Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

583 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-02-16Megváltozott a Horgásztanya környezeteA Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület egy évvel ezelőtt, 2023-ban kerekasztal konferenciát hívott össze a város horgász- és vízi turizmusának fejlesztése érdekében. A múlt héten ismét összegyűltek a témában az érdekeltek, hogy számot vessenek, mit sikerült elérni egy év alatt és ennek tükrében milyen új célokat kell kitűzni és megvalósítani.
2024-01-19Közös akarattal horgászberkekben is minden terv megvalósíthatóÖrömteli hírekről számolt be Somfai Rezső, a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnöke. Röviden összefoglalva: már most látszik az eredménye a kerekasztal-beszélgetéseknek, de a kerékpárút-hálózat fejlesztéseinek is örülnek a horgászok.
2023-06-30A következő feladat a Horgásztanya és környéke2023-ban már másodízben rendeztek kerekasztal-megbeszélést a Dunaújvárosi Horgásztanyán – ezúttal a horgász- és vízi turizmus fejlesztése témájában egyeztettek, közösen keresve a fejlesztés lehetőségeit.
2023-02-17Kerekasztal megbeszélést rendeztek az öböl fejlesztése érdekében. "Száz lépcső volt valaha..."A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület kerekasztal-beszélgetést szervezett az öbölben található Horgásztanyán, ahol a dunaújvárosi partszakasz, azon belül is az öböl jelenéről és jövőjéről, hosszabb távú fejlesztési lehetőségeiről egyeztettek.
2023-02-10Új stéget és új lépcsőket szeretnénekHorgász- és víziturisztikai fejlesztés a Kikötői öbölben címmel kerekasztal-konferenciát hirdetett szerdán délutánra a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület (DSHE) a horgásztanya rendezvénytermébe, ahová meghívtak mindenkit, aki segítséget nyújthat a cél elérésében.
2022-11-18Horgászközösség a kapun belülKaszás Éva cikke az Isd Dunaferr Gyártó Egységénél dolgozó sporthorgászairól Hujber Józsefről, Lekrinszki Mátéról és Méhes Attiláról
2022-10-27Harminc mázsa ponty az év utolsó telepítésénHárom helyszínen, összesen harminc mázsa háromnyaras pontyot telepített a térségi Duna-szakaszon október 26-án, szerdán délelőtt a Horgászegyesületek Velencei-tavi és Dunamenti Szövetsége.
2022-10-00"Nagyhal" a mechanika gépei között. HorgászközösségAz ISD Dunaferr Gyártó Egységében dolgozó horgászok bemutatása. Nyilatkozik Hujber József forgácsoló; Lekrinszki Máté forgácsoló és Méhes Attila forgácsoló.
2022-09-24Horgászok tisztújító közgyűléseA Dunaújváros Sporthorgász Egyesület tisztújító közgyűlést tartott a közelmúltban. A közgyűlésen részt vevők egyhangú szavazással választották meg civil szervezetük elnökét és tisztségviselőit.
2022-09-13Pergetős horgászok barátságos versengése. Baráti pergetőstalálkozót tartottak a kulcsi vizekenKulcson a hajóállomáson rendezték meg a hétvégén a III. Kulcsi Pergetős Találkozót. A horgászok körében népszerű viadalon tizenkilenc páros versengett.
2022-08-19Valóra vált az ifjú pecások álma a parton.Egy igazán szép kezdeményezés valósult meg Dunaújvárosban a helyi Sporthorgász Egyesület közreműködésével. Három, a településen elszállásolt ukrajnai háború elől menekült fiatalnak biztosítottak horgászati lehetőséget. A kezdeményezés részleteiről Szlivon Zoltán halászati őr beszélt
2022-08-19A térség legnagyobb civil szervezetét alkotják a vizek vallatóiA Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesületről
2022-08-17Ez már a nyolcadik maratoni versengés voltA kulcsi Horgász és Természetvédő Egyesület augusztus 13-ára szervezte meg nyolcadik alkalommal maratoni horgászversenyét.
2022-08-16Pergető triatlont tartottak a hétvégén KulcsonSokéves hagyomány szerint Kulcs adott otthont augusztus 13-án, szombaton a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) rendezésében megtartott XI. Pergető Triatlon harmadik fordulójának.
2022-08-09Fenséges halászlevek, pecázás és sárkányhajó. Kisapostag végleg felírta magát a gasztronómia térképéreA címként lejegyzett hangzatos, de komoly szakemberek állásfoglalását tükröző kijelentést a huszonharmadik alkalommal megrendezett halászléfőző és snecifogó, valamint sárkányhajóverseny helyszínén hallottuk az országosan elismert zsűritől. Itt egyaránt utaltak a bográcsok mellett és a Bárka vendéglőben alkotó séfek által készített ételek minőségére. A rangos esemény az elmúlt hétvégén zajlott le a Duna-parton.
2022-08-05Hosszú éveken át spóroltak a felújításra. A tetőszerkezet már elkészültÚj tetőszerkezetet kapott a rácalmási horgásztanya. Az épület fenntartója és tulajdonosa a rácalmási Sirály Horgászegyesület, amely több mint egy évtizeden át spórolt e felújításra.
2022-08-01Nem volt gondjuk a kapásokkal. A kapásokkal nem volt gond a Felső-öbölbenHárom fiatal a halőri szolgálat munkatársának gondos tanácsai, útmutatásai mellett horgászik a Szalki-szigeten, a zsilip szomszédságában.
2022-07-29Az idei nyáron már másodszorA kevés csapadék és a hosszan tartó hőhullám miatt csütörtökön délelőtt ismét megelőző klór­meszes fertőtlenítő kezelést végeztek a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület szakemberei a Felső-öbölben, a városi szabadstrandot is magába foglaló vízterületen.
2022-07-05Sok-sok kis horgász versenyzett. Horgászversenyt rendeztek a legkisebbeknekJúlius 2-án, szombaton a Kulcsi Horgász és Természetvédelmi Egyesület horgászversenyt rendezett gyerekeknek. A jelentkezők a Duna horgászboltban regisztrálhattak a versenyre.
2022-07-05Kapásban gazdag tábori napok a Nyalóka-szigetenA múlt héten Örspusztán, a Nyalóka-szigeten rendezte meg hagyományos nyári horgásztáborát legfiatalabb pecásai számára a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület.
2022-07-02Nagyszabású tervekről. A horgászegyesület bemutatta nagyszabású fejlesztési terveitA dunaújvárosi horgásztanyán jelenleg is zajló felújításról és a közeljövő nagyszabású, több területet is érintő fejlesztési terveiről egyeztetett július 1-én, pénteken délelőtt dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, Bokor Károly, a Magyar Országos Horgász Szövetség ­(MOHOSZ) alelnöke, és a házigazda, Somfai Rezső, a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület (DSHE) vezetője.
2022-06-17Ingyenes és korszerű kikapcsolódási lehetőség várja a leendő látogatókat a Szalki-szigeten.Nyit a szabadstrand címmel tartott sajtótájékoztatót Mezei Zsolt, Dunaújváros általános hatáskörű alpolgármestere a Szalki-szigeten. Mint azt elmondta, a terület 2022. június 15-én hivatalosan is megnyitja a kapuit a fürdőzők előtt, akik már egy teljesen korszerű, modern vizesblokkot is birtokba vehetnek.
2022-06-10Halfogással egybekötött családi nap. Verseny és vendéglátás is - ragyogó családi nap voltMinden feltétel és körülmény tökéletes volt június 4-én, szombaton a Baracsi Horgász Civil Társaság idei második rendezvényéhez.
2022-06-03Megérkeztek a pontyok! (képaláírás)Összesen tíz mázsa pontyot telepített június 2-án a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület a Felső-öbölbe és a Kikötői-öbölbe. A közeljövőben még öt mázsa ponty érkezik majd az egyesület által kezelt horgászvizekbe. (teljes szöveg)
2022-06-01Gyérítés után pontyokMájus 30 és 31-én, hétfőn és kedden a szakemberek eredményes hínárgyérítést végeztek a dunaújvárosi Felső-öbölben – tájékoztatta a Dunaújvárosi HÍrlapot a munkálatokról Somfai Rezső, a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnöke.
2022-04-14Pontyokat telepítettek az öbölbe. Hogy görböljünek a botokÁprilis 13-án, szerdán délelőtt 13 mázsa, nevezett piaci pontyot telepítettek a helyi horgászegyesület által kezelt vízterületen. A szezon terveiről Somfai Rezső, a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület vezetője beszélt lapunknak.
2022-03-29Előkerültek a szerszámok - rendezettebb lett a partHosszú, kényszerű szünet után március 27-én, vasárnap délelőtt ismét takarítást tartott a rácalmási Kis-Duna felső részén, a hídtól északra található versenypálya területén és a mellette lévő zöld sávon a Rácalmási „Sirály” Horgász Egyesület tagsága. Tereprendezés és gallyazás után egy ízes aratógulyás mellett pihenték ki a fáradalmakat.
2022-03-01Eredményes gazdálkodás után idén belevágnak a felújításbaAz elmúlt év eredményeiről és az idei év fontosabb terveiről, pályázati lehetőségeiről is beszámolt a Rácalmási Sirály Horgász Egyesület vezetősége a szervezet február27-i, vasárnapi közgyűlésén.
2022-02-19Ismét lehetőség van a csónakos pecára az öbölbenMárcius 1-től újra engedélyezett a Szalki-öbölben, vagy ahogy a horgászberkekben is hívják, a kotrásban a csónakos horgászat – erről adott ki tájékoztatót a honlapján a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület.
2022-01-18Elkészült a csatornahálózat, felmondott DVCSH-szerződésMozgalmas év volt 2021, amelyre a járványhelyzet alaposan rányomta bélyegét. A Dunaújvárosi Hírlap négy részesre tervezett összeállításában a mögöttünk hagyott esztendő legfontosabb eseményeire pillantanak vissza. Második negyedév. A belügyminisztériumi nyilvántartó adatai szerint 2021 elején már csak 43 692 fő volt Dunaújváros lakossága.
2022-01-17A Covid-járvány meghatározta az elmúlt év első negyedévét isMozgalmas év volt 2021, amelyre a járványhelyzet alaposan rányomta bélyegét. A Dunaújvárosi Hírlap négy részesre tervezett összeállításában a mögöttünk hagyott esztendő legfontosabb eseményeire pillantanak vissza. Az első negyedév.
2022-01-11Több hal került a Dunába. A tavalyi év inkább a halaknak kedvezett"Az idei jegyárakról, a haltelepítési tervekről, s a kíméleti területek fontosságáról is beszélt lapunknak Dual­szky-Kovács István, a Rácalmási Sirály Horgász Egyesület elnöke, a Horgász­egyesületek Velencei-tavi és Dunamenti Szövetségének (HVDSZ) alelnöke."
2022-01-03Horgászrendváltozás, pontyok telepítése, a naplók és a jegyekAz elmúlt esztendőben hatvanöt mázsa pontyot telepített a Dunaújvárosi Sporthorgász egyesület a kezelésébe tartozó vízterületekre.
2021-11-22Bombák akadtak horograSzombaton Meliovszki Imre és Szabó Roland erős neodimium mágnessel kincshorgászatra indultak, abban a reményben, hogy talán valami érdekesre bukkannak a Duna dunaújvárosi szakaszán az alacsony vízállás mellett. Imre és Roland bombát talált a Dunai Kincses Kert kistermelői piactól nem messze a Dunán, a kemping mögötti szakaszon.
2021-10-28A horgászegyesület túl van az utolsó telepítésenA Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület egész évben folyamatosan telepítette a halakat a Duna kikötői és a felső öblébe (az utóbbi a szabadstrand). Idén a horgásztanya felújítása, megmentése volt az elsődleges, erre kellett költeni a legtöbbet. Beszélgetés Somfai Rezső elnökkel.
2021-10-06Élet a vízparton - kiállítás gyermekrajzokbólA Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület egy évvel ezelőtt hirdetett rajzpályázatot óvodás és általános iskolás gyerekek számára Élet a vízparton címmel. Kiállítás a Munkásműveldőési Központban.
2021-09-10Tíz mázsa piaci ponty érkezettSzeptember 7-én összesen tíz mázsa ponty került a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület által kezelt horgászvizekbe.
2021-08-19Egész napon át a bot végén a kulcsi Duna-partonA Kulcsi Horgász és Természetvédő Egyesület augusztus 14-re szervezte meg hetedik alkalommal maratoni horgászversenyét.
2021-08-16Hagyománytisztelő és -követőBeszámoló a kisapostagi halászléfőző versenyről, ahol a Szabadtűzi Lovagrend Gasztronómiai Egyesület zsűrizett. Miért is különleges a kisapostagiak versenye? Nagy Attila polgármestert és Németh Józsefet kérdeztük.
2021-08-09Az öbölben horgásztak, gyerekek isAugusztus 7-én rendezte meg a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület a szokásos Öböl Kupáját.
2021-08-09Snecifogás, halászlé, és kóstolásKisapostagon, a Bárka vendéglő melletti Duna-parton augusztus7-én halászléfőző- és snecifogóversenyt rendeztek.
2021-08-02Tíz mázsa ponty két részletbenBár az utolsó pillanatig kétséges volt, hogy sikerül-e, végül megtartotta a Dunaújvárosi Sporthorgász egyesület a pontytelepítést az előre meghatározott időpontban, július 27-én, kedden a Felső-öbölben és a Kikötő-öbölben. Összesen 10 mázsa horogérett pontyot telepítettek fele-fele arányban elosztva a két helyszín között.
2021-07-19Görbült a bot a pergetős bajnoki meneten KulcsonA hétvégén tartották a XXI. Csónakos Pergető Országos Bajnokság 3–4. fordulóját a Kulcs, Adony és Tass határolta szakaszon. Negyvenegy csapat küzdött kitartóan a változatos időjárásban, pedig volt vihar és fülledt kánikula is.
2021-07-12Ajándékcunami volt a kulcsi horgászversenyenJúlius 10-én, szombaton, Kulcson Hullám utca alatti dunai partszakaszán a Kulcsi Horgász és Természetvédelmi Egyesület ismét versenyt rendezett gyerekeknek.
2021-07-09Még vacsora után is horgászni akartak, olyan lelkesek voltakGyermekeknek szervezett nyári horgásztábort a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület és az Aranyponty Kft. közösen Sárbogárd Örs­pusztán, pontosabban a Rétimajorhoz tartozó kies Nyalóka-szigeten.
2021-07-06Pontyokkal gazdagodott két öbölrész. Újabb pontyokkal gazdagították az öbölvizeketA Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület június végén újabb 10 mázsa pontyot telepített a kezelésében lévő vízterületekbe: öt má­zsát a Felső-öbölbe, öt mázsát pedig a Kikötői-öbölbe.
2021-07-05A pergető horgászok a kulcsi Dunán versenyeztek a hétvégénA hétvégén Kulcs adott otthont a pergetős horgászok versenyének. Pontosan a X. Pergető Triatlon második fordulóját rendezték meg július 3-án és 4-én a településhez tartozó dunai szakaszon.
2021-07-01Öröm lesz majd visszagondolni a Tibi bácsival eltöltött napokraA nyár a táborozások hónapja. Így van ez a Rácalmási Sirály Horgász Egyesületnél is, ahol nagy hagyománya van a nyári horgásztábornak. Idén is remek programokkal készültek a szervezők a június 21-től 26-ig tartó halbűvölő maratonra.
2021-06-14Nyolc köbméter a szemétből. Környezetvédelmi nap - paprikás krumplivalA Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület környezetvédelmi napot tartott június 12-én, szombaton, de „fesztiválnyelven” szólva, pénteken volt egy nulladik nap.
2021-05-27Lara baba első hala (képaláírás)A kishölgyet Katona Dilara Annának hívják és szeret mindent kipróbálni. Szinte semmitől sem fél, a horgászattól és az első halától sem, amelyet az akasztói tavon fogott.
