Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

175 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-05-12Verssel, dallal, szép szavakkal búcsúztakA hétfőn kezdődő írásbeli érettségik előtt még a fényes, örömteli ünnep dominált: Dunaújvárosban is több száz középiskolás vett búcsút 2023-ban szeretett alma materétől.
2022-06-18A ballagás az iskolai közösség nagy napja. Ballagások idején...Az általános iskolai tanulmányok lezárását, a ballagást ünnepelték a héten városunk iskoláiban.
2022-06-17Gyerünk, fiatalok, rátok várt a nyár! Itt az általános iskolai ballagások szezonjaJúnius 15-én, szerdán volt a 2021/22-es tanév utolsó napja, és néhány helyen a ballagást is megtartották.
2022-06-16Elköszöntek a nyolcadikosokJúnius 15-én elballagtak a Szabó Magda Általános Iskola nyolcadikos tanulói.
2022-06-10Várja őket az iskolaAz óvodai élet lezárását jelképező ballagási ünnepséget június 3-án tartották a Százholdas Pagony óvodában Kulcson. Sok év után újra 4 csoportból, összesen 24 kisgyerek ballagott el a település nevelési intézményéből.
2021-06-28Három osztály ballagott a Pannon gimnáziumbólA tanévzáró ünnepség után egy héttel később búcsúzott a végzős diákjaitól a Pannon Oktatási Központ.
2021-06-21Emlékezetes ballagás kulcsi hagyományokkalKét osztálynyi nyolcadikos búcsúzott tanáraitól és alma materétől, a kulcsi Fekete István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ballagási ünnepségén, június 18-án, pénteken délután.
2021-06-19Elballagtak a Móriczban. Elbúcsúztak a Móricz diákjaiJúnius már a ballagások időszaka is. Június 18-án, pénteken a Móricz Zsigmond Általános Iskola búcsúzott el a nyolcadikos diákjaitól.
2021-06-16Életük első nagy mérföldköveHivatalosan is lezárult a 2020/2021-es tanév június 15-én, ez volt az utolsó napjuk az iskolásoknak a nyári szünet megkezdése előtt. A dunaújvárosi Szabó Magda református iskola ekkorra időzítette a nyolcadik osztályosok ballagását.
2021-06-12Elkezdődtek az általános iskolákban a ballagások (képaláírás)Megkezdődtek a ballagások az iskolákban. A nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskolából harminchárom diák búcsúzott tanáraitól és az iskolapadtól, a két osztály együtt elénekelte a Beatlestől a Yesterday dalt. Fazekas Zsoltné intézményvezető elköszönt a diákoktól a tantestület és a polgármester nevében is, aki nem tudott jelen lenni. Számos könyv, oklevél és tárgyjutalom talált gazdára a végzősök között. (teljes szöveg)
2021-06-09Iskolába készülnek már a nagycsoportos óvodások„Új kalandok várnak, ez a mese most véget ér!” A Szivárvány és a Napsugár csoport tagjai intettek végső búcsút a kisgyerekkor helyszínének Mezőfalván.
2021-06-07Óvodások ballagtak a kulcsi pagonyban. Eljött az idő: bezáródik az óvoda kapuja, vár az iskolaA ballagás – bármely korosztályról legyen szó –, mindig megható rendezvény, könnyekkel és emlékekkel. Az óvodások ünnepsége ezek közül is a „leg”, hiszen ők most ballagnak először, és a már majdnem iskolás nagycsoportosok ünnepségét azért még erősen meghatározza az ovisokra jellemző cukiság-faktor. Ezért nem csoda, hogy fekete öves ballagási tudósítóként is csillogott a szemem sarkában egy-két könnycsepp a kulcsi pagonyban június 4-én, pénteken délután.
2021-06-00Ballag már a vén diák (képaláírás)A Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola nyolcadikos tanulói köszöntek el (2021.) június 11-én a diákéveik első színhelyétől, az alma matertől, ahol kisgyermekként megtanultak írni-olvasni-számolni, amelyre annyi élményt, boldog emléket felidézve gondolnak majd vissza, ahol tanáraik megannyi ismerettel, tudással vértezték fel őket, hogy megállják a helyüket a középiskolában, aztán a főiskolán, egyetemen – egykor boldog és sikeres felnőtté váljanak. Kívánjuk, teljesüljön minden vágyuk az életben!
2021-06-00A Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola 2021-ben ballagóinak tablóiKépek a tablókról
2021-06-00Búcsúzunk nagycsoportosainktólKép és névsor a nagyvenyimi óvoda ballagó nagycsoportosairól
2021-05-27Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2021-05-22Tanulói fogadalom. Az elsősavató után szervezik a végzősök ballagási ünnepségétA Szabó Magda Református Iskola igazgatónőjéhez, Farkas Mártához látogattunk május 21-én, pénteken reggel. Épp az asztali számítógépénél ült, az Erzsébet-tábor pályázatán dolgozott.
