Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

500 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-05-10Nárcisz már érettségire készül a RostibanA tizenegyedik évfolyamba jár, két tantárgyból vizsgázik a 17 éves fiatal. Lisztes Nárcisz Vivien a várostól mintegy 200 kilométerre, a Somogy megyei Nagybajomban lakik, speciális tanterv szerint tanul. Súlyos izomsorvadásos betegség sújtja. Most utazik először a városba – hétfőn vizsgát tesz a Rostiban.
2024-03-08Jeles közösségi program lett, nagy munkálatokkal a KistemetőbenOrosz Csaba dunaújvárosi önkormányzati képviselő vezetésével kezdődött el 2024. márciusában Dunaújvárosban a pentelei Kistemető tavaszi nagytakarítása. Rosti Pál emléke előtt is tisztelegtek a résztvevők. Itt található Dunaújváros egyetlen védett sírja, Barkóczi Rosti Pál földrajz-és néprajztudós, fotográfus nyughelye, amelyet a tudós halálának 150. évfordulója alkalmából most felújítanak. A tavaszi nagytakarítás első körében a Rosti Pál Gimnázium és Általános Iskola tanulói segédkeztek.
2024-02-02Feltűzték a szalagot a Rosti iskola végzőseinek2024. január 26-án a Dunaújvárosi Rosti Pál Gimnázium és Általános Iskola végzőseinek tűzték fel a szalagot a Kultik Moziban
2023-09-29Új érzékenyítő programot dolgozott ki és mutatott be a Rosti gimnáziumA feladatok megvalósításában a dunaújvárosi Rosti Pál Gimnázium tanárai és diákjai vettek és vesznek részt, a lebonyolításában az Útkeresés Segítő Szolgálat szakemberei is segítették a rostisokat. A program a szolidaritás és érzékenyítés hete kínálatában debütált, az első állomás a Pentelei Molnár János iskola volt, ahol mintegy negyven diák vett részt a nagy kísérletben.
2023-05-12Verssel, dallal, szép szavakkal búcsúztakA hétfőn kezdődő írásbeli érettségik előtt még a fényes, örömteli ünnep dominált: Dunaújvárosban is több száz középiskolás vett búcsút 2023-ban szeretett alma materétől.
2023-02-03Ünnep, újra együtt: az elválás első mérföldköve volt a Rosti szalagavatója a moziban.Megtartotta szalagavató ünnepségét a dunaújvárosi Rosti Pál Gimnázium és Általános Iskola közössége 2023. január 27-én délután. A rendezvénynek a Kultik Dunaújváros biztosított helyszínt, a résztvevőket pedig Pintér Tamás polgármester is köszöntötte.
2023-01-30Álomszerű keringő. Az iskolaévek összetartó közösséget kovácsoltakJanuár 27-én a Rosti Pál Gimnázium végzős diákjai ünnepi ceremónia kereté-ben szalagot kaptak az iskolától, hogy büszkén hordhassák az érettségiig vezető úton. A rendezvényt a Kultik Dunaújváros filmszínházban tartották, ahol sokszínű és emelkedett hangulatú műsort élvezhetett a mozi nagytermét megtöltő szülőkből, családtagokból, barátokból álló közönség.
2022-03-11Jogvédő álláspont. Két városi iskola tanárai csatlakoztakA Rosti iskola és a Széchenyi gimnázium tantestületének 23 tanára is élt a polgári engedetlenség eszközével – utóbbiak a névadójuk veretes mondatát is idézték az akció facebook közvetítése során.
2022-01-17A Covid-járvány meghatározta az elmúlt év első negyedévét isMozgalmas év volt 2021, amelyre a járványhelyzet alaposan rányomta bélyegét. A Dunaújvárosi Hírlap négy részesre tervezett összeállításában a mögöttünk hagyott esztendő legfontosabb eseményeire pillantanak vissza. Az első negyedév.
2021-12-28Fejlődés, előrelépés. Egy összetartó közösségBeszélgetés a Rosti Pál Gimnázium és Általános Iskola igazgatójával, Kaszás Zsolttal a közelmúltról és jövőről.
2021-05-27Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2021-05-27Középfokú képzések kínálataA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum iskolába 17,4 százalékkal többen nyertek felvételt az elmúlt esztendőhöz képest. A nyolcadikos diákok a centrum hét iskolájában összesen 17 ágazat képzéseire adhatták be jelentkezésüket.
2021-03-22A Rosti új igazgatójaÚj igazgatója van a Rosti iskolának, januártól Kaszás Zsolt vezeti az intézményt.
2021-01-25Felvételizők napja. Több mint 75 ezren írtak felvételi vizsgát szombatonA járványügyi szabályok betartása mellett rendezték meg január 23-án, szombaton a középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgákat. Dunaújvárosban a Széchenyi István Gimnáziumban, a Rosti gimnáziumban és a Pannon Oktatási Központban adhattak számot tudásukról a diákok.
2021-01-21Középfokú felvételit tartanak a diákoknak. Két középiskolában, ötszáz felvételizővelSok fiatal diákért szorítanak szombaton a szüleik, január 23-án írják ugyanis a középfokú felvételiket matematikából és magyarból.
2020-09-18Együtt a tiszta városért. Együtt takarítanak – a tiszta városért!Az Európai Mobilitási Hét dunaújvárosi programsorozat teljes időtartamára, vagyis 2020. szeptember 16-tól 22-ig várták a takarítási akcióra a közösségeket a város szabadon választott részén. Zsákokat és kesztyűket korlátozott számban biztosítottak a jelentkezőknek. Petrovickijné Angerer Ildikó, a Polgármesteri Hivatal környezetvédelmi vezető főtanácsosa elárulta, 2020-ban is sokan jelentkeztek a felhívásra.
2020-05-18Zökkenőmentesen zajlanak az írásbeli érettségi vizsgákMájus 21-ig tart az írásbeli érettségi szezon. A járványhelyzet miatt bevezetett rendkívüli intézkedések mellett is az érintett diákok jelentős többsége vállalta a vizsgákat. A Dunaújvárosi Tankerületi Központ három érintett intézményénél összesen 167 tanuló ad számot tudásáról.
2019-05-06Két nap, amikor ballagot a vén diákBúcsúztak az alma matertől a végzős diákok. A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum (DSZC) tagintézményei közül a DSZC Bánki Donát Szakgimnázium a és Szakközépiskolája, a DSZC Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája mindkét telephelyén, a DSZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma, a DSZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma, a DSZC Hild József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája, valamint a Rosti Pál Gimnázium és Általános Iskola, a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium valamint a Pannon Oktatási Központ ünnepélyesen elbúcsúztatta tanulóit.
2019-04-30Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2018-12-17Összetartozás, jelkép, örömA Rosti Pál Gimnázium és Általános Iskola szalagavató ünnepsége magától értetődően bécsi keringővel kezdődött (Bálint Judit betanításában) a Dózsa Mozicentrum nagytermében december 14-én, pénteken kora este.
2018-11-28Acélos értékeink. Jövőre ismét üzemel az acélszobrász alkotótelepÖtvözet címmel, három alkotóval tavaly közel két évtizednyi szünetjel után tért vissza a nemzetközi hírű Dunaújvárosi Acélszobrász Alkotótelep. A Duna-parti szoborpark munkáit is gondozó Dunaferr-Art Dunaújváros Alapítvány képviselői egy november 27-i bejárás keretében közölték, jövőre is sikerül megrendezni az alkotótelepet, és folytatódik a kültéri gyűjtemény felújítása is.
2018-11-09A fiatalok változhatnak, de a képletek ugyanazokA legtöbb ember, miután becsülettel ledolgozta élete nagy részét, alig várja, hogy nyugdíjaséveit gondtalan pihenéssel töltse. Kántor Károly (kép) azonban kivétel.
2018-09-20Mit csinál a környezetvédő? Fennmaradásunk érdekébenMindig zajlik az élet a polgármesteri hivatal kilencedik emeletén, de szeptember 18-19-én, kedden és szerdán a szokásosnál is élénkebbek voltak a Főépítészi Igazgatóság Főépítészi és Környezetvédelmi Osztály Környezetvédelmi Szakcsoportjának helyiségei.
2018-05-05Ballagó idők, diákok. Ballagó diákok, meghatott szülőkTíz helyi tanintézmény diákjai búcsúznak a középiskolás évektől: május 4-én, pénteken és május 5-én, szombaton rendezték, rendezik a ballagásokat.
2018-05-02Májusi mulatság, rengeteg program. Kétnapos programsorozat a család minden tagjánakTotyogósoktól az idősekig mindenki találhatott kedvére való elfoglaltságot az április harmincadikán és május elsején tartott rendezvénysorozaton. Az időjárás kegyes volt a majálisozókhoz, meleg, napsütéses időben, a nyári fesztiválok hangulatát idézve szórakozhattak a látogatók.
2017-06-00A félév diákjaiA 2016/17-es tanév második felének legsikeresebb tanulóinak bemutatása.
2017-05-24Mintagyerek azért nem vagyokSelmeci Levente 16 éves fiatalember. A Rosti középiskola tizedikes diákja. Nem mondja magáról, hogy eminens tanuló,s azt sem, hogy a Dunaferr SE fantasztikus ifi sportolója. Azt viszont tartja, hogy szorgalmas és következetes. Mi azt is, hogy tehetséges. Legutóbbi nagy dobása az iskolai úszó-világbajnokságon elért arany-, ezüst- és bronzérem. Példaképe: Michael Phelps.
2017-05-06Búcsúzó ballagók. Végzős búcsúMájus 5-én, pénteken hat dunaújvárosi középfokú oktatási intézmény végzősei búcsúztak el iskolájuktól, tanáraiktól.
2017-04-29Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2017-04-21Az úszás ünnepe ez a verseny!Sikerrel zajlott le a 38. Arany Üst korosztályos nemzetközi úszóverseny a Fabó Éva Sportuszodában. A háromnapos megmérettetés házigazdája Dunaújváros és a Dunaferr SE voltak.
2017-04-21Közgyűlés2017. április 21.
2017-04-05A Pannoné a város díja. Idén a Pannon végzett az élenA hét végi, Székesfehérváron rendezett Fejér Megyei Diáknapokon ezúttal is remekeltek a dunaújvárosi középiskolások. A Pannon Oktatási Központ csapatának teljesítményét külön is díjazták.
2017-03-23Berlin után és Berlin előttA múlt hét végén a német főváros egyik vezető oktatási intézményének, a Berlin Brandenburg International School vendége volt a Bánki középiskola kórusa. A zajos sikert hozó túráról a karvezető,Ujházy Krisztina mesélt lapunknak.
2017-03-07A játék mellett a veszélyekrőlTartva hagyományait, Dunaújváros futsal klubja ezúttal már a IV. Középiskolás Futsal Kupa és Rendvédelmi Szervek Kupáját bonyolította le a Dunaújvárosi Egyetemen, egy teljes napon át március 3-án.
2017-01-27Szalagtűző (kishír)A Dózsa moziban tartották a Rosti iskolások szalagavató rendezvényét, ahol 63 diáknak tűztek fel szalagot. (nem teljes szöveg)
2017-01-21Feltűzték a szalagot. Szalagos ünnepnap a RostibanÚtravaló szép szavakat hallhattak és színvonalas műsort láthattak a Rosti Pál Gimnázium január 20-i szalagavatójának résztvevői a Dózsa Mozi Centrumban.
2016-09-22Egy "zöld hivatali napon". Ismét kinyílt a "zöld" hivatalAz idei Mobilitási Hét keretében a város diákjai ismét betekinthettek az önkormányzat szakembereinek környezetvédelmi munkájába.
2016-06-17Elutasítják a kötelező betelepítési kvótát. Ingyenes étkeztetés a nehéz sorsú gyermekeknekÁtvette megbízólevelét és letette képviselői esküjét Lassingleitner Fruzsina. A Jószolgálati Otthon Közalapítvány a fenntartásában működő fogyatékos 1 személyek 10 férőhelyes átmeneti otthonát tartós, bentlakásos, ápoló-gondozó otthonná szeretné átalakítani a Liget közben. A Rosti iskola igazgatói pályázatára egyetlen pályázó volt, így a jelenlegi megbízott vezető, Rajnai István marad továbbra is az igazgató.
2016-06-02Kéz a kézbenA Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület szervezésében már nyolcadik alkalommal rendezték meg a Kéz a kézben esélyegyenlőségi programot május 29-i Családi Hétvégén.
2016-06-00A hónap diákjaiA sport- és tanulmányi versenyeken kiemelkedő eredményeket elérő diákok bemutatása.
2016-05-25Angyalok ismét akcióban. Jótékony alkotásokÚjabb jótékonysági akciót indított az ArtAngyalok alkotói közössége, amely friss kezdeményezését ezúttal is megtámogatta egy remek kiállítással. A tárlaton szemlézhető munkák megvásárolhatók. A befolyt összeg egy nehézsorsú családot segít.
2016-05-24Az alkotás ereje (képaláírás)Jótékonysági kiállítás a Rosti Pál Gimnáziumban. Negyedik alkalommal szervezett jótékonysági gyűjtést és egyben kiállítást az ArtAngyalok csapata, amely ezúttal a nehéz sorsú Gutovszky családon próbál segíteni.
2016-05-05Érettség történelmileg tekintveA harmadik nap a történelemé volt az érettségi vizsgák sorozatában. Két rövid és egy hosszú kérdés!
2016-05-03Könnyű volt az érettségi. Pár éve a legkönnyebb feladatokA magyar nyelv és irodalom tantárggyal kezdődött idén is az érettségi vizsgák sora szerte az országban. Dunaújváros kilenc intézményébe érkeztek ünneplőben a vizsgázók.
2016-04-30Reményteli búcsúkBallagási életképek a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum középiskoláiból.
2016-04-30Ugrottak, szaltóztakOrszágos diákolimpiai döntő Nyíregyházán, a dunaújvárosi tornászok 28-an indultak. Részletes eredmények a cikkben.
2016-04-28Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2016-04-26"Aranyeső" a Helikonon. Sikeres újvárosiak a HelikononA hétvégén zajlottak Keszthelyen a Helikoni Ünnepségek, amelyen négy dunaújvárosi iskola is képviseltette magát. A legtöbb sikert a Széchenyi István Gimnázium és Kollégium tanulói érték el.
2016-04-00Dunaújvárosi Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző IskolaA Rosti Pál Gimnázium bemutatása. Nyilatkozik Rajnai István megbízott igazgató; Wenczl Flóra és Kuhár Alexandra, akik táncot tanultak az iskolában; Mike Ákos, a DPASE labdarúgója; Borsányi Vanessza és Sztrátyi Lívia táncosok; Vincze Ákos, gumiasztal-világbajnok; Horváth Dominik, az Újpesti Jégkorong Tornaegylet játékosa. Az iskola képzéseinek felsorolása.
2016-02-05Szénnel és ceruzávalFritz Máté Bence gyógyulásához járulhatnak hozzá azok, akik a Rosti iskolában nyílt kiállítás képei közül vásárolnak. Szülei őssejtbeültetésre gyűjtenek.
2016-02-03Önzetlen segítőkEgy dunaújvárosi fiatal kezdett gyűjtésbe a legnagyobb közösségi oldalon, hogy a kétéves Fritz Máté Bence őssejtbeültetését támogassák. Felhívására rajzokat, festményeket, fotókat ajánlottak fel, amelyekre licitálni lehet. A kiállítás a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskolában látható.
