Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

85 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2020-04-28Antal Lajos végleg hazatér. Antal Lajos kisgyermekkora óta szerelmese a repülésnekAntal Lajossal (kép) két hónappal ezelőtt találkoztam. Tudják, ő az az ember, aki „nem csak mondja, hanem csinálja is.” Gyakorlatilag egy felépített életformát „hátrahagyva” ment külföldre dolgozni. Újrakezdeni! Mert mindent teljesen elölről kellett kezdenie. És összeszorított fogakkal, de megcsinálta. Most ötvenkét évesen júliusban hazatér. Családja, szülei, talán önmaga miatt is. Van mit tanulnunk tőle.
2019-09-30Patrióták a könyvbemutatón (képaláírás)Szeptember 27-én, péntek este a Jankovich-kúriában könyvbemutatón vehettek részt a rácalmási patrióták. A pódiumbeszélgetés moderátora Pálinkás István, a Fidesz rácalmási szervezetének elnöke, a vendégek dr. Molnár Krisztián, a Fejér megyei közgyűlés elnöke, dr. Borvendég Zsuzsanna író és kutató, dr. Horváth Lugossy Gábor, a Magyarságkutató Intézet igazgatója.
2019-03-19Dunaújváros zászlaja jó helyre, időbe érkezett SzékelyföldreCserna Gábor, Dunaújváros MJV polgármestere Dunaújváros város zászlaját egy magyar zászló kíséretében küldte el Székelyudvarhely számára, a március 15-i városi ünnepségükre, amelyet Pecsét István és Pálinkás István együtt vitt el Székelyudvarhelyre.
2019-03-08Migráció helyett családtámogatás. A májusi EP-választás tétjeRácalmáson tartott pódiumbeszélgetést Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő.
2019-03-04Egy férfi, egy nő - RácalmásonHarmadik alkalommal rendezték meg az Egy férfi – Egy nő patrióta találkozót Rácalmáson a Jankovich-kúriában, amely ezúttal teltházas közönséget vonzott, amit a meghívottak szakmai háttere és a témák is indokoltak.
2018-11-29Jurák Kata és Stoffán György osztotta meg izgalmas nézeteitTanulságos és rendkívül érdekes esemény zajlott szombaton este Rácalmáson, a Jankovich-kúria rendezvénytermében, ahol újabb baráti pódiumbeszélgetésnek lehetett tanúja a lelkes hallgatóság. A rendezvénysorozatnak, amely az Egy férfi, egy nő címet viseli, második estje is családias légkörben, izgalmas témákat feszegetve zajlott.
2018-11-22Egy férfi, egy nő - beszélgetés szakmájuk jeles képviselőivelSzép számmal gyűltek össze az érdeklődők a Jan­ko­vich-kúriában, hogy az „Egy férfi, egy nő” pódiumbeszélgetésen meghallgassák Kiszelly Zoltán politológust, a Századvég politikai elemzőjét és dr. Ferencz Orsolya miniszteri biztost, az ­ELTE tudományos főmunkatársát, Józsefváros önkormányzati képviselőjét. Az est meghívott vendége és egyben aktív résztvevője volt dr. Galambos Dénes, a térség iparpolitikáért felelős miniszterelnöki biztosa. A rendezvény házigazdája és egyben moderátora Pálinkás István, a Fidesz rácalmási elnöke volt. Az est méltó zárásaként a helybéli Fidesz–KDNP által idén alapított Rácalmási Patrióta Díjat elsőként dr. Hanák Jánosnak ítélték oda. A díjazott Pálinkás István elnöktől Welser Gabriella keramikusművész alkotását vehette át.
2018-11-05Patrióta esték: Egy férfi - egy nőA rácalmási Jankovich-kúriában november 3-án, szombaton este szép számmal gyűltek össze az érdeklődők, hogy meghallgassák Kiszelly Zoltán politológust, a Századvég politikai elemzőjét és dr. Ferencz Orsolya miniszteri biztost, az ­ELTE tudományos főmunkatársát.
2018-05-08Már itt a dunai Limes új lapszáma. "Odakerültünk az irodalmi térképre - és ezt mások mondják rólunk"A napokban jelent meg az egyetlen térségi irodalmi és kulturális folyóirat, a Dunai Limes friss száma – számos értékes tartalommal. Ajánlóba csomagolt lapszemle.
