Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

489 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-05-24Jótét célért futhattunk!Több mint ezren vágtak neki a 2024. május 18-án megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő.
2023-11-10"Fuss Velünk, Fuss Értünk!" – végre rájuk sütött a napA kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt 2023. szeptemberben Dunaújvárosban a Fuss Velünk, Fuss Értünk! jótékonysági futás, melynek szervezői 2023. november 4-én pótolták az eseményt. Nos, az időjárás ezúttal sem volt túl kegyes az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete szervezőgárdájához, illetve a résztvevőkhöz, ugyanis szombaton reggel is zuhogó eső fogadta az első fecskéket, ám mivel az időjósok javuló időt, napsütést jeleztek a folytatásra, ezúttal nem fújták le a nemes közösségi kezdeményezést.
2023-02-22"Ha nem vagyok a noteszban, akkor itt a lehetőség, doktor úr"Dunaújváros Sportjáért Díjat kapott Krausz István ultrafutó. Interjú.
2023-02-1770 felett is rója a kilométereketDunaújváros közgyűlése minden évben "Dunaújváros Sportjáért" díjat adományoz. 2023. február 15-én a szféra legrangosabb városi elismerését Krausz István ultramaratonista, a dunaújvárosi futóközösség kiválósága érdemelte.
2023-01-03Malacuk nincs, de...Kocogással és sétával kezdték az utolsó napotMalacfutás korhatár nélkül – ezzel a címmel hirdették meg az év utolsó közösségi programját Kisapostagon.
2022-12-05Mikulásos örömfutással kezdték a szombatot. A Mikulás szaloncukorral kínálta a futás részvevőitVidám hangulatú Mikulás-futást szervezett a Sportolj Dunaújváros! elnevezésű sorozat keretében a Jövő Új Városáért Egyesület december 3-án, szombaton.
2022-11-00Összefoglaló – 2022A dunaújvárosi Városvédők Újtelepért Egyesület képes beszámolója a 2022-es rendezvényekről és programokról.
2022-10-31Kolonics György emlékére rendeztek futástA DKSE kajak-kenu szakosztálya is csatlakozott a Kolonics György tiszteletére múlt héten rendezett emlékfutáshoz, a klub sportolói és a szülők Dunaújvárosban teljesítették a különböző távokat.
2022-10-14Hetven fölött is kitartóan gyűjti a kilométereketA dunaújvárosi futóközösség kiválósága, Krausz István előtt tisztelegtek a sportág szerelmesei a "Pista bácsi futva mesél" elnevezésű eseményen a városháza C szárnyának rendezvénytermében.
2022-09-29Krausz István kilométerei. Az önismeret őszinte kilométerei - avagy a legstabilabb PistiKrausz Istvánnal nem lehet nem összefutni kedvenc edzőterepén, a dunaújvárosi alsó-Duna-parton, ahol szerzetesi alázattal fogyasztja a kilométereket. A kortalan és örökifjú újvárosi ultrafutó legutóbb hat napon át körözött a balatonfüredi hatnapos EMU világkupán, ahol közel 600 kilométert (596 km) szorgoskodott össze. Mindezt úgy, hogy másfél éve egy komoly szívműtéten esett át.
2022-09-23Újra nagy sikert hozott a Fuss Velünk, Fuss Értünk elnevezésű közösségi kezdeményezés.Immáron hatodik alkalommal rendezte meg a "Fuss Velünk, Fuss Értünk!" elnevezésű közösségi akcióját az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete, mely idén is a Városháza térre várta azokat a vállalkozó kedvűeket, akik részt szerettek volna venni az egyesület által szervezett jótékonysági futáson, melyet az autista és más fogyatékossággal élő emberekkel megismeréséért, elfogadásáért rendeztek meg idén is az egyesület tagjai.
2022-09-19Szívmelengető futás esőben, jótékony célért. A sport ereje összehozottIzgalmakkal teli napnak néztek elébe szeptember 17-én, szombaton a hatodik alkalommal megrendezett Fuss velünk, fuss értünk! elnevezésű rendezvény szervezői és résztvevői. A jótékonysági futást az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete hívta életre. Idén először két távon futhattak a résztvevők.
2022-06-28A tikkasztó hőségben is bírták. A tikkasztó hőségben is remekül bírták a tempótJúnius 26-án, vasárnap ismét futóparadicsommá vált a rácalmási Nagysziget és környéke. A mintegy félezer fős mezőnynek – futóknak, kerékpárosoknak, gyaloglóknak – a kilométerek mellett a kánikulával is meg kellett küzdeniük
2022-05-13Mozgás, ajándék és jótékonysági akció is várja a Sportolj, Dunaújváros! résztvevőit. Futással és bringával az állatokértA Sportolj, Dunaújváros! jótékonysági programsorozat keretein belül rendezik meg idén, 2022-ben a Fut a város elnevezésű futóversenyt, valamint az immáron harminchatodik Bringatúrát május második, illetve június első felében. A rendezvények részleteiről a szervezők és támogatók egy sajtótájékoztató részeként számoltak be.
2022-04-23Családok kocogtak a nyuszival a Föld napján. Kirándultak, futottak és tekertek a FöldértA Föld napja (április 22.) alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte. A Föld napját első ízben 1970. március 21-én tartották, ami az északi féltekén a tavasz első napja. Rácalmáson nagy hagyományai vannak e jeles naphoz kapcsolódó programoknak. A Manóvár Óvoda kollektívája például idén is háromnapos eseménysorozattal hívta fel a figyelmet a természeti környezetünk megóvására.
2022-04-14Remek programmal köszöntötte a tavaszt a Városvédők Újtelepért Egyesület az ÖKO Napon. Eső verte az ÖKO Napot – de így is siker volt!Immáron 9. alkalommal rendezték meg Újtelepen az úgynevezett ÖKO napot. A rendezvény keretében többek között vásár, véradás, és lomtalanítás is várta az érdeklődőket.
2022-01-21Kárász Anna Dunaújvárosba is elhozta az olimpiai aranyatMozgalmas év volt 2021, amelyre a járványhelyzet alaposan rányomta bélyegét. A Dunaújvárosi Hírlap négy részesre tervezett összeállításában a mögöttünk hagyott esztendő legfontosabb eseményeire pillantanak vissza. A harmadik negyedév.
2021-12-10III. Rácalmási SzigetfutásFutókkal, nordic walking botos gyaloglókkal és bringásokkal népesült be 2021. október 17-én Rácalmáson a Jankovich-kúria és a Nagysziget. Már az előnevezésekkel betelt a négyszáz fős keret, ennyien sportoltak együtt mosolyogva, csodálatos természeti környezetben, az egyre népszerűbb Rácalmási Szigetfutáson.
2021-11-20Családi akadályversenyen (képaláírás)A DKSE kajak-kenu szakosztálya a múlt héten családi akadályversenyt hirdetett a Duna-partra és a csónakházba, ami a Fuss az élményért! elnevezésű sorozat első etapja volt. A rendezésben, az ügyességi játékok előkészítésében a vezetők, edzők és sportolók is részt vettek. (teljes szöveg)
2021-11-16Mikulásfutás lesz huszonötödszörreKovács István mikulásnagykövet idén már huszonötödik alkalommal szervezi meg a mikulásfutást, amely 2021. november 10. és 2021. december 20. között kerül lebonyolításra. A program azt a célt tűzte ki, hogy a gyermekekkel megszerettesse a mozgást, úgy, hogy felhívja a figyelmet a természet- és állatvédelem fontosságának hangsúlyozására.
2021-11-00Jókedvű mozgás, együtt, a szabadban. III. Rácalmási SzigetfutásFutókkal, nordic walking botos gyaloglókkal és bringásokkal népesült be 2021. október 17-én Rácalmáson a Jankovics-kúria és a Nagysziget. Már az előnevezésekkel betelt a négyszáz fős keret, ennyien sportoltak együtt mosolyogva, csodálatos természeti környezetben, az egyre népszerűbb Rácalmási Szigetfutáson.
2021-10-18Futó, bringázó és túrázó seregszemleBringások, terepfutók, túrázók élményforrása volt vasárnap a rácalmási Nagysziget. Négyszázan álltak rajthoz a III. Rácalmási Szigetfutáson. A verseny ötletgazdája Nagy Gábor. Részletes eredmények a cikkben.
2021-09-21Együtt futottak, segítettek„Fuss velünk, Fuss értünk!” futógáláról, amely ezúttal is az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete munkáját támogatta. A rendezvényen több százan futottak és több mint 800 ezer forint gyűlt össze.
2021-09-20Segítő és jótékony méterek sokaságaFuss velünk, Fuss értünk! A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete felhívására ismét együtt futott a város. Az adományozók több mint 800 ezer forintot kocogtak össze.
2021-09-17V. "Fuss velünk, fuss értünk!" elnevezésű jótékonysági futásA segítőszándékú emberek ismét könnyed, játékos módon is segíthetnek az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesületének. A lehetőség megteremtőivel, Kálmánné Tóth Máriával és Petrás Gáborral beszélgettünk.
2021-08-30Négyezren a Wizz Air félmaratononA 36. Wizz Air Budapest Félmaraton futóversenyen a dunaújvárosi kötődésű Kácser Zita a másdoik helyen végzett.
2021-08-02Kácser Zita nem jutott tovább (kishír)A dunaújvárosi kötődésű Kácser Zita 3000 méter akadályfutáson nem jutott tovább az olimpián.
2021-07-27"Egyre izgatottab, motiváltabb lettem"Augusztus 1-jén, vasárnap, magyar idő szerint valamivel hajnali két óra után három magyar hölgyért is szoríthatunk az olimpián a 3000 méter akadályfutás selejtezőjében, közöttük van a sportpályafutását Dunaújvárosban kezdő Kácser Zita is. Párja, Füle Adrián a reptéren kérte meg a kezét.
2020-12-24Százezer magyar gyerek kezébe adta az igazi olimpiai fáklyát"43 éve a futásnak él, 25 éve találta ki a Mikulás-futást, de az idei szép jubileumot elsodorta a koronavírus-járvány. Kovács István azonban nem adja fel egykönnyen, a mezőfalvai megszállott Rio és Phjongcshang után a tokiói olimpiára is elkészíti azt a naplót, amiben a gyerekek a sportolóknak üzenhetnek. "
2020-11-10Sikerrel, remek hangulatban debütált a terepfutóversenySikerrel debütált november 8-án, vasárnap a szűkebb térség első, igazán profin megszervezett terepfutó-seregszemléje, a Feldwar Trail Dunaföldváron. Élményösszegző és eredménysoroló.
2020-11-09Terepre mentek - Földvár lankáin (képaláírás)Számos kategóriában és távon közel háromszáz futó állt rajthoz a november 8-án, vasárnap a Dunaföldváron debütáló terepversenyén, a Feldwar Trailen, amelyen a lelkes amatőrök mellett sok, a hazai futóéletben ismert és elismert sportoló is részt vett. A seregszemle közelsége miatt sokan érkeztek a kistérség településeiről. A Dunaújvárosi Triatlon Sport Egyesület (DTSE) színeit képviselő Füzesy Dávid a leghosszabb, 23 kilométeres távon a második helyen ért célba, a 17 kilométeres megmérettetésen pedig Hegedűs Attila (DTSE) a harmadik helyen zárt. Képünkön elöl Füzesy Dávid (b) és Dittrich András (jobbra), a 23-as táv győztese. (teljes szöveg)
2020-11-04Fuss velünk egy jó ügyért - kutyástulSzezonnyitónak szánták, azonban a járvány­ügyi helyzet miatt végül szezonzáró rendezvény lett a Hard Dog Race Not Just Run – Fuss velünk egy jó ügyért futamából, amelyet október 31-én, szombaton rendeztek meg városunkban.
2020-11-03Bucsi Bence a leggyorsabban futó kajak-kenusOktóber végén ismét nekivágnak az egykori barátok, és velük együtt a kajak-kenu sportág színe-java, közte a Dunaferr SE sportolói, edzői, hogy a hagyományos futással emlékezzenek a kétszeres olimpiai bajnok kenus legendára, Kolonics Györgyre.
2020-11-02Most bepótolták (képalírás)A Hard Dog Race Not Just Run – Fuss velünk egy jó ügyért futamát tavasszal rendezték volna meg, de a járványhelyzet miatt ezt a szezonnyitó versenyt el kellett halasztani. A futamot szezonzáró eseményeként, október 31-én rendezték meg városunkban, az alsó Duna-parton. A szervezők a futam nevezési díjának egy részével a 10 millió fa projektet támogatják, amelynek célja, hogy a legrövidebb időn belül egy környezettudatos közösség segítségével tízmillió fát ültessenek el Magyarországon.(teljes szöveg)
2020-10-31Terepmenők földvári versenye. Terepmenők FöldváronA futás, terepfutás híveinek ezúttal nem kell messze kirándulniuk egy izgalmasnak ígérkező, minőségi őszi versenyért. November 8-án, azaz jövő héten vasárnap első alkalommal jelentkezik a Feldwar Trail, amely nem meglepő módon Dunaföldváron és környékén kanyarog majd.
2020-10-21Sikeres éremgyűjtők a tatai tó körülA szeptember elején zászlót bontó Pannon Triatlon Klub fiataljai az elmúlt hétvégén a 84. Tatai Tófutáson szerepeltek és számos szép eredményt értek el a sok neves klubot felvonultató seregszemlén.
2020-10-13Krausz István maratoni diadalaKrausz István újvárosi futólegenda, 68 évesen, remek versenyzéssel győzött a 35. alkalommal megrendezett Spar Budapest Maraton férfi „65 plusz” kategóriában. „Mosolyogva értem célba. ”
2020-10-01Kovács és Füzesí is dobogóra lépettA hétvégén Ajka adott otthont a rövidtávú duatlon (futás, kerékpár) országos bajnokságnak (ob) és sprint amatőr kupának. A Dunaújvárosi Triatlon Sport Egyesület (DTSE) három versenyzője is ott volt a rangos mezőnyben.
2020-09-28Köszönjük Dunaújváros! Örömfutás az esőemberekért: elfogadással és összefogássalNegyedszerre hirdette meg a Fuss velünk, fuss értünk! elnevezésű sportprogramját az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete olyan célok mentén, mint az elfogadás erősítése, az autista és más fogyatékossággal élő gyerekek, felnőttek megismertetése az emberekkel, mindez az együtt mozgás örömével.
