Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

211 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-01-23Magyarból, matematikából felvételiztekSzombaton 10 órától 541 helyszínen több mint 71 ezer felvételiző adott számot tudásáról matematikából és magyar nyelvből. Dunaújvárosban a Pannon Oktatási Központban, valamint a Széchenyi István Gimnáziumban rendeztek központi írásbeli felvételit.
2022-07-30A felvett hallgatók száma több, mint egy éveA felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetése után egy közleményben számolt be arról a Dunaújvárosi Egyetem, hogy idén tíz százalékkal több hallgatót vettek fel, mint egy évvel korábban.
2022-03-24Nem sokára esedékes a beíratás. Itt az elsősök beíratási idejeTermészetesen a szülő élhet a szabad iskolaválasztás lehetőségével, de az általános iskolai beiratkozások kapcsán a Dunaújvárosi Tankerületi Központ már elkészítette az illetékességi területén működő kötelező felvételt biztosító iskolák felvételei körzethatárait és a pedagógiai szakszolgálatot ellátó intézmények működési körzeteit is (települési szinten és utcák szerint besorolva egyaránt).
2022-01-24Központi felvételit írtak, jelentős diáklétszámmal. Felvételiztek két, városi középfokú intézményben"Hetvenháromezer diák írta meg január 22-én szombaton magyarból és matematikából a középiskolai felvételit az országban. Dunaújvárosban a Széchényi gimnáziumban és a Pannon Oktatási Központban írtak a diákok központi felvételit."
2021-09-02Pótfelvételi eredmények a DUE-n"A Dunaújvárosi Egyetem képzéseire 111 fő nyert felvételt pótfelvételi eljárásban. Ez a 2020-as évhez képest 46%-os növekedést jelent, míg országosan 7%-os csökkenésről számol be a felvi.hu. A felvételi eljárás eredményei azt jelzik, hogy a dunaújvárosi felsőoktatás dinamikusan fejlődik, és népszerű képzéseket kínál, melyek tovább erősödhetnek a modellváltást követően."
2021-07-24Ponthúzás - sokan örültek"Nyilvánosságra hozták a szeptemberben kezdődő felsőoktatási képzések ponthatárait. A Dunaújvárosi Egyetemen is nőtt a felvett hallgatók száma. A felvételi számokat áttekintve jól látható, hogy az egyetem nem csak megőrizte pozícióját a felsőoktatási jelentkezések tekintetében, de a mérnöki és informatikai területen elért eredmény országos viszonylatban is kiemelkedő. Jelentős emelkedés történt a felvehető mérnök hallgatók számában. Az anyagmérnök levelezős és gépészmérnök nappali képzésre kétszer annyian, a levelező képzésre 22 százalékkal többen kerültek be."
2021-05-27Középfokú képzések kínálataA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum iskolába 17,4 százalékkal többen nyertek felvételt az elmúlt esztendőhöz képest. A nyolcadikos diákok a centrum hét iskolájában összesen 17 ágazat képzéseire adhatták be jelentkezésüket.
2021-03-11A szóbeli felvételiket is érinti a pandémiaJelenleg is tart még a középfokú intézmények felvételi eljárása. Vannak olyan iskolák, amelyeknél rendkívüli intézkedéseket rendeltek el a pandémia miatt.
2021-03-09Rendhagyó lesz most a beiratkozásA 2021/2022-es nevelési évre az óvodai felvételi jelentkezés nem a hagyományos módon, nem személyes ügyintézéssel történik a Dunaújvárosi Óvoda intézményeiben, hanem online módon.
2021-02-18Vár az Arany a közösségi oldalonA járványügyi helyzet miatt most nincs lehetőség olyan iskolai foglalkozásokat szervezni, amelyen a leendő első osztályosok és szüleik személyesen kereshetnék fel az intézményt, a pedagógusokat. Az Arany János Általános Iskola most egy újabb lehetőséget kínál arra, hogy segítse az érintettek döntését: létrehozták a Vár az Arany! elnevezésű Facebook-csoportot, ahova a város és városkörnyék nagycsoportos óvodásainak szüleit várják.
2021-02-08Február 19-ig kell elküldeni a jelentkezési lapokatDunaújvárosban két középfokú oktatási intézmény rendezett vizsgát. A Széchenyi István Gimnáziumban 350, a Pannon Oktatási Központban pedig mintegy 150 tanuló adott számot tudásáról.
2021-01-25Felvételizők napja. Több mint 75 ezren írtak felvételi vizsgát szombatonA járványügyi szabályok betartása mellett rendezték meg január 23-án, szombaton a középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgákat. Dunaújvárosban a Széchenyi István Gimnáziumban, a Rosti gimnáziumban és a Pannon Oktatási Központban adhattak számot tudásukról a diákok.
2021-01-21Középfokú felvételit tartanak a diákoknak. Két középiskolában, ötszáz felvételizővelSok fiatal diákért szorítanak szombaton a szüleik, január 23-án írják ugyanis a középfokú felvételiket matematikából és magyarból.
2020-12-04DUE-sok - betekintés a leendő egyetemi élet mindennapjaibaAz online térben volt elérhető a Dunaújvárosi Egyetem két kiemelt eseménye is: a Kutatók Éjszakája és az első, felvételizőknek szóló nyílt nap.
2020-11-19Kezdődik a felvételi szezon. Itt a felvételi szezonDecemberben kezdődik a felsőoktatási felvételi szezon. A Dunaújvárosi Egyetem a járványhelyzethez igazodva első nyílt napját november 28-án, online formában rendezi.
2020-10-22Készülődés a középiskolai felvételireFelvételi előkészítő foglalkozásokkal segíti a középiskolába készülőket a dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ. A 2020. novemberétől rendszeressé váló program részleteiről Baráth Gyula, az intézmény nevelési igazgatóhelyettese tájékoztatott
2020-10-22Készülődés a középiskolai felvételireFelvételi előkészítő foglalkozásokkal segíti a középiskolába készülőket a dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ. A 2020. novemberétől rendszeressé váló program részleteiről Baráth Gyula, az intézmény nevelési igazgatóhelyettese tájékoztatott
2020-09-03Paksi felvételi után jöhet a beköltözésAugusztus 1. és 24. között lehetett jelentkezni a paksi atomerőmű specifikus szakirányú továbbképzésekre, ezúttal bővült a lehetőség, az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök képzésen túl az atomerőművi üzemeltetési szakember képzésre lehetett felvételizni – közölte lapunkkal a Dunaújvárosi Egyetem.
