Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

300 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-01-20Több kérő is látszik a vasgyár körül – az állam nincs köztükA céget a felszámolás alatt teljes egészében a felszámolóbiztos irányítja, aki 2022. karácsony előtt felmentette Evgeny Tankhilevich legfőbb általános vezérigazgató-helyettest, valamint Sevcsik Mónika RMS és HR igazgatót. Közben pedig intézkedett a bérek kifizetéséről is, a decemberi béreket apróbb csúszásokkal ugyan, de kifizették január elején, a probléma azonban az, hogy ezt már teljes egészében a bérgarancia alapból állták.
2023-01-07Jogerős a felszámolási eljárásA Fővárosi Törvényszék 2022. december 14-én főeljárásban rendelte el az ISD Dunaferr Zrt. felszámolását, amely végzés 2022. december 31. napján jogerőre emelkedett, áll a törvényszék által 2023. január 4-én közzétett dokumentumban.
2019-08-08Új főigazgató a Centrum élénPocsainé Varga Veronika váltotta a közelmúltban a Dunaújváros Szakképzési Centrum élén Csapó Gábort.
2016-03-18Őze Áron a bartók színház igazgatójaKözgyűlés: ötezer forint a nyugdíjasoknak pünkösd alkalmával, módosította ill. kibővítette a közgyűlés azt a rendeletét, amely az olimpiára részvételi jogot szerzett sportolók támogatásáról szól a csapatsportágakkal, Őze Áron az új színházigazgató, nagy útjavítások.
2016-03-18Sztankovicsot visszahívtákSztankovics Lászlót visszahívta a közgyűlés az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöki tisztségéből. Az átmeneti időszakban Hingyi Lászlót bízták meg a teendőkkel.
2016-02-23Soron kívül döntöttekSoron kívül összehívott ülésen visszahívta Dunaújváros közgyűlése az emberölési ügyben előzetes letartóztatásban lévő önkormányzati képviselőt, Gál Rolandot bizottsági tisztségeiből, közbiztonsági tanácsnoki pozíciójából és a DF-DKA Dunaújvárosi Főiskola-Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia Nkft. felügyelőbizottsági tagságából.
2016-02-20Eredményes pártegyeztetésSikeres egyeztetés a gyilkossággal gyanúsított képviselő bizottsági helyeinek betöltéséről. Február 19-én a közgyűlési pártok képviselői javaslatot tettek Gál Roland valamennyi önkormányzati tisztségének betöltésére.
2016-02-19Rendkívüli: hétfőn döntenekRendkívüli közgyűlésen, február 22-én döntenek Gál Roland bizottsági tagságairól és tanácsnoki pozíciójáról!
2015-11-20Szociális munkáértBeszámoló a november 19-i közgyűlésről. Elégtelen a közvilágítás, nem kapott szolgáltatási engedélyt a DVCSH az energiahivataltól, a pedagógusok nem kapták meg a helyettesítési óradíjakat, pótlékokat, a KLIK felmentette a Rosti Pál Gimnázium igazgatóját, a vezetéssel Rajnai Istvánt bízták meg. Szociális munkáért-díjat kapott Ilonkay Katalin Gabriella.
2015-10-13A jövő féltése az indokOktóber 12-én a Dunaújváros Sportcsarnokban tartott sajtótájékoztatót a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia. Ezen mutatták be a a Kohász első osztályú női felnőtt csapatának új vezetőedzőjét, az Európa-hírű mestert, Zdravko Zovkot.
2015-10-10Zdravko Zovko lehet Mátéfi Eszter utódja?"A Nemzeti Sport információja szerint a Veszprém férfi kézilabdacsapatának korábbi edzője, a horvát Zdravko Zovko veheti át a Dunaújváros női együttesének irányítását."
2015-10-09Leváltották MátéfitA Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csütörtök reggeli tájékoztatása szerint október 8-i hatállyal felmenti Mátéfi Esztert a felnőtt csapat vezetőedzői posztjáról, akinek utánpótlás szakmai és módszertani vezetői tisztséget ajánlottak. Az új tréner kinevezéséig György László, utánpótlás vezetőedző irányítja a keret munkáját. A DKKA közleménye.
2013-10-18Visszahívták az ügyvezetőt (kishír)Dunaújvárosi Kistérségi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, Szántó Ákost visszahívta a közgyűlés. Az új vezető Mórocz Erika lett.
2013-05-24Maradók és távozókFelmentését kérte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Dunaújvárosi Tankerületének vezetője, Gulyás Erzsébet, lemondott a Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) igazgatói tisztségéről Kádár Brigitta. Az MMK Kft. ügyvezetői teendőit Szántó Péter látja el még egy évig. Szántó Ákost felmentették az Innopark Kft. ügyvezetői posztjáról, a Média Duna Invest vezetője Varga Róbert helyett Molnár Emese lett.
2013-03-28Leváltják a Dunanett vezetőjét!"Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a 2013. március 28-ai rendes ülésén napirendjére tűzi Izsák Endre, a Dunanett Kft. ügyvezető igazgatói tisztségéből történő azonnali visszahívását."
2013-03-02Lemondatták, felmentettékAz önkormányzat döntés előkészítő bizottságain belül személycserékről döntött a közgyűlés csütörtökön. A bizottságokban történt személycserékről. Cserni Bélát bizottsági tagságaiból felmentették. (Helyesbítés: A sorrend nem volt megfelelő!, Dunaújvárosi Hírlap, 2013.03.05., 3.o.)
2013-01-08Izgalmas ősz volt...Menesztett kapitány, más vezetők. A Dunaújvárosi Hírlap visszatekintése a 2012. esztendőre. Júliustól augusztusig.
2012-11-16Megvan, ki lesz az új rendőrkapitány!Decembertől dr. Nagy Zoltán irányítja a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkáját.
2012-10-09Vereség után edzőváltásJakab Elek vezetőedzőt a szakmai igazgató, Dobos Barna váltja a Dunaújváros PASE labdarúgócsapatánál.
2012-09-27Új időszámítás a VasasnálVezetőségváltás a Vasas Táncegyüttesnél. Távozott a vezetőség éléről Balogh Edina és Varga Péter. Suplicz Mihály, a táncegyüttes új vezetőségének tagja és megbízott irányítója. A vezetőség tagjai: Szőke Genovéva, Bocsi Nóra, Molnár István és Szántó Tamás.
2012-09-21Hitellel segít az állam?Közgyűlési beszámoló. Nem hozzák nyilvánosságra a város gazdálkodásáról készült szakértői véleményt. Dr. Dorkota Lajos tárgyalt a napokban a miniszterelnökkel a Dunaferr sorsáról, és állami fejlesztési hitel lehetősége is felmerült. Miért menesztették Budavári árpád rendőrfőkapitányt? Tartozás miatt az iskolakonyhákat üzemeltető Hungast Kft. szeptember 7-én felmondással megszüntette az önkormányzattal kötött szerződését.
2012-09-17Végh Ferencet nevezték ki a Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjévéAugusztusban visszavonták Varga Ernő vezetői megbízatását a Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség éléről. Utóda Végh Ferenc lett (kép).
2012-09-15Nem korrekt ez a rendszer!Szeptember 15-től visszavonták Budavári Árpád dunaújvárosi rendőrkapitány vezetői kinevezését. "Szakmailag érthetetlen döntés született Budavári Árpád városi rendőrkapitány felmentésével. Vagyis: politikai döntés született? - kérdezi a Független Rendőr Szakszervezet megyei elnöke", Orgovány Zoltán.
2012-09-14A kapitány távozikSzeptember 15-től visszavonták Budavári Árpád dunaújvárosi rendőrkapitány vezetői kinevezését.
2012-08-30Indoklás nélkül visszavonták...Az országos főigazgató indoklás nélkül visszavonta Varga Ernő (Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője) vezetői megbízatását.
2012-03-09Személyi változások a városi cégeknélLejár a mandátuma a DSZSZ Kft. ügyvzetőjének, Antal Lajosnak május 31-én. A közgyűlés Csaba Gábor közgazdászt javasolta utódjaként. Kiss András helyett a DVCSH felügyelőbizottságába Sztankovics Lászlót delegálta, az Innopark tulajdonosi képviselői poszton Izsák Máté lesz az utódja. Szabó Zsoltot visszahívta a közgyűlés a DVG felügyelőbizottságából, helyette Pintér Tamást választotta.
