Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

1146 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-05-17A zene gyönyörű varázsaParádés minifesztivál-nyitány a Kortárs Művészeti Intézetben és felemelő pillanatokkal bőven pettyezett, csodás koncert a Városházán – remek programmal kezdődött a Móricz Zsigmond Általános Iskola jubileumi tanévének csúcsidőszaka.
2024-05-17Jótékonysági gála – a közösség erejévelNagyszabású gálaműsort szervezett a dunaújvárosi katolikus plébánia: a közösségi kezdeményezés során a Krisztus Király Főtemplom tetejének javítására gyűjtöttek, az eseménynek a Bartók színházterme adott otthont múlt pénteken délután.
2024-03-00Tavaszi virágözön (fotó)Rácz-Lambda József fotója Tavaszi virágözön címmel.
2024-02-23"Időkapu": Holczer Tibor kiállítása a tamási Kindl Kupola Galériában nyílt megVárosimázs és személyes fotótörténeti barangolás, képek és montázsok egy megrögzött örömfotóstól: nagyszabású önálló tárlaton mutatta be műveit Holczer Tibor Tamásiban: a Kindl Kupola Galériában látható bemutató egészen 2024. március 2-ig várja a vendégeket.
2024-02-16Közel negyven alkotó műveit vonultatja fel a Dunaújvárosi TárlatDunaújvárosi Tárlat címmel nyílt kiállítás 2024. február 9-én, délután a Kortárs Művészeti Intézetben, ahol közel 40 a városban és a térségben élő, illetve a városhoz kötődő képző- és iparművész munkái mutatkoztak be.
2023-10-13A mellrák ellen – Csikós Árpád tárlata a Bartók Kamaraszínház galériájábanA dokumentarizmus, a prevenciós misszió és a művészet találkozik a mellrákkal diagnosztizált és műtött, valamint esetenként az orvosi ellenjavallattal szemben gyermeket vállaló nők képeit bemutató tárlaton – Csikós Árpád fotóművész képei a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban.
2023-06-30ICA-D:"Bestiárium" - Páhi-Fekete Noémi szürreális fotói a Múzeumok ÉjszakájánKülönleges kiállításmegnyitót időzítettek a 2023-as Múzeumok Éjszakája programjára a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézetben. Az intézményben Páhi-Fekete Noémi képzőművész Bestiárium című gyűjteményét láthatták az érdeklődők.
2023-06-09Felkerült a magyar színházi világ térképére a Mikro FesztiválElőadások és bemutatók sora egy teljes héten át – vasárnap (2023. 06. 04.) elkezdődött a második Mikro Fesztivál Dunaújvárosban a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. A programsor nyitánya stílusosan egy fotókiállítás volt, majd este hét órától az „Egy őrült naplója” című produkciót láthatta a közönség.
2023-03-27A csillagászat és a muzsika találkozása NagyvenyimenCsillagok és a zene harmóniája című előadást dr. Juhász Ferenc volt dunaújvárosi rend­őrkapitány – dr. Zseli József amatőr csillagász társa – kísérte egy fantasztikusan jól összeállított harmonikajátékkal, és dr. Zseli József a kimagasló szintű asztrofotós szenvedélyének egy szeletét tárta a közönség elé.
2023-03-16Összegzés: az életet én igazából a kislányomtól kaptam visszaImmár öt éve, hogy Csikós Árpád fotóművész a Mellrákinfo Egyesülettel együttműködve művészi aktképeket készített mellrák miatt csonkolt testű nőkről, figyelemfelhívásként. Két év telt el, mire egy budapesti magángaléria befogadta az anyagot. Most valami ismét megmozdult, Devecser után a nemzetközi nőnapon Szombathelyen ismét láthatóvá tették a tárlatot egy hasonló tárgyúval együtt.
2023-02-15A biológia a természetfotózás és a gyógyítás metszéspontjaJanuár 6-án nyílt meg a kisapostagi polgármesteri hivatal épületében Klép Sándornak és dr. Somo­rácz Györgynek, a Mezőföld Természetfotó Egyesület tagjainak fotókiállítása. A tárlaton Kisapostagon készült fotóikat mutatták be az alkotók, akik a kiállítás anyagát a településnek ajándékozták. A bemutató alkalmával beszélgettünk dr. Somorácz Györggyel.
2023-01-14Gyönyörködjünk bennük együtt!"A dunaújvárosi Nagy Károly nemcsak nyitott szemmel járja e vidéket, hanem fényképezőgépével lesben állva meg is örökíti e pompás madarakat, s a közösségi portálon közzétéve megosztja örömét, hadd gyönyörködjenek benne mások is. A Szalki-sziget, az öböl madarairól már egy albumra való fotó készült, s szívből reméljük, hogy egyszer nagyobb nyilvánosságot kap."
2023-01-10Januári csendélet (képaláírás)A tavaszias idő sokunkat kicsal a természetbe. Rendre kapunk fotókat olvasóinktól, és természetesen kollégáink is járják a várost és környékét, hogy egy-egy szép, sokszor szokatlan pillanatot elkapjanak az életből. Ezúttal egy kikötői fotót teszünk közzé, még január első hetéből. Bíz(z)unk abban, hogy a nyugodt víztükröt megtöri majd a rendszeres kikötői forgalom. Az előrejelzések szerint a Duna vízállása emelkedni fog a közeljövőben. (teljes szöveg)
2023-01-10Előtte az utódja (képaláírás)Kedves pillanatot örökítettünk meg múlt héten szerkesztőségünkben: fotográfus kollégánknak, Laczkó Izabellának kislánya, Korinna is „besegített” a fotózáskor, így lett riportalanyunk lencsevégre kapott mosolya annyira természetes. (teljes szöveg)
2023-01-09Tájak, őzek, lepkék... szépségek Kisapostag közelébőlKét kiváló természetfotós, dr. Somorácz György, és Klép Sándor optikáján keresztül látható még két hétig Kisapostag flórája és faunája a település önkormányzatának földszinti kultúrtermében. Beszámoló a kiállításról.
2023-01-07Fotósok szemével (képaláírás)„Lencsén át Kisapostag” címmel fotókiállítás nyílt tárlat dr. Somorácz György (fotónkon) és Klép Sándor képeiből 2023. január 6-án, pénteken, 16 órától Kisapostagon a Polgármesteri Hivatal földszinti előadótermében.
2023-01-05A repülő csészealj (képaláírás)Fotó: Holczer Tibor. Különleges perspektívából látható a víztorony. Városunk ismert épületei közé tartozik a repülő csésze­aljra emlékeztető víztorony. Már messziről, sőt a Duna túlpartjáról is jól látható építményt gyakran láthatjuk különböző felvételeken. Ezúttal különleges perspektívából szemlélhetjük, mintha a víztorony a Felső-Duna-partra ereszkedett volna. Pedig ez a kép nem montázs. Szerzője lapunknak elmondta, hogy teleobjektívvel készítette, amihez természetesen kellett egy sokat tapasztalt „fotós szem” is.
2023-01-04A felhők felett mindig kék az ég és süt a nap... (képaláírás)Még decemberben fedeztük fel ezt a fotót a közösségi médiában, és kértük el annak szerzőjétől, hogy azok az olvasóink is láthassák, akik nem Facebook-fogyasztók. A köd borította város felől készült drónfelvételen jól látszanak a vasmű legmagasabb építményei is. Ami pedig a ködpaplan alatt lejátszódott, nos, arról már többször is írtunk. Ám ahogy a címben is olvashatják, a felhők felett mindig kék az ég, és süt a nap... Fotó: Holczer Tibor (teljes szöveg)
2022-12-20Fehér-jeges varázslatból kaphattunk némi ízelítőt (képaláírás)Kolléganőnk, Szabóné Zsedrovits Enikő készítette ezt a jégvarázsos képet december 19-én, hétfőn reggel a Duna-parton sétálva. Szó se róla, hogy a téli köntösbe öltözött természet csodás látképpel szolgál, de autósként a reggeli szélvédős jégkaparáskor erre kevésbé gondol az ember... Legalább kaphattunk egy kis emlékeztetőt arról, milyen is a fehér karácsony, ugyanis az ünnepekre akár 10 fok feletti hőmérsékletre számíthatunk.
2022-12-09Dunaújvárosi a Magyarország 365 fotópályázat különdíjasaÁtadták a 2022-es Magyarország 365 fotópályázat díjait, az egyik különdíjat a dunaújvárosi Holczer Tibor vehette át december 1-jén, a Magyar Állami Operaház új művészeti és logisztikai központjában, az Eiffel Műhelyházban.
2022-12-05Csodás természet (képaláírás)A Mezőföld Természetfotó Egyesület éves kiállítását nyitották meg december 2-án, pénteken a Bartók színház aulájában. Tizenkét tagjuk, különleges természetfotói alkotják a tárlat anyagát.
2022-11-22A nap képe: Kontrasztok (képaláírás)Szentes Kitti Kontrasztok című fotója lett a november 21-i, hétfői nap képe a National Geographic MAgyarország oldalán.
2022-10-21Nagydíjas lett a "Vadász és zsákmánya"!Fantasztikus dunaújvárosi vonatkozású sikerrel ért véget a DaDalia Galéria IX. Szeretett világunk című fotópályázata: Pálfi László csodás jégmadaras képe, a "Vadász és zsákmánya" a szakmai zsűri döntése nyomán kategóriagyőztes lett a 2022-es megméretésen.
2022-10-21"LeKÉPezéseink" - csoportos bemutató a BartókbanA dunaújvárosi Panoráma Fotó Egyesület LeKÉPzéseink című gyűjteménye látható a Bartók Kamaraszínház Aula Galériájában.
2022-10-13Megnyílt elöttünk a PanorámaA Panoráma Fotó Egyesület tagságának nyílt tárlata október 11-én, kedden este a Bartók aulagalériájában LeKÉPezéseink címmel.
2022-10-00Akit megérint a nagyvilág. A Panoráma Fotó Egyesület tárlata"LeKÉPezéseink" címmel nyílt meg 2022. október 11-én a Panoráma Fotó Egyesület kiállítása a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. A megnyitón Pálfi László, az egyesület alapítója mondott köszöntőt.
2022-08-00Hazai tájakon. A Dunaferr Magazin fotópályázataA Dunaferr Magazin fotópályázatára érkezett képek közül tíz bemutatása, köztük Szabó Ervin (Nagyolvasztómű, technológiai osztály) Miskahuszárról készült képe.
2022-07-22Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes: 70 év, 70 fénykép, jubileumi tárlat a folklór jegyében.Egy hetven fényképből álló fotókiállítást tekinthetnek meg a Munkásművelődési Központ látogatói. A gyűjtemény a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes 70 éves jubileumát ünneplő sorozat részeként nyílt meg – a rendezvényen Pintér Tamás polgármester és Kováts Rózsa, az MMK ügyvezető igazgatója mondott beszédet.
2022-07-12Duna Újvárosnál (képaláírás)Ezzel a címmel nyitott kiállítást a József Attila Könyvtár június 28-án a nemzetközi Duna-nap alkalmából. A tárlat képeit a Panoráma Fotó Egyesület és az Így látjuk „Mi”! csoport fotóiból válogatták össze a könyvtár munkatársai. A kiállítást szeptember 30-ig lehet megtekinteni az intézményben. (teljes szöveg)
2022-06-20Néha fotószakkör, máskor lelki segély ez az együtt töltött időA Csikós Árpád vezette széchenyis fotóműhely diákjai arany minősítéssel tértek haza az idei keszthelyi Helikoni Ünnepségről. A díjnyertes anyagot egy remek kiállítás keretében a közelmúltban a helyi evangélikus templomban is bemutatták. Bekéredzkedtünk a napokban lezárult 2021/2022-es tanév utolsó közös foglalkozására.
2022-06-13"Tiszta hittel, erős kézzel"Móser Zoltán Balogh Rudolf-díjas fotóművész, Szent László-freskók a Kárpát-medencéből című időszakos kiállítása nyílt meg Nagykarácsonyban a községházán.
2022-06-10Hét nap alatt tíz előadás, Mikroszínpad-avató, színészportrék - itt a MIKRO FesztiválÜnneplésre méltó események sorával kezdődött el a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza munkatársai által hirdetett Mikro Fesztivál. Mindamellett, hogy megnyílt a kulturális intézmény harmadik előadó helyisége, Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus kiállítását, és Mácsai Pál Kossuth-díjas színművész előadását is megtekinthették az érdeklődők.
2022-06-07Már javában dübörög a Bartók-színház MIKRO-jaJúnius 5-én, pünkösdvasárnap délután igazi ünnepi nyitánnyal elkezdődött a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza harminc éves fennállása előtt tisztelgő MIKRO Fesztivál.
2022-05-13ICA-D: Rabul ejtett szabadságok – történetek a Salazar-diktatúrábólSzász Lilla fotográfus, Maria Teresa Braz privát archivista és Perenyei Monika művészettörténész közös kiállításával folytatódik a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) bemutatóinak sora; a Rabul ejtett szabadságok – történetek a Salazar-diktatúrából című tárlat megnyitójára 2022. május 20-án várják a vendégeket.
2022-04-25Tájakat, madarakat, emlősöket fényképezKoncz -Bisztricz Tamás nemzetközi Arany Teknős természetfotó pályázat háromszoros ifjúsági nyertesének fotóit április 22-től május 10-ig tekinthetjük meg a nagyvenyimi Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár nagytermében.
2022-03-10Fontos Részletek a Bartók-aulában. Akinek a fény a munkája és egyben a hobbija isMárcius 8-án nyílt meg György-Selmeczi Mercédesz első önálló fotókiállítása a Bartók aulagalériájában Részletek címmel.
2022-02-11Műszak után fotográfusInterjú Kontár Csaba Attilával, a Dutrade Zrt. beszerző munkatársával hobbijáról, a fotózásról
2022-02-11Múltközben: egy születő város hétköznapjaiA József Attila Könyvtár Múltközben című gyűjteményes kiállítás számos használati eszközt, fotót tartalmaz a 1960-as, ’70-es, ’80-as évek városlakóinak az életéből.
2022-02-07Egy születő város hétköznapjai (kishír)Múltközben – egy születő város hétköznapjai címmel nyílik kiállítás február 8-án, kedden 17 órakor a József Attila Könyvtárban. A szervezők a kiállítás képeit Bali Attila fotógyűjteményéből válogatták és az Intercisa Múzeum kincseiből, korabeli használati tárgyakkal színesítették. A Páhi Péter képzőművész által készített szoborparavánok segítségével egy fotó erejéig az Aratók és a Martinász bőrébe is belebújhatnak a látogatók. A megnyitón a városról szóló megzenésített versekkel fellép Kasó Tibor dalszerző, valamint bemutatkozik a Dunaújváros történetét feldolgozó társasjáték is. (teljes szöveg)
2022-01-00Képekbe foglalt gondolatok. Műszak után fotográfusBeszélgetés a fotózásról Kontár Csaba Attilával, a Dutrade Zrt. beszerző munkatársával, aki a Panoráma Fotó Egyesület alapító tagja.
2021-12-22Gyermekmosolyok a karácsonyfa alatt. Legyen egy szép napunk: csodás gyermekmosolyokA Dunaújvárosi Hírlap Gyermekmosoly elnevezésű fotópályázatának Fejér megyei nyertesei.
2021-12-17Kiváló élménykirándulást nyújt a helyi fotósközösség új tárlataKiállítás nyílt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában a Mezőföld Természetfotó Egyesület tagjainak fotóiból.
2021-12-16Feltáruló csodavilág"December 15-én mutatkozott be az 1989-ben alakult Mezőföld Természetfotó Egyesület fotósainak hagyományos, évi összegző kiállítása a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulagalériájában. Dr. Almási István, dr. Somorácz Áron, dr. Somorácz György, Fabó Ferenc, Fabóné Bíró Ágnes, Farkas Sándor, Frigyer Sylvia, Hollósi Zoltán, Klép Sándor, Kovács Sándor, Krizák István, valamint Szilágyi András bravúros természetfotóit Szántó Péter, az önkormányzat kulturális bizottságának elnöke és Mészáros János plébános méltatta a megnyitón."
2021-12-13A legszebb mosolyokA Dunaújvárosi Hírlap Gyermekmosoly fotópályázatának Fejér megyei nyertesei között a dunaújvárosi Életes Gréti, Király Debóra Bettina, és a baracsi Dorina.
2021-11-25A Turbulencia erejeCsikós Árpád dunaújvárosi fotóművész Turbulencia című képére is lehet voksolni a népszerű Magyarország 365 című pályázat közönségszavazásán. Beszélgetés a fotóművésszel.
2021-11-19Az elrettentő példák gyűjteményeBaleset-megelőzési kiállítást szerveztek a diákoknak a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium Szivacs galériájában 2021. november 11-én. A tárlaton, balesetek helyszínén készült elrettentő fotók hívják fel a diákok figyelmét a szabályos és körültekintő közlekedésre.
2021-11-12Egy pillanat alatt megtörténik a bajA Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumban „Képben vagyunk” elnevezésű baleset-megelőzési fotókiállítás nyílt 2021. november 11-én.
2021-11-12Korlenyomatok az utánunk jövőknekTizenöt év alatt több mint 250 kohászati vertikum működését dokumentálta Viktor Mácha cseh fotóművész az európai és az amerikai kontinensen. Szeptember elején egy közép-kelet-európai körútja során ismét felkereste az ISD DUNAFERR-t is.
2021-11-11Várjuk a mosolyokat!A Dunaújvárosi Hírlap idén is elindítja a Gyermekmosoly fotópályázatot.
2021-11-04Még beléphetünk akár a medrébe isRendkívül alacsony a Duna vízállása Dunaújvárosnál. Dunaújvárosnál november 2-án kora délután –36 centiméteres vízállást mértek a szakemberek.