2020-07-30Pótfelvételi: hamarosan kezdődik. Értékes képzések sokasága várja a (pót)jelentkezőketNapok kérdése és elindul az idei pótfelvételi eljárás. A jelentkezőknek számos lehetőséget kínál – akár állami finanszírozási formában is – a Dunaújvárosi Egyetem.
2020-07-25Megvannak a ponthatárok. Fókuszban a felsőoktatásba való biztos hallgatói bejutásJúlius 23-án, csütörtökön kihirdették a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Július 24-én, pénteken délelőtt a Dunaújvárosi Egyetemen sajtótájékoztató keretében számoltak be a felvételi eljárás helyi eredményeiről.
2020-05-00Továbbra is vonzó a DUEKözel 1600 fő jelentkezett a Dunaújvárosi Egyetemre a 2020/2021-es tanévben, közülük 500-an jelentkeztek első helyen az intézménybe.
2020-04-21Továbbra is gazdasági képzések vezetik a népszerűségi listátBár a jelentkezők létszámának jelentős csökkenése vélhetően minden hazai felsőoktatási intézményre hatással lesz, a Dunaújvárosi Egyetem számára bizakodásra adhat okot, hogy a leendő hallgatók körében leginkább keresett képzések és szakok jelentős része elérhető az újvárosi campuson.
2020-03-24A ládába dobja!Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője a következő felhívást juttatta el szerkesztőségünkbe az óvodai beiratkozással kapcsolatban.
2020-01-20Matekból és magyarból felvételiztek. Magyar és matek volt a két feladványJanuár 18-án, szombaton délelőtt írtak központi középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumi képzésre jelentkező diákok. A dunaújvárosi Széchenyi gimnáziumban több száz reménykedő tanuló adott számot tudásáról magyar nyelvből és matematikából.
2019-09-03Soha nem látott eredmények. Soha nem látott eredményeket értek el a Dunaújvárosi Egyetem pótfelvételijénSoha nem látott eredmények a Dunaújvárosi Egyetemen! Ezzel a címmel hirdetett sajtótájékoztatót az intézmény szeptember 2-án dr. András István rektor és dr. Rajcsányi Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes részvételével.
2019-08-28A pótfelvételin is kiemelkedő eredményA Dunaújvárosi Egyetem a rendes felvételi eljárásban is már kiemelkedően teljesített az elmúlt évekhez képest. A pótfelvételi eljárásban a Dunaújvárosi Egyetemre 1418-an jelentkeztek összesen, ebből 499-en kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.
2019-07-26Lezárultak a felvételikKözel ötszáz új diák tanul majd a városi egyetemen.
2019-07-26Nőtt a diákok száma a DUE-n. Minden leendő hallgatót megszólítanak - ez beváltTöbb mint 112 ezer jelentkező közül 78 900-at vettek föl a felsőoktatásba, ez háromezerrel több mint egy évvel ezelőtt. A Dunaújvárosi Egyetem is növekedést mutat, tizenhárom százalékkal nőt az egy évvel ezelőttihez képest a felvett tanulók száma.
2019-04-26Egyre többenA felvételizők számát tekintve idén az országos négy százalékos emelkedés fölött teljesített a helyi felsőoktatási intézmény.
2019-04-10Hasított a DUE a felvételinTavaly azt mondtam, hogy jók a számok, idén azt, hogy nagyon jók – kezdte április 9-i sajtótájékoztatóját dr. habil András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora.
2019-04-00Emelt szinten a matematika isBaráth Gyula igazgatóhelyettes ismerteti a Pannon Oktatási Központ legutóbbi eseményeit: lezajlottak a felvételi elbeszélgetések és tartottak egy német nyelvű országismereti versenyt.
2019-03-00Sztárfizetéssel az egyetemrőlBeszélgetés dr. Rajcsányi-Molnár Mónikával, a Dunaújvárosi Egyetem oktatási és rektorhelyettesével az egyetem képzéseiről, a felvételiről és a végzett hallgatók bérezéséről.
2019-02-19Jövő héten már a szóbeli felvételik jönnekDunaújvárosban két helyen, a Széchenyi István Gimnáziumban, valamint a Pannon Oktatási Központban írhattak középiskolai felvételiket a nebulók.
2019-02-08Kihirdették a keresztféléves felvételi eredményeitA keresztféléves felvételi eljárás eredménye alapján a Dunaújvárosi Egyetemre jelentkezett hallgatók száma ismét növekedett.
2019-01-21Küzdelem a helyekért. Magyar, matematika feladatsorok várták a felvételizőketJanuár 19-én, szombaton délelőtt írhatták meg felvételi tesztjeiket a 4., 6., 8. osztályos gimnáziumba (valamint egyes szakgimnáziumokba) vágyó tanulók. A tesztek eredményeit várhatóan már a hét második felében megismerhetik a felvételizők és szüleik. Lapunk munkatársai az egyik helyi vizsgahelyszínt, a Pannon Oktatási Közpotot keresték fel.
2018-11-00Pakssal erősít az egyetemBeszélgetés dr. András Istvánnal, a Dunaújvárosi Egyetem rektorával a 2018/19-es tanév felvételi időszakának tapasztalatairól.
2018-09-00Népszerűek a műszaki szakokPótfelvételi eljárás keretében 38 %-kal többen nyertek felvételt a Dunaújvárosi Egyetemre, mint az előző évben. Továbbra is a műszaki terület a legnépszerűbb a leendő hallgatók körében. Jelentős mértékben nőtt a külföldi hallgatók létszáma is. Nyilatkozik dr. András István rektor, dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes és Cserna Gábor polgármester.
2018-08-31Teljes az idei hallgatói létszám az egyetemen. A pótfelvételin közel negyven százalékkal többen jutottak be, mint tavalyLezárult a pótfelvételi eljárás, így teljessé vált a tanulmányaikat a Dunaújvárosi Egyetemen folytató hallgatók létszáma is. A pótfelvételi keretében 38 százalékkal többen nyertek felvételt, mint 2017-ben.
