleőjelölt.
2007-04-11Ki lesz Szántó utóda?Szántó Péter lemondása után, az MSZP Kismoni Lászlót delegálná a kulturális bizottságba.
2007-04-05A Fidesz vissza akarja szerezni a város pénzétA helyhatósági választáson Dunaújvárosban többséget szerző Fidesz-frakció jogi útra terelte a Hankook gumigyár dunaújvárosi beruházása körül kialakult nyilatkozatháborút.
2007-04-02A város ennél többet érdemelneBeszámoló az MSZP helyi pártjának sajtótájékoztatójáról, ahol a fő téma a személyügyi kérdések: Szántó Péter és Kecskés Rózsa ügye.
2007-03-30Nyílt panasznapBeszámoló a közgyűlésről. Főbb témák: Szántó Péter lemondása, javaslat a híd elnevezésére: Pentele-híd stb.
2007-03-29Madzag és korbácsTovábbra is Szántó Péter és a Munkásművelődési Központ az első számú közéleti téma. További vélemények.
2007-03-27Politikai zsarolás vagy törvényesség?Szántó Péter MSZP-s képviselő letétbe helyezte lemondását.
2007-03-27Politikai purparlé - nyilvánosanBeszámoló az MSZP helyi szervezetének sajtótájékoztatójáról. Fő téma Szántó Péter lemondása a képviselői mandátumáról. Az ügy kapcsán felvetődött Kecskés Rózsa helyzete is, aki a Jószolgálati Otthon vezetője és szocilaista képviselő is, akit szintén támad a Fidesz-Civil összefogás.
2007-03-24Kölcsönösen hitetlenekSzántó Péter képviselői mandátimáról lemondott. A lemondás körül kialakult vitáról.
2007-03-24Kecskés Rózsa lenne a másik kiszemelt?Cserna Gábor közleménye.
2007-03-23Letétbe helyezteKözgyűlés. Szántó Péter újabb öt évre az MMK Kht. ügyvezetője lett, viszont lemondott képviselői mandátumáról. Részletes beszámoló.
2007-03-13Horn Gyula volt a vendégAz MSZP helyi szervezetének szociáldemokrata tagozata hívta beszélgetésre a múlt héten az ex-miniszterelnököt.
2007-03-12Szegfűbál az uszibanA helyi MSZP a 15. szegfűbált rendezte meg idén, az uszodában. Beszámoló.
2007-03-09Horn Gyula veszélyérzeteHorn Gyula volt a vendége a helyi MSZP szociáldemokrata tagozatának.
2007-03-06Erkölcsileg nullaMondjon le Dunaújváros polgármester. Nyílt levélben lemondásra szólította fel Dunaújváros polgármesterét a Fidesz helyi szervezete és a Civil Választási Szövetsége.
2007-02-17Veszélybe került az idei bérfejlesztésA 2007-es költségvetést értékelte a polgármester. Beszámoló a sajtótájékoztatóról.
2007-02-13Parázs-érvekKöltségvetés - ellenzéki nézőpontból. A múlt héten sajtótájékoztatón ismertette a dunaújvárosi közgyűlés szocialista frakciójánal álláspontját Kismoni László és Selyem József képviselő.
2007-02-09Az ifjúsági és a közszféra jár pórulA jelenlegi költségvetés nem támogatja az Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda működtetését, az Éden fesztivált.
2007-01-30Kis presztízs - nagy pénz?Fejér megye országgyűlési képviselőinek jövedelmeiről.
2007-01-30Kálmán: innen is, onnan isDr. Kálmán András polgármester, oszággyűlési képviselő jövedelmei(vagyonbevallása).
2007-01-30Etikátlannak ítélikaz MSZP -frakció a Fidesz viselkedését: pénzügyi bizottság létszámemelése, távfűtéssel kapcsolatos napirendi pont tárgyalása...
2007-01-30Tisztújítás a szocialisták helyi szervezeténélNőtt a taglétszám.
2007-01-29Szekeres György: gyengül az MSZP "erős" embere?!AZ MSZP helyi tisztújító közgyűlése. A szervezet elnöke: dr. Kálmán András, gazdasági alelnöke: Pintér Attila lett (Szekeres Györgyöt váltotta). A megyei elnökségbe Szűcs Arankát, az országos elnökségbe Besztercei Zsoltot delegálták.
2007-01-26A fejlődés lehetősége?Közgyűlés. Beszámoló a költségvetés tárgyalásáról.
2007-01-25A Fidesz-civil fölény erőpolitizálást szültBeszámoló az MSZP sajtótájékoztatójáról ( távfűtés, pénzügyi bizottság...).