2021-05-13Sikeres ötet a mesterséges ívóhely telepítéseA Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület felelős halgazdálkodóként is jelen van a vizeinken. Tevékenységük nem merül ki abban, hogy időnként haltelepítést tartanak, a horgászok pedig kifogják azokat. A halak élőhelyével is törődniük kell. Feltűnt nekik, hogy a ragadozó halak közül a süllőnek nincs megfelelő természetes ívóhelye.
2021-04-30Épül, szépül a tó környéke. Épül, szépül, egyre csábítóbb a horgásztó és annak környékeGulyamajor Ez a különleges helyszín Daruszentmiklós és Előszállás határmezsgyéjén fekszik. A világ jelentősebb része elől szinte elrejtve, a pecások térképein viszont egyre nagyobb jelekkel emlékeztetve. Jó okuk van rá, hiszen könnyű megszeretni, és az ott még nem járóknak egy fejlődő horgászparadicsomként emlegetni. Nekünk Mercsek Szabolcs és fivére, Milán, a tulajdonos testvérpár mesélt róla.
2021-04-29Huszonöt mázsa ponty (képaláírás)Több helyszínen, 25 mázsa egy- és kétnyaras pontyot telepített szerdán az általa kezelt vízterületen a Dunába a Horgászegyesületek Velencei-tavi és Duna menti Szövetsége. Képünkön Szlivon Zoltán hivatalos halászati őr mutatja a folyamba telepített kétnyaras pontyok egyikét. (teljes szöveg)
2021-04-16Tízezer menyhalivadékot telepítettek a Dunába - e halfajta egyre népszerűbb a horgászoknálTízezer menyhalivadékot telepítettek a Duna folyam dunaújvárosi szakaszánál április 14-én, szerdán délelőtt a Horgászegyesületek Velencei-tavi és Duna menti Szövetsége (HVDSZ) halőri szolgálatának szakemberei.
2021-04-06Elmélet, gyakorlat, múzeumGyermekeknek szervez nyári horgásztábort a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület és az Aranyponty Kft. a Sárbogárd Őrspusztán.
2021-04-01Horogérett ponty az ünnepi asztalra (képaláírás)A húsvéti ünnep közeledtével a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület gondolt a tagságra, mégpedig oly módon, hogy áttételesen biztosította, hogy friss hal kerüljön az ünnepi asztalra. A Felső-öbölben és a Kikötő-öbölben egyaránt horogérett pontyokat telepítettek, mégpedig nem is keveset, az egyik helyre 10 mázsa, a másikra 5 mázsa jutott a pikkelyesekből. A mai napon még horgászni csak napkeltétől napnyugtáig szabad,a telepítés napjától számított egy hét alatt (március 31.–április 6.) pedig összesen legfeljebb hat ponty megtartása engedélyezett, telepítéstől függetlenül naponta maximum két ponty tartható meg. (teljes szöveg)
2021-04-01Ne érje a horgászokat balesetA szabadstrand északi felén tett katasztrófavédelmi bejáráson megállapítást nyert, hogy az ott lévő idős fűzfákon, balesetveszélyes száraz ágak vannak. Mivel a területet intenzíven szokták a horgászok használni, így szalaggal lezárták és figyelmeztető táblákat helyeztek ki.
2021-03-12Traktort nyertek a horgászok. Közel négymillió forintot nyertek a horgászokA településen működő Kulcsi Horgász Egyesület nevű cilvil szervezet kommunikációért felelős megbízottja, Mérei Lajosné két jó hírt is megosztott velünk az elmúlt időszakról.
2021-02-18Közeleg a fogási napló leadásának határidejeA rácalmási Sirály Horgász Egyesület hivatalos Facebook-oldalán tette közzé, hogy például a Duna 5-ös szakaszára a felnőtt éves területi horgászjegy 25 ezer forintba kerül, csakúgy, mint a dunaújvárosi öböl területére szóló éves jegy is.
2021-01-25Takarítás után iszapkotrás lesz. Elkezdődött a Kulcsi-öböl rehabilitációjaKulcsi és rác­almási horgászok, valamint a területileg illetékes halőri szolgálat munkatársainak részvételével a múlt héten megkezdődött a közel nyolc hektáros Kulcsi-öböl megtisztítása.
2021-01-11Egyre több horgász a vízpartok mellett. Életbe lépett az új Országos Horgászrend - változásokSzámos, a közelmúltban lezajlott változás tette szükségessé egy új Országos Horgászrend megfogalmazását, amelyet minden horgásznak érdemes legalább egyszer részletesen átolvasnia, mielőtt a vízpartok felé indul – mondta el lapunknak Dualszky-Kovács István, a rácalmási Sirály Horgász Egyesület elnöke, valamint a Horgászegyesületek Velencei-tavi és Duna menti Szövetségének alelnöke, akit a főbb változásokról kérdeztünk.
2020-12-24Kétszáztíz adagnyi szeretet. Halászlé-adománySomfai Rudolf, a helyi sporthorgász egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy az egyesület tagjai idén a saját ünnepi halporciójukat dobták össze, és határozták el, hogy abból halászlevet főznek a Szent Pantaleon Kórház dolgozóinak
2020-12-21Horgászok rajzos versenyeDecember 19-én, szombaton délelőtt rendezték meg a helyi sporthorgász-egyesület által kiírt gyermekrajzpályázat eredményhirdetését, amelyen a legszebb alkotások készítői átvehették jól megérdemelt díjaikat.
2020-12-02Nem csak pisztollyal tud jól bánni, a pecabottal isGurisatti Gyula nemcsak pisztolylövésekkel tud pontosan durrogtatni, hanem a pecabotot is időben tudja kirántani a folyóból.
2020-11-16Gyermekeknek gyűjt horgászfelszereléseket, és ezekkel lepi meg a pecásokat MikulásraSándor Norbert azzal a jó hírrel kereste meg szerkesztőségünket, hogy gyermekek számára horgászfelszereléseket gyűjt, és Mikulásra ezekkel lepi meg a kis pecásokat, akiknek várja a jelentkezését.
2020-11-14Kétnyaras pontyok jövő karácsonyraBő egy hete számolhattunk be arról, hogy 30 mázsa háromnyaras, méretes ponty került a Dunába Kulcs, Rácalmás, Dunaújváros négy pontján, és máris egy újabb örömhírrel szolgálhatunk a horgászat szerelmeseinek.
2020-11-02Háromnyaras, méretes példányok érkeztekA Horgászegyesületek Velencei-tavi és Dunamenti Szövetsége (HVDSZ) munkatársai pontytelepítést végeztek a Duna középső szakaszán az elmúlt héten.
2020-10-14Élete első amurjaOngai Zoltán a hónap fogása játékunk júliusi fordulójára jelentkezett, és egy horgász-mix csomaggal lett gazdagabb. Szenvedélyéről kérdeztük.
2020-10-07Gyérítették a törpeharcsákatA Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület erőfeszítéseket tesz a Felső-öbölben túlszaporodott törpeharcsa-állomány gyérítésében
2020-10-06Gyéríteni kellett (képaláírás)Törpeharcsa-gyérítést szervez tavasszal és ősszel a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület a Felső-öbölben. Október 5-én hozzávetőleg 300 kilót fogtak ki 127 varsával. (teljes szöveg)
2020-10-03Szeretetük hajója a Dunán. Egy ember életének az emlékét láthattukSándor Norbert barátjával harcsázáshoz keresett kagylókat Adony és Rácalmás között egy kőgátnál. A jókedvű beszélgetést hirtelen néma csönd váltotta fel, amikor a parttól nem messze a vízben megláttak egy emlékhajót egy fényképpel és egy kis ládikával.
2020-09-29Barátjává válik a horgásznak a folyó, ha megismeri és tiszteliSándor Norbert gyerekként kezdett el pecázni, de öt éve vált igazán szenvedélyévé a horgászás. Ez azt jelenti, hogy hetente akár háromszor is lemegy a Dunára. Úgy osztja be az idejét, hogy erre mindig jusson idő.
2020-09-1624 órás pergetőverseny. Baráti találkozó és 24 órás tudáspróbaKulcsra a pergető horgászok szinte már hazajárnak. Két egymást követő évben is a településen rendezte a Magyar Országos Horgász Szövetség az Országos Bajnokság két fordulóját. idén pedig a sikereken felbuzdulva a kulcsi hajóállomás adott otthont az I. Kulcsi Pergető Találkozó helyszínének.
2020-09-16Dunai öreg harcos (képaláírás)Nunkovics Norbert nyerte az augusztusi szavazást, 5.000 forint értékű Tímár Mix-ajándékcsomag, egy darab Quechua horgászszék a jutalma. (teljes szöveg)
2020-09-14Pergetők találkozójaA hétvégén rendezték meg az első pergetős találkozót a kulcsi önkormányzat szervezésében.
2020-08-24Snecifogásban Szintia volt a legjobb ezúttal is. Ízes halászlé készült, rekordot döntött a bográcsozók számaIgazi, hamisítatlan nyári hangulat töltötte meg a Dunai Gyöngy Yachtkikötő és Bárka Vendéglő szomszédságában a Duna-partot. Huszonegyedik alkalommal rendezték a snecifogó versenyt gyerekeknek és a halászléfőző partit a felnőtteknek Kisapostagon.
2020-08-18Duna menti összefogás készülA közép-dunai folyamszakasz halászati perspektívája volt a témája annak a regionális megbeszélésnek, amelyen a Horgászegyesületek Velencei-tavi és Duna menti Szövetsége, valamint a Magyar Országos Horgász Szövetség szakembereit látta vendégül a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület az elmúlt héten a horgásztanyán.
2020-08-17Az időjárás is kedvezett a remek fogásokhoz. Ez a Duna méltó ünnepeA kulcsi Hullám utca alatti partszakaszon a felnőttek maratoni, 24 órás horgászversenye és ezzel együtt a kulcsi Duna-part ünnepe is reggel 8 órától vasárnap 8 óráig tartott augusztus 15-én, szombaton.
2020-08-12Figyelni a kapásjelzőt! Hogy felhőtlen legyen a kikapcsolódásunkDunaújváros és környékének horgászait – akik 2500-an vannak – a közhasznú Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület fogja össze. Somfai Rezső elnök a feladatokról beszélt.
2020-08-08Éjjel-nappal horgásztak a versenyzők a baracsi tavonA baracsi horgászok augusztus 1-jén tartották éves hagyományos, huszonnégy órás halfogóversenyüket.
2020-08-08Az első forduló utáni eredmények (képaláírás)Augusztus 7-én zárult a júliusi Hónap fogása verseny. A nyerteseink a következők: 1. Schmidt Réka (képünkön a Hajnali ponty című képe) 5000 forint értékű Tímár-Mix ajándékcsomag és hűtőtáska. 2. Schmidt Réka 5000 forint értékű Tímár-Mix ajándékcsomag. 3. Ongai Zoltán 5000 forint értékű Tímár-Mix ajándékcsomag. (teljes szöveg
2020-08-04Horgászatról és pályázatokról a közgyűlésenA Kulcsi Horgász és Természetvédő Egyesület augusztus 1-én a faluházban megtartotta éves rendes közgyűlését.
2020-08-00Belesimulni a természetbe. Életforma, ami nem csak a halfogásról szólBeszélgetés dunaferres munkavállalókkal, akiket hobbijuk köt össze: a horgászat. Nyilatkozik Zsedrovits Tibor, a Kokszoló gépészeti üzemének karbantartó művezetője; Mészáros Attila, a Kokszoló művezetője és Dualszky-Kovács István, a Rácalmási Sirály Horgászegyesület elnöke.
2020-07-29Állományerősítés (képaláírás)A Horgász Egyesületek Velencei-tavi és Duna menti Szövetsége hétfőn 1000 darab előnevelt, 15-16 centiméteres kecsegét helyezett el a Duna 1564 és 1630 folyamkilómétere között. A telepítés két ütemben zajlott, 500 darab kecsegét Kulcsnál, s szintén 500-at Dunaújvárosnál engedtek a folyamba. A szakemberek bíznak abban, hogy a jelenleg védett kecsegeállomány a közeljövőben ismét megerősödik, és újból fogható lesz a horgászok számára.
2020-07-25Oxigénnel dúsítják. Megelőzni a tragédiátEmlékezetes volt 2017 nyara a dunaújvárosi horgászoknak. Megdöbbentő méretű halpusztulást tapasztaltak a Felső-öbölben, a szabadstrandnál. Idén egyelőre úgy néz ki, sokkal enyhébb mértékben, de megint pusztulnak a halak.
2020-07-23"Minden lehetőség adott a fejlődéshez"Dualszky-Kovács István (kép) tősgyökeres rácalmásiként kisgyermekkora óta a Duna szerelmese. Az 1976-ban alapított Sirály Horgász Egyesület elnökével, a HVDSZ alelnökével a térségi horgászközösségek helyzetéről és a közeljövő feladatairól beszélgettünk.
2020-07-13Horgászok versengtek karantén után. Horgászverseny palacsintával2020. július 11-én, szombaton gyermek-horgászversenyt rendezett a Kulcsi Horgász Egyesület, a település Hullám utca alatti dunai partszakaszán.
2020-07-13Nők a horgászbot végén - kiváló eredménnyelJúlius 4-én, szombaton rendezte a Baracsi Horgász Civil Társaság a hagyományos női horgászversenyét.
2020-07-06Sok gyermek is versengett. Horgászverseny sok gyermekrésztvevővelA Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület a hét végén rendezte meg a májusban elmaradt hagyományos horgászversenyét Öböl Kupa elnevezéssel a dunaújvárosi Felső-öbölben – a szabadstrandnál –, nem kevesebb, mint 45 résztvevővel.
2020-07-06Halországi fogásnaplóAz elmúlt héten ismét Halországban, azaz a rétimajori horgászparadicsomban – azon belül is a népszerű Nyalóka-szigeten – tartotta nyári utánpótlás-nevelő táborát a Rácalmási Sirály Horgász Egyesület.
2020-06-16Megszabadulnak a hínártól a Felső-öbölbenElszaporodott a hínár a Felső-öbölben, ami nem kevéssé bosszantja a horgászokat és a fürdőzni vágyókat. A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület június 15-én elkezdte a gyérítést a teljes partszakaszon.
2020-05-29Horgászok a paradicsomi Kis-Dunán. Csodálatos horgászparadicsom terül el a Duna mellékágábanA Duna mellék ágában találjuk azt a csodálatos vízi világot, amelyen a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete végzi a tevékenységét. Az imponáló terület öt és fél kilométer hosszan, harminchárom hektáron fekszik a vízfelület mindkét oldalán.
2020-05-19Évtizedes hibát hoztak helyreA helyi horgászegyesületek és a település önkormányzata összefogásával bezárták a kőgátat Kulcson.
2020-05-11Rendkívüli telepítés. Öröm a horgászoknak, jelentős segítség a haltermelőknek!A kormány döntése alapján korábban soha nem látott nagyságrendű telepítési támogatáshoz jutnak az állami tulajdonban lévő horgászvizek halgazdálkodási hasznosítói. A lehetőségre a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület, valamint a Horgászegyesületek Fejér Megyei Szövetsége (Hofesz) és a Horgászegyesületek Velencei-tavi és Duna menti Szövetsége (HVDSZ) is pályázott, sikerrel.
2020-04-25Húsz mázsa kétnyarasAz éves halgazdálkodási ütemtervének megfelelően, a tavaszi haltelepítési program részeként csukaivadékokat és kétnyaras pontyokat telepítettek a HVDSZ szakemberei az elmúlt napokban a Horgászegyesületek Velencei-tavi és Duna menti Szövetsége által kezelt dunai folyamszakaszon. A részletekről Dualszky-Kovács István, a HVDSZ alelnöke számolt be.
