Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

238 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-05-10Kikapcsolódási körkép a DVG-velVízparti napközis tábor, Balaton-parti üdülés, vagy csobbanás az élményfürdőben – csak néhány a DVG Zrt. kínálta kikapcsolódási lehetőségek közül. A jó idő közeleg, így már most érdemes szemezgetni összeállításunkból, hogy hol is hűsölhetnek majd a gyermekek, felnőttek egyaránt.
2024-03-22Kedvezményes havi buszbérlet minden dunaújvárosinak!A városüzemeltetést számos témában érintette a csütörtöki (2024. 03. 21.) közgyűlés, ám a legtöbbeket érdeklő és érintő döntés mindenképpen az a javaslat bizonyult, ami minden dunaújvárosinak jelképes összegért biztosítja a buszközlekedést Dunaújvárosban.
2023-08-25Ünnep - újra együtt!Tikkasztó hőség a kenyérszentelésen, szép és merész kísérlet a szabadegyetem keretében, tömegvonzás és hatalmas Quimby-buli a végjátékban: sikerrel debütált az Újvárosi Fesztivál a Szalki-szigeten 2023. augusztus 20-án.
2023-08-04Programözön nyomán nagy siker a nyugdíjasok találkozóján a Szalki-szigeti kempingbenKiváló hangulatú nyugdíjas találkozót szervezett Dunaújvárosban a Búzavirág Dalkör és az Aranydaru Szállítómű Nyugdíjas Baráti Kör a Szalki-szigeten. Beszélgetések, találkozások, zenés program és közös ebéd – minden adott volt a remek időtöltéshez.
2023-07-28Dalkörösök, citerások, zenés műsor: nyugdíjastalálkozó lesz a kempingbenA Duna partján, árnyas fák védelmében, csodálatos zöldövezetben, azaz a legideálisabb helyszínen, a Dunaújvárosi Kemping területén rendeznek 2023. augusztus 2-án nyugdíjas találkozót. Az érdeklődőket dalkörösök, citerások, zenés műsor, igazi jó hangulat várja majd.
2023-07-21Élményzóna a kempingben: újra együtt nyaralt a Családok Átmeneti Otthona gyerekcsapataNem először vállalkozott a rászoruló gyerekek közös nyaraltatására Dunaújvárosban az Útkeresés Segítő Szolgálat kötelékében működő Családok Átmeneti Otthona (CSÁO) kollektívája. A Boross Balázs dirigálta CSÁO-s csapat komoly előkészületek után költözött a kempingbe, hogy aztán minden napra gazdag programkínálattal lepje meg a közös nyaraláson résztvevő gyerekeket. A kínálatot sok-sok strandolás, kézműveskedés, sportolás színesítette, nagy élményt jelentett a rácalmási kirándulás, a kvízzel körített városismereti séta, vagy éppen a Bella Vita Pizzériában tartott közös vacsora, ahol a házigazdák emberségből is csillagos ötösre vizsgázva látták vendégül a gyerekeket.
2023-06-16Remek közösséget alkot, szép és színes évet zárt a Nyugdíjas Pedagógus KlubÁdám Sándorné a Nyugdíjas Pedagógus Klub elnökének beszámolója az elmúlt évről
2023-04-21Szociális segítők tanácskoztak a kempingbenFolytatta vármegyei merítésű szakmai sorozatát a dunaújvárosi Útkeresés Segítő Szolgálat: az intézmény a vármegye óvodai és iskolai szociális segítőit látta vendégül a Szalki-szigeten rendezett tanácskozáson 2023. április 17-én.
2023-04-17Bőséges volt most is a kínálatÚjra Dunai Kincses Kert Termelői és Kézműves Piac volt a kempingben.
2022-12-02Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak2021 óta töretlen népszerűségnek örvend a szauna-szeánsz Dunaújvárosban. 2022. december 1-től a régi-új helyszínen, a Dunaújvárosi Kempingben, a megszokott formában érhető el a közkedvelt szolgáltatás.
2022-10-31Több mint kilencszáz gyönyörűség szemléje. Több mint kilencszáz versenyzőTöbb mint kilencszáz kutyust neveztek be a CAC nemzeti kutyakiállítás-sorozat dunaújvárosi versenyére, amelyet október 30-án tartottak a kempingben.
2022-08-19Ismét BIMMER Parádé, több száz BMW találkozott Dunaújvárosban.Három napig a BMW-k uralták Dunaújvárost. 2022. augusztus 12-14-ig a dunaújvárosi kemping adott otthont a Bimmer Parádénak. Jó hangulatban teltek a programok és bár nagy zaj, időnként porfelhő, brutál motorhang, szűnni nem akaró gumicsikorgás fémjelezte a három napot – máskor esetleg mérgelődtünk volna az ilyen jelzők hallatán, most pedig egy sikeres rendezvényt jelentenek.
2022-08-13Parádés találkozó (képaláírás)A márka legjavát vonultatják fel a Bimmer-fanok a kempingben,ahol a dunaújvárosi BMW Partyzans csapata ismét megrendezi az augusztus 14, vasárnap délig tartó, felvonulással záródó, látványos bemutatókkal teli autós találkozóját, a Bimmer Parádét. (nem teljes szöveg)
2022-07-15Fajsúlyos témákról döntöttek a rendkívüli ülésen a közgyűlési képviselőkRendkívüli közgyűléssel folytatta a munkát a dunaújvárosi képviselő-testület. A képviselők a Városháza „C” szárnyának közgyűlési termében nyílt és zárt ülésen összesen 23 napirendi pontról döntöttek 2022. július 13-án.
2022-06-30Építészek alkotótáborában. Alkotótábor a szigetenJúnius 28-án, hétfőn várostúrával, workshop-börzével elkezdődött a Future Perfect Építészfesztivál a Szalki-szigeten található kempingben. Kedden pedig már javában munkálkodtak a résztvevők az alkotótáborban, amelynek eredményét bárki szemlézheti majd egy összművészeti programsorozat keretében az előttünk álló hétvégén.
2021-08-19Vidám alkotások várják a kemping nyaralóitTernay Nikolett és Vass József, a dunaújvárosi kemping munkatársai sokat tettek azért, hogy a nyaralók vidám környezetben tölthessék a nyaralásukat.
2021-07-21Ötven éve nyitott meg az városi kemping„A Hídépítő Vállalat dolgozói megkezdték az első osztályú autós és vízi kemping építését a Szalki-szigeten. Egyelőre 200 személyes táborhelyet létesítenek a Duna-parton. A tábor területén a sátorhelyek mellett nem csak mosdóhelyiségeket építenek, hanem fa- és beton víkendházakat is állítanak fel” – írta a Dunaújvárosi Hírlap 1966. március 19-én.
