Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

272 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-02-17Elfogadta a költségvetést a közgyűlés, napelemes beruházás is leszÜnnepi percekkel kezdődött a február 15-ei közgyűlés, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a 2023. évi "Dunaújváros Sportjáért" díjat Krausz István futónak. Ezt követően pedig olyan fajsúlyos témákban született döntés, mint a város idei költségvetése, vagy egy közel 600 milliós hitelfelvétel, ami egy sor idei beruházás elindításához szükséges. A város költségvetése minden esztendőben egy olyan sarokpont, amitől menet közben ugyan el lehet térni, de mégis mindent meghatároz.
2023-02-16Elfogadták a büdzsét. A közgyűlés elfogadta a 2023-as költségvetéstA közgyűlés elején ünnepélyes keretek között átadták a Dunaújváros Sportjáért díjat, melyet Krausz István vehetett át.
2023-02-11Beszámoló, idei tervek napirendenKözmeghallgatás a 2023. évben elvégzendő városfejlesztéssel, városüzemeltetéssel és közszolgáltatások biztosításával kapcsolatos tervek kívánták bemutatni az idei költségvetés tükrében.
2023-02-03Állami kölcsön a Dunaferrnek. A termelés újraindításáról továbbra sem tudniHat hónapig az állam állja a vasmű dolgozóinak bérét, ám egyelőre kérdéses, hogy milyen formában kezdődhet meg újra az érdemi termelés.
2023-01-27A szolidaritási hozzájárulás csökkentése is szerepelt a napirenden2023. első rendes ülését tartotta január 26-án délelőtt Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése. A testület összesen 31 témát tárgyalt a nyílt, és kettőt pedig a zárt ülésen.
2023-01-27Újabb hitelek csaknem egymilliárdos értékben?Pintér Tamás polgármester január 26-ra hívta össze az év első rendes közgyűlését. A Képviselő-testület tagjai nyílt ülésen 31, míg zárt ülésen 2 napirendi pontot tárgyaltak meg: A vasmű átütemezett adójáról, illetménykiegészítés a köztisztviselőknek, bölcsődét „fejleszt” a Dunanett, Újabb közel egymilliárd hitel, Külön a kabinet- és a sajtóiroda...
2022-04-22Két ünnepség után harmincnál több napirendről dötntött a városi közgyűlés. Szép szavak után fontos témákról szavaztakMegtartotta áprilisi ülését Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése. A képviselő-testület 33 napirendi pontról döntött a nyílt, a zárt ülésen pedig díjak odaítéléséről határoztak.
2022-04-22Támogatás, hitelfelvétel is szerepelt napirenden. Támogatás, hitelfelvétel és zúzottköves burkolatHarminchárom napirendi pontot tárgyaltak nyílt ülésen a képviselők, és további három (díjak adományozásáról szóló) kérdésben zárt ajtók mögött döntöttek az április 21-i, csütörtöki közgyűlésen.
2022-01-21Díjemelések az év első közgyűlésén. Megszavazták a város vezetőinek tiszteletdíjátBeszámoló a január 20-i közgyűlésről. A közgyűlés Bencsik Istvánt nevezte ki a DVG Zrt. gazdálkodásért felelős cégvezetőjének.
2022-01-20Közgyűlés2022. január 20.
2022-01-05Pecsét István a Kína felé vezető úton. István kölcsönt vett fel gyógyulása érdekében"Legutóbb egy hónapja írtunk Pecsét Istvánról, aki nyolcadik éve küzd rákbetegséggel. Évekkel ezelőtt hatalmas összefogás eredményeképp sikerült Kínában megkapnia a szükséges gyógykezelést. Küzdelme folytatódik, és most is mindent megtesz gyógyulásáért, már banki kölcsönt is felvett ennek érdekében."
2021-12-17Az esztendő utolsó közgyűlését tartották"Az év utolsó közgyűlésére hívta össze a képviselő-testület tagjait csütörtökre Pintér Tamás polgármester. 51 napirendi pontot tárgyaltak az ülésen, amely a Dunaújváros Egészségügyéért díj ünnepélyes átadásával kezdődött: idén dr. Haász Cecília fogorvos vehette át az elismerést."
2021-12-17Halaszthatatlan témákról döntöttek a képviselők az évzáró ülésen. Dr. Haász Cecília kapta az egészségügyi szféra legrangosabb önkormányzati elismerését.Nyílt üléssel folytatta a munkát a dunaújvárosi képviselő testület. Mintegy 51 napirendi pontról szavaztak a Városháza „C” szárnyának közgyűlési termében 2021. december 16-án, csütörtökön délelőtt 9 órától. Az eseményen átadták a „Dunaújváros Egészségügyéért” díjat is.
2021-11-19Újabb folyószámlahitelKözgyűlési beszámoló. Ünnepélyes keretek között átadták a Szociális Munkáért Dunaújváros díjat, amelyet idén Bölcskei Anna, az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai vezetője vehetett át.
2021-09-17Negyvenegy napirendi volt a csütörtöki közgyűlésenNegyven napirendi pontot tárgyaltak a csütörtöki közgyűlésen a képviselők nyílt ülésen. További egy témában, a Dunaújvárosért Díj adományozásáról zárt ajtók mögött határoztak. A nyílt ülésen több, még az előző ciklusban elnyert pályázathoz kapcsolódóan kellett döntéseket meghozniuk a képviselőknek.
2021-07-24Dunaferr: beárazott veszteségek?"A Győri Ítélőtábla július 8-ai végzése azzal, hogy nem szabályszerűnek mondta ki – az egyébként a törvényes működés helyreállítása érdekében – az illetékes cégbíróság által május 6-ra összehívott Dunaferr-közgyűlést, újabb ­hetekkel vagy hónapokkal hosszabbította meg az acél­ipari cég törvénytelen működését, gazdasági vergődését."
2021-07-16Beruházási hitelt vesz fel a város. Hitelfelvétel a közgyűlésenHarmincegy plusz egy napirendi pont megtárgyalása várt július 15-én, csütörtökön a képviselőkre, utóbbiról zárt ülésen határoztak. Még az előző városvezetés sikerrel pályázott a Kandó Kálmán tér közlekedésbiztonsági fejlesztésére. Saját erőből nem tudta megoldani az önkormányzat, ezért szerződést kötött a Duna Auto Motors Kft.-vel a közterületen tárolt elhagyott járművek elszállításáról és tárolásáról még 2020 júliusában. A köztemető nyilvános illemhelyét az Innopark Nonprofit Kft. vagyonkezelésébe adják át 15 évre.
2021-03-12A járvány gazdasági hatásait enyhítikKrálik Gyula, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnökének tájékoztatója a járványt követő szigorítások miatt nehéz helyzetbe került vállalkozóknak kidolgozott hitelcsomagról
2020-10-26Ketten álltak ki, és csak mondták„Lex Dunaújváros” címmel tartott sajtótájékoztatót a múlt héten Kálló Gergely országgyűlési képviselő és Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester a városháza C szárnyában.
2020-10-22Nagy kérdés, lesz-e „Lex Dunaújváros”...Közös sajtótájékoztatót tartott az önkormányzati hitelfelvételek kapcsán Kálló Gergely országgyűlési képviselő és Szabó Zsolt, Dunaújváros gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere. A téma a Lex Dunaújváros névvel illetett törvényjavaslat benyújtása.
2020-10-02Költségvetési csalás a Fidesznél?Költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tesz – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Pintér Tamás. A polgármester elmondta: véleménye szerint a fideszes vezetés által tavaly februárban benyújtott 1,5 milliárd forintos hitelkérelemről Cserna Gábor nem adott megfelelő tájékoztatást, pedig a megvizsgált dokumentumok alapján minden információnak a birtokában volt.
2020-08-07Újra siker az igazság védelme jegyébenA Dunaújvárosi Hírlap június 15-én hosszú írásban foglalkozott a város pénzügyeivel. Ebben több olyan valótlan állítást fogalmaztak meg, ami mellett a városvezetés nem mehetett el szó nélkül, ezért pert indított a lappal szemben. A pert pedig meg is nyerte, a Dunaújvárosi Hírlap pedig le is hozta a kötelező helyreigazításokat.
