Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

547 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2022-01-14Fontos lenne az M8-V0 közösen futó nyomvonala"Országszerte zajlanak a gyorsforgalmi utak tervezési és építési munkálatai. Térségünk fejlődését meghatározó és hamarosan megvalósuló M8 gyorsforgalmi út mellett legalább olyan fontos, hogy az ipari potenciált erősítő infrastruktúra fejlesztéseként a V0 vasútvonal is – annak minden előnyével együtt – a Pentele híd mellett léphesse át a Dunát."
2021-11-30Húsz migránst fogtak a hídonA Pentele hídon ellenőriztek a járőrök egy járművet, amelyben 20 illegális migráns utazott.
2021-03-17Együttállás ívesen a mi Dunánk felett (képaláírás)Manapság egyre többen örvendeztetnek meg bennünket olyan különleges képekkel, amelyek városunkat, a városunkhoz kapcsolódó emblematikus helyszíneket, tárgyakat, élőlényeket ábrázolják. A fényképezés nem csupán egy hobbi. Az amatőr vagy profi alkotók látni engednek bennünket úgy, ahogy talán mi észre sem vennénk. Kovács József a Duna partjáról örökítette meg ezt az együttállást: a fa ága úgy hajol, akárcsak a 2007-ben felavatott Pentele híd kosárfülíve. Micsoda véletlen! A híd két partrészt köt össze, ez a faág pedig a föld és a víz között képez kapcsolódást. (teljes szöveg)
2020-12-08Kilencven éve adták át a földvári hidat. Kilencven évvel ezelőtt adták át a főváros alatti első dunai hidatAhogy a földváriak mérik, az ő hídjuk az ország közepén íveli át a Dunát. Keletről érkezve a Dunántúl, nyugatról az Alföld „kapuja”.
2020-09-04Hunor és Magor öröksége köztünk maradA dunaújvárosi Lebuki-patak fölött a közelmúltban egy egészen új építésű híd "ível" – köszönhetően a Hunor és Magor egyesületek többnapos képzésének, amelynek Dunaújváros adott otthont. Orosz Csaba, az arborétumot is magában foglaló, dunaújvárosi 10-es körzet önkormányzati képviselője a DSTV-nek adott interjúban elmondta: meglehetősen elkorhadtak, elhasználódtak már a híd fái, ezért a két egyesület tagjai – mondhatni "szabadidejükben" – készítettek egy új szerkezetet, így a korlátok, illetve a közvetlen közlekedést biztosító rész is megújulhatott.
2020-08-21Gyalogos híd ível át a Lebuki-patakonEgy új gyalogos híd építésén dolgoztak a Mikszáth utca 6-os út felőli végén.
2020-08-21"Együtt a közösségért!" Hunor és Magor - éles bevetésen is!Dunaújvárosban tartotta évi rendes összetartását a HUNOR (Hungarian National Organisation For Rescue Services) hivatásos nehéz kutató-mentő mentőszervezet, valamint a Magor Katasztrófa-elhárításban Résztvevők Támogatásáért Egyesület az elmúlt napokban – a két szervezet közös programjának bázisa a Dunaújvárosi Kemping volt. A Hunor és a Magor együttműködése révén a Pentele Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkáját segítendő egy új fahíd született a Lebuki-patakra
2020-05-00Varázslatos környezetünk, a Duna és a rácalmási szigetvilág V.Németh Miklósné a rácalmási szigetvilágról írt sorozatának ötödik része.
2019-09-06Ritka látvány a felhők között megbújó híd. Lélekemelő pillanatokHa csak sétálunk minden különösebb cél nélkül, s lelkünket megnyitjuk a szépségek előtt, akkor meglátjuk azokat a pillanatokat, részleteket, amik megpendítenek bennünk egy húrt.
2018-08-14Pihen a komp, kikötötték... (képaláírás)Fülembe cseng egykori öreg barátom Stossek Matyi Komp című folyóiratának mottója, talán nem is pontosan idézve, de a lényeget megragadva: addig van szükségünk a Kompra, amíg nem lesz hidunk. Nemcsak fizikai, hanem átvitt értelemben is. Nos, végül lett hidunk, de a Kompra ma is szükségünk lenne, még ha annak fizikai valója jelen állapotában jobb sorsra érdemes is. (teljes szöveg)
2018-05-16Az év hídját keresték, jelölt volt a Pentele is. A Megyeri lett a nyertesA tizedik születésnapját ünneplő Megyeri-híd nyerte az év hídja díjat, amelyet a közlekedési kultúra napján a budapesti MÜPÁ-ban vehetett át a projekt beruházója, tervezője és kezelője. Jelölt volt a dunaújvárosi Pentele híd is.
2017-09-26Kisapostagon új hidat avattak a települést átvágó vízfolyásonÚj gyalogoshidat avattak fel Kisapostagon szeptember 23-án, szombaton délután: ahogyan kell, szalagátvágással, hordóval...
2017-09-00Szépség és funkcionalitásBeszélgetés Horváth Adriánnal, a FŐMTERV Zrt. szerkezettervezési igazgatójával a tíz éve átadott Pentele hídról.
2017-07-01Átsprintelt a mezőnyJúnius 30-án, pénteken délután a 38. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny Paks - Cegléd szakaszán a dunaföldvári Beszédes József hídon keresztül tekert át a mezőny.
2017-06-30Parkolókat építenek. Százhuszonegy millió forint a sportegyesületeknekKözgyűlés: megszavazták a gyorssegélyt a Bocskai utcai villámcsapás károsultjainak, felújítják a Százlábú hidat és a szennyvíztelepet, döntöttek a Dunaújvárosi Bűnmegelőzési és Kábítószerügyi Egyeztető Fórum ügyrendjéről, a Dunaferr röplabda szakosztálya által nyert 2,5 millió forintot a Dózsa iskola tornatermének fejlesztésére szánják, 13 sportegyesület kapott támogatást, további 21,2 millió forintot különítettek el szabadkorcsolyára és tömegsportrendezvényekre.
2017-06-00A híd és a közös akaratA Híd Dunaújváros és Környéke Egyesület rendezvényt szervezett a dunaújvárosi Pentele-híd 10 éves születésnapja alkalmából. Nyilatkozik Vörös Sándor, Dunavecse polgármestere; Horváth Adrián, a híd főtervezője; Font Sándor, országgyűlési képviselő és Nagy Attila, Kisapostag polgármestere.
2017-06-00Három sztráda csomópontjábanBeszélgetés dr. Galambos Dénessel, Dunaújváros országgyűlési képviselőjével a tíz éves Pentele-hídról.
2017-05-31Látkép a hegy tetejéről (képaláírás)Sokakat megihlet a település Kálvária hegyéről elénk táruló panoráma, így volt ezzel Gaál Zoltán is, aki ezt a felvételt készítette. (teljes szöveg)
2017-05-19A térség egyik ékköve. A híd, amely összeköt. Kiemelt szerepkörbenTovábbi kapcsolt fejlesztésekre van szükség a Pentele híd pozíciójának erősítéséért.
2017-05-19Tízéves a Pentele híd. Összeköti a térség lakóitTíz évvel ezelőtt épült meg a Kisapostagot, vagyis Dunaújvárost és Dunavecsét összekötő Pentele híd. Ez alkalomból ünnepséget szervezett a dunavecsei és a kisapostagi önkormányzat, valamint a Híd egyesület.
2017-01-27A hídláb állja a jeget. A márvány burkolat eseteEddig semmilyen gondot nem okozott a jégzajlás a Pentele híd pilléreiben.
2016-12-13Hídavatás86 évvel ezelőtt, november 23-án Horthy Miklós kormányzó jelenlétében ünnepélyes keretek között avatták föl a földvári Duna-hidat.
2016-12-10Átadták a forgalomnakDecember 9-én, pénteken megindulhatott a forgalom a Beszédes József hidat és az 52-es utat összekötő, a Dunaföldvárt elkerülő útvonalon.
2016-12-08Nem tudták átadni a tervezett határidőreMég folynak Dunaföldváron a Beszédes József hidat és az 52-es utat összekötő híd felújítási munkálatai.
2016-11-18Madarak a ködbenFarkas Erik, a Dunaföldváron élő fiatalember fotója első helyezett lett az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által hirdetett pályázaton. A ködben félig elvesző Duna-hidat és a fehérségből felszárnyaló madarakat ábrázoló képet hónapokkal ezelőtt a Dunaújvárosi Hírlap olvasói is láthatták A nap fotója rovatban.
2016-03-25Megfürdették PentelétAlaposan lemosták a Pentele híd alsó szerkezetei elemeit, ezeknek ez volt az első ilyen alapos tisztítása a 2008-as átadás óta.
2016-01-02Híd: továbbra is ingyenAz M8 Pentele híd továbbra is díjmentesen használható, nem kell útdíjat fizetni.
2015-11-20Szabad a pályaElkészült a Százlábú-híd felújítása, kedden megindulhatott a forgalom rajta.
2015-11-19Száz lábon áll!Befejeződött a Százlábú híd felújítása - teljes szélességében átadták a forgalomnak. Várhatóan húsz évig működhet majd újabb nagyobb felújítás nélkül az óvárosi Százlábú híd.
2015-11-09A nap fotója - Hajnali fény (képaláírás)Hajnali fények és árnyékok játéka a Pentele híd környékén =teljes szöveg)
2015-11-07Már aszfaltozzák a hidat (képaláírás)Látványos részéhez érkezett és a vége felé közeledik Óvárosban a százlábúként ismert híd felújítása. (nem teljes szöveg)
2015-11-06Aszfaltozás miatt (képaláírás)A „Százlábú híd” felújítását végző DVG Zrt. tájékoztatása szerint, 2015. november 06-án, pénteki napon 7.00-15.00 óra között lezárják a hidat teljes pályaszélességben, mert annak teljes szakaszán aszfaltozási munkákat végeznek. (nem teljes szöveg)
2015-10-30Száz láb kis híjaNovember közepére végezhetnek az építők a Százlábú híd teljes felújításával.
2015-10-28Teljes útzár a százlábún!Több mint egy hónapja kezdték el a Százlábú híd felújítását.
2015-10-28Uniós pénzt hívnának leA Pentele híd visszamenőleges finanszírozási lehetősége. A Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a kormány két nagy útprojekt módosítási javaslatát terjeszti az Európai Bizottság elé jóváhagyásra. Eszerint ha a ciklusban marad forrás, akkor abból a Pentele híd építésére kérünk utólagos finanszírozást.
2015-10-10Most a másik sávonFolytatják a százlábú híd felújítását, a befejezési határidő október 31.
2015-10-07Stabil "százlábú" (képaláírás)A városba befelé jövő sáv hamarosan elkészül a Százlábú híd rekonstrukciójából: már a betont fecskendezik az előkészített sablonokba. Hátra van még azonban a városból kifelé vezető sáv. Képünkön Dina Ferenc közúti híd betonozási munkáit végzi. (teljes szöveg)
2015-09-18Félpályás forgalom a hídonAz öütemtervnek megfelelően zajlik a Százlábú híd felújítása.
2015-09-09Megújul a pályatest (képaláírás)Javában zajlanak a munkálatok az úgynevezett Százlábú hídon. A beruházás keretében a teljes hídszerkezetet felújítják. Megújul a pályalemez szigetelése, új vízelvezetést, valamint burkolatot kap az átkelő. A szakemberek kijavítják a beton és vasbeton felületeket, új korlátokat szerelnek fel, valamint a vizsgálólépcsőket is megjavítják. (tejes szöveg)
2015-08-31Százlábú felújítás: félpályás útlezárásAugusztus 29-én elkezdődött a Felsőfoki-patak hídjának (az úgynevezett Százlábú híd) teljes felújítása.
2015-08-13Százlábú híd: tatarozás kezdődikHamarosan megkezdődik a Százlábú híd felújítása.
2015-08-11Százlábú híd: felújítjákFelújítják az óvárosi hidat.
2015-06-30Megerősített szerkezetBefejezték a DVG Zrt. szakemberei a Petőfi Sándor Általános Iskola főépületéhez vezető hídszerkezet felújítását.
2015-05-23Felújítják a Százlábú hidatKözel ötven témakörben döntöttek a képviselők a május 21-i közgyűlésen: felújítják a Százlábú hidat, 11 millióval támogatja a város a rendőrséget, négymillióval a DUDIK-ot, és megvásárolná a város az élményfürdőt, Waldorf iskola indulhat a Szórád Márton Általános Iskola új épületében, uszoda felújítás.
2015-05-22Felújítják az óvárosi Százlábú hidatKözel 50 napirendi pontot tárgyaltak a csütörtöki közgyűlésen. A Százlábú híd felújítását a DVG Zrt. végzi el. Újabb elemeket újítanak fel az uszodában. Tárgyalást kezdeményez a város az élményfürdő megvásárlására. A Göllner Mária Waldorf Pedagógia Alapítvány nyolc évfolyamos általános iskolát szeretne indítani városunkban.A közgyűlés biztosítja nekik a volt Szórád általános iskola új épületét és tornatermét, s engedélyezi, hogy felújításokat is végezzenek. A közgyűlés 4 millió forinttal támogatja a DUDIK Fesztivál megrendezését, lebonyolítását.