2021-06-11Nagy csobbanások. Nyári körkép: programlehetőségek DunaújvárosbanArnold Miklós, a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő ZRT szolgáltatási ágazatvezetője tájékoztatott a kezelésükben lévő létesítményekről
2021-04-16Tavaszköszöntő, hangulatos kincsvadászat a szigeten.75 árus és tavaszköszöntő hangulat – ez a két legfontosabb tényező jellemezte a Dunai Kincses Kert 2021. április 10-i sokadalmát a dunaújvárosi kempingben.
2020-08-21"Együtt a közösségért!" Hunor és Magor - éles bevetésen is!Dunaújvárosban tartotta évi rendes összetartását a HUNOR (Hungarian National Organisation For Rescue Services) hivatásos nehéz kutató-mentő mentőszervezet, valamint a Magor Katasztrófa-elhárításban Résztvevők Támogatásáért Egyesület az elmúlt napokban – a két szervezet közös programjának bázisa a Dunaújvárosi Kemping volt. A Hunor és a Magor együttműködése révén a Pentele Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkáját segítendő egy új fahíd született a Lebuki-patakra
2020-08-21Barta Endre: csodát láttam a szigetenA sajátos nevelést igénylő, jellemzően autista gyerekek és szüleik találkoztak a Szalki-szigeti kempingben; az eseményre, amelyet az Autisták Országos Szövetsége, valamint az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete is támogatott és koordinált, az ország több pontjáról érkeztek vendégek.
2020-07-13Pótmaraton - csak azért is. Pótmaraton a kempingbenA járványhelyzet gyakorlatilag lenullázta a nyári hazai fesztiválszezont. A Rockmaraton stábja április végén jelentette be, hogy idén júliusban a dunaújvárosi Szalki-szigeten nem zúz majd a térség legnagyobb, magyar és nemzetközi rock, metál, punk, hardcore zenekarokat felvonultató tömegrendezvénye. Nemcsak Dunaújvárosból és a környékről érkeztek pótmaratonozók, hanem az ország minden szegletéből, összefutottunk olyan csapattal, amely Debrecenből autózott le a Szalki-szigetre.
2020-07-10Fertőtlenítés a napközis táborbanPozitív koronavírus-tesztet produkált egy kézilabdaedző, aki hétfőn (2020. 06. 29.) foglalkozást vezetett a kempingben zajló napközis táborban, adta hírül a GESZ. Fertőtlenítő nagytakarítást tartanak a bázison, a tábor három napra bezár.
2020-07-03Túl a Szabadstrand takarításonMezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester sajtótájékoztatót tartott a szabadstrand használatával kapcsolatban
2020-07-03Programözön gyerekeknek a kempingbenEgész napos elfoglaltságot biztosítanak 2020. nyarán az Erzsébet táborok az iskolás gyermekek számára. A programok a Szalki-szigeti kempingben zajlanak
2020-06-26Nyáritábor-választék. Kézműveskedés, festés és színház előadás is leszNagyon sok táborozási lehetőség közül választhattak a szülők, hogy hol és mivel töltsék a gyermekeik a nyári szünidőt. A többi között kézműveskedés, festés, hennázás, színházi előadás szerepel az MMK kínálatában, a napközis táborban pedig a szabadban játszhatnak a fiatalok.
2020-06-00Nyári pihenés és kikapcsolódásMedgyesi Miklós, az önkormányzati sajtószóvivője ismerteti a dunaújvárosi pihenési és kikapcsolódási lehetőségeket 2020 nyarán: Kalandpark, kemping, üdülők, uszoda és élményfürdő.
2019-07-26Egyre népszerűbb a kempingA nagyrendezvények után is pezseg az élet a Szalki-szigeten.
2019-05-00Szabadstrand - már szezon vanIsmertető a 2019. június 1-jén kinyitó szabadstrandról és a DVG Zrt. Siófok-Balatonszabadin és Balatonkenesén található üdülőiről.
2018-09-14Szabadstrand. Sokan hűsöltek a szabadstrandonArnold Miklós, a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. szolgáltatási ágazatvezetőjének beszámolója a szabadstrand állapotáról, kihasználtságáról.
2018-09-00Cserkész évnyitó-toborzóBeszámoló a nemzetközi cserkészdzsemboriról, ami 2018. július 28 és augusztus 4. között zajlott a dunaújvárosi Szalki-szigeten.
2018-08-24Ezer cserkész. Újabb nagyrendezvény. Cserkészek százai vertek tábort a Szalki-szigetenÚjabb nagyrendezvénynek adott otthont múlt hétvégén a Szalki-sziget. Ezúttal közel ezer cserkész vert tábort a kempingben a szabadstrand mellett.
2018-08-10Hatszáz fős számháború. Résen voltak és sokat segítettek a cserkészek dunaújvárosi ittlétük alattKépes beszámoló a Közép- európai Cserkészdzsemboriról (2018. július 28-től augusztus 4-ig)
2018-08-09Cserkészek táboroztak (képaláírás). Városunkban táboroztak a visegrádi négyek cserkészeiLáthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont. A Szalki-szigeten táborozó fiatalok az önkéntes munka mellett a szórakozásra, kikapcsolódásra is szántak időt. (teljes szöveg)
2018-08-03Cserkészparti.Önkéntes munkával segítenek a cserkészek. Idén a Szalki-szigeten vert tábort a közel hétszáz fiatal2018. július 28 és augusztus 4. között Dunaújváros adott otthont a Szalki-szigeten a Közép-európai Cserkészdzseborinak.
2018-07-27A Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig. Dunaújvárosban is megálltak a Duna-Túra résztvevőiKét és fél hónap alatt összesen közel háromezer kilométert tesznek meg a vízen a 63. Nemzetközi Duna-Túra résztvevői, akik múlt pénteken (2018. 07. 20.) délután Dunaújvárosban kötöttek ki és a kempingben pihentek meg
2018-07-20Virágos Magyarország pályázat: itt volt a zsűriMásodszor is benevezett városunk a Virágos Magyarország versenybe, miután tavaly, első nevezésünkkor különdíjjal ismerték el Dunaújváros erényeit az immár huszonötödik alkalommal megrendezett pályázat szervezői. A bírálóbizottság július 19-én, szerdán járt a városban.
2018-06-18Eredményes szezon után a röplabdázók. EltökétséggelJúnius 16-án, szombaton a Szalki-szigeten lévő kempingben rendezte évzáró összejövetelét a Dunaferr SE röplabda-szakosztálya, illetve a DSE Röplabda Akadémia, ahol a vezetők, edzők és játékosok közösen búcsúztak a 2017/2018. évi bajnoki szezontól.