2021-11-02Természetes szépségekKiss Piusz fotókiállítása a Munkásművelődési Központban.
2021-10-29Átszűrődő fények (képaláírás)"A felhők mögül átszűrődő fények ugyanakkor azt üzenik, odafent mindig süt a Nap. Egy olvasónk kitűnő fotója ezúttal címlapot „ért”, köszönjük neki!" Holczer Tibor fotója.
2021-10-29Méltó módon megőrizni"Hosszú évek óta dolgozik Rosti Pál munkásságának megőrzésén és bemutatásán Pálinkás Bertalan, akivel az elért eredményekről és a következő évek terveiről is beszélgettünk."
2021-10-16Varázslatos világot fotózAz asztrofotózással ismerkedhetünk meg Feltóti Péter révén, aki a Magyar Asztrofotósok Egyesülete alelnöke és alapító tagja, nem mellesleg dunaújvárosi illetőségű.
2021-10-08A találkozás tere lett a megyei őszi tárlatÜnnepélyes keretek között, díjátadóval nyílt meg a Fejér Megyei Őszi Tárlat szalonkiállítása az Uitz Teremben 2021. október 1-én.
2021-10-04"Egy belső hang súgta neki, erre pályázni kell"Soha vissza nem térő pillanat. Ezt a címet adta Szentes Kitti annak a fotónak, mely az Agrofotó pályázat közönségdíjasa lett.
2021-10-00Az acél szépsége. Korlenyomatok az utánuk jövőknekTizenöt év alatt több mint 250 kohászati vertikum működését dokumentálta Viktor Mácha cseh fotóművész az európai és az amerikai kontinensen. 2021. szeptemberének elején újra felkereste az ISD Dunaferr-t is.
2021-09-30Rosti Pál nyomábanBarkóczi Rosti Pálnak állít emléket a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza kiállítása. A kiállításmegnyitón, 2021. szeptember 29-én először került átadásra a Rosti Pál Emlékérem, amelyet Horváth Tamás vehetett át. A program keretében levetítették Kaszab Zsuzsanna Rosti nyomában című dokumentumfilmjét.
2021-09-00Az acél szépségeTíz év után az ISD Dunaferrnél járt Viktor Mácha cseh fotóművész. A fotós "Az acél szépsége" címet viselő projekt keretében járja a világot, már több mint száz bányát, kokszolóművet, nyersvas- és acélgyártó vertikumot örökített meg.
2021-08-31Ember a gép mögöttA magyar fotográfia napja alkalmából beszélgetés Laczkó Izabellával, a Dunaújvárosi Hírlap fotósával.
2021-08-27A természet csodái - képekbenIdén (2021.) is sok-sok remek képet küldtek be olvasóink a Dunaferr Magazin pályázati felhívására. Ebben a hónapban a magazin címlapjára is a pályázatra beküldött alkotások egyike került. Gratulálunk a képet készítő nagyolvasztóműs kollégának, Somogyi Lajos Gábornak.
2021-08-09In memoriam Lázár Zsolt (1956-2021)Elhunyt a Dunaújvárosi Hírlap munkatársa.
2021-08-00Kohászportrék hozták meg az első sikereket. Mérnökként kezdett a nemzetközi hírű fotósBeszélgetés Bahget Iskander nemzetközi hírnévnek örvendő fotóssal, aki Dunaújvárosban végezte felsőfokú tanulmányait és a Rosti Pál Fotóklub tagja volt.
2021-07-26Egy maréknyi világot oszt velünk fotóin Bahget IskanderA Kecskemét melletti, hetényegyházi otthonában látogattuk meg Bahget Iskander nemzetközi hírű fotóművészt, aki több szállal kötődik Dunaújvároshoz. Ötven esztendővel ezelőtt szerzett üzemmérnöki diplomát a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem Kohó- és Fémipari Főiskola Kara kohász szakán. Fotóművészetének megalapozásában pedig a Rosti Pál Fotóklub kiválóságainak is jutott némi szerep, így mások mellett Hajdu Györgynek, ifj. Koffán Károlynak, valamint id. Pálfalvi Jánosnak.
2021-07-13"Bús felhők fölött az ég, bár eső rejti, mindig kék" (képaláírás)Néha a komor, viharos időkben, amikor úgy érezzük, hogy egy valaki egészen biztosan főállásban csak azzal foglalkozik, hogy a mi életünket megkeserítse, de legalábbis megnehezítse, néha ilyenkor is érdemes a horizontot nézni, vagy még annál is feljebb emelni a tekintetünket, mert könnyen lehet, hogy a viharfelhők felett már az üdítő világosság várakozik arra, hogy észrevegyük, és beragyoghassa az életünket. (teljes szöveg)
2021-07-00A természet csodáiA Dunaferr Magazin újra meghirdeti nyári fotópályázatát.
2021-06-18Önkéntesek vendégeskedtek a héten a "Jószoliban". Önkéntesek Hete a Jószolgálati OtthonbanA Jószolgálati Otthon Közalapítvány az idei programmal csatlakozott a "Vedd ki a részed!" mottóval szervezett szociális ellátás önkéntesség hete programsorozatába: az Önkéntesség Magyarországi Éve (ÖMÉ) keretében június 7-15. közötti programokat vártak, de természetesen a gazdag dunaújvárosi programsorozat is bekerült az országos kínálatba
2021-06-00Kalandozások Észak-Magyarországon. Kirándulástippek a nyári hónapokraKirándulástippek Észak_Magyarországról, Németh Zsolt fotóival illusztrálva.
2021-05-27Lara baba első hala (képaláírás)A kishölgyet Katona Dilara Annának hívják és szeret mindent kipróbálni. Szinte semmitől sem fél, a horgászattól és az első halától sem, amelyet az akasztói tavon fogott.
2021-05-17Perkáta élővilágáról káthatnak virtuális tárlatotA Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft. még áprilisban hirdette meg fotópályázatát, amely a Fotók Perkáta élővilágából címet kapta.
2021-05-14"Múltba ásott város" az Intercisa Múzeumban. Kiállítás a nyitás alaklmából: "Múltba ásott város"Újra várja a látogatókat a dunaújvárosi Intercisa Múzeum; a jeles alkalomból az intézmény különleges, a településtörténet különböző korszakainak régészeti emlékeit bemutató kiállítással fogadja a kultúra és a várostörténet szerelmeseit.
2021-05-04Megpróbál az ember túljárni a jó érzékszervű vadak eszénA Magyar Vadászlap „Az Év Vadászlap fotója” című, tizenhárom fordulós pályázatának szakmai díját Klép Sándor nyerte. Úgy, hogy év közben is bezsebelt hármat. A vadgazda-mérnök 49 éve kezdte a fotózást.
2021-04-01Esterházy Marcell drámai képe az ICA-D kirakatkiállításánE heti kirakatkiállításán Esterházy Marcell Tourner la page című képével folytatja a sorozatot a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézet.
2021-03-17Együttállás ívesen a mi Dunánk felett (képaláírás)Manapság egyre többen örvendeztetnek meg bennünket olyan különleges képekkel, amelyek városunkat, a városunkhoz kapcsolódó emblematikus helyszíneket, tárgyakat, élőlényeket ábrázolják. A fényképezés nem csupán egy hobbi. Az amatőr vagy profi alkotók látni engednek bennünket úgy, ahogy talán mi észre sem vennénk. Kovács József a Duna partjáról örökítette meg ezt az együttállást: a fa ága úgy hajol, akárcsak a 2007-ben felavatott Pentele híd kosárfülíve. Micsoda véletlen! A híd két partrészt köt össze, ez a faág pedig a föld és a víz között képez kapcsolódást. (teljes szöveg)
2021-03-08Nőnapon nyílik meg a virtuális tárlatA településről készült fotókból és képzőművészeti alkotásokból nyílik különleges tárlat március 8-án Kulcson.
2021-02-18Egy kis ékszerdobozSzentes Kitti fotóival már többször találkozhattak az olvasóink. A National Geographic is többször megosztotta már a fotóit. Most jelentkezett egy fotóversenyre, ahol Magyarország szépségeit mutatják be. Elsőként a dunaújvárosi fotóit tette közzé, ezt követik majd a Perkátán és Székesfehérváron készült képek is.
2021-02-00Hólepel alattNémeth Zsolt fotói a hóval borított vasműről.
2020-12-00Ősz a MeleghengerműnélMichel János fotója az ISD Dunaferr Meleghengerművéről.
2020-11-26Jót tesz a léleknek, és engem ez úgy vonz, mint a mágnesCirkos Veronika egyik fotója, a Darvak a ködben bekerült a National Geographic „A nap képe” rovatába. A Danube Digital Circuit nemzetközi versenyen a kék vércsés képe Gold Medalt, a jégmadaras képe Bronz Medalt kapott. Nature kategóriában az összes beadott képét, ezen kívül black&white-ban, water és color kategóriában is fogadták el képeit, összesen 21-szer. De hogyan keveredik az ember a Béke városrészi panelből az erdő sűrűjébe?
2020-11-12Ilyen a hajnalunk: párás, puha léptű (képaláírás)Oly szerencse, hogy vannak, akik hajnalban fényképezőgéppel a kezükben róják a várost (kicsit talán helyettünk is), megörökítve (kicsit talán számunkra is) a vissza nem térő pillanatokat. Mint ezen a fotón is. Ennyire szép lenne a Duna-part? Akár egy festmény. Akár egy gondosan komponált Windows-háttér. Akár egy hímzett gobelin, ezer színnel, ezer szállal adva vissza a megülő ködben pasztelles őszi szürkét, sárgát, zöldet. A legjobbkor készült a felvétel: mert hajnali sétákra sem mehetünk egyhamar. Őrizzük e képet, őrizzük a látványt, ami nem hűvös borzongást okoz, hanem megmelenget. (kép)
2020-11-03A fekvő bika sikere. Két mezőföldi fotós is a legjobbak között vanA Magyar Vadászlap és a Nikon CEE GmbH Magyarországi Fióktelepe természetfotó-pályázatot írt ki, amelyben minden hónapban kiválasztják a szakmailag legjobbat, és a közönségdíjas képet. Októberben teljes a Mezőföld Természetfotó Egyesület sikere, Klép Sándor és Fabó Ferenc diadalmaskodott.
2020-10-28Minden tizedik nő érintett - te se akarj az egykikük lenni!Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Bár már csak néhány nap van hátra novemberig, úgy érezzük, a témával nem lehet eleget foglalkozni, annál is inkább, mert kiemelkedően jó eséllyel vehető fel a küzdelem ebben az esetben a gyilkos kórral szemben. Az egyesület figyelemfelhívó kampányában több híresség mellett Csikós Árpád fotóművész is részt vesz.
2020-10-22A panteista derű képei. A panteista derű virágos világa eléKuruczné Gál Kriszta Vadvirágok és szelídek című fotótárlatát egy hónapon át, 2020. október 14-től november derekáig láthatják az Aula Galéria vendégei a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban.
2020-09-18Sikeres a Dunaferr Magazin fotópályázataA Dunaferr Magazin 2020. nyári fotópályázatán Csontos Lászlónak, Dér Tündének és Hruby Gábornénak ked­vezett a szerencse, ők nyer­ték meg az ISD DUNAFERR Zrt. és a Magyar Vas­ és Acélipari Egyesülés által felajánlott ajándékcsomagokat.
2020-08-14Rosti fotográfiák és írásokA Rosty-család és Rosti Pál életéről szóló cikksorozat második része
2020-08-00Acél itthon és a nagyvilágban. A Dunaferr Magazin fotópályázataVálogatás a Dunaferr Magazin fotópályázatára beérkezett alkotások közül. A fotók készítői: Csontos László, Hruby Gáborné, Meskál László, Dzsugán Csaba, Kónya Ildikó, Dér Tünde, Csepregi Attila, Mihaldinecz Réka, Kemeléné Halasi Monika, Szabóné Pózer Viktória és Szabó Ervin.
2020-07-27Madártávlatból Magyarország szépségei a drón segítségévelHét éve él a képalkotás bűvöletében a dunaújvárosi Vaszócsik Kristóf (kép), aki különleges látásmódjával határainkon belül és túl is elvarázsolja közönségét.
2020-07-03Duplán "hazai" mű az ICA-D 70 év/ 70 kép című város- és intézménytörténeti sorozatábólZsinka Gabriella írása a Kortárs Művészeti Intézet online város- és intézménytörténeti sorozatból. 9. kép - "A város jövője"!
2020-07-00Lakóhelyünk képekbenRácz-Lambada József fotói
2020-06-17Belső igényességet tükröz a jó fénykép. Gyakran túráztunk, fotóztunkHolczer Tibor a Dunaújvárosban él, harminc éve dolgozik a Dunaferrben hengerészként. Hobbija a fotózás. A Dunaújvárosi Hírlap és a duol.hu oldalain többször találkozhattak már a fotóival.
2020-06-00Gyönyörű városunk képekbenRácz-Lambada József fotói Rácalmásról
2020-05-00A Kortárs Művészeti Intézet májusi programjai az otthonmaradás jegyébenA Kortárs Művészeti Intézet programjai a koronavírusok okozta járványhelyzet idején.
2020-05-00Gyönyörű májusi természet - RácalmásonRácz-Lambada József fotói
2020-04-00Csodálatos kisvárosunkRácz-Lambada József képei Rácalmásról.
2020-03-16A helyi értékközösségek meghatározó erejévelA 30 éves dunaújvárosi Mezőföld Természetfotó Egyesületnek nyílt tárlata A mi világunk 2020 címmel a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában 2020. március 13-án.
2020-03-14A vadvilág képekenA mi világunk 2020 címmel nyílt tárlat pénteken a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában a 30 éves Mezőföld Természetfotó Egyesület tagjainak (dr. Almási István, dr. Somorácz Áron, dr. Somo­rácz György, dr. Szendrőy István, Fabó Ferenc, Fabóné Bíró Ágnes, Farkas Sándor, Frigyer Szilvia, Hollósi Zoltán, Klép Sándor, Kovács Jenő, Kovács Sándor, Krizák István, Oroszi Zoltán, Rónai Gábor, Szi­lágyi András) fotográfiáiból. A kiállítást dr. Almási István, az egyesület elnöke nyitotta meg.
2020-03-13Közös kiállításAz Intercisa Múzeum és a Terror Háza Múzeum 2020 március 11-énnyitotta meg közösen szervezett kiállítását, melynek központi témája a rendszerváltozás, és az azután elért szabadság
2020-03-13Boldog és boldogtalan, saját rizikójáraÖsszeállítás Kuruczné Gál Kriszta hintás fotóiból
2020-03-12Vendégségben a Forgó. "Kozmikus magány, ahol az órák elfelejtenek ketyegni"2020. 03. 10-én, kedden délelőtt a Baranya megyében található geresdlaki Koffán Galériában mutatkozott be a Dunaújvárosi Hírlap fotóriporterének, Zsedrovits Enikőnek Forgó című egyéni kiállítása. A tárlatot a település polgármestere, dr. Habjánecz Tibor és Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára ajánlotta a megjelent érdeklődők figyelmébe.
2020-03-09Forgó a Koffán galériábanZsedrovits Enikő a Dunaújvárosi Hírlap fotóriporterének Forgó című kiállítását Geresdlakra szállították, ahol 2020. március 10-től lesz látható a Koffán galériában
2020-03-06Az új város születésérőlA városépítés 70. évfordulójára a József Attila Könyvtár tíz év után ismét megrendezte az Ilyenek voltunk – írók, költők a városépítésről című kiállítást, amely hűen mutatja be, miként is írtak a múlt század ötvenes-hatvanas évtizedeinek jelentős irodalmi szereplői a dunapentelei, majd sztálinvárosi nagyberuházásról. A kiállítást a születő város ipari, sport-, kulturális és oktatási életét bemutató tárgyi emlékek is színesítik. Szintén a városépítés 70. évfordulója előtt tiszteleg Holczer Tibor fotós Múlt és jelen című ötletes sorozata.
2020-03-00Szirmot bontott a kikeleti bangita (képaláírás)Az utóbbi hetekben látványosan feléledt a természet, ezernyi arcában megmutatva, hogy visszavonhatatlanul itt a tavasz! Szirmot bontott a Hideghengermű csarnokának közelében álló kikeleti bangita is. (nem taljes szöveg)
2020-02-10A természetfotós olyan, mint a vadász, de az ő terítékében nagyon sokan gyönyörködnekPillanatok a természetből címmel nyílt természetfotó-kiállítás Fabóné Bíró Ágnes és Fabó Ferenc képeiből a baracsi faluházban február 7-én, pénteken.
2020-02-00Zeneiskolai farsangIsmertető a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola 2020-as jubileumi gálakoncertjéről. A koncertet megelőzte egy kiállításmegnyitó, amelyen Ady Géza fényképei láthatóak.
2020-02-00Kultúrházak éjjel-nappalA 2020. évi Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozathoz csatlakozott a nagyvenyimi művelődési ház egy Indiáról szóló ismeretterjesztő előadással és a témához kapcsolódó fotókiállítással
2020-01-24Könnyű séta a hófehérbe öltözött városbanKuruczné Gál Kriszta havas fotói a városról
2020-01-17Örömfotózás - már három évtizede. A természet mellett a vasműs munkafolyamatok is megihletik Németh ZsoltotAz ISD Dunaferr Zrt.-ben dolgozó villamossági szakember szenvedélye a fotózás, képeivel kiállításokon, közösségi oldalakon, sőt még címlapokon is találkozhatunk.
