Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

115 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2021-12-30Helyben ugyanannyiért. Jövőre is érvényesek az idén vásárolt buszjegyekAz év változásokat hozott a helyi autóbusz-közlekedésben. Változott a menetjegy és bérlet ára, illetve az önkormányzat kezdeményezésére átalakult a helyi közlekedési hálózat. előre megváltott jegy ára 250 forintra, amíg a buszvezetőnél vásárolt jegyé 320 forintra emelkedett. Ezen felül egy újítást is bevezetett a Volánbusz itt helyben: bevezették a gyűjtőjegyet, amely 10 menetjegyet tartalmaz egy tömbben. Ennek ára kedvezményes: 2300 forint.
2021-12-18Számos menetrendi változásDecember 12-vel számos buszjárat menetrendje módosult.
2021-11-16Változások a helyi buszmenetrendbenBuszjáratok maradnak ki a járványhelyzet miatt. Az utóbbi időben a koronavírus-járvánnyal kapcsolatosan több olyan intézkedést is foganatosítottak a Volánbusznál, mely a helyi autóbusz-közlekedést és a városhoz kapcsolódó helyközi vonalakat is érinti.
2021-10-21Miért nincs fedett váró a Dózsánál?"Miért nincs fedett buszmegálló a városi közösségi közlekedés egyik központjának számító Dózsa Mozicentrum előtt téren? – teszik fel a kérdést újra és újra lapunknak olvasóink."
2021-07-16A vezetékek miatt nem lehet. Miért nincs fedett buszmegálló a Dózsánál?Az önkormányzat szerint a közműszolgáltatók által kért védőtávolság miatt nem építhetnek fedett buszmegállót.
2020-11-13Korlátozó intézkedéssorozat, fontos változások helyben isa koronavírus járvány második hulláma miatti dunaújvárosi intézkedésekről
2020-02-13Modern Városok Program. Modern Városok Program: intermodális központ leszDunaújvárosban a Kandó Kálmán téri vasútállomás mellett, azt megújítva épül meg, a kormány által finanszírozott Modern Városok Program keretében az intermodális csomópont. A városlakók régi vágya valósulhat meg a Kandó tér átfogó rekonstrukciójával és a vasútállomás fejlesztésével.
2019-12-13Intermodális csomópont épül majd a Kandó térenA Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. által lefolytatott közbeszerzési eljárás lezárultával eldőlt, hogy a TRENECON Tanácsadó és Tervező Kft. készítheti el a Kandó Kálmán térre szánt dunaújvárosi Intermodális Csomópont (IMCS) terveit.
2019-12-11Egy lépéssel közelebb került Dunaújváros intermodális csomópontjának megvalósításaMegvan a tervezője a dunaújvárosi intermodális csomópontnak, a TRENECON Tanácsadó és Tervező Kft. munkájával készülnek el a tervek. A beruházás magába foglalja az intermodális csomópont kialakítását, melynek részeként a vasútállomás előtti területet funkciók szerint elkülönítve alakítják majd át, valamint létrehozzák a hozzá tartozó közúti kapcsolatokat is.
2018-11-0012 új fejlesztés. Kerékpárutak, rendezvényközpont és a vasútállomásInterjú Cserna Gábor polgármesterrel a város új fejlesztéseiről, beruházásairól: a Dózsa mozi energetikai felújítása, kerékpárutak létesítése, orvosi rendelők, útburkolatok felújítása.
2018-08-28Működik a tábla! (képaláírás)Másfél éve, hogy elkészült a digitális utastájékoztató tábla a Vasmű úton lévő távolsági buszmegállóban, ám eddig nem sikerült üzembe helyezni, mivel energiaellátásához nem járultak hozzá a szomszédos társasház lakói. A Középnyugat-dunántúli Közlekedési Központ és az E.ON Zrt. együttműködésével most megkezdődhetett a tábla tesztüzeme és karbantartása.
