Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

120 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2021-11-00Borovszky Ambrus nevét vette fel a park. Emlékezés a hazai ipartörténet kiemelkedő személyiségéreBeszámoló a Borovszky Ambrus Emlékpark avatásáról, amelyre 2021. október 18-án került sor. Szántó Péter önkormányzati képviselő javaslatára A Martinász szobor mellett parkot nevezték el a vasmű legendás igazgatójáról. Az avatáson beszédet mondott Pintér Tamás polgármester és Miskolczi Miklós író, rajtuk kívül fellépett Juhos Melinda harmonikaművész és a Violin Alapfokú Művészeti Iskola tánccsoportja.
2021-10-21Park kapta a nevét. Legendás vezető nevét őrzi az ikonikus helyszínDunaújvárosban hivatalosan is közterület őrzi a Vasmű legendás vezérigazgatója, Borovszky Ambrus nevét. A parkavató ünnepségen a város vezetése mellett rokonok, barátok, ismerősök emlékeztek a Dunai Vasmű nagy hírű vezetőjére 2021. október 18-án.
2021-10-19Borovszky Ambrus előtt tisztelgett a városunkDunaújváros önkormányzata a Vasmű úti Martinász szobor környékét Borovszky Ambrus parkká avatta október 18-án, ezzel tisztelegve a vasmű egykori legendás vezetője előtt. Ebből az alkalomból tartottak ünnepséget és táblaavatót a helyszínen.
2021-09-00A 70 éves Dunaújváros kis enciklopédiája. A mi vasmű- és várostörténetünkVárostörténet-írónknak, Dunaújváros Megyei Jogú Város díszpolgárának, Miskolczi Miklósnak és az általa létrehozott "MI, DUNAÚJVÁROSIAK" Facebook-csoport tagok aktivitásának köszönhetően elkészült "A 70 éves Dunaújváros kis enciklopédiája" címet viselő kötet. A könyv díszbemutatójára a Bartók Kamaraszínházban került sor.
2021-08-27Bemutatták Miskolczi Miklós "születésnapi" könyvét.Elkészült Miskolczi Miklós „A 70 éves Dunaújváros kis enciklopédiája” című könyve, amelyet a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza stúdiótermében mutattak be 2021. augusztus 19-én, délután. Az eseményen jelen volt Kálló Gergely országgyűlési képviselő, és Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere is.
2021-08-27Díjátadók sora emelte az ünnepség fényét. Dunaújvárost és a dunaújvárosiakat is ünnepelték hazánkszületésnapjánDunaújváros Megyei Jogú város önkormányzata államalapításunk alkalmából ünnepséget rendezett 2021. augusztus 19-én, csütörtökön. Pintér Tamás polgármester a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában hat különböző díjat adott át az arra érdemeseknek.
2021-07-30Lezajlott a 7. Alapi Irodalmi Piknik - jó hangulatban.Az Írisz Irodalmi Színpad Társulata és az Alapi Alkotóház kollektívája közreműködésével immár 7. alkalommal rendezték meg az Alapi Irodalmi Pikniket.
2021-05-14Hetven évből hetven mozaik. Hetven év, hetven mozaik a város történetéből„Dunaújváros 70” címmel tartott sajtótájékoztatót május 13-án Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester és Miskolczi Miklós, Dunaújváros Díszpolgára.
2020-10-00Az én TrianonomMiskolczi Miklós novellája.
2018-01-20Városalapítók vendége volt (képaláírás)A Dunaújváros Városalapítók Egyesület idei első összejövetelének vendége volt január 19-én Miskolczi Miklós író, városunk díszpolgára, aki a közelmúltban megjelent Mi, Dunaújvárosiak második kötetéről, a vasmű egykori legendás vezérigazgatójáról írt Boró című könyvéről, a dunaújvárosi vendéglátás történetét feldolgozó munkájáról (Babgulyás ezüstkanállal), valamint az 1980-ban megjelent Város lesz csakazértis... szociográfiájáról mesélt. (teljes szöveg)
2017-12-23Nekem teljesen kinyílt DunaújvárosA Mi, DUNAÚJVÁROSIAK második kötetének november 30-i Béke éttermi bemutatóján a neves televíziós személyiség, Rózsa György (kép) ajánlotta a jelenlévők figyelmébe a kötetet.
