Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

347 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-10-20Önkormányzati támogatások a közbiztonság érdekében2023. október 19-én, csütörtökön délelőtt tartotta szokásos havi ülését Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése. A nyílt ülésen 31, majd zárt ajtók mögött további 2 témáról döntöttek a képviselők. Természetesen most is volt több fajsúlyos, a költségvetést érintő napirend.
2022-01-24Dr. Hanák Tamást választották meg elnöknekAz országgyűlési választások előtt megtartotta alakuló ülését városunkban a Fejér megye 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság. A bizottság elnöke dr. Hanák Tamás lett.
2022-01-21A nyílt ülésen 26, míg zárt ajtók mögött 2 tételről döntött a közgyűlés. A választási bizottságról is határoztak.Megtartották 2022. első közgyűlését a dunaújvárosi képviselők január 20-án délelőtt. A testület összesen 28 napirendi pontról döntött a Városháza C szárnyának Közgyűlési termében
2021-11-19A lakosság, azintézmények és a vállalkozások bevonásával fejlesztenek. Széleskörű diskurzussal tervezik a városfejlesztési stratégiátKét bizottság (a Digitális és zöld átállást támogató intézkedéscsoport, valamint a FVS tervezési intézkedéscsoport) jött létre a dunaújvárosi Városházán, hogy kidolgozzák a 2021-2027-es időszakra vonatkozó Fenntartható Városfejlesztési Stratégiát.
2021-02-20Egy nemzetiségi mandátumról is döntöttekÜlést tartott február 19-én, pénteken a Helyi Választási Bizottság. Két szomorú apropója volt, amiért összegyűltek a tagok, dr. Hanák Tamás, dr. Varga Balázs és Gedainé dr. Vidovics Regina.
2020-09-18Közgyűlés, köszöntéssel. Negyven napirend, és kérdésekSzeptember 17-ére, csütörtökre hívta össze a közgyűlést Pintér Tamás polgármester. A képviselő-testület tagjai negyven napirendi pontban hozhattak döntést a nyílt és két napirendi pontban a zárt ülésen.
2020-07-22Elmaradt idén több közösségi program isElkészítette a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság a tavalyi tűzvédelmi tevékenységéről szóló beszámolót, amelyet a július 16-i közgyűlésen fogadtak el a képviselők. Beszámolót küldött a közgyűlés számára a Dunaújvárosi Települési Értéktár Bizottság, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány, valamint a Dunaújváros Bűnmegelőzési és Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. Az Útkeresés Segítő Szolgálat intézményvezetőjének, Kissné Fekete Éva megbízása megszűnik idén december 14-én, ugyanis nyugdíjba vonul. Emiatt vezetői pályázat kiírásáról döntöttek a képviselők. A járványügyi helyzet miatt több közösségi program elmaradt, így a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány égisze alatt működő, nagy hagyományokkal bíró, a korábbi években áprilistól júniusig tartó közbiztonsági rendezvénysorozatunk is.
2020-07-17Egy évvel meghosszabbítva (kishír)Beszámolót küldött a közgyűlés számára a Dunaújvárosi Települési Értéktár Bizottság, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány, valamint a Dunaújváros Bűnmegelőzési és Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. Utóbbi szervezet elnökének, Orgovány Zoltánnak a megbízatása lejárt, így a mostani ülésen újabb egy évre bízták meg a fórum irányításával. (teljes szöveg)
2020-02-22Véglegesek az adatokFEeruár 21-én, pénteken 16 órakor bontották ki az utolsó, 21-es számú szavazókör urnáit a szavazatszámláló bizottsági tagok, miután hozzákeverték az urnákban lévő, helyben vasárnap leadott 150 vokshoz a külhonból sértetlenül megérkezett öt szavazatot.
2020-02-14Eküt tesznek szavazatszámláló bizottság tagjai (képaláírás)Az időközi országgyűlési képviselő választás szavazatszámláló bizottságának tagjai esküt tettek Pintér Tamás polgármester előtt (2020.) február 10-én 16 órakor. (teljes szöveg)
2020-02-11A számlálók esküje (képaláírás)A február 16-án, vasárnap esedékes időközi országgyűlésiképviselő-választáson részt vevő szavazatszámláló bizottságok tagjai tettek esküt Pintér Tamás polgármester előtt február 10-én, hétfőn a Dunaújvárosi Egyetemen. Az eskütétel után szakmai tájékoztatás is kaptak a voksolás menetéről a bizottsági tagok.
2020-01-11Képviselő-választás: regisztráció, sorsolásJanuár 10-én lejárt a február 16-ra kitűzött időközi egyéni ország­gyűlésiképviselő-választás jelöltállítási időszaka. Most már biztos, hogy hét képviselőjelölt szállhat ringbe. Sorsolással döntött a bizottság arról, milyen sorrendben kerüljenek fel a szavazólapra.
2019-12-06Az önkormányzati társaságok új delegáltjairól is döntöttekTöbbször volt teljes egység a közgyűlésen, amikor mindegyik képviselő – a jelen lévő négy fideszes is – együtt támogatta a többség által előterjesztett határozati javaslatot. Néhány témakörben viszont komoly ellenvetése volt a helyi ellenzéknek.
2019-11-09Időközi képviselő-választásÜlésezett november 7-én Fejér megye 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága (OEVB), hogy az időközi országgyűlési képviselő-választás időpontjára javaslatot tegyen.
2019-10-31Megalakult az új közgyűlésA képviselőtestület tagjai letették hivatali esküjüket. Mezei Zsolt lett az általános, Barta Endre a humán ügyekért felelős, Szabó Zsolt a koordinációs és városüzemeltetésért felelős alpolgármester. Megválasztották a bizottságok elnökeit és tagjait. Tóth Kálmán lett a pénzügyi és ügyrendi, Orosz Csaba a közbiztonsági, Szántó Péter az oktatási, Motyovszki Mátyás az ifjúsági , és dr. Székely Károly a szociális bizottság elnöke.
2019-10-30Letette esküjét az új képviselő-testület. Újraszabott irányításRészben újraszabta az önkormányzat és a képviselő-testület eddigi munkarendjét az október 29-én, kedden esküt tett új képviselő-testület, amely a három új alpolgármesternek is bizalmat szavazott.
2019-10-18Jogerős az eredmény a mandátumokrólÜlést tartott Dunaújváros Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága tegnap, október 17-én 17 órától.
2019-10-15Dózsa Tímea tíz éve elnök a szavazókörbenDunaújváros 23-as számú szavazókörében is ugyanolyan barátságosan, mosolygósan fogadták a szavazatszámláló bizottsági tagok az érkezőket, ahogyan a többi helyen is. A Rosti iskolában lévő szavazókör elnökével, Józsa Tímeával beszélgettünk a tapasztalatokról.
2019-10-14A választópolgárok mintegy fele voksolt. Nem akadályozta semmi a szavazástDunaújvárosban is reggel hat órakor nyitottak és este hét órakor zártak a szavazókörök. A névjegyzék alapján helyben 37 ezer 756 választópolgárt vártak az urnákhoz.
2019-10-14Hajnal négykor kezdték a munkátA város 47 szavazókörében összesen 330 szavazatszámláló bizottsági tag dolgozott október 13-án. 48 jegyzőkönyvvezető és 5 helyettes jegyzőkönyvvezető állt rendelkezésre.
2019-10-08Esküt tettek a helyi szavazatszámláló bizottság tagjaiA jogszabályi kötelezőknek megfelelően a Dunaújvárosi Egyetem A jelzésű épületében egy oktatás keretében esküt tettek a szavazatszámláló bizottságok tagjai.
2019-09-19A szavazólapok adattartalmaA Helyi Választási Bizottság (HVB) jóváhagyta szeptember 18-án, szerdán délutáni ülésén az októberi önkormányzati és nemzetiségi választás szavazólapjainak adattartalmát.
2019-09-13Nemzetiségi képviselőjelöltek a szavazólaponNemcsak polgármestert és képviselőket választunk október 13-án, hanem a nemzetiségekhez tartozóknak is lehetőségük lesz arra, hogy megválasszák saját helyi képviselőiket.
2019-09-11A sorsolás döntött. Ebben a sorrendben szerepelnek a szavazólaponDunaújvárosban a Helyi Választási Bizottság (HVB) 2019. szeptember 09-én, hétfőn 17 órakor ülést tartott a Polgármesteri Hivatal „A” épület II. emelet 201-es irodában, mely ülésen sor került a jelöltek sorrendjének sorsolással történő meghatározására.
2019-09-00Helyi Választási Bizottság (kishír)A 2019. október 13-án megtartandó helyi önkormányzati képviselők, polgármester, nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán Rácalmás Helyi Választási Bizottságának tagjai: Holdampf Sándor elnök, Bucsi Tamás elnökhelyettes, Végh Károly tag, Pinthoffer Zsolt póttag és Bognár László póttag
2019-08-28Tizenkét jelöltet már nyilvántartásba vettekAlakuló és első döntéshozó ülését tartotta Dunaújváros Helyi Választási Bizottsága (HVB) augusztus 27-én a városházán.
2019-08-09Esküt tett a helyi választási bizottság. Rendkívüli támogatást biztosít a város a tanévkezdéshezBár rendkívüli és nyári közgyűlés volt, azért számos fontos, a város mindennapjait meghatározó kérdésben döntött a képviselő-testület augusztus 8-án. Élményfürdő, jégcsarnok, iskolakezdési támogatás, esküt tett a Helyi Választási Bizottság (HVB), amelynek elnökének ezúttal is dr. Bakos Károlyt választották. Új hulladékudvar létesül majd Dunaújvárosban.