2018-08-30Majdnem félezren. Nőtt a külföldi hallgatók számaAz új tanévvel új dinamikák jelennek meg a Dunaújvárosi Egyetemen, ezt bizonyítandó dr. András István rektor és dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes augusztus 29-én egy vicces, laza pólóban tartott sajtótájékoztatót a pótfelvételi eredményeiről.
2018-08-28Többen jelentkeztekPótfelvételi eljárás keretében 34%-al többen jelentkeztek a Dunaújvárosi Egyetemre, mint az előző évben. Továbbra is a műszaki terület a legnépszerűbb a leendő hallgatók körében.
2018-08-13Kiadó lakás, szoba kerestetikAz utóbbi években törvényszerűvé vált, hogy a ponthúzást követően megpezsdül az ingatlanpiac a felsőoktatási intézményekkel rendelkező hazai nagyvárosokban. Dunaújvárosban is érzékelhető az élénkülés, mind a keresletet, mind pedig a kínálatot illetően.
2018-08-06Még lehet jelentkezniA Dunaújvárosi Egyetem idei gólyatáborának időpontja már biztos, ám a frissen felvett hallgatók száma még változhat, ugyanis augusztus 7-én, kedden éjfélkor ér véget a pótfelvételi szezon, az intézmény összes képzésére lehet még pályázni.
2018-07-28Minden szakon elindulhat. Minden szakon és formábanKét százalékkal nőtt a Dunaújvárosi Egyetemre felvételt nyert jelentkezők létszáma – derült ki az oktatási intézmény július 27-i sajtótájékoztatóján.
2018-05-10Változatlan a DUE népszerűsége. Gyakorlatorientált képzés, piacképes diplomaIdén több mint kétezren döntöttek úgy, hogy a DUE valamelyik képzését választják. Első helyen 607-en jelölték meg az intézményt.
2018-04-27Kétezren jelentkeztek az egyetemre. A gépészmérnök és a mérnökinformatikus szak a legnépszerűbbTovábbra is változatlan a Dunaújvárosi Egyetem népszerűsége a felsőoktatásba jelentkezők körében.
2018-02-06Bemutatták a szakokat (képaláírás)A felvételi eljárás hajrájában ismét nyílt nappal jelentkezett a Dunaújvárosi Egyetem, amely bemutatta képzési kínálatát és egyben a campus méltán híres laborelemeit. Az intézmény február 9-én tartja hagyományos diplomaosztó ünnepségét az A épületben. (teljes szöveg)
2018-01-22Írásbeli felvételi. Felvételi vizsgán mérettettek megKét tantárgyból tettek központi felvételi vizsgát január 20-án, szombaton az általános iskola nyolcadikosai, illetve a nyolcosztályos gimnáziumba készülő negyedik osztályos tanulók.
2018-01-11Részletesen a felvételiről (képaláírás)Megkezdődött a visszaszámlálás! Január 20-án központi felvételin mérettetnek meg az általános iskolás nyolcadikosok, és a középiskolai jelentkezési lapok kitöltésének is itt az ideje. Ehhez kaptak segítséget egy előadás keretében január 10-én délután a Vasvári Pál Általános Iskolában összegyűlt szülők. Kaszás-Tóth Eszter igazgatóhelyettes részletesen ismertette a felvételi eljárás menetét. (teljes szöveg)
2017-09-15Ötszáz új egyetemista. A térség legerősebb tudásközpontjaMintegy kétezer hallgatóval kezdte meg az idei tanévet a Dunaújvárosi Egyetem.
2017-08-31Már teljes a létszámA Dunaújvárosi Egyetemre a pótfelvételi eljárásban összesen negyvenketten nyertek felvételt. Ez megegyező léptékű az országos trenddel, hiszen mindenhol kevesebb jelentkező volt – mondta el lapunknak dr. Rajcsányi-Molnár Mónika (kép), az egyetem oktatási és általános rektorhelyettese.
2017-08-18Felvételt hirdet a Dunaújvárosi Vasas TáncegyüttesMinden 5-18 év közötti, néptánc iránt érdeklődő gyermeket szívesen várnak a Vasasba.
2017-08-07Éjfél a határidő. Az utolsó lehetőségAugusztus 7-ig jelentkezhetnek a pótfelvételi eljárásra azok, akik az általános feltételek mellett nem kerültek be egyetemre, főiskolára, vagy nem adtak be kérelmet.
2017-08-04Első kötben négyszázhuszonnyolc hallgató. A pótfelvételire augusztus 7-én éjfélig lehet jelentkezniA Dunaújvárosi Egyetem nappali tagozatos, diplomás szakjaira idén 26 százalékkal többen iratkoznak be a tavalyi időszakhoz képest.
2017-08-03Nőtt a jelentkezők száma (kishír)Több mint negyedével nőtt a Dunaújvárosi Egyetemre jelentkezők száma az idei tanévben a nappali szakokon. (nem teljes szöveg)
2017-07-31Pótfelvételi... A pótfelvételi nyújtota esély - lehet választaniA július 26-i, szerdai ponthúzáson eldőlt, hogy kik és hova kerülhetnek be a hazai felsőoktatásba. A pótfelvételi eljárás az eddig kimaradóknak nyújt új esélyt.
2017-02-15Február 15. - fontos napMa még leadhatják jelentkezésüket a felsőoktatásba vágyók. Fontos dátum a mai az általános iskolásoknak is. A Dunaújvárosi Egyetem szerteágazó képzési kínálatáról pedig bőséggel találnak információt az uniduna.hu oldalon.
2017-02-08Felvételi: utolsó percek. Beiskolázás után felvételiAlig egy hete maradt a felsőoktatásba vágyóknak a döntésre: melyik intézményt is válasszák a népes kínálatból.
2016-11-29Népszerű az akadémia. Mezőhegyestől MohácsigMinden évben izgalmas, érdekes esemény a Dunaújvárosi Kohász életében várni a toborzóra érkező, kézilabdázni akaró lányokat, szüleiket, sőt a nagyszülőket is, akik komoly lobbizásba is belekezdenek, mondván: az ő unokájuk a legügyesebb, a legokosabb tanuló és jobbátlövő kis hazánkban.
2016-09-06Be a Vasasba! (képaláírás)Szeptember 5-én délután tartotta utolsó felvételi napját a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes. A jelentkezőket az együttes vezetői hallgatták, nézték meg. Képünkön Suplicz Mihály instruálja Gallai Lívia Annát. (teljes szöveg)
2016-09-02Kétszáz külföldi diák. Ötszáz új hallgató a Dunaújvárosi EgyetemenEgyetemi minőségében először kezd meg egy teljes tanévet a Dunaújvárosi Egyetem.