2017-12-06Akik méltók arra, hogy ne felejtsük el őket soha...A négyezer fős tagságot számláló, Mi, DUNAÚJVÁROSIAK Facebook csoportnak elkészült a második kötete, így már az elsővel együtt, összesen kétszázötven arra érdemes személynek állítottak méltó emléket.
2017-12-01Mi, DUNAÚJVÁROSIAK (képaláírás)Hatalmas, teltházas találkozó a Béke Étteremben. Röviden így lehetne jellemezni Miskolczi Miklós Mi, DUNAÚJVÁROSIAK II. című kötetének bemutatóját, amelynek alapanyagát a mintegy négyezres Facebook-csoport adta. A képen a szerző dedikál. (teljes szöveg)
2017-12-00Mi, DUNAÚJVÁROSIAK II. XXI. századi helytörténetírásA Mi, DUNAÚJVÁROSIAK Facebook-csoport bejegyzései alapján elkészült a második közösségi portrékötet, így már az elsővel együtt összesen kétszázötven arra érdemes személynek állítottak emléket, közöttük szép számmal a vasműhöz kötődőknek. Beszámoló a Béke étteremben tartott könyvbemutatóról.
2017-11-29Ritkaságértékű képanyag - szöveggelA személyes találkozás örömén túl, kezünkbe vehetjük a közösségi könyv második részét, s ráadásként azt a falinaptárt, amelynek ötlete szintén e csoport létezéséhez köthető. Erről bővebben Rozsnyai Zoltán (kép), a Rolling Nyomda vezetője mesélt
2017-10-27Merítettek a múltból. Élő elbeszélésekkel merítettek a múltbólAz egyetemen folytatódott a Dunaferr délutáni látogatását megelőzően a tanácskozás a „Sztálinváros polgára voltam” uniós program keretében október 26-án, csütörtökön.
2017-07-26Irodalmi pikniken az Írisz Versszínpad (képaláírás)A Munkásművelődési központban működő Írisz Versszínpad idén is megtartotta Irodalmi Piknikét alapon az Alkotóházban. A július 21-én, pénteken délután 5 órakor kezdődő, a vidéki élet ihlette vidám előadásukat követően, a Szabad a vers és a próza programban mások mellett Miskolczi Miklós író is a "pódiumra" lépett. Az idei piknik újdonságnak számított Romhányi Attila csillagászati bemutatója és előadása révén, amely a fényszennyezés nemkívánatos hatásairól szólt, az egyébként fényszennyezés-mentes faluszéli porta tágas udvarán. Képünkön az alapi Alkotóház Irodalmi Piknikének idei résztvevői. (teljes szöveg)
2016-06-28Gyula, te többre vagy képes!Nemrégiben ünnepelte 85. születésnapját Szabó Gyula (kép), a város vendéglátásának és kereskedelmének ikonikus alakja. A szűk baráti körben, hetven barát és tisztelő jelenlétében megtartott ünnepségen felidézte életének néhány fontos lépcsőjét.
2016-06-22Összegyűltek a tisztelőkJúnius 20-án délután egykori tanítványai, munkatársai, tisztelői köszöntötték Szabó Gyulát 85. születésnapja alkalmából. A köszöntőt Miskolczi Miklós mondta.
2016-06-00Piknik volt ÚjtelepenBeszámoló a második Újtelep városrészi piknikről. Képes összefoglaló a rendezvényről.