2020-07-10Sajtópert nyertekt a Magyar Nemzet ellenTöbb ponton valótlanságokat állított a Magyar Nemzet Dunaújváros önkormányzatáról egy 2020. januári cikkében. Mint azt Medgyesi Miklós, a dunaújvárosi önkormányzat sajtószóvivője elmondta: a bíróság négy pontban kötelezte helyreigazításra a Magyar Nemzetet.
2020-06-15Hitelfelvétal a járvány ideje alatt. "Hiteles" helyi önkormányzat - Eltűnt pénzek nyomában 1.A koronavírus-járvány miatti helyzet különleges jogokkal ruházta fel az önkormányzatokat, így a dunaújvárosit is. Közel kétmilliárd forintnyi hitelfelvételi szerződés aláírására adott magának felhatalmazást nagy valószínűséggel a rendkívüli időszakban Pintér Tamás polgármester.
2020-01-10Zsebbevágó témákat is érintő összegzés. Aktuális ügyekről tájékoztat az önkormányzati szóvívőAz aktuális ügyekről adott összegzést a lapnak az önkormányzat sajtószóvivője Medgyesi Miklós. Január elsejétől 36 ezer forinttal magasabb cafetéria juttatást kapnak évente a dunaújvárosi önkormányzat által fenntartott intézmények dolgozói. Döntés született az előző vezetés által kért hitelről. A nyugdíjasok a korábbi évente kétszer kapott 5000 forintos önkormányzati támogatás helyett, 2020-ban évente egyszer, karácsonykor kapnak, jó esetben nagyobb összeget. A Vasmű úti életveszélyes fákat eltávolították. Tárgyalnak a faiskolákkal a pótlásukról. Az új képviselők fizetéséről.
2019-12-31A korábbi hitelhérelem egy részét jóváhagytákAz önkormányzat 2 milliárd forint hitelkeretet kíván nyitni.
2019-12-13Közbeszerzésekről is döntöttek. Új tb-tagok a gazdasági társaságoknálRendkívüli közgyűlés, december 5.: A temető üzemeltetésére csak a Dunaújvárosi Kegyelet Kft. adott be pályázatot, nem fogadták el. A város közvilágítási munkáit az E. ON Energiakereskedelmi végzi majd. A városi parkok, helyközi buszjáratok takarításával, hulladékmentesítésével a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Nonprofit Kft.-t bízták meg. Új felegyelőbizottsági tagok választása. Megszavazták, hogy az önkormányzat részére folyószámla hitelkeretet biztosítson az OTP Bank.
2019-04-00Ingatlan-keringő. Mi mennyi DunaújvárosbanIngatlanpiaci körkép Dunaújvárosban 2019 tavaszán. Nyilatkozik Hernádi Miklós, a HM Ingatlaniroda vezetője; Kertész Zsanett, a Kertész Ingatlan egyik tulajdonosa; Annus Ferenc, a Hitelnet munkatársa és dr. Balog Edina ügyvéd.
2019-03-29Döntött a közgyűlésSoron kívül ülésezett a közgyűlés március 28-án, csütörtökön dél­előtt, mert két fontos témakörben kellett haladéktalanul dönteni. A Zöld város kialakítása projekt részeként oldhatja meg a város a Dózsa Mozicentrum épületének és környezetének teljes rekonstrukcióját. Második napi rendi pontként a város hitelfelvételi kérelme került a közgyűlés elé.
2019-01-17Közgyűlés2019. január 17.
2018-12-14DKKA: tagi kölcsön meghosszabbítva (kishír)Az önkormányzat idén májusban kötött tagi kölcsönszerződést a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft.-vel. A közgyűlési döntés értelmében a kölcsön visszafizetésének határideje 2019. november 30-ra módosult. (teljes szöveg)
2018-05-17Közgyűlés2018. május 17.
2018-04-19Közgyűlés2018. április 19.
2017-10-0015 év, 250 ezer Széchenyi kártyaÜnnepélyes keretek között adták át a 250 ezredik Széchenyi Kártyát szeptemberben a miniszterelnök jelentlétében, és az első 100 milliós Széchenyi Kártya igénylésért járó emlékkártyát a KAVOSZ Zrt. és a Program fennállásának 15. jubileumi évében. A Program Dunaújvárosban is igen sikeres. Nyilatkozik Magyaródi Tamás, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Széchenyi Kártya ügyintézője.
2017-03-17Tagi kölcsön a víztisztítónak (kishír)A március 16-i, csütörtöki zárt ülésen arról is döntöttek a képviselők, hogy az önkormányzat tagi kölcsönt nyújt a Dunaújvárosi Szennyvíztisztító Szolgáltató Kft. részére működési költségeire és a fennálló tartozásainak rendezésére. (teljes szöveg)
2017-03-03Felújítják a labdarúgó stadiont. Előkészítik a kézilabdacsarnok fejlesztésétKözgyűlés: 500 millió forintból fejlesztik a labdarúgó stadiont, a Dunaújvárosi Jégkorong Kft. 30 millió forint kölcsönt kért, és kapott, 2018. január végi visszafizetési határidővel, még egy hivatali autót szavaztak meg.
2017-03-02Rendkívüli közgyűlés2017. március 2.
2016-04-18Egyre többen keresik a CSOK-otA Családi Otthonteremtési Kedvezmény igénybevételének lehetőségeiről, a tapasztalatokról Tóth Béla, az UniCredit Bank dunaújvárosi fiókvezetője nyilatkozott.
2015-10-16Nem kell visszafizetni (kishír)A Dunaújvárosi Vegyeskarnak nem kell visszafizetnie az önkormányzattól kapott 3 millió forintot, amelyet a tavalyi New York-i fellépéshez kaptak.
2015-09-22DevizahitelekIsmeretterjesztő előadást tartottak devizahiteleseknek a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában.
2015-09-18Tizenötmillió a hokira48 napirendi pontot tárgyalt nyilvános ülésen Dunaújváros közgyűlése szeptember 17-én. Közgyűlési összefoglaló: 15 millió forintos kölcsön a jégkorongcsapatnak, földelszállítás a Vidám Parkból, közvilágítás rekonstrukciója, parkolás, újtelepi játszótér létesítése, a DVCSH és a Mezőföldvíz közötti probléma.
2015-09-18Tagi kölcsön az akadémiának (kishír)A közgyűlés 40 millió forint összegű tagi kölcsönt nyújtott a Dunaújvárosi Főiskola-Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia Nkft. részére.
2015-09-09Devizahiteleseknek igyekeznek segíteniHosszú János, a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke saját gondja miatt ismerkedett meg a devizahiteleseket segítő irodával. A nemzetiségi önkormányzat helyiséget biztosít azoknak, akik segítséget kérnek az irodától.
2015-08-00Akár 50 millió a Széchenyi KártyánA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara tevékenységeit és szolgáltatásait bemutató cikksorozatban a kis- és középvállalkozások számára hitellehetőséget nyújtó Széchenyi Kártya Programot mutatják be. Nyilatkozik Magyaródi Tamás, a kamara ügyintézője.
2015-06-19Politikusi csörtékBeszámoló a június 18-i közgyűlésről. Főbb témák: kátyúkérdés, stadion beruházás, utcanévváltozások, közbeszerzések, nyári diákétkeztetés. A Dunaújvárosi Óvoda vezetője Gyenes Józsefné lesz. A Dunaújvárosi Partvédelmi Vállalat beleolvad a Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt.-be. A kézilabda akadémia 30 millió forint tagi kölcsönt kap.
2015-05-21Közgyűlés2015. május 21.
2015-05-16Háromlépcsős jogorvoslatDevizás, forintos hitelekről. A parlament gazdasági bizottsága – amelynek dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő is tagja – soron kívüli tárgyalt a bankok elszámoltatásáról.