2018-06-00Szabadon élvezzük a strandot!Ismertető a Szabadstrandról: ellenőrzött a vízminőség, megoldódott a víz-utánpótlás, vannak vízimentők és megfelelő számban wc-k és zuhanyzók.Nyilatkozik Cserna Gábor polgármester és Balatoni Éva, a a kempinget működtető DVG Zrt. szolgáltatási ágazatvezető-helyettese.
2018-03-02Érdemes hozzánk ellátogatni! Turisztikai kiállításon mutatkozott be a város28. alkalommal rendezték meg múlt hétvégén a Tourex Idegenforgalmi Szakkiállítást és Vásárt a Hírös Agóra - Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban. Dunaújváros is részt vett.
2017-10-00Családi nap a Darusín Kft.-nél. Közös kikapcsolódás jó hangulatban2017 szeptemberének harmadik szombatján verőfényes napsütésben találkoztak a Darusín Kft. munkatársai és családtagjaik a kempingben. Már hagyományos a cégnél a közös nyárbúcsúztató, másodszor vettek részt rajta a volt dunaferres kollégák is. Nyilatkozik Radvánszki Sándor ügyvezető.
2017-08-26Kempingező széchenyis gólyákA hagyományokhoz híven ezúttal is egy mozgalmas, közösségépítő gólyatábor várt a Széchenyi gimnázium leendő elsőseit. Gólyák tornateremtől a kempingig.
2017-08-11Szeretünk kempingezni. Kempingezni jóOrszágos felmérések szerint a kempingezés semmit nem veszített vonzerejéből. Ennek apropóján érdeklődtünk a dunaújvárosi kempingben, és mint kiderül: a fejlesztéseknek és a ragyogó adottságoknak köszönhetően szálláshelyünk kezdi visszanyerni régi népszerűségét a túrázók, országjárók körében.
2017-07-28Szalki-tali a kempingbenA fogyatékkal élő gyermekek és családjaik már tavaly is a Szalki-szigeten találkoztak (Kálmánné Tóth Mária, az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete elnökének javaslata alapján) Az idei háromnapos program is sikeresen zárult.
2017-06-16A keményebbek ott is alszanakA DUDIK fesztiválra még dunaújvárosiként is megéri leköltözni a kempingbe, ha nem akarunk hazamenni.
2017-05-27Arany piknik.A szokásos időben, ám egészen új helyen tartotta tegnap az Arany János Általános Iskola hagyományos gyermeknapi rendezvényét a Szalki-szigeten, a kemping területén.
2017-04-00Menjünk nyáron is a szigetre!Cserna Gábor polgármester és Balatoni Éva, a DVG szolgáltatási osztályvezető-helyettese nyilatkoznak a Szalki-szigetről.
2017-03-31Nagy bulik lesznek a kempingbenSzámos lehetőséggel várják a városlakókat a Szalki-szigeten a hét minden napján. A kemping nyújtotta lehetőségekről.
2017-03-10Győztes. Az év dunai szigeteAz év szigeteként szemléltük tegnap a Szalki-szigetet, ahol Cserna Gábor polgármester és Gergő Edmond, a DVG Zrt. operatív igazgatója tájékoztatta a média helyi képviselőit.
2017-03-10Dunaújvárosi kincses sziget. Szabadstrand és kempingBejárást tartott a Szalki-szigeten Cserna Gábor polgármester, aki Gergő Edmonddal, a DVG Zrt. operatív igazgatójával szemlézte a kemping és a szabadstrand területét. Ismertették a további beruházások terveit.
2017-02-04Városüzemeltetés és szolgáltatásBeszélgetés Mádai Balázzsal, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatójával a cég jelenlegi munkáiról, az elmúlt időszak változásairól. A Partvédelmi Vállalat feladatai átkerültek a DVG Zrt-hez. A Juharos Étteremben modern, jól felszerelt konyhát alakított ki. Az eddig használt Fészek Tanéttermet a kereskedelmi iskola használja tanműhelyként.
2016-10-25Kutyások találkozójaEgész napos, nemzeti kutyakiállításnak adott otthont a Szalki-szigeten lévő kemping október 23-án, vasárnap.
2016-10-00Csapatépítés családi nappal. Gáláns házigazda volt a DaruSínBeszámoló a DaruSín Kft. családi napjáról, amelyet a Szalki-szigeten rendeztek. Nyilatkozik Radvánszki Sándor ügyvezető igazgató.
2016-09-30Szaunázás a kempingben.Nyílt napot tart a DVG Zrt. a kemping szaunaparkjában, hogy minél többen megismerhessék a szolgáltatást.
2016-08-27Köztisztaság, közrend. Munka, képzésA korábbiaknál is sikeresebb félév áll a helyi roma nemzetiségi önkormányzat mögött, derült ki a kempingben tartott augusztus 26-i, pénteki évadzáró pikniken és közmeghallgatáson.
2016-07-08A francia kocsik szerelmesei a kempingben. Egy jó Renault nem igényel mást, csak tankolástAz ország minden szegletéből érkeztek vendégek, márkarajongók a Liberté francia autós találkozóra a kempingbe.
2016-06-24Szabadstrand, büfé, napernyő és vizibicikli. Vízimentő figyel a fürdőzők biztonságáraKiváló vízminősítést kapott a Szalki-sziget szabadstrandja.
2016-05-13Egy hónap a nyitásigA szezonra készül a szabadstrand és a kemping.
2016-05-13Egy hónap a nyitásigKészül a szezonra a szabadstrand és a kemping.
2016-04-00Egyre vonzóbb lehet a Szalki-szigetElkészült a szaunapark a Szalki-szigeten, a város lakói már használatba is vehetik a létesítményt. Ezen kívül Dunaújváros elkészítette horgászturisztikai koncepcióját. Cserna Gábor polgármester és Hingyi László önkormányzati képviselő nyilatkozata.
2016-03-25ÉrtékteremtésA Szalki-sziget kempingjében elkészült a szaunapark. Merülőmedencét kapnak a szaunázók, játszóteret a gyerekek, családbarát lesz a megújuló kemping.
2016-03-25Nemzetközi szintű látványosság lehet! TuristacsalogatóNemzetközi szintű látványosság lehet Dunaújvárosban: Regionális Horgász- és Víziturisztikai Központ . Minden adottságunk, és már a részletes elképzelésünk is megvan ahhoz, hogy vízi központ legyünk! Beszámoló a tervekről, a horgászturisztikai koncepcióról.
2016-03-21Kemping: ismét vonzóSajtótájékoztatón mutatták be a város elöljárói március 20-án a kemping legújabb létesítményét - a szaunaparkot - a média helyi képviselőinek.
2016-03-18SzaunaparkElkészült a szaunapark a kempingben, vasárnaptól már igénybe is vehetik a városlakók.