2015-05-21Közgyűlés2015. május 21.
2015-05-14Hídépítés miatt torlódásA Dózsa György úton a MÁV szakemberei hétfőtől félpályás lezárás mellett végzik a vasúti felüljáró felújítását.
2015-04-27A turizmusra is jó hatással leszJól haladnak a Dunaföldvár-Solt közötti kerékpárút építésének munkálatai, a majálisra már használható lesz a Kis-Dunáig tartó szakasz.
2015-04-17Megfürdetik az átkelőtA Magyar Közút Nzrt. helyi mérnökségének munkatársai elkezdték a téli üzemeltetés során az M8-as autópálya Pentele hídjára rakódott sóréteget eltávolítását.
2015-03-19Közgyűlés2015. március 19. A mellékletek (szerződések, űrlapok, módosító okirat, közbeszerzési terv) megtekinthetők a nyomtatott dokumentumban 2020. március 19-ig.
2015-02-14A lezárt hídrólFebruár 12-én balesetveszély miatt lezárták a Petőfi Sándor Általános Iskola főépületéhez vezető hidat. A szakemberek már dolgoznak a megoldáson.
2015-02-13Hídra lépni tilosFebruár 12-én lezárták a Petőfi Sándor Általános Iskola főbejáratához vezető hidat, mert a szakemberek balesetveszélyesnek nyilvánították.
2015-02-05Útdíj, kórház, vasműDr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón beszélt az útdíjról, az ISD Dunaferr Zrt.-t, a Szent Pantaleon Kórházat érintő kérdésekről.
2015-02-00Polgármester úr, milyen évünk lesz?Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere a 2015-ös év feladatait ismerteti.
2015-01-30Fejlesztési lehetőségekrőlVárosfejlesztési lehetőségekről tartott sajtótájékoztatót a Fidesz január 29-én.
2015-01-24Ingyenes lett a hídA Pentele-híd ingyenessé tétele miatt tartott rendkívüli polgármesteri tájékoztatót Cserna Gábor.
2015-01-23Eldőlt: ingyenes lesz a híd!Február elsejétől többek között a Pentele híd használata ismét díjmentes lesz.
2015-01-16PM: performanszba oltott tájékoztatóA Fidesz által bevezetett útdíjak, s különösen a Pentele híd díjfizetése miatt tiltakozott a Párbeszéd Magyarországért helyi pártja.
2015-01-10Települési vezetők is levelet írtakAz érintett országgyűlési képviselők, a Fejér megyei dr. Galambos Dénes és a Bács-Kiskun megyei Font Sándor mellett hét település vezetője is levelet írt, hogy a Pentele híd díjmentes legyen.
2015-01-07A híd ingyenességét kértékLevélben fordult Fónagy János államtitkárhoz dr. Galambos Dénes Fejér, és Font Sándor Bács-Kiskun megyei országgyűlési képviselő, amelyben azt kérik, hogy a Pentele híd használatáért ne kelljen fizetni.
2015-01-02Két megyei matrica kell a hídhoz!Sok találgatás és bizonytalanság után a január elsejei bevezetése előtt végre megjelent az újonnan díjkötelessé vált gyorsforgalmi utak listája. A Pentele híd használatához két megyei matrica kell.
2014-12-31Az utolsó pillanatra maradMég december 30-án is igen sok kérdés maradt tisztázatlan a január elsején életbe lépő új rendelet kapcsán, ami fizetőssé teszi az eddig ingyenesen használható gyorsforgalmi utakat, a Pentele hidat is, amely két megyei matricával lesz használható.
2014-12-30Átkelés csak fizetéssel2015. január elsejétől fizetősek lettek a gyorsforgalmi útszakaszok, díjköteles a Pentele híd is.
2014-12-12Mutatványok a hídonSikeres volt a jelzőfény cseréje a Pentele hídon!
2014-12-11Légi jelzőfény csere a Pentele hídonHídlámpacsere a Pentele hídon.
2014-09-04Kerékpáros hidat avattakKerékpáros hidat avattak Baracson, szeptember 3-án, a Francia-parknál.
2014-07-05A százlábú hídrólA százlábú híd története.
2014-05-22Régi kérésük teljesültElőszállás központját és a pusztában lakókat ismét összeköti a Macskahíd. A Hagyományőrző Szállás-napokon, május 16-án, Farkas Imre polgármester ünnepélyes keretek között átadta a lakóknak,.
2014-04-03A falusiak emlékkönyve az a helyElőszállás lakói örülnek – van, akinek a közlekedés gyorsabb így, másokban régi emlékeket idéz fel a megújult kedvenc, a Macska híd.
2014-03-24DaHar: fejlődés!Egy új logisztikai központtal, később egy új kikötővel is gyarapodhat a város a DaHar-projektben.
2014-03-04A HídKépek, adatok a Pentele hídról. Hivatalos átadása 2007.06.23., hossza 1682 méter, 41 méter széles, 50 méter magas, 8600 tonna.
2013-11-12Félpályás lezárásA Nagyvenyim felé vezető út kereszteződésénél található vasúti hidat felújították.
2013-04-23Játék a fényekkelMichel János fotói Dunaújvárosról.
2013-03-05Két szomszédvár esete"Baracs-Kisapostag - Két település közigazgatási-jogi együttműködése nagyon sok tényezőn múlik. Az sem árt természetesen, ha történelmi kapcsolódásaik is vannak."
2012-07-02Hídi vásár DunavecsénHatodik alkalommal rendezték meg a Pentele híd lábánál a dunavecsei hídi vásárt és fesztivált.
2012-05-03Javításra érettekJavításra érett a Pentele híd, dilatációs szerkezeteket cserélnek.
2011-12-05Újabb hídért lobbizik az egyesületA Híd Egyesület egy új vasúti híd megépítését szeretné elérni, ezzel egy többfunkciós logisztikai központra kialakítására törekednek.
2011-10-15Százlábú-híd: újraŐri Zoltán a Százlábú-híd történetéhez.
2011-10-12Százlábú hídból négylábú"Dunapentele, Sztálinváros a korabeli sajtó tükrében 1951 címmel jelent meg a József Attila Könyvtár hiánypótló forrásfeldolgozása. Több pentelei kuriózum is van benne." Kis történet a Százlábú-hídról.
2011-02-04Adottságok, sikerek"Decemberben alakult a Közép-Duna Gazdaságfejlesztési Platform Dunaújvárosban - amihez máris húsz jelentkező társulna a városból és környékéről. De talán még fontosabb, hogy tegnap és ma megrendezték első konferenciájukat, DANUWIN 2011 címmel." Beszámoló.
2009-11-06Vecsén üres a terület"Még mindig üres az a több hektáros terület a Pentele-híd keleti hídfőjének déli oldalán, ahová Dunavecse önkormányzata (Apostagéval közösen) az egykori járási székhely új ipari parkját álmodta, immár hat évvel ezelőtt." Interjú Molnár Gyula polgármesterrel.
2009-01-07A város gyöngyszeme lehetneAz Alsó-foki patak és az arborétum feletti erdőszakasz állapotáról.
2008-09-19"Születésnapjára"2008. júliusában egy éves volt a Pentele híd. A mostani átfogó ellenőrzés során minimális hibákat találtak.
2008-07-16Hídavatás pezsgővel és sörrelSzerdán megkezdődött az EFOTT. A múlt hét szerdán felavatták azt a hidat amely tehermentesíti a szigetre vezető utat és az üdülősor érintésével lehet megközelíteni a fesztivált.
2008-07-10Sörrel, pezsgővelFelavatták az EFOTT hídját. A híd a Chuck Norris nevet kapta a keresztségben.
2008-05-30Három megye határánBeszámoló a Dunaújvárosban megrendezett közéleti fórumról, amelynek témája: az új autóoálya és a híd hatása a közbiztonságra.
2008-05-20Fürdetik PentelétA Pentele híd teljes szerkezetét lemossák, egy speciális daru segítségével.
2008-04-24Szállingózó DakarA Dakart pótló Közép-Európa Rallye mezőnye a Pentele hídon is áthaladt.
2008-04-00A dunaújvárosi Pentele híd tervezése"A Nemzeti Autópálya Zrt. pályázatot írt ki a dunaújvárosi Duna-híd engedélyezési tervének elkészítésére, melyet a FŐMTERV Fővárosi Mérnöki Tervező Részvénytársaság nyert meg alternatív ajánlatával. A kiviteli terveket, majd – a kivitelezői közbeszerzési eljárás után, annak nyertese, a Vegyépszer Zrt. és a Hídépítő Zrt. alkotta DunaÚJ-HÍD Konzorcium megbízására – a gyártási terveket szintén a FŐMTERV Zrt. készítette."
2008-03-22A hidász életműveMárcius 15-e alkalmából Széchenyi-díjjal tüntették ki Horváth Adriánt, a dunaújvárosi híd tervezőjét.
2008-03-06Krosszpályának tekintikKorsszpályának tekintik a Pentele híd alatti területet.
2008-01-03Jól viselkedik a híd a hideg időjárásbanPentele híd.
2007-11-21A híd kedvez a bűnözőknek2007. májusától októberig a legtöbb bűncselekményt Ercsiben (123 db) és Mezőfalván (54 db)követték el. A Dunaújvárosi Rendőrkapitánysághoz tartozó települések statisztikája.
2007-10-05Komp helyett hídA Pentele híd forgalmoba helyezése óta egyre kevesebben használták a kompot. Most egyelőre megszűnt a közlekedés a két part között.
2007-10-05Feltárultak a híd "titkai"Amit a Pentele hídról tudni lehet. Beszélgetés Magyari László hídmérnökkel.
2007-09-20Hídzár: ma este feloldjákElkészült a 6-os főút Dunaújváros-Rétszilas vasútvonal feletti hídja.
2007-09-19A Magyar Közút kezelhetiAz Állami Autópálya Kezelő megpályázta a Pentele híd és az M8-as autópálya üzemeltetési feladatait.
2007-09-18Semmi gond az új híddal!A Magyar Hírlapban 2007.09.17-én megjelent hírrel ellentétben nem kell újra aszfaltozni a a Pentele hidat.
2007-09-13A megrendelő csúsztatEgy héttel később adják át a 6-os út, Dunaújváros - Rétszilas vasútvonal fölött átívelő hidat.
2007-09-10Feloldják a zárástBeszámoló a 6-os főút felújításáról.
2007-09-05Egy hét múlva kész lesz?Beszámoló a Dunaújváros - Rétszilas vasútvonal feletti híd felújítási munkálatairól.
2007-08-22Csodájára járnakA híd előnye. Riportok.
2007-08-17A kerékpárúton szabadA Pentele híd kerékpárútján át lehet hajtanis egédmotorral is, de csak húsz kilométeres sebességgel.
2007-08-14Új időszámítás kezdődöttHídavatás a tudósítások tükrében.
2007-08-14Átszelni MagyarországotA híd ma még nem vezet sehová. Az M8-as autópálya egy-egy szakasza is készülőben van. Beszélgetés dr. Kálmán András polgármesterrel.
2007-08-14Egyelőre kevesen jönnekKisapostag bemutatása. A Pentele híd átadása után már a befektetők is megjelentek. A híd hatásai.
2007-08-10Szélső házból interregionális központInterjú Rohonczi Sándorral, a HÍD Egyesület ügyvivőjével.
2007-08-09Vecse változatlanul szépA Pentele híd átadásával Dunaújváros új szomszédja Dunavecse lett. A kisváros bemutatása, a híd megépülésének hatása életükre.
2007-08-08Autóbusz és matricaKözlekedés a Pentele hídon. A menetrendszerűen közlekedő buszoknak is autópálya matricát kell vennie.
2007-08-06Szélső házból interregionális központInterjú Rohonczi Sándorral, a HÍD Egyesület titkárával.
2007-08-06Ajándék a polgármestertőlA kisapostagi polgármester megajándékozta települését két Kisapostagot jelző táblával, melyen a Pentele-híd is látható.
2007-08-03Kerékpárral a hídra: még évekig földútonDunaújvárotól a Pentele-hídig nincs kerékpárút, csak földúton lehet megközelíteni.
2007-08-01Nemcsak tíz percet nyertünkAuguszus 1-jétól a Pentele-hídon helyközi buszjáratok is közlekednek.
2007-07-27Világrekorder és nagyon szépA Pentele Híd hétfőtől járható. Beszámoló a hídavatásról.
2007-07-27Mit szól a hídhoz?Dunaferres vezetők, munkavállalók a Pentele hídról.
2007-07-26Kompgondok?Még újdonság a Pentele-híd. A szalkszentmártoni, tassi utazóknak még mindig a helyi komp tűnik praktikusabb megoldásnak. A komp és a híd forgalmáról.
