Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

175 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2019-08-00Tíz kollégát jutalmaztak a Vasasnapon. Kiváló Dunaferresek elismeréseA XLII. Vasas- és Kohásznapon tíz Dunaferres munkavállalót köszöntöttek a nagyszínpadon: Majer János (Nagyolvasztómű), Horváthné Gazics Éva (Meleghengermű), Kanderka István (Hideghengermű), Deák Lajos (Szállítómű), Horváth Zoltán (Karbantartási Igazgatóság), Siba László (létesítménygazdálkodási főosztály), Kiss Ernő (IT Igazgatóság), Major Csaba (raktározási és kiszállítási üzem), Szloboda János (ISD Kokszoló) és Filotás Tibor (ISD Power). A díjazottak méltatása.
2019-07-18Felhőtlen szórakozás a vasasnaponNégy évtizede ünnepel a Dunaferr. Július 14-én tartották.
2019-07-00XLII. Vasas- és Kohásznap. Jó időben, jó közösségbenTöbb mint nyolcezren vettek részt 2019. július 12-én Dunaújvárosban a 42. alkalommal megrendezett Vasas- és Kohásznap programjain. A dunaferres családok ünnepe idén a hagyományok és az újdonságok kettősségének jegyében telt.
2019-07-00Jókedvű játékvilágA XLII. Vasas- és Kohásznap keretén belül ugrálóvárak, játszósarok, arcfestő műhely, rodeóbika és lufihajtogató bohóc is várta a gyerekeket. Nyilatkozik Somogyi Zsolt és családja.
2019-07-00Gőzössel a gyárbanA XLII. Vasas- és Kohásznap keretén belül egy gőzmozdonnyal utazhattak a résztvevők a gyár területén belül. Nyilatkoznak a résztvevők: Biliczkiné Moldván Szilvia, Piszmann Sándor (Fémbevonómű) és Vida Mihály (Meleghengermű).
2019-07-00Vasszobrász a VasasnaponMóder Rezső, Munkácsy-díjas képzőművész is részt vett a XLII. Vasas- és Kohásznapon, ahol hangszerként is funkcionáló mobil fémszobraiból állított ki néhányat. Nyilatkozik Szekeres Béla és Szekeres-Balogh Emese (Öko-Ferr Kft.) valamint Simics Antal (ISD Power).
2019-07-00Játékos tudományA XLII. Vasas- és Kohásznapon, a Dunaújvárosi Egyetem sátrában ezúttal a tudomány élményközpontú vonatkozásai kerültek fókuszba: VR-szemüvegeket ölthettek magukra a résztvevők, az asztalokon robotkutyával, valamint virtuális hegesztőgéppel ismerkedhettek meg. S idén sem maradhatott el a green-box fotózás sem. Nyilatkozik Szabóné Rákász Lívia (Informatikai Igazgatóság) és Dénes János (ISD Power).
2019-07-00Acélemberek viadalaA XLII. Vasas- és Kohásznap keretén belül az egyik sátorban Fekete László erősportoló várta a vállalkozó kedvű embereket, hogy összemérjék erejüket szkanderban. Nyilatkozik Fekete László és Berki József (Meleghengermű).
2019-07-00Jövőre, veletek, ugyanitt!Képes összeállítás 2019. július 12-én tartott XLII. Vasas- és Kohásznapról.
2018-08-00Kiváló dunaferresek elismerése. Péntek 13-án 13 kollégát jutalmaztak2018. július 13-án, a XLI. Vasas- és kohásznap alkalmából tizenhárom olyan Dunaferres munkavállalót köszöntöttek a színpadon, akik kimagasló, egyben példamutató, eredményes teljesítményt nyújtanak munkahelyükön. A díjazottak rövid portréja: Gincsai László, Ádám András, Ács József, Kalász István, Szabó József, Kassai Zsolt, Mádl István, Kiss Tibor, Szántó János, Pető László, Mahovics István, Markó Emil és Bodnárné Surányi Gabriella.
2018-07-20Szórakozás, hagyomány és tudomány. Több mint tízezer résztvevő az idei vasasnaponLátogatói rekordot döntött a 2018. július 13-i vasasnap.
2018-07-19Zenés-sörözős "dzsembori" a DunapartonNegyvennegyedik alkalommal szervezték meg a Vasasnapot
2018-07-16Megnyíltak a vasmű kapui. Ők a tűz urai: megnyíltak a dunaújvárosi vasmű kapuiA Dunaferr főkapujánál július 13-án tartott rendezvényre a vasmű közel 5 ezer munkavállalója és családtagjaik mellett sokan kilátogattak Dunaújvárosból és a környező településekről is.