2020-09-25Csupán egy könnyed kocogás, amit velük és értük teszünk„Fuss velünk, fuss értünk!” – ezzel az elnevezéssel, egy szép és hasznos akcióra, jótékonysági futásra várják a szervezők a sportos és segítőkész embereket a mozi előtti térre szeptember 26-án, szombaton reggel fél kilencre.
2020-07-24Gyékényesen tájoltak, több érem a jutalmukKét versenyen is remekül szerepeltek a DVCSH UBSE tájékozódási búvárúszói. Az Amphora Kupán és a magyar bajnokságon is több érmet szereztek.
2020-07-00Rácalmási Szigetfutás 20202020-ban a rácalmásiak nagyon nagy sajnálatára a sokak által várt 3. Szigetfutás elmaradt. A közel 700 fős látogatottságú rendezvényünket a rácalmási lakosok és minden sportolni vágyó védelme érdekében elhalasztották a jövő évre.
2020-03-21Sorra maradnak el az amatőr sportot szolgáló versenyek isAz utóbbi hetekben számos cikkünk szólt arról, hogy mely hazai és nemzetközi élsportrendezvények maradnak el. A járványhelyzet azonban nem kivételez a szabadidős, amatőr sporttal sem.
2020-02-21Hard Dog Race Dunaújvárosban isBarta Endre, a dunaújvárosi önkormányzat humán ügyekért felelős alpolgármestere és Púza András, a Hard Dog Race verseny alapítója tartott sajtótájékoztatót február 20-án délelőtt a Városháza „C” szárnyában, abból az alkalomból, hogy városunkba érkezik 2020. március 14-én a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny. A szervező külön köszönetet mondott a Duna Dog Center munkatársainak. Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester kiemelte, nagy örömmel fogadta a Hard Dog Race megkeresését, amely beleillik az önkormányzat állatbarát szemléletébe.
2020-01-00Mikulás Szigetfutás - másodjára is sikeres voltképes beszámoló a 2019. december 8-án rendezett rácalmási Mikulás Szigetfutásról
2019-12-27A nyugdíjasoknak nem kapnak helyi támogatástMég a karácsonyi ünnepek előtt, december 23-án rendkívüli közgyűlés keretében több mint 50 napirendi javaslatról döntött a testület. A város önkormányzata a helyi rendőrségnek 10 millió forintos támogatást ítélt meg, ezenkívül támogatják a Carissa Kupa megrendezését is. Emelkednek a Fabó Éva Sportuszoda belépődíjai. Csökken a nyugdíjasok pénzbeli támogatása. Futókör kialakítását tervezik a felső Duna-parton.
2019-12-06Kovács István újra útnak indul. Olimpiai láng: januárbana Városháza téren lesz a rajt!Kovács István Barta Endrével sajtótájékoztatót tartott a Városháza téren csütörtökön "Újra úton az olimpiai láng" címmel.
2019-11-09Csukott szemmel és tapsolva futotta le az utolsó ötszáz métertTöbb mint 42 kilométer, ráadásul futva. A maratoni távot teljesítők szinte emberfeletti teljesítménye mindig is lenyűgözött. Bányainé Székely Erika tudatosan építette fel versenyprogramját.
2019-10-28Megmutatták, szárazföldön is mire képesekKolonics György barátai és tisztelői a legendás kenus 2008-as halála óta minden évben emlékfutást rendeznek a nemzeti ünnepen.
2019-10-04A Móricz lett a befutó!Minden eddiginél több résztvevő a Fut a város programon. Idén negyedik alkalommal került rá sor.
2019-10-00Rácalmási SportágválasztóA Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnokban 2019. szeptember 28-ánmegrendezésre került a Rácalmási Sportágválasztó
2019-09-30Benépesült a főtér mindhárom napon. Futás, koncertek és néptáncos találkozóItthon vagy! Dunaújvárosban mottóval Szent Mihály-napi programokat kínált a város lakóinak két napon át a főtéren.
2019-09-30A Móricz-piknik már hagyomány. Alma, munka, futás...Szeptember 28-án a móriczos diákok reggel 8-tól 10-ig rendbe tették az iskola környezetét, majd csatlakoztak a Fut a város 2019 futóversenyhez.
2019-09-13Kácser Zita ismét remekelt. Ötödszörre is dunaújvárosi siker a félmaraton versenyenÖtödik alkalommal nyerte meg a Wizz Air Budapest Nemzetközi Félmaraton versenyét a dunaújvárosi Kácser Zita (most a debreceni DS CI színeiben versenyez.
2019-09-06Országos csúcsMegfutotta az olimpiai szintet 3000 méter akadályon a dunaújvárosi, de debreceni színekben versenyző Kácser Zita.
2019-08-00Sápi Balázs körbefutotta a BalatontInterjú Sápi Balázzsal, aki körbefutotta a Balatont
2019-07-00Második rácalmási SzigetfutásNagy Gábor beszámolója a 2019-es 2. Rácalmási Szigetfutásról
2019-06-24Sikeres volt a Suhangyal gyűjtéseKara Renáta vállalta, hogy a Suhangyal alapítványhoz csatlakozva egy általa kiválasztott futóversenyen vesz részt, és az ott teljesített kilométereit „örökbe fogadhatják” azok, akik így anyagilag támogatnák a fogyatékkal élők sportolását. Renáta a Rác­almási Szigetfutást választotta, a hét végén pedig sikeresen teljesítette a 11,25 km-es távot, ezzel pedig pénzbeli vállalásának 111 százalékát, azaz 55 540 forintot gyűjtött sérült sporttársai számára.
2019-06-18Futás, feltámadás, ultra. A kisdiák, aki negyvennégyszer öt kilométerben gondolkodikKrausz Istvánnal, a 67 éves futólegendával még a legutóbbi nagy teljesítése, az UltraBalaton (221 km) után beszélgettünk. Spártai Százas, Korin­thosz Ultramaraton, Sárvár oda és vissza. Futásról, az igazán nagy kilométerszámról és a mögöttes tartalomról kérdeztük főhősünket.
2019-06-07Fuss velünk, fuss értünk!Jótékonysági futásra és sétára hívta a városlakókat az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete múlt szombaton.
2019-06-06"A végén majd fuss értem is!"Kara Renáta sosem volt nagy futó, ehhez képest arra készül, hogy két éven belül maratont fusson. Személyes sportcélja mellett azonban van egy igazán nemes ügy, amiért a kilométereket rója.
2019-06-03Nem kellett csalódni a segítőészségben!Akárcsak egy esztendővel ezelőtt, június elsején ismét jótékonysági futásra és sétára invitált az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete.
2019-05-20Maratonfutással a világ körül; Waller Gabriella mesterhatosaA világ legnevesebb városi maraton futóversenyeit – Boston, London, New York, Chicago, Berlin, Tokió – összefogó World Marathon Majors-t eddig közel 5000 lelkes futó teljesítette a világon. Az „ötezresek” társaságában egyelőre két magyar hölgyet találunk, egyikük Waller Gabriella, aki ifjú éveit Rácalmáson töltötte és a sportolást még a helyi női kézilabdacsapatban kezdte.
2019-05-11"Egyszer lefutod a maratont!"Vranyák-Megyeri Herminát nem lehet nem észrevenni. Óriási babakocsit tol maga előtt Dunaföldvár utcáin három gyerekkel megpakolva (Gergő 2,5 éves, az ikrek 1 évesek), és közben sokszor fut is velük.
2019-05-10Egy korosztályos futóbajnoki cím még hiányzik a készletbőlTizedszer teljesítette a Balaton Szuper Maraton (BSZM) távfutó versenyt nemrégiben dr. Szabó Zoltán, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház belgyógyász főorvosa. Ezzel harmadikként szerepel a tizenkétszer megrendezett verseny képzeletbeli dicsőségfalán.
2019-04-00A Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola hírei. Kimagasló versenyeredmények. Sporteredmények. Ünnepélyes átadó (képaláírás). Iskolánk új pedagógusai- SNI versmondó verseny, tankerületi történelem verseny, körzeti matematika verseny, Fejér Megyei Értékek és Hungarikumok ismereti vetélkedő, Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírás verseny. A versenyeken résztvevő diákok és eredményeik a cikkben - Körzeti futóverseny 2019. 03. 19. Adony, Suli Foci Kupa 2019. 03. 26. Nevek és eredmények a cikkben - 2019. április 1-jén az EFOP és TOP pályázat keretében átadásra került iskolánk új, korszerűsített épülete és a mellette található teniszpálya (teljes szöveg) - Képes bemutató az új pedagógusokról
2019-03-29Fejlesztések az öbölnélCserna Gábor a kikötői öböl északi területén tartott sajtótájékoztatót: mederkotrás, Remix épületének teljes felújítása, a szabadstrand öltözőinek és vizesblokkjainak teljes renoválása, a szabadtéri színpad átépítése, futópálya építése. Erre 1,1 milliárd forint állami támogatás áll majd rendelkezésre.
2019-03-27Kis futás, kocogás a Dunáért, az egészségértVI. alkalommal szerveztek Kék szalag futást Dunaföldváron március 22-én a kora délutáni órákban. „Fuss, kocogj, sétálj a Duna mellett a Dunáért, az egészségedért!” – olvashattuk a programra csalogató plakáton az alábbi mondatot.
2019-01-08Csúcsra futottak a kenusok (képaláírás)Január 5-6-án Mátraházán összetartáson vettek részt a hazai kenusok, ennek részeként Magyarország csúcsára, a Kékestetőre futottak fel, kétszer is, tizenöt kilométert teljesítve. Az eseményen a Dunaferr SE versenyzői közül Kiss Balázs és Pető Ákos vett részt, illetve teljesítette a kihívást Pető Zsolt szakosztályelnök is. (teljes szöveg)
2018-12-13"Sokszor eszembe jutott, miért csak az egyik irányba futunk"Bár szerényen elhárítja magától az „elit” minősítést, azért az erős dunaújvárosi gyökerekkel rendelkező Török-Ilyés László már vastagon letette névjegyét a hazai ultrafutószakmában.
2018-12-10Advent futócipőben. Adventi átmozgatásDecember 1-jén, szombat kora reggeli órákban még nem úgy tűnt, hogy az időjárás is kegyeibe fogadja az immáron menetrendszerűen érkező adventi közösségi futást, ám aztán elvonultak az esőfelhők, így a szervezők kora délután már bizakodóan várhatták az ünnepi kocogásra érkezőket.
2018-10-19CsutaváltóA Szabó Magda Református Iskola és a Hild középiskola idén is megtartotta közös rendezvényét, a csutaváltót
2018-10-13Versenyben a múló idővel és leginkább önmagunkkalA dunaújvárosi Juvanzic Edina (kép) saját egyéni csúcsát megdöntve lefutotta a maratont a 33. Spar Budapest Maratonon, amellyel a női mezőnyben a magyarok között elérte az előkelő 10. helyet.
2018-10-05Programkavalkád a térenA Szent Mihály-napi programok idén is sok dunaújvárosi csalogattak a főtérre. Szombaton (2018.09.29.) délelőtt a Fut a város mozgatta meg a kicsiket és a nagyokat, a déli pihenő után pedig a fellépők szórakoztatták a közönséget
2018-10-05A Vasvári nyerte a Fut a város fődíját!A Carissa Sportegyesület, a DLSZ, a Tourinform iroda és a Decathlon sportáruház által támogatott Fut a város rendezvény keretein belül az idén harmadik alkalommal sikerült megmozgatni a városi intézmények tanulóit és a futni szerető embereket
2018-09-14Kácser Zita sikereKácser Zita debreceni színekben versenyző dunaújvárosi atléta nyerte a 33. Wizz Air Budapest Félmaraton országos bajnokságot, ami egyúttal nemzetközi verseny is volt, mivel 79 országból jöttek versenyzők.
2018-08-31UltrafutásA futás szerelmesei népesítették be 2018. augusztus 26-án a dunaújvárosi Duna-partot, ahol is a Futaújváros Ultrafutást rendezték meg.
2018-08-25A német versenyző világcsúccsal győzöttAugusztus 23-án, csütörtökön eldőlt az idei Swissultra DECA Continuous kiírásának legfontosabb kérdése: a távot 190 óra 17 perc alatt teljesítette a német Richard Jung, eredménye vélhetően világcsúcs e számban.
2018-08-23Futópályán a mezőnyA kezdő csapat már némileg megfogyatkozott, ám remek hír, hogy még mindhárom kiváló magyar sportember versenyben van. Pötör Zoltán, Mindum Károly és Szabó Zoltán is szorgosan rója a köröket a az erdős területen található futópályán.
2018-08-00Egy álom vált valóra. Rácalmási Szigetfutás, avagy...Nagy Gábor beszámolója az I. Rácalmási Szigetfutásról, amely 2018. június 24-én a Rácalmási Nagysziget és Ártéri Tanösvényen zajlott, több mint 400 versenyzővel
2018-06-00A Jankovich iskola diákolimpiai sikerei. A legfrissebb hírünk!Képes beszámoló az eredményes diákokról, csapatokról
2018-05-26Érmes baracsiakA kisiskolásoknak rendezett megyei diákolimpia döntőn vett részt a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola. Eredmények a cikkben.
2018-05-04HangulatosanMásodszor rendezték meg az alsó Duna-parton azt a jótékonysági futást múlt szombaton, melyen a Dunaújváros és Környéke 04 Alapítvány részére rendeztek gyűjtést a szervezők.
2018-05-00Rácalmásiak majálisa a pályán. Sportos, szórakoztatóRemek hangulatban telt a rácalmásiak 2018-as majálisa a sportpályán. A futóverseny eredményei a cikkben
2018-05-00Mi van az érem mögött?A rácalmási amatőr futócsapat, a Kocogó Mazsolák bemutatása
2018-04-30Duna-parti kocogás. Jótékonysági futásra várták a helyi futóközösségetMint arról korábban beszámoltunk, annyira jól sikerült a novemberi futással egybekötött gyűjtés, hogy Lacza Tamás ötletgazda, szervező elhatározta, a tél eleji időpont minden évben ismétlődik majd, de idén tavasszal is megpróbálkozik, hogy megmozgassa az embereket az egészségük és egy jótékony cél érdekében. Április 28-án, szombaton délelőtt munkatársaink is lelátogattak az alsó Duna-parton felállított futóbázisra.
2018-04-28Az első kéttusaA Dunaújvárosi Búvár Suli Sport­egyesület két búvárversenyen és két kéttusaversenyen is indult. Ez a tusaversenyzés volt az első, amelyen a futás és az úszás szerepelt műsoron.