2016-03-00Tovább szépül a kempingMádai Balázs a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója ismerteti a Szalki-szigeti kemping felújításának további menetét. A tíz kis házból kettőben szauna, kettőben öltöző, kettőben vizesblokk, egyben WC-csoport, egyben fatároló, és kettőben pihenő helyiséget alakítanak ki.
2016-02-12Szépül a Szalki-szigetHamarosan elkészül a szaunapark a sziget kempingjében.
2015-12-18Dunaújváros tovább fejlődik. Megújult a Római városrészKözmeghallgatást tartottak a jövő évi városfejlesztési tervekről. 7, 4 milliárd forintot fordíthatnak fejlesztésre, a Modern Városok Programmal további támogatást kaphatnak
2015-11-27Szauna-park, aromaterápiás kabin, fadézsaA kempingben lévő 10 kis házikóból szauna-park lesz.
2015-07-13Kinyitott a RockszigetJúlius 12-én a beköltözős nulladik nappal elindult a jubileumi Rockmaraton fesztivál a Szalki-szigeten.
2015-07-11Vasárnap a kemping, hétfőn a buli nyit kiMár épül a fesztiválváros a Szalki-szigeten. Jubileumi, 25. Rockmaraton Dunaújvárosban.
2015-07-09Tábort bontott a viharA vihar miatt a táborzáró szalonnasütés elmaradt, ám így is remek élményekkel búcsúzott Szivárványország cimbora-olvasótábor.
2015-07-07Cimbora-olvasótábor (képaláírás)Szombaton kezdődött és szerdán este zárul majd az országos cimboratalálkozó, amelynek ezúttal a Szalki-szigeti kemping ad otthont. A cimborák tegnap egy sárkányhajóval is vízre szálltak a kikötői öbölben. (teljes szöveg)
2015-07-07Országos cimboraságBeszámoló a József Attila Könyvtár által szervezett "Szivárványország" cimbora-olvasótáborról. Tábor a Szalki-szigeti kempingben július 4-9.
2015-07-06Országos Cimborák - először Dunaújvárosban együttElső alkalommal rendezték meg Dunaújvárosban az országos Cimbora tábort. A Balatonalmádiból hozott tradíciókból építkező tábort ezúttal az Nemzeti Kulturális Alap és a városi József Attila Könyvtár jóvoltából a teljesen megújult Szalki-szigeti Kempingben tartják.
2015-07-04SzivárványországbanJúlius 4-én a Szalki-szigeti kempingben megkezdődik az idei országos Cimbora-tábor.
2015-07-03"SZIVÁRVÁNYORSZÁG" cimbora-olvasótáborA Szalki-szigeti kempingben rendezi meg a József Attila Könyvtár a "Szivárvány" olvasótábort (július 4-9.) az ország cimboráinak.
2015-07-00Újra miénk a kemping!2015 júniusától újra használható a dunaújvárosi kemping. Cserna Gábor polgármester, Hingyi László kéviselő és dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke nyilatkozik.
2015-06-19Kinyitott a kempingMost már hivatalosan is üzemel a Szalki-sziget kempingje, bárki igénybe veheti az üzemeltető DVG Zrt-től a szállást biztosító szolgáltatást. Nyílt napot tartottak a kempingben június 13-án.
2015-06-19Öbölkotrás, kikötőépítésA kemping fejlesztése nem áll meg, az első lépés után szeretnének egy kis kikötőt vízi benzinkúttal.
2015-06-15Kempingavató buliÚjra régi fényében tündököl a Szalki-szigeten a kemping. Beszámoló a június 13-i átadási rendezvényről.
2015-06-13Ma kinyílik a Duna legszebb kempingjeMegújult a dunaújvárosi kemping.
2015-06-06A kempingben tartanak nyílt napot a jövő hétenJúnius 13-án nyílt napot rendez az érdeklődőknek a Szalki-szigeten kempinget üzemeltető Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt.
2015-05-22Fejlődik a turizmus és a közlekedésGombos István alpolgármester beszél a fejlesztési tervekről.
2015-05-08Komfortos kemping a Szalki-szigetenIdén már fogadja a turistákat, sátorozókat, kirándulókat a Szalki-sziget kempingje. Várhatóan júniusban-júliusban megnyitja kapuit.
2015-02-23Fajsúlyos döntésekA tavalyi költségvetés módosításával és az idei költségvetési rendelet elfogadásával kezdte a közgyűlés az érdemi munkát február 19-én. Főbb témák: kéményseprő szolgáltatás, házi gyermekorvosi szolgálat, partneriskolai együttműködés a Bánki középiskola és a főiskola között, DVG Zrt. működteti az üdülőt, fejlesztik a kajak-kenu csónakházat, diákkupa támogatása, Orgonasíp lett a főtéri szökőkút neve.
2014-08-01Zsindelytető kapott a közösségi térKiépítették a villamoshálózatot a kempingben.
2014-07-26Térjenek vissza ide a kempingezők!Szép és vonzó lesz a kemping, a dunaújvárosi táborhely régi fényében várja majd a turistákat. Nagy erőkkel dolgoznak a DVG Zrt. szakemberei a kempingben már több mint egy hónapja.
2014-07-04Épül, szépül a Szalki-szigeti kempingJelenleg a faházak belső berendezése van folyamatban.
2014-06-27Újabb két faházat építenek a szigetenA munkálatok már megkezdődtek. Az idei tervek között szerepel az úgynevezett "gomba" épület felújítása is.
2014-06-16Kérik a következőt!Véget ért a háromnapos (június12-14.) DUDIK fesztivál a Szalki-szigeten.
2014-06-13Sok jó ember, remek helyen"Június 12-én kinyitott a főkapu, és az első dudikolók megkezdhették a beköltözést a kempingbe, majd estére már tömött sorokban érkeztek fiatalok és idősebbek." Megkezdődött a DUDIK fesztivál.
2014-06-13Népszerű a plázsMádai Balázs, a DVG. Zrt. elnök-vezérigazgatója nyilatkozik a kemping-szabadstrand fejlesztéseiről.
2014-06-04Pihenőhely és szálláslehetőségA közgyűlés megbízta a DVG Zrt.-t a kemping helyreállítási munkáival. Vendégfogadásra alkalmassá teszik a kempinget. A fejlesztésekről. Kép a nádfedeles közösségi házról.
2014-05-29Közgyűlés2014. május 29.
2014-03-01A sziget felébredt hosszú álmábólA Szalki-sziget a város egyik legcsodálatosabb természeti kincse. A hosszú éveken át magára hagyott területen 2008-tól nagyszabású fejlesztéseket hajtottak végre.
2013-09-01Készül a kerékpárútHingyi László, a 10-es számú választókerület képviselője nyilatkozik a Dunaújváros-Pálhalma kerékpárút tanulmánytervéről, a Szalki-szigeti kempingről, és a városi tulajdonba került malomról.