2007-01-20Nincs ellenzéki bizottságKözgyűlés főbb témái: távfűtés díja, eltörölték a kommunális adót.
2007-01-17Mennyit ér az archívumA felszámoló biztos felajánlotta megvételre az önkormányzatnak a Dunaújvárosi Televízió 5500 kazettán tárolt - 30 év - hang- és képanyagát. A árosi vezetés egyetért abban, hogy meg kell vásárolni, de eltérőek a vélemények az anyag vételáráról.
2007-01-10Költségvetési körök...A gazdasági (Pintér Attila) és városfejlesztési (Dorkota Lajos) alpolgármester a Dunaújváros pénzügyeiről.
2007-01-04Uszodai vizesváltóSelyem József lett a Fabó Éva Sportuszoda ügyvezetője.
2006-12-28Katonatiszt a politikábanBeszélgetés Pintér Attila, gazdasági alpolgármesterrel.
2006-12-27Akad néhány bölcs emberBeszélgetés dr. Kálmán András polgármesterrel a politikáról, választásról, nyugdíjba vonulásról.
2006-12-08Kommunális adóról: politikai árukapcsolásA közgyűlés nem tárgyalt a kommunális adó visszavonásáról.
2006-12-05Együttműködés: csupán egy oldalról van akaratSajtótájékoztató. Az MSZP értékelte a választások óta eltelt időszak közgyűési munkáját.
2006-11-28Az "összefésült" programSajtótájékoztatón ismertette az MSZP helyi szervezetének véleményét dr. Kálmán András a Fidesz és a civil szövetség "összefésült" választási programjáról, amely a "Változás 2006 Dunaújvárosért" címet viseli.
2006-11-27A sportéletért tenniTóth Kálmán, az MSZP helyi képviselője.
2006-11-25A "hazudós lap"..."Képviselők az iskolapadban" elnevezésű országos akció keretében, a Dunaferr Szakközép- és Szakképző Iskolában dr. Kálmán András, polgármester, egy fórumon válaszolt a pedagógusok kérdéseire.
2006-11-24Egy boldog ember - ez ma Kismoni LászlóKismoni László az MSZP képviselője.
2006-11-24Változás-e a folytatás?Beszámoló dr. Kálmán András sajtótájékoztatójáról, ahol a Civil Választási Szövetség és a Fidesz közös programját értékelte.
2006-11-23Képviselők az iskolapadban, maA Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban Dér Zsuzsanna - MSZP-s országgyűlési képviselő - részt vett a pedagógusok számára rendezett fórumon. Beszámoló a fórumról.
2006-11-21Nem pártkatonaként harmadszor győzőttSzántó Péter, az MMK igazgatója, a kulturális bizottság taja, és az MSZP helyi képviselője. Bemutatás.
2006-11-13Jószolgálat, kezdetektőlKecskés Rózsa - bemutatása - az MSZP kéviselője, az egészségügyi, szociális és lakásügyi bizottság elnöke.
2006-11-08Tíz éve MSZP színekbenSelyem József bemutatása, aki az MSZP tagja.
2006-10-25A pénzügyi bizottság vezetője - egy hölgyAz MSZP képviselője, a pénzügyi bizottság vezetője: Szűcs Aranka bemutatása.
2006-10-20Politika - sportszerűenNagy Szilárd MSZP-s képviselő bemutatása.
2006-10-12"Nincs nagykoalíció"Dunaújváros Megyei Jogú Város közgyűlése és tisztségviselői.
2006-10-11Megegyezés: leosztották a posztokatMegtörtént a pártegyeztetés. Dunaújvárosnak három alpolgármestere lett. Gazdasági alpolgármester Pintér Attila (MSZP), humán ügyekért felelős alpolgármester Cserna Gábor (Fidesz), városfejlesztési alpolgármester Dorkota Lajos.
2006-10-10ErővonalakBeszélgetés dr. Kálmán Andrással és Cserna Gáborral.
2006-10-07Nyomás a köztisztviselőkre?A bizottsági helyek arányos elosztását, a hivatali és intézményi struktúraérintetlenségét szabta meg az együttműködés feltételeként dr. Kálmán András.
2006-10-06Háttéralkuk, fellebbezés - fenyegetés?Az önkormányzati választások eredményének következményeiről.
2006-10-05Erő helyett alkuMegkezdődött az alakuló közgyűlést megelőző egyezkedés a pozíciókról.
2006-10-03Két kérő is hajt a civilekreÖnkormányzati választások 2006.
2006-10-03Kezdődhet az alkudozásA 3-as választókerületben újraszámolást kértek: tíz szavazat a különbség.