2020-04-02Örökös harc lesz ez, de akadnak jó hírek isTörpeharcsa-gyérítést végzett a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület a Felső-öböl területén március végén.
2020-03-24Kiváló műsor, elegáns vendégek és hibátlan horgászvendéglátásNéhány hete volt, de mintha egy örökkévalóság telt volna el azóta, hogy fantasztikus bált rendeztek a dunaföldvári horgászok az iskola aulájában.
2020-03-14Tizenöt mázsa horogérett halat telepítettek, takarítani fognakDunaújvárosi Sporthorgász Egyesület idei első pontytelepítése történt meg 2020. március 13-án, pénteken délelőtt a dunaújvárosi Felső-öbölben és a Kikötő-öbölben. Nem kevesebb mint 15 mázsa horogérett pontyot telepítettek a szakemberek fele-fele arányban elosztva a két vízterületen.
2020-03-04Éves közgyűlés a Sirálynál – összegzés és tervezés2020. március 1-én tartotta évi rendes közgyűlését a Rácalmási Sirály Horgász­egyesület. Az előző év beszámolói mellett a tagság a jövő év terveiről is hallhatott a Sirály vezetőitől. A Sirály éves közgyűlésén a megjelent tagság a vezetőség, a felügyelő- és a fegyelmi bizottság beszámolóját is elfogadta. A rácalmási horgászok egyesületének jelenleg 786 fő regisztrált tagja van.
2020-02-25Horgászok disznótoros kedvükben. Dunaföldvári pecás disznótor - ez egy hibátlan férfimultaság voltA dunaföldvári horgászok a saját sportjukban, csapatépítésben, sőt az idilli Kis-Duna menti bázisuk újjávarázsolásában is szép eredményeket értek el. Ezek után már meg sem lepődünk rajta, hogy a disznótoros versenyeken is dobogóra állhatnának.
2020-02-11Műfüves pálya a halaknakFebruár 10-én reggel 40 darab hozzávetőleg 30x60 centiméteres műfű „téglát” engedtek le a halászati őrök az ívó halak számára a víz fenekére. Természetesen nem vízipóló bajnokság kezdődik az Alsó- és a Felső-öbölben, „csupán” mesterséges ívóhelyekkel igyekeznek segíteni a horgászegyesület munkatársai a halak, elsősorban a ragadozó halak szaporodását.
2020-02-07Fontos határidők közelegnek. Fontos határidők jönnek a horgászok számáraA horgászok, amint meglátják a napsütést, rögtön vágyat éreznek arra, hogy nekiinduljanak, és újra próbára tegyék magukat és felszerelésüket. A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület őket is emlékeztetné néhány határ­időre, betartandó szabályra.
2019-12-30Horgászok a Duna folyam mentén. Egységes horgászrendet javasolnak az egyesületekA törvényi változásokhoz alkalmazkodva négy évvel ezelőtt vette át alhaszonbérletbe a vízkezelési jogot a Nagytétény és Dunaföldvár közötti Duna szakaszon a HVDSZ (Horgászegyesületek Velencei-tavi és Dunamenti Szövetsége). Az elmúlt évek munkájáról, valamint a közeljövő feladatairól Dualszky-Kovács István, a HVDSZ alelnöke beszélt lapunknak.
2019-12-02Sikeres évet zártak, kiváló fogások születtekA Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesület jelentős hivatalos eseményéről Kiss Lajos Csaba elnök tájékoztatott bennünket.
2019-10-05Utolsó haltelepítés (képaláírás)Megtörtént az idei év utolsó pontytelepítése a Felső-öbölben és a Kikötő-öbölben. A Balatoni Halászati Nonprofit Zrt-től vásárolt 10 mázsa háromnyaras, egészséges pontyot helyeztek ki a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület munkatársai, amellyel erre az évre elérték a 63 mázsa össztömeget.
2019-09-27Már nem okoznak kártA Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület a Felső-öböl területén 2019. szeptember 16. és szeptember 28. között törpeharcsa-gyérítést végez.
2019-09-17Kulcsi csónakosok pergethettek. Kulcs volt a magyarországi csónakos pergetés központjaA Magyar Országos Horgász Szövetség rendezésében Kulcs adott otthont az elmúlt héten a XIX. Csónakos Pergető Országos Bajnokság 4-5. fordulójának és egyben az V. Péli Zoltán emlékkupának. Szeptember 12. és 15. között a kulcsi hajóállomás volt a magyarországi csónakos pergető horgászat központja. A versenypálya pedig a Duna, Adony és Tass közötti 10 kilométeres szakasza.
2019-08-23HaltelepítésMintegy tíz mázsa horogérett, egészséges pontyot telepített a felső-öbölben és a kikötő-öbölben augusztus elején a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület.
2019-08-19Maratoni horgászversenyAugusztus 17-én, a Kulcsi Horgász Egyesület szervezésében a kulcsi Hullám utca alatti dunai partszakasz volt a helyszíne a felnőttek részére meghirdetett 24 órás horgászversenynek.
2019-08-14Túl az ivadékmentésenJúlius végén egy horgásztársuk, Varga István bejelentésére reagálva a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület ivadékmentő akcióba kezdett a kikötői öböl északi részén a füzes kijáratánál, az úgynevezett patkónál.
2019-08-09Nagy a hőség, kevés a hal. A halak sem bírják márA kívülálló számára úgy tűnik, mintha halhiány lenne, és mintha drágábban is juthatnának hozzá a vásárlók a különböző halfajtákhoz. A szakember azonban megnyugtat mindenkit, nyáron mindig ez az általános helyzet, és az árak sem mentek feljebb, igaz, a nyári hónapokban kevesebb fajta hal kerül az üzletekbe.
2019-07-11Csodálatos juniálist rendeztek a dunaföldvári sporthorgászokHetvenhárom éves rutinnal és ezért a siker reményében állhat neki a soron következő rendezvényeinek a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete. A legutóbbi nagy eseményük a látogatottság és a színvonal tekintetében is minden korábbit felülmúlt.
2019-07-10Szerencsét próbáltak. Tizenkilenc kis horgász próbált szerencsét Kulcs Duna-partjánA Kulcsi Horgász Egyesület július 6-án gyermekhorgászversenyt rendezett a kulcsi Hullám utca alatti dunai partszakaszon.
2019-07-03Kapitális harcsát fogott ki a Dunából az elszánt horgászHihetetlen szerencsével, profi felkészültséggel, kapitális zsákmányt fogtak a Dunában: egy 54,5 kilós harcsát! Az igazi virtust jelentő kalandról Nagy Gáborral, a sikert elérő, érthetően büszke, dunaföldvári horgásszal beszélgettünk.
2019-07-03Sirályok pecakalandjaAz utóbbi nyarakhoz hasonlóan ezúttal is Halországban, a rétimajori Nyalóka-szigeten táborozott a Rácalmási Sirály Horgász Egyesület leendő utánpótlása.
2019-06-28Gasztronap a kempingben. III. Horgász- halászlé és halfőző versenyMúlt szombaton az önkormányzat, a Tourinform és a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület szervezésében tartották meg a kemping területén.
2019-06-25Főzésben és fogásban a legeredményesebbekA hétvégi, III. Horgász-, halászlé- és halfőző versenyen a legeredményesebben szereplő résztvevőket kategóriánként díjazták, tárgy- jutalomban és elismerő oklevélben részesültek a győztesek.
2019-06-24Nagy fogások a tóból, finom fogások a tányéron. Több száz liternyi ízletes halászlé rotyogott a tűzönNegyven horgász és huszonkét asztaltársaság jelentkezett a június 22-i, szombati horgász-, halászlé- és halfőző-versenyre.
2019-06-13A halakat nem kell őrizniük, de az orvhorgászokra figyelni kellA horgászegyesületeknek fontos feladatuk a halak és azok életterének a védelme. A horgászok egy része bizony nem tartja be a legalapvetőbb szabályokat. A halőrök, vagy hivatalos nevükön a halászati őrök nem a félelemkeltés miatt vannak, hanem azért, hogy megvédjék a hal­állományt a többi horgász számára is.
2019-05-22Horgászok országos csapatbajnokságaAhogy arról tudósítottunk, hét végén rendezték meg a dunaújvárosi szabadstrandon a Horgászok Velencei-tavi és Duna menti Szövetségének halfogó versenyét. A verseny eredményei a következőképp alakultak.
2019-05-20Rangos horgászverseny itthonA Horgászegyesületek Velencei-tavi és Duna menti Szövetsége Dunaújvárosban, a szabadstrandon tartotta a szövetség halfogó versenyét a hét végén.
2019-05-15Borús időben is jó volt a kapás. Borús időben is jó volt a kapás a nagykarácsonyi horgásztavonA nagykarácsonyi horgászverseny rendezője idén is a helyi ifjúsági klub volt, valamint sokat segített a mindenféle tennivalókban a Nagykarácsony Testvértelepüléseiért Egyesület tagsága.
2019-05-08Ritkították a harcsákat az öbölben. Kétszáz kiló törpeharcsával kevesebb maradtMintegy száz varsát helyeztek el a szabadstrand vagy horgásznyelven szólva: az Északi-öböl vizében a múlt héten a szakemberek, hogy kellően meggyérítsék a törpeharcsákat a vízben.
2019-05-04Kiváló hangulatban majálisoztakBaracson megadták a módját a tavaszköszöntő ünneplésnek. Két helyen is családi napot tartottak. A horgászok és a vadászok a baracsi tónál töltötték a napsütéses, gyönyörű időt. A falu civil szervezeteinek nagy része pedig az apátszállási templomkertben verte fel sátrait.
2019-05-02Horgászok versenye elsején. Sporthorgászok versenyeztekRekordszámú nevezővel, fővárosi vendégekkel kiegészülve zajlott le a helyi sporthorgászok hagyományos május elsejei versenye.
2019-04-26Haltelepítés volt Battától DunaújvárosigNem csak a haltenyésztők, hanem hivatásos halőrök is közreműködtek annál a haltelepítésnél, amelyet a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) által támogatott akciós halkészlet terhére szerveztek április 23-án, mint a tavaszi pontytelepítés második részletét.
2019-04-17Haltelepítés és más történések. Bár tilalmi időszak van, a horgászélet még nem áll meg!Somfai Rezső, a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnöke nyilatkozott a haltelepítésekről illetve a közelgő horgászversenyekről.
2019-04-10A helyi horgászközösségértAz elmúlt hét végén tartotta huszonöt éves fennállásának ünnepi küldöttgyűlését a Horgászegyesületek Velencei-tavi és Duna menti Szövetsége.
2019-04-02Szép rendet tettek a Duna-parton. Generációk takarították együtt a Duna-partotA Sirály Horgászegyesület lelkes csapata hosszú évek óta takarít, vigyáz, felügyel és gondos gazda a rá szabott rácalmási partszakaszon. Március 31-én, vasárnap a versenypályára koncentráltak, és a szemétszedés mellett az aktuális tereprendezésről is gondoskodtak.
2019-03-29Elkészült a mederkotrás a horgászok tanyájánál: szép hely lett. A Szalki-sziget újjáépítése mind több vendéget vonzA helyszínen szemlélték meg a város vezetői a horgásztanya előtti öbölszakasz kotrásának eredményét, a rendbehozott környezetet.
2019-03-11Tótisztítással kezdődött a szezonHagyomány a Baracsi Horgász Civil Társaságnál, hogy év elején kampányszerűen megszállják a tavat, és aki csak tud, segít a tavaszi nagytakarításban.
2019-03-09Megtörtént az idei első haltelepítés!Most már visszavonhatatlanul bizonyos, hogy megkezdődött az idei horgászati főszezon: március 8-án megvolt az első idei haltelepítés.
2019-03-00Medertakarítást végeztünkA Sirály Horgászegyesület 2019. február 24-én medertakarítást végzett a rácalmási Bürü hídnál
2019-02-21Több horgásznak lesz majd helye. Meghökkentően sok hal jött a kimélyített vízbeÚj horgászhelyek is kialakultak a kikötő öblének kikotrásával: az iszaptól felszabadult, mélyebb vizű részeken megjelentek a nagyobb testű ragadozó halak és a kisebb halak nagy csoportjai is, derítették fel a kotrás eredményét felmérő geodéták szonárfelvételei, tudtuk meg Somfai Rezsőtől, a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnökétől.
2019-02-12Sok hajórakományra való iszapot termeltek ki a horgásztanya előtti öbölből a kotrást végzőkRégi panaszuk volt a dunaújvárosi horgászoknak, hogy az idők során nagymértékben feltöltődött iszappal a kikötői öbölnek a horgásztanya felé eső része.
2019-01-12A horgászok paradicsomaNagy munkák zajlanak a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület horgásztanyájának környékén.
2018-12-29Folyik a kotrás a kikötői öbölben. A tél nagyja és neheze eéőtt igyekeznek végezniAz egyik leglényegesebb részletéhez érkezett a kikötői öböl iszapkotrása december 28-án, amikor a horgásztanya előtt horgonyzott le a kotróhajó.
2018-11-17Haltelepítés volt a Dunán (képaláírás)November 14-én a Horgász Egyesületek Velencei-tavi és Duna menti Szövetsége, a Duna 1564–1630 folyamkilométeres szakaszának egyik alhaszonbérlője 20 mázsa háromnyaras pontyot telepített Kulcs, Rácalmás és Dunaújváros térségében. Az egészséges, 2-3 kilós halakat a HVDSZ halőri szolgálata – Tóth Ferenc ügyvezető irányításával – helyezte a folyóba. (teljes szöveg)
2018-11-00A Kis-Duna visszahozta a horgászkedvetSikeresnek bizonyult a Dunaferr Ifjúsági Szervezet Szállítómű tagszervezetének 2018. október 21-én szervezett horgászversenye. Nyilatkozik Palotai Lászlóné Olgi, szervező.
2018-10-31Horgászok pecabot nélkülOktóber 22-én – a munkaszüneti napot kihasználva – nagy volt a sürgés-forgás a Kis-Duna partján a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesületének horgásztanyája körül.
2018-10-18Második helyen végzett a Pentele Police csapataVéget ért a dunaújvárosi Pentele Police sporthorgász csapata számára a bajnoki idény, amely nagy sikereket hozott a csapat számára.
2018-10-01Jó volt a dunaújvárosi rendőrök kapása - biztos dobogósokMozgalmas heteken van túl a Pentele Police sporthorgászcsapata. Szeptember elején hazánkat képviselte a Hollandiában megrendezett rendőr sporthorgász Európa-bajnokságon, majd a hétvégén már a Tokaji horgásztavon fogták nagy sikerrel a szép pontyokat.
2018-09-15Telepítéssel gyarapítják a halfogási élményt. Gondoltak a fogási élmény gyarapításáraÖt mázsa 2-3 kilós piaci pontyot telepített a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület szeptember 13-án, csütörtökön délelőtt az úgynevezett Felső-öbölbe, vagyis a szabadstrand öblébe.
2018-09-15Visszakerült a kifogott hal az életterébe, a vízbeA dunaföldvári sporthorgászok nagy tisztelettel őrzik az egykori elnök, dr. Nagy Sándor gyógyszerész emlékét, így az első őszi rendezvényük mindig emlékverseny. Egy hétre rá, szeptember 6-tól vasárnapig pedig a vadvízi pontyfogóverseny következett.
2018-08-29Magasabb lett a vízállás. Vége az alacsony vízállásnakKezd visszatérni a víz a Duna mellékágaiba, a főmederben szeptember 3-ig 65 centiméteres vízállást várnak.
2018-08-23Ép ember lábak nélkülPortré Gurisatti Gyuláról, aki 1999-ben bekövetkezett balesete után a búvárúszás helyett a sportlövészetben és a horgászatban ért el kiemelkedő eredményeket.