2016-02-02Rajzok, amelyek másnak segítenekKiss Kálmán nyitotta meg február elsején a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskolában azt a rajzokból álló kiállítást, amely az Edó művésznevű alkotó, csodálatra méltó munkáit mutatja be. A képek megvásárlásával egy beteg kisfiú gyógyulását támogatják.
2015-11-20Szociális munkáértBeszámoló a november 19-i közgyűlésről. Elégtelen a közvilágítás, nem kapott szolgáltatási engedélyt a DVCSH az energiahivataltól, a pedagógusok nem kapták meg a helyettesítési óradíjakat, pótlékokat, a KLIK felmentette a Rosti Pál Gimnázium igazgatóját, a vezetéssel Rajnai Istvánt bízták meg. Szociális munkáért-díjat kapott Ilonkay Katalin Gabriella.
2015-10-16Nem látták az erdőt a gólyákA Rosti Pál középiskolában a gólyaavatót és a sportnapot pénteken tartották.
2015-07-04Jubileumi év utánA Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző iskola ötvenedik tanévét összegezte Gaálné Benedek Gyöngyi igazgató.
2015-06-00A hónap diákjaA www.infodunaujvaros.hu honlap versenyén májusban győztes diákok bemutatása.
2015-05-16Ádámok és ÉvákMájus 15-én mutatkozott be az Ádámok és Évák harmadik előadása, Weöres Sándor Holdbeli csónakos című darabját diákok állították színpadra a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Az előadás főrendezőjével az utolsó próbák egyikén beszélgettünk.
2015-05-06Ballag már a vén diákA Rosti Pál Gimnázium és Szakközépiskola végzősei múlt héten csütörtökön búcsúztak el az intézménytől. Ünnepélyes pillanatoknak lehettünk tanúi a ballagáson.
2015-04-22Aranyat kaptak a Móder-tanítványokA Fejér Megyei Diáknapokon a Rosti Pál Gimnázium is képviseltette magát. Tánctagozatosaink (Bálint Judit és Kálmán Károly felkészítésével) egy show tánc és egy hip-hop koreográfiát mutattak be, melyekkel ezüst és bronz minősítést szereztek.
2015-04-14Mérlegen a DiáknapokDunaújváros nagydíját a Széchenyi István Gimnázium szerezte meg. Számos kiváló eredménnyel tért haza az újvárosi csapat a Székesfehérváron rendezett Fejér Megyei Diáknapokról. Összegzés és értékelés.
2015-04-10Rostisok a Terror HázábanA Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola a Terror Házába látogatott el.
2015-04-02Ballag már a vén diák...Ballagási körkép.
2015-03-20JubileumAz ötven éves Rosti iskola a jubileumi héten öregdiák találkozót szervezett, s egy zenés-táncos produkciókból álló gálaműsorral koronázta meg a születésnapot.
2015-03-14Elemerengtek a régi időkön a rostisokAlapításának 50. évfordulóját ünnepelte a Rosti iskola. Beszámoló az ünnepi rendezvényről.
2015-03-12Rosti-hét és jubileumi gálaA Dunaújvárosi Rosti Pál Gimnázium Általános és Szakképző Iskola jubileumi programsorozattal ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Elkezdődött a Rosti-hét.
2015-03-06Ötven éves az iskolaA várostörténeti sorozat újabb része a Rosti iskoláról szól. Dunapentelén már 1947-ben működött a felnőttek iskolája.
2015-03-04Rosti: jubileumi gála leszA Dunaújvárosi Rosti Pál Gimnázium Általános és Szakképző Iskola jubileumi programsorozattal ünnepli fennállásának 50. évfordulóját.
2015-02-13SzalagavatóA Rosti iskola szalagavató ünnepségén öt osztály nyolcvan végzősére tűzték fel a szalagot a moziban.
2015-02-11Különleges sorozatA Rosti gimnázium programsorozattal lephette meg a diákjait, amelyre a forrás az intézmény alapításának ötvenedik évfordulójára kapták, pályázati forrás ajándékként.
2015-02-07Szépen ragyogó láncszemSzalagavató ünnepség az idén 60 éves Dunaferr iskolában. Február 6-án a Rosti Pál Gimnázium is megrendezte a szalagavató ünnepségét.
2015-02-07A rostis végzősünnepFebruár 6-án rendezték meg a Dózsa Mozicentrumban a Rosti Pál Gimnázium és Szakközépiskola szalagavató ünnepségét.
2015-01-09Táncfelvételit hírdet a Rosti iskolaA Rosti iskola most induló képzésében tagozatot is lehet választani: tánc, illetve média szakot.
2014-12-15Élő társasjáték (képaláírás)A diákok jóvoltából megelevenedett a társasjáték Rosti Pál Gimnáziumban. (nem teljes szöveg)
2014-12-13Rostis egészségnapKatus Attilával is tornázhattak a Rosti Pál Gimnázium diákjai a nagyszabású egészségnapjukon.
2014-06-06A hónap iskolája, diákjaCserna Gábor polgármester adta át a hónap diákja és intézményei címet kiérdemelteknek az elismerő okleveleket. A tablóverseny eredményei.
2014-05-19Ádámok és ÉvákSzámos remek epizóddal és szereplőkkel újrázott a térségi középiskolák diákszínjátszó gálája a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Május 15-én második alkalommal rendezték meg Ádámok és Évák címmel az országos diákszínjátszó mozgalom dunaújvárosi programját. A díjazottak névsora a cikkben.
2014-04-28Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2014-03-00Bemutatkozik a RostiIskolánk rövid története. A táncpedagógus szemével. Rosti a sportiskola.
2014-02-24Hét hétig, tavasszalHat középiskola csatlakozott Dunaújvárosból a SÉTA-program tavaszi időszakához.
2014-02-15A kiskék szalag mámoraBeszámoló a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola szalagavató báljáról.
2014-01-16Tanteremszínház: vizsgaelőadásokA Bartók Kamaraszínház és a FÜGE Produkció közös bemutatójaként jött létre a T (Tóth, Tőkés, Tanuló, Time, A múlt idő jele) című „közérzet-játék”, melyet iskolák tantermeiben szándékoznak játszani. A darabot már bemutatták a Rosti Pál Gimnáziumban és a Széchenyi István Gimnáziumban is.
2013-12-13Örömmel fogadtákA Karácsonyi Vásár programjairól. A Rudas és Rosti diákjai is felléptek.
2013-12-12Iskolaexpó és játékA Dózsa Mozicentrumban megkezdődött a dunaújvárosi középiskolák, és a főiskola bemutatkozó programsorozata. December 10-én a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola mutatkozott be az érdeklődőknek.
2013-11-20Foci házibajnokságot rendezett a RostiHázibajnokság a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskolában.
2013-10-17Orrhosszal nyertGólyavató rendezvény a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskolában.
2013-10-03Csődület és táncHónapok óta az egészség jegyében tevékenykednek a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola diákjai.
2013-09-19Rosti: láss ezer csodátAz egészséges életmód egyik központi témája a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola egész tanéven átívelő programsorozatának. Szerdán például bicikliztek a diákok.
2013-09-18Méréstől a vizsgálatokigBeszámoló az Európai Mobilitás Hét dunaújvárosi programjairól.
2013-09-011000 csoda a RostibanA "Láss csodát! Láss ezer csodát" című pályázattal a Rosti Pál Középiskola uniós támogatást nyert, eszközfejlesztésre, programok megvalósítására. Az I. Rosti Sporttábor összefoglalója. A 2013/14-es tanév programjaiból.
2013-07-04LendületbenA Rosti Pál Gimnázium pályázati forrásból tovább építheti pedagógiai programját. A tervekről.
2013-06-13Nagyon jól fordítottakA Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola már negyedik éve rendezi meg az idegen nyelvi versenyt, a városi fordítóversenyt.
2013-06-10Diákolimpiai döntőbenAz országos kajak-kenu diákolimpia dunaújvárosi sportolóinak eredményei. Kép Hajdu Jonatánról.
2013-05-15Faültetés: újra!Folytatódott az Újpart Művészeti Egyesület önkéntes faültetési akciója a Duna-parton. Május 10-én a Széchenyi István Gimnázium, a Rosti Pál Gimnázium, a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola diákjai harminc gyümölcsfát ültettek.
2013-05-02Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2013-05-01Fejér Megyei Diáknapok, avagy a Rosti ismét aratottAz iskola szereplési a versenyen. Eredmények.
2013-04-23Felejthetelen évek voltak számomraLibis Vivien, a Rosti Pál Gimnázium diákjának írás a középiskolai évekről.
2013-04-09Megyei elsők!A Székesfehérváron megrendezett Fejér Megyei Diáknapok fesztiválon a Széchenyi István Gimnázium diákjai tizenegy arany minősítést szereztek. A diáknapok nagydíját és különdíjat is kapott a gimnázium. Részletes eredmények a cikkben.
2013-03-14Kokárda és acélzeneA Kultúr köz 3. alatt található E-Műteremgaléria március 14-én szezonnyitó. Első vendég a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola. Este pedig a14. alternatív tárlata nyílik meg, dunaújvárosi és a városhoz kötődő képző- és iparművészek ritkán látható alkotásaival.
2013-03-06Gazdag képzelőerő és jó íráskészségKözépiskolás diákok számára írt ki irodalmi pályázatot a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza és a Dunaújvárosi Hírlap. A díjazott írások: 2. helyezett Göbölös Virág (kép) írása.
2013-03-06SÉTASÉTA - Sajtó és Tanulás programban résztvevő diákok írásai: Dági Rebeka: A tiszteletet ki kell érdemelni!; Jánoki Szimonetta: A szülők mintaként állnak a gyerek előtt; Libis Vivien: Mérföldköveink.
2012-12-28Fesztivál arany, ezüstA Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola diákjai kiválóan szerepeltek a 23. alkalommal megrendezett Zuglói Táncfesztiválon. A tizenkettedikes tánctagozatos osztály lánycsapata arany- és ezüstérmet nyert.
2012-12-24Feltűzték a rostis szalagotBeszámoló a Rosti Pál Gimnázium szalagavató ünnepségéről.
2012-12-21Természeti kincsenkről szólt a versenyA Rosti Pál Gimnáziumban környezetvédelmi vetélkedőt rendeztek, ahol az első és harmadik helyen a Széchenyi István Gimnázium csapatai végeztek.
2012-12-14Verselők versenyeztekTizenötödik alkalommal rendezte meg a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola vers- és prózamondó versenyét középiskolásoknak. Részletes eredmények a cikkben.
2012-11-21SÉTASÉTA - Sajtó és Tanulás programban résztvevő diákok írásai: Libish Vivien: Jövőnk: ne rontsunk tovább a helyzeten!; Dági Rebeka: Eltelt két hónap.
2012-11-14SÉTASÉTA - Sajtó és Tanulás programban résztvevő diákok írásai: Libis Vivien: Egy diák gondolatai ötvenhatról, tettekről; Nemzeti ünnepünk tiszteletére; Dági Rebeka: Célom, ami felé haladok; Ketchup-evő verseny volt - vér hiányában.
2012-11-07Szergej a dobogóra hajtBeszélgetés Pereligin Szergejjel, a Rosti Pál Gimnázium diákjával, aki első helyezést ért el a szlovák nemzetközi karate bajnokságon.
2012-10-24Képbe kerülhettek a nyolcadikos diákokA Rosti Pál Gimnázium sikeresen mutatkozott be a Pályakörkép elnevezésű kiállításon.
2012-10-24Felavattuk a gólyáinkatOktóber 5-én gólyaavatót rendeztek a Rosti Pál Gimnáziumban.
2012-10-06Játékosan avatták a rostis gólyákatOktóber 7-én gólyaavató rendezvényt tartottak a Rosti Pál Gimnáziumban.
2012-09-01Rosti, a diákbarát középiskolaA Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola képzései.
2012-08-13Pénteken elköszöntek...Augusztus 10-én véget ért a Rosti Pál Gimnáziumban a nyári napközis tábor.
2012-07-03Napközis tábor, sok gyerekkel (kishír)A Rosti Pál Gimnáziumban működő napközis táborban az első héten 87, a második héten 109 tanuló vett részt.
2012-06-27Táborozás - napközibenDobra László, a Rosti Pál Gimnázium és Szakképző Iskola igazgatóhelyettese újra megszervezte a napközis tábort. A tábor bemutatása.
2012-06-26Táborozók a RostibanJúnius 18-a és augusztus 10-e között újra napközis tábort rendeztek a Rosti Pál Gimnáziumban
2012-06-06Harmincöt osztály leszA most befejeződött tanévben 40, 2012/2013-as tanévben már csak 35 középiskolai és gimnáziumi osztály indul Dunaújvárosban.
2012-06-02Fordítóverseny - harmadszorHarmadik alkalommal rendezte meg a városi fordítóversenyét a Rosti Pál Gimnázium.
2012-05-29Kéz a kézben - kell egy ilyen rendezvényA Parázs-Varázs fesztivál és Családi Hétvége keretében idén is megrendezték Kéz a kézben címmel az esélyegyenlőségi napot, ahol többek között szerepelt a József Attila Könyvtárban működő Cimbora Klub is.
2012-05-23Elballagtak a végzőseinkBallagási ünnepség a Rosti Pál Gimnáziumban.
2012-05-16SÉTASÉTA - Sajtó és Tanulás programban résztvevő diákok írásai: Szabó Viktória: A lélek fájdalma; Sarvajcz Mónika: A Madách fantomja; Hegedűs Klaudia: Van mág idő javítani!; Balogh Edit: Helikon: fesztiváli hangulat.
2012-05-09SÉTASÉTA - Sajtó és Tanulás programban résztvevő diákok írásai: Balogh Edit: Jót bolondoztunk a végső búcsú előtt; Bán Kornélia: Ezek a mai fiatalok!; Héjja Enikő: Szakmák legjobbjaival; Ballag már a vén diák.
2012-05-03Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete, az érettségiző osztályok csoportképeivel.
2012-05-02Józanul a drogokról - Kiss TiborékkalA Rosti Pál Gimnázium vendége volt Kiss Tibor és Varga Livius.
2012-04-25Fűvészkedtünk kicsit a városi versenyenBeszámoló a Rosti Pál Gimnáziumban megrendezett "Fűben, fában" környezetvédelmi vetélkedőről.
2012-04-19Több napirendei pont az oktatási intézményekrőlÁprilis 12. közgyűlés: -átadták a "Dunaújváros Közbiztonságáért" kitüntetést: Ongai Gábor, Tóth Pál, Végh Ferenc és Udvardi Sándor kapta -iskolaigazgatói kinevezések: Móra Ferenc Általános Iskola, EGYMI, Logopédiai Intézet és Nevelési Tanácsadó Intézet: Alpekné Major Valéria, Arany János Általános Iskola: Garai Zsuzsanna, Rosti Pál Gimnázium Általános és Szakképző Iskola Gaálné Benedek Gyöngyi -megválasztották az oktatási, kulturális, ifjúsági és sport bizottság elnökének Sztankovics Lászlót, a Városüzemeltetési bizottság elnöke Kismoni László lett.