2006-10-03Nyerő emberek, váratlan botlásokÖnkormányzati választások 2006. Szavazási statisztika választókereületenként.
2006-10-02Más ez a közgyűlésAz önkormányzati választások eredményéről. Dunaújváros kistéréségének és a környező települések polgármestereinek névsora.
2006-09-29Dunaferr is a kampány része lettAz ÁPV Zrt. cáfolta a Fidesz azon híreit, hogy veszélybe kerültek a dunaferres munkahelyek a privatizációs szerződés módosítása miatt.
2006-09-28Dunaújváros jövője a tét!Válasz nyolc kérdésre, Dunaújváros polgármesterjelöltjeitől: dr. Kálmán András, dr. Skaliczky Andrea, Cserna Gábor, Borbély Gyula, Pochner László.
2006-09-26Kampányoló lakossági fórumokAz MSZP 27-én bemutatta képviselőjelöltjeit.
2006-09-26Önkormányzati képviselőjelöltek11.,12.,113., 14., 15. szm választókörzetek jelöltjei. Kép, portré.
2006-09-23Estéről estére kevesebben...Egyre kevesebben, de még mindig tart esténként a Városháza előtti tüntetés.
2006-09-21Tüntetnek - csak azért isDunaújvárosban is tovább folytatódnak a tüntetések. (Városháza, MSZP FészekKlubja).
2006-09-21Ajándékot is kaptak a községi óvodába járókMezőfalvára látogatott Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára. Beszámoló.
2006-09-20Nyilatkozat: elítélik az erőszakotA helyi pártok és szervezetek képvisleői (Cseran Gábor, dr. Kálmán András, dr. Skaliczky Andrea, Borbély Gyula, Somogyi György) közös nyilatkozatban szólították fel támogatóikat, hogy tartózkodjanak az erőszaktól.
2006-09-19Őszíbtén bevallották: hazugság voltDr. Kálmán András (polgármester) nyilatkozata Gyurcsány Ferenc nyilvánosságra hozott beszédéről.
2006-09-19A trágárságok sem kisebbítikMezőfalván tett látogatást Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége. Beszélgetés.
2006-09-19Önkormányzati képviselő-jelöltek6., 7., 8., 9. választókerület képviselőjelöltjei. Kép+ portré
2006-09-18Képviselőjelöltjeink a helyi választásokonKépviselőjelöltek (kép).
2006-09-12Választás: nyolcvanöt képviselőjelölt indulÖnkormányzati választások.
2006-09-05Dunaújváros hosszú távon versenyezHelyzetértékelő beszélgetés Dr. Kálmán András polgármesterrel.
2006-09-04Erősödő jobboldal a szocialista fellegvárbanÖnkormányzati választás 2006.A szocialisták egyik legstabilabb városának tartják Dunaújvárost.
2006-09-03Erősödő jobboldal a szocialista fellegvárbanA szocialisták egyik legstabilabb városának, "vörös bástyának" tekintik kormánypárti oldalon Dunaújvárost. Egy MSZP-s képviselő szerint "ha itt nem győznek, akkor sehol sem". A Fidesz a közgyűlési többséget célozza meg.
2006-08-29A 2006-os önkormányzati választások MSZP-s képviselőjelöltjei1. választókerület: Jakab Sándor, 2. Rohonczi Sándor, 3. Szántó Péter, 4. Magyar András, 5. Selyem József, 6. Pintér Attila, 7. Szűcs Aranka, 8. Nagy Szilárd, 9. Parrag Viktória, 10. Kismoni László, 11. Kecskés Rózsa, 12. Nagy Anikó, 13. Tóth Kálmán. 14. Sáfrány Katalin, 15. Dr. Kovács Pálné. Polgármester-jelölt: dr. Kálmán András.
2006-08-22Bemutatt a párt jelöltjeitAz országgyűlés elnöke, Szlia Katalin látogatott Dunaújvárosba. Az MSZP képviselőjelöltjeinek névsora.
2006-08-22Városunkban járt Szili KatalinTegnap este, találkozott az MSZP helyi jelöltjeivel.
2006-07-28Akiket választhatunkAz SZDSZ, MSZP, Fidesz, MDF, a Civil Választási Szövetség, önkormányzati választás jelöltjei.
2006-06-30Aláírást gyűjt a FideszDunaújvárosban aláírásgyűjtésbe kezd a Fidesz, hogy így is kifejezze tiltakozását a kormány megszorító intézkedései ellen.
2006-05-18Mit ígérnek a képviselőink?Dunaújváros országgyűlési képviselői - dr. Kálmán András, dr. Dorkota Lajos, Dér Zsuzsanna - beszélnek célokról, megszorításokról, tervekről.