2020-08-31Visszatértek az iskolába pusztán a búcsú erejéig (képaláírás)Az augusztus végi, szeptember eleji időszakot jellemzően az évnyitók fémjelzik. Nem úgy a gimnáziumban, ahová visszatértek az idén végzett diákok. Az április 30-án, online formában történt ballagás kiegészítéseként egy pótballagást szerveztek a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégiumban vasárnap délutánra. A már végzett tanulókat a jelenlegi 12. évfolyam, a 9.E, a 8.E osztály képviselői és a kamarakórus búcsúztatta. (teljes szöveg)
2020-07-00Nyár az óvodábanCikk a nagyvenyimi óvoda nyári nyitva tartásáról, képek az elballagó nagycsoportosokról.
2020-07-00Szeretettel köszöntjük községünk ballagó nyolcadikos diákjait2020. június 12-én délelőtt a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola udvarán az új koronavírus okozta járvány terjedésének megakadályozását szolgáló járványügyi szabályok betartása mellett megtartották a 8. évfolyamos diákok ballagását
2020-06-23Elbúcsúztak a diákok az iskolától. Lufik elengedésével búcsúztak az intézménytőlA Perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola 2020. június 20-án tartotta meg ballagási ünnepségét, mely során elbúcsúzott a nyolcadik osztályos diákjaitól.
2020-06-18Szájmaszk volt a tarisznyában. Maszk a tarisznyábanA sors és az időjárás is kegyes volt a Pannon Oktatási Központ Magángimnáziumának 12. osztályos diákjaihoz, esőmentesen, az intézmény udvarán végül mégis megtarthatták ballagási ünnepségüket június 16-án, kedden.
2020-06-16Szerény keretek közöttSzerény keretek között, a vészhelyzet előírásainak megfelelően búcsúztatták el a nyolcadikosokat a Szabó Magda Református Iskolában június 12-én, pénteken.
2020-06-15"Köszönet a szülőknek, hogy mellettünk álltak"Tavasszal a pandémia idején az általános iskolai és óvodai ballagások elmaradásanak keserű, de reális lehetőségével is számolni kellett. Ám június 12-én, pénteken délután mind a két, kulcsi nevelő és oktató tevékenységet végző intézményből elbúcsúzhattak a legidősebb gyerekek, ahogy sok ezer társuk is szerte az országban.
2020-06-13Búcsú az utolsó ösztályfőnöki órán. Az utolsó csengetés napjánUtolsó osztályfőnöki óra és online ballagás keretében búcsúztatták végzős diákjaikat június 12-én, pénteken a dunaújvárosi iskolák. Az ismert körülmények miatt a szülők ezúttal az iskolai kerítésen kívül szorultak, és várták az elballagó diáksereget.
2020-06-12Óvodától búcsúzó kicsik. Szeretettel a szívükben búcsúztak az óvodásokRöviddel ezelőtt még az is bizonytalan volt, hogy az idei nevelési évben újra nyitják-e kapuikat az oktatási intézmények. Azonban június 10-én egy megható, bensőséges ballagási ünnepség részesei lehettünk az adonyi Hóvirág óvodában.
2020-06-11Rendhagyó búcsúra készülnek. Így búcsúztatják a végzősöket a város általános iskoláibanAz iskolás évek egyik legfontosabb hagyománya a ballagás. A járványveszély enyhülésével az oktatási intézmények lehetőséget kaptak arra, hogy a szabályok betartásával, rendhagyó keretek között, de mégis elbúcsúztathatják végzős diákjaikat. Körkép.
2020-06-10Hagyományos ballagás nem, helyette búcsúztatóAz iskolák működést szabályozó kormányrendeletről már sokat hallhattunk, de a tanulófelügyeleten és a gyermekétkeztetésen túl is van egy nagyon fontos kérdés, amely a bölcsődétől az iskoláig minden nevelési és oktatási intézménybe járó gyermeket érint – ez a ballagás.
2020-04-25Búcsú a világhálónAz már korábban kiderült, hogy az idei ballagásokat nem lehet megtartani, mivel – mint nagyobb tömeget megmozgató rendezvények – az általános tilalmi körbe tartoznak. A középiskolai és gimnáziumi diákélet egyik legfontosabb eseményét azonban számos intézményben igyekeznek pótolni, így a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumban is.
2019-07-04Az első iváncsai aranyballagás: meghatódvaA Dr. Fejérpataky László Általános Iskolában is lezajlott a tanévzáró ünnepély és a ballagás június 22-én – számol be az eseményről Balhegy Gabriella Katalin intézményvezető.
2019-07-00A Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola hírei. Elballagtak a nyolcadikosaink. Iskolánk nyári táborai - 2019- Képek és névsorok a végzős osztályokról - Képes beszámoló a táborokról.
2019-07-00A Nagyvenyimi Nefelejcs Óvoda hírei. Év végi nyilvános rendezvényünk a Családi nap. Búcsúzunk nagycsoportos gyerekeinktől- Beszámoló a 2019-es óvodai családi napról - Csoport kép és névsor a ballagó gyerekekről
2019-06-25Vigyék magukkal a tanulás, a tudás itt kapott tiszteletétAz ország számos általános iskolájához hasonlóan Mezőfalván is ballagási ünnepséggel fejeződött be a 2018–2019-es tanév aktív időszaka.
2019-06-15Valami véget ért - valami új jönBüszke tekintet, elégedett arc és felszabadult mosoly volt látható június 14-én sok-sok ifjú emberen, azokon a nyolcadikos diákokon, akik a ballagás ünnepségével elköszöntek iskolájuktól.
