Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

207 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-03-23Úgy tűnik, megtalálta a helyét a Jazz CafeImmár nyolcéves hagyományra tekint vissza a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola kezdeményezése, a Jazz Cafe. Ez idő alatt kinőtte az iskola rendezvénytermét, egy ideje már kereste méltó helyét a városban. Most úgy tűnik, megtalálták, a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola aulája kitűnő választás lehet.
2023-09-01Csík János és a Mezzo fellépésével kezdődött a Bartók Kamaraszínház új, színes évadaMég pótszékekkel hintve is zsúfolásig telt a dunaújvárosi Bartók szabadtéri színpada előtti térség – remek nyárvégi és nyáresti koncert ígéretével csalogatott az intézmény. Évadnyitó előadásként a Csík János énekes-prímással, a Csík zenekar névadójával megerősített Mezzo együttes lépett színre a Gyémántból kalitkát című összeállítással.
2023-03-24Mesterek, tanítványok, vastaps és tomboló siker a zeneiskola Jazz Café dzsemborijánRendhagyó, ám tökéletes helyszínen, a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola aulájában rendezték meg a Jazz Café legutóbbi rendezvényét. Az eseményen szép számmal vettek részt a jazz műfaj szerelmesei, akiket egy színes, bőséges, színvonalas programsor várt.
2023-02-03Mostani zenekarával volt vendég a régi iskolájábanFőszerepben a jazz címmel invitálták a közönséget a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola frissen felújított kamaratermébe szerda estére, a jazztanszakos növendékek kamarakoncertjére.
2022-11-16Véget ér ma a Jazz P'Art első évada. Céljuk: minőségi élményt adniA helyi zenekedvelő civilek felfedezték, a kulcsi hajóállomás milyen ideális helyszín lenne kulturális rendezvények bázisaként. Tavasszal hamar létre is hívták a Jazz P’Art Egyesületet, hogy pályázni tudjanak. Ebben az évben már túl vannak egy művészeti táboron és számos hangulatos jazzkoncerten.
2022-09-13A Jazz P'Art újabb fellépése a hajóállomásonIsmét a gourmet-k gyülekeztek szeptember 11-én, vasárnap este a csodásan felújított kulcsi hajóállomás teraszán, hogy a Jazz P’Art újabb eseményén kényeztessék ízlelőbimbóik mellett a fülüket is a Nagy-Babos Rebeka Quartet koncertjén.
2022-08-02Jazz testközelből, a Balázs József Trió muzsikáltA Magyar Falu Program pályázati forrásainak köszönhetően koncertsorozatot rendezhetnek a Duna-part ihletett légkörében a megújult hajóállomáson Kulcson.
2022-04-08Tanárok és diákok remekléseA Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és tanárai április 5-én, kedden délután a Munkásművelődési Központ színháztermében Jazz Cafe elnevezéssel közel két és fél órás, nagy sikerű, telt házas koncertet adtak.
2019-12-07"Nem volt ez előre megírva, csak tereltek a körülmények"A Sándor Frigyes zeneiskola zenei világnapi programjának részeként lépett fel a városhoz ezer szállal kötődő Csuhaj-Barna Tibor előadóművész, jazz-bőgő szakos tanár, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem DLA, egyetemi adjunktusa. Múltról, jelenről, jövőről faggattuk.
2019-08-10Megpróbálom a lelkemet, és minden érzelmemet odaadniKelemen Angelika dzsesszénekes Dunaújvárosból indult a hírnév felé. Mára már komoly neve van a szakmában, a konzervatóriumban a szakma legnagyobbjaival együtt vizsgáztat. A mindig mosolygós énekesnővel az MMK-ban tartott koncertje után beszélgettünk. Láthatóan kimerítette a fellépés.
2019-07-29Saját művek, örökzöldek és népdalokJúlius 27-én, szombaton este, és a lábát lógató vihar miatt nem a Művész presszó teraszán, hanem a Bartók aulájában tartották meg a Petőfi Művészeti Liget ez évi utolsó dzsesszkoncertjét.
2019-07-16Könnyed kikapcsolódást ígér a jazzkoncertA Gáspár Károly Trió valóban élvezhető, igényes jazzt kínál a közönségnek.
2019-07-08Nexus LineUp dzsesszformációA környékben lakók csak annyit tapasztaltak, hogy szokás szerint – mármint a Petőfi Művészeti Liget alatt – pénteken este halk, lágy dzsesszdallamok árasztják el a parkot. Akik a Művész teraszán ültek, ennél többet is elmondhatnak.
2019-06-07Idén is vár a Petőfi Művészeti LigetÖsszművészeti fesztivállal készül a Bartók színház a nyárra.
2019-03-08Juharos JazzCafe (képaláírás)Újabb zenei helyszín a városban. A Sándor Frigyes Zeneiskola Jazz Café rendezvényén tanárok és növendékek formációi léptek színpadra a Juharos Étteremben március 7-én este. (teljes szöveg)
2019-01-14Telt ház előtt muzsikált a Budapest Klezmer Band. Új évi koncert: kuriózumok, vastapsos sikerre hangszerelveImmáron 9. alkalommal jelentkezett a város egyik rangos komolyzenei eseménye, az új évi gálakoncert január 13-án, vasárnap délután, amely ezúttal is jelentős fellépőt, a Budapest Klezmer Bandet hozta el Dunaújvárosba, a Bartók kamaraszínház nagytermébe. Az est védnöke Cserna Gábor polgármester volt.
2018-09-28Olyat daloljanak, amit szeretnek! Olyasmit daloljanak, amit igazán imádnakHosszas előkészítő munka után az illetékes minisztérium végre engedélyezte a zeneművészeti ágon belül a jazzének szak bevezetését a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskolában. Nem kis dolog ez, ugyanis eddig még a zeneiskolában soha nem oktattak jazzénekeseket. Mostantól a dunaújvárosi születésű Kész Petra oktatja a tárgyat.