2016-01-16Egyet szeretünk"A társasági élet jeles eseményei között tarthatjuk számon a tavaly decemberi zenés-táncos könyvbemutatót. A Mi, DUNAÚJVÁROSIAK címmel megjelent kötet utó-, a tervezett második rész előéletéről beszélgettünk a kötet felelős kiadójával, Miskolczi Miklós íróval."
2016-01-00Közösségi könyv2015. december 17-én a Béke Étteremben tartották a Mi, DUNAÚJVÁROSIAK című kötet bemutatóját, amelynek szerkesztője Miskolci Miklós. Vértes János újságíró véleménye a könyvről.
2015-12-21Emlékállító könyvNapvilágot látott a Mi, Dunaújvárosiak című kötet. Egyedülálló kötettel gyarapodott a Dunaújvárost, a dunaújvárosiakat megörökítő alkotások sora. Ezúttal, Miskolczi Miklós segítségével tulajdonképpen önmagukat ajándékozták meg a városlakók.
2015-12-18Kaptunk egy könyvetLátványos érdeklődés mellett mutatta be csütörtök este Miskolczi Miklós a legújab általa jegyzett kötetet a Béke étteremben.
2015-12-16Mi, DUNAÚJVÁROSIAK!"December 17-én kezünkbe vehetjük a Mi, DUNAÚJVÁROSIAK címmel megjelenő kötetet. Az ötlet gazdájával, a kötet szerkesztőjével, Miskolczi Miklóssal közösen hangolódjunk rá a könyvünnepre!" Interjú a kötet szerkesztőjével.
2015-11-20Hozta a diák hagyományokatMi, Dunaújvárosiak: Molnár László bemutatása.
2015-11-14A város jellegzetes figurájaMi, Dunaújvárosiak: Vörös Gyuri fotós bemutatása.
2015-11-06Helyette lett DíszpolgárMi, Dunaújvárosiak: Dr. Tirczka Tamás orvos bemutatása.
2015-10-30Tízezer műszak a kohónálMi, Dunaújvárosiak: Simon-Balla István bemutatása.
2015-10-24Az egész város tévézettMi, Dunaújvárosiak: Mohos István zenekarvezető zongorista, a MOKKA együttes vezetőjének bemutatása.
2015-10-16Jó kapus voltMi, Dunaújvárosiak: Lennert Ferenc labdarúgó bemutatása.
2015-10-09Mert Oszi megígérteMi, Dunaújvárosiak: Bende László bemutatása.
2015-10-02Velünk élő történelemAz egyik népszerű közösségi oldal Mi, DUNAÚJVÁROSIAK nyilvános csoportjának közel hétszáz tagja van. A csoport kezdeményezője Miskolczi Miklós volt. Interjú.
2015-10-02Régi vágású borbély - Asztalos LászlóMi, DUNAÚJVÁROSIAK címmel új rovat indul a Dunaújvárosi Hírlapban, szerkesztője Miskolczi Miklós. Ebben a rovatban (később talán könyvben) azon barátaink nevét, rövid élettörténetét gyűjtjük, akik itt éltek, élnek, akik munkájukkal, hivatásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy Dunaújvárosból igazi város lett. Az első: Asztalos László.
2015-08-03Házasságkötések és válások D.-ben"A Magvető Kiadó gondozásában, a Gyorsuló idő sorozatban, 1981-ben megjelent "Színlelni boldog szeretőt" utánnyomását követő "Színlelni boldog szeretőt - Hazudni boldog hitvest" szociográfiákban Miskolczi Miklós a házasságban élés erkölcsének és etikájának új (vagy nem is annyira új) jelenségeiről, a külső kapcsolatokról, szerelmi háromszögekről ír."
2014-05-12A harmincadik tekerésA városközpont átépítése miatt új helyszínről, a Devecseri utcából indult a harmincadik Bringatúra, május 11-én. Ünnepi hangulat, több mint 1200 résztvevő.
2013-12-24Karácsony - korA Dunaújvárosi Hírlap vendége Miskolczi Miklós.
