Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

399 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2022-03-18Véget ért a rekonstukciós projektEgy régóta fennálló probléma kapcsán történtek fejlesztések a közelmúltban Dunaújvárosban és környékén. Az ÉKDU 2 nevet viselő projekt zárórendezvényére 2022. március 17-én délelőtt került sor a Városháza „C” szárnyában.
2021-07-13Az iskolák eddigi igazgatói kaptak ismét bizalmatKözleményben tájékoztatta lapunkat a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója, Pocsainé Varga Veronika arról, hogy a sikeres pályázatok alapján négy középiskola élén is a korábbi vezetők folytathatják a munkát.
2021-05-27Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2021-03-25Négy iskolában lejár a megbízás (kishír)A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal pályázatot hirdet a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum négy iskolájának intézményvezetői posztjára. (nem teljes szöveg)
2021-02-05Rajtunk múlik életünk és jövőnk. Rajtunk múlik, életünk és jövőnk - keresztényként - miként alakulPusztaszabolcson a helyi fogtechnikusból alpolgármesterré avan­zsált Csiki Szilárd nyilvánosan – a Facebookon – illette trágár szavakkal Szűz Máriát, a gyermek Jézust pedig, finoman szólva, „nemkívánatos végeredményként” jellemezte.
2021-02-01Répaorrú barátunk (képaláírás)Ezen a télen oly kevés hóban volt részünk mostanáig, hogy a legcsekélyebb jeges-pelyhes égi áldást is kitörő lelkesedéssel fogadjuk. Hurrá! Esik a hó! Január 31-e a második vasárnap reggel volt, amikor főleg a gyerkőcök ujjongtak: ébredés után minél előbb szerettek volna kimenni a szabadba, élvezni a havat, szánkózni, hógolyózni, hóembert építeni. Gyorsan-gyorsan kihasználták tegnap is a reggeli és délelőtti pár órát, amíg lehetett, amíg olvadni nem kezdett. Pusztaszabolcson Orsós Janka és testvére Zsanett építette reggel ezt a formás hóembert. (teljes szöveg)
2021-02-01Lemondott az alpolgármesterAz elmúlt napokban megbotránkoztatta a közvéleményt a pusztaszabolcsi alpolgármester, Csiki Szilárd kommentje, amelyben Szűz Máriát, Jézus édesanyját egy durva, a keresztény közösséget sértő helyzetben „ábrázolta”. Végul január 30-án az alpolgármester lemondott.
2021-01-29Nem kell számot adnia a gyalázatért. Következmény nélkül maradhat ez a gyalázat?A Pusztaszabolcson élők elítélik a település alpolgármestere gyalázatos megnyilvánulását a Facebookon.
2021-01-28Az egyik fából hegedű lesz, a másikból meg kapanyélA történet egy képről, egy alá kommentelt szövegről és egy későbbi magyarázkodásról szól. A kommentelő Csiki Szilárd, Pusztaszabolcs alpolgármestere.
2020-11-09Még keresik a brutlis állatkínzót. A védtelen Oszi borzasztó brutalitást szenvedett elKegyetlen bántalmazást kellett átélnie egy kutyusnak Pusztaszabolcson a közelmúltban. Sajnos szervezete feladta a harcot.
2020-09-15Egy pozitív teszt miatt a Manóvár óvoda bezártPusztaszabolcs polgármestere Zsuffa Erzsébet tájékoztatta a település lakóit az óvodai dolgozó koronavírus fertőzésével kapcsolatban.
2020-05-14Mennyire vagyunk tudatos vásárlók? Egyre tudatosabban vásárolunk, de még csak az út elején járunkAz utóbbi években némi átalakuláson ment át a magyar élelmiszer-fogyasztás. Előtérbe kerültek az őstermelők, a családi vállalkozások, a bioüzemek és a kis­üzemi termelés.
2020-03-30Külön gyalogos és biciklis sáv is lesz (képaláírás)Gőzerővel dolgoznak a szakemberek Pusztaszabolcson a vasúti fejlesztésen. Az Adonyi úti, jelenleg a forgalom elől lezárt átjárónál már az úttest alapozási munkájánál tartanak. A gyalogos, valamint a kerékpáros átvezető szakaszok nyomvonalát is elkezdték kialakítani. (teljes szöveg)
2020-02-12Nyugdíjasok jótékony találkozója. Kedvesen invitálnak a nyugdíjasklubokTizenegy nyugdíjasklub és szervezet találkozott a közelmúltban Iváncsán. A rendkívüli találkozó életre hívásával az volt a cél, hogy a tapasztalattal rendelkező civil szervezeti vezetők szeretnének szomszédjaikkal együttműködni és segíteni egymás munkáját.
2020-02-10Drámatagozatosok a padlásonA DSZC Szabolcs Vezér Gimnáziumának diákjaitól számos írást olvashattak a Sajtó és Tanulás ­(SÉTA) programunk keretében. Tanáruk, Tánczos Krisztina most egy olyan írással lepett meg bennünket, amiből kiderül, cikkírásban és színjátszásban is remekelnek a diákjaik.
2020-02-05Dobogós helyen végezne a két csapat a bajnokság végéreFebruár 2-án, vasárnap elkezdődött a megyei labdarúgó-együttesek számára a téli műfüves bajnokság. A Mezőfalva a bajnoki kupával ünnepelné százéves fennállását, a Baracs pedig tovább építkezik a jövő érdekében – a Dunaújvárosban rendezett felkészülési mérkőzések alkalmából kérdeztünk csapatvezetőt és edzőket.
2020-02-01Húszévnyi eredményes munkáértA katasztrófavédelem hivatásos állományában húsz éven át töltött szolgálata és eredményes munkája elismeréséül Magyarország belügyminisztere Szolgálati Jelet adományozott Fülöp Ferenc tűzoltó zászlósnak, a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs szerparancsnokának.
2020-02-00Fél úton jár a szennyvízberuházási projektBeszámoló az "Észak- és Közép-Dunatúli szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 2. (ÉKDU 2)" projektről, amelynek kivitelezése már több mint 50%-os.
2020-02-00Február 16-án választunkIsmertető a 2020. február 16-ára kitűzött időközi országgyűlési választásról. A választókörzet településeinek és a jelöltek névsora.
2020-01-10Pusztaszabolcson és Kulcson is egyeztetett a fejlesztésekrőlFejér megye 04-es választókörzetében Molnár Tibor független országgyűlésiképviselő-jelöltként, de Fidesz támogatottsággal indul. Az önkormányzati vezető a közelmúltban minden kollégájához ellátogatott a választói körzetbe, hogy első kézből tájékozódjon a települések életéről és a választópolgárok igényeiről.
2019-12-03Hamarabb érkezik a segítség. Öt éve szolgálatbanA bajban minden perc számít. Tűzesetnél, balesetnél és minden olyan káreseménynél, ahol emberélet van veszélyben, nem mindegy, mikor érkezik a segítség. Ezért épült fel és kezdte meg működését a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs 2014. december elsején, amelynek köszönhetően tíz település harmincnégyezer lakójához csaknem negyed órával hamarabb érkezik a segítség.
2019-12-00A Fejér megyei top 100+400 cég a nettó árbevétel alapjánFejér megye 500 - legtöbb nettó árbevételt realizáló vállalatának felsorolása.
2019-11-27Ünnepi szokások és hagyományok a világ körülA Sajtó és Tanulás (SÉTA) programban résztvevő diákok írásai. Liber Alíz, a DSZC Szabolcs Vezér Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjának írása.
2019-11-22ErőbajnokokA BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pontszerző bajnokságának utolsó fordulójaként fekvenyomóversenyt rendeztek november 18-án Székesfehérváron.Első helyezést ért el a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs tűzoltója, Szűcs Zoltán. Harmadik helyen végzett a juniorok között a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokságról Fánczi Balázs tűzoltó őrmester.
2019-11-20Appok a tanuláshozA Sajtó és Tanulás (SÉTA) programban résztvevő diákok írásai. Vámos Viktória, a DSZC Szabolcs Vezér Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjának írása.
2019-11-18Stabil az állapota a mentős baleset sérültjénekDr. Egyed Péter, Pusztaszabolcs alpolgármestere a duol.hu részére elmondta, hogy november 17-én este értesült arról, hogy két mentős súlyos közúti balesetet szenvedett munkavégzés közben. Az orvosként is dolgozó alpolgármesternek a sérültek betegei és kollégái is.
2019-11-13K. A. Tucker: Tíz apró lélegzetA Sajtó és Tanulás (SÉTA) programban résztvevő diákok írásai. Liber Alíz, a DSZC Szabolcs Vezér Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjának írása.
2019-11-06Ezt a sportot űzöm énA Sajtó és Tanulás (SÉTA) programban résztvevő diákok írásai. Molnár Laura, a DSZC Szabolcs Vezér Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjának írása.
2019-11-06A tökéletes őszi relaxA Sajtó és Tanulás (SÉTA) programban résztvevő diákok írásai. Liber Alíz, a DSZC Szabolcs Vezér Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjának írása.
2019-11-05Kezdődik az őszi Sajtó és Tanulás. Indul az őszi Sajtó és Tanulás (SÉTA), még több publikálási lehetőséggelEzen a héten indul a Sajtó és tanulás őszi kurzusa, a középiskolás diákok első cikkei november 6-án, szerdán jelennek meg először a négyhetes időszak alatt.
2019-10-09Folyamatosan újulnak meg a belterületi utakDr. Galambos Dénes, Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosa lapunknak elmondta, a közel 1 milliárd forintból megvalósult beruházás a kormány határozata szerint a települési önkormányzatok 2019. évi feladatainak támogatása címén valósulhatott meg.
2019-09-00Folytatódik a szennyvízberuházás Észak- és Közép-Dunántúlon2019 tavaszán indult az "Észak-Dunántúli szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 2." elnevezésű projekt, mely 90%-ban a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében, 5,669 milliárd forintos vissza nem térítendő uniós támogatás segítségével valósul meg. A beruházás Dunaújváros, Rácalmás, Kulcs, Pusztaszabolcs, Dunaalmás, Neszmély és Almásifüzitő települések szennyvízhálózatának fejlesztését érinti.
2019-08-31Korszerűsítették az általános iskolátSzáz­húsz­milliós energetikai korszerűsítés után vehetik birtokba a diákok a pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskola épületét.
2019-08-02Óriási léptékű fejlesztések küszöbénPénteken, Pusztaszabolcson megtartották a VII. Szabolcsi Nyári Fesztivál hivatalos nyitóünnepségét. Megépül a Pusztaszabolcsot elkerülő út.
2019-07-30A befektetési környezet kialakítása az alap. A közlekedési infrastruktúra a gazdaságélénkítés alapjaA közösségi közlekedéshez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztése mindannyiunk életét megkönnyíti. A pusztaszabolcsi esemény két vendége, dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára és dr. Galambos Dénes, Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosa volt.
2019-07-29A fejlődés alapja a korszerű infrastruktúraMindennek alapja a korszerű infrastruktúra. Különösen, ha az a közúti és vasúti közösségi közlekedéshez is kapcsolódik. Július 26-án, pénteken többek között erről volt szó a Szabolcsi Nyári Fesztivál megnyitóján, amelyet megtisztelt jelenlétével dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, dr. Galambos Dénes, Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosa, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója, dr. Tanárki Gábor és a település polgármestere, Csányi Kálmán.
2019-06-21Retro ízek a város centrumában - Tejivó nyílik a Vasmű úton2019. június 24-én nyílik meg a Centrum Pékség és Tejivó, amely egy reggelizőhely is egyben és a Pusztaszabolcsi Tejüzem termékeit fogja árulni. Beszélgetés Bencsikné Ildikó üzletvezetővel.
