Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

440 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-04-12Fém-gondolatok Gombos IstvántólGombos István, Ferenczy Noémi-díjas és Vörösmarty-díjas ötvösművész két alkotása is szerepelt a Fém-gondolatok című kiállításon Budapesten, amelyet a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének ötvös szakosztálya szervezett.
2024-02-16Közel negyven alkotó műveit vonultatja fel a Dunaújvárosi TárlatDunaújvárosi Tárlat címmel nyílt kiállítás 2024. február 9-én, délután a Kortárs Művészeti Intézetben, ahol közel 40 a városban és a térségben élő, illetve a városhoz kötődő képző- és iparművész munkái mutatkoztak be.
2023-10-06Több rangos tárlaton bemutathatta alkotásait Gombos István ötvös iparművészA "Gombi 70" életmű-kiállítással lezárta az egyéni tárlatok sorát, de a gyűjteményes bemutatók hívó szavának nem tud ellenállni a Ferenczy Noémi-díjas alkotó. Interjú Gombos István ötvös-iparművésszel a XIV. Ötvösművészeti Biennálé megnyitása alkalmából.
2023-01-04Az emlékérme tervezése olyan, mintha a spájzban táncolnánkBeszélgetés a dunaújvárosi kötődésű Endrődy Orsolya grafikussal és Endrődy Zoltán iparművésszel. A közelmúlt híre, hogy különleges emlék­érme-sorozatot ad ki a Magyar Nemzeti Bank a Nemzeti Hauszmann Program eredményeinek bemutatására. „Szent István-terem” megnevezéssel különleges, hatszög alakú színesfém emlék­érmét bocsátottak ki, amelyen Endrődy Zoltán iparművész mesterjegye látható, s a tervezésben markáns szerepet vállalt felesége, Orsolya is.
2022-09-23Gyász: elhunyt Bráda Tibor festőművész, az üvegablakok atyjaÉletének 81. évében rövid, súlyos betegség után elhunyt Bráda Tibor Munkácsy Mihály-díjas festő- és üvegművész, a Krisztus Király Főtemplom csodás ólomüveg ablakainak készítője
2022-07-01Három alkotással szerepel Agárdon Gombos István ötvös iparművészA Fejér megyei képző- és iparművészek nyári kiállításán, Agárdon, Gombos István három kisplasztikáját is kiállították
2022-04-22Két jeles évfordulót is ünnepel a Gombi 70 című kiállítás a Városháza "C" szárnyábanKülönleges tárlat nyílt Dunaújvárosban a Városháza C szárnyában. Gombos István, a városban élő és alkotó Ferenczy Noémi-díjas ötvös iparművész 70. születésnapja, munkásságának 45. évfordulója alkalmából látogatható a Gombi 70 című kiállítás, amelyen Pintér Tamás polgármester mondott köszöntőt 2022. április 21-én.
2022-04-08Bráda Tibor rangos egyházi kitüntetéseMagas egyházi kitüntetést vehetett át az alkotásai révén Dunaújvároshoz is szoros szálakkal kötődő Bráda Tibor festőművész, üvegművész. A művésznek Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke adta át a Pro Cultura Christiana díjat a keresztény kultúra átadása terén végzett szolgálatáért.
2022-03-31Megnyílt a Tavaszi tárlat, most is az ICA-D ad otthont a helyi alkotók kiállításának. ICA-D: megnyílt helyi alkotók seregszemléjeHarmincnál is több alkotó anyagát felvonultatva nyílt meg a „Tavaszi tárlat” a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézetben. Az eseményen Kálló Gergely országgyűlési képviselő mondott beszédet, majd Szabó Zsolt, Dunaújváros alpolgármestere adta át az önkormányzati elismerést.
2022-03-00Rangos egyházi kitüntetés2021 végén magas egyházi kitüntetést (Pro Cultura Christina) vehetett át Bráda Tibor festőművész, üvegművész, aki a Krisztus Király Főtemplom kilenc üvegablakát készítette.
2022-01-07Kiváló karácsonyvárás a kincses kertbenKarácsonvárás jegyében telt a 2021-es utolsó Dunai Kincses Kert Dunaújvárosban a Szalki-sigeten
2021-12-17Dunaújvárosi mű a vatikáni gyűjteménybenDobrovitz-Barabás Klára üveg triptichonja képviseli hazánkat a Vatikán tematikus karácsonyi gyűjteményében. A kis Jézus megszületett című alkotás pályázati úton került a római katolikus egyház központjába.
2021-11-26Minden rekordot megdöntött a közösségi kincsvadászat a Szalki-szigeten múlt szombaton. Minden ízében siker volt a MikulásvárásÚjabb sikeres kavalkádot tudhatnak maguk mögött a Dunai Kincses Kert helyi termelői és a kézműves piac szervezői. A vásári forgatagra a szokott módon rendkívül sok érdeklődő látogatott el 2021. november 20-án délután.
2021-10-15Három gyűjteményes tárlaton a Gombos-művekEgyszerre három gyűjteményes kiállításon szerepelt műveivel Gombos István: a városban élő és alkotó Ferenczy Noémi-díjas ötvös iparművész munkáit a városban nyílt Őszi Tárlat mellett Agárdon és a szakma krémjét felvonultató fővárosi bemutatón is láthatta a közönség.
2021-10-01Rangadó: a Steixner Leathe Art érdememlte az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 fődíjátA Gróf Széchenyi Család Alapítvány által alapított elismerés, Az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 fődíját érdemelte kategóriájában a Steixner Leather Art.
2021-06-25Nyár, strand, kánikula és kincsvadászatA világ első, szabadstrandon üzemelő termelői piacává nőtte ki magát a Dunai Kincses kert kavalkádja
2021-05-28Dunai Kincses Kert: gazdagabb és vonzóbb lett a kavalkád. Még jobb, még gazdagabb lett a tavaszi "kincsvadászat"Továbbra is sikeres a dunaújvárosi Szalki-szigeten található Dunai Kincses Kert termelői piaca. Számos érdeklődő látogatta meg 2021. május 22-én az új árukat felvonultató, magát közösségi eseménnyé kinövő forgatagot.
2021-05-00Az alkotás megnyugtató ereje. Íjászatból késkészítésIsmertető Tóth Csaba, az ISD Power erőművének karbantartó csoportvezetőjének hobbijairól, az íjászatról és a késkészítésről.
2021-02-26Megérdemelten aratott nagy sikert a tavaszváró sokadalom. Dunai Kincses Kert: masszív siker most isA közelgő tavasz jegyében szervezték meg Dunaújvárosban ismét a Dunai Kincses kert kavalkádját a Szalki-szigeten 2021. február 20-án, délután.
2021-01-29Újabb elemek a Dunaújvárosi ÉrtéktárbanAz evangélikus templom, a Pentele híd és Steixner István munkássága is bekerült Dunaújváros települési értéktárába, amelyet még 2016-ban hozott létre a közgyűlés.
2020-12-04Csodálatos üvegképek a katolikus templombanGyönyörű műalkotásokkal, újabb ólmozott üvegképes díszablakokkal gazdagodott 2020. november 12-én a dunaújvárosi Krisztus Király Főtemplom. A történet dunaferres szála, hogy a kohászok védőszentjét, szent Borbálát ábrázoló díszablak költsége vasműs szakemberek által szervezett jótékonysági adományozás nyomán gyűlt össze. Az alkotó Bráda Tibor festőművész és üvegműves.
2020-12-00A festő, aki üvegbe álmodta Szent BorbálátPortré Bárda Tiborról, aki a dunaújvárosi Krisztus Király Főtemplomának festett üvegablakait készítette. Rövid ismertető Szent Borbáláról és a dunaújvárosi templom acélszerkezetéről.
2020-10-30Újabb Steixner-siker. Rangos elismerés a Steixner-műhelynekA Remekek Remeke díj után újabb rangos elismerést érdemelt Steixner István. A városunkban dolgozó bőrműves az Év Kiváló Szakembere Díj Arany Csillag fokozatát kapta a Szombathelyen rendezett 26. Elit Gálán 2020. október 24-én.
2020-10-09Kézműves remekek között is remek lettA látszólag fokozhatatlant is fokozta a Steixner-műhely a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idei szakmai pályázatán: a dunaújvárosi bőrműves a Magyar Kézműves Remek díjazásban részesült – ráadásul az elismertek elitkörébe is bekerült.
2020-09-18Szívvel, lélekkel alkot, díjakat érdemeltPortré Steixner István bőrdíszműves és népi bőrművesről, akinek „Griffes kollekciója” 2018-ban elhódította a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elismerését, a Kiemelt Magyar Kézműves Remek díjat, idén a Fiatal Vállalkozók Országos Szakkiállításán harmadik helyezést ért el Egerben. Emellett jó eséllyel várhatja a XXVI. Szakmai Elit 2020 jótékonysági díjátadó gálát is, ahol az Év Kiváló Szakembere díjat adják át.
2020-06-13Ezzel a munkával már valóban megkoronázom az életművemetA helyszínen felügyelte A Golgota című ólmozott üveg beépítését a Krisztus király főtemplomban a tervező és kivitelező, Bráda Tibor Munkácsy-díjas festőművész.
2020-06-00Óvják a helyi védettség alatt álló öreg tölgyfátKecskés Kálmán és Nagy Imre saját kezűleg készítettek Ráclmáson a helyi, több száz éves, védelem alatt álló tölgy köré egy tölgylevelekkel díszített, gyönyörű kovácsoltvas korlátot a régi sérült korlát helyett.
2020-04-00Budai Árpád tanár, erdésztechnikus, fajáték-készítő... hogy is van ez?Bemutatkozik a nagyvenyimi Budai Árpád tanár és fajáték-készítő
2019-08-00Üvegbe álmodva. Bráda Tibor festőművész üvegablakai a dunaújvárosi vasbeton templombanIsmertető a római katolikus Krisztus Király főtemplomban, Bráda Tibor festőművész által készített 3 üvegablakról. Nyilatkozik Baltási Nándor plébános.
2019-07-12Szent József, Szűz Mária és Jézus néz ránk. Csodás ólomüveg-ablakok díszítik a Krisztus Király TemplomotHárom ólomüveg-ablakot készítettek a hívők felajánlásából a római katolikus templomban. Bráda Tibor festőművész munkáját dicséri. Még hat nagy ablakot szeretnének kicserélni, az egyikhez most az önkormányzat is támogatást biztosít.
2019-06-21Acélművészeti misszió. Két új kiállítás tekinthető meg a Kortárs Művészeti IntézetbenA két kiállítás közötti kapcsot az acélipari alapanyag jelentette. Az egyik kiállítás az idei Acélszobrász Alkotótelep munkáit vonultatja fel, a másik egy német installátort mutat be a kisteremben.
2019-05-31Dunaújváros tovább fejlődik. Rendkívüli közgyűlésre hívták össze a képviselőtestület tagjaitKözgyűlés: A Hamburger Hungária Kft. ajánlatot tett az önkormányzatnak egy a tulajdonában lévő területre. A Hengerész utcai kutyafuttatót áthelyezik a Béke körút sarkán lévő nagy parkos területre. Az élményfürdő és a sportuszoda felújítása után maga a fürdőpark kialakítása következik. Fejlesztik a Baracsi úti arborétumot, kiállító teret építenek az erdészház mellé. A Krisztus Király római katolikus főtemplom 10 millió forinttal járult hozzá, hogy elkészülhessen a templom negyedik ólomüveg ablaka.
2019-05-24Barátkozott, várost nézettAz Aranydaru Szállítómű Nyugdíjas Egyesület invitálására május 23-án a városban járt Zsigóné Kati népi iparművész, vagy ahogy mindenki ismeri a „tojásdíszítés királynője”.
2019-05-16Üvegbe álmodva a főtemplom ablakai. Üvegbe álmodva, mozgóképen megörökítve a templom ablakaiÜvegbe álmodva – ez a címe annak a filmnek, ami a városépítés legújabb mozzanatai közül a dunaújvárosi Krisztus király Főtemplom idén elkészült 3 új festett ólomüveg ablakának megtervezését és megvalósítását örökítette meg.
2019-05-10KiállításGombos István ötvös-iparművész alkotásai is helyet kaptak a budapesti Vigadó Galéria tárlatán.
2019-03-08Mestermunka. Gombos István alkotásai élettel töltik meg a teretGombos István tárlatát Pakson, a Csengery Dénes Kulturális Központban nyitották meg.
2019-03-01Tárlatvezetés első kézből. Gombos István kiállítása Paksra utazikA Pannon Oktatási Központban nyílt kiállításán tartott tárlatvezetést maga az alkotó.