2012-04-13Iskolaigazgatói kinevezésekrőlA Móra Ferenc Általános Iskola, EGYMI, Logopédiai Intézet és Nevelési Tanácsadó Intézet igazgatója: Alpekné Major Valéria. Az Arany János Általános Iskola igazgatója Garai Zsuzsanna. A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskola igazgatójának megbízására kiírt pályázat - Magyar András Tamás pályázó várhatóan megbízott igazgatóként folytathatja. A Rosti Pál Gimnázium és Szakképző Iskola igazgatója Gaálné Benedek Gyöngyi. A Dózsa György Általános Iskolát Tóth Györgyné, a Petőfi Sándor Általános Iskolát továbbra is Rideg István vezeti.
2012-04-13Szavalóverseny volt a RostibanÁprilis 11-én, a Költészet Napja alkalmából szavalóversenyt rendeztek a Rosti Pál Gimnáziumban.
2012-04-11Több kategóriában is bizonyított a RostiA Rosti Pál Gimnázium tanulói is szerepeltek a Fejér Megyei Diáknapokon.
2012-04-11Negyedik helyezettekA Rosti Pál Gimnázium V. korcsoportos fiúcsapata 4. helyezést ért el a labdarúgó diákolimpia nagypályás döntőjében.
2012-02-15A második esély iskolájaAz iskola története az 1959-60-as évekig nyúlik vissza.
2012-02-08Egyedüli teljesítményA VI. korcsoport számára megrendezett kézilabda diákolimpiai döntőben a Rosti Pál Gimnázium lánycsapata (kép) ezüstérmet nyert, fiúcsapata az ötödik helyen végzett.
2012-01-31Ott lesznek a döntőn, de...A kézilabda diákolimpia VI. korcsoportos országos döntőjében részt vesz a Rosti Pál Gimnázium csapata. A Rosti kézilabdázóinak nehéz anyagi helyzete miatt minden támogatást szívesen vesznek.
2012-01-20Személyi változások előttHét dunaújvárosi oktatási intézmény lére keresnek igazgatót: Széchenyi István Gimnázium, Rosti Pál Gimnázium, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola, Arany János Általános Iskola, Móra Ferenc Általános Iskola Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Logopédiai Intézet és Nevelési Tanácsadó Intézet, Petőfi Sándor Általános Iskola.
2011-12-29Rostisok: ismét a döntőbenA Rosti Pál Gimnázium fiú és lány kézilabdázói is bekerültek a diákolimpia országos döntőjébe.
2011-12-20Koszorúzás, verseny és Rosti-hétÜnnepi iskolahét a Rosti Pál Gimnáziumban.
2011-12-19Rajzokkal segítik saját alapítványukatPénzadományokat gyűjtenek a Rosti Pál iskola alapítványának, a rajzszakkörösök által készített grafikákra, portrékra lehet licitálni.
2011-12-17Tánc és szavalatBeszámoló a Rosti Pál Gimnázium és Szakközépiskola szalagavató ünnepségéről.
2011-12-14Idén is népszerű volt iskolánk vetélkedőjeA Rosti Pál Gimnáziumban megrendezték a hagyományos városi környezetvédelmi vetélkedőt. A zsűri elnöke Éberhardt Béla nyugállományú erdőmérnök volt. Az első helyen a Széchenyi István Gimnázium fiúcsapata, a 3. helyen pedig a lánycsapat végzett.
2011-12-13Árverésre bocsájtják a diákok alkotásaitA Rosti Pál Gimnázium szakköröseinek alkotásaiból kiállítás nyílik az iskolahéten. Rostisok Jövőjéért Alapítvány támogatására árverést is rendeznek.
2011-11-30Büszkék vagyunk kéziseinkreA megyei diákolimpián a Rosti Pál Gimnázium fiú és lány kézilabdázói is az első helyen végeztek.
2011-11-16Színvonalas kiállításPályakörkép 2011 címmel rendezett pályaválasztási kiállítást városunkban a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja. A kiállításon a Rosti Pál Gimnázium is bemutatkozott a továbbtanulóknak.
2011-09-24Jövedelemarányos díjakKözgyűlési döntések: szociális ellátások térítési díjairól, pályázatot írtak ki az Arany, a Dózsa, a Móra, a Petôfi, a Kereskedelmi, a Rosti és a Széchenyi igazgatói állására, módosították a város rendezési tervét, a költségvetést.
2011-09-14Rendkívüli közgyűléssel kezdtekKözgyűlés: módosították az induló középiskolai osztályok számát, 68-ról 62-re, a Petőfi utca 1-ben helyet biztosítanak a Magyarországi Református Egyház számára drogambulancia létesítésére, a Belügyminisztérium kiírására pályázatot nyújt be az önkormányzat támogatásra, jóváhagyta a közgyűlés, hogy a DVCSH pályázzon a Környezet és Energia Operatív Program egyik kiírására.
2011-09-09Jól jön a forint, a fillér, a konc isBeszámoló a nyári szünet utáni első közgyűlésről. Főbb témák: a református egyház drogambulanciát szeretne létesíteni, költségvetés, adósság, a középiskolák induló osztályainak száma megváltozott a tanévkezdéssel.
2011-09-01Becsengettek az iskolákban"Feszes és szűkös költségvetési évvel számolnak a dunaújvárosi általános- és középiskolák vezetői." Az idei tanévben több mint kilencezer diák kezdte meg tanulmányait a város iskoláiban. Statisztikai adatok iskolánként.
2011-08-17Napközis élményVéget ért a nyolchetes napközis tábor, amellyel elégedettek voltak a gyerekek és a szülők. Az önkormányzat 2,8 millió forintot biztosított erre a diákprogramra. Naponta átlagosan közel százan táboroztak. Beszámoló és beszélgetés Dobra István táborvezetővel.
2011-07-19Nyári tábor a Rostiban: egyre sikeresebbHarmadik alkalommal nyitott ki a nyári tábor a Rosti Pál Gimnáziumban. A tábor vezetője Dobra László (kép). A tábor bemutatása.
2011-07-13Nyári keserédesA dunaújvárosi napközis táborban majdnem minden nap több mint százharmincan vesznek részt, a Rosti Pál Gimnáziumban. Látogatás a táborban.
2011-06-03Nem gyerekmegőrzőÚjra nyári napközis tábor Dunaújvárosban. Dobra László (Rosti Pál Gimnázium tanára) idén is felvállalta, hogy szórakoztató, a gyermekek figyelmét lekötő programokat állít össze a vakációra.
2011-04-28Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek, amelyben a végzős osztályok fotója látható.
2011-04-04Életre szóló tudásDunaújvárosban megrendezték az elsősegélynyújtó verseny területi fordulóját a városi és városkörnyéki általános és középiskolás tanulók számára. Részletes eredmények a cikkben.
2011-03-23SÉTA-TÉRSÉTA - Sajtó és Tanulás programban résztvevő diákok írásai: Domak Patrícia: Ne fújja másra a füstöt!, Horváth Luca: Boldogan, elégedetten, Sarvajcz Mónika: Gyalogos veszélyek, Balogh Edit: A dühös DaveLoyd (beszélgetés a tehetséges rapperrel, kép).
2011-02-02Kézilabda Diákolimpia: A Rosti az elsőHatodik korcsoportos Kézilabda Országos Diákolimpiai Döntőt rendeztek Dunaújvárosban múlt hétvégén.
2011-01-31A vírus sem győzött ellenükA tizenhét-tizennyolc éves fiú- és lánykézilabdázók országos diákolimpia döntőjét Dunaújvárosban rendezték meg. A Rosti Pál Gimnázium lánycsapata ötödik helyen végzett, a fiúcsapat (kép) bajnok lett.
2011-01-29Nagyszerű küzdelmekVI. korcsoportos fiú és leány kézilabda országos diákolimpia döntők a Dunaferr Sportcsarnokban és az Arany János Általános Iskola sportcsarnokában
2011-01-27Pontvadászat - felvételi körképFelvételi körkép Dunaújváros középiskoláiban.
2011-01-24Az utánpótlás krémje érkezik"Január 28. és 30. között Dunaújvárosban komoly kézilabda-tornát rendeznek. Nálunk játsszák le a diákolimpia hatodik korcsoportjának országos döntőjét. Ez a tizenhét-tizennyolc évesek csatája." Beszélgetés Szemenyei Istvánnal, a helyi szervező bizottság vezetőjével.
2010-12-22SÉTASÉTA - Sajtó és Tanulás programban résztvevő diákok írásai: Kollányi Regina: Az igazság(szolgáltatás); Nagy Vivien: Eljött hozzánk a Mikulás; Tanács Diána: Megszakad a kutya szíve.
2010-12-15Inkább felnőttregényA kedvenc könyvem: Dickens: David Copperfield. Könyvajnánló Kiss Endrétől, a Rosti Pál Gimnázium pedagógusától.
2010-12-15Ész, erős, sport - rostis diáksikerekJó tanuló, jó sportoló díjat kapott a Fejér Megyei Diáksport Szövetségtől, a Rosti Pál Gimnázium két kézilabdázója: Sánta Dóra és Jávorszky Zsolt.
2010-12-14Rosti Pál emlékére: iskolahét kezdődött"Hétfőn koszorúzással és kiállítás-megnyitóval kezdődött a hagyományos Rosti-hét, amely pénteken a karácsonyi műsorral zárul majd a városházán."
2010-12-08SÉTASÉTA - Sajtó és Tanulás programban résztvevő diákok írásai: Horváth Luca: Találd meg önmagad!; Berczeli Mercédesz Cintia: Színvonalas verseny; Garami Olga: A sugárzásfüggő kaktusz.
2010-12-02Pénzügyekről, könnyedséggelA Rosti Pál Gimnáziumban beindult a JAM-projekt, amely lehetőséget ad arra, "hogy fiatalos, dinamikus és kötetlen foglalkozásokon tanuljanak alapvető munkajogi ismereteket, elsajátítsák az önéletrajz írásának apró trükkjeit, és megismerjék a családi költségvetés tudatos tervezésének fontosságát."
2010-12-01SÉTASÉTA - Sajtó és Tanulás programban résztvevő diákok írásai: Kovács Alex-Kiss Mónika-Csősz Éva: TISZK-es évnyitón voltunk; Domak Patrícia: Első középiskolai lépések; Holhos Fanni: A kisfiú, aki legyet fogott.
2010-11-24SÉTASÉTA - Sajtó és Tanulás programban résztvevő diákok írásai: Patakfalvi Réka: A nagyság az ég alatt...; Orsós Erzsébet: Október: '56-os remény; Juhász Alexandra-Juhász Nikolett: Szüreti nap volt a Hildben; Baranyai Anett: Közös balatoni séta.
2010-11-03JAMDunaújvárosból 3 oktatási intézmény csatlakozott a programhoz: a Lorántffy középiskola, a Dózsa általános iskola és a Rosti iskola. A múlt héten Varga Zoltánné Molnár Andrea tréner a "Pályázz!" témában tartott játékos tréninget a diákoknak.
2010-10-20Magadnak tanulsz!Egy új jogszabály szerint büntetik az igazolatlan hiányzást, a szülőtől megvonják a családi pótlékot, ha gyermeke ötven órát vagy többet igazolatlanul hiányzik az iskolából. Dunaújvárosi iskolaigazgatók nyilatkozatai: Gyöngyössy Csaba (kép), Rideg István, Garamszeginé Szűcs Ildikó, Horváthné Nagyszöllősi Magdolna.
2010-10-15Két középiskolában gyűjtenek"A Széchenyi mellett a Rosti iskola is csatlakozott a gyűjtéshez. A diákok ruhákat, tisztasági szereket és játékokat hoznak, amit majd Ajkára szállítanak."
2010-10-07Sokan állhattak dobogóra"Remekeltek az országos diákolimpia 2009/2010-es szezonjában a dunaújvárosi fiatal sportolók. Folytatjuk a Városházán köszöntöttek névsorát."
2010-09-10Év eleji diákmustraTanulólétszámok Dunaújváros általános- és középiskoláiban. "Összesített adatok alapján idén több mint száz tanulóval többen járnak gimnáziumba, illetve szakközépiskolába, mint tavaly."
2010-08-24Több mint megőrzőÖsszefoglaló a Rosti Pál Gimnáziumban megtartott nyári, napközis táborról. A táborvezető Dobra László volt.
2010-05-19Nagy feladat pedagógusnak lenniJakóné Fekete Teréz neve sokaknak cseng ismerősen. Nem véletlen, hiszen több évtizedes pályafutása alatt rengeteg tanítványa volt. Mindig aktívan vett és vesz részt még ma is iskolája, a Rosti Pál iskola, valamint a város kulturális életének szervezésében. Életútja elismeréseként három éve Gróf Klebelsberg Kuno Emlékérem díjat kapott, ettől az évtől pedig már Dunaújváros díszpolgára is. Beszélgetés az elismert pedagógussaléletéről, munkájáról.
2010-05-03Felemelő, szomorú ünnepAz április 30-i ünnepi közgyűlésen posztumusz Dunaújvárosért Díjat kapott Trencséniné Berzai Zsuzsa, és díszpolgári címet vehetett át Jakóné Fekete Teréz.
2010-04-29Vén Diák mellékletDunaújváros végzős középiskolásainak közös fotói.
2010-04-14A gimnázium dupla jubileumaA Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola fennállásának 45. és a Rosti Pál név felvételének 15. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi gálaműsort a Városháza színháztermében
2010-04-08"Lám, lelkednek van hazája""A Rosti Pál nevét tizenöt éve viselő középiskola jogelődjében negyvenöt éve kezdődött az oktatás. A névadó előtt tisztelegtek tegnap az intézmény diákjai, tanárai."
2010-04-07Egykori tanítványok tárlataA Rosti Pál Gimnázium jubileumi kiállítás rendezett a Városháza "C" szárnyának földszinti aulájában. A március 31-én nyílt kiállításon az iskolában végzett művészek alkotásait tekinthetik meg április 11-ig az érdeklődők. A kiállító művészek: Farkas MIhály, Kiss Ervin Gábor, Móder Rezső, Rozsnyai Sándor, Várnai Gyula.
2010-04-06Rosti Pál iskola egykori diákjainak alkotásaiból rendeztek kiállítást (képaláírás)A héten kettős jubileumot ünneplő dunaújvárosi Rosti Pál iskola egykori diákjainak alkotásaiból rendeztek kiállítást, amelyet (2010.) március 31-én, a polgármesteri hivatal C-szárnyának aulájában ifj. Koffán Károly nyitott meg a közönség előtt (teljes szöveg)
2010-03-27Jubileumi rostis kiállítás (kishír)Volt tanítványainak alkotásaiból rendez jubileumi kiállítást a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola 2010. március 31 és április 11. között a dunaújvárosi Városháza C szárnyában.
2010-03-24In memorian Rosti PálA Rosti Pál Gimnázium 15 éve viseli a híres fotós nevét.
2010-03-22Rosti: gála, és kiállítás"A névadó Rosti Pál tiszteletére két év múlva nagyszabású evezőstúrát terveznek - ehhez kérték az ország egyetlen, Rosti nevét viselő intézményének segítségét is. Ünnep..."
2010-03-17SÉTASÉTA programban résztvevő iskolák tanulóinak írásai: Nem szeretnek olvasni?; Emlékezés március 15-re; Telkes Anita: A világ egyik nagy kincse.
2010-03-10Tedd próbára magad!A Rosti Pál Gimnázium három osztálya is csatlakozott a SÉTA programhoz. Vezetőjük Balogh Edit.
2010-03-10SÉTAA SÉTA programban részvevő iskolák diákjainak írásai: Karsai Dávid: Fergeteges szalagavató; Bindisch Anna Klaudia: Hamar eltelt ez a két év; Garami Olga: A kezdő haltartó keservei.