2019-06-11Vén Diák juniorA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete. Dunaújváros és környékének ballagó általános iskolai osztályainak fényképe.
2019-06-00Tavaszköszöntő énekszóval2019. április 26-án Pusztaszabolcson hagyományőrző céllal népdaléneklési versenyt rendeztek. Udvari Nóra Napsugár (2.a) 2. helyezést ért el, Kiss Barnabás Milán (5.a) különdíjat kapott.
2019-04-30Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2019-04-18Mesterségek mustrája. Ilyen volt a IV. Szakmák ÉjszakájaIdén is megrendezték a Szakmák Éjszakája elnevezésű pályaválasztó rendezvényt.
2018-12-00Tankerületi mesemondó verseny2018. november 23-án a hagyományokhoz híven már 24. alkalommal került megrendezésre a tankerületi mesemondó verseny a nagyvenyimi általános iskolában. Tizenkettő település tizenhét iskolájának alsó és felső tagozatos 60 tanulója versenyzett. Nevek és helyezések a cikkben
2018-11-16SzakképzésIdén is megrendezték a Dunaújvárosi Szakképzés Napját. Mindez a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumnak és hét tagintézményének volt köszönhető.
2018-11-06Még nem valósult megA pusztaszabolcsi képviselő-testületi ülés számos kérdés mellett a közvilágítás fejlesztésével kapcsolatos E.ON-ajánlatot is érintette, de a város vezetése végül abban maradt, egyelőre nem időszerű a beruházás.
2018-11-05Halálos balesetHalálos közlekedési baleset történt Pusztaszabolcsot Velencével összekötő úton november 4-én.
2018-10-00Sikeres katasztrófavédelmi gyakorlat. Benzolszállító kamion balesetét modellezték2018. szeptember 20-án összetett katasztrófavédelmi gyakorlatra került sor az ISD Dunaferr társaságcsoportnál. Az esemény egyszerre volt Dunaújváros MJV külső védelmi tervének gyakorlata, az ISD Kokszoló Kft. belső védelmi terv gyakorlata, valamint a VÉD-SZ DUNAFERR létesítményi, és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltóság számára szituációs begyakorló gyakorlat.
2018-06-13Vén Diák JuniorA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete. Dunaújváros és környékének ballagó általános iskolai osztályainak fényképe.
2018-06-06Sikeresen pályáztakAz önkéntes tűzoltó egyesületeknek kiírt országos pályázat lehetőségével idén Fejér megyéből huszonhét szervezet élt. Fejér megyéből a baracsi, a daruszentmiklósi, a mezőfalvai, a pusztaszabolcsi önkéntes tűzoltó egyesület vett részt sikeresen a pályázaton.
2018-06-06Több mint harminc pont különbséggel a tabella élénA megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság 30. fordulója hozott némi izgalmat: délen eldőlt a harmadik hely sorsa, valamint a kiesők kiléte is véglegessé vált. Eredmények a cikkben.
2018-05-23Bendegúz - gyermekakadémiaLezajlottak a Bendegúz – Gyermek- és Ifjúsági Akadémia megyei összecsapásai. Dunaújváros büszke lehet.
2018-05-22Költözik az orvosi ügyeletA központi háziorvosi ügyelet, amelyet az Adonyi Többcélú Kistérségi Társulás működtet Adony, Besnyő, Beloiannisz, Iváncsa, Kulcs, Pusztaszabolcs, Rácalmás, és Szabadegyháza lakosai részére, június 1-től új helyen várja az ellátásra szoruló betegeket.
2018-05-15Május végére elkészülhet a piacMár dolgoznak az őstermelői piac kialakításán, amelyet május vége felé vehetnek birtokba a pusztaszabolcsiak.
2018-05-09Szabadegyháza: a második helyenA megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában végérvényesen eldőlt, hogy a Kisláng-Telmex csapata a további mérkőzésektől függetlenül az első helyen végzett, és feljutott az I. osztályba.
2018-04-30Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2018-04-19Gyönyörűen szavaltak a VasváribanA hagyományos tankerületi versenynek adott otthont a Vasvári Pál Általános Iskola. Az intézményben csaknem negyven diák adott számot tudásáról.
2018-04-14Versmondók eredményeiA Vasvári Pál Általános Iskolában rendezett, április 11-i, szerdai szavalóverseny eredményei.
2018-04-12Testközelből a szakmák. Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum minden tagintézménye várja az érdeklődőket a szakmák éjszakája estéjén, 2018. április 13-án 18 órától 22 óráig, amikor 1 csodálatos éjszakán 7 tagintézményük 12 helyszínen 117 féle programot kínál.
2018-04-07Hat órakor nyitnak a szavazkörökOrszággyűlési képviselőket választunk vasárnap: április 8-án reggel hat órakor nyitnak a szavazókörök, ahol a választójogosultak 19 óráig adhatják le szavazatukat. Mintegy 7,9 millió, magyarországi lakóhellyel rendelkező választásra jogosultat várnak az urnákhoz.
2018-04-06Fejlődő pályára álltak a választókerület településeiA Modern Városok Program mintegy 34 milliárd forintos fejlesztést jelent Dunaújvárosnak.
2018-03-16Vége a téli szünetnekAz elmúlt héten elkezdődött a tavaszi szezon a Fejér megyei labdarúgó-bajnokság mindhárom osztályában.
2018-02-23Megelőzés (képaláírás)A pusztaszabolcsiak február 22-én, csütörtökön térítésmentesen vehették igénybe azt az egészségügyi szűrőbuszt, amelyben bőrgyógyászati vizsgálatokra és a dietetikai életmód-tanácsadásra került sor. A "Helybe visszük a szűrővizsgálatokat" programról dr. Galambos Dénes a térség országgyűlési képviselője és Csányi Kálmán, a település polgármestere a helyszínen tájékozódott. (teljes szöveg)
2018-02-16Egyre erősebb a hazai agrárgazdaság. Több mint száz országba exportálják a magyar termékeketAz elmúlt hét év eredményeiről tartottak fórumot a térség gazdálkodóinak kedden Adonyban. A fórum házigazdája dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő volt.
2018-02-13Másfél milliárd iskolákra. Másfél milliárd iskolafelújításokraA Dunaújvárosi Tankerületi Központ több intézmény felújítását érintő projektindító sajtótájékoztatót tartott február 12-én Pusztaszabolcson.
2018-02-02Autópálya, autóút és vasútA kormány döntött az M8-as Gyorsforgalmi út előkészítéséről, mely az M7-es autópálya és a 710-es főút új csomópontjától a dunaújvárosi Pentele-hídig, onnan Kecskemétig húzódik majd. Felújításra kerül a Budapest - Pusztaszabolcs és Dunaújváros - Paks vasúti vonalhálózat is.
2018-01-00Az ifjúság motiváltsága, a közösséghez tartozás igényeBarna Tímea, Bogó Anikó és Horváth Dóra szociológiai tanulmánya 15-29 éves fiatalokról. A kérdőíveket többek között nagyvenyimi, perkátai, polgárdi és pusztaszabolcsi fiatalok is kitöltötték.
2017-12-22AjándékCsaknem kétszázhatvan ajándékcsomagot gyűjtöttek össze a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ részére.
2017-12-21Dobozokba rejtett szeretet a gyermekotthonokbaCsaknem kétszázhatvan ajándékcsomagot gyűjtöttek össze a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ részére.
2017-11-11Tömeget mozgatott meg. Tömeget mozgatott meg az első Szakképzés NapjaA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum hagyományteremtő szándékkal november 10-én, pénteken rendezte meg először a Dunaújvárosi Szakképzés Napját. A sikerből ítélve lesz ebből hagyomány.
2017-11-09Megújulhat majd a szabolcsi állomásA hpusztaszabolcsiak rég szeretnék, ha megújulna a vasútállomás, illetve, ha nem kellene időnként hosszasan várakozni a várost átszelő vasúti átjárónál. Előbbi megvalósulása már a közeljövőben elkezdődhet.
2017-11-08Az egész várost várják. Az egész várost várják a szakképzés napjáraKözös sajtótájékoztatón jelentették be a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum iskolái, hogy megrendezik hagyományteremtő szándékkal a dunaújvárosi szakképzés napját.
2017-10-07BecsengettekA Dunaújvárosi Hírlap Becsengettek című mellékletében dunaújvárosi és a környező települések általános iskoláinak elsősei mutatkoznak be.
2017-10-02A modernebb iskolákértA múlt héten a Sárkeresztúri Általános Iskolában a Dunaújvárosi Tankerületi Központ által kihirdetett nyertes iskolafejlesztési pályázatoknak köszönhetően korszerű, kibővített és megújított környezet segíti majd az intézmények nevelési feladatait.
2017-09-29Milliárdok az iskoláknak. Milliárdokat kaptak az általános iskolákSzeptember 28-án 15.30 órai kezdettel a Sárkeresztúri Általános Iskola emeleti tantermében hivatalosan is ismertté váltak az adatok arról, hogy mely iskolák, milyen fejlesztési pályázattal korszerűsödhetnek, bővülhetnek. Az érintett intézmények közül Dunaújváros környékén a pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskola 585,5 millió forint, a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola 84,7 millió forint, a mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola 128,1 millió forint infrastrukturális támogatásban részesült.
2017-08-04Megveszi a város az élményfürdőt. Zöld utat kapott a csatornázási projekt az északi városrészenRendkívüli közgyűlés: pályázat csatornahálózat kiépítésére, szennyvíztisztító telep műszaki berendezéseinek felújítása, intelligens gyalogátkelőhelyek kialakítása
2017-08-00A költségvetéstől a VasasnapigBeszélgetés dr. Galambos Dénessel, Fejér megye 4. számú választókörzetének országgyűlési képviselőjével a körzet településinek fejlesztéseiről, rendezvényeiről és a képviselői munkáról.
2017-07-31Pusztaszabolcs: fesztivállal ünnepelték a település alapításátJúlius 28-án Pusztaszabolcson kezdődött az ötödik Szabolcsi Nyári Fesztivál háromnapos programsorozata, amely a szórakozásról, a közösségépítésről, s asz önkormányzat részéről elismerő díjak, címek adományozásáról szólt.
2017-06-10Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete. Dunaújváros és környékének ballagó általános iskolai osztályainak fényképe.
2017-06-07Ádám ismét kereste Évát. Ádámok és Évák legjobbjaiAdósok maradtunk az elmúlt hét végén zárult Ádámok és Évák Ünnepe mottóval rendezett diákszínjátszó gála értékelésével. A fiatalok ezúttal Shakespeare egyik klasszikusát adták elő. Vastaps és díjeső.
2017-06-07Délen csak a kizártak búcsúznakA Fejér megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság záró fordulójában a Csákvár II megmenekült a kieséstől, viszont a Videoton Baráti Kör kiengedett a végére.
2017-06-00Térségi Zenei Gála. A rácalmási Művelődési Ház és KÖnyvtár híreiTérségi Zenei Gálának adott otthont 2017. május 27-én a rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár. A gálán a Violin Művészeti Iskola rácalmási, dunaújvárosi, pusztaszabolcsi, dunavecsei és sárbogárdi telephelyein, a zeneművészeti ágon tanuló fafúvós, zongorista, rézfúvós, gitáros diákok és tanáraik vettek részt.
2017-05-00"Legyen a zene mindenkié". A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola híreiKodály Zoltán emlékévhez kötve rendeztek hagyományőrző tankerületi népdaléneklési versenyt Pusztaszabolcson, április 7-én. A versenyre négy korcsoportban, 1-2., 3-4., 5-6., 7-8. osztályos kategóriában lehetett nevezni. Indulók és helyezéseik a cikkben.