2007-07-24Közlekednek a hídon!Átadták a Pentele-hidat. Beszámoló a 2007.07.23-i ünnepségről.
2007-07-23Először és utoljára gyalogA hivatalos átadás előtti napon gyalogosok vették birtokukba a hidat. A Pentele-híd adaai. Apostag, Kisapostag, Dunavecse polgármesterei gondolatai a hídról. A híd építkezéséről, tervezőkről. Beszámoló a programokról.
2007-07-23Jóval több, mint egy hídBeszélgetés Kóa János gazdasági miniszterrel, a Pentelei-híd gazdasági jelentőségéről.
2007-07-23Dunaújvárosi új Duna-hídA Dunaújvárosi Hírlap 2007.07.23-i számának melléklete. Minden a hídról. A hídról már a Wikipédiában is lehet olvasni.
2007-07-23Csak Gyurcsány mehetett át az új hídonSzerettük volna kipróbálni az épp megépült dunaújvárosi hidat, de a helyi biztonsági szolgálat kijelentette: oda csak a miniszterelnök és kísérete mehet be. Ez azonban aligha változtat a lényegen: a dunaújvárosi Pentele-híd fontos eleme az ország keleti és nyugati része között épülő tranzit útvonalnak. Az ünnepség után a hídon megindult a forgalom.
2007-07-20Még három napA dunaújvárosi-kisapostagi-dunavacsei híd átadásaig már csak három nap van.
2007-07-19Már csak négy nap!Négy nap múlva felavatják a Duna-hidat.
2007-07-19Buli a hídon és hídavatás!Július 22-én a gyalogosoké és a kerékpárosoké lesz a híd, július 23-án pedig hídavatás.
2007-07-18Már csak öt napA Duna-híd építkezéséről.
2007-07-17Hat nap a hídátadásáig!A Duna-híd építkezéséről. Elkészült a híd. Július 22-n gyalogos, július 23-án hivatalos avatás lesz.
2007-07-17A tömegközlekedés augusztusabn indulA Duna-híd felavatása után, a tervek szerint augusztus elsejétől megindulhat a buszközlekedés a tulsó part mentén fekvő településekre.
2007-07-16Egy hét múlva hídavatás lesz!A Duna-híd építkezése a végéhez közeledik.
2007-07-14Még kilenc nap!A Duna-híd építkezéséről.
2007-07-13Még tíz nap!A Duna-híd építkezéséről.
2007-07-13Feleslegesen költöttek el......2 milliárdot a DunaújárosiA Kereszténydemokrata Néppárt szerint a Dunaújvárosnál épülő Duna-hídhoz kapcsolódóan mintegy kétmilliárd forint értékben felesleges beruházások valósultak meg Budapesten híd mellett?
2007-07-12Még tizenegy nap!A Duna-híd építkezéséről.
2007-07-11Még tizenkét nap!A Duna-híd építkezéséről.
2007-07-11Július 23-án adják át......a világrekorder dunaújvárosi hidat A dunaújvárosi Duna-hidat Pentele vagy Pentelei hídnak hívják majd, a hossza 1,7 kilométer, és 54 milliárd forintba került.
2007-07-10Még tizenhárom nap!A dunaújvárosi híd építkezéséről.
2007-07-09Még tizennégy nap!A dunaújvárosi híd építkezéséről.
2007-07-07Még tizenhat nap!Dunaújvárosi híd, építkezés.
2007-07-06Finisben a hídMegkezdődött a műszaki átadás folyamata
2007-07-06Még tizenhét nap!Dunaújvárosi híd.
2007-07-06Emlékérem is készültA Pentele híd avatására ezer darab emlékérem "Hídpénz" készült.
2007-07-05Még tizennyolc nap!A dunaújvárosi híd építkezéséről.
2007-07-03Elkezdődött az átvételMegkezdődött a dunaújváros-kisapostag-dunavecsei híd műszaki átvétele. Beszámoló.
2007-07-03Még tart a híd terheléseElkezdődött pénteken a híd műszaki átadásának, átvételének hivatalos eljárása.
2007-06-29Pentele(i)-híd: döntés is, nem isA kormány Földrajzi Helynév Bizottásga elfoagadta a dunaújvárosi közgyűlés javaslatát. A Pentele-híd elnevezést alkalmasnak találták. A név i-képzős változatát pedig megfontolásra kínálta fel, mert a magyar hagyományokhoz jobban illiek ez a forma.
2007-06-26A híd határideje szombaton lejárA hídépítés határideje június 30-án lejár. A hídépítő főmérnök szerint a híd készen lesz. A tervezett átadás, avatás július 23.
2007-06-22A híd mellett is lesz kompA dunaújvárosi-kisapostagi-apostagi-dunavecsei híd avatása július 23-án lesz. Az építők már az utolsó munkálatokat végzik. A híd átadása után is üzemelni fog a helyi komp.
2007-06-19Július 23: hídavatás!Immár 99 százalék a valószínűsége, hogy tudják tartani az átadási időpontot.
2007-06-15Alvófalu vagy üdülőközpont?Szomszédoló sorozat: Kisapostag bemutatkozása.
2007-06-12Miniszter hídnézőbenKóka János gazdasági és közlekedési miniszter a múlt héten megtekintette a Duna-hidat. A híd a személyautóknak ingyenes lesz.
2007-06-06Sztráda itt, ott nemA dunaújvárosi hidat július második felében adják át. Az épülő hídnál Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, a sztrádaépítésekről és a gazdaságfejelsztésről beszélt.
2007-06-05Hó végén kész leszBeszámoló a dunaújvárosi híd építéséről. A híd átadási ünnepségét várhatóan júliusban rendezik meg.
2007-06-05Hét hét, amíg a hídon átkelhetünkMegkezdődött a próbaterhelés az új Duna-hídon.
2007-06-01Apostagi apostolokrólA Duna másik partján, a Duna-híd keleti hídfőjénél fekvő Apostag bemutatása. Beszélgetés Zakar Zoltán polgármesterrel.
2007-05-25Az új híd közelebb hozza DunaújvárostPart menti remények Dunavecsén, Apostagon és Szalkszentmártonban
2007-05-22A díszkivilágításra még várnunk kell - a névre isA dunaújvárosi híd átadási határideje június vége. Beszámoló az építkezésről.
2007-05-21A HÍD - a hídértBeszámoló a HÍD Dunaújvárosért és Környéke Egyesület közgyűléséről. Az egyesület a Pentele nevet javasolja.
2007-05-15Kicsit sokára jött a hídDunavecse bízik a jövőben, az épülő híd által teremtett lehetőségekben. A kisváros bemutatása.
2007-05-15Célegyenesben a hídépítésVajon milyen változások várnak a régióra?
2007-05-11Kellő áhítat a konferenciánDunaújvárosban rendezték meg a IX. Acélfeldologzási és Acélépítési Konferenciát a Dunaferr Klub Hotelben. Központi téma, a dunaújvárosi híd építése volt.
2007-05-11Középpontban a hídépítés.Acélszerkezeti szakemberek találkoztak.
2007-05-10Rosszkor jött a rossz időBeszámoló a dunaújvárosi híd építéséről. Tovább javult a balesetet szenvedett mérnök állapota.
2007-05-08Híd van, név nincs, átadás június végénBeszámoló a híd építkezéséről. Névadás: Az érintett önkormányzatok javaslatai: Pentele-, Petőfi-, Alföld Kapuja- vagy Apostagok hídja. Baleset: A hídról lezuhant mérnök állapota javul.
2007-05-07Lezuhant a munkásA dunaújvárosi híd építkezésén a hídszerkezet alá zuhant egy munkás. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett.
2007-04-25Magyar abszurd: mentés a hídonA hídavatás során megrendezett kötélhúzó versenyen egy ember megsérült, így már mentés is történt az új hídon. Így már az is kérdés, melyik mentő jön ki, és hova szállítják el a beteget.
2007-04-24A hídavatás: júniusban?A szerződés szerinti átadási határidő: június 30. A dunaújvárosi híd munkálataival a tervek szerint haladnak, így határidőre elkészül. Beszámoló az építkezésről.
2007-04-24Készülhetne alkalmi bélyeg a hídavatásraOlvasói ötlet. Molnár József emlékbélyeget adna ki a dunaújvárosi híd avatására.
2007-04-19Névtelen még a hídA gazdasági minisztérium javaslata híján elhalasztották június 30-ig, a dunaújvárosi híd névadását a Földrajzi Helynév Bizottság ülésén.
2007-04-17Híd: keresztelés, egyeztetés nélkülA Földrajzi Helynév Bizottság mai ülésén eldőlhet, hogy mi lesz a dunaújvárosi híd neve. Azonban az illetékes önkormányzatok nem egyeztettek az ügyben és a bizottsághoz is csak egy javaslat érkezett a Dunaújvárosi Önkormányzattól. Az önkormányzat a "Pentele" nevet javasolta.
2007-04-17Ha lesz hidunkMilyen változásokat hoz?
2007-04-14Egy művész és egy mérnökBeszélgetés dr. Domanovszky Sándorral, Széchenyi-díjas építő- és hegesztő mérnökkel, aki az első pillanattól kezdve követi a híd építését. Domanovszky Endréhez rokoni szálak fűzik.
2007-04-10Az új hídon is járnak a műszakos buszokMájus közepére elkészül az új Volán menetrend. A buszok a hídon is fognak majd közlekedni.
2007-04-03Megint szétszavaztakA közgyűlés úgy döntött, hogy a Pentele híd elnevezést javaslatot terjeszti a földrajzi nevek tárcaközi bizottsága elé.
2007-04-03Hamarosan hídavatásA legek hídja a dunaújvárosi Duna-híd.
2007-04-03Már festik a hidunkatUtolsó szakaszába érkezett a dunaújvárosi híd építése. A főmérnök szerint, a műszaki átadás június 30-án várható (a módosított határidő napja).
2007-03-30Nyílt panasznapBeszámoló a közgyűlésről. Főbb témák: Szántó Péter lemondása, javaslat a híd elnevezésére: Pentele-híd stb.
2007-03-29Névadás előtt a hídMegérkezett az első hivatalos levél a beruházási igazgatóságról, hogy tegyen javaslatot Dunaújváros a híd elnevezésére. A híd nevére beérkező ötletek, javaslatok értékelése.
2007-03-27A hordógurítás apropójánA dunaújvárosi -híd ünnepségéről, a híd építőiről.
2007-03-27Zsebből támogatják a pentelei programotA közgyűlésen történet. Főbb témák: állattartás - a városban 13 ezer állat él; Pentele fennállásának ezredik évfordulóját ünneplő programsorozat támogatása; a közgyűlés javaslata a híd nevére: Pentele; az Alba Volán Zrt., nem kapta meg az 54 millió forintosnormatív támogatást.
2007-03-26Látnivalóként hirdetik a hidatBeszélgetés Schreiner Bélával, Kisapostag polgármesterével, aki Híd Egyesület emlékplakettet kapott.
2007-03-23Hordógurítási ünnep.Összeért a híd. Végleges szerkezeti állapotába került a híd.
2007-03-20Nem javasoltak hídnevetA Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium földrajzinév-bizottsága áprilsiban dönt a dunaújvárosi híd nevéről. Hivatalos javaslatot még nem kaptak, a három érintett önkormányzat (Dunaújváros, Kisapostag, Dunavecse) pedig más-más nevet adna a hídnak. Ötletek, javaslatok a híd nevére: Ezüst, Szivárvány, Napsugár.
2007-03-14Hordót gurítottunk!Beszámoló a dunaújvárosi hídon megrendezett hordógurítási ünnepségről.
2007-03-13Ma hordógurítási ünnepSzerkezetkész a dunaújvárosi híd. Ebből az alkalomból az építők söröshordót gurítanak az egyik parttól a másikig.
2007-03-13Hordógurítás!Szerkezetkész a Duna-hidunk.Ünnepséget tartanak március 13-án a hídépítők.
2007-03-13Hordó gurult a meztelen testenÖsszeért a rekorder híd két oldala Dunaújvárosnál.
2007-03-12Lánglovagok készültségbenA dunaújvárosi tűzoltóknak egyre több a munkájuk, a híd átadásával pedig a vonulási területük is bővülni fog. Beszélgetés Varga Ernő parancsnokkal. 2005-ben 546 bevetésük volt, 2006-ban 659-szer riasztották őket.
2007-03-10Legyen Károly híd?Egy ötlet a dunaújvárosi híd névadásához. Legyen a híd neve Károly híd, Lotharingiai Károlyról.
2007-03-09Dunaföldvár: ide, oda?!A dunaújvárosi híd átadásával a túlsó oldal települései is Dunaújvároshoz esnek majd közelebb. Az még nem derült ki, hogy Dunaföldvár tartozhat-e a város körzetéhez. A Szent Pantaleon Kórház Kht. körzetéhez jelenleg 120 ezer fő tartozik.
2007-03-07Hordógurítás jön!Beszámoló a dunaújvárosi híd építkezéséről. Megemelték a mederhíd város felőli végét is az építők, szerkezetkész lett a híd. A terv szerint a jövő kedden átgurítják a hídon az ünnepi hordót.