2018-08-00Átgondolt városfejlesztésBeszélgetés Cserna Gábor polgármesterrel a városban tervezett fejlesztésekről: közlekedési központ, Dózsa Mozicentrum felújítása.
2018-07-13Jaj, úgy élvezem én a strandot... Helyi intézmények tanulóinak ingyenes az élményfürdőSoron kívül ülésezett a közgyűlés július 12-én, mert olyan témakörökben kellett döntést hozniuk a képviselőknek, amelyek nem várhattak a nyári szünet végéig. Ilyen volt például a Modern városok program keretében kialakítandó úgynevezett intermodális személyforgalmi csomóponttal kapcsolatos döntés. Ilyen volt például a Modern városok program keretében kialakítandó úgynevezett intermodális személyforgalmi csomóponttal kapcsolatos döntés. A város nyugdíjasainak és tanulóinak ingyenes az élményfürdő.
2018-03-14Jól haladnak a tervezett fejlesztések. Jó ütemben haladnak a Modern városok program helyi fejlesztéseiMárcius 13-án, kedden dél­előtt Kósa Lajos, a megyei városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő és Cserna Gábor polgármester az élményfürdőben tartottak tájékoztatót.
2018-03-00Fejlődő DunaújvárosÉvértékelő rendezvényen számolt be Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere a 2017-es esztendőről, s a 2018-as év terveit is szóba hozta. A részletes tervek rövidített változata.
2017-09-14Speciális burkolatMár javában zajlanak a munkálatok az I. sz. Rendelőintézet oldalán található buszöböl területén.
2017-01-12Nem zárják be éjszakára a várótA korábban bevezetett rend szerint a dunaföldvári központi autóbusz-pályaudvar várótermének ajtaja 19 órakor automatikusan bezáródik.
2016-11-12Vannak, de mégsem. A buszos táblák működhetnénekAz információs tábla létezik, működik - illetve mégsem. De hamarosan mégis lehetséges ez...
2016-10-17Kordonbontás (képaláírás)Október 1-én, szombaton délelőtt a kivitelező DVG Zrt. szakemberei az utolsó terelőkordont is elbontották, mivel elkészült a Vasmű úton, a Dózsa mozi előtt található felújított buszöböl. (teljes szöveg)
2016-09-30Jobban ellenáll a terhelésnekSzeptember 29-én elkezdték a Dózsa mozi előtti buszmegálló burkolását, méghozzá előre legyártott vasbeton elemekkel.
2016-09-22Készül az öböl (képaláírás)Az önkormányzat megrendelésére a DVG Zrt. szeptember 12-én, hétfőn kezdte meg a Dózsa mozi előtti helyi, helyközi és távolsági buszöböl felújítási munkáit, amelynek kivitelezése, az időjárás függvényében, szeptember végéig tart. (teljes szöveg)
2016-09-09Helyi közlekedési kérdések, mérésekÚj közlekedési koncepció készül a városban. Az alapja: helyszíni felmérések, kikérdezések, utasszámlálások.
2016-09-00Béke tér felújítva2016. augusztus 19-én adta át Iván László önkormányzati képviselő, valamint Nagy Zsolt, a DVG Zrt. vállalkozási-, műszaki-, és ingatlankezelési ágazatvezetője a közlekedőknek a megújított Építők útját.
2016-08-24Közlekedési terv készül (kishír)Az önkormányzat megkezdte a város Fenntartható Városi Mobilitási tervének kidolgozását, amely az embert, a városlakót középpontba állító közlekedési stratégia. A helyzetelemzés megalapozása érdekében kérdezőbiztosok készítenek felmérést a lakosság utazási szokásairól az autóbusz-állomáson és megállókban, valamint a vasútállomáson. A lakosok egy részét otthonukban is felkeresik. Kérik, segítsék munkájukat! (teljes szöveg)
2016-08-22Megnyitották az Építőket. Szabad az út!Iván László önkormányzati képviselő, és Nagy Zsolt, a DVG Zrt. ágazatvezetője augusztus 19-én, pénteken 15 órakor, a kordon első elemének elbontásával szabad utat adott a gépjárműforgalomnak az Építők útján.