2017-04-24Szakmák éjszakája. A gumibottól a csokiszökőkútigA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum mind a hét tagintézménye igyekezett a legtöbbet bemutatni szakképzési kínálatából április 21-én, pénteken 18 órától 22 óráig.
2017-04-11A zene mindenkiéA József Attila Általános Iskola és a Pusztaszabolcsi Kulturális Értékmentő Egyesület szervezésében rendezték meg a tizennegyedik Kistérségi Népdalversenyt április 7-én, pénteken a Boldogasszony Közösségi Házban.
2017-03-24Pusztaszabolcsi varázs a Pannonban. Nógrádi Katalin festőköreinek tárlataTizenegy alkotó hetven festményéből nyílt kiállítás a Pannon Oktatási Központ galériájában.
2017-03-17Sorsolás. Kiderült, kik játsszák OberontMárcius 16-én, csütörtökön kiderült, melyik iskola melyik Shakespeare jelenetet játssza majd június 2-án az Ádámok és Évák Ünnepén a Bartók színpadán.
2017-02-27Tűsarok és sisakRendhagyó író-olvasó találkozónak adott otthont nemrég a pusztaszabolcsi könyvtár. Tűsarok és kéksisak - avagy egy békefenntartó beszámolója.
2016-12-09Egy pillantás a kulisszák mögé. Európai Szakképzési HétA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum és tagintézményei is csatlakoztak ahhoz az uniós kezdeményezéshez, mely során az iskolák színes programokkal mutathatták be különböző képzéseiket.
2016-10-01Bravúrra készülnek a baracsi játékosokAz őszi szezon feléhez érkeztek a csapatok a 2016/2017. évi Fejér megyei labdarúgó-bajnokságban első, és másodosztályában.
2016-09-27Az óvodai nevelésrőlÓvodai szakértők, vezetők, helyettesek számára tartottak információs gyűlést a perkátai kastélyban szeptember 21-én. Kilenc településről érkeztek az érdeklődők.
2016-09-20Lecsós parti voltHungarikumnak számító Családi Nap és Lecsófőző Verseny volt szeptember 17-én, szombaton Pusztaszabolcson.
2016-08-11Sorsolás a két kupábanA Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér megyei igazgatóságán elkészítették a Magyar Kupa és a Fejér Megyei Kupa harmadik fordulójának a sorsolását.
2016-08-05Ötvenöt éves hitvallásA közösségért kiemelkedő tevékenységet végző Gubicza Tibor (kép) a IV. Szabolcsi Nyári Fesztivál nyitórendezvényén vehette át a jeles kitüntetést.
2016-08-01FesztiválindítóA Pusztaszabolcs Díszpolgára elismerésben Gubicza Tibor címzetes polgármester részesült a IV. Szabolcs Nyári Fesztivál július 29-i, péntek esti megnyitóján. Az ünnepségen Pusztaszabolcsért elismerésben részesült Csuti Géza György, Ifj. Kasztner László, Pusztaszabolcs Kiváló Közszolgálati Dolgozója Ságiné Mihalek Judit, Sibáné Varga Julianna és Török Mária lett. Pusztaszabolcs Sportjáért Díjat kapott Hamar Zsolt és Kubicza Titusz. Polgárőr munkáért emléklapot kapott Fánczó Sándor, ifj. Kasztner László, Kulcsárné Aszalós Rozália, Kulcsár Attila, Baloni József és Bognár József.
2016-07-20Túljutottak a tizedik találkozónAz időjárás jórészt átírta a július 16-i X. Pusztaszabolcsi motoros nap programját, de a jó hangulatot, az emlékeket és a kerek évforduló miatt érzett örömet az eső sem tudta elmosni.
2016-06-10Húszéves a Violin MűvészetoktatásViolin-találkozóra gyűltek össze június 4-én a művészetoktatási intézmény tanárai és diákjai a közmúltban Rácalmáson, ahol minden kezdődött..
2016-06-08Vén Diák JuniorA dunaújvárosi és városkörnyéki ballagó általános iskolások osztályképe. A Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete.
2016-06-07In memoriam Kasztner László (1931-2016)Elhunyt Kasztner László, a Pusztaszabolcsi Polgárőrség alapító tagja.
2016-04-11Brazíliában tanulta ki a szakmátPusztaszabolcs gyógyítója, Feketéné Bokor Katalin kalandos életéről, hitről és csodákról mesélt. Feketéné Bokor Katalin és férje Civil Kurázsi életműdíjat kapott.
2016-04-11Látogatók KisiratosrólA Partiumból érkeztek kisiratosi partnerek Pusztaszabolcsra, hogy megismerkedjenek az értékgyűjtéssel, és tapasztalatot szerezzenek egy külhoni települési értéktár kialakításához.
2016-04-11Szavaltak egész esteA költészet napja alkalmából huszonnégy órás versmondást rendeztek Pusztaszabolcson.
2016-02-23Második lett a DPASE ifiLezárul a Fejér megyei téli műfüves labdarúgó-bajnokság dunaújvárosi küzdelemsorozata.
2016-02-08Fagyban, hóban, esőben is futják a kilométereketFebruár 13-án újra megrendezik a Négy Évszak Maraton elnevezésű futóversenyt Pusztaszabolcson.
2016-02-08Szalagot hímeznekA pusztaszabolcsi Hagyományok Házában új szakkört indítottak, amely a szalaghímzés fortélyait tanítja. A szakkörvezető Börzseiné Győry Éva.
2016-02-08Az év első döntéseiBeszámoló a pusztaszabolcsi képviselő-testület idei első üléséről.
2016-02-02Önkéntesek támogatásaTöbb mint húszmillió forint értékben nyertek támogatást az önkéntes tűzoltó egyesületek Fejér megyéből az önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek 2015. évi országos pályázatán. A környező települések nyertesei: Baracs, Daruszentmiklós, Mezőfalva, Pusztaszabolcs.
2016-02-00Nem lehet pálcát törni a kommunizmus minden szolgája felett!Beszélgetés Zsuffa Tünde, pusztaszabolcsi születési írónővel édesapjáról, könyveiről.
2016-01-11Perceken múlhat egy életKözel kétszáz esetben segítettek a pusztaszabolcsi őrs tűzoltói 2015-ben. Munkájuk fontosságáról az elmúlt egy év tanúskodott.
2016-01-11Segíts a civileknekPusztaszabolcs. Kovács György a Civil Információs Centrum munkatársa tartott előadást a civil szervezeteknek.
2016-01-11Helyi értékekre tanít a játékA pusztaszabolcsi általános iskola ötödik osztályosai a megyei értékekkel, hungarikumokkal ismerkedtek játékos formában.
2016-01-11Okleveles szervezésAz Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap sikeres megszervezéséért Pusztaszabolcs dicsérő oklevelet vehetett át a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól.
2015-11-27Képviselői kérdés a miniszterhelyetteshezRendhagyó történelem és állampolgársági ismeretek óra keretében látta vendégül dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő a pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskola ötven diákját a Parlamentben.
2015-11-24Diákok a ParlamentbenDr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő rendhagyó történelem és állampolgársági ismeretek órán látta vendégül a Pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskola 50 diákját. Különleges élményekkel szolgált a látogatás.
2015-10-19A nőkért sétáltakA Magyar Rákellenes Liga pusztaszabolcsi alapszervezete, a Napraforgó Klub volt a házigazdája az október 10-ei mellrák ellenes rózsaszín sétának, amire az esős idő ellenére is szép számmal gyűltek össze.
2015-10-09EmlékversenyA környék egyik ismert kutyakiképzője volt a dunaújvárosi Szöllősi Zsolt, aki tavasszal egy motorbalesetben életét veszítette. Az ő e,lékére szerveztek kutyás versenyt Pusztaszabolcson.
2015-09-15Roncsokat vágtak szétHárom napon át roncsvágási gyakorlaton vesznek részt a dunaújvárosi és pusztaszabolcsi tűzoltók. A szeptember 14-én kezdődött gyakorlat elsősorban az újoncok számára kiváló lehetőség arra, hogy készségszinten tudják éles helyzetben mit kell tenni.
2015-09-11GyakorlatozásÁltalános iskolában gyakorlatoztak a tűzoltók három napon át Pusztaszabolcson. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltóparancsnokság gyakorlatán a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi örs hivatásos tűzoltói mellett a város önkéntes tűzoltó egyesülete is részt vett.
2015-09-03Túl az ötödikenTűz miatt füsttel telítődött lépcsőház, égő lakásában rekedt férfi, erkélyre menekült emberek – szerencsére csak gyakorlatoznak három napon át a hivatásos tűzoltók Dunaújvárosban.
2015-08-25Az ünnep bűvöleteAugusztus 20-án a térségben több helyen is ünnepeltek, köztük Pusztaszabolcson, ahol a mesterségeké volt a főszerep.
2015-08-25Könnyek és örömökSzotyori-Nagy Istvánnét nevezték ki idén a Pusztaszabolcs díszpolgárának, aki negyven esztendeje végzi lelkiismeretesen köztisztviselői feladatait. Közreműködésével közel ezer pár kelt egybe.
2015-07-27Szabolcsi Nyári FesztiválElkezdődött a III. Szabolcsi Nyári Fesztivál.
2015-07-27Efy új kisbusz segíti majd a városlakókatÚj kisbusszal gyarapodik Pusztaszabolcs.
2015-07-09Biztossá vált a költözésSajtótájékoztatón ismertette az elmúlt fél év munkáját szerdán dr. Galambos Dénes, országgyűlési képviselő, ahol beszámolt arról is, hogy a bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola az új tanévet a Dunaújvárosi Főiskola épületében kezdi meg.
2015-07-01Fejér Megye Értéktára - kulturális kincseinkA június 27-én Dunaújvárosban megrendezett Megyenapon részletesen bemutatták a Fejér Megyei Értéktárat. Az értékek bemutatása: Pusztaszabolcsi Szent Imre Római Katolikus templom barokk orgonája, Pusztaszabolcsi Helytörténeti Gyűjtemény.
2015-06-29Híres a templomi orgonaA Fejér Megyei Értéktárba bekerült a pusztaszabolcsi híres műemlékorgona.
2015-06-27Ott marad a helyén az emlékműBeszámoló a pusztaszabolcsi képviselő-testület legutóbbi üléséről, ahol a város új körzeti megbízottját, Bilig Dánielt is bemutatták.
2015-06-20Fórum a fejlesztési irányokrólLakossági fórumon ismertették június 18-án Pusztaszabolcs Város Integrált Településfejlesztési Stratégiáját.
2015-06-18A vezér szobraPusztaszabolcson emlékművet emelnének Szabolcs vezérnek. A szobor elkészítésére Rohonczi ROHO István dunaújvárosi szobrászművész pályázott.
2015-06-15DUNAÚJVÁROSI SZAKKÉPZÉSI CENTRUMAlapító okirat kelte: 2015.06.15. Rövid neve: Dunaújvárosi SZC, főigazgatója Őszi Attila. A szakképzési centrumhoz tartozó iskolák listája, neve.
2015-06-09Véget vetettek a szürkeségnekHarminc fiatal művész varázsolta szebbé Pusztaszabolcsot az első Street Art Festen, ahol a dunaújvárosi Nagy Gergő lett a győztes.
2015-06-06A nemzet összetartozikA trianoni békediktátum aláírásának évfordulóján megemlékezést tartottak Pusztaszabolcs világháborús emlékművénél május 4-én.