2018-08-2324 órás horgászverseny (képaláírás)Immár negyedik alkalommal rendezte meg a versenyt a Kulcsi Horgász- és Természetvédő Egyesület. A pecásoknak nem volt szerencséjük, az alacsony vízállás miatt alig fogtak valamit. (teljes szöveg)
2018-08-15Történet a nagy halról és a jószívű befogójárólA kisapostagi halas nap egyik ünnepelt hőse dr. Vida Károly nyugalmazott főiskolai docens volt, aki ezt a címet ugyan elegánsan elhárította magától, de mindenki más szerint megillette őt. A szakmai szövetség is állást foglalt az ügyben: ezért a napi versenyek eredményhirdetésén Kapuczin Lajos, a Kisapostagi Duna SE Horgász Szakosztály elnö­ke átadta számára a HOFESZ által a sikeres fogást elismerő oklevelet és mellé egy emlékplakettet.
2018-08-15Óriáspontyot, törpeharcsákat zsákmányoltakÚjabb sikeres versenyen van túl a Pentele Police, a dunaújvárosi rendőrkapitányság sporthorgászcsapata. Ezúttal a nagykunsági öntözőcsatornán megrendezett versenyen sikerült helytállni, és több különdíjon kívül az egyéni első helyet és a csapatverseny harmadik helyét is megszerezni.
2018-08-14Halországgá vált KisapostagNagyszabású halünnepet tartottak augusztus 11-én,szombaton Kisapostagon. A snecifogó program mellett finomabbnál finomabb halászleveket meózhattunk, a szakavatott zsűri tagjai is elégedettek voltak a kóstolás után.
2018-08-14"Idomított" halakkal is versenyeztek - pletykáltákGurisatti Gyulát, akit nem csak a lövészetben, de horgászatban is bajnokként tisztelünk, rossz hírbe hozták a riválisai. Az egész parton sűrű szemhunyorítások közben azt suttogták, hogy idomított halakat hozott, s miután a kifogás után visszadobta azokat a vízbe, újból a horgára vetették magukat…
2018-08-13Snecifogók és halászléfőzők (képaláírás)Két jeles esemény is volt Kisapostagon augusztus 11-én: a snecifogó bajnokságra életkorra és nemre való tekintettel nélkül jelentkezhettek a szerencsét próbálók, a halászléfőző-verseny résztvevői is komolyan vették a dolgukat. (teljes szöveg)
2018-08-10Új kártyaA Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról tájékoztatta a városi horgászokat, hogy a Magyar Országos Horgász Szövetség 2019. január 1-től bevezeti a plasztik kártya formátumú horgászigazolványt.
2018-08-09Gyerekhorgászok látogattak a Duna-partra. Horgászünnep volt a kicsiknekNagy, de kellemes feladatsort vállaltak magukra a Kisapostagi Duna SE Horgász Szakosztály tagjai erre a hétre. Elsőként egy remek diákcsapatot láttak vendégül, akik egy nagyon speciális nyári táborból, a pecásokéból érkeztek Székesfehérvárról. A most következő hétvégén aztán még nagyobb kihívás vár rájuk: a három éve hagyománnyá vált snecifogó verseny lebonyolítása. Kapuczin Lajossal, az egyesület elnökével beszélgettünk
2018-08-08Tíz mázsa hal (képaláírás)A horgászok legnagyobb örömére augusztus 7-én délelőtt 10 mázsa piaci pontyot telepítettek a Felső-öbölbe. Az igazán minőségi, 1,5 kilogramm feletti súlyú halak a Czikk László tógazda nevével fémjelzett varsádi tavakból érkeztek. A Duna rendkívül alacsony vízállása miatt ezúttal a kikötői öbölbe nem tudtak telepíteni, a teljes mennyiség a Felső-öbölbe került. (teljes szöveg)
2018-08-03Jövőre beköszönt a digitális korszak. Beköszönt a digitális korszakA Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) bevezeti a Magyar Horgászkártyát, amely 2019. január 1-jét követően azonnal kiváltja a jelenlegi papír alapú horgászigazolványt, majd a kapcsolódó szövetségi elektronikus alkalmazásokkal fokozatosan egyszerűbbé és gyorsabbá, valamint átláthatóbbá teszi az ügyintézést és az adminisztrációt. Somfai Rezső (kép), a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnöke elmondta, a gyorsabb ügyintézés érdekében már ez év szeptember 1-jétől lehetőségük nyílik a horgászoknak a kártyához tartozó regisztrációra, annak kiváltására.
2018-07-19Bessenyei Péter a horgászatrólBár a Duna menti Szent Orbán Borrend borász-, halász-, vadásztalálkozóján csak délig maradt, ottléte alatt mágnesként vonzotta maga köré az embereket, ha csak pár szóra is.
2018-07-19Tízedszer os borász-, halász-, vadásztalálkozóTíz évet összegzett július 14-én, szombaton a Cikolai-tavaknál megrendezett Fejér Megyei Borász-, Vadász-, Halásztalálkozó.
2018-07-16Horgászok versenyeztek. Jól sikerült a második pergetőverseny is KulcsonA XVI. Csónakos Pergető Országos Bajnokságot rendezték meg Kulcson: a viadal központja a Duna-parti hajóállomás volt. A rendezést a Mohosz vállalta magára, és a Fejér Megyei Halfogók Baráti Kör Egyesülete bonyolította le.
2018-07-10Gyermek horgászverseny: száznál is több halat fogott ki a győztesA Kulcsi Horgász- és Természetvédő Egyesület (KHTVE) ebben az esztendőben immár IV. alkalommal rendezte meg a gyermek-szülő horgászversenyt a Duna-parton.
2018-07-09Gyerekek horgásztak szombaton (képaláírás)A Kulcsi Horgász és Természetvédő Egyesület (KHTVE) ebben az esztendőben immár IV. alkalommal rendezte meg a gyermek-szülő horgászversenyt a Duna-parton. Idén 16 versenyző jelentkezett, jellemzően mind kulcsiak. Az első helyezett 112 halat fogott két óra alatt. (teljes szöveg)
2018-07-03Horgászjuniális Földváron. Sikeres horgászjuniálisHarmadik alkalommal rendezett horgászjuniálist az immár hetvenkét éve működő, s 2011 óta fiatal, agilis vezetőséggel megújult Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete.
2018-07-02Rácalmási horgászpalánták (képaláírás)A Rácalmási Sirály Horgászegyesület immáron 22. alkalommal rendezte meg utánpótlásnevelő táborát, ezúttal is a nemzetközi horgászparadicsomnak számító Rétimajorban, a Nyalóka szigeten. Július 6-án délelőtt pecaversennyel zárul a szakmai program. (teljes szöveg)
2018-06-30Haltelepítés. Pontyokat telepítettek a két újvárosi öbölbeMegtörtént a negyedik haltelepítés is az idén a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület horgászvizein június 29-én.
2018-06-22Két dudás nem fér meg egy csárdában - vagy mégis?Június 16-án, szombaton második alkalommal rendezett női horgászversenyt a Baracsi Horgász Civil Társaság, ahol a férfi tagok női hozzátartozói ragadtak pecabotot, hogy bizonyítsák, nem kisebb horgászok, mint az erősebbik nem képviselői. Hogy mennyire így van, arra Söregi József a társaság vezetője említett példát, miszerint a legutóbbi női versenyen a lányok fogási eredményben bizony lepipálták a fiúkat.
2018-06-13kiváló adottság! Az egész térségünket fellendítené a horgászturizmus fejlesztéseA rácalmási Jankovich-kúriában a Duna menti horgász- és vízi turizmus fejlesztéséről rendeztek konferenciát június 12-én. A Horgászegyesületek Velencei-tavi és Duna menti Szövetségének (HVDSZ) vezetői, valamint Adony, Kulcs és Rácalmás polgármesterei: Ronyecz Péter, Jobb Gyula és Schrick István a regionális tervekről és az együttműködésről tárgyaltak.
2018-06-11Harcsaivadékok ezreiA HVDSZ, mint a Duna 1564-1630 fkm egyik halászati hasznosítója, harcsatelepítést tartott a múlt héten.
2018-06-04Gyermek horgászok versenye az öbölbenNagy sikerrel zárult a gyermeknap alkalmából rendezett gyermek horgászverseny június 2-án, szombaton. A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület, a Magyar Országos Horgász Szövetség és a Dunacenter Horgászbolt által szervezett versenyt a szabadstrandon bonyolították le.
2018-06-02Önkéntes akció a hínár ellenHála a Dunaújvárosi Horgász­egyesületnek és az önkéntesek munkájának, megtisztult a Felső-öböl a túlburjánzó hínártól június 1-jén.
2018-06-00Ismeretlen szomszédok - Bemutatjuk... Gurisatti GyulaPortré idősebb Gurisatti Gyuláról
2018-05-24Dunaújvárosi rendőröké a legnagyobb fogásA hét végén a második fordulóval folytatódott a Horgászatot Kedvelők Ligája versenysorozat, amelyben a dunaújvárosi rendőrök versenycsapata ismét kitűnően szerepelt. Az ölbői versenypályán megrendezett versenyen Szakács Krisztián 18,5 kg hallal megnyerte a szektorát, és ő büszkélkedhetett a verseny legnagyobb halával is, egy 5,8 kg súlyú ponty kifogásával.
2018-05-23Horgászok hétvégéje. Pünkösdi fogások BaracsonIgen szép mennyiségű csuka, ponty, keszeg, kárász, amur és dévér várta a baracsi horgászokat a Baracsi tónál május 19-én, hogy egy kitűnő hangulatú versennyel alapozzák meg az idei horgászszezont.
2018-05-09Ujjáéled a horgászparadicsom?„Kár érte, mert 25-30 éve a megye egyik legjobb tórendszere, horgászvize volt. A régi öregek itt fogták életük nagy pontyait” – mondta a minap egy meglett korú, Adony-környéki horgász, az itt nem közölhető véleményét sem titkolva el azokról, akik hagyták leromlani a Líviai-tavakat.
2018-05-04Pecások akcióban: kinél mutat nagyobb számot a mérleg?Május elsején a dunaújvárosi kikötő-öbölnél 26. alkalommal rendezték meg az Öböl Kupa elnevezésű horgászversenyt.
2018-05-04Szombaton a vízparton. Fontos szerepe van a segítőnekMozgalmas nap volt az április 28-i Nagykarácsonyban. Ekkor rendezték meg a helyi horgászversenyt.
2018-05-03Sok volt a kapás, sikeres versenyHagyományosan május elsején és a kikötői öbölben rendezték meg a 26. Öböl Kupa Horgászversenyt.
2018-05-00Csuka lett a horgászverseny legnagyobb halaBeszámoló a Dunaferr Ifjúsági Szervezet Sportteamje által szervezett 2018-as horgászversenyről. A Nyilatkozik Romanoczki István teamvezető.
2018-04-20Harmincnyolc kiló kárász a haltartóbanAz adácsi horgásztavon rendezték meg a Horgászatot Kedvelők Ligája versenysorozat 2018. évi nyitó fordulóját, amelyen a Pentele Police csapata nagyszerűen horgászva a harmadik helyen végzett. Az együttesből szektorában második helyen végző Körmendi János egymaga 37,8 kiló kárászt fogott a hatórás verseny alatt.
2018-04-19Vasárnapi műszak a Sirály horgászainálÁprilis 15-én rendezte a Rácalmási Sirály Horgász Egyesület tavaszi rendes takarítási napját.
2018-03-29Tíz mázsa ponty került a dunaújvárosi öblökbeA Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület március 28-án, szerdán dél­előtt összesen tíz mázsa piaci pontyot telepített a városi kikötő öblébe, a horgásztanya stégjéről, illetve az úgynevezett Felső-öbölbe, a szabadstrandtól északra.
2018-03-28A horgászatról szólva...Cserna Gábor polgármester a városházán fogadta március 27-én Somfai Rezsőt (kép), a Dunaújvárosi Sporthorgász egyesület elnökét, és Óhegyi Rudolfot (kép), elnökségi tagot.
2018-02-27Egy eredményes és fontos év utánFebruár 24-én, szombaton tartotta évi rendes közgyűlését a Rácalmási Sirály Horgászegyesület tagsága. A tavalyi év értékelése mellett az idei esztendő tervei is szóba kerültek a találkozón.
2018-02-12Hal helyett a disznó került terítékre a tanyánSzázhuszonhét kilót nyomott az a sertés, amelynek a feldolgozásával és az elkészült ételek jóízű elfogyasztásával töltötte február 10-én, szombaton ötven dunaújvárosi horgász.
2018-02-05Horgászni most is lehet! Milyen a téli horgászélet?Télen sem áll meg a horgászélet: a sporttársak elmaradhatatlanok a parttól, a vezetők tavaszra készülnek.
2018-01-30Halastavakon is kérik az állami jegyet. Állami jegy nélkül nincs horgászatJanuár 1-jétől már a halgazdálkodási létesítményeken, halastavakon történő horgászat esetén is kötelező állami horgászjegyet vagy turista állami horgászjegyet váltani. Az engedélyváltás elmulasztása súlyos szankciókat von maga után.
2018-01-10Egy személyes ballagás voltA visszatekintésben elsősorban a közösségi események követeltek maguknak helyet a város környékéről. 2. 2017. 04-06.
2018-01-10Emelkedik. Nem gyakori, de nem is rendkívüliA Duna bajor és osztrák vízgyűjtő területére a múlt hét közepén lehullott csapadék, és a meginduló olvadás együttes hatására a Duna vízgyűjtő területén vízszintemelkedések alakultak ki. Dunaújvárosnál január 9-én tetőzött a Duna.
2018-01-04A sporthorgászok szerelmeA Magyar Haltani Társaság szavazásán a balin lett a 2018-as esztendő hala. Dualszky-Kovács István (kép), a Rácalmási Sirály Horgász Egyesület elnöke is örömmel fogadta a balingyőzelmét.
2018-01-00A bringatúrák és a gyalogtúrák népszerűsége töretlenA korábbi években bevált és népszerű programokat, gyalogtúrákat, kerékpáros túrákat, horgászeseményeket szervezett 2017-ben a Dunaferr Ifjúsági Szervezet Sportteamje. Nyilatkozik Romanoczki István teamvezető.
2017-12-11Új horgászrendről döntött a küldöttgyűlésRendkívüli küldöttgyűlést tartott a napokban a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete.
2017-12-05Friss víz áramlik a szabadstrand öblébe. Rétegvizek folynak a szabadstrandbaMegvalósult az a régi elképzelés, amely a horgászok elnevezése szerinti Északi öböl avagy a városlakók fogalmazásában a szabadstrand öblében való vízpótlást jelenti.
2017-11-02Horogérett pontyok érkeztek a DunábaHárom településen, összesen 15 mázsa kétnyaras pontyot telepítettek a szakemberek a Dunába október 31-én, kedden délelőtt.
2017-10-25Jól horgásztak a zsarukAz év utolsó horgászversenyén ismét nagyszerűen szerepeltek a dunaújvárosi rendőrök, a Pentele Police tagjai, Szakács Krisztián (kép) és Kovács Roland (kép) az első helyen végzett közel 47,5 kg kifogott hallal.
2017-10-20Az idei utolsó haltelepítésenAz idei utolsó haltelepítést tartották október 19-én, csütörtökön délelőtt a városban valamint Rácalmáson és Kulcson.
2017-10-14Társadalmi munkában a természet tisztaságáértTöbb mint ötvenen tevékenykedtek a solti Kis-Duna árterületén és a horgásztanya környékén október 7-én, szombaton.
2017-09-27Második legjobb a helyi rendőrök horgászcsapataAz adácsi horgásztavon rendezték meg a Horgászatot Kedvelők Ligája versenysorozat záró fordulóját, amelyen a helyi rendőrök Pentele Police csapata nagyszerűen horgászva a második helyen végzett, ami az országos összetett verseny 4. helyére volt elég.
2017-09-23Horgászok közgyűlése. Tisztújítás volt a horgászoknálA Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület szeptember 21-én, csütörtökön este rendezte meg ötéves ciklusát lezáró, értékelő és tisztségújító közgyűlését. A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület újraválasztott elnöke Somfai Rezső (kép).