2007-03-06Matricaköteles főutakA dunaújvárosi híd eddig nem szerepel a matricaköteles (fizetős) autóutak között.
2007-03-05A híd neve: Pentele?A Dunaújvárosi Hírlap "Adjon nevet a hídnak" című pályázat március 2-án lejárt. A legtöbben a Pentele névre szavaztak (2. Dunaújvárosi, 3. Újvárosi híd). A további javaslatokról.
2007-03-01Közeledik a hídavatás!Beszámoló a dunaújvárosi híd építkezéséről. A tervek szerint júniusban lesz az átadás.
2007-03-01Exkluzív kötet a hídépítésről.A Dunaújvárosi Duna-híd megvalósítása 2004-2007. A kötet rövid bemutatása.
2007-02-22Fehérre festenék a hidatA tervek szerint márciusra már szerkezetkész lesz a dunaújvárosi híd. Beszámoló az építkezésről.
2007-02-16Hídépítés a parton.A Duna-híd különlegességeiről.
2007-02-14Mégis fizethetünk?A szaktárca díjkötelessé tenné az ingyenes sztrádaszakaszokat, így a dunaújvárosi hidat is.
2007-02-13Még néhány hónap, és...Kerékpárút is átvezet a hídonA hídépítési vezető főmérnök elmondta: arra törekszenek, hogy június 30-ra elkészüljön a híd, de nincs tartalékidő a munkafázisok között.
2007-02-08Tart a pilléremelésA mederhíd pilléreinek betonozásán dolgoznaka hídépítők. A tervek szerint még februárban befejezik és a hidat egy magasságba emelik. Beszámoló az építkezésről.
2007-02-05Pályázatunk a híd nevére!A Dunaújvárosi Hírlap pályázatot hirdet: "Adjon nevet a hídnak" címmel.
2007-02-05Névadásra vár a dunaújvárosi Duna-hídPályázatot hirdetett az épülő dunaújvárosi Duna-híd elnevezésére a Dunaújvárosi Hírlap.
2007-02-02Arany-híd vagy Weiner-hídTovábbi ötletek a dunaújvárosi híd elnevezésére. Hivatalos javaslat még nem született, a földművelési minisztérium földrajzinév-bizottsága várhatóan március második felében dönt.
2007-01-30Az Alföld kapuja - vagy?Beszámoló a dunaújvárosi híd építkezéséről. További javaslatok a híd nevére (Petőfi-híd, Alföld kapuja, Deák Ferenc...).
2007-01-23Lehetne Kodály-híd?Beszámoló a dunaújvárosi híd építkezéséről, és a további névadási ötletekről.
2007-01-19Kirillre készülveA dunaújvárosi hídépítők is felkészültek a Magyarországot is elérő orkánra.
2007-01-17Újabb nevek a hídnakÖtletek a dunaújvárosi (kisapostagi, dunavecsei) híd névadásához.
2007-01-16Még fél év az átadásigA dunaújvárosi híd forgalomba helyezésére még körülbelül ennyit kell várni.
2007-01-12A képzelet felülmúlása.Pillantás a hídra. Szakemberek véleménye a Duna-hídról.
2007-01-09Petőfi a névadó?Mi lesz a dunaújvárosi híd neve? Az érintett önkormányzatok (Dunaújváros, Kisapostag, Dunavecse) csak javaslatot tehet. A földrajzinév bizottság dönt majd a kérdésben (miután az önkormányzatok benyújtják a javaslataikat). Dunavecse önkormányzati testülete már foglalkozott a kérdéssel, ők a Petőfi-híd elnevezést tartanák logikusnak.
2007-01-06Arany János-híd?Mi lesz a dunaújvárosi híd neve?Mivel a híd másik oldala Dunavecse, ezért a két városnak közösen kellene döntenie a híd elnevezéséről.
2007-01-05Lassan elkészül a híd, de mi legyen a neve?Beszámoló a dunaújvárosi híd építkezéséről.
2006-12-23Kosárfül megelveA dunaújvárosi híd építkezéséről.
2006-12-22Most fölfelé mozogBeszámoló a dunaújvárosi híd építkezéséről.
2006-12-19Mi legyen, mi lehet a híd neve?Nevet kell kapnia. Szempontok. Ötletek.
2006-12-18Emelés karácsonyigAz ívhídat a tervek szerint karácsonyig beemelik a hídépítők. Beszámoló a Duna-híd építkezéséről.
2006-12-13Egész emberekBeszélgetés a dunaújvárosi híd hídépítési főmérnökével, Szalay Tiborral.
2006-12-12Kisebb látványKépes beszámoló a dunaújvárosi híd építkezéséről.
2006-12-11Már a pillérekenBeszámoló a dunaújvárosi híd építkezéséről.
2006-12-10A pilléreken van a Duna-híd mederhídjaRáhelyezték a pillérekre a dunaújvárosi Duna-híd 307 méter hosszú, 8600 tonnás kosárfülű mederhídját.
2006-12-09Híd: pillérmunkálatokBeszámaoló a dunaújvárosi híd építkezéséről, a hídúsztatásról.
2006-12-08A híd-világrekordBeszámoló a Duna-híd építkezéséről, a hídúsztatásról.
2006-12-08Úszik a híd.Mérnöki és hídépítői világrekord a Dunán. Helyére úsztatták a mederhidat.
2006-12-07Híd a pilléreknélVilágrekord. A dunaújvárosi híd fő acélszerkezetét uszályokon úsztatták a helyére. Beszámoló.
2006-12-06Híd, még a túlpartonBeszámoló a dunaújvárosi híd építkezéséről.
2006-12-06VilágrekordTízezer tonnás híd úszik a Dunán
2006-12-05Egy úszó acélhídA tervekszeritn elkezdik kiúsztatni a dunaújvárosi híd középső, kosárfüles acélszerkezetét. A művelet három napig fog tartani.
2006-12-01Hídúsztatás jövő héten (?)Elkészült a mederhíd...
2006-12-01Egy gyönyörű híd.Ruszinok Dunaújvárosban.
2006-11-28Egy hét, és kezdődhet a hídúsztatásBeszámoló a híd építkezéséről.
2006-11-28Mederhíd-úsztatásra készülnekDecemberben várhatóan a helyére kerül a dunaújvárosi híd 308 méteres fesztávú, 8600 tonna súlyú mederhídeleme.
2006-11-21Két hét, és úszikBeszámoló a dunaújvárosi híd építéséről.
2006-11-17Híd, ami összeköt.Nemzetközi útügyi konferencia Dunaújvárosban.
2006-11-08Készen a mederhídLeglátványosabb szakaszához érkezik hamarosan a hídépítés. Ha az időjárás is engedi, akkor decemberben helyére emelik a mederhidat.
2006-11-06Ők is ott voltakBeszámoló a dunaújvárosi híd építéséről. Beszélgetés Kiss György (diszpécser) beszél munkájáról.
2006-10-21A tervek szerint haladnakBeszámoló a Duna-híd építéséről.
2006-10-19November második felében: hídúsztatásBeszámoló a Duna-híd építkezéséről.
2006-10-04Hídúsztatás későbbBeszámoló a dunaújvárosi Duna-híd építkezéséről.
2006-09-26A személyforgalom ingyenes leszAz SZDSZ helyi szervezete a múlt pénteken Kóka Jánost hívta mmeg. A miniszter a jövőre vonatkozóan elmondta, hogy most már napirenden van és előkészítés alatt áll a Dunaújváros és Szekszárd közötti autópálya szakasz fejlesztése. KItért Dunaújváros elővárosi vasúti forgalomba való bekapcsolhatóságának kérdéskörére is.
2006-09-26A legek hídja leszElőadást tartott a múlt héten a Klub Hotel konferenciatermében az épülő Duna-híd különlegességeiről dr. Domanovszky Sándor...építőmérnök.
2006-09-22Lényegében kész az acélszerkezetSzakmai napot tartott a MAGÉSZ a Duna-híd kivitelezéséről.
2006-09-21A legek hídja lesz a miénkVilágszínvonaló technológiával elkészült a híd acélszerkezete. Ebből az alkalomból konferenciát rendeztek. Beszámoló.
2006-09-05Világrekord a hídVilágrekordot állítottak fel a dunaújvárosi híd építői műszaki teljesítményükkel. Beszámoló az építkezésről.
2006-09-01Összel hajóra rakjákElkészült a híd kosárfül alakú ívszerkezete.
2006-08-29Elkészült a kosárfülElkészült a világ legnagyobb méretű (Lohse-Nielsen rendszerű) kosárfüles folyami hídjának ívszerkezete. Duna-híd jövő júniusra.
2006-08-28Teljes a híd íveKis ünnepség keretében augusztus 26-án beemelték a Duna-híd ívszerkezetének utolsó elemét.
2006-08-26Lassan összeérnekKép a dunaújvárosi híd építkezéséről.
2006-08-24Az utolsó elemBeszámoló a Duna-híd építéséről. A híd kosárfülének utolsó elemét kisebb ünnepség keretében emelik a helyére augusztus 26-án.
2006-07-28Kisapostag és a hídAz épülő Duna-hídnál.
2006-07-19Híd csak jövőreBeszámoló a Duna-híd építkezéséről.
2006-07-13Jövő júniusra lehet készen a mi hidunkMég tárgyalnak a híd átadási határidejének módosításáról. Valószínűleg 2007. júniusában várható az átadás.
2006-07-11Ami még ezután következikDuna-híd: látványosabb szakaszban. A leglátványosabb szakasz következik: a világ ez idő szerint legnagyobb méretű hídszerkezetének behelyezése.
2006-07-03"Húzd meg, ereszd meg!"Másodszorra is megrendezték a Dunavecse-Kisapostag kötélhúzó versenyt a Duna felett, ahol a híd épül. Újra a Dunavecse csapata győzött. A dunavecseiek megünnepelték várossá nyilvánításuk napját.
2006-06-27Duna-híd csak 2007-ben. Nincs új határidő, de...A szerződésben jelölt 2006. november 30-i határidő nem teljesíthető. A kivitelező határidő-módosítást kért.
2006-06-24Híd-határidő: nincsEgyelőre nincs meg a híd átadásának új határideje (a régi november 30.), még tárgyalnak a szakemberek.
2006-06-24Szép könyv megyén hídjairól\"Hidak Fejér megyében\" új könyv jelent meg. Képek dunaújvárosi hdíakról.
2006-06-14Hídépítés: módosul a határidő?Határidő-módosítást kért a hidat építő konzorcium a kedvezőtlen időjárás miatt. Így a hídavatás valószínűleg 2007-ben lesz.
2006-05-29Régiófejlesztési tervekA Közép-dunántúli régió, a II. Nemzeti Fejlesztési Terv, valamint a város és a gazdasági életét meghatározó nagy cégek terveit, elképzeléseit ismerhették meg a résztvevők a Dunaújvároi Kereskedelmi és Iparkamara konferenciáján.
2006-05-26Hidászok látogatásaSiófokon megrendezték a 47. Hídmérnöki Konferenciát. A konferencia keretében az épülő dunaújvárosi Duna-hidat is megnézték.
2006-05-24Dunaújvárosi híd: a természetre hivatkoznakTöbbhetes késést kell behozniuk az új dunaújvárosi Duna-híd építőinek, ha tartani akarják a 2006. november végére tervezett átadást.
2006-05-23Átlépni a régióhatárt is, merészenA "Kapcsolatok híd nélkül is" konferencia tovvábbi részletei. A teljes konferenciának az anyaga megtalálható a Híd egyesület honlapján.
2006-05-23Híd: új határidő lesz?Elképzelhető, hogy a dunaújvárosi híd nem készül el határidőre. Május 30-ig ldől, hogy a hídépítés fővállalkozója kér-e új határidőt vagy marad a régi időpont: november 30.
2006-05-22Épül a híd a Duna felölPár nap múlva az M6-ost az M8-assal összekötő út megváltoztatja a táj életét.
2006-05-16A hídavatás elé és melléA"kapcsolatok az új híddal" c. tanácskozáson Dunavcse polg.mestere is előadást tartott . Ennek rövidítet közlése.
2006-05-11Sztrádaépítés: tőkebevonás és gyors tőzsdei bevezetésAz M6-os autópálya és a híd üzemeltetéséről.
2006-05-10Újra dolgoznak már a Duna-híd építésénBeszámoló a Duna-híd építkezéséről.
2006-05-09A mi hidunk 66 százaléka készLehet, hogy csak jövőre készül el? Az árvíz hátráltatta hetekre az építkezést.
2006-05-09Legyen országos modellTegnap a városháza közgyűlési termében "Kapcsolatok az új híddal" című konferenca zajlott.
2006-05-09Királyi régióértA HÍD Dunaújváros és Környéke Egyesület "Kapcsolatok az új híddal" konferenciát rendezett (2006.05.08.), ahol Rauf Pál (a szervezet elnöke) a Királyi régióért díjat kapott.