2018-10-05Települési értéktár (kishír)A (dunaújvárosi) közgyűlés létrehozta a települési értéktár bizottságot. Bárki javaslatot tehet arra vonatkozóan, hogy mi kerüljön be városunk értéktárába (alkotás, hagyomány, táj, tárgy). Az ehhez szükséges adatlap az önkormányzat honlapján is megtalálható, amelyeket folyamatosan lehet benyújtani Bokor Zsuzsanna kulturális ügyintéző e-mail címére (bokor@pmh.dunanet.hu). (teljes szöveg)
2018-08-08Európa-bajnokság helyett a piaci kolbászoshoz vezetett az útjaMár két aranyéremnél jár a magyar úszóválogatott a jelenleg zajló glasgowi Európa-bajnokságon, amelynek keretéből hosszú-hosszú évek után először hiányzik a négyszeres olimpikon sprinter, a dunaújvárosi Takács Krisztián, aki az ötödik karikás részvételre hajt. Bár most sok kérdés merült fel a folytatást illetően…
2018-03-24Gyorshajtás a legfőbb ok!Ez évi első ülését március 22-én, csütörtökön délután rendezte a Dunaújvárosi Baleset-megelőzési Bizottság, mégpedig a városháza földszinti dísztermében. Az ülésen a bizottság tagjain kívül jelen volt Kaposvári Károly rendőr alezredes, a Fejér Megyei Rend­őr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője, a Fejér Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ügyvezető elnöke is.
2018-03-22Súlyos bírságokMárcius 21-én ismét ülésezett a hatfős választási bizottság. Egyetlen feladatuk volt: a mulasztási bírságok kiszabása.
2018-03-14Közel negyven jelölt vanÜlésezett a régiót is érintő Fejér megyei 5. számú OEVK Választási Bizottsága Sárbogárdon március 12-én, hétfőn.
2018-03-13Érvényes a szavazólapÜlésezett március 12-én a Fejér megyei 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB).
2018-03-07Egyelőre húsz név szerepel a választás szavazólapján. Húsz név van a szavazólaponA dunaújvárosi székehlyű OEVB tagjai március 5-én, hétfőn este sorsolással döntötték el, hogy a képviselőjelöltek milyen sorrendben kerüljenek fel a szavazólapra.
2018-03-06Nyilvántartásba vették a képviselőjelölteket. Tizenöt képviselőjelölt száll ringbe áprilisbanTovábbi nyolc képviselőjelöltet vett nyilvántartásba a választási bizottság március 5-én megtartott ülésen. A korábbi regisztrált héttel együtt nagy valószínűséggel 15 képviselőjelölt indul Fejér megy 04-es választókörzetében az országgyűlési választásokon április 8-án. A bizottság lapzártánk után döntött arról, milyen sorrendben kerüljenek fel a nevek a szavazószelvényre.
2018-02-23Két jelöltet már nyilvántartásba vettekElőször ült össze a Fejér megyei 04. számú – Dunaújváros Megyei Jogú Város településen működő – Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság.
2018-01-26Fejlesztésekről tárgyalt a testület. Letették az eskütA politikai vitákkal tűzdelt január 25-i, csütörtöki közgyűlésen több mint ötven határozati javaslatról döntöttek a képviselők. A közgyűlés első napirendi pontjaként megválasztotta Fe­jér megye 04. számú Ország­gyűlési Egyéni Választókerületi Bizottsága (OEVB) tagjait és póttagjait. Az OEVB elnöke dr. Bakos Károly lett, helyettese dr. Hanák Tamás, a testület tagjává választották dr. Balogh Edinát, valamint két póttagot is dr. Eszenyi Zoltán és dr. Borbás Péter személyében. Pintér Attila (MSZP) azt firtatta, hogy a Modern városok program keretében megvalósuló beruházásokat (például: vidámpark, Szalki-szigeti fejlesztések, új multifunkciós csarnok) milyen forrásból kívánja hosszú távon üzemeltetni az önkormányzat.
2017-08-10Megvan az új képviselő (képaláírás)Dunaújváros Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága ülésezett augusztus 9-én, szerdán. Meghozta határozatát DMJV Roma Nemzetiségi Önkormányzatának megüresedett 1 képviselői helyének betöltésére vonatkozóan. A Választási Bizottság (dr. Varga Balázs elnök, dr. Brunner Zsófia elnökhelyettes, Gedainé dr. Vidovics Regina, Fülöp Lászlóné, Gyenge Lajos a HVI tagjai, valamint dr. Molnár Attila aljegyző) megállapította, hogy DMJV Roma Nemzetiségi Önkormányzat megválasztott képviselője: Szücs Imre, aki a Phralipe jelölő szervezet jelöltjeként szerzett mandátumot. A határozat ellen három napon belül, szombaton 16 óráig kérhető jogorvoslat. (teljes szöveg)
2017-05-19Meghosszabbított visszafizetés (kishír)A DKKA Nkft. részére nyújtott tagi kölcsön visszafizetésének határidejét 2018. május 31-re módosította a közgyűlés, amely ismét Szemenyei Istvánt nevezte ki ügyvezetőnek. A kézilabda akadémia felügyelőbizottságából visszahívták Mészáros Virágot, akit a jövő hónap elejével Kovács Judit vált majd. (teljes szöveg)
2016-11-28Roma nemzetiségi képviselőA helyi roma nemzetiségi önkormányzat megüresedett képviselői mandátumának betöltése miatt ülésezett a helyi választási bizottság november 25-én, pénteken.
2016-10-21Új alapokra kerülhet a labdarúgás. Dunaújvárosi képviselet a megyei bizottságbanA Magyar Labdarúgó Szövetséf Fejér megyei igazgatóságának Kispályás Bizottságába választották Petrás Gábort és Tóth Imrét.
2016-09-23A közgyűlés elutasítja a betelepítést. Elektromos töltőállomás építésére nyújtanak be pályázatotLetette képviselői esküjét Barta Endre, Jobbikos képviselő. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság 600 ezer forint támogatást kapott rendőrkutya vásárlására. A Közösségi Szolgáltató Pontba költözhet a Római városrész körzeti megbízott rendőre. Az önkormányzat indulni kíván a Jedlik Ányos Terv pályázatán. Városunk három elektromos autó töltőállomására pályázhat. Idén is csatlakozik az önkormányzat a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz
2016-09-20Új elnök vezeti a HVB-tDr. Varga Balázs személyében új elnöke van Dunaújváros Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottságának. A bizottság mindhárom tagja - dr. Bakos Károly, dr. Balog Edina és dr. Hanák Tamás - lemondott megbízatásáról, ezért szeptember 16-án tartott ülésén részben megújult a testület tagsága.
2016-08-19Eskű a népszavazás előtt. Választókerületi Választási BizottságEsküt tettek az október 2-i népszavazás választási bizottságának tagjai.
2016-08-16Esküt tett a bizottság. Eskütétel és elnökválasztásAz ünnepélyes eskütétel után megtartotta első ülését Fejér megyei 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottsága (OEVB). A Bizottság tagjai: dr. Hanák Tamás, dr. Balog Edina, dr. Bakos Károly.
2016-07-20Személycserék, döntésekHamarosan indulnak a Modern Városok Program keretében érintett városfejlesztési beruházások - többek között erről is szó volt a legutóbbi közgyűlésen július 18-án, amelyen számos személyi kérdésről is döntöttek a képviselők. A bizottságokban történt személycserékről, kinevezésekről.
2016-05-26Elkészült a szavazólapA helyi választási bizottság a szavazólap adattartalmának elfogadása miatt ülésezett május 25-én, szerda délelőtt.
2016-05-20Formai okok miatt...A Jobbik dunaújvárosi alapszervezete közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe arról, hogy másodfokon a területi választási bizottság megváltoztatta a helyi választási bizottság (HVB) döntését.
2016-05-14Elfogadták a kifogástElfogadta a helyi választási bizottság az esélyegyenlőségi kifogást. Pintér Tamás esélyegyenlőségi kifogása miatt ülésezett a helyi választási bizottság, és hosszas vita után jóváhagyta azt.
2016-05-03Ülésezett a bizottság. Sorsolták a sorrendetA helyi választási bizottság május 2-án döntött arról, hogy a képviselőjelöltek milyen sorrendben szerepeljenek a dunaújvárosi 04-es körzet időközi választásának szavazólapján.
2016-04-23Rendvédelem. Rendvédelmi napunk voltAz I. Dunaújvárosi Rendvédelmi Nap és Technikai Bemutató Dunaújvárosban. Beszámoló.
2016-04-23Képviselőválasztás lesz júniusban. Hat jelölt már biztosan vanDr. Bakos Károly elnökletével ülésezett a helyi választási bizottság. Hat jelöltet - Balogh Péter, Selyem József, Orha Zoltán, Pappné Grabant Ilona, Lassingleitner Fruzsina, Barta Endre - és egy jelölő szervezetet - Szociáldemokrata Párt - vettek nyilvántartásba.
2016-04-19Helyi védelmi kérdésekA Dunaújvárosi Járás Helyi Védelmi Bizottsága (HVB) ülésezett április 18-án a városházán.
2016-03-18Sztankovicsot visszahívtákSztankovics Lászlót visszahívta a közgyűlés az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöki tisztségéből. Az átmeneti időszakban Hingyi Lászlót bízták meg a teendőkkel.
2016-02-23Soron kívül döntöttekSoron kívül összehívott ülésen visszahívta Dunaújváros közgyűlése az emberölési ügyben előzetes letartóztatásban lévő önkormányzati képviselőt, Gál Rolandot bizottsági tisztségeiből, közbiztonsági tanácsnoki pozíciójából és a DF-DKA Dunaújvárosi Főiskola-Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia Nkft. felügyelőbizottsági tagságából.
2016-02-22Az éves programjukon dolgoztakBeszámoló a Pentelei Monostori Bizottság tanácskozásáról. Az emlékhely megépítése érdekében kérvénnyel fordulnak a polgármesterhez.
2016-02-20Eredményes pártegyeztetésSikeres egyeztetés a gyilkossággal gyanúsított képviselő bizottsági helyeinek betöltéséről. Február 19-én a közgyűlési pártok képviselői javaslatot tettek Gál Roland valamennyi önkormányzati tisztségének betöltésére.
2016-02-19Rendkívüli: hétfőn döntenekRendkívüli közgyűlésen, február 22-én döntenek Gál Roland bizottsági tagságairól és tanácsnoki pozíciójáról!