2015-04-25Beköltöző ágyakRendeletmódosításokkal, önkormányzati cégek beszámolóival, támogatási kérelmekkel, alapító okiratok módosításával is foglalkozott a közgyűlés. Önkormányzati cégek beszámolói; a rehabilitációs és a krónikus ágyak visszakerülnek a kórházba; a kórház hitelfelvételi kérelme.
2015-04-23Közgyűlés2015. április 23. A határozatok mellékletei (szerződések, tervezetek, tájékoztatók, módosító iratok, üzleti jelentések, beszámolók, közhasznúsági jelentés) megtekinthetők a nyomtatott dokumentumban 2020. április 23-ig.
2015-02-27Stabilitásra törekszünkAz ISD Dunaferr helyzetének szakmai szempontú értékelésére kértük Matuss Péter pénzügyi és számviteli igazgatót.
2015-02-20Tizenegymillió, gépjárműre (kishír)Zárt ülésen döntött a közgyűlés, a testület egyetértett azzal, hogy a Dunanett Kft. 11 millió forint kölcsönt adhat a Dunanett Vagyonkezelő kft.-nek gépjármű vásárlásra.
2015-02-05Útdíj, kórház, vasműDr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón beszélt az útdíjról, az ISD Dunaferr Zrt.-t, a Szent Pantaleon Kórházat érintő kérdésekről.
2015-02-00A nehéz körülmények között is stabilitásra törekszik a DunaferrBeszélgetés az ISD Dunaferr Zrt. helyzetéről Matuss Péterrel, a vállalat pénzügyi és számviteli igazgatójával.
2015-01-15A hitelről egyeztettekExport előfinanszírozási hitel feltételeiről (25 millió dolláros hitelkeret) egyeztetett az Exim Bank és az ISD Dunaferr.
2014-12-19Dunaújvárosban történt 2014-benVisszatekintő röviden.
2014-12-12Helyi gazdaságban: ötmilliárdA Széchenyi Kártya indulása óta 5 milliárd 193 millió forint hitelkeretet helyeztek ki a programban részt vevő helyi pénzintézeti fiókok dunaújvárosi vállalkozásoknak.
2014-12-11Vállalati exportfinanszírozásNagyvállalati finanszírozási hitelek, az Eximbank megállapodást írt alá a Hankook Tire Magyarország Kft.-vel, és tárgyalásokat folytatnak a Dunaferr csoporttal is.
2014-09-26Ötmillió forint ösztöndíj-pályázatraAz önkormányzati ciklus utolsó közgyűlését tartották szeptember 23-án. Keretszerződés a DVG Zrt-vel, október 12-től a Papírgyárí úton tartják a vásárokat, a Dunanett Nkft. részére 50 millió forint kölcsönt nyújt a város a likviditási problémák áthidalása érdekében.
2014-09-23Rendkívüli közgyűlés2014. szeptember 23.
2014-08-15Piacbővítő hitelkeret a HankooknakExport-előfinanszírozási hitelkeretet nyit a Hankook magyarországi üzemének az állami tulajdonú Magyar Export-Import Bank Zrt. három kereskedelmi bankkal együtt. a megállapodást hétfőn írták alá.
2014-08-13Exportbővítés a cél120 millió euró összegű hitelszerződést kötött a Hankook. A folyamatosan növekvő gyártás,a harmadik ütemmel megközelíti majd a tizenkilenc millió gumiabroncs. Így a cég egyre közelebb kerül ahhoz, hogy Európa legnagyobb gumiabroncsgyártó üzeme legyen.
2014-07-10Rendkívüli közgyűlés2014. július 10. A szerződések megtekinthetők a nyomtatott dokumentumban.
2014-05-16Európai munkabéreketA Jobbik Magyarországért Mozgalom a devizahitelesek érdekeit is képviselné az Európa Parlamentben. Európa Parlament választási kampány.
2014-03-04Elhallgatás helyett„Demonstrációt tartott a Jobbik. "Szociális katasztrófa közeleg” –- jelentette ki hétfőn este az egyik belvárosi bank előtt tartott demonstráción Pintér Tamás, a Jobbik Magyarországért Mozgalom dunaújvárosi szervezetének vezetője."
2013-12-12A következő ciklus tiszta lappal indulhatHitelfelvétel nélkül tervezik a büdzsét. A törvényi kötelezettségnek megfelelően közmeghallgatást tartottak szerdán a városházán, a polgármester és a képviselők jelenlétében.
2013-11-21Csalásért feljelentéseket tettekA devizahitel-károsultak érdekében rendezett sajtótájékoztatót és akciót a Jobbik civilekkel, a főposta előtt.
2013-11-08Milliós keretösszegekÚtdíj Hitelprogramot indított a Kavosz Vállalkozásfejlesztési Zrt.. A hitelkérelmet a helyi kamaránál is be lehet adni. A programot Kis Attila, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja mutatta be.
2013-09-19Így nem szélmalomharcDevizahiteles magánszemélyek és vállalkozások számára tartottak előadást a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházában, a Mentőöv Devizagarancia Szövetkezet.
2013-09-13Mi lehet a megoldás?A Magyarok Szövetsége Dunaújvárosi Közösségének szervezésében a Tudástár előadássorozat keretében Falus Zsolt (Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szövetség elnöke) tartott előadást a devizahitelről.
2013-09-06Megoldási javaslatokSajtótájékoztatót tartott a Jobbik helyi szervezete a devizahitelesek helyzetéhez kapcsolódóan.
2013-06-27Csak hitelből megy?A Dunaferr SE működéséről: költségek, nyereségek, veszteségek, termelés. A június 26-i sajtóbeszélgetésen azt is bejelentették, hogy 30-40 százalékos létszámleépítésre készül a cég a "fehérgallérosok"körében.
2013-03-05Tartozások: átvállalvaAdósságelengedésről és városfejlesztésről Dunaújvárosban. Beszámoló Cserna Gábor és dr. Dorkota Lajos sajtótájékoztatójáról.
2012-09-21Hitellel segít az állam?Közgyűlési beszámoló. Nem hozzák nyilvánosságra a város gazdálkodásáról készült szakértői véleményt. Dr. Dorkota Lajos tárgyalt a napokban a miniszterelnökkel a Dunaferr sorsáról, és állami fejlesztési hitel lehetősége is felmerült. Miért menesztették Budavári árpád rendőrfőkapitányt? Tartozás miatt az iskolakonyhákat üzemeltető Hungast Kft. szeptember 7-én felmondással megszüntette az önkormányzattal kötött szerződését.
2012-02-06Csak devizaalapúnak csúfolt"A Jövőnk a Tét Hagyományőrző Közhasznú Egyesület vendége volt pénteken Czirmes György ügyvéd. A téma: bank, hitel, csapda."
2012-01-18Magyarország gazdaságának nekrológja"Avagy a Vegyépszer – Mahíd 2000 Zrt. Dunaújvárosi Élményfürdő és Gyógyászat beruházás gyászos története." Takács Gábor, a Magyar Uszodatechnikai Egyesület elnökének írása.
2011-12-29Kibontjuk az adósmentő csomagotA város nagy cégei már nyilatkoztak arról, hogy nincs lehetőségük munkáltatói támogatással segítsék devizahiteles munkavállalóik végtörlesztését.
2011-12-08Vékony lehet a mentőövAz ISD Dunaferr Zrt. jelenlegi gazdasági, pénzügyi helyzete nem teszi lehetővé a munkáltató számára, hogy a rendeletben megszabott vissza nem térítendő juttatással támogassa a devizahitelesek végtörlesztését. Az ügyben még a Hankook cégcsoportnál sem történt előrelépés az ügyben.
2011-11-18Mire lehullanak a levelekKözgyűlés: az önkormányzat 2012. évi költségvetési koncepciója. A város havi 280 millió forint a bevétele, és 550 millió forint a kiadása.
2011-10-10Szigorítás, elvonás"Az önkormányzat vezetői folyamatosan egyeztetnek a hitelezőkkel a tartozások rendezéséről, ütemezéséről. A fizetőképesség érdekében a közgyűlés átvizsgálta a költségvetést: csökkenteni kell a kiadásokat!"