2019-06-11Vén Diák juniorA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete. Dunaújváros és környékének ballagó általános iskolai osztályainak fényképe.
2019-06-00A Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsőde hírei. Szeretettel köszöntjük ballagó óvodásainkat! Kihívás Napja (képaláírás). Gabi óvónénit elbúcsúztattuk. Elbúcsúztunk Zso nénitől is- Csoportkép és tabló a 2019. májusában ballagó rácalmási nagycsoportos óvodásokról - A Manóvár óvoda nevelőtestülete köszöni szépen Dóczi Zsuzsinak, hogy a Kihívás Napján kellemes reggeli tornát biztosított minden óvodás és bölcsődés kisgyermeknek és felnőttnek!!! (teljes szöveg) - a ballagás napján, 2019. május 31-én búcsúztatták a rácalmási óvodában Tóth Tiborné, Gabi nénit - Bogát Jenőné, Zso nénitől is búcsúztak a rácalmási óvodások
2019-05-10Legyenek büszkék megszerzett tudásukraIdén a Lorántffy iskola diákjai tartották ballagási ünnepségüket a Városháza téren.
2019-05-06Két nap, amikor ballagot a vén diákBúcsúztak az alma matertől a végzős diákok. A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum (DSZC) tagintézményei közül a DSZC Bánki Donát Szakgimnázium a és Szakközépiskolája, a DSZC Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája mindkét telephelyén, a DSZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma, a DSZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma, a DSZC Hild József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája, valamint a Rosti Pál Gimnázium és Általános Iskola, a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium valamint a Pannon Oktatási Központ ünnepélyesen elbúcsúztatta tanulóit.
2019-05-04Emlékezetes marad az idei ballagás. Emlékezés marad az idei záróakkordNéhány percig úgy tűnt, megkegyelmez az időjárás a Lorántffy iskola végzős diákjainak, szüleiknek, rokonaiknak és tanárainak, de végül szemerkélő, majd egyre erősödő esőben zajlott le az iskola ballagási ünnepsége a Városháza téren május 3-án délután.
2019-05-03Ballagó diákok napjai következnek. Megkezdődtek a diákok legmeghatóbb napjaiEbben az esztendőben a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum (DSZC) Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája nyitotta meg a diákbúcsúztatások sorát május 2-án.
2019-05-00Dunaferr-díjas diákok a gimnáziumban. Hagyományt teremtő ballagásIsmertető a Széchenyi István Gimnázium 2019. május 3-án tartott ballagásáról, amelyen a végzős diákok mellett az ötven éve elballagott öregdiákok is részt vettek. A végzősök közül Fejes Noémi Dunaferr díjat, míg Bucsi Bence Dunaferr Oklevelet vehetett át.
2019-04-30Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2019-04-27Egy összetartó csapat a pályán és azon kívül isKülönleges és bensőséges összejövetel volt a Rudas kollégiumban április 25-én, csütörtökön, ahol a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia hamarosan érettségiző és így a kollégiumtól is búcsúzó ifjú hölgyeit köszöntötték.
2019-04-26Rendhagyó, kedves köszöntésÁprilis 25-én, csütörtökön a Rudas kollégiumában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) tagjai, vezetői, edzői, munkatársai, kollégiumi tanárok, és mintegy negyven kollégista búcsúzott hét társuktól, akik az érettségivel hamarosan befejezik középiskolai tanulmányaikat.
2018-06-22Az utolsó osztályfőnökiről is kicsengettek. Díjak, jutalmak az egész éves szorgalomértHetvennyolc diák ballagott el a Petőfi iskolából.
2018-06-21A ma alkalmas arra, hogy higgyünk, éljünkHárom osztály negyvennyolc tanulója vett búcsút iskolájától és egymástól június 16-án, szombaton délelőtt Dunaföldváron.
2018-06-20Lezárták a tanítási évetA nyolcadik évfolyamos tanulók elköszöntek az iskolától, az alsóbb tagozatos gyerekek tanévet zártak a hét végén Perkátán. Június 16-án, szombaton 17 órakor kezdődött a perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola ballagási és évzáró ünnepsége az iskola épülete előtti parkban.
2018-06-19Elballagtak vidéken is. Útjukra bocsátott diákokBensőséges hangulatú ünnepségeken szülők, rokonok, ismerősök gyűrűjében búcsúztatták az eltelt általános iskolai nyolc évet a városkörnyéki településeken.
2018-06-16Voltak, akik limuzinnal érkeztek a ballagásra. Ballagók az általánosokbanBefejeződött a 2017/18-as tanév június 15-én, pénteken, a város általános iskoláiban is elballagtak a végzős osztályok diákjai délután.
2018-06-15Őrült nap, amikor szinte mindent szabad. A bolondját járatták egymássalMegkezdődött az utolsó visszaszámlálás, hamarosan vége van az általános iskolás tanévnek, a nyolcadikosok számára pedig végérvényesen.
2018-06-13Vén Diák JuniorA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete. Dunaújváros és környékének ballagó általános iskolai osztályainak fényképe.