2017-09-09Pontyra horgásznak három napon átA Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete szeptember 3-án, vasárnap tartotta a Nagy Sándor Egyesületi Emlékversenyt, amelyen huszonnyolc horgász indult a győzelemért.
2017-09-00Családi hagyomány és a sport szeretetePortré Gurisatti Gyuláról, aki az 1999-es sportbalesete után a búvárúszás helyett a horgászatot és a sportlövészetet választotta. Emellett búváredzőként gyerekeket tanít feleségével. A családról.
2017-08-25Talán van megoldásAugusztus 25-e, péntek reggelre nem állt meg a halpusztulás a felső öbölben, de sajnos még nagyobb mértéket öltött, mint csütörtökön.
2017-08-24A világbajnok szerepelt a megyei csapatban!Kellemes témabőséggel várhatja a beszélgetőpartnereit Gurisatti Gyula (kép). A különböző sportágakban elért kimagasló eredményei és a köznapi életéből vett példaértékű üzenetei, kiváló lehetőséget adhatnak a csevegésre. Ezúttal is érdekes témát ajánlott: a horgászatot.
2017-08-18Dunaújváros horgászparadicsom. Dr. Dorkota Lakos: ismét jó hírünket keltettük az országbanTöbbszörös horgász világbajnokok is pecabotot ragadtak múlt szombaton, hogy övék legyen az első hely az Édesvízi Sporthorgász Világbajnokság jubileumi emlékversenyén.
2017-08-16Küldöttek választásaTaggyűlést tartott augusztus 15-én a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület tagsága a horgásztanyán.
2017-08-15Horgászat folyóvízen. Minden horgász álma az, hogy halat fogjonAz augusztus 12-i jubileumi horgászversenyre meghívták a Mohosz képviselőjét is. Az országos egyesületet egyik alelnöke, Kozári Miklós (kép) képviselte.
2017-08-14Kemény verseny volt. Hazai győzelem a fiataloknálRangos horgászversenynek biztosított impozáns helyszínt a kikötői öböl augusztus 12-én, szombaton délelőtt. Apropóját az ötven évvel ezelőtt városunkban megrendezett Édesvízi Sporthorgász Világbajnokság adta.
2017-08-14Halászléfőzés és snecifogás. Halünnep volt KisapostagonImmáron XVIII. alkalommal rendezték meg a halászléfőző-versenyt Kisapostagon augusztus 12-én, szombaton. A kísérőrendezvény is a halakhoz kapcsolódott.
2017-08-14Jó lett volna, ha a vége jóIdén már csak egyetlen kategóriát, a maratoni, huszonnégy órás horgászversenyt hirdette meg a Kulcsi Horgász és Természetvédő Egyesület augusztus 12-re, szombatra.
2017-08-09Ahol víz van, nekem ott a helyemA Szalki-sziget a hazai horgászturizmusnak is fontos helyszíne lehet. A helyi illetékesek mellett így gondolja ezt Siklósi Béla (kép), a Velencei-tavi és Duna menti Horgászegyesületek elnöke is, aki a közelmúltban az ezen a gyönyörű helyszínen megrendezett horgász-, halászlé- és halfőző verseny sikereit élvezve már a következő nagy esemény lebonyolítására készült.
2017-08-04Kifogták, megpucolták és megfőzték. Dr. Dorkota Lajos : Büszkék lehetünk rá, hogy egyre nevezetesebb a Szalki-szigetNegyvenegy pecás és huszonkét főzőcsapat nevezett be az immár második alkalommal megrendezett Horgász-, halászlé- és halfőző versenyre.
2017-07-31Horgászok és halászléfőzők fesztiválja. Családi fesztivál lettA második ilyen is nagyon jól sikerült: július 29-én, szombaton újra horgász- és halászléfőző verseny volt a Szalki-szigeten.
2017-07-22Milyen volt a kapás? Vendégségben a táborozókVonzó horgász- és kirándulóhely a kisapostagi Duna-part. A népszerűséget mi sem bizonyítja jobban, mint hogy július 19-én, szerdán a Hofesz - Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége - szervezésében hetven, székesfehérvári gyermek ismerkedett egy napon át a Duna-part sajátosságaival, szépségével.
2017-07-11"Horgászszerelem. A természet szeretete legyen a legfontosabb"A rácalmási horgászutánpótlás közel egy héten táborozott a magyar halországba, Rétimajorban. Lévai Ferenccel (kép) , Rétimajor Halország vezetőjével készült interjú.
2017-07-11Dobogón a Pentele Police horgászcsapatA maconkai víztározón rendezték meg az ország legnagyobb, meghívásos rendőr horgászversenyét, amelyen a dunaújvárosi Pentele Police csapata összetettben a 3. helyen végzett. A csapatból Nagy Tibor az egyéni második helyet szerezte meg kiváló teljesítménnyel.
2017-07-10Snecifogók örömei a kulcsi Duna-partonJúlius 8-án, szombaton immáron harmadik alkalommal várták nemes versengésre Kulcs horgászpalántáit. Halország kicsiben.
2017-07-08HorgászvagányságokrólTöbb mint két évtizede tudatosan toborozza utánpótlását a rácalmási Sirály Horgászegyesület, amelynek vezetői inkább a közösségépítésben látják a horgászszenvedély továbbadásának lehetőségét. Rétimajorban láttamoztuk a tábori létet.
2017-07-01Fotón népszerűsítenék a horgászatotAmatőr fotópályázatot hirdetett a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület A dunai horgász címmel.
2017-07-00Horgászvagányságokról. KisSirályok a rengetegben - táborozás és pecakalandok RétimajorbanTöbb mint két évtizede tudatosan toborozza utánpótlását a rácalmási Sirály Horgászegyesület. Ennek egyik eszköze a táboroztatás, melynek helyszíne ötödik éve a rétimajori horgászcentrum.
2017-07-00Snecifogók örömei a kulcsi Duna-parton. Zsíros kenyér, sült keszeg és palacsinta is járt a versenyzőknekMár harmadik alkalommal rendezett horgászversenyt gyerekeknek a Kulcsi Horgász és Természetvédő Egyesület 2017. nyarán a kulcsi Duna-parton.
2017-06-29Horgászjuniális a Kis-DunánA 71 éves Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete ebben az évben is megrendezte a Horgászjuniálist a Kis-Dunán a hét végén.
2017-06-26Harminchat bográcsA 71 éves Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete hatalmas, egész napos pikniket csapot június 24-én a Kis-Dunán Horgászjuniális elnevezéssel.
2017-06-15A hínár vitte el az oxigéntKismértékű, néhány darabos halpusztulást tapasztaltak a horgászok a szabadstrand öblében, monda el Somfai Rezső a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnöke.
2017-06-13Horgászaban lett világbajnok. Gurisatti világbajnok!Újabb világbajnoki címmel gazdagodott városunk: Gurisatti Gyula (kép) Szerbiában horgászatban szerezte!
2017-06-08Pünkösdkor volt a halfogóversenyBaracson az idei első megmérettetésre huszonöten neveztek, ahol Ivacs Martin a verseny első helyezését, s a legnagyobb halfogónak járó díjat is bezsebelte.
2017-06-01Pünkösdi halak. Jubileumi horgászversenyHaltelepítés pünkösd alkalmából és jubileumi horgászverseny: javában zajlik az élet a sporthorgászoknál.
2017-05-03Horgászverseny: májusi hagyománySok helyi szponzor támogatta a 25. Öböl Kupa horgászversenyt, amit május 1-én, hétfőn rendeztek a kikötői öbölben.
2017-05-02Kapás volt! (képaláírás)Hagyományos május 1-jei versenyére várta a pecásokat a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület a kikötői öbölben. Az Öböl Kupa - talán a jó időnek köszönhetően - ezúttal is népszerűnek bizonyult a helyi horgászok körében. (teljes szöveg)
2017-04-25TörpeharcsákHa elszaporodik a törpeharcsa egy horgászvízben, az hihetetlen bosszúság horgásznak, halőrnek egyaránt. Saját tervezésű és gyártású törpeharcsafogó csapdával szállt vízre április 24-én, hétfőn többször is Steiner Norbert rácalmási halőr és vállalkozó, hogy a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület megrendelésére könnyítsen az északi öböl, azaz a szabadstrand horgászainak életén.
2017-04-20Haltelepítés volt a hidegben a DunánálDacára az áprilisi, de téli hidegnek, hatezer darab halat engedtek a Dunába április 19-én, szerdán délelőtt.
2017-04-11Haltelepítés volt az öbölbenMegvolt az újabb haltelepítés a kikötői és a szabadstrandi öbölben április 10-én, hétfőn: tíz mázsa ponty!
2017-04-10Horgászok a parton. Tiszták lettek a partjainkA környezetvédelemre, azaz a szemétszedésre és takarításra ideális időben tették rendbe az öbölpartokat április 8-án.
2017-04-06Horgászok dédelgetett terve. Kapcsolat a főmederrelHosszú távú cselekvési programot indított el az elmúlt hónapokban a halállomány növeléséért a Sirály Horgász Egyesület. A Nagyszigeten jártunk.
2017-04-04Szorgoskodó SirályokRemek horgászidőt hozott április 2-a. A rácalmási pecások azonban ezúttal nem a halakkal voltak elfoglalva.
2017-03-30A horgászok újabb ársadalmi munkát végeztekMárcius 26-án, vasárnap nagy volt a sürgés-forgás a Sporthorgászok Dunaföldvári Egyesülete horgásztanyáján a Kis-Dunán.
2017-03-22Horgászversenyek éveNagyszabású horgászversenyeket rendez idén a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület.
2017-03-22Társadalmi munkában fejlesztik a horgásztavatRendet raknak, kerti bútorokat telepítenek és világítást építenek a baracsiak. Nevet még nem kapott a tó, de gondolkodnak rajta.
2017-03-10Uszonyos sirályokÜnnepi hallére is várták március 5-én, vasárnap Rácalmás horgászait. Értékelés és jövőképkeresés a horgásztanyán.
2017-03-06Rácalmási sirályok szárnyalásaÜnnepi és egyben fontos taggyűlést tartott március 5-én a Sirály horgászegyesület Rácalmáson.
2017-02-17Világbajnoksági emlék. Horgászni jó, sőt: emlékezetes!Jól kihasználja a város, hogy az egyik legvonzóbb turisztikai célpont, a Duna mentén fekszik!
2017-02-08A nap fotója - horgász (képaláírás)Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú város polgármestere a városházi irodájában fogadta február 7-én délelőtt Somfai Rezsőt, a Dunaferr horgászegyesület elnökét, akivel aktuális kérdésekről, idei tervekről tárgyaltak. (teljes szöveg)
2017-01-20Dunaföldvári disznóvágás (képaláírás)Január 14-én ismét jó hangulatú disznóvágást tartott a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete. Az összejövetelen egy formás malacot dolgoztak fel a tagok, így az idei évi versenyeken lesz, ami az asztalokra kerül majd. (teljes szöveg)
2017-01-13Nem horgászat miatt lékeltek!Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület tagjai és halőrei motoros fűrésszel vágtak léket a városi szabad strand mintegy tíz centiméter vastag jegén január 12-én délelőtt.
2017-01-11Nagyon alacsony a DunaEgyedül a téli sportoknak kedvez az időjárás, a hajózás, horgászat, vízkiemelés számára rossz az idő.
2017-01-00Horgászhírek. A rácalmási "Sirály" Horgász Egyesület híreiVisszatekintés a 2016-os év jelentős változásaira. Az egyesület 15 évre alhaszon bérletbe kapta a Duna 67 km-es szakaszát, Nagytéténytől Dunaföldvárig. Ez halőri gárda felállítását, ruházatuk, eszközeik beszerzését, haltelepítések megszervezését, az ellenőrzésekhez terepjárók, motorcsónakok, éjjellátó távcső beszerzését tette szükségessé.
2016-10-29Újra élő a holtágAz Adonyi horgászegyesület 34 éves álma valósul meg a holtg utolsó, még érintetlen szakasz kotrásával.
2016-10-26Erősödő halőrség. Már őrködik a SüllőJoggal ünnepeltek október 25-én délután a helyi horgásztanyán. A pontyok mellé speciális őrcsónak és terepjáró is érkezett.
2016-10-24Nagyívű fejlesztések. Horgászok és turisták helyeHamarosan gyökeresen átalakulhat a város melletti Duna-part, elfoglalva az őt megillető helyet a rangsorban. A kormány 13 milliárd forintot szavazott meg csak horgászturisztikai programokra. A dunaújvárosi önkormányzat és a helyi horgászegyesület már idén március 22-én együttműködési megállapodást kötött a helyi horgászturisztikai központ fejlesztésére.
2016-10-10Egy igaz(i) úr, Baracsról...Tóth Géza: vállalkozó, adakozó, jótékonykodó ember, ugyanakkor borász és horgász is egyben. A nyáron, augusztusban meghívott az otthonába, ott készítettem vele interjút. Az, hogy csak most olvashatják, nem az ő hibája. Talán megbocsát, hogy ilyen későn dokumentálom e számomra kedves, emlékezetes találkozást..
2016-10-06Az idei utolsó előtti voltAz idei utolsó előtti haltelepítést rendezték meg október 4-én, kedden délután a szabad strand öblében, a zsilipnél.
2016-10-05Rendőrök nagy fogásaOlaszországban, Peschiera del Garda városában rendezték meg a Minció folyón szeptember 30-án és október 1-én a rendőr Horgász Európa-bajnokságot.
2016-09-29Három napig pecáztak72 órás vadvízi bojlis versenyt rendezett a napokban a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete.
2016-09-14A rendőrök halaiA hétvégén Lipótfa-Bányán rendezték meg a rendvédelmi dolgozók országos horgászverseny sorozatának utolsó állomását. A dunaújvárosi Pentele Police együttese kis különbséggel lemaradva a dobogó második fokán végzett.
2016-09-06Minden süllő odalettA becslések szerint mintegy hétszázezer forintos kárt okozott a süllők pusztulása az adonyi holtágban.
2016-08-31Amikor fordul a kocka a parton!Minőségi változásokat hoz a vízparton a halászati őrök egyre javuló felszerelése: új csónak, autó...
2016-08-16Utánpótlás (képaláírás)A dunaújvárosi Szlivon Zoltán horgászati ellenőrként dolgozik. A horgászat és a természet szeretetét igyekszik átadni fiának, az egyéves és egy hónapos Szlivon Dánielnek is. Így már biztosítva van az utánpótlás is. (teljes szöveg)
2016-08-16Mennyiség és maraton a horgászversenyenNem csak a lecsófesztivált választhatták augusztus második hétvégéjén a Kulcsiak, várta őket a II. Kulcsi Felnőtt Maratoni Horgászverseny is.
2016-08-15Fél mázsa törpeharcsa. Törpeharcsát fogtakA Dunaújvárosi Sport Horgász Egyesület vezetése álmában sem gondolta volna, hogy ilyen szép számmal jelentkeznek majd a törpeharcsa-fogó versenyre, a Törpekupára, mely augusztus 13-án, szombaton került megrendezésre.
2016-08-03Zsinórlógató napA baracsiak kedvelt közösségi helye a horgásztó, ahol ezúttal július 30-án hatodik alkalommal egy teljes napon át lógatták a zsinórt a halfogók.
2016-08-01Egy tó és a helyzeteA Topp Árpád vállalkozó szerint a horgásztó nem része az adonyi holtágaknak, a hatóság azonban másként látja a jogi helyzetet.
2016-07-28Törpeharcsa-fogó versenyKomoly díjakért lehet részt venni augusztus 13-án az első helyi törpeharcsa-fogó horgászversenyen. Elszaporodtak a törpeharcsák a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület területein, ezért rendezik a versenyt.