2018-04-17Jótékonykodva futnakLacza Tamás (kép) megígérte, és be is tartja. Amikor november végén jótékonysági futást szervezett a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának megsegítésére, ígéretet tett, hogy tavasszal folytatja. Megvan az időpont!
2018-04-04Arra ösztönözték a résztvevőket, hogy élvezzék a szépséges DunátA hideg idő dacára százharmincan regisztráltak az 5. Dunai Kékszalag futásra március 29-én, csütörtökön Dunaföldváron. A Jókai utcai óvodától a felújított Mély úton át a Duna partján a Rakpart étteremig tartott a táv, amelyet futva avagy sétálva, akár babakocsival is meg lehetett tenni.
2018-03-02Több mint ezerötszáz kilométer. Karneváli hangulat a csípős hidegbenKicsivel több mint másfélezer kilométert teljesítettek a Yours Truly futás hétvégi megméretésén a dunaújvárosi sportolók az alsó Duna-parton.
2018-03-02Fagyos időben újabb csúcs a futóinktólFebruár utolsó hétvégéjén is bizonyított a helyi futóközösség, amely ezúttal is országos csúcsra tört és mint szokott, győzedelmeskedett.
2018-02-26Yours Truly futás (képaláírás)Ismét közösségi futást rendeztek február 25-én reggel a Futaújváros aktivistái: a nemzetközi Yours Truly futás idei második fordulója következett. Mégpedig ismét nagy sikerrel. (teljes szöveg)
2018-02-02Több mint kétezer kilométert futottak. A dunaújvárosi sportolók az élen végeztek105 futóösszesen 2297,71 kilométert teljesített a finn kezdeményezésű Yours Truly futáson múlt vasárnap az alsó Duna-parton.
2018-01-31Több mint százan vállalták a kihívást. " A láb mindig kéznél van"Január 28-án, vasárnap 2300 kilométernél állt meg a számláló az alsó Duna-parton, ahol a helyi futóközösség ismét megrendezte az immáron hagyományos január végi Yours Trully megmérettetését.
2018-01-30Jelesre vizsgáztakJanuár 28-án, vasárnap ismét remek teljesítményeket és remek hangulatot hozott a Yours Trully dunaújvárosi kiadása.
2018-01-12Több kaland és több vidámság. Modern Városok ProgramEgymilliárd forintból szépítik tovább a Szalki-szigetet és fejlesztik az egykori vidámpark területét az idén - erről számolt be Cserna Gábor polgármester.
2018-01-02Futópálya is lesz a szigeten. Megújulnak a strand kiszolgálóépületei isMint arról már a két ünnep között beszámoltunk, Kósa Lajos, a Modern Városok Programot felügyelő tárca nélküli miniszter arról tájékoztatta a város önkormányzatát, hogy Dunaújváros a 2018-as évben a Szalki-sziget fejlesztésére 435, az egykori vidámpark területén történő átfogó beruházásokra pedig 415 millió forintot kap a kormánytól.
2017-12-15Százötven futó Mikulás sapkában. Közös családi sportolásra hívták a városlakókatMásodik alkalommal rendeztek jótékonysági Adventi Futást a Dunaújvárosi Triatlon SE tagjai. A közel 150 résztvevő idén Fekete Milán gyógykezelésének költségeihez járulhattak hozzá.
2017-12-11Sikeres volt az adventi futás! Az újabb adventi futás is sikeresnek bizonyult!A hideg idő ellenére legalább százan vágtak neki a három és fél kilométeres adventi örömfutásnak december 9-én délután a Városháza térről.
2017-12-07Játék kisautók a kórház gyerekosztályának. Kisautókat adtak a beteg gyerekeknekJótékonysági futást rendeztek a közelmúltban a Városháza térről kiindulva a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya javára. Az esemény célja az volt, hogy minden futó nevezési díja, valamint a támogatók befizetései is hozzájáruljanak ahhoz: vehessenek két, elektromos meghajtású kisautót a városi kórház gyermekosztálya számára, melyet december 6-án adtak át a szervező Lacza Tamás rendőr főtörzsőrmester.
2017-12-07Elfutottak a MikuláshozAz előszállásiak ismét alaposan megmozgatták magukat december 3-án, vasárnap. Még a havazást is megrendelték. És természetesen meg is kapták!
2017-12-01Közel félmillió forint a futóktól. Játékautót vásárolnak a kórház gyermekosztályáraTöbb, mint kétszázhatvanöten vettek részt azon a jótékonysági futáson, amellyel a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya javára gyűjtöttek adományokat.
2017-11-27Jótékony futók a ködben. A Mikulás hozza a futók ajándékát a kórháznakTöbb mint 250 futó gyűlt össze november 25-én, szombaton délelőtt 10 órára a Városháza térre, hogy szorgos futólépésekkel és jótékony forintokkal csatlakozzon a Lacza Tamás rendőr és egyben amatőr futó első alkalommal meghirdetett kezdeményezéséhez, amelynek kedvezményezettje a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya volt.
2017-10-26Perkátai maratonSaját magát edzette a maratonra a perkátai futó, Kovácsné Bogó Erika (kép). Sikeresen teljesítette a távot, s úgy gondolja, legközelebb is rajthoz áll.
2017-10-21Megjött Hidvégi-Üstös! Hidvégi-Üstös Pál küldetéseIsmét sportolók: kerékpárosok és futók kísérték a városszéli sportáruház elől a Városháza térre az ultrafutót. Harmadszor is városunkba érkezett Hidvégi-Üstös Pál ultratáv-sportoló: ezúttal a „70 maratonnal a Dunáért”elnevezésű vállalkozás keretében.
2017-09-25Belvárosi futónap. Örömfutástól a táncon át a közösségi tűzgyújtásigVárosi futónappal nyitott szeptember 23-án a Szent Mihály-napi programsorozat. A helyeként hűvös és esős idő ellenére is sokan látogattak ki az eseményekre.
2017-09-23Kukoricaváltó (képaláírás)A szüreti programkavalkád keretében szeptember 21-én, pénteken ismét közös kukoricafutást rendeztek a Hild középiskolában, amelyen a Szilágyi iskola diákjai is részt vettek. (teljes szöveg)
2017-09-08Egyéni csúccsal lett bajnok Kácser Zita. Akadályfutás és síkfutás a Szuper LigábanMegszerezte a Szuper Liga döntőjének első helyét 3000 méteres akadályfutásban, valamint 5000 méteres síkfutásban is Kácser Zita.
2017-06-16Száztizenhárom jótékony futóMintegy 113-an neveztek az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete által meghirdetett jótékonysági futásra. Az akció múlt pénteken volt a mozi előtti téren.
2017-06-12Esőemberek kocogtak"Fuss velünk, fuss értünk!": egy kis kocogás jótékony céllal a Dózsa mozitól a Dózsa moziig június 10-én, szombaton.
2017-05-26Fürdő, sziget és a mozi. Jövő nyáron nyit az új strandA közeljövő, már megállapodásokkal alátámasztott városfejlesztési terveiről adott számot május 25-i, csütörtöki tájékoztatóján Cserna Gábor polgármester. A beruházások összértéke meghaladja a 8,7 milliárd forintot.
2017-05-12Drog nélkül (képaláírás)A Drogmentes Maraton május 11-én ismét meglátogatta városunkat. A Sportos program célja, hogy felhívja a figyelmet a tudatmódosító szerek ártalmaira. (teljes szöveg)
2017-05-00Hangulatos volt a majális. Majális FutóversenyJó hangulatban telt a 2017-es városi majális a rácalmási sportpályán. A rendezvény a már hagyományosnak számító iskolai futóversennyel indult.
2017-04-21Futásban is ügyesek a baracsiakRemekül szerepeltek a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola tanulói a nemrég megrendezett megyei mezei futó diákolimpián. A székesfehérvári versenyen közel hétszáz versenyző küzdött azért, hogy iskolájuknak minél szebb eredményt érjenek el.
2017-04-06Emlékfutás KulcsonSzomorú történetre emlékeztet a futás és annak útvonala is: a felvidéki magyarok kitelepítésére. Zipperer Viktor (kép) április 5-én ért Kulcsra útja során.
2017-04-03Dunai Kék SzalagCsaknem száznegyvenen regisztráltak használt elemekkel a IV. Dunai Kék Szalag futásra a víz világnapján Dunaföldváron.
2017-03-03Futóbarátok (kishír)Idén már másodszorra szervezett télűző futást az alsó Duna-parton a városi futóbarátok közössége. (nem teljes szöveg)
2017-02-27Vasárnapi kilométerek sokaságaFutásra alkalmasabb időt kívánni sem lehetett, mint amilyen a Yours Trully februári kiadásának résztvevőit fogadta február 26-án reggel az alsó Duna-parton.
2017-02-20Ismét mozdul a futóközösségE héten ismét a legendás és egyre népszerűbb Yours Trully kihívás várja a helyi amatőr futóközösséget. A részletekről a főszervezőt, Kolacsek Sándort (kép) kérdeztük.
2017-02-09Fagyban, kánikulábanJanuár 29-én mínusz kilenc fokra ébredtünk. Egy átlagember az ilyen csípős időjárás miatt nem ritkán bojtos sapkában is bosszankodva sétál el - az autójáig. Ezzel szemben a futókat finn példára, közös futásra csábították a Yours Truly 2017 Futaújváros évnyitó közös eseményére, a dunaújvárosi alsó-Duna-partra.
2017-02-04Ezerötszáz kilométer. Hatvankét futó a hideg télbenA minusz fokok ellenére sokan neveztek a Yours Truly elnevezésű futásra, összesen hatvankét sportbarát állt rajthoz január 29-én az Alsó Duna-parton.
2017-01-31A kellemes mínusz kilencHogy mi a titka a téli Yours Truly futókihívásnak? Például az, hogy legényes, mínusz kilenc fokban várják a résztvevőket, pláne ötven kilométerre.
2016-12-09Film a spártai futásrólDr. Szabó Zoltán nagysikerű spártai futásról szóló film már látható az interneten.
2016-12-09Háromszázan mikulássapkában. Forró teával várták a futóversenyen a célba érkezőketKözel háromszáz fiatal és idősebb sportbarát regisztrált az Adventi futásra, és teljesítette a négy kilométeres távot múlt vasárnap.
2016-12-07Futás, adakozés, segítségSikerrel debütált december 4-én az Adventi Futógála. A kocogók ezúttal is adakoztak.
2016-12-05Futva közlekedő Mikulások hadaElőre kitervelten háromszáz Mikulás hajtott végre városfoglalást december 4-én, vasárnap.
2016-11-30Bemelegítő az adventi futógálára. Együtt kocoghatunkJelentjük: a Mikulás-sapkák már a spájzban vannak, azaz minden készen áll arra, hogy remek hangulatban kocoghassunk át a városon december 4-én, vasárnap kora délután. Bemelegítünk az Adventi futógálára.
2016-11-29Futva tették megA Mikulás-futásnak nagy hagyományai vannak Előszálláson. November 27-én. vasárnap tették meg az ötkilométeres távot Nagykarácsonyig.
2016-11-23Bemelegítő: jön az adventi futógála. Futás jelmezbenDecember 4-én, az Adventi Randevúhoz kapcsolódóan futógálára várják a város apraját-nagyját. A legfontosabb tudnivalókról a szervezőket Kovács Judit fővédnököt és Makai Gábor, a Dunaújvárosi Triatlon Sportegyesület képviselője tájékoztatott.
2016-11-09A kicsik is felfutottak a nagy hegyreSzombaton rendezte meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a sportág hagyományos őszi futó dzsemboriját, a Nagy Hideg-hegy futást, amelyen a Dunaferr SE kajak-kenu és sárkányhajó szakosztályának sportolói és edzői is részt vettek. A Dunaferr Sportegyesület utánpótlás versenyzői közül Vicsik János volt a leggyorsabb.
2016-11-09Nem történt tegnap csodaAhogy vártuk, telt ház fogadta a világ egyik legjobb női kézilabdacsapatát, a Győri Audi ETO gárdáját és a Dunaújvárosi Kohász összecsapását. Cserna Gábor polgármester a mérkőzés félidejében adta át az önkormányzat ajándékát dr. Szabó Zoltánnak, aki teljesítette a Spartathlon 246 kilométeres távját.
2016-11-08Bucsi Bence bucira verte a mezőnytNovember 5-én ismét megrendezte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a Nagy Hideg-hegy futás, amely a sportág egyik legjelentősebb őszi rendezvénye. A férfiaknál a rácalmási Bucsi Bence (kép) győzött.
2016-11-04Amíg bírja, csináljaPépp Zoltánt akár a dunaújvárosi atlétika utolsó mohikánjának is tekinthetjük. 1962-ben kezdett el atletizálni, és 66 évesen a mai napig is rendszeresen versenyez.
2016-11-04Spártai hős lett a főorvos. Szenvedélyévé vált a hosszútávfutásCélba ért a kórház belgyógyász főorvosa, dr. Szabó Zoltán a világ egyik legkeményebb ultramaratoni futóversenyén. Athénból Spártába vezetett az út.
2016-11-00Rácalmás Sportegyesület hírei. Bucsi Bence győzött. Eredményes négy év volt. Íjászaink remek éve- 2016. november 5-én ismét megrendezte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a Nagy Hideg-hegy futást, amely a sportág egyik legjelentősebb őszi rendezvénye. A férfiaknál a rácalmási Bucsi Bence, korosztályos ifi válogatott kenus győzött. - A Rácalmás Sportegyesület elmúlt négyéves időszakát lezáró, értékelő és tisztújító közgyűlést tartott 2016. október 26-án. - A Rácalmás Sportegyesület Vajk Íjász Szakosztálya versenyekben és sikerekben gazdag évet könyvelhet el 2016-ban.
2016-10-31A spártai futó. A spártai ultrafutó derűjeDr. Szabó Zoltán belgyógyász főorvos a közelmúltban sikerrel teljesítette a világ egyik legnehezebb ultrafutó versenyét. Beszámolója az Intercisa Múzeumban október 28-án, pénteken este volt.
2016-10-29Így lettem spártaiDr. Szabó Zoltán (kép) több mint emberfeletti teljesítménnyel tudta le az idei Spartathlont. Egy igazi spártai tartott visszatekintést október 28-án, pénteken az Intercisa Múzeumban.
