Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

631 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-10-13Jelentős összeget hagyott a családok zsebében az önkormányzat döntése2023. május eleje óta utazhatnak szinte ingyen, évi 1200 forintért a dunaújvárosi diákok és nyugdíjasok. A kedvezményes jegyárnak köszönhetően a dunaújvárosi családoknál így gyermekenként harmincezer forinttal több marad évente.
2023-09-08Járdaszakasz felújítás a Békében és egy nagyobb parkoló kilátásbanTöbb, a Béke városrészt érintő kérdésben tartott sajtótájékoztatót Tóth Kálmán, a dunaújvárosi 9. választókerület önkormányzati képviselője. Beszélt a Mátyás király úti járdafelújításról, az újra közlekedő 13-as buszról, illetve a jövő hétvégi csomagtartó vásárról.
2023-08-04Közlekedés: nyár végéig újra jár városunk útjain a 24-es helyi busz2023-ban a nyár hátralévő részében könnyebb lesz lejutni Dunaújvárosban a Szalki-szigetre, ugyanis szeptember 3-ig újra közlekedik a 24-es busz. A változás a hétvégékre és az ünnepnapra vonatkozik.
2023-07-14Hamarosan minden forgalomkorlátozás megszűnik a Kandó Kálmán téren!Dunaújvárosban a Kandó Kálmán téren a kivitelezése keretében az utolsó forgalomkorlátozással járó munkafázist a kivitelező 2023.07.22-re tervezi
2023-05-12Már az első héten sokan vásároltak kedvezményes buszbérletetA dunaújvárosi állandó lakosok számára kialakított konstrukcióban az éves bérlet díja 1200 forint lett, vagyis havi szinten 100 forintért vehetik igénybe a városi buszközlekedést a dunaújvárosi tanulók és nyugdíjasok. A május elsején bevezetett változásokról Pintér Tamás polgármester tartott sajtótájékoztatót
2023-05-05Évi ezerkétszáz forintért buszozhatnak a diákok és a nyugdíjasokKözgyűlési határozatnak köszönhetően Dunaújvárosban 2023. május 1-jétől a dunaújvárosi állandó lakhellyel rendelkező diákoknak és nyugdíjasoknak az éves bérlet ára 1200 forint lesz. A 65 éven felüliek pedig továbbra is ingyen utazhatnak.
2023-04-14Májustól havi száz forintért buszozhatnak a diákok és a nyugdíjasokA dunaújvárosi közgyűlés határozatának köszönhetően 2023. május 1-jétől a dunaújvárosi állandó lakhellyel rendelkező diákoknak és nyugdíjasoknak az éves bérlet ára 1200 forint lesz. A 65 éven felüliek pedig továbbra is ingyen utazhatnak.
2023-03-17Buszon, kedvezménnyelPintér Tamás, Dunaújváros polgármestere 2023. március 16-i sajtótájékoztatóján beszélt a helyi buszközlekedés problémáiról és főleg a költségeiről. Egyben be is jelentette be, hogy májustól változások lépnek életbe, a tanulók és a nyugdíjasok 1200 forintért juthatnak éves bérlethez.
2023-02-17Az elszabadult energiaárak átírták a menetrendet, változtatni kellett. Finomhangolást végez az önkormányzat2023-ban megváltozott a Dunaújváros buszközlekedése, amit a finanszírozhatatlan költségek indokoltak. A változatlan menetrend azt jelentette volna, hogy az önkormányzatnak 1,3 milliárd forint veszteségtérítést kellett volna fizetni a volán felé. Az új menetrend bevezetése azonban sok hiányosságot is hozott, így a városvezetés arra tett ígéretet, hogy felülvizsgálják azt és amit lehet változtatnak.
2023-01-27A szolidaritási hozzájárulás csökkentése is szerepelt a napirenden2023. első rendes ülését tartotta január 26-án délelőtt Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése. A testület összesen 31 témát tárgyalt a nyílt, és kettőt pedig a zárt ülésen.
2023-01-02Megváltozott a menetrend! (kishír)Az új esztendő első napjától érdemes körültekintőnek lennünk, ha busszal közlekedünk. 2023. január 1-jétől (vasárnaptól) ugyanis megváltozott a helyi autóbusz-menetrend a városban. Több járat megszűnt, de az új menetrend továbbra is biztosítja az eljutást a város különböző pontjaira, valamint a távolsági járatokat is igénybe vehetik az érvényes bérlettel utazók a szakaszhatáron belül. (teljes szöveg)
2022-07-04Buszmegállós dilemmákA legnagyobb közösségimédia-felületen egy helyi csoportban jelentős számú felhasználótól érkező hozzászólással, lájkkal, vélemény- és eszmecsere alakult ki a Kulcs határában lévő 6-os úti buszmegállóval kapcsolatban. Mivel sok megszólaló hozzátette a véleményét, azt gondoltam, a sokakat érintő témában többen a nyílt színen is szeretnének kiállni véleményük mellett arccal és névvel az újságban. De a félszázat közelítő kommentekből csak egy valaki volt hajlandó velünk szóba állni.
2022-02-16Új buszforduló épül a lakosság kényelméreA Közlekedésfejlesztési feladatok támogatása című kormányzati lehetőség keretében buszfordulót alakítanak ki Kulcson. Az új buszforduló kialakítására azért van szükség, mert a jelenlegi buszvégállomás a település belső részén található.
2022-02-03Ideiglenesen szűkítették a járatokat. JáratkimaradásokAz elmúlt időszakban ismét olyan mértékben megnőtt a koronavírus miatt megbetegedett autóbusz-vezetők száma, hogy a helyi közlekedésben szűkítéseket vezettek be január 22-től – erről még az önkormányzat adott ki közleményt a Volánbusz Zrt. tájékoztatására hivatkozva.
2022-01-24Könyveket ajánlanak az utasnak. Amikor az autóbuszon is volt könyvkölcsönzésAz utaskönyvtár bemutatása. Még a hatvanas évek közepén volt az, hogy a Dunaújváros – Székesfehérvár – Győr útvonalon közlekedő autóbusz utasai utazás közben 55 könyv közül is válogathattak, olvashattak.
2022-01-22Szűkítik a buszjáratokat (kishír)A Volnán Zrt. helyi telephelyén a megnőtt koronavírus megbetegedések miatt a helyi buszközlekedésben további szűkítéseket vezetnek be. (nem teljes szöveg)
2021-12-30Helyben ugyanannyiért. Jövőre is érvényesek az idén vásárolt buszjegyekAz év változásokat hozott a helyi autóbusz-közlekedésben. Változott a menetjegy és bérlet ára, illetve az önkormányzat kezdeményezésére átalakult a helyi közlekedési hálózat. előre megváltott jegy ára 250 forintra, amíg a buszvezetőnél vásárolt jegyé 320 forintra emelkedett. Ezen felül egy újítást is bevezetett a Volánbusz itt helyben: bevezették a gyűjtőjegyet, amely 10 menetjegyet tartalmaz egy tömbben. Ennek ára kedvezményes: 2300 forint.
2021-12-18Számos menetrendi változásDecember 12-vel számos buszjárat menetrendje módosult.
2021-11-17Régóta vágyott fejlesztések az új területekenKulcsi településfejlesztés. Új bölcsőde, új buszforduló, új parkolók. A Császár tanya hosszú távú bérletével a település egy évszázados múltú, autentikus rendezvényhelyszínt kap, amely állagmegóvó felújítását követően remek helye lehet a kolbásztöltő fesztiválnak vagy a helyi néprajzi kiállításnak is – mondta el Jobb Gyula, Kulcs település polgármestere.
2021-11-16Változások a helyi buszmenetrendbenBuszjáratok maradnak ki a járványhelyzet miatt. Az utóbbi időben a koronavírus-járvánnyal kapcsolatosan több olyan intézkedést is foganatosítottak a Volánbusznál, mely a helyi autóbusz-közlekedést és a városhoz kapcsolódó helyközi vonalakat is érinti.
2021-10-22Maratoni hosszúságú volt a csütörtöki kiözgyűlésA testület tagjai a nyílt ülésen 55 napirendi pontban döntöttek. Pap Zoltán tornászról, edzőről nevezik el a dunaújvárosi tornacsarnokot.
2021-10-21Miért nincs fedett váró a Dózsánál?"Miért nincs fedett buszmegálló a városi közösségi közlekedés egyik központjának számító Dózsa Mozicentrum előtt téren? – teszik fel a kérdést újra és újra lapunknak olvasóink."
2021-09-24Újabb huszonegy buszt állítottak szolgálatbaTovább fiatalodik Fejér megye járműállománya. Az elmúlt hetekben 21 darab MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós autóbusz kezdte meg szolgálatát.
2021-09-20Napirenden: felújítások és buszos közlekedésFelújítási feladatokról és a helyi buszközlekedésről, együttműködési megállapodás a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal - a közgyűlésen történt.
2021-09-15Fiatalítják a flottátA Volánbusz Zrt. még augusztusban számolt be arról, hogy a Fejér megyei járműállománya 24 darab Credo Econell 12, szóló típusú autóbusszal fiatalodik tovább.
2021-08-27Rendkívüli közgyűlést tartottak csütörtökönRendkívüli közgyűlés tartottak augusztus 26-án. Beszámoló.
2021-06-25Rendhagyó közgyűlési rajt. Minden napirendi pontot elfogadtak a közgyűlésenA jogszabály június 15-től lehetővé teszi a képviselő-testületeknek, hogy a veszélyhelyzet előttihez hasonlósan ismét ülésezzenek. Ennek értelmében a városi képviselő-testület tagjai június 24-én, csütörtökön közgyűlést tartottak.
2021-05-11Finoman hangoltak a járatokon. Finomat hangoltak a tömegközlekedés érdekében - buszokA Volánbusz Zrt. a lehető legtöbb lakossági igényt figyelembe véve elkészítette a március 1-jén bevezetett autóbusz-menetrend finomhangolását. A módosításoknak köszönhetően javul a Papírgyári út közlekedése műszakváltáskor, javul a Szórád Márton út és Óváros összeköttetése, és sűrűbb közlekedés lesz a Szalki-szigetre.
2021-05-07Finomhangolt buszmenetrend él május derekától. Tóth Kálmán beszélt a végleges rendszerrőlA dunaújvárosi új buszmenetrend elkészítésért felelős munkacsoport vezetője, Tóth Kálmán már a márciusi bevezetés előtt elmondta, hogy a tapasztalatok alapján lesznek majd módosítások. A "finomhangolt" menetrend május 15-én lép életbe.
2021-04-17Mit lehet tenni ilyen helyzetben? Mi tehet, aki nem tud menetjegyet vásárolni?A Volánbusz járatain március végén felfüggesztették az első ajtós felszállási lehetőséget
2021-04-09Sok lakói kívánságot igyekeztek teljesíteni a szakemberek.Teljesen átalakult Dunaújváros helyi autóbusz-közlekedése 2021. március elején.
2021-03-30Nem vehetünk jegyet a sofőrnél. Hol vehetünk jegyet?A járványügyi helyzetre való tekintettel az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében a Volánbusz március 29-től azokon a településeken, ahol a társaság látja el a helyi közlekedési szolgáltatást, a helyi járatokon is felfüggesztette az elsőajtós felszállást, a járművezetőket pedig kordonnal határolta el az utastértől.
2021-03-26Még várják a lakók észrevételeit a menetrendről. Május elejére végeznek a szakemberek a finomhangolássalDunaújvárosban bevezették az új helyi buszmenetrendet 2021. március 1-jén, és a hónap első hetén ingyenesen vehették igénybe a járatokat a közlekedők. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő, a munkacsoport vezetője pozitív visszajelzésekről számolt be a díjmentes utazással kapcsolatban. Az új közlekedés bevezetésével kapcsolatban nagyon komoly kommunikációt kezdtek februártól, de mivel az egész menetrendet meg kellett tanulnia a lakóknak, ezért a városvezetés azt a döntést hozta, hogy egy hétig ingyenes legyen a buszközlekedés
2021-03-05Bevezették az új menetrendet a városi buszközlekedésben. Itt az új menetrend, kipróbáltuk!2021. március 1-től új autóbusz-menetrend lépett életbe Dunaújvárosban.
2021-02-26A próbajárat hete. Új korszak kezdődik a buszközlekedésbenTesztelték az új dunaújvárosi buszmenetrendet a városlakók. Egy héten keresztül díjmentesen vehették igénybe a helyi autóbuszokat az utazók.
2021-02-22Sok még a kérdés. A szándék már ismert, érkezik a megvalósítás is márciusbanTeljesen új autóbusz-menetrend lép életbe március 1-től. Nem fogadta osztatlan siker az utazóközönség részéről, az önkormányzat igyekszik javítani a hibákat.
2021-02-19Új menetrend él márciustól, sokakat érdekelt a megváltozott vonalterv. Március 1-től indul az új menetrend - még szükségesek finomhangolásokÚj autóbusz menetrend lép életbe Dunaújvárosban 2021. március 1-jén – nem titkolt cél, hogy minél többen használják a közösségi közlekedést a városban.
2021-02-12Új utakon - bemutatták a buszmenetrendet. Bemutatták az új menetrendetMegújul a közösségi közlekedés rendszere Dunaújvárosban, az új hálózatot és menetrendet a Városházán mutatták be 2021. február 10-én.
2021-02-11Új menetrend lesz (képaláírás)Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester és Tóth Kálmán önkormányzati képviselő sajtótájékoztatón jelentette be február 10-én, szerdán, hogy ez év március elsejétől új autóbusz menetrend lép életbe városunkban. (nem teljes szöveg)
2021-01-23Utazó könyvtár, válogathatunk (kishír)Egy kis érde­kesség a magyar kultúra napja alkalmából – adta hírül a József Attila Könyvtár: a Dunaújváros, Székesfehérvár, Győr között járó autóbuszon ötvenöt könyvből válogathatnak az utasok. A fehérvári Vörösmarty Mihály Fejér Megyei Könyvtár dolgozóinak ötlete nyomán a bejáró dolgozók művelődésének elősegítésére indították útnak a „járatot” 1964 végén. Az első utazó könyvtár a Magyar Államvasutak Közúti Gépkocsi Üzeme (MÁVAUT) Dunaújvárost is érintő autóbusza volt, az utasok menet közben művelődhettek, kedvükre olvasgathattak.
2021-01-22A Volán válaszát várják az új menetrendről. Tóth Kálmán: "... a Volán válaszát várjuk az új menetrendről"Tóth Kálmán, dunaújvárosi képviselő nyilatkozik az új menetrendről és jegyárakról
2020-11-27Kilenc használt autóbusz érkezettSzabó Zsolt alpolgármester, és Tóth Kálmán önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót november 26-án, csütörtökön a Vasmű téren annak apropóján, hogy kilenc használt autóbusz érkezett a városba a Volánbusz kötelékében, amelyek a helyi tömegközlekedésben teljesítenek szolgálatot.