2011-06-15Erdők után mozi és sporttelep"Újabb jelzálogfedezeti gond miatt kellett a közgyűlésnek módosítania a helyi gazdálkodási rendeletet."
2011-06-03Erdő, mint banki fedezet"...a közgyűlési többség több erdőterületet is elzálogosítana banki hitelek fedezetéül." Beszámoló a közgyűlésről.
2011-05-20Kössünk fegyverszünetet!Beszámoló a közgyűlésről: A Szent Pantaleon Kórház költségvetési intézményként működik a jövőben. Szepesi Attila gazdasági és stratégiai alpolgármester lemondott a tiszteletdíjáról. Dunaújváros csatlakozni fog a Magyar Fesztiválszövetség tagjainak sorába. A Bartók színházat, és a Szórád Márton Általános Iskola ingatlanát minősítetté forgalomképessé a képviselők.
2011-05-10Banki segítségre számít a városDr. Kukorelli Sándor jegyző szerint a városházán mindenki azon dolgozik, hogy a város túljusson a pénzügyi mélyponton. A város pénzintézeti hitelből szeretné pótolni a költségvetési hiányt. Szepesi Attilát várhatóan a május 12-i közgyűlésen bízzák meg gazdasági és stratégiai alpolgármesteri teendőkkel.
2011-05-03Megszorításos költségvetésA közgyűlés elfogadta a város 2010. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló zárszámadási rendeletet. "Költségvetési hiány, sikertelen hitelfelvétel, kötvénykibocsátás, likviditási gondok nyomták rá bélyegüket a város múlt évére, ám fejlesztések is voltak - derül ki a zárszámadásból."
2011-01-21Fontossági sorrendekA közgyűlés főbb témái: táborállási partomlás, hóeltakarítás, civil szervezetek támogatása, banki (K&H bank) segítséggel - 700 millió forint - enyhítenék a város pénzügyi gondjait.
2011-01-11Még takarékosabban!"Az önkormányzat bevételei 10,5 százalékkal, kiadásai 23 százalékkal emelkedtek az elmúlt három évben - állapította meg az Állami Számvevőszék a 2010-es átfogó vizsgálata során." Beszámoló a vizsgálat eredményéről. Adatok a dunaújvárosi önkormányzat pénzügyi helyzetének alakulásáról (2007 - 2009).
2010-12-18Bíznak az újabb kétmilliárban"Jó esély van rá, hogy az eredetileg fejlesztési célra felvett kétmilliárdos K&H hitelt megkapja a város." A város költségvetéséről.
2010-11-10Számmisztikai örökségNovember 3-án sajtótájékoztatót tartott Cserna Gábor polgármester és Tóth László gazdasági ügyekért felelős alpolgármester, amelyen tényekkel, adatokkal vázolták fel a város jelenlegi, valós gazdasági helyzetét.
2010-11-04Jól átgondolt kifizetésekA közgyűlésen történt: az önkormányzat gazdálkodása, költségvetés módosítása, és elfogadták az első nyolc hónap pénzügyi beszámolóját. Beszámoló a pénzügyekről, kifizetésekről.
2010-10-28Terítéken a pénzügyekKözgyűlési téma: költségvetés, pénzügyek. "Stratégiai tervet dolgoznak ki az önkormányzat vezetői a város súlyos pénzügyi gondjainak kezelésére. Ennek része a likviditás- és kockázatkezelési szabályzat is."
2010-09-16A szűkösség hat hónapjaDunaújváros pénzügyi problémáiról, és a költségvetésről.
2010-08-26Elzálogosított intézmények?Dunaújváros önkormányzata a legújabb hitelfelvétel fedezeteként nyolc közintézményt választott ki (általános és középiskolák), a Bartók színház, az MMK, és a városháza "A" épülete. A gazdasági bizottság elnöke, Tóth László szerint aggodalomra semmi ok.
2010-07-15Ismét kötvények"A likviditási problémák megoldására, illetve a városközpont fejlesztéséhez szükséges plusz forrás biztosítására végül a K&H Bankkal köt megállapodást az önkormányzat." Szeptemberben indulnak a fejlesztések, újabb kötvénykibocsátások. (Kép az Irodaház belső udvaráról).
2010-06-16Likvid-gondok: a vasmű is túlfizetettElindult a második körben a közbeszerzési eljárás a közbeszerzési eljárás az ötmilliárd forintos működési célú, rövid lejáratú hitelszerződés megkötése ügyében. Az ISD Dunaferr Zrt. túlfizette a városnak az iparűzési adót.
2010-06-08Likvidhitel-ügy, második körbenEredménytelenül zárult az ötmilliárd forintos hitelkerettel kapcsolatos közbeszerzési eljárás, ezért úgynevezett tárgyalásos közbeszerzési eljárást indít az önkormányzat a bankokkal.
2010-05-20"Nincs csődben a város!"Beszámoló a közgyűlésről. Döntések, témák: a Kortárs Művészeti Intézet 14 millió forintot kapott, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója Szabó József lett, dr. Bocsi Andre lesz továbbra is a Dunaújvárosi Kistérségi Turisztikai Nonprofit Kft. vezetője, az Innopark Kft. vezetője Gere János helyett, Szántó Ákos lehet, az MMK is kap támogatást, adósság, CIB hitel, Szennyvíztisztító Kft.
2010-05-14Likvidhitel: gyorsítvaKözgyűlési döntés: gyorsított likvidhitel ötmilliárd forintra.
2010-05-11Város a csőd szélén?"Csődhelyzetben van-e az önkormányzat, vagy csak átmeneti likviditási nehézségről beszélhetünk?! - kérdeztük dr. Kálmán Andrást ."
2010-03-17A lakosság igényeiA Szent Pantaleon Kórház válságkezelési tervét zárt ülésen tárgyalta a közgyűlés. Beszélgetés Kecskés Rózsa MSZP-s önkormányzati képviselővel, az egészségügyi bizottság elnökével.
2009-11-13Szűkebben a gyűlölettel!"A Dunaferr tartozik az önkormányzatnak, a DVCSH tartozik a Dunaferrnek, a DVCSH-nak tartozik mindenki. A város - a DVG Zrt. - oldja meg a tartozáscsomót." Adósságok, tartozások, közületek díjhátralékai...
2009-10-15Kórház: árnyékbokszBeszámoló a rendkívüli közgyűlésről, amelynek a témája a Szent Pantaleon Kórház addósága, pénzügyi helyzete volt.
2009-08-21Aláírták a hitelkeret-szerződéstDr. Kálmán András aláírta azt a hitelkeret-szerződést, amely áthidaló megoldás a likviditási gondokra. Így valószínűleg nem lesz gond a közszféra szeptemberi fizetésével.
2009-08-15Nem lesz gond a bérfizetéssel!Megoldódott a pénzügyi probléma, lesz szeptemberi fizetése a közszférának.
2009-08-12Spórolni kell! - nem lesz fizetés?Veszélyben a közszféra szeptemberi fizetése? Pénzügyi problémák az önkormányzatnál.
2009-06-12Átvészeljük a válságot, de ára leszSajtóbeszélgetésen válaszolt a vezérigazgató a feltett kérdésekre.
2009-06-09Mission Impossible az egészségügybenA Szent Pantaleon Kórház 2008-as évének értékelésének rövid összefoglalása.
2009-05-29Hitelre hangolvaMegegyezésre törekednek.
2009-05-27Dunaferr: hitel, leépítés - eladás?Hamarosan megszülethet a megállapodás az ISD Dunaferr és a kormány között egy kilencmilliárd forintos hitelről - a hír az országos sajtóban jelent meg. A megszorítások határideje lejár a vasműnél május 31-én, és egyeztetések folynak az elbocsátandó dolgozókkal, és a tervezett háromszáz helyett körülbelül kétszáz főt küldenek el. Egyes információk szerint az Evraz Group érdeklődik a Donbass vállalatcsoport iránt.
