Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

262 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2022-12-09Mikulás itt is, ott is.A Városháza téren és a Máltai Játszótéren, az utcán, az óvodákban és az iskolákban, az egészségügyi centrumban és persze a lakásokban – a tegnapi nap a Mikulás vendégjárásáról szólt Dunaújvárosban.
2022-12-02Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna PlazmátólNemes gesztus és kitűnően hasznosuló adomány: a Duna Plazma centruma Halloween tematikára rendezett extra napja nyomán fordíthatott több mint 200 ezer forintos támogatást eszközfejlesztésre a Máltai Játszótér!
2022-08-05Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben.Kifejezetten a fiatalok számára örömteli hírekről számolt be Barta Endre, Dunaújváros alpolgármestere, a 4-es számú választókörzet önkormányzati képviselője. A Liszt Ferenc kertben található játszótéren egy új napvitorla biztosít árnyékot, míg a Domanovszky téren található játszótér egy új homokozóval bővül a közeljövőben.
2022-03-0435 játszótér áll a gyerekek rendelkezésére városszerte.2021-ben több mint tíz millió forintot fordított a dunaújvárosi önkormányzat a városi játszóterekre. Apróbb javításoktól elkezdve egészen egy új játszótér kiépítéséig.
2022-02-21Energikus sportkultúra-fejlesztés KulcsonSzinte egy év leforgása alatt három játszótér, továbbá fitneszpark és extrém pálya is épült Kulcson.
2022-01-00Összefoglaló - 2021Összefoglaló az Újtelep városrészben történt eseményekről 2021 őszétől év végéig: Halloween-séta; felkészítették a Tündérkert játszóteret a télre; Adventi kézműves délelőttöt tartottak; megrendezték az Újtelepi Mikulás-partit; sor került az Adventi ablakvadászatra; megrendezték az Újtelepi karácsonyfafutást.
2021-11-22Negyven pontról a nyílt ülésenBeszámoló a közgyűlésről.
2021-11-15Új játszótér készül a tó mögöttRácalmás önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Falu Program keretében meghirdetett Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése című pályázati kiírásra.
2021-11-03Gyerekbarát falu nem csak szóban, tettben isÚj játszóterek Kulcson.
2021-10-00Összefoglaló - 2021Összefoglaló az Újtelep városrészben történt eseményekről 2021 őszéig: megérkezett a játszótérre Kimpi, a falovacska; elbúcsúztatták a 20-as buszt; húsvéti ünnepség; sütőolaj gyűjtők érkeztek; Újtelep is csatlakozott a Jerusalema táncos kihíváshoz; megszépítették a székházat és a játszóteret; segítettek az önkormányzatnak az elektronikai hulladék elszállításában; garázsvásárt tartottak.
2021-09-20Napirenden: felújítások és buszos közlekedésFelújítási feladatokról és a helyi buszközlekedésről, együttműködési megállapodás a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal - a közgyűlésen történt.
2021-06-15Megújult a játszótér, használhatják a gyerekekTovább szépült, és mindenféle hivatalos csinnadratta nélkül már használhatják is a gyerekek a nekik létrehozott létesítményt június 12-től, szombattól Nagykarácsonyban.
2021-03-01Kulcsi fejlesztésekről. A bölcsődéstől a nyugdíjasig jut a fejlesztésbőlAz elmúlt hónapokban számos sikeres kulcsi pályázatról adtunk hírt olvasóinknak lapunk hasábjain. A település képviselő-testülete – bár a pandémia miatt nem tarthat testületi üléseket – a háttérben szorgosan dolgozik a polgármesteri hivatal dolgozóival a tavaly elnyert pályázatok megvalósítása, valamint további pályázati források elnyerésének érdekében.
2021-02-19Elfogadták a város költségvetését a tanácskozáson. Elfogadták Dunaújváros 2021-es költségvetésétKözel 70 napirendet tárgyaltak meg a képviselők, a polgármester meghívására megtartott 2021. február 11-i és 18-i képviselői tanácskozáson. A veszélyhelyzet miatt továbbra sem lehet rendes közgyűlést tartani. A képviselők egyebek mellett döntöttek az új távhő rendeletről, az önkormányzati intézmények felújításáról, valamint építési engedély megszerzéséről a Lánczos Kornél utcába tervezett járdához, továbbá a Batsányi úti felnőtt játszótér mellett megvalósítandó ivókút tervezéséről. Döntés született az idei szünidei gyermekétkeztetés megvalósításáról.
2021-01-22Biztonság és tereprendezés a 4. körzetbenA dunaújvárosi 4-es választókörzetben több változtatást is tervez Barta Endre képviselő a lakók kérései alapján.
2020-12-10Elkészült a kastély sport- és játszótereEgy pályázat keretei között került megvalósításra a kastélykerti fejlesztés. Négy új, fából készült elemmel gazdagodott a játszótér Perkátán.
2020-11-18Nem álom többé. Közel félmilliárd forint forrás a kulcsi célokraA helyi általános iskola épületének bővítésről és a hajóállomás turisztikai fejlesztésének támogatásáról érkezett jó hírek után most újabb négyszázmillió forintot kap a kormányzattól Kulcs a céljai megvalósításához.
2020-11-00Egy rendhagyó tavasz története Újtelepen, a Tündérkert játszótéren és a Városvédők Újtelepért Egyesület székházábanBeszámoló az Újtelep városrészben történtekről 2020 tavaszán.
2020-09-10Megkérdőjelezték a pályázati munka sikerétKulcs vezetésének hosszú távú, összehangolt pályázatkészítő munkájának újabb gyümölcsét szüretelhetik, ezúttal az ovisok javára.
2020-09-02Megújulhat három játszótér. A testi és lelki fejlődésértA Magyar Falu Program egyik pályázatának célja az 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú településeken az önkormányzat tulajdonában lévő játszóterek felújítása, építése, az óvodai játszóudvar és a kültéri eszközfejlesztés támogatása, ezáltal a vidéki kistelepüléseken élők testi és lelki fejlődésének segítése. Térségünkből Daruszentmiklós, Előszállás és Nagykarácsony pályázatai is sikeresek lettek, ezért hamarosan megvalósulhatnak a terveik.
2020-08-26Bölcsőde épül, szépül a játszótér. Játszóteret, bölcsődét építenek, a gyerekes családok már várjálSzámos állami forrás, pályázati lehetőség segíti a települések előrehaladását, fejlődését, amelyekben a kis lakossági létszámmal rendelkező községek is találnak megvalósításra érdemes célokat. A központi támogatások mellett van példa az önerős és eredményes igyekezetre is. Ilyen hírről kaptunk információt Kisapostagról. Nagy Attila polgármester két fontos beruházásról beszélt lapunknak.
2020-07-14Játszótéri illemtan. Diplomáciára és illemtanra a játszótereken is szükség vanVégre készen lett a várva várt új játszótér Kulcson.
2020-06-22Új játszóteret avattak. Gyermeksereg vette birtokba a frissen átadott játszóteretJúnius 20-án délelőtt Kulcson felavatták a közösségi parkot.
2020-06-03Öt projekten is dolgoznakA pandémia sok tekintetben lelassította a mindennapokat, ám Kulcson úgy tűnik, más szelek fújnak. A városközeli település rohamléptekkel fejlődik, amit még a koronavírus sem tudott megakasztani.