2013-09-30Legendatöredékek kötetbe foglalvaKönyvbemutató. Szeptember 30-án a Corner Café teraszán mutatták be Miskolczi Miklós új könyvét, Kacagtató Sztalin - városi legendák címmel.
2013-09-25Hatvanhét kacagtató városi anekdotaÚjabb helytörténeti vonatkozású kötettel jelentkezik Miskolczi Miklós, a Dunaújvárosi Hírlap egykori főszerkesztője. A könyv címe: Kacagtató Sztalin-városi anekdoták.
2013-09-21Hatvanhét városi anekdotából kettőRészletek Miskolczi Miklós "Kacagtató Sztalin - városi anekdoták" című könyvéből. Hívjanak orvost! c. - dr. Liptai Lászlóról; Az ellenség keze - a lábát c. - dunaújvárosi városi bíróság válóperes aktáiról.
2013-09-20Új könyv a városról"Sztálin- és Dunaújváros kimeríthetetlen téma Miskolczi Miklós író számára. A „Kacagtató Sztalinvárosi anekdoták” című kötet dunaújvárosi bemutatója előtt beszélgettünk."
2013-09-14Nem felejtendő, régi ismerősünk"Pé-pé-pé-Péter, és az osztrák menyasszony - egy arc Miskolci Miklós újabb dunaújvárosi kötetéből." A "Kacagtató Sztalin - városi anekdoták" című könyvből, a részlet Hankovszky Péter vendéglátósról szól.
2013-05-08Blöffel indult, hagyomány lett!Május 11-én újra bringatúra. Az elsőt, Miskolczi Miklós kezdeményezésére 1985-ben rendezték meg. A bringatúra történetéből.
2012-09-01Száz éve született Borovszky AmbrusKonferenciasorozat és hallgatói pályázat a Borovszky-emlékév keretében. Egy szocialista karrier titka. A Borovszky-díjasok.
2012-06-04Időutazás Boróval, hozzá Guráblival"A „HÍD” Egyesület Marketing Klubja, a DF Gazdálkodástudományi Intézete, valamint a Dunaújvárosi Kulturális Egyesület közös rendezvényeként május 30-án Miskolczi Miklós íróval, városunk díszpolgárával, egyúttal „városunk hírvivőjével” — miként a programot címkézték a szervezők — találkozhattak az olvasók."
2012-05-11Könyv a 100 éve született Borovszky AmbrusrólEgy szocialista karrier titkai
2012-05-05A Boró - titkok és legendákKönyvajánló: Miskolczi Miklós: A Boró - Egy szocialista karrier titkai.
2012-04-27Ég és föld fura urárólA Boró - (avagy) egy szocialista karrier titkai címmel mutatta be új kötetét április 26-án a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában Miskolczi Miklós.
2012-04-20Könyvvel is tisztelegnek Borovszky Ambrus előtt2012. április 26-án mutatják be Miskolczi Miklós:A Boró - Egy szocialista karrier titkai című kötetét.
2012-03-01Könyvek a Dunai Vasmű és Dunaújváros alapításának hatvanadik évfordulójáraDunaújvárosi Főiskola: Jubileumi Almanach. Asztalos Andrásné: Dunapentele, Sztálinváros, Dunaújváros numizmatikai emlékei. Miskolczi Miklós: Babgulyás ezüstkanállal-Lapok a vendéglátás dunaújvárosi történetéből. József Attila Könyvtár: Dunapentele, Sztálinváros a korabeli sajtó tükrében 1951.
2012-02-10Szakmaiság, utánpótlás, múltidézésSzáz éve született Borovszky Ambrus, a Dunai Vasmű volt vezérigazgatója. Az ISD Dunaferr Zrt. a Borovszky-emlékév keretében konferenciasorozatot és hallgatói pályázatokat indít. Az emlékév programjairól, eseményeiről beszélgetés Bocz Andárrsal, az OMBKE szakszervezetének elnökével.