2009-05-26Olvadásponton a Dunaferr-hitelKétmilliárdra apasztotta a kormánygarancia mellé adott saját részt az ukrán tulaj. Hamarosan megszülethet a megállapodás az ISD Dunaferr és a kormány között egy kilencmilliárd forintos hitelről, amelyet a vállalat tulajdonosai további kettővel egészítenének ki.
2009-05-26Megmentjük a Dunaferrt, a tulajdonosok is beszállnakHamarosan megszülethet a megállapodás az ISD Dunaferr és a kormány között egy kilencmilliárd forintos hitelről, amelyet a vállalat tulajdonosai további kettővel egészítenének ki.
2009-04-24Közgazdász találkaBeszámoló a közgyűlésről, ahol a fő téma város gazdasági, pénzügyi helyzete volt.
2009-04-23Hitel: van reményNapokon belül döntés lehet a kilencmilliárdos kormány-hitelgaranciáról. Csoportos elbocsátások az ISD Duanferr Zrt-nél.
2009-04-21Élmény lesz, ha nyitA rácalmási építésügyi hatóság május 18-ig ideiglenes jelleggel fennmaradási és egyben használatbavételi engedélyt adott ki az élményfürdő, valamint gyógyászat épületére. A CIB Zrt., Mahid Zrt. alkotta konzorciumnak pedig 257 millió 395 ezer forint építésügyi bírságot kellmegfizetnie az engedély nélküli építkezés miatt.
2009-04-21Kilencmilliárd a levegőbenMég nem döntöttek a kilencmilliárdos kormány-hitelgarancia ügyében. Az Üzemi Tanács megkapta a cégvezetéstől a létszámleépítésre vonatkozó tervszámokat és hamarosan megkezdődnek az egyeztetések.
2009-04-15Bajnai dönt pénteken?A Bajnai-kormány dönt az ISD Dunaferr Zrt. hitelgaranciájáról.
2009-04-10Senki nem tud semmit, csak...Még semmit nem lehet tudni az ISD Dunaferr Zrt. és a kormány közötti hitelgarancia-vállalásról.
2009-04-04Hitel: csepp a tengerben?!A kormány 9 milliárdos hitele két és félhavi bérköltsége az ISd Dunaferr Zrt-nek. A tárgyalások folytatódnak. Munkaidő, bércsökkentés, elbocsátások...
2009-04-02A tárgyalások folytatódnak!Folytatódnak a tárgyalások a kormány és az ISD Dunaferr Zrt. között.
2009-03-28Mi lesz itt, ha...?!Az ISD Dunaferr Zrt. és a kormány hitelgarancia-csomagja. Mik lehetnek a következmények: létszámleépítés, nyugdíjazás...
2009-03-27Garanciára várvaKormányválság nehezíti a vasmű meggyengült helyzetét. Már egy vészforgatókönyv is elkészült.
2009-03-26Se pénz, se lakásEgy dunaújvárosi hitelközvetítő iroda száznál is több embernek ígért olcsó önkormányzati bérlakást, ám a befizetett több tízmillió forintnak nyoma veszett.
2009-03-26Fénymásolt pecsétek: kellemetlen helyzetbe került az önkormányzat isEgy dunaújvárosi hitelközvetítő iroda száznál is több embernek ígért olcsó önkormányzati bérlakást, ám a befizetett több tízmillió forintnak nyoma veszett. Az emberek bizalmát többek között azzal nyerte el a hiteliroda, hogy önkormányzati pecsétes iratokkal dolgozott. Beszélgetés a főjegyzővel, Tóth Istvánnal.
2009-03-26Pénteken vádemelés?Egy dunaújvárosi hitelközvetítő iroda száznál is több embernek ígért olcsó önkormányzati bérlakást, ám a befizetett több tízmillió forintnak nyoma veszett
2009-03-20Engedély: ügyfelek, kívülállókÉlményfürdő.
2009-03-13Már négymilliárd a fürdőA CIB februárban kelt levelében több mint négymilliárd forintot számlázott ki .
2009-03-03Nehezen, de törlesztenekDunaújvárosi Főiskolát hogyan érinti a gazdasági válság, mert a Dunaújvárosi Főiskola számos beruházása ebben a formában készült el.
2009-01-23Kórházfinanszírozási gondA gazdasági társaságként működő Szent Pantaleon Kórházban finanszírozási problémák adóttak. A kórháznak még iparűzési adót is kell fizetnie. Az önkormányzat kezességet vállal a hitelfelvételhez 85 millió forintig.
2008-11-24Viszakozott a bank, mégsincs feketelistaAz OTP visszavonta a feketelistát, amelyen olyan települések voltak, ahol nem fogadák el az ingatlanokat fedezetként. Ezen a listán szerepelt Előszállás, és annak részeként Daruszentmiklós.
2008-10-29Hitel helyett kötvényekAz önkormányzati kötvénykibocsátásról. A közgyűlés döntése, hogy 8,5 milliárd forint értékben önkormányzati kötvényt bocsátanak ki. A kötvény-pénzt a meglévő hitelek, és az élményfürdő lízinghitelének kiváltására, a Szalki-sziget rekonstrukciójára, az Irodaház átalakítására költenék.
2008-10-21Feketelistán a falu?A pénzügyi válság miatt az OTP nem fogadja el fedezetként többszáz település ingatlanját. A települések között szerepel Daruszentmiklós is Előszállás részeként, de ezen a néven sosem tartozott oda.
2008-06-10Özönlött a támogatásPénzügy, költségvetés - a város bevételeiről.
2008-05-23Kötvényeket bocsátanak kiAz MSZP nem támogatta, végül 8,5 milliárd forint értékben önkormányzati kötvénykibocsátásról döntött a közgyűlés.
2008-04-25Kevesebb a város folyószámla-hiteleKözgyűlés: rendelet szintjén lezárták a tavalyi költségvetést. Bevételek, kiadások.
2008-02-08Kockázatos évPintér Attila (MSZP) és Selyem József (MSZP) mondott pártvéleményt az idei városi költségvetésről.
2008-01-10Nem nő az eladósodottságA 2008-as év költségvetéséről egyeztettek a közgyűlési pártok, szervezetek. Szó volt az intézményi integrációról, a Hankook-adóról, a hitelállományról stb.
2007-12-08Az élményfürdő miatt újra egymásnak estekKözgyűlés.
2007-05-23Hitelekből él a városAz önkormányzat folyószámlahitelből tudta működtetni a várost az első negyedévben.
2007-01-22"Csak" nyolcmilliárd kelleneRészletesen az idei (2007) költségvetésről (bevételek, kiadások).
2007-01-04A Hankook indulása hozhat a konyháraKészül a város 2007-es költségvetése. A költségvetés alakulásásról, befolyásoló tényezőiről.
2006-09-08Rendkívüli búcsúközgyűlésAz elmúlt négyéves ciklust búcsúztatták a képviselők, a rendkívüli közgyűlésen. Dr Kálmán András (polgármester) a képviselőknek névvel ellátott , az Őrző nevű szobor képével díszített ezüst emlékérmet adott át. A kórház 135 millió forintos hitelt vehet fel a veszteségei csökkentésére.
2006-06-09Hitelekből él a városA polgármesteri hivatal 2006 első négy hónapjának pénzügyi mérlege. A hivatal csak folyószámlahitelből tudta működtetni szervezeteit.
2006-05-17Nagyobb a keretA Széchenyi kártya népszerű Dunaújvárosban.
2006-02-15Százmillió eurós Hankook-hitelSzázmillió eurós hitelt vehet fel a Hankook Tire Hungary Kft. a dunaújvárosi gumiabroncsgyár építésére. A hitelt öt év alatt kell visszafizetnie a társaságnak a Korea Development Banknak.
2006-01-24Akár félmilliárddal is nőhet az adósságBeszámoló a 2006. évi költségvetésről.
2005-12-20Biogázüzem épül márciusbanA pálhalmai Agrospeciál Kft és a K&H Bank aláírta a hitelszerződést , amely utat nyitott a biogázüzem felépítéséhez.