2011-09-29Ma közgyűlés: pályázatot írnak kiA közgyűlés pályázatot ír ki a kórház főigazgató-főorvosi posztjára. Legutóbb zárt ülésen módosította a közgyűlés a DVG Zrt. alapító okiratát. Dr. Szabó Józsefet visszahívták, és Oszlánczi Tibornét választották elnöknek.
2011-07-14Kismoni Lászlót felmentették"A közgyűlés felmentette Kismoni Lászlót a városüzemeltetési, környezetvédelmi és turisztikai bizottság elnöki tisztségéből július 13-tól, és Sztankovics Lászlót bízta meg e bizottság elnöki teendőinek ellátásával." Nyilatkozatok: Pintér Attila, Cserni Béla.
2011-05-25Turisztikai kft.: derült égből leváltásA közgyűlési döntés szerint leváltják dr. Bocsi Andreát a Tourinform Iroda éléről, utódja Varsányi Viktor lesz. Dr. Bocsi Andrea a Tourinform Szövetség elnöke és 2011-ben az "Év Tourinformátora" lett.
2011-02-18NapirendenAljegyzőt keres a város: Felmentették a közgyűlés zárt ülésén dr. Hőnigh Magdolna aljegyzőt; Ötezer forintot ajánlott fel!: A rászoruló családok támogatására havi ötezer forintot ajánl fel Szilasi Sándor az Arany János tehetséggondozó program javára.
2010-01-22Ámen a nyugdíjbavonulásraDr. Tóth István címzetes főjegyző nyugdíjba megy.
2009-06-26A CVSZ helyett az MSZP a partnerFeloszlott a Civil Választási Szervezet. Somogyi Györgyöt a gazdasági bizottság éléről Tóth László, a társadalmi kapcsolatok bizottságánakelnöki posztjáról pedig Kismoni László váltja. A DVG Zrt. új elnöke dr. Szabó József lett Koós János után.
2008-06-19Vezércsere volt a tisztítóműnélFejes László után Antal Lajos lett a Szennyvíztisztító Kft. ügyvezetője. Beszélgetés.
2008-06-05Csőregi helyett Sepesi az edzőA DAC női kézilabdacsapat új edzője Sepsi Gábor lesz, Csőregi László helyett.
2008-05-02Mihók Attila leülhet a padraA Dunaújvárosi Főiskola-Elco vízilabdázók edzőjének felfüggesztéséről.
2008-04-04"Miszter Li" tegnap elköszöntA Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatóját, Eung Young Lee-t hazarendelték. Rácalmás képviselői ünnepi ülés keretében elbúcsúztatták és Rácalmás emlékplakettel tüntették ki.
2008-04-02Tilos volt a jelzés?Dr. Fekete Zsolt dunaújvárosi rendőrkapitány balesetéről.
2008-04-01Ittasan vezett a kapitányDr. Fekete Zsolt, Dunaújváros rendőrfőkapitánya a pálhalmai átkelőnél vonattal ütközött, kinevezését március 30-i hatállyal indoklás nélkül visszavonta Fejér megyer rendőrfőkapitánya.
2008-03-17Nem a zsákmányszerzésreKözgyűlés: Pochner Lászlót leváltották a gazdasági bizottság éléről.
2008-03-11Az elnökváltás előttA Civil Választási Szövetség Pochner László helyett, Somogyi Györgyöt választotta a gazdasági és vagyongazdálkodási bizottság elnökének.
2008-01-31Pochner - Palkovics: újabb csörte lesz?Javaslat készült Pochner László visszahívására a gazdasági bizottság elnöki posztjáról.
2007-12-19Civilek: nem közösködnekA civil frakció megszavazta, hogy Pochner László a frakción kívül folytassa a munkáját.
2007-11-13Érdemi munkában az új klubvezetésA Dunaferr SE-DVSI úszószakosztály új elnöke: Kovács Tamás lett, Dobler Éva után.
2007-07-27Kovács Péter perelKovács Péternek hároméves szerződése volt a Dunaferr NK-nál, de május 28-i hatállyal felbontották a vezetőedzői szerződését. A volt vezetőedző jogi útra terelte a szerződésének felbontását.
2007-06-07Változás alul isEdzőváltások a Dunaferr kézilabda-csapatainál.
2007-05-31Csalódott mesterBeszélgetés Kovács Péterrel, akit felmentettek a Dunaferr NK szakvezetői posztjáról.
2007-05-26Kovács megy - ki jön?Kovács Péter a Dunaferr NK edzője és Imre Vilmos a Dunaferr SE kézilabdázóinak edzője is távozik.
2007-05-16Uraim! A zubbony!Illéssy István személyes "jegyzetei" az Innopark Ht. tevékenységét érintő ügyekről, a közgyűlésen elhangzottakról.
2007-05-11Színváltások, személycserékKözgyűlés: Gere János lett az Innopark Kht. ügyvezetője (2008. május 31-ig), aki Illéssy Istvánt váltotta fel. Szabó József pedig a DVG Zrt. vezérigazgatója lesz, Kovács László helyett.
2007-04-17Integrációs projekt.A munkavállalók többsége előnyösnek tartja az integrációt.
2007-01-29Szekeres György: gyengül az MSZP "erős" embere?!AZ MSZP helyi tisztújító közgyűlése. A szervezet elnöke: dr. Kálmán András, gazdasági alelnöke: Pintér Attila lett (Szekeres Györgyöt váltotta). A megyei elnökségbe Szűcs Arankát, az országos elnökségbe Besztercei Zsoltot delegálták.
2007-01-22Civilek: nincs békességA Civil Ház alapítványának kuratóriumának tagjai az elnök (Katona Ferenc) leváltását javasolják. A polgármesteri hivatalban vizsgálják az alapítvány gazdálkodását.
2006-12-19Koós János a DVG élénKoós János lett a DVG Zrt. igazgatóságának elnöke Kovács László után.
2006-07-07Bíró Vencel: "önmenesztés"Saját kezdeményezésére, közös megegyezéssel július elsejei hatállyal megvált munkakörétől Bíró Vencel, a Dunaferr Zrt. vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettese.
2006-03-28SajtóközleményKözös megegyezéssel 2006. március 22-étől megválik munkakörétől Poszpischil László, a Dunaferr Zrt. személyzeti vezérigazgató-helyettese, aki a társaságcsoporton belül más beosztásban folytatja munkáját. Ettől az időponttól kezdve Mádlné dr. Maár Ilona megbízott személyzeti vezérigazgatóhelyettesként látja el ezt a feladatkört. (teljes szöveg)
2005-12-09Új vezérigazgatóValerij Naumenko irányítja a jövőben a Dunaferr Rt munkáját. Sushil Trikha nem szakad el a Dunaferrtől, az igazgatóság tagja marad.
2005-12-06Sushil Trikha vezérigazgató voltSushil Trikha április 28-tól december 8-ig a Dunaferr vezérigazgatója volt. Az elmúlt napokban ajánlotta fel lemondását. Egy vezérigazgató pályatörténetét olvashatják most kronológiában.
2005-12-02Sushil Trikha felajánlotta lemondásátNovember 30-al lemondott a vezérigazgató.
2005-10-18Sushil megy...? Naumenko jön? Vezérváltás a Dunaferrben?BNem megerősített információk szerint Sushil Trikha vezérigazgató utóda Valery V. Naumenko lesz. A vezérgigazgatócserével a Dunaferr vezérkarában az ukrán nemzetiségiek lesznek a meghatározó vállalatvezetők.
2005-10-14Szervezeti változások a Dunaferr Rt-nél.Összevonások, felmentések, kinevezések.
2005-10-11Szepessy Lászlóval szerződést bontanakA labdarúgócsapat vezetőedzőjét menesztik.
2005-10-10Szepessyt elküldte a KohászLabdarúgás. Szepessy László edzővel felbontották a szerződést.
2005-07-02Létszámleépítés az iskolákbanA közgyűlésen történt. A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza próbateremnek és raktárnak használná a bezárt 2. számú óvodát, a közgyűlés támogatta a kérést. Húsz álláshellyel lesz kevesebb a következő tanévben az iskolákban a tanulócsoportok csökkenése miatt. Dunaújváros csatlakozik az autómentes naphoz, szeptember 22-én lesz.