2018-07-14Fesztiválhangulat volt a vasasnapon (képaláírás)Több, mint 10 ezren vettek részt a XLI Vasas- és Kohásznapon. A Dunaferr főkapujánál július 13-án tartott rendezvényre a vasmű közel 5 ezer munkavállalója és családtagjaik mellett sokan kilátogattak Dunaújvárosból és a környező településekről is. A fesztiválhangulat mellett a rendezvény a hagyomány és a modern technológia jegyében zajlott: gyárlátogatás, MÁV-nosztalgiagőzös,, Tesla-élményvezetés és high-tech innovációs sátor is várta az érdeklődőket. A rendezvényen felszólalt Evgeny Tankhilevich, a Dunaferr cégvezetője és dr. Pesti Imre, a Fidesz regionális politikai pártigazgatója, országgyűlési képviselője is. (teljes szöveg)
2018-07-00XLI. Vasas- és Kohásznap Dunaújvárosban. Hagyományok és modern technológiákTöbb mint tízezren vettek részt a negyvenedik Vasas- és Kohásznapon 2018. július 13-án. Az ISD Dunaferr rendezvényére a vasmű munkavállalói és családtagjaik mellett sokan kilátogattak Dunaújvárosból és a környező településekről is.
2018-07-00A technika csodáiIsmertető a XLI. Vasas- és Kohásznapon felállított high-tech sátorról, ahol a legmodernebb ipari berendezéseket és alkalmazásokat ismerhették meg a látogatók. A tudományos csapatot dr. Horváth Miklós (Dunaújvárosi Egyetem - Műszaki Intézet), Vámosi Zoltán és Barati István alkották.
2018-07-00Tesla élményvezetésA XLI. Vasas- és Kohásznap szervezői két Tesla autót is "csatasorba" állítottak, hogy a sorsoláson nyertes dunaferresek kipróbálhassák őket. A vezetés élményéről nyilatkozik Horváth József, Gajdos Henriett és Tóth Szilvia.
2018-07-00Időutazás gőzmozdonnyalA XLI. Vasas- és Kohásznap keretén belül egy gőzmozdonnyal utazhattak a résztvevők Kelenföldről Dunaújvárosba. Nyilatkozik az ISD Dunaferr munkavállalói: Szanyi Péter, Vitéz József és Udvardi Tibor.
2018-07-00Élmények és mosolyokKépes összeállítás 2018. július 13-án tartott XLI. Vasas- és Kohásznapról.
2018-07-00Azok a régi Vasasnapok...Múltidézés a régi Vasasnapokról. Képes összeállítás.
2018-07-00Vonzó programnak bizonyult a VasasnapBeszámoló a XLI. Vasas- és Kohásznapról, amelyet 2018. július 13-én rendeztek a Vasmű téren. Interjú Szántó Jánossal, a Dunaferr Ifjúsági Szervezet Hideghengermű tagszervezetének vezetőségi tagjával, aki jutalomban részesült a renedezvényen.
2018-06-00Érdekes élményprogramok várják a Vasasnap vendégeit. Javában folynak az előkészületekBeszámoló a XLI. Vasas- és Kohásznap előkészületeiről, szervezéséről és a programokról.
2018-05-00Ez történt...Beszámoló a Dunaferr Ifjúsági Szervezet 2018. április 5-én tartott elnökségi üléséről. Témák: Vasasnap; Szabadidős team által benyújtott pályázat elbírálása; Sportteam által benyújtott pályázat elbírálása.
2017-11-00Szemelvények a Dunaújvárosi helyi szervezet elmúlt kétéves tevékenységébőlIsmertető az Országos Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztálya Dunaújvárosi Szervezetének 2016-os és 2017-es tevékenységéről.
2017-08-00Családi "találkozás". Ő az én nagypapám!Portré Kálmán Zoltánról, az ISD Dunaferr vagyongazdálkodási főosztályának főmunkatársáról, aki a fotózás szerelmese. A 2017-es Vasas- és Kohásznapon "vásári fotográfusként" találkozhattak vele a látogatók. Nyilatkozik Ihos Krisztina, a rendezvény résztvevője, aki az egyik régi fotón megpillantotta nagyapját, Bartók Antalt.
2017-08-00A költségvetéstől a VasasnapigBeszélgetés dr. Galambos Dénessel, Fejér megye 4. számú választókörzetének országgyűlési képviselőjével a körzet településinek fejlesztéseiről, rendezvényeiről és a képviselői munkáról.
2017-07-28Magyar Rekord lett az 500 személyes "kohász-csülöktál"Sikeres Guinness-rekordkísérlettel, a színpadon sztárfellépőkkel, elismerések átadásával és számos színvonalas, érdekes kiegészítő programmal lezajlott a negyvenedik Vasas- és Kohásznap Dunaújvárosban. Jó időben, jó hangulatban nagyon sokan töltötték együtt az ünnepet. A Borovszky-díjat Gyerák Tamás kapta. Az ISD Dunaferr Zrt-ért kitüntetést posztumusz dr. Tiszamarti Miklós Sámuelnek adományozta a vállalat vezetése. "Vasasszakszervezetért" oklevet és tárgyjutalmat vehetett át Sztanó Gábor, Karáné Kovács Zsuzsanna, Molnár László, Bodoki Pál és Tóth Ferencné.