2005-10-04Fizette a város a hitelrészletetAz önkormányzat pénzügyi irodavezetője, Horváth László cáfolja a Dunaújvárosi Szennyvíztisztító Kft. ügyvezető igazgatójának állítását, miszerint a város nem fizette idén a világbanki hitel törlesztőrészletét.
2005-03-19Előtérben a piacgazdasági érdekvédelemJelentős banki kedvezményhez juthatnak a szakszervezeti tagok
2005-03-17Fejlesztés - hitelbőlHuszonhrom millió forintos önrésszel kétszázmilliós hitel megszerzésére pályázna az önkormányzat. A pénz teljes egészében kórházi fejlesztésekre fordítanák.
2005-02-01Bővítenék az északi iparterületetAz Önkormányzati Strukturális Fejlesztési Hitelprogram keretében, tíz százalékos önrész biztosításával összesen 540 millió forint hitel felvételére pályázik városunk.
2005-01-31Kamatmentes kölcsönt kaptak az átmeneti időreVisszatérítendő kamatmentes támogatásból működhet a Modern Művészetért Közalapítvány, a DTV Kht. és a sport-közalapítvány addig, amíg meg nem kapja a 200 millió forintból a rájuk eső részt.
2005-01-24Ez évi fejlesztési feladatokA városfejlesztésre és felújításra szánt összegekről.
2005-01-10Kórházfejlesztés hitelbőlA legszükségesebb karbantartások, felújítások és műszerbeszerzések mellett egy sürgősségi betegellátó osztályt is ki kell alakítani az idén a Szent Pantaleon Kórházban. Beszélgetés dr. Máté-Kasza Lászlóval a kórház helyzetéről.
2004-11-22Kinek mennyi hitele van?!Dunaújváros pengeélen táncol, bár nincs csődhelyzetben és nem is lesz - állítják a város politikusai. A cikkben összehasonlítás látható más megyei jogú város működéséről. Városunk ez évben 2,3 milliárdos hitel tervezésével biztosította az egyensúlyt.
2004-10-01Ukrán tulajdonban a DunaferrHúszmilliárdot lefaragott a tulajdonos a hitelállományból.
2004-09-21Az első őszi közgyűlés döntéseiRendelet a társasházak és lakásszövetkezetek hitelfelvételének támogatásáról. Elfogadta a képviselőtestület a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Vagyonkezelő és Közszolgáltató Rt alapító okiratát.
2004-09-18Olvadó hitelekA privatizáció legkényesebb része a hitelek megtartása.
2004-08-30Dunaferr-alku: Van is meg nincs isA garantált kölcsönök törlesztése a vita tárgya.
2004-08-27Ujabb mérfőldkőn túl a privatizációEredeti határidőre létrejött a konszenzus a hitelállományról.
2004-08-24Gyors egyezség a Dunaferr hiteleinek átvállalásárólA Magyar Fejlesztési Bank az átvállaló
2004-08-24Állami hitellé alakul a garanciaTolódik a Dunaferr privatizáció befejezése.. Banki kölcsön átruházás.
2004-08-23Megállapodás a Dunaferr hiteleirőlA megállapodás jelentősen csökkenti a Dunaferr hitelállományát, ezzel könnyítve a vállalat terheit.
2004-07-12Költségvetési egyensúly hitel és ingatlaneladás révénA hivatal első negyedévi pénzügyi beszámolója.
2004-07-03Legközelebb szeptember 16-ánA közgyűlésen történt: A Zöld Rendelő Társasház tulajdonosa dr. Szabó József lett. A jégkorongcsapat hitelkérelméhez vállalta a kezes szerepét az önkormányzat. Megadták a kórház felújítására kért 12,5 millió forintot. A gázmotoros-fűtőerőműről zárt ajtók mögött döntöttek.
2004-07-02Jelzálog alatt három ingatlanA 600 millió forintos felhalmozási célú hitel felvételérl szóló kölcsön- és keretbiztosítéki szerződést a közgyűlés már elfogadta. A CIB Bank azonban újabb bizotsítékot kért, ezért újabb három ingatlant jelzálogosítanának el. A Fabó Éva Sportuszodára már korábban jelzálog került. Újabb jelzálog kerülne a József attila Általános Iskolára és a volt Újtelepi Általános Iskolára.
2004-06-29Kölcsön a hokisoknakA Dunaújvárosi AC jégkorong-szakosztálya kölcsönfelvételhez folyamodik. A 15 millió forintos banki hitelhez Dunaújváros közgyűlése készfizető kezességet vállal.
2004-06-08Súlyos téma - elnapolvaA gazdasági bizottság ülésének témája a kórház kérelme volt, fenntartójához 40 millió forint összegű sürgős felújítások elvégeztetéséről.
2004-05-24Végéhez közeledik a Dunaferr privatizációjaKözeledik a bankok és a Donbas álláspontja a Dunaferr eddig felvett hitelei ügyében.
2004-05-06Halmozott hitelösszeg!Nőtt a város hiteltartozása c. cikk (DH, 2004.05.05.) kiegészítése.
2004-05-05Nőtt a város hiteltartozásaA város működését az év első három hónapjában több mint 53 milliárdos folyószámlahitel igénybvételével finanszírozták.
2004-03-26A pénzügyi iroda vezetője lemondottA közgyűlésen történtekről. Címszavakban: CIB Bank és az önkormányzatfolyószámlahitel szerződés, fizetőparkolás, DVG Rt.
2004-03-25Banki hozzájárulás nélkül nem értékesíthető ingatlan?!400 millió forinttal, 1 milliárd 700 millió forintra növelné folyószámla hitelkeretét az önkormányzat. A CIB bankkal kötendő szerződés tervezetében 600 milliós fejlesztési hitel is szerepel.
2004-03-01Dunaferr: a végső szó a bankokéLeglényegesebb pontja a megállapodásnak, a bankok hozzáállása a vevőhöz.
2004-02-26Bonyodalmak a Dunaferr körülAláírták ugyan a privatizációs szerződést, de az adságátvállalása kérdéses.
2003-09-16A Dunaferr privatizáció előttA kivitelezők szorításábam. Még nem tudni mennyi részt adnak el. A szakszervezet elégedetlen.
2003-06-24A nyári szünetre átmeneti hitelDunaújváros költségvetésének likviditási helyzete igen feszített. Ezért döntött most a közgyűlés 400 millióforint összegű többlet hitelkeret engedélyezéséről és arról, hogy a felvett átmeneti hitelt legkésőbb idén dec. 31-ig a CIB Banknak vissza kell fizetni.
2003-05-13Ha már pénzed nincs...Lakást teremteni a semmibőlA lakáshitelekről.
2003-04-29A hitelfelvétel könnyítéséértA közgyűlés egyetértett azzal, hogy az önkormányzat újabb együttműködési megállapodást kössön a Postabank és Takarékpénztár Rt. dunaújvárosi fiókjával a jelzálogjog közös érvényesítésére.
2003-03-01Átütemezték a Dunaferr hiteleitUjabb haladékot kapott a Dunaferr afelvett kölcsönök visszafizetésében.
2003-01-10Ujabb lépés a Dunaferr stabilizációjábanA vasmű hitelállományáról.
2002-12-30Kisebb a veszteség a DunaferrnélCsökkent a Dunaferr adósságállománya.
2002-12-30Szindikált hitelt vesz fel a Dunaferr RtA Dunaferr hitelezői: CIB, KHV, Konzumbank, Magyat Külkereskedelmi Bank, OTP, Postabank, Raiffeisen bank.
2002-12-19Többmilliárdos támogatás a Dunaferr Rt-nek6 és félmilliárd forintot kap a Dunaferr Rt likviditási gondjainak kezelésére az ÁPV Rt-től
2002-12-13Dunaferr: tüntetés és bizonytalanságA kormánynak milliárdokat kell áldoznia a vasmű megsegítésére.