2019-03-00Gombos szobrokkal az iskolábanA Pannon Oktatási Központban állította ki kisplasztikáit Gombos István, Ferenczy Noémi-díjas ötvös- iparművész, aki városunk humán ügyekért felelős alpolgármestere is.
2019-02-22Paksi buliGombos István ötvös-iparművészünknek kiállítása nyílik március 1-jén a paksi Csengey Dénes Kulturális Központban.
2019-02-15Aki kultúrával foglalkozik, közösséget építGombos István kisplasztikáiból nyílt kiállítás a Pannon Oktatási Központban.
2019-02-08Gombos István kisplasztikái. Kiállítás és tárlatvezetés a fiataloknak a Pannon Oktatási KözpontbanA Pannon Oktatási Központ felkérésére kiállítás nyílt Gombos István alkotásaiból az intézményben.
2018-10-05Települési értéktár (kishír)A (dunaújvárosi) közgyűlés létrehozta a települési értéktár bizottságot. Bárki javaslatot tehet arra vonatkozóan, hogy mi kerüljön be városunk értéktárába (alkotás, hagyomány, táj, tárgy). Az ehhez szükséges adatlap az önkormányzat honlapján is megtalálható, amelyeket folyamatosan lehet benyújtani Bokor Zsuzsanna kulturális ügyintéző e-mail címére (bokor@pmh.dunanet.hu). (teljes szöveg)
2018-08-177ségek között. Idén az uraké a főszerepTavaly (2017) nyár végén az Újpart egyesület hölgy tagjai állították ki alkotásaikat a KMI termében, ez alkalommal azonban fordult a kocka és az urak mutatják be műveiket.
2018-04-13Helyi művészek seregszemléjeA város szinte minden jelentős képző- és iparművészének alkotása szerepel a Kortárs Művészeti Intézet múlt pénteken Kilátások címmel nyílt kiállításán. Dunaújváros önkormányzatának díját Nemes Ferenc kapta, a Dunaújvárosi Művészetért Alapítvány Melkovics Tamást díjazta.
2018-01-26BőrdiszművesekKülönleges kiállítás nyílt a Lorántffy iskolában. A kiállított tárgyak egy része a pálhalmai Büntetésvégrehajtási Intézetben készült, bőrdíszműves munkák.
2018-01-12Könyv őrzi az alkotói munkásságot. Több mint ezerötszáz látogató Gombos István kiállításánGombos István ötvös- és iparművészeti munkásságának negyven esztendejét bemutató könyv jelent meg a közelmúltban, a retrospektív életmű kiállításához kapcsolódva.
2017-12-01Művészi ötösA szerdán nyílt kiállításon öt különböző ember, öt különböző élet és öt különböző stílus találkozik a Sándor Frigyes Zeneiskola galériájában: Kustár Boglárka mandala üvegfestészet,Braun Betti gyöngyfűzés,Németh Dóra grafikus, Végh Mónika olajfestmény, Tischler Anna Katalin akrilfestő.
2017-11-10Gombos István mesél az alkotásaivaL. Mintegy háromszáz érdeklődő látogatott el a kiállítás megnyitójáraMúlt pénteken nyílt meg Gombos István ötvös-iparművész retrospektív kiállítására.
2017-11-00Gombos István kiállítás (képaláírás)Életművet összegző, retrospektív kiállítás nyílt november 3-án az Intercisa Múzeumban Gombos István ötvös-iparművész alkotásaiból. A vasműhöz is ezer szállal kötődő Ferenczy Noémi-díjas alkotó, Dunaújváros alpolgármestere négy évtized munkásságának színe-javát tárta a közönség elé, minden egyes alkotásban megmutatva személyes gondolatai, érzései mellett a varázslatos erejű alapanyag, a fém gazdagságát, a benne rejlő számtalan lehetőséget. A tárlat december 3-ig látogatható a múzeumban. (teljes szöveg)
2017-10-27Gombos István életműve láthatóvassGombos István ötvös- és iparművész életművét bemutató kiállítás alkalmából egy könyv is készül.
2017-10-20letisztult formavilág és ritmikus elemek. November 3-án nyílik Gombos István élertmű-kiállításaGombos István ötvös -és iparművész életművét bemutató kiállításra kerül sor november 3-án 17 órakor az Intercisa Múzeumban.
2017-10-00Falunapi kiállításaink2017-ben 70. évfordulóját ünneplő Nagyvenyim a jelenleg vagy korábban Nagyvenyimen élő alkotók, Kocsisné Szloboda Teréz festőművész, Hujber Lajos fa- és bőrtárgy készítő, Vidáné Majer Márta és Vészity Margó keramikusok munkáiból rendezett kiállítást a művelődési házban 2017. augusztus 1-től 18-ig.
2017-09-15Ötvösművészeti biennálé és életmű. Gombos István 1987 óta állít ki a FISE-tárlatonKét fontos hazai kiállításon is szerepelnek Gombos István alkotásai: a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) 35. kiállításán és a XI. Ötvösművészeti Biennálén. Ezen kívül az Intercisa Múzeumban egy retrospektív életmű kiállításra kerül sor novemberben.
2017-07-07Huszonkilenc (kishír)A kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdió válogatása várja egész nyáron a kerámiák kedvelőit az Intercisa Múzeumban. (nem teljes szöveg)
2017-03-10Ritka tőrös bot árveréseEgy népi iparművész, egy jó szomszéd találta ki azt a baracsi árverést, amellyel nagyot lehet segíteni...
2017-03-00Gondolatok Gombos István retrospektív kiállításához és kiadványáhozGombos István (dunaújvárosi ötvös-iparművész) kiállítása a dunaújvárosi Intercisa Múzeumban 2017. november 3-tól volt látható.
2016-12-12Látványos bemutatókA szakképzés európai hetének rendezvényeit a Lorántffy iskolában egyetlen nyílt napba sűrítették. December 9-én, pénteken mindent megmutattak. Eredményt hirdettek az Európai Szakképzési Hét zárasaként a Rudas Szakgimnáziumban a kiállított alkotások között. Amatőr fotós kategóriában Csókás Marcella, amatőr rajzban Vámos Noémi (kép), képző és iparművészetben Sztefanov Rebeka kapta a legtöbb szavazatot. A közönségdíjas Nagy Péter Dezső (kép) lett.
2016-12-02Árnyalatokban gazdag világot teremt. Szügyi Szilvia álma, hogy egy régi parasztházból alkotóházat varázsoljonSzügyi Szilvia keramikusként alkot és dolgozik. Portré.
2016-11-00Ihász János rácalmási ötvös munkája is látható volt a Kortárs Művészeti Intézet 2016-os őszi tárlatán (képaláírás)Közel ötven művész mutatta be alkotását a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézet őszi tárlatán (2016) október végén, november elején. A Rácalmáson élő alkotók közül Ihász János ötvös, díszműkovács egyik kiváló munkáját is láthatta a nagyközönség (teljes szöveg)
2016-10-21Mérei Fanni okos, csinos és grafikus. A tervező szerint a fiatalok vállalják fel az álmaikatJelenleg gyermek- és sportruházatokat tervez Mérei Fanni. Portré.
2016-08-26Új életre kel az anyag a fafaragó kezében. Nyitray Mihály számos alkotása látható határon innen és túlNép iparművész, faszobrász és restaurátor is Nyitrai Mihály, aki 2013-ban a Pro Cultura Intercisae-díjban részesült.
2016-08-19Bejárták az országot a keramikus munkáiRajzolni tanult, aztán targoncát vezetett, végül keramikus lett R. Weiser Gabriella.
2016-08-05Hatásos és egyedi stílusban alkot Kurucz ZsófiaErős hangulatú, markáns képekkel mutatkozott be élete első kiállításán Kurucz Zsófia az MMK-ban.
2016-06-17Csepeli domborműve KecskemétenKecskemétre kerül a dunaföldvári fafaragó népi iparművésznek, Csepeli Istvánnak a legújabb alkotása.
2016-06-09Itt a tanévzáróSzép hagyományaihoz híven ezúttal is összegző tárlattal zárja a tanévet a Rudas középiskola grafikus tagozata, mely az intézmény aulájában nyílt meg június 6-án.
2016-06-07Rajzon az emberi test (képaláírás)A képző- és iparművészet ágazatos 11/a osztály 14 tanulójának éves munkáiból nyílt kiállítás a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola aulájában június 06-án délután. Koncepciója Páhi Fekete Noémi és Dancs Esztella iránymutatása alapján az anatómiára épül. A kiállítást Orbán Mária nyitotta meg. (teljes szöveg)
2016-05-21Rendkívüli varázsa nem kopottAz dunaföldvári Őszi alkony Nyugdíjasklub tagjai a városháza dísztermébe tartották összejövetelüket, ahol CSepeli István fafaragó népi iparművész várta őket.
2015-12-11Gombos és Móder RákoshegyenAz V. Magyar Fémművészeti Kiállításon láthatók Móder Rezső és Gombos István alkotásai.
2015-12-00Fajátékokat készítInterjú Budai Árpád fajáték-készítővel.
2015-11-17Az örökkévalóság üzenete"Gombos István Ferenczy Noémi-díjas és Vörösmarty-díjas ötvös-iparművész idén négy kiállításon is részt vett. A vele készült interjúban visszatekint eddigi pályafutására, napjaink kihívásaira és mestereire."
2015-11-00Megérett egy életmű-kiállításGombos István - Ferenczy Noémi- és Vörösmarty-díjas művész, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere - műveit is kiállították a X. Ötvösművészeti Biennálén. A tervek szerint 2017-re életmű-kiállítást rendeznek a művész alkotásaiból.
2015-10-30Magas fokú művészetA X. Ötvösművészeti Biennálén Gombos István alkotásait is kiállították. Gombos István életmű-kiállítását tervezik 2017-re, 65. születésnapjára.
2015-10-14Ötvösművészeti BiennáléGombos István alkotásai is láthatók az Ötvösművészeti Biennálén Budapesten.
2015-10-06Rangos kiállításokGombos István 20 éve résztvevője az ötvösművészeti biennálénak. Az alpolgármesteri, képviselői elfoglaltsága mellet is szakít időt arra, hogy eredeti szakmájának éljen. A Ferenczy Noémi-díjas és Vörösmarty díjas ötvös-iparművész szobrai és kisplasztikái beszédes alkotások.
2015-10-03Helyben vagyunk című kiállítás a KMI-ben (képaláírás)Kortárs Művészeti Intézet (KMI): Helyben vagyunk című kiállítás az Újpart Képző- és Iparművészek Egyesületének tízéves fennállását ünnepeli. A kiállítás megtekinthető október 9-i (vasárnap kivételével) (teljes szöveg)
2015-10-02Gombos-művek a térbenA helyi művészek alkotásait bemutató tárlat után újabb két kiállításra készül Gombos István ötvös- és iparművész. A fővárosban rendezik meg a 10. jubileumát ünneplő ötvösművészeti biennálét s a Fejér Megyei Őszi Tárlatra is várják Gombos Istvánt.
2015-09-23Helyben vagyunk című kiállítás (képaláírás)Kortárs Művészeti Intézet: Helyben vagyunk című kiállítás az Újpart Képző- és Iparművészek Egyesületének ünnepi kiállítása (teljes szöveg)
2015-09-17Kortársak tárlataKorszakos kiállítás kezdődik szeptember 18-án a Kortárs Művészeti Intézetben. Tíz éves az Újpart Dunaújvárosi Képző- és Iparművészek Egyesülete.
2015-09-15Egy évtized: együtt!Huszonhét művész közös kiállítás a Kortárs Művészeti Intézetben. Tíz éves a dunaújvárosi Újpart Képző- és Iparművészek Egyesülete.
2015-08-25Újpart: tíz év mérlegeTíz éve, 200. július 30-án alakult meg az ÚJPART Dunaújvárosi Képző- és Iparművészek Egyesülete. Ebből az alkalomból jubileumi kiállítást rendeznek szeptember 11-én a Kortárs Művészeti Intézetben.
2015-08-21Hely az OrionbanVéget ért a kéthetes fafaragó tábor Baracson. Az elkészült műveket Baracs falunapján adták át a lakóknak, a település névadójának mellszobrával egyetemben.
2015-08-14A szoborállítgatókKészen vannak a faragott fatörzsek, augusztus 14-én állítják fel Rohonczi ROHO István Baracs vezér szobrát, készülnek a Falunapra!
2015-08-06Baracs vezér és az utódaiHonfoglaláskori jelekkel faragott oszlopok és természetábrázoló festmények készülnek a baracsi alkotótáborban.