2016-09-01Jönnek a gólyák (képaláírás)Már napok óta tart a beiratkozás a Dunaújvárosi Egyetemen. Varga Csilla és Dudli Tibor regisztrációját segíti Markovics Viktória, a Hallgatói Önkormányzat oktatási és szociális alelnöke. A fiatalok gólyák, azaz első évfolyamos hallgatók az egyetemen. (teljes szöveg)
2016-08-27Második lehetőség. Az utolsó esélyA pótfelvételi eljárás keretében újrázhatnak a képzésekről eddig lemaradó hallgatók. Balogh Bertalan, a Dunaújvárosi Egyetem munkatársa elmondta, hogy hetven új hallgatót vettek fel a pótfelvételizők közül a szeptemberben induló képzésekre.
2016-08-05Pótfelvételi: a végső esély a bekerülésreLassan finisbe ér a pótfelvételi szezon, a határidő augusztus 7. A Dunaújvárosi Egyetem vezetősége közölte, hogy a korábbi évekhez hasonlóan minden segítséget megad a most jelentkező leendő hallgatóknak. Az intézmény népszerűsége az országos átlag felett van, 12 %-kal nőtt a felvételt nyert hallgatók száma.
2016-07-29112 százalék. Négyszázharminckilenc gólyaTizenkét százalékkal nőtt a Dunaújvárosi Egyetemre felvételt nyert hallgatók száma a tavalyi adatokhoz képest, ezzel az országos átlag feletti az intézmény népszerűsége.
2016-07-28Ponthúzás. Most jön a második fordulóBár a fővárosban, de a Dunaújvárosi Egyetem volt a házigazdája a felsőoktatási helyekről döntő ponthúzás központi eseményének július 26-án este. Július 27-én a helyi eredményeket ismertették az intézmény vezetői. Az utóbbi évekhez képest jelentősen tudta növelni a friss hallgatók számát a Dunaújvárosi Egyetem.
2016-06-24Négyszer annyi. Több egyetemi jelentkezőKedvező előjelekkel indulhat a következő tanév a Dunaújvárosi Egyetemen a duális képzéseket illetően. megkétszerezték a vállalati partnerek számát. A jelentkezők száma megnégyszereződött.
2016-04-08Felvételi: biztató számsorA Dunaújvárosi Egyetem jelentősen javított az utóbbi évek átlagához képest. Tavaly az első helyen 515 fő, idén 671 fő jelentkezett az egyetemre.
2016-01-19Már egyetem várja az új hallgatóitHogyan élünk mi? címmel egy interaktív kiállítás fogadta a Dunaújvárosi Egyetem nyílt napjára látogatókat.
2016-01-18Központi felvételizőkJanuár 16-án tartották országszerte a középiskolai központi írásbeli felvételi vizsgákat, Dunaújvárosban két intézmény, a Széchenyi István Gimnázium és a Pannon Oktatási Központ volt érintett.
2015-08-29Kihasználták az utolsó esélytA 2015/2016-os tanévre, a Dunaújvárosi Főiskolára összesen 61 jelentkező nyert felvételt a pótfelvételin. Ebből alapképzésben 33 fő kezdheti meg tanulmányait.
2015-08-25Gólyákra várvaA Dunaújvárosi Főiskolára eddig felvételt nyert 390 hallgató. Az alapképzésre felvett diákok szakok szerinti megoszlása.
2015-07-31Ősszel háromszázkilencven gólya érkezikKihirdették a felvételi ponthatárokat.
2015-07-25Fontos pontok utánMeghúzták a ponthatárokat. Eddig 390 hallgató nyert felvételt a Dunaújvárosi Főiskolára.
2015-04-23Beíratták a leendő elsősöketBeíratták a leendő elsősöket: Előszálláson tizenkilencen, Daruszentmiklóson tízen, Nagykarácsonyban tizenegyen lesznek.
2015-04-18Beíratták az elsősöketMegkezdődött az első osztályosok beiratkozása Mezőfalván. Az első napon 33 szülő jelezte a felvételi szándékot.
2015-04-11Mini Gála volt a GárdonyibanA Gárdonyi Géza Általános Iskola Mini Gálával mutatkozott be azoknak a szülőknek, akik most választanak általános iskolát gyermeküknek. Jövő héten lesz a beíratás.
2015-04-10Több jelentkezőNépszerű a főiskola.
2015-04-09Megérkeztek a jelentkezési adatokElső helyen 515-en választották a helyi főiskolát. A szeptemberben induló képzésekre összesen 1166 fő jelentkezett a Dunaújvárosi Főiskolára.
2015-02-11Duális képzésA felvételi szezon véghajrájában, a hónap elején jött ki felvételi tájékoztató kiegészítése. Benne a szeptemberben debütáló duális képzésekkel. A Dunaújvárosi Főiskola is érintett.
2015-01-19Tudáspróba - felvételiHáromszázharmincegyen felvételi feladatokat oldottak meg, harmincan pedig szintvizsgáztak január 17-én a Széchenyi István Gimnáziumban.
2015-01-13Ezúttal szülőknek is (képaláírás)A felvételi szezonban a Dunaújvárosi Főiskola is több nyílt napon mutatja be képzési kínálatát a reménybeli leendő hallgatóknak. A tegnap délutáni rendhagyó campuskóstolón a diákok szülei is megismerkedhettek a régió főiskolájával (nem teljes szöveg)
2014-09-09Előtérben a műszaki, informatikai képzésekTöbb mint félezer új hallgatóval indult a tanév a Dunaújvárosi Főiskolán, amely továbbra is erős, önálló intézményként képzeli el jövőjét.
2014-08-01Négyszáz gólyaTöbb mint 400 hallgató nyert sikeres felvételt a Dunaújvárosi Főiskolára.
2014-07-30Mérlegen a felvételi: ponthatárNövekedett a felsőoktatási szakképzéseket választók száma a Dunaújvárosi Főiskolán. Eddig 419 fő nyert felvételt a főiskolára.
2014-05-09Pannon Dunaújváros Magángimnázium - Tudás, Tapasztalat, Jövő!A Pannon Oktatási Központ Dunaújvárosi Magángimnáziumának bemutatása.