2017-07-21Mulatozás a Vasmű téren. A Borovszky-díjat Gyerák Tamás kaptaA 40. Vasas- és Kohász-napról.
2017-07-17Fényjáték (képaláírás)A XL. Vasas- Kohásznapot záró koncert előtt tűzijáték fényeiben gyönyörködhettek a nagy rendezvényen részt vevő vasműsök, valamint a közelben tartózkodó városlakók. (teljes szöveg) Fotó: Holczer Tibor
2017-07-15XL. Vasas- és KohásznapJelentős részvétel mellett került sor Dunaújvárosban a XL. Vasas- és Kohásznapra július 14-én, péntek délután és este. Átadták a Dunaferr legrangosabb kitüntetését, a Borovszky-díjat, amelyet Gyerák Tamás főmérnök-helyettes, az acélmű gyárvezetője érdemelt ki, az ISD Dunaferr Zrt.-ért díjat pedig dr. Tiszamarti Sámuel Miklósnak ítélték oda (posztumusz).
2017-07-00Vidám hangulatban zajlottak a rekordkísérlet előkészületei. Kollégáink is besegítettek a CampusbanBeszámoló a Magyar Rekordnak számító 500 adagos csülöktál elkészítésének előkészületeiről. Az ISD Dunaferr munkavállalói is részt vettek a tál elkészítésben, amelyet a Vasasnap vendégei fogyaszthattak el.
2017-07-00XL. Vasas- és Kohásznap Dunaújvárosban. Magyar rekord lett az 500 személyes "Kohász-csülöktál"Beszámoló a 40. Vasas- és Kohásznapról. Sikeres Guinness-rekordkísérlettel, a színpadon sztárfellépőkkel, elismerések átadásával és számos színvonalas, érdekes kiegészítő programmal zajlott le a rendezvény. A Borovszky-díjas Gyerák Tamás portréja. Az ISD Dunaferr Zrt-ért kitüntetést posztumusz dr. Tiszamarti Miklós Sámuelnek adományozta a vállalat vezetése. "Vasasszakszervezetért" oklevet és tárgyjutalmat vehetett át Sztanó Gábor, Karáné Kovács Zsuzsanna, Molnár László, Bodoki Pál és Tóth Ferencné.
2016-07-01Kohásznapos pofózkodás (kis hír)Demonstráló fényképezést tartottak a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség tagjai a vasmű főbejáratánál a múlt héten, valamint szerdán még két alkalommal. A megmozdulás apropója az, hogy elmarad a Vasas- és Kohász Nap, amely idén már negyven éves múltra tekintett volna vissza. (teljes szöveg)
2016-05-27Elmarad a vasasnapA Dunaferr a nehéz gazdasági helyzetre és a kollektív szerződés módosítására vonatkozó elutasító szakszervezeti álláspontra hivatkozva bejelentette, hogy az idén nem szervezi meg a vasasnapot.
2015-06-26Vasas- és kohásznap39. alkalommal rendezték meg a Vasas- és Kohásznapot az alsó Duna-parton.
2015-06-26Programok, elismerésekRövid beszámoló a 39. Vasas- és Kohásznapról. Orova István , az ISD Kokszoló Kft. ügyvezető igazgatója Borovszky-díjat kapott.
2015-06-22Vasasok ünnepeHarminckilencedik alkalommal rendezték meg a Duna-parton a Vasas- és Kohásznapot. Az ünnepségen átadták a Kiváló tanuló kitüntetéseket, a "Vasas szakszervezetért" okleveleket, és a Borovszky-díjat, amelyet idén Orova István, az ISD Kokszoló Kft. ügyvezető igazgatója kapta.
2015-06-20Digitálék olaszos duójaA június 20-i Vasasnapon sokak szerint egy leendő nagy slágert is hallhat a közönség: a Molnár Zoltán, a Digitál-együttes régi tagja által írott Európa kellős közepében című dalt – a szerző előadásában, az együttes kíséretében.
2015-06-00Méltó keretek között ünnepeltek a vasasokBeszámoló a XXXIX. Vasanapról. Evgeny Tankhilevitch (az Isd Dunaferr Zrt. cégvezetője), Spieglné Balogh Lívia (a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke) és Mucsi Zoltán (a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke) beszédeinek összefoglalása. Oláh István (a Dunaferr Ifjúsági Szervezet elnöke) véleménye a rendezvényről. A Dunaferr által adományozott legmagasabb kitüntetést, a Borovszky-díjat 2015-ben Orova István, az ISD Kokszoló Kft. ügyvezető igazgatója kapta.