2016-08-17Építők: péntektől szabad. Pénteken megnyitják az Építők útjátBefejeződött az Építők útja felújítása, augusztus16-án, kedden már a parkoló és útburkolati jeleket festették fel.
2016-08-13Építők: kedden műszaki átadásHatáridő előtt elkészült az Építők útjának felújítása: jövő pénteken, augusztus 19-én átadják a forgalomnak, tájékoztatott Nagy Zsolt, a DVG ZRT. ágazatvezetője.
2016-08-10Aszfaltos Építők (képaláírás)Régen óhajtott pillanatkép az Építők útján: aszfaltoznak a kivitelező szakemberei. A laikus számára ez azt jelenti, hogy befejezéséhez közelednek a felújítási munkálatok. (teljes szöveg)
2016-08-08Kereszteződés: ma lezárjákA kivitelező folyamatosan dolgozik az Építők útja Béke tér felőli végében. Augusztus 8-án lezárják a Görbe utcai kereszteződést, a tervek szerint augusztus 14-ig tart a korlátozás ezen a szakaszon.
2016-07-28Komoly munka, nagy tempóJól halad a munka az Építők útja felújításánál, de ezzel együtt sem könnyű arra manapság az élet...
2016-06-22Busz új helyről. Máshonnan indul a busz!Új helyről indul sok helyközi autóbusz a Béke téren: közműépítés miatt a Hunyadi út mellé helyeztek át sok kocsiállást.
2016-06-20Építők útja: mától újabb változásokAz Építők útja felújításának részeként a közmű felújítási munkák második szakasza kezdődik június 20-án. A buszközlekedést is befolyásolják a forgalmi rend változások.
2016-06-17Hétfőtől változás. Építők: kezdődik a második szakaszAz Építők útján zajló felújítások részeként a közmű felújítási munkák második szakasza június 20-án kezdődnek, ami miatt hétfőtől ismét változik a forgalmi rend a belvárosban és az uszoda környékén.
2016-06-04Építik az Építők útjátAz első ütem a végéhez közeledik az Építők útjának átépítésénél. Jól haladnak a munkálatok.
2016-06-02Harmincmilliárdnál többet kap a város. Több mint harmincmilliárdA nyári egyeztetések után akár már az ősszel elkezdődhet a Modern Városok Program megvalósítása Dunaújvárosban! A polgármester Cserna Gábor forintosította azokat a tételeket is, amelyek mellé Orbán Viktor miniszterelnök összegeket nem társított a május 31-i sajtótájékoztatón.
2016-06-02Veszélyes helyet a buszmegállónálFarkas Ferenc a Dunaújvárosi Hírlap olvasója hívta fel a figyelmet, a Dózsa Mozinál lévő távolsági buszmegálló előtti lámpaoszlop fedele leesett.
2016-06-01Milliárdok fejlesztésekreA kormány gazdaságfejlesztésének részeként Dunaújváros is az ország zászlóshajója lett: Orbán Viktor miniszterelnök és Cserna Gábor polgármester együttműködési megállapodást írt alá május 31-én a kormány Modern Városok Programja keretében. Összességében több mint 20 milliárd forint fejlesztésről esett szó a sajtótájékoztatón.
2016-05-18Építők útja: lezárták! Behajtani tilos!A tervek szerint kezdődött el az Építők útja felújítása május 17-én.
2016-05-17Építők útja: mától útzár! Építők útja: felújításÁllami támogatásból és saját forrásból felújíttatja az önkormányzat az Építők útját. Az Építők útja felújításának első üteme május 17-én kezdődik, és előreláthatólag 2-3 hétig tart.
