Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

23 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2022-05-06Lakossági fórum volt a Waldorf gimnázium létrehozása apropóján.A dunaújvárosi közgyűlés döntése nyomán a volt újtelepi iskolában a 2023/24-es tanévben indul a helyi Waldorf közösség 13 osztályos gimnáziumi rendszerű oktatása. Az intézményt jelenleg is számos helyi szervezet használja – a jövőbeni közös munka és együttműködés apropóján egy lakossági fórum keretében tisztázták a felmerülő kérdéseket a megjelentek.
2018-06-00A hagyományos Újtelepi Piknik. Sütiverseny a piknikenKépes beszámoló a 2018. április 14-én, a volt Radnóti Miklós Általános Iskola udvarán megtartott 4. Újtelepi Piknikről
2018-03-00Gyermekkori emlékek a Radnóti Miklós Általános Iskola alsó tagozatábólFekete Éva visszaemlékezése az újtelepi Radnóti Miklós Általános Iskolában töltött éveire.
2017-03-00Az Újtelepi (Radnóti) Általános Iskola története, 1965-2001.Az Újtelepi (Radnóti Miklós) Általános Iskola története.
2004-07-06Döntésdömping, ütközésekkelEmlőrák-szűrés helyben is. Dr. Szabó Józsefé a Zőld rendelő. Rendezett kegyeleti parkunk lesz. A népfőiskola az új gazdája az újtelepi volt általános iskolának. Helyi rendelet a hulladékokról. Fizetni kell a talajszennyezést. Újabb oktatási kiadások. Átvilágítják a kórházat. A kollégiumfejlesztési program keretében a Dunaújvárosi Főiskola színvonalasan felújítja két kollégiumát. Módosul a fizetőparkolás.
2003-09-02Iskolák, Vasmű és utakSajtótájékoztatót tartott a polgármester.
2002-06-14Ujtelepi iskola?Az Európai Szemléletű Emberekért Közhasznú Alapítvány egy évre kibérelheti a volt újtelepi iskolát. Eközben a város hosszú távra pályázatot ír ki. Az alapítvány nappali iskolarendszerű képzést kíván megvalósítani.
2002-05-07Újtelep - három verzióbanAz újtelepi iskola sorsa a közgyűlésen fog eldőlni. Vagy az ESZE balassagyarmati alapítvány és a Violin Művészeti Iskola közösen benyújtott ajánlata nyer, vagy tovább pályáztatják az épületet.
2002-04-29Pályázatot írnak ki az épületreAz újtelepi iskolát pályáztatás útján kívánja az önkormányzat értékesíteni. Az ingatlant oktatási céllal, negyvenmillió forintos kezdő árral árral meghírdetik. Az iskola udvarából két építési telket pedig leválasztanak, és szintén értékesítenek.
2001-04-13Közgyűlési visszatekintő; IskolabezárásokMegszűnik a Barátság Általános Iskola, a tanulók a Vasvári, a Petőfi, a Gárdonyi és a Móricz iskolákba kerülnek. Megszűnik a József Attila Általános iskola, a tanulók a Kőrösi iskolába kerülnek. Megszűnik a Szórád Márton Ált. Isk. tagiskolája a Radnóti, de ha május 31-ig az alapítványi formában való működtetésről szerződés születik, akkor továbbra is oktatási célokat szolgálhat. A 8. számú Napköziotthonos Ovoda összevonásra kerül az Aprók Háza Ovodával. A Nevelési Tanácsadó Intézet épületébe költözik a Beszédjavító Intézet. Gazdálkodáso szempontból összevontan működik majd a Kőrösi és az Arany ált. iskola. A Százszorszép Ovoda egyik épületszárnyát leválasztják, a gyerekek a Napsugár óvodában kerülnek elhelyezésre.
2000-06-21Izzó hangulat a klubházban: Régi iskolájuk és óvodájuk önállóságát féltik a Pentele polgáraiHétfőn a Pentele Klubházban jött össze a Pentele városrész közel kétszáz lakosa a Szórád és a Radnóti iskola, valamint a Katica óvoda sorsát illető közös gondolkodásra. A résztvevők felhatalmazták a baráti kör tagjait, hogy programot dolgozzon ki az iskola önállóságának vegyes (állami és alapítványi) finanszírozásban történő megőrzésére.
2000-04-26Önálló lesz, vagy megszűnik az újtelepi iskola?Néhány hete határozott úgy a Szórád Márton Általános Iskola újtelepi épületében dolgozó tantestület, hogy szüői támogatás , ill. egy befektetői csoport által felajánlott lehetőség szerint magániskolaként működnek tovább.
1995-12-15Ünnepelt az újtelepi iskola30 éves az újtelepi iskola. Az ünnepségről.
1995-11-18Harmincéves az újtelepi iskola"Harminc éve van iskola Újtelepen" címmel rendeznek kiállítást a Szórád és a Radnóti iskola dolgozói.
1985-01-01A szocialista iskola kialakítása érdekében végzett küzdelmesTakács Julianna nyugalamzott tanár visszaemlékezése a Radnóti ált. iskolában végzett munkáról.
1981-10-06Ülést tartott a városi tanács. Egy műszakban kedvezőbbAz általános iskolák működéséről, az egyműszakos oktatás bevezetésének tapasztalatairól. Kép: Diákok százait szállítja az iskolabusz a Béke városrészbe.
1978-09-15Iskolaelőkészítő tanfolyam óvodába nem járó gyermekek számáraA tanács művelődési osztálya októbertől egyéves iskola-előkészítő tanfolyamot szervez.
1978-05-09Radnóti-napRadnóti Miklós Általános iskola diákjai ünnepséggel és szavalóversennyel emlékeztek meg a költő 79. születésnapjáról.
1975-10-03Alapításának tizedik évfordulóját ünnepli a Radnóti Miklós Általános IskolaA tornateremmel kiegészült újtelepi iskola fennállásának tizedik évfordulójára készül.
1975-01-31Épül a tornaterem (képaláírás)Az újtelepi radnóti Miklós Általános Iskolában tornaterem épül. (nem teljes szöveg)
1975-01-17Ülést tartott a városi tanács vbIskola gondok a Castrumban, szükség van "szükség óvodára" több felnőtt tanul.
1974-06-07KépaláírásElkezdték építeni az újtelepi Radnóti Miklós Általános Iskola tornatermét. (nem teljes szöveg)
1970-05-19Radnóti Miklós nevét vette fel az újtelepi általános iskolaÜnnepélyes névadás az újtelepi iskolában.