2015-06-00Tovább a hagyományok útjánBeszámoló a XXXIX. Vasas- és Kohásznapról. Nyilatkozik a Borovszky-díjas Orova István, az ISD Kokszoló Kft. ügyvezető igazgatója; a "Vasasszakszervezetért" oklevéllel jutalmazott Gyimesvári Csaba és a négyéves Békés Zalán.
2014-12-31Válogatás 2014-bőlVálogatás 2014 második három hónapjának dunaújvárosi eseményeiből.
2014-06-27A Vasasok napjaImmár 38. alkalommal szervezték meg a vasműs dolgozóknak a Vasas- és Kohásznapot.
2014-06-23KépaláírásIsmét a hagyományos júniusi időpontban és a hagyományos, Duna-parti helyszínen rendezték meg a XXXVIII. Kohász- és Vasasnapot szombaton. Képünkön Evgeny Tankhilevich cégvezető beszéde közben, a háttérben Kroó Iván, Oláh István és Mucsi Zoltán. (nem teljes szöveg)
2014-06-23Vasasnapi juniális sok emberrelBeszámoló a Duna-parton június 21-én megrendezett XXXVIII. Kohász- és Vasasnapról. A Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezeti Szövetség elismerő oklevelet adott a Dunaújvárosi Hírlapnak. A Borovszky-díjat Lukács Péter, az Év Menedzsere Kroó Iván lett. Elismerő oklevelet kapott a Dunaferr Ifjúsági Szervezet. Átadták a Szakma Kiváló Tanulója versenyen elért eredményekért az oklevelet és a Vasas Szakszervezet okleveleit is.
2014-06-17A mostani a XXXVIII. VasasjuniálisJúnius 21-én Vasas-nap lesz a szokott helyen, az alsó Duna-parton.
2014-06-00A vasműs közösség ünnepe"XXXVII. Vasas-és Kohásznap. Borovszky Ambrus Díjban részesült Lukács Péter PhD. Az Év Menedzsere Díjat Kroó Iván, a vállalat igazgatóságának tagja, a Dutrade Zrt. igazgatóságának elnöke vehette át. A különböző szakmákban a Szakma Kiváló Tanulója országos versenyen elért eredményeik alapján a szakszervezet által felajánlott oklevelet és pénzjutalmat vehetett át Szarka Zoltán, Dukai Balázs, Jankovics Mihály, Fáki Axel Csaba és Scsavniczky Csaba. A pedagógusok közül Zemankó István, Ujj István, Tengg Péter, Zámbó Zsolt, Kósa Mihály és Ónody Miklós részesült elismerésben. A vállalat idén is nyolc dunaújvárosi középiskolás diáknak adományozott kiváló tanulmányi eredményeikért és az országos szakmai versenyeken elért kiemelkedő helyezésekért Dunaferr Elismerő Oklevelet, ami pénzjutalommal is jár. Az idei évben a Vasasnapon a Dunaferr- iskola négy diákja vehette át az elismerést: Szarka Zoltán, az ország legjobb hegesztőtanulója, Fáki Axel Csaba, az ország legjobb géplakatos tanulója, Scsavniczky Csaba épületgépész technikus és Dukai Balázs hegesztő. (A Bánki három diákja és a Széchenyi gimnázium egy tanulója már korábban átvette az oklevelet.) Vasasszakszervezetért Ok­levelet és tárgyjutalmat vehetett át Mesics Károlyné, Késmárky Péter, Kovácsné Bognár Györgyi, Romanoczki István, Ziegler Lajos, Gyur­csik-Géczi Lászlóné, Pápai Tibor, Kajtár Istvánné, Ragó Imréné és Hodosi Andorné. A szakszervezet Elismerő Oklevélben részesítette a Dunaújvárosi Hírlap kollektíváját az elmúlt tíz évben megjelentetett, a vasművel foglalkozó írásokért, a hiteles tájékoztatásért. A Dunaferr Ifjúsági Szervezet is kiérdemelte ugyanezt az elismerést, a vasasokkal való folyamatos, korrekt, kiszámítható együttműködése révén."
2013-06-17Döntöttek: lesz kohóátépítésA június 15-én megrendezett Vasasnapon, az ISD Dunaferr Zrt. vezetője, Jevgenyij Tankilevics bejelentette, hogy megkezdődhet az I-es kohó átépítése, felújítása.
2013-06-15Vasasnap a Cirkusz térenA XXXVII. Vasas- és Kohásznap idén először új helyszínen - az árvíz miatt-, a Baracsi úti Cirkusz téren lesz.
2013-06-07Vasasnap: jövő héten új helyen rendezik!A 37. Vasasnapot június 16-án, az árvízhelyzet miatt új helyszínen, a Baracsi úti Cirkusz téren rendezik meg.