2020-11-27Kilenc új busz a helyi Volán-társaságnálKilenc új busz áll hadrendbe a Volánbusz Zrt. dunaújvárosi telephelyén, amelyek a helyi tömegközlekedésbe kapcsolódnak majd be. Ezzel lehetővé válik a húszas- harmincas éveikben járó klasszikus, ám meglehetősen környezetszennyező és idejétmúlt Ikarus buszok lecserélése – a közlekedés terén is egyértelmű zöldítő szándékról Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs alpolgármester beszélt a tájékoztatón
2020-11-27Buszközlekedés: irány a Park Center!A Decathlon képviselőivel, a közterület-felügyelet munkatársával és a Volánbusz Zrt. munkatársaival közösen vizsgálta meg Tóth Kálmán dunaújvárosi önkormányzati képviselő annak lehetőségét, hogy ismét érintse útvonala során a dunaújvárosi Decathlon sportáruházat az egyik helyi buszjárat
2020-11-06Átállás előtt a városi buszközlekedésTöbb éves adósságot törleszt a városlakók felé a dunaújvárosi önkormányzat azzal, hogy néhány fontos prioritás mentén új, a jelenleginél logikusabb, ráadásul deklaráltan „utasbarát” közösségi közlekedési rendszert alakít ki.
2020-10-29Forgalomkorlátozás lesz a Temető utcábanAz önkormányzat egy tájékoztatóban hívja fel a figyelmet arra, hogy az előző évekhez hasonlóan forgalmirend-változás lesz érvényben október 30. és november 2. között a temetőnél, a 22-es busz két napon keresztül sűrített menetrend szerint közlekedik majd, és a temető nyitvatartása is hosszabb lesz.
2020-10-16Közgyűlést tartottak csütörtökön. Több mint harminc napirendi pontot tárgyalt a közgyűlés. Gombos István függetlenként folytatja. Folyószámla-hitel kell jövőre is?A nyílt ülésre meghirdetett harminchárom napirendi pontból négyet az ülés elején levettek a testület tagjai, öt sürgősségi indítványt pedig felvettek a tárgyalandó pontok közé az október 15-i, csütörtök délelőtt tartott október havi rendes közgyűlésen. Cserna Gábor fideszes képviselő ismét kérdéseket intézett a városvezetéshez, némelyikre azonnal választ is kapott, Tóth Kálmán a helyi buszközlekedés megújítását célzó lakossági igényfelmérésre beküldött válaszokat köszönte meg a városlakóknak.A közgyűlés kiírta a Bartók színház igazgatói pályázatát is. Döntöttek arról is, hogy a Martinász szobornál lévő parkot Borovszky Ambrusról nevezik el.
2020-10-09Dolgoznak a buszközlekedés megújításáért2021. elején kívánja bevezetni az új dunaújvárosi buszmenetrendet a Tóth Kálmán vezette munkacsoport.
2020-10-02Buszos tervek. „… élhető városba jobb buszközlekedést”A dunaújvárosi városi buszközlekedés átalakításáról tartott tájékoztatót Tóth Kálmán 2020. szeptember 29-én, a közgyűlést követően a Városházán; a feladatot önkormányzati színtéren koordináló képviselő a fejlesztések céljai mellett a téma kapcsán összeállított online kérdőív kitöltésére buzdította a városlakókat.
2020-09-30A helyi autóbuszos közlekedés reformjárólTóth Kálmán önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót a buszközlekedés megújításáról.
2020-09-25Reformok az autóbuszközlekedésbenA dunaújvárosi autóbusz-közlekedés fejlesztéséről, annak tervezett változtatásairól döntött Dunaújváros önkormányzatának közgyűlése. A képviselők a Volánbusz helyi szervezetével egyeztetve dolgoznak azon, hogy a városlakók számára kedvezőbb szolgáltatást biztosítsanak a tömegközlekedésben.
2020-08-05Buszos ámokfutás. Buszos ámokfutás a Kulcs és Rácalmás közötti úton2020. augusztus 4-én 5 óra 14 perckor bejelentés érkezett a rendőrségre, amely szerint Rácalmás és Kulcs településeket összekötő mellékúton, a menetirány szerinti bal oldali árokban, oldalára borulva láttak egy autóbuszt.
2020-07-31Kezdik a híd felújítását, kerülni fog az autóbusz. Átépítik a hidat, addig kerülővel közlekedik a járatos autóbuszNémi túlzással mondva, de közel járva az igazsághoz, „emberemlékezet óta” nem nyúltak szakemberek a településre Előszállás felől bevezető úton található közúti hídhoz. Most felújítják, ezért a járműforgalom elől augusztus 1-től várhatóan egy két hónapos időszakra lezárják.
2020-04-18Nyári menetrendre álltak át már most tavasszalFelkavarta a város közvéleményét az önkormányzat azon döntése, hogy 2020. április 16-tól jelentősen módosult a 29-es és 40-es jelzésű járatok menetrendje.
2020-04-16Változások a helyi menetrendben (kishír)A Volánbusz Zrt. tájékoztatása szerint 2020. április 16-ától (csütörtöktől) a koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként Dunaújváros helyi autóbusz közlekedésében az alábbi változások lépnek életbe, mely a 29-es és 40-es busz járatait érinti.
2020-04-01Április 15-ig márciusi bérlettel. A márciusi bérlettel éprilis 15-ig utazhatA Volánbusz Zrt. a napokban közölte: a koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként a 2020. március havi és második félhavi helyközi (országos, elővárosi és regionális) bérletek 2020. április 15-én 24 óráig érvényesek.
2020-03-24Mától nyári menetrend a helyi járatokonA Volánbusz Zrt. a napokban közölte, március 24-étől, azaz a mai naptól a koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként Dunaújváros helyi autóbuszos közlekedésében a következő változások lépnek életbe: a helyi vonalakon közlekedő járatok nyári – július 1-től augusztus 31-ig érvényes – menetrend szerint járnak.
2020-02-04Újraindul a 13-as helyi járatos buszHosszú idő után újra elindul a 13-as busz, a Béke városrészi lakók ennek köszönhetően kerülőút nélkül is hazajuthatnak a belvárosból.
2019-12-13Intermodális csomópont épül majd a Kandó térenA Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. által lefolytatott közbeszerzési eljárás lezárultával eldőlt, hogy a TRENECON Tanácsadó és Tervező Kft. készítheti el a Kandó Kálmán térre szánt dunaújvárosi Intermodális Csomópont (IMCS) terveit.
2019-12-11Egy lépéssel közelebb került Dunaújváros intermodális csomópontjának megvalósításaMegvan a tervezője a dunaújvárosi intermodális csomópontnak, a TRENECON Tanácsadó és Tervező Kft. munkájával készülnek el a tervek. A beruházás magába foglalja az intermodális csomópont kialakítását, melynek részeként a vasútállomás előtti területet funkciók szerint elkülönítve alakítják majd át, valamint létrehozzák a hozzá tartozó közúti kapcsolatokat is.
2019-12-07Hoppon maradtak a szarvasokOngai Zoltánnak hála tovább él a Mikulás-busz hagyománya.
2019-08-13Az év végéig tart a városi buszmegállók felújításaEz év december 31-ig összesen 29 darab helyi buszmegálló újul meg.
2019-07-19Ideiglenes megállóhelyA Vasmű út felújítása miatt ideiglenesen az Ady Endre utcai megállót áthelyezték az Építők útjára.
2019-07-15Lesz buszmegállóA Vasmű út felújításával ideiglenesen áthelyezésre került a buszmegálló.
2019-06-05Ezzel a fejlesztéssel nagyot lép előre Dunaújváros a minőségi közlekedésbenA beruházás keretében sor kerül a vasútállomás épületének részleges felújítására, új parkolóhelyeket alakítanak ki, valamint liftet és aluljárót is létesítenek a területen.
2019-01-25Pénteken postára adják az aláírt íveketAláírásukkal kérik az utasok a Mezőfalva–Dunaújváros közötti rásegítő buszok visszaállítását. A mezőfalvi Farkas István már több mint egy hete gyűjti az aláírásokat a mezőfalvi reggeli rásegítő buszok visszaállításáért.
2018-12-21A jövő városát építjük! Kerékpárutak, rendezvényközpont és a vasútállomásBeszélgetés Cserna Gábor polgármesterrel a fejlesztésekről, beruházásokról.
2018-12-07A Mikulás vezette a 40-es buszjáratot (képaláírás)Ongai László buszsofőr szervezésében hagyomány december 6-án, hogy egy olyan ingyenes buszjárat megy körbe a városon, amelyet a Mikulás vezet. A nagyszakállú két kört is tett a feldíszített busszal, hogy minden gyerek utazhasson vele. A Mikulás-járatra ingyenesen lehetett felszállni, és a krampuszok csokival, szaloncukorral kedveskedtek az utasoknak. (teljes szöveg)
2018-08-28Működik a tábla! (képaláírás)Másfél éve, hogy elkészült a digitális utastájékoztató tábla a Vasmű úton lévő távolsági buszmegállóban, ám eddig nem sikerült üzembe helyezni, mivel energiaellátásához nem járultak hozzá a szomszédos társasház lakói. A Középnyugat-dunántúli Közlekedési Központ és az E.ON Zrt. együttműködésével most megkezdődhetett a tábla tesztüzeme és karbantartása.
2018-07-13Jaj, úgy élvezem én a strandot... Helyi intézmények tanulóinak ingyenes az élményfürdőSoron kívül ülésezett a közgyűlés július 12-én, mert olyan témakörökben kellett döntést hozniuk a képviselőknek, amelyek nem várhattak a nyári szünet végéig. Ilyen volt például a Modern városok program keretében kialakítandó úgynevezett intermodális személyforgalmi csomóponttal kapcsolatos döntés. Ilyen volt például a Modern városok program keretében kialakítandó úgynevezett intermodális személyforgalmi csomóponttal kapcsolatos döntés. A város nyugdíjasainak és tanulóinak ingyenes az élményfürdő.
2018-06-08Szegélyt raktak le (képaláírás)A látássérültek közlekedésének könnyítése érdekében új szegélycsíkot helyeztek le a DVG Zrt. munkatársai a Vasmű úti buszmegállóban június 6-án és 7-én. A szegély segíti a gyengénlátókat abban, hogy várakozás közben véletlenül se lépjenek le a járdáról az úttestre. (teljes szöveg)
2018-05-17Közgyűlés2018. május 17.
2018-04-20Nem indul újra a 13-as járat (kishír)Tóth Kálmán képviselő korábban képviselői indítványt nyújtott be a KNYKK Zrt. által üzemeltetett, korábban "13" jelű helyi buszjárat visszaállítására. E járat visszaállításának éves költsége meghaladta volna az 58 millió forintot, ezért a képviselői indítványt a közgyűlési többség nem támogatta. (teljes szöveg)
2018-04-20Új járdát, majd később új buszvárót építenek MezőfalvánSokéves vágya a mezőfalviaknak, hogy a Kisfaludy utcára nyíló Velinszky és a Váci utca közötti szakaszon autóbuszmegálló létesüljön.
2018-03-28Téglalábon a járat (képaláírás)Több napja várakozott már március 27-én kora délután egy műszaki hibás helyközi járatos csuklós autóbusz Rácalmáson, a 6-os út felöli behajtó előtt található buszmegállóban. Mint képünkön is látható, a tömegközlekedési jármű egyik kerekét téglákkal helyettesítették. (teljes szöveg)
2018-03-00Fejlődő DunaújvárosÉvértékelő rendezvényen számolt be Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere a 2017-es esztendőről, s a 2018-as év terveit is szóba hozta. A részletes tervek rövidített változata.
2018-02-13Áthelyezték a megállót (képaláírás)Elkezdődött a Dózsa György út és a Kossuth Lajos utca közötti szakasz felújítása. Az úttest bal oldalán lévő taxidrosztot ideiglenesen megszüntették, a helyi, helyközi és távolsági buszok megállóját pedig áthelyezték a KNYKK Zrt-vel egyeztetett helyre. (teljes szöveg)
2018-01-27Újabb iskolafelújítás. Kezdőhet a tervezési szakaszA helyi buszközlekedés, a Modern városok program és a Dózsa iskola energetikai felújítása is téma volt a január 25-i közgyűlésen.
2018-01-17Megérkezett a hó. Leesett az első hó - a tél balesetekkel köszöntött beJanuár 16-án, kedd reggelre végre fehérbe öltözött a táj, a gyermekek legnagyobb örömére. A felnőttek már kevésbé voltak elragadtatva, nem könnyítette meg az életüket az időjárás.
2017-12-16Nem a tarifaemelésre. Döntések: üzemeltetésre, felújításra, karbantartásraA december 14-i, csütörtöki közgyűlésen téma volt a helyi tömegközlekedés helyzete, a helyi járatos autóbusz-szolgáltatást üzemeltető a KNYKK Zrt. beszámolója és a tarifaemelést célzó javaslata alapján. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat végzi az Október 23. téren lévő játszótér és sportpálya üzemeltetését, a jövőben az önkormányzat 2018-ban 10 és fél millió forint értékben szintén a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot bízta meg a pálya és a játszótér fenntartásával és üzemeltetésével.
2017-12-15Több térfigyelő kamera. Komposztáló telep építésére pályáznakAz év utolsó ülését tartotta csütörtökön városunk közgyűlése: Ünnepi műsor,a Dunaújváros Egészségügyéért díjak átadása. Elkészítették a Mondbach kúria átalakításáról, a múzeum költöztetéséről szóló engedélyes- és kiviteli terveket.
2017-12-07Mikulás vezette a busztMikulás napján maga a névnapos szakállas ült a 40-es busz három délutáni járatán a volán mögött!
2017-11-24Folytatódik a buszmegálló-felújításMiután már birtokba vehette az utazóközönség a felújított autóbuszöblöket a Dózsa mozi előtti téren, most a város más területein folytatódnak a hasonló munkálatok.
2017-11-03Átadták az autóbuszöblöt (képaláírás)Ismét birtokba vehette az utazóközönség a Vasmű úton a Dózsa téri megálló kórház felőli felújított autóbuszöblét. Hamarosan a mögötte lévő parkoló felújításával is végeznek a DVG Zrt. munkatársai, és enyhülnek a térség parkolási nehézségei. (teljes szöveg)
2017-09-28Buszöböl (képaláírás)A mozi előtti buszöbölhöz hasonló, speciális teherbíró képességű burkolattal látják el a szakemberek az úttest szemközti oldalán lévő, rendelőintézethez közeli buszöblöt is a Vasmű úton. A felújítás csaknem 36 millió forintba kerül. (teljes szöveg)
2017-09-14Speciális burkolatMár javában zajlanak a munkálatok az I. sz. Rendelőintézet oldalán található buszöböl területén.