2015-07-00Szakképzés: irányok és arányokA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara tevékenységeit és szolgáltatásait bemutató cikksorozatban a Fejér Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság munkáját mutatják be. Nyilatkozik Fülöp Ilona tanácsadó.
2015-05-22Vezetők, funkciók, kinevezésekKözgyűlési döntések zárt ülésen. Meghosszabbították a kinevezését: Sági Péter (DVN Zrt.), Kindle Csaba (DSZSZ Kft.). A Dunanett Kft. ügyvezetője: Ferencz Kornél, az MMK Kft. vezetőjének Kováts Rózsát javasolják. Bizottsági, taggyűlési kinevezések, javaslatok.
2015-03-20Bizottsági tagcserék (kishír)A városüzemeltetési bizottságba Tóth Kálmánt, a szociális bizottságba Izsák Mátét választották tagnak.
2015-02-20Ügyvezetést vállalt a polgármesterZárt ülésen döntött a közgyűlés az önkormányzat meghatározó befolyása alatt álló egyes gazdasági társaságok személyi kérdéseiről. A gazdasági társaságok és a személyek névsora a cikkben.
2015-01-08Kerékpáros biztonságA Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság legutóbbi ülésén meghatározták, hogy az idei évben a legnagyobb hangsúlyt a kerékpárosokat, az ő közlekedési helyzetüket kiemelten kezelik.
2014-12-00Az önkormányzat bizottságaiA rácalmási önkormányzat bizottságainak és a tagok nevének felsorolása.
2014-11-14A város által delegált tagok (kishír)Közgyűlési döntések: A Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás társulási tanácsába Sztankovics Lászlót, a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Vagyonkezelő és Közszolgáltató Zrt. igazgatóságába Hingyi Lászlót, felügyelőbizottságába Izsák Endrét, a társadalmi kapcsolatok bizottságba Simon Csabát delegálták.
2014-11-07VészmentesenDr. Kovács Péter a Dunaújvárosi Járási Hivatal vezetője egyben a helyi védelmi bizottság vezetője is. Beszélgetés helyi védelmi bizottság feladatairól, teendőiről.
2014-11-00Köszönjük a munkájukatSzilágyiné Kárpáti Éva, a nagyvenyimi választási bizottság elnöke megköszöni a segítséget a választásban közreműködőknek. A szavazatszámláló bizottságok névsora.
2014-10-31Esküt tett a dunaújvárosi képviselő-testületAlakuló közgyűlést tartott a képviselő-testület. Nevek, fotók. Bizottságok összetétele.
2014-10-31Bizottságok alakultakPártegyeztetés után felálltak a bizottságok és a közgyűlés elfogadta az összetételt is az október 30-i soron kívüli ülésén. A bizottságok vezetőinek és tagjainak névsora a cikkben.
2014-10-31Itt is segít a "kapcsolati tőke"Beszélgetés Móger Róberttel, aki az Európai Bizottság acélipari szakértője.
2014-10-03Teljes átalakuláson ment át a városközpontHingyi László, a gazdasági bizottság elnöke számolt be a bizottság munkájáról.
2014-09-26Tizenötmilliárd forint az ifjúságraAz oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke, Sztankovics László számolt be a feladatokról, támogatásokról.
2014-06-02TámogatásokKözgyűlési döntések: támogatást kapott a rendőrkapitányság; a Vasmű úti zöldsávban állítják ki Muki mozdonyt; Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Alapítvány új elnöke Udvardi Sándor; hatvan óvodai csoport indulhat ősszel; alapítványok anyagi támogatása; a DSZSZ Kft. elnöke Kindle csaba; a kézilabda-akadémia kft.-ben Szemenyei István lesz az ügyvezető; az MMK vezetője Szántó Péter; Innopark Kft. és a DVG Zrt. ügyvezetője Mádai Balázs; a Dunanett Kft. vezetője Szabó Zsolt Róbert; Dunaújvárosi Kistérségi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft vezetője Mórocz Erika.
2014-04-07Törvényes, szabályosTörvényességi szempontból minden rendben volt. Fejér megye 4-es választókerületének választási bizottságának beszámolója a választásról.
2014-03-26Sport és jó szándékMárcius 22-én a Dunaújváros Sportcsarnokban már harmadik alkalommal rendezték meg az Akarat Ereje Kupa kispályás labdarúgó tornát.
2014-02-26Amire büszkék vagyunkRácalmáson megalakult a helyi értéktár bizottság. Beszámoló a február 25-án, Rácalmáson megrendezett Hungarikumok és a helyi értékek elnevezésű szakmai napról.
2014-02-18Aláírásért kopogtatnakA kopogtatócédula megszűnt, helyette aláíróíven gyűjthetik a támogató kézjegyeket az országgyűlési képviselőválasztás jelöltjei, jelölő szervezetei. Kép: dr. Bakos Károly, a helyi választási bizottság elnöke; dr. Hanák Tamás a választási bizottság elnökhelyettese.
2014-02-11Választási kampány, szabályzatFebruár 10-én postázni kezdték az értesítőket a választópolgároknak az április 6-i országgyűlési választásokhoz. A helyi választási bizottság lerakta az esküt (kép). Változások, újdonságok.
2014-02-11A bizottság helyisége (kishír)A Fejér Megyei 4-es számú Országos Egyéni Választókerület Választási Bizottsága, amely egyben a helyi választási bizottság is, a városháza II. emeleti 201-es irodában működik.
2014-02-06Esküt tettek a tagokA költségvetési koncepció végleges adatainak elfogadása után a választási bizottság összetételéről döntött a közgyűlés.
2014-01-20Agrárgazdasági bizottság alakultJanuár 16-án 78 taggal megalakult a Nagykarácsonyi Agrárgazdasági Bizottság. Elnöke Németh Gyula.
2013-12-23Újabb agrárgazdasági bizottságMegválasztották Adony agrárgazdasági bizottságának tisztségviselőit. A szervezet elnöke Marczinka Tamás lett.
2013-12-04Agrárbizottság alakult (kishír)Megalakult Perkátán a helyi agrárgazdasági bizottság november 28-án.
2013-03-22Balesetmegelőzés: újbizottság alakult"Tisztújító ülést rendeztek csütörtökön délelőtt a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a helyi balesetmegelőzési bizottságban. A testület elnöke Nagy Zoltán rendőr ezredes, városi rendőrkapitány lett."
2013-03-02Lemondatták, felmentettékAz önkormányzat döntés előkészítő bizottságain belül személycserékről döntött a közgyűlés csütörtökön. A bizottságokban történt személycserékről. Cserni Bélát bizottsági tagságaiból felmentették. (Helyesbítés: A sorrend nem volt megfelelő!, Dunaújvárosi Hírlap, 2013.03.05., 3.o.)
2012-07-06Szociális kartográfiaBeszámoló a július 5-i közgyűlésről. Főbb témák: a szemétszállítási díj 7,8% emelkedhet augusztus elsejétől, október elsejéig el kell készíteni a város szociális térképét, letette az esküt a 7-es választókörzet képviselője, Tóth Zoltánné, a Volán menetrend módosítása. Zárt ülés: gazdasági, pénzügyi, oktatási bizottság tagja lesz Hingyi László, Nagy Zoltánné az idősügyi és szociális tanácsnok, és a szociális és az ügyrendi bizottság tagja lesz. Hrváth Tamás és Szilasi Sándorné a HF Formula Kft. felügyelő bizottságának tagja lesz.
2012-04-19Több napirendei pont az oktatási intézményekrőlÁprilis 12. közgyűlés: -átadták a "Dunaújváros Közbiztonságáért" kitüntetést: Ongai Gábor, Tóth Pál, Végh Ferenc és Udvardi Sándor kapta -iskolaigazgatói kinevezések: Móra Ferenc Általános Iskola, EGYMI, Logopédiai Intézet és Nevelési Tanácsadó Intézet: Alpekné Major Valéria, Arany János Általános Iskola: Garai Zsuzsanna, Rosti Pál Gimnázium Általános és Szakképző Iskola Gaálné Benedek Gyöngyi -megválasztották az oktatási, kulturális, ifjúsági és sport bizottság elnökének Sztankovics Lászlót, a Városüzemeltetési bizottság elnöke Kismoni László lett.
2012-02-15Döntésre kész a költségvetési rendelettervezetValamennyi bizottság összeült a február 16-i közgyűlés előtt.
2012-01-01Mecénások pedig vannakInterjú a kultúra és az önkormányzat kapcsolatáról, Gombos István humán alpolgármesterrel.
2011-09-21Stabil költségvetés a célA bizottságok már előzetesen tárgyalták a közgyűlési napirendi pontokat. A legsürgetőbb feladat még mindig ma gazdasági helyzet stabilizálása.
2011-07-14Kismoni Lászlót felmentették"A közgyűlés felmentette Kismoni Lászlót a városüzemeltetési, környezetvédelmi és turisztikai bizottság elnöki tisztségéből július 13-tól, és Sztankovics Lászlót bízta meg e bizottság elnöki teendőinek ellátásával." Nyilatkozatok: Pintér Attila, Cserni Béla.
2011-05-07A civil erő2004-től kezdve a városüzemeltetési, környezetvédelmi és turisztikai bizottság külsős tagja, 2005 óta társasház-kezelő Sztankovics László.
2011-03-30A partfal védelméértA városüzemeltetési, környezetvédelmi és turisztikai bizottság kihelyezett ülést tartott a Partvédelmi Vállalat telephelyén.
2011-02-11Három és fél óra egyeztetésAz intézményátszervezés volt a téma a Petőfi Sándor Általános Iskolában. A tanácskozás meghívott vendégei: Cserna Gábor (polgármester), Kiss András (oktatási bizottság elnöke).
2011-02-09Az "oroszlánok" optimistákBeszélgetés Izsák Mátéval, az ügyrendi, igazgatási és jogi bizottság elnökével.
2011-02-03Még változhat(?)A városi alapfokú iskolahálózat jelentős átalakítása nem kerülhető el. Kiss András (az oktatási bizottság elnöke) a változtatásokról.