2013-06-05Mindent átír az árhullám"Vasárnap este tetőzhet a Duna városunknál. A levonuló árhullámot egy újabb is követheti. az előrejelzések szerint vasárnap-hétfőre várják a tetőzést, 740-750 centiméteres vízszinttel. A Szalki-szigetet biztosan elönti az áradó folyó, az árvízi helyzet azonban 18-20 napig is eltarthat majd." Új helyszínen lesz a Vasasnap is.
2013-06-01Bombahírek a vasasnaponHitünőre vizsgázott az idei helyszín. Beszámoló a rendezvényről. Vasasszakszervezetért oklevelek átadása.
2013-01-05Diákfesztiválok és egy alkotótáborA Dunaújvárosi Hírlap visszatekintése a 2012. esztendőre. Áprilistól júniusig.
2012-06-28Ünnep a vállalatnak, ünnep a városnakA 36. Vasas és Kohásznap mellett ünnepélyesen is üzembe helyezték legújabb berendezésüket.
2012-06-22Arcok a vasasnaprólKinek munka, kinek kikapcsolódás, kinek győzelem. A legvonzóbb hölgyek.
2012-06-19Vasas- és KohásznapJúnius 16-án rendezték meg a 36. Vasas- és Kohásznapot.
2012-06-18Másutt már nincs kohász!Beszámoló a június 16-ám megrendezett 36. Vasas- és Kohásznapról.
2012-06-18Ők a Szakma Kiváló Tanulói! (kishír)A június 16-i Vasas- és Kohásznapon adták át a Szakma Kiváló Tanulója versenyeken jeleskedő fiataloknak és felkészítőiknek oklevelet, pénzjutalmat és a szakmunkásbizonyítványt. Díjazottak: Dombi András, Kiss Ferenc, Suha Ottó Ádám, Lencsés Ádám, Lőcsei Erik, Madár Zoltán, Ignácz János.
2012-06-18Eredményesek az érdekvédők (kishír)A június 16-i vasasnap keretében eredményes érdekvédelmi munkájukért "Vasasszakszervezetért" oklevelet kaptak. A díjazottak névsora a cikkben.
2012-06-18A legvonzóbb hölgyek lettekA június 16-i vasasnapon megválasztották az ISD Dunaferr Legvonzóbb Hölgyeit. Díjazottak: Szalkóki-Oros Brigitta, Murai Edina.
2012-06-18Vasasnap - a közösség ünnepeHarminchatodszor, növekvő létszámmal.
2012-06-15XXXVI. Vasas- és KohásznapA június 16-án megrendezésre kerülő vasasnap részletes programja.
2012-05-25Színes programkínálatVasas-és kohásznap: már kész a színpadi program
2011-07-19Minden, ami szemrevalóTovábbi meglepetések a vasasnapon megválasztott ISD Dunaferr legvonzóbb hölgyeinek.
2011-06-24Harmincötödször, új programokkalVasasnap-az összetartozás ünnepe.
2011-06-24Újjáéledtek a régi hagyományokA gyártóegység csapatáé lett az I. Vasas Kupa. (Kispályás labdarúgás) Eredmények.
2011-06-20Jubileumi vasasünnep voltBeszámoló a XXXV. Vasasnapról. Szakma Kiváló Tanulója verseny keretében szakmunkásbizonyítványt kapott Horváth Attila és Batta Gábor. A munkavállalókért díjat Gyerák Tamás, a Dunaferr Zrt. Acélmű gyárvezetője kapta.
2011-06-20Evezhettek a sárkányhajóbanA dunaújvárosi Sárkányszív Szakosztály bemutatót tartott a Vasasnapon.
2011-06-17A szakszervezet rendezésébenBeszélgetés Borbély Zoltánnal (ISD Dunaferr Zrt. Vasas Szakszervezeti Szövetség elnökével), az idei vasasnap főszervezőjével.
2011-05-20A minőség a filozófiájukA Jakó cukrászda "édesíti meg" a szép hölgyek Vasasnapját.
2011-05-13Új kezdeményezések vasasnapra készülveHárom új kezdeményezéssel készülnek a XXXV. Vasas- és Kohásznapra (június 18.).
2011-05-13Nem csak utazásban megyAz új helyre költözött IBUSZ-iroda szponzorként is szerepet vállal a XXXV. Vasas -és Kohász nap alkalmából. Interjú az IBUSZ vezetőjével, Papp Boglárkával.
2010-07-30Új alapokon a vasasnap eredeteA hengerművek gyáregység szakszervezete volt az ötletgazda. "A vasasnap előzményei 1973 nyarára nyúlnak vissza..." Interjú Móri Imrével.