2018-08-31Jazzparádé újraTim Ries A Rolling Stones világhírű szaxofonosa lépett fel az Oláh Quartettel 2018. augusztus 30-án a Művész Presszó jazzklubjában
2018-08-31Világhírű szaxofonossal (képaláírás)Tim Ries, a Rolling Stones turnéinak állandó szaxofonosa az Oláh Kálmán Quartettel lépett színpadra augusztus 30-án, csütörtökön a Művész presszóban. A zongorista-zeneszerző Oláh Kálmánt régóta foglalkoztatja a zenei műfajokon átívelő sokszínűség. Tim Ries szaxofonossal már összeszokott párost alkotnak, hiszen a Trio Midnight formációval többször is játszottak együtt.
2018-08-27A Csillagfényes Nyári Esték befejezése (képaláírás)Az ötödik Csillagfényes Nyári Este is nagy sikert aratott a kulcsi kikötőben augusztus 25-én este. A jövő Kulcsa Egyesület által szervezett nyári programsorozat befejező előadásában a Salty Dog dzsesszduó lépett fel, megérdemelt elismerést aratva. (teljes szöveg)
2018-07-14Lüktetés (képaláírás)A szokásoknak megfelelően, ha péntek, akkor dzsesszkoncertet kínál a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza szabadtéri rendezvénysorozata, a Petőfi Művészeti Liget. Ezúttal Egri János basszusgitáros egyik formációját, az Egri Drive Stuff nevű zenekart látták vendégül a Művész presszó teraszán. Az elektronikus elemekkel operáló muzsikában a groove-os lüktetés dominál. (teljes szöveg)
2018-07-09Friss jazz és költeményekMég három hétig dübörög a Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza nyári szabadtéri rendezvénysorozata a Petőfi Művészeti Liget.
2018-03-17Jazz Café - kinőtte a teneiskola falaitEgyre kevesebb városlakónak kell elmagyarázni, hogy mi is az a Jazz Café. A Sándor Frigyes Zeneiskola periodikusan visszatérő estje hamarosan kilép az intézmény falai közül.
2018-03-13Jazz cafe (képaláírás)Folytatódott március 12-én a Jazz Cafe sorozat a Sándor Frigyes Zeneiskola kamaratermében. A kávéházi hangulatú koncerten felléptek az iskola növendékeiből és tanáraiból alakult zenekarok. (teljes szöveg)
2018-03-09Dupla koncert (kishír)Művész Jazz Show címmel dupla koncert volt a Művész Presszóban. Barcza Horváth József nagybőgős Balázs Elemér dobossal és Zana Zoltán szaxofonossal lépett fel elsőként, majd Bacsó Kristóf szaxofonos és Komjáti Áron gitáros csatlakozásával egészültek ki. (nem teljes szöveg)
2018-02-16Jazzvarász (kishír)Igazi nemzetközi zenei négyes fogat vette célba Dunaújvárost a múlt hétvégén. Spanyol trombitaművész, portugál ütős és két bécsi magyar muzsikus alkotta Gayer Mátyás-Pol Omedes Quartet kápráztatta el a Művész Presszó közönségét.(teljes szöveg)
2018-02-02JazzvarázsRemek hangulatú koncertet adott a LightBulb nevű formáció a Művész presszóban múlt pénteken.
2017-12-01Lírai és virtuóz (kishír)A Művész Presszó jazz színpadán ifjabb Szakcsi Lakatos Béla zongorista, Lakatos "Pecek" Krisztián bőgős és Balázs Elemér dobos lépett fel. (nem teljes szöveg)
2017-11-20Voice and bass (képaláírás)Az önkormányzat támogatásával jött létre a Voice and Bass duo november 18-i, szombat esti koncertje a Kortárs Művészeti Intézetben. A duó erős szállal kötődik a városhoz, miután Csuhaj-Barna Tibor a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-bőgő tanára városunkból származik, feleségét Lakatos Ágnest, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének tanárát a legismertebb hazai jazzénekesnők egyikeként tartják számon. (teljes szöveg)
2017-11-03Mesternégyes a Művészben (kishír)Egy magyar származású néhai cigányprímás unokája, Miles Davis egykori szaxofonosa, Rick Margitza Frank Amsellemmel, Balázs Elemérrel és Barcza-Horváth Józseffel adott kiváló koncertet a Művész Presszó jazz klubjában. (teljes szöveg)
2017-10-30A jazz legjobbjai (képaláírás)Dunaújvárosban, a Művész presszóban a jazzkedvelők körében ismert és már sokadszor remekelő Balázs Elemér társaiként lépett fel október 28-án, szombaton este Rick Margitza szaxofonos (USA), valamint Franc Amsallem zongorista, aki Párizsban él. (teljes szöveg)
2017-09-22Támogatás a Jazz Klubnak (kishír)A képviselők arról is döntöttek, hogy idén 500 ezer forinttal támogatják a Művész Jazz Klub által szervezett rendezvényeket, koncerteket. Az elfogadott támogatási összeget a jövő év augusztusáig használhatja fel a Művész Jazz Klubot üzemeltető DVG Zrt. (teljes szöveg)
2017-09-13Grammy-díj előttA múlt hónapban járt a Csillagfényes kulcsi esték a Dunán című sorozat keretén belül a kulcsi hajóállomáson Joe Fritz klarinétművész zenekarával. A koncert szünetében faggattuk.