2002-11-28Bizalomés stabilizációVevőtalálkozót tartott a Dunaferr vállalatcsoport Hónig péter hozzászólása.
2002-11-28A bankok partnerkény kezelik a DunaferrtVáltozhat e a bankok hozzáállása a társaságcsoport privatizációja esetén?
2002-10-16Dunaferr: jövőkép rozsdafoltokkalAz állami mentőővben bízik a kohászati óriás. Türelmetlen hitelezők.
2002-10-04Várják az állami gyorssegélyt a DunaferrnélDunaújvárosba látogat az önkormányzati választások eredményének ismeretében a miniszterelnök. A Dunaferr talponmaradásához hárommilliár forintnyi állami támogatásra lesz szüksége a vasműnek.
2002-10-03Sportlétesítmények állami kézben?Az Ifjusági és Sportminiszter megígérte, hogy segít az állam az egyesületeknek azzal, hogy állami kézbe veszi a sportlétesítményeket, várják a civil szervezetek támogatását is.
2002-10-02Dunaferr: 14 milliárd forintnyi rekordveszteség várható..Rendkívüli intézkedésekre vár a Dunaferr.
2002-08-02Zarándokkal tárgyal a DunaferrA vállalat stratégiai tervének elkészütéig egyik hitelező sem lép. Tárgyalás Zarándokkal.
2002-07-02Csökken a Dunaferr körüli bizonytalanságA társaság pénzügyi helyzete nem túl kedvező, de csőd közeli helyzet nincs.
2002-06-24Egyenlőre nem adják el a DunaferrtÁllami segítséggel ikerülni a csődhelyzetből.
2002-06-13Legalább ötvenmilliárdos lesz a Dunaferr-számlaA Napi Gazdaság információja szerint a jelenlegi létszám megtartásával 100 milliárd, 3500 dolgozó elbocsájtásával 50 milliárd forint bevonására lesz szükség.
2002-03-07Segítség az átalakuláshozA Postabank képviselői a Dunaferrnél. Segítség az átalakuláshoz.
2002-02-20Közepest kaptak a Dunaferr vezetőiNincs csődközeli állapot a nehézségek ellenére a Dunaferrnél. Közepes osztályzatot kapott az irányitástól a Dunaferr.
2002-02-19A választásokig már nem döntenek az átszervezésről.Összevonnák a veszteséges Dunaferr érdeltségeit.
2002-01-31Olvadó eredmények. A Dunaferr kálváriájaA cégügyek időrendi áttekintése.
2002-01-29Vagyonvesztés és elbocsátások fenyegetik a Dunaferrt?A polgármester félti az átalakulástol és az elbocsájtástól a dolgozókat a vasműben.
2002-01-28Fontos döntések előtt a DunaferrImmer második hitel felvételére készül a Dunaferr. Szervezeti átalakítások.
2002-01-24Megkezdődhet a hitelfelvétel előkészítéseKilencmilliárdos hitel a Dunaferrnek.
2002-01-23OTP-hitelkeret a DunaferrnekA szakértők érthetelennek tartják a vállalatcsoport hatalmas veszteségeit.
2002-01-23Kilencmilliárdos hitel a DunaferrnekA tervezettnél jóval nagyobb a Dunafer vesztesége.
2002-01-23Szerződött az OTP és a DunaferrA több száz milliós APEH-bírság miatt növekedett az aclmű vesztesége.
2002-01-22Sodródó DunaferrAz MSZP észrevétele: A Dunaferr vezetősége nem ura a helyzetnek, ezért szükséges az ujabb hitel
2002-01-19Rendkívüli közgyűlés a Dunaferr RT-nélA saját igény kielégítésére kellen új kokszoló. 12 milliárdos hitel.
2001-10-31Hitel a kohóátépítésre3,8 milliárd forint értékű hitel a kohóátépítésre a CIB és MFB bankoktól.
2001-10-31Milliárdos hitel a DunaferrnekVasműs hitel a CIB-től és az MFB-től.
2001-10-31Ötmilliárdos Dunaferr-hitelCIB banktól ötmilliárdos hitel a Dunaferrtől
2001-07-05Csak a hengerállvány maradHitelbőlfedezik a rekonstrukciót.
2001-01-27Béremelés miatt banki kölcsön?Rádonyiné Ösi Márta, az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének helyi elnöke elmondta, hogy a minimálbér felemlésével a kórháznak pénzügy problémái lehetnek. A bérek fedezésére az intézmény valószínűleg banki kölcsönt fog felvenni.
1999-09-18IMF-hitel MagyarországnakA Világbank csütörtökön két magyarországi szennyvíztisztítási programhoz hagyott jóvá hitelt, a budapesti beruházásra 29,5 millió dollárt, a dunaújvárosira 2,1 milliót fizetnek.
1998-12-09Szennyezési bírságot fizetünk...?A közgyűlés nem szavazta meg a szennyvíztisztítómegépítését. A közgyűlés elutasító döntése után (ennek ellenére?) a dújv-i tisztítóműhöz szük-séges világbanki hitel visszafizetésére is ga- ranciát vállalt a kormány.
1998-10-05A Városháza pénzügyeiEz év augusztusáig a bevételek 74/1%-a, a kiadások 73,3 %-a teljesült. Júl. 7-én sikerült visszafizetni a Postabanktól felvett hitelt. Legnagyobb elmaradást az iparűzési adóbeérkezése mutatja.
1998-01-02A hitel mértéke nem haladta meg a tervezett...Az 1997-es költségvetésről.
1997-11-03Kevesebb az adóbevételAz önk. idei költségvetése másfélmilliárd forintos bevételt tervezett az iparüzési adókból. A bevételkiesés elérheti a négyszázmillió forintot. Az előterjesztés szerint a folyószámla hitelkeretet 300 millió forinttal meg kellene emelni.
1997-08-05Dunaferr-kohó devizahitelbőlAz acélmű nagyolvasztóműjének a felújításárakötöttek szerződést a Dunaferr, az OTP és a CIBbank. 3. milliárd forint hitelről szól aszerződés.
1997-07-04A miniszter segítőkészA polg. mester, a kórházigazgató és a népjóléti miniszter tárgyalásának eredménye: ha az önk. és a kórház hitelt érdemlően bizonyítja, hogy mindent megtesz a kórház talpra állítása érdekében, úgy engedélyezik a törlesztő részletek csökkentett mértékben történő visszafizetését. Döntés júl. 15-18-a között.
1997-07-02A kórházi tartozás átütemezésére kérik...Ma délelőtt fogadja hivatalában a népjóléti miniszter Almási Zsolt polg. mestert és dr. Dlustus Pétert, a kórház igazgatóját. A konszo- lidációs hitel visszafizetésének elhalasztását kérik.
1996-12-17A pénztár nem fizet. előleget ad ...A kórház hitelfelvételének feltételeiről.
1996-12-02Nem a kórház épülete lett a hitel fedezeteAláírták a kórház 184,7 milliós működési elő- legéről szóló megállapodást. Az önk. készfizető kezességgel felel a hitel törlesztéséért.
1996-08-30Sikeres pályázatDunaferr - Samsung között 25 millió dolláros hitelszerződés csévélő berendezésre.
1996-08-02Zöld út a Dunaferr dél-koreai ...Hitel szerződés a dél-koreai Eximbankkal, Dunaferr részére.
1996-07-01Koreai hitel a Dunaferrnek25 millió dolláros hitelt vesz fel a Dunaferr vállaltcsoportja a Samsung-tül
1995-12-15Koreai hitel a Dunaferrnek. Horn Gyula az államfővel tárgyal
1994-11-24Mentőövet dobnak három ...3.29 milliárd forint tartozásától szabadul meg az Állami Vagyonkezelő Rt döntése alapján a Dunaferr Rt.
1994-11-10Dél-koreai hitel a Dunaferrnek25 millió forintos rendkivül kedvező hitak Dél-Koreától
1994-09-23Vízre várvaRácalmás kezességet vállal a kulcsi vízvezeték-építéshez szükséges 15 millió felvételéhez, de azt még nem tudni, hogy az OTP megelégszik-e a jelzáloggal.