2010-07-02Kapocs a generációk közöttA közösségalkotás a lényeg ma is. Interjú a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnökével, Spiegelné Balogh Líviával, valamint a szakszervezet közép-dunántúli regionális vezetőjével, Papp Jánossal, a XXXIV. Vasas-és Kohásznap eseményeiről. Riport Kelemenné Halasi Mónikával, aki idén átvehette a "Vasas szakszervezetért" oklevelet.
2010-06-25XXXIV. Vasas-és kohásznapKözösségalkotó családi nap. Beszámoló.
2010-06-25A vasasnapok eredeteDömötör Zsolt nyugdíjas üzemvezető levelében részletes információkkal szolgál a vasasnapok történetével kapcsolatban. A levelet eredeti formájában közli az újság.
2010-06-23Jó ­idő - rossz időkMint már jó pár éve megszokhattuk, idén is az alsó Duna-part adott otthont a dolgozói fiesztának a XXXIV. Vasas- és Kohásznapon, ám ebben az évben a gyár fennállásának hatvanadik évfordulója is okot adott az ünneplésre.
2010-06-21A vasasok hat évtizedeA harmincnegyedik Vasas- és Kohásznap, idén lett hatvan éves a vasmű. Beszámoló.
2010-06-18Hatvanévesek lesznekHatvan éve alapították az ISD Dunaferr Dunai Vasműt. Ez alkalomból ünnepi fogadást rendeznek a Dunaújvárosi Főiskolán és bemutatják a "Ha él a gyár, él a város" című filmetűdöt, és neves művészek lépnek fel.
2010-06-18Ez egy nyári gyári fiesztaÉvről évre megrendezik Dunaújvárosban a Vasas- és Kohásznapot. 1976-ban a hideghengermű kikészítőüzemének a dolgozói voltak az úttörők.
2010-06-18Nyári gyári fiesztaA vasasnapokról.
2009-07-03Országos Vasas NéptáncfesztiválA megmérettetés egyúttal baráti találkozó is volt, az idei Vasasnapon.
2009-06-26XXXIII. Vasas-és KohásznapA vasműs közösség ünnepe. Sor került többek között a különböző, országos szakmai tanulmányi versenyeken szereplő diákok, és felkészítő tanárok elismerésére (nevek, és helyezések a cikkben), elismerték a tisztségviselőket: Vasaszakszervezetért oklevelek átadása (a névsor a cikkben olvasható), Teszerász Károly Érdemrenddel ismerték el Nagy Magdolna főbizalmit. Beszámoló a rendezvényről
2009-06-24A vasműs közösség ünnepeKépriport a XXXIII. Vasasnapról.
2009-06-22Csak az égbolt volt felhősA vasasnap keretében a Szakma Kiváló Tanulója elsimerést, oklevelet, emlékérmet és jutalmakat adtak át. Díjazottak névsora a cikkben.
2009-06-20Vasasnap, kérdésekNosztalgiázás a vasasnapról Markó Gézával, az ISD Dunaferr Zrt. munkatársával.
2009-06-19XXXIII. Vasas-és kohásznapEzt a hagyományt meg kell őriznünk
2009-06-17A szakmakultúra részévé váltBorbély Zoltán, a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség elnökhelyettese vall a Kohász- és Vasasnapról.
2008-07-18Munkavállalókért munkáltatókéntHarminc év: ifjúsági vezető, gazdasági igazgató, pénztárelnök. Interjú Balogh Lászlóval, aki a vasasnapon a Munkavállalókért-díjat vehetett át.
2008-07-04A szakmaiság, az éredkvédelmi munka elismeréseInterjú a Vasasnapi díjazottakkal.
2008-06-27Forró szakma, forró ünnepVasasnap, harminckettedszer. Beszámoló.
2008-06-23Vasas egy nap voltBeszámoló a a vasasnapról.
2008-06-23Szakmai, érdekvédelmi elismerésekA Vasas- és Kohásznap díjazottjai.
2007-06-22Jó évet éltünk megKépes összefoglaló a XXXI. Vasas-és Kohásznapról.
2007-06-18Optimista vasműsökBeszámoló a XXXI. Vasasnapról. Díjazottak, kitüntettek névsora a cikkben.
2006-06-30Az emberség az elsőA munkavállalókért díjat vehette át a Vasasnapon dr. Kernács János ügyvéd, a Dunaferr munkajogásza.
2006-06-23Hagyományőrző, hagyományteremtőA harmincadik vasasnapot ünnepelték.
2006-06-20Harmincadszorra -Jó szerencsét, kohászok!A Vasas-ünnepről.
2006-06-19Forró vasasünnepKépes beszámoló a 30. Vasas- és Kohásznapról.
2006-06-16Programkavalkád a Duna-partonSmét tömegekre számítanak a vasasnapra.
2006-06-16Csapatmunka-álomHarminchat éve még csak a hengermű rendezvénye voit a vasasnap.