2016-10-07Szabó Zoli álma. Megfogni Leonidasz király lábátEz évig hetven magyarnak sikerült az, amit most már dr. Szabó Zoltán is teljesített. Első dunaújvárosiként a Spartathlont.
2016-09-30Magyarország, szeretlek! Szent Mihály napi mulatságKétnapos programsorozatra várta a városlakókat az önkormányzat és a helyi Tourinform Iroda.
2016-09-26Miénk volt itt a tér! Maratontól a tűzgyújtásigKözösségi, futás, mozgás maraton, koncertek és néptánc találkozó is várta a városlakókat a mögöttünk hagyott hétvégén.
2016-09-00Önmagunk legyőzése a cél. Megélni a pillanatotMegyes Andrea portréja. Andrea 2006-ban került a Dunaferrhez, jelenleg az Acélmű termelésirányítási osztályának munkatársa. Életében kiemelt helyet foglal el a sport: ultramaraton-futó és aquafitness-tréner.
2016-08-30Szabó doktor újra Spártába megy futni. Szabó doki újra Spártába indul!Még egyszer megpróbálja lefutni a spártai ultramaraton távot dr. Szabó Zoltán (kép) újvárosi orvos. Lőrincz Olivér, a legendás hírű magyar edző segíti felkészülését.
2016-08-00Szabó doktor spártai hős (lenne)Dr. Szabó Zoltán, a Szent Pantaleon Kórház belgyógyász főorvosa 2016-ban is indul a Spartathlonon. A 246 kilométeres futást Görögországban rendezik Athén és Spárta között.
2016-06-30Törlesztene SpártábanMégsem hagyja annyiban, ismét indul a szeptemberi spártai futóversenyen dr. Szabó Zoltán, a Szent Pantaleon Kórház belgyógyásza.
2016-06-22Ha ténylegesen brutál a futásodA június 18-i hétvégén rendezték a népszerű Brutál Futást Nyíregyházán. Az újvárosi versenyzők, Cserni János és lánya (kép) is élménygazdag csomaggal tértek haza.
2016-06-02UltraBalaton Szabó dokivalAz extrém melegben és magas páratartalomban is három dunaújvárosi - dr. Szabó Zoltán, Csathó Lilla, Krausz István - teljesítette az UltraBalatont.
2016-05-31Hármas tűzoltósikerA hétvégén zajlott a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által rendezett I. Misina Tűzoltó Toronyfutó Verseny Pécsett, a Misina tetőn, a TV-toronyban. Három dunaújvárosi tűzoltó indult, mindhárman dobogósok lettek: Lemler Róbert, Orosz Tamás, Rafai Tibor.
2016-05-24A világranglista élén van a doktor!A világranglista élén van Szabó doktor. Mégis nekiveselkedne újra a spártai ultramaratonnak doktorunk: már a várólistán van.
2016-05-20Triatlon: szintlépés. A harmadik kihívásÚjabb nagy dobásra készül július 3-án a Dunaújvárosi Triatlon SE. Az immáron harmadik alkalommal jelentkező triatlon verseny mellett egy félmaraton is színesíti a programot.
2016-05-18A Mikulásfutó az olimpia bűvkörébenKovács István Mikulásnagykövet "az olimpia fáklyával tervez sportos akciókat óvodákban, iskolákban Fejérben, illetve másutt is, ahová hívják. Megyei állomásain egy naplóban összegyűjtené a gyerekek jókívánságait olimpikonjaink számára, amit az indulás előtt adna át számukra augusztusban."
2016-05-06Kácser a bajnokAz atléták 1000 méteres magyar bajnokságán a címvédő, a debreceni DSCSI színeiben versenyző dunaújvárosi Kácser Zita újra megszerezte a magyar bajnoki címet.
2016-05-00Majális Kupa 2016.Beszámoló a rácalmási a 2016-os Majális Kupa labdarúgótornáról, amelyen 10 csapat indult, a végső győztes az African Stars lett. A 2016-os majális futóverseny eredményei.
2016-04-00A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola híreiA rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola tanulói több versenyen vettek részt: Vad Zsombor és Szendrey Kitti szép eredményt értek el a Széchenyi István Gimnáziumban megrendezett Kisbiológusok találkozóján; Kovács Cintia a 2. helyezést érte el a tankerületi kémiaversenyen; sok oklevelet szereztek a Mezőfalván megrendezett helyesírási versenyen; egy ötödikesekből álló csapat képviselte az iskolát a dunaújvárosi Ifjú életmentők versenyén; Gödöllőn jártak az országos mezei diákolimpia döntőjében; részt vettek a tankerületi rajzversenyen és kiállítást rendeztek a víz világnapja alkalmából.
2016-04-00A nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola híreiA nagyvenyimi általános iskolások több tanulmányi és sportversenyben is sikereket értek el; részt vettek a Dunán-innen, Dunán-túl teljesítménytúrán; megrendezték az anyanyelvi napot és a Kinder sportnapot; részt vettek a Dunaújvárosi főiskolán megrendezett Bűn- és balesetmegelőzési napon és végül Soponyán kirándultak.
2016-02-29Télűzű futásRemek hangulatú, és kiváló egyéni teljesítmények sorát felmutató közösségi futással búcsúztatták a zord téli hónapokat délelőtt az immáron harmadik alkalommal jelentkező Dunaújvárosi Télűző Yours Truly Futás sportos résztvevői az alsó Duna-parton. (teljes szöveg)
2016-02-08Fagyban, hóban, esőben is futják a kilométereketFebruár 13-án újra megrendezik a Négy Évszak Maraton elnevezésű futóversenyt Pusztaszabolcson.
2016-01-28Futás a leghidegebb napokon87 futó vágott neki a finn kezdeményezésű Yours Truly futásnak az alsó Duna-parton január 24-én.
2016-01-26Örömfutás hóban, fagyban (képaláírás)Ismét sikeres volt a nemzetközi futómozgalomhoz csatlakozó helyi közösségi futás, amelynek keretében vasárnap 87 futó vágott neki a finn kezdeményezésű Yours Truly futásnak az alsó Duna-parton. A résztvevők összesen 2000 kilométert teljesítettek - hóban, fagyban (teljes szöveg)
2016-01-09Baracsiak a diákolimpián (kishír)A diákolimpiai selejtezőt, a mezei futóverseny megyei döntőjét Székesfehérváron rendezték meg. A baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola tanulóinak eredményei.
2015-12-09Futás a mentőinkért!Jótékony futás a mentőinkért: 154 ezer forint jött össze a mentőállomás javára. Nem volt hiába: minden mentőautó felszerelése gyarapodni fog a vasárnapi jótékony futás nyomán!
2015-12-07Akció mentők javáraJótékony futás volt december 6-án a mentőinkért: 154 ezer forint jött össze a mentőállomás javára.
2015-12-04Futással lehet jótékonykodniJótékonysági futással gyűjtenek a helyi mentőállomás javára.
2015-12-01Téli felkészülés (képaláírás)Az összes kis csizma feltöltése bizony Mikulást próbáló feladat, így nem véletlen, hogy az ünnepi kalandtúra előtt rendszeres sportolással gyűjt erőt a Nagyszakállú, akit hétfő délelőtt a Zalka Máté Tagóvoda gyerkőcei kísértek el egy vidám kis kocogásra. (teljes szöveg)
2015-12-00A nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola hírei. Tökbuli. Kézilabda diákolimpia - őszi forduló. Tankerületi mesemondó verseny. Országos döntőben- A 2015-ös Halloweent a nyolcadik osztály szervezte - 2015. november 19-én III. korcsoportos fiú körzeti kézilabda diákolimpia volt Adony, Pusztaszabolcs, Ráckeresztúr és Nagyvenyim részvételével. Nagyvenyim lett az első. Névsor a cikkben. - Tizennégy település tizenhét iskolája vett részt a tankerületi mesemondó versenyen. Eredmények, nevek a cikkben - 2015. november 21-én Székesfehérváron a mezei futó diákolimpia megyei döntőjében a nagyvenyimi III. korcsoportos fiúk 15 csapatból a II. helyet szerezték meg! Nevek és egyéni eredmények a cikkben
2015-11-20A tiszta levegőért szuszogtak a kocogókKörülbelül háromszáz fiatal, élsportoló csatlakozott városunkban a klímafutás elnevezésű akció küldöttségéhez. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ felhívására általános iskolásaink több mint 1500 rajzot készítettek, amelynek az volt a témája, hogy milyen lesz a világ 20 év múlva.
2015-11-17Hét napig tartó futás"7 nap/700 kilométer" jelszóval klímavédelmi futást szerveztek Magyarországon, amelyhez Dunaújváros is csatlakozott.
2015-11-00Nagy Hideg-hogy futás, kajakosokkal és kenusokkalA Rácalmási Sportegyesület kajak-kenusai is részt vettek a 7 km-es Nagy Hideg-hegy futáson a Börzsönyben. A rácalmásiakat 10 versenyző és Földesi Bánk edző képviselte.
2015-10-26Indul a Mikulás-futásIsmét útra kel Kovács István hosszútávfutó. Az idén huszadik alkalommal indul vidám útjára a Mikulás-futás téli szabadidősport-sorozata, amelyet önerőből szervez a mezőfalvai Kovács István.
2015-10-03Maradjon öröm a futás!"Bár furcsa ezt írni a verseny feladása után, de igaz: dr. Szabó Zoltánnak nagy álma teljesült! Nem azzal, hogy kiesett a Spartathlon ultramaratoni futóversenyből, hanem, hogy eljutott oda!" Interjú dr. Szabó Zoltánnal.
2015-09-28A spártai erőpróbaDr. Szabó Zoltán, a Szent Pantaleon Kórház belgyógyásza féltávig bírta az "embertelenül kemény" erőpróbát, a Spartathlon elnevezésű szupermaratoni futóversenyt.
2015-09-26A mi futó doktorunkDr. Szabó Zoltán belgyógyász, ultrafutó egyetlen dunaújvárosiként vett részt az emberi teljesítőképesség határait feszegető legendás versenyen. Körülbelül féltávig jutott el, amikor elájult. Üzenete szerint a verseny: "brutálisan embertelen volt!".
2015-09-25Szabó doktor, a spártai indulóDr. Szabó Zoltán, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház belgyógyász főorvosa indul a Sparthatlon szupermaratoni, spártai futóversenyen.
2015-09-16Spártai kitartás kell a győzelemhezSpartathlon - Athéntől Spártáig 246,8 kilométert fog futni a dunaújvárosi orvos is, dr. Szabó Zoltán.
2015-08-21FutaújvárosTöbb mint harminc futó teljesítette hétvégén a II. Futaújváros-Ultramaraton elnevezésű viadalt.
2015-08-21Kácser Zita remekeltKét arany- és egy ezüstérmet nyert a 120. Atlétikai Magyar Bajnokságon a dunaújvárosi, volt DAC-os versenyző, aki jelenleg a Békéscsabai DAC együttesét erősíti.
2015-08-17FutaÚjváros ismétIsmét megrendezték az immár hagyományos FutaÚjváros tömegsport-akciót a Szalki-szigeten.
2015-07-02Egy Vaslady mindennapjairólBeszélgetés Juvanzic Edinával, aki egyedüli nőként indult a Balatonon megrendezett Henkel Balaton Quadratlon versenyen.
2015-05-08Egykori DAC-osokKácser Zita, volt DAC-os atlétanő 10000 méteres bajnok lett az év első szabadtéri pályabajnokságán, a szintén Dunaújvárosból indult Matkó Csaba ezüstérmet nyert.
2015-05-04Legális kábulatot (képaláírás)A múlt héten csütörtökön érkezett Dunaújvárosba a 14. Drogmentes Maraton mezőnye. Képünkön Hegedűs Fanni, Kovács Viola, Kasza Krisztián, Starosta Réka, Varga Gyöngyi (nem teljes szöveg)
2015-04-03A papírgyűjtés után is maradt ereje a gyerekeknek a futásraAz aranyos diákok részt vettek a Merényi Kupán.
2015-04-01Húsvéti futások (képaláírás)Húsvéti, azaz Nyuszifutást szerveztek a közelgő ünnep alkalmából a Béke városrészi Arany János Általános Iskola diákjainak kedden délelőtt. A sok kis "nyuszi" alkalmi nevéhez méltóan vette ki a részét a testmozgásból, amit praktikus jelmezekkel is színesítettek (teljes szöveg)
2015-03-18Dr. Szabó, a spártaiDr. Szabó Zoltánt besorsolták a szeptemberben induló spártai maratonfutásra.
2015-03-17Futott az ország (képaláírás)Dunaújvárosiak is csatlakoztak. Szombaton rendezték meg az első magyar országfutást, amelynek az volt a célja, hogy a résztvevők egy nap alatt virtuálisan körbefussák az országot. (teljes szöveg)
2015-02-27HosszútávfutókIdén második alkalommal rendezték meg a Yours Truly elnevezésű télűző futást az Alsó Duna-parton.
2015-02-23Futaújváros: siker!Télbúcsúztató futást rendezett a Futaújváros klub.
2015-01-29A mostoha időben másfélezer kilométer62 fő összesen 1 526 km-t futott vasárnap a Yours Truly elnevezésű futóversenyen az alsó Duna-parton. Egyéni eredmények a cikkben.
2015-01-26A láb mindig kéznél!Dunaújvárosban is Yours Truly elnevezésű sportakció. Ötvennél is többen futottak az alsó Duna-parton.
2015-01-20Közös futásra hívnak a Szalki-szigetreVasárnap a Szalki-szigetre várják a vállalkozó kedvű futókat, hogy önkéntes alapon 50, vagy 25 kilométert teljesítsenek, vagy annyit, ki mit bír. Dunaújvárosban is Yours Truly elnevezésű sportakció.
2014-12-09Mikulás-futás Rácalmáson (képaláírás)Idén is remek volt a hangulat a vízi sportosok által szervezett Mikulás-futáson. Kép Kupsza Gergőről (nem teljes szöveg).
2014-11-29A Mikulás futása (képaláírás)Futóversenyt rendeztek a Római városrészben óvodásoknak. (nem teljes szöveg)
2014-11-11Kajak-kenusok a csúcsonNovember 8-án rendezték meg a Szokolya-Királyrétről rajtoló, hagyományos Nagyhideg-hegy futást, ami a kajak-kenusok utolsó idei közös megmérettetése, nem verseny, hanem egy közös nagy futás volt. A leggyorsabb dunaferres versenyző Vass András volt. A szövetség által kisorsolt egyes minikenut megnyerte a szakosztály.