2011-02-02Gál Roland bizottsági elnök. Bizottságvezetők (II)Gáll Roland vezeti a Közbiztonsági és társadalmi kapcsolatok bizottságát, de mellette még három bizottságnak is tagja. Interjú.
2010-12-08Waldorf óvoda és kézilabda akadémiaAz oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság döntést hozott, hogy a Göller Mária Waldorf Pedagógiai Alapítvány megszerezhesse a Jókaiutca 19. szám alatti ingatlan használati jogát, hogy ott óvodát működtethessen 2011. szeptemberétől. Javaslat született a Dunaújvárosi Főiskola - Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft. létrehozására vonatkozó alapító okirat véglegesítésére
2010-10-20Megalakult az új testületA polgármesteri cím átadás-átvételének ceremóniája után október 13-án tartották az új képviselő-testület alakuló ülését. Három alpolgármester: Tóth László, Gombos István, dr. Ragó Pál. Megválasztották a bizottsági tagokat.
2010-10-20Minden rendben zajlottA választási bizottság beszámolója.
2010-10-20A bizottságokAuz újonnan megválasztott közgyűlés a korábbi tizeneggyel szemben hét bizottságot hozott létre. A bizottságok s tagjainak felsorolása.
2010-10-15Átszabott bizottságokÖsszevonták a bizottságokat: ügyrendi, igazgatási és jogi; gazdasági és területfejlesztési; oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság; szociális, egészségügyi és lakásügyi; közbiztonsági és társadalmi kapcsolatok; pénzügyi; városüzemeltetési, környezetvédelmi és turisztikai. Tagok névsora a cikkben.
2010-10-13StílusváltásRendkívüli sajtótájékoztatóval mutatkozott be városunk új polgármestere, Cserna Gábor múlt hét kedden. Három alpolgármester és hét bizottság.
2010-08-25A jelenlegi felállásban utoljáraRendkívüli közgyűlés volt: újra kellett választani a választási bizottságok tagjait. Az önkormányzat ötmilliárd forint értékben kötvényt bocsátott ki a várpos likviditási problémáira, meg kétmilliárd forintot az Irodaház felújítására.
2010-05-06Szórád: hattyúdalNem engedélyezte a közgyűlés, hogy a Szórád Márton Általános Iskolában első osztály induljon. "Bezárják Pentele egyetlen iskoláját?"
2010-03-17A lakosság igényeiA Szent Pantaleon Kórház válságkezelési tervét zárt ülésen tárgyalta a közgyűlés. Beszélgetés Kecskés Rózsa MSZP-s önkormányzati képviselővel, az egészségügyi bizottság elnökével.
2009-12-01Kulturális díjeső"A város nevében Gombos István, a kulturális bizottság elnöke köszöntötte a kulturális szféra társadalmi munkában szorgoskodó aktivistáit." A díjazottak névsora.
2009-09-10Kórház: vészhelyzetben"Akut finanszírozási gondok, növekvő likviditási problémák, önerőből megoldhatatlan vagy legalábbis annak tűnő pénzügyi helyzet: ez a kritikus állapot jellemzi ma a Szent Pantaleon Kórházat."
2009-08-21Az emberi kapcsolatok és a zene az életemBeszélgetés Prosek Zoltánnal, a kulturális bizottság külső szakértőjével.
2009-07-01Igazgatják a köztA Köztisztviselők Napja alkalmából átadták a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat. Díjazottak: Farkasné Nyámádi Éva, Ságiné Schilling Judit és Bokor Zsuzsanna.
2009-01-21Pezsegjen a város kulturális élete!Gombos István, az önkormányzat kulturális bizottságának elnöke nagyon sikeresnek ítéli a múlt évet, taglalja az idei lehetőségeket.
2008-12-17Mi legyen a civilek karácsonyfája alatt?A Civil Választási Szövetség elnöke, Gombos István a közgyűlés kulturális bizottságánaka elnöke a jövő évi tervekről beszél.
2008-03-31Egy helyre terelnék a hajléktalanellátástKözgyűlés: a hajléktalanszállás áthelyezése, összevonnák az otthont, az éjjeli menedéket és a nappali melegedőt.
2008-02-14Civil szkanderbajnokságA közgyűlési előkészítő munkát végző bizottsági struktúrában, a személyi összetételben is változások várhatók.
2008-01-30Kulturális koncepcióNemrég jelent meg az új kulturális koncepció, melynek megjelenése nagy port kavart fel. Interjú Gombos Istvánnal, a kulturális bizottság elnökével az új koncepcióról,.
2008-01-18Két és fél kultúrközeli óraA kulturális bizottság ülésén megvitatták a város kulturális koncepcióját. Beszámoló.
2007-10-31Jó kapcsolatokat szeretnénekA Hankook Magyarország Kft. gyárában tartotta 2007. október 24-én soros ülését a Dunaújvárosi Önkormányzat Gazdasági és Vagyongazdálkodási, valamint Környezetvédelmi Bizottsága.
2007-10-19Rövid kult-túra minálunkNégyévi kulturális koncepció készül Dunaújvárosban. Beszámoló a kulturális bizottság, a polgármesteri hivatal kulturális irodája és a dunaújvárosi képzőművészek tanácskozásáról.
2007-10-04Újraértelmezett feladatokA helyi kulturális intézmények vezetői, munkatársai értékelték az idei év eddigi programjait.
2007-04-17Politika helyett reálisan nézveMóder Rezső nyilatkozata Szántó Péter lemondásáról, a kulturális bizottság munkájáról.
2007-04-11Ki lesz Szántó utóda?Szántó Péter lemondása után, az MSZP Kismoni Lászlót delegálná a kulturális bizottságba.
2007-01-24Stabil költségvetési év?!Az idei költségvetés várható hatása a kulturális intézményekre (Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, Munkásművelődési Központ, Intercisa Múzeum, Dunaújvárosi Televízió). A kulturális és oktatási iroda költségvetése a tavalyi 127 millióról, 75 millió forintra csökkenne.
2007-01-05Új alapokon készül a kulturális koncepcióA kulturális bizottság új kulturális koncepciót dolgoz ki. Beszélgetés Gombos Istvánnal a bizottság elnökével.
2006-12-01Bizottsági látogatás.Rövidessen elfogadják a törvényt. Beszámoló a Kohászati Ágazati Párbeszéd Bizottság gyárlátogatásáról.
2006-11-28Etűdök, szűkös keretekreAz önkormányzat kulturális bizottsága évente megrendezi a kulturális fórumot, ahol a város művészei, kulturális intézményeinek képviselői és az érdeklődők vitathatják meg terveiket, egyeztethetik programjaikat.
2006-11-24A liberális szemlélet egyedüli képviselőjeDr. Skaliczky Andrea az SZDSZ képviselője, az ügyrendi, jogi bizottság elnöke.
2006-11-24A leépítés útjára állítva?A Kortárs Művészeti Intézet jelenlegi helyzetével kapcsolatban Zólyom Franciska (az intézet igazgatója) beszélgetésre hívta el Gombos Istvánt, a kulturális bizottság elnökét. Részletes beszámoló.
2006-11-21Nem pártkatonaként harmadszor győzőttSzántó Péter, az MMK igazgatója, a kulturális bizottság taja, és az MSZP helyi képviselője. Bemutatás.
2006-11-13Jószolgálat, kezdetektőlKecskés Rózsa - bemutatása - az MSZP kéviselője, az egészségügyi, szociális és lakásügyi bizottság elnöke.
2006-11-07Megválasztotta bizottságait a testületMegválasztotta a Közbeszerzési Tanácsadó Testületet, döntött SZMSZ módosításokról.
2006-10-31Megválasztják a bizottságokatKözgyűlés csütörtök délután. Előzetes. Biztottsági névsor.
2006-09-26Lebeszéltük magunka a költségesebbrőlA Városüzemeltetési Bizottság utóbbi 4 éves munkájáról számolt be Barányi Albert, leköszönő elnök.
2006-09-26A harmadolás és következményeiA Kulturális, Kisebbségi és Vallásügyi Bizottság elmúlt 4 éves munkájáról számolt be Szántó Péter, leköszönő elnök.
2006-09-26Százféle szakképesítés helybenAz oktatási bizottság elmúlt 4 éves munkájáról számolt be Jakab Sándor, a bizottság leköszönő elnöke.
2006-09-26Tehermentesítő szerepünk leszA Vagyongazdálkodási Bizottság elmúlt 4 éves munkájáról számolt be a leköszönő elnök, Pintér Attila.
2006-09-26Integrációtól az idegenforgalomigAz EU Integrációs Bizottság leköszönő elnöke számol be az elmúlt 4 éves munkáról.
2006-09-26250 milliós sporttámogatásAz ifjúsági és sportbizottság leköszönő elnöke számol be az elmúlt 4 év munkájáról.
2006-09-19A városfejlesztési program pilléreiA gazdasági bizottság elmúlt 4 éves munkájáról.
2006-09-19Szociális kérdésekAz egészségügyi és a szociális bizottság elmúlt négy éves munkájáról számol be a leköszönő elnök, Kecskés Rózsa.
2006-02-13Pluszpénzért tisztaság2005-höz képest csaknem százmillió forinttal többet juttatnak a városi költségvetésből a köztisztasági feladatokra eben az évben.
2005-12-09Környezetvédelem: megfeleltA Dunaferr teljes körű környezetvédelmi felülvizsgálatának eredménye.
2005-11-25Veszélyben a bizottság?A közgyűlési döntéseket előkészítő bizottságok munkáját veszélyezteti, hogy több tag és szakértő nem látogatja az üléseket.
2005-11-23A közösségért, önzetlenülA kulturális bizottság ülésén társadalmi munkájuk elismeréseként tizenhat aktivistát jutalmaztak. A díjakat Almási Zsolt alpolgármester adta át. (a díjazottak névsora a cikkben)
2005-11-03Kosárban elsők!Öt város adatainak összehasonlítása során kiderült, hogy Dunaújvárosban van a legtöbb köztéri hulladékgyűjtő kosár, és egy kosárra háromszor kevesebb lakos jut. Kérdés: miért szemetes mégis Dunaújváros?