2006-05-04A szenzációs hídFenntartható Jövő címmel konferenciát rendezett a Magya Mérnökhallgatók Egyesülete a Dunaújvárosi Főiskolán. Beszámoló a konferenciáról.
2006-05-04Kapcsolat a hídon átA HÍD Egyesület konferenciát rendez "Kapcsolatok az új híddal" címmel. Jövőre megvalósulhat az együttműködés Dunaújváros és Dunavecse között.
2006-05-04Origó, Célmunkás: mi lesz a híd neve?Ha elkészül a híd, az avatáskor névadót is szeretnének tartani. Mi lesz a híd neve? Eddigi javaslatok a cikkben.
2006-04-26Nincs tartalék időA háromhetes kényszerű árvízi szünet után újra dolgoznak a dunaújvárosi hídon az építők. Beszámoló az építkezésről.
2006-04-19Tovább épülhet a hidunkRészlegesen újrakezdődött a munka a Duna-híd építkezésén.
2006-04-11Az Akadémia is véleményezA Híd egyesület közgyűlése. Taglétszám-alakulás. Mi legyen a híd neve? Javaslatok.
2006-04-08A Duna miatt nem épülAz áradás félbeszakította a dunaújvárosi híd építését. Beszámoló.
2006-04-08Duna-híd újabb cél: új kikötő építéseBeszámoló a HÍD Dunaújváros és Környéke Egyesület közgyűléséről.
2006-03-24Víz fölött a pillérekEgy áradás késleltetheti a híd elkészültét.
2006-03-17Keressék a dunaújvárosi standotA Dunaújvárosi Tourinform Iroda már második alkalommal vesz részt a budapesti Utazás Kiállításon.
2006-03-14A Duna-híd már biztosMúlt szerdán városunkban tanácskoztak a szakemberek az m8-M4 ügyéről, bár a soros házigazda ezűttal a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és főépítésze voltak.
2006-03-13Látványos résznél a hídBeszámoló a dunaújvárosi Duna-híd építéséről.
2006-02-20Busszal a hídonA Duna túlsó partján fekvő településekre: Dunavecsére, Apostagra és Dunaegyházára a tervek szerint a híd elkészülte után menetrend szerinti autóbuszközlekedés lesz.
2006-02-14KényszerpihenőnKét hétig szünetelt a dunaújvárosi híd építése. Beszámoló az építkezésről.
2006-01-31Zajlik, de nem késikBeszámoló a Duna-híd építkezéséről.
2006-01-31Világbajnok híd épülTöbb különlegességgel is büszkélkedhet az épülő dunaújvárosi híd.
2006-01-12Tovább épül a hídBeszámoló a dunaújvárosi híd építéséről.
2006-01-06A közös akaratból valóság leszA HÍD egyesület első 10 éve.
2005-12-29Együttműködnek majdA Duna-híd összehozza a településeket és együttműködésre ösztönzi az önkormányzatokat. Dunaújváros - Szalkszentmárton.
2005-12-23Tízévnyi hídépítésTíz évvel ezelőtt alakult meg a HÍD Dunaújváros és Környéke Egyesület. Beszélgetés Csizmár Gáborral, Horváth Istvánnal, Tóth Lászlóval és Hónig Péterrel.
2005-12-19Híd lesz, az egyesület is dolgozikA HÍD Dunaújváros és Környéke Egyesület idén ünnepli alakulásának tizedik évfordulóját. Beszélgetés Rauf Pállal, az egyesület elnökével.
2005-12-19Az építészet csodájaÉlménybeszámoló a Duna-híd építkezéséről.
2005-12-17Árulják a BarátságotA közgyűlésen történt. A közgyűlés eredménytelennek ítélte a volt Barátság Általános Iskola értékesítésére kiírt pályázatot. A közgyűlés jobb árat, kedvezőbb feltételeket vár a cégektől, akikkel tovább folytatja a tárgyalásokat.
2005-11-29Búvárok hóesésbenA hidat hóban, fagyban is építik.
2005-11-08A mederhíd 8200 tonna is lesz!A beúsztatást már tervezik.
2005-10-20Szünettelen hídTélen is építik a dunaújvárosi hidat, már 170 méteres. Beszámoló az építkezésről.
2005-10-14Dunaújvárosi értékek: ipar oktatás, kultúraBár az vasmű meghatározó a város életében, más értékei is vannak
2005-10-08Épülő híd, nagy jövővelA dunaújvárosi Duna-hídról.
2005-10-06A sztráda hídjaBeszámoló az M6-os autópálya építkezéséről.
2005-10-05Kikötő a híd közelébenAz öreg kikötő helyett kell egy új, országos közforgalmú kikötő Dunaújvárosnál, amely a növekvő vízi teherszállítási igények mellett szolgálja majd a személyszállítási hajózást is. Ha igaz, akkor a Schalbert-szigetnél lesz a város új kikötője.
2005-10-03Új lehetőségek: kitárulnak a kapuk a kistérség előttA Dunaújvárosi Kistérségről, társaságaikról, tervekről, célokról. Beszélgetés Schrick Istvánnal és Kálmán Andrással.
2005-09-30Biciklivel lobbiznak az útértTöbb mint háromszáz kilométert kerékpároztak azok az aktivisták, akik az M4-es autópálya jelentőségére akarják felhívni a közvélemény figyelmét. A városnál az új Duna-hídhoz csatlakozna az út. A kerékpárosokat dr. Kálmán András fogadta.
2005-09-27Épül a két mederpillér isA múlt hét szerdán Siófokon, a Magyar Hídmérnöki Konferencián a dunaújvárosi híd építéséről tartott előadást Szalay Tibor. Hol tartanak az építés munkálatai?
2005-09-20A főmeder fölé ér a hídszerkezetKépes beszámoló a dunaújvárosi híd építéséről.
2005-09-17Jár, de változott a menetrendA sétahajókázási lehetőséget örömmel fogadta a város. A Novara kishajóval az épülő híd és Tas irányába is lehet kirándulni.
2005-09-06Látogatóközpont nyílt az épülő hídnálSzombaton Kisapostag határában megnyitották a DunaÚJ-HÍD Konzorcium tájékoztató- és látogatóközpontját (Visitor center).
2005-09-05Kötélhúzásban Kisapostag jobbAz épülő dunaújvárosi híd mellett megrendezték az első kötélhúzó versenyt Kisapostag és Dunavecse között. A győztes Kisapostag csapata lett. Képes beszámoló az eseményről.
2005-09-02Látogatható a hídépítésLátógatóközpont a hídépítés megtekintésére.
2005-09-01Kötélhúzás a Duna fölöttSzeptember 3-án az ország első, Duna fölötti "Kit visz a víz?" című kötélhúzó versenyét rendezik meg az épülő dunaújvárosi hídnál. Dunavecse és Kisapostag száz-száztagú csapatai próbálják majd vízbe húzni egymást.
2005-08-31Terv szerint épül a hídMár tíz útpálya-elem a helyén van a dunaújvárosi híd jobbparti szakaszán. Külön látogatóközpontot (visitor center) is építettek a konzorcium munkársai. Beszámoló az építkezésről.
2005-08-30Híd alatt, híd felettÚjabb fázisához érkezett a dunaújvárosi híd építése.
2005-08-30Webkamerák a hídépítés helyszínénA DunaÚJ-HÍD Korzorcium nyilvánosság elé tárja a Duna-híd munkálatait honlapján. www.dunaujhid.hu
2005-08-27A dunaújvárosi híd építése az internetenA dunaújvárosi híd építéséről webkamerás felvételek láthatóak folyamatosan az interneten.
2005-08-23Kilátás az épülő hídraA dunaújvárosi Duna-híd építésének menetéről lehet tájékoztatást kapni a Visitor Centerben. Telepített konténerekből, a löszplató szélén áll.
2005-08-23Autópálya 7 hónap múlva!A Dunaújváros jövőjét meghatározó 2 fontos beruházás, a Duna-híd és az M8-as út építéséről.
2005-08-19Keskenyebb a 6-osKép, rövid hír az M8-as autópálya építkezéséről.
2005-08-12Tovább épül a felüljáróKép az M8-as autópálya részeként szolgáló, és a dunaújvárosi Duna-hídra felvezető felüljáró építéséről.
2005-08-03Épül a felüljáróKép a főút felett átívelő felüljáró építéséről, amely a hídra vezet majd rá.
2005-07-22Beemelték az első hídelemetLátványosság volt a precíz művelet.
2005-07-20Helyén az első elemA Clark ádám úszódaru július 19-én helyére emelte Duna-híd első elemét (kép). Beszámoló az építkezésről.
2005-07-20A híd miatt nő a vonzáskörzetA helyi ingatlanforgalom szempontjából várhatóan nagyobb hatása lesz a Duna-híd mint az M6 megépülésének. A térségben megnőhet Dunaújváros szerepe a szolgáltatások, egészségügyi és egyéb ellátások révén. Dunaújváros a befektetők szempontjából vonzó adottságú település lesz a logisztikai fejlesztéseknek köszönhetően.
2005-07-19Az árhullám ellenére épülHamarosan beemelik az első ártéri hídelemet Dunaújváros-nyugatnál. Beszámoló a híd építéséről.
2005-07-16Híd a hatos fölöttKészül a város déli határánál az a híd (kép), amely az M6-os út forgalmát vezeti majd fel a Duna-hídra.
2005-07-15Szépen induló kapcsolatA Hídépítő Rt a projektben a medehíd és a bal ártéri híd alapozási munkáit és alapépítményeinek elkészítését vállalta, egészen az acélszekezetig.
2005-07-12Júliusban beemelik az első hídelemetBeszámoló.
2005-07-09Légkondícionált gépek és konténerekKépes beszámoló a dunaújvárosi híd építkezéséről.
2005-07-07Majdnem kész az egyik pillérA terveknek megfelelő ütemben zajlik a dunaújvárosi híd építése. Képes beszámoló az építkezésről.
2005-06-23Áll az első pillérKép a Duna-híd építkezéséről.
2005-06-21Kilátó a Duna fölöttJúliusban kezdődik a hídelemek csúsztatása.
2005-06-01Katamaránon érkeztekA dunaújvárosi Duna-híd ártéri hídjainak első négy eleme megérkeztett Kisapostagra (kép).
2005-05-31Beemelték a hídelemeketRácalmás határában az M6-os autópálya egyik hídja már áll.
2005-05-24Hamarosan áll a 6-os felett a hídAz M8-as autópálya Duna-hídra vezető része elérte a 6-os főutat.
2005-05-21Itt egy új "selyemút" születikAz M8-ast az M4-essel összekötő út Veszprém-Dunaújváros-Dunavecse közti nyomvonalát kijelölő miniszteri rendelet elkészült. A nyomvonal a dunaújvárosi Duna-hídig már tisztázott, a Duna után viszont még nem mindenütt végleges. Beszámoló a Szolnokon rendezett M8-M4 úttal kapcsolatban megrendezett konferenciáról.
2005-05-20Az utolsó egyeztetések folynak nyomvonalügybenElkészült az M8-ast az M4-essel összekötő út Veszprém-Dunaújváros-Dunavecse közti nyomvonalát kijelölő miniszteri rendelet.
2005-05-20képaláírásIntenzíven folynak a sok szempontból különlegesnek mondható dunaújvárosi Duna-híd építésével összefüggő munkálatok, melyek során a vasműben gyártott acélelemeket is felhasználják.
2005-05-18A Ganzban készülnek a Duna-híd elemeiBazsó Gyula, a gyár műszaki igazgatója ismerteti meg az épülő Duna-hídba kerülő szerkezetek gyártási lépéseit.
2005-05-13A hídépítés kiemelt szerepet kapottcélfeldolgozási és acélépítészeti konferencia
2005-05-10Acélszerkezetek felsőfokonVárosunkban tanácskozott pénteken a Magyar Acélszerkezet-gyártók és - építök Szövesége, közösen a Dunaferr szakembereivel. A konferencia kiemelt témaköre volt az acélhídépítés múltja, jelene, jövője.
2005-05-09Világrekorder lesz az újvárosi híd!Beszámoló a dunaújvárosi híd tervezéséről, építkezéséről. A híd Magyarország leghosszabb közúti hídja lesz, összesen 1680 méter, "kosárfülének" fesztávolsága 307,8 méter. Ez egy íves szerkezetű híd, ami a hidak kategóriájában világrekord. Az eddigi ilyen kosárfülű híd Japánban áll.
2005-05-07Hídépítés és acélfeldolgozásA dunaújvárosi Klub Hotelben megrendezték a VIII. Acélfeldolgozási és Acélépítészeti Konferenciát. Témák: az épülő híd, ill. a Dunaferr termékei.
2005-05-06képaláírásKép a dunaújvárosi híd építkezéséről.
2005-05-03Júniusban jön az első hídelemA Duna-híd beruházás munkálatairól.
2005-04-08Dunaújváros virágzó koszorúja lehet a kistérségAz útépítés a településeknek is lendületet adhat.