2020-01-17Kohász áll a ködben (képaláírás)Mielőtt még a címben szereplő kohász megnevezés miatt elárasztanának bennünket üzeneteikkel, pontosan tudjuk, hogy a képen Somogyi József 1953-ban született Martinász szobra van, mely csak hosszú évek múltával, 1961 Dunaújvárosában kapott köztéri nyilvánosságot. Sok más mellett végignézte a május elsejei felvonulásokat, Gagarin, majd az iráni sah látogatását is. És látta történelmünk egy darabjának eltüntetését, a Vasmű úti platánsor értelmetlen kivágását is. (teljes szöveg)
2020-01-00Hajnali fények a gyárban (képaláírás)Az éjszakás műszakok utáni reggeleknek is megvan a maga szépsége - sejtelmes hajnali fények a gyárban Németh Zsolt 2020. január 10-én készült felvételén. (teljes szöveg)
2019-12-28A karácsonyi szelfi. Mielőtt nősült, már tudta, hogy hívják majd leendő feleségétCsikós Árpád fotóművész rengeteget és keményen dolgozik, mégis mindig kapható valami mókázásra. Körülötte mindig történik valami, ami kacagtat. Az alábbiakból talán egy kicsit jobban megismerhetik sikerei titkát.
2019-12-16Fiatal gimnazisták képi útkeresése a paravánonMi vagyunk címmel nyílt csoportos kiállítás december 13-án, pénteken a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium fotószakköröseinek munkáiból az iskola aulájában, a Szivacs galériában.
2019-12-13Természetfotók kiállítása a BartókbanKlép Sándor kiállítását egy hónapig láthatják az érdeklődők.
2019-12-12Nyulak, rókák, őzek életképei. Gyerekkorától fogva lenyűgőzi a vadvilág Klép sándor fotóstKlép Sándor természetfotóiból nyílt kiállítás a Bartók kamaraszínház galériájában december 10-én este.
2019-12-12Nemzetközi mezőny az egyetemi fotópályázatonA Dunaújvárosi Egyetem fotópályázatának eredményhirdetését a közelmúltban tartották.
2019-12-11Vadak, testközelből (képaláírás)Klép Sándor természetfotós képeiből nyílt kiállítás december 10-én este a Bartók kamaraszínház galériájában. A tárlatot dr. Somorácz György, a Mezőföld Természetfotó Klub vezetőségi tagja nyitotta meg bemutatva az alkotó pályáját és azt, honnan ered természetszeretete. (teljes szöveg)
2019-12-09Ahogyan a diák látja a világotA Dunaújvárosi Egyetem Társadalomtudományi Intézet Pedagógiai és Kommunikációs Szakmai Kollégiuma fotópályázatot hirdetett hallgatói számára.
2019-12-06A legjobb harminc pályamű (képaláírás)A Dunaújvárosi Egyetem Társadalomtudományi Intézet Pedagógiai és Kommunikációs Szakmai Kollégium a hallgatók számára kiírt fotópályázatának ünnepélyes eredményhirdetését tartották meg december 5-én az intézmény főépületének második emeletén. Összesen több mint 80 mű érkezett a versenyre, 31 pályázótól, amelyek közül a legjobb 30 művet állították ki.
2019-12-00Ismét díjat nyert kollégánk fotójaKontár Csaba, a Dutrade Zrt. munkatársa 3. helyezést ért el képével a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Kerülj képbe! című pályázatán.
2019-11-30Kevesebb ruhában, de segítenek!Nem mindennapi naptárt „dobtak piacra” a dunaújvárosi létesítményi tűzoltók. Ugyanígy a cél sem hétköznapi: jótékonykodnak vele!
2019-11-15Drónfelvétel a Duna-partról (képaláírás)A képek és videók után egészen másként mutatja meg magát a táj a drónfelvételeken. Olyan szemszögből, amilyet még sosem láttuk. Szinte a szemünk előtt születik új műfaj. Felvételünkön Holczer Tibor láttatja légi felvételről a Duna-parti víznyelőket és lépcsősorokat. (teljes szöveg)
2019-10-21Minden tizedik nőt érinthet. Minden tizedik nő érintett: ugye nem akarsz a következő lenni?Október van, a mellrák elleni küzdelem hónapja. Minden 10. nőt érint! Ki a következő? – ez a tárlat és a kampány címe. A művészi igényességű fotókat Csikós Árpád fotóművész készítette két évvel ezelőtt.
2019-10-21Egyazon város, de húsz, különböző objektíven keresztülKözös fotókiállítást rendeztek a dunaújvárosi fotósok és a budapesti Sasszem Fotókör csapata. Az evangélikus templom galériájában október 18-án, péntek este nyílt meg a tárlat.
2019-10-07Lehetetlenre vállalkoztak az anyák. Nem fogadták el a lehetetlent, megszülték a gyermeküketEgy élet – két csoda. Ezt a beszédes címet viseli a Mellrákinfó Egyesület fotókiállítása, amely a napokban nyílt meg Budapesten, a Mária Magdolna Toronyban. Október a mellrák megelőzéséért folytatott küzdelem hónapja, Csikós Árpád fotóművész markáns szerepet vállalt mindebben.
2019-10-05Képeken: Egy élet - két csodaEgy élet – két csoda. Ezt a beszédes címet viseli a Mellrákinfó Egyesület fotókiállítása, amely a napokban nyílt meg Budapesten, a Mária Magdolna Toronyban. Október a mellrák megelőzéséért folytatott küzdelem hónapja, Csikós Árpád fotóművész markáns szerepet vállalt mindebben.
2019-10-00Országos Könyvtári Napok 2019Beszámoló a 2019-es Országos Könyvtári Napok rácalmási rendezvényeiről
2019-09-19A déli jégvilág csodái (kishír)Kércz Tibor természetfotós már harmadik alkalommal tart előadást a dunaújvárosi József Attila Könyvtárban. Most az Országos Könyvtári Napok keretében: október 1-jén, kedden 18 órakor egy élménybeszámolóval egybekötött vetített képes előadásra szeretettel várnak minden érdeklődőt! A déli jégvilág csodái egy fotóexpedíció élménybeszámolója az Antarktisz peremén tapasztaltakról, vetített képes előadás keretében. (teljes szöveg)
2019-09-09Viharban: Mennydörgés és muskátli a fotó címe (képaláírás)Bár megírtuk az előrejelzésünkben, hogy villámlás várható, mégis meglepődtünk, hiszen olyan hirtelen jött hangos durranások közepette. Ezt örökítette meg a kiválóan elkapott pillanatban Gutveiler László. A villámlás erejét mutatja, hogy a jobb oldali villám felizzította azt a fát, amelybe becsapódott. A képnek szerényen az alábbi címet adta: Mennydörgés és muskátlik.
2019-09-03A jégvilág csodái képekben (kishír)A József Attila Könyvtár október 1-én, kedden, 18 órára A déli jégvilág csodái - fotós expedíció az Antarktisz peremvidékén címmel Kércz Tibor természetfotós élménybeszámolóval egybekötött, vetített képes előadásra várja az érdeklődőket. Az esemény a szeptember 30-tól október 6-ig tartó könyvtári napok rendezvénysorozatának részeként zajlik majd. (teljes szöveg)
2019-09-00Kiállításokkal búcsúztunk a nyártól, kiállítással köszöntjük az ősztAz "Év Magyar Fotója - Év magyar Fotósa" országos pályázat pályamunkáiból, azoknak az alkotóknak a munkáiból, akik jótékonysági árverésekre ajánlottak fel alkotásokat, illetve a SKICC Művészeti Egyesület 2019. augusztusi alkotótáborában készült alkotásokból nyílt kiállítás a nagyvenyimi művelődési házban
2019-08-31Koncert és kerti fürdőmedence, avagy így lettem fotóriporterCsaknem 180 éve mutatták be Magyarországon a képkészítés módját, azóta augusztus 29-én ünnepeljük A magyar fotográfia napját. E jeles nap apropóján kérdeztem a Hírlap fotóriporterét Zsedrovits Enikőt.
2019-08-07Fülöp Lajos, a környék ismert és elismert fotósaEzt mondják róla Nagykarácsony és Előszállás, a két szomszéd falu lakói, akik barátsággal, de okkal birkózhatnának Fülöp Lajos, a környék elismert fotósa „kisajátításáért”. Ezek mellett még egy sor településen is a magukénak vallják.
2019-08-07Tájak, arcok, sorsok, formák, állatok, emberek, élethelyzetekGarantáltan tátva marad a szája annak, aki ellátogat Nagyvenyimre, a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár kiállítótermébe. Ilyen színvonalas, érdekfeszítő kiállítást ritkán látni még a régióban is.
2019-08-00Víz, víz, víz!. A Dunaferr Magazin fotópályázataA Dunaferr Magazin nyári fotópályázatának tíz legjobb fotója, köztük Hruby Gáborné (Lemezalakítómű) kép a Duna-partról.
2019-07-24Amikor megihlet a látványA kamerás okostelefonok korában már nem nagy kunszt megörökíteni a nekünk tetsző pillanatokat. Azonban, hogy igazán jó képek szülessenek szükség van a megfelelő látásmódra is. Ezt vallja Kocsándy Lilla is, aki 18 éves kora óta fotózgat, azonban három éve kattant be nála igazán az expozíciós gomb.
2019-07-22Színvonalas kiállítás egy napfogyatkozás emlékéreKomoly érdeklődés mellett nyitották meg a Kortárs Művészeti Intézetben július 19-én, pénteken este a Fekete fény elnevezésű csoportos kiállítást az 1999-es teljes napfogyatkozás huszadik évfordulója alkalmából.
2019-07-20Fekete fény - kiállításFekete fény címmel július 19-én este kiállítás nyílt a Kortárs Művészeti Intézetben. A csoportos tárlat az 1999-es teljes napfogyatkozásnak állít emléket.
2019-07-00Negyven év a munkában, negyven éva VasműbenBeszélgetés nyugdíjba menetele kapcsán Kovácsné Látos Évával, az ISD Dunaferr Nagyolvasztóművének titkárnőjével.
2019-06-14Állandó a változóbanJúnius 13-án nyílt Zsedrovits Enikő Forgószél című kiállítása a Bartók Kamaraszínház és Művészetek házában. A megnyitóbeszédet Rohonczi ROHO István mondta.
2019-06-04Új perspektívát kínál a kilátó közönségének (képaláírás)Nem várt nagy népszerűségnek örvend a felső Duna-parti sétány végén megépített kilátó a látogatók között. (nem teljes szöveg)
2019-06-01Ő készítette a díjnyertes felvételt. Ő készítette a díjnyertes fotótKovács Krisztián már többször szerepelt fotóival a duol oldalán. Nem csoda, hiszen remek fotókat készít. Most az Agrofotó pályázatát nyerte meg.
2019-06-01Észrevenni a szépet a szűkebb és tágabb világunkbanNőnek lenni jó! címmel indult pódiumbeszélgetés-sorozat az Aranyhordó Étterem és Pálinkaház teraszán. A folytatásban a június 4-i vendég Dobóvári Zoltánné Horváth Aranka, aki legkedvesebb fotóit is magával hozza a minitárlattal egybekötött közönségtalálkozóra. A házigazdák ez alkalommal kisorsolják a tavaszi évad résztvevőiből a kétszemélyes vacsorameghívást.
2019-06-00Boór János 1935-2019Elhunyt Boór János pedagógus, költő, fotográfus, képzőművész, a Dunaferr Magazin külsős munkatársa. Nekrológ.
2019-05-08Minden fénykép egy-egy kincset őriz (képaláírás)"Szerintem Dunaújváros szép!" Ezzel a címmel indított útjára a Facebook közösségi felületén egy fotópályázatot Cserna Gábor, városunk polgármestere. A legtöbb szavazatot Holczer Tibor, Kovács Tibor és Sárvári Regina fotói kapták, amelyeket hamarosan képeslapon is kézbe vehetünk. Ezúttal Holczer Tibor az Aratók szoborcsoportról készült felvételét tesszük közzé. (teljes szöveg)
2019-04-26Szebbnél szebb pillanatok. Cserna Gábor polgármester hirdette meg a fotópályázatotCserna Gábor polgármester a Facebook közösségi felületén egy fotópályázatot hirdetett, . Ennek díjátadóját tartották csütörtökön a közgyűlési teremben. A legtöbb szavazatot, valamint a szakmai zsűri kiemelt elismerését Holczer Tibor, Kovács Tibor és Sárvári Regina kapta.
2019-04-26Képeslapon szerepelnek majd fotóik. Szerintük városunk valóban gyönyörűCserna Gábor polgármester tavaly hirdette meg saját közösségi oldalán a „Szerintem Dunaújváros szép!” című fotópályázatot. A legjobb alkotásokat április 25-én díjazták.
2019-04-23Japán napok Dunaújvárosban. Azt kell követni, amit az ősök is követtekA dunaújvárosi japán napok záró momentumaként a múlt héten a Sándor Frigyes Zeneiskola lépcsőház galériájában kiállítás nyílt Fülekiné Gracza Csilla és Németh Irma japán fotóiból, képeiből.
2019-04-12Harmincéves szülinapA Mezőföld Természetfotó Egyesület idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját.A csapat fotósai egy új tárlattal készültek. Tizennégy alkotó természeti, állatos képéből nyílt kiállítás az MMK folyosógalériájában "A mi világunk 2019" címmel.
2019-04-10Én már öreg vagyok ahhoz, hogy rossz kedvem legyenFabóné Bíró Ágnes és Fabó Ferenc Pillanatok a természetből című természetfotó-kiállítását Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze nyitotta meg Dunaföldváron.
2019-04-08A természet intim pillanatainak tanúiKét évforduló is egybeesik idén, ugyanis nemcsak a természetfotósok működnek ünneplésre okot adó idő óta, de a Munkásművelődési Központ is éppen 45 éve igyekszik szolgálni a város lakosságát programokkal.
2019-04-06Beengednek a világukba (képaláírás)A Mezőföld Természetfotó Egyesület tárlata nyílt április 05-én a Munkásművelődési Központ folyosógalériájában "A mi világuk 2019" címmel. A kiállítást Rohonczi ROHO István képzőművész nyitotta meg, közreműködött ifj. Pálfalvi János (vers) és a Quintia együttes. Bíró Ágnes, dr. Almási István, dr. Somorácz Áron, dr. Somorácz György, Fabó Ferenc, Farkas Sándor, Frigyer Szilvia, Hollósi Zoltán, Klép Sándor, Krizák István, Oroszi Zoltán, Sóti lászló és Szilágyi András képei április 25-ig tekinthetők meg. (teljes szöveg)
2019-04-05Különlegesen DunaújvárosrólA D-terv című kiállítás záróakkordját tartották a KMI-ben.
2019-03-29A természet lesipuskásai szépségekre vadásznakAz erdő és mező szépségeit bemutató tárlatnak örülhetnek április 25-ig a Dunaföldváriak, ugyanis Fabóné Bíró Ágnes és Fabó Ferenc Pillanatok a természetből című természetfotó-kiállítása nyílt meg március 27-én, szerdán este a Dunaföldvári Művelődési Központban.
2019-03-28Fotók a nagyvilágból. Németh Zsolt: A fényképezés tanulási folyamata egy életre szólInterjú Németh Zsolt fotóművésszel
2019-03-19Kiállítják a beküldött fotóját2019. február 15-e és 17-e között került megszervezésre a Magyar Népművelők Egyesülete által, immár 13. alkalommal a „Kultúrházak éjjel-nappal” programsorozat. Perkátai Általános Művelődési Központ az idei évben is csatlakozott az eseményhez. A Kultúrházak éjjel-nappal kezdeményezés fotópályázatára az intézmény nevében Szloboda Bianka nevezett a képeivel.
2019-03-14Lépcső az égig (képaláírás)Abu-Dzabiban készített fotót egy szinte egekbe nyúló lépcsőről Kiss Piusz. Az amatőr fotós képét a Csak tiszta forrásból elnevezésű nemzetközi pályázat díjára is jelölték. A pályázaton a Kárpát-medencében élő és alkotó magyar fotósok indulhattak, így ezek a lépcsők akár a nemzetközi elismertség felé is vihetnek. (teljes szöveg)
2019-03-12Nem térkép e táj... (képaláírás)Mostani témánkat Holczer Tibor kapta lencsevégre március 10-én alkonyatkor a kikötői öbölben, ahol hétvégén sem áll le a munka. Városunk egyik legszebb része az alsó Duna-part, győződjenek meg erről személyesen! (nem teljes szöveg)
2019-03-04Túravezetés a Dolomitokban (képaláírás)A közelmúltban nyílt meg Kiss Piusz (jobbra) Dolomitok című fotókiállítása a Sándor Frigyes Zeneiskolában, ahol a tárlatot a házigazda intézmény képviseletében Balázs Eszter és Sztankovics László önkormányzati képviselő ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. (teljes szöveg)
2019-03-00Varázslatos fotók, acélgyapot-pörgetésselA Dutrade Zrt. munkavállalója Kontár Csaba Attila, akinek régóta szenvedélye a fotózás. Néhány évvel ezelőtt ismerkedett meg az acélgyapotos fotózással.
2019-02-25Az "arany órától" a "kék óráig" és a természet örök szépségeMindig van valami megható az első alkalmakban. Kiss Piusz első önálló fotókiállítása is ilyen.
2019-02-22Teljesen más világAz MMK Folyosógalériáján Kiss Piusz első önálló kiállítása nyílt hétfőn. A fotókiállítás anyaga Abu-Dzabi, ahol tavaly nyáron járt.
2019-02-22Kibontakozó gyerekvilág -Minikiállítás a KMI-benÚjabb képekkel egészült ki a Kortárs Művészeti Intézet idei első kiállítása, a D-terv. Múlt szombattól kezdve a tárlathoz kapcsolódó rajzpályázatra érkezett munkák is láthatóak a kiállításon.