2017-09-11Folytatódik az út felújítása: változás!Szeptember 11-től, hétfőtől folytatódik az útfelújítás az Aranyvölgyi úton, és áthelyeznek néhány buszmegállót is a munkák idejére.
2017-08-23Halálos baleset (képaláírás)Egy 77 éves asszony vesztette életét Rácalmáson, amikor - eddig tisztázatlan körülmények között - egy menetrend szerint közlekedő autóbusz kereke alá került augusztus 21-én, hétfőn. A rendőrség által kiadott hivatalos közlemény szerint a rendelkezésre álló adatok alapján hétfő délután Rácalmáson, a Kulcsi úton egy menetrend szerint közlekedő autóbusz kereke alá került egy idős asszony. A 77 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset bekövetkezésének körülményeit a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vizsgálja. (telje szöveg)
2017-08-12Buszmegállók épültek (képaláírás)Két, vadonatúj buszmegállóval gyarapodott a 62-es számú főút a pálhalmai vasúti kereszteződés előtt. Hingyi László, a terület önkormányzati képviselője elmondta, hogy régi, csaknem hat esztendős problémát sikerült most orvosolniuk, az út felújításakor ugyanis ez a két megálló kimaradt a bővítésből. A képviselő elmondta, nem pusztán a felújításról van szó, a 3,6 millió forintos költségből teljesen új szerkezetet épített a DVG Zrt., és a megállók biztonsági üveget kaptak, amely, ha be is törik, legfeljebb megreped, de akkor is a helyén marad. (teljes szöveg)
2017-03-08Öregek a buszok. Nincs többéves szerződésFolyamatosan egyeztetnek az önkormányzattal a változó utazási szokásokról, tudtuk meg a Középnyugat-dunántúli Közlekedési Központnál.
2017-01-19Közgyűlés2017. január 19.
2017-01-14A város környékén nem volt nagy baj. Változó téli útviszonyok!A legjobb tanács, amit közlekedőknek lehetett adni január 13-án, pénteken: maradjanak otthon!
2017-01-14A kisbusz már útra készenJanuár 13-án délután már fel is avatták a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia új kis buszát a sporttelep udvarán.
2017-01-07Karácsonyi ajándék a buszvezetőtőlKarácsony előtt eltűnt egy tárca az egyik helyi autóbuszon. Kalandos utat járt be, míg lezárult a története.
2016-12-15Közgyűlés2016. december 15.
2016-12-10Változnak a menetrendek. Új menetrendekMenetrend-változás lesz december 11-én, vasárnap üzemkezdettől a távolsági autóbuszoknál és a vasútnál is!
2016-12-07Mikulások hada járt a városbanMiklós, vagyis Mikulás napján a legváratlanabb helyeken lehetett találkozni a nagyszakállú ajándékosztóval.
2016-12-03Már nem áznak (képaláírás)Új buszmegállót alakítanak ki a Székesfehérvár felé vezető 62-es számú főúton Pálhalmánál. A távolsági autóbuszokat a jövőben esőtől, széltől védett helyen várhatják az utasok. (teljes szöveg)
2016-11-12Vannak, de mégsem. A buszos táblák működhetnénekAz információs tábla létezik, működik - illetve mégsem. De hamarosan mégis lehetséges ez...
2016-10-28Így közlekedhetünk a sírkert környékén!A mindenszentek és halottak napja miatt, forgalmi rend változás lesz Dunaújvárosban a köztemető környékén.
2016-10-21Jobban bírja a terhelést. Új technológiával újították fel a buszöblötElkészült a DVG Zrt. a Dózsa mozi előtti buszöböl felújításával.
2016-10-17Kordonbontás (képaláírás)Október 1-én, szombaton délelőtt a kivitelező DVG Zrt. szakemberei az utolsó terelőkordont is elbontották, mivel elkészült a Vasmű úton, a Dózsa mozi előtt található felújított buszöböl. (teljes szöveg)
2016-10-00Megszámlált közlekedésDunaújváros megkezdte a város Fenntartható Városi Mobilitási Tervének kidolgozását. Beszélgetés Botyánszki Tamás projektvezetővel.
2016-09-30Jobban ellenáll a terhelésnekSzeptember 29-én elkezdték a Dózsa mozi előtti buszmegálló burkolását, méghozzá előre legyártott vasbeton elemekkel.
2016-09-23Egy nap környezettudatossággal. Egy nap autómentesenElsősorban a kicsiknek rendeztek Autómentes Napot a Vasvári iskola előtti téren és a Petőfi ligetben szeptember 22-én, csütörtökön.
2016-09-22Készül az öböl (képaláírás)Az önkormányzat megrendelésére a DVG Zrt. szeptember 12-én, hétfőn kezdte meg a Dózsa mozi előtti helyi, helyközi és távolsági buszöböl felújítási munkáit, amelynek kivitelezése, az időjárás függvényében, szeptember végéig tart. (teljes szöveg)
2016-09-13Megújul az öbölSzeptember 12-én, hétfőn reggel megkezdődtek a Dózsa mozi előtti helyi, helyközi, valamint távolsági buszöböl felújítási munkái.
2016-09-12Utazásfelmérés: mobilitási tervFenntartható városi mobilitási tervet készít az önkormányzat megbízásából egy erre szakosodott cég. Ideigelenesen áthelyezik a Dózsa Mozi előtti buszmegállót korszerűsítés miatt.
2016-09-10Pályát építenek (képaláírás)A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint szeptember 11-ig a Pusztaszabolcs - Dunaújváros vasútvonalon végzett pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, illetve Pusztaszabolcs - Dunaújváros között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Képünk a rácalmási állomáson készült. (teljes szöveg)
2016-09-09Felújítják a mozi előtti megállót. Ideiglenesen áthelyezik a buszvárót és a taxi állomástA DVG Zrt. hétfőn kezdi meg a mozi előtti, helyi, helyközi és távolsági buszmegállók felújítását.Várhatóan szeptember végére készülnek el.
2016-09-09Helyi közlekedési kérdések, mérésekÚj közlekedési koncepció készül a városban. Az alapja: helyszíni felmérések, kikérdezések, utasszámlálások.
2016-09-08Vonatok helyett autóbusszalMár csak pár napig, szeptember 11-ig közlekednek vonatpótló autóbuszok a Dunaújváros - Pusztaszabolcs vonalon. A járatok a vasútállomás elől indulnak.
2016-08-24Közlekedési terv készül (kishír)Az önkormányzat megkezdte a város Fenntartható Városi Mobilitási tervének kidolgozását, amely az embert, a városlakót középpontba állító közlekedési stratégia. A helyzetelemzés megalapozása érdekében kérdezőbiztosok készítenek felmérést a lakosság utazási szokásairól az autóbusz-állomáson és megállókban, valamint a vasútállomáson. A lakosok egy részét otthonukban is felkeresik. Kérik, segítsék munkájukat! (teljes szöveg)
2016-07-28Komoly munka, nagy tempóJól halad a munka az Építők útja felújításánál, de ezzel együtt sem könnyű arra manapság az élet...
2016-06-24Közvetlen járat a BalatonhozKözvetlen autóbuszos kapcsolat létesült június 16-tól Dunaújváros és Siófok, illetve a Balaton déli partjának települései között.
2016-06-22Busz új helyről. Máshonnan indul a busz!Új helyről indul sok helyközi autóbusz a Béke téren: közműépítés miatt a Hunyadi út mellé helyeztek át sok kocsiállást.
2016-06-20Építők útja: mától újabb változásokAz Építők útja felújításának részeként a közmű felújítási munkák második szakasza kezdődik június 20-án. A buszközlekedést is befolyásolják a forgalmi rend változások.
2016-06-02Harmincmilliárdnál többet kap a város. Több mint harmincmilliárdA nyári egyeztetések után akár már az ősszel elkezdődhet a Modern Városok Program megvalósítása Dunaújvárosban! A polgármester Cserna Gábor forintosította azokat a tételeket is, amelyek mellé Orbán Viktor miniszterelnök összegeket nem társított a május 31-i sajtótájékoztatón.
2016-06-02Veszélyes helyet a buszmegállónálFarkas Ferenc a Dunaújvárosi Hírlap olvasója hívta fel a figyelmet, a Dózsa Mozinál lévő távolsági buszmegálló előtti lámpaoszlop fedele leesett.
2016-06-01Milliárdok fejlesztésekreA kormány gazdaságfejlesztésének részeként Dunaújváros is az ország zászlóshajója lett: Orbán Viktor miniszterelnök és Cserna Gábor polgármester együttműködési megállapodást írt alá május 31-én a kormány Modern Városok Programja keretében. Összességében több mint 20 milliárd forint fejlesztésről esett szó a sajtótájékoztatón.
2015-12-18Nem drágul a helyi tömegközlekedésAz év utolsó közgyűlése: 400 000 Forint támogatás a XX. Csángó Bál támogatására, 7,5 millió forint támogatás a Lorántffy iskola tanműhelyének felújítására, 4,5 millió forint támogatás a Fészek Tanétterem gázhálózatának felújítására, nem hagyták jóvá a busztársaság 2,4 százalékos tarifaemelését. Az önkormányzat pályázatot írt ki a pentelei főtér rekonstrukciójának látványtervére. Dr. Kondor Tamás építész tervpályázatát fogadta el első helyen, második helyre Szabó Zsolt Róbert építész tervét fogadta el.
2015-10-29Felélesztési kísérletBonyolult elektronikus utastájékoztatási rendszeren dolgozik az Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Próbaüzemmódban működnek az elektronikus információs táblák.
2015-10-16Új padok a Vasmű úton (képalíárás)Új padot helyeztek ki a Vasmű úti buszmegállóhoz, hogy a várakozóknak ne a betonra kelljen leülni. Képünkön Dégó Zoltán és Zlok László dolgozik (teljes szöveg)
2015-10-14ÖsszehangolódásokMég mindig adatfeltöltés. A Vasmű úti és a Béke téri elektronikus tájékoztató táblák tájékoztató táblákról.
2015-06-00A lakossági fórum margójáraBeszámoló a 2015. június 6-án, Dunaújváros Újtelepén megrendezett lakossági fórumról. A legfontosabb témák a következők voltak: a tűzgyújtás, a játszótér, a buszközlekedés, a fekvőrendőr és az idősek segítésének kérdése.
2015-05-28Lezárták a Bocskai utcát!Lezárták a Bocskai utcát. Egy eltört távfűtő vezetéket kell kicserélni június közepéig. Alaposan megváltoztatta a város közlekedési térképét a Bocskai utca hetekig tartó lezárása.
2015-04-25Beköltöző ágyakRendeletmódosításokkal, önkormányzati cégek beszámolóival, támogatási kérelmekkel, alapító okiratok módosításával is foglalkozott a közgyűlés. Önkormányzati cégek beszámolói; a rehabilitációs és a krónikus ágyak visszakerülnek a kórházba; a kórház hitelfelvételi kérelme.
2015-02-20Buszok, döntésekAz újtelepi, Béke városrészi, pentelei lakosok is sok változtatást kértek a tömegközlekedésben. Beszélgetés Hingyi László, önkormányzati képviselővel.
2015-02-20Járjon sűrűbben a 22-esHárom alternatív javaslatot dolgozott ki Újtelep és a Béke városrész buszjárataival kapcsolatban a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KNYKK)
2015-02-18Helyi közlekedés vitasorozat (2.)Beszámoló a helyi buszközlekedés fórumsorozat második állomásáról, a február 17-én az Arany János Általános Iskolában megrendezett fórumról.
2015-02-17Fórum a buszokrólAz újtelepi, pentelei, Béke városrészi autóbusz-közlekedés átalakításról tartottak lakossági fórumot. Beszámoló.
2015-01-22Alba, Vértes: KNYKK zrt.!Összevonták az Alba Volán és Vértes Volán busztársaságot. Az összevonással új nevet kaptak: Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KNYKK).
2015-01-20Szép, de mikor működik?A Volán új utastájékoztatási rendszerének próbaüzeme hamarosan elkezdődik.
2014-12-29Fuzionál a jubiláló Alba Volán65 éves az Alba Volán. A megyei autóbusz-közlekedési cég január elsejével szervezetileg is összeolvad a Vértes Volánnal.
2014-12-16Kitáblázott lehetőségekAz erdei tornapálya megújításával, új sportszerek kihelyezésével tágult a sportolási tér a városban. A Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia támogatásával elkészült az erdei tornapálya tájékoztató táblája. Készül Muki múltját, adatait bemutató tábla is.
2014-12-13Volán-fórum PentelénA buszjáratokról rendeztek fórumot Pentelén december 11-én.
2014-12-12Kérik a 22-estFórum a temetői buszjáratról.
2014-12-11Haladási oldal (képaláírás)Megszokott jelenet a Dózsa Mozicentrum előtti tér buszmegállójánál. Az utasok tájékozódását és további közlekedését már egy elektronikus utasinformáció is segíti. (teljes szöveg)
2014-12-05Mikor indul a busz?A Béke téri digitális kijelző, amely az induló helyközi járatokat jelzi, próbaüzemben van. A Dózsa György úti távolsági autóbusz megállóiba is került.
2014-11-28Ahány utas, annyi menetrend?Két lakossági fórumot hirdetett Tóth Kálmán önkormányzati képviselő az újtelepi és a béke városrészi lakóknak a buszközlekedésről.
2014-11-27Újabb fórum a buszrólÚjra közönségfórumot rendeztek, most az Arany János Általános Iskolában.
2014-11-25A 18-as csapdájaA helyi autóbusz-közlekedésről rendeztek fórumot a népfőiskola újtelepi épületében november 24-én. Beszámoló a gyűlésről.
2014-11-22Bekábelezik (képaláírás)Felbontották a Vasmű úton, az egykori gyógyszertár előtti járdaszakaszt, mert elektronikus információs táblát telepítenek a buszmegállóhoz. A tábla áramellátásához szükséges a munkagödör. A helyszínen Vas Attila és Vida Gábor dolgozott tegnap (teljes szöveg)
2014-11-14Menetrendváltozás a vásártér miattBeszámoló a november 13-i közgyűlésről: Korcsolyapálya lesz a városközpontban; menetrendváltozás a Volánnál; sporttámogatások.