2017-09-01Hazajárnak a Művészbe (kishír)A Balogh Gyula Quartet adott hangulatos koncertet múlt pénteken este a Művész Kávézó teraszán. A városunkba már szinte hazajáró zenészek ismét minőségi muzsikával kápráztatták el a nagyérdeműt. (teljes szöveg)
2017-08-04Nyár esti jazz (kishír)Múlt pénteken a Művész Presszó teraszán a Molnár Sándor Quintet Bolla Gáborral kiegészülve adott koncertet. (nem teljes szöveg)
2017-07-25Az utolsó hétJúlius 23-án, vasárnap este még a tomboló kánikulai estében muzsikált a közönségnek a népszerű kubai énekesnő Elsa Valle vezette Afrocando, amely igényes jazzmuzsikát vegyített pergő és pezsgő ritmussal koncertjén.
2017-07-24Slágerek, jazzkörettelRégen látott, szépszámú közönség várta Szulák Andrea és az őt kísérő neves zenészek fellépését július 21-én, pénteken este.
2017-07-21Modern jazz (kishír)Az Indigó Project volt a Petőfi Művészeti Liget július 14-i vendége. (nem teljes szöveg)
2017-07-19Családi látlelettől az afrikai dallamokigCsaládlátogatás előttünk, koncert utánunk. E héten is dübörög a Petőfi Művészeti Liget.Július 16-án, vasárnap este Vörös Janka (ének) és Vörös Milán (gitár) kettőse lépett fel, akik jazz- és popelemeket ötvöztek ötletesen és sokaknak tetszetősen a Zenepavilonban.
2017-07-14Balkáni zenevarázs (kishír)A Guca Partyzans Brass Band lépett fel a Petőfi Művészeti Ligetben szerdán este. (nem teljes szöveg)
2017-07-10Jazz sztenderdek saját ízlés szerint formálvaÚgy tűnik, az idei Petőfi Művészeti Liget nyári szabadtéri rendezvénysorozata nagyrészt fedett téren zajlik. A Jazzy Stripe koncertje is óvatosságból beköltözött a Bartók aulájába.
2017-06-15"Én már az elején tudtam"Amikor a mai világban egy rangos étterem ajtajára kitehetik a "minden hely elkelt" táblát, akkor komoly ajánlattal várhatják a közönségüket. Egy ilyen sikerből a Perpétuum jazz zenekar is kivehette a részét, amelynek tagjai a Kiskohász vendéglő rendezvényén szórakoztatták a vendégeket a közelmúltban. Hegyi Zoltánnal (kép), a dunaújvárosi sikeres nagybőgőssel beszélgettünk.
2017-06-07Tizenhat estén át. Tizenhat estén át szórakoztatEbben az esztendőben is ingyenes nyári szabadtéri szórakozást kínál a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, jelentette be június 6-i tájékoztatón a teátrum vezetése.
2017-06-02Nemzetközi színvonal (kis hír)A Gayer Mátyás Quartet lépet fel múlt pénteken a Művész Presszó jazzklubjában ahol Bolla Gábor szaxofonos volt a vendégük. A nemzetközi hírű zenészek jó hangulatú koncertet adtak. (nem teljes szöveg)
2017-05-26Főcímzene a big banddelEgy állomásos koncertsorozat részeként a Bartók színházba is ellátogatott Náray Erika színművész, aki a Budapest Jazz Orchestra segítségével felső tagozatos és középiskolás diákoknak mutatta be a jazz sajátosságait egy interaktív énekóra keretében.
2017-05-19Örömzene a Művész Kávézóban (kis hír)Deep in a dream című lemezét mutatta be a Művész Kávézó jazzklubjában múlt pénteken este a Hajdu Klára és Oláh Krisztián alkotta duó. Igazi örömzenélést láthattak a műfaj kedvelői. (teljes szöveg)
2017-04-21Három plusz egy (kishír)A Borbély Dániel gitáros, Szentgallay György basszusgitáros, Kovács Miklós dobos alkotta LightBulb trió Vidákovich Izsák szaxofonossal kiegészülve adott egyedi stílusú, parádés koncertet Nagypénteken a Művész Kávézó jazzklubjában. (teljes szöveg)
2017-03-31Művészbeli lemezbemutató (kishír)Oláh Krisztián ezúttal egyedül állt a nagyérdemű elé és tartotta meg lemezbemutató koncertjét múlt pénteken este a Művész Kávézóba, a jazzrajongók nagy örömére. (teljes szöveg)
2017-03-24Parádés jazzkoncert a Szakcsi Trióval (kishír)Pénteken adtak koncertet a Művész Kávézó jazzklubjában. (nem teljes szöveg)
2017-03-21Szupertrió zenélt a MűvészbenIsmét nagyot szólt a Művész Kávézó dzsesszklubja, ahol ezúttal három kiváló virtuóz muzsikált egy jót a közönségnek.
2017-03-07Rockabilly érzés (képaláírás)Az 1998-ben alakult Mystery Gang Rockabilly Trio adott szokásához híven fergeteges koncertet március 4-én a Galéria Jazz Klubban. A muzsikosok, a garage, jungle valamint a rockabilly zenei stílusokból és az elementáris életigenlésből!- adtak ízelítőt. (teljes szöveg)
2017-02-24Kávézó a zeneiskolában (kishír)Kávéházzá alakult hétfőn este a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola emeleti kamaraterme, ahol az iskola növendékeiből és tanáraiból alakult zenekarok a jazz minden ágából hoztak egy kis ízelítőt. (nem teljes szöveg)
2017-02-24Jazzkoncert (kishír)A Művész presszóban újra fellépett a Molnár Sándor Trió, új felállásban. (nem teljes szöveg)
2017-02-16Benda - stílusokon átEmlékezetes koncertet adott Benda Gábor dzsesszzongorista az elmúlt héten a Bartók nagytermében.
2017-02-16Határokon átívelő gasztrofesztivál. Zenéből, ételből és italból is a legjobbakat kínáljákNegyedszázados történelmet írt Gárdai György a Gasztroblues Fesztivállal.
2017-01-26Tim Ries ismét nálunk járt. Tim Ries: Magyarország a második otthonomA jazz egyik legkiválóbb magyar formációja, az East Gipsy Band egy világklasszissal, Tim Riesszel lépet fel a dunaújvárosi Művész Klubban.