2015-08-04Kedvencei a levelek és az indák"A dunaújvárosi születésű Miháldinecz Bernadett textiltervező pályája az Arany János Általános Iskola rajztagozatáról indult, Dél-Amerikán keresztül ívelt, jelenleg szőnyegáruházat vezet. Lakberendezési trendekről és kedvenc motívumairól beszélgettünk szemet gyönyörködtető textíliák között."
2015-07-17Művészi geometriaA Móricz Zsigmond Általános Iskola matematikatábort szervezett a diákjainak. Ezen a héten Gombos István tartott előadást a konstruktív geometrikus ábrázolásról.
2015-07-02Ügyeskezek műhelyeA Kézműves Műhely elnevezésű program jóvoltából minden hónapban más és más technikával ismerkedhetnek meg az ügyes kezűek Rácalmáson.
2015-06-26Ráckeve után már az új feladatokra készülEzen a héten zárult Gombos István Ferenczy Noémi díjas ötvös iparművész kisplasztikáiból összeállított nagy sikerű önálló kiállítása a ráckevei Keve Galériában.
2015-06-00A hónap műtárgya - CéhládaCéhláda az Intercisa Múzeum néprajzi gyűjteményében.
2015-05-15Magukba zárják az időtGombos István műveit állítja ki a ráckevei Árpád Muzeális Gyűjtemény Keve Galériájában, május 8-án nyitott a kiállítás.
2015-05-08Kultúrális [kulturális] hidakEgy kisváros nagy eseménye volt Gombos István ötvös iparművész tárlatmegnyitója a ráckevei Keve Galériában.
2015-05-07RáckevénGombos István ötvös- iparművész eddigi pályafutását bemutató tárlat nyílik Ráckevén.
2015-05-00A szobrok fémteste mögött lélek lakozikGombos István, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere, Vörösmarty-díjas és Ferenczy Noémi-díjas ötvös-iparművész kiállítása május 7-én nyílik Ráckevén.
2015-04-30Gombi műveit Ráckevén állítják kiMájus 7-én nyílik a tárlat.
2015-04-29Kiállítás RáckevénGombos István ötvös- iparművész eddigi pályafutását bemutató tárlat nyílik Ráckevén, május 7-én.
2015-04-28Gombos Ráckevén (kishír)Május 7-én nyílik önálló, kisplasztikai munkáit bemutató tárlat Gombos István iparművésznek Ráckevén.
2015-04-21Értől az óceánigJubileumi kiállítással ünnepli Dunaföldvár Csepeli Istvánt, a Népművészet Mesterét, az országosan is ismert dunaföldvári fafaragó népi iparművészt, aki ebben az évben tölti be hetvenedik életévét.
2015-04-16Földvári vár: szezonnyitóNépi iparművészettel, zenével és különleges órák bemutatójával várják az érdeklődőket április 17-én pénteken a dunaföldvári vár szezonnyitó rendezvényén. Csepeli István fafaragó életmű-tárlata is ezen a napon nyílik a Fafaragó Galériában.
2015-03-16Háborús kiállítás (képaláírás)A nezeti ünnepen. vasárnap nyílt meg az Országos Képző- és Iparművészeti Társaság kiállítása a dunaújvárosi evangélikus templomban, amely az első világháborúnak állít emléket. (nem teljes szöveg)
2015-02-10Csepeli István kiállítása az Intercisa Múzeumban (képaláírás)Intercisa Múzeum: Időszakos kiállítás: Lélekvéső címmel látható Csepeli István fafaragó kiállítása március 15-ig (teljes szöveg9
2015-02-06Élő fába nem köt beleMárcius közepéig látható az Intercisa Múzeumban Csepeli István népi iparművész faragásainak kiállítása.
2015-02-03Csepeli és műveiTíz év után jelentkezett új kiállítással Dunaújvárosban Csepeli István dunaföldvári, Kodály-díjas fafaragó mester.
2015-01-31Csepeli: LélekvésőCsepeli István fafaragó népi iparművész kiállításával nyitotta idei programsorozatát az Intecisa Múzeum, január 30-án.
2015-01-23A szobrok fém teste mögött lélek lakozikNagyszabású tárlatra, életmű kiállításra készül Gombos István - a ráckevei Ács Károly Művelődési Központban.
2014-12-31Képmentő: a múlt mindig szebb?A József Attila Könyvtár munkatársai digitalizálták a Dunaújvárosi Hírlap fotóarchívumának egy jelentős részét. Több mint kétezer kép böngészhető a könyvtár honlapján. Válogatás a képekből.
2014-11-20Pénteki művészeti maratonDunaújvárosi Szlalom kiállítás. Dunaújvárosi képző- és iparművészeti szlalom a Kortárs Művészeti Intézetben.
2014-11-00Kortárs Művészeti Intézet-Dunaújváros-2014. november 21-december 19.Dunaújvárosi szlaloM - közös kiállításon mutatják be legfrissebb alkotásaikat a dunaújvárosi képző- és iparművészek. A kiállítás 2014. november 21-től látogatható.
2014-10-10Két kiállításra készül Gombos IstvánAz Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozat nem akadémikus tagjává vették fel Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármestert, ötvös-iparművészt. Interjú.
2014-10-00Két művészünk az Akadémián (kishír)A Magyar Művészeti Akadémia Elnöksége két dunaújvárosi művészt is a nem akadémikus tagjai közé választott. Gombos István az MMA Iparművészeti és Tervezőművészeti tagozat tagja lett, míg Birkás István a képzőművészeti tagozat munkájába kapcsolódott be. (nem teljes szöveg)
2014-09-26MMA tagja lett Gombos IstvánA Magyar Művészeti Akadémia az Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozat nem akadémikus tagjává választotta csütörtökön Gombos István ötvös-iparművészt.
2014-09-24Dunaújvárost képviseliA Magyar Művészeti Akadémia Elnöksége Gombos István iparművészt a nem akadémikus tagok központi köztestületi nyilvántartásába, az Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozat tagjaként felvette.
2014-08-08Ír törpe és izlandi faliképA Míves emberek közösségének tagja Bebesi Mercédesz keramikus, óvónő, a baracsi néptáncegyüttes tagja, családanya .
2014-07-25Míves emberek míves portékáiAz MMK földszintjén minden hónap harmadik szombatján kistérségi népművészek, iparművészek, kézművesek mutatják be alkotásaikat, amelyek meg is vásárolhatók.
2014-05-20Iparművészeti remekművekbőlFejér megye népi iparművészeinek alkotásaiból vándorkiállítás látható Nagyvenyimen.
2014-05-16Kerámiák a templombanMájus végéig láthatják a dunaújvárosi evangélikus templomban Welser Gabriella kerámiatárlatát.
2014-03-25KépaláírásIntercisa Múzeum: Időszakos kiállítás: Egy féltve őrzött magángyűjtemény fegyverkiállítás és Aranyos Sándor, baracsi kézműves mester, fegyverkovács saját készítésű fegyvereiből "A munkámra igényes, magyarságomra büszke mesterember vagyok" címmel (teljes szöveg)
2013-10-18Ötvösművészeti biennáléSzeptember 12-én nyílt meg Budapesten a Klebelsberg Kultúrkúriában. Kiállító két alkotásával a dunaújvárosi ötvösművész Gombos István is.
2013-10-01Gombos Istán az ötvös-iparművész (kishír)Gombos István két alkotással is bemutatkozott a IX. Ötvösművészeti Biennálén. (nem teljes szöveg)
2013-09-17Biennálé: Becsapódás a múltbaA kilencedik Ötvösművészeti Biennálén Gombos István két alkotással mutatkozott be.
2013-09-05Gombos az ötvös biennálénA IX. Ötvösművészeti Biennálén Gombos István alkotásai is szerepelnek.
2013-08-22Gyász: elhunyt Golubov Gábor"Újra gyászol a dunaújvárosi művészvilág – és ezúttal a pedagógustársadalom is: elhunyt Golubov Gábor keramikusművész, tanár. Évtizedeken át vezette a Bartók intézményében működött műhelyt, tanárként generációkat vezetett a művészet rejtelmeibe. Életének 58. évében távozott: nyugodjék békében!"
2013-07-18Helyi remekekÁtadta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Magyar Kézműves Remek díjakat. Dunaújvárosból a CsoKiss Manufaktúra és Szabados János késes, késtervező munkáját ismerték el. A CsoKiss Manufaktúra bemutatása.
2013-07-18A kés a legősibb, de máig formálódó eszközÁtadta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Magyar Kézműves Remek díjakat. Dunaújvárosból Szabados János késes, késtervező munkáját ismerték el. Szabados Károly és munkái.
2013-07-17Kézműves újvárosi remekek (kishír)Átadta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Magyar Kézműves Remek díjakat. Dunaújvárosból a CsoKiss Manufaktúra és Szabados János késes, késtervező munkáját ismerték el.
2013-05-08A Martinász is megújulÚj és méltóbb környezetet kap a Martinász szobrot övező terület.
2013-05-06Majális a Kultúr közbenHétéves a galéria. Tárlatzáró majálison zárta tavaszi hadjáratát az E-Műteremgaléria, a Kultúr köz 3. szám alatt.
2013-03-18Misszió a Kultúr közbenMárcius 14-én huszonöt helyi alkotó munkáiból megnyílt az E-Műteremgaléria 14. soros kiállítása.
2013-03-14A fafaragás művészeVárosunk közgyűlése Pro Cultura Intercisae-díjban részesítette idén Nyitrai Mihály népi iparművészt, faszobrász és restaurátort kimagasló és példaértékű pályamunkájának elismeréseként. Pályakép.
2013-03-01Bármit csinálunk, azt szívvel-lélekkel tegyük...Interjú Nyitrai Mihállyal, a Pro Cultura Intercisae Díj tulajdonosával.
2013-01-31Nyitrai, a faszobrászBeszélgetés Nyitrai Mihállyal, aki Pro Cultura Intercisae díjat kapott.
2013-01-23Átadták az idei PRO CULTURA INTERCISAE elsimeréseketDíjazottak: Nemes Ferenc, Mészáros Melinda, Jakóné Fekete Teréz, Nyitrai Mihály. Kép, méltatás.
2013-01-23Átadták a Pro Culture díjakatDunaújváros Közgyűlése még 1996-ban alapította a „Pro Cultura Intercisae” Díjat, mely elismerést a hagyományokhoz híven, a Magyar Kultúra Napján adják át a díjazottaknak. 2013-as díjazottak: Nemes Ferenc képzőművész, Mészáros Melinda, a Sándor Frigyes Zeneiskola tanára, a harmonika zenekar vezetője, Jakóné Fekete Teréz, nyugalmazott magyar-történelem szakos tanár, Dunaújváros Díszpolgára. Nyitrai Mihály, népi iparművész – faszobrász és restaurátor.
2012-12-20Szimbiózisban a művészet és a közéletBudapesten, a Béke Házában Gombos István alkotásaiból nyílt kiállítás.
2012-11-23Rendhagyó kiállításmegnyitóGombos István Ferenczy Noémi-díjas iparművész Budapesten.
2012-11-21Színpompás képek textilből, gyöngybőlRell Kata szekszárdi textilművész alkotásaiból nyílt kiállítás az evangélikus templomban november 18-án.
2012-11-17Textilkép életről, halálrólRell Jakabné Áment Katalin szekszárdi amatőr textilképkészítő munkáiból nyílik kiállítás november 18-án, az evangélikus templomban.
2012-11-15KépaláírásGombos István Pentelei viking és az Ősvirág című alkotásai kiállításra kerülnek november 15-én a Béke Házában zajló rendezvénysorozaton. (nem teljes szöveg)
2012-10-30Gombos István a fővárosbanGombos István is bemutatja alkotásait Budapesten az "Egészségügyiek a művészetben" című előadáson (október 15.), az Egyetemes Béke Szövetség és a Magyar Orvos Muzsikusok Egyesülete rendezésében.
2012-10-24Kaszás Tamás harcaiÚj, vetítéssel egybekötött beszélgetés-sorozatot indít "(H)arcok" címmel az Újpart Egyesület a Kortárs Művészeti Intézetben, amelyben a helyi képző- és iparművészek mutatkoznak be. Az első bemutatkozó Kaszás Tamás (kép).
2012-10-18Házhoz jönnek a művészekKortárs szak(át) képző a KMI-ben. Rajcsányi Artúr, az ÚjPart Egyesület elnöke, új sorozatot tervez a Kortárs Művészeti Intézetben. A cél: Ismerje meg a dunaújvárosi alkotókat, képző- és iparművészeket
2012-10-01SzíverősítőDunaújvárosi Képző-és Iparművészek Kollektív Tárlata. Idei díjazottak: Várnai Gyula (Dunaújváros díját kapta), Horváth Tibor, Nemes Ferenc.