2011-09-14A Canterbury érsek bejövetele: Béke!2011. augusztus 20-án ünnepelte hatvanadik születésnapját a bútorboltnak készült Béke Étterem, amely jelenleg Heaven Club néven működik, de mindenkinek csak "Béke" marad. A jeles alkalomból emléktábla-avatással egybekötve mutatták be Miskolczi Miklós Babgulyás, ezüstkanállal című kötetét.
2011-09-14Könyv a régi vendéglátásrólMiskolczi Miklós könyvbemutatójával és emléktábla avatóval várták az érdeklődőket a Bartók aulájában. A Béke étterem megnyitásának 60. évfordulója alkamából született meg a könyv.
2011-09-09Az utódok kötelessége és joga megismerni a múltatVendéglátós könyves ünnep. Miskolczi Miklós Babgulyás, ezüstkanállal című könyvének bemutatójáról.
2011-09-08Babgulyásos, ezüstkanalas ünnep"Nagyszerű ünneppel, új kötettel és emléktábla-avatással tisztelgett a városi vendéglátás kezdetei előtt a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara." Könyvbemutató: Miskolczi Miklós Babgulyás, ezüstkanállal c., és emléktábla avatás a Béke étteremnél.
2011-09-06Mint egy falat kenyér!Beszámoló Miskolczi Miklós Babgulyás, ezüstkanállal c. könyvének bemutatójáról és a Béke étterem falán elhelyezett emléktábla avató ünnepségről.
2011-09-02Könyvbemutató és emléktáblaavatásKönyvbemutató: Miskolczi Miklós új könyve Dunaújváros vendéglátásának történetét mutatja be, címe: Babgulyás, ezüstkanállal. Szeptember 5-én a könyvbemutató után emléktáblát is avatnak (Béke étterem falán) a városban legendássá vált vendéglátósok neveivel.
2011-09-02Az üzemi vendéglátás bölcsőjeTörténetek a sztálinvárosi, dunaújvárosi vendéglátásból. Interjú Miskolczi Miklós Babgulyás ezüstkanállal című új könyve kapcsán.
2011-09-01Babgulyás, ezüstkanál és MiskolcziMiskolczi Miklós a hamarosan megjelenő „Babgulyás, ezüstkanállal” című kötetben Sztálin- és Dunaújváros vendéglátás-történetét dolgozta fel. Interjú.
2011-08-26Gundelek és Hauerek nyomdokain haladvaVárostörténet a gyomrunkon keresztül. Miskolczi Miklós: Babgulyás, ezüstkanállal c. könyvének keletkezéséről.
2011-02-16A mi könyveink!A közelmúltban több könyv is megjelent, ami kisebb-nagyobb részben Dunaújvárossal foglalkozik: Treiber Ottó: Szélben, viharban, a Dunaújvárosi Főiskola jubileumi évkönyve, MMK - Fejezetek Dunaújváros művelődéstörténetéből. Előkészületben: Miskolczi Miklós: "Babgulyás, ezüst kanállal (munkacím), Asztalos Andrásné által összeállított album Dunaújvárosban 1950 és 2010 között kiadott érmékről.
2011-01-15Hőspincérek, kocsmasztorikMiskolczi Miklós könyvet ír a dunaújvárosi vendéglátás történetéből. A könyv munkacíme: Babgulyás, ezüst kanállal... Beszélgetés a szerzővel.
2010-05-06Kerekezők kérték: túrakúra1985-ben volt az első bringatúra Dunaújvárosban, Az ötletgazda Miskolczi Miklós, a hírlap akkori főszerkesztője volt.
2010-03-11Nincs köze a Boróhoz!Beszélgetés egy ügy kapcsán Miskolczi Miklóssal, a vasmű egykori vezérigazgatójáról, Borovszky Ambrusról és a róla készülő könyvről.