2006-05-12A képviselők átvették a megbízóleveleiketFejér megye megválasztottországgyűlési képviselői megkapták megbízóleveleiket.
2006-04-26Két terület négy képviselőjeVálasztási hírek. Dunaújvárosban és a városkörnyék településein élőket négyen képviselik az Országgyűlésben: dr. Kálmán András, Ecsődi László, Dér Zsuzsanna, dr. Dorkota Lajos. Részletes választási eredmények a kistérségben.
2006-04-25Dr. Kálmán András fölényes győzelme dr. Dorkota Lajos ellen (65-35%)Beszámoló adatokkal az országgyűlési képviselő-választásról.
2006-04-25Éjfélig ünnepelt az MSZPDunaújvárosban dr. Kálmán András (MSZP) nyerte a választást. A Fészek Klubban ünnepelték a győzelmet.
2006-04-25Hét kormánypárti, hét ellenzékiFejér megye. A választások részletes végeredménye.
2006-04-25"Amit megigértünk, azt teljesítetük..."Az MSZP országgíűlési képviselője, dr. Kálmán András több mint 64 százalékos támogatást kapott.
2006-04-24Az első eredményekDunaújvárosban és a városkörnyéken is az MSZP végzett az első helyen. Összefoglaló.
2006-04-15Dorkota vagy Kálmán - két jelölt maradtÁprilis 23-án dr. Kálmán András (MSZP) és dr. Dorkota Lajos (Fidesz) képviselő-jelöltek közül választhatnak a dunaújvárosi választópolgárok, mert dr. Sklaiczky Andrea (SZDSZ) a koalíciós alku miatt visszalépett.
2006-04-13Kampány balról balraGyurcsány Ferenc és Kuncze Gábor Iváncsán is kampányolt.
2006-04-11És így látták - az eredmények után...1. MSZP, 2. Fidesz 3. SZDSZ
2006-04-11És így látták - az eredmények után...1. MSZP, 2. Fidesz, 3. SZDSZ
2006-04-11A Fidesz, az MSZP rontottA választás első fordulójának eredménye Dunaújvárosban. Összehasonlítás a négy évvel ezelőtti adatokkal.
2006-04-11Kopogtatott a pulpitusonHiller Istáv MSZP-s pártelnök a múlt héten a városba látogatott. A látogatáson elhangzott beszédéből.
2006-04-10Második forduló leszDunaújvárosban lesz második választási forduló. Beszámoló a választás első fordulójának eredményeiről. Adatok: dr. Kálmán András 46,92%, dr. Dorkota Lajos 32,35%, dr. Skaliczky Andrea 14,46%, Kovács Gábor 6,28%.
2006-04-05Jósolni? Nem...Beszélgetés Hiller Istvánnal (MSZP) a Dunaferr Zrt-ről.
2006-04-05Iskolából telek, telekből viharA helyi közgyűlés két, szocialista párti képviselőjének (Pintér Attila, Tóth Kálmán) telekvásárlási - Móra Ferenc utcai - szándékáról rendezett sajtótájékoztatót a Dunaújváros Jövőjéért Egyesület (DJE). Beszámoló..
2006-04-04Fékezett habzású gyűlésBeszámoló az MSZP helyi kampányrendezvényéről, amit a Dunaferr Sportcsarnokban rendeztek meg (2006.04.03.).
2006-04-04Kampány(nagy)gyűlés DunaújvárosbanGyurcsány helyett Hiller.
2006-04-04A Hankook nem lesz gázmotorHiller István MSZP pártelnök programját megváltoztatva április 3-án látogatott városunkba.
2006-04-04Vasárnap választásNégy jelölt és hét területi lista. Egyéni jelöltek: Dr. Dorkota Lajos, Dr. Kálmán András, Kovács Gábor, Dr. Skaliczky Andrea. Önéletrajzok.
2006-03-27Öt kérdés négy képviselőjelölthözJelöltek: dr. Kálmán András, dr. Dorkota Lajos, dr. Skaliczky Andrea. Kovács Gábor.
2006-03-21Kevesebb a jelöltFejér megye hivatalos képviselőjelöltjei 2006-ban. Dunaújvárosban: dr. Skaliczky Andrea (SZDSZ), dr. Kálmán András (MSZP), dr. Dorkota Lajos (Fidesz), Kovás Gábor (MDF).
2006-03-21Négy jelölt egy mandátumértBefejeződött a jelöltállítás: az MSZP képviselőjelöltje Kálmán András, a Fidesz és a KDNP közös jelöltje Dorkota Lajos, az MDF jelöltje Kovács Gábor, az SZDSZ jelöltje dr. Skaliczky Andrea.