2012-09-01Nívódíjas "Tiszavirág"A Gombos István, Ferenczy Noémi díjas ötvös-iparművész, szobrászművész által tervezett és kivitelezett kisplasztika átadásáról. Az Év Acélszerkezete Nívódíj."
2012-07-06Ötvösművészet: mai helyzet (kishír)Július 5-én nyílt meg a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége Ötvösművészeti Szakosztályának kiállítása Budapesten a Barabás Villában. A Vastól az ezüstig II. című kiállításon Gombos István három alkotása is látható.
2012-06-13Mezőföldi kerámiákAz adonyi központú Mezőföld Gimnázium és Szakiskola művésztanária és diákjai alkotásaiból nyílt kiállítás a Munkásművelődési Központ Kassák Galériájában. A kiállítás keretében Pentelei Kiss Kovács Klára kerámiái is megtekinthetők.
2012-04-20A manók bejöveteleBubutimár Éva alkotásaiból nyílt kiállítás április 13-án a Bartók Aula Galériában Sár és nő címmel.
2012-04-13Gombi 60Képzőművész, képviselő, alpolgármester, apa, férj, mindez együtt: Gombos István.
2012-04-06Elismert "csacska mesék"A Diákalkotók VII. Országos Zománcművészeti Biennáléján a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium iparművészeti tagozatának tanulói "Csacska kis mesék oszlopa" című munkájukkal a második helyen végeztek.
2012-01-14Három kérdés kultúrárólMagyar Kultúra Napja a Széchenyi István Gimnáziumban: versennyel, kiállítással, koncerttel.
2011-12-27Kalotaszegiben vonulhatnakA londoni olimpia formaruha pályázaton, a dunaújvárosi kapcsolattal rendelkező Csergő Noémi (Mohari Kingával közösen) nyert. Csergő Noémi az Arany János Általános Iskola tanulója volt és innen nyert felvételt a kaposvári Iparművészeti Szakközépiskolába.
2011-12-21Vigyázzunk magunkra és a családunkraÉv végi beszélgetés Gombos Istvánnal. Portré.
2011-12-20Londoni ruhák – dunaújvárosi szállal"Városunkban is élt/tanult a Londoni Olimpiára készülő magyar delegáció formaruha-pályázatán győztes alkotópáros egyik iparművésze: Csergő Noémi Regina."
2011-12-16A hét műtárgya: pentelei disznótorA pentelei hagyományőrző disznótorról több alkotás is született, amelyekből kiállítás nyílt a Dunaújvárosi Főiskola "A hét műtárgya" sorozatában.
2011-12-03KépaláírásA Sándor Frigyes Zeneiskolában kiállítás nyílt Novák Edith iparművész fotóiból. A tárlatot megnyitotta: Mészáros János római katolikus plébános, a zenét a Quintia zenekar szolgáltatta.
2011-10-05Dunaújvárosi alkotó a biennálénBudapesten, a Klebersberg Kultúrkúriában nyitotta meg kapuit a VIII. Ötvösművészeti Biennálé, városunkat Gombos István képviseli.
2011-09-28Lórisok tárlata a Móricz iskolábanLorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola iparművészeti tagozatos diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Móricz Zsigmond Általános Iskolában.
2011-05-21Ötvösök a spájzbanAz Orosz Kulturális Központ által rendezett tárlaton Gombos István (kép) képzőművész alkotásai is szerepelnek.
2011-03-23Alkotni egy életen átA Fejér Megyei Közgyűlés Vörösmarty Mihály-díjjal tüntette ki Gombos Istvánt március 15-én. Interjú.
2011-03-18"Magunkat találtuk ki"Gombos István Vörösmarty Mihály Díjat kapott. Beszélgetés a díjazottal.
2011-02-16Mi lesz veled, szoborpark?Rongálják és lopják a védetté nyilvánított acélszoborpark tárgyait, amelyeknek felújítására jelenleg nincsen pénze a városnak. Beszámoló a Dunaferr-Art Dunaújváros Alapítvány kuratóriumi üléséről. Vélemények, hozzászólások.
2010-12-01Alternatív tárlat Móder-módraDecember 20-ig látható az E-Műteremgalériában a dunaújvárosi képzőművészek alternatív tárlata. Kiállítók: Kiss Gábor Ervin, Páhi Péter, Rohonczi Sándor, Rozsnyai Sándor, Ihász János, R. Kelemen Éva, Bánhelyi Károly, Szabó Zsolt, Prosek Zoltán, Nemes Ferenc, Galgóczy György, Gombos István, Gerzson Pál, Várnai Gyula, Vecsey Csaba.
2010-09-22Ötvös a zeneházban"Gombos István ötvös-iparművész új kiállításával nyitotta a tanévet a Sándor Frigyes Zeneiskola."
2010-09-15Sokszínű együttállásKollektív kiállítás nyílt a Kortárs Művészeti Intézetben szeptember 10-én. Az immár hagyományosnak tekinthető kétévente rendezett tárlaton a Dunaújvároshoz kötődő képző- és iparművészek legutóbbi munkáit állították ki.
2010-09-10Együttállás a KMI-benDunaújvárosi képző-és iparművészek közös tárlata a Kortárs Művészeti Intézetben.
2010-04-09Információs központ a Vállalkozók HázábanA Kamara Galéria első kiállítója Egresi Zsuzsa. A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara új szolgáltatásai: megkezdte működését a Foglalkoztatási Információs Pont (FIP), kiállítási lehetőségek biztosítása a helyi és környékbeli képző-és iparművészek számára.
2010-03-26Acélszobrok a főiskolánFischer József kovácsmester és acélszobrász műveiből nyílt kiállítás a Dunaújvárosi Főiskola Átriumában.
2010-03-17Gombos István: Nem díjakért dolgozunk (2.)Az interjú második része.
2010-03-06A megszállott fegyverkészítő"Aranyos Sándor iparművészeti remekeket készít, tőrös botjai, fokosai, vadásztőrei messze földön híresek. A gyűjtők százezreket ígérnek alkotásaiért, ám ő ragaszkodik mindegyikhez - nem válik meg tőlük semmi pénzért."
2009-12-08Tiffany és kerámiaÜvegfestő- és kerámiakiállítás nyílt a kulcsi faluházban.
2009-11-25Tanító és barátLassan 3. jubileumi évfordulójához ér az ötvösművészeti szakkör a Bánkiban. Beszélgetés a szakkör vezetőjével, Gombos Istvánnal.
2009-10-28Gombos István ars poeticája II.Közélet és művészet.
2009-10-21Kincsek készültek KulcsonNomád hét címmel kiállítást rendeztek a Lorántffy szakközépiskolában a múlt héten. A kiállított tárgyakat az iparművészeti tagozat diákjai készítették a nyári alkotótáborban.
2009-10-14Közélet és művészetGombos István ötvösművész ars poeticája I.
2009-10-13Lakásdíszek, foltokból"Tizenegy évvel ezelőtt a nagyvenyimi asszonyok alakították meg a foltvarró klubot, saját kedvtelésükre."
2009-09-16Acélszobrászok randevúja"Negyvenöt, nemzetközileg is elismert acélszobrász munkáit állítják ki közel egy hónapra csütörtökön az MMK-ban Kassák Galériájában." A kiállítók névsora.
2009-08-07Véső, fűrész, kisbaltaAlkotótábor, immár másodszor Rácalmáson a Jankovich-kúriában.
2009-08-07Mester után a tanítvány"A rácalmási polgármesteri hivatal bejáratát ékesítő kovácsolt vas táblát húsz esztendeje készítette el Kertész Béla kovácsmester." Most lecserélték a községházát városházára, amelyet Ihász János, a metser tanítványa készített.
2009-07-22Gyöngyből készít népi mintás ékszertApró tárgyakból alkot csodát, valami olyant, amit viselhetünk, ami feldobja öltözékünket, stílusunkat. A gyöngy ékszerek készítésének rejtelmeiről mesél Göncziné Heftner Anna gyöngyfűző, akinek szenvedélye a díszes kiegészítők megalkotása.
2009-07-06MesterkurzusokBeszámoló a kulcsi Mesterségek Bölcsője összművészeti táborról.
2009-07-04A foltvarrók tudásszomja"A városi foltvarrók nyári táborában angyalok, jótündérek és szárnyas malacok kerültek ki az ügyes hölgyek kezei alól."
2009-06-29Rockvilla, Aranykulcs, vigadalom"Közel száz motoros vett részt a szombati találkozón. Az Aranykulcs fesztivál folytatódik - ma indul a Mesterségek Bölcsője Alkotónapok rendezvény, fafaragással, néptánccal." Beszámoló Kulcsról.
2009-06-25Rockkulcs a Mesterségek BölcsőjéhezJúnius 26-án indul Kulcson az I. Aranykulcs Fesztivál és 28-án pedig megkezdődik a IX. Mesterségek Bölcsője Alkotónapok.
2009-04-28A kezével látó lányBeszélgetés Jovány Barbarával, egy dunaújvárosi vak kislánnyal, aki gyönyörű dísztárgyakat készít.
2009-03-18Művésztanárok alkotásaiMúlt és jelen - a hagyomány összeköt címmel nyílt kiállítás a Bartókban március 13-án. Az adonyi Mezőföld Gimnázium és Szakiskola művésztanárai a kiállítók.
2009-03-02Ács volt, faszobrász lettSzékesfehérváron a Megyei Művelődési Központban kiállítás nyílt, ahol Nyitrai Mihály munkái is szerepelnek. Nyitrai Mihály bemutatása.
2009-02-04Kézműves emlékeket gyűjtenek, hogy kiállítsákA Vállalkozók Ipartestületének ügyvezető igazgatója, Fülöp Ilona számol be arról, hogy a tstület azt tervezi, hogyha Dunaújváros és környéke kézműves alkotásaiból megfelelő anyag gyűlik össze akkor kiállítást rendeznek belőle a múzeumban.
2009-01-23Önálló kiállítása nyílik a Kassák GalériábanBeszélgetés Nyitrai Mihály fafaragóval, aki népi iparművész címet kapott.
2009-01-14A figyelem fókuszábanA Kassák Galériában (január 12-én) kiállítás nyílt Nyitrai Mihály népi iparművész (fafaragó) alkotásaiból.
2009-01-14Amire emlékeznünk kell 2008-bólAz év beruházása a Dunaferr darabosítóüzemének porleválasztó berendezése, az év rendezvénye az EFOTT, az év fotója: a lemenő nap hídja, az év előadása a Nyihaha kisasszony, az év embere: Barbara....
2009-01-14A faragás mestere. A figyelem fókuszában2009. január 12-én a dunaújvárosi Munkásművelődési Központban nyílt meg Nyitrai Mihály, népi iparművész fafaragó kiállítása
2009-01-01Fába rótt gondolatok.Nyitrai Mihály iparművész pályájáról.
2008-12-22Ajándék a fára, a fa aláNagyvenyimen kiállítás nyílt a a község 10 éves foltvarró klubjának munkáiból.
2008-12-22Az egykori pásztorokat is mesterének tekintiNyitrai Mihály fafaragó, "Népi iparművész" címet kapott.
2008-10-22Jovány Barbara vakon formázza Jézus gyermekeitBarbara 19 éves,iskolába kerülésekor vették észre nagyon gyenge látását. A vizsgálatok során kiderült, hogy daganat van a szemidegén. Meggyógyult, de a szemidegei elsorvadtak. A kerámiázásban találta meg az életét.
2008-08-27Gombos a Magyar IparművészetbenGombos István életművét méltató írás jelent meg a Magyar Iparművészet 2. számában Gombos István fémplasztikái címmel.
2008-07-30Tisztelgés az ősök előttVárosunkban alkot Hagyó Béla. A nyugdíjas vasműs fafaragásai közül többet is iparművészeti alkotássá nyílvánították már.
2008-04-11Fényeknek hordozóiMunkácsi Zsuzsa, Pentelei Kiss-Kovács Klári, Novák Edith és Kozák Éva közös kiállítása látható a Bartók Aula-galériájában.
2008-03-19A város művésze, a művész városaA sorozat vendége Gombos István ötvös-iparművész.
2008-02-08Ágas-bogas fahajtások a folyosónA rácalmási Ágasfa Hagyományélesztő Kör kiállítást rendezett a Munkásművelődési Központ Folyosógalériáján.