2017-01-23Eat Gipsy Band koncert Tim Ries társaságában (képaláírás)A legendás Rolling Stones zenekar egyik neves szólistájával, Tim Ries-szel a soraiban lépett fel január 20-án, pénteken a Bartók aulájában, a Művész Kávézó jazz koncertsorozatának keretében az East Gipsy Band. (teljes szöveg)
2016-11-10Oláh Dezső. a hazajáró. Bartókkal a BartókbanAz elmúlt heti Művész Jazz Club koncertjének fajsúlyát jól szemlélteti, hogy ezúttal ismét a Bartók auláját vették kölcsön, bízva abban, hogy az Oláh Dezső Trió és az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje megtölti a teret.
2016-11-10A zenélés nem munka, hanem játkA Művész Jazz Klubban lépett fel a közelmúltban Norbert Marius ( Győri Kiss Norbert).
2016-10-25Miles Davis nyomdokánRégi ismerősök és új arcok is felléptek október 21-én, pénteken a Művész szokásos hétvégi jazz-estjén.A meghívóban a Balázs Elemér - Norbert Marius Quartet koncertjére invitáltak a szervezők.
2016-10-11dzsesszklub (képaláírás)A Művész Kávézó dzsesszklubjának keretében remek koncertet adott - ezúttal a Bartók Kamaraszínház aulájában - az Elsa Valle Afrocando kiváló zenészekből álló kollektívája. (teljes szöveg)
2016-09-14Ég alatt szólt a dzsesszA nyári szezon végével sem maradtak zenei program nélkül a dzsesszmuzsika szerelmesei a Művész teraszán szeptember 9-én.
2016-09-12Ég alatti zenekar (képaláírás)Ismét megtelt a Művész presszó terasza szeptember 9-én, pénteken este a dzsessz szerelmeseivel. Mindez magától értetődő lenne, ha egy jól ismert tagokból álló formáció lépett volna fel. A koncertsorozat vérfrissítéseként azonban egy fiatal banda, az Ég alatti kvartett négy tagja muzsikált. Képünkön Baló Samu (zongora), Ujváry Flóra (nagybőgő) és Hermán Dominik (dob). (teljes szöveg)
2016-08-29Dzsessz az éjben (képaláírás)Ismét lenyűgöző zenei csemegét kínált augusztus 26-án, pénteken estére a Művész terasza. Az ínyenc dzsesszt a BendaTrió szolgáltatta az éjszakában. Benda Gábor zongorázott csodásan, Horváth Pluto József, a bőgő nagymestere brummogta az alapokat és Bordás József ült a doboknál (teljes szöveg)
2016-08-16Műfaji ötvözés (képaláírás)A Balkán Sound teremtett remek hangulatot a Művész teraszán augusztus 12-én, pénteken este. Jazz, népzenei motívumokkal, balkáni könnyedséggel - színvonalas zenei csemege volt. (teljes szöveg)
2016-08-05Gitárcsillagok a színpadon. A Művész jazzklubjának eddigi legsikeresebb estjeHatalmas tömeg előtt lépett fel a Művész Kávézó teraszán a Babos-László-Tátrai hármas.
2016-07-29Itt a nagy hajrá a LigetbenAz utolsó szerdai (július 27) szerelmesek program várta a Ligetben a közönséget, július 29-én, pénteken és július 31-én, vasárnap is tekintélyes programmal várja az érdeklődőket a Petőfi Művészeti Liget. Itt a véghajrá!
2016-07-25Dzsessz éjfél előtt. Midnight, éjfél előttNem először, és remélhetőleg nem utoljára járt a városban az ország egyik legjobb dzsesszformációja, a Trio Midnight július 22-én, pénteken a Művész Teraszán.
2016-07-22Jazzvarázs a Művészben (kis hír)A Gayer Mátyás Trio, valamint vendégzenészei, Hofecker Dániel és Komjáti Áron lépett fel a Művész Kávézó jazzklubjában a múlt hét végén. (nem teljes szöveg)
2016-07-12Vasárnap esti koncert a Ligetben (képaláírás)Július 10-én remek koncertet adott a Petőfi Művészeti Ligetben a népszerű Fourtissimo dzsesszrock formáció, amely kiváló produkcióval szórakoztatta közönségét. (teljes szöveg)
2016-07-11Dzsesszkatedra (képaláírás)A rockmaraton közben is zakatol az idei Petőfi Művészeti Liget tartalmas programsorozata. Képünkön a Balázs József Quintet, amely július 8-án este remekelt a teraszon. (teljes szöveg)
2016-07-01Jazz másképpen (képaláírás)Túl vagyunk az idei Petőfi Művészeti Liget első hétköznapon tartott koncertjén. A prospektuson az All in five zenekar (kép) neve állt. A sokak számára talán ismeretlen formáció Gershwin, Frank Sinatra, Sting, B.B. King, Ray Charles és jó sok Paul Simon feldolgozással szórakoztatták a nagyérdeműt június 29-én (teljes szöveg)
2016-06-28Finom jazz a ligetbenAz E.K. Aveneu zenekar koncertjével folytatódott június 26-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nyári szabadtéri sorozata, a Petőfi Művészeti Liget.
2016-06-24Zene nélékül nincs élet. Az akkordszóló átiratával győzte meg a zsűritA Művész jazzklubjának legutóbbi fellépője Balog Roland volt, aki a Los Angeles-i Six String Theory gitárversenyen első helyezést ért el.
2016-06-10JazzteraszTerasznyitó koncertet tartottak a Művészben a Balogh Gyula Quartettel, akik ezúttal meglepetés vendég nélkül érkeztek.
2016-06-07Pazar nyári zenei programokA színházi évad végére érve Dunaújvárosban már-már magától értetődik, hogy nem érnek véget a programok, a Bartók nyárra is kínál szórakozást, de már a kőfalakon kívül, a Petőfi Művészeti Ligetben.