2005-03-18Jó ütemben épül az M6-osGyors tempóban folyik az M6-os út és a dunaújvárosi híd építése. Beszámoló az építkezésekről. Kép az első oldalon is.
2005-03-04Sok kárt okoz a feszített tempóAz M6-os autópálya építésének feszített üteme sok kárt okozhat az útépítéshez szükséges anyagok szállítási útvonalán. Balsay István országgyűlési képviselő szerint rossz dolog, hogy az M6-os átadási határidejét az országgyűlési választásohoz kötik. Így az M6 2006 tavaszára, a híd fél évvel később készül el.
2005-03-01Tovább épül a hídKép és rövid beszámoló a Duna-híd építéséről. Az építkezésnél a legkorszerűbb technológiát alkalmazzák.
2005-03-01Hol tart most a Duna-híd építése?Projektiroda: Sport utca 5. Ami eddig történt. Ahol most tartanak. Hídúsztatás jövő nyáron.
2005-02-22Heted 7 országból érkezik az acél a dunaújvárosi hídhoz23 ezer tonna hídszerkezet. Speciális acél-alapanyagból. A hídszerelés fázisai.
2005-01-25A határidő tartható!Tájmeghatározó lesz a Duna-híd. "Próbacölöpözés"- Úsztatás jövő nyáron. Befejezték a löszmentesítést a Duna bal partján.
2005-01-24Kedvez az idő a híd- és útépítőknekJó ütemben haladnak a földmunkák a dunaújvárosi híd és az M6-os autópálya megyei szakaszainak kiépítésénél.
2005-01-07Történelmi jelentőségű év volt a tavalyiNincs csődhelyzetben a város: Kálmán András szerint idén még fejlesztésekre is futja a nullszaldósra tervezett költségvetésből. A városi ipara pedig sikeres évet zárt. Interjú Kálmán András polgármesterrel a város helyzetéről.
2005-01-04Épül a mi hidunkDunavecsén épül a híd, már az első cölöpöket leverték (kép).
2005-01-04Mérlegen az autópálya-építésAz autópálya-építésekről országos kitekintéssel.
2005-00-00Új híd épül a Dunán2004. szeptember 17-én ünnepélyes keretek között Dunaújvárosban aláírták az M8-as autópálya részeként megvalósuló Dunaújvárosi Duna-híd és a beruházáshoz csatlakozó úthálózat kivitelezési szerződését.
2005-00-00Egyedülálló lesz a kosárfülű hídAz Új Duna-híd a kétszer két forgalmi sáv mellett két leállósávnak, ill. kerékpárútnak és sárdának is helyet ad.
2004-12-04Megkezdték a Duna-híd építésétNovember utolsó napjaiban megkezdték a dunaújvárosi Duna-híd építéséhez elengedhetetlenül szükséges földmunkákat és a folyó medrének előkészítését a kisapostagi és a dunavecsei partokon is.
2004-11-23Térkép - DunaújvárosÚj iparágak az acélvárosban. Elsősorban a nőknek nehéz elhelyezkedniük. Értéknövekedés a Dunaferrnél.Közforgalmú kikötőt építenek Dunaújvárosban. Vonzó is lehet a szocreál. Épül a híd és az autópálya.Bővítik az ipari park területét. Programok sorát indítják a panelházak felújítására. A város és térsége szolgálatában.
2004-10-13A hídpénzre is gyűjthetünk...Az M8-as autópályát és a Duna-hidat nem állami beruházásként építik meg. Az állam és az építéshez tőkét biztosító cégek között megkötött koncessziós szerződés szerint az érdi tető és a dunaújvárosi M6-M8-as autópályák csatlakozásáig tartó szakaszt autópálya matricával vehetik igénybe az autósok, mint a többi M-es útvonalat.
2004-09-24Átívelő lehetőségekMilyen lehetőségeket tartogat a vasmű számára az új híd megépítése?
2004-09-21A hídépítés azonnal elkezdődikA hídépítés első szakaszai.
2004-09-18Épülhet a híd, aláírták a szerződéstAláírták az M8-as autópálya részeként megvalósuló dunaújvárosi Duna-híd és a beruházáshoz csatlakozó úthálózat szerződését. A közbeszerzés nyertese: Duna Új-Híd konzorcium. A kivitelezőnek 2006. november 30-ig kell elkészülnie a híddal.
2004-09-15Mégis lesz szerződés...Szeptember 17-én nem az M6-os autópálya koncessziós szerződését írják alá, hanem a dunaújvárosi Duna-híd és a hozzá csatlakozó M8-as pálya kivitelezési szerződését.
2004-09-07A DUNAÚJ-HÍD Konzorcium építheti a dunaújvárosi hidatAz M8-as autópálya dunaújvárosi hídját több mint 3 kilométeres autópálya szakasszal együtt 53,6 milliárd forintos szerződéses összegért a Vegyépszer Rt. és a Hídépítő Rt. által alkotott DUNAÚJ-HÍD Konzorcium építheti meg. A hidat és a csatlakozó úthálózatot 2006. november 30-ig kell átadni.
2004-09-03Vegyépszer-Hídépítő lehet a nyeretesA világgazdaság értesülése szerint a Vegyépszer és a Hídépítő alkotta "Dunaúj Híd Konzorcium" építheti meg a hidunkat.
2004-09-02Nyerhet a Vegyépszer-HídépítőHamarosan nyilvánosságra hozzák, kik építhetik a dunaújvárosi hidat.
2004-09-01A legjobb ajánlat nyerte a tendertOktóberben meg kell kezdeni az M6-ot és a dunaújvárosi hidat is. A koncessziós szerződést megkötötték és az Országgyűlés jóváhagyása után októberben akkor elkezdődhet az M6-os építése. Az M6-os építéséhez 2,5 millió köbméter vasműs salakot használnak fel, s a hídnál az újvárosi acél felhasználása lenne a legcélszerűbb.
2004-08-19Lelelanyag a leendő hídnálGazdag és értékes leletanyagra bukantak a dunaújvárosi régészek a leendő Duna-híd és az M8-as autópálya kijelölt nyomvonalában. Kispaostagon sírokat, Baracson pedig urnákat találtak.
2004-08-17Éretté vált a parkunkA Duna-híd és az autópálya építése vonzza a befektetőket Dunaújvárosba.
2004-07-23Az útkeresés időszakábanFejér megye Duna-menti kistérsége a változások időszakát éli. A Dunaújvárosi Kistérség bemutatása, lehetőségei, tervei. Dunaújvárosi Kistérség: Baracs, Daruszentmiklós, Dunaújváros, Előszállás, Kispaostag, Mezőfalva, Nagykarácsony, Nagyvenyim, Rácalmás.
2004-07-02Ásatások, útépítés előttAdonyban is kezdődhetnek a régészeti feltárások az útépítés nyomvonalán.
2004-06-28A Metróber-Főber tervezheti a hidatA Metróber Kft.-Főber Rt. által alkotott konzorcium tervezheti meg a dunaújvárosi hidat, és a hozzá kapcsolódó M8-as gyorsforgalmi utat, derült ki a Közbeszerzési Értesítőből. A győztes konzorcium nettó 554 millió forintért vállalta a munka elvégzését.
2004-06-02Társadalmi távolságok térbeli elkülönültséggelA főiskola térségfejlesztési kutatócsoportja által összeállított, már negyedik alkalommal megjelentetett kiadványában a város migrációs folyamataival, azok hátterével, törvényszerűségeivel foglalkoznak a kutatók. Beszélgetés a kutatócsoport vezetőjével, dr. Kiss Attilával.
2004-05-18A hídra már nem kell sokat várniA HID WEgyesület közgyűlése: beszámoló munkájikról, és 3 előadás a Duna-hídról.
2004-05-14A hídról is szó volt a HídonRövid beszámoló a HÍD Egyesület évzáró és évnyitó közgyűléséről. A híd látványterve. Az előkészületek nyáron lezárulnak, a szerződések megkezdése után el kell kezdeni az autópályák és a dunaújvárosi Duna-híd építését, hogy a kivitelező tartani tudja a határidőt.
2004-04-24Csatlakozunk: úttal, híddal, e-ponttalCsillag István a GKM vezetője az SZDSZ helyi szervezetének meghívására városunkban járt a Dunaferr Rt-nél. Átadta a Dózsa mozi előtt az eMagyarország pontot. Alapítványt hoz létre a Dunaferr Rt. és az ÁPV Rt. az üzemi balesetet szenvedett dolgozók hozzátartozóiról való gondolkodásra.
2004-04-20Kifutnak a határidőből?A régészek türelmetlenül várakoznak Kisapostag határában, hiszen az épülő Duna-hídra vezető útszakasz és az M6-M8-as csomópontjánál 27 helyszínen kellene végezniük leletmentést, és július végéig át kellene adniuk a terepet az útépítőknek. A Nemzeti Autópálya Rt. még az építkezésben érintett földek kisajátításánál tart, így a régészek nem kezdhetik el a munkát.
2004-04-16Közös lobbi hídért, reptérértDunaújváros és Székesfehérvár közösen lobbizik a börgöndi reptérért és a Duna-hídért.
2004-04-02Engedély a hídraA dunaújvárosi híd építési engedélyét megküldte a Nemzeti Autópálya Rt-hez az építési hatóság. Az engedély két hét múlva lesz jogerős. A Duna-híd, Dunavecse és Apostag között ível majd át.
2004-03-23Különleges lesz a Mi HidunkA hídépítés helyszíne Dunavecse lesz. A VITUKI Hidraulikai Intézet kapta azt a feladatot, hogy modellkísérletekkel tisztázza, hogy milyen áramlási erők lépnek fel a megépítendő hídpilléreknél. A legérdekesebb kísérletek helyszíne a Budapesti Műszak iEgyetemHidak és Szerkezetek Tanszéke volt.
2004-02-27Döntöttek: eladják a bérlakásokatBeszámoló a közgyűlésről.
2004-02-26A Duna-híd az Alföld kapuja leszDunavecse fejlesztési terveiben új gazdasági területeket jelöl ki.
2004-01-16Elkerülő variációk: észak dél ellenPerkáta. Még mindig nem született meg a döntés a 62-es út Perkátát elkerülő szakaszának megépítéséről. A híd és az oda vezető autópálya elkészülte után elviselhetetlen lenne a forgalom a faluban.
2004-01-12Történetek a városról. Miért nevezik a százlábú hidat...
2004-01-09Egyszerre készül el az M6 és a hídÉrd és Dunaújváros között az M6-os autópálya koncessziós szerződés keretében 2006-ig, a dunaújvárosi híd állami költségvetésből épül meg szintén 2006-ig.
2003-11-03Az újvárosi híd miatt(?) áll a földvári elkerülő út építéseA földváriaknak még várniuk kell az elkerülőre.
2003-10-22Javaslatuk: épüljön meg a híd és az M6-os 2005-reJavaslatuk: épüljön meg a híd és az M6-os 2005-re
2003-10-14Mi hangzott el sokszemközt a miniszterelnökkel?A fideszes országgyűlési képviselők közleménye.
2003-10-14A híd 2006-ra megépülGál J. Zoltán kormányszóvívő, tájékoztatójában hangsúlyozta, hogy a Duna-híd 2006-ra megépül, a kormány végrehajtja a határozatban leírtakat.
2003-10-11Mégis lesz híd 2006-re - de valaki nem mondott igazat!Mégis lesz Duna-híd 2006-ra!
2003-10-10Mégsem épül meg a híd 2006-ra(?)Mégsem lesz híd 2006-ra?
2003-09-23M6-os: a régészek már kezdenekDunaújváros határában, a várostól délre fekvő autópálya szakasz építésével kezdődik a beruházás, ezért ezen a mintegy tíz kilométeres szakaszon látnak munkához a régészek.
2003-07-25Gőzerővel folyik a tervezés, hogy kezdődhessen az építésJövőre két autópálya és a híd építése kezdődhet Újvárosnál.
2003-07-242006-ra elkészül az M6-os és a híd isAz autópálya építési engedélyét várhatóan szeptemberben kiadják.
2003-06-07Töltésen halad az útKép a Duna-hídról. A híd és a felhajtóutak építéséhez a nyáron kezdik meg a földek kisajátítását.
2003-06-02Megváltást hoz a hídA dunaújvárosi hídról.
2003-05-27HID bemutatkozás KunszentmiklósonA dunaújvárosi híd építésének ütemezése és várható hatásai szerepeltek a múlt héten tartott kistérségi lakossági fórumon.
2003-04-24Készülő tervek, hiányzó forintokNapirenden a helyi Duna-híd
2003-04-22A híd építését meg kell kezdeni a jövő év közepénA dunaújvárosi híd 2006 év végére készül el az M6-os gyorsforgalmi út hídig tartó szakaszával együtt. A tranzitforgalom nagy része ezen az úton halad majd.
2003-04-18A "HÍD"-on a hidunkrólHa minden elképzelés szerint alakul, akkor 2006-ra elkészül a híd.