2008-02-01Műfaj, mesterség, minőségGombos István fémplasztikái
2007-12-19Egy élet lapjaiNagy érdeklődés közpette tartották meg Gombos István könyvbemutatóját a Kortárs Művészeti Intézetben pénteken. Feledy Balázs művészeti író mutatta be a művész eddigi munkásságát összegző könyvet.
2007-12-17Könyvbe zárt életút: Gombos István-kötetMegjelent Gombos István ötvös-iparművész eddigi életútját bemutató könyve.
2007-12-17MúzsarandevúÜnnepélyes könyvbemutató keretében került a közönség elé Gombos István ötvös-iparművész eddigi életútjáról szóló kötet.
2007-12-10Gombos: könyv és új tárlat (kishír)Gombos István Ferenczy Noémi-díjas ötvös-iparművész könyvének bemutatójára és kamarakiállításának megnyitójára várják a közönséget (2007) december 14-én délután fél ötkor a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézetben. (nem teljes szöveg)
2007-11-27Új kiállítás a FolyosónPetneházi Szilvia üveg- és olajfestő művész kiállítása nyílt a Munkásművelődési Központ Folyosógalériáján 2007. november 26-án
2007-11-19Szobrok - puszta acélbólA Dunaújvárosi Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelep alkotásairól.
2007-11-14Dunaújvárosi művészek alkotásai az állami művészeti díjazottak kiállításán a VárosligetbenAz idén kitüntetett képzőművészek között ott találjuk Friedrich ferencet és Gombos Istvánt, akiknek munkáit beválogatták a kilencedik alkalommal megrendezett Állami Művészeti Díjazottak kiállítására. Beszélgetés a két művésszel.
2007-11-12Neo-furoshiki táskákHevér Lili textiltervező táskáiból nyílt kiállítás a Bartók Aulagalériában.
2007-10-17Új tagozat indultEddigi tapasztalatok a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban elindult művészeti tagozatról.
2007-10-03ÜzenetekÜzenetek az Acélvárosból címmel, augusztus 26-áig tekinthették meg az érdeklődők Gombos István ötvös-iparművész kiállítását a budapesti Duna Galériában. A közelmúltban Ferenczy Noémi-díjjal elismert művész új alkotásokkal lépett a közönség elé.
2007-09-18Gombos művei a biennálénA VI. Ötvösművészeti Biennálén Gombos István alkotásait is kiállítják.
2007-08-17Üzenetek AcélvárosbólGombos István a budapesti Duna galériában.
2007-08-14Üzenetek az AcélvárosbólBudapesten a Duna Galériában nyílt meg Gombos István ötvös-iparművész önálló kiállítása.
2007-08-10Fémüzenet az AcélvárosbólBudapesten a Duna Galériában nyílt kiállítása Gombos Istvánnak. A megnyitóról.
2007-08-03Üzenetek az AcélvárosbólÖnálló kiállítása nyílik Budapesten Gombos István ötvös-iparművésznek. A tárlatot Feledy Balázs művészeti író ajánlja.
2007-08-03Üzenetek az AcélvárosbólÖnálló kiállítása nyílik Budapesten a Duna Galériában Gombos István ötvös-iparművésznek 2007. augusztus 8-án.
2007-08-01Üzenetek AcélvárosbólBudapesten a Duna galériában nyílik kiállítás Gombos István alkotásaiból "Üzenetek Acélvárosból" címmel.
2007-04-06A legmagasabb szakmai elismerés.Ferenczy-díj Gombos István ötvösiprművésznek.
2007-03-31Sikerült Gombossá érniBeszélgetés Gombos Istvánnal, aki március 15-én Ferenczy Noémi-díjat kapott.
2007-03-27Szakmaszeretet és alázatKiváló szaktanári, vezetői munkájának elismeréseként Bedi Ildikó, a Rudas iskola szakmai igazgatója Magyar Köztársasági Érdemkereszt ezüst fokozatát vehette át március 15-én.Friedrich Ferenc képzőművészt munkásságának elismeréseként Munkácsy-díjjal tüntették ki. A Magyar Köztársasági Érdemkereszt ezüst fokozatával ismerték el Gombai Szabolcs táncművészetét. Az oktatási és kulturális miniszter Ferenczy Noémi-díjat adományozott Gombos István ötvös-iparművésznek. A kultúra területén végzett tevékenységéért a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjével tüntették ki Rozbora Piroskát, a nagyvenyimi művelődési ház vezetőjét. Az önkormányzati és területfejlesztési minisztera Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatával tüntette ki dr. Tóth István főjegyzőt.
2007-03-16Friedrich MunkácsyjaFriedrich Ferenc dunaújvárosi szobrászművész Munkácsy-díjat vehetett át március 14-én. Gombos István Ferenczy Noémi-díjat, Bedi Ildkió és Rozbora Piroska pedig a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet kapta meg.
2006-10-17A középkori ember életérzése izgatjaAlkotói állomások a Folyosógalérián. Nyitrai Mihály fafaragó portréja.
2006-09-25Gombos művei OlaszországbanAz olaszországi Triesztben Gombos István plasztikáiból nyílik kiállítás.
2006-09-22Gombos-művek TriesztbenOkt. 5-15 között Gombos István iparművész kiállítása.
2006-08-29Látnom adatott. Profi amatőrök tárlataAugusztus 21-én nyílt az MMK Folyosógalériáján Godova Tamara és Szendrő Petra fotóinak, valamint Zsember Zoltán Dodó réztárgyainak kiállítása.
2006-08-25Gyönyörű vas, acélIhász János ötvös és díszkovács munkáiról, a művészetről az életről.
2006-06-13Az év "termése" a FolyosógalériánA Violin Művészeti Iskola év végi gálasorozatának részeként június 6-án az iskola képző- és iparművész tanulóinak alkotásaiból nyílt kiállítás a Munkásművelődési Központ Folyosógalériáján.
2005-10-18Expositio I.Művészeket és műtermeket bemutató fotográfiai-sorozatot készített a Magyar Nemzeti Galéria. A könyv egyik szereplője lesz Gombos István. A könyv bemutatója s az ehhez kapcsolódó kiállításnak a Magyar Nemzeti Galéria ad otthont.
2005-10-06Gombos István egy exkluzív albumbanGombos István ötvös-iparművész is felkérést kapott, s így szerepel majd abban az exkluzív albumban, melyet a Magyar Nemzeti Galéria készíttet - jeles kortárs iparművészekről.
2005-07-13Ötvösművészek remekeiA péceli Ráday-kastélyban kiállítást rendeznek "Az ötvösművészet remekei" címmel. A kiállításon Gombos István két krómacél plasztikája is látható lesz.
2005-07-12Rövid hírekAz ötvösművészet remekei címmel kortárs ötvösművészeti kiállítás nyílik pénteken Pécelen, a Ráday-kastély dísztermében. Fejér megyét Gombos István képviseli két új plasztikájával.
2005-07-08"Maradok vasgyári"Gombos Itván terveiről, alkotótáborról, kiállításokról.
2005-06-21Ballada és jellemrajzSzakmai díjazottként hívták meg az Ezüst- Bronz-, Vas-, Ötvösművészek 2005. címet viselő kiállításra Gombos Istvánt. A kiállításnak a Vincze Galéria (Bp.) adott otthont.
2005-06-14Ötvösművészek tárlata a VárbanAz Ezüst, bronz, vas - Ötvösművészek 2005 című kiállításon (Budapest, Vincze Galéria) Gombos István alkotásai is szerepelnek.
2005-05-27Fazola nyomábanDíszkovácsok seregszemléje.
2005-05-04képaláírásHagyatéka címmel Hevér Lili iparművész e.h., Gombos István ötvös-iparművész és Tábori Csaba festőművész közös kiállítása a Bartók aulájában, melyet Tódor János, az Árgus főszerkesztője nyitott meg.
2004-12-10Gombos alkot, szervez, jelen vanGombos István kitüntetése a közelmultban. Aktív közéleti tevénysége, az A csoport szervezése.
2004-12-08Egy kiállítás emlékére - zenétől a képzőművészetigA Móricz Zsigmond Általános Iskolában az ötvenedik évforduló alkalmából kiállítás nyílt volt móriczos tanulók képzőmvészeti alkotásaiból. A tanulók névsora: Palotás József, Fodor Sándor, Gombos István, Palotás Koppány, Várnai Gyula, Birkás István, Egresi Zsuzsa, Rohonczi István.
2004-11-17Gombos három műve a Duna GalériábanHárom alkotásával szerepel Gombos István a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület kiállításán a Duna Galériában.
2004-10-19Megnyílt az V. Ötvösművészeti BiennáléA ráckevei Savoyai Kastélyban megrendezett kiállításra immár ötöször kapott meghívást Gombos István. Beszélgetés az ötvös-iparművésszel.
2004-10-15Rangos szakmai díjat kapott Gombos IstvánAz V. Ötvösművészeti Biennálén Gombos István a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének szakmai díját kapta.
2004-10-12Gombos István három alkotása a bienálénGombos István (ötvös-iparművész) három új alkotását is beválogatták az október 13-án nyíló V. Ötvösművészeti Biennálé anyagába. A kiállítás a ráckevei Savolyai Kastélyban lesz látható.
2004-05-20Élet - a nyugdíj utánHagyó Béla amatőr kézműves. Hobbija a faragás, hangszerkészítés.
2004-04-16Ötvösművészet, pompa és építészet egy kiállításonAz Erdős Renée Házban megrendezésre kerülő kiállításon Gombos István és Ihász János alkotásai is szerepelnek.
2004-02-23Népi motívumok ruhákonA Bartók színház aulájában Soós Margit népi iparművész ruha-munkái tekinthetők meg.
2004-02-17Divatban megmerítkezveSoós Margit iparművész ruhakiállítása a Bartók aulájában. A kiállításról. Kép.
2004-02-09Kortárs iparművészet az ezredfordulónA magyar iparművészet az ezredfordulón reprezentatív albumban az Ómagyar Mária-siralom bemutatása tisztelgés Ravasz Erzsébet emléke előtt. Gombos István Meditáció I. alkotásával szerepel.
2004-02-03Csontból, fából, fémbőlBeszélgetés Rohonczi Adorjánnal. Édesapja a képzőművész Rohonczi István. Ő a miniatűr szobrokon kívül fafaragásokkal, saját készítésű tőrökkel és bőrmunkákkal is büszkélkedhet.
2004-02-02Közös kiállítás a Dali kávézóbanKét fiatal, pályája elején álló művészjelölt kiállítása látható a Bartókban. Farkas Lilié az aulában, Farkas Éváé a színházi kávézó falán. Mindketten dunaújvárosi kötődésűek.
2004-01-29Két fiatal alkotó felfedezéseKiállítás nyílt a Bartók aulájában Hevér Lili bőrmunkáiból. Kiállítás nyílt a Dali Art Caféban Farkas Éva festményeiből.
2004-01-22Érték-hordozók kiállítása a magyar kultúra napjánA Bartók aulájában kiállítás nyílik Hevér Lili iparművész-hallgató munkáiból. Beszélgetés Hevér Lilivel. Kép.
2003-12-16Kint, bent - "mint lyukba bújt egérke...menekülsz"!Az "A" Csoport ezúttal Gombos István, Pats József, Prosek Zoltán alkotásait mutatta be december elsején a csoport nevével fémjelzett TV Galériában.
2003-12-04Mű(?)-vész a művészet körülIsmét fellobbanóban a rég húzódó vita: vajon ki az "igazi művész" Dunaújvárosban? Pats Jószef, Gombos István és Prosek Zoltán kiállítása nyílt meg a TV Galériában, a Sajtóházban.
2003-12-03Két helyen, egyidőbenBeszámoló az MMK Folyosógalériájában nyílt patchwork-kiállításról, és az "A" Csoport Művészeti Egyesület tagjainak közös tárlatáról.
2003-12-03A gond az, hogy a műnek nem akadt versenytársa?!A Sztálinvárosi Madonna sorsáról a közgyűlés dönt.
2003-12-01Gombos, Pats, Prosek: közös kiállítás mátólAz "A" Csoport Művészeti Egyesület három tagjának Gombos Istvánnak, Pats Józsefnek és Prosek Zoltánnak nyílik kiállítása a TV Galériában, a Sajtóház épületében.
2003-11-18Homokfúvással díszítve. Az üveggel játszik, de komolyanNémeth Ottó üvegdíszítéssel foglalkozik. A volt orosz laktanyában található a műhelye.