2014-04-16Jelentés a jelentkezőkrőlA Dunaújvárosi Főiskola jelentkezési adatainak összegzése. A 2014-es általános felvételieljárás keretében 1231 fő 2038 jelentkezést adott be. Első helyen 550 fő első helynek jelölte a helyi főiskolát.
2014-02-24Érettségivel is tanulhatnak szakmátLezárult a középiskolások jelentkezése a továbbtanulásra. A dunaújvárosi középiskolai kínálatból.
2013-09-04Ponthúzás után, értékelésÖsszességében elégedett az idei felvételi eljárás eredményével a Dunaújvárosi Főiskola. Dr. András István rektor, és dr. Rajcsányi-Molnár Mónika rektorhelyettes értékelése.
2013-08-22Sokan a "pótban" reménykednekPótfelvételi a Dunaújvárosi Főiskolán is. Az eddigi felvételi adatokról.
2013-07-27Ponthúzás, értékelés - és jövőképekTervek, célok, remények a ponthúzást követően a Dunaújvárosi Főiskolán. A jelenlegi adatok szerint 458 hallgatót iskolázhat be szeptembertől a Dunaújvárosi Főiskola. Felvételi adatok a cikkben.
2013-07-26Jöhet a második körA rendes felvételi eljáráskeretében 458 hallgató nyert felvtelt a Dunaújvárosi Főiskolára.
2013-07-24Ma este nyolc órakor minden kiderülFelvételizők, ponthúzás. A Dunaújvárosi Főiskola képzéseire 1348-an jelentkeztek, ebből 620-an az első helyen jelölték meg a főiskolát.
2013-07-20Ponthúzás, kérdőjelekPető Ernő, az LMP szakpolitikusa július 19-én sajtótájékoztatót tartott a Dunaújvárosi Főiskola épülete előtt.
2013-02-21E-felvételi helyben isA Kormányablakban, ügyfélkapun keresztül is bárki beadhatja jelentkezését felsőoktatási intézményekbe.
2013-01-19Felvételizők hétvégéjeMegkezdődtek a felvételik. A nyolcadikos diákok írják a központi felvételiket az általuk megjelölt intézményben.
2012-09-06Háromezernél több az általános iskolásDunaújváros hat általános iskolájában és két tagintézményében megkezdődött a tanítás. Az általános iskolákban összesen 3351 diák jár és 147 osztály kezdte meg a 2012-2013-as tanévet. 435 kisgyermek nyert felvételt az első osztályokba.
2012-08-31Hétszáznál több a gólyaVéget ért a pótfelvételi. A Dunaújvárosi Főiskola alapképzéseire összesen 500 diákot, a felsőfokú szakképzésekre 202 főt, mesterképzésre 46 fő iratkozott be. vettek fel
2012-08-14Pótfelvételi után, gólyatábor előttDunaújvárosi Főiskola augusztus 6-án tartotta a pótfelvételiket. Új, vezetői kinevezések a Dunaújvárosi Főiskolán.
2012-07-26KüszöbértékekAz eddiginél kevesebb, hatszázhúsz diák kezdheti meg tanulmányait szeptembertől a Dunaújvárosi Főiskolán.
2012-07-25Több mint hatszáz hallgató "belépett""Az előzetes adatok alapján az idei ponthúzáskor a rendes felvételi eljárás keretében a Dunaújvárosi Főiskolán (DF) szeptembertől 620 újonnan felvett hallgató kezdheti meg felsőfokú tanulmányait."
2012-06-06Harmincöt osztály leszA most befejeződött tanévben 40, 2012/2013-as tanévben már csak 35 középiskolai és gimnáziumi osztály indul Dunaújvárosban.
2012-06-06DAB: országos toborzó leszJúnius 9-10-én országos felvételi napot tart Budapesten a dunaújvárosi jégkorongklub, a Dab.Docler.
2012-05-15Városi szinten eggyel kevesebb általános iskolai osztály indulDunaújváros általános iskoláiban indítható elsős osztályainak száma.
2012-05-14Felvételi számok - nyírás utánJelentkezési statisztika a Dunaújvárosi Főiskolán. A műszaki területen 270 helyet kapott a Dunaújvárosi Főiskola, erre 564-en jelentkeztek, az informatikai alapképzéseket 752-en jelölték meg, itt 350 leendő hallgatót vehet fel az intézmény.
2012-05-10Jelentős csökkenésÖsszesen 2010 jelentkezést regisztráltak a Dunaújvárosi Főiskola szeptemberi kezdéssel meghirdetett képzéseire. 2011-ben ez a szám 2700 fő volt.
2012-04-12Hatvannégy ovis csoport marad?A márciusi előjegyzéskor összesen 405 kisgyermek felvételét kérték szüleik a Dunaújvárosi Óvoda 14 egységének valamelyikébe.
2012-04-05Megtölthetőek-e a keretszámok?"Az adatok szerint mintegy 32 ezerrel kevesebben jelentkeztek a felsőoktatási intézményekbe idén, mint a tavalyi esztendőben."
2012-02-25Még minden bizonytalanBeszélgetés dr. Bognár Lászlóval, a Dunaújvárosi Főiskola rektorával.
2012-02-16Tanulás, képesség szerintA Dózsa György Általános Iskolában négy, a Szilágyi Erzsébet iskolai egységében pedig egy első osztály indulhat szeptemberben.
2012-02-13Informatikus kerestetik"Állami ösztöndíjas alapképzésre összesen 310, részösztöndíjas 330, felsőfokú szakképzésre állami finanszírozott formában 85, mesterképzésre 45 hallgatót vehetnek fel a Dunaújvárosi Főiskolára."
2012-01-25Továbbtanulás: váltás döntés utánA Dunaújvárosi Főiskolára informatikai és műszaki képzésre több államilag támogatott hallgatót vehetnek fel.
2012-01-24Kié lesz a jövő?A 12. Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon részt vett a Dunaújvárosi Főiskola is.
2012-01-23Siker a leosztásnál, esély a DF-enA Dunaújvárosi Főiskola megőrizte a pozícióját az idei évre vonatkozó keretszámok csökkenése után is. A állam finanszírozza az informatikusokat és a műszaki hallgatókat is. A főiskolán 770 hallgatót vehetnek fel államilag finanszírozott képzésre.