2019-02-20A mesés és a modern Kelet káprázatos fényképeken!Látványos fényképekből nyílott kiállítás a Munkásművelődési Központ Folyosó­galériájában február 18-án, hétfőn este. Megtekinthető még már­cius 20-ig.
2019-02-19Téli esték sorozat: közös kincsünk, a természetÚjabb különleges előadót vártak az érdeklődők a Dunaföldvári Kertbarátok Városvédő Egyesületének szervezésében zajló Téli esték előadás-sorozatra. Fabó Ferenc természetfotóst, aki a város lakója. Volt miről mesélnie, szívesen hallgatták és nézték a bemutatott munkáit.
2019-02-12Fiatalok fotóiból (képaláírás)A D-terv – a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója kiállításán Deák Nóra és Zsinka Gabriella, az ICA-D vezetői tartottak tárlatvezetést február 9-én, szombaton az intézményben. (teljes szöveg)
2019-02-08A természet nagy pillanatai. A Fabó házaspár fotóiból nyílt kiállítás a Bartók aulájábanA természetfotós dunaföldvári házaspár, Fabó Ferenc és Fabóné Bíró Ágnes első kiállítása nyílt meg csütörtökön a Bartók aulájában Pillanatok a természetben címmel. Schuster Lóránt nyitotta meg.
2019-02-02Pillanatok a természetbőlFabó Ferenc és Fabóné Bíró Ágnes Pillanatok a természetből című közös természetfotó-kiállítása tekinthető meg a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulagalériájában.
2019-02-01Tavaszváró hangulatot idéznek a szépségek (képaláírás)Fabó Ferenc és Fabóné Bíró Ágnes Pillanatok a természetből című közös természetfotó-kiállítása tekinthető meg január 31. óta a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulagalériájában. A tárlatot Schuster Lóránt nyitotta meg, közreműködött Telekiné Rábai Melinda zenetanár és Pálfalvi János előadóművész. Az alkotók a Mezőföld Természetfotó Klub tagjai, fotóik rendszeresen szerepelnek kiállításokon.
2019-01-25Fiatalok a városról. Kiállítás a Kortárs Művészeti IntézetbenAz év első kiállításán a Kortárs Művészeti Intézetben rendhagyó fotókiállításon fiatal művészek mutatják be hogyan látják Dunaújvárost.
2019-01-00Hótakaró alatt a gyárNémeth Zsolt 2019. januári fotói az ISD Dunaferr-ről.
2018-12-00Hétköznapi varázslatok. A laboratóriumok titokzatos világaNémeth Zsolt művészi fotói az ISD Dunaferr laborjáról.
2018-11-28Jó látásmód, alkotó közösségCsikós Árpád fotóművész három évvel ezelőtt zsűrizett a Fejér Megyei Diáknapokon, és azt tapasztalta, hogy nagyon gyenge anyagok érkeztek Dunaújvárosból.
2018-11-13Az Év fotósa második helyezett. Az országos Év fotósa pályázat második helyezettjének titkaiA könyvespolcok telis-tele természeti és fotós szakkönyvekkel, az asztalon a most kapott díj és a Profi Fotó című magazin legutóbbi száma, amelyben az EISA Maestro azaz az Év Fotósa pályázat díjnyertes képei láthatók. Köztük a Dunaföldváron élő Fabó Ferencé. Lapunk olvasói a hét elején már láthatták a hattyúpárról készült csodaszép felvételt, amely az országos II. díjjal elismert fotósorozat egyik darabja.
2018-11-09Madártávlatból letekintve, de szárnyak nélkül lebegveKoródi Gábor (kép) a nagykorúsága határán kezdte el a fotózást. A divatfotózáson kívül lényegében minden érdekelte, leginkább a természet és az alakzatok. Végül a légi fotózásnál kötött ki, eszköze pedig egy drón lett.
2018-11-05Ezek a hattyúk tették majdnem az Év Fotósává (képaláírás)Fabó Ferenc az EISA fotópályázat díjkiosztóján okkal ünnepelhetett. A díjon, amit a kezébe vehetett, az áll: Az Év Fotósa II. díj. Mindezt pedig egy, a hattyúk életét megörökítő sorozattal érte el. Tovább emeli a díj rangját, hogy nem is akármilyen mezőnyben érte el, hiszen a világhírű Máté Bence nyerte az I. díjat. Fabó Ferenc természetfotós húszéves kora óta folyamatosan képezte magát. A Mezőföld Természetfotó Egyesület dunaújvárosi csoportjának alapítója. (teljes szöveg)
2018-11-00A rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár hírei. Fotókiállítás-megnyitó egy kis örömzenéléssel. Ismét kézműves játszóház az őszi szünetben. Horváth Béla Rácalmáson. Cimborák2018. október 19-én Bosnyák László Szárnyak, csőrök, tollak című fotókiállítása nyílt a rácalmási művelődési házban. Kundra Anikó megnyitója után Tom Lumen (gitár) és Poszt Péter (konga) örömzenélt. - 2018-as őszi szünet első napján újból játszóházat szerveztek a művelődési ház dolgozói a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársainak közreműködésével - 2018. november 12-én Horváth Béla történelem tanár tartott előadást a művelődési házban - 2018. szeptember 29-én a rácalmási Cimborák a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézmény aktuális kiállítását nézték meg
2018-10-29Öt objektív lencséjén keresztül szemlélve. Sokszínűen több objektíven átÚj tárlatot avattak október 26-án, pénteken este a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola folyosógalériáján. Ezúttal – bár a kiállítás anyaga és címe sem indokolta – stílusosan hangos muzsikaszóval szintezték be a hangulatot a képek befogadásához.
2018-10-09Fényképezőgéppel vadászik a képreMagával ragadó természetfotó-kiállítás látogatható még egy hónapig a Munkásművelődési Központ galériájában. Klép Sándor a „Cserkész utakon” címet választotta önálló tárlata címéül.
2018-10-08Klép Sándor fotóiból nyílt tárlatA Mezőföld Természetfotó Egyesület alapítójának, Klép Sándornak nyílt – ezúttal önálló – tárlata a Munkásművelődési Központban október 5-én, pénteken este.
2018-09-21A világ a fényképezőgép objektívén át. Akiknek szenvedélyük lett a fotózásFekete Györgyi cikke öt dunaújvárosi hobbi fotósról (Bánvölgyi Sára, Temesi László, Kovácsné Danó Viktória, Szalainé Bernadett, Dobozi Gábor), akiknek 2018 októberében a Sándor Frigyes Zeneiskolában nyílik kiállítása
2018-09-17Boldog festő: Pleidell János. Az életöröm alkotójaEgy régen várt kiállítás nyílt meg szeptember 14-én, pénteken délután az Intercisa Múzeumban, amellyel a Dunaújvároshoz is ezer szállal kötődő Pleidell János festő és grafikusművészre emlékeznek barátok, pályatársak, munkásságának tisztelői.
2018-09-17Ők így látják a várostAz Így látjuk MI! fotóscsoport kiállítása nyílt meg szeptember 14-én, pénteken este az evangélikus templomban, és látható lesz egészen október 21-ig.
2018-09-15Kép a mesterről (képaláírás)Kratochwill Mimi nyitotta meg a kiállítást az Intercisa Múzeumban, amely Pleidell János festőművész képeit mutatja be. Szerepelnek a tárlaton Németh Andrea fotóművésznek az alkotókról készült munkái is. (teljes szöveg)
2018-09-13A maguk kedvére, mások épülésére!Így látjuk „MI”. Ez egy meglehetősen laza és szabad szervezetű fotós csoport neve: tizenkét tagjuk újabb kiállításon mutatja be legjobbnak ítélt képeit szeptember 14-én, azaz pénteken este fél héttől a Dunaújváros-Kisapostag Társult Evangélikus Egyházközség templomában, a Szilágyi Erzsébet út 34.-ben.
2018-09-08A LikeBalaton.hu fotópályázat nyertese. Újvárosi győztes a LikeBalaton.hu pályázaton2018. augusztus 30-án lezárult a likebalaton.hu Nyár 2018 fotópályázata. A fotópályázat fődíját, egy csaknem félmillió forint értékű Apache Matto elektromos kerékpárt – az Annyira Más Bringabolt jóvoltából – a dunaújvárosi Csehné Horváth Zsuzsanna nyerte.
2018-09-07A harmincadik kiállítás. Fotókból nyílt tárlat a Munkásművelődési KözpontbanA Munkásművelődési Központban látható (2018 szeptemberében?) Bosnyák László gyömrői természetfotós képeiből kiállítás.
2018-09-05Szárnyak, tollak (képaláírás)Szárnyak, csőrök, tollak címmel nyílt meg Bosnyák László természetfotó kiállítása a Munkásművelődési Központ Galériájában.
2018-09-04Városunk - fotópályázatCserna Gábor városunk polgármestere saját facebook-oldalán egy fotópályázatot hirdetett meg.
2018-08-31Milyen legyen?Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere fotópályázatot hirdetett saját facebook oldalán. A városról készült képek közül a legjobbakból képeslapokat készítenek.
2018-08-30A fémlemeztől az okostelefonigKépösszeállítás Dunaújváros pillanatképei közül az 1900-as évek elejétől egészen a hetvenes évek végéig.
2018-08-24Ne hagyja ki, ha még nem látta! (kishír)Az Intercisa Múzeumban augusztus 28-ig lehet megtekinteni az "Adjon Isten egészséget, Buzát, bort és békességet!" című időszaki kiállítást. A tárlat a Vukovár környéki magyarságot mutatja be archív fotók és hímzett kézimunkák segítségével. (teljes szöveg)
2018-08-16Kirándulás egy vatrázslatos világbaA hónap végéig még látogatható az Így látjuk „Mi!” csoport fotókiállítása a Dunaújváros – Kisapostagi Társult Evangélikus Egyházközösség épületében, közismertebb nevén az evangélikus templomban.
2018-08-03Fordított megközelítésselRitkán gyűlnek össze ennyien egy kiállításmegnyitóra, mint augusztus 1-én, szerdán délután az evangélikus templomban. Ebből is látszik, hogy van létjogosultsága az Így látjuk„Mi” fotóscsoportnak.
2018-08-02Az ő szemüvegükön át (képaláírás)Az Így látjuk „Mi” fotóscsoport tagjainak alkotásaiból nyílt tárlat augusztus 1-én délután az evangélikus templom kiállítóterében. A dunaújvárosi lelkes amatőrök a profizmus határát súroló képeikkel rázzák fel hétköznapokba belefásult látásmódunkat, új és új szemszögből mutatva életterünket. Az alkotókkal készült írásunkat hamarosan olvashatják. (teljes szöveg)
2018-08-00Fotópályázat. Mi szem-szájnak ingereA Dunaferr Magazin 2018-as nyári fotópályázatának nyertesei: Szabó Ervin, Kovács Anikó és Csepregi Attila.
2018-07-16Mert Dunaújváros szép„Szerintem Dunaújváros szép!” Ezzel a címmel olvastam Kugelman Éva hozzászólását a Facebookon, a Mi, dunaújvárosiak csoport bejegyzését osztotta meg velem egy ismerősöm. Igazat adok neki – hangsúlyozta Cserna Gábor a saját közösségi oldalán. Majd fotópályázatot hirdetett…
2018-07-00Fődíjas FotóKontár Csaba Attila, a Dutrade Zrt. munkatársa, a Panoráma Fotó Egyesület egyik alapítója, elnyerte az egyik fődíjat a Ludovika Campus Fotópályázaton.
2018-06-12Így látjuk mi! (képaláírás)Így látjuk mi! címmel látható fotókiállítás a Móra iskolában. (teljes szöveg)
2018-06-08Fényképezővel, tablettel és telefonnal. Kiállítás nyílt a fotószakkörösök munkáibólSomogyi Kata grafikus, fotográfus fotókört indított a Móra Ferenc Általános Iskolában. A fotózás népszerűvé vált a diákok körében, kedden délután már kiállítás is nyílt a munkáikból.
2018-06-07Úgyhagyott (képaláírás)Június 5-én, kedden nyílt meg munkatársunk, Zsedrovits Enikő dokumentarisa fényképeiből összeállított gyűjtemény, az Úgyhagyott címet viselő tárlat. Ezúttal a rácalmási művelődési házban és könyvtárban látogatható a kiállítás, amelyen a fiatal alkotó legjobb munkái szemlézhetők. A tárlat hónap végéig várja a látogatókat. (teljes szöveg)
2018-06-06Fotókiállítás a Mórában. Így látjuk a világot mi, egy speciális objektíven keresztülRendhagyó fotókiállítás nyílt a Móra Ferenc Általános Iskola és EGYMI tanulóinak munkájából. A fiatalok hónapokon keresztül ismerkedtek meg a fényképkészítés művészetével.
2018-06-06Rendkívüli naplemente, vasművel (képaláírás)Ritka látkép, ahol még a vasmű is kicsinek és védtelennek tűnik. A naplemente színezte be a felhőt a gyár felett, rendkívül látványos égi jelenséget létrehozva. Sajnos, ebből a felhőből nem esett az annyira várt eső… (teljes szöveg)
2018-06-01Vörös kódA közbiztonsági rendezvénysorozat részeként kiállítás nyílt a Széchenyi gimi galériájában Vörös kód - 105 - címmel Zsedrovits Enikő sajtófotós anyagából.
2018-06-01Megtörtént katasztrófákról. Katasztrófafotókból nyílt kiállítás tegnapZsedrovits Enikő fotóriporter, lapunk munkatársa képeiből nyílott kiállítás a Széchenyi gimnázium Szivacs galériájában: a tárlat a tanév végéig tart nyitva.
2018-06-00"Úgyhagyott" Zsedrovits Enikő fotókiállításaZsedrovits Enikőnek, a Dunaújvárosi Hírlap fotóriporterének fotóiból nyílt kiállítás a rácalmási művelődési házban 2018. június 5-én.
2018-05-12A művészet erejével (képaláírás)A Down Alapítvány fototerápia foglalkozásain Bege Nóra fotóművész, művészetterapeuta irányítása mellett készült alkotásokból nyílt tárlat május 11-én az evangélikus templomban. A megnyitón részt vett az alkotók egy csoportja is. A kiállítást Stermeczki András evangélikus lelkész nyitotta meg. (teljes szöveg)
2018-04-27Úgyhagyott (képaláírás)Az evangélikus templomban látható Zsedrovits Enikő fotókiállítása Úgyhagyott címmel. (teljes szöveg)
2018-04-04Tizedmásodpercnyi villanások az élővilág tökéletességébőlA közelmúltban nyílt A mi világunk 2018 címre keresztelt fotókiállítás a Dunaújvárosi Egyetemen. A Mezőföld Természetfotó Egyesület tagjainak munkáiból összeállított tárlat április 27-ig tekinthető meg az egyetem 2. emeletének aulájában.
2018-04-00A természet már-már művészi csodákra képes (képaláírás)A természet már-már művészi csodákra képes. Ha valaki kételkedne ebben, pillantson csak a mellékelt képre. Az idei utolsó fagyos reggelek egyikén ez a jégvirág-erdő rajzolódott ki az igazgatósági épület egyik irodájának ablakán, a „kompozíció” hátterében a gyár látképével. Köszönjük Várai Ágnes fotóját! (teljes szöveg)
2018-04-00Ismeretlen szomszéd - Bemutatjuk... Kuruczné Gál KrisztinaKuruczné Gál Krisztina Újtelep városrészi lakos portréja, akinek nyugdíjasként szenvedélye a fotózás.
2018-03-29Díjazták a legszebbeket (kishír)A Fejér Megyei Önkormányzat Klímastratégia projektjének keretében óvodások és iskolások számára rajz-, fotó- és logópályázatot írt ki a megyében. A legkisebbek közül harmadik helyezést ért el Kis Friderika Dóra, a Csillagvirág Tagóvoda ovisa, a fotópályázat első helyezését Kontár Csaba dunaújvárosi pályázó képe nyerte. (nem teljes szöveg)
2018-03-27Zsedrovits Enikő: Úgyhagyott világok. Úgyhagyott - ezúttal az evangélikus templombanZsedrovits Enikő tavaly júniusban mutatta be Úgyhagyott című dokumentarista fotósorozatát, amely egy hosszabb kutató- és gyűjtőmunka eredménye. A tárlat anyaga most újra szemlézhető, ezúttal az evangélikus templom gyülekezeti termében.
2018-03-24Az ó világuk (képaláírás)A mi világunk 2018 címmel nyílt március 23-án este a Mezőföld Természetfotó Egyesület tagjainak szokásos éves tárlata a Dunaújvárosi Egyetem második emeleti aulájában. A 16 kiállító képeiből álló tárlatot Zsila Sándor fotóművész nyitotta meg. (teljes szöveg)
2018-03-24Fókuszban az asztrofotósDr. Zseli József, nagyvenyimi körzeti orvos, amatőr csillagász és fotóssal készült interjú, ami a National geographic honlapján jelent meg
2018-03-19Vasútállomás havazás előtt (képaláírás)Ritka pillanatot sikerült fotósuknak rögzítenie a vasútállomáson, ugyanis egyetlen vonat, szerelvény sem takarja el a kilátást a szemlélő elől (teljes szöveg) Fotó: Holczer Tibor
2018-03-10A Nő - Kunos József szemével. A Balkán szemeEgy remek estét tölthettek el azok, akik március 8-án, csütörtökön este ellátogattak a Kortárs Művészeti Intézet kultúrpresszójaként üzemelő Art Caféba, amely természetesen saját kiállítóhellyel is bír.