2014-10-10Több százan futottak a belvárosbanOktóber 4-én az önkormányzat ebben az évben is megszervezte a Dunaújvárosi Őszi Futóversenyt és Családi Futónapot.
2014-08-22A futás igazi élményt adHarmadik alkalommal rendezték meg a múlt szombaton a Szalki-szigeti futóversenyt.
2014-07-25A maratonra hajt a hobbifutóInterjú Kabók Mónika amatőr futóval.
2014-07-21Újvárosi JótifutiJúlius 19-én a Jószolgálati Otthon Bercsényi utcai bázisát is érintette a Jótifuti program, amelynek keretében a Down-szindrómás gyerekeknek gyűjtöttek.
2014-06-17A doki tovább fut...Dr. Szabó Zoltán, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház belgyógyász főorvosa és ultramaraton-futó nagy terve a spártai, egyik legkeményebb futóverseny.
2014-05-23Spartathlonra készül a doktorDr. Szabó Zoltán a kórház belgyógyász főorvosa kilenc éve fut. Jelenleg ultraBalaton versenyre készül, s ezzel a versennyel lehet kvalifikációt szerezni a Spartathlonra. Athénból Spártába futna - 246 kilométer a táv, 36 óra a szintidő.
2014-05-09Tizenharmadik országfutásDunaújvárost is érintette a Drogmentes Magyarországért Maraton. Május 8-án 13 órakor futott be a Dózsa Mozi előtti térre a Drogmentes Magyarországért Maraton különítménye.
2014-05-02Futással is ünnepeltek RácalmásonBeszámoló a Rácalmáson megrendezett majálisról.
2014-04-29Bajnok, dobogós futóinkKorosztályában a világranglista - 11. hely - legjobbjai között van egy tizenkét órás eredményével dr. Szabó Zoltán, dunaújvárosi orvos. Az országos magyar bajnokság 24 órás futásában bajnok lett dr. Szabó Zoltán. Második hely: Kóti István, Megyes Andrea; harmadik hely: Csathó Lilla.
2014-04-29Baracsi futócsapat a döntőbenA baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola atlétái, az iskola futói ezüstérmet nyertek és bejutottak az országos diákolimpia döntőjébe. Kép: Karászi Bence, Ásványi Patrik, Süveges István, Árva Bálint, Balázs Roland, Gondár Csaba.
2014-03-31Doki a világranglistánKorosztályában a világranglista legjobbjai között van egy tizenkét órás eredményével a dunaújvárosi orvos, dr. Szabó Zoltán.
2014-03-27KépaláírásKovács István hosszútávfutó Nyuszi-futással örvendezteti meg a város gyermekeit. A Római városrészi Pajtás Óvodába, valamint a Zalka Máté utcai óvodába járó kicsik lelkesen követték tegnap délelőtt a tapsifüles jelmezbe öltözött futót, aki akciójával felhívta a figyelmet a mozgás fontosságára, egyúttal figyelmeztetett a tavaszi ünnep közeledtére (teljes szöveg)
2014-03-25Vass jótékony futásaVass András, a Dunaferr SE kenusa részt vesz a Gánton megrendezésre kerülő jótékonysági futóversenyen.
2014-03-22Érmes futóinkEzernél is több diák részvételével rendezték meg a városi mezeifutó bajnokságot március 20-án. Részletes eredmények a cikkben. Kép: Virág Zsófia, Gubits Zsófia, Süveges Fanni.
2014-03-21Több száz gyerek futott és versenyzettEzernél is több diák részvételével rendezték meg a városi mezeifutó bajnokságot csütörtök délután.
2014-03-21Felhúzták a nyúlcipőt!Mezei futóversenyt tartott az önkormányzat március 20-án diákoknak.
2014-02-17Ha elhagyod magad, mások is elhagynak!Schirilla György február 15-én a hajóállomásnál úszott a Dunában, ám előtte közös futásra invitált mindenkit. Beszámoló.
2014-02-15Schirilla mai Duna úszásaSchirilla György február 15-én, szombaton 15 órakor a hajóállomástól indulva a Duna városi szakaszán úszik a folyóban, ám előtte közös futásra invitál mindenkit.
2013-12-10Futottak egy nagyotA Rácalmás SE Vízi- és Szabadidősport Szakosztálya idén is megrendezte a a Mikulás-futást.
2013-10-18Franciaországban, Villejuif-ban futottakA DVSI atlétái Franciaországban versenyeztek. Eredmények a cikkben. Kép: Borsos Martin, Csermák Martin, Tomanóczy Bálint, Csizmadia Tamás.
2013-10-04Itt mindig itthon vagyunk!Dunaújváros is csatlakozott a Magyar Televízió Zrt. "Itthon vagy! - Magyarország, szeretlek" országos akciójához. Szeptember utolsó hétvégéjén számos kulturális csemegét kínáltak.
2013-09-30Százak futottak (képaláírás)Szombaton rendezték meg a hagyományos, őszi utcai futóversenyt, amin idén sokan elindultak. (nem teljes szöveg)
2013-09-21Csatlakozott a város isAz Itthon vagy - Magyarország szeretlek! című országos kezdeményezéshez Dunaújváros is csatlakozott. A szeptember 28-29-i programokról.
2013-07-02Tóth Gergely egyéni csúcsaA dunaújvárosi atléták a Budapesten megrendezett nyílt serdülő Budapest-bajnokságon szerepeltek. Tóth Gergely és Nedesóczki Gréta a harmadik, Budai Boglárka a második helyen végzett.
2013-06-20Szabó Zoltán nagy sikere (képaláírás)Dr. Szabó Zoltán, dunaújvárosi ultramaraton futó a közelmúltban, június másodikán újabb nagy eredményt ért el, teljesítette az UltraBalatont. (nem teljes szöveg)
2013-06-13Klaudia, a leggyorsabbEndrész Klaudia (kép), a Vasvári Pál Általános Iskola atlétája a zalaegerszegi "Ki a leggyorsabb, ki a legkitartóbb?" elnevezésű versenyen az első helyen végzett.
2013-06-03Futás egy teljes napon keresztülA dunaújvárosi ultramaraton futók két versenyen is részt vettek a közelmúltban. Részletes eredmények a cikkben.
2013-05-10Gyors baracsiakA baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola sportolói közül ezúttal az atléták vitézkedtek az országos diákolimpia döntőjében. A leánycsapat a kilencedik helyen végzett. Az iskola fiúcsapata a megyei döntőben bronzérmet nyert.
2013-04-09KépaláírásEnyingen rendezték meg április 5-én a megyei mezei futóbajnokságot, ahol a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskolát Bucsi Dániel kajakos és Bucsi Bence kenus képviselte. Korcsoportjukban mindketten második helyezést értek el. (nem teljes szöveg)
2013-04-02Húzd fel a nyúlcipőt!A Húzd fel a nyúlcipőt egészségedért! akció Magyarkanizsán kezdődött, majd Martonos és Szabadka következett.
2013-03-21A királynő eltávozott"Ágoston Zita, egykori magyar bajnokunk, érmes helyezések birtokosa edzőként tavaly még foglalkozott egy kis sikeres futócsapattal. Ám idei terveikről érdeklődve rövidre zárult a telefonbeszélgetés: Nincs tovább. A fiatalok szétszéledtek, és én már nem kezdem el újra mondta az edző."
2013-02-19Túl az első futásonDr. Szabó Zoltán dunaújvárosi maraton és ultramaraton futó két hete túljutott első idei versenyén, a hetedik Margita Terepmaratonon, és az ötödik helyen végzett kategóriájában.
2013-02-06A maratoni futás az élete"Élete a futás, azon belül is a maraton és az ultramaraton." Beszélgetés dr. Szabó Zoltánnal, a Szent Pantaleon Kórház egyik belgyógyász orvosával.
2012-12-12MikulásfutásKovács István, mezőfalvi futó nagykövet néhány hónappal ezelőtt megalapította a Mikulásnagykövet Egészségmegőrző és Környezetvédő Ifjúsági Sportegyesületet.
2012-12-08Mikulás-sapkás futásA Rácalmás SE Vízi- és Szabadidősport szakosztálya első alkalommal Mikulás-futást rendezett.
2012-11-08Szavakat is keresNovember elején megkezdte Kovács István (kép) futó nagykövet a Mikulásfutást.
2012-10-04Felhúzták a nyúlcipőtSzeptember 29-én került sor a hagyományos Dunaújvárosi Őszi Utcai Futóversenyre.
2012-08-03Adomány KanizsáraKovács István mezőfalvi futónagykövet ismét a Vajdaságba készül.
2012-07-30Futóink az országos bajnokságonA múlt hétvégén Nyíregyházán rendezték meg az atlétikai országos ifjúsági, junior és utánpótlás bajnokságot. Budai Levente a negyedik helyen egyéni csúccsal, Kovács Zsófi az ötödik helyen végzett. (Kép Ágoston Zita edzőről).
2012-07-25Az eső "elhangolta"Olimpiai sportnapot szervezett a Dunaújvárosi Sportiskola július 23-án "Hangolj az olimpiára'" címmel. Az olimpiai öt karika jegyében öt helyszínen, öt sportágban - strandvízilabda, kajak-kenu, úszás, futás, labdarúgás - mozoghattak a résztvevők.
2012-05-11Kezdődik Pista olimpiai futásaKovács István (mezőfalvi hosszútávfutó) futónagykövet olimpiai futása májusban kezdődik.
2012-05-10Hosszú, esti futáson Budai bronzérmesVasas atlétikai pályáján rendezték meg a hagyományosnak mondható hosszútávfutó versenyt, az országos bajnokságot tízezer méteren. Az esti versenyen Budai Levente, a DAC versenyzője bronzérmet nyert.
2012-05-05KépaláírásMájus 4-én délelőtt érkezett a városba a Drogmentes Magyarországért Maraton futóverseny mezőnye.
2012-04-13Ismét aranyérmesekA kismaratoni futó országos bajnokságon a DAC sportolói (Salamon Zalán, Csathó Ábel, Budai Levente) csapatversenyben az első helyen végeztek.
2012-03-30Húzd fel a nyúlcipőt egészségedért!"Húzd fel a nyúlcipőt egészségedért!" Újra nyuszifutás Kovács István vezetésével.
2012-03-16A hosszútávfutó magányaA Vajdaságba és Svédországba készül Kovács István, a mezőfalvi hosszútávfutó
2011-12-27Szívvel és szóvalKovács István, mezőfalvi maratonfutó, programszervező idei Mikulás-futása Daruszentmiklósról indult útjára november elején, és karácsony előtt a vajdasági Martonoson fejeződött be.
2011-12-23A szeretet üzenetévelA mezőfalvi Kovács István vezetésével Mikulás-futás Sárbogárdon is.
2011-12-02Matkó Csaba az Eb-nAz országos mezei futóbajnokságon Matkó Csaba (DAC) ezüstérmet nyert, ezzel bejutott az Európa-bajnokságra.
2011-07-07Veszprém és szintidőMatkó Csaba, a horvát-cseh-szlovén- magyar U20-as válogatott viadalon vett részt, ahol a negyedik helyen végzett, a magyar csapat a második helyen végzett.
2011-05-31A régió legnagyobb maratonváltójaKözép-Kelet Európa legnagyobb maratoni váltófutásán, a K.H. Olimpiai Maraton Váltó elnevezésű viadalon részt vettek a DAC atlétái is. A dunaújvárosi csapat (kép) a második helyen végzett. A diákolimpián pedig Matkó Csaba két ezüstérmet nyert.
2011-05-14Ezerötszázan futottak"Szám szerint 1530 diák és tanár vett részt a Drogmentes Magyarországért Maraton tegnapi rendezvényén."
2011-05-11A fellegekből a földreKovács István futónagykövet, a Nyuszifutás akció kitalálója támogatókat keres.
2011-04-23Új pályacsúcs születettÁprilis 16-án K&H Olimpiai futónapot rendeztek Dunaújvárosban. A férfiak között 3. helyen végzett a dunaújvárosi Matkó Csaba (DAC), a nőknél az első két helyen Kácser Zita és Kácser Krisztina végzett.
2011-04-20Olimpiai futónap volt DunaújvárosbanÁprilis 16-án rendezték, 1400-an vettek részt.
2011-04-06Nagyszerű tavaszi rajtA DAC futói részt vettek a Székesfehérváron megrendezett kismaratoni országos bajnokságon. A csapatversenyben az első helyen végzett dunaújvárosi trió: Budai Levente, Matkó Csaba, Gucsi Imre (kép).
2011-03-17Mezei futóverseny (képaláírás)Tegnap (2011.03.16.) rendezték meg a hagyományos mezei futóversenyt, amelyen ismét sokan álltak rajthoz. A viadalon felbukkantak más sportágak képviselői is, képünkön a Dunaferr SE kenusa, a negyedik korcsoportban induló Hajdu Jonatán fut (teljes szöveg)
2010-12-01Dunaújvárosban folytatódott a KézisuliA Dunaújvárosi Városi Sportiskola - a közelmúltban megrendezett versenyeken - sportolóinak elért eredményei sportáganként. Az országos mezeifutó-bajnokságon a csapat az ötödik helyen végzett.
2010-11-27Budai Levente a legjobb mezei futóA Dunaújvárosi Városi Sportiskola sportolóinak sportágankénti eredményei a közelmúltban megrendezett versenyeken.
2010-11-26Futás New YorkbanKiss István (kép) dunaújvárosi futó részt vett a New York Maratonon, ahol a 25.513. lett harminchétezer ember közül. Interjú.
2010-11-06Bíró nélküli "pankráció" a focimeccsenA Dunaújvárosi Városi Sportiskola tagjainak a közelmúltban megrendezett versenyeken elért eredményei.
2010-10-27Huszonegy gólt lőttek a sárbogárdi bajnokinA Dunaújvárosi Városi Sportiskola labdarúgói, kézilabdázói országos bajnokságokon; atlétái a Corrida (Villejuif) és a Baron von Twickel mezei futóversenyen vettek részt. Részletes eredmények a cikkben.
2010-10-05Nyolcévesek is futottakA hagyományos őszi utcai futóverseny eredményei.
2010-09-22Futás kikpipálva, következhet a gyalogtúraSokan vettek részt a barátságtalan idő ellenére a múlt szombati Dunaújvárosi Ötpróba soron következő állomásán, az utcai futóversenyen.