2012-01-10Műszakiak előnybenMár idén húszezerrel csökken az államilag finanszírozott képzést kezdő hallgatók száma. Helyzetjelentés a Dunaújvárosi Főiskoláról.
2011-09-23Petőfi: négy elsős osztály"Még egy első osztályt indíthat a Petőfi Sándor Általános Iskola az idei tanévben.2
2011-08-31DF: teljes a létszám, lezárult a felvételiA pótfelvételi eljárás keretében még 205 új hallgatója lett a Dunaújvárosi Főiskolának.
2011-07-26Második lehetőségA felsőfokú szakképzések népszerűség-csökkenése miatt jelentős hallgatói létszám-csökkenést könyvelhetett el a Dunaújvárosi Főiskola a ponthúzást követően, ahova az első körben 962 fő nyert felvételt.
2011-07-23Győzele, felvettek!Felvételi ponthatárok. A Dunaújvárosi Főiskolára 962 fő nyert felvételt, mesterképzésre 24 fő, alapképzésekre 715 fő.
2011-01-31Családi, szakmai és nyíltRövid beszámoló a Dunaújvárosi Főiskolán megrendezett családi, szakmai nyílt napról.
2011-01-27Pontvadászat - felvételi körképFelvételi körkép Dunaújváros középiskoláiban.
2011-01-24Egy sorsdöntő próbatételJanuár 22-én középiskolai írásbeli felvételit írtak a végzős általános iskolások Dunaújvárosban.
2011-01-18Nyolcadikosok - felvételi előtt"Dunaújvárosban közel ötszáz nyolcadikos diák készül a szombati középiskolai felvételi vizsgára. Rajtuk kívül más településekről ide jelentkezők is izgulnak már az írásbeli miatt. A vidékről bejárók aránya tavalyelőtt meghaladta az ötven százalékot." A város általános iskoláiban 484 diák végez az idén. (Kép Csorba Kornélról)
2010-09-13A főiskolai kezdet utánA negyvenegyedik felsőfokú tanév, 1969-ben minősítették felsőoktatási intézetté, a 2000 óta önálló főiskolaként működő Dunaújvárosi Főiskolát. (Népszerű szakok, hallgatói létszámok.)
2010-09-10Év eleji diákmustraTanulólétszámok Dunaújváros általános- és középiskoláiban. "Összesített adatok alapján idén több mint száz tanulóval többen járnak gimnáziumba, illetve szakközépiskolába, mint tavaly."
2010-07-27Itt a második fordulóPótfelvételi a Dunaújvárosi Főiskolán is.
2010-07-24Helyosztó pontokA Dunaújvárosi Főiskola a felvételi ponthatárok után: 1204 fő nyert hallgatói jogot és a pótfelvételikre még száz-kétszáz hallgatóra számítanak.
2010-07-07Két hét múlva - belehúznakA felvételizők összesen 5086 helyet jelöltek meg a Dunaújvárosi Főiskola szakjai közül.
2010-04-21Hová vettek fel?Dunaújvárosban 469 nyolcadik osztályos diák áll pályaválasztás előtt. A városban tizenegy középiskola várja őket.
2010-04-16Szórád: nem indul elsőBeszámoló a közgyűlésről. Átadták a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat: Szőke István, dr. Hegedűs Nóra, Varga Adrián, Fodor Tamás. Főbb témák: Remix, élményfürdő, a kemping büfé elbontása, a Szórád Márton Általános Iskolába 8 fő jelentkezett így nem indíthatnak első osztályt, az Arany János Általános Iskolába csak három első osztály, és hatvannégy óvodai csoport indulhat.
2010-04-12Szórád: nyolcan jelentkeztekFelvételi számadatok Dunaújváros óvodáiba és általános iskoláiba.
2010-04-02Egyre többen vágynak a DF-reA Dunaújvárosi Főiskolára az első adatok szerint 2931-en, százötven fővel többen jelentkeztek, mint tavaly ilyenkor, és százzal többen, 1420-an jelölték meg első helyen a főiskolát.
2010-03-17Hiányszakmák magasabb ösztöndíjjalRekordszámú tanuló felvételizett a Dunaferr Szakközép- és Szakiskolába.
2010-02-01A fej és a vadászatA Dunaújvárosi Főiskola a felvételik előtt. Beszámoló a nyílt napról. Statisztika: A Dunaújvárosi Főiskola hallgatói létszáma 1989-2008.
2010-01-25Mondd, te melyiket választanád?Középiskolába jelentkeznek. Kevesebb nyolcadikos diák írt felvételit idén. Adatok: Dunaújváros középiskoláinak tanulói létszámai.
2010-01-23Iskolát választunk?!Iskolaválasztás. Dunaújvárosban nyolc "normál" általános iskola működik. Az iskolákban működő tagozatok felsorolása.
2010-01-18A cél: életre nevelniBeszélgetés Őszi Attilával, a Lorántffy Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium igazgatójával.
2010-01-15Most kell eldönteni!A HVG rangsorában jó helyen szerepel a Dunaújvárosi Főiskola is. "Városunk főiskolája a jelentős túljelentkezés és az erős oktatói gárda miatt kapott pluszpontokat az idén."
2009-12-08Elindult a hallgatóvadászatDiákcsalogatás, nylít nap, elkezdődött a felvételi szezon a Dunaújvárosi Főiskolán.
2009-09-07Felsőfokú sikersztori"Az elmúlt nyolc év közel tízmilliárdos fejlesztéseinek köszönhetően valóban egy európai campus született meg Dunaújváros szívében. A Dunaújvárosi Főiskola egy Regionális Egyetemi Tudásközpont létrehozását is tervezi." Az első évesek száma 1376 fő.
2009-09-03Sörhabban úsznak a gólyák"Összeállt a végleges gólya-mezőny, 1376 frissen toborzott hallgatóval kezdheti meg az idei tanévet a Dunaújvárosi Főiskola."
2009-08-12Plusz kétszáz berepülő"Egyenes úton, a ponthúzás után 1182 diák nyert bebocsátást a DF-re - főként államilag finanszírozott helyekre." A pótfelvételi után akár 1400 diák is megkezdheti tanulmányait a főiskolán.
2009-07-30Európai campus: helybenPótfelvételi, nyílt nap, és két új felsőfokú szakképzési szak (költségvetés-gazdálkodási szakügyintéző és adóigazgatási szakügyintéző) a Dunaújvárosi Főiskolán.