2005-06-30Megalapozatlan a javaslat?Sem az ügyrendi, sem az egészségügyi bizottság nem támogatta azt az előterjesztést, amely a Szent Pantaleon Kórház főigazgatójának, dr. Máté-Kasza László azonnali visszahívását javasolta.
2005-06-24Elfogadták a konszolidált beszámolótAntali Károly vezérigazgató-helyettes távozik posztjáról.
2005-06-23Dunaferr: tizenhét és félmilliárdos nyereségA híresztelésekkel ellentétben Sushil Trikha marad a Dunaferr Rt. vezérigazgatója. Antali Károly gazdálkodási vezérigazgató helyettes pedig távozik. A 17, 4 miliárd forintos nyreresége kimagaslóan a legjobb eredmény a vállalat történetében.
2005-06-04Felbontották a szerződéstAz önkormányzat felbontotta az Európa Ambulance Bt-vel a háziorvosi ügyeletre kötött megbízási szerződést. A Dunaújvárosi Háziorvosok Egyesülete vállalta az ügyelet megszervezését és ellátását.
2005-04-29A kötgyűlés elfogadta a beszámolótSushil Trikha az új vezérigazgató.
2005-04-15Változások a dunaferr felső vezetésébenKét új vezérigazgató helyettes. Leonyid Kushyk a termelési ág, William Ernst a személyügyi ág vezetése.
2005-04-12Vezércsere is: Hónig helyett SushilA Dunaferr Rt 2005. április 5-én tartott igazgatósági ülésén eldöntötték, hogy Hónig Péter közös megegyezéssel távozik vezérigazgatói munkaköréből.Az igazgatóság utódjául Sushil Trikhát javasolta.
2005-04-08VezérváltásHónig Péter után a Dunaferr Rt. új vezérigazgatója Sushil Trikha lett. Beszélgetés Hónig Péterrel.
2005-04-08Fókuszban a Dunaferr nemzetközi integrációjaHónig Pétert Sushil Trikha váltja fel a vezérigazgatói poszton.
2005-04-07Színes szakmai múlt utánA Dunaferr Rt. leendő vezérigazgatója, Sushil Trikha (kép) az acélipar ismert
2005-04-07Indiai főnököt nevezett ki az új tulajdonos a Dunaferr éléreSushil Trikha váltja Hónig Pétert a vezéigazgatói székben.
2005-04-06Hónig Péter távozik!Hóng Péter közös megegyezéssel távozik a Dunaferr éléről. A Dunaferr Rt. új vezérigazgatója Sushil Trikha lesz.
2005-02-25Változások a Dutrade-nélA Dutrade Rt élén vezetőváltás. A közgyűlés jóváhagyta Kalmár Zsolt felmentését, és Szabó Flóra kinevezését az igazgatói poszton.
2005-02-18Hónig Péter választották a Malév Rt elnökévéA sikeres Dunaferr privatizáció után, kérte fel a Malév az elnök-vezérigazgatót
2005-02-04Izgalmas műhelyt létrehozniÚj művészeti vezető a táncszínháznál: Szögi Csaba
2005-02-01Vezető-váltásA Dunaferr tulajdonosa felmentette tisztségéből dr. Somlai Tibor vállalatfejlesztési vezérigazgató helyettest. Most helyét mától Bíró vencel tölti be.
2005-01-26"A többit el kell felejteni..."Beszélgetés Rácza Attilával, aki öt éven keresztül Dunaújváros Táncszínházának művészeti vezetője volt. 2005. február elsejétől Szögi Csaba vette át a helyét.
2005-01-11Lemond a Dunaferr SE elnökségeA Dunaferr vállalatcsoport új tulajdonosának kíván lehetőséget adni a vezetőség.
2004-11-23"Szolid program" - így is, úgy isLeépítések várhatók a helyi köztisztviselői szférában, de az intézményeknek is maguknak kell kigazdálkodniuk - várhatóan racionalizáció útján - bizonyos közalkalmazotti juttatások fedezetét. A következő közgyűlésen a költségvetés lesz a téma.
2004-10-19Vezetőváltás a Cigány Kisebbségi ÖnkormányzatnálHosszú János lemondása után okt. 1-jétől Nagy Veronika - az eddigi elnökhelyettes- tölti be az elnöki tisztet.
2004-10-18Leköszönt két alapítóBeszámoló a Városalapítók Egyesületének üléséről. Az ülésen a tiszteletbeli elnököt: Horti Józsefet és a tiszteletbeli titkárt: Arany Ferencet köszöntötték az új tisztviselők.
2004-10-12Hosszú János lemondottLemondott Hosszú János lelnök, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat új alelnöke Nagy Veronika lett.
2004-07-23Több ezer bíztató kézfogásKutatásra, tanításra váltott dr Kiss Endre. Utódja dr. Bognár László lett a főiskola vezetésébeen.
2004-05-25Minden testületből visszahívnákA Vagyonkezelő Rt. egykori első emberét már felmentették elnöki tisztségéből, most a vagyonkezelő igazgatóságból és a Dunaferr R. igazgatótanácsából is visszahívnák Varga Istvánt.
2004-04-27Lengyel csalódott és vizsgázikA Dunaújváros Futball Club új edzője: Szepessy László. Beszélgetés Lengyel Ferenccel a DFC leváltott edzőjével.
2004-04-26Lengyel Ferencet menesztette a DFCA Dunaújváros Futball Club leváltja Lengyel Ferenc vezetőedzőt, helyét Szepessy László foglalja el.
2004-03-13Áprilistól leköszön a mozi vezetőjeA mozi üzemltetésére alakult új társulás veszi át az irányítást július elseje előtt.
2003-12-09Két vezető távozott a DVG tRt-bőlA DVG RT megvált műszaki és gazdasági igazgatójától, Goda Miklóstól és Villányi-Kollár Károly Dusántól. Az utóbbi megbízási szerződéssel még intézi a folyamatban lévő ügyeket.
2003-09-23Nem búcsúzik, csak elköszön...Beszélgetés Tóth Andrásnéval, a Százszorszép Óvoda vezetőjével, aki nyugdíjazását kezdeményezte.
2003-07-18Uj igazgatósági tagok bemutatásaPenzné Lajta Katalin és Barinkai Péter új igazgatósági tagok feladataikról, kinevezésükről
2003-05-08Távozó vezetőkdr. Czinkóczi Sándor, és dr. sándor Péter felmentése. Ujak kinevezését nem tervezik.
2003-05-06Uj elnökre vár a DunaferrLemondott a Dunaferr Rt elnöke Faragó Csaba, az új elnök kinevezéséig Králik Gyula elnökhelyettes látja el a feladatait.
2003-04-08Buday megy, Kolics jönEdzőváltás a Dunaferr SE férfinál: Buday Ferenc helyett Kolics János.
2002-11-07Személyi változásokEördögh bertalan sajtófönök helyett a Dunaferr tájékoztatással kapcsolatos feladatait Várkonyi Zsolt PR igazgató látja el. A lemezalakító Kft új, régi igazgatója Menyhárt Ferenc lett. Lantai Miklóst felmentették.
2002-09-26Lemondott az elnökA MAVAE Igazgatótanács ülésén lemondott Tóth László elnöki tisztéről. jelenleg ezt a tisztet Szalai József a Salgótarjáni Acélárugyár elnök-vezérigazgatója látja el.
2002-09-12Vezetőváltás a Portolan élén.Az új ügyvezető igazgató Ficsúr József beszél terveiről, kinevezéséről.
2002-08-15Hamarosan dönt a vezérigazgatóvezérigazgató-helyettesimunkakörre 71-en adtak be pályázatot.
2002-07-18Munka nélkül egy fillért se vihessenek el a vállalattólHónig Péter az új vezérigazgató bemutatkozása a munkásgyűlésen
2002-07-18Felmentés, kinevezésekSándor Péter műszaki vezérigazgató helyettest felmentették. 4 megbízott vezéigazgató-helyettes: Szűcs László, Ficsúr József, Schneider Mihály, Simon József.
2002-07-13Csökkenőben a Dunaferr havi veszteségeA szakszervezet sokallja a távozó főnökök végkielégítését.