2010-02-10Dunaújvárosi vagyok, az biztosBeszélgetés Miskolczi Miklóssal az újságírásról, Dunaújvárosról.
2010-01-29Ünnepi közgyűlés könyvbemutatóval.Beszámoló a közgyűlésről. Dr. Szabó Ferenc: Szilánkok a Dunai Vasmű történetéből című könyvének bemutatója.
2009-09-05A tűzoltó igaz történeteVálasz Boda András: Egy legenda legendáriuma (DH Hétvége 2009. augusztus 29.) cikkére.
2009-08-29Nyomot hagyni magunk után"Miskolczi Miklóssal beszélgettem, városról, otthonról, újságról, írásról, a készülő új könyvéről, és annak hőséről, Borovszky Ambrusról."
2009-08-29Egy legenda legendáriumaKis történet Miskolczi Miklósról és a tűzoltókról.
2009-03-20A túlélés jelképe, a gurábliMiskolczi Miklós másokat is arra buzdít, írják meg családtörténetüket
2009-03-18Guráblievéssel ünnepelte legújabb könyve bemutatójátA József Attila Könyvtár vendég volt március 12-én Miskolczi Miklós író, újságíró.
2009-03-16Túlélés aprósüteménnyelA József Attila Könyvtár vendége volt (március 12.) Miskolczi Miklós író, aki Dunaújváros Díszpolgára cím birtokosa is egyben.
2007-04-19A százados a találkozónMegkezdődött a Vidéki Színházak Találkozója, ahol a Bartók Kamaraszínház Miskolczi Miklós: A százados című előadását mutatja be.
2007-01-30A százados elindulSmuk Imre, A százados c. darab rendezője beszél a mű fogadtatásáról.
2006-12-11A százados ősbemutatójaSzínikritika. A Bartók Kamaraszínház Miskolczi Miklós: A százados című darabjáról.
2006-12-04Sors és a sortűzA Bartók Kamaraszínház tagjai ősbemutatóra készülnek. Legújabb darabjuk Miskolczi Miklós "A százados" című drámája. Beszélgetés a darabról.
2006-11-28Készülődik "A százados"Miskolczi Miklós A százados című drámáján dolgoznak a Bartók színészei. Három hét múlva lesz a bemutató. A dráma a szerző Egy sortűz sorsa c. könyvéből készült.
2006-11-04Egy sortűz és egy sors történeteMegjelenet Miskolczi Miklós "Egy sortűz sorsa"című könyve, amely egy drámát is tartalmaz. A kötet a sztálinvárosi Tolbuchin laktanyánál eldördült sortüzet, annak utóéletét, és a tűzparancsot kiadó Nagyéri Károly százados életének alakulását dolgozza fel. Beszélgetés a szerzővel.
2006-10-26Történelem tényekben és fantáziábanBeszámoló a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában megrendezett Miskolczi Miklós új kettős kötetének bemutatójáról. A kötet: "Egy sortűz sorsa" és "A százados" című kétrészes drámából áll.
2006-10-25A történelem jön, s nem mutatkozik beMiskolczi Miklós könyve a pentelei '56-ról.Ünnepi bemutatója pénteken volt a Bartókban.
2006-10-17Lélekben el sem mentemBeszélgetés MIskolczi Miklós író, újságíróval, aki október 20-án,ünnepélyes keretek között mutatta be újabb könyvét a Bartókban. Egy sortűz sorsa c. könyve az 1956 október 25-én történt sztálinvárosi sortűz eseményeit tárja fel.
2006-05-12Életek és érdemekDunaújváros díszpolgára: Balla József és Miskolczi Miklós
2006-05-09Erős középváros leszünkÜnnepi közgyűlést hívott össze április 29-re, Dunaújváros várossá nyilvánításának 55. évfordulójára a polgármester, s a rendezvény keretében átadta a díszpolgári elismerést Balla József építésznek és Miskolczi Miklós újságírónak. Interjú velük.