2018-03-09Az igazán látó úti élményeiA vállalás és a vállalkozás szabadsága: leginkább ez köszön vissza dr. Kunos József fotóalkotásairól, manipulált képeiről. A március 8-án, csütörtök este nyílt tárlat bőséges merítést nyújt az alkotó munkásságából.
2018-03-06A nő - megfejtések több tételbenDr. Kunos József (kép) amatőr fotóművész kiállítása március 8-án, csütörtökön mutatkozik be az Art Caféban.
2018-03-02Sokszínű kiállításnak adott már otthont. Vachter János és Borgó tárlataVachter János fotográfus és a Munkácsy-díjas festőművész, grafikus Borgo képei láthatók egyszerre két teremben a Kortársban.
2018-03-00Téli hótakaró az ISD Dunaferrben (képaláírás)Február utolsó napjaiban még próbálgatta erejét a tél, de aztán megérkezett a tavasz és átvette a marsallbotot. Reméljük, legközelebb már csak az év végén találkozunk a gyárban hasonló fehér hótakaróval, mint amilyet Németh Zsolt fotózott február 28-án a Vasműben. (teljes szöveg)
2018-02-27Kísérletek és illúziók határán. Kísérletről kísérletreFebruár 22-én, csütörtökön este mutatkozott be a dunaújvárosi kötődésű Vachter János (kép) két önálló tematikájú sorozatát egybefoglaló egyéni fotókiállítása a Kortárs Művészeti Intézetben. A kísérletezős alkotási folyamatot preferáló fiatal fotográfussal a megnyitó napján beszélgettünk.
2018-02-23Borgó és Vachter a KMI-benFebruár 22-én este mutatkozott be a Kortárs Művészeti Intézetben a Munkácsy-díjas Borgó festőművész és Vachter János fotográfus egyéni kiállítása.
2018-02-22Egyre többen ismerik a Panorámát. Kiss Piusz szeret a természetben fotózniA Panoráma Fotó Egyesület műkedvelő fényképészeinek közel ötven művéből nyílt fotókiállítás a Munkás Művelődési Központban. A tárlat február 28-ig tekinthető meg a Munkás Művelődési Központban. Beszélgetés Kiss Piusz amatőr fotóssal.
2018-02-09Szivecskés ajtódíszekA Kultúrházak éjjel-nappal című programsorozat részeként a Munkásművelődési Központban egy kiállítás nyílt a Panoráma Fotó Egyesület táj- és városképeiből.A Szivecskés Kézműves játszóházban Valentin napi üdvözlőkártyákat, szív alakú ajtódíszeket és koszorúkat készíthettek a gyerekek.
2018-02-03Táj, városkép (képaláírás)A Panoráma Fotó Egyesület legújabb kiállítása nyílt február 2-án délután a Munkásművelődési Központban tájak, városképek témában. Az aktuális kiállítók: Nagy Erika, Dobóváriné Horváth Aranka, Pálfi László, Tóth Judit, Kontár Csaba, Nagy Roland, Kovács Krisztián, Kiss Piusz és Boldog József. (teljes szöveg)
2018-02-02Karnevál a cukiban (kishír)A Jakó cukrászda Vasmű úti üzletében múlt pénteken dr. Zseli József állította ki a velencei karneválon készült fotóit.(nem teljes szöveg)
2018-02-02Tárlatnyitogató: kiállítással indult az év kulturális programkínálataJanuár 31-én, hétfőn 17 órától Teaház néven új sorozattal nyitott a 2018-as kulturális évad, amelynek első rendezvényén Az én templomom és annak szentjei címmel – Fabó Ferenc természetfotóit szemlélhettük Baracson a Faluházban. A színházterem falain gyönyörű minőségben a hazai állat- és növényvilág örök mozdulatlanságba öntött csodálatos pillanatait láthatjuk.
2018-02-02Idill a Duna-parton (képaláírás)Hangulatos látképpel ajándékozott meg bennünket egy kedves olvasónk az Alsó Duna-partról, kikötői háttérrel. Fotó: Kovács Attila (teljes szöveg)
2018-01-27Karneváli hangulatot teremtettDr. Zseli József (kép), nagyvenyimi háziorvos Velencében készült fotográfiáiból nyílt kiállítás január 26-án a Jakó cukrászdában.
2018-01-15Apa és fia természetfotói - a felfedezés élményévelEgy rendhagyónak is mondható kiállítással folytatódott január 11-én, csütörtökön a Bartók aulagalériájának kiállítássorozata.
2018-01-12Apa és fia fotókiállítás (képaláírás)Dr. Mészáros Lajos, a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház főigazgatója nyitotta meg január 11-én este azt a fotókiállítást a Bartók Kamaraszínház előcsarnokában, amelyen dr. Somorácz György és fia, dr. Somorácz Áron, a Mezőföld Fotóklub tagjainak természetfotóit láthatják az érdeklődők. A tárlat február 13-ig tekinthető meg. (teljes szöveg)
2018-01-08Új testvérvárosunk: LesznoVisszatekintés a 2017-es évre. Hagyományos, négy részes visszatekintésben a város legfontosabb híreit, történéseit idézzük fel ismét. 4. 2017.10-12.
2018-01-04Világnapok, hétköznapok...Visszatekintés a 2017-es évre. Hagyományos, négy részes visszatekintésben a város legfontosabb híreit, történéseit idézzük fel ismét. 2. 2017.04-06.
2017-12-15Prágai Panoráma (kishír)A Panoráma Fotó Egyesület tagjai nemrég jártak a cseh fővárosban. Boldog József, Dobóváriné Horváth Aranka, Kontár Csaba Attila, Kovács Krisztián és Pálfi László képeiből nyílt kiállítás a József Attila Könyvtár emeleti aulájában. (nem teljes szöveg)
2017-12-14Élménygazdag (képaláírás)Prágai panoráma címmel nyílt kiállítás a József Attila Könyvtárban a Panoráma Fotóklub tárlataként. (teljes szöveg)
2017-12-04Szép prágai felvételek (kishír)A helyi fotográfusokból álló Panoráma Fotó Egyesület Prágai panoráma című kiállítása nyílik december 7-én 16 órakor a József Attila Könyvtárban. A kiállítók: Boldog József, Dobóváriné Horváth Aranka, Kontár Csaba Attila, Kovács Krisztián, Pálfi László. A kiállított képek január 31-ig megtekinthetőek. (teljes szöveg)
2017-12-00Fotó a Felső-DunapartrólNémeth Zsolt fotója a Felső-Dunapartról a reggeli ködben.
2017-11-03Tűzoltók: naptárra fel!Az év utolsó hónapjában ismét jövő évi naptárral jelentkezik a helyi tűzoltókapitányság. Lánglovagok újabb jótékonysági akciója.
2017-10-12Városunk értékeirőlA város értékeit felvonultató állandó fotókiállítás várja az érdeklődőket a helyi iparkamara folyosógalériájában. Az alkotó: Ady Géza (kép).
2017-10-11Fényjáték (képaláírás)Fények, színek és formák különleges egysége - van amikor a villanyoszlop és vezeték sem zavarja a kompozíciót, ellenkezőleg... Fotó: Holczer Tibor (teljes szöveg)
2017-10-09Sarkvidéki állatokEgy éven belül másodszor tartott előadást október 6-án a könyvtárban Kércz Tibor természetfotós - újra sikerrel!
2017-10-07Sarkvidéken (képaláírás)Kércz Tibor természetfotós tartott október 6-án élvezetes, vetítéssel egybekötött előadást a József Attila Könyvtárban Az Északi-sarkvidék vadvilága címmel. (teljes szöveg)
2017-09-15EgyszerűHajdu György aranydiplomás, életműdíjas fotóművész képeiből nyílt kiállítás a Munkásművelődési Központban kedden délután.
2017-09-14Hajdu György képeiből (képaláírás)A város legendás fotóművésze, Hajdu György életműdíjas fotóművész 2010 októberében hunyt el. A neves alkotó emléke előtt tisztelegve fia, Hajdu Iván (képen) egy kiállítást állított össze édesapja munkáiból. A tárlat egy hónapon át látható a Munkásművelődési Központban. (teljes szöveg)
2017-09-08Madárfelhő (képaláírás)Reggel egy hatalmas madár szállt el a város felett, csak az láthatta, aki korán kelt - írta lapunkhoz beküldött felvételét olvasónk. Fotó: Holczer Tibor (teljes szöveg)
2017-09-00Őszi hajnal (képaláírás)Őszi hajnal - Csontos László (ISD Kokszoló) felvétele. (teljes szöveg)
2017-08-30Légbőlkapott (képaláírás)Augusztus 27-én, vasárnap a kora esti szieszta közben figyeltem fel Rácalmáson a hőlégballonra, amely pontosan a kert felett szállt el. Olyan gyorsan ereszkedett, hogy félő volt, hogy a kéményt is magával viszi. (teljes szöveg)
2017-08-22Hullócsillag (képaláírás)Tüneményes és ritka égi jelenséget sikerült lencsevégre kapni a Római körúti víztoronynál augusztus 20-án este. Fotó: Holczer Tibor (teljes szöveg)
2017-08-15Színek, fények és árnyékok (képaláírás)Fotós kollégánk munkája során Kulcson megörökítette a naplemente csodálatos fényeit is augusztus 13-án, vasárnap este Kulcson. (teljes szöveg)
2017-08-14Égi fényjáték (képaláírás)Augusztus 12-én este fotózta le a naplementét a hatos út melletti bevásárlóközpont mellől a város felé fényképezte Holczer Tibor, aki rendszeresen küld nekünk képeket. A fotóhoz az alábbit tette hozzá: "Sokat fényképezek itt, de ilyet még nem láttam." (teljes szöveg)
2017-08-00Szabadság, szeretem! Nyári pillanatokKépes válogatás a Dunaferr Magazin felhívására érkezett nyári fotókból. Köztük Holczer Tibor fényképe az Aratók szobráról a naplementében.
2017-08-00Családi "találkozás". Ő az én nagypapám!Portré Kálmán Zoltánról, az ISD Dunaferr vagyongazdálkodási főosztályának főmunkatársáról, aki a fotózás szerelmese. A 2017-es Vasas- és Kohásznapon "vásári fotográfusként" találkozhattak vele a látogatók. Nyilatkozik Ihos Krisztina, a rendezvény résztvevője, aki az egyik régi fotón megpillantotta nagyapját, Bartók Antalt.
2017-07-27Szupercella (képaláírás)Július 26-i kép a Dr. Molnár László emlékparkból. A napóra érthető okból nem működött, mivel egy szupercella árnyékolta. A természet egy csodáját kaptuk lencsevégre. Fotó: Holczer Tibor (teljes szöveg)
2017-07-01Fotón népszerűsítenék a horgászatotAmatőr fotópályázatot hirdetett a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület A dunai horgász címmel.
2017-06-30Napfelkelte (képaláírás)Ha odafigyelünk, a nap minden szakában csodákra bukkanhatunk. A nap sugara mindig szép képet tud varázsolni szemünk elé. (teljes szöveg) Fotó: Holczer Tibor
2017-06-16Úgyhagyott képek. Kiállítás a Bartók színházbanElső önálló kiállítása nyílt meg csütörtökön Zsedrovits Enikő fotóriporternek a Bartók színház aulájában.
2017-06-12Elhagyatva, elárvulva, feledveTematikus fotókiállítás nyílt Zsedrovits Enikő munkáiból Úgyhagyott címmel a Bartók aulagalériájában az elmúlt héten. Az alkotó első önálló bemutatója egész nyáron át várja a látogatókat.
2017-06-09A mi fotós lányunk"Úgyhagyott" ezzel a címmel nyílt fotókiállítás június 9-én, csütörtökön a Bartók aulájában Zsedrovits Enikő munkáiból.
2017-06-08ÚgyhagyottJúnius 8-án, csütörtökön mutatkozik be a Dunaújvárosi Hirlap tehetséges fotós munkatársának első tematikus kiállítása a Bartók színház aulájában. Előhang és meghívó!
2017-05-12Japán téli vadvilágaKércz Tibor (kép) természetfotós tartott előadást a József Attila Könyvtárban május 10-én a madarak és fák napja alkalmából.
2017-05-12Lóri galéria (kis hír)Az idei tanév utolsó kiállítását nyitotta meg Ábrahámné Libor Éva tanárnő a Lorántffy iskola galériájában a természetfotókat bemutató tárlaton. (nem teljes szöveg)
2017-05-12Japán téli világa (kis hír)Kércz Tibor természetfotós várta az érdeklődőket szerdán a könyvtárba, hogy bemutassa a tavaly februárban Japánban készült képeit. Az előadás során láthatták a távol-keleti ország élővilágát és annak szépségeit. (teljes szöveg)
2017-05-11A természet másik arca (képaláírás)Immár hetedik alkalommal nyílt a Lorántffy iskolában az intézmény egykori tanárának, Goda Miklósnénak természetfotó-kiállítása május 10-én. A tárlatot Ábrahámné Libor Éva ajánlotta a közönség figyelmébe. (teljes szöveg)
2017-04-28Seregszemle (képaláírás)Április 27-én este mutatkozott be a kétévente jelentkező kortárs művészeti seregszemle, a Fejér Megyei Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben. Képünkön a helyi Modern Művészetért Alapítvány két díjazottja Páhi-Fekete Noémi (karjában Páhi Vendel Tádéval) és Vachter János fotóművészek. (teljes szöveg)
2017-04-28Elrontották - ezt jól összehozták a galériában( kis hír)A tanév elején alakult meg a Széchenyi gimnázium fotószakköre. A csoportot Csikós Árpád fotográfus patronálja, első kiállításukra múlt pénteken került sor a Szivacs Galériában. Kiállítók. (nem teljes szöveg)
2017-04-25A természet szava. A természet csodái - mesélő képekenEzúttal a Dunaújvárosi Egyetemen ad számot jelenlegi terméséről a Mezőföld Természetfotó Egyesület. A nyugalomszigetei - megannyi epizódban.
2017-04-25Mezőfalviakról szól mezőfalviaknakMezőfalva évtizedei címmel fotótörténeti csemegére lelhetnek a Kiss Kálmán Művelődési Házban mindazok, akik örömmel idézik fel a helyi rendezvények élményeit, emberi sorsokat, pillanatképeket.
2017-04-25A madarak és fák napján (kishír)A madarak és fák napján, május 10-én, szerdán 18 órakor Kércz Tibor természetfotós vetítéssel egybekötött előadást tart a József Attila könyvtárban. (teljes szöveg)
2017-04-22Tehetségek (képaláírás)A Széchenyi gimnáziumban vezeti szakkörét Csikós Árpád fotóművész. A tehetséges fiatalokból álló alkotókör április 21-én, kollektív kiállításon mutatta be munkáit a nagyközönségnek az intézmény Szivacs galériájában. Képünkön Szabó Máté, a szakkör egyik aktív tagja az általa készített fotó előtt. (teljes szöveg)
2017-04-19A gyimesi mindennapokrólGyimes címmel május 17-ig látható fotókiállítás nyílt a dunaföldvári Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtárban.
2017-04-05Képei az Év fotói között. Örömből tanítja a fiatalokatKét képével is bekerült az Év fotói kiadványba Csikós Árpád (kép) fotóművész. Éppen harminckét esztendeje foglalkozik a fotózással. Most a fiataloknak adja át tudását.
2017-04-03Varázslatos MagyarországVarázslatos Magyarország címmel természetfotó-kiállítás volt látható márciusban a dunaföldvári DunaTúra Egyesület Béke téri székházában.
2017-04-00Tavasz a gyárban. A temészet szépségeNémeth Zsolt tavaszi fotói az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt.-ről.
2017-03-30A legjobbak között (képaláírás)Büszkén adhatunk hírt arról, hogy Csikós Árpád fotóművész két fotográfiával is képviselteti magát Az Év Fotói 2016 című könyvben. A kötet 26. oldalán Urbán Kata tetoválóművész a fotós műtermében, a 27. oldalon pedig a Kiss-testvérek, Kiss Endre és Kiss Tibor (Quimby) képe látható. (teljes szöveg)
2017-03-30Rudas iskola fotókiállítása (képaláírás)Rudas Iskola fotókiállítás a diákok munkáiból. Kiállítók: Csókás Marcella, NAgy Péter, Proksza Manó Xavér, Priger Nikolett, Kőhalmi Ildikó. Mentorkiállítók: Zsedrovics Enikő, Ónodi Zoltán, Somogyi Kata, Turcsán Fruzsina. (teljes szöveg)
2017-03-29Az út haza: három éjjel, három napHankusz Kálmán fotóriporter a Bengáli-öböl délkeleti szegletében, távol Indiától az Andamán szigetvilágban kutatott egy, a külvilágtól teljesen elszigetelt törzs után. Hazaérkezése után visszatekint a kalandra, és még jut egy sztori az útra is.
2017-03-22A nap fotója - Színpompa (képaláírás)Tavaszi színpompában a kikötő. Már csak a zöld szín hiányzik a képről. Fotó: Holczer Tibor. (teljes szöveg)
2017-03-21Rudas iskola fotókiállítása (képaláírás)Rudas iskola: fotókiállítás az intézmény diákjainak alkotásaiból. Kiállítók: Csókás Marcella, Nagy Péter, Proksza Manó Xavér, Priger Nikolett, Kőhalmi Ildikó. (teljes szöveg)
2017-03-20Képes Rudas. Ahol szabad a fotóA közelmúltban immáron 6. alkalommal adtak kóstolót bőséges termésükből a Rudas iskola fotóművészet iránt aktívan érdeklődő tanulói.