2015-06-03Áthelyezzék a szobrot?A pusztaszabolcsi önkormányzat pályázati forrásból szeretné felújíttatni az első világháborús emlékművet. Maradjon a jelenlegi helyén a város emblematikus alkotása, vagy a helyreállítással együtt új, parkosított környezetbe kerüljön? Fórumon vitatták meg...
2015-05-11A megye Európa-napjaPusztaszabolcs adott otthont a Fejér megyei Európa-napnak május 9-én. Rajz- és plakátverseny, kikapcsolódás, információ.
2015-05-04Így tiltakoznak a képviselőkBeszámoló az április 29-i pusztaszabolcsi képviselő-testületi ülésről.
2015-04-22Verseny Bálint Ágnes könyveibőlAz adonyi általános iskola tanítói szervezték a hagyományos Bálint Ágnes Olvasóverseny döntőjét április 21-én.
2015-04-21Manóka új "meséje"! (kishír)A pusztaszabolcsi Harza Márk bejutott egy ősszel induló tévés tehetségkutató műsorba.
2015-03-23Egy mini ülést is levezettekA pusztaszabolcsi polgármester tartott társadalomismeret órát a helyi középiskola tizenegyedik osztályosainak március 10-én.
2015-03-23Igazi csapatmunka volt a megemlékezésPusztaszabolcson a polgármesteri hivatal épületénél ünnepelte a város lakossága az 1848/49. évi forradalom és szabadságharc évfordulóját, míg Besnyőn a kopjafánál koszorúztak.
2015-02-26A fehér foltok felszámolásaA helyi tűzoltóparancsnokság, illetve a környéken élők számára nagy előrelépés történt tavaly azzal, hogy Pusztaszabolcson katasztrófavédelmi őrsöt adtak át.
2015-02-24Téli bajnok a DPASE IIA megyei labdarúgócsapatok számára kiírt téli műfüves bajnokság dunaújvárosi helyszínén február 22-én lejátszották a helyosztókat. Remekül szolgálta a csapatok felkészülését ez a sorozat. Az első helyen a DPASE II csapata végzett.
2015-02-23A múlt hangja szólalt megA pusztaszabolcsi római katolikus templom impozáns barokk orgonája is bekerült a megyei értékek közé.
2015-02-23Mert kerekezni jóPusztaszabolcson kihirdették a Nagyon jó kerékpározni elnevezésű verseny eredményét.
2015-01-26Húsz kiló, de fogynia kellA ParaSzuperSztár tehetségkutató nyertese, a pusztaszabolcsi Harza Márk.
2015-01-17Többféle vizsga a tűzoltóknakHivatásos, létesítményi és önkéntes tűzoltók is vizsgát tettek.
2015-01-14A túloldalra születni kellPusztaszabolcsot kettészelő vasútvonal terveiről tartott közmeghallgatást január 13-án a megyei közlekedési felügyelőség.
2015-01-08Mozgalmas év volt 2014Mozgalmas év olt 2014 a városkörnyéki településeken is (4.)
2015-01-07Mozgalmas év volt a 2014Mozgalmas év olt 2014 a városkörnyéki településeken is (3.)
2015-01-06Mozgalmas év volt a 2014Mozgalmas év olt 2014 a városkörnyéki településeken is (2.)
2015-01-05Mozgalmas évük voltMozgalmas év olt 2014 a városkörnyéki településeken is (1.)
2014-12-29Cérna, ecset és tehetségPusztaszabolcs. Terítők, párnák és kerámia díszek a decemberi, Luca napi mulatságban, ahol a kultúra kiemelt szerepet kapott.
2014-12-29Tündöklő ünnepi díszekA pusztaszabolcsi önkormányzat településfejlesztési bizottsága idén is meghirdette az adventi díszek versenyét.
2014-12-05ŐrsavatóÁtadták a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrsöt zöldmezős beruházás keretében
2014-12-03Meséltek és meséltekA nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola huszadik alkalommal rendezte meg az általános iskolások mesemondó versenyét.
2014-12-02Nagyobb biztonságbanÜnnepélyes keretek között, dr. Bakondi György altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság főigazgatójának jelenlétében adták át december elsején a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrsöt.
2014-12-02Munkahelyet is teremtettekA Pusztaszabolcson felavatott katasztrófavédelmi őrs munkahelyet is teremtett.
2014-11-27Tíz települést lát el az új őrsFejér megyében új, a Pusztaszabolcsi Katasztrófavédelmi Őrsöt avatják fel december elsején.
2014-08-11Közelebb a segítségDecember elsején kezdi meg működését Pusztaszabolcson a katasztrófavédelmi őrs.
2014-06-16Kerekedik a gyűrű - vitákkalMegújulhat Pusztaszabolcs, amit évtizedek óta kettéválaszt a vasútvonal.
2014-05-21Egy évig itt a fővárosA WWF magyarországi fővárosa 2014-ben Pusztaszabolcs lett. Ebből az alkalomból táblákat avattak a település határain, és a vasútállomáson május 20-án.
2014-05-19Újraéled a tórendszerAdony-Pusztaszabolcs: Az Aranyponty Zrt. kezdeményezésére rendbe hozzák a cikolai tórendszert.
2014-05-12Egyszerű recept a sikerreBusiness Superbrands díjazott lett a Stadler Rali Csoport. A cégnek Pusztaszabolcson is van érdekeltsége.
2014-05-12A WWF hazai fővárosa (kishír)A WWF magyarországi fővárosa 2014-ben Pusztaszabolcs lett. Ebből az alkalomból táblákat helyeznek el a település határain, és a vasútállomáson. A WWF ezzel az akcióval hívja fel a figyelmet a környezetszennyezés problémájára.
2014-04-28Vendéglátás Dunaújvárosban és környékénDunaújvárosi vendéglátó egységek, kávézók, bárak, cukrászdák, borozók. Kistérségi vendéglátó egységek.
2014-04-26Bálint Ágnes meseversenyBálint Ágnes Olvasási Verseny az adonyi Szent István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, a környező települések 2-4. osztályos diákjainak. Adony szülötte, a népszerű meseíró, tévés rendező és szerkesztő: Bálint Ágnes műveiből rendeztek versenyeket kisiskolásoknak. Eredmény: 1. adonyi Ezüst Ibolyák, 2. rácalmási 4/a, 3. pusztaszabolcsi Békucok.
2014-04-14Mezőőri szolgálat lesz a városbanPusztaszabolcson.
2014-04-14Megérett a felújításraA közelmúltban adták át a pusztaszabolcsi Agrár Zrt. új fejőházát.
2014-04-08Nincs nyitott kérdésFejér megye 4-es számú választókerületében dr. galambos Dénes (Fidesz-KDNP) nyert. A választási eredményekről.
2014-03-28Bizonyságlevelet hozottBizonyságlevelet kapott Dunaújváros arról, hogy két ütemben 16,5 milliárd forintot vállalt át a kormány a várostól.
2014-03-22Iváncsára utazik a DPASE IIÖsszefoglaló cikk a Fejér megyei labdarúgó-bajnokság első és másodosztályának állásáról.
2014-03-17Adonyi győztesekBefejeződött Adony, Pusztaszabolcs és Rácalmás részvételével megrendezett Fejér Megyei Kézilabda Szövetség utánpótlás bajnokságának U11-12 korosztályos versenye. Eredmények a cikkben.
2014-03-17Szálláshelyek Dunaújvárosban és környékénSzálláshelyek Dunaújvárosban és környékén: Rácalmás, Kulcs, Adony, Kisapostag, Nagyvenyim, Baracs, Pusztaszabolcs, Daruszentmiklós.
2014-03-13Új őrs PusztaszabolcsonÚj katasztrófavédelmi őrs kezdi meg működését Pusztaszabolcson 2014 decemberében.
2014-03-10Gyorsabb lesz a vasútA tervek szerint egy idő után 160 kilóméter per órás sebességű vasúti szerelvények köthetik össze Szabolcsot Százhalombattával.
2014-03-10A rátóti legényanyaPusztaszabolcs - A Szabolcs vezér Gimnázium és Szakközépiskolában csütörtökön színjátszó és versmondó versenyt rendeztek.
2014-02-26Élen a Vasvári iskolaFebruár 23-án a II. és IV. korcsoport csatározásaival befejeződött a Merényi Kupa kispályás labdarúgó torna. Részletes eredmények a cikkben.
2014-02-18Merényi KupaFebruár 16-án az I. és III. korcsoport mérkőzéseit rendezték meg a Merényi Kupában.
2014-02-15Négy város is van a járásbanA Dunaújvárosi Járás települései, adatok. A járás népessége: 91854 fő.
2014-01-21Új szabályok, fontos változásokA köztársasági elnök által április 6-ára kitűzött országgyűlési választások szabályai jelentősen eltérnek a korábbiaktól. Alább összegyűjtöttük, hogy mi az, ami változik. Dunaújvároshoz nyolc település tartozik.
2013-11-25Energetikai fejlesztések lesznekEnergetikai fejlesztések lesznek Pusztaszabolcson: napkollektorok, napelemek épülhetnek az önkormányzati létesítményekben.
2013-11-20A Mezőföld kincseibőlÖt iskola részvételével, Mezőföld kincsei címmel népdalismereti és népdaléneklési versenyt rendeztek Perkátán, a Győry kastélyban.
2013-11-18Kihasznált szabad időA Pusztaszabolcsi Szabadidős Egyesület 2006 óta működik. Az egyesület életéről, munkájáról.
2013-11-18Nem mindegy, mi van a tányérbanA pusztaszabolcsi önkormányzat támogatásával kiszállítják az ebédet az óvodába is.
2013-11-18Hogyan tanult meg ugatni Zsigu kutyaA pusztaszabolcsi Zsiráf és Manóvár óvodában mesedélelőttöket és mesedélutánokat tartanak az óvónők.
2013-10-21Megújuló képzésekA pusztaszabolcsi Szabolcs Vezér Gimnázium és Szakközépiskola és Kollégiumban új szakok indultak.
2013-09-23Emlékkönyv a sulirólA pusztaszabolcsi Szabolcs Vezér Gimnázium és Szakközépiskola ötvenedik évfordulóját ünnepelte a napokban. A jubileum alkalmából megjelent az "Élj, mi kedves iskolánk, nőjön egyre fényed.." című emlékkönyv az intézményről.
2013-09-23Erős emberek találkoztak egymással a csarnokbanA Pusztaszabolcsi Erőnlét Sportegyesület 26. alkalommal rendezte meg az országos fekvenyomó Pusztaszabolcsi Kupát.
2013-09-23Nevet kap az iskolai tanteremElnevezték a tantermeket a pusztaszabolcsi Szabolcs Vezér Gimnázium és Szakközépiskolában.
2013-09-23Négy művész a kiállításon - jubileumi tárlat az iskolábanA pusztaszabolcsi Szabolcs Vezér Gimnázium és Szakközépiskola jubileumi ünnepségén kiállítás nyílt.
2013-08-26Szakmát, tudást adniBeszélgetés Mátyás Juliannával, a pusztaszabolcsi Szabolcs vezér gimnázium igazgatónőjével.
2013-08-26Magánkiállítás a vasútrólA pusztaszabolcsi Pálinkás József vasúttörténeti magánkiállítása a beloianniszi általános iskolában.
2013-08-07Igazoltak a klubokAugusztus elsején befejeződött a nyári átigazolási időszak a Fejér megyei labdarúgó-bajnokságban szereplő csapatok számára: Dunaújváros, Baracs, Nagyvenyim, Pusztaszabolcs, Baracs, Kisapostag, Kulcs, Adony.