2006-05-02Két díszpolgárDunaújváros díszpolgára idén: Miskolczi Miklós (újságíró) és Balla István (építész).
2000-09-16M.M. D.-ben:Arcképvázlat Miskolczi Miklósról
1990-01-12Legyen város, csakazértis! Tízezer forintos különdíj (nyíltAz MMKK helytörténeti pályázatának (újabb) népszerűsítése. "Mint három dújv-i helytörténeti és szociográfiai könyv szerzője, felajánlom egyik kötetem címvariációját. legyen a helytörténeti pályázat neve: Legyen város csakazértis...! ... Felajánlom továbbá, hogy 10 ezer forintos különdíjjal jutalmazom azt a pályaművet, amelyik új dokumentumok felkutatásával tisztes emléket állít a pentelei fennsíkra sodródott és itt honfoglalóként várost építő nemzedéknek."
1989-10-13A város és jelzője. Vajon mire tanít a tévémagiszter.Okt. 15-én a Magyar Televízió Tévémagiszter c. műsorában Dunaújvárosról lesz szó. Miskolczi Miklóst kérte fel a riporternő, hogy 30-35 percben beszéljen Dunaújvárosról.
1988-02-19Röpirat az öregségről.A D. H. volt szerkesztőjének szociográfiai tanulmánya.
1987-04-26Egy szerzőpáros feleMiskolczi Miklós és Szabó György által alkotott Nyolc évszak c. filmről, amelyet először Dunaújvárosban mutattak be a kábeltévén.
1985-06-28Úgy megy el, mintha jönne. Soha ne legyek vendég.A távozó főszerkesztőt, Miskolczi Miklóst búcsúztatja az új, Eördögh Bertalan
1985-06-28Új főszerkesztőA Dunaújvárosi Hírlap új főszerkesztője Eördögh Bertalan lett. A volt főszerkesztő, Miskolczi Miklós a Vasárnapi Hírek főszerkesztő-helyettese lett.
1981-10-06Figyelem! Most nyílik / Hírmondók klubja.Új klub indul olyanoknak, akiket érdekel az újságírás, újságkészítés, a hírközlés, netán írói ambícióik vannak. Vezeti: Miskolczi Miklós
1981-04-28Ülést tartott a városi pártbizottság. Előtérben a kádermunka... és a politikai oktatás. Eredmények. Sasvári Györgyöt, A D. H. főszerkesztőjét felmentették, helyette Miskolczi Miklóst nevezték ki.
1981-01-01Miskolczi Miklós: Város lesz csakazértis...Recenzió. Miskolczi Miklós városszociológiai könyvének kritikája.
1980-06-07Az író kérdez és... válaszol: Iró-olvasó találkozóMiskolczi Miklós volt a vendége a jún. 5-én rendezett könyvtári iró-olvasó találkozónak.
1980-06-03Dunaújvárosi útikalauzAz Idegenforgalmi és Propaganda Kiadó Vállalat gondozásában, Miskolczi Miklós szerkesztésében kiadásra került útikalauz ismertetése.
1980-06-03Ünnepi könyvhét megnyitója DunaújvárosbanRiport a három helyszínen tartott könyvheti rendezvényről. Vendégek: Boldizsár Iván, Takács Imre, Miskolczi Miklós, Lázár Ervin. Részletes program a további napok rendezvényeiről.
1980-05-20Vallomás a városrólÍró-olvasó találkozó Miskolczi Miklóssal az Ady könyvesboltban. Dunaújváros történetéről sokat publikált újságíró beszél munkájáról terveiről. A városhoz való kötődéséről.
1980-01-01Kritikusok fóruma :Miskolczi Miklós - Város lesz, csakazértElmarasztaló kritika Miskolczi Miklós: Város lesz, csakazért is c. könyvéről.
1978-09-05Új idegenforgalmi kalauz DunaújvárosrólKritika Miskolczi Miklós Dunaújváros című könyvéről.