2003-04-10Legyen gyorsforgalmi a 62-esA dunaújvárosi híd leggyorsabb és legrövidebb elérhetősége lesz.
2003-03-22Gyorsforgalmi úton a leendő Duna-hídhoz?A 62-es út legyen gyorsforgalmi, hogy Fehérvárról könnyen elérhető legyen a dunaújvárosi híd - javasolták a megyeszékhely kormánypárti országgyűlési képviselői.
2003-02-18Ferde lesz a Duna-hidunk-
2003-02-13SztrádaprogramKormány előtt a sztrádaprogram. Az M5-os gyorsforgalmi út része Dunaújvárosig 2007-ig elkészül.
2003-02-01Az oroszoktól kapott pénzből épüljön a híd?A város Duna-hídja újabb indítványra adott okot öt fideszes országgyűlési képviselőnek. Beruházási forrásként az orosz államadóságokból befolyó pénzt jelölték meg.
2003-01-28Csillag: "az előkészítés dübörögjön, ne a gépek"Csillag István, gazdasági és közlekedési miniszter múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a gyorsforgalmi utak fejlesztésével csökkenteni kívánják az ország sugaras, centrista útszerkezetét.A miniszter hangsúlyozta, hogy ennek egyik legfontosabb helyszíne Dunaújváros, ahol jelképes és és valóságos híd is épül Kelet- és Nyugat-Magyarország között.
2003-01-28A kormány határozott a Dunaferrről és a város jövőjérőlKálmán András polgármester beszámolója.
2002-12-27Három község versenye a dunai hidértEgy 1926-os Fejérmegyei Napló cikke.
2002-12-27Hol legyen az uj dunai hid?Egy 1926-os Fejérmegyei Napló cikke.
2002-12-05Tartózkodó, udvarias nemA parlamenti szavazáson nem támogatták a dunaújvárosi ellenzék által beadott módosításokat. A dunaújvárosi hídra 171 igen és 194 nem és egy tartózkodás szavaztak meg.
2002-11-25Geodéták a DunánálJó hír, hogy néhány hete a fővárosi székhelyű Geodéziai és Térképészeti Rt. munkatársai többféle munkát végeztek Dunaújvárostól délre, a tervezett híd és a rávezető M8-as út nyomvonalában.
2002-11-23Ütemterv szerint?A megtartott Fidesz sajtótájékoztatón elhangzottak alapján, Dorkota Lajos úgy fogalmazott, hogy a jövő évi költségvetés Dunaújvárost érintő ígéretek összedőltek. De Dr. Kálmán András, Dunaújváros polgármestere a sajtótájékoztatóval kapcsolatban azt mondta, hogy a Medgyessy kormány nem mondott le a Dunaújvárost érintő fejlesztésekről. Lesz híd és M6-os út, és a logisztikai központról a térségfejlesztési tervvel együtt döntenek.
2002-11-22Se út, se híd, se központSe út, se híd, se logisztikai központ - a jövő évi költségvetésről tartott Fidesz-MPP sajtótájékoztatón - sincs benne a jövő évi költségvetésben.
2002-11-15A Duna-híd nyomvonalábanA héten Dunaújvárosban járt Simon Sándor, a fővárosi székhelyű Geodéziai és Térképészeti Rt. 1-es osztályának vezetője. Uj információk a felépítendő dunaújvárosi Duna-hídról.
2002-10-09SztrádaexpresszBeszélgetés Csillag István gazdasági és közlekedési miniszterrel, a kormány útépítési terveiről.
2002-09-242004: út és híd épül2004-ben az M6-os és az M8-as út építését megkezdik és a dunaújvárosi híd építését is.
2002-09-062004-ben elkezdik építeni a dunaújvárosi hidat2004-ben elkezdik építeni a dunaújvárosi hidat.
2002-08-01Kiemelve: M6 és a hídKiemelt feladat az M6-os, M8-as gyorsforgalmi út építése és a dunaújvárosi híd építésének megkezdése. A gazdasági és közlekedési minisztérium várhatóan augusztus végén terjeszti a kormány elé a 2002-2004. közötti közútfejlesztési koncepciót.
2002-05-15Tervek az M8-M4 autópályárólHa Magyarország nem akarja tízévente két sávval szélesíteni a fővárost délről elkerülő M0-s körgyűrűt, akkor öt éven belül meg kell építeni a dunaújvárosi közúti hidat - jelentette ki Kálnoki Kis Sándor, a Közlekedéstudományi Egyesület elnöke tegnap.
2002-02-22Jövőre elkezdődik! Balsay István a hídról, az M8-M4 és az M6Dunaújvárosban tartotta szerdai ülését a parlament területfejlesztési bizottsága. A kihelyezett ülés témája a gyorsforgalmi utak építésének helyzete és területfejlesztési hatása, valamint a Budapestet elkerülő M8-M4 út és ennek részeként a dunaújvárosi Duna-híd kérdései voltak.
2002-02-21A területfejlesztés eszközei: út, hídAz Országgyűlés Területfejlesztési Bizottsága február 20-án Dunaújvárosban tartotta kihelyezett ülését. Bejelentették: már biztos a hidunk nyomvonala. Az autópálya-fejlesztési tervekben az M6-os bővítik majd autópályává az M0-tól Dunaújvárosig már jövőre ezt elkezdik. Az M8-as: az új út Veszprémtől Szolnokig húzódó szakaszát, benne az új dunaújvárosi hídal, 2004-2008 között kezdik építeni.
2002-02-20Négy év alatt négy új hidat terveznekA kormány a következő négy évben négy új Duna-híd átadását tervezi: a már épülő szekszárdi mellett a dunaújvárosit és az M0-ás autópályán kettőt.
2002-02-13Ha elkészül végre a hidunk...A Dunaferr Rt. mint a térség legnagyobb foglalkoztatója ez idáig is sok bejárónak biztosított munkahelyet. De ha a Duna-híd 2003 végére, 2004 elejére készülne el, ezzel jelentősen megemelkedhet a túloldalról átjáró dolgozók száma.
2002-01-22Fehérvárt kihagyták a nyomvonalbólDunaújváros számára két ok miatt nyugtalanító a nyomvonal-vita újboli felélesztése. Elsősorban azért, mert az eddig elkészült előzetes tervek és hatástanulmányok a város közgyűlésének 1993-ban hozott döntésére is figyelemmel a várostól délre megépülő Duna-híddal és a hídra vezető út-nyomvonallal számolnak. Legalább két, ha nem több év időveszteséget jelentenének. Másodsorban Dújv. nagytávlatú fejlődése csak nyugati irányban lehetséges.
2001-12-17Hamarabb készül el a Duna-híd?Egy fejlesztési ciklussal előbbre hozták az M8-as gyorsforgalmi út Veszprém és Szolnok közötti kiépítésének megkezdését a Széchenyi-terv Pluszban.
2001-12-06Hídépítés 2004-tőlKell a vasműs anyag a 2004-től épülő Duna-hídhoz.
2001-11-30Magyar hídhoz magyar acélt!Az Összefogás Dunaújvárosi és Térsége Fejlesztéséért Alapítvány látta vendégül tegnap dr. Ruppert Lászlót, a Közlekedési és Vízügyi Minisztérium helyettes államtitkárt. Példa értékűnek nevezte az út és a Duna-híd ügyében létrejött régiós összefogást. 2003-ban kezdődik az M6-os, 2004-ben a dunaújvárosi Duna-híd építése.
2001-10-01Civilek egy új Duna-hídértA csoport magja 1996-ban alakult. Ekkor alapították meg a HID Egyesületet. Még ugyanebben az évben megalakult az Összefogás Dunaújváros és Térsége Fejlesztéséért Alapítvány. 1998-ban megalakult az M8 Kerekasztal. Ez a szervezet 5 megye (Fejér, Veszprém, Bács-Kiskun, Szolnok, Heves) - politikusait, önkormányzati vezetőit, kereskedelmi és agrárkamara tagjait, nagyvállakozóit, tudósait fogja össze. Dunaújvárosban külön céget is alapított az önkormányzat és a Dunaferr - M8-Duna-híd Kft. néven...
2001-09-25Az Utak-Hidak-Régiók Kht. a dunaújvárosi hídértA híd két év múlva épül meg.
2001-09-21Utügyi Napok: Siófok (II.) A Duna-híd és a régió stratégiája
2001-09-18Utügyi Napok: Siófok (I.) A dunaújvárosi hídról, M8-ról...Szept. 12-14. között rendezte meg a Közlekedéstudományi Egyesület és a Somogy megyei Területi Szervezet Siófokon a 29. Útügyi Napokat. Részt vett a tanácskozás munkájában Rohonczi Sándor, az M8 Duna-híd Kft ügyvezető igazgatója, a HID Dunaújváros és Környéke Egyesület ügyvivője.
2001-09-17Levegőtisztító lesz az új híd?A Duna-híd előzetes környezeti hatástanulmányáról.
2001-08-27Papíron már kész a hídSzeptember 21-ig megtekinthető a városháza főépítészi irodájában a dunaújvárosi Duna-híd és a csatlakozó M8 autópálya 6-os és 51-es főutakat összekötő zakaszának előzetes környezeti hatástanulmányát. A híd Kisapostag fölött és Dunavecse alatt ívelne át a Dunán.
2001-08-17A terv: 2x2 sávos Duna-híd. Közszemlén a híd hatástanulmánya
2001-08-10Utakat, hidat ígér a Fidesz . A Duaferr építheti a stadiontKét témakörben tett fontos bejelentést csütörtöki sajtótájékoztatóján a Fidesz Magyar Polgári Párt Dunaújvárosi szervezete: kormánydöntés, hogy még ebben a ciklusban megkezdik a dunaújvárosi Duna-híd, az M6-os és az M8-as utak építési munkálatait, s a dújv-i stadion kivitelezője a Dunaferr lesz.
2001-08-06A híd is szerepel a tervbenA Polgármesteri Hivatal főépítészi irodájában megtekinthető a város helyi építési szabályzatat és szabályozási terve, amiben már a híd is szerepel.
2001-07-13A híd túl közel van?Lényegében eldőlt, hogy a dunaújvárosi híd a várostól délre épüljön fel. A tervezett híd egy, az országot kelet-nyugati irányban átszelő nemzetközi útvonalnak lenne a része.
2001-07-10Megahatározó objektum a dunaújvárosi Duna-híd II.
2001-07-06Meghatározó objektum: a dunaújvárosi Duna-hídAz M8 Kerekasztal társelnökké választotta Tóth Lászlót, a Dunaferr Rt vezérigazgatóját. Beszámoló a TINA konferenciáról.
2001-05-15Tervek az M8-M4-es autópályárólDunaújvároson át köti össze Szentgotthárdot Biharkeresztessel.Tíz éven belül elkészül azu országot átszelő autópálya?
2001-05-08Tizenhárman a tizenharmadikonA Fidesz Magyar Polgári Párt Szegeden részt vett a 13. kongresszuson.
2001-04-27Dunavecsén utakról, hídrólA dunavecsei kistérségvezetői tanácskozáson elhangzott "Közútfejlesztési tervek" c. előadás ismertetője.
2001-04-14Új hídra lenne szükség DunaújvárosbanAz M6-os autópálya és a dunaújvárosi híd megépítését szorgalmazták parlamenti képviselők és gazdasági szakemberek az Országgyűlés ipari és kereskedelmi albizottságának legutóbbi, kihelyezett ülésén.
2001-02-28Visszalobbizták a híd helyétA Híd Dunaújváros és Környéke Egyesülete visszalobbizta a híd helyét. Öt év után teljes tisztújítást hajtottak végre, az elnök: Rauf Pál, Nagyvenyim polgármestere.
2000-11-30Biztonsági szempontból is kellene a dunaújvárosi híd: Hat po6 országgyűlési képviselő (Ecsődi László, dr. Kálmán András, Szabados Tamás, Ivanics István, Gubicza Tibor és dr. Balogh László) nyújtott be határozatot a parlamenthez. A tervezet szerint az Országgyűlés felkérné a kormányt, hogy év végéig vizsgálja meg, milyen lehetőségek vannak az MO-áson kialakult túlterhelés megszüntetésére., továbbá, hogy a Dunaújvárosnál felépítendő út mennyivel csökkentené az M-ás út terhelését.|
2000-11-10"Meg kell szabadulni a múlt hordalékaitól"A kormányfő szerint a Dunaferr Rt. vagyonkezelési szerződést sértett. Orbán Viktor szerint jogszerűtlen és erkölcsileg tarthatatlan a Dunaferr-rel kapcsolatos vagyonkezelési konstrukció. Interjú Orbán Viktorral.
2000-11-07Előrelépés híd-ügyben: Már a régió is harcol
2000-10-17Lesz itt Duna-híd: Csak az a kérdés, mikor?A Duna-híd programról nyilatkozik dr. Dorkota Lajos, Dújv. kormánypárti országgyűlési képviselője.