2013-07-29Fesztivál, négy felvonásbanA Szabolcs Napok Szabolcsi Nyári Fesztiválként élnek tovább ezentúl, immár négy hétvégére elosztva a programokat. A rendezvény keretében átadták a Pusztaszabolcsért elismerő címet.
2013-07-01Motorok hangjaÚjra lesz Szabolcsi Nyári Fesztivál július 26-a és augusztus 20-a között. A programokról.
2013-07-01Együtt sikerültA pusztaszabolcsi Zsiráf és Manóvár óvoda új vezetője Bartókné Piller Magdolna lesz. Beszélgetés az intézményvezetővel.
2013-07-01Gyermekorvosi rendelő is leszPusztaszabolcs.
2013-07-01Vándorkupát nyertekA Pusztaszabolcsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület első csapata első, vegyes csapata harmadik helyen végzett a közelmúltban megrendezett versenyeken. Az egyesület vezetője Baloni László lesz.
2013-06-03Új ólomüvegek a templomonPusztaszabolcs.
2013-06-03Állami tűzoltóság is leszPusztaszabolcs.
2013-06-03Életrevalóknak bizonyultakAz Életrevaló kvíz, országos közgazdasági témájú játékban részt vett és első helyen végzett a pusztaszabolcsi Szabolcs Vezér Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium.
2013-04-29Júliustól bevezetik a kommunális adótPusztaszabolcsi hírek.
2013-04-29Megkezdték a játszótér építésétPusztaszabolcsi hírek.
2013-04-29Tizedik, jubileumi énekverseny, sok diákkalTizedik alkalommal rendezték meg Pusztaszabolcson a népdaléneklési versenyt az általános iskolások számára.
2013-03-25Termelj magadnak!Megalakult és február 26-án tartotta első összejövetelét a pusztaszabolcsi Kertbarátok klubja.
2013-03-25Pezsgés a művelődési házbanProgramok a pusztaszabolcsi művelődési házban: húsvéti termelői vásár, Olvasás Éjszakája a könyvtárban, csatlakoztak a Föld órája kezdeményezéshez is.
2013-03-25Elkérnék a MÁV-tól a pályátPusztaszabolcs Város Önkormányzata igényt nyújtott be a MÁV Zrt. tulajdonában lévő pusztaszabolcsi sporttelepet.
2013-03-25Környezetvédelem, fogyasztói szokásokProgramok, pályázatok Pusztaszabolcson a Víz Világnapja alkalmából.
2013-03-20Végleg elhagyták a primadonnátKözépiskolás diákok számára írt ki irodalmi pályázatot a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza és a Dunaújvárosi Hírlap. A díjazott írások: 1. helyezett Sztupa Melitta Boglárka írása.
2013-02-25"Gyertyafénynél messzire"Tizenöt éves a Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány. Gubicza Tibor, egykori polgármester Civil Kurázsi Életmű díjat. További díjazottak a cikkben.
2013-02-19Csehov árnyékábanVéget ért a Dunaújvárosi Hírlap és a Bartók Kamaraszínház közös, középiskolás diákok számára kiírt pályázata, a Tudósító kerestetik. Helyezettek: 1. Sztupa Melitta Boglárka, 2. Göbölös Virág Anna, 3. Mezei Nikolett.
2013-02-19Bartók: sikeres Sirály-pályázatVéget ért a Dunaújvárosi Hírlap és a Bartók Kamaraszínház közös, középiskolás diákok számára kiírt pályázata, a Tudósító kerestetik. Helyezettek: 1. Sztupa Melitta Boglárka, 2. Göbölös Virág Anna, 3. Mezei Nikolett. A pályázatok teljes szövege olvasható.
2013-01-30Összművészeti seregszemleHuszonegyedik alkalommal rendezte meg a Magyar Kultúra Napja alkalmából nagyszabású, megyei kitekintésű kulturális seregszemléjét a Széchenyi István Gimnázium. Részletes eredmények: vers- és prózamondás, népdaléneklés, esszépályázat, rajzpályázat.
2013-01-28Huszonnegy éve szabolcsiCzompó István lemondása után január 20-án új polgármestert választott a város. A négy jelölt közül a függetlenként induló Csányi Kálmán kapta a legtöbb, 909 szavazatot. Beszélgetés a polgármesterrel.
2013-01-28Ásó, kapa, nagyharang - 260 pár"Pusztaszabolcs - A település helytörténetét feldolgozó sorozat egy-egy kiadása mindig ünnep a városban. Tavaly, karácsony előtt jelent meg az Ásó, kapa, nagyharang... című album."
2013-01-21Csányi Kálmán nyert909 szavazattal a független Csányi Kálmán nyerte (a lapzártánkkor még nem hivatalos adatok szerint) a vasárnap megtartott pusztaszabolcsi polgármester választást.
2013-01-17Négy jelöltre szavaznakPusztaszabolcson lemondott polgármesteri tisztségéről Czompó István, aki több cikluson át töltötte be a posztot. Helyére négy jelölt van: Csányi Kálmán, Miklós Péter, Stanczel Károly, Szőke Erzsébet. A polgármesteri választás január 20-án lesz.
2012-12-27Érdemes részt venniFejér megyében az elmúlt két évben 45 ezer nő kapott meghívót emlőrákszűrésre, és 48%-a jelent meg a szűrésen. Statisztika.
2012-12-21Kilencven esztendősGombos István alpolgármester az önkormányzat nevében köszöntötte kilencvenedik születésnapján Simon Józsefné Etelka nénit.
2012-12-20Informatika 75 millióTöbb mint 75 millió forintos támogatást nyert korszerű informatikai eszközökre Pusztaszabolcson, a Szabolcs Vezér Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium.
2012-12-11Sokan sokkal tartoznakFejér megye nyolcvanöt településének van adóssága, összesen több mint ötvenmilliárd forint értékben. A kistelepülések adósságállományát még az idén átvállalja a kormány. Adósságok és adósságállományok Dunaújvárosban és a városkörnyéki településeken (részletese a cikkben).
2012-11-19Családi vállalkozások annoBemutatták a Pusztaszabolcs anno sorozat 10. kötet, amely a település kereskedelmének, vendéglátásának történetét mutatja be.
2012-11-19Polgármestert választanak2013. január 20-án kerül sor az időközi polgármester-választásra Pusztaszabolcson.
2012-10-26Felüljáró, aluljáró - tervezés alattBeszámoló a Fejér Megyei Hírlap kezdeményezésére Pusztaszabolcson rendezett városi fórumról. A város lakóinak vannak ötletei a szépítésre, fejlesztésre.
2012-10-24Repedezett utak, járdákBeszámoló a Fejér Megyei Hírlap kezdeményezésére rendezett városi fórumról. A város lakóinak vannak ötletei a szépítésre, fejlesztésre.
2012-10-22Szabolcsról OslóbaA pusztaszabolcsi fiú focicsapat meghívást kapott Oslóba egy jótékonysági kupára. Kép a csapatról.
2012-10-22A fejlődő város ismert gondjaiBeszámoló a Pusztaszabolcson megrendezett fórumról.
2012-10-22Újra áll a szobor a kertbenPusztaszabolcson a József Attila Általános Iskolában a tanévnyitó ünnepsége, szeptember 3-án, a szülők közbenjárásával új József Attila-szobrot avattak. A szobrot Orisek Ferenc készítette.
2012-09-24A sport szolgálatábanKettős sportjubileum Pusztaszabolcson. Szeptember 15-én rendezték meg a 25. országos fekvenyomó Pusztaszabolcs Kupát, és köszöntötték Somogyi Béla 35 éves sportolói pályafutását.
2012-09-24Lecsó és szüreti mulatságBeszámoló a pusztaszabolcsi szüreti mulatságról.
2012-08-27Bújj, bújj zöld ág, az unokákértA Szabolcs Napok rendezvényén rendezték meg a Pusztaszabolcs anno sorozat kilencedik, Bújj, bújj zöld ág, zöld levelecske... című kötetének bemutatóját.
2012-08-16A kérelmek teljesültekA Dunaújvárosi Járási Hivatalhoz került: Pusztaszabolcs, Besnyő és Beloiannisz is.
2012-08-15Kilenc járás lesz januártól2013. január elsejétől Dunaújvárosi Járási Hivatal, székhelye: Dunaújváros. A járáshoz tartozó települések: Adony, Baracs, Beloiannisz, Besnyő, Daruszentmiklós, Dunaújváros, Előszállás, Iváncsa, Kisapostag, Kulcs, Mezőfalva, Nagykarácsony, Nagyvenyim, Perkáta, Pusztaszabolcs, Rácalmás.
2012-06-25Pohárból igyon az apróságA védőnői munka Pusztaszabolcson.
2012-06-25Évfordulós ünneplőkA pusztaszabolcsi önkéntes tűzoltók munkájáról.
2012-06-02Diákfesztivál!Június 2-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában "Újabb lépés előre" címmel diákszínjátszó-találkozót rendezték.
2012-05-23A tervezésre 1,3 milliárdKorszerűsítés és új vasútvonal építése Pusztaszabolcstól Százhalombattáig.
2012-05-21Elálltak egy pályázattólElállt a pusztaszabolcsi önkormányzat a volt pusztai kastély egy részének felújítására és annak integrált közösségi térként való működtetésére elnyert pályázattól. Az önkormányzat lemondott az integrált közösségi és szolgáltató tér (IKSZT) címről is.
2012-05-01Pepe világbajnok leszA Pusztaszabolcshoz kötődő Berei Mózes József műkorcsolyázó portréja.
2012-04-23Másodfokú ítélet az uszoda ügyébenAz iváncsai tanuszoda ügyében meghozták az ítéletet. A kistérség településeinek fizetniük kell.
2012-03-19Civil kurázsi a családbanAz idei Civil Kurázsi Kiválósági díjat a közelmúltban adták át Kaszás Jánosnak, aki az önkéntes tűzoltók parancsnoka Pusztaszabolcson.
2012-02-20Ne féljünk a kutyától!Beszámoló a Pusztaszabolcson megrendezett közmeghallgatásról.
2012-02-20Új, internetes tévéműsorA település mindennapjait bemutató műsor Pusztaszabolcs tévé címmel elérhető a z önkormányzat honlapjáról.
2012-02-20Civil Kurázsi Díj a közösségi munkáértA Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány Czöndör Mihályné kezdeményezésére 2009-ben alapította a Civil Kurázsi Díjat.
2012-02-20Itt a jelmezes felvonulásPusztaszabolcs mindkét óvodájában megtartották a farsangi ünnepséget.
2012-02-20Most kell rákötni a csatornáraDíjszabások Iváncsán és Pusztaszabolcson.
2012-02-02A szabolcsiak inkább Dunaújvárost akarjákA tervezet szerint Pusztaszabolcs a gárdonyi járáshoz tartozna.
2012-01-23Családias intézményFejér Megyei Szabolcs Vezér Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium bemutatása.
2012-01-23Innen vitték a mintátKomoly fejlesztéseket tervez a Stadler cégcsoport. A pusztaszabolcsi járműjavító bázis mintájára épült ki a Westbahn linzi karbantartó műhelye is.
2012-01-10Győzött az Arany iskolaA IV. korcsoportos Merényi Kupa Labdarúgó Emléktorna küzdelmeit rendezték meg a Dunaújváros Sportcsarnokban. 1. Arany János Általános Iskola, 2. Széchenyi István Gimnázium, 3. Pusztaszabolcs.
2011-12-01Századi születésnapSzázadik születésnapján köszöntötték Pusztaszabolcson Balogh Józsefné Mariska nénit, a város díszpolgárát, az első századik életévét betöltött pusztaszabolcsi szépkorút, 2011. november 10-én, a Városháza dísztermében rendezett ünnepségen.