2018-01-18Limes: megjött a friss, januári szám. Limes: itt a második évadLendületesen kezdte második évfolyamát a térség hiánypótló irodalmi és kulturális folyóirata, a Dunai Limes, amely a napokban jelentkezett legfrissebb számával.
2017-11-08Duna: a folyam, amely öszeköt. Rangos irodalmi találkozó a Dunaújvárosi EgyetemenRangos irodalmi és kultúrtörténeti konferenciával mutatkozott be a Dunaújvárosi Egyetemen a Dunai Limes irodalmi folyóirat és alkotóközössége november 7-én, kedden.
2017-10-04Megjelent a Limes folyóirat friss számaSzeptember 30-án, szombaton városunkban is bemutatkozott a Dunai Limes irodalmi és kulturális folyóirat új, immáron harmadik száma.
2017-08-21Identitást, nyelvet és kultúrát nem cserélünkIdentitást, nyelvet, kultúrát nem cserélünk. Ezen gondolatok jegyében köszöntötték Rácalmáson augusztus 20-án,vasárnap Nagy Istvánt, a Fidesz legidősebb tagját erkölcsi, emberi tartásáért, keresztényi magatartásáért, példamutatásáért.
2017-08-07Itt az új Dunai Limes - extra nyári kiadásA napokban jelent meg a Dunai Limes irodalmi és kulturális folyóirat második száma, mondhatni a nyári kiadása számos érdekes és értékes cikkel, kritikával, elemzéssel és esszével. Az alapító-főszerkesztővel, Pálinkás Istvánnal (kép) beszélgettünk egy kávé mellett.
2017-08-03Az új Limes (képaláírás)A Dunaújvárosi Hírlap rendszeres szerzője, Pálinkás István a Dunai Limes alapító-főszerkesztője az irodalmi és kulturális folyóirat, a Dunai Limes új, immáron második kiadását tartja kezében. A periodika ezúttal is számos érdekes és fontos témát dolgoz fel és mutat be a remélhetően egyre szélesedő olvasótábornak. (teljes szöveg)
2017-07-18Tudnádfürdő és Bálványos: azaz TusványosPálinkás István (kép) évek óta szinte hazajár Tusnádfürdőre. Ebben az évben lapunkban és annak online változatában, a duol.hu-n olvashatják az erdélyi településről küldött tudósításait, interjúit.
2017-06-01Belehalni a regénybeA Dunaújvárosi Egyetem Könyvtár és Információs Központ író-olvasó találkozójának vendégeként járt városunkban Ugron Zsolna (kép) író-újságíró.
2017-05-26Író és olvasó (képaláírás)A Dunaújvárosi Egyetem Könyvtárának vendége volt május 25-én Ugron Zsolna író, akit Pálinkás István újságíró kérdezett pályafutásáról, írói ambícióiról és regényeiről. (teljes szöveg)
2017-04-05Új irodalmi és kulturális folyóirat mutatkozott beDunai Limes címmel új, igényes irodalmi és kulturális folyóirattal gazdagodott Dunaújváros, melynek ünnepélyes bemutatójára április 4-én került sor az Intercisa Múzeumban. A csapatot összetartó alapító főszerkesztő Pálinkás István.
2017-04-05Friss Dunai Limes a múzeumbanMegjelent a Dunai Limes kulturális folyóirat mutatványszáma. A szerkesztőség tagjai április 4-én, kedden az Intercisa Múzeumban beszéltek terveikről, elképzeléseikről.
2017-03-21Limes: a kultúra útjainBarátkozzunk a következő lapcímmel: Dunai Limes - Irodalmi, kulturális folyóirat. A mutatványszám baráti hangulatú beköszönőjén jártunk március 18-án a Kiskohász étteremben.
2017-01-28A migránsokról (képaláírás)Földi László titkosszolgálati szakértő ismertette és dedikálta Migráció - Gondolatok Európa védelméről című kötetét január 27-én Rácalmáson , az egyik vendéglőben. A könyv szerzőjét Pálinkás István újságíró faggatta a mű megszületésének körülményeiről és a tanulságokról. (teljes szöveg)
2016-08-19Vasi Lili a kamarában. PályaindításVasi Lili (kép) "4 évszak" című kiállításával folytatódott augusztus 18-án, csütörtökön a Kamara Galéria kiállítássorozata.