2010-09-07Németországig futnakTíz nap alatt, tíz bajai tűzoltó futva tesz meg 1500 kilométert, németországi testvérvárosukig, Waiblingenig. Dunaújvárosi állomásukon két helyi tűzoltó, Orosz Tamás és Sárvári János futott velük (kép).
2010-07-07Matkó Csaba két ezüstérmet szerzettSzékesfehérváron a az ifjúsági országos atlétikai bajnokságon Matkó Csaba két ezüstérmet nyert. További eredmények a Dunaújvárosi Városi Sportiskola U17-es és U19-es labdarúgóinak.
2010-06-17Matkó Csaba Brnóban futott egyéni csúcsot"Matkó Csaba a magyar válogatott színeiben egyéni csúcsot futott. A DVSI ifjúsági fiú kézilabdázói (kép) megyei bajnokok lettek." A Dunaújvárosi Városi Sportiskola sportolóinak elért eredményei a közelmúltban megrendezett versenyeken.
2010-05-21Tűzoltósport az életértA lépcsőfutó versenyt a Word Trade Center elleni támadás miatt, az ott életüket vesztett tűzoltók emlékére hirdették meg hazánkban három éve. Interjú Bárdos Zoltán polgárvédelmi alezredessel, a Fejér megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesével. Markovics Lászlóval, az ISD Dunaferr Zrt. Létesítményi Tűzoltóságának parancsnokával, Szilasi László résztvevővel, Juhász Ferenccel, a Dunaferr biztonsági igazgatójával, Palik Gábor szolgálati parancsnokkal, valamint Szúró Péter résztvevővel.
2010-05-12Megfogadták, hogy nem kábítószereznekKilencedik alkalommal rajtolt el Budapesten április 17-én a Drogmentes Magyarországért Maraton. Múlt hét pénteken érkezett Dunaújvárosba.
2010-05-11Matkó Csaba elismeréseAz első Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) díjátadó gálán Matkó Csaba, a DVSI atlétája elnyerte a "Magyarország legjobb sportági sportiskolása 2009" címet.
2010-05-08Maratoni drogprevencióBeszámoló a Dunaújvárosban megrendezett Európa Napról és a városba érkezett kábítószerellenes maratoni futásról.
2010-05-05Sze­retne ott lenni LondonbanA Dunaújvárosi Városi Sportiskola sportolója Matkó Csaba magas szinten műveli ezt az atlétikai ágat, nemrég komoly elismerést vett át. Interjú vele és edzőjével, Ágoston Zitával.
2010-05-03Baracs: ezúttal futásban remekeltekA baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola leánycsapata a gödöllői mezei futóversenyen (az országos diákolimpia döntője) az ötödik helyen végeztek.
2010-04-28Fussunk, szaladjunk...!A 3. K&H Futónapok első állomásán, Dunaújvárosban 1400 versenyző teljesítette a távot. Eredmények.
2010-04-27Tömegek a városi futóversenyenEzernégyszázan résztvevője volt a hagyományos dunaújvárosi, K&H olimpiai futónapon. Eredmények a cikkben.
2010-04-21Huszadszor rajtoltakHuszadik alkalommal rendezték meg az ovimaratont Dunaújvárosban, ahol közel kétszáz óvodás vett részt.
2010-04-21Második lett az országos bajnokságon a futócsapatA mezei diákolimpia döntőjében második helyen végzett a Dunaújvárosi Városi Sportiskola futócsapata.
2010-04-10A mi futó doktorunkDr. Szabó Zoltán belgyógyász adjunktus részt vett a III. Balaton Szupermaraton versenyen. Beszélgetés Szabó Zoltánnal.
2010-01-13Decemberi díjesőAz önkormányzat megjutalmazta a 2009-es évben sikeresen szereplő dunaújvárosi sportolókat. Többek között díjat vehetett át Fent Mariann rádiós távfutó, Tábori Áron motorcsónak-versenyző és Gurisatti Lilla búvárúszó. Interjúk.
2009-12-02Ma is csúcstartóBeszélgetés Ágoston Zita dunaújvárosi atlétával, a Dunaújvárosi Városi Sportiskola edzőjével.
2009-11-26Egy pont kellett volna a pólósoknak a továbbjutáshozA Dunaújvárosi Városi Sportiskola sportolóinak elért eredményei, a közelmúltban megrendezett versenyeken. A II. Baron on Twickel Mezei Futóverseny összesített eredménye szerint Matkó Csaba az első helyen végzett.
2009-11-19Ilisz Pál nyert a BalatonnálIlisz Pál, dunaújvárosi atléta megnyerte a Balaton Maratont.
2009-11-18Ötvenöt gólt szereztekA Siófokon megrendezett kismaratoni bajnokságon az ifjúsági fiúk 50 indulója között a dunaújvárosi sportiskolás fiúk bronzérmet nyertek.
2009-10-28A bécsi versenyen remekeltek az úszókA Dunaújvárosi Városi Sportiskola közelmúltban elért eredményei: Szekszárd, futóverseny, Bécs, nemzetközi úszóverseny.
2009-10-21Négy sportágban bizonyítottak a sportiskolásokA Dunaújvárosi Városi Sportiskola sportágankénti eredményei a közelmúltban megrendezett városi, országos versenyekről.
2009-09-25Ezerkétszázan futottakAz őszi városi futóverseny eredményei.
2009-09-235 próbából a negyedikAz őszi futóverseny , szombaton az Ifjúsági és Sportiroda rendezvénye volt, mely egyben az Újvárosi 5 próba negyedik állomása volt.
2009-09-21Százak az utcai futóversenyenSzombaton (szeptember 19-én) rendezték meg az Újvárosi Ötpróba részeként, az őszi utcai futóversenyt.
2009-08-19Hobbija a rádiós tájékozódási futásDékány Péter, az ISD Kokszoló Kft. karbantartó lakatosa évek óta űzi a rádiós tájfutást.
2009-05-28Negyvenkét kilométert futottakTizenhatodik alkalommal rendezték meg a napokban Budapesten a K&H olimpiai maraton váltót. A Széchenyi István Gimnázium (egy bánkis diákkal kiegészülve) csapata (kép) a második helyen végzett.
2009-05-11Aranyat érő szintidőA tiszaújvárosi atlétikai versenyen Kácser Zita (korábban a DAC atlétája) magyar bajnoki címet és U23-as aranyérmet nyert.
2009-05-00Másodszor is megmozdult a városKétezernél is többen futottak. K&H Olimpiai Futónapok
2009-04-28Dunaújvárosi dobogósokA második K&H Olimpiai Futónap eredményei.
2009-04-27Ezrek húztak újra sportcipőtMásodik alkalommal rendezték meg a K&H Olimpiai Futónapot Dunaújvárosban. A versenyen 2150-en álltak rajthoz.
2009-04-23Futás szabadban és teremben egyarántA Vasvári Pál Általános Iskola diákjai részt vettek az Agárdon megrendezett mezei diákolimpián és a balatonszenesi terematlétika versenyen. Eredmények a cikkben.
2009-04-16Most remekül futottakA baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola csapata mezei futásban ezüstérmet szerzett a megyei diákolimpián.
2009-03-21Kétezernél is többen mozogtakA hagyományos mezei futóverseny - ahol 2248-an vettek részt - részletes eredményei.
2009-02-25Egyéni csúccsal szerzett elsőségA fedettpályás atlétikai országos bajnokságon Kácser Zita arany- és bronzérmet nyert.
2009-01-08Az olimpiai lánggal futott (kishír)Kovács István hosszútávfutó, abban a megtiszteltetésben részesült, hogy Kínában az olimpiai lánggal futhatott
2008-11-26A Mikulás tegnap futva érkezettMikulás-futás: Kovács István vezetésével futottak a Vasvári Pál Általános Iskola diákjai.
2008-10-02Első helyezés a maratononA Drogmentes Magyarországért Maraton elnevezésű országfutáson a Gárdonyi Géza Általános Iskola csapata első helyen végzett.
2008-09-23Kétezren futócipőbenÚjvárosi Ötpróba: futás. Beszámoló.
2008-07-16Kovács István nem pihenA mezőfalvi iskolai táborban az eredeti olimpia fáklyával a kezükben futhattak a sportoló társaságában a gyerekek. Rövid élménybeszámolót is tartott.
2008-06-04Barátságból vetélkedtekBarátság futóversenyt rendeztek a Gárdonyi Géza Általános Iskolában. 1. Gárdonyi Géza Általános Iskola, 2. Vasvári Pál Általános Iskola, 3. Arany János Általános Iskola.
2008-05-19Amikor egy olimpiai bajnok sem lehet boldogabbKovács István munkájának gyümölcse beérett, fotója bejárta a világsajtót.
2008-05-06Az olimpiai lángot vitte!Kovács István, a mezőfalvi futó-nagykövet, vihette az olimpiai fáklyát Kínában.
2008-04-22Dunaújvárosiak a dobogónAz első olimpiai futónapon több mint kétezren vettek részt Dunaújvárosban. Helyzések a hölgyeknél: 1. Kácser Krisztina, 2. Kácser Zita, 3. Hajdu Rita.
2008-04-19Ezüstérem mezei futásbanA mezeifutó diákolimpia országos döntőjében, a Széchenyi gimnázium csapata (Hajdu Rita, Rehány Orsolya, Szabó Zita, Németh Dorina, Kovács Barbara) a második helyen végzett.
2008-04-18DAC atléták éremszerzéseiA Dunaújvárosi Atlétikai Club versenyzői részt vettek az országos mezeifutó bajnokságon, ahol a Hajdu Rita, Rehány Orsolya, Szabó Zita csapat a harmadik helyen végzett. A Vivicitta utcai futás 6,5 km-es távján Horváth Bea az első helyen végzett.
2008-04-16Futásban két ezüstKét ezüstérmet nyert a megyei mezei futóversenyen a baracsi általános iskola leánycsapata.
2008-04-01Intézményi elismerésVárosi mezei futóverseny. A legjobban mozgósító és legeredményesebb iskolákat díjazták.
2008-03-21Kétezernél is többen futottakA hagyományos és diákolimpiai mezei futóversenyen több mint kétezren vettek részt. Részletese eredmények a cikkben.
2008-03-19EmlékversenyekTizenkilencedik alkalommal rendezték meg Dunaújvárosban a téli fedettpályás Eső Pál serdülő futóversenyt, és már kilencedik alkalommal a Csépán György magasugró gálát.
2008-03-18Városi mezei futóverseny (kishír)Ma délután (2008.03.18.) 14.30 órakor kezdődik a városi és diákolimpiai mezei futóverseny, amelyet az alsó Duna-parton rendeznek meg. A vetélkedés körülbelül 16.30 óráig tart, az eredményhirdetéseket közvetlenül a futamok után bonyolítják majd le. (teljes szöveg)
2007-10-24A Mikulás-nagykövet Csángóföldre indul(na)Kovács István , a LiaTech sportolójának tervei.
2007-09-19Két női csapat, két éremBudapesten az atléták országos váltóbajnokságán a Farkas Dorottya, Tóth Krisztina, Kácser Zita, Kácser Krisztina csapat aranyérmet nyert. A serdülő csapat: Indaia Ivett, Rehány Orsolya, Szabó Zita és Hajdú Rita ezüstérmet nyert.
2007-09-14A tömegsport a szívügyemBeszélgetés Kovács István távfutóval, nevéhez fűződik, ország szerte Mikulás és a nyuszi futás, amelyeket 1991 óta szervez.
2007-09-05Kácserék győzelmeBudapesten, Közép-Európa legnagyobb fémaratoni futóversenyén Kácser Krisztina és Kácser Zita (DAC) a párosok mezőnyében az első helyen végeztek.
2007-08-31Huszonnyégy érmet gyűjtöttek a rádiós tájfutókKiváló bajnoki szereplés után, EB-re készülve. Eredmények a cikkben olvashatóak.
2007-06-21Ikrek, és mindig futnakBeszélgetés Kácser Krisztinával és Kácser Zitával, a DAC legerdményesebb futóival.
2007-06-19A Kácser testvérek Eb-indulókAz eszéki nemzetközi atlétika versenyen Kácser Krisztina első, Kácser Zita a harmadik helyen végzett. A Budapest-bajnokságon Kácser Krisztian első, Kácser Zita a második helyen végzett, így indulhatnak a hollandiai Európa-bajnokságon.
2007-06-16A Hajdu-család sikereiA Körbe-Körmend futóversenyen rész vett a Hajdu-család. Első helyen végzett: Hajdu Petra, Hajdu Rita. Második helyen végzett Hajduné Poláyk Piroska és harmadik helyen Hajdu László végzett.
2007-05-25Jó tanulók, jó sportolókHAjdu Rita (Dunaújvárosi Futóklub) és Gyetvai Deborah (Dunaferr-DVSI úszója) a Magyar Köztársaság Jó tanulója-jó sportolója címet akpott.
2007-05-22Hajdu Rita harmadik helyeHajdu Rita (Dunaújvárosi Futóklub) harmadik helyen végzett a K&H Olimpiai Futónapokon.
2007-05-14A drog ellen futott a városA 6. Drogmentes Maraton mezőnye Dunaújvárost is érintette, a városi szakszon diákok, pedagógusok és sportolók is részt vettek.
2007-04-30Taroltak a Széchenyi mezei futói a döntőnA mezei futók országos diákolimpiai döntőjében a Széchenyi István Gimnázium VI. korcsoportos lány csapata az első helyen végzett. Kácser Krisztina egyéniben a harmadik helyen végzett.
2007-04-24Érmes helyek a VivicittánBudapesten a T-Com Vivicittá Városvédő Futáson Kácser Krisztina (DAC) a második, Kácser Zita (DAC) a harmadik helyen végzett.
2007-04-18Föld napi óvodás maratonA dunaújvárosi óvodák Föld napi rendezvénysorozatának első állomásaként mini maratont rendeztek.
2007-04-17Csapatarany az Országos Mezei FutóbajnokságonNadapon a 99. Országos Mezei Futóbajnokságon a Dunaújvárosi Sportiskola versenyzői közül Hajdu Rita, Szabó Zita és Rehány Orsolya aranyérmet, míg Kácser Krisztina, Kácser Zita és Horváth Beáta ezüstérmet szerzett.
2007-04-17KitüntetésHajdu Rita, a dunaújvárosi Futóklub tagja a 2005/2006-os tanévben nyújtott kimagasló tanulmányi- és sportteljesítménye alapján elnyerte a Magyar Köztársaság Jó tanuló - jó sportoló kitüntető címet.