2014-09-12Új tábla a téren (képaláírás)Új utastájékoztató táblát szerelnek a szakemberek az Alba Volán helyi üzemegységének Béke téri buszpályaudvarán, a váróterem mellett. A berendezés költségét pályázati pénzből és saját forrásból teremették elő. A cég további fejlesztéseket tervez (teljes szöveg)
2014-09-05Jobb buszközlekedéstTervszerűen fejlesztené a bicikliutakat a PM, uniós forrásokból, és átszerveznék a buszközlekedést is. Beszámoló a Szabó Zsolt sajtótájékoztatójáról.
2014-09-00A 21-es csapdájaElmélkedés a 21-es jelzésű busz megszűnését követő állapotról Újtelepen.
2014-08-13Muki a buszok közöttA Dunaferr középiskola tanműhelyéből a Volán-telepre költözött Muki, ahol lefestik.
2014-08-06Mikor lesz esély legalább féltetőre?A Béke téri buszpályaudvar állapotáról, felújítási lehetőségeiről egy olvasói levélkapcsán.
2014-07-29Festésre érkezettMuki, a kismozdony már a Volán-telepen van, ahol átfestik.
2014-07-10A 20-as busz járjon újra félóránként!A dunaújvárosi buszközlekedésről.
2014-06-17Ismét lesz nyári menetrendünkA Volán-buszok új nyári menetrendjét július elsejétől lép életbe.
2014-03-28Kivonultak az ülésről"A szocialisták után Szabó Zsolt is bejelentette, hogy nem vesz részt az ülésen – kivonultak. Ezt követően a közgyűlés tíz perc alatt döntött tizenhárom témakörben."
2014-01-31Nem csak a zaj a bajuk...Buszközlekedési gondok. A Temető utcaiak nem a buszok ellen tiltakoznak, ám a mai körülményeket elviselhetetlennek tartják!
2014-01-29Temető utcai buszok"Járjon-e az autóbusz a temetőkapuig, s ha igen, milyen gyakran?" Az 1970-es évektől járnak buszok a Temető utcában –- ahol a közeljövőben megváltozhat a közlekedés.
2014-01-24Tizeneggyel kevesebbHingyi László önkormányzati képviselő fórumot szervez az Alba Volán menetrendről. Beszámoló a közgyűlésről.
2014-01-21Menetrendi okokAz Alba Volán módosítaná a menetrendet Dunaújvárosban.
2013-12-07Maga a Mikulás ült a busz volánjánálA hagyományokhoz híven december 6-án ismét a Mikulás vezette az Alba Volán egyik helyi járatát.
2013-12-03Autóbusszal járja a várost a Mikulás!Már tizenhét éves hagyomány, hogy az Alba Volán munkatársainak szervezésében Mikulás járat rója a város utcáit december 6-án.
2013-11-15Buszról és hulladékrólFórum a Pentele városrészben, a szervezők: Hingyi László, Sztankovics László, Tóth Kálmán képviselők. Főbb témák: buszközlekedés, hulladékszállítás, közművek stb.
2013-10-24Újtelepi változásokMegvolt a műszaki átadás, máris használják a 20-as kibővített végállomását Újtelepen.
2013-10-10Forgalommal tesztelikMegújul a Ferrobeton előtti buszmegálló, amelynek építésénél új technológiát próbálnak ki.
2013-08-23A busztakarítónő-jelöltSzentkuthy Tiborné örökbe fogadna egy buszt, hogy időnként kitakarítsa. Az ötletről.
2013-08-22Számos gondot orvosolhatNapokon belül befejeződik a Venyimi úti buszforduló átalakítása.
2013-08-14Béketéri korszerűsítés: egy napos a korlátozásFelújítás a Béke téri autóbusz-állomáson.
2013-08-07Közel a megoldáshozKét héten belül elkészülhet, a Venyimi út végi buszmegálló áthelyezéséről.
2013-08-06Áthelyezik a megállót?A Venyimi út végén található buszmegálló áthelyezését kérik a környéken lakók.
2013-04-29Közlekedési kiadások"Veszteségkiegyenlítés címén alaposan a zsebébe kell nyúlni az önkormányzatnak, ha tartani kívánja a Volán társasággal tavaly megkötött szerződését." Kevés lesz az idei évre betervezett 240 millió forint.
2013-02-07Tócsákban gázolnakKifelel a buszmegállók állapotáért? A Dunaújvárosban található buszmegállók általánosságban véve az utak kezelőjéhez tartoznak. A Béke téri puszpályaudvar viszont az Alba Volán társaságé.
2013-02-05Rendben indult az új rendKülönösebb fennakadás nélkül kezdődött február elsejétől a módosított menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedés. Eddig csak kevés panasz jött. Beszélgetés Erdős Sándorral, a az Alba Volán helyi üzemigazgatóságának vezetőjével.
2013-01-31Közgyűlési napirendekAz év első közgyűlését tartották január 24-én. Új járatot indítanak a Béke városrészbe. A "Védőháló a Dunaújvárosi Díjhátralékosokért" Alapítvány támogatását felemelte 20 millió forintra az önkormányzat. Határoztak a mozi új vetítőgépének üzemeltetési konstrukciójáról. Felújítják a jégcsarnokot. Az önkormányzat bruttó 17,3 millió forintban maximalizálta a felújítási feladatokat. Pályázatot adott be az önkormányzat a Magyar úti régi Malom megvásárlására.
2013-01-28Másképp járnak a buszokAz utasok észrevételei és a két tavalyi városrészi fórum után átalakították a városi autóbusz menetrendet. Február elsején életbe lépő változásokról.
2013-01-25Egyeztetések, teendőkKözgyűlési témák, döntések: a labdarúgók 150 millió forintos támogatása; A Védőháló a Dunaújvárosi Díjhátralékosokért Alapítványt, 2013-tól évenként 20 millió forinttal támogatja a város; a jégcsarnok részleges felújítására a Hunép-Uniszol Zrt. adta a legkedvezőbb ajánlatot, 17 millió 313 ezer forinttal; a képviselők elfogadták az Alba Volán menetrend-módosító javaslatát.
2013-01-24Bevezetnének egy új körjáratotLakossági fórumokon elhangzott vélemények nyomán kisebb menetrend-változtatásokat javasol a Volán, az autóbusz-közlekedés átszervezéséről a közgyűlés dönt.
2013-01-23Mikor járnak a buszok?Az új menetrendre a szokottnál is többen panaszkodtak elsősorban a Béke városrészben lakók közül. Az észrevételek, panaszok többsége a 40-es járatra vonatkozott. A Volán módosító javaslatairól e héten dönt a közgyűlés.
2013-01-03Új a szerződésNem jön új közlekedési szolgáltató a városba, mert marad a régi: 2016-ig az Alba Volán üzemelteti tovább a helyi buszjáratokat.
2012-12-20Javulni fog az autóbusz-közlekedésMáris pozitív a Béke városrész tömegközlekedésének javítása érdekében szervezett két lakossági fórum mérlege.
2012-12-13Taps a volánosoknakDecember 12-én újabb fórumot rendeztek a Béke városrészben a dunaújvárosi buszközlekedés megoldására. A döntést a közgyűlés hozza meg.
2012-11-29Fórum a Béke városrész buszközlekedésérőlPanaszzuhatag másfél órán át.A négy elvett buszjárat áldatlan állapotot teremtett.
2012-11-23Kemény kritikákkal illetett menetrendekLakossági fórum Dunaújváros buszközlekedéséről. Beszámoló az Béke városrészi Arany János Általános Iskolában megrendezett fórumról, amelyet Hingyi László, Sztankovics László, Tóth Kálmán közgyűlési képviselők hívtak össze.
2012-11-17Adatokat gyűjtenekA közgyűlésen tárgyalták: költségvetés, pénzügyi lehetőségek; a buszközlekedés; lakások és helyiségek bérlete; az önkormányzat átvette az Intercisa Múzeumot, a Római kőtárat, Romkertet és a Partvédelmi Vállalatot bízta meg a dunai magas part védelmi rendszerének üzemeltetésével. Törvényességi ellenőrzés volt az Útkeresés Segítő Szolgálat gyermekjóléti szolgálatánál és a Családok Átmeneti Otthonában.
2012-10-20Uralták a négykerekűtHarmadik alkalommal rendezték meg az "Uralom az autóm" elnevezésű ügyességi közlekedési versenyt. A Dunaújvárosi Hírlap csapata a harmadik helyen végzett. Részletes eredmények a cikkben.
2012-10-19Buszos fórum is leszA közgyűlés főbb témái: Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr Zrt. vezérigazgatója visszavonta a nyolcszáz fős elbocsátási javaslatát; a Római körúti garázsbolt; a mindennapos testnevelési óra; a Béke városrészi buszközlekedés.
2012-10-18Összevonják őketOktóber végéig átalakítják a huszonnégy hazai Volántársaságot: a fehérvári Alba Volán Zrt. a tatabányai Vértes Volánnal egyesül. "Október 30-a után is önálló jogi személyként működik majd az Alba Volán Zrt."
2012-10-11Az állam érdeklődikHova utazik? - Utasszámlálást végez az Alba Volán a helyközi, azaz a városkörnyéken közlekedő buszokon.
2012-09-13Kevés reggel a negyvenesA Jobbik helyi szervezete mintegy ezer támogató aláírással kezdeményezi a buszmenetrend módosítását. A Béke városrészben kevés a 40-es számú járat, szeretnék a 11-es járat visszaállítását.
2012-09-11Buszjárat: ezer aláírásAláírásaikkal tiltakoznak a Béke városrészben élők a jelenlegi buszos menetrend ellen, és annak módosítását kérik.
2012-08-03Áthelyezik az emlékművetKözgyűlési beszámoló: támogatták a szabadstrand fejlesztési tervét, a 24-es busz lesz a kimegy a szabadstrandhoz, elkezdődik a városrehabilitációs tervek megvalósítása, az '56-os emlékművet (kép) áthelyezik.
2012-07-13A módosuló menetrendrőlFenntartható közösségi közlekedést menetrendvágások helyett címmel tartott sajtótájékoztatót a Béke téren Szabó Zsolt, a Lehet Más a Politika közgyűlési képviselője. Beszámoló.
2012-07-12Kevesebb busz jár ősztől"Új autóbusz-menetrend lép életbe augusztus elsejétől a városban: a nyári menetrendet hosszabbítják meg, kisebb kiegészítésekkel."
2012-06-08Havi negyvenöt forint mínusz a családnakKözgyűlési döntések, témák: bölcsődei térítési díjak, partfalmunkák Táborálláson, gázmotoros erőművek (kép).
2012-05-21Részletben fizet a város a Volánnak"Az Alba Volán Zrt. ellentételezést - anyagi segítséget - kért az önkormányzattól, mert a bevételei nem fedezik a költségeket." A Volán 102 millió forintot kért az önkormányzatól, amelyet 17 millió forintos részletekben fog megkapni.
2012-04-24Csak átszállással megyAz adonyi busz- és vasúti közlekedésről.
2012-04-05Napi negyven busz megy PestreA Volán-társaságok jelentősen csökkentik a megyeszékhelyek és a főváros közötti távolsági autóbusz-járataik számát, Dunaújvárosban nem lesz változás.
2012-03-31Januárra összeomolhat a nagyvárosok buszhálózata"Veszélybe került a közösségi személyszállítás seregnyi nagyvárosban: néhány hónapon belül buszok nélkül maradhat Kecskemét, Veszprém, Dunaújváros, vagy akár Győr is. A járatok működtetésére a Volán-társaságokat kötelezhetik, de csődjüket ezzel nem akadályozzák meg."
2012-03-07Finanszírozási problémaA múlt heti bizottsági üléseket végigjárta az Alba Volán Zrt.-vel kapcsolatos előterjesztés amely az úgynevezett vészforgatókönyvre vonatkozó állásfoglalás kialakítását kéri az önkormányzattól.
2012-02-29Volán-csőd lesz?Bajban a Fejér megyei Volán-vállalatok, megszorítások nélkül leállhat a székesfehérvári és a megyei közlekedés is.
2012-02-02Az utak, viszonyok és helyekA Volán dunaújvárosi üzemigazgatósága is felkészült a rendkívüli hóhelyzetre.
2012-02-01Három rendkívüli kérdés, három sürgős döntésJanuár 26-i rendkívüli közgyűlés: 50 millió vissza nem térítendő támogatást kapott az Alba Volán, tárgyalták a TISZK-hez kapcsolódó társulási megállapodás módosítását, elfogadták a DVG Zrt. egy korábbi pénzügyi elszámolásáról szóló beszámolót.
2012-01-27Segítettek a VolánnakA soron kívüli közgyűlésen az Alba Volánnal, az élményfürdő üzemeltetésével, valamint a TISZK-kel kapcsolatos ügyekben döntöttek a képviselők. A Volán 50 millió forintos támogatást kapott. Elfogadták az élményfürdő működéséről készült pénzügyi beszámolót. A TISZK-ből kilépett megyei önkormányzat helyett együttműködési megállapodást köt az önkormányzat 2012. január elsejétől a Fejér Megyei Intézményfenntartó Központtal.
2012-01-20Már bankkártyával is fizethet a bérletértJanuár 23-tól kezdve bankkártyával is megvásárolhatják havi autóbuszbérletüket vagy elővételi menetjegyüket az Alba Volán dunaújvárosi üzemegységének utasai a cég Béke téri pénztárainál.
2012-01-03Ez zsebre ment!Áremelések: Volán, MÁV, távhő díja, víz- és csatornadíj, villamosenergia, temetkezési költségek, kéményseprés stb.
2011-12-14Midibusz próbaútonDunaújvárosban is új midibuszt (kép) tesztel a Volán.
2011-12-06Volán Mikulás: idén nem jár az autóbusz2011. december 6-án nem indít Mikulásjáratot az Alba Volán helyi üzemigazgatósága.
2011-09-23A fiatalok gondolták komolyanBeszámoló az Autómentes Nap programjairól.
2011-09-07A közvetlen buszt hiányolták sokanA helyi buszjáratok nyári menetrendjének tapasztalatairól.
2011-08-31Tanaácstalanok az Alba VolánnálA vállalat helyi üzemigazgatója, Erdős Sándor nem tudja, hogyan javíthatnának a helyzeten, a bevételi oldalról már nem lehet többletet hozni.
2011-08-10Új autóbuszmenetrend: eddig bejöttek a számítások"Július közepétől él az új, részben nyári helyi autóbusz menetrend. A szűkítésre a csökkenő utaslétszám miatt volt szükség." Beszélgetés a tapasztalatokról Tóth Ferenc személyszállítási üzevezetővel.