2010-02-09Négy iskola csatlakozottNégy iskola csatlakozott a február 8-án indult őszi SÉTA-programhoz: Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola, Hild József Szakközépiskola, Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola és a Rosti Pál Gimnázium.
2010-01-12A Rostival számolni kellA Rosti Pál Gimnázium fiú és leány kézilabdázói is eredményesen szerepeltek a diákolimpiai selejtezőkön.
2009-12-16SÉTASÉTA Sajtó és Tanulás. Középiskolások írásai: Reichter Eszter, Kozma Nikolett: Változatos dallamok, Matolcsi Zsuzsanna: Nálunk járt a tévé!, Karsai Dávid: Fergeteges szalagavató, Sajvajcz Mónika: Az elidegenedett világunkban, Farkas Dávid: Egészségügyi hónap - huszadszor.
2009-12-10Nemcsak sportban a legjobbakTizenöt dunaújvárosi és rácalmási diák kapott "Jó tanuló, jó sportoló" elismerést. A díjazottak névsora a cikkben. Fejér Megye Diáksportjáért elismerést Liszi Ferenc nyugdíjas testnevelő, Orbán Attila, a Vasvári, Boromiszáné Gelencsér Erika, a nagyvenyimi iskola pedagógusa kapta meg.
2009-12-07Széchenyisek a legjobbakA megyei környezet- és természetvédelmi vetélkedőn, az első helyen a Széchenyi István Gimnázium, a második helyen a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola csapata végzett. A versenyt a Rosti Pál Gimnáziumban rendezték meg.
2009-12-02SÉTAA SÉTA, sajtó és tanulás oktatási programban résztvevő dunaújvárosi középiskolások írásai: Nagy János (Rudas): Láttam "A világ hülyéjét"; Somotiuc Kinga és Tóth Zsuzsanna (Rosti): Szalagavatóra készülünk.
2009-11-25A Rosti sikeres diákjaBeszélgetés Márta Róberttel, a Rosti Pál Gimnázium tanulójával, aki első helyen végzett a Foktőn megrendezett íjászversenyen.
2009-11-25Ros­tisok az erőszakmentességértAz Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet pályázatot hirdetett „Gyermeknyelven az erőszakmentességről? Az iskolai erőszakot visszaszorító (tanulói) intézményi tevékenységek” címmel. A Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola – a pályázat keretein belül – múlt héten kedden és csütörtökön délutáni programokkal ösztökélte tanulóit az erőszakmentességre.
2009-11-18A pénz iránytűje lettünkA Rosti Pál Gimnázium "Pénziránytű iskola" címet kapott és2009/2010-es tanévben elinduló Pénziránytű-iskolahálózat tagja is lett egyben.
2009-11-16A Rosti skola sikereiFejér megye diáksportjáért elismerést vehet át a Rosti Pál Gimnázium Általános és Szakképző Iskola négy tanulója: Ács Tímea, Fodor Péter, Jávorszky Zsolt, Repóth Dániel.
2009-11-02Indulunk a héthetes, nagy őszi sétánkraA dunaújvárosi gimnáziumok és középiskolák körében egyre népszerűbb lapcsoportunk Sajtó és Tanulás programja. Idén öt városi középiskola nevezett a programra.
2009-09-12Akkor léptem le, amikor a pénz fölülírta a zenétBeszélgetés Kiss Endre zenész, pedagógussal a Magyar Dal Napja alkalmából.
2009-06-27Alternatíva, csellengésreA városi napközis tábort idén a Rosti Pál Gimnáziumban rendezik meg. Beszámoló a napközis tábor és abaracsi tábor életéből.
2009-06-25Három csapatunk is döntőbe jutottA Rosti Pál Gimnázium kézilabda csapatairól.
2009-06-17Döntőt vívtak a rostisokA Rosti Pál Gimnázium V. korcsoportos fiú kézilabdacsapata a hétvégén rendezett országos diákolimpián a 2. helyet szerezte meg.
2009-06-08Nekrológ: In memorian Jávor LászlóElhunyt Jávor László, a Rosti Pál Gimnázium matematika-fizika szakos, nyugdíjas pedagógusa.
2009-06-03Szünidei gardírozó2009-ben a Rosti Pál Gimnáziumban lesz a nyári napközis tábor központja. A tábor vezetője Dobra László lesz.
2009-05-20Radnóti a RostibanA Radnóti-centenárium alkalmából május 7-én a Rosti Pál Gimnáziumban szavalóversenyt rendeztek.
2009-04-23Régi nevek, új arcokkalDiákok ballagás és az érettségi vizsga előtt. Dunaújvárosban összesen 97 emelt szintű, és 3536 középszintű érettségi vizsgát tesznek a szakközépiskolások, gimnazisták.
2009-04-01Diáknapi súlyemelésA Rostiban március 28-án a tanítási nap a diákok napja volt. A rövidített órák között fekvenyomó-verseny zajlott, focimérkőzés, lábtengó. A klubhelyiségben a Srems együttes zenélt.
2009-03-18Érzelmekre hatBeszélgetés Szekeres Istvánnal, dunaújvárosi zenekarban is játszik (Kelemen Angelikával, Stereomilk, Lolly-Pop).
2009-03-18SÉTASÉTA Sajtó és Tanulás. A Hild Jószef szakközépiskola, a Lorántffy Zsuzsanna szakközépiskola, Rudas szakközépiskola és a Rosti Pál Gimnázium diákjainak írásai: Sarvajcz Mónika, Matolcsi Zsuzsanna. Rácz Enikő, CSapó Viktória, Szőts Fanni, Fülöp Klára.
2009-03-11Ez nem ámításBeszélgetés Rozsnyai Sándor festőművésszel.
2009-03-11SÉTASajtó és tanulás. A Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Rudas szakközépiskola és a Rosti Pál Gimnázium tanulóinak írásai: Tamon Zsuzsanna, Balogh ágnes, Szalma Dóra, Fülöp Klára.
2009-03-04SÉTASÉTA Sajtó és Tanulás. A Széchenyi István Gimnázium, Rosti PálGimnázium és a Lorántffy Zsuzsanna szakközépiskola diákjainak írásai: Feith Nóra, Berki Annamária, Takács Ákos, Farkas Alexandra, Balázs Nikolett.
2009-03-04Művészeti iskolapéldaBeszélgetés Feltóti Sándor fotóművésszel.
2009-02-18SÉTASajtó és tanulás. A Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Rosti Pál Gimnázium, Szakiskola és Kollégium, Rudas szakközépiskola és a Széchenyi István Gimnázium diákjainak írásai: Berki Annamária, Kaposvári Boglárka, Nagy Veronika, Végh Dóra.
2009-02-11Harmadszor is bajnokok a Rosti fiúiA diákolimpiaVI. korcsoportjának országos döntőjén mérkőztek meg.
2009-02-05Legjobbak közt a rostis gárdákAz országos kézilabda diákolimpia döntőjében a Rosti Pál Gimnázium fúi csapata az első helyen végzett. A lányok csapata a 7. helyen végzett.
2009-02-04SÉTAElindult a SÉTA sajtó és tanulás tavaszi kurzusa. Petró Andrea, Küszter melinda írásai.
2009-02-03Országos bajnokokA VI. korcsoport kézilabda országos diákolimpia döntőjében a Rosti Pál Gimnázium fiú csapata az első helyen végzett.
2009-01-13Hét hétig sétáltunk a diákokkal közösenSÉTA - Sajtó és tanulás programjában hat középiskolából százötven diák vett részt.
2008-12-19Mozgásban a tudásBeszélgetés Garamszeginé Szűcs Ildikóval, a Rosti Pál Gimnázium vezetőjével. Az iskolában elindult a táncképzés, a táncművészeti tagozat.
2008-12-17SÉTASÉTA Sajtó és Tanulás. A Hild Jószef szakközépiskola, a Bánki Donát Gimnázium és szakiskola, a Rosti Pál Gimnázium, a Széchenyi István Gimnázium és a Lorántffy Zsuzsanna szakközépiskola diákjainak írásai: Balogh Edit, Palczer Gyöngyi, Virág Karolina, Matolcsi Zsuzsanna, Dolmán Gábor, Kovács Adrienn, Vitális Anett.
2008-12-10SÉTASajtó és tanulás. A Hild József Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, a Bándki Donát Gimnázium és Szakközépiskola, a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Rosti Pál Gimnázium, Szakiskola és Kollégium és a Széchenyi István Gimnázium diákjainak írásai: Vörös Péter, Sudár Diána, Bencsik Judit, Mózes Bianka, Kovács Erika, Munkácsi Máté.
2008-12-09Környezetismereti vetélkedőA Rosti Pál Gimnáziumban megrendezték a hagyományos, megyei környezet- és természetvédelmi vetélkedőt. Helyezések: 1. Lorántffy Zsuzsanna szakközépiskola és a SzéchenyiIstván Gimnázium, 2.Rosti Pál Gimnázium felnőtt csapata, 3. móri Táncsics gimnázium.
2008-12-01Mozgásban a tudásGaramszeginé Szűcs Ildikó a Rosti iskola igazgatója nyilatkozata.
2008-11-26SÉTASÉTA Sajtó és Tanulás. A Hild Jószef szakközépiskola, a Lorántffy Zsuzsanna szakközépiskola, a Rosti Pál Gimnázium, a Rudas szakközépiskola, a Bánki szakközépiskola, és a Széchenyi István Gimnázium diákjainak írásai (Telkes Anita, Fogas Nikolett, Feith Nóra, Szalma Dóra, Stricz Rita, Sári Vanda).
2008-11-12Kiugrási lehetőségA Rosti Pál Gimnázium először csatlakozik a SÉTA (Sajtó és Tanulás) programhoz. A csapatvezetőjük Balogh Edit.
2008-07-18A hét embere: Szmodics László - A pályámon változtatnom kellettBeszélgetés Szmodics László pedagógus, intézményvezetővel.
2008-06-26Rosti: pénzügyi ismeretek oktatásaEgymillió forintot nyert a Rosti Pál Gimnázium a Magyar Nemzeti Bank és az Öngondoskodás Alapítvány pályázatán. A támogatásból az iskola diákjai 2008/2009-es tanévben pénzügyii oktatási programban vesznek részt.
2008-04-29Kettős sikert aratott a Rosti a diákolimpiánA V-VI. korcsoportos kézilabda országos diákolimpiai döntőben a Rosti Pál Gimnázium lány csapata a bronzérmet, a fiú csapata pedig aranyérmet nyert.
2008-04-10A Repcsik ikrek éremgyűjtéseAz Adony Kupa elnevezésű karateversenyen a Rosti Pál Gimnázium tanulói: Repcsik Angéla két bornzérmet, és Repcsik Abigél arany- és ezüstérmet nyert.
2008-03-17Téma volt: Romlás virágaiA Baudelaire "Romlás virágai" témában megrendezett felnőttoktatási műveltségi csapatversenyen a Rosti Pál Gimnázium csapata az első helyen végzett.
2008-03-13Sudár Ferenc két ezüstérmeSudár Ferenc (Rosti Pál Gimnázium tanulója) az Ercsi Open és Tatami Team Kupa karateversenyekn ezüstérmet nyert.
2008-03-11Az alapítványnak mulattakA Rosti Pál Gimnázum hagyományos báljának bevételét a Rostisok Jövőjéért Alapítványnak adományozza.
2008-03-05Sincki Ádám ezüstérmeSzékesfehérváron az úszók diákolimpiai országos döntőjében Sincki Ádám (Rosti Pál Gimnázium) két ezüstérmet nyert.
2008-03-04A legjobb iskolákra is lehet már szavazniAz interneten (www.legjobbsuli.hu) a legjobb általános- és középiskolákra is lehet szavazni. Dunaújvárost kilenc intézmény képviseli: Aranytű Szakiskola, Hild, Bánki, Lorántffy, Kereskedelmi, Széchenyi gimnázium, Rosti, Rudas szakközépiskola.
2008-02-01Az új igazgatóA Rosti Pál Gimnázium új igazgatója: Garamszeginé Szűcs Ildikó.
2008-02-01Az új nevelési igazgatóhelyettesKereszturiné Haász Marianna
2008-01-04Tánctagozattal újít a RostiA 2008/2009-es tanévtől tánctagozat és médiaszak is lesz a Rosti Pál Gimnáziumban.
2007-12-22A Rosti-hét versenyeiRosti Pál éeléből rendezett vetélkedő eredménye: 1. Széchenyi gimnázium, 2. Dunaferr szaközépiskola, 3. Rosti Pál Gimnázium. A megyei természettudományi verseny eredményei. Általános iskolásoknál: 1. Szent István Iskola, Adny, 2. székesfehérvri iskola, 3. Széchenyi István Gimnázium. A középiskolásoknál: 1. Rosti Pál Gimnázium, 2. Kereskedelmi és Vendéglátóipari szakközépiskola, 3. Széchenyi István Gimnázium.
2007-11-07Alakul a közösségGaramszeginé Szűcs Ildikó irányítja augusztus elsejétől a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskolát. Az igazgatónőt kinevezése kapcsán faggatta az újságíró.
2007-11-03A Rosti profilt bővítHa a közgyűlés is elfogadja, akkor a jövő tanévtől a Rosti Pál Gimnázium Általános és Szakképző Iskolában vendéglátóipari képzés indul. A képzésről.
2007-10-13Porondon a Civil HázKözgyűlés: Civil Ház és a közalapítvány működéséről; elfogadták a Kandó Kálmán téren épülő intermodális központ megvalósíthatósági tanulmányát; a Rudas szakközépiskola nem indíthatja el új képzéseit; a Rosti gimnáziumban jövő tanévtől lesz táncoktatás és gimnáziumi képzés sportorientációval.
2007-09-28Hagyományokat erősítő váltásÚj igazgató a Rosti iskola élén: Garamszeginé Szűcs Ildikó. Interjú az igazgatónővel.
2007-09-22Apja örökébe lépettBeszélgetés dr. Kis Attilánéval, aki a Rosti Pál Gimnázium igazgatói székéből ment nyugdíjba.
2007-09-13Kézben a bizonyítvány!Véget ért a KRÉTA-program, amelynek keretében huszonőt fő kapta meg a nyolcosztályos bizonyítványát.
2007-08-30Fénnyel rajzoltA magyar fotográfia napján a pálhalmai Rosti-kúriában, Rosti Pál Emékszobát avattak. Beszámoló.
2007-07-27Átadom a stafétabototBeszélgetés dr. Kis Attilánéval, a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola leköszönő igazgatónőjével.
2007-06-14A választás megtörtént...A közgyűlés Garamszeginé Szűcs Ildikót választotta a Rosti Pál Gimnázium igazgatójának. Viszont Szmodics László kapta a kollégái körében a legtöbb szavazatot. Beszélgetés az új igazgatóval és Szmodics Lászlóval is.
2007-06-08Fábián és GaramszeginéA Széchenyi István Gimnázium igazgatója Fábián István, a Rosti Pál Gimnáziumé pedig Garamszeginé Szűcs Ildikó lesz a következő öt évben.
2007-06-01Ballagás 2007A Rosti Pál Gimnázium Áltlános és Szakképző Iskolából 2007-ben elballagot diákok névsora.
2007-06-01Elköszönő beszélgetésNyugdíjba vonul az igazgató, Dr. Kis Attiláné.