2017-02-28Munkásművelődési Központ Folyosógaléria (képaláírás)A Munkásművelődési Központ Folyosógalériában Jeszenői Endre Az én világom című tárlata látható. (teljes szöveg)
2017-02-25Velencei maszkokKarneváli maszkok fényképeinek kiállításával csatlakoztak a nagyvenyimiek február 24-én a téltemetéshez a Palágyi József Könyvtárban.
2017-02-20Áldozta, kegyhely, félelem. Kegyhely, áldozat és félelemHankusz Kálmán fotóriporter a Bengáli öböl délkeleti szegletében, távol Indiától az Andmán szigetvilágban keresett egy a külvilágtól teljesen elszigetelt törzset.
2017-02-13India és a vallás. Ahol a vallás nem csupán parádéHankusz Kálmán fotóriporter újabb beszámolót küldött a távoli Indiából. Ezúttal a valláshoz visz kicsit közelebb szándékai szerint.
2017-02-08Indiai esküvő, három éjjel, három nap. Hogyan kel egybe egy indiai pár?Hankusz Kálmán fotóriporter betekinthetett egy hagyományos dél-indiai esküvő színfalai mögé.
2017-02-01Indiai gyógymódok és életfilozófia. Asztrológia ls ayurvéda IndiábólHankusz Kálmán fotóriporter most éppen az egzotikus Indiában keresi a kalandot.
2017-02-00Jégbe dermedt szappanbuborék (képaláírás)A tél apró csodája: így dermed jégbe a szappanbuborék egy fagyos napon. A látványos kísérletet Orosz Tamás létesítményi tűzoltó kollégánk "követte el". (teljes szöveg)
2017-02-00Akár címtelenül isStoffán György írása Feltóti Sándor három alkotásáról (Aorisztosz, Instrumentális, Oratio obliqua).
2017-01-25India mesés tájain. Kaland keresés Dél-IndiábanHankusz Kálmán a Magnus Expedíció után most Indiában keresi a kalandokat. Útibeszámoló.
2017-01-20Szerencsés megérkezés. Indiában lapunk munkatársaAki még emlékszik, Hankusz Kálmán fotóriporter és Földi Zoltán pilóta 2015-ben, körbe repülte a Földközi tengert, egy kisrepülőgéppel 50 nap alatt. Hankusz Kálmán újabb expedíciójának helyszíne ezúttal India.
2017-01-12Befejeződött a közönségszavazásBefejeződött a József Attila Könyvtár közösségi oldalán indított Szalki-sziget fotópályázat közönségszavazása. Holczer Tibor Tájkép csata (vihar) után képe kapta a legtöbb közönségszavazatot.
2017-01-10Életveszélyes küldetésen Hankusz KálmánHankusz Kálmán dunaújvárosi fotós az elmúlt hétvégén utazott el a Bengáli-öböl egyik szigetére, hogy megismerje azt a népcsoportot, amelyet eddig még senkinek sem sikerült.
2017-01-06MMK Galéria: Marosi László kiállítása (képaláírás)MMK Galária: Marosi László amatőr fotós Fél szemmel a kamera mögött című tárlata látható (teljes szöveg)
2017-01-05MMK Galéria: Marosi László kiállítása (képaláírás)MMK Galéria: Marosi László amatőr fotós Fél szemmel a kamera mögött című tárlata látható (teljes szöveg)
2017-01-04A kamera mögött (képaláírás)Ez évi első kiállítását nyitotta meg a Munkásművelődési Központ Galériája január 3-án délután. A falakon Marosi László amatőr fotográfus felvételeiből készült képek láthatók. (teljes szöveg)
2017-01-00Érdekes jégképződmény (képaláírás)Ahogyan szerte az országban, a gyárban is érdekes jégképződményeket produkált a januári fagy. A FAM vízkezelő telepénél látható hatalmas jégcsapok nem mindennapi látványát örökítette meg acélműs kolléganőnk, Tóth Szilvia. (teljes szöveg)
2017-01-00Fény(ké)tan - a boncasztalon? Gondolatfoszlányok Csikós Árpád (fény)képei köréPortré Csikós Árpád fényképészről. A fotóművész képei.
2016-12-12Látványos bemutatókA szakképzés európai hetének rendezvényeit a Lorántffy iskolában egyetlen nyílt napba sűrítették. December 9-én, pénteken mindent megmutattak. Eredményt hirdettek az Európai Szakképzési Hét zárasaként a Rudas Szakgimnáziumban a kiállított alkotások között. Amatőr fotós kategóriában Csókás Marcella, amatőr rajzban Vámos Noémi (kép), képző és iparművészetben Sztefanov Rebeka kapta a legtöbb szavazatot. A közönségdíjas Nagy Péter Dezső (kép) lett.
2016-12-09A nagyközönség előttA József Attila Könyvtár fotópályázatára , a Szalki -szigetről beküldött képek közönségszavazásra kerülnekl a könyvtár Facebook oldalán.
2016-12-06Kiállítással nyitottak. Nem csak a szakmaA szakképzés európai hetének hivatalos megnyitóját hétfőn reggel tartották Brüsszelben. Ezzel egyidőben Dunaújvárosban is megnyitó ünnepséget tartottak, melyet Nagyné Fauszt Csilla nyitott meg.
2016-12-03Az amatőr. aki profi. Az örömfotós profi felvételekkelNémeth Zsolt a Vasműben dolgozik, három műszakban, egy 6 és egy 11 éves lányt nevelnek feleségével.
2016-12-00Az ISD Dunaferr feldíszített főkapujaNémeth Zsolt fotója az ISD Dunaferr feldíszített főkapujáról 2016 telén.
2016-12-00Az Aratók szobra télenNémeth Zsolt fotója az Aratók szobráról téli környezetben.
2016-11-24Új szemszögből a városÚjVárosKép címmel nyílt kiállítása november 22-én, kedden a Panoráma Fotó Egyesület tagjainak az MMK Galériájában.
2016-11-23A város más szögbőlÚj tárlat nyílt ÚjVárosKép címmel november 22-én, kedden délután az MMK Galériában. Ezúttal nem festmények lógnak a falakon.
2016-11-19Sztálinvárosi képekMintha családi képek lennének, úgy nézhettük az Index internetes oldalain közzétett régi dunaújvárosi, azaz sztálinvárosi fotókat.
2016-11-18Madarak a ködbenFarkas Erik, a Dunaföldváron élő fiatalember fotója első helyezett lett az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által hirdetett pályázaton. A ködben félig elvesző Duna-hidat és a fehérségből felszárnyaló madarakat ábrázoló képet hónapokkal ezelőtt a Dunaújvárosi Hírlap olvasói is láthatták A nap fotója rovatban.
2016-10-14Fotók a szigetről (kis hír)A József Attila Könyvtár fotópályázatot hirdetett a Szalki-sziget témakörében. Fődíjas alkotók: Lackó-Magyar György, Németh Kata, Somogyi Lajos Gábor. Különdíjas alkotók: Holczer Tbor, Kovács Krisztián, Szalontai Gáborné. A képekből kiállítás nyílt. (teljes szöveg)
2016-10-07A Szalki-sziget csodálatos képeken. Sokféleképp látjákA Múltidéző elnevezésű rendezvénynapon a Szalki-szigetről készült fotókból nyílt kiállítás a József Attila Könyvtárban október 6-án délután, az Országos Könyvtári Napok keretében.
2016-10-00Németh Zsolt képei (képaláírás)Németh Zsolt kollégánk képeiből összeállított fotóriportot közölt nemrégiben a szeretlekmagyarorszag.hu webes magazin. A fentihez hasonló, csodálatos látványvilágú képek segítségével a külső szemlélők is bepillantást nyerhetnek a nyervasgyártás misztikus világába. (teljes szöveg)
2016-09-20Egzotikus expedícióÚjabb egzotikus expedíció vár Hankusz Kálmánra a Dunaújvárosban is ismert fotósra. Indiába készül, útját az ISD Dunaferr is támogatja.
2016-09-16Szürrealizmus és belső hangulat Farkas Virág Csilla képeinFarkas Virág Csilla mutatja be fotóit Világom képei című kiállításán a színház aulájában.
2016-09-09KitárulkozásÖrömmel tudtuk meg Őze Áron igazgató felvezetőjéből, hogy a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában folytatódik a társművészetek felkarolása. Farkas Virág Csilla kiállítása nyílt a Bartók Aula Galériában.
2016-09-02A csodás természetA csodás növényvilágot bemutató vándorkiállítás állomásozik a Duna-Túra Egyesület székházában Dunaföldváron.
2016-09-00Hurrá, itt a nyár! Boldog pillanatokAz ISD Dunaferr munkavállalóinak beküldött fotói nyaralásukról, köztük Gelencsér Zoltán (ISD Kokszoló) fotója, aki Divízió I-es bajnoki címet nyert a Dunaújváros Gorillaz amerikaifutball-csapattal.
2016-09-00Egzotikus expedíció Dunaferr-támogatássalEgzotikus expedícióra készül Hankusz Kálmán, a dunaújvárosi fotós, vállalkozó. Indiába készül, útját az ISD Dunaferr is támogatja, erről írtak alá megállapodást dr. Sevcsik Mónikával, az ISD Dunaferr Zrt. RMS- és HR-igazgatójával. Fotó az aláírásról.
2016-08-30A nap fotója - EnyészetKép a sándorházi Sigray-kúriáról.
2016-08-25A nap fotója - NapfelkelteNapfelkelte a felső Duna-partról a szoborparkban Móder Rezső szobránál.
2016-08-03Könyvtári pályázat (kishír)A József Attila Könyvtár pályázatot hirdetett amatőr fotósoknak, amelynek témája a Szalki-sziget.
2016-08-00Hurrá, itt a nyár! Boldog pillanatokAz ISD Dunaferr munkavállalóinak beküldött fotói nyaralásukról, köztük Lepsényi Ilona képe a Szalki-szigetről.
2016-07-26Tócsában ugrálva is lehet alkotniJúlius 23-án szombaton este Mezőfalván nyitották meg a Rudas Szakközépiskola diákjainak 5. Szabad Fotókiállítását. A Kiss Kálmán Művelődési Ház nagytermében hat kiállító, Turcsán Fruzsina (kép), Mocsirán Tünde, Novák Renátó, Csókás Marcella (kép), Kőhalmi Ildikó (kép) és Nagy Péter alkotásai láthatók.
2016-07-22Diák fotográfusok képeit állítják kiVándorkiállítás nyílt a Rudas középiskola diákjainak fotóiból. Dunaújváros és Baracs után, most Mezőfalván tekinthetik meg a kiállítást a Kiss Kálmán Művelődési Házban.
2016-07-20Ezúttal MezőfalvánJúlius 23-án, szombaton 18-órától a Kiss Kálmán Művelődési Ház ad otthont öt fiatal tehetséges fotós bemutatkozásának, a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium diákfotósainak vándorkiállításának.
2016-07-00Hétköznapi, apró csodák. Túlélő természetVárai Ágnes és Németh Zsolt fotói az ISD Dunaferr Zrt. területéről. Előbbi egy "túlélő" virágot ábrázol, ami az egyik irodaépület tövében hajtott ki, míg utóbbin egy nyúlkölyök látható, amelyet a tűzálló kapu közelében talált a fotós.
2016-06-27A nap fotója - Vizet a toronyba (képaláírás)Érdekes kép a Római városrészben található víztoronyról. Fotó: Holczer Tibor.
2016-06-21Fotózza a Szalki-szigetet! (kishír)A József Attila Könyvtár fotópályázatot hirdetett, amelyre a Szalki-szigetről készült képeket várnak augusztus 20-ig.
2016-06-20Így látjuk MI! kiállítás (képaláírás)MMK Galéria: Így látjuk MI! Örömfotós csoport.... Szerethető Dunaújváros című kiállítása látható (teljes szöveg)
2016-06-15Szerintük a nagyvilágFotókiállítás nyílt a dunaföldvári Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtárban "Így látok ÉN" címmel.
2016-06-14MMK Galéria: Így látjuk MI!Így látjuk MI! Örömfotós csoport... Szerethető Dunaújváros című kiállítás látható a Munkásművelődési Központ Galériájában (teljes szöveg)
2016-06-09Így látjákJúnius elején nyílt meg a Munkásművelődési központban az "Így látjuk MI" csoport újabb fotókiállítása: Szerethető Dunaújváros.
2016-05-31Villámlás Dunaújváros felett (képaláírás)A szeszélyes időjárás csodás látványelemekre képes. (teljes szöveg)
2016-05-11Boda Gabriella természetfotóiMájus 10-én mutatkozott be a Lorántffy Galéria friss tárlata: középpontban Boda Gabriella és képei.
2016-05-05BenzingőzVarga János fotókiállítása Benzingőz címmel 27-ig. 14-27-ig hologramm kiállítás Lézerfényképek a jövőről címmel.
2016-05-03A nap fotója: Naplemente (képaláírás)A dunaújvárosi Lorántffy középiskola naplemente előtt, felhők alatt . Készítette: Holczer Tibor. (teljes szöveg)
2016-04-26Fotókból, versekbőlMartin Jánosné és Mukli Ágnes a Szépség bűvkörében címmel fotókból és versekből összeállított kiállítás nyílt meg Perkátán.
2016-04-14Fotók, szabad szellembenFiatal tehetségek találtak otthonra a április 11-én a Baracsi Faluház klubtermében: a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola diákjai nyitottak tárlatot.
2016-04-13A mi világunk, 2016 című kiálítás (képaláírás)Munkásművelődési Központ: A Mezőföld Természetfotó egyesület kiállítása látható "A mi világunk, 2016" címmel (teljes szöveg)
2016-04-06A mezőföldiek csodaképeiBeszámoló a Mezőföld Természetfotó Egyesület kiállításáról, amelyet a Munkásművelődési Központ adott otthont.
2016-04-06A Mezőföld Természetfotó Egyesület kiállítása (képaláírás)Munkásművelődési Központ: A Mezőföld Természetfotó Egyesület kiállítása látható " A mi világunk, 2016" címmel (teljes szöveg)
2016-04-04Természetfotósaink világaBeszámoló a Mezőföld Természetfotó Egyesület kiállításának április elsejei megnyitó rendezvényéről.
2016-04-04A mi világunk, 2016 kiállítás (képaláírás)Munkásművelődési Központ: A Mezőföld Természetfotó Egyesület kiállítása látható "A mi világunk, 2016" címmel (teljes szöveg)
2016-04-02Megnyitotta kiállítását a Mezőföld Természetfotó Egyesület (képaláírás)Megnyitotta évi szokásos lenyűgöző kiállítását a Mezőföld Természetfotó Egyesület a Munkásműveldőséi Központ 310-es termében, "A mi világunk, 2016" címmel. Kép: dr. Somorácz Györgyné, Somorácz Lilla.
2016-04-01A megoldás: jókor lenni jó helyenA technika rohamos fejlődésével az utóbbi években jelentősen megváltozott a profi fotós szakma helyzete. Az irányokról és a jövőbeni lehetőségekről a Dunaújvárosi Hírlap négy kollégáját Zsedrovits Enikőt, Ady Gézát, Hankusz Kálmánt és Csikós Árpádot kérdeztük.
2016-03-29Nagy Sándor Márton sajtófotó-díjat nyertA 34. Magyar Sajtófotó Pályázaton Nagy Sándor Márton, dunaújvárosi fotográfus Nézők című képével a harmadik helyen végzett.
2016-03-04Szabadsággal szabadonA diákok fotóiból nyílt kiállítás a Rudas iskola aulájában, amely teljes egészében a tanulók szervezésében jött létre. Kiállítók: Mocsirán Tünde, Csókás Marcella, Kőhalmi Ildikó, Jónás Anett, Erdős Viola, Turcsán Fruzsina, Novák Renátó, Nagy Péter.
2016-03-03Fotókiállítás a Rudasban (képaláírás)Rudas Közgazdasági Szakközépiskola aulájában az iskola diákjainak Szabad fotókiállítása március 5-ig tekinthető meg (teljes szöveg)
2016-03-02Körbevezettek a művészekMaguk a kiállító művészek - Martinkó Márk és Karácsonyi László - vezették körbe az érdeklődőket szombaton délután a Kortárs Művészeti Intézet termein, háttér-információkkal látva el őket a tárlatról.
2016-03-02KísérletezőkImmáron ötödik alkalommal látható a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium diákjainak fotóiból nyílt kiállítás középiskolájuk aulájában.
2016-03-01Szabad fotókiállítás (képaláírás)Rudas Közgazdasági Szakközépiskola aulájában az iskola diákjainak Szabad fotókiállítása március 5-ig tekinthető meg (teljes szöveg)
2016-02-29Találkozás az egyik legjobbalA világhírű fotóriporter, Steve McCurry exkluzív interjút adott a Dunaújvárosi Hírlapnak.
2016-02-25TárlatlesvezetőkRendhagyó tárlatvezetés lesz február 27-én a Kortárs Művészeti Intézetben, Martinkó Márk Zárt kert és Karácsonyi László Hakni című kiállításán.
2016-02-24Fotópályázat: Szalki-sziget (kishír)A József Attila Könyvtár fotópályázatot hirdet amatőr fotósok számára, a téma, a Szalki-sziget.
2016-02-22Zárt kertek urbánus titkai"A hónap elején mutatkozott be Martinkó Márk Zárt kert című kiállítása a Kortárs Művészeti Intézetben. A városunkból elszármazott alkotóval e tárlat anyagáról és a még szorosan élő újvárosi kötődésekről is szót ejtettünk."
2016-02-19Bepillantás a kukucskálók világábaKét egymástól nagyon eltérő profilú kiállítással nyitották az idei évadot a Kortárs Művészeti Intézetben.Az egyik Martinkó Márk fotókiállítása, a másik Karácsonyi László Hakni című tárlata. Az erotika és az irónia jól megfér egymás mellett.