2009-07-29Utóvadászat hallgatókraPótfelvételi a Dunaújvárosi Főiskolán. Az "első" felvételi után 1200 fővel gyarapodott a főiskola, amely két új felsőfokú szakképzést is indít: költségvetés-gazdálkodási szakügyintéző és adóigazgatási szakügyintéző.
2009-07-25Indulhat a pótfelvételiA Dunaújvárosi Főiskola felvételi ponthatárai, 2009.
2009-07-24Hallgatóknak húztákEldőltek a felvételi ponthatárok. A Dunaújvárosi Főiskola közel hatvan százalékkal növelte az első helyen jelentkezők számát, így közel 1200 hallgató indul az 2009/2010-es tanévnek. A cikkben 2008-as felvételi statisztikai adatok is olvashatók.
2009-07-20Helyre, tétre, befutóra: ponthúzásA Dunaújvárosi Főiskolára - az első helyen - 1307 fő jelentkezett.
2009-05-26Ki nevel a végén?A Dunaújvárosi Főiskola gatvan százalékkal növelte az első helyen jelentkezők számát. A felsőoktatási intézmények jelentkezési adatairól.
2009-04-20Mérhető, mint egy mázsa szénHatvan százalékkal növelte az első helyen jelentkezők számát az idei hallgatóvadászat legfontosabb körében a Dunaújvárosi Főiskola. Beszélgetés Kuna Tiborral, a Dunaújvárosi Főiskola kommunikációs stratégájával.
2009-04-17Egy jó hely "jó fejeknek"Összesen 2715 fő jelentkezett a Dunaújvárosi Főiskolára. Felvételi statisztika.
2009-04-09Négyszázan jelentkeztek az első osztálybaDunaújváros általános iskoláiban összesítették a jelentkezőket. Az eddigi adatok szerint legkevesebben a Szórád Márton Általános Iskolába jelentkeztek (tíz fő), így kérdéses az első osztály elindítása.
2009-04-07Jelentkezők ikszelték: több hallgató érkezhet!Első helyen 1307 fő jelentkezett a Dunaújvárosi Főiskolára. A mesterképzésre 44 fő jelentkezett. Népszerű szakok: 1. kommunikáció és médiatudomány, 2. mérnök-informatika, 3. gazdász szak. Statisztika.
2009-02-14A tavalyinál jobbat várnakTovábbtanulás, felvételi. Beszélgetés Balogh Bertalannal, a Dunaújvárosi Főiskola felvételi ügyintézőjével.
2008-09-01Sikeres pótfelvételiA Dunaújvárosi Főiskolán összesen 1360 elsős kezdi meg a tanulmányait. A legnépszerűbb alapképzések: mérnöki informatikus, gazdálkodási és menedzsment, gépészmérnöki.
2008-08-15Rekord a pótfelvételinA Dunaújvárosi Főiskolára 460 fő jelentkezett a pótfelvételi időszakában.
2008-07-31Egy újabb esélyNyílt nap és pótfelvételi a Dunaújvárosi Főiskolán. Beszámoló.
2008-07-29Pont, nincs meglepetésA Dunaújvárosi Főiskola 915 új hallgatójából 822-en kifejezetten a városban szerettek volna továbbtanulni.
2008-07-26Kilencszáz gólya érkezikA Dunaújvárosi Főiskolára kilencszáz gólya érkezik. Statisztika.
2008-05-08Öt osztállyal lesz kevesebb ősszelA város általános iskoláiban.
2008-04-03Átmeneti év lesz?Visszaesett a Dunaújvárosi Főiskolára felvételizők száma. A főiskola a 30. az országos rangsorban. Beszélgetés dr. Kadocsa László rektorhelyettessel.
2008-04-02Főiskola: csökkenő vonzerőIdén 1987 fő jelentkezett a Dunaújvárosi Főiskolára, a tavalyi 3576-hoz képest.
2008-01-17Gyógyír lehet(?)A Dunaújvárosi Főiskolán egyre népszerűbbek a keresztféléves képzések.
2008-01-16DF: függő játszmaAz akkreditációs bizottság döntése értelmében, a Dunaújvárosi Főiskola kommunikáció és médiatudomány szakára nem jelentkezhetnek a most felvételizők.
2008-01-08Nyílt napok sorozataBeszámoló a Dunaújvárosi Főiskola nyílt napjáról.
2007-11-26Verseny, felvételértHuszonkét iskolából érkeztek diákok a Bánki középiskola informatikai versenyére. A legjobb eredményt elért tanulóknak nem kell felvételizniük a választott középiskolába. Eredmények: 1. Zimányi Gábor (Szilágyi), 2. Doszkocs Norbert (Rácalmás), 3. Kálai Henrietta (Szilágyi). A csapatversenyt a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola nyerte.
2007-08-29Az építőipari szak a legnépszerűbbA Hild és Lorántffy középiskolák által indított szakokról.
2007-08-03Még csak most nyílt, de máris népszerűFelvételi iroda nyílt a Dunaújvárosi Főiskola új épületében.
2007-07-27Megszülettek a pontszámokA pótfelvételik előtti adatok alapján 1207 elsős kezdi meg a 2007/2008-as tanévet a Dunaújvárosi Főiskolán. A legtöbb diákot (324 fő) a mérnök informatikus alapképézésre vettek fel.
2007-07-25Célban a ponthúzásA Dunaújvárosi Főiskolára többen jelentkeztek, mint tavaly. 2007-ben 3576 fő jelölte be az iskolát, 413 fővel többen mint 2006-ban.
2007-04-17Továbbra is népszerűA Dunaújvárosi Főiskolára 3500 fő jelentkezett, azaz 365 fővel többen mint az elmúlt évben. Az első három "népszerű" szak: 1. mérnök informatikus (900 fő), 2. gazdálkodási és menedzsment (826 fő), 3. kommunikáció és médiatudomány (628).
2007-04-04Úgy tűnik, népszerű volt az ingyen lap-topA Dunaújvárosi Főiskola mérnök-informatikus szakára várhatón az idén a legtöbb jelentkezés. Az eddigi adatok alapján 3475 fő jelentkezett, végleges adatok április végére várhatóak.
2007-01-27Felvétel(i): indul!Megkezdődtek a felvételi vizsgák a város középiskoláiban.