2015-10-29Felélesztési kísérletBonyolult elektronikus utastájékoztatási rendszeren dolgozik az Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Próbaüzemmódban működnek az elektronikus információs táblák.
2015-10-14ÖsszehangolódásokMég mindig adatfeltöltés. A Vasmű úti és a Béke téri elektronikus tájékoztató táblák tájékoztató táblákról.
2015-05-20Zajlanak a buszos fejlesztésekZajlanak a buszos fejlesztések Dunaújvárosban. A KNYKK (Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.) tájékoztatása szerint a digitális utastájékoztató táblák hamarosan működni fognak.
2015-01-20Szép, de mikor működik?A Volán új utastájékoztatási rendszerének próbaüzeme hamarosan elkezdődik.
2014-12-05Mikor indul a busz?A Béke téri digitális kijelző, amely az induló helyközi járatokat jelzi, próbaüzemben van. A Dózsa György úti távolsági autóbusz megállóiba is került.
2014-11-22Bekábelezik (képaláírás)Felbontották a Vasmű úton, az egykori gyógyszertár előtti járdaszakaszt, mert elektronikus információs táblát telepítenek a buszmegállóhoz. A tábla áramellátásához szükséges a munkagödör. A helyszínen Vas Attila és Vida Gábor dolgozott tegnap (teljes szöveg)
2014-09-12Új tábla a téren (képaláírás)Új utastájékoztató táblát szerelnek a szakemberek az Alba Volán helyi üzemegységének Béke téri buszpályaudvarán, a váróterem mellett. A berendezés költségét pályázati pénzből és saját forrásból teremették elő. A cég további fejlesztéseket tervez (teljes szöveg)
2014-08-06Mikor lesz esély legalább féltetőre?A Béke téri buszpályaudvar állapotáról, felújítási lehetőségeiről egy olvasói levélkapcsán.
2013-08-14Béketéri korszerűsítés: egy napos a korlátozásFelújítás a Béke téri autóbusz-állomáson.
2013-02-07Tócsákban gázolnakKifelel a buszmegállók állapotáért? A Dunaújvárosban található buszmegállók általánosságban véve az utak kezelőjéhez tartoznak. A Béke téri puszpályaudvar viszont az Alba Volán társaságé.
2012-10-11Az állam érdeklődikHova utazik? - Utasszámlálást végez az Alba Volán a helyközi, azaz a városkörnyéken közlekedő buszokon.
2012-07-13A módosuló menetrendrőlFenntartható közösségi közlekedést menetrendvágások helyett címmel tartott sajtótájékoztatót a Béke téren Szabó Zsolt, a Lehet Más a Politika közgyűlési képviselője. Beszámoló.
2012-07-12Kevesebb busz jár ősztől"Új autóbusz-menetrend lép életbe augusztus elsejétől a városban: a nyári menetrendet hosszabbítják meg, kisebb kiegészítésekkel."
2012-01-20Már bankkártyával is fizethet a bérletértJanuár 23-tól kezdve bankkártyával is megvásárolhatják havi autóbuszbérletüket vagy elővételi menetjegyüket az Alba Volán dunaújvárosi üzemegységének utasai a cég Béke téri pénztárainál.
2011-09-07A közvetlen buszt hiányolták sokanA helyi buszjáratok nyári menetrendjének tapasztalatairól.
2011-08-10Új autóbuszmenetrend: eddig bejöttek a számítások"Július közepétől él az új, részben nyári helyi autóbusz menetrend. A szűkítésre a csökkenő utaslétszám miatt volt szükség." Beszélgetés a tapasztalatokról Tóth Ferenc személyszállítási üzevezetővel.
2011-07-18Buszok vakáción, új utakon"Emlékezetes nap marad július 16-a, szombat a helyi buszokon járó utasok számára: nyári szünetre leállt a közlekedés kilenc vonalon, végleg megszűnt kettő vonal, s egy új, a 10-es jelzésű állt forgalomba az új Venyimi út és az autóbusz-állomás között. Időpontok is változtak, utolsó járatok szűnnek meg. Az ok: kevés az utas..."