2014-05-22Ötvenöt történetCsúri Ákos író, újságírónak nem rég megjelent, Honfoglalók albérletben címmel megjelent irodalmi riportkönyvét mutatta be a Dunaújvárosi Főiskolán, május 21-én.
2014-05-13Betakarítástani kislexikon"Ez volt a Szüret 2.0. Részletes leltár" a május 9-i rendezvényről.
2012-06-23Ambrus Attila RácalmásonPálinkás István és Ambrus Attila Attila és a beszélők c. könyvbemutatója Rácalmáson.
2012-06-09Könyvheti premier - maAttila és a beszélők címmel írt könyvet a kilencvenes évek elhíresült "viszkis" rablójáról Pálinkás István dunaújvárosi író, tanár. A 83. Ünnepi Könyvhét alkalmából június 9-én az Art Cafe teraszán közösen dedikálják könyvüket.
2012-06-09Ambrus Attila: "van némi kötődésem Dunaújvároshoz"Beszélgetés az "Attila és a beszélők" című könyv írójával, Pálinkás Istvánnal és Ambrus Attilával, a könyv "főszereplőjével".
2012-01-21Amit egy székely elhatározBeszélgetés Pálinkás Istvánnal, a Dunaújvárosi Főiskola Kommunikációs Intézet oktatójával, aki könyvet írt Ambrus Attila bűnözőről.
2011-12-16A hét műtárgya: pentelei disznótorA pentelei hagyományőrző disznótorról több alkotás is született, amelyekből kiállítás nyílt a Dunaújvárosi Főiskola "A hét műtárgya" sorozatában.
2010-12-24Se korábban, se későbbPálinkás István verse.
2010-12-21Az értéknek nem a díj a mércéjeA Dunaújváros Főiskola könyvtárában induló sorozat első vendége Markó Béla (Románia miniszterelnök-helyettese, József Attila-díjas költő) volt. Beszámoló a könyvbemutatóról.
2010-12-02Fejezetek a múltbólKönyvbemutató. Művelődéstörténeti kötettel - MMK Fejezetek Dunaújváros Művelődéstörténetéből - jelentkezett a Munkásművelődési Központ.
2010-10-25Most, vagy soha...Beszámoló az 1956-os ünnepi megemlékezésről, Pálinkás István beszéde. Az ünnepi közgyűlésen átadták a Dunaújvárosért Díjat. Díjazottak: dr. Szappanos Mária, dr. Dlustus Péter.
2008-07-29Szüret: stresszlabda-dobásPálinkás István Stresszlabda című emlékkiadást (CD) jelentetett meg az EFOTT-ra.
2008-04-16A város művésze, a művész városaA sorozat vendége Pálinkás István költő - író.
2008-04-09Buszok viszik a rímeketÁprilis 11-én, a költészet napján Pálinkás István ötlete révén a helyi buszokon neves költők tolmácsolják verseiket.
2006-06-27Kultúra-dömping Kulcson és RácalmásonEgymással összefonódó rendezvény-sorozatok június 30-tól. ART-PORTa - művészeti kikötő Rácalmáson. Kulcson ring a Mesterségek Bölcsője.
2006-04-19Líra a "szingli XXI. században"A költők mai szerepéről, életéről és a költészet értékéről beszélgetett az érdeklődő diákokkal április 10-én a Rudasban Pálinkás István és Nyulasi Zsolt, kötetlenül.
2004-03-04Magyar költők - AmerikábanMegjelent a Csodaszarvas nyomában című versantológia második kötete, amely Amerikában kerül kiadásra. A kötet kortárs magyar költők verseit tartalmazza, köztük Pálinkás István (dunaújvárosi újságíró, író, költő) hat versét is.
2003-12-15Háború és béke a Ramadan idejénAz Art Caféban Pálinkás István iraki emlékei, útibeszámolója.
2003-07-24Ahogy ők látják a Völgyet - és általuk mi isJúlius 23-án dedikálta új Kapolcsi beszélgetések című könyvét Pálinkás István. Kép.
2003-07-15Kapolcsi beszélgetések Taliándörögdön - könyv alakban isMűvészek, közéleti személyiségek fejtik ki nézeteiket Kapolcsról, magyarságtudatukról és az európai értékrendről Pálinkás István új könyvében.