2016-02-17Zárt kert kiállítás (képaláírás)Kortárs Művészeti Intézet: Zárt kert című kiállítás Martinkó Márk munkáiból. A kiállítás megtekinthető március 4-ig. (teljes szöveg)
2016-02-11Két remektárlatKarácsonyi László és Martinkó Már kiállítása látható a Kortárs Művészeti Intézetben.
2016-02-06Páros tárlatnyitó (képaláírás)Martinkó Márk Zárt kertek és Karácsonyi László Hakni című kiállítása mutatkozott be február 5-én este a Kortárs Művészeti Intézetben - rendhagyó meglátások (teljes szöveg)
2016-02-05Két dunaújvárosi elismerés. Kiállításon készült a díjazott képA Lorántffy iskola végzős tanulója, Faragó Gabriella a hortobágyi madárkórház Alapítványának irodalmi pályázatán írásával a verseny különdíját nyerte el, a Magyar Sajtófotó Pályázaton Nagy Sándor Márton a művészeti kategóriában harmadik helyezést ért el.
2016-02-04Kettős nyitányKét egyéni kiállítás a Kortárs Művészeti Intézetben: Martinkó Márk és Karácsonyi László.
2016-02-00Fénykép az ISD Dunaferr KohójárólNémeth Zsolt fényképe az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. Kohójáról.
2016-01-29Tükör - Magyar sajtófotók 2015A nagykövet látogatása... A dunaújvárosi Nagy Sándor Márton Nézők című alkotása, a Művészet-műalkotás vagy művészeti tevékenység ábrázolása fotóriporteri eszközökkel kategóriában ért el 3. helyezést. A kép a román nagykövetség delegációjának a Kortárs Művészeti Intézetben történt látogatásakor történt.
2016-01-15Csodaország és az álomvilág határánFarkas Virág Csilla a Lorántffy iskolában érettségizett, majd divat- és stílustervezőként végzett, ugyanitt, a helyi művészeti szakon. Azóta is a városban él és dolgozik adminisztrátorként, szabadidejében alkot.
2016-01-12Fotókon a havas DunaújvárosFotókon a havas Dunaújváros.
2016-01-00A vasmű hófehérbenAz ISD Dunaferr Zrt. dolgozói, Németh Zsolt és Michel János fotói a téli gyárról.
2015-12-28Vidám mosolyokAz adonyi Bacskó Virág Janka kapta a legtöbb szavazatot. Novemberben indult a Dunaújvárosi HÍrlap gyermekmosoly pályázata, amely a múlt héten lezárult. Ez alkalomból egy ünnepélyes átadásra invitáltuk a nyerteseket a dunaújvárosi Zeusport Áruházba.
2015-12-04Csodás természetA Panoráma Fotó Egyesület tagjainak természetfotói láthatók a rácalmási művelődési házban január közepéig.
2015-12-00Természetfotók kiállításaCsodálatos természet címmel fotókiállítás nyílt a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtárban a Panoráma Fotó Egyesület tagjainak alkotásaiból.
2015-11-24Több száz fotó AlaprólAz első a család, a második a munka, a harmadik a fényképezés. Beszélgetés Németh Zsolt amatőr fotóssal.
2015-11-14A város jellegzetes figurájaMi, Dunaújvárosiak: Vörös Gyuri fotós bemutatása.
2015-11-10Panoráma a SzivacsbanA Panoráma Fotó Egyesület munkáiból nyílt kiállítás a Szivacs Galériában.
2015-11-09A Panoráma Fotó Egyesület kiállítása (képaláírás)Szivacs Galériában Panoráma Fotó Egyesület kiállítása (teljes szöveg)
2015-11-06Panoráma a Szivacs GalériábanBemutatkozó kiállítás. Elsőként a Szivacs Galériában mutatja be termését a közelmúltban alakult Panoráma Fotó Egyesület.
2015-11-03Gyermekeink mosolyaAz elmúlt években rendkívüli népszerűségnek örvendett a Dunaújvárosi Hírlap gyermekmosoly-pályázata. Idén sem szakítunk a hagyományokkal: november 12-ig várjuk a jelentkezéseket.
2015-10-29Így látjuk mi ... fotókiállítás a könyvtárban (képaláírás)József Attila Könyvtár: "Így látjuk mi" címmel Holczer Tibor, Lukács János és Németh Zsolt képeiből összeállított kiállítás látható a hónap végéig (teljes szöveg)
2015-10-27Vachter János: szentesi szalon (kishír)Október 23-án nyílt meg Szentesen a XXI. Alföldi Fotószalon kiállítás, amelyen a dunaújvárosi Vachter János munkái is láthatók.
2015-10-21Így látjuk mi ... fotókiállítás a könyvtárban (képaláírás)József Attila Könyvtárban "Így látjuk mi" címmel Holczer Tibor, Lukács János és Németh Zsolt képeiből összeállított kiállítás látható (teljes szöveg)
2015-10-16Gyermekmosoly 2015Dunaújvárosi Hírlap gyermekmosoly-pályázatáról.
2015-10-13Csodabirodalom"Olyan helyen járhatott Hankusz Kálmán fotóriporter, ahol a barlangkutatókon kívül eddig igen kevesen. A National Geographics logója alatt a Tapolcán feltárt Berger-barlang csodás képződményeit örökíthette meg."
2015-10-10A legvidámabb osztályKi lesz Magyarország legvidámabb (leghepibb) osztálya? fotópályázat. Kétnapos táborozást nyertek a Gárdonyi Géza Általános Iskola ötödikesei azzal, hogy ők is az ország egyik legvidámabb osztálynak számítanak.
2015-10-09Három az egybenA József Attila Könyvtár egy kiállítással indította el az Országos Könyvtári Napokat. Holczer Tibor, Lukács János és Németh Zsolt "örömfotósok" képeiből látható válogatás az intézmény felső aulájában.
2015-10-08Könyvtári napokFélidőnél tart az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat a József Attila Könyvtárban.
2015-10-07Három az egyben fotókiállítás a könyvtárbanVárosunk három „örömfotósának” képei tekinthetők meg a József Attila Könyvtár felső aulájában az Országos Könyvtári Napok keretében, október 6-án nyílt kiállításon.
2015-10-07Így látjukFotókiállítás. „Így látjuk” című fotókiállítással nyitotta meg az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatát a helyi könyvtár. A kiállítás létrejötte egy közművelődési pályázatnak köszönhető.
2015-10-07Könyvtári nyitányAz Országos Könyvtári Napok 2015 rendezvénysorozatának nyitó eseményeként, október 6-án tartották a József Attila Könyvtárban három "örömfotós" - Holczer Tibor, Lukács János, Németh Zsolt - Így látjuk... című kiállításának megnyitóját.
2015-10-06Könyvtár: a városképi jelentőség feléOrszágos Könyvtári Napok rendezvénysorozat megnyitórendezvénye: október 6. Így látjuk... Holczer Tibor, Lukács János és Németh Zsolt fotókiállításának megnyitója. A kiállítást Nyulasi Zsolt, újságíró nyitotta meg. A megnyitóbeszéd szövege.
2015-10-05Így látjuk: fotókiállítás (kishír)Az Országos Könyvtári Napok 2015 rendezvénysorozatának nyitó eseményeként tartották a József Attila Könyvtárban október 6-án az Így látjuk... fotókiállítást Holczer Tibor, Lukács János és Németh Zsolt fotóiból.
2015-10-05Három fotós kiállítása (kishír)Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat megnyitórendezvénye: október 6. Így látjuk... Holczer Tibor, Lukács János és Németh Zsolt fotókiállításának megnyitója.
2015-10-03Kúszva érik el a tavakatEmberi szem öt évvel ezelőtt látta meg először, s azóta is csak a kutatók, barlangászok mehetnek be a tapolcai Berger Károly-barlangba, ami hazánk legnagyobb vízfelületű barlangi tavait és más csodáit rejti. Hankusz Kálmán fotós most ezt örökíti meg egy magazinnak.
2015-10-00Kép a dunaújvárosi kikötőrőlNémeth Zsolt fényképe a dunaújvárosi kikötőről.
2015-09-30Értékekkel szembesítA Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület fotópályázatot hirdetett "Rácalmás értékei" címmel. A beküldött alkotásokból a Rácalmási Tökfesztiválon nyílt kiállítás.
2015-09-16Kétéjszakás csillaglesenAz asztrofotózás szerelmesei randevúztak Daruszentmiklóson.
2015-09-00Ez így gömbölyű!Németh Zsolt 360 fokos panorámaképei Dunaújvárosról.
2015-08-14Időutazás a múlt századbaMagyarországon egyedülálló, saját tervezésű kamerájával figyelhettük munka közben Kalmár Zoltánt, dunaújvárosi fotóst, aki XX. század elején használt technikát alkalmaz.
2015-08-07ÁrnyékvilágomFarkas Virággal beszélgettünk, akinek idén januárban a Bartók Béla Kamaraszínház és Művészetek Házának aulájában is láthattuk már kiállított fotóit.
2015-08-00A dunaújvárosi Pentele híd nyáron (képaláírás)Dzsugán Csaba (Acélmű) szívesen fotózik szabadidejében. Egy szép nyári napon a dunaújvárosi Pentele hidat kapta lencsevégre. (teljes szöveg)
2015-07-24Világszám a javábólVastaps Sanghajban. A dunaújvárosi Simics Balázs fődíjjal tért haza a világ egyik legnagyobb nemzetközi fotóversenyéről.
2015-07-22Nikon Photo Contest: világversenyt nyert Simics Balázs!"Kategóriagyőztesként fogadhatta el a Nikon meghívását a Nikon Photo Contest idei versenyének Sanghajban rendezett eredményhirdetésére Simics Balázs. A dunaújvárosi fiatalember sorozatát több tízezer pályamű közül választották a legjobbak közé." Interjú.
2015-07-07Értékes fotókat várnak!A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület fotópályázatot hirdet "Rácalmás értékei" címmel.
2015-07-03Nem dönt, fényképez"Izgalmas régészeti feltárás helyszínén tölthetett el több napot Boszniában Hankusz Kálmán, a dunaújvárosi fényképész a tudósok között is erős vitát kiváltó, egyesek szerint egyértelműen piramisokat felfedező ásatásoknál járt." Interjú.
2015-07-00Szivárvány Dunaújváros felettKaszás Éva fotója egy szivárványról Dunaújváros felett.
2015-06-23Európa piramisai?Ismét nagy kalandba vágta a fejszéjét a dunaújvárosi fotóriporter, Hankusz Kálmán, aki tavasszal pilótatársával egy magyar gyártású ultrakönnyű kisgéppel körberepülte a Földközi-tenger medencéjét. Ezúttal a máig vitatott boszniai piramisok feltárását dokumentálná.
2015-05-20Kék nefelejcs tárlatKék nefelejcs címmel nyílt kiállítása Goda Miklósnénak, a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola pedagógusának, az iskola galériájában.
2015-05-11Kék nefelejcs (képaláírás)Lorántffy Galéria: Kék nefelejcs címmel látható Goda Miklósné fotókiállítása (teljes szöveg)
2015-05-08Kék nefelejcs (képaláírás)Kék nefelejcs címmel mutatkozott be tegnap Goda Miklósné új fotókiállítása a Lorántffy Galériában. Képünkön Főcze Bernadett szemlézi a remek alkotásokat (teljes szöveg)
2015-05-00Éjszakai kép a vasműrőlMichel János fotója a vasműről éjszaka.
2015-04-30A diákok bontogatják szárnyaikatHét rudasos tanuló állította ki fotóit a Széchenyi Gimnázium Szivacs Galériájában. A kiállítók: Mocsirán Tünde, Kőhalmi Ildikó, Selmeczi Mercédesz, Vida Zoltán, Turcsány Fruzsina, Somogyi Kata, Csókás Marcella.
2015-04-28Rudasos kiállítók a SzivacsbanÁprilis 24-én mutatkozott be a Rudasos diákok fotókiállítása a Szivacs Galériában.
2015-04-18Jöhet a világkörüli útEgy hete érkezett haza ötven napos útjáról a Földközi-tengert körberepülő magyar páros, Földi Zoltán pilóta és a dunaújvárosi fotós, Hankusz Kálmán. Még élményeiket se nagyon rendezték, de már szervezik is a következő kalandot, a Föld körül! Interjú Hankusz Kálmánnal.
2015-04-11Jó volt magyarnak lenniTizenkétezer kilométer és ötven nap után április 10-én sikeresen landolt a Budapest Airport 1-es terminálján a Földközi-tengert megkerülő Magnus Expedíció, azaz Földi Zoltán pilóta és a dunaújvárosi fotós, Hankusz Kálmán. Hankusz Kálmán rövid beszámolója.
2015-04-09A kaland a végéhez közelítEgyiptomból Cipruson át érkezett Izraelbe a Földközi-tengert körberepülő Magnus Expedíció. Földi Zoltán pilóta és a dunaújvárosi fotós, Hankusz Kálmán eljutott a Galileai-tenger partjára, járt a Golán-fennsíkon, repült a Holt-tenger medencéje fölött és fogadta őket hazánk izraeli nagykövete is.
2015-04-04A piramisok titkait is láthattákA tervezettek szerint halad a Földközi-tenger megkerülését célul kitűző Magnus Expedíció: a Földi Zoltán pilóta és a dunaújvárosi Hankusz Kálmán fotós-producer alkotta duó Szicíliából Krétát és Korfut útba ejtve érkezett meg Egyiptomba.
2015-04-02Működő vulkánok kúpjai fölöttTunézia után Szicília felé vette az irányt Földi Zoltán pilóta és a dunaújvárosi Hankusz Kálmán fotós-producer alkotta Magnus Expedíció, amely célul tűzte ki a Földközi-tenger körberepülését.
2015-04-02WojtylaII. János Pál pápa halálának 10. évfordulójára emlékezve nyílt fotókiállítás április elsején a Dunaújvárosi Főiskolán.
2015-04-01Rajzpályázatot hirdettek (kishír)A Petőfi Sándor Általános Iskola rajz- és fotópályázatot hirdet tavaszi szünet témában.
2015-04-00Lenyomatok (kishír)Dunaferres kollégánk, lapunk egyik állandó fotósa, Michel János képeiből nyílt kiállítás a közelmúltban a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtárban. A Lenyomatok című tárlat április 29-ig várja az érdeklődőket. (teljes szöveg)
2015-03-31Ahol a történelem is megérintA Magnus Expedíció kettőse - Földi Zoltán és a dunaújvárosi Hankusz Kálmán - Tunéziát is érintette a repülős kalandja során.
2015-03-26Lenyomatok, TavaszvárásMárcius 25-én kiállítás nyílt Tavaszvárás címmel az "Így látjuk MI!" csoport fotóiból. A Rácalmási Művelődési Házban pedig Michel János Lenyomatok című kiállítása látható.
2015-03-24Ottjártukkor történt a terrortámadásA Földközi-tenger megkerülését célul kitűző - Földi Zoltán pilóta és dunaújvárosi Hankusz Kálmán fotós-producer alkotta - Magnus Expedíció éppen Tuniszban tartózkodott a huszonkét halálos áldozatot követelő terrorcselekmény idején. Úti beszámoló.
2015-03-21Már elhagyták Európa légterétMár elhagyta Európa légterét a Magnus Expedíció, a Földi Zoltán pilóta és a dunaújvárosi fotós, Hankusz Kálmán alkotta páros.
2015-03-14A gyönyörű olasz tengerpartonMagnus Expedíció, képes úti beszámoló.
2015-03-13Egyre több állat élőhelye szűnik megTermészetbarátok fotóiból nyílt kiállítás a Kortárs Művészeti Intézetben.
2015-03-12Rosti-hét és jubileumi gálaA Dunaújvárosi Rosti Pál Gimnázium Általános és Szakképző Iskola jubileumi programsorozattal ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Elkezdődött a Rosti-hét.
2015-03-11Mi világunk című kiállítás (képaláírás)A Kortárs Művészeti Intézetben a Mezőföld Természetfotóklub a Mi világunk című kiállítása látható március 20-ig (teljes szöveg)
2015-03-10Ismét levegőbenA Földközi-tenger megkerülését célul kitűző – Földi Zoltán pilóta és Hankusz Kálmán fotós alkotta – Magnus Expedíció folytathatja útját Barcelona felé, miután a szerelők a sérült gépet kijavították. Az olasz sajtó címlapjára kerültek. Úti beszámoló.
2015-03-09Mi világunk című kiállítás (képaláírás)Kortárs Művészeti Intézet: a Mezőföld Természetfotó Klub a Mi világunk című remekbe szabott kiállítása látható - március 20-ig (teljes szöveg)
2015-03-07Természetközeli kiállításokA Mi világunk és Levegőt! címmel két természetbarát kiállítás is nyílt március 6-án a Kortárs Művészeti Intézetben.
2015-03-06Természet - két adagbanMárcius 6-án két kiváló kiállítás is nyílik a Kortárs Művészeti Intézetben. Az egyik a Mezőföld Természetfotóklub Mi világunk címmel, a másik pedig az intézet gyűjteményéből Levegőt! címmel.
2015-03-05A francia határ közelébenKényszerleszállást kellett végrehajtania a Magnus Expedíció ultrakönnyű repülőgépének Olaszország légterében. Úti beszámoló.
2015-03-02Nem módosul a programKedden vagy szerdán folytathatja a Földközi-tengert körberepülő kalandját a Magnus Expedíció. Úti beszámoló.