2018-05-12Szokatlan ballagás volt, emlékezéssel. Szokatlan ballagás - emlékezésselKi ballag? – kérdezik a vevőkkel teli virágboltban az egyik negyven év körüli hölgyet. Az édesanyám – hangzik a válasz. Az erre kapott csodálkozó tekintetet el tudják képzelni? Pedig igaz volt a felelet. Május 5-én, szombaton a dunaföldvári Magyar László Gimnáziumban ugyanis tarisznyával a vállon, virággal a kézben lépett ki az udvarra egy osztálynyi véndiák. Ők azok, akik öt évtizede végeztek, s most ismét újraélik az élményt.
2018-05-11A búcsú pillanataiMájus 5-én, szombaton búcsúzott iskolájától és diáktársaitól a Magyar László Gimnázium nappali tagozatának 31 diákja. A dunaföldvári esemény különlegessége volt, hogy vállukra vették az iskolától kapott tarisznyát tizenheten azok közül is, akik ötven évvel ezelőtt végeztek. Ezzel a három éve kezdődött hagyománnyal a jubi­láló diákok kifejezik az alma mater iránti hűségüket.
2018-05-07Ballagási ünnepség a Városháza téren. A város főterén búcsúztak el a kereskedelmisek az iskolájuktólA város főterén köszöntötték a Dunaújvárosi Szakképzései Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája végzőseit május 5-én, szombaton délelőtt. A díszasztalnál helyet foglalt Cserna Gábor polgármester, Csapó Gábor, a DSZC főigazgatója, Magyar András, az iskola igazgatója és Kincses Tibor, Csike László, Magyarné Pocsai Henriett, Poór Veronika igazgatóhelyettesek.
2018-05-07Segítették a gyalogosok átkelését (képaláírás)Nagy volt a gépkocsi- és a gyalogosforgalom is május 4-én, pénteken délután a városban a ballagások miatt. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság dolgozói irányították a forgalmat, megállították a járművezetőket, segítették a gyalogosok átkelését az úttesten. (teljes szöveg)
2018-05-05Ballagó idők, diákok. Ballagó diákok, meghatott szülőkTíz helyi tanintézmény diákjai búcsúznak a középiskolás évektől: május 4-én, pénteken és május 5-én, szombaton rendezték, rendezik a ballagásokat.
2018-05-04Bolondos ballagók. Bolondozó ballagók városszerteVidám májusi farsanggal búcsúztak intézményeiktől a város végzős középiskolás diákjai a napokban.
2018-05-00Elballagtak a DSZC Dunaferr Szakgimnázium és Szakközépiskola végzősei (képaláírás)[2018.] május 4-én elballagtak a DSZC Dunaferr Szakgimnázium és Szakközépiskola végzősei is. Az intézmény két telephelyen tíz végzős osztály diákjai vettek búcsút iskolájuktól. (teljes szöveg)
2018-04-30Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2017-07-00A nagyvenyimi Nefelejcs Napköziotthonos óvoda hírei. Mezílábas sétány a Nefelejcsben. Búcsúzunk a nagycsoportosainktól. Családi programmal búcsúztattuk a tanévet- Szülői összefogás eredményeként 2017. március 30-án egy 20 méter hosszú, tízféle járófelületű mezítlábas sétáló, úgynevezett Kneipp-park jött létre a nagyvenyimi óvoda udvarán. - Kép a búcsúzó nagycsoportosokról és a gyerekek nevei - Családi nappal zárta az óvoda az idei tanév végét is.
2017-06-24Elballagtak a Szilágyiban is. Ballagás és évzáróÖsszekötötték a bizonyítványosztást a ballagással a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola Szilágyi Erzsébet Tagintézményében június 23-án.
2017-06-24Egy iskola, ahol valóban minden tanuló számítA Dunaújvárosi Hirlap munkatársai egy egyszemélyes ballagásra kaptak meghívót a napokban Kisapostagra. Egy kis iskola, maradandó értékekkel...
2017-06-19Búcsúztak a nyolcadikosokNagyvenyimen huszonnyolc, Mezőfalván negyvenhét diák vállára kötöttek tarisznyát a városközeli települések hétvégi általános iskolai ballagásain – szép emlékeket és életre szóló tudást vittek magukkal.
2017-06-17Ballagó végzősök. Ballagási ünnepekA város hat általános iskolájában rendezték meg a nyolcadik osztályosok ballagását június 16-án, pénteken délután.
2017-06-16Ballagás a MórábanTizenhárom ballagó nyolcadikos diákot köszöntöttek a Móra Ferenc Általános Iskolában június 15-én, csütörtök délután ünnepélyesen.
2017-06-15Holnaptól vakáció (képaláírás)Végzős móriczos diákok bolondballagása a belvárosban június 14-én délelőtt. Érthető szünidei lazulás. (teljes szöveg)
2017-06-14Búcsú az óvodától versekkel, dalokkalAmikor véget ér a boldog gyerekkor egy szakasza, ballagással intenek búcsút régi intézményüknek az óvodások. Ahogy az ország számos településén, a mezőfalvi Tündérkert óvoda növendékei is ünnepélyes keretek között sorakoztak fel az intézmény udvarán június 9-én, pénteken délután.