2011-11-23Szép beszéd, németülA Dózsa György Általános Iskola Szilágyi Erzsébet Általános Iskola egységében német szépkiejtési versenyt rendeztek. Részletes eredmények a cikkben.
2011-11-22A diákok pedig csak meséltek, meséltekMesemondó-versenyt rendeztek a Dunaújváros környékének iskolásainak a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskolában. Részletes eredmények a cikkben.
2011-10-20Valóban vannak vidékek legbelülMegjelent a Pusztaszabolcs anno sorozat 6. kötete "Vannak vidékek legbelül..." címmel.
2011-08-01Megszépült kultúrházakA 13. Szabolcsi Napok alkalmával adták át Pusztaszabolcson a felújított művelődési házat és könyvtárat.
2010-12-03Vezélkedő volt a DózsábanNyelvi - angol és német - vetélkedőt rendeztek a Dózsa György Általános Iskolában. Helyezések: angol: 1. 1. Szilágyi Erzsébet Általános Iskola, 2. Vasvári Pál Általános Iskola, 3. Széchenyi István Gimnázium. Német: 1. Pusztaszabolcs, 2. Móricz Zsigmond Általános Iskola, 3. Vasvári Pál Általános Iskola.
2010-10-01Önkormányzati választások 2010.24 település és polgármestere.
2010-09-27A lecsó alapja a három "p"?!Lecsófőző-verseny Pusztaszabolcson.
2010-08-29Szabolcsi ünnepnapokPusztaszabolcs. Beszámoló a Szabolcs Napok ünnepségsorozatról.
2010-07-30Peren kívüli egyezséget akarnakSomogyi Balázs, a 4-es választókerület, Perkáta jelenlegi polgármestere, illetve jelöltje bemutatta a képviselő és polgármester jelölteket.
2010-07-01Tonnányi szeretetPentele Katolikus Caritas Alapítvány, a Magyar Élelmiszerbank aktivistáinak köszönhetően több tonna élelmiszert osztott szét a rászorultaknak Dunaújvárosban és környékén.
2010-05-26Körzeti megbízottak vigyáznak a biztonságraDunaújváros rendőrkapitányságának hatáskörébe tartozik 18 szomszédos település rendvédelmének irányítása, fenntartása: Rácalmás, Pusztaszabolcs, Adony városa és a körzethez tartozó községek.
2009-11-24A körzetünk mesemondóiNyolc település közel ötven versenyzője vett részt a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola körzeti mesemondó versenyén.
2009-11-19"Pusztaszabolcsért" díjat kapott az orvosDr. Baráth Károly, a Szent Pantaleon Kórház szülész-nőgyógyász főorvosa "Pusztaszabolcsért" emlékérmet kapott.
2009-09-18Hív a vasút, de hová?"A kormány a közösségi közlekedés átalakítására készül - amelytől jelentős, több tíz milliárdos megtakarítást remél -, ennek egyik szelete a vasutat is érinti." Dunaújvárost és környékét érintő változásokról.
2008-07-01Legújabb városunkbanVárossá avatták Pusztaszabolcsot.
2008-07-01Városavató a Szabolcs NapokonA X. Szabolcs Napok ünnepélyes megnyitóján rendezték Pusztaszabolcson a várossá avatási ünnepségen.
2008-06-01Várossá lettAz okmány ünnepélyes átadására várhatóan 2008. július 25-én, a Szabolcs Napok keretében kerülhet sor.
2008-05-06Még bizonytalan a vonalak sorsaA vasúti közlekedésről, változásokról, Dunaújvárosban és környékén.
2008-02-22Pénz nélkül a szabolcsiakBeszélgetés Sipos Ferenccel, a Pusztaszabolcs labdarúgóinak vezetőedzőőjével.
2007-12-01PusztaszabolcsA megye legnagyobb nagyközsége
2007-11-24A szabolcsi bázisFelavatták az adonyi kistérség első mentőállomását Pusztaszabolcson.
2007-09-13Nyilvános feketelistaDunaújvárosban és környékén is vizsgálatot végzett a környezetvédelmi hatóság.Dunaújvárosban hét céget bírságoltak meg hulladékgazdálkodással és levegővédelemmel kapcsolatosan. A Dunaferr Zrt. levegővédelemmel kapcsolatos bírsága márciusban 250 ezer forint volt.
2007-08-28Lángolnak a bálákValaki gyújtogat az Adony és Pusztaszabolcs közötti földeken.
2007-07-05Tüzérségi lövedéket találtA dunaújvárosi tűzszerészek egy bejelnetés alapján tüzérségi gránátot találtak Pusztaszabolcson.
2007-06-26Pusztaszabolcs - nemPusztaszabolcs nem kapott városi rangot.
2007-06-25Pálhalmai vereségA Dunaújváros-Pálhalma - Pusztaszabolcs labdarúgó mérkőzésen eldőlt, hogy a pusztaszabolcsiak feljutottak a megyei első osztályú bajnokságba.
2007-02-02Eloltották a bálákatTűz a pusztaszabolcsi mezőgazdasági cég (Agrár Zrt.)szérűskertjében.
2006-12-19Házasság lett a hosszas flörtbőlA tervek szerint Pusztaszabolcson a Stadler cég karbantartóbázist épít.
2006-10-16Független polgármesterekErcsi, Mezőfalva és Pusztaszabolcs önkormányzatának összetétele.
2006-08-31Szélerőmű épül a bérelt területenPusztaszabolcs, terv.
2006-07-31Társulásba kell menniA 2007-08-as tanévben már lesznek olyan iskolák, amelyeket intézményi társulásra köteleznek. Az Adonyi kistérség nyolc településének helyzetéről.
2006-07-12Ha kell, egyedül is megvalósítjákPusztaszabolcs. Az önkormányzat támogatta, hogy mentőállomást hozzanak létre (a volt vízmű épületében).
2006-04-11A települések eredményeiAz országgyűlési választások első fordulójának egyéni és területi listás eredményei településenként.
2006-03-02Ébredő sínek. Állomásról állomásra XII.1896-ban megindult a forgalom a Székesfehérvár-Adonyszabolcs-Paks vonalon...
2006-01-31Négyszázan a MerényinA városi labdarúgó-szövetség, a városi sportiskola, és a Dunaújvárosi Futball Club megrendezte a Merényi Kupát. Helyezések: I. korcsoport: 1. Vasvári, 2. Mezőfalva, 3. Pusztaszabolcs. II. korcsoport: 1. Dózsa, 2. Vasvári, 3. Baracs. III. korcsoport: 1. Arany, 2. Dózsa, 3. Vasvári.
2005-12-27Társulási matekFejér megyei körkép. A településekhez kötődő társulásokról: Perkáta, Adony, Kulcs, Iváncsa, Pusztaszabolcs.
2005-12-13Bemutatták: FLIRT!Pusztaszabolcs. Bemutatták a Flirt elővárosi villamos motorvonatot. Ezek az új vonatok majd csak Pusztaszabolcsig fognak járni, így Dunaújvárost nem érintik majd. Dunaújváros nem szerepel az elővárosi programban.
2005-11-17Szabolcsra jön a StadlerPusztaszabolcs. Karbantartó bázist épít 2007-ig a MÁV motorvonat-tenderének győztese.
2005-10-21Pusztaszabolcsiak Eb-aranyérmeiA pusztaszabolcsi Kiai Dojo sportolói részt vettek a junior Európa-bajnokságon. Pálinkás Anikó bronzérmet, Liszi János, Dékány Anett, Molnár Árpád és Horváth Máté aranyérmet nyert.
2005-05-09Nem adják át Szabolcsnak a földeketPusztaszabolcs. Nemzeti Földalap levele.
2004-11-24Egyesületet alapítottak a sportolókÖt szakosztállyal megalakult a Pusztaszabolcsi Szabadidősport Egyesület.
2004-10-07Sikeres iskolatej-programPusztaszabolcson a két óvodában és az általános iksolában zökkenőmentes az iskolatej-program.
2004-09-28A Dunaferr privatizáció megkérdőjeleződhetTárgyalnak a város vasműs részvényeiről. A kistemető közterület. A TESCO elállt korábbi ajánlatától (emlékperk létesítés a kistemetőben, így a városnak más módon kell az adósságot felé törleszteni. Erre megkezdték a tárgyalásokat. A kistemető jogilag lezárt temető, és így közterület. A városüzemeltetési irod intézi a rendbentartását. A város tervezi a kistemető emlékparkká alakítását, mikor jut arra pénz. Térségi szakképző központ, melyben részt vesz az önkormányzat, a főiskola, s néhány iskola. Pályázat térfigyelésre, vidámparkra.
2004-09-13Már nem kell utazni a készpénz-felvételhezAz adonyikistérségben Puszatszabolcson és Kulcson új bankjegykiadó automatát helyeztek el.
2004-08-24Tényleg az oroszlán erejével futottak...Augusztus 7-én a pusztaszabolcsi futócsapat vállalkozott arra, hogy két lábon és két keréken ezerháromszáz kilométert megtéve ellátogassanak a község testvértelepülésére, Staufenbergbe.
2004-08-18Megjöttek a futókPusztaszabolcs. Megérkezett a futócsapat, akik nyolc napig tartó futáson vettek részt, a táv: Pusztaszabolcs - Staufenberg közötti 1400 kilometer. A futók a Pusztaszabolcsi Hagyományörző és Hagyományteremtő Alapítványtól érmet kaptak, felirata: Fuss az oroszlán erejével! A staufenbergi futás emlékére.
2004-08-13Fogyasztóvédők SzabolcsonÚj civil szervezet alakult Pusztaszabolcson, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Pusztaszabolcsi Szervezete.
2004-08-11Érem az értékmentőnekPusztaszabolcs. Beszélgetés Csányiné Pergel Andreával (kép), aki nemrégiben Pusztaszabolcsért Emlékérmet kapott.
2004-07-26Szabolcsi napok: zenével, elismeréssel, vidámanPusztaszabolcson a falunapok, VI. Szabolcs napok, keretében kitüntették a településért sokat munkálkodókat. Pusztaszabolcsért emlékérmet kapott: Csányiné Pergel Andrea és Kaszner László. Pusztaszabolcs kiváló közszolgálati dolgozója elismerést kapott: Bartókné Piller Magdolna óvónő, dr. Szász Károlyné, a családsegítő szolgálat vezetője, Tóth Zsuzsanna és Vezér Álmos jegyző.
2004-07-26Pölöskei Tamás emlékérePusztaszabolcson Pölöskei Tamás emlékére redeztek jótékonysági futball meccset. A emlékversenyt Fejér megye válogatottja nyerte meg (kép).
2004-07-23Finisben az orgona-restaurálásA Pusztaszabolcson található híres orgona restaurálása nemsokára elkészül. Tervezett ünnepélyes átadása július 23.
2004-06-12Az orgona, a község kincse lehetRészletes történeti leírás a pusztaszabolcsi orgonáról, amely zenetörténeti, képzőművészeti és egyháztörténeti szempontból is nagy jelentőségű. (kép)
2004-05-03Népünnepély volt az adonyi kitérségi, közös majálisAz adonyi kistérség közös majlist rendezett a perkátai kastélyparkban. A faluházban Helyünk Európában címmel konferenciát rendezetek. (beszámoló).
2004-04-06Elhunyt Pölöskei TamásElhunyt Pölöskei Tamás, Pusztaszabolcs labdarúgó-csapatának edzője.
2004-03-02Elfogadták a költségvetéstPusztaszabolcs.