2011-07-19Új tarifa, kismama-bérlettel?Miért nincs kismamabérlet Dunaújvárosban? Beszélgetés Erdős Sándorral, az Alba Volán dunaújvárosi üzemigazgatójával.
2011-07-18Buszok vakáción, új utakon"Emlékezetes nap marad július 16-a, szombat a helyi buszokon járó utasok számára: nyári szünetre leállt a közlekedés kilenc vonalon, végleg megszűnt kettő vonal, s egy új, a 10-es jelzésű állt forgalomba az új Venyimi út és az autóbusz-állomás között. Időpontok is változtak, utolsó járatok szűnnek meg. Az ok: kevés az utas..."
2011-07-14Összevonások, leállásokMenetrend-változás: anyagi okokból.Dunaújváros - Július 16-án megváltozik a helyi buszközlekedés menetrendje: járatok szűnnek meg, mások július-augusztusra állnak le, vagy felváltva járnak.
2011-06-22Jó volna egy strandjárat!"Egyelőre nincsenek egyeztetések az önkormányzat és az Alba Volán Zrt. között egy esetleges Szalki-szigeti strandjáratról."
2011-03-30Rendkívüli ülésMárcius 24-i rendkívüli közgyűlés témáiból: az Alba Volán tavalyi évre vonatkozó veszteségének kiegyenlítéséről, tarifaemelésről, a bölcsődei gyermekétkeztetés díja 30%-kal nő, a kórház 100 millió forint visszatérítendő támogatást kap, a Családi hétvégére 8 millió forintot szavaztak meg, megszavazták a Ságvári fiókkönyvtár bezárását, május elsejétől a Média Duna InvestKft.-t bízták meg a város honlapjának üzemeltetésével.
2011-03-28Sürgős racionálaizálás kellA közgyűlésen kiemelt téma volt a helyi autóbusz-közlekedés, ami súlyos milliókkal terheli meg a város kasszáját. Díjemelés és költségcsökkentő ötletek.
2011-03-24Díjakról, intézményekről döntenekKözgyűlési előzetes.
2011-03-08Hoppon maradt utasok"Hiába akart Dunavecséről Dunaújvárosba utazni, a sofőr nem adott buszjegyet - panaszolta lapunk egyik olvasója."
2011-02-11Nagy dobásra készülnekAz Alba Volán műszaki fejlesztéseiről.
2011-01-21Autóbusz: még így is veszteséges lett"Az Alba Volán elkészítette tavalyi mérlegét. Az adatok alapján 76,4 millió forint üzemi szintű vesztesége van a város autóbuszközlekedésének."
2011-01-05Drága lesz az életDunaújvárosban is a szolgáltatók többsége áremelést tervez. A közgyűlés eddig csak az új szemétszállítási díjakat fogadta el decemberben, a többi cég most készíti javaslatait.
2010-10-30Amikor az álmok beteljesülnek...Beszámoló a ciklusnyitó közgyűlésről: buszmenetrend, konyhák üzemeltetése, Kézilabda Akadémia Kft., balesetveszélyes intézmények helyreállítása, szennyvíztisztító kft. átvilágítása, élményfürdő lízingszerződése.
2010-10-06Világháló jár a jegy mellé"A hónap elejétől a Volánbusz számos távolsági járatán, így a Dunaújvárost érintő vonalakon is ingyenes internetelérhetőséget biztosít."
2010-08-31Vállalkozók a volánnálAlba Volán Zrt. járműparkjáról
2010-06-23Kevesen utaznakA spórolás és a menetrend alapos átszervezése ellenére is - előzetes számítások szerint - az Alba Volán 18 millió forintos veszteséggel zárja az évet.
2010-05-26Mindennapi utunkTömegközlekedési helyzetkép Dunaújvárosban. Autóval, busszal vagy vonattal? Költségek, jegyárak összehasonlítása.
2010-05-25Tiszta-e a munkaruha?Olvasói panaszlevél, egy férfit nem engedtek felszállni a buszra, mert munkaruhában volt. Beszélgetés az előírásokról Erdős Sándorral, az Alba Volán helyi üzemvezetőjével.
2010-04-20Átszerkesztett menetrendekAz M6-os átadása minimálisan érinti az Alba Volán Zrt. menetrendjét.
2010-04-06Nem egyszerű a módosításA buszmenetrend változások következményeiről.
2010-03-17Sokféle támogatásról döntött a testület41 napirendi pontot vitatott meg a közgyűlés. Drágulnak az önkormányzati lakások és üzletek bérleti díjai.
2010-03-04Új buszpályaudvar - terv"A városi buszpályaudvar épülete megérett a teljes felújításra. Egyelőre még csak elvi szinten, de tárgyalnak róla, hogy egy magánbefektető bevonásával alakítanák át az ingatlant."
2010-03-03Gazdálkodjunk okosan!Menetjegy- és bérletárak, valamint autóbuszjáratok változásai részletesen.
2010-02-25Vasárnaptól új rendbenJáratösszevonások és menetrend változások a helyi Volánnál. Beszélgetés Erdős Sándorral, az Alba Volán helyi üzemigazgatójával.
2010-02-17Döntések számokbanA Volán helyi viteldíjának új árai, a kórház aktív ágyainak átcsoportosítása, a hulladék elszállítási-kezelési díjai.
2010-02-12Némelyik buszon alig vannak utasok?A kihasználatlan buszjáratokat megszünteti az Alba Volán és 15 százalékkal megemeli a jegyárakat is.
2010-02-11A Volán veszteségeAz Alba Volán Zrt. 80 millió forintos veszetségének kiegyenlítését kérte Dunaújvárostól. A város ebből 72 milliós veszteséget ismert el.
2010-02-10Még drágább az életDíjmódosítási kérelmek a közgyűlés előtt. Áremelési tervezetek: szennyvíztisztítás, szemétszállítás, közlekedés.
2010-01-20A jegy ára követi az üzemanyagár változásaitAz Alba Volán februárban terjeszti az önkormányzat elé az üzemanyagár-változásból adódó tarifanövelés lehetőségét.
2010-01-16Jegyeket, bérleteket!Látogatás az Alba Volán dunaújvárosi telephelyén. Beszélgetés munkájukról, bértárgyalásról, adósságról, tervekről.
2010-01-13Takarékra ítélve?Racionalizálnák a városi buszközlekedést. A Volán kilencvenmilliós kérelme.
2009-12-12Vasárnaptól átszabjákDecember 13-tól változik a busz és a vasúti menetrend.
2009-12-11Visszatérő téma leszA Volán helyi társasága 90 milliós támogatási kérelmet nyújtott be az önkormányzathoz. A kérelem jogosságát egy munkacsoport fogja kivizsgálni.
2009-12-10Költséges járatAz Alba Volán Zrt. támogatási kérelmet nyújtott be az önkormányzathoz.
2009-12-07Ajándékosztó a volán mögöttMikulásjáratot indított az Alba Volán Dunaújvárosban.
2009-11-13Az üzlet oldja meg maga?!"A közgyűlés nem hosszabbította meg a 18-as buszjárat útvonalát a szombaton nyíló Decatlon áruházig, akkor sem, ha az üzlet tulajdonosa vállalná a buszöböl kiépítését."
2009-11-12Három vidéki járatát ritkítaná a helyi volánAz Alba Volán Zrt. szeretné ritkítani három távolsági járatát. (Helyesbítés: Észrevétel a Volántól, DH, 2009.11.12., 5.o.)
2009-09-18Hív a vasút, de hová?"A kormány a közösségi közlekedés átalakítására készül - amelytől jelentős, több tíz milliárdos megtakarítást remél -, ennek egyik szelete a vasutat is érinti." Dunaújvárost és környékét érintő változásokról.
2009-07-09Megállótól fejlődésigJúlius 26-tól új menetrend szerint közlekednek a dunaújvárosi helyi autóbuszok. A változásokról.
2009-06-25Drágulhat a buszozás, a gyermekétkeztetés"Közel hét százalékkal emelkedhet július elsejétől a tarifa az Alba Volán járatain. Az emelésre az adóváltozások miatt van szükség - indokolnak."
2009-06-18Újszerű csuklósNégy új autóbuszt vásárolt az Alba Volán, amelyek Mezőfalvára, Nagyvenyimre és Kulcsra járnak. A közlekedési felmérés alapján két tervezetet javasolnak a volán szakemberei.
2009-05-19Buszmegállók népeA helyibuszközlekedésről. Az Alba Volán Zrt. által felkért győri egyetem közlekedési tanszéke által készített felmérés alapján és javaslatuk szerint 29 vonalból 14-et megszüntetnének. A Volán egyelőre a jelenlegi rendszer racionalizását és vonalak összevonását tervezi július1-jétől. Beszélgetés tapasztalatairól, a buszközlekedésről Hollósi Mihály buszvezetővel.
2009-01-07Új esztendő, új árakkalÁremelések és árcsökkenések Dunaújvárosban. Összehasonlító táblázat más nagyvárosok áraival.
2008-12-13Menetrend- és díjváltozásHelyi változások az Alba Volánnál.
2008-11-03Fakarusztól a Volvóig: buszainkA dunaújvárosi autóbusz-közlekedés történetéből.
2008-10-16Fordítanak-e a Volánon?Folytatódik a forgalomszámlálás az Alba Volán helyi buszain.
2008-10-11Buszfelmérés jön!Utasszámlálás. Vizsgálják a dunaújvárosi tömegközlekeéds kihasználtságát. A felmérésről.
2008-10-01Drágább buszjegyekbérlet ára, jegy ára
2008-09-20Ikarusok nyugdíjazvaFolyamatos a korszerűsítés az Alba Volán dunaújvárosi járműparkjában is.
2008-09-19Egy kényelmes körforgalomA szakemberek szerint nem indokolt a körforgalom kialakítása a vasútállomásnál.
2008-09-178 milliárd forint értékben kötvényt bocsát ki az önkormányzatNem drágul a távfűtés, októbertől viszont emeli tarifáit az Alba Volán. Nyolcmilliárd forint értékben kötvényt bocsát ki az önkormányzat, amelyet az élményfürdő lízingdíjának kiváltására is fordítanak.
2008-09-11Drágló jegyárakÁtlagosan közel tíz százalékkalfog drágulni a helyi közlekedés, ha a közgyűlés is elfogadja. (részletesen a díjakról).
2008-04-24Jegyellenőrzés gebinben?A Volán helyi és helyközi járatain egy biztosnágtechnikai vállalkozás emberei ellenőrzik a menetjegyeket.
2008-04-09Buszok viszik a rímeketÁprilis 11-én, a költészet napján Pálinkás István ötlete révén a helyi buszokon neves költők tolmácsolják verseiket.
2008-03-14Ötven milliót kapott az autóbusztársaságA közgyűlés 50 millió forinttal támogatja a Volánt, a helyi közlekedés normatív támogatására kiírt pályázaton.
2008-01-30Elmarad ma a sztrájkA szakszervezet és a munkáltató megegyezett, így nem sztrájkolnak az Alba Volánnál.
2007-12-07Nem megy ki a busz a gyárigBuszközlekedés a Hankook gyárig.
2007-12-05Bevállalják a többletetTervezett változások a Volán helyi járatainak menetrendjében.
2007-11-28Buszvezetők egységbenSztrájk. November 27-én két órára leálltak az Alba Volán autóbuszai.
2007-11-27Hajnalban nem lesz buszAz Alba Volán is sztrájkra készül.
2007-11-20Felemás tiltakozáshullámDunaújvárosban (november 21-én) nem sztrájkolnak a vasutasokkal a pedagógusok, az egészségügyisek, és az Alba Volán sem. Vélemények a kialakult helyzetről.
2007-09-11Nyolc járatot töröltekAz utasszám csökkenése miatt kevesebb busz jár Mezőfalvára.
2007-08-08Autóbusz és matricaKözlekedés a Pentele hídon. A menetrendszerűen közlekedő buszoknak is autópálya matricát kell vennie.
2007-08-01Nemcsak tíz percet nyertünkAuguszus 1-jétól a Pentele-hídon helyközi buszjáratok is közlekednek.
2007-07-31A járatok megszüntetése és megállók elhelyezése...II. A hírlap által rendeztt helyi autóbusz-közlekedés fórumra írásban leadott kérdések válaszai a Volán-vállalat vezetőitől.
2007-07-30A járatok megszüntetése és megállók elhelyezése...I. A hírlap által rendeztt helyi autóbusz-közlekedés fórumra írásban leadott kérdések válaszai a Volán-vállalat vezetőitől.
2007-07-17A tömegközlekedés augusztusabn indulA Duna-híd felavatása után, a tervek szerint augusztus elsejétől megindulhat a buszközlekedés a tulsó part mentén fekvő településekre.
2007-07-04A vasasszakszervezet a helyi közlekedésrőlMucsi Zoltán (Dunaferr Vasas Szakszervezet) nyílt levele.
2007-06-23Ez drága út leszJúlius 1-jétől drágulnak a helyi buszjegyek és a bérletek árai. Menetjegy 170 Ft, buszon váltott 210 Ft lesz.
2007-06-21A többségnek 24-es kell!Beszámoló a Dunaújvárosi Hírlap első betelefonálós fórumáról. A téma a helyi autóbus-közlekedés volt. A telefonálók többsége a 24-es járatot hiányolta.
2007-06-15Veszteséges, de legyen?Beszélgetés Erdős Sándorral, a Volán helyi vezetőjével.
2007-06-07Döntésözön, üzentgetésselA képviselők szavazati (napirendi pontok szerint) az elmúlt közgyűlésen.
2007-06-05Visszakövetelik a buszt!A pentelei lakosoknem értenek egyet a 24-es járat megszüntetésével. Lakossági vélemények.
2007-05-31Menetrendszerű szűkítésTarifaemelés nem lesz, de autóbuszok szűnnek meg június elsejétől: 7-es, 24-es, 30-as járat. Beszámoló a Volán menetrendek változásáról.
2007-05-08Szolgálat, felelősségAz MSZP dunaújvárosi szervezetének sajtótájékoztatójáról. Főbb témák: tömegközlekedés, Volán áremelés, költségvetés.
2007-04-30Volán: halogató taktikaAz Alba Volán közel tizennyolc százalékos tarifaemelésről szóló kérelmét nem támogatta az önkormányzat.
2007-04-28Nincs nagykoalícióKözgyűlés: nem döntöttek a Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. új vezérigazgatójának személyéről; a Batsányi úton új játszótér épülhet - a város 5,5 millió forintos támogatást nyújt; nem fogadták el a helyi buszok jegyárainak május elsejei emelést, módosították az Év rendőre és az Év tűzoltója díj alapítását, adományozását szabályozó rendeletet.
2007-04-27A településen kívül drágábban utazunkMájus elsejétől drágula helyközi személyszállítás.