2020-05-25Benépesült a megújult játszótérMezőfalva játszóterei megújultak a télen, ám az új hintáknak, mászókáknak, valamint a szépen felújított régi játékelemeknek nem heteket, hanem sajnos hónapokat kellett várniuk arra, hogy a gyerekek birtokba vehessék.
2020-05-21A vasműről egy árva szó sem esettAz elmúlt hétvégén a város hivatalos honlapján is közzétették a Pintér Tamás polgármester online fogadóórájáról készült második videós összeállítást is.
2020-05-18Benépesülhetnek újra a játszóterek (képaláírás)Május 18-tól újra látogathatók a szabad területen lévő játszóterek és parkok. A négy fal egyhangúsága közé kényszerült gyerekek és a szüleik nagy örömére mától ismét lehetőség van a terek és parkok rendeltetésszerű használatára, így az emélyült hintázásra is. Újra benépesülhetnek és gyerekzsivajtól lesznek hangosak a terek, mint ahogy az egy régi képünkön látható A nyitás ellenére ajánlott óvatosnak lenni és kerülni a zsúfoltságot, és a higiéniára továbbra is fokozottan ügyelni. (teljes szöveg)
2020-05-07Fitnesz a parkban. Korhatár nélküli játszóparkot avattak fel a Szöglet-kertbenÚjjászülethetnek, tovább szépülhetnek azok, akik rendszeresen igénybe veszik az Előszállás központi parkjában most átadott fitneszkertet. Korosztálytól függetlenül, díjtalanul használhatják a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület Leader pályázati forrásából épített létesítményt.
2020-05-04Ha majd focizhatnak, játszhatnak. Hamarosan elkészülnek a mezőfalvi játszóterekHétről hétre új dolgokat fedezhetünk fel Mezőfalván a Rákóczi utcai játszótér felújítása során. A télen kezdődött több mint húszmillió forintos projekt során tavaszra megújultak a régi játékok, sőt újakat is telepítettek.
2020-03-19Ez már nem játék! (képaláírás)Zárva vannak Dunaújváros játszóterei. A tiltásról Dunaújváros polgármestere döntött a koronavírus járvány miatt kialakult veszélyhelyzetre tekintettel. Táblák is figyelmeztetnek minden szülőt az új „rendre”, arra, hogy senki ne vigye a gyermeket most hintázni, mászókázni, homokozni, mert ott elkaphatják egymástól, a szülőktől a fertőzést. A gyermekek otthon vannak a legnagyobb biztonságban! – nem véletlenül zártak be a bölcsődék, óvodák. Vigyázzanak a gyerkőcökre! Figyeljünk egymásra! (teljes szöveg)
2020-03-02Bál a játszótérért (képaláírás)Pénteken (2020.02.28.) este tartotta a (dunaújvárosi) Móricz Zsigmond Általános Iskola szülő-pedagógus bálját. Az idei rendezvény bevételéből az iskola játszóterének talapzatát tervezik felújítani. (teljes szöveg)
2019-12-28Új játékokkal gazdagodik a tér. Néhány játékot már használnak a kicsikMár most is használható néhány eleme, de tavasztól lesz igazán nagyon népszerű. Gazdag Leader-csomagot tudhat magáénak karácsony előtt Mezőfalva.
2019-12-23Málta szellemében az ünnepA Máltai Szeretetszolgálat Dunaújvárosi Csoportja december 22-én karácsony szellemében vidám hangulatú játszóházat szervezett gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.
2019-10-18Új játszótér a kicsiknekTovább szépült a Kertváros, a Lorántffy iskola mellett építettek kis játszóteret. Megvalósulása a Magyar Mentőszolgálat Alapítványnak köszönhető.
2019-10-11Játszótér, lépcsősor, és kupakgyűjtő. Sztankovics László faültetést is szervez a lakókkal közösenEgy új játszóteret építettek a Hengerész utcában, szombaton pedig egy másikat is átadnak a Kertvárosban.
2019-06-00Az idei szezon is mozgalmas indult a Tündérkert játszótérenIsmertető az Újtelep városrészben található Tündérkert 2019-es szezonkezdéséről.
2019-05-31Új játszótér épülhet a Békében. Az alapítványok tevékenységét is támogatja az önkormányzatSoron kívül ülésezett Dunaújváros önkormányzatának közgyűlése május 30-án délelőtt. Az utólag napirendre tűzött témakörrel együtt – ami az uszoda belső medencéihez tartozó gépészeti rendszer felújítása – összesen ötvenhárom témakörben döntöttek a képviselők.
2019-05-00Kismamáknak és kibabáknakLászló Kata, tíz hónapos kisfiát nevelő édesanya létrehozta a Dunaújvárosi Játszóterek közösségi oldalt, amely a kisgyermekes szülőknek segít játszóterek, programok kiválasztásában.
2018-12-31Évzárás a játszótéren (képaláírás)A Magyar Máltai Szeretetszolgálat játszóterén az egész adventi időszakban voltak programok, hogy a gyerekek minőségi kikapcsolódás keretein belül készüljenek fel az ünnepekre. Természetesen ahogy a karácsonyt, úgy a szilvesztert is ünnepelték. Az óévbúcsúztató, újévcsalogató máltais összejövetelre délután három órától várták a kicsiket és nagyokat a játszótér és játszóház helyszínén. (teljes szöveg)
2018-12-03Játszóházi programkavalkád (képaláírás)December 2-án, vasárnap kora délután kézműves-foglalkozásokkal a máltai játszótéren is megkezdődött a decemberi programkavalkád. A játszótérre 6-án, csütörtökön ellátogat a Mikulás is, jövő héten vasárnap pedig 16 órakor közös adventi gyertyagyújtásra várják a családokat.
2018-11-22Új KRESZ-pályát adtak át (képaláírás)A KÖSZ, Hankook!, azaz a Közösségi Összefogás a Szebbért elnevezésű programnak köszönhetően felújították a KRESZ-parkot a Béke városrészben. A munkálatokból számos önkéntes is kivette a részét, így az óvódások boldogan vehették birtokba a megújult pályát, ahol a játék mellett a közlekedési szabályokat is elsajátíthatják. (teljes szöveg)
2018-11-07Hinták a strandnál. Tovább gyarapodott a közös hintázóhelyünkÚjabb továbbfejlődés előtt áll az a zaklatott előéletű kis játszótér (szabadidős terep?), amelyet a szabad stranddal szemben lévő Üdülő sor lakói találtak és alakítottak ki még a nyár elején.
2018-09-18A legszebb és a legnagyobb játszótér a szeretetszolgálatnálA hét végén tartotta negyedik születésnapját a Máltai Szeretetszolgálat által üzemeltetett dunaújvárosi játszótér. A rendezvényen sok gyerek vett részt a lelkes önkénteseknek köszönhetően. Programokból nem volt hiány, és nem csupán olyan kikapcsolódási lehetőség van a kicsik számára, mint a hasonló eseményeken. A születésnap kapcsán visszatekintettünk az előző három évre, hogy megtudjuk, mindig is így volt-e.
