Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

422 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-01-07Első helyen jutott tovább a versenyen (kishír)A Pannon Oktatási Központ tizedik évfolyamos diákja, Moharos Lilla a budapesti Ady Endre Gimnázium által szervezett országos történelmi verseny első fordulójában kiváló teljesítményt nyújtott, összesen 89 pontot ért el, ezzel pedig az első helyen várja a következő fordulót. Erről a felkészítő pedagógusa, Dukai László számolt be a közösségi oldalán. (teljes szöveg)
2022-03-10A sakkozásban is jeleskednek (kishír)A Petőfi Sándor Általános Iskola a közelmúltban szervezte meg a már hagyományos sakkversenyét, amelyre mintegy ötven alsós és felsős diák jelentkezett. Részletes eredmények a cikkben.
2022-03-10Négy tanuló már a döntőbe jutott (kishír)Jelenleg is zajlanak a Szakma Kiváló Tanulója Verseny elődöntői, a második fordulóba több dunaújvárosi középiskolás is továbbjutott, ahol gyakorlati tudásukat bizonyíthatják. A Dunaferr technikum arról számolt be, hogy már erről a fordulóról is vannak eredményeik: a hegesztők mezőnyében Zagyva Bence, Dézsi Martin, a szerkezetlakatosok mezőnyében Varga Balázs Tibor és Sebestyén Dávid Gusztáv is bejutott az országos döntőbe.(nem teljes szöveg)
2022-02-10Országos bajnok lett a Rudas floorball csapataAz elmúlt hétvégén Algyő adott otthont a floorball-diák­olimpia országos döntőjének, ahol a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium floorbal csapata lett a bajnok.
2022-02-03A megyei döntőbe jutás volt a tét a városi selejtezőnA Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskolában rendezték meg a városi tollaslabda-diákolimpia döntőjét az általános és középiskolások számára. Részletes eredmények a cikkben.
2021-12-04Matematika, informatika és gazdaságA Rudas Közgazdasági Technikum novemberben rendezte meg a „Gazdagodni jó!” vetélkedőt az általános iskolák 7. és 8. osztályos diákjai számára. Az első helyezett a Dózsa György Általános Iskola „Nagymenők” nevű csapata lett, a második helyen a rácalmási, míg a harmadik helyen a nagyvenyimi iskola csapata végzett.
2021-11-19Remekeltek a Széchenyi diákjai (kishír)A DUE Komplex Természettudományi Versenyt hirdetett általános iskolás és középiskolás diákok számára a dunántúli régióban. A 8. e osztály csapata a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola után a második helyen végzett. (nem teljes szöveg)
2021-10-29A fiatalok is jól teljesítettekOktóber 23-án Kiskunfélegyházán 52 egyesület 150 versenyzője részvételével a Diák I., II. és serdülő korcsoport női birkózó diákolimpiai döntőjét. Pupp Viktória aranyérmes lett a serdülők mezőnyében. Részletes eredmények a cikkben.
2021-10-15Versennyel tisztelegnek Baky Ágnes emléke előttEgy városi és régiós matematikaversenyt hirdet a Széchenyi István Gimnázium a nyolcadik és kilencedik évfolyamos diákok számára. A középiskola ezzel a megmérettetéssel volt tanárának, Baky Ágnesnek állít emléket, aki Dunaújváros Érdemes Pedagógusa, Dunaújváros Dísz­polgára, valamint a Bolyai János Matematikai Társulat Beke Manó díjasa.
2018-11-08Fél évszázada énekelnekKettős jubileumot ünnepelt idén (2018) a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium: az intézmény 65., a kórusa pedig 50. évfordulóját ünnepelte.
2018-10-19CsutaváltóA Szabó Magda Református Iskola és a Hild középiskola idén is megtartotta közös rendezvényét, a csutaváltót
2018-10-12Hétpróbázó vasvárisokIskolahetet tartottak a Vasváriban 2018.10.08-11-ig.
2018-07-00Tankerületi környezetismeret versenyA rácalmási Jankovich iskola a Jankovich-hét keretében, 2018-ban is megrendezte a 4. osztályos tanulóknak a környezetismeret versenyt. Eredmények a cikkben
2018-01-00A jankovich Miklós Általános Iskola hírei. Iskolai helyesírás kipipálva. Mary Poppins a Madáchban. "Gazdálkodjunk együtt!" vetélkedő- 2017. november 22-én tartotta az iskola az 1. fordulóját a XXI. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási versenynek. Eredmények a cikkben. - A Mary Poppins című darabot nézte meg az iskola néhány tanulója a budapesti Madách Színházban - Az iskola öt csapata vett részt a Rudas Közgazdasági Szakgimnáziumban szervezett "Gazdálkodjunk együtt!" vetélkedőn. Eredmények a cikkben.
2017-12-00A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola hírei. A labdarúgás napja. A nagyvenyimi területi mesemondó verseny. Papírgyűjts volt az iskolában. Informatikai sikerek.- Játékos vetélkedővel tartották a magyar labdarúgás napját a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskolában 2017. november 24-én - Fodor Sára a Jankovich Miklós Általános Iskola 5.a osztályos tanulójának beszámolója a területi mesemondó versenyről, ahol korosztályában első helyezést ért el. - A papírgyűjtés eredménye osztályonként a cikkben - A Jankovich iskola felső tagozatos diákjainak informatikai versenyeken elért eredményei
2017-06-00Móra Ferenc olvasási és helyesírási verseny. A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola hírei2017. február 17-én olvasásból és helyesírásból mérhették össze a felkészültségüket iskolánk 3-4. évfolyamának tanulói. Versenyzők és helyezéseik a cikkben.
2017-05-04Nem maradt benne tüskeSelmeci Levente, a Dunaferr Se úszója a Tüske Uszodakomplexumban rendezett iskolai úszó-világbajnokságon három érmet szerzett.
2017-05-00Tankerületi környezetismeret verseny. A rácalmási Jakovich Miklós Általános Iskola híreiA Jankovich-hét keretében, minden évben, környezetismereti versenyt rendez az iskola a környékbeli települések 4. osztályos tanulói számára. Idén a verseny a "Fő az egészség!" címet kapta. A verseny eredménye a cikkben.
2017-05-00Kosár-buli (kishír). A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola híreiEbben az évben is megrendezésre került a Jankovich-héten az immár hagyományos "Kosár-buli", a felső tagozatosok kosárlabda bajnoksága. A gyerekek izgatottan készültek, többen külön is eljártak gyakorolni. Majdnem minden osztály kiállított egy-egy lány- ill. fiúcsapatot. A tornateremben jó hangulat uralkodott, sportszerű küzdelmeket láthattunk, a csapatok buzdították egymást. A következőeredmények születtek: 5-6. évf. leány: I. hely 5.b, II. hely 6.b, III. h. 6.a. 5-6. évf. fiú: I. 5.b, II. 6.b, III. 6.a, IV. 5.a. 7-8. évf. leány: I. 8.b, II. 7.b, III. 8.a, IV. 7.a 7-8. évf. fiú: I. 7.b, II. 8.a-b Köszönjük minden osztálynak a részvételt. (teljes szöveg)
2017-02-00Szép magyr beszéd 2017. A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola hírei.2017. január 27-én megtartottuk a Kazinczy-verseny iskolai fordulóját. Versenyzők és eredményeik a cikkben.
2017-02-00Bejutottak a megyei fordulóba helyesírásból (kis hír). A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola híreiÖrömmel írom, hogy két diákunk az iskolai fordulóban nyújtott teljesítménye alapján a megyei döntőbe jutott a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesíró versenyen. Nemes Anna 7.b és Mess Ibolya Anna 8.a osztályos tanulóink 2017. március 4-én bizonyíthatják, nem véletlenül kerültek a 25 legjobb közé. Gratulálok nektek, és sikeres szereplést kívánok! (teljes szöveg)
2017-02-00Rajzverseny a Széchenyiben. A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola híreiMinden év januárjának végén, a magyar kultúra napjához kapcsolódóan, rajzpályázatot hirdetnek a Széchenyi István Gimnáziumban. Az idei évben (2017) a kétszáz éve született Arany János munkássága szolgáltatta a témát a feladathoz. Iskolánk tanulói közül Vincze-Hajnal Blanka 7., és Kovács Amanda8. osztályos diákunk részesült elismerésben. Mindketten Arany János: Toldi című művéhez készítettek illusztrációt. Gratulálunk a lányok kiemelkedő munkájához!
2017-02-00Informatikai sikereink. A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola híreiA Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma a korábbi évek hagyományait követve ebben a tanévben is megrendezte a 8. osztályosok részére a "Számítástechnikai alapismeretek" egyéni és csapatversenyt. Vad Zsombor I. helyezett lett egyéniben. A csapatversenyen II. lett a Jankovich iskola csapata. A csapat tagok: Mess Anna, Szendrey Kitti és Vad Zsombor.
2016-03-21Másodszor diákfociztakA II. Városi Diákkupának adott otthont március 18-án a Dunaújváros Sportcsarnok. Részletes eredmények a cikkben. (Helyesbítés: Kovács Ádám a legjobb, Dunaújvárosi Hírlap, 2016.03.24., 9.o.)
2015-12-11Az Aranyos növendékekHarmincéves az Arany János Általános Iskola rajztagozata. Az Arany Mester Rajzverseny eredményei.
2015-11-25Amatőr focitornán...Ismét elkezdődött a Fair Play Cup nevezetű országos középiskolai amatőr labdarúgó torna, amelyen az 1996. június 30-a után születettek vehetnek részt. A Hild József Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium lánycsapata remekül szerepelt a labdarúgó-tornán.
2015-11-21Negyvenen szavaltakNegyven diák vett részt a Dunaferr Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola közelmúltban rendezett szavalóversenyén. Részletes eredmények a cikkben. Kép: Gombita Klaudia.
2015-05-00Tankerületi környezetismeretA Jankovich-hét keretén belül környezetismereti vetélkedőt rendeztek a tankerület 4. osztályos tanulói számára Rácalmáson.
2015-04-14Mérlegen a DiáknapokDunaújváros nagydíját a Széchenyi István Gimnázium szerezte meg. Számos kiváló eredménnyel tért haza az újvárosi csapat a Székesfehérváron rendezett Fejér Megyei Diáknapokról. Összegzés és értékelés.
2015-04-02Hajszobrászok (képaláírás)A Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola és Szakiskola tegnap rendezte meg a fodrászok és kozmetikusok házi versenyét az intézmény tornatermében. A vetélkedés során szép hajköltemények is születtek, képünkön Varga Cintia frizuráját készíti Rostás Alexandra (teljes szöveg)
2015-02-24Szép magyar beszédSzékesfehérvár és Bicske mellett Rácalmáson rendezték meg a Kazinczyról elnevezett Szép Magyar Beszéd Verseny megyei fordulóját.
2015-02-24A móriczosok nyertekHarminchatodik alkalommal rendezte meg a Móricz Zsigmond iskola a Móricz Kupa asztalitenisz versenyét.
2015-02-17Bánkis diákcsapat nyerte idén a díjatBánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola diákcsapata az online természettudományi vetélkedőn az első helyen végzett.
2015-02-07A megyei döntőértAz általános iskolások hagyományos sakkcsapat verseny eredményei.
2015-02-00A Magyar Kultúra Napjára2015. január 23-án rendezték meg 23. alkalommal a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumban a vers- és prózamondó, valamint a népdaléneklési versenyt. A rácalmásiak közül Ranga Petra ezüst- , míg a 6. évfolyamosok kamarakórusa bronzminősítésben részesültek.
2015-02-00A szép magyar beszéd ünnepe2015. január 30-án rendezték meg a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskolában a szépkiejtési verseny helyi fordulóját.
2015-01-29Háziverseny RácalmásonA rácalmási sakkozók már a diákolimpiára készülnek.
2015-01-26A kultúra napjai22. alkalommal rendezett rangos kulturális seregszemlét a magyar kultúra napjához kapcsolódóan a Széchenyi István Gimnázium január 23-án.
2015-01-00Terítési verseny2015. december 19-én rendezték meg a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola hagyományosnak számító terítési versenyét.
2014-12-22Építők és díszítők (képaláírás)A Dunaferr iskola Dunaújvárosi Diák Sportegyesülete (DDSE) karácsonyfa-építő, valamint teremdíszítő versenyt hirdetett az intézmény diákjainak. (nem teljes szöveg)
2014-12-19Karácsonyfadíszítő viadalA Dózsa György Általános Iskola hagyományos karácsonyfa-díszítő versenye mellett idén először a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskolában is megrendezték a város középiskolásainak számára.
2014-12-03Meséltek és meséltekA nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola huszadik alkalommal rendezte meg az általános iskolások mesemondó versenyét.
2014-12-02Történelmi leckék - jó tudáspróba voltA november évek óta fontos hónap a Kossuth Lajos Általános Iskola életében. Számos versenyen bizonyíthatnak a tehetséges, szorgalmas diákok.
2014-11-29Nyelvi vetélkedő, előadás az emberrőlNyelvi vetélkedő, előadás az emberről a Pannon Oktatási Központban.
2014-11-19Dózsás sikerekA Dózsa György Általános Iskola tanulóinak, a közelmúltban megrendezett vetélkedők, tanulmányi versenyeken elért eredményeik.
2014-05-30Várjáték az emlékezetekbenDunaföldváron tizenöt évvel ezelőtt a gimnazisták a Várjátékok történelmi előadására próbáltak. A kilencvenes évek végén létrejött egy rendezvény, hagyomány teremtődött, aztán megszűnt. Az első Várjátékra a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola tanára adott ötletet. Emlékezés a rendezvényre.
2014-05-05Mert szeretjük a magyar nyelvetÚjdonságnak számító városi vetélkedő indult a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskolában a múlt héten „Magyar nyelv szeretlek” címmel.
2014-04-29Helikon: sikeres szereplésA kétévente megrendezett keszthelyi Helikon Ünnepségeken újra részt vettek a dunaújvárosi diákok, akik több arany-, ezüst-, és bronz minősítést kaptak. Arany: Bánki kórusa (kép), Horváth Kálmán, Dedecsik Ferenc, Balogh Nicolas. Ezüst: Újvárosi Legények (különdíj is), Joó Réka, Puxínpad (kép), Gulácsi Bence, Veres-Kovács Petra. Bronz: Borka Georgina, Nagypál Blanka.
2014-04-22Érdekes vetélkedő volt a JankovichbanÜnnepi Jankovich-hét a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskolában.
2014-04-17A szépítő nagyüzemBeszámoló a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola smink és fodrász versenyéről.
2014-04-10Kis költők versenyeztekVers- és meseíró pályázatot hirdetett az előszállási Árpád Fejedelem Általános Iskola diákjainak a Költészet napja alkalmából a múlt héten. Ötvennyolc művel neveztek az előszállási iskolások.
2014-04-09Adonyi versmondókMásodszor rendezték meg az adonyi Szent István Általános Iskola tanárai és diákjai az idegen nyelvű versmondó versenyt.
2014-04-09Történeteket írtakA Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskolában először rendeztek idegen nyelven történetíró versenyt angol és német nyelven. Eredmények.
2014-04-04Diákok olimpiájaAz országos diákolimpia tollaslabda döntőjében a Danubius KSE sportolói eredményesen szerepeltek. Részletes eredmények a cikkben.
2014-04-01Tankerületi versenyek (kishír)Ki tud többet...? versenyeket rendeztek a városi tankerület iskoláiban márciusban. Eredmények.
2014-03-28Diákkonferencia22. alkalommal rendezték meg a Kisbiológusok Találkozóját a Széchenyi István Gimnáziumban. Részletes eredmények a cikkben.
2014-03-27Számoltak, gondolkodtakElőszálláson, az Árpád Fejedelem Általános Iskolában rendezték meg a tankerületi matematika versenyt. Eredmények a cikkben. Kép a győztes csapatokról.
2014-03-22Érmes futóinkEzernél is több diák részvételével rendezték meg a városi mezeifutó bajnokságot március 20-án. Részletes eredmények a cikkben. Kép: Virág Zsófia, Gubits Zsófia, Süveges Fanni.
2014-03-21Több száz gyerek futott és versenyzettEzernél is több diák részvételével rendezték meg a városi mezeifutó bajnokságot csütörtök délután.
2014-03-19Lapoda meseírásokI. Lapoda Meseíró Verseny. Meseíró verseny volt az Arany János Általános Iskolában a városi alsósoknak, hagyományteremtő szándékkal.
2014-03-18Városi, megyei diáknapokTöbb mint ezer résztvevővel tér vissza városunkba a Fejér Megyei Diáknapok (április 4-6.). Előtte Ki mit tud?–
2014-03-14VersenyhelyzetbenKatasztrófavédelmi versenyt rendeztek a Széchenyi István Gimnáziumban. Beszélgetés Orosz Csabával, a dunaújvárosi tűzoltók parancsnokával.
2014-03-13Verseltek az AranybanHuszadszor rendezték meg az Arany János versmondó-versenyt a város és környéke iskolásainak. Eredmények a cikkben.
2014-03-10A rátóti legényanyaPusztaszabolcs - A Szabolcs vezér Gimnázium és Szakközépiskolában csütörtökön színjátszó és versmondó versenyt rendeztek.
2014-02-14Szép magyar beszédA Szép Magyar Beszéd verseny második fordulóját rendezték február 13-án az Arany János Általános Iskolában. Részletes eredmények a cikkben.
2014-02-14Anyanyelvi verseny a PetőfibenTankerületi Vidám anyanyelvi versenyt rendeztek a Petőfis Sándor Általános Iskolában. A versenyt a Dózsa György Általános Iskola csapata nyerte meg.
2014-02-11Vetélkedés a Bibliánkról...Kedvenc bibliai történetem címmel hirdetett pályázatot az Arany János Általános Iskola. Ősztől országos méretűvé válik az iskolában kezdődött Biblia-akció.
2014-01-31Tóth Kristóf sikere (kishír)Tóth Kristóf, a Beszédes József Általános Iskola diákja a Dunaújvárosban megrendezett vers- és prózamondó versenyen az első helyen végzett.
2014-01-28Tehetségek főszerepbenBeszámoló a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Széchenyi István Gimnázium által rendezett, régiós népdaléneklési, vers- és prózamondó versenyről. Részletes eredmények a cikkben.
2014-01-25Huszonkettedszer álltak a zsűri eléA Magyar Kultúra Napjához kötődően január 24-én huszonkettedik alkalommal rendezett vers, prózamondó és népdaléneklési versenyt a Széchenyi István Gimnázium. Beszámoló, a díjazottak névsora a cikkben. Kép: Varju Veronika.
2013-12-24Meglepetés - diáktólKedvenc bibliai történetem címmel írás és rajzpályázatot hirdetett az Arany János Általános Iskola. Ködöböcz Mónika (kép) mindkét alkotásával első helyezést ért el.
2013-12-21Aranyos győztesek!"Kedvenc bibliai történetem" címmel hirdetett írásos és rajzpályázatot az Arany János Általános Iskola. Díjazottak névsora a cikkben.
2013-12-18Díjesőt hozott az őszi időszakA Pannon Oktatási Központ két diákjának elismerése: Konics Danielle és Kovács Balázs.
2013-12-12Agymenők, Észbontók és TörtekA Széchenyi István Gimnáziumban megrendezték a Boylai János Matematika vetélkedő döntőjét.
2013-12-11A jótékony kamillaHagyományai vannak már a megye kollégiumai közötti sportversenyeknek és műveltségi vetélkedőknek. Novemberben két ilyen megmérettetés volt. A Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium csapata a második helyen végzett.
2013-12-06Számítógépes ismeretekből jelesInformatikai ismereteikről adtak számot a térség nyolcadikos diákjai a Bánkiban tegnap délután. Színvonalas vetélkedő, szoros eredmények.
2013-12-04A lorántffys diákok újabb sikereA Lorántffy iskola diákjai első helyezést értek el a megyei az "Élővilág védelme" természettudományi versenyen.
2013-11-30A rendező sikere (képaláírás)A DPASE és a Hild iskola szervezésében tegnap rendezték az első regionális labdarúgó Mikulás Kupát, amire nyolc középiskolai kollégium csapata érkezett, közel száz játékossal. A tornát a Hild I-es csapata nyerte. (nem teljes szöveg)
2013-11-25VíziparádénKözépiskolások versengése a Fabó Éva Sportuszodában.
2013-11-21Mesemondó versenyzők (kishír)Az előszállási Árpád Fejedelem Általános Iskolában mesemondó versenyt rendeztek.
2013-11-20A Mezőföld kincseibőlÖt iskola részvételével, Mezőföld kincsei címmel népdalismereti és népdaléneklési versenyt rendeztek Perkátán, a Győry kastélyban.
2013-11-20Foci házibajnokságot rendezett a RostiHázibajnokság a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskolában.
2013-11-19Mesemondók versenyeKörzeti mesemondó versenyt rendeztek a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskolában, november 15-én. Eredmények a cikkben. Kép: Gombita Klaudia.
2013-11-14Vers- és prózaA Dunaferr Szakközép - és Szakiskola idén is vers - és prózamondó versenyre hívta a város középiskoláit. A díjazottak, kép: Bellovits Dánie, Nagy Evelin, Kőszegi Zsolt, Várkonyi Zsófia, Németh Sára, Kovács Balázs.
2013-11-13Dózsa-hét, avagy jó diákok versenyzéseDózsa-hét a Dózsa György Általános Iskolában. Elsősavatás, programok.
2013-11-13Jó lesz-e, vagy...?A Dunaújvárosi Főiskolán zajló Tudomány Hete rendezvénysorozat alkalmából informatikai versenyt is rendeztek az intézmény hallgatóinak. Kép: Pavleszek Ildikó, Szemerédi Vivien, Juhász Balázs.
2013-11-09Csak felelőséggel!A Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium két csapata indult a „Döntésünk a jövőnk!” elnevezésű prevenciós megyei versenyen, és mindkettő bejutott a döntőbe! Kép: Oroszi Csilla, Buda Beáta, Kiliti Máté, Bozsó Zsanett.
2013-11-07Gárdonyi a sztár (képaláírás)A Gárdonyi Géza Általános Iskolában vetélkedőt rendeztek a felső tagozatosok számára a Gárdonyi emlékév alkalmából - Gárdonyi Géza életének és munkásságának eseményeiből. Képünkön Surányi Andrea és Takács Martina izgulnak feladatlapjuk miatt. (teljes szöveg)
2013-11-06SÉTA - Természettudományból jeles!Beszámoló a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában, nyolcadikosok számára megrendezett természettudományos vetélkedőről.
2013-03-18Megyei termés a Lorántffy-banA Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola még decemberben megyei rajzpályázatot hirdetett Vers-Kép címmel. Az általános iskolák 7. és 8. osztályos tanulóinak pedig rajzversenyt rendezett március 14-én.
2013-03-05A Móricz Kupát idén a vasvárisok nyertékA 33. alkalommal megrendezett Móricz Kupa asztalitenisz versenyt a Vasvári Pál Általános Iskola csapata: Szabó Nóra, Kóré Ádám, Kohut Zénó (kép) nyerte meg. 2. Vasvári II, 3. Móricz I. csapata.
2013-01-30Összművészeti seregszemleHuszonegyedik alkalommal rendezte meg a Magyar Kultúra Napja alkalmából nagyszabású, megyei kitekintésű kulturális seregszemléjét a Széchenyi István Gimnázium. Részletes eredmények: vers- és prózamondás, népdaléneklés, esszépályázat, rajzpályázat.
2013-01-30A dobogó tetejénA január 17-én Szekszárdon megrendezett Mészöly Miklós országos vers- és prózamondó versenyen Kovács Balázs, a Pannon Oktatási Központ kilencedik osztályos gimnáziumi tanulója ifjúsági kategóriában az első helyen végzett. Január 25-én a Széchenyi István Gimnázium versmondó versenyén harmadik lett.
2013-01-29Az első kettő jutott továbbTöbb mint negyven diák indult az egyéni versenyen, a városi iskolák sakk diákolimpiáján. Részletes eredmények a cikkben.
2013-01-26Haza, ezúttal a SzéchenyibenA Magyar Kultúra Napja alkalmából a Széchenyi István Gimnáziumban kulturális vetélkedőket, vers- és prózamondó és népdaléneklési versenyt rendeztek január 25-én.
2012-12-21Természeti kincsenkről szólt a versenyA Rosti Pál Gimnáziumban környezetvédelmi vetélkedőt rendeztek, ahol az első és harmadik helyen a Széchenyi István Gimnázium csapatai végeztek.
2012-06-02Fordítóverseny - harmadszorHarmadik alkalommal rendezte meg a városi fordítóversenyét a Rosti Pál Gimnázium.
2012-05-08Helytálltak a döntőben isA Móricz Zsigmond Általános Iskola diákjai részt vettek az Isaszegen rendezett Országos Komplex Természettudományi Vetélkedőn. Az iskola nyolcadikos csapata (kép) az első helyen végzett.
2012-05-03Így is szólt velünk a HelikonA középiskolája kulturális diákszemléjén, a keszthelyi Helikonon több dunaújvárosi iskola diákjai is szerepeltek. Az ezüst- és bronz minősítést kapott névsora.
2012-05-02Ha Helikont mondaszÖtven város százharminchárom középiskolája randevúzott az ország legnagyobb kulturális diákszemléjén a Helikonon. Arany minősítés kapott: Újvárosi Kanászok fiú kamarakórusa, Széchenyi István Gimnázium Vegyeskara, Kürti regina, Nagy Márta. A Rudas szakközépiskolából Kis Anikó arany minősítést, Alouette Kamarakórus KÓTA különdíját kapott.
2012-04-28Földrajzból vetélkedtekA Föld napja alkalmából a Gárdonyi Géza Általános Iskola idén is megrendezte a városi földrajzversenyt 6-7. osztályos diákoknak. Eredmények: 1. Széchenyi István Gimnázium II., 2. Arany János Általános Iskola, 3. Petőfi Sándor Általános Iskola.
2012-04-27A Vasvári magasan az élenA városi atlétikai diákolimpia részletes eredményei.
2012-04-26Második helyen zárt a Dunaferr iskola"A hétvégén rendezték meg az Intercisa Kupát, az ország egyik legrégebbi, iskolai kézilabdatornáját", ahol a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola csapata a második helyen végzett.
2012-04-24A mezőfalviak győztekA rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskolában idén is megrendezték a körzeti környezetismereti vetélkedőt.
2012-04-21Emil és az ő szupermágneses növénykéiBeszélgetés a dunaújvárosi Nyerki Emillel, aki felfedezésével és kísérleteivel az első helyen végzett a Tudományos Diákkörök országos konferenciáján.
2012-04-13Szavalóverseny volt a RostibanÁprilis 11-én, a Költészet Napja alkalmából szavalóversenyt rendeztek a Rosti Pál Gimnáziumban.
2012-04-12Dunaújvárosi győzelemA Székesfehérváron április 11-én megrendezett Költőnk és kora verseny döntőjében első helyen végzett a dunaújvárosi Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola csapata: Hajdu Dóra, Rába Erzsébet, Kálai Henrietta, Csiby Édua (kép).
2012-04-11Játszva, nevetve tanultakTizenhatodik alkalommal rendezték meg a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt április 10-én a Szalki-szigeten.
2012-04-11Tehetség, ami tuti biztos - benned vanA Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola büféjét vezető Deák Ferenc tehetségkutató versenyt indított Te vagy? TE VAGY! címmel.
2012-04-07Olimpiai érmek BalantonfüredrőlBalatonfüreden a tornász diákolimpia országos döntő dunaújvárosi résztvevőinek elért eredményei. Kép Rozs Viktóriáról, aki aranyérmet nyert.
2012-04-06Így szavaltak a MóriczbanA közelgő költészetünnep alkalmából versbajnokságot rendeztek a Móricz Zsigmond Általános Iskolában. Eredmények a cikkben.
2012-04-04Szavalat - születésnapraKöltészet napi szavalóversenyt rendeztek a Vasvári Pál Általános Iskolában.
2012-04-03Tizenhárom induló az országos döntőnSalgótarjánban rendezték meg a tollaslabdázók diákolimpiájának országos döntőjét, ahol dunaújvárosi diákok is részt vettek. Részletes eredmények a cikkben.
2012-03-30Nemzetközi tudósmezőnyben mutatkozhat be a dunaújvárosi diákMini ködkamara a műanyag dobozban. Több éve „zsinórban” első helyezés a megyei Lánczos Kornél Fizikaversenyen, idén pedig biztos hely az Ifjú Kutatók 19. Nemzetközi Konferenciájának (International Conference of Young Scientists, ICYS) mezőnyében: Szücs Botond.
2012-03-27Szép rudasos sikerekVeszprémben a IX. Hlavay József Országos Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencián részt vettek a Rudas szakközépiskola diákjai. Narancsik Milán 2. helyezést, a Tanoncok néven induló csapat pedig 3. helyezést ért el.
2012-03-06Arany érmek...Az Arany János Általános Iskolában matematika versenyt rendeztek a város és városkörnyéki általános iskolások számára. Eredmények a cikkben.
2012-03-03Angolból vetélkedtekA Gárdonyi Géza Általános Iskolában rendezték meg a város hatodik osztályos általános iskolásai részére az angol nyelvi csapatversenyt. Eredmények a cikkben.
2012-02-29Újabb szép eredményekA Lánczos Kornél Megyei Fizika Versenyen részt vettek a Széchenyi István Gimnázium tanulói. Első helyen: Szücs Botond, harmadik helyen: Schwartz Vivien, Fási Szabolcs.
2012-02-16Egy iskolából három csapat az országosonA Vasvári Pál Általános Iskolából három csapat is bejutott az országos sakk diákolimpia döntőjébe.
2012-02-16Lábteniszező lányokKaposváron a leány lábtenisz diákolimpia országos elődöntőjében a Hild József Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium csapata (kép) a harmadik helyen végzett.
2012-02-13Tudományos poszterversenyA Kutató Diákok Országos Szövetsége ötödik alkalommal rendezi meg a tudományos poszterversenyét. A versenyt február 17-18. között a Rudas Közgazdasági Szakközépiskolában rendezik meg.
2012-02-10Édes anyanyelvünkA Petőfi Sándor Általános Iskolában megrendezett Vidám anyanyelvi versenyen vettek részt a városi, városkörnyéki általános iskolások. Részletes eredmények a cikkben.
2012-02-08Egyedüli teljesítményA VI. korcsoport számára megrendezett kézilabda diákolimpiai döntőben a Rosti Pál Gimnázium lánycsapata (kép) ezüstérmet nyert, fiúcsapata az ötödik helyen végzett.
2012-02-03Tizenöt tollaslabdázó a legjobbak közöttSeregélyesen rendezték megy a tollaslabdázók megyei diákolimpiáját. Részletes eredmények a cikkben.
2012-02-03Sakk: városi diákolimpiaVárosi diákolimpia a fiúknál is. Részletes eredmények a cikkben.
2012-02-02Ismét a szokásos vasváris fölényMegrendezték Dunaújvárosban a sakkozók városi diákolimpiáját. Részletes eredmények a cikkben.
2012-01-31Helyesírók seregszemléjeA Széchenyi István Gimnázium csapata eredményesen szerepelt az Implom József középiskolai helyesírási verseny megyei fordulóján.
2012-01-31A kicsiknél csak egy városi iskola nevezettA Merényi Kupa teremlabdarúgó torna első és második osztályos általános iskolások verseny végeredménye: 1. Dunaföldvár, 2. Vasvári Pál Általános Iskola "A", 3. Mezőfalva.
2012-01-21A Vasvári iskola bravúrjaHarmadik helyen végzett az országos diákolimpia döntőjében a Vasvári Pál Általános Iskola floorball-csapata.
2012-01-18Így daloltak a SzéchenyibenA Széchenyi István Gimnáziumban megrendezett népdaléneklési verseny díjazottjainak névsora.
2012-01-17Népszerű tollasA Gárdonyi Géza Általános Iskola és a Danubius SE közösen rendezte meg a városi tollaslabda diákolimpiai versenyt.
2012-01-14Három kérdés kultúrárólMagyar Kultúra Napja a Széchenyi István Gimnáziumban: versennyel, kiállítással, koncerttel.
2012-01-14Országos döntőbe jutottakA Lábtenisz Diákolimpia Országos Elődöntőjében az Arany János Általános Iskola párosa a harmadik helyen végzett, ezzel bejutott az országos döntőbe.
2012-01-10Győzött az Arany iskolaA IV. korcsoportos Merényi Kupa Labdarúgó Emléktorna küzdelmeit rendezték meg a Dunaújváros Sportcsarnokban. 1. Arany János Általános Iskola, 2. Széchenyi István Gimnázium, 3. Pusztaszabolcs.
2012-01-04Kiváló szövegszerkesztőkNyolc városi és környékbeli általános iskola ötvenegy tanulója mérte össze számítástechnikai tudását a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola versenyén.
2011-12-29Rostisok: ismét a döntőbenA Rosti Pál Gimnázium fiú és lány kézilabdázói is bekerültek a diákolimpia országos döntőjébe.
2011-12-28Fiatal birkózók a diákolimpiánA diák II-es korosztályú kötöttfogású országos birkózó-diákolimpia döntő dunaferres résztvevőinek eredményei.
2011-12-21Tűlevelű szépségekFenyőfadíszítő verseny a Dózsa György Általános Iskolában. A fenyőfákat a kórháznak és a szociális intézményeknek ajándékozzák.
2011-12-20Koszorúzás, verseny és Rosti-hétÜnnepi iskolahét a Rosti Pál Gimnáziumban.
2011-12-14Idén is népszerű volt iskolánk vetélkedőjeA Rosti Pál Gimnáziumban megrendezték a hagyományos városi környezetvédelmi vetélkedőt. A zsűri elnöke Éberhardt Béla nyugállományú erdőmérnök volt. Az első helyen a Széchenyi István Gimnázium fiúcsapata, a 3. helyen pedig a lánycsapat végzett.
2011-12-14Emberi értékekA Dunaferr Szakközép- és Szakiskolában vers és prózamondó versenyt rendeztek.
2011-12-13A tét a döntőbe kerülés voltA Gárdonyi Géza Általános Iskolában rendezték meg a Fejér Megyei Népdaléneklési Verseny területi válogatóját múlthét végén.
2011-12-03A november is jól zárultA Danubius KSE tollaslabda gyermekversenyt rendezett , a város általános iskolásai számára. A debreceni Hajdu Kupa ranglista-versenyen Bogdán Nikolett (kép) három bronzérmet, Piliszky András pedig egy bronzérmet, és egy ezüstérmet nyert.
2011-12-02Ha piros a szalag: figyelem!Az AIDS világnapja alkalmából vetélkedőt szervezett a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola a város középiskolás tanulóinak számára december elsején az iskola Villamos Tagiskolájában.
2011-11-30Jól számoltak!A Móricz Zsigmond Általános Iskola két csapattal is bejutott a Bolyai Matematikai Csapatverseny döntőjébe, ahol a "Lego" csapat a kilencedik, a "Nyolc híján egy tucat" elnevezésű csapat pedig az első helyen végzett.
2011-11-30Szigetvár ostroma- versenyenA nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola történelemversenyt rendezett a térség általános iskolásainak.
2011-11-30Büszkék vagyunk kéziseinkreA megyei diákolimpián a Rosti Pál Gimnázium fiú és lány kézilabdázói is az első helyen végeztek.
2011-11-23Szép beszéd, németülA Dózsa György Általános Iskola Szilágyi Erzsébet Általános Iskola egységében német szépkiejtési versenyt rendeztek. Részletes eredmények a cikkben.
2011-11-22A diákok pedig csak meséltek, meséltekMesemondó-versenyt rendeztek a Dunaújváros környékének iskolásainak a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskolában. Részletes eredmények a cikkben.
2011-11-15Lecsökkent az indulók létszámaA városi asztalitenisz-szövetség megrendezte szokásos őszi városi diákolimpiáját a város általános iskolásainak.
2011-10-28Hild Kupa a műfüvönA Hild kollégium sportpályáján rendezték meg az általános iskolások műfüves labdarúgótornáját. Részletes eredmények a cikkben.
2011-10-27Rajzolni tudni kell - számítógéppel is!Iskolahét a Szilágyi Erzsébet Általános Iskolában. A számítógépes rajzversen eredménye.
2011-10-26Kutatási szemle a RudasbanA Rudas Tehetségpont szervezésében, a Rudas Tudományos Diákkör koordinálásával négy iskola diákjai mutatják be kutatásuk eredményét.
2011-06-11Diákolimpiai bajnok a Petőfi iskola csapataA Petőfi Sándor Általános Iskola fiú csapata nyerte a IV. korcsoportos röplabda diákolimpia nyolccsapatos országos döntőjét.
2011-05-18Deszkán az ifjúságDrámafesztivált rendeznek középiskolások részére a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2011-05-14Gárdonyisok, ha perdülnekA Gárdonyi Géza Általános Iskola Világok napjai - Világunk napjai címmel hirdetett meg a diákoknak kreatív programot. Beszámoló.
2011-05-11Megyei döntő: ezüstéremA móri megyei leány kézilabda döntőben ezüstérmet nyert a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola csapata. A dunaújvárosi Arany János Általános Iskola csapata bronzérmet nyert.
2011-04-21Hajcsodák a LóribanFodrász- és kozmetikusversenyt rendeztek a jubileumi iskolahéten a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban.
2011-04-21Böjt előtti hústivornya"Erőfitogtató ókori sportversennyel és füstös gyomorpróbával ért véget tegnap a három napos diákuralom a Bánki Donát Gimnáziumban." Vendég volt Debreczeny Csaba színész és a Supernem zenekar is.
2011-04-20Védekezés, minden térenÁltalános és középiskolás csapatok részére újra katasztrófa- és környezetvédelmi versenyt rendeztek a Szalki-szigeten. Dunaújvárosi helyezettek: általános iskolák: 2. Szilágyi Erzsébet Általános Iskola, 3. Móricz Zsigmond Általános Iskola. Középiskolások: 2. és 3. Széchenyi István Gimnázium csapatai.
2011-04-20Kis Csupor Rt. - a Pesti régió legjobb "cége"A Dózsa György Általános Iskola tanulói általalapított Kis Csupor Rt. tagjai részt vettek a diákvállalkozások tavaszi versenyén, ahol az általános iskolák kategóriájában az első helyen végeztek.
2011-04-19Rudasos siker TatabányánA Diákbiológus és Környezetvédő napokon, az országos tudományos versenyen, a környezetszennyezés egészségkárosító hatásai szekcióban Narancsik Milán (Rudas Közgazdasági Szakközépiskola) a harmadik helyen végzett.
2011-04-18A szilágyisok lettek az elsőkA rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskolában megrendezett "Az éltető víz" körzeti verseny eredménye: 1. Szilágyi Erzsébet Általános Iskola, 2. nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola, 3. Vasvári Pál Általános Iskola.
2011-04-14Eredményes széchenyisekA Széchenyi István Gimnázium fiú kézilabdázói a megyei diákolimpián harmadik helyen végzett. A NyelvÉsz magyar nyelvi vetélkedő megyei fordulójában Mészáros Mirtill első, Várkonyi Zsófia második és László Anna a harmadik helyen végzett.
2011-04-13Különdíjas pályamunkaA Magyar Asztronautika Társaság "Ember az űrben - Gagarin öröksége" című pályázaton Varga Bence (Bánki Donát Gimnázium) pályamunkája különdíjat kapott.
2011-04-13Verssel versengtekAz általános iskolák alsós tanulói versengtek a Vasvári Pál Általános Iskolában megrendezett hagyományos költészet napi versmondó versenyen. Eredmények a cikkben.
2011-04-06Finisen túl a tanulmányi versengésBefejeződött a Bánki Donát Gimnáziumban rendezett kétnapos országos CAD-CAM és AutoCAD informatikai tanulmányi verseny. Eredmények a cikkben.
2011-04-06A vasváris alsós csapata remekeltA Vasvári Pál Általános Iskola alós sakkozói az országos diákolimpia döntőjében a hatodik helyen végeztek.
2011-04-05Gigászi tervezők"A Bánki Donát Gimnáziumban április 4-én tizenkilencedszer kezdődött el a szakközépiskolák CAD-CAM informatikus technikus hallgatóit háborúztató kétnapos tanulmányi verseny."
2011-04-05Tóbiás Anett első helyezéseA dunaújvárosi Tóbiás Anett (Széchenyi István Gimnázium) amatőr tekéző, az országos diákolimpia döntőjében (amatőrök között) az első helyen végzett.
2011-04-04Életre szóló tudásDunaújvárosban megrendezték az elsősegélynyújtó verseny területi fordulóját a városi és városkörnyéki általános és középiskolás tanulók számára. Részletes eredmények a cikkben.
2011-04-02Elégedettek lehetnek a szereplésselA salgótarjáni tollaslabda versenyen nyolc tanuló képviselte Dunaújvárost. Részletes eredmények a cikkben.
2011-04-01Bizonyították matematikai tudásukatA Szilágyi Erzsébet Általános Iskola logikai matematika versenyt rendezett (március 23-án) a város és városkörnyéki diákok számára. Részletes eredmények a cikkben.
2011-03-16Versenysikerek a RudasbanA Rudas Közgazdasági Szakközépiskola tanulói több tanulmányi versenyen is eredményesen szerepeltek. Részletes eredmények a cikkben.
2011-03-12Dicséretes eredményekJakus Luca, a Gárdonyi Géza Általános Iskola diákja a Szemere Gyula helyesírási verseny területi fordulóján a második helyen végzett.
2011-03-12Matematikából jeleskedettKöller Donát Ákos, a Dózsa György Általános Iskola tanulója a Zrínyi (Gordius) Matematikaversenyen megyei fordulóján a harmadik helyen végzett.
2011-03-01Széchenyis fizikasikerekA megyei Lánczos Kornél fizikaversenyen kitűnő eredményeket értek el a Széchenyi István Gimnázium tanulói. Helyezések: 1. Szücs Botond, Fási Szabolcs, Nyári Dávid Tamás, Korom Dávid.
2011-02-28Harminckét év utánHarminckét évvel ezelőtt indította el a Móricz Zsigmond Általános Iskola asztalitenisz-versenysorozatát, a Móricz Kupát. Részletes eredmények a cikkben.
2011-02-24Három aranyéremKecskeméten a búvárúszók országos diákolimpiai döntőjében, remekül szerepeltek a DVCSH UBSE versenyzői. Részletes eredmények a cikkben.
2011-02-23A tizenhatodik aranyéremA múlt hétvégén Szegeden rendezték meg a röplabda diákolimpia VI. korcsoportjának országos döntőjét, ahol a fiúk mezőnyében a Hild József Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium együttese lett az első.
2011-02-23Országos elődöntőben a fiú kézilabdázókA Dunaújvárosi Városi Sportiskola sportolóinak a közelmúltban megrendezett versenyeken elért eredményei sportágak szerint. A Dunaújvárosban megrendezett Mihály József Emlékverseny és a II. Farsangi Gyermek Röplabda Torna eredményei.
2011-02-22Otthon maradt a kupaA baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskolában hat csapat rendezett leány kézilabda-tornát. Eredmények: 1. Baracs "A", 2. Cece, 3.Baracs "B".
2011-02-17Ők a legjobbak a megyébenRemekül szerepeltek a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola és a Széchenyi István Gimnázium sakkozói a megyei diákolimpián. A Vasvári iskola alsósai aranyérmet, a Vasváris és a Széchenyi iskola felsősei ezüstérmet nyertek.
2011-02-11Rajzpályázat kiírás a kenulegendárólA Kolonics György Alapítvány rajzpályázatot hirdet a dunaújvárosi általános iskolás tanulóinak "Példaképem Kolonics György" címmel.
2011-02-10Csendesen, csendéletekkelMegyei általános iskolás tanulmányi rajzverseny rendeztek a nyolcadikosoknak az Arany János Általános Iskolában. Díjazottak: Pribék Gabriella (Arany), Vad Virág (Rácalmás), Fodor Dorka (Arany).
2011-02-07Tananyagban van a helye!A nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai a megyei katasztrófavédelmi versenyen az első, az országos megmérettetésen pedig a hatodik helyen végeztek.
2011-02-04Ha sakk, akkor a Vasvári iskolaAz elmúlt héten rendezték meg a sakk diákolimpia csapat- és egyéni versenyeit. Részletes eredmények a cikkben.
2011-01-31A vírus sem győzött ellenükA tizenhét-tizennyolc éves fiú- és lánykézilabdázók országos diákolimpia döntőjét Dunaújvárosban rendezték meg. A Rosti Pál Gimnázium lánycsapata ötödik helyen végzett, a fiúcsapat (kép) bajnok lett.
2011-01-24Az utánpótlás krémje érkezik"Január 28. és 30. között Dunaújvárosban komoly kézilabda-tornát rendeznek. Nálunk játsszák le a diákolimpia hatodik korcsoportjának országos döntőjét. Ez a tizenhét-tizennyolc évesek csatája." Beszélgetés Szemenyei Istvánnal, a helyi szervező bizottság vezetőjével.
2011-01-04Több korcsoportban vetélkedtek a diákokTollaslabda diákolimpia selejtezőket rendeztek Dunaújvárosban. Részletese eredmények a cikkben.
2010-12-21Angyali fenyőfákIsmét fenyőfadíszítő verseny volt a Dózsa György Általános Iskolában. A kidíszített fenyőfákat elajándékozzák a kórháznak, a Jószolgálati Otthonnak és családsegítőknek.
2010-12-10Négyen az országos döntőbenDunaújvárosban rendezte meg a megyei asztalitenisz szövetség az általános iskolások megyei diákolimpiai döntőit. Az országos döntőben indulhat: Kada Richárd, Hertelendi Amadó, Szalai Boglárka (kép) és Szepesi Hanna. Részletes eredmények a cikkben.
2010-12-09Tanulni és emlékezniA Dunaferr Szakközép- és Szakiskolában történelmi különórát, Trianon-vetélkedőt rendeztek. Beszámoló.
2010-12-09Eredményes verseny voltSzékesfehérváron a Lánczos Kornél megyei fizikaversenyen a Széchenyi István Gimnázium diákjai: Müller Márta második, Surányi Viktória a harmadik helyen végzett.
2010-12-03Vezélkedő volt a DózsábanNyelvi - angol és német - vetélkedőt rendeztek a Dózsa György Általános Iskolában. Helyezések: angol: 1. 1. Szilágyi Erzsébet Általános Iskola, 2. Vasvári Pál Általános Iskola, 3. Széchenyi István Gimnázium. Német: 1. Pusztaszabolcs, 2. Móricz Zsigmond Általános Iskola, 3. Vasvári Pál Általános Iskola.
2010-12-01A megyei döntőt vasárnap rendezikRészletes eredmények a városi asztalitenisz diákolimpiai versenyről. Kép Bajusz Bencéről és Liú Dávidról.
2010-11-30Baracsiak öröme CecénIdén is megrendezte a Cecei Általános Iskola a NIKK kézilabda-tornát, ahol a baracsi Széchenyi István Általános Iskola "A" csapata az első, "B" csapata a negyedik helyen végzett.
2010-11-26A jambusok, rímek, strófák bűvöletébenA Dunaferr Szakközép- és Szakiskolában vers- és prózamondó versenyt rendeztek. A díjazottak névsora.
2010-05-08Iskolahét: változatos Szórád-programokSulihét a Szórád Márton Általános Iskolában.
2010-04-22Magyarország, ahol élek...A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola környezetismereti versennyel nyitotta meg az ünnepi hetét.
2010-04-22Szalki-szigeti versengésDunaújvárosban a Szalki-szigeten rendezték meg a katasztrófavédelmi, polgári védelmi, ifjúsági versenyt. Részletes eredmények a cikkben.
2010-04-21Ifjú életmentők versenye a szigetenKatasztrófavédelmi és környezetbiztonsági ifjúsági vetélkedőt rendezett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Polgári Védelmi Kirendeltsége a Szalki-szigeten, április 15-én. 27 általános iskolás és 24 középiskolás csapat jelentkezett.
2010-03-31Daloló gárdonyisokMárcius 19-én a Fejér megyei Művelődési Központ által szervezett Fejér Megyei Népdaléneklési Verseny 2010. elnevezésű rendezvénysorozaton vettek részt a Gárdonyi diákjai Soponyán.
2010-03-31Rajzok a tiszta vízértA víz világnapi gyermekrajzversenyt idén is megrendezte a DVCSH, az önkormányzat...általános iskolásoknak, óvodásoknak.Helyezezettek.
2010-03-08Virtuális cégek seregszemléjeA Rudas szakközépiskolában megrendezett ifjú üzletemberek országos vetélkedőn tíz csapat versengett. Eredmények a cikkben.
2010-02-27Gárdonyisok nyertekHarmincegy éve rendezi meg a Móricz Zsigmond Általános Iskola a városi és a környékbeli iskolások számára asztaliteniszben a Móricz Kupát.
2010-01-30Vers, próza, rajz és esszéA Széchenyi István Gimnázium 18. alkalommal rendezte meg a magyar kultúra napjához kötődő vers-, prózamondó és népdaléneklési versenyét.
2010-01-30Tizenheten a megyeibenA Petőfi Sándor Általános Iskolában megrendezték a városi sakk diákolimpia versenyt. A megyei döntőbe jutott sakkozók névsora.
2010-01-20Megkezdődött a versenyszezonA Dunaújvárosi Városi Sportiskola közelmúltban megrendezett versenyeken elért eredményei sportáganként.
2009-12-22"Ha angyalka lehetnék én is"Már tizenkettedik alkalommal redezték meg a Dózsa György Általános Iskolában a karácsonyfa-díszítő versenyt.
2009-12-12Rácalmási diák lett a legjobbDedecsik Ferenc, a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola diákja a megyei Vörösmarty szavalóversenyen arany minősítést kapott.
2009-12-11A megyei döntőért tollasoztakA dunaújvárosi városi tollaslabda diákolimpia döntőjét az igazolt általános és középiskolások, illetve az amatőr általános iskolások számára rendezték meg. Eredmények a cikkben.
2009-11-28Prózából jeles: szavaltakVers- és prózamondó versenyen vettek részt a város középiskolásai a DunaferrSzakközép- és Szakiskolában. Részletes eredmények a cikkben.
2009-11-26Matematikából versengtekMegrendezték a 15. Németh Margit matematika versenyt. 1. Sudár Dániel (Móricz Zsigmond Általános Iskola), 2. Gáncs Viktor, 3. Jánosi Bence (mindketten Széchenyi István Gimnázium tanulói.
2009-11-24A körzetünk mesemondóiNyolc település közel ötven versenyzője vett részt a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola körzeti mesemondó versenyén.
2009-11-19Hat iskolából indultakA Móricz Zsigmond Általános Iskolában rendezték meg a városi diákolimpiát asztalitenisz sportágban. Részletes eredmények a cikkben.
2009-10-26Katasztrófavédelem diákoknakKörnyezet- és katasztrófavédelmi vetélkedőt rendeztek a Rudas Közgazdasági Szakközépiskolában. Helyezések.
2009-06-13Ahogyan a gyerkek látják"A Közbiztonsági Hónap keretében idén is rajzpályázatot hirdettek általános iskolás gyerekeknek, amelyre a tűzoltóságról, a tűzoltók munkájáról készített alkotásokkal nevezhettek. Nyolcvan, különféle tecnikával készült alkotásból kellett a zsűrinek választania." Díjazottak névsora a cikkben.
2009-06-03Egy bronz a lányoknakBudapesten rendezték meg a szakközépiskolák országos bajnokságát, ahol a Rudas szakközépiskola leány labdarúgócsapata bronzérmet nyert.
2009-04-17Ez nem katasztrófaKatasztrófavédelmi versenyt rendeztek diákoknak a Szalki-szigeten. A versenyen a városi és városkörnyéki iskolások is részt vettek.
2009-02-21Az iskola legjobbjait díjaztákGárdonyi Géza Általános Iskola . Az Országos Apáczai Népdaléneklési Versenyen Kis Anikó bronz minősítést kapott. A Palóc Társaság irodalmi pályázatán Váradi Krisztina a harmadik helyen végzett.
2009-02-18Érmekre esélyesek a megyei döntőbenA városi sakk diákolimpia csapatversenyben és egyéniben elért eredmények.
2008-12-19Rajzoltak, énekeltek az általános iskolásokA Dózsa György Általános Iskola karácsonyi rajzpályázatot hirdetett "Ajándék, amire legjobban vágyom..." címmel. Díjazottak névsora a cikkben. A Gárdonyi Géza Általános Iskolában pedig népdalvesreny volt a városi és városkörnyéki általános iskolások részvételével.
2008-12-16Matekosok bizonyítottakA Széchenyi István Gimnáziumban nyolcadikos és kilencedikes tanulóknak matekversenyt rendeztek. Helyezések 8. osztály: 1. Zseni Manók (Móricz), 2. Angyalok (Széchenyi), 3. Anti-matek (Sárbogárd), 9. osztály: 1. FaltörőMatekosok (Kunszentmiklós), 2. I. Q. (Széchenyi), 3. Törtetők (Bánki).
2008-12-13Röpködtek a mázsákDunaújváros középiskolásai fekvenyomásban mérték össze erejüket. Részletes eredmények a cikkben.
2008-11-27Végzősök csatáztakTizenhét általános iskola százötven diákja mérte össze tudását a Bánki szakközépiskolában megrendezett számítástechnikai versenyen.
2008-06-04Barátságból vetélkedtekBarátság futóversenyt rendeztek a Gárdonyi Géza Általános Iskolában. 1. Gárdonyi Géza Általános Iskola, 2. Vasvári Pál Általános Iskola, 3. Arany János Általános Iskola.
2008-05-31A Bánki a győztesA Hild József Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium sportudvarán megrendezték az I. Hild Kupa kispályás labdarúgó-tornát a dunaújvárosi középiskolák számára. 1. Bánki Donát szakközépiskola, 2. Hild József szakközépiskola, 3. Dunaferr szakközépiskola.
2008-05-24Művészetek és tudományMűvészetek és tudomány címmel műveltségi vetélkedőt rendeztek a Gárdonyi Géza Általános Iskolában. 1. Jankovich Miklós Általános Iskola (Rácalmás), 2. Vasvári Pál Általános Iskola, 3. Jankovich Miklós Általános Iskola (Rácalmás).
2008-05-19Gárdonyis eredményekA közelmúltban megrendezett vetékedők, tanulmányi versenyek részletes eredményei.
2008-05-17Földrajzban otthon vannakAz országos Lóczy Lajos Földrajzi Tanulmányi Verseny döntőjében Huzián Kristóf (Rudas szakközépiskola) az első helyen végzett.
2008-05-14Uniós és német versenyekA Móricz Zsigmond Általános Iskola diákjai a Városi Német Kommunikációs Versenyen 3. helyen, az Európai Unió témában rendezett vetélkedőn a 2. helyen végeztek.
2008-05-08Euklideszi matematikaA Móricz Zsigmond Álatlános Iskola diákjainak, az euklideszi matematika versenyen elért eredményei.
2008-01-23DiákolimpiaAz általános iskolák 2-4. osztályos diákjaiból álló csapatok sportversenyének megyei döntőjét rendezték meg szombaton az Arany János Általános Iskolában.Az agárdi Cherner István Általános Iskola lett az első, másodika székesfehérvári Tóvárosi ÁltalánosIskola, harmadik a Vasvári Pál Általános Iskola.
2007-06-13Anyanyelvből a legjobbakRácalmás. A Jankovich Miklós Általános Iskola első helyezést ért el az Apáczai kiadó által meghirdetett országos, levelező anyanyelvi versenyen.
2007-06-04Táncvarázs - ötödször isA Petőfi Sándor Általános Iskolában megrendezték a Táncvarázs elnevezésű modertánc-versenyt.
2007-05-23Száz éves a Szórád iskolaÜnnepi hetek az a Szórád Márton Általános Iskolában.
2007-05-22A Móricz iskola sikereiAz Óbudai Tavaszi Fesztivál Szivas Kupa versenyén a Móricz Zsigmond Általános Iskola kézilabdázói az első helyen végeztek.
2007-05-15Műveltégből kitűnőekA Széchenyi István Gimnázium diákjai a "Jeles napok a művészetek tükrében" elnevezésű országos műveltségi vetélkedő döntőjébe jutottak.
2007-05-15Észkerék - a játékosoknakAz Észkerék elnevezésű verseny eredménei: 1. Arany János Általános Iskola, 2. Gárdonyi Géza Általános Iskola, 3. Szilágyi Erzsébet Általános Iskola.
2007-05-15Széchenyis bravúrok a matek versenyenA középiskolások megyei matematika versenyén részt vettek a Széchenyi István Gimnázium tanulói is. Részletes eredmények a cikkben.
2007-05-03Vetélkedő a DózsábanA komplex műveltségi vizsga eredménye: 1. Gárdonyi Géza Általános Iskola, 2. Széchenyi István Gimnázium, 3. Szilágyi erzsébet Általános Iskola.
2007-04-27Zöld versenyen a MóriczosokA Szilágyi Erzsébet Általános Iskolában 3. és 4. osztályosoknak rendeztek környezetvédelmi vetélkedőt. A Móricz Zsigmond Általános Iskola csapata a harmadik helyen végzett.
2007-04-27Történelem és színházA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában megrendezték az általános és középiskolások történelmi-színházi vetélkedőjét. 1. Széchenyi István Gimnázium, 2. Hild József Szakközépiskola, 3. Rudas Közgazdasági Szakközépiskola.
2007-04-25Földrajzból versenyeztekA Rosti Pál Gimnáziumban rendezték meg a földrajz-környezetvédelmi országos versenyt. A versenyen a Rosti iskola egyik csapata az első helyen végzett.
2007-04-24Játékos "Föld és rajz" verseny a GárdonyibanA Gárdonyi Géza Általános Iskolában földrajz és matematika versenyt rendeztek a Föld napja alkalmából. Eredmény: 1. Szilágyi Erzsébet Általános Iskola, 2. Vasvári Pál Általános Iskola, 3. Hunyadi Mátyás Általános Iskola - Perkáta.
2007-04-24A versmondás bajnokaiVersmondó versenyt rendeztek a város és városkörnyéki negyedik osztályoskoknak a Móricz Zsigmond Általános Iskolában. 1. Takács Ditta (móricz), 2. Molnár Balázs (Arany), 3. Németh Boldizsár (Vasvári).
2007-04-05Logikai verseny a SzilágyibanA Szilágyi erzsébet Általános Iskolában rendezték meg a város és környéke általános iskolásainak a logikai metametika versenyt. Részletes eredmények a cikkben.
2007-03-27Verssel ünnepeltekIdén száz éves a Szórád Márton Általános Iskola, ebből az alkalomból rendeztek vers- és prózamondó versenyt. Részletese eredmények.
2007-03-27Különböző versenyeken remekeltekA Rudas iskolában városi idegennyelvi szépkiejtési versenyt rendeztek angol és német nyelven (részletes eredmények). Buza Dániel, a Széchenyi gimnázium diákja, a Németh Tihamér országos számítástechnikai versenyen 9. helyen végzett.
2007-02-26Ismét Móricz KupaHuszonnyolcadik alkalommal rendezte meg a Móricz Zsigmond Általános Iskola a Móricz-Kupa asztalitenisz-tornáját. Eredmények: 1. Széchenyi István Gimnázium, 2. Petőfi Sándor Általános Iskola, 3. Arany János Általános Iskola csapata.
2007-02-21Valentin-napi angol versenyKilencedik alkalommal rendezte meg a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola a Fészek Szakképző Kft-vel közösen a Valentin-napi játékos angol nyelvi versenyt. Helyezések: 1. Széchenyi István Gimnázium, 2. Hild József Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, 3. Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola csapata.
2007-02-21Versenyeztek, kommunikációbólA Gárdonyi Géza Általános Iskolában rendezték meg a Nyelvünkben élünk elnevezésű, területi kommunikációs versenyt. Részletes eredmények a cikkben.
2006-12-19Versenyhelyzet: SzéchenyiA Széchenyi István Gimnáziumban Bolyai Matematikaversenyt rendeztek. 1. és 2. a Széchenyi csapata, 3. a Bánki iskola csapata végzett.
2006-12-18Környezetvédők lesznekA Rosti Pál Gimnáziumban környezetvédelmi vetélkedőt rendeztek. Helyezések: 1. Petőfi Sándor Általános Iskola 2 és 3. Gárdonyi Géza Általános Iskola egy-egy csapata. Középiskolák közül: 1. Széchenyi István Gimnázium, 2. Rosti Pál Gimnázium, 3. Hild szakközépiskola.
2006-12-18Közel tízezer kilót nyomtak kiA Rudas szakközépiskolában megrendezték a városi fekvenyomó bajnokságot. Részletes eredmények a cikkben.
2006-12-12Második hely a vetélkedőnA Dunaferr iskola csapata második lett a Lorántffy Zsuzsanna élete és kora című művelődéstörténeti vetélkedőn.
2006-12-12AIDS-világnapi versenyAz AIDS világnapja alkalmából rendezett városi versenyt a Dunaferr szakközépiskola csapat nyerte meg.
2006-12-12Főiskolás tekézők versenyeA Dunaújvárosi Főiskola egyéni és csapatbajnokságának részletes eredménye.
2006-12-09Jól ismerik a sztárokatA Szórád Márton Általános Iskolában a nyolcadik osztályosok között médiavetélkedőt rendeztek. Beszámoló.
2006-12-04Móriczosok sikereA "Mindent vagy semmit" elnevezésű általános műveltségi vetélkedőn - Budapesten - részt vett a Móricz Zsigmond Általános Iskola csapata. Eredmények.
2005-12-06DivatvarázslókA Lorántffy középiskola ruhatervező versenyt rendezett a városhetedik és nyolcadik osztályosainak. Erdedmények.
2005-11-29Fiatal divatdiktátorok versenyeHetedszerre rendezték meg az országos divatrajzversenyt a Lorántffy középiskolában. Hatvan diák, húsz csapat, három feladatkör.
2005-06-21Panathénia ta mikraÓgörög művelődéstörténeti játékok a Bánki Donát gimnáziumban. A héten megrendezésre került játékokon 3 iskola vett részt.
2005-04-26Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny - a diákoknak minden simán mentA fejér Megyei atasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Kirendeltsége, a közbiztonsági hónap keretein belül rendezte meg - immáron tizenkettedik alkalommal - a katasztófavédelmi ifjúsági versenyt.
2005-04-20Iskolások gázálarcbanTizenkilenc általános- és középiskolai csapat részvételével térségi katasztrófavédelmi versenyt rendeztek (ápr.19.) a Dunaferr Sporttelepen a közbiztonsági hónap keretén belül.
2005-04-07Irodalmat játszottak...A Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában "Játsszunk irodalmat!" címmel megrendezett verseny részletes eredményei.
2005-03-01Nyolc játékos zenei feladat - vetélkedő a VasváribanDunaújváros ének-zene tanárai immár nyolcadik alkalommal szerveznek és biztosítanak helyet a hetedik és nyolcadik osztályosoknak szervezett városi zenei vetélkedőnek.
2005-02-01Kiskőrös nyerte a Merényi-kupátAz elmúlt hét végén rendezték meg a Dunaferr Sportcsarnokban a Merényi-kupa labdarúgó tornát.Ezúttal az első és második osztályosok versenyeztek.
2005-01-25A költészet varázsa a kultúra napjánA már hagyományossá vált vers- és prózamondó versenyre került sor péntek délután a Széchenyi gimnáziumban. Eredmények. Az esemény fényét emelte a kiállítás a gimnázium aulájában, melynek a témája József Attila költészete volt.
2005-01-25Könyvfalók találtattakA József Attila Könyvtár gyermekkönyvtára immár ötödik alkalommal hírdette meg a Könyvfaló Olvasópályázatot. A pályázatról, a díjkiosztásról.
2005-01-11A József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtárában megrendezettA mesemondó verseny eredményei.
2004-11-30Országos verseny divattörténetbőlA Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 6 éve ad lehetőséget a ruhatervezéssel és készítéssel foglalkozódiákoknak. Az országos szintű divattörténeti veseny az ókori élet, ruhaviselet köré szerveződött.
2004-01-27A kultúra napjáértA már hagyományossá vált vers-, prózamondó és népdaléneklő versenyre került sor péntek délután a Széchenyi gimnáziumban. Eredmények.
2003-04-16Polgári védelmi vetélkedő lelkes, felkészült fiatalokkalHárom térség tizenöt csapata vett részt április 15-én a dunaújvárosi katasztrófavédelmi versenyen.
2002-04-24Tudásuk minket is védhet...A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság dunaújvárosi kirendeltsége kilencedik alkalommal rendezte meg április 23-án a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny kirendeltségi fordulóját. A fordulót a Dunaferr Szakközépiskola nyerte.
2002-03-01Reneszánsz udvar a Rudasban. Ujjászülető történelemIgazi reneszánsz udvar helyszíne volt tegnap délután a Rudas iskola tornaterme. A Korok és stílusok című vetélkedőben 13 középiskola csapata versengett.
2001-12-19Mindent tudtak Rosti PálrólHagyományőrző módon idén is megrendezték a Rosti-versenyt, amelyen hétfőn a tizennyolc nevezőből végül tizenőt négyfős brigád jelent meg. Eeredmény: 1. Széchenyi gimn. 10/E, 2. a budapesti Hajnik Károly Közgazd. Szakk., 3. Széchenyi gimn. 9/E.
2001-12-18A hagyományos Madárkarácsonyi programsorozat első felvonását...tartották meg tegnap a Rudas középiskolában a dunaújvárosi középiskolás csapatoknak. Folytatás ma az Intercisa Múzeumban, ahol dr. Kalotás Zsolt tart előadást téli madarainkról.
2001-12-14Móriczos sikerekAz Országos Arany János Magyarversenyen a Móricz ötödikese, Ladóczki Bence 5. lett. Viczai Eszter (6. osztályos) a megyei népdaléneklési versenyen szerzett ezüst minősítést. (teljes szöveg)
2001-12-13Rosti-Rudas sikerekA bp-i Hajnik Károly Közgazdasági szakközépiskola és Gimnázium Országos tanirodai konferenciát szervezett dec. 6-án. Ennek kapcsán "A taniroda helye és szerepe a gyakorlati oktatásban" címmel pályázatot is hirdettek. Dunaújvárosból a Rosti gimnázium tanára, Gurics gabriella és a Rudas tanár-diák vegyes csapata vettek részt, kategóriájukban mindegyikük első díjat nyert.
2001-12-05"Népdaloltak" magas szinten...A városi és városkörnyéki tanulók számára a Gárdonyi Géza Általános Iskola hagyományos népdaléneklési versenyt rendezett, melyen nyolc iskola közel száz tanulója vett részt. A megyei versenyre a Széchenyi gimnázium Viola csoportja, szóló kategóriában Lengyel Lilla és Viczai Eszter jutott tovább.
2001-01-24Könyvfalókat jutalmaztakKiosztották a "2000. év Könyvfalója" címet a Magyar Kultúra Napján a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtárában. Általános iskolásoknak hirdették meg a gyermekkönyvtárosok a versenyt. A legtöbbet és legeredményesebben olvasók nyerték meg a díjat. Alsósoknál: Ladóczki Bence, Patakfalvi Eszter, Rutai Diána. Felsősöknél: Miskovicz Katinka, Dienes Annamária, Pálics Dorottya.
2001-01-24Az ötletgazda régi álma... A méltatlanul elfeledett rovásírásA Dunamenti Regionális Népfőiskola általános és középiskolásoknak rendezett versenyt, ahol rovásírásban mérhették össze tudásukat az általános és középiskolások. A középiskolásoknál első lett a Bánki csapata, az általános iskolásoknál a Gárdonyi lett az első.
2000-12-29"A karácsony akkor szép..."A fenyőfa-díszítő versenyről, melyet minden évben megrendez a Dózsa általános iskola.
2000-12-20Mesélő, mesés sikerekA József Attila Könyvtár gyermekkönyvtára szervezte mesemondóverseny eredményei: Alsó tagozatosok Aranyalma díj: Árokszállási Zita, Kaprielian Alexa, Munkácsi Lilla Különdíj: Szakács Attila Felső tagozatosok Aranyalma díj: Horváth Szilvia, Medve Nóra, Tóth Péter Különdíj: Tar Tímea ugyanerről: Életre keltett történetek, avagy mesélni jó / Deutsch = 7közlap, 2000. dec.22.4.p.
2000-12-19Lelket melengető versenyIdén immár negyedszer rendezett a Dózsa ált. iskola a városi általános iskoláknak fenyőfa-díszítő versenyt.
2000-12-16Mesemondók versenyeztek a könyvtárbanPénteken a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtára mesemondó versenyt rendezett általános iskolásoknak.
2000-12-09Megmutatták mi a módiA Lorántffy hetedikes, nyolcadikosaknak rendezett divatrajzversenyén 1. lett Für Valentina (Arany), 2. Scheres Anett (Vasvári), 3. Vrga Anett (Vasvári)
2000-11-24Palacsintáért (is) játszottak: Városi műveltségi vetélkedő vVárosi műveltségi vetélkedő volt tegnap ált. iskolásoknak a Vasvári iskolában.
2000-11-24"Udvariatlan" vendéglátókTollaslabdában is megrendezték a Gárdonyi Kupát általános iskolásoknak. Eredmények.
2000-05-12Akik a várost jól ismerikImmár hagyomány, hogy a József A. Ált. Iskolában minden évben megrendezik a Dunaújvárosi Városismereti versenyt. A negyedikeseknél 1. lett a Gárdonyi, 2. a József, 3. a Vasvári iskola csapata. A felsősöknél 1. lett a Dózsa, 2. a Szilágyi, 3. a Kőrösi iskola csapata.
2000-05-11Lőttek, lélegeztettek, teszteltek: Az iskolások polgári védelmi versenyen mérték össze tudásukatA Polgári Védelem Dunaújvárosi Kirendeltsége megrendezte iskilásoknak hagyományos ifjúsági versenyét.
2000-05-11Versenyeken remekeltekAz Arany ált. iskola máj. 5-én természetvédelmi és egészsvédelmi versenyt rendezett. A megyei francia nyelvű versenyen 2. lett Molnár Adrienn (Széchenyi), 3. Tápai Viktória (Széchenyi). "Münchausen báró csodálatos kalandjai 2000-ben" címmel német nyelven mesét írtak a Dózsa iskola diákjai - Bocsi Ágnes, Felső Kata, Gazdag Ágnes, Hornyák Balázs, Lassingleitner Fruzsina, Laufer Csaba, Tompa Gábor, Zimmler Diána, Kádár Judit. A mesét dramatizálták is, és belőle hangjátékot készítettek. A több száz pályamű közül a közös munka bekerült a legjobb hét közé.
2000-04-13Versmondók és meseírókA város és a környező települések alsós kisdiákjainak versmondó versenyén az elsősöknél 1. lett Kereki Anna (Szilágyi), a másodikosoknál 1. lett Molnár Stefánia (Móricz), a harmadikosoknál 1. lett Kaprielian Alexa (Arany). A Vasvári iskolában rendezett általános iskolás meseírók versenyén 1. Jézsó Zoltán (Előszállás), 2. Németh Ákos (Mezőfalva), 3. Vass Edit (Baracs).
2000-01-07Szép sikerek tanulmányi versenyekenA Lorántffy 3. alkalommal rnedezte meg az "Egészséges életmód" címmel meghírdetett regionális versenyt 7. és 8. osztályosoknak. 1. Kőrösi, 2. Vasvári, 3. Szórád.
2000-01-05A Rudas diákjai "Európába" mennekA Rudas tanulói nyerték az "Európába" c. országos középiskolás vetélkedő megyei döntőjét, ahol több dújv-i csapat is szerepelt. A 2. helyet szintén a Rudas csapata nyerte.
1999-12-21Rosti Pál volt a "tétel"A Rosti Pál műveltségi vetélkedőn 1. és 2. helyet a Rosti iskola csapatai szerezték meg, harmadik lett a Bánki.
1999-12-20Petőfis-széchenyis sikerAz előző évben indult a Petőfi Rádió "A magyar zene ezer éve" c. ált. iskolásoknak szervezett vetélkedősorozat, amelynek városi és megyei döntőjét a Petőfi iskola hatfős csapata nyerte. Ez év novemberében tartották a területi döntőt, ahol a csapat 1. lett. (A csapat fele már a Széchenyi iskola tanulója)
1999-12-11Kis mesemondók versenyeA könyvtár gyermekkönyvtára idén is megrendezte mesemondó versenyét általános iskolásoknak. Eredmények.
1999-12-08A jövő ruháit terveztékA város és a környék hetedik és nyolcadik osztályosainak rendezte meg immár negyedik alkalommal a Lorántffy iskola a Divatvarázsló elnevezésű regionális versenyt, melyen a feladat az ezredforduló szilveszteri öltözékének megtervezése volt.
1999-12-06Faludy legjobb tolmácsolóiDec. 2-án a Dunaferr Szakközép Faludy György vers- és prózamondó versenyt rendezett a város középiskolásainak. Középiskolai kategóriában: 1. Dobos Ágnes (Széchenyi), 2. Ébl Zsuzsanna (Széchenyi), 3. Tavaszi Krisztina (Lorántffy). Szakmunkás kategóriában az első 3 helyezett Dunaferr tanuló: 1. Vadász Béla, 2. Katona Norbert, 3. Csősz Károly.
1999-12-02Móriczos diák megyei sikeeA Vörösmarty megyei szavalóversenyen az alsó tagozatosok versenyét Bódis Bence, a Móricz tanulója nyerte meg.
1999-11-20Vers és próza a BánkibanIdén is megrendezte városi vers- és prózamondó versenyét a Bánki az általános és középiskolásoknak.A középiskolásoknál: 1. nem adták ki, 2. Kothencz Judit (Rudas), 3. Kántor Gyöngyi (Keresk. és Vend.). Az ált. iskolásoknál: 1. Pavuk Andrea (Barátság), Sebek Judit (Barátság), 2. Márton Lívia (Szilágyi), 3. Szappanos Tímea (Vasvári).
1999-11-03Diák-versírók versenyeVárosi versíró versenyt rendezett a múlt héten a Gárdonyi iskola. Eredmények.
1999-07-05Apáczai-díjAz Apáczai Kiadó és a Könyvterjesztő által alapított Apáczai-díjat nyerte a Gárdonyiból Molnár Réka és Tóth Eszter.
1999-06-21Két dózsás csoport a legjobb meseírók közöttDiákpályázatot írt ki a Pannonklett Kiadó német nyelvű történetek írására, a legjobbakat kötetbe válogatta, s kiadta. A kisebbek Manki in Zirkus Zimpanelli c. mesejátékkal, míg a végzősök Abenteuer in Satzvey c. lovgtörténettel szerepeltek.
1999-06-03Gárdonyisok eredményeiFöldrajzból Kalmár Éva, Dobai Rajmund, magyar nyelv és irodalomból Béni Zoltán, történelemből Bor Anikó, biológiából Kiss Orsolya vett részt a tanulmányi versenyek országos döntőiben. Atlétikában Szegedi Balázs, birkózásban Nagy Norbert, Majosházi István jutott a diákolimpia országos döntőjébe. A magyar táncbajnokságon Újvári Milán 1. lett disco kategóriában, így résztvesz a VB-n. Mészáros Anita - Bujdosó Nóra ezüst érmet szerzett gyermek show táncban.
1999-06-02Csillagászok döntós sikereDorogon az ált. iskolások Csillagászati Versenyének döntőjén az Arany isk. 11. lett.
1999-05-31Kulcsi rajzpályázat - három kategóriábanA kulcsi iskola természetszeretet témakörben rajzpályázatot indított. Legötletesebb pályaművek: Mázás Kinga (Arany), Kiss Viktória (Nagyvenyim), Kovácsa Kitti (Kulcs) Legtechnikásabb: Zsákai Bernadett(Arany), Raffael Mónika (Nagyvenyim), Hibácska Dóra (Kulcs) Legjobb kivitelezés: Dürgő Zoltán (Arany), Görög Viktória (Dózsa), Péczi Adrienn (Kulcs) Legeredetibb: Körömi Zsófia, Szabó Anna (Vasvári), bereczki Zsuzsa (Ercsi)
1999-04-27Közlekedési kupa nyerteseiA közlekedési nap alkalmából kerékpáros ügyességi versenyt tartottak a Kőrösi ált. iskolában. Az alsósoknál: 1. Barátság, 2. Vasvári, 3 József A. A felsősöknél: 1. Barátság, 2. Kőrösi, 3. Petőfi. A területi vetélkedő és az egyéni eredményei.
1999-04-27Versenyben a környezetértA Gárdonyi iskolában rendezett környezetismereti és -védelmi versenyen (a Föld napja alkalmából) az 5. oszt-nál 1. Pusztaszabolcs, 2. Móricz, 3. Arany. A 7., 8. osztályosok egyéni versenyén 1 Nagy Sándor (Móricz), 2. Pfeffer Tünde (Baracs), 3. Pomázi Gergely (Dózsa).
1999-04-26Néptánctalálkozó negyedszerSzombaton a Szórád iskola "Libbentős Néptánctalálkozót" rendezett ált. iskolás csoportoknak. 4 éve rendezik. Alsó tagozatosoknál:1. Vasas Néptáncegyüttes gyermekcsoportja 1. Arany isk., 3. Szórád isk. és kulcsi isk. Felsősöknél: 1. Vasas ifj. fiúcsoportja,2. Baracs, Vasas leánycsoportja.
1999-03-27Pusztaszabolcsi versversenyA pusztaszabolcsi Velinszky iskola Friedrich Margit Szavalóversenyén Török Marianna (Rosti) és Piros Ottília (Széchenyi) is elismerésben részesült.
1999-03-23Általános iskolában még divat a szép...A Móricz ált. iskola két versenyt is rendezett a múlt héten: a Kazinczy szépkiejtési versenyt és a versmondó versenyt. Eredmények.
1999-01-30Birkát áldoztak az ókori görög játék...Anaplasis azaz Újjáteremtés címmel - tizenharmadszorra rendezte meg Horváth Béla- az ókort idéző versengést rendeztek a Bánkiban.
1999-01-27Verssel, prózával és dallalA kultúra napján a Széchenyi gimnázium 2 kategóriában - vers és próza, népdal - hírdetett versenyt. Eredmények.
1999-01-19Dalnokverseny és zenetörténetA magyar zene évezrede c. többfordulós országos verseny Fejér megyei selejtezőjén a Petőfi iskola lett az 1.
1999-01-08Petőfi emlékét idéztékA Penta Rádió dec.31-én Petőfi versenytrendezett ált. iskolásoknak. 1. Kisapostag csapata, 2. Dunavecse, 3. Szalkszentmárton.
1998-12-18Életmódból vizsgáztakCsecsemőgondozó és egészséges életmódra nevelőregionális vetélkedőt rendezett a Lorántffy dec. 16-án hetedikeseknek ill. nyolcadikosoknak: 1.Szilágyi 2. Gárdonyi, 3. Szabadegyházi Ált. Isk.
1998-12-14Divatvarázslók versenyeDec. 8-án a Lorántffy a 7. és 8. osztályosoknak "Divatvarázslat" címmel modellrajzversenytrendezett. 1. Volf Éva (Arany), 2. Molnár Cecília (Arany), 3. Córbusier Kim (Nagyvenyim).
1998-12-02Bronzérmes lett...Bronzérmes lett a "Mező Ferenc szellemi olimpia" megyei döntőjén a Keresk. és Vendégl. Középisk. csapata: Fogas Katalin, Mészáros Adrienn Vatai Olga.
1998-11-26Karinthy-szavalóversenyNov. 19-én a Dunaferr iskolában Karinthy Frigyes megemlékezést tartottak. A Karinthy-szavalóversenyen 1. lett Kőhegyi Réka(Bánki), 2. Szabó Dóra (Széchenyi), 3. Komjáti Katalin (Rudas).
1998-11-12Díjazott rajzolók, diák-költőkVárosi versíró- és rajzversenyt rendezett idén is névadója tiszteletére a Gárdonyi iskola. Eredmények.
1998-10-17Játssz, olvass és nyerj!Olvasópályázatot hirdetett a felső tagozatosált. iskolásoknak a József A. Kvtár gyermekrészlege. A kétfordulós verseny elsőrészében 1 regényt és 2 elbeszélést kellfeldolgozniuk a jelentkezőknek.
1998-06-13A világ gyermekei rajzon, DégenA dégi általános iskola országos gyermekrajzpályázatot hírdetett. Dunaújvárosból második díjatkapott a tagozatos Sáfár Lilla, szintén második lett a nem tagozatosok között Samaras Dániel, oklevelet kapott Fűr Valentina is.
1998-05-21Természet- és környezetvédelmi vetélkedőn..A városi és a városkörnyéki iskoláknak rendezett természet- és környezetvédelmi vetélkedőn az Alba Volán kupáját nyerte a Gárdonyi hetedikeseinek 5 fős csapata.
1998-05-08Kiszámítható kockázatainkKisfaludon polgári védelmi versenyt rendeztek a megye iskoláinak. Az "A"kategóriában 1. lett a Petőfi ált. isk., 2. a nagyvenyimi isk. 1.csapata.
1998-04-25Tehetségkutató döntőbe jutottA Mikola Sándor Országos Tehetségkutató Fizikaverseny döntőjébe jutott Zágoni Csaba (gimn.).
1998-04-20"Olvasni jó" - rajzpályázatAz ált. iskolásoknak hirdetett rajzpályázatot a József A. Kvtár Gyermekkönyvtára.
1998-03-21A víz és az évszakok tárlataA víz és az évszakok c. pályázat rajzainak,festményeinek kiállítása a Folyosógalérián.Az óvodások közül Kálmán Boglárka (12. óvoda), azált. iskolásoknál Jermann Miklós Ádám és Gyuráki Andrea nyert (Arany).
1998-03-20Harmadik helyezést...3. lett a Kazinczy Ferenc szép magyar beszéd elnevezésű verseny megyei döntőjében Táborszky Ibolya, a Lorántffy tanulója.
1998-03-04Helytörténet és kultúraA Városszépítő és -védő Egyesület felkérésére szervezett a gimn. helytörténeti vetélkedőt a város középiskolásainak: 1 lett a Széchenyi, 2.a Dunaferr I-es csapata, 3. a Rudas.
1998-01-31Évfordulók verseiÖtödször szervezett a magyar kultúra napja alkalmából vers- és prózamondó versenyt a gimn. alsó és felső tagozatosoknak, középiskolásoknak.
1998-01-15A legjobb vers- és prózamondókA Barsi Dénes Vers- és Prózamondó Versenyt általános iskolásoknak hirdette meg a Városszépítő-és Védő Egyesület és a Petőfi iskola. Eredmények.
1997-12-03Móriczos siker operajátékbanA játsszunk operát c. országos műveltségi verseny elődöntőjén A Móricz csapata 2. lett.
1997-12-03képaláírásRuhavarázs címmel rajzversenyt rendeztek általános iskolásoknak a Lorántffy iskolában.
1997-11-28Énekverseny a GárdonyibanHagyományos népdaléneklési versenyt rendeztek szerdán a Gárdonyiban a város és városkörnyék ált. iskolásainak. Eredmények.
1997-11-07Versíró diákokA város és a környékbeli települések általános iskolásainak hirdetett versíróversenyt a Gárdonyi iskola. Eredmények.
1997-10-04Széchenyi Kupa ismétA Széchenyi Kupán - melyet a gimnázium szervezett a város középiskolásainak - a fiúknál és a lányoknál is a házigazda csapat győzött.
1997-06-14Befejeződött a Dunaferr KupaAz ált. iskolásoknak rendezett labdarúgó Dunaferr Kupa végeredménye.
1997-06-02Naptár készül a rajzokból12 kép részesült jutalomban az UTI-rajzpályázat döntőjén: a 11-15 éveseknél az 1. helyet Szántó Barbara a Széchenyi tanulója szerezte meg. Különdíjat kapott még Dújv-ból az Arany isk tanulója, Rozsnyai Rita.
1997-05-21Tervezz játszóteret!Óvodásoknak és kisiskolásoknak hirdet pályázatot a Dunaferr Ifjúsági Szervezet. Címe: Álmaim játszótere.
1997-05-20Rajzverseny: Én és a telefonAz UTI elefontársaság országos rajzpályázatának Fejér megyei fordulójának eredményhírdetése volt szombaton a gimnáziumban. Eredmények.
1997-05-13"Telefontárlat" a SzéchenyibenAz UTI gyermekrajz-pályázatot hirdetett a telefonnal kapcsolatos művekre. A körzetből érkező pályázatok kiállítása a Széchenyiben. A legjobb művek tárlata Budaőrsön lesz.
1997-05-01Gyurgyalagok DunaújvárosbanGaramvölgyi Péter, a dújv.-i Széchenyi gimn.tanulójának 1996. évi pályázata. A Magyar Madártani Intézet különdijban részesítette.
1997-04-26Csapatverseny, aszfaltversenyA Föld Napja további városi rendezvényeiről.
1997-04-25Vizipók Kupa és rajzversenyA Föld napja további rendezvényeiről.
1997-04-23Környezetvédők középfokonA dunántúli regionális biológiai és környezetvédelmi versenyen,- melyet középiskolásoknak rendeztek - a Széchenyi eredményei: Laudisz Balázs 3., Somorácz Áron különdíj, Kiss Dóra különdíj.
1997-04-23Vers és mese a VasváribanA Vasvári kisiskolásoknak rendezett versmondó és versíró versenyt. Eredmények.
1997-04-19Izraelről szólt a vetélkedőA Dunántúli Izraeli Napok keretében az MMK-ban vetélkedőt rendeztek ált. iskolásoknak és középiskolásoknak. Ált. iskolásoknál 1. Dózsa isk I-es csapata, középiskolásoknál 1. Dunaferr isk. II. csapata.
1997-04-17Akadályverseny a Duna-partonPolgári védelemből rendeztek versenyt tegnap ált. iskolásoknak és középiskolásoknak. Eredmények.
1997-04-17képaláírásIzrael életéből rendeztek vetélkedőt tegnap az MMK-ban ált. iskolásoknak és középiskolásoknak.
1997-04-14KRESZ-ből vizsgáztakA Dújv-i Balesetmegelőzési Bizottság szombaton a Kőrösiben KRESZ-vetélkedőt szervezett a város és a környék ált. iskolásainak. Eredmények.
1997-04-10Szavalóverseny: ketten győztekPusztaszabolcson Friedrich Margit Megyei Szavalóverseny: Rapi Ildikó és Urbán László megosztott első hely (mindketten Széchenyisek), Jakab Anna (Széchenyi) zsűri dícséret.
1997-04-04Verset mondtak versenybenA város és városkörnyék ált. isk. 4-nek rendezett versmondó versenyt a Móricz. 1. Pokornyi Orsolya (Nagyvenyim), 2. Bánfi Kata (Móricz), 3. Bosnyák Ivett (Gárdonyi).
1997-03-27Operával játszanakFejér megyei válogatója volt a "Játsszunk operát" c. országos zenei, műveltségi vetélkedőnek. 1. lett a Móricz 8/a osztályának csapata.
1997-03-27Magyar nyelv, kommunikációA "Nyelvünkben élünk..." magyar nyelvi és kommunikációs verseny területi fordulója volt. Eredmények.
1996-12-18És ez még csak a kezdet...A Modern Művészetért Közalapítvány művészeti vetélkedősorozatot tervezett dújv-i középiskolásoknak. Az 1. vetélkedőről, melyben a Széchenyi gimn. csapatai szerezték meg az első 3 helyet.
1996-12-14Városismereti vetélkedő a HírlappalEredményhírdetés.
1996-11-26képaláírásMillecentenáriumi versenyt szerveztek tegnap a gimn-ban.
1996-11-20Tízezerből lett (az egyik) elsőAz országos rajzpályázaton, melyet az ún.Stábióceruzákat forgalmazó cég hirdetett, Bata Zsuzsanna, az Arany tanulója korosztályában 1.lett.
1996-11-14Ifjú verselők versenye voltVárosi versíró verseny az ált. iskolásoknak. 1. Takács Eszter (Szórád), 2. Tóth András (Gárdonyi) és Jelencsik Gábor (Gárdonyi),3. Dános Kornélia (Szórád), Mudra Szabolcs(József) különdíj.
1996-11-03Hetven diák énekelt népdaltA Gárdonyi iskolában rendezték az ált. iskolások népdaléneklési versenyének városi fordulóját. Eredmények.
1996-10-14Felhívás vetélkedőre ...Városismereti vetélkedőt hirdet a Dunaújvárosi Hírlap felső tagozatos ált. iskolásoknak és középiskolásoknak. Első forduló okt. 19 .szombati lapban, majd ezt követően dec. 7-ig szombatonként. Eredményhirdetés a dec. 14-i számban.
1996-06-11Bánkisok a döntőbenAz ifj-i polgári védelem versenysorozat döntőjén a Bánki 3. lett.
1996-06-08Dunántúlon ők a legjobbakA Dunántúl megyéi közötti polg.védelmi versenyen a Bánki lett az 1. Részt vesznek azországos versenyen.
1996-05-25Polgári védelmi versenyA megyei polgári védelmi ifj.-i versenyen a középisk. közül a Bánki lett az első, ált.iskolásoknál 2. lett az Arany. A Bánki indulhat az országos versenyen.
1996-04-22A közlekedés biztonságáértA város és városkörnyéke ált. iskolásainknak szervezett közlekedésbiztonsági és kerékpáros-ügyességi versenyt a Dújv-i Balesetmegelőzési Bizottság a Kőrösiben. A megyei fordulóban az első helyezett Kőrösi képviseli Dújv-t.
1996-04-20Kazinczy-verseny ElőszállásonKazinczy-versenyt rendezett az előszállási iskola a dújv-i körzet ált. iskolásainak.Helyezések.
1996-04-20A Dunaferr iskola híreiA városvédő egyesület, a környezetvéd. bizottság és a Dunaferr isk. környezetvédelmi vetélkedőt rendezett csütörtökön. (eredmény nincs a cikkben). 11 Dunaferr szakközepes diák holnap Göttingenbeindul szakmai gyakorlatra.
1996-04-17Szavalóknak, meseíróknakHagyományteremtő szándékkal versmondó versenyt rendezett a Vasvári alsós munkaközössége 1-3. osztályosoknak. Eredmények.
1996-03-27Világnapi eredményekA Széchenyiben városi biológia, természet- és környezetvédelmi vetélkedőt rendeztek. Az MHT rajzpályázatot díjazott.
1996-03-22Versmondók a MóriczbanA városi ált. iskolások 4. osztályosainak rendeztek a Móriczban versmondó versenyt: 1. Kapás Zsófia, 2. Sebek Judit, 3. Kácser Boglárka.
1996-02-10Pályázat, gyerekeknekA Magyar Hidrológiai Társaság dújv-i szervezete a víz világnapja alkalmából rajz,- festmény- és fotópályázatot hirdet óvodásoknak, ált. iskolásoknak, középiskolásoknak.
1996-01-27Bánki középisk. (képaláírás)Ókori görög mintára versenyt rendeztek a Bánkiban: atlétikai verseny, drámapárbaj,szellemi viadal.
1996-01-19Vers, próza, matematikaA Városszépítő és -Védő Egyesület vers- és prózamondó versenyt rendezett ált. iskolásoknak,a Rudas matematikaversenyt a nyolcadikosoknak. Eredmények.
1995-12-05Mesemondó eredményekAz általános iskolásoknak rendezett a gyermekkönyvtár mesemondó versenyt. Eredmények.
1995-12-04Nyolc iskola száztíz diákja énekelt...Az általános iskolásoknak rendezett népdalénekverseny eredményei.
1995-03-18Petőfi-versenyA Petőfi isk. tanulói Szabó Ildikó, Szabó Szabolcs, Varga Ádám (7.oszt.) 2. helyezést értek el a "Vándorlom a világot" orsz.versenyen.
1994-12-15Aranyvölgyi dalokNépdalos találkozót rendezett az Aranyvölgyi isk. a városi és a városkörnyéki isk.-nak. Eredmények.
1994-12-03Ifjú mesemondókA gyermekkvtár mesemondó versenyt rendezett tegnap az ált. iskolásoknak. Eredmények.
1994-11-19"Ez a város..."Helytörténeti vetélkedő az ált. iskolásoknak (a mműv. fesztivál keretében): kicsiknél 1. Gárdonyi, felsősöknél 1. Móricz.
1994-09-27Vetélkedő-felhívásNov. 8.-án a "Hol élünk?" keretében szellemi - műv.-i vetélkedő a középisk. csapatoknak. A feladatokról.
1994-06-02EredményekA Bánki ált. isk. 2.-osoknak rendezett számítógépes matematikaversenyt. Eredmények.
1994-05-10Ápolás, gondozásVöröskeresztes megyei verseny középiskolásoknak: 2. Kereskedelmi és Vendéglátó Középisk.
1994-04-28VersenyekA Föld napja alkalmából rendezett versenyekről.
1994-04-20Iskolai KRESZ versenyAz ált. iskolásoknak KRESZ ismereti és kerékpáros ügyességi versenyt rendeztek. Eredmények.
1994-04-16Nekik még fontosabbKörnyezetvédelmi vetélkedő volt a Bánkiban középiskolásoknak. 1. Bánki, 2-3 Dunaferr.
1994-04-14VersenyA Széchenyi szavalóversenyt rendezett a dújv.-i ált. iskolásoknak. Eredmények.
1994-03-31SzavalósikerA Friedrich Margit Megyei Szavalóversenyen Lukács Titanilla (Széchenyi) első lett.
1994-03-05Városi elsősegélynyújtó verseny... (kishír)Városi elsősegélynyújtó verseny az általános iskoláknak. Első: Petőfi.
1994-02-08VersmondókLukács Titanilla, a Széchenyi tanulója 2.helyezést ért el a Csokonai országos vers- és prózamondó versenyen.
1994-01-19CsokonaiA Csokonai vers- és prózamondó verseny városi válogatója a kvt-ban. Lukács Titanilla nyert.
1993-12-14MMK, kvt, versenyMesemondó verseny a gyermekkönyvtár rendezésében az ált. iskolásoknak. Helyezések.= Mese, mese,mátka = AH 93. dec. 14. 5.p. Az országos Csokonai vers- és prózamondó verseny városi válogatóját a kvt. rendezi jan. 14-én. = Csokonai =AH 93. dec. 22. 5.p.
1993-06-15A vutang-effektusA középiskolásoknak rendezett Élet a limesen c. vetélkedősorozat görög színházi estjéről. Kritika.
1993-06-04Intercisa újraéledtÜnnepséggel fejeződött be az Élet a limesen elnevezésű művelődéstörténeti vetélkedő középiskolásoknak.
1993-05-04Élet a limesenPénteken rendezték meg az Intercisa Múzeumban az Élet a limesen c. művelődéstörténeti vetélkedő-sorozat szóbeli döntőjét.
1993-03-05Alsósok verseltekGimnáziumi kezdeményezésre szavalóversenyt szerveztek alsó tagozatosoknak. Helyezések.
1992-09-29Csipetnyi császárkorÉlet a limesen címmel művelődéstörténeti vetélkedősorozatot indít a Bánki szakközépiskola, Dunaújv. Polgármesteri Hivatala és az Intercisa Múzeum középiskolásoknak.
1992-06-02Környezetvédelmi vetélkedőKörnyezetvédelmi vetélkedőt rendezett a Széchenyi gimn-ban a Dunaújvárosi Városszépítő és -védő Egyesület a középiskolások részére. Helyezések.
1992-05-22Elsők az elsősökHoltversenyben első helyezést ért el az országos játékos és ügyességi versenyben a Mező I. Táncművészeti Tagozatos Ált. Isk. 1. oszt. csapata.
1992-04-07Környezetvédelmi versenyt rendeztek... (kishír)Környezetvédelmi versenyt rendeztek a városi és városkörnyéki általános iskola tanulói számára. Helyezések.
1992-03-24Történeti vetélkedőVárosismreti, és Pentele történetéhez kapcsolódóvetélkedőt rendezett a Rudas szakk. a Város-szépítő és -védő Egyesület felkérésére.
1991-04-23Tudós diákokA helyi főiskola diákjainak helyezései az Országos Tudományos Diákkonferencián.
1991-01-18VersenyeztekBarsi Dénes emlékére vers- és prózamondó versenyt rendezett a Rudas László Szakközépiskola. Eredmények.
1989-12-22Tizenhat iskolából. Kohász kupa a fiúknak.A 16 iskolai csapat 4 osztályban küzdött a Dunaferr Sportcsarnokban. Eredmények.
1989-12-08Névadója tiszteletére megyei szavalóversenyt hirdetett a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános IskolaA dunaújvárosi Mező Imre Ált. Isk. tanulói II. és III. helyet szereztek-Szaksz Gabriella 7. és Lukács Titanilla 8. osztályos tanulók.
1989-11-17A Móricz Zsigmond Általános Iskolában...A fotón: a város és környéke kisdobosainak ügyességi versenyéről, és a KRESZ-vetélkedőről. Eredmények.
1989-10-31Édes anyanyelvünk. Kíráé a díj.A múlt hét végén rendezték meg Sátoraljaújhelyen az "Édes anyanyelvünk" országos szépkiejtési versenyt, melyen Fábián Kíra a Rudas László Szakközépiskola másodikos tanulója Kazinczy-díjas lett.
1988-04-01Versmondók PusztaszabolcsonA pusztaszabolcsi Velinszky gimnáziumban a Friedrich Margit szavalóversenyen különdíjat kapott Nyuli Magdolna, a dújv-i gimn. negyedikes tanulója.
1985-09-01Rudas-hét: 1985.Összefoglaló a rendezvény-sorozatról.
1980-03-11Vetélkedjünk!Egy, az MMK-ban rendezett nagy sikerű vetélkedőről, amelyen a Barátság, a Móricz és a Ságvári iskola egy-egy napközis csoportja vett részt. Győzött a Ságvári-csapat.
1978-10-06Barátság Kupa '78A 4. Barátság Kupa versenyeit szeptember 30-án tartották meg. Eredmények.
1978-02-22Nagy László emlékére: Szavalóverseny DunaújvárosbanDújv-ban középiskolásoknak Nagy László szavalóversenyt tartottak. A megyei versenyre jutott: Horváth György (gimn.), Molnár Tibor (Rudas), Homo Zsuzsa (Rudas), Rabóczki Terézia (gimn.).
1974-01-01Hangképek a gyerekek városábólHonismereti vetélkedő keretében 1974. ápr. 27-én a Petőfi rádió műsorában Vasváris gyerekek mutatkoztak be az országnak.
1968-11-22A Münnich iskolahét sikereAz iskolahét összefoglalója.
1968-03-19A Vasvári iskola csapatai nyerték a teremkézilabda kupátMárcius 5-9. között a Vasvári Pál Általános Iskolában rendezték meg a hagyományos Felszabadulási Kupa küzdelmeit, amelyet az iskola csapatai nyertek meg.
1966-03-01Helytörténeti vetélkedőVasárnap a Bartókban került sor a Gimnázium és a Kohóipari Technikum tanulóinak versenyére, melyet a Dunaújvárosi Múzeummal karöltve rendeztek meg.
1965-10-08Az utánpótlás bölcsőjénélA KALLÓDÓ KOROSZTÁLY-okhoz
1964-02-04Dunaújvárosi kislány sikere az országos tehetségkutató versenyenA Móra Ferenc Könyvkiadó országos tehetségkutató iskolásoknak kiírt pályázatán Schmidt Ilona, a Szórád 7. osztályos tanulója 2. helyezett lett. A Móra Kiadó ki is adta a verset, amely az Ifjúsági verseskönyv c. kötetben jelent meg.
1955-04-26Diákok szavalóversenyeMásodszor rendeztek szavalóversenyt szombaton a Bartók Béla Kultúrházban. A DISZ kulturális seregszemléje keretében a Szórád, Vasvári, Móricz általános iskola, a technikum és a gimnázium diákjai versenyeztek a "Sztálinváros legjobb szavalója" címért.