2005-10-14PénztelenülBeszámoló az önkormányzat kulturális bizottságának üléséről, fórumáról, ahova a város kulturális életének szereplőit is várták.
2005-06-30Megalapozatlan a javaslat?Sem az ügyrendi, sem az egészségügyi bizottság nem támogatta azt az előterjesztést, amely a Szent Pantaleon Kórház főigazgatójának, dr. Máté-Kasza László azonnali visszahívását javasolta.
2005-06-07Sikeres volt a téli kríziskezelő programAz Egészségügyi és Szociális Bizottság beszámolót hallhatott a téli kríziskezelő program végrehajtásáról, a gyermekjóléti központ létrehozásának feltételeiről.
2005-02-24Nyomon követhető elképzelésekA város környezetvédelmi programjáról. Beszélgetés Petrovickijné Angerer Ildikóval, a polgármesteri hivatal környezetvédelmi csportjának vezetőjével, aki elkészítette a város környezetvédelmi programját.
2005-01-28Dunaújvárosi Művészek nyílt leveleKépzőművészek levele a városvezetéshez, a kulturális bizottsághoz.
2004-06-17Befagyasztják a pályázathoz szükséges összeget isA páylázati önrészek biztosítására betervezett költségvetési összeg még nem meglévő részét is befagyasztja likviditási gondjai miatt az önkormányzat - derült ki az oktatási bizottság ülésén.
2004-05-14A közhasznúvá válás első lépéseiAz egészségügyi és szociális bizottság ülésén a Szent Pantaleon Kórház Közhasznú társaság létrehozásáról szóló javaslatot tárgyalták, és többségi véleményel támogatták a tagok. Az orvosok bizonytalannak érzik a jogi helyzetet, kissé tartanak az átalakulástól.
2004-05-06Döntésképtelen volt a bizottságAz oktatási bizottság ülésén történt.
2004-05-04Oktatás: átszervezés, összevonás, leépítésAz oktatási bizottság ülése, tervezett témák: nagyarányú technikai álláshely megszűnése, óvodák blokkosítása, két-két iskola összevonása.
2004-04-08Vita az indítandó első osztályosok kérdésébenAz oktatási bizottság ülésén az egyik legnagyobb vitát kiváltó téma a 2004-2005-ös évben indítandó első osztályosok számának meghatározásáról szóló javaslat volt. (Iskolaösszevonások: Kőrösi iskola és Arany iskola, és a Petőfi és a Szilágyi iskola.)
2004-03-18A kisvonatot befogadhatná egy helyi intézményA gazdasági bizottság elajándékozná, a kulturális bizottság azonban ellenzi, hogy Mukit (a Vidám Parkban álló kisvonatot) a kemencei múzeumban állítsák ki.
2004-02-19Az érintetteknek javarészt tetszikElkészült Dunaújváros új kulturális koncepciója, amely akár 8 évre is meghatározhatja az önkormányzat kultúrpolitikáját.
2004-01-21Nagyobb lehet a beépítettségA városüzemeltetési és környezetvédelmi bizottság ülésén a fizetőparkolással foglalkozó napirendi pontokat nem tárgyalták, mert nem volt jelen az előterjesztő.
2003-12-27Rangját vesztette a szakképzésA szakképzés helyzetéről.
2003-12-04Fenntartói jelenlét híján a kérdésözönt napoltákBeszámoló az oktatási bizottság üléséről.
2003-11-25Igen a drogstratégiáraAz oktatási bizottság ülésén történtekől.
2003-11-20A Sztálinvárosi Madonnára "alkudoztak" - sikertelenülTizenketten vehettek át jutalmat a közösségért végzett társadalmi munkájuk elismeréseként dr. Kálmán András polgármestertől a kulturáli bizottság ülésén.
2003-11-06Szekeres csomag - bojkottAz oktatási bizottságot határozatképtelenné tette az ellenzék, a novemner 5-i bizottsági ülésen.
2003-10-22Sportszerű, nem sportszerű?!A Rudas középiskola új szakokat szeretne indítani a következő tanévben.
2003-10-02A régió területfejlesztési programját véleményeztékAz önkormányzat minden bizottságának napirendjén szerepel.
2003-09-11Siralmas állapotban a bezárt iskolákBeszámoló az oktatási bizottság ülésén történtekről. Szeptember 15-én nyit a Vasvári Pál Általános Iskola. A Barátság iskolában történtekről.
2003-06-24Kiegészülő bizottságokCserni Béla megváltoztatta a pártfrakciók arányát. Szükségessé vált egyrészt az új arányoknak megfelelőenkialakítani több közgyűlési bizottság összetételét, továbbá lemondás miatt is megürültek bizottsági külső szakértői posztok.
2003-05-22Közel negyven év...Németh Zoltánnénak, a Vasvári iskola titkárnőjének adta át erkölcsi és anyagi kitüntetését május 21-én Dunaújváros oktatási bizottsága.
2003-05-16Elítéltek alkotásaiA Sándorházán börötnben ülő elítéltek saját kezűleg készített ajándákait a kórház gyermekosztályának ajánlották fel.
2003-05-08Támogatás és némi kritikaA Sándor Frigyes Zeneiskola 50 éves jubileumára 200 ezer forint támogatást kapott az oktatási bizottságtól.
2003-03-27Integráció - racionalizáció?!Csoportokat szüntetnek meg, vagy bezárnak egy Béke városrészi óvodát. Az oktatási bizottságnak nehéz kérdésben kell döntenie.
2003-03-13Új szakot indítanának a RostibanAz oktatási bizottság ülésén történt.
2003-03-04Bevezetik a szelektív gyűjtéstA környezetvédelmi intézkedési tervben fontos feladatai között szerepel, a szelektív hulladékgyűjtés bevezetése is.
2003-02-27Újabb ÉKP-s osztály indulnaBeszámoló az oktatási bizottság kihelyezett üléséről.
2003-02-05Sűrű hóesésben beszéltek a takarításrólBeszámoló a városüzemeltetési bizottság és a környezetvédelmi bizottság kihelyezett üléséről.
2003-01-29Sikeresen pályáztakA környezetvédelmi iroda 22 millió forintot nyert egy pályázaton a környezetvédelmi mérőállomás felállítására.
2003-01-21Bizottsági helycserékA pénzügyi bizottságban, az egészségügyi és szociális bizottságban, a közbiztonsági bizottságban.
2003-01-20Néhány helyzet tarthatatlanA kulturális bizottság ülésén történt. Beszélgetés Pálfalvi Jánossal.
2002-12-10A szennyvíz és annak tisztítása I.A múlt héten lezajlott a város biológiai szenyvíztisztítójának műszaki átadása.
2002-12-06Oktatási Bizottság alakultSzerdán tartotta alakuló ülését. Jakab Sándor a bizottság vezetője.
2002-12-06Megalakult a Kulturális BizottságKedden tartotta alakuló ülését a Kulturális, Kisebbségi és Vallásügyi Bizottság. Szántó Péter a bizottság vezetője.
2002-12-04Lenint vissza a múzeumnak!Megkezdte munkáját az új-régi kulturális bizottság.
2002-11-19"Jogaink éppúgy vannak, mint kötelességeink!"Bemutatkoznak városunk kulturális bizottságának tagjai-I. Beszélgetés az első bemutatkozóval, Hosszú Jánossal, aki a roma kisebbséget képviseli Dunaújvárosban.
2002-11-12A végleges felállásról döntenekAz önkormányzat bizottságai és a bizottságok tagjainak névsora.
2002-11-06Más formát ölt a szervezetAz önkormányzat két új bizottságot hoz létre, ezért másik bizottságokat összevon. Az összevonás érintené a sport- és ifjúsági bizottságot, és a szociális és egészségügyi bizottságot. A két új bizottság: az EU-integrációs bizottság és a vagyongazdálkodási bizottság.
2002-11-05"Szakmai alapokat keresek"Beszélgetés Szántó Péterrel, aki - meg nem erősített információk szerint - a kulturális bizottság elnöke lesz.
2002-11-05Nyelvész is lehetett volnaIllyés Gyula születésének 100. évfordulója alkalmából rendeztek emlékülést a Munkásművelődési Központban. A Vörösmarty Társaság, az Árgus szerkesztősége, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Fejér Megyei Tagozata, a TIT Fejér Megyei Egyesületeés a város kulturális bizottsága szervezte.
2002-09-20Fejlesztési terv módosítássalAz oktatási bizottság támogatta a dunaújvárosi kistérség fejlesztési tervezetét azzal a módosítással, hogy kerüljön bele: az alsó fokú oktatás városunkban kiemelkedő minőségű, ezért megőrzendő érték.
2002-09-20Nem volt kopár négy évünkLassan tevőlegesen is befejezi a munkát Dunaújváros megyei jogú város kulturális bizottsága. Kiss András (a bizottság elnöke) beszámolója az elmúlt évek munkájáról.
2002-06-19Tesco: igen, Városháza tér rendezése: nemA városüzemeltetés és környezetvédelmi bizottság ülésén történt: Igent mondtak a Tesco áruház építésére, de a végső döntés a Tesco igazgatóságáé. A városközpont, a Városháza tér környezetrendezési tanulmánytervének javaslatát nem támogatták.
2002-06-10Elmúlt négy év - értékeltekA kulturális bizottság ülésén értékelték az elmúlt négy év munkáját.
2002-05-22A mű mindent tudA biológiai szennyvíztisztító gyakorlatilag kész, de még próbaidő alatt van.
2002-05-10Összeállt a MAGMA-programA MAGMA-fesztivál programja elkészült. A programhoz kapcsolódik a Kortárs Művészeti Intézet a "Space" elnevezésű kiállítási programmal. Dunaújvárosban több programmal is kapcsolódik a fesztiválhoz.
2002-04-26Waldorf-módszert szeretnénekDunaújvárosban a Waldorf szülői kör óvodás csoportot szeretne indítani. Az oktatási bizottság - némi fenntartássa - támogatta ugyan a Waldorf-csoport indítását, a gazdasági bizottság azonban a költségekre hivatkozva tartózkodó álláspontot alakított ki. Ha az elképzelés megvalósul, akkor a Katica óvodában indítják a csoportot.