2003-04-28KultúrfókuszA Pannon Lapok Társasága kiadásában jelenik meg Pálinkás István: Kapolcsi beszélgetések Taliándörögdön című könyve.
2003-04-11Költészet napi beszélgetésKiss Kálmán versei, Móder Rezső verse, Hutvágner Éva verse, Pálinkás István verse.
2003-02-25"Lassú tánc a kővel"MMK programok: Febr. 14 - márc.8. A Folyosógalérián Feltóti Sándor és Rajcsányi Artúr taliándörögdi fotóiból nyílt kiállítás. Márc. 8. A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes újból bemutatja az ötvenéves jubileumra koreografált táncszínházi produkcióját, a Betonkoszorút- a Bartókban. Márciusban új tanfolyamok indulnak: kézikötő, kosárfonó, bőrműves. Uj klub is indul márciusban, a Vízöntő klub, mely grafológiával foglalkozik.
2003-01-04DUNAPENTELE ANNO...Képek a régi Dunapenteléről. Pálinkás István: Újévi házaló című verse.
2002-10-31Kezüket csókolom!Pálinkás István: Kezüket csókolom! c. írása.
2001-12-03Egyszer jött valaki a kínainegyedből...Rácalmáson, a Hársfa étteremben tartja könyvbemutatóját Pálinkás István, alias Steve Moonshine.
2001-10-15Moonshine-est FehérváronPálinkás István Valaki a kínai negyedből c. könyvének bemutatójára kerül sor ma este Székesfehérvárott a Deák-képtárban.
2001-09-28Történetek a Kínai negyedből. Aki tudja, mi történik ottSteeve Moonskine néven írt könyvet Pálinkás István. Az író, költő és Kálnay Adél beszél a könyvről.
2001-09-22Steve, az újvárosi rejtőzködőA Kortárs Művészeti Intézetben szept.19-én Pálinkás István új könyvét mutatta be. Az álnéven - Steve Moonshine - írt könyv címe: Valaki a kínai negyedből. A Baraka Világzenekar is játszott.
2001-09-22ARC - ÉLPálinkás István álnéven írt könyvet. "Steve Moonshine: Valaki a kínai negyedből" c., részlet a műből.
2001-08-18Mű - TÁRPálinkás István: Pontonkorona c. novellája.
2001-04-11In memorian KáeSAEmlékezés Kiss S. Annára. A cikkben Kiss Kálmán: Az olvasóhoz, Feltóti Sándor: Lakoma, Pálinkás István: China-town verse is szerepel.
2001-02-17Fölmerült a búvárúszóBemutatták a Fashion Caféban Bp-en a Fölmerülés című könyvet. A találkozó nagy sikert aratott.
2001-02-12Gurisatti-könyv a fővárosbanFebruár 16-án mutatják be Pálinkás István, Gurisatti Gyuláról szóló Fölmerülés című könyvét.
2001-01-30Partszakadás az "Alapkőnél"; Kemény Dezső ismét nyomtatásbanA könyvesboltokban már kapható Kemény Dezső Ahol a part szakad c. novellája, melyet Pálinkás István kiadója, a Keystone Kiadó adott ki. Beszélgetés Kemény Dezsővel a novelláról, akkori fogadtatásáról.
2000-12-22Egy nekünk való történet... Pálinkás István: FölmerülésPálinkás István Gurisatti Gyuláról írt riportkönyvéről.
2000-12-19A névtelen kavics története: Pálinkás István most gyerekeknePálinkás István "Valahol az óceánnál" c. mesekönyvéről.
2000-12-18Könyvünnepek városszerte: Kálnay új könyvének címe: Titkok eKálnay Adél és Pálinkás István beszélgetése a meséről, annak kapcsán, hogy mindkettőjüknek most jelent meg mesekönyve.
2000-12-18Gurisatti Gyulát ismerik a városunkban. Az országbanSzombaton a Corner Caféban (Csillagházban van) mutatták be Pálinkás István Fölmerülés c. riportkönyvét, melyet Gurisatti Gyuláról írt, és a napokban jelent meg.
2000-12-16A Téka könyvesboltban Pálinkás István ... (képanyag)Pálinkás István dedikálja mesekönyvét a Téka könyvesboltban.