1994-09-02Kezesség,feltétellelA kulcsi önkormányzat megalakulásáig az ívóvízrendszer építéséhez szükséges hitel felvételéhez kezességet vállal Rácalmás garancia fejében.
1994-02-16Dunaferr: három és fél milliárdA DV adósságáról ma dönt az országgyűlés. Kedvező döntés lenne, ha ha részvényekké alakítanák az adósságállományt.
1993-10-07Kormánydöntés a hitelkonszolidációrólA Dunaferr Rt állami adósságainak rendezéséről döntött a kormány.A vasmű,adósságkonszolidációba bevont hitelei rövidlejáratú MHB-hitelek mintegy 3 milliárd forint értékben.
1992-12-08Segítség a Dunai VasműnekRészben hitel kapott, részben elengedték adóságait a Dunai Vasműnek.
1990-04-13Nem válság - változásA vasmű helyzetéről (a martinacélmű sorsáról még nincs végleges döntés).
1990-03-30Kamatmentes kölcsön - új lehetőségFejér megye. Félmillió forint - egy munkahely. Munkahelyteremtő fejlesztések, pályázók.
1989-11-14Kevesen vesznek lakást. Ez a hitel jövőre nem használható.A lakásépítés és -vásárlás idei hitelkeretének módósítására kényszerült legutóbbi ülésén a Fejér Megyei Tanács Végrehajtó Bizottsága. Dunaújváros sem képes teljesen felhasználni a lakástámogatási keretet.
1988-07-05Egy milliárd a minőségértSaját tőke, hitel, alapjuttatás. A DV tervei a következő 4 évre.
1988-05-06Kisebb de korszerübb kohászat ...A kormány hiteleket szavazott meg a Dunai Vasműnek, hogy 1990-re korszerű legyen a kohászat, nyilatkozik a Tervgazdasági Bizottság főtanácsosa.
1987-11-03Hitelük (is) vanA Magyar Hitelbank Dunaújvárosi Igazgatósága itteni fiókjának igazgatója nyilatkozik. Javult a vállalatok pénzgazdálkodása.
1987-08-11Milliárdosok vagyunkMintegy tíz millió forinttal emelkedett az idén az OTP dunaújvárosi fiókjának betétállománya.
1987-06-02Lakás - mint nyereményÚjdonságok és adatok a dunaújvárosi OTP tevékenységében.
1987-01-09KépaláírásDemján Sándor, a Magyar Hitel Bank elnök-vezérigazgatója és dr. Szabó Ferenc, a Dunai Vasmű vezérigazgatója tegnap írta alá a hengermű fejlesztését szolgáló hitelszerződést. (nem teljes szöveg)
1985-12-17Hét téma a tanácsülés előtt. Hitel az OTP-től.Az idei utolsó tanácsülésről. Adatok.
1985-09-13Beszámoló a lakáshelyzetről200 ezer forint kölcsön. Adatok, tervek.
1985-02-22A lakásépítés /-vásárlás/ helyi támogatása. Kölcsönt ad a tanácsTájékoztatás a feltételekről.
1985-02-22Népszerű a "személyi". Hitelez az OTPAdatok az OTP eredményeiről.
1983-08-30Az OTP többféle hitelt is ad. Lakások, vevőre várvaA Béke városrész Auróra-utcai lakásainak sorsa. Nyilatkozik az OTP vezetője.
1983-06-28Jobb hitelfelvételek. Ülést tartott a városi tanácslakások vásárlásához és építéséhez kedvezőbb feltételek mellett biztosít hitelt az OTP. A határösszegek is emelkednek. Adatok
1982-05-14Tizenkét lakás gazdára várNegyven tanácsi OTP-lakás épült 1982-ben a Béke városrészben.
1982-04-20Aláírták a hitelszerződést.Az új kokszolómű építésére az Állami Fejlesztési Bank nevében Havas Péter a vasmű részéről dr. Szabó Ferenc írták alá a szerződést.
1982-02-02Otthonszépítés hitelreAz OTP lakásfelújítási kölcsönének kihasználtságáról.
1978-02-07A gyermekvállalásokrólSokan nem teljesítik a lakás kiutalásakor vállalt egy-két gyermek világra hozását. Az okok. Ha van gyermek, ha nincs gyermek, ha lesz gyermek.
1978-01-13Hitelszerződés a konverteres acélmű építésére1978. január 11-én írták alá az Állami Fejlesztési Bank által nyújtott hitel szerződését. Közelíteni a világszínvonalához. Hol tart ma a beruházás?
1978-01-10Állami kölcsön a konverter építéséhezSajtótájékoztató a vasműben.
1972-01-11Nem fizetünkA múlt év végén kiderült, hogy a dunaújvárosiaknak 379 millió forint adósságuk van, csak az OTP-ben. Havi törlesztés: 3,89 millió forint. 3450 ügyfél.
1971-08-27700 millió forint beruházási hitel a vasműnekA Gazdasági bizottság döntése.
1971-08-24Jelentős beruházási hitelt kapott a Dunai VasműBeszélgetés Borovszky Ambrus vezérigazgatóval a Gazdasági Bizottság legutóbbi döntéséről. 700 millió forintos hitel a FAM befejezéséhez.
1970-07-31Életszínvonal-emelés-hitelbenVásárlás hitelre, nagy a vásárló kedv. Az OTP-hitelakciókról.
1970-02-06"Hiteles" beszélgetés az OTP vezetőjévelA város hitelállományáról.
1969-10-21Hitelpolitika és pénzgazdálkodás a tanácsi vállalatoknálAz új gazdaságpolitikai rendszer hatásáról.
1969-02-12Társasház építés, vállalati hitellelKét év alatt 316 lakás épül.
1968-11-01Turkálás mások pénztárcájábanHogyan bánik a lakosság a pénzzel? Mi történik fizetésnapon?
1967-11-03A tanácsi vállalatok eszköz és hitelgazdálkodásáról...A tanács VB ülésén elhangzottak.
1967-04-11Beköltözés júliustól-decemberig96 OTP öröklakás épül az idén, a Szórád Márton út és a Táncsics Mihály utca között.
1964-06-19Ülést tartott a Városi Tanács VBÉrdekes számok a takarékosságról, a hitelekről, és a szerencsejátékokról.
1958-03-07Évente 53.000 tonna vasércA Vasmű most 4 és félmillió gyorsan visszatérülő hitelt kapott, amelynek felhasználásával Almásfüzitőn vörös iszapfeldolgozó telepet létesíttet. Még az idén üzembe helyezik.
1957-01-07A vasmű beruházásairólMegszórítási intézkedések csak állagmegóvást tesznek lehetővé.
1951-09-30Büszke vagyok arra, hogy mi nem megyünk külföldre kölcsönértA békekölcsön jegyzések miatt nem kell hitelt felvenni a vasmű építéséhez.
Dunaferr: nyereség helyett veszteségre számitanak4-4,5 milliárdos veszteség várható a Dunaferrnél év végére.
CIB Bank: jó adós a DunaferrHitelszerződés a CIB Bank és a Dunaferr között.
CIB Bank: jó adós a DunaferrHitelszerződés a CIB Bank és a Dunaferr között.
Délutáni krónikaMintegy 3,8 milliárd hitelszerződést írt alá a CIB Bankkal és a Magyar Fejlesztési Bankkal a Dunaferr. Az összegből a 2. sz. nagyolvasztó idén nyáron elvégzett átépítését finanszírozza a cég.
Nap kelte ATV 2001-10-31 06:27A Dunaferr Rt. 3.8 milliárd forintos hitelszerződést írt alá a CIB Bank Rt.-vel, és a Magyar Fejlesztési Bank Rt-vel. A 2. számú nagyolvasztó átépítése a cél.
Nehéz a hitelhez jutásA válság hatására jelentősen csökkent a vállalatok hitelállománya, az MNB prognózisa szerint ez a folyamat megállhat. Helyi vállalkozásokat kérdeztünk a témában.