2013-07-22Családi nap voltBeszámoló az első Magyar Családok és Magyar Termékek Napja rendezvényről, amelyet július 20-án rendeztek meg a Szalki-szigeti kempingben.
2013-06-18Homokzsákürítés a kempingnélUtómunkálatok az árvíz után a szabadstrandon és a kempingben.
2013-05-24Váltások és kinevezésekBeszámoló a május 23-i közgyűlésről. Főbb témák: Dunaújvárosi Bartók Táncszínház, trafikpályázat, ISD Dunaferr Zrt., kemping.
2013-05-23A Kemping átépítése tervszerűen halad - önerőbőlJúnius elsejével 2 új faházat szeretnének megnyitni, ahol szállást biztosíthatnának.
2013-05-01Van strand, és lesz kemping isKörkép a Szalki-szigetről. Felújítási munkálatok, tervek. Az óvárosi malom, és a Mondbach-kastély felújítási terveiről.
2013-01-03Ugyanannyiért kell folytatniA közgyűlés meghosszabbított három megbízási szerződést. Továbbra is a DVG Zrt. kezeli a városi tulajdonú lakások, helyiségeket, ingatlanokat, a kemping zöldterület-fenntartását, és az eladott önkormányzati bárlakások vételhátralékának kezelésével. A vállalkozási díjakat nem emelték.
2012-06-16Éled a szabad strand!Június 15-én hivatalosan is megnyitották a szabadstrandot. Dorkota Lajos országgyűlési képviselő a tájékoztatón elmondta, hogy Dunaújváros a szigeti kemping rendbe hozására és vidámpark korszerűsítésére pályázna.
2012-01-25Könnyedebb kezdésKözgyűlés, január 19: A DSZSZ és a DVCSH kálváriája, kerékpárutakra pályázhat a város, a CKÖ őrzi a kempinget, családbarát munkahely: napközi a kórházban, a Vasmű úti Irodaház felújítására újbóli pályázatot nyújt be a város.
2012-01-03Ez zsebre ment!Áremelések: Volán, MÁV, távhő díja, víz- és csatornadíj, villamosenergia, temetkezési költségek, kéményseprés stb.
2011-08-15KispolszkimaratonJárműtalálkozó a Szalki-szigeten.
2011-08-09Autóbarát találkozó (kishír)Three Days elnevezéssel háromnapos autóbarát találkozóra várják az érdeklődőket augusztus (2011.) 12. és 14. között. A sok programot ígérő rendezvénynek a Szalki-sziget ad otthont. (teljes szöveg)
2011-05-24Szalki-szigeti kalandozás!"Nyári tábort szervez 7-13 éves gyerekeknek a város Útkeresés Segítő Szolgálata és az ádventista ADRA Segélyszolgálat június 27-től július 2-ig a Szalki-szigeten."
2010-05-21Siralmas állapotban a volt RemixHelyszíni szemle a szabadstrandon.
2010-04-16Szórád: nem indul elsőBeszámoló a közgyűlésről. Átadták a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat: Szőke István, dr. Hegedűs Nóra, Varga Adrián, Fodor Tamás. Főbb témák: Remix, élményfürdő, a kemping büfé elbontása, a Szórád Márton Általános Iskolába 8 fő jelentkezett így nem indíthatnak első osztályt, az Arany János Általános Iskolába csak három első osztály, és hatvannégy óvodai csoport indulhat.
2010-03-23Nyáridő a Szalki-szigetenA szabadstrandot a DVG Zrt. a DVCSH-val együtt üzemelteti és már készülnek a május 1-jei nyitásra. A kemping büfé helyére új faházat építenek és a Remix épületét is felújítják.
2009-09-30Jövőre kinyit a kempingHa most félbehagynák a felújítást, később a többszörösébe kerülne.
2009-06-20Szabadstrand: már tisztul a vízMár elkezdték a szabadstrand kotrását, dolgoznak az Üdülő sor csatornázásán, és tervezik a zsiliprendszer kiépítését is. A tervek szerint június végére befejezik a munkálatokat.
2009-06-06Születésnap a kempingbenA Dunaújvárosi Óvoda idén ünneplete ötödik születsénapját. Az ünnepséget, a rendhagyó pedagógusnapot a Szalki-szigeten rendezték meg.
2009-05-20Megújul a Szalki-szigetIllemhelytől a kotrásig. Elvégzett feladatok, elvégzendő feladatok.
2008-06-13Visszaélt a Duna Kör nevével a feljelentőValaki, visszaélve a Duna Kör nevével, feljelentést tett a szervezet nevében a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumnál a kemping területén még tavaly fellelt "veszélyes hulladék" ügyében.
2008-05-13Aknaveszély a parton?A kemping közelében, a parton egykoriban lősszerraktár volt.
2008-04-26Gránátok kerültek elő a kempingnélAz egykori kempingben, a csatornarendszer kiépítése közben második világháborús gránátokat találtak a munkások.
2008-04-03Rajt a szigeten...Már folynak az előkészítő munkálatok a Szalki-szigeten, a kemping területén és a szabadstrand környékén.
2008-01-24Hetijegyes kacsák és sirályokTerepszemle a 2008-as EFOTT helyszínén. A kemping állapotáról.
2005-10-03Hűtőt is találtak a fa alattA Dunaújvárosi Civil Szövetség által nyolcadik alkalommal megrendezett Környezetvédelmi Napon, a szabadstrandon és a kemping környékén takarítottak. A tagok hét köbméternyi szemetet gyűjtöttek össze.
2004-10-26A legutóbbi közgyűlés döntéseiA Szórád Márton úti "Zöld Rendelő" értékesítése a héten lezárul. A Dunaferr-részvények értékesítéséről. Készül a szerződés-tervezet. Az új stratégia kialakítása elkezdődött. Az új stratégia kialakítása elkezdődött. Halasztott kórház-átalakítás. A jövő évi költségvetés koncepciójának előkészítése. A közgyűlés megszavazta 4 új szakképzés indítását...
2004-08-30"Hal a parton" a kempingbenKözel háromszázan gyűltek össze a Dunamellék Református Egyházkerület első szabadtéri ifjúsági találkozóján a dunaújváosi kempingben. Képes beszámoló a találkozóról.
2004-07-06Takarítás piknikkelA Civil Szövetség a szombati környezetvédelmi napot a kemping rendbetételére áldozta.
2004-07-05Pentele Fest - hagyományt teremtettekRövid beszámoló a július 4-én először megrendezett Pentele Festről.
2004-06-28Pentele Fest a kempingbenÚj fesztivál, a Pentele Fest veszi kezdetét július 4-én a dunaújvárosi kempingben, a szabadstrandon.