2007-06-01Egy pálya méltó elismeréseKitüntették dr. Kis Attilánét, a Rosti igazgatóját.
2007-06-01In memoriam Bartha SándornéBartha Sándorné nekrológja.
2007-06-01Terike nyugdíjasként is aktívJakóné Fekete Teréz, a Rosti iskola nyugalmazott pedagógusa vehette át a megyei gróf Klebelsberg Kunó Emlékérmet.
2007-05-18Széchenyi: Fábián Istvánt támogatjákLezajlottak a nevelőtestületi szavazások azokban az intézményekben, ahol újigazgatót nevez majd ki a közgyűlés. A Széchenyi István Gimnáziumban Fábián Istvánt támogatják, a másik két pályázó: Szabó Sándor, dr. tóth Gézáné. A Rosti Pál Gimnázium igazgatói posztjára négyen jelentkeztek: Garamszeginé Szűcs Ildikó, Szmodics László, Kozma Csilla, Szabó Gáborné. A Szilágyi Erzsébet Általános Iskolában nincs pályázó.
2007-05-14Karate: sikeres lüzdelmekben a Rosti diákjaiA Rosti Pál Gimnázium karatékái a Jorcarg Kupán Sudár Ferenc és Repcsik Abigél arany- és bronzérmet nyert. Repcsik Angéla két ezüstérmet nyert. A Fudokan országos bajnokságon Sudár Ferenc bajnoki címet szerzett, és egy bronzérmet nyert.
2007-04-25Földrajzból versenyeztekA Rosti Pál Gimnáziumban rendezték meg a földrajz-környezetvédelmi országos versenyt. A versenyen a Rosti iskola egyik csapata az első helyen végzett.
2007-04-12Alkalmunk van rá - mindannyiunk dolgaBeszámoló a Szilágyi Erzsébet Általános Iskolában megrendezett esélyegyenlőségi és toleranica napról.
2007-04-06Szilágyi: pályázó híján megbízottA Szilágyi Erzsébet Általános Iskola igazgatói posztjára senki sem nyújtott be pályázatot. A Rosti Pál Gimnázium, a Széchenyi István Gimnázium és a Nevelési Tanácsadó igazgatói állására több pályázat is érkezett. A közgyűlés május végén dönt a kinevezésekről.
2007-03-16Kétszázezer forint a RostitólA Rosti Pál Gimnázium pedagóguskoncertjének bevételéből 200 ezer forint gyűlt össze. Az összeget a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának adományozták.
2007-03-13A bomlás derűs virágaiVachter János fotóiból nyílt kiállítás a Rosti Pál Gimnáziumban "Az omlás virágai" címmel. Beszámoló a kiállításról.
2007-03-12Egész estés nosztalgiázásKépes beszámoló a Rosti Pál Gimnázium régi és jelenlegi diákjainak, dolgozóinak rendezett Rosti-bálról. A bál bevétele az iskola alapítványán keresztül a rászoruló diákokhoz jut.
2007-02-27Ismét Tud6szA program KRÉTA nevű alprojektje 2007 márciusában kezdődik, ennek segítségével az ötödik, hatodik, és hetedik évfolyam osztályzóvizsgáira, majd a nyolcadik évfolyam elvégzésére készítik fel a jelentkezőket.
2007-02-22Egyedülálló esélyFejér megyében tizenkétezer embernek nincs általános iskolai bizonyítványa. Dunaújvárosban európai uniós forrásból valósul meg az a képzés, amelyben hat hónap alatt végezhetik el a felsőtagozatot azok akiknek nincs nyolc osztályos bizonyítványuk. A program pályázói: "HÍD" Dunaújváros és Környéke Egyesület, Rosti Pál Gimnázium, Dunamenti Regionális Népfőiskola. Részletesen a képzésről.
2007-02-20Rosti-remekA Rosti iskola fiú kézilabdacsapata első helyezést ért el a kézilabda diákolimpia országos döntőjének VI. korcsoportjában.
2007-02-10Jubileumi szalagtűzésA Rosti Pál Gimnázium tíz évvel ezelőtt indította az első nappali tagozatos osztályt, ami egyben az első sportosztály is volt.
2007-02-09A megfelelő helyen végeztekA Rosti Pál Gimnázium leány kézilabda-csapata negyedik lett az országos diákolimpia döntőjében.
2007-02-08AZ ország legjobbjaiA Rosti Pál Gimnázium VI. korcsoportos fiú kézilabdázói az országos diákolimpia döntőjében az első helyen végeztek.
2006-12-28NekrológElhunyt Bartha Sándorné, a Rosti Pál Gimnázium volt pedagógusa.
2006-12-18Környezetvédők lesznekA Rosti Pál Gimnáziumban környezetvédelmi vetélkedőt rendeztek. Helyezések: 1. Petőfi Sándor Általános Iskola 2 és 3. Gárdonyi Géza Általános Iskola egy-egy csapata. Középiskolák közül: 1. Széchenyi István Gimnázium, 2. Rosti Pál Gimnázium, 3. Hild szakközépiskola.
2006-11-30Rosti, Széchenyi: új ember kerül az élre?A Széchenyi István Gimnázium, a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola, a Rosti Pál Gimnázium és a Nevelési Tanácsadó vezetőinek kinevezése a jövő évben lejár. Pályázat útján, jövő májusban dönt a közgyűlés a kinevezésekről.
2006-11-28Földrajztudós, fotós, forradalmárRosti Pálra emlékezett a nevét viselő iskola és a fotóklub születésének 176. és halálának 132. évfordulóján.
2006-11-21Elindult a tankönyvprojekt a börtönbenNégy ország (Anglia, Belgium, Portugália, Magyarország) közös pályázat keretében börtöntankönyvet készítenek. Magyarországot a Rosti Pál Gimnázium képviseli. Beszámoló a munkamegbeszélésről.
2006-11-21Követelek, mert tisztellekIskolai igazság több nézőpontból...Egy bukás két oldalról.
2006-11-14Börtönkönyv készülNemzetközi munkacsoport szemináriuma. A programban a Rosti Gimnázium fiatal angolszakos tanára, Márta Tibor vesz részt a munkában.
2006-11-03Börtöntankönyv készülA Rosti Pál Gimnázium egy közös európai uniós nemzetközi pályázaton sikeresen szerepelt. A pályázat részeként céljuk, hogy egy olvasókönyvet hozzanak létre a börtönben tanulóknak, amelyet maguk a börtönben tanulók írnak. A projekt magyarországi irányítója a Rosti iskola.
2006-10-28Lorántffys vetélkedésA Nagy Októberi Lazulás rendezvénysorozaton belül a Lorántfyy középiskolában életmód vetélkedőt rendeztek. Helyezések: 1. Lorántffy középiskola, 2. Széchenyi gimnázium, 3. Rosti Pál Gimnázium.
2006-09-12Fehér szegfűtől a családi vállalkozásigMint minden évben, idén is Rosti-túrával kezdődött a tanév a városunk szülöttéről elnevezett általános és középiskola diákjai számára.
2006-07-25További msáfél évig folytatódhat a programFolytatódhat a Trambulin Tud6sz Program. Az iroda 62 millió forintot nyert el másfél évre.
2006-06-26MúzeuméjszakaAz országos sorozat részeként Dunaújvárosban is megrendezték a Múzeumok Éjszakája elnevezésű kulturális programot. Beszámoló a koncertekről, előadásokról.
2006-06-13Készségfejlesztés: a megújult irányzatA Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola immár négy évtizedéről, a jelen sikereiről s újkeletű aggodalmairól beszél Kis Attiláné, az iskola igazgatója.
2006-06-01A Rosti-plakett kitüntetettjei2006-ban Kissné Balogh Mária, és Lassingleiter Fruzsina vehették át a kitüntetést.
2006-06-01Egy művésztanár portréjaBeszélgetés Rozsnyai Sándor festőművésszel.
2006-06-01Deák BélánéDeák Béláné (szül.:Kozári Teréz) nekrológja.
2006-05-22Értékeink: vetélkedő érdeklődő diákokkalA Bartók Kamaraszínház aulájában rendezték meg az Értékeink című vetélkedő döntőjét. A diákok a város művészeti értékeiről vetélkedtek. Helyezések: 1. Gárdonyi Géza Általános Iskola és a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola, 2. Petőfi Sándor Általános Iskola és Vasvári Pál Általános Iskola, 3. Rosti Pál Gimnázium csapata.
2006-03-25Biológia: érmes helyezésekA Rosti Pál Gimnázium 11. és 12. évfolyamos tanulói Budapesten részt vettek egy országos felnőttoktatási biológia versenyen. A 11. évfolyam csapata aharmadik, a 12. évfolyam csapata a második helyen végzett.
2006-03-22Felnőttoktatási verseny voltA Rosti Pál Gimnázium megrendezte a felnőttoktatási intézmények földrajz, természet- és környezetvédelmi országos versenyt. A Rosti iskola I. csapata a harmadik helyen végzett.
2006-03-14Rosti-hét: fotókiállítás IndiárólKép a kiállításról.
2006-03-01Deák Béláné, Kozári Teréz (1950-2006)Elhunyt Deák Béláné a Rosti Pál Gimnázium pedagógusa.
2005-12-22Rosti: vetélkedő és sportolók köszöntéseBeszámoló.
2005-12-14Dunaferres és széchenyis sikerekA Rosti Pál Gimnáziumban megrendezett városi természet- és környezetvédelmi vetélkedő eredménye: 1. Dunaferr szakközépiskola, 2. Rosti Pál Gimnázium, 3. Széchenyi István Gimnázium. Az általános iskolák között: 1. Széchenyi István Gimnázium, 2. Gárdonyi Géza Általános Iskola, 3. Petőfi Sándor Általános Iskola.
2005-12-07Meghamisított történelem?A Dunaújvárosi Történeti Klub, a Rosti Pál Gimnázium Rostisok Jövőjéért Alapítvány és a Dunaújvárosi Főiskola közös rendezvénysorozata, a Mindentudás Egyeteme helyi klub vendége volt Pap Gábor "Az eltűnt 300 év - kitalált középkor" című előadással.
2005-12-03Jól tanultak, jól sportoltakÁtadták a díjakat a dunaújvárosi Jó tanuló, jó sportolóknak. A díjazottak névsora a cikkben.
2005-12-01"Negyven évesek lettünk!"Jubileumi évfordulóját ünnepli a Rosti iskola.
2005-12-01Emléktábla koszorúzás175 éve született és 131 éve hunyt el Rosti Pál. Az évfordulók alkalmából emléktáblát avattak a Rosti Pál iskola falán. Az emléktáblán Palotás József plakettja látható.
2005-11-10Egészséges életútÉletútprogram. Efyedülálló kezdeményezés jött létre azzal, hogy óvodás kortól, edzői irányítás mellett, felmenő rendszerben lehetőség nyílik az úszásoktatásra. Beszélgetés a programról Perjámosi Sándorral.
2005-10-18Döntések egy új üzem letelepítéséértA közgyűlésről:Év végére kórházátalakítás. A 100%-os önkormányzati tulajdonú kht fogja január 1-től működtetni a kórházat. Jövő szeptembertől új szakképzéseket indíthatnaka a város középiskolái. Az idei költségvetés módosításáról döntötttek.
2005-10-11Csengettyűk, pörgettyűk, táncokGyermekdalok és modern táncok. Japán est a Kortárs Művészeti Intézetben. A Rosti gimnázium most induló Japán Klubja a Magyar-Japán Baráti Társasággal és a Hani Alapítvánnyal összefogva igazi japán táncosokat, na Kikuko Morija Táncegyüttest hozta el hozzánk.
2005-09-17Tizenheten kaptak új esélytA Tud6sz Program és a Rosti Pál Gimnázium Általános és Szakközépiskola segítségével tizenhét fiatal fejezte be a korábban megkezdett általános iskolai tanulmányait.
2005-09-15Komoly felújításokat végeztek a nyáronKözel 12 millió forint értékben végeztek felújítási munkálatokat a közintézményeknél. Beszámoló a felújításokról.
2005-09-03Idén is túráztak a RostisokRosti-túra. Rövid beszámoló.
2005-06-30Mindentudás - minden anyag a RostibanA Rosti Pál Gimnázium megkapta a Mindentudás Egyeteme előadássorozat eddigi öt szemeszterének videoanyagát. A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és az iskola közötti megállapodás szerint, az intézmény ismeretterjesztő és tehetséggondozó célra fordíthatja az öt év rögzített adásait.
2005-06-24A rostis diákok kivívták a németek elismerésétA Rosti Pál Gimnázium diákjai Berlinben jártak, ahol a Magyar Kultúra Házában léptek fel Lessing: Bölcs Náthán című darabjának átdolgozott változatával, német nyelven.
2005-05-19A rostis diákok nyáron Berlinben játszanakLessing Bölcs Náthánját viszik színre a fiatalok német nyelven.
2005-05-18Újabb tudorok születtek...A harmadik Fejér Megye Ifjú Tudora versenyen első helyen végeztt Támadó Tímea (Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola) "A titokzatos szépséghormon" című előadásával; második helyen végzett Simon Károly (Rosti Pál Gimnázium) a paintball versenyzésről szóló előadásával.
2005-05-03A Rosti felnőtt tanulói hozták a formájukatA Fővárosi Pedagógiai Intézet 22. szaktárgyi csapatverseny sorozatában részt vettek a Rosti Pál Gimnázium felnőtt tanulói. Részletes eredmények a cikkben.
2005-04-26Tánccal, varázzsalA Kortárs Művészeti Intézetben megrendezték Táncvarázs címmel a Középiskolások Mozgásművészeti Találkozóját.
2005-04-26Hogyan halt meg József Attila?A Rosti Pál Gimnázium Riostisok Jövőjéért Alapítványa, a Dunaújvárosi Történeti Klub és a Dunaújvárosi Főiskola közös rendezvénysorozatot indított a Mindentudás Egyeteme helyi klubjaként. Az áprilisi előadáson József Attila utolsó napjairól, óráiról hallhatták dr. Garamvölgyi Lászlót, aki könyvet is írt a témáról.
2005-04-04Fél év alatt végezhetik el a felső tagozatotA Tud6sz Program keretén belül új képzés indul a Rosti Pál Gimnáziumban április 4-től, ahol iskolából kimaradt fiatalok fél év alatt végezhetik el az általános iskola 5-8 osztályát.
2005-03-19Új oktatási módszerekkel esély a felnőtteknek is"Esélyt az esélyteleneknek - Új módszerek a felnőtteknek" címmel kétnapos szakmai konferenciát szervezett a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola. Beszámoló.
2005-03-17Rostis hetek kiállításaA Jubileumi Rosti Napok keretei közt nyílt kiállítás a képzőművésszé lett egykori diákok alkotásaiból március 14-én, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában. A kiállítók névsorát Farkas Mihály, Kiss Ervin Gábor, Lipics Vilmos, Móder Rezső, Prainer Iván, Rozsnyai Sándor, Várnai Gyula.
2005-03-16Négy évtized alatt közel tízezer diákKépes beszámoló a Rosti Pál Gimnázium 40. jubileumi évfordulóján megrendezett Rosti napokról. A progarmokközött szerepelt: öregdiák találkozó, tárlat, "a Rosti megköszöni" című gálaműsor, az iskola évkönyvének bemutatása.