2002-04-25Milliós a kiadás, mégis csúszkálunkA téli hóeltakarítás és ügyelet költsége nagy volt az elmúlt évben. Ezért az idén sem lesz lehetőség arra, hogy a város köztisztasági állapota javuljon.
2002-04-12Kapolcsra másfél millióDunaújváros önkormányzatának Kultúrális, Kisebbségi és Vallásügyi Bizottsága ülésén a kapolcsi fesztivál előkészületeiről is tanácskoztak. Az önkormányzat 1,5 millió forinttal támogatja Dunaújváros bemutatkozását a fesztiválon.
2002-04-10A Dunaferr iskola nevet változtathatDunaferr iskola megfelel a törvényben előírt feltételeknek, így nevet változtathat. Ha a közgyűlés is a bizottság véleményét osztja, akkor augusztus 1-jei hatállyal Dunaferr Szakközép- és Szakiskola lesz a neve, és elfogadják a módosított alapító okiratot.
2002-04-02Amit már tudni lehet...A kulturális bizottság elfogadta a MAGMA-tervezetet. Koncertekre és színházi előadásokra épít május végén négy napon keresztül tartó MAGMA Fesztivál városunkban. A fesztivál költségvetéséből közel nyolc millió forint felett a Bartók kamaraszínház rendelkezik.
2002-03-29A MAGMA: egyelőre titok!A kulturális bizottság fő témája a kapolcsi összművészeti fesztiválon való részvétel.
2002-03-28A "tiszta adásvétel" meghiúsulni látszikAz oktatási bizottság ülésén tárgyalták az ADU, a Petőfi Sándor Általános Iskola és az újtelepi iskola sorsát is. Az ADU ajánlatát és az újtelepi iskola megvételére tett ajánlatot is elutasították.
2002-03-21A fogadókész VölgyvilágA kulturális bizottság tagjai (Bokor Zsuzsanna, Knódel Mária, dr. Skaliczky Andrea, és Megvegy Zsuzsa (MMK), Borsos Bea) területbejárást tartottak Taliánördögön, a kaplocsi Művészetek Völgye festzivál helyszínén.
2002-03-01Elviekben támogatva a Kapo(l)csA Kapolcs című kiállításon Dunaújváros hivatalosan meghívott vendége lesz az idei kapolcsi fesztiválnak. Szántó Péter támogatja, és a bizottság is. Nyulasi Zsolt felkérte dr. Kálmán Andrást és Tóth Lászlót, legyenek fővédnökei ennek a rendezvénynek, egyúttal megjelölve: az önkormányzattól és a Vasműtől szeretnének, a tervek szerint mintegy 10 és fél millió forintot - a részvétel költségét.
2002-02-27Bizottsági "ejnye" az irodánakKisebbfajta botrány van születőben: a városüzemeltetési és környezetvédelmi bizottság igen kritikusan szólt a távhőszolgáltatás és melegvíz legmagasabb díjának megállapítására létrehozott ad hoc-bizottság munkája kapcsán a városgazdálkodási iroda tevékenységéről.
2002-02-19Hulladékgazdálkodás társulásbanA városüzemeltetési és környezetvédelmi bizottság, mint szakbizottság soron kívüli ülésen ma véleményezi, csatlakozzon-e a város a Közép-dunavölgyi Nagytérség Huladékgazdálkodási Társuláshoz.
2002-02-15Leginkább jóváhagytakJóváhagyta a kulturális, kisebbségi és vallásügyi bizottság hétfői ülésén a József A. Kvtár SZMSZ-ét, valamint Könyvtárhasználati Szabályzatát.
2002-02-13Ez lenne itt az ADU ász?Az oktatási bizottság ülésén tárgyalták az ADU Oktatási Központ szándéknyilatkozatát, arról hogy a Petőfi Sándor Általános Iskolát átvenné alapítványi működtetésre. A tantestület szavazott, a 49 főből 26 ellenezte. A kérdés azonban még mindig nyitott.
2002-01-30Gáláns kérő érkezetta rút menyasszonyhoz?Az ADU Csepel Vállalkozói Szakközép- és Szakiskola alapítványi szándéknyilatkozattal fordult az önkormányzathoz. Az ADU működtetésre átvenné a jelenleg önkormányzati fenntartású Petőfi Sándor Általános Iskolát.
2002-01-07A tilitoli közben megfagynakA város hajléktalanjainak helyzete.
2001-09-20EU-csatlakozás és informatikaSzept.19-én a Megyei Jogú Városok Szövetségének Kulturális Bizottásga városunkban tartotta ülését, amelyen részt vett az informatikai kormánybizottság képviselője.
2001-08-01Az önkormányzat......Szociális és Egészségügyi Bizottságának munkájáról.
2001-06-06Csendes bizottsági ülés a nyolcas ovibanA Szórád iskola kérdése még mindig nem tisztázódott, még nem tudni alapítványi iskola lesz vagy sem.
2001-05-23Szálloda kell, de nem odaA városüzemeltetési és környezetvédelmi bizottság nem támogatta a kórház mögötti terület építési tilalmának megváltoztatását. Viszont a Pentele Hotelre szükség van.
2001-05-02Látogatás a felújított klubbanA közelmúltban elkészült a Magyar Úti Gondozási Központ átalakítása.
2001-04-24Szigorítana az üzemeltetőMég mindig sok a kérdés a fizetőparkolás ügyében.
2001-04-12Előre lefutott mérkőzés?Ismét az intézmények bezárásáról.
2001-04-11Engednek a szorításonHamarosan négy műemléképülete lesz a városnak. A mozi és az I. Rendelőintézet is. De egyelőre a belváros továbbra is tabu, marad olyan amilyennek építették.
2001-04-10Emléktábla az aulábanAz egészségügyi bizottság döntött arról, hogy a kórhóz első igazgatójának: Pátkay Józsefnek emléktáblát helyeznek el az épület aulájában.
2001-03-29Idén lesz Comenius?Az oktatási bizottság támogatja az intézmények pályázatait.
2001-02-16Eszi, nem eszi - költségvetésA két fő téma volt a közgyűlésen: a költségvetési rendelet és a szociális támogatások elvonása.
2001-02-16Szólhat a rádió: elviekbenA közgyűlésen megszülettek az új utcanevek, és nagy vitát váltott ki a Penta rádió 5 millió forintos kérelmének támogatása.
2001-02-14Az oktatási bizottság idén nem lehet túlzottan bőkezűAz oktatási bizottság idén a táborozásra áldozza a legtöbb pénzt.
2001-02-08Összeült a bizottsági "gittegylet"Elkészült a feladatátadás feltételrendszerének kialakítására kidolgozott javaslat, ami a közgyűlés elé kerülhet, és az oktatás minden intézményben ingyenes marad.
2001-02-07Eddig napolták a kérdést, most vajon döntenek?Február 3-án az oktatási bizottság, az ülésen megtárgyalja a közoktatási feladatátadás feltételrendszerének kialakítására tett javaslatot.
2001-02-01Pénzszűke miatt ismét új szociális rendelet készülA szociális bizottságban a költségvetésük szűkössége miatt, új szociális rendeletet készítenek, azaz csökken a nehéz szociális helyzetben lévőknek nyújtható pénzbeli és természetbeli juttatások nagysága.
2001-01-29Viszontlátásra, Fehérvár!A múlt héten Székesfehérváron a városi kulturális bizottság képviselői, és Fehérvár művelődési képviselői között új megállapodások jöttek létre.
2001-01-18Variációk egy témára: Az iskoláknak működni kell - a kérdés, az hogyanAz okt. bizottság ülésén "napolták" a közoktatási feladatátadás kialakításra tett javaslatot, amely nemcsak elnevezésében tűnik nehézkesnek. A Szórád iskolán kívül még két intézmény a vegyes finanszírozásra szavaz.
2000-12-12Ki vállalkozna ápolási osztályra?Hogyan lehetne a Kőris utcai bölcsődében ápolási osztályt kialakítani - ezt tárgyalta az egészségügyi bizottság. A krónikusan beteg, szakszerű ápolásra szoruló emberek ellátására sem hely, sm megfelelő személyzet nincs a kórházban, ezért keresnek egy mindenki számára kedvezőbb megoldást. Végül arra a megállapításra jutattak, hogy célszerű lenne egy vállalkozónak kiadni a feladatot.
2000-05-19Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése bizottságainak szemA közgyűlés bizottságainak személyi összetétele.
1999-03-18Segítség a hajléktalanoknakDöntött arról a szoc. bizottság, hogy megpályázza a Szociális és Családügyi Minisztérium egyik támogatását, amelynek segítségével egy nappali melegedőt, valamint egy népkonyhát létesítenének.
1998-11-28Ismét négy hónap csúszásA kulturális, kisebbségi és vallásügyi bizottság ülése a Bartók színháztermének felújításáról.
1998-11-12Az önkormányzat bizottságaiA dúj-i közgyűlés munkáját 12 bizottság segíti. - Egészségügyi biz. Elnök: dr. Gyöngyösi Pál - Gazdasági biz. Elnök: Rohonczi Sándor - Ifjúsági és sport biz. Elnök: Kismoni László - Közbiztonsági biz. Elnök: Böszörményi Zoltán - Kulturális, kisebbségi és vallásügyi biz. Elnök: Kiss András - Lakásügyi biz. Elnök: Somogyi György - Oktatási biz. Elnök:Cserna Gábor -Pénzügyi biz. Elnök: dr. Sipos János - Szociális biz. Elnök: Kecskés Rózsa - Ügyrendi, igazgatási
1998-09-30Egységes díjak a fogászatonAz eü. biz. ülése: a fogászati szolgáltatások azonos díjjal történnének, a kórház szakellátási kapacitásának egy részét átadná a kulcsi K-Klinikának és az Ercsi Egészségháznak. A kórház bizonyos szakterületeit közhasznú társasági formában működtetné.
1998-07-04Tévéstúdió a C-szárnyban?A kult. bizottság az mellett foglalt állást,hogy a DTV új stúdiója a városháza "C" szárnyá-nak színházterméből legyen, egy konferenciateremmel együtt. Felmerült,hogy a DTV pályázzon napi 24 órás műsoridőre.