2006-10-17A kapcsolatteremtés tudománya800 elsőéves kezdte meg tanulmányát. Idén is egyértelműen a kommunikációs intézet képzései voltak a legnépszerűbbek.
2006-09-01Ismerős darab: iskolapadA 2006-2007-es tanévet 420 elsős (általános iskola) kezdte meg.
2006-08-31Sláger a kommunikációHáromezernél többen jelentkeztek a Dunaújvárosi Főiskolára. Átlagosan több mint kétszeres volt a túljelentkezés, végül 1412 fő jutott be.
2006-07-28DF: háromszoros volt a túljelentkezésIdén többen kezdik a tanévet mint tavaly a Dunaújvárosi Főiskolán (tavaly 1185, idén 1412 fő).
2006-05-16Népszerű szakokTöbb mint háromezren (3156 fő) jelentkeztek a Dunaújvárosi Főiskolára. A kommunikáció a legnépszerűbb szak. Statisztikai adatok.
2006-05-15Sok diákot vonzA Dunaújvárosi Főiskola kommunikációs szakjára példátlanul nagy a túljelentkezés. Beszélgetés Sváby Andrással, a Déri János Kommunikációs Intézet igazgatójával.
2005-03-01Több mint háromezren jelentkeztek a Főiskolára-
2004-11-09Felvételi arányok, írásbeli eredményekDunaújváros középiskolái és gimnáziumai a felvételi vizsgák arányai és eredményei tükrében. Statisztikai adatok a jelentkezők és a felvettek számáról.
2004-08-24Másfélezer gólya
2004-03-16Az idén népszerűbb a főiskolaBeérkezett jelentkezési B-lapok száma 2004. március 11-én.
2002-04-08Középiskoláink a tények tükrébemDunaújváros középiskoláinak felvételi statisztikája. Országos összevetésben sincs szégyenkeznivalónk az intézményekben folyó oktatás színvonala miatt.
2000-01-28A felső fokú továbblépés lehetőségeiA megyei felsőoktatási intézméányek - köztük a dunaújvárosi - felvételi lehetőségei.
1999-08-06Főiskola: napi negyven-ötven jelentkező pótfelvételreTizennégyezer férőhely.
1999-07-29Főiskola: még nyitva a kapu...Főiskola: még nyitva a kapu...
1999-07-24Gazdász-szakra 117 pont kellGazdász-szakra 117 pont kell.
1999-02-09Továbbtanulás, jelentkezés: még három...A Miskolci Egyetem Dunaújvárosi Főiskolai Karán 7 szakon -öszzesen 20-nál több szakirányon -közel 800 nappali tagozatos első éves hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben. Tételes kimutatás.
1998-04-21A középiskolák új sorrendjeA Fejér megyei iskolák sorrendje a felsőoktatásba felvettek és az osztálylétszámok aránya szerint.
1998-03-04Irányultság a szakközépben, ...A Széchenyi, a Bánki, a Dunaferr és a Lorántffy isk. felvételi adatairól.
1998-01-17Zsúfolt nyilt nap a főiskolánAz idén 7 szakra várja a főisk. a jelentkezőket,s a korábban tervezettnél 10 %-kal több diák iratkozhat be ősszel.
1997-11-17Akkreditáció után - ...Elkészült a főiskola jövő évi beiskolázási terve. November 21-én nyitott nap lesz.
1996-07-26A felvételi lezárult500 új hallgatóval indul a tanév a főiskolán.
1996-07-19Sem a felvételi ponthatár, sem a tandíj...A felvételi ponthatárról, a tandíjról.
1996-02-22A felsőoktatásba felvettA felsőoktatásba felvett osztályok létszáma Fejér megyében.
1996-02-15Fejér megyei középiskolák felvételi arányaiA gimnáziumok toplistája
1995-08-31Kétezer-kétszáz hallgatóvalA hallgatói létszámról.
1995-07-11Gyenge irásbeli vizsgák után...A főiskolán a felvételi alapján mindössze 4-5 jelentkezőt vettek fel. Pót átjelentkezőket vesznek fel.
1993-08-31Tanévnyitó a főiskolánMintegy 1000 nappali tagozatos hallgatóval kezdi a tanévet a Dújv-i Főiskolai Kar. Az első évfolyam létszáma megközelíti az 54O főt.
1993-04-23Ezt kéne osztályozni!Befejeződtek a felvételik a város középfokú intézményeiben. Körkép a város iskoláiról.
1993-04-22Felvételik félidőn túlA Széchenyi gimnázium és a Dunaferr iskolaigazgatójával készült interjú,aktuális kérdésekről .
1992-09-08Elkezdődött a tanévIdén 385 hallgató kezdi meg tanulmányait a helyi főiskolán. A tanévnyitón adták át Szakadát Istvánnak a Pedagógus Szolgálatért emlékérmet.
1992-07-24Kohász kerestetik(?)A dújv. főiskola kohászati tanszékére mindössze 4-en jelentkeztek, habár 70-en is lehetnének. A tanszékvezető úgy véli szükség van kohászokra, s elhelyezési gondjaik sincsenek.
1991-06-28Felvételizők kétségeiFelvételizők a helyi főiskolán. Esélyek általában.
1984-06-29Kinek siker, kinek nem. 134 százalékos túljelentkezés.A közép- és a főiskolai továbbtanulásról.
1983-11-25Mennyit ér az "ajánlólevél"? Csak a fele lett KISZ-tag.Az úttörők KISZ-életre való nevelésről. Adatok, gondok, feladatok.
1982-06-04Telt ház a középiskolákbanA demográfiai hullám hatása jelentkezik a középiskolákban is.
1981-09-01Nem maradtak ki a legjobbak. Magasabban van a "léc"Pótfelvételt hírdetett a főiskola. A körülményekről nyilatkozik Tóth László és dr. Molnár László.
1978-11-01Háromból kettő megfelelt.Beszélgetés a felvételi tapasztalatokról.
1963-08-13Kilencszáz gyereket helyeznek el az idén a városi óvodákbanÉrvényben marad az óvodai felvételi rendszer.
1958-07-22A jövő szakmunkásai közöttFelvételi a MÜM 316.sz. iskolájában.
1957-06-07Felvételi vizsgák a Kohászati TechnikumbanFelvételi vizsgák a Kohászati Technikumban.