2005-03-16Heten egy iskolából40 éves a Rosti, 10 éve vette fel Rosti Pál nevét. Az ünnepi rendezvényekről. A Bartók adott otthont a régi növendékek (Farkas Mihály, Kis Ervin Gábor, Lipics Vilmos, Móder Rezső, Várnai Gyula) képzőművészeti kiállításának. Kis Kálmán ajánlotta a napokban megjelent Rosti évkönyvet.
2005-01-29Fizikus hangokrólA Mindentudás Egyeteme leendő klubjaként a Rosti Pál Gimnázium Rostisok Jövőjéért Alapítványa, a Dunaújvárosi Történeti Klub, és a Dunaújvárosi Főiskola közösen indított előadássorozatot. Első előadó Kispál István, a Széchenyi István Gimnázium matematika-fizika szakos tanára volt (kép).
2005-01-19A megye egyetlen jó tanuló, jó sportolójaMiskovicz Zsuzsa, a Dunaferr úszója nyerte el a MAgyar Köztársaság 2004-es Jó tanuló - Jó sportoló díját. Beszélgetés a sportolóval.
2005-01-11Negyven évről mesél majd az évkönyvFennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepli az idei tanévben a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola. Ez alkalomból tavasszal egy évkönyv is megjelenik.
2005-01-11Ünnepel a Rosti iskolaAz idén negyvenedik születésnapját ünnepli az intézmény. aA készülő évkönyv szerkesztéséhez kérik az egykori tanulók segítségét.
2004-12-20Környezetvédelemből vetélkedtekA Rosti Pál Gimnázium Magyarország Nemzeti Parkjai, valamint Dunaújváros természete-és környezetvédelme címmel városi vetélkedőt rendezett. Helyezések: általnos iskolák közül: 1. Gárdonyi iskola csapata, 2. Széchenyi gimnázium csapata, 3. Gárdonyi iskola csapata. Középiskolák közül: 1. Kereskedelmi iskola csapata, 2. Széchenyi gimnázium csapata, 3. Kereskedelmi iskola csapata.
2004-12-01Megemlékezés névadónk halálának évfordulójánEmléktábla avatás. Kép az emléktábláról.
2004-11-27Negyven éves a Rosti nevét felvett iskolaA Rosti Pál Gimnázium negyven éves évfordulóját ünnepli. A jubileumi ünnepségen felavatták a névadó emléktábláját, amelyen Palotás József plakettje látható. (kép az első oldalon is).
2004-11-23Évfordulós programokA Rosti Pál Fotóklub országos pályázatának kiállítása az MMK évfordulós programjai között nov. 26-tól december 10-ig tart az MMK Folyosógalérián. A Rosti Pál Gimnáziumban kerül sor a Rosti-emléktábla avatására. További programelőzetes. Kép a boszorkányszombatról.
2004-11-09Felvételi arányok, írásbeli eredményekDunaújváros középiskolái és gimnáziumai a felvételi vizsgák arányai és eredményei tükrében. Statisztikai adatok a jelentkezők és a felvettek számáról.
2004-10-26A legutóbbi közgyűlés döntéseiA Szórád Márton úti "Zöld Rendelő" értékesítése a héten lezárul. A Dunaferr-részvények értékesítéséről. Készül a szerződés-tervezet. Az új stratégia kialakítása elkezdődött. Az új stratégia kialakítása elkezdődött. Halasztott kórház-átalakítás. A jövő évi költségvetés koncepciójának előkészítése. A közgyűlés megszavazta 4 új szakképzés indítását...
2004-10-22Az életmentő kisdiákA közgyűlésen történt: Elismerést és több ajándékot is kapott Steimetz Milán, aki augusztusban megmentette egy férfi életét a szabadstrandon. A Zöld Rendelő Társasház ügyében a vitatott kérdéseket sikerült tisztázni így rövid időn belül sor kerülhet az adás-vételi folyamat végére. A közgyűlésnek érvényes döntése van a József Attila iskolára vonatkozóan, hogy kollégiummá alakítják. A Barátság iskola eladása továbbra is cél. Döntöttek a Szalki-sziget hasznosítási programjával kapcsolatosan arról, hogy megállapodást kötnek a befektetésszervező és tanácsadó Danielle Kft-vel a hasznosításra. A testület támogatta, hogy a Hild szakközépiskola, a Rosti gimnázium és a Lorántffy szakközépiskola új szakokat indítson jövőre. A Kereskedelmi iskolát működtető Jövő Oktatásért Alapítvány a tanulólétszám-keret megemelését kérte,és 930-ról 1035 főre engedték növekedni a tanulók számát.
2004-10-20Kozmetikus, gyerekfelügyelőHa a közgyűlés jóváhagyja, akkor a Hildben mélyútépítő technikusi, a Lorántffyban kozmetikus, a Rosti gimnáziumban gyermek- és ifjúsági felügyelő szakot indítanak.
2004-10-07képaláírásA Rosti Pál Gimnázium egy rendhagyó történelemórán vett rész az Intercisa Múzeumban.
2004-09-07Rosti Pál-napok - málnaszörpös "nehézzene"A Rosti Pál Gimnázium és Szakközépiskola tanulói immár nyolcadik alkalommal látogattak el Móder Rezső zenélő szoborparkjába.
2004-09-0740 éves a Rostiés névfelvételének 10 évfordulóját is ünnepli.
2004-09-03képaláírásA Rosti túra résztvevői ellátogattak Móder Rezső zenélő szoborparkjába.
2004-06-21Megvannak a legjobb megyei "tudorok"Lezárult a Fejér Megye Ifjú Tudora elnevezésű verseny. Eredmények: Fejér Megye Legjobb Ifjú Tudora: Balogh Edit (Rosti gimnázium), Fejér Megye Ifjú Tudora: Balla Csaba (Rosti gimnázium), Horváth Miklós (Széchenyi gimnázium).
2004-06-21Felnőttképzés a RostibanA jövőre negven éves Rosti Pál Gimnázium nem szakít a felnőttképzéssel, amelynek továbbra is nagy jelentőséget tulajdonít.
2004-06-03Sűrűsödik a Mozaik Fesztivál programjaKépes beszámoló a Mozaik Művézeti Fesztivál programjairól.
2004-06-01Rosti plakettesek2004-ben a plakettet kapott: Balogh Edina, Palczer Zsoltné Gyöngyi
2004-04-26Táncvarázs - a világnap alkalmábólA Tánc Világnapja alkalmából - a Rosti Pál Gimnázium szervezésében - Táncvarázs címmel rendeztek programokat. (Kép)
2004-04-09Rostis győzelemA XXI. Felnőttoktatási Szaktárgyi Versenysorozat legutóbbi versenyén biológiából mérték össze a tudásukat a versenyzők. Rási Magdolna második helyen végzett, Palczer Zsoltné és Horváth Éva holtversenyben a harmadik helyen végeztek (Rosti gimnázium).
2004-04-06Bőven hullott az aranyesőBefejeződött a Dunaújvárosban megrendezett Fejér Megyei Diáknapok. (Részletes eredmények a cikkben).
2004-04-01Idén is a kis betegekértA Rosti Pál Gimnázium Pedagóguskoncertet rendezett március 12-én, amelynek bevételét idén negyedszerre a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának ajánlották fel.
2004-03-30Kohl János és Móder Rezső alkotásai láthatók a Rosti Pál Gima Rosti gimnázium első emeleti galériájában
2004-03-25Kohl és Móder közös kiállításaKolh János és Móder Rezső közös kamarakiállítása nyílt meg a Rosti Pál Gimnáziumban.
2004-03-16képaláírásA Rosti Pál Gimnázium szervezésében kilencedik alkalommal rendezték meg a pedagóguskoncertet.
2004-02-27Megvédte címét a RostiMegnyerte a bajnokságot a Rosti Pál Gimnázium fiú kézilabda-csapata.
2004-01-30Kényeskedők, Dekameron...Beszámoló a Rosti Diákszínkör ez évi terveiről.
2004-01-27Boór János alkotásaiból nyílt kiállítás a Magyar Kultúra...Boór János alkotásaiból nyílt kiállítása a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Rosti gimnáziumban.
2004-01-24képaláírásA Rosti Pál Gimnázium tanirodájában nyílt kiállítás Boór János munkáiból, a Magyar Kultúra Napja alkalmából.
2004-01-21Rosti életművéből mérték össze tudásukatIdén is megrendezték a hagyománnyá vált Rosti-vetélkedőt.
2004-00-00A tanulás szabadságot adPálhalma, Sándorháza, Mélykút, Bernátkút (városkörnyék) közös jellemzője, hogy mindegyikben található egy-egy börtön.A börtöniskolában a dunaújvárosi Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola pedagógusai tanítanak.
2003-12-24Jó tanulók, jó sportolókJó tanuló, jó sportoló díjat vehetett át: Lassingleitner Fruzsina (karate), Szücs Gabriella és Csavajda Edit (vízilabda).
2003-12-20Humoros-míves Rostis karácsonyRövid, képes beszámoló a Rosti Pál Gimnáziumban megtartott karácsonyi ünnepségről.
2003-12-18A házigazdák nyerték meg a versenytA Rosti Pál Gimnáziumban megrendezték a környezetvédelmi csapatversenyt. Helyezések: 1. Rosti, 2. Széchenyi gimnázium, 3. Hild iskola diákjai.
2003-12-11Jó tanulók, jó sportolókÁtadták a Fejér megye jó tanulói, jó sportolói címeket. (a díjazottak névsora a cikkben)
2003-11-07képaláírásNovember 6-án a Rosti Pál Gimnáziumban megkezdődött a Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Iroda által szervezett uniós képzés.
2003-10-30A Vasvári, Rosti és Hild iskola sikereElismerő oklevelet és jutalmat vehetett át a Hild, a Vasvári és a Rosti iskola a Gyermek, Ifjúság és Sportminisztérium és a Magyar Diáksport Szövetségtől.
2003-10-22SÉTABeszámoló a SÉTA (Sajtó és Tanulás) médiapedagógiai programról.
2003-10-21Ifjú tudorokA Duna Menti Regionális Népfőiskola és a Rosti Pál Gimnázium által hírdetett versenysorozat keretében rendezték meg a 2. Fejér Megye Ifjú Tudora vetélkedőt. 1. Horváth Miklós (Széchenyi), 2. Kovacsik Milán (Széchenyi), 3. Scheszták Fruzsina (Rosti).
2003-10-15Ez a kezdet nem nehézBeszámoló a SÉTA (Sajtó és tanulás) című médiapedagógiai programról. (a Pannon Lapok Társaságának programja október 6-tól).
2003-10-14A közgyűlésen döntöttek...A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat és az Egyesített Szociális Intézmény megemelte térítési díjait. Új középiskolai képzések a Dunaferrben, a Bánkiban, a Lorántffyban, a Rostiban, a Rudasban idegen nyelvű előkészítő osztályt indítanának 2004-től. A Bánki önköltséges levelező gépésztechnikus szakot indíthat most okt. 15-től. Jóváhagyta a közgyűlés a testvérvárosi egyezmény tervezett aláírását a román Duna-parti Giurgiu városával. Közhasznú/ellátási szerződést kötött az önkormányzat a Jószolgálati Otthon Közalapítvánnyal.
2003-10-07Vértanúink emlékéreBeszámoló a városban tartott október 6-i megemlékezésekről. Képek.
2003-10-07Nyakunkon az Uniós munkapiac. Európai Uniós tanterem nyílt..a Rosti gimnáziumban okt. 2-án. Minden középiskolás diáknak lehetőséget nyújt az EU-s munkaerőpiacra való felkészülésre kétszer húsz órás tanfolyam keretében.
2003-10-04Tanítjuk az újságolvasástA város három középiskolájában megkezdődik a Pannon Lapok Társasága által kezdeményezett "Sajtó és tanulás" (SÉTA) oktatási program.
2003-10-03Egy tanteremnyi Európa a RostibanHivatalosan is átadták a Rosti Pál Gimnáziumban a tanirodát és az Európa-tantermet.
2003-10-02Európa-tanterem a RostibanA Rosti Pál Gimnáziumban létesített taniroda és "Európa-tanterem" átadására kerül sor október 2-án.
2003-09-23Jelentős mértékű változás a szakképzési struktúrábanNégy új képzést is indítanának a Rudasban.
2003-09-19"Emeld fel fejedet, nemzetem!"Szeptember 18-án a Rosti Pál Gimnáziumban Szmodics László tanár úr meghívására jött és tartott három irodalomórát Dinnyés József.
2003-07-01Újabb Rosti-sikerekA Rosti Pál Gimnázium V. korcsoportos kézilabdázóinak diákolimpián elért eredményei.
2003-05-26A megye legjobb ifjú tudoraiA Fejér Megye Legjobb Ifjú Tudora versenyen második helyen végzett Török Bálint (Széchenyi Gimnázium), a harmadik helyen Pócsi Petra (Rosti Gimnázium) végzett.
2003-05-16A Rosti fiúcsapata megvédte bajnoki címétA Rosti Pál Gimnázium fiú kézilabdázói bajnokságot nyertek.
2003-05-13Eggyel bővül a városi nyelvizsga helyek számaNémetből és angolból tehetnek vizsgát a Rosti Pál Gimnáziumban. A nyelvizsga Magyarországon és az Európai Unióban is elfogadott.
2003-04-29képaláírásA Rosti Pál Gimnáziumban Táncvarázs találkozót rendeztek a hétvégén.
2003-04-15KöltészetünnepA költészet napját ünnepelték az óvodások a Kincskereső óvodában Kiss Kálmán és a Vízmosta kövek tolmácsolásában. A gimnáziumban Kálnay Adél beszélt magáról és a költészethez való viszonyáról. Az MMK-ban dunaújvárosi költők és versírók szerzeményeit adták elő a résztvevők. A Rostiban Kálnay Adél, Kiss Kálmán és a Vízmosta Kövek vendégeskedett.
2003-04-12Eredmények - mostA Rosti Pál Gimnázium a Fejér Megyei Diáknapokon elért eredményei.
2003-04-10Szép rostis eredményekA kis biológusok vetélkedőjén szerepeltek a Rosti iskola tanulói. Részletes eredmények.
2003-04-09A dunaújvárosiak ezúttal is "arattak" a diáknapokonNyolc kategóriában több mint ezer középiskolás mutatkozott be
2003-04-01Új szakot indít a Rosti-iskolaAz eddigi számviteli ügyintéző szakképzés helyett szeptembertől pénzügyi-sámviteli ügyintéző szakképzést kíván indítani. A közgyűlés jóváhagyta.
2003-03-25Két témában is érdekelt a Rosti iskolaA Rosti Pál Gimnáziumban évek óta működik számvitel ügyintéző képzés. Az Országos Képzési Jegyzék változása miatt, melyben 2003. szeptember 1-jétől pénzügyi-számviteli ügyintéző szakként szerepel a számviteli ügyintéző képzés. Az iskola vezetősége most azért fordult a fenntartóhoz, hogy engedélyezzék az "új" szak elindítását.
2003-03-13Új szakot indítanának a RostibanAz oktatási bizottság ülésén történt.
2003-03-11Farkasok a Rostiban. Akelával az élenA Diákszínkör megkezdte a Dzsungel könyvének próbáit.
2003-03-10Két koncert a templombanAz evangélikus templomban jótékonysági pedagóguskoncertet rendezett a Rosti Pál iskola.
2003-02-27Újabb ÉKP-s osztály indulnaBeszámoló az oktatási bizottság kihelyezett üléséről.