2006-03-18Négy jelölt indulNégy országgyűlési képviselőjelölt indulhat az áprilisi választáson Dunaújvárosban. MSZP jelölt: dr. Kálmán András, Fidesz-KDNP jelölt: dr. Dorkota Lajos, MDF jelölt: Kovács Gábor, SZDSZ jelölt: dr. Skaliczky Andrea.
2006-03-17Begördült kampánykamionMSZP kampánykamion a mozi előtti téren.
2006-03-11Kultúrpark és...Beszámló dr. kálmán András választási kampánygyűléséről.
2006-03-03A bal part feléA szocialisták Új Magyarországért! című programját, s annak Dunaújvárost, és a városkörnyéket érintő hatásait ismertette a választási gyűlésen dr. Kálmán András.
2006-01-10Mit vár a 2006-os esztendőtől?Vélemények a választások várható eredményiről: Cserna Gábor, Dorkota Lajos, Kálmán András, Kapás Zsolt.
2005-12-15Hankook-beruházás: ingtlanpanamát sejdít a Fidesz"Egyéni érdekek mozgatták a koreai gumiabroncsgyár helyszínének megválasztását, s ez az oka a döntéshozók "titkolózásának" is, állította mai tájékoztatóján a Fidesz helyi szervezete." Beszámoló a tájékoztatóról.
2005-12-02Erőműről másként - szociáldemokratákkalTovább folytatódik a vita a gázmotorokról. Beszámoló a most alakult szociáldemokrata tagozat fórumáról.
2005-11-08Így döntöttek a HankookrólAz északi iparterületen 20 hektárnyi önkormányzati terület van. A Hankooknak 68 hektárra van szüksége. Ezért szükség van egy szindikátusi szerződésre a Pentele Projekt Kft, az Innopark Kht, Rácalmás és Dunaújváros önkormányzata között. Az előterjesztést a szocialista frakció szavazta meg.
2005-11-05Fejlesztés - vagy inkább politizálás?A Gyurcsány Ferenc és Kóka János tartotta fórum idején az ellenzék tiltakozásról, a rendőrség fellépéséről. Beszámoló a MSZP helyi pártjának sajtótájékoztatójáról.
2005-11-04Tapsok és füttyökGyurcsány Ferenc (miniszterelnök) és Kóka János (gazdasági és közlekedési miniszter) tartott fórumot a Bartók Kamaraszínház nagytermében. Beszámoló a gyűlésről.
2005-11-04Tüntetők várták GyurcsánytAggódik a gumigyár környezetszennyezése miatt a dunaújvárosi ellenzék. lakossági fórumot tartott tegnap este a miniszterelnök és a gazdasági miniszter Dunaújvárosban, ahol a helyi MSZP által szervezett rendezvényen számoltak be a Hankook tervezett beruházásáról. Gyurcsány Ferencet és Kóka Jánost a Fidesz transzparensei és a környezeti károk miatt aggódó civilek fogadták.
2005-10-01Sikeres az MSZP adománygyűjtéseAz erdélyi árvízkárosultak javára.
2005-09-19Segítség ErdélynekDunaújvárosban is gyűjtenek az árvízkárosultaknak.
2005-06-13Befektetői célpont vagyunkA 100 lépés elnevezésű kormányzati program keretében Dunaújvárosban járt Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter.
2005-05-20Kié a Borovszky-program?Beszámoló a Városházi esték címmel meghírdetett fórumról, ahola fő téma a Borovszky Ambrusról elnevezett rehabilitációs program volt.
2005-05-10Új cél az új kikötőElkészült az összegzés az önkormányzati választási ciklus első félidejének teljesítéséről, amit a nyilvánosság elé tártak.
2005-04-12Jó kezekben van a város: Szekeres ImreA múlt héten a Városházán tartott sajtótájékoztatót Szekeres Imre, az MSZP alelnöke.
2005-04-08Választókörzet-látogatásonAz MSZP elnökhelyettese, Szekeres Imre Dunaújvárosba látogatott április 7-én.
2005-02-22Nőtagozat - itt van (még) a megyei isBeszélgetés a városban működő baloldali nőtagozat 2 vezetőjével: Tóth Pálnéval és Iván Mihálynéval a nőtagozat munkájáról, terveiről.
2005-02-07A hon atyái vagyonukról vallottakAz országgyűlési képviselők vagyonbevallásáról: Cserna Gábor, Ecsődi László, Kapás Zsolt, Kálmán ANdrás, Dorkota Lajos.
2005-01-28Hiller István látogatása a DunaferrnélDunaújvárosban az MSZP elnöke.