2002-07-12Súlyos terhet jelent a Dunaferrnek a csaknem százmilliárdosA súlyos gondokkal küzdő Dunaferr új vezérigazgatója munkásgyűlésen mutatkozik be. A technológiai átalakítást 2008-ra szeretnék befejezni.
2002-07-06VáltólázVezetőcserék a Dunaferrnél.
2002-07-04Hónig Péter az új vezérigazgatóVáltozások a Dunaferr élén.
2002-07-04Szívből drukkolok a vasműnekElbúcsúzott a vezérigazgató
2002-07-04Tóth László emelt fővel távozhatMészáros Tamás az ÁPV Rt elnöke a vezércseréről.
2002-07-03Fejcserék az állami cégeknélSzakértők szerint egy-egy vezetőváltás hónapokra visszavetheti a társaságok teljesítményét.
2002-07-02Vezércsere több tételbenHónig Péter a kinevezett új vezérigazgató.
2002-06-29Dunaferr: Megtörtént a vezérváltásA közgyűlés Hónig Pétert választotta a Dunaferr vezérigazgatójává.
2002-06-28Az APV Rt Igazgatóságának döntései a DunaferrőlVisszahívják az igazgatóságot.
2002-06-26Új elnökjelölt a Dunaferr éléreHónig Péter a kormány jejöltje a Dunaferr élére.
2002-06-21Napokon belül döntés a Dunaferr és a város jövőjérőlLatolgatás ki lesz az új vezérigazgató?
2002-06-20A kormány előtt a vasmű ügyeA polgármester az "Acél-XXI-es"" Horváthot javasolja elnöknek. A vezérigazgató lemond.
2002-06-07Közgyűlésre készül a DunaferrA Graboplast elnök-vezérigazgatója jön a vasmű élére?
2002-06-01Jöjjön más, akiben jobban bíznakA Dunaferr távozni készülő vezére.
2002-05-27"Fejetlenség" a DunaferrnélVárhatóan nem választanak új igazgatósági tagot a lemondott Faragó Csaba helyére.
2002-05-17A mester, Egervári Sándor megyA Dunaferr SE férfi labdarúgócsapatának edzője, Egervári Sándor távozik a sportegyesületből.
2002-05-11BumerángPolitikai csatározás szinhelye a Dunaferr.
2002-05-08A Dunaferr volt vezetője kerül a Ganz Transelektro éléreHorváth elvállalná a vasmű elnökségét us, noha most nyert kinevezést a Transelektro élére.
2002-05-06Új elnökre vár a DunaferrBefejeztés vizsgálódásukat az EU versenyszakértői a vasműnél.
2002-05-04Távozott az elnök a Dunaferr élérőlFaragó Csaba a posztjáról lemondott elnök nem indokolta döntését, a vasmű hitelezői kihátrálnak, a MÁV a szállítások leállításával fenyeget.
2002-05-04Faragó Csaba távozik a DunaferrtőlTávozik a Dunaferr éléről Faragó Csaba, a Dunaferr Igazgatói tanácsának elnöke.
2002-05-04Lemondott a Dunaferr Rt. elnöke Faragó CsabaTáviratban tudatta a Dunaferr igazgatóságával az elnök, Faragó Csaba a lemondását.
2002-05-03Átrendeződés a Dunaferrnél?Az új miniszterelnök jelölt szakértői csoportot kiván létrehozni a Dunaferr érdekében
2002-05-02Horváth visszatér a tett színhelyéreFelmentés várható a Dunaferr élén.
2002-04-17Imre Vilmos helyett Ökrös CsabaEdzőcsere történt a Dunaferr SE férfikézilabda-csapatánál. Imre Vilmos vezetőedzőt leváltották, helyette Ökrös Csaba lett az edző. A végleges döntést később hozzák meg.
2002-03-07Ügyvezetőváltás négy Kft.-nélUj ügyvezetőigazgatók:Portolán Kft: Fehér Andor Dunaferr kereskedőház: Rózsa Ferenc Tűzálló: Ortó János: Ferrocontrol: Máriás József.
2002-02-20Állami tulajdonban marad a DunaferrFaragó Csaba a Dunaferr Rt elnöke meg van elégedve az új menedzsment munkájával.
2001-12-20Uj elnök az OMBKE-nélElnökcsere a OMBKE élén is.
2001-09-27Egymásra vagyunk utalvaMárciustól az új cégvezető: Bódis Mihály beszél terveiről a munkákról.
2001-08-30Ügyvezetőváltás a Központi Beszerzési Kft élénAz új ügyvezető aug 16-i határral Kiss Attila.
2001-08-28Személyi változásokUj ügyvezető 2001 jul 1-től Lantai Miklós a Lemezalakító élén.
2001-08-09Uj ügyvezető a DFK élénLászlóFerenc a DFK élén.
2001-07-12Dr Szabó József az Rt főmérnöke lett.Operativ termelésirányítási főmérnökként dolgozik Szabó József jul-tól.
2001-07-11Rapatyi Fehérváron folytatjaA Dunaferr SE férfi kézilabdázóinak edzője Skaliczki László leváltották és helyére Imre László került. Skaliczki segítője Rapatyi Tamás is az edzővel ment.
2001-07-07Orbán Győző ragaszkodik a szerződéshezOrbán Győző kizárólagos dolomitbeszállítója az Acélműnek?
2001-07-07Vezetőváltás a Dunaferr AcélműveknélSzabó József volt ügyvezető igazgató más megbízást kap, az új ügyvezető igazgató az Acélműnél: Szűcs László.
2001-07-06Lemondott Solymos ErnőLemondott Solymos Ernő a Dunaferr SE léabdarúgó szakosztályának elnöke.
2001-07-05Kinevezések a D-LA Kft-nélAz új ügyvezető igazgató, Lantai Miklós, gazdasági igazgató:Kaiser Erika, műszaki igazgató:Kozma Gyula, profil igazgató: Gyulai György. radiátor üzletág ig.Hegyi Zoltán.
2001-07-05Lebegtetett személyi döntésekMi történik a szinfalak mögött az Acélművek vezetőségében?
2001-07-04Marad vagy megy a Dunaferr Acélművek vezetőjeÉrvényes szerződés Zarándokkal, újabb szerződés orbán Győzővel, melyik az érvényes?
2001-07-02Egy furcsa szavazás margójáraA Szórád Márton Ált. Isk. igazgatóját Kiss Andrást nem választották meg újból, mert nem kapott elég szavazatot, viszont ő volt az egyedüli pályázó.
2001-07-02Leváltott iskolaigazgatóÉrtetlenül áll Dunaújváros közgyűlésének döntése előtt Kiss András képviserlő (FIdesz), a Szórád Márton Általános Iskola igazgatója, akit a legutóbbi közgyűlésen megfosztottak igazgatói tisztségétől.
2001-06-27A hokisok türelmet kérnekA hokisoknál változás következett be a szakosztályelnök Kőhalmi Tibor lemondott, és helyére Szélig Árpád került.
2001-06-26Dolomitügy a DunaferrbenMenesztik az Acélművek Kft ügyvezető igazgatóját? Állítólag a Mészkő és Dolomit Kft-vel kötött szóbeli megállapodást, nem pedig az Orbán céggel
2001-06-25Vezetőváltás a Dunaferr AcélműveknélMeg nem erősitett hírek szerint menesztik az Acélművek Kft ügyvezető igazgatóját.Egyenlőre cáfolják a vasműsök a hírt.;
2001-06-21Uj pénzügyi igazgatóA Dunaferr Rt új pénzügyi igazgatója: Antalné Dávid Ilona.
2001-06-07Nincs versenyben négy évnél régebbi acélBemutatkozik az új kereskedelmi vezérigazgató: Králik Gyula.
2001-06-05Ismét választás, most a kht-nálA Kereskedelmi és Iparkamara tulajdonában lévő közhasznú társaságnál új ügyvezetőt, és új tisztségviselőket választottak. Ügyvezető ig. Bakonyi Ferenc, tuajdonosi képviselők Tóth László, Juhász Péter, felügyelőbizottság Palkovics Jenő, Palotás Károly, Sümeginé Juhász Ilona.
2001-05-30A hatékonyabb működésértSzemélyügyi változások a DFK élén.