2002-07-20Ismét együtt mulathattunkA dunaújvárosi kempingben megtartották a Fejér Megyei Cigányfesztivált.
2002-04-05A Szalki-sziget a város pihenő övezete lehetA közgyűlés gazdasági bizottsága szerdai ülésén tanácskozott a Szalki-sziget hasznosításáról. A megszavazott határozati javaslat szerint az önkormányzatnak a fejlesztéseket koordináló, a sziget ügyeit menedzselő gazdasági társaságokat célszerű létrehoznia, közösen a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarával, továbbá az érdekeltté tehető helyi vállalkozókkal.
2002-01-01"Örzők, vigyázzatok a strázsán!"Az önkormányzat költségvetésében évi 20 millió forintot jelent a három bezárt iskola őriztetése, amelyet az Agro-Sprint Bt. végez el.
2001-08-16Kemping, ami van, de nincsen!A dunaújvárosi kemping mai helyzete.
2001-03-14Országos pályázatot írnak ki a kemping üzemeltetéséreA kemping üzemeltetésére országos pályázatot írnak ki.
2001-02-14Akinek nem (kemp)inge...A kemping sorsa válságos, az önkormányzat -pénzzel- nem kíván hozzájárulni a felújításhoz.
2000-08-15Mi hozhatná ide az idegent? A nyári turistaforgalom központjaA nyári turistaforgalom központja az ideális környezetű kemping lehetne.
2000-08-15Új pályázat ősszel várható a kemping üzemeltetéséreA dújv-i kemping üzemeltetője aug. elejétől a Palkovics és Társai Kft. Terveik szerint egy-két nap múlva újra fogadják a szállást keresőket. A szerződés aug.5-dec. 31-ig érvényes.
2000-05-22Fürödjön, akinek van mersze: Elkészült a sziget fejlesztésiElkészült a Szalki-sziget fejlesztési terve. mind a négy változat több milliárdot igényel, mely meghaladja az önkormányzat gazdasági lehetőségeit. Az Edicon cég a sziget területének hasznosítását csak vegyes vállakozásként, tőkeerős vállalkozók és az önkormányzat bevonásával tudja elképzelni.
1999-05-25Kemping: vendégriogató látványosságnak számítA kemping teljesen tönkrement. Idén már nem lehet beindítani ilyen állapotban. Palkovics és Társa Bt vállalkozott volna az üzemeltetésre, de csak hoszzú távon, míg az önk. rövid távra adná ki.
1999-02-11Ez is a közgyűlésen történtA közgyűlés éves munkatervéről. Elhatározta a közgyűlés a szabad strand és a kemping térségének rehabilitációját, új szemléletek hasznosítását.
1998-11-10Megóvták a kemping állagátMegtörtént az ellenőrzés, leltár a dújv-i kem- pingnél. A vizsgálat szerint Tóth Sándor váll.eleget tett kötelességének, az állagmegóvásnak. Pályázati javaslat.
1998-10-09A szerződés lejárt, újat majd az új önk...A kemping üzemeltetőjének, Tóth Sándor vállalkozónak szept. 28-án lejárt a szerződése. A területen fejlesztés nem történt, lepusztulóban a kemping.
1998-07-29(Holt)szezon a kempingbenA kemping állapotáról.
1996-09-14A kempingben növekedett a magyar...A kemping idei forgalmáról. A téliesítés sürgős feladat.
1996-06-21Van, de mégsincs szabad strandA kemping motelrészének 70 %-os a kihasználtsága, a sátorozóhely üres, a szabad strand vize bakteriális fertőzés miatt fürdésre alkalmatlan.
1996-05-06Igazi gazdára vár a kempingFöldvár is tagja a nemrégiben megalakult Tolna Megyei Duna Menti Térségfejlesztő Szövetségnek. Szeretnék a kempinget újra visszavenni a megyei önkormányzattól.
1996-04-24Felébredt téli álmából a szigetA szabad strand új bérlője a ráckevei Old-Mill Kft terveiről. Május 1-től nyitni akarnak.
1995-10-10Visszaszerezni a kemping jó hírétAz Apost Humus Közkereseti Társaság 4 szezonra kapta meg a kempinget. Az első szezon valamivel jobban sikerült a tavalyinál. A forgalom növelése érdekében tett intézkedésekről.
1995-08-26Üres ágyak, gyenge forgalomAz Arany Csillag Szálloda, a kemping s a főisk. kollégiuma is gyenge forgalmat bonyolított a nyáron.
1995-07-24Kemping pillanatképekA jelenlegi forgalomról.
1995-04-25Négy szezonra szól a bérletMáj. 1-én nyit a kemping. Az új bérlő rendbe tette az épületeket, szabad területet. A tervekről. A snack-bárt egy egyéni vállalk. üzemelteti.
1995-01-13Tart az egyeztetésAz Apost Humus Közkereseti Társaság tárgyal az önk.-i bizottságokkal a kemping üzemeltetéséről. A terveikről.
1995-01-10Nem lesz rá több gond?Egyetlen pályázó volt a kempingre, a tavalyi üzemeltető Apost-Humus Kkt. A pályázat szerint bérleti díjat nem fizetne, ennek fejében az esetleges veszteséget vállalná.
1994-09-06KempingmérlegAz új üzemeltető az első szezon tapasztalatairől
1994-07-02Vízi centrum AdonybanVízi centrum kialakítását tervezi 1996-ra Adony: kemping, jacht-csónakkikötő. A szabad strand már kész.
1994-06-15Megnyílt a kempingMegnyílt a hét végén a kemping. Most hétvégére megnyílik az ételbár.
1994-05-31Szemle után nyitásA tisztiorvosi hivatal nem engedélyezte a kemping kinyitását a motorcsónak VB idejére.
1994-05-21Hosszabb távra kalkulálnakA jövő hét végére részlegesen megnyitják akempinget. A további tervekről.
1994-05-13Kemping, zárt kapuvalMég mindig zárva a kemping. A gazd. biz.elhalasztotta a döntést, hogy kit bízzon meg az üzemeltetéssel.
1994-04-30Kemping-tervekA Magyar Munkanélküliek Pártja pályázaton megnyerte a kemping üzemeltetését. A munka elkezdődött.
1994-04-21Kelletlenül kezelve30 millió forint kellene a kemping halaszthatatlanná vált fejlesztésére. Új pályázatot írtak ki a kemping üzemeltetésére.
1993-12-23Idegenforgalmi tervekA kemping leválasztása bevételi veszteség a hivatalnak. Sürgős lépésekre van szükség. A tervekről.
1993-11-20Kié lesz a kemping?Még nem tárgyalta a gazd. biz. a kemping jövő évi hasznosításának kérdését.