2016-07-14Horgászbaj ha jóra fordul. Horgász pácban, vagy...A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnökségi tagja jelezte, hogy az egyesület tagjai nem jutnak el a horgászhelyükre a Nagy-Dunánál, a Rockmaraton szervezői lezárták ezt a részt. A rendezvény szervezői a vízirendőrség kérésének megfelelően jártak el, azonban a konfliktus kezelésére felajánlották, hogy a horgászok horgászengedélyük felmutatásával bejutnak ezen partszakaszon lévő horgászhelyeikre.
2016-07-13Ifjúsági horgásztábor a majorbanA Rácalmási „Sirály” Horgász Egyesület június 27 és július 2. között tartotta ifjúsági horgásztáborát a rétimajori Nyalóka-szigeten.
2016-07-02Megjöttek a kecsegék. Előnevelt kecsegék érkeztek ideMegjelölt acipenser ruthenusok érkeztek július 1-én a volt városi révhez. Másképp szólva: kecsegék. Mintegy 5000 darab kecsegét engedtek a Dunába, felét Ercsinél, felét Dunaújvárosnál.
2016-07-01Horgászok a parton, szakácsok a kondérnál. Negyvenhárom csapat főzte a halászlevetA Szalki-sziget horgászturizmusának nyitórendezvénye volt a Horgász-, Halászlé- és Halfőző Verseny.
2016-07-00Ifjúsági horgásztáborA Rácalmási "Sirály" Horgász Egyesület 2016. június 27. és július 02. között tartotta ifjúsági horgásztáborát. A rétimajori Nyalóka-szigeten 20 gyermek 3 felnőtt kíséretében pihent és horgászott az erre a célra kialakított, ideális üdülőhelyen.
2016-06-30Juniálissal ünnepeltek a horgászokEgész napos juniálissal ünnepelte alapításának hetvenedik évfordulóját a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete június 25-én.
2016-06-28Hagyományteremtő halrangadóFéltve őrzött receptek ás felkészült csapatok csatáját hozta az első újvárosi halünnep. A halászléfőző versenydíjazottjai (kép): I. helyezett Daróczi Gábor, II. helyezett Tóth Géza, II. helyezett Vajda Tibor.
2016-06-27Amikor minden a hal körül forogHagyományteremtő szándékkal rendeztek június 25-én Horgász, Halászlé- és Halfőző Versenyt a Szalki-szigeten, kulturális és sportprogramokkal kiegészítve. A legjobb halászlét készítették: 1. Daróczi Gábor, 2. Tóth Géza, 3. Vahda Tibor (kép).
2016-06-16Vadászak, halászok és borászok. Vadat és halat, s mi jó falatA dunaföldvári Szent Rókus Borlovagrend volt a szervezője az idei vadász-borász-halász találkozónak , amelynek helyszíne a bölcskei Tátorjános Vadászegylet leányvári területe volt.
2016-05-26Ifkú kecsegék. Kecsegtető halakÖsszesen tízezer darab előnevelt kecsegét telepítettek május 25-én, gszerdán a Dunába Adony, Rácalmás és Dunaújváros horgászvizein a Közép-Duna-menti Horgászegyesületek Szövetségének tagjai.
2016-05-02Horgászok a partonHarminckét versenyző indult a hagyományos Öböl Kupa horgászversenyen május elsején. Nyertesek: Kéri Tamás, Hegedűs László, dr. Meggyes Norbert, Feltóti Sándor, a legnagyobb súlyú halat Rettiger Dávid fogta.
2016-05-00Vizek vándora. Családi program a halfogásBeszélgetés a horgászatról dr. Fekete Zsolttal, Dunaújváros egykori rendőrkapitányával, aki jelenleg az ISD Dunaferr területén dolgozik az In-Kal Zrt. objektumparancsnokaként.
2016-04-25Szemetes vízparton. Szemetet horgásztakSzemétszedést hirdetett a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület a Duna-partra.
2016-04-23Pontyok jöttekA nagy Dunába telepítettek halakat a helyi és környékbeli horgászok.
2016-04-07Rekordgyanús harcsaMészáros József Bozsó (kép) a városi kikötői öbölben 160 centiméter hosszú és 50 kilós harcsát fogott.
2016-04-05Tavaszi nagytakarításTavaszi nagytakarítás a Duna-partján Rácalmáson a Sirály HSE kezdeményezésére.
2016-04-02Telepítés. Új lakók érkeztek a DunábaA Duna középső szakaszának alhaszonbérlői a HOFESZ és a HVDSZ első haltelepítésüket végezték pénteken a Dunaújváros környéki vízszakaszon.
2016-04-00Egyre vonzóbb lehet a Szalki-szigetElkészült a szaunapark a Szalki-szigeten, a város lakói már használatba is vehetik a létesítményt. Ezen kívül Dunaújváros elkészítette horgászturisztikai koncepcióját. Cserna Gábor polgármester és Hingyi László önkormányzati képviselő nyilatkozata.
2016-04-00Tavaszi nagytakarításA Rácalmási Sirály Horgász Egyesület 2016. április 3-án rendezte meg a Duna-parti tavaszi nagytakarítását.
2016-03-26Egyre több hal kerül a vizekbe. A halak szépek, így a sporik...Az idén legalább 55-60 mázsa halat telepít a kikötői és a szabadstrandi öböl között a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület.
2016-03-25Nemzetközi szintű látványosság lehet! TuristacsalogatóNemzetközi szintű látványosság lehet Dunaújvárosban: Regionális Horgász- és Víziturisztikai Központ . Minden adottságunk, és már a részletes elképzelésünk is megvan ahhoz, hogy vízi központ legyünk! Beszámoló a tervekről, a horgászturisztikai koncepcióról.
2016-03-02Horgászvizek, halőrökJelentős változások várhatók a sporthorgászatban. Beszélgetés Somfai Rezsővel, a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnökével.
2016-02-23Járását meg a nézésétFarsangolt a rácalmási Sirály Horgászegyesület.
2016-02-23A rekord 20,7 kilós ponty!Adonyban továbbra is a helyi horgászok kezelik a városka melletti Duna-holtág vizét és a mellette lévő területeket.
2016-02-10A horgászoké lett a DunaÉletbe lépett a halgazdálkodási törvény. Beszélgetés a dunai horgászvizek kezeléséről Somfai Rezsővel, a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnökével.
2016-02-00Januári horgászhírekA Rácalmási Sirály Horgász Egyesület hírei: beszámoló az egyesület 2016. január 24-én tartott közgyűléséről; megállapításra kerültek az új dunai területi jegyárak - minden kategóriában csökkentették a díjakat.
2016-01-30Compó már rég nincs"Megkezdték az idei horgászjegyek árusítását a városi Kikötői- és a Felső-öbölre a horgászegyesületben! Három éve készültünk erre a nagy napra! – kezdte beszélgetésünket Somfai Rezső, a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnöke."
2016-01-28Eredményes öt évJanuár 23-án tartotta tisztújító jubileumi közgyűlését az 1946- ban alapított közösség, a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete.
2016-01-25Horgászok siker előtt?Nagy sikerrel kezdheti újabb ötéves megbízatását a Sirály Horgászegyesület régi-új vezetősége. Ötéves ciklust záró, vezetőségválasztó közgyűlést rendezett vasárnap délelőtt a rácalmási Sirály Horgászegyesület.
2016-01-21Horgász disznótorosDisznóvágás volt a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesületnél.
2015-12-17Jövőre lesz hét évtizedes az egyesületA napokban vezetőségi ülést tartott a Dunaföldvári Sportorgászok Egyesülete, ahol a jövő évi rendezvénynaptárt is összeállították.
2015-10-27Jóbaráti mérkőzésekAz Iramszarvasok és a horgászok baráti találkozásokkal teszik még változatosabbá Rácalmás civil életét.
2015-10-13Szép part legyen!Akváriumok és tanösvény - A csónakos turisták, de a városlakók is élményeket szerezhetnének. Látványos bemutatóhelyekkel gazdagodhat a jövőben a város alatti Duna-part. Beszámoló a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület horgász- és vízi turizmus fejlesztési tervéről.
2015-10-09Csónakosoknak, halaknakBefejeződött az öböl elzáródott részének kotrása, szabadon járhatnak a horgászcsónakok a vízen.
2015-10-08Ragadozókra mentekA hétvégén rendezte meg a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete ragadozóhal fogó versenyét. A versenyt Karádi Péter nyerte meg.
2015-10-07Katasztrófa utáni helyreállításKotorják a kikötői öbölnek az Alsófoki-patakkal szembeni részét, hogy a horgászok csónakjai kijárhassanak.
2015-09-25Kis helyre sok hal került tegnapHorgászhírek Dunaújvárosból. Beszélgetés a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnökével.
2015-09-18Kikisztítják a kikötői öböl északi részétElső közgyűlés a nyári szünet után. Az Arany János utca 58 és a 60. számú ingatlanokat megvásárolja az önkormányzat. A Mondbach kúria melletti (Magyar út 31) romos ingatlant megvásárolja a város 13 millió forintért. Az önkormányzat tulajdonában lévő, a műfüves pályáknál lévő zöldterület park és erdőgondozási munkálataival a DVG Zrt-t bízta meg a közgyűlés 2,6 millió forintos költségvetéssel. 2 millió forintot biztosítanak a horgásztanyához vezető út kotrására. A Dunaújvárosi Főiskola Diák Sportegyesület részére, az első osztályban játszó dunaújvárosi futsal csapat támogatására 10 millió forintot biztosítanak. Október 1. és 2016. szeptember 30. között havi 250 ezer forintos támogatást biztosítanak Hajdu Jonatánnak és Takács Krisztiánnak az olimpiára való felkészülésükhöz. A Gurics György Birkózócentrum az elkövetkezendő 15 évben az egész épületet használhatja, s az önkormányzat átvállalja az üzemeltetési költségeket. A Városháza téren lévő kültéri teraszos fagylaltozót 2,9 millió forintból beköltöztetik a Városháza lapostetős "B" épületébe, az okmányiroda helyén kávézóként működne tovább. A volt Bánki iskola épületének egyik szárnyába - melyet megpróbálnak pályázat útján felújítani - beköltözne a GESZ.
2015-09-17Horgászoktól volt népes a holtágSzeptember elején két versenyt is rendezett a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete.
2015-09-08A dunai horgászokMaratoni horgászversenyt rendeztek a kulcsiak a Duna-parton szeptember 5-én.
2015-09-02Kulcsi maraton horgászoknak (kishír)Hagyományteremtő jelleggel rendezik meg az I. Kulcsi Maratoni Horgászversenyt a Duna-parton szeptember 5-én.
2015-08-22A vízi turizmusértAz augusztus 17-i esőzés a Duna-parton is komoly károkat okozott.
2015-08-17Sneciket fogtak, halat főztekA snecifogás mesterei és a magyar halételekben kiváló, amatőr bográcsozók mérték össze tudásukat augusztus 15-én Kisapostagon a 16. alkalommal megrendezett halászléfőző versenyen.
2015-08-13Vadvízi bojlis versenyElső alkalommal rendez vadvízi bojlis versenyt a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete a vadregényes Solti Kis-Dunán.
2015-08-08Csalira akadnakNagyon alacsony a vízállás az öbölben. Horgászás a térdig érő vízben. (nem teljes szöveg)
2015-08-04A lehetőségek tárházaA Best Optika és a Eurofish Horgászbolt rövid bemutatása.
2015-08-00HorgásztáborBeszámoló a rácalmási Sirály Horgász Egyesület 2015. július 6. és 11. között tartott ifjúsági horgásztáboráról, amelyet a rétimajori Nyalóka szigeten tartottak.
2015-08-00Halpusztulás2015. július 25-én tömeges halpusztulásra lettek figyelmesek a rácalmási horgászok. A nagy melegben oxigénhiány léphetett fel a sekély vízben és ez okozhatta a halak vesztét.
2015-07-30Gyönyörű ponytok, méretes keszegek, szép rablóhalak a horgokonA nyári szezonban is szép számmal akadnak horogra méretes halak a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete által kezelt solti kis Duna-ágon.
2015-07-28Halpusztulás: még lehetHalpusztulás a rácalmási Beti-gödörben, a hosszan tartó hőség és alacsony vízállás miatt.
2015-07-20Fél mázsányit fogtakVirág tavi horgászbajnokság eredményei.
2015-07-16Nagy ho-ho-horgásztáborbanJúlius 6-a és 11-e között tartotta gyermek horgásztáborát a Rácalmási Sirály Horgász Egyesület.
2015-07-10Hangradarral térképezik fel az öböl medrétA Horgásztanyáig nyúló öböl medrét térképezték fel kedden reggel szonárral.
2015-07-00A kánikula sem fogott ki a horgászokonBeszámoló a Dunaferr Ifjúsági Szervezet által ötödik alkalommal megrendezett 24 órás horgászversenyről. A győztesek névsora.
2015-07-00Nem haraptak a halakBeszámoló a Dunaferr Ifjúsági Szervezet által 2015. július 3-án megrendezett 24 órás horgászversenyről. A győztesek névsora.
2015-06-29Gurisatti az olimpiai részvételért harcolGurisatti Gyula készül az eszéki lövészversenyre, ahol megszerezheti az olimpiai induláshoz szükséges kvótát.
2015-06-00Életképek a DUNAFERR-es tagok mindennapjaibólA Mozdonyvezetők Szakszervezete Dunaferr tagcsoportjának mindennapjaiból.
2015-05-20A megye más településeiről is jöttekHáromfordulós horgász kupa kezdődött múlt hét szombaton a mezőfalvi Virág tavon.
2015-05-15Pezseg az élet a Kis-DunánRendkívül aktívak voltak az elmúlt időszakban a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesületének vezetői, valamint tagjai.
2015-05-11Sporthorgász a név...A Dunaferr Horgászegyesület ötven év után megvált névadójától. Hosszas bírósági eljárás után Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesületként folytatja tovább munkáját.
2015-05-08Szép időt fogtak ki a pecásokMár hivatalosan is Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület névvel hirdettek győzteseket május elsején a Duna-parton rendezett Mészáros Kálmán horgász-emlékversenyen.
2015-05-07A fodrozó víz kissé zavarta a halakat...Előszállás - Horgászversenyt rendeztek a népszerű túzoki tavon, a május elsejeire kupára mintegy negyvenen jelentkeztek.
2015-04-28Horgászverseny elsejénAz Öböl-kupa horgászverseny ezúttal Mészáros Kálmán Emlékverseny lesz május elsején, a Dunaferr Horgászegyesület rendezésében. A verseny névadójáról.
2015-04-21Öböl-kupa horgászverseny lesz!Május elsején rendezik meg a hagyományos Öböl-kupa horgászversenyt, ezúttal Mészáros Kálmán Emlékversenyként.
2015-04-17Pontytelepítés a pecások öröméreBeszélgetés Somfai Rezsővel, a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnökével.
2015-04-14Az elnök örömeA Dunaferr Horgászegyesület is részt vett az április 11-i önkéntes szemétszedésben.
2015-04-08Horgászok a vágybanÁprilis 7-én a rácalmási Sirály Horgászegyesület tanyáján országos tanácskozást tartottak a horgászegyesületek, ahol a Magyar Országos Horgászszövetség elnöke is részt vett.
2015-04-01Élővizekről szól a törvényA tervek szerint tilos lesz iparszerűen halászni a Dunán egy új törvény szerint. Beszélgetés Somfai Rezsővel, a Dunaferr Horgászegyesület elnökével.
2015-04-00Mozgással az egészségért és a jó közérzetértBeszélgetés a Dunaferr Ifjúsági Szervezet Sportteam csoportjának vezetőjével, Romanoczki Istvánnal.
2015-04-00Derű a horgászokra, ború a halakraBeszámoló a Dunaferr Ifjúsági Szervezet 2015-ös első horgászversenyéről, amit a Sportteam szervezett a nagyvenyimi halastavon.