2003-11-11"Az anyag titkokat rejt..." Gombi újabb állomásaii
2003-11-11"Az anyag titkokat rejt..." Gombi újabb állomásaiGombos István szerepel a XX. századi magyar kortárs művészeti lexikonban, a Révai új lexikonban, az Árgus folyóirat mostani számában. Jelenleg a Fejér Mewgyei Őszi Tárlaton szerepel az Erotikus jel és a Millenniumi vascsalád c. alkotásával. Dec. 1-től látható lesz a Jel c. alkotása más alkotásaival az "A" Csoport - TV Galériában, a Sajtóházban.
2003-08-26Nem leves, nem kávé: kiállításA Kerámia 2003 Dunaújváros kiállítás a Bartók színház kerámia körének anyagát mutatja be. Augusztus 26-án kezdődik az Éjszakai Átszálló (keddtől-szombatig). 5 napig tart.
2003-08-06Épületek, kerámiák, porcelánok...Beszélgetés Szegedi Zsolt iparművésszel, aki a Kollektív Kerámiatárlat egyik kiállítója.
2003-08-04Csontokból...Beszélgetés Wislóczki Helgával, a Kollektív Kerámiatárlat egyik kiállítójával. Kép.
2003-05-27Jel és Golgota a BRFK-nA BRFK-n rndezett kiállítás anyagában szerepel két dunaújvárosi alkotás. Pats József és Gombos István ajánlotta fel egy-egy művét Borsós József emlékére. (a meggyilkolt budapesti rendőr)
2003-05-15Alkotások - ezúttal "kékben"Gombos István és Pats József munkáit a Rendőrkapitányság épületében állítják ki.
2003-05-06Ékszerektől a plasztikáigMájus 6-n kiállítás nyílik az Iparművészeti Múzeumban ötvösművészek munkáiból, ahol Gombos István munkái is szerepelnek. Legközelebbi kiállításuk Pats Józseffel május 19-én nyílik az ORFK székházában.
2003-05-06Az ékszertől a kisplasztikáigmáj.6. Ékszertől a kisplasztikáig az Iparművészeti Múzeumban. Kiállít Gombos István is. Két hét
2003-05-06Színházi kerámiákA Bartók Színház kerámia szakkörének tagjai mutatják be munkáikat a színház aulájában. A maszkok és a kisplasztikák a színház világát idézik.
2003-03-25Díjeső a Ki mit tud? gálanapjánNyugdíjas amatőrök adtak műsort a Vörösmarty színház színpadán. A Fejér Megyei Kor-társ nyugdíjas Ki mit tud?-on Aranyos Sándor az ipar- és népművészeti kategóriában egyéni díjat kapott.
2003-01-01Az anyagnak lelke vanBeszélgetés Gombos István iparművész-ötvös-szobrásszal.
2002-12-21Mű-tárOrbán Sándor felhívása olvasható a dunaújvárosi művészekhez, amelyben a Dunaújvárosi Művészek Társaságának létrehozásához kéri a segítséget. Kép egyes művészek alkotásairól: Móder Rezső, Ráth-Géber Attila, Gombos István, Ifj. Koffán Károly, Ihász János.
2002-11-12Jubileumi kiállítás a Vigadó Galériában"20 éves a FISE" (Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület) jubileumi kiállítás nyílt szombaton a Vigadó Galériában. Gombos István, aki részt vesz a kiállításon15 éve tagja az egyesületnek.
2002-11-11Jubilieum - emlékekkelHúsz esztendős a FISE, a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület, amelynek Gombos István tizenöt éve a tagja. A jubileumi tárlaton Budapesten, kiállították Gombos István Sztálinvárosi Madonna című művét. Beszélgetés a képzőművésszel.
2002-09-06Sztálinvárosi Madonna. Ezúttal BerlinbenA Berlini Magyar Intézetben szerdán indított Tetthely c. tárlaton megtekinthető Gombos István dújv-i ötvösművész Madonna c. bronzszobra is. Kedden nyílt meg a Savoyai Kastélyban a IV. Ötvösművészeti Biennálé. Gombos István az In memoriam barokk, és a Hagyaték a III. évezred küszöbén c. szobraival szerepel a tárlaton.
2002-09-02Berlinben a Sztálinvárosi MadonnaGombos István: Sztálinvárosi Madonna című alkotását kiállítják a Berlini Magyar Intézetben nyíló kiállításon.
2002-06-07Gombi MKISZ tag lett. A szakma is elismertGombos István ötvös-iparm-vész a Magyar Alkotóm-vészek Országos Egyesületének tagja, a Fiatal Iparművészek Stúdiójának tiszteletbeli tagja felvételt nyert a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségébe.
2002-06-05A szakma figyelme: rangGombos István kisplasztikáját vehette át Suplicz Mihály a Dunaújváros Táncszínházának tagja, a Teátrista Gyűrű díkiosztón, ahol ő nyerte a közönségdíjat. Egyidőben ezzel Gombos István az Ötvös Szakosztály vezetőségének döntése lapján felvételt nyert a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségébe.
2002-04-25Linz előtt a Teve utcábanMire készül az ötvösművész?
2002-03-26Dunaújvárosi művész a Tavaszi FesztiválonKortárs Magyar Ötvösművészet 2002 címmel nyílt március közepén országos kiállítás a Kecskeméti Képtárban. A Tavaszi Fesztivál alkalműból rendezett kiállításon Gombos István képviseli Dunaújvárost.
2002-03-22Kortárs ötvösművészetA Tavaszi Fesztivál alkalmából Kecskeméten, a Képtárban kiállítás nyílt Kortárs Magyar ötvösművészet 2002 címmel. Dunaújvárost Gombos István képviselte.
2002-02-20Viszik az "A" Csoport nevétFebruár 21-én Győrben a Bridge Galériában megnyílt Pats József és Gombos István kiállítása.
2002-02-12KULTÚRFÓKUSZPats József és Gombos István alkotásaiból nyílik kiállítás Győrben, a Bridge csónakház galériában február 21-től.
2001-12-21Gombos, a multimédiásTavalyi katalógusa után idén CD-ROM-on gyűjtötte egybe huszonöt éves pályafutása legsikerültebb kisplasztikáinak tárgyfotóit Gombos István.Balla Tibor szövegalámondásaival, Andreas Vollenweider hárfaművész zenéjével.
2001-12-21Hatvan Gombos-alkotás CD-nMunkásságát összefoglaló és megörökítő CD-ROM-a jelent meg Gombos István ötvösművésznek. Interjú.
2001-10-26"Jó érzés, hogy észrevesznek..."Kecskemét, Kiskunhalas, Zalaegerszeg után ma Kehidakustányban nyílik Gombos-kiállítás. A Kehida termál Hotelben egy galériát hoztak létre, aminek az avatása ma lesz a Gombos-kiállítás megnyitójával.
2001-10-03CsipegetőGombos Istvánnak nyílik kiállítás okt. 4-től Zalaegerszegen, amelyet Bozsits Attila nyit meg.
2001-10-02Gombi országjáró "féműzői"A kecskeméti Cifrapalota után, majd a kishalasi kiállítás után Gombos István ötvös-iparművész következő kiállítása Zalaegerszegen lesz, a Gönczi ferenc Állami Művelődési Központban. Okt. 4-től okt. 20-ig tart.
2001-09-04Gombos a fesztiválonGombos István ötvös-iparművész kisplasztikai kiállításának ünnepélyes megnyitója a IX. Halasi Hetek Fesztivál keetein belül szept. 7-én lesz.
2001-09-03Gombos kisplasztikái a Halasi hetekenGombos István kispalsztikái szerepelnek a Halasi Hetek keretében rendezett tárlaton.
2001-03-05Élesen tiszta tárlat születettGombos István a retrospektív című tárlatáról.
2001-03-03Retrospekt-ív-távlatMárcius 2-án megyitott Gombos István Retrospektív című tárlata.
2001-03-01Gombos retrospektívjeMárcius 2 - április 8-ig látható Gombos István retrospektív tárlata az Intercisa Múzeumban.
2000-11-10Családi fotóalbum: Gombi, az örökmozgó:Portré Gombos Istvánról.
2000-10-20Gombi világjáráson: A magyar design tetszik az olaszoknakA Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának pályázata segítségével Gombos István ötvösművészünk Egyiptomban és Olaszországban járt.
2000-10-06Foltos hírek: A lyoni csodaszarvasVárosunkban évek óta működik a Foltvarró Céh. Néhány tagjuk az idén már harmadik alkalommal vett részt nemzetközi expón. Idén Strassbourgban a magyar csapat tagja volt a dújvárosi csoport vezetője, Keve Miklósné is. Október 14-én foltvarró tanfolyam indul a Munkásművelődési Központban.
2000-05-23A bronzkor szelleme Dunaújvárosban: Egyedi tevékenység, sajáGucsi László a Dunaferr dolgozója. A vaskor, bronzkor kerámiái foglalkoztatják.
2000-05-19Gombos István a Magyar IparművészetbenGombos István alkotásaival most a Millenniumi Ötvösművészek Kiállításán találkozhatunk. A ráckevei Savoyai Kastélyban hatvan hazai ill.határon túli magyar művei közt látható Gombos István Meditáció I., Meditáció II és a Térbezárt múlt c. acélszobra. máj. 28-ig.
2000-01-01Gombos István kisplasztikái: Mesterségbeli intelligenciaA Kecskeméti Képtárban kiállított Gombos István kisplasztikákról. 1999. okt.21-dec.19.
1999-05-28Dunaújvárosi művészek "vendégségben"A csepeli Munkásotthonban, a Galéria 21-ben egy hónapon át a dunaújvárosi Művészeti Egyesüleet "A" Csoportja 10 művészének kiállítása látható.
1998-06-25Dunaújvárosi alkotók művei FehérváronA pelikán Galériában a dunaújvárosi képzőművészek alkotásaiból nyílt kiállítás : Cyránski Mária, Egresi Zsuzsa, Friedrich ferenc, Gáspár Aladár,Gombos István, Koffán Károly, Lipics Vilmos. Mészáros Edit, Orbán Sándor, Rhonczi István, Szundi Gábor, Várnai Gyula.
1994-11-07Új várkapu Dunaföldváron (képaláírás).Szombaton délelőtt felavatták a dunaföldvári vár új kapuját. A művet két év alatt készítette elCsepeli István fafaragó, népi iparművész. A várkapuval kiegészített vár felújítása ezzel majdnem teljessé vált. (teljes szöveg)
1990-06-26Pincéből a múzeumbaÉrtékes "gobelin-lelet" az Arany Csillagban. Matussné dr. Lendvai Márta, a múzeum igazgatónője, 100 000 ft-ért átvette az Arany Csillag Szállodától Pekári István gobelinszőnyegét - amit az Intercisa Múzeumban fognak látni a látogatók.
1989-06-13Nem ábrázol, jelezA IX. Acélszobrász Alkotótelep idei alkotásai inkább jeleznek mint ábrázolnak. Egy ír, egy holland, négy magyar művész teljesítményét értékeli a cikkíró. Morian, Joe: Anya, Vanen Frits: Nyitott térben te adj nekem helyet, Péter Ágnes: Közösség, Bakos Ildikó: Hold, Galántai György: "óriási papucstalp", Móder Rezső: Kozmosz. Fénykép a kiállításról.
1988-09-06BemutatkozásAz MMK-Mező Imre Á. I. Folyosógalériájában a Magyar Iparművészeti Főiskola mesterképzős hallgatóinak munkáiból nyílt tárlat 1988 szept. 5-én. Szegedi Zsolt, Márton Károly, Kemény Péter és Polgár Attila munkáiból készült kiállítást okt. 7-ig láthatjuk.
1988-03-11Szokatlan, a hagyományos bemutatóktól eltérő kiállítás... a Munkásművelődési Központ Folyosógalériájában ... koreai nép- és iparművészeti bemutató... Fénykép: A kiállítás egy részlete.
1987-09-22Egyszerre három helyenA Dunai Vasmű ötvöse, Művészeti Alap fiatal iparművészek stúdiójának tagja - Gombos István - három kiállításon is képviselteti magát: Pesti Vigadóban, Budapesti Nemzetközi Vásáron, VI. Dunántúli Tárlaton.
1987-09-08Csak a mű számít...Három amatőr művész: Fischer György ötvös, Kosztolányi György és Rozsnyai Sándor festők kiállításáról. MMK-Mező Imre iskolában.
1987-09-04AMA-TŐRÖKFisher József, Kosztolányi György, Rozsnyai Sándor mutatkozik be az MMK-ban.
1987-01-09Szelid szecesszióKatona Szabó Erzsébet kiállítása. Uitz teremben.
1986-11-28Vendégségben.Gombos István és Ihász János dunaújvárosi ötvösök kisplasztikáiból készült kiállítás Fehérváron. A Megyei Művelődési Központ Liszt Ferenc utcai kiállítótermében.