2017-06-10Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete. Dunaújváros és környékének ballagó általános iskolai osztályainak fényképe.
2017-06-00A Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsőde hírei. Medveotthonban jártunk. Uszodai élmények. Az első családi napunk. Elbúcsúztak a nagycsoportosok- 2017. május közepén az óvodások ellátogattak a Veresegyházi Medveotthonba és a tabajdi Mezítlábas Parkba. - A Katica csoport június első hetét az uszodában töltötte az egyik úszóedző anyuka, Berzlánovits Éva jóvoltából. - Idén első alkalommal szervezett az óvoda jótékonysági családi délutánt a szülői munkaközösség támogatásával. A befolyt összegből udvari játékokat, rollereket kapnak a gyermekek. - Május utolsó péntek délelőttjén elbúcsúztak az intézménytől azok a nagycsoportosok, akik szeptemberben elkezdik az iskolát.
2017-05-31Vegyes érzések kavarognak bennemA Sajtó és Tanulás (SÉTA) programban résztvevő diákok írásai. Illés Fanni, a Hild József Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjának írása.
2017-05-11Újra ballagtak az ötven évvel ezelőtt végzettek isÖtven év már történelmi léptékű idő. Fél évszázaddal ezelőtt ballagtak azok a diákok, akik május 6-án, szombaton újra vállukra vehették a dunaföldvári Magyar László Gimnáziumtól kapott kis tarisznyát, s énekelhették a Ballag már a vén diák kezdetű dalt.
2017-05-09Díjazták a legjobbakat. A Rudas legjobbjaiA Rudas iskola ballagásán régi hagyomány, hogy az évfolyam legkiválóbb diákjai kitüntetéseket kapnak. Rudas-plakett Nívódíjban részesült Vámosi Nikolett. A díjat Cserna Gábor polgármester és Szemenyei István, a Rudas igazgatója adta át. A Rudas Sportjáért díj kitüntetettje Nagy Zsuzsanna, Rudas diákönkormányzatáért díjban részesült Bernáth Fanni, Rudas szakképzésért díjban részesült Hizsák Anita, Rudas stúdiójáért díjjal ismerte el az intézmény Mosonyi Balázs tevékenységét.
2017-05-09A búcsú szavai átölelnekA búcsú szavai finoman átölelnek - mondta beszédében a dunaföldvári Magyar László Gimnázium egyik végzős diákja, Martics Atina.
2017-05-08Ünnepélyes búcsú. A Városháza téren búcsúztak el tőlükMinden évben más iskola, idén a Rudas végzős diákjait búcsúztatták a Városháza téren május 6-án.
2017-05-06Búcsúzó ballagók. Végzős búcsúMájus 5-én, pénteken hat dunaújvárosi középfokú oktatási intézmény végzősei búcsúztak el iskolájuktól, tanáraiktól.
2017-05-05Végzős napokon. Hétfőtől már érettségin kell bizonyítaniuk a diákoknakSzázak búcsúztatták május 4-én délután a kereskedelmi középiskola végzőseit. Hétfőtől már érettségi.
2017-04-29Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2016-07-00A Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsöde híreiA kerti parti tombolájából befolyt összegből rollereket vásároltak. Elballagtak a háromévesek a bölcsődéből. Az intézmény kollektívája ellátogatott az etyeki Korda Filmstúdióba.
2016-07-00Óvoda, óvoda, óvoda. Jótékonysági családi nap. Tanácsok az óvodai beszoktatáshoz. Búcsú a nagyoktól. K. László Szilvia: Ovi-búcsúztató. Új gyermekek az óvodábanA nagyvenyimi óvoda 2016. június 3-án tartotta hagyományos jótékonysági családi napját. Színes programokkal várták az érdeklődőket. Az adományokból a balesetveszélyes udvari játékokat szeretnék kicserélni. Medveczky Kata pszichológus 8. pontba szedett tanácsai az óvodai beszoktatást segítik. Június 9-én elballagtak a nagycsoportos óvodások. Erről szól K. László Szilvia: Ovi-búcsúztató című verse. 25 kisgyermek kezdi meg szeptembertől az óvodát.
2016-06-25Ballagás, évzárók. Elbúcsúztak a Szilágyibanis. Több intézményben is bezárták az évetJúnius 23-án a Petőfi Sándor Általános Iskolában és a Vasvári Pál Általános Iskolában vehették kezükbe a tanulók a bizonyítványokat. A Dózsa Általános Iskola Szilágyi Erzsébet Általános Iskola tagintézményében június 24-én ballagtak a végzős diákok.
2016-06-22Elballagtak a végzősökJúnius 17-én két, városkörnyéki településen, Baracson és Mezőfalván is nyolcadikosokat búcsúztattak.
2016-06-20Ballagások a vakáció kezdeténNyolc év után búcsúztak az általános iskolások tanintézményeiktől.