2018-09-17Negyedik éve áll már a máltais játszótér (képaláírás)Szeptember 16-án tartotta születésnapját a Máltai Szeretetszolgálat által üzemeltetett dunaújvárosi játszótér. A gyerkőcöket déltől várták a szervezők és a lelkes önkéntesek. A kicsiket az ügyességi feladatok, kvízek és feladatlapok mellett olyan nem mindennapi játékos elfoglaltságok is várták, mint a cukrot rejtő pinata-bábu püfölése, fánkevőverseny vagy a kedvelt gyerekslágerek éneklése a karaokeversenyen. Mindenki, aki részt vett valamelyik játékban, ajándékot választhatott magának, de az esti tombolán is lehetett apróságokat nyerni. A délután fénypontja minden bizonnyal a torta volt, amit a program zárásaként közösen fogyasztottak el a lurkók. (teljes szöveg)
2018-08-02Komoly kárt okoztak. Megrongálták a játszóteretMezőfalva közkedvelt játszóterén keletkezett tűz okozott jelentős károkat a gördeszkások, BMX-esek és görkorcsolyázók kedvelt rámpáján. Az eszköz a vandálok tevékenysége miatt jelenleg használhatatlan.
2018-06-28Szünidei rangadók a flaszteron (képaláírás)A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által üzemeltetett játszóház és játszótér munkatársai futballkupát rendeztek június 27-én délután az Október 23. téren található népszerű sportpályán. A tornán négy csapat játékosai mutathatták meg tehetségüket. A helyi gárdák mellett a Dunaföldvári Tanoda is egy fiatal egységgel érkezett a kupára. A remek hangulatú torna végén a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség felajánlásának köszönhetően kupákkal ls oklevelekkel díjazták a részt vevő csapatokat. (teljes szöveg)
2018-06-25Játékos formában zárták a tanévet és megnyitották a nyarat a térenTanévzáró-nyárnyitó bulira várták június 24-én, vasárnap délután a gyerekeket és szüleiket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által üzemeltetett, 2014-ben átadott Dunaújvárosi Játszótér - Játszóházban.
2018-06-22A városfejlesztés a fő irányNyári szünet előtti utolsó ülését tartotta Dunaújváros önkormányzatának közgyűlése június 21-én délelőtt a városházán. Negyvenöt - főként a városfejlesztést érintő - témakörben döntöttek a képviselők.
2018-05-25Vidám színpadavató. Vidám játszótéri színpadavató KulcsonA Carpe diem Rekreációs és Általános Képzési Alapítvány, valamint az Esőemberek Dunaújvárosi Egyesülete együttműködésével öt éve létrehozott és azóta is folyamatosan működő komplexum ismét óriásit lépett előre. Kialakítottak egy akadálymentesített színpadot is, amelyen akár kerekesszékes táncosok is felléphetnek majd. Május 24-re már az első, színpadavató előadásra kaptunk meghívást.
2018-04-24Jelszó: Adjunk virágot a Földnek!Adjunk virágot a Földnek! Ezzel a jelszóval várták a gyerekeket április 22-én, vasárnap délután a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSzSz) által üzemeltetett játszótéren, a Duna-parton.
2017-12-16Nem a tarifaemelésre. Döntések: üzemeltetésre, felújításra, karbantartásraA december 14-i, csütörtöki közgyűlésen téma volt a helyi tömegközlekedés helyzete, a helyi járatos autóbusz-szolgáltatást üzemeltető a KNYKK Zrt. beszámolója és a tarifaemelést célzó javaslata alapján. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat végzi az Október 23. téren lévő játszótér és sportpálya üzemeltetését, a jövőben az önkormányzat 2018-ban 10 és fél millió forint értékben szintén a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot bízta meg a pálya és a játszótér fenntartásával és üzemeltetésével.
2017-12-00Őszi munkálatok a Tündérkert játszótéren2017 őszén is rendbe tették az önkéntesek az Újtelep városrészben található Tündérkert játszóteret a Városvédők Újtelepért Egyesület szervezésében.
2017-09-19Játszótéren (képaláírás)Hároméves lett a Máltai Szeretetszolgálat játszótere, ami a kormányablak mögötti Duna-parton van. Az ünnepi alkalomból Lőrinczi Konrád önkormányzati képviselő vágta fl a gyerekeknek a tortát. (teljes szöveg)
2017-09-04Elbúcsúztatták a nyarat. Városrészi nap a BékébenVárosrészi napra invitáltak minden érdeklődőt szeptember 2-án, szombaton 10 órától a Béke városrészbe, a Március 15. térre, ahol színes programok, koncertek várták a családokat.
2017-08-08Vakációzó diákok munkában. A játszótereken dolgoztak a diákok ezen a nyáronA nyár a diákmunka szezonja. A piaci szereplők mellett nálunk a város is biztosított munkalehetőséget számukra.
2017-07-28Játszótér a babáknakKözösségi összefogásnak és céges segítségnek köszönhetően szép, új játszótér várja a babákat a klubba a szociális központ udvarán.
2017-07-14Élménypark a kutyáknak. Libikóka, alagút és szlalompályaA Hankook, önkéntesek segítségével egy tíz elemből álló élményparkot épített a múlt hétvégén a kutyasétáltatók egyik kedvelt célpontjához a Batsányi utca mögötti felső Duna-part füves területére.
2017-06-24El kellett bontaniA Március 15. téri játszótérről június 23-án, pénteken 2 darab játékeszközt el kellett bontatnia az önkormányzatnak.
2017-05-30Megszépült a TündérkertÚjtelepen mertek nagyot álmodni, és kitartásuk eredményeként elkészült a Tündérkert játszótér felújítása.
2017-05-27Finisben (képaláírás)Túl van az utolsó kanyaron, és a célegyenesbe fordult az újtelepi Tündérkert játszótér felújítása. A Hankook dolgozói programja keretein belül május 26-án este a több szakaszból álló felújítás utolsó fázisa kezdődött meg. A gumigyár dolgozóival közösen befejezik a járdaépítést, és gumiborítás kerül a játékok alá. Várhatóan május 27-én már át is adják rendeltetésének. (teljes szöveg)
2017-05-16Folytatják (képaláírás)A Városvédők Újtelepért Egyesület tagsága megkezdte a Tündérkert játszótér felújításának második ütemét. A Kösz Hankook programban megvalósuló munkákból most a járdaépítés van soron. (teljes szöveg)
2017-05-11Újtelepen tovább dolgoznak. Tovább szépülhet az újtelepi játszótérAz április végén tartott újtelepi piknikről szóló tudósításunkban szót ejtettünk róla, hogy szép csendben átadták rendeltetésének a Tündérkert játszótér új kültéri elemeit.
2017-04-24Már játszóterük is vanÚjtelepen mindig történik valami. Akár lehetne ez is a Városvédők Újtelepért Egyesület szlogenje. Mostantól új, zárt játszóterük is van.
2017-04-21Közgyűlés2017. április 21.
2016-12-14Évértékelés és tervek. Évértékelés, tervekCserna Gábor polgármester közmeghallgatáson foglalta össze az év főbb adatait, és ismertette a 2017-es fejlesztési elképzeléseket december 13-án, kedden a városházán.
2016-12-00...hogy tényleg Tündérkert legyenAz Újtelep városrészben megszépítették a lakók a nemrég átadott Tündérkert Játszóteret.
2016-11-00Újtelepnek van játszótere!Az Újtelep városrészi Tündérkert játszótér létrehozásának története és beszámoló az avatásról.
2016-08-25Pille és kő egyesülnek. Hulladékból játszótérHulladékból készül homokozó a Dózsa György Általános Iskola udvarán. A környezettudatosság jegyében indította el a folyamatot Böröczki Adrienn, aki egy nagy bevásárló központ pályázatán nyert az iskolának négyszázezer forintot a megvalósításra. A tantestület is a kezdeményezés mellé állt, így augusztus 24-én már neki is kezdtek a munkának.
2016-08-12Négyszázezer. Pillekő HomokozóNégyszázezer forintot nyert a Dózsa iskola a Pillekő Homokozó megépítésére.
2016-07-08Pavilon, tűzhely és játszótér. Zebrákat alakítottak ki a buszmegállók melléAz újtelepieknek is van már egy játszóterük, ahol árnyékos területen, rendezett körülmények között érezhetik jól magukat a gyerekek, amely a Jókai utcai DunamentiRegionális Népfőiskola udvarán kapott helyet.
2016-07-06Játszani muszályÁtadták azt az uniós normáknak megfelelő gyermekjátszóteret július 5-én Újtelepen, amely nagy hiányt pótol.
2016-05-31Biztonságos pörgésMájus 30-án a gyerkőcök mozgalmas beavatási szertartásával avatták fel a Duna-parti Tagóvoda egyik új mászókáját.
2016-05-27Játszóteret építettek. Az összefogás ereje a Móricz-iskolábanA bálok, a papírgyűjtések bevételeiből és egyéb adományokból egy új játszóteret építettek a Móricz iskola udvarán.
2016-05-21Közös összefogássalA dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola hátsó udvarán játszóteret avattak május 20-án délután.
2016-04-22Díj és feladatözönKözgyűlési témák: új játszótér lesz Újtelepen, közvilágítás korszerűsítése, leépítés a vasműben. Dunaújváros Közbiztonságáért díjat kapott: Bauer Ákos, Késmárky Péter, Kulcsár Attila, Szabó Nikolett.
2016-03-04Szülők és tanárok báloztakKét általános iskola szülői szervezete is bálra hívta a pedagógusait és szülői közösséget. Mindkét esetben jótékony célt szolgát a bál. A Móricz iskola a hátsó udvarra tervezett játszótérhez gyűjtött, a Gárdonyi iskola Pecsét István javára.
2016-01-29Családbarát munkahely az egyetemSaját játszótérrel bővült a Dunaújváros Egyetem családi napközije.
2015-09-18Tizenötmillió a hokira48 napirendi pontot tárgyalt nyilvános ülésen Dunaújváros közgyűlése szeptember 17-én. Közgyűlési összefoglaló: 15 millió forintos kölcsön a jégkorongcsapatnak, földelszállítás a Vidám Parkból, közvilágítás rekonstrukciója, parkolás, újtelepi játszótér létesítése, a DVCSH és a Mezőföldvíz közötti probléma.
2015-06-00A lakossági fórum margójáraBeszámoló a 2015. június 6-án, Dunaújváros Újtelepén megrendezett lakossági fórumról. A legfontosabb témák a következők voltak: a tűzgyújtás, a játszótér, a buszközlekedés, a fekvőrendőr és az idősek segítésének kérdése.
2015-02-19Közgyűlés2015. február 19. A határozatok mellékletei (módosító okirat, megbízási szerződés, munkajelentés, üzemeltetési szerződés módosítása és kiegészítése, megállapodás, szolgáltatási keretszerződés, teljesítési igazolás, támogatási szerződések, közszolgáltatási szerződés, pályázati felhívás, szervezeti és működési szabályzat módosítása) megtekinthetők a nyomtatott dokumentumban 2020 február 19-ig.
2014-11-28Új játszótér a PetőfibenÓriási sakktábla, gumiabroncs-akadálypálya, csúszda, mászóka, csocsóasztal - ezt vehették birtokukba hétfőn hivatalosan is a Petőfi iskola diákjai.
2014-11-25Az összefogás játszóteret termettMintaértékű összefogás eredményeként játszóteret avattak november 24-én a Petőfi Sándor Általános Iskolában.
2014-10-10Új játszótér - összefogássalJátszótéravatás Dunaföldváron.
2014-10-03Játszótereket avattakDunaföldváron tizenötmillió forintos beruházással új játszótereket alakítottak ki a több helyszínen és épületben működő dunaföldvári Eszterlánc óvoda udvarain.
2014-10-00Bemutatjuk az új belvárostA felújított belváros részeinek bemutatása: a város szíve, az új kormányablak, a körforgó, a játszótér és a sportpálya, a házasságkötő terem és a további teendők.
2014-09-26Miénk itt a tér!A végéhez ért a belvárosi projekt. Cserna Gábor csütörtökön sajtótájékoztatót tartott.
2014-08-14Belvárosi munkanaplóA belvárosi építkezéseket irányító DVN Zrt. az alábbi munkálatok zajlanak a beruházás során érintett négy helyszínen: Polgármesteri Hivatal C szárnyánál, Városháza tér és sétány, játszótér, körforgalom.
2014-07-28Tornapálya lettJúlius 26-án szabadtéri edzőeszközpontot, felnőtt játszóteret avattak Kisapostagon.
2014-07-19Megköszönték a dolgos diákoknakDiákok rakták rendbe a Liget közben lévő játszóteret.
2014-07-17Felnőtt játékszerekA kisapostagi felnőtt játszótér átadása július 26-án lesz.
2014-07-09Forgalomra várvaÁtalakuló belvároskép. Újabb látványos szakaszához érkezett a belváros átépítése. Építési napló a következő hetek munkálatairól. Kép a belvárosi új forgalmi csomópontról.
2014-07-08Fitapostag 2014: javíts akondin!Elkészült a felnőtt játszótér Kisapostagon. Fitapostag 2014 elnevezéssel versenyt is rendeznek.
2014-06-20Új játszóteret terveznekAz Eötvös utca - Deák utca között lévő játszóteret újítják fel új játékszerekkel. Új háziorvosi körzetet alakítanak ki a Gábor Áron utca 2/a földszintjén. Így visszakerül dr. Szabó Ignác háziorvos (kardiológus) a Béke városrészből.
2014-05-30Nagyon népszerű lett a madárlesTöbb hónapos tervezés sikere az alsó Duna-parton felállított Madárles, játszótér sportpálya.
2014-05-27Igazi kikapcsolódás!Tovább szépítik, fejlesztik az alsó Duna-partot. Madárles, grillezőhelyek, játszótér, virágok, mini vízesés. Az egyik ötletgazda, Tóth Ferenc (kép), a partvédelmi vállalat igazgatója.
2014-05-23Játszótér a Duna-partonAz Alsó Duna-parton a már meglévő kerti bútorok mellett újabb padokat, asztalokat telepítettek. Egy faházat is felépítettek, amely vizesblokként fog működni. Jelenleg a beüzemelése folyik. Egy játszóteret is felállítottak.
2014-05-00Folytatódik a beruházás-elkészült a sportpályaA felső-Dunaparton. Átadás: 2014.május 10.
2014-01-21Idén elbontják a "gólyás házat"Adonyban elbontják a "gólyás házat", helyére játszóteret szeretnének építeni.
2013-11-15Mászóvár az udvarbanÚj játszótéri játékkal gazdagodott a Vörösmarty és a Táncsics utca határolta udvar.
2013-10-31Kéttornyú, rugós játékokÚj játszóteret avattak Előszálláson, a Szögletkertben.
2013-10-24Igazi játékparkjuk lett a gyerekeknekÚj játszóteret kapott Daruszentmiklós.
2013-10-05Játszótér felnőtteknekPerkáta. "Hamarosan birtokba vehetik a felnőttek azt a játszótérnek nevezett teret, amely valójában a sportolás lehetőségét kínálja -– de nem a gyerekeknek."
2013-09-26Szép térnek örülhetnek a kicsikHamarosan új játszóteret építenek Előszálláson.
2013-07-01Római "ráncfelvarrás" előttKözel 1,2 milliárd forintból szépül meg a Római városrész. 756 lakás kap külső hőszigetelést. A parkokra, közterekre, útburkolatokra 400 millió forint jut. Sportpálya lesz a grund helyén. 112 millió forintból újul meg a Pajtás óvoda. Az előtereket is felújítják. 2015-re fejeződik be a városrész korszerűsítése.
2013-06-22Új játszótér az iskolánál (kishír)Játszótér felújítás Előszálláson.
2013-06-08Csak vidáman, sportosanTestedző gépekkel szerelik fel Kisapostag felnőtt játszóterét, amely a környék első ilyen játszótere lesz.
2013-06-01Az első játék elkészült...Elkészült a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola játszóterének első játéka. Május 31-én a játékvárat már ki is próbálták a gyerekek.
2013-04-29Megkezdték a játszótér építésétPusztaszabolcsi hírek.
2013-04-23Rend: összefogással!Lakossági összefogás, rend és tisztaság Pálhalmán.
2012-11-30Kompenzálják az elvonástBeszámoló a november 29-i rendkívüli közgyűlésről: a városháza és környéke fejlesztéséről; a városháza környékén felépülő több korosztályos játszótér üzemeltetését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat végzi el; építményadó.
2012-09-18Játszótér: egy kicsi is jó lenneNincsenek gyerekjátékok Dunaújváros Újtelep városrészében. A Dunamenti Regionális Főiskola udvara jó helyszín lenne egy játszótérnek.
2012-08-01Sétány, játszótér, sportpálya, dísztérÁtalakulhat a városközpont. Tervek.
2012-07-02Isten nem egy komor öregúr, akitől félnekÜnnepi hálaadás Kisapostagon, az evangélikus templomban. A szépen felújított templom és gyülekezeti ház mellett új játszóteret is ünnepeltek.
2012-06-05Jókat játszhatnak és ügyesek lesznekÚj udvari játékokat kapott a Dunaújvárosi Óvoda Csillagvirág Egysége.
2011-10-15Bekerítik a játszóteretA Szabadság út 42-44. háznál található játszóteret elkerítik.
2011-10-05Nem bírják cérnávalA lakók azt szeretnék, ha megszüntetnék a Szabadság úti játszóteret. Felmerült a lehetőség, hogy átkerül a Kádár völgy oldalára., ahol régen is volt játszótér.
2011-07-05Ki tesz végre rendet a Petőfi-ligetben?!"Szemetes és veszélyes játszótér, éjszakai hangoskodás, széttört sörös üvegek. Évak óta ugyanazok a problémák a Petőfi ligetben, és évek óta nem történt érdemi lépés."
2011-05-26Az unió nem játszikDunaújvárosban is megkezdődött a játszóterek és játszótéri eszközök ellenőrzése. A városi játszóterek állapotáról.
2010-09-08Három nemzedék játszótereGombos István szorgalmazására elkészült és átadták a Móricz Zsigmond iskola mögötti játszóteret.
2010-09-03Gazdagodott egy városrészGyurina László, illetve a Hamburger Hungaria Kft. segítségével új játszóteret építettek a Barátság városrészbe.
2010-09-02Vasváris gyermekörömJátszótér avatás a Vasvári Pál Általános Iskolában.
2010-08-30Műsorral avatták fel az óriási játszóteretFelavatták Rácalmáson, az új, Martinász lakótelepi játszóteret.
2010-08-27Játékparadicsom épültÚj játszótér épül Rácalmáson, a Martinász lakótelepen.
2010-08-25Új játszótér épül!A Vasváris Gyermekekért Alapítvány által összegyűjtött támogatásokból, több éves megtakarításból új fajátszótér épül a Vasvári Pál Általános Iskolában.
2010-07-24JátékbirodalomJátékparkot építenek Rácalmáson, a Martinász lakótelepen.
2010-07-15Ismét kötvények"A likviditási problémák megoldására, illetve a városközpont fejlesztéséhez szükséges plusz forrás biztosítására végül a K&H Bankkal köt megállapodást az önkormányzat." Szeptemberben indulnak a fejlesztések, újabb kötvénykibocsátások. (Kép az Irodaház belső udvaráról).
2010-03-10Veszélyesen közel épült az úttesthez?Játszótér az úttest mellett a Magyar úron.
2010-01-01Elvitathatatlan eredményekA 2009-es év értékelése.
2009-11-18Százhét család, egy játszótérértÁtadták Dunaföldvár első, szabványos játszóterét.
2009-10-14Uniós játszótér: konzerválás?"Egymillió forintért újították fel a Március 15. ligeti, uniós szabványnak is megfelelő játszóteret. Amely nagyon népszerű - és ezért rendkívüli igénybevételeknek van kitéve."
2009-08-26Játszótér nyílt az élményfürdőbenMegépült a játszótér az élményfürdő területén, ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót a DVG Zrt.
2009-08-21Játszótéravatás a fürdőbenÚj játszóteret avattak fel a dunaújvárosi élményfürdőben.
2009-08-21Egymillió forintos ajándék"A CBA és a Procter&Gamble közös adományozási programja (KÖSZI) keretében szépült meg egy játszótér Dunaújvárosban, a Március 15. téren."
2009-08-19Köszi, köszi!A Közösség Szíve (Köszi) néven futó adományozási programnak köszönhetően egy újabb, játékra nagyon is alkalmas tért újítottak fel a városban melyet augusztus 13-án ünnepélyes keretek között adtak át a Március 15. téren.
2009-08-14Röviden azt jelenti: KÖSZI a játszóteretÚj, felújított játszóteret avattak fel a Március 15. téren.
2009-04-24Játszva jön a tavaszFelújítás a játszótereken. Dunaújvárosban már minden játszótér megfelel az európai uniós követelményeknek.
2009-04-22Városrészi elképzelésekBarátság városrészi tervek: Forgalmi rend változás, szélesebb úttest, áthelyezett, bővített játszótér, parkoló megújítása.
2009-04-10Játszótéren nincs cigi!A közgyűlés elfogadta azt a helyi rendeletet, amelynek értelmében a játszótereken senki nem cigarettázhat. Betiltották a dohányzást.
2009-03-27Béke-beli tervek s a való...A Béke-városrészi Földes Ferenc-liget tervezett átalakításáról.
2008-09-25Gyerekterep a SzórádbanÚj, modern játszóteret kapott a Szórád Márton Általános Iskola.
2008-09-19Milliós javításokMegrongált játszótér (Május 1. utca mögött).
2008-09-17Elfogy a játszótér?Megrongált játszóterek.
2008-04-28Engedd játszani!A dunaújvárosi kistérségnek van olyan települése, aholmég nincs játszótér.
2008-04-22Belvárosi rongálásokHétvégente rendszeresek a különböző bűnesetek (hangoskodás, rongálás, verekedés...) a Belvárosban.
2008-03-20Játszóterek pártalapon?!Játszóterek Dunaújvárosban.
2007-10-30Játszani is engedd...A Római városrészben két helyen (Martinovics utcában és a Fáy András úton) és a Béke városrészben (Szabadság úton) új játszótereket építenek.
2007-10-12Indulhat a foci és a gördeszkaA Leader-pályázaton nyert tizenegymillió forintból új foci- és gördeszkapályát építettek Mezőfalván.
2007-09-18Jó játék ez a parkA LEADER pályázat,és Mikulás-földe kistérségi program keretében Baracson és Kisapostagon is új játszóteret építettek.
2007-09-03Mikulás csizmájaKisapostag. A kistérségi jelképnek megfelelően készült el a falu játszótere.
2007-08-29Csak tanulni?! Játszani is!A Gárdonyi Géza Általános Iskolában a tanévkezdéskor egy új játszótér várja a gyermekeket.
2007-07-20Vita pár köbméter homokrólVita egy homokozóról a Palme közben.
2007-07-04A sport fővárosa - voltFejlesztenék a kerékpárút-hálózatot, sportpályákat, játszótereket építenének. A következő négy évre szóló fejlesztési tervekről.
2007-06-30Naumenkóval egyeztetA közgyűlésen történt: Dunaföldvár és Solt is a Szent Pantaleon Kórházhoz szeretne tartozni; játszóterek építéséenk támogatása Szabadság utca, Fáy András utca; speciális gyógytorna; elfogadták a Többcélú Kistérségi Társulással kötendő megállapodást is; Stadion Kft. és a hődíjtámogatás kérdésében egyeztetések folynak.
2007-05-11Építenek egy új parkolótA Fáklya utcában új parkolót építenek, amely egy régi játszótér helyén épülne.
2007-04-28Nincs nagykoalícióKözgyűlés: nem döntöttek a Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. új vezérigazgatójának személyéről; a Batsányi úton új játszótér épülhet - a város 5,5 millió forintos támogatást nyújt; nem fogadták el a helyi buszok jegyárainak május elsejei emelést, módosították az Év rendőre és az Év tűzoltója díj alapítását, adományozását szabályozó rendeletet.
2006-07-14Közös megegyezés a célA Hajnal utcában lakossági fórumot tartottak. A téma újabb parkolók építése.
2006-06-15képaláírásRácalmás baboskerti lakóövezete a gyermeknapon új játszótérrel gazdagodott.
2006-05-30Európai színvonalú a rácalmásiak játszótereA vasárnapi gyermeknapon adták át a rácalmási játszóteret.
2006-05-23Ütéscsillapító: homokAz EU-szabvány szerint a játszóterek hintái, mérleghintái alá csak folyami homok alkalmazható ütéscsillapító felületként. A dunaújvárosi játszóterekről.
2006-04-20képaláírásRácalmás. Új játzótér épült a község baboskerti részén.
2005-11-24Újabb játszótér készült elNovember 23-án átadták a város legújabb játszóterét a Domanovszky téren, amely az idei év legnagyobb beruházása volt.
2005-11-03Új tér is kelleneA kistérség játszótereinek állapotáról.
2005-10-04Megújult, megszépültFelújították a Liszt Ferenc kerti játszóteret (kép) mintegy ötmillió forintból.
2005-10-04Program - és ami megálltKismoni László humán alpolgármester a múlt hét közepén adta át a legifjabbaknak a Semmelweis udvarban a 2003 óta elkészült 16. új játszóteret, majd tegnap a Liszt Ferenc kertben a 17.-et.
2005-09-30Százmillió forint: játszóterekreA Bocskai utca 2. számú többjének udvarán épült fel az új játszótér. Dunaújvárosba összesen húsz játszóteret terveznek felépíteni.
2005-09-29Játszótér lesz, kérdés, hogy holHol legyen a Barátság városrész játszótere? Szeptember 28-án a Marx tér mellett szavazók tartpttak fórumot és elkezdődött az aláírásgyűjtés is.
2005-09-13(Sz)épülő játszóterekDunaújvárosban folyamatosan zajik a játszóterek felújítása, újak építése.
2005-08-12Bocskai, utána DomanovszkyÖtmillió forintból épül fel a Bocskai utca 2. udvarán a korszerű játszótér. Utána a Domanovszky téren kezdenek az új játszótér építéséhez.
2005-06-21Új játszótér a RómainDomanovszky téren. Az építési engedélyeztetési eljárás folyamatban van.
2005-06-16Új játszótér a BocskainNégymillió forintos beruházással, június 30-ig elkészül a Bocskai úti új játszótér, amely megfelel az EU-szabványoknak.
2005-05-27A felülvizsgálatra sincs pénzCsak három általános iskolában vannak szabványos játékok. Az intézményeknek nincs pénze játszótereik felülvizsgálatára, nemhogy új játékszerek telepítésére.
2005-04-16Felújítják az udvarokatAz óvodák udvarain található játékokat, játszófelületeket az EU-szabványoknak megfelelően korszerűsítik Dunaújvárosban. A munkát a Margaréta óvodában kezdték meg.
2005-03-23A régiek eltűnnek, újak épülnek2005. június végéig el kell végezni a játszóterek eszközeinek szabványossági felülvizsgálatát. Dunaújvárosban már két játszótér elkészült és megfelel az uniós előírásoknak, idén 30 millió forintot szán az önkormányzat újabb terek kialakítására. Viszont a többi játszótérről június 30-ig leszerelik a régi eszközöket.
2005-02-15Játszóterek - az uniós normák szerintA városban közrel húsz játszótér áll a kicsik rendelkezésére. Nagy részük már megfelel az európai uniós előírásoknak, a többi játszótérhez a pénzt pályázat útján teremetik elő.
2004-09-24Négy régió oktatási központjává fejlődhetünkKözgyűlésen történt: Pochner László interpellációja, "Mi került 25 millió forintba a Petőfi ligetben felállított játszótéren?" címmel. Dunaújvárosban egy négy régióra kiterjedő szakképző központ létesülne a főiskola és számos középiskola összefogásával. A foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi minisztérium által kiírt pályázaton több mint egymilliárdos beruházás valósulhatna meg, mely az oktatásfejlesztés szempontjából nagy lehetőség. A javaslatot támogatta a közgyűlés.
2004-09-21Rövid hírekA Március 15. téren (Béke városrész) adtak át újabb európai uniós színvonalú játszóteret.
2004-09-16Évente egy nagy játszótér épülA Petőfi ligeti után a Béke városrészben is átadtak egy új játszóteret. Jövőre a Római városrészben tervezik. Beszámoló a játszóterek építéséről, tervekről.
2004-09-15Játékbirodalom épültA Petőfi ligetben elkészült új játszótér után szeptember 14-én átadták a város legújabb játszóterét a Béke városrészben. Jövőre a Római városrészben szeretnének egy hasonló teret építeni.
2004-09-13Egy újabb játszótérrel gazdagodik a városMegépült a város következő újjátszótere a Béke városrész gyermekbirodalma.
2004-07-10Alighogy elkészült...Alighogy elkészült a több tízmillió forintból megvalósított Petőfi ligetben felépült játszótér, egy-két eszköz máris nagyon felújításra szorul.
2004-04-24Fából készült új játékokat szerelnek fel a terekreA játszóterek felújításáról.
2004-04-03Apránként, de szépülnek tereinkEbben az évben is folytatódik a játszótér felújítási program.
2003-12-16A játszótérre nem nyertünkA játszótér építésére kiírt pályázaton nem nyert az önkormányzat. Az Egészségmegőrzési Központ 2 millió forintot nyert egyik programjára.
2003-12-02Játszótér avatóAz idei költségvetésben 30 millió forint volt a játszóterekre elkülönített pénz. Mivel nem sikerült pályázati támogatással megnövelni ezt a keretet, csak egy igazán korszerű játszótér születhetett meg, a Petőfi ligetben.