2005-01-26Hiller: "nagy a felelősség"A Magyar Szocialista Párt elnöke Dunaújvárosba látogatott, ahol a Dunaferr Rt. és az önkormányzat vezetőivel találkozott.
2004-11-30A részvényeket el kellett adniCsütörtökön sajtótájékoztatót tartott az MSZP.
2004-10-26Akkor és most II.beszélgetés Pásztor Bertalannal, az MSZP egyik alapító tagjával, a párt elmúlt tizenöt évéről, az eredeti célkitűzésekről és a jelen állapotokról.
2004-10-20Gyurcsány: Liliék jobban élnek, mint Orbán idejénFiktív családok (Dorkota Liliék) életkörülményeiről szólt a tegnapi parlamenti vitanap jó része.
2004-10-12Akkor és most 1.Beszélgetés Pásztor Bertalannal, az MSZP egyik alapító tagjával,a párt elmúlt tizenöt évéről, az eredeti célkitűzésekről és a jelen állapotokról.
2004-09-16Szerinte ütőképes lett a csapatBeszélgetés Selyem Józseffel, az MSZP Dunaújváros és Városkörnyéki regionális szervezetének új alelnökével.
2004-09-15Pók Ferenc: "Én csak sportszerűen játszom!"Beszélgetés Pók Ferenccel, az MSZP dunaújvárosi és városkörnyéki szervezetének volt alelnökével: visszalépéséről, az MSZP-ről és elvekről.
2004-09-14Tisztújítás az MSZP helyi szervezetébenElnök újra Kálmán András lett, alelnök Selyem József, Szekeres György...
2004-09-11Pók Ferenc helyett Selyem József az általános alelnökAz MSZP dunaújvárosi és városkörnyéki szervezete tisztújító közgyűlést tartott. Selyem Jószef lett az általános alelnök. Beszámoló a közgyűlésről.
2004-08-31Ami megelőzte a 453:166-os voks-aránytDr. Kálmán András az MSZP kongreszzusról.
2004-07-16A vállalat és a térség sorsa összefüggKapás Zsolt a kistérségek fejlesztéséről, mint új országgyűlési képviselő.
2004-07-07Kapás Zsolt is a ParlamentbeA dunaújvárosi Kapás Zsoltot, az MSZP egyik megyei alelnökét, a megyei önkormányzat tagját jelölte a párt megyei szövetségi gyűlése az MSZP EU-parlamenti frakciójában képviselővé lett Herczog Edit megüresedett országgyűlési képviselő helyére.
2004-06-15Választottunk: országosan a FIDESZ, Dunaújvárosban az MSZPA vasárnapi szavazás helyi adatai az Európai Parlament 14 magyar tagjára.
2004-06-09Sikeres volt a privatizációDunaújvárosban tartotta Fejér megyei kampányzáróját a Magyar Szocialista Párt.
2004-05-25A demokrácia oltára nem azonos a hülyeség szentélyévelHiller István kulturális miniszter és Herczog Edit EU-parlamenti képviselőjelölt volt az MSZP által tartott lakossági fórum vendége.
2004-05-21Szép az Uniós hozományBeszámoló az MSZP Dunaújvárosi szervezetének lakossági forumáról.
2004-05-11Válasz a "hemzsegésre"Közgyűlés feloszlatását kezdeményezte Pochner László a DJF képviselője, mert szerinte "hemzsegnek" a korrupt képviselők a testületben.A Fidesz és a LÉSZ frakció véleményeltérést hangoztatva de felsorakozott a kezdeményezés mögé.
2004-04-05Vessünk számot döntéseinkrőlA Fiatal Baloldal országos elnöke, az MSZP országgyűlési képviselője, Újhelyi István volt a vendége a szocialista párt helyi szervezete által rendezett zártkörű fórumnak.
2004-02-23A sportminiszter a nemzet sportvárosábanFebruár 19-én Gyurcsány Ferenc zártkörű rendezvény keretén belül az MSZP Dunaújvárosi Regionális Szervezetének tagjaival találkozott.
2004-01-26Sajtóközlemény az ellenzék ellenköltségvetésérőlA Dunaújváros Jövőjéért Egyesület ellenköltségvetéséről nyilatkozik az MSZP helyi szervezete.
2003-12-11Miért lesz zárt az ülés?A polgármester zárt ülésen tárgyalja a közalkalmazottak 13. havi bérének kifizetését. A Fidesz nem érti a polgármester kezdeményezését.
2003-09-17Támogatnak, de vajon kit?Az MSZP megyei szervezetének vezetőségén belüi ellentétekre utal, hogy a távozó megyei pártelnök, Szabó Gábor szerint a szocialisták megyei országgyűlési képviselői nem támogatják eléggé az ő törekvéseiket. Az elnök lemondásával sem csitulnak a vihar hullámai.