2010-03-04Új buszpályaudvar - terv"A városi buszpályaudvar épülete megérett a teljes felújításra. Egyelőre még csak elvi szinten, de tárgyalnak róla, hogy egy magánbefektető bevonásával alakítanák át az ingatlant."
2010-02-25Vasárnaptól új rendbenJáratösszevonások és menetrend változások a helyi Volánnál. Beszélgetés Erdős Sándorral, az Alba Volán helyi üzemigazgatójával.
2010-01-16Jegyeket, bérleteket!Látogatás az Alba Volán dunaújvárosi telephelyén. Beszélgetés munkájukról, bértárgyalásról, adósságról, tervekről.
2009-07-09Megállótól fejlődésigJúlius 26-tól új menetrend szerint közlekednek a dunaújvárosi helyi autóbuszok. A változásokról.
2009-06-25Drágulhat a buszozás, a gyermekétkeztetés"Közel hét százalékkal emelkedhet július elsejétől a tarifa az Alba Volán járatain. Az emelésre az adóváltozások miatt van szükség - indokolnak."
2009-06-18Újszerű csuklósNégy új autóbuszt vásárolt az Alba Volán, amelyek Mezőfalvára, Nagyvenyimre és Kulcsra járnak. A közlekedési felmérés alapján két tervezetet javasolnak a volán szakemberei.
2009-05-19Buszmegállók népeA helyibuszközlekedésről. Az Alba Volán Zrt. által felkért győri egyetem közlekedési tanszéke által készített felmérés alapján és javaslatuk szerint 29 vonalból 14-et megszüntetnének. A Volán egyelőre a jelenlegi rendszer racionalizását és vonalak összevonását tervezi július1-jétől. Beszélgetés tapasztalatairól, a buszközlekedésről Hollósi Mihály buszvezetővel.
2008-11-03Fakarusztól a Volvóig: buszainkA dunaújvárosi autóbusz-közlekedés történetéből.
2007-07-31A járatok megszüntetése és megállók elhelyezése...II. A hírlap által rendeztt helyi autóbusz-közlekedés fórumra írásban leadott kérdések válaszai a Volán-vállalat vezetőitől.
2007-07-30A járatok megszüntetése és megállók elhelyezése...I. A hírlap által rendeztt helyi autóbusz-közlekedés fórumra írásban leadott kérdések válaszai a Volán-vállalat vezetőitől.
2007-07-17A tömegközlekedés augusztusabn indulA Duna-híd felavatása után, a tervek szerint augusztus elsejétől megindulhat a buszközlekedés a tulsó part mentén fekvő településekre.
2007-02-15Használtcikkesek sorsaDunaújvárosban nincs kijelölt terület használtcikkek árusítására. A régi használtcikk-piac bezárása óta az élelmiszerpiac és a Béke tér környékén, a földről árusítanak.
2007-02-07Buszpályaudvar nélkülEgy régi terv újra előkerülhet? A vasútállómás előtti, Kandó téren lehetne a vasúti és a buszpályaudvar is. Ez az elképzelés talán megvalósítható lenne, ha Dunaújváros bekerül az elővárosi hálózatba.
2005-08-18Újítottak a buszállomásonBeszámoló a Béke kéri autóbuszpályaudvar felújításáról.
2005-08-05A droszton áll meg a buszBeszámoló a Béke téri autóbusz-pályaudvar felújításáról (kép).
2005-07-15Helyi járat: mától máshonnanA Béke téren felújítják a járádát és a buszmegálló burkolatát.
2005-07-12Új Béke tér - egyelőre vágyainkbanBéke téri buszpályaudvar.