2003-01-25Nekik utólag gratulálunk!Névsor (kiegészítés) akik a diákolimpián eredményesen szerepeltek.
2003-01-21Soros támogatás fiatalkorú elítéltek középiskolájáraA Rosti Pál iskola diákjainak több mint negyede jogerős börtönbüntetését töltő elitélt, akikhez Sándorházára, Bernátkútra, Mélykútra járnak a pedagógusaik. A sikeresen lezárult PHARE pályázati program után most a Soros Alapítvány egyik kuratóriuma támogatja 500 000 Ft-tal az iskola egy újabb b0rt0n oktatási akcióját. Cél: fiatalkorú és felnőtt roma elitéltek alap- és középfokú tanulmányainak folytatása és befejezése.
2003-01-17Ötszázezret nyert a RostiA Rosti Pál Gimnázium, Szakközép- és Szakiskola a fiatalkorú elítéltek középiskolája részére támogatást nyert el a Soros Alapítványtól.
2002-12-19Rostiból mérték össze tudásukatA Rosti iskolában középiskolások részére vetélkedőt rendeztek Rosti Pál életéből. A versenyt a Rosti iskola 11. A/B csapata nyerte meg.
2002-12-09Nemzeti parkjaink jeles ismerőiMagyarország nemzeti parkjai címmel a Rosti Pál Gimnázium Általános és Szakképző Iskola természetvédelmi versenyt rendezett a város középiskolái számára. Helyezések: 1.) Széchenyi 10. E, 2.) Rosti 11. osztálya 3.) Széchenyi 12. C.
2002-11-23Emlékkiállítás koszorúzássalRosti Pál sírját koszorúzták meg a Rosti Pál Gimnázium diákjai és a Rosti Pál Fotóklub. Majd az MMK Folyosógalériájában kiállítás nyílt Rosti Pál örökségéből.
2002-11-16A rostisok tapasztalataira is kíváncsi volt a megyeA Fejér Megyei Pedagógia Szakmai és Szakszolgáltató Intézet megrendezte a Rosti Pál Gimnáziumban, november 2. felében, az őszi pedagógiai napokat.
2002-11-13Újabb esélyt kapnak az iskola elvégzéséreKét éves felzárkóztató képzést indítottak a Rosti iskolában olyan fiatalok számára, akik a tankötelezettség lejártáig nem tudták befejezni általános iskolás tanulmányaikat.
2002-10-14Jellemzője: a magas színvonalHarminc éve él a Rosti Pál Emlékpályázat Dunaújvárosban. Az emlékpályázatra beérkezett 947 fotóból Feltóti Sándoré lett a legjobb.
2002-08-23Felnőttképzés Rostis módra. Alkalmazkodás a siker kulcsaA Rostitagozatáról, melyet sportolók gimnáziumi képzésére indított. A második sporttagozatos osztályok tavaly végeztek.
2002-06-2913 igen voks kevés volt a polgármesteri jutalomhozA közgyűlésen történt: A Szilágyi Erzsébet Ált. Isk. igazgatója Kovács Erzsébet lett, a Rosti Pál Gimnázium igazgatója dr. Kis Attiláné lett. A Szórád Márton Ált. Isk. igazgató nélkül maradt. Az Aranytű Szakiskola akkor költözhet a Kőris utcai bölcsődébe, ha ez év movember 31-ig sikerül hozzájutni a felújításhoz szükséges pénzhez. A képviselőnek egy szavazat híján nem szavazták meg a jutalmat.
2002-06-28Ezüstérmesek a rostis fiúkA Rosti Pál Gimnázium fiú kézilabdázói ezüstérmet nyertek a diákolimpia országos döntőjében.
2002-06-27Negyedik hely a Rosti búcsúfellépésénGyőrben a diákolimpia országos döntőjében a Rosti Pál Gimnázium V. korcsoportos lány csapata a negyedik helyen végzett.
2002-06-20Tanévkezdés Rosti-módraA Rosti Pál Gimnáziumban a jövő évtől általános iskolai oktatás indul szakmai képzéssel kiegészítve. Újdonság lesz az elektronikus grafikus, képszerkesztő humán szakterületű, és a kiadványszerkesztői kétéves képzés.
2002-06-14Örökmozgó díj a legjobbaknakKedden délután adták át az Örökmozgó díjakat a Városháza közgyűlési termében. Immár másodszor tüntették ki azt a pedagógust, illetve diákot, akik a legtöbbet tettek az idei tanévben a fiatalokért. Az idei győztesek: Szmodics László (Rosti) igazgatóhelyettes, Gál Nóra (Rudas) tanuló.
2002-06-14A Rosti ismét remekelt kézilabdábanA diákolimpia területi döntőjén a Rosti leány kézilabdacsapata első lett.
2002-06-14Ketten a GimnasiadénA franciaországi XII. Gimnasiadén, ahol a legjobb középiskolás korú sportolók versengtek egymással.Miskovicz Zsuzsanna hatodik és hetedik helyen végzett, Takács Krisztián bronzérmet nyert és ötödik helyezést ért el.
2002-05-24Új neve van a RostinakSzeptembertől felzárkóztató syakiskolai képzést indít a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakközépiskola, ezért kérte nevének és alapító okiraának megváltoztatását a közgyűléstől. Az intézmény új neve Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola.
2002-05-17Ókori kalandok a kertbenAz Intercisa Múzeumban megrendezték az Időtálló II. műveltségi és művelődéstörténeti vetélkedőt. A vetélkedő végeredménye: 1. Kereskedelmi iskola 2. Bánki és a Rudas iskola. Egyéniben: 1. György Olívia (Rosti), Török Bálint (Széchenyi), 2. Megyesi István (Bánki), 3. Haklik Szabolcs (Bánki).
2002-05-07Rosti-ötpróba - már harmadszorMár harmadszor rendezték meg a Rosti-ötpróbát az iskola udvarán.
2002-05-07Tanulmányi sikerek és talicskaA Rostiban tegnap ötpróbát rendeztek, ahol a hagyományok szerint játékos feladatokkal tisztelegtek a névadó életműve és emléke előtt.
2002-05-03DiákolimpiaAranyérmet szerzett a Rosti Pál Gimnázium és Szakközépiskola fiú kézilabda csapata görögországi diákolimpiai világjátékán.
2002-05-02A jövő bajnokai bizonyítottak. Világjátékokat nyert a RostiA Rosti Pál Gimnázium fiú kézilabdázói először indultak a görögországi világjátékokon és győztesen tértek haza. Kép az első oldalon is.
2002-04-30Dunaújvárosból a világ tetejéreA Rosti Pál Gimnázium fiú kézilabda-csapata Görögországban megnyerte tizenkettedik világjátékokat.
2002-04-27Egy kategóriagyőztes fiatal társulás - öt középiskolábólOktóberben, Szmodics László keze alatt összejött egy új színjátszó kör a Rostiban. Az igazi nevét még keresgélő társulatban öt középiskola tíz tanulója játszik. A Fejér Megyei Diáknapokon kategóriagyőztesek lettek. Beszélgetés a színjátszókkal.
2002-04-19A Rosti kézilabdázói mindkét nemben nyertekA Magyar Diáksport Szövetség megrendezte a VI. korosztály számára a kézilabda diákolimpia döntőit. A fiúk Békésen, a lányok pedig Békéscsabán nyerték meg a mérkőzést.
2002-04-17"Tanirodát" nyert a RostiAz "Ügyviteli gyakorlócégek tanirodai feltételei fejlesztésének illetve megteremtésének támogatására" kiírt pályázaton a Rosti Pál Gimnázium tanirodát nyert.
2002-04-16Taniroda - pályadíjbólAz "Ügyviteli gyakorlócégek tanirodai feltételei fejlesztésének ill. megteremtésének támogatására" kiírt pályázaton a Rosti teljes taniroda felszerelést nyert. Szeptembertől működik majd.
2002-03-18képaláírásMárcius 14-én a Széchenyi gimnáziumban rendezték meg az Ifjúsági Pilvax című programot, ahol tizenhárom versemondó szavalt el egy-egy szabadon választott művet. Helyezések: 1. Ivády Anita (Bánki), 2. Szalay Álmos (Rosti P. Gimn.), 3. Piros Ottilía (főiskola). A délutánt a Kor-Zár együttes fellépése zárta.
2002-03-14Filmkockák a forradalomrólAz U.V. Színpad a főiskola szárnyai alatt szerveződött (Kohut Ági, Balla Orsolya, Jankovics Péter). A Rosti iskola színjátszói körével együtt készültek a március 15-ei ünnepségre.
2002-03-13Időutazás a történelemben Rosti Pál pentelei nemesselA Rosti iskolahét programját egy új rendezvénnyel bővítették, ahol Rosti Pál "személyesen" fogadta iskola-névadó kollégáit egy baráti társaság összejövetelén. A fogadásra elsőként érkezett Lorántffy Zsuzsanna, I. Rákóczi György, Bánki Donát és Széchenyi István is.
2002-03-12Érzékszervek versenye. A Rosti napokon ilyen is van!A Rosti-napok idei programjairól.
2002-03-04A héten kezdődnek a Rosti-napokMárcius 7-én kezdődik el a 10 napos Rosti-napok programsorozat.
2002-01-28Gyökérnövesztésben elsőkAz Intercisa Múzeum évfordulós kiállítástát ajánlották a diákoknak még októberben a Gyökérnövesztés elnevezésű verseny keretében, ami az Ifjúsági és Sportiroda kezdeményezése volt. A díj 25000 forint támogatás egy osztálykiránduláshoz. A díjat a Rosti Pál Gimnázium, és a Mórizs Zsigmond Általános Iskola kapta.
2002-01-10A Rosti szabad utat kapott a felzárkóztató programhozA Rosti Pál Gimnázium 32.000 euro PHARE-támogatást kapott a roma fiatalok támogatására. Számos új képzés beindítását tervezik.
2002-01-02Harminckétezer Euro a RostinakA halmozottan hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiatalok társadalmi beilleszkedésének támogatása céjából 2000 végén Phare-programot indított az Oktatási Minisztérium és az Európai Unió Bizottsága. Fejér megyéből pályázott, a dunaújvárosi Rosti Pál Gimnázium is. Az iskola 32.000 eurót használhat fel.
2001-12-27Teremtorna leányoknakÖt középiskola leány együttese vett részt a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola által rendezett labdarúgó teremtornán. 1. lett a Rosti csapata.
2001-12-19Mindent tudtak Rosti PálrólHagyományőrző módon idén is megrendezték a Rosti-versenyt, amelyen hétfőn a tizennyolc nevezőből végül tizenőt négyfős brigád jelent meg. Eeredmény: 1. Széchenyi gimn. 10/E, 2. a budapesti Hajnik Károly Közgazd. Szakk., 3. Széchenyi gimn. 9/E.
2001-12-14Szakmai nap volt a RostibanA Fejér Megyei Pedagógiai Intézet által szervezett őszi pedagógiai napok kapcsán a Rosti gimnázium a közelmúltban szaktanácsadói napot tartott, amelyen a pedagógusok az iskolarendszerű felnőttoktatás problémáit vitatták meg.
2001-12-13Rosti-Rudas sikerekA bp-i Hajnik Károly Közgazdasági szakközépiskola és Gimnázium Országos tanirodai konferenciát szervezett dec. 6-án. Ennek kapcsán "A taniroda helye és szerepe a gyakorlati oktatásban" címmel pályázatot is hirdettek. Dunaújvárosból a Rosti gimnázium tanára, Gurics gabriella és a Rudas tanár-diák vegyes csapata vettek részt, kategóriájukban mindegyikük első díjat nyert.
2001-12-13Görögországba mennénekA világ iskolasportjának találkozójára hivatalos a Rosti Pál középiskola fiú kézilabdacsapata. 2002. ápr. 21-től egy hétig Görögországban, thessalonikiben mérkőzhetnek meg ellenfeleikkel.
2001-12-12Kiállítás és lemezvariációkMóder Rezső 12 képe látható a Rosti gimnáziumban.
2001-11-09Kulturfókusz / Dr. Kiss AttilánéÉppen 40 éve, hogy a Vasvári, a Ságvári és a Móricz iskolák tagozataiként működő osztályból létrejött egy önálló intézmény, a Dolgozók Általános Iskolája. Történet.
2001-11-03Színesedő képzési paletta városunkbanA Dunaferr szakközép- és Szakmunkásképző Iskola a Veszprémi Egyetem támogatásával műszaki informatikai mérnökasszisztensi szak indításához kezdene a jövő tanévtől, amely akkreditált iskolarendszerű felsőfokú képzést jelentene. A Lorántffy gyógymasszőr, szociális gondozó és ápoló, valamint rehabilitációs tevékenységű terapeuta szakképzést oktatna 2002-től. A 9. évfolyamra jelentkezők körében bőrtárgy-készítő, kosárfonó szakképzések indulnának. A Bánki gépipari számítástechnikai technikust képezne, gépgyártástechnológus technikust, fémipari anyagtechnikust. A Rosti iskolában új szakként grafikus és kiadványszerkesztő képzést szeretnének bevezetni. A közgyűlés dönt.
2001-10-26Megújul a RostiA Rosti iskolában a jövő tanévtől felzárkóztató program indul azoknak a diákoknak, akik kimaradtak az általános iskolából. Megszűnik a szakmunkások szakközépiskolája, a mostantól belépők a gimnáziumi tagozatot választhatják. Az ügyviteli ágazatokat bővítik, de tervezik kiadványszerkesztő, grafikus szakirány indítását is, ami érettségi után végezhető el.
2001-10-17Hatmillió forintot nyertek iskoláink drogprevencióraKözel hatmillió forintot nyertek dunaújvárosi iskolák egészségfejlesztési és drogmegelőzési tevékenységre. A programok szakmai megvelósítója az Egészségmegőrzési Központ.
2001-08-06A játékból nem adtak engedménytA Rosti Pál Gimnáziumban tartott színi tábor tagjai előadták az egy hetes tábor alatt betanult előadásukat, az Özvegy Karnyóné, és a Botcsinálta doktor c. műveket.
2001-07-06Három csapat, három helyezés a diákolimpiánA Rosti iskola fiú (ötödik korosztály) kézilabdacsapata a diákolimpián aranyérmet nyertek. Ök indulhatnak az athéni világkupán.
2001-06-20Rosti-variációk egy témáraA Rosti Pál Gimnáziumban leérettségizett az eéső olyan osztály, amelybe csak sportolók jártak. A következő tanévben az iskola már két ilyen osztályt indít.
2001-05-29Oktatnak - a rácson túl isA Rosti Pál Gimnázium az utolsó esélyt megkapta a reintegrációhoz, azzal hogy megnyerték a PHARE-pályázatot.
2001-05-10Változatos feladatok során kiállták az idő próbájátAz Ifjúsági és Sportiroda által szervezett Időtálló műveltségi játékokon négy szakközépiskola diákjai szerepeltek (Bánki, Rosti; Rudas és a Dunaferr Villamos Tagozat).
2001-05-02Több színben is taroltak a Rosti csapataiA Rosti Pál Gimnázium tanulói több tanulmányi versenyen is sikeresen helytálltak.
2001-04-09Nyerő szériában a Rosti és a Rudas iskola diákjaiA Rosti és a Rudas iskola diákjai sikeresen szerepeltek az országos tanirodai versenyen, Nyíregyházán.