2007-04-26Két százas a jegy?A közgyűlés dönt az Alba Volán újabb tarifáiról. Táblázat a régi és az új árakról.
2007-04-24A hiányzó 111 millió ellenébenGazdasági bizottsági ülés: Május 1-től legalább 17,5 százalékkal emelik a helyi buszközlekedés viteldíjait, járatritkítás mellett. Elkészült a városstratégiai terv egyeztetési változata.
2007-04-10Az új hídon is járnak a műszakos buszokMájus közepére elkészül az új Volán menetrend. A buszok a hídon is fognak majd közlekedni.
2007-03-27Zsebből támogatják a pentelei programotA közgyűlésen történet. Főbb témák: állattartás - a városban 13 ezer állat él; Pentele fennállásának ezredik évfordulóját ünneplő programsorozat támogatása; a közgyűlés javaslata a híd nevére: Pentele; az Alba Volán Zrt., nem kapta meg az 54 millió forintosnormatív támogatást.
2007-02-15Használtcikkesek sorsaDunaújvárosban nincs kijelölt terület használtcikkek árusítására. A régi használtcikk-piac bezárása óta az élelmiszerpiac és a Béke tér környékén, a földről árusítanak.
2007-02-07Buszpályaudvar nélkülEgy régi terv újra előkerülhet? A vasútállómás előtti, Kandó téren lehetne a vasúti és a buszpályaudvar is. Ez az elképzelés talán megvalósítható lenne, ha Dunaújváros bekerül az elővárosi hálózatba.
2007-01-27Elmarad a tervezett sztrájkAlba Volán.
2007-01-17Januártól béremelés - de mennyi?Bértárgyalások dunaújvárosi cégeknél. Beszámoló.
2006-12-12Új buszjáratHétfőtől jár a 28-as jelzésű járat munkanapokon a Béke városrész és az ipari park között a műszakváltások idején.
2006-12-05Képviselők indítványoztákNe legyen élményfürdő, kommunális adó. A csütörtöki közgyűlésről. Nem szavazta meg a közgyűlés a DVCSH díjemelési kérelmét. A Volán viteldíjai.
2006-12-04A helyi közlekedés januárban drágulA közgyűlés döntése alapján, 2007. január 1-jétől átlagban 16,8 százalékkal emelkednek a helyi autóbuszok viteldíjai (elővételben135 Ft, buszon 170 Ft.). Részletes menetjegy és bérlet árak.
2006-11-28A buszjegy és a bérlet is többe kerül majdAz áremelés mértékéről háromféle verzió is készült. Részletes adatok.
2006-11-28Csak a kötelező emelést támogatjákSajtótájékoztató. A Fidesz helyi szervezete sem a helyi közlekedés, sem a távfűtés emelésének tervezett mértéket nem támogatja.
2006-11-28Vita a tarifárólA gazdasági bizottság szerdai ülésén a helyi tömegközlekedés decembertől érvényes tarifáiról kellett állást foglalni. Tanulmány a déli kikötőről.Terítéken a lőtér ügye.
2006-11-20Drágulhat a buszjegyHa a közgyűlés elfogadja a javaslatokat, akkor a helyi buszközlekedés húsz százalék körül növekdene. December végén négy új, Volvo típusú autóbusz érkezik Dunaújvárosba, amelyek a helyközi forgalomban közlekednek majd.
2006-09-23Autó nélkül is lehetBeszámoló a szeptember 22-én Dunaújvárosban is megtartott Autómentes napról.
2006-09-22Próbáljuk ki autók nélkülSzeptember 22-én Dunaújvárosban is Autómentes Napot tartanak.
2006-06-21Csak jövőre jönnek új buszok a városbaMostanra várták, de valószínűleg csak jövőre érkeznek meg az új autóbuszok. Az öt darab Volvo gyártmányú és kifejezetten a városkörnyéki forgalomra kifejlesztett buszok.
2006-06-10Hétfőtől fizetős az M6-osJúnius 11-én átadják az Érdi tető - Dunaújváros közötti M6-os autópályát. Az Alba Volán rövid távon nem tervezi a buszokközlekedésének változását, de nem zárkóznak el a későbbi fejlesztéstől.
2006-04-04Újvárosi tarkabarka buszparádéOrszágosan példa nélküli a szakmában, hogy egy várost és környékét kiszolgáló járműpark mintegy 40 százaléka négy év alatt kicserélődjön, említette nem kis büszkeséggel Tóth István vezérigazgató.
2006-03-31Bővült a flottaÚj autóbuszok (7jármű) érkeztek az Alba Volán dunaújvárosi egységéhez.
2006-03-07Az utas kényelméért....2006-os fejlesztési tervek a Volánnál.
2006-03-04Tovább javítanának az utazás feltételeinAz önkormányzat ötvenmilliót a a helyi tömegközlekedésre. Erdős Sándor az Alba Volán dunaújvárosi üzemigazgatóságának vezetője beszél tervekről, célokról.
2006-02-28Élményfürdő tovább, kultúra későbbKözgyűlés: a Dunaújváros Sportjáért díjak átadása, új lépés az uszoda-fejlesztésért, pályázaton vesz részt az önkormányzat mely a helyi autóbusz-közlekedés támogatására ad lehetőséget. Urbact néven EU Közösségi Kezdeményezés címen hírdettek pályázatot nagy lakótelepek menedzsmentje és felújítása címen, melyben részt vesz Dunaújváros is.
2006-02-20Busszal a hídonA Duna túlsó partján fekvő településekre: Dunavecsére, Apostagra és Dunaegyházára a tervek szerint a híd elkészülte után menetrend szerinti autóbuszközlekedés lesz.
2006-02-06Sűrített körjáratokkal?Egy olvasó ötlete - külföldi példa alapján - szerint a városi autóbusz-közlekedés rendszerét át lehetne alakítani. Erdős Sándor, az Alba Volán dunaújvárosi üzemigazgatója szerint a mai rendszer bevált.
2006-01-17A buszonBeszélgetés Erdős Sándorral a Volán üzemigazgatójával: négy évszakos gumi, túlterhelt kollégák, hogyan rentábilis a Volán működése.
2006-01-06Alba Volán: más útonAz Alba Volán Rt. nem a gázüzemű, hanem korszerűbb dízelmotorokban látják a jövőt. Beszélgetés Erdős Sándorral, a cég dunaújvárosi üzemigazgatójával.
2006-01-04Drágább lett az életÖsszefoglaló az éve eleji áremelésekről (temetkezés, szemétszállítás, víz, szennyvíztisztítás, kéményseprés, buszjegy, áram, uszoda, piacozás).
2005-10-18Drágább helyi busztarifákA közgyűlés október 15-től megemelte a helyi buszok viteldíjait: vonaljegy elővételben 115, autóbuszon váltva 150 Ft, havi bérlet 3250, tanuló és nyugdíjas bérlet 1060 Ft.
2005-10-14Bólintottak a buszjegy áráraA közgyűlésen történt: Emeli a Volán a viteldíjakat, a közgyűlés elfogadta a javaslatot. Október 15-től a buszon váltott jegy ára 150 Ft, a bérlet 3250 Ft, a nyugdíjas és diákbérlet 1060 Ft lesz. Dr. Sipos János írásban lemondott tisztségéről október 31-től. A DTV kht. ügyben Sarok Edit másodfokon is megnyerte a pert. A polgármester szerint a lakossági távhődíjakra nem lehet hatással a gázárkompenzáció.
2005-09-20Autó nélkül - egy teljes napigDunaújváros is csatlakozik az "Európai Mobilitási Hét" keretében szerveződő autómentes nap akcióhoz, ezért szeptember 22-én autómentes nap lesz városunkban.
2005-09-14Autó nélkül a város(ok)banDunaújváros is csatlakozik az európai autómentes naphoz. Szeptember 22-én lezárják a Vasmű út egy részét a forgalom elől.
2005-08-29Volán napi mulatság, nosztalgia busszalRövid beszámoló az Alba Volán Rt. Dunaújvárosi Üzemegységének dolgozói ünnepségéről.
2005-08-29Kedvező fordulat a kulcsi buszforduló-ügyben- Kulcs. -
2005-08-23Sokba lenne a VolánnakKulcs egyiklegforgalmasabb pontján új buszfordulót (kép) építettek, de a Volánnak pluszköltséget jelentene annak használata.
2005-08-18Újítottak a buszállomásonBeszámoló a Béke kéri autóbuszpályaudvar felújításáról.
2005-08-05A droszton áll meg a buszBeszámoló a Béke téri autóbusz-pályaudvar felújításáról (kép).
2005-07-15Helyi járat: mától máshonnanA Béke téren felújítják a járádát és a buszmegálló burkolatát.
2005-07-12Új Béke tér - egyelőre vágyainkbanBéke téri buszpályaudvar.
2005-06-07Válaszul elvették a parkolótJúnius 7-e óta nem lehet parkolni a Csillagház előtt. A városüzeeltetési iroda vezetője a buszok és a taxik között osztotta el az autósok helyét.
2005-05-18Utazás helyben - információ nélkül?Alba Volán. A buszközlekedés helyzete Dunaújvárosban.
2005-04-05A legutóbbi közgyűlés döntéseiA közgyűlés 223 millió forint biztosítását határozta el a kórház sürgősségi betegellátó osztályának kialakítására.Az Alba Volán Rt tervezi a Béke téri buszpályaudvar rekonstrukcióját. Evégett elkészíttetik az önkormányzattal a szükséges terveket. Nyugdíjba megy a tanév végén Kiss Miklósné, a Szórád Márton Általános Iskola igazgatója. A kincstártól ingyenesen önkormányzati tulajdonba kéri a Jégcsarnok, valamint tömegsporttelep ingatlanát sportfeladatok ellátására a közgyűlés.
2005-03-25A DVCSH tőkét emelhetBeszámoló a közgyűlésről: A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna és Hőszolgáltató Rt. törzstőkét emelhet. Százmilliót szánnak új buszok beszerzésére és a tavaly vett járművek árának törlesztésére. A kórház tervezett fejlesztésének a szükségességét, és a pontos költségeket a városüzemeltetési irodának fel kell mérnie.
2005-01-22A városban nem lesz sztrájkAz Alba Volán helyi dolgozói nem csatlakoznak a hétfői munkabeszüntetéshez.
2005-01-03Kilátások az új évreA Duna-parton a Kossuth-kilátónál elkészült a díszburkolat és korlátot szereltek fel (kép). A 2005-ös év áremeléseiről részletesen (szemétszállítás, távfűtés, víz, kéményseprés, ileték, buszjegy, uszdai belépő). Helyesbítés: a kéményseprés díja nyolc százalékkal növekszik Dunaújvárosban (DH, 2005.01.04., 3.p.).
2005-01-03Év végén már munkába állt egy új csuklós buszA decemberben érkezett három új Volvo busz közül egy már a hónap végén munkába állt (kép).
2004-12-21Az év utolsó közgyűléseMegszűnik a fizetőparkolás. Költözik az éjjeli menedékhely.Az új kikötő helye "védett"? Költözik a Hajnal-szobor? Döntés intézményi átszervezésekről. Elkészítendő rendezési tervek. Nagyvenyim a régi-új gesztor.
2004-12-21Soron kívül, polgármesteri kérésreA Volán három 7700A típusú 130 személyes csuklós autóbuszt kapott.
2004-12-17Nyomatékosan kérem...A közgyűlésen továbbra is folytatódott a vita a 13-as busz végállomásának áthelyezéséről.
2004-12-17Három új busz a város útjainÜnnepélyes átadás keretében (dec.16.) három új Volvo buszt kapott Dunaújváros.
2004-12-16Az önkormányzaté volt a buszvárónál lévő telek...A 13-as busz végállomását a Bagolyvár elé helyezték át. A telek ahonnan áthelyezték a megállót nem a Dunaújvárosi Vagyonkezelő Rt. tulajdona, hanem az önkormányzaté.
2004-12-09Új útvonalon közlekedik a 20-as buszMegváltozott a 20-as busz útvonala.
2004-12-08A zsebünkre megy2005. január elsejétől emelkedik az ára: a buszjegyeknek, az uszodai belépőknek, a szemét- és szennyvízszállításnak, hideg és meleg víznek, a távfűtésnek és a kémyényseprésnek is.
2004-12-07képleírásKép a december 6-án közlekedő Mikulás-járatról, amit az Alba Volán Rt. idén már nyolcadszorra indított útnak.
2004-12-03Piszkos, késik - mégis drágulA közgyűlés igent mondott az alba Volán díjtáblázatának módosítására. 2005, január 1-jétől emelkednek a jegyárak.
2004-11-30Áremelések - jövőreHa a közgyűlés jóváhagyja a vonaljegy ára 140 Ft lesz, az uszadabelépő is emelkedik.
2004-11-23Helyi járatos jegy - gépbőlJegyet adó tesztautomata az autóbusz-pályaudavaron.
2004-11-23Bagolyvár, végállomás...A 13-as busz végállomása november 24-től a Bagolyvár előtti megállóban lesz.
2004-11-19Bagolyvár, végállomás!A Fidesz és a LÉSZ "önérdeket" sejt a 13-as busz végállomásánál lévő megállójának áthelyezése mögött. A Bagolyvárban élő 46 család levélben fordult Dorkota Lajoshoz, hogy tisztázza miért került lakásaik elé az új végállomás. Az önkormányzattól kapott informáci szerint a megálló új helyre kérését a Dunaújvárosi Vagyonkezelő Rt. kérésére tették át. Beszámoló a Fidesz és a LÉSZ közös sajtótájékoztatójáról.
2004-11-17Három új Volvo érkezikNéhány napja a Béke téren a (tesztelés alatt álló) automatából is lehet buszjegyet vásárolni száz forintért a város helyi járataira. Az üzemigazgatóság az idén még három új Volvo autóbusz érkezését várja.
2004-11-12Miért került új helyre a 13-as végállomás?A 13-as busz végállomása új helyre került. A Fidesz és a LÉSZ úgy tudja, hogy a megállót az épülő családi ház miatt kellett máshová rakni és ez a város hárommillió forintos költsége.
2004-09-01Béke tér: még feltúrvaAz alba Volán Rt. augusztus elején megkezdte a Bék téri autóbuszpályaudvar kocsiállásainak burkolatcseréjét.
2004-08-07Javítják a Béke téri útburkolatotAz Alba Volán Rt. megkezdte a Béke téri autóbuszpályaudvar útburkolatának felújítását. A munka várhatóan augusztus végéig tart.
2004-07-06Drágul a bérlt, a vonaljegyAugusztustól drágul a vonaljegy és a bérletek ára is.