2001-05-24Felmentés, kinevezés. Uj vezető a kokszoló élénAz eddigi ügyvezetőt, Nagy Ferencet felmentették poziciójából, Orova István az új ügyvezető 2001 máj. 18-tól
2001-05-23A szlovák Dusan Kapusta az Acélbikák új edzőjeA Dunaferr SE férfi jégkorongcsapatának új edzője Dusan Kapusta lett, Julius Kovács helyett.
2001-05-22Skaliczki megy, Imre Vilmos jönA Dunaferr SE férfi kézilabda-szakosztályának vezetőedzője, Skaliczki László távozik és helyére Imre Vilmos, a csapat egykori játékosa kerül.
2001-05-17Uj vezető kiadónk és lapunk élénSzente Tündét felmentették, Eördög Bertalant kinevezték a Dunatáj kiadó élére és a Dunaferr hetilap főszerkesztőjévé. Egyben a Dunaferr Rt sajtófőnöke.
2001-05-10Perjámosi Sándor lemondottPerjámosi Sándor lemondott a Dunaferr SE ügyvezető elnöki posztjáról, aki egyben Magyar Úszószövetság alelnöke is.
2001-05-04SajtóközleményAz új igazgatóság tagjai.
2001-04-18Dunaújvárosból ChicagóbaA Kortárs Művészeti Intézet vezetője, Szoboszlai János Chicagóba kapott tanári meghívást. Az utódja Petrányi Zsolt művészettörténész lesz nyártól.
2001-04-12Chicagóba távozikA Kortárs Művészeti Intézet új vezetője Petrányi Zsolt lesz, mert Szoboszlai János Chicagóba kapott munkalehetőséget.
2001-04-05Elköszöntek az ügyvezetőtőlÜnnepélyesen elbúcsúztatták Tóth Lászlót a kinevezett vezérigazgatót régi munkahelyén.
2001-04-03Elbocsátások nem -átirányítások igenMunkásgyólés elnökkel az új vezérigazgatóval.
2001-03-31Az elnök is, a vezérigazgató is biztos megélhetést igér.Faragó Csaba az APV Rt részéről nyilatkozott a vasmű helyzetéről a munkásgyűlésen
2001-03-31Nincs szó elbocsátásokról a DunaferrnélAz újonnan kinevezett vezérigazgató Tóth László
2001-03-29A Dunaferr Rt vezérigazgatójának sajtóközleményeMenyhártné Zsiros Mária, Keresztes Lászlü, Réti Vilmos felmentése, dr. András István, Tusják László, dr. sándor Péter kinevezése.
2001-03-12Az edzőcsere sem segítettA Dunaferr SE férfi jégkorongcsapatának új edzője, Kovács Gyula helyett: Vladimir Matejov.
2001-03-09Nem oktatás, "leoktatás"?A három iskola bezárásával rengeteg kérdés felmerült. Az biztos, hogy a közeljövőben pedagógusok válnak létszámfölöttivé.
2001-03-08Visszafogják a Dunaferrt.Az új vezetés az acélpiac jelentős gyengülésére számít.
2001-03-03Ha egy csapat nem akarja megnyerni a meccset...Kőhalmi Tibor, a Dunaferr SE jégkorong-szakosztályának elnöke, lemondásának okairól.
2001-03-01Dunaújvárosi ügyvédek rezsiközösségeFideszes jogászok a Dunaferr Felügyelő Bizottságában.
2001-02-27Lemondott vagy sem?Egyes hírek szerint a febr.25-én játszott jégkorong meccs után, Kőhalmi Tibor, a jégkorong-szakosztály elnöke lemondott, a hír nem bizonyított!
2001-02-27Személyi és állományügyekMárcius 1-ejétől az új rendőrkapitány Juhász Ferenc lesz. Elbúcsúztatták Jenei Gyulát. A főkapitány utalt arra, hogy még az idén elkezdődik az új dunaújvárosi kapitányság építése.
2001-02-24Vezércserék a DunaferrnélVezércserék a Dunaferrnél.
2001-02-23Dunaferr: ma délelőtt választanak elnökötDunaferr: ma délelőtt választanak elnököt.
2001-02-22Dunaújváros: Ozd sorsa kisértGaranciát egyenlőre senki nem vállal.
2001-02-22Pénteki ülés előtti ismerkedésA régi vezér még nem döntött hogyan tovább?
2001-02-20Nyolc tag az elnökségbenA Dújv. Kereskedelmi és Iparkamara elnökségéből lemondott Bakonyi Ferenc vállalkozó (a kisvállalkozók érdekeit nem tudta érvényesíteni).
2001-02-20Elhalasztják a Dunaferr eladásátAz idén nem kerüöl szóba a Dunaferr privatizációja.
2001-02-19A Dunaferr az egész országot ellátjaA kormányzet az acélipari konszern hatékonyabbá tétele mellett voksolt.
2001-02-19Egy közgyűlés képeiA sajtó és a nyilvánosság teljes kizárásával ülésezett a Dunaferr közgyűlés.
2001-02-17Uj csapat a Dunaferr élén
2001-02-17Bizonytalan a Dunaferr sorsaLeváltották a kohászati vállalat teljes vezérkarát.
2001-02-17Előre tudta és sejtette...Dr Kálmán András polgármester a felmentésről, kinevezésről.
2001-02-17Megválasztották a Dunaferr menedzsmentjeFaragó Csaba és Tóth László a konszern új vezetői: Szétválasztották az elnöki és vezérigazgatói posztot.
2001-02-16Múlt, jelen és jövő - a vasműbenA rendkívüli közgyűlésen felmentették elnök-vezérigazgató tisztségéből Horváth Istvánt, a pozíciót kettéválasztották. Az új vezérigazgató:Tóth László a Skinfix és a Metab Kft ügyvezető igazgatója, az elnök pedig Faragó Csaba az ÁPV Rt vezérigazgató helyettese lett. Más visszahívások és kinevezések az Igazgatósági Tanácsban és a Felügyelőbizottságban.
2001-02-16Vezetőváltás a DunaferrnélRendkívüli közgyűlés a Dunaferrnél.
2001-02-10Március elsejétől lesz új kapitányJenei Gyula a betegségek miatt kérte felmentését, márc. 1-jétől Juhász Ferenc alezredes lesz az új rendőrkapitány.
2001-02-02Dunaferr-k0zgyűlés: hogyan szavazzon a polgármester?Abban az esetben támogatja a polgármester az APV Rt jelöltjeit, ha azok között szerepelnek az önkormányzat jelöltjei is, a Felügyelő Bizottságban és az Igazgatótanácsban a vasműnél.
2001-02-01Előkészítetlen privatizációtól sok jó nem várhatóMiért kell leváltani a sikeres vállalat vezérigazgatóját.
2001-01-26Dunaferr: sztrájk is lehetA sztrájk lehetőségét is kilátásba helyezték a Dunaferr munkásgyűlésén, ha a kotmány politikai döntést akar hozni és nem gazdaságit.
2001-01-13A mór megtette, a mór mehet?Rendkívüli közgyűlést hívtak össze a Dunaferrneél, melynek egyik pontja az elnök-vezérigazgató leváltása, az ÁPV Rt nyomására.
2000-12-21Dunaferr: váratlan vezetőváltásokMenesztettek állásából 3 vezető beosztású Acél 21-es vezetőt.
2000-11-29Garanciát kérnek a munkavállalókA vezérigazgató széke inog, de élvezi a dolgozók bizalmát
2000-05-09Lemondott az elnökFaragó Csaba lemondott a Dunaferr elnöki posytjáról.
1995-05-27Felajánlott lemondásA napokban megalakult magyar hivatásos labdarúgók ligájának elnökségében helyet kapott Kornis István, a Dunaferr labdarúgó szakosztályának vezetője. Felmentését kérte 98-tól a szakosztályvezetői tevékenység alól.
1991-09-05Számvetés42 éves vasműs múlt után felmentését kérte a humánfejl. ig. Kóré Sándor.
1991-06-17Tisztelt Titkár úr!Bod Péter Ákos ipari miniszter levele a DV VSZB titkárához.
1991-05-10Egy felmentés háttere.A közleményben még az állt...Interjú dr. Chikán Attilával a Dunai Vasmű felügyelő bizottságának elnökével, a vezérigazgató felmentésével kapcsolatban.
1991-05-09Átadták a levelet2695 aláírással átadták a vezérigazgató felmentése ellen tiltakozó levelet Bod Péter Ipari miniszternek.