2015-03-17Dunai őskövületA Magyar Haltani Társaság azÉv halának a kecsegét választotta, amely egykor a Dunában is elterjedt faj volt, mára veszélyeztetetté vált.
2015-03-17A folyó vonzásábanAz iváncsai Duna-ág. Beszélgetés az Adony és Környéke Horgászegyesület két tagjával.
2015-03-00Horgász hírekBeszámoló a rácalmási Sirály Horgász Egyesület programjairól.
2015-02-27Horgászbál Dunaföldváron (képaláírás)Februárban rendezték meg a második horgászbált a Beszédes iskola aulájában, amelyet a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesületének elnöke, Kiss Lajos Csaba szervezett. (nem teljes szöveg)
2015-02-19Horgászok közgyűléseFebruár 15-én tartotta Rácalmás legnagyobb civil számú szervezete, a Sirály Közhasznú Horgász Egyesület a közgyűlését.
2015-02-10Kedvező változásokSorban állnak a horgászok az idei horgászjegyekért. Somfai Rezső, a Dunaferr Horgászegyesület elnöke.
2015-01-22A Dunán halásznánakA nagy Duna halászati jogának megszerzése a fő cél, ezért kötött szövetséget más egyesületekkel az Adony és Környéke Horgász Egyesület. Beszámoló az adonyi egyesület közgyűléséről.
2015-01-14Horgász tervek télenA mezőfalvi horgász egyesület 2015. évi terveiről, programjairól, versenyeiről.
2014-12-27Értékelték az évetÉvzáró ünnepség a rácalmási Sirály Horgász Egyesületnél.
2014-12-20Sport, csillagok, gála!A Sportcsillagok gáláján Gurisatti Lilla (1.) és Gurisatti Gyula (2.) is díjat kapott.
2014-12-04HorgászvizekrőlNévváltoztatás előtt áll a helyi horgászegyesület, a Dunaferr Horgászegyesület – és még egy pályázati startengedélyre is vár! Nevüket Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesületre szeretnék megváltoztatni.
2014-11-27Évet zárt az elnökségAz idei utolsó vezetői ülését tartotta november 24-én Sirály Horgász Egyesület.
2014-11-14Ragadozókra mentekA Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete a hétvégén rendezte meg a ragadozó-halfogó versenyt.
2014-10-16Hagyomány lesz a versenybőlOktóber 11-én az amatőröket várták a mezőfalvi Virág tóra. A második alkalommal megrendezett versenyen 30 horgász összesen 37,9 kilogramm halat fogott, melyhez a feltámadó szél kivételével remek idő is társult.
2014-10-11Halak az öbölbe (képaláírás)Telkes Balázs és Zakar Zoltán társadalmi halőrök a péntek reggeli haltelepítés alkalmával a horgásztanya előtti stégen, a kikötői öbölben. A Dunaferr Horgászegyesület öt-öt mázsa, kiváló minőségű, két-négykilós húspontyokat telepített mindkét horgászvízbe (teljes szöveg)
2014-09-29Horgászvezetők viadalaHorgászversenyt rendeztek szeptember 27-én Adonyban, amelyen részt vett Gurisatti Gyula is.
2014-09-22Az összefogás eredményeA dunaföldvári felújított horgásztanya szeptember 20-i avatási ünnepségéről.
2014-09-02Aranypontyok a Cikolai-tavakbanAz Adony határában fekvő Cikolai- (Líviai) tavakat Lévai Ferenc kezeli.
2014-08-22Olasz keszegek bánták (kishír)Gurisatti Gyula Rómában a Mozgáskorlátozottak Horgász Világbajnokságán világbajnok lett.
2014-07-23Nagy munkával védik a vizeketA Dunaferr Horgászegyesület halőri szolgálatáról, a halőrök munkájáról. Kép az első oldalon is.
2014-07-08A Lívia-pusztai tavak jövőjérőlAdony, Lívia-pusztai halastavak.
2014-07-01Ahová megéri betérniAz Eurofish horgászati szaküzlet, a Lennox üzlet, Baronesz üzlet bemutatása.
2014-07-00Halvadászat éjjel-nappalNegyedik alkalommal került megrendezésre Nagyvenyimen a 24 órás horgászverseny, az Ifi rendezésében.
2014-07-00Negyedszer is nagy siker volt"Huszonnégy órás horgászversenyt szervezett a Dunaferr Ifjúsági Szervezet a nagyvenyimi horgásztavon június 27-28-án."
2014-06-02Összefogtak a horgászokBeszámoló a Velencei-tavi és Dunamenti Horgászegyesületek Szövetségének és a Dunaferr Horgászegyesület találkozójáról, amelyet május 31-én az egyesület horgásztanyáján rendeztek.
2014-05-22A kárászok döntöttekOrszágos bajnokságot rendeztek a Mária-csatornán a magyar mozgáskorlátozott horgászoknak, ahol Gurisatti Gyula bajnok lett és az augusztusi római világbajnokságon versenyezhet.
2014-05-19Újraéled a tórendszerAdony-Pusztaszabolcs: Az Aranyponty Zrt. kezdeményezésére rendbe hozzák a cikolai tórendszert.
2014-05-14Oázis a szántóföldekenA Mezőfalva határában található Virá tó, a Virág Horgásztó és Szabadidőpark bemutatása.
2014-05-13Horgász Öböl TusaMájus 11-én rendezték meg a kikötői öbölben az Öböl Tusa horgász versenysorozat idei első versenyét. 1. Megyes Norbert, 2. Marossy László, 3. Kucsera Sebestyén.
2014-05-13Két jó tavukat is kihasználnákBeszélgetés Zászlós Tiborral, a Mezőfalvi Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Zrt. cégvezetőjével.
2014-05-08Horgászok majálisa Előszálláson"Előszálláson a Horgásztónál a szokásos május elsejei versenyre rakja össze szerelékét közel 50 elszánt horgász." Beszámoló a versenyről.
2014-05-07Újabb horgászversenyA Peca Tusa elnevezésű országos horgászverseny egy fordulóját Dunaújvárosban, a kikötői öbölben rendezik meg május 11-én.
2014-04-30Horgászverseny leszMájus elsejei horgászverseny az öbölben, a Dunaferr Horgászegyesület rendezésében.
2014-04-25Öböl Kupa 2014Május eslején újra megrendezi a Dunaferr Horgászegyesület az Öböl Kupát.
2014-04-24A harcsa gyomrában"Kóstoltak már harcsapacalt? Itt az ideje. A magyar gasztronómia titkos csodafegyvere a májusi Parázs Varázson léphet a bejegyzett világrekordok sorába."
2014-04-17Háromnyaras pontyokIdén második alkalommal rendezett haltelepítést a Dunaferr Horgászegyesület.
2014-04-09Megnyugodhatnak a halakTizenhét év lelkiismeretes és példa értékű egyesületi élet után megszűnik a kishantosi Damil horgászegyesület.
2014-03-28Nyolcvanan a társadalmi munkánDunaföldváron a múlt hétvégén társadalmi munka keretében tevékenykedtek a horgászegyesület tagjai a kis Dunán, két hét múlva pedig versenyt rendeznek.
2014-03-14Haltelepítés, felébenÚjabb haltelepítés volt a Dunaferr Horgászegyesület vizein.
2014-03-13A halak és a horgászokKözgyűlést rendezett a Dunaferr Horgászegyesület. Beszámoló.
2014-03-12Hódok: jöttek és rágtakCeruzaként elrágott parti fák az adonyi öbölben: hódok járnak oda, s borogatják vízbe a ligetet...
2014-03-06Pihenőhely a Túzok elejénAz Előszállási Horgász Egyesület szépen gondozott portája, a horgásztó, nemcsak hobbiként, hanem a családoknak ragyogó kirándulóhelyként is szolgál a Túzok elején. Beszámoló az egyesület zárszámadó közgyűléséről.
2014-02-26Halászat, horgászat...Halászati és horgászati kérdésekről rendezett szakmai, baráti beszélgetést a horgásztanyán, a Dunaferr Horgászegyesület.
2014-02-26Az öreg horgász és a vén Duna mente...83 éves Farkas Ferenc, "a legidősebb környékbeli horgász".
2014-02-18Horgászok AdonybanBeszámoló az Adony és Környéke Horgász Egyesület közgyűléséről.
2014-02-14Bált tartott a sporthorgászok egyesületeHagyományteremtő szándékkal rendezett bált a múlt héten a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete.
2014-02-10Horgászokkal a tanyánBeszámoló a rácalmási Sirály Horgászegyesület éves közgyűléséről.
2014-02-04Sirály közgyűlés lesz vasárnapRácalmási Sirály Horgász Egyesület.
2014-02-03Adonyi vizeken jó!Horgászturizmusi tervek Adonyban.
2014-01-31Megérdemli, hogy megóvjukA magyar bucó lett az Év hala. Ez a halfaj, a Duna Fejér megyei szakaszán is megtalálható.
2013-11-29Haltelepítési eredményekBeszámoló Somfai Rezsőtől, a Dunaferr Horgászegyesület elnökétől.
2013-11-18Horgászok, de nem pácbanÚj szövetséget szervez a Dunaferr Horgászegyesület, miután kilépett a Fejér Megyei Horgászegyesületek Szövetségéből. A tervekről.
2013-11-11Rablóhalra mentekAz év utolsó versenyét rendezte meg a napokban a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete, a rablóhalfogó viadalra sok pecás nevezett be.
2013-10-31Ismét tíz mázsa pontyCsütörtökön tíz mázsa méretes pontyot telepít a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete a solti kis Duna ágba.
2013-10-22Horgászokkal bővültek (kishír)A Kisapostag Duna Sport Egyesület klubja, a labdarúgás, az asztalitenisz, és a lovaglás után a múlt hét pénteki összejövetelen a horgász szakosztállyal bővült.
2013-10-19Új halak érkeztekHalakat, háromnyaras pontyokat telepítettek a horgászok a kikötői és a szabadstrandi öblökbe.
2013-10-18Horgászparadicsom voltAdony. Hamarosan lejár az egyéves megbízása a Líviai-tavak üzemeltetőjének. Kép: Kocsis László a Lívia-tavaknál.
2013-09-24Kölcsönös előnyökA Dunaferr Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola diákjai önkéntes munka keretében dolgoztak a Dunaferr Horgászegyesület telephelyén.
2013-07-16Nyitottan a tó partjánBeszámoló a baracsi horgászegyesület rendezvényéről.
2013-07-15Fiatal pecások (képaláírás)Mezei János Márton is szerencsét próbált szombaton délelőtt a baracsi tavon. Gyermek horgászversennyel kezdődött és halbulival zárult a községi horgászegyesület nyílt napja (teljes szöveg)
2013-07-10Horgászok múló örömeiHorgászat az árvíz után.
2013-07-03Vad, bor, hal - jó társaságÖtödik alkalommal rendeztek borász-vadász-halász találkozót Fejér megyében. A rendezvénynek Perkáta adott otthont.
2013-06-21Nem halászni akarnak...Kilépett a Fejér Megyei Horgászegyesületek Szövetségéből a helyi szervezet, a Dunaferr Horgászegyesület, mert terveikhez nem kaptak támogatást.
2013-06-18Horgászni még tilos!Az árhullám már levonult, viszont horgászni még tilos.
2013-06-04Horgásztak a hantosi tavon"Baráti horgász partin látta vendégül a Mezőfalva Zrt. a közbiztonság területén dolgozókat, amely a Biztonságunk Európában és térségünkben dunaújvárosi programsorozat zárórendezvénye volt." (Helyesbítés: Farkas Dánielé volt a nagy hal=Dunaújvárosi Hírlap, 2013.06.05., 4.o.)
2013-05-03Egy helyre kerültek a legnagyobb díjak!Többéves kihagyás után idén május elsején ismét megrendezték Dunaújvárosban az Öböl Kupa 2013. horgászversenyt.
2013-04-30Horgászverseny lesz az öbölbenÖt évi szünet után újra ismét megrendezik a kikötői öbölben az Öböl Kupát, a helyi horgászversenyt. Beszélgetés Mag Gábor szervezővel. "Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész jóvoltából a legnagyobb hal horogra akasztója a művész úr egy alkotásával gazdagabban mehet haza a versenyről."
2013-04-23Visszatérő játékosok nélkülA Dunaferr Horgászegyesület társadalmi halőreinek munkájáról.
2013-04-04Természetes vizeinkZajlik az új horgászati, halászati törvény vitája a parlamentben és a horgászok egyesületeiben, halászati vállalkozásokban is. A változásokról, a horgászok szempontjából Somfai Rezső, a városi Dunaferr Horgászegyesület elnöke.
2013-03-14Szövetkeznek, hogy megmaradjanak a fejlődésbenSomfai Rudolf 2012 szeptemberében lett a Dunaferr Horgászegyesület elnöke, mely 20-25 éve nem fejlődött. Már országos visszhangja van a két hete, Rácalmáson megalakult társulás iránt. A négy horgászegyesület(Dunaferr HE, Adony, Kulcs, Rácalmás) létrejöttével megalakult a KÖDHESZ (Közép-Dunántúli Horgászegyesületek Szövetsége.
2013-03-05Ellenzik az ipari halászatotAz adonyi, kulcsi, rácalmási horgászegyesület után negyedik tagként a Dunaferr Horgászegyesület részvételével megünnepelték a Közép-Duna Menti Horgászegyesülekt Szövetségének megalakulását.
2013-03-02A Dunáért szövetkeztekAz adonyi, kulcsi, rácalmási horgászegyesület után negyedik tagként a Dunaferr Horgászegyesület részvételével megünnepelték a Közép-Duna Menti Horgászegyesület Szövetségének megalakulását.
2013-02-27A főág jogát is szeretnékAz adonyi, rácalmási, kulcsi és dunaújvárosi horgászegyesületek kívánnak szövetkezni, hogy 2015-től a Duna megyei szakaszának halászati joga is horgászok kezébe kerüljön.
2013-02-18Rácalmási horgász ellen nem jártak el!Rácalmás legnagyobb civil szervezete a Sirály Horgászegyesület a maga 530 tagjával. Beszámoló az egyesület közgyűléséről.
2013-02-12A horgászidény elejénÉvzáró és évet indító közgyűlésre készül Rácalmás legnagyobb – több mint hatszáz tagot számláló – civil közössége, a Sirály Horgászegyesület.
2013-02-09Horgászok, halászokBeszélgetés Somfai Rezsővel, a Dunaferr Horgászegyesület (a város legnagyobb civil szervezetének) elnökével, milyen tervekkel vágnak neki az idei tavasznak? (kép az első oldalon is)
2012-10-17Második helyen az újvárosi zsarukBefejeződött a Horgászatot Kedvelők Ligája Országos Rendőr Horgászversenysorozat 2012-es idénye. A dunaújvárosi Pentele Police csapata a második helyen végzett.
2012-10-10Somfai Rezső lett az elnökA Dunaferr Horgászegyesület tisztújító közgyűlésén Somfai Rezsőt választották meg elnöknek.
2012-10-05Tisztújító közgyűlésA Dunaferr Horgászegyesület szeptember 27-én tisztújító közgyűlést tartott. Dr. Jászka Jenő (titkár), Makrai Arnold (alelnök). A vezetőség névsora a cikkben.
2012-10-05Megoldandó feladatok sora a vízpartonTisztújító közgyűlés a horgászoknál. Új elnök: Somfai Rezső.
2012-08-22Ha cápát nem is fogtak...A térség legszebb haláról, halfogásáról idén nyáron készült fényképet kereste a rácalmási Sirály Horgászegyesület. A felhívásra több mint negyven fotó érkezett. Helyezések: 1. Kecskés Kevin (kép), 2. Rozsnyai László, 3. Nagy Márk.
2012-04-20Nem csak horgásznakAz Adony és Környéke Horgász Egyesület bemutatása, amely 205 fővel alakult meg 1982-ben. Az egyesület elnöke Szász Károly (kép).