2016-06-18Megkezdődött az újabb ballagási sorozat (képaláírás)Megkezdődött június 17-én az újabb ballagási sorozat. Ezúttal az általános iskolák végzőseit búcsúztatják. Képünk a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola ballagásán készült. A fotó Dóczi Zsuzsát és lányát, Virágot örökítette meg. Megható pillanatok... (teljes szöveg)
2016-06-15Bolondos ballagásMozgalmasan telt június 14-e a Petőfi iskolában, ahol ezen a napon a korábban megválasztott diákigazgató regnált az intézményben, a nyolcadik osztályosok pedig bolondballagást is tartottak az iskolában és az utcákon. (teljes szöveg)
2016-06-15Búczúztak az óvodásokHarminc nagycsoportos óvodás vállára kötöttek jelképesen tarisznyát a Mezőfalvi Tündérkert Óvoda hagyományos tanév végi ballagásán június 10-én.
2016-06-11Elballagó végzősökNagyvenyim és Rácalmás általános iskolájában is búcsúztatták június 10-én délután a végzős diákokat.
2016-06-08Vén Diák JuniorA dunaújvárosi és városkörnyéki ballagó általános iskolások osztályképe. A Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete.
2016-06-00A rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsőde híreiA rácalmási óvodában megtartották a ballagást; a Nyuszi csoport úszásoktatáson vett részt; az óvodások Budakeszin kirándultak és könyvutalványt kaptak a dransfeldi delegációtól.
2016-05-27Bányászlámpás ballagók. Elbúcsúztak az egyetemtől a végzős hallgatókFáklyákkal, bányászlámpákkal kísérve búcsúztak a várostól, az egyetemtől, társaiktól a Dunaújvárosi Egyetem végzősei.
2016-05-12Kettős ballagás a gimnáziumbanHatvanadik ballagási ünnepségét tartotta múlt szombaton a dunaföldvári Magyar László Gimnázium. Nemcsak a kerek évforduló volt a különlegessége a hagyományos iskolai rendezvénynek.
2016-05-00A rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsőde híreiA rácalmási óvodások sakkversenyen és anyák napi ünnepségen vettek részt. Az intézmény nyolc munkavállalója csatlakozott a Rácalmási TeSzedd! akcióhoz. Sor került a ballagásra is, 36 kisgyermek búcsúzott az óvodától. Mint minden tavasszal, 2016-ban is nyílt hetet tartott az intézmény. A rácalmási majálison megrendezett családi sportversenyt a Lampert család nyerte.
2016-04-30Reményteli búcsúkBallagási életképek a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum középiskoláiból.
2016-04-29Nem is bolond (képaláírás)Bolondballagás a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában. (nem teljes szöveg)
2016-04-28Bolondballagás a Bánkiban (képaláírás)A Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakközépiskolájának egyik bolondballagó alakulata a bolondos bevetésen (nem teljes szöveg)
2016-04-28Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2016-04-28Mert ez a mi városunkCserna Gábor polgármester köszöntője az érettségiző diákoknak.
2015-10-24Álomszép ballagós ruhákSok érdeklődőt csábított a Munkásművelődési Központba a ballagók délutánja (ruhák, sminkek, frizurák).
2015-10-19Ballagók szép napja volt az MMK-ban...Ballagóknak és szalagavató bálok résztvevői számára rendeztek ruhakiállítást a Munkásművelődési Központban.
2015-07-03Ballagás az általánosbanHárom osztály hatvanhét végzős diákja köszönt el tanáraitól, társaitól a dunaföldvári Beszédes József Általános Iskolában tartott ünnepségen.
2015-07-00Elballagtak a nyolcadikosaink (képaláírás)A nyolcadikos ballagás örömteli pillanatainak lehettünk tanúi a Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskolában. (teljes szöveg)
2015-06-24Elköszöntek a nyolcadikosokKét osztálynyi diák köszönt el Perkátán a Hunyadi Mátyás iskolától. A ballagókat és a legjobbakat köszöntötték, ünnepélyes keretek között. Három diák - Fórizs Sztella, Kovács Attila, Hethési Kitti - vehette át a "Hunyadi bajnoka" elismerő címet.
2015-06-24Búcsú nyolc év diáktitkaitólTizenkilenc nyolcadikos ballagott június 19-én a daruszentmiklósi Benedek Elek Általános Iskolában. A végzős tanulók búcsú rendezvényére sok hozzátartozó, barát kísérte el a diákokat. Üres kézzel egy ballagó sem távozott. A legjobbak jutalmat is kaptak.
2015-06-22Sikeres tanév volt az idei Adonyban!Ballagással egybekötött, nagyszabású tanévzáró ünnepséget rendeztek június 20-án Adonyban a Szent István Általános Iskola és Művészeti Alapiskolában. Gáborfi Lajos nyugdíjas testnevelő gyémántdiplomát kapott.
2015-06-17Útravalók, az élethezVégzős nyolcadikosok búcsúztak Nagyvenyimen és Baracson.
2015-06-15Búcsúzó nyolcadikosokVégzős nyolcadikosok búcsúztak az iskolától, szülők, rokonok, nevelők előtt intettek búcsút diákjaink az elmúlt nyolc évnek. Két osztály ballagott Mezőfalván.
2015-06-15Búcsúztak az óvodások isÓvodai ballagás Mezőfalván.
2015-06-13Fohász az első iskoláhozBallagási ünnepség volt a Petőfi Sándor Általános Iskola és a Gárdonyi Géza Általános Iskolában.
2015-06-11Ballagási ünnepség volt: elbúcsúztak az óvodásokBallagás a daruszentmiklósi Szederinda óvodában.