1991-05-09Nyugdíj - ösztönzésreNyilatkozik a DV nyugdijazott vezérigazgatója. Leváltásában szerepe volt a helyi MDF szervezeteknek. Beszél a leváltása elleni aláírásgyűjtő akcióról, a vasmű privatizációs átalakulásáról.
1991-05-08Nyereséges igazgatót ne ments föl!A vasasszakszervezet titkára nyilatkozik a vasmű vezérigazgatója leválltása hírére kezdeményezett aláírásgyűjtő akció okairól. A leváltást a helyi MDF kezdeményezte. Szabó Ferenc a tisztségére kiírt pályázatot aktívan segíti és támogatja.
1991-05-02Aláirásgyűjtés a "vezérért"Hárompontos tiltakozó levél készül Bod Péter Ákos Ipari miniszternek. a tilatakozást a dolgozók és az érdekvédelmi szervezetek aláirásaival köldik el.
1991-04-25Vélemények a "felmentésről"A dolgozók, érdekvédelmi szervezetek véleménye a vezérigazgató felmentéséről.
1991-04-25Vezetőcseréről, jogszabályokrólA MT inkorrekt intézkedésnek tartja avezérigazgató felmentését anélkül, hogy az érdekvédelmi szervek véleményét kikérték volna.
1991-04-11MTI közlemény ...Bod Péter Ákos Ipari és Kereskedelmi Miniszter felmentette saját kérésére dr Szabó Ferenc vezérigazgatót tisztségéből.
1991-04-11A rendszerváltást itt is...A rendszerváltás logikus lépése volt a vezérigazgatói tisztség alóli felmentésem nyilatkozta dr Szabó Ferenc, kihangsúlyozva, hogy elfogadja, den nem kérte felmentését.
1990-12-07Ki mit akar?Vezetőváltás a papírgyárban. Helyzetjelentés, vélemények.
1990-11-13Bizalom(?) a főiskolán"Lefejezték a kart". A főiskola szeptemberben nem szavazott bizalmat sem a főigazgatónak (Gábor Bertalan), sem a két herlyetesnek (dr. Tarjányi György, dr. Tóth Tamás). Beszélgetés az érintettekkel.
1990-10-26"Nincs szó puccsról"A 26-os ÁÉV vállalati tanácsa 1990. szeptember 28-i ülésén leváltotta Baranya Sándor vezérigazgatót. Vélemények.
1990-10-03Amúgy elégedettek veleFelmentették a 26. ÁÉV vezérigazgatóját. Beszélgetés Dukai Pállal, a vállalati tanács elnőkével és Linka Antallal, az új megbízott vezetővel.
1990-09-28Már főigazgató sincs (kishír)Nem szavaztak bizalmat a régi vezetésnek. Beszámoló a szeptember 25-i összoktatói értekezletről.
1990-05-18Határidő: június 30. Két felmentés - két pályázat1990. december 31-i hatállyal Lábodi Ferencet, a Dunaújvárosi Idegenforgalmi Hivatal vezetőjét felmentik tisztségéből (kedvezményes nyugdíjazással).
1990-04-27Lemondott az elnök. ülést tartott a városi tanács.Április 24-én a tanáccsülésen lemondott: dr. Varga Lajos és Bognár Ferenc a tanácsvezetésről. Dr. Kovács Pál Főorvost felmentették az eü. osztályvezetés alól, mivel képviselő lett. A tanácstagok megszavazták a Lenin-szobor eltávolítását. A Komócsin Z. liget uj neve Október 23. tér lett.Ujpentele városrészben két uj utca neve: Bagolyvár u. és Berkenye u. lett.Pro Urbe-kitüntetések odaitélése: Barsi D. /postumusz/ Bakonyi Gy-né, farkas T. Székelyi S. Vadász Cs. Komóczi G-nak. A szovjet csapatok 1991-01.02. és 01-11. között hagyják el a várost. A laktanya valószínüleg alkalmas lesz felsőoktatási centrum kialakítására.
1990-01-16Kommentár nincs... Az expárttitkárPinczés Sándorról, a PIV dunaújvárosi gyárának volt párttitkáráról... (...nem munkaügyi háborúskodás volt ez, hanem politikai)
1989-07-11Felmentés, kinevezés1989. aug. 1-i hatállyal nyugállományba vonul Pifkó József a Bánki Donát Szakközépiskola igazgatója, helyére Hóbor Gyula kerül 1989. júl. 31-én. Krasznai Endre saját kérésére felmentést kapott igazgatói tiszte alól, az Arany J.Á.I. új igazgatója Kocsis Lóránd lesz 1994.júl.31-ig.
1989-06-30Tisztáldozat. "Nem az a kérdés, hogy jó ember volt-e vagy rossz."Dr. Bányai Béla főorvos személyét illetően megoszlanak a vélemények. Követett el szabálytalanságokat, de az alapvető hiba, hogy beosztottaival nem találta meg a hangot. Néhány hete dr. Rácz Margit a korábbi helyettese az osztályvezető főorvos.
1989-06-27Megbízatása lejárt..."A szakma országosan elismert képviselője"1985-től vezette dr. Bányai Béla a város pszichiátriai osztályát. Idén közös megegyezéssel nem hosszabbították meg vezetői megbízatását. A főorvos az interjúban felsorolja sérelmeit, vezetői ellehetetlenülésének állomásait. Az intézményben továbbra is feszült a légkör, a nővérekkel való kapcsolata sem rendezett... A cikk 1. része. 1 fotó a pszichiátria folyosójáról.
1988-12-23Búcsú az első munkahelytől. Vezetőváltás a Fékonban.A Fékon volt üzemvezetőjéről / Öveges Pálné/ és az Új vezetőről / Horváth Józsefné/. Fénykép .
1988-11-11Megyei pártértekezlet lesz december 17-én. Élénk vita utánBeszámoló az ülésről. Sárosi József, nyugalmazott tanácselnök kérte pártbizottsági tagságából történő felmentését.
1988-05-31Személyi kérdések. Pártfórumok tárgyaltákSárosi József felmentéséről, Varga Lajos kinevezéséről. Fejes Lászlónak, a tanács műszaki osztálya vezetőjének jelöléséről.
1988-05-31Varga Lajos lett a tanácselnökA város új általános elnökhelyettese Fejes László. Sárosi Józsefet váltotta fel, aki 9 évig volt városunk tanácselnöke.
1988-01-15Két gyár - két igazgató. Csak a feladat változott - az ember nem.A papírgyárban Szekeres Mihályt, a kenyérgyárban Rozs Istvánt nevezték ki igazgatónak. A velük készített riport szövege.
1987-12-14Ülést tartott a KISZ megyei bizottságaFelmentették tisztségéből Varga Zoltánt aki a megyei KISZ-bizottság gazdasági titkára volt.
1987-11-27Első titkárt választott a városi pártbizottságAz új első titkár: Mádlné dr. Maár Ilona, aki Gadanecz Györgynek lett az utóda.
1987-06-12Felmentés, kinevezésA MÁV kinevezte a dunaújvárosi üzemfőnökség vezetőjévé Lakatos Gyulát, a vasútállomás állomásfőnökévé pedig Gulyás Lászlót.
1986-12-02Szedjük össze magunkat. Személyi kérdésekben is döntött a városi pártbizottságListár Sándor helyett az új titkár a papírgyár volt párttitkára: Topánka György lett. Az ülésen részt vett Herczeg Károly, az MSZMP KB tagja.
1986-01-10KinevezésekMolnár Andrásné nyugalomba vonulása után Tóth Jánosnét nevezték ki a Munkásművelődési Központ igazgatójává. Könyvtárvezetőnek Szécsenfalviné Lukács Máriát nevezte ki a Dunai Vasmű szakszervezeti bizottsága. A művelődési központ helyettes igazgatója Szántó Péter lett.
1985-12-06Rektori tanácsülés. Kitüntetés és kinevezésekA főiskola volt igazgatója, dr. Molnár László nyugdíjba vonulása alkalmával kitüntetésbe részesült. Új igazgató: Dr. Gábor Bertalan.