2003-05-06Képviselőjelöltek: amit magukról elmondani kívánnakSzemán József képviselői helyére eddig hét jelölt szerezte meg az induláshoz szükséges ajánlásokat. Gombos István (Civil Szervezetek Választási Szövetségének Független jelöltje), Dr. Gyöngyösi Pál (MSZP), Csapó Tamás (Dunaújváros Jövőjéért Egyesület), Kállai-Borik Róbert (független jelölt), Huszti József (SZDSZ).
2003-04-26A fideszes honatyák levelet írtak a megyei főkapitánynakA közgyűlésen történtekről. Intézményvezetői kinevezések.
2003-03-22Négykezes. Önkormányzati botrányok DunaújvárosbanSzocialista mintatelepülésből koalíciós botrányvárossá vált Dunaújváros az elmúlt napokban. A három helyi alpolgármester közül kettő összeférhetetlenségi ügybe keveredett: egyikük egy lakásmaffiás büntetőeljárás vádlottjaként, másikuk a cégügyei révén.
2003-03-14Dunaújváros: forrongó indulatok. Vita két alpolgármester lemA dunaújvárosi közgyűlésben többségben lévő szocialisták és a velük szövetségben lévő szabad demokraták tegnap arra készültek: a város két elpolgármestere Szekeres Györgz és dr. Sipos János beszámol a nyilvánosság előtt. Többen ugyanis a lemondásukat várták, de ez nem következett be.
2003-03-10Megvádolt alpolgármesterVádat emelt Dunaújváros szabad demokrata alpolgármester, dr. Sipos János ellen a Székesfehérvári Városi Ügyészség. Bíróság elé kell állnia harmincrendbeli, jelentős kárt okozó, bűnsegédként elkövetett csalás, és harminegy rendbeli okirat-hamisítás miatt. S. János másodrendű vádlottként szerepel abban az ügyben, amelynek elsőrendű vádlottja H. Ferenc kulcsi építési vállalkozó.
2003-02-25Tisztújítottak...Az MSZP dunaújvárosi szervezete 2003. február 20-án tartott tisztújító taggyűlésén megerősítette dr. Kálmán Andrást az elnök személyében, alelnökként megválasztásra került Szekeres György, Pók Ferenc, és a környező települések képviseletében Tarányi Sándor.
2003-01-17Gombos és Csapó már biztos jelöltMájus 11-én városunk 4. számú választókerületében időköyi választást tartanak, az MSZP-s Szemán József közgyűlési képviselő halála miatt.
2002-10-30A leosztás már megtörtént...Az önkormányzati választás után megkezdődött a bizottságok alakítása a vezetők kijelölése. A bizottságok közül nyolcat MSZP-s, kettőt SZDSZ-es, egyet-egyet pedig fideszes és LÉSZ-es képviselő vezet. Az újonnan létrehozott EU-integrációs bizottságnak egyelőre nincs elnöke.
2002-10-29Koalícióban az SZDSZ és az MSZP"A következő négy évben az MSZP és z SZDSZ koalícióban vezeti a várost" - nyilatkozta dr. Kálmán András polgármester.
2002-10-24Három új és egy régi-új polgármester a közeli jövőrőlA régió megválasztott polgármesterei.
2002-10-24Nehéz évek következnekBeszélgetés dr. Kálmán Andrással, Dunaújváros polgármesterével.
2002-10-22Dr. Kálmán András az abszolút többségben is konszenzusra törBeszélgetés dr. Kálmán Andrással, a régi-új polgármesterrel. Mind a 15 körzetben nyertek az MSZP képviselőjelöltjei.
2002-10-21Kálmán András - ismét nagy fölénnyelA helyi önkormányzati választások dunaújvárosi győztes pártja az MSZP, polgármester dr. Kálmán András.
2002-10-17A munkát folytatni kellBeszélgetés Kálmán Andrással az MSZP polgármester-jelöltjével.
2002-10-15Kompenzációs listaii
2002-10-11Dunaújvárosi polgármester-jelöltek a DTV-benA dunaújvárosi televízióban közvetített polgármester-jelöltek bemutatkozó műsorának első része.
2002-10-01Bemutatkoznak a polgármester-jelöltekIlléssy István (MDNP), Dr. Kálmán András (MSZP), Pochner László (DJE), Dr. Skaliczky Andrea (SZDSZ), Somogyi György (LÉSZ).