1986-10-21Amatőrök tárlata. Díjat nyert a Madách Kör.A Megyei Művelődési Központban rendezett amatőrtárlaton. Csoportdíjat nyertek.
1986-10-14Népművészek találkozója. Használható legyenA dunaújvárosi Munkásműv. Közp. immár 5. alkalommal ad otthont a népi iparművészeti találkozónak. Kétezernél is több népművészeti alkotásból nyílt kiállítás szombaton a Mező Imre iskolában. A szakszervezeti amatőr népi iparművészek országos kiállítása
1986-05-13Áru is van, igény is van. Nem ezen gazdagodnak meg.A Képcsarnok Vállalat és a Dunaker közös fenntartású üzlete Szórád Máron úti bútormintatermében iparművészeti és képzőművészeti alkotások árusítását kezdte meg. Egyenlőre kevés sikerrel. Fénykép.
1986-04-25Amatőr képző- és iparművészek kiállítása nyílt meg az MMK galériábanFénykép: Részlet a kiállításból. 23 alkotóművész alkotása május 23-ig tekinthető meg. (Képaláírás)
1985-12-03Peng, peng a rézlemez. Öröm, ha kész a tálA Bánki Donát középiskola ötvös-szakköréről készült riport. Gombos István, a vasmű ötvöse, a szakkör vezetője nyilatkozik.
1985-09-20Pályázati sikerek. Különdíj a vasműnekA vasas amatőr képző- és iparművészek kiállításán Gombos István, Ihász János, Orbán Sándor, Bárándy István - sikerrel szerepeltek. Fénykép: Gombos István: Kapcsolat.
1985-09-17Országos érembiennáléSopronban rendezett biennálén két dunaújvárosi képzőművész: Friedrich Ferenc és Palotás József is részt vesz.
1985-09-06Díj-aratás. Amatőreink ÓzdonA képző- és iparművészeti kiállításon: Gombos István, Ihász János, Bárándy István.
1985-06-28Zománcművészek tábora. Dunaújvárosi vendéggelKecskeméten a Zománcművészeti Alkotótelep meghívottja Ravasz Erzsébet.
1985-05-31Amatőrök tárlataOrbán Sándor festményeit, Gombos István és Ihász János ötvösmunkáit állítják ki a Mező Imre Általános Ikola galériájában.
1985-02-08Megőrízték gyermeki lelküket. Kinek szól a mese?Az Uitz teremben kiállító két művész Szabó János és Szekeres Erzsébet. Kép: Óvodások tekintik meg a kiállítást.
1984-10-30Megszépült a Dunai Vasmű főbejárata.Az új kapu Lehoczky János szentendrei kovács-iparművész alkotása. Kép.
1984-09-28Mikro-galéria. Ötvösök TatabányánGombos István és Ihász János ötvösök bemutatkozása
1984-08-03MMK-galéria. Fazekas-kiállításTímár Zsuzsa fazekas kiállításáról. Képanyag az aug. 10-i számban, az 5. oldalon
1984-07-27Kovács Éva keramikusművész alkotásaiból nyílt kiállítás aKép: kiállítási részlet
1984-06-29MMK-galéria Mulattató tárlatKovács Éva keramikusművész kiállításáról.
1984-06-12Megyei siker OzdonAz Ozdon megrendezett országos amatőr képző- és iparművészeti kiállításon Gombos Istvánt szobrászatban első díjat kapott.
1984-03-27Réztányér a vitrinben. Diák ötvösök.A Bánki Donát Szakközépiskolában működő ötvösszakkörről. A szakkört Gombos István vezeti
1984-03-09Kerámiák, szőttesek, textil-faliképek...Az MMK aulájában rendezett kiállításról. Antalfiné Szente Katalin, kerámikus, Csikainé Kovács Judit amatőr textiles és Marosán Éva amatőr kéziszövő. Kép: Kiállítási részlet
1984-01-20Amatőrök sikere. Kiállítás Szegeden.Az amatőr képzőművészek országos kiállításán négy dunaújvárosi képzőművész szerepel. Névsor
1983-12-09Dr Aradi Nóra, a művészettudományok doktora nyitotta meg hét... hétfőn a Munkásművelődési Központ kisgalériájában Bartha Zsuzsa ötvös, és ifjabb Losonczi Pál fotóművész kiállítását
1983-10-28Régiek és újak a megújuló kerámiaszakkörben. Karcsú váza, lapos tányérráGolubov Gábor, az új szakkörvezető nyilatkozik a szakkör jövőbeni munkájáról, működési szabályzatáról.
1983-10-07Különös kisvállalkozás. Pénzcsináló szakkörPénzért adják el a Bartók Béla Művelődési Központ szakkörében készült kerámiákat. A központ nem kap példányt az alkotásokból
1983-08-16A Petőfi Népében olvastuk. Dícsérik a művészeketA kecskeméti zománcművészeti alkotótelep munkásságát dícsérve, elismerően nyilatkozik a dunaújvárosi Ravasz Erzsébetről, Csasztka Ilonáról és Pálfalvi Jánosról.
1983-07-01Lehoczky /János/: meglepett a művészetekA D. V. készülő díszkapujáról. Kép: A műhelyben. Vajda Viktor, Fekete József és Lehoczky János
1983-05-06Egy keramikus, egy festő. A gyermekrajzok vonzásábanBokros Júlia keramikus és Bokros László festőművész kiállításáról, amelyet az MMK aulájában rendeztek
1983-02-25Uj virágzásban: Hímzés, szőttes, faragásBeszámoló a szakszervezeti amatőr iparművészek IV. országos kiállításáról.
1983-02-08VásárbanKiállítást és vásárt rendezett a népi iparművészek munkáiból az MMK. Riport a vásárról.
1983-02-08Népművészek az UitzbanPalotai Károly, a SZOT alelnöke nyitotta meg az Uitz-teremben a szakszervezeti amatőr nép iparművészek IV. országos kiállítását és találkozóját.
1983-02-04Ezer közül háromszázanDunaújváros adott otthont a negyedik alkalommal megrendezett amatőr népi iparművészek országos kiállításának és szakmai találkozójának.
1983-01-07Lámpák, gobelinekBényi Eszter és Házi Tibor január 10-én, az MMK-galériában nyíló kiállításáról.
1983-01-04Fémismeret: jeles. Eredetiség: ?Gombos István és Ihász János ötvösök kiállításáról, amelyet az MMK-galériában rendeztek.
1982-12-21Nem találtatott könnyűnek. Hobbi és gyógymódFáncsik Istvánné amatőr keramikus kiállításáról, amelyet a Vasmű Klubban rendeztek. Kép: A menyasszony
1982-12-21Próféták premierjeGombos István, Ihász János ötvösök, és Farkas Mihály, Móder Rezső festőművészek kiállításáról, amelyet az UITZ teremben rendeztek
1982-12-14A Munkásotthon galériájában nyitotta meg Kóré Sándor, a vasmű személyzeti és oktatási igazgatója Gombos István és Ihász János ötvösök kiállítását. ...Fénykép: Kóré Sándor megnyitó beszéde
1982-07-16Zománc-tábor (kishír)A kecskeméti zománcművészeti alkotótábor dunaújvárosi résztvevői: Cyránski Mária, Ravasz Erzsébet, ifj. Koffán Károly. (nem teljes szöveg)
1982-06-18Bumfordi sárkányok, kecses vázák. Ez is műteremRiport a Bartók Béla Művelődési Központban működő keramikus szakkörről. E. Tóth Ila, a szakkör vezetője nyilatkozik.
1982-04-27Kiállítás MoszkvábanA kecskeméti művésztelep alkotásaiból rendezett kiállításon több dunaújvárosi művész is szerepelt. Névsor.
1982-03-16Öten az MMK-ban. Az amatőrök kiállításaÖt amatőr képzőművész kiállítása nyílt márc. 15-én az MMK-ban, az aulában. Horváth György fazekas, Korompáki Sándor festő, Sallai Katalin ötvös, Sinkó Vera textiltervező, Sipos László bőrműves
1982-02-09Legszebbek a cégérekA Pölöskei József ötvösmunkáiból rendezett kiállítás méltatása.
1982-01-15KépaláírásFazekas Lajos és Fazekas Ferenc állítják ki munkáikat a Bartók Béla Művelődési Központban. (nem teljes szöveg)
1981-12-29Szőttesek és hímzések a BBMK-ban. Tiszta forrásbólA fóti gyermekváros kézimunkáinak kiállításáról. Kép: A kiállítás egy részlete.
1981-11-27Kiállítás a képcsarnokban. Mint a természetVarjasi Tamás bőrmunkáiról.
1981-11-17"Házhoz ment" a művészet. Sikeres bemutatkozásA főiskolán az Amatőr Műhely munkáiból látható kiállítás. Kritika. Kép: Egy alkotás a kiállításról.
1981-11-13"Ötvös-szobrászat". Kiállítás az MMK-banTótfalusi László ötvösművész kiállításáról. MMK aulájában. Kép: Tótfalusi László: Kentaur.
1981-10-30"Beszélő" textiliák. Színfolt a sokadalombanRónai Éva textiltervező kiállítása az Munkásművelődési Központ aulájában. Bírálat. Kép: Részlet a kiállításból.
1981-10-27Megérte megrendezni. Amatőrök tárlataiA DV kultúrtermében amatőr képzőművészek kiállítása látható. Kritika. A BBMK gyermekkerámia szakkörének kiállítása. Kép: Ötletesség jellemzi a gyermekek munkáit.
1981-10-06Kézfogás előtt kézmosás. Fazekasok utódaiA Bartók Béla Művelődési Központ kerámia-szakköréről, melyet E. Tóth Ila vezet. Képek: Írókázás. Korongozás.
1981-06-12Szobrászat vasból, acélbólHat művész élt a lehetőséggel, hogy acélból csinálja szobrait a Dunai Vasmű meghívására. A dunaújvárosi acélszobrász alkotótábor eredményei. A művészek alkotásairól.
1981-06-05Az acél szokatlan anyagBefejeződött az ötödik acélszobrász alkotótábor.
1981-05-22A paraszti kultúra üzeneteKamarás Katának, a népművészet ifjú mesterének a kiállítása látható a Munkásművelődési Központban.
1981-05-21Dunaújvárosi tárlatnéző: 3+1 fiatalAz MMK aulájában az Iparművészeti Főiskola typografiai tanszakának 3 hallgatója és Tüth Ernő kiállítása.
1981-03-10Az alkotás szereteteNépi ékszerek kiállítása (március 6-26.) a Bartók Béla Művelődési Központban Bodrogi Sándor lószőrékszer-készítő és Fehér Anna gyöngyfűző munkáiból nyílt kiállítás.
1981-03-03A praktikum szépségeA Munkásművelődési Központ aulájában rendeztek kiállítást Székely Piroska kerámiáiból.
1981-02-13A mához szóló alkotásokA Bartók Béla Művelődési Központ aulájában rendezett gobelin-kiállításról. Kép: Péreli Zsuzsa egy alkotása.
1981-02-03Művészet vagy áru?A képzőművészeti alkotások irányában jelentkező csekély érdeklődésről. Adatok a dunaújvárosi vásárlásokról, a Képcsarnok forgalmáról. Kik vásárolnak?
1981-01-23"Szolid" egyhangúságAz Munkásművelődési Központ aulájában rendeztek kiállítást Szávoszt Katalin kerámiáiból.
1980-12-05Szép kendők és terítőkMunkásművelődési Központban nyílt kiállítás Ifj. Kovács Miklós kékfestő, népi iparművész alkotásaiból.
1980-11-28Két szuverén alkotóGorka Lívia és Focht Géza kiállítása.
1980-11-21Ékszerek és textíliákRékasy Levente ötvösművész és Simonffy Márta textiltervező kiállítása a Munkásművelődési Központban.
1980-11-21Ékszerek és textíliákRékasy Levente és Simonffy Márta kiállításáról.
1980-11-11KépaláírásNovember 13-tól két hétig láthatjuk a dunaújvárosi Képcsarnokban Kovács Éva keramikus kiállítását. (nem teljes szöveg)
1980-10-17Csavlek Etelka kerámiáiÉrtékelés a Munkásművelődési Központ aulájában rendezett kiállításról.
1980-10-07Az életfa új virágai...Beszámoló Cyránsky Mária tárlatáról.
1980-10-03Grafika és térplasztikaAz MMK aulájában rendezett kiállításról. Kiss Ilona grafikus, B. Hegyi László keramikus.