2012-03-10Pezsgett a víz a nyolc mázsa haltól"A Baracsi Horgász és Környezetvédő Egyesület elnöke, Paréj Zsolt vezetésével öt mázsa pontyot és három mázsa amúrt telepítetek pénteken a horgásztóba."
2012-02-06Sikerek, gondok, tervekKép a rácalmási Sirály Horgászegyesület közgyűléséről.
2012-02-01Közgyűlésen számolt be tagjainak a SirályA Sirály Horgász Egyesület közgyűléséről.
2011-08-06HorgásznapokHorgászat, horgászparadicsomok: Dunaújváros, Rácalmás, Kisapostag.
2011-07-25Halparti a ligetbenA baracsi horgászegyesület halászléfőző-versenyt rendezett.
2011-07-19Egy nap a botok mellettA nagyvenyimi horgásztavon június 17-18. között horgászversenyt rendezett a Dunaferr Ifjúsági Szervezet.
2011-07-16Haltelepítés az öbölbenA Dunaferr Horgász Egyesület jóvoltából haltelepítés lesz július 19-én a kikötői öbölben.
2011-07-15Egy nap a botok mellettCsaknem fél tonna hal huszonnégy óra alatt.
2011-07-06Nem játék, mégis babrálják"Kinyitották a szabad strand zsilipjét, hogy frissüljön a víz. Horgász és fürdőző ennek egyaránt örül. Csakhogy illetéktelenek jártak el."
2011-05-25Jó kapás, szép környezetMezőfalva határában lévő Virág-tó, horgászparadicsom bemutatása, amely a Duna-Ipoly Nemzeti Park fokozottan védett övezetéhez tartozik.
2011-04-04Nem a zavarosban...Belterületi horgásztó avatás Baracson a Baracsi Horgász és Környezetvédelmi Egyesület szervezésében.
2011-03-07Báloztak a horgászokHorgászbált rendezett a Sirály Horgász SE a rácalmási horgásztanyán.
2010-07-19Halpusztuás a holtágbanHalpusztulás az adonyi holtág felső szakaszán.
2010-04-20Rendőrök lógatták be a pecabotjukatKépaláírás. A közbiztonsági programsorozat keretében a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság helyi rendőr horgászversenyt rendezett április 17-én az öbölben.
2010-04-17Versenyeznek az öbölben (kishír)A közbiztonsági programsorozat keretében rendőr horgászverseny lesz április 17-én (2010.), szombaton az öbölben (Dunaújváros). Az ország 15 kapitányságáról érkeznek csapatok a városba,... (nem teljes szöveg)
2010-03-01Farsangoltak a SirályosokFarsangot rendezett a rácalmási Sirály Horgászegyesület.
2010-02-16Sirály összefogássalKözgyűlést tartott a rácalmási Sirály Horgászegyesület. Beszámoló.
2009-12-08Harminc mázsa növendékA Közép-Dunai Halászati Kft. több mázsa pontyot telepített a Duna Fejér megyei szakaszán.
2009-07-22Két bronzérem a Police-nakA Horgászatot Kedvelők Ligája ötödik fordulójában a dunaújvárosi rendőrök csapata, a Pentele Police két bronzérmet nyertek.
2009-07-17A második napon fordítottakJúlius másodikhétvégéjén Kunhegyesen megvédték bajnoki címüket a Dunaferr horgászai.
2009-07-15Percenként három halA Dunaferr Horgászegyesület csapata Kunhegyesen megvédte az országos bajnoki címet.
2009-07-08Valóban nagyokBeszélgetés a dunaújvárosi Horgászegyesület és a rácalmási Sirály Horgászegyesület tagjaival.
2009-06-24Egy napon keresztül horgásztakMegredezték a Horgászatot Kedvelők Ligája (HO-KED-LI) versenysorozat ez évi negyedik versenyét, ami egy maratoni verseny volt. A dunaújvárosi Pentele Police Team bronzémet nyert.
2009-06-24Ezt jólkifogták!Ezüstérmet szereztek a szlovákiai klubvilágbajnokságon a Dunaferr Shimano Horgász Egyesület tagjai.
2009-06-19Magyar csúcsbeállítás SzlovákiábanVilágbajnoki ezüstérmes a Dunaferr-Rameau HE
2009-06-17Horgászok bravúrjaA Dunaferr Shimano Horgászegyesület Szlovákiában a klubcsapatok világbajnokságán a második helyen végzett.
2009-05-15Tizenöt éves horgászversenyTizenöt éve, minden május elsején...
2009-04-29A halak "hallgattak"A Dunaferr Ifjúsági Szervezet sport teamje horgászversenyt rendezetta nagyvenyimi horgásztavon április 8-án.
2009-04-20Horgászás, zsaru módraA Kikötői-öbölben rendezték meg a HOKEDLI Kupa elnevezésű rendőr-horgászversenyt. A helyi Pentele Police Team rendőrei a harmadik helyen végeztek.
2009-04-20Jutalmazták a legjobbakatA környék általános- és középiskolásai részére „Horgász a pácban ” címmel meghirdetett rajzpályázat díjazottjainak névsora.
2009-03-20Csak tátognak!A rácalmási halászok és horgászok viszonyáról.
2009-02-13Kapásért fohászkodnakRácalmás - Sirály Horgászegyesület.
2009-02-13Horgászhely, horgásztanya és horgászokA Dunaferr Horgászegyesületről.
2008-09-22A Rácalmás Kupáért versengtek a pecások15. alkalommal rendezték meg a Rácalmás Kupát.
2008-09-12Harmadik lett a Pentele PoliceA Mosella-HOKEDLI országos rendőr sporthorgász kupa harmadik helyén a dunaújvárosi Pentele Police Team végzett.
2008-09-02Győztek az újvárosi horgászó zsarukA Mosella-HOKEDLI rendőr horgászverseny sorozat szolnoki állomásán első lett a dunaújvárosi csapat (Pentele Police Fishing Team).
2008-07-15Bajnokok a horgászok!A Dunaferr HE horgászai a klubcsapat-bajnokságon aranyérmet nyertek.
2008-06-03A nagy meleg nem tett jót a versenyenkA Dunaferr Horgászegyesület versenyt rendezett a kikötői öbölben.
2008-05-30Harmadik lett a zsarucsapatA Pentele Police Fishing Team a HO.KED.LI országos rendőr horgászversenyen a harmadik helyen végzett.
2008-04-23Halvadász rendőrökA Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a Kikötői öbölben országos horgászversenyt rendezett. A dunaújvárosi rendőrök a 2008-as Pentele-Eldo-FRSZ kupán: 1. Nagy József, 2. Lestár Ferenc, 3. Szabó Attila.
2008-02-05Panaszra nem lehet okukKözgyűlést tartott a rácalmási Sirály Horgász Közhasznú Egyesület. Beszámoló.
2008-02-04Újabb világbajnokok a Dunaferr HE-benBeszélgetés Makrai Arnolddal, a Dunaferr Horgászegyesület vezetőjével.
2007-10-16Öbölparti extrém sportAz öböl partfalának helyreállításáról. A vízhez levezető lépcsők építésére csak a helyreállítás után kerülhet sor.
2007-09-27Bronzérmes lett a Pentele PoliceA Pentele Police horgászai bronzérmet nyertek a HO-KED-LI elnevezésű sporthorgász kupán.
2007-09-26Gurisatti Gyula itt is ott isGurisatti Gyula a Mozgássérültek és Látássérültek Országos Bajnokságán horgászatban bajnoki címet szerzett. A Mozgáskorlátozottak Országos Bajnokságán lövészetben pedig mesterhármast ért el, mindhárom paralimpiai számot megnyerte.
2007-09-03Halfogásban csaptak összeA Sirály Horgászegyesület megrendezte a Rácalmás Kupa halfogó versenyt.
2007-08-06Horgásszunk a kulcsi paducokraDunaújváros és környékének horgászlehetőségeiről: Kulcs.
2007-07-23Ötödik lett a Pentele Police TeamA Pentele Police Team, a dunaújvárosi rendőrökből álló horgászcsapat az összesített versenyben a harmadik helyen áll.
2007-07-20Szákovics a válogatott közelébenBeszélgetés Makrai Arnolddal, a Dunaferr Horgászegyesület vezetőjével, a dunaújvárosi horgászéletről.
2007-07-14Menjünk Bömböldére!Dunaújvárosi horgászoknak jó lehetőség Tass alatti "Bömbölde". / A Pentele Police Team ötödikként végzett a szekszárdi horgászversenyen.
2007-07-06Végül a törpék nyertekA sporthorgászok szegedi Országos Klubcsapat Bajnokságon részt vett a Dunaferr Horgászegyesület csapata. Szákovics Imre a szektorában nyert, és ezzel új pályacsúcsot ért el.
2007-06-25Rácalmási ás dunaújvárosi sikerekA megyei első osztályú horgászbajnokságon a Dunaferr HE Pentele Team és a Mosella Team Rácalmás csapata is részt vett. Eredmények a cikkben.
2007-06-12Második a Dunaferr Horgászegyesület csapataa Fejér megyei I. osztályú csapat- és egyéni horgászbajnokságon.
2007-05-22Nagy tervek a versenyhorgászoknálKezdődik a szezon.
2007-04-17A rendőrök a halakat üldöztékIdén 5. alkalommal szervezett a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság országos horgászversenyt rendőrök számára "1000 éves Pentele" - FRSZ Kupa néven a Kikötő-öbölben.
2007-04-16Pecások hétvégéjeIdén ötödik alkalommal rendezett a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság országos horgászversenyt. Az idei kupa az "1000 éves Pentele" nevet viselte. A haramdik helyen a hazai színekben induló Körmendi János (Pentele Police) végzett.
2007-04-16Takarítottak a horgászokA Magyar Országos Horgászszövetség környzetevédelmi napjához csatlakozott a rácalmási Sirály Horgászegyesület.
2007-02-19Farsangoltak a horgászokRácalmás.
2007-02-08Sirály közgyűlésRácalmás. Beszámoló a Sirály Horgászegyesület közgyűléséről.
2006-09-14Forrt a strand vizeA Dunaferr Horgász Egyesület pontyokat telepített a szabadstrandba.
2006-07-18Hatodikként végzett a Pentele TeamA horgászok Országos Klubcsapat Bajnokságán - Szolnokon - a Dunaferr Horgászegyesület versenycsapata, a Dunaferr Rameau Pentele Team a hatodik helyen végzett.
2006-07-18Pentele az ország hatodik legjobb csapataJól helytálltak a Dunaferr Horgászegyesület versenyzői (Dunaferr Rameau Pentele Tem) a 2 napos Országos Klubcsapat Bajnokságon.
2006-07-08Aki nem izgul, ne versenyezzenBeszélgetés Steiner Norberttel, a rácalmási Sirály Horgászegyesület tagjával, aki a válogatott tagjaként az országos bajnokságon bronzérmet nyert.
2006-06-27Bajnok a Dunaferr Horgászegyesület csapataJúnius 17-én, szombaton a székesfehévári horgásztavakon a Fejér megyei I. osztályú csapat és egyéni bajnokságon Makrai Arnold és Parchek Ágnes aranyérmet szerzett.
2006-06-22Megyei horgászviadalA megyei horgászbajnokságon a Dunaferr Horgászegyesület- Dunaferr Rameau Pentele Team csapatvezetője, Makrai Arnold megyei bajnok lett, Praschek Ágnes az első helyen végzett. A rácalmási Steiner Norbert második lett.
2006-05-09A Zsaruk a halakat üldöztékMásodik alkalommal került megrendezésre Dunaújvárosban, a kikötői öbölben a rendőrök számára kiírt országos halfogó verseny.
2006-05-08Jó fogás a rend őreinél: halakon "ütöttek"A Penetel Kupa horgászversenyen tizennyolc rendőrből alakult csapat versenyzett.
2006-02-07Már kisgyermekként a versenyhorgászokat figyelteA Pentele Horgászcentrumban élménybeszámoló és baráti beszélgetés volt az elmúlt hétvégén, a sporthorgász világbajnokságon aranyérmet nyert Katus Gyula, ill.a szintén világbajnoki címmel büszkélkedő ifjabb Katus Gyula volt a vendég.
2006-02-02Elnökött váltott a SirályRácalmás. A Sirály Horgászegyesület új elnöke: Deák Sándor.
2006-01-31Tisztújítás a rácalmási horgászoknálA Rácalmási Sirály Horgászegyesületnél
2005-09-26Hirtelen vonult le a nagy víz, de így is akadt hal a szákbaMegrendezték a Rácalmás Kupa országos horgászversenyt. Részletes eredmények a cikkben.
2005-09-13Hatalmas akciókkal várják a horgászokat a Pentele HorgászcentrumbanÁtépítik az üzletet, de a kiszolgálás változatlan marad.
2005-08-23Világbajnokokkal a világbajnokság helyszínénA szlovákiai Madunicében járt a Dunaferr Horgászegyesület két versenyhorgásza Makrai Arnold és Bognár Péter.
2005-06-28Az első nap után élen álltak a Dunaferr horgászaiA magyar klubcsapatok országos bajnokságán Velencén jún. 25-26-án a Dunaferr Horgászegyesület csapata negyedik lett.
2005-04-26Hegyesé az Eurofisch-kupaA hét végén, vasárnap rendezték a dunaújvárosi öbölben a sporthorgászok Eurofisch-kupáját.
2005-04-19Ezüstösen horgásztak rendőreinkElső ízben került megrendezésre a PENTELE FRSZ Horgász-kupa a dunaújvárosi ööbölben, melyen az ország rendőrei mérhették össze tudásukat és szerencséjüket.
2005-04-18Rendőrök, a jó fogás reményébenA Független Rendőr Szakszervezet dunaújvárosi tagjai, első alkalommal és hagyományteremtő szándékkal, Pentele Kupa horgászversenyt rendeztek.
2005-01-25Vezetőséget választottak a Dunaferr HorgászegyesületnélDecember közepén újra bizalmat szavaztak Medveczky Endre elnöknek és az elnökségnek is. A horgászengedélyek ára.
2004-11-03Választások előtt a Dunaferr HorgászegyesületTisztújító közgyűlésre készülnek.
2004-09-21Szlovákiában jártak a sporthorgászokA szlovákiai Madonyicában rendezték meg a klubcsapatoknak kiírt Európa Szuper Kupa elnevezésű sporthorgász -versenyt, melyen a várost a Dunaferr Horgászegyesület képviselte. Hetedik lett a csapat.
2004-07-20Csalódást okozó szereplés KunhegyesenJúlius 3-4-én, Kunhegyesen a Sporthorgászok Országos Klubcsapat Bajnokságán 13. lett a Dunaferr Horgászegyesület.
2004-05-18A Dunaferr Horgászegyesület a megyei bajnok
2004-05-04Eredményes évet zárt a Dunaferr Horgászegyesület
2004-04-27Rekordlistás dévérkeszeg a horgászversenyenSzombaton reggel harmadszor rendezte meg a Dunaferr Horgászegyesület az egyesület tagjai számára kiírt amatőr horgászversenyt.
2004-04-27Rekordlistás dévérkeszeg a horgászversenyenA Dunaferr Horgászegyesület amatőr horgászversenyt rendezett tagjainak.
2004-03-23"Mindent a magunk erejéből" - a rácalmási vizekenA rácalmási Sirály Horgászegyesület helyzetéről, eredményeiről, gondjairól.
2004-01-20Nem változtak az árak a Dunaferr Horgászegyesületnél
2003-10-01Hegyes Zoltán megyebajnokHegyes Zoltán, a Rácalmási Sirály VAPE TEAM tagja megyei horgász- bajnokságot nyert.
2003-09-30Apa és fia nyerte meg a horgászversenytRácalmás Kupáért versenyeztek a sporthorgászok. A Rácalmási Sirály horgászegyesület Rácalmás Kupa elnevezéssel egész napos horgászversenyt szervezett szombaton.