2007-04-13Nagy, városi iskolákat megelőzveA baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola sportolóinak sikerei megyei és országos versenyeken.
2007-04-12Hajdu Petra elismeréseiA Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója 2006 kitüntető címet kapott Hajdu Petra, a Futóklub Dunaújváros sportolója.
2007-04-06Dobogón a DAC és a DVSIAz országos mezei futóbajnokság eredményei. Ezüstérmet nyert Kácser Krisztina és a DAC lány csapata. Bajnok lett a DVSI serdülő lány csapata: Hajdu Rita, Szabó Zita, Rehány Orsolya.
2007-04-06A Szórád futói is remekeltekA mezei futók diákolimpiájának megyei döntőjében részt vett a Szórád Márton Általános Iskola csapata is. A harmadik helyen végzett Gucsi Imre és a nyolcadikosak csapata is.
2007-04-05Mezei futóversenyen szerepeltekA mezei futók diákolimpiája, megyei selejtező részletes eredményei.
2007-03-23Ezernél többenA mezei futóverseny eredményei (2. rész).
2007-03-22Ezernél több befutóA Duna-parton március 19-én megrendeztt városi és diákolimpiai mezei futóverseny részletes eredménye.
2007-02-27Érmek fedett pályárólA Dunaújvárosi Atlétikai Club versenyzői indultak a 2007. évi fedettpályás atlétikai bajnokságon. Kácser Krisztina egy ezüst, és egy bronzérmet szerzett.
2006-10-21Mikulásnagykövet tervekBeszélgetés Kovács Istvánnal tervekről, a jövőről.
2006-10-13A DVSI sikerei franciahonbanA városi sportiskola részt vett a Franciaországban megrendezett futóversenyen. Matkó Csaba arany- és bornzérmet, Hajdu Rita aranyérmet, Szabó Zita bronzérmet nyert.
2006-10-10Korosztályos kismaratonSzékesfehérváron a korosztályos kismaratoni atlétikai versenyen Kácser Zita a harmadik helyen végzett.
2006-10-07Futottak, méghozzá barátsággalIdén, október 3-án ismét megrendezték a Gárdonyi Géza Általános Iskolában a hagyományos Gárdonyi-Barátság futóversenyt.Eredmények.
2006-09-28A Hajdu család újabb sikereiAz Ausztriában megrendezett közép-európai régió futó kupáján Hajdu Riat első, Hajduné Polyák Piroska a második helyen végzett.
2006-09-28Közel kétezer indulóAz őszi, utcai futóverseny eredményei.
2006-09-26Fölényes lett a befutóA Dunaújvárosi AC női junior 3x800m-es váltó csapata nagy fölénnyel nyerte az Országos Bajnokságot szeptember 16-án, a Budapesten megrendezett váltóversenyen.
2006-09-25Kétezernél is többen futottakLezárult a Dunaújvárosi Négypróba. Az utolsó próba, egyben az őszi utcai futóverseny is volt.
2006-09-19A sikerek a páros félmaratoninSzeptember elején 21. alkalommal került megrendezésre a Nike Budapest Nemzetközi Félmaratoni verseny. A Dunaújvárosi Atlétikai Club is részt vett.Kácser Krisztina. Feller Zoltán és Németh MIklós az élmezőnyben végzett.
2006-09-14Harmadik helyezés az éjszakai futásonA Budapesten megrendezett éjszakai futáson Kácser Zita bronzérmet nyert.
2006-09-06Dunaújvárosi siker a félmaratononA nemzetközibudapesti félmaratoni futóversenyen Kácser Krisztina (DAC) és Kácser Zita (DAC) párban az első helyet szerezték meg.
2006-08-11Ezüstérmek a csatafutásrólA Dunaújvárosi Futóklub versenyzői: Hajdu Petra és Hajdu Rita a Szenttgothárdi Csata Emlékfutáson ezüstérmet nyertek.
2006-04-19Gyorsléptűek a baracsi diákokA mezei futóverseny döntőjében a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola atlétái remekül szerepeltek. Bronzérmet nyert Molnár Kata, a fiúcsapat és a lánycsapat is.
2005-09-30Barátság futóversenyTizenötödik alkalommal rendezték meg a Gárdonyi Géza Általános Iskolában a Barátság futóversenyt.
2005-09-27Közel kétezren futottakMegrendezték az Újvárosi Négypróba utolsó állomását is, amely a hagyományos őszi, utcai futóverseny volt.
2005-07-06Dunaújvárosiak a dobogónA 2. Gatorade futógálán második Hajdu Rita, harmadik pedig Ágoston Zita (Dunaújvárosi Futóklub) lett.
2005-07-02Második hely a futónaponKecskeméten folytatódott a K&H olimpiai futónapok versenysorozat, ahol Hajdú Rita, a Dunaújvárosi Futóklub versenyzője második helyezést ért el.
2005-06-18A cégek is futottakMagyarországon megrendezték az első Ablon Business Run-t, azaz a céges vállalatoknak szervezett váltófutást. A versenyen részt vett a Dutrade Rt. csapata is.
2005-06-17Négy csapattal neveztek a dunaújvárosiakBudapesten a 12. K&H olimpiai maraton versenyen Dunaújvárosból négy csapat indult. A legsikeresebb a Szabó Zita, Csathó Lotti, Hajdu Rita hármas a minimaratonon első helyezést ért el.
2005-05-07A magyar sport napján futottakA "Fussunk át Magyarországon!" országos megmozduláson - a magyar sport napján - részt vett a Petőfi Sándor Általános Iskola a Gárdonyi Géza Általános Iskola és a Dózsa György Általános Iskola is.
2005-04-20Közel tízezren indultakBudapesten a Matáv Vivicittá városvédő futáson a 6,5 kilométeres távon a dunaújvárosi Hajdú Rita a harmadik helyen végzett.
2005-04-19képaláírásKép a Föld napjának alkalmából megrendezett ovimaratonról.
2005-03-26Több mint ezer mezei futóNyolc korcsoportban, több mint ezer futó részvételével rendezték meg március 24-én a városi mezei futóversenyt. Részletes eredmények a cikkben.
2004-10-18"Barátság-Gárdonyi" futóvesrenyMegrendzeték október elején a "Barátság-Gárdonyi" futóversenyt, ahol a város általános iskoláinak csapatai vettek részt. Részletes eredmények a cikkben. Az összesített eredmények alapján a vándorkupát a Gárdonyi Géza Általános Iskola nyerte meg.
2004-09-28Teljesítve a negyedik próba isAz elmúlt hét végén, szombaton rendezték meg Dunaújvárosban az Újvárosi 4 Próba utolsó versenyszámát az utcai futóversenyeket.
2004-09-28Őszi futás - próbázókkalTizenötödik alkalommal rendzetékk meg az őszi utcai futóversenyt. (részletes eredmények a cikkben).
2004-06-30Két sportiskolás a Canada Dry-onA Budapesten megrendezett Canada Dry futógálán Hajdu Rita harmadik és Matkó Csaba tizedik helyezést ért el.
2004-03-22Több mint msáfél ezer induló a futóversenyenIsmét megrendezték a városi tavaszi futóversenyt az alsó Duna-parton. (Részletes eredmények a cikkben).
2004-03-02Elnök lett a világbajnokbólA Magyar Hosszútávfutó Szövetség elnökének Dr. Molnár attilát választották, a Dunaferr SE egykori úszóját. Beszélgetés Dr. Molnár Attilával.
2004-01-26Télapófutás, NyuszifutásKovács István mezőfalvi hosszútávfutó hazánkban tizedik alkalommal szervezi meg a sokakat megmozgató Télapófutást, és kilencedik éve húsvét idején a Nyuszifutást.Számos országban tett látogatást azért, hogy népszerűsítse a sport, a futás jelentőségét, az egészséges életmódot.
2003-09-29Sok futó, kevés buszozóAz autómentes nap alkalmából futóversenyt rendeztek Dunaújvárosban, ami az Újvárosi 4próba egyik állomása is volt. Beszámoló, képek.
2003-05-23A baracsiak fölényes sikereAdonyban megrendezték a futás diákolimpiai körzeti döntőjét. Részeletes eredmények a cikkben.
2003-03-24Kétezren futottak a Duna-partonMegrendezték a Duna-parton a mezei futóversenyt. Részletes eredmények.
2003-03-20Több ezren futottak a Duna-partonA Duna-parton megrendezték az idei mezei futóversenyt. (márc.19.)
2002-10-01Közel kétezren értek célba az utcai futóversenyenA Dunaújvárosban megrendezett Öszi Utcai Futóverseny eredményei. (kép az első oldalon).
2002-09-30képaláírásIdén is megtartották a dunaújvárosi őszi utcai futóversenyt.
2002-03-11Dunaújváros apraja-nagyja futott a Duna-portonA hgyományos utcai futóversenyt az idén is megrendezték a Duna-parton. A versenyen hat korcsoportban indultak, a fiatalok, de részt vettek felnőttek is. Eredmények.
2002-03-08képaláírásA városi ifjúsági és sportiroda, már hagyományosan megrendezett futóversenyre. Az alsó Duna-parton rendezték meg és a városi általános és középiskolások vettek részt.
2001-10-02Tarolt a Gárdonyi iskolaAz őszi utcai futóversenyen a Gárdonyi iskola diákjai voltak a legsikeresebbek. Részletes eredménylista.
2001-10-01Ez jó szórakozás voltAz idei őszi futóversenyről.
2001-09-27Szakadó esőben teljesítette Radnai Zsolt a tizenkét órátRadnai Zsolt a dunaújvárosi ultramaratonista, a Budapesten rendezett tizenkét órás Sri Chinmoy futóversenyen harmadik helyezést ért el.
2001-09-21Ultrafutónk ismét célban. Tizenkét óra alatt "csak" száz kilRadnai Zsolt ultrafutó a tizenkét és a huszonnégy órás távok specialistája. A múlt héten egy tizenkét órás versenyen vett részt, ahol harmadik lett.
2001-05-30Százhatvannyolc kilométer huszonnégy óra alattSzolnokon az ultramaratoni futóversenyen Radnai Zsolt (DAC) első helyezett lett.
2000-10-30Villejuif: ismét sikeresen szerepeltek az atlétáinkVillejuifban Dunaújvárosból a DAC és a Dunaújvárosi Városi Sportiskola sportolói (heten) vettek részt a hagyományos utcai futóversenyen. Oszlányi Réka (DAC) a junioroknál 10 km-en elsőként ért célba.
2000-10-15A "Nagy Futás" Dunaújvárosban12. alkalommal rendezték meg a dunaújvárosi utcai futást.
2000-10-06Csaknem háromezren futottak DunaújvárosbanCsaknem háromezren teljesítették különböző korosztályokban a Rucanor őszi utcai futóverseny távját. Eredmények.
2000-09-01Vissza a Mikuláshoz: Kovács István újra futA jövő év májusában indul ismét Finnországba Kovács István, mezőfalvi hosszútávfutó. A Világmikulásnál tett látogatás mellett elsődleges célja a finn-magyar baráti kapcsolatok erősítése.
2000-08-10Radnai Zsolt újabb sikeres szupermaratonijaAz Isaszeg-Dány útvonalon rendezett 162 kilométeres futóversenyen Radnai Zsolt 8. lett.
2000-08-04Szupermaraton: "Spárta hőse" szeretne lenni Radnai ZsoltAz Isaszegen megrendezett szupermaraton "Sangas" 162 kilométeres távon 8. helyen ért célba Radnai Zsolt, a DAC atlétája.
1999-11-27Mikulás Futás tíz napigAz egész megyét átfogó Mikulás Futást szervezett Kovács István hosszútávfutó. Nov. 19-én Abáról indult a program, s dec. 8-ig tart.
1999-11-19Sikeres szereplés a mezei futóbajnokságonA DAC atlétáinak csapata: Javos Anikó, Ágoston Zita, Edöcsény Nóra ezüstérmet nyertek az országos mezei futóbajnokságon. A Sportiskola csapata: Molnár Balázs, Csikós-Nagy Norbert, Licsák András bronzérmet nyert.
1999-11-18Történelmi tett: második lett a DAC futócsapataAz atléták szezonzáró versenyén, az országos mezei futóbajnokságon Javos Anikó 3 lett, a csapat 2. helyet szerzett. A Sportiskola is szerzet egy bronzérmet: Licsák András, Csikós-Nagy Norbert, Molnár Balázs összeállításban.
1999-10-12Már hatodik alkalommalA József A. isk. utcai futóversenyt rendezett ált. iskolásoknak s a szülőknek.
1999-09-25Még mindig nincs eredményAz Európa nap keretében lezajlott utcai futóverseny egyéni eredményei.
1999-09-22Olimpikonokkal közösenAz Európa Nap keretében rendezett utcai futóversenyről.
1999-09-15Ágoston Zita: sérülés után egyre javuló forma...Á. Z. a nyáron több nemzetközi versenyen szerepelt, s 2 ezüstérmet szerzett: Ausztriában és Volkermarkban.
1999-07-02Győzött az akaraterő...: Három nap alatt kétszáztizenöt kiloRadnai Zsolt, a DAC ultramaratonistája jún. 18-20. között a Balaton szupermaratonon vett részt.
1999-05-12A visszatérők segíteni akarnakIsmét visszatért Dújv-ba 2 futó: Javos Anikó, Ágoston Zita. A DKSE-ben kezdtek, s most a DAC sportolói lettek. Interjú.
1999-05-10Továbbra sem ül a babérjain...A megyei közgyűlés Tersánszky Ödön-díjat adományozott Kovács István hosszútávfutónak.
1999-04-21Egy Duna-parti délután a RucanorralA Rucanor-sportcikkek forgalmazója, a Katex Kft idén folytatja a múlt évi sikeres, a diáksportot támogató versenysorozatát, amelynek első fordulója a dunaújvárosi iskolai futóverseny volt.
1999-03-23Hol vagytok középiskolások?Az iskolások tavaszi futóversenyéről.Eredmények. Helyesbítés az okt. 7-i számból: Nem Péter Kata lett a 3. a veterán nők futásában, hanem a Hild iskola szineiben versenyző Papp Gyöngyi, Péter Kata a 4. lett.
1998-10-28Remek eredmény az aszfaltonA Villejuifban rendezett Nemzetközi Utcai Futóversenyen első helyet szerzett: Licsák András, Jenei Gábor, második helyet:Rácz Tamás, 3. helyet Várnai Gergely.