1985-12-03Kettős portré. A régi és az új igazgatóA főiskola új igazgatójának, Gábor Bertalannak portréja. A régi igazgató Molnár László volt, aki nyugdíjba ment. Fényképek. Rövid életrajzok
1985-10-04Városi televízió. Személyi változásAz új főszerkesztő: Eördögh Bertalan, Kárpáti Gábor utóda.
1985-09-27KinevezésA Dunaújvárosi Tűzoltóparancsnokság vezetőjévé Párkány Ferenc tűlotó főhadnagyot.
1985-09-10Új KISZ-titkárA Dunai Vasműben. Balogh László helyére Suha Zoltánt nevezték ki.
1985-06-28Úgy megy el, mintha jönne. Soha ne legyek vendég.A távozó főszerkesztőt, Miskolczi Miklóst búcsúztatja az új, Eördögh Bertalan
1985-06-28Új főszerkesztőA Dunaújvárosi Hírlap új főszerkesztője Eördögh Bertalan lett. A volt főszerkesztő, Miskolczi Miklós a Vasárnapi Hírek főszerkesztő-helyettese lett.
1985-06-21Álmatlan éjszakák után. Fiatalnak megőrizni a várost.Soós Imre tanácselnök helyettes nyilatkozik nyugdíjba vonulása alkalmával. Kép.
1985-03-15Új elnök a Vörös Csillag tsz élén. Sikerek és kudarcok utánSiba Ferenc lett, Szemmelveisz István távozásával.
1985-03-15Felmentés - kinevezésA makarenko Szakközép- és Szakmunkásképző új igazgatója: Pallos László.
1984-09-28Felmentés - kinevezésFelmentették munkaköréből dr. Horváth Géza vezető ügyészt. Kinevezték vezető ügyésszé dr. Fülöp Györgyöt.
1984-09-18Felmentés - kinevezés. Rendkívüli NEB-ülés.Medveczkyné Takács Rózsát választották a városi NEB elnökévé, Gál József volt elnök helyébe, aki nyugdíjba vonult.
1984-06-26Felmentés - kinevezésA városi tanács vb. Szente Lászlót a beruházási osztályvezetői beosztása alól felmentette, Gál Zoltánt a vb. osztályvezetővé nevezte ki.
1984-06-22Felmentés -kinevezésSágvári Endre Á. I. új igazgatója Bakonyi Györgyné, a József Attila Á. I. új igazgatója Fauszt Ferenc lett.
1984-03-30Tomcsányi Elemér, a gyár eddigi főmérnöke általános igazgatóhelyettes lesz... (kishír)Személyi változásokra kerül sor a papírgyárban.
1984-02-03Felmentés - kinevezésA Petőfi Sándor Ált. Isk. igazgatójává nevezeték ki Kész Lászlónét, a nyugdíjazott Lengyel Lászlóné helyébe.
1983-12-23Minden ötödik fiatal munkahelyet vált. Ki legyen az örökösAz ifjúsági törvény végrehajtásáról a tanácsi apparátusban. A művelődési osztály vezetőjét, Szegedi Zoltánnét felmentették. Az új osztályvezető: dr. Kácsor Ferenc
1983-12-09Felmentés - kinevezés.A városi tanács Gyukity Bódogot felmentette, Esztergomi Imrét kinevezte a Családi Eseményeket Rendező Iroda vezetőjévé, 1974. jan. 1-i hatállyal.
1983-11-11Felmentés, kinevezésA városi tanács vb. felmentette a Bartók B. Műv. Központ megbízott igazgatói tisztségéből Medvegy Zsuzsát. Dec. 1-i hatállyal Knódel Máriát nevezte ki az intézmény igazgatójának
1983-09-27Új hivatalvezető a postánÁmon Jánosné lett az új vezető, aki 1952 óta dolgozik a postán. A régi vezető Pásztor János volt
1983-07-01Nyugdíjba megy az igazgató. Szabó Mihály köszöntéseA 26-os vállalat igazgatójának nyugdíjba vonulása alkalmával rendezett ünnepségről. Minisztériumi, megyei és városi vezetők köszöntötték. Névsor. Rövid életrajz. Az új igazgató Linka Antal - ideiglenes megbízatással. Kép: Sz. M. köszöntése
1983-04-15Szervezeti és személyi változások a Dunai vasműben. A hatékonyság érdekében.13 lényeges személyi változtatás. Névsor és a változtatás közlése.
1983-02-04Felmentés, kinevezésPéterffy Attilát felmentették a Batók Béla Művelődési Közont igazgatói beosztása alól, helyébe igazgató-helyettesként kinevezték Medvegy Zsuzsannát. Péterffy Attila a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója lett.
1982-07-30Változások a nagyüzemi pártbizottságok élénNyugállományba vonulása miatt felmentette Verbó István elvtársat, helyette kinevezték Kocsa Lászlót a Dunai Vasmű pártbizottsága titkárává. Hegedűs Istvánt felmentette a 26-os vállalat pártitkári posztjáról, kinevezte az IKVV igazgatóhelyettesévé, helyére Pap Kálmánt nevezte ki. Pártbizottsági ülés a Dunai Vasműben és a 26. sz. Építőipari Vállalatnál.
1982-07-20Az MSZMP városi végrehajtó bizottsága... javasolta felmenteni Nagyváradi Istvánnét gyárigazgatói beosztásából... július 16-tól Molnár Lajos a fésüsfonoda eddigi főmérnöke tölti be.Igazgatóváltás
1982-05-11Felmentve-kinevezve...Interjú Kóré Sándorral, a Dunai Vasmű személyzeti igazgatójával. Több vezető felmentéséről
1981-09-18KinevezésekKinevezték Székelyi Sándort a Münnich gimnázium igazgatójává, Thoma Bélánét a 19. számú óvoda vezetőjévé, Sütő Árpádnét a Béke városrészi ált. isk. gazdasági vezetőjévé.
1981-06-30Megoldás a gondokra. Ülést tartott a városi pártbizottságA város ötéves terve. A KISZ-választások káderpolitikai eredményei. A párt munkaterve. Kinevezések, felmentések. A Fejér megyei párt-végrehajtó bizottsága Kóré Sándort felmentette városi pártbizottsági titkári tisztségéből, s hozzájárult, hogy a Dunai Vasmű személyzeti és oktatási igazgatójává nevezzék ki 1981 júl. 1-i hatállyal. Helyére Fehéri Bélát nevezték ki.
1981-04-28Ülést tartott a városi pártbizottság. Előtérben a kádermunka... és a politikai oktatás. Eredmények. Sasvári Györgyöt, A D. H. főszerkesztőjét felmentették, helyette Miskolczi Miklóst nevezték ki.
1981-02-03Felmentés - kinevezésPethő János dr., a városi tanács igazgatási osztályának vezetője nyugdíjba vonult. Helyére kinevezték Beregi István csoportvezetőt.
1980-10-10Személyi változások a papírgyár vezetésébenAz új igazgató: Bozsics Béla.
1980-08-15FöldközelbenÚj elnök a Vörös Csillag Termelőszövetkezetben:Szemmelveisz István.
1980-07-04Felmentések, megbizatásokVárosi KISZ-titkár Sárközi György lett. A Dunai Vasmű KISZ-bizottságának titkára Farkas István lett.
1980-07-04Tiszujitás a NEB-nél.A városi elnök ismét Gál József lett.
1980-06-24Megalakult Dunaújváros tanácsaA tanácsválasztás eredményei. Tanácselnök: Sárosi József. Tanácstitkár: Dr. Virág Rudolf lett.
1980-06-20Tisztújítás a városkörnyéki községekbenKisapostagon Boór Gyula, Nagyvenyimen ifj. Rauf Pál lett a tanácselnök.
1980-03-21Felmentések-kinevezésekIskolaigazgatók és óvodavezetők kinevezése illetve felmentése. Névsor.
1980-01-08KinevezésekA BVM igazgatója, Ágoston Oszkár nyugdíjba vonulása alkalmával. Új igazgatónak Engl Tibort nevezték ki. A nyugdíjba vonuló Zselye Gyula helyett új igazgatónak nevezték ki Baksa Lászlót a Fejér-Veszprém megyei Élelmiszer és Vegyiáru Nagykereskedelmi Vállalat dunaújvárosi FÜSZÉRT-fióknál.
1979-12-30Kettős portréBachstetter József, a város nyugdíjazott- és Böszörményi Zoltán kinevezett rendőrkapitány élete, tevékenysége.