1980-09-09KépaláírásA Bartók Művelődési Központ aulájában látható az intézmény gyermek-keramikusainak kis házi "tárlata". (nem teljes szöveg)
1980-09-05Üzenet a múltbólSkorutyák János és Nagy Péter faragó népi iparművészek kiállításáról.
1980-08-12Művész, munkásruhábanRiport a kecskeméti nemzetközi zománcművészeti alkotótelep életéről, amelyen több dunaújvárosi képzőművész is részt vett.
1980-05-20SzűrrátétekFekete Sándorné, Kiss Jankó Bori-díjas népi iparművész kiállításáról.
1980-05-16JelbeszédA Munkásművelődési Központ népihímző-szakkörének kiállításáról, amelyet a művelődési központ aulájában rendeztek. A kiállításon bemutatták Golubov Gábor kerámiáit is.
1980-04-04Az impozáns üvegL. Szabó Erzsébet kiállításáról.
1980-03-28Egresi Zsuzsa tárlatárólA fiatal, dunaújvárosi grafikusművész Egresi Zsuzsa Munkásművelődési Központ aulájában rendezett tárlatáról. Kép: Egresi Zsuzsa: Szép beszélgetés (cinkkarc)
1980-03-27Kiszes amatőrök kiállítása. A művészet előszobájábanA DV kultúrtermében a Művészet és Ifjúság akció keretében március 17-től egy hétig 11 dolgozó fiatal munkáit állítják ki.
1980-03-11Egy "régi" kiállításAz MMK-ban rendezett textilkiállításról, ahol Katona Vali és Kapolyi Márta állított ki.
1980-02-26Mesterség és művészetA Bartók Béla Művelődési Központban rendezett könyvkötészeti kiállítás méltatása.
1980-02-26KísérletezőkAz Uitz teremben rendezett textilművészeti kiállítás méltatása. Kép: Droppa Judit: Hullám-motívumok.
1980-02-01TündérvilágRadóczy Mária iparművész batik és tűzzománc kiállításáról, amelyet az MMK aulájában rendeztek.
1980-01-25Batik és tűzzománcRadóczy Mária kiállításáról. Rövid életrajz.
1980-01-18KépaláírásKépeink Hőgye Katalin a Munkásotthon kamarakiállításán látható égetett kerámia-tálait és kisméretű térplasztikáit, mellettük pedig egy betonból készítendő szabadtéri gyermekjáték makettjét mutatják be. (teljes szöveg)
1980-01-08A humanizált környezetértAhogyan Hőgye Katalin és Rainer Péter megálmodta. A Munkásművelődési Központ aulájában rendezett kerámiai és belsőépítészeti kiállításról.
1979-12-21"Karácsonyi" textíliákMálik Irén és P. Kozó Eszter közös kiállításáról, amelyet az MMK aulájában december 17-én nyitottak meg.
1979-12-11SzuppánAz MMK aulájában rendezték Szuppán Irén Munkácsy-díjas textiltervező iparművész kiállítását. Kép: A kiállítás anyagából
1979-12-04Tűzzománc-vallomásIfj. Koffán Károly festőművész kiállításáról, amely november 30-án nyílt az Uitz teremben. Méltatás, életrajzi adatok. Két kép a kiállítás anyagából.
1979-11-23Őrizni a tegnapotNeusch Géza kovácsoltvas, Szűcs József textilképeiből rendezett kiállításról.
1979-11-06Tóvölgyi Katalin tárlataTóvölgyi Katalin kerámia tárlata a Munkásművelődési Központ aulájában.
1979-10-26és a vas engedelmeskedikLehoczky János kovács, iparművész kovácsolt vas alkotásaiból készült kiállításról, amelyet az MMK aulájában rendeztek.
1979-10-19ManuálAz Uitz teremben kiállító hat iparművész - a MANUÁL csoport - munkáiról.
1979-10-05Egy mesterség emlékeiAz Intercisa Múzeumban ma nyílik kiállítás Nagy Gyula dunaújvárosi géplakatos gyűjteményéből.
1979-09-18Textíliák az MMK-banNégy fiatal textilművész kiállításáról.
1979-06-05Gy. Kamarás Katalin kerámiáiBeszámoló a kiállításról.
1979-05-08Berki Viola látomásiAz Uitz teremben nyílt kiállítás értékelése.
1979-04-20Székely Piroska tárlataA Munkásművelődési Központ aulájában az április 18-án megnyílt iparművészeti tárlatnak már az első napon több, mint száz látogatója volt.
1979-01-30Szép kerámiaKálmán Anikó kerámikusművész munkáiból nyílt kiállítás az MMK előcsarnokában.
1979-01-30Alázat és fantáziaTegnap este, a Munkásotthon aulájában megnyitották Kálmán Anikó iparművész kiállítását.
1979-01-16Üveg és gobelinErdei Sándor üvegiparművész és Mészáros Erzsébet textilművész alkotásaiból rendezett kiállítás bemutatása, a Bartók Béla Művelődési Központ aulájában.
1979-01-01Az ember mindig nekifog valaminekKét fiatalember "művészkedni kezdett és eljutott valahová, valameddig. Alkotóművészek-e már? Azok lesznek-e? Akarnak-e azok lenni? erről faggatta őket Pekarek János.
1979-01-01IllusztrációinkAz Uj Tavasz 1979-es számát a két amatőr képzőművész - Gombos István és Firedrich Ferenc munkáival illusztráltk. Röviden az alkotókról és a művekről.
1978-10-20Napjaink lakáskerámiáiA Bartók Béla Művelődési Központ aulájában rendezett kiállítás értékelése. Tolnai Katalin és Horváth Szabolcs kiállítása.
1978-10-06Érdekes, puritán kerámiákBeszámoló a Bartók Béla Művelődési Központ aulájában nyílt keramikus kiállításról. Kiállítók: Tolnai Katalin, Horváth László.
1978-09-19KISZ-es iparművészek a MunkásotthonbanA budapesti KISZ-alapszervezetek 32 fiatal iparművészének alkotásainak kiállítása.
1978-08-25Bőrdíszmű-kiállítás a BartókbanHetven, Varga Ilus keze alól kikerült bőrdíszműből rendeztek kiállítást a Bartók Béla Művelődési Központ földszinti termében.
1978-05-05Remsey Flóra kiállításaBeszámoló a Munkásművelődési Központ aulájában rendezett grafikai és faliszőnyeg kiállításról.
1978-03-24Kompozíció (képaláírás)Az Alkotó Ifjúság pályázatára beküldött pályamunkák egyike. Készítője Gombos István, a Dunai Vasmű dolgozója. (teljes szöveg)
1978-03-10"Ha én páva vónék..."Március 6-án nyílt kiállítás Szekeres Erzsébet faliszőnyegeiből és grafikáiból.
1977-12-02Tűzzománc-kiállítás a BartókbanStefániai Edit iparművész alkotásaiból. Értékelés
1977-11-04KerámiakiállításKarsai Judit, keramikus és Szuppán Irén textiliparművész kiállítása a Bartók B. Művelődési Központ aulájában.
1977-07-05Szobrok vasból, szobrok acélbólBeszámoló a június 1. és 30. között harmadik alkalommal megrendezett acélszobrász művésztelep július 3-án megtartott zárórendezvényéről.
1977-02-18Megnyílt a Képcsarnok bemutatóterme1977.február 17-én Pifkó József, a városi tanács elnökhelyettese nyitotta meg.
1977-02-15Csütörtökön nyit a Képcsarnok bemutatótermeA Castrum városrészben a Petőfi iskola melletti lakóház földszintjén.
1976-09-21Vida Zsuzsa kamaratárlatárólÜvegműves kiállítás a Bartók Béla Művelődési Központ aulájában. Vida Zsuzsa iparművészeti tevékenysége.
1976-07-23Tárlat. Népi-klasszikus kerámiákBeszámoló Németh János Munkácsy-díjas keramikusművész kiállításáról, amelyet az Uitz Teremben 23-án nyitnak meg.
1976-05-14Kerámia és textilKiállítás a Bartók B. M. K. aulájában E. Tóth Ila és Ravasz Erzsébet szakköreinek anyagából.
1976-05-04IntarziaA munkásotthon aulájában Kiss Károly és Kovács András műveiből készült intarzia-kiállítás méltatása.
1975-08-19Iparművészeti kiállításKritika a kiállításról.
1974-09-17Fürtös Ilona és Rétfalvi Sándor tárlata az Uitz terembenFürtös Ilona pécsi textiltervező iparművész, Rétfalvi Sándor pécsi szobrászművész.
1971-03-30Mai magyar iparművészetGorka Lívia, Kis Roóz Ilona, Kovács Margit művei a Kiállítási Teremben.
1969-09-26A vas balladájaKertész Béla díszműkovács.
1969-05-27Ötvenegyek művészeteHetente kétszer kerámiaszakkör a Bartókban.
1969-05-16A kőfaragóWeiszgáber János kőfaragó. Hobbyból művész színvonalon.
1967-12-05A faragó emberReiter István népi fafaragó városunkban él.
1963-01-25Hasznos ízelítő a korszerú lakáskultúrábólGiccs és iparművészet a lakáskultúra kiállításon
1962-05-15Kézimunka kiállítás nyílt a Dózsa FilmszínházbanA dunaújvárosi járás asszonyainak kiállítása.
1960-06-04Iparművészeti kiállítás a Bartók Béla Művelődésiházban
1955-11-10Az elmúlt héten készült el a Bartók Béla Kultúrház kupoláját díszítő üvegfestmény. (kishír)Z. Gács György műve a János vitéz egyes jeleneteit eleveníti meg. A mű 40.000 darabból áll.
1955-10-21Képzőművészeti alkotások díszitik a sztálinvárosi épületeketA Kossuth Lajos utcában Medveczki Jenő műkődomborműve, az Arany Csillag Szálló egyik termének goblein-térképe (Pekári István munkája), a lépcsőházban ólomüveg. Z. Gács György János vitéz című üvegfestménye a Bartók Béla Kultúrház kupoláján. (az alkotás a Képtárban megtekinthető)
"A" Csoport Művészeti EgyesületJubileumi kiadvány. Az "A Csoport" 1997-ben alakult.A kiadvány tartalmazza a csoport tagjainak fényképét, egy-két mondatot tevékenységéről, 1-2 alkotás, lakáscím, telefon. Tagok: Bárándy István fotós, Gombos István ötvös, Kiss Gábor festő, Körmendi Sándor fotós, Móder Rezső festő-szobrász, Nemes Ferenc festő, Rohonczi István festő, Rozsnyai Sándor festő, Várnai Gyula festő.
Dunaújvárosi alkotók művei22 kép: a dunaújvárosi képzőművészek alkotásaiból. Képgyűjtemény.
Dunaújvárosi Képző- és IparművészekA dunaújvárosi festőművészek, grafikusművészek, fotóművészek,médiaművészek, szobrászművészek, iparművészek közös honlapja.
Gombos István, az univerzális..."Gombos István mindenképpen a sokféle technikával dolgozó művész „esete”, s az a művész, akit folyamatosan hajt egy önmegújító attitűd, ám mindez mindig szervesen belülről érlelt."...
Gombos IstvánGombos István az artPart.hu oldalon.
Gombos István ötvös szobrászművész kisplasztikáiGombos István alkotásai a Dunaújváros épületei, szobrai, útjai című honlapon.
Gombos István - ötvösművészGombos István a Társalgó Galéria honlapján.
MeghívókFehérvári Grafikai Tavaszi Tárlat (1987, kiállított képek jegyzéke, képek), a Dunaújvárosi Néptáncegyüttes 25 éves jubileumi műsora (1977. november 24. 25.), Dunaújvárosi Őszi Tárlat (1976. november 4.), Kemény Dezső író estje a könyvtárban (1995. április 20.), az Állami Zeneiskola és az MMK Központi Könyvtár szervezésében kamarahangverseny (1980. április 23.), Dunaújvárosi Zenei Napok (1967. november 30- december 21.), 35 éves a dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes (1987. május - június 6.), a Dunaújvárosi Központi Énekkar 25 éves, a Városi Szimfónikus Zenekar 10 éves jubileumi hangversenye (1977. december 12.), Szakszervezeti Amatőr Népi Iparművészek V. Országos Kiállítása (1986.október 11-12.), Gyermeknapok (1978), Dunaújvárosi Zenei Napok (1965. december 7-17.), Dunaújvárosi Zenei Napok (1966. december 3-17.), IX. Dunaújvárosi Zenei Napok (1972. november 23-tól december 21-ig) az Országos Filharmónia előadásaira (1969/70, 1977, 1978, 1979)