2015-03-02Simics Balázs kiállítása (képaláírás)A Széchenyi István Gimnázium Szivacs Galériájában Simics Balázs fotókiállítása tekinthető meg Genium mechanizmus címmel, az iskola nyitva tartási idejében (teljes szöveg)
2015-03-00Újraéled a fotóklubÚjraéled a Dunaferr Ifjúsági Szervezet Panoráma Fotóklubja. Oláh István elnök kérésére az egyik alapító, Békés László igyekszik feléleszteni a szervezetet.
2015-03-00Mátyás GyűrűjeNémeth Zsolt fotója Parker Barry Mátyás gyűrűje című szobráról, amely a szoborparkban található.
2015-02-28A kényszerleszállás sem szegte kedvüketÚti beszámoló a Földi Zoltán pilóta és a dunaújvárosi Hankusz Kálmán fotográfus alkotta Magnus Expedícióról.
2015-02-26KényszerleszállásA Magnus Expedícióról, Földi Zoltán pilóta és Hankusz Kálmán dunaújvárosi fotós Földközi-tengert megkerülő repülőútjáról. Úti beszámoló.
2015-02-24Az Alpok érintetlen csúcsainál repültek"Rettentően fáztak, ám a látvány feledtetett mindent – számolt be az Alpok feletti élményről a dunaújvárosi fotós, Hankusz Kálmán, aki társával, Földi Zoltán pilótával a Magnus Expedíció keretében a tervek szerint harminc nap alatt körberepüli a Földközi-tengert a magyar gyártású kisgéppel."
2015-02-20Harminc nap alatt a Földközi-tenger körülFebruár 19-én a Budapest Airport termináljáról felszállt a Magnus Fusion/NatGeo Expedíció, a magyar kisrepülővel Földi Zoltán pilóta és Hankusz Kálmán dunaújvárosi fotós arra vállalkozik, hogy körberepüli a Földközi-tengert.
2015-02-19Ma indul a nagy kalandBudapestről startol február 19-én a Földközi-tengert felfedező túrarepülés, Földi Zoltán pilóta és a dunaújvárosi Hankusz Kálmán fotóriporter részvételével.
2015-02-17Simics Balázs kiállítása (képaláírás)Széchenyi István Gimnázium Szivacs Galériájában Genium mechanizmus címmel Simics Balázs fotókiállítása látható (teljes szöveg)
2015-02-16A test misztikumaA közelmúltban mutatkozott be Simics Balázs Genuin mechanizmus című fotókiállítása a Szivacs Galériában. Az alábbiakban Szücsné Dr. Harkó Enikő a megnyitón elhangzott beszédének egy részletét olvashatják.
2015-02-07Simics Balázs fotói a SzivacsbanA közelmúltban mutatkozott be Simics Balázs Genuin mechanizmus című fotókiállítása a Szivacs Galériában.
2015-02-00National Geographic - A nap fotója (képaláírás)A közelmúltban ismét szép sikert ért el egyik dunaferres fotós kollégánk: képét a nap fotójának választotta a National Georgaphic magazin. Gál Tamás a kép készítésének körülményeiről elmondta, hogy az még tavaly, egy novemberi estén készült az ikonikus dunaújvárosi Aratók szoborcsoportnál (nem teljes szöveg)
2015-02-00Kép a vasmű főbejáratárólMichel János fotója a vasmű főkapujáról télen.
2015-01-26Repülőgép a plázábanEgy magyar fejlesztésű repülőgéppel Földi Zoltán pilóta és a dunaújvárosi fotóriporter, Hankusz Kálmán február 19-én elindul a Földközi-tengert megkerülő túrára, a páros a Gerle repülőgép 82 éves csúcsának állít emléket.
2015-01-21Favi Farkas Virág Csilla kiállítása (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: favi Farkas Virág Csilla Árnyékvilág - fotógrafikai kiállítása (teljes szöveg)
2015-01-14Üstökös az alkonyati égen2015. 01. 14-én a National Geographic Magyarország honlapján jelent meg az Üstökös az alkonyati égen címmel egy cikk, melyben a nagyvenyimi körzeti orvos, dr. Zseli József fotója is látható a C/2014 Q2 nevű üstökösről
2015-01-12Farkas Virág Csilla kiállítása (képaláírás)Bartók Kamaraszínház Aula Galéria: Farkas Virág Csilla Árnyékvilág című fotógrafikai kiállítása látható január végéig (teljes szöveg)
2014-12-17A Gerle útjánA hazai gyártású Magnus Fusion repülőgépet december 12-én leplezték le Kecskeméten, a gyártó Magnus Aircraft Zrt. új csarnokában. A dunaújvárosi vállalkozó Tarány Gábor üzlettársként szerepel, míg a dunaújvárosi fotóriporter Hankusz Kálmán, jövőre átrepüli az új géppel a Földközi-tengert.
2014-12-13Bemutató és nagy kalandHazai fejlesztés révén készült el az a kétszemélyes ultrakönnyű repülő, amelynek bemutatóját tartották Kecskeméten. Dunaújvárosi vonatkozása Tarány Gábor, aki dolgozott a megvalósításában és Hankusz Kálmán fotóriporter, aki a pilótával jövőre körberepüli a Földközi-tengert.
2014-12-12Örömfotós a katedrárólPortré Lukács János művész-tanárról, fotósról.
2014-12-11Így látjuk Mi! alkotói közösség kiállítása (képaláírás)Sándor Frigyes Zeneiskola folyosó galéria: "Így látjuk Mi!" alkotó közösség kiállítása Szerethető Dunaújváros címmel látható (teljes szöveg)
2014-12-08Természetfotósok: az álcázás mestereiDecember 7-én nyílt napra várta az érdeklődőket a Mezőföld Természetfotó Klub a Munkásművelődési Központban.
2014-12-06Egy megmenekült fotókiállításEngelmayer Ákos volt varsói nagykövet 1956-os fotóiból álló kiállítási anyagból nyílt tárlat az Intercisa Múzeumban.
2014-12-02Így látjuk Mi! alkotói közösség kiállítása (képaláírás)Sándor Frigyes Zeneiskola folyosó galéria: "Így látjuk Mi!" alkotó közösség kiállítása Szerethető Dunaújváros címmel (teljes szöveg)
2014-12-01Osztálytalálkozók napjaHatvan éves a Móricz Zsigmond Általános Iskola. Programsorozat, osztálytalálkozók a jubileum alkalmából. Mudra László fotóriporter egy kamaratárlattal tette emlékezetessé az összejövetelt.
2014-11-29Így látjuk Mi! alkotói közösség kiállítása (képaláírás)Sándor Frigyes Zeneiskola folyosó galéria: "Így látjuk Mi!" alkotó közösség kiállítása Szerethető Dunaújváros címmel (teljes szöveg)
2014-11-27Téli hangulatban"Így látjuk Mi..." csoport fotóiból nyílt kiállítás a Sándor Frigyes Zeneiskolában november 26-án.
2014-11-22Elrajtolt az Újvárosi SzlalomNovember 21-én a Kortárs Művészeti Intézetben megnyílt a helyi kortárs képzőművészek kétévente jelentkező seregszemléje, a Dunaújvárosi Szlalom. Dunaújváros önkormányzata díját: Páhi-Fekete Noémi, Dunaújváros Művészetéért Alapítvány díját: Kiss Anna, Újpart Egyesület díját: Nemes Ferenc, és szintén az Újpart díját Vachter János vehette át.
2014-11-20Az Így látjuk Mi! alkotó közösség kiállítás a zeneiksolában (képaláírás)Sándor Frigyes Zeneiskola folyosó galéria: "Így látjuk Mi!" alkotó közösség kiállítása Szerethető Dunaújváros címmel látható. (telejs szöveg)
2014-11-15A valóság mindenkinek másBeszélgetés Németh Kriszta dunaújvárosi születésű színésszel, fotóművésszel, aki Budapest Noir című fotókiállításával októberben mutatkozott be a József Attila Könyvtárban.
2014-11-13Tűzvarázslók az I-es kohóbólBeszélgetés Michel János fotóművésszel. Egyik alkotása lett a hónap képe a National Geographic világlapnál.
2014-10-31CimborásokA hely, ahol élek - Cimbora szemmel című képzőművészeti és fotópályázat alkotásai láthatók a gyermekkönyvtárban. A Dunaújvárosi Cimbora Klub és a József Attila Könyvtár volt a pályázat elindítója. A kiállítás egy hét múlva egy másik "Cimboravárosba" költözik.
2014-10-27Vachter János "Lefelé a Dunán" című kiállítása (képaláírás)Intercisa Múzeum időszakos kiállítás: Vachter János fotográfus "Lefelé a Dunán" című kiállítása november 23-ig látható a múzeum nyitva tartási idejében. (teljes szöveg)
2014-10-21Vachter János "Lefelé a Dunán" című kiállítása (képaláírás)Intercisa Múzeum időszakos kiállítás: Vachter János fotográfus "Lefelé a Dunán" című kiállítása látható november 23-ig. (teljes szöveg)
2014-10-18Három tárlatOktóber 17-én három kiállítás nyílt Dunaújvárosban. Az Intercisa Múzeumban Vachter János Lefelé a Dunán című fotótárlata, a Rudas középiskola grafika tagozatos diákjai és az Arany János Általános Iskola diákjainak alkotásaiból a Széchenyi István Gimnázium Szivacs Galériájában, és a Kortárs Művészeti Inézetben Szalay Péter Embert keresek című kiállítása.
2014-10-16Szerethető városA Sándor Frigyes Zeneiskola kiállítóterében mutatkozott be október 15-énaz Így látjuk Mi! fotós közösség Szerethető Dunaújváros címmel.
2014-10-16Múzeumok őszi fesztiváljaMúzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozathoz kapcsolódik az Intercisa Múzeum is. A programokról. Vachter János (kép) fotóiból nyílik kiállítás a múzeumban a "Dunán" címmel.
2014-10-16Budapest NOIR című kiállítás a könyvtárban (képaláírás)József Attila Könyvtár: Budapest NOIR - fotókiállítás Németh Krisztina és Andok Tamás képeiből (teljes szöveg)
2014-10-14Egy fővárosi krimiNémeth Kriszta és Andok Tamás fotóiból nyílt kiállítás Budapest Noir címmel, a József Attila Könyvtárban október 13-án, az Országos Könyvtári Napok keretében.
2014-10-12Könyvtár: Budapest Noir – már holnaptólBudapest Noir címmel két fotós képeinek dunaújvárosi bemutatójával startol az Országos Könyvtári Napok 2014 rendezvénysorozat helyi programja. Az egyik kiállító Németh Kriszta városunkban született, itt végezte az általános és a középiskolát, színésznőként dolgozik, sokat szinkronizál, Macskaméz címmel kisregénye jelent meg.
2014-09-12Cimbora: országos pályázatA hely, ahol élek - Cimbora szemmel címmel országos kitekintésű képzőművészeti, fotó és irodalmi pályázatot hirdetett a dunaújvárosi Cimbora Klub.
2014-08-09Velünk élő történelemFotók Dunaújváros múltjából és jelenéből egy képen. Bali Attila fotógyűjteményének felhasználásával Holczer Tibor készítette a montírozott anyagot.
2014-07-12Mindenhova fényképezővel érkezikSzegeden, a Kálvária sugárúton található Bibliotékában önálló fotótárlatát láthatja a közönség, Kardoskútról a nyugdíjas vers- és prózaírók pályázatának különdíjával tért haza. A volt diákjai szerint szigorú matematika-fizika tanár, Marosi László szerényen, visszafogottan mesél kiteljesedő nyugdíjas éveiről.
2014-06-13Halszemoptikán át tekint a világraKontár Csaba Attila dunaújvárosi fotós, a Dunaferr Ifjúsági Szervezet Panoráma Fotóklubjának vezetője. Portré.
2014-05-19Fotócsodák földről, égről"Illusztris vendégelőadót hívott a Munkásművelődési Központtal közösen Ónodi Zoltán, a Rosti Pál Fotóklub ügyvezető elnöke. Tám László EFIA-díjas fotóművész több mint száz hazai és nemzetközi fotós díjjal bizonyította már hozzáértését."
2014-05-14Világörökség képeiA Ságvári Endre Általános Iskola volt biológia szakos tanára, Tám László, pécsi fotóművész kiállítása május 14-től látható a Munkásművelődési Központban.
2014-05-00Magyar Sajtófotó KiállításDunaújvárosi vonatkozások.
2014-04-19Faragások, fotókAz Oltalomház kamarakiállításán Németh Gyula fafaragásai és Csűri Krisztina makrofotói láthatók. A kiállítás a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtárban látható május 8-ig.
2014-04-12Analóg kincsekA Rosti Pál Fotóklub legutóbbi találkozóján Pász Gyula fotográfus nagy értékű laborfelszerelést, vegyszereket ajándékozott a tagság számára.
2014-04-11KépaláírásSzéchenyi gimnázium Szivacs Galéria: Untitled címmel Joó Réka és Simics Balázs fotókiállítása tekinthető meg ingyenesen április hónapban. (telejs szöveg)
2014-04-02KépaláírásDunaújvárosi Főiskola főépület, második emelet aulagaléria: Mezőföld Fotóklub természetfotó kiállítása látható április közepéig. (teljes szöveg)
2014-04-01KépaláírásDózsa Mozicentrumban Rudasos diákok szabad fotótárlata (teljes szöveg)
2014-03-29Rudasos diákok fotókiállításaNyolc rudasos diák fotóiból nyílt kiállítás március 28-án a Dózsa Mozicentrum aulájában.
2014-03-26Az ember és a táj mélyére látA dunaföldvári könyvtárban nyílt kiállítása Krichné Máté Erika fotóiból.
2014-03-20Tavaszköszöntő tárlatPerkáta és a francia Saint Maximin 1991 óta áll testvértelepülési kapcsolatban. Önkormányzati és egyesületi szinten a mai napig ápolják a jó viszonyt. Közös fotókiállítás nyílt március 18-án.
2014-03-20Ha Isten ujja beleér az objektívbeDivatba jött a Kortárs Művészeti Intézet tárlatai végén megrendezett finisszázs. Legutóbb a Makulafília – Hibaista fotókiállítás zárásaként ültek össze az Uitz teremben egy sajátos kritika ürügyén.
2014-03-17Az ő világuk a mi világunk is!A mi világunk 2014” címen rendezte meg idei tárlatát a Mezőföld Természetfotó Egyesület a Dunaújvárosi Főiskolán.
2014-03-17KépaláírásDunaújvárosi Főiskola főépület, második emelet aulagaléria: a Mezőföld Fotóklub természetfotó kiállítása látható (teljes szöveg)
2014-03-14Rosti Pál sírjánál (képaláírás)Minden évben, március 15-e közeledtével rendbe hozzák Rosti Pál pentelei sírját a helyi fotóklub tagjai: Rosti e klub névadója. Képünkön Szilárdi Zsolt és Kovács Jenő klubtagok. A fotósok közössége az ünnepnapon meg is koszorúzza Rosti Pál nyughelyét. (telejes szöveg)
2014-03-12KépaláírásMezőföldi Fotóklub természetfotó kiállítása látható április közepéig. (teljes szöveg)
2014-03-10KépaláírásDunaújvárosi Főiskola főépület, második emelet aula: Mezőföld Fotóklub természetfotó kiállítása látható április közepéig (teljes szöveg)
2014-03-08A természet titkaiA mi világunk címmel kiállítás nyílt a Dunaújvárosi Főiskola aulagalériájában a Mezőföld Természetfotó Egyesület munkáiból.
2014-03-07KépaláírásLorántffy Galéria: Goda Miklósné kiállítása. (teljes szöveg)
2014-03-06Ha Brezsnyevet kell fotózniMilyen keretek között működött a Kádár-kori sajtó, miért veszélyes egy fotó? –- e kérdések is szóba kerültek a Kortárs Művészeti Intézetben megrendezett beszélgetésen, amelyhez az ötletet Wormser Antal Előhívás című kiállítása adta. Wormser a Népszabadság fotósaként Dunaújvárosban is dolgozott.
2014-03-05Fotókiállítást ajánlunkGoda Miklósné fotóiból nyílt kiállítás a Lorántffy Galériában.
2014-03-05KépaláírásKortárs Művészeti Intézet: Makulafília hibaista fotókiállítás látható március 14-ig (teljes szöveg)
2014-03-05Gólyák, hattyúk... (képaláírás)Új kiállítással gazdagodott a Lorántffy középiskola galériája. Goda Miklósné Gólyák, hattyúk című természetfotó tárlata kedden délután mutatkozott be. A kiállítást a pályatárs, dr. Somorácz György méltatta és ajánlotta a diákok figyelmébe (teljes szöveg)
2014-02-28KépaláírásDunaújvárosi Főiskola Campus informatikai központ: A Sikcc művészeti egyesület szervezésében Vainel Gergely Gyula Hegyen legyen című tárlata látható (teljes szöveg)
2014-02-26Fafaragások és makrófotók a házbanBibliai témájú tárlat nyílt február 20-án a mezőfalvi Kiss Kálmán Művelődési Ház nagytermében.
2014-02-26KépaláírásEvangélikus templom: Merényi Emília tiszai természetfotóiból és Horinka Attila tusrajzaiból álló kiállítás látható az evangélikus templom galériájában (teljes szöveg)
2014-02-22Két tárlat a tepmplomban (kishír)Február 23-én az evangélikus templomban Merényi Emília tiszai természetfotóiból és Horinka Attila tusrajzaiból nyílik kiállítás, "A kultúra éve" tematikus tárgyév sorozataként.
2014-02-20KépaláírásKortárs Művészeti Intézetben: előhívás - Wormser Antal fotóriporter korlenyomatai 1957-1981 kiállítás látható (teljes szöveg)
2014-02-19KépaláírásKortárs Művészeti Intézet: pincegaléria: Makulafília hibaista fotókiállítás látható (teljes szöveg)