2000-12-15Gurisatti Gyula kettő van, én a fiatalabbat ismerem(?)Pálinkás István könyve bemutatójáról. Most jelent meg Gurisatti Gyuláról szóló riportkönyve.
2000-12-11MesekönyvA napokban jelenik meg Pálinkás István Valahol az óceánnál c. gyermekkönyve, amely egy mesét és néhány gyermekverset tartalmaz. A könyv illusztrációit Pleidell János festőművész készítette. A Pannon Lapok kiadásában megjelenő könyv premiere dec. 15-én lesz a Derkovits utcai könyvesboltban.
2000-12-01Költészetről, Amerikáról, gyökerekről Pálinkás IstvánnalBeszélgetés. + Egy franciára c. verse.
2000-05-19"Nem azzal foglalkozom, ami megtörtént..." Felmerülés címmelFelmerülés címmel interjúkötetet tervez Pálinkás István Gurisatti Gyuláról. A kötet megjelenésének várható időpontja augusztus 20.
1999-06-04Mi a jó a könyvhét(b)en?A könyhétre jelent meg Kálnay Adél Örökség c. könyve, egy novellája a Körkép 99-ben. A Helyszínlelés c. megyei kötetben szerepel Kemény Dezső (A Fecó c. novellával), Pálinkás István (több versével) és Kálnay Adél.
1998-12-29"...merre tovább, kishaver?"Interjú Pálinkás István dújv-i költővel, aki 3 éve Chicagóban él. Két verse.
1998-12-19képaláírásKépek: a Bartókban a város zenei együttesei,tánccsoportjai adtak karácsonyi műsort, a József A. Kvtárban Pálinkás István Chicagóban élő dújv-i költő mutatta be Névfosztás c.verseskötetét.
1998-09-12Isten hozott, Pityu!Kemény Dezső glosszája, amelyben üdvözli Pálinkás Istvánt az Írószövetségben.
1998-05-23Mi újság? "Amerikából jöttem..."Interjú a költővel. Röviden Pálinkás István életének főbb állomásai.
1997-06-07"Mert itthon nem sikerült végiggondolnom..."Interjú Pálinkás István dújv-i költővel, aki Chicagóból érkezett haza új könyve bemutatójára.
1997-06-07Objektív szubjektivitássalGondolatok Pálinkás István "Pannon beosztás" c. könyvéről.
1997-06-06Dunaújvárosban alighogy elkezdődött...A József A. Kvtár könyvnapi rendezvényén Birkás I. és Pálinkás I. új könyvét mutatták be.
1996-10-24Versvásár lesz a TékábanA Versbarátok Klubja versvásárra hívja a Tékába az érdeklődőket. Bemutatják a helyi szerzők,valamint a megyei alkotók köteteit.
1995-07-29Pálinkás verset írt, és...Pálinkás István Tékozló évek albumáról. Kazettán énekli Dinnyés József, szavalja Balkay Géza.
1992-04-09Amíg jön a vonat...Pálinkás István verseiről, költészetéről.
1991-10-25"Iciri-piciri generáció" se...?A Bartókban okt. 25-27-e között sorra kerülő költőfesztivál programjairól, céljáról nyilatkozik Pálinkás István, rácalmási költő.
1991-03-29Pálinkás István: Húsvéti tor.Elbeszélés.
1991-03-15Pálinkás István: Jaj, Sándor!Pálinkás István verse
1989-09-05A képek javát megvették. A bevétel egy erdélyi családé.Kovács György festőművész tárlatáról, melyet a rácalmási klubkönyvtárban rendeztek, vmint Léka Géza és Pálinkás István verseskötetéről. Az alkotók felajánlották a bevételt egy erdélyi családnak, amely a nagyközségben telepedett le. 1 fotó.
1989-08-01Mécsek"Érzések, megjegyzések" Léka Géza és Pálinkás István verseiről, verseskötetéről.
1988-11-11Menni vagy nem menni. Tanárok leckéjePálinkás István "Akinek megéri" című (DH, 1988.11.04.) cikkének reflexiója. Egy teljesebb szemlélet tükrözése az oktatás jövőjéért. Felfogások és melléfogások buktatóiról.
Stresszlabda. Emlékkiadás 1995-2008CD. Balla Tibor interjúja Pálinkás Istvánnal, ill. közben P.I. versei saját előadásban, Balkay Géza színművész előadásában, Dinnyés József megzenésítésében-.