2002-09-27Ma még lehet jelöltet állítaniAz eddig állított polgármester-jelöltek: dr. Kálmán András az MSZP jelöltje, Somogyi György a LÉSZ jelöltje, Kiss András a Fidesz jelöltje, dr. Skaliczky Andrea az SZDSZ jelöltje, Illéssy István az MDNP jelöltje, Pochner László a Dunaújváros Jövőjéért Egyesület jelöltje.
2002-09-03Bemutatkoznak a jelöltek. 1-es választókörzet. 2-es választó1-es választókörzet: Dr. Baráth Károly (LÉSZ), Csépányi András (független, MDNP támogatással), Gombos István (Zöld Háromszög), Gróf András (SZDSZ), Jakab Sándor Antal (MSZP), Lánczos András (Dunaújváros Jövőjéért Egyesület) 2-es választókörzet: Deák Nóra (SZDSZ), Matuza Imre (MDNP), Pochner László (Dunaújváros Jövőjéért Egyesület), Rohonczi Sándor (MSZP), Somogyi György (LÉSZ), Tóth Sándor (Zöld Háromszög).
2002-08-23Új jelöltjeit - is bemutatta az MSZPSajtótájékoztatón mutatta be új képviselőjelöltjeit az MSZP: Nagy Anikó, Jakab Sándor, Tóth Kálmán, dr. Kovács Pálné,.
2002-08-13Kész az MSZP jelölt-listája. Nők és fiatalok előnyben
2002-07-05Zsuzsa néni, a mi kémünk
2002-05-03Átrendeződés a DunaferrnélAz MSZP a Dunaferren belül is átrendeződést igér.
2002-05-02Dunaferr mégis lesz tisztogatás?Diszpolgárrá nevezték ki Horváth Istvánt a volt Dunaferres vezérigazgatót. Visszavárják a Dunaferr élére?
2002-04-26Térkép - választás utánA parlamenti választások eredményeiről Dunaújárosban.
2002-04-09Listán fideszes győzelem, egyéniben szocialista előnyA parlamenti válsztások első fordulójának eredményei Fejér megyében.
2002-04-08Kálmán András már képviselőDunaújvárosban nem lesz második választási forduló, Kálmán András már képviselő.
2002-04-08Egy választás DunaújvárosbanA vasárnapi parlamenti választásról, hogyan zajlott Dunaújvárosban. A 3. számú választókerület első három helyezettjének véleménye: Dr. Skaliczky Andrea, Dr. Kálmán András, Cserna Gábor.
2002-04-03Választási kerekasztalA választások előtti kerekasztal beszélgetés témája: szociálpolitika, családtámogatás, egészségügy és nyugdíjrendszer. A beszélgetőpartnerek: Cserna Gábor, Dr. Győrik János, Dr. Kálmán András, Koós János, Dr. Skaliczky Andrea, Dr. Sztankó János.
2002-03-30Kiszámítható környezetet, együttműködést terveznekLászló Csaba, az MSZP pénzügyminiszter-jelöltje tartott előadást csütörtökön este a városi kamara nagytermében a szocialista párt programjának pénzügyi, gazdasági elképzeléseiről.
2002-03-27Kerekasztal: harmadik felvonásA választókörzetünk képviselőjelöltjei mondták el véleményüket a térség fejlődésével kapcsolatos témákról.
2002-03-22Bemutatkoznak a pártok képviselőjelöltjeiDr. Győrik János (MIÉP), Dr. Sztankó János (Munkáspárt), Dr. Kálmán András (MSZP)
2002-03-20"...te kit választanál?"A Dunaújvárosi Hírlap szerkesztősége kerekasztal-beszélgetésre hívta a térségünk országgyűlési képviselőit: Cserna Gábor, dr.Skaliczky Andrea, dr.Kálmán Andérs, Dr.Győrik János, dr.Sztankó János és Koós János. A jelöltek véleményei, tervei a Dunaferről, a vállakozásfejlesztésről, az adópolitikáról.
2002-03-08MSZP sajtótájékoztatóAz MSZP Dunaújvárosi Szervezete tegnap sajtótájékoztatót hívott össze, ahol dr. Kálmán András, a szocialisták országgyűlési képviselőjelöltje ismertette a párt helyi programját.
2002-03-01Közvéleménykutatás, ha most lennének a választások...1.Az MSZP vezet, erősödik az SZDSZ, megjelent a Centrum.
2002-02-23A Medgyessy-turné DunaújvárosbanAz MSZP kormányfő-jelöltje Dunaújvárosban járt.
2002-02-20Ketten már hivatalosan is jelöltekHivatalosan is jelöltté nyilváníotották a 3-as választókörzetben Cserna Gábor Fidesz-MDF-, és dr. Kálmán András MSZP-színekben induló képviselőket.