2016-05-27Utazásra hívták a közönségetA Tóth Viktor Tercett adott koncertet a Művészben.
2016-04-08Pezsgő zenei élet a városbanA Művész Presszóban a múlt pénteken az Egri 50-es alkalmi társulás adott koncertet.
2016-03-23Élő zenetanoda (képaláírás)Hétfőn este a már ismert és kedvelt Jazz Café keretében a Sándor Frigyes Zeneiskola növendékei léptek fel, megcsillogtatva tehetségüket és egyre gyarapodó tudásukat (teljes szöveg)
2016-02-08Tisztelgés Chet Baker előttFebruár 5-én a Művész Presszó élő jazz sorozatában Hajdu Klára Quartet lépett fel új lemezével a Bartók aulájában.
2015-12-16Mp3-lejátszó helyettOláh Dezső és Oláh Péter igazi örömzenével lepte meg hallgatóságát a helyi zeneiskolában rendezett jótékonysági koncerten.
2015-12-15MagánbeszélgetésekOláh Dezső és Oláh Péter muzsikált a kárpátaljai Gát község megsegítésének javára szervezett jótékonysági koncerten.
2015-12-15Jazzünnep a klubszülinaponKoncertek a Művész Jazz Klub fennállásának egyéves évfordulóján.
2015-12-10Jubilál a jazzklubEgyéves fennállást ünnepli a Művész Jazz Klub.
2015-12-02Fújták a slágereketAz Ifjúsági hangversenybérlet tulajdonosai november 30-án két koncerten is élvezhették a Budapest Saxophone Quartet lenyűgöző játékát a Bartók nagytermében.
2015-11-14Őszintén, nagy szabadsággalHarcsa Veronika lassan többet áll közönség elé Európa-szerte, mint itthon. A bájos, szerény előadót Gyémánt Bálinttal közös, dunaújvárosi koncertje előtt kérdeztük.
2015-11-09Szirének márpedig léteznek!"Jubileumi turnéjának első állomásául választotta Dunaújvárost a Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint duó. A Galéria Jazz Klubban nem voltak éppen sokan, de a hangulat alapján akár a MÜPA-ban is lehettünk volna."
2015-11-07Örömzenedében (képaláírás)Csütörtökön este igazi dzsessz-csemege várta az erre fogékony közönséget a Bartók színház épületében található Művész Kávézóban, ahol varázslatos koncertélmény gyarapodhatott a hallgatoság a Geoff Warren Hungarian Quartet-nek köszönhetően. (teljes szöveg)
2015-10-26Gipsy varázs sztárvendéggelBeszámoló az East Gipsy Band elsöprő koncertjéről. Kinőtte saját terét a Művész Fészek Presszó péntek esti rendezvényén, így kénytelen volt teret foglalni a Bartók aulájában. Nem csoda, hiszen egy világszerte ismert dzsessz-muzsikus szerepelt a beharangozóban.
2015-10-21Ünnepi különkiadásAz East Gipsy Band és Tim Ries, a The Rolling Stones szaxofonsa játszik Dunaújvárosban, a Művész Presszóban.
2015-09-23Remek percek (képaláírás)Az Egri János Quartet nagy sikerű fellépése. Kiváló előadók remek koncertjét élvezhette a Művész Jazz Klub teraszának közönsége. Ezúttal a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel kitüntetett Egri János nevével fémjelzett együttes lépet fel. (nem teljes szöveg)
2015-09-07Jazz-zene - meccsel verveBeszámoló a New Akousztic Band Művész presszóban adott koncertjéről.
2015-09-04Egyedi hangonA Balázs Elemér Group negyedszázados jubileumi fellépésén tapsolhattak az érdeklődők a Művész teraszán.
2015-08-31Jazzfergeteg a MűvészbenBalázs Elemér Group koncertje a Művész Presszóban.
2015-08-21Jazz a teraszon"Pecek" Lakatos Krisztián és Lakatos "Pecek" András jazz estje a Művész Presszó teraszán.
2015-08-07Szabó Gábor autó helyett repülőt vezetSzabó Gábor gyermekkora óta foglalkozik modellezéssel, és a Kelemen Angelika és barátai zenekar billentyűse.
2015-07-31Jazz a teraszonBeszélgetés Elek István szaxofonossal, aki a Művész Presszó teraszán lépett fel a Balogh Gyula kvartettel.
2015-07-27Terasz-zeneBalogh Gyula Jr. Quartetje játszott a Petőfi Művészeti Ligetben.
2015-07-23DzsesszteraszSzinte már hazajár a Művész Presszóba Balogh Gyula, a Quartet vezetője.
2015-07-17A Művészbe jó visszatérniOláh Kálmán adott jazz koncertet a Művész teraszán. Interjú.
2015-07-13A teraszon a jazz élvonalaAz Oláh Kálmán Trio koncertezett a Petőfi Művészeti Ligetben július 10-én.
2015-07-11Petőfi Művészeti Liget (képaláírás)Lassan félidejéhez érkezik a város legnagyobb nyári kulturális sorozta, a Petőfi Művészeti Liget. Tegnap este egy kivételes tehetségű csapat, az Oláh Kálmán Trió koncertezett a Művész teraszán. (teljes szöveg)
2015-06-29Szakcsiék a teraszonDzsessz sztenderdek estje, a Szakcsi JR. Trió koncertje a ligetben, a Művész Presszóban.
2015-06-09Zsigerekből feltörő muzsikaJúnius 5-én Gányi Miklós és zenésztársai adtak koncertet a Művész Jazz Klubban. Beszámoló a koncertről.
2015-04-03Főleg swinget játszik a Bopcorn-quartetA Művészben hónapok óta zajló jazzkoncertsorozat legutóbbi koncertjét a Bopcorn-quartet adta, dobosuk a dunaújvárosi kötődésű Berdisz Tamás.