2004-01-12Észak és Dél együtt, s mégis külön2004. január 1-jétől új kistérségként működik az adonyi. Ide került át Kulcs, Adony, Perkáta, Besnyő, Beloiannisz, Iváncsa, Pusztaszabolcs a dunaújvárosi térségből s Szabadegyháza a székesfehérvári térségből. Ercsi központtal is újabb térség jött létre. Ide került a dunaújvárosi térségből Ercsi és Ráckeresztúr.
2003-05-27Települések utcája. bemutatkozott az északi régióA Közép-Dunamenti Önormáyzatok Társulása rendezvénye.
2003-02-21Hatan kiválnak a kistérségből?
2002-02-20Visszaéltek a vendégjoggalAz idén is megrendezésre került a Merényi Kupa, ahol tizennégy labdarúgócsapat vett részt. A városi és városkörnyéki iskolák mellett még székesfehérvári és nyékládházi iskola is szerepelt.
2001-07-17Mentsük meg az orgonát. Hatvan évig kontárok javítottákA pusztaszabolcsi katolikus templom orgonája egy hónapja elromlott. Az orgona rövid története. A javítás 15-30 millióba kerülne.
2001-06-28Gázos pénz áll a házhozA város és a régiók megkapják a gázközmű beruházás után járó pénzösszeget, de nem augusztusabn, hanem szeptember 15-én, és így nagyobb összeget kapnak. (régiónként az összegek)
2001-05-31Sokan elfogadtákA városkörnyéki településeken elegett tettek a sportolni vágyók a Kihívás Napjának.
2000-11-25Venyimen nincs mese, ha mesemondásról van szóA nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola hetedik alkalommal rendezte meg a körzeti mesemondó versenyt. Elsősöknél: 1. Kovács Szixtin (Nagyvenyim), 2. Kasza Gyöngyi (Dánieltelep), 3. Jákli Nóra (Perkáta) Másodikosoknál: Debreceni Márk (Pusztaszabolcs), 2. Horváth Dániel (Dánieltelep), 3. Kovács Réka (Rácalmás) Harmadikosoknál: Nyuli Kitti (Perkáta), 2. Kiss Viktor (Pusztaszabolcs), 3. Timár Csilla (Rácalmás) Negyedikeseknél: 1. Dudás Eszter (Pusztaszabolcs), 2. Kattári János (Rácalmás), 3.
2000-11-16"Apukám azt kérte tőlem, hogy hozzam haza a kupát..."A pusztaszabolcsi Zsuffa Erzsébetről, aki a Japánban megrendezett nyílt, nemzetközi karateversenyen első helyen végzett.
2000-03-24Tette, amit kellett, ami tőle telt: védőnőként dolgozottPusztaszabolcs védőnőjének munkáját a megye is elismerte
2000-03-17Három elismerés az ünnepenKiemelkedő pedagógiai munkájáért Németh László-díjat kapott a megyétől Kiss András, a Szórád isk. igazgatója, valamint Gajdó András, az Előszállási Általános és Szakiskola tanára is. Az egészségügyben végzett tevékenységéért dr. Berzsenyi Zoltán-díjat kapott a megyétől a pusztaszabolcsi Ekker Istvánné.
2000-02-22Nincs két egyforma a keze alatt: Díszműüvegező PusztaszabolcLátogatás Rácz Jánosnál, akinek kedvenc időtöltése a díszműüvegezés.
2000-02-07Elkerülték a csődöt SzabolcsonA tavalyi bérhitelfelvétel majdnem csődhelyzetet jelentett a gazdálkodásban, ami tavaly a lehető legvisszafogottabb volt.
1999-10-02Tízórai a szabolcsi diákoknak: Pusztaszabolcson tavaly ótaA tavasz óta épülő szennyvízelvezető csatorna a tervezettnél várhatóan többe kerül, és csak 2000-től fog üzemelni. Az ált. iskolások közül a rászorulóknak ebben az évben is ingyen tízórait biztosít a helyi karitasz szervezet.
1999-09-18Települési kapcsolatokA városkörnyék külföldi partnerkapcsolatairól: Pusztaszabolcs - még nincs Mezőfalva - formálódó kapcsolat Nagykarácsony - Ranua (finn) Nagyvenyim - Altomünster (német) Dunaföldvár - Weikersheim (német) Perkáta - Sain Maximin (francia) Kulcs - Kecsed-Kisfalud (Erdély) Rácalmás - Dransfeld (Alsó-Szászország)
1999-07-02Pusztaszabolcsi füzetekA Hagyományörző és Hagyományteremtő Alapítvány községtörténeti füzeteket indított útjára. 1. Csöndör Mihályné Joó Katalin - Csányi Kálmán: A helytörténeti gyűjtemény. 2. Darázsné Domonyik Katalin: Ó, pusztám, te szép, te szép emlék.
1999-03-27Pusztaszabolcsi versversenyA pusztaszabolcsi Velinszky iskola Friedrich Margit Szavalóversenyén Török Marianna (Rosti) és Piros Ottília (Széchenyi) is elismerésben részesült.
1999-03-06PusztaszabolcsA DRV RT lesz a víziközmű üzemeltetője Pusztaszabolcson. Olcsóbb lesz a víz, s másik hozadéka, hogy befejezhetik a csatornázást is a községben. = Olcsóbb lesz a víz = AH 99. márc. 6.3.p.
1999-02-12Pusztaszabolcsi sikerAz 5.-6. osztályosok küzdelmével folytatódott a labdarúgók Merényi Kupája: 1.Pusztaszabolcs,2. Dózsa Á. I., 3. Szilágyi Á.I.
1999-02-05PusztaszabolcsKözgyűlés: az idei költségvetés tervezete. = Szűkös büdzsé Szabolcson =AH 1999. febr.5.6.p.
1999-00-00Beszámoló a Pusztaszabolcsi Nagyközségi Könyvtár......1998. évi munkájáról.
1998-11-02PusztaszabolcsA pusztaszabolcsi vasútállomás helytörténeti vasúti kiállításáról. = Elvarázsolt vasúti világban /zsohár =AH 98. nov.2.3.p. Interjú Pusztaszabolcs új polgármesterével,Czompó Istvánnal a tervekről. = Kistérségi fejlesztés a megoldás /k.m. = AH 98.nov.6.3.p. Pusztaszabolcson is megalakult a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat. Vezetője dr. Szász Károlyné. Munkájukról. Várják a családsegítő épületének átadását. = Keserű sorsok, szelíd szolgálat =AH 98. nov.9.3.p. ugyanerről: az 5. oldalon
1998-10-21Függetlenek túlsúlybanAz önkormányzati választás településenkéntivégeredménye.
1998-10-19Önkormányzatot választottunkPolgármesterek, szavazatarányok Dújv-ban és környékén. Dújv-ban dr. Kovács Pál kapta alegtöbb szavazatot(MSZP): 31,4%.
1998-10-08Önkormányzati választások 98A választási listák a városban és a vonzáskörzetben.
1998-09-29Átlag feletti létszámbanA város és környéke polgármesterjelöltjei.
1998-09-14Gyűlnek a kopogtató cédulák, ...A önkorm. választás előkészületeiről, Dunaújvárosban, Nagyvenyimen, Mezőfalván, Pusztaszabolcson.
1998-09-11Féléves mérleget értékel valamennyi ...Nagyvenyim, Pusztaszabolcs, Kulcs önkormányzata értékelte féléves munkáját.
1998-09-03Volt, ahol sok mindenre teltKörkép a környező településeik iskoláiról: nyári felújítás, tankönyvtámogatás, pedagóguslétszám.
1998-08-21Programkavalkád Szent István ünnepénA városkörnyék aug. 20-i rendezvényeiről. Baracs díszpolgára lett dr. Pinke Ferenc, a Baracsért-díjat Németh Mihályné és Juhász József kapta.
1998-08-17Mindenki készül az ünnepreA város és környéke aug. 20-i programelőzetese.
1998-08-08A helyi képviselők száma a kisebb településekenAz önkormányzati választásokat október 18-án rendezik. A kisebb települések válsztható képviselői száma.
1998-06-13Pusztaszabolcs ivóvíz ellátásának fejlődéseMilvius Erna középiskolai diák helytörténeti pályaműve.
1998-06-08"Cimboraság nélküli kompromisszumokInterjú Gubicza Tibor (Pusztaszabolcs) országgyűlési képviselővel aki a Fidesz megyei listájáról került be a törvényhozásba.
1998-03-28PusztaszabolcsKözgyűlés: a népjóléti tárcához pályázatotnyújtott be az önk. Ennek segítségével kívánjáklétrehozni a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatot. = Feladatait és vagyonát vetteszámba a szabolcsi testület /k.m. =AH 98.márc.28.3.p. Közgyűlés. Második félévi munkaterv = Hátralé- kosok: nincs segítség /k. m. =AH 98. jún.27.1.p. A Szabolcs-szövetség tagjai találkoztak Csák-váron. Pusztaszabolcs nevéről. = Közös múlt, kö- zös remény: "Szabolcsosok" találkozója /-zágo- ni- =AH 98. júl.29.5.p.
1998-03-21A legjobbak a biológiai versenyenAz Arany ált. isk. Szentágothai János megyei biológia versenyén a hetedikesek közül 1. lett Kiss Orsolya (Gárdonyi), 3. Gelencsér Nikolett (Pusztaszabolcs), 3. Gyulai Péter (Gárdonyi).
1997-04-10Szavalóverseny: ketten győztekPusztaszabolcson Friedrich Margit Megyei Szavalóverseny: Rapi Ildikó és Urbán László megosztott első hely (mindketten Széchenyisek), Jakab Anna (Széchenyi) zsűri dícséret.
1996-11-05PusztaszabolcsAz ófalui részen 187-en várnak vonalra, mostigéret van arra, hogy a Dunatel ezen a részen iselkészíti a vezetékszakaszt. = Lesz telefon. = AH 96. nov.5.12.p. Nemrégiben készült el a biológiai szennyvíz-tisztító. Próbaüzemelése okt. 24-én kezdődött, 90 nap próbaidő után a Hidrakom Kft lesz az üzemeltető. = képaláírás. = AH 96. nov. 6.3.p.
1996-07-08A vasút ünnepénA Pusztaszabolcs-Dunaújváros-Paks vasútvonal évfordulójának ünnepi programjáról előzetes.
1996-06-05Pusztaszabolcs-Paks:100 éves vasút100 éves lesz az idén a Pusztaszabolcs-Dújv.-Paks vasútvonal. Programelőzetes.
1996-01-13Eltelt egy év, itt...(IV.)Múlt évi eredmények, idei tervek.
1996-00-00Fejér megye önkormányzati......közművelődési könyvtárainak 1995. évi adatai.
1995-05-18PusztaszabolcsAz önk. rendkívüli ülése telefonügyben: a Duna-tel Rt nem adott konkrét választ, hogy mikor kap telefont a 900 igénylő. = A város és környéke. =AH 95.máj.8.10.p. A napokban elkészült az új szennyvíztisztítómű. Koncessziós pályázatot hirdet az üzemeltetésre az önk. = A város és környéke. = AH 95.jún.23.1. Felfüggesztették a Szent István úti pékségműködését. = Pókháló a sütöde mosogatójában / Csongor György = AH 95. szept.9.1.p. Közmeghallgatás: a nagyberuházásokról, adeficites költségvetésről
1995-03-01Vasúti átszervezésÁtszervezi a MÁV járműjavító bázisainak tevékenységét. Rövidesen megszüntetik Dújv.-ban a motorkocsik és mozdonyok napi javítását és ide csoportosítják át a Pusztaszabolcson megszűnő teherkocsi javítást. Megosztják a dújv.-i vontatási szolg. irányítását Szfv.és Dombóvár között.