2004-07-06Döntésdömping, ütközésekkelEmlőrák-szűrés helyben is. Dr. Szabó Józsefé a Zőld rendelő. Rendezett kegyeleti parkunk lesz. A népfőiskola az új gazdája az újtelepi volt általános iskolának. Helyi rendelet a hulladékokról. Fizetni kell a talajszennyezést. Újabb oktatási kiadások. Átvilágítják a kórházat. A kollégiumfejlesztési program keretében a Dunaújvárosi Főiskola színvonalasan felújítja két kollégiumát. Módosul a fizetőparkolás.
2004-05-18Az utasok kérése volt ez a megállóÚj buszmegállót építettek az utasok kérésére a Dózsa György út és a Vasmú út kereszteződésénél, a Dózsa György út elején.
2004-04-24Újra a szokott útvonalon jár a 20-asA lakossági panaszok következtében.
2004-04-06Egy megállót kihagy a 20-asRövidített útvonalon jár a 20-as busz. Az Alba Volán Rt. a menetrend változtatásától azt reméli, hogy megszűnnek a korábbi késések.
2004-04-06Elhunyt Pölöskei TamásElhunyt Pölöskei Tamás, Pusztaszabolcs labdarúgó-csapatának edzője.
2004-03-20Késik a 20-as, mert sok az utasA Tescónál felszálló utasok miatt késik a 20-as busz.
2004-01-02Új esztendő, új járat PálhalmáraPálhalma. Volán.
2003-12-09Hetedik alkalommal indította útjára az Alba Volán Rt...Idé is indult a Mikulásjárat.
2003-12-09A közgyűlésen döntöttek...Emelkedik a helyi buszjegyek ára. Az uszodai belépő is emelkedik. Elfogadták a drogstratégiát. Ingyen tankönyv 48 millióért. Megveszi az önkormányzat Gombos István Sztálinvárosi Madonnáját, s A Bartók Kamaraszínháznak ajándékozza. Laktanyai lakások 84 ezer/négyzetméterért.
2003-12-05Látogatóbn járt a nagyszakállúA közgyűlésen történtekről, címszavakban: Penny Market, megvették a Sztálinvárosi Madonnát, drágul az uszodai belépő és a buszjegy, Baracsi úti csatornázás....
2003-12-03Jönne a Penny Market isA közgyűlésen történt. Eladnák a DVG Rt. tulajdonában lévő Dunaferr-részvényeket. Emelik a helyi járatos buszok, az uszoda belépők árát.
2003-10-18képaláírásBált rendeztek az Alba Volán nyugdíjasai Dunaújvárosban. Kép.
2003-10-09Új rend szerint vásárnapokonAz Alba Volán Rt. - tekintettel az állat- és kirakodóvásár új helyszínére (piac) - véltoztatott a menetrenden.
2003-09-16Új Volvo autóbuszok városunkban3 új Volvo. 2 helyi járatként fog üzemelni, 1 helyközi járatként.
2003-09-15A kényelmesebb utazásértSzeptember 13-án a Volán helyi üzemigazgatósága három új autóbuszt vett át ünnepélyes keretek között.
2003-09-09Pálhalma rendszeres buszjáratot kérLakossági fórum volt hétfőn Pálhalmán. Részt vettek rajta a BV Intézet vezetői, az Alba Volán Rt. illetékes szakemberei, a városüzemeltetési iroda vezetője. A lakosság kérése az volt, hogy közlekedjen rendszeres helyi járat Pálhalma és a városközpont között. A városüzemeltetési iroda, a képviselő és a Volán egyeztetve kidolgoz több megoldási javaslatot.
2003-08-26Csak iskolajáratokPálhalma buszközlekedéséről eddig a BV-intézet gondoskodott, de most pénzügyi okból megszüntette ezt a szolgáltatást, kérve az önkormányzatot, gondoskodjon iskolajáratokról.
2003-08-26Iskolajáratok szeptembertőlSzept. 1-től Pálhalma és Dunaújváros között az iskolajáratokat az Alba Volná Rt. közlekedteti.
2003-07-28Volánosok vigadtak szombatonVolán napi ünnepséget rendeztek július 26-án Rácalmás és Dunaújváros között húzódó szabadidőparkban.
2003-06-24Volán iskolabusz PálhalmárólA BV. Intézet edig mintegy jóléti juttatásként biztosította Pálhalma városrész lakosságának és saját dolgozóinak a buszközlekedést a városba és a Szórád Márton Általános Iskolához. A célgazdaság átszevezése azonban nem teszi lehetővé új buszok vásárlását, a régieket pedig le kell selejtezni.Eső ütemben a pálhalmai ingyenesiskolajáratok megszüntetésére kerül sor. A Volán helyi vezetői kijelentették, hogy átvállalják a feladatot.
2003-06-14Az uniós feltételek szerint alakították át a csarnokotAz Alba Volán dunaújvárosi üzemigazgatóságának karbantartó műhelyét átalakították. A felújítás több mint száznyolcvanmillió forintba került. A csarnokot ünnepélyesen június 13-án avatták fel.
2003-06-03Lesz TESCO és Interfruct áruház isA pálhalmai BV-s autóbuszok leselejtezés előtt állnak. A VOlán 3 variációt dolgozott ki a helyettesítésére.Fontos szempontot jelentenek az új áruházak (Interfruct, Tesco).
2003-05-30Segítik az AcélbikákatAz Alba Volán Rt. segíti a Dunaferr SE férfi jégkorongozóit.
2003-05-29A Volán segítene a DunaferrnekAz Alba Volán Rt. felajánlja segítségét a Dunaferr SE jégkorong szakosztályának.
2003-01-25Paks irányába még vonatpótló busz közlekedikA MÁV kivonta a forgalomból a Bz-motorkocsikat és ezért a vonatokat buszokkal pótolják.
2003-01-16Miért kellett megszüntetni az egyvonalas bérletet?A Volán Dunaújvárosban megszüntette az egyvonalas bérletet a 2003-as év elejétől.
2003-01-14"Sztrájk van, kedveském!"A hétfői Volán-sztrájkról.
2003-01-07Kétórás, csendes buszos sztrájkJanuár 6-án a Dunaújvárosi Volán dolgozói sztrájkot tartottak 4.30 - 6.30-ig.
2003-01-07Kétórás, csendes buszos sztrájkJanuár 6-án reggel két órás sztrájkot tartott a Volán dunaújvárosi társasága.
2002-12-07képaláírásKép az Alba Volán Mikulás-buszáról.
2002-10-11Tizenöt évre szól a szerződésTizenöt évre szóló szerződést kötött az önkormányzat az Alba Volán Rt-vel a városi és a helyi közlekedés működtetésére.
2002-10-11Szerződés 15 esztendőreAz Alba Volán Rt és Dunaújváros önkormányzata 15 évre szóló együttműködési szerződést írt alá. Ezentúl minden esztendőben egy-egy új csuklós és szóló autóbuszt vásárolnak a dunaújvárosi tömegközlekedés számára.
2002-09-10Új szervízcsarnokot avattakElkészült a felújítása az Alba Volán Rt. dunaújvárosi szervizcsarnokának. A csarnokot szeptember 9-én adták át.
2002-09-10Új csarnok, új busz. Negyvenmilliós felújításHétfőn átadták a Volán-telep felújított szervízcsarnokát. 1971. szeptemberében adták át a vállalat dunaújvárosi telephelyét. Egy új Volvo távolsági buszt is beállítottak.
2002-09-06Felújították a Volán helyi szervicsarnokátFelújították a Volán dunaújvárosi szervicsarnokát.
2002-06-19Keretek között a közlekedésTavaly július végén szűnt meg az önkormányzat és az Alba Volán Rt. közötti szolgáltatói szerződés. Ha minden igaz, egy év múlva a helyi közlekedést ismét szerződésben rögzítetten végzi a cég.
2002-03-26Kényelem luxuskivitelbenHét új Volvó busz került a dunaújvárosi Volánhoz. Távolsági járatok lesznek..
2002-03-23Megújuló autóbuszparkAz Alba Volán Rt. dunaújvárosi üzemigazgatósága hét új autóbuszt vásárolt.
2001-03-24Marad a buszpályaudvarA közgyűlésen (márc.22.) történt: a buszpályaudvart nem helyezik a vasútállomás mellé, marad a Béke téren. A közbiztonsági bizottság elnöke: Dávid Béla lett.
2001-01-02Szigorú feltételekkel kezdték: Még mindig a tömegközlekedésA dújv-i Volán év végi mérlege. Decemberben megszerezték az ISO 9002-es tanúsítványt.
2000-12-29Rekordot döntöttek: rengetegen utaztakJanuárban nő a buszjegyek és a bérletek ára. Felsorolás tételesen.
2000-10-06Az Alba Volán vezérigazgatójának: A gépkocsivezetők meséltékA híresztelések szerint új társaság veszi át a helyi közlekedést Dújv-ban. Az Alba Volán szerződése dec. 31-ig szól, melyet meg kíván hosszabbítani.
2000-09-08Kezdésnek új végállomások: Bonyolult a közlekedés busszalElkészült Dunaújváros közlekedési fejlesztési terve. A tervezetet egy budapesti tervező kft. készítette, a tervezet egyik eleme a város új autóbusz-közlekedési koncepciója. A városban összevont végállomásokat építenének. Ilyen végállomás lenne a Vasmű tér, Béke városrész, Volán-telep, papírgyár, és távlatokban a laktanya térsége.
2000-08-01Átadták a két új Ikarus buszt
2000-04-07A városban először: nő a busz volánja mögöttElsejétől egy buszvezető nő is dolgozik az Alba Volán Dunaújvárosi Üzemigazgatóságán. Interjú.
2000-03-10Színvonalas személyszállítás a cél: "Nincsenek öreg autóbusz
2000-01-10Bér: átlagosak az emelésekBér: átlagosak az emelések
2000-00-00Dunaújváros közlekedésföldrajzaAutóbusz-közlekedés.Vasúti közlekedés. Vízi közlekedés. Légi forgalom. Dunaújváros munkaerő-vonzáskörzete.
1999-06-10Kérvényre várnakMagyarország egyes városaiban, például Debrecenben, Egerben, Dunaújvárosban léteznek diákbuszok, vagy legalábbis a megfelelő járatok igazodnak az iskolakezdés időpontjához. Budapesten miért nem léteznek diákbuszok?
1999-03-09A fejlesztésekről nem mondanak leEredményes évet zárt a dújv-i Volán. A fejlesztésekről.
1999-01-06Tegnap: busszal vagy sehogy?Tegnap már Dújv. körzetében is megbénult a vonatközlekedés a vasutasok sztrájkja miatt. A Volán 2 járattal segített.
1998-12-02Kaktuszerdőben járnak?Az önk. megszavazta a helyi autóbusz-közlekedés növelt viteldíjait. Elvetette az Alba Volán 15 millió forintos vissza nem térítendő támogatás iránti kérelmét. Elfogadták az állattartásról szóló új rendeletet, a gépjárműadó mértékét 100 Kg-onként 700 ft-ban állapították meg, az iparűzési adó mértéke 1,55 % lesz.
1998-11-02Átvilágítás a helyi Volánnál isNyár óta folyik a helyi Volánnál is a létszám, struktúra felülvizsgálata. A vizsgálatról.
1998-09-18Buszok és teherautók mosására alkalmas berendezést adtak át (képaláírás)Buszok és teherautók mosására alkalmas beren- dezést adott át az Alba Volán Rt a dújv-i üzemigazgatóságon.
1998-08-08Csak öregek maradnak MélykútonMélykút Nagyvenyimhez tartozik "mostahagyerek" falurészként.
1998-06-17Nem épülhet benzinkút a kádár-völgyi...Közgyűlés: költségvetés módosításának koncepciója, nem épül benzinkút a Dózsa Gy. út -Kádár völgy fölött átvezető szakaszon, eladják az Imperial kft-nek a Magyar út, Kistemető út,Aranyvölgyi út háromszögében lévő területet (3 áruháznak), Alab Volánnal kötött szerződés jóváhagyása, Dózsa mozi beszámolója.
1998-06-13Nem válnak el az útjaikEgyüttműködési szerződést kötött tegnap az önk. és az Alba Volán Rt.
1998-01-14A Volán bérli az autóbusztDújv. első saját tulajdonát képező környezetbarát autóbusza 21 millióba került. A Volán bérleti díjat fizet a használatért a városnak.
1998-01-12A Volán nem adja alábbJanuár 1-étől a dunaújvárosi Volán igazgatója lett Csáder Dezső. Interjú.
1997-12-23Üzemigazgató, közel fél évszázados szolgálatPortré Molnár Józsefről, a dújv-i Volánüzem igazgatójáról, aki dec. 31-től nyugdíjba vonul.
1997-12-03Közel tizénhét százalékkal emelkedett...Közgyűlés.
1997-07-04A színvonalemelés a város és a Volán...A közgyűlés új autóbusz vásárlására 23 millió Ft-ot szavazott meg a dújv-i Volánnak. Interjú a beruházás apropóján Tóth Istvánnal, az új vezérigazgatóval a változásokról.
1997-05-29Új járat a Béke városrészbeA helyi és távolsági autóbusz-közlekedésben beálló változásokról. 12-es számú új járat a Békében.
1997-02-12Új buszjárat indulJúniustól 12-es (új) buszjáratot indít a Volán a Békéből.
1997-02-06Az idén is vásárolnak új buszokatA dújv-i Volán munkájáról, terveiről.
1997-02-06Az idén is vásárolnak...A dújv-i Volán munkájáról, terveiről.
1997-01-03Ezután jön az igazi árözönA Volán új viteldíjairól.
1996-12-06Az árhatóság nem láthat bele az Alba...A gazd. bizottság nem találta kielégítőnek a helyi Volánnak azt a kimutatását, mely alapján keletkezett hiányukat az önk. pótolná. Kiegészítést kértek.
1996-11-30Megint drágábban utazunkA város jövő évi költségvetéséből veszteségeik pótlására 22,4 millióra számítana a helyi Volán az önk-tól. A viteldíj áremelési tervéről.
1996-10-28Marad a felmentett Volán-vezérigazgató?Reiter Mátyás az Alba Volán vezérigazgatója ragaszkodik felmentésének konkrét megindoklásához.
1996-10-25Kilométerek fogságábanLakatos László dújv-i buszvezető az IRV nemzetközi kitüntetést kapta az egymillió km balesetmentes vezetésért.
1996-10-10Nem Reiter-ügyről és nem Alba Volán...Munkásgyűlés: Az Alba Volán Rt vezérigazgatójának, Reiter Mátyásnak a felmentése.