1979-12-14Kinevezés (kishír)A Családi Ünnepségeket és Szertartásokat Szervező Iroda vezetőjének Gyukity Bódogot nevezték ki.
1979-12-04Felmentés - kinevezésMészáros Mihály Pált, a papírgyár pártbizottságának titkárát felmentette és december 1-i hatállyal a Dunaújvárosi Víz- és Csatornaművek igazgatójává kinevezte - a városi tanács vb.
1979-11-30Rendkívüli parancsnoki értekezletA városi és a járási rendőrkapitányság vezetőjét, Bachstetter Józsefet nyugdíjazták. Kinevezték Böszörményi Zoltán rendőr őrnagyot a dunaújvárosi városi és járási rendőrkapitányság vezetőjévé.
1979-09-07Személyi változások városunk vezető testületeibenSófalvi István, a városi tanács elnöke nyugdíjba vonult. 1953 óta dolgozott a tanácsnál. Sárosi Józsefet, az MSZMP városi bizottságának első titkárát felmentették és kinevezték a városi tanács elnökévé.
1979-08-10Személyi ügyek a tanácstestületek napirendjénPifkó József tanácselnök-helyettest saját kérelmére felmentették és kinevezték a Bánki Donát Szakközépiskola igazgatójává. Bognár Ferencet, a művelődési osztály vezetőjét kinevezték a városi tanács elnökhelyettesévé. A művelődési osztály ideiglenes vezetője Szegedi Zoltánné lett.
1977-02-15Felmentés, - kinevezésCsomor Jánost saját kérésére felmentették, Nagyváradi Istvánnét kinevezték a Fésüsfonoda igazgatói posztjáról/ra. Azari Istvánnét kinevezték a pártbizottság politikai munkatársává.
1976-10-08Arcok, emberek - Az igazgatónőA Városi Tanács Debreczeny Sándornét 1976 szeptember 1-i hatállyal 1980 augusztus 31-ig a Ságvári Endre Általános Iskola igazgatójává nevezte ki. Interjú a kinevezésről, kapcsolat a régi igazgatóval, rövid önéletrajz, tervek. Kép: Debreczeny Sándorné. A leköszönt igazgató Bácsvári István.
1976-01-06Nyugdíjba ment a "vezér"Borovszky Ambrus vezérigazgató rövid búcsúztatója nyugdíjazása alkalmából.
1975-12-31Ma jön be utoljáraÉletrajzi adatok, nyugdíjba megy a vezérigazgató, Borovszky Ambrus.
1975-12-30Borovszky Ambrus kitüntetése és köszöntéseA Munka Vörös Zászló érdemrendje kitüntetést Losonczi Pál, az Elnöki Tanács elnöke adta át. Nyugdíjba vonulása alkalmával az új vezérigazgató dr. Szabó Ferenc lett.
1975-09-12Vendégünk: Lakner Kálmán. Búcsú az igazgatói széktőlLakner Kálmánt, a Papíripari Vállalat dunaújvárosi gyárának igyzgatóját a Könnyűipari Minisztérium nyomda- és papíripari főosztály vezetőjévé nevezték ki
1974-10-04Ülést tartott a Dunai Vasmű Szakszervezeti Tanácsa (kishír)A D.V. Szakszervezeti Tanácsa Veres Jánost felmentette a szakszervezeti titkári teendők alól. Egyidejüleg e tisztségre Gadó Józsefet nevezte ki.
1973-05-15Megalakult a Fejér megyei TanácsZávodi Imre, a Dunai Vasmű volt vezérigazgatóhelyettese lett a megyei tanács új elnöke.
1973-05-15Ülést tartott a városi pártbizottságSzemélyi ügyekben döntöttek.
1973-02-13Ülést tartott a városi pártbizottságSzemélyi változások
1971-08-27Új vezető a könyvtár élénBarts oszkárné helyett Sudár Ivánné a Vörösmarty könyvtár új igazgatója.
1971-08-03Beiktatták a vasmű pártbizottság titkárátEgedi János megbízott titkár utódja Engl Tíbor lett.
1971-05-07Dr. Sápi Tibor a Dunaújvárosi Kohász új elnökeDr. Sápi Tibor a Dunaújvárosi Kohász új elnöke. Barts Oszkár a megyei TS elnöke.
1971-03-05Felmentés-kinevezésDr. Szénási Géza, a Népköztársaság legfőbb ügyésze dr. Kormos Istvánt, a dunaújvárosi járási-városi ügyészség vezetőjét, saját kérésre vezetői beosztásból felmentette, ls dr. Horváth Gézát nevezte ki járási-városi vezető ügyésszé. (teljes szöveg)
1971-01-08A Dunaújvárosi Tanács új elnöke: Sófalvi István elvtársMaróti Jánost a tanács VB elnökét magasabb munkakörbe helyezték, helyette Sófalvi István lett az új tanácselnök.
1964-03-26Borovszky Ambrus a Vasmű új vezérigazgatójaVisszahelyezték a vasmű élére Borovszky elvtársat.
1964-01-31Répási Gellért lett a Vasmű főmérnöke1964 február elsejétől a Vasmű főmérnöke Répási Gellért. Pilter Pált áthelyezték.
1963-10-21Megtartotta vezetőségválasztó közgyűlését a Kohász SEAktivisták, szúrkolók, sportolók. Az új elnök: Barts Oszkár.
1963-03-25A vezetés megjavítása érdekében új üzemszervezési formát...Bevezetőt Takács Imre mondta, javaslattal Závodi Imre élt. Hiányosságok, gyáregységek és kinevezett vezetőjük
1962-05-05Becsület csak egyféle vanFelmentették igazgatói tisztségéből Bodnár Gyulát az Épületelemgyár igazgatóját összeférhetetlen magatartása miatt.
1961-04-11Szavak csatája? - Tettek csatája?1961. április 7-én a nyomda szakszervezeti bizottsága lemondott. Négyórás szenvedélyes vita a munka termelékenységének feltételeiről.
Gazdasági magazinAZ ÁPV Rt. javasolja a Dunaferr vezérigazgatójának, igazgatótanácsi ill. felügyelőbizottsági tagjainak visszahívását.
Híradó - 1A Dunaferr Rt rendkívüli közgyűlésén megszüntették Horváth István eddigi vezérigazgató munkaviszonyát és visszahívták a vasmű elnöki székéből is.
Gazdasági magazinMa egy korszak zárul le a Dunaferr Rt-nél, a Dunaferr mai közgyűlése javasolja Horváth István elnök-vezérigazgató menesztését, és gyakorlatilag a menedzsment lecserélését.
Reggeli KrónikaLeváltották a Dunaferr Rt vezetőségét.
Esti KrónikaVáltozások a Dunaferr Rt vezetésében. Az eddigi elnök vezérigazgatónak, Horváth Istvánnak a munkaviszonyát február 19-i dátummal szünteti meg a közgyűlés...
Késő Esti KrónikaVáltozások a Dunaferr Rt vezetésében. Az eddigi elnök vezérigazgatónak, Horváth Istvánnak a munkaviszonyát február 19-i dátummal szünteti meg a közgyűlés...
Rendszerváltás a DunaferrnélA közelmúltban új vezetőséget "kapott" a Dunaferr Rt. A sajtó teljes kizárásával, zárt ajtók mögött történt rendkívüli közgyűlés alkalmával azonnali hatállyal megszüntették Horváth István elnök-vezérigazgató és több felsővezető munkaviszonyát. A közgyűlés igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok visszahívásáról, s mindkét testületbe új tagok választásáról döntött. Lapunknak nyilatkozó szakemberek szerint nem szakmai, hanem politikai alapon történt a vezetőségváltás.
Újabb fordulat a Dunaferr-ügybenÚjabb fordulóponthoz érkezett a Dunaferr – ÁPV Rt. vita azzal, hogy a vagyonkezelő visszahívja az Acél XXI. Kft. ügyvezető igazgatóját, Horváth Istvánt, aki egyúttal a Dunaferr Rt. ügyvezető igazgatója is. Az ÁPV Rt. azt is tudatta, hogy mint a társaság legnagyobb részvényese, indítványozza a Dunaferr Rt. igazgatósági és felügyelő bizottsági tagjainak visszahívását, új tagok illetve új vezérigazgató megválasztását.