2001-03-01Oktatási bújócska, de ki a hunyó?A városban az oktatásügy elég bizonytalan. Napokkal a felvételi előtt, a pénzhiány miatt nem tudják hogy hány osztályt indíthatnak.
2001-02-07Most még megzerezhető az érettségiA Rosti Pál Gimnázium és Szakközépiskolaban, ebben az évben utoljára tehetnek érettségi vizsgát a régi típusú közgazdasági, és hasonló típusú képzés hallgatói. Az oktatási struktúrájuk változása miatt.
2000-12-01Pécsi vendégek látogatása, konzultáció a RostibanA Pécsi Tudományegyetem hallgatóit látta vendégül tapasztalatcserére a Rosti iskola.
2000-11-21Pálhalmai felzárkóztató oktatást vállal a Rosti iskolaAz Oktatási Minisztérium pályázatot hírdetett a halmozottan hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiatalok beilleszkedésének támogatására. A Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakközépiskola a BV Pálhalmai Intézetével és a Nemzetiségi és Etnikai Kisebbségi Irodával közösen az elítéltek felzárkóztató oktatásával pályázott.
2000-11-07Nappali szerint megváltoztatvaMódosította a Rosti Pál Gimnázium és Szakközépiskola alapító okiratát a közgyűlés. Nyár elején engedélyezte, hogy nappali rendszerű számviteli ügyintézői képzést indítson az iskola. Már szeptemberben 35 diákkal elindult a képzés. Nappali képzést eddig nem végzett az iskola.
2000-11-02Felnőttoktatás - átrétegződés: "Nem szabad lemondani olyan iA Rosti Pál Gimnázium felnőttoktatási konferenciát tartott, amelynek meghívott előadója Mayer József volt, az Országos Közoktatási Intézet felnőttoktatási központjának igazgatója.
2000-09-15Filmklub indul a RostibanA Rosti Pál gimnázium a Soros Alapítvány egyik pályázatán nyert pénzen a népfőiskolával közösen őszi filmklubot szervez. A programról.
2000-08-29Iskolabezárás helyett új tagozatok: Szezonkezdés az oktatásbVáltozások az új tanévban: a Százszorszép óvodában csoport indul a beszédfogyatékos gyermekek részére. Az Aranyalma és a Margaréta óvodában magatartászavaros, illetve mozgássérült gyermekeknek indítanak egy-egy speciális csoportot. A tizenkettes óvodát bezárták. A Hild középiskola magasépítő technikus szakot indít, a Rosti iskola nappali képzésben ügyintézőket tanít.
2000-07-13Szellemi kalandozások mestere: A Rosti-plakett birtokosa matematikát tanít és játszóházat vezetSzmodics László, a Rosti gimnázium igazgatóhelyettese kapta az idén a Rosti emlékplakettet.
2000-07-11A városban tombol a pestis - a szigeten a mese az úrBoccaccio Dekameron c. művének darabjaival foglalkoztak egy héten át a megyei színjátszótábor résztvevői a főiskola Duna-parti csónakházában. A tábort a Rosti iskola és a Duna Menti Regionális Népfőiskola szervezte.
2000-07-07Kamerával a DunánálA Rosti gimnázium filmes táborának életéből.
2000-06-15Sokaknak utolsó esély az érettségire?Megszünik a lehetőség, hogy szakmunkás fiatalok 3 év alatt érettségi bizonyítványt szerezzenek. Szigorúbb feltételek melett érettségizhetnek már csak a fiatalok.
2000-06-05Vízitábor, film és színház isHárom nyári tábort szervez közösen a Duna Menti Regionális Népfőiskola és a Rosti iskola: vízi-környezetismereti, színjátszó, filmes - elemző és -készítő-.
2000-05-30A döntőben is jól szerepeltekA Rosti iskola 4 felnőtt diákja bejutott a számviteli ügyintéző képzésben részt vevők tanulmányi versenyének országos döntőjébe. Hárman jutottak itt be az első tizenöt közé. Kissné Bálint Viktória 10. lett, Goldschmidt István 11., Fekete György 14.
2000-05-25Jubileumi rostis évkönyv: Kedves tanár néni, az óra nagyon sAz Rosti Pál Gimnázium, Általános és Középiskola fennállásának 35. évfordulójára évkönyvet jelentetett meg.
2000-05-22Felkészülten tanítani: Hazánkat képviselte egy szakmai konfeAmi a gyerekeket erőssé teszi címmel konferenciát rendseztek máj. 8-13 között Donaueschingenben. Az Európa Tanács által támogatott rendezvényre pályázat útján lehetett eljutin. Magyarországot Barsi Tekla, A Rosti Pál Gimnázium és Szakközépiskola matematika-rajz szakos tanára képviselte.
2000-05-09Harmadik lett a Rosti csapataÁpr. 28 - máj. 1. között rendezték Veszprémben az országos kézilabda diákolimpiát.Harmadik lett a Rosti csapata.
2000-05-0135 éves a Rosti Pál IskolaAz iskola története.
2000-04-03Rostisok ötpróbája: Versengéssé vált a játéknak indult programA versenyt névadójuk születésnapja alkalmából rendezték az iskolában. Lovaglásban, evezésben, fotografálásban, szellemi totóban és talicskatolásban mérték össze az erejüket a tanulók.
2000-03-30Nyertes diák-biológusokA hétvégén megrendezett Diák Biológusok Találkozóján általános iskolásoknál etológiából a legjobb Juhász Dóra (Kőrösi), természet- és környezetvédelemből Horváth Dóra (Gárdonyi) dolgozata lett a legjobb. A középiskolások közül az ember egészsége kategóriában Kovács József és Koósné Ujvári Anna (Rosti)munkája lett a legjobb, Dújv. környékének természetvédelmi értékeit legszemléletesebben Papp Sándor (Széchenyi), környezetvédelmi problémáit Máthé Judit (Széchenyi) mutatta be.
2000-03-22A jubileumi Rosti-napok alkalmával kiállítás nyílt az iskola...zsibongójában: egy-egy alkotással az egykori diákok mutatkoznak be a mostaniaknak. Igy például a hét végéig megtekinthetők Móder Rezső, Rozsnyai Sándor, Kohl János és Farkas Mihály festményei, Várnai Gyulának és Lázár Zsoltnak a fotói.
2000-03-20Öt tantárgyból versengtekA Rosti iskola pénteken tanulmányi versenyt rendezett. Az országból négy iskola vett részt. Matematikából 1. lett a Rosti, történelemből 2., biológiából 2., a szépkiejtési versenyen 1. lett a Rosti, vers- és prózamondásból az első három helyet a dújv-i iskola nyerte.
2000-03-17Kavalkád egy jó héten át... Gála, bál, színház a fináléban35 éves évfordulóját ünnepli a héten a Rosti iskola.
2000-02-11Az iskolahetet is az ünnep jegyében szervezi a Rosti: ÖregdiMai képzési sruktúráját éppen harmincöt esztendeje, 1964-ben Dolgozók Általános és Középiskolája néven nyerte el a Rosti iskola. Márciusban lesz a jubileumi Rosti-hét.
2000-00-00A Rosti Pál Gimnázium távoktatási rendszerének tervezete a szakmunkáasok sazakközépisakolájábanRészletezett terület: távoktatásai adminisztráció.
2000-00-00Távoktatás - speciális feltételek melletta Rostiban
2000-00-00Problémák és lehetőségek a távoktatás bevezetésénélA szerző a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakközépiskola tanára. Tanulmánya a dunaújvárosi viszonyokat tárja fel.
1999-12-21Rosti Pál volt a "tétel"A Rosti Pál műveltségi vetélkedőn 1. és 2. helyet a Rosti iskola csapatai szerezték meg, harmadik lett a Bánki.
1999-12-16A KOMA-tálból sok kisiskola "cseresznyézhet"A Közoktatási Modernizációs Közalapítvány pályázatán nyert a Bánki, József A. isk., Rosti.
1999-11-27A névadóra emlékeztekA fotóklub megkoszúzta a 125 éve született Rosti Pál sírját. A Rosti iskola kamaratárlattal ünnepelt.
1999-10-11A második esély iskolájaA második esély iskolája.
1999-10-08Rosti iskola: fókuszban a tudós-fotográfus életeIdén ünnepli 35. évfordulóját a Rosti iskola. Programelőzetes.
1999-08-10A (taps)vihar is tombolt: Színjátszó körök sikeres közös bemA Sárbogárdi Színjátszó Kör és a Rosti gimn. Ká négyzet tagjai közös bemutatót tartottak. Shakespeare A vihar c. színművét adták elő.
1999-07-30Két új státusz a RostibanEddig óraadókkal oldották meg a problémát.
1999-07-09Nemcsak fiatalok, felnőttek iskolája isNemcsak fiatalok, felnőttek iskolája is.
1999-07-09Madárlesen a vízitáborbanAz idén hatodszor rendezi meg középiskolás diákjainak nyári vízitáborát a Rosti iskola diáktanácsa.
1999-05-26Talán ők lesznek a jövő ünnepelt művészei?(2.)A diáknapokon díjat nyert dújv-iakkal interjú, kép: Sebek Zoltán (Dunaferr), Viadana (Széchenyi), Ivády Anita (Bánki), Rosti isk. színjátszzói: "KÁ négyzet".
1999-03-29Kis biológusok versenyeA "Kis biológusok versenyének" eredményei, melyet a gimn. szervezett általános-és középiskolásoknak.
1999-03-27Pusztaszabolcsi versversenyA pusztaszabolcsi Velinszky iskola Friedrich Margit Szavalóversenyén Török Marianna (Rosti) és Piros Ottília (Széchenyi) is elismerésben részesült.
1999-03-13Klebersberg-emlékérmekKiss Kálmánnak a Rosti gimn. tanárának Klebersberg Kunó Emlékérmet adott át a Fejér Megyei Pedagógiai Szolgáltató Intézet.
1999-03-12"Nagyüzemek" középfokonBeszámoló a Bánki és a Rosti középiskola iskolanapjáról.
1999-03-10"Fordított" kezdés a Rosti-napokonMa kezdődnek a Rosti-napok az iskolában. Programelőzetes.
1999-02-24Vers és próza a RostibanA Rosti Barsi Dénes Vers- és Prózamondó versenyt rendezett. Az ált. iskolásoknál 1. Klép Tamás(Petőfi), 2. Wimmer Nóra (Barátság), 3. FarkasIvett(Széchenyi). Tóth Zsófia (Vasvári), Molnár Emese (Szórád) különdíjat kapott. A középiskolásoknál: 1. Piros Ottilía (Széchenyi), 2. Ivády Anita és Vlaska Viktória (mindketten Bánkisok).
1999-02-04Három érmet szerzettt a Rosti az úszók...Székesfehérváron az úszók diákolimpiai döntőjén a Rosti Gimnázium eredményei.
1998-06-05Börtönben tanítanakA hatvanas évek eleje óta a dolgozók iskolája fogja össze a pálhalmai rabgazdaságban tanítók munkáját. A körülményekről dr. Kiss Albertné igazgató és 3 tanár beszél.
1998-05-01Iskolánk jövője-jövőnk iskolája?Beszélgetés Dr. Kis Attiláné igazgatónővel.
1998-03-12Rosti-napok, mint minden esztendőbenA Rosti-napokról, mely tegnap kezdődött
1998-01-15Sportosztály a Rostiban: új háttér...A Dunaferr SE és a Rosti iskola együttműködésének eredményeként ebben az évben megkezdte tanulmányait az első sportosztály.
1997-03-07Rosti: hétfőtől újra iskolahétElőzetes az iskolahét programjaiból.
1997-03-05Közös érdek közös célt szülA Dunaferr SE kezdeményezte, a Rosti indítja a nappali tagozatos sportosztályt. A tervekről.
1996-10-26Rosti isk., Móricz isk.,Dózsa isk.a 3 iskola bemutatkozása.
1996-10-14Évfolyamonként egy osztályIsmét a Rosti isk. képzési formájáról (nappali tagozatos lehet az okt. biz,. szerint). Képviselő testületi döntés nov. közepén.
1996-07-09Színjátszótábor SismándonA népfőisk. szervezésében megyei színjátszótábor volt Sismándon. = Tábor: egy hétig tartott "A vihar"= AH 96. júl.9.1.p. A vihar előadásáról. = AH 96. júl.9.5.p.
1996-05-02képaláírás: Rosti diákmajálisTegnap diákmajális volt a Rostiban.
1996-03-14kép: Rosti-hétA Rosti-hét szavalóversenyéről készült kép.
1996-03-11Iskolanapok a RostibanMa kezdődnek az iskolanapok a Rostiban. A rendezvényekről.
1996-03-06Rosti:új tánc kezdődik(?)A Rostinak módosítani kell alapító okiratát. Szervezeti felépítésükről.
1996-01-01Veszélyben a dunaújvárosi felnőttoktatás?Megszünteti-e az önk. a Rosti iskolát, mely elsősorban a felnőttoktatással foglalkozik? Érvek az iskola mellett.
1995-11-01Segélykiáltás.Tiltakozás a Dolgozók Iskolájának, a Rosti Pál Iskola bezárása ellen.
1995-10-20Demonstráció a RostiértA Bartókban a demonstráció résztvevői a Rosti iskola jövőjét alapjaiban befolyásoló koncepciótervezet ellen tiltakoztak.
1995-10-18Rosti:"jót-állás" és készülődés...A Rosti össztantestületi ülést szervez okt. 19-re. A középiskolások "néma" demonstrációsorozata tegnaptól jövő keddig tart a Város- háza téren.
1995-10-12Rosti iskola:az első döbbenet utánAz okt. biz. koncepció-tervezete szerint a Rosti mint önálló intézmény megszűnne, az épület eladása is felmerült. Az ig. és a tanárok véleménye.
1995-10-09Rosti iskola: új szakkör indulHolnaptól új szakkör a Rostiban: képzőművészeti.
1995-10-06Diákklub a Rosti iskolábanNéhány hete működik a Diákklub a Rosti iskolában.
1995-10-01Észrevételek és javaslatok......Dunaújváros megyei jogú város közoktatási koncepciójának tervezetéhez.
1994-07-22Képzetteké a jövőInterjú a Rosti igazgatójával arról, hogy egyre többen tanulnak náluk remélve, hogy a végzettségükkel el tudnak helyezkedni.
1994-03-19Tegnap befejeződtek az iskolanapok a Rostiban (kishír)Tegnap befejeződtek az iskolanapok a Rostiban.
1994-02-10Nincs költségvetésA Rudas szakközépiskola neve ezután Közgazdasági és Külkereskedelmi Szakközépiskola és Középiskolai Kollégium; a Földes Ferenc Dolgozók Iskolájának új neve Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakközépiskola; a Ságvári Endre Általános Iskola új neve Szilágyi Erzsébet Általános Iskola és Speciális Szakiskola; a Mező Imre Általános Iskola új neve Aranyvölgyi Általános Iskola. (A febr. 8-i közgyűlés határozata alapján)
Rosti Pál Gimnázium Általános- és SzakközépiskolaAz iskola honlapja.
Radnóti a RostibanA Radnóti-centenárium alkalmából május 7-én a Rosti Pál Gimnáziumban szavalóversenyt rendeztek.
Büszkék vagyunk SzergejreA Rosti Pál Gimnázium tanulója, Pereligin Szergej bronzérmes lett a Kiskunmajsán megrendezett TADASHI Kupán.
Képek a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző IskolárólKépek a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskoláról