Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

572 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-05-03Élményözön a fesztiválonCsodás idő, színes kínálat, és minden képzeletet felülmúló tömeg: remek program kerekedett a Dunaújvárosban immár harmadszorra rendezett Sugárúti Fesztiválból 2024. május 1-jén.
2023-11-10Két gálával ünnepeltek70+1 évet ünnepelt, kétszer töltötte zsúfolásig a Bartók színháztermét, fergeteges műsorokkal rukkolt ki a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes.
2023-10-27A forradalom emlékezeteKoszorúk a temetői kopjafánál, díjátadóval koronázott ünnepség a Bartókban – méltó módon emlékeztek a hősökre és mártírokra az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján Dunaújvárosban 2023. október 23-án.
2023-09-04Kincskereső KönvTérKi gondolta volna, hogy a rekkenő hőség lesz a közönséget riasztó faktor? A szervezők biztos nem, hiszen azt kihirdették korábban, hogy ha esik, a dunaújvárosi József Attila Könyvtárba költözik a program, de hőségriasztással még ők sem számoltak 2023. szeptember első hétvégéjén.
2023-06-16Emlékezetes nyárköszöntő a Vasas jóvoltából, élményszámba menő előadások"Vannak vidékek…" címmel adott nyárköszöntő műsort a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes a közelmúltban. Az eseményen több mint 60 táncost láthatott a közönség, a bemutató vendégekeit Pintér Tamás polgármester is köszöntötte.
2023-04-21Nagy mulatság a Vasvári alapítványi báljánJótékonysági sportbált szervezett a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola közössége. Az esemény lehetőséget biztosított a szórakozásra, ismerkedésre, illetve egy szerencsés véletlen folytán arra is, hogy együtt örüljenek az egykoron „vasváris” tornász Kovács Zsófia újabb nemzetközi sikereinek.
2022-12-19A szeretet jelképe (képaláírás)Boldog karácsonyt, Dunaújváros mottóval ünnepváró hétvége várta a polgárokat a Városháza téren. December 17-én, szombaton délután a Vasas Táncegyüttes produkciói mellett Dj. Matkovics szórakoztatta az egybegyűlteket. Vasárnap délután Pintér Tamás polgármester és Stermeczki András evangélikus lelkész ünnepi köszöntőjét követően meggyújtották a negyedik, a szeretet jelképének tekintett gyertyát a város adventi koszorúján. Az estét a Fun Company koncertje zárta. (teljes szöveg)
2022-12-19Vasas karácsony volt. Zártkörű Vasas-karácsony most a Gárdonyi aulájábanDecemberben megszokhattuk, hogy a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes karácsonyi gálaműsorral kedveskedik a közönségnek. Ráadásul idén ünnepli hetvenéves jubileumát az együttes, így különösen látványos műsorra számíthattunk. A rezsirendelkezések miatt azonban a Bartók ebben az időszakban nem tudta befogadni a programot. A szülők és rokonok azonban így is végigélvezhettek egy közel kétórás műsort a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola aulájában.
2022-10-28Méltó módon, koszorúzással és ünnepségekkel emlékeztek városunkb0an 1956 mártírjaira. 1956 máig tartó üzenete: "Sziszegve se szolgálok aljas, nyomorító hatalmakat!"Közös megemlékezésre hívták a dunaújvárosiakat az önkormányzat képviselői október 23-án az 1956-os forradalom évfordulóján. Az emlékezők a temetői kopjafánál gyűltek össze, majd a Széchenyi István gimnázium tanulóinak műsorát követően koszorút helyeztek el az emlékműnél. Az ünnepség a Bartók Kamaraszínházban folytatódott, ahol a Dunaújvárosért Díjat is átadták. Idén Králik Gyula, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kapta.
2022-08-26Színes augusztális. Színes ünnepi forgatag kerekedett augusztus 20-án a Szalki-szigeten.Gazdag programkínálattal várták az érdeklődőket az augusztus 20-ai Parázs-Varázs és Szent István Ünnepi rendezvényen a Szalki-szigeten. Sportfoglalkozások, grillparti és fellépések sora szórakoztatott kicsiket és nagyokat egyaránt az egész napos eseményen. Képes beszámoló.
2022-08-06Az elmúlt hetven esztendő kötelez, de mit hoz a jövő?Még 2007-ben hozták létre a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes Alapítványt azzal a céllal, hogy segítsék a néptáncoscsapatot. Azonban az újjáépítéshez, a fejlődéshez egyedüli támogatóként kevés a civil szervezet.
2022-07-22Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes: 70 év, 70 fénykép, jubileumi tárlat a folklór jegyében.Egy hetven fényképből álló fotókiállítást tekinthetnek meg a Munkásművelődési Központ látogatói. A gyűjtemény a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes 70 éves jubileumát ünneplő sorozat részeként nyílt meg – a rendezvényen Pintér Tamás polgármester és Kováts Rózsa, az MMK ügyvezető igazgatója mondott beszédet.
2022-07-19Fotósorozaton a most jubiláló néptáncegyüttes. A Vasas idén hetvenéves évfordulóját ünnepelhetiA Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes hetvenéves jubileuma alkalmából egy fotókiállítás nyílt július 18-án, hétfőn délután a Munkásművelődési Központban.
2022-06-24Hatalmas sikert aratott a alátogatók körében a Resti Családi Nap.A várakozásoknak megfelelően hatalmas sikert aratott a dunaújvárosi Római városrészben a Resti Családi Nap. A színes programkínálattal operáló forgatagnak az Új Vasmű úti kondipark és környéke biztosított kiváló helyszínt.
2022-06-20Egész napos városrészi program volt. Városrészi nap volt a Dózsában: a Digitál és a Gypsy Kings Experience szédületes koncertet adottVárosrészi napot tartottak június 18-án a Dózsa városrészben az önkormányzat és a Resti étterem szervezésében a Dunaferr iskola, a Vasmű út és az OMV benzinkút közötti területen.
2022-05-30Idén már megrendezhették. Hatalmas siker volt az MMK-s néptánctalálkozóA Munkásművelődési Központ adott otthont az V. Pünkösdirózsa Gyermek Néptánctalálkozónak május 28-án. A program 14 órakor egy villámcsődülettel kezdődött a Városháza téren, majd az MMK udvarán folytatódott több a több korosztályt képviselő tánccsoportok fellépéseivel élő zenével és citeramuzsikával.
2022-04-00Emlékműállítás a Dunaferr finanszírozásával. Borovszky Ambrus neve, munkássága tovább él2022. március 18-án emlékművet avattak Borovszky Ambrusról, a vasmű legendás vezérigazgatójáról a róla elnevezett parkban. A Pintér Lajos Zoltán készítette bronz emlékművet Pintér Tamás polgármester és Kálló Gergely országgyűlési képviselő közösen leplezte le.
2022-03-25A vasgyár ikonikus alakja előtt tisztelegve avatták Borovszky Ambrus emlékművét. Borovszky Ambrusra emlékeztek az ünnepenÜnnepélyes keretek között avatták fel a Borovszky Ambrus tiszteletére készült domborművet a róla elnevezett emlékparkban 2022. március 18-án. A Vasmű legendás vezérigazgatója előtt tisztelgő ünnepségen beszédet mondott Kálló Gergely országgyűlési képviselő is.
2022-03-18Nagy siker volt a Vasas táncosainak "Huszáros villámcsődület" akciója a Városházánál.Immáron második, ez alkalommal „huszáros” villámcsődülettel kedveskedtek a városlakóknak a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes tagjai a Városháza téren. A megmozdulás az első alkalomhoz hasonlóan nagy népszerűségnek örvendett a dunaújvárosiak körében.
2022-02-25Tavaszcsalogató csődülettel kezdte jubileumi évét a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes. "Jöjjön végre a tavasz, vesszen már a tél!"Farsangi kavalkádnak álcázott villámcsődület Konc király és Cibere vajda párharcával súlyosbítva, dob- és dudaszóval, sok-sok tánccal: remek téltemető, tavaszváró közösségi programot varázsolt a Városháza térre a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes 2022. február 18-án.
2022-02-19Jöjjön a tavasz, és vesszen a tél! (képaláírás)Télűző villámcsődületre hívta az érdeklődőket a Városháza térre a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes február 18-án, pénteken délután. A néptáncos fiatalok Lengyel Szabolcs vezetésével vonultak az MMK-tól a főtérre, énekelve, kereplőzve, és persze jó hangosan, hogy sikerüljön elűzni a telet. Többen álarcot vagy valamilyen fejdíszt is magukra öltöttek, a farsanghoz illően, majd körtáncokkal szórakoztatták a szép számban összegyűlt közönséget, szülőket. A programot a többi között az tette még igazán hangulatosabbá, különlegessé, hogy élőzenés kíséret volt, dudával és dobszóval húzták a talpalávalót. (teljes szöveg)
2022-01-17A Covid-járvány meghatározta az elmúlt év első negyedévét isMozgalmas év volt 2021, amelyre a járványhelyzet alaposan rányomta bélyegét. A Dunaújvárosi Hírlap négy részesre tervezett összeállításában a mögöttünk hagyott esztendő legfontosabb eseményeire pillantanak vissza. Az első negyedév.
2021-10-291956 szép öröksége. Pintér Tamás: a múlt ismerete nélkül nincs út a jövőbeA dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában folytatódott az önkormányzat őszi ünnepi sorozata október 21-én. A városvezetés képviselői mellett a vendégek és az érdeklődők megemlékeztek 1956-os forradalom hőseiről, valamint a rendezvény keretein belül adták át a 2021-es „Dunaújvárosért Díjat” is az arra érdemeseknek.
2021-10-21Jubileumi ünnepség: 25 éves a Nyugdíjas Pedagógus KlubA szervezet fennállásának 25 éves évfordulóját ünnepelték a Nyugdíjas Pedagógus Klub tagjai. Az ünnepélyes megemlékezésen Barta Endre alpolgármester, valamint Szántó Péter önkormányzati képviselő, az oktatási, kulturális és társadalmi kapcsolati bizottság elnöke is részt vett.
2021-09-10Csődületre csábított, három ikonikus helyszínen ropta a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes. "Járd ki, lábam, járd ki most!2 - csődületre csábítottakRendkívül népszerű és látványos volt a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes toborzással egybekötött Villámcsődület névre keresztelt flashmobja. A táncosok a városlakókat is bevonva táncoltak Dunaújváros három ismert helyszínén.
2021-09-04Pénteki vigadalom vasasos módra. Pénteki vigadalmakHárom helyszínen is villámcsődületet tartott a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes szeptember 3-án, pénteken délután. Először 17 órakor gyülekeztek a táncosok a Martinász szobor körüli parkos területen.
2021-08-27A közösség ünnepe. Parázs-Varázs, augusztális: a közösség erejeRendkívül sikeres volt az idén (2021.) az augusztus 20. ünneppel összekötött Parázs-Varázs fesztivál a Szalki-szigeten. A színpadi programok mellett számos érdeklődő és baráti társaság bográcsozott és grillezett a rendezvényen. Stábunknak lehetősége volt beszélgetni a résztvevőkkel, akik a lehető legkülönfélébb ételeket készítették el.
2021-05-12A Vasas az utánpótlást is magának képzi ősztől. Ősztől külön utakon folytatja a Vasas együttes és a Violin iskolaAz elmúlt héten a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes fenntartója, a Munkásművelődési Központ igazgatója, Kováts Rózsa összehívta a Vasas csoportjait, és tájékoztatta őket, hogy az együttes életében gyökeres változások történtek.
2021-04-16Nagy terveket sző, nyitásra készül a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes. Nyitásra készül, nagy terveket sző a VasasDunaújváros önkormányzata továbbra is támogatást nyújt a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes számára. Ennek kapcsán Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, Kováts Rózsa igazgató, és Lengyel Szabolcs, az együttes nemrég kinevezett művészeti vezetője tartott sajtótájékoztatót.
2021-04-14Szeptembertől egy új felállású együttes indulKözös sajtótájékoztatót tartott április 13-án Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, Kováts Rózsa, a Munkásművelődési Központ intézményvezetője és Lengyel Szabolcs, Micsi, a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes új művészeti vezetője. A meghívó szerint a téma a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes 2021. évi terve volt, ám érthető okokból kevés konkrétum hangzott el.
2021-04-01Életben kell tartani a néphagyományokatA pandémiás helyzet alaposan rányomja a bélyegét a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes életére is, hiszen a lezárás alatt nemhogy fellépéseik nincsenek, de még a próbatermükbe sem tehetik be a lábukat.
2021-02-25A 70 év felelőssége. Csapatot építene legelőször a Vasas új művészeti vezetőjeÚj művészeti vezető áll a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes élére. Lengyel Szabolcs Micsi legfőbb mestere Novák Ferenc „Tata”, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas magyar koreográfus volt. Micsi és a Vasas legalább másfél évtizede találkoztak először.
2021-02-01Jó díjat kapni, de ha ráülsz a babérra, hamar bebüdösödikA Bartók kávézó vendége volt Szögi Csaba, Harangozó-díjas táncművész, koreográfus, aki egyszer azt nyilatkozta, hogy szakmai szülővárosa Dunaújváros. A többi között arra is választ adott, ezt hogyan kell értelmezni.
2021-01-16A színház lelke, emlékezete. A színház lelke voltA Bartók kamaraszínház és Művészetek Háza decemberben elveszítette a lelke egy részét. Böröcz György (1963–2020) – vagy, ahogy mindenki hívta „Gyugyó”–színpadi díszítő, ügyelő volt a Bartókban. Egy emberöltőnyi időt töltött itt, összesen nem kevesebb, mint 25 évet.
2020-10-30Bali Attila és Várnai Gyula a két díjazott. '56 emlékéhez méltó ünnep a színházbanA forradalom és szabadságharc kitörésének alkalmából 2020. október 23-án rendezett ünnepségen adták át a Dunaújvárosért Díjat Bali Attilának, míg a Dunaújváros Díszpolgára címet Várnai Gyula képzőművész vehette át Pintér Tamás polgármestertől.
2020-10-26Ne csak egy lista legyen az értéktár!A helyi értéktár témájában tartott sajtótájékoztatót október 21-én, szerdán Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester és Bokor Zsuzsanna kulturális ügyintéző.
2020-09-23Perdüljön táncra táncos lábadMint már arról beszámoltunk, a járványügyi helyzet miatt egy kicsivel később, ezen a héten kezdi meg a tanévet a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes.
2020-09-18Közgyűlés: fontos és forintos döntésekNegyvennél több napirend szerepelt a közgyűlés 2020. szeptember havi nyílt ülésén, amelyet a Városházán tartottak szeptember 17-én. A döntéshozók egyebek mellett a Dunaújváros Vasas Táncegyüttes támogatásáról, a Sándor Frigyes Zeneiskola melletti parkban tervezett szobor kompozícióról, a mobil kézilabda csarnok üzemeltetéséhez szükséges költségekről is szavaztak.
2020-09-16Szakkörök kisebb csoportokban. Sportkörök és énekkarokA Móricz Zsigmond Általános Iskolában kisebb csoportokban tartják meg a délutáni énekkari próbákat, a Vasas táncosai jövő héten kezdenek.
2020-09-04Új tagokat vár soraiba a Vasas közösségeSuplicz Mihály és Szőke Genovéva, a Vasas Táncegyüttes művészeti vezetői nyilatkoznak az együttesről és a tagtoborzásról
2020-06-04Az összetartozás táncban. Szilágysági táncok az összetartozás-videóbanA Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes is csatlakozott ahhoz a kétszáz csoporthoz, akik tánccal tisztelegnek a nemzeti összetartozás előtt.
2020-05-14Zongoraórát és táncfoglalkozást tartanak mások nappalijábanA Covid-19-pandémia miatt nehéz helyzetbe kerültek az oktatási intézmények. Aligha tudták elképzelni, hogyan lehet nyelveket, kémiát, netán testnevelést a távolból oktatni. Kiderült, fantáziával és akarattal minden lehetséges. Ezt bizonyították be a művészeti iskolák is, pedig nem volt csekély a kihívás.
2020-05-00Néptánc onlineBeszélgetés Suplicz Mihállyal, a Vasas Táncegyüttes egyik vezetőjével a táncegyüttes online képzéséről a koronavírus okozta veszélyhelyzet idején.
2020-04-14Legényes válasszal felelt a kihívásra a VasasA Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes április 1-jével bekerült a Dunaújvárosi Helyi Értéktárba. Erről, valamint a Vasas-család egészét megmozgató „Legényesezz otthon!” kihívásról és az online tanulásról is kérdeztük a táncegyüttes két szakmai vezetőjét, Szőke Geno­vévát és Suplicz Mihályt.
2020-04-02"Érdekes város ez, történelme még nincs, csak története"A meleghengermű átadásával, Kádár és pártvezetők látogatásával, a nemzetközi Vasas táncfesztivállal és a római olimpiára készülő magyar futballválogatott ven­dégjátékával ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját 1960 júliusában Sztálinváros, vagy amint a korabeli hazai sajtó emlegette: „a beteljesült remények városa.” Visszalapozó sajtó- és várostörténeti sorozatunk második része következik.
2020-03-04Húszéves évfordulót ünnepeltek. A premier után megemlékeztek a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház múltjárólA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza legutóbbi bemutatója egyben tisztelgés is a 20 éves táncszínházi tagozat előtt. Az évforduló alkalmából kiállítást is rendeztek a táncszínházi tagozat bemutatóinak plakátjaiból az intézmény aulájában.
2020-01-09Nehéz évet zárt az MMK, ám mégis Dunaújváros kedvenceNehéz évet zárt, mégis a városlakók szavazata alapján ebben az évben a Munkásművelődési Központ lett „Dunaújváros kedvence”. Kováts Rózsa igazgatót kértük egy átfogó összegzésre.
2019-12-20Az összes korosztály bemutatkozott. Vasas karácsonyA Bartók Kamaraszínház adott otthont a Vasas Táncegyüttes karácsonyi műsorának.
2019-12-19Adományt gyűjtött a Vasas. A Vasas adományt gyűjtött a kórház két osztályánakLátogatást tett december 18-án a Szent Pantaleon Kórház két osztályán is a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes két művészeti vezetője, Szőke Ge­novéva és Suplicz Mihály. A vasárnapi gálán összegyűlt adományokat adták át.
2019-12-16Vasas karácsony több tételben - varázslat és vastapsA Vasas közösségével karácsonyozni mindig jó, főként ha remek produkciókat tesznek a színpadra. December 15-én, vasárnap ez ismételten így történt.
2019-10-01Felvidéki vasasos sikerek. A határon túl mutatták be, mit tudnak a VasasbanImmár tizenkettedik alkalommal szervezték meg az Ilyenek vagyunk nemzetközi folklórfesztivált a Lévai járásban. A rangos nemzetközi megmérettetésen a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes is részt vett Szőke Genovéva és Suplicz Mihály vezetésével.
2019-09-30Benépesült a főtér mindhárom napon. Futás, koncertek és néptáncos találkozóItthon vagy! Dunaújvárosban mottóval Szent Mihály-napi programokat kínált a város lakóinak két napon át a főtéren.
2019-09-25Felvidéki csillagtúrán a VasasMint arról a múlt héten beszámoltunk az „Ilyenek vagyunk!”, „Taki s­me” elnevezésű nemzetközi fesztivál keretein belül, Léva, Garamkelecsény, Zselíz és Palást településeken lépett fel a Vasas Táncegyüttes felnőttcsoportja.
2019-09-20Felvidéken táncolt a Vasas közössége (képaláírás)Szeptember közepén a Felvidéken járt a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes felnőttcsoportja. Az „Ilyenek vagyunk!” „Taki sme” elnevezésű nemzetközi fesztivál keretein belül Léva, Garamkelecsény, Zselíz és Palást község lakói ismerkedhettek meg táncegyüttesünk műsorával. A nagy sikerű élőzenés fellépések mellett felvonulásra, templomi éneklésre és tánctanításra is sor került. A helyi csoportokon túl egy lett, egy olasz és egy lengyel csoport szórakoztatta a szép számú nézősereget. A turnét a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes Alapítvány támogatta – mondta el lapunknak Kováts Rózsa, az MMK igazgatója.
2019-08-00Vasas pihenéstől fellépésigIsmertető a Vasas Táncegyüttes 2019-es nyári programjáról: a balatonrendesi tábor után többek között két egri színházi előadáson is közreműködtek.
2019-05-28Nagyszabású gálaműsorral zárták a tanévet a növendékekTelt ház előtt tartotta meg szokásos év végi gálaműsorát a Violin Alapfokú Művészetoktatási Intézmény táncművészeti ága tegnap a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermében.
2019-05-27A Violin iskola gálája ezúttal is a táncra építettAhogy minden esztendőben megszokhattuk, a Violin Alapfokú Művészeti Iskola dunaújvárosi telephelyeinek hagyományos iskolai gáláját május 26-án, vasárnap délután tartotta meg a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2019-05-25Vasasos táncosok az Egri csillagok musicaljébenIsmét egy nagy formátumú, országos jelentőségű produkcióban vesznek részt a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes táncosai, ugyanis május 26-án, vasárnap este Budapesten a Papp László Budapest Sportarénában lesz a premierje az Egri csillagok című rockmusical felújított változatának.
2019-05-15Rózsatáncok látványaNem mondom, nagyon látványos volt az Munkásművelődési Központban rendezett Pünkösdi Rózsa Gyermek Néptánctalálkozó is, de számomra az igazán szépnek és magávalragadónak a Városháza téri táncforgatag bizonyult.
2019-05-13Néptáncosok látványos találkozója. Színes, fergeteges forgatag volt a néptánctalálkozóBár a hét végi szeszélyes időjárás kissé próbára tette a május 12-én, vasárnap negyedik alkalommal megrendezett Pünkösdi Rózsa Gyermek-Néptánctalálkozó résztvevőit, akik így nem a Munkásművelődési Központ udvarán, hanem a szomszédos iskola tornatermében mutatták meg tudásukat, szerencsére a hagyományos Városháza téri Táncforgatagot megtartották!
2019-05-10A város büszkeségei. A Vasas Táncegyüttes újabb elismeréseiA Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes tagjainak igen sűrű volt az elmúlt két hónap. Hétről hétre részt vettek valamilyen fesztiválon, és bizony számos büszkeségre okot adó eredménnyel gazdagodtak. Sajtótájékoztató keretében beszéltek erről az együttes irányítói, Suplicz Mihály és Szőke Genovéva, valamint a Vasast fenntartó és működtető Munkásművelődési Központ vezetője, Kováts Rózsa.
2019-05-08Újra aranyos a VasasA Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes táncosainak, vezetőinek és segítőinek állhatatos munkája ismét büszkeségre okot adó eredményeket hozott.
2019-03-27Táncoltak a Mezőföld virágai. A hét végén kiválasztották Székesfehérvárott a Mezőföld virágait, a mieink is köztük voltakMárcius 23-án, szombaton, Székesfehérváron a Malom utcai Táncházban lezajlott VII. Mezőföld Virágai Szólótáncverseny. A versenyen 19 táncműhely növendékei vettek részt. Mezőföld Virága címet nyert el Koncz Levente és Farkas Áron (Baracsi Széchenyi Zsigmond AMI), illetve Pásztor Máté és Molnár Lilla (Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes).
2019-03-16Előedeink áldozata, utódok reménysége. Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent!Dunaújvárosi polgárok sokasága sereglett március 15-én délelőtt a ’48-as emlékműhöz, hogy együtt ünnepeljen és lerója tiszteletét a forradalmárok előtt.
2019-03-16A nemzeti függetlenség napjaMárcius 15-én az önkormányzat is megemlékezett az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján a '48-as Emlékműnél.
2019-02-25A Vasas családközössége a tavaszt ünnepelteA Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes családias közösségének berkeiben régi hagyomány, hogy alaposan megünnepelik a tavasz eljövetelét. Nem volt ez másként február 23-án, szombaton sem, amikor a Gárdonyi Géza Általános Iskola tornatermében gyűltek össze az ifjú táncosok és szüleik.
2019-01-25Fejlődő városunk. A jövőben is szükség lesz a város és a kormány összhangjáraCserna Gábor, városunk polgármestere a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában tartott évértékelőjében számolt be 2018 eredményeiről, a családokat, a gazdasági élet szereplőit érintő kedvező döntésekről, az intézményi sikerekről, a várost érintő beruházásokról és fejlesztésekről, valamint a sok ezer embert megmozgató közösségi eseményekről és a város előtt álló feladatokról, lehetőségekről.
2018-12-21Táncos gála a BartókbanTelt házas évzárót tartott a Vasas Táncegyüttes.
2018-12-18Díjazott koreográfiák sora követte egymást a színpadonMéltóképpen, formátumos gálaműsorral zárta az évet a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes a hét végén a Bartók nagytermét kétszer is megtöltve. Az együttes vezetői, Szőke Genovéva és Suplicz Mihály, valamint Kováts Rózsa a következő táncosok munkáját emelték ki: Szabó Dorka, Fülöp Botond, Kiss Dóra, Bujáki Donát, Bánhegyi Boglárka, Németh Csenge, Müller Dóra és Fellegi Zsombor. Az év táncosa Tasnádi Noémi és Orgovány Zoltán lett, amíg a Szülői díjat Szabóné Papp Krisztina kapta meg.
2018-12-17Dübörgő sikert aratott a Vasas adventi műsoraDübörgő sikerrel adott karácsonyi műsort december 16-án a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes a Bartók nagytermében.
2018-11-30Arany terem a lábuk nyomán. Vasasos évzáró gálaA Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes nagyszabású gálaműsort adott a Bartók színházban.
2018-11-29Sikeresen menetel a Vasas. Sikeresen menetelnekSajtótájékoztatón számolt be a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes sikereiről a formáció és a fenntartó Munkásművelődési Központ vezetősége november 28-án délelőtt.
2018-11-27Ismét szépen csillog a Vasas táncosainak aranya. Ismét szépen csillog az aranyIsmét sikert aratott a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes. Minősítő versenyt és találkozót rendezett a hét végén az Alba Regia Táncegyesület, a Fejér Megyei Művelődési Központ és a Motívum Kulturális Egyesület. A Közép-dunántúli régió amatőr néptáncegyüttesei minősítő fesztiváljának a Művészetek Háza adott otthont november 25-én, vasárnap.
2018-10-26"Városunkban nagyléptékű haladást értünk el közös erőfeszítéssel" Idén négyaen vehették át a Dunaújvárosért Díjat, közülük ketten posztumusz kapták megh a rangos elismerést a nemzeti ünnepen a Bartók színházban2018-ban az 1956-os ünnepségek keretében Birkás István és Ongai Gábor posztumusz, illetve Nyári Ilona és Grábics Gábor kapta meg a Dunaújvárosért Díjat.
2018-10-241956 októberének hőseire emlékeztünkA kopjafánál tartott megemlékezés után a Bartókban gyűltek össze a város vezetői, meghatározó személyiségei, cég- és intézményvezetői, meghívott vendégei a város október 23-i megemlékezésére.
2018-10-05Programkavalkád a térenA Szent Mihály-napi programok idén is sok dunaújvárosi csalogattak a főtérre. Szombaton (2018.09.29.) délelőtt a Fut a város mozgatta meg a kicsiket és a nagyokat, a déli pihenő után pedig a fellépők szórakoztatták a közönséget
2018-10-04Megadták a módját (képaláírás) Kétnapos programkavalkádNem először - és a látogatók reményei szerint nem is utoljára - szervezték meg a Szent Mihály-napi hétvége programjait Dunaújvárosban (018.11.29-30.). Az országos rendezvényhez kapcsolódva a Városháza téren színpadi műsorok és zenei fellépők szórakoztatták az érdeklődőket. Az esemény csúcspontja Péter Szabó Szilvia turnézó koncertje volt. (teljes szöveg)
2018-10-02A Szent Mihály-napi hagyományok nyománAz Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! elnevezésű programsorozat dunaújvárosi fináléjában is meggyújtották a Szent Mihály-napi tüzet a felső-Duna-parton szeptember 30-án este.
2018-09-07Városrészi Nap. közösségépítés a BékébenKépes beszámoló a Március 15. téren 2018. szeptember 2-án tartott rendezvényről
2018-06-28Vasas a Hősök terénA közelmúltban a fővárosban, a Hősök terén debütált a nagyszabású Trianon rockopera, amelyben a Vasas Táncegyüttes tizenhat táncosa is szerepelt.
2018-06-05Különféle táncstílusok. Két óra sokféle táncstílusbanSzokás szerint a Bartók nagytermében tartotta évi rendes gálaműsorát a Violin Alapfokú Művészeti Iskola június 3-án, vasárnap.
2018-06-04A táncra kihelyezveA Violin Művészeti Iskola gálaestet adott június 3-án,vasárnap a Bartók Kamaraszínház nagytermében.
2018-05-24Erős mezőnyben táncolt a Vasas. Erős mezőnyben lépett fel a VasasA pünkösdi hétvégén sem tétlenkedtek a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes táncosai, két csoporttal is részt vettek a XXII. Méta fesztiválon, Balatonbogláron.
2018-05-17Közgyűlés2018. május 17.
2018-05-16Jó az összteljesítmény. Csúcsra járt a VasasIsmét sűrű volt a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes hét végi programja. Azt láthattuk, hogy részt vettek a II. Pünkösdi Rózsa Gyermek Néptánctalálkozón május 13-án, vasárnap a Városháza téren és az Munkásművelődési Központbanban, ám előtte még kalandoztak egy kicsit.
2018-05-14Tekeredik a rétes, ropja a néptáncosMár harmadik alkalommal sikerült megszervezni a Pünkösdi Rózsa gyermek-néptánctalálkozót, ráadásul nem elhanyagolható részvételi aránnyal. Május 13-án térségünk néptáncos fiataljai egy egész délutánt szántak arra, hogy felelevenítsék a régi magyar tradíciókat.
2018-05-09Zsúfolt a sikert halmozó Vasas naptára. Csordultig teli van a sikereket halmozó Vasas naptáraA hét végén újabb elismeréseket zsebelhetett be a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes a „Húzd keresztül…!” Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttesek VI. Fesztiválján, a megyeszékhelyen. A Vasas sűrű programját ismerve lesz még folytatás.
2018-05-09A Vasas Táncegyüttesről tárgyaltak (képaláírás)Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú város polgármestere a városházán, a polgármesteri irodájában fogadta Horváth Attilát, a dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes Alapítvány elnökét, valamint Orgovány Zoltánt, az alapítvány kuratóriumi tagját, kapcsolattartóját. (nem teljes szöveg)
2018-04-06Palóc húsvét a Füleki VárbanTizenharmadik alkalommal rendezték meg a Palóx húsvétot a szlovákiai Fülek várában hétfőn, amelyre a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes is meghívást kapott. Nyolc produkcióval lépett fel a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes.
2018-04-04Palócföldön táncolt a Vasas. Palócföldön húsvétolt a Vasas küldöttségeA húsvéti hétvégén a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes a szlovákiai Füleken vett részt a XIII. Palóc húsvét ünnepi műsorán. Az együttes vezetőit, Szőke Genovévát és Suplicz Mihályt kértük meg egy összefoglalóra.
2018-03-16Hőseink példát mutatnakMegemlékezés 1948-ról, városi rendezvény
2018-03-16Hőseink tisztelete. A hősök üzenete a mai magyaroknakA hagyományoknak megfelelően ezúttal is a 48-as emlékműnél tisztelegtek az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc hőseire a dunaújvárosi programban. A ünnepi műsort követően dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő szólt az emlékezőkhöz.
2018-02-05Kitárt kapuval várták a hét végén is a látogatókatFebruár 2-4 között rendezték meg a Kultúrházak éjjel-nappal – Helyben van a sokszínűség című programot országszerte. A Munkásművelődési Központban is nagy volt a mozgolódás.
2018-01-00Végtelen tánc. 65 éves a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes2017. december 15-16-án tartotta jubileumi fellépéseit a hatvanöt éves Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes. A színvonalas műsor létrejöttét, az ISD DUNAFERR Zrt. is támogatta. Nyilatkozik Németh Csaba, a Beruházási és Karbantartási Igazgatóság osztályvezetője; Czeilinger Ottó, az ISD Power Kft. vízszolgáltató üzemének főgépésze; Perjési Istvánné a vasmű volt munkavállalója; Galgóczi Ibolya, a Beszerzési Igazga­tóság nyugdíjasa és Suplicz Mihály, a mai társulat egyik vezetője.
2017-12-22Díjak, elismerések a 65 éves jubileumonA fennállásának 65. évfordulóját ünneplő dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes jubileumi gáláján elismeréseket is átadott Kováts Rózsa, a fenntartó Munkásművelődési Központ igazgatója.
2017-12-22Hatvanöt év a pódiumon. Ünnepelt a Dunaújvárosi Vasas TáncegyüttesHárom nagyszabású előadással ünnepelte fennállásának hatvanötödik évfordulóját a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes.
2017-12-18Hatvanöt - tánclépésben. Áttáncoltak hatvanöt esztendőtDecember 15-16-án három remek előadással köszöntötte fennállásának 65. évfordulóját a Vasas Táncegyüttes.
2017-12-16Vasas: múlt, jelen, jövőA város és a nemzetközileg is jegyezett Vasas Táncegyüttes története összeforrt az elmúlt évtizedekben. A táncos közösség fennállásának 65. jubileumi ünnepsége december 15-én, pénteken kezdődött a Bartókban.
2017-11-30Amikor alig maradtak fiúk - mégis jó úton a VasasHónapok óta folyik a készülés. Évek óta tudják, hogy a jubileumi összejövetel mindent és mindenkit megemel. Ünnep lesz, amit emlékezetessé kell tenni. Mindenki számára, hiszen a hazai folk- és néptánc térképén hatvanöt éve szerepelnek. A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes 65. jubileuma pedig több szempontból is különlegesnek számít.
2017-11-02Dunaújvárosért Díjat kapott a VasasAz idén ünnepli a 65. születésnapját az együttes.
2017-10-27Európa ne vágja el éltető gyökereit. Hatvanöt éve ropják a táncot a VasasbanIdén a Dunaújvárosért Díjat a Vasas Táncegyüttes kapta.
2017-10-24A harcom, végigharcolom! Maradandót alkottak - Dunaújvárosért. A büszkeség napján. Nemzeti egységet teremtett a szívekbenOktóber 23. a büszkeség napja. Hatvanegy év után is felemel.” – ezekkel a gondolatokkal kezdte Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere ünnepi köszöntőjét a Bartók színházban tartott megemlékezésen, ahol a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes vehette át a Dunaújvárosért Díjat.
2017-10-00Táncolni a VasasbanA Vasas Táncegyüttes történetének bemutatása.
2017-09-30A Vasas? A mindent jelentette! A hagyomány megőriz...A Vasas Néptáncegyüttes tagjai a hét végén (2017.09.30) a 65 éves gálára készülnek az MMK-ban.
2017-09-26Tűzvarázslók (képaláírás)Szeptember 24-én, lapzárta után a Vasas Néptáncegyüttes tűztáncot járt a Szent Mihály-napi fáklya körül. (teljes szöveg)
2017-09-25Belvárosi futónap. Örömfutástól a táncon át a közösségi tűzgyújtásigVárosi futónappal nyitott szeptember 23-án a Szent Mihály-napi programsorozat. A helyeként hűvös és esős idő ellenére is sokan látogattak ki az eseményekre.
2017-09-18Kinövik a helyet? Ételek, italok, látvány és foglalatosság a tök jegyébenTizennégy esztendő alatt a Rácalmási Tökfesztivál elérte, hogy a térség egyik meghatározó programjává vált.
2017-09-04Elbúcsúztatták a nyarat. Városrészi nap a BékébenVárosrészi napra invitáltak minden érdeklődőt szeptember 2-án, szombaton 10 órától a Béke városrészbe, a Március 15. térre, ahol színes programok, koncertek várták a családokat.
2017-08-30Toborzott a Vasas. Közel kétszer annyi jelentkezőBüszkén kijelentheti a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes két művészeti vezetője, Szőke Genovéva (kép) és Suplicz Mihály (kép), a Vasas nem veszített népszerűségéből. Meghallgatásra vártak augusztus 28-29-én, hétfőn és kedden minden, néptánc iránt érdeklődő fiatalt 5-től 18 éves korig.
2017-08-26A Vasas jubileum jegyébenA Munkásművelődési Központ elkövetkező félévét a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes jubileuma határozza meg.
2017-08-18Felvételt hirdet a Dunaújvárosi Vasas TáncegyüttesMinden 5-18 év közötti, néptánc iránt érdeklődő gyermeket szívesen várnak a Vasasba.
2017-07-28Magyar Rekord lett az 500 személyes "kohász-csülöktál"Sikeres Guinness-rekordkísérlettel, a színpadon sztárfellépőkkel, elismerések átadásával és számos színvonalas, érdekes kiegészítő programmal lezajlott a negyvenedik Vasas- és Kohásznap Dunaújvárosban. Jó időben, jó hangulatban nagyon sokan töltötték együtt az ünnepet. A Borovszky-díjat Gyerák Tamás kapta. Az ISD Dunaferr Zrt-ért kitüntetést posztumusz dr. Tiszamarti Miklós Sámuelnek adományozta a vállalat vezetése. "Vasasszakszervezetért" oklevet és tárgyjutalmat vehetett át Sztanó Gábor, Karáné Kovács Zsuzsanna, Molnár László, Bodoki Pál és Tóth Ferencné.
2017-07-28Prága főterén ropták a dunaújvárosiak. A Vasas Táncegyüttes nagy sikert aratottNemzetközi összművészeti fesztiválon vett részt a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes Prágában.
2017-07-27Vasas: prágai táncokHangos, zajos sikert aratott a cseh fővárosban miniturnéján a Vasas Táncegyüttes. Csapatépítés ás további nemzetközi meghívások.
2017-07-19Prágában ropjákCsütörtökön ismét útra kel a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes. Az úti cél ezúttal Prága, pontosabban a Vencel tér.
2017-07-00XL. Vasas- és Kohásznap Dunaújvárosban. Magyar rekord lett az 500 személyes "Kohász-csülöktál"Beszámoló a 40. Vasas- és Kohásznapról. Sikeres Guinness-rekordkísérlettel, a színpadon sztárfellépőkkel, elismerések átadásával és számos színvonalas, érdekes kiegészítő programmal zajlott le a rendezvény. A Borovszky-díjas Gyerák Tamás portréja. Az ISD Dunaferr Zrt-ért kitüntetést posztumusz dr. Tiszamarti Miklós Sámuelnek adományozta a vállalat vezetése. "Vasasszakszervezetért" oklevet és tárgyjutalmat vehetett át Sztanó Gábor, Karáné Kovács Zsuzsanna, Molnár László, Bodoki Pál és Tóth Ferencné.
2017-06-22Tábori napok sokasága. Mozgalmas tábori lét az MMK-banAlig ért véget a tanév, e hét elején máris elkezdődtek a nyári táborok. Sorozatunk első részében a Munkásművelődési Központot kerestük fel.
2017-06-09Ezüstös vasasok (kishír)A XXI. Méta Fesztiválon, Balatonbogláron, a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes gyerek csoportja a Turóczi Rita és Suplicz Mihály koreografálta "Kicsi vagyok én" című Dél-alföldi tánccal ezüstérmet szerzett. (nem teljes szöveg)
2017-06-08Büszkék lehetnek a VasasraA pünkösdi hét végén újabb rangos sikert söpört be a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, gyerekcsoportjuk a XXI. Méta Fesztiválon második helyezést ért el.
2017-06-00A félév diákjaiA 2016/17-es tanév második felének legsikeresebb tanulóinak bemutatása.
2017-05-23Színpadon a táncosok. Táncoló violinosokGálaműsorban foglalták össze május 21-én, vasárnap a Bartók Kamaraszínház nagytermében a Violin iskola tanulói, mit tanultak az év folyamán.
2017-05-09Már a decemebri jubileumi műsorra készül a VasasAzt már megszokhattuk, hogy a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes háza táján mindig készülnek valamire. Ezúttal is nagy volumenben gondolkodnak.
2017-04-21Közgyűlés2017. április 21.
2017-04-07A Vasastól a Budapesti Operettszínházig. Auksz Éva hazajár DunaújvárosbaDunaújvárosban született, itt járt általános és középiskolába, a A Vasasban ismerkedett meg a néptánc világával. Interjú Auksz Évával.
2017-03-17Együtt lehessünk sikeresekAz 1848-as dunaújvárosi ünnepségről.
2017-03-17Döntések március idusán. Napirenden az élményfürdőTöbb fontos kérdésben is döntött márciusi rendes ülésén március 16-án a városi közgyűlés. Útfelújítás, élményfürdő, gyermekétkeztetés, Rockmaraton. Bázis intézmény lett a Dunaújvárosi Óvoda.
2017-03-16Az örökös zsinórmérték! Harcunk örökA március 15-én, szerdán délelőtt tíz órakor kezdődő ünnepséget és megemlékezést a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes bravúros és a lelkeket felemelő műsora kísérte, amelyben szerepet vállaltak a Bartók színház művészei is.
2017-03-06Táncritmusban gazdagon!Remek és vidám programcsokorral köszöntötte a tavaszt március 4-én a Vasas megunhatatlan családközössége a Gárdonyi Géza Általános Iskolában.
2017-02-06Gáláztak az óvodások. Ovigála nagy sikerrelPazar műsort adtak óvodások, óvodapedagógusok és egykori óvodások a Bartókban február 4-én, szombaton.
2017-01-20Eredményekről, tervekrőlA színvonalas műsor részeként Cserna Gábor polgármester értékelte az elmúlt esztendőt január 19-én, csütörtökön, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában megtartott Újévi Köszöntő rendezvényen.
2016-12-19Minden táncosuk színpadra lépett. Vasas: ünnepre hangolvaCsak a megszokott fordulatokkal szolgálhatunk: ezúttal is lenyűgöző produkcióval szolgált a Vasas család december 17-én, szombaton, két adagban is a Bartók Kamaraszínházban.
2016-12-19A negyedik vasárnapon. Mától már kezdődhet a visszaszámlálásAdvent negyedik hétvégéjén is temérdek program várta a polgárokat a városban és a térségben egyaránt.
2016-12-12Felnőttek is kezdhetik (képaláírás)Járd ki lábam, járd ki most! címmel felnőttek számára hirdetett táncházi foglalkozást a Munkásművelődési Központban a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes. (teljes szöveg)
2016-10-24Köszönet a hősöknek. "A Haza Te Vagy!"Az '56-os forradalom és szabadságharc kitörésének 60. és a Magyar Köztársaság kikiáltásának 27. évfordulója alkalmából ünnepséget rendezett városunk önkormányzata október 23-án, vasárnap. A megemlékezés reggel 9-kor kezdődött a temetői kopjafánál. A koszorúzás után az eseménysorozat a Bartók Kamaraszínház színháztermében folytatódott. Dunaújvárosért-díjat kapott: dr. Tiszamarti Sámuel Miklós, Tóth Imre (kép) és Móricz Zoltánné (kép).
2016-10-08A Ki Mit Tud?-tól a ZártosztályigInterjú a dunaújvárosi származású zenésszel, Lázár Zsigmonddal.
2016-10-07Borban a vigasság, szüreti menet Pentelén. Lovasok, néptáncosokA Pentelei Hagyományőrző Egyesület szervezésében ismét megrendezték a szüreti felvonulást Pentelén.
2016-10-03Ostorpattogtatás, tánc, muzsika. Látványos felvonulássalPentelei hagyományok szerint díszes felvonulással és mulatsággal ünnepelték az őszi betakarítás végét, a szőlőtermést és az új bort október elsején, szombaton.
2016-09-30Magyarország, szeretlek! Szent Mihály napi mulatságKétnapos programsorozatra várta a városlakókat az önkormányzat és a helyi Tourinform Iroda.
2016-09-26A néptánc máig ható erejeA Szent Mihály-napi kínálat keretében szeptember 25-én, vasárnap délután hangulatos néptánctalálkozó várta a Városháza tér közönségét.
2016-09-06Be a Vasasba! (képaláírás)Szeptember 5-én délután tartotta utolsó felvételi napját a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes. A jelentkezőket az együttes vezetői hallgatták, nézték meg. Képünkön Suplicz Mihály instruálja Gallai Lívia Annát. (teljes szöveg)
2016-09-02Büszkék vagyunk a Vasas Táncegyüttesre! Öt csoportban mintegy százhúsz néptáncosA Dunaújvárosi Vasas Néptáncegyüttes idei sikereiről. Jövőre lesz 65 éves.
2016-09-02Elsöprő sikert aratott a magyar virtusA Dunaújvárosi Vasas Néptáncegyüttes részt vett a IV. Krakkói Összművészeti Fesztiválon. Suplicz Mihály rövid beszámolója.
2016-09-00MMK: állva tapsoltakBeszámoló a Vasas Táncegyüttes nyári fellépéseiről. Nyilatkozik Kováts Rózsa, az MMK igazgatója, Cserna Gábor, polgármester és Szőke Genovéva, az együttes szakmai vezetője.
2016-08-31Támogatják a Vasast. Nemzetközi porondonAugusztus 30-án sajtótájékoztatón biztosította támogatásáról a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttest Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere.
2016-08-30Szent Hubertus védelmébenA XXIV. Fejér Megyei Vadásznapot az alapi Kazsoki tanya Vadászházánál rendezték meg augusztus 27-én, szombaton. Az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) Fejér Megyei Területi Szervezete, a Fejér Megyei Vadászok és Vadgazdálkodók Szövetsége közös rendezvényében a házigazda szerepét a Méhes Lajos vezette Sárréti Egyetértés Vadásztársaság töltötte be. A rendezvényen fellépett a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttese is.
2016-08-17Irány a Királyi NapokAlig ért haza a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes külföldi útjáról, máris egy újabb fellépésre készülnek a város határain kívül.
2016-08-12A Vasas táncosai KrakkóbanMezőföldi, szilágysági és szatmári táncokkal mutatkozott be a Dunaújvárosi vasas Néptáncegyüttes a IV. Nyári Összművészeti Ünnepen.
2016-08-10A Vasas megjárta Krakkót. Komoly sikerek KrakkóbanA Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes augusztus 8-án, hétfőn este érkezett haza Lengyelországból, egy nemzetközi folklórfesztiválról. Az együttes egyik szakmai vezetője, Suplicz Mihály mesélt a hétvégéről.
2016-08-09Tánc és zene az utcánA Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes táncosai bevették Krakkót. Augusztus 5-én, pénteken este a hosszú út után huszonöt fővel és egy zenekarral nem pihenni indultak, egy flashmobot rögtönöztek Lengyelország második legnagyobb és legöregebb városában.
2016-08-04Krakkóba utazik a VasasIsmét a város jó hírét viszi a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes. Ezúttal Krakkóba utaznak egy nemzetközi fesztiválra.
2016-05-20Bronzérem MétárólÚjabb sikereket értek el a Dunaújvárosi Vasas Néptáncegyüttes tagjai a balatonboglári XX. Méta fesztiválon.
2016-05-20Öt alapítvány kapott támogatástÚtfelújításokról, pályázatokon való indulásról döntött a közgyűlés. A Dunaferr Repülő Klub szervezte repülőnapra 100 000 forint támogatást szavaztak meg, Kovács Zsófia tornászt is támogatják havonta 250 000 forinttal a nyári játékok végéig.
2016-05-18Dobogón a Vasas (képaláírás)A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, a balatonboglári XX. Méta Fesztiválon vettek részt. A Gyermek és Ifjúsági Néptánccsoportok Koreográfia Versenyén a gyerekcsoport és az utánpótlás csoport egyaránt harmadik helyezést ért el.
2016-05-02Pünkösdi táctalálka. Pünkösdi rózsa táncfesztiválA Munkásművelődési Központ hagyományteremtő szándékkal rendezi meg az I. Pünkösdi rózsa gyermek néptánctalálkozót május 7-én. Az intézmény igazgatóját, Kováts Rózsát kérdeztük.
2016-04-29Négymillió a Vasas néptáncegyüttesnekTöbb alapítványi támogatásról döntöttek a képviselők a legutóbbi közgyűlésen. A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítványnak 1,6 millió forintot biztosítottak a Közbiztonsági hónaphoz, valamint további 400 ezer forint támogatást kaptak. A Vasas Táncegyüttes négymillió támogatást igényelt, s kapott is, a Peter Cerny Alapítvány a beteg Koraszülöttek Gyógyításáért 200 ezer forint támogatást igényelt és meg is kapta, A Pro Minoritate Alapítvány 400 ezer forint támogatást kért az önkormányzattól a XXVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor megrendezéséhez és meg is kapta.
2016-01-26Négyek tárlata a KamarábanA Kamara Galéria évnyitó kiállításán négy alkotó munkáit tekinthetik meg az érdeklődők: Bellák Ica, Kovács Lilla, Lichner Barbara, Szenográdi Szabina. A tárlatot Pats Dániel nyitotta meg.
2016-01-23Az idei első tárlat (képaláírás)A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházában idén elsőként Bellák Ica, Kovács Lilla, Lichner Barbara, Szenográdi Szabina kiállítása nyílt tegnap este a Kamara Galéria keretében. A tárlatot Pats Dániel nyitotta meg, közreműködött a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, moderátor Balogh Tamás újságíró volt. A kiállítás február 18-ig látogatható. (teljes szöveg)
2015-12-22Táncos hangulat a főtérenIgazi közönségsikert aratott a december 19-én az Adventi Forgatag keretében megrendezett Karácsonyi Néptánctalálkozó, amelyen öt együttes szórakoztatta a nagyérdeműt.
2015-12-18Luca napja ma lészenSzínvonalas gálaműsorral zárta az idei évet a Dunaújvárosi Vasas Néptáncegyüttes a Bartók Színházban.
2015-12-18Téli táncokŐszre tervezték, karácsonyi randevú lett belőle. Öt remek néptáncegyüttes várja részvételével néptánctalálkozót rendeznek december 19-én a főtéren.
2015-12-15Vasas: évi hatvanDecember 13-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában gálázott a Vasas Táncegyüttes.
2015-12-14A legjavából... (képaláírás)Hagyományaihoz híven vasárnap is nagyszabású gálaműsorral örvendeztette meg közönségét a Vasas Táncegyüttes, amely két előadással lépett fel a Bartók Kamaraszínházban (teljes szöveg)
2015-10-17Nem lesz szüreti felvonulás!Elmarad a hétvégére tervezett szüreti felvonulás és térségi néptánctalálkozó.
2015-10-14Szüreti fergetegSzüreti felvonulás és hagyományteremtő szándékkal megrendezik az első Szüreti Néptánctalálkozót.
2015-10-02Tűzgyújtásos táncos mulatozásRövid beszámoló a hétvégi Itthon vagy - Magyarország, szeretlek! elnevezésű kétnapos városi rendezvényről.
2015-09-18Itthon vagy! Magyarország, szeretlek!Szent Mihály-napi programok a Városháza téren. Részletes programterv.
2015-09-04Új időszámítás kezdődöttA fenntartó Munkásművelődési Központ megújulása a Vasas Néptáncegyüttest is érinti. Célok, tervek, remények. Megújul a táncegyüttes próbaterme is. Beszélgetés Kováts Rózsával, az MMK ügyvezető igazgatójával és Suplicz Mihállyal, a táncegyüttes művészeti vezetőjével.
2015-08-00Megszépül a VasasKétmillió forinttal támogatja a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttest az önkormányzat. Nyilatkozik Cserna Gábor polgármester és Suplicz Mihály, a felnőtt együttes vezetője.
2015-07-17Perdülj, fordulj!(képaláírás)Szabadtéri táncház az MMK udvarán. A nyári szünidőben is számos kulturális programmal várja az érdeklődőket a Munkásművelődési Központ. Képünkön Suplicz Mihály, a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes művészeti vezetője tart táncházi foglalkozást a táborozó gyerkőcöknek. (teljes szöveg)
2015-07-10Új ruhákat kap a táncegyüttesKétmillió forinttal támogatja a Vasas Táncegyüttest az önkormányzat.
2015-07-03Új ruhákba bújhatnakA közgyűlés egyhangú döntése alapján kétmillió forint támogatásban részesítik a Vasas Táncegyüttest.
2015-07-03Az önkormányzat a kultúra mecénásaRendkívüli közgyűlésen döntöttek a kulturális tevékenységek támogatására kiírt pályázatokról. Az alapítványiak közül nyertek: Jószolgálati Otthon Közalapítvány, Vasas Táncegyüttes, Arany János Általános Iskola, Szonáta Zeneművészeti Alapítvány, Újpart Dunaújváros Képző- és Iparművészek Egyesülete, Móder Rezső E-műteremgalériája. A többi támogatáshoz nem kell közgyűlési döntés, polgármesteri, bizottsági döntés elég hozzá.
2015-07-01Kultúra: jubilálók kérték...Soron kívül ülésezett a közgyűlés június 30-án. A közművelődésre kiírt pályázatra beérkezett alapítványi kérelmekről döntöttek. Támogatás utak és járdák javítására, DVCSH Kft. vízhálózat rekonstrukció, a stadion üzemeltetése, Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézmények költöznie kell a Móra Ferenc Általános Iskolából, a közvilágítás felújításár a kiírt közbeszerzési pályázat nem volt szabálytalan.
2015-06-29Értékek, hagyományok"Az ünnepségen a Dunaújvárosi Vegyeskar, a Vasas Táncegyüttes is tükrözte a Megyenap mottóját: hagyomány, érték, minőség." Beszámoló a Dunaújvárosban megrendezett Megyenapról.
2015-06-22Vasasok ünnepeHarminckilencedik alkalommal rendezték meg a Duna-parton a Vasas- és Kohásznapot. Az ünnepségen átadták a Kiváló tanuló kitüntetéseket, a "Vasas szakszervezetért" okleveleket, és a Borovszky-díjat, amelyet idén Orova István, az ISD Kokszoló Kft. ügyvezető igazgatója kapta.
2015-06-22Kérések, támogatásokKözgyűlési döntsek: a Dunaújvárosi Óvoda 14 egysége összesen 61 csoportot indíthat az őszi tanévben; a Rendőrkapitányság 1,9 millió forint, a Vasas Táncegyüttes 2 millió forint, a tűzoltólaktanya 1 millió forint támogatást kapott. Alapítványok beszámolói, a közgyűlés pályázatot a helyi közösségi közlekedés finanszírozására, a kerékpárutak fejlesztésére. Elfogadták a város turisztikai koncepcióját, csatlakozott a város a Mária zarándokúthoz és a klímavédelmi programhoz.
2015-06-02Háromszoros bravó és egy ráadás!Telt ház előtt léptek színpadra május 30-án a Violin Művészeti Iskola Táncművészeti ágának növendékei a Bartók Színház nagytermében. Beszámoló a Violin Gáláról.
2015-06-01Gálaműsor a Violinnal (képaláírás)Ismét nagy sikerrel rendezte meg hagyományos gálaműsorát május 30-án a Bartók színház nagytermében a Violin Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. (nem teljes szöveg)
2015-05-15Bearanyozták a VasastHarmadik alkalommal rendezte meg a Motívum Kulturális Egyesület, a Fejér Megyei Művelődési Központ - Művészetek Háza és az Alba Regia Táncegyesület a "Húzd keresztül" Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Fesztiválját május 8-9-én Székesfehérváron. Arany minősítést és különdíjat is kapott a Vasas Táncegyüttes előkészítő 1-es csoportja.
2015-05-02A városalapítás évfordulójánCserna Gábor polgármesteri köszöntője, a Vasas fergeteges műsora és a város legrangosabb elismerésének, a díszpolgári címnek az átadása tette emlékezetessé a városalapítás 64. évfordulójára rendezett ünnepi közgyűlést. Díszpolgárok: Tomcsányi Éva, Wünsch László.
2015-05-02Városünnep, díszpolgárokkalKét kiváló táncpedagógus, Wünsch László és felesége Tomcsányi Éva vehette át a legrangosabb helyi elismerést, a díszpolgári címet a városalapítás 64. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepi közgyűlésen.
2015-04-09Hátrány vagy előny, ha egy nő okos?Harmadik alkalommal rendezett beszélgetést a Ridikül Szalon. Vendégek: dr. Borsós Beáta, Gurics Gabriella, Suplicz Mihály.
2015-03-27Nívódíjas Vasas táncosok (kishír)Harmadik alkalommal szervezték meg a "Mezőföld Virágai - Fejér Megyei Szólótáncversenyt" Székesfehérváron. A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes 25 fiatallal indult, közülük 14 nyerte el a szóló táncosi nívódíjat: Urbán Panka, Baráth Bence, Késmárky Lili, Urbán Soma, Franyó Ivett, Lukács-Soós Ádám Soma, Szabó Dorka, Juhász Adorján, Árvai Lili, Majdán Máté, Juhász Eszter, Molnár Zsófi, Molnár Lilla, Molnár István Dániel. (nem teljes szöveg)
2015-03-25Újabb siker a VasasnálHarmadik alkalommal rendezték meg március 21-én Székesfehérvárott a Mezőföld Virágai Fejér Megyei Szólótáncversenyt a Malom utcai Táncházban. A Vasas Táncegyüttes mindhármon részt vett. Részletes eredmények a cikkben.
2015-03-20Hétszázezer forintot gyűjtöttek összeA Jovány Barbara megsegítésére rendezett jótékonysági műsor néhány képe.
2015-03-18Fesztiváli tánclépésekMagyar hagyományok ápolásával tisztelegtek 1848 emléke előtt: gyermek néptáncfesztivál volt táncházzal és mesejátékkal. A nagylóki fesztiválon részt vettek a mezőfalvi néptáncosok és a Vasas Néptáncegyüttes is.
2015-03-14Sikeresek voltak!Sikeresek voltak Jovány Barbara és a Bugyik-család számára megrendezett jótékonysági rendezvények.
2015-02-13Jótékonysági rendezvényA családját elvesztő Fűrész Csenge megsegítésére rendeztek jótékonysági estet múlt szombaton a moziban.
2015-02-09Csengének szóltJótékony koncertet adtak Fűrész Csenge javára, ahol fellépett a Vasas Táncegyüttes, a baracsi néptáncosok, és az Énekiskolája résztvevői.
2015-02-00Mindenki mamijaKőszagi Károlyné, Fekete Erzsébet a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes 50 éves szolgálatáért Pro Cultura Intercisae Díjat vehetett át 2015-ben, a Magyar Kultúra Napján.
2015-01-30A Mami osztozik örömben, bánatbanMami, vagyis Kőszegi Károlyné lett az egyik idei Pro Cultura Intercisae díjas. A Vasas Táncegyüttes kelléktárosa, az MMK gondnoka.
2015-01-23Pro Cultura Intercisae (képaláírás)A Magyar Kultúra Napján, január 22-én, azon a napon, amelyen 192 évvel Kölcsey befejezte a Himnuszt, adják át hagyományosan a Pro Cultura Intercisae-díjakat azoknak az alkotó- és előadóművészeknek, csoportok tagjainak, akik kimagasló teljesítményt nyújtottak. Díjazottak: Móri Csaba, Moravecz Attila, Kőszegi Károlyné, Parádi-duó: Parádi György, Parádi László.
2015-01-23Nem csak egy vers készült akkorHagyományosan a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában adták át a Pro Cultura Intercisae-díjakat. Díjazottak: Móri Csaba, Moravecz Attila, Kőszegi Károlyné, Parádi-duó: Parádi György, Parádi László.
2014-12-27A Vasas nagy karácsonyaAz ünnepek előtt telt ház előtt lépett fel évzáró műsorával a Vasas Táncegyüttes.
2014-11-15Folklór nagyhatalom vagyunkBeszélgetés Halmi Zoltánnal, a Vasas Táncegyüttes korábbi művészeti vezetőjével.
2014-11-14Perdültek, fordultak a rakott szoknyákA Bartók színház nagytermében tartották meg a Vasas Nosztalgia Néptáncfesztivált.
2014-11-10Dinamikus nosztalgiaVasas Nosztalgia címmel ünnepi táncgálát rendezett a Vasas Táncegyüttes november 5-én, az MMK fennállásának 40. évfordulója alkalmából.
2014-11-06Ünnepel a VasasFennállásának 40. évfordulóját ünnepli a Munkásművelődési Központ, amelynek története összeforrt a Vasas Táncegyüttessel. Vasas Nosztalgia Néptáncfesztivált rendeznek november 8-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermében.
2014-10-10Megemlékezés az aradi vértanúkrólAz október 6-i Nemzeti Gyásznapon városunkban is megemlékezést tartottak. Megemlékező műsort adtak a Vasas Táncegyüttes, a Bartók színészei, a Violin iskola növendékei és Pere Nikolett népdalénekes. Őszi Attila, a Lorántffy iskola igazgatója mondott beszédet.
2014-09-15Művészeti NapokBeszámoló a Munkásművelődési Központban, szeptember 12-14. között megrendezett Castrum Művészeti Napok programsorozatról.
2014-07-05Vidám táncokkal búcsúzott a táborVasas Táncegyüttes tánctábora a Gárdonyi Géza Általános Iskolában. Öt nap tábori munkájából kaphattak vidám kóstolót július 4-én a szülők a Vasas táborzáró előadásán.
2014-07-04Akinek az oktatás az életeInterjú Szőke Genovévával, a Vasas Táncegyüttes művészeti vezetőjével.
2014-07-01Tánclépésben a GárdonyibanLátogatás a Vasas Táncegyüttes nyári táborában. Beszélgetés az egyik táborvezetővel, Suplicz Mihállyal.
2014-06-27Tekeredik a táncos kígyóA Vasas Táncegyüttes nyáron is várja a kicsiket a Munkásművelődési Központba, amelynek első interaktív táncházát Tekeredik a kígyó címmel szervezték meg.
2014-06-11A néptáncban rejlő erőSzőke Genovéva táncművész-tánctanár Dunaújváros Ifjúságáért díjat kapott. Interjú.
2014-04-30A Tánc VilágnapjánA város amatőr és profi tánccsoportjai a Tánc Világnapja alkalmából, április 29-án gálaműsort rendeztek a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Beszélgetés Vári Bertalannal, az est rendezőjével. A Móricz Zsigmond Általános Iskolában pedig táncbemutatókat tartottak az iskola diákjai.
2014-01-28Suplicz Misi, az örökmozgóA legfiatalabb, aki idén a Magyar Kultúra Napján átvehette a Pro CulturaIntercisae díjat, Suplicz Mihály, a Bartók Táncszínház egykori táncművésze, a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes Felnőtt, Gyermek és Utánpótlás csoportjának vezetője, a Baracs Néptáncegyüttes alapító-együttesvezetője volt. Interjú.
2014-01-22"Pro Cultura Intercisae" - 2014A Pro Cultura Intercisae Díjat László Imre Nótakedvelők Klubja, Suplicz Mihály táncművész, Haraszti Gabriella restaurátor, valamint Kiss Ervin Gábor festőművész kapta. A díjazottak méltatása.
2013-12-21Pénteki vegyesvágottA Karácsonyi Vásár december 20-i programjairól. Kép a Vasas Táncegyüttes fellépéséről.
2013-12-19Karácsonyi néptáncgálaDecember 15-én mutatta be karácsonyi gálaműsorát a Vasas Néptáncegyüttes a Bartók színpadán.
2013-10-09Vastaps szólt a VasasnakAz elmúlt hétvégén a szlovákiai Füleken, az Eszterlánc Szlovákiai Magyar Gyermek Néptáncfesztivál és Szólótáncversenyen lépett fel a Vasas Táncegyüttes felnőtt csoportja.
2013-09-16Mozgalmas évadnyitó az MMK-banHangulatos évadnyitó programcsokorral várta az érdeklődőket szombaton délután a Munkásművelődési Központ. Beszámoló.
2013-08-16Vasas: táncsorozatSűrű programsorozat előtt áll a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes. Beszélgetés Suplicz Mihállyal, a táncegyüttes egyik vezetőjével.
2013-06-17Dupla fellépés (képaláírás)Sem árvíz, sem bombariadó nem tudta megállítani a Vasas Táncegyüttest. Az elismert táncmozgalom minden korosztálya fellépett szombaton délután a Munkásművelődési Központban tartott tanévzáró rendezvényen. A gála végén a növendékek átvehették bizonyítványaikat (teljes szöveg)
2013-03-27Virágos Vasas-sikerSzékesfehérváron az Alba Regia Táncegyüttes székházában március 23-án rendezték meg az I. Mezőföld Virága című szólótánc versenyt. Tizenegy táncos kapott Mezőföld Virága díjat. A Vasas Táncegyüttes tagjainak eredményei a cikkben.
2013-02-01Vasas-titokHatvanéves lett az együttes. Mi lehet sikerük titka?
2013-02-01Közösségformáló értékteremtésJanuár végén a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában rendezték meg a hatvanéves Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes jubileumi előadásait.
2013-01-3160 év margójára: életünk fája - virágzik!A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes 60 éves. Beszélgetés Szögi Csabával, az együttes vezetőjével, tagokkal...
2013-01-28Jöjjön a következő hatvanas!Beszámoló a hatvanéves Vasas Táncegyüttes jubileumi gálájáról. Kép az első oldalon is.
2013-01-26Hatvan éve színpadonFennállásának 60. évét ünnepli a Vasas Táncegyüttes. Jubileumi gálaműsor.
2013-01-22Egy közösség ha ünnepel: VasasköszöntőA Vasas Táncegyüttes jubileumi gálaműsorral ünnepli hatvanadik születésnapját, január 25-én és 26-án.
2013-01-1760 éves a Vasas NéptáncegyüttesKét jubileumi előadást tartanak a Bartók kamaraszínházban, január 25-én és 26-án.
2013-01-04Nagyon készülnek az ünnepreA Vasas Táncegyüttes jubileumi gálával ünnepli fennállásának hatvanadik születésnapját január végén a Bartók színpadán. A táncegyüttest Wünsch László alapította meg 1952-ben a Vasmű Tánccsoportjából.
2012-12-07Táncszerető nemzedékek soraHatvanéves a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes.
2012-12-01Hogy is volt?-60 éves a Vasas TáncegyüttesRészlet Wünsch László írása, amely bemutatja a tánccsoport indulását, a hőskorszak igaz történetét.
2012-12-01Hogy is volt?-60 éves a Vasas TáncegyüttesWünsch László írása az indulásról, a hőskorszakról.
2012-11-22Arany és ezüst elismerésA Vasas Táncegyüttes arany, a Baracs Néptáncegyüttes ezüst minősítést kapott a november 17-én megrendezett Megyei Amatőr Néptáncegyüttesek Minősítő Fesztiválon.
2012-11-01Vígan, vígan!60 éves jubileumára készül a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes! Beszélgetés Neuwirth Annamáriával, az együttes egykori vezetőjével.
2012-10-01Összejött a népes Vasas-családSzeptember 29-én a Vasas Táncegyüttes egykori és mai táncosait várta egy közös nagy találkozóra. Beszámoló.
2012-09-27Új időszámítás a VasasnálVezetőségváltás a Vasas Táncegyüttesnél. Távozott a vezetőség éléről Balogh Edina és Varga Péter. Suplicz Mihály, a táncegyüttes új vezetőségének tagja és megbízott irányítója. A vezetőség tagjai: Szőke Genovéva, Bocsi Nóra, Molnár István és Szántó Tamás.
2012-06-14Táncos alkotók, alkotó táncosokEbben az évben ünnepli megalakulásának 60. évfordulóját a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes. Az Ifjúsági Táncműhely keretében rendezték meg az ifjú koreográfusok műsorát.
2012-06-11Alkotó hatvanasokJúnius 10-én évadvégi gálával ünnepelte a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes fennállásának hatvanadik évfordulóját. A programsorozat keretében bemutatkozott a 2011 nyarán alakult Ifjú Koreográfusok Táncműhelye is, a "Táncos alkotók - Alkotó táncosok" című előadásukkal.
2012-06-08Új nevek, alkotók táncok - koreográfusműhelyJúnius 10-én mutatkozik be a fennállásának hatvanadik évét köszöntő Vasas Táncegyüttes fiatal táncosaiból és koreográfusaiból alakult Ifjú Koreográfusok Táncműhelye.
2012-05-31A Vasas táncosok sikerei"A pünkösdi hétvégén rendezték meg a XVI. Méta Fesztivált Balatonbogláron, a Vasas táncegyüttest ifjúsági és gyermekcsoportja képviselte." Mindkét tánccsoport a legjobbnak járó elismerést kapott.
2012-04-20Öt év után újra varázslatMég, még, még: eltüsszentett birodalom. A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes előadásáról.
2012-04-18Hajrá Vasas! - HatvanszorHatvan éves a Vasas Táncegyüttes. Újra színpadon az Eltüsszentett Birodalom című mesejátékuk.
2012-04-13Eltüsszentett birodalom - újraTáncszínházi produkció. A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, Az Eltüsszentett birodalom című táncjátékot először az együttes alapításának 55. évfordulóján mutatta be. fennállásának 60. esztendejét ünneplő együttes újból műsorra tűzte izgalmas mesejátékát.
2012-04-05Dunaújváros sikere a MÜPA-banMárcius 16-án, a Művészetek Palotájában Dunaújváros volt a főszereplő a hosszú ideje sikeresen működő Cifra-palota elnevezésű gyermekrendezvényen.. Bemutathatta a város kulturális, művészeti életét, értékeit.
2012-03-19Cifra Palota: helyiek lépnek fel vasárnap!Dunaújváros alkotói, alkotásai és művészei mutatkozhatnak be a Művészetek Palotájában március 25-én, vasárnap. Szerepelnek: Bartók Táncszínháza, a Vasas Táncegyüttes, Hargitai Ildikó, a Quintia együttes és a Cimbora Klub.
2012-01-27Ünnepre készülődnekIdén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját a Vasas Táncegyüttes. Beszélgetés Balogh Edinával, az együttes vezetőjével.
2012-01-06A magyar tánc évszázadaiA körtánctól az ugróson át a csárdásig. A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes Ifjúsági Táncműhelyének első vendége: Novák Ferenc koreográfus volt.
2012-01-0160 éves a Dunaújvárosi Vasas TáncegyüttesÉvértékelés az együttes vezetőjével, Balogh Edinával.
2011-12-22Gála után, jubileum előttA Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes karácsonyi gálát rendezett.
2011-12-15Friss erő is repíti a VasastA Vasas Táncegyüttesen belül, az ifjú koreográfusokat tömörítő Ifjúsági Táncműhely alakult, vezetője Szántó Tamás lett.
2011-12-02Frissen, kreatívan, megújulvaA Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes jövőre jubilál.
2011-11-30Megújul a Vasas TáncegyüttesA Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes jelenével és a jövőjével kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót a Munkásművelődési Központban. Karácsony, tánc, misztérium címmel lesz az első komoly előadásuk december 17-én.
2011-11-25Vasas: teljes intenzitássalJövőre hatvan éves a Vasas Táncegyüttes. Beszélgetés Balogh Edinával, az együttes művészeti vezetőjével. Az együttesen belül megalapították az Ifjúsági Táncműhelyt.
2011-10-19Néptáncmozgalom az acél városában. MúltidézőA Vasas Néptáncegyüttes történetéből.
2011-06-20Vasasos siker a Méta fesztenA XV. Méta Fesztiválon a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes az A és C korcsoportban ezüstérmet szerzett. A B korcsoport a harmadik helyen végzett.
2010-12-22Karácsonyi Vasas-gálaBeszámoló az ünnepségről.
2010-12-15Vasas-gála: nagy siker"Hagyományos karácsonyi gálaműsorát mutatta be - két telt házas előadásban - a Balogh Edina és Varga Péter vezette Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes vasárnap a Bartók Kamaraszínházban."
2010-06-16Riesai győzők: ismét nagydíj a VasasnakAz IDO (Nemzetközi Tánc Szövetség) első ízben rendezte meg a néptáncfesztiválját, ahol a Vasas Táncegyüttes elnyerte a fesztivál nagydíját.
2010-01-13A 2009-es év legjeiAz év kezdeményezése:Hagyományteremtő városrészi nap a Kévekötő Hagyományőrző és Kulturális Egyesület rendezésében a Belvárosban. Az év eredményee: Tiszta a víz az öbölben. Az év győzelme: Minden körzetbena Fidesz nyert.Az év fejlesztései: Parkolók épültek. Az év tárncjátéka: Passió - stációk.Az év vendége: Bayer Zsolt. Az év beruházása: Tavaly felavatták az új papírgyárat. Az év mentése: Mert megérdemeljük. (a Kádár-völgyi arborétum). Az év csalódása: Nem szavazták meg.(az uszodai felújítást).
2009-10-28MűhelymunkábanA Vasas Táncegyüttes óriási sikert arattak a Szegedi Városi Napokon.
2009-10-02Értékőrzés, új ötletekIzgalmas évad kezdődik a Vasasban. Az új művészeti vezető: Varga Péter
2009-09-23Varga Péter vezeti tovább a VasastHalmi Zoltán utódjaként Varga Péter vezeti tovább a Vasas Táncegyüttest.
2009-07-03Országos Vasas NéptáncfesztiválA megmérettetés egyúttal baráti találkozó is volt, az idei Vasasnapon.
2009-05-22Sok a tehetséges gyerekMSZOSZ-díj a Táncegyüttesenek.
2009-04-15Passió a zöldbenA Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes húsvéti bemutatója: Újvárosi Passió címmel
2009-04-15Passió a Vasas TáncegyüttestőlA Duna-parti szoborpark dróttemplománál a múlt hét szombaton a Vasas Táncegyüttes bemutatta nagyszabású táncjátékát Újvárosi passió címmel.
2009-04-14Duna-parti PassióA Vasas Táncegyüttes Újvárosi Passió című misztériumjátékáról, amelyet a Duna-parton mutattak be nagyszombaton.
2009-04-10A Vasas Táncegyüttes DunaújvárosbanKészülődés az Újvárosi Passióra és a Vasas Fesztiválra
2009-04-03Újvárosi Passió - táncbanA Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes valamennyi csoportja közreműködésével bemutatóra készül, az Újvárosi Passió című misztériumjátékára. A vasas táncegyüttes rövid, összefoglaló története.
2009-01-14Amire emlékeznünk kell 2008-bólAz év beruházása a Dunaferr darabosítóüzemének porleválasztó berendezése, az év rendezvénye az EFOTT, az év fotója: a lemenő nap hídja, az év előadása a Nyihaha kisasszony, az év embere: Barbara....
2008-05-16A hét embere: Subi Miklós - Része voltam egy csapatnakBeszélgetés Subi Miklóssal, a Vasas Táncegyüttes táncosával.
2008-05-09A hét embere: Halmi ZoltánFolklót és táncszínház együtt. A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, hazai és külföldi sikerei. Interjú az együttes egyik vezetőjével.
2008-04-04A hét embere: Szerecz RóbertBeszélgetés Szerecz Róberttel, táncos, táncpedagógussal.
2008-01-12A színház felé félútonBeszélgetés Horváth Eszterrel, a Vasas Táncegyüttes tagjával.
2008-01-01Ötvenöt év a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes mögöttJubileumi gálasorozat a Bartók Kamaraszínházban.
2007-12-21Táncmesejáték az Eltüsszentett birodalomrólA dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes fennállásának 55. évfordulójáról...
2007-12-20Jubileumi gálasorozattal ünnepeltekÖtven év a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes mögött
2007-12-18A Vasas Birodalom odavágBeszámoló a Vasas Táncegyüttes "Eltüsszentett birodalom" című előadásáról.
2007-12-10Ünneplő nagykövetÖtvenöt éves a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes. Beszámoló a jubileumi gálasorozatról.
2007-12-10Töretlen sikertörténet Vasas-módraÖtvenöt év sikertörténete
2007-12-08Ötven éve a táncművészet katedrájánWünsch László a Vasas Táncegyüttes alapítója, 11 évig a vezetője volt.
2007-12-06Ötvenöt év táncBeszámoló a Vasas Táncegyüttes jubileumi műsorának előkészületeiről, próbáiról.
2007-11-30Mese és múltidézés a VasasnálHárom gálával és egy új bemutatóval készül a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes az ötvenötödik évfordulójukra. Beszélgetés Balogh Edinával és Halmi Zoltánnal, az együttes művészeti vezetőivel.
2007-10-10Jubilál a Vasas TáncegyüttesVárosunk születésével majdnem egy időben alakult az akkori nevén Sztálin Vasmű Néptánc Együttes, 1952-ben. A jubileum apropóján beszélgetés a jelenlegi művészeti vezetőkkel, Halmi Zoltánnal és feleségével, Balogh Edinával.
2007-09-21Ötvenöt év a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes mögöttA decemberi gálán a színpadra várják az egykori tagokat is. Az együttes 1952-ben alakult, célja: a magyar népi kultúra megőrzése....
2007-07-11Három díj egyreA Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes három díjjal tért haza Bulgáriából. Beszélgetés Balogh Edinával, a táncegyüttes egyik művészeti vezetőjvel.
2007-06-07A Fekete-erdőben a VasasBeszélgetés Halmi Zoltánnal, a Vasas Tánvegyüttes egyik szakmai vezetőjével, az együttes jelenéről, jövőjéről.
2007-05-07Díjakkal tért haza a Vasas Szegedről isA szegedi ifjúsági téncfesztiválon a Vasas két csoportja elnyerte a korosztályos első helyezéseket, és vándordíjat is kaptak.
2007-04-13Sikerek előtt és utánA Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes gyermek- és ifjúsági csoportja egy fesztiválon szerepelt, ahol elsőként jutott tovább a régiós megmérettetésre.
2007-03-27Szakmaszeretet és alázatKiváló szaktanári, vezetői munkájának elismeréseként Bedi Ildikó, a Rudas iskola szakmai igazgatója Magyar Köztársasági Érdemkereszt ezüst fokozatát vehette át március 15-én.Friedrich Ferenc képzőművészt munkásságának elismeréseként Munkácsy-díjjal tüntették ki. A Magyar Köztársasági Érdemkereszt ezüst fokozatával ismerték el Gombai Szabolcs táncművészetét. Az oktatási és kulturális miniszter Ferenczy Noémi-díjat adományozott Gombos István ötvös-iparművésznek. A kultúra területén végzett tevékenységéért a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjével tüntették ki Rozbora Piroskát, a nagyvenyimi művelődési ház vezetőjét. Az önkormányzati és területfejlesztési minisztera Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatával tüntette ki dr. Tóth István főjegyzőt.
2007-02-09Bemutatkozott Dunaferr is.Nemzetközi turisztikai kiállítás Linzben.
2007-02-07Taroltak a táncosainkA Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Kht. a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttessel együtt részt vettek a Linzben rendezett Utazás Kiállításon. Beszámoló.
2007-02-02Nem engedünk a színvonalból.Alapítvány létrehozását tervezi a Vasas.
2006-11-23Díjjal tértek visszaA Szekszárdi Néptánc Fesztiválon tíz év után újra részt vett a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes. A legnagyobb hazai megmérettetésen koreográfusi díjat kapott a tánccsoport.
2006-11-17Sikeres a Vasas.Tovább a sikerek útján. Fesztiváldíjat nyert a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes. Beszélgetés a Táncegyüttes művészeti vezetőivel, Balogh Edinával, és Halmi Zoltánnal.
2006-10-11Nagydíjas a VasasA Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes a VIII. Veszprémi Játékok Nemzetközi Gyermekművészeti Fesztiválon a fesztivál nagydíját kapta meg. Beszélgetés Balogh Edinával, az együttes művészeti vezetőjével.
2006-09-04Fellépés százezrek előttA Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes Csíksomlyón és Egerben is hatalmas sikert aratott az Egri csillagok c. előadásukkal.
2006-05-23Szárnyal a VasasMinden korosztályban sikereket ér el a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes. Beszélgetés Balogh Edinával, az egyik művészeti vezetővel.
2006-03-08Kettő az egyben, folklór - táncszínházA Vasas Táncegyüttes Vendégváró Programjának keretében az Egyből kettő címmel táncszínházi előadást adott a Bihari János Táncegyüttessel közösen.
2006-03-07Egyből kettőA Vasas Táncegyüttes rendhagyó néptánc-gálára várta március 4-én az érdeklődőket. AQz "Egyből kettő" táncestet az esemény megálmodói - sorozatnyitónak szánták.
2006-01-10Ünnepelt a Dunaújvárosi VasasA Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes Mikulástól karácsonyig című rendhagyó karácsonyi műsorával örvendeztette meg a Bartók közönségét 4 estén keresztül. Odaítélték az évad legjobb táncosa címet. Idén Szabó Marianna és Szerecz Róbert kapta.
2005-12-20Mikulás-járás - regölésBeszámoló a Vasas Táncegyüttes rendhagyó karácsonyi műsoráról.
2005-08-24A párbeszéd éve következikA Bartók Kamaraszínház, a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház,a Vasas Tácegyüttes és a Munkásművelődési Központ közösen létrehozta a "4Évszak Fesztiválirodát". Beszélgetés Szántó Péterrel az tervekről, elkövetkező új programokról, fesztiválokról, kulturális eseményekről.
2005-05-31Hétvégi néptánc fesztiválIsmét megrendezték a Bartókban az Országos Vasas Néptánc Fesztivált elsöprő dunaújvárosi sikerrel. Helyezések.
2005-05-30Aratott a Vasas a fesztiválonDunaújvárosban megrendezték az Országos Vasas Néptáncfesztivált. A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes mindhárom csoportja győzelmet aratott.
2005-05-24A dunaújvárosi vasas táncosok idén is nyertekBalatonboglár a házigazdája a Helyi Érték Egyesület szervezésében működő MÉTA Fesztiválnak, amelyről idén az első helyezéseket hozták el A és B kategóriában.
2005-05-20Táncsikerek garmadávalA Vasas Táncegyüttes két első helyet szerzett a Méta Fesztiválon. Beszélgetés Halmi Zoltánnal (kép), a Vasas Táncegyüttes művészeti vezetőjével.
2005-03-08Szemvillanásnyi élmények fotókonFebruár 28-án nyílt meg "A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes képekben" c. fotókiállítás az MMK Folyosógalériáján.
2005-03-04Szorosabb kapcsolat a műhelyek közöttÚj fejezet kezdődött a Dunaújváros Táncszínházának életében.
2005-03-04Képek a Vasasról - öröm és elhivatottság a fotókonA Munkásművelődési Központ Folyosógalériájában kiállítás nyílt "A Vasas Táncegyüttes képekben" címmel. Rövid beszámoló.
2005-02-08Fotókiállítás után fesztiválÍzelítő a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes programjaiból.
2005-02-08Fotókiállítás után fesztiválÍzelítő a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes programjaiból.
2005-01-21Évnyitó ünnepség a hagyományteremtés jegyébenAdomány a Sri Lanka-i árvaház és gyermekotthon építésére
2004-11-03Pentele története a Múzeum MozibanAz éreklődők számára Kanderka Imre magángyűjtemény tulajdonos , a sorozat kiötlője tart előadást , amelyet a városról szóló dokumnetimfilmjeivel illusztrál, s beszélgetést kezdeményez a megjelentekkel. 1. előadás: november 7, 2. előadás: november 28, 3. előadás: december 28.
2004-08-13Egerben csillogtak a vasasokA Vasas Táncegyüttes tagjai Egerben az Egri csillagok című regény alalpján készült zenés műben, musicelben táncoltak. Beszélgetés a részletekről Halmi Zoltánnal, az együttes vezetőjével.
2004-06-22Bognár portréműsor a TettyénA Pécsi Nyári Játékok keretében Bognár József koreográfiai pályáját összefoglaló portréműsorban fellépett a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes is.
2004-06-07Két kategóriában is győzött a VasasA Vasas Táncegyüttes sikeresen szerepelt a Méta Fesztiválon (május 29-31.).Az utánpótlás és az ifjúsági csoport is az első helyen végzett.
2004-05-11Libbenő pántlikák, dübörgő csizmatalpak, móka, kacagásGálaműsor volt szombaton a Bartókban.
2004-05-10Vasas gála tomboló sikerrelKépes beszámoló a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes gálaműsoráról, amelyet Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában rendeztek meg.
2003-07-18Taps a Vasas TáncegyüttesnekA Vasas Táncegyüttes szakmai méltatása. A Vasasnap méltó szinfoltja legujabb produkciók bemutatása.
2002-12-16Többször is szép lehetBeszámoló a Vasas Táncegyüttes új bemutatójáról, amely a városról, fél évszázadról és rólunk szól.
2002-12-10Vasas Táncegyüttes 1952 - 2002Hétvégén a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza adott otthont a Vasas Néptáncegyüttes 50 éves jubileumi műsorának. Beszámoló az ünnepi műsorról. Kép az első oldalon is.
2002-12-10Betonkoszorú, nagyszínpadraA Vasas Táncegyüttes minden generációja szerepel a Betonkoszorú című táncszínházi produkcióban.
2002-12-06"A fiatalokat is öröm nézni"A Vasas Táncegyüttes rövid története folytatódik: 1960, 1961.
2002-12-03Mindenki örül, de...Beszélgetés Skaliczky Andreával és Rácz Attilával a Vasas Táncegyüttesről.
2002-11-25Beszédes cím: BetonkoszorúBeszélgetés Szögi Csabával a Vasas Néptáncegyüttes ötvenéves jubileumi előadásáról.
2002-11-25KultúrfókuszBeszélgetés Énekes Istvánnal, a Vasas Néptáncegyüttes ötvenéves jubileumi előadásáról.
2002-11-21Egyre csak gyűlnek a táncos emlékekA Vasas Néptáncegyüttes egykori tagjainak emlékezései, a táncscsoport jubileuma alkalmából. Beszélgetés Szarvas Évával.
2002-11-20KultúrfókuszA Vasas ötven éves jubileumi műsorát december 6-7-én rendezik meg. Egy kis történet, hogy hogyan kezdődött városunkban a táncoktatás (1954, 1955, 1956.).
2002-11-19KultúrfókuszA Vasas jubileum kapcsán, egy rövid kis történeti áttekintés városunk táncoktatásáról. (1951-52, 1953).
2002-11-18Ök már tudják, mi az ünnep!Beszélgetés Wünsch László és Tomcsányi Éva tánctanárral a Vasas jubileum kapcsán.
2002-11-12Vasas-gálára készülődveBeszélgetés Halmi Zoltánnal és feleségével a Vasas Táncegyüttes készülődő jubileumi műsoráról.
2002-09-16Színpadra több kell!Dunaújvárosban megrendezték a Vasas Néptáncfesztivált.
2002-01-21A Vasasnak van miből épülniA hétvégén a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, a budapesti Erkel Színházban részt vett az ez évi Néptánc-antológián, az Utolsó Kecskekeresés című (Rácz Attila) produkcióval.
2002-01-14Újra jó csapat(!) lehet majd a VasasBemutatkoznak a Dunaújvárosi Vasas Néptáncegyüttes új vezetői, új tervekkel.
2002-01-09Bemutató próbával indultakA Dunaújvárosi Vasas Néptáncegyüttesről.
2001-07-18Egy(?) távozás margójáraÚjabb problémák a Vasas Táncegyüttes körül. Beszélgetés a művészeti vezetővel. Kép az első oldalon.
2001-02-06Generációváltás volt, nem másA Vasas Néptáncegyüttesről.
2000-12-22Ha Vasas, akkor néptánc: Karácsonyi gálaműsor - a múlt idézéSzerda este a Városháza "C" szárnyában a Vasas Táncegyüttes adott gálaműsort.
2000-05-27Írás a löszfalon: Színház lesz, csak azért isPéterffy Attilával beszélget Stossek Mátyás. P. A. 196-tól 1983-ig élt Dunaújvárosban. A Vasas Táncegyüttes táncosaként jött a városba. A táncegyüttest 16 évig vezette, majd a Bartók Művelődési Központ igazgatója 1983-ig. A Bemutatószínpad létrehozásáról.
1999-09-21Nívódíjat érdemeltek...a Vasas táncosai szombaton a Vasas Néptáncfesztiválon. Rácz Attila koreográfusi díjat kapott.
1999-09-11Szép, szép, de minden másBeszámoló az iszmaili folklórfesztiválon való részvételről. A Vasaas új együttesvezetője: Hajasné Nagy Anikó, rövid pályakép.
1999-09-06A Vasas Táncegyüttes Egyiptomban hódítottMeghívott volt az együttes az aug. 24-31 között rendezett X. Iszmaili Nemzetközi Folklórfesztiválon.
1999-08-11Dán turné, EgyiptomA Dunaújváros Táncszínház és a Vasas Táncegyüttes nyári, külföldi programelőzetese.
1999-06-30Dunaújváros TáncszínházaDunaújvárosban ma ünnepi társulatalapító ülést tart a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza. Ezen az ülésen jelentik be a Dunaújváros Táncszínháza megalakulását.
1999-06-29Szegeden is tarolt a Vasas: I. Martin György NéptáncfesztiváA néptáncfesztiválon előadói nívódíjat kapott a táncegyüttes, Rácz Attila művészeti vezetői nívódíjat.
1999-06-01A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes évad- és egyben korszakzárKép a táncegyüttes korszakzáró előadásáról.
1999-05-27Az "ifik" veszik át a stafétát: Tomboló siker a szekszárdiA Vasas Ifjúsági Együttes a hagyományos "Pünkösdölő" Gyermek Néptáncfesztiválon vett részt.
1999-05-19Szoborzene és örömtánc: Móder Rezső és barátai után Vasas-táncokMáj. 14-én a fővárosi Műcsarnokban mintegy 1 órás műsort adott Móder Rezső, és 2 koreográfiát mutatott be a Vasas Táncegyüttes.
1999-05-11Fix játéktérrelMagyarországon első alkalommal vidéken, Dunaújvárosban alakul hivatásos néptáncegyüttes a Bartókban a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes egy részéből.
1999-04-26Néptánctalálkozó negyedszerSzombaton a Szórád iskola "Libbentős Néptánctalálkozót" rendezett ált. iskolás csoportoknak. 4 éve rendezik. Alsó tagozatosoknál:1. Vasas Néptáncegyüttes gyermekcsoportja 1. Arany isk., 3. Szórád isk. és kulcsi isk. Felsősöknél: 1. Vasas ifj. fiúcsoportja,2. Baracs, Vasas leánycsoportja.
1999-03-17Élmény volt, nem csak emlékezésA 48-as emlékműnél tartott megemlékezésről. A Vasa Táncegyüttes adott műsort.
1999-03-17Üres széksorokKoncertet tartottak a város pedagógusai a Csengetés alapítvány javára.
1999-02-27In memoriam ÖrkényA Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes In memoriam Örkény Istán című produkciója a néptánc segítségével emlékezik az íróra. A rendhagyó bemutatót február 21-én tartották a Bartókban.
1999-02-01"Tíz év munkája érett be"Idén lesz 10 éve, hogy Rácz Attila a Vasas Táncegyüttes művészeti vezetője és Skaliczky Andrea művészeti munkatárs vette át az együttes irányítását. Mindketten Művészeti Vezetői Nívódíjat kaptak a közelmúltban a Martin György Néptáncszövetségtől. Interjú.
1999-01-25Nívódíj a táncseregszemlénA Martin György Néptáncszövetség Erkel Színházban rendezett seregszemléjén Skaliczky Andrea és Rácz Attila a "Művészeti Vezetői Nívódíj 1998" elnevezésű elismerést kapták.
1999-01-22Vasas: meghívás az antológiákraA Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes ismét meghívást kapott az Erkel színházban megrendezendő "Néptánc-antológiára", amelyben az elmúlt év legjobb produkciót mutatják be.
1999-01-15Bálint Péter különdíjasA néptáncosok Békéscsabai Szólótánc fesztiválján Bálint Péter, a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes felnőttcsoportjának tagja a legtechnikásabb előadásműért különdíjat kapott. A gálán a Vasas művészeti vezetője, Rácz Attila is fellépett.
1998-12-28"Nem tudjuk a megoldást"A Vasas Táncegyüttes ez évi fellépéseiről.
1998-12-09Vasas-táncok a PelikánbanSzékesfehérváron vendégszerepel dec. 10-én és 11-én a Vasas Táncegyüttes.
1998-12-03Bálint Péter már a döntőbenSzfváron az Országos Szólótánc-fesztivál selejtezőjén a döntőbe jutott Bálint Péter,aki a Dújv-i Vasas Táncegyüttest képviselte.
1998-11-04Emlékjáték - főhajtássalA Budapesti Öszi Fesztivál keretében a Nemzeti Színházban a Kortárs néptánc c. országos seregszemlén részt vett a Vasas Táncegyüttes is.Produkciókról.
1998-08-29Két nyári vendégjáték utánErdélyben és Szicíliában vendégszerepeltek a Vasas Táncegyüttes tagjai. Beszámoló.
1998-06-17"Él" a francia kapcsolat...Küldöttség utazik holnap Villejuifba: a Vasas Táncegyüttes, az őket kísérő Békés Banda, a múzeumot Pongrácz Zsuzsanna képviseli, s a Fészek Tanétterem 3 képviselője.
1998-03-02Vasas-siker a Merlinben, és ami ebből...Csütörtökön a Vasas Táncegyüttes előadása volt a bp-i Merlin Színházban.
1998-01-24Pro Cultura Intercisae - 1998Interjú Smuk Imrével a Bartók művészeti igazgatójával és Rácz Attilával a Vasas táncegyüttes művészeti vezetőjével. A BKMH és a Vasas Táncegyüttes kapta idén az önk. Pro Cultura Intercisae díjat.
1997-12-04Aki a táncon nevelkedett45 éve szinpadon tengernyi díjjal a Vasas táncegyüttes.
1997-11-25"Táncemlékek", avagy egy parádés ünnep...A Vasas Táncegyüttes jubileumi műsoráról, melyet a Bartókban rendeztek.
1997-11-22Táncosok, táncemlékekVálogatás Péterffy Attila, Vasas táncegyüttes hajdani vezetőjének naplójából az 1964-75 közötti időszakról.
1997-11-18Élő táncszínházi hagyományA Vasas Táncegyüttes előadásáról Szögi Csaba és Énekes István beszél.
1997-11-11A produkció már (rég) profiA Vasas Táncegyüttes bemutatójáról: "Jó emberek tágasságot..."
1997-10-22Végleges Vasas-műsorIdén ünnepli 45. évfordulóját a Vasas Táncegyüttes. 4 előadásból áll majd az ünnepi program.
1997-09-08Turné után ünnepi táncokA Vasas táncegyüttes lombardiai szerepléséről, a közeljövő programjairól.
1997-07-10Tánc: két érem PortorozsbólAz IDO rendezte 14 éven aluli táncosok moderntánc EB-jén a dújv-i eredmények: Hargitai Mariann diszkó kategóriában 2. lett, Kovács Zoltán néptánc kategóriában 3. lett.
1997-07-03Húsz pár csizmát varrathatnakA Népművészeti Kollégium elbírálta a Nemzeti Kulturális Alap népművészeti pályázatán a Vasa Táncegyüttes 200 000 Ft-ot kapott, a dunaföldvári Városi Művelődési Központ 120 000 Ft-ot.
1997-06-24"Uj városiak" találkoztak9. alkalommal megrendezett "Új városok" seregszemléjén vett részt a polg. mester és a Vasas táncegyüttes öttagú csoportja.
1997-06-16Különdíjas tánc SzarvasonA gyermek szólótánc fesztiválon Sebek Zoltán- a Vasas Táncegyüttes tagja - a Silladri c. koreográfiáért különdíjat kapott.
1997-05-30Turné, verseny és jubileumA Vasas táncegyüttes portugáliai fellépéseiről, a szarvason rendezendő Gyerek Szólótánc-versenyről. Jún. 14-én a 45. évfordulót ünneplő rendezvényt tartanak.
1997-04-12Portugáliában táncol a Vasas2 portugál folkfesztiválra kapott meghívást a Vasas Táncegyüttes: a Sertai Folkfesztiválra, s Moifába egy rangos találkozóra.
1997-04-12Szarvasi döntő előtt a Vasas ifjú táncosaiA gyermek szólótánc-fesztivál területi döntőjéről a döntőbe került Kovács Zoltán és Sebek Zoltán, a Vasas táncegyüttes utánpótlásának tagjai.
1997-03-24Hangverseny az alapítványértA város pedagógusai adtak hangversenyt a Bartókban pénteken, fellépett a Vasas Táncegyüttes is. A bevétel a Csengetés Alapítvány számlájára megy.
1997-01-14Táncos siker a fesztiválonBékéscsabán a XIII. Szólótánc Fesztiválon Bálint Péter a leghitelesebb előadásért járó Lányi Ágoston díjat kapta.
1996-12-17Vasas-gála: rendben vannakA Vasas Táncegyüttes szombati gálaműsoráról.
1996-11-23A néptáncba menekültekA Ki mit tud? döntőjébe került Bálint Péter és Kovács Zoltán a Vasas Táncegyüttes tagjai, ahol kikaptak. Interjú.
1996-11-19Sikeres szekszárdi fesztiválA Szekszárdi Néptánc Fesztiválon a VasasTáncegyüttes vezetője, Rácz Attila koreográfusi nívódíjat kapott, az őket vezető Békés Banda zenei díjat.
1996-10-16A kortárs néptánc jelenléteVasárnap a Thália Színházban országos néptánc-találkozón vett részt a Vasas Táncegyüttes.
1996-09-16Vasas Néptáncfesztivál:seregszemle...Szombaton Dújv-ban zajlott A néptáncfesztivál, az MMK szervezte.
1996-09-16vasas Néptáncfesztivál: seregszemle, sereg díjjalÖt együttes mérte össze tudását szombaton Dunaújvárosban. Az 1. díj Dunaújvárosban maradt.
1996-09-05dijoni FolklórolimpiaÉlménybeszámoló 1. része a Vasas táncegyüttes dijoni útjáról.= Lobbant a láng a Folklórolimpián. Dijoni képeslapok: elkísértük a dunaújvárosi táncegyüttest (I.) "AH 96. szept.5.5.p. Az élménybeszámoló 2. része. = Tolongás,tombolás a téren. Dijoni képeslapok: elkísértük a dunaújvárosi táncegyüttest (II.) = AH 96. szept.6.5.p. 3. rész. = De: van egy csapat mégis. Dijoni képeslapok - elkísértük a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttest (III.) = AH 96. szept.7.5.p.
1996-08-28Díjnyertesek fesztiváljaHelyszíni tudósítás a Vasas dijoni szerepléseiről.
1996-08-22Remek műsor, kis hibákkalHamarosan Franciaországba indul a Vasas Táncegyüttes a jubileumi Folklór Olimpiára. A turné előtt bemutatták programjukat.
1996-07-05Megtanulják a tánc nyelvétA Vasas Néptáncegyüttes nyári táboráról.
1996-06-14Dijonig "végtelen" az évadA Vasas táncegyüttes szerepléseiről.
1996-05-22Túl a cserebogár-effektusonMatinén mutatkozott be a vasas néptánc utánpótlása. Szerepelt a Móricz s a Szórád isk. csoportja is.
1996-04-29képaláírás: néptáncverseny a SzórádbanA Tánc Világnapja alkalmából néptáncversenyt rendeztek szombaton a Szórádban, dújv-i és vidéki ált.iskolák, s a Vasas táncegyüttes 2 csoportja vett részt.
1996-04-27Ahol a magyar tánc egzotikusA Vasas táncegyüttes thaiföldi vendégszerepléséről.
1996-04-01Rama király és a magyar táncÁpr. 2-án Thaiföldre utazik a Vasas táncegyüttes. Nemzetközi néptánc fesztiválon is részt vesznek itt.
1996-01-19Budapesten lép fel a Vasas TáncegyüttesA Vasas Táncegyüttes jan-i szerepléseiről.
1995-12-28"...tanácstalan vagyok...Beszélgetés A Vasas táncegyüttes vezetőjével fellépéseikről, a táncszínház nehézségeiről.
1995-12-18Csoda, itt, mostLírai gondolatok az "Új városi advent" produk-cióról.
1995-08-01"Kerek egy esztendő..."-,Szegeden...A szegedi néptánc fesztiválon résztvesznek a Vasas táncosai is.
1995-05-20Amerikából jöttek...Élménybeszámoló a Vasas amerikai útjáról.
1995-05-12Tomboló siker Dollar City-benHazaérkezett a Vasas Néptáncegyüttes Amerikából, ahol 27 előadást tartottak.
1995-05-05KitüntetésekAz MMK Vasas Táncegyüttese Müvészeti Nívódíjbanrészesült.
1995-04-11A tiszta forrás kincseiA Vasas Táncegyüttes Bartók-beli műsoráról. Ápr. 20-án a felnőtt csoport az Egyesült Államokban lép fel.
1995-01-17Táncos sikerekRácz Attila a Dújv.-i Vasas Táncegyüttes vezetője 3-szor kapott "Aranysarkantyús" lett. Az MTAT Táncosztályának Lányi Ágoston-emlékdíját is megkapta.
1994-12-21Méltón az ünnephezA Bartók karácsonyi koncertjéről.
1994-12-19Főhajtás a Vasasnak. Vastapsot kapott a százhatvan táncosSzombaton a Bartókban a Vasas táncegyüttes adventi táncbemutatót adott.
1994-12-13Mint egy családÖsszefoglaló beszélgetés a Vasas Táncegyüttes vezetőjével az idei versenyekről, műsorukról, s a tervekről.
1994-07-30Vasas: felfedező utakRácz Attila(műv.vez.) a Vasas Táncegyüttes elmúlt évadi eseményeiről (Dijon, táncszínház)jövőről: fesztiválok, önálló táncszínházi produkció.
1994-05-26TánctáborNéptánctábort szervez a Vasas Táncegyesület az MMK-ban június 13.-17-ig.
1994-05-06TáncszínházA Vasas Néptáncegyüttes új produkciójáról.
1994-05-03Megérett az időA Vasas Táncegyüttes táncszinházi produkciójáról.
1993-09-16Aranyos gyerekek ezüstmedállalA Dijonban megrendezett 47. Nemzetközi Folklór Fesztiválon az MMK Vasas Néptáncegyüttese ezüstmedált nyert.
1993-09-10Felkerült a koronaA Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes Dijonban a folklór olimpián ezüstérmes.
1993-08-27Parádés bemutatkozásAz MMK-fórumon bemutatót tartott a Dújv-i Vasas Táncegyüttes. Kritika.
1993-08-12Dijon felé félútonDijonba /Franciaország/ készül az MMk Vasas Néptáncegyüttese.Rácz Attila az együttes vezetője nyilatkozik a felkészülésről.
1993-05-28Dobogón a VasasA 2. helyet szerezte meg a Vasas Táncegyüttes az V. 21-23. között tartott országos versenyen.
1993-05-20Együttes születikBeszélgetés Rácz Attilával a Vasas Táncegyüttes vezetőjével, s Bálint Péterrel /15 éves/,aki különdíjat nyert a szarvasi szólótáncfesztiválon.
1993-01-12Szögi alkotókra várInterjú Szögi Csabával, a Vasas művészeti vezetőjével.
1992-12-10Dunaűjvárosi Vasas TáncegyüttesNegyven éves jubileumát ünnepelte a Vasas Néptáncegyüttes.
1992-12-08A hangulat a régi40 éves születésnapját ünnepelte szombaton a Vasas Táncegyüttes a Bartókban.
1992-09-24Táncfesztivál NaplóTudósitás és szubjektiv hangvételű napló a Vasas Néptánc fesztiválról.
1992-09-22Osztatlan hazai sikerA Dunaújvárosban megrendezett 92-es Vasas Nép- táncfesztiválról. A fesztivál nagydíjasa ismét a dújv-i együttes.
1992-08-28Táborban a táncosokEdzőtáboroznak a néptáncosok. Az utánpótlásból kialakult Vasas Néptáncegyüttesről.
1992-06-19Táncosok és táborokA Vasas Táncegyüttes tagjainak hagyományos nyári elfoglaltságot jelent a tánctábor. A Szárszó Judit és Mészáros Kálmán által vezetett, kicsiknek tartott tánctáborról.
1992-05-22Táncos-évadzáróA Bartókban, az évadzáró gálaesten a Móricz Á. I. tánctagozatos diákjai, s a Vasas táncegyüttes utánpótlás csoportjai mutatkoznak be.
1992-04-28Szegeden volt a Százszorszép gyermek néptánc-fesztivál... (kishír)Szegeden volt a Százszorszép gyermek néptánc-fesztivál, amelyen részt vett a dunaújvárosi Vasas táncegyüttes ifjúsági csoportja is.
1992-04-17Nagydíj a VasasnakA XV. zalai kamaratánc-fesztiválon az Együttesi Nagydíjat kapták a dújv.-i táncosok. Énekes István Etüdök c. kompozíciója a koreográfusi nagydíjat nyerte el. Ezt is a Vasas táncolta
1992-01-10Eltemették, de feltámadtNeuwirth Annamária és Szögi Csaba újra a Vasas élén.
1991-12-02Csak egy tánc volt...Nov.30-án Dújv-ban "táncos" tiltakozást tartot-tak a Vasas Néptáncegyüttes tagjai és volt tag- jai.Az együttes fenntartására a város nem biz- tosít pénzt.
1991-11-19Temetésre nem megyünkTóth Jánosné MMK ig. válasza az 1991.nov.12-i számban megjelent Temetni készülnek c. cikkre.
1991-11-12Temetni készülnek1991.nov.5-én a városban országos demonstrációt rendeznek a táncosok.Interjú Skaliczky Andreával.
1991-06-18Győztek tánccalA gyermeknéptáncosok II. OrszágosSzólótáncfesztiválján a Vasas Néptáncegyüttesutánpótláscsapatából Kisbokréta díjat ésPántlika-díjat nyertek a táncosok = A Hírlap1991. jún. 18. 5.l.
1990-12-04Vastaps a Vasasnak : Felnőttek a gyerekekBeszámoló a táncegyüttes fellépéséről
1990-07-13Jól szerepeltek a fiatalokCsehszlovákiában vendégszerepelt a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes.
1990-06-08Együtt táncolni jó! Koreográfusok a levegőben66 ügyes táncos láb - 33 kisgyerek a tagja a Vasas Néptáncegyüttes Ti-tá-ti-nek becézett egyik utánpótláscsapatának. 12-14 éves lányok, fiúk - vezetőjük: Szárszó Lajos, vezetőtársa Mucsi Olga. A tánctanításért pénzt nem kapnak, csak segítséget a kosztümök beszerzésében... Csepelen második helyezést értek el, gondjaik mellé felnőnek az örömök is...
1989-11-20Önálló estBognár József ismert pécsi táncművész önállóestjének koreográfiáit a Dújv-i VasasTáncegyüttes mutata be a Budai Vigadóban nov. 4-én, ma a Pécsi Nemzeti Színházban adják elő.
1989-09-29Táncfesztivál DunaújvárosbanHáromévenként rendezik meg a hagyományos fesztivált, szakmai zsűri előtt.
1989-08-29Szerencsés(?) hazaérkezés. Bretagne-i sikerek után.Tíznapos turnén szerepelt a Vasas Táncegyüttes Franciaországban. A fotón egy táncos jelenet.
1989-08-08Világszínvonalon dolgoznakSzögi Csaba, a Dújv-i Táncszínház vezetőjenyilatkozik munkájukról.
1989-08-08Minket nem érdekel? Vasas-bemutató, Franciaország előttA Vasas Táncegyüttes pénteki műsoráról.
1989-07-18Szögi marad és táncol. Sikerek után, némi aggodalommalSzögi Csaba nyilatkozik a tavalyi évről és a közeljövőről. Némi aggodalomra ad okot, hogy a táncosok az érettségi után abbahagyják a táncot. Fénykép: Szögi Csaba.
1989-07-14Markó-balett a Dóm térenKépaláírás: a szegedi Szabadtéri Játékokkeretében a Dóm téren (VII. 13-án) bemutatták a Párizs gyermekei c. balettet, amelyben a dújv-i Vasas Táncegyüttes is részt vett.
1989-03-01A ma emberéről, a ma emberénekA helyi Vasas Táncegyüttes meghökkentő ésmegrázó erejű előadást mutatott be: A csodálatos mandarin címmel.
1989-02-01Még egyszer ZalárólZalai Kamaratáncfesztivál a dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes In memoriam \"Örkény-egypercesek\" s az Art of Noire c. táncjátékról.
1989-01-31Ismét produkál a Vasas. Tizenkétszer táncol a Mandarin"A csodálatos mandarin" címmel mutatja be legújabb darabját a Vasas Táncegyüttes. Előadások
1989-01-13Új produkcióra készül a Vasas TáncegyüttesFénykép: Jelenet "A csodálatos mandarin" c. előadásból Koreográfusok.
1989-01-01Mást másképp DunaújvárosbanA Dunaújvárosi Vasas Táncszínházról.
1988-11-19Mozgásszínházi találkozó, hazai anyagbólA Budapesti Műszaki Egyetem Szkéné Színpadán rendezett mozgásszínházi találkozóról, ahol a Dunaújvárosi Vasas Táncszínház is szerepelt. Fénykép a dújv-i táncszínház előadásából.
1988-10-24"Sisyphosi" küzdelmeinkA dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes veszprémi táncszínházi előadásáról.
1988-10-07Megyei siker. Nívódíj aratásSzekszárdon, a Dunántúli Néptáncfesztiválon a Vasas Táncegyüttes kapta a második legmagasabb nívódíjat, az elsőt az Alba Regia Népi Együttes kapta. Adatok.
1988-09-24Ünnep a Courneuve parkbanA Vasas áncegyüttes a Győri Balettel együtt résztvett a párizsi lHumanité fesztiválon, ahol Markó Iván színpadi produkcióját, a Párizs gyermekeit.
1988-09-16A leg-ek turnéja. Párizs gyermekeiA Vasas Táncegyüttes tagjai a Győri Balettben. Sikereik Párizsban - a forradalom viharairól szóló, "Párizs gyermekei" című előadásban.
1988-09-14Párizs gyermekei: Markó Iván új produkciójaMarkó Iván a Győri Balett igazgatója és koreográfusa nyilatkozik az elért eredményekről. A dújv-i Vasas Táncegyüttessel kibővült Győri Balett hatvan táncosa hetek óta készül az idei párizsi LHumanité fesztiválra.
1988-09-02Párizsban a Vasas. Táncosaink a TV-5 műsorán.Markó Iván társulatával. Fénykép.: egy táncjelenet. A Vasas Táncegyüttes.
1988-08-28Párizs gyermekei - GyőrbőlA Szögi Csaba vezette dújv-i néptáncosok, MarkóIván táncosainak társaságában vendégszerepeltek Párizsban.
1988-07-17Táncdráma két színpadraA haza gyermekei (Párizs gyermekei) c. táncdrámában a Györi Balett mellett résztvesz a Vasas Táncegyüttes is. Képriport.
1988-07-01Tánc a színházi találkozón. TiszteletjeggyelMeghívták a Vasas Táncegyüttest a Kazincbarcikán rendezett nemzeti és nemzetközi amatőr színházi találkozóra. Program.
1988-06-28Arany a Vasasnak. Kíválók között is elsőkA Szegeden rendezett országos minősítő versenyen aranyérmes lett a Vasas Táncegyüttes. Programjuk.
1988-06-17Ki mit tud?A Budapesten, júl 27-én kezdődő elődöntőn szereplő dunaújvárosi versenyzők névsora. Az MMK táncegyüttese, Bozár László szólótáncos, Semmelweis Katalin - Baranyai Beáta kettős, és a Vasas Táncegyüttes.
1988-06-17Zene, ritmus, harmónia. Együtt a Győri BalettalA Vasa Táncegyüttes és a Győri Balett kapcsolatáról és jövőbeni együttműködéséről nyilatkozik Sebestyén Csaba, a Győri Táncegyüttes tagja.
1988-06-10Továbbképző foglalkozások. Tábor táncosoknakTáncostábor lesz a Munkásművelődési Központban. Részt vesz a Vasas Táncegyüttes, Arabesque táncszínpad, Flash táncegyüttes.
1988-05-31Szerelem, szerelem, átkozott gyötrelemFejér megye és a néptánc. Megemlítve a dújv-iVasas Táncegyüttest. 1 kép a Sisyphos tánc- színházi produkciójukról.
1988-05-20Belgiumba, a Borinagei Nemzetközi Néptáncfesztiválra kapott... kapott meghívást a Vasas Néptáncegyüttese, ... vezetője: Neuwirth Annamária lesz. ... Kép: A táncegyüttesről.
1988-04-01Riport DunaújvárosbólA dunaújvárosi táncszínház Sisyphos címmel bemutatott produkciójáról.
1988-02-25Sisyphos, Gulliver és a többiek...A dunaújvárosi vasműtől az Operaházig. A dújv-i vasas Táncegyüttes adatai a Sisyphos előadásánaktükrében.
1988-02-17A néptánctól a dramatikus táncokig:"Keressük az új utakat...Szögi Csaba, a Vasas Táncegyüttes művészeti vezetője nyilatkozik az együttes munkájáról és eredményeiről. Elsősorbana Sisyphos előzményeiről és megszületésének körülményeiről.
1988-01-29Nagy sikerrel mutatta be a Vasas Néptáncegyüttese a Sisyphos... című öttételes táncszínházi produkcióját. ... a Mező Imre Általános Iskola tornatermében.... Kép: Jelenet a produkcióból.
1988-01-22Öt tételben az életünk. Hétvégi táncszínház: SisyphosA Vasas Táncegyüttes előadása a Mező Imre Általános Iskolában, a tornateremben. Kritikai elemzés az előadásról. Jan. 23-án lesz az első. Fénykép: Egy jelenet a produkcióból.
1988-01-12Bemutató előtt: Sisyphos. Táncszínház öt tételbenA Vasas Táncegyüttes jan. 22-i előadásáról.
1987-12-15Pályadíj Szögi CsabánakA Vasas Néptáncegyüttes munkájának tartalmi megújításáról írt tervével 20 000,- forintos támogatást kapott a dunaújvárosi Szögi Csaba táncművész és koreográfus.
1987-12-08Arezzótól MoszkváigA járási és a városi művészeti együttesek külföldi szerepléseinek terve.
1987-09-04Vastaps a VasasnakBeszámoló a táncegyüttes olaszországi turnéjáról.
1987-08-04Boszorkányok, varázslatokSzegeden a nemzetközi szakszervezeti néptánc-fesztiválon a dújv-i Vasas Táncegyüttes is résztvett.
1987-07-01Táncfórum 1987A Vasas Táncegyüttes a Budai Vigadó színpadán.
1987-06-05Új - ismeretlen - utakonA Vasas Táncegyüttes jubileumi műsoráról.
1987-05-22A nosztalgiától az utánpótlásig. Jubileumi bemutatók a BartókbanA Vasas Táncegyüttes 35. évfordulóját ünneplő műsoráról. Fénykép
1987-05-22Jubileumi bemutatók a BartókbanA 35. évfordulóját ünneplő Vasas Táncegyüttes életéből.
1987-05-19"Csak" tehetséges táncosokA Vasas Táncegyüttes bemutatójáról.
1987-05-19Táncos harminöt évKiállítás nyílt a Vasas Táncegyüttes életéből.
1987-03-01Művészet.A Vasas Táncegyüttes korszerűsége.
1987-02-25Szerelem, szerelem: A Vasas Táncegyüttes korszerűségeNívódíjat kapott a dújv-i vasas Táncegyüttes.
1987-01-27A mozdulatművészek megújítói. Már nem feltételezésA harmincöt éves Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes kiváló sikereiről.
1987-01-23Jubileumi műsor (kishír)Ünnepi műsorral emlékezik meg megalakulásának 35. évfordulójáról a Vasas Táncegyüttes. (nem teljes szöveg)
1987-01-12Aranysarkantyús táncosok: Szólótáncosok gálaműsora8. Balassi Bálint Országos Aranysarkeantyús és Aranygyöngyös Szólótáncfesztivál. A férfiaknál aranysarkantyút kapott Rácz Attila, Bozár László.
1987-01-01Ifjú koreográfusok fóruma VeszprémbenPályakezdő néptánckoreográfusok szakmai bemutatkozására és szakmai vitájára adott lehetőséget a Veszprémben ismét megrendezett Ifjú Koreográfusok Fóruma. Önálló iskolaként jelentkezett a Vasas Táncegyüttes 4 fiatallal. A Sárközi táncok nem sikerült.
1987-01-01Táncszínházi est DunaújvárosbanAz idén 35 éves jubileumát ünneplő dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes most a néptánchagyományt híven őrző, továbbéltető arculatán túllépő új műsorral mutatkozik be a közönségnek.
1986-11-21Szögiék a Vígben. Néptáncantológia '86.A Vasas Táncegyüttes is részt vesz a Vígszínházban rendezett táncbemutatón. Szögi Csaba vezetésével
1986-11-04Mikor lesz táncház Dunaújvárosban. Valami elkezdődött...A kilátásokról nyilatkozik Szögi Csaba, a dunaújvárosi Vasas Néptáncegyüttes vezetője.
1986-10-07Színvonalas fesztivál. Táncos hétvégeA Dunaújvárosban rendezett vasas néptáncegyüttesek országos találkozójáról. Szöveg és képek. A két nap programja. A dunaújvárosi táncegyüttes nyerte a vándordíjat
1986-10-06Néptáncfesztivál Dunaújvárosban8. Vasas Néptáncfesztivál. Ez alkalommal adták át a dújv-i táncegyüttesnek a vasas szakszervezet központi vezetőségének vándordíját.
1986-09-16Fesztivál után, fesztivál előtt. "Megtáncosított" versek.A Vasas néptáncegyüttes jugoszláviai szerepléséről. A II. belgrádi ifjúsági fesztiválon vett részt.
1986-06-13Tíz díjból négyet. Táncos sikerekA Vasas Néptáncegyüttes kamaraegyüttesének sikere Zalaegerszegen. A díjak.
1986-03-07Szerelem, szerelemHat előadásból álló táncszínházi sorozattal ünnepelte 35 éves fennállását a dújv-i Vasas Táncegyüttes. (képaláírás)
1986-02-18Új koreográfiák. Szerelem... szerelem?A Vasas Néptáncegyüttes új programjáról terveiről nyilatkozik Neuwirth Annamária, az együttes egyik vezetője.
1986-01-01A XII. Zalai Kamaratáncfesztivál
1986-01-01Zala '86. Még egyszerA XII. Zalai Kamaratáncfesztiválon jún. 6-8-án részt vett a Vasas Táncegyüttes is. Koreográfiai díjat kapott Szögi Csaba, együttesi nívódíjat kapott a vasas Táncegyüttes.
1985-12-17Félórás műsorTáncantológia című néptáncbemutatón, Budapesten részt vesz a dunaújvárosi Vasas Néptáncegyüttes is.
1985-12-06Évzáró műsor. Több az ihaj-csuhajnálA Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes műsoráról. Fénykép.
1985-11-02Egy öltöztető-szabó emlékei: IndulásomÖnéletrajzi írás Forrai Kálmánról. A vasmű táncegyüttesének alapítója és koreográfusa volt. Később egy évig a Dunai Vasmű énekkarában basszust énekelt.
1985-03-19Az "új" népi együttes műsora. Nagy tervek, apró lépésekAz átszervezett Vasas Táncegyüttes terveiről. Kép.
1985-01-01A XI. Zalai KamarafesztiválA XI. Zalai Kamaratáncfesztiválon részt vett a Dunaújvárosi Vasas Néptáncegyüttes Énekes István koreográfiájával. A tánccíme: Skaliczki. A koreográfus 3. díjat, az együttes 2. díjat nyert.
1984-12-04Jól táncoltak. Ott lehetnek az országos versenyenA Vasas Néptáncegyüttes szólótáncosainak sikere révén ott lehetnek a békéscsabai országos seregszemlén.
1984-11-23Negyedszer és véglegKíváló címmel kitüntetett Vasas Néptáncegyüttes örökös kíváló cím viselésére lett jogos.
1984-07-27Már itthon táncolnak. Huszonnégy fellépés.A nyugat-európai turnéjáról haza érkezett Vasas Néptáncegyüttes sikereiről - beszámoló. (nagyon rövid)