2015-06-04Búcsút intenek (képaláírás)A Kincskereső óvodai egység nagycsoportosai kedves versekkel, dalokkal intettek búcsút az óvó néniknek, dajkáknak. Ballagási Ünnepség. (nem teljes szöveg)
2015-06-00Ünnepségen köszöntünk el a ballagóinktólCsoportkép a Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsőde ballagó nagycsoportosairól. Kép a búcsúztatásukra szervezett ünnepségről.
2015-05-08A világhoz mindig hozzáadniA dunaföldvári Magyar László Gimnázium ötvenegy végzőse szombaton délelőtt vett búcsút az alma matertől a ballagási ünnepség keretében.
2015-05-06Ballag már a vén diákA Rosti Pál Gimnázium és Szakközépiskola végzősei múlt héten csütörtökön búcsúztak el az intézménytől. Ünnepélyes pillanatoknak lehettünk tanúi a ballagáson.
2015-04-30Ballagók napjaÁprilis 29-én búcsúztak el iskolájuktól a Kereskedelmi középiskola diákjai.
2015-04-29Vénd DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2015-04-02Ballag már a vén diák...Ballagási körkép.
2014-07-03KépaláírásA belvárosi Napraforgó Bölcsődében tegnap bensőséges ünnepség keretében búcsúztatták az ősszel óvodába továbblépő gyerkőcöket és a szülőket. (nem teljes szöveg)
2014-06-26Lezárták az évetBallagási ünnepség az előszállási Árpád Fejedelem Általános Iskolában.
2014-06-26Nagy titkokkal teleírt iskolapadokBallagási ünnepség a nagykarácsonyi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában.
2014-06-25Tanévzáró örömtánc, jutalomkönyvekkelBallagási ünnepség a mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskolában.
2014-06-19Mert mi arra születtünk...Tizenegy diák búcsúzott Daruszentmiklóson a Benedek Elek Általános Iskolában június 13-án négy órakor a ballagási ünnepségen, évzárón.
2014-06-19Nem vadászgyűlés voltNyolcadikosok bankettje Nagykarácsonyban.
2014-06-18Eltelt nyolc év, ballag már a sok vén diák...Ballagási ünnepség a mezőfalvi általános iskolában.
2014-06-17Ballagás és évzáróA perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskolában június 14-én volt a ballagás és tanévzáró ünnepség, ahol Marton Ilona átvehette gyémántdiplomáját.
2014-06-17Ötvenéves találkozóA Rácalmási Általános Iskolában ötven évvel ezelőtt végzett öregdiákok találkoztak június 14-én.
2014-06-16Ötven esztendő élő emlékezeteÖregdiákok, öt osztály több száz régi diákja, akik ötven év után ismét találkoztak június 14-én. 1964 nyarán ballagtak a Vasvári Pál általános Iskolából.
2014-06-14Búcsú: az utolsó csengetésA 2013/2014-es tanév utolsó napján elbúcsúztak iskolájuktól a végzős nyolcadikos diákok. Ballagási beszámolók a nagyvenyimi általános iskolából, a Vasvári Pál és a Móricz Zsigmond Általános Iskolából.
2014-06-13Bolondos búcsú az általánostólJúnius 12-én hagyományteremtő szándékkal a Dózsa mozi előtti téren közös bolondballagással búcsúztak az általános iskolások.
2014-06-13Bolondballagás a térenAz idei tanévben először bolondballagást tartottak csütörtökön a mozi előtti téren a helyi iskolák 15 végzős osztályának.
2014-06-12Háromszázan a mozinálA KLIK Dunaújvárosi Tankerülete hagyományteremtő szándékkal június 12-én megrendezi a végzős nyolcadik osztályos tanulók bolondballagását.
2014-06-12Szederindások búcsújaBallagási ünnepség a daruszentmiklósi Szederinda Óvodában.
2014-06-10Harminc évvel ezelőtt ballagtakTízévenként találkoznak a daruszentmiklósi Dánieltelepi Általános Iskola egykori diákjai.
2014-06-05Tizenkét kisgyermek kapott tarisznyátBallagási ünnepség a nagykarácsonyi Örökzöld Óvodában.
2014-06-05Várja őket az előszállási iskolaBallagási ünnepség (május 30-án) az előszállási Patakparti Óvodában. beszámoló a tanévzáró ünnepségről.
2014-05-09Elbúcsúztak a végzősökBallagási ünnepség a dunaföldvári Magyar László Gimnáziumban.
2014-05-02Könnyes séta a falak közöttKépes beszámoló Dunaújváros középiskoláiban április 30-án megrendezett ballagási ünnepségekről.
2014-04-30Esőverte búcsúA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában április 29-én rendezték meg a ballagási ünnepséget.
2014-04-28Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2013-06-25Az utolsó csengőszóBallagás Előszálláson.
2013-06-25Jutalomátadás és ballagás voltBallagás Nagykarácsonyban a Vörösmarty Mihály Általános Iskolából.
2013-06-18Nem üres a tarisznyaBallagás a mezőfalvi általános iskolában.
2013-06-15Tanévzáró kicsengetésA dunaújvárosi általános iskolák ballagási ünnepségeiről.