1993-08-10Kié lesz a kemping?Még mindig nem dölt el végérvényesen, hogy ki veheti meg ill. ki üzemeltetheti a kempinget.
1993-04-06Kemping huzavonaA dújv-i kemping fejlesztését elvállalta volna Komjáti István váll., de közben az Interbau Kft is ajánlatot tett. A közgyűlés dönt.
1992-10-16Van, ami nincs?Egy vállalkozó panziót építene a Duna-parton,bérli a Dújv-i Vízitársulat épületét, ennek helyére képzeli el a panziót, de több akadályba ütközött.
1990-08-07Visszajáró hollandokA dunaújvárosi kempingről.
1990-06-12Csökkent az érdeklődés a dunaújvárosi kemping iránt (kishír)Idegenforgalom a városban.
1989-09-01Kemping - rekord. Nem csak tranzitállomás.Lábodi Ferenc, az Idegenforgalmi Hivatal vezetője néhány adattal illusztrálja az idei kemping-forgalmat.
1989-08-04Vendégek Dániából. Rekord: júliusban.A dunaújvárosi kemping lakóiról.
1989-05-26Nádfedeles, csupa üveg oldalfalú társalgót építenek...A fényképen: a Szalki-szigeti kempingben építik a társalgót. Az új tetszetős építmény heteken belül elkészül.
1988-09-09Nyári nyilatkozatok - ősz elején. Kánikulai "kimutatások"A közművelődési és szolgáltató létesítmények és az egészségügy nyári helyzete.
1987-09-01Vendég - mérlegAz Idegenforgalmi Hivatal és az IBUSZ ez évi eredményei.
1987-07-21Teltház a kempingbenKülföldiek a kempingben.
1987-07-07Vonz a vízNyár, nyaralás - Dunaújvárosban.
1987-05-22Kempingklub alakulA megalakulást május 25-én tartják.
1987-04-28KépaláírásAz idén még nem engednek sátorozókat a Szalki-szigeti kemping most elkészült, megnagyobbított részére, amit már beültettek fűmaggal és facsemetékkel. Újdonság, hogy napbojlereket is felszereltek a kempingben, zuhanyzótálcát építve melléjük. (nem teljes szöveg)
1986-04-18Népszerű a dunaújvárosi kempingBővítik a kempinget. Mintegy 5 300 000 forintos költséggel kétszeresére növelik a területet. 1987-ben kívánják átadni a vendégeknek. Jövedelmező a kemping, tavaly másfélmillió forintnyi bevételt hozott, amelyből a nyereség 817 000 forint volt.
1985-07-30Ha nyár - akkor kemping. Egy vendég és félszáz másikRiport a kempingről. Fénykép-szöveg.
1985-06-07Megkérdeztük az illetékest. Miért kopár a sziget?A szabadstrand és a kemping rendezéséről. Fénykép.
1983-09-20Nyárvégi számadás. Faházban és sátorbanA nyári kempingezés eredményéről. Adatok
1982-03-09Klubgyűlés (kishír)A kempingezők dunaújvárosi szervezete újjáalakuló és vezetőségválasztó gyűlése március 12-én. (nem teljes szöveg)
1981-08-11Tizenöt éve visszajár a kempingbe. Többet ér, mint hisszükA nagy forgalmat lebonyolító dunaújvárosi kemping bemutatása. Sok külföldi. Kép: Lengyel lakókonténerek.
1981-06-19Megújul a kempingFelépült a kemping "recepciója". Megnövekedett a kemping területe, kicserélték a régi kerítést.
1981-06-18képaláírásAz Ifjúsági szigeten, a kempingben vendégfogadóépület, recepció készül.
1981-01-23Felújítják a kempingetAz idegenforgalmi hivatal eredményei. A felújítás és bővítés mértéke. Idegenforgalmi eredmények 15 milliós bevétel. A nyereségből a kemping bejáratánál vendégfogadó épületet állítanak fel.
1980-09-30Szemle a szigetenSzalki-szigeti állapotok vizsgálata. Intézkedési tervek. Feladatok.
1979-08-14KépaláírásA dunaújvárosi kemping a május elejei kapunyitás óta eltelt hónapokban csaknem 6000 turistát fogadott, hatszázzal többet, mint a tavalyi esztendő hasonló időszakában. A vendégek összesen mintegy tízezer napot töltöttek el a kemping faházaiban, vagy a magukkal hozott sátrakban, lakókocsikban. (teljes szöveg)
1979-04-27Kedden nyílik a kempingA felújításokról, a látogatók várható számáról.
1978-08-18Nagy forgalom a kempingben (kishír)Az ifjúság-szigeti kemping ötezernél több vendéget fogadott, mint az elmúlt években. (nem teljes szöveg)
1978-07-04Campingtalálkozó a szigetenA dunaújvárosi kemping előnyei, bővítésének, fejlesztésének tervei.
1977-10-28Megalakult a kemping szövetség önálló dunaújvárosi szervezeteTitkár: Berta István. Beszámoló az alakuló gyűlésről.
1977-08-09Kempingezők találkozójaJúlius 6-7. között országos kempingtalálkozót rendezett a Fejér megyei klub Dunaújvárosban.
1977-08-05Országos kemping-találkozó DunaújvárosbanKempingezők országos találkozója Dunaújvárosban (július 6-7.).
1977-04-21Felkészültek a nyárra Dunaújvárosban1970-ben az idegenforgalom 2,5 millió forintot hozott a városnak, 1976-ban már 13 milliót: 36 215 turista látogatott ide. 1976. júl. 12-én készült el a város új, 83 férőhelyes turistaszállója. Máj. 31-re felépült a kempingben a motel. Az idei tervekről.
1977-03-04Megalakult Dunaújvárosban a kempingezők klubjaA Magyar Camping és Caravanning Club Fejér megyei szervezetéhez kapcsolódva.
1976-08-06Hogyan forog itt az idegen?Városunk idegenforgalmáról. Az Idegenforgalmi Hivatal tevékenysége. Idegenvezetés hibáiról. Mi érdekli az idegent?
1976-07-27Kempingriport-zivatarralMilyen a dunaújvárosi kemping?
1976-04-16Szigeti sétaÚj kempingházak a Szalki-szigeten. Képek: a 30 személyes, 10 helyiségből álló faház. Javítják a komphoz vezető feljárót. Javítják a százlábú híd betonburkolatát.
1975-07-11Árad a Duna (képaláírás)A kemping házai elárvultan ácsorognak a vízben , s a révhez vezető úton is motorkerékpárnál hasznosabb közlekedési eszköz lenne a csónak. (teljes szöveg)
1975-05-13Új motel a campingbenAz Ifjúsági szigeti kempingben a tél folyamán egy új, 30 ágyas motel épült, elkészült egy labdarúgópálya, és kifestették a régi faházakat is. A Vidám Parkban üzembe helyezték a Hernyó játékot.