1995-02-07Morzsolják a milliókatA települések költségvetéséről.
1995-01-24PusztaszabolcsKözmeghallgatás: csatlakoznak a Dunatel által ajánlott szerződéshez, amely szerint 60 nap alatt kell összegyűjteni a lakossági hozzájárulást. = Telefon Szabolcson = AH 95. jan.24.1.p. A Salina-épületet bérlő Salina-Synker Kft bérleti szándékát fenntartja, megvásárolni nem tudja. Egy helyi lakos sporttevékenységre szeretné használni, az önk. támogatta. = Salina-ház = AH 95. ápr.18.8.p. A Fejérvíz Rt igen magas vízdíj árat javasolt, az önk. nem fogadta el. = (kis hír) = AH 95. ápr.19.1.p.
1995-01-23A nyomor költségvetése?A költségvetésről a városkönyéki polg. mesterekkel.
1995-01-04PusztaszabolcsA Dédász felújította a település külterületén az elektromos hálózatot. Májustól elkezdődik a telefonhálózat kiépítése. = Telefonra várva /V. P.= AH 95.jan.4.1.p.
1995-00-00Fejér megye önkormányzati......közművelődési könyvtárainak 1994. évi adatai.
1994-08-09Az új kenyér ünnepénAug. 20-án nagyszabású falunap, programjairól.
1994-04-29A csatorna nem késhetGondot okozott a költségvetési törvény módosítás amely szerint a csatornaépítésekhez nyújtott céltámogatást egy évvel később folyósítják. Az eredeti programnak megfelelően az idén megépítik a szennyvíztisztítót.
1994-04-06Tíz cég szerepel az adósok listájánA tb-adósok listáján szereplő 8 dújv.-i és két környékbeli cég nyilatkozik adósságuk rendezéséről.
1994-03-17ÖnerőbőlMegkezdődik a csatornahálózat építése a szennyvíztisztítóval együtt.
1993-12-14PusztaszabolcsKözmeghallgatás: szennyvíztisztító és csatorna-hálózat építés helyi költségvetésből = Kötekedő falugyűlés /(csongor)) = AH 93. dec. 14.3.p.Pusztaszabolcs tárgyal egy magántársasággal a nagyközség helyi tömegközlekedéséről. = kis hír = AH 933. dec. 15.1.p. Interjú Gubicza Tibor polgármesterrel. = Küzdés rég és ma / Cs. Gy. = AH 93. dec. 17. 3.p.
1993-07-06Pusztaszabolcson átadták a nagyközség új szemétlerakóhelyét (kishír)Pusztaszabolcson átadták a nagyközség új szemétlerakóhelyét.
1993-05-14A szándék jó és közösA környék polgármesterei 1 hónapja aláírták azt a szándéknyilatkozatot, amely szerint régiónk északi és déli részén a közegészségügyi és környezetvédelmi követelményeknek megfelelő, a hasznosítható anyagokat visszanyerő hulladék-kezelő és - lerakó helyeket alakítanak ki.
1992-06-30Középiskolás vállalkozásA pusztaszabolcsi Velinszky László Gimn. fejlesztéséről.
1992-06-30A szabolcsi szemét-ügyNincs megoldva Pusztaszabolcson a szeméttárolás. Kijelöltek egy helyet lerakóhelynek, már 3 millió forintot rá is fordítottak, de le kellett állni, mert egy adonyi képviselő szerint veszélyezteti a cikolai halastavat, így vizsgálatra kerül sor.
1989-12-12Eltörölték a TEHO-t. Falugyűlés Pusztaszabolcson.Falugyűlés Pusztaszabolcson.
1989-08-01Egymilliós felismerés. A pusztaszaolcsi fagylalt a legdrágább.A pusztaszabolcsi fagylaltmérgezés okairól, következményeiről. Súlyos következmények. A cukrász nem nyilatkozik. A tanácselnök "példát mutat".
1989-03-07Pusztaszabolcs: kevés pénzből sokat. Tanácsi gazdálkodás - ésszerűen.Pusztaszabolcs tanácselnöke Gubicza Tibor nyilatkozik a község helyzetéről.
1988-09-02Jó víz, tiszta víz. Utak után vizmű is.Ercsi-Dúnaujváros vizrendszerről kap Pusztaszabolcs is vizet.
1988-04-01Versmondók PusztaszabolcsonA pusztaszabolcsi Velinszky gimnáziumban a Friedrich Margit szavalóversenyen különdíjat kapott Nyuli Magdolna, a dújv-i gimn. negyedikes tanulója.
1988-03-25Jubiláló gimnázium. Pusztaszabolcsi programokA pusztaszabolcsi Velinszky László Gimnázium 25 éves jubileumi ünnepségének programja.
1988-03-22PusztaszabolcsVízvezeték már van. Ezer szabolcsi ingázik. Egészséges lokálpatriotizmus. Községfejlesztési tervek. = A falukrónika gazdag fejezete lesz = FMH 1988.márc.22.
1986-08-01Sokadik nekifutásra. Vízmű épül Pusztaszabolcson.Fénykép...
1986-07-29Út lett a TEHO-ból. Összefogtak a pusztaszabolcsiak.A szabolcsi útépítési munkákról. Eddigi eredmények. Fénykép.
1986-05-30Nagyközségi rang, nagyközségi gondok. A szomszédban jártunkSzöveges és képes riport Pusztaszabolcsról. Távol az úttól, közel a vasúthoz. Mindíg itt vásárolok... Az átmenesztő. Nagyközségi rangban. Egy kis történelem
1985-10-04Két új tagcsoport alakultFonodában. Pusztaszabolcson. MSZBT.
1984-12-04Mi történt négy év alatt? Egyesületek közgyűlései.Adonyi Községi Sportkör, Dunaker Vörös Meteor SK, D. Volán SC, D. Építők SE, Pusztaszabolcsi MÁV - Haladás SK, Ruhagyár SK, Dunavidéki Vendéglátók SK, Arany Csillag SK közgyűléseiről.
1980-10-14Búzatermesztési versenyA járás ez évi búzatermesztési versenyének eredményei.
1979-04-19PusztaszabolcsPusztaszabolcsból sokan járnak dolgozni Dújv-ba.Igy kialakult egy művelődési együttműködés,melynek alapján a DV népi tánccsoportja és a Dújv-i bemutató szinpad is szerepelt Pusztaszabolcson.
1978-01-20450 olvasó PusztaszabolcsonA pusztaszabolcsi Gárdonyi Géza Könyvtár munkájához nagy szakmai segítséget ad a dunaújvárosi Munkásművelődési Központ Könyvtára.
1975-01-03Bővült a vendégkör egy várossal és egy nagyközséggelA Dunavidéki Vendéglátó Vállalat 1975. január 1-től a dunaújvárosi tapasztalatok felhasználásával Kecskemét város és Pusztaszabolcs nagyközség közétkeztetési gondjait is magára vállalja.
1973-06-08Panelházak Pusztaszabolcson (kishír)A dunaújvárosi épületelemgyárból készült elemekből szerelik össze Pusztaszabolcs első házgyári lakásait (16 db).
1973-01-09Egy nagy kezdeményezésSzerződéskötés a mozdonyvezetők között a közös érdekek képviselete céljából.
1971-07-30Útravaló, a község térképePusztaszabolcs nagyközség dinamikusan fejlődik.
1970-03-01A községi könyvtár és a KISZ szervezet......együttműködése Pusztaszabolcson.
1969-03-14Szente István számvetéseVöröskatona múltjáról.
1961-02-10615 családi ház PusztaszabolcsonA felszabadulás óta 615 családi ház épült. Jelenleg 32 család építkezik.
1958-12-31Az ó-esztendő képekbenKépanyag: Január. Épül a 32 tantermes iskola. Február. Megkezdte munkáját a vegyiüzem. Március. Felépült a tanács 104 személyes munkásszállója. Április. Hruscsov elvtárs látogatása Sztálinvárosban. Május. Az úttörővasút első útjára indul. Június. Ipari tanulók kiállítása. Július. k
1958-09-09"Ez az egyetlen helyes út"A pusztaszabolcsiak büszkék lehetnek eredményeikre: az újtelepi 500 családi házból álló lakótelep felépítésére, ahol több mint 500 család kapott otthont.
1955-05-04Jól sikerült növendékhangversenyt rendezett a zeneiskolaA tanári kar munkaközössége Pusztaszabolcson, a Petőfi kultúrházban.
Válogatott dokumentumok Fejér megye települési könyvtárainakA történetükhöz adalékok. Függelék: Lista a körzeti könyvtár felügyelete alá nem tartozó közművelődési könyvtárakról.
Pusztaszabolcs-Dunaújváros-Paks-vasútvonalA vasútvonal története, adatai... A Wikipédiából, a szabad lexikonból.
Kádár János PusztaszabolcsonKép: Kádár János, az MSZMP KB első titkára Fejér megyei látogatása alkalmával a helyi termelőszövetkezet dolgozóival.
Pusztaszabolcs elismerése dr. Baráth KárolynakPusztaszabolcsért emlékérmet adományozott kórházunk szülész-nőgyógyász főorvosának több évtizedes munkájáért a város Önkormányzata.
Fejér megyei képeslap-gyűjteményA székesfehérvári Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár digitalizált Fejér megyei képeslap-gyűjteménye. Kereshető települések: Adony, Baracs, Dunaújváros, Előszállás, Iváncsa, Kisapostag, Kulcs, Mezőfalva, Nagyvenyim, Perkáta, Pusztaszabolcs, Rácalmás.
Kádár János Pusztaszabolcson (kép)Kádár János, az MSZMP első titkára Fejér megyei látogatása alkalmával a helyi termelőszövetkezet dolgozóival
Fejér megyeA II. világháborúban a történelmi Magyarország területén elesett, meghalt magyar katonákról és munkaszolgálatosokról. "A magyarországi hadműveletek - Budapest mellett - ezen dunántúli megyében volt a legnagyobb." Hadműveletek, sírok Fejér megyében.
A székesfehérvári magyar királyi "Szent István" 3. honvéd gyalogezred a második világháborúbanA 3. és a 33. gyalogezred hadműveletei, hétköznapjai, katonai ünnepségek. Králl István adonyi születésű szakaszvezető visszaemlékezései. A tisztikar Fejér megyei tagjainak életrajzi adatai: Fésűs Mátyás, Halmos Károly (Hercegfalva), Hodula József (Iváncsa). A 3. gyalogezred hősi halottjainak névsora. Adatok: név, rendfokozat, születési hely és idő, anyja neve, lakhely, halál helye, ideje, oka, eltemetés helye, sírhely/áttemetés, alakulat, kitüntetés.
Ahogy 1945-ben elkezdődött1945-ben az összes régi vadásztársaságot rendeletileg feloszlatták, és újakat szerveztek Fejér megyében is: Dunapentelei Vadásztársaság 1945.12.09. Dóra Pál dunapentelei földbirtokost 1945-ben az adonyi járás vadászati felügyelője lett.
Pusztaszabolcs. Képeslap 1961-bőlA képeslap Békési György helytörténeti gyűjtő hagyatékából került a József Attila Könyvtár tulajdonába.
Pusztaszabolcs. Képeslap 1956-bólA képeslap Békési György helytörténeti gyűjtő hagyatékából került a József Attila Könyvtár tulajdonába.
Pusztaszabolcs. Képeslap 1967-bőlA képeslap Békési György helytörténeti gyűjtő hagyatékából került a József Attila Könyvtár tulajdonába.
Pusztaszabolcs. Képeslap 1943-bólA képeslap Békési György helytörténeti gyűjtő hagyatékából került a József Attila Könyvtár tulajdonába.