2006-06-09Vasasnap, harmincadszorUj kezdeményekkel készülnek.
2005-07-08Vasasnapi kitüntetettekVasasnapi kitüntetettek.
2005-07-08Vasas-buli DiósgyőrbenNagyszülők találkoztak Diósgyőrben.
2005-06-24Vasasnap diósgyőri szemmel"Nagyon jól éreztük magunkat, csak rövid volt az idő".
2005-06-21Vasasnap - ukrán zászlók alattA tulajdonos fontosnak tartja a hagyományokat.
2005-06-20Ez egy jó nap voltKépes beszámoló a XXIX. Vasasnapról, amely idén Magyar-Ukrán Napokká bővült.
2005-06-20Megőrizni a juniális értékét29. vasasnapon.
2005-06-20Törzsgárdatagok köszöntéseHagyományosan vasasnap előtt.
2005-06-10Vasasnap Dunaújvárosban és MiskolconEgy busznyi Diósgyőri látogató a vasasnapra.
2004-06-25Az új tulajdonos jövőt ad a társaságcsoport dolgozóinakA folytatás reményében vasasnapoztak a Dunaferresek.
2004-06-25Együtt a dunaferresek nagy családjaHagyományőrző vasasnap.
2004-06-25A jövő szakembereiA Vasas Szakszervezeti szövetség dijai a kiváló szakmunkástanulóknak, hagyományosan a vasasnapon kesrlnek átadásra.
2004-06-21Ünnepeltek a vasasokKépes beszámoló a XXVIII. Vasasnapról.
2004-06-11Értékes nyeremények a tombolánIdén jún. 19-én lesz a vasasnap.
2003-06-27A vasas legerősebb bázisa a DunaferrBeszámoló a XXII. vasasnapról.
2003-06-23Tiszta idő - mégis fellegekMegrendezték a szabadstrandon a huszonhetedik vasasnapot.
2003-03-25Itt lesz Május elsejeAndics József kezdeményezte összevont május elsejei és vasasnapi rendezvény tervét.
2002-06-20Érték a hűségA vasasnapon adják át a 25 éve vasműben dolgozók Törzsgárda Biztosítási Kötvényét.
2002-06-20Vasasnap igazi melegüzemÚj helyszínen a vasasnap
2002-06-17Egy napra kikapcsolhattakBeszámoló a XXVI. Vasas- és kohásznapról.
2002-06-14Új helyszínen a vasasnapIdén új helyszínen rendezik meg a XXVI. Vasas- és kohásznapot.
2002-06-14Ötéves az EMA-POWERA Vasasnapon belül is külön jubileumi ünnepség az EMA-POWER-nél.
2002-06-14Vasasnap egy kicsit másképpÚj helyszínen a vasasnap.
2001-06-21Kell az erő és az összefogásVasasnapi összefoglaló.
2001-06-18"Jubilális" a szigetenJúnius 16-án megtartották a szabadstarndon a XXV. Vasasnapot.
2001-06-16Jubileumi vasas-juniálisBeszélgetés Bálint Mihály, a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnökével, a Vasasnapról.
2001-06-14Ideje van az ünneplésnekA 25. vasasnapról.
2001-06-07Tóth Lászlók a vasasnaprólTóth Lászlók mesélnek a vasasnapról.
2000-06-16Véget ért az első ötven évRiportok, képek a vasasnapról.
1999-06-21Vasasnap '99Beszámoló a XXIII. Vasas- és Kohásznapról.
1998-06-25A jövőben vívmányaink megőrzését...Képek, tudósítás a XII. vasasnap rendezvényről. A vasmű vasas szakszervezete által alapított"Munkavállalókért" kitüntetést dr Sándor Péter az Energiaszolgáltató kft ügyvezető igazgatója kapta, Fábián Ferenc és Szentadrássy Gyula "Vasasszakszervezetért" elismerő oklevelet kapott.
1997-06-23Vasasnap 97Különszám a XXI. Vasasnapról.
1997-06-19A vasműnél a vasasnak tekintélye...Bálint Mihály a Vasas szakszervezet elnöke nyilatkozik a szakszervezet súlyáról a vasasnap előtt.
1996-06-24VasasnapBeszámoló a 93-as Vasasnap eseményeiről.
1996-06-21Vasasnap 96. 1996. jún 21. 4-7.p.Képes beszámoló a XX. Vasas-és Kohásznapról.
1995-06-23"Igazán jól érzem magam"Interjú Horváth István elnök-vezérigazgatóval a vasasnapon.
1995-06-23A vasasnapról
1995-06-19Vasasnapi kavalkádAz ünnepi programokról.
1995-06-09Köszönet az elődöknekVasasnapi beszélgetés a vasasok elnökével,Bálint Mihállyal./a vasasnap történetéről.../
1994-06-20Vasasnapi szülinapA 18. vasasnapról.