2015-03-30Koncert a Művészben (képaláírás)Pénteken este ismét nagyot gurított a Művész Kávézó dzsessz sorozata, amely ezúttal két valódi nagyágyúval örvendeztette meg a műfaj helyi szerelmeseit. A két Mihály, Dresch és Borbély szaxofon szólóit ezúttal G. Szabó Hunor (dob) és Horváth Balázs (bőgő) kísérte (teljes szöveg)
2015-03-16Hajdu Klára kvartett koncert (képaláírás)A Hajdu Klára kvartett (Neumann Balázs, Bögöthy Ádám, Hoff Marcell és a névadó)pénteken este folytatta a Művész presszó hagyományos kamarakoncertjeinek sorát, felejthetetlen élménnyel ajándékozva meg a műfaj kedvelőit. (teljes szöveg)
2015-02-13Jazztörténet két felvonásbanA Bartók színházban a Balázs Elemér Group négy tagja mutatta be a jazz alakulását a kezdetektől napjainkig az általános és középiskolásoknak.
2015-02-13Felszabadult, kortalan zenei játékA Művész presszóban a Bende Zsolt Trió lépett fel.
2015-02-10Dzsesszmatiné (képaláírás)Az ifjúsági hangversenybérlet keretében hétfőn két koncertet is adott a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában a Balázs Elemér Group (teljes szöveg)
2015-02-02Dzsesszmesék (képaláírás)Pénteken este lapzártánk után a hazai dzsesszélet egyik meghatározó csapata, László Attila és barátai léptek fel a Művész Presszóban. Azok a szerencsések, akik bejutottak a koncertre fergeteges zenei élménnyel gazdagodhattak (teljes szöveg)
2015-02-00Jazz koncertek a MűvészbenÁtlagosan háromhetente jazz koncertekre kerül sor a Művész presszóban. Mádai Balázs, a DVG elnök-vezérigazgatójának nyilatkozata.
2015-01-28Családi muzsikaHagyományosan a Magyar Kultúra Napját egy-egy nívós koncerttel ünnepli meg a város a Pro Cultura Intercisae díjátadó ünnepségével egybekötve. Idén nem a klasszikus zene rajongóinak kedveztek a szervezők, a Corridor Fagott Kvartett és a Voice & Bass közös koncertjével ünnepeltek a Bartók nagytermében.
2015-01-23A jazz nem kocsmarádióA Sallay Trió lépett fel a Művész presszóban, a péntek esti jazz esten.
2015-01-22Fagottra hangolvaA Magyar Kultúra Napján, január 22-én adják át Dunaújváros legrangosabb kulturális elismerését, a Pro Cultura Intercisae Díjat. Az ünnepségen fellép a Corridor Fagott Kvartett, Csuhaj Barna Tibor és Lakatos Ágnes is.
2015-01-20Újra jó dzsessz a MűvészbenA Sallay Jenő trió koncertezett a Művész Presszóban.
2014-12-24Művészlesen (képaláírás)Virtuózok. Tudatosan építgeti zenei kínálatát a Bartók színházban található Művész Kávézó, amelynek dzsesszklubjában a Gányi Miklós vezette trió volt a legutóbbi a vendége. (teljes szöveg)
2014-11-18Újra szól a jazz a MűvészbenNew City Jazz elnevezéssel nyitotta meg a zenés esték sorát november 14-én az átalakított Művész kávézó. Az első fellépő a Kész Petra, Kiss Diána, Szabó Péter alkotta jazz trió.
2014-05-21Angelika - meglepetésekkelBeszámoló a Munkásművelődési Központban, május 16-án megrendezett Kelemen Angelik and the Blues Elves koncertjéről.
2014-05-16Jazz és bor a mozibanMájus 17-én rendezik meg az I. Dunaújvárosi Jazz-, és Bortalálkozót a Dózsa Mozicentrum Galéria Jazz Klubjában.
2014-02-19Képaláírás"Öröm, zene... Kedden este mutatkozott be a közönségnek a Sándor Frigyes Jazz Combo a helyi zeneiskola koncerttermében. Az Oláh Dezső, Kótán Attila, Eged Márton alkotta nemzetközi szinten is kiemelkedő produkcióval lépett fel. Sőt, diákjai azt is bizonyították, hogy a zeneiskolában igazi műhelymunka zajlik..." (teljes szöveg)
2013-09-30Open Mike - hangszert mindenkinek!Az MMK Jazz Klub majdnem egy éve, havi rendszerességgel Open Mike esteket is szervez.
2013-09-14Akusztikusan (képaláírás)Rudán Joe, a Coda és a Pokolgép egykori énekese lépett fel tegnap este az MMK Jazz Klubjának szezonnyitó koncertjén Tóth László gitáros kíséretében. (teljes szöveg)
2013-07-29JazzhőhullámA Petőfi Művészeti Ligetben koncertezett a Jazz Steps Band.
2013-03-27Harcsa és GyémántHarcsa Veronika és Gyémánt Bálint lép fel március 30-án a Galéria Jazz Klubban.
2013-03-25Dalai Dávid és David BowieA dunaújvárosi Dalai Dávid zenekar adott koncertet az MMK Jazz klubjában. Kép a zenekar frontemberéről, Farkas Csabáról. A trió tagjai: Martinkó Tamás, Szekeres István, Farkas Csaba.
2013-02-13Kávéházi kalandokA Sándor Frigyes Zeneiskola Jazz Cafe című koncertsorozatának első bemutatkozói: Barna Teó, Tilinger Dorián, Balogh Máté (kép).
2013-02-12BemutatkoznakJazz Cafe címmel új, remélhetően hosszúra nyúló koncertsorozatban kezd február 12-én fél hattól a Sándor Frigyes Zeneiskola.