1998-06-25Tavaly óta megemelkedett a kórház beteg...Eü. bizottsági ülés: a háziorvosi rendelőkben 4 órára rövidült a rendelési idő, elfogadták a kórház beszámolóját.
1998-03-04Elfogadott beszámolókAz eü. biz. ülésén elfogadta a Bölcsődék Igazgatósága és az EK tavalyi működéséről szóló beszámolót.
1998-02-03Sakkjátszma az elnökségértA közgyűlés ügyrendi, igazgatási és jogi bizottságának új elnöke Deimel János lett. Dr. Dorkota Lajos és Németh István átkerült a gazdasági bizottságba.
1997-12-16A jövő évi költségvetés szociális tételeirőlA szociális bizottság ülése.
1997-11-27Az egészségügy inkább fejleszteneAz egészségügyi bizottság is megkezdte az önk. költségvetésének előkészítését. Jelentős kórházi fejlesztésre kérnek támogatást.
1997-11-07Átvilágították a kórházat...Az önk. bizottságai megtárgyalták a kórház átvilágításával megbízott cég jelentését.
1997-10-29Kontrollingot a kórházbaAz eü. biz. támogatta, hogy kontrolling rendszer épüljön ki a kórházban. Nem készült még el a kórház átvilágításával foglalkozó cég anyaga.
1997-10-20Gyámhivatal novembertőlA dunaújvárosi gyámhivatal létrehozásának feltételeiről tárgyaltak a szociális bizottság ülésén.
1997-10-16Csak egy igazgató kellAz egészségügyi bizottság ülése.
1997-10-10A konténerek mosásához is a városból...Gazd. biz. ülés a kommunális szemételhelyezésről, vagyis a szeméttelep helyzetéről és jövőjének alakulásáról.
1997-09-26Legyenek(?) a városban fizető parkolókA városüzemeltetési és környezetvédelmi bizottság ülése.
1997-06-27Külföldi szakértők vizsgálják a kórház...Összevont bizottsági ülésen tárgalt a gazdasági és egészségügyi bizottság a kórház átvilágítására, a reorganizációs terv elkészítésére érkezett svéd és francia ajánlatról.
1997-05-31Hol élhetnek majd tovább?Idős korú szenvedélybetegek és fogyatékosok elhelyezésének és szakosított ellátásának lehetőségeiről tárgyalt a szociális bizottság. 30 ember részére kellene megoldást találni. Az új gyermekvédelmi törvény gyermekjóléti szolgálatok, városi gyámhivatal létrehozására kötelezi novemberi határidővel az önkormányzatot.
1997-03-11Drog-ellenes bizottságot szervez az önk..Az önkormányzat intézkedései.
1997-02-08Kompenzálják a hődíjemeléstA szoc. bizottság javaslata szerint 20 millióval kell növelni a hődíjemelkedés miatt a lakásfenntartási támogatás segélykeretét.
1996-11-01Rekonstrukciós terv a belvárosi közter...Bizottsági ülés: Dújv. környezeti állapotárólszóló jelentés áttekintése, a város közterületeinek rekonstrukciójáról 3 éves terv.
1996-07-12A fűtés jövőjéről - nyáronÜlést tartott az ad hoc bizottság, amely a távhőszolg. jövőjére, alternatíváira dolgoz ki prognózisokat.
1996-05-31Bevált a súlykorlátozásAz év elején bevezetett súlykorlátozás tapasztalatait tekintette át a városüzemeltetési és környezetvéd. biz. Támogatta a megyei tisztiorvosi szolgálattal, valamint a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőséggel kötendő megállapodás tervezetét.
1996-05-24Halódik a távhő jövőjét kutató ad hoc...Az önk. a lakosság melegvíz- és fűtésterhei csökkentésének kidolgozására ad hoc bizottságot hozott létre. A Dunaferr Energiaszolg. jelezte kilépését, mert az önk. részéről nem érzékeli a tenni akarást.
1996-05-23Iskolák, óvodák, igazgató-jelöltekAz okt. biz. egyik fő napirendi pontja volt a városi munkaközösségek tevékenységének értékelése.
1996-05-17Jogunk ismerni környezetünk szennyezettségétA feladatokat tekintette át legutóbbi ülésén a városüzemeltetési és környezetvéd. bizottság,amelyeket az immár hatályos környezetvédelmi törvény ró az önk.-ra.
1996-04-24Érdek egyezik, kísérlet indulAd hoc bizottság alakult a lakossági fűtési-rendszerek, elsősorban a távfűtés jövőjének vizsgálatára. Kísérlet elindításáról döntöttek:egy típusház egyedi fűtésre való átállítása.
1996-04-19Maradjon a mozi közintézményA kult. biz. javaslata alapján a gazd. biz. a mozi költségvetési intézményként való további működtetését tarja célszerűnek.
1996-04-16TántoríthatatlanokAz oktatási intézmények átszervezése volt az okt. biz. témája. Júl.1-től új helyükre költözzenek az intézmények, javasolja a biz.
1996-04-12Változatok a városi vagyon kezeléséreAz önkormányzat vagyongazdálkodását szabályozó rendeletmódosításáról tárgyalt a gazdasági bizottság.
1996-04-05Hitelből nehéz megtakarítaniA szegedi energiamegtakarításokat eredményező épületfelújításokról szóló beszámoló.
1996-03-22Kitilthatók-e a harci kutyák?A városüzemelt. biz. ülésén egyhangúan állást foglalta, hogy a hirdetőoszlopok eltüntetendők a város utcáiról. Tiltani kellene a harci kutyák közterületre engedését.
1996-03-08Legyen verseny a zöldterületekértA városüzem. biz. 3 rendelet tervezetét tárgyalta: szemétszállítás, a járdák síkosság-mentesítéséről és hóeltakarításról,a közterületek fellobogózásáról.
1996-02-23Negyedmilliárdot kérnénekA kórház az önk-tól 257 millió, nem bérjellegű támogatást kér az idei költségvetési évre.A biz. elfogadta.
1996-02-23Farkába harap a fesztiválkígyóLegyen-e Fény-Hang-Szín-Tér fesztivál? Döntés még nem született.
1996-01-25Változások (t)örvényébenAz oktatási koncepció révén érintett intézmények és az okt. biz. megszólaltatása.
1996-01-13Talán majd nem kell szégyenkeznünkAz kertvárosi Akácfa utcai szociális otthon állapotáról, a szociális bizottság javaslatot terjeszt a közgyűlés elé az otthon rendezésére (dunasori papíripari szálló).
1996-01-12Tavalyi "bázis", új feladatokA kult., kisebbségi és vallásügyi bizottság idei költségvetési javaslatáról.
1995-12-02Jobban gondoskodni, segíteni...A szoc. biz. több évre szóló működési ésfejlesztési koncepciójáról.
1995-10-25"Improvizáló" igazgatókOkt. biz. ülés a szakképzési rendszer áttekintéséről.
1995-10-21Koncepció, szakmai mérlegenAz okt. biz. koncepciótervezetéről 1 óvónő, 2 tanár nyilatkozik.
1995-10-10"A mostaninál jobb struktúra..."Az oktatási bizottság oktatási koncepció tervezetéről nyilatkozik Kocsis Lóránt az okt. biz. vezetője. Kép.
1995-09-13Kórházprivatizáció - elnapolvaEü. biz. ülés.
1995-05-12Előtérben a környezetvédelemA városüzemeltetési és környezetvédelmi biz. elnöke feladatukról, terveikről.
1995-05-05Átvilágítják a hivataltAz ügyrendi, igazgatási és jogi bizottság szerepéről, feladatairól.
1995-04-28Kapcsolatépítés-mindenkivelA szoc. politikáért felelős biz. munkájáról.
1995-04-27A nyitottságért...Az önk.-i bizottságok üléseinek szokásos időpontjáról.
1995-04-14A tisztáldozat felérhet a győzelemmel?Interjú az okt. biz. volt elnökével s a leendő elnökkel.
1995-04-05Néhány mondatbanKocsis Lóránt független képviselő elvállalta az okt. biz. elnöki posztját.
1995-03-31Karcsúsítás vagy amputáció?Interjú Pálfalvi Jánossal, a kult. biz. elnökével.
1995-03-30Elnök-keringőKi lesz az okt.biz. új vezetője? Kocsis Lóránt az egyik esélyes nyilatkozik.
1995-03-23Miért mondott le a bizottság elnöke?Interjú Kiss Andrással aki lemondott az okt. biz. elnökségéről az iskola megszüntetésről szóló határozati javaslat megszavazása után.
1995-02-23"Betegellátás-pártiak vagyunk"A váll. orvosok 2 képviselője (dr. Mészáros Ibolya, dr. Kemény János) részt vesz az eü. biz.munkájában külső tagként. Munkaterveikről.
1995-01-17Ismerkedés a feladattalAz önk.-i bizottságok ülésrendjéről.
1995-01-09Elsődleges szempont a szakértelemA pártok képviselői az önk. bizottsági helyeinek elosztásáról.
1995-01-07Lesz-e második fesztivál?Nem dőlt el, hogy idén is lesz-e Fény-Hang-Szín-Tér fesztivál. Az érintettek nyilatkoznak.
1994-12-29Osztásból összevonásAz önk. több korábbi bizottságot vont össze ill.vont ketté
1994-11-25Kinek szünet, kinek vég. Várhatóan emelkedik a buszjegyek áraUtolsó hivatalos ülését tartotta jelenlegi fennállásában a városgazdálkodási bizottság szerdán.
1994-10-01A szülő is mozogjon "... a diáksport legyen a legfontosabb"A városi diáksportbizottság elnöke Takács Csaba, a Közgazdasági és Külkereskedelmi Szakközépiskola testnevelője lett. Interjú.
1994-09-23Épülhet az imaház(?)Gazd. biz. ülés.
1994-04-27Tiltakoznak!A kulturális bizottság tiltakozik a nyilvános WC helyén épülő butik ellen.