1993-06-22Vasasnap 93Fotók a rendezvényről.
1992-06-23A fél város ott voltA városban rendezett vasasnapról.
1991-06-25Jövőre, ugyanígy !Beszámoló az 1991. évi 15. vasasnapról.
1990-06-26Szétesik a szervezet? Ne lehessen kisemmizni a ...Dr Nagy Sándor a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének a tikára nyitotta meg a XIV. vasasnapot.
1990-06-26Juniális - jövőre isJúnius 23-án megtartották a 14. Kohász és Vasasnapot a Szalki-szigeten.
1989-06-20Vasasnap tizenharmadszor. Kiváló Vállalat lett a vasmű.Szalki-sziget - XIII. vasas- és kohásznap június 17-én. Jó hangulat, kitartó érdeklődés jellemezte a napot. Utolsó alkalommal került átadásra az idén a Kiváló Vállalat cím, ezt kapta meg a Dunai Vasmű. Dr. Horváth Ferenc ipari miniszter adta át a kollektívának. Kiváló Munkáért kitüntetést kapott: dr. Szabó Ferenc vezérigazgató, Dolmány László olvasztár, Sipos József nagyolvasztó és Váradi János a hengerműből. Bús Gyula Kiváló Kohász kitüntetést kapott.
1988-06-21Jó idő, jó hangulat a vasasnaponKépes és szöveges riport a Szalki-szigeten rendezett vasasnapon.
1988-06-20Ötezren a dunaújvárosi vasasnaponAdatoka vasasnapról.
1987-06-23Vasasnapi mozaikokRiport a vasasnapról.
1987-06-19Mára minden elkészülSzombaton: vasasnap! A vasasnap részletes programját a 8. oldalon közlik.
1986-06-26X. vasas- és kohásznap, 1986Képek a X. vasasnapról.
1986-06-24Vasasnap "86A program. Fényképek. 10 alkalommal
1986-01-11Jubileumi vasasnapA 10. vasasnap méltó megünneplésére már most készülődni kell.
1985-06-25Vasasnap '85. Népünnepély a szigetenRiport, írásban és képekben.
1984-06-26Vasanap '84Képes és szöveges beszámoló
1983-06-28Vasasnap '83. Remek nyári fesztiválKépes és szöveges beszámoló a 25-én rendezett Vasasnapról
1982-06-22Tízezren a szigetenKépes és szöveges riport a Vasasnapról.
1982-06-18A vasasnap programjaRészletes tájékoztatás.
1981-07-12Vasanap 81A vasasnapi rendezvényekről, felvételek.
1981-06-30Tömegsport: Kocogástól a lábteniszigAz Ifjúsági szigeten, jún. 27-én. Eredmények. A vasasnapon megtartott sportrendezvényekről.
1981-06-30Juniálist tartottak a Dunai Vasmű dolgozói szombaton az Ifjúsági szigetenSzöveges és képes beszámoló. 6 db. kép
1980-06-27Vasasnap 80Képes beszámoló a Vasasnapról.
1980-06-17VasasnapBeszámoló a vidámparkban rendezett vasasnapról.
1979-06-19Vasasnap '79A megye vasmunkás dolgozóinak juniálisáról - beszámoló.
1979-06-15Szeretettel köszöntjük a vasasnap résztvevőitJúnius 16-án a szabad strandon rendezik meg a Fejér megyei vasas üzemek dolgozóinak juniálisát. A programok bemutatása.
1979-05-27Vasasnap : június 16.Először 1977-ben rendezték meg a szigeten, reméljük visszatérő hagyomány.
1978-06-13Vasasnap a szigeten (képaláírás)Képes riport a Vasasnapról.
1978-06-09Vasasnap a szigetenBeszámoló a Vasasnap rendezvényeiről.
1977-09-12Jubileumi vasasnap a szigetenNagyszabású egésznapos program.
1977-09-01Táncos ünnep Dunaújvárosban.A Dunaújvárosi Vasasnapról.
1977-08-30Vasasnap a szigetenSportversenyek, néptáncbemutató, víziparádé.
1977-08-26Jubileumi vasasnap DunaújvárosbanAz alapításának századik évfordulóját ünneplő vasas szakszervezet az éves program összeállításakor az egyik házigazdának a Dunai Vasmű szakszervezeti bizottságát jelölte ki. Ebben a minőségben kezdődnek meg a vasmű vasas napjának és a vasas néptáncegyüttesek országos találkozójának rendezvényei.
1973-08-27Vasas nap1973 aug. 18-a az első vasasnap a hengerművek kezdeményezésére.
Kohászhagyományokhoz méltón ünnepeltek a dunaferresekVasasnap
Képek a Dunai Vasműs ünnepségekrőlVasasnap, nőnap, kitüntetések, avatások, szerződéskötések. Válogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.