2003-11-28JátékvilágNovember 27-én hivatalosan is átadták a Petőfi liget új játszóterét.
2003-11-25Csupán apróbb hibák az új játszótér átadásánPetőfi liget, játszótér. Kép.
2003-11-25Új játszótér, új szokásokAz elmúlt hónapokban több játszóteret újítottak fel, cseréltek ki, mint az elmúlt években.
2003-11-20Csodás liget - játszótérrelA Petőfi ligetben felépített új játszótér műszaki átadása november utolsó hetében lesz.
2003-11-07Hamarosan kész a játszótérHamarosan elkészül a játszótér a Petőfi ligetben. Kép.
2003-10-24Átadás előtti utolsó vizitNemsokára elkészül a Petőfi liget játszóparkja. Kép.
2003-09-16Játszótér magánpénzbőlA Gagarin téri új játszótérről, mely Dr. Biksz Péter, Andics József, Szendrődi Tibor segítségével készült el.
2003-09-11Játszóteret ajándékoznak a gyerekeknekA Dunaferr Logisztikai Kft. az adományozója és a Duna-Erdő Kft. a leendő karbantartója a Gagarin tér 7. előtti játszótérnek, amelyet felújítva adnak át szeptember 12-én.
2003-09-03Két új játszótérrel gazdagodik a városA Petőfi ligetben hamarosan felújítják a játszóteret, a Béke városrészben pedig új gyerekparkot építenek.
2003-08-30Folytatódik a játszóterek felújításaA közgyűlés ebben az évben harmincmillió forintot hagyott jóvá a játszóterek felújítására.
2003-08-26Játszóterek új ruhábanEddig 24 játszóteret újítot fel a város (2 millióért). Előreláthatólag ősszel folytatódnak a felújítások.
2003-08-15Fából épül az új játszótérOktóberre talán elkészül az új játszótér a Petőfi ligetben.
2003-08-05Sorra szépülnek játszótereinkJátszótér felújítás.
2003-07-31A Petőfi liget új játszóteret kapJátszótér felújítás.
2003-07-17Játékos felújításokAz önkormányzat eddig összesen 13 játszóteret újjított fel, a lakók segítségével. Vállalkozók jóvoltából több, mnit másfélmillió forint gyűlt össze a nemes célra.
2003-07-07A Tempo ez évben elkészül - ígérikSulák Antal és Kádár László vállalkozók a Vasmű úti szökőkutak elbontásával egy parkkal körülvett, 800 négyzetméteres üzletközpontot építenének, amely mellett egy új szökőkutat is kialakítanának. Az élelmiszeráruház (Tempo) mellett több üzlet, irodaház épülne, parkkal, játszóterekkel.
2003-06-04Értelmetlen vandalizmusSúlyosan megrongálták a játszóteret és a teniszpályát a Batsányi út 9. mögött. Kép az első oldalon is.
2003-05-31Veszélyes játékokEgy tavalyi felmérés szerint Dunaújváros játszóterei rossz állapotban vannak. Az idén 10 millió forint jut karbantartási munkálatokra és 30 millió forint pedig új terek létesítésére.
2003-05-27Játszóteret avattak a Dózsa iskolábanA játszóteret határoló szalag átvágása után a gyerekek páratlan gyorsasággal vették birtokba a fa játékokat
2003-05-17Együtt tettek a térértA Lajos király körúton felújították, rendbe rakták a játszóteret.
2003-05-02Dolgos, szorgos majálisJátszóteret festettek a helyi Fidesz-, Fidelitasz-szervezet és polgári körök aktivistái május 1-jén a Móra iskola mellett, a Római várpsrészben.
2003-04-23Meg kéne újulni a nyárra... Szponzorok kerestetnekKismoni László önk. képviselő azzal a kéréssel fordult a cégekhez, magánszemélyekhez, hogy a városunkban található 118 játszótér felújításához nyújtsanak segítséget. Összejött kb. másfél hét alatt egymillió forint. A Bocskai út 10-12 mögötti játszóteret kezdik felújítani.
2002-09-27"Fedett játszótér" programA Bóbita óvoda kezdeményezte tavaly első ízben, hogy a még semmilyen intézménybe nem járó gyerekeket és szüleiket játszani hívta az óvoda egy erre a célra kialakított helyiségébe. Idén már a 20. sz.óvodában is várják a kicsiket szüleikkel együtt.
2002-04-10Park, játszótér - sétálóutcaA Római városrészben a parkokat rendbe tették. A lakók szeretnék ha sétálóutcává alakítanák át a belső parkos részt. Berzlánovits Mátyás, a városüzemeltetési iroda vezetője elmondta, hogy ebben az évben csekély helyreállítási lehet számítani, de számottevő felújításra nincs pénz. A játszótér helyreállítása, a kért ivókút és szobor építése még várat magára.
2002-03-12Sétálóutca, játszótér, parkA Római városrészben élők egy része készül kitörni abból a skatulyából, amibe negatív összképe miatt zárták a helybéliek. Parkot, sétáló utcát szeretnének az ott élők. A lakók kérését Szász Antal továbbította az önkormányzat felé. Az kérés már közgyűlés elé is került.
2001-08-15Kicsiknek (el)varázsolt világRáthgéber Attila több játékot készített már fából játszóterekre: Pécsen, Szolnokon, Győrött stb. Képek a játékokról.
2001-03-27Ki a szabadbaA játszótereink állapotáról, felújításokról.
1998-07-21Szabad-e játszani a játszótereken?A város idei költségvetésében valamivel több,mint 3,5 millió forintot szán a játszóterek karbantartására. A munkálatokról.
1997-05-21Tervezz játszóteret!Óvodásoknak és kisiskolásoknak hirdet pályázatot a Dunaferr Ifjúsági Szervezet. Címe: Álmaim játszótere.
1987-12-01Már szárad a beton. Park vagy parkoló?Vita a Dimitrovgrád téri parkoló miatt, amelyet gyermekjátszótér rovására építenek. Fénykép
1987-07-03Terek és gyerekekNyaralás - itthon. A városi játszóterekről.
1986-08-08... idősb és ifjabb Palatkás József hat alkotását... a Mező Imre Általános Iskola melletti parkban állítják fel.Fénykép. Játszótéri játékok. Az őriszentpéteri fafaragó mesterek készítették
1986-05-23Elhanyagolt játszóterek. Tanácstagi beszámolókról jelentjük.Tanácstagi beszámolók
1985-11-01A Ságvári városrésziek kérték. Felújítás, forgalomszervezésA Technikum városrésziek gondjairól tárgyalt a tanács és a népfront.
1985-03-15Okosan elkölteni egymilliót. "Bebutorozzák" az utcátA játszóterek felújításáról. Kép.
1984-06-08Játszani is engedjük! És füves terek kellenének...A játszóterek állapotáról
1983-07-22Idén előszőr. Szegény játszóterekA játszóterek elhanyagoltságáról. Tervek
1982-08-24Pihenőpark és szánkópályaLiget lesz a Vöröshadsereg út, a Szórád Márton út és az Apáczai Csere János utca által határolt területen. Előreláthatólag jövőre játszó- és pihenőparknak, ezenkívül szánkópályának örülhetnek a város lakói. (teljes szöveg)
1981-07-31Játszókert a Béke városrészbenKép a játszókertről.