2005-04-05A legutóbbi közgyűlés döntéseiA közgyűlés 223 millió forint biztosítását határozta el a kórház sürgősségi betegellátó osztályának kialakítására.Az Alba Volán Rt tervezi a Béke téri buszpályaudvar rekonstrukcióját. Evégett elkészíttetik az önkormányzattal a szükséges terveket. Nyugdíjba megy a tanév végén Kiss Miklósné, a Szórád Márton Általános Iskola igazgatója. A kincstártól ingyenesen önkormányzati tulajdonba kéri a Jégcsarnok, valamint tömegsporttelep ingatlanát sportfeladatok ellátására a közgyűlés.
2004-11-23Helyi járatos jegy - gépbőlJegyet adó tesztautomata az autóbusz-pályaudavaron.
2004-11-17Három új Volvo érkezikNéhány napja a Béke téren a (tesztelés alatt álló) automatából is lehet buszjegyet vásárolni száz forintért a város helyi járataira. Az üzemigazgatóság az idén még három új Volvo autóbusz érkezését várja.
2004-09-01Béke tér: még feltúrvaAz alba Volán Rt. augusztus elején megkezdte a Bék téri autóbuszpályaudvar kocsiállásainak burkolatcseréjét.
2001-03-24Marad a buszpályaudvarA közgyűlésen (márc.22.) történt: a buszpályaudvart nem helyezik a vasútállomás mellé, marad a Béke téren. A közbiztonsági bizottság elnöke: Dávid Béla lett.
1995-08-07Uj buszállások a Béke térenA Béke téren újonnan kialakított autóbuszállások megszüntetik az uszodai parkoló egyik oldalának lefoglalását.
1990-06-15A Volán nem vállalja?A Béke téri pályaudvar túlzsúfolt, tehermentesítésére több tervet is készítettek. Beszámoló a tervekről.
1989-05-03Számítógép a buszpályaudvaronAz Alba Volán dújv-i üzemegységénél utastájékoztató programot dolgoztak ki a számítógépes szakemberek. A komputeres tájékoztatórendszert sikeresen használják a dújv-i autóbuszpályaudvaron. (teljes szöveg)
1989-03-03Sok vita, kevés döntés. A városi tanács ülésén.Késik a telefonközpont-felújítás. Nincs döntés buszpályaudvar-ügyben. Üresen maradt egy megyei tanácstagi hely. Kinevezték a pénzügyi osztályvezetőt. A nemzetközi Arany Csillag-díj átvétele ügyében. Tanácstagi beszámolók áprilisban. Egyirányúsítás és iskolaügy. Egy fénykép a Castrum városrészben álló ezervonalas konténer távbeszélő állomásról.
1982-06-29Alkoholmentes büféReggel 5-től délután 5-ig. A Béke téri autóbusz-állomás büféjéről.
1982-05-25Rend a Béke térenElnyerte végleges formáját a Béke tér. Elkészült a váró- és forgalmi épület. (nem teljes szöveg)
1982-04-30Elkészült a Béke téren... (kishír)A modern, csupaüveg épület (tervezője: Bánhelyi Károly építészmérnök) amelyben váróhelyiség, pénztár, csomagmegőrző, forgalmi iroda és büfé is helyet kapott. (nem teljes szöveg)
1982-02-19Béke lesz a Béke térenAz állomásépület 80 százalékig kész. Április végére tervezik a munkálatok befejezését.
1981-10-13A Béke téri "csupaüveg" autóbuszváró építése látványos szakaszához érkezett...Kép: Az épület acélváza.
1981-06-26A múlt héten elkezdték bontani a Béke téri utasváró épületeket.Helyettük CLASP-vázrendszerű épületet épít a 26-os vállalat. Kép: A bontás.
1981-04-07Rendezik a Béke teret4 millió forintért üveg utasforgalmi pavilont építenek fel a faházak helyett a Béke téren a végleges buszpályaudvar megépítéséig.
1981-02-20Várócsarnok ideiglenesenÜvegből készült várócsarnokot tervez a tanács a Béke téri fabarakk helyett. A tervezett csarnok leírása.