1975-02-14Készülődés a nyárra a szigeten (képaláírás)Elkészül a szabad strand főépülete. A kempingben elkészül egy új, 30 személyes motelrész. (nem teljes szöveg)
1975-02-07Ebben az évben ötvenezer vendéget várunk DunaújvárosbanAz Idegenforgalmi Hivatal vendégcsalogató terveiből: új várostérkép, képeskönyv. Két új levelezőlap a Vidám Parkkal, és egy illusztrált városképpel. Bővítik a kempinget, egy új, harminc személyes motelt adnak át a kemping megnyitóján, új turistaszálló. Idegenvezetők száma: 43 fő.
1974-09-24Kemping-mérlegRövid beszámoló a forgalomról. Jövő évi terv: új, motel-szerű faházat építenek, a gyerekeknek pedig játékudvart alakítanak ki.
1973-01-26Az Idegenforgalmi Hivatal kezdeményezéseirőlAz Idegenforgalmi Hivatal kezdeményezése a város látogatóinak számának növelése céljából, új prospektust állított össze a városról.
1972-09-08Bezárt a kemping (kishír)1539 vendég 3495 napot töltött el a kempingben.
1972-06-13Nyári vasárnapVan sör, víz is van. Három strandon. Elkészült az új kemping.
1972-05-19Húsz szobával többMotel-szerű faházat építenek az Ifjúsági sziget kempingébe.
1972-04-2820 férőhellyel bővül a campingEgy középfolyosós rendszerű, motel elrendezésű épület befejező munkálatait végzik az Ifjúsági sziget kempingjében. Ezáltal egyszerre 65 vendéget fogadhatnak kis faházakban, negyvenet pedig sátrakban. Megrendelték egy játékudvar elkészítését is.
1972-04-14Az új szállodai és éttermi árakrólVárosunkat a vendéglátás szerint a negyedik kategóriába sorolták, így az áremelkedés nálunk 13 százalékos.
1971-10-15Újabb házikókat vásárolnak a camping részére5176 vendégnap, tovább kell fejleszteni a kempinget.
1971-09-07Kedvelt pihenőhely lett a Szalki-szigeti campingIdén a három nyári hónapban 1403 vendég 4053 napra kért szállás a kempingben.
1971-07-16Kutya meleg van22 ezren az uszodában. 3231 vendégnap a campingben. hat kút két műszakban- Száz hűtőszekrény két hét alatt. Naponta száz mázsa jég. Kevés a sör. Heti öt tonna fagyi.
1971-03-23Úttörőtábor a campingbenA szabadstrand elkészültével megnőtt a kemping ázsiója. Különösen sok úttörő jön látogatóba.
1969-08-15Elkészült a szabadstrand Szalki-szigeti gátjaA szigeten, a kemping mögötti bevezető csatornától a szigetre vezető töltésig elkészült a gát.
1969-08-08Csúcsforgalom a campingbenKülföldiek is kedvelik a városi campinget.
1969-06-20Camping-szemlénA jövőre elkészülő szabadstrand nagyot javít a camping keresettségén.
1968-06-11Nyári szezonnyitó az idegenforgalombanMegnyílt a kemping. Élénk érdeklődés a város iránt.
1968-05-17Negyedmillió facsemetét ültettek elA parkosítás és a pótlások helyei.
1967-11-28Vízparton novemberbenSzalki-szigeti körkép
1967-09-15Jégterelőgát épül a Szalki-szigetenNem messze a camping tábortól.
1967-08-01"Capitan Cook és a többiek"Kilenc nemzet fiatalja vett részt a Duna-túrán. Napi 75 km-es evezés.
1967-07-21CampingnézőbenA hajóállomás melletti campingről.
1966-08-02Hétnyelven beszélő táborA Nemzetközi Duna Túra résztvevői a kempingben.
1966-07-125 világrész 45 országábólTízezer vendég érkezett 45 országból. 41 ezer belföldi turista. Statisztika. Kemping-nyitás. Idegenforgalmi koktélparti.
1966-06-07Berendezik a campingetA tervek szerint 1966. 06.20-án nyitják meg.
1966-05-10Június elején megnyílik a Szalki szigeti autós campingKép az építkezésről.
1966-03-10A dunaújvárosi hajóállomásSzalki sziget, zöldövezet, kemping, strand, vízitelep, élelmiszerbolt, posta.
1966-02-11Az idegenforgalom helyzetéről tárgyalt a Városi Tanács Végrehajtó BizottságaAz elmúlt év eredményei: tavaly 72 123 látogató, ebből 14 462 külföldi. A kemping a jelek szerint az idén sem készül el.
1965-04-01CampingA Szalki-szigeti campingről.
1965-03-19Megkezdték az autós és vízi-camping építését (kishír)Egyelőre 200 személyes táborhelyet létesítenek a Duna-parton.
1964-02-04Autós camping, mesterséges tó, sportpályák.Ifjúság sziget tervezése folyik. Térképvázlat a készülő építkezésekről.
1963-12-10Átadták városunk új Idegenforgalmi HivatalátKemping-tábor a Szalki szigeten, "Ismerd meg testvérvárosunkat" mozgalom, szakmai találkozások az idegenforgalom terveiben. Interjú Vida Imréné vezetővel.
1963-06-07Májusban naponta átlag ezer turista járt városunkbanDunaújvárosi emléktárgyakból kicsi a választék. A városfejlesztés távlati terveiben a Szalki szigeten camping létesítése, a Duna-parti turistaházaknál fedett éttermet, a városba vezető egyik útelágazásnál új benzinkutat és eszpresszót építenek.
1963-02-01Hol végezhetünk társadalmi munkát?A Ságvári városrészben távfűtés csőfektetés, fedett piac, hajóállomás, kemping, kertváros, Barátság városrész - kijelölt feladatok.
1963-01-0490 ezer bel- és külföldi látogató kereste fel a várost egy év alattÚj szállás nyílt a turisták számára. Jó évet zárt az Idegenforgalmi Hivatal.
1962-04-29Camping-hálózat (kishír)Tervek szerint az országos hálózatba bekapcsolódva a Szalki-szigeten építik ki a campinget.
1961-06-30200 személyes camping-tábor a Vidám Parkban.Az elmúlt szombaton nyitották. 4 ágyas faházak. Kerthelyiségben illetve fedett étteremben étkeztetés. Október 15-ig lesz nyitva.
A nyugatról jött emberSvédországi magyarok közt.
Képek a Szalki-szigetrőlVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Szépül a Szalki-szigetHamarosan elkészül a szaunapark a sziget kempingjében.