1998-10-21Szép idő, remek hangulatAz okt. 18-án rendezett őszi futóversenyről,melyet ált.- és középiskolásoknak szerveztek. Eredmények.
1998-10-09Kánikulában, szakadó esőben...Júl. 17-én indult útnak Kovács István hosszútávfutó (futva) Rovaniemibe, a Világmikuláshoz, hogy elvigye a gyerekek jókívánságait. Beszámoló. Szept. 12-én ért a Világmikulás házához.
1998-09-04Radnai Zsolt ismét száz kilométer fölött...A Szombathelyen rendezett 12 órás futásversenyen Radnai Zsolt ezüstöt nyert, a DAC és a Dunaferr futóiból álló váltó szintén ezüstöt nyert. A váltó tagjai: Rácz Tamás, Jenei Gábor, Máltesics Zoltán, Nagy Miklós, Heidenhoffer Gottfried, Várnai Gergely.
1998-08-08Frissen, lelkesen halad a cél feléKovács István mezőfalvi hosszútávfutó Németországban van, közel hatszáz kilométert tudhat maga mögött.
1998-06-09"Spárta Hőse" szeretne lenniInterjú a Dac-os Radnai Zsolt futóval, aki idén már nem csak a hagyományos maratonon indul,hanem az ultramaratonon.
1998-04-09Több mint kétezren a célbanA mezei futóverseny eredményei.
1998-03-11Futás a finn Világ MikulásáigInterjú a mezőfalvi Kovács István hosszútávfutóval pályafutásáról, terveiről.
1997-11-05Sikeres futás PárizsbanA DAC atlétái a nemzetközi Hautes Bruyeres-i utcai futóversenyen 3 aranyat, 4 ezüstöt, 1bronzot szereztek.
1997-10-28Az iskolák ismét futottak...Az őszi utcai futóverseny eredményei.
1997-05-09Mezei futóbajnokság több mint másfélezer...Városi mezei futóbajnokságot rendezett a városi Sporttitkárság, a DAC és a Városi Diáksport bizottság. Eredmények.
1997-04-22Ovi Maraton a Föld napjánA Föld Napja alakalmából "Ovi Maratont" szerveztek hétfőn.
1996-12-05Ma befejeződik a Mikulás-futás (kishír)Ma befejeződik a Mikulás-futás.
1996-11-19Futás a francia VillejuifbanA DAC futói részt vettek Villejuifban a hagyományos utcai futóversenyen. Eredmények.
1996-11-01Terjeszkedik a Mikulás-futásKovács I. mezőfalvi hosszútávfutó az idei Mikulás-futás országos népszerűsítéséhez kért segítséget az OTSH fővédnökétől, aki fővédnök lesz. 35 település vehet részt.
1996-04-05Népes mezőny a mezeinA tavaszi mezei futóverseny győztesei. A legeredményesebb a Vasvári és a Széchenyi volt.
1996-03-28képaláírás: futásElkezdődött a húsvéti staféta: a Kovács István kezdeményezte futás kedden indult Nagykarácsonyból, tegnap ért Dújv-ba.
1995-12-07Párizsban vendégeskedtekA Villejuifban rendezett utcai futóversenyen a DAC futói 2 első helyet, 2 negyedik helyet szereztek.
1995-11-11Futóverseny és a díjazottakAz őszi utcai futóversenyen az ált. isk. közül 1. Barátság, 2. Vasvári, 3. Szórád, 4. Szilágyi.
1995-10-19Szép idő, remek hangulatA városi őszi utcai futóverseny eredményei.
1995-05-00Szarvasűzők '95A főiskolák és egyetemek számára kiírt Eger és Miskolc közötti terep-váltó-futóversenyen részt vettek a Miskolci Egyetem Dunaújvárosi Főiskolai Karának diákjai.
1994-10-21Győztesek és díjakAz őszi utcai futóverseny győztesei.
1994-10-17"Párizsig" futottak...Az őszi utcai futóversenyről.
1994-10-15Iskolai futásA Barátság isk. rendezte iskolák közötti futóverseny eredménye. (a Barátság nyerte).
1994-04-27Nyíregyházától PestigInterjú Fűr Tamással, aki amatőr maratoni futó.
1993-10-22Futás az aszfaltonÖszi utcai futóverseny. Eredmények.
1992-12-08Remek futásDújv. csapata 3-szor vett részt Villejuitban az utcai futóversenyen. 2 első és egy harmadik helyezést szereztek.
1992-10-13FutóversenyÖszi utcai futóversenyt rendez a polgármesteri hivatal s a Dújv. Atlétikai Club.
1992-04-24A Föld napja alkalmából műsorra... (kishír)A Föld napja alkalmából műsorra és futásra hívta a többi gyermekintézményt a 26-os óvoda.
1992-04-07Fussunk együtt!1992. ápr. 7-én az egészségügyi világnap alkalmából futóversenyt rendeznek a városban. A mezőnyhöz bárki csatlakozhat.
1991-11-12Iskolák a futóversenyenEredménylista
1991-11-05Háromezren futottakBeszámoló, helyezések a városi utcaifutóversenyről.
1991-08-23Kevés futóvalBeszámoló az I. Pentelei minimaratonról.
1991-05-10Kétezren futottak a mezeinAz eredménylista a cikkben olvasható.
1990-10-12Két és félezren futottakA városi mezei futóverseny eredménylistája.
1989-10-24Futás napsütésbenA Dunaparton rendezett őszi futóversenyről. Eredmények. 1 fotó.
1989-07-04Javos csúcsot javított. Három csapat továbbjutott.Javos Anikó futó Ostravában ifjúsági hármasviadalon 1500 m-en egy harmadik, és 3000 m-en egy első helyet szerzett, ez utóbbi egyben egyéni csúcsa is. Egyéb atlétikai eredmények felsorolása.
1989-05-19Ilisz Pál magyar bajnokA vasárnapi junior és ifjúsági futók tízezer méteres bajnokságán az ifjúságiak mezőnyében a dunaújvárosi Ilisz Pál magyar bajnok lett. Fénykép I. P-ról.
1989-04-07Javos Anikó országos bajnokAz országos mezei futóbajnokságon Dunakeszin a DAC kis létszámú gárdája egy országos bajnoki, egy harmadik, egy ötödik és két hatodik helyezést szerzett.
1989-03-24Javos és Ilisz dícsérete. A mezőny fele mögöttük.A norvégiai Stavangerben tartott mezei futóvilágbajnokság eredményeiről. Javos Anikó (43. lett) és Ilisz Pál (98. lett) eredményeiről.
1989-02-21Javos magyar bajnok. AtlétikaAz országos ifjúsági fedettpályás bajnokságon a DAC két legjobbja, Javos Anikó és Ilisz Pál a futószámokban, valamint Molnár Ágnes súlylökésben képviselte a DAC-ot. Eredmények.
1988-06-10Jól futottakRusséban Javos Ildikó 3. lett síkfutásban, a junior OB-n Polyák Piroska 3. lett, a Bp.bajnokságon Ilisz Pál 2. lett, Zombori Andrea 3.
1987-10-27Kétezren futottakEredmények
1987-10-27Kétezren futottak. Mezei futóverseny.Eredmények
1986-11-07Több mint kétezrenA városi atlétikai szövetség november 7-e mezei futóversenyt rendezett, ahol 2374 induló gyűlt össze. Részletes eredmények a cikkben.
1986-03-28Fussunk egy jót! NyúlcipőbenTömeges futóversenyt rendez a városi KISZ-bizottság 29-én
1986-03-28Ágoston nyertAz országos maratoni futóbajnokságon
1986-01-10Átszaladtak az újévbeÁgoston Zita angolai versenyzésről. Eredmény: egy harmadik és egy első hely.
1984-10-19Atlétika: Ágoston ismét a legjobb.A dunaújvárosi atléták versenyeredményei. A kismaratoni országos bajnokságon Ágoston Zita győzött a juniorok 20 km-es versenyében
1984-04-06Ágoston /Zita/ harmadik.Antwerpenben, a főiskolások világbajnokságán /mezei!/
1984-03-16Ezerkétszázan a mezein. Ágoston Zita sikere a Népligetben8400 méteren első lett. Országos, megyei, városi futóversenyek eredményei.
1984-01-03Fartlek hosszútávfutókkal. Mindent megtettél?A DKSE hosszútávfutóinak eredményeiről. Névsor. Fénykép.
1983-06-14Ágoston Zita, a Kohász tehetséges fiatal atlétája nyerte az ifjúságiak közül a május legjobb magyar atlétája kitüntető címet. ...Kép: ágoston Zita futás közben
1983-05-31Ágoston /Zita/, ahogy szoktaDebrecenben, a bajor-jugoszláv-magyar utánpótlás-válogatottak versenyén 1500 méteren új országos ifjúsági csúcsot futott. Második lett
1983-05-03Atlétika: Ágoston /Zita/: a harmadik csúcsA Pápán rendezett országos kismaratoni bajnokságon, a 15 km-es távon Ágoston Zita új országos csúccsal első lett. Egyéb eredmények.
1982-10-01Virágeső nélkül a sikerrőlInterjú Barnaki Ferenccel, a távfutók edzőjével.
1982-08-31Simon Balla István megismételte tavalyi győzelmét, s 400 méteres gátfutásban ismét magyar bajnoki címet nyert. ...Kép: Simon Balla István a gáton
1982-08-10Mindeki meglepődöttA DKSE 19 éves hosszútávfutójával, Tóth Noémivel készült riport.
1982-07-02Országos maratoni bajnokság PápánTóth Noémi kiváló bemutatkozása.
1982-05-04Egyszemélyes egyesületSzintai Ferenc maratoni futó portréja.
1982-03-16Fussunk együtt! Vendégünk Monspart SaroltaMárc. 17. lesz a Dunaújvárosi Futóklub alakuló összejövetele. A klub céljairól. Az MMK-ban!
1981-09-15Sikeres versenyekA Bakony Kupa és a Schönhercz Zoltán tájfutó emlékversenyen Czeilinger Eszter mindkét napon győzött. Kollár Margit az első nap 2. lett.
1981-08-28Hungária KupaPápán, a XV. Hungária Kupán a D. Papír SK tájfutója, Soós Ferenc 1. lett a H 12 C kategóriában.
1981-05-19Tömegsport. A Vasmű úttól az Ifjúsági szigetigTömeges futóverseny. 25-én, a KISZ X. kongresszusának tiszteletére.
1981-04-03Sikeres szereplésMárc. 29. Dunakeszi, országos mezei futóbajnokság: Ágoston Zita 3. A közelmúltban rendezett fedett pályás ifj. bajnokságon 1500 méteren Ágoston Zita aranyérmet szerzett.
1980-03-12Sportlétesítmény - társadalmi...Febr. 28-án kommunista szombat a futófolyosó munkáinak meggyorsításáért. Átadás Nov. 7-én.
1980-01-11Új szakosztályTájékozódási futószakosztály kezdi meg működését a D. Papír SK-nál.
1979-03-09Ezernél is többen a mezei futóbajnokságonA járási és városi futóbajnokság végeredménye.
1978-12-05Futófolyosó télre (kishír)Futófolyosó épült a központi sporttelepen. A 75 méter hosszú, 7 méter széles fóliával borított pályát máris birtokba vették. (nem teljes szöveg)
1978-10-20Csapatverseny futásbanA Dunaújvárosban rendezett körzeti futó csapatbajnokságot a Bánki Donát szakközépiskola csapata nyerte.
1978-09-29Országos bajnokKis maratoni országos futóbajnokság ifjúsági országos bajnoka Sály István.
1973-04-13Mezeizés után...Az országos mezei futóbajnoksággal lezárult a mezeizés időszaka. A DKSE atlétái kitűnően szerepeltek.
1973-04-06Felszabadulási váltófutásHazánk felszabadulásának 28. évfordulója tiszteletére száznegyven dunaújvárosi sportoló felszabadulási váltóversenyen vett részt Dunaújvárosban.
1973-04-03Dunaújvárosi sikerek az országos mezei futóbajnokságonA DKSE atlétáinak eredményei a cikkben találhatóak.
1973-03-13Városi-járási mezei futóbajnokság.Több, mint ezer résztvevő a futóbajnokságon. Eredmények a cikkben.
1972-08-04Áthalad megyénken az olimpiai lángVáltófutás kilométerenként.
1970-07-0325 kilométeres háztömbkörüli futóversenyNemzetközi atlétikai esemény Kohász résztvevőkkel.
1970-03-27Megyei mezeifutóbajnokság18 km táv, 300-as létszám.
1969-03-281300 résztvevő a városi mezei futóbajnokságonA győztesek névsora.
Futóklub DunaújvárosFutóklub Dunaújváros Sport Marketing Kft. honlapja.
Újvárosi Négypróba, Újvárosi ÖtpróbaAz Újvárosi Négypróba, Újvárosi Ötpróba (bringatúra, úszás, utcai futóverseny, gyalogtúra, ügyességi verseny) sorozat honlapja.
Kovács IstvánKovács István, mezőfalvi hosszútávfutónak, a mikulás nagykövetének honlapja.
Ilisz Pál magyar bajnokA vasárnapi junior és ifjúsági futók tízezer méteres bajnokságán az ifjúságiak mezőnyében a dunaújvárosi Ilisz Pál magyar bajnok lett. Fénykép I.P-ról.
Újvárosi ÖtpróbaHonlap, információk, programok...
Dunaújvárosi FutóklubHonlap
Képek Ágoston Zita távfutórólVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Kép Czobor Valéria középtávfutórólVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Képek Géri Károly futórólVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
UltraBalaton Szabó dokivalAz extrém melegben és magas páratartalomban is három dunaújvárosi teljesítette az UltraBalatont.
Kép Kiss István távfutórólVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Kép Kovács István hosszútávfutórólVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Kép Laklia PálrólSprinter. Válogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Kép László Gyula gátfutórólIfjúsági bajnok 300 gáton. Válogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Kép Majer BálintrólKözéptávfutó. Válogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Kép Rab ÁgnesrőlKözéptávfutó. Válogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Kép Sály IstvánrólFutó. Válogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Kép Simon Balla IstvánrólSimon Balla István a DKSE ifjúsági válogatott gátfutója. Válogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Kép Szabó T. János futórólVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Dunaújváros híres sportolói a Ki kicsodábanKi kicsoda a magyar sportéletben. Adattár.