1979-07-20Tereprendezés az Ikarusz térenAz Apáczai Cs. János és a Szórád Márton út által határolt háromszögben megkezdték a buszpályaudvar tereprendezési munkáit.
1978-08-25Megkezdődött a buszpályaudvar területelőkészítéseA város végleges autóbusz-pályaudvara nem a Béke téren, hanem a Vöröshadsereg út, Szórád Márton út, Apáczai csere János út háromszögben lesz. Az alapozást már megkezdték.
1977-12-23Milyen Dunaújváros tömegközlekedése?A Volán szerint jó, a NEB szerint nem. A NEB-vizsgálat eredményei. Sok negatív jelenség. Panaszok. Mit tehet a Volán? Mikor lesz új buszpályaudvar? Vélemények, ellenvélemények.
1975-02-21Megkezdődött az új autóbusz-pályaudvar építése1975. február 24-én kezdték meg a város végleges buszpályaudvarának építését, a Vöröshadsereg út, Szórád Márton út és az Apáczai Csere János út háromszögében.
1974-08-23Öt új csuklósÖt új csuklós autóbuszt kapott a 14.sz. Volán dunaújvárosi üzemegysége.
1974-06-18Öt út találkozásánál...Jelentés a Béke-téri építkezésről.
1974-06-04Készül az asztfaltszőnyeg a Béke téren (kishír)Megkezdték a tér csatornázását is. (nem teljes szöveg)
1974-04-09Elkészül az idén a Béke tér közvilágításaTermelési tanácskozás a DÉDÁSZ-nál.
1974-02-01Még az idén megkezdődik az új autóbuszpályaudvar építéseA tervek szerint 2 éven belül korszerű, 28 kocsiállásos új autóbuszpályaudvar fogadja a városba érkezőket.
1974-01-22HolnaptólFaház a Béke téren, betonelemekből ideiglenes leálló-sávok.
1974-01-04Elfogadható állapotokat teremtenek a Béke térenAz autóbusz-pályaudvar állapotáról.
1973-12-07Helyzetkép az autóbuszpályaudvaronAz autóbusz pályaudvar átalakítása.
1973-09-14Átépítik a Béke teret.Felépítik az új autóbusz-pályaudvart...
1973-05-18Az útvonalfejlesztés távlatai DunaújvárosbanMegkezdődött a Béke-tér átépítése. Huszonötállásos új autóbuszpályaudvar épül.
1973-05-04Megújul a Béke térHét millió forintot fordítanak a Béke tér korszerűsítésére.
1972-10-20Közlekedés és várospolitikaInterjú Sófalvi Istvánnal a városi tanács elnökével.
1971-11-12A Kohász-szobor elé kerül Dunaújváros távolsági autóbusz-pályaudvara?Egy tanulmányterv mely a Kohász szobor elé tenné a buszpályaudvart.
1971-02-09Hová költözhet a Béke térről Dunaújváros autóbuszpályaudvara?Mikor és hova épül fel a végleges autóbusz-pályaudvar?
1963-10-08A Béke téren is lehet reggelizniAutóbusz-pályaudvari büfé.
1963-01-15Békésebb napok a Béke téri büfébenMegszüntették az alkohol árusítást a Béke téri autóbusz-pályaudvaron.
1962-09-21Hogyan javítható városunk közlekedésének helyzete?A közlekedési szakbizottság hathetes felmérésének tapasztalatai.
1962-01-09Az esztendő első negyedében átadják a Béke téri autószervíztElsősorban magántulajdonban lévő gépkocsik szervizelését, javítását végzik.
1959-11-10Csúcsforgalom idején a Béke térenCsúcsforgalomban.
Dunaújváros tömegközlekedéseDunaújváros tömegközlekedése - összefoglaló szócikk a wikipédián.
Képek a buszpályaudvarrólVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.