2013-06-11Kirepültek a kis katicák a Tündérkert ÓvodábólKét csoport óvodás ballagott el péntek délután a mezőfalvi Tündérkert Óvodából.
2013-06-05Pörögtek a szoknyákElballagtak a gyerekek az előszállási Patakparti Óvodában.
2013-06-05Elbúcsúztak az óvodásokBallagás a nagykarácsonyi Örökzöld Óvodában.
2013-05-06Ma még ballagnak, azután a nagybetűsBallagás a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskolában és a Széchenyi István Gimnáziumban.
2013-05-04Újabb korszakhatár jött elBallagási körkép a város középiskoláiban.
2013-05-02Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek. Dunaújváros ballagó középiskolai osztályainak fényképe.
2013-04-26Az osztályelső ImpalaA Dunaferr Szakközépiskola 12 G. osztályának tablóképe.
2012-07-20Hatvan éve ballagtakA Dunapentelei Általános Iskolában 1952-ben végzett tanulók osztálytalálkozót rendeztek.
2012-06-16Ballagnak a kisdiákokKét osztály ötvenkét tanulója ballagott el a Móricz Zsigmond Általános Iskolából.
2012-06-01Búcsúznak az ovisok (is)Tizennégy óvodai egység nagycsoportosai ballagnak al az óvodából a napokban. Kép a Százszorszép óvoda ballagásáról.
2012-05-23Elballagtak a végzőseinkBallagási ünnepség a Rosti Pál Gimnáziumban.
2012-05-09SÉTASÉTA - Sajtó és Tanulás programban résztvevő diákok írásai: Balogh Edit: Jót bolondoztunk a végső búcsú előtt; Bán Kornélia: Ezek a mai fiatalok!; Héjja Enikő: Szakmák legjobbjaival; Ballag már a vén diák.
2012-05-03Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete, az érettségiző osztályok csoportképeivel.
2011-10-01Esztergályos-találka: ötven éve ballagtakA MÜM-ben ötven évvel ezelőtt végzett 3/2 esztergályos osztály (kép) öregdiákjai elevenítették fel a régi szép időket az osztálytalálkozón.
2011-09-29Hat évtizede ballagtak el"Hatvan év elteltével a katolikus templomban találkoztak azok az öregdiákok, akik osztálytársakként 1951 nyarán ballagtak el az előszállási iskolából."
2011-04-28Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap ballagási melléklete érettségizőknek, amelyben a végzős osztályok fotója látható.
2010-06-19Ki szívét osztja szét - ballagásBallagás a Szórád Márton Általános Iskolában. Idén a Windisch Tanulmányi Díjat Horváth Dávid (kép) kapta.
2010-04-29Vén Diák mellékletDunaújváros végzős középiskolásainak közös fotói.
2009-05-08Hiányozni fogna az osztálytársakDunaferr-díjas diák: Kaprielian Alexa
2009-04-29Vén DiákA Dunaújvárosi Hírlap 2009. április 29-i számának ballagási melléklete, amelyben a dunaújvárosi középiskolák ballagó osztályainak fotói láthatók.
1995-05-00Ballagó diákoknakJakóné Fekete Teréz tanárnő ünnepi beszéde - tanárjelöltjeinknek is tanulságul.
1980-05-09Búcsúznak a végzős főiskolásokSzalamander, majd ballagás.
1978-06-13Fokos és tarisznya (képaláírás)Az idei tanévben a város három szakközépiskolájában nappali tagozaton összesen 33 szakmában 567 diák fejezete be tanulmányait. (nem teljes szöveg)
1970-06-09Befejeződött a tanítás, 1282 diák ballagottAdatok ballagok számáról. (általános-, és középiskola)
1969-06-17Háromszáz új szakmunkás (kishír)A MÜM. 316. Ipari Tanulóintézet és Szakközépiskola végzőseinek ballagásáról. Az idén (1969) 12 szakmában, 305 tanuló bizonyított. Az iskola 14 éves fennállása óta 2900-an szereztek bizonyítványt.
1967-05-09"Ballag már a vén diák"Ballagások a város iskoláiban.
1961-06-27212 ipari tanuló tett szakmunkás vizsgát a MÜM 316. sz. Iparitanuló Intézetben.127-en a Vasműben, 10-en a Kiskereskedelmi Vállalatnál, a többiek pedig a helyiipari vállalatoknál fognak dolgozni.
1961-05-09"Ballag már a vén diák"Szombaton ballagtak a Kohászati Technikum végzős növendékei.
1959-05-22"Most búcsúzunk és elmegyünk.."Százharminckét ipari tanuló vizsgázik az idén.
1959-05-15Ballag már a vén diákBallagnak a gimnazisták.
1954-05-18Ballagnak a kohásztechnikusokKép az első középiskolai ballagókról
1954-05-14BallagásBeszámoló a város első középiskolájának(Kohászati Technikum)ballagási ünnepségéről.
Kép a ballagó gimnazistákrólVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
A Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsöde híreiA kerti parti tombolájából befolyt összegből rollereket vásároltak. Elballagtak a háromévesek a bölcsődéből. Az intézmény kollektívája ellátogatott az etyeki Korda Filmstúdióba.