1977-11-25A várossá válás néhány szociológiai kérdése.Építészetünk és perspektívánk II. A MTESZ konferenciáján elhangzott előadást Miskolczi Miklós tartotta. Kivonatos szöveg. Homogén-e valójában a város? Az értelmiség passzivitása. Lakáshelyzet sajátosságai
1977-01-01Egy város bemutatkozik: Miskolczi Miklós: Velem üzentek. MórMiskolczi Miklós Velem üzentek című könyvéről, amely Dunaújvárosról szól.
1976-12-31Velem üzentekMiskolczi Miklós: Velem üzentek c. riportkönyvéről.
1976-11-26Kötet, különös ismertetőjellelRecenzió, Miskolczi Miklós: Velem üzentek című kötetéről, amely Dunaújvárosról szól.
1976-11-21Reménykeltő üzenetMiskolczi Miklós Velem üzentek c. dunaújvárosi tárgyú riportkönyvéről kritika.
1976-10-05Hivogató a Városlesők klubjábaA Munkásotthonban, Miskolczi Miklós vezetésével nyílik városunk életével, társadalmi kérdéseivel, ill. szociológiai és szociográfia kérdéseivel foglalkozó klubja.
1975-03-04Szerető őszinteségMiskolczi Miklós várostörténeti monográfiájáról.
1975-02-28Az első évtizedDunapentelétől-Dunaújvárosig. Rövid recenzió Miskolczi Miklós 1975 márciusában megjelenő könyvéről.
1973-06-12Dallamok a város felettElbeszélés.
1972-10-20Dunaújvárosi kiadványok a 25. évfordulóra (kishír)Várostörténeti monográfiát és képes albumot jelentet meg a városi tanács 1975-re, Dunaújváros alapításának 25. évfordulójára. A monográfia megírásával Miskolczi Miklós újságírót, a képes album képanyagának elkészítésével a Rosti Pál Fotóklubot bízták meg. Mindkét kiadvány a Csongrád megyei Lapkiadó Vállalat gondozásában jelenik meg. (teljes szöveg)
1972-04-18Történelem-kortársaknakKritika Miskolczi Miklós: Mi kommunista ifjak indulunk című tanulmányáról.
1970-06-30Szerelmem, DunaújvárosMiskolczi Miklós lírai hangvételű írása Dunaújvároshoz fűződő érzelmeiről.
1970-05-12A repülő csillagtúra újságíró győztese: munkatársunk, Miskolczi MiklósA repülő sport népszerűsítésére országos repülőverseny újságírók részére.
1970-04-10Három kiadvány készül még Dunaújvárosról a jubileumi évbenMiskolczi Miklós - Rózsa András: Húsz éves a Dunai Vasmű, Tavasz antológia. Egy kötet, mely a város ifjúsági mozgalmának történetét foglalja össze. (címe e cikk szerint ismeretlen, megjelenése 1970 nyarára várható), Pentelei Molnár János festőművész életéről, munkásságáról, alkotásairól.
1970-03-24Bátor pilóták és bátor újságírók a levegőbenNemzetközi sportrepülő-újságíró versenyen a dunaújvárosiak. A verseny újságíró győztese Miskolczi Miklós.
1968-12-23Időszámításunk előttA Dunai Vasmű megbízta Miskolczi Miklóst és Rózsa Andrást a vasmű történetének megírására. A tervek szerint 250-300 oldalnyi, képekkel illusztrált monográfia 1970-ben fog megjelenni.
1964-06-26Verses séta a városban (szatíra)Szatirikus glossza: versbe szedve a város nevezetességei.
1964-02-11Az evezőt kátrányozni kellMiskolczi Milkós írása.
1963-07-02A várkapitányMiskolczi Miklós írása.
Martinkemencék árnyékában"Ezt a falut a városépítéssel teljesen el akarták törölni a föld színéről." Riportok, történetek Dunapenteléről, Sztálinvárosról és Dunaújvárosról.