2012-05-03Jazz zene felsőfokonGyárfás István jazzgitáros az MMK Jazz Klub meghívására muzsikált triójával április 27-én este a művelődési központ színpadán.
2011-03-30Tehetségek az MMK-ban2007-ben ismét megalakult az MMK Jazz Klub. Emlékezés a meghívottakra.
2011-03-08Zenei sci-fi a BartókbanA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában koncertezett a Loop Doctors nevű formáció. Beszámoló.
2010-12-13Amerika - a zene szárnyainLittle G. Weevil koncertje az MMK Jazzklubban.
2010-11-22KépaláírásKlenyán Csaba Liszt-díjas klarinétművészt közös koncertet adott a Quartett Splendida hegedűnégyessel a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2010-10-28KNH Trió - hárman párbanSzezonkezdés a KNH Trió koncertjével az MMK Jazzklubjában. Beszámoló.
2010-08-11Jazz Klub: ősszel ismét belekezdenekBeszélgetés Gulácsi Zoltánnal, az MMK Jazz Klub egyik szervezőjével.
2010-07-06Nehéz csinálni, nem könnyű befogadni...A Petőfi Művészeti Ligetbe koncertezett a Voice and Bass duó (Lakatos Ágnes és Csuhaj Barna Tibor).
2010-04-26Borbély és Kodály diákjai"A dzsessz és a klasszikus zene párhuzamairól, összefüggéséről és közelségéről láthattak és hallhattak előadást a diákok a közelmúltban a Borbély Műhely tolmácsolásában."
2009-12-22Jimi Hendrix és a dzsesszA Bartók Music Clubba látogatott a Band of Gypsys Reincarnation együttes. Beszámoló a koncertről.
2009-11-13Ismét letették névjegyüket.Hungarikumok a Bartókban: Benkó Dixieland Band.
2009-11-09Benkóék - fél házzalA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában koncertezett a Benkó Dixieland Band. Beszámoló.
2009-05-08Dixie doktori szintenDunaújvárosban koncertezett a Benkó Dixieland Band. Beszámoló.
2009-04-01Dzsesszünnep a BartókbanA Magyar Jazz Ünnepe című országos programsorozathoz kapcsolódó koncerten a dunaújvárosi Stan's zenekar , valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakának big bandje lépett színpadra László Attila vezetésével a Bartókban.
2009-03-30Hat szaxofon? Ó, egek!A Bartók Kamaraszínházban koncertezett a dunaújvárosi Stan's együttes és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem dzsessz tanszakának bigbandje. Beszámoló.
2008-11-27Könnyed élvezetek, dzsesszre hangolvaA Bartók Music Club vendége volt Kelemen Angelika és zenészbarátai.
2008-05-26Indiai cimbalommuzsikaLukács Miklós Quintet, a Bartók Music Club évadzáró koncertjéről
2008-04-28A Műhely szabad zenei szárnyalásaA Borbély Műhely koncertezett a Bartók Music Klubban. Beszámoló.
2008-03-29Tóth Viktorék - mesterienA Bartók Music Club vendége volt a Tóth Viktor Tercett. Beszámoló a koncertről.
2008-02-08Karolina földútjainA Bartók Music Clubban koncertezett Ripoff Raskolnikov, Big Daddy és Nagy Szabolcs.
2008-01-28Dübörgő, vad csikócsapatA Bartók Music Clubban koncertezett a Pecek Lakatos Trió és vendégük, Sárközi Lajos. Koncertbeszámoló.
2007-02-19Szülinapi tortával, zenévelTízéves a Bartók Music Club. Beszámoló az ünnepi, jubileumi rendezvényről, koncertekről.
2006-11-27Borzongató koncert a BartókbanBeszámoló a Bartók Music Club legutóbb megrendezett koncertjéről. Előadó: Szőke Nikoletta és a Jazzclusive zenekar.
2006-11-23Szőkített Fitzgerald - Szőke NikolettaSzőke Nikoletta, a Jazzclusive elnevezésű formációval koncertezett a Bartók Music Clubban. Beszámoló a koncertről.
2006-03-27ÜlőjazztánczeneAz Andor's Jazz Band adott koncertet a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában.
2006-03-13ABBA vagy jazz?A Cotton Club Singers adott koncertet a Bartók színházban. Beszámoló, kritika.
2005-03-23Swingkorszak keveseknekBeszámoló a Bartók Music Clubban felépett Szalóky Classic Jazz Band koncertjéről (kép).
2003-12-22Elsa Walle idehozta KubátLatinjazz-est a Bartókban. Beszámoló.
2002-12-04Benkóék, sokadszor, sikeresenA Bartókban adott koncertet a Benkó Dixieland Band .
2000-12-08Pege, a nagybögő "Paganinije": A Quartett, bár a Csütörtök cSzerdán este a Bartók kamaratermében Pege Aladár koncert volt.
2000-04-05Minimum három történet. Cotton Club Singers: siker és keserűCotton Club Singers koncertjéről.
2000-03-29Tuti buli volt az MMK-banA néhány hónapja együtt zenélő The Four Walls Band jazz-blues zenét játszó dunaújvárosi együttes adott koncertet az MMK-ban.
1998-04-14Óva intették a nagybőgőzéstőlA Bartók Music Clubban Pege Aladár adott koncertet. Interjú.
1998-01-21Egy félidő a mennyekbenCreative Art Jazz Trio a Bartók őszi sorozatzáró koncertjén. Kritika.
1997-11-28Három nagy tanár muzsikálA Bartók Music Club újabb rendezvényén Gonda János, Berkes Balázs és Kőszegi Imre adott jazzkoncertet.
1997-11-05Polgárbarát rendőrcsapat tizennégy...A Bartók Music Club őszi sorozatának nyitórendezvényéről: a Polics Big Band - Budapest adott koncertet.