1996-09-28Lakossági kezdeményezés után:végállomás...Elkészült a Béke városrészben a 14-es busz új végállomása, 30 méterrel távolabb az érintett lakóépületektől.
1996-05-31Változás a buszközlekedésbenA menetrend és egyéb változásokról.
1996-03-13Áttelepítenek egy végállomástMegszűnik a 15-ös és 19-es járatok végállomása a Márc. 15. téren, az új a Hajnal utcában lesz.További változások jún. 2-től.
1996-01-17Gőzzel, vagy gázzal...az Alba VolánnálA Volán dújv-i üzemigazgatósága azt tervezi,hogy áttér a gázfűtésre. Jelenleg a Dunaferr Energiaszolg. Kft biztosítja a fűtéshez a gőzt.
1995-12-30Megszűnik a buszmegállóMegszűnik az Építők útján a lakóházak melletti buszmegálló, áthelyezik a Béke térre.
1995-11-25Volán (képaláírás)3 új Ikarusz-Scania autóbuszt állított üzembe Dújv. területén az Alba Volán Rt. Kizárólag távolsági járatok.
1995-11-25Megszünteti december 1-től az 1-es számú... (kishír)Megszünteti december 1-től az 1-es számú, a Béke tér - Vasmű út - Római krt. között ingajáratban közlekedő járatát a Volán, kihasználatlansága miatt.
1995-08-21Családi hétvége a Volán szabadidőpark...A Volán dújv-i dolgozói és családtagjai családi hétvéget tartottak szabadidőparkjukban.
1995-08-07Uj buszállások a Béke térenA Béke téren újonnan kialakított autóbuszállások megszüntetik az uszodai parkoló egyik oldalának lefoglalását.
1995-02-16Átadták az öt új autóbusztÁtadták az 5 új autóbuszt, amelynek vásárlásáhozaz önk. is hozzájárult s további 3 busz beszerzéséhez tervez támogatást.
1994-12-24EgyenszínbenA dújv.-i helyi járatú autóbuszok szine alul zöld, felül a régi "MÁVAUT" sárga. A távolsági alapszíne fehér lesz, rajtuk hosszanti bordó-fekete hosszanti csíkozás és Alba Volán Rt.felirat.
1994-12-12A Volán a hitelezőkkel tartA Volán felszámolási eljárást indított az AUTO-SOS és a Stephan és Társa ellen.
1994-12-09Még hat új autóbuszA Volán helyi gépparkja jó műszaki állapotban van,mivel a bevételeket sikerült növelni, s így sor kerülhetett fejlesztésekre.
1994-10-22Hidegben is pontosanA Volán gépjárműparkjáról.
1994-09-06Kevesebb utassalJelentősen csökkent a helyi Volán bevétele,ha ez végleges akkor a járatok számát korlátozzák. A fejlesztésekre sor kerül ettől függetlenül.
1994-08-01Amerikai motorralDújv. kap 2 korszerű és környezetkímélő dízel-motoros autóbuszt helyközi járatokhoz.
1994-05-26Fiatalodik a városi járműpark5 régi autóbusz cseréjére nyílik lehetősége az Alba Volánnak. Az év végéig megtörténik a csere.
1994-03-16Elsőként az országban"Közlekedésért" emlékéremmel tüntették ki a dújv.-i Volán egyik buszsofőrét, Ősi Györgyöt.
1994-02-22LevegővédelemAz 5 környezetkímélő busz közül 4 a városi vonalakon jár.
1994-02-10Látogatóban az Alba Volán Rt-nélMolnár József személyszállítási igazgató beszéla helyi tömegközlekedés gondjairól,lehetőségei-ről.
1993-12-22"Zöldölő" buszokkalTájékoztató a "zöld motorok" munkába állítá- sáról.
1993-12-15VezetőállásbólTermelési tanácskozás a Volánnál: bérfejlesztés, az utasok "helyi járat-ellenes" hangulatáról, a viteldíjról.
1993-11-27Keserű segítségAz Alba Volán fehérvári központja elbocsátotta a dújv-i kamion sofőröket, segítségképpen beszállt 2 Dújv.-ban megalakult kamionos magánvállalkozásba.
1993-11-26MegállóbanA Volán tarifaemelést tervez.
1993-11-13"Zöld" motorok GyőrbőlA helyi Volán pályázatot nyújtott be a Környezetvédelmi Min.-hoz új motorok (D 10-es) beszerzésére és beszerelésére.
1993-11-12Kedden eldőlGazd. biz. ülés.
1993-06-24Első ajtó - Ó!A Volán járatain ezután csak az első ajtón lehet felszállni!
1992-11-20Végállomás, átszállás...Új közlekedési rendszer (csillagpontos járatszervezés), melynek eredményeként az átlagos vonalhosszak 5,4 km-re rövidülnek, több az átszállás, bevezetésére készül a helyi Volán 1993 első negyedévétől.
1992-09-11Láthatatlan bizottságAug. végén sztrájkkal fenyegetőztek a Volán dolgozói, mert attól tartottak, hogy az új munkakönyv bevezetésével csökkenni fognak a fizetések. A fizetések azonban emelkedtek, így a sztrájkra nem került sor.
1992-02-11Almási Zsolt úrnakKovács Álmos pénzügyminisztériumi helyettes államtitkár levele a polgármesternek.
1992-01-31Jött egy levél...Az 1992. jan. 28-I közgyűlésen az autóbusz-viteldíjak újra tárgyalása, telek eladás, s a városgazdálkodási Rt. megalapítása volt a téma.
1992-01-17Egy húszas a buszjegyA helyi buszok viteldíjának emeléséről, a képviselők tiszteletdíjáról.Kiss I. Felszabadulás emlékművét elbontják áthelyezés nélkül. Ifj. Koffán K. Jubileumi dekorációját, Kovács Ferenc Ságvári mellszobrát, Cyránski Ho Si Minh emlékkövét elbontják, s múzeumi megőrzésre adják át.
1992-01-17Utass, fizess!A busz viteldíjának emeléséről, a helyi buszok műszaki állapotáról.
1992-01-17Buszok fogyókúránKörnyezetvédő és egyben energiamegtakarítást elősegítő berendezéseket szerelnek fel a helyi buszokra.
1991-10-15Ki vegye kezébe a volánt?Tényfeltáró riport a helyi Volán önállósodási törekvéseiről, esélyeiről.
1991-07-05Nem dolce :buszjegy vitaÉrvek, adatok az áremelés mellett és ellen.
1990-11-27Vihar a VolánnálTermelési tanácskozás a Volánnál. Éves adatok. Személyi döntések. Az önállóság kérdése.
1990-11-06Bajban a VolánAz Alba Volán dunaújvárosi üzemének helyzetéről.
1990-11-02Reggeli utazásA városkörnyéki járatokról, egy panasz alapján.
1990-06-15A Volán nem vállalja?A Béke téri pályaudvar túlzsúfolt, tehermentesítésére több tervet is készítettek. Beszámoló a tervekről.
1990-05-15Három kft. a Volánnál. A sztrájk elmaradtAlba Volán dunaújvárosi üzeme.
1990-04-06A vállalatok vezetői még várnakA Volán dunaújvárosi kirendeltségének helyzetéről.
1989-10-13Utasszámlálás. A tömegközlekedés javításáért.Felmérés van városunkban az utasközlekedés javításáért. Megvizsgálják melyek a legforgalmasabb járatok, melyik útvonalon utazik a legtöbb ember. A Bánki Szakközépiskola tanulói figyelték szerdán egész nap, hogy hol, hány ember száll le ill. fel.
1989-09-19Sofőrök vetélkedője. Elméletben és gyakorlatban.Szept. 15-én közlekedésbiztonsági ankétot rendeztek városunkban, házigazda az Alba Volán volt. A hivatásos gépkocsivezetők mérték össze tudásukat. A 9 csapat közül 1. lett a mezőfalvi, 2. Alba Volán, 3. BVM. Az egyéni KRESZ-ben a legjobb Kovács Gáborné az Alba Volán csapat tagja lett.
1989-05-03Számítógép a buszpályaudvaronAz Alba Volán dújv-i üzemegységénél utastájékoztató programot dolgoztak ki a számítógépes szakemberek. A komputeres tájékoztatórendszert sikeresen használják a dújv-i autóbuszpályaudvaron. (teljes szöveg)
1989-04-28Értékelték a vállalatokat. Megjutalmazták a társadalmi munkásokat.A Dunai Vasmű, az Alba-Volán és a Dunaújvárosi Víz- és csatornaművek érte el a legjobb eredményt. Az oklevelet és jutalmat kapott személyek névsora.
1989-04-01KitüntetésekA Volán megyei kitüntettjeinek névsora, ápr. 4 alkalmából.
1989-03-03Sok vita, kevés döntés. A városi tanács ülésén.Késik a telefonközpont-felújítás. Nincs döntés buszpályaudvar-ügyben. Üresen maradt egy megyei tanácstagi hely. Kinevezték a pénzügyi osztályvezetőt. A nemzetközi Arany Csillag-díj átvétele ügyében. Tanácstagi beszámolók áprilisban. Egyirányúsítás és iskolaügy. Egy fénykép a Castrum városrészben álló ezervonalas konténer távbeszélő állomásról.
1989-02-21A másik fél álláspontjaNagy György, az Alba Volán főosztályvezetőjének válasza a jan. 31-i cikkre.
1989-01-31Ellenvélemény - csitt! Alba Volán - átszervezés és a háttér.A dunaújvárosi Volán eredményeiről és kudarcáról.
1989-01-17Mondjuk: Mezőföld Volán. Az Alba Volán és a helyi önállóságAz Alba Volán dunaújvárosi üzemigazgatóságának vezetője nyilatkozik a "Volán" eredményeiről, jövőjéről, ill. a jövö feladatairól.
1988-11-01Az emlékeket idéztük, barátokkalOkt. 25-én Dújv-ban a vízmű kultúrtermében nyugdíjasaiknak rendeztek találkozót.
1988-09-01Szakmunkás-bizonyítvány átadás DunaújvárosA Makarenkó Szakmunkásképző iskolában ifju szakmunkásokat avattak.
1988-06-30Rehabilitáció a VolánnálA dújv-i Volán üzemigazgatóságánál jelenleg 20-25 dolgozót foglalkoztatnak megváltozott munkaképességének megfelelően. Hogy minden rászorulónak jusson rehabilitációs munkakör, még ebben az évben egy alkatrészjavító csoportot szerveznek (teljes szöveg)
1988-05-06Új könyvtár. Szakmai és szépirodalmi.Az Alba Volán Dunaújvárosi Üzemigazgatóságánál május 4-én. Az Ünnepélyes megnyitón Hegedüs D. Géza Emlékműsort adott. A fehérvári Volán fiókkönyvtára!
1988-05-02Jobb eredményeket szeretnénekKlár István, az Alba Volán dújv-i üzemigazgatója nyilatkozik az elért eredményekről és tervekről.
1988-04-01A kamionozás különös életformaFekete Károly az Alba Volán Vállalat dújv-i üzemigazgatóságának gépkocsivezetője nyilatkozik munkájáról.
1988-04-01Számítanak rájuk DunaújvárosbanAz Alba Volán dújv-i üzemegységének 2 KISZ tagjáról: Bednárik Róbertről, Varga Lászlóról. Képek.
1988-02-06Uj szállítási megállapodásokAz Alba Volán dújv-i üzemegységének tevékenysé- géről.
1988-01-19Meddig járhat a járat. És ha kiszállnak a buszvezetők?Az Alba Volán dunaújvárosi üzemigazgatóságának munkaerő-gondjai. Leállnak az üzemi géemkák?
1988-01-01Év végi számvetés DunaújvárosbanKlár István, az Alba Volán Dunaújvárosi Telepének vezetője nyilatkozik az üzem eredményeiről.
1987-04-28"Fantasztikus" ötletekBéke városrészi közlekedési nehézségek. Busszal, a Béke városrészből.
1987-03-10Buszjárat BécsbeVáltozások a dunaújvárosi helyi közlekedésben. Dunaújvárosból heti két alkalommal.
1987-01-30Nem lesz több, csak szebbSzloboda György, az Alba Volán dunaújvárosi vezetője nyilatkozik a tervekről.
1986-10-17"Józsi" nyugdíjba megy.A nyugdíjba menő Naszvadi Józsefnek, az Alba Volán dunaújvárosi egységének volt szakszervezeti titkárának életrajza. Fényképe.
1986-07-22Van, ahol szervezik, van ahol megszünik. Túlóra vagy VGMK?A Volánnál és a FÉKON-ban működő vgm-kák helyzete
1986-07-18A "Kisebbek" is igyekeznek. Félév után - félév előtt.A város közép-vállalatainak félévi eredményei, tervei a második félévre. Fénykép. Alba Volán, Vegyesipari V. VOR., Fonoda.
1986-07-15Szabadságra várva. Kisüzem nagy gond?Hat dunaújvárosi kisüzem szabadságolási helyzetéről.
1986-04-18Kiállítás a Volán-telepen. Íme, a hőskor.A vállalat alapításának 35. évfordulója alkalmából fotókiállítást rendezett a Komarov szocialista brigád. Fénykép a kiállításról.
1986-04-11A hivatal fizet. Heten a turizmusértDunaújváros hét idegenforgalmi intézményéről. Fénykép
1986-02-11A verseny a munka motorjaA dújv-i Volán brigádjainak, feladataiknak be- mutatása.
1985-07-05Lehet világot /is/ látni. Európa országútjain.A Dunaújvárosi Volán tevékenységéről. Egy országnyi kitérő. Fuvar oda és vissza. A cégnek is, a sofőrnek is. Fénykép.
1985-01-25Csütörtöki interjú. Mennyibe kerül a buszbérlet?A helyi közlekedés új díjairól.
1984-11-23Milliomos a Volánnál. A recept: szerencse és bizalmatlanságFarkas László, a helyi Volán buszvezetője a közelmúltban kapta meg a másfél millió kilóméteres balesetmentes vezetésért az oklevelet és a jelvényt. Életrajz, fénykép
1984-09-07Ezer bliccelő a buszokon. Pótdíjból: 70 ezer forintAdatok, esetek
1984-05-29Mit ígér a Volán? Új buszjáratok a Béke városrészben.Adatok az új járatokról.
1984-04-06Keresni kell a megendelőt. Vb-vélemény a Volánról.Beszámoló az MSZMP városi végrehajtóbizottságának ülésén. Elemzés.
1984-03-09A Volán is panaszkodhatna. Megbecsülni az utasok forintjaitA kulturáltabb utazás feltételeiről. Megszűnt a Volán Tröszt. A Volán vállalatoknak el kell tartaniuk magukat. Felértékelődött a személyszállítás szerepe.