1980-11-18Vállalakozó vállalA Béke városrész humán környezetének kialakítása - némi késéssel - megkezdődött. (játszóterek, kertészet, A vállalatok segítségéről.
1980-05-09Egy terület lehetőségeiBéke városrészi kihasználatlan területek, és tervek, ötletek.
1980-02-01Parkok, játszóterekA városi parkokról, játszóterekről.
1979-09-01A Papírgyári Vállalat dunaújvárosi gyára... (kishír)A Papírgyári Vállalat dunaújvárosi gyára szabadidőparkot létesített Kisapostagon. Játszótér, sportpálya, strand, faházak.
1979-07-20Parkolóhely és játszótér leszA Római körút és az Apáczai Csere János utca között.
1978-09-29"Csatát vesztünk, ha nem folytatjuk!"A város szép parkjainak, játszótereinek tervezését segítő, képzőművészekből és építészekből álló munkacsoport megalakulásának nehézségeiről.
1978-09-26Igény és tehetségA környezet, az esztétikus városkép kialakításának elvi és gyakorlati kérdései. Homlokzatok, erkélyek kialakításának szüksége.
1978-08-29Sport- és játszókertek a Duna soronMár két sportkert készült el. Tervek. A sportkertek célja.
1978-07-14Még az elsők közöttA tervezés és a kivitelezés, a fenntartás nehézségei. Parkrongálók. A Dózsa II. városrész parkosításának visszásságairól. Parkok, játszóterek.
1978-07-07Az Ingatlankezelő és Városgazdálkodási Vállalat... (kishír)Parképítő csoportja tegnap délután közel négy és fél ezer négyzetméter területű parkot és játszóteret adott át a Dózsa II. városrészben. (teljes szöveg)
1978-04-07Szóvá tették az üzemi dolgozók... egyes városfejlesztési hiányosságokról kérdeznek. Áremelkedés a fodrászatokban. Drága az uszodajegy. Sellő-szobor kivilágítása. Lassú a Vasmű-út rekonstrukciója. Nincs szemétlerakó az óvárosban. Elborítja az esővíz a D. V. Béke tér előtti utat. Nincs játszótér az Óvárosban. Miért nem két műszakban dolgozik az IKVV? Vidéki buszok nem állnak meg a kertvárosi megállónál. Nincs a szárnyashajó-járathoz busz.
1977-08-02Játszó-és pihenőkert épül a Római körútonA vár még várat magára.
1976-10-15Kétezer óra örömeA Dunai Vasmű üzemfenntartási gyárrészleg harminc KISZ-fiatalja társadalmi munkában szép játszóteret épített.
1976-08-20Megy a baba sétálni...A Castrum városrészi könnyűszerkezetes óvoda előtti játszótér fényképe.
1975-09-23Közteret tervez az Amatőr MűhelyA Domanovszky Endre tér 1-3.számú háztömb körüli park játszótérré való kiképzést bízták az Amatőr Műhelyre.
1974-09-03Kétszáz lakó hétezer munkaórája (képaláírás)A Hazafias Népfront II. körzete már tavaly elhatározta, hogy társadalmi munkával játszóteret építenek a benzinkút feletti rendezetlen területen. Az elhatározás valóra vált: a körzet lakói és a meleghengermű két brigádja-a Zrínyi és a November 7. brigád- a kitűzött határidőre át is adta a gyerekeknek a játszóteret. Fotóink a munka első napját, és a már birtokba vett játszóteret mutatják. (teljes szöveg)
1974-01-25Játszósarok a Castrumban! (képaláírás)A játszósarok a Castrum városrészi óvoda udvarán nemcsak a kicsinyek kedvenc helye lesz a tavasz beköszöntével, hanem formai megoldásával környezetének esztétikus építészeti eleme is. (teljes szöveg)
1972-07-25Pihenőparkká alakítják át... (kishír)Átalakítják a vasmű és a város között húzódó kiserdőt. Játszóteret, padokat terveznek. (nem teljes szöveg)
1972-03-28Játszóteret épített a Partfalfenntartó... (kishír)A felső Duna-part Barátság városrész melletti szakaszán. (nem teljes szöveg)
1971-08-20JátszóterekA város játszótereinek állapotáról, kihasználtságáról.
1971-08-13Hintafestés (képaláírás, kishír)43 játszótéren közel 210-220 különféle játék: hinta, mászóka van felállítva, felszerelve városunkban. Társadalmi munkában folyik ezek játékok karbantartása. (nem teljes szöveg)
1971-07-02Új játszóterek (képaláírás, kishír)A Castrum II. városrész július elsején két játszótérrel gazdagodott. (nem teljes szöveg)
1971-06-18Játszóterek épülnek (képaláírás, kishír)A Martinovics utca páros oldalán, az új lakóházakhoz jól felszerelt, szép játszótereket épít az Ingatlankezelő és Városgazdálkodási Vállalat. Július elsején adják át az új sávházak mögötti, két új játszóteret. (teljes szöveg)
1970-09-11Új játszótér (képaláírás, kishír)Új játszóteret vettek birtokukba a napokban a dunaújvárosi gyerekek. Képünkön a Kallós Dezső utcai vasműs lakások jókora portáján készült. (teéjes szöveg)
1970-08-25A játékcsinálóMáday Miklós és társai játszótéri játékokat készít a városi gyerekeknek, óvodásoknak.
1969-12-19Fórum a Kertvárosban 2.Lesz-e játszótér a Kertvárosban? Miért ilyen a világítás? Lehetséges-e a Kertvárosban disznót hizlalni?
1969-10-24Hírek képekben (képaláírás)A Közmű és Mélyépítő Vállalat újabb három figyelőkutat létesít a Duna-parton. A Dózsa György út végén a középső toronyházat javítják. Játék rakétát helyeztek el a Ságvári II. városrészben, az iskola mögötti játszótéren. (nem teljes szöveg)
1969-09-19Elkészült a játszótéri rakéta a Ságvári városrész gyerekeinek (kishír)A Bocskai út mögötti játszótérről.
1969-08-19Pályaavató előttMegalakult a Spartacus kispályás labdarúgó csapat az egyik Bocskai utcai udvarban, amelyet társadalmi munkában építettek.
1969-06-24Milyen legyen a játszótér?A már meglévő játszóterek állapota, az új játékterek kialakításának lehetőségei.
1969-05-13Hol játszanak a gyerekek?Játszótér, utca, Dunapart. Kevés a jó játszótér, kamaszoknak is kell lehetőség.
1969-05-09Hol játsszanak a gyerekek?A város játszótereiről.
1969-02-14Dunaújvárosiak FórumaNapirenden: a parkok védelme, a tereprendezés, a játszótér építése, pincehasználat.
1968-08-27Hétköznapi varázslatA Ságvári városrészben
1960-06-14Kis-ügyek nyomábanHol létesülnek újabb játszóterek?
1957-04-24Megszűnik az "L"épületek "gyermekeldorádója".Még 1953-ban, mikor az L-épületek falait építették, vittek oda műköveket, betonlapokat, halomba rakták, és sorsára hagyták. Ezeket a köveket vették birtokba a gyerekek.
1954-06-18Hírek a város életéből 5. (kishír)A "játszó utcáról" (József Attila utca), a "Virágos Sztálinvárosról", szolgáltatásokról.
1954-06-11Hírek a város életéből 3. (kishír)A város játszóteréről, kereskedelemről, a Duna-sori tekepályáról.
Képek a Petőfi ligetrőlVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.