1997-10-24Tíz év után is töretlen ívvelA Tátrai Band adott koncertet a Bartókban. Kritika.
1996-07-31Nyári örömzene a múzeumkertbenA Kutas trió és Elek István jazz koncertjéről,mely a múzeumkerti esték-sorozat zárókoncertje volt.
1996-04-12Többet is kihozhatott volna magából...Muck Ferenc és csapata jazz koncertjéről.
1996-03-08Játszani és élni a jazzt: így!Szakcsi, Lakatos, Jánosi és Parádi a Bartókban. Kritika.
1996-02-28Hétfőn "létrejött" a fúzióA Fúzió Quartett jazz-rock koncertjéről.
1995-12-19Ujra, mint mindig: dicséretA Benkó-koncertről.
1995-05-18Séta MosolyországbanA Smile Group jazzkoncertjéről.
1995-03-07A Relax jött...A Relax jazz-rock group koncertjéről.
1995-02-20Meddig mehet ez így!?A Benkó koncertről.
1994-12-19Egyre inkább klub. Négy szólista és egy csapat a színpadon...A Vasmű Klub jazzklubjában pénteken a Szuper Group adott koncertet.
1994-04-23Hiányzott a töltésA Mohai-Vörös trió jazz-rock koncertje.
1994-04-01Parádés végjátékA Shabu-Shabu jazz együttes koncertje.
1993-11-23Hiányzott a tűzIn Line Group koncert a Bartókban.
1992-11-10FuzionáltunkKoncertet adott a városban a fiatal jazz együttes a Fúzió Quartett. Kritika.
1992-02-25Jazzromantika1992. február 21. Az In Line jazzegyüttes koncertje a Bartókban. Kritika.
1991-11-29A Föld hangjaiA Trio Stendhal jazz együttes estjéről.
1988-05-17Ahogy "a Pege" pengetTudósítás Pege Aladár koncertjéről, amelyet a Bartók Béla Művelődési Központban adott.
1984-09-28A siker nem a nézők számától függ. Kellemes dallamdobálásA bolgár Sterev Jazz Quartett hangversenyéről. Két kép az előadásról
1984-01-27Egy óra rock. (?)Pege Aladár ad koncertet január 30-án a Bartók Béla Művelődési Központ színháztermében
1982-10-08Újra: jazz-klubÚjjáalakult az 1978-óta működő jazz klub.
1982-04-16JazzklubA Bartók Jazklubjának áprilisi programjairól.
1981-03-17Három dobos, és BenkóékA Bartók Béla Művelődési Központban megrendezett Benkó Dixieland Band hangversenyéről.
1981-03-03Két tagú "zenekar"Jaciek Bednarek és Krzysztol Zgraja, lengyel művészek hangversenyéről.
1981-02-06Egy koncert tanulságai... PegeBeszámoló Pege Aladár koncertjéről.
1980-12-09Jazz DimenzióA Bartók Béla Művelődési Központban fellépő Dimenzió együttes koncertjéről.
1980-02-19Jazzklub születikDunaújvárosi Jazz-klub! Strike up the band! A megalakulás körülményei.
1980-02-19PleszkánA február 11-én tartott jazz-zongorista klubestről. (Pleszkán Frigyes)
1979-10-23A jazz othonra lel...Sokoldalú támogatással megalakult a jazz-zenét kedvelők klubja. Fenntartó a főiskola.
1979-08-31JazzAz Ifjúsági parkban rendezett beat-estek érdektelenségéről.
1979-05-22Reméljük, hogy folyt. köv.Az első félévben négy jazz hangversenyt szervezett az Arany Csillag Kisz-szervezete. Ezeket a koncerteket az ifjúság zenei pallérozásának jó útjaként tovább kell folytatni az őszi idényben ismét.
1979-04-03Jazz az Arany CsillagbanA szálló KISZ-szervezete által indított Jazz-sorozatról.
1979-03-27Jazzkoncert a stúdióterembenKőszegi Imre együttese - ütőhangszeres -, Gárdonyi László (zongora), Tiborcz András (bőgő) és Turnovszky Ferenc (gitár) jazz koncertjéről.
1978-03-07Jazz-sorozat (kishír)A központi könyvtár előadótermében március 9-én Kádár István tart előadást a jazz-sorozat keretében "A Jazz Európában" címmel.
1977-11-15Jazztörténet a könyvtárban (kishír)November 17-én Kádár István tartja az előadást.
1977-09-23Benkó Dixieland Klub alakultAz országban a harmadik. A főiskolán.
1976-06-11Zene - Interjú és töprengésAz interjú Grábits Gáborral készült a jazz koncertek utolsó előadása előtt. Keresik annak az okát, hogy miért csappant meg az érdeklődés e rendezvények iránt. Külső segítséget igényelnek.
1976-04-23Az első jazzkoncertAz Arany Csillag KISZ-alapszervezete hívta meg hangversenyezni a kőszegi Rythm Unit zenekart. Részletes elemzés a zenekarról és jazzmuzsikáról - általában.
1975-03-11Jazzkoncert a Vasmű Klubban (kishír)Az Interbrass-együttes játszott március 11-én.
1975-01-28Jazz-életVárosunkban is kezd kialakulni a jazz-kultúrának egy kis magja.
1975-01-17A jazzklub harmadik koncerjeA Bartók Béla Művelődési Központ klubjában.
1974-12-06A második jazzkoncertDixieland a Vasmű klubban.
1974-11-06Jazz-koncertsorozat kezdődik a Vasmű KlubbanAz MMK Jazz Klubja 6 koncertből álló sorozat első estjét rendezi meg nov. 8-án a Vasmű Klubban
Éjféli jazz (kis hír)Az Egri János, Oláh Kálmán és Balázs Elemér által alkotott csoport , vagyis a Trió Midnight különleges jazzkoncerttel ajándékozta meg a közönséget a Művész Kávézó teraszán. (nem teljes szöveg)