1993-11-26Az idő igazoltaInterjú Kiss Andrással az okt. biz. elnökével 3 éves munkájukról.
1993-10-21Ujraéled a szabadidősport?Beszélgetés Debreczeni Ernővel,a Dunaferr Sza- badidősport Bizottságnak vezetőjével a tömeg- sport jelenlegi helyzetéről.
1993-10-01Vállalkozó orvosokAz eü. biz. ülésén a háziorvosok vállalkozásával kapcs. önkormányzati álláspont alapelveit fogalmazták meg.
1993-06-17A dolg. képviselői az Rt FB-banBemutatkoznak a Dunaferr Rt Felügyelő Bizottságába beválasztott /a dolgozókat képviselő/ képvi-selők. /Csik József,Burián Imre,Furják László/
1993-05-27Dolgozói képviselőket választanakJún. 2-án dolgozói képviselőket választanak a DVRt Felügyelő Bizottságába. /A jelölteket a lap 4. oldalán mutatják be./
1993-02-19Lemondások, vagy hitel?Összevont ülést tartottak szerdán az önk. bizottságának vezetői, hogy összeállítsák a város 1993-as évi költségvetését.
1992-01-14Kulturális költségvetésAz 1992. évi kulturális költségvetésről.
1991-09-24Tervekről, pénzekrőlBeszámoló a kult. biz. üléséről:az Uitz teremfenntartása, A Dózsa moziátépítése,céltámogatások.
1991-09-20Legyen? Vagy ne legyen?Beszámoló az okt. biz. vitájáról,amelynek témája 8 osztályos gimn. indításának kérdése.
1991-07-26Adatok már vannakInterju Antal Lajossal az környzetvéd.-i biz. vezetőjéve,l, a biz. terveiről, műkődéséről. A tagok felsorolása.Az ülepedőpor-mérési ada- tai 1991. januártól.
1991-06-21Van tennivalónkBeszélgetés a kult. biz. elnökével a biz.célkitűzéseiről, terveiről.
1991-06-04Útkeresés-felhangokkal.Az önkormányzat szociális bizottságának válaszlevele, A Hírlap 1991. május 21-i számban megjelent Útkeresés című cikkre.
1991-05-28Bizottság a bajbajutottakért.Nincs szégyellnivalónk, csak tennivalónk. Az önkormányzat szociális bizottságáról.
1991-05-28A huszonkettedik intézmény.Elképzelni sem tudnak jobbat. Az önkormányzat oktatási bizottságának üléséről. Téma: a Gamesz működése.
1991-05-21Ki "tartsa el" az MMK-t? : Jövőre már nemcsak a béremelés lesz a gondA kulturális bizottság kibővített üléséről. Kérdéses, hogy a kft-kre szakadt DV vállalja-e a későbbiekben az MMK fenntartását, s hogy a szétszakadó vasas szakszervezet hozzá tud-e járulni a működtetéshez?
1991-04-26Iskolát a nehéz eseteknek : A tanulás az óvodában kezdődikBeszámoló az oktatási bizottság üléséről. Szülők beadványa: a középső csoporttól kezdő speciális iskola létrehozását kezdeményezik. Olyan gyerekek kerülnének ide, akik ép értelműek, de olvasási, írási, magatartási zavarokkal küszködnek. 4. osztályig tanulnának itt.
1990-11-27Városgazdák bizottságaA tervezéstől a kivitelezésig. Beszélgetés Félix Istvánnal, az önkormányzati testület által megválasztott Városgazdálkodási Bizottság vezetőjével.
1990-11-02Hogyan működjön az önkormányzat?Beszámoló az ügyrendi bizottság első üléséről.
1990-10-09Bérlakásban lakókhoz!Megalakult a Bérlakásban Lakók Érdekképviselete Ideiglenes Intéző Bizottsága. A bizottság felhívása, célkitűzései.
1988-02-05Ki mit tehet a Nagyszigetért? Értékeink védelmébenA környezetvédelmi tábor feladatairól.
1987-11-13A csodavárás kevésRobottechnikai munkabizottság alakult, elnöke dr. Gábor Bertalan.
1987-11-03Robotok a vállaltoknálAlakuló ülését tartja a dunaújvárosi robottechnikai munkabizottság.
1987-02-13Már más a névÚj név: Szakszervezetek Dunaújvárosi Bizottsága. A változások lényegéről.
1986-12-05Barsi Dénes munkássága. Emlékbizottság alakult.Rövid életrajz. Fénykép: B. D. A bizottság tagnapelőtt alakult. Cél, tervek. Elnök: dr. Molnár Gergely
1984-12-18Dönteni - jobbanA tanácsi bizottságok működéséről.
1984-07-03Harkánytól Siófokig, Badacsonytól Gyopárosig. Hurrá, /mi is/ nyaralunk.Hol töltik szabadságukat öt dunaújvárosi vállalat dolgozói.
1982-04-01Az első bejárás eredménye.Környezetünk rendjéért, tisztaságáért.
1979-07-17A Dunai Vasmű a hosszú távú programoknak is fontos tényezőjeA magyar-szovjet kormányközi bizottság legutóbbi ülésszaka új korszakot nyitott kapcsolatunk alakulásában.
1978-05-16Nemcsak a károsodásnak kell útját állni, hanem elő kell segíteni a környezet fejlesztését isKörnyezetvédelem a városi párt-vb napirendjén. Részletes elemzés a város környezetvédelmi helyzetéről. Tennivalók. Tervek.
1977-12-16Ülést tartott az oktatási és a közművelődési bizottságAz egyműszakos oktatás és a MMK, valamint a BBMK munkáját tárgyalta
1975-09-19Ma tartja alakuló ülését a városi tanács környezetvédelmi albizottságaAz alakuló ülésen megvitatják a "Dunaújváros urbanizációs környezeti ártalmai és megszüntetésük lehetőségei" című jelentést, valamint javaslatot terjeszt elő "Zöld-területi tanácsrendelet" megalkotására.
1974-10-08Kiszeseink tagságukról tetteikkel döntenekBeszélgetés Topánka Györggyel, a KISZ városi bizottság titkárával.
1974-10-0818 ezer dunaújvárosi vesz részt politikai oktatásban18 ezer dunaújvárosi vesz részt politikai oktatásban.
1974-09-06Tanácsi bizottság alakultA bizottság feladata az anyagi és szellemi erők összehangolása a területi irányítás érdekében
1974-01-11Küzdelem a Dunán a szennyezés elhárításáértMintegy 3 ezer köbméter pakura ömlött a Dunába a vasműből. "A vízügyiek a költségekről csak annyit jegyeztek meg, hogy a védekezés összes költségét a vizet szennyező üzemnek kell fedeznie."
1974-00-00A munka - és üzemszervezési főbizottság munkája a Dunai VasműbenAz üzemszervezési főbizottság megelakulása, a feladatok meghatározása.
1973-11-23Intézkedések a járóbetegellátás javítására.A betegforgalom 3 év alatt 19 százalékkal nőtt...
1968-10-01Ma életbelép a szabálysértési kódexFelkészülés a helyszíni bírságolásra. Esküt tesznek a községi bizottságok.
1965-03-02A szakszervezet mozgósítson a termelési feladatok végrehajtáMegválasztották a Vasmű új szakszervezeti bizottságát. A bizottság névsora. Titkár: Libor István lett.
1964-10-30A KISZ városi küldöttértekezlete megválasztotta az új KISZ BizottságotA küldöttértekezletről, a bizottság tagjai.
1964-04-10Megalakult a Városi Pártbizottság mellett működő Beruházási BizottságFeladatok, tervek.
1963-03-26A társadalmi önigazgatás előiskoláiMunkához láttak a tanácsi állandó bizottságok.
1961-09-19Megalakult a városi művelődésügyi bizottság.Feladata kialakítani az egységes városi művelődésügyi tervet.
1961-05-03Tíz baráti bizottságot alakított a népek barátságának ápolásáraA baráti estek a népek közötti barátság elmélyítésének fontos eszközei.
1961-03-28Társadalmi bizottság alakult a tbc elleni küzdelem előmozdításáraKormányrendelet alapján.
1960-12-28Légtechnika3 fontos légtechnikai feladat megoldása a Vasmű légtechnikai fejlesztési bizottságának jövő évi terveiben.
1960-11-22Megalakul az ifjúsági sportbizottságKezd fellendülni az ifjúsági tömegsport városunkban.
1960-11-15Megválasztottáka KISZ Városi Végrehajtó BizottságátA KISZ küldöttértekezlet vitája hűen tükrözte az elmúlt évek eredményeit.
1960-11-04A KISZ-re a Vasműben is számíthat a pártMegválasztották a Vasmű KISZ Bizottságát
1960-10-21A Városi Tanács ülésénA gyermekvédelmi állandó bizottság munkáját értékelték
1959-10-27Tanácskozott a városi pártértekezletMegválasztották a városi pártbizottságot.
1958-06-13Megkezdi munkáját a pályaválasztási tanácsadó bizottságA KISZ Városi Végrehajtó Bizottsága pályaválasztási tanácsadó bizottságot hozott létre.
1958-05-13Idegenforgalmi bizottság alakult a városunkbanCsütörtökön, 8-án alakult. A bizottság magában foglalja valamennyi tömegszervezet képviselőjét.
1957-01-19Kultúrbizottságot hoztak létre, újabb iparengedélyeket adtakA Városi Tanács VB. 1957.01.17-én tartott üléséről
1955-11-01A kulturális élet eszemi irányításaA tanács népművelési csoportjának szerepéről.
1952-04-22A műszakiak és a szakszervezetMegalakult a szakszervezet Műszaki-Gazdasági Bizottsága.
1951-03-08Jobbá lett az orvosi munka......megalakult az Egészségügyi Bizottság. A 3-as kocka épületben felállították a Központi Betegápoló Intézetet.
1951-03-06Jobbá lett az orvosi munkaMegalakult az Egészségügyi Bizottság.
Polgármesteri Hivatal - Környezetvédelmi irodaAz iroda elérhetősége, feladatai, letölthető anyagok, légszennyezettségi adatok, szelektív hulladékgyűjtés, rendeletek.