2000-09-16Vita tárgya: hol legyen a Duna-hidunkÉszakon, vagy délen épüljön a Duna-híd? A megyeszékhely vezetői az északi terület mellett kardoskodnak, mert ebben az esetben Székesfehérvárt is érintené az M8-as gyorsforgalmi út. A város vezetői, a Híd egyesület szerint a várostól délre kell lennie a hídnak, a másik változat vízbázist és természetvédelmi térséget érint.
2000-07-21Összefogás híján sok veszhet1999-ben a kormány úgy döntött, hogy a híd és az ehhez kapcsolódó hatos út fejlesztését fegyorsítja, s 10 év alatt befejezi. 2000-ben ezt módosította 5 éves ciklusra.
2000-07-10Dunaújvárosi hídvita: Közvetlen összeköttetést teremtene azUjra kezdődött a vita a dújv-i Duna-híd helyéről, hogy a várostól északra vagy délre építsék-e meg? Amig a híd helyéről zajló vita tart, addig nem kezdhetik el az előtervezést sem: erre a város 8 millió forintot különített el ebben az évben.
2000-05-23Jogos Dunaújváros igénye a Duna-hídra: A szolnoki konferenci" A közlekedéspolitika szerepe az ország területi fejlesztésében" címmel a Hazai Térségfejlesztő Kft konferenciát rendezett.
2000-02-04Uj - Híd - KoncepcióA Pest Megyei Területfejlesztési Tanács állásfoglalása: a dújv-i Duna-híd mind gazdaságfejlesztő, mind környezetvédelmi, mind forgalmi hatásában messze megelőzi a Szekszárdnál tervezett híd előnyeit. Az ország keleti és nyugati felének Budapest és a központi térség érintése nélküli kapcsolatot biztosítaná. A tanács felkéri a közvetlenül érintett Fejér és Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Tanácsokat támogató véleményük megadására.
2000-01-18Duna-híd: Szép, de "megvalósíthatatlan" tervek 2003-ra
1999-11-23A híd kapocs lesz a Kiskunsággal: Már biztosan megvalósuló áA kormány májusi határozata nemcsak a gyorsforgalmi úthálózat tízéves programjáról rendelkezik, hanem a szekszárdi és a dunaújvárosi hidak építéséről is.
1999-10-16Mikor lesznek új Duna-hidak?Szó esik benne a Dunaújváros és Dunavecse között megépítendő hídról is.
1999-09-24Mégsem kell tíz évet várni a dunaújvárosi hídra?A közlekedési miniszter meggyőződése, hogy a dújv-i híddal kapcsolatos munka 4-5 éven belül elkezdődik.
1999-09-14Mikor lesznek új Duna-hidak?Mikor lesznek új Duna-hidak?
1999-08-24Hol legyen híd a Dunán?Aug. 6-án Hidak a Dunán c. konferenciát rendezett a Friedrich Ebert Alapítvány, melyen a téma szakértői, Duna-parti városok polgármesterei mondták el véleményüket.
1999-07-10Két új híd épül a Dunán: Előbb Szekszárdon, majd DunaújvárosAz elképzelések szerint legkésőbb 2007-ig híd épül Dújv-ban, ám a szekszárdi híd mindenképpen hamarabb készül el - jelentette be Orbán Viktor min.elnök.
1999-07-01Az M8 Kerekasztal közgyűléseA közelmúltban tartott közgyűlésen a kormány is bemutatta elképzeléseit. Az idén áprilisban elfogadott tízéves fejlesztési tervében új elem a dunaújvárosi híd. A tervek szerint 2007-2008 körül a híd üzembehelyezésére sor kerülhet.
1999-05-14Hajóra szállt a kerekasztalAz M8 kerekasztal közgyűléséről: a tízéves szakaszban szerepel a dújv-i és a szekszárdi híd megvalósítása.
1999-05-14A dunaújvárosi híd 2007-ig elkészülhet: Lobby-szervezet az M
1999-05-14Lobby az M8-asért. Felépül a dunaújvárosi híd isAz M8 Kerekasztal tegnapi közgyűlését a HÍD egyesület szervezésében tartották. A 2030-ig tartó hosszú távú közlekedésfejlesztési programról. Az idén februárban alakult, 5 megyét tömörítő érdekszövetség elfogadta tegnap az alapszabályt és az idei munkatervet.
1999-03-24Milyen jövőt szeretnének?Szekszárdnál épül a Dunán híd. Dunaújvárosban azért nem lesz híd, mert a szekszárdi már úgymond tervesítve van, s majd valamikor ott csatlakozik fel a déli autópálya.
1999-03-16Lobby az M8-as autópályáértA dunaújvárosi híd és a Veszprémet Dunaújvároson keresztül Szolnokkal összekötő M8-as autópálya mielőbbi megvalósításának ösztönzésére megalakult az M8-as kerekasztal.
1999-03-09Variációk híddal, híd nélkülDr. Dorkota Lajos parlamenti képviselőnk nyilatkozik a dújv-i híd-ügyben. Fontos, hogy minden támogatót megkeressenek a döntésig
1999-03-01A fejlesztési lobbi új eleme...M8-kerekasztal néven 5 megyét összefogó szöv. alakult a HID Egyesület szervezésében. Interjú az elnökkel, Balsay Istvánnal a területfejlesztési tervekről, a dújv-i Duna-híd megépítéséről.
1999-02-26M8-kerekasztal: új dimenziót teremteni...M8-kerekasztal elnevezéssel 5 megyét tömörítő érdekszövetség alakult tegnap Budapesten, amely az M8-as gyorsforgalmi út és a dújv-i Duna-híd mielőbbi megépítését szeretné elősegíteni.Társelnöke : Horváth István, a Dferr vezérigaz- gatója. Katona Kálmán miniszter szerdán bejelentette, hogy a dújv-i hidat és az M8-ast csak a 2030-ig terjedő koncepció tartalmazza.
1999-02-26Kerekasztal az M8-asértÖtmegyés érdekszövetség alakult tegnap Budapesten M8-kerekasztal elnevezéssel, amely az M8-as gyorsforgalmi út és a dunaújvárosi Duna-híd mielőbbi megépítését segítené elő.
1999-02-25Dunaújvárosi híd - nem!Katona Kálmán közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter az MTI-nek nyilatkozta, hogy a 10 éves autópálya-fejlesztési programban a dújv-i híd megépítése nem szerepel.
1999-02-18Idén döntenek a 6-os útrólTízéves fejlesztési program készül a gyorsforgalmi úthálózatra. Szerepel benne a Bp.-Dunaújváros gyorsforgalmi út is, a híddal ésa 6-os, 56-os utak korszerűsítésével.
1999-01-07A minisztérium támogatja az M6-ost...Dújv. Fideszes parlamenti képviselője, dr. Dorkota Lajos közbenjárására a 6-os út gyorsforgalmivá fejlesztését és a Duna-híd építését egyaránt támogatja a kormány.
1998-11-30Szervezkedés útért, hídértMelyik beruházás lesz előbb, a dújv-i híd v. a szekszárdi?
1998-11-20Három térségi klub alakult az M8-as...A HID Egyesület tegnapi ülésének témái: gyorsforgalmi út, Duna híd, térségfejlesztés. A megyei közgyűlési elnökök, a nagyvárosok polg. mesterei, valamint a kistérségi szövetségek elnökei klubot alapítottak az M8_-as út mielőbbi megépítése érdekében.
1998-10-19Hét év alatt három Duna-híd épültA dújv-i átkelő ütemezése 20l5-re szól, és még költségvetés sem készült.
1998-10-16Nem kell mindig a földön járniA HID Egyesület tanácskozása a Dújv. térségében megépítendő híd megvalósulásának lehetőségeiről,az ehhez szükséges eszközökről.
1998-10-08A Duna-hidakról, amelyek összeköthetnénekA tervek már készen állnak, már csak a pénz hiányzik.
1998-09-25Érvek a dunaújvárosi híd mellett-
1998-09-10Levél megy a kormányfőnekA megyei területfejlesztési tanács az ország szempontjából is fontos infrastrukturális beruházásnak jelölték meg a dújv-i hidat és hozzá kapcsolódó közúthálózatot. Az állásfoglalást levélben megküldik a miniszterelnöknek.
1998-06-16Súlykorlátozás a dunaföldvári hídon?A dunaföldvári híd javítása ugyan nemsokára befejeződik, de a sorozatos meghibásodások nem zárják ki, hogy előbb-utóbb súlykorlátozást kell bevezetni.
1998-03-19HídverőkA dunaújvárosi Híd egyesület támogatásával jelent meg a Komp c. folyóirat első száma Dunaújvárosban. Az egyesület első látványos megmozdulása a dunaföldvári jelképes hídavatás volt. A Híd egyesület Kapcsolatok nélkül is címmel konfewrenciát szervezett Dunavecsén.
1998-03-05Szellemi műhellyé válnLogisztikai, szellemi, ipari központtá váljon Dunaújváros a hid megépülte után.
1998-02-27Duna menti térségek - híd nélkülA Dunaújváros és Dunavecse közötti híd, és a hozzá kapcsolódó út megépüléséért együttesen kívánnak fellépni a Duna két partján lévő régiók - szögezték le a Kapcsolatok híd nélkül is elnevezésű fórum résztvevői pénteken Dunavecsén.
1998-02-14A térség jövője a hídtól függA HID Egyesület "Kapcsolatok híd nélkül is" c.kerekasztal fórumán Fejér és Bács-Kiskun megye polg.mesterei, országgyűlési képviselői a Dunaújváros térségében tervezet új Duna-híd szükségességét nyilatkozatban fogalmazták meg.
1998-01-27Hidak a pentelei DunánHidak a pentelei Dunán. Kép az Isaszeg elnevezésű kompról.
1997-12-01Dunaújvárosi hídtervekA hosszú távú területfejlesztési koncepcióról. Felerősödhet a lobbyk harca.
1997-11-29Jelképes hídavatásHárom új Duna-hidat avattak jelképesen pénteken Dunaföldváron, ahol a dunaföldvári hídépítés közelgő 70. évfordulóját ünnepelték.
1997-02-15Utak, hidak, őrhelyek PentelénŐri Zoltán cikke.
1996-08-02Az előkészitési folyamat ne szakadjon meg.Híd érvek /III./A VÁTIALLOCORD Kft. ügyvezető igazgatójának beszámolója.
1996-07-19Hódító helyzetbenHíd-érvek(II.)
1996-07-05Duna-hidat DunaújvárosnálA "HID"-konferencián elhangzott Híd-érvek (1).
1996-06-14Duna-hidat DunaújvárosnálDunaújváros őnkormányzata,a Dunaferr Rt.,valamint a HID"Dunaújváros és környéke Egyesület közös szervezésében konferenciát tartottak . Téma,a Dunaújvárosnál megépítendő Duna-híd.
1996-06-08Híd lesz, csak ki kell várniTegnap az önk., a Dunaferr és a HID Egyesület rendezésében konferenciát tartottak a dújv-i híd szükségességéről. Az előadásokról.
1996-06-01Mindenkinek a saját terül. kell lobbizniaInterjú dr. Lotz Károly közlekedési, hírközlésiés vízügyi miniszterrel a Dunaújvárosi Hídért konferencia kapcsán.
1996-03-01Vasúti átkelőt nyit(hat)nak a magyarok...1977 szept. 21-én Dújv-ban volt a magyar találmányként nyilvántartott uszályhíd összeállítása és kipróbálása.Az eseményről.
1996-02-14Animációs filmet...Duna-hídrólMegtartották a Dújv. - Dunavecse közötti útszakasz és a Duna-híd tervzsűrijét. Repülőgépes filmfelvételeket készítenek. A tervet és a látványtervet márciusban ismertetik a várossal.
1996-01-24Duna-híd2 változatban készítette el a Céh Rt a dújv-i Duna-híd részletes tanulmánytervét a látványtervekkel.
1995-11-24Még karácsony előtt fórum lesz a DunaA Duna-híd nyomvonala megmaradhat az eredetileg kijelölt helyen, így folytatható lesz a tanulmányterv elkészítése.
1995-10-07Késik a Duna-híd terveA Céh Rt Duna-híd tervezésében 2 hónapos késést okoz a nyomvonallal kapcsolatos 2 új probléma.
1995-06-20Híd és tervezőjeA Céh Rt hídosztályának vezetője Hunyadi Mátyás kapta a dújv-i Duna-híd megtervezésének feladatát. Újabb információk.
1995-06-13A város és környékeA dújv-i Duna-híd tervezését lassítja, hogy nehéz pontosítani a híd helyét, lehet, hogy el kell tolni 150-200 méterre.
1995-05-17Lejtős Duna-hídA Dunaújv.- Dunavecse közötti új út tervezésére megbízást az UNITEF Kft nyerte el, az általuk megbízott Céh RT 2 tervet készít júl. végére.
1995-05-15Dunaújvárosnál kell a hídInterjú Fleiscner Tamással az MTA főmunkatársával aki tanulmányában optimálisnak tartaná ha a tranzitforgalmat az országon átvezető út Dunaújvárosnál vezetne át a Dunán.